Subota, 19.06.2021.

13:30

Gasol sa 40 godina predvodi Španiju na OI

Legendarni Pau Gasol (40) nalazi se na preliminarnom spisku reprezentacije Španije za Olimpijske igre u Tokiju.

Izvor: MT

Gasol sa 40 godina predvodi Španiju na OI IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

Mali Hijavata

pre 2 godine

To sto ste vi i vasi roditelji gubitnici tranzicije ne znaci da je Jokara duzan da vam igra za dzabe. Ajde reci iskreno na koliko si njegovih utakmica bio ove, prosle ili 2019 godine? Koliko si karata kupio?
(Komsija Jozef, 19. jun 2021 18:48

Bojim se da su gubitnici tranzicije upravo isprani mozgovi koji sve mere novcem.
A sad da ti malo razbijem ove gluposti koje si napisao,čistim argumentima:
Dakle, nema Jokić potrebe da igra za "džabe" nama "ispranim" mozgovima i "gubitnicima tranzicije" jer je Jokić produkt jedne škole vrhunske košarke koja traje već 50 godina, i kao takav bio je privilegovan još od malena u odnosu na talente iz matematike, fizike, tenisa... u koje država nikad ništa nije ulagala pa je Djoković zamalo završio kao italijanski reprezentativac (Italijani kad daju lovu, traže da igraš za njih, prirodno). E, a kad je brend košarka u pitanju, Jokić se razvijao u halama, sa trenerima, klubovima, školskim ekipama... koje je isključivo finansirala država Srbija, uzimajući od bruto plata tvojih, mojih i još sedam miliona baba, deda, očeva, majki, strina, snajki... Putovanja po Evropi, odlična takmičenja i turniri još od osnovne škole, finansirala je Srbija. I to zato što postoji škola košarke koja je iznedrila mnogo vrhunskih asova. Da je bio talentovani hokejaš, morao bi u Češku...
Ali, neko ima herca pa to vrati a neko je sebično jaje pa ne vraća.
Haug.

mata

pre 2 godine

Po imenima ovako ne izgleda nesto jako, ali su oni sa slicnom ekipom osvojili zlato na svetskom prvenstvu. Ne znam samo sta je sa Rubiom. On im je bio najbolji igrac na svetskom. Da li je povredjen ili?
Videcemo u kakvom sastavu ce SAD doci. Pored njih, standarno za medalju ce se boriti Srbija, Spanija, Francuska, Australija i Grcka.
Samo bez neke euforije na startu,svaki put kada se previse uzdizemo tada nista ne uradimo
(stef, 19. jun 2021 13:41)

Videćemo za Grke. Igraće kvalifikacije u Kanadi,najmanje, bez Janisa i brata. Kanađani su bez povređenog Mareja, ali u timu bi trebali biti: Vigins, Dilon Bruks, Šaj Gildžus-Aleksander, Tristan Tompson, Keli Olinik, Kori Džozef, Brendon Klark, R.J. Beret, Lugenc Dort, Dvajt Pauel, Voker-Aleksander, Kem Birč, Malder, Lajls, Kevin Pengos.....

Rhyzm

pre 2 godine

A Srbinu pustom je samo daj sve odma' a? Zar nije bolje da Jokara 2017. prevrće gume i poradi na fizikalijama, propusti evropsko pa da narednih desetak godina "pokida za repku"?:)))Šta bi stručnjaci?

baltazar

pre 2 godine

- Rođem je 6. Jula 1980.godine. Za 16 dana imaće punih 41 godinu.

- Odigrao 18 NBA sezona. 12 sezona igrao u plej-of/u. Ima 2 titule.

- za seniorsku reprezentaciju Španije igra od 2001.godine (debitovao na EP u Turskoj), odnosno punih 20 godina.

- na EP učestvovao 2001, 2003, 2007, 2009, 2011, 2015, 2017. Zbog ozbiljnih povreda propustio samo EP 2005 i 2013. Znači, igrao je na 7 od poslednjih 9 EP. Na EP je osvoji 3 zlata, 2 srebra i 2 bronze. I to mu nije bilo ispod časti jer je EP “malo i nebitno takmičenje”, kao nekim Srbima – igračkim “gromadama”. 2x MVP EP.

- na SP učestvovao 2002, 2006, 2014. Zbog povreda propustio 2010 i 2019. Ima zlato 2006, tada je bio i MVP SP.

- na OI učesvovao 2004, 2008, 2012, 2016….ima 2 srebra, 1 bronzu, i 5.mesto 2004 kada je bio i MVP olimpijskog turnira.

- od mogućih 18 velikih takmičenja (EP, SP i OI) igrao je na 14. Osvojio je 4 zlata, 4 srebra i 3 bronze. Ovo bi mu bilo 15. veliko takmičenje i 5. Olimpijada.

Ilija Dukić

pre 2 godine

On sa 40 nije umoran a ovaj naš 26,, umoran'' Jokiću reci nam zar te bar nije malo sramota?
(Milan, 19. jun 2021 13:39)

Gasol u poslednje tri godine odigrao koliko Jokić u poslednjih 10 meseci

perokrstic

pre 2 godine

(Sale, 19. jun 2021 14:04)

Pau je igrao u NBA 17 godina, ima dva prstena i kad su osvojena ta dva prstena bio je prvi centar ekipe sa preko 40 min igre u play offu, drugi strijelac ekipe pored Kobe-a,prvi skakac, ili mozda mislis da bi Jokic bio prvi igrac ekipe pored Kobe-a? U karijeri ima preko 20000 poena i 10000 skokova i 99% ce biti u Hall of fame. A tokom karijere je imao malo jace konkurente na centarskim pozicijama od Jokica u ovih nekoliko godina. Dankana, Shaquila, Howarda i Cousinsa u najboljim godinama,Bena Wallace-a.
Dabogda Jokica posluzilo zdravlja pa da ima i bolju karijeru od Pau-a a da ostvari koliko i on puna kapa. Sto se tice titule MVP-a treba imati i malo srece, Kobe je bio samo jednom a Janis dva puta a mozda ce biti i jos koji put. Da je G.State bio bolje plasiran i usao u play off a Curry igrao sve utakmice, kao najbolji strijelac lige sa prosjekom 32 poena bilo bi Nikoli vrlo neizvjesno. Curry ove sezone u prosjeku ima bolju sezonu nego sto je imao 2014/5 kad je bio MVP.

chupavi

pre 2 godine

Ova spanska generacija je resila da bude najbolja evropska reprezentacija svih vremena. Ni sami vise ne znaju koliko su medalja osvojili u zadnjih dvadesetak godina.

Mi smo mozda imali i bolje igrace ali nikada nisu mali ovako veliku zelju za dokazivanjem. Uvek je neko od najvecih propustao takmicenja, i Sale i Divac pa se na kraju oprostise Bodiroga i Stojakovic a mogli su jos malo da terorisu svet...

Istrebljivac Vonjevina

pre 2 godine

Ovako se voli zemlja i grb, dok se kod nas svake godine moraju moliti i preklinjati nasi igraci da igraju za reprezentaciju. Ne svi, ali vecina...

bigule

pre 2 godine

B92
On sa 40 nije umoran a ovaj naš 26,, umoran'' Jokiću reci nam zar te bar nije malo sramota?
(Milan, 19. jun 2021 13:39)
Druze nije odigrao 48 min za celu god

ljubi ga menadjer

pre 2 godine

To sto ste vi i vasi roditelji gubitnici tranzicije ne znaci da je Jokara duzan da vam igra za dzabe. Ajde reci iskreno na koliko si njegovih utakmica bio ove, prosle ili 2019 godine? Koliko si karata kupio? Pa ne igra on za kiki riki.
(Komsija Jozef, 19. jun 2021 18:48)

ce mu platimo,nije problem

kolko trazi?

Tira Nin

pre 2 godine

Secam se pre par meseci teksta ovde na portalu, da je trener Meloun trazio od Jokica da odmori sledecu utakmicu dve, a Jokic mu je odgovorio da Srbi ne odmaraju i odigrao sve utakmice. Ocigledno nije mislio na utakmice za Srbiju....
Secam se duela Divac-Gasol pa duela Jokic-Skola. Ali sad je Jokic ostario i ne moze vise da igra.

Tira Nin

pre 2 godine

Secam se pre par meseci teksta ovde na portalu, da je trener Meloun trazio od Jokica da odmori sledecu utakmicu dve, a Jokic mu je odgovorio da Srbi ne odmaraju i odigrao sve utakmice. Ocigledno nije mislio na utakmice za Srbiju....
Secam se duela Divac-Gasol pa duela Jokic-Skola. Ali sad je Jokic ostario i ne moze vise da igra.

No name

pre 2 godine

Ostavite mi Jokaru na miru svi zaboravaju da se odazivao igrao za reprezentaciju značaj njega može biti a ne mora tu su osta li naši. Biće još ciklusa igara prvenstva Evropskog i Svetskog a njega samog.

Za Špance naklon do poda generacija neponovljiva braća Gomez nikad neće moći u isti u koš stavit sa braćom Gasolom koji ostvari li duplo bolje karijere i ovako bukvalno kao veterani igraju dalje za svoju zemlju. Ovaj sastav nije loš.. Tu je dalje ona startna petorka dobro poznata a vidim Abrinjes ponovo uvršten nakon dugog vremena. Španci su favoriti da odu na Olimpijske igre i nikad nisu propušta li po pravilu favoriti za jednu od dve do tri medalje jesu nevezano. Skarilo možda mi ima gotovo zvezdice na tacni ali sa njim imaju četri zlataaa i još nekoliko medalja. I kontinuitet rada kao selektora što je bitno za svaku reprezentaciju ako misli da se ima rezultat i medalja..

Never Mind

pre 2 godine

Ovaj Pau Gasol me žešće nervira, čak i sad s četrdeset godina. Stvarno bi mogao da ode u penziju.
Podelio bih ovde s vama anegdotu o njemu još kada je počinjao i bio buduća zvezda. Gledamo kum i ja utakmicu protiv naših i Gasol dominira, naravno. Ja kažem kumu, ovaj će nas razbijati dugo godina, kako je moguće da španci izbace takvog igrača. Imali su oni pre njega solidne igrače ali, nekako fabrički štancane. Izlazili smo s njima na kraj i onda ovaj vunderkind, univerzalac, s košarkom u malom prstu. Kako sam izneo bojazan, tako je i bilo, na žalost. Uzeli su sve i preuzeli primat nad evropskom košarkom od tada.
Sada shvatate zašto duvam i na hladno i jedva čekam da konačno ode u penziju. A dosadan je kao svrab, ne propušta ni jedno takmičenje i uvek je napaljen do bola. I nisam ga kudio, nego hvalio, a da mi je dosadio, vala jeste.

Komsija Jozef

pre 2 godine

Ljudi ne kapiraju da divljenje ne izazivaju dela za koje si placen nego dela koja cinis a ne moras.
(Pop, 19. jun 2021 13:55)

To sto ste vi i vasi roditelji gubitnici tranzicije ne znaci da je Jokara duzan da vam igra za dzabe. Ajde reci iskreno na koliko si njegovih utakmica bio ove, prosle ili 2019 godine? Koliko si karata kupio? Pa ne igra on za kiki riki.

Losmi

pre 2 godine

Mogu da razumem neke razloge zasto Jokic nece da igra za repretentaciju, ali sa druge strane zar nije svestan da je sada sa 26 godina u zenitu karijere, kada on i cela ekipa mogu nesto sjajno da naprave za domovinu a i za sebe i da se upisu u slavnu istoriju nase kosarke. Na sledecim Olimpijskim igrama bice na zalasku karijere i zazalice mozda zbog propustene prilike.

Nece taj da igra ni ne sledecim, ne mastajte vise aman.
(realno, 19. jun 2021 14:28)

kaokakao

pre 2 godine

Znaci, Jokic ima jos 15 godina za reprezentaciju a ne 10 kako rece Teo. To nas raduje. Dako ne bude imao desetoro djece, pet je taman.

Kukatilo

pre 2 godine

Braca Gasol, Rudi Fernandez, Rodrigez, Ljulj i Rubio su igraci koji su me tokom citave njihove karijere nervirali pocevsi sa Pau Gasolom na EP 2001 pa do SP 2019. Sada vidim da nije trebalo. Istinske legende ove igre. Kapa dole.
(Miroslav, 19. jun 2021 13:52)

Ma svi me nerviraju i dalje, ali samo jer su tako slozni i dobri.

Novinar

pre 2 godine

Gde je sada Kari Pešić da prokomentariše sasatav Španske i Američke reprezentacije? Kada bude objavljen spisak Američkke selekcije pošto oni to uvek poslednji rade - "ZATRUDNEĆE" ceo Sombor! Nemojte zaboraviti da je pomoćni trener selektora Drim tima Stiv Ker iz Voriorsa i da su Šef Kari i Drejmond Grin već nekoliko puta igrali za selekciju SAD!!! Da li mislite da jednom STROGOM Gregu Popoviću sme na oči da izađe Stiv Ker i da kaže niko iz Voriorsa neće da igra za reprezentaciju - umorni su?!?! TEK ĆE DA SLEDE ŠOKOVI ZA BOTOVE MENADŽERA ČIJI SU KLIJENTI CENTRI SRPSKE REPREZENTACIJE - JOKIĆ, BOBI I PETRUŠEV. Slučajno Jokić umoran ne bi li se što bolje prodali Bobi i Petrušev koji su bez ugovora u NBA?!

Popitzki

pre 2 godine

@Nemanja

Ti nisi ukapirao poentu. U tome i jeste Gasolova velicina jer zeli da bude podrska ekipi.
Covek od 2001 igra za reprezentaciju. Kada je propustio EP 2005 bio je sa reprezentacijom u Novom Sadu.
Secam se da sam ga video kako opusteno trckara na fudbalskom terenu na sajmistu. On je deo Spanske ekipe i kad ne igra.
Divac nikad nije bio vodja reprezentacie, ni SFRJ ni SRJ. Glavni igraci su 1989, 1990 i 1991 bili Drazen I Kukoc a posle 1995i 1996 Djordjevic i Danilovic i na kraju 2002 Bodiroga ali je Divac uvek bio tu kao dobri duh, vezivno tkivo reprezentacije.
To je ono sto iritira ljude u Srbiji, sto Jokic pokazuje vec godinama da se ne oseca delom nase ekipe.

antiDebil

pre 2 godine

(Popitzki, 19. jun 2021 15:04)

Divac nikada nije bio najbolji igrac reprezentacije ali je uvek bio vodja u ekipi. Bez njega ne bi bilo zlata 2002.godine...

Rade

pre 2 godine

Ma sve je u redu...Gasol želi da bude tamo gde je bitka... a naš Ferdinand će da vozi sulke dok se vodi bitka na OI. Interesuje me da će da ih vozi baš za vreme neke utakmice...ili na poluvremenu . Ili će piti neko dobro vino i gledati kako se naši bore za svaki poen ???

realno

pre 2 godine

Mogu da razumem neke razloge zasto Jokic nece da igra za repretentaciju, ali sa druge strane zar nije svestan da je sada sa 26 godina u zenitu karijere, kada on i cela ekipa mogu nesto sjajno da naprave za domovinu a i za sebe i da se upisu u slavnu istoriju nase kosarke. Na sledecim Olimpijskim igrama bice na zalasku karijere i zazalice mozda zbog propustene prilike.

badem

pre 2 godine

@sale
Zašto nisi nabrojao šta je sve osvojio sa reprezentacijom i da li je tu bio glavni igrač?
Po čemu će ga španci više pamtiti, po NBA trofejima i trofejima sa nacionalnom selekcijom.
A Mirotić i Ibaka su naturalizovani. Jel to uopšte i treba da se poredi?

Ssss

pre 2 godine

sto kaze covek u komentaru, uvek su me nervirali ti Spanci. Ali, sad kad jedan deda Gasol od 40 godina ima zelju za olimpijskim igrama, a nas od 26 godina nema, onda treba da maksimalno postujemo i njega i ostale koji vec 15,20 godina kidaju za njihovu zemlju, bez postede.

Mirk

pre 2 godine

@Sale

Sto preskaces cinjenicu da je u Lakersima igrao s Kobijem? I trebao je da bude glavni igrac?
Bas me interesuje ko je taj ko bi tih godina bacio u senku buduceg clana HOF.

Olimpijsko zlato

pre 2 godine

Tako je, bravo za Gasola koji je za Spaniju uvek igrao i srcem i dusom i uvek davao sve od sebe bez obzira na umor. A ne kao ovaj nas Ferdinand dodje u Sombor da mirise cvece i jase konje i nista ga drugo ne interesuje. Igranje za reprezentaciju kao sto je nasa treba da bude najveca cast, veca i od MVP nagrade. A tek ako se osvoji olimpijsko zlato, MVP deluje tako sitno i daleko. Prilika je istorijska da upisu svoje ime zlatnim slovima u istoriju svetske kosarke. Ako je igras samo zbog novca onda ne vredi da pricamo o bilo cemu.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Sve ste vi lepo napisali,samo sto je Jokic u 26.godina nosilac igre,neko ko bi igrao bar 30 min na tekmi,a Gasol je tu da udje s vremena na vreme I da bude podrska ekipi .Da se razumemo ne podrzavam Jokicev potez,Ali ga ne osudjujem toliko..
(Nemanja, 19. jun 2021 14:00

Bolje ćuti, ne blamiraj se. Gasol je sa 26 imao minutažu veću od Jokića pa se uvek odazivao.

Sale

pre 2 godine

Pa nije bas da nije preskakao, mozda se glavnim igracem ekipe smatrao u pocetku u memfisu, posle nije nikada, MVP tituli ni blizu... Ne umanjujem igracku velicinu ovog coveka jer nisam lud, lik je jedan od najvecih evropskih kosarkasa ikada, ali ovo su cinjenice... A ne komentarisete sto Mirotic ne igra?

Jim Beam

pre 2 godine

Garuba je kao Milan Macvan. Dominantan u svom uzrastu ali limitiran za neki top nivo jer ga limitiraju fizikalije za nešto više na toj poziciji. To će se videti kada zaigra protiv nekih NBA igrača na prvenstvu. Da to ima od majke prirode, potpisao bih da bi postao all-star vrlo brzo. Ovako, napraviće super karijeru u Euroligi, ali NBA verovatno neće ni videti. Svaka generacija ima svog Kajla Hajnsa.

Nemanja

pre 2 godine

Sve ste vi lepo napisali,samo sto je Jokic u 26.godina nosilac igre,neko ko bi igrao bar 30 min na tekmi,a Gasol je tu da udje s vremena na vreme I da bude podrska ekipi .Da se razumemo ne podrzavam Jokicev potez,Ali ga ne osudjujem toliko..

Zju

pre 2 godine

Garuba je vunderkind??Ok mlad je 19g i ok jednom je dao 20+koševa u EL.Jak je fizički,nema visinu klasičnog centra.Što se atleticizma tiče prosečan za NBA.Daleko je to od čuda.Uostalom naš Petrušev mada 2 god stariji je klasa za ovog.
Španci manje više vrte iste igrače ko i u protekle 2 decenije.Gledao sam roster skoro ništa novo.Braća Gasol dobrodošli u 2006tu.

Topnik

pre 2 godine

Pa nije bas da nije preskakao, mozda se glavnim igracem ekipe smatrao u pocetku u memfisu, posle nije nikada, MVP tituli ni blizu... Ne umanjujem igracku velicinu ovog coveka jer nisam lud, lik je jedan od najvecih evropskih kosarkasa ikada, ali ovo su cinjenice... A ne komentarisete sto Mirotic ne igra?
(Sale, 19. jun 2021 14:04)

Nitko nije mogao biti glavni pored Kobea, ali Gasol je bio odmah uz njega, činili su pravi tandem i bez Gasola nikad nebi osvojili one dvije titule.

Sasa

pre 2 godine

"Gasol sa 40 godina predvodi Španiju na OI."

Nas kukavac koji je ujedno MVP NBA lige, nije u stanju da odigra barem po jednu cetvrtinu na svakom mecu, bez obzira na broj utakmica u sezoni, dok jedan Pau Gasol i cetrdesetogodisnjak, stoji na raspolaganju. :)

NekaTamo

pre 2 godine

Pa, Mirotic je verovatno umoran od igranja za reprezentaciju koju ne oseca kao njegovu. Kao i neko o kome citamo danima. Mirotic iskoristio Spance za sta su mu trebali na pocetku, i sad ga bas briga, neka vuce Gasol u 40 godina.

Sheriff

pre 2 godine

Ma svi će da igraju
Nema veze da li imaju 40 godina
Da li im žena trudna ili možda čak i oni sami. Nebitno da li se žena porađa u julu avgustu ili tek posle.
Nebitno koliko utakmica. Nebitno da li su izgubili nogu majku oca itd

Miroslav

pre 2 godine

Braca Gasol, Rudi Fernandez, Rodrigez, Ljulj i Rubio su igraci koji su me tokom citave njihove karijere nervirali pocevsi sa Pau Gasolom na EP 2001 pa do SP 2019. Sada vidim da nije trebalo. Istinske legende ove igre. Kapa dole.

stef

pre 2 godine

Po imenima ovako ne izgleda nesto jako, ali su oni sa slicnom ekipom osvojili zlato na svetskom prvenstvu. Ne znam samo sta je sa Rubiom. On im je bio najbolji igrac na svetskom. Da li je povredjen ili?
Videcemo u kakvom sastavu ce SAD doci. Pored njih, standarno za medalju ce se boriti Srbija, Spanija, Francuska, Australija i Grcka.
Samo bez neke euforije na startu,svaki put kada se previse uzdizemo tada nista ne uradimo

Legolas

pre 2 godine

Svaka čast za igračinu i legendu košarke.
Veličinu,koja i kad je igrala finala NBA lige,odazivala se svojoj zemlji,stavljajući i ime i znanje na raspolaganje,
Bez izgovora,bez lažnih opravdanja.

Mitar

pre 2 godine

Jokić je jedne godine uspeo da dobije titulu najboljeg i već se uzdigao i umislio da je zvezda a Gasol je već deceniju najbolji u svakom smislu te reči i nije UMORAN da odigra čak i za svoju zemlju samo 5 utakmica Jokiću judo ti 26 godina a on 40 ima

Legolas

pre 2 godine

Svaka čast za igračinu i legendu košarke.
Veličinu,koja i kad je igrala finala NBA lige,odazivala se svojoj zemlji,stavljajući i ime i znanje na raspolaganje,
Bez izgovora,bez lažnih opravdanja.

Miroslav

pre 2 godine

Braca Gasol, Rudi Fernandez, Rodrigez, Ljulj i Rubio su igraci koji su me tokom citave njihove karijere nervirali pocevsi sa Pau Gasolom na EP 2001 pa do SP 2019. Sada vidim da nije trebalo. Istinske legende ove igre. Kapa dole.

Mitar

pre 2 godine

Jokić je jedne godine uspeo da dobije titulu najboljeg i već se uzdigao i umislio da je zvezda a Gasol je već deceniju najbolji u svakom smislu te reči i nije UMORAN da odigra čak i za svoju zemlju samo 5 utakmica Jokiću judo ti 26 godina a on 40 ima

Popitzki

pre 2 godine

@Nemanja

Ti nisi ukapirao poentu. U tome i jeste Gasolova velicina jer zeli da bude podrska ekipi.
Covek od 2001 igra za reprezentaciju. Kada je propustio EP 2005 bio je sa reprezentacijom u Novom Sadu.
Secam se da sam ga video kako opusteno trckara na fudbalskom terenu na sajmistu. On je deo Spanske ekipe i kad ne igra.
Divac nikad nije bio vodja reprezentacie, ni SFRJ ni SRJ. Glavni igraci su 1989, 1990 i 1991 bili Drazen I Kukoc a posle 1995i 1996 Djordjevic i Danilovic i na kraju 2002 Bodiroga ali je Divac uvek bio tu kao dobri duh, vezivno tkivo reprezentacije.
To je ono sto iritira ljude u Srbiji, sto Jokic pokazuje vec godinama da se ne oseca delom nase ekipe.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Sve ste vi lepo napisali,samo sto je Jokic u 26.godina nosilac igre,neko ko bi igrao bar 30 min na tekmi,a Gasol je tu da udje s vremena na vreme I da bude podrska ekipi .Da se razumemo ne podrzavam Jokicev potez,Ali ga ne osudjujem toliko..
(Nemanja, 19. jun 2021 14:00

Bolje ćuti, ne blamiraj se. Gasol je sa 26 imao minutažu veću od Jokića pa se uvek odazivao.

Ssss

pre 2 godine

sto kaze covek u komentaru, uvek su me nervirali ti Spanci. Ali, sad kad jedan deda Gasol od 40 godina ima zelju za olimpijskim igrama, a nas od 26 godina nema, onda treba da maksimalno postujemo i njega i ostale koji vec 15,20 godina kidaju za njihovu zemlju, bez postede.

Sheriff

pre 2 godine

Ma svi će da igraju
Nema veze da li imaju 40 godina
Da li im žena trudna ili možda čak i oni sami. Nebitno da li se žena porađa u julu avgustu ili tek posle.
Nebitno koliko utakmica. Nebitno da li su izgubili nogu majku oca itd

Sasa

pre 2 godine

"Gasol sa 40 godina predvodi Španiju na OI."

Nas kukavac koji je ujedno MVP NBA lige, nije u stanju da odigra barem po jednu cetvrtinu na svakom mecu, bez obzira na broj utakmica u sezoni, dok jedan Pau Gasol i cetrdesetogodisnjak, stoji na raspolaganju. :)

antiDebil

pre 2 godine

(Popitzki, 19. jun 2021 15:04)

Divac nikada nije bio najbolji igrac reprezentacije ali je uvek bio vodja u ekipi. Bez njega ne bi bilo zlata 2002.godine...

Olimpijsko zlato

pre 2 godine

Tako je, bravo za Gasola koji je za Spaniju uvek igrao i srcem i dusom i uvek davao sve od sebe bez obzira na umor. A ne kao ovaj nas Ferdinand dodje u Sombor da mirise cvece i jase konje i nista ga drugo ne interesuje. Igranje za reprezentaciju kao sto je nasa treba da bude najveca cast, veca i od MVP nagrade. A tek ako se osvoji olimpijsko zlato, MVP deluje tako sitno i daleko. Prilika je istorijska da upisu svoje ime zlatnim slovima u istoriju svetske kosarke. Ako je igras samo zbog novca onda ne vredi da pricamo o bilo cemu.

Topnik

pre 2 godine

Pa nije bas da nije preskakao, mozda se glavnim igracem ekipe smatrao u pocetku u memfisu, posle nije nikada, MVP tituli ni blizu... Ne umanjujem igracku velicinu ovog coveka jer nisam lud, lik je jedan od najvecih evropskih kosarkasa ikada, ali ovo su cinjenice... A ne komentarisete sto Mirotic ne igra?
(Sale, 19. jun 2021 14:04)

Nitko nije mogao biti glavni pored Kobea, ali Gasol je bio odmah uz njega, činili su pravi tandem i bez Gasola nikad nebi osvojili one dvije titule.

realno

pre 2 godine

Mogu da razumem neke razloge zasto Jokic nece da igra za repretentaciju, ali sa druge strane zar nije svestan da je sada sa 26 godina u zenitu karijere, kada on i cela ekipa mogu nesto sjajno da naprave za domovinu a i za sebe i da se upisu u slavnu istoriju nase kosarke. Na sledecim Olimpijskim igrama bice na zalasku karijere i zazalice mozda zbog propustene prilike.

badem

pre 2 godine

@sale
Zašto nisi nabrojao šta je sve osvojio sa reprezentacijom i da li je tu bio glavni igrač?
Po čemu će ga španci više pamtiti, po NBA trofejima i trofejima sa nacionalnom selekcijom.
A Mirotić i Ibaka su naturalizovani. Jel to uopšte i treba da se poredi?

Rade

pre 2 godine

Ma sve je u redu...Gasol želi da bude tamo gde je bitka... a naš Ferdinand će da vozi sulke dok se vodi bitka na OI. Interesuje me da će da ih vozi baš za vreme neke utakmice...ili na poluvremenu . Ili će piti neko dobro vino i gledati kako se naši bore za svaki poen ???

NekaTamo

pre 2 godine

Pa, Mirotic je verovatno umoran od igranja za reprezentaciju koju ne oseca kao njegovu. Kao i neko o kome citamo danima. Mirotic iskoristio Spance za sta su mu trebali na pocetku, i sad ga bas briga, neka vuce Gasol u 40 godina.

stef

pre 2 godine

Po imenima ovako ne izgleda nesto jako, ali su oni sa slicnom ekipom osvojili zlato na svetskom prvenstvu. Ne znam samo sta je sa Rubiom. On im je bio najbolji igrac na svetskom. Da li je povredjen ili?
Videcemo u kakvom sastavu ce SAD doci. Pored njih, standarno za medalju ce se boriti Srbija, Spanija, Francuska, Australija i Grcka.
Samo bez neke euforije na startu,svaki put kada se previse uzdizemo tada nista ne uradimo

Mirk

pre 2 godine

@Sale

Sto preskaces cinjenicu da je u Lakersima igrao s Kobijem? I trebao je da bude glavni igrac?
Bas me interesuje ko je taj ko bi tih godina bacio u senku buduceg clana HOF.

Losmi

pre 2 godine

Mogu da razumem neke razloge zasto Jokic nece da igra za repretentaciju, ali sa druge strane zar nije svestan da je sada sa 26 godina u zenitu karijere, kada on i cela ekipa mogu nesto sjajno da naprave za domovinu a i za sebe i da se upisu u slavnu istoriju nase kosarke. Na sledecim Olimpijskim igrama bice na zalasku karijere i zazalice mozda zbog propustene prilike.

Nece taj da igra ni ne sledecim, ne mastajte vise aman.
(realno, 19. jun 2021 14:28)

Kukatilo

pre 2 godine

Braca Gasol, Rudi Fernandez, Rodrigez, Ljulj i Rubio su igraci koji su me tokom citave njihove karijere nervirali pocevsi sa Pau Gasolom na EP 2001 pa do SP 2019. Sada vidim da nije trebalo. Istinske legende ove igre. Kapa dole.
(Miroslav, 19. jun 2021 13:52)

Ma svi me nerviraju i dalje, ali samo jer su tako slozni i dobri.

Never Mind

pre 2 godine

Ovaj Pau Gasol me žešće nervira, čak i sad s četrdeset godina. Stvarno bi mogao da ode u penziju.
Podelio bih ovde s vama anegdotu o njemu još kada je počinjao i bio buduća zvezda. Gledamo kum i ja utakmicu protiv naših i Gasol dominira, naravno. Ja kažem kumu, ovaj će nas razbijati dugo godina, kako je moguće da španci izbace takvog igrača. Imali su oni pre njega solidne igrače ali, nekako fabrički štancane. Izlazili smo s njima na kraj i onda ovaj vunderkind, univerzalac, s košarkom u malom prstu. Kako sam izneo bojazan, tako je i bilo, na žalost. Uzeli su sve i preuzeli primat nad evropskom košarkom od tada.
Sada shvatate zašto duvam i na hladno i jedva čekam da konačno ode u penziju. A dosadan je kao svrab, ne propušta ni jedno takmičenje i uvek je napaljen do bola. I nisam ga kudio, nego hvalio, a da mi je dosadio, vala jeste.

Novinar

pre 2 godine

Gde je sada Kari Pešić da prokomentariše sasatav Španske i Američke reprezentacije? Kada bude objavljen spisak Američkke selekcije pošto oni to uvek poslednji rade - "ZATRUDNEĆE" ceo Sombor! Nemojte zaboraviti da je pomoćni trener selektora Drim tima Stiv Ker iz Voriorsa i da su Šef Kari i Drejmond Grin već nekoliko puta igrali za selekciju SAD!!! Da li mislite da jednom STROGOM Gregu Popoviću sme na oči da izađe Stiv Ker i da kaže niko iz Voriorsa neće da igra za reprezentaciju - umorni su?!?! TEK ĆE DA SLEDE ŠOKOVI ZA BOTOVE MENADŽERA ČIJI SU KLIJENTI CENTRI SRPSKE REPREZENTACIJE - JOKIĆ, BOBI I PETRUŠEV. Slučajno Jokić umoran ne bi li se što bolje prodali Bobi i Petrušev koji su bez ugovora u NBA?!

ljubi ga menadjer

pre 2 godine

To sto ste vi i vasi roditelji gubitnici tranzicije ne znaci da je Jokara duzan da vam igra za dzabe. Ajde reci iskreno na koliko si njegovih utakmica bio ove, prosle ili 2019 godine? Koliko si karata kupio? Pa ne igra on za kiki riki.
(Komsija Jozef, 19. jun 2021 18:48)

ce mu platimo,nije problem

kolko trazi?

Tira Nin

pre 2 godine

Secam se pre par meseci teksta ovde na portalu, da je trener Meloun trazio od Jokica da odmori sledecu utakmicu dve, a Jokic mu je odgovorio da Srbi ne odmaraju i odigrao sve utakmice. Ocigledno nije mislio na utakmice za Srbiju....
Secam se duela Divac-Gasol pa duela Jokic-Skola. Ali sad je Jokic ostario i ne moze vise da igra.

Tira Nin

pre 2 godine

Secam se pre par meseci teksta ovde na portalu, da je trener Meloun trazio od Jokica da odmori sledecu utakmicu dve, a Jokic mu je odgovorio da Srbi ne odmaraju i odigrao sve utakmice. Ocigledno nije mislio na utakmice za Srbiju....
Secam se duela Divac-Gasol pa duela Jokic-Skola. Ali sad je Jokic ostario i ne moze vise da igra.

chupavi

pre 2 godine

Ova spanska generacija je resila da bude najbolja evropska reprezentacija svih vremena. Ni sami vise ne znaju koliko su medalja osvojili u zadnjih dvadesetak godina.

Mi smo mozda imali i bolje igrace ali nikada nisu mali ovako veliku zelju za dokazivanjem. Uvek je neko od najvecih propustao takmicenja, i Sale i Divac pa se na kraju oprostise Bodiroga i Stojakovic a mogli su jos malo da terorisu svet...

kaokakao

pre 2 godine

Znaci, Jokic ima jos 15 godina za reprezentaciju a ne 10 kako rece Teo. To nas raduje. Dako ne bude imao desetoro djece, pet je taman.

perokrstic

pre 2 godine

(Sale, 19. jun 2021 14:04)

Pau je igrao u NBA 17 godina, ima dva prstena i kad su osvojena ta dva prstena bio je prvi centar ekipe sa preko 40 min igre u play offu, drugi strijelac ekipe pored Kobe-a,prvi skakac, ili mozda mislis da bi Jokic bio prvi igrac ekipe pored Kobe-a? U karijeri ima preko 20000 poena i 10000 skokova i 99% ce biti u Hall of fame. A tokom karijere je imao malo jace konkurente na centarskim pozicijama od Jokica u ovih nekoliko godina. Dankana, Shaquila, Howarda i Cousinsa u najboljim godinama,Bena Wallace-a.
Dabogda Jokica posluzilo zdravlja pa da ima i bolju karijeru od Pau-a a da ostvari koliko i on puna kapa. Sto se tice titule MVP-a treba imati i malo srece, Kobe je bio samo jednom a Janis dva puta a mozda ce biti i jos koji put. Da je G.State bio bolje plasiran i usao u play off a Curry igrao sve utakmice, kao najbolji strijelac lige sa prosjekom 32 poena bilo bi Nikoli vrlo neizvjesno. Curry ove sezone u prosjeku ima bolju sezonu nego sto je imao 2014/5 kad je bio MVP.

Jim Beam

pre 2 godine

Garuba je kao Milan Macvan. Dominantan u svom uzrastu ali limitiran za neki top nivo jer ga limitiraju fizikalije za nešto više na toj poziciji. To će se videti kada zaigra protiv nekih NBA igrača na prvenstvu. Da to ima od majke prirode, potpisao bih da bi postao all-star vrlo brzo. Ovako, napraviće super karijeru u Euroligi, ali NBA verovatno neće ni videti. Svaka generacija ima svog Kajla Hajnsa.

Zju

pre 2 godine

Garuba je vunderkind??Ok mlad je 19g i ok jednom je dao 20+koševa u EL.Jak je fizički,nema visinu klasičnog centra.Što se atleticizma tiče prosečan za NBA.Daleko je to od čuda.Uostalom naš Petrušev mada 2 god stariji je klasa za ovog.
Španci manje više vrte iste igrače ko i u protekle 2 decenije.Gledao sam roster skoro ništa novo.Braća Gasol dobrodošli u 2006tu.

Istrebljivac Vonjevina

pre 2 godine

Ovako se voli zemlja i grb, dok se kod nas svake godine moraju moliti i preklinjati nasi igraci da igraju za reprezentaciju. Ne svi, ali vecina...

Nemanja

pre 2 godine

Sve ste vi lepo napisali,samo sto je Jokic u 26.godina nosilac igre,neko ko bi igrao bar 30 min na tekmi,a Gasol je tu da udje s vremena na vreme I da bude podrska ekipi .Da se razumemo ne podrzavam Jokicev potez,Ali ga ne osudjujem toliko..

bigule

pre 2 godine

B92
On sa 40 nije umoran a ovaj naš 26,, umoran'' Jokiću reci nam zar te bar nije malo sramota?
(Milan, 19. jun 2021 13:39)
Druze nije odigrao 48 min za celu god

Sale

pre 2 godine

Pa nije bas da nije preskakao, mozda se glavnim igracem ekipe smatrao u pocetku u memfisu, posle nije nikada, MVP tituli ni blizu... Ne umanjujem igracku velicinu ovog coveka jer nisam lud, lik je jedan od najvecih evropskih kosarkasa ikada, ali ovo su cinjenice... A ne komentarisete sto Mirotic ne igra?

Rhyzm

pre 2 godine

A Srbinu pustom je samo daj sve odma' a? Zar nije bolje da Jokara 2017. prevrće gume i poradi na fizikalijama, propusti evropsko pa da narednih desetak godina "pokida za repku"?:)))Šta bi stručnjaci?

baltazar

pre 2 godine

- Rođem je 6. Jula 1980.godine. Za 16 dana imaće punih 41 godinu.

- Odigrao 18 NBA sezona. 12 sezona igrao u plej-of/u. Ima 2 titule.

- za seniorsku reprezentaciju Španije igra od 2001.godine (debitovao na EP u Turskoj), odnosno punih 20 godina.

- na EP učestvovao 2001, 2003, 2007, 2009, 2011, 2015, 2017. Zbog ozbiljnih povreda propustio samo EP 2005 i 2013. Znači, igrao je na 7 od poslednjih 9 EP. Na EP je osvoji 3 zlata, 2 srebra i 2 bronze. I to mu nije bilo ispod časti jer je EP “malo i nebitno takmičenje”, kao nekim Srbima – igračkim “gromadama”. 2x MVP EP.

- na SP učestvovao 2002, 2006, 2014. Zbog povreda propustio 2010 i 2019. Ima zlato 2006, tada je bio i MVP SP.

- na OI učesvovao 2004, 2008, 2012, 2016….ima 2 srebra, 1 bronzu, i 5.mesto 2004 kada je bio i MVP olimpijskog turnira.

- od mogućih 18 velikih takmičenja (EP, SP i OI) igrao je na 14. Osvojio je 4 zlata, 4 srebra i 3 bronze. Ovo bi mu bilo 15. veliko takmičenje i 5. Olimpijada.

No name

pre 2 godine

Ostavite mi Jokaru na miru svi zaboravaju da se odazivao igrao za reprezentaciju značaj njega može biti a ne mora tu su osta li naši. Biće još ciklusa igara prvenstva Evropskog i Svetskog a njega samog.

Za Špance naklon do poda generacija neponovljiva braća Gomez nikad neće moći u isti u koš stavit sa braćom Gasolom koji ostvari li duplo bolje karijere i ovako bukvalno kao veterani igraju dalje za svoju zemlju. Ovaj sastav nije loš.. Tu je dalje ona startna petorka dobro poznata a vidim Abrinjes ponovo uvršten nakon dugog vremena. Španci su favoriti da odu na Olimpijske igre i nikad nisu propušta li po pravilu favoriti za jednu od dve do tri medalje jesu nevezano. Skarilo možda mi ima gotovo zvezdice na tacni ali sa njim imaju četri zlataaa i još nekoliko medalja. I kontinuitet rada kao selektora što je bitno za svaku reprezentaciju ako misli da se ima rezultat i medalja..

Komsija Jozef

pre 2 godine

Ljudi ne kapiraju da divljenje ne izazivaju dela za koje si placen nego dela koja cinis a ne moras.
(Pop, 19. jun 2021 13:55)

To sto ste vi i vasi roditelji gubitnici tranzicije ne znaci da je Jokara duzan da vam igra za dzabe. Ajde reci iskreno na koliko si njegovih utakmica bio ove, prosle ili 2019 godine? Koliko si karata kupio? Pa ne igra on za kiki riki.

Mali Hijavata

pre 2 godine

To sto ste vi i vasi roditelji gubitnici tranzicije ne znaci da je Jokara duzan da vam igra za dzabe. Ajde reci iskreno na koliko si njegovih utakmica bio ove, prosle ili 2019 godine? Koliko si karata kupio?
(Komsija Jozef, 19. jun 2021 18:48

Bojim se da su gubitnici tranzicije upravo isprani mozgovi koji sve mere novcem.
A sad da ti malo razbijem ove gluposti koje si napisao,čistim argumentima:
Dakle, nema Jokić potrebe da igra za "džabe" nama "ispranim" mozgovima i "gubitnicima tranzicije" jer je Jokić produkt jedne škole vrhunske košarke koja traje već 50 godina, i kao takav bio je privilegovan još od malena u odnosu na talente iz matematike, fizike, tenisa... u koje država nikad ništa nije ulagala pa je Djoković zamalo završio kao italijanski reprezentativac (Italijani kad daju lovu, traže da igraš za njih, prirodno). E, a kad je brend košarka u pitanju, Jokić se razvijao u halama, sa trenerima, klubovima, školskim ekipama... koje je isključivo finansirala država Srbija, uzimajući od bruto plata tvojih, mojih i još sedam miliona baba, deda, očeva, majki, strina, snajki... Putovanja po Evropi, odlična takmičenja i turniri još od osnovne škole, finansirala je Srbija. I to zato što postoji škola košarke koja je iznedrila mnogo vrhunskih asova. Da je bio talentovani hokejaš, morao bi u Češku...
Ali, neko ima herca pa to vrati a neko je sebično jaje pa ne vraća.
Haug.

Ilija Dukić

pre 2 godine

On sa 40 nije umoran a ovaj naš 26,, umoran'' Jokiću reci nam zar te bar nije malo sramota?
(Milan, 19. jun 2021 13:39)

Gasol u poslednje tri godine odigrao koliko Jokić u poslednjih 10 meseci

mata

pre 2 godine

Po imenima ovako ne izgleda nesto jako, ali su oni sa slicnom ekipom osvojili zlato na svetskom prvenstvu. Ne znam samo sta je sa Rubiom. On im je bio najbolji igrac na svetskom. Da li je povredjen ili?
Videcemo u kakvom sastavu ce SAD doci. Pored njih, standarno za medalju ce se boriti Srbija, Spanija, Francuska, Australija i Grcka.
Samo bez neke euforije na startu,svaki put kada se previse uzdizemo tada nista ne uradimo
(stef, 19. jun 2021 13:41)

Videćemo za Grke. Igraće kvalifikacije u Kanadi,najmanje, bez Janisa i brata. Kanađani su bez povređenog Mareja, ali u timu bi trebali biti: Vigins, Dilon Bruks, Šaj Gildžus-Aleksander, Tristan Tompson, Keli Olinik, Kori Džozef, Brendon Klark, R.J. Beret, Lugenc Dort, Dvajt Pauel, Voker-Aleksander, Kem Birč, Malder, Lajls, Kevin Pengos.....

Nemanja

pre 2 godine

Sve ste vi lepo napisali,samo sto je Jokic u 26.godina nosilac igre,neko ko bi igrao bar 30 min na tekmi,a Gasol je tu da udje s vremena na vreme I da bude podrska ekipi .Da se razumemo ne podrzavam Jokicev potez,Ali ga ne osudjujem toliko..

Sale

pre 2 godine

Pa nije bas da nije preskakao, mozda se glavnim igracem ekipe smatrao u pocetku u memfisu, posle nije nikada, MVP tituli ni blizu... Ne umanjujem igracku velicinu ovog coveka jer nisam lud, lik je jedan od najvecih evropskih kosarkasa ikada, ali ovo su cinjenice... A ne komentarisete sto Mirotic ne igra?

Komsija Jozef

pre 2 godine

Ljudi ne kapiraju da divljenje ne izazivaju dela za koje si placen nego dela koja cinis a ne moras.
(Pop, 19. jun 2021 13:55)

To sto ste vi i vasi roditelji gubitnici tranzicije ne znaci da je Jokara duzan da vam igra za dzabe. Ajde reci iskreno na koliko si njegovih utakmica bio ove, prosle ili 2019 godine? Koliko si karata kupio? Pa ne igra on za kiki riki.

bigule

pre 2 godine

B92
On sa 40 nije umoran a ovaj naš 26,, umoran'' Jokiću reci nam zar te bar nije malo sramota?
(Milan, 19. jun 2021 13:39)
Druze nije odigrao 48 min za celu god

Mitar

pre 2 godine

Jokić je jedne godine uspeo da dobije titulu najboljeg i već se uzdigao i umislio da je zvezda a Gasol je već deceniju najbolji u svakom smislu te reči i nije UMORAN da odigra čak i za svoju zemlju samo 5 utakmica Jokiću judo ti 26 godina a on 40 ima

Legolas

pre 2 godine

Svaka čast za igračinu i legendu košarke.
Veličinu,koja i kad je igrala finala NBA lige,odazivala se svojoj zemlji,stavljajući i ime i znanje na raspolaganje,
Bez izgovora,bez lažnih opravdanja.

No name

pre 2 godine

Ostavite mi Jokaru na miru svi zaboravaju da se odazivao igrao za reprezentaciju značaj njega može biti a ne mora tu su osta li naši. Biće još ciklusa igara prvenstva Evropskog i Svetskog a njega samog.

Za Špance naklon do poda generacija neponovljiva braća Gomez nikad neće moći u isti u koš stavit sa braćom Gasolom koji ostvari li duplo bolje karijere i ovako bukvalno kao veterani igraju dalje za svoju zemlju. Ovaj sastav nije loš.. Tu je dalje ona startna petorka dobro poznata a vidim Abrinjes ponovo uvršten nakon dugog vremena. Španci su favoriti da odu na Olimpijske igre i nikad nisu propušta li po pravilu favoriti za jednu od dve do tri medalje jesu nevezano. Skarilo možda mi ima gotovo zvezdice na tacni ali sa njim imaju četri zlataaa i još nekoliko medalja. I kontinuitet rada kao selektora što je bitno za svaku reprezentaciju ako misli da se ima rezultat i medalja..

Mali Hijavata

pre 2 godine

Sve ste vi lepo napisali,samo sto je Jokic u 26.godina nosilac igre,neko ko bi igrao bar 30 min na tekmi,a Gasol je tu da udje s vremena na vreme I da bude podrska ekipi .Da se razumemo ne podrzavam Jokicev potez,Ali ga ne osudjujem toliko..
(Nemanja, 19. jun 2021 14:00

Bolje ćuti, ne blamiraj se. Gasol je sa 26 imao minutažu veću od Jokića pa se uvek odazivao.

Sheriff

pre 2 godine

Ma svi će da igraju
Nema veze da li imaju 40 godina
Da li im žena trudna ili možda čak i oni sami. Nebitno da li se žena porađa u julu avgustu ili tek posle.
Nebitno koliko utakmica. Nebitno da li su izgubili nogu majku oca itd

Zju

pre 2 godine

Garuba je vunderkind??Ok mlad je 19g i ok jednom je dao 20+koševa u EL.Jak je fizički,nema visinu klasičnog centra.Što se atleticizma tiče prosečan za NBA.Daleko je to od čuda.Uostalom naš Petrušev mada 2 god stariji je klasa za ovog.
Španci manje više vrte iste igrače ko i u protekle 2 decenije.Gledao sam roster skoro ništa novo.Braća Gasol dobrodošli u 2006tu.

Rade

pre 2 godine

Ma sve je u redu...Gasol želi da bude tamo gde je bitka... a naš Ferdinand će da vozi sulke dok se vodi bitka na OI. Interesuje me da će da ih vozi baš za vreme neke utakmice...ili na poluvremenu . Ili će piti neko dobro vino i gledati kako se naši bore za svaki poen ???

realno

pre 2 godine

Mogu da razumem neke razloge zasto Jokic nece da igra za repretentaciju, ali sa druge strane zar nije svestan da je sada sa 26 godina u zenitu karijere, kada on i cela ekipa mogu nesto sjajno da naprave za domovinu a i za sebe i da se upisu u slavnu istoriju nase kosarke. Na sledecim Olimpijskim igrama bice na zalasku karijere i zazalice mozda zbog propustene prilike.

Olimpijsko zlato

pre 2 godine

Tako je, bravo za Gasola koji je za Spaniju uvek igrao i srcem i dusom i uvek davao sve od sebe bez obzira na umor. A ne kao ovaj nas Ferdinand dodje u Sombor da mirise cvece i jase konje i nista ga drugo ne interesuje. Igranje za reprezentaciju kao sto je nasa treba da bude najveca cast, veca i od MVP nagrade. A tek ako se osvoji olimpijsko zlato, MVP deluje tako sitno i daleko. Prilika je istorijska da upisu svoje ime zlatnim slovima u istoriju svetske kosarke. Ako je igras samo zbog novca onda ne vredi da pricamo o bilo cemu.

antiDebil

pre 2 godine

(Popitzki, 19. jun 2021 15:04)

Divac nikada nije bio najbolji igrac reprezentacije ali je uvek bio vodja u ekipi. Bez njega ne bi bilo zlata 2002.godine...

stef

pre 2 godine

Po imenima ovako ne izgleda nesto jako, ali su oni sa slicnom ekipom osvojili zlato na svetskom prvenstvu. Ne znam samo sta je sa Rubiom. On im je bio najbolji igrac na svetskom. Da li je povredjen ili?
Videcemo u kakvom sastavu ce SAD doci. Pored njih, standarno za medalju ce se boriti Srbija, Spanija, Francuska, Australija i Grcka.
Samo bez neke euforije na startu,svaki put kada se previse uzdizemo tada nista ne uradimo

Sasa

pre 2 godine

"Gasol sa 40 godina predvodi Španiju na OI."

Nas kukavac koji je ujedno MVP NBA lige, nije u stanju da odigra barem po jednu cetvrtinu na svakom mecu, bez obzira na broj utakmica u sezoni, dok jedan Pau Gasol i cetrdesetogodisnjak, stoji na raspolaganju. :)

Losmi

pre 2 godine

Mogu da razumem neke razloge zasto Jokic nece da igra za repretentaciju, ali sa druge strane zar nije svestan da je sada sa 26 godina u zenitu karijere, kada on i cela ekipa mogu nesto sjajno da naprave za domovinu a i za sebe i da se upisu u slavnu istoriju nase kosarke. Na sledecim Olimpijskim igrama bice na zalasku karijere i zazalice mozda zbog propustene prilike.

Nece taj da igra ni ne sledecim, ne mastajte vise aman.
(realno, 19. jun 2021 14:28)

kaokakao

pre 2 godine

Znaci, Jokic ima jos 15 godina za reprezentaciju a ne 10 kako rece Teo. To nas raduje. Dako ne bude imao desetoro djece, pet je taman.

Popitzki

pre 2 godine

@Nemanja

Ti nisi ukapirao poentu. U tome i jeste Gasolova velicina jer zeli da bude podrska ekipi.
Covek od 2001 igra za reprezentaciju. Kada je propustio EP 2005 bio je sa reprezentacijom u Novom Sadu.
Secam se da sam ga video kako opusteno trckara na fudbalskom terenu na sajmistu. On je deo Spanske ekipe i kad ne igra.
Divac nikad nije bio vodja reprezentacie, ni SFRJ ni SRJ. Glavni igraci su 1989, 1990 i 1991 bili Drazen I Kukoc a posle 1995i 1996 Djordjevic i Danilovic i na kraju 2002 Bodiroga ali je Divac uvek bio tu kao dobri duh, vezivno tkivo reprezentacije.
To je ono sto iritira ljude u Srbiji, sto Jokic pokazuje vec godinama da se ne oseca delom nase ekipe.

NekaTamo

pre 2 godine

Pa, Mirotic je verovatno umoran od igranja za reprezentaciju koju ne oseca kao njegovu. Kao i neko o kome citamo danima. Mirotic iskoristio Spance za sta su mu trebali na pocetku, i sad ga bas briga, neka vuce Gasol u 40 godina.

Ssss

pre 2 godine

sto kaze covek u komentaru, uvek su me nervirali ti Spanci. Ali, sad kad jedan deda Gasol od 40 godina ima zelju za olimpijskim igrama, a nas od 26 godina nema, onda treba da maksimalno postujemo i njega i ostale koji vec 15,20 godina kidaju za njihovu zemlju, bez postede.

Novinar

pre 2 godine

Gde je sada Kari Pešić da prokomentariše sasatav Španske i Američke reprezentacije? Kada bude objavljen spisak Američkke selekcije pošto oni to uvek poslednji rade - "ZATRUDNEĆE" ceo Sombor! Nemojte zaboraviti da je pomoćni trener selektora Drim tima Stiv Ker iz Voriorsa i da su Šef Kari i Drejmond Grin već nekoliko puta igrali za selekciju SAD!!! Da li mislite da jednom STROGOM Gregu Popoviću sme na oči da izađe Stiv Ker i da kaže niko iz Voriorsa neće da igra za reprezentaciju - umorni su?!?! TEK ĆE DA SLEDE ŠOKOVI ZA BOTOVE MENADŽERA ČIJI SU KLIJENTI CENTRI SRPSKE REPREZENTACIJE - JOKIĆ, BOBI I PETRUŠEV. Slučajno Jokić umoran ne bi li se što bolje prodali Bobi i Petrušev koji su bez ugovora u NBA?!

Tira Nin

pre 2 godine

Secam se pre par meseci teksta ovde na portalu, da je trener Meloun trazio od Jokica da odmori sledecu utakmicu dve, a Jokic mu je odgovorio da Srbi ne odmaraju i odigrao sve utakmice. Ocigledno nije mislio na utakmice za Srbiju....
Secam se duela Divac-Gasol pa duela Jokic-Skola. Ali sad je Jokic ostario i ne moze vise da igra.

Istrebljivac Vonjevina

pre 2 godine

Ovako se voli zemlja i grb, dok se kod nas svake godine moraju moliti i preklinjati nasi igraci da igraju za reprezentaciju. Ne svi, ali vecina...

Ilija Dukić

pre 2 godine

On sa 40 nije umoran a ovaj naš 26,, umoran'' Jokiću reci nam zar te bar nije malo sramota?
(Milan, 19. jun 2021 13:39)

Gasol u poslednje tri godine odigrao koliko Jokić u poslednjih 10 meseci

Miroslav

pre 2 godine

Braca Gasol, Rudi Fernandez, Rodrigez, Ljulj i Rubio su igraci koji su me tokom citave njihove karijere nervirali pocevsi sa Pau Gasolom na EP 2001 pa do SP 2019. Sada vidim da nije trebalo. Istinske legende ove igre. Kapa dole.

Jim Beam

pre 2 godine

Garuba je kao Milan Macvan. Dominantan u svom uzrastu ali limitiran za neki top nivo jer ga limitiraju fizikalije za nešto više na toj poziciji. To će se videti kada zaigra protiv nekih NBA igrača na prvenstvu. Da to ima od majke prirode, potpisao bih da bi postao all-star vrlo brzo. Ovako, napraviće super karijeru u Euroligi, ali NBA verovatno neće ni videti. Svaka generacija ima svog Kajla Hajnsa.

Kukatilo

pre 2 godine

Braca Gasol, Rudi Fernandez, Rodrigez, Ljulj i Rubio su igraci koji su me tokom citave njihove karijere nervirali pocevsi sa Pau Gasolom na EP 2001 pa do SP 2019. Sada vidim da nije trebalo. Istinske legende ove igre. Kapa dole.
(Miroslav, 19. jun 2021 13:52)

Ma svi me nerviraju i dalje, ali samo jer su tako slozni i dobri.

Tira Nin

pre 2 godine

Secam se pre par meseci teksta ovde na portalu, da je trener Meloun trazio od Jokica da odmori sledecu utakmicu dve, a Jokic mu je odgovorio da Srbi ne odmaraju i odigrao sve utakmice. Ocigledno nije mislio na utakmice za Srbiju....
Secam se duela Divac-Gasol pa duela Jokic-Skola. Ali sad je Jokic ostario i ne moze vise da igra.

ljubi ga menadjer

pre 2 godine

To sto ste vi i vasi roditelji gubitnici tranzicije ne znaci da je Jokara duzan da vam igra za dzabe. Ajde reci iskreno na koliko si njegovih utakmica bio ove, prosle ili 2019 godine? Koliko si karata kupio? Pa ne igra on za kiki riki.
(Komsija Jozef, 19. jun 2021 18:48)

ce mu platimo,nije problem

kolko trazi?

perokrstic

pre 2 godine

(Sale, 19. jun 2021 14:04)

Pau je igrao u NBA 17 godina, ima dva prstena i kad su osvojena ta dva prstena bio je prvi centar ekipe sa preko 40 min igre u play offu, drugi strijelac ekipe pored Kobe-a,prvi skakac, ili mozda mislis da bi Jokic bio prvi igrac ekipe pored Kobe-a? U karijeri ima preko 20000 poena i 10000 skokova i 99% ce biti u Hall of fame. A tokom karijere je imao malo jace konkurente na centarskim pozicijama od Jokica u ovih nekoliko godina. Dankana, Shaquila, Howarda i Cousinsa u najboljim godinama,Bena Wallace-a.
Dabogda Jokica posluzilo zdravlja pa da ima i bolju karijeru od Pau-a a da ostvari koliko i on puna kapa. Sto se tice titule MVP-a treba imati i malo srece, Kobe je bio samo jednom a Janis dva puta a mozda ce biti i jos koji put. Da je G.State bio bolje plasiran i usao u play off a Curry igrao sve utakmice, kao najbolji strijelac lige sa prosjekom 32 poena bilo bi Nikoli vrlo neizvjesno. Curry ove sezone u prosjeku ima bolju sezonu nego sto je imao 2014/5 kad je bio MVP.

badem

pre 2 godine

@sale
Zašto nisi nabrojao šta je sve osvojio sa reprezentacijom i da li je tu bio glavni igrač?
Po čemu će ga španci više pamtiti, po NBA trofejima i trofejima sa nacionalnom selekcijom.
A Mirotić i Ibaka su naturalizovani. Jel to uopšte i treba da se poredi?

Topnik

pre 2 godine

Pa nije bas da nije preskakao, mozda se glavnim igracem ekipe smatrao u pocetku u memfisu, posle nije nikada, MVP tituli ni blizu... Ne umanjujem igracku velicinu ovog coveka jer nisam lud, lik je jedan od najvecih evropskih kosarkasa ikada, ali ovo su cinjenice... A ne komentarisete sto Mirotic ne igra?
(Sale, 19. jun 2021 14:04)

Nitko nije mogao biti glavni pored Kobea, ali Gasol je bio odmah uz njega, činili su pravi tandem i bez Gasola nikad nebi osvojili one dvije titule.

Mirk

pre 2 godine

@Sale

Sto preskaces cinjenicu da je u Lakersima igrao s Kobijem? I trebao je da bude glavni igrac?
Bas me interesuje ko je taj ko bi tih godina bacio u senku buduceg clana HOF.

Never Mind

pre 2 godine

Ovaj Pau Gasol me žešće nervira, čak i sad s četrdeset godina. Stvarno bi mogao da ode u penziju.
Podelio bih ovde s vama anegdotu o njemu još kada je počinjao i bio buduća zvezda. Gledamo kum i ja utakmicu protiv naših i Gasol dominira, naravno. Ja kažem kumu, ovaj će nas razbijati dugo godina, kako je moguće da španci izbace takvog igrača. Imali su oni pre njega solidne igrače ali, nekako fabrički štancane. Izlazili smo s njima na kraj i onda ovaj vunderkind, univerzalac, s košarkom u malom prstu. Kako sam izneo bojazan, tako je i bilo, na žalost. Uzeli su sve i preuzeli primat nad evropskom košarkom od tada.
Sada shvatate zašto duvam i na hladno i jedva čekam da konačno ode u penziju. A dosadan je kao svrab, ne propušta ni jedno takmičenje i uvek je napaljen do bola. I nisam ga kudio, nego hvalio, a da mi je dosadio, vala jeste.

chupavi

pre 2 godine

Ova spanska generacija je resila da bude najbolja evropska reprezentacija svih vremena. Ni sami vise ne znaju koliko su medalja osvojili u zadnjih dvadesetak godina.

Mi smo mozda imali i bolje igrace ali nikada nisu mali ovako veliku zelju za dokazivanjem. Uvek je neko od najvecih propustao takmicenja, i Sale i Divac pa se na kraju oprostise Bodiroga i Stojakovic a mogli su jos malo da terorisu svet...

Rhyzm

pre 2 godine

A Srbinu pustom je samo daj sve odma' a? Zar nije bolje da Jokara 2017. prevrće gume i poradi na fizikalijama, propusti evropsko pa da narednih desetak godina "pokida za repku"?:)))Šta bi stručnjaci?

baltazar

pre 2 godine

- Rođem je 6. Jula 1980.godine. Za 16 dana imaće punih 41 godinu.

- Odigrao 18 NBA sezona. 12 sezona igrao u plej-of/u. Ima 2 titule.

- za seniorsku reprezentaciju Španije igra od 2001.godine (debitovao na EP u Turskoj), odnosno punih 20 godina.

- na EP učestvovao 2001, 2003, 2007, 2009, 2011, 2015, 2017. Zbog ozbiljnih povreda propustio samo EP 2005 i 2013. Znači, igrao je na 7 od poslednjih 9 EP. Na EP je osvoji 3 zlata, 2 srebra i 2 bronze. I to mu nije bilo ispod časti jer je EP “malo i nebitno takmičenje”, kao nekim Srbima – igračkim “gromadama”. 2x MVP EP.

- na SP učestvovao 2002, 2006, 2014. Zbog povreda propustio 2010 i 2019. Ima zlato 2006, tada je bio i MVP SP.

- na OI učesvovao 2004, 2008, 2012, 2016….ima 2 srebra, 1 bronzu, i 5.mesto 2004 kada je bio i MVP olimpijskog turnira.

- od mogućih 18 velikih takmičenja (EP, SP i OI) igrao je na 14. Osvojio je 4 zlata, 4 srebra i 3 bronze. Ovo bi mu bilo 15. veliko takmičenje i 5. Olimpijada.

mata

pre 2 godine

Po imenima ovako ne izgleda nesto jako, ali su oni sa slicnom ekipom osvojili zlato na svetskom prvenstvu. Ne znam samo sta je sa Rubiom. On im je bio najbolji igrac na svetskom. Da li je povredjen ili?
Videcemo u kakvom sastavu ce SAD doci. Pored njih, standarno za medalju ce se boriti Srbija, Spanija, Francuska, Australija i Grcka.
Samo bez neke euforije na startu,svaki put kada se previse uzdizemo tada nista ne uradimo
(stef, 19. jun 2021 13:41)

Videćemo za Grke. Igraće kvalifikacije u Kanadi,najmanje, bez Janisa i brata. Kanađani su bez povređenog Mareja, ali u timu bi trebali biti: Vigins, Dilon Bruks, Šaj Gildžus-Aleksander, Tristan Tompson, Keli Olinik, Kori Džozef, Brendon Klark, R.J. Beret, Lugenc Dort, Dvajt Pauel, Voker-Aleksander, Kem Birč, Malder, Lajls, Kevin Pengos.....

Mali Hijavata

pre 2 godine

To sto ste vi i vasi roditelji gubitnici tranzicije ne znaci da je Jokara duzan da vam igra za dzabe. Ajde reci iskreno na koliko si njegovih utakmica bio ove, prosle ili 2019 godine? Koliko si karata kupio?
(Komsija Jozef, 19. jun 2021 18:48

Bojim se da su gubitnici tranzicije upravo isprani mozgovi koji sve mere novcem.
A sad da ti malo razbijem ove gluposti koje si napisao,čistim argumentima:
Dakle, nema Jokić potrebe da igra za "džabe" nama "ispranim" mozgovima i "gubitnicima tranzicije" jer je Jokić produkt jedne škole vrhunske košarke koja traje već 50 godina, i kao takav bio je privilegovan još od malena u odnosu na talente iz matematike, fizike, tenisa... u koje država nikad ništa nije ulagala pa je Djoković zamalo završio kao italijanski reprezentativac (Italijani kad daju lovu, traže da igraš za njih, prirodno). E, a kad je brend košarka u pitanju, Jokić se razvijao u halama, sa trenerima, klubovima, školskim ekipama... koje je isključivo finansirala država Srbija, uzimajući od bruto plata tvojih, mojih i još sedam miliona baba, deda, očeva, majki, strina, snajki... Putovanja po Evropi, odlična takmičenja i turniri još od osnovne škole, finansirala je Srbija. I to zato što postoji škola košarke koja je iznedrila mnogo vrhunskih asova. Da je bio talentovani hokejaš, morao bi u Češku...
Ali, neko ima herca pa to vrati a neko je sebično jaje pa ne vraća.
Haug.