Nedelja, 16.05.2021.

12:35

Znate li kada je Đoković poslednji put pobedio Nadala na šljaci?

Svi ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem isčekuju 57. međusobni duel Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u finalu Mastersa u Rimu.

Izvor: SS

Znate li kada je Ðokoviæ poslednji put pobedio Nadala na šljaci? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

No name

pre 2 godine

Zna se ukupno osam puta su odigra li dosad i skor je 5:3 u korist Španca kad se radi o turniru u Rimu a zadnji put ga dobio 2016 u polufinalu da bi dan kasnije izgubio od Mareja 2-0 u setovima.

Ovo će im biti šesti susret da će odigrat na ovom mastersu.

au

pre 2 godine

@#
Odlican pokusaj zamene teza.
Nadal je od Nola bolji na Nolovoj omiljenoj podlozi. Ima vise titula od njega na US Openu.
To je poenta komentara.
Ko ima vise titula na VB od Federera?
Ko ima vise titula na RG od Nadala?

Federer ima 8 titula na Vimbldonu, po cemu je najbolji u istoriji na tom turniru.
3 od 4 poraza doziveo je u poznim godinama karijere. Na vrhuncu karijere doziveo je jedan poraz posle 5 godina nepobedivosti na travi.
Drugi poraz u finalima doziveo sa 34 godine?!
Imao 5 uzastopnih titula.
Djokovic ima negativan odnos pobeda i poraza u finalima US Opena.
Finala je gubio u najboljim godinama svoje karijere, na vrhuncu snage. Gubio je od 4 razlicita igraca, nikada nije vezao dve titule.
Od njega je na US Openu bolji Nadal, za koga ovde pricaju kako ne zna da igra nigde osim na sljaci.
Kapiras razliku?
Ne mozes za svaki Nolov los rezultat da se vadis na Federer ili Nadala.
Nadal je od Djokovica bolji na Djokovicevoj omiljenoj podlozi.
To je cinjenica.

sašo

pre 2 godine

Može da dobije Novak zato što je u pobedničkom ritmu, moral je na njegovoj strani. Onakve dve pobede u 10 sati spakovane igre nije mala stvar.

idemoooooo

pre 2 godine

@Ivan
Nolo na US Openu ima 3 GS, manje od Nadala koji ima 4 titule.
Nolo ima najgori odnos pobeda i poraza u istoriji US Open finala.
Toliko je on mocan na svojoj omiljenoj podlozi.
(au, 16. maj 2021 14:53)

Ja sam mislio da kad imaš 0:4 je najgori skor ikad

#

pre 2 godine

@Ivan
Nolo na US Openu ima 3 GS, manje od Nadala koji ima 4 titule.
Nolo ima najgori odnos pobeda i poraza u istoriji US Open finala.
Toliko je on mocan na svojoj omiljenoj podlozi.
(au, 16. maj 2021 14:53)

A da li znaš da Federer ima 4 poraza u finalima Vimbldona i da niko nema više poraza od njega u takvoj prilici?
A da li znaš da je Novak 3 puta pobedio Federera u tim finalima i da niko nema više poraza od istog igrača u tim finalima?
A da li znaš da ovako prikazana a tačna statistika čini da Federer izgleda kao zalutali amater, a ne igrač sa najviše osvojenih titula na tom turniru?

au

pre 2 godine

@Bl
Bio je Nolo na AO, najavljivao titule i pricao kako je u najboljoj formi u zivotu,ali ga nalupali Zverev i Cung.
Dakle, nemoj da iznosis neistine!

miško

pre 2 godine

Ovog španskog "bika" kao i "švajcarski sir"toliko forsiraju da je to postalo degutantno.Najbolji sudija na svetu ne vidi da je loptica pola metra van linije, da je Noletova loptica dobra itd. Raspored mora da se prilagodi prvaku a ne ovom lickavom. Sramota za organizatora. Ali za nas je naš ĐN najbolji. Ale ale ale,ale Nole, Nole. Ole, ole, ole, Nadale.

Aleksa

pre 2 godine

Neka pobedi bolji. To je bio smisao sporta, no danas je smisao samo novac . To bi moglo da upropasti ovu civilizaciju.... Nadajmo se da neće...

Vaske

pre 2 godine

Jedini način da Novak pobedi danas Nadala je da stalno napada. Samo tako. Ukoliko bude igrao pasivno i čekao grešku Nadala proći će ko bos po trnju.
Naravno napadačka igra je mač sa dve oštrice, tj rizična je. Ali jednostavno, drugačije se ne može.
Znači, Novak mora stalno biti taj koji napada, tj riskira... Pa šta bude bude.

zex

pre 2 godine

Niko sa 35 godina nije sposoban da trci dva maratona u dva dana.Novak ulazi u mec istrosen.Bitno je da se dobro spremi za RG.
Djokovic je prvi favorit RG.Siguran sam da ga Nadal nece osvojiti.

goranh

pre 2 godine

U 17.00 h početak meča
U 18.00h Rafa podiže pehar(6:1 6:0)
U 18.30h Nolo se sa džakom krompira ukrcava na let za Beograd
(Goksi, 16. maj 2021 13:57)

A kad se probudiš?

Darko

pre 2 godine

Kljuc je u taktici.Koliko xe Novak uspeti da Rafu drzi na bekhendu,pa onda bum forhend paralela.I one kratke bekhend dijagonale,i eto pobede Novaka!

Bl

pre 2 godine

@Cole-
Sam si rekao da ćeš lupiti glupost. GS tutula je GS titula i nosi 2000 poena, bez obzira ko su osvajaču bili protivnici. Niko Dominiku Timu ne moŸe i neće osporti, niti oduzeti njegov GS na USO prošle godine, iako je finalni meč bio prava katastrofa, Đoković izbačen, a Fedrer i Nadal nisu ni učestvovali. Niko Rodžeru Federeru neće osporiti i oduzeti dvije(!!!) titule na AO,jer nije bilo Đokovića.Vilander sigurno ne, jer bi ga odmah najurili sa Eurosporta. Protiv Đokovića može i on, kao i bilo ko drugi, da lupeta šta hoće. Nrky kaže Vavrinki da mu ne važe njegove titule.
Rafael Nadal jeste najuspješniji teniser u istoriji Rolan Garosa. Iskreno, ne znam ko je prije njega bio rekorder, ali mu, sigurni, niko nije osporio prvu, niti bilo koju narednu do izjednačenja, jer zamislite, nije to osvojio u meču s najboljim.

Haha

pre 2 godine

Cinjenica je da je Djokovic mnogo bolji na sljaci nego sto je Nadal na betonu, Djokovic je uspeo da pobedi Nadala i na Roland Garosu i usred Madrida gde su mu se smejali Ronaldo Ramos i Kasiljas

surovo iskren

pre 2 godine

Jel se Nolo odmorio i jesu li zarasli trbusni misici?
(Dare, 16. maj 2021 13:47)

Zahvaljujemo se na glasu.

Možeš da mu pljunes pod prozor... U stvari ni to ne možeš. Hehe

vremeplov

pre 2 godine

Sve o sljaci znamo, i onda dodje beton Us open i Nadal izdominira Nola.
(Pedroni, 16. maj 2021 13:49

A od zadnjeg trijumfa nad Đokovićem na betonu prođe 8 godina

Pantelejmon

pre 2 godine

Sta rade na ovim domacim vestima vise ovi navijaci Nadala i Federera (mrzitelji Djokovica). Ovo je portal koji pisu domaci novinari koji navijaju za Djokovica i citaju ljudi koji navijaju za Djokovica. Jednostavno vam ovde nije mesto jer vam je glavni cilj provokacija. Idite na neki zapadnjacki portal pa tamo pisite hvalospeve, okanite se mrznje, ili je ovo u zagradi glavna emocija koju mozete da osetite?

Goksi

pre 2 godine

Pogledajte na you tube kako se fer plej Nolo krstio u finalima Rima kada je Rafa pogodio nesto sto on nije smatrao da treba da pogodi. Ma dzaba sada srca aplauzi i ostalo kad svi znaju ko je Nolo. Vuk dlaku menja al cud nikada.

Max

pre 2 godine

Navijam za Novaka ali budimo realni.
Po mom mišljenju Rafa 70% a Novak 30% za pobedu.
Nije to više Rafa termminator ali nije ni Novak iz 2016.

antiDebil

pre 2 godine

Valjda pre 5 godina, u Rimu, pre finala...
Nego vise i ne igraju van sljunka pa je i neumesno postavljati pitanja na tu temu. Da je Djokovic tokom sezone sljake toliko lagao o povredama, predavao meceve i folirao se kao ovaj olos sada bi mesjusobni skor bio 29-15.

Poslednji put kada je spanski prevarant osvojio set protiv Djokovica na betonu i poslednji put kada ga je dobio van sljunka ovdasnja lajna nisu ni postojala na ovom sajtu a Vucic secer je bio potpredsednik vlade...

Topnik

pre 2 godine

Još onda kada je Rafa još uvek imao finu kosicu. :)
(Robert, 16. maj 2021 13:47)

Rafa nije imao velikih problema s kosom dok nije otišao na presađivanje krajem te 2016. Od tada ima puno manje kose.

Red

pre 2 godine

Zna li se kakva je vremenska prognoza?Teško da Novak ima potrebnu svježinu nakon jučerašnjeg dana,pa rekoh možda kiša da mu pomogne,makar par sati!A o Nadalu,tu nema šta da se kaže,šljaka,a izgleda i formu da je pronašao,favorit je sigurno.Noletu srećno svakako!
(War Inside My Head, 16. maj 2021 13:51)

Kisa nikad ne pomaze,nekad cak i odmaze,to ne pije vodu.

Gustav

pre 2 godine

U 17.00 h početak meča
U 18.00h Rafa podiže pehar(6:1 6:0)
U 18.30h Nolo se sa džakom krompira ukrcava na let za Beograd
(Goksi, 16. maj 2021 13:57)

I sa dzakom krompira nisi mu do kolena, najveci Srbin, i Srboljub u svetu, najveci ambasador nase zemlji, cela planeta ga zna i znaju odakle dolazi. To ne kazem ja, to su cinjenice. I da sad ostavi reket, jedan je od trojice najvecih igraca ovog sporta u istoriji, ako ne i najveci.

vaspitan

pre 2 godine

Pa svi znaju da je beton na US Openu spor kao sljaka, zato Prevaral i ima tu uspeha, a kad pogledas drugu stranu i vidis da Nadal nikad nije dobio Djokovica u Australiji sve ti postane jasno.
(Viktor, 16. maj 2021 13:58)

Ok..stoji to da je beton na US nesto sporiji nego u Australiji..ali sto ti time hoces reci..da su svi turniri gdje nije podloga ili njena brzina po Novakovu gustu neregularni ili mozda mislis da se turiniri trebaju igrati samo na brzim podlogama..i to je po tebi tenis i nista drugo ne vrijedi..mislim tako pises i ocito razmisljas..ovaj je Prevaral jer teren nije brz onoliko koliko bi ti zelio..super logika nema sta, a kako komentiras cinjenicu da igrac koji ima vise dolazaka u zavrsnice najvecih turnira ima manje titula od svog najveceg rivala..nije Novak bas neznalica na sljaci pa da od toliko polufinala i finala ima samo jednu titulu..na 3/4 turnira je najveci favorit a opet zaostaje nakon 15 i vise sezona..koliko je Novak izgubio finala i polufinala od realno slabijih igraca a koliko Nadal..mozda da tu trazis razliku i uzrok a ne u podlozi kad igrac kojeg ocito prezires cijelu karijeru u losijem polozaju od svog rivala ako gledamo podloge na kojima se igraju 4 najveca turnira..i sad ne valja ni US open jer je eto Novak tu izgubio mnogo finala i polufinala..jednostavna je istina a mozes i na Wikipediji provjeriti koliko je Novaku titula i finala izmaklo zbog Wawrinke,Nishikorija,Murraya ili Thiema i kako je Nadal takve rjesavao..eto ti razlike.

No1e

pre 2 godine

Nadal njega nije pobedio na betonu 8 godina, a Novak vec 5 godina nije pobedio Rafu na sljaci. To samo govori koliko su mocni i jedan i drugi na svojim omiljenim podlogama
(Ivan, 16. maj 2021 13:48)

Samo sto je malo vise, tj mnogo vise mocniji Djokovic, jer Nadal u poslednjih 10 susreta na betonu Djokovicu nije uzeo ni set, a Djokovic je Nadala u poslednjih 10 susreta pobedio 4 puta

pierre woodman

pre 2 godine

Mozemo se nadat cemu ocemo ali treba bit realan i rec 2:0 za nadala. I na RG ne treba ocekivati drugaciji scenario nazalost. Na W 19.gs i nadajmo se USO 20...

Sava

pre 2 godine

Prognoza za Rim u 17 sati, 21 stepen oblacno ali bez kiše! Srećno Nole pa kako bude. Ovo je samo bonus, prioriteti su Vimbledon, OI i US Open.

Pera nastavnik

pre 2 godine

ajmo Djole, neka ove tvoje hejtere strefi srčka.... odigraj u tri seta i pobedi ga u taj brejk 10:8 posle 10 Nadalovih meč lopti ?, kao što si njeknja ugasio FEDEX-a.

JPR24

pre 2 godine

Važno je da Nole odigra dobro, ishod na kraju nije bitan, važnije je 100 pouta da bude spreman za RG, tamo da ga odere u finalu i da napokon umuknu ovi pajseri ! Ovo je nebitno rezultatski !

nema ovde leba

pre 2 godine

Realno Nadal je izraziti favorit,što zbog podloge,odmorniji je i realno najbolji je igrac na ovakvoj vrsti terena mada znao je Novak milion puta da prkosi logici i univerzumu valjda je zato i najbolji u istoriji ovog sporta

antiDebil

pre 2 godine

Valjda pre 5 godina, u Rimu, pre finala...
Nego vise i ne igraju van sljunka pa je i neumesno postavljati pitanja na tu temu. Da je Djokovic tokom sezone sljake toliko lagao o povredama, predavao meceve i folirao se kao ovaj olos sada bi mesjusobni skor bio 29-15.

Poslednji put kada je spanski prevarant osvojio set protiv Djokovica na betonu i poslednji put kada ga je dobio van sljunka ovdasnja lajna nisu ni postojala na ovom sajtu a Vucic secer je bio potpredsednik vlade...

Dejan

pre 2 godine

Dobiće ga nole i ovde i na RG. Nadal je vidno omatorio što se na Noletu još ne vidi. Ipak, mislim da ni Nole nema puno vremena. Hvata bukvalno poslednji voz za prestizanje dvojice ispred sebe...

Mmmm

pre 2 godine

U periodu 2011 2016 Novak je ostvario svih tih 7 pobeda na sljaci i u tom periodu je bilo 7 : 7 na sljaci. Novak danas igra mnogo defanzivnije i stalno trazi taj drop shot sto po meni nije resenje za Nadala.
(Slobo, 16. maj 2021 13:52)

Od 2013 do 2016 je Rafa gubio i od drugih dosta, to mu je najslabiji period, i u tom periodu se dosta mucio sa povredama, posebno 2014 i 15 cini mi se.

Papilon

pre 2 godine

Jel se Nolo odmorio i jesu li zarasli trbusni misici?
(Dare, 16. maj 2021 13:47)

Postoji jedan siguran nacin da to utvrdis ali moras se okrenuti i malo nagnuti unapred.

JPR24

pre 2 godine

Zna li se kakva je vremenska prognoza?Teško da Novak ima potrebnu svježinu nakon jučerašnjeg dana,pa rekoh možda kiša da mu pomogne,makar par sati!A o Nadalu,tu nema šta da se kaže,šljaka,a izgleda i formu da je pronašao,favorit je sigurno.Noletu srećno svakako!
(War Inside My Head, 16. maj 2021 13:51)

Zna se... Zar je teško da pogledaš sam ?

au

pre 2 godine

@Ivan
Nolo na US Openu ima 3 GS, manje od Nadala koji ima 4 titule.
Nolo ima najgori odnos pobeda i poraza u istoriji US Open finala.
Toliko je on mocan na svojoj omiljenoj podlozi.

Cole

pre 2 godine

Naravno da navijam za Novaka
ali 'aj da lupim jednu glupost.
U slucaju da Novak osvoji RG i to
protiv Rafe, za Novaka bi mozda
bilo bolje da danas izgubi. Jer
bi mu u suprotnom stalno osporavali
titulu u fazonu da nije to to, da
Rafa nije pravi Rafa i slicno. Uostalom,
i Vilander kao i jos neki mu ublazavaju
osvajanje RG-sa da nema tu tezinu jer toboze
nije osvojio preko Rafe.

Slobo

pre 2 godine

U periodu 2011 2016 Novak je ostvario svih tih 7 pobeda na sljaci i u tom periodu je bilo 7 : 7 na sljaci. Novak danas igra mnogo defanzivnije i stalno trazi taj drop shot sto po meni nije resenje za Nadala.

War Inside My Head

pre 2 godine

Zna li se kakva je vremenska prognoza?Teško da Novak ima potrebnu svježinu nakon jučerašnjeg dana,pa rekoh možda kiša da mu pomogne,makar par sati!A o Nadalu,tu nema šta da se kaže,šljaka,a izgleda i formu da je pronašao,favorit je sigurno.Noletu srećno svakako!

Iznenađenja su moguća, ali verovatnoća za to je minimalna

pre 2 godine

Nažalost, Nole nema nikakve šanse jer je tenis na šljaci čista snaga, a to Nole nema. Na tvrdim podlogama brzina igrača odnosi prevagu i zato je Nole tu neprevaziđen. Iznenađenje je moguće samo ako Nadal igra užasno, a Nole najbolji tenis na šljaci.

Viktor

pre 2 godine

Sve o sljaci znamo, i onda dodje beton Us open i Nadal izdominira Nola.
(Pedroni, 16. maj 2021 13:49)

Pa svi znaju da je beton na US Openu spor kao sljaka, zato Prevaral i ima tu uspeha, a kad pogledas drugu stranu i vidis da Nadal nikad nije dobio Djokovica u Australiji sve ti postane jasno.

Rim

pre 2 godine

Stvarno dugo Novak nije dobio Rafu na sljaci. U periodu od 2011. - 2016. bili su van Roland Garrosa egal ,ali od 2016. Rafa glatko dobio sve. Nema sumnje da je ogromno samopouzdanje na njegovoj strani, posebno nakon Pariza 2020. Jako bitan mec posebno za Novaka sta god neko pricao. To je turnir prije Roland Garrosa. Inace greska je u tekstu... te 2016. nije Novak uzeo turnir nego Murray koji ga je glatko dobio u finalu.

Mito

pre 2 godine

Nole me fascinirao u jučerašnja dva meća. U prvom sem onog ispada sa reketom dosta se kontrolisao, što mu je omogućilo pobedu. Drugi meć je bio fascinantna mirnoća Noleta u prvom setu, i onda posle izgubljenog drugog seta, odjednom se smirio i fokusirao. Neverovatna tranformacija u kratkom vremenu. Moguće je da se to desilo posle šokantnog početka trećeg seta kada je protivnik imao 0:40. mislim da je to bio dodatni šok koji je osvestio Noleta, i sve ostalo je bilo poezija u tenisu.

Ivan

pre 2 godine

Nadal njega nije pobedio na betonu 8 godina, a Novak vec 5 godina nije pobedio Rafu na sljaci. To samo govori koliko su mocni i jedan i drugi na svojim omiljenim podlogama

Ivan

pre 2 godine

Nadal njega nije pobedio na betonu 8 godina, a Novak vec 5 godina nije pobedio Rafu na sljaci. To samo govori koliko su mocni i jedan i drugi na svojim omiljenim podlogama

Slobo

pre 2 godine

U periodu 2011 2016 Novak je ostvario svih tih 7 pobeda na sljaci i u tom periodu je bilo 7 : 7 na sljaci. Novak danas igra mnogo defanzivnije i stalno trazi taj drop shot sto po meni nije resenje za Nadala.

Mito

pre 2 godine

Nole me fascinirao u jučerašnja dva meća. U prvom sem onog ispada sa reketom dosta se kontrolisao, što mu je omogućilo pobedu. Drugi meć je bio fascinantna mirnoća Noleta u prvom setu, i onda posle izgubljenog drugog seta, odjednom se smirio i fokusirao. Neverovatna tranformacija u kratkom vremenu. Moguće je da se to desilo posle šokantnog početka trećeg seta kada je protivnik imao 0:40. mislim da je to bio dodatni šok koji je osvestio Noleta, i sve ostalo je bilo poezija u tenisu.

War Inside My Head

pre 2 godine

Zna li se kakva je vremenska prognoza?Teško da Novak ima potrebnu svježinu nakon jučerašnjeg dana,pa rekoh možda kiša da mu pomogne,makar par sati!A o Nadalu,tu nema šta da se kaže,šljaka,a izgleda i formu da je pronašao,favorit je sigurno.Noletu srećno svakako!

Rim

pre 2 godine

Stvarno dugo Novak nije dobio Rafu na sljaci. U periodu od 2011. - 2016. bili su van Roland Garrosa egal ,ali od 2016. Rafa glatko dobio sve. Nema sumnje da je ogromno samopouzdanje na njegovoj strani, posebno nakon Pariza 2020. Jako bitan mec posebno za Novaka sta god neko pricao. To je turnir prije Roland Garrosa. Inace greska je u tekstu... te 2016. nije Novak uzeo turnir nego Murray koji ga je glatko dobio u finalu.

Viktor

pre 2 godine

Sve o sljaci znamo, i onda dodje beton Us open i Nadal izdominira Nola.
(Pedroni, 16. maj 2021 13:49)

Pa svi znaju da je beton na US Openu spor kao sljaka, zato Prevaral i ima tu uspeha, a kad pogledas drugu stranu i vidis da Nadal nikad nije dobio Djokovica u Australiji sve ti postane jasno.

nema ovde leba

pre 2 godine

Realno Nadal je izraziti favorit,što zbog podloge,odmorniji je i realno najbolji je igrac na ovakvoj vrsti terena mada znao je Novak milion puta da prkosi logici i univerzumu valjda je zato i najbolji u istoriji ovog sporta

Vaske

pre 2 godine

Jedini način da Novak pobedi danas Nadala je da stalno napada. Samo tako. Ukoliko bude igrao pasivno i čekao grešku Nadala proći će ko bos po trnju.
Naravno napadačka igra je mač sa dve oštrice, tj rizična je. Ali jednostavno, drugačije se ne može.
Znači, Novak mora stalno biti taj koji napada, tj riskira... Pa šta bude bude.

zex

pre 2 godine

Niko sa 35 godina nije sposoban da trci dva maratona u dva dana.Novak ulazi u mec istrosen.Bitno je da se dobro spremi za RG.
Djokovic je prvi favorit RG.Siguran sam da ga Nadal nece osvojiti.

Iznenađenja su moguća, ali verovatnoća za to je minimalna

pre 2 godine

Nažalost, Nole nema nikakve šanse jer je tenis na šljaci čista snaga, a to Nole nema. Na tvrdim podlogama brzina igrača odnosi prevagu i zato je Nole tu neprevaziđen. Iznenađenje je moguće samo ako Nadal igra užasno, a Nole najbolji tenis na šljaci.

Cole

pre 2 godine

Naravno da navijam za Novaka
ali 'aj da lupim jednu glupost.
U slucaju da Novak osvoji RG i to
protiv Rafe, za Novaka bi mozda
bilo bolje da danas izgubi. Jer
bi mu u suprotnom stalno osporavali
titulu u fazonu da nije to to, da
Rafa nije pravi Rafa i slicno. Uostalom,
i Vilander kao i jos neki mu ublazavaju
osvajanje RG-sa da nema tu tezinu jer toboze
nije osvojio preko Rafe.

Max

pre 2 godine

Navijam za Novaka ali budimo realni.
Po mom mišljenju Rafa 70% a Novak 30% za pobedu.
Nije to više Rafa termminator ali nije ni Novak iz 2016.

Pera nastavnik

pre 2 godine

ajmo Djole, neka ove tvoje hejtere strefi srčka.... odigraj u tri seta i pobedi ga u taj brejk 10:8 posle 10 Nadalovih meč lopti ?, kao što si njeknja ugasio FEDEX-a.

vaspitan

pre 2 godine

Pa svi znaju da je beton na US Openu spor kao sljaka, zato Prevaral i ima tu uspeha, a kad pogledas drugu stranu i vidis da Nadal nikad nije dobio Djokovica u Australiji sve ti postane jasno.
(Viktor, 16. maj 2021 13:58)

Ok..stoji to da je beton na US nesto sporiji nego u Australiji..ali sto ti time hoces reci..da su svi turniri gdje nije podloga ili njena brzina po Novakovu gustu neregularni ili mozda mislis da se turiniri trebaju igrati samo na brzim podlogama..i to je po tebi tenis i nista drugo ne vrijedi..mislim tako pises i ocito razmisljas..ovaj je Prevaral jer teren nije brz onoliko koliko bi ti zelio..super logika nema sta, a kako komentiras cinjenicu da igrac koji ima vise dolazaka u zavrsnice najvecih turnira ima manje titula od svog najveceg rivala..nije Novak bas neznalica na sljaci pa da od toliko polufinala i finala ima samo jednu titulu..na 3/4 turnira je najveci favorit a opet zaostaje nakon 15 i vise sezona..koliko je Novak izgubio finala i polufinala od realno slabijih igraca a koliko Nadal..mozda da tu trazis razliku i uzrok a ne u podlozi kad igrac kojeg ocito prezires cijelu karijeru u losijem polozaju od svog rivala ako gledamo podloge na kojima se igraju 4 najveca turnira..i sad ne valja ni US open jer je eto Novak tu izgubio mnogo finala i polufinala..jednostavna je istina a mozes i na Wikipediji provjeriti koliko je Novaku titula i finala izmaklo zbog Wawrinke,Nishikorija,Murraya ili Thiema i kako je Nadal takve rjesavao..eto ti razlike.

Papilon

pre 2 godine

Jel se Nolo odmorio i jesu li zarasli trbusni misici?
(Dare, 16. maj 2021 13:47)

Postoji jedan siguran nacin da to utvrdis ali moras se okrenuti i malo nagnuti unapred.

Haha

pre 2 godine

Cinjenica je da je Djokovic mnogo bolji na sljaci nego sto je Nadal na betonu, Djokovic je uspeo da pobedi Nadala i na Roland Garosu i usred Madrida gde su mu se smejali Ronaldo Ramos i Kasiljas

Gustav

pre 2 godine

U 17.00 h početak meča
U 18.00h Rafa podiže pehar(6:1 6:0)
U 18.30h Nolo se sa džakom krompira ukrcava na let za Beograd
(Goksi, 16. maj 2021 13:57)

I sa dzakom krompira nisi mu do kolena, najveci Srbin, i Srboljub u svetu, najveci ambasador nase zemlji, cela planeta ga zna i znaju odakle dolazi. To ne kazem ja, to su cinjenice. I da sad ostavi reket, jedan je od trojice najvecih igraca ovog sporta u istoriji, ako ne i najveci.

goranh

pre 2 godine

U 17.00 h početak meča
U 18.00h Rafa podiže pehar(6:1 6:0)
U 18.30h Nolo se sa džakom krompira ukrcava na let za Beograd
(Goksi, 16. maj 2021 13:57)

A kad se probudiš?

Sava

pre 2 godine

Prognoza za Rim u 17 sati, 21 stepen oblacno ali bez kiše! Srećno Nole pa kako bude. Ovo je samo bonus, prioriteti su Vimbledon, OI i US Open.

Dejan

pre 2 godine

Dobiće ga nole i ovde i na RG. Nadal je vidno omatorio što se na Noletu još ne vidi. Ipak, mislim da ni Nole nema puno vremena. Hvata bukvalno poslednji voz za prestizanje dvojice ispred sebe...

JPR24

pre 2 godine

Važno je da Nole odigra dobro, ishod na kraju nije bitan, važnije je 100 pouta da bude spreman za RG, tamo da ga odere u finalu i da napokon umuknu ovi pajseri ! Ovo je nebitno rezultatski !

vremeplov

pre 2 godine

Sve o sljaci znamo, i onda dodje beton Us open i Nadal izdominira Nola.
(Pedroni, 16. maj 2021 13:49

A od zadnjeg trijumfa nad Đokovićem na betonu prođe 8 godina

au

pre 2 godine

@Ivan
Nolo na US Openu ima 3 GS, manje od Nadala koji ima 4 titule.
Nolo ima najgori odnos pobeda i poraza u istoriji US Open finala.
Toliko je on mocan na svojoj omiljenoj podlozi.

surovo iskren

pre 2 godine

Jel se Nolo odmorio i jesu li zarasli trbusni misici?
(Dare, 16. maj 2021 13:47)

Zahvaljujemo se na glasu.

Možeš da mu pljunes pod prozor... U stvari ni to ne možeš. Hehe

antiDebil

pre 2 godine

Valjda pre 5 godina, u Rimu, pre finala...
Nego vise i ne igraju van sljunka pa je i neumesno postavljati pitanja na tu temu. Da je Djokovic tokom sezone sljake toliko lagao o povredama, predavao meceve i folirao se kao ovaj olos sada bi mesjusobni skor bio 29-15.

Poslednji put kada je spanski prevarant osvojio set protiv Djokovica na betonu i poslednji put kada ga je dobio van sljunka ovdasnja lajna nisu ni postojala na ovom sajtu a Vucic secer je bio potpredsednik vlade...

#

pre 2 godine

@Ivan
Nolo na US Openu ima 3 GS, manje od Nadala koji ima 4 titule.
Nolo ima najgori odnos pobeda i poraza u istoriji US Open finala.
Toliko je on mocan na svojoj omiljenoj podlozi.
(au, 16. maj 2021 14:53)

A da li znaš da Federer ima 4 poraza u finalima Vimbldona i da niko nema više poraza od njega u takvoj prilici?
A da li znaš da je Novak 3 puta pobedio Federera u tim finalima i da niko nema više poraza od istog igrača u tim finalima?
A da li znaš da ovako prikazana a tačna statistika čini da Federer izgleda kao zalutali amater, a ne igrač sa najviše osvojenih titula na tom turniru?

Pantelejmon

pre 2 godine

Sta rade na ovim domacim vestima vise ovi navijaci Nadala i Federera (mrzitelji Djokovica). Ovo je portal koji pisu domaci novinari koji navijaju za Djokovica i citaju ljudi koji navijaju za Djokovica. Jednostavno vam ovde nije mesto jer vam je glavni cilj provokacija. Idite na neki zapadnjacki portal pa tamo pisite hvalospeve, okanite se mrznje, ili je ovo u zagradi glavna emocija koju mozete da osetite?

Mmmm

pre 2 godine

U periodu 2011 2016 Novak je ostvario svih tih 7 pobeda na sljaci i u tom periodu je bilo 7 : 7 na sljaci. Novak danas igra mnogo defanzivnije i stalno trazi taj drop shot sto po meni nije resenje za Nadala.
(Slobo, 16. maj 2021 13:52)

Od 2013 do 2016 je Rafa gubio i od drugih dosta, to mu je najslabiji period, i u tom periodu se dosta mucio sa povredama, posebno 2014 i 15 cini mi se.

Goksi

pre 2 godine

Pogledajte na you tube kako se fer plej Nolo krstio u finalima Rima kada je Rafa pogodio nesto sto on nije smatrao da treba da pogodi. Ma dzaba sada srca aplauzi i ostalo kad svi znaju ko je Nolo. Vuk dlaku menja al cud nikada.

Darko

pre 2 godine

Kljuc je u taktici.Koliko xe Novak uspeti da Rafu drzi na bekhendu,pa onda bum forhend paralela.I one kratke bekhend dijagonale,i eto pobede Novaka!

miško

pre 2 godine

Ovog španskog "bika" kao i "švajcarski sir"toliko forsiraju da je to postalo degutantno.Najbolji sudija na svetu ne vidi da je loptica pola metra van linije, da je Noletova loptica dobra itd. Raspored mora da se prilagodi prvaku a ne ovom lickavom. Sramota za organizatora. Ali za nas je naš ĐN najbolji. Ale ale ale,ale Nole, Nole. Ole, ole, ole, Nadale.

No1e

pre 2 godine

Nadal njega nije pobedio na betonu 8 godina, a Novak vec 5 godina nije pobedio Rafu na sljaci. To samo govori koliko su mocni i jedan i drugi na svojim omiljenim podlogama
(Ivan, 16. maj 2021 13:48)

Samo sto je malo vise, tj mnogo vise mocniji Djokovic, jer Nadal u poslednjih 10 susreta na betonu Djokovicu nije uzeo ni set, a Djokovic je Nadala u poslednjih 10 susreta pobedio 4 puta

Bl

pre 2 godine

@Cole-
Sam si rekao da ćeš lupiti glupost. GS tutula je GS titula i nosi 2000 poena, bez obzira ko su osvajaču bili protivnici. Niko Dominiku Timu ne moŸe i neće osporti, niti oduzeti njegov GS na USO prošle godine, iako je finalni meč bio prava katastrofa, Đoković izbačen, a Fedrer i Nadal nisu ni učestvovali. Niko Rodžeru Federeru neće osporiti i oduzeti dvije(!!!) titule na AO,jer nije bilo Đokovića.Vilander sigurno ne, jer bi ga odmah najurili sa Eurosporta. Protiv Đokovića može i on, kao i bilo ko drugi, da lupeta šta hoće. Nrky kaže Vavrinki da mu ne važe njegove titule.
Rafael Nadal jeste najuspješniji teniser u istoriji Rolan Garosa. Iskreno, ne znam ko je prije njega bio rekorder, ali mu, sigurni, niko nije osporio prvu, niti bilo koju narednu do izjednačenja, jer zamislite, nije to osvojio u meču s najboljim.

au

pre 2 godine

@#
Odlican pokusaj zamene teza.
Nadal je od Nola bolji na Nolovoj omiljenoj podlozi. Ima vise titula od njega na US Openu.
To je poenta komentara.
Ko ima vise titula na VB od Federera?
Ko ima vise titula na RG od Nadala?

Federer ima 8 titula na Vimbldonu, po cemu je najbolji u istoriji na tom turniru.
3 od 4 poraza doziveo je u poznim godinama karijere. Na vrhuncu karijere doziveo je jedan poraz posle 5 godina nepobedivosti na travi.
Drugi poraz u finalima doziveo sa 34 godine?!
Imao 5 uzastopnih titula.
Djokovic ima negativan odnos pobeda i poraza u finalima US Opena.
Finala je gubio u najboljim godinama svoje karijere, na vrhuncu snage. Gubio je od 4 razlicita igraca, nikada nije vezao dve titule.
Od njega je na US Openu bolji Nadal, za koga ovde pricaju kako ne zna da igra nigde osim na sljaci.
Kapiras razliku?
Ne mozes za svaki Nolov los rezultat da se vadis na Federer ili Nadala.
Nadal je od Djokovica bolji na Djokovicevoj omiljenoj podlozi.
To je cinjenica.

Topnik

pre 2 godine

Još onda kada je Rafa još uvek imao finu kosicu. :)
(Robert, 16. maj 2021 13:47)

Rafa nije imao velikih problema s kosom dok nije otišao na presađivanje krajem te 2016. Od tada ima puno manje kose.

pierre woodman

pre 2 godine

Mozemo se nadat cemu ocemo ali treba bit realan i rec 2:0 za nadala. I na RG ne treba ocekivati drugaciji scenario nazalost. Na W 19.gs i nadajmo se USO 20...

JPR24

pre 2 godine

Zna li se kakva je vremenska prognoza?Teško da Novak ima potrebnu svježinu nakon jučerašnjeg dana,pa rekoh možda kiša da mu pomogne,makar par sati!A o Nadalu,tu nema šta da se kaže,šljaka,a izgleda i formu da je pronašao,favorit je sigurno.Noletu srećno svakako!
(War Inside My Head, 16. maj 2021 13:51)

Zna se... Zar je teško da pogledaš sam ?

Red

pre 2 godine

Zna li se kakva je vremenska prognoza?Teško da Novak ima potrebnu svježinu nakon jučerašnjeg dana,pa rekoh možda kiša da mu pomogne,makar par sati!A o Nadalu,tu nema šta da se kaže,šljaka,a izgleda i formu da je pronašao,favorit je sigurno.Noletu srećno svakako!
(War Inside My Head, 16. maj 2021 13:51)

Kisa nikad ne pomaze,nekad cak i odmaze,to ne pije vodu.

antiDebil

pre 2 godine

Valjda pre 5 godina, u Rimu, pre finala...
Nego vise i ne igraju van sljunka pa je i neumesno postavljati pitanja na tu temu. Da je Djokovic tokom sezone sljake toliko lagao o povredama, predavao meceve i folirao se kao ovaj olos sada bi mesjusobni skor bio 29-15.

Poslednji put kada je spanski prevarant osvojio set protiv Djokovica na betonu i poslednji put kada ga je dobio van sljunka ovdasnja lajna nisu ni postojala na ovom sajtu a Vucic secer je bio potpredsednik vlade...

Aleksa

pre 2 godine

Neka pobedi bolji. To je bio smisao sporta, no danas je smisao samo novac . To bi moglo da upropasti ovu civilizaciju.... Nadajmo se da neće...

sašo

pre 2 godine

Može da dobije Novak zato što je u pobedničkom ritmu, moral je na njegovoj strani. Onakve dve pobede u 10 sati spakovane igre nije mala stvar.

au

pre 2 godine

@Bl
Bio je Nolo na AO, najavljivao titule i pricao kako je u najboljoj formi u zivotu,ali ga nalupali Zverev i Cung.
Dakle, nemoj da iznosis neistine!

idemoooooo

pre 2 godine

@Ivan
Nolo na US Openu ima 3 GS, manje od Nadala koji ima 4 titule.
Nolo ima najgori odnos pobeda i poraza u istoriji US Open finala.
Toliko je on mocan na svojoj omiljenoj podlozi.
(au, 16. maj 2021 14:53)

Ja sam mislio da kad imaš 0:4 je najgori skor ikad

No name

pre 2 godine

Zna se ukupno osam puta su odigra li dosad i skor je 5:3 u korist Španca kad se radi o turniru u Rimu a zadnji put ga dobio 2016 u polufinalu da bi dan kasnije izgubio od Mareja 2-0 u setovima.

Ovo će im biti šesti susret da će odigrat na ovom mastersu.

au

pre 2 godine

@Ivan
Nolo na US Openu ima 3 GS, manje od Nadala koji ima 4 titule.
Nolo ima najgori odnos pobeda i poraza u istoriji US Open finala.
Toliko je on mocan na svojoj omiljenoj podlozi.

Cole

pre 2 godine

Naravno da navijam za Novaka
ali 'aj da lupim jednu glupost.
U slucaju da Novak osvoji RG i to
protiv Rafe, za Novaka bi mozda
bilo bolje da danas izgubi. Jer
bi mu u suprotnom stalno osporavali
titulu u fazonu da nije to to, da
Rafa nije pravi Rafa i slicno. Uostalom,
i Vilander kao i jos neki mu ublazavaju
osvajanje RG-sa da nema tu tezinu jer toboze
nije osvojio preko Rafe.

Iznenađenja su moguća, ali verovatnoća za to je minimalna

pre 2 godine

Nažalost, Nole nema nikakve šanse jer je tenis na šljaci čista snaga, a to Nole nema. Na tvrdim podlogama brzina igrača odnosi prevagu i zato je Nole tu neprevaziđen. Iznenađenje je moguće samo ako Nadal igra užasno, a Nole najbolji tenis na šljaci.

Viktor

pre 2 godine

Sve o sljaci znamo, i onda dodje beton Us open i Nadal izdominira Nola.
(Pedroni, 16. maj 2021 13:49)

Pa svi znaju da je beton na US Openu spor kao sljaka, zato Prevaral i ima tu uspeha, a kad pogledas drugu stranu i vidis da Nadal nikad nije dobio Djokovica u Australiji sve ti postane jasno.

Goksi

pre 2 godine

Pogledajte na you tube kako se fer plej Nolo krstio u finalima Rima kada je Rafa pogodio nesto sto on nije smatrao da treba da pogodi. Ma dzaba sada srca aplauzi i ostalo kad svi znaju ko je Nolo. Vuk dlaku menja al cud nikada.

zex

pre 2 godine

Niko sa 35 godina nije sposoban da trci dva maratona u dva dana.Novak ulazi u mec istrosen.Bitno je da se dobro spremi za RG.
Djokovic je prvi favorit RG.Siguran sam da ga Nadal nece osvojiti.

au

pre 2 godine

@#
Odlican pokusaj zamene teza.
Nadal je od Nola bolji na Nolovoj omiljenoj podlozi. Ima vise titula od njega na US Openu.
To je poenta komentara.
Ko ima vise titula na VB od Federera?
Ko ima vise titula na RG od Nadala?

Federer ima 8 titula na Vimbldonu, po cemu je najbolji u istoriji na tom turniru.
3 od 4 poraza doziveo je u poznim godinama karijere. Na vrhuncu karijere doziveo je jedan poraz posle 5 godina nepobedivosti na travi.
Drugi poraz u finalima doziveo sa 34 godine?!
Imao 5 uzastopnih titula.
Djokovic ima negativan odnos pobeda i poraza u finalima US Opena.
Finala je gubio u najboljim godinama svoje karijere, na vrhuncu snage. Gubio je od 4 razlicita igraca, nikada nije vezao dve titule.
Od njega je na US Openu bolji Nadal, za koga ovde pricaju kako ne zna da igra nigde osim na sljaci.
Kapiras razliku?
Ne mozes za svaki Nolov los rezultat da se vadis na Federer ili Nadala.
Nadal je od Djokovica bolji na Djokovicevoj omiljenoj podlozi.
To je cinjenica.

vaspitan

pre 2 godine

Pa svi znaju da je beton na US Openu spor kao sljaka, zato Prevaral i ima tu uspeha, a kad pogledas drugu stranu i vidis da Nadal nikad nije dobio Djokovica u Australiji sve ti postane jasno.
(Viktor, 16. maj 2021 13:58)

Ok..stoji to da je beton na US nesto sporiji nego u Australiji..ali sto ti time hoces reci..da su svi turniri gdje nije podloga ili njena brzina po Novakovu gustu neregularni ili mozda mislis da se turiniri trebaju igrati samo na brzim podlogama..i to je po tebi tenis i nista drugo ne vrijedi..mislim tako pises i ocito razmisljas..ovaj je Prevaral jer teren nije brz onoliko koliko bi ti zelio..super logika nema sta, a kako komentiras cinjenicu da igrac koji ima vise dolazaka u zavrsnice najvecih turnira ima manje titula od svog najveceg rivala..nije Novak bas neznalica na sljaci pa da od toliko polufinala i finala ima samo jednu titulu..na 3/4 turnira je najveci favorit a opet zaostaje nakon 15 i vise sezona..koliko je Novak izgubio finala i polufinala od realno slabijih igraca a koliko Nadal..mozda da tu trazis razliku i uzrok a ne u podlozi kad igrac kojeg ocito prezires cijelu karijeru u losijem polozaju od svog rivala ako gledamo podloge na kojima se igraju 4 najveca turnira..i sad ne valja ni US open jer je eto Novak tu izgubio mnogo finala i polufinala..jednostavna je istina a mozes i na Wikipediji provjeriti koliko je Novaku titula i finala izmaklo zbog Wawrinke,Nishikorija,Murraya ili Thiema i kako je Nadal takve rjesavao..eto ti razlike.

nema ovde leba

pre 2 godine

Realno Nadal je izraziti favorit,što zbog podloge,odmorniji je i realno najbolji je igrac na ovakvoj vrsti terena mada znao je Novak milion puta da prkosi logici i univerzumu valjda je zato i najbolji u istoriji ovog sporta

Haha

pre 2 godine

Cinjenica je da je Djokovic mnogo bolji na sljaci nego sto je Nadal na betonu, Djokovic je uspeo da pobedi Nadala i na Roland Garosu i usred Madrida gde su mu se smejali Ronaldo Ramos i Kasiljas

antiDebil

pre 2 godine

Valjda pre 5 godina, u Rimu, pre finala...
Nego vise i ne igraju van sljunka pa je i neumesno postavljati pitanja na tu temu. Da je Djokovic tokom sezone sljake toliko lagao o povredama, predavao meceve i folirao se kao ovaj olos sada bi mesjusobni skor bio 29-15.

Poslednji put kada je spanski prevarant osvojio set protiv Djokovica na betonu i poslednji put kada ga je dobio van sljunka ovdasnja lajna nisu ni postojala na ovom sajtu a Vucic secer je bio potpredsednik vlade...

miško

pre 2 godine

Ovog španskog "bika" kao i "švajcarski sir"toliko forsiraju da je to postalo degutantno.Najbolji sudija na svetu ne vidi da je loptica pola metra van linije, da je Noletova loptica dobra itd. Raspored mora da se prilagodi prvaku a ne ovom lickavom. Sramota za organizatora. Ali za nas je naš ĐN najbolji. Ale ale ale,ale Nole, Nole. Ole, ole, ole, Nadale.

Slobo

pre 2 godine

U periodu 2011 2016 Novak je ostvario svih tih 7 pobeda na sljaci i u tom periodu je bilo 7 : 7 na sljaci. Novak danas igra mnogo defanzivnije i stalno trazi taj drop shot sto po meni nije resenje za Nadala.

Pera nastavnik

pre 2 godine

ajmo Djole, neka ove tvoje hejtere strefi srčka.... odigraj u tri seta i pobedi ga u taj brejk 10:8 posle 10 Nadalovih meč lopti ?, kao što si njeknja ugasio FEDEX-a.

antiDebil

pre 2 godine

Valjda pre 5 godina, u Rimu, pre finala...
Nego vise i ne igraju van sljunka pa je i neumesno postavljati pitanja na tu temu. Da je Djokovic tokom sezone sljake toliko lagao o povredama, predavao meceve i folirao se kao ovaj olos sada bi mesjusobni skor bio 29-15.

Poslednji put kada je spanski prevarant osvojio set protiv Djokovica na betonu i poslednji put kada ga je dobio van sljunka ovdasnja lajna nisu ni postojala na ovom sajtu a Vucic secer je bio potpredsednik vlade...

Mmmm

pre 2 godine

U periodu 2011 2016 Novak je ostvario svih tih 7 pobeda na sljaci i u tom periodu je bilo 7 : 7 na sljaci. Novak danas igra mnogo defanzivnije i stalno trazi taj drop shot sto po meni nije resenje za Nadala.
(Slobo, 16. maj 2021 13:52)

Od 2013 do 2016 je Rafa gubio i od drugih dosta, to mu je najslabiji period, i u tom periodu se dosta mucio sa povredama, posebno 2014 i 15 cini mi se.

goranh

pre 2 godine

U 17.00 h početak meča
U 18.00h Rafa podiže pehar(6:1 6:0)
U 18.30h Nolo se sa džakom krompira ukrcava na let za Beograd
(Goksi, 16. maj 2021 13:57)

A kad se probudiš?

Rim

pre 2 godine

Stvarno dugo Novak nije dobio Rafu na sljaci. U periodu od 2011. - 2016. bili su van Roland Garrosa egal ,ali od 2016. Rafa glatko dobio sve. Nema sumnje da je ogromno samopouzdanje na njegovoj strani, posebno nakon Pariza 2020. Jako bitan mec posebno za Novaka sta god neko pricao. To je turnir prije Roland Garrosa. Inace greska je u tekstu... te 2016. nije Novak uzeo turnir nego Murray koji ga je glatko dobio u finalu.

Pantelejmon

pre 2 godine

Sta rade na ovim domacim vestima vise ovi navijaci Nadala i Federera (mrzitelji Djokovica). Ovo je portal koji pisu domaci novinari koji navijaju za Djokovica i citaju ljudi koji navijaju za Djokovica. Jednostavno vam ovde nije mesto jer vam je glavni cilj provokacija. Idite na neki zapadnjacki portal pa tamo pisite hvalospeve, okanite se mrznje, ili je ovo u zagradi glavna emocija koju mozete da osetite?

Gustav

pre 2 godine

U 17.00 h početak meča
U 18.00h Rafa podiže pehar(6:1 6:0)
U 18.30h Nolo se sa džakom krompira ukrcava na let za Beograd
(Goksi, 16. maj 2021 13:57)

I sa dzakom krompira nisi mu do kolena, najveci Srbin, i Srboljub u svetu, najveci ambasador nase zemlji, cela planeta ga zna i znaju odakle dolazi. To ne kazem ja, to su cinjenice. I da sad ostavi reket, jedan je od trojice najvecih igraca ovog sporta u istoriji, ako ne i najveci.

#

pre 2 godine

@Ivan
Nolo na US Openu ima 3 GS, manje od Nadala koji ima 4 titule.
Nolo ima najgori odnos pobeda i poraza u istoriji US Open finala.
Toliko je on mocan na svojoj omiljenoj podlozi.
(au, 16. maj 2021 14:53)

A da li znaš da Federer ima 4 poraza u finalima Vimbldona i da niko nema više poraza od njega u takvoj prilici?
A da li znaš da je Novak 3 puta pobedio Federera u tim finalima i da niko nema više poraza od istog igrača u tim finalima?
A da li znaš da ovako prikazana a tačna statistika čini da Federer izgleda kao zalutali amater, a ne igrač sa najviše osvojenih titula na tom turniru?

Mito

pre 2 godine

Nole me fascinirao u jučerašnja dva meća. U prvom sem onog ispada sa reketom dosta se kontrolisao, što mu je omogućilo pobedu. Drugi meć je bio fascinantna mirnoća Noleta u prvom setu, i onda posle izgubljenog drugog seta, odjednom se smirio i fokusirao. Neverovatna tranformacija u kratkom vremenu. Moguće je da se to desilo posle šokantnog početka trećeg seta kada je protivnik imao 0:40. mislim da je to bio dodatni šok koji je osvestio Noleta, i sve ostalo je bilo poezija u tenisu.

JPR24

pre 2 godine

Važno je da Nole odigra dobro, ishod na kraju nije bitan, važnije je 100 pouta da bude spreman za RG, tamo da ga odere u finalu i da napokon umuknu ovi pajseri ! Ovo je nebitno rezultatski !

Dejan

pre 2 godine

Dobiće ga nole i ovde i na RG. Nadal je vidno omatorio što se na Noletu još ne vidi. Ipak, mislim da ni Nole nema puno vremena. Hvata bukvalno poslednji voz za prestizanje dvojice ispred sebe...

sašo

pre 2 godine

Može da dobije Novak zato što je u pobedničkom ritmu, moral je na njegovoj strani. Onakve dve pobede u 10 sati spakovane igre nije mala stvar.

Ivan

pre 2 godine

Nadal njega nije pobedio na betonu 8 godina, a Novak vec 5 godina nije pobedio Rafu na sljaci. To samo govori koliko su mocni i jedan i drugi na svojim omiljenim podlogama

War Inside My Head

pre 2 godine

Zna li se kakva je vremenska prognoza?Teško da Novak ima potrebnu svježinu nakon jučerašnjeg dana,pa rekoh možda kiša da mu pomogne,makar par sati!A o Nadalu,tu nema šta da se kaže,šljaka,a izgleda i formu da je pronašao,favorit je sigurno.Noletu srećno svakako!

idemoooooo

pre 2 godine

@Ivan
Nolo na US Openu ima 3 GS, manje od Nadala koji ima 4 titule.
Nolo ima najgori odnos pobeda i poraza u istoriji US Open finala.
Toliko je on mocan na svojoj omiljenoj podlozi.
(au, 16. maj 2021 14:53)

Ja sam mislio da kad imaš 0:4 je najgori skor ikad

au

pre 2 godine

@Bl
Bio je Nolo na AO, najavljivao titule i pricao kako je u najboljoj formi u zivotu,ali ga nalupali Zverev i Cung.
Dakle, nemoj da iznosis neistine!

surovo iskren

pre 2 godine

Jel se Nolo odmorio i jesu li zarasli trbusni misici?
(Dare, 16. maj 2021 13:47)

Zahvaljujemo se na glasu.

Možeš da mu pljunes pod prozor... U stvari ni to ne možeš. Hehe

Papilon

pre 2 godine

Jel se Nolo odmorio i jesu li zarasli trbusni misici?
(Dare, 16. maj 2021 13:47)

Postoji jedan siguran nacin da to utvrdis ali moras se okrenuti i malo nagnuti unapred.

No1e

pre 2 godine

Nadal njega nije pobedio na betonu 8 godina, a Novak vec 5 godina nije pobedio Rafu na sljaci. To samo govori koliko su mocni i jedan i drugi na svojim omiljenim podlogama
(Ivan, 16. maj 2021 13:48)

Samo sto je malo vise, tj mnogo vise mocniji Djokovic, jer Nadal u poslednjih 10 susreta na betonu Djokovicu nije uzeo ni set, a Djokovic je Nadala u poslednjih 10 susreta pobedio 4 puta

Max

pre 2 godine

Navijam za Novaka ali budimo realni.
Po mom mišljenju Rafa 70% a Novak 30% za pobedu.
Nije to više Rafa termminator ali nije ni Novak iz 2016.

Vaske

pre 2 godine

Jedini način da Novak pobedi danas Nadala je da stalno napada. Samo tako. Ukoliko bude igrao pasivno i čekao grešku Nadala proći će ko bos po trnju.
Naravno napadačka igra je mač sa dve oštrice, tj rizična je. Ali jednostavno, drugačije se ne može.
Znači, Novak mora stalno biti taj koji napada, tj riskira... Pa šta bude bude.

Bl

pre 2 godine

@Cole-
Sam si rekao da ćeš lupiti glupost. GS tutula je GS titula i nosi 2000 poena, bez obzira ko su osvajaču bili protivnici. Niko Dominiku Timu ne moŸe i neće osporti, niti oduzeti njegov GS na USO prošle godine, iako je finalni meč bio prava katastrofa, Đoković izbačen, a Fedrer i Nadal nisu ni učestvovali. Niko Rodžeru Federeru neće osporiti i oduzeti dvije(!!!) titule na AO,jer nije bilo Đokovića.Vilander sigurno ne, jer bi ga odmah najurili sa Eurosporta. Protiv Đokovića može i on, kao i bilo ko drugi, da lupeta šta hoće. Nrky kaže Vavrinki da mu ne važe njegove titule.
Rafael Nadal jeste najuspješniji teniser u istoriji Rolan Garosa. Iskreno, ne znam ko je prije njega bio rekorder, ali mu, sigurni, niko nije osporio prvu, niti bilo koju narednu do izjednačenja, jer zamislite, nije to osvojio u meču s najboljim.

pierre woodman

pre 2 godine

Mozemo se nadat cemu ocemo ali treba bit realan i rec 2:0 za nadala. I na RG ne treba ocekivati drugaciji scenario nazalost. Na W 19.gs i nadajmo se USO 20...

JPR24

pre 2 godine

Zna li se kakva je vremenska prognoza?Teško da Novak ima potrebnu svježinu nakon jučerašnjeg dana,pa rekoh možda kiša da mu pomogne,makar par sati!A o Nadalu,tu nema šta da se kaže,šljaka,a izgleda i formu da je pronašao,favorit je sigurno.Noletu srećno svakako!
(War Inside My Head, 16. maj 2021 13:51)

Zna se... Zar je teško da pogledaš sam ?

Sava

pre 2 godine

Prognoza za Rim u 17 sati, 21 stepen oblacno ali bez kiše! Srećno Nole pa kako bude. Ovo je samo bonus, prioriteti su Vimbledon, OI i US Open.

Topnik

pre 2 godine

Još onda kada je Rafa još uvek imao finu kosicu. :)
(Robert, 16. maj 2021 13:47)

Rafa nije imao velikih problema s kosom dok nije otišao na presađivanje krajem te 2016. Od tada ima puno manje kose.

vremeplov

pre 2 godine

Sve o sljaci znamo, i onda dodje beton Us open i Nadal izdominira Nola.
(Pedroni, 16. maj 2021 13:49

A od zadnjeg trijumfa nad Đokovićem na betonu prođe 8 godina

Red

pre 2 godine

Zna li se kakva je vremenska prognoza?Teško da Novak ima potrebnu svježinu nakon jučerašnjeg dana,pa rekoh možda kiša da mu pomogne,makar par sati!A o Nadalu,tu nema šta da se kaže,šljaka,a izgleda i formu da je pronašao,favorit je sigurno.Noletu srećno svakako!
(War Inside My Head, 16. maj 2021 13:51)

Kisa nikad ne pomaze,nekad cak i odmaze,to ne pije vodu.

Darko

pre 2 godine

Kljuc je u taktici.Koliko xe Novak uspeti da Rafu drzi na bekhendu,pa onda bum forhend paralela.I one kratke bekhend dijagonale,i eto pobede Novaka!

Aleksa

pre 2 godine

Neka pobedi bolji. To je bio smisao sporta, no danas je smisao samo novac . To bi moglo da upropasti ovu civilizaciju.... Nadajmo se da neće...

No name

pre 2 godine

Zna se ukupno osam puta su odigra li dosad i skor je 5:3 u korist Španca kad se radi o turniru u Rimu a zadnji put ga dobio 2016 u polufinalu da bi dan kasnije izgubio od Mareja 2-0 u setovima.

Ovo će im biti šesti susret da će odigrat na ovom mastersu.