Petak, 14.05.2021.

10:02

Može li Jokić da igra "četvorku"?

Trener Denvera Majk Meloun spremio je novo oružje pred NBA plej-of.

Izvor: MS

Može li Jokiæ da igra "èetvorku"? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

Bigz

pre 2 godine

Đorđević nije iskoristio sav talenat koji Jokić ima, to zna svaki slepac i ker na ulici a pogotvo oni koji su gledali reprezentaciju i tako je i nikako drugacije


Danas se posebno videlo da uziva u igri, to je novo.

Kozuki Oden

pre 2 godine

Ovosezonski Jokic i onaj iz prethodnih sezona - nebo i zemlja. Od lika koji je bio igrac manje na cetvorci do ovoga sto danas gledamo, onim ludacima iz Denvera skidam kapu jer su ga fizicki spremili za utakmicu od 100min.

bskfan

pre 2 godine

Najkrace receno, ne moze. Probao je Malone sa Jokicem i Nurkicem, onda sa Plamlijem i nije fukcionisalo. Zatim je slicno probao i Djordjevic i opet nije funkcionisalo. Ili da budem precizniji, funkcionise ali takve petorke imaju daleko manji "plus" nego kada igra u normalnoj postavi u kojoj barem jedan visoki igrac sutira trojke. Najbolje je fukcionisala visoka trojka Jokic-Galinari-Faried, a sada Jokic-MPJ-Gordon.

Ova petorka sa McGijem moze da bude korisna samo kada se igra protiv tima sa fizicki dominantnim visokim igracima kao sto su npr Dramond i Dejvis iz Lejkersa kada je potrebno da se Jokic zastiti od viska faulova. To je samo potez koji treneru da sansu da Jokica ne vadi iz igre ukoliko ima visak licnih vec ga sakrije iza McGee-a i tako prebrodi desetak minuta utakmice.

Inace, teorijski, kada bi taj centar sutirao trojke 40% onda bi zaista moglo da funkcionise. Od svih centara u ligi najvise imam poverenja u KAT-ov sut tako da bi ta kombinacija Jokic-KAT mogla da funkcionise.

jsx

pre 2 godine

Sto se tice SP, Jokic snosi vecinu krivice jer je dosao debeo i ne bas spreman- sto je dosao pre proslogodisnji plej-of (kad je odigrao najbolje u karijeri) duplo laksi, ako kilaza nije problem? I ja licno smatram klupsku karijeru bitnijom, ali ako je on smatra ne moze se samo Djordjevic kriviti za losu igru.
E sad, snosi i Djordjevic dosta krivice. Prvo, neko kaze da je logicno igrati Jokica na 4 jer imamo najvise petica, ali nije trebalo da imamo cak 4 petice. Raduljica je bio potpuno suvisan, mozda cak i Bobi, ali hajde, sjajan je on dzoker. Dalje, nije problem sto je Bircevic igrao ispred Jokica, problem je sto je igrao uopste. Zar svetski i olimpijski vicesampion nema boljeg od drugoligasa. Makar nekog mladjeg da se kali, s obzirom da od Birce nema bas nikakve koristi.

aca

pre 2 godine

.....Ovo nocas bilo klasicno nabijanje statistike. I gledam nesto, nijedan komentar to da spomene. Sredinom 3/4 zna se da su Klipersi dobili i to je to, 3. pozicija em nedostizna em nepotrebna. A decko igra ful minute i samo siluje...


opustencija tebra, nije nista jurio ni nabijao statistiku jer se odavno zna da je MVP. Ne nerviraj se zbog toga :)

mc

pre 2 godine

Dal smo mi gledali istu utakmicu.Sad sam ponovo gledao i Joker igra peticu a ovaj sa krpom sto je isao u defektnu skolu igra 4 a ponekad kad Joker izadje na igraca zatvarao reket Mcgee. Dokle vise o treneru reprezentacije koji pre iste nije trenirao kosarkaski tim Ralje niti bilo koga.Nek mi napise neko koga je trenirao Djordjevic pre reprezentacije i dali postoji negde reprezentacija sa trenerom koji nikad nikog nije trenirao pre nego postao selektor a posle neuspeha pobgo bez i jedne reci.
(RADISA, 14. maj 2021 13:19)

Djordjevic je bio trener u Olimpia Milano 2006/07 (tada igrali i Evroligu) i u Benetonu 2011/12

drvobradi

pre 2 godine

@aca
Reći da je Sale Đorđević vaskrsao našu košarku je u najmanju ruku laž, koju izgovaraju ili navijački ostrašćeni ili veoma mladi.
Našu košarku je vaskrsao Duda Ivković, koji je preuzeo reprezentaciju kada je niko nije hteo. Igrao je sa klincima, poluigračima, skoro bez ijedne prave zvezde, sem Krstića. Na kraju je ostavio Saletu gotov tim i formirane igrače. Uzeo srebro 2009, 2010 nas brutalno pokrali za finale. Imao je i neuspehe, ali je udario temelje na kojima se i danas gradi.

NNN

pre 2 godine

Jokić je i u reprezentaciji mogao da igra četvorku, ali JEDINO sa Milutinovom na petici!!!
Militinov (za razliku od Bobija i Raduljice) se sjajno kreće u odbrani i vrhunski brani prostor.
Što je najluđe u poslednjoj utakmici priprema protiv Novog Zelanda su najveći deo utakmice upravo njih dvojica igrala i to je sjajno funkcionisalo, Jokić mu asistirao za jedno 5 zakucavanja i onda na SP gotovo da uopšte nismo (tj. Đorđević) pokušavali sa njima dvojicom na parketu.
Inače svako ko imalo razume košarku zna da je Jokić svakako naš 1. centar, a Milutinov je realno broj 2, ali je na SP bio 4. centar i dobijao šansu na kašičicu.
Nemam ništa protiv da Bobi i Raduljica igraju protiv "boranije", a ovi da se čuvaju za bitnije trenutke, ali na SP nije bilo tako :(

Da ugnjavim još malo,
protv Agrentine kreću Jokić i Raduljica i Argentina ode na +8,
izađe Raduljica i izjednačimo, ulazi Bobi i ponovo + 8 za Argentinu!?!
Poslednjih nekoliko minuta kada smo jurili rezultat smo igrali bez centara (a poveli smo četiri!?!) i tada je Skola nakupio skokove, inače smo u prvom poluvremenu ih potuno nadskakli, ali smo mašili otvorne šuteve, a oni sve pogađali.

RADISA

pre 2 godine

Dal smo mi gledali istu utakmicu.Sad sam ponovo gledao i Joker igra peticu a ovaj sa krpom sto je isao u defektnu skolu igra 4 a ponekad kad Joker izadje na igraca zatvarao reket Mcgee. Dokle vise o treneru reprezentacije koji pre iste nije trenirao kosarkaski tim Ralje niti bilo koga.Nek mi napise neko koga je trenirao Djordjevic pre reprezentacije i dali postoji negde reprezentacija sa trenerom koji nikad nikog nije trenirao pre nego postao selektor a posle neuspeha pobgo bez i jedne reci.

SyX

pre 2 godine

Može ali u Denverovoj postavci igre gde Jokić igra primarnog organizatora. U tom slučaju, potpuno je nebitno šta piše, sa koje pozicije startuje.

Vidim da se ovde spominje reprezentacija i svetsko prvenstvo, ali te dve stvari su neuporedive jer Jokić u klasičnoj postavci igre sa dominantnim plejmejkerom, nema šta da traži na 4.

ins

pre 2 godine

A jel moze pleja?Milsilm da moze i to :) Daj bre ljudi zna se koja je njegova uloga u Denveru...Uloga bez pravog naziva,od pleja do centra.

Sta vam je? Jel bolest?

pre 2 godine

@ "Ništa mi ne fali. Male povrede, koje imam, svakako mi ne smetaju. Biće razgovora, ne znam. Ako mi ništa ne fali nema potrebe da odmaram", završio je."

On k'o Rafa: kad je na terenu (i samo da je na terenu) gine.

PS Zanimljivo je da ovi silni "poznavaoci" kosarke jos nisu pomenuli u SVOM kontekstu Jokine i Bogdanove izjave na pomen OI i repr. da imaju jos posla u svojim ekipama i da ce posle o tome.

marjan

pre 2 godine

Jokic je u reprezentaciji igrao na poziciji 4 protiv Venecuele, Angole i ne secam se koji jos indijanci su tu bili. Sve smo dobili sa +30 razlike. Prvu cetvrtinu protiv Spanije je
takodje igrao na 4 i tu cetvrtinu smo dobili. Drugu četvrtinu je igrao sa Bjelicom, dakle igrao je na 5 i nju smo debelo izgubili i odigrali najlosije jer je Bjelica bio ocajan. Svi znamo sta je uradio u 3/4, dok je najbitniju utakmicu u cetvrtfinali celu igrao na poziciji 5. Nije evropa isto sto i NBA sto se videlo i na primeru Adetokunboa.

kuki

pre 2 godine

Sam mu nije smetalo da igra 4-ku, i to u meču gde je imao 31 poen i 14 skokova, ali zato kada Sale to uradi onda je katastrofa, jer Jokic ne zna da igra košarku kada nije na petici, to što deda iz Argentine oduči od košarke najboljeg centra na svetu nije do tog centra, nego eto Skola izgleda predobar sa 40 godina.

Ne znam o čemu se dešava

pre 2 godine

Ko kaze da je igrao cetvorku?On je igrao svoju kosarku , a Megi se kretao po potrebi u odnosu na Nikolu.Kada je jokic bio izvan reketa , ovaj je bio u njemu , a nije kampovao dolje dok se Jokic naspram njega kretao.Vise puta mu je Nikola dirigovao gdje da se pomjeri.Uz sve to Jokic je na ovom mecu imao 10 ofanzivnih skokova i bar 12 poena postigao iz tih situacija.Da nije funkcionisao ofanzivni skok tj da su ga bolje gradili i onemogucavali , davno bi Meloun odustao od te igre.Protiv Gasola , Dejvisa i LeBrona , ovo nema sanse da prolazi u napadu , sa ovolikom dominacijom u ofanzivnom skoku...

statističar

pre 2 godine

Apsolutno se slažem sa iskompleksiranim navijačima iz predgrađa - ĐORĐEVIĆ JE KRIV - umesto Birčevića trebalo da je stavi na četvorku Marka Simonovića. Čovek je majstor za krađu pehara i bežanje po tribinama! PINK PANTER SIMONOVIĆ ;)

Đole

pre 2 godine

Evo potvrdilo se ono što je Đorđević hteo. Čista matematika. Pre nekoliko godina Braduljica je bio u odličnoj formi (kada je reprezentacija u pitanju) + Milutinov i Bobi a BJELICA JE BIO POVREĐEN!!! OSIM BJELICE MI NEMAMO SVETSKI KVALITETNU VISOKU ČETVORKU!!! Pa onda zbog visine igra neki Birčević, jer je Kalinić NIZAK. ĐORĐEVIĆ NIJE HTEO DA IGRA SA PETORKOM TEODOSIĆ, BOGDANOVIĆ, NEDOVIĆ, KALINIĆ I JOKIĆ JER JE TO NISKA PETORKA + PLUS SE NEDOVIĆ POVREDIO NA PRIPREMAMA!!!
Jokić nije Gober a Teodosić je jedan od lošijih bekova u odbrani kada se gledaju reprezentacije! UVEK JE VAŽILO PRAVILO DA SE IGRA SA ONIM IGRAČIMA KOJI SU VRHUNSKI. ZATO JE SINIŠA MIHAJLOVIĆ IGRAO U ZVEZDI KRILO, U ROMI CENTRALNOG VEZNOG A POSLE CELU KARIJERU ILI BEKA ILI ČAK ŠTOPERA!!!
Pitanje za sve genijalce pre Olimpijadu u Japanu - ko će u reprezentaciji da nam igra visoku četvorku PF-a ako se Beli povredi??? A centara imamo PETORICU!!! Hajde recite ime te četvorke!!! Baš kao što igraju Lebron i AD tako treba i naša reprezentacija jer Jokić mnogo bolje šutira i bolje asistira od Lebrona, pogledajte statistiku. Jokić je danas brzi, iskusniji i posle MVP nagrade sudije će lakše da mu sviraju prekršaje. JOŠ JEDNOM, AKO SE POVREDI BELI KO NAM IGRA VISOKU ČETVORKU NA OLIMPIJADI???

marko992

pre 2 godine

Bespotrebno se evo 2 godine pljuje Đorđević zbog toga što je igrao sa Jokićem na četvorci. Nama je centarska pozicija bila najjača (Jokić, Marjanović, Raduljica i Milutinov), a Jokić je tada u Denveru često igrao u paru sa Plamlijem. Inače, nije Jokić stalno igrao četvorku, dosta vremena je igrao i centra (a Bjelica četvorku). A što se Birčevića tiče, pa nije on igrao više od Jokića. Važnije je ko koliko minuta provede u igri, a ne da li je počeo utakmicu.
(Ogi, 14. maj 2021 11:23)

Dzaba se trudis,stotinama puta je vec pisano o tome.Kompleks i ljubomora su teske stvari i ne lece se lako.
Djordjevic jeste jedan od najvecih krivaca zbog nespeha na SP,ali nije jedini,bas Jokic je svojim amaterskim pristupom reprezentaciji (nespremnost,nezainteresovanost,odlazak sa finala Akropolos kupa da GLEDA TRKU SVOG KONJA),itekako doprineo takvom rezultatu.

x

pre 2 godine

(Dragan Borca, 14. maj 2021 10:39)

Gde ćeš Gordona na 2?! Da nije malo previše? MPJ je već par utakmica igrao na dvojci, tako da bi on išao na 2, a Gordon na 3.
Bila je skoro (na utakmicama protiv Njujorka i Jute) petorka Kampaco, MPJ, Gordon, Milsap i Jokić. I solidno je funkcionisala ta visoka postava.

Stvari treba nazvati pravim imenom

pre 2 godine

Ovo nocas bilo klasicno nabijanje statistike. I gledam nesto, nijedan komentar to da spomene. Sredinom 3/4 zna se da su Klipersi dobili i to je to, 3. pozicija em nedostizna em nepotrebna. A decko igra ful minute i samo siluje.
MPJ odmorio, svaki saigrac mu na ogranicenim minutima, a Jokic, 'meni je statistika nebitna', full minutaza u nebitnom mecu par dana pred PO.
Jos neki pametnjakovici prozivaju Embida koji je bas ono odigrao laganeze, cisto da se sprda malo.
Nevjerovatno koliko su licimjerni ljudi. Westbruka stalno gaze iako njegpvi TD donose pobjede ili poraze na jedan posjed, a kod Joke se prave ludi sto jedino on jos igra u Denveru i to u utakmicama bez znacaja.
(Srpce, 14. maj 2021 10:36),

umesto "Srpce", nik treba da ti bude "tesko iskompleksirano Hrvatče", uz jos eventualni dodatak "malo"...

marjan

pre 2 godine

Đorđević nije iskoristio sav talenat koji Jokić ima, to zna svaki slepac i ker na ulici a pogotvo oni koji su gledali reprezentaciju i tako je i nikako drugacije.
(Bigz, 14. maj 2021 11:05)

Kako da ne. Moze trener da uradi sta god zeli, ali ako igracu nije do igranja ovaj moze da ga iskoristi maksimalno toliko mu igrac dozvoli svojim trudom. Teren je manji, nema pravila defanzivne 3 sekunde sto otezava njegovu igru u napadu, plus poslednji je dosao na pripreme sa dosta kilograma vise. Tako je i nikako drugacije.

Aleks

pre 2 godine

Strejt Auta Mjunih

Brate, Birča je bio bitan na SP, što bi klinci rekli, kao semafor u GTA igrici. Poenta je da Jokić može da igra i na 4.

neko ko zna

pre 2 godine

(Srpce, 14. maj 2021 10:36)

a istina koja je nepobitna je .... igrao je 30 minuta, sto je za njega malo, s obzirom da uglavnom igra 40ak

stručnjak

pre 2 godine

To da li Jokić može da igra četvorku uopšte nije diskutabilno. Odgovor je prost, može ako petica nije Marjanović ili neki teški,previsoki, spori centar. Ako je petica neko poput Jokića, naravno da Jokić može da igra i četvorku. Možda je budućnost košarke da igrači poput Jokića igraju na svim pozicijama.

Locutus

pre 2 godine

Ta MVP nagrada ne donosi samo prestiž, već sponzorske ugovore i donosi mnogo novca i otključava mnoge klauzule, ne samo u Jokićevom ugovoru, već i Denveru sa svojim sponzorima. Denver je malo tržište, i mnogi bi hteli da MVP ode igraču iz kluba sa većeg tržišta, ali Jokić praktično nema više konkurenciju. Poslednje što želi Denver da uradi da odmaranjem Jokića makar 2-3 utakmice daju argument bilo kome da dovede u sumnju MVP Jokića. Jer, u pitanju je veliki novac, i to ne samo Jokićev.
(brm, 14. maj 2021 10:52)

Nije Denver baš tako malo tržište. Denver je u top 20 gradova po broju stanovnika u SAD, a ovi što su ispred nemaju baš svi NBA timove. Problem je što Denver ima 6 profesionalnih timova, pa su navijači rasuti. Recimo Portland i Nju Orleans imaju samo 3 profesionalna tima, Boston 5.

Vrg

pre 2 godine

Zaista sam mišljenja da su Nagetsi mogli ove sezone da idu do samog kraja da su ostali zdravi (pre svega Marej). Imaju širinu, dovođenjem Gordona i Megija su dobili ono što im je najviše falilo - defanzivnu čvrstinu, uz naravno maestralnog Jokića koji upravlja ovim timom. Ovako, videćemo, ali nadam se da će bar ponoviti uspeh iz prethodne sezone.
(sgdp, 14. maj 2021 10:31)

Da se Marej nije povredio, pitanje je koga bi dovodili, a i Porter ne bi imao prostora da zasija. Videcemo sta ce biti, svakako je uzivanje navijati za Jokica.

Goran

pre 2 godine

@Srpce

Nabijanje statistike za šta? Za MVP-a?
To je gotovo, kvota na njega je -10000, tj 1.01 po našem, ako shvataš šta to znači, i pre ovih finalnih mečeva je to već završena priča.

Možda nabijanje statistike jer voli veliku statistiku? Da to definitivno. Inače su morali par sezona da ga nateraju da više šutira jer je opčinjen time koliko će poena postići.

Mislim da će pre biti da više voli da se zabavi na terenu i igra nego da sedi dva sata i gleda.

Kvaka

pre 2 godine

Ne moze da se poredi sad i Jokic na SP. Sad je mnogo bolje gradjen, brzi je, okretniji. Tad je i dalje bio medjed kilo bureka dnevno.

dakiliz

pre 2 godine

Jokićev ubačaj karijere 47. 
Ubačaj karijere Bojana Bogdanovića 48.
(Babo vodi, 14. maj 2021 10:58)

Haha nesretniče tvoj babo je pre neki dan ubo tih 48 što mu je rekord i jedini put da je prevalio 40 poena a Jokiću je rekord 50+ a 40 je prebacio najmanje 10ak puta.

Goran

pre 2 godine

Kako nebitna utakmica?
Ovu su trebali izgubiti i onda bi bile zadnje dve nebitne, ali samo ako Dalas pobedi barem jednu.
Ukoliko pobede sledeće dve a Klipersi izgube jednu, onda su već 3. što i nije dobro jer onda za 6. poziciju Lakersima treba dve pobede i desiće se ono što u Denveru ne žele, a to je duel sa LA timom u prvom kolu.
Inače i sa jednom pobedom ukoliko Klipersi izgube obe utakmice idu na 3. mesto.

srbin iz srpske

pre 2 godine

Ja bi zabranio da komentarisu oni koji nisu gledali utakmicu. Na cetvorci je KAO, kapirate. Jokic uzme loptu i igra na visokom postu, a samo je razlika sto sad u reketu ima centra, i to malo uvjezbavaju sada, sto neko rece ovaj je doveden da se suprotstave Lejkersima. Jokic je u Denveru SVE, kad on igra 90% akcija (uvjezbanih, ono sto treniraju) ide preko njega. A to sto je Sale sa njim pravio sprdnju u reprezentaciji to je druga prica. Poenta - njegovo igranje "cetvorke" u Denveru i u reprezentaciji je razlika nebo i zemlja. Pozdrav

Ogi

pre 2 godine

Bespotrebno se evo 2 godine pljuje Đorđević zbog toga što je igrao sa Jokićem na četvorci. Nama je centarska pozicija bila najjača (Jokić, Marjanović, Raduljica i Milutinov), a Jokić je tada u Denveru često igrao u paru sa Plamlijem. Inače, nije Jokić stalno igrao četvorku, dosta vremena je igrao i centra (a Bjelica četvorku). A što se Birčevića tiče, pa nije on igrao više od Jokića. Važnije je ko koliko minuta provede u igri, a ne da li je počeo utakmicu.

Straight Outta München

pre 2 godine

Baš tako. U slučaju da Jokić U PLEJ OFU zaigra na četvorci, to će biti direktan šamar svima koji su ovde satanizovali Saleta zbog SP.
(Aleks, 14. maj 2021 10:53)

Jedino sto nisi iskusno spomenuo da je Bircevic bio u petorci pre Jokica....Ej Bircevic.

Bigz

pre 2 godine

Đorđević nije iskoristio sav talenat koji Jokić ima, to zna svaki slepac i ker na ulici a pogotvo oni koji su gledali reprezentaciju i tako je i nikako drugacije


Danas se posebno videlo da uziva u igri, to je novo.

ebo vas sale

pre 2 godine

panteri zaboravljaju da i drugi igraju košarku.
jokić je imao jedno 30 kila više na ep-u i nije bio ovo što je danas a slovenci su imali mega klinca dončića, još jednog srbina i naravno crnca...

Kelzen

pre 2 godine

Jokićev ubačaj karijere 47.
Ubačaj karijere Bojana Bogdanovića 48.
(Babo vodi, 14. maj 2021 10:58)

Jokić samo ove sezone ima dve utakmice sa po 50 poena ?

moze sve

pre 2 godine

Jokicu je bitno da ima loptu u rukama, sto na SP, kod selektora nije imao. Svakako je zahvalan igrac jer ima odredjene prednosti nad centrima, a neke druge nad cetvorkama.

Vrg

pre 2 godine

Nista tu nije fiksirano. Igra Jokic cetvorku i kada Mekgi nije u igri, kao sto igra i pleja kada su plejevi tu.
Jokic je prakticno univerzalac, pozicija za sebe oko koje se gradi ceo tim.

nevski

pre 2 godine

Zašto je Jokić igrao sinoć?
Zato što je u mogućnosti,obratite malo pažnje na stvari van terena,Jokić je trener tima,svojom jedinstvenošću je naterao i Malone-a ne samo da tim prilagodi Jokiću već i samog sebe.
Ima dečko vremena i za titulu,a sve mislim da će to biti paket aranžman Jokić,Dončić,fora bi bila da budu u dresu Čikaga!

Dragan Borca

pre 2 godine

Bilo je cudno gledati kako je Tauns fakticki nemocan unutra, Gordon, MeKgi i Jokic onako ogromni auu
Ovo protiv Lejkersa moze biti dobra varijanta
Bas se Tauns nije naigrao a inace je u formi. Ogromni su ovako

Jos ludje kad bi Gordona na 2, Portera na 3, Jokica na 4, MeKGija na 5
Meni krivo sto Maloun nije ranije experimentisao
Imao je i Zekea i MekGija mogao je svasta isprobati u puno utakmica koje su bile laganije
Tek se sad setio na kraju
Njegovi experimenti su bili uglavnom neki cudni sa milion bekova

Lejkersi nemaju neki sut za 3, pa ako nalete na njih u plejofu mogli bi baciti Gordona na Lebrona, MekGija na Dejvisa
Tako bi im prvi put mogli i fizicki parirati
Maloun ima toliko mnogo kombinacija, steta i za povrede, svasta se tu moglo kombinovati ove sezone isprobavati

Ali nazalost prvi deo sezone je forsirao Milsapa i Bartona a toliko toga je imao isprobati

Pogotovo malog Zekea
Hempton ubija u Orlandu a ovamo grejao skoro stalno klupu dok je Barton igrao po 30-35 minuta
Zeke je mogao biti vec standardan clan rotacije ali kad Maloun voli Milsapa i Bartona vise nego leba da jede😬

Pera Ždera

pre 2 godine

Kosarkaski, umecem, moze da igra sta hoces. Takticki, tradicionalno posmatrajuci pozicije, nije efikasno staviti Nikolu na 4ku u kontekstu nedovoljno iskoriscenog ofanzivnog potencijala, prvenstveno gledajuci celu petorku = jos jedan visoki/sporiji igrac na terenu, guzva u reketu, igrac manje za brzi protok, protrcavanje kroz reket itd itd.. Igrace Nikola dobro i u takvoj postavci (videli smo par puta, posebno u prethodnim sezonama na momente sa Plamlijem), ali ne kroz pun ofanzivni potencijal, posebno timski pa onda i individualni. Spomenuo je neko ispod, takticki ponekad opravdano ili kao sinoc kroz jako jako smanjen roster, ali kao koncept, nikako.

Uvek se vratiti Neverovatnom komentaru Jokiceve igre od pre par nedelja (ne secam se tacno koga)... Nikola je planeta oko koje kruzi 4 meseca (tako nekako) = Jokic's ball!

Crna mamba

pre 2 godine

@srpce

Decki igra do kraja. Mogao je da odmara dve nedelje i da se oporavi ali kida do kraja. Dal nabija statistiku ili ne nebitno. Poredjenje sa vestbruko stoji u tom pogledu. I nema igraca koji vestbruku ne skida kapu zato sto svako vece ostavlja srce na terenu. To je radio Bird, Jordan, Kobi, Dankan, Novicki, Lebron... pravi sampioni. Igras do koske.

Ali Jokic je visi nivo u odnosu na vestbruka u kosarskaskom smislu. Jednostavno je za klasu bolji igrac.

JPR24

pre 2 godine

Naravno da može. Ali ne treba uporedjivati ono sa reprezentacijom i ovo sada. Daleko drugačija forma, kilaza, ima 70 utakmica u nogama sto se kaže... sa reprezentacijom, imao je visak kila, nije bio spreman fizički uopšte kao sada.

DukiNS

pre 2 godine

To u mnogome zavisi protiv koga se igra. Protiv nekih ekipa da, nekih ne, to su već taktičke zamisli ali i sila prilika, jer su ostali bez 5 spoljnih igrača. Ako je roster pun, mislim da mu je petica bolja pozicija.

aca

pre 2 godine

samo pljujte Saleta koji je vaskrsao nasu propast od kosarke. Verovatno je trebalo da osvoji zlato sa trecim timom protiv Slovenije i da dva puta u finalima pobedi Amere da bi mu ljudi priznali kvalitet.

Ono sto se desava na ovom svetu nije istina

pre 2 godine

Ovo nocas bilo klasicno nabijanje statistike. I gledam nesto, nijedan komentar to da spomene. Sredinom 3/4 zna se da su Klipersi dobili i to je to, 3. pozicija em nedostizna em nepotrebna. A decko igra ful minute i samo siluje.
MPJ odmorio, svaki saigrac mu na ogranicenim minutima, a Jokic, 'meni je statistika nebitna', full minutaza u nebitnom mecu par dana pred PO.
Jos neki pametnjakovici prozivaju Embida koji je bas ono odigrao laganeze, cisto da se sprda malo.
Nevjerovatno koliko su licimjerni ljudi. Westbruka stalno gaze iako njegpvi TD donose pobjede ili poraze na jedan posjed, a kod Joke se prave ludi sto jedino on jos igra u Denveru i to u utakmicama bez znacaja.
(Srpce, 14. maj 2021 10:36)


Da si stvarno gledao, znao bi da je u prvoj cetvrtini dao 16 poena. Mislim da je skoro celu drugu cetvrtinu odmarao. Ostale poene je davao iz sprdnje. Idi begaj.

Sasa

pre 2 godine

Ovo nocas bilo klasicno nabijanje statistike. I gledam nesto, nijedan komentar to da spomene. Sredinom 3/4 zna se da su Klipersi dobili i to je to, 3. pozicija em nedostizna em nepotrebna. A decko igra ful minute i samo siluje.
MPJ odmorio, svaki saigrac mu na ogranicenim minutima, a Jokic, 'meni je statistika nebitna', full minutaza u nebitnom mecu par dana pred PO.
Jos neki pametnjakovici prozivaju Embida koji je bas ono odigrao laganeze, cisto da se sprda malo.
Nevjerovatno koliko su licimjerni ljudi. Westbruka stalno gaze iako njegpvi TD donose pobjede ili poraze na jedan posjed, a kod Joke se prave ludi sto jedino on jos igra u Denveru i to u utakmicama bez znacaja.
(Srpce, 14. maj 2021 10:36) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Komentar sjajan ali za glupost godine. Idi gledaj Zupca i Bojana. ;) Oni nikada nece bit MVP lige. A porediti Rasela Vestbruka i Nikolu Jokica, jos Nikolu prozivati za nabijanje statistike, je teska budalastina. Jos sebi dajes za pravo da pises kako se Embid laganeze (ali laganeze, placem :)), cisto da sesprda malo. Slag na torti je navodno licemerje drugih korisnika i nazivanje pametnjalovicima, dok ti lupas kao otvoren lonac. 😂

Milan

pre 2 godine

Sa trenutnom kilažom i pokretljivošću naravno da može. Zbog toga je i doveden Mekgi da igraju protiv Dejvisa i Dramonda. Na SP je imao jedno 25kg više nego danas.

brm

pre 2 godine

Ovo nocas bilo klasicno nabijanje statistike. I gledam nesto, nijedan komentar to da spomene. Sredinom 3/4 zna se da su Klipersi dobili i to je to, 3. pozicija em nedostizna em nepotrebna. A decko igra ful minute i samo siluje.
MPJ odmorio, svaki saigrac mu na ogranicenim minutima, a Jokic, 'meni je statistika nebitna', full minutaza u nebitnom mecu par dana pred PO.
Jos neki pametnjakovici prozivaju Embida koji je bas ono odigrao laganeze, cisto da se sprda malo.
Nevjerovatno koliko su licimjerni ljudi. Westbruka stalno gaze iako njegpvi TD donose pobjede ili poraze na jedan posjed, a kod Joke se prave ludi sto jedino on jos igra u Denveru i to u utakmicama bez znacaja.
(Srpce, 14. maj 2021 10:36)

Ta MVP nagrada ne donosi samo prestiž, već sponzorske ugovore i donosi mnogo novca i otključava mnoge klauzule, ne samo u Jokićevom ugovoru, već i Denveru sa svojim sponzorima. Denver je malo tržište, i mnogi bi hteli da MVP ode igraču iz kluba sa većeg tržišta, ali Jokić praktično nema više konkurenciju. Poslednje što želi Denver da uradi da odmaranjem Jokića makar 2-3 utakmice daju argument bilo kome da dovede u sumnju MVP Jokića. Jer, u pitanju je veliki novac, i to ne samo Jokićev.

Aleks

pre 2 godine

DukiNS

Baš tako. U slučaju da Jokić U PLEJ OFU zaigra na četvorci, to će biti direktan šamar svima koji su ovde satanizovali Saleta zbog SP.

Srpce

pre 2 godine

DukiNS

Baš tako. U slučaju da Jokić U PLEJ OFU zaigra na četvorci, to će biti direktan šamar svima koji su ovde satanizovali Saleta zbog SP.
(Aleks, 14. maj 2021 10:53)
A kojem slucaju ce zaigrati? Sinoc su odmorili MPJ. Nebitna utakmica skroz bila. Vjerovatno i Jokic odigrao s pola gasa i ogranicene minute, jer mu statistika nije bitna. Oh, wait...

Srpce

pre 2 godine

Ovo nocas bilo klasicno nabijanje statistike. I gledam nesto, nijedan komentar to da spomene. Sredinom 3/4 zna se da su Klipersi dobili i to je to, 3. pozicija em nedostizna em nepotrebna. A decko igra ful minute i samo siluje.
MPJ odmorio, svaki saigrac mu na ogranicenim minutima, a Jokic, 'meni je statistika nebitna', full minutaza u nebitnom mecu par dana pred PO.
Jos neki pametnjakovici prozivaju Embida koji je bas ono odigrao laganeze, cisto da se sprda malo.
Nevjerovatno koliko su licimjerni ljudi. Westbruka stalno gaze iako njegpvi TD donose pobjede ili poraze na jedan posjed, a kod Joke se prave ludi sto jedino on jos igra u Denveru i to u utakmicama bez znacaja.

sgdp

pre 2 godine

Zaista sam mišljenja da su Nagetsi mogli ove sezone da idu do samog kraja da su ostali zdravi (pre svega Marej). Imaju širinu, dovođenjem Gordona i Megija su dobili ono što im je najviše falilo - defanzivnu čvrstinu, uz naravno maestralnog Jokića koji upravlja ovim timom. Ovako, videćemo, ali nadam se da će bar ponoviti uspeh iz prethodne sezone.

Milan

pre 2 godine

Ovo nocas bilo klasicno nabijanje statistike. I gledam nesto, nijedan komentar to da spomene. Sredinom 3/4 zna se da su Klipersi dobili i to je to, 3. pozicija em nedostizna em nepotrebna. A decko igra ful minute i samo siluje.
MPJ odmorio, svaki saigrac mu na ogranicenim minutima, a Jokic, 'meni je statistika nebitna', full minutaza u nebitnom mecu par dana pred PO.
Jos neki pametnjakovici prozivaju Embida koji je bas ono odigrao laganeze, cisto da se sprda malo.
Nevjerovatno koliko su licimjerni ljudi. Westbruka stalno gaze iako njegpvi TD donose pobjede ili poraze na jedan posjed, a kod Joke se prave ludi sto jedino on jos igra u Denveru i to u utakmicama bez znacaja.
(Srpce, 14. maj 2021 10:36) Nije ti druze dobra ta zavist za zdravlje. Donekle te i razumem, sva ona ponizavanja, Djordjeviceve trojke u poslednjim sekundama kao i veciti kompleks od Srba ali ipak, nije ti to dobro

brm

pre 2 godine

Ovo nocas bilo klasicno nabijanje statistike. I gledam nesto, nijedan komentar to da spomene. Sredinom 3/4 zna se da su Klipersi dobili i to je to, 3. pozicija em nedostizna em nepotrebna. A decko igra ful minute i samo siluje.
MPJ odmorio, svaki saigrac mu na ogranicenim minutima, a Jokic, 'meni je statistika nebitna', full minutaza u nebitnom mecu par dana pred PO.
Jos neki pametnjakovici prozivaju Embida koji je bas ono odigrao laganeze, cisto da se sprda malo.
Nevjerovatno koliko su licimjerni ljudi. Westbruka stalno gaze iako njegpvi TD donose pobjede ili poraze na jedan posjed, a kod Joke se prave ludi sto jedino on jos igra u Denveru i to u utakmicama bez znacaja.
(Srpce, 14. maj 2021 10:36)

Ta MVP nagrada ne donosi samo prestiž, već sponzorske ugovore i donosi mnogo novca i otključava mnoge klauzule, ne samo u Jokićevom ugovoru, već i Denveru sa svojim sponzorima. Denver je malo tržište, i mnogi bi hteli da MVP ode igraču iz kluba sa većeg tržišta, ali Jokić praktično nema više konkurenciju. Poslednje što želi Denver da uradi da odmaranjem Jokića makar 2-3 utakmice daju argument bilo kome da dovede u sumnju MVP Jokića. Jer, u pitanju je veliki novac, i to ne samo Jokićev.

sgdp

pre 2 godine

Zaista sam mišljenja da su Nagetsi mogli ove sezone da idu do samog kraja da su ostali zdravi (pre svega Marej). Imaju širinu, dovođenjem Gordona i Megija su dobili ono što im je najviše falilo - defanzivnu čvrstinu, uz naravno maestralnog Jokića koji upravlja ovim timom. Ovako, videćemo, ali nadam se da će bar ponoviti uspeh iz prethodne sezone.

DukiNS

pre 2 godine

To u mnogome zavisi protiv koga se igra. Protiv nekih ekipa da, nekih ne, to su već taktičke zamisli ali i sila prilika, jer su ostali bez 5 spoljnih igrača. Ako je roster pun, mislim da mu je petica bolja pozicija.

Milan

pre 2 godine

Sa trenutnom kilažom i pokretljivošću naravno da može. Zbog toga je i doveden Mekgi da igraju protiv Dejvisa i Dramonda. Na SP je imao jedno 25kg više nego danas.

aca

pre 2 godine

samo pljujte Saleta koji je vaskrsao nasu propast od kosarke. Verovatno je trebalo da osvoji zlato sa trecim timom protiv Slovenije i da dva puta u finalima pobedi Amere da bi mu ljudi priznali kvalitet.

Ono sto se desava na ovom svetu nije istina

pre 2 godine

Ovo nocas bilo klasicno nabijanje statistike. I gledam nesto, nijedan komentar to da spomene. Sredinom 3/4 zna se da su Klipersi dobili i to je to, 3. pozicija em nedostizna em nepotrebna. A decko igra ful minute i samo siluje.
MPJ odmorio, svaki saigrac mu na ogranicenim minutima, a Jokic, 'meni je statistika nebitna', full minutaza u nebitnom mecu par dana pred PO.
Jos neki pametnjakovici prozivaju Embida koji je bas ono odigrao laganeze, cisto da se sprda malo.
Nevjerovatno koliko su licimjerni ljudi. Westbruka stalno gaze iako njegpvi TD donose pobjede ili poraze na jedan posjed, a kod Joke se prave ludi sto jedino on jos igra u Denveru i to u utakmicama bez znacaja.
(Srpce, 14. maj 2021 10:36)


Da si stvarno gledao, znao bi da je u prvoj cetvrtini dao 16 poena. Mislim da je skoro celu drugu cetvrtinu odmarao. Ostale poene je davao iz sprdnje. Idi begaj.

Vrg

pre 2 godine

Nista tu nije fiksirano. Igra Jokic cetvorku i kada Mekgi nije u igri, kao sto igra i pleja kada su plejevi tu.
Jokic je prakticno univerzalac, pozicija za sebe oko koje se gradi ceo tim.

JPR24

pre 2 godine

Naravno da može. Ali ne treba uporedjivati ono sa reprezentacijom i ovo sada. Daleko drugačija forma, kilaza, ima 70 utakmica u nogama sto se kaže... sa reprezentacijom, imao je visak kila, nije bio spreman fizički uopšte kao sada.

Kelzen

pre 2 godine

Jokićev ubačaj karijere 47.
Ubačaj karijere Bojana Bogdanovića 48.
(Babo vodi, 14. maj 2021 10:58)

Jokić samo ove sezone ima dve utakmice sa po 50 poena ?

Goran

pre 2 godine

@Srpce

Nabijanje statistike za šta? Za MVP-a?
To je gotovo, kvota na njega je -10000, tj 1.01 po našem, ako shvataš šta to znači, i pre ovih finalnih mečeva je to već završena priča.

Možda nabijanje statistike jer voli veliku statistiku? Da to definitivno. Inače su morali par sezona da ga nateraju da više šutira jer je opčinjen time koliko će poena postići.

Mislim da će pre biti da više voli da se zabavi na terenu i igra nego da sedi dva sata i gleda.

dakiliz

pre 2 godine

Jokićev ubačaj karijere 47. 
Ubačaj karijere Bojana Bogdanovića 48.
(Babo vodi, 14. maj 2021 10:58)

Haha nesretniče tvoj babo je pre neki dan ubo tih 48 što mu je rekord i jedini put da je prevalio 40 poena a Jokiću je rekord 50+ a 40 je prebacio najmanje 10ak puta.

Sasa

pre 2 godine

Ovo nocas bilo klasicno nabijanje statistike. I gledam nesto, nijedan komentar to da spomene. Sredinom 3/4 zna se da su Klipersi dobili i to je to, 3. pozicija em nedostizna em nepotrebna. A decko igra ful minute i samo siluje.
MPJ odmorio, svaki saigrac mu na ogranicenim minutima, a Jokic, 'meni je statistika nebitna', full minutaza u nebitnom mecu par dana pred PO.
Jos neki pametnjakovici prozivaju Embida koji je bas ono odigrao laganeze, cisto da se sprda malo.
Nevjerovatno koliko su licimjerni ljudi. Westbruka stalno gaze iako njegpvi TD donose pobjede ili poraze na jedan posjed, a kod Joke se prave ludi sto jedino on jos igra u Denveru i to u utakmicama bez znacaja.
(Srpce, 14. maj 2021 10:36) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Komentar sjajan ali za glupost godine. Idi gledaj Zupca i Bojana. ;) Oni nikada nece bit MVP lige. A porediti Rasela Vestbruka i Nikolu Jokica, jos Nikolu prozivati za nabijanje statistike, je teska budalastina. Jos sebi dajes za pravo da pises kako se Embid laganeze (ali laganeze, placem :)), cisto da sesprda malo. Slag na torti je navodno licemerje drugih korisnika i nazivanje pametnjalovicima, dok ti lupas kao otvoren lonac. 😂

Pera Ždera

pre 2 godine

Kosarkaski, umecem, moze da igra sta hoces. Takticki, tradicionalno posmatrajuci pozicije, nije efikasno staviti Nikolu na 4ku u kontekstu nedovoljno iskoriscenog ofanzivnog potencijala, prvenstveno gledajuci celu petorku = jos jedan visoki/sporiji igrac na terenu, guzva u reketu, igrac manje za brzi protok, protrcavanje kroz reket itd itd.. Igrace Nikola dobro i u takvoj postavci (videli smo par puta, posebno u prethodnim sezonama na momente sa Plamlijem), ali ne kroz pun ofanzivni potencijal, posebno timski pa onda i individualni. Spomenuo je neko ispod, takticki ponekad opravdano ili kao sinoc kroz jako jako smanjen roster, ali kao koncept, nikako.

Uvek se vratiti Neverovatnom komentaru Jokiceve igre od pre par nedelja (ne secam se tacno koga)... Nikola je planeta oko koje kruzi 4 meseca (tako nekako) = Jokic's ball!

Dragan Borca

pre 2 godine

Bilo je cudno gledati kako je Tauns fakticki nemocan unutra, Gordon, MeKgi i Jokic onako ogromni auu
Ovo protiv Lejkersa moze biti dobra varijanta
Bas se Tauns nije naigrao a inace je u formi. Ogromni su ovako

Jos ludje kad bi Gordona na 2, Portera na 3, Jokica na 4, MeKGija na 5
Meni krivo sto Maloun nije ranije experimentisao
Imao je i Zekea i MekGija mogao je svasta isprobati u puno utakmica koje su bile laganije
Tek se sad setio na kraju
Njegovi experimenti su bili uglavnom neki cudni sa milion bekova

Lejkersi nemaju neki sut za 3, pa ako nalete na njih u plejofu mogli bi baciti Gordona na Lebrona, MekGija na Dejvisa
Tako bi im prvi put mogli i fizicki parirati
Maloun ima toliko mnogo kombinacija, steta i za povrede, svasta se tu moglo kombinovati ove sezone isprobavati

Ali nazalost prvi deo sezone je forsirao Milsapa i Bartona a toliko toga je imao isprobati

Pogotovo malog Zekea
Hempton ubija u Orlandu a ovamo grejao skoro stalno klupu dok je Barton igrao po 30-35 minuta
Zeke je mogao biti vec standardan clan rotacije ali kad Maloun voli Milsapa i Bartona vise nego leba da jede😬

srbin iz srpske

pre 2 godine

Ja bi zabranio da komentarisu oni koji nisu gledali utakmicu. Na cetvorci je KAO, kapirate. Jokic uzme loptu i igra na visokom postu, a samo je razlika sto sad u reketu ima centra, i to malo uvjezbavaju sada, sto neko rece ovaj je doveden da se suprotstave Lejkersima. Jokic je u Denveru SVE, kad on igra 90% akcija (uvjezbanih, ono sto treniraju) ide preko njega. A to sto je Sale sa njim pravio sprdnju u reprezentaciji to je druga prica. Poenta - njegovo igranje "cetvorke" u Denveru i u reprezentaciji je razlika nebo i zemlja. Pozdrav

Vrg

pre 2 godine

Zaista sam mišljenja da su Nagetsi mogli ove sezone da idu do samog kraja da su ostali zdravi (pre svega Marej). Imaju širinu, dovođenjem Gordona i Megija su dobili ono što im je najviše falilo - defanzivnu čvrstinu, uz naravno maestralnog Jokića koji upravlja ovim timom. Ovako, videćemo, ali nadam se da će bar ponoviti uspeh iz prethodne sezone.
(sgdp, 14. maj 2021 10:31)

Da se Marej nije povredio, pitanje je koga bi dovodili, a i Porter ne bi imao prostora da zasija. Videcemo sta ce biti, svakako je uzivanje navijati za Jokica.

Bigz

pre 2 godine

Đorđević nije iskoristio sav talenat koji Jokić ima, to zna svaki slepac i ker na ulici a pogotvo oni koji su gledali reprezentaciju i tako je i nikako drugacije


Danas se posebno videlo da uziva u igri, to je novo.

Crna mamba

pre 2 godine

@srpce

Decki igra do kraja. Mogao je da odmara dve nedelje i da se oporavi ali kida do kraja. Dal nabija statistiku ili ne nebitno. Poredjenje sa vestbruko stoji u tom pogledu. I nema igraca koji vestbruku ne skida kapu zato sto svako vece ostavlja srce na terenu. To je radio Bird, Jordan, Kobi, Dankan, Novicki, Lebron... pravi sampioni. Igras do koske.

Ali Jokic je visi nivo u odnosu na vestbruka u kosarskaskom smislu. Jednostavno je za klasu bolji igrac.

Milan

pre 2 godine

Ovo nocas bilo klasicno nabijanje statistike. I gledam nesto, nijedan komentar to da spomene. Sredinom 3/4 zna se da su Klipersi dobili i to je to, 3. pozicija em nedostizna em nepotrebna. A decko igra ful minute i samo siluje.
MPJ odmorio, svaki saigrac mu na ogranicenim minutima, a Jokic, 'meni je statistika nebitna', full minutaza u nebitnom mecu par dana pred PO.
Jos neki pametnjakovici prozivaju Embida koji je bas ono odigrao laganeze, cisto da se sprda malo.
Nevjerovatno koliko su licimjerni ljudi. Westbruka stalno gaze iako njegpvi TD donose pobjede ili poraze na jedan posjed, a kod Joke se prave ludi sto jedino on jos igra u Denveru i to u utakmicama bez znacaja.
(Srpce, 14. maj 2021 10:36) Nije ti druze dobra ta zavist za zdravlje. Donekle te i razumem, sva ona ponizavanja, Djordjeviceve trojke u poslednjim sekundama kao i veciti kompleks od Srba ali ipak, nije ti to dobro

Aleks

pre 2 godine

DukiNS

Baš tako. U slučaju da Jokić U PLEJ OFU zaigra na četvorci, to će biti direktan šamar svima koji su ovde satanizovali Saleta zbog SP.

Kvaka

pre 2 godine

Ne moze da se poredi sad i Jokic na SP. Sad je mnogo bolje gradjen, brzi je, okretniji. Tad je i dalje bio medjed kilo bureka dnevno.

drvobradi

pre 2 godine

@aca
Reći da je Sale Đorđević vaskrsao našu košarku je u najmanju ruku laž, koju izgovaraju ili navijački ostrašćeni ili veoma mladi.
Našu košarku je vaskrsao Duda Ivković, koji je preuzeo reprezentaciju kada je niko nije hteo. Igrao je sa klincima, poluigračima, skoro bez ijedne prave zvezde, sem Krstića. Na kraju je ostavio Saletu gotov tim i formirane igrače. Uzeo srebro 2009, 2010 nas brutalno pokrali za finale. Imao je i neuspehe, ali je udario temelje na kojima se i danas gradi.

NNN

pre 2 godine

Jokić je i u reprezentaciji mogao da igra četvorku, ali JEDINO sa Milutinovom na petici!!!
Militinov (za razliku od Bobija i Raduljice) se sjajno kreće u odbrani i vrhunski brani prostor.
Što je najluđe u poslednjoj utakmici priprema protiv Novog Zelanda su najveći deo utakmice upravo njih dvojica igrala i to je sjajno funkcionisalo, Jokić mu asistirao za jedno 5 zakucavanja i onda na SP gotovo da uopšte nismo (tj. Đorđević) pokušavali sa njima dvojicom na parketu.
Inače svako ko imalo razume košarku zna da je Jokić svakako naš 1. centar, a Milutinov je realno broj 2, ali je na SP bio 4. centar i dobijao šansu na kašičicu.
Nemam ništa protiv da Bobi i Raduljica igraju protiv "boranije", a ovi da se čuvaju za bitnije trenutke, ali na SP nije bilo tako :(

Da ugnjavim još malo,
protv Agrentine kreću Jokić i Raduljica i Argentina ode na +8,
izađe Raduljica i izjednačimo, ulazi Bobi i ponovo + 8 za Argentinu!?!
Poslednjih nekoliko minuta kada smo jurili rezultat smo igrali bez centara (a poveli smo četiri!?!) i tada je Skola nakupio skokove, inače smo u prvom poluvremenu ih potuno nadskakli, ali smo mašili otvorne šuteve, a oni sve pogađali.

stručnjak

pre 2 godine

To da li Jokić može da igra četvorku uopšte nije diskutabilno. Odgovor je prost, može ako petica nije Marjanović ili neki teški,previsoki, spori centar. Ako je petica neko poput Jokića, naravno da Jokić može da igra i četvorku. Možda je budućnost košarke da igrači poput Jokića igraju na svim pozicijama.

neko ko zna

pre 2 godine

(Srpce, 14. maj 2021 10:36)

a istina koja je nepobitna je .... igrao je 30 minuta, sto je za njega malo, s obzirom da uglavnom igra 40ak

Stvari treba nazvati pravim imenom

pre 2 godine

Ovo nocas bilo klasicno nabijanje statistike. I gledam nesto, nijedan komentar to da spomene. Sredinom 3/4 zna se da su Klipersi dobili i to je to, 3. pozicija em nedostizna em nepotrebna. A decko igra ful minute i samo siluje.
MPJ odmorio, svaki saigrac mu na ogranicenim minutima, a Jokic, 'meni je statistika nebitna', full minutaza u nebitnom mecu par dana pred PO.
Jos neki pametnjakovici prozivaju Embida koji je bas ono odigrao laganeze, cisto da se sprda malo.
Nevjerovatno koliko su licimjerni ljudi. Westbruka stalno gaze iako njegpvi TD donose pobjede ili poraze na jedan posjed, a kod Joke se prave ludi sto jedino on jos igra u Denveru i to u utakmicama bez znacaja.
(Srpce, 14. maj 2021 10:36),

umesto "Srpce", nik treba da ti bude "tesko iskompleksirano Hrvatče", uz jos eventualni dodatak "malo"...

Goran

pre 2 godine

Kako nebitna utakmica?
Ovu su trebali izgubiti i onda bi bile zadnje dve nebitne, ali samo ako Dalas pobedi barem jednu.
Ukoliko pobede sledeće dve a Klipersi izgube jednu, onda su već 3. što i nije dobro jer onda za 6. poziciju Lakersima treba dve pobede i desiće se ono što u Denveru ne žele, a to je duel sa LA timom u prvom kolu.
Inače i sa jednom pobedom ukoliko Klipersi izgube obe utakmice idu na 3. mesto.

moze sve

pre 2 godine

Jokicu je bitno da ima loptu u rukama, sto na SP, kod selektora nije imao. Svakako je zahvalan igrac jer ima odredjene prednosti nad centrima, a neke druge nad cetvorkama.

Locutus

pre 2 godine

Ta MVP nagrada ne donosi samo prestiž, već sponzorske ugovore i donosi mnogo novca i otključava mnoge klauzule, ne samo u Jokićevom ugovoru, već i Denveru sa svojim sponzorima. Denver je malo tržište, i mnogi bi hteli da MVP ode igraču iz kluba sa većeg tržišta, ali Jokić praktično nema više konkurenciju. Poslednje što želi Denver da uradi da odmaranjem Jokića makar 2-3 utakmice daju argument bilo kome da dovede u sumnju MVP Jokića. Jer, u pitanju je veliki novac, i to ne samo Jokićev.
(brm, 14. maj 2021 10:52)

Nije Denver baš tako malo tržište. Denver je u top 20 gradova po broju stanovnika u SAD, a ovi što su ispred nemaju baš svi NBA timove. Problem je što Denver ima 6 profesionalnih timova, pa su navijači rasuti. Recimo Portland i Nju Orleans imaju samo 3 profesionalna tima, Boston 5.

nevski

pre 2 godine

Zašto je Jokić igrao sinoć?
Zato što je u mogućnosti,obratite malo pažnje na stvari van terena,Jokić je trener tima,svojom jedinstvenošću je naterao i Malone-a ne samo da tim prilagodi Jokiću već i samog sebe.
Ima dečko vremena i za titulu,a sve mislim da će to biti paket aranžman Jokić,Dončić,fora bi bila da budu u dresu Čikaga!

marko992

pre 2 godine

Bespotrebno se evo 2 godine pljuje Đorđević zbog toga što je igrao sa Jokićem na četvorci. Nama je centarska pozicija bila najjača (Jokić, Marjanović, Raduljica i Milutinov), a Jokić je tada u Denveru često igrao u paru sa Plamlijem. Inače, nije Jokić stalno igrao četvorku, dosta vremena je igrao i centra (a Bjelica četvorku). A što se Birčevića tiče, pa nije on igrao više od Jokića. Važnije je ko koliko minuta provede u igri, a ne da li je počeo utakmicu.
(Ogi, 14. maj 2021 11:23)

Dzaba se trudis,stotinama puta je vec pisano o tome.Kompleks i ljubomora su teske stvari i ne lece se lako.
Djordjevic jeste jedan od najvecih krivaca zbog nespeha na SP,ali nije jedini,bas Jokic je svojim amaterskim pristupom reprezentaciji (nespremnost,nezainteresovanost,odlazak sa finala Akropolos kupa da GLEDA TRKU SVOG KONJA),itekako doprineo takvom rezultatu.

marjan

pre 2 godine

Jokic je u reprezentaciji igrao na poziciji 4 protiv Venecuele, Angole i ne secam se koji jos indijanci su tu bili. Sve smo dobili sa +30 razlike. Prvu cetvrtinu protiv Spanije je
takodje igrao na 4 i tu cetvrtinu smo dobili. Drugu četvrtinu je igrao sa Bjelicom, dakle igrao je na 5 i nju smo debelo izgubili i odigrali najlosije jer je Bjelica bio ocajan. Svi znamo sta je uradio u 3/4, dok je najbitniju utakmicu u cetvrtfinali celu igrao na poziciji 5. Nije evropa isto sto i NBA sto se videlo i na primeru Adetokunboa.

Straight Outta München

pre 2 godine

Baš tako. U slučaju da Jokić U PLEJ OFU zaigra na četvorci, to će biti direktan šamar svima koji su ovde satanizovali Saleta zbog SP.
(Aleks, 14. maj 2021 10:53)

Jedino sto nisi iskusno spomenuo da je Bircevic bio u petorci pre Jokica....Ej Bircevic.

ins

pre 2 godine

A jel moze pleja?Milsilm da moze i to :) Daj bre ljudi zna se koja je njegova uloga u Denveru...Uloga bez pravog naziva,od pleja do centra.

Kozuki Oden

pre 2 godine

Ovosezonski Jokic i onaj iz prethodnih sezona - nebo i zemlja. Od lika koji je bio igrac manje na cetvorci do ovoga sto danas gledamo, onim ludacima iz Denvera skidam kapu jer su ga fizicki spremili za utakmicu od 100min.

x

pre 2 godine

(Dragan Borca, 14. maj 2021 10:39)

Gde ćeš Gordona na 2?! Da nije malo previše? MPJ je već par utakmica igrao na dvojci, tako da bi on išao na 2, a Gordon na 3.
Bila je skoro (na utakmicama protiv Njujorka i Jute) petorka Kampaco, MPJ, Gordon, Milsap i Jokić. I solidno je funkcionisala ta visoka postava.

SyX

pre 2 godine

Može ali u Denverovoj postavci igre gde Jokić igra primarnog organizatora. U tom slučaju, potpuno je nebitno šta piše, sa koje pozicije startuje.

Vidim da se ovde spominje reprezentacija i svetsko prvenstvo, ali te dve stvari su neuporedive jer Jokić u klasičnoj postavci igre sa dominantnim plejmejkerom, nema šta da traži na 4.

aca

pre 2 godine

.....Ovo nocas bilo klasicno nabijanje statistike. I gledam nesto, nijedan komentar to da spomene. Sredinom 3/4 zna se da su Klipersi dobili i to je to, 3. pozicija em nedostizna em nepotrebna. A decko igra ful minute i samo siluje...


opustencija tebra, nije nista jurio ni nabijao statistiku jer se odavno zna da je MVP. Ne nerviraj se zbog toga :)

jsx

pre 2 godine

Sto se tice SP, Jokic snosi vecinu krivice jer je dosao debeo i ne bas spreman- sto je dosao pre proslogodisnji plej-of (kad je odigrao najbolje u karijeri) duplo laksi, ako kilaza nije problem? I ja licno smatram klupsku karijeru bitnijom, ali ako je on smatra ne moze se samo Djordjevic kriviti za losu igru.
E sad, snosi i Djordjevic dosta krivice. Prvo, neko kaze da je logicno igrati Jokica na 4 jer imamo najvise petica, ali nije trebalo da imamo cak 4 petice. Raduljica je bio potpuno suvisan, mozda cak i Bobi, ali hajde, sjajan je on dzoker. Dalje, nije problem sto je Bircevic igrao ispred Jokica, problem je sto je igrao uopste. Zar svetski i olimpijski vicesampion nema boljeg od drugoligasa. Makar nekog mladjeg da se kali, s obzirom da od Birce nema bas nikakve koristi.

ebo vas sale

pre 2 godine

panteri zaboravljaju da i drugi igraju košarku.
jokić je imao jedno 30 kila više na ep-u i nije bio ovo što je danas a slovenci su imali mega klinca dončića, još jednog srbina i naravno crnca...

Ogi

pre 2 godine

Bespotrebno se evo 2 godine pljuje Đorđević zbog toga što je igrao sa Jokićem na četvorci. Nama je centarska pozicija bila najjača (Jokić, Marjanović, Raduljica i Milutinov), a Jokić je tada u Denveru često igrao u paru sa Plamlijem. Inače, nije Jokić stalno igrao četvorku, dosta vremena je igrao i centra (a Bjelica četvorku). A što se Birčevića tiče, pa nije on igrao više od Jokića. Važnije je ko koliko minuta provede u igri, a ne da li je počeo utakmicu.

bskfan

pre 2 godine

Najkrace receno, ne moze. Probao je Malone sa Jokicem i Nurkicem, onda sa Plamlijem i nije fukcionisalo. Zatim je slicno probao i Djordjevic i opet nije funkcionisalo. Ili da budem precizniji, funkcionise ali takve petorke imaju daleko manji "plus" nego kada igra u normalnoj postavi u kojoj barem jedan visoki igrac sutira trojke. Najbolje je fukcionisala visoka trojka Jokic-Galinari-Faried, a sada Jokic-MPJ-Gordon.

Ova petorka sa McGijem moze da bude korisna samo kada se igra protiv tima sa fizicki dominantnim visokim igracima kao sto su npr Dramond i Dejvis iz Lejkersa kada je potrebno da se Jokic zastiti od viska faulova. To je samo potez koji treneru da sansu da Jokica ne vadi iz igre ukoliko ima visak licnih vec ga sakrije iza McGee-a i tako prebrodi desetak minuta utakmice.

Inace, teorijski, kada bi taj centar sutirao trojke 40% onda bi zaista moglo da funkcionise. Od svih centara u ligi najvise imam poverenja u KAT-ov sut tako da bi ta kombinacija Jokic-KAT mogla da funkcionise.

Aleks

pre 2 godine

Strejt Auta Mjunih

Brate, Birča je bio bitan na SP, što bi klinci rekli, kao semafor u GTA igrici. Poenta je da Jokić može da igra i na 4.

kuki

pre 2 godine

Sam mu nije smetalo da igra 4-ku, i to u meču gde je imao 31 poen i 14 skokova, ali zato kada Sale to uradi onda je katastrofa, jer Jokic ne zna da igra košarku kada nije na petici, to što deda iz Argentine oduči od košarke najboljeg centra na svetu nije do tog centra, nego eto Skola izgleda predobar sa 40 godina.

RADISA

pre 2 godine

Dal smo mi gledali istu utakmicu.Sad sam ponovo gledao i Joker igra peticu a ovaj sa krpom sto je isao u defektnu skolu igra 4 a ponekad kad Joker izadje na igraca zatvarao reket Mcgee. Dokle vise o treneru reprezentacije koji pre iste nije trenirao kosarkaski tim Ralje niti bilo koga.Nek mi napise neko koga je trenirao Djordjevic pre reprezentacije i dali postoji negde reprezentacija sa trenerom koji nikad nikog nije trenirao pre nego postao selektor a posle neuspeha pobgo bez i jedne reci.

Sta vam je? Jel bolest?

pre 2 godine

@ "Ništa mi ne fali. Male povrede, koje imam, svakako mi ne smetaju. Biće razgovora, ne znam. Ako mi ništa ne fali nema potrebe da odmaram", završio je."

On k'o Rafa: kad je na terenu (i samo da je na terenu) gine.

PS Zanimljivo je da ovi silni "poznavaoci" kosarke jos nisu pomenuli u SVOM kontekstu Jokine i Bogdanove izjave na pomen OI i repr. da imaju jos posla u svojim ekipama i da ce posle o tome.

Srpce

pre 2 godine

Ovo nocas bilo klasicno nabijanje statistike. I gledam nesto, nijedan komentar to da spomene. Sredinom 3/4 zna se da su Klipersi dobili i to je to, 3. pozicija em nedostizna em nepotrebna. A decko igra ful minute i samo siluje.
MPJ odmorio, svaki saigrac mu na ogranicenim minutima, a Jokic, 'meni je statistika nebitna', full minutaza u nebitnom mecu par dana pred PO.
Jos neki pametnjakovici prozivaju Embida koji je bas ono odigrao laganeze, cisto da se sprda malo.
Nevjerovatno koliko su licimjerni ljudi. Westbruka stalno gaze iako njegpvi TD donose pobjede ili poraze na jedan posjed, a kod Joke se prave ludi sto jedino on jos igra u Denveru i to u utakmicama bez znacaja.

Ne znam o čemu se dešava

pre 2 godine

Ko kaze da je igrao cetvorku?On je igrao svoju kosarku , a Megi se kretao po potrebi u odnosu na Nikolu.Kada je jokic bio izvan reketa , ovaj je bio u njemu , a nije kampovao dolje dok se Jokic naspram njega kretao.Vise puta mu je Nikola dirigovao gdje da se pomjeri.Uz sve to Jokic je na ovom mecu imao 10 ofanzivnih skokova i bar 12 poena postigao iz tih situacija.Da nije funkcionisao ofanzivni skok tj da su ga bolje gradili i onemogucavali , davno bi Meloun odustao od te igre.Protiv Gasola , Dejvisa i LeBrona , ovo nema sanse da prolazi u napadu , sa ovolikom dominacijom u ofanzivnom skoku...

mc

pre 2 godine

Dal smo mi gledali istu utakmicu.Sad sam ponovo gledao i Joker igra peticu a ovaj sa krpom sto je isao u defektnu skolu igra 4 a ponekad kad Joker izadje na igraca zatvarao reket Mcgee. Dokle vise o treneru reprezentacije koji pre iste nije trenirao kosarkaski tim Ralje niti bilo koga.Nek mi napise neko koga je trenirao Djordjevic pre reprezentacije i dali postoji negde reprezentacija sa trenerom koji nikad nikog nije trenirao pre nego postao selektor a posle neuspeha pobgo bez i jedne reci.
(RADISA, 14. maj 2021 13:19)

Djordjevic je bio trener u Olimpia Milano 2006/07 (tada igrali i Evroligu) i u Benetonu 2011/12

Đole

pre 2 godine

Evo potvrdilo se ono što je Đorđević hteo. Čista matematika. Pre nekoliko godina Braduljica je bio u odličnoj formi (kada je reprezentacija u pitanju) + Milutinov i Bobi a BJELICA JE BIO POVREĐEN!!! OSIM BJELICE MI NEMAMO SVETSKI KVALITETNU VISOKU ČETVORKU!!! Pa onda zbog visine igra neki Birčević, jer je Kalinić NIZAK. ĐORĐEVIĆ NIJE HTEO DA IGRA SA PETORKOM TEODOSIĆ, BOGDANOVIĆ, NEDOVIĆ, KALINIĆ I JOKIĆ JER JE TO NISKA PETORKA + PLUS SE NEDOVIĆ POVREDIO NA PRIPREMAMA!!!
Jokić nije Gober a Teodosić je jedan od lošijih bekova u odbrani kada se gledaju reprezentacije! UVEK JE VAŽILO PRAVILO DA SE IGRA SA ONIM IGRAČIMA KOJI SU VRHUNSKI. ZATO JE SINIŠA MIHAJLOVIĆ IGRAO U ZVEZDI KRILO, U ROMI CENTRALNOG VEZNOG A POSLE CELU KARIJERU ILI BEKA ILI ČAK ŠTOPERA!!!
Pitanje za sve genijalce pre Olimpijadu u Japanu - ko će u reprezentaciji da nam igra visoku četvorku PF-a ako se Beli povredi??? A centara imamo PETORICU!!! Hajde recite ime te četvorke!!! Baš kao što igraju Lebron i AD tako treba i naša reprezentacija jer Jokić mnogo bolje šutira i bolje asistira od Lebrona, pogledajte statistiku. Jokić je danas brzi, iskusniji i posle MVP nagrade sudije će lakše da mu sviraju prekršaje. JOŠ JEDNOM, AKO SE POVREDI BELI KO NAM IGRA VISOKU ČETVORKU NA OLIMPIJADI???

statističar

pre 2 godine

Apsolutno se slažem sa iskompleksiranim navijačima iz predgrađa - ĐORĐEVIĆ JE KRIV - umesto Birčevića trebalo da je stavi na četvorku Marka Simonovića. Čovek je majstor za krađu pehara i bežanje po tribinama! PINK PANTER SIMONOVIĆ ;)

Bigz

pre 2 godine

Đorđević nije iskoristio sav talenat koji Jokić ima, to zna svaki slepac i ker na ulici a pogotvo oni koji su gledali reprezentaciju i tako je i nikako drugacije


Danas se posebno videlo da uziva u igri, to je novo.

marjan

pre 2 godine

Đorđević nije iskoristio sav talenat koji Jokić ima, to zna svaki slepac i ker na ulici a pogotvo oni koji su gledali reprezentaciju i tako je i nikako drugacije.
(Bigz, 14. maj 2021 11:05)

Kako da ne. Moze trener da uradi sta god zeli, ali ako igracu nije do igranja ovaj moze da ga iskoristi maksimalno toliko mu igrac dozvoli svojim trudom. Teren je manji, nema pravila defanzivne 3 sekunde sto otezava njegovu igru u napadu, plus poslednji je dosao na pripreme sa dosta kilograma vise. Tako je i nikako drugacije.

Srpce

pre 2 godine

DukiNS

Baš tako. U slučaju da Jokić U PLEJ OFU zaigra na četvorci, to će biti direktan šamar svima koji su ovde satanizovali Saleta zbog SP.
(Aleks, 14. maj 2021 10:53)
A kojem slucaju ce zaigrati? Sinoc su odmorili MPJ. Nebitna utakmica skroz bila. Vjerovatno i Jokic odigrao s pola gasa i ogranicene minute, jer mu statistika nije bitna. Oh, wait...

Srpce

pre 2 godine

Ovo nocas bilo klasicno nabijanje statistike. I gledam nesto, nijedan komentar to da spomene. Sredinom 3/4 zna se da su Klipersi dobili i to je to, 3. pozicija em nedostizna em nepotrebna. A decko igra ful minute i samo siluje.
MPJ odmorio, svaki saigrac mu na ogranicenim minutima, a Jokic, 'meni je statistika nebitna', full minutaza u nebitnom mecu par dana pred PO.
Jos neki pametnjakovici prozivaju Embida koji je bas ono odigrao laganeze, cisto da se sprda malo.
Nevjerovatno koliko su licimjerni ljudi. Westbruka stalno gaze iako njegpvi TD donose pobjede ili poraze na jedan posjed, a kod Joke se prave ludi sto jedino on jos igra u Denveru i to u utakmicama bez znacaja.

Aleks

pre 2 godine

DukiNS

Baš tako. U slučaju da Jokić U PLEJ OFU zaigra na četvorci, to će biti direktan šamar svima koji su ovde satanizovali Saleta zbog SP.

kuki

pre 2 godine

Sam mu nije smetalo da igra 4-ku, i to u meču gde je imao 31 poen i 14 skokova, ali zato kada Sale to uradi onda je katastrofa, jer Jokic ne zna da igra košarku kada nije na petici, to što deda iz Argentine oduči od košarke najboljeg centra na svetu nije do tog centra, nego eto Skola izgleda predobar sa 40 godina.

aca

pre 2 godine

samo pljujte Saleta koji je vaskrsao nasu propast od kosarke. Verovatno je trebalo da osvoji zlato sa trecim timom protiv Slovenije i da dva puta u finalima pobedi Amere da bi mu ljudi priznali kvalitet.

Srpce

pre 2 godine

DukiNS

Baš tako. U slučaju da Jokić U PLEJ OFU zaigra na četvorci, to će biti direktan šamar svima koji su ovde satanizovali Saleta zbog SP.
(Aleks, 14. maj 2021 10:53)
A kojem slucaju ce zaigrati? Sinoc su odmorili MPJ. Nebitna utakmica skroz bila. Vjerovatno i Jokic odigrao s pola gasa i ogranicene minute, jer mu statistika nije bitna. Oh, wait...

Ogi

pre 2 godine

Bespotrebno se evo 2 godine pljuje Đorđević zbog toga što je igrao sa Jokićem na četvorci. Nama je centarska pozicija bila najjača (Jokić, Marjanović, Raduljica i Milutinov), a Jokić je tada u Denveru često igrao u paru sa Plamlijem. Inače, nije Jokić stalno igrao četvorku, dosta vremena je igrao i centra (a Bjelica četvorku). A što se Birčevića tiče, pa nije on igrao više od Jokića. Važnije je ko koliko minuta provede u igri, a ne da li je počeo utakmicu.

marjan

pre 2 godine

Đorđević nije iskoristio sav talenat koji Jokić ima, to zna svaki slepac i ker na ulici a pogotvo oni koji su gledali reprezentaciju i tako je i nikako drugacije.
(Bigz, 14. maj 2021 11:05)

Kako da ne. Moze trener da uradi sta god zeli, ali ako igracu nije do igranja ovaj moze da ga iskoristi maksimalno toliko mu igrac dozvoli svojim trudom. Teren je manji, nema pravila defanzivne 3 sekunde sto otezava njegovu igru u napadu, plus poslednji je dosao na pripreme sa dosta kilograma vise. Tako je i nikako drugacije.

Đole

pre 2 godine

Evo potvrdilo se ono što je Đorđević hteo. Čista matematika. Pre nekoliko godina Braduljica je bio u odličnoj formi (kada je reprezentacija u pitanju) + Milutinov i Bobi a BJELICA JE BIO POVREĐEN!!! OSIM BJELICE MI NEMAMO SVETSKI KVALITETNU VISOKU ČETVORKU!!! Pa onda zbog visine igra neki Birčević, jer je Kalinić NIZAK. ĐORĐEVIĆ NIJE HTEO DA IGRA SA PETORKOM TEODOSIĆ, BOGDANOVIĆ, NEDOVIĆ, KALINIĆ I JOKIĆ JER JE TO NISKA PETORKA + PLUS SE NEDOVIĆ POVREDIO NA PRIPREMAMA!!!
Jokić nije Gober a Teodosić je jedan od lošijih bekova u odbrani kada se gledaju reprezentacije! UVEK JE VAŽILO PRAVILO DA SE IGRA SA ONIM IGRAČIMA KOJI SU VRHUNSKI. ZATO JE SINIŠA MIHAJLOVIĆ IGRAO U ZVEZDI KRILO, U ROMI CENTRALNOG VEZNOG A POSLE CELU KARIJERU ILI BEKA ILI ČAK ŠTOPERA!!!
Pitanje za sve genijalce pre Olimpijadu u Japanu - ko će u reprezentaciji da nam igra visoku četvorku PF-a ako se Beli povredi??? A centara imamo PETORICU!!! Hajde recite ime te četvorke!!! Baš kao što igraju Lebron i AD tako treba i naša reprezentacija jer Jokić mnogo bolje šutira i bolje asistira od Lebrona, pogledajte statistiku. Jokić je danas brzi, iskusniji i posle MVP nagrade sudije će lakše da mu sviraju prekršaje. JOŠ JEDNOM, AKO SE POVREDI BELI KO NAM IGRA VISOKU ČETVORKU NA OLIMPIJADI???

Milan

pre 2 godine

Ovo nocas bilo klasicno nabijanje statistike. I gledam nesto, nijedan komentar to da spomene. Sredinom 3/4 zna se da su Klipersi dobili i to je to, 3. pozicija em nedostizna em nepotrebna. A decko igra ful minute i samo siluje.
MPJ odmorio, svaki saigrac mu na ogranicenim minutima, a Jokic, 'meni je statistika nebitna', full minutaza u nebitnom mecu par dana pred PO.
Jos neki pametnjakovici prozivaju Embida koji je bas ono odigrao laganeze, cisto da se sprda malo.
Nevjerovatno koliko su licimjerni ljudi. Westbruka stalno gaze iako njegpvi TD donose pobjede ili poraze na jedan posjed, a kod Joke se prave ludi sto jedino on jos igra u Denveru i to u utakmicama bez znacaja.
(Srpce, 14. maj 2021 10:36) Nije ti druze dobra ta zavist za zdravlje. Donekle te i razumem, sva ona ponizavanja, Djordjeviceve trojke u poslednjim sekundama kao i veciti kompleks od Srba ali ipak, nije ti to dobro

RADISA

pre 2 godine

Dal smo mi gledali istu utakmicu.Sad sam ponovo gledao i Joker igra peticu a ovaj sa krpom sto je isao u defektnu skolu igra 4 a ponekad kad Joker izadje na igraca zatvarao reket Mcgee. Dokle vise o treneru reprezentacije koji pre iste nije trenirao kosarkaski tim Ralje niti bilo koga.Nek mi napise neko koga je trenirao Djordjevic pre reprezentacije i dali postoji negde reprezentacija sa trenerom koji nikad nikog nije trenirao pre nego postao selektor a posle neuspeha pobgo bez i jedne reci.

Straight Outta München

pre 2 godine

Baš tako. U slučaju da Jokić U PLEJ OFU zaigra na četvorci, to će biti direktan šamar svima koji su ovde satanizovali Saleta zbog SP.
(Aleks, 14. maj 2021 10:53)

Jedino sto nisi iskusno spomenuo da je Bircevic bio u petorci pre Jokica....Ej Bircevic.

statističar

pre 2 godine

Apsolutno se slažem sa iskompleksiranim navijačima iz predgrađa - ĐORĐEVIĆ JE KRIV - umesto Birčevića trebalo da je stavi na četvorku Marka Simonovića. Čovek je majstor za krađu pehara i bežanje po tribinama! PINK PANTER SIMONOVIĆ ;)

Milan

pre 2 godine

Sa trenutnom kilažom i pokretljivošću naravno da može. Zbog toga je i doveden Mekgi da igraju protiv Dejvisa i Dramonda. Na SP je imao jedno 25kg više nego danas.

marko992

pre 2 godine

Bespotrebno se evo 2 godine pljuje Đorđević zbog toga što je igrao sa Jokićem na četvorci. Nama je centarska pozicija bila najjača (Jokić, Marjanović, Raduljica i Milutinov), a Jokić je tada u Denveru često igrao u paru sa Plamlijem. Inače, nije Jokić stalno igrao četvorku, dosta vremena je igrao i centra (a Bjelica četvorku). A što se Birčevića tiče, pa nije on igrao više od Jokića. Važnije je ko koliko minuta provede u igri, a ne da li je počeo utakmicu.
(Ogi, 14. maj 2021 11:23)

Dzaba se trudis,stotinama puta je vec pisano o tome.Kompleks i ljubomora su teske stvari i ne lece se lako.
Djordjevic jeste jedan od najvecih krivaca zbog nespeha na SP,ali nije jedini,bas Jokic je svojim amaterskim pristupom reprezentaciji (nespremnost,nezainteresovanost,odlazak sa finala Akropolos kupa da GLEDA TRKU SVOG KONJA),itekako doprineo takvom rezultatu.

JPR24

pre 2 godine

Naravno da može. Ali ne treba uporedjivati ono sa reprezentacijom i ovo sada. Daleko drugačija forma, kilaza, ima 70 utakmica u nogama sto se kaže... sa reprezentacijom, imao je visak kila, nije bio spreman fizički uopšte kao sada.

Kvaka

pre 2 godine

Ne moze da se poredi sad i Jokic na SP. Sad je mnogo bolje gradjen, brzi je, okretniji. Tad je i dalje bio medjed kilo bureka dnevno.

brm

pre 2 godine

Ovo nocas bilo klasicno nabijanje statistike. I gledam nesto, nijedan komentar to da spomene. Sredinom 3/4 zna se da su Klipersi dobili i to je to, 3. pozicija em nedostizna em nepotrebna. A decko igra ful minute i samo siluje.
MPJ odmorio, svaki saigrac mu na ogranicenim minutima, a Jokic, 'meni je statistika nebitna', full minutaza u nebitnom mecu par dana pred PO.
Jos neki pametnjakovici prozivaju Embida koji je bas ono odigrao laganeze, cisto da se sprda malo.
Nevjerovatno koliko su licimjerni ljudi. Westbruka stalno gaze iako njegpvi TD donose pobjede ili poraze na jedan posjed, a kod Joke se prave ludi sto jedino on jos igra u Denveru i to u utakmicama bez znacaja.
(Srpce, 14. maj 2021 10:36)

Ta MVP nagrada ne donosi samo prestiž, već sponzorske ugovore i donosi mnogo novca i otključava mnoge klauzule, ne samo u Jokićevom ugovoru, već i Denveru sa svojim sponzorima. Denver je malo tržište, i mnogi bi hteli da MVP ode igraču iz kluba sa većeg tržišta, ali Jokić praktično nema više konkurenciju. Poslednje što želi Denver da uradi da odmaranjem Jokića makar 2-3 utakmice daju argument bilo kome da dovede u sumnju MVP Jokića. Jer, u pitanju je veliki novac, i to ne samo Jokićev.

srbin iz srpske

pre 2 godine

Ja bi zabranio da komentarisu oni koji nisu gledali utakmicu. Na cetvorci je KAO, kapirate. Jokic uzme loptu i igra na visokom postu, a samo je razlika sto sad u reketu ima centra, i to malo uvjezbavaju sada, sto neko rece ovaj je doveden da se suprotstave Lejkersima. Jokic je u Denveru SVE, kad on igra 90% akcija (uvjezbanih, ono sto treniraju) ide preko njega. A to sto je Sale sa njim pravio sprdnju u reprezentaciji to je druga prica. Poenta - njegovo igranje "cetvorke" u Denveru i u reprezentaciji je razlika nebo i zemlja. Pozdrav

mc

pre 2 godine

Dal smo mi gledali istu utakmicu.Sad sam ponovo gledao i Joker igra peticu a ovaj sa krpom sto je isao u defektnu skolu igra 4 a ponekad kad Joker izadje na igraca zatvarao reket Mcgee. Dokle vise o treneru reprezentacije koji pre iste nije trenirao kosarkaski tim Ralje niti bilo koga.Nek mi napise neko koga je trenirao Djordjevic pre reprezentacije i dali postoji negde reprezentacija sa trenerom koji nikad nikog nije trenirao pre nego postao selektor a posle neuspeha pobgo bez i jedne reci.
(RADISA, 14. maj 2021 13:19)

Djordjevic je bio trener u Olimpia Milano 2006/07 (tada igrali i Evroligu) i u Benetonu 2011/12

Sasa

pre 2 godine

Ovo nocas bilo klasicno nabijanje statistike. I gledam nesto, nijedan komentar to da spomene. Sredinom 3/4 zna se da su Klipersi dobili i to je to, 3. pozicija em nedostizna em nepotrebna. A decko igra ful minute i samo siluje.
MPJ odmorio, svaki saigrac mu na ogranicenim minutima, a Jokic, 'meni je statistika nebitna', full minutaza u nebitnom mecu par dana pred PO.
Jos neki pametnjakovici prozivaju Embida koji je bas ono odigrao laganeze, cisto da se sprda malo.
Nevjerovatno koliko su licimjerni ljudi. Westbruka stalno gaze iako njegpvi TD donose pobjede ili poraze na jedan posjed, a kod Joke se prave ludi sto jedino on jos igra u Denveru i to u utakmicama bez znacaja.
(Srpce, 14. maj 2021 10:36) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Komentar sjajan ali za glupost godine. Idi gledaj Zupca i Bojana. ;) Oni nikada nece bit MVP lige. A porediti Rasela Vestbruka i Nikolu Jokica, jos Nikolu prozivati za nabijanje statistike, je teska budalastina. Jos sebi dajes za pravo da pises kako se Embid laganeze (ali laganeze, placem :)), cisto da sesprda malo. Slag na torti je navodno licemerje drugih korisnika i nazivanje pametnjalovicima, dok ti lupas kao otvoren lonac. 😂

Bigz

pre 2 godine

Đorđević nije iskoristio sav talenat koji Jokić ima, to zna svaki slepac i ker na ulici a pogotvo oni koji su gledali reprezentaciju i tako je i nikako drugacije


Danas se posebno videlo da uziva u igri, to je novo.

Locutus

pre 2 godine

Ta MVP nagrada ne donosi samo prestiž, već sponzorske ugovore i donosi mnogo novca i otključava mnoge klauzule, ne samo u Jokićevom ugovoru, već i Denveru sa svojim sponzorima. Denver je malo tržište, i mnogi bi hteli da MVP ode igraču iz kluba sa većeg tržišta, ali Jokić praktično nema više konkurenciju. Poslednje što želi Denver da uradi da odmaranjem Jokića makar 2-3 utakmice daju argument bilo kome da dovede u sumnju MVP Jokića. Jer, u pitanju je veliki novac, i to ne samo Jokićev.
(brm, 14. maj 2021 10:52)

Nije Denver baš tako malo tržište. Denver je u top 20 gradova po broju stanovnika u SAD, a ovi što su ispred nemaju baš svi NBA timove. Problem je što Denver ima 6 profesionalnih timova, pa su navijači rasuti. Recimo Portland i Nju Orleans imaju samo 3 profesionalna tima, Boston 5.

nevski

pre 2 godine

Zašto je Jokić igrao sinoć?
Zato što je u mogućnosti,obratite malo pažnje na stvari van terena,Jokić je trener tima,svojom jedinstvenošću je naterao i Malone-a ne samo da tim prilagodi Jokiću već i samog sebe.
Ima dečko vremena i za titulu,a sve mislim da će to biti paket aranžman Jokić,Dončić,fora bi bila da budu u dresu Čikaga!

ebo vas sale

pre 2 godine

panteri zaboravljaju da i drugi igraju košarku.
jokić je imao jedno 30 kila više na ep-u i nije bio ovo što je danas a slovenci su imali mega klinca dončića, još jednog srbina i naravno crnca...

marjan

pre 2 godine

Jokic je u reprezentaciji igrao na poziciji 4 protiv Venecuele, Angole i ne secam se koji jos indijanci su tu bili. Sve smo dobili sa +30 razlike. Prvu cetvrtinu protiv Spanije je
takodje igrao na 4 i tu cetvrtinu smo dobili. Drugu četvrtinu je igrao sa Bjelicom, dakle igrao je na 5 i nju smo debelo izgubili i odigrali najlosije jer je Bjelica bio ocajan. Svi znamo sta je uradio u 3/4, dok je najbitniju utakmicu u cetvrtfinali celu igrao na poziciji 5. Nije evropa isto sto i NBA sto se videlo i na primeru Adetokunboa.

drvobradi

pre 2 godine

@aca
Reći da je Sale Đorđević vaskrsao našu košarku je u najmanju ruku laž, koju izgovaraju ili navijački ostrašćeni ili veoma mladi.
Našu košarku je vaskrsao Duda Ivković, koji je preuzeo reprezentaciju kada je niko nije hteo. Igrao je sa klincima, poluigračima, skoro bez ijedne prave zvezde, sem Krstića. Na kraju je ostavio Saletu gotov tim i formirane igrače. Uzeo srebro 2009, 2010 nas brutalno pokrali za finale. Imao je i neuspehe, ali je udario temelje na kojima se i danas gradi.

sgdp

pre 2 godine

Zaista sam mišljenja da su Nagetsi mogli ove sezone da idu do samog kraja da su ostali zdravi (pre svega Marej). Imaju širinu, dovođenjem Gordona i Megija su dobili ono što im je najviše falilo - defanzivnu čvrstinu, uz naravno maestralnog Jokića koji upravlja ovim timom. Ovako, videćemo, ali nadam se da će bar ponoviti uspeh iz prethodne sezone.

Dragan Borca

pre 2 godine

Bilo je cudno gledati kako je Tauns fakticki nemocan unutra, Gordon, MeKgi i Jokic onako ogromni auu
Ovo protiv Lejkersa moze biti dobra varijanta
Bas se Tauns nije naigrao a inace je u formi. Ogromni su ovako

Jos ludje kad bi Gordona na 2, Portera na 3, Jokica na 4, MeKGija na 5
Meni krivo sto Maloun nije ranije experimentisao
Imao je i Zekea i MekGija mogao je svasta isprobati u puno utakmica koje su bile laganije
Tek se sad setio na kraju
Njegovi experimenti su bili uglavnom neki cudni sa milion bekova

Lejkersi nemaju neki sut za 3, pa ako nalete na njih u plejofu mogli bi baciti Gordona na Lebrona, MekGija na Dejvisa
Tako bi im prvi put mogli i fizicki parirati
Maloun ima toliko mnogo kombinacija, steta i za povrede, svasta se tu moglo kombinovati ove sezone isprobavati

Ali nazalost prvi deo sezone je forsirao Milsapa i Bartona a toliko toga je imao isprobati

Pogotovo malog Zekea
Hempton ubija u Orlandu a ovamo grejao skoro stalno klupu dok je Barton igrao po 30-35 minuta
Zeke je mogao biti vec standardan clan rotacije ali kad Maloun voli Milsapa i Bartona vise nego leba da jede😬

Ono sto se desava na ovom svetu nije istina

pre 2 godine

Ovo nocas bilo klasicno nabijanje statistike. I gledam nesto, nijedan komentar to da spomene. Sredinom 3/4 zna se da su Klipersi dobili i to je to, 3. pozicija em nedostizna em nepotrebna. A decko igra ful minute i samo siluje.
MPJ odmorio, svaki saigrac mu na ogranicenim minutima, a Jokic, 'meni je statistika nebitna', full minutaza u nebitnom mecu par dana pred PO.
Jos neki pametnjakovici prozivaju Embida koji je bas ono odigrao laganeze, cisto da se sprda malo.
Nevjerovatno koliko su licimjerni ljudi. Westbruka stalno gaze iako njegpvi TD donose pobjede ili poraze na jedan posjed, a kod Joke se prave ludi sto jedino on jos igra u Denveru i to u utakmicama bez znacaja.
(Srpce, 14. maj 2021 10:36)


Da si stvarno gledao, znao bi da je u prvoj cetvrtini dao 16 poena. Mislim da je skoro celu drugu cetvrtinu odmarao. Ostale poene je davao iz sprdnje. Idi begaj.

Crna mamba

pre 2 godine

@srpce

Decki igra do kraja. Mogao je da odmara dve nedelje i da se oporavi ali kida do kraja. Dal nabija statistiku ili ne nebitno. Poredjenje sa vestbruko stoji u tom pogledu. I nema igraca koji vestbruku ne skida kapu zato sto svako vece ostavlja srce na terenu. To je radio Bird, Jordan, Kobi, Dankan, Novicki, Lebron... pravi sampioni. Igras do koske.

Ali Jokic je visi nivo u odnosu na vestbruka u kosarskaskom smislu. Jednostavno je za klasu bolji igrac.

moze sve

pre 2 godine

Jokicu je bitno da ima loptu u rukama, sto na SP, kod selektora nije imao. Svakako je zahvalan igrac jer ima odredjene prednosti nad centrima, a neke druge nad cetvorkama.

Vrg

pre 2 godine

Zaista sam mišljenja da su Nagetsi mogli ove sezone da idu do samog kraja da su ostali zdravi (pre svega Marej). Imaju širinu, dovođenjem Gordona i Megija su dobili ono što im je najviše falilo - defanzivnu čvrstinu, uz naravno maestralnog Jokića koji upravlja ovim timom. Ovako, videćemo, ali nadam se da će bar ponoviti uspeh iz prethodne sezone.
(sgdp, 14. maj 2021 10:31)

Da se Marej nije povredio, pitanje je koga bi dovodili, a i Porter ne bi imao prostora da zasija. Videcemo sta ce biti, svakako je uzivanje navijati za Jokica.

neko ko zna

pre 2 godine

(Srpce, 14. maj 2021 10:36)

a istina koja je nepobitna je .... igrao je 30 minuta, sto je za njega malo, s obzirom da uglavnom igra 40ak

Vrg

pre 2 godine

Nista tu nije fiksirano. Igra Jokic cetvorku i kada Mekgi nije u igri, kao sto igra i pleja kada su plejevi tu.
Jokic je prakticno univerzalac, pozicija za sebe oko koje se gradi ceo tim.

Stvari treba nazvati pravim imenom

pre 2 godine

Ovo nocas bilo klasicno nabijanje statistike. I gledam nesto, nijedan komentar to da spomene. Sredinom 3/4 zna se da su Klipersi dobili i to je to, 3. pozicija em nedostizna em nepotrebna. A decko igra ful minute i samo siluje.
MPJ odmorio, svaki saigrac mu na ogranicenim minutima, a Jokic, 'meni je statistika nebitna', full minutaza u nebitnom mecu par dana pred PO.
Jos neki pametnjakovici prozivaju Embida koji je bas ono odigrao laganeze, cisto da se sprda malo.
Nevjerovatno koliko su licimjerni ljudi. Westbruka stalno gaze iako njegpvi TD donose pobjede ili poraze na jedan posjed, a kod Joke se prave ludi sto jedino on jos igra u Denveru i to u utakmicama bez znacaja.
(Srpce, 14. maj 2021 10:36),

umesto "Srpce", nik treba da ti bude "tesko iskompleksirano Hrvatče", uz jos eventualni dodatak "malo"...

jsx

pre 2 godine

Sto se tice SP, Jokic snosi vecinu krivice jer je dosao debeo i ne bas spreman- sto je dosao pre proslogodisnji plej-of (kad je odigrao najbolje u karijeri) duplo laksi, ako kilaza nije problem? I ja licno smatram klupsku karijeru bitnijom, ali ako je on smatra ne moze se samo Djordjevic kriviti za losu igru.
E sad, snosi i Djordjevic dosta krivice. Prvo, neko kaze da je logicno igrati Jokica na 4 jer imamo najvise petica, ali nije trebalo da imamo cak 4 petice. Raduljica je bio potpuno suvisan, mozda cak i Bobi, ali hajde, sjajan je on dzoker. Dalje, nije problem sto je Bircevic igrao ispred Jokica, problem je sto je igrao uopste. Zar svetski i olimpijski vicesampion nema boljeg od drugoligasa. Makar nekog mladjeg da se kali, s obzirom da od Birce nema bas nikakve koristi.

DukiNS

pre 2 godine

To u mnogome zavisi protiv koga se igra. Protiv nekih ekipa da, nekih ne, to su već taktičke zamisli ali i sila prilika, jer su ostali bez 5 spoljnih igrača. Ako je roster pun, mislim da mu je petica bolja pozicija.

stručnjak

pre 2 godine

To da li Jokić može da igra četvorku uopšte nije diskutabilno. Odgovor je prost, može ako petica nije Marjanović ili neki teški,previsoki, spori centar. Ako je petica neko poput Jokića, naravno da Jokić može da igra i četvorku. Možda je budućnost košarke da igrači poput Jokića igraju na svim pozicijama.

dakiliz

pre 2 godine

Jokićev ubačaj karijere 47. 
Ubačaj karijere Bojana Bogdanovića 48.
(Babo vodi, 14. maj 2021 10:58)

Haha nesretniče tvoj babo je pre neki dan ubo tih 48 što mu je rekord i jedini put da je prevalio 40 poena a Jokiću je rekord 50+ a 40 je prebacio najmanje 10ak puta.

NNN

pre 2 godine

Jokić je i u reprezentaciji mogao da igra četvorku, ali JEDINO sa Milutinovom na petici!!!
Militinov (za razliku od Bobija i Raduljice) se sjajno kreće u odbrani i vrhunski brani prostor.
Što je najluđe u poslednjoj utakmici priprema protiv Novog Zelanda su najveći deo utakmice upravo njih dvojica igrala i to je sjajno funkcionisalo, Jokić mu asistirao za jedno 5 zakucavanja i onda na SP gotovo da uopšte nismo (tj. Đorđević) pokušavali sa njima dvojicom na parketu.
Inače svako ko imalo razume košarku zna da je Jokić svakako naš 1. centar, a Milutinov je realno broj 2, ali je na SP bio 4. centar i dobijao šansu na kašičicu.
Nemam ništa protiv da Bobi i Raduljica igraju protiv "boranije", a ovi da se čuvaju za bitnije trenutke, ali na SP nije bilo tako :(

Da ugnjavim još malo,
protv Agrentine kreću Jokić i Raduljica i Argentina ode na +8,
izađe Raduljica i izjednačimo, ulazi Bobi i ponovo + 8 za Argentinu!?!
Poslednjih nekoliko minuta kada smo jurili rezultat smo igrali bez centara (a poveli smo četiri!?!) i tada je Skola nakupio skokove, inače smo u prvom poluvremenu ih potuno nadskakli, ali smo mašili otvorne šuteve, a oni sve pogađali.

Kozuki Oden

pre 2 godine

Ovosezonski Jokic i onaj iz prethodnih sezona - nebo i zemlja. Od lika koji je bio igrac manje na cetvorci do ovoga sto danas gledamo, onim ludacima iz Denvera skidam kapu jer su ga fizicki spremili za utakmicu od 100min.

Pera Ždera

pre 2 godine

Kosarkaski, umecem, moze da igra sta hoces. Takticki, tradicionalno posmatrajuci pozicije, nije efikasno staviti Nikolu na 4ku u kontekstu nedovoljno iskoriscenog ofanzivnog potencijala, prvenstveno gledajuci celu petorku = jos jedan visoki/sporiji igrac na terenu, guzva u reketu, igrac manje za brzi protok, protrcavanje kroz reket itd itd.. Igrace Nikola dobro i u takvoj postavci (videli smo par puta, posebno u prethodnim sezonama na momente sa Plamlijem), ali ne kroz pun ofanzivni potencijal, posebno timski pa onda i individualni. Spomenuo je neko ispod, takticki ponekad opravdano ili kao sinoc kroz jako jako smanjen roster, ali kao koncept, nikako.

Uvek se vratiti Neverovatnom komentaru Jokiceve igre od pre par nedelja (ne secam se tacno koga)... Nikola je planeta oko koje kruzi 4 meseca (tako nekako) = Jokic's ball!

Goran

pre 2 godine

@Srpce

Nabijanje statistike za šta? Za MVP-a?
To je gotovo, kvota na njega je -10000, tj 1.01 po našem, ako shvataš šta to znači, i pre ovih finalnih mečeva je to već završena priča.

Možda nabijanje statistike jer voli veliku statistiku? Da to definitivno. Inače su morali par sezona da ga nateraju da više šutira jer je opčinjen time koliko će poena postići.

Mislim da će pre biti da više voli da se zabavi na terenu i igra nego da sedi dva sata i gleda.

Goran

pre 2 godine

Kako nebitna utakmica?
Ovu su trebali izgubiti i onda bi bile zadnje dve nebitne, ali samo ako Dalas pobedi barem jednu.
Ukoliko pobede sledeće dve a Klipersi izgube jednu, onda su već 3. što i nije dobro jer onda za 6. poziciju Lakersima treba dve pobede i desiće se ono što u Denveru ne žele, a to je duel sa LA timom u prvom kolu.
Inače i sa jednom pobedom ukoliko Klipersi izgube obe utakmice idu na 3. mesto.

Kelzen

pre 2 godine

Jokićev ubačaj karijere 47.
Ubačaj karijere Bojana Bogdanovića 48.
(Babo vodi, 14. maj 2021 10:58)

Jokić samo ove sezone ima dve utakmice sa po 50 poena ?

x

pre 2 godine

(Dragan Borca, 14. maj 2021 10:39)

Gde ćeš Gordona na 2?! Da nije malo previše? MPJ je već par utakmica igrao na dvojci, tako da bi on išao na 2, a Gordon na 3.
Bila je skoro (na utakmicama protiv Njujorka i Jute) petorka Kampaco, MPJ, Gordon, Milsap i Jokić. I solidno je funkcionisala ta visoka postava.

Aleks

pre 2 godine

Strejt Auta Mjunih

Brate, Birča je bio bitan na SP, što bi klinci rekli, kao semafor u GTA igrici. Poenta je da Jokić može da igra i na 4.

SyX

pre 2 godine

Može ali u Denverovoj postavci igre gde Jokić igra primarnog organizatora. U tom slučaju, potpuno je nebitno šta piše, sa koje pozicije startuje.

Vidim da se ovde spominje reprezentacija i svetsko prvenstvo, ali te dve stvari su neuporedive jer Jokić u klasičnoj postavci igre sa dominantnim plejmejkerom, nema šta da traži na 4.

ins

pre 2 godine

A jel moze pleja?Milsilm da moze i to :) Daj bre ljudi zna se koja je njegova uloga u Denveru...Uloga bez pravog naziva,od pleja do centra.

Sta vam je? Jel bolest?

pre 2 godine

@ "Ništa mi ne fali. Male povrede, koje imam, svakako mi ne smetaju. Biće razgovora, ne znam. Ako mi ništa ne fali nema potrebe da odmaram", završio je."

On k'o Rafa: kad je na terenu (i samo da je na terenu) gine.

PS Zanimljivo je da ovi silni "poznavaoci" kosarke jos nisu pomenuli u SVOM kontekstu Jokine i Bogdanove izjave na pomen OI i repr. da imaju jos posla u svojim ekipama i da ce posle o tome.

aca

pre 2 godine

.....Ovo nocas bilo klasicno nabijanje statistike. I gledam nesto, nijedan komentar to da spomene. Sredinom 3/4 zna se da su Klipersi dobili i to je to, 3. pozicija em nedostizna em nepotrebna. A decko igra ful minute i samo siluje...


opustencija tebra, nije nista jurio ni nabijao statistiku jer se odavno zna da je MVP. Ne nerviraj se zbog toga :)

bskfan

pre 2 godine

Najkrace receno, ne moze. Probao je Malone sa Jokicem i Nurkicem, onda sa Plamlijem i nije fukcionisalo. Zatim je slicno probao i Djordjevic i opet nije funkcionisalo. Ili da budem precizniji, funkcionise ali takve petorke imaju daleko manji "plus" nego kada igra u normalnoj postavi u kojoj barem jedan visoki igrac sutira trojke. Najbolje je fukcionisala visoka trojka Jokic-Galinari-Faried, a sada Jokic-MPJ-Gordon.

Ova petorka sa McGijem moze da bude korisna samo kada se igra protiv tima sa fizicki dominantnim visokim igracima kao sto su npr Dramond i Dejvis iz Lejkersa kada je potrebno da se Jokic zastiti od viska faulova. To je samo potez koji treneru da sansu da Jokica ne vadi iz igre ukoliko ima visak licnih vec ga sakrije iza McGee-a i tako prebrodi desetak minuta utakmice.

Inace, teorijski, kada bi taj centar sutirao trojke 40% onda bi zaista moglo da funkcionise. Od svih centara u ligi najvise imam poverenja u KAT-ov sut tako da bi ta kombinacija Jokic-KAT mogla da funkcionise.

Ne znam o čemu se dešava

pre 2 godine

Ko kaze da je igrao cetvorku?On je igrao svoju kosarku , a Megi se kretao po potrebi u odnosu na Nikolu.Kada je jokic bio izvan reketa , ovaj je bio u njemu , a nije kampovao dolje dok se Jokic naspram njega kretao.Vise puta mu je Nikola dirigovao gdje da se pomjeri.Uz sve to Jokic je na ovom mecu imao 10 ofanzivnih skokova i bar 12 poena postigao iz tih situacija.Da nije funkcionisao ofanzivni skok tj da su ga bolje gradili i onemogucavali , davno bi Meloun odustao od te igre.Protiv Gasola , Dejvisa i LeBrona , ovo nema sanse da prolazi u napadu , sa ovolikom dominacijom u ofanzivnom skoku...

Bigz

pre 2 godine

Đorđević nije iskoristio sav talenat koji Jokić ima, to zna svaki slepac i ker na ulici a pogotvo oni koji su gledali reprezentaciju i tako je i nikako drugacije


Danas se posebno videlo da uziva u igri, to je novo.