Četvrtak, 13.05.2021.

08:00

Atlanta zvanično u plej-ofu: Bogdanović sjajan u pobedi nad Vašingtonom

Košarkaši Atlanta Hoksa su rezultatom 120:116 porazili Vašington Vizardse u noći iza nas.

Izvor: SN

Atlanta zvanièno u plej-ofu: Bogdanoviæ sjajan u pobedi nad Vašingtonom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

meda

pre 2 godine

Usput, Mekmilan je trener sa najgorim procentom pobeda u plej-ofu u istoriji NBA lige. Izgleda da je imao dosta problema sa promenom taktike u realnom vremenu kad su utakmice bitne (u toku regularne sezone se uglavnom koriste šablonske izmene i minutaže i duže rotacije da se čuva zdravlje igrača, postavi se neki cilj tipa hoćemo da evaluiramo ovog igrača long term potencijal kako može da su uklopi sa core-om tima i onda se ne prilagođava previše protivniku).

U plej-ofu je glavna stvar za dobar trenerski tim da prilagodi taktiku od meča do meča i u toku samog meča. Obično se rotacije skrate, igra sa 7-8 igrača ali takođe neki igrači uloge dobiju iznenada minute, npr. Dunn može da dobije ulogu ako je bitno zaustaviti protivničkog beka koji je poludeo pa ne maši (iako on ima taj problem što ume baš da šutne), ili Lu Vilijams ako ključne igrače ne ide a instant offense je potreban.
Deluje da Mekmilan, koliko god sjajno izgledao i preporodio Atlantu u drugom delu sezone, može da ima problema u plej-ofu.

meda

pre 2 godine

Bogdanovic igra fantasticno poslednjih mesec i po. Procenti za 3 neverovatni (oko 50% sa veoma velikim brojem suteva, to je na nivou Klej Tompsona iz najboljih dana). Ali to je samo mesec i po dana, pitanje je da li moze na tom nivou cele sezone i vise sezona.
Inace Klej Tompsonu je najveca mana u igri prilicno slab ball-handling. Bogdanovic je razlicit tip igraca, mnogo univerzalniji. Atlanta bi tu njegovu univerzalnost jos bolje da koristi, recimo kad je Jang van parketa ja bi radije da Bogdanovic ima loptu u rukama a ne Lu Vilijams.
Klej Tompson je (bio) dosta bolji odbrambeni igrac od Bogdanovica, mada se kod Bogija primecuje napredak na tom polju.
Juce je Bogi imao procenat suta 67% true-shooting % sto je vrhunski, ovaj sto tvrdi da mu procenat nije bio sjajan ne ume da cita i razume statistiku. Ima samo 6 igraca u NBA koji imaju bolji procenat od toga na nivou sezone i to sve neki centri.

Mekmilan koristi Bogdana sjajno, neuporedivo bolje nego prethodni trener i uopste ceo tim koristi bolje.
Potpisali su Bogija i Galinarija letos da bi Janga vise okruzili suterima sto mu ostavlja vise prostora za ulaze i to je bila odlicna ideja. Ovi mladji igraci Atlante (Huerter, Hanter, Redis, Kolins) - ni jedan od njih nije bas neko cudo od sutera.
Jang mora da sutne poneku trojku (iako mu je procenat ispod proseka lige) da bi ga cuvali na sutu za 3 sto mu daje vise prostora za ulaze. Ali definitivno treba da sutira manje trojki i da koristi Bogdana vise.

Hm

pre 2 godine

Pises gluposti. Izvini, ne vredjam ali sta drugo da kazem? Da Jang nije sutirao, 2/8 za 3 i da nije izgubio 5 lopti..Pa ...ne bi bilo neizvesne zavrsnice? I onda kazes, pa sta sto je Bogi pogodio te 3 trojke, to mu je posao?? Ja te ne razumem? A sta je posao Jangu ili Kevinu 1/5 za 3?? Da su pogodili, malo vise, kazem, malo vise , da li bi bila neizvesna zavrsnica? Nisu , nego je Bogi pogodio KAD TREBA.
(123, 13. maj 2021 17:00)

Stani malo...mislim..."gluposti"...prvo...Ono sto je bitno, da li je nesto netacno sto sam pisao? Ti mene nisi demantovao, uopste.

Kakv Jang i ostali?! Clanak, kao i sva prica je o Bogdanovicu a ne o njegovim saigracima, zato sam o njemu pisao, o njegovom ucinku.

Da je odigrao vrhunski kao sto masa ovde pise, e pa nije. Mogao je, za njegov kvalitet, dosta bolje. I to tvrdim na osnovu gledanja utyakmica. Gledam bas svaku njihovu, osim kada igra istovremeno i Denver, tada njih gledam.

@Under KV Nemoj meni da prodajes te navijacke fazone. Domaci sport sam prestao aktivno da pratim devedesete, tako da ne dajem zutu banku za ta vasa infantilna prepucavanja tipa Zvezda-Partizan... ;)

123

pre 2 godine

(Hm, 13. maj 2021 16:21)

Pises gluposti. Izvini, ne vredjam ali sta drugo da kazem? Da Jang nije sutirao, 2/8 za 3 i da nije izgubio 5 lopti..Pa ...ne bi bilo neizvesne zavrsnice? I onda kazes, pa sta sto je Bogi pogodio te 3 trojke, to mu je posao?? Ja te ne razumem? A sta je posao Jangu ili Kevinu 1/5 za 3?? Da su pogodili, malo vise, kazem, malo vise , da li bi bila neizvesna zavrsnica? Nisu , nego je Bogi pogodio KAD TREBA.

miki

pre 2 godine

(bor, 13. maj 2021 14:50)

Nije tačno,ako Njujork dobije sve tri oni su četvrti,imaju bolji međusobni skor sa Atlantom.
Što se tiče procenata,poređenje se odnosilo na neke prethodne mečeve gde je bio još bolji.Generalno i sinošnji procenti su top

fortissimo

pre 2 godine

Bogi igra IZVANREDNO i tu je kraj price. Sve ostalo je ili malicioznost ili zlonamera, neznanje..Pa zar bi ga trener drzao 40 min. u igri? Jos izvodi Janga na klupu a Bogi smanjuje razliku i zaostatak? Da li bi Atlanta dobila da je Bogi bio na klupi i da je igrao Galinari? Ko bi postigao 3 trojke u poslednjoj cetvrtini i smanjio na 6 razlike? Ko bi ukocio Rasela, koji je i sam rekao da je morao da sutira teske suteve jer ga je Bogi dobro cuvao? Zasto je dres dao bas Bogiju? Ne treba vise nista komentarisati osim da je Jang opet imao sut za 3, 2/8 , 25% i 5 izgubljenih lopti? Kog je on cuvao? U prosloj utakmici, 1/7(14%) za 3? 3 trojke od 15 suteva u dve utakmice? Pa to su potrosene lopte i napadi..Jos sutira sa 9 metara, 10, ko zna? Decko je na treningu? Misli da je Kari? Da Bogi ima taj procenat vi bi ga sada rastrgli, jedva bi docekali? Bogi, samo rasturaj a ovi sebicnjaci u timu neka razmisle, a nisu glupi, vide oni to i znaju. Problem je samo dokle ce Bogi da ih vadi jer sa jacim protivnicima takva igra ne prolazi..

Hm

pre 2 godine

@vuk Kako to mislis da Vilijams nije bitan? Mozda za tebe ali kada su na terenu zajedno i on i Bogdan, on se pita vise od Bogdanovica. Fakat.

Da, mogao je i bolju odbranu da igra, da bude agresivniji, da ga usmerava na stranu kada ga ovaj lagano prolazi za polaganje...Ali, kao sto rekoh, onda bi brzo izgubio snagu.

I sta sa te dve trojke? Pogodio!!! Pa to mu je posao. Cuj, bravo, pogodio je dve trojke!!! Pa pre toga je promasivao. Da je pogadjao ne bi bila neizvesna zavrsnica. Kad pises tako, neko ce da pomisli da je imao 100% sut za tri.

Dvojke u redu, posle x utakmica kada je bio slab na sutu za dva, nocas se popravio.

vuk

pre 2 godine

(Hm, 13. maj 2021 13:37)

Vilijams nije bitan igrač u Atlanti.

Kako je Bogdanović mogao bolje odigrati odbranu na Vestbruku? Pa nije Vestbruk Kampaco, već jedan od najboljih igrača lige. U 1/2 dok su ga čuvali Snel i Herter, koji nisu loši defanzuvci, ubacio je 25 poena (šut 8/14) u drugom poluvremenu ga je, skoro, celo vreme ćuvao Bogdam, ubacio je samo 9 poena (šut 4/14), uz to Bogdan mu je uzeo i 2 lopte (presečen pas i jednu "živu" iz ruku u prodoru), usput je stigao i da na "niskom postu" zalepi bananu Haćimuri koji je 15 cm viši od njega. Dobro je šutirao i "trojke"...."malo ga krenule one dve trojke"...pogodio je dve vezane kada su "topili" -12 i posle toga, u samom finišu kod 116-111 za Vašington . Da je to promašio Vašington bi pobedio. Dvojke je šutirao 4/5. Bez ikakve dileme sinoć najbolji igrać Atlante.

max

pre 2 godine

“Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović ponovo je bio sjajan i meč završio sa 20 postignutih poena, što je njegov šesti uzastopni duel sa dvocifrenim brojem poena, a treća sa 20 i više.”

Nije 6-ti uzastopni duel sa dvocifrenim brojem poena već 22. U te 22 utakmice je imao 16 utakmica gde je postizao između 20-32 poena. Poslednji put je jednocifren (9 poena) bio krajem marta. U poslednjih 28 utakmica i jedini.
Takođe, u tih 22 utakmice je prosečno ubacivao 4,6 trojki, i imao je 15 utakmica (u 22) gde je za “3” šutirao 50% +, odnosno između 50 i 80%. Ovakvu konstantnost u šutu za “3” u poslednjih mesec i po nije imao niko u ligi. Čovek je šuterski “ludak”, samo da je malo “bezobrazniji” i više forsira taj šut.. Bilo bi to bolje i za njega i za Atlantu.

z’brda

pre 2 godine

Bogi je dao izuzetno tešku trojku pre Kolinsove, i odlično je čuvao Vestbruka u par navrata 1:1 bez faula baš kad se lomio rezultat! Bravo Bogi!!!

bor

pre 2 godine

(miki, 13. maj 2021 10:19)

U slučaju da Atlanta pobedi Orlando i Hjuston , sigurno su 4.4.U tom slučaju nije bitno šta će Nju Jork napraviti, kao ni Majami.

Kako su malo lošiji procenti ako čovek šutira za 2 p. 80% (4/5) i za 3p.40% (4/10)..to su za jednog beka veoma dobri procenti. Jeste nas Bogdan u poslednja 2 meseca navikao na neke "bolesne" procente, ali ne treba preterivati..za beka je sve oko 45% vrlo dobro.

Миле

pre 2 godine

Браво за Богдановића.
Гледао сам само задњу четвртину тако да не знам да ли је он и у претходне три чувао Вестбрука, али Богданова одбрана у задњој четвртини је била врхунска. Вестбрук је дисао на сламку.
Колико је овај Јанг несимпатичан лик, толико је Капело симпатичан, а успут сјајан играч.

top 5 sutera ikada

pre 2 godine

Zaslužio je , ponoviću opet SVE VIŠE LIČI NA Kleja Tomsona , VELIKOG MAJSTORA !
Dečko ima šut ima dribling ima ulaz , dobar je i asistent....kompletan igrač .

Malo kontradiktorna izjava. Klej nema nijednu sposobnost koju ste naveli. Klej je ćoškar koji ispaljuje trojke čim primi loptu, bez bilo kakve druge košarkaške sposobnosti. Bogdan ne treba ni malo na njega da liči i svakako je svestraniji igrač od Kleja. Da je Klej majstor tu nema dileme, ali daleko su od nekih sličnosti.
(Nikola, 13. maj 2021 11:34)

1. Klej je jedan od najboljih odbrambenih igraca lige
2. Klej ima veoma dobar ulaz
3. Klej ima smisla za asistenciju
Ali...
nema potrebe niti za cestim ulazom niti za asistiranjem jer je lopta u Klejevim rukama van linije za 3p gotovo siguran kos sto zbog brzine izbacaja sto zbog preciznosti. Tip je nebranjiv. Zato nam uglavnom priredjuje rafalnu paljbu i zatrpavanje protivnickog kosa jer je u tome najbolji. Jedva cekamo povratak...

MPP

pre 2 godine

"KLEJ

je ćoškar koji ispaljuje trojke čim primi loptu, bez bilo kakve druge košarkaške sposobnosti"......

!?!
BEZ IKAKVE DRUGE KOŠARKAŠKE SPOSOBNOSTI !?!
Kao prvo kad bi neko bio samo ćoškar....ne bi mogao biti tako sjajan košarkaš, to je prosto nemoguće i u suprotnosti je sa opisom vrhunskog košarkaša !
Kao drugo Klej je izuzetan odbrambeni igrač , samo što to "dozira" kad treba. Koliko samo oduzetih lopti , pa i blokova U ODLUČUJUĆIM MOMENTIMA utakmice.
Kao treće ima izvrstan ulaz , brz i to vam zalepi o tablu onako "krakat". ....
Šut sa poludistance mu je ubitačan....
To što ima onog "monstruma" Karija u ekipi pa ne mora da vodi loptu po terenu i da dribla i asistira, to je sasvim druga stvar....to je podela posla u timu....
Tako daaa.....
VOLEO BIH DA BOGDAN "nema košarkaških sposobnosti" kao Klej.....

Hm

pre 2 godine

Dobro sad...ne treba padati u nesvest. Bogdan je odigrao dobru odbranu na Vestbruku. Dobru. Moglo je to i bolje ali bi se onda mnogo trosio fizicki i pitanje je koliko bi izdrzao.

U napadu slabiji nego prethodnih utakmice ali i to je dovoljno za ovakve Hokse. Krenule ga one dve trojke ali posle toga slabo...Sve u svemu zapazena partija/

Njima je Vilijams ubedljvo najgori igrac, ne ide ga ali forsira...slabo asistira...jeste da je iskusan ali nista ne pruza na terenu.

Dejan RS

pre 2 godine

Jang se nikada nece smiriti, kao ni Kolins. Gledao sam prvo poluvreme u otisao spavati. Onakva kosarka nije za gledanje, neverovatno koliki je smor Jang, nevidjeno sebican igrac kojeg svi zivi forsiraju zbog profita, pa Bogdan bi imao prosek od 25 poena po utakmici da ima slobodu kao pomenuti. Atlanta napravila iskorak ove sezone, realno i imaju ekipu za plej of, Bogdanovic i Kapela kljucni igraci koji su doveli Atlantu tu gde jeste.

Nikola

pre 2 godine

Zaslužio je , ponoviću opet SVE VIŠE LIČI NA Kleja Tomsona , VELIKOG MAJSTORA !
Dečko ima šut ima dribling ima ulaz , dobar je i asistent....kompletan igrač .

Malo kontradiktorna izjava. Klej nema nijednu sposobnost koju ste naveli. Klej je ćoškar koji ispaljuje trojke čim primi loptu, bez bilo kakve druge košarkaške sposobnosti. Bogdan ne treba ni malo na njega da liči i svakako je svestraniji igrač od Kleja. Da je Klej majstor tu nema dileme, ali daleko su od nekih sličnosti.

JPR24

pre 2 godine

Atlanta je pobedila zahvaljujući Bogdanu i Kapeli ! Dva najvažnija igrača u startnoj petorci. Trej je i pored 30 i kusur poena završio sa samo +3, dok je Kolins na -3... Ovoj dvojici malo Mekmilan da smiri bubice, ako ne, nema vajde igrati u plejofu ovako ! Trej je barem dodavao, sto ga vadi donekle ali Kolins bi mogao da oladi jednu !

GoranRS

pre 2 godine

Ko je gledao cijelu utakmicu morao se nervirati , volio ili ne volio Bogdana . Znači Jang i njegovo "silovanje i forsiranje " ako se nastavi i u plejofu ( pogotovo što će prenosi ići ponovo i na nacionalnim Tv stanicama ) neće se Atlanta dobro provesti. Čovjek ih je zamalo uništio u 4. četvrtini a pogotovo pred kraj sa par nerezonskih šuteva za tri poena i sa dvije zaredom izgubljene lopte u napadu kad se zaleti medju 4 igrača Vašingtona ispod reketa i izgubi loptu. Minut i po nakon početka 4. četvrtine Mekmilan zove tajm aut jer gube i vraća Bogdana i Vilijamsa . Sledi nekoliko super akcija Bogdan pogađa dvije trojke vraća se Atlanta u egal i Mekmilan vraća Janga na parket ( ovo sam napisao i neki dan , očigledno je ogroman pritisak vlasnika na trenera da Jang mora postati tj. već je odavno i postao glavno lice kluba i trebaju njegovi poeni kad se lomi utakmica da bi to išlo u hajlajtsima na Tv stanicama poslije utakmice ) koji odmah uzima dva tri nerezonska šuta iz daljine i dolazimo do neizvjesne završnice . Ono što je već neko ovdje napisao tri puta se u utakmici desilo da ima Bogdana slobodnog na liniji za tri poena a on dodaje Kolinsu. Dva puta je Kolins promašio , na sreću za klub zadnji pokušaj je pogodio ali ako se ne uozbilji u plejofu i ako mekmilanu ne daju odriješene ruke i po pitanju rotacije i odbrane ( Mekmilan je trener koji obožava odbranu i igru "na loptu " ) neće Atlanta daleko u plejof . Možda i bolje za našu reprezentaciju da imamo odmornijeg Bogdana

Dragan Feliks

pre 2 godine

Sjajno. Pobeda, a Bogdan sjajan i u defanzivi. Kapela, Kolins i Bogdan defanzivno sjajni, onaj riđi slab, a Jang rupa i nikako ga ne mogu sakriti u odbrani, pa je u zadnja dva napada Vašingtona bio na klupi. Bogdan sa 3 trojke u 4\4 uhvatio priključak (ponovo prvi deo serije bez Janga na parketu), 40 minuta na terenu, očito ogromno poverenje trenera. Reč, dve o Jangu. Ono što je uradio u poslednjih 5 minuta 2\4 je ratni zločin nad košarkom i svojom ekipom. Od čini mi se 12 uzastopnih napada svoje ekipe osim u dva (Kolinsov promašaj i Bogdanova asistencija Kapeli) čovek je rešavao 10 (jedna asistencija, 2 izgubljene i 1 od 7 šut iz igre). U drugom se malo primirio čak je u finišu nekoliko puta sjajno poentirao i asistirao. Moraju hitno da ga dovedu u red u suprotnom će ih zakopati u plej offu. Kolins polako hvata formu, Kapela i Bogdan standardno dobri, ostali bez značajnijeg doprinosa, Galinari i Lu već nekoliko utakmica loši, zato su se ovoliko i mučili. Vestrbuk ofanzivno sjajno krenuo (3 od 3 za 3 poena) kasnije pokvario procente. Ovog puta bez tipl dabla jer je veći deo 2 poluvremenu on čuvao Bogdana, nije smeo da ga ostavlja van linije za 3 poena tako da je ostao uskraćen za skokove. Bertransa ne možete kvalitetno braniti ako ga krene, iznenadio je onaj Gilford, ostali tek prosečni (Lopez, Len, Japanac) a onaj Iš koji zna da poludi večeras miran. Neto limitiran i mnogo ide na iznuđivanju faulova. Bez Bila sasvim prosečna ekipa. Idemo Bogdane da se dokažeš i u plej offu.

Dragan Borca

pre 2 godine

Vasington bez Bredli Bila su trebali sa ovakvim rosterom oduvati 10-15 razlika bez problema ali se mucili obe jer se Trej Jang zeli sto vise se dokazivati i preteruje sa soliranjem. Sve bi to bilo ok da ima bolje procente. Poteze trojke kao blesav sa 8 metara preko ruku masovno a ima samo 34% trojku. Valjda ce u plejofu manje divljati jer kad ne bi divljao svakoga bi mogli pobediti. Trej Jang ima ofanzivno- defanzivni rejting na 100 poseda samo 117-117 sto fakticki pokazuje kako sve sto dobro uradi ponisti sa losim procentima i mnogo izgubljenih lopti.
Mozda ga trener smiri za plejof jer ako bude ovako divljao tesko ce proci prvu rundu. Bice zanimljivo gledati u svakom slucaju i navijati za njih 😎

miki

pre 2 godine

Jako lepa situacija za Atlantu nakon ove pobede.
Pozicija četiri,dva preostala meča kod kuće sa Orlandom i Hjustonom,što će verovatno dobiti.
Njujork je bolji u međusobnom skoru tako da mora izgubiti bar jednu da bi Atlanta bila četvrta(dočekuju San Antonio,Šarlot i Boston koji svi tu igraju za nešto).
Njujork ima bolji međusobni i od Majamija koji igra sa Filom,Milvokijem i Detroitom.
Znaci najverovatnije su parovi za prvi krug plej-offa Atlanta-Njujork i Milvoki-Majami.
Pobednik prvog para gotovo izvesno ce na Filadelfiju u polufinale konferencije,što je po meni bolje od Milvokija,Bruklina ili Majamija.
Tu Atlanta ima šanse,to im je idealno da naprave neko iznenađenje.
Samo da im ne zapadne Majami u prvom krugu.
Bogdan opet dobar,malo lošiji procenat ali sve u svemu dobro je to.Ima minutažu,poverenje trenera,slobodu u igri,igraju plej-off.Uspešna sezona ako mene pitate,sad još ako je nadograde u plej-offu čemu se svi ovde nadamo.

Aleks

pre 2 godine

Uvek sam verovala u Bogdana, i drago mi je zbog toga. Nije uvek imao ovakvo samopouzdanje, ali jeste pobednički mentalitet i upornost. Mi vidimo njegovu sjajnu igru, odlične % i broj poena, ali iza toga se kriju velika odricanja i samo rad, rad, rad. Verovatno da mi koji nismo profesionalni sportisti ne možemo ni da zamislimo šta je sve potrebno da bi se igrač iz povrede vratio još bolji nego što je bio. Zapamtite - vredan rad se uvek isplati! :)

Stampar

pre 2 godine

Jos sad kad bi trener skrenuo paznju Jangu da malo vise obrati paznju na Bogdanovica, koliko puta ostane sam na sutu a Jang nece da doda nego preko dva igraca suta, zamislite ovu ekipu sa recimo Dragicem od pre dve godine umesto Janga, isli bi u finale konferencije siguran sam, ovako zavise od Janga ako ga ide bice dobro ako ne tesko da mogu nekog u pobediti u play off-u

petar-nbg

pre 2 godine

Čestitke Bogdanu na ulazu PO, po prvi put u njegovoj NBA karijeri. Nadam se da će u PO da zaigra još bolje i da će Atlanta proći prvi krug, a posle kako Bog da, u svakom slučaju velika stvar za Bogdanovića da pokaže svoj mentalitet.

Ddd

pre 2 godine

Odlican, svaka cast za uspon forme zadnjih meseci. Nadam se da ce stvoriti sa Nejtom nesto kao Jokic sa Melounom. Vidi se da mu veruje, dao mu je dao prostora kao niko do sad, a najbitnije je to da su i igraci poceli da mu veruju. Sa svakom ekipom sa kojom potencijalno mogu da se sastanu u prvom kolu playoffa, mogu da igraju i prodju dalje.

brm

pre 2 godine

Kako mu se namestilo nekoliko stvari. Najpre propadne trejd u Milvoki, pa onda do]e u Atlantu, i kad je delovalo da je to greška i da se neće uklopiti, ispadne da trener nije znao da ga koristi, dođe Mekmilan i sve počne da dolazi na svoje mesto. Još se povredi Jang i shvate njegovu vrednost i kao pomoćnog pleja.

MPP

pre 2 godine

BOGDAN

je najzad našao svoj
dom, svoju ekipu.....i sad to koristi na najbolji način . Igrao je 40 min !?!. Super samo napred,sinko samo napred ! Sad je trenutak kad se napreduje u karijeri . Zaslužio je , ponoviću opet SVE VIŠE LIČI NA Kleja Tomsona , VELIKOG MAJSTORA !
Dečko ima šut ima dribling ima ulaz , dobar je i asistent....kompletan igrač .
Izvrsne igre Bogdana , ovakvog Bogdana bi svaki tim piželeo.....

mr

pre 2 godine

Некако имам утисак да се Богдан и Јанг игноришу. Све ми се чини да у нападу намерно окрећу главу један од другог.

Andrej

pre 2 godine

Bogdan je doveo svoju igru na maksimum koji je mogao. Igra tako pametno i korisno, ne srlja, svaki potez mu je smislen i dobar po ekipu. Ono njegovo sunjanje oko linije za slobodna koje se završava ulazom ili sutom je doveo do savršenstva.

US Driver

pre 2 godine

Bogi zrela partija, dobri procenti suta, 3 ukradene, 20 poena malo li je, definitivno vraca Atlanti pare ulozene u njega a moze on jos bolje.Odlicno kontrolise Janga da mu malo uspori ritam kad "poludi" i pocne da srlja ajmo sad da se proba obezbediti domaci teren, mada ovako bez punih tribina i nije neka prednost al opet kad si na svom terenu lakse je

Milan

pre 2 godine

Mora mu se odati priznanje na zaista zrelim, kvalitetnim partijama. Postigao 20 poena iz 15 šuteva, 3 ukradene od ukupno 4 celog tima, samo jedna greška, najveći +- u ekipi i najviše minuta na parketu, impresivno. Konačno je u ekipi koja se bori za nešto više od pika na draftu, zanimljivi likovi u timu, baš se vidi da je sjajna atmosfera.

mookieblaylock

pre 2 godine

pazi sada kada westbrook promeni kurs i taktiku i uzme 3 prstena za redom u nekoj ekipi od sledece godine ili kad vec... bio bi to dobar trip

Don

pre 2 godine

Kada je Bogdan prešao u Atlantu i kada sam video koga su još doveli, rekao sam da su oni play-off ekipa bez greške.
Ima tu mesta za par korekcija, ali, mislim da su odlično složili kockice. Nadam se prolazu u drugu fazu, mada će biti jako teško protiv NY ili Majamija...

PredragDrobnjak

pre 2 godine

Navijam za njih kao za Denver da doguraju sto dalje, ne bih da trazim dlaku u jajetu ali Kolinsovoj trojci za pobedu je prethodila akcija u kojoj je Bogdan bio sasvim sam u korneru i Jang daje loptu Kolinsu?Kolins nesporno odlican i meni drag igrac ali covek je izasao iz povrede, tek pronalazi formu i ono sto je najbitnije daleko losiji suter od Bogija.Nisam gledao utakmicu ali mi se ne svidja sto je Tre uputio 25 suteva, opet je poceo da divlja, nadam se da opet nije preskakao Bogija.. Nadam se da ce to N.M. posloziti u plej ofu, u odlicnoj su formi, ako budu igrali sa Niksima mislim da dobijaju lagano.

statuskan

pre 2 godine

Bogdanović je jako koristan za ekipu, na stranu poeni. Odlično se kreće bez lopte pa su protivnički igrači fokusirani na njega a samim tim Jang ima više prostora da kreira. Očekujemo Bogi jednu partiju 40+,vreme je!

Richard Fish

pre 2 godine

Ne da su u plejofu, nego su jako blizu 4.mesta i prednosti domaćeg terena u prvoj rundi. Imaju dva lagana meča kod kuće i to je to.
Bogi odličan na oba kraja terena, sa njim +12, a za 8 minuta bez njega -8.

Milan

pre 2 godine

Mora mu se odati priznanje na zaista zrelim, kvalitetnim partijama. Postigao 20 poena iz 15 šuteva, 3 ukradene od ukupno 4 celog tima, samo jedna greška, najveći +- u ekipi i najviše minuta na parketu, impresivno. Konačno je u ekipi koja se bori za nešto više od pika na draftu, zanimljivi likovi u timu, baš se vidi da je sjajna atmosfera.

statuskan

pre 2 godine

Bogdanović je jako koristan za ekipu, na stranu poeni. Odlično se kreće bez lopte pa su protivnički igrači fokusirani na njega a samim tim Jang ima više prostora da kreira. Očekujemo Bogi jednu partiju 40+,vreme je!

Richard Fish

pre 2 godine

Ne da su u plejofu, nego su jako blizu 4.mesta i prednosti domaćeg terena u prvoj rundi. Imaju dva lagana meča kod kuće i to je to.
Bogi odličan na oba kraja terena, sa njim +12, a za 8 minuta bez njega -8.

Don

pre 2 godine

Kada je Bogdan prešao u Atlantu i kada sam video koga su još doveli, rekao sam da su oni play-off ekipa bez greške.
Ima tu mesta za par korekcija, ali, mislim da su odlično složili kockice. Nadam se prolazu u drugu fazu, mada će biti jako teško protiv NY ili Majamija...

MPP

pre 2 godine

BOGDAN

je najzad našao svoj
dom, svoju ekipu.....i sad to koristi na najbolji način . Igrao je 40 min !?!. Super samo napred,sinko samo napred ! Sad je trenutak kad se napreduje u karijeri . Zaslužio je , ponoviću opet SVE VIŠE LIČI NA Kleja Tomsona , VELIKOG MAJSTORA !
Dečko ima šut ima dribling ima ulaz , dobar je i asistent....kompletan igrač .
Izvrsne igre Bogdana , ovakvog Bogdana bi svaki tim piželeo.....

brm

pre 2 godine

Kako mu se namestilo nekoliko stvari. Najpre propadne trejd u Milvoki, pa onda do]e u Atlantu, i kad je delovalo da je to greška i da se neće uklopiti, ispadne da trener nije znao da ga koristi, dođe Mekmilan i sve počne da dolazi na svoje mesto. Još se povredi Jang i shvate njegovu vrednost i kao pomoćnog pleja.

PredragDrobnjak

pre 2 godine

Navijam za njih kao za Denver da doguraju sto dalje, ne bih da trazim dlaku u jajetu ali Kolinsovoj trojci za pobedu je prethodila akcija u kojoj je Bogdan bio sasvim sam u korneru i Jang daje loptu Kolinsu?Kolins nesporno odlican i meni drag igrac ali covek je izasao iz povrede, tek pronalazi formu i ono sto je najbitnije daleko losiji suter od Bogija.Nisam gledao utakmicu ali mi se ne svidja sto je Tre uputio 25 suteva, opet je poceo da divlja, nadam se da opet nije preskakao Bogija.. Nadam se da ce to N.M. posloziti u plej ofu, u odlicnoj su formi, ako budu igrali sa Niksima mislim da dobijaju lagano.

Andrej

pre 2 godine

Bogdan je doveo svoju igru na maksimum koji je mogao. Igra tako pametno i korisno, ne srlja, svaki potez mu je smislen i dobar po ekipu. Ono njegovo sunjanje oko linije za slobodna koje se završava ulazom ili sutom je doveo do savršenstva.

petar-nbg

pre 2 godine

Čestitke Bogdanu na ulazu PO, po prvi put u njegovoj NBA karijeri. Nadam se da će u PO da zaigra još bolje i da će Atlanta proći prvi krug, a posle kako Bog da, u svakom slučaju velika stvar za Bogdanovića da pokaže svoj mentalitet.

US Driver

pre 2 godine

Bogi zrela partija, dobri procenti suta, 3 ukradene, 20 poena malo li je, definitivno vraca Atlanti pare ulozene u njega a moze on jos bolje.Odlicno kontrolise Janga da mu malo uspori ritam kad "poludi" i pocne da srlja ajmo sad da se proba obezbediti domaci teren, mada ovako bez punih tribina i nije neka prednost al opet kad si na svom terenu lakse je

Ddd

pre 2 godine

Odlican, svaka cast za uspon forme zadnjih meseci. Nadam se da ce stvoriti sa Nejtom nesto kao Jokic sa Melounom. Vidi se da mu veruje, dao mu je dao prostora kao niko do sad, a najbitnije je to da su i igraci poceli da mu veruju. Sa svakom ekipom sa kojom potencijalno mogu da se sastanu u prvom kolu playoffa, mogu da igraju i prodju dalje.

mookieblaylock

pre 2 godine

pazi sada kada westbrook promeni kurs i taktiku i uzme 3 prstena za redom u nekoj ekipi od sledece godine ili kad vec... bio bi to dobar trip

miki

pre 2 godine

Jako lepa situacija za Atlantu nakon ove pobede.
Pozicija četiri,dva preostala meča kod kuće sa Orlandom i Hjustonom,što će verovatno dobiti.
Njujork je bolji u međusobnom skoru tako da mora izgubiti bar jednu da bi Atlanta bila četvrta(dočekuju San Antonio,Šarlot i Boston koji svi tu igraju za nešto).
Njujork ima bolji međusobni i od Majamija koji igra sa Filom,Milvokijem i Detroitom.
Znaci najverovatnije su parovi za prvi krug plej-offa Atlanta-Njujork i Milvoki-Majami.
Pobednik prvog para gotovo izvesno ce na Filadelfiju u polufinale konferencije,što je po meni bolje od Milvokija,Bruklina ili Majamija.
Tu Atlanta ima šanse,to im je idealno da naprave neko iznenađenje.
Samo da im ne zapadne Majami u prvom krugu.
Bogdan opet dobar,malo lošiji procenat ali sve u svemu dobro je to.Ima minutažu,poverenje trenera,slobodu u igri,igraju plej-off.Uspešna sezona ako mene pitate,sad još ako je nadograde u plej-offu čemu se svi ovde nadamo.

Aleks

pre 2 godine

Uvek sam verovala u Bogdana, i drago mi je zbog toga. Nije uvek imao ovakvo samopouzdanje, ali jeste pobednički mentalitet i upornost. Mi vidimo njegovu sjajnu igru, odlične % i broj poena, ali iza toga se kriju velika odricanja i samo rad, rad, rad. Verovatno da mi koji nismo profesionalni sportisti ne možemo ni da zamislimo šta je sve potrebno da bi se igrač iz povrede vratio još bolji nego što je bio. Zapamtite - vredan rad se uvek isplati! :)

Dragan Borca

pre 2 godine

Vasington bez Bredli Bila su trebali sa ovakvim rosterom oduvati 10-15 razlika bez problema ali se mucili obe jer se Trej Jang zeli sto vise se dokazivati i preteruje sa soliranjem. Sve bi to bilo ok da ima bolje procente. Poteze trojke kao blesav sa 8 metara preko ruku masovno a ima samo 34% trojku. Valjda ce u plejofu manje divljati jer kad ne bi divljao svakoga bi mogli pobediti. Trej Jang ima ofanzivno- defanzivni rejting na 100 poseda samo 117-117 sto fakticki pokazuje kako sve sto dobro uradi ponisti sa losim procentima i mnogo izgubljenih lopti.
Mozda ga trener smiri za plejof jer ako bude ovako divljao tesko ce proci prvu rundu. Bice zanimljivo gledati u svakom slucaju i navijati za njih 😎

GoranRS

pre 2 godine

Ko je gledao cijelu utakmicu morao se nervirati , volio ili ne volio Bogdana . Znači Jang i njegovo "silovanje i forsiranje " ako se nastavi i u plejofu ( pogotovo što će prenosi ići ponovo i na nacionalnim Tv stanicama ) neće se Atlanta dobro provesti. Čovjek ih je zamalo uništio u 4. četvrtini a pogotovo pred kraj sa par nerezonskih šuteva za tri poena i sa dvije zaredom izgubljene lopte u napadu kad se zaleti medju 4 igrača Vašingtona ispod reketa i izgubi loptu. Minut i po nakon početka 4. četvrtine Mekmilan zove tajm aut jer gube i vraća Bogdana i Vilijamsa . Sledi nekoliko super akcija Bogdan pogađa dvije trojke vraća se Atlanta u egal i Mekmilan vraća Janga na parket ( ovo sam napisao i neki dan , očigledno je ogroman pritisak vlasnika na trenera da Jang mora postati tj. već je odavno i postao glavno lice kluba i trebaju njegovi poeni kad se lomi utakmica da bi to išlo u hajlajtsima na Tv stanicama poslije utakmice ) koji odmah uzima dva tri nerezonska šuta iz daljine i dolazimo do neizvjesne završnice . Ono što je već neko ovdje napisao tri puta se u utakmici desilo da ima Bogdana slobodnog na liniji za tri poena a on dodaje Kolinsu. Dva puta je Kolins promašio , na sreću za klub zadnji pokušaj je pogodio ali ako se ne uozbilji u plejofu i ako mekmilanu ne daju odriješene ruke i po pitanju rotacije i odbrane ( Mekmilan je trener koji obožava odbranu i igru "na loptu " ) neće Atlanta daleko u plejof . Možda i bolje za našu reprezentaciju da imamo odmornijeg Bogdana

Dragan Feliks

pre 2 godine

Sjajno. Pobeda, a Bogdan sjajan i u defanzivi. Kapela, Kolins i Bogdan defanzivno sjajni, onaj riđi slab, a Jang rupa i nikako ga ne mogu sakriti u odbrani, pa je u zadnja dva napada Vašingtona bio na klupi. Bogdan sa 3 trojke u 4\4 uhvatio priključak (ponovo prvi deo serije bez Janga na parketu), 40 minuta na terenu, očito ogromno poverenje trenera. Reč, dve o Jangu. Ono što je uradio u poslednjih 5 minuta 2\4 je ratni zločin nad košarkom i svojom ekipom. Od čini mi se 12 uzastopnih napada svoje ekipe osim u dva (Kolinsov promašaj i Bogdanova asistencija Kapeli) čovek je rešavao 10 (jedna asistencija, 2 izgubljene i 1 od 7 šut iz igre). U drugom se malo primirio čak je u finišu nekoliko puta sjajno poentirao i asistirao. Moraju hitno da ga dovedu u red u suprotnom će ih zakopati u plej offu. Kolins polako hvata formu, Kapela i Bogdan standardno dobri, ostali bez značajnijeg doprinosa, Galinari i Lu već nekoliko utakmica loši, zato su se ovoliko i mučili. Vestrbuk ofanzivno sjajno krenuo (3 od 3 za 3 poena) kasnije pokvario procente. Ovog puta bez tipl dabla jer je veći deo 2 poluvremenu on čuvao Bogdana, nije smeo da ga ostavlja van linije za 3 poena tako da je ostao uskraćen za skokove. Bertransa ne možete kvalitetno braniti ako ga krene, iznenadio je onaj Gilford, ostali tek prosečni (Lopez, Len, Japanac) a onaj Iš koji zna da poludi večeras miran. Neto limitiran i mnogo ide na iznuđivanju faulova. Bez Bila sasvim prosečna ekipa. Idemo Bogdane da se dokažeš i u plej offu.

JPR24

pre 2 godine

Atlanta je pobedila zahvaljujući Bogdanu i Kapeli ! Dva najvažnija igrača u startnoj petorci. Trej je i pored 30 i kusur poena završio sa samo +3, dok je Kolins na -3... Ovoj dvojici malo Mekmilan da smiri bubice, ako ne, nema vajde igrati u plejofu ovako ! Trej je barem dodavao, sto ga vadi donekle ali Kolins bi mogao da oladi jednu !

Dejan RS

pre 2 godine

Jang se nikada nece smiriti, kao ni Kolins. Gledao sam prvo poluvreme u otisao spavati. Onakva kosarka nije za gledanje, neverovatno koliki je smor Jang, nevidjeno sebican igrac kojeg svi zivi forsiraju zbog profita, pa Bogdan bi imao prosek od 25 poena po utakmici da ima slobodu kao pomenuti. Atlanta napravila iskorak ove sezone, realno i imaju ekipu za plej of, Bogdanovic i Kapela kljucni igraci koji su doveli Atlantu tu gde jeste.

Миле

pre 2 godine

Браво за Богдановића.
Гледао сам само задњу четвртину тако да не знам да ли је он и у претходне три чувао Вестбрука, али Богданова одбрана у задњој четвртини је била врхунска. Вестбрук је дисао на сламку.
Колико је овај Јанг несимпатичан лик, толико је Капело симпатичан, а успут сјајан играч.

fortissimo

pre 2 godine

Bogi igra IZVANREDNO i tu je kraj price. Sve ostalo je ili malicioznost ili zlonamera, neznanje..Pa zar bi ga trener drzao 40 min. u igri? Jos izvodi Janga na klupu a Bogi smanjuje razliku i zaostatak? Da li bi Atlanta dobila da je Bogi bio na klupi i da je igrao Galinari? Ko bi postigao 3 trojke u poslednjoj cetvrtini i smanjio na 6 razlike? Ko bi ukocio Rasela, koji je i sam rekao da je morao da sutira teske suteve jer ga je Bogi dobro cuvao? Zasto je dres dao bas Bogiju? Ne treba vise nista komentarisati osim da je Jang opet imao sut za 3, 2/8 , 25% i 5 izgubljenih lopti? Kog je on cuvao? U prosloj utakmici, 1/7(14%) za 3? 3 trojke od 15 suteva u dve utakmice? Pa to su potrosene lopte i napadi..Jos sutira sa 9 metara, 10, ko zna? Decko je na treningu? Misli da je Kari? Da Bogi ima taj procenat vi bi ga sada rastrgli, jedva bi docekali? Bogi, samo rasturaj a ovi sebicnjaci u timu neka razmisle, a nisu glupi, vide oni to i znaju. Problem je samo dokle ce Bogi da ih vadi jer sa jacim protivnicima takva igra ne prolazi..

vuk

pre 2 godine

(Hm, 13. maj 2021 13:37)

Vilijams nije bitan igrač u Atlanti.

Kako je Bogdanović mogao bolje odigrati odbranu na Vestbruku? Pa nije Vestbruk Kampaco, već jedan od najboljih igrača lige. U 1/2 dok su ga čuvali Snel i Herter, koji nisu loši defanzuvci, ubacio je 25 poena (šut 8/14) u drugom poluvremenu ga je, skoro, celo vreme ćuvao Bogdam, ubacio je samo 9 poena (šut 4/14), uz to Bogdan mu je uzeo i 2 lopte (presečen pas i jednu "živu" iz ruku u prodoru), usput je stigao i da na "niskom postu" zalepi bananu Haćimuri koji je 15 cm viši od njega. Dobro je šutirao i "trojke"...."malo ga krenule one dve trojke"...pogodio je dve vezane kada su "topili" -12 i posle toga, u samom finišu kod 116-111 za Vašington . Da je to promašio Vašington bi pobedio. Dvojke je šutirao 4/5. Bez ikakve dileme sinoć najbolji igrać Atlante.

MPP

pre 2 godine

"KLEJ

je ćoškar koji ispaljuje trojke čim primi loptu, bez bilo kakve druge košarkaške sposobnosti"......

!?!
BEZ IKAKVE DRUGE KOŠARKAŠKE SPOSOBNOSTI !?!
Kao prvo kad bi neko bio samo ćoškar....ne bi mogao biti tako sjajan košarkaš, to je prosto nemoguće i u suprotnosti je sa opisom vrhunskog košarkaša !
Kao drugo Klej je izuzetan odbrambeni igrač , samo što to "dozira" kad treba. Koliko samo oduzetih lopti , pa i blokova U ODLUČUJUĆIM MOMENTIMA utakmice.
Kao treće ima izvrstan ulaz , brz i to vam zalepi o tablu onako "krakat". ....
Šut sa poludistance mu je ubitačan....
To što ima onog "monstruma" Karija u ekipi pa ne mora da vodi loptu po terenu i da dribla i asistira, to je sasvim druga stvar....to je podela posla u timu....
Tako daaa.....
VOLEO BIH DA BOGDAN "nema košarkaških sposobnosti" kao Klej.....

mr

pre 2 godine

Некако имам утисак да се Богдан и Јанг игноришу. Све ми се чини да у нападу намерно окрећу главу један од другог.

Stampar

pre 2 godine

Jos sad kad bi trener skrenuo paznju Jangu da malo vise obrati paznju na Bogdanovica, koliko puta ostane sam na sutu a Jang nece da doda nego preko dva igraca suta, zamislite ovu ekipu sa recimo Dragicem od pre dve godine umesto Janga, isli bi u finale konferencije siguran sam, ovako zavise od Janga ako ga ide bice dobro ako ne tesko da mogu nekog u pobediti u play off-u

max

pre 2 godine

“Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović ponovo je bio sjajan i meč završio sa 20 postignutih poena, što je njegov šesti uzastopni duel sa dvocifrenim brojem poena, a treća sa 20 i više.”

Nije 6-ti uzastopni duel sa dvocifrenim brojem poena već 22. U te 22 utakmice je imao 16 utakmica gde je postizao između 20-32 poena. Poslednji put je jednocifren (9 poena) bio krajem marta. U poslednjih 28 utakmica i jedini.
Takođe, u tih 22 utakmice je prosečno ubacivao 4,6 trojki, i imao je 15 utakmica (u 22) gde je za “3” šutirao 50% +, odnosno između 50 i 80%. Ovakvu konstantnost u šutu za “3” u poslednjih mesec i po nije imao niko u ligi. Čovek je šuterski “ludak”, samo da je malo “bezobrazniji” i više forsira taj šut.. Bilo bi to bolje i za njega i za Atlantu.

top 5 sutera ikada

pre 2 godine

Zaslužio je , ponoviću opet SVE VIŠE LIČI NA Kleja Tomsona , VELIKOG MAJSTORA !
Dečko ima šut ima dribling ima ulaz , dobar je i asistent....kompletan igrač .

Malo kontradiktorna izjava. Klej nema nijednu sposobnost koju ste naveli. Klej je ćoškar koji ispaljuje trojke čim primi loptu, bez bilo kakve druge košarkaške sposobnosti. Bogdan ne treba ni malo na njega da liči i svakako je svestraniji igrač od Kleja. Da je Klej majstor tu nema dileme, ali daleko su od nekih sličnosti.
(Nikola, 13. maj 2021 11:34)

1. Klej je jedan od najboljih odbrambenih igraca lige
2. Klej ima veoma dobar ulaz
3. Klej ima smisla za asistenciju
Ali...
nema potrebe niti za cestim ulazom niti za asistiranjem jer je lopta u Klejevim rukama van linije za 3p gotovo siguran kos sto zbog brzine izbacaja sto zbog preciznosti. Tip je nebranjiv. Zato nam uglavnom priredjuje rafalnu paljbu i zatrpavanje protivnickog kosa jer je u tome najbolji. Jedva cekamo povratak...

z’brda

pre 2 godine

Bogi je dao izuzetno tešku trojku pre Kolinsove, i odlično je čuvao Vestbruka u par navrata 1:1 bez faula baš kad se lomio rezultat! Bravo Bogi!!!

123

pre 2 godine

(Hm, 13. maj 2021 16:21)

Pises gluposti. Izvini, ne vredjam ali sta drugo da kazem? Da Jang nije sutirao, 2/8 za 3 i da nije izgubio 5 lopti..Pa ...ne bi bilo neizvesne zavrsnice? I onda kazes, pa sta sto je Bogi pogodio te 3 trojke, to mu je posao?? Ja te ne razumem? A sta je posao Jangu ili Kevinu 1/5 za 3?? Da su pogodili, malo vise, kazem, malo vise , da li bi bila neizvesna zavrsnica? Nisu , nego je Bogi pogodio KAD TREBA.

bor

pre 2 godine

(miki, 13. maj 2021 10:19)

U slučaju da Atlanta pobedi Orlando i Hjuston , sigurno su 4.4.U tom slučaju nije bitno šta će Nju Jork napraviti, kao ni Majami.

Kako su malo lošiji procenti ako čovek šutira za 2 p. 80% (4/5) i za 3p.40% (4/10)..to su za jednog beka veoma dobri procenti. Jeste nas Bogdan u poslednja 2 meseca navikao na neke "bolesne" procente, ali ne treba preterivati..za beka je sve oko 45% vrlo dobro.

Nikola

pre 2 godine

Zaslužio je , ponoviću opet SVE VIŠE LIČI NA Kleja Tomsona , VELIKOG MAJSTORA !
Dečko ima šut ima dribling ima ulaz , dobar je i asistent....kompletan igrač .

Malo kontradiktorna izjava. Klej nema nijednu sposobnost koju ste naveli. Klej je ćoškar koji ispaljuje trojke čim primi loptu, bez bilo kakve druge košarkaške sposobnosti. Bogdan ne treba ni malo na njega da liči i svakako je svestraniji igrač od Kleja. Da je Klej majstor tu nema dileme, ali daleko su od nekih sličnosti.

Hm

pre 2 godine

Pises gluposti. Izvini, ne vredjam ali sta drugo da kazem? Da Jang nije sutirao, 2/8 za 3 i da nije izgubio 5 lopti..Pa ...ne bi bilo neizvesne zavrsnice? I onda kazes, pa sta sto je Bogi pogodio te 3 trojke, to mu je posao?? Ja te ne razumem? A sta je posao Jangu ili Kevinu 1/5 za 3?? Da su pogodili, malo vise, kazem, malo vise , da li bi bila neizvesna zavrsnica? Nisu , nego je Bogi pogodio KAD TREBA.
(123, 13. maj 2021 17:00)

Stani malo...mislim..."gluposti"...prvo...Ono sto je bitno, da li je nesto netacno sto sam pisao? Ti mene nisi demantovao, uopste.

Kakv Jang i ostali?! Clanak, kao i sva prica je o Bogdanovicu a ne o njegovim saigracima, zato sam o njemu pisao, o njegovom ucinku.

Da je odigrao vrhunski kao sto masa ovde pise, e pa nije. Mogao je, za njegov kvalitet, dosta bolje. I to tvrdim na osnovu gledanja utyakmica. Gledam bas svaku njihovu, osim kada igra istovremeno i Denver, tada njih gledam.

@Under KV Nemoj meni da prodajes te navijacke fazone. Domaci sport sam prestao aktivno da pratim devedesete, tako da ne dajem zutu banku za ta vasa infantilna prepucavanja tipa Zvezda-Partizan... ;)

meda

pre 2 godine

Bogdanovic igra fantasticno poslednjih mesec i po. Procenti za 3 neverovatni (oko 50% sa veoma velikim brojem suteva, to je na nivou Klej Tompsona iz najboljih dana). Ali to je samo mesec i po dana, pitanje je da li moze na tom nivou cele sezone i vise sezona.
Inace Klej Tompsonu je najveca mana u igri prilicno slab ball-handling. Bogdanovic je razlicit tip igraca, mnogo univerzalniji. Atlanta bi tu njegovu univerzalnost jos bolje da koristi, recimo kad je Jang van parketa ja bi radije da Bogdanovic ima loptu u rukama a ne Lu Vilijams.
Klej Tompson je (bio) dosta bolji odbrambeni igrac od Bogdanovica, mada se kod Bogija primecuje napredak na tom polju.
Juce je Bogi imao procenat suta 67% true-shooting % sto je vrhunski, ovaj sto tvrdi da mu procenat nije bio sjajan ne ume da cita i razume statistiku. Ima samo 6 igraca u NBA koji imaju bolji procenat od toga na nivou sezone i to sve neki centri.

Mekmilan koristi Bogdana sjajno, neuporedivo bolje nego prethodni trener i uopste ceo tim koristi bolje.
Potpisali su Bogija i Galinarija letos da bi Janga vise okruzili suterima sto mu ostavlja vise prostora za ulaze i to je bila odlicna ideja. Ovi mladji igraci Atlante (Huerter, Hanter, Redis, Kolins) - ni jedan od njih nije bas neko cudo od sutera.
Jang mora da sutne poneku trojku (iako mu je procenat ispod proseka lige) da bi ga cuvali na sutu za 3 sto mu daje vise prostora za ulaze. Ali definitivno treba da sutira manje trojki i da koristi Bogdana vise.

Hm

pre 2 godine

Dobro sad...ne treba padati u nesvest. Bogdan je odigrao dobru odbranu na Vestbruku. Dobru. Moglo je to i bolje ali bi se onda mnogo trosio fizicki i pitanje je koliko bi izdrzao.

U napadu slabiji nego prethodnih utakmice ali i to je dovoljno za ovakve Hokse. Krenule ga one dve trojke ali posle toga slabo...Sve u svemu zapazena partija/

Njima je Vilijams ubedljvo najgori igrac, ne ide ga ali forsira...slabo asistira...jeste da je iskusan ali nista ne pruza na terenu.

Hm

pre 2 godine

@vuk Kako to mislis da Vilijams nije bitan? Mozda za tebe ali kada su na terenu zajedno i on i Bogdan, on se pita vise od Bogdanovica. Fakat.

Da, mogao je i bolju odbranu da igra, da bude agresivniji, da ga usmerava na stranu kada ga ovaj lagano prolazi za polaganje...Ali, kao sto rekoh, onda bi brzo izgubio snagu.

I sta sa te dve trojke? Pogodio!!! Pa to mu je posao. Cuj, bravo, pogodio je dve trojke!!! Pa pre toga je promasivao. Da je pogadjao ne bi bila neizvesna zavrsnica. Kad pises tako, neko ce da pomisli da je imao 100% sut za tri.

Dvojke u redu, posle x utakmica kada je bio slab na sutu za dva, nocas se popravio.

meda

pre 2 godine

Usput, Mekmilan je trener sa najgorim procentom pobeda u plej-ofu u istoriji NBA lige. Izgleda da je imao dosta problema sa promenom taktike u realnom vremenu kad su utakmice bitne (u toku regularne sezone se uglavnom koriste šablonske izmene i minutaže i duže rotacije da se čuva zdravlje igrača, postavi se neki cilj tipa hoćemo da evaluiramo ovog igrača long term potencijal kako može da su uklopi sa core-om tima i onda se ne prilagođava previše protivniku).

U plej-ofu je glavna stvar za dobar trenerski tim da prilagodi taktiku od meča do meča i u toku samog meča. Obično se rotacije skrate, igra sa 7-8 igrača ali takođe neki igrači uloge dobiju iznenada minute, npr. Dunn može da dobije ulogu ako je bitno zaustaviti protivničkog beka koji je poludeo pa ne maši (iako on ima taj problem što ume baš da šutne), ili Lu Vilijams ako ključne igrače ne ide a instant offense je potreban.
Deluje da Mekmilan, koliko god sjajno izgledao i preporodio Atlantu u drugom delu sezone, može da ima problema u plej-ofu.

miki

pre 2 godine

(bor, 13. maj 2021 14:50)

Nije tačno,ako Njujork dobije sve tri oni su četvrti,imaju bolji međusobni skor sa Atlantom.
Što se tiče procenata,poređenje se odnosilo na neke prethodne mečeve gde je bio još bolji.Generalno i sinošnji procenti su top

mr

pre 2 godine

Некако имам утисак да се Богдан и Јанг игноришу. Све ми се чини да у нападу намерно окрећу главу један од другог.

Hm

pre 2 godine

@vuk Kako to mislis da Vilijams nije bitan? Mozda za tebe ali kada su na terenu zajedno i on i Bogdan, on se pita vise od Bogdanovica. Fakat.

Da, mogao je i bolju odbranu da igra, da bude agresivniji, da ga usmerava na stranu kada ga ovaj lagano prolazi za polaganje...Ali, kao sto rekoh, onda bi brzo izgubio snagu.

I sta sa te dve trojke? Pogodio!!! Pa to mu je posao. Cuj, bravo, pogodio je dve trojke!!! Pa pre toga je promasivao. Da je pogadjao ne bi bila neizvesna zavrsnica. Kad pises tako, neko ce da pomisli da je imao 100% sut za tri.

Dvojke u redu, posle x utakmica kada je bio slab na sutu za dva, nocas se popravio.

Nikola

pre 2 godine

Zaslužio je , ponoviću opet SVE VIŠE LIČI NA Kleja Tomsona , VELIKOG MAJSTORA !
Dečko ima šut ima dribling ima ulaz , dobar je i asistent....kompletan igrač .

Malo kontradiktorna izjava. Klej nema nijednu sposobnost koju ste naveli. Klej je ćoškar koji ispaljuje trojke čim primi loptu, bez bilo kakve druge košarkaške sposobnosti. Bogdan ne treba ni malo na njega da liči i svakako je svestraniji igrač od Kleja. Da je Klej majstor tu nema dileme, ali daleko su od nekih sličnosti.

Hm

pre 2 godine

Dobro sad...ne treba padati u nesvest. Bogdan je odigrao dobru odbranu na Vestbruku. Dobru. Moglo je to i bolje ali bi se onda mnogo trosio fizicki i pitanje je koliko bi izdrzao.

U napadu slabiji nego prethodnih utakmice ali i to je dovoljno za ovakve Hokse. Krenule ga one dve trojke ali posle toga slabo...Sve u svemu zapazena partija/

Njima je Vilijams ubedljvo najgori igrac, ne ide ga ali forsira...slabo asistira...jeste da je iskusan ali nista ne pruza na terenu.

mookieblaylock

pre 2 godine

pazi sada kada westbrook promeni kurs i taktiku i uzme 3 prstena za redom u nekoj ekipi od sledece godine ili kad vec... bio bi to dobar trip

PredragDrobnjak

pre 2 godine

Navijam za njih kao za Denver da doguraju sto dalje, ne bih da trazim dlaku u jajetu ali Kolinsovoj trojci za pobedu je prethodila akcija u kojoj je Bogdan bio sasvim sam u korneru i Jang daje loptu Kolinsu?Kolins nesporno odlican i meni drag igrac ali covek je izasao iz povrede, tek pronalazi formu i ono sto je najbitnije daleko losiji suter od Bogija.Nisam gledao utakmicu ali mi se ne svidja sto je Tre uputio 25 suteva, opet je poceo da divlja, nadam se da opet nije preskakao Bogija.. Nadam se da ce to N.M. posloziti u plej ofu, u odlicnoj su formi, ako budu igrali sa Niksima mislim da dobijaju lagano.

Milan

pre 2 godine

Mora mu se odati priznanje na zaista zrelim, kvalitetnim partijama. Postigao 20 poena iz 15 šuteva, 3 ukradene od ukupno 4 celog tima, samo jedna greška, najveći +- u ekipi i najviše minuta na parketu, impresivno. Konačno je u ekipi koja se bori za nešto više od pika na draftu, zanimljivi likovi u timu, baš se vidi da je sjajna atmosfera.

Don

pre 2 godine

Kada je Bogdan prešao u Atlantu i kada sam video koga su još doveli, rekao sam da su oni play-off ekipa bez greške.
Ima tu mesta za par korekcija, ali, mislim da su odlično složili kockice. Nadam se prolazu u drugu fazu, mada će biti jako teško protiv NY ili Majamija...

statuskan

pre 2 godine

Bogdanović je jako koristan za ekipu, na stranu poeni. Odlično se kreće bez lopte pa su protivnički igrači fokusirani na njega a samim tim Jang ima više prostora da kreira. Očekujemo Bogi jednu partiju 40+,vreme je!

Dragan Borca

pre 2 godine

Vasington bez Bredli Bila su trebali sa ovakvim rosterom oduvati 10-15 razlika bez problema ali se mucili obe jer se Trej Jang zeli sto vise se dokazivati i preteruje sa soliranjem. Sve bi to bilo ok da ima bolje procente. Poteze trojke kao blesav sa 8 metara preko ruku masovno a ima samo 34% trojku. Valjda ce u plejofu manje divljati jer kad ne bi divljao svakoga bi mogli pobediti. Trej Jang ima ofanzivno- defanzivni rejting na 100 poseda samo 117-117 sto fakticki pokazuje kako sve sto dobro uradi ponisti sa losim procentima i mnogo izgubljenih lopti.
Mozda ga trener smiri za plejof jer ako bude ovako divljao tesko ce proci prvu rundu. Bice zanimljivo gledati u svakom slucaju i navijati za njih 😎

Richard Fish

pre 2 godine

Ne da su u plejofu, nego su jako blizu 4.mesta i prednosti domaćeg terena u prvoj rundi. Imaju dva lagana meča kod kuće i to je to.
Bogi odličan na oba kraja terena, sa njim +12, a za 8 minuta bez njega -8.

miki

pre 2 godine

(bor, 13. maj 2021 14:50)

Nije tačno,ako Njujork dobije sve tri oni su četvrti,imaju bolji međusobni skor sa Atlantom.
Što se tiče procenata,poređenje se odnosilo na neke prethodne mečeve gde je bio još bolji.Generalno i sinošnji procenti su top

Hm

pre 2 godine

Pises gluposti. Izvini, ne vredjam ali sta drugo da kazem? Da Jang nije sutirao, 2/8 za 3 i da nije izgubio 5 lopti..Pa ...ne bi bilo neizvesne zavrsnice? I onda kazes, pa sta sto je Bogi pogodio te 3 trojke, to mu je posao?? Ja te ne razumem? A sta je posao Jangu ili Kevinu 1/5 za 3?? Da su pogodili, malo vise, kazem, malo vise , da li bi bila neizvesna zavrsnica? Nisu , nego je Bogi pogodio KAD TREBA.
(123, 13. maj 2021 17:00)

Stani malo...mislim..."gluposti"...prvo...Ono sto je bitno, da li je nesto netacno sto sam pisao? Ti mene nisi demantovao, uopste.

Kakv Jang i ostali?! Clanak, kao i sva prica je o Bogdanovicu a ne o njegovim saigracima, zato sam o njemu pisao, o njegovom ucinku.

Da je odigrao vrhunski kao sto masa ovde pise, e pa nije. Mogao je, za njegov kvalitet, dosta bolje. I to tvrdim na osnovu gledanja utyakmica. Gledam bas svaku njihovu, osim kada igra istovremeno i Denver, tada njih gledam.

@Under KV Nemoj meni da prodajes te navijacke fazone. Domaci sport sam prestao aktivno da pratim devedesete, tako da ne dajem zutu banku za ta vasa infantilna prepucavanja tipa Zvezda-Partizan... ;)

meda

pre 2 godine

Usput, Mekmilan je trener sa najgorim procentom pobeda u plej-ofu u istoriji NBA lige. Izgleda da je imao dosta problema sa promenom taktike u realnom vremenu kad su utakmice bitne (u toku regularne sezone se uglavnom koriste šablonske izmene i minutaže i duže rotacije da se čuva zdravlje igrača, postavi se neki cilj tipa hoćemo da evaluiramo ovog igrača long term potencijal kako može da su uklopi sa core-om tima i onda se ne prilagođava previše protivniku).

U plej-ofu je glavna stvar za dobar trenerski tim da prilagodi taktiku od meča do meča i u toku samog meča. Obično se rotacije skrate, igra sa 7-8 igrača ali takođe neki igrači uloge dobiju iznenada minute, npr. Dunn može da dobije ulogu ako je bitno zaustaviti protivničkog beka koji je poludeo pa ne maši (iako on ima taj problem što ume baš da šutne), ili Lu Vilijams ako ključne igrače ne ide a instant offense je potreban.
Deluje da Mekmilan, koliko god sjajno izgledao i preporodio Atlantu u drugom delu sezone, može da ima problema u plej-ofu.

US Driver

pre 2 godine

Bogi zrela partija, dobri procenti suta, 3 ukradene, 20 poena malo li je, definitivno vraca Atlanti pare ulozene u njega a moze on jos bolje.Odlicno kontrolise Janga da mu malo uspori ritam kad "poludi" i pocne da srlja ajmo sad da se proba obezbediti domaci teren, mada ovako bez punih tribina i nije neka prednost al opet kad si na svom terenu lakse je

Andrej

pre 2 godine

Bogdan je doveo svoju igru na maksimum koji je mogao. Igra tako pametno i korisno, ne srlja, svaki potez mu je smislen i dobar po ekipu. Ono njegovo sunjanje oko linije za slobodna koje se završava ulazom ili sutom je doveo do savršenstva.

MPP

pre 2 godine

BOGDAN

je najzad našao svoj
dom, svoju ekipu.....i sad to koristi na najbolji način . Igrao je 40 min !?!. Super samo napred,sinko samo napred ! Sad je trenutak kad se napreduje u karijeri . Zaslužio je , ponoviću opet SVE VIŠE LIČI NA Kleja Tomsona , VELIKOG MAJSTORA !
Dečko ima šut ima dribling ima ulaz , dobar je i asistent....kompletan igrač .
Izvrsne igre Bogdana , ovakvog Bogdana bi svaki tim piželeo.....

miki

pre 2 godine

Jako lepa situacija za Atlantu nakon ove pobede.
Pozicija četiri,dva preostala meča kod kuće sa Orlandom i Hjustonom,što će verovatno dobiti.
Njujork je bolji u međusobnom skoru tako da mora izgubiti bar jednu da bi Atlanta bila četvrta(dočekuju San Antonio,Šarlot i Boston koji svi tu igraju za nešto).
Njujork ima bolji međusobni i od Majamija koji igra sa Filom,Milvokijem i Detroitom.
Znaci najverovatnije su parovi za prvi krug plej-offa Atlanta-Njujork i Milvoki-Majami.
Pobednik prvog para gotovo izvesno ce na Filadelfiju u polufinale konferencije,što je po meni bolje od Milvokija,Bruklina ili Majamija.
Tu Atlanta ima šanse,to im je idealno da naprave neko iznenađenje.
Samo da im ne zapadne Majami u prvom krugu.
Bogdan opet dobar,malo lošiji procenat ali sve u svemu dobro je to.Ima minutažu,poverenje trenera,slobodu u igri,igraju plej-off.Uspešna sezona ako mene pitate,sad još ako je nadograde u plej-offu čemu se svi ovde nadamo.

Dejan RS

pre 2 godine

Jang se nikada nece smiriti, kao ni Kolins. Gledao sam prvo poluvreme u otisao spavati. Onakva kosarka nije za gledanje, neverovatno koliki je smor Jang, nevidjeno sebican igrac kojeg svi zivi forsiraju zbog profita, pa Bogdan bi imao prosek od 25 poena po utakmici da ima slobodu kao pomenuti. Atlanta napravila iskorak ove sezone, realno i imaju ekipu za plej of, Bogdanovic i Kapela kljucni igraci koji su doveli Atlantu tu gde jeste.

Ddd

pre 2 godine

Odlican, svaka cast za uspon forme zadnjih meseci. Nadam se da ce stvoriti sa Nejtom nesto kao Jokic sa Melounom. Vidi se da mu veruje, dao mu je dao prostora kao niko do sad, a najbitnije je to da su i igraci poceli da mu veruju. Sa svakom ekipom sa kojom potencijalno mogu da se sastanu u prvom kolu playoffa, mogu da igraju i prodju dalje.

petar-nbg

pre 2 godine

Čestitke Bogdanu na ulazu PO, po prvi put u njegovoj NBA karijeri. Nadam se da će u PO da zaigra još bolje i da će Atlanta proći prvi krug, a posle kako Bog da, u svakom slučaju velika stvar za Bogdanovića da pokaže svoj mentalitet.

Aleks

pre 2 godine

Uvek sam verovala u Bogdana, i drago mi je zbog toga. Nije uvek imao ovakvo samopouzdanje, ali jeste pobednički mentalitet i upornost. Mi vidimo njegovu sjajnu igru, odlične % i broj poena, ali iza toga se kriju velika odricanja i samo rad, rad, rad. Verovatno da mi koji nismo profesionalni sportisti ne možemo ni da zamislimo šta je sve potrebno da bi se igrač iz povrede vratio još bolji nego što je bio. Zapamtite - vredan rad se uvek isplati! :)

123

pre 2 godine

(Hm, 13. maj 2021 16:21)

Pises gluposti. Izvini, ne vredjam ali sta drugo da kazem? Da Jang nije sutirao, 2/8 za 3 i da nije izgubio 5 lopti..Pa ...ne bi bilo neizvesne zavrsnice? I onda kazes, pa sta sto je Bogi pogodio te 3 trojke, to mu je posao?? Ja te ne razumem? A sta je posao Jangu ili Kevinu 1/5 za 3?? Da su pogodili, malo vise, kazem, malo vise , da li bi bila neizvesna zavrsnica? Nisu , nego je Bogi pogodio KAD TREBA.

Stampar

pre 2 godine

Jos sad kad bi trener skrenuo paznju Jangu da malo vise obrati paznju na Bogdanovica, koliko puta ostane sam na sutu a Jang nece da doda nego preko dva igraca suta, zamislite ovu ekipu sa recimo Dragicem od pre dve godine umesto Janga, isli bi u finale konferencije siguran sam, ovako zavise od Janga ako ga ide bice dobro ako ne tesko da mogu nekog u pobediti u play off-u

Dragan Feliks

pre 2 godine

Sjajno. Pobeda, a Bogdan sjajan i u defanzivi. Kapela, Kolins i Bogdan defanzivno sjajni, onaj riđi slab, a Jang rupa i nikako ga ne mogu sakriti u odbrani, pa je u zadnja dva napada Vašingtona bio na klupi. Bogdan sa 3 trojke u 4\4 uhvatio priključak (ponovo prvi deo serije bez Janga na parketu), 40 minuta na terenu, očito ogromno poverenje trenera. Reč, dve o Jangu. Ono što je uradio u poslednjih 5 minuta 2\4 je ratni zločin nad košarkom i svojom ekipom. Od čini mi se 12 uzastopnih napada svoje ekipe osim u dva (Kolinsov promašaj i Bogdanova asistencija Kapeli) čovek je rešavao 10 (jedna asistencija, 2 izgubljene i 1 od 7 šut iz igre). U drugom se malo primirio čak je u finišu nekoliko puta sjajno poentirao i asistirao. Moraju hitno da ga dovedu u red u suprotnom će ih zakopati u plej offu. Kolins polako hvata formu, Kapela i Bogdan standardno dobri, ostali bez značajnijeg doprinosa, Galinari i Lu već nekoliko utakmica loši, zato su se ovoliko i mučili. Vestrbuk ofanzivno sjajno krenuo (3 od 3 za 3 poena) kasnije pokvario procente. Ovog puta bez tipl dabla jer je veći deo 2 poluvremenu on čuvao Bogdana, nije smeo da ga ostavlja van linije za 3 poena tako da je ostao uskraćen za skokove. Bertransa ne možete kvalitetno braniti ako ga krene, iznenadio je onaj Gilford, ostali tek prosečni (Lopez, Len, Japanac) a onaj Iš koji zna da poludi večeras miran. Neto limitiran i mnogo ide na iznuđivanju faulova. Bez Bila sasvim prosečna ekipa. Idemo Bogdane da se dokažeš i u plej offu.

JPR24

pre 2 godine

Atlanta je pobedila zahvaljujući Bogdanu i Kapeli ! Dva najvažnija igrača u startnoj petorci. Trej je i pored 30 i kusur poena završio sa samo +3, dok je Kolins na -3... Ovoj dvojici malo Mekmilan da smiri bubice, ako ne, nema vajde igrati u plejofu ovako ! Trej je barem dodavao, sto ga vadi donekle ali Kolins bi mogao da oladi jednu !

GoranRS

pre 2 godine

Ko je gledao cijelu utakmicu morao se nervirati , volio ili ne volio Bogdana . Znači Jang i njegovo "silovanje i forsiranje " ako se nastavi i u plejofu ( pogotovo što će prenosi ići ponovo i na nacionalnim Tv stanicama ) neće se Atlanta dobro provesti. Čovjek ih je zamalo uništio u 4. četvrtini a pogotovo pred kraj sa par nerezonskih šuteva za tri poena i sa dvije zaredom izgubljene lopte u napadu kad se zaleti medju 4 igrača Vašingtona ispod reketa i izgubi loptu. Minut i po nakon početka 4. četvrtine Mekmilan zove tajm aut jer gube i vraća Bogdana i Vilijamsa . Sledi nekoliko super akcija Bogdan pogađa dvije trojke vraća se Atlanta u egal i Mekmilan vraća Janga na parket ( ovo sam napisao i neki dan , očigledno je ogroman pritisak vlasnika na trenera da Jang mora postati tj. već je odavno i postao glavno lice kluba i trebaju njegovi poeni kad se lomi utakmica da bi to išlo u hajlajtsima na Tv stanicama poslije utakmice ) koji odmah uzima dva tri nerezonska šuta iz daljine i dolazimo do neizvjesne završnice . Ono što je već neko ovdje napisao tri puta se u utakmici desilo da ima Bogdana slobodnog na liniji za tri poena a on dodaje Kolinsu. Dva puta je Kolins promašio , na sreću za klub zadnji pokušaj je pogodio ali ako se ne uozbilji u plejofu i ako mekmilanu ne daju odriješene ruke i po pitanju rotacije i odbrane ( Mekmilan je trener koji obožava odbranu i igru "na loptu " ) neće Atlanta daleko u plejof . Možda i bolje za našu reprezentaciju da imamo odmornijeg Bogdana

MPP

pre 2 godine

"KLEJ

je ćoškar koji ispaljuje trojke čim primi loptu, bez bilo kakve druge košarkaške sposobnosti"......

!?!
BEZ IKAKVE DRUGE KOŠARKAŠKE SPOSOBNOSTI !?!
Kao prvo kad bi neko bio samo ćoškar....ne bi mogao biti tako sjajan košarkaš, to je prosto nemoguće i u suprotnosti je sa opisom vrhunskog košarkaša !
Kao drugo Klej je izuzetan odbrambeni igrač , samo što to "dozira" kad treba. Koliko samo oduzetih lopti , pa i blokova U ODLUČUJUĆIM MOMENTIMA utakmice.
Kao treće ima izvrstan ulaz , brz i to vam zalepi o tablu onako "krakat". ....
Šut sa poludistance mu je ubitačan....
To što ima onog "monstruma" Karija u ekipi pa ne mora da vodi loptu po terenu i da dribla i asistira, to je sasvim druga stvar....to je podela posla u timu....
Tako daaa.....
VOLEO BIH DA BOGDAN "nema košarkaških sposobnosti" kao Klej.....

vuk

pre 2 godine

(Hm, 13. maj 2021 13:37)

Vilijams nije bitan igrač u Atlanti.

Kako je Bogdanović mogao bolje odigrati odbranu na Vestbruku? Pa nije Vestbruk Kampaco, već jedan od najboljih igrača lige. U 1/2 dok su ga čuvali Snel i Herter, koji nisu loši defanzuvci, ubacio je 25 poena (šut 8/14) u drugom poluvremenu ga je, skoro, celo vreme ćuvao Bogdam, ubacio je samo 9 poena (šut 4/14), uz to Bogdan mu je uzeo i 2 lopte (presečen pas i jednu "živu" iz ruku u prodoru), usput je stigao i da na "niskom postu" zalepi bananu Haćimuri koji je 15 cm viši od njega. Dobro je šutirao i "trojke"...."malo ga krenule one dve trojke"...pogodio je dve vezane kada su "topili" -12 i posle toga, u samom finišu kod 116-111 za Vašington . Da je to promašio Vašington bi pobedio. Dvojke je šutirao 4/5. Bez ikakve dileme sinoć najbolji igrać Atlante.

meda

pre 2 godine

Bogdanovic igra fantasticno poslednjih mesec i po. Procenti za 3 neverovatni (oko 50% sa veoma velikim brojem suteva, to je na nivou Klej Tompsona iz najboljih dana). Ali to je samo mesec i po dana, pitanje je da li moze na tom nivou cele sezone i vise sezona.
Inace Klej Tompsonu je najveca mana u igri prilicno slab ball-handling. Bogdanovic je razlicit tip igraca, mnogo univerzalniji. Atlanta bi tu njegovu univerzalnost jos bolje da koristi, recimo kad je Jang van parketa ja bi radije da Bogdanovic ima loptu u rukama a ne Lu Vilijams.
Klej Tompson je (bio) dosta bolji odbrambeni igrac od Bogdanovica, mada se kod Bogija primecuje napredak na tom polju.
Juce je Bogi imao procenat suta 67% true-shooting % sto je vrhunski, ovaj sto tvrdi da mu procenat nije bio sjajan ne ume da cita i razume statistiku. Ima samo 6 igraca u NBA koji imaju bolji procenat od toga na nivou sezone i to sve neki centri.

Mekmilan koristi Bogdana sjajno, neuporedivo bolje nego prethodni trener i uopste ceo tim koristi bolje.
Potpisali su Bogija i Galinarija letos da bi Janga vise okruzili suterima sto mu ostavlja vise prostora za ulaze i to je bila odlicna ideja. Ovi mladji igraci Atlante (Huerter, Hanter, Redis, Kolins) - ni jedan od njih nije bas neko cudo od sutera.
Jang mora da sutne poneku trojku (iako mu je procenat ispod proseka lige) da bi ga cuvali na sutu za 3 sto mu daje vise prostora za ulaze. Ali definitivno treba da sutira manje trojki i da koristi Bogdana vise.

brm

pre 2 godine

Kako mu se namestilo nekoliko stvari. Najpre propadne trejd u Milvoki, pa onda do]e u Atlantu, i kad je delovalo da je to greška i da se neće uklopiti, ispadne da trener nije znao da ga koristi, dođe Mekmilan i sve počne da dolazi na svoje mesto. Još se povredi Jang i shvate njegovu vrednost i kao pomoćnog pleja.

Миле

pre 2 godine

Браво за Богдановића.
Гледао сам само задњу четвртину тако да не знам да ли је он и у претходне три чувао Вестбрука, али Богданова одбрана у задњој четвртини је била врхунска. Вестбрук је дисао на сламку.
Колико је овај Јанг несимпатичан лик, толико је Капело симпатичан, а успут сјајан играч.

max

pre 2 godine

“Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović ponovo je bio sjajan i meč završio sa 20 postignutih poena, što je njegov šesti uzastopni duel sa dvocifrenim brojem poena, a treća sa 20 i više.”

Nije 6-ti uzastopni duel sa dvocifrenim brojem poena već 22. U te 22 utakmice je imao 16 utakmica gde je postizao između 20-32 poena. Poslednji put je jednocifren (9 poena) bio krajem marta. U poslednjih 28 utakmica i jedini.
Takođe, u tih 22 utakmice je prosečno ubacivao 4,6 trojki, i imao je 15 utakmica (u 22) gde je za “3” šutirao 50% +, odnosno između 50 i 80%. Ovakvu konstantnost u šutu za “3” u poslednjih mesec i po nije imao niko u ligi. Čovek je šuterski “ludak”, samo da je malo “bezobrazniji” i više forsira taj šut.. Bilo bi to bolje i za njega i za Atlantu.

fortissimo

pre 2 godine

Bogi igra IZVANREDNO i tu je kraj price. Sve ostalo je ili malicioznost ili zlonamera, neznanje..Pa zar bi ga trener drzao 40 min. u igri? Jos izvodi Janga na klupu a Bogi smanjuje razliku i zaostatak? Da li bi Atlanta dobila da je Bogi bio na klupi i da je igrao Galinari? Ko bi postigao 3 trojke u poslednjoj cetvrtini i smanjio na 6 razlike? Ko bi ukocio Rasela, koji je i sam rekao da je morao da sutira teske suteve jer ga je Bogi dobro cuvao? Zasto je dres dao bas Bogiju? Ne treba vise nista komentarisati osim da je Jang opet imao sut za 3, 2/8 , 25% i 5 izgubljenih lopti? Kog je on cuvao? U prosloj utakmici, 1/7(14%) za 3? 3 trojke od 15 suteva u dve utakmice? Pa to su potrosene lopte i napadi..Jos sutira sa 9 metara, 10, ko zna? Decko je na treningu? Misli da je Kari? Da Bogi ima taj procenat vi bi ga sada rastrgli, jedva bi docekali? Bogi, samo rasturaj a ovi sebicnjaci u timu neka razmisle, a nisu glupi, vide oni to i znaju. Problem je samo dokle ce Bogi da ih vadi jer sa jacim protivnicima takva igra ne prolazi..

top 5 sutera ikada

pre 2 godine

Zaslužio je , ponoviću opet SVE VIŠE LIČI NA Kleja Tomsona , VELIKOG MAJSTORA !
Dečko ima šut ima dribling ima ulaz , dobar je i asistent....kompletan igrač .

Malo kontradiktorna izjava. Klej nema nijednu sposobnost koju ste naveli. Klej je ćoškar koji ispaljuje trojke čim primi loptu, bez bilo kakve druge košarkaške sposobnosti. Bogdan ne treba ni malo na njega da liči i svakako je svestraniji igrač od Kleja. Da je Klej majstor tu nema dileme, ali daleko su od nekih sličnosti.
(Nikola, 13. maj 2021 11:34)

1. Klej je jedan od najboljih odbrambenih igraca lige
2. Klej ima veoma dobar ulaz
3. Klej ima smisla za asistenciju
Ali...
nema potrebe niti za cestim ulazom niti za asistiranjem jer je lopta u Klejevim rukama van linije za 3p gotovo siguran kos sto zbog brzine izbacaja sto zbog preciznosti. Tip je nebranjiv. Zato nam uglavnom priredjuje rafalnu paljbu i zatrpavanje protivnickog kosa jer je u tome najbolji. Jedva cekamo povratak...

z’brda

pre 2 godine

Bogi je dao izuzetno tešku trojku pre Kolinsove, i odlično je čuvao Vestbruka u par navrata 1:1 bez faula baš kad se lomio rezultat! Bravo Bogi!!!

bor

pre 2 godine

(miki, 13. maj 2021 10:19)

U slučaju da Atlanta pobedi Orlando i Hjuston , sigurno su 4.4.U tom slučaju nije bitno šta će Nju Jork napraviti, kao ni Majami.

Kako su malo lošiji procenti ako čovek šutira za 2 p. 80% (4/5) i za 3p.40% (4/10)..to su za jednog beka veoma dobri procenti. Jeste nas Bogdan u poslednja 2 meseca navikao na neke "bolesne" procente, ali ne treba preterivati..za beka je sve oko 45% vrlo dobro.