Utorak, 11.05.2021.

09:50

"Bogdan će šokirati ljude"

Bogdan Bogdanović igra fantastično u poslednja dva meseca.

Izvor:

"Bogdan æe šokirati ljude" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Milos

pre 2 godine

Vidim da se ljudi ovde pitaju ko bi trebao da bude kreator igre. Najbolji primer vam je denver. Kako oni dolaze do lakih poena? Dobrih rezultata? Imaju 2 izvrsna asistenta Jokica i Kampaza. Jokic kada vrti pik sa bekom, to je kao da dva beka vrte pik, samo sto je jedan dzin, pa dobro blokira. Jokic u tom slucaju ili 1 otvara u reket i resava fluterom 2 bek utrcava u reket, Jokic asistira 3 jokic ostaje sam na trojci. To je pretesko ili skoro nemoguce braniti i taj model moze lako da se primeni na repku. Imamo Bogdana, Guduru, Vasu, Tea. Moze da se igra poziciono a moze i u tranziciji. Odbrana mene vise brine. Bogdan igra dobru odbranu, Jokic finu, Vasa isto finu, Lule vrhunsku. Itd. Bice to kako treba.

milan

pre 2 godine

Odlični su Jokic i Bogdan, samo mi nesto fali u reprezentaciji, malo neke magije, više drugarstva, kao što su imali Divac, Djordjevic,..
Mislim da je na poslednjem SP malo bilo nepoverenja u Saleta od strane igrača i nekogalog nezadovoljstva, ono glupo izbacivanje Jokica sa Spancima. Ipak je on mvp lige mora da se zna ko je tata u rep. Postaviće to Kokoskov kako treba.

Dr mr pr

pre 2 godine

Moj omiljeni igrač jer je ubica dječijeg lica,onaj koji ubada kad treba i kad se najmanje nadaš.I kada će najviše da te zaboli!Ako koga zanima,zvezdaš sam,što ne vidim kao razlog da mi nije omiljeni igrač.Pozz za sve ljude dobre volje!!!

yo-dorro

pre 2 godine

Burazer je bio glavni igrac reprezentacije (ne najbolji), iako nije bio u formi. Sa njegovom trenutnom formom, i MVP Jokicem stvarno cemo biti favorit za finale na OI. I naravno Teo pod moranjem, kao clutch zbog...pertli.

Mihajlo

pre 2 godine

Interesuje me na osnovu cega poredite vreme kada su igrali Danilovic,Kukoc,Divac,Drazen NBA ligu i ovo sad vreme,koliko je Evropljana u ono vreme igralo NBA a koliko ih igra sad? Koliko su poverenje americki treneri u ono vreme imali u evropske kosarkase a koliko danas?

kejt_winslet

pre 2 godine

5 od prvih 6 komentara u fazonu:
"eto vam ga zvezdasi" i to sa sve gomilom plusova.

Umesto "bravo Bogdane" bitnije da se komsija spomene

Odvratni ste, "navijaci".

miki

pre 2 godine

@Format NBA utakmice i "evropske" kosarke nije isti. Jokic jako dugo igra u Denveru i tacno zna od koga sta moze da ocekuje, gde se ko nalazi i kako se krece i dok ne gleda. Medjutim nase reprezentativce ni priblizno dobro ne poznaje. Odigra 5-6 utakmica sa njima pa pauza dve godine. Dodavanja na slepo ne prolaze na SP/OI kad igras tri utakmice i ispadas ili ides dalje. Tu su sve utakmice na noz, greske se tesko ispravljaju, samim tim se ubija sloboda u igri.

Svakako da Jokic mora da bude okosnica reprezentacije, mislim besmisleno je da ne bude neko ko je (mozda) MVP NBA, ali ne treba ocekivati da ce imati takav sjajan ucinak kao u Denveru. Zato mora selektor dobro da postavi igru, svako da dobije jasne uloge.

Konacno jedan normalan i racionalan komentar. Vidi se da pratite i razumete košarku. Trenutno zaista imamo kvalitetnu i izbalansiranu reprezentaciju, ali je veoma bitna zelja samih igrača, da se ekipa lepo uklopi i da se ego ostavi po strani. Jokic i Bogdanovic dva vrhunska igrača ekstrakvaliteta. Nebuloza ih je uopste i porediti. Jokic ce biti MVP lige, Bogdan najbolji combo beli bek na svetu posle Doncica i neko ko je uvek davao maksimum kada je igrao za reprezentaciju. Imamo Micica koji na poziciji pleja dominira evroligom. Guduric, Lucic i Nedovic su imali odlicne sezone. Imamo iskusnog Bjelicu. Steta sto se Milutinov povredio. Od mladjih treba obavezno ubaciti Petruseva i Pokusevskog za sada. Samo da je zdravlja i da se odazovu pa da ih pratimo na OI

Nikola

pre 2 godine

Nas Bogi je usao u formu, odlicno se otvara, kretanje i fizikalije je drasticno popravio, sut ga sluzi. Asistira, skace, ucestvuje u svim elementima igre.
Samo neka ga zaobidju povrede i neka tako nastavi!
I drugi Bogdanovic (Bojan iz Jute) pruza odlicne partije. Hrvati su u njemu dobili odlicnog igraca, bas je napredovao kao igrac. Odusevila me je njegova partija protiv Denvera, u utakmici koju je Juta dobila bez znacajnijeg doprinosa Gobera, i uz odsustvo Donovana Micela.
S druge strane, Bjelica je u Majamiju skrajnut. Ispostavice se na kraju da mu taj trejd nije nista dobro doneo. Voleo bih da me demantuje.

Kompleksi su neizlecivi

pre 2 godine

Mene je protiv slovenaca šokirao.
(Kikinda, 11. maj 2021 13:50)

Cime te je sokirao? Time sto je bukvalno sam vukao osakacenu reprezentaciju do finala, i onda se, naravno, u finisu meca raspao od umora? Ili mozda ipak ne mozes da mu oprostis onih 123 poena u plej-ofu?

BogiRules

pre 2 godine

Sve je to normalno za prave poznavaoce kosarke..Bogdan je vanserijski igrac i legenda. Od kad je krenuo da igra za reprezentaciju ponovo smo poceli da igramo u zavrsnicama i osvajamo medalje. Ne sumnjam da ce i sa Atlantom daleko..Puno srece!!

TnT

pre 2 godine

E sad, šta raditi kada je reprezentacija u pitanju, da igru vodi Bogdan, da bude lider ili to treba da bude Jokić?
(Indoktrinacija, 11. maj 2021 )
jedno od najlaksih pitanja koje sam video... jokic... ne zato sto je bogdan los, vec zato sto je jokic najbolji aktivni igrac u poznatom univerzumu...
(lal, 11. maj 2021 14:39)

Format NBA utakmice i "evropske" kosarke nije isti. Jokic jako dugo igra u Denveru i tacno zna od koga sta moze da ocekuje, gde se ko nalazi i kako se krece i dok ne gleda. Medjutim nase reprezentativce ni priblizno dobro ne poznaje. Odigra 5-6 utakmica sa njima pa pauza dve godine. Dodavanja na slepo ne prolaze na SP/OI kad igras tri utakmice i ispadas ili ides dalje. Tu su sve utakmice na noz, greske se tesko ispravljaju, samim tim se ubija sloboda u igri.

Svakako da Jokic mora da bude okosnica reprezentacije, mislim besmisleno je da ne bude neko ko je (mozda) MVP NBA, ali ne treba ocekivati da ce imati takav sjajan ucinak kao u Denveru. Zato mora selektor dobro da postavi igru, svako da dobije jasne uloge. Mi smo 2005 na EP u Beogradu imali dobar tim, vrhunskog trenera pa ispali u grupi.

david

pre 2 godine

Da li se meni samo čini ili Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Bojan Bogdanović, Luka Dončić, Nikola Vučević, Goran Dragić u poslednjih par sezona ostavljaju jak pečat u NBA, a pri tome većina njih počela u ABA :)
(Laki, 11. maj 2021 14:21)

Sa ABA ligom veze nemaju jedino: Dončić, Vučević (odigrao samo par utakmica za vreme lokdauna 2011), Pokuševski i Smailagić, ostali su ponikli ili igrali u ABA.

Jokić, Bogdanovć srpski, Bogdanović hrvatski, Dragić, Nurkić, Šarić, Bjelica, Marjanović, Zubac, Šamanić,Bertans,Luvavu doskora su tu bili i Musa, Hezonja, Gudurić, Žižić, Bender, nešto pre njih Teodosić, Peković,Lovernj, Planinić, Pavlović,Miličić,Nedović, Teletović, Veseli,Čabarkapa ....ovo su samo igrači koji imaju veze sa ABA ligom, ostale ex-Yu igrače u NBA, a koji nisu imali veze sa ABA, da ne nabrajam.

Neo@

pre 2 godine

Kad se setim onog play-offa sa Zvezdom... Bogami, ovaj dečko poludi kad igra te utakmice.
Očekujem istu stvar i sada, pošto nije do sad igrao sa Sakramentom te utakmice. Prosek preko 30 poena me ne bi iznenadio nimalo!

Sah-mat

pre 2 godine

E sad, šta raditi kada je reprezentacija u pitanju, da igru vodi Bogdan, da bude lider ili to treba da bude Jokić?
(Indoktrinacija, 11. maj 2021 )
jedno od najlaksih pitanja koje sam video... jokic... ne zato sto je bogdan los, vec zato sto je jokic najbolji aktivni igrac u poznatom univerzumu...
(lal, 11. maj 2021 14:39)

Koja je to pozicija u kosarci lider?

vuk

pre 2 godine

Jokiću treba takav bek u reprezentaciji,ali da lopta bude kod Jokića a ovaj da se otvara na 3. Jednostavno,ali je Đorđević imao drugi plan.
(ff, 11. maj 2021 14:26)

Kakav plan? Plan je bio dobar, da Jokić dejstvuje iz reketa, a Bogdan spolja. Imao je Jokić vrlo raspoleženog Bogdana i na SP u Kini. Nama je u Kini, pre svega, odbrana bila problem , a ne napad. Po svim parametrima Srbija je bila najbolja napadačka ekipa na SP, ali je odbrana bila dosta loša. Bogdanu da bi "sipao" ne treba ni Jokić, ni bilo ko drugi..nema Jokića ni u Atlanti...ionako, sve te šuteva najčešće sam sebi kreira. Slično je i sa Jokićem, uglavnom, sve sam radi. Reprezentaciji je pre svega potrebna želja za uspehom, dobra odbrana i timska igra. A, ko će biti lider je manje bitno. Uostalom, lider se ne postaje dekretom i odlukom,bar ne u sportu, već ga okolnosti rađaju. Lider se ne postavlja, lider se rađa.

pfaih

pre 2 godine

@ Dr

Kakav Danilović, Bogdan već sada ima mnogo bolju NBA karijeru od Danilovića a i u Evropi je uzeo EL, dobijao nagradu za Rising star više puta, bio MVP Rising Star meča u NBA. Dobri su bili Danilović, Đorđević, Divac, doneli su nam mnogo medalja, ali Jokić i Bogdanović su daleko ispred njih. Odličan je bio i pokojni Dražen ali deluje da je Bojan Bogdanović već dosta bolji, bio je i igrač nedelje na Zapadu upravu. Ljudi, da li vam je jasno da će Jokić biti MVP NBA lige, najbolji košarkaš na svetu!!! A uz to već do sada je bio jednom u najboljoj petorci lige, najbolji centar sveta. Uz dužno poštovanje prema svima, rezultati kažu da je prevelika razlika između generacije Jokića, Bogdana i Bojana Bogdanovića i Dončića i sa druge strane Divca, Dražena, Danilovića, Đorđevića ma koliko nam oni bili dragi i radosti donosili.

Niko27

pre 2 godine

Trenera Atlante slobodno možemo nazvati šaptaćem Bogdanovića... Prvo je bio trener Bojanu koji je strašno napredovao u Indiani i došao do ovog ugovora u Uti.. Sad isto radi s Bogdanom, elitni šuteri i jedan i drugi, volio bih ih vidjeti u šutanju trice na all staru

Laki

pre 2 godine

Da li se meni samo čini ili Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Bojan Bogdanović, Luka Dončić, Nikola Vučević, Goran Dragić u poslednjih par sezona ostavljaju jak pečat u NBA, a pri tome većina njih počela u ABA :)

xyz

pre 2 godine

Neko ga he uporedio sa Danilovicem, Danilovic je bio zver, jos se secam zakucavanja preko Sabonisa i svega sto je ucinio za reprezentaciju, Bogdan je na putu da bude legenda. Udri decko!!! Mnogima ce ici na nerve, ali za mene je on gromada u odnosu na Jokica, tacka.

lal

pre 2 godine

E sad, šta raditi kada je reprezentacija u pitanju, da igru vodi Bogdan, da bude lider ili to treba da bude Jokić?
(Indoktrinacija, 11. maj 2021 )
jedno od najlaksih pitanja koje sam video... jokic... ne zato sto je bogdan los, vec zato sto je jokic najbolji aktivni igrac u poznatom univerzumu...

mitar

pre 2 godine

E sad, šta raditi kada je reprezentacija u pitanju, da igru vodi Bogdan, da bude lider ili to treba da bude Jokić?
(Indoktrinacija, 11. maj 2021 13:56)

Joka je bolji od Bogdana koji takođe sjajan, ali nije dobro da centri vode igru...bolje to prepustiti bekovima.

ff

pre 2 godine

Jokiću treba takav bek u reprezentaciji,ali da lopta bude kod Jokića a ovaj da se otvara na 3. Jednostavno,ali je Đorđević imao drugi plan.

kukuriku

pre 2 godine

Ne znam sta je Divcu. Placa statisticare, placa novinare, placa Bogdanove saigrace i jos placa protivnicke igrace da ne igraju odbranu. Jeste da je covek dosta zaradio, ali da sredi Bogdanovicu ove cifre je zaista previse.

duledudule

pre 2 godine

Bravo Bogdane!! Ponos svakog partizanovca, a nadam se i zvezdaša!
(strumfeta, 11. maj 2021 12:51)
Svakako da se radujemo pa nas je ciji je. Mnogo mi ga je bilo zao u finalu protiv Slovenije onako umoran i isciman je morao i pleja da igra. Njegove suze na kraju su mi ostale upecatljive. Opasna kombo bekčina jedna od nasih boljih ikada

Gaja

pre 2 godine

Dva igrača iz istog tima, dva beka, obojica point&shooting guards: Bogdanović i Jang.
Kao trener bih bez razmišljanja postavio Bodana na teren i držao bih ga u igri i u slučaju da promaši više šuteva znajući/očekujući da će "proraditi"! U bitnim trenucima utakmice postaviti akciju za njega koju će on završiti šutem!
Sa druge strane bih o Jangu (koji je bez sumnje odličan košarkaš sa velikim potencijalom!) morao tri puta da razmislim i pre ili kasnije bih ga izbacio na klupu ako ne promeni pristup igri!

веверица

pre 2 godine

никада нисам био хејтер богдана богдановића, али сам био хејтер богданових хистеричних фанова.
е сад када сам то рекао - МНОГО МИ ЈЕ ДРАГО ЗБОГ ОВОГА!!!
уживање је гледати га и потпуно је нереална трансформација коју је доживео под мекмиланом. то можда показује колико је у нба битно имати среће и упасти код тренера и у систем где ти прија. рецимо да јокић није код мелоуна, него код неког ван гандија или лерија брауна, можда би прошао као миличић, уместо да постане први српски и тек 3./4. (глупо ми стива неша да рачунам као да није американац иако формално није) неамерички мвп.

Stark

pre 2 godine

Drago mi je zbog Bogdana!Samo mu je trebao pravi tim i trener!
I jos nesto manite se ovde prica Zvezde/Partizan(msm lepo je kada bivsi igrac kluba koji navijas pravi uspehe po svetu i treba osecati ponos ali nema potrebe da se to nabija na drugu stranu ili da se mrzi zbog toga).
Tako da pustite i ignorisite tipove poput Petraczv-a i ostale.

JOS JEDNOM BRAVO BOGI OD ZVEZDASA!

ams

pre 2 godine

Već je šokirao određenu grupicu iz predgrađa, meni je to sasvim dovoljno.
(panter pudlica, 11. maj 2021 13:00)

Bice ti to dovoljno jos dugo vremena. Nista drugo nije ostalo, osim secanja na neko srecnije vreme, ono koje se nece ponoviti. A suze su ok, pa i bogati placu.

Lex

pre 2 godine

Шокира он свако друго јутро поједине људе на овом порталу.Не знам како дођу уопште себи.

Stark

pre 2 godine

Drago mi je zbog Bogdana!Samo mu je trebao pravi tim i trener!
I jos nesto manite se ovde prica Zvezde/Partizan(msm lepo je kada bivsi igrac kluba koji navijas pravi uspehe po svetu i treba osecati ponos ali nema potrebe da se to nabija na drugu stranu ili da se mrzi zbog toga).
Tako da pustite i ignorisite tipove poput Petraczv-a i ostale.

JOS JEDNOM BRAVO BOGI OD ZVEZDASA!

веверица

pre 2 godine

никада нисам био хејтер богдана богдановића, али сам био хејтер богданових хистеричних фанова.
е сад када сам то рекао - МНОГО МИ ЈЕ ДРАГО ЗБОГ ОВОГА!!!
уживање је гледати га и потпуно је нереална трансформација коју је доживео под мекмиланом. то можда показује колико је у нба битно имати среће и упасти код тренера и у систем где ти прија. рецимо да јокић није код мелоуна, него код неког ван гандија или лерија брауна, можда би прошао као миличић, уместо да постане први српски и тек 3./4. (глупо ми стива неша да рачунам као да није американац иако формално није) неамерички мвп.

Lex

pre 2 godine

Шокира он свако друго јутро поједине људе на овом порталу.Не знам како дођу уопште себи.

kukuriku

pre 2 godine

Ne znam sta je Divcu. Placa statisticare, placa novinare, placa Bogdanove saigrace i jos placa protivnicke igrace da ne igraju odbranu. Jeste da je covek dosta zaradio, ali da sredi Bogdanovicu ove cifre je zaista previse.

duledudule

pre 2 godine

Bravo Bogdane!! Ponos svakog partizanovca, a nadam se i zvezdaša!
(strumfeta, 11. maj 2021 12:51)
Svakako da se radujemo pa nas je ciji je. Mnogo mi ga je bilo zao u finalu protiv Slovenije onako umoran i isciman je morao i pleja da igra. Njegove suze na kraju su mi ostale upecatljive. Opasna kombo bekčina jedna od nasih boljih ikada

pfaih

pre 2 godine

@ Dr

Kakav Danilović, Bogdan već sada ima mnogo bolju NBA karijeru od Danilovića a i u Evropi je uzeo EL, dobijao nagradu za Rising star više puta, bio MVP Rising Star meča u NBA. Dobri su bili Danilović, Đorđević, Divac, doneli su nam mnogo medalja, ali Jokić i Bogdanović su daleko ispred njih. Odličan je bio i pokojni Dražen ali deluje da je Bojan Bogdanović već dosta bolji, bio je i igrač nedelje na Zapadu upravu. Ljudi, da li vam je jasno da će Jokić biti MVP NBA lige, najbolji košarkaš na svetu!!! A uz to već do sada je bio jednom u najboljoj petorci lige, najbolji centar sveta. Uz dužno poštovanje prema svima, rezultati kažu da je prevelika razlika između generacije Jokića, Bogdana i Bojana Bogdanovića i Dončića i sa druge strane Divca, Dražena, Danilovića, Đorđevića ma koliko nam oni bili dragi i radosti donosili.

Laki

pre 2 godine

Da li se meni samo čini ili Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Bojan Bogdanović, Luka Dončić, Nikola Vučević, Goran Dragić u poslednjih par sezona ostavljaju jak pečat u NBA, a pri tome većina njih počela u ABA :)

Niko27

pre 2 godine

Trenera Atlante slobodno možemo nazvati šaptaćem Bogdanovića... Prvo je bio trener Bojanu koji je strašno napredovao u Indiani i došao do ovog ugovora u Uti.. Sad isto radi s Bogdanom, elitni šuteri i jedan i drugi, volio bih ih vidjeti u šutanju trice na all staru

BogiRules

pre 2 godine

Sve je to normalno za prave poznavaoce kosarke..Bogdan je vanserijski igrac i legenda. Od kad je krenuo da igra za reprezentaciju ponovo smo poceli da igramo u zavrsnicama i osvajamo medalje. Ne sumnjam da ce i sa Atlantom daleko..Puno srece!!

Kompleksi su neizlecivi

pre 2 godine

Mene je protiv slovenaca šokirao.
(Kikinda, 11. maj 2021 13:50)

Cime te je sokirao? Time sto je bukvalno sam vukao osakacenu reprezentaciju do finala, i onda se, naravno, u finisu meca raspao od umora? Ili mozda ipak ne mozes da mu oprostis onih 123 poena u plej-ofu?

kejt_winslet

pre 2 godine

5 od prvih 6 komentara u fazonu:
"eto vam ga zvezdasi" i to sa sve gomilom plusova.

Umesto "bravo Bogdane" bitnije da se komsija spomene

Odvratni ste, "navijaci".

ff

pre 2 godine

Jokiću treba takav bek u reprezentaciji,ali da lopta bude kod Jokića a ovaj da se otvara na 3. Jednostavno,ali je Đorđević imao drugi plan.

lal

pre 2 godine

E sad, šta raditi kada je reprezentacija u pitanju, da igru vodi Bogdan, da bude lider ili to treba da bude Jokić?
(Indoktrinacija, 11. maj 2021 )
jedno od najlaksih pitanja koje sam video... jokic... ne zato sto je bogdan los, vec zato sto je jokic najbolji aktivni igrac u poznatom univerzumu...

vuk

pre 2 godine

Jokiću treba takav bek u reprezentaciji,ali da lopta bude kod Jokića a ovaj da se otvara na 3. Jednostavno,ali je Đorđević imao drugi plan.
(ff, 11. maj 2021 14:26)

Kakav plan? Plan je bio dobar, da Jokić dejstvuje iz reketa, a Bogdan spolja. Imao je Jokić vrlo raspoleženog Bogdana i na SP u Kini. Nama je u Kini, pre svega, odbrana bila problem , a ne napad. Po svim parametrima Srbija je bila najbolja napadačka ekipa na SP, ali je odbrana bila dosta loša. Bogdanu da bi "sipao" ne treba ni Jokić, ni bilo ko drugi..nema Jokića ni u Atlanti...ionako, sve te šuteva najčešće sam sebi kreira. Slično je i sa Jokićem, uglavnom, sve sam radi. Reprezentaciji je pre svega potrebna želja za uspehom, dobra odbrana i timska igra. A, ko će biti lider je manje bitno. Uostalom, lider se ne postaje dekretom i odlukom,bar ne u sportu, već ga okolnosti rađaju. Lider se ne postavlja, lider se rađa.

Dr mr pr

pre 2 godine

Moj omiljeni igrač jer je ubica dječijeg lica,onaj koji ubada kad treba i kad se najmanje nadaš.I kada će najviše da te zaboli!Ako koga zanima,zvezdaš sam,što ne vidim kao razlog da mi nije omiljeni igrač.Pozz za sve ljude dobre volje!!!

Nikola

pre 2 godine

Nas Bogi je usao u formu, odlicno se otvara, kretanje i fizikalije je drasticno popravio, sut ga sluzi. Asistira, skace, ucestvuje u svim elementima igre.
Samo neka ga zaobidju povrede i neka tako nastavi!
I drugi Bogdanovic (Bojan iz Jute) pruza odlicne partije. Hrvati su u njemu dobili odlicnog igraca, bas je napredovao kao igrac. Odusevila me je njegova partija protiv Denvera, u utakmici koju je Juta dobila bez znacajnijeg doprinosa Gobera, i uz odsustvo Donovana Micela.
S druge strane, Bjelica je u Majamiju skrajnut. Ispostavice se na kraju da mu taj trejd nije nista dobro doneo. Voleo bih da me demantuje.

miki

pre 2 godine

@Format NBA utakmice i "evropske" kosarke nije isti. Jokic jako dugo igra u Denveru i tacno zna od koga sta moze da ocekuje, gde se ko nalazi i kako se krece i dok ne gleda. Medjutim nase reprezentativce ni priblizno dobro ne poznaje. Odigra 5-6 utakmica sa njima pa pauza dve godine. Dodavanja na slepo ne prolaze na SP/OI kad igras tri utakmice i ispadas ili ides dalje. Tu su sve utakmice na noz, greske se tesko ispravljaju, samim tim se ubija sloboda u igri.

Svakako da Jokic mora da bude okosnica reprezentacije, mislim besmisleno je da ne bude neko ko je (mozda) MVP NBA, ali ne treba ocekivati da ce imati takav sjajan ucinak kao u Denveru. Zato mora selektor dobro da postavi igru, svako da dobije jasne uloge.

Konacno jedan normalan i racionalan komentar. Vidi se da pratite i razumete košarku. Trenutno zaista imamo kvalitetnu i izbalansiranu reprezentaciju, ali je veoma bitna zelja samih igrača, da se ekipa lepo uklopi i da se ego ostavi po strani. Jokic i Bogdanovic dva vrhunska igrača ekstrakvaliteta. Nebuloza ih je uopste i porediti. Jokic ce biti MVP lige, Bogdan najbolji combo beli bek na svetu posle Doncica i neko ko je uvek davao maksimum kada je igrao za reprezentaciju. Imamo Micica koji na poziciji pleja dominira evroligom. Guduric, Lucic i Nedovic su imali odlicne sezone. Imamo iskusnog Bjelicu. Steta sto se Milutinov povredio. Od mladjih treba obavezno ubaciti Petruseva i Pokusevskog za sada. Samo da je zdravlja i da se odazovu pa da ih pratimo na OI

mitar

pre 2 godine

E sad, šta raditi kada je reprezentacija u pitanju, da igru vodi Bogdan, da bude lider ili to treba da bude Jokić?
(Indoktrinacija, 11. maj 2021 13:56)

Joka je bolji od Bogdana koji takođe sjajan, ali nije dobro da centri vode igru...bolje to prepustiti bekovima.

Mihajlo

pre 2 godine

Interesuje me na osnovu cega poredite vreme kada su igrali Danilovic,Kukoc,Divac,Drazen NBA ligu i ovo sad vreme,koliko je Evropljana u ono vreme igralo NBA a koliko ih igra sad? Koliko su poverenje americki treneri u ono vreme imali u evropske kosarkase a koliko danas?

TnT

pre 2 godine

E sad, šta raditi kada je reprezentacija u pitanju, da igru vodi Bogdan, da bude lider ili to treba da bude Jokić?
(Indoktrinacija, 11. maj 2021 )
jedno od najlaksih pitanja koje sam video... jokic... ne zato sto je bogdan los, vec zato sto je jokic najbolji aktivni igrac u poznatom univerzumu...
(lal, 11. maj 2021 14:39)

Format NBA utakmice i "evropske" kosarke nije isti. Jokic jako dugo igra u Denveru i tacno zna od koga sta moze da ocekuje, gde se ko nalazi i kako se krece i dok ne gleda. Medjutim nase reprezentativce ni priblizno dobro ne poznaje. Odigra 5-6 utakmica sa njima pa pauza dve godine. Dodavanja na slepo ne prolaze na SP/OI kad igras tri utakmice i ispadas ili ides dalje. Tu su sve utakmice na noz, greske se tesko ispravljaju, samim tim se ubija sloboda u igri.

Svakako da Jokic mora da bude okosnica reprezentacije, mislim besmisleno je da ne bude neko ko je (mozda) MVP NBA, ali ne treba ocekivati da ce imati takav sjajan ucinak kao u Denveru. Zato mora selektor dobro da postavi igru, svako da dobije jasne uloge. Mi smo 2005 na EP u Beogradu imali dobar tim, vrhunskog trenera pa ispali u grupi.

yo-dorro

pre 2 godine

Burazer je bio glavni igrac reprezentacije (ne najbolji), iako nije bio u formi. Sa njegovom trenutnom formom, i MVP Jokicem stvarno cemo biti favorit za finale na OI. I naravno Teo pod moranjem, kao clutch zbog...pertli.

Sah-mat

pre 2 godine

E sad, šta raditi kada je reprezentacija u pitanju, da igru vodi Bogdan, da bude lider ili to treba da bude Jokić?
(Indoktrinacija, 11. maj 2021 )
jedno od najlaksih pitanja koje sam video... jokic... ne zato sto je bogdan los, vec zato sto je jokic najbolji aktivni igrac u poznatom univerzumu...
(lal, 11. maj 2021 14:39)

Koja je to pozicija u kosarci lider?

Neo@

pre 2 godine

Kad se setim onog play-offa sa Zvezdom... Bogami, ovaj dečko poludi kad igra te utakmice.
Očekujem istu stvar i sada, pošto nije do sad igrao sa Sakramentom te utakmice. Prosek preko 30 poena me ne bi iznenadio nimalo!

david

pre 2 godine

Da li se meni samo čini ili Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Bojan Bogdanović, Luka Dončić, Nikola Vučević, Goran Dragić u poslednjih par sezona ostavljaju jak pečat u NBA, a pri tome većina njih počela u ABA :)
(Laki, 11. maj 2021 14:21)

Sa ABA ligom veze nemaju jedino: Dončić, Vučević (odigrao samo par utakmica za vreme lokdauna 2011), Pokuševski i Smailagić, ostali su ponikli ili igrali u ABA.

Jokić, Bogdanovć srpski, Bogdanović hrvatski, Dragić, Nurkić, Šarić, Bjelica, Marjanović, Zubac, Šamanić,Bertans,Luvavu doskora su tu bili i Musa, Hezonja, Gudurić, Žižić, Bender, nešto pre njih Teodosić, Peković,Lovernj, Planinić, Pavlović,Miličić,Nedović, Teletović, Veseli,Čabarkapa ....ovo su samo igrači koji imaju veze sa ABA ligom, ostale ex-Yu igrače u NBA, a koji nisu imali veze sa ABA, da ne nabrajam.

xyz

pre 2 godine

Neko ga he uporedio sa Danilovicem, Danilovic je bio zver, jos se secam zakucavanja preko Sabonisa i svega sto je ucinio za reprezentaciju, Bogdan je na putu da bude legenda. Udri decko!!! Mnogima ce ici na nerve, ali za mene je on gromada u odnosu na Jokica, tacka.

ams

pre 2 godine

Već je šokirao određenu grupicu iz predgrađa, meni je to sasvim dovoljno.
(panter pudlica, 11. maj 2021 13:00)

Bice ti to dovoljno jos dugo vremena. Nista drugo nije ostalo, osim secanja na neko srecnije vreme, ono koje se nece ponoviti. A suze su ok, pa i bogati placu.

Milos

pre 2 godine

Vidim da se ljudi ovde pitaju ko bi trebao da bude kreator igre. Najbolji primer vam je denver. Kako oni dolaze do lakih poena? Dobrih rezultata? Imaju 2 izvrsna asistenta Jokica i Kampaza. Jokic kada vrti pik sa bekom, to je kao da dva beka vrte pik, samo sto je jedan dzin, pa dobro blokira. Jokic u tom slucaju ili 1 otvara u reket i resava fluterom 2 bek utrcava u reket, Jokic asistira 3 jokic ostaje sam na trojci. To je pretesko ili skoro nemoguce braniti i taj model moze lako da se primeni na repku. Imamo Bogdana, Guduru, Vasu, Tea. Moze da se igra poziciono a moze i u tranziciji. Odbrana mene vise brine. Bogdan igra dobru odbranu, Jokic finu, Vasa isto finu, Lule vrhunsku. Itd. Bice to kako treba.

Gaja

pre 2 godine

Dva igrača iz istog tima, dva beka, obojica point&shooting guards: Bogdanović i Jang.
Kao trener bih bez razmišljanja postavio Bodana na teren i držao bih ga u igri i u slučaju da promaši više šuteva znajući/očekujući da će "proraditi"! U bitnim trenucima utakmice postaviti akciju za njega koju će on završiti šutem!
Sa druge strane bih o Jangu (koji je bez sumnje odličan košarkaš sa velikim potencijalom!) morao tri puta da razmislim i pre ili kasnije bih ga izbacio na klupu ako ne promeni pristup igri!

milan

pre 2 godine

Odlični su Jokic i Bogdan, samo mi nesto fali u reprezentaciji, malo neke magije, više drugarstva, kao što su imali Divac, Djordjevic,..
Mislim da je na poslednjem SP malo bilo nepoverenja u Saleta od strane igrača i nekogalog nezadovoljstva, ono glupo izbacivanje Jokica sa Spancima. Ipak je on mvp lige mora da se zna ko je tata u rep. Postaviće to Kokoskov kako treba.

xyz

pre 2 godine

Neko ga he uporedio sa Danilovicem, Danilovic je bio zver, jos se secam zakucavanja preko Sabonisa i svega sto je ucinio za reprezentaciju, Bogdan je na putu da bude legenda. Udri decko!!! Mnogima ce ici na nerve, ali za mene je on gromada u odnosu na Jokica, tacka.

Lex

pre 2 godine

Шокира он свако друго јутро поједине људе на овом порталу.Не знам како дођу уопште себи.

pfaih

pre 2 godine

@ Dr

Kakav Danilović, Bogdan već sada ima mnogo bolju NBA karijeru od Danilovića a i u Evropi je uzeo EL, dobijao nagradu za Rising star više puta, bio MVP Rising Star meča u NBA. Dobri su bili Danilović, Đorđević, Divac, doneli su nam mnogo medalja, ali Jokić i Bogdanović su daleko ispred njih. Odličan je bio i pokojni Dražen ali deluje da je Bojan Bogdanović već dosta bolji, bio je i igrač nedelje na Zapadu upravu. Ljudi, da li vam je jasno da će Jokić biti MVP NBA lige, najbolji košarkaš na svetu!!! A uz to već do sada je bio jednom u najboljoj petorci lige, najbolji centar sveta. Uz dužno poštovanje prema svima, rezultati kažu da je prevelika razlika između generacije Jokića, Bogdana i Bojana Bogdanovića i Dončića i sa druge strane Divca, Dražena, Danilovića, Đorđevića ma koliko nam oni bili dragi i radosti donosili.

ams

pre 2 godine

Već je šokirao određenu grupicu iz predgrađa, meni je to sasvim dovoljno.
(panter pudlica, 11. maj 2021 13:00)

Bice ti to dovoljno jos dugo vremena. Nista drugo nije ostalo, osim secanja na neko srecnije vreme, ono koje se nece ponoviti. A suze su ok, pa i bogati placu.

kukuriku

pre 2 godine

Ne znam sta je Divcu. Placa statisticare, placa novinare, placa Bogdanove saigrace i jos placa protivnicke igrace da ne igraju odbranu. Jeste da je covek dosta zaradio, ali da sredi Bogdanovicu ove cifre je zaista previse.

Gaja

pre 2 godine

Dva igrača iz istog tima, dva beka, obojica point&shooting guards: Bogdanović i Jang.
Kao trener bih bez razmišljanja postavio Bodana na teren i držao bih ga u igri i u slučaju da promaši više šuteva znajući/očekujući da će "proraditi"! U bitnim trenucima utakmice postaviti akciju za njega koju će on završiti šutem!
Sa druge strane bih o Jangu (koji je bez sumnje odličan košarkaš sa velikim potencijalom!) morao tri puta da razmislim i pre ili kasnije bih ga izbacio na klupu ako ne promeni pristup igri!

веверица

pre 2 godine

никада нисам био хејтер богдана богдановића, али сам био хејтер богданових хистеричних фанова.
е сад када сам то рекао - МНОГО МИ ЈЕ ДРАГО ЗБОГ ОВОГА!!!
уживање је гледати га и потпуно је нереална трансформација коју је доживео под мекмиланом. то можда показује колико је у нба битно имати среће и упасти код тренера и у систем где ти прија. рецимо да јокић није код мелоуна, него код неког ван гандија или лерија брауна, можда би прошао као миличић, уместо да постане први српски и тек 3./4. (глупо ми стива неша да рачунам као да није американац иако формално није) неамерички мвп.

ff

pre 2 godine

Jokiću treba takav bek u reprezentaciji,ali da lopta bude kod Jokića a ovaj da se otvara na 3. Jednostavno,ali je Đorđević imao drugi plan.

kejt_winslet

pre 2 godine

5 od prvih 6 komentara u fazonu:
"eto vam ga zvezdasi" i to sa sve gomilom plusova.

Umesto "bravo Bogdane" bitnije da se komsija spomene

Odvratni ste, "navijaci".

lal

pre 2 godine

E sad, šta raditi kada je reprezentacija u pitanju, da igru vodi Bogdan, da bude lider ili to treba da bude Jokić?
(Indoktrinacija, 11. maj 2021 )
jedno od najlaksih pitanja koje sam video... jokic... ne zato sto je bogdan los, vec zato sto je jokic najbolji aktivni igrac u poznatom univerzumu...

Kompleksi su neizlecivi

pre 2 godine

Mene je protiv slovenaca šokirao.
(Kikinda, 11. maj 2021 13:50)

Cime te je sokirao? Time sto je bukvalno sam vukao osakacenu reprezentaciju do finala, i onda se, naravno, u finisu meca raspao od umora? Ili mozda ipak ne mozes da mu oprostis onih 123 poena u plej-ofu?

Sah-mat

pre 2 godine

E sad, šta raditi kada je reprezentacija u pitanju, da igru vodi Bogdan, da bude lider ili to treba da bude Jokić?
(Indoktrinacija, 11. maj 2021 )
jedno od najlaksih pitanja koje sam video... jokic... ne zato sto je bogdan los, vec zato sto je jokic najbolji aktivni igrac u poznatom univerzumu...
(lal, 11. maj 2021 14:39)

Koja je to pozicija u kosarci lider?

vuk

pre 2 godine

Jokiću treba takav bek u reprezentaciji,ali da lopta bude kod Jokića a ovaj da se otvara na 3. Jednostavno,ali je Đorđević imao drugi plan.
(ff, 11. maj 2021 14:26)

Kakav plan? Plan je bio dobar, da Jokić dejstvuje iz reketa, a Bogdan spolja. Imao je Jokić vrlo raspoleženog Bogdana i na SP u Kini. Nama je u Kini, pre svega, odbrana bila problem , a ne napad. Po svim parametrima Srbija je bila najbolja napadačka ekipa na SP, ali je odbrana bila dosta loša. Bogdanu da bi "sipao" ne treba ni Jokić, ni bilo ko drugi..nema Jokića ni u Atlanti...ionako, sve te šuteva najčešće sam sebi kreira. Slično je i sa Jokićem, uglavnom, sve sam radi. Reprezentaciji je pre svega potrebna želja za uspehom, dobra odbrana i timska igra. A, ko će biti lider je manje bitno. Uostalom, lider se ne postaje dekretom i odlukom,bar ne u sportu, već ga okolnosti rađaju. Lider se ne postavlja, lider se rađa.

Stark

pre 2 godine

Drago mi je zbog Bogdana!Samo mu je trebao pravi tim i trener!
I jos nesto manite se ovde prica Zvezde/Partizan(msm lepo je kada bivsi igrac kluba koji navijas pravi uspehe po svetu i treba osecati ponos ali nema potrebe da se to nabija na drugu stranu ili da se mrzi zbog toga).
Tako da pustite i ignorisite tipove poput Petraczv-a i ostale.

JOS JEDNOM BRAVO BOGI OD ZVEZDASA!

duledudule

pre 2 godine

Bravo Bogdane!! Ponos svakog partizanovca, a nadam se i zvezdaša!
(strumfeta, 11. maj 2021 12:51)
Svakako da se radujemo pa nas je ciji je. Mnogo mi ga je bilo zao u finalu protiv Slovenije onako umoran i isciman je morao i pleja da igra. Njegove suze na kraju su mi ostale upecatljive. Opasna kombo bekčina jedna od nasih boljih ikada

Laki

pre 2 godine

Da li se meni samo čini ili Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Bojan Bogdanović, Luka Dončić, Nikola Vučević, Goran Dragić u poslednjih par sezona ostavljaju jak pečat u NBA, a pri tome većina njih počela u ABA :)

mitar

pre 2 godine

E sad, šta raditi kada je reprezentacija u pitanju, da igru vodi Bogdan, da bude lider ili to treba da bude Jokić?
(Indoktrinacija, 11. maj 2021 13:56)

Joka je bolji od Bogdana koji takođe sjajan, ali nije dobro da centri vode igru...bolje to prepustiti bekovima.

Dr mr pr

pre 2 godine

Moj omiljeni igrač jer je ubica dječijeg lica,onaj koji ubada kad treba i kad se najmanje nadaš.I kada će najviše da te zaboli!Ako koga zanima,zvezdaš sam,što ne vidim kao razlog da mi nije omiljeni igrač.Pozz za sve ljude dobre volje!!!

yo-dorro

pre 2 godine

Burazer je bio glavni igrac reprezentacije (ne najbolji), iako nije bio u formi. Sa njegovom trenutnom formom, i MVP Jokicem stvarno cemo biti favorit za finale na OI. I naravno Teo pod moranjem, kao clutch zbog...pertli.

milan

pre 2 godine

Odlični su Jokic i Bogdan, samo mi nesto fali u reprezentaciji, malo neke magije, više drugarstva, kao što su imali Divac, Djordjevic,..
Mislim da je na poslednjem SP malo bilo nepoverenja u Saleta od strane igrača i nekogalog nezadovoljstva, ono glupo izbacivanje Jokica sa Spancima. Ipak je on mvp lige mora da se zna ko je tata u rep. Postaviće to Kokoskov kako treba.

Niko27

pre 2 godine

Trenera Atlante slobodno možemo nazvati šaptaćem Bogdanovića... Prvo je bio trener Bojanu koji je strašno napredovao u Indiani i došao do ovog ugovora u Uti.. Sad isto radi s Bogdanom, elitni šuteri i jedan i drugi, volio bih ih vidjeti u šutanju trice na all staru

miki

pre 2 godine

@Format NBA utakmice i "evropske" kosarke nije isti. Jokic jako dugo igra u Denveru i tacno zna od koga sta moze da ocekuje, gde se ko nalazi i kako se krece i dok ne gleda. Medjutim nase reprezentativce ni priblizno dobro ne poznaje. Odigra 5-6 utakmica sa njima pa pauza dve godine. Dodavanja na slepo ne prolaze na SP/OI kad igras tri utakmice i ispadas ili ides dalje. Tu su sve utakmice na noz, greske se tesko ispravljaju, samim tim se ubija sloboda u igri.

Svakako da Jokic mora da bude okosnica reprezentacije, mislim besmisleno je da ne bude neko ko je (mozda) MVP NBA, ali ne treba ocekivati da ce imati takav sjajan ucinak kao u Denveru. Zato mora selektor dobro da postavi igru, svako da dobije jasne uloge.

Konacno jedan normalan i racionalan komentar. Vidi se da pratite i razumete košarku. Trenutno zaista imamo kvalitetnu i izbalansiranu reprezentaciju, ali je veoma bitna zelja samih igrača, da se ekipa lepo uklopi i da se ego ostavi po strani. Jokic i Bogdanovic dva vrhunska igrača ekstrakvaliteta. Nebuloza ih je uopste i porediti. Jokic ce biti MVP lige, Bogdan najbolji combo beli bek na svetu posle Doncica i neko ko je uvek davao maksimum kada je igrao za reprezentaciju. Imamo Micica koji na poziciji pleja dominira evroligom. Guduric, Lucic i Nedovic su imali odlicne sezone. Imamo iskusnog Bjelicu. Steta sto se Milutinov povredio. Od mladjih treba obavezno ubaciti Petruseva i Pokusevskog za sada. Samo da je zdravlja i da se odazovu pa da ih pratimo na OI

david

pre 2 godine

Da li se meni samo čini ili Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Bojan Bogdanović, Luka Dončić, Nikola Vučević, Goran Dragić u poslednjih par sezona ostavljaju jak pečat u NBA, a pri tome većina njih počela u ABA :)
(Laki, 11. maj 2021 14:21)

Sa ABA ligom veze nemaju jedino: Dončić, Vučević (odigrao samo par utakmica za vreme lokdauna 2011), Pokuševski i Smailagić, ostali su ponikli ili igrali u ABA.

Jokić, Bogdanovć srpski, Bogdanović hrvatski, Dragić, Nurkić, Šarić, Bjelica, Marjanović, Zubac, Šamanić,Bertans,Luvavu doskora su tu bili i Musa, Hezonja, Gudurić, Žižić, Bender, nešto pre njih Teodosić, Peković,Lovernj, Planinić, Pavlović,Miličić,Nedović, Teletović, Veseli,Čabarkapa ....ovo su samo igrači koji imaju veze sa ABA ligom, ostale ex-Yu igrače u NBA, a koji nisu imali veze sa ABA, da ne nabrajam.

Neo@

pre 2 godine

Kad se setim onog play-offa sa Zvezdom... Bogami, ovaj dečko poludi kad igra te utakmice.
Očekujem istu stvar i sada, pošto nije do sad igrao sa Sakramentom te utakmice. Prosek preko 30 poena me ne bi iznenadio nimalo!

TnT

pre 2 godine

E sad, šta raditi kada je reprezentacija u pitanju, da igru vodi Bogdan, da bude lider ili to treba da bude Jokić?
(Indoktrinacija, 11. maj 2021 )
jedno od najlaksih pitanja koje sam video... jokic... ne zato sto je bogdan los, vec zato sto je jokic najbolji aktivni igrac u poznatom univerzumu...
(lal, 11. maj 2021 14:39)

Format NBA utakmice i "evropske" kosarke nije isti. Jokic jako dugo igra u Denveru i tacno zna od koga sta moze da ocekuje, gde se ko nalazi i kako se krece i dok ne gleda. Medjutim nase reprezentativce ni priblizno dobro ne poznaje. Odigra 5-6 utakmica sa njima pa pauza dve godine. Dodavanja na slepo ne prolaze na SP/OI kad igras tri utakmice i ispadas ili ides dalje. Tu su sve utakmice na noz, greske se tesko ispravljaju, samim tim se ubija sloboda u igri.

Svakako da Jokic mora da bude okosnica reprezentacije, mislim besmisleno je da ne bude neko ko je (mozda) MVP NBA, ali ne treba ocekivati da ce imati takav sjajan ucinak kao u Denveru. Zato mora selektor dobro da postavi igru, svako da dobije jasne uloge. Mi smo 2005 na EP u Beogradu imali dobar tim, vrhunskog trenera pa ispali u grupi.

Mihajlo

pre 2 godine

Interesuje me na osnovu cega poredite vreme kada su igrali Danilovic,Kukoc,Divac,Drazen NBA ligu i ovo sad vreme,koliko je Evropljana u ono vreme igralo NBA a koliko ih igra sad? Koliko su poverenje americki treneri u ono vreme imali u evropske kosarkase a koliko danas?

BogiRules

pre 2 godine

Sve je to normalno za prave poznavaoce kosarke..Bogdan je vanserijski igrac i legenda. Od kad je krenuo da igra za reprezentaciju ponovo smo poceli da igramo u zavrsnicama i osvajamo medalje. Ne sumnjam da ce i sa Atlantom daleko..Puno srece!!

Nikola

pre 2 godine

Nas Bogi je usao u formu, odlicno se otvara, kretanje i fizikalije je drasticno popravio, sut ga sluzi. Asistira, skace, ucestvuje u svim elementima igre.
Samo neka ga zaobidju povrede i neka tako nastavi!
I drugi Bogdanovic (Bojan iz Jute) pruza odlicne partije. Hrvati su u njemu dobili odlicnog igraca, bas je napredovao kao igrac. Odusevila me je njegova partija protiv Denvera, u utakmici koju je Juta dobila bez znacajnijeg doprinosa Gobera, i uz odsustvo Donovana Micela.
S druge strane, Bjelica je u Majamiju skrajnut. Ispostavice se na kraju da mu taj trejd nije nista dobro doneo. Voleo bih da me demantuje.

Milos

pre 2 godine

Vidim da se ljudi ovde pitaju ko bi trebao da bude kreator igre. Najbolji primer vam je denver. Kako oni dolaze do lakih poena? Dobrih rezultata? Imaju 2 izvrsna asistenta Jokica i Kampaza. Jokic kada vrti pik sa bekom, to je kao da dva beka vrte pik, samo sto je jedan dzin, pa dobro blokira. Jokic u tom slucaju ili 1 otvara u reket i resava fluterom 2 bek utrcava u reket, Jokic asistira 3 jokic ostaje sam na trojci. To je pretesko ili skoro nemoguce braniti i taj model moze lako da se primeni na repku. Imamo Bogdana, Guduru, Vasu, Tea. Moze da se igra poziciono a moze i u tranziciji. Odbrana mene vise brine. Bogdan igra dobru odbranu, Jokic finu, Vasa isto finu, Lule vrhunsku. Itd. Bice to kako treba.