Utorak, 04.05.2021.

16:15

Murinjo otkrio zašto je preuzeo Romu

Portugalski trener Žoze Murinjo prvi put je govorio nakon odluke da preuzme Romu od naredne sezone.

Izvor: MT

Murinjo otkrio zašto je preuzeo Romu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

jsx

pre 2 godine

@El Especial
Kad ga je Alegri "oducio" od fudbala? Mozda si mislio na Simeonea.
Jeste Bajern da uvek cilja na LS, ali nisu toliko mocni da je uvek osvajaju- evo sad su ispali u cetvrtfinalu. Sa Pepom jeste da nisu osvojili LS, ali jedan poraz im je od Barselone koja je u tom trenutku imala tri od pet (doduse, jedan jeste bio kod Pepa) najbolja napadaca na svetu na vrhuncu forme (nazalost, Nejmaru se vrhunac tad zavrsio, ali te jedne sezone je bio fantastican- dao je gol u svakom bitnom mecu) i Reala koji je imao jednu od najboljih generacija u istoriji fudbala. Poraz od Atletika jeste kiks, ali bilo je na gol u gostima cini mi se. Sa Sitijem istina samo jedno finale (ako osvoji titulu, prica se zavrsava pa govorim o najnepovoljnijem ishodu), ali 3 dominantne titule u PL.
Mnogo bolje nego Murinjo u istom periodu: titula u Engleskoj, ali uz prodaju Salaha i De Brujnea i jedno polufinale LS. Titulu u LE stvarno ne mogu da racunam u uspeh, Liga Kup je znacanjije postignuce (a Gvardiola ima 4, doduse i Murinjo mozda ima neki u drugom mandatu sa Celzijem).
Uglavnom, karijera Murinja je fantasticna, to ne mogu da poreknem, ali ono sto je uradio pre 17 godina je irelevantno za danas.

jsx

pre 2 godine

@Hijavata
Sad mi je lakse, sto mislim da ti je svaki komentar glupost, jer si bas dokazao ovim poslednjim. Tvrdis, da imas argumente, a kazes da bi Murinjo osvojio LE sa Dinamom. Jos imas obraza da tvrdis da je Murinjo imao losiji tim u tom mecu... Ne mogu da odgovaram na ostatak komentara nekog ko napise takvu glupost.

popov

pre 2 godine

Kraj napadačkog fudbala u Romi...
:)
(Stankela, 04. maj 2021 16:37)

U sezoni 2011-2012, u Realu, Ronaldo, Benzema i Iguain su postigli 122 gola, samo njih trojica.
(CJC, 04. maj 2021 16:56)

Tako je. Pre deset godina...

pile

pre 2 godine

Kao neko ko prati romu vec 20 i kusur godina,ovo je mozda i najbolja vest jos od dolaska Batistute.Ne garantuje ime rezultate,ali svakako ce medijski sponzorski prostor biti znacajno uvecani pa samim tim i jaci tim...forza roma!!!
Ostavte se Batistute! On je bio najjaci u Fiorentini, samo sto su fasisti unistili klub jer je Fiorentina bila komunisticka! Uvek sam navijao za Fiorentinu i Mijatovica bez obzira sto je Siniša igrao za Lazio!
Nije mi jasno da je igrao za onu gamad?!

Misa

pre 2 godine

Pa, jedini fergi nikad nije dobio pedalu nigde. Zato sto je bio klasa za sebe. Sve sto postoji je osvojio, a nikad nije trosio pare, ni priblizno nekim drugim timovima koji su to radili(spanci, italijani, nemci, drugi englezi). Murinjo je isto legenda, ali je tezak vovek i dujeta mu vise odmaze nego sto mu pomaze zadnjih par godina.

????

pre 2 godine

Pa sve najbolje od trenera sto dolazi i sto je dolazilo u druge lige je iz italije.
Ostali daju po jedno ime i to je to od vrhunskih strucnjaka.

Englez zna samo loptu nabijati.
Navedi mi te engleske strucnjake, takticare koji su vodili sa uspjehom najvece evropske klubove?
(jojufff, 4. maj 2021 19:40)
Bobby Robson, Terry Venables, John Toschak.
Btw, Talijani već neko vrijeme nisu najbolji treneri. Nijemci su preuzeli primat. Klopp, Tuchel, Nagelsmann, Rose, Flick...

Warburgas

pre 2 godine

(El especial, 4. maj 2021 19:48)

Gvardiola nije ispunio ocekivanja u Bayernu ali uprkos tome nije dobio otkaz, sam je otisao. A u Cityu ako su nezadovoljni s onim sto radi, sto ga trpe momce?? Sto nije dobio pedalu? Dakle seici su zadovoljni vidjenim i uradjenim. Klub raste, poobarao je sve moguce rekorde u engleskoj i ako osvoji i ligu sampiona njegova misija je uspesna i zavrsena. Eto imao je i Murinho neogranicene resurse u Chelseu, Realu i Unitedu i sto je dobijao otkaze? Sto je dobio otkaz u spursima?? Jedno je sigurno, Gvardiola bar donekle opravdava ulozeno, a Murinho to ne radi. Gvardiola gradi imidz kluba na osnovu napadackog fudbala i veoma je uspesan u svom poslu. Murinho mu nije ni do kolena kao ni Klopu ali jos nekim . I pad Klopa se ne moze porediti ni blizu sa Murinhom. Klop je napravio cudo sa Liverpulom i Jose mu doslovno nije ni do gleznja kao ni Gvardioli koji ga ubija u direktnim okrsajima. Polupao ga kao vola u kupusu u Spaniji, ali i Engleskoj kasnije. Spanac i nemac su misaona imenica za bunkerasa i mnogo je smesno gledati kolilo vas to boli. Najjavljivali ste titulu sa Totenhamomm i gde ste sad? Jel slavite i dalje titulu? Ah pardon, dobio je vec nogu:)). U kanalu ste mesecima, godinama, bas kao i fudbal doticnog:) bilo bi sjajno iskopati sve te komentare vas velikih strucnjaka da se smejemo sad svi zajedno:)

Spele

pre 2 godine

(Rebelde, 4. maj 2021 16:35)

Dobra i objektivna hronologija karijere. Slozio bi se s tobom. Od Reala je krenulo sve niz brdo. Svaki naredni klub je bio sve manje uspesan. Pozdravljam dolazak u kalco iako sam fan Milana, ali pomalo je i tuzno videti koliko je nisko pao. Roma kao ni Totenham ne bi smeli biti njegov nivo ako cemo realno, ali izgleda da jesu.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Grubo zvuci, jer meni je on jedan od najvecih, ali... ako ovdje zajebe- gotovo je.
(Pijani zlotvor, 4. maj 2021 17:15

Nije uopšte gotovo. Rukometni fudbal će propasti, jer je to više šablonski fudbal nego Murinjov. A njegov problem je što u velikim timovima više nema igrača koji grizu i bore se do kraja, kao što više nema inteligentnih igrača poput Ćavi Alonsa, Deka, Koštinje, Zanetija, Milita... sve sami instagram istetovirani bolidi, bez mozga i stava.
Da je on vodio one borce iz Dinama umesto Totenhemovih seka-persi, osvojili biste Ligu Evrope.

Canadian

pre 2 godine

Ja samo znam da je ovaj covek osvojio LS sa 3 razlicita kluba, pa ako neko od B92 komentator strucnjaka moze da me podseti kome je to jos poslo za rukom medju aktivnim i trenerima uopste.
Zahvaljujem strucnjacima, a siguran sam da bi i Murinjo.

Warburgas

pre 2 godine

(El especial, 4. maj 2021 18:34

Sto je onda dobio pedalu i u Realu i Chelsiju i Unitedu i Spursima ako je tako uspesan bio? Ako su bili zadovoljni s njim sto su mu urucivali otkaze kao na traci? Dakle ocigledno da ipak nije bio uspesan u tolikoj meri. Covek igra dekadentan fudbal koji ga je kostao posla i u Totenhamu. Prosuo brdo bodova jer je branio gol prednosti protiv slabijih pritivnika umesto da ih razbije, napravi frku u svlacionici, obrusi se na sve moguce i svi su krivi samo on nije. Real je u njegovo vreme imao najskuplji tim na svetu. Na stotine miliona eura Perez nije ulozio na startu svog drugog mandata za 1 prvenstvo u 3 godine majstore. Nije taj Real po imenima nista losiji bio od barse. Glejzeri ga nisu doveli da igra fudbal iz 20 veka. Potrosio skoro pola milijarde eura u Unitedu za sta?? Za evropa ligu? Koga briga za to? Pogledaj sta su Klop i Pep napravili u svojim klubovima. Ali razumem. To je ono, kakav vlasnik takav i pas. Takvi su i njegovi botici. Ali cinjenice su nepobitne. Zadnja 4 kluba i sva 4 su mu dali pedalu. Nesto je bilo trulo. Ali da, svi su krivi smao on nijem zaboravio sam. Samo eto, sto je i dalje trener koji je najvise potrosio u istoriji fudbala i prvi koji je probio milijardu na pojacanja...Sa takvim resursima i klubovima gde je bio, morao je ipak malo vise, ako nista, bar igrati malo hrabrije i atraktivnije, ali ni to ne uspeva. Srozao se na Totenham i Romu, vise ga ni jedan top evropski klub nece, isto nepobitne cinjenice.

Mali Hijavata

pre 2 godine

(Warburgas, 4. maj 2021 19:00

Ovo isto možeš da kažeš za apsolutno sve trenere sveta. Svi imaju nekoliko sezona gde briljiraju, a onda ide pad. Pao je i Klop, pašće i Pep (iz Bajerna je bukvalno najuren). Čak i Ferguson je imao u prvih šest sezona rezultate kao Vest Hem, ali su ga ispoštovali i čuvali četvrt veka. I za tih četvrt veka ima dve LŠ, što i nije neki uspeh ako uzmemo u obzir koliko je para potrošio na tim.
I za kraj, ozbiljni ljudi, za razliku od diletanata i neznalica, razgovaraju argumentima. Evo ti argument koji govori sve o Murinju: Čovek je osvojio makar jednom SVA takmičenja u kojima je učestvovao! A radio je u Portugaliji, Engleskoj, Italiji i Španiji. Ukoliko ti ovo nije argument, predji na manje zahtevan sport, lakše ćeš shvatiti ko je ko.

Mali Hijavata

pre 2 godine

(Rebelde, 4. maj 2021 16:35

Čim je došao, Kaka je zadobio povredu od koje se nikada više nije oporavio, tako da je igrao bez njega u 90% utakmica dok je vodio Real. Zamisli da se to desilo Pepu sa Iniestom. Ne bi osvojio ni kup kralja.

jojufff

pre 2 godine

Talijanska liga zaostaje tehnicki i takticki za englezima, spancima i nemcima i zato su idealan spoj. 
(zozon, 04. maj 2021 17:16)

Sta reče i ostade živ! Talijanska liga zaostaje tehnicki i taktički???
Pa sve najbolje od trenera sto dolazi i sto je dolazilo u druge lige je iz italije.
Ostali daju po jedno ime i to je to od vrhunskih strucnjaka.


Englez zna samo loptu nabijati.
Navedi mi te engleske strucnjake, takticare koji su vodili sa uspjehom najvece evropske klubove?

Italija ima tri puta manje sredstava od ostalih liga i u tom grmu leži zec.

El especial

pre 2 godine

Potrošio je više para od Guardiole jer je trener dulje od Guardiole. Kada se pogleda prosjek po igraču, Guardiola troši više. Da li je Guardiola uspješan po kriterijima po kojima je Mourinho neuspješna neznalica? Bayern ga nije doveo da osvoji Bundesligu i njemački kup. To Kovač napravi za 10x manje para. Došao je u Bayern s kojim je Jupp uzeo sve, a njega su Enrique, Allegri i Ancelotti u CL zašamarali ko početnika. City ga također nije doveo da osvoji Premierligu, za to su im bili dovoljni Mancini i Pellegrini. Zdrobio je preko 700M eura, a u CL su ga trpali Jardim, Klopp, Pochettino i Rudi Garcia. Svaki put je bio izraziti favorit i svaki put je dobio po lampi. Al njega se smatra genijem.

Privatni detektiv Đido Mova

pre 2 godine

Sad bi bila fora da Fonseka napravi u revanšu neko čudo, i uvede Romu u finale. Uzme kup, okrene se i kaže, doviđenja miševi.

Гробарија

pre 2 godine

(Warburgas, 04. maj 2021 19:00)

Па шта ако је добио педалу? Сви тренери су негде добили или ће добити педалу. Какав год био, имао је много успеха.

Serie A romantika

pre 2 godine

Kad se samo setim tadašnjeg Kalča i te Rome. Pozadi Aldair, desno Kafu, Emerson kao zadnji vezni. Toti 10, napred Montela, Delvekio i Batistuta. Sa posebnim akcentom na Batistuti! I Kapelo da to sve poveže.
(Komiterna, 4. maj 2021 18:17)
Sjećam se da je u to vrijeme išla priča da je Capello tražio od predsjednika Rome da mu kupi Batistutu. Nagovorio ga je tako što mu je s njim obećao Scudetto. Batistuta je već imao preko 30 godina, a plaćen je, za to vrijeme, ogromnih 36 milijuna eura. Na kraju se ipak isplatio, a Capello je održao riječ i osvojio Scudetto.

El especial

pre 2 godine

Kakve budalaštine se tu pišu. Nije uspio u Madridu jer nije uzeo Ligu prvaka. Prije njega su osam godina za redom ispadali u osmini finala. On je u jednom polufinalu ispao od Bayerna na penale, a u drugom od Pepove Barcelone, koja je po mnogima najbolja momčad u povijesti nogometa. Istoj toj Barceloni je uzeo prvenstvo osvojivši 100 bodova (srušio rekord) i zabivši 121 gol (srušio rekord). Al parkirao je autobus. U svakom klubu u kojem je radio je osvajao trofeje. Iznimka je Tottenham gdje su mu dali otkaz prije finala kupa u koje je ušao. Iskreno, volio bi biti neuspješan u svom poslu kao što je Mourinho u svom.

Gorki

pre 2 godine

Zbog plate.
(zhol, 4. maj 2021 17:05)

Najtačnije i najjednostavnije.
(Toni

Nije najtačnije. Najtačnije je da nije zbog plate, vec zbog para koje ce im uzeti kada ga budu oterali zbog slabih rezultata.

????

pre 2 godine

Kao neko ko prati romu vec 20 i kusur godina,ovo je mozda i najbolja vest jos od dolaska Batistute.Ne garantuje ime rezultate,ali svakako ce medijski sponzorski prostor biti znacajno uvecani pa samim tim i jaci tim...forza roma!!!
(Clark_Kent_Bg, 04. maj 2021 16:55)
Šta vozi Batistuta?

Komiterna

pre 2 godine

Kao neko ko prati romu vec 20 i kusur godina,ovo je mozda i najbolja vest jos od dolaska Batistute.Ne garantuje ime rezultate,ali svakako ce medijski sponzorski prostor biti znacajno uvecani pa samim tim i jaci tim...forza roma!!!
(Clark_Kent_Bg, 4. maj 2021 16:55)

Kad se samo setim tadašnjeg Kalča i te Rome. Pozadi Aldair, desno Kafu, Emerson kao zadnji vezni. Toti 10, napred Montela, Delvekio i Batistuta. Sa posebnim akcentom na Batistuti! I Kapelo da to sve poveže.

Denis

pre 2 godine

Eto, sad ce i Roma da postane bunkeraska ekipa. Dace jedan gol i onda svi u odbranu.... a zatim ce primiti 2-3 komada. Slicno kao i Totenhem.
Steta, Roma je bila napadacka ekipa, a sad...
Nisu mi jasni klubovi koji angazuju Murinja. Pa sa njim uvek samo problemi, dok su rezultati prilicno diskutabilni.

Milan

pre 2 godine

U sezoni 2011-2012, u Realu, Ronaldo, Benzema i Iguain su postigli 122 gola, samo njih trojica.
(CJC, 4. maj 2021 16:56)

Pa sama činjenica da spominješ nešto što je bilo pre 10 godina dosta govori. Kakav Murinjo i napadački fudbal... Čim zabije gol, odmah 10 igrača iza lopte...

zozon

pre 2 godine

Talijanska liga zaostaje tehnicki i takticki za englezima, spancima i nemcima i zato su idealan spoj. Murinjov fudbal prolazi jos donekle na Apeninima iako i tamo vidimo neke nove trendove kao sto je Atalanta npr. Fudbal evoulira kao i sve ostalo i tu je Murinho zakasnio sa sopstvenom (r)evolucijom. Dok je on opijen svojom slavom stajao na vrhu, Gvardiola i mnogi drugi su isli u korak s vremenom te su ga prevazisli sa novim idejama i metodama a da Jose nije ni trepnuo.

Mislim da je ovo bolji izbor od Spursa, pre svega zbog lige. I verovatno zadnja sansa da se vrati u sam vrh. Ali za to su potrebne i neke promene pa cemo videti je li spreman za to. U svakom slucaju, Roma je prisvojila nesto vise paznje ovim potezom. Bice zanimljivo.

Bili d Kid

pre 2 godine

Kao neko ko prati romu vec 20 i kusur godina,ovo je mozda i najbolja vest jos od dolaska Batistute.Ne garantuje ime rezultate,ali svakako ce medijski sponzorski prostor biti znacajno uvecani pa samim tim i jaci tim...forza roma!!!
(Clark_Kent_Bg, 04. maj 2021 16:55)

?? #dajeroma
Pozdrav!

Uzas

pre 2 godine

Ne garantuje ime rezultate,ali svakako ce medijski sponzorski prostor biti znacajno uvecani pa samim tim i jaci tim...forza roma!!!
(Clark_Kent_Bg, 04. maj 2021 16:55)

Da se coveku pri*ere od ovakvih botova

Vlado

pre 2 godine

Bio je veliki trener. Svi treneri imaju svoj neki zenit i onda dolazi do pada, tako i Murinjo. secam se kad su uzletali pa padali jedan Trapatoni, Ulije, Lipi, Kapelo itd. Ja Murinja za par godina vidim kao novog trenera Mačve kako pokušava taj klub da vrati u našu prvu ligu.

kaokakao

pre 2 godine

Kao neko ko prati romu vec 20 i kusur godina,ovo je mozda i najbolja vest jos od dolaska Batistute.Ne garantuje ime rezultate,ali svakako ce medijski sponzorski prostor biti znacajno uvecani pa samim tim i jaci tim...forza roma!!!
(Clark_Kent_Bg, 04. maj 2021 16:55)

Reci da se salis? Kad je dolazio u Totenhem, svi smo znali kako ce da se zavrsi ta prica, isto kao i sad sa Romom. Samo se pitam koliko ima naivnih "velikih" klubova da njega zaposle.

Zebrasti

pre 2 godine

Nije vise ono sto je bio, Klop i Gvardiola su dva najbolja trenera danasnjice, tu su blizu i Alegri, Conte, ovi silni nemci, Poketinjo, ali ipak je veliko ime. Ne mogu reci da ga gotivim jer je trenirao Inter, ali ga donekle ipak postujem.

Mnogo je uprljao svoj ugled i sad je Roma za njega premija. Eto dokle je pao kad su mu Totenham i Roma vrhunac trenutno. Medjutim ovo je sa neke marketinske strane dobar potez za citavu ligu. Jos ako bi se Alegri vratio u Juve, to bi bilo sjajno. Alegri, Conte i Murinho da ukrste koplja.

Inace Romi treba jedan dobar remont i investiranje i videcemo kako ce proci taj period na celu sa Murinjom.

Ivan V.

pre 2 godine

Shvatio je ambiciju i napor vlasnika kluba,a vlasnik ce shvatiti koga je uzeo kad bude morao da mu isplacuje par miliona kad mu bude davao otkaz : )

Clark_Kent_Bg

pre 2 godine

Kao neko ko prati romu vec 20 i kusur godina,ovo je mozda i najbolja vest jos od dolaska Batistute.Ne garantuje ime rezultate,ali svakako ce medijski sponzorski prostor biti znacajno uvecani pa samim tim i jaci tim...forza roma!!!

Mrgud

pre 2 godine

Zato što nije za bolje, uvek bio i ostao prosek a sada spao ispid proseka na malu Romu za koju skoro niko nije čuo.
(Legolas, 4. maj 2021 16:17) 

Dobro pises za nekoga ko nema vise od 10 godina.

The Rated R Superstar🤘

pre 2 godine

Roma je poraz njegove trenerske karijere, covek nema vise gde da radi TOP klubovi ga vise ne zele, tako da je ovaj esalon klubova tipa Roma maksimum.

Rebelde

pre 2 godine

Real mu je trebao biti slag na torti, gde bi se ucvrstio na vrhu, medjutim tu nije ispunio ocekivanja. Perez mu doveo sve sto se dovesti moglo tad. Drugi galaktikosi sklepani. Samo u jednom prelaznom roku je doveo Kaku, Xabi Alonsa, Ronalda, Benzemu..pa jos Di Maria, Ozil itd.. Samo 1 titula prvaka Spanije u tri sezone je bilo premalo. Uzeo je jos i kup, ali nije zbog kupa doveden u Madrid. Ligu sampiona nije doneo a ni u Spaniji nije mnogo poremetio Barsu . Gvardiola ga tukao i tu krece njegov pad, polako se urusavala njegova "posebnost" . Krenuo je silaznom putanjom. Chelsea donekle jos uspesan, ali napravio havariju u klubu kao i u Realu. Mnogo internih sukoba. United mu je trebao biti odskocna daska, da povrati izgubljeni sjaj, ali nista posebno nije napravio a imao je identicne resurse kao Pep ili cak i vece od Klopa. Rezultati i igra dijametralno suprotni od najvecih rivala. Opet je posadio raskol u svlacionici, uneo nemir i negativan publicitet. Dosli Spursi, i sve se opet iznova ponovilo. Losa igra, previse ziheraski i defanzivno. Nove blamaze i u Evropi. Sevilja mu citala cas fudbala na Old Trafordu a sad jos gore. To su bili Lajpcig i Dinamo. Opet sukobi sa igracima. Ne preuzima ni najmanje odgovornosti, previse optuzuje igrace javno i svlacionice mu okrecu ledja. Umesto da se preispita gde gresi u metodama treninga i filozofije generalno, on uporno trazi krivce u drugim.
Pregazen od strane vremena i ne moze se meriti danas sa najboljim.
Al nek mu je sa srecom.

CJC

pre 2 godine

Kraj napadačkog fudbala u Romi...
:)
(Stankela, 04. maj 2021 16:37)

U sezoni 2011-2012, u Realu, Ronaldo, Benzema i Iguain su postigli 122 gola, samo njih trojica.

Ivan V.

pre 2 godine

Shvatio je ambiciju i napor vlasnika kluba,a vlasnik ce shvatiti koga je uzeo kad bude morao da mu isplacuje par miliona kad mu bude davao otkaz : )

Rebelde

pre 2 godine

Real mu je trebao biti slag na torti, gde bi se ucvrstio na vrhu, medjutim tu nije ispunio ocekivanja. Perez mu doveo sve sto se dovesti moglo tad. Drugi galaktikosi sklepani. Samo u jednom prelaznom roku je doveo Kaku, Xabi Alonsa, Ronalda, Benzemu..pa jos Di Maria, Ozil itd.. Samo 1 titula prvaka Spanije u tri sezone je bilo premalo. Uzeo je jos i kup, ali nije zbog kupa doveden u Madrid. Ligu sampiona nije doneo a ni u Spaniji nije mnogo poremetio Barsu . Gvardiola ga tukao i tu krece njegov pad, polako se urusavala njegova "posebnost" . Krenuo je silaznom putanjom. Chelsea donekle jos uspesan, ali napravio havariju u klubu kao i u Realu. Mnogo internih sukoba. United mu je trebao biti odskocna daska, da povrati izgubljeni sjaj, ali nista posebno nije napravio a imao je identicne resurse kao Pep ili cak i vece od Klopa. Rezultati i igra dijametralno suprotni od najvecih rivala. Opet je posadio raskol u svlacionici, uneo nemir i negativan publicitet. Dosli Spursi, i sve se opet iznova ponovilo. Losa igra, previse ziheraski i defanzivno. Nove blamaze i u Evropi. Sevilja mu citala cas fudbala na Old Trafordu a sad jos gore. To su bili Lajpcig i Dinamo. Opet sukobi sa igracima. Ne preuzima ni najmanje odgovornosti, previse optuzuje igrace javno i svlacionice mu okrecu ledja. Umesto da se preispita gde gresi u metodama treninga i filozofije generalno, on uporno trazi krivce u drugim.
Pregazen od strane vremena i ne moze se meriti danas sa najboljim.
Al nek mu je sa srecom.

Mrgud

pre 2 godine

Zato što nije za bolje, uvek bio i ostao prosek a sada spao ispid proseka na malu Romu za koju skoro niko nije čuo.
(Legolas, 4. maj 2021 16:17) 

Dobro pises za nekoga ko nema vise od 10 godina.

Zebrasti

pre 2 godine

Nije vise ono sto je bio, Klop i Gvardiola su dva najbolja trenera danasnjice, tu su blizu i Alegri, Conte, ovi silni nemci, Poketinjo, ali ipak je veliko ime. Ne mogu reci da ga gotivim jer je trenirao Inter, ali ga donekle ipak postujem.

Mnogo je uprljao svoj ugled i sad je Roma za njega premija. Eto dokle je pao kad su mu Totenham i Roma vrhunac trenutno. Medjutim ovo je sa neke marketinske strane dobar potez za citavu ligu. Jos ako bi se Alegri vratio u Juve, to bi bilo sjajno. Alegri, Conte i Murinho da ukrste koplja.

Inace Romi treba jedan dobar remont i investiranje i videcemo kako ce proci taj period na celu sa Murinjom.

The Rated R Superstar🤘

pre 2 godine

Roma je poraz njegove trenerske karijere, covek nema vise gde da radi TOP klubovi ga vise ne zele, tako da je ovaj esalon klubova tipa Roma maksimum.

Clark_Kent_Bg

pre 2 godine

Kao neko ko prati romu vec 20 i kusur godina,ovo je mozda i najbolja vest jos od dolaska Batistute.Ne garantuje ime rezultate,ali svakako ce medijski sponzorski prostor biti znacajno uvecani pa samim tim i jaci tim...forza roma!!!

CJC

pre 2 godine

Kraj napadačkog fudbala u Romi...
:)
(Stankela, 04. maj 2021 16:37)

U sezoni 2011-2012, u Realu, Ronaldo, Benzema i Iguain su postigli 122 gola, samo njih trojica.

El especial

pre 2 godine

Kakve budalaštine se tu pišu. Nije uspio u Madridu jer nije uzeo Ligu prvaka. Prije njega su osam godina za redom ispadali u osmini finala. On je u jednom polufinalu ispao od Bayerna na penale, a u drugom od Pepove Barcelone, koja je po mnogima najbolja momčad u povijesti nogometa. Istoj toj Barceloni je uzeo prvenstvo osvojivši 100 bodova (srušio rekord) i zabivši 121 gol (srušio rekord). Al parkirao je autobus. U svakom klubu u kojem je radio je osvajao trofeje. Iznimka je Tottenham gdje su mu dali otkaz prije finala kupa u koje je ušao. Iskreno, volio bi biti neuspješan u svom poslu kao što je Mourinho u svom.

Denis

pre 2 godine

Eto, sad ce i Roma da postane bunkeraska ekipa. Dace jedan gol i onda svi u odbranu.... a zatim ce primiti 2-3 komada. Slicno kao i Totenhem.
Steta, Roma je bila napadacka ekipa, a sad...
Nisu mi jasni klubovi koji angazuju Murinja. Pa sa njim uvek samo problemi, dok su rezultati prilicno diskutabilni.

Vlado

pre 2 godine

Bio je veliki trener. Svi treneri imaju svoj neki zenit i onda dolazi do pada, tako i Murinjo. secam se kad su uzletali pa padali jedan Trapatoni, Ulije, Lipi, Kapelo itd. Ja Murinja za par godina vidim kao novog trenera Mačve kako pokušava taj klub da vrati u našu prvu ligu.

Komiterna

pre 2 godine

Kao neko ko prati romu vec 20 i kusur godina,ovo je mozda i najbolja vest jos od dolaska Batistute.Ne garantuje ime rezultate,ali svakako ce medijski sponzorski prostor biti znacajno uvecani pa samim tim i jaci tim...forza roma!!!
(Clark_Kent_Bg, 4. maj 2021 16:55)

Kad se samo setim tadašnjeg Kalča i te Rome. Pozadi Aldair, desno Kafu, Emerson kao zadnji vezni. Toti 10, napred Montela, Delvekio i Batistuta. Sa posebnim akcentom na Batistuti! I Kapelo da to sve poveže.

kaokakao

pre 2 godine

Kao neko ko prati romu vec 20 i kusur godina,ovo je mozda i najbolja vest jos od dolaska Batistute.Ne garantuje ime rezultate,ali svakako ce medijski sponzorski prostor biti znacajno uvecani pa samim tim i jaci tim...forza roma!!!
(Clark_Kent_Bg, 04. maj 2021 16:55)

Reci da se salis? Kad je dolazio u Totenhem, svi smo znali kako ce da se zavrsi ta prica, isto kao i sad sa Romom. Samo se pitam koliko ima naivnih "velikih" klubova da njega zaposle.

Serie A romantika

pre 2 godine

Kad se samo setim tadašnjeg Kalča i te Rome. Pozadi Aldair, desno Kafu, Emerson kao zadnji vezni. Toti 10, napred Montela, Delvekio i Batistuta. Sa posebnim akcentom na Batistuti! I Kapelo da to sve poveže.
(Komiterna, 4. maj 2021 18:17)
Sjećam se da je u to vrijeme išla priča da je Capello tražio od predsjednika Rome da mu kupi Batistutu. Nagovorio ga je tako što mu je s njim obećao Scudetto. Batistuta je već imao preko 30 godina, a plaćen je, za to vrijeme, ogromnih 36 milijuna eura. Na kraju se ipak isplatio, a Capello je održao riječ i osvojio Scudetto.

Bili d Kid

pre 2 godine

Kao neko ko prati romu vec 20 i kusur godina,ovo je mozda i najbolja vest jos od dolaska Batistute.Ne garantuje ime rezultate,ali svakako ce medijski sponzorski prostor biti znacajno uvecani pa samim tim i jaci tim...forza roma!!!
(Clark_Kent_Bg, 04. maj 2021 16:55)

?? #dajeroma
Pozdrav!

zozon

pre 2 godine

Talijanska liga zaostaje tehnicki i takticki za englezima, spancima i nemcima i zato su idealan spoj. Murinjov fudbal prolazi jos donekle na Apeninima iako i tamo vidimo neke nove trendove kao sto je Atalanta npr. Fudbal evoulira kao i sve ostalo i tu je Murinho zakasnio sa sopstvenom (r)evolucijom. Dok je on opijen svojom slavom stajao na vrhu, Gvardiola i mnogi drugi su isli u korak s vremenom te su ga prevazisli sa novim idejama i metodama a da Jose nije ni trepnuo.

Mislim da je ovo bolji izbor od Spursa, pre svega zbog lige. I verovatno zadnja sansa da se vrati u sam vrh. Ali za to su potrebne i neke promene pa cemo videti je li spreman za to. U svakom slucaju, Roma je prisvojila nesto vise paznje ovim potezom. Bice zanimljivo.

Milan

pre 2 godine

U sezoni 2011-2012, u Realu, Ronaldo, Benzema i Iguain su postigli 122 gola, samo njih trojica.
(CJC, 4. maj 2021 16:56)

Pa sama činjenica da spominješ nešto što je bilo pre 10 godina dosta govori. Kakav Murinjo i napadački fudbal... Čim zabije gol, odmah 10 igrača iza lopte...

????

pre 2 godine

Kao neko ko prati romu vec 20 i kusur godina,ovo je mozda i najbolja vest jos od dolaska Batistute.Ne garantuje ime rezultate,ali svakako ce medijski sponzorski prostor biti znacajno uvecani pa samim tim i jaci tim...forza roma!!!
(Clark_Kent_Bg, 04. maj 2021 16:55)
Šta vozi Batistuta?

Gorki

pre 2 godine

Zbog plate.
(zhol, 4. maj 2021 17:05)

Najtačnije i najjednostavnije.
(Toni

Nije najtačnije. Najtačnije je da nije zbog plate, vec zbog para koje ce im uzeti kada ga budu oterali zbog slabih rezultata.

jojufff

pre 2 godine

Talijanska liga zaostaje tehnicki i takticki za englezima, spancima i nemcima i zato su idealan spoj. 
(zozon, 04. maj 2021 17:16)

Sta reče i ostade živ! Talijanska liga zaostaje tehnicki i taktički???
Pa sve najbolje od trenera sto dolazi i sto je dolazilo u druge lige je iz italije.
Ostali daju po jedno ime i to je to od vrhunskih strucnjaka.


Englez zna samo loptu nabijati.
Navedi mi te engleske strucnjake, takticare koji su vodili sa uspjehom najvece evropske klubove?

Italija ima tri puta manje sredstava od ostalih liga i u tom grmu leži zec.

Warburgas

pre 2 godine

(El especial, 4. maj 2021 18:34

Sto je onda dobio pedalu i u Realu i Chelsiju i Unitedu i Spursima ako je tako uspesan bio? Ako su bili zadovoljni s njim sto su mu urucivali otkaze kao na traci? Dakle ocigledno da ipak nije bio uspesan u tolikoj meri. Covek igra dekadentan fudbal koji ga je kostao posla i u Totenhamu. Prosuo brdo bodova jer je branio gol prednosti protiv slabijih pritivnika umesto da ih razbije, napravi frku u svlacionici, obrusi se na sve moguce i svi su krivi samo on nije. Real je u njegovo vreme imao najskuplji tim na svetu. Na stotine miliona eura Perez nije ulozio na startu svog drugog mandata za 1 prvenstvo u 3 godine majstore. Nije taj Real po imenima nista losiji bio od barse. Glejzeri ga nisu doveli da igra fudbal iz 20 veka. Potrosio skoro pola milijarde eura u Unitedu za sta?? Za evropa ligu? Koga briga za to? Pogledaj sta su Klop i Pep napravili u svojim klubovima. Ali razumem. To je ono, kakav vlasnik takav i pas. Takvi su i njegovi botici. Ali cinjenice su nepobitne. Zadnja 4 kluba i sva 4 su mu dali pedalu. Nesto je bilo trulo. Ali da, svi su krivi smao on nijem zaboravio sam. Samo eto, sto je i dalje trener koji je najvise potrosio u istoriji fudbala i prvi koji je probio milijardu na pojacanja...Sa takvim resursima i klubovima gde je bio, morao je ipak malo vise, ako nista, bar igrati malo hrabrije i atraktivnije, ali ni to ne uspeva. Srozao se na Totenham i Romu, vise ga ni jedan top evropski klub nece, isto nepobitne cinjenice.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Grubo zvuci, jer meni je on jedan od najvecih, ali... ako ovdje zajebe- gotovo je.
(Pijani zlotvor, 4. maj 2021 17:15

Nije uopšte gotovo. Rukometni fudbal će propasti, jer je to više šablonski fudbal nego Murinjov. A njegov problem je što u velikim timovima više nema igrača koji grizu i bore se do kraja, kao što više nema inteligentnih igrača poput Ćavi Alonsa, Deka, Koštinje, Zanetija, Milita... sve sami instagram istetovirani bolidi, bez mozga i stava.
Da je on vodio one borce iz Dinama umesto Totenhemovih seka-persi, osvojili biste Ligu Evrope.

Uzas

pre 2 godine

Ne garantuje ime rezultate,ali svakako ce medijski sponzorski prostor biti znacajno uvecani pa samim tim i jaci tim...forza roma!!!
(Clark_Kent_Bg, 04. maj 2021 16:55)

Da se coveku pri*ere od ovakvih botova

Mali Hijavata

pre 2 godine

(Warburgas, 4. maj 2021 19:00

Ovo isto možeš da kažeš za apsolutno sve trenere sveta. Svi imaju nekoliko sezona gde briljiraju, a onda ide pad. Pao je i Klop, pašće i Pep (iz Bajerna je bukvalno najuren). Čak i Ferguson je imao u prvih šest sezona rezultate kao Vest Hem, ali su ga ispoštovali i čuvali četvrt veka. I za tih četvrt veka ima dve LŠ, što i nije neki uspeh ako uzmemo u obzir koliko je para potrošio na tim.
I za kraj, ozbiljni ljudi, za razliku od diletanata i neznalica, razgovaraju argumentima. Evo ti argument koji govori sve o Murinju: Čovek je osvojio makar jednom SVA takmičenja u kojima je učestvovao! A radio je u Portugaliji, Engleskoj, Italiji i Španiji. Ukoliko ti ovo nije argument, predji na manje zahtevan sport, lakše ćeš shvatiti ko je ko.

Mali Hijavata

pre 2 godine

(Rebelde, 4. maj 2021 16:35

Čim je došao, Kaka je zadobio povredu od koje se nikada više nije oporavio, tako da je igrao bez njega u 90% utakmica dok je vodio Real. Zamisli da se to desilo Pepu sa Iniestom. Ne bi osvojio ni kup kralja.

Privatni detektiv Đido Mova

pre 2 godine

Sad bi bila fora da Fonseka napravi u revanšu neko čudo, i uvede Romu u finale. Uzme kup, okrene se i kaže, doviđenja miševi.

????

pre 2 godine

Pa sve najbolje od trenera sto dolazi i sto je dolazilo u druge lige je iz italije.
Ostali daju po jedno ime i to je to od vrhunskih strucnjaka.

Englez zna samo loptu nabijati.
Navedi mi te engleske strucnjake, takticare koji su vodili sa uspjehom najvece evropske klubove?
(jojufff, 4. maj 2021 19:40)
Bobby Robson, Terry Venables, John Toschak.
Btw, Talijani već neko vrijeme nisu najbolji treneri. Nijemci su preuzeli primat. Klopp, Tuchel, Nagelsmann, Rose, Flick...

Warburgas

pre 2 godine

(El especial, 4. maj 2021 19:48)

Gvardiola nije ispunio ocekivanja u Bayernu ali uprkos tome nije dobio otkaz, sam je otisao. A u Cityu ako su nezadovoljni s onim sto radi, sto ga trpe momce?? Sto nije dobio pedalu? Dakle seici su zadovoljni vidjenim i uradjenim. Klub raste, poobarao je sve moguce rekorde u engleskoj i ako osvoji i ligu sampiona njegova misija je uspesna i zavrsena. Eto imao je i Murinho neogranicene resurse u Chelseu, Realu i Unitedu i sto je dobijao otkaze? Sto je dobio otkaz u spursima?? Jedno je sigurno, Gvardiola bar donekle opravdava ulozeno, a Murinho to ne radi. Gvardiola gradi imidz kluba na osnovu napadackog fudbala i veoma je uspesan u svom poslu. Murinho mu nije ni do kolena kao ni Klopu ali jos nekim . I pad Klopa se ne moze porediti ni blizu sa Murinhom. Klop je napravio cudo sa Liverpulom i Jose mu doslovno nije ni do gleznja kao ni Gvardioli koji ga ubija u direktnim okrsajima. Polupao ga kao vola u kupusu u Spaniji, ali i Engleskoj kasnije. Spanac i nemac su misaona imenica za bunkerasa i mnogo je smesno gledati kolilo vas to boli. Najjavljivali ste titulu sa Totenhamomm i gde ste sad? Jel slavite i dalje titulu? Ah pardon, dobio je vec nogu:)). U kanalu ste mesecima, godinama, bas kao i fudbal doticnog:) bilo bi sjajno iskopati sve te komentare vas velikih strucnjaka da se smejemo sad svi zajedno:)

Spele

pre 2 godine

(Rebelde, 4. maj 2021 16:35)

Dobra i objektivna hronologija karijere. Slozio bi se s tobom. Od Reala je krenulo sve niz brdo. Svaki naredni klub je bio sve manje uspesan. Pozdravljam dolazak u kalco iako sam fan Milana, ali pomalo je i tuzno videti koliko je nisko pao. Roma kao ni Totenham ne bi smeli biti njegov nivo ako cemo realno, ali izgleda da jesu.

Гробарија

pre 2 godine

(Warburgas, 04. maj 2021 19:00)

Па шта ако је добио педалу? Сви тренери су негде добили или ће добити педалу. Какав год био, имао је много успеха.

El especial

pre 2 godine

Potrošio je više para od Guardiole jer je trener dulje od Guardiole. Kada se pogleda prosjek po igraču, Guardiola troši više. Da li je Guardiola uspješan po kriterijima po kojima je Mourinho neuspješna neznalica? Bayern ga nije doveo da osvoji Bundesligu i njemački kup. To Kovač napravi za 10x manje para. Došao je u Bayern s kojim je Jupp uzeo sve, a njega su Enrique, Allegri i Ancelotti u CL zašamarali ko početnika. City ga također nije doveo da osvoji Premierligu, za to su im bili dovoljni Mancini i Pellegrini. Zdrobio je preko 700M eura, a u CL su ga trpali Jardim, Klopp, Pochettino i Rudi Garcia. Svaki put je bio izraziti favorit i svaki put je dobio po lampi. Al njega se smatra genijem.

Canadian

pre 2 godine

Ja samo znam da je ovaj covek osvojio LS sa 3 razlicita kluba, pa ako neko od B92 komentator strucnjaka moze da me podseti kome je to jos poslo za rukom medju aktivnim i trenerima uopste.
Zahvaljujem strucnjacima, a siguran sam da bi i Murinjo.

Misa

pre 2 godine

Pa, jedini fergi nikad nije dobio pedalu nigde. Zato sto je bio klasa za sebe. Sve sto postoji je osvojio, a nikad nije trosio pare, ni priblizno nekim drugim timovima koji su to radili(spanci, italijani, nemci, drugi englezi). Murinjo je isto legenda, ali je tezak vovek i dujeta mu vise odmaze nego sto mu pomaze zadnjih par godina.

pile

pre 2 godine

Kao neko ko prati romu vec 20 i kusur godina,ovo je mozda i najbolja vest jos od dolaska Batistute.Ne garantuje ime rezultate,ali svakako ce medijski sponzorski prostor biti znacajno uvecani pa samim tim i jaci tim...forza roma!!!
Ostavte se Batistute! On je bio najjaci u Fiorentini, samo sto su fasisti unistili klub jer je Fiorentina bila komunisticka! Uvek sam navijao za Fiorentinu i Mijatovica bez obzira sto je Siniša igrao za Lazio!
Nije mi jasno da je igrao za onu gamad?!

jsx

pre 2 godine

@Hijavata
Sad mi je lakse, sto mislim da ti je svaki komentar glupost, jer si bas dokazao ovim poslednjim. Tvrdis, da imas argumente, a kazes da bi Murinjo osvojio LE sa Dinamom. Jos imas obraza da tvrdis da je Murinjo imao losiji tim u tom mecu... Ne mogu da odgovaram na ostatak komentara nekog ko napise takvu glupost.

jsx

pre 2 godine

@El Especial
Kad ga je Alegri "oducio" od fudbala? Mozda si mislio na Simeonea.
Jeste Bajern da uvek cilja na LS, ali nisu toliko mocni da je uvek osvajaju- evo sad su ispali u cetvrtfinalu. Sa Pepom jeste da nisu osvojili LS, ali jedan poraz im je od Barselone koja je u tom trenutku imala tri od pet (doduse, jedan jeste bio kod Pepa) najbolja napadaca na svetu na vrhuncu forme (nazalost, Nejmaru se vrhunac tad zavrsio, ali te jedne sezone je bio fantastican- dao je gol u svakom bitnom mecu) i Reala koji je imao jednu od najboljih generacija u istoriji fudbala. Poraz od Atletika jeste kiks, ali bilo je na gol u gostima cini mi se. Sa Sitijem istina samo jedno finale (ako osvoji titulu, prica se zavrsava pa govorim o najnepovoljnijem ishodu), ali 3 dominantne titule u PL.
Mnogo bolje nego Murinjo u istom periodu: titula u Engleskoj, ali uz prodaju Salaha i De Brujnea i jedno polufinale LS. Titulu u LE stvarno ne mogu da racunam u uspeh, Liga Kup je znacanjije postignuce (a Gvardiola ima 4, doduse i Murinjo mozda ima neki u drugom mandatu sa Celzijem).
Uglavnom, karijera Murinja je fantasticna, to ne mogu da poreknem, ali ono sto je uradio pre 17 godina je irelevantno za danas.

popov

pre 2 godine

Kraj napadačkog fudbala u Romi...
:)
(Stankela, 04. maj 2021 16:37)

U sezoni 2011-2012, u Realu, Ronaldo, Benzema i Iguain su postigli 122 gola, samo njih trojica.
(CJC, 04. maj 2021 16:56)

Tako je. Pre deset godina...

The Rated R Superstar🤘

pre 2 godine

Roma je poraz njegove trenerske karijere, covek nema vise gde da radi TOP klubovi ga vise ne zele, tako da je ovaj esalon klubova tipa Roma maksimum.

Rebelde

pre 2 godine

Real mu je trebao biti slag na torti, gde bi se ucvrstio na vrhu, medjutim tu nije ispunio ocekivanja. Perez mu doveo sve sto se dovesti moglo tad. Drugi galaktikosi sklepani. Samo u jednom prelaznom roku je doveo Kaku, Xabi Alonsa, Ronalda, Benzemu..pa jos Di Maria, Ozil itd.. Samo 1 titula prvaka Spanije u tri sezone je bilo premalo. Uzeo je jos i kup, ali nije zbog kupa doveden u Madrid. Ligu sampiona nije doneo a ni u Spaniji nije mnogo poremetio Barsu . Gvardiola ga tukao i tu krece njegov pad, polako se urusavala njegova "posebnost" . Krenuo je silaznom putanjom. Chelsea donekle jos uspesan, ali napravio havariju u klubu kao i u Realu. Mnogo internih sukoba. United mu je trebao biti odskocna daska, da povrati izgubljeni sjaj, ali nista posebno nije napravio a imao je identicne resurse kao Pep ili cak i vece od Klopa. Rezultati i igra dijametralno suprotni od najvecih rivala. Opet je posadio raskol u svlacionici, uneo nemir i negativan publicitet. Dosli Spursi, i sve se opet iznova ponovilo. Losa igra, previse ziheraski i defanzivno. Nove blamaze i u Evropi. Sevilja mu citala cas fudbala na Old Trafordu a sad jos gore. To su bili Lajpcig i Dinamo. Opet sukobi sa igracima. Ne preuzima ni najmanje odgovornosti, previse optuzuje igrace javno i svlacionice mu okrecu ledja. Umesto da se preispita gde gresi u metodama treninga i filozofije generalno, on uporno trazi krivce u drugim.
Pregazen od strane vremena i ne moze se meriti danas sa najboljim.
Al nek mu je sa srecom.

Denis

pre 2 godine

Eto, sad ce i Roma da postane bunkeraska ekipa. Dace jedan gol i onda svi u odbranu.... a zatim ce primiti 2-3 komada. Slicno kao i Totenhem.
Steta, Roma je bila napadacka ekipa, a sad...
Nisu mi jasni klubovi koji angazuju Murinja. Pa sa njim uvek samo problemi, dok su rezultati prilicno diskutabilni.

Vlado

pre 2 godine

Bio je veliki trener. Svi treneri imaju svoj neki zenit i onda dolazi do pada, tako i Murinjo. secam se kad su uzletali pa padali jedan Trapatoni, Ulije, Lipi, Kapelo itd. Ja Murinja za par godina vidim kao novog trenera Mačve kako pokušava taj klub da vrati u našu prvu ligu.

Ivan V.

pre 2 godine

Shvatio je ambiciju i napor vlasnika kluba,a vlasnik ce shvatiti koga je uzeo kad bude morao da mu isplacuje par miliona kad mu bude davao otkaz : )

kaokakao

pre 2 godine

Kao neko ko prati romu vec 20 i kusur godina,ovo je mozda i najbolja vest jos od dolaska Batistute.Ne garantuje ime rezultate,ali svakako ce medijski sponzorski prostor biti znacajno uvecani pa samim tim i jaci tim...forza roma!!!
(Clark_Kent_Bg, 04. maj 2021 16:55)

Reci da se salis? Kad je dolazio u Totenhem, svi smo znali kako ce da se zavrsi ta prica, isto kao i sad sa Romom. Samo se pitam koliko ima naivnih "velikih" klubova da njega zaposle.

Uzas

pre 2 godine

Ne garantuje ime rezultate,ali svakako ce medijski sponzorski prostor biti znacajno uvecani pa samim tim i jaci tim...forza roma!!!
(Clark_Kent_Bg, 04. maj 2021 16:55)

Da se coveku pri*ere od ovakvih botova

Milan

pre 2 godine

U sezoni 2011-2012, u Realu, Ronaldo, Benzema i Iguain su postigli 122 gola, samo njih trojica.
(CJC, 4. maj 2021 16:56)

Pa sama činjenica da spominješ nešto što je bilo pre 10 godina dosta govori. Kakav Murinjo i napadački fudbal... Čim zabije gol, odmah 10 igrača iza lopte...

????

pre 2 godine

Pa sve najbolje od trenera sto dolazi i sto je dolazilo u druge lige je iz italije.
Ostali daju po jedno ime i to je to od vrhunskih strucnjaka.

Englez zna samo loptu nabijati.
Navedi mi te engleske strucnjake, takticare koji su vodili sa uspjehom najvece evropske klubove?
(jojufff, 4. maj 2021 19:40)
Bobby Robson, Terry Venables, John Toschak.
Btw, Talijani već neko vrijeme nisu najbolji treneri. Nijemci su preuzeli primat. Klopp, Tuchel, Nagelsmann, Rose, Flick...

Clark_Kent_Bg

pre 2 godine

Kao neko ko prati romu vec 20 i kusur godina,ovo je mozda i najbolja vest jos od dolaska Batistute.Ne garantuje ime rezultate,ali svakako ce medijski sponzorski prostor biti znacajno uvecani pa samim tim i jaci tim...forza roma!!!

CJC

pre 2 godine

Kraj napadačkog fudbala u Romi...
:)
(Stankela, 04. maj 2021 16:37)

U sezoni 2011-2012, u Realu, Ronaldo, Benzema i Iguain su postigli 122 gola, samo njih trojica.

Warburgas

pre 2 godine

(El especial, 4. maj 2021 18:34

Sto je onda dobio pedalu i u Realu i Chelsiju i Unitedu i Spursima ako je tako uspesan bio? Ako su bili zadovoljni s njim sto su mu urucivali otkaze kao na traci? Dakle ocigledno da ipak nije bio uspesan u tolikoj meri. Covek igra dekadentan fudbal koji ga je kostao posla i u Totenhamu. Prosuo brdo bodova jer je branio gol prednosti protiv slabijih pritivnika umesto da ih razbije, napravi frku u svlacionici, obrusi se na sve moguce i svi su krivi samo on nije. Real je u njegovo vreme imao najskuplji tim na svetu. Na stotine miliona eura Perez nije ulozio na startu svog drugog mandata za 1 prvenstvo u 3 godine majstore. Nije taj Real po imenima nista losiji bio od barse. Glejzeri ga nisu doveli da igra fudbal iz 20 veka. Potrosio skoro pola milijarde eura u Unitedu za sta?? Za evropa ligu? Koga briga za to? Pogledaj sta su Klop i Pep napravili u svojim klubovima. Ali razumem. To je ono, kakav vlasnik takav i pas. Takvi su i njegovi botici. Ali cinjenice su nepobitne. Zadnja 4 kluba i sva 4 su mu dali pedalu. Nesto je bilo trulo. Ali da, svi su krivi smao on nijem zaboravio sam. Samo eto, sto je i dalje trener koji je najvise potrosio u istoriji fudbala i prvi koji je probio milijardu na pojacanja...Sa takvim resursima i klubovima gde je bio, morao je ipak malo vise, ako nista, bar igrati malo hrabrije i atraktivnije, ali ni to ne uspeva. Srozao se na Totenham i Romu, vise ga ni jedan top evropski klub nece, isto nepobitne cinjenice.

Canadian

pre 2 godine

Ja samo znam da je ovaj covek osvojio LS sa 3 razlicita kluba, pa ako neko od B92 komentator strucnjaka moze da me podseti kome je to jos poslo za rukom medju aktivnim i trenerima uopste.
Zahvaljujem strucnjacima, a siguran sam da bi i Murinjo.

zozon

pre 2 godine

Talijanska liga zaostaje tehnicki i takticki za englezima, spancima i nemcima i zato su idealan spoj. Murinjov fudbal prolazi jos donekle na Apeninima iako i tamo vidimo neke nove trendove kao sto je Atalanta npr. Fudbal evoulira kao i sve ostalo i tu je Murinho zakasnio sa sopstvenom (r)evolucijom. Dok je on opijen svojom slavom stajao na vrhu, Gvardiola i mnogi drugi su isli u korak s vremenom te su ga prevazisli sa novim idejama i metodama a da Jose nije ni trepnuo.

Mislim da je ovo bolji izbor od Spursa, pre svega zbog lige. I verovatno zadnja sansa da se vrati u sam vrh. Ali za to su potrebne i neke promene pa cemo videti je li spreman za to. U svakom slucaju, Roma je prisvojila nesto vise paznje ovim potezom. Bice zanimljivo.

Mrgud

pre 2 godine

Zato što nije za bolje, uvek bio i ostao prosek a sada spao ispid proseka na malu Romu za koju skoro niko nije čuo.
(Legolas, 4. maj 2021 16:17) 

Dobro pises za nekoga ko nema vise od 10 godina.

Zebrasti

pre 2 godine

Nije vise ono sto je bio, Klop i Gvardiola su dva najbolja trenera danasnjice, tu su blizu i Alegri, Conte, ovi silni nemci, Poketinjo, ali ipak je veliko ime. Ne mogu reci da ga gotivim jer je trenirao Inter, ali ga donekle ipak postujem.

Mnogo je uprljao svoj ugled i sad je Roma za njega premija. Eto dokle je pao kad su mu Totenham i Roma vrhunac trenutno. Medjutim ovo je sa neke marketinske strane dobar potez za citavu ligu. Jos ako bi se Alegri vratio u Juve, to bi bilo sjajno. Alegri, Conte i Murinho da ukrste koplja.

Inace Romi treba jedan dobar remont i investiranje i videcemo kako ce proci taj period na celu sa Murinjom.

jojufff

pre 2 godine

Talijanska liga zaostaje tehnicki i takticki za englezima, spancima i nemcima i zato su idealan spoj. 
(zozon, 04. maj 2021 17:16)

Sta reče i ostade živ! Talijanska liga zaostaje tehnicki i taktički???
Pa sve najbolje od trenera sto dolazi i sto je dolazilo u druge lige je iz italije.
Ostali daju po jedno ime i to je to od vrhunskih strucnjaka.


Englez zna samo loptu nabijati.
Navedi mi te engleske strucnjake, takticare koji su vodili sa uspjehom najvece evropske klubove?

Italija ima tri puta manje sredstava od ostalih liga i u tom grmu leži zec.

El especial

pre 2 godine

Potrošio je više para od Guardiole jer je trener dulje od Guardiole. Kada se pogleda prosjek po igraču, Guardiola troši više. Da li je Guardiola uspješan po kriterijima po kojima je Mourinho neuspješna neznalica? Bayern ga nije doveo da osvoji Bundesligu i njemački kup. To Kovač napravi za 10x manje para. Došao je u Bayern s kojim je Jupp uzeo sve, a njega su Enrique, Allegri i Ancelotti u CL zašamarali ko početnika. City ga također nije doveo da osvoji Premierligu, za to su im bili dovoljni Mancini i Pellegrini. Zdrobio je preko 700M eura, a u CL su ga trpali Jardim, Klopp, Pochettino i Rudi Garcia. Svaki put je bio izraziti favorit i svaki put je dobio po lampi. Al njega se smatra genijem.

Mali Hijavata

pre 2 godine

(Warburgas, 4. maj 2021 19:00

Ovo isto možeš da kažeš za apsolutno sve trenere sveta. Svi imaju nekoliko sezona gde briljiraju, a onda ide pad. Pao je i Klop, pašće i Pep (iz Bajerna je bukvalno najuren). Čak i Ferguson je imao u prvih šest sezona rezultate kao Vest Hem, ali su ga ispoštovali i čuvali četvrt veka. I za tih četvrt veka ima dve LŠ, što i nije neki uspeh ako uzmemo u obzir koliko je para potrošio na tim.
I za kraj, ozbiljni ljudi, za razliku od diletanata i neznalica, razgovaraju argumentima. Evo ti argument koji govori sve o Murinju: Čovek je osvojio makar jednom SVA takmičenja u kojima je učestvovao! A radio je u Portugaliji, Engleskoj, Italiji i Španiji. Ukoliko ti ovo nije argument, predji na manje zahtevan sport, lakše ćeš shvatiti ko je ko.

Mali Hijavata

pre 2 godine

(Rebelde, 4. maj 2021 16:35

Čim je došao, Kaka je zadobio povredu od koje se nikada više nije oporavio, tako da je igrao bez njega u 90% utakmica dok je vodio Real. Zamisli da se to desilo Pepu sa Iniestom. Ne bi osvojio ni kup kralja.

Misa

pre 2 godine

Pa, jedini fergi nikad nije dobio pedalu nigde. Zato sto je bio klasa za sebe. Sve sto postoji je osvojio, a nikad nije trosio pare, ni priblizno nekim drugim timovima koji su to radili(spanci, italijani, nemci, drugi englezi). Murinjo je isto legenda, ali je tezak vovek i dujeta mu vise odmaze nego sto mu pomaze zadnjih par godina.

????

pre 2 godine

Kao neko ko prati romu vec 20 i kusur godina,ovo je mozda i najbolja vest jos od dolaska Batistute.Ne garantuje ime rezultate,ali svakako ce medijski sponzorski prostor biti znacajno uvecani pa samim tim i jaci tim...forza roma!!!
(Clark_Kent_Bg, 04. maj 2021 16:55)
Šta vozi Batistuta?

Bili d Kid

pre 2 godine

Kao neko ko prati romu vec 20 i kusur godina,ovo je mozda i najbolja vest jos od dolaska Batistute.Ne garantuje ime rezultate,ali svakako ce medijski sponzorski prostor biti znacajno uvecani pa samim tim i jaci tim...forza roma!!!
(Clark_Kent_Bg, 04. maj 2021 16:55)

?? #dajeroma
Pozdrav!

El especial

pre 2 godine

Kakve budalaštine se tu pišu. Nije uspio u Madridu jer nije uzeo Ligu prvaka. Prije njega su osam godina za redom ispadali u osmini finala. On je u jednom polufinalu ispao od Bayerna na penale, a u drugom od Pepove Barcelone, koja je po mnogima najbolja momčad u povijesti nogometa. Istoj toj Barceloni je uzeo prvenstvo osvojivši 100 bodova (srušio rekord) i zabivši 121 gol (srušio rekord). Al parkirao je autobus. U svakom klubu u kojem je radio je osvajao trofeje. Iznimka je Tottenham gdje su mu dali otkaz prije finala kupa u koje je ušao. Iskreno, volio bi biti neuspješan u svom poslu kao što je Mourinho u svom.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Grubo zvuci, jer meni je on jedan od najvecih, ali... ako ovdje zajebe- gotovo je.
(Pijani zlotvor, 4. maj 2021 17:15

Nije uopšte gotovo. Rukometni fudbal će propasti, jer je to više šablonski fudbal nego Murinjov. A njegov problem je što u velikim timovima više nema igrača koji grizu i bore se do kraja, kao što više nema inteligentnih igrača poput Ćavi Alonsa, Deka, Koštinje, Zanetija, Milita... sve sami instagram istetovirani bolidi, bez mozga i stava.
Da je on vodio one borce iz Dinama umesto Totenhemovih seka-persi, osvojili biste Ligu Evrope.

Warburgas

pre 2 godine

(El especial, 4. maj 2021 19:48)

Gvardiola nije ispunio ocekivanja u Bayernu ali uprkos tome nije dobio otkaz, sam je otisao. A u Cityu ako su nezadovoljni s onim sto radi, sto ga trpe momce?? Sto nije dobio pedalu? Dakle seici su zadovoljni vidjenim i uradjenim. Klub raste, poobarao je sve moguce rekorde u engleskoj i ako osvoji i ligu sampiona njegova misija je uspesna i zavrsena. Eto imao je i Murinho neogranicene resurse u Chelseu, Realu i Unitedu i sto je dobijao otkaze? Sto je dobio otkaz u spursima?? Jedno je sigurno, Gvardiola bar donekle opravdava ulozeno, a Murinho to ne radi. Gvardiola gradi imidz kluba na osnovu napadackog fudbala i veoma je uspesan u svom poslu. Murinho mu nije ni do kolena kao ni Klopu ali jos nekim . I pad Klopa se ne moze porediti ni blizu sa Murinhom. Klop je napravio cudo sa Liverpulom i Jose mu doslovno nije ni do gleznja kao ni Gvardioli koji ga ubija u direktnim okrsajima. Polupao ga kao vola u kupusu u Spaniji, ali i Engleskoj kasnije. Spanac i nemac su misaona imenica za bunkerasa i mnogo je smesno gledati kolilo vas to boli. Najjavljivali ste titulu sa Totenhamomm i gde ste sad? Jel slavite i dalje titulu? Ah pardon, dobio je vec nogu:)). U kanalu ste mesecima, godinama, bas kao i fudbal doticnog:) bilo bi sjajno iskopati sve te komentare vas velikih strucnjaka da se smejemo sad svi zajedno:)

Gorki

pre 2 godine

Zbog plate.
(zhol, 4. maj 2021 17:05)

Najtačnije i najjednostavnije.
(Toni

Nije najtačnije. Najtačnije je da nije zbog plate, vec zbog para koje ce im uzeti kada ga budu oterali zbog slabih rezultata.

Privatni detektiv Đido Mova

pre 2 godine

Sad bi bila fora da Fonseka napravi u revanšu neko čudo, i uvede Romu u finale. Uzme kup, okrene se i kaže, doviđenja miševi.

Spele

pre 2 godine

(Rebelde, 4. maj 2021 16:35)

Dobra i objektivna hronologija karijere. Slozio bi se s tobom. Od Reala je krenulo sve niz brdo. Svaki naredni klub je bio sve manje uspesan. Pozdravljam dolazak u kalco iako sam fan Milana, ali pomalo je i tuzno videti koliko je nisko pao. Roma kao ni Totenham ne bi smeli biti njegov nivo ako cemo realno, ali izgleda da jesu.

pile

pre 2 godine

Kao neko ko prati romu vec 20 i kusur godina,ovo je mozda i najbolja vest jos od dolaska Batistute.Ne garantuje ime rezultate,ali svakako ce medijski sponzorski prostor biti znacajno uvecani pa samim tim i jaci tim...forza roma!!!
Ostavte se Batistute! On je bio najjaci u Fiorentini, samo sto su fasisti unistili klub jer je Fiorentina bila komunisticka! Uvek sam navijao za Fiorentinu i Mijatovica bez obzira sto je Siniša igrao za Lazio!
Nije mi jasno da je igrao za onu gamad?!

Serie A romantika

pre 2 godine

Kad se samo setim tadašnjeg Kalča i te Rome. Pozadi Aldair, desno Kafu, Emerson kao zadnji vezni. Toti 10, napred Montela, Delvekio i Batistuta. Sa posebnim akcentom na Batistuti! I Kapelo da to sve poveže.
(Komiterna, 4. maj 2021 18:17)
Sjećam se da je u to vrijeme išla priča da je Capello tražio od predsjednika Rome da mu kupi Batistutu. Nagovorio ga je tako što mu je s njim obećao Scudetto. Batistuta je već imao preko 30 godina, a plaćen je, za to vrijeme, ogromnih 36 milijuna eura. Na kraju se ipak isplatio, a Capello je održao riječ i osvojio Scudetto.

popov

pre 2 godine

Kraj napadačkog fudbala u Romi...
:)
(Stankela, 04. maj 2021 16:37)

U sezoni 2011-2012, u Realu, Ronaldo, Benzema i Iguain su postigli 122 gola, samo njih trojica.
(CJC, 04. maj 2021 16:56)

Tako je. Pre deset godina...

jsx

pre 2 godine

@Hijavata
Sad mi je lakse, sto mislim da ti je svaki komentar glupost, jer si bas dokazao ovim poslednjim. Tvrdis, da imas argumente, a kazes da bi Murinjo osvojio LE sa Dinamom. Jos imas obraza da tvrdis da je Murinjo imao losiji tim u tom mecu... Ne mogu da odgovaram na ostatak komentara nekog ko napise takvu glupost.

Komiterna

pre 2 godine

Kao neko ko prati romu vec 20 i kusur godina,ovo je mozda i najbolja vest jos od dolaska Batistute.Ne garantuje ime rezultate,ali svakako ce medijski sponzorski prostor biti znacajno uvecani pa samim tim i jaci tim...forza roma!!!
(Clark_Kent_Bg, 4. maj 2021 16:55)

Kad se samo setim tadašnjeg Kalča i te Rome. Pozadi Aldair, desno Kafu, Emerson kao zadnji vezni. Toti 10, napred Montela, Delvekio i Batistuta. Sa posebnim akcentom na Batistuti! I Kapelo da to sve poveže.

Гробарија

pre 2 godine

(Warburgas, 04. maj 2021 19:00)

Па шта ако је добио педалу? Сви тренери су негде добили или ће добити педалу. Какав год био, имао је много успеха.

jsx

pre 2 godine

@El Especial
Kad ga je Alegri "oducio" od fudbala? Mozda si mislio na Simeonea.
Jeste Bajern da uvek cilja na LS, ali nisu toliko mocni da je uvek osvajaju- evo sad su ispali u cetvrtfinalu. Sa Pepom jeste da nisu osvojili LS, ali jedan poraz im je od Barselone koja je u tom trenutku imala tri od pet (doduse, jedan jeste bio kod Pepa) najbolja napadaca na svetu na vrhuncu forme (nazalost, Nejmaru se vrhunac tad zavrsio, ali te jedne sezone je bio fantastican- dao je gol u svakom bitnom mecu) i Reala koji je imao jednu od najboljih generacija u istoriji fudbala. Poraz od Atletika jeste kiks, ali bilo je na gol u gostima cini mi se. Sa Sitijem istina samo jedno finale (ako osvoji titulu, prica se zavrsava pa govorim o najnepovoljnijem ishodu), ali 3 dominantne titule u PL.
Mnogo bolje nego Murinjo u istom periodu: titula u Engleskoj, ali uz prodaju Salaha i De Brujnea i jedno polufinale LS. Titulu u LE stvarno ne mogu da racunam u uspeh, Liga Kup je znacanjije postignuce (a Gvardiola ima 4, doduse i Murinjo mozda ima neki u drugom mandatu sa Celzijem).
Uglavnom, karijera Murinja je fantasticna, to ne mogu da poreknem, ali ono sto je uradio pre 17 godina je irelevantno za danas.