Subota, 24.04.2021.

21:12

Novak: Ovakvi mečevi mnogo bole

Ni takav kralj drame kakav je Novak Đoković nije mogao da zaustavi raspoloženog Aslana Karaceva da stigne do drugog finala sezone.

Izvor: Z.K.

Novak: Ovakvi meèevi mnogo bole IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Petar

pre 2 godine

Svi imaju zdrastvenih problema. Federer vec dve godine ne igra zbog istih razloga. Zar posle svakog poraza mora da se omalovazava pobeda protivnika sa izjavama o zdrastvenim problemima.

Will Mosley

pre 2 godine

Ako nije pominjao zdravstvene probleme dok je pobedjivao mogao je da precuti i sad. Ne smeta puknuti misic ali smeta vrtoglavica. A tek ono psovanje, ironicni osmesi na protivnikove dobre poteze... Postaje nepodnosljiv.
(Jelena, 25. april 2021 09:15)

Ispravka, ostaje nepodnosljiv.

Бранко

pre 3 godine

Све је мање извесно да ће Ноле стићи Рафу у ГС титулама као и освојити ОИ..

Бранко

pre 3 godine

Без мотивације, концентрације и адреналина Ноле губи сваки овакав меч. Са заласком Федерера и Рафе, његова силазна путања ће бити све стрмија..

Topnik

pre 3 godine

Ovo je težak poraz za Novaka i to se vidi po njegovim izjavama. Nije on bio toliko loš koliko ga je Karatsev neutralizirao svojim preciznim bekendom i onda dokrajčio snagom. Pusti vrtoglavice i grand slamove sad, svaki Noletov meč protiv Karasteva će biti težak jer mu njegova igra ne paše.

Jelena

pre 3 godine

Ako nije pominjao zdravstvene probleme dok je pobedjivao mogao je da precuti i sad. Ne smeta puknuti misic ali smeta vrtoglavica. A tek ono psovanje, ironicni osmesi na protivnikove dobre poteze... Postaje nepodnosljiv.

Sempervivum

pre 3 godine

Жао ми је што није освојио овај турнир. По укупном броју титула много заостаје за конкурентима.
Ипак, реално је противник био веома добар, много бољи. Прокоцкати 23 брејк лопте у мечу на два добијена сета је баш-баш много. То му све више постаје слаба тачка.
Ваљда ће се све надокнадити у Паризу.
Иначе, примећује се да је мало пустио стомачић...

mirka

pre 3 godine

nije važno što je izgubio meč ,ali je važno njegovo loše ponašanje za vreme meča. Psovke i dobacivanja svojoj loži. Gledala ceo meč i posle 2 :0 u prvom setu rekla da će izgubiti ,zbog svoje nervoze..Sad se vadi i na zdrastvene probleme..teren mu ne odgovara...kako drugom tako i njemu...njegov sam fan, ali je preterao u ponašanju...

nikos

pre 3 godine

"Novak: Ovakvi mečevi mnogo bole"
..... ili bolje receno: "Ovakvi CESTI mečevi mnogo bole" a ti si zaredjao.
Ili imas neki zesci problem ili ti tenis vise nije na listi prioriteta. Odnos prema igri i ponasanje je sramotno, nedostojno prvog.

drazen

pre 3 godine

Fenomenalni Dokovic, fenomenalna karijera, dao mu Bog zdravlje. Te male razlike su godine koje polako sustizu sve vrhunske sportase. Ja mu zelim da se opusti, I igra barem do 4Ote

Zmi Zmi

pre 3 godine

Ne znam da li sam to samo ja, ali da li vam se cini sa je Novak nabacio par kila? Na tom nivou cak i jedna- dve kile viska mogu uticati na reflekse, brzinu, reakciju.

Zmi Zmi

pre 3 godine

Ne znam da li sam to samo ja, ali da li vam se cini sa je Novak nabacio par kila? Na tom nivou cak i jedna- dve kile viska mogu uticati na reflekse, brzinu, reakciju.

akom

pre 3 godine

A sto bi se trudio? Šta je njemu ova zemalja dala kad mu je trebalo dok je bio klinac? A sa druge strane glupo je i da osvoji:) Dežurni pljuvaci samo jednu stvar da vam kažem, Nole je toliko sportske radosti nama dao , pod našom zastavom ( a mogao je da bira pod cijom će da igra) da mi nemamo prava, ni ljudskog ni moralnog , nazovite to kako hoćete , da mu bilo šta zamerimo!?

x

pre 3 godine

Novak ima 34 godine! A šljaka je fizički najzahtevnija podloga. Verovatno će sledeće sezone da se okrene samo brzim podlogama. Da osvoji što više GS do kraja karijere, to je cilj.
Osim Nadala, nema igrača u istoriji koji je nakon 31. godine osvojio Rolan Garos u poslednjih 50 godina!!! Pa vi vidite koliko je šljaka teška za malo starije igrače...

Pravi stari Čačanin

pre 3 godine

Nema sumnje da bi Novak ovo vratio da se igra u 5 dobijenih setova i imaš dan odmora posle.

(srle, 24. april 2021 21:23)

Samo mi objasni gde se to igra na 5 dobijenih setova.

autostoper

pre 3 godine

nekako mi deluje da bi ovaj turnir imao mnogo više smisla na betonu i u nekom drugom momentu. Zamislite Bazel da Federer igra na šljaci ili Nadal Barselonu na betonu. Novak je kralj betona i ovaj turnir je trebalo da bude neosvojiva tvrđava.
I verovatno bi skupio jača imena, da nije Novaka i ovih par momaka naših u top50 ovo bi bio nivo celendzera 125. Svi su u Barseloni turnir je pritom između dva mastersa i da stvar bude još gora kamera na centralnom je sad mnogo nize posatavljena nego pre pet godina jako je slab pregled pogotovo što ide na tvu pogotovo kad se igra po danu dalja osjovna se ne vidi. Da se u potpuni celendzer vajb . Nemam nikakvog iskustva sa organizacijom teniskih turnira pa možda ovo moje i nema smisla. Ali mi je bezveze da čovek koji ima najviše titula na AO turnir u svom gradu igra na šljaci. Bilo bi lepo npr kad bi Djokovic uzeli licencu od nekog Stokholma (imaju Gstad a od Soderlinga nemaju kvalitetnog tenisera) ili Sofije

alek

pre 3 godine

Nije problem što je izgubio već igra sa kojom teško da će nešto osvojiti na šljaci.Njegova snaga udarca i forhenda i bekhenda su zaista slabašni zbog čega je prinuđen da se stalno brani.Na šljaci mora da se rudarski radi a on sa svojom krhkom građom i godinama koje očigledno uzimaju maha teško da nečemu može da se nada.Nagledao sam se reprize njegovih mečeva od ranijih godina za vreme ove pandemije pa uporedio sa ovim-nebo i zemlja.Nažalost.

Mrs.NO

pre 3 godine

Mislim da Novak zbog načina njegove igra defnzive i zahtevne pokrete i brzine ova mu je godina zadnja da moze jos mozda neki Turnir da osvoji vec sledece godine bit ce nemoguce da se nosi sa mladjim Top igračima ,normalno navijam svim srcem za Novaka i zelim mu da osvoji 25 GS Ali realno je da mozda osvoji maksimalno jos jedan GS

Dule

pre 3 godine

Ajde da budemo iskreni. Ako Novak zeli da uradi nesto vece na sljaci, onda mora da ulozi mnogo truda u svoju igru. Ne bi trebalo da se naglasava da je to los dan, ne nije, nego jednostavno mora da popravi sledece sto se sljake tice:
Servis mu nije dovoljno raznovrstan, da ne kazem slab. Danas se lose, jako lose kretao, bekhend paralela (za mene jedan od najvaznijih udaraca u tenisu) mu nije funkcionisala, nije dovoljno dobro udarao lopticu, vec ju je "gurao" pogotovo sa bekhendom. Ima tu jos mnogo,mnogo drugih stvari za popravku, naravno ako zeli da osvoji Pariz na sljaci!!!
Ubedjen sam da to Novak zeli i moze. Srecno!!!

ju ju

pre 3 godine

@meklaud
Ih da je prosle godine finale RG bio vazan mec, valjda bi skinuo nulu, ma veoma, veoma, veoma tesko bi izgubio, ali posto nije.....pametnom dovoljno.

Predo

pre 3 godine

Prvo treba odati priznanje Karatsevu na odličnoj igri 3,5 sata. Rus je igrao kao da je branio Staljingrad. Novak se borio da pobedi, tu nema nikakve dileme, ali daleko je još od prave forme, što je i za očekivati, U Madridu bi trebalo biti bolje, Kako sam i rekao posle Monte Karla, Novak i Nadal više ne mogu da osvajaju turnire sa polovičnom formom kao nekada. Tu je i fizički faktor i prezasićenje. Da bi osvojili neki turnir, pa makar to bio i neki manji, to mora da bude projekat, gde je sve podređeno tom turniru, kao što je Rafa uradio prošle godine na RG, a Novak u Australji I opet nema garancije. Ne znam o kakvim se zdravstvenim problemima radi, ali sa teniskog aspekta, Novak nije bio u stanju da kontroliše svoj servis, svoje servis gemove. Tu je gubio puno snage, a i pretrpio previše brejkova. Onda bi bilo lakkše i na protivnikove servis gemove. Sama činjenica da je imao 29 brejk lopti je za pohvalu. Pokazuje želju. A opet, sa ovakvom formom, i nije mogao napraviti mnogo više brejkova, a zato je najviše zaslužan Karatsev, ponekad i sreća, ali ona ovde nije odigrala presudnu ulogu.

petar

pre 3 godine

Teško da bi itko mogao ovakvoga Karaceva danas pobijediti,a i igrati protiv broja jedan je posebna motivacija.Vidjelo se da Novak nije tjelesno u najboljem izdanju,negdje izvan Srbije bi lakše izgubio,ovako se trudio i bio je blizu..

Robert

pre 3 godine

Još jedan poraz i još jedna izjava kojom umanjuje uspeh protivnika. Zdravstveni problemi, nije igrao najbolji tenis... A onda se sjure ovde da pljunu po Rafi ili Rodžeru kako "nikad da priznaju da je protivnik bio zasluženo bolji". Pa, eve. vidite, tako velika imena to jednostavno ne umeju. Barem ne na potpuno čist način. Pohvale rivala, ispoštuju formu, ali ne propuste priliku da provuku deo o sopstvenoj lošoj igri, povredi ili neki sličan izgovor.

A pogledajte izjavu Kecmanovića nakon poraza na ovom turniru, pa uporedite sa ovim. Rekao kako ništa nije mogao da uradi zbog dobre igre protivnika. Dodao kako je i onu početnu prednost od jednog brejka stekao više zahvaljujući lošoj igri rivala u tim trenucima. Svaka čast igračima koji mogu tako bez sujete da nastupe posle poraza.

Zoran

pre 3 godine

Do RG još više od mesec dana, a onda Wimb, pa olimpijada. Rano je za top formu jer niko u 34 god. ne može držati vrhunsku formu mesecima. Sve se tempira da od početka Juna izdrži 10ak nedelja u najboljem ritmu, onda pauza pa 2. nedelje USO i za ovu godinu to je to.
Ako u tome uspe, svaka čast i duboki naklon.
Prvi put je jasno rekao i svaka čast na tome, da ga interesuju samo GS a siguran sam i olimpijada.

Nena Canada

pre 3 godine

Igrao je mnogo bolje nego protiv Evansa u Monte Karlu. Vazno je da se trudio i nije se predavao. Zato mi ne pada tako tesko sto je izgubio. Karatsev je zaista odlican.

komnen barjaktar

pre 3 godine

Po svoj prilici jos jedna sezona za zaborav sto se turnira na sljaci tice. Tu su jos Rim, Madrid pa RG. Novakovo dvomesecno odmaranje od tenisa uzima danak. Evans u MC, Karacev u Beogradu, nije iskljuceno da jos po neki anonimus Novaka pre vremena izbaci na predstojecim turnirima. Svi ce biti "nabrijani" protiv njega jer mnogi vide sansu upravo na sljaci gde je najranjiviji.

Legolas

pre 3 godine

Bravo Novače.
Na trudu,na upornosti,na karijeri koja traje paralelno sa konstantnim uspesima,trofejima,osvajanjima skoro svih turnira.
Naravno da kad osvojiš sve,imaš brdo rekorda,ciljevi se shodno tome i menjaju.
I ti si jasan.Naredni ciljevi su GS-vi.
Pa ćeš na njima da se utegneš i ne daš bilo kome lako pobedu.
Gubio ili dobijao,ti si svoje pošteno odradio,kao niti jedan srpski sportista u istoriji.
Zato ćemo te uvek podržavati i navijati,bez obzira na dalje rezultate.
Ti si šampion,svetski broj jedan,i nema šta ko tebi na svetu,pa ni u Srbiji da trubi,kako da igraš,šta da radiš,i slična pitanja da ti postavlja.

srle

pre 3 godine

Nimalo lak poraz. Biće zaista teško Noletu na Olimpijskim igrama u Tokiju, to se sad jasno vidi. Ipak na 2 dobijena seta je ranjiv, a taj turnir se isto igra na 2 dobijena seta. Nema sumnje da bi Novak ovo vratio da se igra u 5 dobijenih setova i imaš dan odmora posle. Zato je fokus samo na grend slemove, a sve ostalo ako se otvori na manjim turnirima, super puna kapa.

srle

pre 3 godine

Nimalo lak poraz. Biće zaista teško Noletu na Olimpijskim igrama u Tokiju, to se sad jasno vidi. Ipak na 2 dobijena seta je ranjiv, a taj turnir se isto igra na 2 dobijena seta. Nema sumnje da bi Novak ovo vratio da se igra u 5 dobijenih setova i imaš dan odmora posle. Zato je fokus samo na grend slemove, a sve ostalo ako se otvori na manjim turnirima, super puna kapa.

Legolas

pre 3 godine

Bravo Novače.
Na trudu,na upornosti,na karijeri koja traje paralelno sa konstantnim uspesima,trofejima,osvajanjima skoro svih turnira.
Naravno da kad osvojiš sve,imaš brdo rekorda,ciljevi se shodno tome i menjaju.
I ti si jasan.Naredni ciljevi su GS-vi.
Pa ćeš na njima da se utegneš i ne daš bilo kome lako pobedu.
Gubio ili dobijao,ti si svoje pošteno odradio,kao niti jedan srpski sportista u istoriji.
Zato ćemo te uvek podržavati i navijati,bez obzira na dalje rezultate.
Ti si šampion,svetski broj jedan,i nema šta ko tebi na svetu,pa ni u Srbiji da trubi,kako da igraš,šta da radiš,i slična pitanja da ti postavlja.

Nena Canada

pre 3 godine

Igrao je mnogo bolje nego protiv Evansa u Monte Karlu. Vazno je da se trudio i nije se predavao. Zato mi ne pada tako tesko sto je izgubio. Karatsev je zaista odlican.

Zoran

pre 3 godine

Do RG još više od mesec dana, a onda Wimb, pa olimpijada. Rano je za top formu jer niko u 34 god. ne može držati vrhunsku formu mesecima. Sve se tempira da od početka Juna izdrži 10ak nedelja u najboljem ritmu, onda pauza pa 2. nedelje USO i za ovu godinu to je to.
Ako u tome uspe, svaka čast i duboki naklon.
Prvi put je jasno rekao i svaka čast na tome, da ga interesuju samo GS a siguran sam i olimpijada.

Robert

pre 3 godine

Još jedan poraz i još jedna izjava kojom umanjuje uspeh protivnika. Zdravstveni problemi, nije igrao najbolji tenis... A onda se sjure ovde da pljunu po Rafi ili Rodžeru kako "nikad da priznaju da je protivnik bio zasluženo bolji". Pa, eve. vidite, tako velika imena to jednostavno ne umeju. Barem ne na potpuno čist način. Pohvale rivala, ispoštuju formu, ali ne propuste priliku da provuku deo o sopstvenoj lošoj igri, povredi ili neki sličan izgovor.

A pogledajte izjavu Kecmanovića nakon poraza na ovom turniru, pa uporedite sa ovim. Rekao kako ništa nije mogao da uradi zbog dobre igre protivnika. Dodao kako je i onu početnu prednost od jednog brejka stekao više zahvaljujući lošoj igri rivala u tim trenucima. Svaka čast igračima koji mogu tako bez sujete da nastupe posle poraza.

Predo

pre 3 godine

Prvo treba odati priznanje Karatsevu na odličnoj igri 3,5 sata. Rus je igrao kao da je branio Staljingrad. Novak se borio da pobedi, tu nema nikakve dileme, ali daleko je još od prave forme, što je i za očekivati, U Madridu bi trebalo biti bolje, Kako sam i rekao posle Monte Karla, Novak i Nadal više ne mogu da osvajaju turnire sa polovičnom formom kao nekada. Tu je i fizički faktor i prezasićenje. Da bi osvojili neki turnir, pa makar to bio i neki manji, to mora da bude projekat, gde je sve podređeno tom turniru, kao što je Rafa uradio prošle godine na RG, a Novak u Australji I opet nema garancije. Ne znam o kakvim se zdravstvenim problemima radi, ali sa teniskog aspekta, Novak nije bio u stanju da kontroliše svoj servis, svoje servis gemove. Tu je gubio puno snage, a i pretrpio previše brejkova. Onda bi bilo lakkše i na protivnikove servis gemove. Sama činjenica da je imao 29 brejk lopti je za pohvalu. Pokazuje želju. A opet, sa ovakvom formom, i nije mogao napraviti mnogo više brejkova, a zato je najviše zaslužan Karatsev, ponekad i sreća, ali ona ovde nije odigrala presudnu ulogu.

x

pre 3 godine

Novak ima 34 godine! A šljaka je fizički najzahtevnija podloga. Verovatno će sledeće sezone da se okrene samo brzim podlogama. Da osvoji što više GS do kraja karijere, to je cilj.
Osim Nadala, nema igrača u istoriji koji je nakon 31. godine osvojio Rolan Garos u poslednjih 50 godina!!! Pa vi vidite koliko je šljaka teška za malo starije igrače...

Pravi stari Čačanin

pre 3 godine

Nema sumnje da bi Novak ovo vratio da se igra u 5 dobijenih setova i imaš dan odmora posle.

(srle, 24. april 2021 21:23)

Samo mi objasni gde se to igra na 5 dobijenih setova.

alek

pre 3 godine

Nije problem što je izgubio već igra sa kojom teško da će nešto osvojiti na šljaci.Njegova snaga udarca i forhenda i bekhenda su zaista slabašni zbog čega je prinuđen da se stalno brani.Na šljaci mora da se rudarski radi a on sa svojom krhkom građom i godinama koje očigledno uzimaju maha teško da nečemu može da se nada.Nagledao sam se reprize njegovih mečeva od ranijih godina za vreme ove pandemije pa uporedio sa ovim-nebo i zemlja.Nažalost.

Dule

pre 3 godine

Ajde da budemo iskreni. Ako Novak zeli da uradi nesto vece na sljaci, onda mora da ulozi mnogo truda u svoju igru. Ne bi trebalo da se naglasava da je to los dan, ne nije, nego jednostavno mora da popravi sledece sto se sljake tice:
Servis mu nije dovoljno raznovrstan, da ne kazem slab. Danas se lose, jako lose kretao, bekhend paralela (za mene jedan od najvaznijih udaraca u tenisu) mu nije funkcionisala, nije dovoljno dobro udarao lopticu, vec ju je "gurao" pogotovo sa bekhendom. Ima tu jos mnogo,mnogo drugih stvari za popravku, naravno ako zeli da osvoji Pariz na sljaci!!!
Ubedjen sam da to Novak zeli i moze. Srecno!!!

autostoper

pre 3 godine

nekako mi deluje da bi ovaj turnir imao mnogo više smisla na betonu i u nekom drugom momentu. Zamislite Bazel da Federer igra na šljaci ili Nadal Barselonu na betonu. Novak je kralj betona i ovaj turnir je trebalo da bude neosvojiva tvrđava.
I verovatno bi skupio jača imena, da nije Novaka i ovih par momaka naših u top50 ovo bi bio nivo celendzera 125. Svi su u Barseloni turnir je pritom između dva mastersa i da stvar bude još gora kamera na centralnom je sad mnogo nize posatavljena nego pre pet godina jako je slab pregled pogotovo što ide na tvu pogotovo kad se igra po danu dalja osjovna se ne vidi. Da se u potpuni celendzer vajb . Nemam nikakvog iskustva sa organizacijom teniskih turnira pa možda ovo moje i nema smisla. Ali mi je bezveze da čovek koji ima najviše titula na AO turnir u svom gradu igra na šljaci. Bilo bi lepo npr kad bi Djokovic uzeli licencu od nekog Stokholma (imaju Gstad a od Soderlinga nemaju kvalitetnog tenisera) ili Sofije

petar

pre 3 godine

Teško da bi itko mogao ovakvoga Karaceva danas pobijediti,a i igrati protiv broja jedan je posebna motivacija.Vidjelo se da Novak nije tjelesno u najboljem izdanju,negdje izvan Srbije bi lakše izgubio,ovako se trudio i bio je blizu..

Mrs.NO

pre 3 godine

Mislim da Novak zbog načina njegove igra defnzive i zahtevne pokrete i brzine ova mu je godina zadnja da moze jos mozda neki Turnir da osvoji vec sledece godine bit ce nemoguce da se nosi sa mladjim Top igračima ,normalno navijam svim srcem za Novaka i zelim mu da osvoji 25 GS Ali realno je da mozda osvoji maksimalno jos jedan GS

komnen barjaktar

pre 3 godine

Po svoj prilici jos jedna sezona za zaborav sto se turnira na sljaci tice. Tu su jos Rim, Madrid pa RG. Novakovo dvomesecno odmaranje od tenisa uzima danak. Evans u MC, Karacev u Beogradu, nije iskljuceno da jos po neki anonimus Novaka pre vremena izbaci na predstojecim turnirima. Svi ce biti "nabrijani" protiv njega jer mnogi vide sansu upravo na sljaci gde je najranjiviji.

ju ju

pre 3 godine

@meklaud
Ih da je prosle godine finale RG bio vazan mec, valjda bi skinuo nulu, ma veoma, veoma, veoma tesko bi izgubio, ali posto nije.....pametnom dovoljno.

mirka

pre 3 godine

nije važno što je izgubio meč ,ali je važno njegovo loše ponašanje za vreme meča. Psovke i dobacivanja svojoj loži. Gledala ceo meč i posle 2 :0 u prvom setu rekla da će izgubiti ,zbog svoje nervoze..Sad se vadi i na zdrastvene probleme..teren mu ne odgovara...kako drugom tako i njemu...njegov sam fan, ali je preterao u ponašanju...

Jelena

pre 3 godine

Ako nije pominjao zdravstvene probleme dok je pobedjivao mogao je da precuti i sad. Ne smeta puknuti misic ali smeta vrtoglavica. A tek ono psovanje, ironicni osmesi na protivnikove dobre poteze... Postaje nepodnosljiv.

nikos

pre 3 godine

"Novak: Ovakvi mečevi mnogo bole"
..... ili bolje receno: "Ovakvi CESTI mečevi mnogo bole" a ti si zaredjao.
Ili imas neki zesci problem ili ti tenis vise nije na listi prioriteta. Odnos prema igri i ponasanje je sramotno, nedostojno prvog.

akom

pre 3 godine

A sto bi se trudio? Šta je njemu ova zemalja dala kad mu je trebalo dok je bio klinac? A sa druge strane glupo je i da osvoji:) Dežurni pljuvaci samo jednu stvar da vam kažem, Nole je toliko sportske radosti nama dao , pod našom zastavom ( a mogao je da bira pod cijom će da igra) da mi nemamo prava, ni ljudskog ni moralnog , nazovite to kako hoćete , da mu bilo šta zamerimo!?

Sempervivum

pre 3 godine

Жао ми је што није освојио овај турнир. По укупном броју титула много заостаје за конкурентима.
Ипак, реално је противник био веома добар, много бољи. Прокоцкати 23 брејк лопте у мечу на два добијена сета је баш-баш много. То му све више постаје слаба тачка.
Ваљда ће се све надокнадити у Паризу.
Иначе, примећује се да је мало пустио стомачић...

Zmi Zmi

pre 3 godine

Ne znam da li sam to samo ja, ali da li vam se cini sa je Novak nabacio par kila? Na tom nivou cak i jedna- dve kile viska mogu uticati na reflekse, brzinu, reakciju.

drazen

pre 3 godine

Fenomenalni Dokovic, fenomenalna karijera, dao mu Bog zdravlje. Te male razlike su godine koje polako sustizu sve vrhunske sportase. Ja mu zelim da se opusti, I igra barem do 4Ote

Topnik

pre 3 godine

Ovo je težak poraz za Novaka i to se vidi po njegovim izjavama. Nije on bio toliko loš koliko ga je Karatsev neutralizirao svojim preciznim bekendom i onda dokrajčio snagom. Pusti vrtoglavice i grand slamove sad, svaki Noletov meč protiv Karasteva će biti težak jer mu njegova igra ne paše.

Zmi Zmi

pre 3 godine

Ne znam da li sam to samo ja, ali da li vam se cini sa je Novak nabacio par kila? Na tom nivou cak i jedna- dve kile viska mogu uticati na reflekse, brzinu, reakciju.

Бранко

pre 3 godine

Све је мање извесно да ће Ноле стићи Рафу у ГС титулама као и освојити ОИ..

Petar

pre 2 godine

Svi imaju zdrastvenih problema. Federer vec dve godine ne igra zbog istih razloga. Zar posle svakog poraza mora da se omalovazava pobeda protivnika sa izjavama o zdrastvenim problemima.

Will Mosley

pre 2 godine

Ako nije pominjao zdravstvene probleme dok je pobedjivao mogao je da precuti i sad. Ne smeta puknuti misic ali smeta vrtoglavica. A tek ono psovanje, ironicni osmesi na protivnikove dobre poteze... Postaje nepodnosljiv.
(Jelena, 25. april 2021 09:15)

Ispravka, ostaje nepodnosljiv.

Бранко

pre 3 godine

Без мотивације, концентрације и адреналина Ноле губи сваки овакав меч. Са заласком Федерера и Рафе, његова силазна путања ће бити све стрмија..

Mrs.NO

pre 3 godine

Mislim da Novak zbog načina njegove igra defnzive i zahtevne pokrete i brzine ova mu je godina zadnja da moze jos mozda neki Turnir da osvoji vec sledece godine bit ce nemoguce da se nosi sa mladjim Top igračima ,normalno navijam svim srcem za Novaka i zelim mu da osvoji 25 GS Ali realno je da mozda osvoji maksimalno jos jedan GS

Legolas

pre 3 godine

Bravo Novače.
Na trudu,na upornosti,na karijeri koja traje paralelno sa konstantnim uspesima,trofejima,osvajanjima skoro svih turnira.
Naravno da kad osvojiš sve,imaš brdo rekorda,ciljevi se shodno tome i menjaju.
I ti si jasan.Naredni ciljevi su GS-vi.
Pa ćeš na njima da se utegneš i ne daš bilo kome lako pobedu.
Gubio ili dobijao,ti si svoje pošteno odradio,kao niti jedan srpski sportista u istoriji.
Zato ćemo te uvek podržavati i navijati,bez obzira na dalje rezultate.
Ti si šampion,svetski broj jedan,i nema šta ko tebi na svetu,pa ni u Srbiji da trubi,kako da igraš,šta da radiš,i slična pitanja da ti postavlja.

Robert

pre 3 godine

Još jedan poraz i još jedna izjava kojom umanjuje uspeh protivnika. Zdravstveni problemi, nije igrao najbolji tenis... A onda se sjure ovde da pljunu po Rafi ili Rodžeru kako "nikad da priznaju da je protivnik bio zasluženo bolji". Pa, eve. vidite, tako velika imena to jednostavno ne umeju. Barem ne na potpuno čist način. Pohvale rivala, ispoštuju formu, ali ne propuste priliku da provuku deo o sopstvenoj lošoj igri, povredi ili neki sličan izgovor.

A pogledajte izjavu Kecmanovića nakon poraza na ovom turniru, pa uporedite sa ovim. Rekao kako ništa nije mogao da uradi zbog dobre igre protivnika. Dodao kako je i onu početnu prednost od jednog brejka stekao više zahvaljujući lošoj igri rivala u tim trenucima. Svaka čast igračima koji mogu tako bez sujete da nastupe posle poraza.

srle

pre 3 godine

Nimalo lak poraz. Biće zaista teško Noletu na Olimpijskim igrama u Tokiju, to se sad jasno vidi. Ipak na 2 dobijena seta je ranjiv, a taj turnir se isto igra na 2 dobijena seta. Nema sumnje da bi Novak ovo vratio da se igra u 5 dobijenih setova i imaš dan odmora posle. Zato je fokus samo na grend slemove, a sve ostalo ako se otvori na manjim turnirima, super puna kapa.

Zoran

pre 3 godine

Do RG još više od mesec dana, a onda Wimb, pa olimpijada. Rano je za top formu jer niko u 34 god. ne može držati vrhunsku formu mesecima. Sve se tempira da od početka Juna izdrži 10ak nedelja u najboljem ritmu, onda pauza pa 2. nedelje USO i za ovu godinu to je to.
Ako u tome uspe, svaka čast i duboki naklon.
Prvi put je jasno rekao i svaka čast na tome, da ga interesuju samo GS a siguran sam i olimpijada.

komnen barjaktar

pre 3 godine

Po svoj prilici jos jedna sezona za zaborav sto se turnira na sljaci tice. Tu su jos Rim, Madrid pa RG. Novakovo dvomesecno odmaranje od tenisa uzima danak. Evans u MC, Karacev u Beogradu, nije iskljuceno da jos po neki anonimus Novaka pre vremena izbaci na predstojecim turnirima. Svi ce biti "nabrijani" protiv njega jer mnogi vide sansu upravo na sljaci gde je najranjiviji.

petar

pre 3 godine

Teško da bi itko mogao ovakvoga Karaceva danas pobijediti,a i igrati protiv broja jedan je posebna motivacija.Vidjelo se da Novak nije tjelesno u najboljem izdanju,negdje izvan Srbije bi lakše izgubio,ovako se trudio i bio je blizu..

Dule

pre 3 godine

Ajde da budemo iskreni. Ako Novak zeli da uradi nesto vece na sljaci, onda mora da ulozi mnogo truda u svoju igru. Ne bi trebalo da se naglasava da je to los dan, ne nije, nego jednostavno mora da popravi sledece sto se sljake tice:
Servis mu nije dovoljno raznovrstan, da ne kazem slab. Danas se lose, jako lose kretao, bekhend paralela (za mene jedan od najvaznijih udaraca u tenisu) mu nije funkcionisala, nije dovoljno dobro udarao lopticu, vec ju je "gurao" pogotovo sa bekhendom. Ima tu jos mnogo,mnogo drugih stvari za popravku, naravno ako zeli da osvoji Pariz na sljaci!!!
Ubedjen sam da to Novak zeli i moze. Srecno!!!

Nena Canada

pre 3 godine

Igrao je mnogo bolje nego protiv Evansa u Monte Karlu. Vazno je da se trudio i nije se predavao. Zato mi ne pada tako tesko sto je izgubio. Karatsev je zaista odlican.

alek

pre 3 godine

Nije problem što je izgubio već igra sa kojom teško da će nešto osvojiti na šljaci.Njegova snaga udarca i forhenda i bekhenda su zaista slabašni zbog čega je prinuđen da se stalno brani.Na šljaci mora da se rudarski radi a on sa svojom krhkom građom i godinama koje očigledno uzimaju maha teško da nečemu može da se nada.Nagledao sam se reprize njegovih mečeva od ranijih godina za vreme ove pandemije pa uporedio sa ovim-nebo i zemlja.Nažalost.

ju ju

pre 3 godine

@meklaud
Ih da je prosle godine finale RG bio vazan mec, valjda bi skinuo nulu, ma veoma, veoma, veoma tesko bi izgubio, ali posto nije.....pametnom dovoljno.

autostoper

pre 3 godine

nekako mi deluje da bi ovaj turnir imao mnogo više smisla na betonu i u nekom drugom momentu. Zamislite Bazel da Federer igra na šljaci ili Nadal Barselonu na betonu. Novak je kralj betona i ovaj turnir je trebalo da bude neosvojiva tvrđava.
I verovatno bi skupio jača imena, da nije Novaka i ovih par momaka naših u top50 ovo bi bio nivo celendzera 125. Svi su u Barseloni turnir je pritom između dva mastersa i da stvar bude još gora kamera na centralnom je sad mnogo nize posatavljena nego pre pet godina jako je slab pregled pogotovo što ide na tvu pogotovo kad se igra po danu dalja osjovna se ne vidi. Da se u potpuni celendzer vajb . Nemam nikakvog iskustva sa organizacijom teniskih turnira pa možda ovo moje i nema smisla. Ali mi je bezveze da čovek koji ima najviše titula na AO turnir u svom gradu igra na šljaci. Bilo bi lepo npr kad bi Djokovic uzeli licencu od nekog Stokholma (imaju Gstad a od Soderlinga nemaju kvalitetnog tenisera) ili Sofije

Predo

pre 3 godine

Prvo treba odati priznanje Karatsevu na odličnoj igri 3,5 sata. Rus je igrao kao da je branio Staljingrad. Novak se borio da pobedi, tu nema nikakve dileme, ali daleko je još od prave forme, što je i za očekivati, U Madridu bi trebalo biti bolje, Kako sam i rekao posle Monte Karla, Novak i Nadal više ne mogu da osvajaju turnire sa polovičnom formom kao nekada. Tu je i fizički faktor i prezasićenje. Da bi osvojili neki turnir, pa makar to bio i neki manji, to mora da bude projekat, gde je sve podređeno tom turniru, kao što je Rafa uradio prošle godine na RG, a Novak u Australji I opet nema garancije. Ne znam o kakvim se zdravstvenim problemima radi, ali sa teniskog aspekta, Novak nije bio u stanju da kontroliše svoj servis, svoje servis gemove. Tu je gubio puno snage, a i pretrpio previše brejkova. Onda bi bilo lakkše i na protivnikove servis gemove. Sama činjenica da je imao 29 brejk lopti je za pohvalu. Pokazuje želju. A opet, sa ovakvom formom, i nije mogao napraviti mnogo više brejkova, a zato je najviše zaslužan Karatsev, ponekad i sreća, ali ona ovde nije odigrala presudnu ulogu.

Pravi stari Čačanin

pre 3 godine

Nema sumnje da bi Novak ovo vratio da se igra u 5 dobijenih setova i imaš dan odmora posle.

(srle, 24. april 2021 21:23)

Samo mi objasni gde se to igra na 5 dobijenih setova.

x

pre 3 godine

Novak ima 34 godine! A šljaka je fizički najzahtevnija podloga. Verovatno će sledeće sezone da se okrene samo brzim podlogama. Da osvoji što više GS do kraja karijere, to je cilj.
Osim Nadala, nema igrača u istoriji koji je nakon 31. godine osvojio Rolan Garos u poslednjih 50 godina!!! Pa vi vidite koliko je šljaka teška za malo starije igrače...

akom

pre 3 godine

A sto bi se trudio? Šta je njemu ova zemalja dala kad mu je trebalo dok je bio klinac? A sa druge strane glupo je i da osvoji:) Dežurni pljuvaci samo jednu stvar da vam kažem, Nole je toliko sportske radosti nama dao , pod našom zastavom ( a mogao je da bira pod cijom će da igra) da mi nemamo prava, ni ljudskog ni moralnog , nazovite to kako hoćete , da mu bilo šta zamerimo!?

drazen

pre 3 godine

Fenomenalni Dokovic, fenomenalna karijera, dao mu Bog zdravlje. Te male razlike su godine koje polako sustizu sve vrhunske sportase. Ja mu zelim da se opusti, I igra barem do 4Ote

nikos

pre 3 godine

"Novak: Ovakvi mečevi mnogo bole"
..... ili bolje receno: "Ovakvi CESTI mečevi mnogo bole" a ti si zaredjao.
Ili imas neki zesci problem ili ti tenis vise nije na listi prioriteta. Odnos prema igri i ponasanje je sramotno, nedostojno prvog.

Jelena

pre 3 godine

Ako nije pominjao zdravstvene probleme dok je pobedjivao mogao je da precuti i sad. Ne smeta puknuti misic ali smeta vrtoglavica. A tek ono psovanje, ironicni osmesi na protivnikove dobre poteze... Postaje nepodnosljiv.

Бранко

pre 3 godine

Све је мање извесно да ће Ноле стићи Рафу у ГС титулама као и освојити ОИ..

mirka

pre 3 godine

nije važno što je izgubio meč ,ali je važno njegovo loše ponašanje za vreme meča. Psovke i dobacivanja svojoj loži. Gledala ceo meč i posle 2 :0 u prvom setu rekla da će izgubiti ,zbog svoje nervoze..Sad se vadi i na zdrastvene probleme..teren mu ne odgovara...kako drugom tako i njemu...njegov sam fan, ali je preterao u ponašanju...

Zmi Zmi

pre 3 godine

Ne znam da li sam to samo ja, ali da li vam se cini sa je Novak nabacio par kila? Na tom nivou cak i jedna- dve kile viska mogu uticati na reflekse, brzinu, reakciju.

Sempervivum

pre 3 godine

Жао ми је што није освојио овај турнир. По укупном броју титула много заостаје за конкурентима.
Ипак, реално је противник био веома добар, много бољи. Прокоцкати 23 брејк лопте у мечу на два добијена сета је баш-баш много. То му све више постаје слаба тачка.
Ваљда ће се све надокнадити у Паризу.
Иначе, примећује се да је мало пустио стомачић...

Бранко

pre 3 godine

Без мотивације, концентрације и адреналина Ноле губи сваки овакав меч. Са заласком Федерера и Рафе, његова силазна путања ће бити све стрмија..

Zmi Zmi

pre 3 godine

Ne znam da li sam to samo ja, ali da li vam se cini sa je Novak nabacio par kila? Na tom nivou cak i jedna- dve kile viska mogu uticati na reflekse, brzinu, reakciju.

Topnik

pre 3 godine

Ovo je težak poraz za Novaka i to se vidi po njegovim izjavama. Nije on bio toliko loš koliko ga je Karatsev neutralizirao svojim preciznim bekendom i onda dokrajčio snagom. Pusti vrtoglavice i grand slamove sad, svaki Noletov meč protiv Karasteva će biti težak jer mu njegova igra ne paše.

Will Mosley

pre 2 godine

Ako nije pominjao zdravstvene probleme dok je pobedjivao mogao je da precuti i sad. Ne smeta puknuti misic ali smeta vrtoglavica. A tek ono psovanje, ironicni osmesi na protivnikove dobre poteze... Postaje nepodnosljiv.
(Jelena, 25. april 2021 09:15)

Ispravka, ostaje nepodnosljiv.

Petar

pre 2 godine

Svi imaju zdrastvenih problema. Federer vec dve godine ne igra zbog istih razloga. Zar posle svakog poraza mora da se omalovazava pobeda protivnika sa izjavama o zdrastvenim problemima.