Utorak, 20.04.2021.

19:35

Prva veća pobeda Superlige Evrope

Privredni sud u Madridu zabranio je UEFA i FIFA preduzimanje bilo kakve mere protiv pokretanja Superlige Evrope, prenosi agencija "Frans pres".

Izvor: SS

Prva veæa pobeda Superlige Evrope IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Vladan R

pre 2 godine

@ jsd pfc

Odmetmuti klubovi planiraju da igraju nacionalne sampionate, isključivo što u ovom trenutku ne mogu da nadomeste i prihode koje dobijaju iz istih. Koliko sutra ako tako pohlepni i alavi, budu u mogućnosti napustice i domaća takmicenje, samo tako. Neko ko gleda malo dalje u buducnost, za razliku od tebe i tebe slični, sece takvu mogućnost u korenu. Druga stvar je sto u PL na primer, ne žele još vecu razliku u plateznoj moći klubova, što bi se svakako desilo ako bi odmetnutima, uspelo da formiraju, za njih samoodabrane, zatvorenu ligu, tj ligu bez briga, jer bez obzira na rezultate ne mogu is pasti iz iste.

John

pre 2 godine

Slusam sta pisete i nije mi dobro. Pa dobro dal ste realni? Ova nova takozvana superliga je za bogate, Perez je sam rekao kako je izgubio 400milki i da ova liga ima da ga spasi, pa ko ga tepao po usi da ulaze nenormalan novac i daje plate, realno nijedan ali nijedan igrac ne vredi te pare. Klubovi su sami krivi za propast, pa se kroz jednu glupu ligu bez takmicarskog znacaja vade! DRUGO I NAJBITNIJE, nijedan drugi klub tipa, sevilja,betis,lids,everton itd itd nisu ludi da dovoze da u ligu dodji opet oni sa dodatnih 350milki u dzepu pokupe najbolje igrace i teraj prvi si sigurno, pa gde je tu pravednost!? Gde je tu fer pley? Pa mali klubovi se vise pitaju u ligu nego veci iskreno, ladno mogu da se povuku i sta liga u englesku na 6 tima spala? Pa to nije poenta. Gubi se svaki smisao fudbala, sve je sad u novcu, kvari njih, kvari nas. Treba ostati na zemlji, gledaj jedan BAJERN GIGANT IMA PARE SVE DA IH KUPI, boli ih dupe drze se navijaca i tradicije. ZIVEO FUDBAL dok ima navijaca zivece FUDBAL!

Katarina

pre 2 godine

Citam razne gluposti u ovim komentarima.
Ja nisam ni za ni protiv super lige.
Ali jedno je bar jas da nikakvi sudovi nemaju nadleznost osim organa Fife i Uefe sto se tice organizacije takmičenja pod njihovim patronatom a to je u 99% slucajeva u svetu.
Naravno niko nemoze zabraniti tim klubovima da osnuju drugu organizaciju.
Ali nema sumnje da će biti izbaceni iz Uefe.
A sto se tice igrača oni bi morali da jure obe licence.

Za pocetak, negacija se pise odvojeno od glagola, ali dobro, to i nije preterano bitno za ovu temu.
UEFA i FIFA su sta, pa da niko nema nadleznost nad njihovim postupcima?
Svaki evropski sud ima vece nadleznosti od bilo kog udruzenja, pa tako i nad UEFA-om i FIFA-om.
Kakve licence? Fudbaleri su samo radnici koji sprovode projekte rukovodstva svojih kompanija.
A tek ce se pokrenuti pitanje monopolizma i kartela UEFA i FIFA...

Punisher

pre 2 godine

Kad Superliga propadne, a 99% propada, jer ne daju navijaci, ultrasi, vlade, premijeri, savezi i domace lige i kad se tih 12 odmetnutih klubova vrati pod UEFA a vratice se manji od makova zrna, UEFA nek ih kazni najmanje 3-godisnjom zabranom igranja LS. A Agnellija, Pereza, Glazere, Henrija, Levija, Abramovica, Mansoura..nek kazni dozivotnom zabranom rada u fudbalu.

ds

pre 2 godine

Evo opštinski sud Tutina doneo iste zaključke.
@Lefty

Zamoli ih da donesu iste zaključke i za Bartomea da ukinu i Evropsku košarkaški ligu.
Ah da tu nista nije sporno za sud u Tutinu.

Katarina

pre 2 godine

Sada ce svi ovde da sude na osnovu iskustava o sudovima u Srbiji, a to je daleko od istine i prava, kao sto su i sudovi u Srbiji daleko od istine i prava.
Svi fudbalski klubovi su kompanije i nema te organizacije koja ce zabraniti nekoj kompaniji da se takmici na trzistu na kojem zeli. Moze to nama da se ne svidja, ali takvi su zakoni EU o slobodi konkurencije. I naravno, nema te kompanije ili organizacije(UEFA, FIFA) koja ce onemuguciti protok radne snage(fudbalera) izmedju kompanija(klubova).

Indirekt

pre 2 godine

Ovo mu dodje kao kad neko ode da zivi sa drugom zenom, a od prve trazi da povremeno dolazi, da mu ona pere ves i kuva i da jos ne daje pare za to. Ako idu neka idu, no nema tople corbe i cistih kosulja, citaj igranja u domacim prvenstvima ( evropska su svakako napustili i to od odmah) i reprezentaciji.

Neo@

pre 2 godine

Ono što si osnovao, čega si vlasnik i krov nad time, možeš sa time raditi šta hoćeš, a ponajviše da najuris one koji ti ruše integritet! I tu ti nijedan sud ništa ne može! Tačka!
A ponajmanje neki lokalni sud iz bilo koje države!

ajde

pre 2 godine

Како Уефа може да забрани тимовима да играју супер лигу? Ваљда тимови имају право да ако не желе не играју лигу шампиона. Могу нпр да играју само национална првенства и да не учествују у европским такмичењима. Не може Уефа да им наређује Шта ће да играју.
(30STM, 20. april 2021 19:48)

Rodjače klubovi nisu članice UEFA, FIBA. Nacionalni savezi su članice i takvi nacionalni savezi postupaju po odlukama FIFA, UEFA a onda svoje delovanje spuštaju na klubove. UEFA ima načina da kazni zemlje koje ne poštuju njena pravila. Reagovaće i FIFA jer je UEFA članica FIFA

Inntal

pre 2 godine

Real, Barselona ili Inter imaju svoje troškove i obaveze.
(Aron, 20. april 2021 19:56)

a Bayern kao nema troskove...?
kako ne mozes poslovati pozitivno uzmi sano primjer Barcelone,
u par godina potrosi skoro milijardu eura na "neka" pojacanja (neka jer nisu pravdali tolika ulaganja)
Coutinho,
Dembele
Grizman ,
samo ta trojica su kostala od 300-400 miliona i svaki od njih ima astronomski plaću,
pa cemu to?
cemu toliki troskovi,
i gomila se i gomila,drzavi se ne placa porez,sve ide u minus i onda se sjetis da se iz toga normalnim putem ne mozes izvuci i trazis ovako nesto.....
znaci zbog svoje lose politike finaciranja ti krivis druge
Real plati igraca 100 miliona i sad kuka kako je njima finacijski tesko....
pa ne kupuj ako nemas....
zadnjih 15ak godina Real i Barca su u minusu ali eto valjda im je minus dojadio...
ovdje ne mislim samo na Barcelonu i Real nego na mnogi broj klubova
Rea

Heat

pre 2 godine

Moram priznati da sam iznenadjen hajkom koja se kod nas vodi protiv osnivanja Superlige.
Da li je problem sto nijedan od nasih klubova nece biti deo toga? Da li zaista verujete da najjace fudbalsko takmicenje na svetu moze da bude lose za fudbal? Koliko puta ste pogledali npr. Liverpul - Fulam, a koliko Real - Bajern? Zasto mislite da Uefa radi u interesu fudbala, a da Superliga radi protiv? Zasto smeta sto je u pitanju elitno takmicenje zatvorenog tipa?
Da li se iko seca frke oko Evrolige u kosarci? Sta god mi mislili o Evroligi jer nas je direktno pogodila, cinjenica je da evropska kosarka nikad nije bila bolja i da evropski igraci polako osvajaju i NBA. To ne bi bilo moguce bez ovakve EL.

B.Živković

pre 2 godine

Znaju u Madridu šta rade i ne zaboravite da su Blatera i čelnike FIFA nedavno hapsili agenti FBI, a Platini se izvukao samo s nekom finansijskom kaznom, jer je veliko ime svetskog fudbala. A Čeferin će proći kao i Šajber, sećate se da su u "Šajberovoj sezoni" 1985/86. krajem 1986. Šajbera uhapsili u Austriji zbog nelegalne trgovine zlatom. Zna se da u kapitalizmu "velika riba guta malu" ili da "veliki lopovi uništavaju male lopove" i čemu se čudite? Pozdrav!

Kaokakao

pre 2 godine

UEFA je to zasluzila, to je organizacija koju vode licemeri (cast izuzecima) koji su puno nepravde naneli istocnoevropskim klubovima. Pa kakva je to liga sampiona gde cetvrti iz neke zemlje ide direktno a sampion neke velike nacije poput Poljske npr. mora da se bori za tu LS, sa nekim drugim sirotinjskim sampionom. Uzasni su, pa tu je tek i ova liga konferencija koja je slika i prilika nepravde. Ko ih sisa, neka se UEFA i raspadne, nisu bolje ni zasluzili, mozda bi to bila sansa za nacionalne saveze da prave nova takmicenja i nove organizacije, zasto da ne? Ne svidja mi se ta Superliga, necu je pratiti, ali mozda je vreme da neko uzdrma fotelje odredjenoj gospodi. UEFA, laku noc...

Vuk

pre 2 godine

Ne kapirate da Uefa ni neće nikome da brani da učestvuje u toj ligi, al može na osnovu ugovora koji su klubovi potpisivali sa Uefaom, a ovo verovatno jeste povreda ugovora, da im zabrani učešće u svim takmičenja pod Uefaom a čak i igračima. I takođe da plaćaju penale neke jer postoje ograničenja finansijska za sve klubove. I Uefa nije cveće al može da izbaci nekoga ako ne poštuje ugovor, a verovatno je to slučaj.

Tema

pre 2 godine

To je mozda privredni sud Florentina Pereza u Madridu. Posto lik ima posla sa tim sudom jer poseduje najvecu gradjevinsku firmu u Spaniji. E sad malo mu to pa bi taj sud davao naloge i ingerencije UEFI sta da rade po pitanju fudbala i takmicenja u njemu. E svasta da covek procita cuj privredni sud sa sedistem u Madridu preti ovim iz kuce fudbala.

klupko

pre 2 godine

Kakve veze ima neki lokalni privredni sud? Krovne sportske organizacije odredjuju pravila igre. Države članice koje su prihvatile te organizacije moraju da se pridržavaju pravila. Ako neće neka istupe
(a, 20. april 2021 19:57)

Krovne sportske organizacije nisu iznad prava i sudova. Sudovi EU su iznad UEFA.
Ne može UEFA da utvrđuje neka pravila ako ona krše prava/zakone koji važe u EU.

JSD PFC

pre 2 godine

Da li ima ovde iko da razmišlja? Perez je rekao da Real, Atletiko i Barselona neće napustiti Primeru, igraće oba takmičenja. Ne verujem da im neće biti stalo da je osvoje.
Zašto bi PL izbacivala šestorku ako oni žele da igraju u njoj? Sve ostaje isto kao i do sada. Čak su ostali timovi u boljoj poziciji jer bi sada više od pola lige išlo u Evropu.
O tome razmišljam od juče i tako vidim stvari. Sve se svodi na jedno: mi hoćemo s vama i ne damo vam da odete. Ne očekujem reakciju PL jer nema razloga za to, zaista.
Postavlja se pitanje regularnosti takve PL ali ni tu ne vidim problem. Siguran sam da im ev. titula SL neće biti draža od titule PL. Itekako će se ova šestorka potući za istu. To su Englezi i veliki su tradicionalisti.

Bilo bi mi glupo da njihova FA navali na njih radi dodvoravanja UEFI. PL se za sad, pametno ni ne oglašava. Sačekajmo da vidimo epilog.

Vuk_sa_Ontarija

pre 2 godine

Privredni sud Španije???Pa kako on može biti globalno nadležan svetskom fudbalu???
(Steva, 20. april 2021 19:47)
*********************************

Za "poznavaoce" prava na Balkanu, ovakva presuda je presedan na koji ce se uvek i pred svakim sudom pozivati advokati klubova iz Superlige. Nije vam sud iz Madrida sud iz Bajine Baste pa se pozivate na to kako Peres vrsi pritisak na lokalni sud, na Zapadu se za svaki sud smatra da radi po zakonima i nepristrasno presudjuje.

Pretpostavimo da se menadzment superbogatih klubova ne zakopcava na ledjima, pretpostavimo da supebogati vlasnici tih klubova nisu pajaci i da drze najbolje svetske advokate na platnom spisku pa iz svega sledi da je njihova akcija pravno odbranjiva i da im UEFA ne moze apsolutno nista. Juce su ministri u UK pretili oduzimanjem radnih viza fudbalerima-strancima u 6 engleskih klubova koji idu u Siperligu, koja glupost od ministara - odmah je stiglo razjasnjenje da klubovi uvek mogu da dokazu da od tih fudbalera nema boljih u UK koji mogu popuniti to mesto i da im automatski sleduje radna viza i da u slucaju odugovlacenja nadleznog ministarstva klubovi mogu traziti enormne odstete od drzave, plus EU/UK zakoni o nesmetanom transferu usluga i roba.

Jedini nacin je ogroman pritisak javnosti - navijaca, bojkot utakmica, proizvoda sponzora, prenosa, protesti...

B.Živković

pre 2 godine

Ne razumem veliki deo naših ljudi, navijača, ljubitelja fudbala ili uopšte ljudi koje interesuje fudbal. Upravo, Privredni Sud u Madridu se oglasio, jer je u pitanju "Privreda", znači ekonomija, finansije itd. Upravo, UEFA "pada" na ovome, jer hoće da se umeša u "Privredu", da utiče na ekonomske i finansijske tokove, a da na to nema nikakvo pravo. UEFA mora da se svede na "amaterski" nivo, jer se bavi samo sportom, nema nikakve veze sa "Privredom". Da li se sećate Šajbera, koga sam pomenuo u prethodnom komentaru? Šta mu je Sud tada naložio? Poštuj Pravila koja ti pišu u Statutu. On je morao da ih poštuje i poništi svoje odluke ili da izbaci 12 klubova iz tadašnje Prve lige (gle slučaja i tada je 12 klubova lažiralo). Čim se oglasio Privredni Sud u Madridu, sve se prebacuje na finansijske tokove i jasan je ishod svega. Hoćete da pobedite kapitaliste kapitalizmom, kao što je Sloba vršio propagandu protiv Genšera i Kola (opravdano) a glavno platežno sredstvo mu bila nemačka marka (uzrok poraza). Ne biva. Pozdrav!

*

pre 2 godine

UEFA podigla na noge sve botove iz odanih im saveza i svojom praznom retorikom obrlatila glupe, naivne i dovoljno mlade da ne vide dalje od sopstvenog nosa. Kao, brinu za fudbal, glume žrtve i prete u prazno. Ali, ja se zato vrlo dobro sećam svih nameštaljki u njihovoj voljenoj Ligi Šampiona, pamtim Ovreba, Platinija i njima slične, izbacivanje Jugoslavije '92. sa Eura za koje se već kvalifikovala, licemerno i selektivno sprovođenje politike od koje se šatro distanciraju... Mogao bih da nabrajam do prekosutra. I zato đavo da ih nosi! Jedva čekam da ih vidim u blatu, kako jedino i zaslužuju. Sa zadovoljstvom ću gledati Super Ligu. Kao, uostalom, i svi ostali lažni moralisti gadljivi na pare. Čuj, lopovska se UEFA našla da pridikuje... Naravno da je upliv novca jedini način da se fudbal podigne na novi nivo.

Djurica

pre 2 godine

Nisam veliki ljubitelj Gvardiole ali je jako lepo rekao:
Nema sporta ako se ne ulaze trud, kakvo takmicenje ako vam je uspeh zagarantovan (ili ti pare u ovom slucaju).

prolaznik

pre 2 godine

UEFA neće spriječiti stvaranje superlige, ona će samo izbaciti klubove koju učestvuju u superligi iz UEFA-e. I uskratit će igračima iz superlige pravo da se natječu u svim uefinim i fifinim natjecanjima. UEFA se ni na koji način neće petljati u rad superlige, niti će im određivati pravila, niti određivati tko će za njih igrati niti će im krojiti kalendar. No ono što ljudi zaboravljaju je da je takva politika neutjecanja dvostrana. Kao što UEFA neće superligi ništa moći diktirati ni nametati, tako ni superliga neće ništa moći diktirati niti nametati uefi. Stoga, tko izabere igrati u superligi, taj će zaboraviti na sve što se tiče uefe i fife. I to je OK. Superligi treba dati šupkartu i to je to.

Vladimir Mišković

pre 2 godine

Sud u Madridu nije nadležan pošto se radi o međunarodnim evropskim asocijacijama.Samo jenadležan Međunarodni sud u Strazburu

xxxx

pre 2 godine

(Heat, 20. april 2021 20:02)
Nama je potpuno svejedno, osim ako nisi fan fudbala generalno, onda moze da postane vrlo brzo dosadno. Cak i sadasnja LS je beskrajno sterilna postala jer stalno igraju jedni isti klubovi. Poenta fudbala je upravo utakmica Liverpul-Fulham, gde moze da se desi da slabiji tim pobedi, mecevi kao sto su Real-Bajern su imali draz jer se igraju jednom ili 2 puta tokom decenije, borba za kup, borba za plasman u Evropu, razlicite vrste takmicenja, ispadanje iz lige, promocija u ligu. Sve to nestaje sa ovom Super Ligom. Sto se tice kosarke, evropski igraci su igrali i jos pre 40 godina u NBA, a danasnja ista, je nikad dosadnija i manje gledana.

Dusanovo carstvo!

pre 2 godine

Neka naprave superligu, bice za par godina to prava Ling Long liga ("triple LLL"). Ja je prvi necu gledati, ustvari bice to pay per view.

Ja cu zati sa uzivanjem da gledam Zvezdu kako se takmici sa Seviljom, Bajernom, PSGom, Dormundom, Dinamom, Steauom, Lesterom, Laciom...

Robi

pre 2 godine

ma neka pukne sve.Ko ih šljivi.I ovako ta LŠ vise nema smisla.Ni ta super liga neće imati smisla. Sve se bre svelo na pare i na bogate.Neko ulozi milijardu evra u igrace,a ljudi bre nemaju leba da jedu.Nema bre smisla vise.Od fudbala je jedino ostalo interesantno SP jer se tu takmiče reprezentacije,i tu se igra srcem i iz ljubavi.Ovo ostalo vise nije to to.Tako da neka se raspadaju,neka se svadjaju,neka ide sve u tri,ko ih j svi

Dusanovo carstvo!

pre 2 godine

(Heat, 20. april 2021 20:02)

Decko, ti uporedjujes basket i fudbal!!

Ti si decko Amerikanac kao i ovi vlasnici Liverpula, Arsenala i Unajteda. Mislis da od fudbala moze da se napravi NBA?

Ne bi iznenadilo da superliga bude po cetvrtinama ili sestinama po 15 minuta. Mozda ce i penale da izvode kao Ameri pre 10 godina? Samo napred a mi cemo znati vec sta cemo da gledamo a sta necemo.

Shone

pre 2 godine

Sud u Madridu je bitan. Spanija nije Srbija od 6 miliona stanovnika nego imaju 36 miliona i nalaze se na zapadu a zapad nece preduzimati mere kao sto bi to uradio sa zemljama istocne i juzne Evrope.

terza1.

pre 2 godine

Dok Sud udruženog rada ne donese odluku nema od ta posla ništa
(Соко сиви, 20. april 2021 19:57
Neki ipak priznaju Trgovački sud u Zagrebu, a sedište im kluba u Železniku.

Vuk

pre 2 godine

Sve sudije španskog suda,
mogu da nam...
(žuli damu!, 20. april 2021 19:49)

Ahahahahahahahahaha, nisam se skoro ovako ismejao. Ovo samo kod nas ima. U fazonu, ispoštovao sam moderatora i zahteve za komentar.

sasha

pre 2 godine

Svako ima pravo da radi sta hoce i da se organizuje kako hoce. Sama UEFA je samo jedna organizacija i nema nikakva prava nikome nista da namece ili nekog primorava. Naravno mogu da izbace koga hoce iz svoje organizacije i to je sve . To je isto kao kad se deca iz ulice skupe i njih 12 najboljih odu na fudbal i nece da igraju sa ostalom decom posto su manja ili ne znaju da igraju. I ko moze da primora tih 12 decaka da se igraju i sa ostalima koji ne znaju da sutnu loptu? Naravno niko, jedino moze da dodje neciji tata i da preti, uzecu vam loptu ako se i moje dete ne igra sa vama. To moze dok nedodje neki tata od ovih drugih pa ga nalupa. Bez nervoze, svako neka sa igra sa kim hoce, tako je najbolje.

Pera

pre 2 godine

A šta ako iz Super lige za jedno od 5 preostalih mesta pozovu Partizan.

Doduše, iz tog kluba niko ionako ne igra u reprezentaciji tako da ih ne pogađaju eventualne kontramere Uefe i Fife.

sale

pre 2 godine

Citam razne gluposti u ovim komentarima.
Ja nisam ni za ni protiv super lige.
Ali jedno je bar jas da nikakvi sudovi nemaju nadleznost osim organa Fife i Uefe sto se tice organizacije takmičenja pod njihovim patronatom a to je u 99% slucajeva u svetu.
Naravno niko nemoze zabraniti tim klubovima da osnuju drugu organizaciju.
Ali nema sumnje da će biti izbaceni iz Uefe.
A sto se tice igrača oni bi morali da jure obe licence.

Ginko

pre 2 godine

UEFA ne moze da natera klubove na nesto sto klubovi ne zele. Da je UEFA postena i fer sigurno nije. Ali da uefa poziva politicare da stanu na stranu uefe je sramno. Ako Fiba nije uspela u kosarci nece ni uefa u fudbalu. Nasima bi bilo bolje da cute da nikome ne drze stranu. Jer ako bi se uefa sa velikima nagodila a morace onda bi nas obe strane uzele na tapet. Da je pameti u istocnoj i srednjoj evropi , osim Nemacke, pa da napravi svoje evropsko prvenstvo i LS, druga bi sad bila prica. Ovako UEFA ostaje leglo nepravde za veliku vecinu. Davno je trebalo uefi skresati krila.

Aron

pre 2 godine

Očekivana odluka suda. Ljudi moraju da shvate da je ovo ne samo realnost nego i proces koji traje tri decenije. Kriza koja je nastupila kao posledica Korone stavila je klubove u veliki problem. Godinama i decenijama je novac ulazio u UEFA i niko se nije bunio. Sećam se da je pre dvadeset godina Del Pjero u Juventusu zarađivao 900 000 maraka godišnje ili oko 500 000 evra. Danas je to smešna suma i toliku platu imaju futbaleri u Zvezdi. I naravno da će najveći klubovi prihvatiti učešće u Super Ligi ako se pojavi recimo jedan JP Morgan koji je spreman da uloži 10 milijardi evra. Uz to im garantuje tri puta veću zaradu u odnosu na pre. Real, Barselona ili Inter imaju svoje troškove i obaveze.

Ahtung

pre 2 godine

Da živmo u poštenom svetu, neko bi zbog ovoga već omastio omču, a i sudije iz pri vrednog suda bi im se jakako pridružile. Privredni sud koji je doneo odluku za 1 dan! Moš misliti! Po svoj prilici, Španci neće učestvovati na sledećem prvenstvu evrope, a i sveta, dok će Real, Barcelona i Atletiko okajavati grehe iz Sekunde! Napred UEFA!

nikola

pre 2 godine

ta stvar je gotova,cim.su to objavili,vec su sve proverili sa pravne strane,znaci bogati sa bogatima a dronjci sa dronjcima,sta da se lazemo to je vec odavno u svemu.

Svako ima pravo da igra slobodno, bez straha od carstva mu

pre 2 godine

Očekivano, kako Fifa i Uefa mogu da zsbrane osnivanje neke privatne lige? Kao kad bi ITF zabranio teniserima da imaju ATP.

.....

pre 2 godine

Smejurija. Nakon dva dana od zvanicne objave o stvaranju SL, neki Privredni sud, (bas u Madridu interesatno) donosi neko resenje?!

Kako ce mi biti drago kad dobiju šut kartu u petak.

dex

pre 2 godine

Ne znam kako je to sud u Madridu nadležan za ovako nešto, ali to nije čak ni bitno. UEFA i nije planirala da pokreće nešto protiv Super lige, već protiv timova, odnosno da ih izbaci iz svih UEFA takmičenja, a to može da uradi bez ikakvih pravnih problema, kao i da zabrani igračima da igraju u takmičenjima pod njihovim okriljem.

Pa da vidimo

pre 2 godine

Čuj privredni sud iz Madrida.Polako rođaci iz Španije i mi znamo to znanje. Razvaliće vas svaki naš opštinski sud,ima da bride uši.

Robi

pre 2 godine

kazu da je razlog negledanost lige šampiona u prvoj fazi.Pa zar misle da ce nekog interesovati da gleda stalno te iste klubove u toj super ligi?

Dragorad

pre 2 godine

Propast fudbala, ali ovo se ocekivalo kad tad s'obzirom da se oko novca svet vrti. Iskreno mislim da ova superliga nece opstati, nece biti vise toliko strasti prema fudbalu, navijaci ce biti nezadovoljni a i fudbaleri se nisu iskazali da li ce uopste hteti da igraju u tim uslovima. Bez obzira na sve liga sampiona ce za mene ostati liga sampiona i iskljucivo cu nju gledati a ne ove trule bogate klubove koji igraju bez strasti prema fudbalu nego iz strasti prema novcu.

Miloš

pre 2 godine

Znači zakonito je da oni uništavaju Ligu šampiona i domaća prvenstva, a nije zakonito da ih se u tome spreči ili kazni?
Tog nema niti u obdaništu.

a

pre 2 godine

Kakve veze ima neki lokalni privredni sud? Krovne sportske organizacije odredjuju pravila igre. Države članice koje su prihvatile te organizacije moraju da se pridržavaju pravila. Ako neće neka istupe

30STM

pre 2 godine

Како Уефа може да забрани тимовима да играју супер лигу? Ваљда тимови имају право да ако не желе не играју лигу шампиона. Могу нпр да играју само национална првенства и да не учествују у европским такмичењима. Не може Уефа да им наређује Шта ће да играју.

Pojedinci stvarno nemaju blama

pre 2 godine

Realno,pa ne bi ovi iz super lige ni usli u ovu pricu da nisu vec obezbedili podrsku klubova,sudova,advokata,itd.. A novca imaju koliko hoces da podmite sve.. Po meni,ovo je vec zavrsena prica,malo ce da se gudja po Evropi i to ce brzo proci,a onda startuje super liga,to je to rodjaci

.....

pre 2 godine

Smejurija. Nakon dva dana od zvanicne objave o stvaranju SL, neki Privredni sud, (bas u Madridu interesatno) donosi neko resenje?!

Kako ce mi biti drago kad dobiju šut kartu u petak.

dex

pre 2 godine

Ne znam kako je to sud u Madridu nadležan za ovako nešto, ali to nije čak ni bitno. UEFA i nije planirala da pokreće nešto protiv Super lige, već protiv timova, odnosno da ih izbaci iz svih UEFA takmičenja, a to može da uradi bez ikakvih pravnih problema, kao i da zabrani igračima da igraju u takmičenjima pod njihovim okriljem.

Pa da vidimo

pre 2 godine

Čuj privredni sud iz Madrida.Polako rođaci iz Španije i mi znamo to znanje. Razvaliće vas svaki naš opštinski sud,ima da bride uši.

Miloš

pre 2 godine

Znači zakonito je da oni uništavaju Ligu šampiona i domaća prvenstva, a nije zakonito da ih se u tome spreči ili kazni?
Tog nema niti u obdaništu.

Dragorad

pre 2 godine

Propast fudbala, ali ovo se ocekivalo kad tad s'obzirom da se oko novca svet vrti. Iskreno mislim da ova superliga nece opstati, nece biti vise toliko strasti prema fudbalu, navijaci ce biti nezadovoljni a i fudbaleri se nisu iskazali da li ce uopste hteti da igraju u tim uslovima. Bez obzira na sve liga sampiona ce za mene ostati liga sampiona i iskljucivo cu nju gledati a ne ove trule bogate klubove koji igraju bez strasti prema fudbalu nego iz strasti prema novcu.

30STM

pre 2 godine

Како Уефа може да забрани тимовима да играју супер лигу? Ваљда тимови имају право да ако не желе не играју лигу шампиона. Могу нпр да играју само национална првенства и да не учествују у европским такмичењима. Не може Уефа да им наређује Шта ће да играју.

nikola

pre 2 godine

ta stvar je gotova,cim.su to objavili,vec su sve proverili sa pravne strane,znaci bogati sa bogatima a dronjci sa dronjcima,sta da se lazemo to je vec odavno u svemu.

Robi

pre 2 godine

kazu da je razlog negledanost lige šampiona u prvoj fazi.Pa zar misle da ce nekog interesovati da gleda stalno te iste klubove u toj super ligi?

Tema

pre 2 godine

To je mozda privredni sud Florentina Pereza u Madridu. Posto lik ima posla sa tim sudom jer poseduje najvecu gradjevinsku firmu u Spaniji. E sad malo mu to pa bi taj sud davao naloge i ingerencije UEFI sta da rade po pitanju fudbala i takmicenja u njemu. E svasta da covek procita cuj privredni sud sa sedistem u Madridu preti ovim iz kuce fudbala.

Svako ima pravo da igra slobodno, bez straha od carstva mu

pre 2 godine

Očekivano, kako Fifa i Uefa mogu da zsbrane osnivanje neke privatne lige? Kao kad bi ITF zabranio teniserima da imaju ATP.

Inntal

pre 2 godine

Real, Barselona ili Inter imaju svoje troškove i obaveze.
(Aron, 20. april 2021 19:56)

a Bayern kao nema troskove...?
kako ne mozes poslovati pozitivno uzmi sano primjer Barcelone,
u par godina potrosi skoro milijardu eura na "neka" pojacanja (neka jer nisu pravdali tolika ulaganja)
Coutinho,
Dembele
Grizman ,
samo ta trojica su kostala od 300-400 miliona i svaki od njih ima astronomski plaću,
pa cemu to?
cemu toliki troskovi,
i gomila se i gomila,drzavi se ne placa porez,sve ide u minus i onda se sjetis da se iz toga normalnim putem ne mozes izvuci i trazis ovako nesto.....
znaci zbog svoje lose politike finaciranja ti krivis druge
Real plati igraca 100 miliona i sad kuka kako je njima finacijski tesko....
pa ne kupuj ako nemas....
zadnjih 15ak godina Real i Barca su u minusu ali eto valjda im je minus dojadio...
ovdje ne mislim samo na Barcelonu i Real nego na mnogi broj klubova
Rea

ajde

pre 2 godine

Како Уефа може да забрани тимовима да играју супер лигу? Ваљда тимови имају право да ако не желе не играју лигу шампиона. Могу нпр да играју само национална првенства и да не учествују у европским такмичењима. Не може Уефа да им наређује Шта ће да играју.
(30STM, 20. april 2021 19:48)

Rodjače klubovi nisu članice UEFA, FIBA. Nacionalni savezi su članice i takvi nacionalni savezi postupaju po odlukama FIFA, UEFA a onda svoje delovanje spuštaju na klubove. UEFA ima načina da kazni zemlje koje ne poštuju njena pravila. Reagovaće i FIFA jer je UEFA članica FIFA

Robi

pre 2 godine

ma neka pukne sve.Ko ih šljivi.I ovako ta LŠ vise nema smisla.Ni ta super liga neće imati smisla. Sve se bre svelo na pare i na bogate.Neko ulozi milijardu evra u igrace,a ljudi bre nemaju leba da jedu.Nema bre smisla vise.Od fudbala je jedino ostalo interesantno SP jer se tu takmiče reprezentacije,i tu se igra srcem i iz ljubavi.Ovo ostalo vise nije to to.Tako da neka se raspadaju,neka se svadjaju,neka ide sve u tri,ko ih j svi

Punisher

pre 2 godine

Kad Superliga propadne, a 99% propada, jer ne daju navijaci, ultrasi, vlade, premijeri, savezi i domace lige i kad se tih 12 odmetnutih klubova vrati pod UEFA a vratice se manji od makova zrna, UEFA nek ih kazni najmanje 3-godisnjom zabranom igranja LS. A Agnellija, Pereza, Glazere, Henrija, Levija, Abramovica, Mansoura..nek kazni dozivotnom zabranom rada u fudbalu.

Kaokakao

pre 2 godine

UEFA je to zasluzila, to je organizacija koju vode licemeri (cast izuzecima) koji su puno nepravde naneli istocnoevropskim klubovima. Pa kakva je to liga sampiona gde cetvrti iz neke zemlje ide direktno a sampion neke velike nacije poput Poljske npr. mora da se bori za tu LS, sa nekim drugim sirotinjskim sampionom. Uzasni su, pa tu je tek i ova liga konferencija koja je slika i prilika nepravde. Ko ih sisa, neka se UEFA i raspadne, nisu bolje ni zasluzili, mozda bi to bila sansa za nacionalne saveze da prave nova takmicenja i nove organizacije, zasto da ne? Ne svidja mi se ta Superliga, necu je pratiti, ali mozda je vreme da neko uzdrma fotelje odredjenoj gospodi. UEFA, laku noc...

Ahtung

pre 2 godine

Da živmo u poštenom svetu, neko bi zbog ovoga već omastio omču, a i sudije iz pri vrednog suda bi im se jakako pridružile. Privredni sud koji je doneo odluku za 1 dan! Moš misliti! Po svoj prilici, Španci neće učestvovati na sledećem prvenstvu evrope, a i sveta, dok će Real, Barcelona i Atletiko okajavati grehe iz Sekunde! Napred UEFA!

a

pre 2 godine

Kakve veze ima neki lokalni privredni sud? Krovne sportske organizacije odredjuju pravila igre. Države članice koje su prihvatile te organizacije moraju da se pridržavaju pravila. Ako neće neka istupe

Vladimir Mišković

pre 2 godine

Sud u Madridu nije nadležan pošto se radi o međunarodnim evropskim asocijacijama.Samo jenadležan Međunarodni sud u Strazburu

terza1.

pre 2 godine

Dok Sud udruženog rada ne donese odluku nema od ta posla ništa
(Соко сиви, 20. april 2021 19:57
Neki ipak priznaju Trgovački sud u Zagrebu, a sedište im kluba u Železniku.

*

pre 2 godine

UEFA podigla na noge sve botove iz odanih im saveza i svojom praznom retorikom obrlatila glupe, naivne i dovoljno mlade da ne vide dalje od sopstvenog nosa. Kao, brinu za fudbal, glume žrtve i prete u prazno. Ali, ja se zato vrlo dobro sećam svih nameštaljki u njihovoj voljenoj Ligi Šampiona, pamtim Ovreba, Platinija i njima slične, izbacivanje Jugoslavije '92. sa Eura za koje se već kvalifikovala, licemerno i selektivno sprovođenje politike od koje se šatro distanciraju... Mogao bih da nabrajam do prekosutra. I zato đavo da ih nosi! Jedva čekam da ih vidim u blatu, kako jedino i zaslužuju. Sa zadovoljstvom ću gledati Super Ligu. Kao, uostalom, i svi ostali lažni moralisti gadljivi na pare. Čuj, lopovska se UEFA našla da pridikuje... Naravno da je upliv novca jedini način da se fudbal podigne na novi nivo.

Ginko

pre 2 godine

UEFA ne moze da natera klubove na nesto sto klubovi ne zele. Da je UEFA postena i fer sigurno nije. Ali da uefa poziva politicare da stanu na stranu uefe je sramno. Ako Fiba nije uspela u kosarci nece ni uefa u fudbalu. Nasima bi bilo bolje da cute da nikome ne drze stranu. Jer ako bi se uefa sa velikima nagodila a morace onda bi nas obe strane uzele na tapet. Da je pameti u istocnoj i srednjoj evropi , osim Nemacke, pa da napravi svoje evropsko prvenstvo i LS, druga bi sad bila prica. Ovako UEFA ostaje leglo nepravde za veliku vecinu. Davno je trebalo uefi skresati krila.

sasha

pre 2 godine

Svako ima pravo da radi sta hoce i da se organizuje kako hoce. Sama UEFA je samo jedna organizacija i nema nikakva prava nikome nista da namece ili nekog primorava. Naravno mogu da izbace koga hoce iz svoje organizacije i to je sve . To je isto kao kad se deca iz ulice skupe i njih 12 najboljih odu na fudbal i nece da igraju sa ostalom decom posto su manja ili ne znaju da igraju. I ko moze da primora tih 12 decaka da se igraju i sa ostalima koji ne znaju da sutnu loptu? Naravno niko, jedino moze da dodje neciji tata i da preti, uzecu vam loptu ako se i moje dete ne igra sa vama. To moze dok nedodje neki tata od ovih drugih pa ga nalupa. Bez nervoze, svako neka sa igra sa kim hoce, tako je najbolje.

Vuk

pre 2 godine

Sve sudije španskog suda,
mogu da nam...
(žuli damu!, 20. april 2021 19:49)

Ahahahahahahahahaha, nisam se skoro ovako ismejao. Ovo samo kod nas ima. U fazonu, ispoštovao sam moderatora i zahteve za komentar.

ds

pre 2 godine

Evo opštinski sud Tutina doneo iste zaključke.
@Lefty

Zamoli ih da donesu iste zaključke i za Bartomea da ukinu i Evropsku košarkaški ligu.
Ah da tu nista nije sporno za sud u Tutinu.

klupko

pre 2 godine

Kakve veze ima neki lokalni privredni sud? Krovne sportske organizacije odredjuju pravila igre. Države članice koje su prihvatile te organizacije moraju da se pridržavaju pravila. Ako neće neka istupe
(a, 20. april 2021 19:57)

Krovne sportske organizacije nisu iznad prava i sudova. Sudovi EU su iznad UEFA.
Ne može UEFA da utvrđuje neka pravila ako ona krše prava/zakone koji važe u EU.

Dusanovo carstvo!

pre 2 godine

(Heat, 20. april 2021 20:02)

Decko, ti uporedjujes basket i fudbal!!

Ti si decko Amerikanac kao i ovi vlasnici Liverpula, Arsenala i Unajteda. Mislis da od fudbala moze da se napravi NBA?

Ne bi iznenadilo da superliga bude po cetvrtinama ili sestinama po 15 minuta. Mozda ce i penale da izvode kao Ameri pre 10 godina? Samo napred a mi cemo znati vec sta cemo da gledamo a sta necemo.

Vuk_sa_Ontarija

pre 2 godine

Privredni sud Španije???Pa kako on može biti globalno nadležan svetskom fudbalu???
(Steva, 20. april 2021 19:47)
*********************************

Za "poznavaoce" prava na Balkanu, ovakva presuda je presedan na koji ce se uvek i pred svakim sudom pozivati advokati klubova iz Superlige. Nije vam sud iz Madrida sud iz Bajine Baste pa se pozivate na to kako Peres vrsi pritisak na lokalni sud, na Zapadu se za svaki sud smatra da radi po zakonima i nepristrasno presudjuje.

Pretpostavimo da se menadzment superbogatih klubova ne zakopcava na ledjima, pretpostavimo da supebogati vlasnici tih klubova nisu pajaci i da drze najbolje svetske advokate na platnom spisku pa iz svega sledi da je njihova akcija pravno odbranjiva i da im UEFA ne moze apsolutno nista. Juce su ministri u UK pretili oduzimanjem radnih viza fudbalerima-strancima u 6 engleskih klubova koji idu u Siperligu, koja glupost od ministara - odmah je stiglo razjasnjenje da klubovi uvek mogu da dokazu da od tih fudbalera nema boljih u UK koji mogu popuniti to mesto i da im automatski sleduje radna viza i da u slucaju odugovlacenja nadleznog ministarstva klubovi mogu traziti enormne odstete od drzave, plus EU/UK zakoni o nesmetanom transferu usluga i roba.

Jedini nacin je ogroman pritisak javnosti - navijaca, bojkot utakmica, proizvoda sponzora, prenosa, protesti...

Vuk

pre 2 godine

Ne kapirate da Uefa ni neće nikome da brani da učestvuje u toj ligi, al može na osnovu ugovora koji su klubovi potpisivali sa Uefaom, a ovo verovatno jeste povreda ugovora, da im zabrani učešće u svim takmičenja pod Uefaom a čak i igračima. I takođe da plaćaju penale neke jer postoje ograničenja finansijska za sve klubove. I Uefa nije cveće al može da izbaci nekoga ako ne poštuje ugovor, a verovatno je to slučaj.

Heat

pre 2 godine

Moram priznati da sam iznenadjen hajkom koja se kod nas vodi protiv osnivanja Superlige.
Da li je problem sto nijedan od nasih klubova nece biti deo toga? Da li zaista verujete da najjace fudbalsko takmicenje na svetu moze da bude lose za fudbal? Koliko puta ste pogledali npr. Liverpul - Fulam, a koliko Real - Bajern? Zasto mislite da Uefa radi u interesu fudbala, a da Superliga radi protiv? Zasto smeta sto je u pitanju elitno takmicenje zatvorenog tipa?
Da li se iko seca frke oko Evrolige u kosarci? Sta god mi mislili o Evroligi jer nas je direktno pogodila, cinjenica je da evropska kosarka nikad nije bila bolja i da evropski igraci polako osvajaju i NBA. To ne bi bilo moguce bez ovakve EL.

B.Živković

pre 2 godine

Znaju u Madridu šta rade i ne zaboravite da su Blatera i čelnike FIFA nedavno hapsili agenti FBI, a Platini se izvukao samo s nekom finansijskom kaznom, jer je veliko ime svetskog fudbala. A Čeferin će proći kao i Šajber, sećate se da su u "Šajberovoj sezoni" 1985/86. krajem 1986. Šajbera uhapsili u Austriji zbog nelegalne trgovine zlatom. Zna se da u kapitalizmu "velika riba guta malu" ili da "veliki lopovi uništavaju male lopove" i čemu se čudite? Pozdrav!

B.Živković

pre 2 godine

Ne razumem veliki deo naših ljudi, navijača, ljubitelja fudbala ili uopšte ljudi koje interesuje fudbal. Upravo, Privredni Sud u Madridu se oglasio, jer je u pitanju "Privreda", znači ekonomija, finansije itd. Upravo, UEFA "pada" na ovome, jer hoće da se umeša u "Privredu", da utiče na ekonomske i finansijske tokove, a da na to nema nikakvo pravo. UEFA mora da se svede na "amaterski" nivo, jer se bavi samo sportom, nema nikakve veze sa "Privredom". Da li se sećate Šajbera, koga sam pomenuo u prethodnom komentaru? Šta mu je Sud tada naložio? Poštuj Pravila koja ti pišu u Statutu. On je morao da ih poštuje i poništi svoje odluke ili da izbaci 12 klubova iz tadašnje Prve lige (gle slučaja i tada je 12 klubova lažiralo). Čim se oglasio Privredni Sud u Madridu, sve se prebacuje na finansijske tokove i jasan je ishod svega. Hoćete da pobedite kapitaliste kapitalizmom, kao što je Sloba vršio propagandu protiv Genšera i Kola (opravdano) a glavno platežno sredstvo mu bila nemačka marka (uzrok poraza). Ne biva. Pozdrav!

Pojedinci stvarno nemaju blama

pre 2 godine

Realno,pa ne bi ovi iz super lige ni usli u ovu pricu da nisu vec obezbedili podrsku klubova,sudova,advokata,itd.. A novca imaju koliko hoces da podmite sve.. Po meni,ovo je vec zavrsena prica,malo ce da se gudja po Evropi i to ce brzo proci,a onda startuje super liga,to je to rodjaci

Katarina

pre 2 godine

Sada ce svi ovde da sude na osnovu iskustava o sudovima u Srbiji, a to je daleko od istine i prava, kao sto su i sudovi u Srbiji daleko od istine i prava.
Svi fudbalski klubovi su kompanije i nema te organizacije koja ce zabraniti nekoj kompaniji da se takmici na trzistu na kojem zeli. Moze to nama da se ne svidja, ali takvi su zakoni EU o slobodi konkurencije. I naravno, nema te kompanije ili organizacije(UEFA, FIFA) koja ce onemuguciti protok radne snage(fudbalera) izmedju kompanija(klubova).

Indirekt

pre 2 godine

Ovo mu dodje kao kad neko ode da zivi sa drugom zenom, a od prve trazi da povremeno dolazi, da mu ona pere ves i kuva i da jos ne daje pare za to. Ako idu neka idu, no nema tople corbe i cistih kosulja, citaj igranja u domacim prvenstvima ( evropska su svakako napustili i to od odmah) i reprezentaciji.

Dusanovo carstvo!

pre 2 godine

Neka naprave superligu, bice za par godina to prava Ling Long liga ("triple LLL"). Ja je prvi necu gledati, ustvari bice to pay per view.

Ja cu zati sa uzivanjem da gledam Zvezdu kako se takmici sa Seviljom, Bajernom, PSGom, Dormundom, Dinamom, Steauom, Lesterom, Laciom...

John

pre 2 godine

Slusam sta pisete i nije mi dobro. Pa dobro dal ste realni? Ova nova takozvana superliga je za bogate, Perez je sam rekao kako je izgubio 400milki i da ova liga ima da ga spasi, pa ko ga tepao po usi da ulaze nenormalan novac i daje plate, realno nijedan ali nijedan igrac ne vredi te pare. Klubovi su sami krivi za propast, pa se kroz jednu glupu ligu bez takmicarskog znacaja vade! DRUGO I NAJBITNIJE, nijedan drugi klub tipa, sevilja,betis,lids,everton itd itd nisu ludi da dovoze da u ligu dodji opet oni sa dodatnih 350milki u dzepu pokupe najbolje igrace i teraj prvi si sigurno, pa gde je tu pravednost!? Gde je tu fer pley? Pa mali klubovi se vise pitaju u ligu nego veci iskreno, ladno mogu da se povuku i sta liga u englesku na 6 tima spala? Pa to nije poenta. Gubi se svaki smisao fudbala, sve je sad u novcu, kvari njih, kvari nas. Treba ostati na zemlji, gledaj jedan BAJERN GIGANT IMA PARE SVE DA IH KUPI, boli ih dupe drze se navijaca i tradicije. ZIVEO FUDBAL dok ima navijaca zivece FUDBAL!

Aron

pre 2 godine

Očekivana odluka suda. Ljudi moraju da shvate da je ovo ne samo realnost nego i proces koji traje tri decenije. Kriza koja je nastupila kao posledica Korone stavila je klubove u veliki problem. Godinama i decenijama je novac ulazio u UEFA i niko se nije bunio. Sećam se da je pre dvadeset godina Del Pjero u Juventusu zarađivao 900 000 maraka godišnje ili oko 500 000 evra. Danas je to smešna suma i toliku platu imaju futbaleri u Zvezdi. I naravno da će najveći klubovi prihvatiti učešće u Super Ligi ako se pojavi recimo jedan JP Morgan koji je spreman da uloži 10 milijardi evra. Uz to im garantuje tri puta veću zaradu u odnosu na pre. Real, Barselona ili Inter imaju svoje troškove i obaveze.

sale

pre 2 godine

Citam razne gluposti u ovim komentarima.
Ja nisam ni za ni protiv super lige.
Ali jedno je bar jas da nikakvi sudovi nemaju nadleznost osim organa Fife i Uefe sto se tice organizacije takmičenja pod njihovim patronatom a to je u 99% slucajeva u svetu.
Naravno niko nemoze zabraniti tim klubovima da osnuju drugu organizaciju.
Ali nema sumnje da će biti izbaceni iz Uefe.
A sto se tice igrača oni bi morali da jure obe licence.

Shone

pre 2 godine

Sud u Madridu je bitan. Spanija nije Srbija od 6 miliona stanovnika nego imaju 36 miliona i nalaze se na zapadu a zapad nece preduzimati mere kao sto bi to uradio sa zemljama istocne i juzne Evrope.

xxxx

pre 2 godine

(Heat, 20. april 2021 20:02)
Nama je potpuno svejedno, osim ako nisi fan fudbala generalno, onda moze da postane vrlo brzo dosadno. Cak i sadasnja LS je beskrajno sterilna postala jer stalno igraju jedni isti klubovi. Poenta fudbala je upravo utakmica Liverpul-Fulham, gde moze da se desi da slabiji tim pobedi, mecevi kao sto su Real-Bajern su imali draz jer se igraju jednom ili 2 puta tokom decenije, borba za kup, borba za plasman u Evropu, razlicite vrste takmicenja, ispadanje iz lige, promocija u ligu. Sve to nestaje sa ovom Super Ligom. Sto se tice kosarke, evropski igraci su igrali i jos pre 40 godina u NBA, a danasnja ista, je nikad dosadnija i manje gledana.

prolaznik

pre 2 godine

UEFA neće spriječiti stvaranje superlige, ona će samo izbaciti klubove koju učestvuju u superligi iz UEFA-e. I uskratit će igračima iz superlige pravo da se natječu u svim uefinim i fifinim natjecanjima. UEFA se ni na koji način neće petljati u rad superlige, niti će im određivati pravila, niti određivati tko će za njih igrati niti će im krojiti kalendar. No ono što ljudi zaboravljaju je da je takva politika neutjecanja dvostrana. Kao što UEFA neće superligi ništa moći diktirati ni nametati, tako ni superliga neće ništa moći diktirati niti nametati uefi. Stoga, tko izabere igrati u superligi, taj će zaboraviti na sve što se tiče uefe i fife. I to je OK. Superligi treba dati šupkartu i to je to.

Neo@

pre 2 godine

Ono što si osnovao, čega si vlasnik i krov nad time, možeš sa time raditi šta hoćeš, a ponajviše da najuris one koji ti ruše integritet! I tu ti nijedan sud ništa ne može! Tačka!
A ponajmanje neki lokalni sud iz bilo koje države!

Djurica

pre 2 godine

Nisam veliki ljubitelj Gvardiole ali je jako lepo rekao:
Nema sporta ako se ne ulaze trud, kakvo takmicenje ako vam je uspeh zagarantovan (ili ti pare u ovom slucaju).

JSD PFC

pre 2 godine

Da li ima ovde iko da razmišlja? Perez je rekao da Real, Atletiko i Barselona neće napustiti Primeru, igraće oba takmičenja. Ne verujem da im neće biti stalo da je osvoje.
Zašto bi PL izbacivala šestorku ako oni žele da igraju u njoj? Sve ostaje isto kao i do sada. Čak su ostali timovi u boljoj poziciji jer bi sada više od pola lige išlo u Evropu.
O tome razmišljam od juče i tako vidim stvari. Sve se svodi na jedno: mi hoćemo s vama i ne damo vam da odete. Ne očekujem reakciju PL jer nema razloga za to, zaista.
Postavlja se pitanje regularnosti takve PL ali ni tu ne vidim problem. Siguran sam da im ev. titula SL neće biti draža od titule PL. Itekako će se ova šestorka potući za istu. To su Englezi i veliki su tradicionalisti.

Bilo bi mi glupo da njihova FA navali na njih radi dodvoravanja UEFI. PL se za sad, pametno ni ne oglašava. Sačekajmo da vidimo epilog.

Katarina

pre 2 godine

Citam razne gluposti u ovim komentarima.
Ja nisam ni za ni protiv super lige.
Ali jedno je bar jas da nikakvi sudovi nemaju nadleznost osim organa Fife i Uefe sto se tice organizacije takmičenja pod njihovim patronatom a to je u 99% slucajeva u svetu.
Naravno niko nemoze zabraniti tim klubovima da osnuju drugu organizaciju.
Ali nema sumnje da će biti izbaceni iz Uefe.
A sto se tice igrača oni bi morali da jure obe licence.

Za pocetak, negacija se pise odvojeno od glagola, ali dobro, to i nije preterano bitno za ovu temu.
UEFA i FIFA su sta, pa da niko nema nadleznost nad njihovim postupcima?
Svaki evropski sud ima vece nadleznosti od bilo kog udruzenja, pa tako i nad UEFA-om i FIFA-om.
Kakve licence? Fudbaleri su samo radnici koji sprovode projekte rukovodstva svojih kompanija.
A tek ce se pokrenuti pitanje monopolizma i kartela UEFA i FIFA...

Vladan R

pre 2 godine

@ jsd pfc

Odmetmuti klubovi planiraju da igraju nacionalne sampionate, isključivo što u ovom trenutku ne mogu da nadomeste i prihode koje dobijaju iz istih. Koliko sutra ako tako pohlepni i alavi, budu u mogućnosti napustice i domaća takmicenje, samo tako. Neko ko gleda malo dalje u buducnost, za razliku od tebe i tebe slični, sece takvu mogućnost u korenu. Druga stvar je sto u PL na primer, ne žele još vecu razliku u plateznoj moći klubova, što bi se svakako desilo ako bi odmetnutima, uspelo da formiraju, za njih samoodabrane, zatvorenu ligu, tj ligu bez briga, jer bez obzira na rezultate ne mogu is pasti iz iste.

Pera

pre 2 godine

A šta ako iz Super lige za jedno od 5 preostalih mesta pozovu Partizan.

Doduše, iz tog kluba niko ionako ne igra u reprezentaciji tako da ih ne pogađaju eventualne kontramere Uefe i Fife.

30STM

pre 2 godine

Како Уефа може да забрани тимовима да играју супер лигу? Ваљда тимови имају право да ако не желе не играју лигу шампиона. Могу нпр да играју само национална првенства и да не учествују у европским такмичењима. Не може Уефа да им наређује Шта ће да играју.

Heat

pre 2 godine

Moram priznati da sam iznenadjen hajkom koja se kod nas vodi protiv osnivanja Superlige.
Da li je problem sto nijedan od nasih klubova nece biti deo toga? Da li zaista verujete da najjace fudbalsko takmicenje na svetu moze da bude lose za fudbal? Koliko puta ste pogledali npr. Liverpul - Fulam, a koliko Real - Bajern? Zasto mislite da Uefa radi u interesu fudbala, a da Superliga radi protiv? Zasto smeta sto je u pitanju elitno takmicenje zatvorenog tipa?
Da li se iko seca frke oko Evrolige u kosarci? Sta god mi mislili o Evroligi jer nas je direktno pogodila, cinjenica je da evropska kosarka nikad nije bila bolja i da evropski igraci polako osvajaju i NBA. To ne bi bilo moguce bez ovakve EL.

Svako ima pravo da igra slobodno, bez straha od carstva mu

pre 2 godine

Očekivano, kako Fifa i Uefa mogu da zsbrane osnivanje neke privatne lige? Kao kad bi ITF zabranio teniserima da imaju ATP.

nikola

pre 2 godine

ta stvar je gotova,cim.su to objavili,vec su sve proverili sa pravne strane,znaci bogati sa bogatima a dronjci sa dronjcima,sta da se lazemo to je vec odavno u svemu.

*

pre 2 godine

UEFA podigla na noge sve botove iz odanih im saveza i svojom praznom retorikom obrlatila glupe, naivne i dovoljno mlade da ne vide dalje od sopstvenog nosa. Kao, brinu za fudbal, glume žrtve i prete u prazno. Ali, ja se zato vrlo dobro sećam svih nameštaljki u njihovoj voljenoj Ligi Šampiona, pamtim Ovreba, Platinija i njima slične, izbacivanje Jugoslavije '92. sa Eura za koje se već kvalifikovala, licemerno i selektivno sprovođenje politike od koje se šatro distanciraju... Mogao bih da nabrajam do prekosutra. I zato đavo da ih nosi! Jedva čekam da ih vidim u blatu, kako jedino i zaslužuju. Sa zadovoljstvom ću gledati Super Ligu. Kao, uostalom, i svi ostali lažni moralisti gadljivi na pare. Čuj, lopovska se UEFA našla da pridikuje... Naravno da je upliv novca jedini način da se fudbal podigne na novi nivo.

Aron

pre 2 godine

Očekivana odluka suda. Ljudi moraju da shvate da je ovo ne samo realnost nego i proces koji traje tri decenije. Kriza koja je nastupila kao posledica Korone stavila je klubove u veliki problem. Godinama i decenijama je novac ulazio u UEFA i niko se nije bunio. Sećam se da je pre dvadeset godina Del Pjero u Juventusu zarađivao 900 000 maraka godišnje ili oko 500 000 evra. Danas je to smešna suma i toliku platu imaju futbaleri u Zvezdi. I naravno da će najveći klubovi prihvatiti učešće u Super Ligi ako se pojavi recimo jedan JP Morgan koji je spreman da uloži 10 milijardi evra. Uz to im garantuje tri puta veću zaradu u odnosu na pre. Real, Barselona ili Inter imaju svoje troškove i obaveze.

Kaokakao

pre 2 godine

UEFA je to zasluzila, to je organizacija koju vode licemeri (cast izuzecima) koji su puno nepravde naneli istocnoevropskim klubovima. Pa kakva je to liga sampiona gde cetvrti iz neke zemlje ide direktno a sampion neke velike nacije poput Poljske npr. mora da se bori za tu LS, sa nekim drugim sirotinjskim sampionom. Uzasni su, pa tu je tek i ova liga konferencija koja je slika i prilika nepravde. Ko ih sisa, neka se UEFA i raspadne, nisu bolje ni zasluzili, mozda bi to bila sansa za nacionalne saveze da prave nova takmicenja i nove organizacije, zasto da ne? Ne svidja mi se ta Superliga, necu je pratiti, ali mozda je vreme da neko uzdrma fotelje odredjenoj gospodi. UEFA, laku noc...

.....

pre 2 godine

Smejurija. Nakon dva dana od zvanicne objave o stvaranju SL, neki Privredni sud, (bas u Madridu interesatno) donosi neko resenje?!

Kako ce mi biti drago kad dobiju šut kartu u petak.

Dragorad

pre 2 godine

Propast fudbala, ali ovo se ocekivalo kad tad s'obzirom da se oko novca svet vrti. Iskreno mislim da ova superliga nece opstati, nece biti vise toliko strasti prema fudbalu, navijaci ce biti nezadovoljni a i fudbaleri se nisu iskazali da li ce uopste hteti da igraju u tim uslovima. Bez obzira na sve liga sampiona ce za mene ostati liga sampiona i iskljucivo cu nju gledati a ne ove trule bogate klubove koji igraju bez strasti prema fudbalu nego iz strasti prema novcu.

sasha

pre 2 godine

Svako ima pravo da radi sta hoce i da se organizuje kako hoce. Sama UEFA je samo jedna organizacija i nema nikakva prava nikome nista da namece ili nekog primorava. Naravno mogu da izbace koga hoce iz svoje organizacije i to je sve . To je isto kao kad se deca iz ulice skupe i njih 12 najboljih odu na fudbal i nece da igraju sa ostalom decom posto su manja ili ne znaju da igraju. I ko moze da primora tih 12 decaka da se igraju i sa ostalima koji ne znaju da sutnu loptu? Naravno niko, jedino moze da dodje neciji tata i da preti, uzecu vam loptu ako se i moje dete ne igra sa vama. To moze dok nedodje neki tata od ovih drugih pa ga nalupa. Bez nervoze, svako neka sa igra sa kim hoce, tako je najbolje.

Pojedinci stvarno nemaju blama

pre 2 godine

Realno,pa ne bi ovi iz super lige ni usli u ovu pricu da nisu vec obezbedili podrsku klubova,sudova,advokata,itd.. A novca imaju koliko hoces da podmite sve.. Po meni,ovo je vec zavrsena prica,malo ce da se gudja po Evropi i to ce brzo proci,a onda startuje super liga,to je to rodjaci

Ginko

pre 2 godine

UEFA ne moze da natera klubove na nesto sto klubovi ne zele. Da je UEFA postena i fer sigurno nije. Ali da uefa poziva politicare da stanu na stranu uefe je sramno. Ako Fiba nije uspela u kosarci nece ni uefa u fudbalu. Nasima bi bilo bolje da cute da nikome ne drze stranu. Jer ako bi se uefa sa velikima nagodila a morace onda bi nas obe strane uzele na tapet. Da je pameti u istocnoj i srednjoj evropi , osim Nemacke, pa da napravi svoje evropsko prvenstvo i LS, druga bi sad bila prica. Ovako UEFA ostaje leglo nepravde za veliku vecinu. Davno je trebalo uefi skresati krila.

Shone

pre 2 godine

Sud u Madridu je bitan. Spanija nije Srbija od 6 miliona stanovnika nego imaju 36 miliona i nalaze se na zapadu a zapad nece preduzimati mere kao sto bi to uradio sa zemljama istocne i juzne Evrope.

Miloš

pre 2 godine

Znači zakonito je da oni uništavaju Ligu šampiona i domaća prvenstva, a nije zakonito da ih se u tome spreči ili kazni?
Tog nema niti u obdaništu.

Ahtung

pre 2 godine

Da živmo u poštenom svetu, neko bi zbog ovoga već omastio omču, a i sudije iz pri vrednog suda bi im se jakako pridružile. Privredni sud koji je doneo odluku za 1 dan! Moš misliti! Po svoj prilici, Španci neće učestvovati na sledećem prvenstvu evrope, a i sveta, dok će Real, Barcelona i Atletiko okajavati grehe iz Sekunde! Napred UEFA!

Punisher

pre 2 godine

Kad Superliga propadne, a 99% propada, jer ne daju navijaci, ultrasi, vlade, premijeri, savezi i domace lige i kad se tih 12 odmetnutih klubova vrati pod UEFA a vratice se manji od makova zrna, UEFA nek ih kazni najmanje 3-godisnjom zabranom igranja LS. A Agnellija, Pereza, Glazere, Henrija, Levija, Abramovica, Mansoura..nek kazni dozivotnom zabranom rada u fudbalu.

B.Živković

pre 2 godine

Znaju u Madridu šta rade i ne zaboravite da su Blatera i čelnike FIFA nedavno hapsili agenti FBI, a Platini se izvukao samo s nekom finansijskom kaznom, jer je veliko ime svetskog fudbala. A Čeferin će proći kao i Šajber, sećate se da su u "Šajberovoj sezoni" 1985/86. krajem 1986. Šajbera uhapsili u Austriji zbog nelegalne trgovine zlatom. Zna se da u kapitalizmu "velika riba guta malu" ili da "veliki lopovi uništavaju male lopove" i čemu se čudite? Pozdrav!

klupko

pre 2 godine

Kakve veze ima neki lokalni privredni sud? Krovne sportske organizacije odredjuju pravila igre. Države članice koje su prihvatile te organizacije moraju da se pridržavaju pravila. Ako neće neka istupe
(a, 20. april 2021 19:57)

Krovne sportske organizacije nisu iznad prava i sudova. Sudovi EU su iznad UEFA.
Ne može UEFA da utvrđuje neka pravila ako ona krše prava/zakone koji važe u EU.

terza1.

pre 2 godine

Dok Sud udruženog rada ne donese odluku nema od ta posla ništa
(Соко сиви, 20. april 2021 19:57
Neki ipak priznaju Trgovački sud u Zagrebu, a sedište im kluba u Železniku.

Pera

pre 2 godine

A šta ako iz Super lige za jedno od 5 preostalih mesta pozovu Partizan.

Doduše, iz tog kluba niko ionako ne igra u reprezentaciji tako da ih ne pogađaju eventualne kontramere Uefe i Fife.

Dusanovo carstvo!

pre 2 godine

Neka naprave superligu, bice za par godina to prava Ling Long liga ("triple LLL"). Ja je prvi necu gledati, ustvari bice to pay per view.

Ja cu zati sa uzivanjem da gledam Zvezdu kako se takmici sa Seviljom, Bajernom, PSGom, Dormundom, Dinamom, Steauom, Lesterom, Laciom...

Pa da vidimo

pre 2 godine

Čuj privredni sud iz Madrida.Polako rođaci iz Španije i mi znamo to znanje. Razvaliće vas svaki naš opštinski sud,ima da bride uši.

Katarina

pre 2 godine

Sada ce svi ovde da sude na osnovu iskustava o sudovima u Srbiji, a to je daleko od istine i prava, kao sto su i sudovi u Srbiji daleko od istine i prava.
Svi fudbalski klubovi su kompanije i nema te organizacije koja ce zabraniti nekoj kompaniji da se takmici na trzistu na kojem zeli. Moze to nama da se ne svidja, ali takvi su zakoni EU o slobodi konkurencije. I naravno, nema te kompanije ili organizacije(UEFA, FIFA) koja ce onemuguciti protok radne snage(fudbalera) izmedju kompanija(klubova).

dex

pre 2 godine

Ne znam kako je to sud u Madridu nadležan za ovako nešto, ali to nije čak ni bitno. UEFA i nije planirala da pokreće nešto protiv Super lige, već protiv timova, odnosno da ih izbaci iz svih UEFA takmičenja, a to može da uradi bez ikakvih pravnih problema, kao i da zabrani igračima da igraju u takmičenjima pod njihovim okriljem.

Robi

pre 2 godine

kazu da je razlog negledanost lige šampiona u prvoj fazi.Pa zar misle da ce nekog interesovati da gleda stalno te iste klubove u toj super ligi?

Vladimir Mišković

pre 2 godine

Sud u Madridu nije nadležan pošto se radi o međunarodnim evropskim asocijacijama.Samo jenadležan Međunarodni sud u Strazburu

Vuk

pre 2 godine

Ne kapirate da Uefa ni neće nikome da brani da učestvuje u toj ligi, al može na osnovu ugovora koji su klubovi potpisivali sa Uefaom, a ovo verovatno jeste povreda ugovora, da im zabrani učešće u svim takmičenja pod Uefaom a čak i igračima. I takođe da plaćaju penale neke jer postoje ograničenja finansijska za sve klubove. I Uefa nije cveće al može da izbaci nekoga ako ne poštuje ugovor, a verovatno je to slučaj.

sale

pre 2 godine

Citam razne gluposti u ovim komentarima.
Ja nisam ni za ni protiv super lige.
Ali jedno je bar jas da nikakvi sudovi nemaju nadleznost osim organa Fife i Uefe sto se tice organizacije takmičenja pod njihovim patronatom a to je u 99% slucajeva u svetu.
Naravno niko nemoze zabraniti tim klubovima da osnuju drugu organizaciju.
Ali nema sumnje da će biti izbaceni iz Uefe.
A sto se tice igrača oni bi morali da jure obe licence.

Neo@

pre 2 godine

Ono što si osnovao, čega si vlasnik i krov nad time, možeš sa time raditi šta hoćeš, a ponajviše da najuris one koji ti ruše integritet! I tu ti nijedan sud ništa ne može! Tačka!
A ponajmanje neki lokalni sud iz bilo koje države!

ajde

pre 2 godine

Како Уефа може да забрани тимовима да играју супер лигу? Ваљда тимови имају право да ако не желе не играју лигу шампиона. Могу нпр да играју само национална првенства и да не учествују у европским такмичењима. Не може Уефа да им наређује Шта ће да играју.
(30STM, 20. april 2021 19:48)

Rodjače klubovi nisu članice UEFA, FIBA. Nacionalni savezi su članice i takvi nacionalni savezi postupaju po odlukama FIFA, UEFA a onda svoje delovanje spuštaju na klubove. UEFA ima načina da kazni zemlje koje ne poštuju njena pravila. Reagovaće i FIFA jer je UEFA članica FIFA

Dusanovo carstvo!

pre 2 godine

(Heat, 20. april 2021 20:02)

Decko, ti uporedjujes basket i fudbal!!

Ti si decko Amerikanac kao i ovi vlasnici Liverpula, Arsenala i Unajteda. Mislis da od fudbala moze da se napravi NBA?

Ne bi iznenadilo da superliga bude po cetvrtinama ili sestinama po 15 minuta. Mozda ce i penale da izvode kao Ameri pre 10 godina? Samo napred a mi cemo znati vec sta cemo da gledamo a sta necemo.

a

pre 2 godine

Kakve veze ima neki lokalni privredni sud? Krovne sportske organizacije odredjuju pravila igre. Države članice koje su prihvatile te organizacije moraju da se pridržavaju pravila. Ako neće neka istupe

Indirekt

pre 2 godine

Ovo mu dodje kao kad neko ode da zivi sa drugom zenom, a od prve trazi da povremeno dolazi, da mu ona pere ves i kuva i da jos ne daje pare za to. Ako idu neka idu, no nema tople corbe i cistih kosulja, citaj igranja u domacim prvenstvima ( evropska su svakako napustili i to od odmah) i reprezentaciji.

JSD PFC

pre 2 godine

Da li ima ovde iko da razmišlja? Perez je rekao da Real, Atletiko i Barselona neće napustiti Primeru, igraće oba takmičenja. Ne verujem da im neće biti stalo da je osvoje.
Zašto bi PL izbacivala šestorku ako oni žele da igraju u njoj? Sve ostaje isto kao i do sada. Čak su ostali timovi u boljoj poziciji jer bi sada više od pola lige išlo u Evropu.
O tome razmišljam od juče i tako vidim stvari. Sve se svodi na jedno: mi hoćemo s vama i ne damo vam da odete. Ne očekujem reakciju PL jer nema razloga za to, zaista.
Postavlja se pitanje regularnosti takve PL ali ni tu ne vidim problem. Siguran sam da im ev. titula SL neće biti draža od titule PL. Itekako će se ova šestorka potući za istu. To su Englezi i veliki su tradicionalisti.

Bilo bi mi glupo da njihova FA navali na njih radi dodvoravanja UEFI. PL se za sad, pametno ni ne oglašava. Sačekajmo da vidimo epilog.

Vuk_sa_Ontarija

pre 2 godine

Privredni sud Španije???Pa kako on može biti globalno nadležan svetskom fudbalu???
(Steva, 20. april 2021 19:47)
*********************************

Za "poznavaoce" prava na Balkanu, ovakva presuda je presedan na koji ce se uvek i pred svakim sudom pozivati advokati klubova iz Superlige. Nije vam sud iz Madrida sud iz Bajine Baste pa se pozivate na to kako Peres vrsi pritisak na lokalni sud, na Zapadu se za svaki sud smatra da radi po zakonima i nepristrasno presudjuje.

Pretpostavimo da se menadzment superbogatih klubova ne zakopcava na ledjima, pretpostavimo da supebogati vlasnici tih klubova nisu pajaci i da drze najbolje svetske advokate na platnom spisku pa iz svega sledi da je njihova akcija pravno odbranjiva i da im UEFA ne moze apsolutno nista. Juce su ministri u UK pretili oduzimanjem radnih viza fudbalerima-strancima u 6 engleskih klubova koji idu u Siperligu, koja glupost od ministara - odmah je stiglo razjasnjenje da klubovi uvek mogu da dokazu da od tih fudbalera nema boljih u UK koji mogu popuniti to mesto i da im automatski sleduje radna viza i da u slucaju odugovlacenja nadleznog ministarstva klubovi mogu traziti enormne odstete od drzave, plus EU/UK zakoni o nesmetanom transferu usluga i roba.

Jedini nacin je ogroman pritisak javnosti - navijaca, bojkot utakmica, proizvoda sponzora, prenosa, protesti...

B.Živković

pre 2 godine

Ne razumem veliki deo naših ljudi, navijača, ljubitelja fudbala ili uopšte ljudi koje interesuje fudbal. Upravo, Privredni Sud u Madridu se oglasio, jer je u pitanju "Privreda", znači ekonomija, finansije itd. Upravo, UEFA "pada" na ovome, jer hoće da se umeša u "Privredu", da utiče na ekonomske i finansijske tokove, a da na to nema nikakvo pravo. UEFA mora da se svede na "amaterski" nivo, jer se bavi samo sportom, nema nikakve veze sa "Privredom". Da li se sećate Šajbera, koga sam pomenuo u prethodnom komentaru? Šta mu je Sud tada naložio? Poštuj Pravila koja ti pišu u Statutu. On je morao da ih poštuje i poništi svoje odluke ili da izbaci 12 klubova iz tadašnje Prve lige (gle slučaja i tada je 12 klubova lažiralo). Čim se oglasio Privredni Sud u Madridu, sve se prebacuje na finansijske tokove i jasan je ishod svega. Hoćete da pobedite kapitaliste kapitalizmom, kao što je Sloba vršio propagandu protiv Genšera i Kola (opravdano) a glavno platežno sredstvo mu bila nemačka marka (uzrok poraza). Ne biva. Pozdrav!

Katarina

pre 2 godine

Citam razne gluposti u ovim komentarima.
Ja nisam ni za ni protiv super lige.
Ali jedno je bar jas da nikakvi sudovi nemaju nadleznost osim organa Fife i Uefe sto se tice organizacije takmičenja pod njihovim patronatom a to je u 99% slucajeva u svetu.
Naravno niko nemoze zabraniti tim klubovima da osnuju drugu organizaciju.
Ali nema sumnje da će biti izbaceni iz Uefe.
A sto se tice igrača oni bi morali da jure obe licence.

Za pocetak, negacija se pise odvojeno od glagola, ali dobro, to i nije preterano bitno za ovu temu.
UEFA i FIFA su sta, pa da niko nema nadleznost nad njihovim postupcima?
Svaki evropski sud ima vece nadleznosti od bilo kog udruzenja, pa tako i nad UEFA-om i FIFA-om.
Kakve licence? Fudbaleri su samo radnici koji sprovode projekte rukovodstva svojih kompanija.
A tek ce se pokrenuti pitanje monopolizma i kartela UEFA i FIFA...

Tema

pre 2 godine

To je mozda privredni sud Florentina Pereza u Madridu. Posto lik ima posla sa tim sudom jer poseduje najvecu gradjevinsku firmu u Spaniji. E sad malo mu to pa bi taj sud davao naloge i ingerencije UEFI sta da rade po pitanju fudbala i takmicenja u njemu. E svasta da covek procita cuj privredni sud sa sedistem u Madridu preti ovim iz kuce fudbala.

Vuk

pre 2 godine

Sve sudije španskog suda,
mogu da nam...
(žuli damu!, 20. april 2021 19:49)

Ahahahahahahahahaha, nisam se skoro ovako ismejao. Ovo samo kod nas ima. U fazonu, ispoštovao sam moderatora i zahteve za komentar.

Inntal

pre 2 godine

Real, Barselona ili Inter imaju svoje troškove i obaveze.
(Aron, 20. april 2021 19:56)

a Bayern kao nema troskove...?
kako ne mozes poslovati pozitivno uzmi sano primjer Barcelone,
u par godina potrosi skoro milijardu eura na "neka" pojacanja (neka jer nisu pravdali tolika ulaganja)
Coutinho,
Dembele
Grizman ,
samo ta trojica su kostala od 300-400 miliona i svaki od njih ima astronomski plaću,
pa cemu to?
cemu toliki troskovi,
i gomila se i gomila,drzavi se ne placa porez,sve ide u minus i onda se sjetis da se iz toga normalnim putem ne mozes izvuci i trazis ovako nesto.....
znaci zbog svoje lose politike finaciranja ti krivis druge
Real plati igraca 100 miliona i sad kuka kako je njima finacijski tesko....
pa ne kupuj ako nemas....
zadnjih 15ak godina Real i Barca su u minusu ali eto valjda im je minus dojadio...
ovdje ne mislim samo na Barcelonu i Real nego na mnogi broj klubova
Rea

prolaznik

pre 2 godine

UEFA neće spriječiti stvaranje superlige, ona će samo izbaciti klubove koju učestvuju u superligi iz UEFA-e. I uskratit će igračima iz superlige pravo da se natječu u svim uefinim i fifinim natjecanjima. UEFA se ni na koji način neće petljati u rad superlige, niti će im određivati pravila, niti određivati tko će za njih igrati niti će im krojiti kalendar. No ono što ljudi zaboravljaju je da je takva politika neutjecanja dvostrana. Kao što UEFA neće superligi ništa moći diktirati ni nametati, tako ni superliga neće ništa moći diktirati niti nametati uefi. Stoga, tko izabere igrati u superligi, taj će zaboraviti na sve što se tiče uefe i fife. I to je OK. Superligi treba dati šupkartu i to je to.

xxxx

pre 2 godine

(Heat, 20. april 2021 20:02)
Nama je potpuno svejedno, osim ako nisi fan fudbala generalno, onda moze da postane vrlo brzo dosadno. Cak i sadasnja LS je beskrajno sterilna postala jer stalno igraju jedni isti klubovi. Poenta fudbala je upravo utakmica Liverpul-Fulham, gde moze da se desi da slabiji tim pobedi, mecevi kao sto su Real-Bajern su imali draz jer se igraju jednom ili 2 puta tokom decenije, borba za kup, borba za plasman u Evropu, razlicite vrste takmicenja, ispadanje iz lige, promocija u ligu. Sve to nestaje sa ovom Super Ligom. Sto se tice kosarke, evropski igraci su igrali i jos pre 40 godina u NBA, a danasnja ista, je nikad dosadnija i manje gledana.

Robi

pre 2 godine

ma neka pukne sve.Ko ih šljivi.I ovako ta LŠ vise nema smisla.Ni ta super liga neće imati smisla. Sve se bre svelo na pare i na bogate.Neko ulozi milijardu evra u igrace,a ljudi bre nemaju leba da jedu.Nema bre smisla vise.Od fudbala je jedino ostalo interesantno SP jer se tu takmiče reprezentacije,i tu se igra srcem i iz ljubavi.Ovo ostalo vise nije to to.Tako da neka se raspadaju,neka se svadjaju,neka ide sve u tri,ko ih j svi

ds

pre 2 godine

Evo opštinski sud Tutina doneo iste zaključke.
@Lefty

Zamoli ih da donesu iste zaključke i za Bartomea da ukinu i Evropsku košarkaški ligu.
Ah da tu nista nije sporno za sud u Tutinu.

Djurica

pre 2 godine

Nisam veliki ljubitelj Gvardiole ali je jako lepo rekao:
Nema sporta ako se ne ulaze trud, kakvo takmicenje ako vam je uspeh zagarantovan (ili ti pare u ovom slucaju).

John

pre 2 godine

Slusam sta pisete i nije mi dobro. Pa dobro dal ste realni? Ova nova takozvana superliga je za bogate, Perez je sam rekao kako je izgubio 400milki i da ova liga ima da ga spasi, pa ko ga tepao po usi da ulaze nenormalan novac i daje plate, realno nijedan ali nijedan igrac ne vredi te pare. Klubovi su sami krivi za propast, pa se kroz jednu glupu ligu bez takmicarskog znacaja vade! DRUGO I NAJBITNIJE, nijedan drugi klub tipa, sevilja,betis,lids,everton itd itd nisu ludi da dovoze da u ligu dodji opet oni sa dodatnih 350milki u dzepu pokupe najbolje igrace i teraj prvi si sigurno, pa gde je tu pravednost!? Gde je tu fer pley? Pa mali klubovi se vise pitaju u ligu nego veci iskreno, ladno mogu da se povuku i sta liga u englesku na 6 tima spala? Pa to nije poenta. Gubi se svaki smisao fudbala, sve je sad u novcu, kvari njih, kvari nas. Treba ostati na zemlji, gledaj jedan BAJERN GIGANT IMA PARE SVE DA IH KUPI, boli ih dupe drze se navijaca i tradicije. ZIVEO FUDBAL dok ima navijaca zivece FUDBAL!

Vladan R

pre 2 godine

@ jsd pfc

Odmetmuti klubovi planiraju da igraju nacionalne sampionate, isključivo što u ovom trenutku ne mogu da nadomeste i prihode koje dobijaju iz istih. Koliko sutra ako tako pohlepni i alavi, budu u mogućnosti napustice i domaća takmicenje, samo tako. Neko ko gleda malo dalje u buducnost, za razliku od tebe i tebe slični, sece takvu mogućnost u korenu. Druga stvar je sto u PL na primer, ne žele još vecu razliku u plateznoj moći klubova, što bi se svakako desilo ako bi odmetnutima, uspelo da formiraju, za njih samoodabrane, zatvorenu ligu, tj ligu bez briga, jer bez obzira na rezultate ne mogu is pasti iz iste.