Ponedeljak, 19.04.2021.

07:45

Buran dan u fudbalskoj Evropi: Raskol, pretnje, ucene

Iza nas je buran dan nakon formiranja novog fudbalskog takmičenja koje preti da "uništi" Ligu šampiona.

Izvor: B92

Buran dan u fudbalskoj Evropi: Raskol, pretnje, ucene IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

285 Komentari

Sortiraj po:

Odiseja-u-svemiru

pre 3 godine

Puno vatre oko nicega. Uefa je tu prilicno nemocna. Niti ce igraci biti suspendovani iz reprezentacija, niti ce ovi klubovi biti sad izbaceni iz 1/2 LS. Zakon je na njihovoj strani i uefa tu puca u prazno.Na kraju krajeva nisu ovi klubovi sisali vesla, tj njihove vodje. Sigurno je vrlo dobro proucen svaki akt i klauzula u ugovorima i zakon o sportu te prema tome, sve je ovo samo prazna prica, na zalost. Igraci nisu mogli birati, mozda mnogi ne bi hteli igrati superligu, ali su pod ugovorom i nemaju druge. Dakle kako onda kazniti takve neigranjem na euru? Uglavnom, samo je bilo pitanje vremena kad ce puci odnos sa krovnim organizacijama jer klubovi se doslovno zele prodati globalnoj publici, na ustrb domacih navijaca i tradicije. Pa vise fanova Barse ili LFC ima samo u Indoneziji nego u njihovim maticnim zemljama. A gde su Kina, Indija, SAD, Afrika, Meksiko? Njima nije zanimiljivo gledati Real-Kopenhahen . Oni zele gledati derbije kao na pokretnoj traci. Ma takve su i nase nove generacije. Zivimo u vreme hiperprodukcije. Ovo je sve pod izgovorom da gledanost i popularnost opada, ali to nije tacno. U Evropi je fudbal deo socioloskog pokreta. Ukorenjen je u sve pore drustva, i sutra bi nemci, englezi, talijani lakse podneli gasenje LS, nego marginalizovanje domacih liga. Ali opada gledanost u ostatku sveta i to je problem. Kako god,probajte plodotvornije koristiti svoje slobodno vreme. Znanje je sloboda! Edukujte se, nadjite druge hobije. Fudbal vise nije vredan vase paznje.

Osprey

pre 3 godine

Kaze Florentino Perez kako ce organizovati svoje svjetsko prvenstvo ako fifa ne dozvoli igracima da ucestvuju na njenom, sinoc je izjavio kako ce mozda skratiti trajanje utakmice kako bi bila primamljivija mladim ljudima, igrace meceve na svim kontinentima... Znaci imacemo dva potpuno odvojena fudbalska sistema sa cak razlicitim pravilima igre. Mada su fifa i uefa ovome kumovali i sa svojom pohlepom su stvorili cudoviste od fudbala koje im se sada otelo kontroli i pitanje je koliko je i njima stalo do sportskog duha i igre, a koliko im je u stvari zapelo za milijarde koje ce se vrtiti mimo njih.

De de

pre 3 godine

Sve sve, ali kako se Totenhem ušunjao, jer nikad ne bi mogli da igraju ozbiljniju ulogu u LŠ, i ljubavi Čelzi.. ode ovaj Svijet u... evo godinu i po, Korona, Super Liga.. Moćnici kreiraju kako da se živi

dex

pre 3 godine

znaci pocelo je... amerikanizacija evropskog i svetskog fudbala u toku. znao sam da će do ovoga doći, kad-tad, moralo je. nema šanse da ostaviš amere sa strane ako se u nečemu vrte velike pare. probali su oni ovo još i ranije ali im nije proslo, sad izgleda da jeste. biće tu i realno glupih promena u samoj igri tj. pravilima pa uskoro možemo očekivati utakmice bez auta, sa kraćim poluvremenima, proširenim golom... kako god, možda će to generacijama koje dolaze nekad i biti normalno ali sto se nas tiče ubice nam sve sto je vredno i lepo u fudbalu

Pera

pre 3 godine

Sve je ovo uradjeno samo da sledecih sezona ne bi igrali slucajno protiv Partizana, jer taj klub vec ima nepregledni niz pobeda (ne racuna se derbi) u vec jednoj postojecoj Superligi...

ilke kv

pre 3 godine

Da sam na mestu UEFA-e uopste se ne bi tangirao oko osnivanja takve lige. Pustio bi ih neka je igraju, ali zato postavio uslov...hoces da kupis igraca van svoje lige...moze...cena igraca van lige 500 miliona evra, pa ko voli neka kupuje

Djoka iz NY

pre 3 godine

Kad je UEFA ukinula KŠ i zarad para kreirala Ligu Šampiona u kojoj su igrali timovi koji nikad nisu bili šampioni u istoriji tad im je sve bilo OK. Sad kad su ti bogati timovi rešili da osnuju svoje takmičenje i da budu finansijski nezavisni od UEfA sad im smeta. Vi ste gospodo krivi za sve ovo.

VOSAK

pre 3 godine

Da se ne lažemo, sve ovde zanima samo da li će biti na Areni ili Sport Klubu.
(Bruce Wayne, 19. april 2021 23:40)


Da se ne lažemo, nema od toga ništa i najviše godinu dana će da izdrži.
Evo Klop će da ode, mnogi fudbaleri žele igrati za svoju REPREZENTACIJE, očekuj i tu odlaske ;)

ccc?

pre 3 godine

Ovo me potseca na drzavu koja ima svoj ustav i onda republike hoce svoju drzavu? I onda dodje do rata? Tad je moglo a sada ne moze?? Sve je to belosvetski olos! Sto se mene tice neka propadnu i jedni i drugi a vi smanjite po 10 objava, samo fudbal jer je valjda jasno da su to obicni licemeri jer evo kako reaguju, kada je njihov interes ugrozen a isto to pravo nemaju drugi.

petar

pre 3 godine

Ja sam za to da nasi klubovi apliciraju za ucesce u ovoj ligi!
350 miliona samo za ulazak u ligu, sa tim parama bi osvojili bar jednu titulu u prvih 5 godina( isto vazi i za hrvatske timove).

Hawaii

pre 3 godine

Para vrti gde burgija nece.
3.5 milijarde braco, sa ovim parama ne trebaju im ni navijaci vise, koji ce uzgred da nalegnu na sve lagano, bitno je da je krenulo, i Ako je.

Skandi Bandi

pre 3 godine

Za vas koji tvrdite da ovo ne moze Uefa da pobedi, jer ovi ce pritisnuti advokatima....
Ili vec su pare u fudbalu, pa eto sto ne oova nova liga...
Najpije, fudbal ima ogromnu kulturolosku i politicku uligu u svakodnevnici mnogih evropskih zemalja.
Ekonomski je uzasno vazan jer se veliki novac vrti u krug. Uefa je izlazila u susret velikim klubovima raznim ustupcima ali ovo je granica i niko nece odustati.
Jeste fudbal biznis ali da li je dobar niznis? Zasto su onda Barcelona, Real, Mila, i mnogi iz ove grupe u katastrofalnim dugovima? Novac “nestaje”. Nova liga bibila zatvoreni sistem, sva zarada bi ostajal organizxini i toj grupi timova. Za ove sto grade igrace- nula. Prakticno znaci da bi prsko ove lige americkki investitori isisavali ogromne novce iz evropskih nivcanih a to nije pitanje da li ce Nronbi, Fejwnord ili Dinamo moci igrati tu. To je ozbiljan napad na evropsko trziste.
Zato su vec nekoliko sefova drzava u Evropi izasla i usprotivila se planu, Makron npr. A i Dzonson. Ministri sporta i kulture Skandinavije takodje.
Politicko protivljene jos par zemalja, a to ce se desiti sigurno, i zbogom ovoj dvanestoeici.
U petak ce vec biti izbaceni, komitet Uefe zasjeda, oni ce to uraditi ostro i odlucno, ova sledeca dva dana ce biti kinsultacije sa politicarima na najvisem nivou i inda krece akcija.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

Ништа, него остали да и даље играју такмичење звано лига шампиона. И наравно да ту играју само шампиони држава. И да задрже "ушати" пехар. А ови нека играју сами са собом. Па да видимо докле ће ко издржати и ко ће бити боље праћен у Европи. Може се без њих.

pedja

pre 3 godine

Dao bih zivot za svoju Zvezdu,ali npr.kazem figurativno znaci kad bi dobila ponudu za ovakvu ligu i prihvatila istog momenta bih spalio sve sve sto me.decenijama veze za nju.SUPERLIGA FUJ!Zivio fudbal!Zivjeli obicni navijaci ,ljudi iz pabova i kafana gdje susrecete sve klase drustva.Ovo ce biti liga za nalickane bogatase na tribinama ,sa pozorisnom atmosferom.A da evo da mi obicni ljubitelji fudbala skupimo koju paru zenama bogatasa iz publike za lepeze ,sta mislite da pokrenemo neki humanitarni broj ,ha ha.Fudbal je mrtav,zivio fudbal!

mini

pre 3 godine

Ne može ova liga da opstane jer treba u pozadini da ima bazu malih klubava koji stvaraju igrače pa ih ovi veliki kupe pa imaju kvalitet a mogu te troškove da finansiraju.Ovako da podelom gube bazu i na duže staze ne mogu opstati ako ih ovi drugi distanciraju od ostalih klubova .Da vidimo Fifu šta će reći

POPE

pre 3 godine

Kako su samo glupi Spanci i Italijani ! Englezi uvalili svojih 6 klubova a ovi po 3 ? Pa ako su hteli super ligu sto nisu svi dali po 4 kluba. Sve ko sve ali cime su tu ligu zasluzili Totenhem i Arsenal ???

Skywalker

pre 3 godine

Da se ne lažemo, ovo zvuči kao sukob bogatih i onih još bogatijih oko podele plena (čitaj, sirotinja i dalje ostaje sirotinja).

Drugim rečima, Liga Šampiona ili Superkup, kako god se zvalo i jedni i drugi teže ka tome da najbogatiji igraju a onim siromašnima tek ono što preostane.

MMXXI

pre 3 godine

(Mali Hijavata, 19. april 2021 20:07)

Dobro rezonuješ i gledaš unapred. To uvek podržavam. Kao što si napisao ni "C" SL ne bi bio kraj sveta ni za Zvezdu ni za Partizan. Svako kolo jaka utakmica, vredelo bi doći na stadion. Bilo bi i nekog novca za učešće, a bio bi i mnogo veći marketinški potencijal klubova. Prerasli bi srpsko tržište i imali mnogo veće prihode od toga. Treba gledati širu sliku.
Naše startne pozicije su slabe i imam neki osećaj da bi mogli čak i izvući nešto iz ovoga.

omg

pre 3 godine

Prvo uefa je se ženila kada je ukinula kup pobednika kupova. Drugo kup uefa isto ukinuta tako da je to bila velika greska. Ali ipak uefa je zadržala neko takmičenje liga šampioni i liga Evrope. Ovi klubovi štosu se odvojili treba im zabraniti regristraciju igraca i španiju Italiju i englesku izbaciti iz Uefe da ne igraju evropsko i svetsko prvenstvo
(zdravko, 19. april 2021 18:58)

Da alici mozda nije bas da nije tako ako izuzmemo da uefa ima vis novca onda nebi bijo problem sa klubovima ovim sto su otisli ili bih mozda ipak bijo. nikad ze nezna zbog para. kontas? ali svakako se uefa ženila i treba da zabrani registatiju igraca ukljucujuci svih sto su prebegli. nema svecko i evorpsko prvenstvo.
(daka, 19. april 2021 21:46)

Kako za koga. Prvo se mora dva puta razmisliti pa onda seci. Uvek jasno
(zdravko, 19. april 2021 21:55)

Sta je ovo ljudi?

ivan

pre 3 godine

Ništa čudno, tako je krenula i LŠ. One sezone kad je CZ postala prvak Evrope, u nikad slabijem Kupu šampiona se nisu takmičili klubovi baš iz Italije, Engleske i Španije!

Juventino

pre 3 godine

Mislim da sto se tice ove sezone, Uefa nema nikakvih pravnih osnova da kazni i izbaci Real,Celzi i Siti iz polufinala.Nema sanse da su ovi ispali toliko naivni i objavili ovo formiranje Super lige bas sada a da nisu bili svesni posledica.Druga stvar, Uefa je najavila kazne i suspenziju reprezentativaca a Fifa se jos nije oglasila povodom toga.Ok, resili ste da probate Super ligu, nek vam je sa srecom.Ali ako ne uspe i zelite natrag, e onda zabrana jedno 10 god. i onda obavezno igranje kvalifikacije od prvog predkola u julu mesecu u narednih jos 10.

Nick

pre 3 godine

UEFA je sama kriva za sve što se trenutno dešava. Dokle god je trpala pare u džepove svoje organizacije sve ok. Dozvolilo se da je par klubova bukvalno prerastu. Da nisu Ameri dao bi neko drugi novac za to. Jer je to investicija koja će se vratiti za dve sezone.

Vlasnicima klubova je ovo velika šansa da vrate još više legalnog novca u svoje kompanije.

I na samom kraju Uefu je koštalo mnogo gledanje kroz prste istim ovim klubovima sto se tiče finasi. fer pleja. Usla je velika lova u klubove i više nema nazad. Svi sad žele veći deo kolača. Uefa ih je napravila i baš ti isti je polako demontiraju.

Miskec

pre 3 godine

"Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !
(Panterkiler, 19. april 2021 20:30)"
Ma vazi tebra. sve ste vi to, samo usati je prekoputa!
Mislis navijaci kojima se Sklanja cela Evropa, 2386 frakcija!

Adriano_Galliani

pre 3 godine

Slabo se piše da je nova superliga američko maslo: finansijska kuća JP Morgan (investicija 3 500 000 000$). Dakle Amerima nije vise cilj samo da neprikosnoveno vladaju zapadnom Evropom, već da je razmontiraju po svim šavovima. Izgleda da Čeferin ima veća mu.a nego svi z. evropski politicari, odmah uzvratio udarac. Videcemo kako ce da prodje.
(kozar, 19. april 2021 20:44)

To je samo za prvu godinu. Ukupno je 10 milijardi dolara predvidjene zarade. Imaš i na sajtu: https://thesuperleague.com/#who_we_are

Grr

pre 3 godine

Svi skočili na klubove buduće super lige a UEFA nam "dobra" - ukinula za naše klubove LE. Bar LE kao drugo po kvalitetu takmičenje treba da ima samo sportski aspekt. Izmislili kriterijum do 15. mesta, zašto nije do 20. ili zašto uopšte rangiranje ako je u pitanju samo sport? E to je OK a smeta nam kad oni najbolji žele da imaju status koji zaslužuju.

Covek po imenu Uve

pre 3 godine

Sve u svemu, veliki se zaigrali i ozbiljno se zamerili krovnoj organizaciji.
Papa (UEFA) bi ih rado sve ekskomunicirao, ali veliko je zlato u pitanju, verujem da ce se potruditi da zalutale ovcice vrati na pravi put ;)

Markan

pre 3 godine

Mislim da od te lige nema ništa jer će navijači presuditi.... svi su složni u tome da je to loše za fudbal i možete misliti ako probude navijački bunt.... to je osuđeno na propast

traore

pre 3 godine

Ljudi, zabavlja li vas ovo? Ja ne mogu da verujem šta se dešava. Kao da je odjednom treći svetski rat počeo. Murinjo dobio otkaz. Dokaz da se ovih 12 ne šali. A ne šali se ni UEFA.

Ovo mi je na neki način otvorilo oči. Ne bih da mešam politiku i sport ali... Znate kad nama iz Evrope kažu "polako, sednite za sto, ne izazivajte konflikt, bez teške retorike, ne ucenjujte, ne pretite, budite fini". A vidite kako je kod njih kad im je interes ugrožen. Žestoka retorika, ucene, pretnje, kao da je rat počeo...

zdravko

pre 3 godine

Prvo uefa je se ženila kada je ukinula kup pobednika kupova. Drugo kup uefa isto ukinuta tako da je to bila velika greska. Ali ipak uefa je zadržala neko takmičenje liga šampioni i liga Evrope. Ovi klubovi štosu se odvojili treba im zabraniti regristraciju igraca i španiju Italiju i englesku izbaciti iz Uefe da ne igraju evropsko i svetsko prvenstvo
(zdravko, 19. april 2021 18:58)

Da alici mozda nije bas da nije tako ako izuzmemo da uefa ima vis novca onda nebi bijo problem sa klubovima ovim sto su otisli ili bih mozda ipak bijo. nikad ze nezna zbog para. kontas? ali svakako se uefa ženila i treba da zabrani registatiju igraca ukljucujuci svih sto su prebegli. nema svecko i evorpsko prvenstvo.
(daka, 19. april 2021 21:46)

Kako za koga. Prvo se mora dva puta razmisliti pa onda seci. Uvek jasno

neutralni fe

pre 3 godine

Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !
(Panterkiler, 19. april 2021 20:30)


ok za prvu utakmicu kupa sampiona, ali za sve ostalo preteruješ... inace najveci uspeh, finale iz 66. si zaboravio. partizan nije velikan ali jeste jedan ugledni evropski klub. jer mu je lakše da se rve protiv reala nego protiv šamroka, i to je to. pravi navijac navija za klub a ne za mitomaniju... nemoj da si ko ovi preko brda. kad smo vec kod njih, oni su zlatne trenutke overili u bariju, njihovo finale je uspelo. sve posle toga je konsntantni pad i stagnacija na nizim granama, isto kao i partizan. mozemo da se ubedjujemo do mile volje, ali cinjenica je da za top klubove nismo a nekad smo se na momente nekako i nosili sa njima. ti klubovi sada nece da trose igrace na nas jer je kvalitet drasticno sada razlicit a rizik je isti: i nejmar i katai kao i zidan i drulović mogu da se povrede na istoj utakmici. eto toliko smo velikani u evropi, i mi i oni. sad cemo da se rvemo sa level anderlehtom i to je to. tako i treba, jer oni bar za sebe ne tvrde da su velikani... od nasih velikana me zabola glava od parola i govorancija. ako si velikan to ne mora da pricaš - jer se podrazumeva.

undercover

pre 3 godine

kad je FIFA davno osnivala Mundijal vecina je bila u pocetku protiv pa je danas najvece takmicenje, kada je osnivan EURO bilo je puno kritika jer ljudima nije jasno zasto se to takmicenje igra,pa bilo je i kritika kada je osnovan Kup Evropskih Sampiona tj. danasnja Liga Sampiona pa je to danas najvece klupsko takmicenje, pa kada je osnovan Kup UEFA mnogi su bili protiv jer im nije bilo jasno zasto pored KES sad i novo Evropsko takmicenje...tako ce biti i sa ovim, ljudi ce negodovati i onda par generacija napred i svi ce prihvatiti i pratiti to takmicenje.

Narod ima moć

pre 3 godine

Šta bi se desilo s ovom fudbalskom "Superligom" ili recimo s "Evroligom" u košarci kad to niko ne bi želeo da gleda i kad bi ljudi hteli klupska takmičenja bez ikakvih višegodišnjih licenci, u koja se (makar teoretski) može plasirati šampion svake države u Evropi?

PP

pre 3 godine

Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !
(Panterkiler, 19. april 2021 20:30)

Nemate pobedu u Ligi Šampiona od 1982 godine. 40 godina, ej!
A u gostima nemate pobedu u Ligi Šampiona od 1962 godine, koja vam je uzgred i jedina pobeda u gostima.
(KK, 19. april 2021 21:34)

Imaju Nolana Smita.

neutralni fe

pre 3 godine

Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !
(Panterkiler, 19. april 2021 20:30)


ok za prvu utakmicu kupa sampiona, ali za sve ostalo preteruješ... inace najveci uspeh, finale iz 66. si zaboravio. partizan nije velikan ali jeste jedan ugledni evropski klub. jer mu je lakše da se rve protiv reala nego protiv šamroka, i to je to. pravi navijac navija za klub a ne za mitomaniju... nemoj da si ko ovi preko brda. kad smo vec kod njih, oni su zlatne trenutke overili u bariju, njihovo finale je uspelo. sve posle toga je konsntantni pad i stagnacija na nizim granama, isto kao i partizan. mozemo da se ubedjujemo do mile volje, ali cinjenica je da za top klubove nismo a nekad smo se na momente nekako i nosili sa njima. ti klubovi nece da trose igrace na nas jer je kvalitet drasticno razlicit a rizik je isti: i nejmar i katai kao i zidan i drulović mogu da se povrede na istoj utakmici. eto toliko smo velikani u evropi, i mi i oni. sad cemo da se rvemo sa level anderlehtom i to je to. tako i treba, jer oni bar za sebe ne tvrde da su velikani... od nasih velikana me zabola glava od parola i govorancija. ako si velikan to ne mora da pricaš - jer se podrazumeva.

KK

pre 3 godine

Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !
(Panterkiler, 19. april 2021 20:30)

Nemate pobedu u Ligi Šampiona od 1982 godine. 40 godina, ej!
A u gostima nemate pobedu u Ligi Šampiona od 1962 godine, koja vam je uzgred i jedina pobeda u gostima.

Aksiom

pre 3 godine

Prvo uefa je se ženila kada je ukinula kup pobednika kupova. Drugo kup uefa isto ukinuta tako da je to bila velika greska. Ali ipak uefa je zadržala neko takmičenje liga šampioni i liga Evrope. Ovi klubovi štosu se odvojili treba im zabraniti regristraciju igraca i španiju Italiju i englesku izbaciti iz Uefe da ne igraju evropsko i svetsko prvenstvo
(zdravko, 19. april 2021 18:58)

Da alici mozda nije bas da nije tako ako izuzmemo da uefa ima vis novca onda nebi bijo problem sa klubovima ovim sto su otisli ili bih mozda ipak bijo. nikad ze nezna zbog para. kontas? ali svakako se uefa ženila i treba da zabrani registatiju igraca ukljucujuci svih sto su prebegli. nema svecko i evorpsko prvenstvo.
(daka, 19. april 2021 21:46)

Alo, sta pricate vas dvoje?

velikani?!

pre 3 godine

Kakvi su fudbalski velikani danas: Milan, Arsenal, Atletiko Madrid, Čelsi,Inter, Juventus, Liverpul, Mančester junajted, Mančester siti i Totenhem?!
Real, Barselona to jesu, ostali nemaju godinama/decenijama nikakav trofej van nacionalnog takmičenja, a čak su i tu na margini: budu 3-4, a Totenhem je tenutno ispod polovine svoje lige! Liverpul osvojio Ligu, a nije ni bio sampion svoje zemlje te godine...
Znaci, neka idu, a Liga sampiona treba da se vrati korenima i nju treba da igraju sampioni svojih nacionalnih takmicenja! Da se fudbalu vrati smisao!

Koren

pre 3 godine

Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !
(Panterkiler, 19. april 2021 20:30)

Vi i jeste Partitan. Hahahaha

daka

pre 3 godine

Prvo uefa je se ženila kada je ukinula kup pobednika kupova. Drugo kup uefa isto ukinuta tako da je to bila velika greska. Ali ipak uefa je zadržala neko takmičenje liga šampioni i liga Evrope. Ovi klubovi štosu se odvojili treba im zabraniti regristraciju igraca i španiju Italiju i englesku izbaciti iz Uefe da ne igraju evropsko i svetsko prvenstvo
(zdravko, 19. april 2021 18:58)

Da alici mozda nije bas da nije tako ako izuzmemo da uefa ima vis novca onda nebi bijo problem sa klubovima ovim sto su otisli ili bih mozda ipak bijo. nikad ze nezna zbog para. kontas? ali svakako se uefa ženila i treba da zabrani registatiju igraca ukljucujuci svih sto su prebegli. nema svecko i evorpsko prvenstvo.

mich

pre 3 godine

Amerikanci su obesmislili svaki sport, NFL, NHL, NBA, sada polako prelaze i u Evropu, da prave bezvezne LIGE BEZ BRIGA, samo novac, nema ispadanja, vec samo necevi istih dosadnih rivala do iznemoglosti, EL u kosarci je dokazala koliko je to bezvezno i dosadno...
Iako navijam za CZV toliko je postalo dosadno igrati sa jednim te istim rivalima...

Cirkus Medrano, Humska 1 🎪🤡🥳

pre 3 godine

Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !
(Panterkiler, 19. april 2021 20:30)

Eto malo humora u ova sumorna vremena! 😂😂😂

Perica

pre 3 godine

Pa neće baš tako lako uspeti formiranje te super lige.Mnogo se tu pitaju i nacionalni savezi a i države.Mnogi od ovih timova koriste gradske stadione, gradske vlasti daju dozvole za izgradnju novih i renoviranje postojećih stadiona.Engleski klubovi koji imaju ime grada u svom imenu, koriste ga uz dozvolu gradskih vlasti.Pitaju se i navijači kojima su ipak draži nacionalni šampionati i lokalni derbiji.Ko će gledati klub bez imena, a to lako mogu postati Liverpul i oba Mančestera?Za koga će igrati?Za amerikance, koji baš i nisu ljubitelji sokera i kineze?

Panterkiler

pre 3 godine

Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !

Mali Hijavata

pre 3 godine

gde su sada mozgovi balkanski da pozovu na pravljenje balkanske super lige. pa sad nema navijaca. bice sve mirno bez incidenata. sta mislite da getafe i monpelje mogu da budu bolji kandidati od partizana, zvezde, dinama za ulazak u super ligu? ovo je fenomenalno za srpski fudbal. taman da očistimo fudbal od terzi i drzavnih cinovnika. pravo vreme da dovedemo prave investitore. privatizujte zvezdu i partizan. sad ili nikad.
(Čika Žika, 19. april 2021 16:02

Odlično razmišljanje! U budućnosti, sigurno će postojati i B i C Superliga, sa mogućnošću prelaska u viši rang, a kako najbolji balkanski timovi imaju i infrastrukturu i dosta navijača, sigurno će privući ozbiljne investitore, jer će sve Superlige imati izuzetnu gledanost, pre svega zbog ukidanja nacionalnih liga. Čak i da krenu iz C lige, Zvezda i Partizan će igrati svakog vikenda sa Kopenhagenom, Moldeom, Bordoom... ili Kelnom, Legijom... plus dva derbija kao i do sada. To bi im sigurno podiglo kvalitet i nateralo ih da ulažu u omladinski pogon i da se ponašaju tržišno. Bili bi pod kapom privatne firme koja drži Superligu i kradje, malverzacije i menadžerisanje ne bi prošli. Živim za dan da gledam derbi gde će biti nemačke, francuske ili holandske sudije. Tek tu bi bilo kvaliteta. Jednostavno, sam sistem gde ili si tržišno orijentisan, ili te nema, oterao bi Terze i Vučele za vo vjek i vjekov.
Haug.

kozar

pre 3 godine

Slabo se piše da je nova superliga američko maslo: finansijska kuća JP Morgan (investicija 3 500 000 000$). Dakle Amerima nije vise cilj samo da neprikosnoveno vladaju zapadnom Evropom, već da je razmontiraju po svim šavovima. Izgleda da Čeferin ima veća mu.a nego svi z. evropski politicari, odmah uzvratio udarac. Videcemo kako ce da prodje.

Komša

pre 3 godine

Prvo uefa je se ženila kada je ukinula kup pobednika kupova. Drugo kup uefa isto ukinuta tako da je to bila velika greska. Ali ipak uefa je zadržala neko takmičenje liga šampioni i liga Evrope. Ovi klubovi štosu se odvojili treba im zabraniti regristraciju igraca i španiju Italiju i englesku izbaciti iz Uefe da ne igraju evropsko i svetsko prvenstvo
(zdravko, 19. april 2021 18:58)

ko je koga zenio?
(djura, 19. april 2021 19:42) 

UEAFA i FIFA su zaove.
To 'oće da kaže.
Valjda

iklll

pre 3 godine

Citas komentare i jedan zaljucak se sam namece. Ovde su ljudi prespavali poslednjih 30 godina sveta i tokova u istom. Povadili sad glave iz peska i "kmee novac ce da unisti sport" Ajdee!!! Kad je prvi sutac lopte preko livade dobio vise od milion bilo cega (dolara recimo) sport je umro. Kraj price. Ovo sa superligom je samo glamurozna sahrana ;)
(Slavica, 19. april 2021 17:31)

Bratko nisu povadili glave iz peska nego ovde komentarise vecina uzrast od 16-20god najvise 23god

JSD PFC

pre 3 godine

aj ne pricaj gluposti koliko im je davala para sicu.
(izgleda tako, 19. april 2021 15:28)

S tvojim komentarom se slažem, osim kod ovog iznad. Bilo koji mali klub koji bi ušao u grupnu fazu LŠ i tamo osvojio par bodova mogao je uzeti 25 - 30 mil. evra, pobednik je mogao uzeti max. 100 mil evra.
To je itekako velik novac za male a suviše skroman za teškaše. Da je UEFA pronašla način da udupla novac velikima do ovoga ne bi sad ni došlo.

Nije mi namera da branim bogate, već rezonujem racionalno. Da dodam i da UEFA nije imala percepciju da je jednom Realu i Barsi Primera postala tesna, kamen oko vrata i kočnica dalje ekspanzije.
Još je manje imala sluha za potrebe šestorke iz PL, njima su 4 mesta u LŠ odavno veliki problem i izvor frustracija. Za razliku od Španaca ovi igraju u veoma jakoj PL i često čak i 3 tima ne ulaze u LŠ. Nama je to sve zabavno ali, njihovim gazdama milijarderima sigurno nije.

Njihove mlrd. se nisu poštovale i oni su potražili rešenje. Briga je njih za razvoj istočnoevropskog, Balkanskog ili Skandinavskog fudbala.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

U biti, sto zelim reci? Madrid ima stanovnika kao cijela hrvatska... a ipak, u madridu su rodjena tek 2 velika igraca iz zadnje epohe nogometa- casillas i raul, a obojica su zavrsili karijeru. Iz marginalne zemlje i njenog marginalnog grada (zadra) dolaze 4 igraca (modric, vrsaljko, suba i livakovic) koje jedan madrid nije uspio stvoriti. Oni su svi bez svojih kolonija/medjunarodnog trzista jedno veliko nista.
Potpuni bojkot i neka umru u pustosi svog mrtvog srca.

djura

pre 3 godine

Prvo uefa je se ženila kada je ukinula kup pobednika kupova. Drugo kup uefa isto ukinuta tako da je to bila velika greska. Ali ipak uefa je zadržala neko takmičenje liga šampioni i liga Evrope. Ovi klubovi štosu se odvojili treba im zabraniti regristraciju igraca i španiju Italiju i englesku izbaciti iz Uefe da ne igraju evropsko i svetsko prvenstvo
(zdravko, 19. april 2021 18:58)

ko je koga zenio?

SrbEUin

pre 3 godine

Samo prepisano od Đordijeve Euroleague.
Mogu i imaju pravo da organizuje svoje profi takmičenje. Kao NBA isl. Pitanje je samo zašto bi neko van tih država (Španija, Italija, Engleska) odnosno neko ko nije fan tih klubova uopšte gledao to takmičenje? Vrv kao što mi pratimo NBA zbog ona dva naša igrača.
Ovo je sve zbog vanevropskog tržišta gde se gledaju samo ekstra zvezede. Naravno kladionice su presudne.

Lindburg mesec

pre 3 godine

Daleko su oni od najvećih klubova, pretenduju na jedne od bogatijih, ali ni to nije garantovano, posebno sada.
FIFA i UEFA daleko su od idealnih organizacija, po unutrašnjoj organizaciji više liče na kartele nego na uspešne firme, a ovo sa "Super ligom" samo je šlag na tortu, svega što se dešava poslednjih 30-ak godina u fudbalu.

@Slavica - Svaka čast za komentar, pravo u centar

Ono što sledi u nastavku ovog sukoba biće interesantno, ja očekujem sukob u mafijaškom stilu, pa ako niko ne pobedi, sledi podela plena!!
A plen, ne zaboravite, plen smo mi - ovce za šišanje!

zdravko

pre 3 godine

Prvo uefa je se ženila kada je ukinula kup pobednika kupova. Drugo kup uefa isto ukinuta tako da je to bila velika greska. Ali ipak uefa je zadržala neko takmičenje liga šampioni i liga Evrope. Ovi klubovi štosu se odvojili treba im zabraniti regristraciju igraca i španiju Italiju i englesku izbaciti iz Uefe da ne igraju evropsko i svetsko prvenstvo

5508bc

pre 3 godine

КЕШ, КПК и Куп УЕФА су имали драж. Ово од 1992. на овамо ме апсолутно не занима.

B.Živković

pre 3 godine

Kup šampiona počeo 1955., prvu utakmicu odigrali Partizan i Sporting. 1966. Partizan igrao i izgubio finale od Reala, 1967. Dinamo osvojio Kup sajamskih gradova (kasnije Kup UEFA, danas Liga Evrope) Zvezda 1971. bila nadomak finala, izgubila pod sumnjivim okolnostima od Panatinaikosa, 1991. osvojila Kup šampiona, Hajduk u nekoliko učešća bio blizu, ali gubio pod sumnjivim okolnostima (od Sent Etjena itd.) To je nekada bilo i neće se vratiti nikad više. Došlo je novo doba, fudbaleri mogu da odu još kao maloletni, bogati kupuju sve što valja (i ne valja) razlika u kvalitetu sve veća. Nije problem što smo mi siromašni, već što smo licemeri. Zašto klubovi (Zvezda i Partizan) nisu već odavno privatizovani? Zašto mi nemamo bogate vlasnike? Zar ne shvatate da su Real i Barsa bogatiji od svih ostalih španskih klubova zajedno, da su Juve, Milan i Inter bogatiji od svih italijanskih klubova zajedno, da je u Engleskoj malo drugačija situacija, ali da su svi vlasnici klubova mnogo bogatiji od ostatka Evrope. Zašto ne gledamo u svoje dvorište, gde su dva kluba favorizovana u odnosu na sve ostale, Partizan može da izgubi i to je senzacija, Zvezda (osim u derbiju) može da izgubi samo čudom ili da im ne trebaju bodovi na kraju sezone. I mi se bunimo, a kažnjavamo neku "sitnu boraniju" iz nižih rangova takmičenja? I onda neki strani novinar uzvikne: S kim su zaboga igrali, kad 40 utakmica zaredom nisu izgubili? Niko ne želi takve utakmice, razlika u klasi je ogromna, a novac najvažniji.

Vuk

pre 3 godine

Pa da vidimo igrace koji ce rizikovati cele svoje karijere ako znaju da su im eventualni transferi ograniceni na tih 20tak timova. I da ako se ne izbore za prvi tim nece moci da budu prosledjeni na pozajmice. Narocito se odnosi na mlade igrace..
(nele, 19. april 2021 17:19)
Odakle UEFI to pravo da određuje nekom igraču ko će gde da igra. Ne zaboravi da za te stvari postoji i Sudski postupak i ne verujem da je to u skladu sa zakonima. To je neka vrsta diskriminacije, može UEFA to da uradi ali će sigurno snositi sankcije. Nije to baš tako lako kao što si ti napisao.
(Ratko, 19. april 2021 17:32)

Uefa je organizacija koja postavlja ograničenja, ne bih rekao kao privatna firma, al sa mnogih aspekata gledajući to i jeste. Ona je organizator turnira, ona postavlja uslove. Takođe, postoje ugovori koje su klubovi potpisali radi učešća u ligi šampiona i svake godine dolaze aneksi pretpostavljam jer ima uvek nekih izmena. A sve je toliko opširno jer se došlo i do pravila ponašanja na utakmicama. Ko zna šta sve tu ima. Svakako imaju ljude koji glasaju za nove stvari, a ovo će da ide po hitnom postupku. Svi koji pričaju o novcu, nije im smetalo do sada jer su svim imali jednako parče kolača i lepo živeli, lepo je pričati kad su se nazarađivali pa "vole" fudbal. Gde je novac ušao kao glavni faktor a to već 30 God jeste u fudbalu, tu je sve završeno!

Komša

pre 3 godine

Pa naravno da je tako moralo biti, to je zbog kvaliteta timova u određenim takmičenjima. Četvrti tim premijer lige je daleko kvalitetniji od prvog u npr. Bugarskoj, Srbiji, Mađarskoj...
(crni, 19. april 2021 16:38) 

Pa dobro - kome nije smetalo da jedna zemlja (savez) ima 4 predstavnika u ligi šampiona nece mu smetati ni ova liga.

Piče ljudi špicošut sa onom sa kojim hoće.
Ljudi kad uplatie termin u balonu igraju sa kim god hoće - njihov termin njihov problem.Njihovi klubovi ,njihov problem.
Kome se ne svidja gledaće ove druge.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Idu pod mac jer ovo ne zele ni navijaci te kvazi elite. Europa ujedinjena mora obraniti svoje dostojanstvo od nazi kapitalistickih lesinara.

netko

pre 3 godine

Arsenal je zalutao tu. Odavno oni nisu u vrhu evropskog fudbala
(filipovski990, 19. april 2021 07:36)

ovo je americka liga, sa americkim finansijerima.
a arsenalov gazda je amer.
i to ne da je bogatas nego je lud za novcem.

pristace taj na sve, samo da zaradi, makar arsenal propo (iovako je raspad zivi odtkad mu je sin poceo da komanduje u klubu).

budibogsnama

pre 3 godine

Pa da vidimo igrace koji ce rizikovati cele svoje karijere ako znaju da su im eventualni transferi ograniceni na tih 20tak timova. I da ako se ne izbore za prvi tim nece moci da budu prosledjeni na pozajmice. Narocito se odnosi na mlade igrace..
(nele, 19. april 2021 17:19) Pa to se i hoce, majstore. Gladijatorstvo, pobedi ili umri. Za sto veci profit, naravno. Ogoljavanje eksploatatorskog duha. I naplata velike love tsmo gde je ima, u Aziji.

Zuba

pre 3 godine

Umesto da JP Morgan bude sahranjen posle 2008. kada su sa drugim bankama uzrokovali svetsku ekonomsku krizu oni sahranjuju Evropski fudbal.

ooo

pre 3 godine

Sad ovi "mali klubovi" treba da opala cenu tim "velikim klubovima" kada hoce da kupe nekog igraca. Ispod 100-200 miliona nista. Znam da retko koji igrac vredi toliko, da su svi danas precenjeni, al ako dobijas vec toliki novac od te banke onda izvoli plati. Sta je to za njih sada. Ako ti se ne svidja onda medjusobno neka menjanju igrace, kao u nba sto ima trejd. To treba svi klubovi da urade koji ne igraju tu super ligu. Za te pare moze da se napravi odlican tim. Postace im konkurenti vrlo brzo. Svakako je sve propalo. Perez, arapi, amerikanci upropastili su fudbal.

nele

pre 3 godine

Ako ovi ne odustanu:
1. Omoguciti svim igracima da raskinu ugovore sa timovima iz ovakve lige.
2. Igraci koji ostanu u timovima iz SuperLige dozivotno zabraniti registraciju za timove po okriljem FIFA/UEFA. Zabrana igranja za reprezentacije se podrazumeva.
3. Sponzori timova SL ne mogu biti sponzori timova pod UEFA
4. Mediji koji prenose utakmice SL ne mogu konkurisati za prava prenosa utakmica pod FIFA/UEFA
5. Sudije koje sude SL ne mogu suditi UEFA utakmice.

Pa da vidimo igrace koji ce rizikovati cele svoje karijere ako znaju da su im eventualni transferi ograniceni na tih 20tak timova. I da ako se ne izbore za prvi tim nece moci da budu prosledjeni na pozajmice. Narocito se odnosi na mlade igrace..

Slavica

pre 3 godine

Citas komentare i jedan zaljucak se sam namece. Ovde su ljudi prespavali poslednjih 30 godina sveta i tokova u istom. Povadili sad glave iz peska i "kmee novac ce da unisti sport" Ajdee!!! Kad je prvi sutac lopte preko livade dobio vise od milion bilo cega (dolara recimo) sport je umro. Kraj price. Ovo sa superligom je samo glamurozna sahrana ;)

radetoronto

pre 3 godine

Neka igraju protiv koga god zele. Njihovo pravo. Samo ovi ostali (ukljucujuci i PAR i CZ) ne be trebalo da se ponizavaju i da ih mole za mrvice. Bar ja tako mislim. Kad je mogla SFJ liga da propadne zbog politike, zasto ne bi propao evropski fudbalski sistem zbog podela novca? Bar nece niko poginuti, a ja kao obican navijac i tako nemam korist od te podele.....

Ratko

pre 3 godine

Ako ovi ne odustanu:
1. Omoguciti svim igracima da raskinu ugovore sa timovima iz ovakve lige.
2. Igraci koji ostanu u timovima iz SuperLige dozivotno zabraniti registraciju za timove po okriljem FIFA/UEFA. Zabrana igranja za reprezentacije se podrazumeva.
3. Sponzori timova SL ne mogu biti sponzori timova pod UEFA
4. Mediji koji prenose utakmice SL ne mogu konkurisati za prava prenosa utakmica pod FIFA/UEFA
5. Sudije koje sude SL ne mogu suditi UEFA utakmice.

Pa da vidimo igrace koji ce rizikovati cele svoje karijere ako znaju da su im eventualni transferi ograniceni na tih 20tak timova. I da ako se ne izbore za prvi tim nece moci da budu prosledjeni na pozajmice. Narocito se odnosi na mlade igrace..
(nele, 19. april 2021 17:19)
Odakle UEFI to pravo da određuje nekom igraču ko će gde da igra. Ne zaboravi da za te stvari postoji i Sudski postupak i ne verujem da je to u skladu sa zakonima. To je neka vrsta diskriminacije, može UEFA to da uradi ali će sigurno snositi sankcije. Nije to baš tako lako kao što si ti napisao.

Jole

pre 3 godine

To isto je želela i UEFA da uradi i najavila je za 2023.ali sa nešto većim brojem klubova, e sada kada su došli bogati da naprave isto takvo takmičenje, salonskog karaktera, sad ne može. To se isto desilo i u FIBI.

crni

pre 3 godine

Liga Šampiona je umrla onog momenta kada je dozvoljeno 2 i više timova iz neke države, čime je sve izgubilo smisao.

Tako smo imali situaciju da 4.tim iz Engleske ili Španije se bori u ligi "prvaka". Cirkus.
Ovo je sve samo epilog.
(JeRemija, 19. april 2021 07:41)

Pa naravno da je tako moralo biti, to je zbog kvaliteta timova u određenim takmičenjima. Četvrti tim premijer lige je daleko kvalitetniji od prvog u npr. Bugarskoj, Srbiji, Mađarskoj...

na prodaju

pre 3 godine

Možda Zvezda može da se prijavi. Amerikanci, Rusi i Arapi će da ulože pare, a njima očito fali trenutno još par timova. Neki milijarder će da kupi franšizu i eto Zvezde na vodi. Inače bi mogao neki tim iz Dubaija ili Dohe da zaigra. Naravno poreske oaze (Irska, Švajcarska, Monako i Luksemburg) mogu takođe da budu unosne franšize.

Objektivno fudbal u Evropi ima već duže problem koncentracije kapitala. UEFA je sama glavni krivac za to.

Čika Žika

pre 3 godine

gde su sada mozgovi balkanski da pozovu na pravljenje balkanske super lige. pa sad nema navijaca. bice sve mirno bez incidenata. sta mislite da getafe i monpelje mogu da budu bolji kandidati od partizana, zvezde, dinama za ulazak u super ligu? ovo je fenomenalno za srpski fudbal. taman da očistimo fudbal od terzi i drzavnih cinovnika. pravo vreme da dovedemo prave investitore. privatizujte zvezdu i partizan. sad ili nikad.

Stipsa

pre 3 godine

Niko nije alav na novac ali ovo preti da uništi sport kakav smo do sada poznavali i da bogati postanu još bogatiji.Da se razumemo Uefa je uz Fifu verovatno najkorumpranije sportsko udruženje koja je svojevremeno ukinula pravo siromašnima i slabijim da imaju direktno svoje predstavnike u takmičenjima pod njenim okriljem i to jedino zbog većeg profita!Sada su barem trenutno nadjačani i i strahu da ne ostanu bez para pribegavaju sankcijama za koje ćemo tek videti da li mogu da deluju.Advokati JP Morgana su sigurno imali u vidu ove sankcije prilikom organizacije SuperLige.
Ovo takmičenje mogu da sruše samo Nacionalni savezi proterivanjem " izdajica", navijači i televizije, UEFA nikako!

mumtaz

pre 3 godine

Navijac sam Reala, ali.....izbaciti svih 12 smradova iz svih takmicenja!
Polufinale LS:
Psg - B. Dortmund
Porto - Atalanta
Polufinale LE:
Viljareal - Slavija Prag
Granada - Roma
Oduzeti im prvenstva, kupove, sve i neka se tornjaju sa njihovom kapitalistickom ligom.

Vladan R

pre 3 godine

UEFA ima mnogo mana, malo po malo jeste povladjivala najbogatijima, ali sve je to radjeno da bi koncept ostao takav, da i manje bogati, istina u ogranicenom broju, ali da mogu u elitno takmicenje. Sistem takmicenje je stvorila Uefa i zahvaljujuci u dobroj meri, i tom sistem, najbolji klubovi, su postali to što jesu. Sad bi kad je sistem uspostavljen da uzmu svu korist, odnosno da zadrza status kvo, da ih slučajno ne pretekne, neko ko po njihovim merilima ne zasluzuje. Ogranicenje u broju stranaca svojevremeno nije ukinula Uefa nego politicari lobirani od naj klubova, kao ne sme se ograniciti protok radne snage u EU, iako su fudbaleri sve osim obicna radna snaga. Smetalo im je sto su tadasnji KES krenuli redom da osvajaju Steaua, PSV, Porto, Cz, pa su ukidanjem ogranicenje krenuli sa laganim unistavajem manje plateznih, a sve veći upliv novca je samo dovrsio posao.

sale

pre 3 godine

jedino ovo je lek. izbaciti ih nacionalnih liga i zabrana igranja igracima na euro i svetskom. navijaci bojkot. ima da mole da se vrate. cak i u ovih 12 3,4 kluba se izdvajaju. znaci 20 godina bice finala real ,mancester siti, barselona i jos nek ako zaluta. ko ce to normalan da gleda

deki

pre 3 godine

Tacno je da UEFA ima hiljadu mana ali ovde sam apsolutno na njihovoj strani. Sustinu je objasnio predsednik Porta,EU ne dozvoljava ovako zatvorena takmicenja tako da polako sa komentarima ko je za a ko protiv SL. Tek se ceka saopstenje Evropske komisije i ja sam siguran da se ovo takmicenje ne moze igrati u Evropi .UEFA je pokazala da nece sedeti skrstenih ruku, sledece sto sledi je da nalozi savezima da ovim ekipama zabrane igranje nacionalnih takmicenja ili nema EP i SP. Nisu svi u Evropi kao mi Srbi da bojkotuju reprezentaciju u zavisnosti ko je selektor. Kada igra Holandija ceo stadion oranz boje, tog dana ne postoje Ajaks, PSV,Fejnord.Na kraju krajeva, neka idu. Uz ove tri nabrojane holandske ekipe plus Francuske, Nemacke, Portugalske, Sevilja, Betis, Roma, Napoli....bice to interesantna liga gde bi bilo vise mesta za ekipe sa ovih prostora

id

pre 3 godine

Fudbal je davno otet od ljudi i pretvoren u biznis iza kog stoje veliki trzisni igraci. Sada to samo prelazi na visi nivo, veca moc se hronoloski koncentrise izmedju sve manje subjekata. UEFA gubi trku, dolaze veci i jaci.

KoRn

pre 3 godine

oce ljudi da namestaju kladionice da uzimaju pare a da ih uefa ne kontrolise, treba ih pustiti da igraju, a onda kad real ili ko vec, hoce da kupi nekog talenta iz liona, rebnuti mu cenu milijarda+ i resen problem
(gao, 19. april 2021 15:11)
Ma UEFA ti je cistunac težak.Hahahahahaha Srbi nebeski narod brani uefu da se prekrstim tri puta.Hahahahahhahaahha.

Bosancheros

pre 3 godine

Posljedice ovoga će osjetiti svi manji kljubovi ,UEFA kakva takva bila davala je mnogo novca malim kulbovima , ako se prođe neko pretkolo dobiju se silne pare što je veliki poticaj za mnoge manje klubove iz kojih je i potekla većina najboljih igraća

joca

pre 3 godine

neznam odakle su Totemhem i Arsenal upali u to drustvo oni u ovoj sezoni ni u kup URFa ali to su Englezi koji svugde turaju nos ali ce ih zeznuti korona nema gledalaca i sledi brzo pucanje

Stari basketas

pre 3 godine

@johny

To sto su NHL i NBA fransize veze nema sa evropskom hokejom i kosarkom, sa SP, EP i OI! NHL i NBA su bile fransize i osamdesetih, pa to nije doticalo evropski hokej i kosarku, a sada ih, ne dotice, vec odredjuje i uredjuje.O tome sam govorio, logici kapitala, hteo/nehteo!Prvo pustis NHL na SP i OI, pa igraci iz Evrope pocnu da odlaze u istu, pa jedan SSSR da dozvolu za odlazak u NHL, da im se u socijalizam vrati hokejas milioner, i sta ocekivati na kraju tog puta!?

preferisco dirti addio

pre 3 godine

Super, silikonski klubovi prave svoju silikonsku ligu bez briga u kojoj ce svaki mec biti 7+, kao sto je NBA postala 250+.. jer to silikonski gledaoci zele.. Taman da ostale lige postanu ujednacenije, neizvjesnije, zanimljive.. Sad uefa treba da ih dobro ispedalira i da se uvede opet pravilo max 2 stranca po ekipi.. A ne da 15ak klubova otimaju sve, neka ih u njihovom vrticu, ko hoce da gleda prenemaganje, retardirane frizure i tetovaze, bujrum tamo

Јабучило

pre 3 godine

Citam da je Uefa najavila uzimanje titula osvajacima kupa i lige sampiona,mogao bi Beograd imati dva evropska prvaka.Sjetimo de da je 1966 Partizan bio finalista.
(alex81, 19. april 2021 13:59)

Ако то ураде, показују немоћ. А и изем ти такву титулу...

johny

pre 3 godine

hokeju NHL je apsolutni svetski monopolista, sve ostale lige, ukljucujuci i ruski KHL, su samo razvojne (i penzionerske, kako to obicno ide) lige za NHL.Iako bi neka zajednicka evropska liga bila nejlogicnije resenje, zbog "tradicije" svako "sedi" u svojoj ligi, svetska prvenstva, a sada i olimpijske igre igraju druge reprezentacije.Slicno je sa NBA, samo manje ocigledno, ali EP je promenilo vreme odrzavanja upravo zbog nepojavljivanja igraca iz NBA, SP je sve slabije, generalno decenijama gledamo finala, sa par izuzetaka, koja su gotova posle prve cetvrtine i zavrsavaju se sa 30 razlike.O evropskoj diviziji NBA se govorilo jos pre 20 godina.UEFA i, jos gore, FIFA su se odlucili za omasovljavanje EP i SP, sto preti da razvodnji kvalitet.Sama LS je nastala na tragu Super lige, ali sa uverenjem da se moze kontrolisati da do njenog formiranja i ne dodje.Svojevremeno je jedan Bekenbaur tvrdio da SP ne treba da igraju reprezentacije, vec timovi, jer oni i placaju igrace.Elem, kapital ima svoju logiku koju kapitalisti samo prate, a ne stvaraju.SRB, HRV, CG su sile u vaterpolu, zasto nisu napravile od njega nesto atraktivno, sport u letnjoj pauzi, a ne da propadne, da ga isteruju sa OI (najstariji kolektivni sport na OI, koliko se secam).
(Stari basketas, 19. april 2021 14:4

Nešto si samo zaboravio da su NHL, NBA, NFL franšize i da su sredstva za igrače ograničena. Ne možeš da trošiš koliko hoćeš u da kupuješ igrače koje plaćaš po 200 miliona. Možeš jednog ali ostale po 10 miliona

Stari basketas

pre 3 godine

@johny

To sto su NHL i NBA fransize veze nema sa evropskom hokejom i kosarkom, sa SP, EP i OI! NHL i NBA su bile fransize i osamdesetih, pa to nije doticalo evropski hokej i kosarku, a sada ih, ne dotice, vec odredjuje i uredjuje.O tome sam govorio, logici kapitala, hteo/nehteo!Prvo pustis NHL na SP i OI, pa igraci iz Evrope pocnu da odlaze u istu, pa jedan SSSR da dozvolu za odlazak u NHL, da im se u socijalizam vrati hokejas milioner, i sta ocekivati na kraju tog puta!?

Dasha

pre 3 godine

Ucenili igrace? Ma to je ta stara evropska demokratska metoda.

Sta ste ono bese ucinili sa Brihom? Nagradili ga? E upravo toliko mi vas je zao sto cete ostati bez (pokradenih) miliona.

Miksi

pre 3 godine

Svaki klub, van te Super lige, treba da napravi ugovor sa svojim igracima: u slucaju odlaska u te super klubove, obestecenje je milijardu Evra. Pa neka ti veliki, sami prave igrace.

pierre woodman

pre 3 godine

Boli me uvo za superligu, bolje nam je svima gledat kako zaradit pare i prezivjet a ne kako ce neka olos uzimat milijarde a mi s kokicama i pivom navijat za nekog od njih

zilijen

pre 3 godine

kako nije jasno, kad je Zvezda uzela titulu KES-a, a pre i posle Rumunkska Steaua, ukljucio se alarm. Kako da pare pokupe neki tamo nebitni. Kada je Duci Simonovic napustio reprezentaciju, tada je bilo jasno da je sport nestao kao takav. Sve je samo lova, nema tu ni sporta ni fer pleja, niceg. Igraci umiru na terenima od napora, i onda dva dana tuge i koga briga. Pet klubova iz enegleske formira super ligu po okriljem UEFA-e. Pa sta je UEFA, engleska firma ili evropska firma (figurativno).

drMrr

pre 3 godine

Vidim da jaka vecina ovde masi poentu:
pitanja su dva:
koliko je Uefa i Fifa korumpirana.
I - koliko ce se postovati ono "politika mora biti iskljucena iz sporta".
Zasto?
Uefa i Fifa mogu bas bas nastetiti samim igracima a zatim i reprezentacijama. A nece - ako su korumpirani.
Pa zamislite samo Argentina bez Mesija, ili Protrugal bez Ronalda.. Izbacivanje celokupne reprezentacije odredjenih zemalja (npr pravilo "ako jedna drzava ima vise od 2igraca u timovima superlige - cao zdravo ta reprezentacija". zamislite pritiske!)
A politika - pa evo samo mehanizam
"persona non grata" koju stetu moze napraviti..uff
pa ja prvi da sam Ronaldo - odmah bezanija iz Juvea - jer realno te pare on moze dobiti i drugde..pa makar 30% manje

petar markovic

pre 3 godine

Zašto je prihvaćena američka MLS liga, koja je potpuno zatvorenog tipa?
(čovek, 19. april 2021 15:11)

Iz istog razloga iz kojeg je prihvaceno da u nasu ligu moze da se udje tako sto se plati, pa makar bio klub 12. u drugoj ligi. Od starta lose poredjenje. MLS nije americka verzija Lige sampiona, vec je to liga jedne drzave, koja se zove SAD. E sad sto je ta drzava tako velika da zauzima skoro pa ceo kontinent, to je druga prica. Ali moze ta drzava svoju ligu da organizuje kako god hoce. Isto tako i mi u Srbiji mozemo ligu da organizujemo tako da nema ispadanja i da je igra uvek istih recimo 20 timova. Ovde se radi o nadnacionalnom nivou, Evropa nije jedna drzava, kao sto je cesto u svom umobolnom stilu Ameri posmatraju i ovde takav vid takmicenja naprosto nije normalan.

Zex

pre 3 godine

Liga sampiona treba da bude sastavljena od prvaka drzave jer se zato i zove liga sampiona, bez obzira sto neke zemlje imaju slabiju ligu to bi pojacalo mnoge klubove, svi bi zeleli titulu.Ovako na primer treci u nemackoj lligi ide u LS a on nije sampin a nasi Zvezda i Partizan kada su sampioni moraju kroz kvalifikacije, pa kome je teze nego nama.

izgleda tako

pre 3 godine

Posljedice ovoga će osjetiti svi manji kljubovi ,UEFA kakva takva bila davala je mnogo novca malim kulbovima , ako se prođe neko pretkolo dobiju se silne pare što je veliki poticaj za mnoge manje klubove iz kojih je i potekla većina najboljih igraća
(Bosancheros, 19. april 2021 15:08)

aj ne pricaj gluposti koliko im je davala para sicu.

uefa je u zadnjih 20god i unistila fudbal
fudbalski ferplej nicemu ne sluzi oslim da se sitni klubovi kontrolisu.

nisam za formiranje superlige ali jesam da malo uefi se srezu krila.
oni su ovo najavljivali vec 2 godina ali uefa nista nije promjenila. tera po svome e da ih vidim sad.

Djura

pre 3 godine

Ukoliko Uefa može da natera saveze da ih izbaci iz domaćih šampionata, to bi bio strašan potez i teško da bi neko od ovih klubova onda išao u Superligu. Samo se potvrdjuje da gde dodju amerikanci, nema ništa dobro sem njihovih ličnih interesa. Naravno da bi trebalo zabraniti i igračima da igraju evropska i svetska prvenstva, solidan broj bar južnoameričkih fudbalera bi to nateralo da ode iz klubova Superlige.

Bili_piton

pre 3 godine

Vec neko vreme fudbal plese na ivici ponora, za sta su UEFA i FIFA takodje odgovorni, a ovo je sad samo guranje u provaliju bez povratka. Naravno, fudbal ce opstati, ali ne u formi kakvu smo navikli, nego ce to biti cista komercijalizacija i monetizacija jedne industrije bez upliva ikakvih emocija ili bilo cega. To je svet u kome zivimo danas, ali slabo se nesto trudimo da ga menjamo te prema tome ne treba se puno ni zaliti. Prosirivanje EURA na 24 ekipe je bio neverovatan glup potez. Na turnir dosli i kurte i murte, pa smo zbog toga imali najlosiji turnir ikad.Ali koga briga zar ne, bitno je imati sto vise utakmica, bas kao sto je slucaj i sa besmislenom ligom nacija ili prosirivanjem svetskog prvenstva. Ko je dirigovao te promene?Pa uefa i fifa. Prema tome, nisu ni oni cvecke, ali ajmo reci da su ipak donekle negovali tu fudbalsku tradiciju i nisu dozvolili da nacionalne lige potpuno izgube draz i znacaj. Sad dolazi do raskola. Reprezentativna takmicenja ce takodje izgubiti mnogo na znacaju jer verovatno nece biti dopusteno igracima iz superlige igrati za repzezentaciju sto ce totalno obesmisliti najveca takmicenja. Nista vise nece biti isto. Izgubiljene prave vrednosti. Klinci su u totalno drugom filmu. Uzeli su dusu fudbalu jos ranije, a sad su ga i sahranili. Trka za novcem ce nas unistiti na kraju kao i ta potrosacka groznica. Zna se ko najvise pati, nasa planeta. Unistit cemo je nasom pohlepom. Ona ima svoje limite, a mi ih dobrano probijamo.

čovek

pre 3 godine

Kako seješ, tako i žanješ. UEFA i FIFA su prve i krenule s komercijalizacijom fudbala. Zašto im se takmičenje zove Liga šampiona, kad i ne igraju samo šampioni? Zašto je prihvaćena američka MLS liga, koja je potpuno zatvorenog tipa?

milos

pre 3 godine

Srboljub,
Jeste bas.A onda kad se nasi klubovi plasiraju u neko UEFA takmicenje,slavite godinu dana,punite stadione,klicete terzi,vuceli,vazuri,vucicu I ostalima.A uprave oba kluba se zahvaljuju vodji javno I to prolazi bez osude vas postenjacina.Najvece mafijaske organizacije su u nasa dva najveca kluba I FSS.Ne UEFA.Malo ste licemerni.

gao

pre 3 godine

oce ljudi da namestaju kladionice da uzimaju pare a da ih uefa ne kontrolise, treba ih pustiti da igraju, a onda kad real ili ko vec, hoce da kupi nekog talenta iz liona, rebnuti mu cenu milijarda+ i resen problem

Sir i vojna muzika

pre 3 godine

biće mi baš drago ako sve ove snivače super lige i igrače koje je igraju u UEFA kazni izbacivanjem iz lige i ne igranje za reprezentacije . i ako je UEFA isto leglo mafije ipak je kolko tol'ko okrenuta i navijačima i daje šansu manjim klubovima dok ova super liga je namenjena samo privilegovanima .

Oliver

pre 3 godine

Unistite UEFA i FIFA! Gde je Platini, gde je Blater, Zerom Valke? Svi uhapšeni i kaznjeni. Nema nikakve sustinske razlike izmedju Uefa i Koza nostre. To su mafijaske organizacije, ustrojene po istim principima. Godinama se klubovi bune protiv Uefa, a ona se pravi blesava. Kupe kajmak oni od lige sampiona, umesto klubova koji imaju najvece troskove. Ko placa stadione, ko placa plate igracima i zaposlenima,ko placa velike transfere? Ko placa sulude poreze od skoro 50%? Secam se kad je Henes davno rekao da pola sto Bayern zaradi ide drzavi, a samo pola Bayernu. Pa ko je tu lud? Konacno je bilo vreme da klubovi uzmu stvari u svoje ruke, svoj novac u svoj dzep. Ne zaradjuje glupi ceferin, nego klubovi!! Stop Uefa mafiji, oni su krivi za ovaj razdor. Rumenige je godinama, kao predsednik ECA, upozoravao, kumio, molio, nikakvog odgovora nije bilo. Jedva su fudbalski savezi pristali da placaju angazman igraca u reprezentaciji i to bednih 1000 dolara na dan, pa tako ako igrac ostane mesec dana na mundijalu, klub dobije 30000 evra. A sto moze da mu bude slomljena noga, nikom nista. Puna podrska klubovima, jesu oni pohlepni, ali milion puta manje od nezasitih birokrata u Uefa! Dosao je kraj za Uefa mafiju i razne ceferine i kokeze!!

Ooop

pre 3 godine

Hahaha ligu osnivaju Milan koji je jedva izašao na kraj sa Zvezdom, Liverpul koji je ista Zvezda ponizila na Marakani i još par klubova koji nikad nisu ni uzeli LŠ pa sad hoće da osvajaju lažne titule. Skup jadnika sa par izuzetaka osniva "super" ligu. Neće od ovoga biti ništa

bpbp

pre 3 godine

Џаба вам је све, нова лига креће и ту није крај. Једноставно ,УЕФА није могла или није хтјела да испрати жељу најбогатијих клубова.

NoName

pre 3 godine

Svaki klub, van te Super lige, treba da napravi ugovor sa svojim igracima: u slucaju odlaska u te super klubove, obestecenje je milijardu Evra. Pa neka ti veliki, sami prave igrace.
(Miksi, 19. april 2021 15:23)

Upravo tako. Ili još bolje, klauzula o zabrani prelaska u te klubove. Kvalitet njihovog takmičenja vremenom bi opao, a to bi dovelo do kraha. Relativno brzog.

Hoces Iskreno ?

pre 3 godine

Fudbal sve manje i manje pratim , sto zbog losek kvaliteta , sto zbog silnih peripetija sa arenom i sport klubom i rts1 .
Svo to mesetarenje oko toga ko ce sta i kad da prenosi mi je pomoglo da me fudbal sve manje zanima.
Stvaranje nekakve super lige , apsolutno nema smisla , ukoliko se stvarno osnuje, UEFA neka izbaci te klubove iz svojih takmicenja i cao zivot ide dalje i bez tih klubova.
Naravno,tu onda dolazi i transfer politika, to se lepo moze sabotirati raznim ugovorima i slicnim stvarima , tako da od super lige ne bi bilo nista jako brzo.

Euroliga u kosarci je nesto sasvim drugo,kosarka je manje popularniji sport,mnogo manje para nego u fudbalu pa je sadasnji sistem EL mogao da prodje . Mada sam ja i protiv toga.

Bilo kako bilo , sport bez navijaca je vrlo dosadan .

Dex

pre 3 godine

Treba svi da bojkotuju ovu englesku baljezgariju od lige. Ne znam ni kako su ostali prihvatili da igraju ovo. Niko nikad da se ne pojavi na meču ovoga. Ja znam da nikada ni jedan meč neću odgledali, to im je sigurno. Bar ću znati za koju kablovsku da se odlučim sledeći put. Koja ovo nema!

Aleksandar

pre 3 godine

Javili se srpski licemeri sa svojim pljuvanjem, smeta im super liga u fudbalu, a ne smeta evro liga u kosarci koja postoji vec xy godina po istom principu. Pa sto ne bojkotujete zvezdu i ranije partizan u kosarci nego kao mulci trcite da dajete pare i urlate zbog nekoliko budala. Fuj.

Stari basketas

pre 3 godine

U hokeju NHL je apsolutni svetski monopolista, sve ostale lige, ukljucujuci i ruski KHL, su samo razvojne (i penzionerske, kako to obicno ide) lige za NHL.Iako bi neka zajednicka evropska liga bila nejlogicnije resenje, zbog "tradicije" svako "sedi" u svojoj ligi, svetska prvenstva, a sada i olimpijske igre igraju druge reprezentacije.Slicno je sa NBA, samo manje ocigledno, ali EP je promenilo vreme odrzavanja upravo zbog nepojavljivanja igraca iz NBA, SP je sve slabije, generalno decenijama gledamo finala, sa par izuzetaka, koja su gotova posle prve cetvrtine i zavrsavaju se sa 30 razlike.O evropskoj diviziji NBA se govorilo jos pre 20 godina.UEFA i, jos gore, FIFA su se odlucili za omasovljavanje EP i SP, sto preti da razvodnji kvalitet.Sama LS je nastala na tragu Super lige, ali sa uverenjem da se moze kontrolisati da do njenog formiranja i ne dodje.Svojevremeno je jedan Bekenbaur tvrdio da SP ne treba da igraju reprezentacije, vec timovi, jer oni i placaju igrace.Elem, kapital ima svoju logiku koju kapitalisti samo prate, a ne stvaraju.SRB, HRV, CG su sile u vaterpolu, zasto nisu napravile od njega nesto atraktivno, sport u letnjoj pauzi, a ne da propadne, da ga isteruju sa OI (najstariji kolektivni sport na OI, koliko se secam).

krkela

pre 3 godine

@Oliver
Ovim navijam za Bajern si sam sebi odgovorio. Da te ne intersuje takmicenje nego klub navijao bi za tipa Verder ili Union Berlin....

fuuuujjj

pre 3 godine

Dok je UEFA sponzorirala reklame tipa 'No to Racism' koje smo gledali u svim utakmicama Champions League, istovremeno je i sama diskriminirala sampione malih zemalja poput Zvezde, Partizana, Dinam, Hajduka, Steaue itd. Tako su nacionalni sampioni tih zemalja isli u 3 kolo kvalifikacija svake godine dok je neko ko je zavrsio na 2., 3. ili 4. mestu u ITA, SPA, FRA, NEM i ENG bio direktno plasiran u Champions League!? Nema vece diskriminacije od toga sto je UEFA napravila fudbalu u svim zemljama istocne evrope. A sada, kad se osniva Superliga onda se oni kao 'stide' i 'zgrazavaju' kako su to veliki klubovi mogli da osnuju tamo neku Superligu jel??? Ma nek propadne sve i UEFA i fudbal, zasluzili ste to prokleti kapitalisticki otimaci hleba!!!

nele

pre 3 godine

UEFA i FIFA mogu lako da zaustave ovu superligu. Igrac/sudija koji je registrovan za klub u Superligi posle toga vise ne moze da igra nikada vise za tim po pokroviteljstvom UEFA. Na taj nacin, ni jedan mlad igrac nikada nece zeleti da rizikuje celu svoju karijeru jer ako ne uspe u npr Realu, moze kopacke o klin (svez primer Jovic i Grujic).Medij koji prenosi Superligu ne moze dobiti prenose UEFA utakmica. Isto i sponzori koji sponzorisu timeve superlige ne mogu biti sponzori timova pod UEFA.

Aleksandar

pre 3 godine

Ja sam za radikalna riješenja, izbaciti ih iz nacionalnih šampionata, zabraniti igračima tih klubova igranje za reprezentaciju, uopste uskratiti sve sto se može uskratiti, pa kud puklo da puklo, ionako je sve propalo.

Oliver

pre 3 godine

Malo je previse ostrascenosti u komentarima. Ja jos nikad nisam cuo da neko navija za neko takmicenje. Valjda ljudi navijaju za klubove, a ne za ligu sampiona, superligu, premijer ligu ili Bundesligu. Ja navijam za Bayern i bas me briga gde ce igrati, da li u superligi ili ligi sampiona. Navijao sam za njih i 2008.kad su igrali ligu evrope. Lojalnost je valjda glavna osobina navijaca. I kako siroti komentatori bolje znaju od rukovodilaca klubova sta je bolje za klubove? Valjda oni bolje znaju. Ja cu podrzati svaku odluku Bayerna. Ako hoce u LS, u redu, ako hoce u Superligu, opet u redu. Uvek uz klub, nikad uz format takmicenja.

NeRazumem

pre 3 godine

Jedini razlog zasto se UEFA buni je sto finansijski ne moze da isprati ovu ligu. Pa UEFA je cista korporacija za pravljenje para koju razvoj fudbala zanima samo ukoliko donosi novac. Uveli su finansijski fer plej koji vazi za siromasne, ali ne i za bogate. Isti princip je primenjen sada, ali posto njih boli, onda to ne valja. Ako hocete iskreno, dokle god je jedan igrac placen 50+ miliona, to veze sa sportom nema. Kako su sadili, tako nek' zanju.
Da malo jos divergiram: 3.5 milijardi za razvoj lige??? Bukvalno bi sa tim parama resili problem skolstva u celoj Africi!!!

garda

pre 3 godine

Uefa i Fifa su, ma kakve bile, jedine super mocne organizacije a da nisu pod americkom kontrolom. Sada hoce i njih da uniste i stvore neku fudbalsku NBA, NHL i slicno, koju bi kontrolisali. Fudbal je jedini od vaznijih sportova kojeg ameri ne kontrolisu. Unistice ga ako ovo sprovedu.

The KING

pre 3 godine

Super Liga je zavrsena stvar na zalost, nema ovde povratka, UEFA je kriminalna organizacija, koja je sve ovo mogla da spreci, uzimaju silne milijared od LS, TOP klubovi uzimaju sicu.

Joao

pre 3 godine

Na neki način mi je drago. Reali, Barselone i Liverpuli su dojadili, samo njih gledamo. Sa druge strane tu su i skorojevići sa kupljenim mestom kao Čelzi i Siti... Možda je vreme da se krene iznova sa nekim drugim razmišljanjima. Ja sam naravno uvek više voleo klubove sa dušom - Bilbao, Everton (pravi klub Liverpula), Sevilju, Dortmund, Ajaks. Neka idu, biće im sigurno lepo

BratSrbin

pre 3 godine

Ljudi, Braco Srbi i Sestre Srbkinje, pa nemojte gledati real Barcelonu Milan Arsenal Juventus Liverpul mancestere.. Niko Vas ne tera!?
Slobodno gledajte debrecine protiv bate georgieva i dinamo iz tirane protiv napredne buducnosti.. !!
(Bojke, 19. april 2021 10:09)

Uvek su najagresivniji ovi srbomrsci što vide samo dve krajnosti i čim nisi za jednu sigurno moraš pripadati drugoj krajnosti. Da nisi, prijatelju, zaboravio neke ekipe između dva Mančestera, Španskih blizanaca sa jedne i Debrecina, Tirane i Podgorice sa druge strane. De su Ajaksi, PSV, Porta, Sportinzi, Lapjpcig, Roma, Napoli, Sevilja, Šahtjor, Olimpik više komada. Što se mene tiče biće mi Premier zanimljiv i bez ove šestorke. Zvezdu ću gledati gde god da je uvrste. Još ako se nekad iščupa iz kandži kojekavih... Naći će se neki ITA, NEM derbi i derbiji ovih "manjih" liga. Mnogo više nego što mi treba. A ovi tvorci superlige su već pominjali varijante gde će se plaćati gledanje samo poslednjih 15 minuta meča, jer klinci danas žive brže. Samo hrabro, ne sumnjam da će imati interesenata. Ja ću radije pivo i kobaje i ceo meč Lic-Lester ili Lajpcig-Borusija.

Stevan

pre 3 godine

Zna se i koji ce timovi da popune do 20:
- LA Galaxy
- Inter Miami FC
- Sacramento Republic FC
- Chicago Fire
- New York Red Bulls

Jasno je posto je sponzor americki i ceo setup je kopiran od NBA, i TV kanal koji ce otkupiti prava prenosa je americki da je ovo jedan americki cirkus, poput NFL i NBA.

kaokakao

pre 3 godine

Napokon da se pravi sampioni odvoje od neki indijanaca koji slucajno upadnu u lugu sampiona.Da se zna ko je gazda i prva liga.
(gif, 19. april 2021 14:18)

Tako je. Da Totenhem pobjegne od Dinama i 7. pozicije u Premijer ligi

Oliver

pre 3 godine

Malo je previse ostrascenosti u komentarima. Ja jos nikad nisam cuo da neko navija za neko takmicenje. Valjda ljudi navijaju za klubove, a ne za ligu sampiona, superligu, premijer ligu ili Bundesligu. Ja navijam za Bayern i bas me briga gde ce igrati, da li u superligi ili ligi sampiona. Navijao sam za njih i 2008.kad su igrali ligu evrope. Lojalnost je valjda glavna osobina navijaca. I kako siroti komentatori bolje znaju od rukovodilaca klubova sta je bolje za klubove? Valjda oni bolje znaju. Ja cu podrzati svaku odluku Bayerna. Ako hoce u LS, u redu, ako hoce u Superligu, opet u redu. Uvek uz klub, nikad uz format takmicenja.

Jo

pre 3 godine

Kaže Vučelić: 'U toj koncepciji se sve druge zemlje pokazuju kao kolonijalni privesci koji eventualno mogu da za njih proizvode po jeftinim cenama igrače i ništa više'.
A šta su napravili Zvezda i Partizan od domaće lige? Blizanci dobijaju beskonačna sredstva od države a svi ostali klubovi mogu da za njih proizvode po jeftinim cenama igrače i ništa više.
Da li gore pomenuti primećuje sličnost?

Zorz Vea

pre 3 godine

Isto ..... drugo pakovanje. Svojevremeno je G14 organizacija ucenjivala UEFA da smanji broj utakmica i poveća nagradni fond pod ucenom da će napraviti svoju ligu a sve pod velom veće zarade. Veliki imaju sa čim da se odvoje, UEFA konja za trku ima pa da sačekamo šta će vreme pokazati. Lično, do sada mi je sve vezano za evro fudbalska takmičenja bilo dosta dobro, nacionalna prvenstva su bila važna. Ako je istina da su svi znali i očekivali ovo, zašto UEFA stvori konferencijsko takmičenje da razvodnji male i siromašne a sad morališu superligi. UEFA je uvek titrala bogatim dvostrukim aršinima pa sad kad svi hoće više para i okrenu se JPM sa idejom zatvorene lige na šta je LŠ dugo podsećala naročito od četvrtfinala hajde sad da svodimo račune. Po meni bolju startnu poziciju je imala UEFA ali je izgubila.

Samo sloga Srbina spasava!

Živela Srbija

NoName

pre 3 godine

Јавор се изјаснио да не жели у ту Суперлигу :) насмејах се поштено
(NSslaninar, 19. april 2021 13:23)

Uz direktnu poruku Anjeliju - Javor neće voziti Fiat.

Mali Alek

pre 3 godine

Pre nego što nastavite da tako srčano branite lopuže iz Uefa, setite se da su ti hohštapleri protivno sopstvenom statutu primili Kosovo u svoj sastav.

ProkopijeElGrande

pre 3 godine

(Звездин весник, 19. april 2021 13:19)

Ali isto tako vise nece biti ni da Zvezda demolira Liverpula ili Dinamo Totenhema... Da si pravi Zvezdas znao bi da je to dragocenije od svih onih poraza sa vecom ili manjom razlikom koji su se desili u okolno vreme...

ghh

pre 3 godine

Ovo je neizbežno bilo, ovi što pišu podrška za Uefu trebalo bi da shvate da se već neko vreme pregovara da se nešto ovako napravi i u okviru Lige šampiona, i novi format koji je najavljen od 2024. ide u tom pravcu. Ovde nije pitanje da li će se liga isključivo bogatih desiti ili ne, već da li će se desiti pod pokroviteljstvom Uefe ( gde bi ona uzimala dobar deo para ), ili će uefa biti potpuno isključena.

stani bre malo,ima neko mozak

pre 3 godine

a ovo potpuno podrzavam, meni je cilj da vidim ono najbolje od fudbala, da vidim najveci moguci nivo fudbala, a ne da gledam kako Liverpul puni Maribora 7:0, Real Madrid Dinamo Zagreba 6:2 ili Bayern Zvezdu u po Beograda 6:0, pa kome je normalnom to zanimljivo.? Daj da gledam ono najbolje od fudbala, to se danas trazi, to se danas prodaje.
(bole, 19. april 2021 08:26)

nemaš ti pojma o fudbalu.
Najbolje od fudbala je ono što igra TVOJ TIM.
Ako nemaš tim ,što uopšte gledaš?Zanima te kako guraju loptu po livadi?Ili se pališ na poznate?

mandrak

pre 3 godine

jedino resenje je bojkot,da nijedan navijac ne kroci na tribinu...evo ja kao pasionirani kladionicar necu odigrati ni jedan tiket...moj skroman doprinos!

KoRn

pre 3 godine

Znate kako, ja fudbalska takmicenja gde ne ucestvuju nasi klubovi i ne pratim (gledam)... Tako da... Gde god i koje god takmicenje igraju nasi klubovi to cu i pratiti... Verujete mi, bolje je da odete da gledate i neku Zonsku ligu ako klub iz vaseg grada igra u njoj, nego da sedite pored televizora... Izasli ste iz kuce... Otisli ste sa prijateljima, komentarisete razne scene (znanje i ne znanje na terenu), pricate o nekim neobaveznim temama... Zasto bih gledao, neke tamo klubove, kada mi pobeda ili poraz istih ne donosi nikakvu radost, tugu... Gubljenje vremena... Jeste da je nas fuadbal i nije nesto... Ali barem je nas... Ko voli i zeli gledace to neko novo takmicenje... Prosto, "Svaka roba ima svoga kupca!"
(marko, 19. april 2021 12:45)
Hahahahahahah Ma da bre.Hahahhajajhahahahaa.

Звездин весник

pre 3 godine

Нико није за ово, осим самих клубова и неких појединаца. Али овде ће играти већина најбољих клубова на планети и сви ћемо гледати јер ће ово бити изузетна представа за гледаоце. Прави фудбал, нема Марибора итд, па ни Звезде за коју навијам, да је пуни ко како стигне.

smut operator

pre 3 godine

@Blago onom ko ima vremena i volje da gleda kako neko trči za loptom.
(45ica, 19. april 2021 13:33)
Ti si učinio i iskorak u odnosu na one sto samo gledaju, posto stižeš i da postavljaš komentare na tekstove koji se tiču nečijeg trčanja za loptom, što govori da vremena imaš vise nego dovoljno, a ni volje ne manjka.

Mare

pre 3 godine

Sta je sa evroligom u kosarci??!!. Zar ona nije samo za,povlastene klubove I one koji imaju novac?? Kakvu tradiciju ima Zenit,Monako,Asvel??
(turista, 19. april 2021 11:25)

Košarka je malo drugačija priča ipak. FIBA je sama prodala svoju evroligu privatniku. Taj privatnik ima čiste papire nažalost. Plus evropsku košarku uništava NBA liga koja svake godine probere najbolje ovde. Kineska liga je isto pretnja zbog velikog novca tamo. Evroliga je prosto naterana na trku u kapitalu da ovde ne bi ostali samo trećerazredni košarkaši koji nemaju gde.

nisexpres

pre 3 godine

LS ce opstati tu nema dileme pitanje je samo dali u istom formatu ali opstaje kao i LE.Dobice verovatno nove sponzore i sve ce da bude kao i do sada ali bez ove bogate klubove sto i nije neki problem vec dobitak za ostale.Nadam se samo ostrim sankicijama klubovima i igracima te Super lige kao sto su najavili i to je to.Ovo ne utice mnogo na srpski fudbal koji ima ogromne probleme u svoje dvoriste od kriminala,infrastruktuture,glupih pravila(ogranicenje stranaca,bonusi),krs stadione,losi treneri,los marketing,amaterske uprave u klubovima,manedzeri,korumpirani FSS itd

miki

pre 3 godine

Dzi Pi Morgan ukljucen u stvaranje lige, verovatno prilagodjavaju evropski fudbal americkim gledaocima i americkom trzistu, na stetu fudbala u Evropi, na stetu drugim klubovima i gledaocima u Evropi. Maltene rasna podela, gde ostali su uvek druga liga. Steta za fudbal i sport generalno. Koliko dece masta o tome da ce kroz lokalni klub imati priliku da se nekad takmice sa nekim klubovima.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Znate kako, ja fudbalska takmicenja gde ne ucestvuju nasi klubovi i ne pratim (gledam)... Tako da... Gde god i koje god takmicenje igraju nasi klubovi to cu i pratiti... Verujete mi, bolje je da odete da gledate i neku Zonsku ligu ako klub iz vaseg grada igra u njoj, nego da sedite pored televizora... Izasli ste iz kuce... Otisli ste sa prijateljima, komentarisete razne scene (znanje i ne znanje na terenu), pricate o nekim neobaveznim temama... Zasto bih gledao, neke tamo klubove, kada mi pobeda ili poraz istih ne donosi nikakvu radost, tugu... Gubljenje vremena... Jeste da je nas fuadbal i nije nesto... Ali barem je nas... Ko voli i zeli gledace to neko novo takmicenje... Prosto, "Svaka roba ima svoga kupca!"
(marko, 19. april 2021 12:45)

Ima istine u ovome što pišeš, ali nije ovde tema lični odnos nekoga prema fudbalu, niti zdrav život i šetnja ( ja bih pre otišao na pecanje nego na zonsku ligu, još je lepše i zdravije )...već da li je dobro da sport, u ovom slučaju fudbal, bude tretiran kao i svaka druga roba, ili treba da služi nečemu drugome. Ljubitelji fudbala će uvek ići na stadione, ali njih je jako malo. Većina su konzumenti koji fudbal na TV-u tretiraju kao odlazak u tržni centar. Od njih se živi, a ne od onih koji idu na stadion. To je tužna istina, jer samo se uživo vidi ko je kakav igrač, na TV-u to ne može. Medjutim, važnija je Azija gde tri milijarde ljudi plaća TV pretplatu, nego ti i ja koji hoćemo da gledamo fudbal..

Futre

pre 3 godine

Pa Bajernu se ne isplati nova liga. Oni su super ušuškani, drže Bundesligu pod kontrolom, iz koje za male pare uzimaju vrhunske igrače ostalih timova. Ulažu samo koliko moraju. U novoj ligi bi morali da ulažu više, jer ne bi bili konkurentni. Oni i ovako uzmu jednu LŠ po deceniji, otprilike, uz monopol koji imaju na nemačkom tržištu. Njima je UEFA super. A PSŽ ako ove godine ne uzme LŠ, odlaze im i Nejmar i Mbape i Markinjos, a onda bez njih mogu slobodno i u Linglong ligu. Ta Superliga više izgleda nije samo priča, čim je DžejPiMorgan banka iza toga, znači da je manje-više sve dogovoreno. Ko se ne bude prilagodio od velikih klubova, jednostavno će se urušiti. Sve je stvar interesa, jednima je interes UEFA, drugima Superliga. Ići će to paralelno jedno vreme, a onda će opstati onaj sa lovom i marketingom.

alex81

pre 3 godine

Citam da je Uefa najavila uzimanje titula osvajacima kupa i lige sampiona,mogao bi Beograd imati dva evropska prvaka.Sjetimo de da je 1966 Partizan bio finalista.

Gagijeva_ raja

pre 3 godine

Sta se bre lozite. Otkaz mu se spremao i tak i tak, kakvo suprotstavljanje superligi?? Sta se primate? To ce samo iskorsititi kao izgovor. Eto nisam dobio otkaz zbog lose igre i rezultata nego zato sto sam borio protiv modernog fudbala a zaradjuje 20 mil godisnje! To samo naivna budala moze progutati. Mora zastiti svoj ego i na tome ce bazirati sad pricu kao sto je uvek radio. Pravio od sebe zrtvu i nevinasce a svi ostali su uvek bili krivi. Evo njegovi botovi poceli spinovati kao po necijoj naredbi:). Nema vas mesecima, u rupama i sad odjednom isplivali na povrsinu . Kao Jose veliki revolucionar, che gevara i sl :). Surova istina da je Spurse unakazio. Od ekipe koja je igrala finale lige sampiona pre njega, do tima koji ne moze ni top 4. Blamiraju ee po Evropi od Lajpciga i Dinama. To su razlozi njegovog otkaza, kakvo crno inacenje. Jos jedna neslavna epizoda. Doslovno je pao na samo dno. Upropasti sve sto dotakne i tako vec 10 god. Ni blizu onih najboljih, zapeo u vremenu i prostoru. Pa vi njegovi botici se tesite kojekakvim romanticarskim teorijama :))

Isterivac botova

pre 3 godine

A niko da pomene vizonarski potez RTSa da godinama prenosi samo jednu utakmicu Lige sampiona, kako bi sacuvao ostale termine za Superligu.

marko

pre 3 godine

Znate kako, ja fudbalska takmicenja gde ne ucestvuju nasi klubovi i ne pratim (gledam)... Tako da... Gde god i koje god takmicenje igraju nasi klubovi to cu i pratiti... Verujete mi, bolje je da odete da gledate i neku Zonsku ligu ako klub iz vaseg grada igra u njoj, nego da sedite pored televizora... Izasli ste iz kuce... Otisli ste sa prijateljima, komentarisete razne scene (znanje i ne znanje na terenu), pricate o nekim neobaveznim temama... Zasto bih gledao, neke tamo klubove, kada mi pobeda ili poraz istih ne donosi nikakvu radost, tugu... Gubljenje vremena... Jeste da je nas fuadbal i nije nesto... Ali barem je nas... Ko voli i zeli gledace to neko novo takmicenje... Prosto, "Svaka roba ima svoga kupca!"

Vl4dim1r

pre 3 godine

цитат: "Ali eto, samo pare... prokletinja. Sta smo postali...."

Да, а до сад су играли у пез бомбоне а не у типа 250 хиљада евра недељно..

divlji bucak

pre 3 godine

Ja se odavno ne radujem kosarkaskin duelima barce, cska, reala, fenera,... Postalo je smor, svakih par dana... Isto ce se desiti i ovde. Mec izmedju velikih je poslastica jer se ne igra svake sedmice

NijeBitno

pre 3 godine

Licemerje,sto kaže kod nas ,”ne laje pas radi sela već zbog sebe”,takav je slučaj UEFA,koja je sve sto je moguće uradila da novac se zavrti na najviše grane ,i sama je pripremila teren za ovo sto se dogadja.Nisu se bunili zbog abnormalnih iznosa transfera,kupovine itd,sada kada im izmiče posao i zarada se pozivaju na tradiciju itd... Liga Šampiona je sve osim toga,ne bi igralo po par klubova iz iste lige zagarantovano,već bi npr šampioni svih država jedino išli direktno u Ls,a ostali u kvalifikacije . Samim tim bi i znacaj domaćih prvenstava bio mnogo veći. Ovde je jedini razlog zbog koga se bune to sto će ostati bez para,a najmanje ih zanima dobrobit fudbala.

burekjesamosamesom

pre 3 godine

Pa nije se preko noći desilo da novac postane najbitnija stvar u fudbalu. Pogledajte na šta je fudbal počeo da liči u zadnjih 20 godina. Kako se zemlje "velike petice" nisu bunile kad su se inicijalno promenila pravila za Evropski kup?

View

pre 3 godine

Posle KEŠ 91. god. Blater je izjavio da više nikada neće dozvoliti da tim koji ne šutne na protivnički gol osvoji takmičenje i odmah su promenili sistem - igranje po grupamo. Tako i sada posle sjajnih nastupa istih, mora nešto da se menja.

turista

pre 3 godine

Sta je sa evroligom u kosarci??!!. Zar ona nije samo za,povlastene klubove I one koji imaju novac?? Kakvu tradiciju ima Zenit,Monako,Asvel??

KoRn

pre 3 godine

Ej ali nebeski narod stao na strani UEFA hahahahahhahahajajajahahaba.Šta sve čovek nece da doživi.Sta bi sa onim UEFA mafija hahaahahaahaabab.Aj najgora stvar što je FIFA deset puta gora.Najkorumpiranija organizacija na svetu celom.

Alan_ford

pre 3 godine

(KoRn, 19. april 2021 09:58)

Kao sto neki spomenuse, o tome se upravo i radi. Uskracen je fudbal obicnom coveku. Uskracena je mogucnost svima da mastaju o igri na najvecoj sceni jer nisi bogat. Dakle, kakav je to sport, takmicarski duh ako ti svoje mesto platis a ne zasluzis na terenu? Svakom nacionalnom prvaku se mora obezbediti sansa da zaigra u eliti, to je sustina fudbala. I sad su svim tim ljudima uskracena ta zadovoljstva jer kineza i indijaca ima mnogo vise i oni ne zele gledati Slavia Prag-Liverpul ili Zvezda/Partizan- Real. I njima se prilagodjavaju, svi ostali su nebitni jer ih je manje. I zar nije car fudbala kad Porto izbaci Juventus? Ili Ajax Reala, Roma kad izbaci Barselonu? Za takve utakmice lokalci zive kao sto zive i za lokalne, regionalne i nacionalne derbije a oni ce sad izgubiti mnogo na tezini i vaznosti. Ali tebi i tebi slicnim kinezima to nije bitno zar ne? Ti to ne razumes. Koliko je samo tradicije izmedju nacionalnih klubova. Ne znam da li si ikad imao prilike putovati, ali otidji u London ili Milano i pitaj ko su njima najveci rivali. Nisu Barselona, Bayern ili Real nego Roma, Napoli, Bergamo, Genova, Lazio, Juve, West Ham, LFC, United , Aston Vila...tu su na hiljade prica i anegdota. Tim ljudima je nacionalna liga broj1. Ali naravno indijca boli briga za sve to, kao i prosecnog srbina. Oni zele gledati Real-Liverpul svake godine. Fudbal je bukvalno otet od evropljana i prodat ostatku sveta.

AlCapo

pre 3 godine

Hajde ako su tu Liverpool i M United, ali sta ce Chelsea, Arsenal i M City? Poslednja dva nikad nisu ni bili evropski sampioni. Ne treba ni Atletiko M, koji takodje nije bio.

pogled iz svemira

pre 3 godine

Sponzor te nove lige opet KLADIONICE , doduse da njih nije bilo mnogi klubovi bi bankrotirali ovako zvanicno klubovi se zale da ne mogu da isplaciju igrace a ovamo dobijaju pare od kladionica i vuk sit i sve ovce na broju.Globalizacija cini svoje napraviti tu ligu od 24 kluba gde bi svake godine ispadalo po 6 ekipa , a od nacionalnih sampionata bi se igrao turnir gde bi prvih 5+1 ulazilo u ovakvu ligu .Nacionalni sampionati da se zavrse u maju a ovakav turnir pobednika bi se igrao od maja do juna pa da vidimo ko ce kakve kapacitete imati a novajlije da dobiju primanja kao kod engleza kad ulaze u premier ligu da mogu da se spreme za super takmicenje.Liga sampiona bi se igrala od nacionalnih sampionata a pobednik bi automatski usao u super ligu + druga uefa takmicenja i vratiti kup kupova - pobednici nacionalnih kupova, ukinuti ligu nacija a sve ostalo da ostane isti svake 4 godine.Na zavrsnom turniru za ulazak u super ligu polufinalisti bi automatski vec usli a peti bi bio pobednik baraza porazenih od polufinalista.I ovo da zazivi za dve godine i po unapred zadatim kvotama da se podele prvi ucesnici koliki je broj iz svake zemlje prema snazi sampionata n.p.r. Englezi 4 tima Nemci 3 ili Holandija 1 a po plasmanu na kraju sampionata za tu godinu pa bi mozda usla Aston Villa pre Arsenala itd.Sve ostalo bi dovelo do konflikta i urusavanja fudbala kakvog znamo vec 150 godina.Zabraniti kladionicama da budu sponzori ekipa i sampionata na svim nivoima. Interesuje me misljenje ?

Futre

pre 3 godine

Izbaciti ih iz domaceg prvenstva. Igrace koji igraju za te klubove izbaciti iz reprenzetacije i zabraniti im da igraju u bilo kom drugu klubu van te njihove nove lige. Naravno izuzetak igraci koji su ugovorom trenutno vezani i ne mogu da napuste klub nego za one koji svesno ulaze u pricu sahranjivanja fudbala. Banda jedna lopovska malo im je pa oce jos da marnu
(Milos, 19. april 2021 09:44

Ko je tu "banda lopovska"? UEFA i FIFA koje "podmazuju" šeike i daju im SP, koje kupe kajmak od ogromne love koje im donose veliki klubovi, ili neko ko ne želi da mu otimaju zaradu veštački, pod izgovorom "pravde", "poštenja", "davanje šanse malima"...i slične gluposti.
Pogledaj samo kakve je smešne kazne klubovima odrezivala UEFA za jako ozbiljne stvari, kao što su rasizam, kukasti krst na travnjaku...a o sudjenjima funkcionerima UEFE bolje da ne govorimo. Da li Barselona i Real treba da plaćaju vilu Platiniju?
A što se zabrana tiče, od toga nikakve koristi nema, tu propada onaj koji zabranjuje i dodatno se uništava. Tako smo mi zabranili proizvode iz Slovenije, pa vidim oni propadoše a mi se obogatismo. A sada imaš njihove proizvode opet, samo skuplje, jer se plaća carina. Zabrane isteruju lovu iz džepa malom čoveku, nikako to da shvatimo, a ne bogatima.

The Rated R Superstar🤘

pre 3 godine

Pljuu ljudi Siti i Celzi da su plastika, a vec su otkrili da su oni prisilno usli u to takmicenje, da uopste nisu bilo za superligu... Eto vam velicine Junajted, Liverpul i Arsrnal.

Bojke

pre 3 godine

Ljudi, Braco Srbi i Sestre Srbkinje, pa nemojte gledati real Barcelonu Milan Arsenal Juventus Liverpul mancestere.. Niko Vas ne tera!?
Slobodno gledajte debrecine protiv bate georgieva i dinamo iz tirane protiv napredne buducnosti.. !!

Ra

pre 3 godine

ja sam davno rekoa ima dve ili tri godine,bas u komentarima da do 2030 te nece biti reprezentacija u bilo kom sportu ili igrace je retki. Globalizam jede sve zdrav,nesto naglo,nesto polako,ali ga rasturi svakako. Mada kakve generacije dece dolaze sto ne znaju da sutnu loptu ili potrce,mislim da ce igre sportova preko kompjutera i ovu ligu zaseniti.
(History, 19. april 2021 09:55) # Link komentara

Postojeci sistem reprezentativnih takmicenja nikome nije zanimljiv i nikoga ne zanima. Jedino nesto malo EP i malo vise SP samo zato sto imaju neki kultni status ali to je to. Kako moze da me zanima prvenstvo za koje kvalifikacije traju dve godine, za vreme kojih timovi 65x promene formu, gde se utakmice igraju na farskim ostrvima, u Azerbejdzanu... Ne zanima me. Da igraju 10 utakmica u januaru da bi izborili ucesce na prvenstvu u junu mozda bih i gledao sve to sa nekim zanimanjem. I da timovima bude dozvoljeno da iz sastava koji je poceo kvalifikacije promeni do 3 igraca. Mozda. A mozda ni tad...

Bata

pre 3 godine

FIFA,UEFA su znali za ove planove odavno, tako da je moje mišljenje da su morali vec da imaju spremne korake,medjutim...

kako vidim...oni kao da su neobavesteni,kao da su juce prvi put čuli za tu ligu

e zato ce i da vam se raspadne LS,ali ljudi nemojte da sumnjate svi ti iz uefa i fifa su vec primili svoje doze na bankovnim računima,ovo je sad sve jedan show kao da nesto pokusavaju...

The_clash

pre 3 godine

(mmm, 19. april 2021 08:35)

Na zalost nece gledati vise Ls jer je trziste globalno i radi se o azijatima i amerima koje takve utakmice ne zanimaju. Imacemo proteste sigurno, navijaci ce se udruziti protiv ovog, ultrasi i mnogi drugi, ali ne ulazis u nekakav projekat ako nisi istrazio trziste i potencijal a oni su to sigurno dobro uradili. Sta su shvatili i za vreme pandemije? Fudbal moze ziveti i bez navijaca na tribinama jer ga gledaju kinezi i ameri na tv sto je ogromna kompenzancija, pogotovo ako se radi o super fudbalu a to ce biti superliga. Za vec 10 ili 20 god ces imati nove generacije kojima ce to biti normalno, nece ni znati kako je nekad bilo. Ovo je zavrsni udarac za tifo scenu. Oni ce se povuci i izumirati lagano. Menjace ih neki novi ljudi sa kokicama i coca colom u ruci, ali cak ni oni nisu potrebni kao sto rekoh. Sad su "pravi" navijaci na streamu u Bangkoku, Sangaju, Lagosu, Meksiko Stitiju ili Cikagu. Serviraj im zatvoren sistem sa najboljim klubovima da se vrti do iznemoglosti i oni ce biti hepi.

Briga njih za ljude iz Soluna, Atine, Praga, Kopenhagena, Istambula, Beograda i mnogih drugih gradova cak i iz najjacih liga sto ce im biti oduzeta sansa da igraju najjace takmicenje . Oni hoce gledat Barselona-Liverpul ili Juve-Real svake godine i samo oni da se vrte. To je kapitalizam. Ubio je fudbal odnosno monetizovo ga kompletno.

Dzoni

pre 3 godine

Cak i ako opstane LS, izgubice na tezini i znacaju, kao i nacionalne lige. Pobednik superlige ce biti nezvanicni sampion Evrope, to ce biti elita. Globalizacija guta sve pred sobom. Kod njih je jednostavna racunica. Trziste Azije , Afrike i Amerike je 5x vece od evropskog, a jedan indijac, kinez ili amer, kao i mnogi nasi klinci se ne poistovecuju sa nacionalnim ligama. Njih ne zanima Birmingem-Vila, Genova- Sampdoria ili Betis-Sevilja. Oni su fanovi "velikana" i najveci rivali su im drugi "velikani" iz liga petica. Nacionalne lige ce biti bacene skroz na marginu. Ubijena mnoga rivalstva. Zamisli bez obzira kakav rezultat da ostvaris, dzaba ti jer ne mozes igrati najjace takmicenje. Tamo su mesta rezervisana za bogate. Pa za sta onda da se boris? Ubijeni ce biti i navijacki pokreti, fudbal ce se skroz amerikanizovan, kao i draz nacionalnih prvenstava a ona su esencija klupskog fudbala. Medjutim to pohlepne mocnike ne zanima. Njihova racunica je jasna. Zaradice mnogo vise od hiperprodukcije super derbija svake godine od azijata, afrikanaca i amera da ih ti "mali" ljudi i radnicka klasa kojoj fudbal i pripada uopste ne zanimaju. Doslovno im otimaju fudbal. Na zalost i mi doprinosimo tome. Citam komentare i vidim dosta njih koji podrzavaju ovako nesto sto je porazavajuce. Kakva je car nekog fudbalskog tammicenja ako ne mozes da ispadnes? Ako imas zagarantovano mesto svake god? Svakom mora biti omoguceno bar da sanja, a ovde su i snovi uskraceni..od mene jedan veliki BOJKOT!

Milos

pre 3 godine

Izbaciti ih iz domaceg prvenstva. Igrace koji igraju za te klubove izbaciti iz reprenzetacije i zabraniti im da igraju u bilo kom drugu klubu van te njihove nove lige. Naravno izuzetak igraci koji su ugovorom trenutno vezani i ne mogu da napuste klub nego za one koji svesno ulaze u pricu sahranjivanja fudbala. Banda jedna lopovska malo im je pa oce jos da marnu

History

pre 3 godine

ja sam davno rekoa ima dve ili tri godine,bas u komentarima da do 2030 te nece biti reprezentacija u bilo kom sportu ili igrace je retki. Globalizam jede sve zdrav,nesto naglo,nesto polako,ali ga rasturi svakako. Mada kakve generacije dece dolaze sto ne znaju da sutnu loptu ili potrce,mislim da ce igre sportova preko kompjutera i ovu ligu zaseniti.

Armata

pre 3 godine

Uefa je izanđala i prevaziđena organizacija, zašto bi klubovi dozvoljavali da ih muzu neke fudbalske birokrate koji ne rade ništa u životu osim što preraspodeljuju pare koje je zaradio neko drugi. Ne plaćaju Čeferin i Boban plate, premije i transfere fudbalerima, već Anjeli, Glejzer, Perez, a oni su sada u minusima milijarde evra, u Interu nisu primili platu 8 meseci, Barsa duguje 500M, Real ukinuo bonuse svojim fudbalerima, da neće možda Uefa da plati njihove račune? Srbija treba da se okrene samoorganizovanju i pokrene regionalnu ligu, da li će to biti pravoslavni-balkanska, dunavsko-srednjoevropska, liga malog Šengena ili eks jugoslovensku, ali mi moramo ukrupniti tržište da bi privukli sponzore i dobili mnogo veće prihode od TV prava.

Bero Rakun

pre 3 godine

@(Indoktrinacija, 19. april 2021 07:58)

Jos bih da dodam da su tada i igraci igrali za neku lepotu "vic" potez. Tako da su se i klubovi koji nisu bili finansijski prva liga, mogli da iznedre neku generaciju i da ostanu zapazeni.

mosa

pre 3 godine

Drago mi je da ide u tom pravcu koji su svi pravi ljubitelji fudbala videli. Bogati i bahati kupuju klubove kao sto ja kupujem malu vikendicu na selu, i igraju se, kupuju igrace na gomilu, trose milijarde. Na tribinama su sve ljudi koji nemaju dodirne tacke sa klubom, gradom i drzavom. Sve se svelo na zaludjene turiste iz Azije, arapskih drzava i po kojem zaludjenika iz Evrope koji trose pare da bi bili tu. I sts je tu car fudbala? Igraci koji igraju iskljucivo zbog para (pre toga nisu znali gde se taj grad ni nalazi), navijaci takodje. Koliko god da je raspali fudbal, meni je srce puno sto je u Zvezdi (verujem da je u Partizanu ili Vojvodini slicno) pola tima iskrenih navijaca kluba, koji su se jos kao deca slikali u tim dresovima i isli na utakmice sa ocevima.

Vladimir

pre 3 godine

Bila bi fora sada, odmah danas da izađe saopštenje iz UEFA: 12 klubova se izbacuje iz nacionalnih prvenstava, iz evropskih takmičenja, ne sme niko sa njima da igra prijateljske utakmice. Igrači mogu da igraju EP jer oni nisu krivi, za sada Automatski ih nema sledeće godine nigde osim u toj superligi. Ako se vrate kreću iz najnižeg ranga.

HARPUN

pre 3 godine

Првих 12 клубова Европе, према освојеним титулама (финалима) ЛШ:
1. Реал Мадрид 13 (3),
2. Милан 7 (4),
3. Бајерн Минхен 6 (5),
4. Ливерпул 6 (3),
5. Барселона 5 (3),
6. Ајакс 4 (2),
7. Интер Милано 3 (2),
8. Манчестер јунајтед 3 (2),
9. Јувентус 2 (7),
10. Бенфика 2 (5),
11. Нотингем форест 2 (0),
12. Порто 2 (0).

Није то то без Ајакса, Бенфике, Порта. Џаба им 100 Ситија!!!

Sexisto

pre 3 godine

Srbi od UEFA mafioze do najvećih dušebrižnika iste organizacije. Ovo može da bude samo dobro, i za fudbal i za male ekipe, a UEFA konačno malo da se zabrine obzirom da su malo malo povlađivali velikim. Kako mi je drago zbog ove bahate organizacije.

KoRn

pre 3 godine

Zasto uopste ljudi gledaju fudbal? Zato sto tim kao Zvezda porazi Liverpul i odigra egal sa Milanom, Celtic porazi Barselonu, Dinamo Zagreb napravi iznenadjenje, Lester osvoji titulu, Roma i Ajaks naprave karambol u nokaut fazi Lige sampiona. Neutralni navijaci uvek za slabiji klub navijaju. Nadam se samo da ako se ovaj projekat realizuje, da ce ljudi i dalje vise gledati Ligu Sampiona nego ovo djubre.
(mmm, 19. april 2021 08:35)
Jeste ljudi u svetu gledaju fudbal zbog Zvezde,Seltika,Dinamo Zagreba.Premijer liga se uglavnom gleda zbog Lestera i tako.U pravu si hahahahahahahahahhaahahaah.

Relja

pre 3 godine

Ako se ovo desi,LS ce da se vrati na onaj slabi nivo Kupa prvaka koje su nekada osvajali mali klubovi poput Steaue Zvezde Fejenorda Notingem Foresta itd

BrziOdgovor

pre 3 godine

Šta može da uradi UEFA?
Pa može da izbaci navedene klubove već iz LŠ i LE.
Pa da izbaci nacionalne selekcije sa EP u koliko iste ne izbace svoje odmetnute klubove iz nacionalnih tačmičenja.
Tako bi praktično spriječili sve ovo... bar se nadam

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 3 godine

LŠ, klupski i reprezentativni fudbal su umrli sa prilivom velikog novca koji su počeli da dobijaju fudbaleri i klubovi. Nekada je fudbal imao dusu. Jedva si čekao utakmice, u zadnjih pa 10 godina nisam 30% najvećih utakmica pogledao. Nekada si mogao gledati Zidana i velike fudbalere. Piksija koji je plesao u dresu reprezentacije. Maradonu, Heslera, Klinsmana, Mateusa, Pirla, Rosija, Nedveda... Danas neki instagram fensi likovi u roze kopačkama...

Indoktrinacija

pre 3 godine

@Indoktrinacija.....Partizan ucestvovao u stvaranju modernog fudbala? Jedino zicerom Sase Ilica...
(Dule Duka, 19. april 2021 08:21

Ja sam Zvezdaš do koske ali da se raspravljam sa primatima bilo kog tabora mi ne pada na pamet.
Bez velikog Partizana ne bi bilo ni velike Zvezde.

Ivke

pre 3 godine

Jednostavno resenje problema. Ko nastupi u tom takmicenju-ne moze igrati na svetskim i evropskim prvenstvima. Tim klubovima zabraniti da kupuju igrace iz drugih klubova koji su ostali pod pokriljem uefa. Pa da vidimo onda koji ce igraci odluciti da igraju samo za klub. I sa kojim igracima iz svog pogona ce doticni klubovi igrati. Osnivanjem top 20 klubova bi se obesmislila sva nacionalna prvenstva, kupovi, i na kraju nokautirali mali klubovi iz kojih i dolazi vecina igraca koji nastupaju za ove bogate klubove. Brzo bi doslo do prezasicenosti jer setimo se CZ i Partizana kad su igrali u sezoni po 5 puta...na kraju je na stadion da gledaju derbi dolazilo po 15 000 ljudi.

bole

pre 3 godine

Ja ovo potpuno podrzavam, meni je cilj da vidim ono najbolje od fudbala, da vidim najveci moguci nivo fudbala, a ne da gledam kako Liverpul puni Maribora 7:0, Real Madrid Dinamo Zagreba 6:2 ili Bayern Zvezdu u po Beograda 6:0, pa kome je normalnom to zanimljivo.? Daj da gledam ono najbolje od fudbala, to se danas trazi, to se danas prodaje.

blic

pre 3 godine

ovo je super, skupili su se svi klubovi koje prezirem na jednom mestu. neka tamo i ostanu... fali psg, ali ok
(ich, 19. april 2021 08:01)

Pa sto mrzis, ne valja ti to, nije ti to dobro po zdravlje.

mmm

pre 3 godine

Zasto uopste ljudi gledaju fudbal? Zato sto tim kao Zvezda porazi Liverpul i odigra egal sa Milanom, Celtic porazi Barselonu, Dinamo Zagreb napravi iznenadjenje, Lester osvoji titulu, Roma i Ajaks naprave karambol u nokaut fazi Lige sampiona. Neutralni navijaci uvek za slabiji klub navijaju. Nadam se samo da ako se ovaj projekat realizuje, da ce ljudi i dalje vise gledati Ligu Sampiona nego ovo djubre.

Ogi

pre 3 godine

Ako se ovo desi,LS ce da se vrati na onaj slabi nivo Kupa prvaka koje su nekada osvajali mali klubovi poput Steaue Zvezde Fejenorda Notingem Foresta itd

72

pre 3 godine

@ ich, 19. april 2021 08:01
E ako ih ti prezires gotovi su. Tebi i takvima kojima se gubi draz fudbala ,trk na seoski derbi nedeljom, nama koji znamo da uz novac ide i kvalitet ostavite ovo kako vi zovete takmicenje plasticnih klubova.

Dr.Primarijus

pre 3 godine

Za pocetak im zabranite igranje polufinala ovogodisnjih takmicenja, preko saveza ih diskvalifikujte iz prvenstava odmah. Krajnji je bezobrazluk da u aktuelnom trenutku igras takmicenja organizacije, a iza ledja radis ovakve stvari. Naucite ih pameti, sve ostalo bice kapitulacija.

Tarmi

pre 3 godine

Uefa ce suspendovati sve fudbalere koji se budu takmicili. Nece moci da igraju za reprezentaciju niti za druge klubove. A ne mogu stalno igrati za tih top 20, i sta ce posle u aziju i takve zemlje. Ili ce se dogovoriti ili je kraj komunistickim sitemima uefa i fifa

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 3 godine

Jeste raskol, ali šta to nas dotiče? Mi i onako u toj LŠ nema šta da tražimo. Svi naši klubovi zajedno bi primali po 5 do 10 komada po utakmici ako se slučajno i plasiramo. To najviše pogađa u UEFA jer će im opasti milijarde evra čistog profita i zarade. Naš fudbal bi uporedio sa zemljama EU i našom državom. Daleka periferija Evrope. Koliko mi je žao zbog starog pravog fudbala i nostalgije toliko mi je milo zbog UEFA... Svi zaboravljaju da je ova korumpirana organizacija prva primila Kosovo od svih sportskih saveza širom sveta. Kupljeno parama od droge...

Pedja J7

pre 3 godine

Cinjenica je da najbogatiji i igraju najbolji fudbal.
Imaju najbolje igrace, prosto.

Ali, ako pogledate recimo Premier ligu danas, Lester i Vest Hem su ispred Liverpula, Totenhema i Celzija?!
I sta sad?
Na terenu niste pokazali da ste bolji, ali ste ipak bogatiji, pa ste samim tim i "bolji", pa vam je LS mala postala?
Sve je izgubilo smisao, prave bukvalno neku ligu, koja ce da igra prijateljske utakmice, jer takmicarske nisu, posto se za takmicenje kvalifikujes ili ne.
LS je najveca draz fudbala, ponos, uspeh, dostignuce!
Ovo obicna privatna sekta!

Petar

pre 3 godine

UEFA je nazalost gotova, ostace joj EP i drugorazredno takmicenje kao sto je danas Liga Europe, jer bukvalno ne moze nista jedino da sama preuzme tu Superligu pod svoje okrilje. Ovim klubovima prete sa izbacivanjem ali iz cega ces ih izbaciti? Iz CL koju su napustili? Iz domaceg sampionata? Vratice se sledece sezone iz druge lige ko Juventus tada i sta ces posle? Zabraniti im ucesce u domacem sampionatu? A ko ce da ti prati sampionat posle? Sam sebi pucas u nogu, bukvalno nemas sta da uradis, zalostno i tuznu

LucaBrasi

pre 3 godine

Pa to je logicno. Kako narod u Evropi postaje sve gluplji i padamo na nivo amerikanica tako i pada nivo pravih navijaca i pristalica. Bice kao nba... di-fense... i to je to.
Ja vec nekoliko godina slabo gledam LS. Liverpul, Atletiko ... recimo PSG ne mogu da smislim.
Ali eto, samo pare... prokletinja. Sta smo postali....

Indoktrinacija

pre 3 godine

Pa dobro. Neka naprave zatvoreno takmičenje. Neka igraju sami sa sobom. Neka pogase sve klubove koji nisu bogati. Samo neka ne zaborave, fudbal kakav volimo su jednako kao Real i Barsa napravili i Ferenvcaroš, Notitingem Forest, Seltik i Rendžers, Zvezda i Partizan, Slavija i Sparta Prag, Dinamo Minsk, Dresden i ostali. Svi klubovi koji su decenijama igrali i stvarali Kup Šampiona i davali najveće igrače i utakmice koje je svet video sada su dobili srednji prst i tobože priliku da im se pridruže ali samo ako ih kupi neko bezobrazno bogat. Dakle, neka igraju svoje takmičenje ali da ih izbace iz Liga, igrači da ne mogu da igraju EP ili SP, pa da vidim kako će Ronaldo da reaguje lada mu se ZABRANI da nosi dres Portugala. Da se pokrene pitanje finansijskog fer pleja i nenormalnog trošenja novca. Poznato je da Real Madrid i Barselona duguji više nego bilo koji klub na svetu. UEFA da uceni saveze da će i njih izbaciti iz evropskih takmičenja ukoliko ove klubove ne izbace u niži rang nacionalnih šampionata. Neka igraju Mesi i Benzema 3 špansku ligu. Neka Firmino i Salah igraju konferenciju pa da vidimo ko ce duze da izdrzi. Ukoliko FIFA i UEFA popuste, fudbal je i zvanicno mrtav.

Miroslav_zna

pre 3 godine

Ne može sve na silu i UEFA nije naučila ništa od FIBE. Klubovi i igrači žele više novca. Želje se kreću kao američkom sistemu uređenja Profesionalnih liga.
Da li je to dobro ili loše ostaje da se vidi, ali je to očigledan pravac koji klubovi u košarci i fudbalu žele.

Umesto da se nađe rešenje UEFA i FIBA prete izbacivanjem, sankcijama i nema nikakvog konstruktivnog rešenja na vidiku, a takvo ponašanje gura suprotnu stranu još dalje od pregovora.

JeRemija

pre 3 godine

Liga Šampiona je umrla onog momenta kada je dozvoljeno 2 i više timova iz neke države, čime je sve izgubilo smisao.

Tako smo imali situaciju da 4.tim iz Engleske ili Španije se bori u ligi "prvaka". Cirkus.
Ovo je sve samo epilog.

JeRemija

pre 3 godine

Liga Šampiona je umrla onog momenta kada je dozvoljeno 2 i više timova iz neke države, čime je sve izgubilo smisao.

Tako smo imali situaciju da 4.tim iz Engleske ili Španije se bori u ligi "prvaka". Cirkus.
Ovo je sve samo epilog.

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 3 godine

Jeste raskol, ali šta to nas dotiče? Mi i onako u toj LŠ nema šta da tražimo. Svi naši klubovi zajedno bi primali po 5 do 10 komada po utakmici ako se slučajno i plasiramo. To najviše pogađa u UEFA jer će im opasti milijarde evra čistog profita i zarade. Naš fudbal bi uporedio sa zemljama EU i našom državom. Daleka periferija Evrope. Koliko mi je žao zbog starog pravog fudbala i nostalgije toliko mi je milo zbog UEFA... Svi zaboravljaju da je ova korumpirana organizacija prva primila Kosovo od svih sportskih saveza širom sveta. Kupljeno parama od droge...

Pedja J7

pre 3 godine

Cinjenica je da najbogatiji i igraju najbolji fudbal.
Imaju najbolje igrace, prosto.

Ali, ako pogledate recimo Premier ligu danas, Lester i Vest Hem su ispred Liverpula, Totenhema i Celzija?!
I sta sad?
Na terenu niste pokazali da ste bolji, ali ste ipak bogatiji, pa ste samim tim i "bolji", pa vam je LS mala postala?
Sve je izgubilo smisao, prave bukvalno neku ligu, koja ce da igra prijateljske utakmice, jer takmicarske nisu, posto se za takmicenje kvalifikujes ili ne.
LS je najveca draz fudbala, ponos, uspeh, dostignuce!
Ovo obicna privatna sekta!

Isterivac botova

pre 3 godine

A niko da pomene vizonarski potez RTSa da godinama prenosi samo jednu utakmicu Lige sampiona, kako bi sacuvao ostale termine za Superligu.

Indoktrinacija

pre 3 godine

Pa dobro. Neka naprave zatvoreno takmičenje. Neka igraju sami sa sobom. Neka pogase sve klubove koji nisu bogati. Samo neka ne zaborave, fudbal kakav volimo su jednako kao Real i Barsa napravili i Ferenvcaroš, Notitingem Forest, Seltik i Rendžers, Zvezda i Partizan, Slavija i Sparta Prag, Dinamo Minsk, Dresden i ostali. Svi klubovi koji su decenijama igrali i stvarali Kup Šampiona i davali najveće igrače i utakmice koje je svet video sada su dobili srednji prst i tobože priliku da im se pridruže ali samo ako ih kupi neko bezobrazno bogat. Dakle, neka igraju svoje takmičenje ali da ih izbace iz Liga, igrači da ne mogu da igraju EP ili SP, pa da vidim kako će Ronaldo da reaguje lada mu se ZABRANI da nosi dres Portugala. Da se pokrene pitanje finansijskog fer pleja i nenormalnog trošenja novca. Poznato je da Real Madrid i Barselona duguji više nego bilo koji klub na svetu. UEFA da uceni saveze da će i njih izbaciti iz evropskih takmičenja ukoliko ove klubove ne izbace u niži rang nacionalnih šampionata. Neka igraju Mesi i Benzema 3 špansku ligu. Neka Firmino i Salah igraju konferenciju pa da vidimo ko ce duze da izdrzi. Ukoliko FIFA i UEFA popuste, fudbal je i zvanicno mrtav.

Dzoni

pre 3 godine

Cak i ako opstane LS, izgubice na tezini i znacaju, kao i nacionalne lige. Pobednik superlige ce biti nezvanicni sampion Evrope, to ce biti elita. Globalizacija guta sve pred sobom. Kod njih je jednostavna racunica. Trziste Azije , Afrike i Amerike je 5x vece od evropskog, a jedan indijac, kinez ili amer, kao i mnogi nasi klinci se ne poistovecuju sa nacionalnim ligama. Njih ne zanima Birmingem-Vila, Genova- Sampdoria ili Betis-Sevilja. Oni su fanovi "velikana" i najveci rivali su im drugi "velikani" iz liga petica. Nacionalne lige ce biti bacene skroz na marginu. Ubijena mnoga rivalstva. Zamisli bez obzira kakav rezultat da ostvaris, dzaba ti jer ne mozes igrati najjace takmicenje. Tamo su mesta rezervisana za bogate. Pa za sta onda da se boris? Ubijeni ce biti i navijacki pokreti, fudbal ce se skroz amerikanizovan, kao i draz nacionalnih prvenstava a ona su esencija klupskog fudbala. Medjutim to pohlepne mocnike ne zanima. Njihova racunica je jasna. Zaradice mnogo vise od hiperprodukcije super derbija svake godine od azijata, afrikanaca i amera da ih ti "mali" ljudi i radnicka klasa kojoj fudbal i pripada uopste ne zanimaju. Doslovno im otimaju fudbal. Na zalost i mi doprinosimo tome. Citam komentare i vidim dosta njih koji podrzavaju ovako nesto sto je porazavajuce. Kakva je car nekog fudbalskog tammicenja ako ne mozes da ispadnes? Ako imas zagarantovano mesto svake god? Svakom mora biti omoguceno bar da sanja, a ovde su i snovi uskraceni..od mene jedan veliki BOJKOT!

mmm

pre 3 godine

Zasto uopste ljudi gledaju fudbal? Zato sto tim kao Zvezda porazi Liverpul i odigra egal sa Milanom, Celtic porazi Barselonu, Dinamo Zagreb napravi iznenadjenje, Lester osvoji titulu, Roma i Ajaks naprave karambol u nokaut fazi Lige sampiona. Neutralni navijaci uvek za slabiji klub navijaju. Nadam se samo da ako se ovaj projekat realizuje, da ce ljudi i dalje vise gledati Ligu Sampiona nego ovo djubre.

BrziOdgovor

pre 3 godine

Šta može da uradi UEFA?
Pa može da izbaci navedene klubove već iz LŠ i LE.
Pa da izbaci nacionalne selekcije sa EP u koliko iste ne izbace svoje odmetnute klubove iz nacionalnih tačmičenja.
Tako bi praktično spriječili sve ovo... bar se nadam

Dr.Primarijus

pre 3 godine

Za pocetak im zabranite igranje polufinala ovogodisnjih takmicenja, preko saveza ih diskvalifikujte iz prvenstava odmah. Krajnji je bezobrazluk da u aktuelnom trenutku igras takmicenja organizacije, a iza ledja radis ovakve stvari. Naucite ih pameti, sve ostalo bice kapitulacija.

Zuba

pre 3 godine

Umesto da JP Morgan bude sahranjen posle 2008. kada su sa drugim bankama uzrokovali svetsku ekonomsku krizu oni sahranjuju Evropski fudbal.

Slavica

pre 3 godine

Citas komentare i jedan zaljucak se sam namece. Ovde su ljudi prespavali poslednjih 30 godina sveta i tokova u istom. Povadili sad glave iz peska i "kmee novac ce da unisti sport" Ajdee!!! Kad je prvi sutac lopte preko livade dobio vise od milion bilo cega (dolara recimo) sport je umro. Kraj price. Ovo sa superligom je samo glamurozna sahrana ;)

mumtaz

pre 3 godine

Navijac sam Reala, ali.....izbaciti svih 12 smradova iz svih takmicenja!
Polufinale LS:
Psg - B. Dortmund
Porto - Atalanta
Polufinale LE:
Viljareal - Slavija Prag
Granada - Roma
Oduzeti im prvenstva, kupove, sve i neka se tornjaju sa njihovom kapitalistickom ligom.

fuuuujjj

pre 3 godine

Dok je UEFA sponzorirala reklame tipa 'No to Racism' koje smo gledali u svim utakmicama Champions League, istovremeno je i sama diskriminirala sampione malih zemalja poput Zvezde, Partizana, Dinam, Hajduka, Steaue itd. Tako su nacionalni sampioni tih zemalja isli u 3 kolo kvalifikacija svake godine dok je neko ko je zavrsio na 2., 3. ili 4. mestu u ITA, SPA, FRA, NEM i ENG bio direktno plasiran u Champions League!? Nema vece diskriminacije od toga sto je UEFA napravila fudbalu u svim zemljama istocne evrope. A sada, kad se osniva Superliga onda se oni kao 'stide' i 'zgrazavaju' kako su to veliki klubovi mogli da osnuju tamo neku Superligu jel??? Ma nek propadne sve i UEFA i fudbal, zasluzili ste to prokleti kapitalisticki otimaci hleba!!!

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 3 godine

LŠ, klupski i reprezentativni fudbal su umrli sa prilivom velikog novca koji su počeli da dobijaju fudbaleri i klubovi. Nekada je fudbal imao dusu. Jedva si čekao utakmice, u zadnjih pa 10 godina nisam 30% najvećih utakmica pogledao. Nekada si mogao gledati Zidana i velike fudbalere. Piksija koji je plesao u dresu reprezentacije. Maradonu, Heslera, Klinsmana, Mateusa, Pirla, Rosija, Nedveda... Danas neki instagram fensi likovi u roze kopačkama...

mich

pre 3 godine

Amerikanci su obesmislili svaki sport, NFL, NHL, NBA, sada polako prelaze i u Evropu, da prave bezvezne LIGE BEZ BRIGA, samo novac, nema ispadanja, vec samo necevi istih dosadnih rivala do iznemoglosti, EL u kosarci je dokazala koliko je to bezvezno i dosadno...
Iako navijam za CZV toliko je postalo dosadno igrati sa jednim te istim rivalima...

traore

pre 3 godine

Ljudi, zabavlja li vas ovo? Ja ne mogu da verujem šta se dešava. Kao da je odjednom treći svetski rat počeo. Murinjo dobio otkaz. Dokaz da se ovih 12 ne šali. A ne šali se ni UEFA.

Ovo mi je na neki način otvorilo oči. Ne bih da mešam politiku i sport ali... Znate kad nama iz Evrope kažu "polako, sednite za sto, ne izazivajte konflikt, bez teške retorike, ne ucenjujte, ne pretite, budite fini". A vidite kako je kod njih kad im je interes ugrožen. Žestoka retorika, ucene, pretnje, kao da je rat počeo...

Alan_ford

pre 3 godine

(KoRn, 19. april 2021 09:58)

Kao sto neki spomenuse, o tome se upravo i radi. Uskracen je fudbal obicnom coveku. Uskracena je mogucnost svima da mastaju o igri na najvecoj sceni jer nisi bogat. Dakle, kakav je to sport, takmicarski duh ako ti svoje mesto platis a ne zasluzis na terenu? Svakom nacionalnom prvaku se mora obezbediti sansa da zaigra u eliti, to je sustina fudbala. I sad su svim tim ljudima uskracena ta zadovoljstva jer kineza i indijaca ima mnogo vise i oni ne zele gledati Slavia Prag-Liverpul ili Zvezda/Partizan- Real. I njima se prilagodjavaju, svi ostali su nebitni jer ih je manje. I zar nije car fudbala kad Porto izbaci Juventus? Ili Ajax Reala, Roma kad izbaci Barselonu? Za takve utakmice lokalci zive kao sto zive i za lokalne, regionalne i nacionalne derbije a oni ce sad izgubiti mnogo na tezini i vaznosti. Ali tebi i tebi slicnim kinezima to nije bitno zar ne? Ti to ne razumes. Koliko je samo tradicije izmedju nacionalnih klubova. Ne znam da li si ikad imao prilike putovati, ali otidji u London ili Milano i pitaj ko su njima najveci rivali. Nisu Barselona, Bayern ili Real nego Roma, Napoli, Bergamo, Genova, Lazio, Juve, West Ham, LFC, United , Aston Vila...tu su na hiljade prica i anegdota. Tim ljudima je nacionalna liga broj1. Ali naravno indijca boli briga za sve to, kao i prosecnog srbina. Oni zele gledati Real-Liverpul svake godine. Fudbal je bukvalno otet od evropljana i prodat ostatku sveta.

NeRazumem

pre 3 godine

Jedini razlog zasto se UEFA buni je sto finansijski ne moze da isprati ovu ligu. Pa UEFA je cista korporacija za pravljenje para koju razvoj fudbala zanima samo ukoliko donosi novac. Uveli su finansijski fer plej koji vazi za siromasne, ali ne i za bogate. Isti princip je primenjen sada, ali posto njih boli, onda to ne valja. Ako hocete iskreno, dokle god je jedan igrac placen 50+ miliona, to veze sa sportom nema. Kako su sadili, tako nek' zanju.
Da malo jos divergiram: 3.5 milijardi za razvoj lige??? Bukvalno bi sa tim parama resili problem skolstva u celoj Africi!!!

VOSAK

pre 3 godine

Da se ne lažemo, sve ovde zanima samo da li će biti na Areni ili Sport Klubu.
(Bruce Wayne, 19. april 2021 23:40)


Da se ne lažemo, nema od toga ništa i najviše godinu dana će da izdrži.
Evo Klop će da ode, mnogi fudbaleri žele igrati za svoju REPREZENTACIJE, očekuj i tu odlaske ;)

divlji bucak

pre 3 godine

Ja se odavno ne radujem kosarkaskin duelima barce, cska, reala, fenera,... Postalo je smor, svakih par dana... Isto ce se desiti i ovde. Mec izmedju velikih je poslastica jer se ne igra svake sedmice

Jo

pre 3 godine

Kaže Vučelić: 'U toj koncepciji se sve druge zemlje pokazuju kao kolonijalni privesci koji eventualno mogu da za njih proizvode po jeftinim cenama igrače i ništa više'.
A šta su napravili Zvezda i Partizan od domaće lige? Blizanci dobijaju beskonačna sredstva od države a svi ostali klubovi mogu da za njih proizvode po jeftinim cenama igrače i ništa više.
Da li gore pomenuti primećuje sličnost?

Aksiom

pre 3 godine

Prvo uefa je se ženila kada je ukinula kup pobednika kupova. Drugo kup uefa isto ukinuta tako da je to bila velika greska. Ali ipak uefa je zadržala neko takmičenje liga šampioni i liga Evrope. Ovi klubovi štosu se odvojili treba im zabraniti regristraciju igraca i španiju Italiju i englesku izbaciti iz Uefe da ne igraju evropsko i svetsko prvenstvo
(zdravko, 19. april 2021 18:58)

Da alici mozda nije bas da nije tako ako izuzmemo da uefa ima vis novca onda nebi bijo problem sa klubovima ovim sto su otisli ili bih mozda ipak bijo. nikad ze nezna zbog para. kontas? ali svakako se uefa ženila i treba da zabrani registatiju igraca ukljucujuci svih sto su prebegli. nema svecko i evorpsko prvenstvo.
(daka, 19. april 2021 21:46)

Alo, sta pricate vas dvoje?

ccc?

pre 3 godine

Ovo me potseca na drzavu koja ima svoj ustav i onda republike hoce svoju drzavu? I onda dodje do rata? Tad je moglo a sada ne moze?? Sve je to belosvetski olos! Sto se mene tice neka propadnu i jedni i drugi a vi smanjite po 10 objava, samo fudbal jer je valjda jasno da su to obicni licemeri jer evo kako reaguju, kada je njihov interes ugrozen a isto to pravo nemaju drugi.

stani bre malo,ima neko mozak

pre 3 godine

a ovo potpuno podrzavam, meni je cilj da vidim ono najbolje od fudbala, da vidim najveci moguci nivo fudbala, a ne da gledam kako Liverpul puni Maribora 7:0, Real Madrid Dinamo Zagreba 6:2 ili Bayern Zvezdu u po Beograda 6:0, pa kome je normalnom to zanimljivo.? Daj da gledam ono najbolje od fudbala, to se danas trazi, to se danas prodaje.
(bole, 19. april 2021 08:26)

nemaš ti pojma o fudbalu.
Najbolje od fudbala je ono što igra TVOJ TIM.
Ako nemaš tim ,što uopšte gledaš?Zanima te kako guraju loptu po livadi?Ili se pališ na poznate?

The_clash

pre 3 godine

(mmm, 19. april 2021 08:35)

Na zalost nece gledati vise Ls jer je trziste globalno i radi se o azijatima i amerima koje takve utakmice ne zanimaju. Imacemo proteste sigurno, navijaci ce se udruziti protiv ovog, ultrasi i mnogi drugi, ali ne ulazis u nekakav projekat ako nisi istrazio trziste i potencijal a oni su to sigurno dobro uradili. Sta su shvatili i za vreme pandemije? Fudbal moze ziveti i bez navijaca na tribinama jer ga gledaju kinezi i ameri na tv sto je ogromna kompenzancija, pogotovo ako se radi o super fudbalu a to ce biti superliga. Za vec 10 ili 20 god ces imati nove generacije kojima ce to biti normalno, nece ni znati kako je nekad bilo. Ovo je zavrsni udarac za tifo scenu. Oni ce se povuci i izumirati lagano. Menjace ih neki novi ljudi sa kokicama i coca colom u ruci, ali cak ni oni nisu potrebni kao sto rekoh. Sad su "pravi" navijaci na streamu u Bangkoku, Sangaju, Lagosu, Meksiko Stitiju ili Cikagu. Serviraj im zatvoren sistem sa najboljim klubovima da se vrti do iznemoglosti i oni ce biti hepi.

Briga njih za ljude iz Soluna, Atine, Praga, Kopenhagena, Istambula, Beograda i mnogih drugih gradova cak i iz najjacih liga sto ce im biti oduzeta sansa da igraju najjace takmicenje . Oni hoce gledat Barselona-Liverpul ili Juve-Real svake godine i samo oni da se vrte. To je kapitalizam. Ubio je fudbal odnosno monetizovo ga kompletno.

POPE

pre 3 godine

Kako su samo glupi Spanci i Italijani ! Englezi uvalili svojih 6 klubova a ovi po 3 ? Pa ako su hteli super ligu sto nisu svi dali po 4 kluba. Sve ko sve ali cime su tu ligu zasluzili Totenhem i Arsenal ???

iklll

pre 3 godine

Citas komentare i jedan zaljucak se sam namece. Ovde su ljudi prespavali poslednjih 30 godina sveta i tokova u istom. Povadili sad glave iz peska i "kmee novac ce da unisti sport" Ajdee!!! Kad je prvi sutac lopte preko livade dobio vise od milion bilo cega (dolara recimo) sport je umro. Kraj price. Ovo sa superligom je samo glamurozna sahrana ;)
(Slavica, 19. april 2021 17:31)

Bratko nisu povadili glave iz peska nego ovde komentarise vecina uzrast od 16-20god najvise 23god

netko

pre 3 godine

Arsenal je zalutao tu. Odavno oni nisu u vrhu evropskog fudbala
(filipovski990, 19. april 2021 07:36)

ovo je americka liga, sa americkim finansijerima.
a arsenalov gazda je amer.
i to ne da je bogatas nego je lud za novcem.

pristace taj na sve, samo da zaradi, makar arsenal propo (iovako je raspad zivi odtkad mu je sin poceo da komanduje u klubu).

Stevan

pre 3 godine

Zna se i koji ce timovi da popune do 20:
- LA Galaxy
- Inter Miami FC
- Sacramento Republic FC
- Chicago Fire
- New York Red Bulls

Jasno je posto je sponzor americki i ceo setup je kopiran od NBA, i TV kanal koji ce otkupiti prava prenosa je americki da je ovo jedan americki cirkus, poput NFL i NBA.

kaokakao

pre 3 godine

Napokon da se pravi sampioni odvoje od neki indijanaca koji slucajno upadnu u lugu sampiona.Da se zna ko je gazda i prva liga.
(gif, 19. april 2021 14:18)

Tako je. Da Totenhem pobjegne od Dinama i 7. pozicije u Premijer ligi

Skandi Bandi

pre 3 godine

Za vas koji tvrdite da ovo ne moze Uefa da pobedi, jer ovi ce pritisnuti advokatima....
Ili vec su pare u fudbalu, pa eto sto ne oova nova liga...
Najpije, fudbal ima ogromnu kulturolosku i politicku uligu u svakodnevnici mnogih evropskih zemalja.
Ekonomski je uzasno vazan jer se veliki novac vrti u krug. Uefa je izlazila u susret velikim klubovima raznim ustupcima ali ovo je granica i niko nece odustati.
Jeste fudbal biznis ali da li je dobar niznis? Zasto su onda Barcelona, Real, Mila, i mnogi iz ove grupe u katastrofalnim dugovima? Novac “nestaje”. Nova liga bibila zatvoreni sistem, sva zarada bi ostajal organizxini i toj grupi timova. Za ove sto grade igrace- nula. Prakticno znaci da bi prsko ove lige americkki investitori isisavali ogromne novce iz evropskih nivcanih a to nije pitanje da li ce Nronbi, Fejwnord ili Dinamo moci igrati tu. To je ozbiljan napad na evropsko trziste.
Zato su vec nekoliko sefova drzava u Evropi izasla i usprotivila se planu, Makron npr. A i Dzonson. Ministri sporta i kulture Skandinavije takodje.
Politicko protivljene jos par zemalja, a to ce se desiti sigurno, i zbogom ovoj dvanestoeici.
U petak ce vec biti izbaceni, komitet Uefe zasjeda, oni ce to uraditi ostro i odlucno, ova sledeca dva dana ce biti kinsultacije sa politicarima na najvisem nivou i inda krece akcija.

LucaBrasi

pre 3 godine

Pa to je logicno. Kako narod u Evropi postaje sve gluplji i padamo na nivo amerikanica tako i pada nivo pravih navijaca i pristalica. Bice kao nba... di-fense... i to je to.
Ja vec nekoliko godina slabo gledam LS. Liverpul, Atletiko ... recimo PSG ne mogu da smislim.
Ali eto, samo pare... prokletinja. Sta smo postali....

Pijani zlotvor

pre 3 godine

U biti, sto zelim reci? Madrid ima stanovnika kao cijela hrvatska... a ipak, u madridu su rodjena tek 2 velika igraca iz zadnje epohe nogometa- casillas i raul, a obojica su zavrsili karijeru. Iz marginalne zemlje i njenog marginalnog grada (zadra) dolaze 4 igraca (modric, vrsaljko, suba i livakovic) koje jedan madrid nije uspio stvoriti. Oni su svi bez svojih kolonija/medjunarodnog trzista jedno veliko nista.
Potpuni bojkot i neka umru u pustosi svog mrtvog srca.

petar

pre 3 godine

Ja sam za to da nasi klubovi apliciraju za ucesce u ovoj ligi!
350 miliona samo za ulazak u ligu, sa tim parama bi osvojili bar jednu titulu u prvih 5 godina( isto vazi i za hrvatske timove).

ProkopijeElGrande

pre 3 godine

(Звездин весник, 19. april 2021 13:19)

Ali isto tako vise nece biti ni da Zvezda demolira Liverpula ili Dinamo Totenhema... Da si pravi Zvezdas znao bi da je to dragocenije od svih onih poraza sa vecom ili manjom razlikom koji su se desili u okolno vreme...

Komša

pre 3 godine

Prvo uefa je se ženila kada je ukinula kup pobednika kupova. Drugo kup uefa isto ukinuta tako da je to bila velika greska. Ali ipak uefa je zadržala neko takmičenje liga šampioni i liga Evrope. Ovi klubovi štosu se odvojili treba im zabraniti regristraciju igraca i španiju Italiju i englesku izbaciti iz Uefe da ne igraju evropsko i svetsko prvenstvo
(zdravko, 19. april 2021 18:58)

ko je koga zenio?
(djura, 19. april 2021 19:42) 

UEAFA i FIFA su zaove.
To 'oće da kaže.
Valjda

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

Ништа, него остали да и даље играју такмичење звано лига шампиона. И наравно да ту играју само шампиони држава. И да задрже "ушати" пехар. А ови нека играју сами са собом. Па да видимо докле ће ко издржати и ко ће бити боље праћен у Европи. Може се без њих.

BratSrbin

pre 3 godine

Ljudi, Braco Srbi i Sestre Srbkinje, pa nemojte gledati real Barcelonu Milan Arsenal Juventus Liverpul mancestere.. Niko Vas ne tera!?
Slobodno gledajte debrecine protiv bate georgieva i dinamo iz tirane protiv napredne buducnosti.. !!
(Bojke, 19. april 2021 10:09)

Uvek su najagresivniji ovi srbomrsci što vide samo dve krajnosti i čim nisi za jednu sigurno moraš pripadati drugoj krajnosti. Da nisi, prijatelju, zaboravio neke ekipe između dva Mančestera, Španskih blizanaca sa jedne i Debrecina, Tirane i Podgorice sa druge strane. De su Ajaksi, PSV, Porta, Sportinzi, Lapjpcig, Roma, Napoli, Sevilja, Šahtjor, Olimpik više komada. Što se mene tiče biće mi Premier zanimljiv i bez ove šestorke. Zvezdu ću gledati gde god da je uvrste. Još ako se nekad iščupa iz kandži kojekavih... Naći će se neki ITA, NEM derbi i derbiji ovih "manjih" liga. Mnogo više nego što mi treba. A ovi tvorci superlige su već pominjali varijante gde će se plaćati gledanje samo poslednjih 15 minuta meča, jer klinci danas žive brže. Samo hrabro, ne sumnjam da će imati interesenata. Ja ću radije pivo i kobaje i ceo meč Lic-Lester ili Lajpcig-Borusija.

NijeBitno

pre 3 godine

Licemerje,sto kaže kod nas ,”ne laje pas radi sela već zbog sebe”,takav je slučaj UEFA,koja je sve sto je moguće uradila da novac se zavrti na najviše grane ,i sama je pripremila teren za ovo sto se dogadja.Nisu se bunili zbog abnormalnih iznosa transfera,kupovine itd,sada kada im izmiče posao i zarada se pozivaju na tradiciju itd... Liga Šampiona je sve osim toga,ne bi igralo po par klubova iz iste lige zagarantovano,već bi npr šampioni svih država jedino išli direktno u Ls,a ostali u kvalifikacije . Samim tim bi i znacaj domaćih prvenstava bio mnogo veći. Ovde je jedini razlog zbog koga se bune to sto će ostati bez para,a najmanje ih zanima dobrobit fudbala.

KK

pre 3 godine

Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !
(Panterkiler, 19. april 2021 20:30)

Nemate pobedu u Ligi Šampiona od 1982 godine. 40 godina, ej!
A u gostima nemate pobedu u Ligi Šampiona od 1962 godine, koja vam je uzgred i jedina pobeda u gostima.

Zex

pre 3 godine

Liga sampiona treba da bude sastavljena od prvaka drzave jer se zato i zove liga sampiona, bez obzira sto neke zemlje imaju slabiju ligu to bi pojacalo mnoge klubove, svi bi zeleli titulu.Ovako na primer treci u nemackoj lligi ide u LS a on nije sampin a nasi Zvezda i Partizan kada su sampioni moraju kroz kvalifikacije, pa kome je teze nego nama.

deki

pre 3 godine

Tacno je da UEFA ima hiljadu mana ali ovde sam apsolutno na njihovoj strani. Sustinu je objasnio predsednik Porta,EU ne dozvoljava ovako zatvorena takmicenja tako da polako sa komentarima ko je za a ko protiv SL. Tek se ceka saopstenje Evropske komisije i ja sam siguran da se ovo takmicenje ne moze igrati u Evropi .UEFA je pokazala da nece sedeti skrstenih ruku, sledece sto sledi je da nalozi savezima da ovim ekipama zabrane igranje nacionalnih takmicenja ili nema EP i SP. Nisu svi u Evropi kao mi Srbi da bojkotuju reprezentaciju u zavisnosti ko je selektor. Kada igra Holandija ceo stadion oranz boje, tog dana ne postoje Ajaks, PSV,Fejnord.Na kraju krajeva, neka idu. Uz ove tri nabrojane holandske ekipe plus Francuske, Nemacke, Portugalske, Sevilja, Betis, Roma, Napoli....bice to interesantna liga gde bi bilo vise mesta za ekipe sa ovih prostora

Cirkus Medrano, Humska 1 🎪🤡🥳

pre 3 godine

Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !
(Panterkiler, 19. april 2021 20:30)

Eto malo humora u ova sumorna vremena! 😂😂😂

Mali Alek

pre 3 godine

Pre nego što nastavite da tako srčano branite lopuže iz Uefa, setite se da su ti hohštapleri protivno sopstvenom statutu primili Kosovo u svoj sastav.

pierre woodman

pre 3 godine

Boli me uvo za superligu, bolje nam je svima gledat kako zaradit pare i prezivjet a ne kako ce neka olos uzimat milijarde a mi s kokicama i pivom navijat za nekog od njih

Јабучило

pre 3 godine

Citam da je Uefa najavila uzimanje titula osvajacima kupa i lige sampiona,mogao bi Beograd imati dva evropska prvaka.Sjetimo de da je 1966 Partizan bio finalista.
(alex81, 19. april 2021 13:59)

Ако то ураде, показују немоћ. А и изем ти такву титулу...

5508bc

pre 3 godine

КЕШ, КПК и Куп УЕФА су имали драж. Ово од 1992. на овамо ме апсолутно не занима.

kozar

pre 3 godine

Slabo se piše da je nova superliga američko maslo: finansijska kuća JP Morgan (investicija 3 500 000 000$). Dakle Amerima nije vise cilj samo da neprikosnoveno vladaju zapadnom Evropom, već da je razmontiraju po svim šavovima. Izgleda da Čeferin ima veća mu.a nego svi z. evropski politicari, odmah uzvratio udarac. Videcemo kako ce da prodje.

omg

pre 3 godine

Prvo uefa je se ženila kada je ukinula kup pobednika kupova. Drugo kup uefa isto ukinuta tako da je to bila velika greska. Ali ipak uefa je zadržala neko takmičenje liga šampioni i liga Evrope. Ovi klubovi štosu se odvojili treba im zabraniti regristraciju igraca i španiju Italiju i englesku izbaciti iz Uefe da ne igraju evropsko i svetsko prvenstvo
(zdravko, 19. april 2021 18:58)

Da alici mozda nije bas da nije tako ako izuzmemo da uefa ima vis novca onda nebi bijo problem sa klubovima ovim sto su otisli ili bih mozda ipak bijo. nikad ze nezna zbog para. kontas? ali svakako se uefa ženila i treba da zabrani registatiju igraca ukljucujuci svih sto su prebegli. nema svecko i evorpsko prvenstvo.
(daka, 19. april 2021 21:46)

Kako za koga. Prvo se mora dva puta razmisliti pa onda seci. Uvek jasno
(zdravko, 19. april 2021 21:55)

Sta je ovo ljudi?

milos

pre 3 godine

Srboljub,
Jeste bas.A onda kad se nasi klubovi plasiraju u neko UEFA takmicenje,slavite godinu dana,punite stadione,klicete terzi,vuceli,vazuri,vucicu I ostalima.A uprave oba kluba se zahvaljuju vodji javno I to prolazi bez osude vas postenjacina.Najvece mafijaske organizacije su u nasa dva najveca kluba I FSS.Ne UEFA.Malo ste licemerni.

Nick

pre 3 godine

UEFA je sama kriva za sve što se trenutno dešava. Dokle god je trpala pare u džepove svoje organizacije sve ok. Dozvolilo se da je par klubova bukvalno prerastu. Da nisu Ameri dao bi neko drugi novac za to. Jer je to investicija koja će se vratiti za dve sezone.

Vlasnicima klubova je ovo velika šansa da vrate još više legalnog novca u svoje kompanije.

I na samom kraju Uefu je koštalo mnogo gledanje kroz prste istim ovim klubovima sto se tiče finasi. fer pleja. Usla je velika lova u klubove i više nema nazad. Svi sad žele veći deo kolača. Uefa ih je napravila i baš ti isti je polako demontiraju.

Grr

pre 3 godine

Svi skočili na klubove buduće super lige a UEFA nam "dobra" - ukinula za naše klubove LE. Bar LE kao drugo po kvalitetu takmičenje treba da ima samo sportski aspekt. Izmislili kriterijum do 15. mesta, zašto nije do 20. ili zašto uopšte rangiranje ako je u pitanju samo sport? E to je OK a smeta nam kad oni najbolji žele da imaju status koji zaslužuju.

nele

pre 3 godine

UEFA i FIFA mogu lako da zaustave ovu superligu. Igrac/sudija koji je registrovan za klub u Superligi posle toga vise ne moze da igra nikada vise za tim po pokroviteljstvom UEFA. Na taj nacin, ni jedan mlad igrac nikada nece zeleti da rizikuje celu svoju karijeru jer ako ne uspe u npr Realu, moze kopacke o klin (svez primer Jovic i Grujic).Medij koji prenosi Superligu ne moze dobiti prenose UEFA utakmica. Isto i sponzori koji sponzorisu timeve superlige ne mogu biti sponzori timova pod UEFA.

petar markovic

pre 3 godine

Zašto je prihvaćena američka MLS liga, koja je potpuno zatvorenog tipa?
(čovek, 19. april 2021 15:11)

Iz istog razloga iz kojeg je prihvaceno da u nasu ligu moze da se udje tako sto se plati, pa makar bio klub 12. u drugoj ligi. Od starta lose poredjenje. MLS nije americka verzija Lige sampiona, vec je to liga jedne drzave, koja se zove SAD. E sad sto je ta drzava tako velika da zauzima skoro pa ceo kontinent, to je druga prica. Ali moze ta drzava svoju ligu da organizuje kako god hoce. Isto tako i mi u Srbiji mozemo ligu da organizujemo tako da nema ispadanja i da je igra uvek istih recimo 20 timova. Ovde se radi o nadnacionalnom nivou, Evropa nije jedna drzava, kao sto je cesto u svom umobolnom stilu Ameri posmatraju i ovde takav vid takmicenja naprosto nije normalan.

velikani?!

pre 3 godine

Kakvi su fudbalski velikani danas: Milan, Arsenal, Atletiko Madrid, Čelsi,Inter, Juventus, Liverpul, Mančester junajted, Mančester siti i Totenhem?!
Real, Barselona to jesu, ostali nemaju godinama/decenijama nikakav trofej van nacionalnog takmičenja, a čak su i tu na margini: budu 3-4, a Totenhem je tenutno ispod polovine svoje lige! Liverpul osvojio Ligu, a nije ni bio sampion svoje zemlje te godine...
Znaci, neka idu, a Liga sampiona treba da se vrati korenima i nju treba da igraju sampioni svojih nacionalnih takmicenja! Da se fudbalu vrati smisao!

KoRn

pre 3 godine

Ej ali nebeski narod stao na strani UEFA hahahahahhahahajajajahahaba.Šta sve čovek nece da doživi.Sta bi sa onim UEFA mafija hahaahahaahaabab.Aj najgora stvar što je FIFA deset puta gora.Najkorumpiranija organizacija na svetu celom.

Vladan R

pre 3 godine

UEFA ima mnogo mana, malo po malo jeste povladjivala najbogatijima, ali sve je to radjeno da bi koncept ostao takav, da i manje bogati, istina u ogranicenom broju, ali da mogu u elitno takmicenje. Sistem takmicenje je stvorila Uefa i zahvaljujuci u dobroj meri, i tom sistem, najbolji klubovi, su postali to što jesu. Sad bi kad je sistem uspostavljen da uzmu svu korist, odnosno da zadrza status kvo, da ih slučajno ne pretekne, neko ko po njihovim merilima ne zasluzuje. Ogranicenje u broju stranaca svojevremeno nije ukinula Uefa nego politicari lobirani od naj klubova, kao ne sme se ograniciti protok radne snage u EU, iako su fudbaleri sve osim obicna radna snaga. Smetalo im je sto su tadasnji KES krenuli redom da osvajaju Steaua, PSV, Porto, Cz, pa su ukidanjem ogranicenje krenuli sa laganim unistavajem manje plateznih, a sve veći upliv novca je samo dovrsio posao.

garda

pre 3 godine

Uefa i Fifa su, ma kakve bile, jedine super mocne organizacije a da nisu pod americkom kontrolom. Sada hoce i njih da uniste i stvore neku fudbalsku NBA, NHL i slicno, koju bi kontrolisali. Fudbal je jedini od vaznijih sportova kojeg ameri ne kontrolisu. Unistice ga ako ovo sprovedu.

Hawaii

pre 3 godine

Para vrti gde burgija nece.
3.5 milijarde braco, sa ovim parama ne trebaju im ni navijaci vise, koji ce uzgred da nalegnu na sve lagano, bitno je da je krenulo, i Ako je.

Aleksandar

pre 3 godine

Ja sam za radikalna riješenja, izbaciti ih iz nacionalnih šampionata, zabraniti igračima tih klubova igranje za reprezentaciju, uopste uskratiti sve sto se može uskratiti, pa kud puklo da puklo, ionako je sve propalo.

djura

pre 3 godine

Prvo uefa je se ženila kada je ukinula kup pobednika kupova. Drugo kup uefa isto ukinuta tako da je to bila velika greska. Ali ipak uefa je zadržala neko takmičenje liga šampioni i liga Evrope. Ovi klubovi štosu se odvojili treba im zabraniti regristraciju igraca i španiju Italiju i englesku izbaciti iz Uefe da ne igraju evropsko i svetsko prvenstvo
(zdravko, 19. april 2021 18:58)

ko je koga zenio?

Markan

pre 3 godine

Mislim da od te lige nema ništa jer će navijači presuditi.... svi su složni u tome da je to loše za fudbal i možete misliti ako probude navijački bunt.... to je osuđeno na propast

Indoktrinacija

pre 3 godine

@Indoktrinacija.....Partizan ucestvovao u stvaranju modernog fudbala? Jedino zicerom Sase Ilica...
(Dule Duka, 19. april 2021 08:21

Ja sam Zvezdaš do koske ali da se raspravljam sa primatima bilo kog tabora mi ne pada na pamet.
Bez velikog Partizana ne bi bilo ni velike Zvezde.

Vladimir

pre 3 godine

Bila bi fora sada, odmah danas da izađe saopštenje iz UEFA: 12 klubova se izbacuje iz nacionalnih prvenstava, iz evropskih takmičenja, ne sme niko sa njima da igra prijateljske utakmice. Igrači mogu da igraju EP jer oni nisu krivi, za sada Automatski ih nema sledeće godine nigde osim u toj superligi. Ako se vrate kreću iz najnižeg ranga.

sale

pre 3 godine

jedino ovo je lek. izbaciti ih nacionalnih liga i zabrana igranja igracima na euro i svetskom. navijaci bojkot. ima da mole da se vrate. cak i u ovih 12 3,4 kluba se izdvajaju. znaci 20 godina bice finala real ,mancester siti, barselona i jos nek ako zaluta. ko ce to normalan da gleda

Ivke

pre 3 godine

Jednostavno resenje problema. Ko nastupi u tom takmicenju-ne moze igrati na svetskim i evropskim prvenstvima. Tim klubovima zabraniti da kupuju igrace iz drugih klubova koji su ostali pod pokriljem uefa. Pa da vidimo onda koji ce igraci odluciti da igraju samo za klub. I sa kojim igracima iz svog pogona ce doticni klubovi igrati. Osnivanjem top 20 klubova bi se obesmislila sva nacionalna prvenstva, kupovi, i na kraju nokautirali mali klubovi iz kojih i dolazi vecina igraca koji nastupaju za ove bogate klubove. Brzo bi doslo do prezasicenosti jer setimo se CZ i Partizana kad su igrali u sezoni po 5 puta...na kraju je na stadion da gledaju derbi dolazilo po 15 000 ljudi.

Juventino

pre 3 godine

Mislim da sto se tice ove sezone, Uefa nema nikakvih pravnih osnova da kazni i izbaci Real,Celzi i Siti iz polufinala.Nema sanse da su ovi ispali toliko naivni i objavili ovo formiranje Super lige bas sada a da nisu bili svesni posledica.Druga stvar, Uefa je najavila kazne i suspenziju reprezentativaca a Fifa se jos nije oglasila povodom toga.Ok, resili ste da probate Super ligu, nek vam je sa srecom.Ali ako ne uspe i zelite natrag, e onda zabrana jedno 10 god. i onda obavezno igranje kvalifikacije od prvog predkola u julu mesecu u narednih jos 10.

Djoka iz NY

pre 3 godine

Kad je UEFA ukinula KŠ i zarad para kreirala Ligu Šampiona u kojoj su igrali timovi koji nikad nisu bili šampioni u istoriji tad im je sve bilo OK. Sad kad su ti bogati timovi rešili da osnuju svoje takmičenje i da budu finansijski nezavisni od UEfA sad im smeta. Vi ste gospodo krivi za sve ovo.

Vl4dim1r

pre 3 godine

цитат: "Ali eto, samo pare... prokletinja. Sta smo postali...."

Да, а до сад су играли у пез бомбоне а не у типа 250 хиљада евра недељно..

NoName

pre 3 godine

Јавор се изјаснио да не жели у ту Суперлигу :) насмејах се поштено
(NSslaninar, 19. april 2021 13:23)

Uz direktnu poruku Anjeliju - Javor neće voziti Fiat.

nele

pre 3 godine

Ako ovi ne odustanu:
1. Omoguciti svim igracima da raskinu ugovore sa timovima iz ovakve lige.
2. Igraci koji ostanu u timovima iz SuperLige dozivotno zabraniti registraciju za timove po okriljem FIFA/UEFA. Zabrana igranja za reprezentacije se podrazumeva.
3. Sponzori timova SL ne mogu biti sponzori timova pod UEFA
4. Mediji koji prenose utakmice SL ne mogu konkurisati za prava prenosa utakmica pod FIFA/UEFA
5. Sudije koje sude SL ne mogu suditi UEFA utakmice.

Pa da vidimo igrace koji ce rizikovati cele svoje karijere ako znaju da su im eventualni transferi ograniceni na tih 20tak timova. I da ako se ne izbore za prvi tim nece moci da budu prosledjeni na pozajmice. Narocito se odnosi na mlade igrace..

Perica

pre 3 godine

Pa neće baš tako lako uspeti formiranje te super lige.Mnogo se tu pitaju i nacionalni savezi a i države.Mnogi od ovih timova koriste gradske stadione, gradske vlasti daju dozvole za izgradnju novih i renoviranje postojećih stadiona.Engleski klubovi koji imaju ime grada u svom imenu, koriste ga uz dozvolu gradskih vlasti.Pitaju se i navijači kojima su ipak draži nacionalni šampionati i lokalni derbiji.Ko će gledati klub bez imena, a to lako mogu postati Liverpul i oba Mančestera?Za koga će igrati?Za amerikance, koji baš i nisu ljubitelji sokera i kineze?

NoName

pre 3 godine

Svaki klub, van te Super lige, treba da napravi ugovor sa svojim igracima: u slucaju odlaska u te super klubove, obestecenje je milijardu Evra. Pa neka ti veliki, sami prave igrace.
(Miksi, 19. april 2021 15:23)

Upravo tako. Ili još bolje, klauzula o zabrani prelaska u te klubove. Kvalitet njihovog takmičenja vremenom bi opao, a to bi dovelo do kraha. Relativno brzog.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Znate kako, ja fudbalska takmicenja gde ne ucestvuju nasi klubovi i ne pratim (gledam)... Tako da... Gde god i koje god takmicenje igraju nasi klubovi to cu i pratiti... Verujete mi, bolje je da odete da gledate i neku Zonsku ligu ako klub iz vaseg grada igra u njoj, nego da sedite pored televizora... Izasli ste iz kuce... Otisli ste sa prijateljima, komentarisete razne scene (znanje i ne znanje na terenu), pricate o nekim neobaveznim temama... Zasto bih gledao, neke tamo klubove, kada mi pobeda ili poraz istih ne donosi nikakvu radost, tugu... Gubljenje vremena... Jeste da je nas fuadbal i nije nesto... Ali barem je nas... Ko voli i zeli gledace to neko novo takmicenje... Prosto, "Svaka roba ima svoga kupca!"
(marko, 19. april 2021 12:45)

Ima istine u ovome što pišeš, ali nije ovde tema lični odnos nekoga prema fudbalu, niti zdrav život i šetnja ( ja bih pre otišao na pecanje nego na zonsku ligu, još je lepše i zdravije )...već da li je dobro da sport, u ovom slučaju fudbal, bude tretiran kao i svaka druga roba, ili treba da služi nečemu drugome. Ljubitelji fudbala će uvek ići na stadione, ali njih je jako malo. Većina su konzumenti koji fudbal na TV-u tretiraju kao odlazak u tržni centar. Od njih se živi, a ne od onih koji idu na stadion. To je tužna istina, jer samo se uživo vidi ko je kakav igrač, na TV-u to ne može. Medjutim, važnija je Azija gde tri milijarde ljudi plaća TV pretplatu, nego ti i ja koji hoćemo da gledamo fudbal..

Ooop

pre 3 godine

Hahaha ligu osnivaju Milan koji je jedva izašao na kraj sa Zvezdom, Liverpul koji je ista Zvezda ponizila na Marakani i još par klubova koji nikad nisu ni uzeli LŠ pa sad hoće da osvajaju lažne titule. Skup jadnika sa par izuzetaka osniva "super" ligu. Neće od ovoga biti ništa

Bata

pre 3 godine

FIFA,UEFA su znali za ove planove odavno, tako da je moje mišljenje da su morali vec da imaju spremne korake,medjutim...

kako vidim...oni kao da su neobavesteni,kao da su juce prvi put čuli za tu ligu

e zato ce i da vam se raspadne LS,ali ljudi nemojte da sumnjate svi ti iz uefa i fifa su vec primili svoje doze na bankovnim računima,ovo je sad sve jedan show kao da nesto pokusavaju...

Miskec

pre 3 godine

"Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !
(Panterkiler, 19. april 2021 20:30)"
Ma vazi tebra. sve ste vi to, samo usati je prekoputa!
Mislis navijaci kojima se Sklanja cela Evropa, 2386 frakcija!

mini

pre 3 godine

Ne može ova liga da opstane jer treba u pozadini da ima bazu malih klubava koji stvaraju igrače pa ih ovi veliki kupe pa imaju kvalitet a mogu te troškove da finansiraju.Ovako da podelom gube bazu i na duže staze ne mogu opstati ako ih ovi drugi distanciraju od ostalih klubova .Da vidimo Fifu šta će reći

mosa

pre 3 godine

Drago mi je da ide u tom pravcu koji su svi pravi ljubitelji fudbala videli. Bogati i bahati kupuju klubove kao sto ja kupujem malu vikendicu na selu, i igraju se, kupuju igrace na gomilu, trose milijarde. Na tribinama su sve ljudi koji nemaju dodirne tacke sa klubom, gradom i drzavom. Sve se svelo na zaludjene turiste iz Azije, arapskih drzava i po kojem zaludjenika iz Evrope koji trose pare da bi bili tu. I sts je tu car fudbala? Igraci koji igraju iskljucivo zbog para (pre toga nisu znali gde se taj grad ni nalazi), navijaci takodje. Koliko god da je raspali fudbal, meni je srce puno sto je u Zvezdi (verujem da je u Partizanu ili Vojvodini slicno) pola tima iskrenih navijaca kluba, koji su se jos kao deca slikali u tim dresovima i isli na utakmice sa ocevima.

crni

pre 3 godine

Liga Šampiona je umrla onog momenta kada je dozvoljeno 2 i više timova iz neke države, čime je sve izgubilo smisao.

Tako smo imali situaciju da 4.tim iz Engleske ili Španije se bori u ligi "prvaka". Cirkus.
Ovo je sve samo epilog.
(JeRemija, 19. april 2021 07:41)

Pa naravno da je tako moralo biti, to je zbog kvaliteta timova u određenim takmičenjima. Četvrti tim premijer lige je daleko kvalitetniji od prvog u npr. Bugarskoj, Srbiji, Mađarskoj...

ghh

pre 3 godine

Ovo je neizbežno bilo, ovi što pišu podrška za Uefu trebalo bi da shvate da se već neko vreme pregovara da se nešto ovako napravi i u okviru Lige šampiona, i novi format koji je najavljen od 2024. ide u tom pravcu. Ovde nije pitanje da li će se liga isključivo bogatih desiti ili ne, već da li će se desiti pod pokroviteljstvom Uefe ( gde bi ona uzimala dobar deo para ), ili će uefa biti potpuno isključena.

pedja

pre 3 godine

Dao bih zivot za svoju Zvezdu,ali npr.kazem figurativno znaci kad bi dobila ponudu za ovakvu ligu i prihvatila istog momenta bih spalio sve sve sto me.decenijama veze za nju.SUPERLIGA FUJ!Zivio fudbal!Zivjeli obicni navijaci ,ljudi iz pabova i kafana gdje susrecete sve klase drustva.Ovo ce biti liga za nalickane bogatase na tribinama ,sa pozorisnom atmosferom.A da evo da mi obicni ljubitelji fudbala skupimo koju paru zenama bogatasa iz publike za lepeze ,sta mislite da pokrenemo neki humanitarni broj ,ha ha.Fudbal je mrtav,zivio fudbal!

Joao

pre 3 godine

Na neki način mi je drago. Reali, Barselone i Liverpuli su dojadili, samo njih gledamo. Sa druge strane tu su i skorojevići sa kupljenim mestom kao Čelzi i Siti... Možda je vreme da se krene iznova sa nekim drugim razmišljanjima. Ja sam naravno uvek više voleo klubove sa dušom - Bilbao, Everton (pravi klub Liverpula), Sevilju, Dortmund, Ajaks. Neka idu, biće im sigurno lepo

Oliver

pre 3 godine

Unistite UEFA i FIFA! Gde je Platini, gde je Blater, Zerom Valke? Svi uhapšeni i kaznjeni. Nema nikakve sustinske razlike izmedju Uefa i Koza nostre. To su mafijaske organizacije, ustrojene po istim principima. Godinama se klubovi bune protiv Uefa, a ona se pravi blesava. Kupe kajmak oni od lige sampiona, umesto klubova koji imaju najvece troskove. Ko placa stadione, ko placa plate igracima i zaposlenima,ko placa velike transfere? Ko placa sulude poreze od skoro 50%? Secam se kad je Henes davno rekao da pola sto Bayern zaradi ide drzavi, a samo pola Bayernu. Pa ko je tu lud? Konacno je bilo vreme da klubovi uzmu stvari u svoje ruke, svoj novac u svoj dzep. Ne zaradjuje glupi ceferin, nego klubovi!! Stop Uefa mafiji, oni su krivi za ovaj razdor. Rumenige je godinama, kao predsednik ECA, upozoravao, kumio, molio, nikakvog odgovora nije bilo. Jedva su fudbalski savezi pristali da placaju angazman igraca u reprezentaciji i to bednih 1000 dolara na dan, pa tako ako igrac ostane mesec dana na mundijalu, klub dobije 30000 evra. A sto moze da mu bude slomljena noga, nikom nista. Puna podrska klubovima, jesu oni pohlepni, ali milion puta manje od nezasitih birokrata u Uefa! Dosao je kraj za Uefa mafiju i razne ceferine i kokeze!!

undercover

pre 3 godine

kad je FIFA davno osnivala Mundijal vecina je bila u pocetku protiv pa je danas najvece takmicenje, kada je osnivan EURO bilo je puno kritika jer ljudima nije jasno zasto se to takmicenje igra,pa bilo je i kritika kada je osnovan Kup Evropskih Sampiona tj. danasnja Liga Sampiona pa je to danas najvece klupsko takmicenje, pa kada je osnovan Kup UEFA mnogi su bili protiv jer im nije bilo jasno zasto pored KES sad i novo Evropsko takmicenje...tako ce biti i sa ovim, ljudi ce negodovati i onda par generacija napred i svi ce prihvatiti i pratiti to takmicenje.

PP

pre 3 godine

Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !
(Panterkiler, 19. april 2021 20:30)

Nemate pobedu u Ligi Šampiona od 1982 godine. 40 godina, ej!
A u gostima nemate pobedu u Ligi Šampiona od 1962 godine, koja vam je uzgred i jedina pobeda u gostima.
(KK, 19. april 2021 21:34)

Imaju Nolana Smita.

Skywalker

pre 3 godine

Da se ne lažemo, ovo zvuči kao sukob bogatih i onih još bogatijih oko podele plena (čitaj, sirotinja i dalje ostaje sirotinja).

Drugim rečima, Liga Šampiona ili Superkup, kako god se zvalo i jedni i drugi teže ka tome da najbogatiji igraju a onim siromašnima tek ono što preostane.

čovek

pre 3 godine

Kako seješ, tako i žanješ. UEFA i FIFA su prve i krenule s komercijalizacijom fudbala. Zašto im se takmičenje zove Liga šampiona, kad i ne igraju samo šampioni? Zašto je prihvaćena američka MLS liga, koja je potpuno zatvorenog tipa?

KoRn

pre 3 godine

oce ljudi da namestaju kladionice da uzimaju pare a da ih uefa ne kontrolise, treba ih pustiti da igraju, a onda kad real ili ko vec, hoce da kupi nekog talenta iz liona, rebnuti mu cenu milijarda+ i resen problem
(gao, 19. april 2021 15:11)
Ma UEFA ti je cistunac težak.Hahahahahaha Srbi nebeski narod brani uefu da se prekrstim tri puta.Hahahahahhahaahha.

Bili_piton

pre 3 godine

Vec neko vreme fudbal plese na ivici ponora, za sta su UEFA i FIFA takodje odgovorni, a ovo je sad samo guranje u provaliju bez povratka. Naravno, fudbal ce opstati, ali ne u formi kakvu smo navikli, nego ce to biti cista komercijalizacija i monetizacija jedne industrije bez upliva ikakvih emocija ili bilo cega. To je svet u kome zivimo danas, ali slabo se nesto trudimo da ga menjamo te prema tome ne treba se puno ni zaliti. Prosirivanje EURA na 24 ekipe je bio neverovatan glup potez. Na turnir dosli i kurte i murte, pa smo zbog toga imali najlosiji turnir ikad.Ali koga briga zar ne, bitno je imati sto vise utakmica, bas kao sto je slucaj i sa besmislenom ligom nacija ili prosirivanjem svetskog prvenstva. Ko je dirigovao te promene?Pa uefa i fifa. Prema tome, nisu ni oni cvecke, ali ajmo reci da su ipak donekle negovali tu fudbalsku tradiciju i nisu dozvolili da nacionalne lige potpuno izgube draz i znacaj. Sad dolazi do raskola. Reprezentativna takmicenja ce takodje izgubiti mnogo na znacaju jer verovatno nece biti dopusteno igracima iz superlige igrati za repzezentaciju sto ce totalno obesmisliti najveca takmicenja. Nista vise nece biti isto. Izgubiljene prave vrednosti. Klinci su u totalno drugom filmu. Uzeli su dusu fudbalu jos ranije, a sad su ga i sahranili. Trka za novcem ce nas unistiti na kraju kao i ta potrosacka groznica. Zna se ko najvise pati, nasa planeta. Unistit cemo je nasom pohlepom. Ona ima svoje limite, a mi ih dobrano probijamo.

B.Živković

pre 3 godine

Kup šampiona počeo 1955., prvu utakmicu odigrali Partizan i Sporting. 1966. Partizan igrao i izgubio finale od Reala, 1967. Dinamo osvojio Kup sajamskih gradova (kasnije Kup UEFA, danas Liga Evrope) Zvezda 1971. bila nadomak finala, izgubila pod sumnjivim okolnostima od Panatinaikosa, 1991. osvojila Kup šampiona, Hajduk u nekoliko učešća bio blizu, ali gubio pod sumnjivim okolnostima (od Sent Etjena itd.) To je nekada bilo i neće se vratiti nikad više. Došlo je novo doba, fudbaleri mogu da odu još kao maloletni, bogati kupuju sve što valja (i ne valja) razlika u kvalitetu sve veća. Nije problem što smo mi siromašni, već što smo licemeri. Zašto klubovi (Zvezda i Partizan) nisu već odavno privatizovani? Zašto mi nemamo bogate vlasnike? Zar ne shvatate da su Real i Barsa bogatiji od svih ostalih španskih klubova zajedno, da su Juve, Milan i Inter bogatiji od svih italijanskih klubova zajedno, da je u Engleskoj malo drugačija situacija, ali da su svi vlasnici klubova mnogo bogatiji od ostatka Evrope. Zašto ne gledamo u svoje dvorište, gde su dva kluba favorizovana u odnosu na sve ostale, Partizan može da izgubi i to je senzacija, Zvezda (osim u derbiju) može da izgubi samo čudom ili da im ne trebaju bodovi na kraju sezone. I mi se bunimo, a kažnjavamo neku "sitnu boraniju" iz nižih rangova takmičenja? I onda neki strani novinar uzvikne: S kim su zaboga igrali, kad 40 utakmica zaredom nisu izgubili? Niko ne želi takve utakmice, razlika u klasi je ogromna, a novac najvažniji.

Sexisto

pre 3 godine

Srbi od UEFA mafioze do najvećih dušebrižnika iste organizacije. Ovo može da bude samo dobro, i za fudbal i za male ekipe, a UEFA konačno malo da se zabrine obzirom da su malo malo povlađivali velikim. Kako mi je drago zbog ove bahate organizacije.

Ratko

pre 3 godine

Ako ovi ne odustanu:
1. Omoguciti svim igracima da raskinu ugovore sa timovima iz ovakve lige.
2. Igraci koji ostanu u timovima iz SuperLige dozivotno zabraniti registraciju za timove po okriljem FIFA/UEFA. Zabrana igranja za reprezentacije se podrazumeva.
3. Sponzori timova SL ne mogu biti sponzori timova pod UEFA
4. Mediji koji prenose utakmice SL ne mogu konkurisati za prava prenosa utakmica pod FIFA/UEFA
5. Sudije koje sude SL ne mogu suditi UEFA utakmice.

Pa da vidimo igrace koji ce rizikovati cele svoje karijere ako znaju da su im eventualni transferi ograniceni na tih 20tak timova. I da ako se ne izbore za prvi tim nece moci da budu prosledjeni na pozajmice. Narocito se odnosi na mlade igrace..
(nele, 19. april 2021 17:19)
Odakle UEFI to pravo da određuje nekom igraču ko će gde da igra. Ne zaboravi da za te stvari postoji i Sudski postupak i ne verujem da je to u skladu sa zakonima. To je neka vrsta diskriminacije, može UEFA to da uradi ali će sigurno snositi sankcije. Nije to baš tako lako kao što si ti napisao.

SrbEUin

pre 3 godine

Samo prepisano od Đordijeve Euroleague.
Mogu i imaju pravo da organizuje svoje profi takmičenje. Kao NBA isl. Pitanje je samo zašto bi neko van tih država (Španija, Italija, Engleska) odnosno neko ko nije fan tih klubova uopšte gledao to takmičenje? Vrv kao što mi pratimo NBA zbog ona dva naša igrača.
Ovo je sve zbog vanevropskog tržišta gde se gledaju samo ekstra zvezede. Naravno kladionice su presudne.

bole

pre 3 godine

Ja ovo potpuno podrzavam, meni je cilj da vidim ono najbolje od fudbala, da vidim najveci moguci nivo fudbala, a ne da gledam kako Liverpul puni Maribora 7:0, Real Madrid Dinamo Zagreba 6:2 ili Bayern Zvezdu u po Beograda 6:0, pa kome je normalnom to zanimljivo.? Daj da gledam ono najbolje od fudbala, to se danas trazi, to se danas prodaje.

HARPUN

pre 3 godine

Првих 12 клубова Европе, према освојеним титулама (финалима) ЛШ:
1. Реал Мадрид 13 (3),
2. Милан 7 (4),
3. Бајерн Минхен 6 (5),
4. Ливерпул 6 (3),
5. Барселона 5 (3),
6. Ајакс 4 (2),
7. Интер Милано 3 (2),
8. Манчестер јунајтед 3 (2),
9. Јувентус 2 (7),
10. Бенфика 2 (5),
11. Нотингем форест 2 (0),
12. Порто 2 (0).

Није то то без Ајакса, Бенфике, Порта. Џаба им 100 Ситија!!!

budibogsnama

pre 3 godine

Pa da vidimo igrace koji ce rizikovati cele svoje karijere ako znaju da su im eventualni transferi ograniceni na tih 20tak timova. I da ako se ne izbore za prvi tim nece moci da budu prosledjeni na pozajmice. Narocito se odnosi na mlade igrace..
(nele, 19. april 2021 17:19) Pa to se i hoce, majstore. Gladijatorstvo, pobedi ili umri. Za sto veci profit, naravno. Ogoljavanje eksploatatorskog duha. I naplata velike love tsmo gde je ima, u Aziji.

Tarmi

pre 3 godine

Uefa ce suspendovati sve fudbalere koji se budu takmicili. Nece moci da igraju za reprezentaciju niti za druge klubove. A ne mogu stalno igrati za tih top 20, i sta ce posle u aziju i takve zemlje. Ili ce se dogovoriti ili je kraj komunistickim sitemima uefa i fifa

johny

pre 3 godine

hokeju NHL je apsolutni svetski monopolista, sve ostale lige, ukljucujuci i ruski KHL, su samo razvojne (i penzionerske, kako to obicno ide) lige za NHL.Iako bi neka zajednicka evropska liga bila nejlogicnije resenje, zbog "tradicije" svako "sedi" u svojoj ligi, svetska prvenstva, a sada i olimpijske igre igraju druge reprezentacije.Slicno je sa NBA, samo manje ocigledno, ali EP je promenilo vreme odrzavanja upravo zbog nepojavljivanja igraca iz NBA, SP je sve slabije, generalno decenijama gledamo finala, sa par izuzetaka, koja su gotova posle prve cetvrtine i zavrsavaju se sa 30 razlike.O evropskoj diviziji NBA se govorilo jos pre 20 godina.UEFA i, jos gore, FIFA su se odlucili za omasovljavanje EP i SP, sto preti da razvodnji kvalitet.Sama LS je nastala na tragu Super lige, ali sa uverenjem da se moze kontrolisati da do njenog formiranja i ne dodje.Svojevremeno je jedan Bekenbaur tvrdio da SP ne treba da igraju reprezentacije, vec timovi, jer oni i placaju igrace.Elem, kapital ima svoju logiku koju kapitalisti samo prate, a ne stvaraju.SRB, HRV, CG su sile u vaterpolu, zasto nisu napravile od njega nesto atraktivno, sport u letnjoj pauzi, a ne da propadne, da ga isteruju sa OI (najstariji kolektivni sport na OI, koliko se secam).
(Stari basketas, 19. april 2021 14:4

Nešto si samo zaboravio da su NHL, NBA, NFL franšize i da su sredstva za igrače ograničena. Ne možeš da trošiš koliko hoćeš u da kupuješ igrače koje plaćaš po 200 miliona. Možeš jednog ali ostale po 10 miliona

preferisco dirti addio

pre 3 godine

Super, silikonski klubovi prave svoju silikonsku ligu bez briga u kojoj ce svaki mec biti 7+, kao sto je NBA postala 250+.. jer to silikonski gledaoci zele.. Taman da ostale lige postanu ujednacenije, neizvjesnije, zanimljive.. Sad uefa treba da ih dobro ispedalira i da se uvede opet pravilo max 2 stranca po ekipi.. A ne da 15ak klubova otimaju sve, neka ih u njihovom vrticu, ko hoce da gleda prenemaganje, retardirane frizure i tetovaze, bujrum tamo

id

pre 3 godine

Fudbal je davno otet od ljudi i pretvoren u biznis iza kog stoje veliki trzisni igraci. Sada to samo prelazi na visi nivo, veca moc se hronoloski koncentrise izmedju sve manje subjekata. UEFA gubi trku, dolaze veci i jaci.

ivan

pre 3 godine

Ništa čudno, tako je krenula i LŠ. One sezone kad je CZ postala prvak Evrope, u nikad slabijem Kupu šampiona se nisu takmičili klubovi baš iz Italije, Engleske i Španije!

blic

pre 3 godine

ovo je super, skupili su se svi klubovi koje prezirem na jednom mestu. neka tamo i ostanu... fali psg, ali ok
(ich, 19. april 2021 08:01)

Pa sto mrzis, ne valja ti to, nije ti to dobro po zdravlje.

JSD PFC

pre 3 godine

aj ne pricaj gluposti koliko im je davala para sicu.
(izgleda tako, 19. april 2021 15:28)

S tvojim komentarom se slažem, osim kod ovog iznad. Bilo koji mali klub koji bi ušao u grupnu fazu LŠ i tamo osvojio par bodova mogao je uzeti 25 - 30 mil. evra, pobednik je mogao uzeti max. 100 mil evra.
To je itekako velik novac za male a suviše skroman za teškaše. Da je UEFA pronašla način da udupla novac velikima do ovoga ne bi sad ni došlo.

Nije mi namera da branim bogate, već rezonujem racionalno. Da dodam i da UEFA nije imala percepciju da je jednom Realu i Barsi Primera postala tesna, kamen oko vrata i kočnica dalje ekspanzije.
Još je manje imala sluha za potrebe šestorke iz PL, njima su 4 mesta u LŠ odavno veliki problem i izvor frustracija. Za razliku od Španaca ovi igraju u veoma jakoj PL i često čak i 3 tima ne ulaze u LŠ. Nama je to sve zabavno ali, njihovim gazdama milijarderima sigurno nije.

Njihove mlrd. se nisu poštovale i oni su potražili rešenje. Briga je njih za razvoj istočnoevropskog, Balkanskog ili Skandinavskog fudbala.

Koren

pre 3 godine

Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !
(Panterkiler, 19. april 2021 20:30)

Vi i jeste Partitan. Hahahaha

Milos

pre 3 godine

Izbaciti ih iz domaceg prvenstva. Igrace koji igraju za te klubove izbaciti iz reprenzetacije i zabraniti im da igraju u bilo kom drugu klubu van te njihove nove lige. Naravno izuzetak igraci koji su ugovorom trenutno vezani i ne mogu da napuste klub nego za one koji svesno ulaze u pricu sahranjivanja fudbala. Banda jedna lopovska malo im je pa oce jos da marnu

ooo

pre 3 godine

Sad ovi "mali klubovi" treba da opala cenu tim "velikim klubovima" kada hoce da kupe nekog igraca. Ispod 100-200 miliona nista. Znam da retko koji igrac vredi toliko, da su svi danas precenjeni, al ako dobijas vec toliki novac od te banke onda izvoli plati. Sta je to za njih sada. Ako ti se ne svidja onda medjusobno neka menjanju igrace, kao u nba sto ima trejd. To treba svi klubovi da urade koji ne igraju tu super ligu. Za te pare moze da se napravi odlican tim. Postace im konkurenti vrlo brzo. Svakako je sve propalo. Perez, arapi, amerikanci upropastili su fudbal.

Jole

pre 3 godine

To isto je želela i UEFA da uradi i najavila je za 2023.ali sa nešto većim brojem klubova, e sada kada su došli bogati da naprave isto takvo takmičenje, salonskog karaktera, sad ne može. To se isto desilo i u FIBI.

Adriano_Galliani

pre 3 godine

Slabo se piše da je nova superliga američko maslo: finansijska kuća JP Morgan (investicija 3 500 000 000$). Dakle Amerima nije vise cilj samo da neprikosnoveno vladaju zapadnom Evropom, već da je razmontiraju po svim šavovima. Izgleda da Čeferin ima veća mu.a nego svi z. evropski politicari, odmah uzvratio udarac. Videcemo kako ce da prodje.
(kozar, 19. april 2021 20:44)

To je samo za prvu godinu. Ukupno je 10 milijardi dolara predvidjene zarade. Imaš i na sajtu: https://thesuperleague.com/#who_we_are

burekjesamosamesom

pre 3 godine

Pa nije se preko noći desilo da novac postane najbitnija stvar u fudbalu. Pogledajte na šta je fudbal počeo da liči u zadnjih 20 godina. Kako se zemlje "velike petice" nisu bunile kad su se inicijalno promenila pravila za Evropski kup?

mandrak

pre 3 godine

jedino resenje je bojkot,da nijedan navijac ne kroci na tribinu...evo ja kao pasionirani kladionicar necu odigrati ni jedan tiket...moj skroman doprinos!

joca

pre 3 godine

neznam odakle su Totemhem i Arsenal upali u to drustvo oni u ovoj sezoni ni u kup URFa ali to su Englezi koji svugde turaju nos ali ce ih zeznuti korona nema gledalaca i sledi brzo pucanje

Djura

pre 3 godine

Ukoliko Uefa može da natera saveze da ih izbaci iz domaćih šampionata, to bi bio strašan potez i teško da bi neko od ovih klubova onda išao u Superligu. Samo se potvrdjuje da gde dodju amerikanci, nema ništa dobro sem njihovih ličnih interesa. Naravno da bi trebalo zabraniti i igračima da igraju evropska i svetska prvenstva, solidan broj bar južnoameričkih fudbalera bi to nateralo da ode iz klubova Superlige.

Čika Žika

pre 3 godine

gde su sada mozgovi balkanski da pozovu na pravljenje balkanske super lige. pa sad nema navijaca. bice sve mirno bez incidenata. sta mislite da getafe i monpelje mogu da budu bolji kandidati od partizana, zvezde, dinama za ulazak u super ligu? ovo je fenomenalno za srpski fudbal. taman da očistimo fudbal od terzi i drzavnih cinovnika. pravo vreme da dovedemo prave investitore. privatizujte zvezdu i partizan. sad ili nikad.

KoRn

pre 3 godine

Zasto uopste ljudi gledaju fudbal? Zato sto tim kao Zvezda porazi Liverpul i odigra egal sa Milanom, Celtic porazi Barselonu, Dinamo Zagreb napravi iznenadjenje, Lester osvoji titulu, Roma i Ajaks naprave karambol u nokaut fazi Lige sampiona. Neutralni navijaci uvek za slabiji klub navijaju. Nadam se samo da ako se ovaj projekat realizuje, da ce ljudi i dalje vise gledati Ligu Sampiona nego ovo djubre.
(mmm, 19. april 2021 08:35)
Jeste ljudi u svetu gledaju fudbal zbog Zvezde,Seltika,Dinamo Zagreba.Premijer liga se uglavnom gleda zbog Lestera i tako.U pravu si hahahahahahahahahhaahahaah.

smut operator

pre 3 godine

@Blago onom ko ima vremena i volje da gleda kako neko trči za loptom.
(45ica, 19. april 2021 13:33)
Ti si učinio i iskorak u odnosu na one sto samo gledaju, posto stižeš i da postavljaš komentare na tekstove koji se tiču nečijeg trčanja za loptom, što govori da vremena imaš vise nego dovoljno, a ni volje ne manjka.

Aleksandar

pre 3 godine

Javili se srpski licemeri sa svojim pljuvanjem, smeta im super liga u fudbalu, a ne smeta evro liga u kosarci koja postoji vec xy godina po istom principu. Pa sto ne bojkotujete zvezdu i ranije partizan u kosarci nego kao mulci trcite da dajete pare i urlate zbog nekoliko budala. Fuj.

radetoronto

pre 3 godine

Neka igraju protiv koga god zele. Njihovo pravo. Samo ovi ostali (ukljucujuci i PAR i CZ) ne be trebalo da se ponizavaju i da ih mole za mrvice. Bar ja tako mislim. Kad je mogla SFJ liga da propadne zbog politike, zasto ne bi propao evropski fudbalski sistem zbog podela novca? Bar nece niko poginuti, a ja kao obican navijac i tako nemam korist od te podele.....

Lindburg mesec

pre 3 godine

Daleko su oni od najvećih klubova, pretenduju na jedne od bogatijih, ali ni to nije garantovano, posebno sada.
FIFA i UEFA daleko su od idealnih organizacija, po unutrašnjoj organizaciji više liče na kartele nego na uspešne firme, a ovo sa "Super ligom" samo je šlag na tortu, svega što se dešava poslednjih 30-ak godina u fudbalu.

@Slavica - Svaka čast za komentar, pravo u centar

Ono što sledi u nastavku ovog sukoba biće interesantno, ja očekujem sukob u mafijaškom stilu, pa ako niko ne pobedi, sledi podela plena!!
A plen, ne zaboravite, plen smo mi - ovce za šišanje!

turista

pre 3 godine

Sta je sa evroligom u kosarci??!!. Zar ona nije samo za,povlastene klubove I one koji imaju novac?? Kakvu tradiciju ima Zenit,Monako,Asvel??

bpbp

pre 3 godine

Џаба вам је све, нова лига креће и ту није крај. Једноставно ,УЕФА није могла или није хтјела да испрати жељу најбогатијих клубова.

Mali Hijavata

pre 3 godine

gde su sada mozgovi balkanski da pozovu na pravljenje balkanske super lige. pa sad nema navijaca. bice sve mirno bez incidenata. sta mislite da getafe i monpelje mogu da budu bolji kandidati od partizana, zvezde, dinama za ulazak u super ligu? ovo je fenomenalno za srpski fudbal. taman da očistimo fudbal od terzi i drzavnih cinovnika. pravo vreme da dovedemo prave investitore. privatizujte zvezdu i partizan. sad ili nikad.
(Čika Žika, 19. april 2021 16:02

Odlično razmišljanje! U budućnosti, sigurno će postojati i B i C Superliga, sa mogućnošću prelaska u viši rang, a kako najbolji balkanski timovi imaju i infrastrukturu i dosta navijača, sigurno će privući ozbiljne investitore, jer će sve Superlige imati izuzetnu gledanost, pre svega zbog ukidanja nacionalnih liga. Čak i da krenu iz C lige, Zvezda i Partizan će igrati svakog vikenda sa Kopenhagenom, Moldeom, Bordoom... ili Kelnom, Legijom... plus dva derbija kao i do sada. To bi im sigurno podiglo kvalitet i nateralo ih da ulažu u omladinski pogon i da se ponašaju tržišno. Bili bi pod kapom privatne firme koja drži Superligu i kradje, malverzacije i menadžerisanje ne bi prošli. Živim za dan da gledam derbi gde će biti nemačke, francuske ili holandske sudije. Tek tu bi bilo kvaliteta. Jednostavno, sam sistem gde ili si tržišno orijentisan, ili te nema, oterao bi Terze i Vučele za vo vjek i vjekov.
Haug.

Ogi

pre 3 godine

Ako se ovo desi,LS ce da se vrati na onaj slabi nivo Kupa prvaka koje su nekada osvajali mali klubovi poput Steaue Zvezde Fejenorda Notingem Foresta itd

Armata

pre 3 godine

Uefa je izanđala i prevaziđena organizacija, zašto bi klubovi dozvoljavali da ih muzu neke fudbalske birokrate koji ne rade ništa u životu osim što preraspodeljuju pare koje je zaradio neko drugi. Ne plaćaju Čeferin i Boban plate, premije i transfere fudbalerima, već Anjeli, Glejzer, Perez, a oni su sada u minusima milijarde evra, u Interu nisu primili platu 8 meseci, Barsa duguje 500M, Real ukinuo bonuse svojim fudbalerima, da neće možda Uefa da plati njihove račune? Srbija treba da se okrene samoorganizovanju i pokrene regionalnu ligu, da li će to biti pravoslavni-balkanska, dunavsko-srednjoevropska, liga malog Šengena ili eks jugoslovensku, ali mi moramo ukrupniti tržište da bi privukli sponzore i dobili mnogo veće prihode od TV prava.

AlCapo

pre 3 godine

Hajde ako su tu Liverpool i M United, ali sta ce Chelsea, Arsenal i M City? Poslednja dva nikad nisu ni bili evropski sampioni. Ne treba ni Atletiko M, koji takodje nije bio.

izgleda tako

pre 3 godine

Posljedice ovoga će osjetiti svi manji kljubovi ,UEFA kakva takva bila davala je mnogo novca malim kulbovima , ako se prođe neko pretkolo dobiju se silne pare što je veliki poticaj za mnoge manje klubove iz kojih je i potekla većina najboljih igraća
(Bosancheros, 19. april 2021 15:08)

aj ne pricaj gluposti koliko im je davala para sicu.

uefa je u zadnjih 20god i unistila fudbal
fudbalski ferplej nicemu ne sluzi oslim da se sitni klubovi kontrolisu.

nisam za formiranje superlige ali jesam da malo uefi se srezu krila.
oni su ovo najavljivali vec 2 godina ali uefa nista nije promjenila. tera po svome e da ih vidim sad.

na prodaju

pre 3 godine

Možda Zvezda može da se prijavi. Amerikanci, Rusi i Arapi će da ulože pare, a njima očito fali trenutno još par timova. Neki milijarder će da kupi franšizu i eto Zvezde na vodi. Inače bi mogao neki tim iz Dubaija ili Dohe da zaigra. Naravno poreske oaze (Irska, Švajcarska, Monako i Luksemburg) mogu takođe da budu unosne franšize.

Objektivno fudbal u Evropi ima već duže problem koncentracije kapitala. UEFA je sama glavni krivac za to.

Bojke

pre 3 godine

Ljudi, Braco Srbi i Sestre Srbkinje, pa nemojte gledati real Barcelonu Milan Arsenal Juventus Liverpul mancestere.. Niko Vas ne tera!?
Slobodno gledajte debrecine protiv bate georgieva i dinamo iz tirane protiv napredne buducnosti.. !!

Futre

pre 3 godine

Pa Bajernu se ne isplati nova liga. Oni su super ušuškani, drže Bundesligu pod kontrolom, iz koje za male pare uzimaju vrhunske igrače ostalih timova. Ulažu samo koliko moraju. U novoj ligi bi morali da ulažu više, jer ne bi bili konkurentni. Oni i ovako uzmu jednu LŠ po deceniji, otprilike, uz monopol koji imaju na nemačkom tržištu. Njima je UEFA super. A PSŽ ako ove godine ne uzme LŠ, odlaze im i Nejmar i Mbape i Markinjos, a onda bez njih mogu slobodno i u Linglong ligu. Ta Superliga više izgleda nije samo priča, čim je DžejPiMorgan banka iza toga, znači da je manje-više sve dogovoreno. Ko se ne bude prilagodio od velikih klubova, jednostavno će se urušiti. Sve je stvar interesa, jednima je interes UEFA, drugima Superliga. Ići će to paralelno jedno vreme, a onda će opstati onaj sa lovom i marketingom.

Narod ima moć

pre 3 godine

Šta bi se desilo s ovom fudbalskom "Superligom" ili recimo s "Evroligom" u košarci kad to niko ne bi želeo da gleda i kad bi ljudi hteli klupska takmičenja bez ikakvih višegodišnjih licenci, u koja se (makar teoretski) može plasirati šampion svake države u Evropi?

History

pre 3 godine

ja sam davno rekoa ima dve ili tri godine,bas u komentarima da do 2030 te nece biti reprezentacija u bilo kom sportu ili igrace je retki. Globalizam jede sve zdrav,nesto naglo,nesto polako,ali ga rasturi svakako. Mada kakve generacije dece dolaze sto ne znaju da sutnu loptu ili potrce,mislim da ce igre sportova preko kompjutera i ovu ligu zaseniti.

Miksi

pre 3 godine

Svaki klub, van te Super lige, treba da napravi ugovor sa svojim igracima: u slucaju odlaska u te super klubove, obestecenje je milijardu Evra. Pa neka ti veliki, sami prave igrace.

neutralni fe

pre 3 godine

Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !
(Panterkiler, 19. april 2021 20:30)


ok za prvu utakmicu kupa sampiona, ali za sve ostalo preteruješ... inace najveci uspeh, finale iz 66. si zaboravio. partizan nije velikan ali jeste jedan ugledni evropski klub. jer mu je lakše da se rve protiv reala nego protiv šamroka, i to je to. pravi navijac navija za klub a ne za mitomaniju... nemoj da si ko ovi preko brda. kad smo vec kod njih, oni su zlatne trenutke overili u bariju, njihovo finale je uspelo. sve posle toga je konsntantni pad i stagnacija na nizim granama, isto kao i partizan. mozemo da se ubedjujemo do mile volje, ali cinjenica je da za top klubove nismo a nekad smo se na momente nekako i nosili sa njima. ti klubovi sada nece da trose igrace na nas jer je kvalitet drasticno sada razlicit a rizik je isti: i nejmar i katai kao i zidan i drulović mogu da se povrede na istoj utakmici. eto toliko smo velikani u evropi, i mi i oni. sad cemo da se rvemo sa level anderlehtom i to je to. tako i treba, jer oni bar za sebe ne tvrde da su velikani... od nasih velikana me zabola glava od parola i govorancija. ako si velikan to ne mora da pricaš - jer se podrazumeva.

Miroslav_zna

pre 3 godine

Ne može sve na silu i UEFA nije naučila ništa od FIBE. Klubovi i igrači žele više novca. Želje se kreću kao američkom sistemu uređenja Profesionalnih liga.
Da li je to dobro ili loše ostaje da se vidi, ali je to očigledan pravac koji klubovi u košarci i fudbalu žele.

Umesto da se nađe rešenje UEFA i FIBA prete izbacivanjem, sankcijama i nema nikakvog konstruktivnog rešenja na vidiku, a takvo ponašanje gura suprotnu stranu još dalje od pregovora.

Vuk

pre 3 godine

Pa da vidimo igrace koji ce rizikovati cele svoje karijere ako znaju da su im eventualni transferi ograniceni na tih 20tak timova. I da ako se ne izbore za prvi tim nece moci da budu prosledjeni na pozajmice. Narocito se odnosi na mlade igrace..
(nele, 19. april 2021 17:19)
Odakle UEFI to pravo da određuje nekom igraču ko će gde da igra. Ne zaboravi da za te stvari postoji i Sudski postupak i ne verujem da je to u skladu sa zakonima. To je neka vrsta diskriminacije, može UEFA to da uradi ali će sigurno snositi sankcije. Nije to baš tako lako kao što si ti napisao.
(Ratko, 19. april 2021 17:32)

Uefa je organizacija koja postavlja ograničenja, ne bih rekao kao privatna firma, al sa mnogih aspekata gledajući to i jeste. Ona je organizator turnira, ona postavlja uslove. Takođe, postoje ugovori koje su klubovi potpisali radi učešća u ligi šampiona i svake godine dolaze aneksi pretpostavljam jer ima uvek nekih izmena. A sve je toliko opširno jer se došlo i do pravila ponašanja na utakmicama. Ko zna šta sve tu ima. Svakako imaju ljude koji glasaju za nove stvari, a ovo će da ide po hitnom postupku. Svi koji pričaju o novcu, nije im smetalo do sada jer su svim imali jednako parče kolača i lepo živeli, lepo je pričati kad su se nazarađivali pa "vole" fudbal. Gde je novac ušao kao glavni faktor a to već 30 God jeste u fudbalu, tu je sve završeno!

Mare

pre 3 godine

Sta je sa evroligom u kosarci??!!. Zar ona nije samo za,povlastene klubove I one koji imaju novac?? Kakvu tradiciju ima Zenit,Monako,Asvel??
(turista, 19. april 2021 11:25)

Košarka je malo drugačija priča ipak. FIBA je sama prodala svoju evroligu privatniku. Taj privatnik ima čiste papire nažalost. Plus evropsku košarku uništava NBA liga koja svake godine probere najbolje ovde. Kineska liga je isto pretnja zbog velikog novca tamo. Evroliga je prosto naterana na trku u kapitalu da ovde ne bi ostali samo trećerazredni košarkaši koji nemaju gde.

Hoces Iskreno ?

pre 3 godine

Fudbal sve manje i manje pratim , sto zbog losek kvaliteta , sto zbog silnih peripetija sa arenom i sport klubom i rts1 .
Svo to mesetarenje oko toga ko ce sta i kad da prenosi mi je pomoglo da me fudbal sve manje zanima.
Stvaranje nekakve super lige , apsolutno nema smisla , ukoliko se stvarno osnuje, UEFA neka izbaci te klubove iz svojih takmicenja i cao zivot ide dalje i bez tih klubova.
Naravno,tu onda dolazi i transfer politika, to se lepo moze sabotirati raznim ugovorima i slicnim stvarima , tako da od super lige ne bi bilo nista jako brzo.

Euroliga u kosarci je nesto sasvim drugo,kosarka je manje popularniji sport,mnogo manje para nego u fudbalu pa je sadasnji sistem EL mogao da prodje . Mada sam ja i protiv toga.

Bilo kako bilo , sport bez navijaca je vrlo dosadan .

Stari basketas

pre 3 godine

U hokeju NHL je apsolutni svetski monopolista, sve ostale lige, ukljucujuci i ruski KHL, su samo razvojne (i penzionerske, kako to obicno ide) lige za NHL.Iako bi neka zajednicka evropska liga bila nejlogicnije resenje, zbog "tradicije" svako "sedi" u svojoj ligi, svetska prvenstva, a sada i olimpijske igre igraju druge reprezentacije.Slicno je sa NBA, samo manje ocigledno, ali EP je promenilo vreme odrzavanja upravo zbog nepojavljivanja igraca iz NBA, SP je sve slabije, generalno decenijama gledamo finala, sa par izuzetaka, koja su gotova posle prve cetvrtine i zavrsavaju se sa 30 razlike.O evropskoj diviziji NBA se govorilo jos pre 20 godina.UEFA i, jos gore, FIFA su se odlucili za omasovljavanje EP i SP, sto preti da razvodnji kvalitet.Sama LS je nastala na tragu Super lige, ali sa uverenjem da se moze kontrolisati da do njenog formiranja i ne dodje.Svojevremeno je jedan Bekenbaur tvrdio da SP ne treba da igraju reprezentacije, vec timovi, jer oni i placaju igrace.Elem, kapital ima svoju logiku koju kapitalisti samo prate, a ne stvaraju.SRB, HRV, CG su sile u vaterpolu, zasto nisu napravile od njega nesto atraktivno, sport u letnjoj pauzi, a ne da propadne, da ga isteruju sa OI (najstariji kolektivni sport na OI, koliko se secam).

zilijen

pre 3 godine

kako nije jasno, kad je Zvezda uzela titulu KES-a, a pre i posle Rumunkska Steaua, ukljucio se alarm. Kako da pare pokupe neki tamo nebitni. Kada je Duci Simonovic napustio reprezentaciju, tada je bilo jasno da je sport nestao kao takav. Sve je samo lova, nema tu ni sporta ni fer pleja, niceg. Igraci umiru na terenima od napora, i onda dva dana tuge i koga briga. Pet klubova iz enegleske formira super ligu po okriljem UEFA-e. Pa sta je UEFA, engleska firma ili evropska firma (figurativno).

Stari basketas

pre 3 godine

@johny

To sto su NHL i NBA fransize veze nema sa evropskom hokejom i kosarkom, sa SP, EP i OI! NHL i NBA su bile fransize i osamdesetih, pa to nije doticalo evropski hokej i kosarku, a sada ih, ne dotice, vec odredjuje i uredjuje.O tome sam govorio, logici kapitala, hteo/nehteo!Prvo pustis NHL na SP i OI, pa igraci iz Evrope pocnu da odlaze u istu, pa jedan SSSR da dozvolu za odlazak u NHL, da im se u socijalizam vrati hokejas milioner, i sta ocekivati na kraju tog puta!?

Petar

pre 3 godine

UEFA je nazalost gotova, ostace joj EP i drugorazredno takmicenje kao sto je danas Liga Europe, jer bukvalno ne moze nista jedino da sama preuzme tu Superligu pod svoje okrilje. Ovim klubovima prete sa izbacivanjem ali iz cega ces ih izbaciti? Iz CL koju su napustili? Iz domaceg sampionata? Vratice se sledece sezone iz druge lige ko Juventus tada i sta ces posle? Zabraniti im ucesce u domacem sampionatu? A ko ce da ti prati sampionat posle? Sam sebi pucas u nogu, bukvalno nemas sta da uradis, zalostno i tuznu

marko

pre 3 godine

Znate kako, ja fudbalska takmicenja gde ne ucestvuju nasi klubovi i ne pratim (gledam)... Tako da... Gde god i koje god takmicenje igraju nasi klubovi to cu i pratiti... Verujete mi, bolje je da odete da gledate i neku Zonsku ligu ako klub iz vaseg grada igra u njoj, nego da sedite pored televizora... Izasli ste iz kuce... Otisli ste sa prijateljima, komentarisete razne scene (znanje i ne znanje na terenu), pricate o nekim neobaveznim temama... Zasto bih gledao, neke tamo klubove, kada mi pobeda ili poraz istih ne donosi nikakvu radost, tugu... Gubljenje vremena... Jeste da je nas fuadbal i nije nesto... Ali barem je nas... Ko voli i zeli gledace to neko novo takmicenje... Prosto, "Svaka roba ima svoga kupca!"

gao

pre 3 godine

oce ljudi da namestaju kladionice da uzimaju pare a da ih uefa ne kontrolise, treba ih pustiti da igraju, a onda kad real ili ko vec, hoce da kupi nekog talenta iz liona, rebnuti mu cenu milijarda+ i resen problem

Dasha

pre 3 godine

Ucenili igrace? Ma to je ta stara evropska demokratska metoda.

Sta ste ono bese ucinili sa Brihom? Nagradili ga? E upravo toliko mi vas je zao sto cete ostati bez (pokradenih) miliona.

Covek po imenu Uve

pre 3 godine

Sve u svemu, veliki se zaigrali i ozbiljno se zamerili krovnoj organizaciji.
Papa (UEFA) bi ih rado sve ekskomunicirao, ali veliko je zlato u pitanju, verujem da ce se potruditi da zalutale ovcice vrati na pravi put ;)

Futre

pre 3 godine

Izbaciti ih iz domaceg prvenstva. Igrace koji igraju za te klubove izbaciti iz reprenzetacije i zabraniti im da igraju u bilo kom drugu klubu van te njihove nove lige. Naravno izuzetak igraci koji su ugovorom trenutno vezani i ne mogu da napuste klub nego za one koji svesno ulaze u pricu sahranjivanja fudbala. Banda jedna lopovska malo im je pa oce jos da marnu
(Milos, 19. april 2021 09:44

Ko je tu "banda lopovska"? UEFA i FIFA koje "podmazuju" šeike i daju im SP, koje kupe kajmak od ogromne love koje im donose veliki klubovi, ili neko ko ne želi da mu otimaju zaradu veštački, pod izgovorom "pravde", "poštenja", "davanje šanse malima"...i slične gluposti.
Pogledaj samo kakve je smešne kazne klubovima odrezivala UEFA za jako ozbiljne stvari, kao što su rasizam, kukasti krst na travnjaku...a o sudjenjima funkcionerima UEFE bolje da ne govorimo. Da li Barselona i Real treba da plaćaju vilu Platiniju?
A što se zabrana tiče, od toga nikakve koristi nema, tu propada onaj koji zabranjuje i dodatno se uništava. Tako smo mi zabranili proizvode iz Slovenije, pa vidim oni propadoše a mi se obogatismo. A sada imaš njihove proizvode opet, samo skuplje, jer se plaća carina. Zabrane isteruju lovu iz džepa malom čoveku, nikako to da shvatimo, a ne bogatima.

Zorz Vea

pre 3 godine

Isto ..... drugo pakovanje. Svojevremeno je G14 organizacija ucenjivala UEFA da smanji broj utakmica i poveća nagradni fond pod ucenom da će napraviti svoju ligu a sve pod velom veće zarade. Veliki imaju sa čim da se odvoje, UEFA konja za trku ima pa da sačekamo šta će vreme pokazati. Lično, do sada mi je sve vezano za evro fudbalska takmičenja bilo dosta dobro, nacionalna prvenstva su bila važna. Ako je istina da su svi znali i očekivali ovo, zašto UEFA stvori konferencijsko takmičenje da razvodnji male i siromašne a sad morališu superligi. UEFA je uvek titrala bogatim dvostrukim aršinima pa sad kad svi hoće više para i okrenu se JPM sa idejom zatvorene lige na šta je LŠ dugo podsećala naročito od četvrtfinala hajde sad da svodimo račune. Po meni bolju startnu poziciju je imala UEFA ali je izgubila.

Samo sloga Srbina spasava!

Živela Srbija

Bosancheros

pre 3 godine

Posljedice ovoga će osjetiti svi manji kljubovi ,UEFA kakva takva bila davala je mnogo novca malim kulbovima , ako se prođe neko pretkolo dobiju se silne pare što je veliki poticaj za mnoge manje klubove iz kojih je i potekla većina najboljih igraća

Osprey

pre 3 godine

Kaze Florentino Perez kako ce organizovati svoje svjetsko prvenstvo ako fifa ne dozvoli igracima da ucestvuju na njenom, sinoc je izjavio kako ce mozda skratiti trajanje utakmice kako bi bila primamljivija mladim ljudima, igrace meceve na svim kontinentima... Znaci imacemo dva potpuno odvojena fudbalska sistema sa cak razlicitim pravilima igre. Mada su fifa i uefa ovome kumovali i sa svojom pohlepom su stvorili cudoviste od fudbala koje im se sada otelo kontroli i pitanje je koliko je i njima stalo do sportskog duha i igre, a koliko im je u stvari zapelo za milijarde koje ce se vrtiti mimo njih.

The Rated R Superstar🤘

pre 3 godine

Pljuu ljudi Siti i Celzi da su plastika, a vec su otkrili da su oni prisilno usli u to takmicenje, da uopste nisu bilo za superligu... Eto vam velicine Junajted, Liverpul i Arsrnal.

miki

pre 3 godine

Dzi Pi Morgan ukljucen u stvaranje lige, verovatno prilagodjavaju evropski fudbal americkim gledaocima i americkom trzistu, na stetu fudbala u Evropi, na stetu drugim klubovima i gledaocima u Evropi. Maltene rasna podela, gde ostali su uvek druga liga. Steta za fudbal i sport generalno. Koliko dece masta o tome da ce kroz lokalni klub imati priliku da se nekad takmice sa nekim klubovima.

Odiseja-u-svemiru

pre 3 godine

Puno vatre oko nicega. Uefa je tu prilicno nemocna. Niti ce igraci biti suspendovani iz reprezentacija, niti ce ovi klubovi biti sad izbaceni iz 1/2 LS. Zakon je na njihovoj strani i uefa tu puca u prazno.Na kraju krajeva nisu ovi klubovi sisali vesla, tj njihove vodje. Sigurno je vrlo dobro proucen svaki akt i klauzula u ugovorima i zakon o sportu te prema tome, sve je ovo samo prazna prica, na zalost. Igraci nisu mogli birati, mozda mnogi ne bi hteli igrati superligu, ali su pod ugovorom i nemaju druge. Dakle kako onda kazniti takve neigranjem na euru? Uglavnom, samo je bilo pitanje vremena kad ce puci odnos sa krovnim organizacijama jer klubovi se doslovno zele prodati globalnoj publici, na ustrb domacih navijaca i tradicije. Pa vise fanova Barse ili LFC ima samo u Indoneziji nego u njihovim maticnim zemljama. A gde su Kina, Indija, SAD, Afrika, Meksiko? Njima nije zanimiljivo gledati Real-Kopenhahen . Oni zele gledati derbije kao na pokretnoj traci. Ma takve su i nase nove generacije. Zivimo u vreme hiperprodukcije. Ovo je sve pod izgovorom da gledanost i popularnost opada, ali to nije tacno. U Evropi je fudbal deo socioloskog pokreta. Ukorenjen je u sve pore drustva, i sutra bi nemci, englezi, talijani lakse podneli gasenje LS, nego marginalizovanje domacih liga. Ali opada gledanost u ostatku sveta i to je problem. Kako god,probajte plodotvornije koristiti svoje slobodno vreme. Znanje je sloboda! Edukujte se, nadjite druge hobije. Fudbal vise nije vredan vase paznje.

View

pre 3 godine

Posle KEŠ 91. god. Blater je izjavio da više nikada neće dozvoliti da tim koji ne šutne na protivnički gol osvoji takmičenje i odmah su promenili sistem - igranje po grupamo. Tako i sada posle sjajnih nastupa istih, mora nešto da se menja.

The KING

pre 3 godine

Super Liga je zavrsena stvar na zalost, nema ovde povratka, UEFA je kriminalna organizacija, koja je sve ovo mogla da spreci, uzimaju silne milijared od LS, TOP klubovi uzimaju sicu.

Oliver

pre 3 godine

Malo je previse ostrascenosti u komentarima. Ja jos nikad nisam cuo da neko navija za neko takmicenje. Valjda ljudi navijaju za klubove, a ne za ligu sampiona, superligu, premijer ligu ili Bundesligu. Ja navijam za Bayern i bas me briga gde ce igrati, da li u superligi ili ligi sampiona. Navijao sam za njih i 2008.kad su igrali ligu evrope. Lojalnost je valjda glavna osobina navijaca. I kako siroti komentatori bolje znaju od rukovodilaca klubova sta je bolje za klubove? Valjda oni bolje znaju. Ja cu podrzati svaku odluku Bayerna. Ako hoce u LS, u redu, ako hoce u Superligu, opet u redu. Uvek uz klub, nikad uz format takmicenja.

Звездин весник

pre 3 godine

Нико није за ово, осим самих клубова и неких појединаца. Али овде ће играти већина најбољих клубова на планети и сви ћемо гледати јер ће ово бити изузетна представа за гледаоце. Прави фудбал, нема Марибора итд, па ни Звезде за коју навијам, да је пуни ко како стигне.

nisexpres

pre 3 godine

LS ce opstati tu nema dileme pitanje je samo dali u istom formatu ali opstaje kao i LE.Dobice verovatno nove sponzore i sve ce da bude kao i do sada ali bez ove bogate klubove sto i nije neki problem vec dobitak za ostale.Nadam se samo ostrim sankicijama klubovima i igracima te Super lige kao sto su najavili i to je to.Ovo ne utice mnogo na srpski fudbal koji ima ogromne probleme u svoje dvoriste od kriminala,infrastruktuture,glupih pravila(ogranicenje stranaca,bonusi),krs stadione,losi treneri,los marketing,amaterske uprave u klubovima,manedzeri,korumpirani FSS itd

Bero Rakun

pre 3 godine

@(Indoktrinacija, 19. april 2021 07:58)

Jos bih da dodam da su tada i igraci igrali za neku lepotu "vic" potez. Tako da su se i klubovi koji nisu bili finansijski prva liga, mogli da iznedre neku generaciju i da ostanu zapazeni.

alex81

pre 3 godine

Citam da je Uefa najavila uzimanje titula osvajacima kupa i lige sampiona,mogao bi Beograd imati dva evropska prvaka.Sjetimo de da je 1966 Partizan bio finalista.

neutralni fe

pre 3 godine

Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !
(Panterkiler, 19. april 2021 20:30)


ok za prvu utakmicu kupa sampiona, ali za sve ostalo preteruješ... inace najveci uspeh, finale iz 66. si zaboravio. partizan nije velikan ali jeste jedan ugledni evropski klub. jer mu je lakše da se rve protiv reala nego protiv šamroka, i to je to. pravi navijac navija za klub a ne za mitomaniju... nemoj da si ko ovi preko brda. kad smo vec kod njih, oni su zlatne trenutke overili u bariju, njihovo finale je uspelo. sve posle toga je konsntantni pad i stagnacija na nizim granama, isto kao i partizan. mozemo da se ubedjujemo do mile volje, ali cinjenica je da za top klubove nismo a nekad smo se na momente nekako i nosili sa njima. ti klubovi nece da trose igrace na nas jer je kvalitet drasticno razlicit a rizik je isti: i nejmar i katai kao i zidan i drulović mogu da se povrede na istoj utakmici. eto toliko smo velikani u evropi, i mi i oni. sad cemo da se rvemo sa level anderlehtom i to je to. tako i treba, jer oni bar za sebe ne tvrde da su velikani... od nasih velikana me zabola glava od parola i govorancija. ako si velikan to ne mora da pricaš - jer se podrazumeva.

Sir i vojna muzika

pre 3 godine

biće mi baš drago ako sve ove snivače super lige i igrače koje je igraju u UEFA kazni izbacivanjem iz lige i ne igranje za reprezentacije . i ako je UEFA isto leglo mafije ipak je kolko tol'ko okrenuta i navijačima i daje šansu manjim klubovima dok ova super liga je namenjena samo privilegovanima .

MMXXI

pre 3 godine

(Mali Hijavata, 19. april 2021 20:07)

Dobro rezonuješ i gledaš unapred. To uvek podržavam. Kao što si napisao ni "C" SL ne bi bio kraj sveta ni za Zvezdu ni za Partizan. Svako kolo jaka utakmica, vredelo bi doći na stadion. Bilo bi i nekog novca za učešće, a bio bi i mnogo veći marketinški potencijal klubova. Prerasli bi srpsko tržište i imali mnogo veće prihode od toga. Treba gledati širu sliku.
Naše startne pozicije su slabe i imam neki osećaj da bi mogli čak i izvući nešto iz ovoga.

Panterkiler

pre 3 godine

Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !

Pera

pre 3 godine

Sve je ovo uradjeno samo da sledecih sezona ne bi igrali slucajno protiv Partizana, jer taj klub vec ima nepregledni niz pobeda (ne racuna se derbi) u vec jednoj postojecoj Superligi...

Gagijeva_ raja

pre 3 godine

Sta se bre lozite. Otkaz mu se spremao i tak i tak, kakvo suprotstavljanje superligi?? Sta se primate? To ce samo iskorsititi kao izgovor. Eto nisam dobio otkaz zbog lose igre i rezultata nego zato sto sam borio protiv modernog fudbala a zaradjuje 20 mil godisnje! To samo naivna budala moze progutati. Mora zastiti svoj ego i na tome ce bazirati sad pricu kao sto je uvek radio. Pravio od sebe zrtvu i nevinasce a svi ostali su uvek bili krivi. Evo njegovi botovi poceli spinovati kao po necijoj naredbi:). Nema vas mesecima, u rupama i sad odjednom isplivali na povrsinu . Kao Jose veliki revolucionar, che gevara i sl :). Surova istina da je Spurse unakazio. Od ekipe koja je igrala finale lige sampiona pre njega, do tima koji ne moze ni top 4. Blamiraju ee po Evropi od Lajpciga i Dinama. To su razlozi njegovog otkaza, kakvo crno inacenje. Jos jedna neslavna epizoda. Doslovno je pao na samo dno. Upropasti sve sto dotakne i tako vec 10 god. Ni blizu onih najboljih, zapeo u vremenu i prostoru. Pa vi njegovi botici se tesite kojekakvim romanticarskim teorijama :))

Dex

pre 3 godine

Treba svi da bojkotuju ovu englesku baljezgariju od lige. Ne znam ni kako su ostali prihvatili da igraju ovo. Niko nikad da se ne pojavi na meču ovoga. Ja znam da nikada ni jedan meč neću odgledali, to im je sigurno. Bar ću znati za koju kablovsku da se odlučim sledeći put. Koja ovo nema!

krkela

pre 3 godine

@Oliver
Ovim navijam za Bajern si sam sebi odgovorio. Da te ne intersuje takmicenje nego klub navijao bi za tipa Verder ili Union Berlin....

dex

pre 3 godine

znaci pocelo je... amerikanizacija evropskog i svetskog fudbala u toku. znao sam da će do ovoga doći, kad-tad, moralo je. nema šanse da ostaviš amere sa strane ako se u nečemu vrte velike pare. probali su oni ovo još i ranije ali im nije proslo, sad izgleda da jeste. biće tu i realno glupih promena u samoj igri tj. pravilima pa uskoro možemo očekivati utakmice bez auta, sa kraćim poluvremenima, proširenim golom... kako god, možda će to generacijama koje dolaze nekad i biti normalno ali sto se nas tiče ubice nam sve sto je vredno i lepo u fudbalu

Relja

pre 3 godine

Ako se ovo desi,LS ce da se vrati na onaj slabi nivo Kupa prvaka koje su nekada osvajali mali klubovi poput Steaue Zvezde Fejenorda Notingem Foresta itd

Ra

pre 3 godine

ja sam davno rekoa ima dve ili tri godine,bas u komentarima da do 2030 te nece biti reprezentacija u bilo kom sportu ili igrace je retki. Globalizam jede sve zdrav,nesto naglo,nesto polako,ali ga rasturi svakako. Mada kakve generacije dece dolaze sto ne znaju da sutnu loptu ili potrce,mislim da ce igre sportova preko kompjutera i ovu ligu zaseniti.
(History, 19. april 2021 09:55) # Link komentara

Postojeci sistem reprezentativnih takmicenja nikome nije zanimljiv i nikoga ne zanima. Jedino nesto malo EP i malo vise SP samo zato sto imaju neki kultni status ali to je to. Kako moze da me zanima prvenstvo za koje kvalifikacije traju dve godine, za vreme kojih timovi 65x promene formu, gde se utakmice igraju na farskim ostrvima, u Azerbejdzanu... Ne zanima me. Da igraju 10 utakmica u januaru da bi izborili ucesce na prvenstvu u junu mozda bih i gledao sve to sa nekim zanimanjem. I da timovima bude dozvoljeno da iz sastava koji je poceo kvalifikacije promeni do 3 igraca. Mozda. A mozda ni tad...

pogled iz svemira

pre 3 godine

Sponzor te nove lige opet KLADIONICE , doduse da njih nije bilo mnogi klubovi bi bankrotirali ovako zvanicno klubovi se zale da ne mogu da isplaciju igrace a ovamo dobijaju pare od kladionica i vuk sit i sve ovce na broju.Globalizacija cini svoje napraviti tu ligu od 24 kluba gde bi svake godine ispadalo po 6 ekipa , a od nacionalnih sampionata bi se igrao turnir gde bi prvih 5+1 ulazilo u ovakvu ligu .Nacionalni sampionati da se zavrse u maju a ovakav turnir pobednika bi se igrao od maja do juna pa da vidimo ko ce kakve kapacitete imati a novajlije da dobiju primanja kao kod engleza kad ulaze u premier ligu da mogu da se spreme za super takmicenje.Liga sampiona bi se igrala od nacionalnih sampionata a pobednik bi automatski usao u super ligu + druga uefa takmicenja i vratiti kup kupova - pobednici nacionalnih kupova, ukinuti ligu nacija a sve ostalo da ostane isti svake 4 godine.Na zavrsnom turniru za ulazak u super ligu polufinalisti bi automatski vec usli a peti bi bio pobednik baraza porazenih od polufinalista.I ovo da zazivi za dve godine i po unapred zadatim kvotama da se podele prvi ucesnici koliki je broj iz svake zemlje prema snazi sampionata n.p.r. Englezi 4 tima Nemci 3 ili Holandija 1 a po plasmanu na kraju sampionata za tu godinu pa bi mozda usla Aston Villa pre Arsenala itd.Sve ostalo bi dovelo do konflikta i urusavanja fudbala kakvog znamo vec 150 godina.Zabraniti kladionicama da budu sponzori ekipa i sampionata na svim nivoima. Interesuje me misljenje ?

drMrr

pre 3 godine

Vidim da jaka vecina ovde masi poentu:
pitanja su dva:
koliko je Uefa i Fifa korumpirana.
I - koliko ce se postovati ono "politika mora biti iskljucena iz sporta".
Zasto?
Uefa i Fifa mogu bas bas nastetiti samim igracima a zatim i reprezentacijama. A nece - ako su korumpirani.
Pa zamislite samo Argentina bez Mesija, ili Protrugal bez Ronalda.. Izbacivanje celokupne reprezentacije odredjenih zemalja (npr pravilo "ako jedna drzava ima vise od 2igraca u timovima superlige - cao zdravo ta reprezentacija". zamislite pritiske!)
A politika - pa evo samo mehanizam
"persona non grata" koju stetu moze napraviti..uff
pa ja prvi da sam Ronaldo - odmah bezanija iz Juvea - jer realno te pare on moze dobiti i drugde..pa makar 30% manje

Stipsa

pre 3 godine

Niko nije alav na novac ali ovo preti da uništi sport kakav smo do sada poznavali i da bogati postanu još bogatiji.Da se razumemo Uefa je uz Fifu verovatno najkorumpranije sportsko udruženje koja je svojevremeno ukinula pravo siromašnima i slabijim da imaju direktno svoje predstavnike u takmičenjima pod njenim okriljem i to jedino zbog većeg profita!Sada su barem trenutno nadjačani i i strahu da ne ostanu bez para pribegavaju sankcijama za koje ćemo tek videti da li mogu da deluju.Advokati JP Morgana su sigurno imali u vidu ove sankcije prilikom organizacije SuperLige.
Ovo takmičenje mogu da sruše samo Nacionalni savezi proterivanjem " izdajica", navijači i televizije, UEFA nikako!

ilke kv

pre 3 godine

Da sam na mestu UEFA-e uopste se ne bi tangirao oko osnivanja takve lige. Pustio bi ih neka je igraju, ali zato postavio uslov...hoces da kupis igraca van svoje lige...moze...cena igraca van lige 500 miliona evra, pa ko voli neka kupuje

KoRn

pre 3 godine

Znate kako, ja fudbalska takmicenja gde ne ucestvuju nasi klubovi i ne pratim (gledam)... Tako da... Gde god i koje god takmicenje igraju nasi klubovi to cu i pratiti... Verujete mi, bolje je da odete da gledate i neku Zonsku ligu ako klub iz vaseg grada igra u njoj, nego da sedite pored televizora... Izasli ste iz kuce... Otisli ste sa prijateljima, komentarisete razne scene (znanje i ne znanje na terenu), pricate o nekim neobaveznim temama... Zasto bih gledao, neke tamo klubove, kada mi pobeda ili poraz istih ne donosi nikakvu radost, tugu... Gubljenje vremena... Jeste da je nas fuadbal i nije nesto... Ali barem je nas... Ko voli i zeli gledace to neko novo takmicenje... Prosto, "Svaka roba ima svoga kupca!"
(marko, 19. april 2021 12:45)
Hahahahahahah Ma da bre.Hahahhajajhahahahaa.

72

pre 3 godine

@ ich, 19. april 2021 08:01
E ako ih ti prezires gotovi su. Tebi i takvima kojima se gubi draz fudbala ,trk na seoski derbi nedeljom, nama koji znamo da uz novac ide i kvalitet ostavite ovo kako vi zovete takmicenje plasticnih klubova.

Stari basketas

pre 3 godine

@johny

To sto su NHL i NBA fransize veze nema sa evropskom hokejom i kosarkom, sa SP, EP i OI! NHL i NBA su bile fransize i osamdesetih, pa to nije doticalo evropski hokej i kosarku, a sada ih, ne dotice, vec odredjuje i uredjuje.O tome sam govorio, logici kapitala, hteo/nehteo!Prvo pustis NHL na SP i OI, pa igraci iz Evrope pocnu da odlaze u istu, pa jedan SSSR da dozvolu za odlazak u NHL, da im se u socijalizam vrati hokejas milioner, i sta ocekivati na kraju tog puta!?

Komša

pre 3 godine

Pa naravno da je tako moralo biti, to je zbog kvaliteta timova u određenim takmičenjima. Četvrti tim premijer lige je daleko kvalitetniji od prvog u npr. Bugarskoj, Srbiji, Mađarskoj...
(crni, 19. april 2021 16:38) 

Pa dobro - kome nije smetalo da jedna zemlja (savez) ima 4 predstavnika u ligi šampiona nece mu smetati ni ova liga.

Piče ljudi špicošut sa onom sa kojim hoće.
Ljudi kad uplatie termin u balonu igraju sa kim god hoće - njihov termin njihov problem.Njihovi klubovi ,njihov problem.
Kome se ne svidja gledaće ove druge.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Idu pod mac jer ovo ne zele ni navijaci te kvazi elite. Europa ujedinjena mora obraniti svoje dostojanstvo od nazi kapitalistickih lesinara.

Oliver

pre 3 godine

Malo je previse ostrascenosti u komentarima. Ja jos nikad nisam cuo da neko navija za neko takmicenje. Valjda ljudi navijaju za klubove, a ne za ligu sampiona, superligu, premijer ligu ili Bundesligu. Ja navijam za Bayern i bas me briga gde ce igrati, da li u superligi ili ligi sampiona. Navijao sam za njih i 2008.kad su igrali ligu evrope. Lojalnost je valjda glavna osobina navijaca. I kako siroti komentatori bolje znaju od rukovodilaca klubova sta je bolje za klubove? Valjda oni bolje znaju. Ja cu podrzati svaku odluku Bayerna. Ako hoce u LS, u redu, ako hoce u Superligu, opet u redu. Uvek uz klub, nikad uz format takmicenja.

De de

pre 3 godine

Sve sve, ali kako se Totenhem ušunjao, jer nikad ne bi mogli da igraju ozbiljniju ulogu u LŠ, i ljubavi Čelzi.. ode ovaj Svijet u... evo godinu i po, Korona, Super Liga.. Moćnici kreiraju kako da se živi

zdravko

pre 3 godine

Prvo uefa je se ženila kada je ukinula kup pobednika kupova. Drugo kup uefa isto ukinuta tako da je to bila velika greska. Ali ipak uefa je zadržala neko takmičenje liga šampioni i liga Evrope. Ovi klubovi štosu se odvojili treba im zabraniti regristraciju igraca i španiju Italiju i englesku izbaciti iz Uefe da ne igraju evropsko i svetsko prvenstvo

daka

pre 3 godine

Prvo uefa je se ženila kada je ukinula kup pobednika kupova. Drugo kup uefa isto ukinuta tako da je to bila velika greska. Ali ipak uefa je zadržala neko takmičenje liga šampioni i liga Evrope. Ovi klubovi štosu se odvojili treba im zabraniti regristraciju igraca i španiju Italiju i englesku izbaciti iz Uefe da ne igraju evropsko i svetsko prvenstvo
(zdravko, 19. april 2021 18:58)

Da alici mozda nije bas da nije tako ako izuzmemo da uefa ima vis novca onda nebi bijo problem sa klubovima ovim sto su otisli ili bih mozda ipak bijo. nikad ze nezna zbog para. kontas? ali svakako se uefa ženila i treba da zabrani registatiju igraca ukljucujuci svih sto su prebegli. nema svecko i evorpsko prvenstvo.

zdravko

pre 3 godine

Prvo uefa je se ženila kada je ukinula kup pobednika kupova. Drugo kup uefa isto ukinuta tako da je to bila velika greska. Ali ipak uefa je zadržala neko takmičenje liga šampioni i liga Evrope. Ovi klubovi štosu se odvojili treba im zabraniti regristraciju igraca i španiju Italiju i englesku izbaciti iz Uefe da ne igraju evropsko i svetsko prvenstvo
(zdravko, 19. april 2021 18:58)

Da alici mozda nije bas da nije tako ako izuzmemo da uefa ima vis novca onda nebi bijo problem sa klubovima ovim sto su otisli ili bih mozda ipak bijo. nikad ze nezna zbog para. kontas? ali svakako se uefa ženila i treba da zabrani registatiju igraca ukljucujuci svih sto su prebegli. nema svecko i evorpsko prvenstvo.
(daka, 19. april 2021 21:46)

Kako za koga. Prvo se mora dva puta razmisliti pa onda seci. Uvek jasno

bole

pre 3 godine

Ja ovo potpuno podrzavam, meni je cilj da vidim ono najbolje od fudbala, da vidim najveci moguci nivo fudbala, a ne da gledam kako Liverpul puni Maribora 7:0, Real Madrid Dinamo Zagreba 6:2 ili Bayern Zvezdu u po Beograda 6:0, pa kome je normalnom to zanimljivo.? Daj da gledam ono najbolje od fudbala, to se danas trazi, to se danas prodaje.

JeRemija

pre 3 godine

Liga Šampiona je umrla onog momenta kada je dozvoljeno 2 i više timova iz neke države, čime je sve izgubilo smisao.

Tako smo imali situaciju da 4.tim iz Engleske ili Španije se bori u ligi "prvaka". Cirkus.
Ovo je sve samo epilog.

KoRn

pre 3 godine

Zasto uopste ljudi gledaju fudbal? Zato sto tim kao Zvezda porazi Liverpul i odigra egal sa Milanom, Celtic porazi Barselonu, Dinamo Zagreb napravi iznenadjenje, Lester osvoji titulu, Roma i Ajaks naprave karambol u nokaut fazi Lige sampiona. Neutralni navijaci uvek za slabiji klub navijaju. Nadam se samo da ako se ovaj projekat realizuje, da ce ljudi i dalje vise gledati Ligu Sampiona nego ovo djubre.
(mmm, 19. april 2021 08:35)
Jeste ljudi u svetu gledaju fudbal zbog Zvezde,Seltika,Dinamo Zagreba.Premijer liga se uglavnom gleda zbog Lestera i tako.U pravu si hahahahahahahahahhaahahaah.

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 3 godine

Jeste raskol, ali šta to nas dotiče? Mi i onako u toj LŠ nema šta da tražimo. Svi naši klubovi zajedno bi primali po 5 do 10 komada po utakmici ako se slučajno i plasiramo. To najviše pogađa u UEFA jer će im opasti milijarde evra čistog profita i zarade. Naš fudbal bi uporedio sa zemljama EU i našom državom. Daleka periferija Evrope. Koliko mi je žao zbog starog pravog fudbala i nostalgije toliko mi je milo zbog UEFA... Svi zaboravljaju da je ova korumpirana organizacija prva primila Kosovo od svih sportskih saveza širom sveta. Kupljeno parama od droge...

ivan

pre 3 godine

Ništa čudno, tako je krenula i LŠ. One sezone kad je CZ postala prvak Evrope, u nikad slabijem Kupu šampiona se nisu takmičili klubovi baš iz Italije, Engleske i Španije!

undercover

pre 3 godine

kad je FIFA davno osnivala Mundijal vecina je bila u pocetku protiv pa je danas najvece takmicenje, kada je osnivan EURO bilo je puno kritika jer ljudima nije jasno zasto se to takmicenje igra,pa bilo je i kritika kada je osnovan Kup Evropskih Sampiona tj. danasnja Liga Sampiona pa je to danas najvece klupsko takmicenje, pa kada je osnovan Kup UEFA mnogi su bili protiv jer im nije bilo jasno zasto pored KES sad i novo Evropsko takmicenje...tako ce biti i sa ovim, ljudi ce negodovati i onda par generacija napred i svi ce prihvatiti i pratiti to takmicenje.

Bojke

pre 3 godine

Ljudi, Braco Srbi i Sestre Srbkinje, pa nemojte gledati real Barcelonu Milan Arsenal Juventus Liverpul mancestere.. Niko Vas ne tera!?
Slobodno gledajte debrecine protiv bate georgieva i dinamo iz tirane protiv napredne buducnosti.. !!

Ratko

pre 3 godine

Ako ovi ne odustanu:
1. Omoguciti svim igracima da raskinu ugovore sa timovima iz ovakve lige.
2. Igraci koji ostanu u timovima iz SuperLige dozivotno zabraniti registraciju za timove po okriljem FIFA/UEFA. Zabrana igranja za reprezentacije se podrazumeva.
3. Sponzori timova SL ne mogu biti sponzori timova pod UEFA
4. Mediji koji prenose utakmice SL ne mogu konkurisati za prava prenosa utakmica pod FIFA/UEFA
5. Sudije koje sude SL ne mogu suditi UEFA utakmice.

Pa da vidimo igrace koji ce rizikovati cele svoje karijere ako znaju da su im eventualni transferi ograniceni na tih 20tak timova. I da ako se ne izbore za prvi tim nece moci da budu prosledjeni na pozajmice. Narocito se odnosi na mlade igrace..
(nele, 19. april 2021 17:19)
Odakle UEFI to pravo da određuje nekom igraču ko će gde da igra. Ne zaboravi da za te stvari postoji i Sudski postupak i ne verujem da je to u skladu sa zakonima. To je neka vrsta diskriminacije, može UEFA to da uradi ali će sigurno snositi sankcije. Nije to baš tako lako kao što si ti napisao.

Petar

pre 3 godine

UEFA je nazalost gotova, ostace joj EP i drugorazredno takmicenje kao sto je danas Liga Europe, jer bukvalno ne moze nista jedino da sama preuzme tu Superligu pod svoje okrilje. Ovim klubovima prete sa izbacivanjem ali iz cega ces ih izbaciti? Iz CL koju su napustili? Iz domaceg sampionata? Vratice se sledece sezone iz druge lige ko Juventus tada i sta ces posle? Zabraniti im ucesce u domacem sampionatu? A ko ce da ti prati sampionat posle? Sam sebi pucas u nogu, bukvalno nemas sta da uradis, zalostno i tuznu

Ogi

pre 3 godine

Ako se ovo desi,LS ce da se vrati na onaj slabi nivo Kupa prvaka koje su nekada osvajali mali klubovi poput Steaue Zvezde Fejenorda Notingem Foresta itd

Panterkiler

pre 3 godine

Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !

Relja

pre 3 godine

Ako se ovo desi,LS ce da se vrati na onaj slabi nivo Kupa prvaka koje su nekada osvajali mali klubovi poput Steaue Zvezde Fejenorda Notingem Foresta itd

Oliver

pre 3 godine

Malo je previse ostrascenosti u komentarima. Ja jos nikad nisam cuo da neko navija za neko takmicenje. Valjda ljudi navijaju za klubove, a ne za ligu sampiona, superligu, premijer ligu ili Bundesligu. Ja navijam za Bayern i bas me briga gde ce igrati, da li u superligi ili ligi sampiona. Navijao sam za njih i 2008.kad su igrali ligu evrope. Lojalnost je valjda glavna osobina navijaca. I kako siroti komentatori bolje znaju od rukovodilaca klubova sta je bolje za klubove? Valjda oni bolje znaju. Ja cu podrzati svaku odluku Bayerna. Ako hoce u LS, u redu, ako hoce u Superligu, opet u redu. Uvek uz klub, nikad uz format takmicenja.

crni

pre 3 godine

Liga Šampiona je umrla onog momenta kada je dozvoljeno 2 i više timova iz neke države, čime je sve izgubilo smisao.

Tako smo imali situaciju da 4.tim iz Engleske ili Španije se bori u ligi "prvaka". Cirkus.
Ovo je sve samo epilog.
(JeRemija, 19. april 2021 07:41)

Pa naravno da je tako moralo biti, to je zbog kvaliteta timova u određenim takmičenjima. Četvrti tim premijer lige je daleko kvalitetniji od prvog u npr. Bugarskoj, Srbiji, Mađarskoj...

Звездин весник

pre 3 godine

Нико није за ово, осим самих клубова и неких појединаца. Али овде ће играти већина најбољих клубова на планети и сви ћемо гледати јер ће ово бити изузетна представа за гледаоце. Прави фудбал, нема Марибора итд, па ни Звезде за коју навијам, да је пуни ко како стигне.

Aleksandar

pre 3 godine

Javili se srpski licemeri sa svojim pljuvanjem, smeta im super liga u fudbalu, a ne smeta evro liga u kosarci koja postoji vec xy godina po istom principu. Pa sto ne bojkotujete zvezdu i ranije partizan u kosarci nego kao mulci trcite da dajete pare i urlate zbog nekoliko budala. Fuj.

Ra

pre 3 godine

ja sam davno rekoa ima dve ili tri godine,bas u komentarima da do 2030 te nece biti reprezentacija u bilo kom sportu ili igrace je retki. Globalizam jede sve zdrav,nesto naglo,nesto polako,ali ga rasturi svakako. Mada kakve generacije dece dolaze sto ne znaju da sutnu loptu ili potrce,mislim da ce igre sportova preko kompjutera i ovu ligu zaseniti.
(History, 19. april 2021 09:55) # Link komentara

Postojeci sistem reprezentativnih takmicenja nikome nije zanimljiv i nikoga ne zanima. Jedino nesto malo EP i malo vise SP samo zato sto imaju neki kultni status ali to je to. Kako moze da me zanima prvenstvo za koje kvalifikacije traju dve godine, za vreme kojih timovi 65x promene formu, gde se utakmice igraju na farskim ostrvima, u Azerbejdzanu... Ne zanima me. Da igraju 10 utakmica u januaru da bi izborili ucesce na prvenstvu u junu mozda bih i gledao sve to sa nekim zanimanjem. I da timovima bude dozvoljeno da iz sastava koji je poceo kvalifikacije promeni do 3 igraca. Mozda. A mozda ni tad...

bpbp

pre 3 godine

Џаба вам је све, нова лига креће и ту није крај. Једноставно ,УЕФА није могла или није хтјела да испрати жељу најбогатијих клубова.

72

pre 3 godine

@ ich, 19. april 2021 08:01
E ako ih ti prezires gotovi su. Tebi i takvima kojima se gubi draz fudbala ,trk na seoski derbi nedeljom, nama koji znamo da uz novac ide i kvalitet ostavite ovo kako vi zovete takmicenje plasticnih klubova.

zdravko

pre 3 godine

Prvo uefa je se ženila kada je ukinula kup pobednika kupova. Drugo kup uefa isto ukinuta tako da je to bila velika greska. Ali ipak uefa je zadržala neko takmičenje liga šampioni i liga Evrope. Ovi klubovi štosu se odvojili treba im zabraniti regristraciju igraca i španiju Italiju i englesku izbaciti iz Uefe da ne igraju evropsko i svetsko prvenstvo

petar

pre 3 godine

Ja sam za to da nasi klubovi apliciraju za ucesce u ovoj ligi!
350 miliona samo za ulazak u ligu, sa tim parama bi osvojili bar jednu titulu u prvih 5 godina( isto vazi i za hrvatske timove).

Pedja J7

pre 3 godine

Cinjenica je da najbogatiji i igraju najbolji fudbal.
Imaju najbolje igrace, prosto.

Ali, ako pogledate recimo Premier ligu danas, Lester i Vest Hem su ispred Liverpula, Totenhema i Celzija?!
I sta sad?
Na terenu niste pokazali da ste bolji, ali ste ipak bogatiji, pa ste samim tim i "bolji", pa vam je LS mala postala?
Sve je izgubilo smisao, prave bukvalno neku ligu, koja ce da igra prijateljske utakmice, jer takmicarske nisu, posto se za takmicenje kvalifikujes ili ne.
LS je najveca draz fudbala, ponos, uspeh, dostignuce!
Ovo obicna privatna sekta!

pedja

pre 3 godine

Dao bih zivot za svoju Zvezdu,ali npr.kazem figurativno znaci kad bi dobila ponudu za ovakvu ligu i prihvatila istog momenta bih spalio sve sve sto me.decenijama veze za nju.SUPERLIGA FUJ!Zivio fudbal!Zivjeli obicni navijaci ,ljudi iz pabova i kafana gdje susrecete sve klase drustva.Ovo ce biti liga za nalickane bogatase na tribinama ,sa pozorisnom atmosferom.A da evo da mi obicni ljubitelji fudbala skupimo koju paru zenama bogatasa iz publike za lepeze ,sta mislite da pokrenemo neki humanitarni broj ,ha ha.Fudbal je mrtav,zivio fudbal!

velikani?!

pre 3 godine

Kakvi su fudbalski velikani danas: Milan, Arsenal, Atletiko Madrid, Čelsi,Inter, Juventus, Liverpul, Mančester junajted, Mančester siti i Totenhem?!
Real, Barselona to jesu, ostali nemaju godinama/decenijama nikakav trofej van nacionalnog takmičenja, a čak su i tu na margini: budu 3-4, a Totenhem je tenutno ispod polovine svoje lige! Liverpul osvojio Ligu, a nije ni bio sampion svoje zemlje te godine...
Znaci, neka idu, a Liga sampiona treba da se vrati korenima i nju treba da igraju sampioni svojih nacionalnih takmicenja! Da se fudbalu vrati smisao!

VOSAK

pre 3 godine

Da se ne lažemo, sve ovde zanima samo da li će biti na Areni ili Sport Klubu.
(Bruce Wayne, 19. april 2021 23:40)


Da se ne lažemo, nema od toga ništa i najviše godinu dana će da izdrži.
Evo Klop će da ode, mnogi fudbaleri žele igrati za svoju REPREZENTACIJE, očekuj i tu odlaske ;)

Oliver

pre 3 godine

Unistite UEFA i FIFA! Gde je Platini, gde je Blater, Zerom Valke? Svi uhapšeni i kaznjeni. Nema nikakve sustinske razlike izmedju Uefa i Koza nostre. To su mafijaske organizacije, ustrojene po istim principima. Godinama se klubovi bune protiv Uefa, a ona se pravi blesava. Kupe kajmak oni od lige sampiona, umesto klubova koji imaju najvece troskove. Ko placa stadione, ko placa plate igracima i zaposlenima,ko placa velike transfere? Ko placa sulude poreze od skoro 50%? Secam se kad je Henes davno rekao da pola sto Bayern zaradi ide drzavi, a samo pola Bayernu. Pa ko je tu lud? Konacno je bilo vreme da klubovi uzmu stvari u svoje ruke, svoj novac u svoj dzep. Ne zaradjuje glupi ceferin, nego klubovi!! Stop Uefa mafiji, oni su krivi za ovaj razdor. Rumenige je godinama, kao predsednik ECA, upozoravao, kumio, molio, nikakvog odgovora nije bilo. Jedva su fudbalski savezi pristali da placaju angazman igraca u reprezentaciji i to bednih 1000 dolara na dan, pa tako ako igrac ostane mesec dana na mundijalu, klub dobije 30000 evra. A sto moze da mu bude slomljena noga, nikom nista. Puna podrska klubovima, jesu oni pohlepni, ali milion puta manje od nezasitih birokrata u Uefa! Dosao je kraj za Uefa mafiju i razne ceferine i kokeze!!

KoRn

pre 3 godine

Znate kako, ja fudbalska takmicenja gde ne ucestvuju nasi klubovi i ne pratim (gledam)... Tako da... Gde god i koje god takmicenje igraju nasi klubovi to cu i pratiti... Verujete mi, bolje je da odete da gledate i neku Zonsku ligu ako klub iz vaseg grada igra u njoj, nego da sedite pored televizora... Izasli ste iz kuce... Otisli ste sa prijateljima, komentarisete razne scene (znanje i ne znanje na terenu), pricate o nekim neobaveznim temama... Zasto bih gledao, neke tamo klubove, kada mi pobeda ili poraz istih ne donosi nikakvu radost, tugu... Gubljenje vremena... Jeste da je nas fuadbal i nije nesto... Ali barem je nas... Ko voli i zeli gledace to neko novo takmicenje... Prosto, "Svaka roba ima svoga kupca!"
(marko, 19. april 2021 12:45)
Hahahahahahah Ma da bre.Hahahhajajhahahahaa.

Armata

pre 3 godine

Uefa je izanđala i prevaziđena organizacija, zašto bi klubovi dozvoljavali da ih muzu neke fudbalske birokrate koji ne rade ništa u životu osim što preraspodeljuju pare koje je zaradio neko drugi. Ne plaćaju Čeferin i Boban plate, premije i transfere fudbalerima, već Anjeli, Glejzer, Perez, a oni su sada u minusima milijarde evra, u Interu nisu primili platu 8 meseci, Barsa duguje 500M, Real ukinuo bonuse svojim fudbalerima, da neće možda Uefa da plati njihove račune? Srbija treba da se okrene samoorganizovanju i pokrene regionalnu ligu, da li će to biti pravoslavni-balkanska, dunavsko-srednjoevropska, liga malog Šengena ili eks jugoslovensku, ali mi moramo ukrupniti tržište da bi privukli sponzore i dobili mnogo veće prihode od TV prava.

View

pre 3 godine

Posle KEŠ 91. god. Blater je izjavio da više nikada neće dozvoliti da tim koji ne šutne na protivnički gol osvoji takmičenje i odmah su promenili sistem - igranje po grupamo. Tako i sada posle sjajnih nastupa istih, mora nešto da se menja.

JSD PFC

pre 3 godine

aj ne pricaj gluposti koliko im je davala para sicu.
(izgleda tako, 19. april 2021 15:28)

S tvojim komentarom se slažem, osim kod ovog iznad. Bilo koji mali klub koji bi ušao u grupnu fazu LŠ i tamo osvojio par bodova mogao je uzeti 25 - 30 mil. evra, pobednik je mogao uzeti max. 100 mil evra.
To je itekako velik novac za male a suviše skroman za teškaše. Da je UEFA pronašla način da udupla novac velikima do ovoga ne bi sad ni došlo.

Nije mi namera da branim bogate, već rezonujem racionalno. Da dodam i da UEFA nije imala percepciju da je jednom Realu i Barsi Primera postala tesna, kamen oko vrata i kočnica dalje ekspanzije.
Još je manje imala sluha za potrebe šestorke iz PL, njima su 4 mesta u LŠ odavno veliki problem i izvor frustracija. Za razliku od Španaca ovi igraju u veoma jakoj PL i često čak i 3 tima ne ulaze u LŠ. Nama je to sve zabavno ali, njihovim gazdama milijarderima sigurno nije.

Njihove mlrd. se nisu poštovale i oni su potražili rešenje. Briga je njih za razvoj istočnoevropskog, Balkanskog ili Skandinavskog fudbala.

daka

pre 3 godine

Prvo uefa je se ženila kada je ukinula kup pobednika kupova. Drugo kup uefa isto ukinuta tako da je to bila velika greska. Ali ipak uefa je zadržala neko takmičenje liga šampioni i liga Evrope. Ovi klubovi štosu se odvojili treba im zabraniti regristraciju igraca i španiju Italiju i englesku izbaciti iz Uefe da ne igraju evropsko i svetsko prvenstvo
(zdravko, 19. april 2021 18:58)

Da alici mozda nije bas da nije tako ako izuzmemo da uefa ima vis novca onda nebi bijo problem sa klubovima ovim sto su otisli ili bih mozda ipak bijo. nikad ze nezna zbog para. kontas? ali svakako se uefa ženila i treba da zabrani registatiju igraca ukljucujuci svih sto su prebegli. nema svecko i evorpsko prvenstvo.

izgleda tako

pre 3 godine

Posljedice ovoga će osjetiti svi manji kljubovi ,UEFA kakva takva bila davala je mnogo novca malim kulbovima , ako se prođe neko pretkolo dobiju se silne pare što je veliki poticaj za mnoge manje klubove iz kojih je i potekla većina najboljih igraća
(Bosancheros, 19. april 2021 15:08)

aj ne pricaj gluposti koliko im je davala para sicu.

uefa je u zadnjih 20god i unistila fudbal
fudbalski ferplej nicemu ne sluzi oslim da se sitni klubovi kontrolisu.

nisam za formiranje superlige ali jesam da malo uefi se srezu krila.
oni su ovo najavljivali vec 2 godina ali uefa nista nije promjenila. tera po svome e da ih vidim sad.

Mali Hijavata

pre 3 godine

gde su sada mozgovi balkanski da pozovu na pravljenje balkanske super lige. pa sad nema navijaca. bice sve mirno bez incidenata. sta mislite da getafe i monpelje mogu da budu bolji kandidati od partizana, zvezde, dinama za ulazak u super ligu? ovo je fenomenalno za srpski fudbal. taman da očistimo fudbal od terzi i drzavnih cinovnika. pravo vreme da dovedemo prave investitore. privatizujte zvezdu i partizan. sad ili nikad.
(Čika Žika, 19. april 2021 16:02

Odlično razmišljanje! U budućnosti, sigurno će postojati i B i C Superliga, sa mogućnošću prelaska u viši rang, a kako najbolji balkanski timovi imaju i infrastrukturu i dosta navijača, sigurno će privući ozbiljne investitore, jer će sve Superlige imati izuzetnu gledanost, pre svega zbog ukidanja nacionalnih liga. Čak i da krenu iz C lige, Zvezda i Partizan će igrati svakog vikenda sa Kopenhagenom, Moldeom, Bordoom... ili Kelnom, Legijom... plus dva derbija kao i do sada. To bi im sigurno podiglo kvalitet i nateralo ih da ulažu u omladinski pogon i da se ponašaju tržišno. Bili bi pod kapom privatne firme koja drži Superligu i kradje, malverzacije i menadžerisanje ne bi prošli. Živim za dan da gledam derbi gde će biti nemačke, francuske ili holandske sudije. Tek tu bi bilo kvaliteta. Jednostavno, sam sistem gde ili si tržišno orijentisan, ili te nema, oterao bi Terze i Vučele za vo vjek i vjekov.
Haug.

Markan

pre 3 godine

Mislim da od te lige nema ništa jer će navijači presuditi.... svi su složni u tome da je to loše za fudbal i možete misliti ako probude navijački bunt.... to je osuđeno na propast

Miroslav_zna

pre 3 godine

Ne može sve na silu i UEFA nije naučila ništa od FIBE. Klubovi i igrači žele više novca. Želje se kreću kao američkom sistemu uređenja Profesionalnih liga.
Da li je to dobro ili loše ostaje da se vidi, ali je to očigledan pravac koji klubovi u košarci i fudbalu žele.

Umesto da se nađe rešenje UEFA i FIBA prete izbacivanjem, sankcijama i nema nikakvog konstruktivnog rešenja na vidiku, a takvo ponašanje gura suprotnu stranu još dalje od pregovora.

Dzoni

pre 3 godine

Cak i ako opstane LS, izgubice na tezini i znacaju, kao i nacionalne lige. Pobednik superlige ce biti nezvanicni sampion Evrope, to ce biti elita. Globalizacija guta sve pred sobom. Kod njih je jednostavna racunica. Trziste Azije , Afrike i Amerike je 5x vece od evropskog, a jedan indijac, kinez ili amer, kao i mnogi nasi klinci se ne poistovecuju sa nacionalnim ligama. Njih ne zanima Birmingem-Vila, Genova- Sampdoria ili Betis-Sevilja. Oni su fanovi "velikana" i najveci rivali su im drugi "velikani" iz liga petica. Nacionalne lige ce biti bacene skroz na marginu. Ubijena mnoga rivalstva. Zamisli bez obzira kakav rezultat da ostvaris, dzaba ti jer ne mozes igrati najjace takmicenje. Tamo su mesta rezervisana za bogate. Pa za sta onda da se boris? Ubijeni ce biti i navijacki pokreti, fudbal ce se skroz amerikanizovan, kao i draz nacionalnih prvenstava a ona su esencija klupskog fudbala. Medjutim to pohlepne mocnike ne zanima. Njihova racunica je jasna. Zaradice mnogo vise od hiperprodukcije super derbija svake godine od azijata, afrikanaca i amera da ih ti "mali" ljudi i radnicka klasa kojoj fudbal i pripada uopste ne zanimaju. Doslovno im otimaju fudbal. Na zalost i mi doprinosimo tome. Citam komentare i vidim dosta njih koji podrzavaju ovako nesto sto je porazavajuce. Kakva je car nekog fudbalskog tammicenja ako ne mozes da ispadnes? Ako imas zagarantovano mesto svake god? Svakom mora biti omoguceno bar da sanja, a ovde su i snovi uskraceni..od mene jedan veliki BOJKOT!

Oliver

pre 3 godine

Malo je previse ostrascenosti u komentarima. Ja jos nikad nisam cuo da neko navija za neko takmicenje. Valjda ljudi navijaju za klubove, a ne za ligu sampiona, superligu, premijer ligu ili Bundesligu. Ja navijam za Bayern i bas me briga gde ce igrati, da li u superligi ili ligi sampiona. Navijao sam za njih i 2008.kad su igrali ligu evrope. Lojalnost je valjda glavna osobina navijaca. I kako siroti komentatori bolje znaju od rukovodilaca klubova sta je bolje za klubove? Valjda oni bolje znaju. Ja cu podrzati svaku odluku Bayerna. Ako hoce u LS, u redu, ako hoce u Superligu, opet u redu. Uvek uz klub, nikad uz format takmicenja.

KoRn

pre 3 godine

oce ljudi da namestaju kladionice da uzimaju pare a da ih uefa ne kontrolise, treba ih pustiti da igraju, a onda kad real ili ko vec, hoce da kupi nekog talenta iz liona, rebnuti mu cenu milijarda+ i resen problem
(gao, 19. april 2021 15:11)
Ma UEFA ti je cistunac težak.Hahahahahaha Srbi nebeski narod brani uefu da se prekrstim tri puta.Hahahahahhahaahha.

Skandi Bandi

pre 3 godine

Za vas koji tvrdite da ovo ne moze Uefa da pobedi, jer ovi ce pritisnuti advokatima....
Ili vec su pare u fudbalu, pa eto sto ne oova nova liga...
Najpije, fudbal ima ogromnu kulturolosku i politicku uligu u svakodnevnici mnogih evropskih zemalja.
Ekonomski je uzasno vazan jer se veliki novac vrti u krug. Uefa je izlazila u susret velikim klubovima raznim ustupcima ali ovo je granica i niko nece odustati.
Jeste fudbal biznis ali da li je dobar niznis? Zasto su onda Barcelona, Real, Mila, i mnogi iz ove grupe u katastrofalnim dugovima? Novac “nestaje”. Nova liga bibila zatvoreni sistem, sva zarada bi ostajal organizxini i toj grupi timova. Za ove sto grade igrace- nula. Prakticno znaci da bi prsko ove lige americkki investitori isisavali ogromne novce iz evropskih nivcanih a to nije pitanje da li ce Nronbi, Fejwnord ili Dinamo moci igrati tu. To je ozbiljan napad na evropsko trziste.
Zato su vec nekoliko sefova drzava u Evropi izasla i usprotivila se planu, Makron npr. A i Dzonson. Ministri sporta i kulture Skandinavije takodje.
Politicko protivljene jos par zemalja, a to ce se desiti sigurno, i zbogom ovoj dvanestoeici.
U petak ce vec biti izbaceni, komitet Uefe zasjeda, oni ce to uraditi ostro i odlucno, ova sledeca dva dana ce biti kinsultacije sa politicarima na najvisem nivou i inda krece akcija.

mumtaz

pre 3 godine

Navijac sam Reala, ali.....izbaciti svih 12 smradova iz svih takmicenja!
Polufinale LS:
Psg - B. Dortmund
Porto - Atalanta
Polufinale LE:
Viljareal - Slavija Prag
Granada - Roma
Oduzeti im prvenstva, kupove, sve i neka se tornjaju sa njihovom kapitalistickom ligom.

PP

pre 3 godine

Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !
(Panterkiler, 19. april 2021 20:30)

Nemate pobedu u Ligi Šampiona od 1982 godine. 40 godina, ej!
A u gostima nemate pobedu u Ligi Šampiona od 1962 godine, koja vam je uzgred i jedina pobeda u gostima.
(KK, 19. april 2021 21:34)

Imaju Nolana Smita.

Miskec

pre 3 godine

"Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !
(Panterkiler, 19. april 2021 20:30)"
Ma vazi tebra. sve ste vi to, samo usati je prekoputa!
Mislis navijaci kojima se Sklanja cela Evropa, 2386 frakcija!

stani bre malo,ima neko mozak

pre 3 godine

a ovo potpuno podrzavam, meni je cilj da vidim ono najbolje od fudbala, da vidim najveci moguci nivo fudbala, a ne da gledam kako Liverpul puni Maribora 7:0, Real Madrid Dinamo Zagreba 6:2 ili Bayern Zvezdu u po Beograda 6:0, pa kome je normalnom to zanimljivo.? Daj da gledam ono najbolje od fudbala, to se danas trazi, to se danas prodaje.
(bole, 19. april 2021 08:26)

nemaš ti pojma o fudbalu.
Najbolje od fudbala je ono što igra TVOJ TIM.
Ako nemaš tim ,što uopšte gledaš?Zanima te kako guraju loptu po livadi?Ili se pališ na poznate?

nele

pre 3 godine

Ako ovi ne odustanu:
1. Omoguciti svim igracima da raskinu ugovore sa timovima iz ovakve lige.
2. Igraci koji ostanu u timovima iz SuperLige dozivotno zabraniti registraciju za timove po okriljem FIFA/UEFA. Zabrana igranja za reprezentacije se podrazumeva.
3. Sponzori timova SL ne mogu biti sponzori timova pod UEFA
4. Mediji koji prenose utakmice SL ne mogu konkurisati za prava prenosa utakmica pod FIFA/UEFA
5. Sudije koje sude SL ne mogu suditi UEFA utakmice.

Pa da vidimo igrace koji ce rizikovati cele svoje karijere ako znaju da su im eventualni transferi ograniceni na tih 20tak timova. I da ako se ne izbore za prvi tim nece moci da budu prosledjeni na pozajmice. Narocito se odnosi na mlade igrace..

KK

pre 3 godine

Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !
(Panterkiler, 19. april 2021 20:30)

Nemate pobedu u Ligi Šampiona od 1982 godine. 40 godina, ej!
A u gostima nemate pobedu u Ligi Šampiona od 1962 godine, koja vam je uzgred i jedina pobeda u gostima.

Indoktrinacija

pre 3 godine

Pa dobro. Neka naprave zatvoreno takmičenje. Neka igraju sami sa sobom. Neka pogase sve klubove koji nisu bogati. Samo neka ne zaborave, fudbal kakav volimo su jednako kao Real i Barsa napravili i Ferenvcaroš, Notitingem Forest, Seltik i Rendžers, Zvezda i Partizan, Slavija i Sparta Prag, Dinamo Minsk, Dresden i ostali. Svi klubovi koji su decenijama igrali i stvarali Kup Šampiona i davali najveće igrače i utakmice koje je svet video sada su dobili srednji prst i tobože priliku da im se pridruže ali samo ako ih kupi neko bezobrazno bogat. Dakle, neka igraju svoje takmičenje ali da ih izbace iz Liga, igrači da ne mogu da igraju EP ili SP, pa da vidim kako će Ronaldo da reaguje lada mu se ZABRANI da nosi dres Portugala. Da se pokrene pitanje finansijskog fer pleja i nenormalnog trošenja novca. Poznato je da Real Madrid i Barselona duguji više nego bilo koji klub na svetu. UEFA da uceni saveze da će i njih izbaciti iz evropskih takmičenja ukoliko ove klubove ne izbace u niži rang nacionalnih šampionata. Neka igraju Mesi i Benzema 3 špansku ligu. Neka Firmino i Salah igraju konferenciju pa da vidimo ko ce duze da izdrzi. Ukoliko FIFA i UEFA popuste, fudbal je i zvanicno mrtav.

HARPUN

pre 3 godine

Првих 12 клубова Европе, према освојеним титулама (финалима) ЛШ:
1. Реал Мадрид 13 (3),
2. Милан 7 (4),
3. Бајерн Минхен 6 (5),
4. Ливерпул 6 (3),
5. Барселона 5 (3),
6. Ајакс 4 (2),
7. Интер Милано 3 (2),
8. Манчестер јунајтед 3 (2),
9. Јувентус 2 (7),
10. Бенфика 2 (5),
11. Нотингем форест 2 (0),
12. Порто 2 (0).

Није то то без Ајакса, Бенфике, Порта. Џаба им 100 Ситија!!!

pogled iz svemira

pre 3 godine

Sponzor te nove lige opet KLADIONICE , doduse da njih nije bilo mnogi klubovi bi bankrotirali ovako zvanicno klubovi se zale da ne mogu da isplaciju igrace a ovamo dobijaju pare od kladionica i vuk sit i sve ovce na broju.Globalizacija cini svoje napraviti tu ligu od 24 kluba gde bi svake godine ispadalo po 6 ekipa , a od nacionalnih sampionata bi se igrao turnir gde bi prvih 5+1 ulazilo u ovakvu ligu .Nacionalni sampionati da se zavrse u maju a ovakav turnir pobednika bi se igrao od maja do juna pa da vidimo ko ce kakve kapacitete imati a novajlije da dobiju primanja kao kod engleza kad ulaze u premier ligu da mogu da se spreme za super takmicenje.Liga sampiona bi se igrala od nacionalnih sampionata a pobednik bi automatski usao u super ligu + druga uefa takmicenja i vratiti kup kupova - pobednici nacionalnih kupova, ukinuti ligu nacija a sve ostalo da ostane isti svake 4 godine.Na zavrsnom turniru za ulazak u super ligu polufinalisti bi automatski vec usli a peti bi bio pobednik baraza porazenih od polufinalista.I ovo da zazivi za dve godine i po unapred zadatim kvotama da se podele prvi ucesnici koliki je broj iz svake zemlje prema snazi sampionata n.p.r. Englezi 4 tima Nemci 3 ili Holandija 1 a po plasmanu na kraju sampionata za tu godinu pa bi mozda usla Aston Villa pre Arsenala itd.Sve ostalo bi dovelo do konflikta i urusavanja fudbala kakvog znamo vec 150 godina.Zabraniti kladionicama da budu sponzori ekipa i sampionata na svim nivoima. Interesuje me misljenje ?

Jole

pre 3 godine

To isto je želela i UEFA da uradi i najavila je za 2023.ali sa nešto većim brojem klubova, e sada kada su došli bogati da naprave isto takvo takmičenje, salonskog karaktera, sad ne može. To se isto desilo i u FIBI.

NeRazumem

pre 3 godine

Jedini razlog zasto se UEFA buni je sto finansijski ne moze da isprati ovu ligu. Pa UEFA je cista korporacija za pravljenje para koju razvoj fudbala zanima samo ukoliko donosi novac. Uveli su finansijski fer plej koji vazi za siromasne, ali ne i za bogate. Isti princip je primenjen sada, ali posto njih boli, onda to ne valja. Ako hocete iskreno, dokle god je jedan igrac placen 50+ miliona, to veze sa sportom nema. Kako su sadili, tako nek' zanju.
Da malo jos divergiram: 3.5 milijardi za razvoj lige??? Bukvalno bi sa tim parama resili problem skolstva u celoj Africi!!!

Hawaii

pre 3 godine

Para vrti gde burgija nece.
3.5 milijarde braco, sa ovim parama ne trebaju im ni navijaci vise, koji ce uzgred da nalegnu na sve lagano, bitno je da je krenulo, i Ako je.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

Ништа, него остали да и даље играју такмичење звано лига шампиона. И наравно да ту играју само шампиони држава. И да задрже "ушати" пехар. А ови нека играју сами са собом. Па да видимо докле ће ко издржати и ко ће бити боље праћен у Европи. Може се без њих.

garda

pre 3 godine

Uefa i Fifa su, ma kakve bile, jedine super mocne organizacije a da nisu pod americkom kontrolom. Sada hoce i njih da uniste i stvore neku fudbalsku NBA, NHL i slicno, koju bi kontrolisali. Fudbal je jedini od vaznijih sportova kojeg ameri ne kontrolisu. Unistice ga ako ovo sprovedu.

Cirkus Medrano, Humska 1 🎪🤡🥳

pre 3 godine

Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !
(Panterkiler, 19. april 2021 20:30)

Eto malo humora u ova sumorna vremena! 😂😂😂

mmm

pre 3 godine

Zasto uopste ljudi gledaju fudbal? Zato sto tim kao Zvezda porazi Liverpul i odigra egal sa Milanom, Celtic porazi Barselonu, Dinamo Zagreb napravi iznenadjenje, Lester osvoji titulu, Roma i Ajaks naprave karambol u nokaut fazi Lige sampiona. Neutralni navijaci uvek za slabiji klub navijaju. Nadam se samo da ako se ovaj projekat realizuje, da ce ljudi i dalje vise gledati Ligu Sampiona nego ovo djubre.

Gagijeva_ raja

pre 3 godine

Sta se bre lozite. Otkaz mu se spremao i tak i tak, kakvo suprotstavljanje superligi?? Sta se primate? To ce samo iskorsititi kao izgovor. Eto nisam dobio otkaz zbog lose igre i rezultata nego zato sto sam borio protiv modernog fudbala a zaradjuje 20 mil godisnje! To samo naivna budala moze progutati. Mora zastiti svoj ego i na tome ce bazirati sad pricu kao sto je uvek radio. Pravio od sebe zrtvu i nevinasce a svi ostali su uvek bili krivi. Evo njegovi botovi poceli spinovati kao po necijoj naredbi:). Nema vas mesecima, u rupama i sad odjednom isplivali na povrsinu . Kao Jose veliki revolucionar, che gevara i sl :). Surova istina da je Spurse unakazio. Od ekipe koja je igrala finale lige sampiona pre njega, do tima koji ne moze ni top 4. Blamiraju ee po Evropi od Lajpciga i Dinama. To su razlozi njegovog otkaza, kakvo crno inacenje. Jos jedna neslavna epizoda. Doslovno je pao na samo dno. Upropasti sve sto dotakne i tako vec 10 god. Ni blizu onih najboljih, zapeo u vremenu i prostoru. Pa vi njegovi botici se tesite kojekakvim romanticarskim teorijama :))

alex81

pre 3 godine

Citam da je Uefa najavila uzimanje titula osvajacima kupa i lige sampiona,mogao bi Beograd imati dva evropska prvaka.Sjetimo de da je 1966 Partizan bio finalista.

na prodaju

pre 3 godine

Možda Zvezda može da se prijavi. Amerikanci, Rusi i Arapi će da ulože pare, a njima očito fali trenutno još par timova. Neki milijarder će da kupi franšizu i eto Zvezde na vodi. Inače bi mogao neki tim iz Dubaija ili Dohe da zaigra. Naravno poreske oaze (Irska, Švajcarska, Monako i Luksemburg) mogu takođe da budu unosne franšize.

Objektivno fudbal u Evropi ima već duže problem koncentracije kapitala. UEFA je sama glavni krivac za to.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

U biti, sto zelim reci? Madrid ima stanovnika kao cijela hrvatska... a ipak, u madridu su rodjena tek 2 velika igraca iz zadnje epohe nogometa- casillas i raul, a obojica su zavrsili karijeru. Iz marginalne zemlje i njenog marginalnog grada (zadra) dolaze 4 igraca (modric, vrsaljko, suba i livakovic) koje jedan madrid nije uspio stvoriti. Oni su svi bez svojih kolonija/medjunarodnog trzista jedno veliko nista.
Potpuni bojkot i neka umru u pustosi svog mrtvog srca.

LucaBrasi

pre 3 godine

Pa to je logicno. Kako narod u Evropi postaje sve gluplji i padamo na nivo amerikanica tako i pada nivo pravih navijaca i pristalica. Bice kao nba... di-fense... i to je to.
Ja vec nekoliko godina slabo gledam LS. Liverpul, Atletiko ... recimo PSG ne mogu da smislim.
Ali eto, samo pare... prokletinja. Sta smo postali....

KoRn

pre 3 godine

Ej ali nebeski narod stao na strani UEFA hahahahahhahahajajajahahaba.Šta sve čovek nece da doživi.Sta bi sa onim UEFA mafija hahaahahaahaabab.Aj najgora stvar što je FIFA deset puta gora.Najkorumpiranija organizacija na svetu celom.

mandrak

pre 3 godine

jedino resenje je bojkot,da nijedan navijac ne kroci na tribinu...evo ja kao pasionirani kladionicar necu odigrati ni jedan tiket...moj skroman doprinos!

krkela

pre 3 godine

@Oliver
Ovim navijam za Bajern si sam sebi odgovorio. Da te ne intersuje takmicenje nego klub navijao bi za tipa Verder ili Union Berlin....

Čika Žika

pre 3 godine

gde su sada mozgovi balkanski da pozovu na pravljenje balkanske super lige. pa sad nema navijaca. bice sve mirno bez incidenata. sta mislite da getafe i monpelje mogu da budu bolji kandidati od partizana, zvezde, dinama za ulazak u super ligu? ovo je fenomenalno za srpski fudbal. taman da očistimo fudbal od terzi i drzavnih cinovnika. pravo vreme da dovedemo prave investitore. privatizujte zvezdu i partizan. sad ili nikad.

Slavica

pre 3 godine

Citas komentare i jedan zaljucak se sam namece. Ovde su ljudi prespavali poslednjih 30 godina sveta i tokova u istom. Povadili sad glave iz peska i "kmee novac ce da unisti sport" Ajdee!!! Kad je prvi sutac lopte preko livade dobio vise od milion bilo cega (dolara recimo) sport je umro. Kraj price. Ovo sa superligom je samo glamurozna sahrana ;)

5508bc

pre 3 godine

КЕШ, КПК и Куп УЕФА су имали драж. Ово од 1992. на овамо ме апсолутно не занима.

Indoktrinacija

pre 3 godine

@Indoktrinacija.....Partizan ucestvovao u stvaranju modernog fudbala? Jedino zicerom Sase Ilica...
(Dule Duka, 19. april 2021 08:21

Ja sam Zvezdaš do koske ali da se raspravljam sa primatima bilo kog tabora mi ne pada na pamet.
Bez velikog Partizana ne bi bilo ni velike Zvezde.

Futre

pre 3 godine

Izbaciti ih iz domaceg prvenstva. Igrace koji igraju za te klubove izbaciti iz reprenzetacije i zabraniti im da igraju u bilo kom drugu klubu van te njihove nove lige. Naravno izuzetak igraci koji su ugovorom trenutno vezani i ne mogu da napuste klub nego za one koji svesno ulaze u pricu sahranjivanja fudbala. Banda jedna lopovska malo im je pa oce jos da marnu
(Milos, 19. april 2021 09:44

Ko je tu "banda lopovska"? UEFA i FIFA koje "podmazuju" šeike i daju im SP, koje kupe kajmak od ogromne love koje im donose veliki klubovi, ili neko ko ne želi da mu otimaju zaradu veštački, pod izgovorom "pravde", "poštenja", "davanje šanse malima"...i slične gluposti.
Pogledaj samo kakve je smešne kazne klubovima odrezivala UEFA za jako ozbiljne stvari, kao što su rasizam, kukasti krst na travnjaku...a o sudjenjima funkcionerima UEFE bolje da ne govorimo. Da li Barselona i Real treba da plaćaju vilu Platiniju?
A što se zabrana tiče, od toga nikakve koristi nema, tu propada onaj koji zabranjuje i dodatno se uništava. Tako smo mi zabranili proizvode iz Slovenije, pa vidim oni propadoše a mi se obogatismo. A sada imaš njihove proizvode opet, samo skuplje, jer se plaća carina. Zabrane isteruju lovu iz džepa malom čoveku, nikako to da shvatimo, a ne bogatima.

BratSrbin

pre 3 godine

Ljudi, Braco Srbi i Sestre Srbkinje, pa nemojte gledati real Barcelonu Milan Arsenal Juventus Liverpul mancestere.. Niko Vas ne tera!?
Slobodno gledajte debrecine protiv bate georgieva i dinamo iz tirane protiv napredne buducnosti.. !!
(Bojke, 19. april 2021 10:09)

Uvek su najagresivniji ovi srbomrsci što vide samo dve krajnosti i čim nisi za jednu sigurno moraš pripadati drugoj krajnosti. Da nisi, prijatelju, zaboravio neke ekipe između dva Mančestera, Španskih blizanaca sa jedne i Debrecina, Tirane i Podgorice sa druge strane. De su Ajaksi, PSV, Porta, Sportinzi, Lapjpcig, Roma, Napoli, Sevilja, Šahtjor, Olimpik više komada. Što se mene tiče biće mi Premier zanimljiv i bez ove šestorke. Zvezdu ću gledati gde god da je uvrste. Još ako se nekad iščupa iz kandži kojekavih... Naći će se neki ITA, NEM derbi i derbiji ovih "manjih" liga. Mnogo više nego što mi treba. A ovi tvorci superlige su već pominjali varijante gde će se plaćati gledanje samo poslednjih 15 minuta meča, jer klinci danas žive brže. Samo hrabro, ne sumnjam da će imati interesenata. Ja ću radije pivo i kobaje i ceo meč Lic-Lester ili Lajpcig-Borusija.

Ooop

pre 3 godine

Hahaha ligu osnivaju Milan koji je jedva izašao na kraj sa Zvezdom, Liverpul koji je ista Zvezda ponizila na Marakani i još par klubova koji nikad nisu ni uzeli LŠ pa sad hoće da osvajaju lažne titule. Skup jadnika sa par izuzetaka osniva "super" ligu. Neće od ovoga biti ništa

sale

pre 3 godine

jedino ovo je lek. izbaciti ih nacionalnih liga i zabrana igranja igracima na euro i svetskom. navijaci bojkot. ima da mole da se vrate. cak i u ovih 12 3,4 kluba se izdvajaju. znaci 20 godina bice finala real ,mancester siti, barselona i jos nek ako zaluta. ko ce to normalan da gleda

neutralni fe

pre 3 godine

Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !
(Panterkiler, 19. april 2021 20:30)


ok za prvu utakmicu kupa sampiona, ali za sve ostalo preteruješ... inace najveci uspeh, finale iz 66. si zaboravio. partizan nije velikan ali jeste jedan ugledni evropski klub. jer mu je lakše da se rve protiv reala nego protiv šamroka, i to je to. pravi navijac navija za klub a ne za mitomaniju... nemoj da si ko ovi preko brda. kad smo vec kod njih, oni su zlatne trenutke overili u bariju, njihovo finale je uspelo. sve posle toga je konsntantni pad i stagnacija na nizim granama, isto kao i partizan. mozemo da se ubedjujemo do mile volje, ali cinjenica je da za top klubove nismo a nekad smo se na momente nekako i nosili sa njima. ti klubovi nece da trose igrace na nas jer je kvalitet drasticno razlicit a rizik je isti: i nejmar i katai kao i zidan i drulović mogu da se povrede na istoj utakmici. eto toliko smo velikani u evropi, i mi i oni. sad cemo da se rvemo sa level anderlehtom i to je to. tako i treba, jer oni bar za sebe ne tvrde da su velikani... od nasih velikana me zabola glava od parola i govorancija. ako si velikan to ne mora da pricaš - jer se podrazumeva.

POPE

pre 3 godine

Kako su samo glupi Spanci i Italijani ! Englezi uvalili svojih 6 klubova a ovi po 3 ? Pa ako su hteli super ligu sto nisu svi dali po 4 kluba. Sve ko sve ali cime su tu ligu zasluzili Totenhem i Arsenal ???

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 3 godine

LŠ, klupski i reprezentativni fudbal su umrli sa prilivom velikog novca koji su počeli da dobijaju fudbaleri i klubovi. Nekada je fudbal imao dusu. Jedva si čekao utakmice, u zadnjih pa 10 godina nisam 30% najvećih utakmica pogledao. Nekada si mogao gledati Zidana i velike fudbalere. Piksija koji je plesao u dresu reprezentacije. Maradonu, Heslera, Klinsmana, Mateusa, Pirla, Rosija, Nedveda... Danas neki instagram fensi likovi u roze kopačkama...

blic

pre 3 godine

ovo je super, skupili su se svi klubovi koje prezirem na jednom mestu. neka tamo i ostanu... fali psg, ali ok
(ich, 19. april 2021 08:01)

Pa sto mrzis, ne valja ti to, nije ti to dobro po zdravlje.

nele

pre 3 godine

UEFA i FIFA mogu lako da zaustave ovu superligu. Igrac/sudija koji je registrovan za klub u Superligi posle toga vise ne moze da igra nikada vise za tim po pokroviteljstvom UEFA. Na taj nacin, ni jedan mlad igrac nikada nece zeleti da rizikuje celu svoju karijeru jer ako ne uspe u npr Realu, moze kopacke o klin (svez primer Jovic i Grujic).Medij koji prenosi Superligu ne moze dobiti prenose UEFA utakmica. Isto i sponzori koji sponzorisu timeve superlige ne mogu biti sponzori timova pod UEFA.

Joao

pre 3 godine

Na neki način mi je drago. Reali, Barselone i Liverpuli su dojadili, samo njih gledamo. Sa druge strane tu su i skorojevići sa kupljenim mestom kao Čelzi i Siti... Možda je vreme da se krene iznova sa nekim drugim razmišljanjima. Ja sam naravno uvek više voleo klubove sa dušom - Bilbao, Everton (pravi klub Liverpula), Sevilju, Dortmund, Ajaks. Neka idu, biće im sigurno lepo

Zorz Vea

pre 3 godine

Isto ..... drugo pakovanje. Svojevremeno je G14 organizacija ucenjivala UEFA da smanji broj utakmica i poveća nagradni fond pod ucenom da će napraviti svoju ligu a sve pod velom veće zarade. Veliki imaju sa čim da se odvoje, UEFA konja za trku ima pa da sačekamo šta će vreme pokazati. Lično, do sada mi je sve vezano za evro fudbalska takmičenja bilo dosta dobro, nacionalna prvenstva su bila važna. Ako je istina da su svi znali i očekivali ovo, zašto UEFA stvori konferencijsko takmičenje da razvodnji male i siromašne a sad morališu superligi. UEFA je uvek titrala bogatim dvostrukim aršinima pa sad kad svi hoće više para i okrenu se JPM sa idejom zatvorene lige na šta je LŠ dugo podsećala naročito od četvrtfinala hajde sad da svodimo račune. Po meni bolju startnu poziciju je imala UEFA ali je izgubila.

Samo sloga Srbina spasava!

Živela Srbija

Zex

pre 3 godine

Liga sampiona treba da bude sastavljena od prvaka drzave jer se zato i zove liga sampiona, bez obzira sto neke zemlje imaju slabiju ligu to bi pojacalo mnoge klubove, svi bi zeleli titulu.Ovako na primer treci u nemackoj lligi ide u LS a on nije sampin a nasi Zvezda i Partizan kada su sampioni moraju kroz kvalifikacije, pa kome je teze nego nama.

neutralni fe

pre 3 godine

Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !
(Panterkiler, 19. april 2021 20:30)


ok za prvu utakmicu kupa sampiona, ali za sve ostalo preteruješ... inace najveci uspeh, finale iz 66. si zaboravio. partizan nije velikan ali jeste jedan ugledni evropski klub. jer mu je lakše da se rve protiv reala nego protiv šamroka, i to je to. pravi navijac navija za klub a ne za mitomaniju... nemoj da si ko ovi preko brda. kad smo vec kod njih, oni su zlatne trenutke overili u bariju, njihovo finale je uspelo. sve posle toga je konsntantni pad i stagnacija na nizim granama, isto kao i partizan. mozemo da se ubedjujemo do mile volje, ali cinjenica je da za top klubove nismo a nekad smo se na momente nekako i nosili sa njima. ti klubovi sada nece da trose igrace na nas jer je kvalitet drasticno sada razlicit a rizik je isti: i nejmar i katai kao i zidan i drulović mogu da se povrede na istoj utakmici. eto toliko smo velikani u evropi, i mi i oni. sad cemo da se rvemo sa level anderlehtom i to je to. tako i treba, jer oni bar za sebe ne tvrde da su velikani... od nasih velikana me zabola glava od parola i govorancija. ako si velikan to ne mora da pricaš - jer se podrazumeva.

zdravko

pre 3 godine

Prvo uefa je se ženila kada je ukinula kup pobednika kupova. Drugo kup uefa isto ukinuta tako da je to bila velika greska. Ali ipak uefa je zadržala neko takmičenje liga šampioni i liga Evrope. Ovi klubovi štosu se odvojili treba im zabraniti regristraciju igraca i španiju Italiju i englesku izbaciti iz Uefe da ne igraju evropsko i svetsko prvenstvo
(zdravko, 19. april 2021 18:58)

Da alici mozda nije bas da nije tako ako izuzmemo da uefa ima vis novca onda nebi bijo problem sa klubovima ovim sto su otisli ili bih mozda ipak bijo. nikad ze nezna zbog para. kontas? ali svakako se uefa ženila i treba da zabrani registatiju igraca ukljucujuci svih sto su prebegli. nema svecko i evorpsko prvenstvo.
(daka, 19. april 2021 21:46)

Kako za koga. Prvo se mora dva puta razmisliti pa onda seci. Uvek jasno

Grr

pre 3 godine

Svi skočili na klubove buduće super lige a UEFA nam "dobra" - ukinula za naše klubove LE. Bar LE kao drugo po kvalitetu takmičenje treba da ima samo sportski aspekt. Izmislili kriterijum do 15. mesta, zašto nije do 20. ili zašto uopšte rangiranje ako je u pitanju samo sport? E to je OK a smeta nam kad oni najbolji žele da imaju status koji zaslužuju.

Dr.Primarijus

pre 3 godine

Za pocetak im zabranite igranje polufinala ovogodisnjih takmicenja, preko saveza ih diskvalifikujte iz prvenstava odmah. Krajnji je bezobrazluk da u aktuelnom trenutku igras takmicenja organizacije, a iza ledja radis ovakve stvari. Naucite ih pameti, sve ostalo bice kapitulacija.

BrziOdgovor

pre 3 godine

Šta može da uradi UEFA?
Pa može da izbaci navedene klubove već iz LŠ i LE.
Pa da izbaci nacionalne selekcije sa EP u koliko iste ne izbace svoje odmetnute klubove iz nacionalnih tačmičenja.
Tako bi praktično spriječili sve ovo... bar se nadam

Futre

pre 3 godine

Pa Bajernu se ne isplati nova liga. Oni su super ušuškani, drže Bundesligu pod kontrolom, iz koje za male pare uzimaju vrhunske igrače ostalih timova. Ulažu samo koliko moraju. U novoj ligi bi morali da ulažu više, jer ne bi bili konkurentni. Oni i ovako uzmu jednu LŠ po deceniji, otprilike, uz monopol koji imaju na nemačkom tržištu. Njima je UEFA super. A PSŽ ako ove godine ne uzme LŠ, odlaze im i Nejmar i Mbape i Markinjos, a onda bez njih mogu slobodno i u Linglong ligu. Ta Superliga više izgleda nije samo priča, čim je DžejPiMorgan banka iza toga, znači da je manje-više sve dogovoreno. Ko se ne bude prilagodio od velikih klubova, jednostavno će se urušiti. Sve je stvar interesa, jednima je interes UEFA, drugima Superliga. Ići će to paralelno jedno vreme, a onda će opstati onaj sa lovom i marketingom.

Dex

pre 3 godine

Treba svi da bojkotuju ovu englesku baljezgariju od lige. Ne znam ni kako su ostali prihvatili da igraju ovo. Niko nikad da se ne pojavi na meču ovoga. Ja znam da nikada ni jedan meč neću odgledali, to im je sigurno. Bar ću znati za koju kablovsku da se odlučim sledeći put. Koja ovo nema!

zilijen

pre 3 godine

kako nije jasno, kad je Zvezda uzela titulu KES-a, a pre i posle Rumunkska Steaua, ukljucio se alarm. Kako da pare pokupe neki tamo nebitni. Kada je Duci Simonovic napustio reprezentaciju, tada je bilo jasno da je sport nestao kao takav. Sve je samo lova, nema tu ni sporta ni fer pleja, niceg. Igraci umiru na terenima od napora, i onda dva dana tuge i koga briga. Pet klubova iz enegleske formira super ligu po okriljem UEFA-e. Pa sta je UEFA, engleska firma ili evropska firma (figurativno).

Covek po imenu Uve

pre 3 godine

Sve u svemu, veliki se zaigrali i ozbiljno se zamerili krovnoj organizaciji.
Papa (UEFA) bi ih rado sve ekskomunicirao, ali veliko je zlato u pitanju, verujem da ce se potruditi da zalutale ovcice vrati na pravi put ;)

ccc?

pre 3 godine

Ovo me potseca na drzavu koja ima svoj ustav i onda republike hoce svoju drzavu? I onda dodje do rata? Tad je moglo a sada ne moze?? Sve je to belosvetski olos! Sto se mene tice neka propadnu i jedni i drugi a vi smanjite po 10 objava, samo fudbal jer je valjda jasno da su to obicni licemeri jer evo kako reaguju, kada je njihov interes ugrozen a isto to pravo nemaju drugi.

AlCapo

pre 3 godine

Hajde ako su tu Liverpool i M United, ali sta ce Chelsea, Arsenal i M City? Poslednja dva nikad nisu ni bili evropski sampioni. Ne treba ni Atletiko M, koji takodje nije bio.

The KING

pre 3 godine

Super Liga je zavrsena stvar na zalost, nema ovde povratka, UEFA je kriminalna organizacija, koja je sve ovo mogla da spreci, uzimaju silne milijared od LS, TOP klubovi uzimaju sicu.

Jo

pre 3 godine

Kaže Vučelić: 'U toj koncepciji se sve druge zemlje pokazuju kao kolonijalni privesci koji eventualno mogu da za njih proizvode po jeftinim cenama igrače i ništa više'.
A šta su napravili Zvezda i Partizan od domaće lige? Blizanci dobijaju beskonačna sredstva od države a svi ostali klubovi mogu da za njih proizvode po jeftinim cenama igrače i ništa više.
Da li gore pomenuti primećuje sličnost?

ProkopijeElGrande

pre 3 godine

(Звездин весник, 19. april 2021 13:19)

Ali isto tako vise nece biti ni da Zvezda demolira Liverpula ili Dinamo Totenhema... Da si pravi Zvezdas znao bi da je to dragocenije od svih onih poraza sa vecom ili manjom razlikom koji su se desili u okolno vreme...

NoName

pre 3 godine

Svaki klub, van te Super lige, treba da napravi ugovor sa svojim igracima: u slucaju odlaska u te super klubove, obestecenje je milijardu Evra. Pa neka ti veliki, sami prave igrace.
(Miksi, 19. april 2021 15:23)

Upravo tako. Ili još bolje, klauzula o zabrani prelaska u te klubove. Kvalitet njihovog takmičenja vremenom bi opao, a to bi dovelo do kraha. Relativno brzog.

Bili_piton

pre 3 godine

Vec neko vreme fudbal plese na ivici ponora, za sta su UEFA i FIFA takodje odgovorni, a ovo je sad samo guranje u provaliju bez povratka. Naravno, fudbal ce opstati, ali ne u formi kakvu smo navikli, nego ce to biti cista komercijalizacija i monetizacija jedne industrije bez upliva ikakvih emocija ili bilo cega. To je svet u kome zivimo danas, ali slabo se nesto trudimo da ga menjamo te prema tome ne treba se puno ni zaliti. Prosirivanje EURA na 24 ekipe je bio neverovatan glup potez. Na turnir dosli i kurte i murte, pa smo zbog toga imali najlosiji turnir ikad.Ali koga briga zar ne, bitno je imati sto vise utakmica, bas kao sto je slucaj i sa besmislenom ligom nacija ili prosirivanjem svetskog prvenstva. Ko je dirigovao te promene?Pa uefa i fifa. Prema tome, nisu ni oni cvecke, ali ajmo reci da su ipak donekle negovali tu fudbalsku tradiciju i nisu dozvolili da nacionalne lige potpuno izgube draz i znacaj. Sad dolazi do raskola. Reprezentativna takmicenja ce takodje izgubiti mnogo na znacaju jer verovatno nece biti dopusteno igracima iz superlige igrati za repzezentaciju sto ce totalno obesmisliti najveca takmicenja. Nista vise nece biti isto. Izgubiljene prave vrednosti. Klinci su u totalno drugom filmu. Uzeli su dusu fudbalu jos ranije, a sad su ga i sahranili. Trka za novcem ce nas unistiti na kraju kao i ta potrosacka groznica. Zna se ko najvise pati, nasa planeta. Unistit cemo je nasom pohlepom. Ona ima svoje limite, a mi ih dobrano probijamo.

deki

pre 3 godine

Tacno je da UEFA ima hiljadu mana ali ovde sam apsolutno na njihovoj strani. Sustinu je objasnio predsednik Porta,EU ne dozvoljava ovako zatvorena takmicenja tako da polako sa komentarima ko je za a ko protiv SL. Tek se ceka saopstenje Evropske komisije i ja sam siguran da se ovo takmicenje ne moze igrati u Evropi .UEFA je pokazala da nece sedeti skrstenih ruku, sledece sto sledi je da nalozi savezima da ovim ekipama zabrane igranje nacionalnih takmicenja ili nema EP i SP. Nisu svi u Evropi kao mi Srbi da bojkotuju reprezentaciju u zavisnosti ko je selektor. Kada igra Holandija ceo stadion oranz boje, tog dana ne postoje Ajaks, PSV,Fejnord.Na kraju krajeva, neka idu. Uz ove tri nabrojane holandske ekipe plus Francuske, Nemacke, Portugalske, Sevilja, Betis, Roma, Napoli....bice to interesantna liga gde bi bilo vise mesta za ekipe sa ovih prostora

radetoronto

pre 3 godine

Neka igraju protiv koga god zele. Njihovo pravo. Samo ovi ostali (ukljucujuci i PAR i CZ) ne be trebalo da se ponizavaju i da ih mole za mrvice. Bar ja tako mislim. Kad je mogla SFJ liga da propadne zbog politike, zasto ne bi propao evropski fudbalski sistem zbog podela novca? Bar nece niko poginuti, a ja kao obican navijac i tako nemam korist od te podele.....

SrbEUin

pre 3 godine

Samo prepisano od Đordijeve Euroleague.
Mogu i imaju pravo da organizuje svoje profi takmičenje. Kao NBA isl. Pitanje je samo zašto bi neko van tih država (Španija, Italija, Engleska) odnosno neko ko nije fan tih klubova uopšte gledao to takmičenje? Vrv kao što mi pratimo NBA zbog ona dva naša igrača.
Ovo je sve zbog vanevropskog tržišta gde se gledaju samo ekstra zvezede. Naravno kladionice su presudne.

mich

pre 3 godine

Amerikanci su obesmislili svaki sport, NFL, NHL, NBA, sada polako prelaze i u Evropu, da prave bezvezne LIGE BEZ BRIGA, samo novac, nema ispadanja, vec samo necevi istih dosadnih rivala do iznemoglosti, EL u kosarci je dokazala koliko je to bezvezno i dosadno...
Iako navijam za CZV toliko je postalo dosadno igrati sa jednim te istim rivalima...

Pera

pre 3 godine

Sve je ovo uradjeno samo da sledecih sezona ne bi igrali slucajno protiv Partizana, jer taj klub vec ima nepregledni niz pobeda (ne racuna se derbi) u vec jednoj postojecoj Superligi...

Vladimir

pre 3 godine

Bila bi fora sada, odmah danas da izađe saopštenje iz UEFA: 12 klubova se izbacuje iz nacionalnih prvenstava, iz evropskih takmičenja, ne sme niko sa njima da igra prijateljske utakmice. Igrači mogu da igraju EP jer oni nisu krivi, za sada Automatski ih nema sledeće godine nigde osim u toj superligi. Ako se vrate kreću iz najnižeg ranga.

Alan_ford

pre 3 godine

(KoRn, 19. april 2021 09:58)

Kao sto neki spomenuse, o tome se upravo i radi. Uskracen je fudbal obicnom coveku. Uskracena je mogucnost svima da mastaju o igri na najvecoj sceni jer nisi bogat. Dakle, kakav je to sport, takmicarski duh ako ti svoje mesto platis a ne zasluzis na terenu? Svakom nacionalnom prvaku se mora obezbediti sansa da zaigra u eliti, to je sustina fudbala. I sad su svim tim ljudima uskracena ta zadovoljstva jer kineza i indijaca ima mnogo vise i oni ne zele gledati Slavia Prag-Liverpul ili Zvezda/Partizan- Real. I njima se prilagodjavaju, svi ostali su nebitni jer ih je manje. I zar nije car fudbala kad Porto izbaci Juventus? Ili Ajax Reala, Roma kad izbaci Barselonu? Za takve utakmice lokalci zive kao sto zive i za lokalne, regionalne i nacionalne derbije a oni ce sad izgubiti mnogo na tezini i vaznosti. Ali tebi i tebi slicnim kinezima to nije bitno zar ne? Ti to ne razumes. Koliko je samo tradicije izmedju nacionalnih klubova. Ne znam da li si ikad imao prilike putovati, ali otidji u London ili Milano i pitaj ko su njima najveci rivali. Nisu Barselona, Bayern ili Real nego Roma, Napoli, Bergamo, Genova, Lazio, Juve, West Ham, LFC, United , Aston Vila...tu su na hiljade prica i anegdota. Tim ljudima je nacionalna liga broj1. Ali naravno indijca boli briga za sve to, kao i prosecnog srbina. Oni zele gledati Real-Liverpul svake godine. Fudbal je bukvalno otet od evropljana i prodat ostatku sveta.

marko

pre 3 godine

Znate kako, ja fudbalska takmicenja gde ne ucestvuju nasi klubovi i ne pratim (gledam)... Tako da... Gde god i koje god takmicenje igraju nasi klubovi to cu i pratiti... Verujete mi, bolje je da odete da gledate i neku Zonsku ligu ako klub iz vaseg grada igra u njoj, nego da sedite pored televizora... Izasli ste iz kuce... Otisli ste sa prijateljima, komentarisete razne scene (znanje i ne znanje na terenu), pricate o nekim neobaveznim temama... Zasto bih gledao, neke tamo klubove, kada mi pobeda ili poraz istih ne donosi nikakvu radost, tugu... Gubljenje vremena... Jeste da je nas fuadbal i nije nesto... Ali barem je nas... Ko voli i zeli gledace to neko novo takmicenje... Prosto, "Svaka roba ima svoga kupca!"

Aleksandar

pre 3 godine

Ja sam za radikalna riješenja, izbaciti ih iz nacionalnih šampionata, zabraniti igračima tih klubova igranje za reprezentaciju, uopste uskratiti sve sto se može uskratiti, pa kud puklo da puklo, ionako je sve propalo.

Stari basketas

pre 3 godine

U hokeju NHL je apsolutni svetski monopolista, sve ostale lige, ukljucujuci i ruski KHL, su samo razvojne (i penzionerske, kako to obicno ide) lige za NHL.Iako bi neka zajednicka evropska liga bila nejlogicnije resenje, zbog "tradicije" svako "sedi" u svojoj ligi, svetska prvenstva, a sada i olimpijske igre igraju druge reprezentacije.Slicno je sa NBA, samo manje ocigledno, ali EP je promenilo vreme odrzavanja upravo zbog nepojavljivanja igraca iz NBA, SP je sve slabije, generalno decenijama gledamo finala, sa par izuzetaka, koja su gotova posle prve cetvrtine i zavrsavaju se sa 30 razlike.O evropskoj diviziji NBA se govorilo jos pre 20 godina.UEFA i, jos gore, FIFA su se odlucili za omasovljavanje EP i SP, sto preti da razvodnji kvalitet.Sama LS je nastala na tragu Super lige, ali sa uverenjem da se moze kontrolisati da do njenog formiranja i ne dodje.Svojevremeno je jedan Bekenbaur tvrdio da SP ne treba da igraju reprezentacije, vec timovi, jer oni i placaju igrace.Elem, kapital ima svoju logiku koju kapitalisti samo prate, a ne stvaraju.SRB, HRV, CG su sile u vaterpolu, zasto nisu napravile od njega nesto atraktivno, sport u letnjoj pauzi, a ne da propadne, da ga isteruju sa OI (najstariji kolektivni sport na OI, koliko se secam).

Bosancheros

pre 3 godine

Posljedice ovoga će osjetiti svi manji kljubovi ,UEFA kakva takva bila davala je mnogo novca malim kulbovima , ako se prođe neko pretkolo dobiju se silne pare što je veliki poticaj za mnoge manje klubove iz kojih je i potekla većina najboljih igraća

Zuba

pre 3 godine

Umesto da JP Morgan bude sahranjen posle 2008. kada su sa drugim bankama uzrokovali svetsku ekonomsku krizu oni sahranjuju Evropski fudbal.

Lindburg mesec

pre 3 godine

Daleko su oni od najvećih klubova, pretenduju na jedne od bogatijih, ali ni to nije garantovano, posebno sada.
FIFA i UEFA daleko su od idealnih organizacija, po unutrašnjoj organizaciji više liče na kartele nego na uspešne firme, a ovo sa "Super ligom" samo je šlag na tortu, svega što se dešava poslednjih 30-ak godina u fudbalu.

@Slavica - Svaka čast za komentar, pravo u centar

Ono što sledi u nastavku ovog sukoba biće interesantno, ja očekujem sukob u mafijaškom stilu, pa ako niko ne pobedi, sledi podela plena!!
A plen, ne zaboravite, plen smo mi - ovce za šišanje!

kozar

pre 3 godine

Slabo se piše da je nova superliga američko maslo: finansijska kuća JP Morgan (investicija 3 500 000 000$). Dakle Amerima nije vise cilj samo da neprikosnoveno vladaju zapadnom Evropom, već da je razmontiraju po svim šavovima. Izgleda da Čeferin ima veća mu.a nego svi z. evropski politicari, odmah uzvratio udarac. Videcemo kako ce da prodje.

Juventino

pre 3 godine

Mislim da sto se tice ove sezone, Uefa nema nikakvih pravnih osnova da kazni i izbaci Real,Celzi i Siti iz polufinala.Nema sanse da su ovi ispali toliko naivni i objavili ovo formiranje Super lige bas sada a da nisu bili svesni posledica.Druga stvar, Uefa je najavila kazne i suspenziju reprezentativaca a Fifa se jos nije oglasila povodom toga.Ok, resili ste da probate Super ligu, nek vam je sa srecom.Ali ako ne uspe i zelite natrag, e onda zabrana jedno 10 god. i onda obavezno igranje kvalifikacije od prvog predkola u julu mesecu u narednih jos 10.

mini

pre 3 godine

Ne može ova liga da opstane jer treba u pozadini da ima bazu malih klubava koji stvaraju igrače pa ih ovi veliki kupe pa imaju kvalitet a mogu te troškove da finansiraju.Ovako da podelom gube bazu i na duže staze ne mogu opstati ako ih ovi drugi distanciraju od ostalih klubova .Da vidimo Fifu šta će reći

Ivke

pre 3 godine

Jednostavno resenje problema. Ko nastupi u tom takmicenju-ne moze igrati na svetskim i evropskim prvenstvima. Tim klubovima zabraniti da kupuju igrace iz drugih klubova koji su ostali pod pokriljem uefa. Pa da vidimo onda koji ce igraci odluciti da igraju samo za klub. I sa kojim igracima iz svog pogona ce doticni klubovi igrati. Osnivanjem top 20 klubova bi se obesmislila sva nacionalna prvenstva, kupovi, i na kraju nokautirali mali klubovi iz kojih i dolazi vecina igraca koji nastupaju za ove bogate klubove. Brzo bi doslo do prezasicenosti jer setimo se CZ i Partizana kad su igrali u sezoni po 5 puta...na kraju je na stadion da gledaju derbi dolazilo po 15 000 ljudi.

mosa

pre 3 godine

Drago mi je da ide u tom pravcu koji su svi pravi ljubitelji fudbala videli. Bogati i bahati kupuju klubove kao sto ja kupujem malu vikendicu na selu, i igraju se, kupuju igrace na gomilu, trose milijarde. Na tribinama su sve ljudi koji nemaju dodirne tacke sa klubom, gradom i drzavom. Sve se svelo na zaludjene turiste iz Azije, arapskih drzava i po kojem zaludjenika iz Evrope koji trose pare da bi bili tu. I sts je tu car fudbala? Igraci koji igraju iskljucivo zbog para (pre toga nisu znali gde se taj grad ni nalazi), navijaci takodje. Koliko god da je raspali fudbal, meni je srce puno sto je u Zvezdi (verujem da je u Partizanu ili Vojvodini slicno) pola tima iskrenih navijaca kluba, koji su se jos kao deca slikali u tim dresovima i isli na utakmice sa ocevima.

History

pre 3 godine

ja sam davno rekoa ima dve ili tri godine,bas u komentarima da do 2030 te nece biti reprezentacija u bilo kom sportu ili igrace je retki. Globalizam jede sve zdrav,nesto naglo,nesto polako,ali ga rasturi svakako. Mada kakve generacije dece dolaze sto ne znaju da sutnu loptu ili potrce,mislim da ce igre sportova preko kompjutera i ovu ligu zaseniti.

The Rated R Superstar🤘

pre 3 godine

Pljuu ljudi Siti i Celzi da su plastika, a vec su otkrili da su oni prisilno usli u to takmicenje, da uopste nisu bilo za superligu... Eto vam velicine Junajted, Liverpul i Arsrnal.

Isterivac botova

pre 3 godine

A niko da pomene vizonarski potez RTSa da godinama prenosi samo jednu utakmicu Lige sampiona, kako bi sacuvao ostale termine za Superligu.

Miksi

pre 3 godine

Svaki klub, van te Super lige, treba da napravi ugovor sa svojim igracima: u slucaju odlaska u te super klubove, obestecenje je milijardu Evra. Pa neka ti veliki, sami prave igrace.

joca

pre 3 godine

neznam odakle su Totemhem i Arsenal upali u to drustvo oni u ovoj sezoni ni u kup URFa ali to su Englezi koji svugde turaju nos ali ce ih zeznuti korona nema gledalaca i sledi brzo pucanje

ooo

pre 3 godine

Sad ovi "mali klubovi" treba da opala cenu tim "velikim klubovima" kada hoce da kupe nekog igraca. Ispod 100-200 miliona nista. Znam da retko koji igrac vredi toliko, da su svi danas precenjeni, al ako dobijas vec toliki novac od te banke onda izvoli plati. Sta je to za njih sada. Ako ti se ne svidja onda medjusobno neka menjanju igrace, kao u nba sto ima trejd. To treba svi klubovi da urade koji ne igraju tu super ligu. Za te pare moze da se napravi odlican tim. Postace im konkurenti vrlo brzo. Svakako je sve propalo. Perez, arapi, amerikanci upropastili su fudbal.

budibogsnama

pre 3 godine

Pa da vidimo igrace koji ce rizikovati cele svoje karijere ako znaju da su im eventualni transferi ograniceni na tih 20tak timova. I da ako se ne izbore za prvi tim nece moci da budu prosledjeni na pozajmice. Narocito se odnosi na mlade igrace..
(nele, 19. april 2021 17:19) Pa to se i hoce, majstore. Gladijatorstvo, pobedi ili umri. Za sto veci profit, naravno. Ogoljavanje eksploatatorskog duha. I naplata velike love tsmo gde je ima, u Aziji.

B.Živković

pre 3 godine

Kup šampiona počeo 1955., prvu utakmicu odigrali Partizan i Sporting. 1966. Partizan igrao i izgubio finale od Reala, 1967. Dinamo osvojio Kup sajamskih gradova (kasnije Kup UEFA, danas Liga Evrope) Zvezda 1971. bila nadomak finala, izgubila pod sumnjivim okolnostima od Panatinaikosa, 1991. osvojila Kup šampiona, Hajduk u nekoliko učešća bio blizu, ali gubio pod sumnjivim okolnostima (od Sent Etjena itd.) To je nekada bilo i neće se vratiti nikad više. Došlo je novo doba, fudbaleri mogu da odu još kao maloletni, bogati kupuju sve što valja (i ne valja) razlika u kvalitetu sve veća. Nije problem što smo mi siromašni, već što smo licemeri. Zašto klubovi (Zvezda i Partizan) nisu već odavno privatizovani? Zašto mi nemamo bogate vlasnike? Zar ne shvatate da su Real i Barsa bogatiji od svih ostalih španskih klubova zajedno, da su Juve, Milan i Inter bogatiji od svih italijanskih klubova zajedno, da je u Engleskoj malo drugačija situacija, ali da su svi vlasnici klubova mnogo bogatiji od ostatka Evrope. Zašto ne gledamo u svoje dvorište, gde su dva kluba favorizovana u odnosu na sve ostale, Partizan može da izgubi i to je senzacija, Zvezda (osim u derbiju) može da izgubi samo čudom ili da im ne trebaju bodovi na kraju sezone. I mi se bunimo, a kažnjavamo neku "sitnu boraniju" iz nižih rangova takmičenja? I onda neki strani novinar uzvikne: S kim su zaboga igrali, kad 40 utakmica zaredom nisu izgubili? Niko ne želi takve utakmice, razlika u klasi je ogromna, a novac najvažniji.

Perica

pre 3 godine

Pa neće baš tako lako uspeti formiranje te super lige.Mnogo se tu pitaju i nacionalni savezi a i države.Mnogi od ovih timova koriste gradske stadione, gradske vlasti daju dozvole za izgradnju novih i renoviranje postojećih stadiona.Engleski klubovi koji imaju ime grada u svom imenu, koriste ga uz dozvolu gradskih vlasti.Pitaju se i navijači kojima su ipak draži nacionalni šampionati i lokalni derbiji.Ko će gledati klub bez imena, a to lako mogu postati Liverpul i oba Mančestera?Za koga će igrati?Za amerikance, koji baš i nisu ljubitelji sokera i kineze?

Adriano_Galliani

pre 3 godine

Slabo se piše da je nova superliga američko maslo: finansijska kuća JP Morgan (investicija 3 500 000 000$). Dakle Amerima nije vise cilj samo da neprikosnoveno vladaju zapadnom Evropom, već da je razmontiraju po svim šavovima. Izgleda da Čeferin ima veća mu.a nego svi z. evropski politicari, odmah uzvratio udarac. Videcemo kako ce da prodje.
(kozar, 19. april 2021 20:44)

To je samo za prvu godinu. Ukupno je 10 milijardi dolara predvidjene zarade. Imaš i na sajtu: https://thesuperleague.com/#who_we_are

smut operator

pre 3 godine

@Blago onom ko ima vremena i volje da gleda kako neko trči za loptom.
(45ica, 19. april 2021 13:33)
Ti si učinio i iskorak u odnosu na one sto samo gledaju, posto stižeš i da postavljaš komentare na tekstove koji se tiču nečijeg trčanja za loptom, što govori da vremena imaš vise nego dovoljno, a ni volje ne manjka.

Mali Alek

pre 3 godine

Pre nego što nastavite da tako srčano branite lopuže iz Uefa, setite se da su ti hohštapleri protivno sopstvenom statutu primili Kosovo u svoj sastav.

kaokakao

pre 3 godine

Napokon da se pravi sampioni odvoje od neki indijanaca koji slucajno upadnu u lugu sampiona.Da se zna ko je gazda i prva liga.
(gif, 19. april 2021 14:18)

Tako je. Da Totenhem pobjegne od Dinama i 7. pozicije u Premijer ligi

drMrr

pre 3 godine

Vidim da jaka vecina ovde masi poentu:
pitanja su dva:
koliko je Uefa i Fifa korumpirana.
I - koliko ce se postovati ono "politika mora biti iskljucena iz sporta".
Zasto?
Uefa i Fifa mogu bas bas nastetiti samim igracima a zatim i reprezentacijama. A nece - ako su korumpirani.
Pa zamislite samo Argentina bez Mesija, ili Protrugal bez Ronalda.. Izbacivanje celokupne reprezentacije odredjenih zemalja (npr pravilo "ako jedna drzava ima vise od 2igraca u timovima superlige - cao zdravo ta reprezentacija". zamislite pritiske!)
A politika - pa evo samo mehanizam
"persona non grata" koju stetu moze napraviti..uff
pa ja prvi da sam Ronaldo - odmah bezanija iz Juvea - jer realno te pare on moze dobiti i drugde..pa makar 30% manje

Јабучило

pre 3 godine

Citam da je Uefa najavila uzimanje titula osvajacima kupa i lige sampiona,mogao bi Beograd imati dva evropska prvaka.Sjetimo de da je 1966 Partizan bio finalista.
(alex81, 19. april 2021 13:59)

Ако то ураде, показују немоћ. А и изем ти такву титулу...

petar markovic

pre 3 godine

Zašto je prihvaćena američka MLS liga, koja je potpuno zatvorenog tipa?
(čovek, 19. april 2021 15:11)

Iz istog razloga iz kojeg je prihvaceno da u nasu ligu moze da se udje tako sto se plati, pa makar bio klub 12. u drugoj ligi. Od starta lose poredjenje. MLS nije americka verzija Lige sampiona, vec je to liga jedne drzave, koja se zove SAD. E sad sto je ta drzava tako velika da zauzima skoro pa ceo kontinent, to je druga prica. Ali moze ta drzava svoju ligu da organizuje kako god hoce. Isto tako i mi u Srbiji mozemo ligu da organizujemo tako da nema ispadanja i da je igra uvek istih recimo 20 timova. Ovde se radi o nadnacionalnom nivou, Evropa nije jedna drzava, kao sto je cesto u svom umobolnom stilu Ameri posmatraju i ovde takav vid takmicenja naprosto nije normalan.

Djura

pre 3 godine

Ukoliko Uefa može da natera saveze da ih izbaci iz domaćih šampionata, to bi bio strašan potez i teško da bi neko od ovih klubova onda išao u Superligu. Samo se potvrdjuje da gde dodju amerikanci, nema ništa dobro sem njihovih ličnih interesa. Naravno da bi trebalo zabraniti i igračima da igraju evropska i svetska prvenstva, solidan broj bar južnoameričkih fudbalera bi to nateralo da ode iz klubova Superlige.

Vuk

pre 3 godine

Pa da vidimo igrace koji ce rizikovati cele svoje karijere ako znaju da su im eventualni transferi ograniceni na tih 20tak timova. I da ako se ne izbore za prvi tim nece moci da budu prosledjeni na pozajmice. Narocito se odnosi na mlade igrace..
(nele, 19. april 2021 17:19)
Odakle UEFI to pravo da određuje nekom igraču ko će gde da igra. Ne zaboravi da za te stvari postoji i Sudski postupak i ne verujem da je to u skladu sa zakonima. To je neka vrsta diskriminacije, može UEFA to da uradi ali će sigurno snositi sankcije. Nije to baš tako lako kao što si ti napisao.
(Ratko, 19. april 2021 17:32)

Uefa je organizacija koja postavlja ograničenja, ne bih rekao kao privatna firma, al sa mnogih aspekata gledajući to i jeste. Ona je organizator turnira, ona postavlja uslove. Takođe, postoje ugovori koje su klubovi potpisali radi učešća u ligi šampiona i svake godine dolaze aneksi pretpostavljam jer ima uvek nekih izmena. A sve je toliko opširno jer se došlo i do pravila ponašanja na utakmicama. Ko zna šta sve tu ima. Svakako imaju ljude koji glasaju za nove stvari, a ovo će da ide po hitnom postupku. Svi koji pričaju o novcu, nije im smetalo do sada jer su svim imali jednako parče kolača i lepo živeli, lepo je pričati kad su se nazarađivali pa "vole" fudbal. Gde je novac ušao kao glavni faktor a to već 30 God jeste u fudbalu, tu je sve završeno!

Koren

pre 3 godine

Partitan je jedini velikan. Najbolja evropska omladinska skola, prva utakmica u istoriji KES odigrana, najvise golgetera reprezentacije, navijaci kojima se klanja cela Evropa... Jos zvezdasima u usima odzvanja nedostiznih 7-1. I to sve ostvareno sa najmanjim budzetom. Grobari, budimo ponosni !
(Panterkiler, 19. april 2021 20:30)

Vi i jeste Partitan. Hahahaha

Tarmi

pre 3 godine

Uefa ce suspendovati sve fudbalere koji se budu takmicili. Nece moci da igraju za reprezentaciju niti za druge klubove. A ne mogu stalno igrati za tih top 20, i sta ce posle u aziju i takve zemlje. Ili ce se dogovoriti ili je kraj komunistickim sitemima uefa i fifa

The_clash

pre 3 godine

(mmm, 19. april 2021 08:35)

Na zalost nece gledati vise Ls jer je trziste globalno i radi se o azijatima i amerima koje takve utakmice ne zanimaju. Imacemo proteste sigurno, navijaci ce se udruziti protiv ovog, ultrasi i mnogi drugi, ali ne ulazis u nekakav projekat ako nisi istrazio trziste i potencijal a oni su to sigurno dobro uradili. Sta su shvatili i za vreme pandemije? Fudbal moze ziveti i bez navijaca na tribinama jer ga gledaju kinezi i ameri na tv sto je ogromna kompenzancija, pogotovo ako se radi o super fudbalu a to ce biti superliga. Za vec 10 ili 20 god ces imati nove generacije kojima ce to biti normalno, nece ni znati kako je nekad bilo. Ovo je zavrsni udarac za tifo scenu. Oni ce se povuci i izumirati lagano. Menjace ih neki novi ljudi sa kokicama i coca colom u ruci, ali cak ni oni nisu potrebni kao sto rekoh. Sad su "pravi" navijaci na streamu u Bangkoku, Sangaju, Lagosu, Meksiko Stitiju ili Cikagu. Serviraj im zatvoren sistem sa najboljim klubovima da se vrti do iznemoglosti i oni ce biti hepi.

Briga njih za ljude iz Soluna, Atine, Praga, Kopenhagena, Istambula, Beograda i mnogih drugih gradova cak i iz najjacih liga sto ce im biti oduzeta sansa da igraju najjace takmicenje . Oni hoce gledat Barselona-Liverpul ili Juve-Real svake godine i samo oni da se vrte. To je kapitalizam. Ubio je fudbal odnosno monetizovo ga kompletno.

Milos

pre 3 godine

Izbaciti ih iz domaceg prvenstva. Igrace koji igraju za te klubove izbaciti iz reprenzetacije i zabraniti im da igraju u bilo kom drugu klubu van te njihove nove lige. Naravno izuzetak igraci koji su ugovorom trenutno vezani i ne mogu da napuste klub nego za one koji svesno ulaze u pricu sahranjivanja fudbala. Banda jedna lopovska malo im je pa oce jos da marnu

divlji bucak

pre 3 godine

Ja se odavno ne radujem kosarkaskin duelima barce, cska, reala, fenera,... Postalo je smor, svakih par dana... Isto ce se desiti i ovde. Mec izmedju velikih je poslastica jer se ne igra svake sedmice

Mare

pre 3 godine

Sta je sa evroligom u kosarci??!!. Zar ona nije samo za,povlastene klubove I one koji imaju novac?? Kakvu tradiciju ima Zenit,Monako,Asvel??
(turista, 19. april 2021 11:25)

Košarka je malo drugačija priča ipak. FIBA je sama prodala svoju evroligu privatniku. Taj privatnik ima čiste papire nažalost. Plus evropsku košarku uništava NBA liga koja svake godine probere najbolje ovde. Kineska liga je isto pretnja zbog velikog novca tamo. Evroliga je prosto naterana na trku u kapitalu da ovde ne bi ostali samo trećerazredni košarkaši koji nemaju gde.

nisexpres

pre 3 godine

LS ce opstati tu nema dileme pitanje je samo dali u istom formatu ali opstaje kao i LE.Dobice verovatno nove sponzore i sve ce da bude kao i do sada ali bez ove bogate klubove sto i nije neki problem vec dobitak za ostale.Nadam se samo ostrim sankicijama klubovima i igracima te Super lige kao sto su najavili i to je to.Ovo ne utice mnogo na srpski fudbal koji ima ogromne probleme u svoje dvoriste od kriminala,infrastruktuture,glupih pravila(ogranicenje stranaca,bonusi),krs stadione,losi treneri,los marketing,amaterske uprave u klubovima,manedzeri,korumpirani FSS itd

Hoces Iskreno ?

pre 3 godine

Fudbal sve manje i manje pratim , sto zbog losek kvaliteta , sto zbog silnih peripetija sa arenom i sport klubom i rts1 .
Svo to mesetarenje oko toga ko ce sta i kad da prenosi mi je pomoglo da me fudbal sve manje zanima.
Stvaranje nekakve super lige , apsolutno nema smisla , ukoliko se stvarno osnuje, UEFA neka izbaci te klubove iz svojih takmicenja i cao zivot ide dalje i bez tih klubova.
Naravno,tu onda dolazi i transfer politika, to se lepo moze sabotirati raznim ugovorima i slicnim stvarima , tako da od super lige ne bi bilo nista jako brzo.

Euroliga u kosarci je nesto sasvim drugo,kosarka je manje popularniji sport,mnogo manje para nego u fudbalu pa je sadasnji sistem EL mogao da prodje . Mada sam ja i protiv toga.

Bilo kako bilo , sport bez navijaca je vrlo dosadan .

Stevan

pre 3 godine

Zna se i koji ce timovi da popune do 20:
- LA Galaxy
- Inter Miami FC
- Sacramento Republic FC
- Chicago Fire
- New York Red Bulls

Jasno je posto je sponzor americki i ceo setup je kopiran od NBA, i TV kanal koji ce otkupiti prava prenosa je americki da je ovo jedan americki cirkus, poput NFL i NBA.

NoName

pre 3 godine

Јавор се изјаснио да не жели у ту Суперлигу :) насмејах се поштено
(NSslaninar, 19. april 2021 13:23)

Uz direktnu poruku Anjeliju - Javor neće voziti Fiat.

gao

pre 3 godine

oce ljudi da namestaju kladionice da uzimaju pare a da ih uefa ne kontrolise, treba ih pustiti da igraju, a onda kad real ili ko vec, hoce da kupi nekog talenta iz liona, rebnuti mu cenu milijarda+ i resen problem

čovek

pre 3 godine

Kako seješ, tako i žanješ. UEFA i FIFA su prve i krenule s komercijalizacijom fudbala. Zašto im se takmičenje zove Liga šampiona, kad i ne igraju samo šampioni? Zašto je prihvaćena američka MLS liga, koja je potpuno zatvorenog tipa?

id

pre 3 godine

Fudbal je davno otet od ljudi i pretvoren u biznis iza kog stoje veliki trzisni igraci. Sada to samo prelazi na visi nivo, veca moc se hronoloski koncentrise izmedju sve manje subjekata. UEFA gubi trku, dolaze veci i jaci.

Stari basketas

pre 3 godine

@johny

To sto su NHL i NBA fransize veze nema sa evropskom hokejom i kosarkom, sa SP, EP i OI! NHL i NBA su bile fransize i osamdesetih, pa to nije doticalo evropski hokej i kosarku, a sada ih, ne dotice, vec odredjuje i uredjuje.O tome sam govorio, logici kapitala, hteo/nehteo!Prvo pustis NHL na SP i OI, pa igraci iz Evrope pocnu da odlaze u istu, pa jedan SSSR da dozvolu za odlazak u NHL, da im se u socijalizam vrati hokejas milioner, i sta ocekivati na kraju tog puta!?

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Idu pod mac jer ovo ne zele ni navijaci te kvazi elite. Europa ujedinjena mora obraniti svoje dostojanstvo od nazi kapitalistickih lesinara.

iklll

pre 3 godine

Citas komentare i jedan zaljucak se sam namece. Ovde su ljudi prespavali poslednjih 30 godina sveta i tokova u istom. Povadili sad glave iz peska i "kmee novac ce da unisti sport" Ajdee!!! Kad je prvi sutac lopte preko livade dobio vise od milion bilo cega (dolara recimo) sport je umro. Kraj price. Ovo sa superligom je samo glamurozna sahrana ;)
(Slavica, 19. april 2021 17:31)

Bratko nisu povadili glave iz peska nego ovde komentarise vecina uzrast od 16-20god najvise 23god

MMXXI

pre 3 godine

(Mali Hijavata, 19. april 2021 20:07)

Dobro rezonuješ i gledaš unapred. To uvek podržavam. Kao što si napisao ni "C" SL ne bi bio kraj sveta ni za Zvezdu ni za Partizan. Svako kolo jaka utakmica, vredelo bi doći na stadion. Bilo bi i nekog novca za učešće, a bio bi i mnogo veći marketinški potencijal klubova. Prerasli bi srpsko tržište i imali mnogo veće prihode od toga. Treba gledati širu sliku.
Naše startne pozicije su slabe i imam neki osećaj da bi mogli čak i izvući nešto iz ovoga.

Sexisto

pre 3 godine

Srbi od UEFA mafioze do najvećih dušebrižnika iste organizacije. Ovo može da bude samo dobro, i za fudbal i za male ekipe, a UEFA konačno malo da se zabrine obzirom da su malo malo povlađivali velikim. Kako mi je drago zbog ove bahate organizacije.

turista

pre 3 godine

Sta je sa evroligom u kosarci??!!. Zar ona nije samo za,povlastene klubove I one koji imaju novac?? Kakvu tradiciju ima Zenit,Monako,Asvel??

ghh

pre 3 godine

Ovo je neizbežno bilo, ovi što pišu podrška za Uefu trebalo bi da shvate da se već neko vreme pregovara da se nešto ovako napravi i u okviru Lige šampiona, i novi format koji je najavljen od 2024. ide u tom pravcu. Ovde nije pitanje da li će se liga isključivo bogatih desiti ili ne, već da li će se desiti pod pokroviteljstvom Uefe ( gde bi ona uzimala dobar deo para ), ili će uefa biti potpuno isključena.

fuuuujjj

pre 3 godine

Dok je UEFA sponzorirala reklame tipa 'No to Racism' koje smo gledali u svim utakmicama Champions League, istovremeno je i sama diskriminirala sampione malih zemalja poput Zvezde, Partizana, Dinam, Hajduka, Steaue itd. Tako su nacionalni sampioni tih zemalja isli u 3 kolo kvalifikacija svake godine dok je neko ko je zavrsio na 2., 3. ili 4. mestu u ITA, SPA, FRA, NEM i ENG bio direktno plasiran u Champions League!? Nema vece diskriminacije od toga sto je UEFA napravila fudbalu u svim zemljama istocne evrope. A sada, kad se osniva Superliga onda se oni kao 'stide' i 'zgrazavaju' kako su to veliki klubovi mogli da osnuju tamo neku Superligu jel??? Ma nek propadne sve i UEFA i fudbal, zasluzili ste to prokleti kapitalisticki otimaci hleba!!!

preferisco dirti addio

pre 3 godine

Super, silikonski klubovi prave svoju silikonsku ligu bez briga u kojoj ce svaki mec biti 7+, kao sto je NBA postala 250+.. jer to silikonski gledaoci zele.. Taman da ostale lige postanu ujednacenije, neizvjesnije, zanimljive.. Sad uefa treba da ih dobro ispedalira i da se uvede opet pravilo max 2 stranca po ekipi.. A ne da 15ak klubova otimaju sve, neka ih u njihovom vrticu, ko hoce da gleda prenemaganje, retardirane frizure i tetovaze, bujrum tamo

Dasha

pre 3 godine

Ucenili igrace? Ma to je ta stara evropska demokratska metoda.

Sta ste ono bese ucinili sa Brihom? Nagradili ga? E upravo toliko mi vas je zao sto cete ostati bez (pokradenih) miliona.

milos

pre 3 godine

Srboljub,
Jeste bas.A onda kad se nasi klubovi plasiraju u neko UEFA takmicenje,slavite godinu dana,punite stadione,klicete terzi,vuceli,vazuri,vucicu I ostalima.A uprave oba kluba se zahvaljuju vodji javno I to prolazi bez osude vas postenjacina.Najvece mafijaske organizacije su u nasa dva najveca kluba I FSS.Ne UEFA.Malo ste licemerni.

Vladan R

pre 3 godine

UEFA ima mnogo mana, malo po malo jeste povladjivala najbogatijima, ali sve je to radjeno da bi koncept ostao takav, da i manje bogati, istina u ogranicenom broju, ali da mogu u elitno takmicenje. Sistem takmicenje je stvorila Uefa i zahvaljujuci u dobroj meri, i tom sistem, najbolji klubovi, su postali to što jesu. Sad bi kad je sistem uspostavljen da uzmu svu korist, odnosno da zadrza status kvo, da ih slučajno ne pretekne, neko ko po njihovim merilima ne zasluzuje. Ogranicenje u broju stranaca svojevremeno nije ukinula Uefa nego politicari lobirani od naj klubova, kao ne sme se ograniciti protok radne snage u EU, iako su fudbaleri sve osim obicna radna snaga. Smetalo im je sto su tadasnji KES krenuli redom da osvajaju Steaua, PSV, Porto, Cz, pa su ukidanjem ogranicenje krenuli sa laganim unistavajem manje plateznih, a sve veći upliv novca je samo dovrsio posao.

djura

pre 3 godine

Prvo uefa je se ženila kada je ukinula kup pobednika kupova. Drugo kup uefa isto ukinuta tako da je to bila velika greska. Ali ipak uefa je zadržala neko takmičenje liga šampioni i liga Evrope. Ovi klubovi štosu se odvojili treba im zabraniti regristraciju igraca i španiju Italiju i englesku izbaciti iz Uefe da ne igraju evropsko i svetsko prvenstvo
(zdravko, 19. april 2021 18:58)

ko je koga zenio?

Narod ima moć

pre 3 godine

Šta bi se desilo s ovom fudbalskom "Superligom" ili recimo s "Evroligom" u košarci kad to niko ne bi želeo da gleda i kad bi ljudi hteli klupska takmičenja bez ikakvih višegodišnjih licenci, u koja se (makar teoretski) može plasirati šampion svake države u Evropi?

ilke kv

pre 3 godine

Da sam na mestu UEFA-e uopste se ne bi tangirao oko osnivanja takve lige. Pustio bi ih neka je igraju, ali zato postavio uslov...hoces da kupis igraca van svoje lige...moze...cena igraca van lige 500 miliona evra, pa ko voli neka kupuje

Odiseja-u-svemiru

pre 3 godine

Puno vatre oko nicega. Uefa je tu prilicno nemocna. Niti ce igraci biti suspendovani iz reprezentacija, niti ce ovi klubovi biti sad izbaceni iz 1/2 LS. Zakon je na njihovoj strani i uefa tu puca u prazno.Na kraju krajeva nisu ovi klubovi sisali vesla, tj njihove vodje. Sigurno je vrlo dobro proucen svaki akt i klauzula u ugovorima i zakon o sportu te prema tome, sve je ovo samo prazna prica, na zalost. Igraci nisu mogli birati, mozda mnogi ne bi hteli igrati superligu, ali su pod ugovorom i nemaju druge. Dakle kako onda kazniti takve neigranjem na euru? Uglavnom, samo je bilo pitanje vremena kad ce puci odnos sa krovnim organizacijama jer klubovi se doslovno zele prodati globalnoj publici, na ustrb domacih navijaca i tradicije. Pa vise fanova Barse ili LFC ima samo u Indoneziji nego u njihovim maticnim zemljama. A gde su Kina, Indija, SAD, Afrika, Meksiko? Njima nije zanimiljivo gledati Real-Kopenhahen . Oni zele gledati derbije kao na pokretnoj traci. Ma takve su i nase nove generacije. Zivimo u vreme hiperprodukcije. Ovo je sve pod izgovorom da gledanost i popularnost opada, ali to nije tacno. U Evropi je fudbal deo socioloskog pokreta. Ukorenjen je u sve pore drustva, i sutra bi nemci, englezi, talijani lakse podneli gasenje LS, nego marginalizovanje domacih liga. Ali opada gledanost u ostatku sveta i to je problem. Kako god,probajte plodotvornije koristiti svoje slobodno vreme. Znanje je sloboda! Edukujte se, nadjite druge hobije. Fudbal vise nije vredan vase paznje.

netko

pre 3 godine

Arsenal je zalutao tu. Odavno oni nisu u vrhu evropskog fudbala
(filipovski990, 19. april 2021 07:36)

ovo je americka liga, sa americkim finansijerima.
a arsenalov gazda je amer.
i to ne da je bogatas nego je lud za novcem.

pristace taj na sve, samo da zaradi, makar arsenal propo (iovako je raspad zivi odtkad mu je sin poceo da komanduje u klubu).

Skywalker

pre 3 godine

Da se ne lažemo, ovo zvuči kao sukob bogatih i onih još bogatijih oko podele plena (čitaj, sirotinja i dalje ostaje sirotinja).

Drugim rečima, Liga Šampiona ili Superkup, kako god se zvalo i jedni i drugi teže ka tome da najbogatiji igraju a onim siromašnima tek ono što preostane.

Nick

pre 3 godine

UEFA je sama kriva za sve što se trenutno dešava. Dokle god je trpala pare u džepove svoje organizacije sve ok. Dozvolilo se da je par klubova bukvalno prerastu. Da nisu Ameri dao bi neko drugi novac za to. Jer je to investicija koja će se vratiti za dve sezone.

Vlasnicima klubova je ovo velika šansa da vrate još više legalnog novca u svoje kompanije.

I na samom kraju Uefu je koštalo mnogo gledanje kroz prste istim ovim klubovima sto se tiče finasi. fer pleja. Usla je velika lova u klubove i više nema nazad. Svi sad žele veći deo kolača. Uefa ih je napravila i baš ti isti je polako demontiraju.

traore

pre 3 godine

Ljudi, zabavlja li vas ovo? Ja ne mogu da verujem šta se dešava. Kao da je odjednom treći svetski rat počeo. Murinjo dobio otkaz. Dokaz da se ovih 12 ne šali. A ne šali se ni UEFA.

Ovo mi je na neki način otvorilo oči. Ne bih da mešam politiku i sport ali... Znate kad nama iz Evrope kažu "polako, sednite za sto, ne izazivajte konflikt, bez teške retorike, ne ucenjujte, ne pretite, budite fini". A vidite kako je kod njih kad im je interes ugrožen. Žestoka retorika, ucene, pretnje, kao da je rat počeo...

dex

pre 3 godine

znaci pocelo je... amerikanizacija evropskog i svetskog fudbala u toku. znao sam da će do ovoga doći, kad-tad, moralo je. nema šanse da ostaviš amere sa strane ako se u nečemu vrte velike pare. probali su oni ovo još i ranije ali im nije proslo, sad izgleda da jeste. biće tu i realno glupih promena u samoj igri tj. pravilima pa uskoro možemo očekivati utakmice bez auta, sa kraćim poluvremenima, proširenim golom... kako god, možda će to generacijama koje dolaze nekad i biti normalno ali sto se nas tiče ubice nam sve sto je vredno i lepo u fudbalu

Bero Rakun

pre 3 godine

@(Indoktrinacija, 19. april 2021 07:58)

Jos bih da dodam da su tada i igraci igrali za neku lepotu "vic" potez. Tako da su se i klubovi koji nisu bili finansijski prva liga, mogli da iznedre neku generaciju i da ostanu zapazeni.

burekjesamosamesom

pre 3 godine

Pa nije se preko noći desilo da novac postane najbitnija stvar u fudbalu. Pogledajte na šta je fudbal počeo da liči u zadnjih 20 godina. Kako se zemlje "velike petice" nisu bunile kad su se inicijalno promenila pravila za Evropski kup?

Vl4dim1r

pre 3 godine

цитат: "Ali eto, samo pare... prokletinja. Sta smo postali...."

Да, а до сад су играли у пез бомбоне а не у типа 250 хиљада евра недељно..

NijeBitno

pre 3 godine

Licemerje,sto kaže kod nas ,”ne laje pas radi sela već zbog sebe”,takav je slučaj UEFA,koja je sve sto je moguće uradila da novac se zavrti na najviše grane ,i sama je pripremila teren za ovo sto se dogadja.Nisu se bunili zbog abnormalnih iznosa transfera,kupovine itd,sada kada im izmiče posao i zarada se pozivaju na tradiciju itd... Liga Šampiona je sve osim toga,ne bi igralo po par klubova iz iste lige zagarantovano,već bi npr šampioni svih država jedino išli direktno u Ls,a ostali u kvalifikacije . Samim tim bi i znacaj domaćih prvenstava bio mnogo veći. Ovde je jedini razlog zbog koga se bune to sto će ostati bez para,a najmanje ih zanima dobrobit fudbala.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Znate kako, ja fudbalska takmicenja gde ne ucestvuju nasi klubovi i ne pratim (gledam)... Tako da... Gde god i koje god takmicenje igraju nasi klubovi to cu i pratiti... Verujete mi, bolje je da odete da gledate i neku Zonsku ligu ako klub iz vaseg grada igra u njoj, nego da sedite pored televizora... Izasli ste iz kuce... Otisli ste sa prijateljima, komentarisete razne scene (znanje i ne znanje na terenu), pricate o nekim neobaveznim temama... Zasto bih gledao, neke tamo klubove, kada mi pobeda ili poraz istih ne donosi nikakvu radost, tugu... Gubljenje vremena... Jeste da je nas fuadbal i nije nesto... Ali barem je nas... Ko voli i zeli gledace to neko novo takmicenje... Prosto, "Svaka roba ima svoga kupca!"
(marko, 19. april 2021 12:45)

Ima istine u ovome što pišeš, ali nije ovde tema lični odnos nekoga prema fudbalu, niti zdrav život i šetnja ( ja bih pre otišao na pecanje nego na zonsku ligu, još je lepše i zdravije )...već da li je dobro da sport, u ovom slučaju fudbal, bude tretiran kao i svaka druga roba, ili treba da služi nečemu drugome. Ljubitelji fudbala će uvek ići na stadione, ali njih je jako malo. Većina su konzumenti koji fudbal na TV-u tretiraju kao odlazak u tržni centar. Od njih se živi, a ne od onih koji idu na stadion. To je tužna istina, jer samo se uživo vidi ko je kakav igrač, na TV-u to ne može. Medjutim, važnija je Azija gde tri milijarde ljudi plaća TV pretplatu, nego ti i ja koji hoćemo da gledamo fudbal..

miki

pre 3 godine

Dzi Pi Morgan ukljucen u stvaranje lige, verovatno prilagodjavaju evropski fudbal americkim gledaocima i americkom trzistu, na stetu fudbala u Evropi, na stetu drugim klubovima i gledaocima u Evropi. Maltene rasna podela, gde ostali su uvek druga liga. Steta za fudbal i sport generalno. Koliko dece masta o tome da ce kroz lokalni klub imati priliku da se nekad takmice sa nekim klubovima.

Sir i vojna muzika

pre 3 godine

biće mi baš drago ako sve ove snivače super lige i igrače koje je igraju u UEFA kazni izbacivanjem iz lige i ne igranje za reprezentacije . i ako je UEFA isto leglo mafije ipak je kolko tol'ko okrenuta i navijačima i daje šansu manjim klubovima dok ova super liga je namenjena samo privilegovanima .

pierre woodman

pre 3 godine

Boli me uvo za superligu, bolje nam je svima gledat kako zaradit pare i prezivjet a ne kako ce neka olos uzimat milijarde a mi s kokicama i pivom navijat za nekog od njih

Stipsa

pre 3 godine

Niko nije alav na novac ali ovo preti da uništi sport kakav smo do sada poznavali i da bogati postanu još bogatiji.Da se razumemo Uefa je uz Fifu verovatno najkorumpranije sportsko udruženje koja je svojevremeno ukinula pravo siromašnima i slabijim da imaju direktno svoje predstavnike u takmičenjima pod njenim okriljem i to jedino zbog većeg profita!Sada su barem trenutno nadjačani i i strahu da ne ostanu bez para pribegavaju sankcijama za koje ćemo tek videti da li mogu da deluju.Advokati JP Morgana su sigurno imali u vidu ove sankcije prilikom organizacije SuperLige.
Ovo takmičenje mogu da sruše samo Nacionalni savezi proterivanjem " izdajica", navijači i televizije, UEFA nikako!

Komša

pre 3 godine

Prvo uefa je se ženila kada je ukinula kup pobednika kupova. Drugo kup uefa isto ukinuta tako da je to bila velika greska. Ali ipak uefa je zadržala neko takmičenje liga šampioni i liga Evrope. Ovi klubovi štosu se odvojili treba im zabraniti regristraciju igraca i španiju Italiju i englesku izbaciti iz Uefe da ne igraju evropsko i svetsko prvenstvo
(zdravko, 19. april 2021 18:58)

ko je koga zenio?
(djura, 19. april 2021 19:42) 

UEAFA i FIFA su zaove.
To 'oće da kaže.
Valjda

omg

pre 3 godine

Prvo uefa je se ženila kada je ukinula kup pobednika kupova. Drugo kup uefa isto ukinuta tako da je to bila velika greska. Ali ipak uefa je zadržala neko takmičenje liga šampioni i liga Evrope. Ovi klubovi štosu se odvojili treba im zabraniti regristraciju igraca i španiju Italiju i englesku izbaciti iz Uefe da ne igraju evropsko i svetsko prvenstvo
(zdravko, 19. april 2021 18:58)

Da alici mozda nije bas da nije tako ako izuzmemo da uefa ima vis novca onda nebi bijo problem sa klubovima ovim sto su otisli ili bih mozda ipak bijo. nikad ze nezna zbog para. kontas? ali svakako se uefa ženila i treba da zabrani registatiju igraca ukljucujuci svih sto su prebegli. nema svecko i evorpsko prvenstvo.
(daka, 19. april 2021 21:46)

Kako za koga. Prvo se mora dva puta razmisliti pa onda seci. Uvek jasno
(zdravko, 19. april 2021 21:55)

Sta je ovo ljudi?

Djoka iz NY

pre 3 godine

Kad je UEFA ukinula KŠ i zarad para kreirala Ligu Šampiona u kojoj su igrali timovi koji nikad nisu bili šampioni u istoriji tad im je sve bilo OK. Sad kad su ti bogati timovi rešili da osnuju svoje takmičenje i da budu finansijski nezavisni od UEfA sad im smeta. Vi ste gospodo krivi za sve ovo.

De de

pre 3 godine

Sve sve, ali kako se Totenhem ušunjao, jer nikad ne bi mogli da igraju ozbiljniju ulogu u LŠ, i ljubavi Čelzi.. ode ovaj Svijet u... evo godinu i po, Korona, Super Liga.. Moćnici kreiraju kako da se živi

Bata

pre 3 godine

FIFA,UEFA su znali za ove planove odavno, tako da je moje mišljenje da su morali vec da imaju spremne korake,medjutim...

kako vidim...oni kao da su neobavesteni,kao da su juce prvi put čuli za tu ligu

e zato ce i da vam se raspadne LS,ali ljudi nemojte da sumnjate svi ti iz uefa i fifa su vec primili svoje doze na bankovnim računima,ovo je sad sve jedan show kao da nesto pokusavaju...

johny

pre 3 godine

hokeju NHL je apsolutni svetski monopolista, sve ostale lige, ukljucujuci i ruski KHL, su samo razvojne (i penzionerske, kako to obicno ide) lige za NHL.Iako bi neka zajednicka evropska liga bila nejlogicnije resenje, zbog "tradicije" svako "sedi" u svojoj ligi, svetska prvenstva, a sada i olimpijske igre igraju druge reprezentacije.Slicno je sa NBA, samo manje ocigledno, ali EP je promenilo vreme odrzavanja upravo zbog nepojavljivanja igraca iz NBA, SP je sve slabije, generalno decenijama gledamo finala, sa par izuzetaka, koja su gotova posle prve cetvrtine i zavrsavaju se sa 30 razlike.O evropskoj diviziji NBA se govorilo jos pre 20 godina.UEFA i, jos gore, FIFA su se odlucili za omasovljavanje EP i SP, sto preti da razvodnji kvalitet.Sama LS je nastala na tragu Super lige, ali sa uverenjem da se moze kontrolisati da do njenog formiranja i ne dodje.Svojevremeno je jedan Bekenbaur tvrdio da SP ne treba da igraju reprezentacije, vec timovi, jer oni i placaju igrace.Elem, kapital ima svoju logiku koju kapitalisti samo prate, a ne stvaraju.SRB, HRV, CG su sile u vaterpolu, zasto nisu napravile od njega nesto atraktivno, sport u letnjoj pauzi, a ne da propadne, da ga isteruju sa OI (najstariji kolektivni sport na OI, koliko se secam).
(Stari basketas, 19. april 2021 14:4

Nešto si samo zaboravio da su NHL, NBA, NFL franšize i da su sredstva za igrače ograničena. Ne možeš da trošiš koliko hoćeš u da kupuješ igrače koje plaćaš po 200 miliona. Možeš jednog ali ostale po 10 miliona

Stari basketas

pre 3 godine

@johny

To sto su NHL i NBA fransize veze nema sa evropskom hokejom i kosarkom, sa SP, EP i OI! NHL i NBA su bile fransize i osamdesetih, pa to nije doticalo evropski hokej i kosarku, a sada ih, ne dotice, vec odredjuje i uredjuje.O tome sam govorio, logici kapitala, hteo/nehteo!Prvo pustis NHL na SP i OI, pa igraci iz Evrope pocnu da odlaze u istu, pa jedan SSSR da dozvolu za odlazak u NHL, da im se u socijalizam vrati hokejas milioner, i sta ocekivati na kraju tog puta!?

Komša

pre 3 godine

Pa naravno da je tako moralo biti, to je zbog kvaliteta timova u određenim takmičenjima. Četvrti tim premijer lige je daleko kvalitetniji od prvog u npr. Bugarskoj, Srbiji, Mađarskoj...
(crni, 19. april 2021 16:38) 

Pa dobro - kome nije smetalo da jedna zemlja (savez) ima 4 predstavnika u ligi šampiona nece mu smetati ni ova liga.

Piče ljudi špicošut sa onom sa kojim hoće.
Ljudi kad uplatie termin u balonu igraju sa kim god hoće - njihov termin njihov problem.Njihovi klubovi ,njihov problem.
Kome se ne svidja gledaće ove druge.

Aksiom

pre 3 godine

Prvo uefa je se ženila kada je ukinula kup pobednika kupova. Drugo kup uefa isto ukinuta tako da je to bila velika greska. Ali ipak uefa je zadržala neko takmičenje liga šampioni i liga Evrope. Ovi klubovi štosu se odvojili treba im zabraniti regristraciju igraca i španiju Italiju i englesku izbaciti iz Uefe da ne igraju evropsko i svetsko prvenstvo
(zdravko, 19. april 2021 18:58)

Da alici mozda nije bas da nije tako ako izuzmemo da uefa ima vis novca onda nebi bijo problem sa klubovima ovim sto su otisli ili bih mozda ipak bijo. nikad ze nezna zbog para. kontas? ali svakako se uefa ženila i treba da zabrani registatiju igraca ukljucujuci svih sto su prebegli. nema svecko i evorpsko prvenstvo.
(daka, 19. april 2021 21:46)

Alo, sta pricate vas dvoje?

Osprey

pre 3 godine

Kaze Florentino Perez kako ce organizovati svoje svjetsko prvenstvo ako fifa ne dozvoli igracima da ucestvuju na njenom, sinoc je izjavio kako ce mozda skratiti trajanje utakmice kako bi bila primamljivija mladim ljudima, igrace meceve na svim kontinentima... Znaci imacemo dva potpuno odvojena fudbalska sistema sa cak razlicitim pravilima igre. Mada su fifa i uefa ovome kumovali i sa svojom pohlepom su stvorili cudoviste od fudbala koje im se sada otelo kontroli i pitanje je koliko je i njima stalo do sportskog duha i igre, a koliko im je u stvari zapelo za milijarde koje ce se vrtiti mimo njih.