Subota, 10.04.2021.

12:30

"Da sam pustio Savićevića da igra, bili bismo šampioni sveta"

Dejan Savićević je zenit svoje karijere dostigao u dresu Milana, za koji je igrao od 1992. do 1998. godine.

Izvor: SS

"Da sam pustio Saviæeviæa da igra, bili bismo šampioni sveta" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Redster ??

pre 3 godine

Ajmo jedan profesionalni komentar.
Dejo je imao talenat međjubrzanja kao Ronaldo u prodoru i bolje i izvanredan balans na lopti prilikom gradjenja rukama. Srećno je imao slabe ruke tako da nikada nije pravio faul u svojim rukometaskim balansiranjima. Ali osecaj za loptu na nivou pravog Ronalda daleko iznad Mesija.

Nikola MNE

pre 3 godine

Drzi Kapelo govor u svlacionicu i cita procenat tacnih dodavanja. Barezi 95%, Kostakurta 90% .. itd a Savicevic lupam sad 65%. Kaze Dejo(uz onu njegovu gestikulaciju) jes ali ovi Barezi, Kostakurta, Kostakurta, Barezi i nista a Savicevic op, op, op i 1:0 za Milan :)))

Misa

pre 3 godine

Meni se cini da je kapelo bio teska budala celog svog zivota. Precenjen trener, koji je imao znanje ali bio je zatucan veoma i stoga je nestao sa scene.

slaviša šmigič

pre 3 godine

Naravno da nebi izgubio svi znamo da je Dejo pravio čuda na terenu bio je pravi mađioničar sa loptom tada najbolji igrač na svetu i sam kapelo zna kakve gluposti je znao da radi samo da Geijalac Savičevič nebi mogao igrati sve do dana kada se umešao precednik Milana i tada tražio od Kapela da Dejo igra i pokopa tada favorizovanu Barcelonu navijači Milana su tada znali i rekli svoje mišljenje a Dejo je postao u Milanu poput božanstva.od tog momenta Milano nije izgubio niti 1.utakmicu u kojoj je na terenu igrao Dejan Savičevič a igrači koji su gurani poput Papena koji je došao kao najbolji strelac Francuske je popio otkaz a do tog momenta je igrao u prvih 11.I ljubimac Kapela se preselio na klupicu i morao ulaziti sa klupice do tog meča imao je Savičevič zagarantovano mesto u 11.i postao ljubimac navijača a ostalo je istorija šta je Dejo radio sa Milanom,postoji istoriski podatak da Milano nije izgubio nijednu utakmicu u kojoj je nastupao Savičevič.

marko djukanovic

pre 3 godine

Nikada vise takav...u rangu Krojfa,Maradone,Ronaldinja,Ronalda Nazaria i Mesija...bez konkurencije,najveci igrac sa ovih prostora,svih vremena!

Kozuki Oden

pre 3 godine

U komentarima smo zakljucili da je Savicevic najbolji igrac svih vremena i da su najveci u istoriji precenjeni, ko sve komentarise...

johnny

pre 3 godine

"I da mu rečeš,Zvone,da može naređivati onoj tamo svojoj gubi,meni sigurno neće!"
Molba Bobanu da ovo što preciznije prevede Kapelu na italijanski

vlade

pre 3 godine

@Соко сиви
s'obzirom da je AC Milan godinu dana ranije igra finale Toyota kupa umesto Marseja, logično je bilo da je Dejo tada odradio suspenziju.. a odradio ju je i u LŠ posle finala '91, nije igrao protiv Anderlehta i Panatinaikosa.. ali, očito je Kapela mrzelo to da proverava ili da ga pita, pa je sam sebi zakuvao..

Zvezdaš

pre 3 godine

Savićević je tu titulu prvaka sveta osvojio sa Crvenom zvezdom dve godine ranije, a Kapelo nije nikada u svojoj karijeri.
Suština teksta je tu a i suza određenih navijača. Može i Kapelo da im se pridruži

Nbc

pre 3 godine

Dejo je bio genijalan igrač ali samo na malom procentu utakmica. Bio mi je najdraži igrač te generacije Zvezde. Ali veći broj utakmica je bio nevidljiv. Svi pamtimo posebno utakmicu finala protiv Barse. Ali zaboravljamo lako veliki broj utakmica gdje se nije vidio. U reprezentaciji tanko. Mnogo konstantniji su bili Piksi i Mijatović. Na SP 90 konkurencija mu je bio Sušić. Isti tip igrača, vanserijskih, koje je trebalo čekati da odigraju kako znaju.

Car

pre 3 godine

Otac mi je gledao svaku domacu utakmicu Zvezde u periodu od 84 do 94, kaze da je najbolji igrac koga je gledao Maradona,odmah za malo iza njega Dejan Savicevic.. Caletove reci su:kad ga vidis na prvi pogled,onako zapustenog,neosisanog,neurednog ne lici na fudbalera,deluje kao da ce se srusiti i onda mu das loptu i covek predje celu odbranu jednim cimom tela.. Dejo genije

Марко

pre 3 godine

Isto može da kaže i Osim za SP u Italiji devedesete.
(absolutezero, 10. april 2021 14:55)

С тим што се Осим није огрешио само о Савићевића. Њему су на клупи седели и Панчев, Шукер, Просинечки, Јарни и Бокшић. Они су тада били млади, имали су између 20 и 23 године, па Осим није имао храбрости да им већ на том СП-у да шансу. Играли су му углавном играчи који су били у годинама и који су играли у страним клубовима, и то не баш много јаким страним клубовима. Већ у наредном циклусу квалификација за ЕУРО 1992, који је почео после СП-а, осим је схватио своју грешку, а поменути играчи су му сви постали првотимци, а ови из Црвене звезде су постали прваци Европе већ наредне сезоне, а ови Хрвати су били трећи на свету 1998. Велика грешка Ивице Осима на СП-у 1990. Лош селектор је био.

sasa jokic

pre 3 godine

Kapelo je u svjom timu koji je preuzeo iz tima izbacio najbolje igrace i time “dokazivao” autoritet. Kada je dosao u Real odmah je rasturio tandem Mijatovic Suker, u Rominje n klupu poslao Batistutu, a u Milanu Deja. Odvratan lik.

a

pre 3 godine

Javljaju se ovde domoljubi(sujedi) da podrže Kapela.Dejan Savićević
je kao član Crvene Zvezde osvojio interkontinentalni kup.Boli ga uvo
što ga italijan nije hteo.A Dinamo i slični mogu samo da sanjaju taj
"odsanjani san" Beograskog fudbala.

Миливоје-ватрогасац

pre 3 godine

Неко написа доле "... то легенда био." и да то је неоспорно да је био али се последњих година показао у правом светлу и колико је идолопоклонички настројен фотељи, функцији и мржњи своје браће.

Mr

pre 3 godine

Svaki trener mora i da istrpi igraca ako on moze resiti utakmicu.Dejo je tip igraca koji pravi razliku ali onda moras imati 9 koji trce kao Mesi .E sad Kapelo nije tip trenera da bude u drugom planu i to ga je omelo da napravi vece uspehe.Dejo je bio i ostao unikat

Revolt

pre 3 godine

Znam ko nam je dao gol, i ja sam gledao tu utakmicu koja je igrana na istom stadionu na kojem je Milan pet godina pre toga pobedio Benfiku u finalu golom Rajkarda koji je '95 u dresu Ajaksa pobedio upravo Milan iz kojeg se i vratio u svoj maticni klub:-D Imao sam 12 godina, Patrik je usao sa klupe, prilicno jeftin gol je tada primio Milan, toliko je lako prosao kroz odbranu kao da je neko otvorio prozor i da je krenula da duva promaja, a pitam te ovo jer su oduvek vladale kontroverze u vezi tog neigranja, cenim da bi neko ko je malo stariji od mene mogao da mi napise sta se tu tacno dogodilo jer mene nije sramota da pitam.

sportdetective

pre 3 godine

Dejo Genije i Piksi dva igraca koji su obelezili moju mladost...Piksi u svoje vreme, roling i kako padaju igraci na travu, Genije zbog kojeg su stoperi izgledali ko decurlija

????

pre 3 godine

Kapelo je u svjom timu koji je preuzeo iz tima izbacio najbolje igrace i time “dokazivao” autoritet. Kada je dosao u Real odmah je rasturio tandem Mijatovic Suker, u Rominje n klupu poslao Batistutu, a u Milanu Deja. Odvratan lik.
(sasa jokic, 10. april 2021 15:01)

Capello je Batistutu doveo u Romu i donio Romi scudetto. Njegov posao je bio da osvaja trofeje, ne da titra jaja svakom šabanu.

marko992

pre 3 godine

dovoljno je videti klip sa utakmice man junajt zvezda, šta je on radio onim englezima, ljudi moji, čudo.ali, bio je čovek nedovoljno svestan svog talenta i izgleda promenljivog raspoloženja, šteta inače...
ali i po tim odobinama razlikuju se veliki šampioni od onih koji se oslanjaju samo na talenat.uzmite na pr.đokovića, on svaki dan trenira nekoliko sati.može više da trenira, nego koliko ja mogu da spavam.
(Kolubarac, 10. april 2021 13:35

Pre bih rekao,i suvise svestan svoga talenta.
Ipak,Savicevic nema za cim da zali,dokazao se gde god je igrao.
Ne kazem da ih nema,ali ipak je mali procenat da ovakvi talenti treniraju mnogo vise nego sto je to cinio Savicevic ,upravo zbog razloga koji sam spomenuo u prvoj recenici.

neznalica

pre 3 godine

Italijani su ga zvali GENIJE, a naslovna strana Gazete sport ponedeljkom je bila rezervisana za njega, kad on igra prethodni dan. U to vreme Italija je bila puna velikih zvezda. To dovoljno govori o njemu. GENIJE!!!;

sportdetective

pre 3 godine

Da se je tada Capelo pito, Savicevic nikad ne bi igro u njegovom timu...al je tada gazda u Milanu bio Berlusconi koji je naredijo Capelu da Genije mora da igra.

only fools and horses

pre 3 godine

@Holden Caulfield

Kako to misliš bio najbolji u zvezdinom osvajanju KEŠa? Kako molim te. Pričaš o utakmici gde oba tima za 120 minuta (do ulaska Piksija pred kraj) nisu nijednu poštenu akciju napravili. Gde na prste može da se izbroji koliko je puta Zvezda prišla šesnaestercu, gde nijedan šut na gol nije imala.
Dajte budimo ozbiljni. Savičević je jedan od najtalentovanijih igrača ikada, neviđenih mogućnosti, ali veliku karijeru nije ostvario, ne u skladu sa mogućnostima. Pa u Milanu je više vremena proveo na klupi nego u igri. I ne samo zbog Kapela, ko god da je bio, slično bi prošao. Jednostavno, nije želeo da trenira, nesportski živeo, nije poštovao trenere niti njihove zamisli.
Ne može to da prođe, da je igrao desetak godina pre toga možda, tada više ne.

Golgeter

pre 3 godine

Nj8h9v odn9s nikad nije stimao, zasto to samo Kapelo zna. Sjecam se na svakoj utakmici Kapelo je Deju zadnjih 20min redovno zamjenio. Sad se kaje ali kasno je.

Соко сиви

pre 3 godine

Dejova top 3 gola: 1. Projektil posle prodora Kelnu 2. Projektil iz slobodnog udarca Partizanu (Omerović bio na golu) 3. Lob Barseloni (Zubizareta bio na golu) u finalu LŠ
(Predrag, 10. april 2021 13:50)
Gol u Drezdenu tačno da proučavaš svaki potez, dribling i da se pitaš "kako, brate?!". Gol u Minhenu pokazuje koliko je zapravo brz bio Dejo, sa loptom. To je i najbrži od svih Binić skoro potencirao. Eto da proširimo listu na top 5.

A Dejo je isključen u meču Zvezda - Kolo kolo pa možda su zato mislili da je suspendovan :)?

Predrag

pre 3 godine

@Predraze, jesi li siguran u to da je Dejo tad bio povredjen? On tvrdi da nije.

100% sam siguran da je bio povređen i da zbog povrede nije mogao d a igra finale LŠ protiv Ajaksa. Ajaks je pobedio 1:0 golom Patrika Klajverta. Dejo je imao jaku želju da igra to finale ali ga je povreda omela. Dakle 100% sam siguran jer sam tad baš pratio Milan i svega se odlično sećam. Sportski pozdrav.

filipovski990

pre 3 godine

Ne smem ni da pomislim sta bi bio dejo, a i jos neki igraci da su imali mentalni sklop kristijana ronalda i zelju za fudbalnom kao on.

ss

pre 3 godine

@Mirko Kojotovski
Odakle tebi ideja da znas sta razlikuje legende od onih drugih?!
Savicevic je legenda Milana, dvostruki osvajac Lige Sampiona, covek kojeg je Italija zvala genijem. Da je trenirao 20% vise, mozda bi, kao Piksi, igrao u Japanu, umesto u najboljim klubovima planete. Ko zna...
Da je Dejo resio da bude vodja tima u Japanu, mozda bi bio "kompletan" bas kao Piksi.

dacha Zvezda

pre 3 godine

E pa stvarno lepa uspomena za Kapela..
Ispostovao je Radučoj-ua, jouja, a to ga kostalo titule svetskog prvaka, koju vise nikad i nije uzeo..
Vrh!!!

Djordje NS

pre 3 godine

Deja Savićević i Ronaldinjo su dvojica genija zbog kojih nikad Mesija neću smatrati najvećim čak ni u tom segmentu igre koji se zove driblinzi.

Revolt

pre 3 godine

E, tako je isto i protiv Ajaksa trebao da ga pusti '95. Nije to bilo '94 (te godine smo izgubili od Velez Sarsfilda) vec '93 kad smo (sa punim pravom) igrali umesto olimpika. Nisam siguran da li je to bilo protiv SP ili VS, ali, secam se da sam zvao druga da gledamo utakmicu i da ga tata nije pustio:-D Dejo je osvojio dva Superkupa Italije.

marka

pre 3 godine

@dr Bio je Dejo dr fudbala, ali stavljati ga u isti kos s jednim Ronaldom (pravim) je presmesno. To ti je isto kao da poredis Komana koji je top igrac i Mesija.

Holden Caulfield

pre 3 godine

Uvijek se zapitam kakav bi ovo igrac bio da je vise trenirao i bio posvecen fudbalu, to je cak tesko i zamisliti...cak i ovako je po meni najbolji igrac sa ovih nasih prostora, dva puta je osvajao ligu prvaka sa dva kluba i u oba je bio najbolji igrac, domaci zadatak za sve ex yu igrace...a on i Capello ne zna se ko je tvrdoglaviji, bas su se nasli ;)

Predrag

pre 3 godine

Zbog povrede nije igrao finale Lige šampiona protiv Ajaksa (Ajaks pobedio 1:0). Da je igrao Dejo ubeđen sam da bi Milan pobedio i osvojio LŠ.

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Da je trenirao bar 20%vise trajao bi kao Ibrahimovic Ronaldo Mesi...Zamislite koliko odricanja treninga je iza Đokovica Nadala i Federera.
To je ono sto razlikuje legende sporta od onih ostalih koji su bili samo bljesak u moru sportista.
Piksi je bio jednostavno kompletniji i vođa tima a Dejo je bio genije.Na zalost samo povremeno

Predrag

pre 3 godine

Dejova top 3 gola: 1. Projektil posle prodora Kelnu 2. Projektil iz slobodnog udarca Partizanu (Omerović bio na golu) 3. Lob Barseloni (Zubizareta bio na golu) u finalu LŠ

Kolubarac

pre 3 godine

dovoljno je videti klip sa utakmice man junajt zvezda, šta je on radio onim englezima, ljudi moji, čudo.ali, bio je čovek nedovoljno svestan svog talenta i izgleda promenljivog raspoloženja, šteta inače...
ali i po tim odobinama razlikuju se veliki šampioni od onih koji se oslanjaju samo na talenat.uzmite na pr.đokovića, on svaki dan trenira nekoliko sati.može više da trenira, nego koliko ja mogu da spavam.

Nesa

pre 3 godine

Jedan, jedini, neponovljivi, Genije!
Kad smo vec kod njega, danas je tacno 3 decenije od nezaboravnog slavlja na Olimpijskom stadionu u Minhenu. Valja se malo prisetiti i toga.

slaviša šmigič

pre 3 godine

Užas kako se Kapelo ponašao prema Geniju Savičeviču u prvoj sezoni gde je gurao sve žive i mrtve igrače a nije želeo da pruži šansu Savičeviču na tom primeru se lepo vidi da nekad možeš imati takav kvalitet da si 5 puta bolji od ostalih a trener može uništiti karijeru igraču.Da nije tada odreagovao precednik Berluskoni taj bi oduzeo Milanu 2.lige šamiona e posle tog finala sa Barcom gde je kapelo opet želeo izgurati Genijalca iz sastava nije više nikad reči navijači su tada rekli svoje Kapelo je brzo shvatio da če Milano da ga otpustiti ako još jednom pomisli da ga gurne na klupu a Papen koga su doveli kao najboljeg strelca Francuske je dobio posle Barce momentalni otkaz i karijera mu totalno propala a bogami i Boban je morao da počne ulaziti sa klupice dok je pre toga imao zagarontovano mesto u prvih 11.

deki

pre 3 godine

Obožavao sam ovog igrača... Kada me sada pitaju ko je najbolji igrač kojega si gledao kao iz topa odgovaram, Dejo a navijam za partizan...

P-76ers

pre 3 godine

Zvezda - Colo Colo 3-0, Jugovic 2x, Pančev
(Idemoooo, 10. april 2021 12:46)

Zaboravio si dodavanje Savićevića Jugoviću za 1-0 kroz pola srednjeg reda i cele odbrane...

Posle je sve bilo lakše...

dr

pre 3 godine

Dejo Savicevic je ubedljivo najveći virtouz sa ovih prostora svih vremena. Bio je užasno lenj, maltene uopste nije trenirao. Čudo od tehnike. U rangu Ronaldinja, Ronalda, Mesija, Maradone. Ako ne i bolji.
Za mladje nek pogledaju par golova i prodora, njegove pasove, driblinge... dok je igrao za Zvezdu, Milan.

ratata

pre 3 godine

Genije je bio i ostao najpotcenjeniji igrac svih vremena a njegovo izdanje i umece sa loptom je video zapisom obelezeno tek toliko da moze da se svrsta u 5 najboljih fudbalera ikad koji su igrali fudbal. Piksi je imao bljesak umetnosti i tehnike , modric pokazuje da moze da se produzi rok trajanja i kontinuit ali nije nesto sto vec nismo videli jer ibrhimovic i dalje traje. Ovde pricamo o uticaj na jednu ekipu koja je vladala tih godina fudbalskim svetom i ako sam oduvek mlekadzija i nisam ni za jedan klub navijao u seria a sem za parmu tih godina jednostavno milan je bio nesto posebno bas zbog njega . Nije dzabe dobio naziv genije i pored toliko klupskih uspeha ali cudno je sto nije vise spominjan i ako je svet znao da je nesto posebno. Jednostavno uvek je veci hajp pravio brazilac koji je uspeo da iz favele napravim velike korake u svetu fudbala ili da italijani kazu roberto bagio je majstor a covek ih pokopao za sva vremena sa onim promasenim penalom al opet je njihov. Tada je i Jugovic pravio dar mar sa Juventusom ali on je bio vise skorije vidjen nedved radilica i bombas . Deki je bio genije na lopti i kao vihor kad se okrene prema protivnickom golu. Nesto poput ronaldinja sa ovih prostora . A ronaldinjo je po meni bog otac sa loptom

Petar

pre 3 godine

Kakva je to legenda bio. Za one mladje, kucajte Dejan Savicevic driblinzi. A mozete i Dejan Savicevic Zagreb. Joj suze mi krenu cak i na pomisao kod ovog poslednjeg.

dr

pre 3 godine

Dejo Savicevic je ubedljivo najveći virtouz sa ovih prostora svih vremena. Bio je užasno lenj, maltene uopste nije trenirao. Čudo od tehnike. U rangu Ronaldinja, Ronalda, Mesija, Maradone. Ako ne i bolji.
Za mladje nek pogledaju par golova i prodora, njegove pasove, driblinge... dok je igrao za Zvezdu, Milan.

Petar

pre 3 godine

Kakva je to legenda bio. Za one mladje, kucajte Dejan Savicevic driblinzi. A mozete i Dejan Savicevic Zagreb. Joj suze mi krenu cak i na pomisao kod ovog poslednjeg.

P-76ers

pre 3 godine

Zvezda - Colo Colo 3-0, Jugovic 2x, Pančev
(Idemoooo, 10. april 2021 12:46)

Zaboravio si dodavanje Savićevića Jugoviću za 1-0 kroz pola srednjeg reda i cele odbrane...

Posle je sve bilo lakše...

ratata

pre 3 godine

Genije je bio i ostao najpotcenjeniji igrac svih vremena a njegovo izdanje i umece sa loptom je video zapisom obelezeno tek toliko da moze da se svrsta u 5 najboljih fudbalera ikad koji su igrali fudbal. Piksi je imao bljesak umetnosti i tehnike , modric pokazuje da moze da se produzi rok trajanja i kontinuit ali nije nesto sto vec nismo videli jer ibrhimovic i dalje traje. Ovde pricamo o uticaj na jednu ekipu koja je vladala tih godina fudbalskim svetom i ako sam oduvek mlekadzija i nisam ni za jedan klub navijao u seria a sem za parmu tih godina jednostavno milan je bio nesto posebno bas zbog njega . Nije dzabe dobio naziv genije i pored toliko klupskih uspeha ali cudno je sto nije vise spominjan i ako je svet znao da je nesto posebno. Jednostavno uvek je veci hajp pravio brazilac koji je uspeo da iz favele napravim velike korake u svetu fudbala ili da italijani kazu roberto bagio je majstor a covek ih pokopao za sva vremena sa onim promasenim penalom al opet je njihov. Tada je i Jugovic pravio dar mar sa Juventusom ali on je bio vise skorije vidjen nedved radilica i bombas . Deki je bio genije na lopti i kao vihor kad se okrene prema protivnickom golu. Nesto poput ronaldinja sa ovih prostora . A ronaldinjo je po meni bog otac sa loptom

deki

pre 3 godine

Obožavao sam ovog igrača... Kada me sada pitaju ko je najbolji igrač kojega si gledao kao iz topa odgovaram, Dejo a navijam za partizan...

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Da je trenirao bar 20%vise trajao bi kao Ibrahimovic Ronaldo Mesi...Zamislite koliko odricanja treninga je iza Đokovica Nadala i Federera.
To je ono sto razlikuje legende sporta od onih ostalih koji su bili samo bljesak u moru sportista.
Piksi je bio jednostavno kompletniji i vođa tima a Dejo je bio genije.Na zalost samo povremeno

Nesa

pre 3 godine

Jedan, jedini, neponovljivi, Genije!
Kad smo vec kod njega, danas je tacno 3 decenije od nezaboravnog slavlja na Olimpijskom stadionu u Minhenu. Valja se malo prisetiti i toga.

Holden Caulfield

pre 3 godine

Uvijek se zapitam kakav bi ovo igrac bio da je vise trenirao i bio posvecen fudbalu, to je cak tesko i zamisliti...cak i ovako je po meni najbolji igrac sa ovih nasih prostora, dva puta je osvajao ligu prvaka sa dva kluba i u oba je bio najbolji igrac, domaci zadatak za sve ex yu igrace...a on i Capello ne zna se ko je tvrdoglaviji, bas su se nasli ;)

Kolubarac

pre 3 godine

dovoljno je videti klip sa utakmice man junajt zvezda, šta je on radio onim englezima, ljudi moji, čudo.ali, bio je čovek nedovoljno svestan svog talenta i izgleda promenljivog raspoloženja, šteta inače...
ali i po tim odobinama razlikuju se veliki šampioni od onih koji se oslanjaju samo na talenat.uzmite na pr.đokovića, on svaki dan trenira nekoliko sati.može više da trenira, nego koliko ja mogu da spavam.

Predrag

pre 3 godine

Dejova top 3 gola: 1. Projektil posle prodora Kelnu 2. Projektil iz slobodnog udarca Partizanu (Omerović bio na golu) 3. Lob Barseloni (Zubizareta bio na golu) u finalu LŠ

sportdetective

pre 3 godine

Da se je tada Capelo pito, Savicevic nikad ne bi igro u njegovom timu...al je tada gazda u Milanu bio Berlusconi koji je naredijo Capelu da Genije mora da igra.

slaviša šmigič

pre 3 godine

Užas kako se Kapelo ponašao prema Geniju Savičeviču u prvoj sezoni gde je gurao sve žive i mrtve igrače a nije želeo da pruži šansu Savičeviču na tom primeru se lepo vidi da nekad možeš imati takav kvalitet da si 5 puta bolji od ostalih a trener može uništiti karijeru igraču.Da nije tada odreagovao precednik Berluskoni taj bi oduzeo Milanu 2.lige šamiona e posle tog finala sa Barcom gde je kapelo opet želeo izgurati Genijalca iz sastava nije više nikad reči navijači su tada rekli svoje Kapelo je brzo shvatio da če Milano da ga otpustiti ako još jednom pomisli da ga gurne na klupu a Papen koga su doveli kao najboljeg strelca Francuske je dobio posle Barce momentalni otkaz i karijera mu totalno propala a bogami i Boban je morao da počne ulaziti sa klupice dok je pre toga imao zagarontovano mesto u prvih 11.

Predrag

pre 3 godine

Zbog povrede nije igrao finale Lige šampiona protiv Ajaksa (Ajaks pobedio 1:0). Da je igrao Dejo ubeđen sam da bi Milan pobedio i osvojio LŠ.

Соко сиви

pre 3 godine

Dejova top 3 gola: 1. Projektil posle prodora Kelnu 2. Projektil iz slobodnog udarca Partizanu (Omerović bio na golu) 3. Lob Barseloni (Zubizareta bio na golu) u finalu LŠ
(Predrag, 10. april 2021 13:50)
Gol u Drezdenu tačno da proučavaš svaki potez, dribling i da se pitaš "kako, brate?!". Gol u Minhenu pokazuje koliko je zapravo brz bio Dejo, sa loptom. To je i najbrži od svih Binić skoro potencirao. Eto da proširimo listu na top 5.

A Dejo je isključen u meču Zvezda - Kolo kolo pa možda su zato mislili da je suspendovan :)?

sportdetective

pre 3 godine

Dejo Genije i Piksi dva igraca koji su obelezili moju mladost...Piksi u svoje vreme, roling i kako padaju igraci na travu, Genije zbog kojeg su stoperi izgledali ko decurlija

a

pre 3 godine

Javljaju se ovde domoljubi(sujedi) da podrže Kapela.Dejan Savićević
je kao član Crvene Zvezde osvojio interkontinentalni kup.Boli ga uvo
što ga italijan nije hteo.A Dinamo i slični mogu samo da sanjaju taj
"odsanjani san" Beograskog fudbala.

Марко

pre 3 godine

Isto može da kaže i Osim za SP u Italiji devedesete.
(absolutezero, 10. april 2021 14:55)

С тим што се Осим није огрешио само о Савићевића. Њему су на клупи седели и Панчев, Шукер, Просинечки, Јарни и Бокшић. Они су тада били млади, имали су између 20 и 23 године, па Осим није имао храбрости да им већ на том СП-у да шансу. Играли су му углавном играчи који су били у годинама и који су играли у страним клубовима, и то не баш много јаким страним клубовима. Већ у наредном циклусу квалификација за ЕУРО 1992, који је почео после СП-а, осим је схватио своју грешку, а поменути играчи су му сви постали првотимци, а ови из Црвене звезде су постали прваци Европе већ наредне сезоне, а ови Хрвати су били трећи на свету 1998. Велика грешка Ивице Осима на СП-у 1990. Лош селектор је био.

Revolt

pre 3 godine

E, tako je isto i protiv Ajaksa trebao da ga pusti '95. Nije to bilo '94 (te godine smo izgubili od Velez Sarsfilda) vec '93 kad smo (sa punim pravom) igrali umesto olimpika. Nisam siguran da li je to bilo protiv SP ili VS, ali, secam se da sam zvao druga da gledamo utakmicu i da ga tata nije pustio:-D Dejo je osvojio dva Superkupa Italije.

Car

pre 3 godine

Otac mi je gledao svaku domacu utakmicu Zvezde u periodu od 84 do 94, kaze da je najbolji igrac koga je gledao Maradona,odmah za malo iza njega Dejan Savicevic.. Caletove reci su:kad ga vidis na prvi pogled,onako zapustenog,neosisanog,neurednog ne lici na fudbalera,deluje kao da ce se srusiti i onda mu das loptu i covek predje celu odbranu jednim cimom tela.. Dejo genije

marka

pre 3 godine

@dr Bio je Dejo dr fudbala, ali stavljati ga u isti kos s jednim Ronaldom (pravim) je presmesno. To ti je isto kao da poredis Komana koji je top igrac i Mesija.

sasa jokic

pre 3 godine

Kapelo je u svjom timu koji je preuzeo iz tima izbacio najbolje igrace i time “dokazivao” autoritet. Kada je dosao u Real odmah je rasturio tandem Mijatovic Suker, u Rominje n klupu poslao Batistutu, a u Milanu Deja. Odvratan lik.

neznalica

pre 3 godine

Italijani su ga zvali GENIJE, a naslovna strana Gazete sport ponedeljkom je bila rezervisana za njega, kad on igra prethodni dan. U to vreme Italija je bila puna velikih zvezda. To dovoljno govori o njemu. GENIJE!!!;

dacha Zvezda

pre 3 godine

E pa stvarno lepa uspomena za Kapela..
Ispostovao je Radučoj-ua, jouja, a to ga kostalo titule svetskog prvaka, koju vise nikad i nije uzeo..
Vrh!!!

Djordje NS

pre 3 godine

Deja Savićević i Ronaldinjo su dvojica genija zbog kojih nikad Mesija neću smatrati najvećim čak ni u tom segmentu igre koji se zove driblinzi.

filipovski990

pre 3 godine

Ne smem ni da pomislim sta bi bio dejo, a i jos neki igraci da su imali mentalni sklop kristijana ronalda i zelju za fudbalnom kao on.

marko992

pre 3 godine

dovoljno je videti klip sa utakmice man junajt zvezda, šta je on radio onim englezima, ljudi moji, čudo.ali, bio je čovek nedovoljno svestan svog talenta i izgleda promenljivog raspoloženja, šteta inače...
ali i po tim odobinama razlikuju se veliki šampioni od onih koji se oslanjaju samo na talenat.uzmite na pr.đokovića, on svaki dan trenira nekoliko sati.može više da trenira, nego koliko ja mogu da spavam.
(Kolubarac, 10. april 2021 13:35

Pre bih rekao,i suvise svestan svoga talenta.
Ipak,Savicevic nema za cim da zali,dokazao se gde god je igrao.
Ne kazem da ih nema,ali ipak je mali procenat da ovakvi talenti treniraju mnogo vise nego sto je to cinio Savicevic ,upravo zbog razloga koji sam spomenuo u prvoj recenici.

????

pre 3 godine

Kapelo je u svjom timu koji je preuzeo iz tima izbacio najbolje igrace i time “dokazivao” autoritet. Kada je dosao u Real odmah je rasturio tandem Mijatovic Suker, u Rominje n klupu poslao Batistutu, a u Milanu Deja. Odvratan lik.
(sasa jokic, 10. april 2021 15:01)

Capello je Batistutu doveo u Romu i donio Romi scudetto. Njegov posao je bio da osvaja trofeje, ne da titra jaja svakom šabanu.

Zvezdaš

pre 3 godine

Savićević je tu titulu prvaka sveta osvojio sa Crvenom zvezdom dve godine ranije, a Kapelo nije nikada u svojoj karijeri.
Suština teksta je tu a i suza određenih navijača. Može i Kapelo da im se pridruži

ss

pre 3 godine

@Mirko Kojotovski
Odakle tebi ideja da znas sta razlikuje legende od onih drugih?!
Savicevic je legenda Milana, dvostruki osvajac Lige Sampiona, covek kojeg je Italija zvala genijem. Da je trenirao 20% vise, mozda bi, kao Piksi, igrao u Japanu, umesto u najboljim klubovima planete. Ko zna...
Da je Dejo resio da bude vodja tima u Japanu, mozda bi bio "kompletan" bas kao Piksi.

Mr

pre 3 godine

Svaki trener mora i da istrpi igraca ako on moze resiti utakmicu.Dejo je tip igraca koji pravi razliku ali onda moras imati 9 koji trce kao Mesi .E sad Kapelo nije tip trenera da bude u drugom planu i to ga je omelo da napravi vece uspehe.Dejo je bio i ostao unikat

Nikola MNE

pre 3 godine

Drzi Kapelo govor u svlacionicu i cita procenat tacnih dodavanja. Barezi 95%, Kostakurta 90% .. itd a Savicevic lupam sad 65%. Kaze Dejo(uz onu njegovu gestikulaciju) jes ali ovi Barezi, Kostakurta, Kostakurta, Barezi i nista a Savicevic op, op, op i 1:0 za Milan :)))

marko djukanovic

pre 3 godine

Nikada vise takav...u rangu Krojfa,Maradone,Ronaldinja,Ronalda Nazaria i Mesija...bez konkurencije,najveci igrac sa ovih prostora,svih vremena!

Golgeter

pre 3 godine

Nj8h9v odn9s nikad nije stimao, zasto to samo Kapelo zna. Sjecam se na svakoj utakmici Kapelo je Deju zadnjih 20min redovno zamjenio. Sad se kaje ali kasno je.

Predrag

pre 3 godine

@Predraze, jesi li siguran u to da je Dejo tad bio povredjen? On tvrdi da nije.

100% sam siguran da je bio povređen i da zbog povrede nije mogao d a igra finale LŠ protiv Ajaksa. Ajaks je pobedio 1:0 golom Patrika Klajverta. Dejo je imao jaku želju da igra to finale ali ga je povreda omela. Dakle 100% sam siguran jer sam tad baš pratio Milan i svega se odlično sećam. Sportski pozdrav.

Nbc

pre 3 godine

Dejo je bio genijalan igrač ali samo na malom procentu utakmica. Bio mi je najdraži igrač te generacije Zvezde. Ali veći broj utakmica je bio nevidljiv. Svi pamtimo posebno utakmicu finala protiv Barse. Ali zaboravljamo lako veliki broj utakmica gdje se nije vidio. U reprezentaciji tanko. Mnogo konstantniji su bili Piksi i Mijatović. Na SP 90 konkurencija mu je bio Sušić. Isti tip igrača, vanserijskih, koje je trebalo čekati da odigraju kako znaju.

johnny

pre 3 godine

"I da mu rečeš,Zvone,da može naređivati onoj tamo svojoj gubi,meni sigurno neće!"
Molba Bobanu da ovo što preciznije prevede Kapelu na italijanski

Misa

pre 3 godine

Meni se cini da je kapelo bio teska budala celog svog zivota. Precenjen trener, koji je imao znanje ali bio je zatucan veoma i stoga je nestao sa scene.

only fools and horses

pre 3 godine

@Holden Caulfield

Kako to misliš bio najbolji u zvezdinom osvajanju KEŠa? Kako molim te. Pričaš o utakmici gde oba tima za 120 minuta (do ulaska Piksija pred kraj) nisu nijednu poštenu akciju napravili. Gde na prste može da se izbroji koliko je puta Zvezda prišla šesnaestercu, gde nijedan šut na gol nije imala.
Dajte budimo ozbiljni. Savičević je jedan od najtalentovanijih igrača ikada, neviđenih mogućnosti, ali veliku karijeru nije ostvario, ne u skladu sa mogućnostima. Pa u Milanu je više vremena proveo na klupi nego u igri. I ne samo zbog Kapela, ko god da je bio, slično bi prošao. Jednostavno, nije želeo da trenira, nesportski živeo, nije poštovao trenere niti njihove zamisli.
Ne može to da prođe, da je igrao desetak godina pre toga možda, tada više ne.

slaviša šmigič

pre 3 godine

Naravno da nebi izgubio svi znamo da je Dejo pravio čuda na terenu bio je pravi mađioničar sa loptom tada najbolji igrač na svetu i sam kapelo zna kakve gluposti je znao da radi samo da Geijalac Savičevič nebi mogao igrati sve do dana kada se umešao precednik Milana i tada tražio od Kapela da Dejo igra i pokopa tada favorizovanu Barcelonu navijači Milana su tada znali i rekli svoje mišljenje a Dejo je postao u Milanu poput božanstva.od tog momenta Milano nije izgubio niti 1.utakmicu u kojoj je na terenu igrao Dejan Savičevič a igrači koji su gurani poput Papena koji je došao kao najbolji strelac Francuske je popio otkaz a do tog momenta je igrao u prvih 11.I ljubimac Kapela se preselio na klupicu i morao ulaziti sa klupice do tog meča imao je Savičevič zagarantovano mesto u 11.i postao ljubimac navijača a ostalo je istorija šta je Dejo radio sa Milanom,postoji istoriski podatak da Milano nije izgubio nijednu utakmicu u kojoj je nastupao Savičevič.

Миливоје-ватрогасац

pre 3 godine

Неко написа доле "... то легенда био." и да то је неоспорно да је био али се последњих година показао у правом светлу и колико је идолопоклонички настројен фотељи, функцији и мржњи своје браће.

Kozuki Oden

pre 3 godine

U komentarima smo zakljucili da je Savicevic najbolji igrac svih vremena i da su najveci u istoriji precenjeni, ko sve komentarise...

Revolt

pre 3 godine

Znam ko nam je dao gol, i ja sam gledao tu utakmicu koja je igrana na istom stadionu na kojem je Milan pet godina pre toga pobedio Benfiku u finalu golom Rajkarda koji je '95 u dresu Ajaksa pobedio upravo Milan iz kojeg se i vratio u svoj maticni klub:-D Imao sam 12 godina, Patrik je usao sa klupe, prilicno jeftin gol je tada primio Milan, toliko je lako prosao kroz odbranu kao da je neko otvorio prozor i da je krenula da duva promaja, a pitam te ovo jer su oduvek vladale kontroverze u vezi tog neigranja, cenim da bi neko ko je malo stariji od mene mogao da mi napise sta se tu tacno dogodilo jer mene nije sramota da pitam.

vlade

pre 3 godine

@Соко сиви
s'obzirom da je AC Milan godinu dana ranije igra finale Toyota kupa umesto Marseja, logično je bilo da je Dejo tada odradio suspenziju.. a odradio ju je i u LŠ posle finala '91, nije igrao protiv Anderlehta i Panatinaikosa.. ali, očito je Kapela mrzelo to da proverava ili da ga pita, pa je sam sebi zakuvao..

Redster ??

pre 3 godine

Ajmo jedan profesionalni komentar.
Dejo je imao talenat međjubrzanja kao Ronaldo u prodoru i bolje i izvanredan balans na lopti prilikom gradjenja rukama. Srećno je imao slabe ruke tako da nikada nije pravio faul u svojim rukometaskim balansiranjima. Ali osecaj za loptu na nivou pravog Ronalda daleko iznad Mesija.

marka

pre 3 godine

@dr Bio je Dejo dr fudbala, ali stavljati ga u isti kos s jednim Ronaldom (pravim) je presmesno. To ti je isto kao da poredis Komana koji je top igrac i Mesija.

Миливоје-ватрогасац

pre 3 godine

Неко написа доле "... то легенда био." и да то је неоспорно да је био али се последњих година показао у правом светлу и колико је идолопоклонички настројен фотељи, функцији и мржњи своје браће.

dr

pre 3 godine

Dejo Savicevic je ubedljivo najveći virtouz sa ovih prostora svih vremena. Bio je užasno lenj, maltene uopste nije trenirao. Čudo od tehnike. U rangu Ronaldinja, Ronalda, Mesija, Maradone. Ako ne i bolji.
Za mladje nek pogledaju par golova i prodora, njegove pasove, driblinge... dok je igrao za Zvezdu, Milan.

only fools and horses

pre 3 godine

@Holden Caulfield

Kako to misliš bio najbolji u zvezdinom osvajanju KEŠa? Kako molim te. Pričaš o utakmici gde oba tima za 120 minuta (do ulaska Piksija pred kraj) nisu nijednu poštenu akciju napravili. Gde na prste može da se izbroji koliko je puta Zvezda prišla šesnaestercu, gde nijedan šut na gol nije imala.
Dajte budimo ozbiljni. Savičević je jedan od najtalentovanijih igrača ikada, neviđenih mogućnosti, ali veliku karijeru nije ostvario, ne u skladu sa mogućnostima. Pa u Milanu je više vremena proveo na klupi nego u igri. I ne samo zbog Kapela, ko god da je bio, slično bi prošao. Jednostavno, nije želeo da trenira, nesportski živeo, nije poštovao trenere niti njihove zamisli.
Ne može to da prođe, da je igrao desetak godina pre toga možda, tada više ne.

ratata

pre 3 godine

Genije je bio i ostao najpotcenjeniji igrac svih vremena a njegovo izdanje i umece sa loptom je video zapisom obelezeno tek toliko da moze da se svrsta u 5 najboljih fudbalera ikad koji su igrali fudbal. Piksi je imao bljesak umetnosti i tehnike , modric pokazuje da moze da se produzi rok trajanja i kontinuit ali nije nesto sto vec nismo videli jer ibrhimovic i dalje traje. Ovde pricamo o uticaj na jednu ekipu koja je vladala tih godina fudbalskim svetom i ako sam oduvek mlekadzija i nisam ni za jedan klub navijao u seria a sem za parmu tih godina jednostavno milan je bio nesto posebno bas zbog njega . Nije dzabe dobio naziv genije i pored toliko klupskih uspeha ali cudno je sto nije vise spominjan i ako je svet znao da je nesto posebno. Jednostavno uvek je veci hajp pravio brazilac koji je uspeo da iz favele napravim velike korake u svetu fudbala ili da italijani kazu roberto bagio je majstor a covek ih pokopao za sva vremena sa onim promasenim penalom al opet je njihov. Tada je i Jugovic pravio dar mar sa Juventusom ali on je bio vise skorije vidjen nedved radilica i bombas . Deki je bio genije na lopti i kao vihor kad se okrene prema protivnickom golu. Nesto poput ronaldinja sa ovih prostora . A ronaldinjo je po meni bog otac sa loptom

ss

pre 3 godine

@Mirko Kojotovski
Odakle tebi ideja da znas sta razlikuje legende od onih drugih?!
Savicevic je legenda Milana, dvostruki osvajac Lige Sampiona, covek kojeg je Italija zvala genijem. Da je trenirao 20% vise, mozda bi, kao Piksi, igrao u Japanu, umesto u najboljim klubovima planete. Ko zna...
Da je Dejo resio da bude vodja tima u Japanu, mozda bi bio "kompletan" bas kao Piksi.

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Da je trenirao bar 20%vise trajao bi kao Ibrahimovic Ronaldo Mesi...Zamislite koliko odricanja treninga je iza Đokovica Nadala i Federera.
To je ono sto razlikuje legende sporta od onih ostalih koji su bili samo bljesak u moru sportista.
Piksi je bio jednostavno kompletniji i vođa tima a Dejo je bio genije.Na zalost samo povremeno

Holden Caulfield

pre 3 godine

Uvijek se zapitam kakav bi ovo igrac bio da je vise trenirao i bio posvecen fudbalu, to je cak tesko i zamisliti...cak i ovako je po meni najbolji igrac sa ovih nasih prostora, dva puta je osvajao ligu prvaka sa dva kluba i u oba je bio najbolji igrac, domaci zadatak za sve ex yu igrace...a on i Capello ne zna se ko je tvrdoglaviji, bas su se nasli ;)

Petar

pre 3 godine

Kakva je to legenda bio. Za one mladje, kucajte Dejan Savicevic driblinzi. A mozete i Dejan Savicevic Zagreb. Joj suze mi krenu cak i na pomisao kod ovog poslednjeg.

Djordje NS

pre 3 godine

Deja Savićević i Ronaldinjo su dvojica genija zbog kojih nikad Mesija neću smatrati najvećim čak ni u tom segmentu igre koji se zove driblinzi.

Марко

pre 3 godine

Isto može da kaže i Osim za SP u Italiji devedesete.
(absolutezero, 10. april 2021 14:55)

С тим што се Осим није огрешио само о Савићевића. Њему су на клупи седели и Панчев, Шукер, Просинечки, Јарни и Бокшић. Они су тада били млади, имали су између 20 и 23 године, па Осим није имао храбрости да им већ на том СП-у да шансу. Играли су му углавном играчи који су били у годинама и који су играли у страним клубовима, и то не баш много јаким страним клубовима. Већ у наредном циклусу квалификација за ЕУРО 1992, који је почео после СП-а, осим је схватио своју грешку, а поменути играчи су му сви постали првотимци, а ови из Црвене звезде су постали прваци Европе већ наредне сезоне, а ови Хрвати су били трећи на свету 1998. Велика грешка Ивице Осима на СП-у 1990. Лош селектор је био.

Kozuki Oden

pre 3 godine

U komentarima smo zakljucili da je Savicevic najbolji igrac svih vremena i da su najveci u istoriji precenjeni, ko sve komentarise...

Revolt

pre 3 godine

E, tako je isto i protiv Ajaksa trebao da ga pusti '95. Nije to bilo '94 (te godine smo izgubili od Velez Sarsfilda) vec '93 kad smo (sa punim pravom) igrali umesto olimpika. Nisam siguran da li je to bilo protiv SP ili VS, ali, secam se da sam zvao druga da gledamo utakmicu i da ga tata nije pustio:-D Dejo je osvojio dva Superkupa Italije.

slaviša šmigič

pre 3 godine

Užas kako se Kapelo ponašao prema Geniju Savičeviču u prvoj sezoni gde je gurao sve žive i mrtve igrače a nije želeo da pruži šansu Savičeviču na tom primeru se lepo vidi da nekad možeš imati takav kvalitet da si 5 puta bolji od ostalih a trener može uništiti karijeru igraču.Da nije tada odreagovao precednik Berluskoni taj bi oduzeo Milanu 2.lige šamiona e posle tog finala sa Barcom gde je kapelo opet želeo izgurati Genijalca iz sastava nije više nikad reči navijači su tada rekli svoje Kapelo je brzo shvatio da če Milano da ga otpustiti ako još jednom pomisli da ga gurne na klupu a Papen koga su doveli kao najboljeg strelca Francuske je dobio posle Barce momentalni otkaz i karijera mu totalno propala a bogami i Boban je morao da počne ulaziti sa klupice dok je pre toga imao zagarontovano mesto u prvih 11.

Kolubarac

pre 3 godine

dovoljno je videti klip sa utakmice man junajt zvezda, šta je on radio onim englezima, ljudi moji, čudo.ali, bio je čovek nedovoljno svestan svog talenta i izgleda promenljivog raspoloženja, šteta inače...
ali i po tim odobinama razlikuju se veliki šampioni od onih koji se oslanjaju samo na talenat.uzmite na pr.đokovića, on svaki dan trenira nekoliko sati.može više da trenira, nego koliko ja mogu da spavam.

????

pre 3 godine

Kapelo je u svjom timu koji je preuzeo iz tima izbacio najbolje igrace i time “dokazivao” autoritet. Kada je dosao u Real odmah je rasturio tandem Mijatovic Suker, u Rominje n klupu poslao Batistutu, a u Milanu Deja. Odvratan lik.
(sasa jokic, 10. april 2021 15:01)

Capello je Batistutu doveo u Romu i donio Romi scudetto. Njegov posao je bio da osvaja trofeje, ne da titra jaja svakom šabanu.

P-76ers

pre 3 godine

Zvezda - Colo Colo 3-0, Jugovic 2x, Pančev
(Idemoooo, 10. april 2021 12:46)

Zaboravio si dodavanje Savićevića Jugoviću za 1-0 kroz pola srednjeg reda i cele odbrane...

Posle je sve bilo lakše...

deki

pre 3 godine

Obožavao sam ovog igrača... Kada me sada pitaju ko je najbolji igrač kojega si gledao kao iz topa odgovaram, Dejo a navijam za partizan...

Predrag

pre 3 godine

Zbog povrede nije igrao finale Lige šampiona protiv Ajaksa (Ajaks pobedio 1:0). Da je igrao Dejo ubeđen sam da bi Milan pobedio i osvojio LŠ.

sasa jokic

pre 3 godine

Kapelo je u svjom timu koji je preuzeo iz tima izbacio najbolje igrace i time “dokazivao” autoritet. Kada je dosao u Real odmah je rasturio tandem Mijatovic Suker, u Rominje n klupu poslao Batistutu, a u Milanu Deja. Odvratan lik.

Zvezdaš

pre 3 godine

Savićević je tu titulu prvaka sveta osvojio sa Crvenom zvezdom dve godine ranije, a Kapelo nije nikada u svojoj karijeri.
Suština teksta je tu a i suza određenih navijača. Može i Kapelo da im se pridruži

Nesa

pre 3 godine

Jedan, jedini, neponovljivi, Genije!
Kad smo vec kod njega, danas je tacno 3 decenije od nezaboravnog slavlja na Olimpijskom stadionu u Minhenu. Valja se malo prisetiti i toga.

Predrag

pre 3 godine

Dejova top 3 gola: 1. Projektil posle prodora Kelnu 2. Projektil iz slobodnog udarca Partizanu (Omerović bio na golu) 3. Lob Barseloni (Zubizareta bio na golu) u finalu LŠ

Golgeter

pre 3 godine

Nj8h9v odn9s nikad nije stimao, zasto to samo Kapelo zna. Sjecam se na svakoj utakmici Kapelo je Deju zadnjih 20min redovno zamjenio. Sad se kaje ali kasno je.

Mr

pre 3 godine

Svaki trener mora i da istrpi igraca ako on moze resiti utakmicu.Dejo je tip igraca koji pravi razliku ali onda moras imati 9 koji trce kao Mesi .E sad Kapelo nije tip trenera da bude u drugom planu i to ga je omelo da napravi vece uspehe.Dejo je bio i ostao unikat

Car

pre 3 godine

Otac mi je gledao svaku domacu utakmicu Zvezde u periodu od 84 do 94, kaze da je najbolji igrac koga je gledao Maradona,odmah za malo iza njega Dejan Savicevic.. Caletove reci su:kad ga vidis na prvi pogled,onako zapustenog,neosisanog,neurednog ne lici na fudbalera,deluje kao da ce se srusiti i onda mu das loptu i covek predje celu odbranu jednim cimom tela.. Dejo genije

Nbc

pre 3 godine

Dejo je bio genijalan igrač ali samo na malom procentu utakmica. Bio mi je najdraži igrač te generacije Zvezde. Ali veći broj utakmica je bio nevidljiv. Svi pamtimo posebno utakmicu finala protiv Barse. Ali zaboravljamo lako veliki broj utakmica gdje se nije vidio. U reprezentaciji tanko. Mnogo konstantniji su bili Piksi i Mijatović. Na SP 90 konkurencija mu je bio Sušić. Isti tip igrača, vanserijskih, koje je trebalo čekati da odigraju kako znaju.

sportdetective

pre 3 godine

Da se je tada Capelo pito, Savicevic nikad ne bi igro u njegovom timu...al je tada gazda u Milanu bio Berlusconi koji je naredijo Capelu da Genije mora da igra.

neznalica

pre 3 godine

Italijani su ga zvali GENIJE, a naslovna strana Gazete sport ponedeljkom je bila rezervisana za njega, kad on igra prethodni dan. U to vreme Italija je bila puna velikih zvezda. To dovoljno govori o njemu. GENIJE!!!;

marko djukanovic

pre 3 godine

Nikada vise takav...u rangu Krojfa,Maradone,Ronaldinja,Ronalda Nazaria i Mesija...bez konkurencije,najveci igrac sa ovih prostora,svih vremena!

Misa

pre 3 godine

Meni se cini da je kapelo bio teska budala celog svog zivota. Precenjen trener, koji je imao znanje ali bio je zatucan veoma i stoga je nestao sa scene.

dacha Zvezda

pre 3 godine

E pa stvarno lepa uspomena za Kapela..
Ispostovao je Radučoj-ua, jouja, a to ga kostalo titule svetskog prvaka, koju vise nikad i nije uzeo..
Vrh!!!

filipovski990

pre 3 godine

Ne smem ni da pomislim sta bi bio dejo, a i jos neki igraci da su imali mentalni sklop kristijana ronalda i zelju za fudbalnom kao on.

Predrag

pre 3 godine

@Predraze, jesi li siguran u to da je Dejo tad bio povredjen? On tvrdi da nije.

100% sam siguran da je bio povređen i da zbog povrede nije mogao d a igra finale LŠ protiv Ajaksa. Ajaks je pobedio 1:0 golom Patrika Klajverta. Dejo je imao jaku želju da igra to finale ali ga je povreda omela. Dakle 100% sam siguran jer sam tad baš pratio Milan i svega se odlično sećam. Sportski pozdrav.

sportdetective

pre 3 godine

Dejo Genije i Piksi dva igraca koji su obelezili moju mladost...Piksi u svoje vreme, roling i kako padaju igraci na travu, Genije zbog kojeg su stoperi izgledali ko decurlija

a

pre 3 godine

Javljaju se ovde domoljubi(sujedi) da podrže Kapela.Dejan Savićević
je kao član Crvene Zvezde osvojio interkontinentalni kup.Boli ga uvo
što ga italijan nije hteo.A Dinamo i slični mogu samo da sanjaju taj
"odsanjani san" Beograskog fudbala.

Revolt

pre 3 godine

Znam ko nam je dao gol, i ja sam gledao tu utakmicu koja je igrana na istom stadionu na kojem je Milan pet godina pre toga pobedio Benfiku u finalu golom Rajkarda koji je '95 u dresu Ajaksa pobedio upravo Milan iz kojeg se i vratio u svoj maticni klub:-D Imao sam 12 godina, Patrik je usao sa klupe, prilicno jeftin gol je tada primio Milan, toliko je lako prosao kroz odbranu kao da je neko otvorio prozor i da je krenula da duva promaja, a pitam te ovo jer su oduvek vladale kontroverze u vezi tog neigranja, cenim da bi neko ko je malo stariji od mene mogao da mi napise sta se tu tacno dogodilo jer mene nije sramota da pitam.

vlade

pre 3 godine

@Соко сиви
s'obzirom da je AC Milan godinu dana ranije igra finale Toyota kupa umesto Marseja, logično je bilo da je Dejo tada odradio suspenziju.. a odradio ju je i u LŠ posle finala '91, nije igrao protiv Anderlehta i Panatinaikosa.. ali, očito je Kapela mrzelo to da proverava ili da ga pita, pa je sam sebi zakuvao..

slaviša šmigič

pre 3 godine

Naravno da nebi izgubio svi znamo da je Dejo pravio čuda na terenu bio je pravi mađioničar sa loptom tada najbolji igrač na svetu i sam kapelo zna kakve gluposti je znao da radi samo da Geijalac Savičevič nebi mogao igrati sve do dana kada se umešao precednik Milana i tada tražio od Kapela da Dejo igra i pokopa tada favorizovanu Barcelonu navijači Milana su tada znali i rekli svoje mišljenje a Dejo je postao u Milanu poput božanstva.od tog momenta Milano nije izgubio niti 1.utakmicu u kojoj je na terenu igrao Dejan Savičevič a igrači koji su gurani poput Papena koji je došao kao najbolji strelac Francuske je popio otkaz a do tog momenta je igrao u prvih 11.I ljubimac Kapela se preselio na klupicu i morao ulaziti sa klupice do tog meča imao je Savičevič zagarantovano mesto u 11.i postao ljubimac navijača a ostalo je istorija šta je Dejo radio sa Milanom,postoji istoriski podatak da Milano nije izgubio nijednu utakmicu u kojoj je nastupao Savičevič.

Соко сиви

pre 3 godine

Dejova top 3 gola: 1. Projektil posle prodora Kelnu 2. Projektil iz slobodnog udarca Partizanu (Omerović bio na golu) 3. Lob Barseloni (Zubizareta bio na golu) u finalu LŠ
(Predrag, 10. april 2021 13:50)
Gol u Drezdenu tačno da proučavaš svaki potez, dribling i da se pitaš "kako, brate?!". Gol u Minhenu pokazuje koliko je zapravo brz bio Dejo, sa loptom. To je i najbrži od svih Binić skoro potencirao. Eto da proširimo listu na top 5.

A Dejo je isključen u meču Zvezda - Kolo kolo pa možda su zato mislili da je suspendovan :)?

marko992

pre 3 godine

dovoljno je videti klip sa utakmice man junajt zvezda, šta je on radio onim englezima, ljudi moji, čudo.ali, bio je čovek nedovoljno svestan svog talenta i izgleda promenljivog raspoloženja, šteta inače...
ali i po tim odobinama razlikuju se veliki šampioni od onih koji se oslanjaju samo na talenat.uzmite na pr.đokovića, on svaki dan trenira nekoliko sati.može više da trenira, nego koliko ja mogu da spavam.
(Kolubarac, 10. april 2021 13:35

Pre bih rekao,i suvise svestan svoga talenta.
Ipak,Savicevic nema za cim da zali,dokazao se gde god je igrao.
Ne kazem da ih nema,ali ipak je mali procenat da ovakvi talenti treniraju mnogo vise nego sto je to cinio Savicevic ,upravo zbog razloga koji sam spomenuo u prvoj recenici.

Redster ??

pre 3 godine

Ajmo jedan profesionalni komentar.
Dejo je imao talenat međjubrzanja kao Ronaldo u prodoru i bolje i izvanredan balans na lopti prilikom gradjenja rukama. Srećno je imao slabe ruke tako da nikada nije pravio faul u svojim rukometaskim balansiranjima. Ali osecaj za loptu na nivou pravog Ronalda daleko iznad Mesija.

johnny

pre 3 godine

"I da mu rečeš,Zvone,da može naređivati onoj tamo svojoj gubi,meni sigurno neće!"
Molba Bobanu da ovo što preciznije prevede Kapelu na italijanski

Nikola MNE

pre 3 godine

Drzi Kapelo govor u svlacionicu i cita procenat tacnih dodavanja. Barezi 95%, Kostakurta 90% .. itd a Savicevic lupam sad 65%. Kaze Dejo(uz onu njegovu gestikulaciju) jes ali ovi Barezi, Kostakurta, Kostakurta, Barezi i nista a Savicevic op, op, op i 1:0 za Milan :)))