Subota, 10.04.2021.

09:00

B92.net GOAT – Metak

Izvor: Milan Tomiæ

B92.net GOAT – Metak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Miki

pre 2 godine

"Prenesite Čaviću da taster nije žena, pa da ga treba milovati, nego da kad stigne prvi na cilj udari lepo taj taster i pobedi."

Prenesite Felpsu - ko prvi devojci njegova devojka.

Vlade

pre 3 godine

Koliko znam u trkačkim disciplinama pobeđuje onaj koji prvi bude najbližim delom tela na zamišljenoj liniji cilja. Nema nikakvog udaranja ili aktiviranja bilo kakvog aparata. Da je tehnoloija razvijena na ispravan način, kao recimo u atletici gde se utvrđuje pozicija tela u odnosu na liniju cilja, Čavić je pobednik jer je prvi vrhovima prstiju bio u liniji cilja. KRAJ

Milunka Malina

pre 3 godine

@ccc Na YT postoje americki doktori koji govore o tome. Shvatas li da je Youtube cak rang ispod Wikipedije po istini. Tamo makar moze da se udje u trag netacnoj napisanoj informaciji, ovde ni lazima ni manipulaciji ni izgovorenim glupostima. Cuj doktori iz Amerike pricaju o dopingu Amerikanaca. I ti si jos ozbiljan pa to navodis kao ooozbiljnu referencu. Vojmijeoca

Ostin A

pre 3 godine

"Nabildovani"(hemija) šampion.A kad ni "medikamenti" nisu pomogli
namestili su mu pobedu protiv Čavića u Pekingu 2008.Jadno.Ali to je
taj "big biznis",obična mizerija.
(a, 9. april 2021 09:25)

Čavić je bio na "medikamentima" isto koliko i Felps. Čavić se rodio, odrastao i napravio to što je napravio zahvaljujući Americi i Amerikancima.

To što mi mislimo da Jokić, Đoković, Čavić i slični jedu paradajz iz Koceljeve, kupus iz Futoga sa Leskovačkim ćevapima je naša neobrazovanost.
Svi oni imaju lične doktore, čak i timove doktora koji su zaduženi da budu što spremniji, što bolji... I uzimaju isto što i LeBron, Nadal, Felps...

Takođe, spomenut problem nije se desio samo na tom mestu. Bilo je jedno desetak prijavljenih slučajeva na tim Olimpijskim igrama u raznoraznim kategorijama. Jednostavno, sistem im je bio loš.

Tetiuhin

pre 3 godine

Srbi vole teorije zavere i u njih veruju. Pa procitajte u tekstu komentar Popova, sampiona plivanja...brat rus lepo objasnio..pametnom dosta

koncentrični krugovi gluposti i neznanja

pre 3 godine

Jeste GOAT, rame uz rame sa Armstrongom. I Armstrong je svojeveremeno pričao da i rođendane i praznike provodi na biciklu i da ga taj njegov naporan rad izdvaja od konkurencije pa smo svi na kraju videli kako je to prošlo...

Ccc

pre 3 godine

Ma niko se ne dopinguje samo se Felps i Ameri dopinguju, molim vas da se prvo informisete, cal I na YouTube imate nase doktore koji kontrolisu americke sportista na OI I pricaju o tome, molim vas da ne pricate nesto sto nije istina. Problem je sto oni u bazicne sportove ulazu nenormalno vise nego mi npr. a I ima ih 250 miliona vise nego nas, logicno je da ce onda u 50 godina da se pojavi neko kao Felps.

WillyWonka

pre 3 godine

Prosto sumnjam da u igri nije bila neka supstanca.
Treba se sjetiti atletičara Karla Luisa, koji je bio čist, sve dok nije otkriveno da nije bio čist. A pljuvao je po Benu Džonsonu, kojem je oduzeta zlatna medalja zbog dopinga, kao da je najispravniji na svijetu.
Treba se sjetiti Lensa Armstronga, koji je osvojio, koliko ono, sedam Turova zaredom i borio se protiv dopinga biciklista. Sve dok nije priznao da je bio dopingovan.
I sad čitam kako je Felps borac protiv dopinga? Pa i ova dvojica su bila dok nije otkriveno.
Jednostavno, ne postoje supermeni, ako jednako treniramo, ako smo u približno istim uslovima, ne može samo jedan stalno pobjeđivati. Vidimo na primjeru tenisa, Đoković, Nadal, Federer, nikad ne znaš ko će koga dobiti. ALi kad neko uzme sve moguće medalje na olimpijadi, kad sedam puta zaredom dominantno pobijedi u najtežoj utrci u biciklizmu, 99 % je sigurnose radi o nečem nedozvoljenom.
Dominirali su na olimpijadama i sportaši iz DDR-a u svoje vrijeme, svi bili drogirani. Kako pređoše u normalnu državu, nigdje tih supermena iz DDR-a.
Dakle, siguran sam da je Felps bio drogiran, te da će, kao i u primjeru Luisa, sve izići na vidjelo kad tad.

Penaltizan

pre 3 godine

Nije dopingovan zato što ta sredstva još nisu nedozvoljena a kad se proglase pojeo vuk magarca...setimo se Šarapove da nije Ruskinja ništa ne bi bilo!!!

vlasta

pre 3 godine

50 метара слободно, 72 метра слободно, 150, 250 и 312 слободно. 42 метра делфин, 60, 78 и 150 метара делфин. Штафета мешовито, слободно, пола-пола. Леђно 20 метара, па прсно 46 метара. Па све заједно.

И то је 84 златне медаље.

А у баскету једна златна медаља.
(Zeolit, 09. april 2021 11:28

I taj nas Cavic od toliko disciplina da ne.ukaci niti jedno zlato.. Sta kazes na to?

Bora

pre 3 godine

MajkEle je l' se probudis nekad i bude li te sramota sto ste pokrali naseg Milorada, koji je daleko bolji plivac od tebe, bez koriscenja onoga sto si ti koristio!

goran

pre 3 godine

Od svih američkih sportskih prevara(mislim na doping naravno) izvukao se samo Karl Luis.Mit o Felpsu pašće kad tad,progovoriće neko njemu blizak ko sve zna(za neku lepu cifru), uvek progovore...I Lens Armstrong je jedno vreme bio "metak"...

Миливоје-ватрогасац

pre 3 godine

(M. Radosavljevic, 09. april 2021 10:32)

А видиииммм твоје су тврдње истините ... хммм ма браво.

Momcilo

pre 3 godine

Čavić rekao čovek da je uveren da nije namerno pokradeni i da veruje sudijama da je Felp pobedio ali kome to objasniti.
Čovek osvojio 28 medalja i od svih tih medalja mi znamo da je jednu ukrao!

vlasta

pre 3 godine

@glukozamin
Zar smo mi svetski sampioni u izvrtanju cinjenica..
Omega, kao zvanicni merac vremena na OI, nije priznala nikakvu gresku u merenju,. zato sto je nije ni bilo. Kako je moguce da se desi greska u merenju, a da nije namerna? Da su priznali gresku, sigurno bi se pokrenuo neki postupak u vezi toga. Oni su objavili da na osnovu snimaka i foto finisa Cavic JESTE prvi dodirnuo taster, samim tim bio brzi. Problem je samo sto nije prvi aktivirao zaustavljanje vremena. Jednostavno, pipkanje se ne racuna.
Mi mozemo nastaviti da slavimo moralne pobede, dok je sam Cavic priznao poraz.
I na kraju, zasto se nije bolje spremio, pa bio ubedljiviji? On se takmicio u toj jednoj disciplini, a Felps u deset. Ako je mislio da je ovaj dopingovan, zasto je pristao da se uopste takmici?

Mile

pre 3 godine

Jedan lik u komentaru napiše da nigde nije video klince da treniraju plivanje, te da u tom sportu ne može biti GOAT. Rodjače ako bi izašao malo iz Srbije na primer do Madjarske video bi hiljade bazena u svakoj školi. O bazenima u USA i Australija, Holandija, Nemačkoj... Je glupo govoriti. Svaka škola ili koledž ima bar jedan zatvoren bazen. Ne žive svi kao mi na Balkanu u 19 veku.

Zeolit

pre 3 godine

50 метара слободно, 72 метра слободно, 150, 250 и 312 слободно. 42 метра делфин, 60, 78 и 150 метара делфин. Штафета мешовито, слободно, пола-пола. Леђно 20 метара, па прсно 46 метара. Па све заједно.

И то је 84 златне медаље.

А у баскету једна златна медаља.

Sasa

pre 3 godine

Imas neke dokaze?
(Djordje P, 9. april 2021 09:35)

Ни Ленс Армстронг никад није ухваћен у допингу. Пао је кад су колеге из тима почеле да причају. Кренуло је од Флојда Лендиса па даље. Ни Мерион Џоунс никад није ухваћена. Пала је кад је пропричао Си Џеј Хантер, њен бивши муж.....
Моје мишљење је да су Карл Луис, Мајкл Фелпс и слични само производ америчке фармацеутске индустрије. За сад се о томе ћути, а после, видећемо...
(Штилцована катаболцна, 9. april 2021 11:02) # Link komentara

Upravo tako ali uzalud je nekima objasnjavati. U vreme Hladnog rata, sportisti su sistematski dopingovani, kako u Zapadnoj i Istocnoj Nemackoj, tako i u SAD-u, a i u SSSR-u. Cilj SAD-a je bio samo jedan i jasan - ostvarivanje nadmoci i u sportu kako bi slika koju su o sebi poceli da grade od pocetka Drugog svetskog rata bila nepriksnovena. Sport je jedan od krakova te sulude propagande koja traje i danas. Govoreci o dopingu medju ostalima, jasno je da njima nije bio cilj upotpunjavane neke sire slike o sebi kao superiornim, vec jalova borba sa SAD i njenim saveznicima u koje svakako spada i Zapadna Nemacka nesumnjivo.

Штилцована катаболцна

pre 3 godine

Imas neke dokaze?
(Djordje P, 9. april 2021 09:35)

Ни Ленс Армстронг никад није ухваћен у допингу. Пао је кад су колеге из тима почеле да причају. Кренуло је од Флојда Лендиса па даље. Ни Мерион Џоунс никад није ухваћена. Пала је кад је пропричао Си Џеј Хантер, њен бивши муж. Питање:" Каква је то допинг агенција, небитно да ли је олимпијска или америчка која није открила ове случајеве узимања недозвољених средстава"? Каква је позадина свега тога, а то нису једини примери. Ко после тога сме да гарантује да спортисти из САД-а нису допинговани сви до једног, а да се то систематски крије, а открије се само у случају да проговори неко изнутра? Моје мишљење је да су Карл Луис, Мајкл Фелпс и слични само производ америчке фармацеутске индустрије. За сад се о томе ћути, а после, видећемо...

Миливоје-ватрогасац

pre 3 godine

Haters gonna hate
(Vlad, 09. april 2021 10:30)

Мрзиоци само мисле својом главом и нису слепи и глуви као идолопоклоници.

Canka

pre 3 godine

ljudi moji ovo je tooooliko glupo za rekordere,i broj medalja na OI.
Uzmimo primer,teniser na jednoj olimpijadi moze uzeti jednu medalju,i nek igra i naredne 40 god pa ipak nemoze da ih nakupi kao Felps itd zar ne?!
Onda nek uvedu disciplinu u servisu,forhendu,bekhendu,smecu itd itd
E tad ga mogu proglasiti za Goata

Dejan

pre 3 godine

Rusi su posle optužbi da se dopinguju hakovali podatke olimpijskog komiteta i baze sportista i objavili spiskove američkih sportista kojima su dozvoljeni lekovi inače zabranjeni doping pravilima.
Čudo je da velika većina, ako ne i svi američki rekorderi i vrhunski sportisti redom od Felpsa do Serene Vilijams imaju poremećaj pažnje i za to piju koktele lekova ...
Iste supstance se drugima smatraju dopingom
Američki sprint je konstantno u doping aferama već 25 godina, neki i sa po dve kazne i dalje trče ...
Američki plivači su hvatani na doping testovima sa psihoaktivnim supstancama između ostalog i Felps ...
Toliko o tome

Dag Kristi

pre 3 godine

Sećam se jednog teksta od pre 10 i kusur godina, o Lensu Armstrongu. Mislim da je naslov bio Terminator, ili tako nešto. Tako će ovaj kad bude bio priznao. A šta mu se sve dešava u privatnom životu, nije daleko dan kada će da prizna.

Straight Outta München

pre 3 godine

Treba da odabere jednu disciplinu i da mu se za tu najuspesniju broje medalje... Ne mogu da se sabiraju babe i zabe.

Skakač_sa_Bgd_Mostova

pre 3 godine

američki sportisti na Olimpijadama test na doping ne vrše preko doping organizacije OI nego preko američkog olimpijskog komiteta,,jedini na svetu i to dovoljno govori o američkom sportu,,znači treba da verujemo na reč Amerima kad je reč o dopingu njihovig olimpijaca,,da,da sigurno će reći da se Felps dopingova,,i u sportu očekuju da budu posebni,,da ne igraju istim pravilima kao drugi,,

e, da...

pre 3 godine

čuven po organizovanoj kradji u kombinaciji sa Omegom i korišćenju kanabisa... šta bi bilo da su takvu stvar izveli Srbi...ali, nema veze, to su "USA brand" bajke...

vlasta

pre 3 godine

@Milan
A kad ce te ti i slicni jednom konacno da se informisete? Americki sportisti rade doping testove kao i svi ostali! Cuo iz usta zene koja radi u Svetskoj antidoping agenciji, licno testirsla neke americke sportiste. Ako ne bas kosarkase, najvise osporavane.
I jos jedna stvar.. Od kada postoji plivanje niko se nikad nije zalio na uredjaje za merenje vremena, valjda su svima isti. Prosto je, ko prvi zaustavi vreme je pobednik. Ko je sta, i kad, pipao nikog ne interesuje, i to je ostalo kao kontraverza samo kod nas. Da je uredjaj za zaustavljanje vremena toliko nezan verovatno bi ga mogao aktivirati i vodeni talas ispred ruku plivaca. Kojih bi tu tek nepravdi bilo. Da je situacija bila obrnuta, cela Srbija bi se smejala Felpsu kako je mazio taster.
Da je to bilo Felpsovo najteze osvojeno zlato, stoji kao neosporna cinjenica.

M. Radosavljevic

pre 3 godine

Mozete ga voleti, ili ne voleti, ali Felps je univerzalni plivac u svim disciplinama. Ako je ona borba sa Cavicem bila sporna, to je tek jedna od mnogo disciplina u plivanju, a Cavic je samo u njoj dobar. Felps u svakoj sampion. Tu je ta ogromna razlika. Na stranu sto je Cavic nas, ali od njega je bilo dvadeset boljih i univerzalnijih plivaca. Uz to da dodam ovima sto misle da se Amerikanci ne testiraju. Gresite mnogo. Testira ih najvise americko regulatorno telo za kontrolu dopinga, a plus i nasumicni uzorci na takmicenjima po svetu. Tako da to sto ubedjujete sebe neistinitim tvrdnjama, nije ni malo sportski.

nrw

pre 3 godine

svakog dana viđamo klince kako igraju fudbal i basket, negde van evrope klinci igraju možda kriket ili ragbi. ne videh nešto da klinci masovno plivaju leptir preko celog bazena satima, svakog dana. što bi moglo da navede na zaključak da oni klinci koji su "goat u svojoj ulici" se bave nekim drugim sportom a ne plivanjem. Tako da u tom sportu ne treba tražiti #1 goat

glukozamin

pre 3 godine

Kakav Seiko,Omega je u pitanju bila.
(Ivan, 09. april 2021 09:30)

Tačno tako! Jedino što treba napomenuti da je omega i sponzor tog plivača i da su par godina kasnije priznali da je bilo greške sa merenjem vrenena. No, njemu se i dalje ta medalja broji i nikom ništa!
Da je ovaj stvarno tako velik sportista, bar bi se nekom prilikom osvrnuo na ovo i uputio bilo kakvo izvinjenje ili bar objašnjenje i Čaviću i sportskom svetu.

I pozdravlja ga Čavić, tog GOAT-a...

pre 3 godine

Demokratija(Rimsko doba i pravo)
Olimpijske igre iliti paganizam
Plamenovi i baklje
Superheroji kao "bogovi"
Razvrat, nemoral i nasilje
Korupcija, Cezari, neofaraoni, Kleopatre, misirski vračevi, rođačko vladanje
i mantra "savremeno doba i napredak" uz serviranje hleba i igara

Dok je očito da se neko potrudio da nas vrati u doba pre Hrista!!!

Ubueđujući sebe da Mesija tek treba da dođe.

Ko nije znao šta znači "veliki reset", možda se sad zapita...

I vredi li se Bogu zamerati, jer Bog NE OPRAŠTA SVE!

Урке

pre 3 godine

O ovome pišem gdje god bude sličan tekst. Dali je vama normalno,fer,pošteno,ljudski,civilizovano da svi rade doping testove osim američkih sportista, oni imaju svoj doping test. To je tako nevjerovatna stvar.
(Milan, 09. april 2021 09:53)
Људи су срасли са овим матриксом.

Osprey

pre 3 godine

Nevjerovatno koliko se ovaj izraz GOAT siluje zadnjih par godina. Mislim svaka cast Felpsu on to stvarno jeste ali u zadnje vrijeme cim neko nesto osvoji, pobjedi neku utakmicu ili nesto odmah je GOAT, svi su neki GOATi.

Sale

pre 3 godine

Za razliku od braće Rusa koji ne uzimaju nedozvoljena sredstva Ameri se ne kontrolišu! Ovo je rečenica u 80% komentara. A to sto su Rusi priznali zvanično da država stoji iza dopinga i što su prihvatili kaznu da u Tokiju ne igraju pod Ruskom zastavom je nebitna stvar. To što su Karl Luis, Merion Džons, Lens Armstrong i gomila sportista uhvaćena i kažnjena nije istina. To znaju ovi sto vole Slovensku dušu i Rusku stepu... A da i štede u Evrima a ne u Rubljama.

Миливоје-ватрогасац

pre 3 godine

Историја и време ће показати и доказати колико је све ово, што му се приписује као достигнуће, остварено на поштен и спортски начин!?

Goran Loznica

pre 3 godine

Obožavam ovog čoveka! Čavkete sam imao prilike da upoznam i sve što mogu reći nakon toga je da mi je bilo još draže što ga je Felps isprašio!

a

pre 3 godine

"Nabildovani"(hemija) šampion.A kad ni "medikamenti" nisu pomogli
namestili su mu pobedu protiv Čavića u Pekingu 2008.Jadno.Ali to je
taj "big biznis",obična mizerija.

Gianni

pre 3 godine

najveci ikada, kakav Federer, Sumaher ili Jordan! ima vise zlatne od bivse Jugoslavije. Absolutni kralj bez obzira sto bi trebao da ima mozda jednu manje

Ccc

pre 3 godine

@bruks, upravo ovo pokazuje da je Felps toliko univerzalan plivac da je mogao u 2 discipline na razlicite distance da bude dominantan godinama sto je moras priznati nenormalan uspeh.

Jovanovic Dragan

pre 3 godine

Posto su izuzeti od bilo kakvih testiranja svi (ali bas svi) "sportisti" iz SAD su uvek (bas u svakom takmicenju) nastupali i nastupaju dopingovani tako da ovi rekordi nisu pravi, nego lazni kao i drzava iz koje dolazi lazni sampion.

Вук Караџић

pre 3 godine

бабе и жабе. пливачи и атлетичари могу да освоје прегршт медаља на олимпијади, док, рецимо, одбојкаши могу само једну. океј, брзо плива, супер.

Djordje P

pre 3 godine

Ne bih da kvarim raspolozenje , ali mislim da kod ovog sportiste nisu bila bas najcistija sredstva.
(Bocko, 9. april 2021 09:12)

Imas neke dokaze?

Bruks 021

pre 3 godine

Fascinantan je broj disciplina u kojima se takmiči.Hipotetički,kad bi dozvolili da se igra tenis na jedan dobijeni set,pa na dva itd.Fefere,Nadal i Đoković bi imali puno više medalja.Plus uvesti medalju za najbrži,pa za najlepši servis,bekhend,,,,Tako je i u ostalim sportovima,kanu na 20m,30m,50m.Zato čovek ima toliko medalja.Bez imalo sumnje u to da je izuzetan sportista kakav se retko rađa.

Milan

pre 3 godine

O ovome pišem gdje god bude sličan tekst. Dali je vama normalno,fer,pošteno,ljudski,civilizovano da svi rade doping testove osim američkih sportista, oni imaju svoj doping test. To je tako nevjerovatna stvar.

plutajuca apoteka

pre 3 godine

Ove Goat price su cista glupost.
Plivanje je druga vsta sporta i bas kao sto neko rece- daj u tenisu i odbojci da igraju na jedan set pa na dva pa na teri dobijena..pa svakom medalje i nakon svakog seta..
Drugo profesionalizacija je definitivno unistila bazicne sportove.
Atletika je dugo bila u fokusu i mada novca nekog dugo nije bilo- politicka borba je ucinila da se drogiraju do usiju. Neku sansu su imali dugoprugasi specificne gradje- Nurmi, lasse Viren, uglavnom Skandiji ili Afrikanci.
Sprint je bio drogiran do bola.
Plivaci su se jos takmicili cisto, i fizicki top je bio pocetkom 20 tih.. Nisi mogao bljesnuti u 25- prirodno nemoguce. Ali lova je donijela drogu i onda je doslo dotle da se ovakve prikaze koima droga curi iz usiju, abogami i na dalekom istoku nije bolje , podjednako su deformisani- e sad je on kao uzor i goat.
On je samo djanki koji je pristao na sve- e to je on.

DukiNS

pre 3 godine

Za onu jednu na 100m delfin u Pekingu treba da se zahvali Seiku i to što je PRIDE još iz SADa. Ali to neosporava da je najuspešniji sportista ikada na OI.

Ccc

pre 3 godine

Mozete da pisete da je dopingovan, da je nepravedno bio prvi u borbi sa Cavicem, sto I jeste istina,zaista je izgubio ali I sa tim jednim zlatom manje rekord my nikada nece biti oboren. Decko od svoje 8,9 godine nije preskocio ni jedan dan, ponavljam ni jedan dan a da nije bio u bazenu, praznici, rodjendani, svaki dan je bio u bazenu po 5, 6 sati, mozda nama Srbima nije omiljen lik zbog upravo te trke sa Cavicem ali sveukupno gledano je za mene pored Bolta najbolji sportista svih vremena. Svaka cast MJ-u, Mesiju, Ronaldu I ostalim sportistima ali prvo ova dvojica pa svi ostali...

Вук Караџић

pre 3 godine

бабе и жабе. пливачи и атлетичари могу да освоје прегршт медаља на олимпијади, док, рецимо, одбојкаши могу само једну. океј, брзо плива, супер.

DukiNS

pre 3 godine

Za onu jednu na 100m delfin u Pekingu treba da se zahvali Seiku i to što je PRIDE još iz SADa. Ali to neosporava da je najuspešniji sportista ikada na OI.

Миливоје-ватрогасац

pre 3 godine

Историја и време ће показати и доказати колико је све ово, што му се приписује као достигнуће, остварено на поштен и спортски начин!?

Ccc

pre 3 godine

Mozete da pisete da je dopingovan, da je nepravedno bio prvi u borbi sa Cavicem, sto I jeste istina,zaista je izgubio ali I sa tim jednim zlatom manje rekord my nikada nece biti oboren. Decko od svoje 8,9 godine nije preskocio ni jedan dan, ponavljam ni jedan dan a da nije bio u bazenu, praznici, rodjendani, svaki dan je bio u bazenu po 5, 6 sati, mozda nama Srbima nije omiljen lik zbog upravo te trke sa Cavicem ali sveukupno gledano je za mene pored Bolta najbolji sportista svih vremena. Svaka cast MJ-u, Mesiju, Ronaldu I ostalim sportistima ali prvo ova dvojica pa svi ostali...

Bruks 021

pre 3 godine

Fascinantan je broj disciplina u kojima se takmiči.Hipotetički,kad bi dozvolili da se igra tenis na jedan dobijeni set,pa na dva itd.Fefere,Nadal i Đoković bi imali puno više medalja.Plus uvesti medalju za najbrži,pa za najlepši servis,bekhend,,,,Tako je i u ostalim sportovima,kanu na 20m,30m,50m.Zato čovek ima toliko medalja.Bez imalo sumnje u to da je izuzetan sportista kakav se retko rađa.

Mile

pre 3 godine

Jedan lik u komentaru napiše da nigde nije video klince da treniraju plivanje, te da u tom sportu ne može biti GOAT. Rodjače ako bi izašao malo iz Srbije na primer do Madjarske video bi hiljade bazena u svakoj školi. O bazenima u USA i Australija, Holandija, Nemačkoj... Je glupo govoriti. Svaka škola ili koledž ima bar jedan zatvoren bazen. Ne žive svi kao mi na Balkanu u 19 veku.

a

pre 3 godine

"Nabildovani"(hemija) šampion.A kad ni "medikamenti" nisu pomogli
namestili su mu pobedu protiv Čavića u Pekingu 2008.Jadno.Ali to je
taj "big biznis",obična mizerija.

Milan

pre 3 godine

O ovome pišem gdje god bude sličan tekst. Dali je vama normalno,fer,pošteno,ljudski,civilizovano da svi rade doping testove osim američkih sportista, oni imaju svoj doping test. To je tako nevjerovatna stvar.

M. Radosavljevic

pre 3 godine

Mozete ga voleti, ili ne voleti, ali Felps je univerzalni plivac u svim disciplinama. Ako je ona borba sa Cavicem bila sporna, to je tek jedna od mnogo disciplina u plivanju, a Cavic je samo u njoj dobar. Felps u svakoj sampion. Tu je ta ogromna razlika. Na stranu sto je Cavic nas, ali od njega je bilo dvadeset boljih i univerzalnijih plivaca. Uz to da dodam ovima sto misle da se Amerikanci ne testiraju. Gresite mnogo. Testira ih najvise americko regulatorno telo za kontrolu dopinga, a plus i nasumicni uzorci na takmicenjima po svetu. Tako da to sto ubedjujete sebe neistinitim tvrdnjama, nije ni malo sportski.

Jovanovic Dragan

pre 3 godine

Posto su izuzeti od bilo kakvih testiranja svi (ali bas svi) "sportisti" iz SAD su uvek (bas u svakom takmicenju) nastupali i nastupaju dopingovani tako da ovi rekordi nisu pravi, nego lazni kao i drzava iz koje dolazi lazni sampion.

koncentrični krugovi gluposti i neznanja

pre 3 godine

Jeste GOAT, rame uz rame sa Armstrongom. I Armstrong je svojeveremeno pričao da i rođendane i praznike provodi na biciklu i da ga taj njegov naporan rad izdvaja od konkurencije pa smo svi na kraju videli kako je to prošlo...

Goran Loznica

pre 3 godine

Obožavam ovog čoveka! Čavkete sam imao prilike da upoznam i sve što mogu reći nakon toga je da mi je bilo još draže što ga je Felps isprašio!

WillyWonka

pre 3 godine

Prosto sumnjam da u igri nije bila neka supstanca.
Treba se sjetiti atletičara Karla Luisa, koji je bio čist, sve dok nije otkriveno da nije bio čist. A pljuvao je po Benu Džonsonu, kojem je oduzeta zlatna medalja zbog dopinga, kao da je najispravniji na svijetu.
Treba se sjetiti Lensa Armstronga, koji je osvojio, koliko ono, sedam Turova zaredom i borio se protiv dopinga biciklista. Sve dok nije priznao da je bio dopingovan.
I sad čitam kako je Felps borac protiv dopinga? Pa i ova dvojica su bila dok nije otkriveno.
Jednostavno, ne postoje supermeni, ako jednako treniramo, ako smo u približno istim uslovima, ne može samo jedan stalno pobjeđivati. Vidimo na primjeru tenisa, Đoković, Nadal, Federer, nikad ne znaš ko će koga dobiti. ALi kad neko uzme sve moguće medalje na olimpijadi, kad sedam puta zaredom dominantno pobijedi u najtežoj utrci u biciklizmu, 99 % je sigurnose radi o nečem nedozvoljenom.
Dominirali su na olimpijadama i sportaši iz DDR-a u svoje vrijeme, svi bili drogirani. Kako pređoše u normalnu državu, nigdje tih supermena iz DDR-a.
Dakle, siguran sam da je Felps bio drogiran, te da će, kao i u primjeru Luisa, sve izići na vidjelo kad tad.

vlasta

pre 3 godine

@Milan
A kad ce te ti i slicni jednom konacno da se informisete? Americki sportisti rade doping testove kao i svi ostali! Cuo iz usta zene koja radi u Svetskoj antidoping agenciji, licno testirsla neke americke sportiste. Ako ne bas kosarkase, najvise osporavane.
I jos jedna stvar.. Od kada postoji plivanje niko se nikad nije zalio na uredjaje za merenje vremena, valjda su svima isti. Prosto je, ko prvi zaustavi vreme je pobednik. Ko je sta, i kad, pipao nikog ne interesuje, i to je ostalo kao kontraverza samo kod nas. Da je uredjaj za zaustavljanje vremena toliko nezan verovatno bi ga mogao aktivirati i vodeni talas ispred ruku plivaca. Kojih bi tu tek nepravdi bilo. Da je situacija bila obrnuta, cela Srbija bi se smejala Felpsu kako je mazio taster.
Da je to bilo Felpsovo najteze osvojeno zlato, stoji kao neosporna cinjenica.

Ccc

pre 3 godine

@bruks, upravo ovo pokazuje da je Felps toliko univerzalan plivac da je mogao u 2 discipline na razlicite distance da bude dominantan godinama sto je moras priznati nenormalan uspeh.

Dejan

pre 3 godine

Rusi su posle optužbi da se dopinguju hakovali podatke olimpijskog komiteta i baze sportista i objavili spiskove američkih sportista kojima su dozvoljeni lekovi inače zabranjeni doping pravilima.
Čudo je da velika većina, ako ne i svi američki rekorderi i vrhunski sportisti redom od Felpsa do Serene Vilijams imaju poremećaj pažnje i za to piju koktele lekova ...
Iste supstance se drugima smatraju dopingom
Američki sprint je konstantno u doping aferama već 25 godina, neki i sa po dve kazne i dalje trče ...
Američki plivači su hvatani na doping testovima sa psihoaktivnim supstancama između ostalog i Felps ...
Toliko o tome

goran

pre 3 godine

Od svih američkih sportskih prevara(mislim na doping naravno) izvukao se samo Karl Luis.Mit o Felpsu pašće kad tad,progovoriće neko njemu blizak ko sve zna(za neku lepu cifru), uvek progovore...I Lens Armstrong je jedno vreme bio "metak"...

plutajuca apoteka

pre 3 godine

Ove Goat price su cista glupost.
Plivanje je druga vsta sporta i bas kao sto neko rece- daj u tenisu i odbojci da igraju na jedan set pa na dva pa na teri dobijena..pa svakom medalje i nakon svakog seta..
Drugo profesionalizacija je definitivno unistila bazicne sportove.
Atletika je dugo bila u fokusu i mada novca nekog dugo nije bilo- politicka borba je ucinila da se drogiraju do usiju. Neku sansu su imali dugoprugasi specificne gradje- Nurmi, lasse Viren, uglavnom Skandiji ili Afrikanci.
Sprint je bio drogiran do bola.
Plivaci su se jos takmicili cisto, i fizicki top je bio pocetkom 20 tih.. Nisi mogao bljesnuti u 25- prirodno nemoguce. Ali lova je donijela drogu i onda je doslo dotle da se ovakve prikaze koima droga curi iz usiju, abogami i na dalekom istoku nije bolje , podjednako su deformisani- e sad je on kao uzor i goat.
On je samo djanki koji je pristao na sve- e to je on.

Djordje P

pre 3 godine

Ne bih da kvarim raspolozenje , ali mislim da kod ovog sportiste nisu bila bas najcistija sredstva.
(Bocko, 9. april 2021 09:12)

Imas neke dokaze?

Penaltizan

pre 3 godine

Nije dopingovan zato što ta sredstva još nisu nedozvoljena a kad se proglase pojeo vuk magarca...setimo se Šarapove da nije Ruskinja ništa ne bi bilo!!!

Momcilo

pre 3 godine

Čavić rekao čovek da je uveren da nije namerno pokradeni i da veruje sudijama da je Felp pobedio ali kome to objasniti.
Čovek osvojio 28 medalja i od svih tih medalja mi znamo da je jednu ukrao!

vlasta

pre 3 godine

@glukozamin
Zar smo mi svetski sampioni u izvrtanju cinjenica..
Omega, kao zvanicni merac vremena na OI, nije priznala nikakvu gresku u merenju,. zato sto je nije ni bilo. Kako je moguce da se desi greska u merenju, a da nije namerna? Da su priznali gresku, sigurno bi se pokrenuo neki postupak u vezi toga. Oni su objavili da na osnovu snimaka i foto finisa Cavic JESTE prvi dodirnuo taster, samim tim bio brzi. Problem je samo sto nije prvi aktivirao zaustavljanje vremena. Jednostavno, pipkanje se ne racuna.
Mi mozemo nastaviti da slavimo moralne pobede, dok je sam Cavic priznao poraz.
I na kraju, zasto se nije bolje spremio, pa bio ubedljiviji? On se takmicio u toj jednoj disciplini, a Felps u deset. Ako je mislio da je ovaj dopingovan, zasto je pristao da se uopste takmici?

Sasa

pre 3 godine

Imas neke dokaze?
(Djordje P, 9. april 2021 09:35)

Ни Ленс Армстронг никад није ухваћен у допингу. Пао је кад су колеге из тима почеле да причају. Кренуло је од Флојда Лендиса па даље. Ни Мерион Џоунс никад није ухваћена. Пала је кад је пропричао Си Џеј Хантер, њен бивши муж.....
Моје мишљење је да су Карл Луис, Мајкл Фелпс и слични само производ америчке фармацеутске индустрије. За сад се о томе ћути, а после, видећемо...
(Штилцована катаболцна, 9. april 2021 11:02) # Link komentara

Upravo tako ali uzalud je nekima objasnjavati. U vreme Hladnog rata, sportisti su sistematski dopingovani, kako u Zapadnoj i Istocnoj Nemackoj, tako i u SAD-u, a i u SSSR-u. Cilj SAD-a je bio samo jedan i jasan - ostvarivanje nadmoci i u sportu kako bi slika koju su o sebi poceli da grade od pocetka Drugog svetskog rata bila nepriksnovena. Sport je jedan od krakova te sulude propagande koja traje i danas. Govoreci o dopingu medju ostalima, jasno je da njima nije bio cilj upotpunjavane neke sire slike o sebi kao superiornim, vec jalova borba sa SAD i njenim saveznicima u koje svakako spada i Zapadna Nemacka nesumnjivo.

Штилцована катаболцна

pre 3 godine

Imas neke dokaze?
(Djordje P, 9. april 2021 09:35)

Ни Ленс Армстронг никад није ухваћен у допингу. Пао је кад су колеге из тима почеле да причају. Кренуло је од Флојда Лендиса па даље. Ни Мерион Џоунс никад није ухваћена. Пала је кад је пропричао Си Џеј Хантер, њен бивши муж. Питање:" Каква је то допинг агенција, небитно да ли је олимпијска или америчка која није открила ове случајеве узимања недозвољених средстава"? Каква је позадина свега тога, а то нису једини примери. Ко после тога сме да гарантује да спортисти из САД-а нису допинговани сви до једног, а да се то систематски крије, а открије се само у случају да проговори неко изнутра? Моје мишљење је да су Карл Луис, Мајкл Фелпс и слични само производ америчке фармацеутске индустрије. За сад се о томе ћути, а после, видећемо...

Ccc

pre 3 godine

Ma niko se ne dopinguje samo se Felps i Ameri dopinguju, molim vas da se prvo informisete, cal I na YouTube imate nase doktore koji kontrolisu americke sportista na OI I pricaju o tome, molim vas da ne pricate nesto sto nije istina. Problem je sto oni u bazicne sportove ulazu nenormalno vise nego mi npr. a I ima ih 250 miliona vise nego nas, logicno je da ce onda u 50 godina da se pojavi neko kao Felps.

e, da...

pre 3 godine

čuven po organizovanoj kradji u kombinaciji sa Omegom i korišćenju kanabisa... šta bi bilo da su takvu stvar izveli Srbi...ali, nema veze, to su "USA brand" bajke...

Osprey

pre 3 godine

Nevjerovatno koliko se ovaj izraz GOAT siluje zadnjih par godina. Mislim svaka cast Felpsu on to stvarno jeste ali u zadnje vrijeme cim neko nesto osvoji, pobjedi neku utakmicu ili nesto odmah je GOAT, svi su neki GOATi.

vlasta

pre 3 godine

50 метара слободно, 72 метра слободно, 150, 250 и 312 слободно. 42 метра делфин, 60, 78 и 150 метара делфин. Штафета мешовито, слободно, пола-пола. Леђно 20 метара, па прсно 46 метара. Па све заједно.

И то је 84 златне медаље.

А у баскету једна златна медаља.
(Zeolit, 09. april 2021 11:28

I taj nas Cavic od toliko disciplina da ne.ukaci niti jedno zlato.. Sta kazes na to?

Skakač_sa_Bgd_Mostova

pre 3 godine

američki sportisti na Olimpijadama test na doping ne vrše preko doping organizacije OI nego preko američkog olimpijskog komiteta,,jedini na svetu i to dovoljno govori o američkom sportu,,znači treba da verujemo na reč Amerima kad je reč o dopingu njihovig olimpijaca,,da,da sigurno će reći da se Felps dopingova,,i u sportu očekuju da budu posebni,,da ne igraju istim pravilima kao drugi,,

Dag Kristi

pre 3 godine

Sećam se jednog teksta od pre 10 i kusur godina, o Lensu Armstrongu. Mislim da je naslov bio Terminator, ili tako nešto. Tako će ovaj kad bude bio priznao. A šta mu se sve dešava u privatnom životu, nije daleko dan kada će da prizna.

Sale

pre 3 godine

Za razliku od braće Rusa koji ne uzimaju nedozvoljena sredstva Ameri se ne kontrolišu! Ovo je rečenica u 80% komentara. A to sto su Rusi priznali zvanično da država stoji iza dopinga i što su prihvatili kaznu da u Tokiju ne igraju pod Ruskom zastavom je nebitna stvar. To što su Karl Luis, Merion Džons, Lens Armstrong i gomila sportista uhvaćena i kažnjena nije istina. To znaju ovi sto vole Slovensku dušu i Rusku stepu... A da i štede u Evrima a ne u Rubljama.

Canka

pre 3 godine

ljudi moji ovo je tooooliko glupo za rekordere,i broj medalja na OI.
Uzmimo primer,teniser na jednoj olimpijadi moze uzeti jednu medalju,i nek igra i naredne 40 god pa ipak nemoze da ih nakupi kao Felps itd zar ne?!
Onda nek uvedu disciplinu u servisu,forhendu,bekhendu,smecu itd itd
E tad ga mogu proglasiti za Goata

Bora

pre 3 godine

MajkEle je l' se probudis nekad i bude li te sramota sto ste pokrali naseg Milorada, koji je daleko bolji plivac od tebe, bez koriscenja onoga sto si ti koristio!

Milunka Malina

pre 3 godine

@ccc Na YT postoje americki doktori koji govore o tome. Shvatas li da je Youtube cak rang ispod Wikipedije po istini. Tamo makar moze da se udje u trag netacnoj napisanoj informaciji, ovde ni lazima ni manipulaciji ni izgovorenim glupostima. Cuj doktori iz Amerike pricaju o dopingu Amerikanaca. I ti si jos ozbiljan pa to navodis kao ooozbiljnu referencu. Vojmijeoca

Ostin A

pre 3 godine

"Nabildovani"(hemija) šampion.A kad ni "medikamenti" nisu pomogli
namestili su mu pobedu protiv Čavića u Pekingu 2008.Jadno.Ali to je
taj "big biznis",obična mizerija.
(a, 9. april 2021 09:25)

Čavić je bio na "medikamentima" isto koliko i Felps. Čavić se rodio, odrastao i napravio to što je napravio zahvaljujući Americi i Amerikancima.

To što mi mislimo da Jokić, Đoković, Čavić i slični jedu paradajz iz Koceljeve, kupus iz Futoga sa Leskovačkim ćevapima je naša neobrazovanost.
Svi oni imaju lične doktore, čak i timove doktora koji su zaduženi da budu što spremniji, što bolji... I uzimaju isto što i LeBron, Nadal, Felps...

Takođe, spomenut problem nije se desio samo na tom mestu. Bilo je jedno desetak prijavljenih slučajeva na tim Olimpijskim igrama u raznoraznim kategorijama. Jednostavno, sistem im je bio loš.

glukozamin

pre 3 godine

Kakav Seiko,Omega je u pitanju bila.
(Ivan, 09. april 2021 09:30)

Tačno tako! Jedino što treba napomenuti da je omega i sponzor tog plivača i da su par godina kasnije priznali da je bilo greške sa merenjem vrenena. No, njemu se i dalje ta medalja broji i nikom ništa!
Da je ovaj stvarno tako velik sportista, bar bi se nekom prilikom osvrnuo na ovo i uputio bilo kakvo izvinjenje ili bar objašnjenje i Čaviću i sportskom svetu.

Миливоје-ватрогасац

pre 3 godine

Haters gonna hate
(Vlad, 09. april 2021 10:30)

Мрзиоци само мисле својом главом и нису слепи и глуви као идолопоклоници.

Tetiuhin

pre 3 godine

Srbi vole teorije zavere i u njih veruju. Pa procitajte u tekstu komentar Popova, sampiona plivanja...brat rus lepo objasnio..pametnom dosta

Vlade

pre 3 godine

Koliko znam u trkačkim disciplinama pobeđuje onaj koji prvi bude najbližim delom tela na zamišljenoj liniji cilja. Nema nikakvog udaranja ili aktiviranja bilo kakvog aparata. Da je tehnoloija razvijena na ispravan način, kao recimo u atletici gde se utvrđuje pozicija tela u odnosu na liniju cilja, Čavić je pobednik jer je prvi vrhovima prstiju bio u liniji cilja. KRAJ

Gianni

pre 3 godine

najveci ikada, kakav Federer, Sumaher ili Jordan! ima vise zlatne od bivse Jugoslavije. Absolutni kralj bez obzira sto bi trebao da ima mozda jednu manje

Урке

pre 3 godine

O ovome pišem gdje god bude sličan tekst. Dali je vama normalno,fer,pošteno,ljudski,civilizovano da svi rade doping testove osim američkih sportista, oni imaju svoj doping test. To je tako nevjerovatna stvar.
(Milan, 09. april 2021 09:53)
Људи су срасли са овим матриксом.

I pozdravlja ga Čavić, tog GOAT-a...

pre 3 godine

Demokratija(Rimsko doba i pravo)
Olimpijske igre iliti paganizam
Plamenovi i baklje
Superheroji kao "bogovi"
Razvrat, nemoral i nasilje
Korupcija, Cezari, neofaraoni, Kleopatre, misirski vračevi, rođačko vladanje
i mantra "savremeno doba i napredak" uz serviranje hleba i igara

Dok je očito da se neko potrudio da nas vrati u doba pre Hrista!!!

Ubueđujući sebe da Mesija tek treba da dođe.

Ko nije znao šta znači "veliki reset", možda se sad zapita...

I vredi li se Bogu zamerati, jer Bog NE OPRAŠTA SVE!

Zeolit

pre 3 godine

50 метара слободно, 72 метра слободно, 150, 250 и 312 слободно. 42 метра делфин, 60, 78 и 150 метара делфин. Штафета мешовито, слободно, пола-пола. Леђно 20 метара, па прсно 46 метара. Па све заједно.

И то је 84 златне медаље.

А у баскету једна златна медаља.

nrw

pre 3 godine

svakog dana viđamo klince kako igraju fudbal i basket, negde van evrope klinci igraju možda kriket ili ragbi. ne videh nešto da klinci masovno plivaju leptir preko celog bazena satima, svakog dana. što bi moglo da navede na zaključak da oni klinci koji su "goat u svojoj ulici" se bave nekim drugim sportom a ne plivanjem. Tako da u tom sportu ne treba tražiti #1 goat

Straight Outta München

pre 3 godine

Treba da odabere jednu disciplinu i da mu se za tu najuspesniju broje medalje... Ne mogu da se sabiraju babe i zabe.

Миливоје-ватрогасац

pre 3 godine

(M. Radosavljevic, 09. april 2021 10:32)

А видиииммм твоје су тврдње истините ... хммм ма браво.

Miki

pre 2 godine

"Prenesite Čaviću da taster nije žena, pa da ga treba milovati, nego da kad stigne prvi na cilj udari lepo taj taster i pobedi."

Prenesite Felpsu - ko prvi devojci njegova devojka.

Goran Loznica

pre 3 godine

Obožavam ovog čoveka! Čavkete sam imao prilike da upoznam i sve što mogu reći nakon toga je da mi je bilo još draže što ga je Felps isprašio!

Ccc

pre 3 godine

Mozete da pisete da je dopingovan, da je nepravedno bio prvi u borbi sa Cavicem, sto I jeste istina,zaista je izgubio ali I sa tim jednim zlatom manje rekord my nikada nece biti oboren. Decko od svoje 8,9 godine nije preskocio ni jedan dan, ponavljam ni jedan dan a da nije bio u bazenu, praznici, rodjendani, svaki dan je bio u bazenu po 5, 6 sati, mozda nama Srbima nije omiljen lik zbog upravo te trke sa Cavicem ali sveukupno gledano je za mene pored Bolta najbolji sportista svih vremena. Svaka cast MJ-u, Mesiju, Ronaldu I ostalim sportistima ali prvo ova dvojica pa svi ostali...

DukiNS

pre 3 godine

Za onu jednu na 100m delfin u Pekingu treba da se zahvali Seiku i to što je PRIDE još iz SADa. Ali to neosporava da je najuspešniji sportista ikada na OI.

Миливоје-ватрогасац

pre 3 godine

Историја и време ће показати и доказати колико је све ово, што му се приписује као достигнуће, остварено на поштен и спортски начин!?

Jovanovic Dragan

pre 3 godine

Posto su izuzeti od bilo kakvih testiranja svi (ali bas svi) "sportisti" iz SAD su uvek (bas u svakom takmicenju) nastupali i nastupaju dopingovani tako da ovi rekordi nisu pravi, nego lazni kao i drzava iz koje dolazi lazni sampion.

a

pre 3 godine

"Nabildovani"(hemija) šampion.A kad ni "medikamenti" nisu pomogli
namestili su mu pobedu protiv Čavića u Pekingu 2008.Jadno.Ali to je
taj "big biznis",obična mizerija.

Gianni

pre 3 godine

najveci ikada, kakav Federer, Sumaher ili Jordan! ima vise zlatne od bivse Jugoslavije. Absolutni kralj bez obzira sto bi trebao da ima mozda jednu manje

Milan

pre 3 godine

O ovome pišem gdje god bude sličan tekst. Dali je vama normalno,fer,pošteno,ljudski,civilizovano da svi rade doping testove osim američkih sportista, oni imaju svoj doping test. To je tako nevjerovatna stvar.

Вук Караџић

pre 3 godine

бабе и жабе. пливачи и атлетичари могу да освоје прегршт медаља на олимпијади, док, рецимо, одбојкаши могу само једну. океј, брзо плива, супер.

vlasta

pre 3 godine

50 метара слободно, 72 метра слободно, 150, 250 и 312 слободно. 42 метра делфин, 60, 78 и 150 метара делфин. Штафета мешовито, слободно, пола-пола. Леђно 20 метара, па прсно 46 метара. Па све заједно.

И то је 84 златне медаље.

А у баскету једна златна медаља.
(Zeolit, 09. april 2021 11:28

I taj nas Cavic od toliko disciplina da ne.ukaci niti jedno zlato.. Sta kazes na to?

Djordje P

pre 3 godine

Ne bih da kvarim raspolozenje , ali mislim da kod ovog sportiste nisu bila bas najcistija sredstva.
(Bocko, 9. april 2021 09:12)

Imas neke dokaze?

plutajuca apoteka

pre 3 godine

Ove Goat price su cista glupost.
Plivanje je druga vsta sporta i bas kao sto neko rece- daj u tenisu i odbojci da igraju na jedan set pa na dva pa na teri dobijena..pa svakom medalje i nakon svakog seta..
Drugo profesionalizacija je definitivno unistila bazicne sportove.
Atletika je dugo bila u fokusu i mada novca nekog dugo nije bilo- politicka borba je ucinila da se drogiraju do usiju. Neku sansu su imali dugoprugasi specificne gradje- Nurmi, lasse Viren, uglavnom Skandiji ili Afrikanci.
Sprint je bio drogiran do bola.
Plivaci su se jos takmicili cisto, i fizicki top je bio pocetkom 20 tih.. Nisi mogao bljesnuti u 25- prirodno nemoguce. Ali lova je donijela drogu i onda je doslo dotle da se ovakve prikaze koima droga curi iz usiju, abogami i na dalekom istoku nije bolje , podjednako su deformisani- e sad je on kao uzor i goat.
On je samo djanki koji je pristao na sve- e to je on.

Ccc

pre 3 godine

Ma niko se ne dopinguje samo se Felps i Ameri dopinguju, molim vas da se prvo informisete, cal I na YouTube imate nase doktore koji kontrolisu americke sportista na OI I pricaju o tome, molim vas da ne pricate nesto sto nije istina. Problem je sto oni u bazicne sportove ulazu nenormalno vise nego mi npr. a I ima ih 250 miliona vise nego nas, logicno je da ce onda u 50 godina da se pojavi neko kao Felps.

Canka

pre 3 godine

ljudi moji ovo je tooooliko glupo za rekordere,i broj medalja na OI.
Uzmimo primer,teniser na jednoj olimpijadi moze uzeti jednu medalju,i nek igra i naredne 40 god pa ipak nemoze da ih nakupi kao Felps itd zar ne?!
Onda nek uvedu disciplinu u servisu,forhendu,bekhendu,smecu itd itd
E tad ga mogu proglasiti za Goata

Tetiuhin

pre 3 godine

Srbi vole teorije zavere i u njih veruju. Pa procitajte u tekstu komentar Popova, sampiona plivanja...brat rus lepo objasnio..pametnom dosta

Sale

pre 3 godine

Za razliku od braće Rusa koji ne uzimaju nedozvoljena sredstva Ameri se ne kontrolišu! Ovo je rečenica u 80% komentara. A to sto su Rusi priznali zvanično da država stoji iza dopinga i što su prihvatili kaznu da u Tokiju ne igraju pod Ruskom zastavom je nebitna stvar. To što su Karl Luis, Merion Džons, Lens Armstrong i gomila sportista uhvaćena i kažnjena nije istina. To znaju ovi sto vole Slovensku dušu i Rusku stepu... A da i štede u Evrima a ne u Rubljama.

vlasta

pre 3 godine

@glukozamin
Zar smo mi svetski sampioni u izvrtanju cinjenica..
Omega, kao zvanicni merac vremena na OI, nije priznala nikakvu gresku u merenju,. zato sto je nije ni bilo. Kako je moguce da se desi greska u merenju, a da nije namerna? Da su priznali gresku, sigurno bi se pokrenuo neki postupak u vezi toga. Oni su objavili da na osnovu snimaka i foto finisa Cavic JESTE prvi dodirnuo taster, samim tim bio brzi. Problem je samo sto nije prvi aktivirao zaustavljanje vremena. Jednostavno, pipkanje se ne racuna.
Mi mozemo nastaviti da slavimo moralne pobede, dok je sam Cavic priznao poraz.
I na kraju, zasto se nije bolje spremio, pa bio ubedljiviji? On se takmicio u toj jednoj disciplini, a Felps u deset. Ako je mislio da je ovaj dopingovan, zasto je pristao da se uopste takmici?

Bruks 021

pre 3 godine

Fascinantan je broj disciplina u kojima se takmiči.Hipotetički,kad bi dozvolili da se igra tenis na jedan dobijeni set,pa na dva itd.Fefere,Nadal i Đoković bi imali puno više medalja.Plus uvesti medalju za najbrži,pa za najlepši servis,bekhend,,,,Tako je i u ostalim sportovima,kanu na 20m,30m,50m.Zato čovek ima toliko medalja.Bez imalo sumnje u to da je izuzetan sportista kakav se retko rađa.

vlasta

pre 3 godine

@Milan
A kad ce te ti i slicni jednom konacno da se informisete? Americki sportisti rade doping testove kao i svi ostali! Cuo iz usta zene koja radi u Svetskoj antidoping agenciji, licno testirsla neke americke sportiste. Ako ne bas kosarkase, najvise osporavane.
I jos jedna stvar.. Od kada postoji plivanje niko se nikad nije zalio na uredjaje za merenje vremena, valjda su svima isti. Prosto je, ko prvi zaustavi vreme je pobednik. Ko je sta, i kad, pipao nikog ne interesuje, i to je ostalo kao kontraverza samo kod nas. Da je uredjaj za zaustavljanje vremena toliko nezan verovatno bi ga mogao aktivirati i vodeni talas ispred ruku plivaca. Kojih bi tu tek nepravdi bilo. Da je situacija bila obrnuta, cela Srbija bi se smejala Felpsu kako je mazio taster.
Da je to bilo Felpsovo najteze osvojeno zlato, stoji kao neosporna cinjenica.

nrw

pre 3 godine

svakog dana viđamo klince kako igraju fudbal i basket, negde van evrope klinci igraju možda kriket ili ragbi. ne videh nešto da klinci masovno plivaju leptir preko celog bazena satima, svakog dana. što bi moglo da navede na zaključak da oni klinci koji su "goat u svojoj ulici" se bave nekim drugim sportom a ne plivanjem. Tako da u tom sportu ne treba tražiti #1 goat

e, da...

pre 3 godine

čuven po organizovanoj kradji u kombinaciji sa Omegom i korišćenju kanabisa... šta bi bilo da su takvu stvar izveli Srbi...ali, nema veze, to su "USA brand" bajke...

Momcilo

pre 3 godine

Čavić rekao čovek da je uveren da nije namerno pokradeni i da veruje sudijama da je Felp pobedio ali kome to objasniti.
Čovek osvojio 28 medalja i od svih tih medalja mi znamo da je jednu ukrao!

goran

pre 3 godine

Od svih američkih sportskih prevara(mislim na doping naravno) izvukao se samo Karl Luis.Mit o Felpsu pašće kad tad,progovoriće neko njemu blizak ko sve zna(za neku lepu cifru), uvek progovore...I Lens Armstrong je jedno vreme bio "metak"...

Skakač_sa_Bgd_Mostova

pre 3 godine

američki sportisti na Olimpijadama test na doping ne vrše preko doping organizacije OI nego preko američkog olimpijskog komiteta,,jedini na svetu i to dovoljno govori o američkom sportu,,znači treba da verujemo na reč Amerima kad je reč o dopingu njihovig olimpijaca,,da,da sigurno će reći da se Felps dopingova,,i u sportu očekuju da budu posebni,,da ne igraju istim pravilima kao drugi,,

M. Radosavljevic

pre 3 godine

Mozete ga voleti, ili ne voleti, ali Felps je univerzalni plivac u svim disciplinama. Ako je ona borba sa Cavicem bila sporna, to je tek jedna od mnogo disciplina u plivanju, a Cavic je samo u njoj dobar. Felps u svakoj sampion. Tu je ta ogromna razlika. Na stranu sto je Cavic nas, ali od njega je bilo dvadeset boljih i univerzalnijih plivaca. Uz to da dodam ovima sto misle da se Amerikanci ne testiraju. Gresite mnogo. Testira ih najvise americko regulatorno telo za kontrolu dopinga, a plus i nasumicni uzorci na takmicenjima po svetu. Tako da to sto ubedjujete sebe neistinitim tvrdnjama, nije ni malo sportski.

Dejan

pre 3 godine

Rusi su posle optužbi da se dopinguju hakovali podatke olimpijskog komiteta i baze sportista i objavili spiskove američkih sportista kojima su dozvoljeni lekovi inače zabranjeni doping pravilima.
Čudo je da velika većina, ako ne i svi američki rekorderi i vrhunski sportisti redom od Felpsa do Serene Vilijams imaju poremećaj pažnje i za to piju koktele lekova ...
Iste supstance se drugima smatraju dopingom
Američki sprint je konstantno u doping aferama već 25 godina, neki i sa po dve kazne i dalje trče ...
Američki plivači su hvatani na doping testovima sa psihoaktivnim supstancama između ostalog i Felps ...
Toliko o tome

Bora

pre 3 godine

MajkEle je l' se probudis nekad i bude li te sramota sto ste pokrali naseg Milorada, koji je daleko bolji plivac od tebe, bez koriscenja onoga sto si ti koristio!

koncentrični krugovi gluposti i neznanja

pre 3 godine

Jeste GOAT, rame uz rame sa Armstrongom. I Armstrong je svojeveremeno pričao da i rođendane i praznike provodi na biciklu i da ga taj njegov naporan rad izdvaja od konkurencije pa smo svi na kraju videli kako je to prošlo...

WillyWonka

pre 3 godine

Prosto sumnjam da u igri nije bila neka supstanca.
Treba se sjetiti atletičara Karla Luisa, koji je bio čist, sve dok nije otkriveno da nije bio čist. A pljuvao je po Benu Džonsonu, kojem je oduzeta zlatna medalja zbog dopinga, kao da je najispravniji na svijetu.
Treba se sjetiti Lensa Armstronga, koji je osvojio, koliko ono, sedam Turova zaredom i borio se protiv dopinga biciklista. Sve dok nije priznao da je bio dopingovan.
I sad čitam kako je Felps borac protiv dopinga? Pa i ova dvojica su bila dok nije otkriveno.
Jednostavno, ne postoje supermeni, ako jednako treniramo, ako smo u približno istim uslovima, ne može samo jedan stalno pobjeđivati. Vidimo na primjeru tenisa, Đoković, Nadal, Federer, nikad ne znaš ko će koga dobiti. ALi kad neko uzme sve moguće medalje na olimpijadi, kad sedam puta zaredom dominantno pobijedi u najtežoj utrci u biciklizmu, 99 % je sigurnose radi o nečem nedozvoljenom.
Dominirali su na olimpijadama i sportaši iz DDR-a u svoje vrijeme, svi bili drogirani. Kako pređoše u normalnu državu, nigdje tih supermena iz DDR-a.
Dakle, siguran sam da je Felps bio drogiran, te da će, kao i u primjeru Luisa, sve izići na vidjelo kad tad.

I pozdravlja ga Čavić, tog GOAT-a...

pre 3 godine

Demokratija(Rimsko doba i pravo)
Olimpijske igre iliti paganizam
Plamenovi i baklje
Superheroji kao "bogovi"
Razvrat, nemoral i nasilje
Korupcija, Cezari, neofaraoni, Kleopatre, misirski vračevi, rođačko vladanje
i mantra "savremeno doba i napredak" uz serviranje hleba i igara

Dok je očito da se neko potrudio da nas vrati u doba pre Hrista!!!

Ubueđujući sebe da Mesija tek treba da dođe.

Ko nije znao šta znači "veliki reset", možda se sad zapita...

I vredi li se Bogu zamerati, jer Bog NE OPRAŠTA SVE!

Штилцована катаболцна

pre 3 godine

Imas neke dokaze?
(Djordje P, 9. april 2021 09:35)

Ни Ленс Армстронг никад није ухваћен у допингу. Пао је кад су колеге из тима почеле да причају. Кренуло је од Флојда Лендиса па даље. Ни Мерион Џоунс никад није ухваћена. Пала је кад је пропричао Си Џеј Хантер, њен бивши муж. Питање:" Каква је то допинг агенција, небитно да ли је олимпијска или америчка која није открила ове случајеве узимања недозвољених средстава"? Каква је позадина свега тога, а то нису једини примери. Ко после тога сме да гарантује да спортисти из САД-а нису допинговани сви до једног, а да се то систематски крије, а открије се само у случају да проговори неко изнутра? Моје мишљење је да су Карл Луис, Мајкл Фелпс и слични само производ америчке фармацеутске индустрије. За сад се о томе ћути, а после, видећемо...

Straight Outta München

pre 3 godine

Treba da odabere jednu disciplinu i da mu se za tu najuspesniju broje medalje... Ne mogu da se sabiraju babe i zabe.

Penaltizan

pre 3 godine

Nije dopingovan zato što ta sredstva još nisu nedozvoljena a kad se proglase pojeo vuk magarca...setimo se Šarapove da nije Ruskinja ništa ne bi bilo!!!

Dag Kristi

pre 3 godine

Sećam se jednog teksta od pre 10 i kusur godina, o Lensu Armstrongu. Mislim da je naslov bio Terminator, ili tako nešto. Tako će ovaj kad bude bio priznao. A šta mu se sve dešava u privatnom životu, nije daleko dan kada će da prizna.

Ostin A

pre 3 godine

"Nabildovani"(hemija) šampion.A kad ni "medikamenti" nisu pomogli
namestili su mu pobedu protiv Čavića u Pekingu 2008.Jadno.Ali to je
taj "big biznis",obična mizerija.
(a, 9. april 2021 09:25)

Čavić je bio na "medikamentima" isto koliko i Felps. Čavić se rodio, odrastao i napravio to što je napravio zahvaljujući Americi i Amerikancima.

To što mi mislimo da Jokić, Đoković, Čavić i slični jedu paradajz iz Koceljeve, kupus iz Futoga sa Leskovačkim ćevapima je naša neobrazovanost.
Svi oni imaju lične doktore, čak i timove doktora koji su zaduženi da budu što spremniji, što bolji... I uzimaju isto što i LeBron, Nadal, Felps...

Takođe, spomenut problem nije se desio samo na tom mestu. Bilo je jedno desetak prijavljenih slučajeva na tim Olimpijskim igrama u raznoraznim kategorijama. Jednostavno, sistem im je bio loš.

glukozamin

pre 3 godine

Kakav Seiko,Omega je u pitanju bila.
(Ivan, 09. april 2021 09:30)

Tačno tako! Jedino što treba napomenuti da je omega i sponzor tog plivača i da su par godina kasnije priznali da je bilo greške sa merenjem vrenena. No, njemu se i dalje ta medalja broji i nikom ništa!
Da je ovaj stvarno tako velik sportista, bar bi se nekom prilikom osvrnuo na ovo i uputio bilo kakvo izvinjenje ili bar objašnjenje i Čaviću i sportskom svetu.

Zeolit

pre 3 godine

50 метара слободно, 72 метра слободно, 150, 250 и 312 слободно. 42 метра делфин, 60, 78 и 150 метара делфин. Штафета мешовито, слободно, пола-пола. Леђно 20 метара, па прсно 46 метара. Па све заједно.

И то је 84 златне медаље.

А у баскету једна златна медаља.

Sasa

pre 3 godine

Imas neke dokaze?
(Djordje P, 9. april 2021 09:35)

Ни Ленс Армстронг никад није ухваћен у допингу. Пао је кад су колеге из тима почеле да причају. Кренуло је од Флојда Лендиса па даље. Ни Мерион Џоунс никад није ухваћена. Пала је кад је пропричао Си Џеј Хантер, њен бивши муж.....
Моје мишљење је да су Карл Луис, Мајкл Фелпс и слични само производ америчке фармацеутске индустрије. За сад се о томе ћути, а после, видећемо...
(Штилцована катаболцна, 9. april 2021 11:02) # Link komentara

Upravo tako ali uzalud je nekima objasnjavati. U vreme Hladnog rata, sportisti su sistematski dopingovani, kako u Zapadnoj i Istocnoj Nemackoj, tako i u SAD-u, a i u SSSR-u. Cilj SAD-a je bio samo jedan i jasan - ostvarivanje nadmoci i u sportu kako bi slika koju su o sebi poceli da grade od pocetka Drugog svetskog rata bila nepriksnovena. Sport je jedan od krakova te sulude propagande koja traje i danas. Govoreci o dopingu medju ostalima, jasno je da njima nije bio cilj upotpunjavane neke sire slike o sebi kao superiornim, vec jalova borba sa SAD i njenim saveznicima u koje svakako spada i Zapadna Nemacka nesumnjivo.

Miki

pre 2 godine

"Prenesite Čaviću da taster nije žena, pa da ga treba milovati, nego da kad stigne prvi na cilj udari lepo taj taster i pobedi."

Prenesite Felpsu - ko prvi devojci njegova devojka.

Урке

pre 3 godine

O ovome pišem gdje god bude sličan tekst. Dali je vama normalno,fer,pošteno,ljudski,civilizovano da svi rade doping testove osim američkih sportista, oni imaju svoj doping test. To je tako nevjerovatna stvar.
(Milan, 09. april 2021 09:53)
Људи су срасли са овим матриксом.

Ccc

pre 3 godine

@bruks, upravo ovo pokazuje da je Felps toliko univerzalan plivac da je mogao u 2 discipline na razlicite distance da bude dominantan godinama sto je moras priznati nenormalan uspeh.

Миливоје-ватрогасац

pre 3 godine

Haters gonna hate
(Vlad, 09. april 2021 10:30)

Мрзиоци само мисле својом главом и нису слепи и глуви као идолопоклоници.

Mile

pre 3 godine

Jedan lik u komentaru napiše da nigde nije video klince da treniraju plivanje, te da u tom sportu ne može biti GOAT. Rodjače ako bi izašao malo iz Srbije na primer do Madjarske video bi hiljade bazena u svakoj školi. O bazenima u USA i Australija, Holandija, Nemačkoj... Je glupo govoriti. Svaka škola ili koledž ima bar jedan zatvoren bazen. Ne žive svi kao mi na Balkanu u 19 veku.

Vlade

pre 3 godine

Koliko znam u trkačkim disciplinama pobeđuje onaj koji prvi bude najbližim delom tela na zamišljenoj liniji cilja. Nema nikakvog udaranja ili aktiviranja bilo kakvog aparata. Da je tehnoloija razvijena na ispravan način, kao recimo u atletici gde se utvrđuje pozicija tela u odnosu na liniju cilja, Čavić je pobednik jer je prvi vrhovima prstiju bio u liniji cilja. KRAJ

Osprey

pre 3 godine

Nevjerovatno koliko se ovaj izraz GOAT siluje zadnjih par godina. Mislim svaka cast Felpsu on to stvarno jeste ali u zadnje vrijeme cim neko nesto osvoji, pobjedi neku utakmicu ili nesto odmah je GOAT, svi su neki GOATi.

Milunka Malina

pre 3 godine

@ccc Na YT postoje americki doktori koji govore o tome. Shvatas li da je Youtube cak rang ispod Wikipedije po istini. Tamo makar moze da se udje u trag netacnoj napisanoj informaciji, ovde ni lazima ni manipulaciji ni izgovorenim glupostima. Cuj doktori iz Amerike pricaju o dopingu Amerikanaca. I ti si jos ozbiljan pa to navodis kao ooozbiljnu referencu. Vojmijeoca

Миливоје-ватрогасац

pre 3 godine

(M. Radosavljevic, 09. april 2021 10:32)

А видиииммм твоје су тврдње истините ... хммм ма браво.