Sreda, 31.03.2021.

11:35

"Odrastao sam na ulicama, ne moram da budem NBA šampion"

Košarkaš Vašingtona Rasel Vestbruk odgovorio je na sve učestalije prozivke od strane pojedinih komentatora.

Izvor: Z.K.

"Odrastao sam na ulicama, ne moram da budem NBA šampion" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

DrE

pre 3 godine

I jednom zauvek TAČKA na to ko je i šta je Rasel Vestbruk. Većina nas ovde se umori dok izbroji 3 puta preko 10, a kamoli da skače, trči... Ako je jedan više siromašan dečak dobio patike jer je "nabijač statistike" dobio veći ugovor od recimo (arguably boljeg) Džimi Batlera, poenta profesionalnog sporta je ispunjena!

meda

pre 3 godine

Kakvi bre blokovi, vi pojma nemate šta je pravi geto.
Delovi grada gde policija ne sme da uđe. Delovi gde sme samo danju i kad vide belca na ulici pokupe ga da ga spasu i gledaju dal je lud što se tu šeta il samoubica (desilo se mom bratu u Los Angelesu, nije spadao ni u jednu od te dve kategorije već sveže pristigao a neobavešten). Malo malo pa neko opali rafal iz kola u pokretu na nekog ko mu se zamerio ili drži neku kriminalnu aktivnost na koju je neko drugi bacio oko, najčešće nastradaju neki nevini prolaznici. Broj ubistava po stanovniku po crnačkim kvartovima u SAD gradovima je na nivou najgorih gradova na svetu po Latinskoj Americi.

bradina

pre 3 godine

U pravu je Rasel!Jedino kod nas ga neki ne vole a covek van terena nijednom nije nikog prozvao ili uznemirio.To sto je na terenu ratnik nebi trebalo da mu se uzme za zlo! Ljudima u Srbiji nije se svideo jer je navukao gnev sto je igrao jako protiv Nikole! Samo da vam kazem da Rasel itekako postuje nase kosarkase i pre mesec dana je lepo pricao o Luki,Nikoli i Bogiju.Ali nasi mediji stalno traze neku aferu a nece da pomenu nesto sto je pozitivno od tamnoputih igraca!Odkud takav rasizam kod nas odjednom?Nisu su svi tamnoputi losi ljudi,ima ih veoma pametnih i dobrih.Ovo je njihov sport,sport zbog kojeg su pobegli iz geta,bandi,narkomanije,kradja i ubistava sto im je naneo beli svet pogotovo u USA.Vestbruk ne daje svoju kozu da mu lici na "politikin zabavnik" a kako vidim mnogi "beli" sportisti prihvatise da svoju kozu saraju pogotovo u NBA!? Malo je tamnoputih koji se ne tetoviraju u NBA Stefi,"brada" Harden, Vestbruk,Micel,.....a to pokazuje njihov intelekt da su u kosarku dosli sa koledja i dobrog kucnog vaspitanja.Rasel sam zavrsio je dve godine Univerziteta UCLA kad je odlucio da ode na draft.Poznat je kako pomaze deci bez roditelja i samohranim majkama sa decom.Inace zivi u srecnom braku od 2015 i ima sa njom troje dece(sina i dve cerke).Osvajac je sa USA dve zlatne medalje sa SP i OI.A onda se nadje neko piskaralo u liku Stiv Smita,koje uzima za pravo da ga kritikuje,a nije mogao ni za ulicu da igra!Ali taj isti brbljivac stalno pljuje uspesne bele i crne,dokle!

Sedi! Kec!

pre 3 godine

@ "Igrac za statistiku, nikako za prsten, to najbolje pokazuje cinjenica da ima 150+ trpl dablova i 0 titula!!"
(Mile, 31. mart 2021 18:15)

Cestitam sto imas visoko misljenje o sebi, a nista ne shavatas. I iz naslova se vidi sta mu je br.1 u zivotu, a ti guslas ono sto ne znas sta znaci.

Objasni

pre 3 godine

Igrac za statistiku, nikako za prsten, to najbolje pokazuje cinjenica da ima 150+ trpl dablova i 0 titula!!
(Mile, 31. mart 2021 18:15)


Ti cuo da ima neka statistika, pa nam prodajes da znas sta je to.

Sasa

pre 3 godine

Najbolji suter? Ko sklapa ove tekstove leba ti. On je fenomenalan atleta I ima veliko srce,pravi lav,takmicar. Sut my se tokom karijere pokvario sto je u principu cudno. Obicno atlete kada udju u godine rade an sutu I poprave ga(Jason Kid). Uvek u secanju ostaje prva play-off serija protiv LA kad je unakazio Fisera.

lal

pre 3 godine

Jedino da mi neko da obrazlozenje, kako se to drugi ne bore za 3/2? Oni ne vole da imaju 3/2? Ne igra Rasel 48 min. po utakmici. I drugi imaju svoju minutazu. Pa??
(111, 31. mart 2021 15:08)
jokic voli pobedu vise od bilo kakve statistike... nece covek da udje u igru na +20, a treba mu jedan skok...
a ovi drugi ne zabranjuju i ne placu kada im saigrac skoci za loptu... ne promasuju namerno da bi uhvatili ofanzivni skok i ne izlaze sa terena u poslednjim sekundama da ne pokvare statistiku... i to ne mislim na izmenu, vec namerno napustanje igralista dok je lopta kod saigraca, da se slucajno ne desi da mu uputi loptu i pokvari mu brojke u poslednjim sekundama meca...
iliti narodski receno: ostali nisu samoziva goveda...

veverica

pre 3 godine

antikosarkas.
a sto se tice likova koji kazu kako je u srbiji kao tesko, ono jeste iz raznih razloga, ali ziveti u crnackom getu u americ je jedno od najgorih mesta na svetu gde mozes da zivis. ne znam konkretno za vestbrukov kraj, ali recimo karmelo entoni je iz crnackog dela baltimora. tu crnci mahom zive po napustenim zgradama u kojima su pre 100 godina ziveli bogati belci. 10% populacije su zavisnici od heroina (znaci preko 60 000 heroinskih zavisnika u gradu?!), a topa ubistava po glavi stanovnika je kao na ratistu, a ne u mirnodopskim uslovima (visa nego u hondurasu npr.).
naoruzane bande, sirotinja, gomile narkomana, besposlica, ruinirane cetvrti... to je pakao kakav moze da se uporedi sa sarajevom tokom rata npr. ali ne moze da se uporedi sa bilo cime sto imamo ovde danas u srbiji.

Jecino Mleko

pre 3 godine

Cifre ne lažu, samo ko je gledao utakmice zna da je mučeni Adams ostajao prikovan za parket ako samo krajičkom oka ugleda Vestbruka na defanzivnom skoku. Još bolnije je bilo gledati kada saigrače baš ne ide šut za 3 poena, ekipa gubi sa 10-15 poena razlike u 4. četvrtini, a glavni igrač svaki napad dribla 20 sekundi, krene na ulaz pa izbacuje povratne lopte do iznemoglosti jer mu fale dve asistencije za tripl-dabl. Uspeo je da dostigne taj nivo jadnosti da su ga na prošlogodišnjem Ol-Staru saigrači otvoreno sprdali i zadnjeg izabrali. Da ne dužim, Rasel Cigla će ostati upamćen u košarkaškoj istoriji kao razarač ekipa a ne neko ko je par sezona statistički, prosečno beležio troduplo-duplo.

SubmisivniDominator

pre 3 godine

@vaxilar Bogdan je nas, kao i Bjelica, Marjanovic, do skoro i Raduljica, ima mozda boljih u svetu ali nama su najbolji oni. sta me briga kakvog centra ima Francuska ili Finska Markonena? ;)

spree 15

pre 3 godine

Ne znaš ti šta je ulica i blok bato moj... Pojeli bi te ovde tako lajavog dok si reko keks.
(Sotir zvani đubre staramajko, 31. mart 2021 13:55)
Bio ja skoro i nisam mogao da verujem, ono je pola Sutomore pola Diznilend sa onim parkićima za decu na svakih metar, šetalište lepo sređeno a bogami i cena kvadrata otišla u nebo, sigurniji si u bloku nego na Dedinju

KoRn

pre 3 godine

Nije igrac za velika dela,nije ni Harden nije ni Janis.Zašto?Zato što njihova statistika naglo pada kada pocne plej of.Prošle sezone sam ocekivao veliki otpor Hjustona proiv Lejkersa a oni se uprpali.Harden jedva 20 poena.Demar Derozan isto igrac koji nema sampionki gen, za Toronto kidao pocne plej of on se raspadne.To je razlika izmedju velikih igraca,šampiona i ovih koji su vrhunski igraci, velike zvezde ali nisu pobednici,nemaju to nešto.Jordan je bio manijak za pobede on bi bio šampion i da je došao u NBA sa KK Borcem.Lebrona svi kao nesto blate ali on kada ukljuci svoj plej of mod tu se vidi razlika.Wesbruk zna da nema šanse da osvoji prsten i zato sada prica ovo.

pant-La

pre 3 godine

Cuo za tu pricu van terena, svaka cast, mada sve to izgleda nestvarno kad mu vidiš osobine na terenu.. Neki totalno drugi covek u privatnom zivotu..
A na terenu leteci admiral
je 14. skakac lige..
ili to jos neverovatnije zvuci kad se kaze da je bolji u skoku od 3/4 centara (izuzev 10ak najboljih), svih krilnih igraca u ligi a o bekovima da ne pricamo..

111

pre 3 godine

Jedino da mi neko da obrazlozenje, kako se to drugi ne bore za 3/2? Oni ne vole da imaju 3/2? Ne igra Rasel 48 min. po utakmici. I drugi imaju svoju minutazu. Pa??

dacha Zvezda

pre 3 godine

Ne znaš ti šta je ulica i blok bato moj... Pojeli bi te ovde tako lajavog dok si reko keks.
(Sotir zvani đubre staramajko, 31. mart 2021 13:55)

Uf, uf, ufff...
Ne daj ti Boze da izadjes iz svog sela i prosetas tim njegovim ulicama!

frey

pre 3 godine

Ne znaš ti šta je ulica i blok bato moj... Pojeli bi te ovde tako lajavog dok si reko keks.
(Sotir zvani đubre staramajko, 31. mart 2021 13:55)
Ahahahahahhaa, gde bi ga pojeli, u Surdulici mozda? Covek odrastao u pravom getu, pretpostavljam da si samo cuo za takvu rec, a da u nijednom nisi bio. Idi prosetaj malo LA-om, odnosno Compton-om...pojeo bi te dan burazeru.

nike

pre 3 godine

...
Jedno vreme nisu mu dozvolili da uzima skokove kad je Wasington gubio uvaku utakmicu, sad da nadohnadi po 20 skokova na utakmici krade..od 40 timskih skokova on 20 playmaker...TUGA
(Nemanja, 31. mart 2021 14:01) # Link komentara

Ne vidim sta je lose u tome sto radi.
Cilj igre i jeste dati kos( i po mogucstvu ne primiti kos). covek daje 20 -30 po utakmici, uz solidan procenat. Sta je tu lose?
Uz to ima 15-20 asistencija, znaci ljudi daju 30-40 kosa uz njegovu pomoc. I sta je tu lose? Nije sutirao, omogucio je drugima povoljniju situaciju da daju kos. Ko drugima brani da asistiraju, pa jedva imaju par asistencija po utakmici, pa i oni glavni plejevi.
Ima puno skokova. Pa kakvi su ti centri pored kojih uzima skokove, spori, lenji, nepokretni, bez predvidjanja gde ce lopta, kad da skoce...A ako gledas timsku igru , pa bitno je da je ekipa napravila skok i uzela loptu, a ne protivnik, i sta tu ima da mu se zamera?

Salle

pre 3 godine

@vaxilar

bravo, pravo u centar. Inače mnogo je veći čovek nego što je košarkaš,a velik je košarkaš. Nije najbolji, daleko od toga, ali je veliki. Tako i treba da bude.

No name

pre 3 godine

Rasel možda nikad neće osvojit NBA prsten al sigurno će nosit epit čoveka i igrača koji ćemo ga pamtim po partijama ko je pružao posebno u Oklahomi gde realno izglede su ima li da urade puno u prošlosti.

nike

pre 3 godine

...
Jedno vreme nisu mu dozvolili da uzima skokove kad je Wasington gubio uvaku utakmicu, sad da nadohnadi po 20 skokova na utakmici krade..od 40 timskih skokova on 20 playmaker...TUGA
(Nemanja, 31. mart 2021 14:01) # Link komentara

Ne vidim sta je lose u tome sto radi.
Cilj igre i jeste dati kos( i po mogucstvu ne primiti kos). covek daje 20 -30 po utakmici, uz solidan procenat. Sta je tu lose?
Uz to ima 15-20 asistencija, znaci ljudi daju 30-40 kosa uz njegovu pomoc. I sta je tu lose? Nije sutirao, omogucio je drugima povoljniju situaciju da daju kos. Ko drugima brani da asistiraju, pa jedva imaju par asistencija po utakmici, pa i oni glavni plejevi.
Ima puno skokova. Pa kakvi su ti centri pored kojih uzima skokove, spori, lenji, nepokretni, bez predvidjanja gde ce lopta, kad da skoce...A ako gledas timsku igru , pa bitno je da je ekipa napravila skok i uzela loptu, a ne protivnik, i sta tu ima da mu se zamera?

x

pre 3 godine

"...i sa 32 godine smatra se i dalje jednim od najboljih šutera."

Šta je ovo? Njuz.net?
Tokom karijere, procenat šuta iz igre mu je 43.7%, a za tri poena 30.5%.

koncentrični krugovi gluposti i neznanja

pre 3 godine

Staviti Rasel Vestbruk i šuter u istu rečenicu je u najmanju ruku upitno a ako se doda i pridev najbolji onda postaje urnebesno. Poštujem Vestbruka ali on se stvarno nikako ne može definisati kao jedan od najboljih šutera jer mu je šut očajan...

Nemanja

pre 3 godine

Trazio trejd iz Hustona u Wasington zato sto je tu jedini trener koji bi ga pustio da juri statistiku i obori rekord Oskara, Scotie Brooks...
Mislim ne znam ga privatno kao coveka mozda je dobar, ali ovo sto on radi nije kosarka...znaci izdje na teren i broji tacno prvo asistencije pa onda skokovi , pa poeni...tacno se vidi...
Jedno vreme nisu mu dozvolili da uzima skokove kad je Wasington gubio uvaku utakmicu, sad da nadohnadi po 20 skokova na utakmici krade..od 40 timskih skokova on 20 playmaker...TUGA

Goks

pre 3 godine

Ras, zvani, atomska bomba...Pokidao je prednje ligamente, otprilike kad i D Rouz. D se vratio preplašen...a ovaj "ludak" se pojavio još ludji. Car !

jsx

pre 3 godine

Slazem se da su stvari van terena vaznije, ali niko ga ni ne kritikuje za situacije van terena nego na terenu.
Opet, ima ljudi koji svasta sebi dopustaju. Trudim se da ne napisem nista uvredljivo ni za koga kad im kritikujem igru, mada mozda mi se nekad odmakne, ali postoje ljudi koje nije blam da im pustaju privatne poruke, pretnje smrcu ili cak da im se pojavljuju na kucnu adresu, tako da ko zna sta ga je tacno isprovociralo.

NNN

pre 3 godine

Dobar tekst, ali ste sve pokvarili poslednjom rečju da je jedan od najboljih "šutera".

Asistent, bek... to je ok, ali što se šuta tiče Vestbruk je daleko potprosečan šuter za svoju poziciju, a i inače.

goblin

pre 3 godine

Jedan od najbizarnijih likova u istoriji NBA.Odgledao sam par mečeva Vašingtona ove sezone i prođe vreme zaista brzo prateći samo njega kako se bori za svoj "tripl dabl", jer ga sam rezultat apsolutno ne zanima.Prvo skuplja skokove, pa onda kreće nenormalno da asistira,poeni naravno nisu problem jer je lopta stalno kod njega.

vaxilar

pre 3 godine

"...i sa 32 godine smatra se i dalje jednim od najboljih šutera."

Šta je ovo? Njuz.net?
Tokom karijere, procenat šuta iz igre mu je 43.7%, a za tri poena 30.5%.
(x, 31. mart 2021 14:21) # Link komentara

Bogdan sa prilicno losijim suterima se ovde naziva vrsnim strelcem, sto ne moze onda Vestbruk?

vaxilar

pre 3 godine

Svi se secaju choke koji je priredio Durent dok je igrao za OKC. Svi, Vestbruk je tu najmanje kriv, decko je vukao koliko je mogao u tom finalu konferencije. Durent je titulu osvojio na najjadniji nacin, tako da ga ljudi i ne racunaju kao sampiona vec kao jadnika

frey

pre 3 godine

Ne znaš ti šta je ulica i blok bato moj... Pojeli bi te ovde tako lajavog dok si reko keks.
(Sotir zvani đubre staramajko, 31. mart 2021 13:55)
Ahahahahahhaa, gde bi ga pojeli, u Surdulici mozda? Covek odrastao u pravom getu, pretpostavljam da si samo cuo za takvu rec, a da u nijednom nisi bio. Idi prosetaj malo LA-om, odnosno Compton-om...pojeo bi te dan burazeru.

Nemanja

pre 3 godine

Trazio trejd iz Hustona u Wasington zato sto je tu jedini trener koji bi ga pustio da juri statistiku i obori rekord Oskara, Scotie Brooks...
Mislim ne znam ga privatno kao coveka mozda je dobar, ali ovo sto on radi nije kosarka...znaci izdje na teren i broji tacno prvo asistencije pa onda skokovi , pa poeni...tacno se vidi...
Jedno vreme nisu mu dozvolili da uzima skokove kad je Wasington gubio uvaku utakmicu, sad da nadohnadi po 20 skokova na utakmici krade..od 40 timskih skokova on 20 playmaker...TUGA

koncentrični krugovi gluposti i neznanja

pre 3 godine

Staviti Rasel Vestbruk i šuter u istu rečenicu je u najmanju ruku upitno a ako se doda i pridev najbolji onda postaje urnebesno. Poštujem Vestbruka ali on se stvarno nikako ne može definisati kao jedan od najboljih šutera jer mu je šut očajan...

dacha Zvezda

pre 3 godine

Ne znaš ti šta je ulica i blok bato moj... Pojeli bi te ovde tako lajavog dok si reko keks.
(Sotir zvani đubre staramajko, 31. mart 2021 13:55)

Uf, uf, ufff...
Ne daj ti Boze da izadjes iz svog sela i prosetas tim njegovim ulicama!

x

pre 3 godine

"...i sa 32 godine smatra se i dalje jednim od najboljih šutera."

Šta je ovo? Njuz.net?
Tokom karijere, procenat šuta iz igre mu je 43.7%, a za tri poena 30.5%.

vaxilar

pre 3 godine

Svi se secaju choke koji je priredio Durent dok je igrao za OKC. Svi, Vestbruk je tu najmanje kriv, decko je vukao koliko je mogao u tom finalu konferencije. Durent je titulu osvojio na najjadniji nacin, tako da ga ljudi i ne racunaju kao sampiona vec kao jadnika

Goks

pre 3 godine

Ras, zvani, atomska bomba...Pokidao je prednje ligamente, otprilike kad i D Rouz. D se vratio preplašen...a ovaj "ludak" se pojavio još ludji. Car !

goblin

pre 3 godine

Jedan od najbizarnijih likova u istoriji NBA.Odgledao sam par mečeva Vašingtona ove sezone i prođe vreme zaista brzo prateći samo njega kako se bori za svoj "tripl dabl", jer ga sam rezultat apsolutno ne zanima.Prvo skuplja skokove, pa onda kreće nenormalno da asistira,poeni naravno nisu problem jer je lopta stalno kod njega.

NNN

pre 3 godine

Dobar tekst, ali ste sve pokvarili poslednjom rečju da je jedan od najboljih "šutera".

Asistent, bek... to je ok, ali što se šuta tiče Vestbruk je daleko potprosečan šuter za svoju poziciju, a i inače.

veverica

pre 3 godine

antikosarkas.
a sto se tice likova koji kazu kako je u srbiji kao tesko, ono jeste iz raznih razloga, ali ziveti u crnackom getu u americ je jedno od najgorih mesta na svetu gde mozes da zivis. ne znam konkretno za vestbrukov kraj, ali recimo karmelo entoni je iz crnackog dela baltimora. tu crnci mahom zive po napustenim zgradama u kojima su pre 100 godina ziveli bogati belci. 10% populacije su zavisnici od heroina (znaci preko 60 000 heroinskih zavisnika u gradu?!), a topa ubistava po glavi stanovnika je kao na ratistu, a ne u mirnodopskim uslovima (visa nego u hondurasu npr.).
naoruzane bande, sirotinja, gomile narkomana, besposlica, ruinirane cetvrti... to je pakao kakav moze da se uporedi sa sarajevom tokom rata npr. ali ne moze da se uporedi sa bilo cime sto imamo ovde danas u srbiji.

Salle

pre 3 godine

@vaxilar

bravo, pravo u centar. Inače mnogo je veći čovek nego što je košarkaš,a velik je košarkaš. Nije najbolji, daleko od toga, ali je veliki. Tako i treba da bude.

spree 15

pre 3 godine

Ne znaš ti šta je ulica i blok bato moj... Pojeli bi te ovde tako lajavog dok si reko keks.
(Sotir zvani đubre staramajko, 31. mart 2021 13:55)
Bio ja skoro i nisam mogao da verujem, ono je pola Sutomore pola Diznilend sa onim parkićima za decu na svakih metar, šetalište lepo sređeno a bogami i cena kvadrata otišla u nebo, sigurniji si u bloku nego na Dedinju

jsx

pre 3 godine

Slazem se da su stvari van terena vaznije, ali niko ga ni ne kritikuje za situacije van terena nego na terenu.
Opet, ima ljudi koji svasta sebi dopustaju. Trudim se da ne napisem nista uvredljivo ni za koga kad im kritikujem igru, mada mozda mi se nekad odmakne, ali postoje ljudi koje nije blam da im pustaju privatne poruke, pretnje smrcu ili cak da im se pojavljuju na kucnu adresu, tako da ko zna sta ga je tacno isprovociralo.

vaxilar

pre 3 godine

"...i sa 32 godine smatra se i dalje jednim od najboljih šutera."

Šta je ovo? Njuz.net?
Tokom karijere, procenat šuta iz igre mu je 43.7%, a za tri poena 30.5%.
(x, 31. mart 2021 14:21) # Link komentara

Bogdan sa prilicno losijim suterima se ovde naziva vrsnim strelcem, sto ne moze onda Vestbruk?

Jecino Mleko

pre 3 godine

Cifre ne lažu, samo ko je gledao utakmice zna da je mučeni Adams ostajao prikovan za parket ako samo krajičkom oka ugleda Vestbruka na defanzivnom skoku. Još bolnije je bilo gledati kada saigrače baš ne ide šut za 3 poena, ekipa gubi sa 10-15 poena razlike u 4. četvrtini, a glavni igrač svaki napad dribla 20 sekundi, krene na ulaz pa izbacuje povratne lopte do iznemoglosti jer mu fale dve asistencije za tripl-dabl. Uspeo je da dostigne taj nivo jadnosti da su ga na prošlogodišnjem Ol-Staru saigrači otvoreno sprdali i zadnjeg izabrali. Da ne dužim, Rasel Cigla će ostati upamćen u košarkaškoj istoriji kao razarač ekipa a ne neko ko je par sezona statistički, prosečno beležio troduplo-duplo.

No name

pre 3 godine

Rasel možda nikad neće osvojit NBA prsten al sigurno će nosit epit čoveka i igrača koji ćemo ga pamtim po partijama ko je pružao posebno u Oklahomi gde realno izglede su ima li da urade puno u prošlosti.

pant-La

pre 3 godine

Cuo za tu pricu van terena, svaka cast, mada sve to izgleda nestvarno kad mu vidiš osobine na terenu.. Neki totalno drugi covek u privatnom zivotu..
A na terenu leteci admiral
je 14. skakac lige..
ili to jos neverovatnije zvuci kad se kaze da je bolji u skoku od 3/4 centara (izuzev 10ak najboljih), svih krilnih igraca u ligi a o bekovima da ne pricamo..

KoRn

pre 3 godine

Nije igrac za velika dela,nije ni Harden nije ni Janis.Zašto?Zato što njihova statistika naglo pada kada pocne plej of.Prošle sezone sam ocekivao veliki otpor Hjustona proiv Lejkersa a oni se uprpali.Harden jedva 20 poena.Demar Derozan isto igrac koji nema sampionki gen, za Toronto kidao pocne plej of on se raspadne.To je razlika izmedju velikih igraca,šampiona i ovih koji su vrhunski igraci, velike zvezde ali nisu pobednici,nemaju to nešto.Jordan je bio manijak za pobede on bi bio šampion i da je došao u NBA sa KK Borcem.Lebrona svi kao nesto blate ali on kada ukljuci svoj plej of mod tu se vidi razlika.Wesbruk zna da nema šanse da osvoji prsten i zato sada prica ovo.

nike

pre 3 godine

...
Jedno vreme nisu mu dozvolili da uzima skokove kad je Wasington gubio uvaku utakmicu, sad da nadohnadi po 20 skokova na utakmici krade..od 40 timskih skokova on 20 playmaker...TUGA
(Nemanja, 31. mart 2021 14:01) # Link komentara

Ne vidim sta je lose u tome sto radi.
Cilj igre i jeste dati kos( i po mogucstvu ne primiti kos). covek daje 20 -30 po utakmici, uz solidan procenat. Sta je tu lose?
Uz to ima 15-20 asistencija, znaci ljudi daju 30-40 kosa uz njegovu pomoc. I sta je tu lose? Nije sutirao, omogucio je drugima povoljniju situaciju da daju kos. Ko drugima brani da asistiraju, pa jedva imaju par asistencija po utakmici, pa i oni glavni plejevi.
Ima puno skokova. Pa kakvi su ti centri pored kojih uzima skokove, spori, lenji, nepokretni, bez predvidjanja gde ce lopta, kad da skoce...A ako gledas timsku igru , pa bitno je da je ekipa napravila skok i uzela loptu, a ne protivnik, i sta tu ima da mu se zamera?

SubmisivniDominator

pre 3 godine

@vaxilar Bogdan je nas, kao i Bjelica, Marjanovic, do skoro i Raduljica, ima mozda boljih u svetu ali nama su najbolji oni. sta me briga kakvog centra ima Francuska ili Finska Markonena? ;)

nike

pre 3 godine

...
Jedno vreme nisu mu dozvolili da uzima skokove kad je Wasington gubio uvaku utakmicu, sad da nadohnadi po 20 skokova na utakmici krade..od 40 timskih skokova on 20 playmaker...TUGA
(Nemanja, 31. mart 2021 14:01) # Link komentara

Ne vidim sta je lose u tome sto radi.
Cilj igre i jeste dati kos( i po mogucstvu ne primiti kos). covek daje 20 -30 po utakmici, uz solidan procenat. Sta je tu lose?
Uz to ima 15-20 asistencija, znaci ljudi daju 30-40 kosa uz njegovu pomoc. I sta je tu lose? Nije sutirao, omogucio je drugima povoljniju situaciju da daju kos. Ko drugima brani da asistiraju, pa jedva imaju par asistencija po utakmici, pa i oni glavni plejevi.
Ima puno skokova. Pa kakvi su ti centri pored kojih uzima skokove, spori, lenji, nepokretni, bez predvidjanja gde ce lopta, kad da skoce...A ako gledas timsku igru , pa bitno je da je ekipa napravila skok i uzela loptu, a ne protivnik, i sta tu ima da mu se zamera?

111

pre 3 godine

Jedino da mi neko da obrazlozenje, kako se to drugi ne bore za 3/2? Oni ne vole da imaju 3/2? Ne igra Rasel 48 min. po utakmici. I drugi imaju svoju minutazu. Pa??

Sedi! Kec!

pre 3 godine

@ "Igrac za statistiku, nikako za prsten, to najbolje pokazuje cinjenica da ima 150+ trpl dablova i 0 titula!!"
(Mile, 31. mart 2021 18:15)

Cestitam sto imas visoko misljenje o sebi, a nista ne shavatas. I iz naslova se vidi sta mu je br.1 u zivotu, a ti guslas ono sto ne znas sta znaci.

Objasni

pre 3 godine

Igrac za statistiku, nikako za prsten, to najbolje pokazuje cinjenica da ima 150+ trpl dablova i 0 titula!!
(Mile, 31. mart 2021 18:15)


Ti cuo da ima neka statistika, pa nam prodajes da znas sta je to.

meda

pre 3 godine

Kakvi bre blokovi, vi pojma nemate šta je pravi geto.
Delovi grada gde policija ne sme da uđe. Delovi gde sme samo danju i kad vide belca na ulici pokupe ga da ga spasu i gledaju dal je lud što se tu šeta il samoubica (desilo se mom bratu u Los Angelesu, nije spadao ni u jednu od te dve kategorije već sveže pristigao a neobavešten). Malo malo pa neko opali rafal iz kola u pokretu na nekog ko mu se zamerio ili drži neku kriminalnu aktivnost na koju je neko drugi bacio oko, najčešće nastradaju neki nevini prolaznici. Broj ubistava po stanovniku po crnačkim kvartovima u SAD gradovima je na nivou najgorih gradova na svetu po Latinskoj Americi.

bradina

pre 3 godine

U pravu je Rasel!Jedino kod nas ga neki ne vole a covek van terena nijednom nije nikog prozvao ili uznemirio.To sto je na terenu ratnik nebi trebalo da mu se uzme za zlo! Ljudima u Srbiji nije se svideo jer je navukao gnev sto je igrao jako protiv Nikole! Samo da vam kazem da Rasel itekako postuje nase kosarkase i pre mesec dana je lepo pricao o Luki,Nikoli i Bogiju.Ali nasi mediji stalno traze neku aferu a nece da pomenu nesto sto je pozitivno od tamnoputih igraca!Odkud takav rasizam kod nas odjednom?Nisu su svi tamnoputi losi ljudi,ima ih veoma pametnih i dobrih.Ovo je njihov sport,sport zbog kojeg su pobegli iz geta,bandi,narkomanije,kradja i ubistava sto im je naneo beli svet pogotovo u USA.Vestbruk ne daje svoju kozu da mu lici na "politikin zabavnik" a kako vidim mnogi "beli" sportisti prihvatise da svoju kozu saraju pogotovo u NBA!? Malo je tamnoputih koji se ne tetoviraju u NBA Stefi,"brada" Harden, Vestbruk,Micel,.....a to pokazuje njihov intelekt da su u kosarku dosli sa koledja i dobrog kucnog vaspitanja.Rasel sam zavrsio je dve godine Univerziteta UCLA kad je odlucio da ode na draft.Poznat je kako pomaze deci bez roditelja i samohranim majkama sa decom.Inace zivi u srecnom braku od 2015 i ima sa njom troje dece(sina i dve cerke).Osvajac je sa USA dve zlatne medalje sa SP i OI.A onda se nadje neko piskaralo u liku Stiv Smita,koje uzima za pravo da ga kritikuje,a nije mogao ni za ulicu da igra!Ali taj isti brbljivac stalno pljuje uspesne bele i crne,dokle!

lal

pre 3 godine

Jedino da mi neko da obrazlozenje, kako se to drugi ne bore za 3/2? Oni ne vole da imaju 3/2? Ne igra Rasel 48 min. po utakmici. I drugi imaju svoju minutazu. Pa??
(111, 31. mart 2021 15:08)
jokic voli pobedu vise od bilo kakve statistike... nece covek da udje u igru na +20, a treba mu jedan skok...
a ovi drugi ne zabranjuju i ne placu kada im saigrac skoci za loptu... ne promasuju namerno da bi uhvatili ofanzivni skok i ne izlaze sa terena u poslednjim sekundama da ne pokvare statistiku... i to ne mislim na izmenu, vec namerno napustanje igralista dok je lopta kod saigraca, da se slucajno ne desi da mu uputi loptu i pokvari mu brojke u poslednjim sekundama meca...
iliti narodski receno: ostali nisu samoziva goveda...

Sasa

pre 3 godine

Najbolji suter? Ko sklapa ove tekstove leba ti. On je fenomenalan atleta I ima veliko srce,pravi lav,takmicar. Sut my se tokom karijere pokvario sto je u principu cudno. Obicno atlete kada udju u godine rade an sutu I poprave ga(Jason Kid). Uvek u secanju ostaje prva play-off serija protiv LA kad je unakazio Fisera.

DrE

pre 3 godine

I jednom zauvek TAČKA na to ko je i šta je Rasel Vestbruk. Većina nas ovde se umori dok izbroji 3 puta preko 10, a kamoli da skače, trči... Ako je jedan više siromašan dečak dobio patike jer je "nabijač statistike" dobio veći ugovor od recimo (arguably boljeg) Džimi Batlera, poenta profesionalnog sporta je ispunjena!

vaxilar

pre 3 godine

"...i sa 32 godine smatra se i dalje jednim od najboljih šutera."

Šta je ovo? Njuz.net?
Tokom karijere, procenat šuta iz igre mu je 43.7%, a za tri poena 30.5%.
(x, 31. mart 2021 14:21) # Link komentara

Bogdan sa prilicno losijim suterima se ovde naziva vrsnim strelcem, sto ne moze onda Vestbruk?

nike

pre 3 godine

...
Jedno vreme nisu mu dozvolili da uzima skokove kad je Wasington gubio uvaku utakmicu, sad da nadohnadi po 20 skokova na utakmici krade..od 40 timskih skokova on 20 playmaker...TUGA
(Nemanja, 31. mart 2021 14:01) # Link komentara

Ne vidim sta je lose u tome sto radi.
Cilj igre i jeste dati kos( i po mogucstvu ne primiti kos). covek daje 20 -30 po utakmici, uz solidan procenat. Sta je tu lose?
Uz to ima 15-20 asistencija, znaci ljudi daju 30-40 kosa uz njegovu pomoc. I sta je tu lose? Nije sutirao, omogucio je drugima povoljniju situaciju da daju kos. Ko drugima brani da asistiraju, pa jedva imaju par asistencija po utakmici, pa i oni glavni plejevi.
Ima puno skokova. Pa kakvi su ti centri pored kojih uzima skokove, spori, lenji, nepokretni, bez predvidjanja gde ce lopta, kad da skoce...A ako gledas timsku igru , pa bitno je da je ekipa napravila skok i uzela loptu, a ne protivnik, i sta tu ima da mu se zamera?

vaxilar

pre 3 godine

Svi se secaju choke koji je priredio Durent dok je igrao za OKC. Svi, Vestbruk je tu najmanje kriv, decko je vukao koliko je mogao u tom finalu konferencije. Durent je titulu osvojio na najjadniji nacin, tako da ga ljudi i ne racunaju kao sampiona vec kao jadnika

nike

pre 3 godine

...
Jedno vreme nisu mu dozvolili da uzima skokove kad je Wasington gubio uvaku utakmicu, sad da nadohnadi po 20 skokova na utakmici krade..od 40 timskih skokova on 20 playmaker...TUGA
(Nemanja, 31. mart 2021 14:01) # Link komentara

Ne vidim sta je lose u tome sto radi.
Cilj igre i jeste dati kos( i po mogucstvu ne primiti kos). covek daje 20 -30 po utakmici, uz solidan procenat. Sta je tu lose?
Uz to ima 15-20 asistencija, znaci ljudi daju 30-40 kosa uz njegovu pomoc. I sta je tu lose? Nije sutirao, omogucio je drugima povoljniju situaciju da daju kos. Ko drugima brani da asistiraju, pa jedva imaju par asistencija po utakmici, pa i oni glavni plejevi.
Ima puno skokova. Pa kakvi su ti centri pored kojih uzima skokove, spori, lenji, nepokretni, bez predvidjanja gde ce lopta, kad da skoce...A ako gledas timsku igru , pa bitno je da je ekipa napravila skok i uzela loptu, a ne protivnik, i sta tu ima da mu se zamera?

Nemanja

pre 3 godine

Trazio trejd iz Hustona u Wasington zato sto je tu jedini trener koji bi ga pustio da juri statistiku i obori rekord Oskara, Scotie Brooks...
Mislim ne znam ga privatno kao coveka mozda je dobar, ali ovo sto on radi nije kosarka...znaci izdje na teren i broji tacno prvo asistencije pa onda skokovi , pa poeni...tacno se vidi...
Jedno vreme nisu mu dozvolili da uzima skokove kad je Wasington gubio uvaku utakmicu, sad da nadohnadi po 20 skokova na utakmici krade..od 40 timskih skokova on 20 playmaker...TUGA

goblin

pre 3 godine

Jedan od najbizarnijih likova u istoriji NBA.Odgledao sam par mečeva Vašingtona ove sezone i prođe vreme zaista brzo prateći samo njega kako se bori za svoj "tripl dabl", jer ga sam rezultat apsolutno ne zanima.Prvo skuplja skokove, pa onda kreće nenormalno da asistira,poeni naravno nisu problem jer je lopta stalno kod njega.

111

pre 3 godine

Jedino da mi neko da obrazlozenje, kako se to drugi ne bore za 3/2? Oni ne vole da imaju 3/2? Ne igra Rasel 48 min. po utakmici. I drugi imaju svoju minutazu. Pa??

frey

pre 3 godine

Ne znaš ti šta je ulica i blok bato moj... Pojeli bi te ovde tako lajavog dok si reko keks.
(Sotir zvani đubre staramajko, 31. mart 2021 13:55)
Ahahahahahhaa, gde bi ga pojeli, u Surdulici mozda? Covek odrastao u pravom getu, pretpostavljam da si samo cuo za takvu rec, a da u nijednom nisi bio. Idi prosetaj malo LA-om, odnosno Compton-om...pojeo bi te dan burazeru.

Goks

pre 3 godine

Ras, zvani, atomska bomba...Pokidao je prednje ligamente, otprilike kad i D Rouz. D se vratio preplašen...a ovaj "ludak" se pojavio još ludji. Car !

No name

pre 3 godine

Rasel možda nikad neće osvojit NBA prsten al sigurno će nosit epit čoveka i igrača koji ćemo ga pamtim po partijama ko je pružao posebno u Oklahomi gde realno izglede su ima li da urade puno u prošlosti.

x

pre 3 godine

"...i sa 32 godine smatra se i dalje jednim od najboljih šutera."

Šta je ovo? Njuz.net?
Tokom karijere, procenat šuta iz igre mu je 43.7%, a za tri poena 30.5%.

KoRn

pre 3 godine

Nije igrac za velika dela,nije ni Harden nije ni Janis.Zašto?Zato što njihova statistika naglo pada kada pocne plej of.Prošle sezone sam ocekivao veliki otpor Hjustona proiv Lejkersa a oni se uprpali.Harden jedva 20 poena.Demar Derozan isto igrac koji nema sampionki gen, za Toronto kidao pocne plej of on se raspadne.To je razlika izmedju velikih igraca,šampiona i ovih koji su vrhunski igraci, velike zvezde ali nisu pobednici,nemaju to nešto.Jordan je bio manijak za pobede on bi bio šampion i da je došao u NBA sa KK Borcem.Lebrona svi kao nesto blate ali on kada ukljuci svoj plej of mod tu se vidi razlika.Wesbruk zna da nema šanse da osvoji prsten i zato sada prica ovo.

Jecino Mleko

pre 3 godine

Cifre ne lažu, samo ko je gledao utakmice zna da je mučeni Adams ostajao prikovan za parket ako samo krajičkom oka ugleda Vestbruka na defanzivnom skoku. Još bolnije je bilo gledati kada saigrače baš ne ide šut za 3 poena, ekipa gubi sa 10-15 poena razlike u 4. četvrtini, a glavni igrač svaki napad dribla 20 sekundi, krene na ulaz pa izbacuje povratne lopte do iznemoglosti jer mu fale dve asistencije za tripl-dabl. Uspeo je da dostigne taj nivo jadnosti da su ga na prošlogodišnjem Ol-Staru saigrači otvoreno sprdali i zadnjeg izabrali. Da ne dužim, Rasel Cigla će ostati upamćen u košarkaškoj istoriji kao razarač ekipa a ne neko ko je par sezona statistički, prosečno beležio troduplo-duplo.

koncentrični krugovi gluposti i neznanja

pre 3 godine

Staviti Rasel Vestbruk i šuter u istu rečenicu je u najmanju ruku upitno a ako se doda i pridev najbolji onda postaje urnebesno. Poštujem Vestbruka ali on se stvarno nikako ne može definisati kao jedan od najboljih šutera jer mu je šut očajan...

dacha Zvezda

pre 3 godine

Ne znaš ti šta je ulica i blok bato moj... Pojeli bi te ovde tako lajavog dok si reko keks.
(Sotir zvani đubre staramajko, 31. mart 2021 13:55)

Uf, uf, ufff...
Ne daj ti Boze da izadjes iz svog sela i prosetas tim njegovim ulicama!

veverica

pre 3 godine

antikosarkas.
a sto se tice likova koji kazu kako je u srbiji kao tesko, ono jeste iz raznih razloga, ali ziveti u crnackom getu u americ je jedno od najgorih mesta na svetu gde mozes da zivis. ne znam konkretno za vestbrukov kraj, ali recimo karmelo entoni je iz crnackog dela baltimora. tu crnci mahom zive po napustenim zgradama u kojima su pre 100 godina ziveli bogati belci. 10% populacije su zavisnici od heroina (znaci preko 60 000 heroinskih zavisnika u gradu?!), a topa ubistava po glavi stanovnika je kao na ratistu, a ne u mirnodopskim uslovima (visa nego u hondurasu npr.).
naoruzane bande, sirotinja, gomile narkomana, besposlica, ruinirane cetvrti... to je pakao kakav moze da se uporedi sa sarajevom tokom rata npr. ali ne moze da se uporedi sa bilo cime sto imamo ovde danas u srbiji.

lal

pre 3 godine

Jedino da mi neko da obrazlozenje, kako se to drugi ne bore za 3/2? Oni ne vole da imaju 3/2? Ne igra Rasel 48 min. po utakmici. I drugi imaju svoju minutazu. Pa??
(111, 31. mart 2021 15:08)
jokic voli pobedu vise od bilo kakve statistike... nece covek da udje u igru na +20, a treba mu jedan skok...
a ovi drugi ne zabranjuju i ne placu kada im saigrac skoci za loptu... ne promasuju namerno da bi uhvatili ofanzivni skok i ne izlaze sa terena u poslednjim sekundama da ne pokvare statistiku... i to ne mislim na izmenu, vec namerno napustanje igralista dok je lopta kod saigraca, da se slucajno ne desi da mu uputi loptu i pokvari mu brojke u poslednjim sekundama meca...
iliti narodski receno: ostali nisu samoziva goveda...

Objasni

pre 3 godine

Igrac za statistiku, nikako za prsten, to najbolje pokazuje cinjenica da ima 150+ trpl dablova i 0 titula!!
(Mile, 31. mart 2021 18:15)


Ti cuo da ima neka statistika, pa nam prodajes da znas sta je to.

pant-La

pre 3 godine

Cuo za tu pricu van terena, svaka cast, mada sve to izgleda nestvarno kad mu vidiš osobine na terenu.. Neki totalno drugi covek u privatnom zivotu..
A na terenu leteci admiral
je 14. skakac lige..
ili to jos neverovatnije zvuci kad se kaze da je bolji u skoku od 3/4 centara (izuzev 10ak najboljih), svih krilnih igraca u ligi a o bekovima da ne pricamo..

Sedi! Kec!

pre 3 godine

@ "Igrac za statistiku, nikako za prsten, to najbolje pokazuje cinjenica da ima 150+ trpl dablova i 0 titula!!"
(Mile, 31. mart 2021 18:15)

Cestitam sto imas visoko misljenje o sebi, a nista ne shavatas. I iz naslova se vidi sta mu je br.1 u zivotu, a ti guslas ono sto ne znas sta znaci.

NNN

pre 3 godine

Dobar tekst, ali ste sve pokvarili poslednjom rečju da je jedan od najboljih "šutera".

Asistent, bek... to je ok, ali što se šuta tiče Vestbruk je daleko potprosečan šuter za svoju poziciju, a i inače.

jsx

pre 3 godine

Slazem se da su stvari van terena vaznije, ali niko ga ni ne kritikuje za situacije van terena nego na terenu.
Opet, ima ljudi koji svasta sebi dopustaju. Trudim se da ne napisem nista uvredljivo ni za koga kad im kritikujem igru, mada mozda mi se nekad odmakne, ali postoje ljudi koje nije blam da im pustaju privatne poruke, pretnje smrcu ili cak da im se pojavljuju na kucnu adresu, tako da ko zna sta ga je tacno isprovociralo.

Salle

pre 3 godine

@vaxilar

bravo, pravo u centar. Inače mnogo je veći čovek nego što je košarkaš,a velik je košarkaš. Nije najbolji, daleko od toga, ali je veliki. Tako i treba da bude.

SubmisivniDominator

pre 3 godine

@vaxilar Bogdan je nas, kao i Bjelica, Marjanovic, do skoro i Raduljica, ima mozda boljih u svetu ali nama su najbolji oni. sta me briga kakvog centra ima Francuska ili Finska Markonena? ;)

Sasa

pre 3 godine

Najbolji suter? Ko sklapa ove tekstove leba ti. On je fenomenalan atleta I ima veliko srce,pravi lav,takmicar. Sut my se tokom karijere pokvario sto je u principu cudno. Obicno atlete kada udju u godine rade an sutu I poprave ga(Jason Kid). Uvek u secanju ostaje prva play-off serija protiv LA kad je unakazio Fisera.

bradina

pre 3 godine

U pravu je Rasel!Jedino kod nas ga neki ne vole a covek van terena nijednom nije nikog prozvao ili uznemirio.To sto je na terenu ratnik nebi trebalo da mu se uzme za zlo! Ljudima u Srbiji nije se svideo jer je navukao gnev sto je igrao jako protiv Nikole! Samo da vam kazem da Rasel itekako postuje nase kosarkase i pre mesec dana je lepo pricao o Luki,Nikoli i Bogiju.Ali nasi mediji stalno traze neku aferu a nece da pomenu nesto sto je pozitivno od tamnoputih igraca!Odkud takav rasizam kod nas odjednom?Nisu su svi tamnoputi losi ljudi,ima ih veoma pametnih i dobrih.Ovo je njihov sport,sport zbog kojeg su pobegli iz geta,bandi,narkomanije,kradja i ubistava sto im je naneo beli svet pogotovo u USA.Vestbruk ne daje svoju kozu da mu lici na "politikin zabavnik" a kako vidim mnogi "beli" sportisti prihvatise da svoju kozu saraju pogotovo u NBA!? Malo je tamnoputih koji se ne tetoviraju u NBA Stefi,"brada" Harden, Vestbruk,Micel,.....a to pokazuje njihov intelekt da su u kosarku dosli sa koledja i dobrog kucnog vaspitanja.Rasel sam zavrsio je dve godine Univerziteta UCLA kad je odlucio da ode na draft.Poznat je kako pomaze deci bez roditelja i samohranim majkama sa decom.Inace zivi u srecnom braku od 2015 i ima sa njom troje dece(sina i dve cerke).Osvajac je sa USA dve zlatne medalje sa SP i OI.A onda se nadje neko piskaralo u liku Stiv Smita,koje uzima za pravo da ga kritikuje,a nije mogao ni za ulicu da igra!Ali taj isti brbljivac stalno pljuje uspesne bele i crne,dokle!

spree 15

pre 3 godine

Ne znaš ti šta je ulica i blok bato moj... Pojeli bi te ovde tako lajavog dok si reko keks.
(Sotir zvani đubre staramajko, 31. mart 2021 13:55)
Bio ja skoro i nisam mogao da verujem, ono je pola Sutomore pola Diznilend sa onim parkićima za decu na svakih metar, šetalište lepo sređeno a bogami i cena kvadrata otišla u nebo, sigurniji si u bloku nego na Dedinju

meda

pre 3 godine

Kakvi bre blokovi, vi pojma nemate šta je pravi geto.
Delovi grada gde policija ne sme da uđe. Delovi gde sme samo danju i kad vide belca na ulici pokupe ga da ga spasu i gledaju dal je lud što se tu šeta il samoubica (desilo se mom bratu u Los Angelesu, nije spadao ni u jednu od te dve kategorije već sveže pristigao a neobavešten). Malo malo pa neko opali rafal iz kola u pokretu na nekog ko mu se zamerio ili drži neku kriminalnu aktivnost na koju je neko drugi bacio oko, najčešće nastradaju neki nevini prolaznici. Broj ubistava po stanovniku po crnačkim kvartovima u SAD gradovima je na nivou najgorih gradova na svetu po Latinskoj Americi.

DrE

pre 3 godine

I jednom zauvek TAČKA na to ko je i šta je Rasel Vestbruk. Većina nas ovde se umori dok izbroji 3 puta preko 10, a kamoli da skače, trči... Ako je jedan više siromašan dečak dobio patike jer je "nabijač statistike" dobio veći ugovor od recimo (arguably boljeg) Džimi Batlera, poenta profesionalnog sporta je ispunjena!