Subota, 06.03.2021.

20:25

Spektakl u "Klasikeru": Bajern od 0:2 do 4:2 uz het-trik Levandovskog

Ponovo su nam fudbaleri Bajerna iz Minhena i Borusije iz Dortmunda priredili spektakl, ali i ovog puta je ishod bio na strani Bavaraca – 4:2 (2:2).

Izvor: SS

Spektakl u "Klasikeru": Bajern od 0:2 do 4:2 uz het-trik Levandovskog IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Otac Makarije

pre 3 godine

Moze Bajern da osvoji milion titula i pobedi svaku sa 5-0, i dalje cu uvek vise da volim Borusiju! Prosto je takva harizma kluba... ne mozes da ih ne volis. Za Bajern navijati je ziheraski, jesu najjaci i bice, trosice i dalje 80 mil eura na levog beka koji sedi na klupi... hvala lepo ali NE! Zuto-crni!!!

Stevan

pre 3 godine

Uhvaćen si! Mi Srbi kažemo baron,a ne barun. Barun je hrvatska reč,a ne srpska. Takođe mi kažemo sopstvena zemlja,a ne vlastita. Drz' se ti tvoje Kroacije,mani se nas.Nek je Vučić diktator,diktature su danas u modi. Zahvaljujući "diktaturi",mi imamo 2 miliona vakcina,a koliko imate vi?? Ne cujem odgovor,hahah
(Oliver, 6. mart 2021 23:57)

Cega se pametan stidi...

Oliver

pre 3 godine

@max

Uhvaćen si! Mi Srbi kažemo baron,a ne barun. Barun je hrvatska reč,a ne srpska. Takođe mi kažemo sopstvena zemlja,a ne vlastita. Drz' se ti tvoje Kroacije,mani se nas.Nek je Vučić diktator,diktature su danas u modi. Zahvaljujući "diktaturi",mi imamo 2 miliona vakcina,a koliko imate vi?? Ne cujem odgovor,hahah

Max

pre 3 godine

@ takinardi83
Nije televizijski aparat kriv vec narod. Trazili ste gledajte. Lik ce jos malo da iskace iz pastete. Kim Jong Un ,V.Vladimirovic Putin,A. Lukasenko kao i bivsa ekipa tipa Tito,Staljin,Gadafi,Sadam Husein,Causesku... su male bebe za njega. Barun Minhauzen i Gebels da su zivi pozavideli bi mu. Nole je GOAT u tenisu ali ON je GOAT u svemu. U sve se mesa i sve zna. Jedino ne poznaje ustav vlastite zemlje. Da ga poznaje poklopio bi se usima i cutao bi ili bi proglasio diktaturu jer je Srbija de fakto i de jure pod diktaturom jednog coveka.

Navijac Bayerna iz Bavarske

pre 3 godine

Pricati da Bayern "unistava konkurenciju" time sto im kupuje najbolje igrace je naprosto smesno - danas, kada je fudbal postao toliko globalni sport da se o Bayernu ne moze govoriti kao o "Bavarcima" - jedini Bavarac u timu je Müller! Bayern, jednostavno, ima odlican sistem, savrseni scouting, sjajnog trenera i transparentnu upravu, te zdravo finansijsko poslovanje ... A i tradiciju jednog zaista velikog kluba, koju oseti svako ko poseti Bayernov muzej u Allianz Areni. Bayern nije jedan igrac koji ga cini velikim - nego visegodisnji rad, pravilan pristup, te osecaj koji ima svaki novodosli fudbaler - da igra u jednom zaista velikom klubu, i da uvek mora da da sve od sebe.

Frst

pre 3 godine

Uvek se dize prasina oko toga da Bayern slabi ostale klubove, a mucno mi sad da pisem imena igraca koji su iz nemackih klubova presli u spansku ili englesku ligu i to mnogo kvalitetni igraci, klasa! Druga stvar, dajem primer, nije Bayern krvi sto je Upamekano skoro odbio Liverpul i Celsi i izabrao Bayern, hoce da ostane u nemacku, verovatno se uklopio, i zbog jezika, al ide u jaci tim od trenutnog za koji igra. Takvih slucaja je bilo jos. Treca stvar a isto dosta vazna, kako ce BVB ili Leverkuzen ili Menhengladbah da osvoje BL kad navedene ekipe gube kuci od Mainca, Kelna, Armenije itd... Cetvrta stvar, u pravu je ovaj Oliver u vezi igraca u Bayernu a koji su pritom i u reprezentaciji, ima tu neceg, trenera Nemacke gospodin Lew je cesto vidjen gost u lozi na Alianz areni. Tako ljudi, opustite se, gledajte fudbal, manite se teorija zavere, imamo privilegije da gledamo kako jedan tim iz Nemacke igra mozda i najlepsi fudbal i povesti... uzivajmo ;)

Oliver

pre 3 godine

@max

Uhvaćen si! Mi Srbi kažemo baron,a ne barun. Barun je hrvatska reč,a ne srpska. Takođe mi kažemo sopstvena zemlja,a ne vlastita. Drz' se ti tvoje Kroacije,mani se nas.Nek je Vučić diktator,diktature su danas u modi. Zahvaljujući "diktaturi",mi imamo 2 miliona vakcina,a koliko imate vi?? Ne cujem odgovor,hahah

Oliver

pre 3 godine

@legolas

Tvoja logika očigledno ne funkcioniše najbolje. Kažeš da monopol odgovara onome ko monopol ima,a pošto navijam za Bayern,logicno je da meni i drugim navijačima Bayerna to odgovara,te ne znam kako misliš da ćemo kukati zbog toga kao ti kad nam to odgovara? Po tebi bi trebali da radimo protiv sopstvenih interesa.E pa izvini što nismo glupi. Apropo diskvalifikacija,ti si prvi nazvao Bayern,a to znači i sve nas Bayernove navijače nenormalnim,bestidnim i besramnim. A kad sam ti ja uzvratio istom merom,ti onda nećeš o tome. Šta si mislio da ću da ti precutim? Moj omiljeni političar Dizraeli je rekao:"S dzentlmenom džentlmen više,s budalom budala više". Ti si izabrao da ne budeš džentlmen,a onda neću biti ni ja. Ja sam counter-puncher!

takinardi83

pre 3 godine

Pravi spektakl je bio do malopre na RTS, B92, Prvoj, PINKu i HAPPYu...i jos mnogobrojnim gradskim TV. Kad malopre ne polomih televizor nikad necu

Oliver

pre 3 godine

@na_silu

Kako za boga miloga nemačka liga ne može da se meri sa španskom i engleskom kad je Bayern aktuelni evropski i svetski prvak? I bio je prvak pre 8 godina i finalista 2 puta u poslednjih 11 godina,i Borusija je nekad bila prvak i finalista,i Leverkuzen bio finalista LS itd. Drugo,dominacija jednog kluba ima odlične posledice za reprezentaciju,jer se igrači uigravaju u Bayernu. Zato Nemačka ima 4 titule,a tvoji jadni Englezi i Španci po jednu mršavu titulicu svetskog prvaka. O tome niko ne prica-da je Bayern mini nemačka reprezentacija. Treće,slabljenje konkurencije je valjda pametna i legitimna taktika. Pa samo glupaci žele jaku,a ne slabu konkurenciju.Izvini što Bayern nije glup,heheh

Frst

pre 3 godine

Opusteno, to je bio samo jos jedan u nizu nemacki derbi gde Bayern pokazuje svima da imaju jak tim i pobednicki mentalitet. Vratiti se u igri protiv BVB pri rezultatu 0-2 a potom i preokrenuti, retko koja ekipa moze.

Owen

pre 3 godine

Generalno zna se da je Bajern bez konkurencije u Nemačkoj već godinama uostalom evo sada su kupili Upamekana i to je još jedan u nizu primera gde otimaju snagu konkurenciji i to je u Nemačkoj očigledno potpuno u redu ostali klubovi ne pokazuju ambiciju da se zaustavi taj trend stoga treba očekivati da se dominacija bajerna nastavi što je naravno i strategija s obzirom da Bajern uglavnom ima u timu nekoliko igrača koji igraju za reprezentaciju nemačke i čine kostur reprezentacije, inače utakmica je mogla biti i drugačija jer je Dortmund odlično krenuo poveo brzo i da je Munie kod one kontre dodao pas na drugu stativu do Halanda bilo bi 3:0 a bio je to lagan pas ali baš je očajno dodao i eto posle dva minuta Bajern daje gol i vraća se u utakmicu, mislim da Bajern ima problema u odbrani ali usled slabe konkurencije trenutno u evropskom fudbalu to retko koja ekipa može to da iskoristi, inače Haland stvarno ima veliki potencijal da bude klasa strelac, Levandovski standardno ništa specijalno dva laka gola i onaj na kraju kada ih je dotukao ali objektivno Sane najbolji u Bajernu danas dok je Leva samo pokupio plodove rada ekipe jer ipak je on majstor za kretanje u protivničkom kaznenom i vrhunski realizator

Oliver

pre 3 godine

@legolas

Jedino bizarno i bestidno je tvoj ogavni komentar. Pa valjda je osnovni sportski motiv kod svih šampiona "neusahla želja za dominacijom". To je nešto pozitivno,a po tvojoj sumanutoj logici je nenormalno. Dojadio si više i bogu i narodu sa neuspelim pokušajima kvazi filozofskih komentara na sve moguće teme.

P.S. Arminija je ženskog roda.

Pokus

pre 3 godine

Gazi raspalu Borusiju, znam da dosta ljudi ne voli Bajern,ima dosta i koji ga vole, ali dokazao je nebrojano puta da je ubedljivo najbolji klub ne samo u Nemačkoj nego i u svetu i da su klub kakav Dortmund nece biti nikada.. Ne morate Bajern da volite, ali morate da ga poštujete!!

Stevan

pre 3 godine

Rekao bih da Dortmund ima veoma psmetnu strategiju u poslednjih nekoliko godina. Ukapirali su da ne mogu nikako u korak sa Bajernom, pa su se, kad je vec tako, okrenuli pravljenju para- uzimaju klince, guraju ih u vatru dok su jos tinejdzeri, tako im pumpaju cenu i za njih uzimaju nerealno velike sume novca. Ne smem da zamislim za koliko para ce da prodaju Sancha.
Haland ce da ode za “sicu” jer mu je klauzula valjda na nekih 70-80 miliona, ali ce i pored toga na njemu zaraditi visestruko.

CJC

pre 3 godine

2 utiska
Na 0-2 Menije ima da Halandu doda na prazan gol, on neku kilavu povratnu i odmah sledeci napad primaju gol.
Penal... Sudija je bio preblizu i očito nije video intenzitet, Koman je jedva čekao da padne čim ga je malo pipnuo rival... Ali i kad ga je vec svirao, ne znam zasto nije gledao VAR kad je Kimih sapleo Rojsa u 16m, ništa manji penal nije bio.

Albatros

pre 3 godine

Kad god Bajern odere Borusiju ili neki drugi klub, kreću priče to je zato što uništavaju konkurenciju jer dovode brdo igrača (ko da je Bajern kriv što je najjači i što skoro svi igrači u Bundesligi hoce da za igraju za njih),kako su jaki samo u Bundesligi( i onda dodje lš i sve protivnike rasture lagano), kako su najomraženiji klub u Nemačkoj( nije skroz tačno, trenutno je Lajpcig jer svi ga optuzuju da je veštački klub sto i u neku ruku i jeste) itd.. Klasika..

зуке

pre 3 godine

Морао је судија барем погледати очит фаул химика при резултату 2-2
Наравно заслужена победа бајерна , али вар изгледа није исти за све

Dior

pre 3 godine

@Luiz Da li si možda pomislio da su povredili Halanda i da li si primetio da dva najveća kreatora u igri i asistenta (Gereiro i Sančo) danas nisu igrali? Bajern je defanzivno očajan, samleće ih Mančester Siti ako se sastanu u LŠ.

Asteriks

pre 3 godine

Nema tu prevelike filizofije,Bajern vec godinama ubija konkurenciju u Bundes Ligi,uzima sve najbolje igrace ostalim timovima,i jednostavno niko ne moze da se umjesa u borbi za titulu.Bajern ima i tu prednost sto svake godine moze da se seta kroz Ligu,i onda sa puno energije napadaju Ligu Sampiona,zato i cesto dobiju ubjedljivo neke timove iz Spanije,Engleske i Italije...U tim Ligama timovi poput,Junajteda,Liverpula,Celzija,Barse,Reala,Intera,Juventusa moraju da igraju maksimalno i da se trose u trci za titulom,i onda se iscrpe za Ligu Sampiona....Mada,bez obzira na sve,mislim da ce se Bajern ove godine okliznuti u Ligi Sampiona i nece odbraniti titulu.

Legolas

pre 3 godine

@legolas

Jedino bizarno i bestidno je tvoj ogavni komentar. Pa valjda je osnovni sportski motiv kod svih šampiona "neusahla želja za dominacijom". To je nešto pozitivno.
oliver @

Da,pozitivno je jako,uništavanje konkurencije kupovinom najboljih igrača,pa čak ni kad se ne vide da igraju u prvom timu.
Sakaćenje konkurencije čim pokažu malu dozu drskosti da pokažu ambiciju za prvim mestom.
Ta pozitivna po tebi strana jako se očita u nasem podneblju Sa Zvezdom i Partizanom na čelu.
Čak su Dortmundu pozajmili novac onomad,kako bi i dalje bio u životu,glumeću mu konkurenciju.
Niti jedan monopol ma u kojoj delatnosti ne može doneti pozitivno i dobro,sem benefite za onog koji ga promoviše i koji se koristi njime.

O ličnim diskvalifiiacijama na moj račun ne bih.Vama želim sve najbolje.

na_silu

pre 3 godine

Izuzetno iritantan klub.
Zivim u toj zemlji i dobro sam upucen u zbivanja u Bundesligi.
Bayern je glavni krivac sto njemacka liga ne moze ni izbliza sa spanjolskom,a kamoli sa engleskom ligom u korak.
Glavna strategija je osakatiti konkurenciju u domacem prvenstvu kupovinom sve i jednog talenta koji se pojavi.
To njemacku ligu cini nekonkurentnom u Europi i neutralizira sve napore konkurencije da sa puno manje sredstava umijesaju prste u borbi za titulu.
Zato me proslava svakog postignutog gola tjera na povracanje.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

"Бундеслига је Њемачка лига од 18.клубова у којој на крају шампион увијек буде Бајерн."

x-man

pre 3 godine

Potpuno je nerazumljivo zašto Rusrki derbi nosi epitet prvog u Nemačkoj kada ovaj dokazuje upravo suprotno. Svaka čast Dortmundu na hrabroj i pozrtvovanoj igri no kao sto se puno puta dokazalo ipak je Bayern apsolutni vladar Bundes lige.

Stefan.

pre 3 godine

Hahahahah Banjac sa Eurosporta barem 4 puta ponovio da je Haland stigao do 100og gola u Bundes ligi, znači lik bukvalno ne zna šta priča.

Albatros

pre 3 godine

Zaboravio sam i stari i otrcanu priču kako je Bajern državni projekatz što je skroz netačno.. Najkraće eečeno jer su i ranije ljudi objasnjavali o tome: U vreme nacističke Nemačke u upravi su bili Jevreji i zbog toga su bili izbačeni u 3 ligu, godinama su se borili i odmah se vratili u sam vrh Nemačkog i Evropskog fudbala.. Državni projekti su Real ili Barselona gde cela država pumpa ogroman novac kako bi se oni bahatili, jos plus nepoštovanje finansijskog fej-pleja, neplaćanje poreza,redovna pomoć sudija koja prate ta dva kluba..

Legolas

pre 3 godine

Kakav spektakl?!?!?!
Viktorije Bajerna.
Davio Dortmund poput anakonde.
Dortmund postao platforma za dečicu,uz par iskusnijih Dilejni Rojs,Humels,ostalo obdanište.
Nema tu pitanja ko pobeđuje,Bajern kida u Evropi,ovo u Nemačkoj mu je zezanje,tako da Dortmund prelazi definitivno na strategiju pravljenja i prodaje vrhunskih igrača,jer sa Bajernom prosto niko ne može da se meri.
Učinio je ligu nezanimljivom,monopolom i strategijom prerastao je Nemačku.
Ta nenormalna želja,ta količina neusahle volje za dominacijom je totalno besmislena skoro i bestidna.
Igraš sezonu reda radi,a još kad se onako raduju kod 4:1 protiv Frajburga ili Arminija,totalno je bizarna.

Viali

pre 3 godine

Sramota za Dortmund.
Ovaj tim je tehnički 5 puta bolji od tima koji je osvojio poslednju titulu. Samo što su Subotić i drugovi bili mnogo veći borci od ovih danas.

Luiz

pre 3 godine

Najluzerskiji klub ikada je Dortmund. Pogledajte kakve izmene je pravio trener Borusije, menja Halanda u 60. minutu. Sa ovakvom konkurencijom Bajern ce osvajati jos 10 godina. Eventualno Lajpcig ako uzme

Simke

pre 3 godine

Ovaj Levandovski je dao preko 30 golova ove sezone u Bundes Ligi a odigrali su nesto preko 20 kola....Zivo me interesuje da li bi Levandovski isto ovako resetao mrezu i u Premijer Ligi ili Spaniji u kontinuitetu...Ostaje vijecita dilema.Ono sto je cinjenica,Levandovski koristi to sto timovi u bundes ligi igraju dosta ofanzivno,dok su defanzivno i takticki dosta losiji.....Naravno,i Bajern je kao tim mnogo jak.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

Бундеслига је Њемачка лига од 18.клубова у којој на крају шампион увијек буде Бајерн.

Luiz

pre 3 godine

Najluzerskiji klub ikada je Dortmund. Pogledajte kakve izmene je pravio trener Borusije, menja Halanda u 60. minutu. Sa ovakvom konkurencijom Bajern ce osvajati jos 10 godina. Eventualno Lajpcig ako uzme

Viali

pre 3 godine

Sramota za Dortmund.
Ovaj tim je tehnički 5 puta bolji od tima koji je osvojio poslednju titulu. Samo što su Subotić i drugovi bili mnogo veći borci od ovih danas.

takinardi83

pre 3 godine

Pravi spektakl je bio do malopre na RTS, B92, Prvoj, PINKu i HAPPYu...i jos mnogobrojnim gradskim TV. Kad malopre ne polomih televizor nikad necu

Stevan

pre 3 godine

Rekao bih da Dortmund ima veoma psmetnu strategiju u poslednjih nekoliko godina. Ukapirali su da ne mogu nikako u korak sa Bajernom, pa su se, kad je vec tako, okrenuli pravljenju para- uzimaju klince, guraju ih u vatru dok su jos tinejdzeri, tako im pumpaju cenu i za njih uzimaju nerealno velike sume novca. Ne smem da zamislim za koliko para ce da prodaju Sancha.
Haland ce da ode za “sicu” jer mu je klauzula valjda na nekih 70-80 miliona, ali ce i pored toga na njemu zaraditi visestruko.

Albatros

pre 3 godine

Zaboravio sam i stari i otrcanu priču kako je Bajern državni projekatz što je skroz netačno.. Najkraće eečeno jer su i ranije ljudi objasnjavali o tome: U vreme nacističke Nemačke u upravi su bili Jevreji i zbog toga su bili izbačeni u 3 ligu, godinama su se borili i odmah se vratili u sam vrh Nemačkog i Evropskog fudbala.. Državni projekti su Real ili Barselona gde cela država pumpa ogroman novac kako bi se oni bahatili, jos plus nepoštovanje finansijskog fej-pleja, neplaćanje poreza,redovna pomoć sudija koja prate ta dva kluba..

Navijac Bayerna iz Bavarske

pre 3 godine

Pricati da Bayern "unistava konkurenciju" time sto im kupuje najbolje igrace je naprosto smesno - danas, kada je fudbal postao toliko globalni sport da se o Bayernu ne moze govoriti kao o "Bavarcima" - jedini Bavarac u timu je Müller! Bayern, jednostavno, ima odlican sistem, savrseni scouting, sjajnog trenera i transparentnu upravu, te zdravo finansijsko poslovanje ... A i tradiciju jednog zaista velikog kluba, koju oseti svako ko poseti Bayernov muzej u Allianz Areni. Bayern nije jedan igrac koji ga cini velikim - nego visegodisnji rad, pravilan pristup, te osecaj koji ima svaki novodosli fudbaler - da igra u jednom zaista velikom klubu, i da uvek mora da da sve od sebe.

Pokus

pre 3 godine

Gazi raspalu Borusiju, znam da dosta ljudi ne voli Bajern,ima dosta i koji ga vole, ali dokazao je nebrojano puta da je ubedljivo najbolji klub ne samo u Nemačkoj nego i u svetu i da su klub kakav Dortmund nece biti nikada.. Ne morate Bajern da volite, ali morate da ga poštujete!!

Frst

pre 3 godine

Opusteno, to je bio samo jos jedan u nizu nemacki derbi gde Bayern pokazuje svima da imaju jak tim i pobednicki mentalitet. Vratiti se u igri protiv BVB pri rezultatu 0-2 a potom i preokrenuti, retko koja ekipa moze.

Frst

pre 3 godine

Uvek se dize prasina oko toga da Bayern slabi ostale klubove, a mucno mi sad da pisem imena igraca koji su iz nemackih klubova presli u spansku ili englesku ligu i to mnogo kvalitetni igraci, klasa! Druga stvar, dajem primer, nije Bayern krvi sto je Upamekano skoro odbio Liverpul i Celsi i izabrao Bayern, hoce da ostane u nemacku, verovatno se uklopio, i zbog jezika, al ide u jaci tim od trenutnog za koji igra. Takvih slucaja je bilo jos. Treca stvar a isto dosta vazna, kako ce BVB ili Leverkuzen ili Menhengladbah da osvoje BL kad navedene ekipe gube kuci od Mainca, Kelna, Armenije itd... Cetvrta stvar, u pravu je ovaj Oliver u vezi igraca u Bayernu a koji su pritom i u reprezentaciji, ima tu neceg, trenera Nemacke gospodin Lew je cesto vidjen gost u lozi na Alianz areni. Tako ljudi, opustite se, gledajte fudbal, manite se teorija zavere, imamo privilegije da gledamo kako jedan tim iz Nemacke igra mozda i najlepsi fudbal i povesti... uzivajmo ;)

Oliver

pre 3 godine

@na_silu

Kako za boga miloga nemačka liga ne može da se meri sa španskom i engleskom kad je Bayern aktuelni evropski i svetski prvak? I bio je prvak pre 8 godina i finalista 2 puta u poslednjih 11 godina,i Borusija je nekad bila prvak i finalista,i Leverkuzen bio finalista LS itd. Drugo,dominacija jednog kluba ima odlične posledice za reprezentaciju,jer se igrači uigravaju u Bayernu. Zato Nemačka ima 4 titule,a tvoji jadni Englezi i Španci po jednu mršavu titulicu svetskog prvaka. O tome niko ne prica-da je Bayern mini nemačka reprezentacija. Treće,slabljenje konkurencije je valjda pametna i legitimna taktika. Pa samo glupaci žele jaku,a ne slabu konkurenciju.Izvini što Bayern nije glup,heheh

Max

pre 3 godine

@ takinardi83
Nije televizijski aparat kriv vec narod. Trazili ste gledajte. Lik ce jos malo da iskace iz pastete. Kim Jong Un ,V.Vladimirovic Putin,A. Lukasenko kao i bivsa ekipa tipa Tito,Staljin,Gadafi,Sadam Husein,Causesku... su male bebe za njega. Barun Minhauzen i Gebels da su zivi pozavideli bi mu. Nole je GOAT u tenisu ali ON je GOAT u svemu. U sve se mesa i sve zna. Jedino ne poznaje ustav vlastite zemlje. Da ga poznaje poklopio bi se usima i cutao bi ili bi proglasio diktaturu jer je Srbija de fakto i de jure pod diktaturom jednog coveka.

Stefan.

pre 3 godine

Hahahahah Banjac sa Eurosporta barem 4 puta ponovio da je Haland stigao do 100og gola u Bundes ligi, znači lik bukvalno ne zna šta priča.

Stevan

pre 3 godine

Uhvaćen si! Mi Srbi kažemo baron,a ne barun. Barun je hrvatska reč,a ne srpska. Takođe mi kažemo sopstvena zemlja,a ne vlastita. Drz' se ti tvoje Kroacije,mani se nas.Nek je Vučić diktator,diktature su danas u modi. Zahvaljujući "diktaturi",mi imamo 2 miliona vakcina,a koliko imate vi?? Ne cujem odgovor,hahah
(Oliver, 6. mart 2021 23:57)

Cega se pametan stidi...

Albatros

pre 3 godine

Kad god Bajern odere Borusiju ili neki drugi klub, kreću priče to je zato što uništavaju konkurenciju jer dovode brdo igrača (ko da je Bajern kriv što je najjači i što skoro svi igrači u Bundesligi hoce da za igraju za njih),kako su jaki samo u Bundesligi( i onda dodje lš i sve protivnike rasture lagano), kako su najomraženiji klub u Nemačkoj( nije skroz tačno, trenutno je Lajpcig jer svi ga optuzuju da je veštački klub sto i u neku ruku i jeste) itd.. Klasika..

Legolas

pre 3 godine

Kakav spektakl?!?!?!
Viktorije Bajerna.
Davio Dortmund poput anakonde.
Dortmund postao platforma za dečicu,uz par iskusnijih Dilejni Rojs,Humels,ostalo obdanište.
Nema tu pitanja ko pobeđuje,Bajern kida u Evropi,ovo u Nemačkoj mu je zezanje,tako da Dortmund prelazi definitivno na strategiju pravljenja i prodaje vrhunskih igrača,jer sa Bajernom prosto niko ne može da se meri.
Učinio je ligu nezanimljivom,monopolom i strategijom prerastao je Nemačku.
Ta nenormalna želja,ta količina neusahle volje za dominacijom je totalno besmislena skoro i bestidna.
Igraš sezonu reda radi,a još kad se onako raduju kod 4:1 protiv Frajburga ili Arminija,totalno je bizarna.

na_silu

pre 3 godine

Izuzetno iritantan klub.
Zivim u toj zemlji i dobro sam upucen u zbivanja u Bundesligi.
Bayern je glavni krivac sto njemacka liga ne moze ni izbliza sa spanjolskom,a kamoli sa engleskom ligom u korak.
Glavna strategija je osakatiti konkurenciju u domacem prvenstvu kupovinom sve i jednog talenta koji se pojavi.
To njemacku ligu cini nekonkurentnom u Europi i neutralizira sve napore konkurencije da sa puno manje sredstava umijesaju prste u borbi za titulu.
Zato me proslava svakog postignutog gola tjera na povracanje.

Simke

pre 3 godine

Ovaj Levandovski je dao preko 30 golova ove sezone u Bundes Ligi a odigrali su nesto preko 20 kola....Zivo me interesuje da li bi Levandovski isto ovako resetao mrezu i u Premijer Ligi ili Spaniji u kontinuitetu...Ostaje vijecita dilema.Ono sto je cinjenica,Levandovski koristi to sto timovi u bundes ligi igraju dosta ofanzivno,dok su defanzivno i takticki dosta losiji.....Naravno,i Bajern je kao tim mnogo jak.

зуке

pre 3 godine

Морао је судија барем погледати очит фаул химика при резултату 2-2
Наравно заслужена победа бајерна , али вар изгледа није исти за све

CJC

pre 3 godine

2 utiska
Na 0-2 Menije ima da Halandu doda na prazan gol, on neku kilavu povratnu i odmah sledeci napad primaju gol.
Penal... Sudija je bio preblizu i očito nije video intenzitet, Koman je jedva čekao da padne čim ga je malo pipnuo rival... Ali i kad ga je vec svirao, ne znam zasto nije gledao VAR kad je Kimih sapleo Rojsa u 16m, ništa manji penal nije bio.

Oliver

pre 3 godine

@legolas

Jedino bizarno i bestidno je tvoj ogavni komentar. Pa valjda je osnovni sportski motiv kod svih šampiona "neusahla želja za dominacijom". To je nešto pozitivno,a po tvojoj sumanutoj logici je nenormalno. Dojadio si više i bogu i narodu sa neuspelim pokušajima kvazi filozofskih komentara na sve moguće teme.

P.S. Arminija je ženskog roda.

x-man

pre 3 godine

Potpuno je nerazumljivo zašto Rusrki derbi nosi epitet prvog u Nemačkoj kada ovaj dokazuje upravo suprotno. Svaka čast Dortmundu na hrabroj i pozrtvovanoj igri no kao sto se puno puta dokazalo ipak je Bayern apsolutni vladar Bundes lige.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

Бундеслига је Њемачка лига од 18.клубова у којој на крају шампион увијек буде Бајерн.

Otac Makarije

pre 3 godine

Moze Bajern da osvoji milion titula i pobedi svaku sa 5-0, i dalje cu uvek vise da volim Borusiju! Prosto je takva harizma kluba... ne mozes da ih ne volis. Za Bajern navijati je ziheraski, jesu najjaci i bice, trosice i dalje 80 mil eura na levog beka koji sedi na klupi... hvala lepo ali NE! Zuto-crni!!!

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

"Бундеслига је Њемачка лига од 18.клубова у којој на крају шампион увијек буде Бајерн."

Oliver

pre 3 godine

@legolas

Tvoja logika očigledno ne funkcioniše najbolje. Kažeš da monopol odgovara onome ko monopol ima,a pošto navijam za Bayern,logicno je da meni i drugim navijačima Bayerna to odgovara,te ne znam kako misliš da ćemo kukati zbog toga kao ti kad nam to odgovara? Po tebi bi trebali da radimo protiv sopstvenih interesa.E pa izvini što nismo glupi. Apropo diskvalifikacija,ti si prvi nazvao Bayern,a to znači i sve nas Bayernove navijače nenormalnim,bestidnim i besramnim. A kad sam ti ja uzvratio istom merom,ti onda nećeš o tome. Šta si mislio da ću da ti precutim? Moj omiljeni političar Dizraeli je rekao:"S dzentlmenom džentlmen više,s budalom budala više". Ti si izabrao da ne budeš džentlmen,a onda neću biti ni ja. Ja sam counter-puncher!

Owen

pre 3 godine

Generalno zna se da je Bajern bez konkurencije u Nemačkoj već godinama uostalom evo sada su kupili Upamekana i to je još jedan u nizu primera gde otimaju snagu konkurenciji i to je u Nemačkoj očigledno potpuno u redu ostali klubovi ne pokazuju ambiciju da se zaustavi taj trend stoga treba očekivati da se dominacija bajerna nastavi što je naravno i strategija s obzirom da Bajern uglavnom ima u timu nekoliko igrača koji igraju za reprezentaciju nemačke i čine kostur reprezentacije, inače utakmica je mogla biti i drugačija jer je Dortmund odlično krenuo poveo brzo i da je Munie kod one kontre dodao pas na drugu stativu do Halanda bilo bi 3:0 a bio je to lagan pas ali baš je očajno dodao i eto posle dva minuta Bajern daje gol i vraća se u utakmicu, mislim da Bajern ima problema u odbrani ali usled slabe konkurencije trenutno u evropskom fudbalu to retko koja ekipa može to da iskoristi, inače Haland stvarno ima veliki potencijal da bude klasa strelac, Levandovski standardno ništa specijalno dva laka gola i onaj na kraju kada ih je dotukao ali objektivno Sane najbolji u Bajernu danas dok je Leva samo pokupio plodove rada ekipe jer ipak je on majstor za kretanje u protivničkom kaznenom i vrhunski realizator

Legolas

pre 3 godine

@legolas

Jedino bizarno i bestidno je tvoj ogavni komentar. Pa valjda je osnovni sportski motiv kod svih šampiona "neusahla želja za dominacijom". To je nešto pozitivno.
oliver @

Da,pozitivno je jako,uništavanje konkurencije kupovinom najboljih igrača,pa čak ni kad se ne vide da igraju u prvom timu.
Sakaćenje konkurencije čim pokažu malu dozu drskosti da pokažu ambiciju za prvim mestom.
Ta pozitivna po tebi strana jako se očita u nasem podneblju Sa Zvezdom i Partizanom na čelu.
Čak su Dortmundu pozajmili novac onomad,kako bi i dalje bio u životu,glumeću mu konkurenciju.
Niti jedan monopol ma u kojoj delatnosti ne može doneti pozitivno i dobro,sem benefite za onog koji ga promoviše i koji se koristi njime.

O ličnim diskvalifiiacijama na moj račun ne bih.Vama želim sve najbolje.

Oliver

pre 3 godine

@max

Uhvaćen si! Mi Srbi kažemo baron,a ne barun. Barun je hrvatska reč,a ne srpska. Takođe mi kažemo sopstvena zemlja,a ne vlastita. Drz' se ti tvoje Kroacije,mani se nas.Nek je Vučić diktator,diktature su danas u modi. Zahvaljujući "diktaturi",mi imamo 2 miliona vakcina,a koliko imate vi?? Ne cujem odgovor,hahah

Asteriks

pre 3 godine

Nema tu prevelike filizofije,Bajern vec godinama ubija konkurenciju u Bundes Ligi,uzima sve najbolje igrace ostalim timovima,i jednostavno niko ne moze da se umjesa u borbi za titulu.Bajern ima i tu prednost sto svake godine moze da se seta kroz Ligu,i onda sa puno energije napadaju Ligu Sampiona,zato i cesto dobiju ubjedljivo neke timove iz Spanije,Engleske i Italije...U tim Ligama timovi poput,Junajteda,Liverpula,Celzija,Barse,Reala,Intera,Juventusa moraju da igraju maksimalno i da se trose u trci za titulom,i onda se iscrpe za Ligu Sampiona....Mada,bez obzira na sve,mislim da ce se Bajern ove godine okliznuti u Ligi Sampiona i nece odbraniti titulu.

Dior

pre 3 godine

@Luiz Da li si možda pomislio da su povredili Halanda i da li si primetio da dva najveća kreatora u igri i asistenta (Gereiro i Sančo) danas nisu igrali? Bajern je defanzivno očajan, samleće ih Mančester Siti ako se sastanu u LŠ.

Oliver

pre 3 godine

@max

Uhvaćen si! Mi Srbi kažemo baron,a ne barun. Barun je hrvatska reč,a ne srpska. Takođe mi kažemo sopstvena zemlja,a ne vlastita. Drz' se ti tvoje Kroacije,mani se nas.Nek je Vučić diktator,diktature su danas u modi. Zahvaljujući "diktaturi",mi imamo 2 miliona vakcina,a koliko imate vi?? Ne cujem odgovor,hahah

na_silu

pre 3 godine

Izuzetno iritantan klub.
Zivim u toj zemlji i dobro sam upucen u zbivanja u Bundesligi.
Bayern je glavni krivac sto njemacka liga ne moze ni izbliza sa spanjolskom,a kamoli sa engleskom ligom u korak.
Glavna strategija je osakatiti konkurenciju u domacem prvenstvu kupovinom sve i jednog talenta koji se pojavi.
To njemacku ligu cini nekonkurentnom u Europi i neutralizira sve napore konkurencije da sa puno manje sredstava umijesaju prste u borbi za titulu.
Zato me proslava svakog postignutog gola tjera na povracanje.

Oliver

pre 3 godine

@max

Uhvaćen si! Mi Srbi kažemo baron,a ne barun. Barun je hrvatska reč,a ne srpska. Takođe mi kažemo sopstvena zemlja,a ne vlastita. Drz' se ti tvoje Kroacije,mani se nas.Nek je Vučić diktator,diktature su danas u modi. Zahvaljujući "diktaturi",mi imamo 2 miliona vakcina,a koliko imate vi?? Ne cujem odgovor,hahah

Oliver

pre 3 godine

@max

Uhvaćen si! Mi Srbi kažemo baron,a ne barun. Barun je hrvatska reč,a ne srpska. Takođe mi kažemo sopstvena zemlja,a ne vlastita. Drz' se ti tvoje Kroacije,mani se nas.Nek je Vučić diktator,diktature su danas u modi. Zahvaljujući "diktaturi",mi imamo 2 miliona vakcina,a koliko imate vi?? Ne cujem odgovor,hahah

Luiz

pre 3 godine

Najluzerskiji klub ikada je Dortmund. Pogledajte kakve izmene je pravio trener Borusije, menja Halanda u 60. minutu. Sa ovakvom konkurencijom Bajern ce osvajati jos 10 godina. Eventualno Lajpcig ako uzme

Asteriks

pre 3 godine

Nema tu prevelike filizofije,Bajern vec godinama ubija konkurenciju u Bundes Ligi,uzima sve najbolje igrace ostalim timovima,i jednostavno niko ne moze da se umjesa u borbi za titulu.Bajern ima i tu prednost sto svake godine moze da se seta kroz Ligu,i onda sa puno energije napadaju Ligu Sampiona,zato i cesto dobiju ubjedljivo neke timove iz Spanije,Engleske i Italije...U tim Ligama timovi poput,Junajteda,Liverpula,Celzija,Barse,Reala,Intera,Juventusa moraju da igraju maksimalno i da se trose u trci za titulom,i onda se iscrpe za Ligu Sampiona....Mada,bez obzira na sve,mislim da ce se Bajern ove godine okliznuti u Ligi Sampiona i nece odbraniti titulu.

Legolas

pre 3 godine

Kakav spektakl?!?!?!
Viktorije Bajerna.
Davio Dortmund poput anakonde.
Dortmund postao platforma za dečicu,uz par iskusnijih Dilejni Rojs,Humels,ostalo obdanište.
Nema tu pitanja ko pobeđuje,Bajern kida u Evropi,ovo u Nemačkoj mu je zezanje,tako da Dortmund prelazi definitivno na strategiju pravljenja i prodaje vrhunskih igrača,jer sa Bajernom prosto niko ne može da se meri.
Učinio je ligu nezanimljivom,monopolom i strategijom prerastao je Nemačku.
Ta nenormalna želja,ta količina neusahle volje za dominacijom je totalno besmislena skoro i bestidna.
Igraš sezonu reda radi,a još kad se onako raduju kod 4:1 protiv Frajburga ili Arminija,totalno je bizarna.

Pokus

pre 3 godine

Gazi raspalu Borusiju, znam da dosta ljudi ne voli Bajern,ima dosta i koji ga vole, ali dokazao je nebrojano puta da je ubedljivo najbolji klub ne samo u Nemačkoj nego i u svetu i da su klub kakav Dortmund nece biti nikada.. Ne morate Bajern da volite, ali morate da ga poštujete!!

Dior

pre 3 godine

@Luiz Da li si možda pomislio da su povredili Halanda i da li si primetio da dva najveća kreatora u igri i asistenta (Gereiro i Sančo) danas nisu igrali? Bajern je defanzivno očajan, samleće ih Mančester Siti ako se sastanu u LŠ.

Legolas

pre 3 godine

@legolas

Jedino bizarno i bestidno je tvoj ogavni komentar. Pa valjda je osnovni sportski motiv kod svih šampiona "neusahla želja za dominacijom". To je nešto pozitivno.
oliver @

Da,pozitivno je jako,uništavanje konkurencije kupovinom najboljih igrača,pa čak ni kad se ne vide da igraju u prvom timu.
Sakaćenje konkurencije čim pokažu malu dozu drskosti da pokažu ambiciju za prvim mestom.
Ta pozitivna po tebi strana jako se očita u nasem podneblju Sa Zvezdom i Partizanom na čelu.
Čak su Dortmundu pozajmili novac onomad,kako bi i dalje bio u životu,glumeću mu konkurenciju.
Niti jedan monopol ma u kojoj delatnosti ne može doneti pozitivno i dobro,sem benefite za onog koji ga promoviše i koji se koristi njime.

O ličnim diskvalifiiacijama na moj račun ne bih.Vama želim sve najbolje.

Owen

pre 3 godine

Generalno zna se da je Bajern bez konkurencije u Nemačkoj već godinama uostalom evo sada su kupili Upamekana i to je još jedan u nizu primera gde otimaju snagu konkurenciji i to je u Nemačkoj očigledno potpuno u redu ostali klubovi ne pokazuju ambiciju da se zaustavi taj trend stoga treba očekivati da se dominacija bajerna nastavi što je naravno i strategija s obzirom da Bajern uglavnom ima u timu nekoliko igrača koji igraju za reprezentaciju nemačke i čine kostur reprezentacije, inače utakmica je mogla biti i drugačija jer je Dortmund odlično krenuo poveo brzo i da je Munie kod one kontre dodao pas na drugu stativu do Halanda bilo bi 3:0 a bio je to lagan pas ali baš je očajno dodao i eto posle dva minuta Bajern daje gol i vraća se u utakmicu, mislim da Bajern ima problema u odbrani ali usled slabe konkurencije trenutno u evropskom fudbalu to retko koja ekipa može to da iskoristi, inače Haland stvarno ima veliki potencijal da bude klasa strelac, Levandovski standardno ništa specijalno dva laka gola i onaj na kraju kada ih je dotukao ali objektivno Sane najbolji u Bajernu danas dok je Leva samo pokupio plodove rada ekipe jer ipak je on majstor za kretanje u protivničkom kaznenom i vrhunski realizator

Oliver

pre 3 godine

@na_silu

Kako za boga miloga nemačka liga ne može da se meri sa španskom i engleskom kad je Bayern aktuelni evropski i svetski prvak? I bio je prvak pre 8 godina i finalista 2 puta u poslednjih 11 godina,i Borusija je nekad bila prvak i finalista,i Leverkuzen bio finalista LS itd. Drugo,dominacija jednog kluba ima odlične posledice za reprezentaciju,jer se igrači uigravaju u Bayernu. Zato Nemačka ima 4 titule,a tvoji jadni Englezi i Španci po jednu mršavu titulicu svetskog prvaka. O tome niko ne prica-da je Bayern mini nemačka reprezentacija. Treće,slabljenje konkurencije je valjda pametna i legitimna taktika. Pa samo glupaci žele jaku,a ne slabu konkurenciju.Izvini što Bayern nije glup,heheh

CJC

pre 3 godine

2 utiska
Na 0-2 Menije ima da Halandu doda na prazan gol, on neku kilavu povratnu i odmah sledeci napad primaju gol.
Penal... Sudija je bio preblizu i očito nije video intenzitet, Koman je jedva čekao da padne čim ga je malo pipnuo rival... Ali i kad ga je vec svirao, ne znam zasto nije gledao VAR kad je Kimih sapleo Rojsa u 16m, ništa manji penal nije bio.

зуке

pre 3 godine

Морао је судија барем погледати очит фаул химика при резултату 2-2
Наравно заслужена победа бајерна , али вар изгледа није исти за све

Oliver

pre 3 godine

@legolas

Tvoja logika očigledno ne funkcioniše najbolje. Kažeš da monopol odgovara onome ko monopol ima,a pošto navijam za Bayern,logicno je da meni i drugim navijačima Bayerna to odgovara,te ne znam kako misliš da ćemo kukati zbog toga kao ti kad nam to odgovara? Po tebi bi trebali da radimo protiv sopstvenih interesa.E pa izvini što nismo glupi. Apropo diskvalifikacija,ti si prvi nazvao Bayern,a to znači i sve nas Bayernove navijače nenormalnim,bestidnim i besramnim. A kad sam ti ja uzvratio istom merom,ti onda nećeš o tome. Šta si mislio da ću da ti precutim? Moj omiljeni političar Dizraeli je rekao:"S dzentlmenom džentlmen više,s budalom budala više". Ti si izabrao da ne budeš džentlmen,a onda neću biti ni ja. Ja sam counter-puncher!

Max

pre 3 godine

@ takinardi83
Nije televizijski aparat kriv vec narod. Trazili ste gledajte. Lik ce jos malo da iskace iz pastete. Kim Jong Un ,V.Vladimirovic Putin,A. Lukasenko kao i bivsa ekipa tipa Tito,Staljin,Gadafi,Sadam Husein,Causesku... su male bebe za njega. Barun Minhauzen i Gebels da su zivi pozavideli bi mu. Nole je GOAT u tenisu ali ON je GOAT u svemu. U sve se mesa i sve zna. Jedino ne poznaje ustav vlastite zemlje. Da ga poznaje poklopio bi se usima i cutao bi ili bi proglasio diktaturu jer je Srbija de fakto i de jure pod diktaturom jednog coveka.

Oliver

pre 3 godine

@legolas

Jedino bizarno i bestidno je tvoj ogavni komentar. Pa valjda je osnovni sportski motiv kod svih šampiona "neusahla želja za dominacijom". To je nešto pozitivno,a po tvojoj sumanutoj logici je nenormalno. Dojadio si više i bogu i narodu sa neuspelim pokušajima kvazi filozofskih komentara na sve moguće teme.

P.S. Arminija je ženskog roda.

Frst

pre 3 godine

Uvek se dize prasina oko toga da Bayern slabi ostale klubove, a mucno mi sad da pisem imena igraca koji su iz nemackih klubova presli u spansku ili englesku ligu i to mnogo kvalitetni igraci, klasa! Druga stvar, dajem primer, nije Bayern krvi sto je Upamekano skoro odbio Liverpul i Celsi i izabrao Bayern, hoce da ostane u nemacku, verovatno se uklopio, i zbog jezika, al ide u jaci tim od trenutnog za koji igra. Takvih slucaja je bilo jos. Treca stvar a isto dosta vazna, kako ce BVB ili Leverkuzen ili Menhengladbah da osvoje BL kad navedene ekipe gube kuci od Mainca, Kelna, Armenije itd... Cetvrta stvar, u pravu je ovaj Oliver u vezi igraca u Bayernu a koji su pritom i u reprezentaciji, ima tu neceg, trenera Nemacke gospodin Lew je cesto vidjen gost u lozi na Alianz areni. Tako ljudi, opustite se, gledajte fudbal, manite se teorija zavere, imamo privilegije da gledamo kako jedan tim iz Nemacke igra mozda i najlepsi fudbal i povesti... uzivajmo ;)

Otac Makarije

pre 3 godine

Moze Bajern da osvoji milion titula i pobedi svaku sa 5-0, i dalje cu uvek vise da volim Borusiju! Prosto je takva harizma kluba... ne mozes da ih ne volis. Za Bajern navijati je ziheraski, jesu najjaci i bice, trosice i dalje 80 mil eura na levog beka koji sedi na klupi... hvala lepo ali NE! Zuto-crni!!!

Simke

pre 3 godine

Ovaj Levandovski je dao preko 30 golova ove sezone u Bundes Ligi a odigrali su nesto preko 20 kola....Zivo me interesuje da li bi Levandovski isto ovako resetao mrezu i u Premijer Ligi ili Spaniji u kontinuitetu...Ostaje vijecita dilema.Ono sto je cinjenica,Levandovski koristi to sto timovi u bundes ligi igraju dosta ofanzivno,dok su defanzivno i takticki dosta losiji.....Naravno,i Bajern je kao tim mnogo jak.

Stevan

pre 3 godine

Rekao bih da Dortmund ima veoma psmetnu strategiju u poslednjih nekoliko godina. Ukapirali su da ne mogu nikako u korak sa Bajernom, pa su se, kad je vec tako, okrenuli pravljenju para- uzimaju klince, guraju ih u vatru dok su jos tinejdzeri, tako im pumpaju cenu i za njih uzimaju nerealno velike sume novca. Ne smem da zamislim za koliko para ce da prodaju Sancha.
Haland ce da ode za “sicu” jer mu je klauzula valjda na nekih 70-80 miliona, ali ce i pored toga na njemu zaraditi visestruko.

Stevan

pre 3 godine

Uhvaćen si! Mi Srbi kažemo baron,a ne barun. Barun je hrvatska reč,a ne srpska. Takođe mi kažemo sopstvena zemlja,a ne vlastita. Drz' se ti tvoje Kroacije,mani se nas.Nek je Vučić diktator,diktature su danas u modi. Zahvaljujući "diktaturi",mi imamo 2 miliona vakcina,a koliko imate vi?? Ne cujem odgovor,hahah
(Oliver, 6. mart 2021 23:57)

Cega se pametan stidi...

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

Бундеслига је Њемачка лига од 18.клубова у којој на крају шампион увијек буде Бајерн.

Navijac Bayerna iz Bavarske

pre 3 godine

Pricati da Bayern "unistava konkurenciju" time sto im kupuje najbolje igrace je naprosto smesno - danas, kada je fudbal postao toliko globalni sport da se o Bayernu ne moze govoriti kao o "Bavarcima" - jedini Bavarac u timu je Müller! Bayern, jednostavno, ima odlican sistem, savrseni scouting, sjajnog trenera i transparentnu upravu, te zdravo finansijsko poslovanje ... A i tradiciju jednog zaista velikog kluba, koju oseti svako ko poseti Bayernov muzej u Allianz Areni. Bayern nije jedan igrac koji ga cini velikim - nego visegodisnji rad, pravilan pristup, te osecaj koji ima svaki novodosli fudbaler - da igra u jednom zaista velikom klubu, i da uvek mora da da sve od sebe.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

"Бундеслига је Њемачка лига од 18.клубова у којој на крају шампион увијек буде Бајерн."

Albatros

pre 3 godine

Zaboravio sam i stari i otrcanu priču kako je Bajern državni projekatz što je skroz netačno.. Najkraće eečeno jer su i ranije ljudi objasnjavali o tome: U vreme nacističke Nemačke u upravi su bili Jevreji i zbog toga su bili izbačeni u 3 ligu, godinama su se borili i odmah se vratili u sam vrh Nemačkog i Evropskog fudbala.. Državni projekti su Real ili Barselona gde cela država pumpa ogroman novac kako bi se oni bahatili, jos plus nepoštovanje finansijskog fej-pleja, neplaćanje poreza,redovna pomoć sudija koja prate ta dva kluba..

Viali

pre 3 godine

Sramota za Dortmund.
Ovaj tim je tehnički 5 puta bolji od tima koji je osvojio poslednju titulu. Samo što su Subotić i drugovi bili mnogo veći borci od ovih danas.

Albatros

pre 3 godine

Kad god Bajern odere Borusiju ili neki drugi klub, kreću priče to je zato što uništavaju konkurenciju jer dovode brdo igrača (ko da je Bajern kriv što je najjači i što skoro svi igrači u Bundesligi hoce da za igraju za njih),kako su jaki samo u Bundesligi( i onda dodje lš i sve protivnike rasture lagano), kako su najomraženiji klub u Nemačkoj( nije skroz tačno, trenutno je Lajpcig jer svi ga optuzuju da je veštački klub sto i u neku ruku i jeste) itd.. Klasika..

x-man

pre 3 godine

Potpuno je nerazumljivo zašto Rusrki derbi nosi epitet prvog u Nemačkoj kada ovaj dokazuje upravo suprotno. Svaka čast Dortmundu na hrabroj i pozrtvovanoj igri no kao sto se puno puta dokazalo ipak je Bayern apsolutni vladar Bundes lige.

Frst

pre 3 godine

Opusteno, to je bio samo jos jedan u nizu nemacki derbi gde Bayern pokazuje svima da imaju jak tim i pobednicki mentalitet. Vratiti se u igri protiv BVB pri rezultatu 0-2 a potom i preokrenuti, retko koja ekipa moze.

takinardi83

pre 3 godine

Pravi spektakl je bio do malopre na RTS, B92, Prvoj, PINKu i HAPPYu...i jos mnogobrojnim gradskim TV. Kad malopre ne polomih televizor nikad necu

Stefan.

pre 3 godine

Hahahahah Banjac sa Eurosporta barem 4 puta ponovio da je Haland stigao do 100og gola u Bundes ligi, znači lik bukvalno ne zna šta priča.