Sreda, 24.02.2021.

07:00

Jokić sa 41 poenom srušio Portland

Nikola Jokić je posle najslabije odigrao jednu od najboljih utakmica u tekućoj sezoni.

Izvor: B92

Jokiæ sa 41 poenom srušio Portland IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Milutin

pre 3 godine

53 procenta šut iz igre , ja prosto nemogu da kažem da je to uspešno veće bez obzira koliko poena je dao . Ovo je loša partija i pukom srećom i zaslugom drugih su dobili ovu partiju.
(Dragi, 24. februar 2021 07:23)

Jokić 53% šut: loša partija???
Ostatak tima 37% šut: njihovom zaslugom su dobili ovu partiju???

Drž' se ti ovaca, Dragi, slabo ti nešto ide ova košarkaška analiza

Milutin

pre 3 godine

Ali ljudi molim vas pogledajte samo kako se ovde igra odbrana. samo recimo pratite kantera u ovom slucaju i uporedite njegovo kretanje i uporedite sa odbranom nekog igraca u evropi. ovo je prava sramota sta se radi u NBA u regularnom delu
(stevan, 24. februar 2021 07:38)

Ma da, svi smo mi mnogo puta imali prilike da vidimo kako se evopski igrači naigraju odbrane protiv nba igrača, kad god se sretnu.

Batali se ti košarke batice, nije to za tebe.

Ratko

pre 3 godine

Tek 30 utakmica odigrano skoro smo na polovini a ima još 40 mečeva da se odigra. Daleko je još kraj da bi se kalkulisalo ko će da ide na koga u plej ofu.

Pera

pre 3 godine

Jута је прошле године циљала Денвер у плеј-офу, ове ће све покушати да их избегну. Ако при крају буде јасно да ће Денвер бити 4ти, не би ме чудило да Јута намерно изгбуби неке утакмице и препусти прво место Лејкерсима или Клиперсима.
@јд123
Mozda si u pravu za izbegavanje Denvera, ali ipak svi timovi se pre svega trude da izbegnu Lejkerse i Kliperse, dakle bez obzira gde su Nuggets, Juta ce iz sve snage probati da ostane prva (ako LA timovi budu drugi i treci).

Aleks

pre 3 godine

Kozuki Oden

Jokić je za Kantera drugi univerzum, na moju žalost. Jedino da mu se veže jedna ruka i tako da igra. :D
Portland bi verovatno dobio ovo da su Marej & co imali one napade koje često imaju, ali na sreću Denvera pojavili su se na utakmici i nije Joka džabe umuvao ovih 41p. Zasluženo su pobedili :)

Pera Ždera

pre 3 godine

Trenutno najbolja petorka, uz sve povrede, sa najvise protoka i dovoljno odbrane - Kampaco, Marej, Porter, Zeke, Jokic. Moris i Barton sa klupe. Sinoc ta petorka prelomila utakmicu. Inace i ranije slicna petorka igrala najbolje (Grin umesto Zekea bio), posebno u zavrsnicama.

Sve ostale kombinacije def guse igru. Barton Portera i Mareja u startnoj. Takodje bi gusio Kampaca sa klupe jer on mora imati loptu, nikako da coskari dok Barton predriblava i samog sebe.

Denver ima bekova, stim sto bi neke vrv u trejd ali samo neki zvucniji (B Beal itd). Kampaco odlicna odbrana, ispostavlja se, i organizacija. Najbolji kada je najpotrebnije. Ne nestaje tada, bas suprotno. Sampionska narav. Marej, Heris, Dozijer, Hempton, Howard.. cak i previse niskih.

Na cetvorci, oporavljeni Grin, obecavajuci Nadji, Milsap (najbolje bi bila veteranska uloga sa klupe), nuzno Porter... Dovoljno.

Centar zamenski ne postoji = unistise Nikolu minutima. Mozda Zeke po potreni na 5 kasnije.

Na trojci ocajno defanzivno. Bas ocajno.

Po prioritetu za trejd neophodno... Iole sposobnija zamena na centru, da Nikola bar 15ak min odmori bez da tim ide poduboko u minus. Ozbiljnija trojka, prvenstveno defanzivno (3&D bi bilo savrseno). Mozda jaka, odbrambena strec cetvorka. Beal svakako ako bude moguce. Bilo sta od navedenog Denver vraca u top 4 zapada!

Igraci za ponudit... Barton def prioritetno, Hartenstajn, Heris hmm (svake sezone je vec simtomaticno bar dva perioda povredjen), pa cak i Porter mada sacekati jos malo, mozda :) ..ostatak kusir rostera tipa Canvar, specificni BBol, Howard se podrazumeva. Bitnije navedene ne sve skupa, naravno, vec u raznim potencijalnim kombinacijama.

јд123

pre 3 godine

denver treba da bude ili 8. na zapadu(tesko kalkulacijom do 8. mesta, rizik prevelik) ili da budu 4. ili 5. To znaci da bi u prvom kolu isli ili na jazz ili na portland. Bilo koji od ta dva suceljavanja ce biti neizvestan jer denver ne lezi ni juti ni portlandu. Protiv la la landa nemaju sta da traze ove godine naravno ukoliko se lbj ili AD ne povrede, onda lakersi postaju ekipica seniora.
(wlado, 24. februar 2021 09:52)

Слажем се да би за Денвер најбоље било да се некако дочепају 4тог места на крају а Јута остане прва. У првом колу плеј-офа на Сансе или Портланд а у другом на Јуту, супер. У другом полуфиналу нека се кољу и изморе Лејкерси и Клиперси у 7 утакмица ;-).
Јута је прошле године циљала Денвер у плеј-офу, ове ће све покушати да их избегну. Ако при крају буде јасно да ће Денвер бити 4ти, не би ме чудило да Јута намерно изгбуби неке утакмице и препусти прво место Лејкерсима или Клиперсима.

Не слажем се у вези Лејкерса. Ове године имају бољи ”matchup” против њих. У прошлој није било никога ко може да чува Дејвиса, ове је ту Грин. А Кампацо може да заустави Шредера и Каруза. Ту може и Хемптон да помогне. Херис је одличан у одбрани али против брзих бекова се не сналази. Ове године ће им бити теже против Клиперса, јер немају тројку која убија у одбрани. Прошле године је Грант уништио Ленарда у тој серији.

bskfan

pre 3 godine

Neke stvari na prvi pogled izgledaju nelogicne ali kada je Jokic u pitanju uvek to treba proveriti jer Jokic zna sta radi. Sinoc je Stots odlucio da odigra utakmicu bez udvajanja Jokica. U NBA se sve prati, svaki igrac se skautira i ako se pokaze da neka varijanta odbrane ima vise sanse na uspeh od druge onda svi ostali timovi to prihvate. Da prevedemo, da je sinoc Portlandu poslo za rukom da taktikom "pusti Jokica da uzme svoje, a blokirajmo sve ostale", onda bi to mozda bilo dobro za Jokica ali ne i za Denver. Jokic je najopasniji kada ima najvise skokova i asistencija, a to je najlakse sprovesti kada ga udvajaju i zato je sinoc Jokic imao zadatak da razbije Kantera i tako predupredi da tu taktiku primene i ostali timovi. Dakle, nije bilo udvajanja, svi igraci su bili manje-vise pokriveni, i zato Jokic nije razmisljao o asistencijama vec je samo sutirao. Na kraju je ispalo dobro, Jokic je imao najbolji procenat suta, izgubljene lopte su svedene na minimum, a Denver je pobedio. Naravno, nista od svega toga ne bi bilo moguce da Marej nije odigrao cetvrtu cetvrtinu...jednostavno da bi se utakmica dobila mora pored Jokica da iskoce barem jos 2-3 igraca.

Za Jokica je svaka utakmica kao partija saha, nadmudrivanje protivnika ne samo igracki vec i takticki. Kao sto kaze Nadji, Jokic je kao trener na parketu.

Pera Ždera

pre 3 godine

U napadu Denvera mnogooo vise driblinga nego pre. Manji protok. Svi nesto driblaju (posebno Barton i Marej), cekaju blokove Jokica od i na lopti. Jednodimenzionalno. I onda Nikola pored ogromne potrosnje sa loptom (kreacija i sut), mora da postavlja bar 3+ bloka po svakom napadu = trpi batine, kontakt, enormno trosenje energije itd... I onda zasto jos ne lupa pet blokada sa druge strane?

Nekada je ta lopta isla lepse. Previse su Barton i Marej u istoj petorci + Jokic = 3 igraca koji zele loptu. Jasno da Denver sada mora tako u nedostatku Milsapa i Grina. Mozda Zeke u startnu da nadomesti 4ku a Barton sa klupe (ili Porter pa kako koji mec). Znam da je to bajkovito kod Melouna ali ovako igra sa dve trojke, jako lose u odbrani.

Barton npr uopste ne dize ruku u odbrani na sutu. Uopste! Stalno nesto levitira izmedju igraca i kosa ne bi li pokupio skok. Ako se zaleti nazad u kontakt odbranu, iz te pozicije, lagano ga izbacuju i pretrcavaju. Komedija. A tek standardno komplikovanje na obrucu! Dve savrseno pravovremena dodavnja Jokica upropastio mlakom zavrsnicom, driblingom vise = promasajima. Zatrpa kos ponekad ali sanjam njegov trejd i dalje.

Jokic i pored 41p mnoogo cudnih promasaja za njegove standarde. Ima tu umora, vidi se nekako. Monstruozna cinjenica je i da pored losije suterske veceri ubaci 41p u pobedi Denvera.

Odbrana... 1 na 1 je "unakazio" Kantera. U napadu mu radio sta je hteo, u odbrani Kanter nije mogao da pridje kosu. Jak Nidza kao bik. Poene koje je i ubacio su ziceri bez odbrane usled odlicnih proigravanja Lilarda i pri iskakanju Nikole u pomoc na spoljnim igracima koji orobijaju Denverove nize kao u igrici. Toliko standardna, dugogidisnja boljka Denvera.

Osim Kampaca naravno. Zver u odbrani, smetanju, iritiranju, cackanju lopte, trcanju. Par puta sacuvao za dve glave vise igrace od sebe (Hooda). Nekoliko nenormalnih dodavanja.

Marej dovoljno, sa klasicnim paljenjem na kraju, bez konstantosti tokom celog meca. Ili se upali u prvoj pa nestane u nastavku ili obrnuto. IPAK raduju njegove vezane 20+, 30+p partije. Opet neka povredica ramena?

Porter solidan, sut se vraca polako, Moris neprimetan (cudno) i to traje od povratka iz povrede. Moguce sa je jos uvek nacet. Zeke ok.

Karmelo kao nekada. Bog izolacijske 1 na 1 kosarke.

Pobeda, dobro je.

Milan

pre 3 godine

Jokić je na dobrom putu da na kraju ima sezonu 50-40-90, obzirom da je trojke podigao na sjajnih 40.8%, a bacanja su mu na 87.5%. Šutira fantastičnih 56% što je nestvarno obzirom da malo toga završava na obruču već ima izuzetno raznovrstan repertoar.

steva

pre 3 godine

Veceras je sutno kou loptu vise , ali imao je razlog . Prvi je taj da ga Portland nije udvajao , gurnuli su Kantara da igra jedan na jedan sa njim .
U drugo razlogu ima i nesto iz prvog...kad su pustili Kantara da igra jedan na jedan sa njim , onda je Jokara odlucio da ga natambira narocito zbog toga sto izmedju njih dvojice postoji ozbiljno rivalstvo i nesto vise od toga , nesto licno .
Ne znam da li ste Vi primetili kako ga je Kantar stemao celu utakmicu , a sudije na to zatvarale oci .
Odavno nisam video grublju igru koja nije kaznjavana faulovima ...par puta se ladno videlo kako ga Kantar gura sa obe ruke sledja , toliko jako da Jokic posrne , sudije nista .
Jokara je i dobio tehnicku zbog toga sto sudije ne sviraju Kantaru nista.

Sve u svemu , ne znam da li je to bila Malonuva odluka , ali ova Denverobva igra 2 na 2 ...kad sutiraju samo Jokic i Murray i nije bas , za mene , neka prica ...
I ostali igraci bi morali da budu ukljuceni . Nemam statistiku ali mi se ucinilo da onaj "mali" Porter nije sutno u drugom poluvremenu .
Allstar okupljanje i pazu ce Denveru chucnuti kao budali samarcina ...sa ovakvom rotacijom , ce unistiti fizicki Jokica , a Boga mi i rovitog Murraya . Imaju previse povredjenih igraca ...cini mi se da je veceras i Barton opet zglajzo ...tako da ce im taj mali odmor dobro doci .

wlado

pre 3 godine

denver treba da bude ili 8. na zapadu(tesko kalkulacijom do 8. mesta, rizik prevelik) ili da budu 4. ili 5. To znaci da bi u prvom kolu isli ili na jazz ili na portland. Bilo koji od ta dva suceljavanja ce biti neizvestan jer denver ne lezi ni juti ni portlandu. Protiv la la landa nemaju sta da traze ove godine naravno ukoliko se lbj ili AD ne povrede, onda lakersi postaju ekipica seniora.

Aleks

pre 3 godine

Zaista odlična partija Nikole, bravo! Kanter dabl dabl da nam zamaže oči, a vozao ga Jokić kao dete.
Bode mi oči nečija pretpostavka u komentarima da je Denver ovo trebalo da izgubi; oni nikako ne leže Portlandu i nema teorije da se tu unapred može pretpostaviti ko dobija utakmicu. Pogotovo kad su konsolidovani na terenu kao noćas. Tako da mene ne iznenađuje ova pobeda.
Uvek kada ove dve ekipe igraju jedna protiv druge ne mogu da ne primetim jednu sličnost, iako se stilovi igre potpuno razlikuju - obe imaju katastrofalne trenere, i obojica su vezana za glavne igrače tako da će teško dobiti otkaz.
Dame mora bolje i da povuče više u narednim utakmicama - sad je prilika da se dobiju Lejkersi dok su "na kolenima" i mora se dobiti Šarlot. Onda sledi utakmica sa Voriorsima i njegov duel sa Stefom.
Tačno je da mnogo fale CJ i Nurkić, ali to nije opravdanje, igraš sa onim što imaš. Nurkić nema definisan datum povratka iako su obojica trenirala sa timom prošle nedelje, a za CJ-a će se definitivno znati kroz dve nedelje.

Dragan Feliks

pre 3 godine

Koje standarde nam je ovaj dečko postavio to je čudo. Nakon 41 poena uz pristojan procenat šuta, pobede njegove ekipe i nekih ključnih poena u poslednjim minutima mi mu nalazimo milion mana. Hej momak je ubacio 41 poen, a nedostatak skokova je samo zbog postavke odbrane obzirom da je morao da zagrađuje Kantera koji u odnosu na minute u ima najviše ofanzivnih skokova u ligi (čestitke MPJ koji je u poslednjoj četvrtini sjajno kontrolisao skok i pokupio gotovo sve pod svojim košem a u napadu nije silovao). Marej od očaja do sjaja (15 poena u prvih 7 minuta 4\4). Moris večeras slab, Barton kao Barton, mali Zeke odličan i racionalan, čak i ovaj Hartenštajn nije bio štetan. Kampaco brutalan u odbrani. Skraćena rotacija na samo 8 igrača. Rekord NBA sa samo jednom izgubljenom loptom. Valjda će se bar Dozier brzo oporaviti meni jedino on nedostaje jer mali Zeke nedostatkom Milsapa i Grina ima minute i lepo ih koristi. Nikola večeras malo manje asistencija jer mi se čini da ima pik na Kantera (dobar igrač) koji koristi bukvalno sve da ga zaustavi, pa je uzeo nešto više šuteva nego obično. Posle 3 gostovanja gde su protiv sebe imali i sudije (domaćinski suđenje) večeras kao domaćini ponovo nisu imali dobro suđenje što samo govori da su mala i nebitna franšiza. Moraju da prorade na tom odnosu.

bskfan

pre 3 godine

Bode oci to da je Jokic sutnuo cak 32 puta ali sta je drugo mogao kada je Marej imao sut 1/9 i niko drugo osim a MPJ-a nije mogao nista da pogodi. Denver igrao sa 8 igraca i od tih osam cak 5 imalo procenat suta ispod 40%. Jokic tu nije imao izbora vec je samo sutirao i na kraju opet imao najbolji procenat suta: 53%, trojke 50%, slobodna bacanja 100%. Marej prespavao tri cetvrtine ali s srecom probudio u cetvrtoj. Inace Marej u poslednje 4 utakmice u cetvrtoj cetvrtini daje u proseku 16 koseva.

Neke stvari sve vise postaju jasne: MPJ je bolji na poziciji PF-a nego na kao SF. Barton igra na tri pozicije (PG, SG i SF) i na sve tri je jedva osrednji. U odbrani na mestu SF-a Denver za sada nema boljeg od rukija Nadjija i ako Denver hoce nesto vise ove godine to treba da bude prioritet u bilo kakvom trejdu. Marej je bolji kada pored sebe ima plejmejkera. Kampaco definitivno ima svoje mesto u NBA i nije cudo je nekoliko timova spremno da napravi trejd za njega.

Na kraju treba pomenuti da je Denver sinoc oborio rekord lige sa samo jednom izgubljenom loptom. Drugi razlog pobede je cak 8 ukradenih lopti na suprot 0 ukradenih lopti Portlanda. Inace, Denver ko Denver, pobeduje Jutu, Lejkerse, Dalas, Portland i Sanse dva puta, a gubi od Atlante, Vasingtona i Kingsa tri puta.

The Dream

pre 3 godine

Najbolji igrač NBA lige, bez svake sumnje! Čovek svako drugo veče vuče ove pacere sam na svojim "nejakim" plećima, a za razliku od Embida ili Durenta, koji igra svaku treću utakmicu. Stef Kari i Luka Dončić imaju bolje saigrače pored sebe, pa su opet još daleko od tog 6. mesta i NBA play off-a.

tocka

pre 3 godine

Malo se mučio sa šutevima koje obično pogadja, i vidno je da je popustio sa skokovima, ali nemoguće je držati taj ritam bez bilo kakve pauze. Eno Embida, svaki put kada treba da se nadje protiv Jokića i Gobera on namerno pauzira kako ne bi kvario statistiku. Zato je ovo stvarno neverovatno. Bron, Dejvis, Kari... Nema igrača koji je ovako konstantan i igra na visokom nivou svaku utakmicu.

Smeh

pre 3 godine

Postade čudo kada Jokić postigne manje od 20 poena. Kakve standarde postavi. Svaka čast! Još da ga ubace na to takmičenje u zakucavanju pa neka ide život. Spreman je.

Dragan Borca

pre 3 godine

Sva sreca sto je Maloun u jednom momentu na pola zadnje cetvrtine imao Zekea i Kampaca umesto Bartona i Montea jer startna petorka je blagi uzas uklapanje. Jokic, Marej, Monte i plus Barton, sva cetvorica imaju tendenciju za organizacijom i sto je najludje pored svih njih Maloun cesto daje Bartonu loptu da organizuje. Neverovatno, kada ce taj covek vise shvatiti. Da nisu postavili rekord sa samo jednom izgubljenom loptom izgubili bi ovo. Maloun sastavlja tim po hijerarhiji koliko je ko dugo u timu, a ne po pozicijama i po uklapanju. Mislim igras fakticki sa 4 plejmejkera gde ti Barton vodi trecinu napada, ono bas da se covek zapita da li bi Maloun uopste bio NBA trener da mu se Jokic nije pojavio. Dobar motivator i dobar cova ali koliko on nema osecaja za sama desavanja na parketu to ja ne znam da li sam ikada video. Vidi da mu lose ide ta petorka i on nista ne menja i gura trecu cetvrtinu isto ne prilagodjava se niti ista menja i umalo da ovo izgube. Srecom imao je jedan taj bljesak ideje sa Kampacom i Zekeom inace totalno igra kliseizirano. Jedini trener koji ce pustiti dugo losu petorku da se muci i da nista ne preduzima. Srecom ide uskoro Ol Star pauza, nadam se da ce uprava dovesti bilo kakvo, bilo kakvo krilo, cak i neko prosecno krilo bi im vise znacilo nego ove totalno neuklopljive Malounove petorke. Bartonu najvaznije da kupi skokove, ladno je otimao drugima iz ruku skokove dok ih Portland puni spolja🙄 Igraju bez 6 igraca i tesko je ali opet moze bolje da uklopi

Čađo

pre 3 godine

Koliko se rve sa Kanterom koji mu je najomraženiji igrač još odavno, i postigne 41 poen. Ja se sećam kad sam igrao kao mladić u punoj snazi rekreativno, porveš se i istrčiš 4-5x na oba koša i posle ne možeš da dobaciš do obruča. Jedva čekao poluvreme da zapalim cigaru i dođem sebi. Nidžo je mašina, ipak je sredina sezone, ne početak i niko nije svež.

montoya

pre 3 godine

Isla je statistika za vreme utakmice, Jokic i Murray u top 3 tandema u istoriji NBA kada se gleda broj utakmica gde je tandem dao 50+ pp. Jokic dobar, lezi im Portland opasno, 10/12 utakmica u reg delu sezone su ih dobili. Denver mora jos nekoga da razigra pod hitno, kraj 3/4 , Jokic dao 35 od Denverovih 75, demolirao je onog nesrecnog Kantera.

Sale Jagodina

pre 3 godine

Čekao sam celu noć da gledam nekada Divca na početku karijere i on za utakmicu postigne 8 poena. Kasnije je to postala sasvim druga priča. E po tome vidim koliko je jokić moćan sa ovakvim brojevima. Bravo.

JPR24

pre 3 godine

Važna pobeda. Odličan Jokic. Porter igrao racionalno. Marej se “upalio” posle bunarenja, ali kad je trebalo odradio je posao. I svaka čast Denveru kolektivno, za samo jednu Izgubljenu loptu na celoj utakmici i to ne protiv neki pajsera već protiv ozbiljnog Portlanda !

Hm

pre 3 godine

Ako mu je ovo jedna od najboljih utakmica u sezoni...onda do... Odigrao je prosecnu utakmicu sa jako losim sutem. I on je bio svestan da ga nece sut pa je izbegavao i ciste situacije koliko je god mogao.

Denver...stanje nepromenjeno. Marej se ponovo glupira i ceka zavrsnicu da bi se pokazao kao covek odluke, kao neki superstar, a za sve to vreme Jokic vuce tim. I to se ponavlja iz utakmice u utakmicu. I nikom nista. :(

Svi ostali, sem Jokica, bas losi. Naravno na celu sa trenerom. ;)

sye

pre 3 godine

Na kraju utakmice Šek mu je poručio “igraš odlično” na srpskom (naravno uz pomoć google Translate app-a) :-)
(Milan, 24. februar 2021 07:22)

I jos Seku preveo na nas, Sek ti si lud :) sprdaju se za sve pare kulerski

Nurkić noćas na bromazepamima

pre 3 godine

Jokic doktor, nosio ih u prve tri četvrtine, Džamal bacao cigle sve do dominiranja u četvrtoj. Denver postavio rekord u nba ligi sa samo jednom izgubljenom loptom na utakmici.

Dragi

pre 3 godine

53 procenta šut iz igre , ja prosto nemogu da kažem da je to uspešno veće bez obzira koliko poena je dao . Ovo je loša partija i pukom srećom i zaslugom drugih su dobili ovu partiju.

stevan

pre 3 godine

bravo Jokara svaka cast na partijama ove sezone. Ali ljudi molim vas pogledajte samo kako se ovde igra odbrana. samo recimo pratite kantera u ovom slucaju i uporedite njegovo kretanje i uporedite sa odbranom nekog igraca u evropi. ovo je prava sramota sta se radi u NBA u regularnom delu

Mišel Zubenica

pre 3 godine

Nikad ova država čiji je glavni Beograd kako se god ona zvala nije imala ovakvog košarkaša u istoriji. Sve najlepse mislim i o Drazenu, Kukoču, Divcu, Saletu, Danilovici, Radmanovicu, Rebrači i Rakočeviću, ali Jokić je četvrta dimenzija.

Snupiii

pre 3 godine

53 procenta šut iz igre , ja prosto nemogu da kažem da je to uspešno veće bez obzira koliko poena je dao . Ovo je loša partija i pukom srećom i zaslugom drugih su dobili ovu partiju.

Normalno je kada toliko sutiras da takav procenat imas jer igras sa panjevima pored koih jedino ti mozes u prve tri cetvrine da pogodis....

ASV

pre 3 godine

Prosto je neverovatno da Denver gubi dobijene utakmice, a pobeđuje timove od kojih bi trebalo da izgubi. Nikola je bar dve klase izad ostalih u Denveru.

Nurkić noćas na bromazepamima

pre 3 godine

Jokic doktor, nosio ih u prve tri četvrtine, Džamal bacao cigle sve do dominiranja u četvrtoj. Denver postavio rekord u nba ligi sa samo jednom izgubljenom loptom na utakmici.

Mišel Zubenica

pre 3 godine

Nikad ova država čiji je glavni Beograd kako se god ona zvala nije imala ovakvog košarkaša u istoriji. Sve najlepse mislim i o Drazenu, Kukoču, Divcu, Saletu, Danilovici, Radmanovicu, Rebrači i Rakočeviću, ali Jokić je četvrta dimenzija.

ASV

pre 3 godine

Prosto je neverovatno da Denver gubi dobijene utakmice, a pobeđuje timove od kojih bi trebalo da izgubi. Nikola je bar dve klase izad ostalih u Denveru.

JPR24

pre 3 godine

Važna pobeda. Odličan Jokic. Porter igrao racionalno. Marej se “upalio” posle bunarenja, ali kad je trebalo odradio je posao. I svaka čast Denveru kolektivno, za samo jednu Izgubljenu loptu na celoj utakmici i to ne protiv neki pajsera već protiv ozbiljnog Portlanda !

Smeh

pre 3 godine

Postade čudo kada Jokić postigne manje od 20 poena. Kakve standarde postavi. Svaka čast! Još da ga ubace na to takmičenje u zakucavanju pa neka ide život. Spreman je.

Čađo

pre 3 godine

Koliko se rve sa Kanterom koji mu je najomraženiji igrač još odavno, i postigne 41 poen. Ja se sećam kad sam igrao kao mladić u punoj snazi rekreativno, porveš se i istrčiš 4-5x na oba koša i posle ne možeš da dobaciš do obruča. Jedva čekao poluvreme da zapalim cigaru i dođem sebi. Nidžo je mašina, ipak je sredina sezone, ne početak i niko nije svež.

tocka

pre 3 godine

Malo se mučio sa šutevima koje obično pogadja, i vidno je da je popustio sa skokovima, ali nemoguće je držati taj ritam bez bilo kakve pauze. Eno Embida, svaki put kada treba da se nadje protiv Jokića i Gobera on namerno pauzira kako ne bi kvario statistiku. Zato je ovo stvarno neverovatno. Bron, Dejvis, Kari... Nema igrača koji je ovako konstantan i igra na visokom nivou svaku utakmicu.

Sale Jagodina

pre 3 godine

Čekao sam celu noć da gledam nekada Divca na početku karijere i on za utakmicu postigne 8 poena. Kasnije je to postala sasvim druga priča. E po tome vidim koliko je jokić moćan sa ovakvim brojevima. Bravo.

Milan

pre 3 godine

Jokić je na dobrom putu da na kraju ima sezonu 50-40-90, obzirom da je trojke podigao na sjajnih 40.8%, a bacanja su mu na 87.5%. Šutira fantastičnih 56% što je nestvarno obzirom da malo toga završava na obruču već ima izuzetno raznovrstan repertoar.

bskfan

pre 3 godine

Bode oci to da je Jokic sutnuo cak 32 puta ali sta je drugo mogao kada je Marej imao sut 1/9 i niko drugo osim a MPJ-a nije mogao nista da pogodi. Denver igrao sa 8 igraca i od tih osam cak 5 imalo procenat suta ispod 40%. Jokic tu nije imao izbora vec je samo sutirao i na kraju opet imao najbolji procenat suta: 53%, trojke 50%, slobodna bacanja 100%. Marej prespavao tri cetvrtine ali s srecom probudio u cetvrtoj. Inace Marej u poslednje 4 utakmice u cetvrtoj cetvrtini daje u proseku 16 koseva.

Neke stvari sve vise postaju jasne: MPJ je bolji na poziciji PF-a nego na kao SF. Barton igra na tri pozicije (PG, SG i SF) i na sve tri je jedva osrednji. U odbrani na mestu SF-a Denver za sada nema boljeg od rukija Nadjija i ako Denver hoce nesto vise ove godine to treba da bude prioritet u bilo kakvom trejdu. Marej je bolji kada pored sebe ima plejmejkera. Kampaco definitivno ima svoje mesto u NBA i nije cudo je nekoliko timova spremno da napravi trejd za njega.

Na kraju treba pomenuti da je Denver sinoc oborio rekord lige sa samo jednom izgubljenom loptom. Drugi razlog pobede je cak 8 ukradenih lopti na suprot 0 ukradenih lopti Portlanda. Inace, Denver ko Denver, pobeduje Jutu, Lejkerse, Dalas, Portland i Sanse dva puta, a gubi od Atlante, Vasingtona i Kingsa tri puta.

Dragan Feliks

pre 3 godine

Koje standarde nam je ovaj dečko postavio to je čudo. Nakon 41 poena uz pristojan procenat šuta, pobede njegove ekipe i nekih ključnih poena u poslednjim minutima mi mu nalazimo milion mana. Hej momak je ubacio 41 poen, a nedostatak skokova je samo zbog postavke odbrane obzirom da je morao da zagrađuje Kantera koji u odnosu na minute u ima najviše ofanzivnih skokova u ligi (čestitke MPJ koji je u poslednjoj četvrtini sjajno kontrolisao skok i pokupio gotovo sve pod svojim košem a u napadu nije silovao). Marej od očaja do sjaja (15 poena u prvih 7 minuta 4\4). Moris večeras slab, Barton kao Barton, mali Zeke odličan i racionalan, čak i ovaj Hartenštajn nije bio štetan. Kampaco brutalan u odbrani. Skraćena rotacija na samo 8 igrača. Rekord NBA sa samo jednom izgubljenom loptom. Valjda će se bar Dozier brzo oporaviti meni jedino on nedostaje jer mali Zeke nedostatkom Milsapa i Grina ima minute i lepo ih koristi. Nikola večeras malo manje asistencija jer mi se čini da ima pik na Kantera (dobar igrač) koji koristi bukvalno sve da ga zaustavi, pa je uzeo nešto više šuteva nego obično. Posle 3 gostovanja gde su protiv sebe imali i sudije (domaćinski suđenje) večeras kao domaćini ponovo nisu imali dobro suđenje što samo govori da su mala i nebitna franšiza. Moraju da prorade na tom odnosu.

bskfan

pre 3 godine

Neke stvari na prvi pogled izgledaju nelogicne ali kada je Jokic u pitanju uvek to treba proveriti jer Jokic zna sta radi. Sinoc je Stots odlucio da odigra utakmicu bez udvajanja Jokica. U NBA se sve prati, svaki igrac se skautira i ako se pokaze da neka varijanta odbrane ima vise sanse na uspeh od druge onda svi ostali timovi to prihvate. Da prevedemo, da je sinoc Portlandu poslo za rukom da taktikom "pusti Jokica da uzme svoje, a blokirajmo sve ostale", onda bi to mozda bilo dobro za Jokica ali ne i za Denver. Jokic je najopasniji kada ima najvise skokova i asistencija, a to je najlakse sprovesti kada ga udvajaju i zato je sinoc Jokic imao zadatak da razbije Kantera i tako predupredi da tu taktiku primene i ostali timovi. Dakle, nije bilo udvajanja, svi igraci su bili manje-vise pokriveni, i zato Jokic nije razmisljao o asistencijama vec je samo sutirao. Na kraju je ispalo dobro, Jokic je imao najbolji procenat suta, izgubljene lopte su svedene na minimum, a Denver je pobedio. Naravno, nista od svega toga ne bi bilo moguce da Marej nije odigrao cetvrtu cetvrtinu...jednostavno da bi se utakmica dobila mora pored Jokica da iskoce barem jos 2-3 igraca.

Za Jokica je svaka utakmica kao partija saha, nadmudrivanje protivnika ne samo igracki vec i takticki. Kao sto kaze Nadji, Jokic je kao trener na parketu.

Dragan Borca

pre 3 godine

Sva sreca sto je Maloun u jednom momentu na pola zadnje cetvrtine imao Zekea i Kampaca umesto Bartona i Montea jer startna petorka je blagi uzas uklapanje. Jokic, Marej, Monte i plus Barton, sva cetvorica imaju tendenciju za organizacijom i sto je najludje pored svih njih Maloun cesto daje Bartonu loptu da organizuje. Neverovatno, kada ce taj covek vise shvatiti. Da nisu postavili rekord sa samo jednom izgubljenom loptom izgubili bi ovo. Maloun sastavlja tim po hijerarhiji koliko je ko dugo u timu, a ne po pozicijama i po uklapanju. Mislim igras fakticki sa 4 plejmejkera gde ti Barton vodi trecinu napada, ono bas da se covek zapita da li bi Maloun uopste bio NBA trener da mu se Jokic nije pojavio. Dobar motivator i dobar cova ali koliko on nema osecaja za sama desavanja na parketu to ja ne znam da li sam ikada video. Vidi da mu lose ide ta petorka i on nista ne menja i gura trecu cetvrtinu isto ne prilagodjava se niti ista menja i umalo da ovo izgube. Srecom imao je jedan taj bljesak ideje sa Kampacom i Zekeom inace totalno igra kliseizirano. Jedini trener koji ce pustiti dugo losu petorku da se muci i da nista ne preduzima. Srecom ide uskoro Ol Star pauza, nadam se da ce uprava dovesti bilo kakvo, bilo kakvo krilo, cak i neko prosecno krilo bi im vise znacilo nego ove totalno neuklopljive Malounove petorke. Bartonu najvaznije da kupi skokove, ladno je otimao drugima iz ruku skokove dok ih Portland puni spolja🙄 Igraju bez 6 igraca i tesko je ali opet moze bolje da uklopi

Pera Ždera

pre 3 godine

U napadu Denvera mnogooo vise driblinga nego pre. Manji protok. Svi nesto driblaju (posebno Barton i Marej), cekaju blokove Jokica od i na lopti. Jednodimenzionalno. I onda Nikola pored ogromne potrosnje sa loptom (kreacija i sut), mora da postavlja bar 3+ bloka po svakom napadu = trpi batine, kontakt, enormno trosenje energije itd... I onda zasto jos ne lupa pet blokada sa druge strane?

Nekada je ta lopta isla lepse. Previse su Barton i Marej u istoj petorci + Jokic = 3 igraca koji zele loptu. Jasno da Denver sada mora tako u nedostatku Milsapa i Grina. Mozda Zeke u startnu da nadomesti 4ku a Barton sa klupe (ili Porter pa kako koji mec). Znam da je to bajkovito kod Melouna ali ovako igra sa dve trojke, jako lose u odbrani.

Barton npr uopste ne dize ruku u odbrani na sutu. Uopste! Stalno nesto levitira izmedju igraca i kosa ne bi li pokupio skok. Ako se zaleti nazad u kontakt odbranu, iz te pozicije, lagano ga izbacuju i pretrcavaju. Komedija. A tek standardno komplikovanje na obrucu! Dve savrseno pravovremena dodavnja Jokica upropastio mlakom zavrsnicom, driblingom vise = promasajima. Zatrpa kos ponekad ali sanjam njegov trejd i dalje.

Jokic i pored 41p mnoogo cudnih promasaja za njegove standarde. Ima tu umora, vidi se nekako. Monstruozna cinjenica je i da pored losije suterske veceri ubaci 41p u pobedi Denvera.

Odbrana... 1 na 1 je "unakazio" Kantera. U napadu mu radio sta je hteo, u odbrani Kanter nije mogao da pridje kosu. Jak Nidza kao bik. Poene koje je i ubacio su ziceri bez odbrane usled odlicnih proigravanja Lilarda i pri iskakanju Nikole u pomoc na spoljnim igracima koji orobijaju Denverove nize kao u igrici. Toliko standardna, dugogidisnja boljka Denvera.

Osim Kampaca naravno. Zver u odbrani, smetanju, iritiranju, cackanju lopte, trcanju. Par puta sacuvao za dve glave vise igrace od sebe (Hooda). Nekoliko nenormalnih dodavanja.

Marej dovoljno, sa klasicnim paljenjem na kraju, bez konstantosti tokom celog meca. Ili se upali u prvoj pa nestane u nastavku ili obrnuto. IPAK raduju njegove vezane 20+, 30+p partije. Opet neka povredica ramena?

Porter solidan, sut se vraca polako, Moris neprimetan (cudno) i to traje od povratka iz povrede. Moguce sa je jos uvek nacet. Zeke ok.

Karmelo kao nekada. Bog izolacijske 1 na 1 kosarke.

Pobeda, dobro je.

montoya

pre 3 godine

Isla je statistika za vreme utakmice, Jokic i Murray u top 3 tandema u istoriji NBA kada se gleda broj utakmica gde je tandem dao 50+ pp. Jokic dobar, lezi im Portland opasno, 10/12 utakmica u reg delu sezone su ih dobili. Denver mora jos nekoga da razigra pod hitno, kraj 3/4 , Jokic dao 35 od Denverovih 75, demolirao je onog nesrecnog Kantera.

The Dream

pre 3 godine

Najbolji igrač NBA lige, bez svake sumnje! Čovek svako drugo veče vuče ove pacere sam na svojim "nejakim" plećima, a za razliku od Embida ili Durenta, koji igra svaku treću utakmicu. Stef Kari i Luka Dončić imaju bolje saigrače pored sebe, pa su opet još daleko od tog 6. mesta i NBA play off-a.

steva

pre 3 godine

Veceras je sutno kou loptu vise , ali imao je razlog . Prvi je taj da ga Portland nije udvajao , gurnuli su Kantara da igra jedan na jedan sa njim .
U drugo razlogu ima i nesto iz prvog...kad su pustili Kantara da igra jedan na jedan sa njim , onda je Jokara odlucio da ga natambira narocito zbog toga sto izmedju njih dvojice postoji ozbiljno rivalstvo i nesto vise od toga , nesto licno .
Ne znam da li ste Vi primetili kako ga je Kantar stemao celu utakmicu , a sudije na to zatvarale oci .
Odavno nisam video grublju igru koja nije kaznjavana faulovima ...par puta se ladno videlo kako ga Kantar gura sa obe ruke sledja , toliko jako da Jokic posrne , sudije nista .
Jokara je i dobio tehnicku zbog toga sto sudije ne sviraju Kantaru nista.

Sve u svemu , ne znam da li je to bila Malonuva odluka , ali ova Denverobva igra 2 na 2 ...kad sutiraju samo Jokic i Murray i nije bas , za mene , neka prica ...
I ostali igraci bi morali da budu ukljuceni . Nemam statistiku ali mi se ucinilo da onaj "mali" Porter nije sutno u drugom poluvremenu .
Allstar okupljanje i pazu ce Denveru chucnuti kao budali samarcina ...sa ovakvom rotacijom , ce unistiti fizicki Jokica , a Boga mi i rovitog Murraya . Imaju previse povredjenih igraca ...cini mi se da je veceras i Barton opet zglajzo ...tako da ce im taj mali odmor dobro doci .

јд123

pre 3 godine

denver treba da bude ili 8. na zapadu(tesko kalkulacijom do 8. mesta, rizik prevelik) ili da budu 4. ili 5. To znaci da bi u prvom kolu isli ili na jazz ili na portland. Bilo koji od ta dva suceljavanja ce biti neizvestan jer denver ne lezi ni juti ni portlandu. Protiv la la landa nemaju sta da traze ove godine naravno ukoliko se lbj ili AD ne povrede, onda lakersi postaju ekipica seniora.
(wlado, 24. februar 2021 09:52)

Слажем се да би за Денвер најбоље било да се некако дочепају 4тог места на крају а Јута остане прва. У првом колу плеј-офа на Сансе или Портланд а у другом на Јуту, супер. У другом полуфиналу нека се кољу и изморе Лејкерси и Клиперси у 7 утакмица ;-).
Јута је прошле године циљала Денвер у плеј-офу, ове ће све покушати да их избегну. Ако при крају буде јасно да ће Денвер бити 4ти, не би ме чудило да Јута намерно изгбуби неке утакмице и препусти прво место Лејкерсима или Клиперсима.

Не слажем се у вези Лејкерса. Ове године имају бољи ”matchup” против њих. У прошлој није било никога ко може да чува Дејвиса, ове је ту Грин. А Кампацо може да заустави Шредера и Каруза. Ту може и Хемптон да помогне. Херис је одличан у одбрани али против брзих бекова се не сналази. Ове године ће им бити теже против Клиперса, јер немају тројку која убија у одбрани. Прошле године је Грант уништио Ленарда у тој серији.

Snupiii

pre 3 godine

53 procenta šut iz igre , ja prosto nemogu da kažem da je to uspešno veće bez obzira koliko poena je dao . Ovo je loša partija i pukom srećom i zaslugom drugih su dobili ovu partiju.

Normalno je kada toliko sutiras da takav procenat imas jer igras sa panjevima pored koih jedino ti mozes u prve tri cetvrine da pogodis....

sye

pre 3 godine

Na kraju utakmice Šek mu je poručio “igraš odlično” na srpskom (naravno uz pomoć google Translate app-a) :-)
(Milan, 24. februar 2021 07:22)

I jos Seku preveo na nas, Sek ti si lud :) sprdaju se za sve pare kulerski

Aleks

pre 3 godine

Zaista odlična partija Nikole, bravo! Kanter dabl dabl da nam zamaže oči, a vozao ga Jokić kao dete.
Bode mi oči nečija pretpostavka u komentarima da je Denver ovo trebalo da izgubi; oni nikako ne leže Portlandu i nema teorije da se tu unapred može pretpostaviti ko dobija utakmicu. Pogotovo kad su konsolidovani na terenu kao noćas. Tako da mene ne iznenađuje ova pobeda.
Uvek kada ove dve ekipe igraju jedna protiv druge ne mogu da ne primetim jednu sličnost, iako se stilovi igre potpuno razlikuju - obe imaju katastrofalne trenere, i obojica su vezana za glavne igrače tako da će teško dobiti otkaz.
Dame mora bolje i da povuče više u narednim utakmicama - sad je prilika da se dobiju Lejkersi dok su "na kolenima" i mora se dobiti Šarlot. Onda sledi utakmica sa Voriorsima i njegov duel sa Stefom.
Tačno je da mnogo fale CJ i Nurkić, ali to nije opravdanje, igraš sa onim što imaš. Nurkić nema definisan datum povratka iako su obojica trenirala sa timom prošle nedelje, a za CJ-a će se definitivno znati kroz dve nedelje.

stevan

pre 3 godine

bravo Jokara svaka cast na partijama ove sezone. Ali ljudi molim vas pogledajte samo kako se ovde igra odbrana. samo recimo pratite kantera u ovom slucaju i uporedite njegovo kretanje i uporedite sa odbranom nekog igraca u evropi. ovo je prava sramota sta se radi u NBA u regularnom delu

Pera Ždera

pre 3 godine

Trenutno najbolja petorka, uz sve povrede, sa najvise protoka i dovoljno odbrane - Kampaco, Marej, Porter, Zeke, Jokic. Moris i Barton sa klupe. Sinoc ta petorka prelomila utakmicu. Inace i ranije slicna petorka igrala najbolje (Grin umesto Zekea bio), posebno u zavrsnicama.

Sve ostale kombinacije def guse igru. Barton Portera i Mareja u startnoj. Takodje bi gusio Kampaca sa klupe jer on mora imati loptu, nikako da coskari dok Barton predriblava i samog sebe.

Denver ima bekova, stim sto bi neke vrv u trejd ali samo neki zvucniji (B Beal itd). Kampaco odlicna odbrana, ispostavlja se, i organizacija. Najbolji kada je najpotrebnije. Ne nestaje tada, bas suprotno. Sampionska narav. Marej, Heris, Dozijer, Hempton, Howard.. cak i previse niskih.

Na cetvorci, oporavljeni Grin, obecavajuci Nadji, Milsap (najbolje bi bila veteranska uloga sa klupe), nuzno Porter... Dovoljno.

Centar zamenski ne postoji = unistise Nikolu minutima. Mozda Zeke po potreni na 5 kasnije.

Na trojci ocajno defanzivno. Bas ocajno.

Po prioritetu za trejd neophodno... Iole sposobnija zamena na centru, da Nikola bar 15ak min odmori bez da tim ide poduboko u minus. Ozbiljnija trojka, prvenstveno defanzivno (3&D bi bilo savrseno). Mozda jaka, odbrambena strec cetvorka. Beal svakako ako bude moguce. Bilo sta od navedenog Denver vraca u top 4 zapada!

Igraci za ponudit... Barton def prioritetno, Hartenstajn, Heris hmm (svake sezone je vec simtomaticno bar dva perioda povredjen), pa cak i Porter mada sacekati jos malo, mozda :) ..ostatak kusir rostera tipa Canvar, specificni BBol, Howard se podrazumeva. Bitnije navedene ne sve skupa, naravno, vec u raznim potencijalnim kombinacijama.

Aleks

pre 3 godine

Kozuki Oden

Jokić je za Kantera drugi univerzum, na moju žalost. Jedino da mu se veže jedna ruka i tako da igra. :D
Portland bi verovatno dobio ovo da su Marej & co imali one napade koje često imaju, ali na sreću Denvera pojavili su se na utakmici i nije Joka džabe umuvao ovih 41p. Zasluženo su pobedili :)

Pera

pre 3 godine

Jута је прошле године циљала Денвер у плеј-офу, ове ће све покушати да их избегну. Ако при крају буде јасно да ће Денвер бити 4ти, не би ме чудило да Јута намерно изгбуби неке утакмице и препусти прво место Лејкерсима или Клиперсима.
@јд123
Mozda si u pravu za izbegavanje Denvera, ali ipak svi timovi se pre svega trude da izbegnu Lejkerse i Kliperse, dakle bez obzira gde su Nuggets, Juta ce iz sve snage probati da ostane prva (ako LA timovi budu drugi i treci).

wlado

pre 3 godine

denver treba da bude ili 8. na zapadu(tesko kalkulacijom do 8. mesta, rizik prevelik) ili da budu 4. ili 5. To znaci da bi u prvom kolu isli ili na jazz ili na portland. Bilo koji od ta dva suceljavanja ce biti neizvestan jer denver ne lezi ni juti ni portlandu. Protiv la la landa nemaju sta da traze ove godine naravno ukoliko se lbj ili AD ne povrede, onda lakersi postaju ekipica seniora.

Hm

pre 3 godine

Ako mu je ovo jedna od najboljih utakmica u sezoni...onda do... Odigrao je prosecnu utakmicu sa jako losim sutem. I on je bio svestan da ga nece sut pa je izbegavao i ciste situacije koliko je god mogao.

Denver...stanje nepromenjeno. Marej se ponovo glupira i ceka zavrsnicu da bi se pokazao kao covek odluke, kao neki superstar, a za sve to vreme Jokic vuce tim. I to se ponavlja iz utakmice u utakmicu. I nikom nista. :(

Svi ostali, sem Jokica, bas losi. Naravno na celu sa trenerom. ;)

Dragi

pre 3 godine

53 procenta šut iz igre , ja prosto nemogu da kažem da je to uspešno veće bez obzira koliko poena je dao . Ovo je loša partija i pukom srećom i zaslugom drugih su dobili ovu partiju.

Ratko

pre 3 godine

Tek 30 utakmica odigrano skoro smo na polovini a ima još 40 mečeva da se odigra. Daleko je još kraj da bi se kalkulisalo ko će da ide na koga u plej ofu.

Milutin

pre 3 godine

Ali ljudi molim vas pogledajte samo kako se ovde igra odbrana. samo recimo pratite kantera u ovom slucaju i uporedite njegovo kretanje i uporedite sa odbranom nekog igraca u evropi. ovo je prava sramota sta se radi u NBA u regularnom delu
(stevan, 24. februar 2021 07:38)

Ma da, svi smo mi mnogo puta imali prilike da vidimo kako se evopski igrači naigraju odbrane protiv nba igrača, kad god se sretnu.

Batali se ti košarke batice, nije to za tebe.

Milutin

pre 3 godine

53 procenta šut iz igre , ja prosto nemogu da kažem da je to uspešno veće bez obzira koliko poena je dao . Ovo je loša partija i pukom srećom i zaslugom drugih su dobili ovu partiju.
(Dragi, 24. februar 2021 07:23)

Jokić 53% šut: loša partija???
Ostatak tima 37% šut: njihovom zaslugom su dobili ovu partiju???

Drž' se ti ovaca, Dragi, slabo ti nešto ide ova košarkaška analiza

Dragi

pre 3 godine

53 procenta šut iz igre , ja prosto nemogu da kažem da je to uspešno veće bez obzira koliko poena je dao . Ovo je loša partija i pukom srećom i zaslugom drugih su dobili ovu partiju.

Snupiii

pre 3 godine

53 procenta šut iz igre , ja prosto nemogu da kažem da je to uspešno veće bez obzira koliko poena je dao . Ovo je loša partija i pukom srećom i zaslugom drugih su dobili ovu partiju.

Normalno je kada toliko sutiras da takav procenat imas jer igras sa panjevima pored koih jedino ti mozes u prve tri cetvrine da pogodis....

Hm

pre 3 godine

Ako mu je ovo jedna od najboljih utakmica u sezoni...onda do... Odigrao je prosecnu utakmicu sa jako losim sutem. I on je bio svestan da ga nece sut pa je izbegavao i ciste situacije koliko je god mogao.

Denver...stanje nepromenjeno. Marej se ponovo glupira i ceka zavrsnicu da bi se pokazao kao covek odluke, kao neki superstar, a za sve to vreme Jokic vuce tim. I to se ponavlja iz utakmice u utakmicu. I nikom nista. :(

Svi ostali, sem Jokica, bas losi. Naravno na celu sa trenerom. ;)

stevan

pre 3 godine

bravo Jokara svaka cast na partijama ove sezone. Ali ljudi molim vas pogledajte samo kako se ovde igra odbrana. samo recimo pratite kantera u ovom slucaju i uporedite njegovo kretanje i uporedite sa odbranom nekog igraca u evropi. ovo je prava sramota sta se radi u NBA u regularnom delu

The Dream

pre 3 godine

Najbolji igrač NBA lige, bez svake sumnje! Čovek svako drugo veče vuče ove pacere sam na svojim "nejakim" plećima, a za razliku od Embida ili Durenta, koji igra svaku treću utakmicu. Stef Kari i Luka Dončić imaju bolje saigrače pored sebe, pa su opet još daleko od tog 6. mesta i NBA play off-a.

Mišel Zubenica

pre 3 godine

Nikad ova država čiji je glavni Beograd kako se god ona zvala nije imala ovakvog košarkaša u istoriji. Sve najlepse mislim i o Drazenu, Kukoču, Divcu, Saletu, Danilovici, Radmanovicu, Rebrači i Rakočeviću, ali Jokić je četvrta dimenzija.

Čađo

pre 3 godine

Koliko se rve sa Kanterom koji mu je najomraženiji igrač još odavno, i postigne 41 poen. Ja se sećam kad sam igrao kao mladić u punoj snazi rekreativno, porveš se i istrčiš 4-5x na oba koša i posle ne možeš da dobaciš do obruča. Jedva čekao poluvreme da zapalim cigaru i dođem sebi. Nidžo je mašina, ipak je sredina sezone, ne početak i niko nije svež.

Dragan Borca

pre 3 godine

Sva sreca sto je Maloun u jednom momentu na pola zadnje cetvrtine imao Zekea i Kampaca umesto Bartona i Montea jer startna petorka je blagi uzas uklapanje. Jokic, Marej, Monte i plus Barton, sva cetvorica imaju tendenciju za organizacijom i sto je najludje pored svih njih Maloun cesto daje Bartonu loptu da organizuje. Neverovatno, kada ce taj covek vise shvatiti. Da nisu postavili rekord sa samo jednom izgubljenom loptom izgubili bi ovo. Maloun sastavlja tim po hijerarhiji koliko je ko dugo u timu, a ne po pozicijama i po uklapanju. Mislim igras fakticki sa 4 plejmejkera gde ti Barton vodi trecinu napada, ono bas da se covek zapita da li bi Maloun uopste bio NBA trener da mu se Jokic nije pojavio. Dobar motivator i dobar cova ali koliko on nema osecaja za sama desavanja na parketu to ja ne znam da li sam ikada video. Vidi da mu lose ide ta petorka i on nista ne menja i gura trecu cetvrtinu isto ne prilagodjava se niti ista menja i umalo da ovo izgube. Srecom imao je jedan taj bljesak ideje sa Kampacom i Zekeom inace totalno igra kliseizirano. Jedini trener koji ce pustiti dugo losu petorku da se muci i da nista ne preduzima. Srecom ide uskoro Ol Star pauza, nadam se da ce uprava dovesti bilo kakvo, bilo kakvo krilo, cak i neko prosecno krilo bi im vise znacilo nego ove totalno neuklopljive Malounove petorke. Bartonu najvaznije da kupi skokove, ladno je otimao drugima iz ruku skokove dok ih Portland puni spolja🙄 Igraju bez 6 igraca i tesko je ali opet moze bolje da uklopi

Aleks

pre 3 godine

Zaista odlična partija Nikole, bravo! Kanter dabl dabl da nam zamaže oči, a vozao ga Jokić kao dete.
Bode mi oči nečija pretpostavka u komentarima da je Denver ovo trebalo da izgubi; oni nikako ne leže Portlandu i nema teorije da se tu unapred može pretpostaviti ko dobija utakmicu. Pogotovo kad su konsolidovani na terenu kao noćas. Tako da mene ne iznenađuje ova pobeda.
Uvek kada ove dve ekipe igraju jedna protiv druge ne mogu da ne primetim jednu sličnost, iako se stilovi igre potpuno razlikuju - obe imaju katastrofalne trenere, i obojica su vezana za glavne igrače tako da će teško dobiti otkaz.
Dame mora bolje i da povuče više u narednim utakmicama - sad je prilika da se dobiju Lejkersi dok su "na kolenima" i mora se dobiti Šarlot. Onda sledi utakmica sa Voriorsima i njegov duel sa Stefom.
Tačno je da mnogo fale CJ i Nurkić, ali to nije opravdanje, igraš sa onim što imaš. Nurkić nema definisan datum povratka iako su obojica trenirala sa timom prošle nedelje, a za CJ-a će se definitivno znati kroz dve nedelje.

ASV

pre 3 godine

Prosto je neverovatno da Denver gubi dobijene utakmice, a pobeđuje timove od kojih bi trebalo da izgubi. Nikola je bar dve klase izad ostalih u Denveru.

Nurkić noćas na bromazepamima

pre 3 godine

Jokic doktor, nosio ih u prve tri četvrtine, Džamal bacao cigle sve do dominiranja u četvrtoj. Denver postavio rekord u nba ligi sa samo jednom izgubljenom loptom na utakmici.

Dragan Feliks

pre 3 godine

Koje standarde nam je ovaj dečko postavio to je čudo. Nakon 41 poena uz pristojan procenat šuta, pobede njegove ekipe i nekih ključnih poena u poslednjim minutima mi mu nalazimo milion mana. Hej momak je ubacio 41 poen, a nedostatak skokova je samo zbog postavke odbrane obzirom da je morao da zagrađuje Kantera koji u odnosu na minute u ima najviše ofanzivnih skokova u ligi (čestitke MPJ koji je u poslednjoj četvrtini sjajno kontrolisao skok i pokupio gotovo sve pod svojim košem a u napadu nije silovao). Marej od očaja do sjaja (15 poena u prvih 7 minuta 4\4). Moris večeras slab, Barton kao Barton, mali Zeke odličan i racionalan, čak i ovaj Hartenštajn nije bio štetan. Kampaco brutalan u odbrani. Skraćena rotacija na samo 8 igrača. Rekord NBA sa samo jednom izgubljenom loptom. Valjda će se bar Dozier brzo oporaviti meni jedino on nedostaje jer mali Zeke nedostatkom Milsapa i Grina ima minute i lepo ih koristi. Nikola večeras malo manje asistencija jer mi se čini da ima pik na Kantera (dobar igrač) koji koristi bukvalno sve da ga zaustavi, pa je uzeo nešto više šuteva nego obično. Posle 3 gostovanja gde su protiv sebe imali i sudije (domaćinski suđenje) večeras kao domaćini ponovo nisu imali dobro suđenje što samo govori da su mala i nebitna franšiza. Moraju da prorade na tom odnosu.

Sale Jagodina

pre 3 godine

Čekao sam celu noć da gledam nekada Divca na početku karijere i on za utakmicu postigne 8 poena. Kasnije je to postala sasvim druga priča. E po tome vidim koliko je jokić moćan sa ovakvim brojevima. Bravo.

Pera Ždera

pre 3 godine

U napadu Denvera mnogooo vise driblinga nego pre. Manji protok. Svi nesto driblaju (posebno Barton i Marej), cekaju blokove Jokica od i na lopti. Jednodimenzionalno. I onda Nikola pored ogromne potrosnje sa loptom (kreacija i sut), mora da postavlja bar 3+ bloka po svakom napadu = trpi batine, kontakt, enormno trosenje energije itd... I onda zasto jos ne lupa pet blokada sa druge strane?

Nekada je ta lopta isla lepse. Previse su Barton i Marej u istoj petorci + Jokic = 3 igraca koji zele loptu. Jasno da Denver sada mora tako u nedostatku Milsapa i Grina. Mozda Zeke u startnu da nadomesti 4ku a Barton sa klupe (ili Porter pa kako koji mec). Znam da je to bajkovito kod Melouna ali ovako igra sa dve trojke, jako lose u odbrani.

Barton npr uopste ne dize ruku u odbrani na sutu. Uopste! Stalno nesto levitira izmedju igraca i kosa ne bi li pokupio skok. Ako se zaleti nazad u kontakt odbranu, iz te pozicije, lagano ga izbacuju i pretrcavaju. Komedija. A tek standardno komplikovanje na obrucu! Dve savrseno pravovremena dodavnja Jokica upropastio mlakom zavrsnicom, driblingom vise = promasajima. Zatrpa kos ponekad ali sanjam njegov trejd i dalje.

Jokic i pored 41p mnoogo cudnih promasaja za njegove standarde. Ima tu umora, vidi se nekako. Monstruozna cinjenica je i da pored losije suterske veceri ubaci 41p u pobedi Denvera.

Odbrana... 1 na 1 je "unakazio" Kantera. U napadu mu radio sta je hteo, u odbrani Kanter nije mogao da pridje kosu. Jak Nidza kao bik. Poene koje je i ubacio su ziceri bez odbrane usled odlicnih proigravanja Lilarda i pri iskakanju Nikole u pomoc na spoljnim igracima koji orobijaju Denverove nize kao u igrici. Toliko standardna, dugogidisnja boljka Denvera.

Osim Kampaca naravno. Zver u odbrani, smetanju, iritiranju, cackanju lopte, trcanju. Par puta sacuvao za dve glave vise igrace od sebe (Hooda). Nekoliko nenormalnih dodavanja.

Marej dovoljno, sa klasicnim paljenjem na kraju, bez konstantosti tokom celog meca. Ili se upali u prvoj pa nestane u nastavku ili obrnuto. IPAK raduju njegove vezane 20+, 30+p partije. Opet neka povredica ramena?

Porter solidan, sut se vraca polako, Moris neprimetan (cudno) i to traje od povratka iz povrede. Moguce sa je jos uvek nacet. Zeke ok.

Karmelo kao nekada. Bog izolacijske 1 na 1 kosarke.

Pobeda, dobro je.

tocka

pre 3 godine

Malo se mučio sa šutevima koje obično pogadja, i vidno je da je popustio sa skokovima, ali nemoguće je držati taj ritam bez bilo kakve pauze. Eno Embida, svaki put kada treba da se nadje protiv Jokića i Gobera on namerno pauzira kako ne bi kvario statistiku. Zato je ovo stvarno neverovatno. Bron, Dejvis, Kari... Nema igrača koji je ovako konstantan i igra na visokom nivou svaku utakmicu.

Smeh

pre 3 godine

Postade čudo kada Jokić postigne manje od 20 poena. Kakve standarde postavi. Svaka čast! Još da ga ubace na to takmičenje u zakucavanju pa neka ide život. Spreman je.

Pera Ždera

pre 3 godine

Trenutno najbolja petorka, uz sve povrede, sa najvise protoka i dovoljno odbrane - Kampaco, Marej, Porter, Zeke, Jokic. Moris i Barton sa klupe. Sinoc ta petorka prelomila utakmicu. Inace i ranije slicna petorka igrala najbolje (Grin umesto Zekea bio), posebno u zavrsnicama.

Sve ostale kombinacije def guse igru. Barton Portera i Mareja u startnoj. Takodje bi gusio Kampaca sa klupe jer on mora imati loptu, nikako da coskari dok Barton predriblava i samog sebe.

Denver ima bekova, stim sto bi neke vrv u trejd ali samo neki zvucniji (B Beal itd). Kampaco odlicna odbrana, ispostavlja se, i organizacija. Najbolji kada je najpotrebnije. Ne nestaje tada, bas suprotno. Sampionska narav. Marej, Heris, Dozijer, Hempton, Howard.. cak i previse niskih.

Na cetvorci, oporavljeni Grin, obecavajuci Nadji, Milsap (najbolje bi bila veteranska uloga sa klupe), nuzno Porter... Dovoljno.

Centar zamenski ne postoji = unistise Nikolu minutima. Mozda Zeke po potreni na 5 kasnije.

Na trojci ocajno defanzivno. Bas ocajno.

Po prioritetu za trejd neophodno... Iole sposobnija zamena na centru, da Nikola bar 15ak min odmori bez da tim ide poduboko u minus. Ozbiljnija trojka, prvenstveno defanzivno (3&D bi bilo savrseno). Mozda jaka, odbrambena strec cetvorka. Beal svakako ako bude moguce. Bilo sta od navedenog Denver vraca u top 4 zapada!

Igraci za ponudit... Barton def prioritetno, Hartenstajn, Heris hmm (svake sezone je vec simtomaticno bar dva perioda povredjen), pa cak i Porter mada sacekati jos malo, mozda :) ..ostatak kusir rostera tipa Canvar, specificni BBol, Howard se podrazumeva. Bitnije navedene ne sve skupa, naravno, vec u raznim potencijalnim kombinacijama.

montoya

pre 3 godine

Isla je statistika za vreme utakmice, Jokic i Murray u top 3 tandema u istoriji NBA kada se gleda broj utakmica gde je tandem dao 50+ pp. Jokic dobar, lezi im Portland opasno, 10/12 utakmica u reg delu sezone su ih dobili. Denver mora jos nekoga da razigra pod hitno, kraj 3/4 , Jokic dao 35 od Denverovih 75, demolirao je onog nesrecnog Kantera.

bskfan

pre 3 godine

Neke stvari na prvi pogled izgledaju nelogicne ali kada je Jokic u pitanju uvek to treba proveriti jer Jokic zna sta radi. Sinoc je Stots odlucio da odigra utakmicu bez udvajanja Jokica. U NBA se sve prati, svaki igrac se skautira i ako se pokaze da neka varijanta odbrane ima vise sanse na uspeh od druge onda svi ostali timovi to prihvate. Da prevedemo, da je sinoc Portlandu poslo za rukom da taktikom "pusti Jokica da uzme svoje, a blokirajmo sve ostale", onda bi to mozda bilo dobro za Jokica ali ne i za Denver. Jokic je najopasniji kada ima najvise skokova i asistencija, a to je najlakse sprovesti kada ga udvajaju i zato je sinoc Jokic imao zadatak da razbije Kantera i tako predupredi da tu taktiku primene i ostali timovi. Dakle, nije bilo udvajanja, svi igraci su bili manje-vise pokriveni, i zato Jokic nije razmisljao o asistencijama vec je samo sutirao. Na kraju je ispalo dobro, Jokic je imao najbolji procenat suta, izgubljene lopte su svedene na minimum, a Denver je pobedio. Naravno, nista od svega toga ne bi bilo moguce da Marej nije odigrao cetvrtu cetvrtinu...jednostavno da bi se utakmica dobila mora pored Jokica da iskoce barem jos 2-3 igraca.

Za Jokica je svaka utakmica kao partija saha, nadmudrivanje protivnika ne samo igracki vec i takticki. Kao sto kaze Nadji, Jokic je kao trener na parketu.

JPR24

pre 3 godine

Važna pobeda. Odličan Jokic. Porter igrao racionalno. Marej se “upalio” posle bunarenja, ali kad je trebalo odradio je posao. I svaka čast Denveru kolektivno, za samo jednu Izgubljenu loptu na celoj utakmici i to ne protiv neki pajsera već protiv ozbiljnog Portlanda !

steva

pre 3 godine

Veceras je sutno kou loptu vise , ali imao je razlog . Prvi je taj da ga Portland nije udvajao , gurnuli su Kantara da igra jedan na jedan sa njim .
U drugo razlogu ima i nesto iz prvog...kad su pustili Kantara da igra jedan na jedan sa njim , onda je Jokara odlucio da ga natambira narocito zbog toga sto izmedju njih dvojice postoji ozbiljno rivalstvo i nesto vise od toga , nesto licno .
Ne znam da li ste Vi primetili kako ga je Kantar stemao celu utakmicu , a sudije na to zatvarale oci .
Odavno nisam video grublju igru koja nije kaznjavana faulovima ...par puta se ladno videlo kako ga Kantar gura sa obe ruke sledja , toliko jako da Jokic posrne , sudije nista .
Jokara je i dobio tehnicku zbog toga sto sudije ne sviraju Kantaru nista.

Sve u svemu , ne znam da li je to bila Malonuva odluka , ali ova Denverobva igra 2 na 2 ...kad sutiraju samo Jokic i Murray i nije bas , za mene , neka prica ...
I ostali igraci bi morali da budu ukljuceni . Nemam statistiku ali mi se ucinilo da onaj "mali" Porter nije sutno u drugom poluvremenu .
Allstar okupljanje i pazu ce Denveru chucnuti kao budali samarcina ...sa ovakvom rotacijom , ce unistiti fizicki Jokica , a Boga mi i rovitog Murraya . Imaju previse povredjenih igraca ...cini mi se da je veceras i Barton opet zglajzo ...tako da ce im taj mali odmor dobro doci .

sye

pre 3 godine

Na kraju utakmice Šek mu je poručio “igraš odlično” na srpskom (naravno uz pomoć google Translate app-a) :-)
(Milan, 24. februar 2021 07:22)

I jos Seku preveo na nas, Sek ti si lud :) sprdaju se za sve pare kulerski

wlado

pre 3 godine

denver treba da bude ili 8. na zapadu(tesko kalkulacijom do 8. mesta, rizik prevelik) ili da budu 4. ili 5. To znaci da bi u prvom kolu isli ili na jazz ili na portland. Bilo koji od ta dva suceljavanja ce biti neizvestan jer denver ne lezi ni juti ni portlandu. Protiv la la landa nemaju sta da traze ove godine naravno ukoliko se lbj ili AD ne povrede, onda lakersi postaju ekipica seniora.

bskfan

pre 3 godine

Bode oci to da je Jokic sutnuo cak 32 puta ali sta je drugo mogao kada je Marej imao sut 1/9 i niko drugo osim a MPJ-a nije mogao nista da pogodi. Denver igrao sa 8 igraca i od tih osam cak 5 imalo procenat suta ispod 40%. Jokic tu nije imao izbora vec je samo sutirao i na kraju opet imao najbolji procenat suta: 53%, trojke 50%, slobodna bacanja 100%. Marej prespavao tri cetvrtine ali s srecom probudio u cetvrtoj. Inace Marej u poslednje 4 utakmice u cetvrtoj cetvrtini daje u proseku 16 koseva.

Neke stvari sve vise postaju jasne: MPJ je bolji na poziciji PF-a nego na kao SF. Barton igra na tri pozicije (PG, SG i SF) i na sve tri je jedva osrednji. U odbrani na mestu SF-a Denver za sada nema boljeg od rukija Nadjija i ako Denver hoce nesto vise ove godine to treba da bude prioritet u bilo kakvom trejdu. Marej je bolji kada pored sebe ima plejmejkera. Kampaco definitivno ima svoje mesto u NBA i nije cudo je nekoliko timova spremno da napravi trejd za njega.

Na kraju treba pomenuti da je Denver sinoc oborio rekord lige sa samo jednom izgubljenom loptom. Drugi razlog pobede je cak 8 ukradenih lopti na suprot 0 ukradenih lopti Portlanda. Inace, Denver ko Denver, pobeduje Jutu, Lejkerse, Dalas, Portland i Sanse dva puta, a gubi od Atlante, Vasingtona i Kingsa tri puta.

јд123

pre 3 godine

denver treba da bude ili 8. na zapadu(tesko kalkulacijom do 8. mesta, rizik prevelik) ili da budu 4. ili 5. To znaci da bi u prvom kolu isli ili na jazz ili na portland. Bilo koji od ta dva suceljavanja ce biti neizvestan jer denver ne lezi ni juti ni portlandu. Protiv la la landa nemaju sta da traze ove godine naravno ukoliko se lbj ili AD ne povrede, onda lakersi postaju ekipica seniora.
(wlado, 24. februar 2021 09:52)

Слажем се да би за Денвер најбоље било да се некако дочепају 4тог места на крају а Јута остане прва. У првом колу плеј-офа на Сансе или Портланд а у другом на Јуту, супер. У другом полуфиналу нека се кољу и изморе Лејкерси и Клиперси у 7 утакмица ;-).
Јута је прошле године циљала Денвер у плеј-офу, ове ће све покушати да их избегну. Ако при крају буде јасно да ће Денвер бити 4ти, не би ме чудило да Јута намерно изгбуби неке утакмице и препусти прво место Лејкерсима или Клиперсима.

Не слажем се у вези Лејкерса. Ове године имају бољи ”matchup” против њих. У прошлој није било никога ко може да чува Дејвиса, ове је ту Грин. А Кампацо може да заустави Шредера и Каруза. Ту може и Хемптон да помогне. Херис је одличан у одбрани али против брзих бекова се не сналази. Ове године ће им бити теже против Клиперса, јер немају тројку која убија у одбрани. Прошле године је Грант уништио Ленарда у тој серији.

Aleks

pre 3 godine

Kozuki Oden

Jokić je za Kantera drugi univerzum, na moju žalost. Jedino da mu se veže jedna ruka i tako da igra. :D
Portland bi verovatno dobio ovo da su Marej & co imali one napade koje često imaju, ali na sreću Denvera pojavili su se na utakmici i nije Joka džabe umuvao ovih 41p. Zasluženo su pobedili :)

Milan

pre 3 godine

Jokić je na dobrom putu da na kraju ima sezonu 50-40-90, obzirom da je trojke podigao na sjajnih 40.8%, a bacanja su mu na 87.5%. Šutira fantastičnih 56% što je nestvarno obzirom da malo toga završava na obruču već ima izuzetno raznovrstan repertoar.

Pera

pre 3 godine

Jута је прошле године циљала Денвер у плеј-офу, ове ће све покушати да их избегну. Ако при крају буде јасно да ће Денвер бити 4ти, не би ме чудило да Јута намерно изгбуби неке утакмице и препусти прво место Лејкерсима или Клиперсима.
@јд123
Mozda si u pravu za izbegavanje Denvera, ali ipak svi timovi se pre svega trude da izbegnu Lejkerse i Kliperse, dakle bez obzira gde su Nuggets, Juta ce iz sve snage probati da ostane prva (ako LA timovi budu drugi i treci).

Ratko

pre 3 godine

Tek 30 utakmica odigrano skoro smo na polovini a ima još 40 mečeva da se odigra. Daleko je još kraj da bi se kalkulisalo ko će da ide na koga u plej ofu.

Milutin

pre 3 godine

Ali ljudi molim vas pogledajte samo kako se ovde igra odbrana. samo recimo pratite kantera u ovom slucaju i uporedite njegovo kretanje i uporedite sa odbranom nekog igraca u evropi. ovo je prava sramota sta se radi u NBA u regularnom delu
(stevan, 24. februar 2021 07:38)

Ma da, svi smo mi mnogo puta imali prilike da vidimo kako se evopski igrači naigraju odbrane protiv nba igrača, kad god se sretnu.

Batali se ti košarke batice, nije to za tebe.

Milutin

pre 3 godine

53 procenta šut iz igre , ja prosto nemogu da kažem da je to uspešno veće bez obzira koliko poena je dao . Ovo je loša partija i pukom srećom i zaslugom drugih su dobili ovu partiju.
(Dragi, 24. februar 2021 07:23)

Jokić 53% šut: loša partija???
Ostatak tima 37% šut: njihovom zaslugom su dobili ovu partiju???

Drž' se ti ovaca, Dragi, slabo ti nešto ide ova košarkaška analiza