1. A kad dodju u evropu onda se ponasaju kako oni hoce, nerealno koliko zatucani ljudi..
  Stati ce se i tome na kraj.
  (madridista, 23. februar 2021 19:16)

  # Link komentara

 2. Ovi iz Katara, Emirata, Arabije.... kod njih zele da se postuju pravila, a kada oni ili one dodju na zapad kod nas i kada im se kaze da je hidzab ili sta vec zabranjen, onda se zale da im je ugrozeno pravo na veru. Znaci oni u Evropi zele da mogu da se ponasaju kao kod kuce, a Evropljanima kod sebe brane nas odnos i kodekse.
  Bravo za devojke. I ne treba da igraju kod tih licemera.
  (M. Radosavljevic, 23. februar 2021 19:16)

  # Link komentara

 3. Kompleksasice klasicne.
  (Roy74, 23. februar 2021 19:07)

  # Link komentara

 4. Bravo devojke,a gde su sada te sportske organizacije koje propagiraju;politici nije mesto u sportu,valjda su ih seici dobro podmazali da zatvore oba oka
  (Celinc, 23. februar 2021 15:01)

  # Link komentara

 5. Analitičar: razlika je što niko ne traži od njih da se skinu u Evropi, pošto nije obaveza/vera/zakon da se hoda u bikiniju.
  Poenta je da se prilagođavaš zemlji u koju ideš i to je sve.
  Lepo je neko napisao za Vimbldon i to su pravila koja se poštuju, zašto bi ovde bilo drugačije.
  Ne slažem se sa njihovim uverenjima ali ih poštujem i trebale bi i one. Ako ne žele da poštuju, neće igrati.
  (Marko, 23. februar 2021 14:39)

  # Link komentara

 6. "Srki" dao šampionski komentar i objasnio suštinu. Sa druge strane, krajem 2019. godine smo svi "peskaši" u različitim sportovima bili u Dohi na Svetskim peščanim igrama i tada je bilo omogućeno svim sportiskinjama da nastupaju u uobičajenoj, odeći za plažu (ono što podrazumevamo mi ovde za prilagođeno plaži, znači bikini). Tada je, očito, Kataru bilo važno da bude domaćin tog velikog događaja, pa je država napravila kompromis sa Medjunarodnom organizacijom koja upravlja tim takmičenjem. To je, po malo, pokazatelj licemerja, ali, čega često nismo svesni jer pripadamo tom načinu razmišljanja, svako malo se dešava takav licemerni istup i na svakoj drugoj strani, samo smo ga manje svesni, percepcija za tudje muke (empatija) nam nije tako razvijena.
  (Mork, 23. februar 2021 14:05)

  # Link komentara

 7. @Aron: Rekao bih da mešate babe i žabe. Mogu da razumem stav o ad hoc uvoženju “demokratije” (šta god to podrazumevalo) koji liči na kalemljenje paprike na drvo trešnje. Ali stav da je sloboda žena povezana sa “psihološkim i moralnim rasulom” je, blago rečeno, pogrešan. Ne bih ulazio sada u analizu šta sve takav stav govori o ličnosti koja u to zastupa ali, na primer, da li stvarno verujete da je prostitucija nastala zato što su žene izjednačene sa pravima muškaraca?
  A što se tiče teme oblačenja i bojkota smatram da Katar kao i bilo koja država može da zahteva poštovanje normi ponašanja u njihovom društvu. Zašto niko i ne pomišlja da na Vimbldonu igra u, recimo, zelenom dresu? Pa makar bio to i Federer (koji je, jel’te, omiljeni teniser tamo) siguran sam da bi bio izbačen istog trenutka. Ne mogu da se setim da je neko odbio da igra na Vimbldonu iz tog razloga.
  (Vladimir, 23. februar 2021 13:57)

  # Link komentara

 8. Pa i Katarke se ne skidaju kad dodju u Evropu. Gde je tu poštovanje domaćina?
  (Analitičar, 23. februar 2021 13:47)

  # Link komentara

 9. Sasvim je okej da neće da igraju, ne moraju, niko ih ne primorava ali je besmisleno žaliti se što neko očekuje od tebe da poštuješ njegovu veru i uverenja.
  Kad dodješ kod nekog u kuću, ako očekuje da se izuješ, ti ćeš se izuti I poštovati domaćina, isto tako i ovde.
  To što se ne slažemo sa njihovim stavovima, verovanjima i ostalim stvarima to je druga tema, prosto svi smo drugačiji ali poštovanje domaćina je sasvim normalno.
  Ne žele da poštuju domaćina, ne treba ni da igraju.
  (Marko, 23. februar 2021 13:45)

  # Link komentara

 10. Ma najbolje onaj skafander da nose, da se ne vidi nista osim glave
  (Rockstar, 23. februar 2021 13:35)

  # Link komentara

 11. Mislim da je ovo sasvim u redu i sa jedne i sa druge strane. Svaka drzava treba da ima pravo da uredjuje svoje zakone, kao sto svako, kome se ti zakoni ne dopadaju, ima pravo da ne ide u tu zemlju. Pri tom niko nije manje ili vise u pravu, ovo je srz pojma "biti razlicit".
  (Srki, 23. februar 2021 13:33)

  # Link komentara

 12. Pa dobro, to je i očekivano. Katar i Zalivske zemlje su visoko moralna društva i svoje zakone, ekonomski i politički sistem baziraju na starim religiskim vrednostima. Oni su potpuni antipod od sekularnih Zapadnih društava. Oni su na primer veoma protiv LGBT prava kao i i prava žena jer se na taj način plaše da će doći do psihološkog i moralnog rasula. To jest da će porodice da im se raspadnu i da će zavladati princip individualizma i narcizma. I ja ih u potpunosti razumem jer evo samo pogledajte kakva se samo moralna katastrofa desila u bivšim komunističkim zemljama kada su prešlli na demokratiju, prostitucija, kriminal, narkomanmija... Samo pogledajte našta naše društvo liči u zadnjih trideset godina. Svi izgledaju potpuno nesrećno i pogubljeno. Ili još bolji primer je recimo koji haos i rasulo nastupilo u Afghanistanu, Libiji i Iraku kad je uvedena demokratija.
  (Aron, 23. februar 2021 13:22)

  # Link komentara

 13. Браво девојке! Не ради се овде о поштовању традиције те државе. Ако не дозвољавају, онда нека не организују турнир за жене.
  (veljko, 23. februar 2021 13:21)

  # Link komentara

 14. Bravo svaka cast.
  (Kaiser Roger, 23. februar 2021 13:17)

  # Link komentara

 15. Tako i treba!
  (Dušan-Zvečan, 23. februar 2021 13:16)

  # Link komentara