Sreda, 20.01.2021.

08:00

Jokić ponovo blistao, Pokuševski bez pogotka iz igre VIDEO

U noći između utorka i srede odigrana su samo dva susreta u NBA ligi, a u direktnom duelu našla su se dvojica srpskih igrača, Nikola Jokić i Aleksej Pokuševski.

Izvor: SS

Jokiæ ponovo blistao, Pokuševski bez pogotka iz igre VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Hepek

pre 3 godine

Pokusevski jako mlad igrac za NBA . Dobra stvar sto Oklahoma pravi nov tim pa ima minutazu . Losa stvar je da ako se ne nametne u ovoj i sledecoj sezoni verovatno dobija otkaz ( u najboljem slucaju trade ) . Sinoc sam cuo podatak da Oklahoma ima 18 prvih pikova u narednih 7 god . Ako doda masu i popravi sut i ulaz pod kos mozda napravi lepu karijeru u americi . Ukoliko kiksne tumarace po evropi . Jokic prica za sebe . Uz kvalitetnije saigrace mozda i prsten bude . Ne znam koji tim bi mu bio u ovom trenutku idealan ali mislim da bi se on svugde uklopio ( mozda je bilo bolje da su Nagetsi pre dve god . njega trejdovali u Portland a ne Nurkica ) .

Peruzzi

pre 3 godine

Nedostatak fizickih predispozicija nadoknadjuje NEVEROVATNOM kosarkaskom inteligencijom. Takvih igraca u istoriji ove prelepe igre mozete nabrojati samo na prste. Uzivanje za gledati i praznik za oci. Pik and pop Stojaka i Divca i neprespavane noci uz Kingse, pa onda 8 godina sna pa sad Jokara😀.

Kikujiro

pre 3 godine

Naravno da Oklahoma nije parametar, mnogo su slabi plus bez par igrača čini mi se, iz tog ugla Denver je odigrao slab meč, problema ako izuzmemo Jokića boli glava, od tvrdoglavog trenera, problematičnih rotacija, apsolutno većina igrača van svake minimalne ili srednje konstantnosti izuzev Jokića, mnogo novih igrača na klupi od kojih ne znaš šta možeš da očekuješ, plus nema MPJ i Marej praktično od početka sezone igra povredjen, plus izgubili su tri neizvesne završnice tako da su lako mogli biti i na 10-4, realno na Denver se može pogledati tada kada budu kompletni, zdravi i spremni i u susretima sa ozbiljnim ekipama, mada čini mi se da probleme koje imaju na četvorci, kao i zamenu za Jokića kada je on na klupi biće teško rešiti u ovom sastavu.

Aca86

pre 3 godine

Mozda me niste razumeli. Westbruk je osvojio MVP kada je Oklahoma bila 7-8 na Zapadu zbog trip-dabl sezone. Tada je to bila senzacija. Sada nece biti senzacija, a Denver nece biti na vrhu zapada. Nikako nisam rekao da je Westbruk sada kandidat za MVP, covek je propao. Vise nije ni superstar.

Šta fali ujki?

pre 3 godine

Lagano protiv mlade Oklahome.


(Pera Ždera, 20. januar 2021 08:52)

Ne bih se složio sa vama, ovo su najteže utakmice.

Beks

pre 3 godine

@Smeh Sta te to boli u mom komentaru,sto sam rekao da su Durant,Lebron bolji..izvinjavam se nisu,jel ti sad lakse? Stvarno internet trpi svasta!!

Kikujiro

pre 3 godine

So many great Jokic passes...

…are totally wasted by his teamates.

Jokic’s fellow starters will be the reason he doesn’t average 13 assists this season
Barton steals so many of Jok’s rebounds

U prošloj utakmici imao je 9 umesto realnih 20 asistencija, noćas 6 umesto realnih 12 ili 13, sudije mu kradu 5, 6 poena u svakoj utakmici trenutno je Jokić na 25.1 poena, 11.4 skokova, 10.0 asistencija, 57.3%, ali to nije realno, realno Jokić ima minimum 30.0 poena, 15 skokova, 15 asistencija, da, tačno je, Jokić je MVP, i najbolji igrač NBA lige, danas je to činjenica, ne znam zašto je teško prihvatiti realnost, mislim za nas koji ne gledamo košarku površno, već malo dublje i razumemo suštinu košarkaške igre, ne znam zašto to nekome toliko smeta, sve činjenice i plus lepota njegove igre su na Jokićevoj strani, ako vam lažni ego ne dozvolhava da prihvatite činjenično stanje onda se nadam da vam je bar jasno da je Jokić jedan od nekoliko najboljih igrača u NBA, ove sezone Jokić je nikad spremniji i igra svoju najbolju košarku u karijeri, odličan u odbrani i sjajan u napadu, da su mu saigrači konstantni bilo bi to još ubedljivije i još bolje, mada i ovako je super, Jedino što trenutno Jokić mora da popravi je šut za tri, bio je do pre par utakmica na 43.0% a sada je na 35.4, ne sme to ispod 40, izgubljene lopte je spustio sa 6.0 na 4.0, nadam se da će to da ode na 3.0, Uživajte u naj-atraktivnijem košarkašu na svetu dok još igra, neće to večno trajati.

Миле

pre 3 godine

Први пут сам гледао Покушевског (не рачунам разне видео-клипове). Недостаје му барем једна сезона у Меги. Срећна околност је да је дошао у тим и код тренера где има шансу да добија прилике. Претпостављам да Карија фигуром и начином кретања подсећа на бившег саиграча Кукоча. Међутим оно што сам синоћ видео, његова игра у нападу се своди само на шут за три поена, а за играча његове висине и покретљивости то није довољно. Како неко рече шут је кварљива роба.

321

pre 3 godine

(Aca86, 20. januar 2021 08:51)

Vestbrook ima lošiji učinak u sezoni od Jokića, a njegov tim od Denvera. O čemu ti dečko pričaš?
(Bojan, 20. januar 2021 09:34)


Westbrook 7 utakmica 19,3 19,7 11,3, Jokic 14 utakmica 25,1 11,4 10...Denver 9ti na zapadu Vasingron 14. na istoku.

Milan

pre 3 godine

"Meni je naprimer suludo da govoriš da je Durent lošiji igrač od Jokića."

Ocigledno da mnogi ne shvataju. MVP priznanje se dodeljuje za aktuelnu sezonu. Durent je jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrac danasnjice. Alk to ne znaci da neko ne moze bolje da odigra sezonu od njega. Teoretski bi i Rade Zagorac mogao da bude bolji kandidat za MVP titulu iako je Durent milion puta bolji igrac.

Beks

pre 3 godine

Vidite kako moze da se lagano dobije mec i sa 6 asistencija i onda lepo odmoris,ali vidim opet nekima krivo sto nije bilo triple dabla,stvarno do sad nisam znao da je Oscar Robertson najveci igrac svih vremena!! Vi mislite da igrac koji ima po 15 asistencija na mecu striktno mora biti timski igrac a ustvari moze da gusi ekipu,gde ce saigraci samo trcati,stojati u uglovima i cekati da prime loptu i sutnu,gde nece razvijati mnoge druge delove svoje igre. Najbolje je kad lopta cirkulise i kada svih 5 igraca prave jedni drugima poene,kao sto su Spursi igrali 2014 ili Boston 80tih,mada Denver ne moze da igra ko oni jer su u pomenutim timovima svi imali visok kosarkaski IQ i skil a u Denveru sto se IQa tice,samo se Jokic izdvaja. Prvo ne kapiram zasto se u pobedi bunite za statistiku,mogu da se pokidaju ligamenti kada se forsiras bez potrebe na primer,drugo sto se tice Westbruka on je mvp dobio jer je to bila prva takva sezona od 1962 a trece stvarno ne razumem potrebu da pricate kako je Jokic bolji od Duranta,Lebrona sto nije istina,ni blizu!!

milan

pre 3 godine

Gledam ovog Pokuševskog, tvrdi se baš svaku utakmicu kad igra. I onda pogledam učinak u sezoni 3 poena, 23% šut iz igre, 16% za tri. Treba to istrpeti i dati mu da igra.

76er

pre 3 godine

Iskreno treba vratiti ogranicenje komentara na odredjeni broj slova (karaktera), preterujete u vasim "analizama", gde se ceste izgubite u poenti negde na trecini.

kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare

pre 3 godine

"Pokuševski bez pogotka iz igre"
Naslov sugeriše da je Pokuševski postigao poene ali ne iz igre, zašto?

Momak je jako mlad i siguran sam da će u jednom trenutku da klikne i da će mu se opustiti ruka. Dobro je što igra u mladom timu gde dobija minutažu koja mu je preko potrebna...

zivot je ringispil i kola na sudaranje...

pre 3 godine

Najbolji kosarkas sveta u ovom trenutku po svim naprednim statistikama.. a Americki mediji Stiven A Smith i Max Kelerman forsiraju Durenta(aj i nekako) ali Doncica koji sutira 20% za 3 poena..TUGA!!!
Isto tako i Novaka podcenjuju..zasto samo mi Srbi uvek moramo tezi put da prodjemo uvek nasi ljudi(sportisti), uvek za njih vaze drugi standardi i moraju da pokazu vise..smucilo mi se vise iskreno i nemogu da razumem nikako.
(Marko, 20. januar 2021 08:20)

Jeste u Americi mrze Srbe a Slovence obozavaju, mi smo Americi bas trn u oki :))) Dajte smanjite te teorije zavere briga Ameriku za Sloveniju isto kao i za Srbiju, kod Luke je ta stvar da je mladji, fizicki lepsi (sto je dosta bitno za marketing) i realno atraktivniji igrac, nije bolji ali atraktivniji jeste, 90% trenera ce izabrati Jokica ispred Doncica za samu kosarku ali sve ukupno gledano marketing, pare, kosarka Luka je u prednosti i zato se gura.A danas je u NBA bitnije koliko ces para doneti ligi i podici popularnost nego ko je zaista kvalitetniji kosarkas, glupo jeste ali je tako, da je Jokic nabildovan, da skace kao Dvajt Hauard svojevremeno i zakucava i da je fizicki atraktivniji bio bi prvi igrac NBA lige bez obriza sto je iz Srbije, jer sve ostale kvalitete igracke ima. Niste primetili da je ove godine zakucao vise puta nego za celu proslu sezonu, krece i on polako da radi na atraktivnosti

roten

pre 3 godine

Jokić fenomenalan,standardno.MVP nagradu verovatno neće uzeti jer ovo je najslabiji Denver u poslednjih par godina, teško da će mu dati to priznanje ako budu 7 ili 8 na zapadu. Mislim da će MVP biti Durant ili Lebron.Marej je povređen, ali Denver nema taj luksuz da ga odmori i da on propušta utakmice u serijama jer je konkurencija na zapadu velika i skoro svi jure plej of,i sezona je skraćena.Ovo je poslednja sezona da gledamo ovakav Denver, već na leto vlasnici kluba moraće da vuku radikalne poteze i da menjaju nešto, ovo trenutno je možda dovoljno za polufinale zapada, i to je plafon. Pokuševski u odbrani i odigra nešto, ali u napadu nikako ne ide,procenti šuta su mu katastrofalni, daje samo 3 poena po meču,nikako da se oslobodi treme, kao da ne zna koja akcija se zove, valjda će biti bolje...Nadam se da će ga Oklahoma istrpeti, da ga neće slati u neki razvojni tim.

Srba

pre 3 godine

Evo su strucnjaci da hvale Jokica koji igrao protiv najlosijeg tima u nba, hahahahaha. Cim dodje malo jaci protivnik Denver se odma ugasi.... Ali najjaci je onaj sto je napisao juce da je Jokic najbolji igrac u nba, koja tuga od ljudi... Hahahahhahahahaa. Nije najbolji ni u Denveru a ne u nba. Marej za njega klasa!

JPR24

pre 3 godine

Super... Ali Kampaco , Plej ? 1 asistenciju jedva izvukao za 18 minuta !?? Barton, kad racionalno odigra, 6 asistencija, 13 poena uz odličan procenat, sasvim druga priča, ali nažalost to mu se desi jednom u deset utakmica ! Marej, ako već ima problem sa laktom, nije trebao ni ulaziti realno, ipak je ovo Oklahoma, nova i zelena ekipa, rešili bi ovi iz Denvera i bez Mareja uopšte. A Pokusevski, okej, nije išlo, ali dobija minute, i nije kao Gudura koji se prosto bojao da uzme šut, ovaj ide pa i ako promasuje, kad tako rade i drugi mladi, nema da se grči i u pravu je.

Dejo Genije MJ

pre 3 godine

Po trenutacnom ucinku Jokic sigurno zasluzuje MVP,ma kakav Westbrook!
I e samo to,ubijeđen sam da je zaista daleko najbolji igrac u ovom trenutku. Sazrio je i ojacao,a talenat,osjecaj i "ruka"nikad nisu ni bili upitni.
Ali podatak da ima on 14 dabl dablova,a prvi sledeci samo 8,jednostavno nije tacan! Sabonis ih ima 13,i jos par igraca 12,11,10(Vucevic)!
Navijam, da ili Nikola ili Luka osvoje MVP, a da je blizu jos i neki Hrvat, navijao bih i za njega...

Samo Srbija

pre 3 godine

Jokara i kad ima losije sutersko vece, opet ima preko 50%, doktor!
(rema, 20. januar 2021 09:24) # Link komentara

Wow, a šta bi ti očekivao od centra? Sve ispod 70% je loše.

Ostin A

pre 3 godine

Isto tako i Novaka podcenjuju..zasto samo mi Srbi uvek moramo tezi put da prodjemo uvek nasi ljudi(sportisti), uvek za njih vaze drugi standardi i moraju da pokazu vise..smucilo mi se vise iskreno i nemogu da razumem nikako.
(Marko, 20. januar 2021 08:20)

Opet ove teorije zavere protiv Srba. E da znaš koliko smo mi nebitni u svetu.

Ko Novaka potcenjuje? Ko Jokića potcenjuje? Novaku niko ne osporava da je u top 3 tenisera svih vremena. Jedino se razlikuje kakve stvari više voliš pa preferiraš Nadala(Broj GS), Federera(Broj nedelja kao broj 1 i način dominacije) ili Novaka(Broj trofeja). Jokića niko ne osporava da je u dva najbolja centra. E sad u zavisnosti isto šta voliš, više ćeš voleti Embida ili Jokića. Da li više voliš univerzalne centre koji imaju sve adute u rukama (Jokić), ili one koji dominiraju u centarskim karakteristikama (Embid).

Prvo, Jokić je imao prednost što je iz Srbije, jer u startu je značilo da je sa prostora gde se igra dobra košarka. A pričanje da je neko najbolji bez da je osvojio titulu je generalno smešno. Meni je naprimer suludo da govoriš da je Durent lošiji igrač od Jokića.

U sportu pare vrte sve a ne nacionalnost. Broj prodatih dresova je važniji od nacionalnosti, religije i političkih stavova sve zajedno. Nikola Jokić je naprimer 14. najprodavaniji dres u Americi prošle godine, što je neverovatno jer je Denver mali grad iz male države, gde košarka čak nije ni popularan sport.

ASV

pre 3 godine

Vestbrook ima lošiji učinak u sezoni od Jokića, a njegov tim od Denvera. O čemu ti dečko pričaš?

(Bojan, 20. januar 2021 09:34)

Mislio je na to da više neće biti dovoljno da imas tripl dabl sezonu da bi osvojio MVP nagradu, a da ti klub završi na lošoj poziciji. Jer je Vestbruk već imao nekoliko takvih sezona, nije vise "vau" kao nekad.

Locutus

pre 3 godine

Denver 20 šuteva više od Oklahome, slično kao protiv Jute. Skok u napadu ih održava u životu. Bekovska linija osim Morisa koji stvarno napreduje svake godine je jako tanka. Čak i kad ih ide šut opet prave gluposti. Mari je očigledno nekoj vrsti depresije. Mislim da se polako obistinjuje to što su mnogi pominjali ovde na sajtu. Ne mogu u ekipi da postoje dva kapetana, mora da se zna ko je glavni. Ove godine Denver se odlučio za Jokića i Mari je praktično ostao bez posla, jer očigledno ne ume da igra bez lopte. Ne bi me čudilo da na pola sezone zatraži trejd.

Bojan

pre 3 godine

(Aca86, 20. januar 2021 08:51)

Vestbrook ima lošiji učinak u sezoni od Jokića, a njegov tim od Denvera. O čemu ti dečko pričaš?

Aleks

pre 3 godine

Marko

Ma Maksa i SAS-a niko ne doživljava ozbiljno. Bukvalno niko. Oni samo gledaju da kontriraju jedan drugom kao Šak i Barkli (ali su manje interesantni od njih) i od toga prave neki šou.
"Let me tell you something..."

Bojan

pre 3 godine

(Aca86, 20. januar 2021 08:51)

Vestbrook ima lošiji učinak u sezoni od Jokića, a njegov tim od Denvera. O čemu ti dečko pričaš?

Kanidja PG

pre 3 godine

Po navici u svom stilu uz odmor citavu 4 cetvrtinu.
14, mec za redom barem dabl dabl.Niko u ligi nema preko 8 istih.
Uz naravno i najvise tripl dabla ,da iste juri imao bi jos 3-4.Sledeci je Doncic sa 4 .
Najbolji ulaz u sezonu Nikolin 25,1 p ,11,5 s 9,9 a.

DukiNS

pre 3 godine

Nikola ovu sezonu definitivno treba da usredsredi na svoju statistiku, a tim ako se dozove pameti i proigra, super. Za sada ne deluju da mogu daleko, možda prva runda PO, tim pre, Nikola neka pumpa svoje brojke. Što zbog MVP priče, što zbog sveukupne karijere. Mada sam ubeđen, sve i da ostvari tripl dabl prosek, da će za MVP ligaškog dela biti proglašen neko drugi.

Mara

pre 3 godine

Mnogo mu bolje stoji duža kosa, pa i ona bradica, nek mu kaže neko. Ovako ćelav izgleda kao robijaš sa sela, a i to nema veze, nego baš mu ne stoji ova frizura..

Pantic

pre 3 godine

Ne Jokic, Aleksej Pokushevski je igrac koji ce promeniti kosarku. Decko sa 18 godina radi cuda koja planeta videla nije. On nije Dzordan on je bolji od Dzordana.

Aca86

pre 3 godine

Sto se tice MVP trke, ne moze Jokic da osvoji. Nece biti medju 2-3 ekipe sa najvisim skorom, a trip-dabl sezone vec ima Westbuk. Da nije Westbruka mozda bi i imao sanse. Ali bice u top 5 po glasovima sigurno. Zavisi kako krenu u plejofu. Iako ne bi trebalo i to se puno gleda. Ako Lejkersi budu prvi po pobedama bice Lebron, ako Bruklin bude prvi bice Durent. Doncic ce biti u vrhu. Vidim da se i Dzordz pominje. Janis nece sigurno, bzv je da dobije trecu u nizu a nista uradili nisu. Dejvis ne verujem zbog Lebrona. Kavai opet preskace nista ni od njega.

Pera Ždera

pre 3 godine

Lagano protiv mlade Oklahome.

Jokic standardno fenomenalan sa svojih 30% za 28 min 27p 12sk 6as MADA nije imao ko ni da ga cuva. Pokazao brdo finesa i tonu kosarkaskog vica visokima Oklahome.

Starteri od jako loseg do fenomenalnog - Prve 2 cetvrtine kao da su se prvi put sastali. Nepovezana odbrana, konstanto bek viska na 3p. Statican napad ugl. sa izolacijama, bez kretanja, los sut, Izgubljene lopte. Odbrana bekova ne postoji. Konstanto igraci Oklahome sami za 3p. Izbusili startere Denvera kao na suterskim treningu. U nastavku konsolidacija, pogodjeni sutevi i par vrhunskih poteza, proigravanja za spice. Organizovanija odbrana. Dovoljno za resen mec u 3 cetvrtine.

Druga postava obrnuto, tecno, protok lopte, agresivna odbrana. Posebno u prvom delu. Nadoknadili minus, poveli. Nikole izjavljuje da je klupa dobila mec.

Jedan detalj. U Oklahomi startera igra ruki iz druge runde drafta, Ruby valjda... Melounu ruki sredine prve runde, Zeke, nije igrao do sada ukupno 20min, od pocetka sezone ??? Svi timovi pokusavaju, razigravaju svoje draft izbore samo Meloun ignorise njihovo postojanje.

Igraali zadnjih 6-7 min (pobednik odavno jasan), s'razlogom prilicno pogubljeni, nepovezani - dosta 1 na 1, hocu da se dokazem "kosarke". Nisu imali prilike cesto igrati. Denver je vrv ekipa sa najmanje min rukija u ligi. Klasicni Meloun. Neshvatljivo.

Barton ofanzivno dobar! Efikasan posle jako lose partije (vrv sledi opet ocajna, Barton je to). On i Marej odbrana. Prvi levitira izmedju 3p i obruca, jureci skokove = redovno slobodan igrac na 3p. Situacija kad skida Jokicu skok sa ruke i za malo je izbacuje u aut. Drugog, Mareja, probija ama bas svako na prvom koraku = ogroman problem drugoj liniji odbrane, posebno Nikoli. Def nesto fizicki (+psihicki) nije u redu sa Marejem. Jasno, povredjen lakat ali kao da ni voljni momenat nije tu.

Milsap jako dobar (+21). I dalje spor u nogama, masi zicere, kasni ali kada ide za 3p, solidan. Brutalnih 13 skokova! I dalje se ceka Milsap/Grin rotacija uloga/postava. Mada Grin dva meca za redom los, umorran?,  manje precizan (2 od 12) Taman u nastavku da se vidi kako i kada izlazi iz kontra ritma. Dal su to kratki momenti, par meceva ili duze faze.

Moris mr Nugget. Konstanta koja ne opada. Maestralan u svojoj ulozi + i vise od toga (najvecih +22). Dozijer taman, Kampaco energija, Hanrtenstajn +17, solidan. Mora vise min njemu, jasnija uloga, da nadje ritam, bude konstantniji, ako je ikako moguce. Da se izbegnu situacije od 40+ min sa Nikolom na terenu.

Par nenormalnih poteza klupe a u nastavku i startera... Kampaco kroz noge za Morisa u kontri, Barton takodje u kontri iza ledja provlaci pa razigrava, Jokic roling pa kucanje, Bol Bol skok, dribling od kosa do kosa i kucanje jednom rukom iz driblinga - def najlepsi momenti.

Par reci i za Pokusevskog sa druge strane. Jako, jako uplaseno, na momente tragicno. Cigle za 3p, zaletanje u igrace itd. Valjda ce savladati strah, opustiti se, prilagoditi vise. Ipak najmladji igrac lige.

Aleksandar Novakovic

pre 3 godine

Uz duzno/ogromno postovanje
prema svim nasim legendama
koji su bili odlicni/veliki
igraci, moram da istaknem da
nikada nismo imali monstruma
kao sto je Jokic.

Sto se Pokusevskog tice, pratim
ga, decko se bas trudi, skace,
lupa banane, cini mi se i da
ima onaj sportski bezobrazluk,
dobija sanse, ima solidnu minutazu
ali mu je nekako sut isuvise los,
ne mislim na ovu tekmu, vec generalno,
To pripisujem mozda i tremi, morace
u narednom periodu to da popravi i
eto nama jos jednog bisera u reprezentaciji.

voja

pre 3 godine

Nije Jokic zablistao ni blizu koliko je mogao, 27 minuta igre znaci skoro pola meca je bio na klupi, ja nemogu da razumem trenera koji drzi najboljeg igraca na klupi pola meca bez obzira na rezultat, isto tako nemogu da shvatim Jokica da je ok sa tim, covece ti si superstar ti govoris koliko ce da igras, ajd da vidim Lebrona i slicne da igraju tako malo, jos Jokic i ima dobre brojke koliko malo igra, al opet mozda mu je to i u krvi onako na tanane po lalinski, gde zurimo...kolko igram da igram...

123

pre 3 godine

Nikola, sa 6 asistencija po meču bićeš upamćen kao prosečan plej u NBA. da bi te upamtili mora to da ide na 10+ po meču... Plejmejker mora da ima 10+ asistencija po meču...

dtb_pro

pre 3 godine

Gledao sam čitav meč. Oni koji prate vijesti na ovom portalu, znaju da često pogledam utakmice, čak i u regularnom dijelu. Majko moja, kako je ono većim dijelom ružna i negledljiva košarka. Volim ja NBA i shvatam tamošnji sistem i sve OK... Ali recimo zadnja četvrtina je bila cijela "garbage time". Dvadesetak minuta bačenog života. Minute dobili momci koji pokušavaju da izvedu čudesa i magije solirajući. Bezze...
Što se tiče same utakmice. Džamal Marej je očigledno povrijeđen. Na svakoj pauzi lakat i podlaktica su mu u ledu. U jednom trenutku je isfrustriran od bolova usred driblinga strgao steznik sa ruke i bacio ga u aut. Tužno je što ga ljudi pljuju. On jeste nekonstantan, ali ovo veze nema s tim. I lik mora tako da igra jer su Dozijer, Heris pa ponekad i Moris u teškoj banani. Ljudi ne mogu okean da pogode. I ne, ne govorim samo o tome da promaše kad ih Jokić usluži usamljene. Već generalno. Da pogode pola onoga što im Jokić servira na tacni, ovaj bi svaku noć imao preko 10 asista. Milsap je nakon dugo vremena odigrao mudro i iskusno, kako treba protiv klinaca iz OKC. Večeras je on odradio posao. Jokić je u napadu moć. Zaista. Ali u odbrani je u svakoj drugoj prilici čovjek manje. Vidna je razlika između njegove odbrane u plej-ofu (solidna) i ove koja je užas. Često ispadne na preuzimanju, u rmplanju pod obručem samo digne obje ruke i pazi da ne napravi faul (donekle razumljivo), ali čim neko krene u prodor na polaganje ili šut sa 4-5 metara to je koš. On samo pruži ruku u pravcu protivnika da ga kao ispoštuje i okrene se da čeka promašaj. Skokovi nisu problem. Tu se stvarno vidi Jokićeva nesebičnost. On zagradi prostor i bukvalno gleda da neko drugi lagodno pokupi odbitak, uopšte se ne proteže po loptu ako ne mora. Ali mnogo koševa prime preko njega. On zaista to dvostruko vrati u napadu, ali nema više odbrambenih majstora kao ispomoć. Milsap je ostario, a Grin koji liči na nešto igra sa ostatkom klupe, kad je Jokić na pauzi. Barton je nešto posebno. Čovjek je teški tenkre, ali bez obzira na srljanje i izgubljene lopte, on bar solidno pogodi i to iz težih situacija. Odbrana mu je OK. Ovi ostali apsolutno su balvani. A Meloun!? Kakva hodajuća statistika i kakav šablonista! Pola ovih juniora će mu propasti. Bol Bol je ionako namćor i uobraženko bio i na faksu, ako mu nastavi davati ovako minute na kašičicu (a još je MPJ aut), ovaj će da se isfura i nestane. A sam MPJ je teško upitan kao budućnost. Nađi je još mlad. Ostalo boranija. Realno, jako loš posao uprave Denvera i ulazak u plej-of ove sezone bi bio uspjeh.

Goran

pre 3 godine

To pripisujem mozda i tremi, morace
u narednom periodu to da popravi i
eto nama jos jednog bisera u reprezentaciji.
(Aleksandar Novakovic, 20. januar 2021 08:08)

Verujem da je trema, privikavanje na novi sistem kosarke, a i samostalan zivot u potpunosti razlog za losiji sut u startu, jer je decko tek napunio 19 godina. Probajte da se stavite u njegovu poziciju.

Vidi se da ima znanje, brz je, skocan, hoce da se pogura, ima tu drskost, samo malo vise vremena i sve ce to doci na svoje.

Marko

pre 3 godine

Najbolji kosarkas sveta u ovom trenutku po svim naprednim statistikama.. a Americki mediji Stiven A Smith i Max Kelerman forsiraju Durenta(aj i nekako) ali Doncica koji sutira 20% za 3 poena..TUGA!!!
Isto tako i Novaka podcenjuju..zasto samo mi Srbi uvek moramo tezi put da prodjemo uvek nasi ljudi(sportisti), uvek za njih vaze drugi standardi i moraju da pokazu vise..smucilo mi se vise iskreno i nemogu da razumem nikako.

Aleksandar Novakovic

pre 3 godine

Uz duzno/ogromno postovanje
prema svim nasim legendama
koji su bili odlicni/veliki
igraci, moram da istaknem da
nikada nismo imali monstruma
kao sto je Jokic.

Sto se Pokusevskog tice, pratim
ga, decko se bas trudi, skace,
lupa banane, cini mi se i da
ima onaj sportski bezobrazluk,
dobija sanse, ima solidnu minutazu
ali mu je nekako sut isuvise los,
ne mislim na ovu tekmu, vec generalno,
To pripisujem mozda i tremi, morace
u narednom periodu to da popravi i
eto nama jos jednog bisera u reprezentaciji.

Marko

pre 3 godine

Najbolji kosarkas sveta u ovom trenutku po svim naprednim statistikama.. a Americki mediji Stiven A Smith i Max Kelerman forsiraju Durenta(aj i nekako) ali Doncica koji sutira 20% za 3 poena..TUGA!!!
Isto tako i Novaka podcenjuju..zasto samo mi Srbi uvek moramo tezi put da prodjemo uvek nasi ljudi(sportisti), uvek za njih vaze drugi standardi i moraju da pokazu vise..smucilo mi se vise iskreno i nemogu da razumem nikako.

DukiNS

pre 3 godine

Nikola ovu sezonu definitivno treba da usredsredi na svoju statistiku, a tim ako se dozove pameti i proigra, super. Za sada ne deluju da mogu daleko, možda prva runda PO, tim pre, Nikola neka pumpa svoje brojke. Što zbog MVP priče, što zbog sveukupne karijere. Mada sam ubeđen, sve i da ostvari tripl dabl prosek, da će za MVP ligaškog dela biti proglašen neko drugi.

Kanidja PG

pre 3 godine

Po navici u svom stilu uz odmor citavu 4 cetvrtinu.
14, mec za redom barem dabl dabl.Niko u ligi nema preko 8 istih.
Uz naravno i najvise tripl dabla ,da iste juri imao bi jos 3-4.Sledeci je Doncic sa 4 .
Najbolji ulaz u sezonu Nikolin 25,1 p ,11,5 s 9,9 a.

Pera Ždera

pre 3 godine

Lagano protiv mlade Oklahome.

Jokic standardno fenomenalan sa svojih 30% za 28 min 27p 12sk 6as MADA nije imao ko ni da ga cuva. Pokazao brdo finesa i tonu kosarkaskog vica visokima Oklahome.

Starteri od jako loseg do fenomenalnog - Prve 2 cetvrtine kao da su se prvi put sastali. Nepovezana odbrana, konstanto bek viska na 3p. Statican napad ugl. sa izolacijama, bez kretanja, los sut, Izgubljene lopte. Odbrana bekova ne postoji. Konstanto igraci Oklahome sami za 3p. Izbusili startere Denvera kao na suterskim treningu. U nastavku konsolidacija, pogodjeni sutevi i par vrhunskih poteza, proigravanja za spice. Organizovanija odbrana. Dovoljno za resen mec u 3 cetvrtine.

Druga postava obrnuto, tecno, protok lopte, agresivna odbrana. Posebno u prvom delu. Nadoknadili minus, poveli. Nikole izjavljuje da je klupa dobila mec.

Jedan detalj. U Oklahomi startera igra ruki iz druge runde drafta, Ruby valjda... Melounu ruki sredine prve runde, Zeke, nije igrao do sada ukupno 20min, od pocetka sezone ??? Svi timovi pokusavaju, razigravaju svoje draft izbore samo Meloun ignorise njihovo postojanje.

Igraali zadnjih 6-7 min (pobednik odavno jasan), s'razlogom prilicno pogubljeni, nepovezani - dosta 1 na 1, hocu da se dokazem "kosarke". Nisu imali prilike cesto igrati. Denver je vrv ekipa sa najmanje min rukija u ligi. Klasicni Meloun. Neshvatljivo.

Barton ofanzivno dobar! Efikasan posle jako lose partije (vrv sledi opet ocajna, Barton je to). On i Marej odbrana. Prvi levitira izmedju 3p i obruca, jureci skokove = redovno slobodan igrac na 3p. Situacija kad skida Jokicu skok sa ruke i za malo je izbacuje u aut. Drugog, Mareja, probija ama bas svako na prvom koraku = ogroman problem drugoj liniji odbrane, posebno Nikoli. Def nesto fizicki (+psihicki) nije u redu sa Marejem. Jasno, povredjen lakat ali kao da ni voljni momenat nije tu.

Milsap jako dobar (+21). I dalje spor u nogama, masi zicere, kasni ali kada ide za 3p, solidan. Brutalnih 13 skokova! I dalje se ceka Milsap/Grin rotacija uloga/postava. Mada Grin dva meca za redom los, umorran?,  manje precizan (2 od 12) Taman u nastavku da se vidi kako i kada izlazi iz kontra ritma. Dal su to kratki momenti, par meceva ili duze faze.

Moris mr Nugget. Konstanta koja ne opada. Maestralan u svojoj ulozi + i vise od toga (najvecih +22). Dozijer taman, Kampaco energija, Hanrtenstajn +17, solidan. Mora vise min njemu, jasnija uloga, da nadje ritam, bude konstantniji, ako je ikako moguce. Da se izbegnu situacije od 40+ min sa Nikolom na terenu.

Par nenormalnih poteza klupe a u nastavku i startera... Kampaco kroz noge za Morisa u kontri, Barton takodje u kontri iza ledja provlaci pa razigrava, Jokic roling pa kucanje, Bol Bol skok, dribling od kosa do kosa i kucanje jednom rukom iz driblinga - def najlepsi momenti.

Par reci i za Pokusevskog sa druge strane. Jako, jako uplaseno, na momente tragicno. Cigle za 3p, zaletanje u igrace itd. Valjda ce savladati strah, opustiti se, prilagoditi vise. Ipak najmladji igrac lige.

Goran

pre 3 godine

To pripisujem mozda i tremi, morace
u narednom periodu to da popravi i
eto nama jos jednog bisera u reprezentaciji.
(Aleksandar Novakovic, 20. januar 2021 08:08)

Verujem da je trema, privikavanje na novi sistem kosarke, a i samostalan zivot u potpunosti razlog za losiji sut u startu, jer je decko tek napunio 19 godina. Probajte da se stavite u njegovu poziciju.

Vidi se da ima znanje, brz je, skocan, hoce da se pogura, ima tu drskost, samo malo vise vremena i sve ce to doci na svoje.

dtb_pro

pre 3 godine

Gledao sam čitav meč. Oni koji prate vijesti na ovom portalu, znaju da često pogledam utakmice, čak i u regularnom dijelu. Majko moja, kako je ono većim dijelom ružna i negledljiva košarka. Volim ja NBA i shvatam tamošnji sistem i sve OK... Ali recimo zadnja četvrtina je bila cijela "garbage time". Dvadesetak minuta bačenog života. Minute dobili momci koji pokušavaju da izvedu čudesa i magije solirajući. Bezze...
Što se tiče same utakmice. Džamal Marej je očigledno povrijeđen. Na svakoj pauzi lakat i podlaktica su mu u ledu. U jednom trenutku je isfrustriran od bolova usred driblinga strgao steznik sa ruke i bacio ga u aut. Tužno je što ga ljudi pljuju. On jeste nekonstantan, ali ovo veze nema s tim. I lik mora tako da igra jer su Dozijer, Heris pa ponekad i Moris u teškoj banani. Ljudi ne mogu okean da pogode. I ne, ne govorim samo o tome da promaše kad ih Jokić usluži usamljene. Već generalno. Da pogode pola onoga što im Jokić servira na tacni, ovaj bi svaku noć imao preko 10 asista. Milsap je nakon dugo vremena odigrao mudro i iskusno, kako treba protiv klinaca iz OKC. Večeras je on odradio posao. Jokić je u napadu moć. Zaista. Ali u odbrani je u svakoj drugoj prilici čovjek manje. Vidna je razlika između njegove odbrane u plej-ofu (solidna) i ove koja je užas. Često ispadne na preuzimanju, u rmplanju pod obručem samo digne obje ruke i pazi da ne napravi faul (donekle razumljivo), ali čim neko krene u prodor na polaganje ili šut sa 4-5 metara to je koš. On samo pruži ruku u pravcu protivnika da ga kao ispoštuje i okrene se da čeka promašaj. Skokovi nisu problem. Tu se stvarno vidi Jokićeva nesebičnost. On zagradi prostor i bukvalno gleda da neko drugi lagodno pokupi odbitak, uopšte se ne proteže po loptu ako ne mora. Ali mnogo koševa prime preko njega. On zaista to dvostruko vrati u napadu, ali nema više odbrambenih majstora kao ispomoć. Milsap je ostario, a Grin koji liči na nešto igra sa ostatkom klupe, kad je Jokić na pauzi. Barton je nešto posebno. Čovjek je teški tenkre, ali bez obzira na srljanje i izgubljene lopte, on bar solidno pogodi i to iz težih situacija. Odbrana mu je OK. Ovi ostali apsolutno su balvani. A Meloun!? Kakva hodajuća statistika i kakav šablonista! Pola ovih juniora će mu propasti. Bol Bol je ionako namćor i uobraženko bio i na faksu, ako mu nastavi davati ovako minute na kašičicu (a još je MPJ aut), ovaj će da se isfura i nestane. A sam MPJ je teško upitan kao budućnost. Nađi je još mlad. Ostalo boranija. Realno, jako loš posao uprave Denvera i ulazak u plej-of ove sezone bi bio uspjeh.

123

pre 3 godine

Nikola, sa 6 asistencija po meču bićeš upamćen kao prosečan plej u NBA. da bi te upamtili mora to da ide na 10+ po meču... Plejmejker mora da ima 10+ asistencija po meču...

roten

pre 3 godine

Jokić fenomenalan,standardno.MVP nagradu verovatno neće uzeti jer ovo je najslabiji Denver u poslednjih par godina, teško da će mu dati to priznanje ako budu 7 ili 8 na zapadu. Mislim da će MVP biti Durant ili Lebron.Marej je povređen, ali Denver nema taj luksuz da ga odmori i da on propušta utakmice u serijama jer je konkurencija na zapadu velika i skoro svi jure plej of,i sezona je skraćena.Ovo je poslednja sezona da gledamo ovakav Denver, već na leto vlasnici kluba moraće da vuku radikalne poteze i da menjaju nešto, ovo trenutno je možda dovoljno za polufinale zapada, i to je plafon. Pokuševski u odbrani i odigra nešto, ali u napadu nikako ne ide,procenti šuta su mu katastrofalni, daje samo 3 poena po meču,nikako da se oslobodi treme, kao da ne zna koja akcija se zove, valjda će biti bolje...Nadam se da će ga Oklahoma istrpeti, da ga neće slati u neki razvojni tim.

Mara

pre 3 godine

Mnogo mu bolje stoji duža kosa, pa i ona bradica, nek mu kaže neko. Ovako ćelav izgleda kao robijaš sa sela, a i to nema veze, nego baš mu ne stoji ova frizura..

Ostin A

pre 3 godine

Isto tako i Novaka podcenjuju..zasto samo mi Srbi uvek moramo tezi put da prodjemo uvek nasi ljudi(sportisti), uvek za njih vaze drugi standardi i moraju da pokazu vise..smucilo mi se vise iskreno i nemogu da razumem nikako.
(Marko, 20. januar 2021 08:20)

Opet ove teorije zavere protiv Srba. E da znaš koliko smo mi nebitni u svetu.

Ko Novaka potcenjuje? Ko Jokića potcenjuje? Novaku niko ne osporava da je u top 3 tenisera svih vremena. Jedino se razlikuje kakve stvari više voliš pa preferiraš Nadala(Broj GS), Federera(Broj nedelja kao broj 1 i način dominacije) ili Novaka(Broj trofeja). Jokića niko ne osporava da je u dva najbolja centra. E sad u zavisnosti isto šta voliš, više ćeš voleti Embida ili Jokića. Da li više voliš univerzalne centre koji imaju sve adute u rukama (Jokić), ili one koji dominiraju u centarskim karakteristikama (Embid).

Prvo, Jokić je imao prednost što je iz Srbije, jer u startu je značilo da je sa prostora gde se igra dobra košarka. A pričanje da je neko najbolji bez da je osvojio titulu je generalno smešno. Meni je naprimer suludo da govoriš da je Durent lošiji igrač od Jokića.

U sportu pare vrte sve a ne nacionalnost. Broj prodatih dresova je važniji od nacionalnosti, religije i političkih stavova sve zajedno. Nikola Jokić je naprimer 14. najprodavaniji dres u Americi prošle godine, što je neverovatno jer je Denver mali grad iz male države, gde košarka čak nije ni popularan sport.

zivot je ringispil i kola na sudaranje...

pre 3 godine

Najbolji kosarkas sveta u ovom trenutku po svim naprednim statistikama.. a Americki mediji Stiven A Smith i Max Kelerman forsiraju Durenta(aj i nekako) ali Doncica koji sutira 20% za 3 poena..TUGA!!!
Isto tako i Novaka podcenjuju..zasto samo mi Srbi uvek moramo tezi put da prodjemo uvek nasi ljudi(sportisti), uvek za njih vaze drugi standardi i moraju da pokazu vise..smucilo mi se vise iskreno i nemogu da razumem nikako.
(Marko, 20. januar 2021 08:20)

Jeste u Americi mrze Srbe a Slovence obozavaju, mi smo Americi bas trn u oki :))) Dajte smanjite te teorije zavere briga Ameriku za Sloveniju isto kao i za Srbiju, kod Luke je ta stvar da je mladji, fizicki lepsi (sto je dosta bitno za marketing) i realno atraktivniji igrac, nije bolji ali atraktivniji jeste, 90% trenera ce izabrati Jokica ispred Doncica za samu kosarku ali sve ukupno gledano marketing, pare, kosarka Luka je u prednosti i zato se gura.A danas je u NBA bitnije koliko ces para doneti ligi i podici popularnost nego ko je zaista kvalitetniji kosarkas, glupo jeste ali je tako, da je Jokic nabildovan, da skace kao Dvajt Hauard svojevremeno i zakucava i da je fizicki atraktivniji bio bi prvi igrac NBA lige bez obriza sto je iz Srbije, jer sve ostale kvalitete igracke ima. Niste primetili da je ove godine zakucao vise puta nego za celu proslu sezonu, krece i on polako da radi na atraktivnosti

JPR24

pre 3 godine

Super... Ali Kampaco , Plej ? 1 asistenciju jedva izvukao za 18 minuta !?? Barton, kad racionalno odigra, 6 asistencija, 13 poena uz odličan procenat, sasvim druga priča, ali nažalost to mu se desi jednom u deset utakmica ! Marej, ako već ima problem sa laktom, nije trebao ni ulaziti realno, ipak je ovo Oklahoma, nova i zelena ekipa, rešili bi ovi iz Denvera i bez Mareja uopšte. A Pokusevski, okej, nije išlo, ali dobija minute, i nije kao Gudura koji se prosto bojao da uzme šut, ovaj ide pa i ako promasuje, kad tako rade i drugi mladi, nema da se grči i u pravu je.

Bojan

pre 3 godine

(Aca86, 20. januar 2021 08:51)

Vestbrook ima lošiji učinak u sezoni od Jokića, a njegov tim od Denvera. O čemu ti dečko pričaš?

Aleks

pre 3 godine

Marko

Ma Maksa i SAS-a niko ne doživljava ozbiljno. Bukvalno niko. Oni samo gledaju da kontriraju jedan drugom kao Šak i Barkli (ali su manje interesantni od njih) i od toga prave neki šou.
"Let me tell you something..."

kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare

pre 3 godine

"Pokuševski bez pogotka iz igre"
Naslov sugeriše da je Pokuševski postigao poene ali ne iz igre, zašto?

Momak je jako mlad i siguran sam da će u jednom trenutku da klikne i da će mu se opustiti ruka. Dobro je što igra u mladom timu gde dobija minutažu koja mu je preko potrebna...

voja

pre 3 godine

Nije Jokic zablistao ni blizu koliko je mogao, 27 minuta igre znaci skoro pola meca je bio na klupi, ja nemogu da razumem trenera koji drzi najboljeg igraca na klupi pola meca bez obzira na rezultat, isto tako nemogu da shvatim Jokica da je ok sa tim, covece ti si superstar ti govoris koliko ce da igras, ajd da vidim Lebrona i slicne da igraju tako malo, jos Jokic i ima dobre brojke koliko malo igra, al opet mozda mu je to i u krvi onako na tanane po lalinski, gde zurimo...kolko igram da igram...

ASV

pre 3 godine

Vestbrook ima lošiji učinak u sezoni od Jokića, a njegov tim od Denvera. O čemu ti dečko pričaš?

(Bojan, 20. januar 2021 09:34)

Mislio je na to da više neće biti dovoljno da imas tripl dabl sezonu da bi osvojio MVP nagradu, a da ti klub završi na lošoj poziciji. Jer je Vestbruk već imao nekoliko takvih sezona, nije vise "vau" kao nekad.

Aca86

pre 3 godine

Sto se tice MVP trke, ne moze Jokic da osvoji. Nece biti medju 2-3 ekipe sa najvisim skorom, a trip-dabl sezone vec ima Westbuk. Da nije Westbruka mozda bi i imao sanse. Ali bice u top 5 po glasovima sigurno. Zavisi kako krenu u plejofu. Iako ne bi trebalo i to se puno gleda. Ako Lejkersi budu prvi po pobedama bice Lebron, ako Bruklin bude prvi bice Durent. Doncic ce biti u vrhu. Vidim da se i Dzordz pominje. Janis nece sigurno, bzv je da dobije trecu u nizu a nista uradili nisu. Dejvis ne verujem zbog Lebrona. Kavai opet preskace nista ni od njega.

milan

pre 3 godine

Gledam ovog Pokuševskog, tvrdi se baš svaku utakmicu kad igra. I onda pogledam učinak u sezoni 3 poena, 23% šut iz igre, 16% za tri. Treba to istrpeti i dati mu da igra.

76er

pre 3 godine

Iskreno treba vratiti ogranicenje komentara na odredjeni broj slova (karaktera), preterujete u vasim "analizama", gde se ceste izgubite u poenti negde na trecini.

Bojan

pre 3 godine

(Aca86, 20. januar 2021 08:51)

Vestbrook ima lošiji učinak u sezoni od Jokića, a njegov tim od Denvera. O čemu ti dečko pričaš?

Kikujiro

pre 3 godine

So many great Jokic passes...

…are totally wasted by his teamates.

Jokic’s fellow starters will be the reason he doesn’t average 13 assists this season
Barton steals so many of Jok’s rebounds

U prošloj utakmici imao je 9 umesto realnih 20 asistencija, noćas 6 umesto realnih 12 ili 13, sudije mu kradu 5, 6 poena u svakoj utakmici trenutno je Jokić na 25.1 poena, 11.4 skokova, 10.0 asistencija, 57.3%, ali to nije realno, realno Jokić ima minimum 30.0 poena, 15 skokova, 15 asistencija, da, tačno je, Jokić je MVP, i najbolji igrač NBA lige, danas je to činjenica, ne znam zašto je teško prihvatiti realnost, mislim za nas koji ne gledamo košarku površno, već malo dublje i razumemo suštinu košarkaške igre, ne znam zašto to nekome toliko smeta, sve činjenice i plus lepota njegove igre su na Jokićevoj strani, ako vam lažni ego ne dozvolhava da prihvatite činjenično stanje onda se nadam da vam je bar jasno da je Jokić jedan od nekoliko najboljih igrača u NBA, ove sezone Jokić je nikad spremniji i igra svoju najbolju košarku u karijeri, odličan u odbrani i sjajan u napadu, da su mu saigrači konstantni bilo bi to još ubedljivije i još bolje, mada i ovako je super, Jedino što trenutno Jokić mora da popravi je šut za tri, bio je do pre par utakmica na 43.0% a sada je na 35.4, ne sme to ispod 40, izgubljene lopte je spustio sa 6.0 na 4.0, nadam se da će to da ode na 3.0, Uživajte u naj-atraktivnijem košarkašu na svetu dok još igra, neće to večno trajati.

Dejo Genije MJ

pre 3 godine

Po trenutacnom ucinku Jokic sigurno zasluzuje MVP,ma kakav Westbrook!
I e samo to,ubijeđen sam da je zaista daleko najbolji igrac u ovom trenutku. Sazrio je i ojacao,a talenat,osjecaj i "ruka"nikad nisu ni bili upitni.
Ali podatak da ima on 14 dabl dablova,a prvi sledeci samo 8,jednostavno nije tacan! Sabonis ih ima 13,i jos par igraca 12,11,10(Vucevic)!
Navijam, da ili Nikola ili Luka osvoje MVP, a da je blizu jos i neki Hrvat, navijao bih i za njega...

Milan

pre 3 godine

"Meni je naprimer suludo da govoriš da je Durent lošiji igrač od Jokića."

Ocigledno da mnogi ne shvataju. MVP priznanje se dodeljuje za aktuelnu sezonu. Durent je jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrac danasnjice. Alk to ne znaci da neko ne moze bolje da odigra sezonu od njega. Teoretski bi i Rade Zagorac mogao da bude bolji kandidat za MVP titulu iako je Durent milion puta bolji igrac.

Pantic

pre 3 godine

Ne Jokic, Aleksej Pokushevski je igrac koji ce promeniti kosarku. Decko sa 18 godina radi cuda koja planeta videla nije. On nije Dzordan on je bolji od Dzordana.

Миле

pre 3 godine

Први пут сам гледао Покушевског (не рачунам разне видео-клипове). Недостаје му барем једна сезона у Меги. Срећна околност је да је дошао у тим и код тренера где има шансу да добија прилике. Претпостављам да Карија фигуром и начином кретања подсећа на бившег саиграча Кукоча. Међутим оно што сам синоћ видео, његова игра у нападу се своди само на шут за три поена, а за играча његове висине и покретљивости то није довољно. Како неко рече шут је кварљива роба.

Peruzzi

pre 3 godine

Nedostatak fizickih predispozicija nadoknadjuje NEVEROVATNOM kosarkaskom inteligencijom. Takvih igraca u istoriji ove prelepe igre mozete nabrojati samo na prste. Uzivanje za gledati i praznik za oci. Pik and pop Stojaka i Divca i neprespavane noci uz Kingse, pa onda 8 godina sna pa sad Jokara😀.

Locutus

pre 3 godine

Denver 20 šuteva više od Oklahome, slično kao protiv Jute. Skok u napadu ih održava u životu. Bekovska linija osim Morisa koji stvarno napreduje svake godine je jako tanka. Čak i kad ih ide šut opet prave gluposti. Mari je očigledno nekoj vrsti depresije. Mislim da se polako obistinjuje to što su mnogi pominjali ovde na sajtu. Ne mogu u ekipi da postoje dva kapetana, mora da se zna ko je glavni. Ove godine Denver se odlučio za Jokića i Mari je praktično ostao bez posla, jer očigledno ne ume da igra bez lopte. Ne bi me čudilo da na pola sezone zatraži trejd.

Beks

pre 3 godine

Vidite kako moze da se lagano dobije mec i sa 6 asistencija i onda lepo odmoris,ali vidim opet nekima krivo sto nije bilo triple dabla,stvarno do sad nisam znao da je Oscar Robertson najveci igrac svih vremena!! Vi mislite da igrac koji ima po 15 asistencija na mecu striktno mora biti timski igrac a ustvari moze da gusi ekipu,gde ce saigraci samo trcati,stojati u uglovima i cekati da prime loptu i sutnu,gde nece razvijati mnoge druge delove svoje igre. Najbolje je kad lopta cirkulise i kada svih 5 igraca prave jedni drugima poene,kao sto su Spursi igrali 2014 ili Boston 80tih,mada Denver ne moze da igra ko oni jer su u pomenutim timovima svi imali visok kosarkaski IQ i skil a u Denveru sto se IQa tice,samo se Jokic izdvaja. Prvo ne kapiram zasto se u pobedi bunite za statistiku,mogu da se pokidaju ligamenti kada se forsiras bez potrebe na primer,drugo sto se tice Westbruka on je mvp dobio jer je to bila prva takva sezona od 1962 a trece stvarno ne razumem potrebu da pricate kako je Jokic bolji od Duranta,Lebrona sto nije istina,ni blizu!!

Hepek

pre 3 godine

Pokusevski jako mlad igrac za NBA . Dobra stvar sto Oklahoma pravi nov tim pa ima minutazu . Losa stvar je da ako se ne nametne u ovoj i sledecoj sezoni verovatno dobija otkaz ( u najboljem slucaju trade ) . Sinoc sam cuo podatak da Oklahoma ima 18 prvih pikova u narednih 7 god . Ako doda masu i popravi sut i ulaz pod kos mozda napravi lepu karijeru u americi . Ukoliko kiksne tumarace po evropi . Jokic prica za sebe . Uz kvalitetnije saigrace mozda i prsten bude . Ne znam koji tim bi mu bio u ovom trenutku idealan ali mislim da bi se on svugde uklopio ( mozda je bilo bolje da su Nagetsi pre dve god . njega trejdovali u Portland a ne Nurkica ) .

Aca86

pre 3 godine

Mozda me niste razumeli. Westbruk je osvojio MVP kada je Oklahoma bila 7-8 na Zapadu zbog trip-dabl sezone. Tada je to bila senzacija. Sada nece biti senzacija, a Denver nece biti na vrhu zapada. Nikako nisam rekao da je Westbruk sada kandidat za MVP, covek je propao. Vise nije ni superstar.

Kikujiro

pre 3 godine

Naravno da Oklahoma nije parametar, mnogo su slabi plus bez par igrača čini mi se, iz tog ugla Denver je odigrao slab meč, problema ako izuzmemo Jokića boli glava, od tvrdoglavog trenera, problematičnih rotacija, apsolutno većina igrača van svake minimalne ili srednje konstantnosti izuzev Jokića, mnogo novih igrača na klupi od kojih ne znaš šta možeš da očekuješ, plus nema MPJ i Marej praktično od početka sezone igra povredjen, plus izgubili su tri neizvesne završnice tako da su lako mogli biti i na 10-4, realno na Denver se može pogledati tada kada budu kompletni, zdravi i spremni i u susretima sa ozbiljnim ekipama, mada čini mi se da probleme koje imaju na četvorci, kao i zamenu za Jokića kada je on na klupi biće teško rešiti u ovom sastavu.

Samo Srbija

pre 3 godine

Jokara i kad ima losije sutersko vece, opet ima preko 50%, doktor!
(rema, 20. januar 2021 09:24) # Link komentara

Wow, a šta bi ti očekivao od centra? Sve ispod 70% je loše.

Srba

pre 3 godine

Evo su strucnjaci da hvale Jokica koji igrao protiv najlosijeg tima u nba, hahahahaha. Cim dodje malo jaci protivnik Denver se odma ugasi.... Ali najjaci je onaj sto je napisao juce da je Jokic najbolji igrac u nba, koja tuga od ljudi... Hahahahhahahahaa. Nije najbolji ni u Denveru a ne u nba. Marej za njega klasa!

321

pre 3 godine

(Aca86, 20. januar 2021 08:51)

Vestbrook ima lošiji učinak u sezoni od Jokića, a njegov tim od Denvera. O čemu ti dečko pričaš?
(Bojan, 20. januar 2021 09:34)


Westbrook 7 utakmica 19,3 19,7 11,3, Jokic 14 utakmica 25,1 11,4 10...Denver 9ti na zapadu Vasingron 14. na istoku.

Šta fali ujki?

pre 3 godine

Lagano protiv mlade Oklahome.


(Pera Ždera, 20. januar 2021 08:52)

Ne bih se složio sa vama, ovo su najteže utakmice.

Beks

pre 3 godine

@Smeh Sta te to boli u mom komentaru,sto sam rekao da su Durant,Lebron bolji..izvinjavam se nisu,jel ti sad lakse? Stvarno internet trpi svasta!!

123

pre 3 godine

Nikola, sa 6 asistencija po meču bićeš upamćen kao prosečan plej u NBA. da bi te upamtili mora to da ide na 10+ po meču... Plejmejker mora da ima 10+ asistencija po meču...

voja

pre 3 godine

Nije Jokic zablistao ni blizu koliko je mogao, 27 minuta igre znaci skoro pola meca je bio na klupi, ja nemogu da razumem trenera koji drzi najboljeg igraca na klupi pola meca bez obzira na rezultat, isto tako nemogu da shvatim Jokica da je ok sa tim, covece ti si superstar ti govoris koliko ce da igras, ajd da vidim Lebrona i slicne da igraju tako malo, jos Jokic i ima dobre brojke koliko malo igra, al opet mozda mu je to i u krvi onako na tanane po lalinski, gde zurimo...kolko igram da igram...

Mara

pre 3 godine

Mnogo mu bolje stoji duža kosa, pa i ona bradica, nek mu kaže neko. Ovako ćelav izgleda kao robijaš sa sela, a i to nema veze, nego baš mu ne stoji ova frizura..

Pantic

pre 3 godine

Ne Jokic, Aleksej Pokushevski je igrac koji ce promeniti kosarku. Decko sa 18 godina radi cuda koja planeta videla nije. On nije Dzordan on je bolji od Dzordana.

Srba

pre 3 godine

Evo su strucnjaci da hvale Jokica koji igrao protiv najlosijeg tima u nba, hahahahaha. Cim dodje malo jaci protivnik Denver se odma ugasi.... Ali najjaci je onaj sto je napisao juce da je Jokic najbolji igrac u nba, koja tuga od ljudi... Hahahahhahahahaa. Nije najbolji ni u Denveru a ne u nba. Marej za njega klasa!

Marko

pre 3 godine

Najbolji kosarkas sveta u ovom trenutku po svim naprednim statistikama.. a Americki mediji Stiven A Smith i Max Kelerman forsiraju Durenta(aj i nekako) ali Doncica koji sutira 20% za 3 poena..TUGA!!!
Isto tako i Novaka podcenjuju..zasto samo mi Srbi uvek moramo tezi put da prodjemo uvek nasi ljudi(sportisti), uvek za njih vaze drugi standardi i moraju da pokazu vise..smucilo mi se vise iskreno i nemogu da razumem nikako.

Samo Srbija

pre 3 godine

Jokara i kad ima losije sutersko vece, opet ima preko 50%, doktor!
(rema, 20. januar 2021 09:24) # Link komentara

Wow, a šta bi ti očekivao od centra? Sve ispod 70% je loše.

Aca86

pre 3 godine

Sto se tice MVP trke, ne moze Jokic da osvoji. Nece biti medju 2-3 ekipe sa najvisim skorom, a trip-dabl sezone vec ima Westbuk. Da nije Westbruka mozda bi i imao sanse. Ali bice u top 5 po glasovima sigurno. Zavisi kako krenu u plejofu. Iako ne bi trebalo i to se puno gleda. Ako Lejkersi budu prvi po pobedama bice Lebron, ako Bruklin bude prvi bice Durent. Doncic ce biti u vrhu. Vidim da se i Dzordz pominje. Janis nece sigurno, bzv je da dobije trecu u nizu a nista uradili nisu. Dejvis ne verujem zbog Lebrona. Kavai opet preskace nista ni od njega.

Beks

pre 3 godine

Vidite kako moze da se lagano dobije mec i sa 6 asistencija i onda lepo odmoris,ali vidim opet nekima krivo sto nije bilo triple dabla,stvarno do sad nisam znao da je Oscar Robertson najveci igrac svih vremena!! Vi mislite da igrac koji ima po 15 asistencija na mecu striktno mora biti timski igrac a ustvari moze da gusi ekipu,gde ce saigraci samo trcati,stojati u uglovima i cekati da prime loptu i sutnu,gde nece razvijati mnoge druge delove svoje igre. Najbolje je kad lopta cirkulise i kada svih 5 igraca prave jedni drugima poene,kao sto su Spursi igrali 2014 ili Boston 80tih,mada Denver ne moze da igra ko oni jer su u pomenutim timovima svi imali visok kosarkaski IQ i skil a u Denveru sto se IQa tice,samo se Jokic izdvaja. Prvo ne kapiram zasto se u pobedi bunite za statistiku,mogu da se pokidaju ligamenti kada se forsiras bez potrebe na primer,drugo sto se tice Westbruka on je mvp dobio jer je to bila prva takva sezona od 1962 a trece stvarno ne razumem potrebu da pricate kako je Jokic bolji od Duranta,Lebrona sto nije istina,ni blizu!!

dtb_pro

pre 3 godine

Gledao sam čitav meč. Oni koji prate vijesti na ovom portalu, znaju da često pogledam utakmice, čak i u regularnom dijelu. Majko moja, kako je ono većim dijelom ružna i negledljiva košarka. Volim ja NBA i shvatam tamošnji sistem i sve OK... Ali recimo zadnja četvrtina je bila cijela "garbage time". Dvadesetak minuta bačenog života. Minute dobili momci koji pokušavaju da izvedu čudesa i magije solirajući. Bezze...
Što se tiče same utakmice. Džamal Marej je očigledno povrijeđen. Na svakoj pauzi lakat i podlaktica su mu u ledu. U jednom trenutku je isfrustriran od bolova usred driblinga strgao steznik sa ruke i bacio ga u aut. Tužno je što ga ljudi pljuju. On jeste nekonstantan, ali ovo veze nema s tim. I lik mora tako da igra jer su Dozijer, Heris pa ponekad i Moris u teškoj banani. Ljudi ne mogu okean da pogode. I ne, ne govorim samo o tome da promaše kad ih Jokić usluži usamljene. Već generalno. Da pogode pola onoga što im Jokić servira na tacni, ovaj bi svaku noć imao preko 10 asista. Milsap je nakon dugo vremena odigrao mudro i iskusno, kako treba protiv klinaca iz OKC. Večeras je on odradio posao. Jokić je u napadu moć. Zaista. Ali u odbrani je u svakoj drugoj prilici čovjek manje. Vidna je razlika između njegove odbrane u plej-ofu (solidna) i ove koja je užas. Često ispadne na preuzimanju, u rmplanju pod obručem samo digne obje ruke i pazi da ne napravi faul (donekle razumljivo), ali čim neko krene u prodor na polaganje ili šut sa 4-5 metara to je koš. On samo pruži ruku u pravcu protivnika da ga kao ispoštuje i okrene se da čeka promašaj. Skokovi nisu problem. Tu se stvarno vidi Jokićeva nesebičnost. On zagradi prostor i bukvalno gleda da neko drugi lagodno pokupi odbitak, uopšte se ne proteže po loptu ako ne mora. Ali mnogo koševa prime preko njega. On zaista to dvostruko vrati u napadu, ali nema više odbrambenih majstora kao ispomoć. Milsap je ostario, a Grin koji liči na nešto igra sa ostatkom klupe, kad je Jokić na pauzi. Barton je nešto posebno. Čovjek je teški tenkre, ali bez obzira na srljanje i izgubljene lopte, on bar solidno pogodi i to iz težih situacija. Odbrana mu je OK. Ovi ostali apsolutno su balvani. A Meloun!? Kakva hodajuća statistika i kakav šablonista! Pola ovih juniora će mu propasti. Bol Bol je ionako namćor i uobraženko bio i na faksu, ako mu nastavi davati ovako minute na kašičicu (a još je MPJ aut), ovaj će da se isfura i nestane. A sam MPJ je teško upitan kao budućnost. Nađi je još mlad. Ostalo boranija. Realno, jako loš posao uprave Denvera i ulazak u plej-of ove sezone bi bio uspjeh.

Pera Ždera

pre 3 godine

Lagano protiv mlade Oklahome.

Jokic standardno fenomenalan sa svojih 30% za 28 min 27p 12sk 6as MADA nije imao ko ni da ga cuva. Pokazao brdo finesa i tonu kosarkaskog vica visokima Oklahome.

Starteri od jako loseg do fenomenalnog - Prve 2 cetvrtine kao da su se prvi put sastali. Nepovezana odbrana, konstanto bek viska na 3p. Statican napad ugl. sa izolacijama, bez kretanja, los sut, Izgubljene lopte. Odbrana bekova ne postoji. Konstanto igraci Oklahome sami za 3p. Izbusili startere Denvera kao na suterskim treningu. U nastavku konsolidacija, pogodjeni sutevi i par vrhunskih poteza, proigravanja za spice. Organizovanija odbrana. Dovoljno za resen mec u 3 cetvrtine.

Druga postava obrnuto, tecno, protok lopte, agresivna odbrana. Posebno u prvom delu. Nadoknadili minus, poveli. Nikole izjavljuje da je klupa dobila mec.

Jedan detalj. U Oklahomi startera igra ruki iz druge runde drafta, Ruby valjda... Melounu ruki sredine prve runde, Zeke, nije igrao do sada ukupno 20min, od pocetka sezone ??? Svi timovi pokusavaju, razigravaju svoje draft izbore samo Meloun ignorise njihovo postojanje.

Igraali zadnjih 6-7 min (pobednik odavno jasan), s'razlogom prilicno pogubljeni, nepovezani - dosta 1 na 1, hocu da se dokazem "kosarke". Nisu imali prilike cesto igrati. Denver je vrv ekipa sa najmanje min rukija u ligi. Klasicni Meloun. Neshvatljivo.

Barton ofanzivno dobar! Efikasan posle jako lose partije (vrv sledi opet ocajna, Barton je to). On i Marej odbrana. Prvi levitira izmedju 3p i obruca, jureci skokove = redovno slobodan igrac na 3p. Situacija kad skida Jokicu skok sa ruke i za malo je izbacuje u aut. Drugog, Mareja, probija ama bas svako na prvom koraku = ogroman problem drugoj liniji odbrane, posebno Nikoli. Def nesto fizicki (+psihicki) nije u redu sa Marejem. Jasno, povredjen lakat ali kao da ni voljni momenat nije tu.

Milsap jako dobar (+21). I dalje spor u nogama, masi zicere, kasni ali kada ide za 3p, solidan. Brutalnih 13 skokova! I dalje se ceka Milsap/Grin rotacija uloga/postava. Mada Grin dva meca za redom los, umorran?,  manje precizan (2 od 12) Taman u nastavku da se vidi kako i kada izlazi iz kontra ritma. Dal su to kratki momenti, par meceva ili duze faze.

Moris mr Nugget. Konstanta koja ne opada. Maestralan u svojoj ulozi + i vise od toga (najvecih +22). Dozijer taman, Kampaco energija, Hanrtenstajn +17, solidan. Mora vise min njemu, jasnija uloga, da nadje ritam, bude konstantniji, ako je ikako moguce. Da se izbegnu situacije od 40+ min sa Nikolom na terenu.

Par nenormalnih poteza klupe a u nastavku i startera... Kampaco kroz noge za Morisa u kontri, Barton takodje u kontri iza ledja provlaci pa razigrava, Jokic roling pa kucanje, Bol Bol skok, dribling od kosa do kosa i kucanje jednom rukom iz driblinga - def najlepsi momenti.

Par reci i za Pokusevskog sa druge strane. Jako, jako uplaseno, na momente tragicno. Cigle za 3p, zaletanje u igrace itd. Valjda ce savladati strah, opustiti se, prilagoditi vise. Ipak najmladji igrac lige.

Aleksandar Novakovic

pre 3 godine

Uz duzno/ogromno postovanje
prema svim nasim legendama
koji su bili odlicni/veliki
igraci, moram da istaknem da
nikada nismo imali monstruma
kao sto je Jokic.

Sto se Pokusevskog tice, pratim
ga, decko se bas trudi, skace,
lupa banane, cini mi se i da
ima onaj sportski bezobrazluk,
dobija sanse, ima solidnu minutazu
ali mu je nekako sut isuvise los,
ne mislim na ovu tekmu, vec generalno,
To pripisujem mozda i tremi, morace
u narednom periodu to da popravi i
eto nama jos jednog bisera u reprezentaciji.

DukiNS

pre 3 godine

Nikola ovu sezonu definitivno treba da usredsredi na svoju statistiku, a tim ako se dozove pameti i proigra, super. Za sada ne deluju da mogu daleko, možda prva runda PO, tim pre, Nikola neka pumpa svoje brojke. Što zbog MVP priče, što zbog sveukupne karijere. Mada sam ubeđen, sve i da ostvari tripl dabl prosek, da će za MVP ligaškog dela biti proglašen neko drugi.

zivot je ringispil i kola na sudaranje...

pre 3 godine

Najbolji kosarkas sveta u ovom trenutku po svim naprednim statistikama.. a Americki mediji Stiven A Smith i Max Kelerman forsiraju Durenta(aj i nekako) ali Doncica koji sutira 20% za 3 poena..TUGA!!!
Isto tako i Novaka podcenjuju..zasto samo mi Srbi uvek moramo tezi put da prodjemo uvek nasi ljudi(sportisti), uvek za njih vaze drugi standardi i moraju da pokazu vise..smucilo mi se vise iskreno i nemogu da razumem nikako.
(Marko, 20. januar 2021 08:20)

Jeste u Americi mrze Srbe a Slovence obozavaju, mi smo Americi bas trn u oki :))) Dajte smanjite te teorije zavere briga Ameriku za Sloveniju isto kao i za Srbiju, kod Luke je ta stvar da je mladji, fizicki lepsi (sto je dosta bitno za marketing) i realno atraktivniji igrac, nije bolji ali atraktivniji jeste, 90% trenera ce izabrati Jokica ispred Doncica za samu kosarku ali sve ukupno gledano marketing, pare, kosarka Luka je u prednosti i zato se gura.A danas je u NBA bitnije koliko ces para doneti ligi i podici popularnost nego ko je zaista kvalitetniji kosarkas, glupo jeste ali je tako, da je Jokic nabildovan, da skace kao Dvajt Hauard svojevremeno i zakucava i da je fizicki atraktivniji bio bi prvi igrac NBA lige bez obriza sto je iz Srbije, jer sve ostale kvalitete igracke ima. Niste primetili da je ove godine zakucao vise puta nego za celu proslu sezonu, krece i on polako da radi na atraktivnosti

Locutus

pre 3 godine

Denver 20 šuteva više od Oklahome, slično kao protiv Jute. Skok u napadu ih održava u životu. Bekovska linija osim Morisa koji stvarno napreduje svake godine je jako tanka. Čak i kad ih ide šut opet prave gluposti. Mari je očigledno nekoj vrsti depresije. Mislim da se polako obistinjuje to što su mnogi pominjali ovde na sajtu. Ne mogu u ekipi da postoje dva kapetana, mora da se zna ko je glavni. Ove godine Denver se odlučio za Jokića i Mari je praktično ostao bez posla, jer očigledno ne ume da igra bez lopte. Ne bi me čudilo da na pola sezone zatraži trejd.

Ostin A

pre 3 godine

Isto tako i Novaka podcenjuju..zasto samo mi Srbi uvek moramo tezi put da prodjemo uvek nasi ljudi(sportisti), uvek za njih vaze drugi standardi i moraju da pokazu vise..smucilo mi se vise iskreno i nemogu da razumem nikako.
(Marko, 20. januar 2021 08:20)

Opet ove teorije zavere protiv Srba. E da znaš koliko smo mi nebitni u svetu.

Ko Novaka potcenjuje? Ko Jokića potcenjuje? Novaku niko ne osporava da je u top 3 tenisera svih vremena. Jedino se razlikuje kakve stvari više voliš pa preferiraš Nadala(Broj GS), Federera(Broj nedelja kao broj 1 i način dominacije) ili Novaka(Broj trofeja). Jokića niko ne osporava da je u dva najbolja centra. E sad u zavisnosti isto šta voliš, više ćeš voleti Embida ili Jokića. Da li više voliš univerzalne centre koji imaju sve adute u rukama (Jokić), ili one koji dominiraju u centarskim karakteristikama (Embid).

Prvo, Jokić je imao prednost što je iz Srbije, jer u startu je značilo da je sa prostora gde se igra dobra košarka. A pričanje da je neko najbolji bez da je osvojio titulu je generalno smešno. Meni je naprimer suludo da govoriš da je Durent lošiji igrač od Jokića.

U sportu pare vrte sve a ne nacionalnost. Broj prodatih dresova je važniji od nacionalnosti, religije i političkih stavova sve zajedno. Nikola Jokić je naprimer 14. najprodavaniji dres u Americi prošle godine, što je neverovatno jer je Denver mali grad iz male države, gde košarka čak nije ni popularan sport.

Bojan

pre 3 godine

(Aca86, 20. januar 2021 08:51)

Vestbrook ima lošiji učinak u sezoni od Jokića, a njegov tim od Denvera. O čemu ti dečko pričaš?

Bojan

pre 3 godine

(Aca86, 20. januar 2021 08:51)

Vestbrook ima lošiji učinak u sezoni od Jokića, a njegov tim od Denvera. O čemu ti dečko pričaš?

Beks

pre 3 godine

@Smeh Sta te to boli u mom komentaru,sto sam rekao da su Durant,Lebron bolji..izvinjavam se nisu,jel ti sad lakse? Stvarno internet trpi svasta!!

76er

pre 3 godine

Iskreno treba vratiti ogranicenje komentara na odredjeni broj slova (karaktera), preterujete u vasim "analizama", gde se ceste izgubite u poenti negde na trecini.

321

pre 3 godine

(Aca86, 20. januar 2021 08:51)

Vestbrook ima lošiji učinak u sezoni od Jokića, a njegov tim od Denvera. O čemu ti dečko pričaš?
(Bojan, 20. januar 2021 09:34)


Westbrook 7 utakmica 19,3 19,7 11,3, Jokic 14 utakmica 25,1 11,4 10...Denver 9ti na zapadu Vasingron 14. na istoku.

Kanidja PG

pre 3 godine

Po navici u svom stilu uz odmor citavu 4 cetvrtinu.
14, mec za redom barem dabl dabl.Niko u ligi nema preko 8 istih.
Uz naravno i najvise tripl dabla ,da iste juri imao bi jos 3-4.Sledeci je Doncic sa 4 .
Najbolji ulaz u sezonu Nikolin 25,1 p ,11,5 s 9,9 a.

Dejo Genije MJ

pre 3 godine

Po trenutacnom ucinku Jokic sigurno zasluzuje MVP,ma kakav Westbrook!
I e samo to,ubijeđen sam da je zaista daleko najbolji igrac u ovom trenutku. Sazrio je i ojacao,a talenat,osjecaj i "ruka"nikad nisu ni bili upitni.
Ali podatak da ima on 14 dabl dablova,a prvi sledeci samo 8,jednostavno nije tacan! Sabonis ih ima 13,i jos par igraca 12,11,10(Vucevic)!
Navijam, da ili Nikola ili Luka osvoje MVP, a da je blizu jos i neki Hrvat, navijao bih i za njega...

Hepek

pre 3 godine

Pokusevski jako mlad igrac za NBA . Dobra stvar sto Oklahoma pravi nov tim pa ima minutazu . Losa stvar je da ako se ne nametne u ovoj i sledecoj sezoni verovatno dobija otkaz ( u najboljem slucaju trade ) . Sinoc sam cuo podatak da Oklahoma ima 18 prvih pikova u narednih 7 god . Ako doda masu i popravi sut i ulaz pod kos mozda napravi lepu karijeru u americi . Ukoliko kiksne tumarace po evropi . Jokic prica za sebe . Uz kvalitetnije saigrace mozda i prsten bude . Ne znam koji tim bi mu bio u ovom trenutku idealan ali mislim da bi se on svugde uklopio ( mozda je bilo bolje da su Nagetsi pre dve god . njega trejdovali u Portland a ne Nurkica ) .

Goran

pre 3 godine

To pripisujem mozda i tremi, morace
u narednom periodu to da popravi i
eto nama jos jednog bisera u reprezentaciji.
(Aleksandar Novakovic, 20. januar 2021 08:08)

Verujem da je trema, privikavanje na novi sistem kosarke, a i samostalan zivot u potpunosti razlog za losiji sut u startu, jer je decko tek napunio 19 godina. Probajte da se stavite u njegovu poziciju.

Vidi se da ima znanje, brz je, skocan, hoce da se pogura, ima tu drskost, samo malo vise vremena i sve ce to doci na svoje.

milan

pre 3 godine

Gledam ovog Pokuševskog, tvrdi se baš svaku utakmicu kad igra. I onda pogledam učinak u sezoni 3 poena, 23% šut iz igre, 16% za tri. Treba to istrpeti i dati mu da igra.

Šta fali ujki?

pre 3 godine

Lagano protiv mlade Oklahome.


(Pera Ždera, 20. januar 2021 08:52)

Ne bih se složio sa vama, ovo su najteže utakmice.

Kikujiro

pre 3 godine

Naravno da Oklahoma nije parametar, mnogo su slabi plus bez par igrača čini mi se, iz tog ugla Denver je odigrao slab meč, problema ako izuzmemo Jokića boli glava, od tvrdoglavog trenera, problematičnih rotacija, apsolutno većina igrača van svake minimalne ili srednje konstantnosti izuzev Jokića, mnogo novih igrača na klupi od kojih ne znaš šta možeš da očekuješ, plus nema MPJ i Marej praktično od početka sezone igra povredjen, plus izgubili su tri neizvesne završnice tako da su lako mogli biti i na 10-4, realno na Denver se može pogledati tada kada budu kompletni, zdravi i spremni i u susretima sa ozbiljnim ekipama, mada čini mi se da probleme koje imaju na četvorci, kao i zamenu za Jokića kada je on na klupi biće teško rešiti u ovom sastavu.

Aleks

pre 3 godine

Marko

Ma Maksa i SAS-a niko ne doživljava ozbiljno. Bukvalno niko. Oni samo gledaju da kontriraju jedan drugom kao Šak i Barkli (ali su manje interesantni od njih) i od toga prave neki šou.
"Let me tell you something..."

Milan

pre 3 godine

"Meni je naprimer suludo da govoriš da je Durent lošiji igrač od Jokića."

Ocigledno da mnogi ne shvataju. MVP priznanje se dodeljuje za aktuelnu sezonu. Durent je jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrac danasnjice. Alk to ne znaci da neko ne moze bolje da odigra sezonu od njega. Teoretski bi i Rade Zagorac mogao da bude bolji kandidat za MVP titulu iako je Durent milion puta bolji igrac.

Kikujiro

pre 3 godine

So many great Jokic passes...

…are totally wasted by his teamates.

Jokic’s fellow starters will be the reason he doesn’t average 13 assists this season
Barton steals so many of Jok’s rebounds

U prošloj utakmici imao je 9 umesto realnih 20 asistencija, noćas 6 umesto realnih 12 ili 13, sudije mu kradu 5, 6 poena u svakoj utakmici trenutno je Jokić na 25.1 poena, 11.4 skokova, 10.0 asistencija, 57.3%, ali to nije realno, realno Jokić ima minimum 30.0 poena, 15 skokova, 15 asistencija, da, tačno je, Jokić je MVP, i najbolji igrač NBA lige, danas je to činjenica, ne znam zašto je teško prihvatiti realnost, mislim za nas koji ne gledamo košarku površno, već malo dublje i razumemo suštinu košarkaške igre, ne znam zašto to nekome toliko smeta, sve činjenice i plus lepota njegove igre su na Jokićevoj strani, ako vam lažni ego ne dozvolhava da prihvatite činjenično stanje onda se nadam da vam je bar jasno da je Jokić jedan od nekoliko najboljih igrača u NBA, ove sezone Jokić je nikad spremniji i igra svoju najbolju košarku u karijeri, odličan u odbrani i sjajan u napadu, da su mu saigrači konstantni bilo bi to još ubedljivije i još bolje, mada i ovako je super, Jedino što trenutno Jokić mora da popravi je šut za tri, bio je do pre par utakmica na 43.0% a sada je na 35.4, ne sme to ispod 40, izgubljene lopte je spustio sa 6.0 na 4.0, nadam se da će to da ode na 3.0, Uživajte u naj-atraktivnijem košarkašu na svetu dok još igra, neće to večno trajati.

roten

pre 3 godine

Jokić fenomenalan,standardno.MVP nagradu verovatno neće uzeti jer ovo je najslabiji Denver u poslednjih par godina, teško da će mu dati to priznanje ako budu 7 ili 8 na zapadu. Mislim da će MVP biti Durant ili Lebron.Marej je povređen, ali Denver nema taj luksuz da ga odmori i da on propušta utakmice u serijama jer je konkurencija na zapadu velika i skoro svi jure plej of,i sezona je skraćena.Ovo je poslednja sezona da gledamo ovakav Denver, već na leto vlasnici kluba moraće da vuku radikalne poteze i da menjaju nešto, ovo trenutno je možda dovoljno za polufinale zapada, i to je plafon. Pokuševski u odbrani i odigra nešto, ali u napadu nikako ne ide,procenti šuta su mu katastrofalni, daje samo 3 poena po meču,nikako da se oslobodi treme, kao da ne zna koja akcija se zove, valjda će biti bolje...Nadam se da će ga Oklahoma istrpeti, da ga neće slati u neki razvojni tim.

ASV

pre 3 godine

Vestbrook ima lošiji učinak u sezoni od Jokića, a njegov tim od Denvera. O čemu ti dečko pričaš?

(Bojan, 20. januar 2021 09:34)

Mislio je na to da više neće biti dovoljno da imas tripl dabl sezonu da bi osvojio MVP nagradu, a da ti klub završi na lošoj poziciji. Jer je Vestbruk već imao nekoliko takvih sezona, nije vise "vau" kao nekad.

JPR24

pre 3 godine

Super... Ali Kampaco , Plej ? 1 asistenciju jedva izvukao za 18 minuta !?? Barton, kad racionalno odigra, 6 asistencija, 13 poena uz odličan procenat, sasvim druga priča, ali nažalost to mu se desi jednom u deset utakmica ! Marej, ako već ima problem sa laktom, nije trebao ni ulaziti realno, ipak je ovo Oklahoma, nova i zelena ekipa, rešili bi ovi iz Denvera i bez Mareja uopšte. A Pokusevski, okej, nije išlo, ali dobija minute, i nije kao Gudura koji se prosto bojao da uzme šut, ovaj ide pa i ako promasuje, kad tako rade i drugi mladi, nema da se grči i u pravu je.

Aca86

pre 3 godine

Mozda me niste razumeli. Westbruk je osvojio MVP kada je Oklahoma bila 7-8 na Zapadu zbog trip-dabl sezone. Tada je to bila senzacija. Sada nece biti senzacija, a Denver nece biti na vrhu zapada. Nikako nisam rekao da je Westbruk sada kandidat za MVP, covek je propao. Vise nije ni superstar.

kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare

pre 3 godine

"Pokuševski bez pogotka iz igre"
Naslov sugeriše da je Pokuševski postigao poene ali ne iz igre, zašto?

Momak je jako mlad i siguran sam da će u jednom trenutku da klikne i da će mu se opustiti ruka. Dobro je što igra u mladom timu gde dobija minutažu koja mu je preko potrebna...

Миле

pre 3 godine

Први пут сам гледао Покушевског (не рачунам разне видео-клипове). Недостаје му барем једна сезона у Меги. Срећна околност је да је дошао у тим и код тренера где има шансу да добија прилике. Претпостављам да Карија фигуром и начином кретања подсећа на бившег саиграча Кукоча. Међутим оно што сам синоћ видео, његова игра у нападу се своди само на шут за три поена, а за играча његове висине и покретљивости то није довољно. Како неко рече шут је кварљива роба.

Peruzzi

pre 3 godine

Nedostatak fizickih predispozicija nadoknadjuje NEVEROVATNOM kosarkaskom inteligencijom. Takvih igraca u istoriji ove prelepe igre mozete nabrojati samo na prste. Uzivanje za gledati i praznik za oci. Pik and pop Stojaka i Divca i neprespavane noci uz Kingse, pa onda 8 godina sna pa sad Jokara😀.