Utorak, 19.01.2021.

14:00

Meloun: Jokić mora da bude u MVP debati

Trener Denver Nagetsa Majk Meloun pričao je o aktuelnostima koje se tiču njegove ekipe, između ostalog, i o Nikoli Jokiću.

Izvor: MT

Meloun: Jokiæ mora da bude u MVP debati IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

bradina

pre 3 godine

@Beks,

Dzabe reagujes,vecina ovih komentatora opocela je pratiti NBA redovno, tek od novog milenijuma zbog interneta.
90-tih su bili zauzeti ratovima,bombardovanjem i imali sasvim nove idole,znamo i koje, ili se nisu ni rodili!
Malo koje gledao Juinga a o "kucajucem Holandjaninu" nemaju pojma.
Stoji cinjenica da je ovaj visoki momak(224 cm),imao sjajnu karijeru u Indijana Pejsers citavih 12 sezona 1988-2000.
Sankcije su nam skinute 2002. pa nisu zaista mogli pratiti NBA.Ako se pogledaju klipovi(Youtube) svi ce naci slicnosti u igri sa nasim Jokicem sa Rik Smitom,stom razlikom sto je on bio iskljucivo centar i postizao svoje koseve iz reketa uglavnom zakucavajuci ili zaista mekim sutem.Nikola je poceo da zakucava vise ove godine.Rik Smit je bio cudo u reketu.Poznajem ga jos iz dana kad je igrao za Marist koledz iz Njujorka(osvojio koledj sampionat sa njima)koji su koristio Medison skver Garden za svoje utakmice.Rik je draftovan za Indijanu kao drugi pik!Statistika mu je bila fantasticna nesto vise od 18 poena uz 12 skokova i 5 asistencija za citavu karijeru sto od 867 utakmica u NBA ligi koliko je odigrao je zavidan uspeh.
O Juingu se manje vise sve zna ipak je bio fransiza Njujorka.Kosarka se u mnogome izmenila od tada,ali Nikola ce naci svoje mesto u istoriji NBA upravo zbog promene igre centara,ne po poenima i skokovima nego po fantasticnim asistencijama gde ce nastavi li obvako prevazici najboljeg ikad na toj poziciji centra Robinsona.Garantovano!

obren

pre 3 godine

Sta bi bilo da se Jkic povredi 10 utakmica -dali bi Denver dobio 1 sa ovakvim trenerom i oakvim razmisljanjem ODBRANA ODBRANA a Milsap 36 godina stoji na vrhu reketa i gleda unuku na tribinama .

bmiles

pre 3 godine

Za sve one komentatore koji sumnjaju u ove reci Melouna samo jedan savet.Imaju na Youtube video,a vrti se i na Xfinity on demand TV NBA:
Nikola Jokic the Best Passing Big Mam in NBA history (verujem da ne treba prevod).
Pogledajte,uz konstataciju da nijedan igrac ovih prostora Balkana,nije ucinio u svojoj profi karijeri igrajuci za NBA tim!Svakako imali smo Divca i Stojakovica koji su osvojili sampionat sa svojim klubovima po jedan put,kao i Toni Kukoca(sa 3 osvojena"prstena"),ali nijedan od njih nije bio vodeci igrac svog kluba kad je to osvajao. Ne verujem da ce Jokic napustiti Denver,zasto bi iako su mu sanse minimalne sa njima,ali nikad ne reci nikad.Denver ima potencijal a sve zavisi kako ce se razviti Porter,Bol,Dozier,a pri tom da Haris,Marej,Monti i Grin odigraju na svom nivou.Mozda jedan dobar igrac na poziciji 4 ili 3 pride (neko poput Kukoca ili Stojakovica) i tim bi bio strava!
Nisam bas ni odusevljen vodjenjem Melouna,mozda sa nekim drugim trenerom koji ima bolji nerv i poznavanje igre bi vise uradio!?
Sad kad je vex evidentno da ce se ekipa Denvera boriti za PO a sanse su svedene samo na mesta od 5-8 mozda treba raditi na gradjenju mladih igraca i slazem se sa mnogima da najbolje godine Jokica tek dolaze,samo da ga povrede mimoidju i sve ce biti ok.

Dragan Borca

pre 3 godine

Gile@ Care on igra po hijerarhiji sastavlja tim ko mu je koliko dugo u klubu. Grant je decko otisao jer je u Denveru imao sporednu ulogu a Maloun je Bartonu davao cak 33 minute u proseku prosle godine, dok je Grant imao 25-26 prosecno. Eno ga Grant plodi u Detroitu a Barton ce biti nebitan igrac za godinu- dve. Decko se smorio da bude tamo neka peta- sesta opcija a ima dosta potencijala. Volim ja Malouna ali se mnogo vezao za neke "starije" igrace( Barton, Milsap, Geri) i zato ispasta ceo tim. Jokic, Marej i Porter imaju zastrasujuci ofanzivni rejting i nema tu Barton sta da trazi sa velikom minutazom. Protiv Portlanda ga je cela Pepsi arena izvizdala i tek onda kada je publika pocela da zvizdi, tek onda se Maloun trgao oko Bartona ali je bilo kasno. Maloun je izgubio protiv Minesote Plej Of borbu na jedan posed( pre 4 godine) jer je igrao 48 minuta sa veteranom Cendlerom koji je imao NULA poena dok je drzao mladje i bolje na klupi. Tako je izgubio i seriju protiv Portlanda. Da se nije Barton povredio nikada ne bi okrenuli serije protiv Jute i Klipersa vec bi drzao Granta i Portera na klupi a igrao bi sa Bartonom na Leonardu. Takav je on, on se slepo drzi hijerarhije i malo veruje mladim igracima. Zeke " mali" je odlican potencijal ali on ce radije igrati sa 4 beka jer su duze u klubu nego probati klinca koji je atletski mocan i super bi legao Jokicu na 4. Barton u teoriji nije los igrac ali jednostavno takticki ne zna igrati, previse je haotican

Beks

pre 3 godine

Kakvi eseji Dragana Borce,ne mogu da vam objasnjavam u svakom komentaru kako povrsno mnogi kapirate kosarku,ali mogu da vam dokazem lako da Dragan Borca ne zna nista o Nba ligi,jer siguran sam da je gleda samo zbog Jokica i eventualno dok su igrali Pedja i Divac. Otvorite link koji sam ostavio na vest o mecu Wariorsa i Lejkersa,pogledajte duel Rik Smitsa i Juinga i uporedite sta Juing radi na terenu i kako ga karakterise "strucnjak" Dragan Borca. Sa druge strane pogledajte skil,poteze i sut 224cm visokog Rika Smitsa koji je samo jednom bio all star i setite se komentara koji kazu da je Bobi rodjen u pogresno vreme,da bi nekad bio all star. Ne da ne bi bio all star nego bi igrao jos manje nego sad,Smits je za njega Jokic licno!!

CJC

pre 3 godine

Denver je očajno odradio posao pre nove sezone , otišli im Grant, Plamli koji je krpio Jokića u odbrani otišao i Bizli a doveli pa nikog... Kampaca koji je smešan kao bioskop dečko zalutao u NBA ala Gudurić. Još su ostavili Milsapa uz to Džamal Muri se izgubio na terenu nema ga nigde oscilira opasno za te pare koje dobija.
Jokić igra sa grupom gradjana neka menja sredinu zamislite njega u krštenom timu...nikad neće ništa osvojiti u Denveru.
(LA, 19. januar 2021 15:49)

Ma da, najbolje u Lakerse ili dogodine u GSW... Pa se onda čudite što je NBA ovakav cirkus kakav je sada, svaka primadona od zvezdice je nezadovoljna i ide od tima do tima, od velike trojke do velike četvorke dok ne osvoji taj prsten... Šta Reggie Miller da kaže, za 18 godina karijere nije imao 2 krštena saigrača, da ne pričam superstara uz sebe pa da li je plakao, da li je bežao kod Jordana ili ga je terao da se u 7 utakmici do maksimuma napati?

lucc

pre 3 godine

Menadzment Nuggets-a je imao suludu srecu kad su draftovali Nikolu. To bi bio tim na dnu tabele i svake sledece godine bi birali pika iz prve runde. Srca sa Nikolom se nije ponovila, Murrey igra toplo-hladno, a ima max ugovor koji ne zasluzuje. Ne mogu da nadju krilo koje igra odbranu!? U NBA ima najvise visokih krila koji nisu jaki u napadu ali se trude u odbrani da bi zaradili dobar ugovor. Pa Bjelica mi mogao da zatvori Nikoline greske u odbrani i nije skup plus dobro sutira trojke, a zna i da igra pick n roll. Bio bi rizik ponuditi trade Sakrament-u ali bi mozda uspelo. Burton vise nema sta da pokaze, neka probaju da ga menjaju za pleja. Propade opasna Nikolina sezona

Uja

pre 3 godine

Zaboravljamo često da je momku tek 25 godina...
(Uja,

Sportista nije klinac sa 25 pa da kazes tek mu je 25 godina. To su najbolje
godine.

Da sportista nije klinac, ali za sportistu a naročito košarkaša 25 je tek početak "prajma", Harden je postao MVP sa 29 prvi put, Westbrook sa 28. Tad je otprilike taj vrhunac karijere i zato kazem da su narednih par godina ključni za Joku.
Mada mislim da bi nama svima bilo mnogo draže nego njemu samome. Mislim da on nije tip kojem je to neka opsesija.

aleksandar

pre 3 godine

Sve je to lepo treneru ali ako u naredne dve nedelje nastavite da gubite ne znam da li si svestan da letis ti prvi iz Denvera. Dobices otkaz da bi top menadzment prebacio odgovornost na tebe i zataskao katastrofalno los prelazni rok. Kad ode Meloun ide razgradnja tima, previranja, nervoza i na kraju igraci odlaze posebno Jokic i Marej koji ce biti na meti drugih fransiza koje ce da ocerupaju od Denvera to sto vredi.

Crni laufer

pre 3 godine

Za to prijatelju Meloune, treba da ti neki šegrt sa klupe prati statistiku, i kad zatreba, kaže pred kraj utakmice: "Idi Jokara, skoči još jednom, ili asistiraj 2 puta..." Somborac bi bio neprikosnoven u statistici.

Skakač_sa_Bgd_Mostova

pre 3 godine

Ma grupa građana je oko Jokića,,ja stvarno ne znam šta je sa Marejom,,

Onog Bartona treba najuriti,,Heris isto pao sa igrom,,

ili da pojačaju Denver ili Jokara da ide,,jer verujem da bi ga 95% želelo pogotovu one koje imaju dobre šutere s polja,,

p,s,nevezano za temu,,ali kad vidim nepismenost odraslih ljudi koji pišu:nevolim,neradim i sl.,,loše mi bude,,ako ne znaš kako se piše izguglaj i vidi,,tri sekunde vremena ti uzme i sledeći put ćeš pravilno napisati

prika iz susjedstva

pre 3 godine

Srbi, da razumijete košarku kao što tvrdite, bilo bi vam jasno da će mvp biti Harden. On će s ekipom dogurati do vrha ljestvice uz 30-10 (i ponešto skokova), a Jokari sljedi dio sezone kad će pasti. Sumnjam da može ovako stalno...

Uja

pre 3 godine

Da budemo realni, teško da će Jokić ove sezone biti MVP ali ne bih isključio tu opciju za budućnost.
Dobar primer je Nowitzki iz 2006, imao je čini mi se oko 25 poena i nešto više od 11 skokova po meču, brojke koje su za Jokića više nego dostižne, a Jokic pritom i asistira.
Ali, nije sve u brojkama jer je naprimer te sezone Kobi imao oko 36 poena u proseku. Nowitzki je uzeo MVP nagradu, jer je bio pravi vođa svog tima koji je igrao odlično sa njim na čelu ušao u playoff i stigao do finala sa skromnom sastavom u to vreme.
Znači nije sve do Jokića nego i do tima, kada bi Denver proigrao a Jokić zadržao dobre igre, mogao bi u narednim godinama postati MVP. Zaboravljamo često da je momku tek 25 godina...

Kikujiro

pre 3 godine

Pa 25 godina nije ni malo, ide vreme, moraćemo da sačekamo još ako se dobro sećam po ugovoru još dve sezone da vidimo na koji način Jokić razmišlja, čak i ako Denver ne složi bolju ekipu koja će biti konkurentna za titulu mislim da će pre ostati nego otići iz Denvera, pitanje je i kakav i koliki uticaj imaju ljudi oko Nikole. Plus nešto mi ne izgleda da je front office Denvera spreman da učini nešto ekstra da bi se borili za titulu.

tihiM

pre 3 godine

1. Problem panjeva, tj. odredjene utakmice kad se Barton, Haris, PJ Dozier takmice ko je veci.
2. Otisao podcenjeni Kreg, koji je igrao dobru odbranu, krila nema ko da brani, cak i da je Grent otisao a Kreg ostao, mogli bi da se sastave, ovako ne znam.
3. Plamli ispostavilo se bio bolji nego sto je Hartenstajn, ali ovaj ce dostici njegov level za jedno godinu dve sigurno.
4. Milsap igra, to ne razumem mozda najvise, na toj poziciji pored izgleda solidnog Grina, imas Nadjija koji mi je stvarno delovao mnogo bolje u svakom smislu nego Milsap, mozda i Bol Bol. Al dobro ako hoce da forsira igrace od 35 godina a na klupi da presede rukiji sezonu. Dzaba GM-u dobre "kradje" na draftu. Kad oni nece videti terena u narednih godinu dve. Hamptona da ne prizivamo i Hauarda.
5. Los trener i slabi potezi uprave kao jedan od glavnih problema

porter jr

pre 3 godine

... Zaboravljamo često da je momku tek 25 godina...
(Uja,

Sportista nije klinac sa 25 pa da kazes tek mu je 25 godina. To su najbolje
godine.

Гиле

pre 3 godine

(Dragan Borca, 19. januar 2021 16:10)
Углавном имаш коментаре које вреди читати. Мада се ндслажем са тобоб, рецимо Бартон је поливалентан али углавном 3. Мада га неволим кад гледаш тим боље играју са њим него са Портером. Ок Портер је млад и треба му дати простора да се формира. Али ако кажеш да Мелоун немења и игра без 3 онда је то иновативно, па делујеш контрадикторан. А мислим и да људи овде много пљују по Мелоуну, јесте да има малтене минуте када врши измене он то ради да би сачувао играче а да његова клупа игра против противнике клупе. Јесте то шаблон, али има и резултате, јер руку на срце са овом екипом је ушао у финале конференције, а и две сезоне је добар у лигашком делу. Исто тако је у ужем избору за тренера сезоне већ две годужине у НБА, ваљда они боље знају шта очекују од тренера од нас који то гледамо из Европског угла. У праву си да мало форсира младе.

Neko

pre 3 godine

@dragan borca, slazem se sa tobom, ne razumem zasto Hartestajn ne igra vise, vidi se da covek moze, ima i fiziku...
Takodje bih ubacio Greena da igra mnooogo vise, uskoro i umesto Milsapa...
Malone je neutralisao neke ljude na klupi, koja je i ovako tanka....
Mislim da ce Jokic trpeti ovo jos neko vreme...a onda ce traziti trejd, ili otici kao free agent...

Dragan Borca

pre 3 godine

Vec 10- ak utakmica cika Maloun igra bez iti jednog jedinog krila. Ja ne znam da li sam ikada nesto tako video. Dobar cova i motivator ali staromodan, neprogresivan trener sa jako losim rotacijama i taktikom. Pogotovo ostecuje tim sa prevelikim poverenjem u presporog matorog Milsapa i cudaka Bartona. Geri Heris lose sutira ali on bi se nekako i mogao tolerisati zbog dobre odbrane. Dok Milsap i Barton nazad tesko sta uopste odbrane. Maloun je jedini trener kome ne igraju rukiji i koji ne voli igrati sa mladjim igracima i tako je suzio rotaciju na gomilu niskih bekova i par centara/ krilnih centara. Pojacanja nisu ni losa koliko ih on ne koristi. Hartenstajn je 5 utakmica imao plus na parketu a onda mu protiv Jute daje samo dve i po minute u igri a igra 157 minuta sa bekovima od 240 mogucih. Tesko Jokic pored ovako tvrdoglavog coveka moze biti MVP. Milsap se vidno ugojio 10 kila jedva trci covek 36 polupenzioner a oni ga jos cascavaju 10 miliona da se vuce po terenu, umesto da igraju i sa ovim rukijem krilnim centrom, sto je prilican potencijal Zeke. Barton zna da nema buducnost u Denveru kada se vrati Porter i na silu nabija statistiku, pogotovo ih ostecuje kada juri po skokove unutra a ostavlja igrace spolja same na 3. Povratak Portera ce samo maskirati Malounove takticko- rotacione eskapade i nebuloze. Jedina sansa za Denver za nesto veliko je da Porter izraste u opasnog strelca svaku utakmicu i da dovedu jos defanzivaca. Sagorece Nikolu ako nastavi sa ovoliko bekova igrati

Drnch

pre 3 godine

Dzemal Mari u ovoj sezoni ne bi trebao u istu recenicu sa Jokicem. Problem je sto su ekipe naucile kako da igraju odbranu na njemu. Mari trenutno nije u stanju da sam sebi izgradi dobru poziciju kao sto to rade All Star igraci. Bez Nikolinih blokova i pick and roll-a, Mari ima dosta isforsiranih suteva i losih procena. Meloun pokusava da ukljuci sto vise igraca i napravi raznovrsnu ekipu koja nije predvidljiva. U takvoj situaciji Mari se tesko snalazi jer zavisi od Jokicevih dodavanja i blokova da bi mu otvorio prostor. Trenutno je samo Jokic u stanju da odgovori na nacin koji pokusava da implementira trener.

Mare

pre 3 godine

Dzemal Mari u ovoj sezoni ne bi trebao u istu recenicu sa Jokicem. Problem je sto su ekipe naucile kako da igraju odbranu na njemu. Mari trenutno nije u stanju da sam sebi izgradi dobru poziciju kao sto to rade All Star igraci. Bez Nikolinih blokova i pick and roll-a, Mari ima dosta isforsiranih suteva i losih procena. Meloun pokusava da ukljuci sto vise igraca i napravi raznovrsnu ekipu koja nije predvidljiva. U takvoj situaciji Mari se tesko snalazi jer zavisi od Jokicevih dodavanja i blokova da bi mu otvorio prostor. Trenutno je samo Jokic u stanju da odgovori na nacin koji pokusava da implementira trener.
(Drnch, 19. januar 2021 16:06)

Tacno u centar.

LA

pre 3 godine

Denver je očajno odradio posao pre nove sezone , otišli im Grant, Plamli koji je krpio Jokića u odbrani otišao i Bizli a doveli pa nikog... Kampaca koji je smešan kao bioskop dečko zalutao u NBA ala Gudurić. Još su ostavili Milsapa uz to Džamal Muri se izgubio na terenu nema ga nigde oscilira opasno za te pare koje dobija.
Jokić igra sa grupom gradjana neka menja sredinu zamislite njega u krštenom timu...nikad neće ništa osvojiti u Denveru.

LA

pre 3 godine

Denver je očajno odradio posao pre nove sezone , otišli im Grant, Plamli koji je krpio Jokića u odbrani otišao i Bizli a doveli pa nikog... Kampaca koji je smešan kao bioskop dečko zalutao u NBA ala Gudurić. Još su ostavili Milsapa uz to Džamal Muri se izgubio na terenu nema ga nigde oscilira opasno za te pare koje dobija.
Jokić igra sa grupom gradjana neka menja sredinu zamislite njega u krštenom timu...nikad neće ništa osvojiti u Denveru.

Dragan Borca

pre 3 godine

Vec 10- ak utakmica cika Maloun igra bez iti jednog jedinog krila. Ja ne znam da li sam ikada nesto tako video. Dobar cova i motivator ali staromodan, neprogresivan trener sa jako losim rotacijama i taktikom. Pogotovo ostecuje tim sa prevelikim poverenjem u presporog matorog Milsapa i cudaka Bartona. Geri Heris lose sutira ali on bi se nekako i mogao tolerisati zbog dobre odbrane. Dok Milsap i Barton nazad tesko sta uopste odbrane. Maloun je jedini trener kome ne igraju rukiji i koji ne voli igrati sa mladjim igracima i tako je suzio rotaciju na gomilu niskih bekova i par centara/ krilnih centara. Pojacanja nisu ni losa koliko ih on ne koristi. Hartenstajn je 5 utakmica imao plus na parketu a onda mu protiv Jute daje samo dve i po minute u igri a igra 157 minuta sa bekovima od 240 mogucih. Tesko Jokic pored ovako tvrdoglavog coveka moze biti MVP. Milsap se vidno ugojio 10 kila jedva trci covek 36 polupenzioner a oni ga jos cascavaju 10 miliona da se vuce po terenu, umesto da igraju i sa ovim rukijem krilnim centrom, sto je prilican potencijal Zeke. Barton zna da nema buducnost u Denveru kada se vrati Porter i na silu nabija statistiku, pogotovo ih ostecuje kada juri po skokove unutra a ostavlja igrace spolja same na 3. Povratak Portera ce samo maskirati Malounove takticko- rotacione eskapade i nebuloze. Jedina sansa za Denver za nesto veliko je da Porter izraste u opasnog strelca svaku utakmicu i da dovedu jos defanzivaca. Sagorece Nikolu ako nastavi sa ovoliko bekova igrati

Drnch

pre 3 godine

Dzemal Mari u ovoj sezoni ne bi trebao u istu recenicu sa Jokicem. Problem je sto su ekipe naucile kako da igraju odbranu na njemu. Mari trenutno nije u stanju da sam sebi izgradi dobru poziciju kao sto to rade All Star igraci. Bez Nikolinih blokova i pick and roll-a, Mari ima dosta isforsiranih suteva i losih procena. Meloun pokusava da ukljuci sto vise igraca i napravi raznovrsnu ekipu koja nije predvidljiva. U takvoj situaciji Mari se tesko snalazi jer zavisi od Jokicevih dodavanja i blokova da bi mu otvorio prostor. Trenutno je samo Jokic u stanju da odgovori na nacin koji pokusava da implementira trener.

Mare

pre 3 godine

Dzemal Mari u ovoj sezoni ne bi trebao u istu recenicu sa Jokicem. Problem je sto su ekipe naucile kako da igraju odbranu na njemu. Mari trenutno nije u stanju da sam sebi izgradi dobru poziciju kao sto to rade All Star igraci. Bez Nikolinih blokova i pick and roll-a, Mari ima dosta isforsiranih suteva i losih procena. Meloun pokusava da ukljuci sto vise igraca i napravi raznovrsnu ekipu koja nije predvidljiva. U takvoj situaciji Mari se tesko snalazi jer zavisi od Jokicevih dodavanja i blokova da bi mu otvorio prostor. Trenutno je samo Jokic u stanju da odgovori na nacin koji pokusava da implementira trener.
(Drnch, 19. januar 2021 16:06)

Tacno u centar.

Uja

pre 3 godine

Da budemo realni, teško da će Jokić ove sezone biti MVP ali ne bih isključio tu opciju za budućnost.
Dobar primer je Nowitzki iz 2006, imao je čini mi se oko 25 poena i nešto više od 11 skokova po meču, brojke koje su za Jokića više nego dostižne, a Jokic pritom i asistira.
Ali, nije sve u brojkama jer je naprimer te sezone Kobi imao oko 36 poena u proseku. Nowitzki je uzeo MVP nagradu, jer je bio pravi vođa svog tima koji je igrao odlično sa njim na čelu ušao u playoff i stigao do finala sa skromnom sastavom u to vreme.
Znači nije sve do Jokića nego i do tima, kada bi Denver proigrao a Jokić zadržao dobre igre, mogao bi u narednim godinama postati MVP. Zaboravljamo često da je momku tek 25 godina...

tihiM

pre 3 godine

1. Problem panjeva, tj. odredjene utakmice kad se Barton, Haris, PJ Dozier takmice ko je veci.
2. Otisao podcenjeni Kreg, koji je igrao dobru odbranu, krila nema ko da brani, cak i da je Grent otisao a Kreg ostao, mogli bi da se sastave, ovako ne znam.
3. Plamli ispostavilo se bio bolji nego sto je Hartenstajn, ali ovaj ce dostici njegov level za jedno godinu dve sigurno.
4. Milsap igra, to ne razumem mozda najvise, na toj poziciji pored izgleda solidnog Grina, imas Nadjija koji mi je stvarno delovao mnogo bolje u svakom smislu nego Milsap, mozda i Bol Bol. Al dobro ako hoce da forsira igrace od 35 godina a na klupi da presede rukiji sezonu. Dzaba GM-u dobre "kradje" na draftu. Kad oni nece videti terena u narednih godinu dve. Hamptona da ne prizivamo i Hauarda.
5. Los trener i slabi potezi uprave kao jedan od glavnih problema

Skakač_sa_Bgd_Mostova

pre 3 godine

Ma grupa građana je oko Jokića,,ja stvarno ne znam šta je sa Marejom,,

Onog Bartona treba najuriti,,Heris isto pao sa igrom,,

ili da pojačaju Denver ili Jokara da ide,,jer verujem da bi ga 95% želelo pogotovu one koje imaju dobre šutere s polja,,

p,s,nevezano za temu,,ali kad vidim nepismenost odraslih ljudi koji pišu:nevolim,neradim i sl.,,loše mi bude,,ako ne znaš kako se piše izguglaj i vidi,,tri sekunde vremena ti uzme i sledeći put ćeš pravilno napisati

Crni laufer

pre 3 godine

Za to prijatelju Meloune, treba da ti neki šegrt sa klupe prati statistiku, i kad zatreba, kaže pred kraj utakmice: "Idi Jokara, skoči još jednom, ili asistiraj 2 puta..." Somborac bi bio neprikosnoven u statistici.

Uja

pre 3 godine

Zaboravljamo često da je momku tek 25 godina...
(Uja,

Sportista nije klinac sa 25 pa da kazes tek mu je 25 godina. To su najbolje
godine.

Da sportista nije klinac, ali za sportistu a naročito košarkaša 25 je tek početak "prajma", Harden je postao MVP sa 29 prvi put, Westbrook sa 28. Tad je otprilike taj vrhunac karijere i zato kazem da su narednih par godina ključni za Joku.
Mada mislim da bi nama svima bilo mnogo draže nego njemu samome. Mislim da on nije tip kojem je to neka opsesija.

aleksandar

pre 3 godine

Sve je to lepo treneru ali ako u naredne dve nedelje nastavite da gubite ne znam da li si svestan da letis ti prvi iz Denvera. Dobices otkaz da bi top menadzment prebacio odgovornost na tebe i zataskao katastrofalno los prelazni rok. Kad ode Meloun ide razgradnja tima, previranja, nervoza i na kraju igraci odlaze posebno Jokic i Marej koji ce biti na meti drugih fransiza koje ce da ocerupaju od Denvera to sto vredi.

Гиле

pre 3 godine

(Dragan Borca, 19. januar 2021 16:10)
Углавном имаш коментаре које вреди читати. Мада се ндслажем са тобоб, рецимо Бартон је поливалентан али углавном 3. Мада га неволим кад гледаш тим боље играју са њим него са Портером. Ок Портер је млад и треба му дати простора да се формира. Али ако кажеш да Мелоун немења и игра без 3 онда је то иновативно, па делујеш контрадикторан. А мислим и да људи овде много пљују по Мелоуну, јесте да има малтене минуте када врши измене он то ради да би сачувао играче а да његова клупа игра против противнике клупе. Јесте то шаблон, али има и резултате, јер руку на срце са овом екипом је ушао у финале конференције, а и две сезоне је добар у лигашком делу. Исто тако је у ужем избору за тренера сезоне већ две годужине у НБА, ваљда они боље знају шта очекују од тренера од нас који то гледамо из Европског угла. У праву си да мало форсира младе.

Neko

pre 3 godine

@dragan borca, slazem se sa tobom, ne razumem zasto Hartestajn ne igra vise, vidi se da covek moze, ima i fiziku...
Takodje bih ubacio Greena da igra mnooogo vise, uskoro i umesto Milsapa...
Malone je neutralisao neke ljude na klupi, koja je i ovako tanka....
Mislim da ce Jokic trpeti ovo jos neko vreme...a onda ce traziti trejd, ili otici kao free agent...

lucc

pre 3 godine

Menadzment Nuggets-a je imao suludu srecu kad su draftovali Nikolu. To bi bio tim na dnu tabele i svake sledece godine bi birali pika iz prve runde. Srca sa Nikolom se nije ponovila, Murrey igra toplo-hladno, a ima max ugovor koji ne zasluzuje. Ne mogu da nadju krilo koje igra odbranu!? U NBA ima najvise visokih krila koji nisu jaki u napadu ali se trude u odbrani da bi zaradili dobar ugovor. Pa Bjelica mi mogao da zatvori Nikoline greske u odbrani i nije skup plus dobro sutira trojke, a zna i da igra pick n roll. Bio bi rizik ponuditi trade Sakrament-u ali bi mozda uspelo. Burton vise nema sta da pokaze, neka probaju da ga menjaju za pleja. Propade opasna Nikolina sezona

Kikujiro

pre 3 godine

Pa 25 godina nije ni malo, ide vreme, moraćemo da sačekamo još ako se dobro sećam po ugovoru još dve sezone da vidimo na koji način Jokić razmišlja, čak i ako Denver ne složi bolju ekipu koja će biti konkurentna za titulu mislim da će pre ostati nego otići iz Denvera, pitanje je i kakav i koliki uticaj imaju ljudi oko Nikole. Plus nešto mi ne izgleda da je front office Denvera spreman da učini nešto ekstra da bi se borili za titulu.

Dragan Borca

pre 3 godine

Gile@ Care on igra po hijerarhiji sastavlja tim ko mu je koliko dugo u klubu. Grant je decko otisao jer je u Denveru imao sporednu ulogu a Maloun je Bartonu davao cak 33 minute u proseku prosle godine, dok je Grant imao 25-26 prosecno. Eno ga Grant plodi u Detroitu a Barton ce biti nebitan igrac za godinu- dve. Decko se smorio da bude tamo neka peta- sesta opcija a ima dosta potencijala. Volim ja Malouna ali se mnogo vezao za neke "starije" igrace( Barton, Milsap, Geri) i zato ispasta ceo tim. Jokic, Marej i Porter imaju zastrasujuci ofanzivni rejting i nema tu Barton sta da trazi sa velikom minutazom. Protiv Portlanda ga je cela Pepsi arena izvizdala i tek onda kada je publika pocela da zvizdi, tek onda se Maloun trgao oko Bartona ali je bilo kasno. Maloun je izgubio protiv Minesote Plej Of borbu na jedan posed( pre 4 godine) jer je igrao 48 minuta sa veteranom Cendlerom koji je imao NULA poena dok je drzao mladje i bolje na klupi. Tako je izgubio i seriju protiv Portlanda. Da se nije Barton povredio nikada ne bi okrenuli serije protiv Jute i Klipersa vec bi drzao Granta i Portera na klupi a igrao bi sa Bartonom na Leonardu. Takav je on, on se slepo drzi hijerarhije i malo veruje mladim igracima. Zeke " mali" je odlican potencijal ali on ce radije igrati sa 4 beka jer su duze u klubu nego probati klinca koji je atletski mocan i super bi legao Jokicu na 4. Barton u teoriji nije los igrac ali jednostavno takticki ne zna igrati, previse je haotican

CJC

pre 3 godine

Denver je očajno odradio posao pre nove sezone , otišli im Grant, Plamli koji je krpio Jokića u odbrani otišao i Bizli a doveli pa nikog... Kampaca koji je smešan kao bioskop dečko zalutao u NBA ala Gudurić. Još su ostavili Milsapa uz to Džamal Muri se izgubio na terenu nema ga nigde oscilira opasno za te pare koje dobija.
Jokić igra sa grupom gradjana neka menja sredinu zamislite njega u krštenom timu...nikad neće ništa osvojiti u Denveru.
(LA, 19. januar 2021 15:49)

Ma da, najbolje u Lakerse ili dogodine u GSW... Pa se onda čudite što je NBA ovakav cirkus kakav je sada, svaka primadona od zvezdice je nezadovoljna i ide od tima do tima, od velike trojke do velike četvorke dok ne osvoji taj prsten... Šta Reggie Miller da kaže, za 18 godina karijere nije imao 2 krštena saigrača, da ne pričam superstara uz sebe pa da li je plakao, da li je bežao kod Jordana ili ga je terao da se u 7 utakmici do maksimuma napati?

porter jr

pre 3 godine

... Zaboravljamo često da je momku tek 25 godina...
(Uja,

Sportista nije klinac sa 25 pa da kazes tek mu je 25 godina. To su najbolje
godine.

Beks

pre 3 godine

Kakvi eseji Dragana Borce,ne mogu da vam objasnjavam u svakom komentaru kako povrsno mnogi kapirate kosarku,ali mogu da vam dokazem lako da Dragan Borca ne zna nista o Nba ligi,jer siguran sam da je gleda samo zbog Jokica i eventualno dok su igrali Pedja i Divac. Otvorite link koji sam ostavio na vest o mecu Wariorsa i Lejkersa,pogledajte duel Rik Smitsa i Juinga i uporedite sta Juing radi na terenu i kako ga karakterise "strucnjak" Dragan Borca. Sa druge strane pogledajte skil,poteze i sut 224cm visokog Rika Smitsa koji je samo jednom bio all star i setite se komentara koji kazu da je Bobi rodjen u pogresno vreme,da bi nekad bio all star. Ne da ne bi bio all star nego bi igrao jos manje nego sad,Smits je za njega Jokic licno!!

prika iz susjedstva

pre 3 godine

Srbi, da razumijete košarku kao što tvrdite, bilo bi vam jasno da će mvp biti Harden. On će s ekipom dogurati do vrha ljestvice uz 30-10 (i ponešto skokova), a Jokari sljedi dio sezone kad će pasti. Sumnjam da može ovako stalno...

obren

pre 3 godine

Sta bi bilo da se Jkic povredi 10 utakmica -dali bi Denver dobio 1 sa ovakvim trenerom i oakvim razmisljanjem ODBRANA ODBRANA a Milsap 36 godina stoji na vrhu reketa i gleda unuku na tribinama .

bmiles

pre 3 godine

Za sve one komentatore koji sumnjaju u ove reci Melouna samo jedan savet.Imaju na Youtube video,a vrti se i na Xfinity on demand TV NBA:
Nikola Jokic the Best Passing Big Mam in NBA history (verujem da ne treba prevod).
Pogledajte,uz konstataciju da nijedan igrac ovih prostora Balkana,nije ucinio u svojoj profi karijeri igrajuci za NBA tim!Svakako imali smo Divca i Stojakovica koji su osvojili sampionat sa svojim klubovima po jedan put,kao i Toni Kukoca(sa 3 osvojena"prstena"),ali nijedan od njih nije bio vodeci igrac svog kluba kad je to osvajao. Ne verujem da ce Jokic napustiti Denver,zasto bi iako su mu sanse minimalne sa njima,ali nikad ne reci nikad.Denver ima potencijal a sve zavisi kako ce se razviti Porter,Bol,Dozier,a pri tom da Haris,Marej,Monti i Grin odigraju na svom nivou.Mozda jedan dobar igrac na poziciji 4 ili 3 pride (neko poput Kukoca ili Stojakovica) i tim bi bio strava!
Nisam bas ni odusevljen vodjenjem Melouna,mozda sa nekim drugim trenerom koji ima bolji nerv i poznavanje igre bi vise uradio!?
Sad kad je vex evidentno da ce se ekipa Denvera boriti za PO a sanse su svedene samo na mesta od 5-8 mozda treba raditi na gradjenju mladih igraca i slazem se sa mnogima da najbolje godine Jokica tek dolaze,samo da ga povrede mimoidju i sve ce biti ok.

bradina

pre 3 godine

@Beks,

Dzabe reagujes,vecina ovih komentatora opocela je pratiti NBA redovno, tek od novog milenijuma zbog interneta.
90-tih su bili zauzeti ratovima,bombardovanjem i imali sasvim nove idole,znamo i koje, ili se nisu ni rodili!
Malo koje gledao Juinga a o "kucajucem Holandjaninu" nemaju pojma.
Stoji cinjenica da je ovaj visoki momak(224 cm),imao sjajnu karijeru u Indijana Pejsers citavih 12 sezona 1988-2000.
Sankcije su nam skinute 2002. pa nisu zaista mogli pratiti NBA.Ako se pogledaju klipovi(Youtube) svi ce naci slicnosti u igri sa nasim Jokicem sa Rik Smitom,stom razlikom sto je on bio iskljucivo centar i postizao svoje koseve iz reketa uglavnom zakucavajuci ili zaista mekim sutem.Nikola je poceo da zakucava vise ove godine.Rik Smit je bio cudo u reketu.Poznajem ga jos iz dana kad je igrao za Marist koledz iz Njujorka(osvojio koledj sampionat sa njima)koji su koristio Medison skver Garden za svoje utakmice.Rik je draftovan za Indijanu kao drugi pik!Statistika mu je bila fantasticna nesto vise od 18 poena uz 12 skokova i 5 asistencija za citavu karijeru sto od 867 utakmica u NBA ligi koliko je odigrao je zavidan uspeh.
O Juingu se manje vise sve zna ipak je bio fransiza Njujorka.Kosarka se u mnogome izmenila od tada,ali Nikola ce naci svoje mesto u istoriji NBA upravo zbog promene igre centara,ne po poenima i skokovima nego po fantasticnim asistencijama gde ce nastavi li obvako prevazici najboljeg ikad na toj poziciji centra Robinsona.Garantovano!

prika iz susjedstva

pre 3 godine

Srbi, da razumijete košarku kao što tvrdite, bilo bi vam jasno da će mvp biti Harden. On će s ekipom dogurati do vrha ljestvice uz 30-10 (i ponešto skokova), a Jokari sljedi dio sezone kad će pasti. Sumnjam da može ovako stalno...

LA

pre 3 godine

Denver je očajno odradio posao pre nove sezone , otišli im Grant, Plamli koji je krpio Jokića u odbrani otišao i Bizli a doveli pa nikog... Kampaca koji je smešan kao bioskop dečko zalutao u NBA ala Gudurić. Još su ostavili Milsapa uz to Džamal Muri se izgubio na terenu nema ga nigde oscilira opasno za te pare koje dobija.
Jokić igra sa grupom gradjana neka menja sredinu zamislite njega u krštenom timu...nikad neće ništa osvojiti u Denveru.

Dragan Borca

pre 3 godine

Vec 10- ak utakmica cika Maloun igra bez iti jednog jedinog krila. Ja ne znam da li sam ikada nesto tako video. Dobar cova i motivator ali staromodan, neprogresivan trener sa jako losim rotacijama i taktikom. Pogotovo ostecuje tim sa prevelikim poverenjem u presporog matorog Milsapa i cudaka Bartona. Geri Heris lose sutira ali on bi se nekako i mogao tolerisati zbog dobre odbrane. Dok Milsap i Barton nazad tesko sta uopste odbrane. Maloun je jedini trener kome ne igraju rukiji i koji ne voli igrati sa mladjim igracima i tako je suzio rotaciju na gomilu niskih bekova i par centara/ krilnih centara. Pojacanja nisu ni losa koliko ih on ne koristi. Hartenstajn je 5 utakmica imao plus na parketu a onda mu protiv Jute daje samo dve i po minute u igri a igra 157 minuta sa bekovima od 240 mogucih. Tesko Jokic pored ovako tvrdoglavog coveka moze biti MVP. Milsap se vidno ugojio 10 kila jedva trci covek 36 polupenzioner a oni ga jos cascavaju 10 miliona da se vuce po terenu, umesto da igraju i sa ovim rukijem krilnim centrom, sto je prilican potencijal Zeke. Barton zna da nema buducnost u Denveru kada se vrati Porter i na silu nabija statistiku, pogotovo ih ostecuje kada juri po skokove unutra a ostavlja igrace spolja same na 3. Povratak Portera ce samo maskirati Malounove takticko- rotacione eskapade i nebuloze. Jedina sansa za Denver za nesto veliko je da Porter izraste u opasnog strelca svaku utakmicu i da dovedu jos defanzivaca. Sagorece Nikolu ako nastavi sa ovoliko bekova igrati

Drnch

pre 3 godine

Dzemal Mari u ovoj sezoni ne bi trebao u istu recenicu sa Jokicem. Problem je sto su ekipe naucile kako da igraju odbranu na njemu. Mari trenutno nije u stanju da sam sebi izgradi dobru poziciju kao sto to rade All Star igraci. Bez Nikolinih blokova i pick and roll-a, Mari ima dosta isforsiranih suteva i losih procena. Meloun pokusava da ukljuci sto vise igraca i napravi raznovrsnu ekipu koja nije predvidljiva. U takvoj situaciji Mari se tesko snalazi jer zavisi od Jokicevih dodavanja i blokova da bi mu otvorio prostor. Trenutno je samo Jokic u stanju da odgovori na nacin koji pokusava da implementira trener.

Beks

pre 3 godine

Kakvi eseji Dragana Borce,ne mogu da vam objasnjavam u svakom komentaru kako povrsno mnogi kapirate kosarku,ali mogu da vam dokazem lako da Dragan Borca ne zna nista o Nba ligi,jer siguran sam da je gleda samo zbog Jokica i eventualno dok su igrali Pedja i Divac. Otvorite link koji sam ostavio na vest o mecu Wariorsa i Lejkersa,pogledajte duel Rik Smitsa i Juinga i uporedite sta Juing radi na terenu i kako ga karakterise "strucnjak" Dragan Borca. Sa druge strane pogledajte skil,poteze i sut 224cm visokog Rika Smitsa koji je samo jednom bio all star i setite se komentara koji kazu da je Bobi rodjen u pogresno vreme,da bi nekad bio all star. Ne da ne bi bio all star nego bi igrao jos manje nego sad,Smits je za njega Jokic licno!!

Mare

pre 3 godine

Dzemal Mari u ovoj sezoni ne bi trebao u istu recenicu sa Jokicem. Problem je sto su ekipe naucile kako da igraju odbranu na njemu. Mari trenutno nije u stanju da sam sebi izgradi dobru poziciju kao sto to rade All Star igraci. Bez Nikolinih blokova i pick and roll-a, Mari ima dosta isforsiranih suteva i losih procena. Meloun pokusava da ukljuci sto vise igraca i napravi raznovrsnu ekipu koja nije predvidljiva. U takvoj situaciji Mari se tesko snalazi jer zavisi od Jokicevih dodavanja i blokova da bi mu otvorio prostor. Trenutno je samo Jokic u stanju da odgovori na nacin koji pokusava da implementira trener.
(Drnch, 19. januar 2021 16:06)

Tacno u centar.

Гиле

pre 3 godine

(Dragan Borca, 19. januar 2021 16:10)
Углавном имаш коментаре које вреди читати. Мада се ндслажем са тобоб, рецимо Бартон је поливалентан али углавном 3. Мада га неволим кад гледаш тим боље играју са њим него са Портером. Ок Портер је млад и треба му дати простора да се формира. Али ако кажеш да Мелоун немења и игра без 3 онда је то иновативно, па делујеш контрадикторан. А мислим и да људи овде много пљују по Мелоуну, јесте да има малтене минуте када врши измене он то ради да би сачувао играче а да његова клупа игра против противнике клупе. Јесте то шаблон, али има и резултате, јер руку на срце са овом екипом је ушао у финале конференције, а и две сезоне је добар у лигашком делу. Исто тако је у ужем избору за тренера сезоне већ две годужине у НБА, ваљда они боље знају шта очекују од тренера од нас који то гледамо из Европског угла. У праву си да мало форсира младе.

Uja

pre 3 godine

Da budemo realni, teško da će Jokić ove sezone biti MVP ali ne bih isključio tu opciju za budućnost.
Dobar primer je Nowitzki iz 2006, imao je čini mi se oko 25 poena i nešto više od 11 skokova po meču, brojke koje su za Jokića više nego dostižne, a Jokic pritom i asistira.
Ali, nije sve u brojkama jer je naprimer te sezone Kobi imao oko 36 poena u proseku. Nowitzki je uzeo MVP nagradu, jer je bio pravi vođa svog tima koji je igrao odlično sa njim na čelu ušao u playoff i stigao do finala sa skromnom sastavom u to vreme.
Znači nije sve do Jokića nego i do tima, kada bi Denver proigrao a Jokić zadržao dobre igre, mogao bi u narednim godinama postati MVP. Zaboravljamo često da je momku tek 25 godina...

Skakač_sa_Bgd_Mostova

pre 3 godine

Ma grupa građana je oko Jokića,,ja stvarno ne znam šta je sa Marejom,,

Onog Bartona treba najuriti,,Heris isto pao sa igrom,,

ili da pojačaju Denver ili Jokara da ide,,jer verujem da bi ga 95% želelo pogotovu one koje imaju dobre šutere s polja,,

p,s,nevezano za temu,,ali kad vidim nepismenost odraslih ljudi koji pišu:nevolim,neradim i sl.,,loše mi bude,,ako ne znaš kako se piše izguglaj i vidi,,tri sekunde vremena ti uzme i sledeći put ćeš pravilno napisati

Crni laufer

pre 3 godine

Za to prijatelju Meloune, treba da ti neki šegrt sa klupe prati statistiku, i kad zatreba, kaže pred kraj utakmice: "Idi Jokara, skoči još jednom, ili asistiraj 2 puta..." Somborac bi bio neprikosnoven u statistici.

porter jr

pre 3 godine

... Zaboravljamo često da je momku tek 25 godina...
(Uja,

Sportista nije klinac sa 25 pa da kazes tek mu je 25 godina. To su najbolje
godine.

aleksandar

pre 3 godine

Sve je to lepo treneru ali ako u naredne dve nedelje nastavite da gubite ne znam da li si svestan da letis ti prvi iz Denvera. Dobices otkaz da bi top menadzment prebacio odgovornost na tebe i zataskao katastrofalno los prelazni rok. Kad ode Meloun ide razgradnja tima, previranja, nervoza i na kraju igraci odlaze posebno Jokic i Marej koji ce biti na meti drugih fransiza koje ce da ocerupaju od Denvera to sto vredi.

CJC

pre 3 godine

Denver je očajno odradio posao pre nove sezone , otišli im Grant, Plamli koji je krpio Jokića u odbrani otišao i Bizli a doveli pa nikog... Kampaca koji je smešan kao bioskop dečko zalutao u NBA ala Gudurić. Još su ostavili Milsapa uz to Džamal Muri se izgubio na terenu nema ga nigde oscilira opasno za te pare koje dobija.
Jokić igra sa grupom gradjana neka menja sredinu zamislite njega u krštenom timu...nikad neće ništa osvojiti u Denveru.
(LA, 19. januar 2021 15:49)

Ma da, najbolje u Lakerse ili dogodine u GSW... Pa se onda čudite što je NBA ovakav cirkus kakav je sada, svaka primadona od zvezdice je nezadovoljna i ide od tima do tima, od velike trojke do velike četvorke dok ne osvoji taj prsten... Šta Reggie Miller da kaže, za 18 godina karijere nije imao 2 krštena saigrača, da ne pričam superstara uz sebe pa da li je plakao, da li je bežao kod Jordana ili ga je terao da se u 7 utakmici do maksimuma napati?

Neko

pre 3 godine

@dragan borca, slazem se sa tobom, ne razumem zasto Hartestajn ne igra vise, vidi se da covek moze, ima i fiziku...
Takodje bih ubacio Greena da igra mnooogo vise, uskoro i umesto Milsapa...
Malone je neutralisao neke ljude na klupi, koja je i ovako tanka....
Mislim da ce Jokic trpeti ovo jos neko vreme...a onda ce traziti trejd, ili otici kao free agent...

Kikujiro

pre 3 godine

Pa 25 godina nije ni malo, ide vreme, moraćemo da sačekamo još ako se dobro sećam po ugovoru još dve sezone da vidimo na koji način Jokić razmišlja, čak i ako Denver ne složi bolju ekipu koja će biti konkurentna za titulu mislim da će pre ostati nego otići iz Denvera, pitanje je i kakav i koliki uticaj imaju ljudi oko Nikole. Plus nešto mi ne izgleda da je front office Denvera spreman da učini nešto ekstra da bi se borili za titulu.

tihiM

pre 3 godine

1. Problem panjeva, tj. odredjene utakmice kad se Barton, Haris, PJ Dozier takmice ko je veci.
2. Otisao podcenjeni Kreg, koji je igrao dobru odbranu, krila nema ko da brani, cak i da je Grent otisao a Kreg ostao, mogli bi da se sastave, ovako ne znam.
3. Plamli ispostavilo se bio bolji nego sto je Hartenstajn, ali ovaj ce dostici njegov level za jedno godinu dve sigurno.
4. Milsap igra, to ne razumem mozda najvise, na toj poziciji pored izgleda solidnog Grina, imas Nadjija koji mi je stvarno delovao mnogo bolje u svakom smislu nego Milsap, mozda i Bol Bol. Al dobro ako hoce da forsira igrace od 35 godina a na klupi da presede rukiji sezonu. Dzaba GM-u dobre "kradje" na draftu. Kad oni nece videti terena u narednih godinu dve. Hamptona da ne prizivamo i Hauarda.
5. Los trener i slabi potezi uprave kao jedan od glavnih problema

lucc

pre 3 godine

Menadzment Nuggets-a je imao suludu srecu kad su draftovali Nikolu. To bi bio tim na dnu tabele i svake sledece godine bi birali pika iz prve runde. Srca sa Nikolom se nije ponovila, Murrey igra toplo-hladno, a ima max ugovor koji ne zasluzuje. Ne mogu da nadju krilo koje igra odbranu!? U NBA ima najvise visokih krila koji nisu jaki u napadu ali se trude u odbrani da bi zaradili dobar ugovor. Pa Bjelica mi mogao da zatvori Nikoline greske u odbrani i nije skup plus dobro sutira trojke, a zna i da igra pick n roll. Bio bi rizik ponuditi trade Sakrament-u ali bi mozda uspelo. Burton vise nema sta da pokaze, neka probaju da ga menjaju za pleja. Propade opasna Nikolina sezona

Uja

pre 3 godine

Zaboravljamo često da je momku tek 25 godina...
(Uja,

Sportista nije klinac sa 25 pa da kazes tek mu je 25 godina. To su najbolje
godine.

Da sportista nije klinac, ali za sportistu a naročito košarkaša 25 je tek početak "prajma", Harden je postao MVP sa 29 prvi put, Westbrook sa 28. Tad je otprilike taj vrhunac karijere i zato kazem da su narednih par godina ključni za Joku.
Mada mislim da bi nama svima bilo mnogo draže nego njemu samome. Mislim da on nije tip kojem je to neka opsesija.

Dragan Borca

pre 3 godine

Gile@ Care on igra po hijerarhiji sastavlja tim ko mu je koliko dugo u klubu. Grant je decko otisao jer je u Denveru imao sporednu ulogu a Maloun je Bartonu davao cak 33 minute u proseku prosle godine, dok je Grant imao 25-26 prosecno. Eno ga Grant plodi u Detroitu a Barton ce biti nebitan igrac za godinu- dve. Decko se smorio da bude tamo neka peta- sesta opcija a ima dosta potencijala. Volim ja Malouna ali se mnogo vezao za neke "starije" igrace( Barton, Milsap, Geri) i zato ispasta ceo tim. Jokic, Marej i Porter imaju zastrasujuci ofanzivni rejting i nema tu Barton sta da trazi sa velikom minutazom. Protiv Portlanda ga je cela Pepsi arena izvizdala i tek onda kada je publika pocela da zvizdi, tek onda se Maloun trgao oko Bartona ali je bilo kasno. Maloun je izgubio protiv Minesote Plej Of borbu na jedan posed( pre 4 godine) jer je igrao 48 minuta sa veteranom Cendlerom koji je imao NULA poena dok je drzao mladje i bolje na klupi. Tako je izgubio i seriju protiv Portlanda. Da se nije Barton povredio nikada ne bi okrenuli serije protiv Jute i Klipersa vec bi drzao Granta i Portera na klupi a igrao bi sa Bartonom na Leonardu. Takav je on, on se slepo drzi hijerarhije i malo veruje mladim igracima. Zeke " mali" je odlican potencijal ali on ce radije igrati sa 4 beka jer su duze u klubu nego probati klinca koji je atletski mocan i super bi legao Jokicu na 4. Barton u teoriji nije los igrac ali jednostavno takticki ne zna igrati, previse je haotican

obren

pre 3 godine

Sta bi bilo da se Jkic povredi 10 utakmica -dali bi Denver dobio 1 sa ovakvim trenerom i oakvim razmisljanjem ODBRANA ODBRANA a Milsap 36 godina stoji na vrhu reketa i gleda unuku na tribinama .

bmiles

pre 3 godine

Za sve one komentatore koji sumnjaju u ove reci Melouna samo jedan savet.Imaju na Youtube video,a vrti se i na Xfinity on demand TV NBA:
Nikola Jokic the Best Passing Big Mam in NBA history (verujem da ne treba prevod).
Pogledajte,uz konstataciju da nijedan igrac ovih prostora Balkana,nije ucinio u svojoj profi karijeri igrajuci za NBA tim!Svakako imali smo Divca i Stojakovica koji su osvojili sampionat sa svojim klubovima po jedan put,kao i Toni Kukoca(sa 3 osvojena"prstena"),ali nijedan od njih nije bio vodeci igrac svog kluba kad je to osvajao. Ne verujem da ce Jokic napustiti Denver,zasto bi iako su mu sanse minimalne sa njima,ali nikad ne reci nikad.Denver ima potencijal a sve zavisi kako ce se razviti Porter,Bol,Dozier,a pri tom da Haris,Marej,Monti i Grin odigraju na svom nivou.Mozda jedan dobar igrac na poziciji 4 ili 3 pride (neko poput Kukoca ili Stojakovica) i tim bi bio strava!
Nisam bas ni odusevljen vodjenjem Melouna,mozda sa nekim drugim trenerom koji ima bolji nerv i poznavanje igre bi vise uradio!?
Sad kad je vex evidentno da ce se ekipa Denvera boriti za PO a sanse su svedene samo na mesta od 5-8 mozda treba raditi na gradjenju mladih igraca i slazem se sa mnogima da najbolje godine Jokica tek dolaze,samo da ga povrede mimoidju i sve ce biti ok.

bradina

pre 3 godine

@Beks,

Dzabe reagujes,vecina ovih komentatora opocela je pratiti NBA redovno, tek od novog milenijuma zbog interneta.
90-tih su bili zauzeti ratovima,bombardovanjem i imali sasvim nove idole,znamo i koje, ili se nisu ni rodili!
Malo koje gledao Juinga a o "kucajucem Holandjaninu" nemaju pojma.
Stoji cinjenica da je ovaj visoki momak(224 cm),imao sjajnu karijeru u Indijana Pejsers citavih 12 sezona 1988-2000.
Sankcije su nam skinute 2002. pa nisu zaista mogli pratiti NBA.Ako se pogledaju klipovi(Youtube) svi ce naci slicnosti u igri sa nasim Jokicem sa Rik Smitom,stom razlikom sto je on bio iskljucivo centar i postizao svoje koseve iz reketa uglavnom zakucavajuci ili zaista mekim sutem.Nikola je poceo da zakucava vise ove godine.Rik Smit je bio cudo u reketu.Poznajem ga jos iz dana kad je igrao za Marist koledz iz Njujorka(osvojio koledj sampionat sa njima)koji su koristio Medison skver Garden za svoje utakmice.Rik je draftovan za Indijanu kao drugi pik!Statistika mu je bila fantasticna nesto vise od 18 poena uz 12 skokova i 5 asistencija za citavu karijeru sto od 867 utakmica u NBA ligi koliko je odigrao je zavidan uspeh.
O Juingu se manje vise sve zna ipak je bio fransiza Njujorka.Kosarka se u mnogome izmenila od tada,ali Nikola ce naci svoje mesto u istoriji NBA upravo zbog promene igre centara,ne po poenima i skokovima nego po fantasticnim asistencijama gde ce nastavi li obvako prevazici najboljeg ikad na toj poziciji centra Robinsona.Garantovano!