Nedelja, 10.01.2021.

22:21

Čovek koji vraća veru u srpski rukomet za B92.net: Ludo, ali i lepo

Rukomet u Srbiji na marginama je praktično od 2012. godine.

Izvor: Miloš Simanoviæ

Èovek koji vraæa veru u srpski rukomet za B92.net: Ludo, ali i lepo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Вук

pre 3 godine

@MKD

То што је Начевски алфа и омега у Међународној федерацији рукомета па су судије понекад жмуриле није разлог да се овде бусаш у груди.

my way

pre 3 godine

@my way
Srpsku košarku je vaskrsao Duda Ivković a ne Sale Đorđević. Pre njega smo 7g bili bez medalje, nismo igrali na OI, na SP smo isli sa vajld kartom, brukali se protiv Kine i sličnih. Što je najgore, nismo imali nikakav tim i niko nije želeo da trenira reprezentaciju.
Sale je samo ubrao plodove rada Dude i trenera u ABA koji su forsirali domaće igrače.
(drvobradi, 11. januar 2021 20:14)

Јесте пријатељу, али СП 2010 без медаље, Еуробаскет 2011. осмо место и останак без Олимпијских игара у Лондону, Еуробаскет 2013. осмо место и након тих резултата Ивковић одлази. Сале долази на његово место и осваја сребра на Светском 2014, Олимпијади 2016. и Европском 2017. године тако да јесте, васкрсао је српску кошарку. Није Ђорђевић убирао плодове ни Дуде, а још мање тренера у АБА лиги. Напротив, његови успеси са репрезентацијом су замаскирали систем који и дан данас нашу кошарку води у пропаст.

drvobradi

pre 3 godine

@my way
Srpsku košarku je vaskrsao Duda Ivković a ne Sale Đorđević. Pre njega smo 7g bili bez medalje, nismo igrali na OI, na SP smo isli sa vajld kartom, brukali se protiv Kine i sličnih. Što je najgore, nismo imali nikakav tim i niko nije želeo da trenira reprezentaciju.
Sale je samo ubrao plodove rada Dude i trenera u ABA koji su forsirali domaće igrače.

Majk

pre 3 godine

Uvek se znalo da je problem bio do trenera koji su bili svi pobornici zastarelog modela rukometa. Secam se kad je Vranjes vodio reprezentaciju kroz svega par utakmica u kvalifikacijama i bili smo vrhunski cim je otisao, a bio je kratko,sve se vratilona isto

Voja

pre 3 godine

MKD,druže,mnogo si se nešto iznervirao,pa samo kritikuješ.Shvatam da ti gledaš malo drugačije na naš rukomet,s obzirom da dolaziš iz takve sportske velesile kakva je Makedonija,ali ne uzbuđujuj se toliko zbog nas.Da imamo toliko uspeha u sportu kao vi(da ne nabrajam,potrajalo bi desetak sekundi),manje bi se ložili.

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Koliko su naši eks selektori bili nazadni, sujetni i uopšte pogubni po reprezentaciju, govori skorašnja izjava Veselina Vukovića.

Čovek je ladno izjavio da je poručio Đeroni da, "digne ruke od Francuza i okrene drugim mečevima." "Nemamo tu šta da tražimo. " Uz opasku da i dalje misli da nam stranci selektori ne trebaju. Sva propast, 2 rečenice. Svetski as i legenda ali bolna dekadencija.

Podrška Toniju Đeroni do kraja. I ne samo njemu, tu su i veliki Žikica Milosavljević kao pomoćnik. Uz Škrbića i Ratka Nikolića u savezu, jedan nukleus zaokreta i novog talasa u rukometu. Daće Bog, osvežava već.

Demar Derozan

pre 3 godine

Ne treba uvazavati misljenje u vezi novog selektora nasih strucnjaka iz Saveza jer je njih vreme pregazilo, u smislu stila rukometa koji forsiraju. Mladji treneri poput Peruna nemaju iskustva i pedagoskog takta za ozbiljnije domete jer nikada nisu radili sa mladjim kategorijama. Sa Zivkovicem i Pokrajcem zavrseno je jedno ozbiljno poglavlje nase skole rukometa, tako da Djirone samo treba da radi, dolazi iz sportske nacije, i to ce biti bolje, da li dovoljno za medalju na velikom takmicenju, vreme ce pokazati.

maxa

pre 3 godine

Nas rukomet moze da zivne samo ako se ulozi malo novca, ukupno par miliona (po 150-200 hiljada godisnje klubovima) koji su rukometni centri. Ali ne u bg blizance, rukomet je “sport malih gradova”, vec u Nis,Backu Palanku, Kac, Crvenku,Kikindu,Zrenjanin,Pozegu,Zajecar,Priboj,...

Morava Komando

pre 3 godine

Cuj vratio veru, dok prvi put budu pukli. I ameri su prvi put u 20 i kusur godina usli u jedan velik turnir a gde je njima vera??

srbin

pre 3 godine

treba poštovati i podražavati svačiji bilo kakav uspeh kako neko može da pljuje po svojima nije mi jasno ti što pljuju na sve takvi su i privatno!!!ajmo sportisti samo napred

Smeh

pre 3 godine

Jesu napravili čudo ali ovo je samo početak. Propuštamo jedno veliko takmičenje i to je mnogo bitnija stvar. Neka nastave ovako i u narednim utakmicama. Da se plasiramo na veliko takmičenje i prodjemo grupu, da završimo medju 8 najboljih pa onda da pričamo o renesansi našeg rukometa. Jer to bi bio napredak. I podsticaj za još veći rad.

komnen barjaktar

pre 3 godine

Korak po korak. Na zalost kad se doslo u situaciju da se mora od osnova. Kod Spanca mi se dopada sto je cvrsto na zemlji. Zna da bi euforija posle dve dobro odigrane utakmice sve ponovo vratila na pocetak.

Неедукован

pre 3 godine

Највише бих волео да можемо да платимо неког странца да буде председник државе.

Buljko

pre 3 godine

Dakle, rukomet se ipak prati u Srbiji?
(Birko, 11. januar 2021 09:53)
Počinje polako brate Hrvoje,ja vama želim da u narednim godinama i vi u lepoj vašoj počnete da pratite košarku,tenis,odbojku,ženski sport u celini....promenila su se grdna pravila u ovih 25 godina što vi ne pratite košarku,vi sada nećete to znati ni da gledate ako bi se slučajno zainteresovali za istu ponovo

absolutezero

pre 3 godine

Dakle, rukomet se ipak prati u Srbiji?
(Birko, 11. januar 2021 09:53)

Naravno da se prati. Po popularnosti je odmah iza fudbala i košarke a ispred odbojke. Beograd, Šabac, Zrenjanin, Crvenka, Bačka Palanka, Kać, Novi Sad, Niš, Vrbas, Leskovac itd. Rukometnih centara koliko hoćeš.

Srbija ❤🇷🇸🇷🇸🇷🇸

pre 3 godine

Sva podrška selektoru i igračima,slušajte Đeronu i nema zime.Studiozan strateg,to je osnov osnova,odgovoran i ozbiljan.Svi verujemo u vas!💪🏻🇷🇸

Zoran

pre 3 godine

Bilo bi dobro da Toni kao stručnjak sa ogromnim iskustvom u radu sa mlađim kategorijama bude uključen i u plan rada i priprema mlađih selekcija teprezentacije. Uz dobar program, disciplinu, kvalitetnu selekciju i podršku države klubovima u radu sa talentima, medalje ne bi bile nedostižne.

Armata

pre 3 godine

Pokušavam da napravim neku komparaciju sa fudbalom i gledajući Đironu da nađem pandan za selektora fudbalske reprezentacije, i jedno ime mi se izdvojilo, Željko Buvać. Nije Đirona neko veliko trenersko ime individualno, već je bio kao deo Riverinog sistema u Barsi, i tek poslednjih par godina je počeo da vodi klubove i reprezentacije po arapskom svetu. Po svemu vrlo sličan Buvaću koji bio dio Klopovog sistema iz Borusije Dortmund, a i fudbalska reprezentacija koja godinama luta sa tim angažovanjima bivših asova za selektore, je vrlo slična rukometnoj u kojoj smo gledali kako se kao na traci na mestu selektora smenjuju bivši legendarni rukometaši Vuković, Isaković, Cvetković, Peruničić, Vuković, Perić.

srb

pre 3 godine

@Role
Ja sam se radovao a ti nemoj da ih gledas kao svoje. Lepo igramo, Marsenic je car na terenu, bekovi dobri, krila ne toliko upotrebljena ali daju svoj doprinos kad god lopta ide na njih. Uzivao sam... Pokradeni u drugoj utakmici ali Boze moj to je sport, samo napred.

Gavrilo Princip

pre 3 godine

U svakom segmentu života Srbima treba organizacija,sport pogotovo, zašto ne platiti strane trenere ako mogu da pomognu ?!
Koliko naši ljudi radi u inostranstvu, koliko trenera i kome to smeta ?
Fss rasformirati i dovesti stranog trenera, pa da vidimo rezultate.

Role

pre 3 godine

Ako selektor i igraci ne komuniciraju na maternjem jeziku to nije reprezentacija, to je klub. Tako mislim za Srbiju i za bilo koju drugu reprezentaciju. Klemente u fudbalu, Pejdz u kosarci, sada ovaj...to nije moja reprezentacija!

MKD

pre 3 godine

"Već duže vreme nemamo ekipu u klupskoj Ligi šampiona."Srbija i LS u rukometu???Pa pobedili ste jednu katastrofalnu i slabasnu FRA koja je na poslednjem EP bila na 11 mestu i sad odmah LS?Pa necete vi imati klub u LS jos 10 godina.A i ne zasluzejete.O publici da ne govorim.Cak i na onom EP 2012su vam Arenu punili Makedonci,a ne vi.Jedino polufinale i finale,ali malo je to.Vi jednu utakmicu pobedite i odmah ste prvaci sveta...

Cupara

pre 3 godine

Izgleda da covek stvarno zna svoj posao i to radi savrseno. Bojim se da ne bude samo ono "srpska posla", pa da coveka pljujemo posle prvog poraza kao sto ga sad hvalimo i sve ovo bude "ma desilo se slucajno da su dva puta odigrali extra protiv Francuza".....

hahahaha

pre 3 godine

Upravo to. 2 dobre utakmice a u tekstu "A onda je dosao ON". Zvuci kao da smo osvojili sampionat. I naravno, posle ovakvih tekstova svi ce ocekivati dobre rezultate i pljuvati igrace i trenera ako dodje do loseg. Doba strucnjaka na portalima je uzelo maha.
(Marshall, 11. januar 2021 09:45)

Izvini, ali u Srbiji se ne pljuju igrači oni su ko svete krave, nego samo treneri i savezi.

my way

pre 3 godine

Sve je covek lepo rekao, ali bojim se da mi opet ne zelimo da cujemo. Djordjevica koji je vaskrsao nasu kosarku, pod kojim smo uzimali medalje u kontinuitetu smo prakticno oterali nakon jednog "kiksa". A kako je docekan i koliko je velican nakon uspeha koje je postizao i posle kojih se iznova pevalo "Igraj i pobedi, ponosno se vrati. Donesi kuci zlato sto se zlati." Pa onda koliko je samo prizeljkivan Kokoskov, kakva euforija kada je sa njim postignut dogovor. Sada kao da selektor reprezentacije uopste nije ta osoba. Kod rukometasica, pre EP-a se pricalo i bilo je jasno da ce biti cudno, nepredvidivo, da je cak besmisleno i da se igra pod ovim okolnostima. Nas zahvati najveci peh kada nam po dolasku 2 rukometasice budu pozitivne na kovid, od kojih verovatno jedna najbolji golman kojeg imamo. Ostanemo bez treninga, u neizvesnosti sta cemo i kako i da li cemo biti izbaceni kao sto je trazeno. Onda zasluzeni hvalospevi za selektora kada taktickom bravurom preokrenemo 6 golova zaostatka na poluvremenu protiv svetskih sampionki, da bi eto 1 gol vise sto nismo dali protiv Hrvatica u poslednjih 15 minuta automatski znacio da nista ne valja, da on treba u penziju, da su devojke lose... Ljudi, malo bolje pamcenje od zlatne ribice, malo racionalnija analiza i podrska za nasu reprezentaciju. Desavace se i porazi pod Djeronom, ali bitno je da postoji vizija, kontinuitet u njenom ostvarivanju, borbenost, timski duh...nemojte da odmah teramo coveka kao Saleta Djordjevica, Nikolu Grbica u odbojci, a pitanje koliko ce i podrska Bobi Kovacu nakon sto se nismo plasirali na OI trajati. Potrosismo u odbojci 2 najbolja trenera koja imamo bez razloga, dosta toga vise!

Gde ja živim

pre 3 godine

Toni, samo ne slušaj "dobronamerne" hohštaplere, ne daj igračima da polete previše i ima da te kujemo u zvezde. Samo polako, korak po korak, gradi igru, teraj ih da se bore za svaku loptu pa rezultat kad dođe. Za ove dve utakmice dosad poštovanje.

Neka je sa srećom. Trebaće ti sa ovom temperamentnom (čitaj ludom) nacijom pa da se radujemo zajedno jednog dana.

Marshall

pre 3 godine

Aman opet ste poleteli! Nije mala stvar ovaj rezultat ali daleko je to od stabilizacije i dobrog stanja! Posle cete te iste momke da valjate po blatu
(matori 2, 11. januar 2021 09:05)

Upravo to. 2 dobre utakmice a u tekstu "A onda je dosao ON". Zvuci kao da smo osvojili sampionat. I naravno, posle ovakvih tekstova svi ce ocekivati dobre rezultate i pljuvati igrace i trenera ako dodje do loseg. Doba strucnjaka na portalima je uzelo maha.

matori 2

pre 3 godine

Aman opet ste poleteli! Nije mala stvar ovaj rezultat ali daleko je to od stabilizacije i dobrog stanja! Posle cete te iste momke da valjate po blatu

matori 2

pre 3 godine

Aman opet ste poleteli! Nije mala stvar ovaj rezultat ali daleko je to od stabilizacije i dobrog stanja! Posle cete te iste momke da valjate po blatu

Gde ja živim

pre 3 godine

Toni, samo ne slušaj "dobronamerne" hohštaplere, ne daj igračima da polete previše i ima da te kujemo u zvezde. Samo polako, korak po korak, gradi igru, teraj ih da se bore za svaku loptu pa rezultat kad dođe. Za ove dve utakmice dosad poštovanje.

Neka je sa srećom. Trebaće ti sa ovom temperamentnom (čitaj ludom) nacijom pa da se radujemo zajedno jednog dana.

Marshall

pre 3 godine

Aman opet ste poleteli! Nije mala stvar ovaj rezultat ali daleko je to od stabilizacije i dobrog stanja! Posle cete te iste momke da valjate po blatu
(matori 2, 11. januar 2021 09:05)

Upravo to. 2 dobre utakmice a u tekstu "A onda je dosao ON". Zvuci kao da smo osvojili sampionat. I naravno, posle ovakvih tekstova svi ce ocekivati dobre rezultate i pljuvati igrace i trenera ako dodje do loseg. Doba strucnjaka na portalima je uzelo maha.

my way

pre 3 godine

Sve je covek lepo rekao, ali bojim se da mi opet ne zelimo da cujemo. Djordjevica koji je vaskrsao nasu kosarku, pod kojim smo uzimali medalje u kontinuitetu smo prakticno oterali nakon jednog "kiksa". A kako je docekan i koliko je velican nakon uspeha koje je postizao i posle kojih se iznova pevalo "Igraj i pobedi, ponosno se vrati. Donesi kuci zlato sto se zlati." Pa onda koliko je samo prizeljkivan Kokoskov, kakva euforija kada je sa njim postignut dogovor. Sada kao da selektor reprezentacije uopste nije ta osoba. Kod rukometasica, pre EP-a se pricalo i bilo je jasno da ce biti cudno, nepredvidivo, da je cak besmisleno i da se igra pod ovim okolnostima. Nas zahvati najveci peh kada nam po dolasku 2 rukometasice budu pozitivne na kovid, od kojih verovatno jedna najbolji golman kojeg imamo. Ostanemo bez treninga, u neizvesnosti sta cemo i kako i da li cemo biti izbaceni kao sto je trazeno. Onda zasluzeni hvalospevi za selektora kada taktickom bravurom preokrenemo 6 golova zaostatka na poluvremenu protiv svetskih sampionki, da bi eto 1 gol vise sto nismo dali protiv Hrvatica u poslednjih 15 minuta automatski znacio da nista ne valja, da on treba u penziju, da su devojke lose... Ljudi, malo bolje pamcenje od zlatne ribice, malo racionalnija analiza i podrska za nasu reprezentaciju. Desavace se i porazi pod Djeronom, ali bitno je da postoji vizija, kontinuitet u njenom ostvarivanju, borbenost, timski duh...nemojte da odmah teramo coveka kao Saleta Djordjevica, Nikolu Grbica u odbojci, a pitanje koliko ce i podrska Bobi Kovacu nakon sto se nismo plasirali na OI trajati. Potrosismo u odbojci 2 najbolja trenera koja imamo bez razloga, dosta toga vise!

Gavrilo Princip

pre 3 godine

U svakom segmentu života Srbima treba organizacija,sport pogotovo, zašto ne platiti strane trenere ako mogu da pomognu ?!
Koliko naši ljudi radi u inostranstvu, koliko trenera i kome to smeta ?
Fss rasformirati i dovesti stranog trenera, pa da vidimo rezultate.

Cupara

pre 3 godine

Izgleda da covek stvarno zna svoj posao i to radi savrseno. Bojim se da ne bude samo ono "srpska posla", pa da coveka pljujemo posle prvog poraza kao sto ga sad hvalimo i sve ovo bude "ma desilo se slucajno da su dva puta odigrali extra protiv Francuza".....

Неедукован

pre 3 godine

Највише бих волео да можемо да платимо неког странца да буде председник државе.

srb

pre 3 godine

@Role
Ja sam se radovao a ti nemoj da ih gledas kao svoje. Lepo igramo, Marsenic je car na terenu, bekovi dobri, krila ne toliko upotrebljena ali daju svoj doprinos kad god lopta ide na njih. Uzivao sam... Pokradeni u drugoj utakmici ali Boze moj to je sport, samo napred.

Buljko

pre 3 godine

Dakle, rukomet se ipak prati u Srbiji?
(Birko, 11. januar 2021 09:53)
Počinje polako brate Hrvoje,ja vama želim da u narednim godinama i vi u lepoj vašoj počnete da pratite košarku,tenis,odbojku,ženski sport u celini....promenila su se grdna pravila u ovih 25 godina što vi ne pratite košarku,vi sada nećete to znati ni da gledate ako bi se slučajno zainteresovali za istu ponovo

Zoran

pre 3 godine

Bilo bi dobro da Toni kao stručnjak sa ogromnim iskustvom u radu sa mlađim kategorijama bude uključen i u plan rada i priprema mlađih selekcija teprezentacije. Uz dobar program, disciplinu, kvalitetnu selekciju i podršku države klubovima u radu sa talentima, medalje ne bi bile nedostižne.

Armata

pre 3 godine

Pokušavam da napravim neku komparaciju sa fudbalom i gledajući Đironu da nađem pandan za selektora fudbalske reprezentacije, i jedno ime mi se izdvojilo, Željko Buvać. Nije Đirona neko veliko trenersko ime individualno, već je bio kao deo Riverinog sistema u Barsi, i tek poslednjih par godina je počeo da vodi klubove i reprezentacije po arapskom svetu. Po svemu vrlo sličan Buvaću koji bio dio Klopovog sistema iz Borusije Dortmund, a i fudbalska reprezentacija koja godinama luta sa tim angažovanjima bivših asova za selektore, je vrlo slična rukometnoj u kojoj smo gledali kako se kao na traci na mestu selektora smenjuju bivši legendarni rukometaši Vuković, Isaković, Cvetković, Peruničić, Vuković, Perić.

hahahaha

pre 3 godine

Upravo to. 2 dobre utakmice a u tekstu "A onda je dosao ON". Zvuci kao da smo osvojili sampionat. I naravno, posle ovakvih tekstova svi ce ocekivati dobre rezultate i pljuvati igrace i trenera ako dodje do loseg. Doba strucnjaka na portalima je uzelo maha.
(Marshall, 11. januar 2021 09:45)

Izvini, ali u Srbiji se ne pljuju igrači oni su ko svete krave, nego samo treneri i savezi.

absolutezero

pre 3 godine

Dakle, rukomet se ipak prati u Srbiji?
(Birko, 11. januar 2021 09:53)

Naravno da se prati. Po popularnosti je odmah iza fudbala i košarke a ispred odbojke. Beograd, Šabac, Zrenjanin, Crvenka, Bačka Palanka, Kać, Novi Sad, Niš, Vrbas, Leskovac itd. Rukometnih centara koliko hoćeš.

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Koliko su naši eks selektori bili nazadni, sujetni i uopšte pogubni po reprezentaciju, govori skorašnja izjava Veselina Vukovića.

Čovek je ladno izjavio da je poručio Đeroni da, "digne ruke od Francuza i okrene drugim mečevima." "Nemamo tu šta da tražimo. " Uz opasku da i dalje misli da nam stranci selektori ne trebaju. Sva propast, 2 rečenice. Svetski as i legenda ali bolna dekadencija.

Podrška Toniju Đeroni do kraja. I ne samo njemu, tu su i veliki Žikica Milosavljević kao pomoćnik. Uz Škrbića i Ratka Nikolića u savezu, jedan nukleus zaokreta i novog talasa u rukometu. Daće Bog, osvežava već.

maxa

pre 3 godine

Nas rukomet moze da zivne samo ako se ulozi malo novca, ukupno par miliona (po 150-200 hiljada godisnje klubovima) koji su rukometni centri. Ali ne u bg blizance, rukomet je “sport malih gradova”, vec u Nis,Backu Palanku, Kac, Crvenku,Kikindu,Zrenjanin,Pozegu,Zajecar,Priboj,...

Srbija ❤🇷🇸🇷🇸🇷🇸

pre 3 godine

Sva podrška selektoru i igračima,slušajte Đeronu i nema zime.Studiozan strateg,to je osnov osnova,odgovoran i ozbiljan.Svi verujemo u vas!💪🏻🇷🇸

Smeh

pre 3 godine

Jesu napravili čudo ali ovo je samo početak. Propuštamo jedno veliko takmičenje i to je mnogo bitnija stvar. Neka nastave ovako i u narednim utakmicama. Da se plasiramo na veliko takmičenje i prodjemo grupu, da završimo medju 8 najboljih pa onda da pričamo o renesansi našeg rukometa. Jer to bi bio napredak. I podsticaj za još veći rad.

Demar Derozan

pre 3 godine

Ne treba uvazavati misljenje u vezi novog selektora nasih strucnjaka iz Saveza jer je njih vreme pregazilo, u smislu stila rukometa koji forsiraju. Mladji treneri poput Peruna nemaju iskustva i pedagoskog takta za ozbiljnije domete jer nikada nisu radili sa mladjim kategorijama. Sa Zivkovicem i Pokrajcem zavrseno je jedno ozbiljno poglavlje nase skole rukometa, tako da Djirone samo treba da radi, dolazi iz sportske nacije, i to ce biti bolje, da li dovoljno za medalju na velikom takmicenju, vreme ce pokazati.

komnen barjaktar

pre 3 godine

Korak po korak. Na zalost kad se doslo u situaciju da se mora od osnova. Kod Spanca mi se dopada sto je cvrsto na zemlji. Zna da bi euforija posle dve dobro odigrane utakmice sve ponovo vratila na pocetak.

MKD

pre 3 godine

"Već duže vreme nemamo ekipu u klupskoj Ligi šampiona."Srbija i LS u rukometu???Pa pobedili ste jednu katastrofalnu i slabasnu FRA koja je na poslednjem EP bila na 11 mestu i sad odmah LS?Pa necete vi imati klub u LS jos 10 godina.A i ne zasluzejete.O publici da ne govorim.Cak i na onom EP 2012su vam Arenu punili Makedonci,a ne vi.Jedino polufinale i finale,ali malo je to.Vi jednu utakmicu pobedite i odmah ste prvaci sveta...

srbin

pre 3 godine

treba poštovati i podražavati svačiji bilo kakav uspeh kako neko može da pljuje po svojima nije mi jasno ti što pljuju na sve takvi su i privatno!!!ajmo sportisti samo napred

Voja

pre 3 godine

MKD,druže,mnogo si se nešto iznervirao,pa samo kritikuješ.Shvatam da ti gledaš malo drugačije na naš rukomet,s obzirom da dolaziš iz takve sportske velesile kakva je Makedonija,ali ne uzbuđujuj se toliko zbog nas.Da imamo toliko uspeha u sportu kao vi(da ne nabrajam,potrajalo bi desetak sekundi),manje bi se ložili.

Majk

pre 3 godine

Uvek se znalo da je problem bio do trenera koji su bili svi pobornici zastarelog modela rukometa. Secam se kad je Vranjes vodio reprezentaciju kroz svega par utakmica u kvalifikacijama i bili smo vrhunski cim je otisao, a bio je kratko,sve se vratilona isto

Role

pre 3 godine

Ako selektor i igraci ne komuniciraju na maternjem jeziku to nije reprezentacija, to je klub. Tako mislim za Srbiju i za bilo koju drugu reprezentaciju. Klemente u fudbalu, Pejdz u kosarci, sada ovaj...to nije moja reprezentacija!

Morava Komando

pre 3 godine

Cuj vratio veru, dok prvi put budu pukli. I ameri su prvi put u 20 i kusur godina usli u jedan velik turnir a gde je njima vera??

my way

pre 3 godine

@my way
Srpsku košarku je vaskrsao Duda Ivković a ne Sale Đorđević. Pre njega smo 7g bili bez medalje, nismo igrali na OI, na SP smo isli sa vajld kartom, brukali se protiv Kine i sličnih. Što je najgore, nismo imali nikakav tim i niko nije želeo da trenira reprezentaciju.
Sale je samo ubrao plodove rada Dude i trenera u ABA koji su forsirali domaće igrače.
(drvobradi, 11. januar 2021 20:14)

Јесте пријатељу, али СП 2010 без медаље, Еуробаскет 2011. осмо место и останак без Олимпијских игара у Лондону, Еуробаскет 2013. осмо место и након тих резултата Ивковић одлази. Сале долази на његово место и осваја сребра на Светском 2014, Олимпијади 2016. и Европском 2017. године тако да јесте, васкрсао је српску кошарку. Није Ђорђевић убирао плодове ни Дуде, а још мање тренера у АБА лиги. Напротив, његови успеси са репрезентацијом су замаскирали систем који и дан данас нашу кошарку води у пропаст.

Вук

pre 3 godine

@MKD

То што је Начевски алфа и омега у Међународној федерацији рукомета па су судије понекад жмуриле није разлог да се овде бусаш у груди.

drvobradi

pre 3 godine

@my way
Srpsku košarku je vaskrsao Duda Ivković a ne Sale Đorđević. Pre njega smo 7g bili bez medalje, nismo igrali na OI, na SP smo isli sa vajld kartom, brukali se protiv Kine i sličnih. Što je najgore, nismo imali nikakav tim i niko nije želeo da trenira reprezentaciju.
Sale je samo ubrao plodove rada Dude i trenera u ABA koji su forsirali domaće igrače.

Role

pre 3 godine

Ako selektor i igraci ne komuniciraju na maternjem jeziku to nije reprezentacija, to je klub. Tako mislim za Srbiju i za bilo koju drugu reprezentaciju. Klemente u fudbalu, Pejdz u kosarci, sada ovaj...to nije moja reprezentacija!

MKD

pre 3 godine

"Već duže vreme nemamo ekipu u klupskoj Ligi šampiona."Srbija i LS u rukometu???Pa pobedili ste jednu katastrofalnu i slabasnu FRA koja je na poslednjem EP bila na 11 mestu i sad odmah LS?Pa necete vi imati klub u LS jos 10 godina.A i ne zasluzejete.O publici da ne govorim.Cak i na onom EP 2012su vam Arenu punili Makedonci,a ne vi.Jedino polufinale i finale,ali malo je to.Vi jednu utakmicu pobedite i odmah ste prvaci sveta...

Morava Komando

pre 3 godine

Cuj vratio veru, dok prvi put budu pukli. I ameri su prvi put u 20 i kusur godina usli u jedan velik turnir a gde je njima vera??

matori 2

pre 3 godine

Aman opet ste poleteli! Nije mala stvar ovaj rezultat ali daleko je to od stabilizacije i dobrog stanja! Posle cete te iste momke da valjate po blatu

my way

pre 3 godine

Sve je covek lepo rekao, ali bojim se da mi opet ne zelimo da cujemo. Djordjevica koji je vaskrsao nasu kosarku, pod kojim smo uzimali medalje u kontinuitetu smo prakticno oterali nakon jednog "kiksa". A kako je docekan i koliko je velican nakon uspeha koje je postizao i posle kojih se iznova pevalo "Igraj i pobedi, ponosno se vrati. Donesi kuci zlato sto se zlati." Pa onda koliko je samo prizeljkivan Kokoskov, kakva euforija kada je sa njim postignut dogovor. Sada kao da selektor reprezentacije uopste nije ta osoba. Kod rukometasica, pre EP-a se pricalo i bilo je jasno da ce biti cudno, nepredvidivo, da je cak besmisleno i da se igra pod ovim okolnostima. Nas zahvati najveci peh kada nam po dolasku 2 rukometasice budu pozitivne na kovid, od kojih verovatno jedna najbolji golman kojeg imamo. Ostanemo bez treninga, u neizvesnosti sta cemo i kako i da li cemo biti izbaceni kao sto je trazeno. Onda zasluzeni hvalospevi za selektora kada taktickom bravurom preokrenemo 6 golova zaostatka na poluvremenu protiv svetskih sampionki, da bi eto 1 gol vise sto nismo dali protiv Hrvatica u poslednjih 15 minuta automatski znacio da nista ne valja, da on treba u penziju, da su devojke lose... Ljudi, malo bolje pamcenje od zlatne ribice, malo racionalnija analiza i podrska za nasu reprezentaciju. Desavace se i porazi pod Djeronom, ali bitno je da postoji vizija, kontinuitet u njenom ostvarivanju, borbenost, timski duh...nemojte da odmah teramo coveka kao Saleta Djordjevica, Nikolu Grbica u odbojci, a pitanje koliko ce i podrska Bobi Kovacu nakon sto se nismo plasirali na OI trajati. Potrosismo u odbojci 2 najbolja trenera koja imamo bez razloga, dosta toga vise!

hahahaha

pre 3 godine

Upravo to. 2 dobre utakmice a u tekstu "A onda je dosao ON". Zvuci kao da smo osvojili sampionat. I naravno, posle ovakvih tekstova svi ce ocekivati dobre rezultate i pljuvati igrace i trenera ako dodje do loseg. Doba strucnjaka na portalima je uzelo maha.
(Marshall, 11. januar 2021 09:45)

Izvini, ali u Srbiji se ne pljuju igrači oni su ko svete krave, nego samo treneri i savezi.

Неедукован

pre 3 godine

Највише бих волео да можемо да платимо неког странца да буде председник државе.

Buljko

pre 3 godine

Dakle, rukomet se ipak prati u Srbiji?
(Birko, 11. januar 2021 09:53)
Počinje polako brate Hrvoje,ja vama želim da u narednim godinama i vi u lepoj vašoj počnete da pratite košarku,tenis,odbojku,ženski sport u celini....promenila su se grdna pravila u ovih 25 godina što vi ne pratite košarku,vi sada nećete to znati ni da gledate ako bi se slučajno zainteresovali za istu ponovo

Gavrilo Princip

pre 3 godine

U svakom segmentu života Srbima treba organizacija,sport pogotovo, zašto ne platiti strane trenere ako mogu da pomognu ?!
Koliko naši ljudi radi u inostranstvu, koliko trenera i kome to smeta ?
Fss rasformirati i dovesti stranog trenera, pa da vidimo rezultate.

Gde ja živim

pre 3 godine

Toni, samo ne slušaj "dobronamerne" hohštaplere, ne daj igračima da polete previše i ima da te kujemo u zvezde. Samo polako, korak po korak, gradi igru, teraj ih da se bore za svaku loptu pa rezultat kad dođe. Za ove dve utakmice dosad poštovanje.

Neka je sa srećom. Trebaće ti sa ovom temperamentnom (čitaj ludom) nacijom pa da se radujemo zajedno jednog dana.

drvobradi

pre 3 godine

@my way
Srpsku košarku je vaskrsao Duda Ivković a ne Sale Đorđević. Pre njega smo 7g bili bez medalje, nismo igrali na OI, na SP smo isli sa vajld kartom, brukali se protiv Kine i sličnih. Što je najgore, nismo imali nikakav tim i niko nije želeo da trenira reprezentaciju.
Sale je samo ubrao plodove rada Dude i trenera u ABA koji su forsirali domaće igrače.

srb

pre 3 godine

@Role
Ja sam se radovao a ti nemoj da ih gledas kao svoje. Lepo igramo, Marsenic je car na terenu, bekovi dobri, krila ne toliko upotrebljena ali daju svoj doprinos kad god lopta ide na njih. Uzivao sam... Pokradeni u drugoj utakmici ali Boze moj to je sport, samo napred.

absolutezero

pre 3 godine

Dakle, rukomet se ipak prati u Srbiji?
(Birko, 11. januar 2021 09:53)

Naravno da se prati. Po popularnosti je odmah iza fudbala i košarke a ispred odbojke. Beograd, Šabac, Zrenjanin, Crvenka, Bačka Palanka, Kać, Novi Sad, Niš, Vrbas, Leskovac itd. Rukometnih centara koliko hoćeš.

maxa

pre 3 godine

Nas rukomet moze da zivne samo ako se ulozi malo novca, ukupno par miliona (po 150-200 hiljada godisnje klubovima) koji su rukometni centri. Ali ne u bg blizance, rukomet je “sport malih gradova”, vec u Nis,Backu Palanku, Kac, Crvenku,Kikindu,Zrenjanin,Pozegu,Zajecar,Priboj,...

Marshall

pre 3 godine

Aman opet ste poleteli! Nije mala stvar ovaj rezultat ali daleko je to od stabilizacije i dobrog stanja! Posle cete te iste momke da valjate po blatu
(matori 2, 11. januar 2021 09:05)

Upravo to. 2 dobre utakmice a u tekstu "A onda je dosao ON". Zvuci kao da smo osvojili sampionat. I naravno, posle ovakvih tekstova svi ce ocekivati dobre rezultate i pljuvati igrace i trenera ako dodje do loseg. Doba strucnjaka na portalima je uzelo maha.

Armata

pre 3 godine

Pokušavam da napravim neku komparaciju sa fudbalom i gledajući Đironu da nađem pandan za selektora fudbalske reprezentacije, i jedno ime mi se izdvojilo, Željko Buvać. Nije Đirona neko veliko trenersko ime individualno, već je bio kao deo Riverinog sistema u Barsi, i tek poslednjih par godina je počeo da vodi klubove i reprezentacije po arapskom svetu. Po svemu vrlo sličan Buvaću koji bio dio Klopovog sistema iz Borusije Dortmund, a i fudbalska reprezentacija koja godinama luta sa tim angažovanjima bivših asova za selektore, je vrlo slična rukometnoj u kojoj smo gledali kako se kao na traci na mestu selektora smenjuju bivši legendarni rukometaši Vuković, Isaković, Cvetković, Peruničić, Vuković, Perić.

Cupara

pre 3 godine

Izgleda da covek stvarno zna svoj posao i to radi savrseno. Bojim se da ne bude samo ono "srpska posla", pa da coveka pljujemo posle prvog poraza kao sto ga sad hvalimo i sve ovo bude "ma desilo se slucajno da su dva puta odigrali extra protiv Francuza".....

Zoran

pre 3 godine

Bilo bi dobro da Toni kao stručnjak sa ogromnim iskustvom u radu sa mlađim kategorijama bude uključen i u plan rada i priprema mlađih selekcija teprezentacije. Uz dobar program, disciplinu, kvalitetnu selekciju i podršku države klubovima u radu sa talentima, medalje ne bi bile nedostižne.

Srbija ❤🇷🇸🇷🇸🇷🇸

pre 3 godine

Sva podrška selektoru i igračima,slušajte Đeronu i nema zime.Studiozan strateg,to je osnov osnova,odgovoran i ozbiljan.Svi verujemo u vas!💪🏻🇷🇸

komnen barjaktar

pre 3 godine

Korak po korak. Na zalost kad se doslo u situaciju da se mora od osnova. Kod Spanca mi se dopada sto je cvrsto na zemlji. Zna da bi euforija posle dve dobro odigrane utakmice sve ponovo vratila na pocetak.

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Koliko su naši eks selektori bili nazadni, sujetni i uopšte pogubni po reprezentaciju, govori skorašnja izjava Veselina Vukovića.

Čovek je ladno izjavio da je poručio Đeroni da, "digne ruke od Francuza i okrene drugim mečevima." "Nemamo tu šta da tražimo. " Uz opasku da i dalje misli da nam stranci selektori ne trebaju. Sva propast, 2 rečenice. Svetski as i legenda ali bolna dekadencija.

Podrška Toniju Đeroni do kraja. I ne samo njemu, tu su i veliki Žikica Milosavljević kao pomoćnik. Uz Škrbića i Ratka Nikolića u savezu, jedan nukleus zaokreta i novog talasa u rukometu. Daće Bog, osvežava već.

my way

pre 3 godine

@my way
Srpsku košarku je vaskrsao Duda Ivković a ne Sale Đorđević. Pre njega smo 7g bili bez medalje, nismo igrali na OI, na SP smo isli sa vajld kartom, brukali se protiv Kine i sličnih. Što je najgore, nismo imali nikakav tim i niko nije želeo da trenira reprezentaciju.
Sale je samo ubrao plodove rada Dude i trenera u ABA koji su forsirali domaće igrače.
(drvobradi, 11. januar 2021 20:14)

Јесте пријатељу, али СП 2010 без медаље, Еуробаскет 2011. осмо место и останак без Олимпијских игара у Лондону, Еуробаскет 2013. осмо место и након тих резултата Ивковић одлази. Сале долази на његово место и осваја сребра на Светском 2014, Олимпијади 2016. и Европском 2017. године тако да јесте, васкрсао је српску кошарку. Није Ђорђевић убирао плодове ни Дуде, а још мање тренера у АБА лиги. Напротив, његови успеси са репрезентацијом су замаскирали систем који и дан данас нашу кошарку води у пропаст.

Smeh

pre 3 godine

Jesu napravili čudo ali ovo je samo početak. Propuštamo jedno veliko takmičenje i to je mnogo bitnija stvar. Neka nastave ovako i u narednim utakmicama. Da se plasiramo na veliko takmičenje i prodjemo grupu, da završimo medju 8 najboljih pa onda da pričamo o renesansi našeg rukometa. Jer to bi bio napredak. I podsticaj za još veći rad.

Demar Derozan

pre 3 godine

Ne treba uvazavati misljenje u vezi novog selektora nasih strucnjaka iz Saveza jer je njih vreme pregazilo, u smislu stila rukometa koji forsiraju. Mladji treneri poput Peruna nemaju iskustva i pedagoskog takta za ozbiljnije domete jer nikada nisu radili sa mladjim kategorijama. Sa Zivkovicem i Pokrajcem zavrseno je jedno ozbiljno poglavlje nase skole rukometa, tako da Djirone samo treba da radi, dolazi iz sportske nacije, i to ce biti bolje, da li dovoljno za medalju na velikom takmicenju, vreme ce pokazati.

Voja

pre 3 godine

MKD,druže,mnogo si se nešto iznervirao,pa samo kritikuješ.Shvatam da ti gledaš malo drugačije na naš rukomet,s obzirom da dolaziš iz takve sportske velesile kakva je Makedonija,ali ne uzbuđujuj se toliko zbog nas.Da imamo toliko uspeha u sportu kao vi(da ne nabrajam,potrajalo bi desetak sekundi),manje bi se ložili.

srbin

pre 3 godine

treba poštovati i podražavati svačiji bilo kakav uspeh kako neko može da pljuje po svojima nije mi jasno ti što pljuju na sve takvi su i privatno!!!ajmo sportisti samo napred

Majk

pre 3 godine

Uvek se znalo da je problem bio do trenera koji su bili svi pobornici zastarelog modela rukometa. Secam se kad je Vranjes vodio reprezentaciju kroz svega par utakmica u kvalifikacijama i bili smo vrhunski cim je otisao, a bio je kratko,sve se vratilona isto

Вук

pre 3 godine

@MKD

То што је Начевски алфа и омега у Међународној федерацији рукомета па су судије понекад жмуриле није разлог да се овде бусаш у груди.