Subota, 09.01.2021.

20:40

Srbija ponovo sjajna protiv Francuske – remi u Kreteju

Rukometaši Srbije odigrali su nerešeno protiv Francuske (26:26), u meču drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Izvor:

Srbija ponovo sjajna protiv Francuske – remi u Kreteju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

177 Komentari

Sortiraj po:

drex

pre 3 godine

Zamislite kako cemo igrati kad Djerona progovori srpski
(Sabacki zet, 10. januar 2021 09:25)

Bolje da ne pregovori. Kad ga nasi rukometasi cuju bice "sta bre ovaj pametuje". Bolje je ovako kad ga ne razumeju.

Che

pre 3 godine

Prika iz susjedstva@ Smisan komentar koji nema veze s realnoscu. Ajme dakle ovako. Najuspjesnije repke u rukometu po osvojenim medaljama su Francuska i Svedska(20). Iza njih dolaze Spanjolska i Hrvatska(14) Zatim Njemci, Danci, Norvezani. Svedska i Spanjolska nikad nisu osvojili OI a Hrvatska ima dva zlata s istih. Mi nikad nismo osvojili EP a imamo pet ili sest finala. Kad uzmes u obzir da je Balic u svitu rukometa isto sta je Jordan u svitu kosarke. Dakle najbolji. Danas imamo Duvnjaka koji je trenutno vjerovatno najbolji igrac na svitu. I kad uzmes u obzir da se sve ove reprezentacije natjecu od vjerovatno 30ih godina proslog stoljeca a mi smo poceli 90ih i skupili 14 medalja dodes do zakljucka da Hrvatska definitivno vec skoro 30 godina igra na najvecem mogucem nivou. Dakle komentar ti je potpuno promasen. Mi smo u nesto manje od 30 godina osvojili vise medalja od sila ka sta su Danska, Njemacka, Norveska i izjednacili se s jednom Spanjolskom. Sve s zemljama koje se natjecu priko 90 godina. Da smo mi igrali rukomet pod zastavom Hrvatske zadnjih 90+ godina danas bi imali cirka 40 medalja. A sta se tice naseg potencijala i mladih igraca ne tribas brinit jer kod nas se rukomet igra, voli i dobro vodi. Ostavi se svojih zelja i sta bi ti tija ili ne bi tija. Cinjenice te opovrgavaju

UVIJEK VJERNI

pre 3 godine

Hrvatska ima srebro sa prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u rukometu. I već je 20-ak godina među 5 najboljih na SVIM važnim turnirima. Mislim, samo jednom 6. Tu su 2 zlata, 5 srebra i 4 bronce. A i 90-ih imamo zlato sa Olimpijade u Atlanti, srebro sa SP na Islandu i broncu sa EP u Portugalu.
(UVIJEK VJERNI, 09. januar 2021 23:46)

Komentar skroz u skladu s utakmicom Francuska-Srbija. Razguli, kompleksašu.
 (sk, 10. januar 2021 01:20)

Vrati se malo niže na komentare tvojih sunarodnjaka, pa ćeš vidjeti tko su kompleksaši. Ničim izazvani, vi počinjete spominjati Hrvatsku, kako smo u padu, kako nemamo pomladak itd. Naši mladi su konstantno u vrhu, a seniori zvanični viceprvaci Europe.
Nabrajanje medalja je bio samo moj odgovor na te vaše zaključke bez pokrića.

Che

pre 3 godine

Hm@ Dobija si brdo minusa ali si zapravo reka istinu. Omeyer, Karabatic, Dinar, Abalo, Gigu. To su igraci koji su radili razliku u svakoj utakmici, pogotovo protiv nas. Taj Omeyer nas je unistija sam par puta. Ne znam tko od ovih gori napisanih nije nastupa. Ti si spomenija Omeyera i Karabatica. Znam da Dinar ne igra vec neki duzi period i da im je bija trener. Znaci tvoj komentar je ispravan a ovi koji su ti dali minuse ocito nisu gledali nesto pretjerano rukomet. Ja ga pratim naravno zbog Hrvatske. Dakle ne umanjujem uspjeh vasih momaka i triba znat odigrat ovakve tekme protiv Francuza ali isto triba znat da su sad Francuzi negdi peta repka po snazi. Spanjolska, Danska, Hrvatska, Njemacka. To su trenutne "sile". Posli njih dolaze Francuzi i Norvezani. Pozdrav i sritno u daljnjim utakmicama

my way

pre 3 godine

Нажалост, немам Арену, а видим да људи хвале коментаторе, па се сетих једног комичног Страјнићевог бисера јуче. Забринуо се човек да ли ће судије гледати ВАР и искључити без права на замену Сретеновића зато што му је шут са 9 метара француски голман одбранио главом. То је смешно, па и не смета, али његово коментарисање рукомета је страшно.

fenomen

pre 3 godine

Oduševljen sam sa komentatorima na areni. Jedan se zove Sreten a drugi da li Steva ili Stevan nisam dobro čuo. Da li neko zna o kojim se komentatorima radi? Jesu bili pristrasni ali su sjajno komentarisali plus što dosta znaju i o rukometu i o igracima a ioak ne dave sa nevaznim detaljima. I iskreno se raduju poput dece. U kosarci imamo Edina i Koleta i sad i u rukometu imamo dvojicu odlicnih. Uz Viskovica u tenisu jos samo u fudbalu da se nadje neko dobar. Inace, momcima svaka cast na zelji, borbi i zajednistvu. Jos malo više da se ukljuce krila i poneki brzi centar bice to odlicno.

dragi

pre 3 godine

Biće da je većina domaćih trenera u rukometu završila školu preko noći kao i u fudbalu. Skinu kopačke i patike i odmah trenerii u prvoj ligi i reprezentaciji. Za trenera je potrebna škola, metodika , mozak i dokazivanje sa rezultatom a ne samo snaga i trčanje i politka.

NaseTrenereUgradskoZeleniloMomentalno

pre 3 godine

Jel ste sigurni da su ovi u crvenom nasi,pa ovakva transformacija za neverovatno kratko vreme je nemoguca...

jako i do samog kraja

pre 3 godine

Nestvarno dobar dvomeč sa Francuzima. Toliko požrtvovano a pametno, fokusirano a borbeno do koske. Alal vera svima! Toniju na pripremi mečeva, momcima na izgaranju.

Od bombardera Đorđića, lude i brze čigre Kukića, hrabrog Jovice Nikolića, diva Mijajla, gorostasa Abutovića sve do hobotnice Vlade Cupare. Stvarno svima hvala za ovaj ponos.

Rukomet je mnogo lep sport kada gledaš tu grupu momaka koji dišu i pomažu kao jedan. Na putu smo da to ponovo postanemo.

Idemo dalje, da ozbiljno shvatimo te Grke i sa prvog mesta ganjamo neki bolji šešir na EP dogodine. Toni Đerona, grasias hermano!

Djorgo

pre 3 godine

I ovde ću pomenuti Boričića i Odbojkaški savez. Tradicija i uspesi u rukometu su nam neuporedivi sa odbojkom do i od 1995. Šta znači liderstvo, organizovan savez i mudra kadrovska (rogobatna reč) a to ukljućuje i trenerska politika. Talenata imamo - neverovatno. Sve čestitke rukometašima!

Draško

pre 3 godine

Za mene najlepši sport ali sa najgorim savezom i ljudima u njemu (igrom slučaja znam mnogo ljudi i dešavanja u zadnjih 38 godina). Štipao sam se tokom cele uutakmice ne verujući u ono što gledam. Ne moraju da osvoje medalju na evropskom, ali sada već odbrojavam i čekam da uživam. Samo napred momci.

sk

pre 3 godine

Hrvatska ima srebro sa prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u rukometu. I već je 20-ak godina među 5 najboljih na SVIM važnim turnirima. Mislim, samo jednom 6. Tu su 2 zlata, 5 srebra i 4 bronce. A i 90-ih imamo zlato sa Olimpijade u Atlanti, srebro sa SP na Islandu i broncu sa EP u Portugalu.
(UVIJEK VJERNI, 09. januar 2021 23:46)

Komentar skroz u skladu s utakmicom Francuska-Srbija. Razguli, kompleksašu.

zgtom

pre 3 godine

Od HRV samo FRA od 2003 god ima više finala ili polufinala. Pametnom dosta, koliko je je HRV i dalje jaka. Dakle gotovo uvijek dođemo u borbu za medalje, a to je vraški teško pogotovo jer je svake godine veliko natjecanje, a sa OI i 2 natjecanja u godini. Od 2003. u ukupnom broju medalja sa EP, SP ili OI samo FRA ima više medalja od HRV.

Jovan

pre 3 godine

Ovo je nesporan dokaz da nisu problem bili igrači već trener.Isto treba primeniti kod ženske reprezentacije.Šta čekati više, bez obzira da li će nas penzioner odvesti na olimpijadu ili ne, treba ga i zvanično penzionisati.

Lazar Mladenovic

pre 3 godine

Ta razlika u pristupu, vaspitanju, odgovornosti našeg trenera vide se u trenutku sudijske nepravde prema Kukiću 2 minuta pre kraja. I dok bi svi Srbi skočili na sudije i verovatno dobili još jedno isključenje on je tog istog igrača prekrio pogledom da se lopta ne sme zadržavati posle sudijske odluke ma kakva ona bila. To se uči ili trebalo da uči u pionirskim selekcijama.

Штилцована катаболцна

pre 3 godine

A što se ove utakmice tiče meni je ostao upečatljiv kako je komentator pogodio da će naši igrači odigrati onaj cepelin.

Ljubo

" Погодио је " јер је за време реклама слушао наш тајм аут. Гледао сам на стриму, снимали су наше и јасно се чуо договор за цепелин.

Иван

pre 3 godine

Тако је то када селектор има план и саставља тим према том плану. А не као раније, када су играли подобни по некој ванспортској линији, па ни они који су вредели нису били много мотивисани. Дивно је било видети како бекови слободбо шутирају, без грча.

Jovan

pre 3 godine

Ovo je nesporan dokaz da nisu problem bili igrači već trener.Isto treba primeniti kod ženske reprezentacije.Šta čekati više, bez obzira da li će nas penzioner odvesti na olimpijadu ili ne, treba ga i zvanično penzionisati.

a

pre 3 godine

Ma naravno evo propast će nam rukomet i naravno nećemo biti u vrhu točno kako ti kažeš.
Svašta čovjek može pročitati.
Naravno vidim već ste prvaci svijeta nakon dvije utakmice.
(mario, 09. januar 2021 22:52)

Ako je za tebe vrh biti od 4-7 mesta onda je OK

prika iz susjedstva

pre 3 godine

A da se malo spustiš na zemlju?
A kako to Hrvatska nije više u vrhu svjetskog rukometa daj nam pojasni.
Ma naravno kod vas je uvijek sve stalo na perspektivi.
(mario, 09. januar 2021 22:55)

Vidjeces kako na SP koje pocinje. Od Balica smo u padu.

hm

pre 3 godine

Francuzi vec neko vreme nisu top klasa. Otisao je Omejer, nema ni Nikole. To su dva igraca koja su radila razliku kada je trebalo u poslednjoj generaciji. A i kada su bili top klasa nisu se nesto trgali u nebitnim utakmicama. Treba odigrati recimo sa Dancima pa da vidimo na cemu smo.

irvas

pre 3 godine

I u zenskoj konkurenciji da se stranac dovede na mesto selektora.Ocigledno da nasi stratezi (svi osim Veselina Vujovica) forsiraju staromodni "spori" rukomet.Voleo bih da se i u zenskom rukometu vidi ova brzina,zar i volja da se pogine za grb i reprezentaciju.

ciganin najlepši

pre 3 godine

@hm

Nama nedostaju Nenadić, braća Ilić, Zelenović, Milan Milić, Đukić. To je 4-5 ozbiljnih igrača. Kad se i oni spakuju u tim, trgaćemo i Dance i vas na kamari. Polakice.

Inače simpa je što se predstavljaš kao Srbin. Nikad nije kasno. Hristos se rodi!

UVIJEK VJERNI

pre 3 godine

Hrvatska ima srebro sa prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u rukometu. I već je 20-ak godina među 5 najboljih na SVIM važnim turnirima. Mislim, samo jednom 6. Tu su 2 zlata, 5 srebra i 4 bronce. A i 90-ih imamo zlato sa Olimpijade u Atlanti, srebro sa SP na Islandu i broncu sa EP u Portugalu.

Mane

pre 3 godine

Da bi napredovali moraju omladinci da igraju, oni imaju zelju za dokazivanjem i uvek ce dati maksimum. I u fudbalu bi bila druga prica da se ne zovu igraci koji ginu u svojim klubovima...

Nino

pre 3 godine

Vidim da neki komentariju da je Hrvatska i dalje rukometa sila. Nije odavno. A nece uskoro uopce bit, Srbija ima puno vecu perspektivu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (prika iz susjedstva, 9. januar 2021 21:49)
Da, baš nam nejde. Razbili smo prvake Europe prije par dana i viceprvaci Europe smo. Francuzi su u smjeni generacije, ništa od OI niyu odigrali. Uskoro ide SP, Francuzi nemaju promil šanse...

Branko

pre 3 godine

Tipično naš mentalitet jedna briljantna pobeda i druga odlična igra dva odlična rezultata i već smo na samom olimpu. Ova priča je jako lepa i simpatična ipak smo na samom početku. Puno vode treba Tisom da proteče da bi nešto uopšte napravili. Prvo treba da se plasiramo na evropsko što sa ova 3 boda nije problem to sada možemo. Kada odemo tamo trebamo da prođemo jednu grupu pa drugu grupu gde moramo biti među 2 najbolje jer samo 2 najbolje idu za medalje. To sve pored Španije Danske Hrvatske Norveške Francuske Nemačke Švedske što je đavolje teško i tek onda borbe za medalje.

Cupara brate

pre 3 godine

Ovo izgleda prosto neverovatno da covek posle par treninga bez pola tima uradi ovo protiv Francuza u dva meca ali ovo pokazuje onu cuvenu "ili znas ili ne znas", bravo Đirona !

Mali Alek

pre 3 godine

I nije nam trebalo mnogo, samo 20 godina da skapiramo da nam treba pravi trener dokazani stručnjak, a ne bivši asovi koji ne znaju šta će sa sobom nakon završetka karijere. Nadam se da ovo gledaju glavešine iz FSS, i da im neće pasti na pamet da postave Sava za selektora.

Urke

pre 3 godine

karabatak

Vidim razumeš jako rukomet. Hrvatska do 21 god igrala finale SP znači da imaju mladost u samom svetskom vrhu. Naši nisu bili među 10 na tom prvenstvu. Imaju sada jednog od najboljih desnih bekova na svetu Martinović a Stepančić im ne igra povređen i sjajne leve bekove top igrače Šarca i Jaganjca momci 22 god. Tako da imaju i lepu prošlost sadašnjost odličnu igrali finale prošle godine a pogotovo imaju svetlu budućnost sa mladim igračima.

LukaOJ

pre 3 godine

Vidim da neki komentariju da je Hrvatska i dalje rukometa sila. Nije odavno. A nece uskoro uopce bit, Srbija ima puno vecu perspektivu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (prika iz susjedstva, 9. januar 2021 21:49)

Zato je Srbija 13., a Hrvatska 2. na svjetskom juniorskom prvenstvu. Jer ima veci potencija

banja Luka

pre 3 godine

imamo top golmane i vrhunskog pivotmema igra u odbrani 10 napad dobar al moze bolje da pokušamo kao Skandinavci i spanci ukljuciti krila. Selektor nas kupio u tri dana cijelu naciju hvali jaca klupa Nenadić moze igrati ali on vise igra za sebe previše trosi lopti. Nadam se povratku srpskog rukometa.

skeva

pre 3 godine

Mi smo majstori da pokvarimo dobro, korak po korak ceo savez da stane iza trenera i puna podrška za njega, da nemamo talenta nebi čovek ni došao da trenira Srbiju, idemo momci! Bravo!

mario

pre 3 godine

Vidim da neki komentariju da je Hrvatska i dalje rukometa sila. Nije odavno. A nece uskoro uopce bit, Srbija ima puno vecu perspektivu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (prika iz susjedstva, 9. januar 2021 21:49)
A da se malo spustiš na zemlju?
A kako to Hrvatska nije više u vrhu svjetskog rukometa daj nam pojasni.
Ma naravno kod vas je uvijek sve stalo na perspektivi.

mario

pre 3 godine

Vidjeces za par godine gde ce tko biti, hrvatski rukomet nece dugo jos ostati visoko.
(Karabatak, 09. januar 2021 22:18)
Ma naravno evo propast će nam rukomet i naravno nećemo biti u vrhu točno kako ti kažeš.
Svašta čovjek može pročitati.
Naravno vidim već ste prvaci svijeta nakon dvije utakmice.

Anfield

pre 3 godine

I nije nam trebalo mnogo, samo 20 godina da skapiramo da nam treba pravi trener dokazani stručnjak, a ne bivši asovi koji ne znaju šta će sa sobom nakon završetka karijere. Nadam se da ovo gledaju glavešine iz FSS, i da im neće pasti na pamet da postave Sava za selektora.
(Mali Alek, 09. januar 2021 22:25)
Zahvaljujemo se na glasu.



Ma kakav selektor, što bi jedna bambula rekla:"To je zato što igramo u Zrenjanin!".

Eeejj Francuze dobijemo pa odigramo nerešeno, sjajan start.

Karabatak

pre 3 godine

Zato je Srbija 13., a Hrvatska 2. na svjetskom juniorskom prvenstvu. Jer ima veci potencija
(LukaOJ, 09. januar 2021 22:15)

Vidjeces za par godine gde ce tko biti, hrvatski rukomet nece dugo jos ostati visoko.

Milos

pre 3 godine

Francuska je smesna ekipa.. Nema beka.. I ponovo su izvukli nereseno.. Bravo za Francuze na remiju.. Svaka cast i sve najbolje na sledecem prvenstvu koje ce nasi pratiti od kuce.. Cao.

Mladen cg

pre 3 godine

Meč za rukometne sladokusce: iako je propuštena ogromna prilika za veliku pobjedu, ovaj meč je bio za pamćenje! Srbija je bila bolja tokom cijelog meča i da je Vorkapić postigao gol iz ,, zicer" pozicije kod rezultata 18:21 ( rijetko viđen promašaj, iako je golman otišao u suprotnu stranu od upućenog šuta) , ovo bi bila senzacija. Ipak, najava napretka u rezultatima reprezentacije Srbije je veoma očigledna i samo da se nastavi u ovom ritmu. Sjajan meč Marsenića i mladog Nikolića, uz golmana Vladimira Cuparu.

Miloš

pre 3 godine

Francuska do pre 3 god neprikosnovena rukometna sila. Zadnja 3 prvenstva su pali pobednici na zadnja 2 eura bili Španci a svetsko uzela Danska. Tu su još rukometne sile Nemačka Hrvatska i Norveška. Ovo je veliko iznenađenje sigurno. Francuzima je to zadnja provera pre svetskog i sigurno još uigravaju ekipu razne taktike ali su morali dobiti. Nisu tako jaki ko prošlih god to je jasno nemaju više Karabatića puno je mladih i nisu glavni favoriti ali su i dalje top reprezentacija. Ovaj rezultat je fantastičan iznenađujući a velika šteta je što nismo u Egiptu međi 32 reprezentacije.

Buljko

pre 3 godine

Bravo momci,bravo Djirona,bravo Srbi....ponosan sam kao nikada do sada,igrali ste srcem i pokazali da
možete mnogo...ako se posle Zrenjanina sumljalo da je bila možda slučajnost sada sam siguran da je ovo novi početak rukometne ere u Srbiji...večeras smo gledali buduće svetske,olimpijske ili evropske prvake u budućnosti u to sam siguran sto posto...ovakav potencijal sa još pet,šest
odsutnih igrača nema niko na svetu trenutno....A Cupari odmah dati nacionalnu penziju unapred ,ovaj čovek će biti narednih deset godina najbolji golman sveta sigurno,ja ono čudo video nisam...kapa do poda momci

kuguar

pre 3 godine

Da smo pozvani na SP sa ovakvom igrom medalja bi bila uzeta sigurno....ali neka,da se malo uigramo pa da onda jurimo to zlato na sledećem prvenstvu

Milan

pre 3 godine

Cestitke , napredak je evidentan ali najvise raduje sto momci ginu jedan za drugog,atmosfera je jako dobra a to je jedan od odlucujucih faktora..

Gde ja živim

pre 3 godine

Kako je samo rukomet prosta, jednostavna i lepa igra za gledanje kad ne izmišljaš toplu vodu i radiš ono što radi sav normalan svet. Svaka čast momci za borbenost. Nisam verovao da ću ovo reći, ali šteta što nismo pobedili. Bilo bi zaista zasluženo. Jako dobra odbrana, Cupara fenomenalan (i naravno Milosavljev sa sedmercem). Napad dosta dobar, može još bolji da bude, mora krila da se uključe više. Malo smo imali i sreće sa nekim šutevima, ali sreća prati hrabre koji pokušavaju. Ništa gore od statičnosti. Falio je jedan gol (Vorkapiću brate mili nemoj mi to raditi), ali sve u svemu jako lepa predstava. Samo nastavite ovako.

Da jednom pohvalim i brata Mijajla. U ove dve utakmice skoro pa briljantan. U oba pravca. Nije nam rukomet izašao iz kanala, još ima mnogo da se radi, ali ako se ovako nastavi možda ćemo imati čemu da se nadamo i radujemo u budućnosti. A samo je trebalo dovesti stranca koji je barem video, a kamoli trenirao moderan rukomet. Ajmo dalje.

Cica

pre 3 godine

Ovaj rukomet nema veze sa onim što smo igrali unazad 20 i više godina. Uvek smo igrali sporo sa bekovima koji nisu videli ništa osim da opale i ako udje ,o odbrani ko te pita.Tehničkih greški kolko hoćeš,a sad na prste jedne ruke u dve utakmice. Možda francuzi nisu u formi, al kako god i da su prijateljske,francuzi se ne bi igrali sa svojim imidžom.Jedina šteta su ona naivna dva minuta na kraju ,ono je zaostavština od prošlih selektora,sve ostalo su bile greške iz prevelike želje,koje će se minimalizovati kroz utakmice i treninge.

Armata

pre 3 godine

Setite se šta je Marina napravila od ženske košarkaške reprezentacije koja je decenijama bila u stanju poluraspada. Treneri u kolektivnim sportovima su možda i najbitnija stavka, naročito u onima gde je kvalitet igrača približan.

Ljubo

pre 3 godine

Ovo obećava,ovo zaista obećava,ovde se vidi ruka pravoga stručnjaka a ne onih amatera.Ima tu još da se radi pogotovo u napadu ali ovaj stručnjak obećava da će napraviti od ovih igrača pravu ekipu.Šteta što ga ranije nisu doveli da odemo na svetsko prvenstvo.A što se ove utakmice tiče meni je ostao upečatljiv kako je komentator pogodio da će naši igrači odigrati onaj cepelin.Baš su igrali borbeno i to već dugo nisam video od naših rukometaša i da sudije nisu bile toliko pristrasno mi bi pobedili ovu utakmicu.

samo kažem

pre 3 godine

@purger Nije samo strani trener nego i filozofija same igre. Mi i dalje imamo domaće trenere koji su dobri ali većina njih je glavom i dalje u 90-im godinama prošlog veka, rukomet je sada dosta dinamičnija i brža igra.

Marko, Varaždin

pre 3 godine

Pozdrav!
Alo bre,
pa de ste sad miševi...
Moderna a opet tvrda igra, zatvaramo u obrani.
Mladi momci, priključiti ove starije koji su potvrdili da će da igraju,
uopće nije bitno da li ćemo da deremo sve po redu i pobeđivati,
samo da daju sve od sebe i da odigraju do kraja,
svi Srbi u regiji će biti ponosni, i to kako..
Lp
Marko

Пишите ћирилицом

pre 3 godine

Када се куде коментатори, да их кудимо, али вечерашњи пренос два господина на Арени је мени у топ3 преноса наше репрезентације у свим спортовима икад! Свака част! Онако се преноси, али и онако се игра за Србију! Препороди нас Ђирона, капа доле маестро!

gagi

pre 3 godine

Bravo momci. 20 godina nismo ovako igrali, srcano, pametno.... Od generacije Skrbica, Perica, brace Perunicic... Ovo je trebala biti cista pobjeda da nije bilo bezobraznog sudjenja zadnjih 20min.Pogotov predzadnji napad ne svira faul za nas u fazi napada i iz toga proizilazi 2 min. Bravo za momke i naravno selektora.
.

Dragon_brzopalanački

pre 3 godine

Свака част момци на приказаној борби и жељи. Изгледа да нам је претходних година фалио само један страни тренер. Цупара бранио маестрално, штета би била да смо изгубили меч са оваквом игром.Остаје жал што пропуштамо светско, имали би тамо шта да покажемо.

prika iz susjedstva

pre 3 godine

Bravo za bod, dobra igra, ima tu talenta. Ali baš svi koji su komentirali isto ovako kao ja, a s još više oduševljenja, dozovite se pameti. Pogotovo ako ste ikad s visoka komentirali Hrvate, rukomet, eventualne poraze u finalu, srebra, bronce, peta ili sedma mjesta. Pogledaj koliko oduševljenja, a za sada su u pitanju kvalifikacije. Možete li to povezati?

Krecmar!

pre 3 godine

Sta kazete???! Nije do selektora a? Pa covek je napravio cudo sa 10-ak treninga!!! Od napada gde smo sigurni,hrabri i pokretni (staticnost bila jedan od nasih osnovnih problema godinama u napadu),sa dosta ukrstanja i pravovremene kretnje krila na pivota kada god se otvori prostor,do veoma kvalitetne 6-0 odbrane i odlicnih istrcavanja u kontri,a kontra je za nas bila nepoznat pojam 10 godina! Ko je redovno gledao,zna sta pricam! U redu,Francuska moze mnogo bolje od ova dva meca,nisu na svom nivou,spremaju se za SP,sve to stoji,ali oni i kad nisu na nivou uglavnom rutinski resavaju meceve. A sada su ih samo cudo i sudije spasile dva poraza u par dana! Kljucan momenat je nazalost onaj promasaj iz kontre kad smo mogli na +4.Cudo,cudo,kako nam je samo ovo trebalo. Nesto o pojedincima. Djordic covek ne promasuje! Kakvo samopouzdanje,nije dao golova prethodnih 5 godina koliko je dao na ova dva meca. Orbovic me cudi sto nije u mnogo boljem klubu od Motor Zaporozja. Cupari tako malo fali da brutalno brani,mora i moze bolje,svaka cast za poslednju odbranu.Kolakovic ima perspektivu ali mu fali hrabrosti.Ilija Abutovic,kako je samo taj momak nedostajao u odbrani.Ljudi,jos kad se vrate Nenadic,braca Ilic,mali Milic iz Nanta,pa i Vujin i Pusica,ovo ima da puca! I da,ah kakva steta za SP i odvratni IHF koji nas je uskratio da se borimo na terenu.Da kojim slucajem idemo na SP,cak bih se mogao kladiti i da bi tamo uradili nesto.Ali bice dana,godinu strpljenja,eto EP,prilike za nesto veliko.

jocao5o5

pre 3 godine

Svaka čast sta im uradi ovaj Španac izgleda da mi stvarno nemamo zglavnog slektora Srbina, lepa igra malo grešaka disciplinovano odrana vrhunska lepo za gledati.

Samostalni član sopstvene akademije nauka, sporta i umetnosti... na budžetu ;)

pre 3 godine

Postoji ŠKOLSKA OSNOVA za SVE!

Samo odradiš ŠKOLSKI, i već si na 2/3 od uspeha. U onu 1/3 ako uđu talenat i najpre vrhunski trener, eto PODVIGA!

Ali one 2/3 upravo zavise od TRENERA!

"Bolje lav na čelu zebri, nego zebra na čelu lavova."

Vojnik uvek može biti heroj, ali STRATEG NE MOŽE! Strateg je GENERAL!

Zato se na vojnim akademijama uče TAKTIKE, a ne kako ga maljem udariri u glavudžu da se ne diže reda radi.

Ovo je samo dokaz da i fudbal pati zbog nestručnosti i malverzacija na uštrab lavova, koje zebre i crno bele i crveno bele zajašile na čelo!

Rukomet se sreća dozvo pameti. Nadam se da će "Đidoloma" kako ga od sad zovem, ne samo da ostavi lepe bitke i podvige pa i uspehe, nego da će neko od momaka da uči od čoveka kako kada proebrodi bitke i vojni rok, možda bude sledeći general. A da ne moramo da dovodimo sa Pirineja nekog ili štatijaznamodakle.

Ako je po početku godine poznaje "dan"... biće to čudo i za nas i za sve druge. Ali idemo korak po korak. Samo ovako muški boj vojevati, a sudbina i sudija onda nega rade svoje. Kad si kilava janja, možeš da pobediš koliko hoćeš, kad muka tebi da živiš, muka drugima da te gleda.

Dakle opšti utisak, došao je možda lav na čelo vukova!

Шид навија за ЗВЕЗДУ !!!

pre 3 godine

Нисам од оних који их је пљувао када су губили, па зато нећу сада да их хвалим. Свакако да ми је драго због победе и ремија. Но, да не полетимо после овога. Драго ми је због резултата и приступа игри. Очигледно је био проблем у селектору. Дати Ђирони времена и мислим да ће то све доћи на своје. Не очекујем злата са ЕП и СП, али бар да будемо међу 5,6 репрезентација у врху. Напред Србија !

Veličkovićka

pre 3 godine

Obožavam rukomet da gledam. Pravi muški sport. Nadam se da ce konačno krenuti uzlaznom putanjom. Svaka čast na uspehu. Ipak smo igrali protiv Fr.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Eto doživeli smo da nas Španac nauči kako treba se igra danas moderan rukomet.

Mislim svaka mu čast. Francuska jeste da od ranije više nije al ipak su osvajači svi mogući takmičenja. Velik uspeh za nas ovo posle toliko godina neuspeha u ovom sportu. Samo da nastave tako.

Back in Black

pre 3 godine

Koliko je bolje gledati na Areni nego na RTS kolegu Strajnica.Znaci kao da gledam dva razlicita sporta.Ovi momci koji komentarišu na Areni stvarno kidaju.

Hando

pre 3 godine

Svaka cast, momci! Samo se potvrdjuje ono sto pricamo godinama - kvaliteta za pristojnu igru ima, ali uprave i trenera nije bilo. Isto kao i u fudbalu

Walldorf

pre 3 godine

Fantastična utakmica i izvanredan rezultat za nas.Bilo je dovoljno odstraniti malignitete iz RSS,dovesti stručnjaka na mesto selektora i eto rezultata!I onima koji su pobedu u prvoj utakmici protiv Francuza smatrali trenutkom nadahnuća,sada je jasno da je ovo mnogo ozbiljnija i temeljitija priča.Ostaje žal za svim onim proteklim godinama kada smo,uz poteze koji su tek skoro povučeni,mogli biti u vrhu evropskog i svetskog rukometa.Već decenije unazad,mi u svakoj vrhunskoj evropskoj ekipi imamo igrače koji su tamo ključni faktori.Sada,kada su se kockice složile,eto nama tih velikih igrača,u vrhunskom izdanju i u dresu reprezentacije Srbije!Čestitke novom rukovodstvu RSS,čestitke selektoru i našim momcima na vrhunskim rezultatima u nizu.Samo tako nastaviti i eto nas ponovo narednih godina ponovo tamo gde nam je po kvalitetu mesto.Na pobedničkom postolju sa medaljom oko vrata.Napred SRBIJA!!!Sportski pozdrav!

Deki

pre 3 godine

Bravo za momke . . . Hrabro i požrtvovano , a kada se igra na taj način onda je moguće napraviti rezultat i protiv ekipa koje realno imaju veći individualni kvalitet . Vidi se da je odbrana malo više zategnuta i onda iz nje dolazi i više kontranapada. Imamo i dva dobra golmana . Ne treba ulaziti u neku veliku i bespotrebnu euforiju , ali treba pružiti podršku . Nadam se da je ovo početak jedne lepe priče.

purger

pre 3 godine

čestitke komšije, gledao tekmu isključivo zbog vijesti sa prve utakmice gdje ste pobijedili...sad sam počeo da sumnjam da istu stvar možete napraviti i sa nogometom...tako se igra rukomet, imate odlična 2 golmana, samopouzdanje , nepravedno bi bilo da ste na kraju izgubili...malo mi je nevjerojatno da strani trener treba donesti ponos i borbu za nacionalni dres , izgleda da jedan čovjek može puno toga promijeniti, da samo pamet i znanje u glavi i to je to

Pop

pre 3 godine

promena u savezu, novi selektor i igraci koji su spremni da poginu na terenu.. ovi momci plus nenadic i braca ilic ce vratiti nas rukomet u sam vrh.. sto se fudbala tice ostace kokeza i terza , dovesce miloja i bicemo jos gori

zvonko

pre 3 godine

Onome u RSS ko je video Đeronu kao trenera sa kojim bi napravili restart sve pohvale.
Najjače mi je ono kada je Kukić, mislim, brzopleto prodao napad za pobedu a Đerona ga ne pušta i upućuje mu pregršt saveta. Na dobrom smo putu a sada je načinjen i drugi korak. Uspeh se gradi postepeno, pametnim radom.
Momci zaslužuju moje poštovanje.

vlada BGD

pre 3 godine

Ovo liči na veoma ozbiljan tim.Volim Nenadića,sjajan je igrač i pravi sportista koji nije želeo da svoju krijeru više prlja sa srlektorima u pokušaju,ali treba dobro razmisliti da li nekog treba pozivati ili nastaviti sa ovim igračima.

Tex Willer

pre 3 godine

A ovi iz FSS traze selektora a resenje im pred nosom.Pa ovaj bi nas sa kracim kursom od 15 dana iz oblasti fudbalskih pravila i taktike odveo na EP.Zaista se ne zezam jer ono sto je do sada falilo rukometasima fali i fudbalerima.
Srcanost,borbenost,zajednistvo, osecaj odgovornosti.Taktika pripada drugom planu. Bravo momci i SVAKA CAST SELEKTORU.

inspektor torente +41

pre 3 godine

Moj rodjak Mijajlo Marsenić je iz Berana ,kao mali je ostao bez majke. Ali je upornošću ,radom,velikom pozrtvovanoscu uspeo da se uzdigne u dobrog igrača i još boljeg čoveka!Svaka čast za sve momke!!!!

prika iz susjedstva

pre 3 godine

Vidim da neki komentariju da je Hrvatska i dalje rukometa sila. Nije odavno. A nece uskoro uopce bit, Srbija ima puno vecu perspektivu.

Krecmar!

pre 3 godine

Sta kazete???! Nije do selektora a? Pa covek je napravio cudo sa 10-ak treninga!!! Od napada gde smo sigurni,hrabri i pokretni (staticnost bila jedan od nasih osnovnih problema godinama u napadu),sa dosta ukrstanja i pravovremene kretnje krila na pivota kada god se otvori prostor,do veoma kvalitetne 6-0 odbrane i odlicnih istrcavanja u kontri,a kontra je za nas bila nepoznat pojam 10 godina! Ko je redovno gledao,zna sta pricam! U redu,Francuska moze mnogo bolje od ova dva meca,nisu na svom nivou,spremaju se za SP,sve to stoji,ali oni i kad nisu na nivou uglavnom rutinski resavaju meceve. A sada su ih samo cudo i sudije spasile dva poraza u par dana! Kljucan momenat je nazalost onaj promasaj iz kontre kad smo mogli na +4.Cudo,cudo,kako nam je samo ovo trebalo. Nesto o pojedincima. Djordic covek ne promasuje! Kakvo samopouzdanje,nije dao golova prethodnih 5 godina koliko je dao na ova dva meca. Orbovic me cudi sto nije u mnogo boljem klubu od Motor Zaporozja. Cupari tako malo fali da brutalno brani,mora i moze bolje,svaka cast za poslednju odbranu.Kolakovic ima perspektivu ali mu fali hrabrosti.Ilija Abutovic,kako je samo taj momak nedostajao u odbrani.Ljudi,jos kad se vrate Nenadic,braca Ilic,mali Milic iz Nanta,pa i Vujic i Pusica,ovo ima da puca! I da,ah kakva steta za SP i odvratni IHF koji nas je uskratio da se borimo na terenu.Da kojim slucajem idemo na SP,cak bih se mogao kladiti i da bi tamo uradili nesto.Ali bice dana,godinu strpljenja,eto EP,prilike za nesto veliko.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Momci, Toni, duboki naklon i čestitke!

Da nateraš Olimpijskog, svetskog i evropskog prvaka da te kući onako masno i očigledno pokrade da uopšte dođe u šansu za pobedu. Nema dalje. Vraćamo rukomet gde pripada.

Od srca bravo svakom momku za ove partije sa Francuzima. Bravo i za Sretena burazera na prenosu, ljudina! Ima nade. Srbija bre!

Che

pre 3 godine

Srbi,gledao sam vas i prije neki dan u Srbiji i sada. Gdje vam je bila repka svih ovih godina? Poslije ovakvih igara mogu reci da cete vrlo brzo doci u poziciju da se borite za vrh,gdje i pripadate po individualnoj kvaliteti.Sretno!

Iskreni ljubitelj košarke!!!

pre 3 godine

Par sitnih grešaka koštalo je bolji rezultat na kraju ali momci ostavili srce na terenu! SVAKA ČAST I KAPA DOLE, TAKO SE BORI ZA GRB

Zombi

pre 3 godine

Ali onaj cepelin, pa mi nismo igrali ovakav rukomet jos od Metaloplastike. I dalje bez brzog centra i odbrane na isti, ali docice i to. Bravo momci! Kukic igracina.

Smeh

pre 3 godine

Izgleda da Deda Mraz zaista postoji. Priznajem da sam i ja malopre poželeo jednu želju jer ovo je vreme čuda. Svaka čast momcima, selektoru i trenerima. Ko bi rekao da će Srbija imati 3 boda a Francuzi 1 posle medjusobnih susreta? Sada samo da nastave sa istom energijom i žarom i u narednim utakmicama, mesecima, godinama. Džaba sve ovo ako nastave po starom.

Paca91

pre 3 godine

Uzmimo u obzir da se Francuska sprema za sp.
Isto tako uzmimo u obzir da smo mi ne tako davno gubili od Belgije i da nam ne igra par top igraca.
Prva utakmica se mogla skroz pripisati faktoru iznenadjenja i ne motivisanosti Francuxa, al u 4 dana pobediti i igrati nereseno sa kompletnom Francuskom, evo nz sta da ocekujem od ove reprezentacije.
Potencijal je ocigledan.Volja je tu.
Motiv ne bi smeo da bude upitan kad se igra u reprezentaciji.
Veliko bravo za momke i nadam se da ovo nece biti jednokratan bljesak kao ono kad je Vranjes kratko sedeo na klupi.

Ima smisla...

pre 3 godine

Odavnooo nisam odgledao rukometnu utakmicu... Ovo liči na rukomet, ne znam šta im je trener rekao ili savetovao ili šta god već. Liče na ekipu, igraju rukomet. Borbeni sa dobrom odbranom odličnim golmanom... Ovde se nešto desilo šta ti niko ne zna. Hvala Bogu da se nešto okrenulo na bolje u rukometu.

Ivke

pre 3 godine

Treba ponuditi selektoru Đironi, pa sa svojim ljudim preuzme ceo rukometni savez, da organizuju rad sa mladima, sistem takmičenja u svim rangovima takmičenja... i naravno u svemu tome dati im odrešene ruke.
Sportski pozdrav.

veliki strumf

pre 3 godine

Kakva kradja! Davno nisam video ovakvu pljačku! Sudije samo sto nisu davale golove za Francuze. U 2. poluvremenu koliko iskljucenja za naše, nedosudjenog čistih faulova, sedmerci... A Francuzima NIŠTA! I opet smo izvukli remi a trebalo je sa dobijemo glatko. Svaka čast momcima, ovakav de rukomet traži! Hrabra igra i napred i nazad! Još da uključimo krila u igru - biće top! Ovako krila daju golove uglavnom iz kontri. Zato pivot extra funkcioniše i šut spolja. Djordjic vrhunski levi bek, Kukić srednji (ali ga sudije urnisase u zadnjih 5 min). Šta znaci pravi trener mogli smo da vidimo u ova 2 meča. Još smo igrali bez 5 možda i glavnih igrača. Vraća se vera u rukomet posle mnogo, mnogo godina!

Васовић

pre 3 godine

Свака част! Каква борба за другаре, за грб! Са играчем мање... То је већ друга димензија одбране!

jojo

pre 3 godine

top igra. Još bez Nenadića i braće Ilić.
I francuzima je falilo par igrača, ali samo par, ali izvući im remi u Francuskoj...
Nadam se da će se Nenadić vratiti u tim.

SRBIJA 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸❤

pre 3 godine

Bravoooo! Francuska je izvukla remi☝️ Ovo je renesansa srpskog rukometa,gledajte šta znači vrsni i studiozni stručnjak👌TONI ĐERONA❤
Srbija će pokoriti i Evropu i svet, upamtite ove moje reči. Na redu je deklasiranje Grčke.

Дон Армандо

pre 3 godine

После дужег времена сам са емоцијама испратио нашу репрезентацију, верујем са је тако и са осталим људима. Надам се да је ово почетак нечега лепог и великог, доста је овај прелепи спорт таворио код нас.

Minja

pre 3 godine

Momci borbeni, puni sebe, trener sa autoritetom(ne strahopoštovanjem)
Francuzi u ozbiljnom šoku što pokazuje njihov izraz lica na kraju utakmice!

окановић врхунски стручњак за спорт

pre 3 godine

Mogla bi se poboljsati igra sa krila, inace sve cestitke momcima.. svidja mi se pristup, bravo za tonija i ekipu

NeLePFC

pre 3 godine

Ma bravo kraljevi! Tako se igra,tako se bori. Imali smo i pobedu u dzepu,potpuna bi bila nepravda da smo onako na kraju izgubili... Od pocetka do kraj jak tempo,pametno odigrano,odlicne rotacije,sve cestitke,na pravom smo putu.

my way

pre 3 godine

Свака част момцима! Какво је суђење било, овај реми је дефинитивно раван победи, али на крају резултат и није тај који је најбитнији. Одиграли су наши рукометаши још једну врхунску утакмицу, дисциплиновану, борбену, квалитетну и то је оно што даје наду у српски рукомет. Апсолутно сви играчи појединачно заслужују похвале, а што је најважније и што је недостајало нашој репрезентацији и екипа као целина. Честитке момцима и Ђерони, само нека тако наставе!

Ivan

pre 3 godine

Nas tajm aut je zatrazen na 59:11. Vreme krenulo od 59:07. Onda njihov poslednji napad, tajm aut zatrazen na na tacno 15 sekundi do kraja, oni vracaju na 18...

gremlin-prvi i jedini od svih gremlina na b92(ACM)

pre 3 godine

Au kakva herojska utakmica Srbije,na kraju Francuzi mogu da pevaju za bod,stvarno kazes ne mogu da verujem za prvi meč,ali po ovom danas ovo je izvanredan rukomet,a oni sa Arene zasluzuju duplu platu!!!Bravo Srbija...

supermen

pre 3 godine

Bravo momci. Vratili ste nam rukomet posle mnogo godina. Bilo je zadovoljstvo gledati kako igrate. Ipak je strani trener bila prava stvar. Sada se vraćamo u sve sportove sem fudbala gde nema leba

Ćomi iz Bačke

pre 3 godine

Kao da drugi igrači igraju. Ovo što je doneo Đirona... Ja ne prepoznajem našu reprezentaciju. Toliko borbe, energije, zalaganja, poštovanja taktičkih zamisli, to nisam odavno video kod nas. Sve vreme se vidi neka ideja i plan. Večeras branio Cupara, sem sedmeraca. A opet "drugi" golman odbranio jako jako važan penal. Bilo bi nezasluženo da smo izgubili, vodili smo ceo meč. Nepromišljenost Kukića nas mogla koštati. Sve u svemu veliki bod, velika 3 boda u ovom dvomeču. Ozbiljnim pristupom do kraja plasman na EP ne sme doći u pitanje.
Đirona aktivan ceo meč, energičan, a opet hladnokrvan na sudijske odluke i rekao bih možda i previše pristojan. Tako netipično za nas. I ona njegova reakcija na početku meča kad je probao flaširanu vodu - hit večeri.
Nadam se da slede lepši dani za naš rukomet. Napred Srbija!

objektivan

pre 3 godine

Bravo!! Ovo je zaista rezultat vredan pažnje. Odlična igra naše reprezentacije kako u odbrani tako i u napadu. Naravno sudije su se baš potrudile poslednjih 5 minuta da Francuskoj poklone pobedu ali nisu uspeli. Najzad igramo brzi rukomet, svetski. Imali smo na utakmici više kontri nego francuzi, zaprepašćujuće. Trener je uspeo za samo 10-tak dana da našu reprezentaciju digne iz letargije u kojoj smo bili godinama dok su nas vodili priučeni i polutreneri. Još jednom Bravo!!

nr93

pre 3 godine

Zasluzili smo pobedu, jer smo vodili sve vreme. Ali ova igra, ovaj naboj, ova zelja previse ohrabruje. Pratim rukomet godinama i uvek smo imali dobra imena u reprezentaciji, ali nikako da se poklope kockice. Mislim da je Djirona uneo novu energiju. Sve cestitke kraljevi!!!

Ljubisa

pre 3 godine

Svaka cast Srbijo.Gledao sam utakmicu Francuska nekako kilava idpod svog nivoa ali Srbija daleko bolje nego predhodnih godina.Ipak voditi skoro celim tokom meca sa 2-3 gola protiv Francuske nije nimalo lako!Na dobrom smo putu ali sad samo polako potrebno je vreme.

zoran

pre 3 godine

- Francuzi su ceo meč bili u zaostatku i jurili rezultat i ne bi bilo fer da su dobili ovo.
-Srbija je dugo igrala loš rukomet e sada ovo liči na nešto dobro.
Odbrana cvrsta a pokretna a golman sjajan... Napad dosta bolji nego pre i mnogo brzi.
Đirona pravi mađioničar

DJole

pre 3 godine

Konacno selektor koji je od visoko kvalitetne grupe pojedinaca napravio tim! Uzimamo medalju uskoro,pazite sta vam kazem! E to treba isto fudbalu,da od pojedinaca se napravi tim.Cist dokaz da koliko god kvaliteta imali,losi selektori mogu sve da upropaste,valjda je tome konacno dosao kraj.Red je da uzivamo posle toliko godina.Ajde neka u fudbalu slicno krene.

Neno

pre 3 godine

Bravo komšije. Ubrzali ste igru, ovaj mali Nikolić je odličan. Nemojte samo poletiti jer Francuzi ne briljiraju od OI, velika je smjena generacije. Vidjet ćete kako će proći na SP za par dana.

Kanidja PG

pre 3 godine

Odlicna igra tokom citavog meca.Grijeh bi bio ostati bar bez boda,tokom citavog meca Srbija je imala prednost 2-3 gola.
Prijatno sam iznenadjen igrom vidi se rukopis selektora Djirone.Bravo momci!

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Dovoljno je reći da se ceo dan čekao rukomet, jer su ovi momci zagrejali srca svakog ljubitelja ovog sporta! Strašna partija i pobeda koja nam je oduzeta. Neka im je na čast, momci su poginuli, 60 minuta bili bolji.

Cupara, Milosavljev, Đorđić, Kukić, Marsenić, Radivojević, Nikolić, Abutović, ma svi redom alal vera momčine naše! Za ponos!

Nowitzki

pre 3 godine

Каква игра,свака част! Трчање, борба, брзина,напад, одбрана... Колико добар селектор може да направи па то је чудо!

Che

pre 3 godine

Srbi,gledao sam vas i prije neki dan u Srbiji i sada. Gdje vam je bila repka svih ovih godina? Poslije ovakvih igara mogu reci da cete vrlo brzo doci u poziciju da se borite za vrh,gdje i pripadate po individualnoj kvaliteti.Sretno!

nr93

pre 3 godine

Zasluzili smo pobedu, jer smo vodili sve vreme. Ali ova igra, ovaj naboj, ova zelja previse ohrabruje. Pratim rukomet godinama i uvek smo imali dobra imena u reprezentaciji, ali nikako da se poklope kockice. Mislim da je Djirona uneo novu energiju. Sve cestitke kraljevi!!!

inspektor torente +41

pre 3 godine

Moj rodjak Mijajlo Marsenić je iz Berana ,kao mali je ostao bez majke. Ali je upornošću ,radom,velikom pozrtvovanoscu uspeo da se uzdigne u dobrog igrača i još boljeg čoveka!Svaka čast za sve momke!!!!

Дон Армандо

pre 3 godine

После дужег времена сам са емоцијама испратио нашу репрезентацију, верујем са је тако и са осталим људима. Надам се да је ово почетак нечега лепог и великог, доста је овај прелепи спорт таворио код нас.

Пишите ћирилицом

pre 3 godine

Када се куде коментатори, да их кудимо, али вечерашњи пренос два господина на Арени је мени у топ3 преноса наше репрезентације у свим спортовима икад! Свака част! Онако се преноси, али и онако се игра за Србију! Препороди нас Ђирона, капа доле маестро!

gremlin-prvi i jedini od svih gremlina na b92(ACM)

pre 3 godine

Au kakva herojska utakmica Srbije,na kraju Francuzi mogu da pevaju za bod,stvarno kazes ne mogu da verujem za prvi meč,ali po ovom danas ovo je izvanredan rukomet,a oni sa Arene zasluzuju duplu platu!!!Bravo Srbija...

purger

pre 3 godine

čestitke komšije, gledao tekmu isključivo zbog vijesti sa prve utakmice gdje ste pobijedili...sad sam počeo da sumnjam da istu stvar možete napraviti i sa nogometom...tako se igra rukomet, imate odlična 2 golmana, samopouzdanje , nepravedno bi bilo da ste na kraju izgubili...malo mi je nevjerojatno da strani trener treba donesti ponos i borbu za nacionalni dres , izgleda da jedan čovjek može puno toga promijeniti, da samo pamet i znanje u glavi i to je to

Armata

pre 3 godine

Setite se šta je Marina napravila od ženske košarkaške reprezentacije koja je decenijama bila u stanju poluraspada. Treneri u kolektivnim sportovima su možda i najbitnija stavka, naročito u onima gde je kvalitet igrača približan.

Back in Black

pre 3 godine

Koliko je bolje gledati na Areni nego na RTS kolegu Strajnica.Znaci kao da gledam dva razlicita sporta.Ovi momci koji komentarišu na Areni stvarno kidaju.

Krecmar!

pre 3 godine

Sta kazete???! Nije do selektora a? Pa covek je napravio cudo sa 10-ak treninga!!! Od napada gde smo sigurni,hrabri i pokretni (staticnost bila jedan od nasih osnovnih problema godinama u napadu),sa dosta ukrstanja i pravovremene kretnje krila na pivota kada god se otvori prostor,do veoma kvalitetne 6-0 odbrane i odlicnih istrcavanja u kontri,a kontra je za nas bila nepoznat pojam 10 godina! Ko je redovno gledao,zna sta pricam! U redu,Francuska moze mnogo bolje od ova dva meca,nisu na svom nivou,spremaju se za SP,sve to stoji,ali oni i kad nisu na nivou uglavnom rutinski resavaju meceve. A sada su ih samo cudo i sudije spasile dva poraza u par dana! Kljucan momenat je nazalost onaj promasaj iz kontre kad smo mogli na +4.Cudo,cudo,kako nam je samo ovo trebalo. Nesto o pojedincima. Djordic covek ne promasuje! Kakvo samopouzdanje,nije dao golova prethodnih 5 godina koliko je dao na ova dva meca. Orbovic me cudi sto nije u mnogo boljem klubu od Motor Zaporozja. Cupari tako malo fali da brutalno brani,mora i moze bolje,svaka cast za poslednju odbranu.Kolakovic ima perspektivu ali mu fali hrabrosti.Ilija Abutovic,kako je samo taj momak nedostajao u odbrani.Ljudi,jos kad se vrate Nenadic,braca Ilic,mali Milic iz Nanta,pa i Vujic i Pusica,ovo ima da puca! I da,ah kakva steta za SP i odvratni IHF koji nas je uskratio da se borimo na terenu.Da kojim slucajem idemo na SP,cak bih se mogao kladiti i da bi tamo uradili nesto.Ali bice dana,godinu strpljenja,eto EP,prilike za nesto veliko.

Minja

pre 3 godine

Momci borbeni, puni sebe, trener sa autoritetom(ne strahopoštovanjem)
Francuzi u ozbiljnom šoku što pokazuje njihov izraz lica na kraju utakmice!

Jovan

pre 3 godine

Ovo je nesporan dokaz da nisu problem bili igrači već trener.Isto treba primeniti kod ženske reprezentacije.Šta čekati više, bez obzira da li će nas penzioner odvesti na olimpijadu ili ne, treba ga i zvanično penzionisati.

Mali Alek

pre 3 godine

I nije nam trebalo mnogo, samo 20 godina da skapiramo da nam treba pravi trener dokazani stručnjak, a ne bivši asovi koji ne znaju šta će sa sobom nakon završetka karijere. Nadam se da ovo gledaju glavešine iz FSS, i da im neće pasti na pamet da postave Sava za selektora.

Veličkovićka

pre 3 godine

Obožavam rukomet da gledam. Pravi muški sport. Nadam se da ce konačno krenuti uzlaznom putanjom. Svaka čast na uspehu. Ipak smo igrali protiv Fr.

Cupara brate

pre 3 godine

Ovo izgleda prosto neverovatno da covek posle par treninga bez pola tima uradi ovo protiv Francuza u dva meca ali ovo pokazuje onu cuvenu "ili znas ili ne znas", bravo Đirona !

окановић врхунски стручњак за спорт

pre 3 godine

Mogla bi se poboljsati igra sa krila, inace sve cestitke momcima.. svidja mi se pristup, bravo za tonija i ekipu

zvonko

pre 3 godine

Onome u RSS ko je video Đeronu kao trenera sa kojim bi napravili restart sve pohvale.
Najjače mi je ono kada je Kukić, mislim, brzopleto prodao napad za pobedu a Đerona ga ne pušta i upućuje mu pregršt saveta. Na dobrom smo putu a sada je načinjen i drugi korak. Uspeh se gradi postepeno, pametnim radom.
Momci zaslužuju moje poštovanje.

supermen

pre 3 godine

Bravo momci. Vratili ste nam rukomet posle mnogo godina. Bilo je zadovoljstvo gledati kako igrate. Ipak je strani trener bila prava stvar. Sada se vraćamo u sve sportove sem fudbala gde nema leba

Tex Willer

pre 3 godine

A ovi iz FSS traze selektora a resenje im pred nosom.Pa ovaj bi nas sa kracim kursom od 15 dana iz oblasti fudbalskih pravila i taktike odveo na EP.Zaista se ne zezam jer ono sto je do sada falilo rukometasima fali i fudbalerima.
Srcanost,borbenost,zajednistvo, osecaj odgovornosti.Taktika pripada drugom planu. Bravo momci i SVAKA CAST SELEKTORU.

ciganin najlepši

pre 3 godine

@hm

Nama nedostaju Nenadić, braća Ilić, Zelenović, Milan Milić, Đukić. To je 4-5 ozbiljnih igrača. Kad se i oni spakuju u tim, trgaćemo i Dance i vas na kamari. Polakice.

Inače simpa je što se predstavljaš kao Srbin. Nikad nije kasno. Hristos se rodi!

Mladen cg

pre 3 godine

Meč za rukometne sladokusce: iako je propuštena ogromna prilika za veliku pobjedu, ovaj meč je bio za pamćenje! Srbija je bila bolja tokom cijelog meča i da je Vorkapić postigao gol iz ,, zicer" pozicije kod rezultata 18:21 ( rijetko viđen promašaj, iako je golman otišao u suprotnu stranu od upućenog šuta) , ovo bi bila senzacija. Ipak, najava napretka u rezultatima reprezentacije Srbije je veoma očigledna i samo da se nastavi u ovom ritmu. Sjajan meč Marsenića i mladog Nikolića, uz golmana Vladimira Cuparu.

Deki

pre 3 godine

Bravo za momke . . . Hrabro i požrtvovano , a kada se igra na taj način onda je moguće napraviti rezultat i protiv ekipa koje realno imaju veći individualni kvalitet . Vidi se da je odbrana malo više zategnuta i onda iz nje dolazi i više kontranapada. Imamo i dva dobra golmana . Ne treba ulaziti u neku veliku i bespotrebnu euforiju , ali treba pružiti podršku . Nadam se da je ovo početak jedne lepe priče.

Gde ja živim

pre 3 godine

Kako je samo rukomet prosta, jednostavna i lepa igra za gledanje kad ne izmišljaš toplu vodu i radiš ono što radi sav normalan svet. Svaka čast momci za borbenost. Nisam verovao da ću ovo reći, ali šteta što nismo pobedili. Bilo bi zaista zasluženo. Jako dobra odbrana, Cupara fenomenalan (i naravno Milosavljev sa sedmercem). Napad dosta dobar, može još bolji da bude, mora krila da se uključe više. Malo smo imali i sreće sa nekim šutevima, ali sreća prati hrabre koji pokušavaju. Ništa gore od statičnosti. Falio je jedan gol (Vorkapiću brate mili nemoj mi to raditi), ali sve u svemu jako lepa predstava. Samo nastavite ovako.

Da jednom pohvalim i brata Mijajla. U ove dve utakmice skoro pa briljantan. U oba pravca. Nije nam rukomet izašao iz kanala, još ima mnogo da se radi, ali ako se ovako nastavi možda ćemo imati čemu da se nadamo i radujemo u budućnosti. A samo je trebalo dovesti stranca koji je barem video, a kamoli trenirao moderan rukomet. Ajmo dalje.

Ivke

pre 3 godine

Treba ponuditi selektoru Đironi, pa sa svojim ljudim preuzme ceo rukometni savez, da organizuju rad sa mladima, sistem takmičenja u svim rangovima takmičenja... i naravno u svemu tome dati im odrešene ruke.
Sportski pozdrav.

Pop

pre 3 godine

promena u savezu, novi selektor i igraci koji su spremni da poginu na terenu.. ovi momci plus nenadic i braca ilic ce vratiti nas rukomet u sam vrh.. sto se fudbala tice ostace kokeza i terza , dovesce miloja i bicemo jos gori

irvas

pre 3 godine

I u zenskoj konkurenciji da se stranac dovede na mesto selektora.Ocigledno da nasi stratezi (svi osim Veselina Vujovica) forsiraju staromodni "spori" rukomet.Voleo bih da se i u zenskom rukometu vidi ova brzina,zar i volja da se pogine za grb i reprezentaciju.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Eto doživeli smo da nas Španac nauči kako treba se igra danas moderan rukomet.

Mislim svaka mu čast. Francuska jeste da od ranije više nije al ipak su osvajači svi mogući takmičenja. Velik uspeh za nas ovo posle toliko godina neuspeha u ovom sportu. Samo da nastave tako.

Buljko

pre 3 godine

Bravo momci,bravo Djirona,bravo Srbi....ponosan sam kao nikada do sada,igrali ste srcem i pokazali da
možete mnogo...ako se posle Zrenjanina sumljalo da je bila možda slučajnost sada sam siguran da je ovo novi početak rukometne ere u Srbiji...večeras smo gledali buduće svetske,olimpijske ili evropske prvake u budućnosti u to sam siguran sto posto...ovakav potencijal sa još pet,šest
odsutnih igrača nema niko na svetu trenutno....A Cupari odmah dati nacionalnu penziju unapred ,ovaj čovek će biti narednih deset godina najbolji golman sveta sigurno,ja ono čudo video nisam...kapa do poda momci

Cica

pre 3 godine

Ovaj rukomet nema veze sa onim što smo igrali unazad 20 i više godina. Uvek smo igrali sporo sa bekovima koji nisu videli ništa osim da opale i ako udje ,o odbrani ko te pita.Tehničkih greški kolko hoćeš,a sad na prste jedne ruke u dve utakmice. Možda francuzi nisu u formi, al kako god i da su prijateljske,francuzi se ne bi igrali sa svojim imidžom.Jedina šteta su ona naivna dva minuta na kraju ,ono je zaostavština od prošlih selektora,sve ostalo su bile greške iz prevelike želje,koje će se minimalizovati kroz utakmice i treninge.

Ljubo

pre 3 godine

Ovo obećava,ovo zaista obećava,ovde se vidi ruka pravoga stručnjaka a ne onih amatera.Ima tu još da se radi pogotovo u napadu ali ovaj stručnjak obećava da će napraviti od ovih igrača pravu ekipu.Šteta što ga ranije nisu doveli da odemo na svetsko prvenstvo.A što se ove utakmice tiče meni je ostao upečatljiv kako je komentator pogodio da će naši igrači odigrati onaj cepelin.Baš su igrali borbeno i to već dugo nisam video od naših rukometaša i da sudije nisu bile toliko pristrasno mi bi pobedili ovu utakmicu.

dragi

pre 3 godine

Biće da je većina domaćih trenera u rukometu završila školu preko noći kao i u fudbalu. Skinu kopačke i patike i odmah trenerii u prvoj ligi i reprezentaciji. Za trenera je potrebna škola, metodika , mozak i dokazivanje sa rezultatom a ne samo snaga i trčanje i politka.

Walldorf

pre 3 godine

Fantastična utakmica i izvanredan rezultat za nas.Bilo je dovoljno odstraniti malignitete iz RSS,dovesti stručnjaka na mesto selektora i eto rezultata!I onima koji su pobedu u prvoj utakmici protiv Francuza smatrali trenutkom nadahnuća,sada je jasno da je ovo mnogo ozbiljnija i temeljitija priča.Ostaje žal za svim onim proteklim godinama kada smo,uz poteze koji su tek skoro povučeni,mogli biti u vrhu evropskog i svetskog rukometa.Već decenije unazad,mi u svakoj vrhunskoj evropskoj ekipi imamo igrače koji su tamo ključni faktori.Sada,kada su se kockice složile,eto nama tih velikih igrača,u vrhunskom izdanju i u dresu reprezentacije Srbije!Čestitke novom rukovodstvu RSS,čestitke selektoru i našim momcima na vrhunskim rezultatima u nizu.Samo tako nastaviti i eto nas ponovo narednih godina ponovo tamo gde nam je po kvalitetu mesto.Na pobedničkom postolju sa medaljom oko vrata.Napred SRBIJA!!!Sportski pozdrav!

jako i do samog kraja

pre 3 godine

Nestvarno dobar dvomeč sa Francuzima. Toliko požrtvovano a pametno, fokusirano a borbeno do koske. Alal vera svima! Toniju na pripremi mečeva, momcima na izgaranju.

Od bombardera Đorđića, lude i brze čigre Kukića, hrabrog Jovice Nikolića, diva Mijajla, gorostasa Abutovića sve do hobotnice Vlade Cupare. Stvarno svima hvala za ovaj ponos.

Rukomet je mnogo lep sport kada gledaš tu grupu momaka koji dišu i pomažu kao jedan. Na putu smo da to ponovo postanemo.

Idemo dalje, da ozbiljno shvatimo te Grke i sa prvog mesta ganjamo neki bolji šešir na EP dogodine. Toni Đerona, grasias hermano!

Шид навија за ЗВЕЗДУ !!!

pre 3 godine

Нисам од оних који их је пљувао када су губили, па зато нећу сада да их хвалим. Свакако да ми је драго због победе и ремија. Но, да не полетимо после овога. Драго ми је због резултата и приступа игри. Очигледно је био проблем у селектору. Дати Ђирони времена и мислим да ће то све доћи на своје. Не очекујем злата са ЕП и СП, али бар да будемо међу 5,6 репрезентација у врху. Напред Србија !

vlada BGD

pre 3 godine

Ovo liči na veoma ozbiljan tim.Volim Nenadića,sjajan je igrač i pravi sportista koji nije želeo da svoju krijeru više prlja sa srlektorima u pokušaju,ali treba dobro razmisliti da li nekog treba pozivati ili nastaviti sa ovim igračima.

skeva

pre 3 godine

Mi smo majstori da pokvarimo dobro, korak po korak ceo savez da stane iza trenera i puna podrška za njega, da nemamo talenta nebi čovek ni došao da trenira Srbiju, idemo momci! Bravo!

Zombi

pre 3 godine

Ali onaj cepelin, pa mi nismo igrali ovakav rukomet jos od Metaloplastike. I dalje bez brzog centra i odbrane na isti, ali docice i to. Bravo momci! Kukic igracina.

NaseTrenereUgradskoZeleniloMomentalno

pre 3 godine

Jel ste sigurni da su ovi u crvenom nasi,pa ovakva transformacija za neverovatno kratko vreme je nemoguca...

jocao5o5

pre 3 godine

Svaka čast sta im uradi ovaj Španac izgleda da mi stvarno nemamo zglavnog slektora Srbina, lepa igra malo grešaka disciplinovano odrana vrhunska lepo za gledati.

DJole

pre 3 godine

Konacno selektor koji je od visoko kvalitetne grupe pojedinaca napravio tim! Uzimamo medalju uskoro,pazite sta vam kazem! E to treba isto fudbalu,da od pojedinaca se napravi tim.Cist dokaz da koliko god kvaliteta imali,losi selektori mogu sve da upropaste,valjda je tome konacno dosao kraj.Red je da uzivamo posle toliko godina.Ajde neka u fudbalu slicno krene.

Dragon_brzopalanački

pre 3 godine

Свака част момци на приказаној борби и жељи. Изгледа да нам је претходних година фалио само један страни тренер. Цупара бранио маестрално, штета би била да смо изгубили меч са оваквом игром.Остаје жал што пропуштамо светско, имали би тамо шта да покажемо.

Hando

pre 3 godine

Svaka cast, momci! Samo se potvrdjuje ono sto pricamo godinama - kvaliteta za pristojnu igru ima, ali uprave i trenera nije bilo. Isto kao i u fudbalu

gagi

pre 3 godine

Bravo momci. 20 godina nismo ovako igrali, srcano, pametno.... Od generacije Skrbica, Perica, brace Perunicic... Ovo je trebala biti cista pobjeda da nije bilo bezobraznog sudjenja zadnjih 20min.Pogotov predzadnji napad ne svira faul za nas u fazi napada i iz toga proizilazi 2 min. Bravo za momke i naravno selektora.
.

Anfield

pre 3 godine

I nije nam trebalo mnogo, samo 20 godina da skapiramo da nam treba pravi trener dokazani stručnjak, a ne bivši asovi koji ne znaju šta će sa sobom nakon završetka karijere. Nadam se da ovo gledaju glavešine iz FSS, i da im neće pasti na pamet da postave Sava za selektora.
(Mali Alek, 09. januar 2021 22:25)
Zahvaljujemo se na glasu.



Ma kakav selektor, što bi jedna bambula rekla:"To je zato što igramo u Zrenjanin!".

Eeejj Francuze dobijemo pa odigramo nerešeno, sjajan start.

Ima smisla...

pre 3 godine

Odavnooo nisam odgledao rukometnu utakmicu... Ovo liči na rukomet, ne znam šta im je trener rekao ili savetovao ili šta god već. Liče na ekipu, igraju rukomet. Borbeni sa dobrom odbranom odličnim golmanom... Ovde se nešto desilo šta ti niko ne zna. Hvala Bogu da se nešto okrenulo na bolje u rukometu.

Milan

pre 3 godine

Cestitke , napredak je evidentan ali najvise raduje sto momci ginu jedan za drugog,atmosfera je jako dobra a to je jedan od odlucujucih faktora..

Mane

pre 3 godine

Da bi napredovali moraju omladinci da igraju, oni imaju zelju za dokazivanjem i uvek ce dati maksimum. I u fudbalu bi bila druga prica da se ne zovu igraci koji ginu u svojim klubovima...

Marko, Varaždin

pre 3 godine

Pozdrav!
Alo bre,
pa de ste sad miševi...
Moderna a opet tvrda igra, zatvaramo u obrani.
Mladi momci, priključiti ove starije koji su potvrdili da će da igraju,
uopće nije bitno da li ćemo da deremo sve po redu i pobeđivati,
samo da daju sve od sebe i da odigraju do kraja,
svi Srbi u regiji će biti ponosni, i to kako..
Lp
Marko

samo kažem

pre 3 godine

@purger Nije samo strani trener nego i filozofija same igre. Mi i dalje imamo domaće trenere koji su dobri ali većina njih je glavom i dalje u 90-im godinama prošlog veka, rukomet je sada dosta dinamičnija i brža igra.

Djorgo

pre 3 godine

I ovde ću pomenuti Boričića i Odbojkaški savez. Tradicija i uspesi u rukometu su nam neuporedivi sa odbojkom do i od 1995. Šta znači liderstvo, organizovan savez i mudra kadrovska (rogobatna reč) a to ukljućuje i trenerska politika. Talenata imamo - neverovatno. Sve čestitke rukometašima!

sk

pre 3 godine

Hrvatska ima srebro sa prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u rukometu. I već je 20-ak godina među 5 najboljih na SVIM važnim turnirima. Mislim, samo jednom 6. Tu su 2 zlata, 5 srebra i 4 bronce. A i 90-ih imamo zlato sa Olimpijade u Atlanti, srebro sa SP na Islandu i broncu sa EP u Portugalu.
(UVIJEK VJERNI, 09. januar 2021 23:46)

Komentar skroz u skladu s utakmicom Francuska-Srbija. Razguli, kompleksašu.

Paca91

pre 3 godine

Uzmimo u obzir da se Francuska sprema za sp.
Isto tako uzmimo u obzir da smo mi ne tako davno gubili od Belgije i da nam ne igra par top igraca.
Prva utakmica se mogla skroz pripisati faktoru iznenadjenja i ne motivisanosti Francuxa, al u 4 dana pobediti i igrati nereseno sa kompletnom Francuskom, evo nz sta da ocekujem od ove reprezentacije.
Potencijal je ocigledan.Volja je tu.
Motiv ne bi smeo da bude upitan kad se igra u reprezentaciji.
Veliko bravo za momke i nadam se da ovo nece biti jednokratan bljesak kao ono kad je Vranjes kratko sedeo na klupi.

Miloš

pre 3 godine

Francuska do pre 3 god neprikosnovena rukometna sila. Zadnja 3 prvenstva su pali pobednici na zadnja 2 eura bili Španci a svetsko uzela Danska. Tu su još rukometne sile Nemačka Hrvatska i Norveška. Ovo je veliko iznenađenje sigurno. Francuzima je to zadnja provera pre svetskog i sigurno još uigravaju ekipu razne taktike ali su morali dobiti. Nisu tako jaki ko prošlih god to je jasno nemaju više Karabatića puno je mladih i nisu glavni favoriti ali su i dalje top reprezentacija. Ovaj rezultat je fantastičan iznenađujući a velika šteta je što nismo u Egiptu međi 32 reprezentacije.

jojo

pre 3 godine

top igra. Još bez Nenadića i braće Ilić.
I francuzima je falilo par igrača, ali samo par, ali izvući im remi u Francuskoj...
Nadam se da će se Nenadić vratiti u tim.

zoran

pre 3 godine

- Francuzi su ceo meč bili u zaostatku i jurili rezultat i ne bi bilo fer da su dobili ovo.
-Srbija je dugo igrala loš rukomet e sada ovo liči na nešto dobro.
Odbrana cvrsta a pokretna a golman sjajan... Napad dosta bolji nego pre i mnogo brzi.
Đirona pravi mađioničar

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Dovoljno je reći da se ceo dan čekao rukomet, jer su ovi momci zagrejali srca svakog ljubitelja ovog sporta! Strašna partija i pobeda koja nam je oduzeta. Neka im je na čast, momci su poginuli, 60 minuta bili bolji.

Cupara, Milosavljev, Đorđić, Kukić, Marsenić, Radivojević, Nikolić, Abutović, ma svi redom alal vera momčine naše! Za ponos!

veliki strumf

pre 3 godine

Kakva kradja! Davno nisam video ovakvu pljačku! Sudije samo sto nisu davale golove za Francuze. U 2. poluvremenu koliko iskljucenja za naše, nedosudjenog čistih faulova, sedmerci... A Francuzima NIŠTA! I opet smo izvukli remi a trebalo je sa dobijemo glatko. Svaka čast momcima, ovakav de rukomet traži! Hrabra igra i napred i nazad! Još da uključimo krila u igru - biće top! Ovako krila daju golove uglavnom iz kontri. Zato pivot extra funkcioniše i šut spolja. Djordjic vrhunski levi bek, Kukić srednji (ali ga sudije urnisase u zadnjih 5 min). Šta znaci pravi trener mogli smo da vidimo u ova 2 meča. Još smo igrali bez 5 možda i glavnih igrača. Vraća se vera u rukomet posle mnogo, mnogo godina!

Branko

pre 3 godine

Tipično naš mentalitet jedna briljantna pobeda i druga odlična igra dva odlična rezultata i već smo na samom olimpu. Ova priča je jako lepa i simpatična ipak smo na samom početku. Puno vode treba Tisom da proteče da bi nešto uopšte napravili. Prvo treba da se plasiramo na evropsko što sa ova 3 boda nije problem to sada možemo. Kada odemo tamo trebamo da prođemo jednu grupu pa drugu grupu gde moramo biti među 2 najbolje jer samo 2 najbolje idu za medalje. To sve pored Španije Danske Hrvatske Norveške Francuske Nemačke Švedske što je đavolje teško i tek onda borbe za medalje.

Urke

pre 3 godine

karabatak

Vidim razumeš jako rukomet. Hrvatska do 21 god igrala finale SP znači da imaju mladost u samom svetskom vrhu. Naši nisu bili među 10 na tom prvenstvu. Imaju sada jednog od najboljih desnih bekova na svetu Martinović a Stepančić im ne igra povređen i sjajne leve bekove top igrače Šarca i Jaganjca momci 22 god. Tako da imaju i lepu prošlost sadašnjost odličnu igrali finale prošle godine a pogotovo imaju svetlu budućnost sa mladim igračima.

SRBIJA 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸❤

pre 3 godine

Bravoooo! Francuska je izvukla remi☝️ Ovo je renesansa srpskog rukometa,gledajte šta znači vrsni i studiozni stručnjak👌TONI ĐERONA❤
Srbija će pokoriti i Evropu i svet, upamtite ove moje reči. Na redu je deklasiranje Grčke.

Lazar Mladenovic

pre 3 godine

Ta razlika u pristupu, vaspitanju, odgovornosti našeg trenera vide se u trenutku sudijske nepravde prema Kukiću 2 minuta pre kraja. I dok bi svi Srbi skočili na sudije i verovatno dobili još jedno isključenje on je tog istog igrača prekrio pogledom da se lopta ne sme zadržavati posle sudijske odluke ma kakva ona bila. To se uči ili trebalo da uči u pionirskim selekcijama.

Neno

pre 3 godine

Bravo komšije. Ubrzali ste igru, ovaj mali Nikolić je odličan. Nemojte samo poletiti jer Francuzi ne briljiraju od OI, velika je smjena generacije. Vidjet ćete kako će proći na SP za par dana.

Samostalni član sopstvene akademije nauka, sporta i umetnosti... na budžetu ;)

pre 3 godine

Postoji ŠKOLSKA OSNOVA za SVE!

Samo odradiš ŠKOLSKI, i već si na 2/3 od uspeha. U onu 1/3 ako uđu talenat i najpre vrhunski trener, eto PODVIGA!

Ali one 2/3 upravo zavise od TRENERA!

"Bolje lav na čelu zebri, nego zebra na čelu lavova."

Vojnik uvek može biti heroj, ali STRATEG NE MOŽE! Strateg je GENERAL!

Zato se na vojnim akademijama uče TAKTIKE, a ne kako ga maljem udariri u glavudžu da se ne diže reda radi.

Ovo je samo dokaz da i fudbal pati zbog nestručnosti i malverzacija na uštrab lavova, koje zebre i crno bele i crveno bele zajašile na čelo!

Rukomet se sreća dozvo pameti. Nadam se da će "Đidoloma" kako ga od sad zovem, ne samo da ostavi lepe bitke i podvige pa i uspehe, nego da će neko od momaka da uči od čoveka kako kada proebrodi bitke i vojni rok, možda bude sledeći general. A da ne moramo da dovodimo sa Pirineja nekog ili štatijaznamodakle.

Ako je po početku godine poznaje "dan"... biće to čudo i za nas i za sve druge. Ali idemo korak po korak. Samo ovako muški boj vojevati, a sudbina i sudija onda nega rade svoje. Kad si kilava janja, možeš da pobediš koliko hoćeš, kad muka tebi da živiš, muka drugima da te gleda.

Dakle opšti utisak, došao je možda lav na čelo vukova!

a

pre 3 godine

Ma naravno evo propast će nam rukomet i naravno nećemo biti u vrhu točno kako ti kažeš.
Svašta čovjek može pročitati.
Naravno vidim već ste prvaci svijeta nakon dvije utakmice.
(mario, 09. januar 2021 22:52)

Ako je za tebe vrh biti od 4-7 mesta onda je OK

Draško

pre 3 godine

Za mene najlepši sport ali sa najgorim savezom i ljudima u njemu (igrom slučaja znam mnogo ljudi i dešavanja u zadnjih 38 godina). Štipao sam se tokom cele uutakmice ne verujući u ono što gledam. Ne moraju da osvoje medalju na evropskom, ali sada već odbrojavam i čekam da uživam. Samo napred momci.

Ćomi iz Bačke

pre 3 godine

Kao da drugi igrači igraju. Ovo što je doneo Đirona... Ja ne prepoznajem našu reprezentaciju. Toliko borbe, energije, zalaganja, poštovanja taktičkih zamisli, to nisam odavno video kod nas. Sve vreme se vidi neka ideja i plan. Večeras branio Cupara, sem sedmeraca. A opet "drugi" golman odbranio jako jako važan penal. Bilo bi nezasluženo da smo izgubili, vodili smo ceo meč. Nepromišljenost Kukića nas mogla koštati. Sve u svemu veliki bod, velika 3 boda u ovom dvomeču. Ozbiljnim pristupom do kraja plasman na EP ne sme doći u pitanje.
Đirona aktivan ceo meč, energičan, a opet hladnokrvan na sudijske odluke i rekao bih možda i previše pristojan. Tako netipično za nas. I ona njegova reakcija na početku meča kad je probao flaširanu vodu - hit večeri.
Nadam se da slede lepši dani za naš rukomet. Napred Srbija!

Krecmar!

pre 3 godine

Sta kazete???! Nije do selektora a? Pa covek je napravio cudo sa 10-ak treninga!!! Od napada gde smo sigurni,hrabri i pokretni (staticnost bila jedan od nasih osnovnih problema godinama u napadu),sa dosta ukrstanja i pravovremene kretnje krila na pivota kada god se otvori prostor,do veoma kvalitetne 6-0 odbrane i odlicnih istrcavanja u kontri,a kontra je za nas bila nepoznat pojam 10 godina! Ko je redovno gledao,zna sta pricam! U redu,Francuska moze mnogo bolje od ova dva meca,nisu na svom nivou,spremaju se za SP,sve to stoji,ali oni i kad nisu na nivou uglavnom rutinski resavaju meceve. A sada su ih samo cudo i sudije spasile dva poraza u par dana! Kljucan momenat je nazalost onaj promasaj iz kontre kad smo mogli na +4.Cudo,cudo,kako nam je samo ovo trebalo. Nesto o pojedincima. Djordic covek ne promasuje! Kakvo samopouzdanje,nije dao golova prethodnih 5 godina koliko je dao na ova dva meca. Orbovic me cudi sto nije u mnogo boljem klubu od Motor Zaporozja. Cupari tako malo fali da brutalno brani,mora i moze bolje,svaka cast za poslednju odbranu.Kolakovic ima perspektivu ali mu fali hrabrosti.Ilija Abutovic,kako je samo taj momak nedostajao u odbrani.Ljudi,jos kad se vrate Nenadic,braca Ilic,mali Milic iz Nanta,pa i Vujin i Pusica,ovo ima da puca! I da,ah kakva steta za SP i odvratni IHF koji nas je uskratio da se borimo na terenu.Da kojim slucajem idemo na SP,cak bih se mogao kladiti i da bi tamo uradili nesto.Ali bice dana,godinu strpljenja,eto EP,prilike za nesto veliko.

Nowitzki

pre 3 godine

Каква игра,свака част! Трчање, борба, брзина,напад, одбрана... Колико добар селектор може да направи па то је чудо!

Ivan

pre 3 godine

Nas tajm aut je zatrazen na 59:11. Vreme krenulo od 59:07. Onda njihov poslednji napad, tajm aut zatrazen na na tacno 15 sekundi do kraja, oni vracaju na 18...

my way

pre 3 godine

Свака част момцима! Какво је суђење било, овај реми је дефинитивно раван победи, али на крају резултат и није тај који је најбитнији. Одиграли су наши рукометаши још једну врхунску утакмицу, дисциплиновану, борбену, квалитетну и то је оно што даје наду у српски рукомет. Апсолутно сви играчи појединачно заслужују похвале, а што је најважније и што је недостајало нашој репрезентацији и екипа као целина. Честитке момцима и Ђерони, само нека тако наставе!

Karabatak

pre 3 godine

Zato je Srbija 13., a Hrvatska 2. na svjetskom juniorskom prvenstvu. Jer ima veci potencija
(LukaOJ, 09. januar 2021 22:15)

Vidjeces za par godine gde ce tko biti, hrvatski rukomet nece dugo jos ostati visoko.

kuguar

pre 3 godine

Da smo pozvani na SP sa ovakvom igrom medalja bi bila uzeta sigurno....ali neka,da se malo uigramo pa da onda jurimo to zlato na sledećem prvenstvu

Kanidja PG

pre 3 godine

Odlicna igra tokom citavog meca.Grijeh bi bio ostati bar bez boda,tokom citavog meca Srbija je imala prednost 2-3 gola.
Prijatno sam iznenadjen igrom vidi se rukopis selektora Djirone.Bravo momci!

banja Luka

pre 3 godine

imamo top golmane i vrhunskog pivotmema igra u odbrani 10 napad dobar al moze bolje da pokušamo kao Skandinavci i spanci ukljuciti krila. Selektor nas kupio u tri dana cijelu naciju hvali jaca klupa Nenadić moze igrati ali on vise igra za sebe previše trosi lopti. Nadam se povratku srpskog rukometa.

Васовић

pre 3 godine

Свака част! Каква борба за другаре, за грб! Са играчем мање... То је већ друга димензија одбране!

UVIJEK VJERNI

pre 3 godine

Hrvatska ima srebro sa prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u rukometu. I već je 20-ak godina među 5 najboljih na SVIM važnim turnirima. Mislim, samo jednom 6. Tu su 2 zlata, 5 srebra i 4 bronce. A i 90-ih imamo zlato sa Olimpijade u Atlanti, srebro sa SP na Islandu i broncu sa EP u Portugalu.

Иван

pre 3 godine

Тако је то када селектор има план и саставља тим према том плану. А не као раније, када су играли подобни по некој ванспортској линији, па ни они који су вредели нису били много мотивисани. Дивно је било видети како бекови слободбо шутирају, без грча.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Momci, Toni, duboki naklon i čestitke!

Da nateraš Olimpijskog, svetskog i evropskog prvaka da te kući onako masno i očigledno pokrade da uopšte dođe u šansu za pobedu. Nema dalje. Vraćamo rukomet gde pripada.

Od srca bravo svakom momku za ove partije sa Francuzima. Bravo i za Sretena burazera na prenosu, ljudina! Ima nade. Srbija bre!

prika iz susjedstva

pre 3 godine

A da se malo spustiš na zemlju?
A kako to Hrvatska nije više u vrhu svjetskog rukometa daj nam pojasni.
Ma naravno kod vas je uvijek sve stalo na perspektivi.
(mario, 09. januar 2021 22:55)

Vidjeces kako na SP koje pocinje. Od Balica smo u padu.

mario

pre 3 godine

Vidim da neki komentariju da je Hrvatska i dalje rukometa sila. Nije odavno. A nece uskoro uopce bit, Srbija ima puno vecu perspektivu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (prika iz susjedstva, 9. januar 2021 21:49)
A da se malo spustiš na zemlju?
A kako to Hrvatska nije više u vrhu svjetskog rukometa daj nam pojasni.
Ma naravno kod vas je uvijek sve stalo na perspektivi.

objektivan

pre 3 godine

Bravo!! Ovo je zaista rezultat vredan pažnje. Odlična igra naše reprezentacije kako u odbrani tako i u napadu. Naravno sudije su se baš potrudile poslednjih 5 minuta da Francuskoj poklone pobedu ali nisu uspeli. Najzad igramo brzi rukomet, svetski. Imali smo na utakmici više kontri nego francuzi, zaprepašćujuće. Trener je uspeo za samo 10-tak dana da našu reprezentaciju digne iz letargije u kojoj smo bili godinama dok su nas vodili priučeni i polutreneri. Još jednom Bravo!!

prika iz susjedstva

pre 3 godine

Bravo za bod, dobra igra, ima tu talenta. Ali baš svi koji su komentirali isto ovako kao ja, a s još više oduševljenja, dozovite se pameti. Pogotovo ako ste ikad s visoka komentirali Hrvate, rukomet, eventualne poraze u finalu, srebra, bronce, peta ili sedma mjesta. Pogledaj koliko oduševljenja, a za sada su u pitanju kvalifikacije. Možete li to povezati?

prika iz susjedstva

pre 3 godine

Vidim da neki komentariju da je Hrvatska i dalje rukometa sila. Nije odavno. A nece uskoro uopce bit, Srbija ima puno vecu perspektivu.

LukaOJ

pre 3 godine

Vidim da neki komentariju da je Hrvatska i dalje rukometa sila. Nije odavno. A nece uskoro uopce bit, Srbija ima puno vecu perspektivu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (prika iz susjedstva, 9. januar 2021 21:49)

Zato je Srbija 13., a Hrvatska 2. na svjetskom juniorskom prvenstvu. Jer ima veci potencija

Ljubisa

pre 3 godine

Svaka cast Srbijo.Gledao sam utakmicu Francuska nekako kilava idpod svog nivoa ali Srbija daleko bolje nego predhodnih godina.Ipak voditi skoro celim tokom meca sa 2-3 gola protiv Francuske nije nimalo lako!Na dobrom smo putu ali sad samo polako potrebno je vreme.

Smeh

pre 3 godine

Izgleda da Deda Mraz zaista postoji. Priznajem da sam i ja malopre poželeo jednu želju jer ovo je vreme čuda. Svaka čast momcima, selektoru i trenerima. Ko bi rekao da će Srbija imati 3 boda a Francuzi 1 posle medjusobnih susreta? Sada samo da nastave sa istom energijom i žarom i u narednim utakmicama, mesecima, godinama. Džaba sve ovo ako nastave po starom.

hm

pre 3 godine

Francuzi vec neko vreme nisu top klasa. Otisao je Omejer, nema ni Nikole. To su dva igraca koja su radila razliku kada je trebalo u poslednjoj generaciji. A i kada su bili top klasa nisu se nesto trgali u nebitnim utakmicama. Treba odigrati recimo sa Dancima pa da vidimo na cemu smo.

fenomen

pre 3 godine

Oduševljen sam sa komentatorima na areni. Jedan se zove Sreten a drugi da li Steva ili Stevan nisam dobro čuo. Da li neko zna o kojim se komentatorima radi? Jesu bili pristrasni ali su sjajno komentarisali plus što dosta znaju i o rukometu i o igracima a ioak ne dave sa nevaznim detaljima. I iskreno se raduju poput dece. U kosarci imamo Edina i Koleta i sad i u rukometu imamo dvojicu odlicnih. Uz Viskovica u tenisu jos samo u fudbalu da se nadje neko dobar. Inace, momcima svaka cast na zelji, borbi i zajednistvu. Jos malo više da se ukljuce krila i poneki brzi centar bice to odlicno.

Iskreni ljubitelj košarke!!!

pre 3 godine

Par sitnih grešaka koštalo je bolji rezultat na kraju ali momci ostavili srce na terenu! SVAKA ČAST I KAPA DOLE, TAKO SE BORI ZA GRB

Штилцована катаболцна

pre 3 godine

A što se ove utakmice tiče meni je ostao upečatljiv kako je komentator pogodio da će naši igrači odigrati onaj cepelin.

Ljubo

" Погодио је " јер је за време реклама слушао наш тајм аут. Гледао сам на стриму, снимали су наше и јасно се чуо договор за цепелин.

my way

pre 3 godine

Нажалост, немам Арену, а видим да људи хвале коментаторе, па се сетих једног комичног Страјнићевог бисера јуче. Забринуо се човек да ли ће судије гледати ВАР и искључити без права на замену Сретеновића зато што му је шут са 9 метара француски голман одбранио главом. То је смешно, па и не смета, али његово коментарисање рукомета је страшно.

mario

pre 3 godine

Vidjeces za par godine gde ce tko biti, hrvatski rukomet nece dugo jos ostati visoko.
(Karabatak, 09. januar 2021 22:18)
Ma naravno evo propast će nam rukomet i naravno nećemo biti u vrhu točno kako ti kažeš.
Svašta čovjek može pročitati.
Naravno vidim već ste prvaci svijeta nakon dvije utakmice.

Nino

pre 3 godine

Vidim da neki komentariju da je Hrvatska i dalje rukometa sila. Nije odavno. A nece uskoro uopce bit, Srbija ima puno vecu perspektivu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (prika iz susjedstva, 9. januar 2021 21:49)
Da, baš nam nejde. Razbili smo prvake Europe prije par dana i viceprvaci Europe smo. Francuzi su u smjeni generacije, ništa od OI niyu odigrali. Uskoro ide SP, Francuzi nemaju promil šanse...

NeLePFC

pre 3 godine

Ma bravo kraljevi! Tako se igra,tako se bori. Imali smo i pobedu u dzepu,potpuna bi bila nepravda da smo onako na kraju izgubili... Od pocetka do kraj jak tempo,pametno odigrano,odlicne rotacije,sve cestitke,na pravom smo putu.

Jovan

pre 3 godine

Ovo je nesporan dokaz da nisu problem bili igrači već trener.Isto treba primeniti kod ženske reprezentacije.Šta čekati više, bez obzira da li će nas penzioner odvesti na olimpijadu ili ne, treba ga i zvanično penzionisati.

UVIJEK VJERNI

pre 3 godine

Hrvatska ima srebro sa prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u rukometu. I već je 20-ak godina među 5 najboljih na SVIM važnim turnirima. Mislim, samo jednom 6. Tu su 2 zlata, 5 srebra i 4 bronce. A i 90-ih imamo zlato sa Olimpijade u Atlanti, srebro sa SP na Islandu i broncu sa EP u Portugalu.
(UVIJEK VJERNI, 09. januar 2021 23:46)

Komentar skroz u skladu s utakmicom Francuska-Srbija. Razguli, kompleksašu.
 (sk, 10. januar 2021 01:20)

Vrati se malo niže na komentare tvojih sunarodnjaka, pa ćeš vidjeti tko su kompleksaši. Ničim izazvani, vi počinjete spominjati Hrvatsku, kako smo u padu, kako nemamo pomladak itd. Naši mladi su konstantno u vrhu, a seniori zvanični viceprvaci Europe.
Nabrajanje medalja je bio samo moj odgovor na te vaše zaključke bez pokrića.

zgtom

pre 3 godine

Od HRV samo FRA od 2003 god ima više finala ili polufinala. Pametnom dosta, koliko je je HRV i dalje jaka. Dakle gotovo uvijek dođemo u borbu za medalje, a to je vraški teško pogotovo jer je svake godine veliko natjecanje, a sa OI i 2 natjecanja u godini. Od 2003. u ukupnom broju medalja sa EP, SP ili OI samo FRA ima više medalja od HRV.

Che

pre 3 godine

Hm@ Dobija si brdo minusa ali si zapravo reka istinu. Omeyer, Karabatic, Dinar, Abalo, Gigu. To su igraci koji su radili razliku u svakoj utakmici, pogotovo protiv nas. Taj Omeyer nas je unistija sam par puta. Ne znam tko od ovih gori napisanih nije nastupa. Ti si spomenija Omeyera i Karabatica. Znam da Dinar ne igra vec neki duzi period i da im je bija trener. Znaci tvoj komentar je ispravan a ovi koji su ti dali minuse ocito nisu gledali nesto pretjerano rukomet. Ja ga pratim naravno zbog Hrvatske. Dakle ne umanjujem uspjeh vasih momaka i triba znat odigrat ovakve tekme protiv Francuza ali isto triba znat da su sad Francuzi negdi peta repka po snazi. Spanjolska, Danska, Hrvatska, Njemacka. To su trenutne "sile". Posli njih dolaze Francuzi i Norvezani. Pozdrav i sritno u daljnjim utakmicama

Milos

pre 3 godine

Francuska je smesna ekipa.. Nema beka.. I ponovo su izvukli nereseno.. Bravo za Francuze na remiju.. Svaka cast i sve najbolje na sledecem prvenstvu koje ce nasi pratiti od kuce.. Cao.

Che

pre 3 godine

Prika iz susjedstva@ Smisan komentar koji nema veze s realnoscu. Ajme dakle ovako. Najuspjesnije repke u rukometu po osvojenim medaljama su Francuska i Svedska(20). Iza njih dolaze Spanjolska i Hrvatska(14) Zatim Njemci, Danci, Norvezani. Svedska i Spanjolska nikad nisu osvojili OI a Hrvatska ima dva zlata s istih. Mi nikad nismo osvojili EP a imamo pet ili sest finala. Kad uzmes u obzir da je Balic u svitu rukometa isto sta je Jordan u svitu kosarke. Dakle najbolji. Danas imamo Duvnjaka koji je trenutno vjerovatno najbolji igrac na svitu. I kad uzmes u obzir da se sve ove reprezentacije natjecu od vjerovatno 30ih godina proslog stoljeca a mi smo poceli 90ih i skupili 14 medalja dodes do zakljucka da Hrvatska definitivno vec skoro 30 godina igra na najvecem mogucem nivou. Dakle komentar ti je potpuno promasen. Mi smo u nesto manje od 30 godina osvojili vise medalja od sila ka sta su Danska, Njemacka, Norveska i izjednacili se s jednom Spanjolskom. Sve s zemljama koje se natjecu priko 90 godina. Da smo mi igrali rukomet pod zastavom Hrvatske zadnjih 90+ godina danas bi imali cirka 40 medalja. A sta se tice naseg potencijala i mladih igraca ne tribas brinit jer kod nas se rukomet igra, voli i dobro vodi. Ostavi se svojih zelja i sta bi ti tija ili ne bi tija. Cinjenice te opovrgavaju

drex

pre 3 godine

Zamislite kako cemo igrati kad Djerona progovori srpski
(Sabacki zet, 10. januar 2021 09:25)

Bolje da ne pregovori. Kad ga nasi rukometasi cuju bice "sta bre ovaj pametuje". Bolje je ovako kad ga ne razumeju.

Milos

pre 3 godine

Francuska je smesna ekipa.. Nema beka.. I ponovo su izvukli nereseno.. Bravo za Francuze na remiju.. Svaka cast i sve najbolje na sledecem prvenstvu koje ce nasi pratiti od kuce.. Cao.

UVIJEK VJERNI

pre 3 godine

Hrvatska ima srebro sa prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u rukometu. I već je 20-ak godina među 5 najboljih na SVIM važnim turnirima. Mislim, samo jednom 6. Tu su 2 zlata, 5 srebra i 4 bronce. A i 90-ih imamo zlato sa Olimpijade u Atlanti, srebro sa SP na Islandu i broncu sa EP u Portugalu.

hm

pre 3 godine

Francuzi vec neko vreme nisu top klasa. Otisao je Omejer, nema ni Nikole. To su dva igraca koja su radila razliku kada je trebalo u poslednjoj generaciji. A i kada su bili top klasa nisu se nesto trgali u nebitnim utakmicama. Treba odigrati recimo sa Dancima pa da vidimo na cemu smo.

prika iz susjedstva

pre 3 godine

Vidim da neki komentariju da je Hrvatska i dalje rukometa sila. Nije odavno. A nece uskoro uopce bit, Srbija ima puno vecu perspektivu.

Karabatak

pre 3 godine

Zato je Srbija 13., a Hrvatska 2. na svjetskom juniorskom prvenstvu. Jer ima veci potencija
(LukaOJ, 09. januar 2021 22:15)

Vidjeces za par godine gde ce tko biti, hrvatski rukomet nece dugo jos ostati visoko.

Branko

pre 3 godine

Tipično naš mentalitet jedna briljantna pobeda i druga odlična igra dva odlična rezultata i već smo na samom olimpu. Ova priča je jako lepa i simpatična ipak smo na samom početku. Puno vode treba Tisom da proteče da bi nešto uopšte napravili. Prvo treba da se plasiramo na evropsko što sa ova 3 boda nije problem to sada možemo. Kada odemo tamo trebamo da prođemo jednu grupu pa drugu grupu gde moramo biti među 2 najbolje jer samo 2 najbolje idu za medalje. To sve pored Španije Danske Hrvatske Norveške Francuske Nemačke Švedske što je đavolje teško i tek onda borbe za medalje.

mario

pre 3 godine

Vidim da neki komentariju da je Hrvatska i dalje rukometa sila. Nije odavno. A nece uskoro uopce bit, Srbija ima puno vecu perspektivu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (prika iz susjedstva, 9. januar 2021 21:49)
A da se malo spustiš na zemlju?
A kako to Hrvatska nije više u vrhu svjetskog rukometa daj nam pojasni.
Ma naravno kod vas je uvijek sve stalo na perspektivi.

prika iz susjedstva

pre 3 godine

Bravo za bod, dobra igra, ima tu talenta. Ali baš svi koji su komentirali isto ovako kao ja, a s još više oduševljenja, dozovite se pameti. Pogotovo ako ste ikad s visoka komentirali Hrvate, rukomet, eventualne poraze u finalu, srebra, bronce, peta ili sedma mjesta. Pogledaj koliko oduševljenja, a za sada su u pitanju kvalifikacije. Možete li to povezati?

zgtom

pre 3 godine

Od HRV samo FRA od 2003 god ima više finala ili polufinala. Pametnom dosta, koliko je je HRV i dalje jaka. Dakle gotovo uvijek dođemo u borbu za medalje, a to je vraški teško pogotovo jer je svake godine veliko natjecanje, a sa OI i 2 natjecanja u godini. Od 2003. u ukupnom broju medalja sa EP, SP ili OI samo FRA ima više medalja od HRV.

LukaOJ

pre 3 godine

Vidim da neki komentariju da je Hrvatska i dalje rukometa sila. Nije odavno. A nece uskoro uopce bit, Srbija ima puno vecu perspektivu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (prika iz susjedstva, 9. januar 2021 21:49)

Zato je Srbija 13., a Hrvatska 2. na svjetskom juniorskom prvenstvu. Jer ima veci potencija

mario

pre 3 godine

Vidjeces za par godine gde ce tko biti, hrvatski rukomet nece dugo jos ostati visoko.
(Karabatak, 09. januar 2021 22:18)
Ma naravno evo propast će nam rukomet i naravno nećemo biti u vrhu točno kako ti kažeš.
Svašta čovjek može pročitati.
Naravno vidim već ste prvaci svijeta nakon dvije utakmice.

kuguar

pre 3 godine

Da smo pozvani na SP sa ovakvom igrom medalja bi bila uzeta sigurno....ali neka,da se malo uigramo pa da onda jurimo to zlato na sledećem prvenstvu

Nino

pre 3 godine

Vidim da neki komentariju da je Hrvatska i dalje rukometa sila. Nije odavno. A nece uskoro uopce bit, Srbija ima puno vecu perspektivu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (prika iz susjedstva, 9. januar 2021 21:49)
Da, baš nam nejde. Razbili smo prvake Europe prije par dana i viceprvaci Europe smo. Francuzi su u smjeni generacije, ništa od OI niyu odigrali. Uskoro ide SP, Francuzi nemaju promil šanse...

prika iz susjedstva

pre 3 godine

A da se malo spustiš na zemlju?
A kako to Hrvatska nije više u vrhu svjetskog rukometa daj nam pojasni.
Ma naravno kod vas je uvijek sve stalo na perspektivi.
(mario, 09. januar 2021 22:55)

Vidjeces kako na SP koje pocinje. Od Balica smo u padu.

UVIJEK VJERNI

pre 3 godine

Hrvatska ima srebro sa prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u rukometu. I već je 20-ak godina među 5 najboljih na SVIM važnim turnirima. Mislim, samo jednom 6. Tu su 2 zlata, 5 srebra i 4 bronce. A i 90-ih imamo zlato sa Olimpijade u Atlanti, srebro sa SP na Islandu i broncu sa EP u Portugalu.
(UVIJEK VJERNI, 09. januar 2021 23:46)

Komentar skroz u skladu s utakmicom Francuska-Srbija. Razguli, kompleksašu.
 (sk, 10. januar 2021 01:20)

Vrati se malo niže na komentare tvojih sunarodnjaka, pa ćeš vidjeti tko su kompleksaši. Ničim izazvani, vi počinjete spominjati Hrvatsku, kako smo u padu, kako nemamo pomladak itd. Naši mladi su konstantno u vrhu, a seniori zvanični viceprvaci Europe.
Nabrajanje medalja je bio samo moj odgovor na te vaše zaključke bez pokrića.

ciganin najlepši

pre 3 godine

@hm

Nama nedostaju Nenadić, braća Ilić, Zelenović, Milan Milić, Đukić. To je 4-5 ozbiljnih igrača. Kad se i oni spakuju u tim, trgaćemo i Dance i vas na kamari. Polakice.

Inače simpa je što se predstavljaš kao Srbin. Nikad nije kasno. Hristos se rodi!

Che

pre 3 godine

Srbi,gledao sam vas i prije neki dan u Srbiji i sada. Gdje vam je bila repka svih ovih godina? Poslije ovakvih igara mogu reci da cete vrlo brzo doci u poziciju da se borite za vrh,gdje i pripadate po individualnoj kvaliteti.Sretno!

Che

pre 3 godine

Prika iz susjedstva@ Smisan komentar koji nema veze s realnoscu. Ajme dakle ovako. Najuspjesnije repke u rukometu po osvojenim medaljama su Francuska i Svedska(20). Iza njih dolaze Spanjolska i Hrvatska(14) Zatim Njemci, Danci, Norvezani. Svedska i Spanjolska nikad nisu osvojili OI a Hrvatska ima dva zlata s istih. Mi nikad nismo osvojili EP a imamo pet ili sest finala. Kad uzmes u obzir da je Balic u svitu rukometa isto sta je Jordan u svitu kosarke. Dakle najbolji. Danas imamo Duvnjaka koji je trenutno vjerovatno najbolji igrac na svitu. I kad uzmes u obzir da se sve ove reprezentacije natjecu od vjerovatno 30ih godina proslog stoljeca a mi smo poceli 90ih i skupili 14 medalja dodes do zakljucka da Hrvatska definitivno vec skoro 30 godina igra na najvecem mogucem nivou. Dakle komentar ti je potpuno promasen. Mi smo u nesto manje od 30 godina osvojili vise medalja od sila ka sta su Danska, Njemacka, Norveska i izjednacili se s jednom Spanjolskom. Sve s zemljama koje se natjecu priko 90 godina. Da smo mi igrali rukomet pod zastavom Hrvatske zadnjih 90+ godina danas bi imali cirka 40 medalja. A sta se tice naseg potencijala i mladih igraca ne tribas brinit jer kod nas se rukomet igra, voli i dobro vodi. Ostavi se svojih zelja i sta bi ti tija ili ne bi tija. Cinjenice te opovrgavaju

a

pre 3 godine

Ma naravno evo propast će nam rukomet i naravno nećemo biti u vrhu točno kako ti kažeš.
Svašta čovjek može pročitati.
Naravno vidim već ste prvaci svijeta nakon dvije utakmice.
(mario, 09. januar 2021 22:52)

Ako je za tebe vrh biti od 4-7 mesta onda je OK

Miloš

pre 3 godine

Francuska do pre 3 god neprikosnovena rukometna sila. Zadnja 3 prvenstva su pali pobednici na zadnja 2 eura bili Španci a svetsko uzela Danska. Tu su još rukometne sile Nemačka Hrvatska i Norveška. Ovo je veliko iznenađenje sigurno. Francuzima je to zadnja provera pre svetskog i sigurno još uigravaju ekipu razne taktike ali su morali dobiti. Nisu tako jaki ko prošlih god to je jasno nemaju više Karabatića puno je mladih i nisu glavni favoriti ali su i dalje top reprezentacija. Ovaj rezultat je fantastičan iznenađujući a velika šteta je što nismo u Egiptu međi 32 reprezentacije.

sk

pre 3 godine

Hrvatska ima srebro sa prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u rukometu. I već je 20-ak godina među 5 najboljih na SVIM važnim turnirima. Mislim, samo jednom 6. Tu su 2 zlata, 5 srebra i 4 bronce. A i 90-ih imamo zlato sa Olimpijade u Atlanti, srebro sa SP na Islandu i broncu sa EP u Portugalu.
(UVIJEK VJERNI, 09. januar 2021 23:46)

Komentar skroz u skladu s utakmicom Francuska-Srbija. Razguli, kompleksašu.

banja Luka

pre 3 godine

imamo top golmane i vrhunskog pivotmema igra u odbrani 10 napad dobar al moze bolje da pokušamo kao Skandinavci i spanci ukljuciti krila. Selektor nas kupio u tri dana cijelu naciju hvali jaca klupa Nenadić moze igrati ali on vise igra za sebe previše trosi lopti. Nadam se povratku srpskog rukometa.

Krecmar!

pre 3 godine

Sta kazete???! Nije do selektora a? Pa covek je napravio cudo sa 10-ak treninga!!! Od napada gde smo sigurni,hrabri i pokretni (staticnost bila jedan od nasih osnovnih problema godinama u napadu),sa dosta ukrstanja i pravovremene kretnje krila na pivota kada god se otvori prostor,do veoma kvalitetne 6-0 odbrane i odlicnih istrcavanja u kontri,a kontra je za nas bila nepoznat pojam 10 godina! Ko je redovno gledao,zna sta pricam! U redu,Francuska moze mnogo bolje od ova dva meca,nisu na svom nivou,spremaju se za SP,sve to stoji,ali oni i kad nisu na nivou uglavnom rutinski resavaju meceve. A sada su ih samo cudo i sudije spasile dva poraza u par dana! Kljucan momenat je nazalost onaj promasaj iz kontre kad smo mogli na +4.Cudo,cudo,kako nam je samo ovo trebalo. Nesto o pojedincima. Djordic covek ne promasuje! Kakvo samopouzdanje,nije dao golova prethodnih 5 godina koliko je dao na ova dva meca. Orbovic me cudi sto nije u mnogo boljem klubu od Motor Zaporozja. Cupari tako malo fali da brutalno brani,mora i moze bolje,svaka cast za poslednju odbranu.Kolakovic ima perspektivu ali mu fali hrabrosti.Ilija Abutovic,kako je samo taj momak nedostajao u odbrani.Ljudi,jos kad se vrate Nenadic,braca Ilic,mali Milic iz Nanta,pa i Vujic i Pusica,ovo ima da puca! I da,ah kakva steta za SP i odvratni IHF koji nas je uskratio da se borimo na terenu.Da kojim slucajem idemo na SP,cak bih se mogao kladiti i da bi tamo uradili nesto.Ali bice dana,godinu strpljenja,eto EP,prilike za nesto veliko.

Jovan

pre 3 godine

Ovo je nesporan dokaz da nisu problem bili igrači već trener.Isto treba primeniti kod ženske reprezentacije.Šta čekati više, bez obzira da li će nas penzioner odvesti na olimpijadu ili ne, treba ga i zvanično penzionisati.

Che

pre 3 godine

Hm@ Dobija si brdo minusa ali si zapravo reka istinu. Omeyer, Karabatic, Dinar, Abalo, Gigu. To su igraci koji su radili razliku u svakoj utakmici, pogotovo protiv nas. Taj Omeyer nas je unistija sam par puta. Ne znam tko od ovih gori napisanih nije nastupa. Ti si spomenija Omeyera i Karabatica. Znam da Dinar ne igra vec neki duzi period i da im je bija trener. Znaci tvoj komentar je ispravan a ovi koji su ti dali minuse ocito nisu gledali nesto pretjerano rukomet. Ja ga pratim naravno zbog Hrvatske. Dakle ne umanjujem uspjeh vasih momaka i triba znat odigrat ovakve tekme protiv Francuza ali isto triba znat da su sad Francuzi negdi peta repka po snazi. Spanjolska, Danska, Hrvatska, Njemacka. To su trenutne "sile". Posli njih dolaze Francuzi i Norvezani. Pozdrav i sritno u daljnjim utakmicama

Urke

pre 3 godine

karabatak

Vidim razumeš jako rukomet. Hrvatska do 21 god igrala finale SP znači da imaju mladost u samom svetskom vrhu. Naši nisu bili među 10 na tom prvenstvu. Imaju sada jednog od najboljih desnih bekova na svetu Martinović a Stepančić im ne igra povređen i sjajne leve bekove top igrače Šarca i Jaganjca momci 22 god. Tako da imaju i lepu prošlost sadašnjost odličnu igrali finale prošle godine a pogotovo imaju svetlu budućnost sa mladim igračima.

Buljko

pre 3 godine

Bravo momci,bravo Djirona,bravo Srbi....ponosan sam kao nikada do sada,igrali ste srcem i pokazali da
možete mnogo...ako se posle Zrenjanina sumljalo da je bila možda slučajnost sada sam siguran da je ovo novi početak rukometne ere u Srbiji...večeras smo gledali buduće svetske,olimpijske ili evropske prvake u budućnosti u to sam siguran sto posto...ovakav potencijal sa još pet,šest
odsutnih igrača nema niko na svetu trenutno....A Cupari odmah dati nacionalnu penziju unapred ,ovaj čovek će biti narednih deset godina najbolji golman sveta sigurno,ja ono čudo video nisam...kapa do poda momci

irvas

pre 3 godine

I u zenskoj konkurenciji da se stranac dovede na mesto selektora.Ocigledno da nasi stratezi (svi osim Veselina Vujovica) forsiraju staromodni "spori" rukomet.Voleo bih da se i u zenskom rukometu vidi ova brzina,zar i volja da se pogine za grb i reprezentaciju.

Дон Армандо

pre 3 godine

После дужег времена сам са емоцијама испратио нашу репрезентацију, верујем са је тако и са осталим људима. Надам се да је ово почетак нечега лепог и великог, доста је овај прелепи спорт таворио код нас.

SRBIJA 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸❤

pre 3 godine

Bravoooo! Francuska je izvukla remi☝️ Ovo je renesansa srpskog rukometa,gledajte šta znači vrsni i studiozni stručnjak👌TONI ĐERONA❤
Srbija će pokoriti i Evropu i svet, upamtite ove moje reči. Na redu je deklasiranje Grčke.

inspektor torente +41

pre 3 godine

Moj rodjak Mijajlo Marsenić je iz Berana ,kao mali je ostao bez majke. Ali je upornošću ,radom,velikom pozrtvovanoscu uspeo da se uzdigne u dobrog igrača i još boljeg čoveka!Svaka čast za sve momke!!!!

Back in Black

pre 3 godine

Koliko je bolje gledati na Areni nego na RTS kolegu Strajnica.Znaci kao da gledam dva razlicita sporta.Ovi momci koji komentarišu na Areni stvarno kidaju.

nr93

pre 3 godine

Zasluzili smo pobedu, jer smo vodili sve vreme. Ali ova igra, ovaj naboj, ova zelja previse ohrabruje. Pratim rukomet godinama i uvek smo imali dobra imena u reprezentaciji, ali nikako da se poklope kockice. Mislim da je Djirona uneo novu energiju. Sve cestitke kraljevi!!!

Marko, Varaždin

pre 3 godine

Pozdrav!
Alo bre,
pa de ste sad miševi...
Moderna a opet tvrda igra, zatvaramo u obrani.
Mladi momci, priključiti ove starije koji su potvrdili da će da igraju,
uopće nije bitno da li ćemo da deremo sve po redu i pobeđivati,
samo da daju sve od sebe i da odigraju do kraja,
svi Srbi u regiji će biti ponosni, i to kako..
Lp
Marko

Mane

pre 3 godine

Da bi napredovali moraju omladinci da igraju, oni imaju zelju za dokazivanjem i uvek ce dati maksimum. I u fudbalu bi bila druga prica da se ne zovu igraci koji ginu u svojim klubovima...

Krecmar!

pre 3 godine

Sta kazete???! Nije do selektora a? Pa covek je napravio cudo sa 10-ak treninga!!! Od napada gde smo sigurni,hrabri i pokretni (staticnost bila jedan od nasih osnovnih problema godinama u napadu),sa dosta ukrstanja i pravovremene kretnje krila na pivota kada god se otvori prostor,do veoma kvalitetne 6-0 odbrane i odlicnih istrcavanja u kontri,a kontra je za nas bila nepoznat pojam 10 godina! Ko je redovno gledao,zna sta pricam! U redu,Francuska moze mnogo bolje od ova dva meca,nisu na svom nivou,spremaju se za SP,sve to stoji,ali oni i kad nisu na nivou uglavnom rutinski resavaju meceve. A sada su ih samo cudo i sudije spasile dva poraza u par dana! Kljucan momenat je nazalost onaj promasaj iz kontre kad smo mogli na +4.Cudo,cudo,kako nam je samo ovo trebalo. Nesto o pojedincima. Djordic covek ne promasuje! Kakvo samopouzdanje,nije dao golova prethodnih 5 godina koliko je dao na ova dva meca. Orbovic me cudi sto nije u mnogo boljem klubu od Motor Zaporozja. Cupari tako malo fali da brutalno brani,mora i moze bolje,svaka cast za poslednju odbranu.Kolakovic ima perspektivu ali mu fali hrabrosti.Ilija Abutovic,kako je samo taj momak nedostajao u odbrani.Ljudi,jos kad se vrate Nenadic,braca Ilic,mali Milic iz Nanta,pa i Vujin i Pusica,ovo ima da puca! I da,ah kakva steta za SP i odvratni IHF koji nas je uskratio da se borimo na terenu.Da kojim slucajem idemo na SP,cak bih se mogao kladiti i da bi tamo uradili nesto.Ali bice dana,godinu strpljenja,eto EP,prilike za nesto veliko.

Gde ja živim

pre 3 godine

Kako je samo rukomet prosta, jednostavna i lepa igra za gledanje kad ne izmišljaš toplu vodu i radiš ono što radi sav normalan svet. Svaka čast momci za borbenost. Nisam verovao da ću ovo reći, ali šteta što nismo pobedili. Bilo bi zaista zasluženo. Jako dobra odbrana, Cupara fenomenalan (i naravno Milosavljev sa sedmercem). Napad dosta dobar, može još bolji da bude, mora krila da se uključe više. Malo smo imali i sreće sa nekim šutevima, ali sreća prati hrabre koji pokušavaju. Ništa gore od statičnosti. Falio je jedan gol (Vorkapiću brate mili nemoj mi to raditi), ali sve u svemu jako lepa predstava. Samo nastavite ovako.

Da jednom pohvalim i brata Mijajla. U ove dve utakmice skoro pa briljantan. U oba pravca. Nije nam rukomet izašao iz kanala, još ima mnogo da se radi, ali ako se ovako nastavi možda ćemo imati čemu da se nadamo i radujemo u budućnosti. A samo je trebalo dovesti stranca koji je barem video, a kamoli trenirao moderan rukomet. Ajmo dalje.

purger

pre 3 godine

čestitke komšije, gledao tekmu isključivo zbog vijesti sa prve utakmice gdje ste pobijedili...sad sam počeo da sumnjam da istu stvar možete napraviti i sa nogometom...tako se igra rukomet, imate odlična 2 golmana, samopouzdanje , nepravedno bi bilo da ste na kraju izgubili...malo mi je nevjerojatno da strani trener treba donesti ponos i borbu za nacionalni dres , izgleda da jedan čovjek može puno toga promijeniti, da samo pamet i znanje u glavi i to je to

vlada BGD

pre 3 godine

Ovo liči na veoma ozbiljan tim.Volim Nenadića,sjajan je igrač i pravi sportista koji nije želeo da svoju krijeru više prlja sa srlektorima u pokušaju,ali treba dobro razmisliti da li nekog treba pozivati ili nastaviti sa ovim igračima.

supermen

pre 3 godine

Bravo momci. Vratili ste nam rukomet posle mnogo godina. Bilo je zadovoljstvo gledati kako igrate. Ipak je strani trener bila prava stvar. Sada se vraćamo u sve sportove sem fudbala gde nema leba

окановић врхунски стручњак за спорт

pre 3 godine

Mogla bi se poboljsati igra sa krila, inace sve cestitke momcima.. svidja mi se pristup, bravo za tonija i ekipu

my way

pre 3 godine

Свака част момцима! Какво је суђење било, овај реми је дефинитивно раван победи, али на крају резултат и није тај који је најбитнији. Одиграли су наши рукометаши још једну врхунску утакмицу, дисциплиновану, борбену, квалитетну и то је оно што даје наду у српски рукомет. Апсолутно сви играчи појединачно заслужују похвале, а што је најважније и што је недостајало нашој репрезентацији и екипа као целина. Честитке момцима и Ђерони, само нека тако наставе!

Paca91

pre 3 godine

Uzmimo u obzir da se Francuska sprema za sp.
Isto tako uzmimo u obzir da smo mi ne tako davno gubili od Belgije i da nam ne igra par top igraca.
Prva utakmica se mogla skroz pripisati faktoru iznenadjenja i ne motivisanosti Francuxa, al u 4 dana pobediti i igrati nereseno sa kompletnom Francuskom, evo nz sta da ocekujem od ove reprezentacije.
Potencijal je ocigledan.Volja je tu.
Motiv ne bi smeo da bude upitan kad se igra u reprezentaciji.
Veliko bravo za momke i nadam se da ovo nece biti jednokratan bljesak kao ono kad je Vranjes kratko sedeo na klupi.

jako i do samog kraja

pre 3 godine

Nestvarno dobar dvomeč sa Francuzima. Toliko požrtvovano a pametno, fokusirano a borbeno do koske. Alal vera svima! Toniju na pripremi mečeva, momcima na izgaranju.

Od bombardera Đorđića, lude i brze čigre Kukića, hrabrog Jovice Nikolića, diva Mijajla, gorostasa Abutovića sve do hobotnice Vlade Cupare. Stvarno svima hvala za ovaj ponos.

Rukomet je mnogo lep sport kada gledaš tu grupu momaka koji dišu i pomažu kao jedan. Na putu smo da to ponovo postanemo.

Idemo dalje, da ozbiljno shvatimo te Grke i sa prvog mesta ganjamo neki bolji šešir na EP dogodine. Toni Đerona, grasias hermano!

NaseTrenereUgradskoZeleniloMomentalno

pre 3 godine

Jel ste sigurni da su ovi u crvenom nasi,pa ovakva transformacija za neverovatno kratko vreme je nemoguca...

gremlin-prvi i jedini od svih gremlina na b92(ACM)

pre 3 godine

Au kakva herojska utakmica Srbije,na kraju Francuzi mogu da pevaju za bod,stvarno kazes ne mogu da verujem za prvi meč,ali po ovom danas ovo je izvanredan rukomet,a oni sa Arene zasluzuju duplu platu!!!Bravo Srbija...

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Momci, Toni, duboki naklon i čestitke!

Da nateraš Olimpijskog, svetskog i evropskog prvaka da te kući onako masno i očigledno pokrade da uopšte dođe u šansu za pobedu. Nema dalje. Vraćamo rukomet gde pripada.

Od srca bravo svakom momku za ove partije sa Francuzima. Bravo i za Sretena burazera na prenosu, ljudina! Ima nade. Srbija bre!

Ivke

pre 3 godine

Treba ponuditi selektoru Đironi, pa sa svojim ljudim preuzme ceo rukometni savez, da organizuju rad sa mladima, sistem takmičenja u svim rangovima takmičenja... i naravno u svemu tome dati im odrešene ruke.
Sportski pozdrav.

DJole

pre 3 godine

Konacno selektor koji je od visoko kvalitetne grupe pojedinaca napravio tim! Uzimamo medalju uskoro,pazite sta vam kazem! E to treba isto fudbalu,da od pojedinaca se napravi tim.Cist dokaz da koliko god kvaliteta imali,losi selektori mogu sve da upropaste,valjda je tome konacno dosao kraj.Red je da uzivamo posle toliko godina.Ajde neka u fudbalu slicno krene.

Zombi

pre 3 godine

Ali onaj cepelin, pa mi nismo igrali ovakav rukomet jos od Metaloplastike. I dalje bez brzog centra i odbrane na isti, ali docice i to. Bravo momci! Kukic igracina.

Ljubo

pre 3 godine

Ovo obećava,ovo zaista obećava,ovde se vidi ruka pravoga stručnjaka a ne onih amatera.Ima tu još da se radi pogotovo u napadu ali ovaj stručnjak obećava da će napraviti od ovih igrača pravu ekipu.Šteta što ga ranije nisu doveli da odemo na svetsko prvenstvo.A što se ove utakmice tiče meni je ostao upečatljiv kako je komentator pogodio da će naši igrači odigrati onaj cepelin.Baš su igrali borbeno i to već dugo nisam video od naših rukometaša i da sudije nisu bile toliko pristrasno mi bi pobedili ovu utakmicu.

Mladen cg

pre 3 godine

Meč za rukometne sladokusce: iako je propuštena ogromna prilika za veliku pobjedu, ovaj meč je bio za pamćenje! Srbija je bila bolja tokom cijelog meča i da je Vorkapić postigao gol iz ,, zicer" pozicije kod rezultata 18:21 ( rijetko viđen promašaj, iako je golman otišao u suprotnu stranu od upućenog šuta) , ovo bi bila senzacija. Ipak, najava napretka u rezultatima reprezentacije Srbije je veoma očigledna i samo da se nastavi u ovom ritmu. Sjajan meč Marsenića i mladog Nikolića, uz golmana Vladimira Cuparu.

Deki

pre 3 godine

Bravo za momke . . . Hrabro i požrtvovano , a kada se igra na taj način onda je moguće napraviti rezultat i protiv ekipa koje realno imaju veći individualni kvalitet . Vidi se da je odbrana malo više zategnuta i onda iz nje dolazi i više kontranapada. Imamo i dva dobra golmana . Ne treba ulaziti u neku veliku i bespotrebnu euforiju , ali treba pružiti podršku . Nadam se da je ovo početak jedne lepe priče.

Pop

pre 3 godine

promena u savezu, novi selektor i igraci koji su spremni da poginu na terenu.. ovi momci plus nenadic i braca ilic ce vratiti nas rukomet u sam vrh.. sto se fudbala tice ostace kokeza i terza , dovesce miloja i bicemo jos gori

Samostalni član sopstvene akademije nauka, sporta i umetnosti... na budžetu ;)

pre 3 godine

Postoji ŠKOLSKA OSNOVA za SVE!

Samo odradiš ŠKOLSKI, i već si na 2/3 od uspeha. U onu 1/3 ako uđu talenat i najpre vrhunski trener, eto PODVIGA!

Ali one 2/3 upravo zavise od TRENERA!

"Bolje lav na čelu zebri, nego zebra na čelu lavova."

Vojnik uvek može biti heroj, ali STRATEG NE MOŽE! Strateg je GENERAL!

Zato se na vojnim akademijama uče TAKTIKE, a ne kako ga maljem udariri u glavudžu da se ne diže reda radi.

Ovo je samo dokaz da i fudbal pati zbog nestručnosti i malverzacija na uštrab lavova, koje zebre i crno bele i crveno bele zajašile na čelo!

Rukomet se sreća dozvo pameti. Nadam se da će "Đidoloma" kako ga od sad zovem, ne samo da ostavi lepe bitke i podvige pa i uspehe, nego da će neko od momaka da uči od čoveka kako kada proebrodi bitke i vojni rok, možda bude sledeći general. A da ne moramo da dovodimo sa Pirineja nekog ili štatijaznamodakle.

Ako je po početku godine poznaje "dan"... biće to čudo i za nas i za sve druge. Ali idemo korak po korak. Samo ovako muški boj vojevati, a sudbina i sudija onda nega rade svoje. Kad si kilava janja, možeš da pobediš koliko hoćeš, kad muka tebi da živiš, muka drugima da te gleda.

Dakle opšti utisak, došao je možda lav na čelo vukova!

Poštovalac igre

pre 3 godine

Eto doživeli smo da nas Španac nauči kako treba se igra danas moderan rukomet.

Mislim svaka mu čast. Francuska jeste da od ranije više nije al ipak su osvajači svi mogući takmičenja. Velik uspeh za nas ovo posle toliko godina neuspeha u ovom sportu. Samo da nastave tako.

Cupara brate

pre 3 godine

Ovo izgleda prosto neverovatno da covek posle par treninga bez pola tima uradi ovo protiv Francuza u dva meca ali ovo pokazuje onu cuvenu "ili znas ili ne znas", bravo Đirona !

Mali Alek

pre 3 godine

I nije nam trebalo mnogo, samo 20 godina da skapiramo da nam treba pravi trener dokazani stručnjak, a ne bivši asovi koji ne znaju šta će sa sobom nakon završetka karijere. Nadam se da ovo gledaju glavešine iz FSS, i da im neće pasti na pamet da postave Sava za selektora.

Anfield

pre 3 godine

I nije nam trebalo mnogo, samo 20 godina da skapiramo da nam treba pravi trener dokazani stručnjak, a ne bivši asovi koji ne znaju šta će sa sobom nakon završetka karijere. Nadam se da ovo gledaju glavešine iz FSS, i da im neće pasti na pamet da postave Sava za selektora.
(Mali Alek, 09. januar 2021 22:25)
Zahvaljujemo se na glasu.



Ma kakav selektor, što bi jedna bambula rekla:"To je zato što igramo u Zrenjanin!".

Eeejj Francuze dobijemo pa odigramo nerešeno, sjajan start.

Draško

pre 3 godine

Za mene najlepši sport ali sa najgorim savezom i ljudima u njemu (igrom slučaja znam mnogo ljudi i dešavanja u zadnjih 38 godina). Štipao sam se tokom cele uutakmice ne verujući u ono što gledam. Ne moraju da osvoje medalju na evropskom, ali sada već odbrojavam i čekam da uživam. Samo napred momci.

Minja

pre 3 godine

Momci borbeni, puni sebe, trener sa autoritetom(ne strahopoštovanjem)
Francuzi u ozbiljnom šoku što pokazuje njihov izraz lica na kraju utakmice!

Smeh

pre 3 godine

Izgleda da Deda Mraz zaista postoji. Priznajem da sam i ja malopre poželeo jednu želju jer ovo je vreme čuda. Svaka čast momcima, selektoru i trenerima. Ko bi rekao da će Srbija imati 3 boda a Francuzi 1 posle medjusobnih susreta? Sada samo da nastave sa istom energijom i žarom i u narednim utakmicama, mesecima, godinama. Džaba sve ovo ako nastave po starom.

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Dovoljno je reći da se ceo dan čekao rukomet, jer su ovi momci zagrejali srca svakog ljubitelja ovog sporta! Strašna partija i pobeda koja nam je oduzeta. Neka im je na čast, momci su poginuli, 60 minuta bili bolji.

Cupara, Milosavljev, Đorđić, Kukić, Marsenić, Radivojević, Nikolić, Abutović, ma svi redom alal vera momčine naše! Za ponos!

Ivan

pre 3 godine

Nas tajm aut je zatrazen na 59:11. Vreme krenulo od 59:07. Onda njihov poslednji napad, tajm aut zatrazen na na tacno 15 sekundi do kraja, oni vracaju na 18...

veliki strumf

pre 3 godine

Kakva kradja! Davno nisam video ovakvu pljačku! Sudije samo sto nisu davale golove za Francuze. U 2. poluvremenu koliko iskljucenja za naše, nedosudjenog čistih faulova, sedmerci... A Francuzima NIŠTA! I opet smo izvukli remi a trebalo je sa dobijemo glatko. Svaka čast momcima, ovakav de rukomet traži! Hrabra igra i napred i nazad! Još da uključimo krila u igru - biće top! Ovako krila daju golove uglavnom iz kontri. Zato pivot extra funkcioniše i šut spolja. Djordjic vrhunski levi bek, Kukić srednji (ali ga sudije urnisase u zadnjih 5 min). Šta znaci pravi trener mogli smo da vidimo u ova 2 meča. Još smo igrali bez 5 možda i glavnih igrača. Vraća se vera u rukomet posle mnogo, mnogo godina!

Ljubisa

pre 3 godine

Svaka cast Srbijo.Gledao sam utakmicu Francuska nekako kilava idpod svog nivoa ali Srbija daleko bolje nego predhodnih godina.Ipak voditi skoro celim tokom meca sa 2-3 gola protiv Francuske nije nimalo lako!Na dobrom smo putu ali sad samo polako potrebno je vreme.

zoran

pre 3 godine

- Francuzi su ceo meč bili u zaostatku i jurili rezultat i ne bi bilo fer da su dobili ovo.
-Srbija je dugo igrala loš rukomet e sada ovo liči na nešto dobro.
Odbrana cvrsta a pokretna a golman sjajan... Napad dosta bolji nego pre i mnogo brzi.
Đirona pravi mađioničar

Ima smisla...

pre 3 godine

Odavnooo nisam odgledao rukometnu utakmicu... Ovo liči na rukomet, ne znam šta im je trener rekao ili savetovao ili šta god već. Liče na ekipu, igraju rukomet. Borbeni sa dobrom odbranom odličnim golmanom... Ovde se nešto desilo šta ti niko ne zna. Hvala Bogu da se nešto okrenulo na bolje u rukometu.

Пишите ћирилицом

pre 3 godine

Када се куде коментатори, да их кудимо, али вечерашњи пренос два господина на Арени је мени у топ3 преноса наше репрезентације у свим спортовима икад! Свака част! Онако се преноси, али и онако се игра за Србију! Препороди нас Ђирона, капа доле маестро!

Armata

pre 3 godine

Setite se šta je Marina napravila od ženske košarkaške reprezentacije koja je decenijama bila u stanju poluraspada. Treneri u kolektivnim sportovima su možda i najbitnija stavka, naročito u onima gde je kvalitet igrača približan.

Hando

pre 3 godine

Svaka cast, momci! Samo se potvrdjuje ono sto pricamo godinama - kvaliteta za pristojnu igru ima, ali uprave i trenera nije bilo. Isto kao i u fudbalu

Walldorf

pre 3 godine

Fantastična utakmica i izvanredan rezultat za nas.Bilo je dovoljno odstraniti malignitete iz RSS,dovesti stručnjaka na mesto selektora i eto rezultata!I onima koji su pobedu u prvoj utakmici protiv Francuza smatrali trenutkom nadahnuća,sada je jasno da je ovo mnogo ozbiljnija i temeljitija priča.Ostaje žal za svim onim proteklim godinama kada smo,uz poteze koji su tek skoro povučeni,mogli biti u vrhu evropskog i svetskog rukometa.Već decenije unazad,mi u svakoj vrhunskoj evropskoj ekipi imamo igrače koji su tamo ključni faktori.Sada,kada su se kockice složile,eto nama tih velikih igrača,u vrhunskom izdanju i u dresu reprezentacije Srbije!Čestitke novom rukovodstvu RSS,čestitke selektoru i našim momcima na vrhunskim rezultatima u nizu.Samo tako nastaviti i eto nas ponovo narednih godina ponovo tamo gde nam je po kvalitetu mesto.Na pobedničkom postolju sa medaljom oko vrata.Napred SRBIJA!!!Sportski pozdrav!

samo kažem

pre 3 godine

@purger Nije samo strani trener nego i filozofija same igre. Mi i dalje imamo domaće trenere koji su dobri ali većina njih je glavom i dalje u 90-im godinama prošlog veka, rukomet je sada dosta dinamičnija i brža igra.

Jovan

pre 3 godine

Ovo je nesporan dokaz da nisu problem bili igrači već trener.Isto treba primeniti kod ženske reprezentacije.Šta čekati više, bez obzira da li će nas penzioner odvesti na olimpijadu ili ne, treba ga i zvanično penzionisati.

Djorgo

pre 3 godine

I ovde ću pomenuti Boričića i Odbojkaški savez. Tradicija i uspesi u rukometu su nam neuporedivi sa odbojkom do i od 1995. Šta znači liderstvo, organizovan savez i mudra kadrovska (rogobatna reč) a to ukljućuje i trenerska politika. Talenata imamo - neverovatno. Sve čestitke rukometašima!

dragi

pre 3 godine

Biće da je većina domaćih trenera u rukometu završila školu preko noći kao i u fudbalu. Skinu kopačke i patike i odmah trenerii u prvoj ligi i reprezentaciji. Za trenera je potrebna škola, metodika , mozak i dokazivanje sa rezultatom a ne samo snaga i trčanje i politka.

Ćomi iz Bačke

pre 3 godine

Kao da drugi igrači igraju. Ovo što je doneo Đirona... Ja ne prepoznajem našu reprezentaciju. Toliko borbe, energije, zalaganja, poštovanja taktičkih zamisli, to nisam odavno video kod nas. Sve vreme se vidi neka ideja i plan. Večeras branio Cupara, sem sedmeraca. A opet "drugi" golman odbranio jako jako važan penal. Bilo bi nezasluženo da smo izgubili, vodili smo ceo meč. Nepromišljenost Kukića nas mogla koštati. Sve u svemu veliki bod, velika 3 boda u ovom dvomeču. Ozbiljnim pristupom do kraja plasman na EP ne sme doći u pitanje.
Đirona aktivan ceo meč, energičan, a opet hladnokrvan na sudijske odluke i rekao bih možda i previše pristojan. Tako netipično za nas. I ona njegova reakcija na početku meča kad je probao flaširanu vodu - hit večeri.
Nadam se da slede lepši dani za naš rukomet. Napred Srbija!

Iskreni ljubitelj košarke!!!

pre 3 godine

Par sitnih grešaka koštalo je bolji rezultat na kraju ali momci ostavili srce na terenu! SVAKA ČAST I KAPA DOLE, TAKO SE BORI ZA GRB

NeLePFC

pre 3 godine

Ma bravo kraljevi! Tako se igra,tako se bori. Imali smo i pobedu u dzepu,potpuna bi bila nepravda da smo onako na kraju izgubili... Od pocetka do kraj jak tempo,pametno odigrano,odlicne rotacije,sve cestitke,na pravom smo putu.

objektivan

pre 3 godine

Bravo!! Ovo je zaista rezultat vredan pažnje. Odlična igra naše reprezentacije kako u odbrani tako i u napadu. Naravno sudije su se baš potrudile poslednjih 5 minuta da Francuskoj poklone pobedu ali nisu uspeli. Najzad igramo brzi rukomet, svetski. Imali smo na utakmici više kontri nego francuzi, zaprepašćujuće. Trener je uspeo za samo 10-tak dana da našu reprezentaciju digne iz letargije u kojoj smo bili godinama dok su nas vodili priučeni i polutreneri. Još jednom Bravo!!

jojo

pre 3 godine

top igra. Još bez Nenadića i braće Ilić.
I francuzima je falilo par igrača, ali samo par, ali izvući im remi u Francuskoj...
Nadam se da će se Nenadić vratiti u tim.

Nowitzki

pre 3 godine

Каква игра,свака част! Трчање, борба, брзина,напад, одбрана... Колико добар селектор може да направи па то је чудо!

Шид навија за ЗВЕЗДУ !!!

pre 3 godine

Нисам од оних који их је пљувао када су губили, па зато нећу сада да их хвалим. Свакако да ми је драго због победе и ремија. Но, да не полетимо после овога. Драго ми је због резултата и приступа игри. Очигледно је био проблем у селектору. Дати Ђирони времена и мислим да ће то све доћи на своје. Не очекујем злата са ЕП и СП, али бар да будемо међу 5,6 репрезентација у врху. Напред Србија !

gagi

pre 3 godine

Bravo momci. 20 godina nismo ovako igrali, srcano, pametno.... Od generacije Skrbica, Perica, brace Perunicic... Ovo je trebala biti cista pobjeda da nije bilo bezobraznog sudjenja zadnjih 20min.Pogotov predzadnji napad ne svira faul za nas u fazi napada i iz toga proizilazi 2 min. Bravo za momke i naravno selektora.
.

Tex Willer

pre 3 godine

A ovi iz FSS traze selektora a resenje im pred nosom.Pa ovaj bi nas sa kracim kursom od 15 dana iz oblasti fudbalskih pravila i taktike odveo na EP.Zaista se ne zezam jer ono sto je do sada falilo rukometasima fali i fudbalerima.
Srcanost,borbenost,zajednistvo, osecaj odgovornosti.Taktika pripada drugom planu. Bravo momci i SVAKA CAST SELEKTORU.

zvonko

pre 3 godine

Onome u RSS ko je video Đeronu kao trenera sa kojim bi napravili restart sve pohvale.
Najjače mi je ono kada je Kukić, mislim, brzopleto prodao napad za pobedu a Đerona ga ne pušta i upućuje mu pregršt saveta. Na dobrom smo putu a sada je načinjen i drugi korak. Uspeh se gradi postepeno, pametnim radom.
Momci zaslužuju moje poštovanje.

Штилцована катаболцна

pre 3 godine

A što se ove utakmice tiče meni je ostao upečatljiv kako je komentator pogodio da će naši igrači odigrati onaj cepelin.

Ljubo

" Погодио је " јер је за време реклама слушао наш тајм аут. Гледао сам на стриму, снимали су наше и јасно се чуо договор за цепелин.

fenomen

pre 3 godine

Oduševljen sam sa komentatorima na areni. Jedan se zove Sreten a drugi da li Steva ili Stevan nisam dobro čuo. Da li neko zna o kojim se komentatorima radi? Jesu bili pristrasni ali su sjajno komentarisali plus što dosta znaju i o rukometu i o igracima a ioak ne dave sa nevaznim detaljima. I iskreno se raduju poput dece. U kosarci imamo Edina i Koleta i sad i u rukometu imamo dvojicu odlicnih. Uz Viskovica u tenisu jos samo u fudbalu da se nadje neko dobar. Inace, momcima svaka cast na zelji, borbi i zajednistvu. Jos malo više da se ukljuce krila i poneki brzi centar bice to odlicno.

Neno

pre 3 godine

Bravo komšije. Ubrzali ste igru, ovaj mali Nikolić je odličan. Nemojte samo poletiti jer Francuzi ne briljiraju od OI, velika je smjena generacije. Vidjet ćete kako će proći na SP za par dana.

Kanidja PG

pre 3 godine

Odlicna igra tokom citavog meca.Grijeh bi bio ostati bar bez boda,tokom citavog meca Srbija je imala prednost 2-3 gola.
Prijatno sam iznenadjen igrom vidi se rukopis selektora Djirone.Bravo momci!

Васовић

pre 3 godine

Свака част! Каква борба за другаре, за грб! Са играчем мање... То је већ друга димензија одбране!

jocao5o5

pre 3 godine

Svaka čast sta im uradi ovaj Španac izgleda da mi stvarno nemamo zglavnog slektora Srbina, lepa igra malo grešaka disciplinovano odrana vrhunska lepo za gledati.

Milan

pre 3 godine

Cestitke , napredak je evidentan ali najvise raduje sto momci ginu jedan za drugog,atmosfera je jako dobra a to je jedan od odlucujucih faktora..

Veličkovićka

pre 3 godine

Obožavam rukomet da gledam. Pravi muški sport. Nadam se da ce konačno krenuti uzlaznom putanjom. Svaka čast na uspehu. Ipak smo igrali protiv Fr.

Cica

pre 3 godine

Ovaj rukomet nema veze sa onim što smo igrali unazad 20 i više godina. Uvek smo igrali sporo sa bekovima koji nisu videli ništa osim da opale i ako udje ,o odbrani ko te pita.Tehničkih greški kolko hoćeš,a sad na prste jedne ruke u dve utakmice. Možda francuzi nisu u formi, al kako god i da su prijateljske,francuzi se ne bi igrali sa svojim imidžom.Jedina šteta su ona naivna dva minuta na kraju ,ono je zaostavština od prošlih selektora,sve ostalo su bile greške iz prevelike želje,koje će se minimalizovati kroz utakmice i treninge.

Dragon_brzopalanački

pre 3 godine

Свака част момци на приказаној борби и жељи. Изгледа да нам је претходних година фалио само један страни тренер. Цупара бранио маестрално, штета би била да смо изгубили меч са оваквом игром.Остаје жал што пропуштамо светско, имали би тамо шта да покажемо.

skeva

pre 3 godine

Mi smo majstori da pokvarimo dobro, korak po korak ceo savez da stane iza trenera i puna podrška za njega, da nemamo talenta nebi čovek ni došao da trenira Srbiju, idemo momci! Bravo!

Lazar Mladenovic

pre 3 godine

Ta razlika u pristupu, vaspitanju, odgovornosti našeg trenera vide se u trenutku sudijske nepravde prema Kukiću 2 minuta pre kraja. I dok bi svi Srbi skočili na sudije i verovatno dobili još jedno isključenje on je tog istog igrača prekrio pogledom da se lopta ne sme zadržavati posle sudijske odluke ma kakva ona bila. To se uči ili trebalo da uči u pionirskim selekcijama.

Иван

pre 3 godine

Тако је то када селектор има план и саставља тим према том плану. А не као раније, када су играли подобни по некој ванспортској линији, па ни они који су вредели нису били много мотивисани. Дивно је било видети како бекови слободбо шутирају, без грча.

my way

pre 3 godine

Нажалост, немам Арену, а видим да људи хвале коментаторе, па се сетих једног комичног Страјнићевог бисера јуче. Забринуо се човек да ли ће судије гледати ВАР и искључити без права на замену Сретеновића зато што му је шут са 9 метара француски голман одбранио главом. То је смешно, па и не смета, али његово коментарисање рукомета је страшно.

drex

pre 3 godine

Zamislite kako cemo igrati kad Djerona progovori srpski
(Sabacki zet, 10. januar 2021 09:25)

Bolje da ne pregovori. Kad ga nasi rukometasi cuju bice "sta bre ovaj pametuje". Bolje je ovako kad ga ne razumeju.