Petak, 07.10.2005.

10:56

Divac i Lejkersi raskinuli ugovor

Izvor: B92

Divac i Lejkersi raskinuli ugovor IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

dzoni

pre 18 godina

Divac je tolika legenda da vise ne treba trositi reci o njemu. Jedino bih voleo da karijeru zavrsi u Partizanu makar jednu sezonu, tek bi tad bio bog. Vrati se Vlade Grobarima... Partizanovac

Tantor

pre 18 godina

Znam da ovo nije ni vreme ni mesto za ovakav post ali se nadam da ce redakcija B92 imati razumevanja.

Zeleo bih da pozovem sve ljude dobre volje koji vole NBA ligu,da se prikljuce Fantasy NBA ligi koju organizuju uglavnom momci iz VRBASA. Princip lige je neko ranije vec objasnio
(to vam je nesto poput Virtualnog Menadzera na B92,samo je kudikamo slozenije
-mvp rejting se racuna malo drugacije i detaljnije,
-ima fixsan broj menadzera u ligi(20)
-ne pocetku se obavlja draft igraca i jos mnogo toga

Ja,kao neko ko je vec ucestvovao u slicnoj ligi,pokucacu svojim savetima da svakom zainteresovanom potencijalnom igracu objasnim princip igre.

Sve koji imaju viska vremena i zelju da se posvete ovako necem zamolio bih da se jave na

tantor@eunet.yu

dak

pre 18 godina

Svaka cast legendi!on je za nas u kosarku uradio puno i zasluzuje same cestitke!Osjecam tugu sto se takva legenda povlaci iz aktivnog igranja kosarke! Kosarka vise nece biti ista!Sa ponosom cu pricati narednim generacijama da sam imao prilike da gledam njegovu igru!

Pamtilo

pre 18 godina

@ Axiom, Divac nije otisao u LA na pozajmicu. Patrizan mu je dao ispisnicu pod uslovom da KKP-u plati obestecenje, 20 procenata od prvog ugovora sa Lejkersima . Divac je sklopio prvi ugovor na 6 (sest) nedelja i velikodusno poslao Partizanu ne 20 vec 50 % od tog kratkorocnog ugovora, ogroman novac, desetak hiljada dolara. Mozda je ova njegova velikodusnost i nesebicnost jedan od razloga sto ga toliko volimo.

Aktivista Crvenog Krsta

pre 18 godina

Vlade, hvala Ti za onih nekoliko desetina hiljada dolara, prikupljenih u humanitarnim akcijama, koje je Tvoja porodica prosledila u Srbiju.

Srbo-Amer

pre 18 godina

@ Pedja, svojevremeno svi Meksikanci, doseljeni iz Maksika, znali su ime Bora Milutinovic, dok je veoma uspesno trenirao reprezentaciju Meksika. Bivali su vise nego iznenadjeni kada bi im rekao da ima dva starija brata, Milosa i Milorada, koji su bili mnogo bolji fudbaleri od njega /Bore/. Za kosarku su zainteresovani oni rodjeni ovde, znaju ime Divac i Kukoch, ali najradije igraju bejzbol i "nass" fudbal /verovatno zbog niskog rasta/. P.S. Pedja, zar si tolika stipsa da kupujes kafu u nekoj udzerici koju drzi Meksikanac u Arizoni?! Ta kafa sigurno da je bajata, ako je cena bila nizza nego u velikim samoposlugama.

basketass

pre 18 godina

Dogodilo se da je Vlade, na kraju karijere "kaznio" Lejkerse sto su ga trejdovali za tinejdjera Kobi Brajanta. Za preko 7 miliona dolara odigrao je 15 utakmica. Racunica: 500.000 po utakmici.

Sneska

pre 18 godina

Vlade dodji u Partizan da budes nass deda Sabonis! Da se vratimo u dobra , stara vremena, kada si sa pudlicom dolazio na treninge.

Ivanko

pre 18 godina

Vlade hvala ti od srca za sve lepe trenutke koje si nam podario.Nadam se zbog nas sviju koji te volimo i postujemo da ces ostati u sportu jos dugo-dugo.

Neupuceni

pre 18 godina

Samo da resim dilemu (koja izgleda postoji sam kod zvezdinih navijaca)
Ja sam rodom iz Prijepolja, i Vlade mi je bio malte ne prvi komsija. Dobar sam bio sa njim dok nije otisao u Srbiju, nakon toga smo se povremeno culi. Zadnji put posle Partizanove osvojene titule u kosarci. Vlade je veliki covek i veliki grobar. Pa to je valjda svima jasno, a 2,5 odigrane utakmice u dresu zvezde ga i dalje bole... Previse se upustio u pricu patriotizma i nije mogao da odbije ponudu zvezde.
Toliko za vas koji ste

Dušan Starčević

pre 18 godina

Poslednjih mesec dana skidam sa net-a stare snimke ..naše.. košarke.. Divac, Kukoč, Zdovc, Petrović, Danilović, Paspalj, Đorđević, Savić, Rađa....

Šteta što su te 1992 u Barseloni neki kratkoumi odlučili da ne budemo zajedno... Mislim da bi to bilo najveće finale ikad viđeno u istoriji sporta uopšte. USA - SFRJ..

I dan danas se naježim kada pomislim..

mirko

pre 18 godina

stvarno smo narod ali ono.....najgori !!! ko da im veze da li je igrao za partizan, zvezdu, hajduk veljka ili mali mokri lug? ima covek:m....srce, mozak, sarm, viziju, PATRIOTIZAM, rodoljublje, covekoljublje.......Ima sve sto bih zeleo da ima i moj sin. Ako i nema bar ce nauciti o cika Divcu-faci!

P.S. O "devojcicama" iz NS-a koji nemaju nista sto ima Devla ni reci!!!!

PEXON JF, Kladovo

pre 18 godina

Evo nam nove-stare crno-bele dvanaestice. Cigani imajte samo nesto na umu-centar je kao vino sto je starije, to je i bolje.

Axiom

pre 18 godina

Veliki Covek.
Odlazi u legendu, covek koji je koliko se secam otisao u LAL na pozajmicu iz Partizana...
Samo se nadam da ce u narednih par godina dobiti zasluzeno mesto u Hall of Fame.
Ziv bio

Rista

pre 18 godina

Penzioniao se kosarkas koji je igrao u USA 15 godina - a vi na B92 se svadjate da li je on Delija ili Grobar... Stvarno ste zalosni i dosadni.

Aleksandra

pre 18 godina

E pa Vlade, dosao je kraj tvoje uspesne karijere!Sta reci,stvarno sve,sve pohvale,bio si odlican igrac,puno si doprineo cak i previse za reprezentaciju i za narod,kolko puta zlato... Meni je licno zao,a sigurna sam i drugima sto gubimo jednog tako VELIKOG igraca.DIVAC,DJORDJEVIC,DANILOVIC,PASPALJ I SAVIC,to je petorka,koja je vladala na terenu,i to je petorka koja se nece skoro roditi!Vlade,zelim ti puno uspeha u zivotu i VELIKO HVALA za sve ove godine!VLADE ZAUVEK (4EVER)

branko smileski

pre 18 godina

Nama koji zivimo i radimo u Americi, Divac je bio onaj zbog koga smo zaboravljali na tugu sto smo ovde u tudjini.Tesko mi pada njegov odlazak sa parketa i cinjenica da vise necemo sa nestrpljenjem cekati dan kad ce on i Pedja gostovati u United Centru u Chikagu.Nemate predstavu kakvo nam je zadovoljstvo predstavljalo videti ga pre i posle utakmice u "Skadarliji" ili "Zupi"(srpski restorani u Chicagu op.autora) i caskati sa njim.Da nespominjem kakvo je slavlje bilo kad smo osvojili titulu Svetskog prvaka u Indijanapolisu.Patriota i vrsni sportista kakav je Divac svaka zemlja bi pozelela.Nazalost godine cine svoje i suocavamo se sa stvarnoscu da vise necemo gledati Vladu,necemo uzivati u njegovim asistencijama,blokadama i kosevima.Kao siguran kandidat za mesto u Kucu zasluznih,vreme je da i nasa kosarkaska elita oda priznanje ovom izvarednom sportisti i coveku,a ne da poput drugih koji su bili ambasadori naseg sporta u USA(Bogicevic B.Milutinovic,Soskic) budu zaboravljeni.Neznam da li ce se Divac opredeliti da upliva u trenerske vode(zelja mu je da ostane trener u Lejkersima) ali bogato igracko iskustvo i ucenje pored najboljeg trenera u USA, Fila Djeksona, daje mu mogucnost da se i na tom polju vine u visine koje zasluzuje.Poznavajuci Divca znam da ce on ako se uhvati tog posla, sigurno daleko dogurati.Zelim mu puno uspeha.
Branko Smileski,Chicago.

Душан

pre 18 godina

Прича се да ће Владе да се придружи Крлету у Нетсима. Видим да шушкају о томе данима, а јутрос је нешто слично освануло и у Чикаго Трибјуну.

kirkhamet

pre 18 godina

Konacno se najveci glumac medju kosevima i najveca zabluda kosarke povukao!Pa bilo je i vreme.Divac je covek cijih se igara u reprezentaciji za pamcenje niko ne moze setiti(izuzev mozda utakmice sa USA u Idijanapolisu).Mnogo veci broj ljudi pamti njegove brljotina od 1986.u Madridu do legendarnih bacanja protiv Argentine.Svima nam je u pamcenju i utakmica sa Italijom 1999.Tada smo Italijane stigli posle velikog zaostatka zahvaljujuci Bodirogi i Danilovicu.Onda je U zadnjih pet minuta Divac preuzeo odgovornost i doveo nas do propasti.On je covek koji je kao pravio neku atmosferu,bodrio sa klupe,tapsao izvodjace bacanja.Njegov ucinak na terenu je bio marginalan.Hajde da pogledamo njegov ucinak i ucinak i kvalitete ostalih velikh igraca.
Radja,Kukoc,Djordjevic,Drazen,Paspalj,Danilovic i Bodiroga su mnogo vise davali ekipi,a bogme su bili i mnogo veci znalci kosarke.
Posebna je prica navodni Divcev patriotizam.On je prvi koji je igrao za reprezentaciju kad mu se prohtelo.Nije ga bilo 1997,2000,2001,2003.Ali,zato je jedva docekao da igra 2002.u Americi.Naravno,da bi sebe izreklamirao.
Divcu naravno zelimo sve najbolje u zivotu i biznisu,ali mislim da vremenom treba da se sagleda prava vrednost ovog igraca.Naravno,u skaldu sa onim sto je pruzao svih ovih godina.

VLADA PITON

pre 18 godina

A sto ne spomenete da je igrao u Zvezdi. Divac je uvek bio Delija. Ne moze takav veliki covek da navija za Partizan. Ostvario mu se san da zaigra u crveno belom dresu. Steta sto nije igrao malo vise, ali hvala mu i za onu pobedu protiv Zalgirisa i to na Bozic.pozdrav iz Australije!

Darko, BG

pre 18 godina

Zaista bi bilo lepo imati za selektora takvog moralnog kolosa koji uzme velike pare jednom klubu za jednu i po utakmicu, a posle izjavi da ga je sramota sto je za njega igrao, ali mu ne padne na pamet da vrati pare. To bi stvarno bio idealan selektor i trener majstora i ljudskih veličina koje su igrale za SCG na EP. Odlično bi se razumeli.

MIKI Panchevo

pre 18 godina

MAJSTORE, prozivi malo u Srbiji, neka ti deca znaju bar odakle su im roditelji,
budi i ti malo pored svoje familije i oni su tebe zeljni. Paralelno sa tim privatnim zivotom spoj malo i korisno u kosarci pa se ukljuci u Savez i promesaj malo karte. SRECNO !

matematicar

pre 18 godina

Ako je za ugovor od mogucih 10m$ uzeo 6.6m$ (4.6+2), a prosle godine je postigao ukupno 35 poena, znaci da im je za svaki poen uzeo gotovo 200.000 $, ili za svaki minut (130 ukupno) na parketu oko 50.000$ :)

MAJSTORE!!!

Jovan

pre 18 godina

Navijac sam Zvezde, ali ovakve igrace nemamo svaki dan. Zelim mu sve najbolje, nisam siguran da ce biti dobar trener, ali se njegovo umece u homogenizovanju i motivisanju ekipe mora negde iskoristiti, nadam se, ne u Partizanu, hahahaha!

goran-new york

pre 18 godina

jedan je vlade divac največi sportista ex juge i ove sadašnje države.sjajna kariera još sjajniji čovek neverovatan ambasador naše srbije šta još reći a da nije rećeno zaista neponovljiv u svakom pogledu i primer za sve ljude.lep pozdrav vašoj redakciji samo tako nastavite.goran-new york

andro

pre 18 godina

Eh da su ove nove kosarkaske zvezde makar upola kao Divac. To nije pitanje ni obrazovanja: ne moze da se ocekuje od vrhunskih sportista danas da zavrse neku skolu, uostalom i Divac je zavrsavao Tehnicku preko pruge u KV (najgora srednja skola u KV) i kad je bila frka dodje neko iz Sloge da sredi stvari, pa je opet ispao genije. Nije pitanje ni toga da su rano otisli u NBA, i Divac je otisao mlad (sa 21). To je pre kombinacija faktora:
1. NBA liga se promenila na gore u zadnjih 10-tak godina, igraci su sebicniji nego ikad i igraju samo za svoje ugovore, od kosarke nije ostalo nista, ostao je samo biznis
2. Nacin zivota u zadnje vreme je takav da je tesko klincima od 18 koji su vrhunski sportisti da ostanu normalni, npr. ko god je bio na bilo kojoj zurci sa vrhunskim sportistima i video kako im se sponzoruse nabacuju u rojevima, zna o cemu pricam
3. Klinci koji stvarno prerano odu u NBA (Milicic, Radmanovic) su potpuno neizgradjeni kao licnosti (jel neko misli da je slucajno to sto Milicic blajha kosu i ima set skupih automobila, Radmanovic nosi kikice, i obojica manje misle na kosarku a vise na takve budalastine a Krstic se ponasa normalno)
4. I igraci koji odu mladi u Evropu su neizgradjeni, Jaric je najbolji primer za to, otisao u Grcku sa 17, dete iz razvedenog braka, nije ni cudo sto se razvio u lika koji samo juri manekenke i ide po diskotekama i previse brine o svom imidzu (svaka cast njegovim kosarkaskim kvalitetima o kojima mislim sve najbolje)
5. I kosarka u Evropi se nije promenila na bolje: manje je kolektivne igre, svi mladi igraci samo misle kako da odu u NBA (i igraju za svoju statistiku i NBA skaute), evropska kosraka je dobrim delom postala rekrutni centar za NBA timove (jadranska liga je najbolji primer toga). Nekad su igraci koji ne znaju da igraju timski ali mogu da poentiraju u serijama bili tretirani kao klupske zvezde i nisu mogli ni da privire u reprezentaciju, danas je npr. Rakocevic bezmalo najveca zvezda u istoj
6. Svi najbolji srpski treneri i iskusni igraci su odavno otisli preko grane a jugoslovenska liga koja je bila najbolja u evropi ne moze da se poredi sa smesnim ligama nastalim na teritoriji bivse juge posle toga - tj. uslovi u kojima se mladi igraci razvijaju su daleko losiji
Ova nova generacija po talentu mozda cak i ne zaostaje za predhodnicima (Stojakovic, Milicic, Krstic, Radmanovic, Jaric, Pavlovic, Rakocevic) ali Divac, Djordjevic, Danilovic, Paspalj, Bodiroga, Rebraca, Savic su znali da zaborave svoje egoe kad igraju za reprezentaciju a ovi novi klinci izgleda ne znaju. I pored talenta koji imaju rade na tome da ne ostave nikakav trag iza sebe (bar u Srbiji).

Marko

pre 18 godina

Hvala Bogu sad cu moci da gledam Lakerse na miru. Hvala ti Vlade ovo ti je najbolji potez u karijeri. Jel osvojio Divac neki trofej u klupskoj konkurenciji i koliko molim Vas za odgovor.

Pedja

pre 18 godina

Za mene je Divac postao junak onda kada je pre onog finala play-offa sa Jugoplastikom preskakao za opkladu nekakvu ogradu i rasturio koleno. Vec se tada videlo da je veliki!
Elem, ja sam citavo vreme mislio da je on samo veliki za nas Srbe, ali ispostavilo se da gresim. Prilikom mnogobrojnih poslovnih putovanja po USA svako malo pa nabasam na novi dokaz Divceve velicine i popularnosti. Poslednji puta sam prolazio kroz Phoeniks i u nekakvoj udzerici kupovao kafu. Posto nisam imao kesha, placao sam sa kreditnom karticom. Pita me cova kako se to izgovara moje ime (Predrag je malo poteze izgovoriti ljudima koji nisu Sloveni ili Svabe). Ja mu kazem i naravno odmah usledi novo pitanje: Odakle si? Ja mu mirno odgovorim, Iz Srbije.
"A znam ja, Vladi Diiivach Lejkers."- uzvraca on. Ja naravno bez teksta, otkuda ti u ovoj nedodjiji znades za Divca?(tip je metar i zilet, neki hispano/latino amer). "Ma", kaze on, "ja sam gledao sve njegove utakmice. On je veliki covek. Pomaze sirotinju i on je bio prvi igrac iz Evrope koji je napravio veliki utisak u NBA. Ima jos jedan iz vase zemlje, ali mislim da je Hrvat, Petrovik ili nesto slicno (Drazen Petrovic), ali on je sada mrtav, poginuo u automobilskoj nesreci."
Eto tolika je njegova velicina, ne samo kako kosarkasa vec i kao coveka. Kamo srece da on postane predsednik drzave, svi bi ga u svetu uvazavali i postovali, a ovi nasi, nazovi, politicari bi barem imali nekoga da im pokaze da ni sve pare ovog sveta nemogu da iskvare COVEKA VLADU DIVCA!
Vlade, samo jedno veliko HVALA, za sve sto si ucinio za nas narod.
I Srecno!!!
Pedja

wlado

pre 18 godina

Doneo si ovom narodu toliko lepih trenutaka, i veselja... veliki igrac, jos veci covek, puno te volim, stvarno si neponovljiv
e sada ti zelim sretnu novu karijeru, oca, muza i nadamo se predsednika ksscg!

sve najbolje laFe!!!

Brkajlija

pre 18 godina

Srecno legendo.Vreme je bilo da se odmoris.Godine su neumitne.Trebao bi nam za razne stvari,ali kod nas ti se jos nije pocelo raditi ono sto treba,nego ,jos uvek se i najcesce,se radi ono sto je kome volja.Ima jedna kuca u kojoj ima nesto vise reda nego drugde,a ta kuca se zove Partizan.Naci ce se nesto korisno .
Ziveo i dabogda svi mladi u svim oblastima krenuli tvojim (i tebi slicnima)putem.

R.Maksimovic

pre 18 godina

Sada bi bilo idealno rešenje kada bi u Partizaanu, po ugledu na Real Madrid i Barcelonu, objedinili fudbalski i košarkaški klub. Naravno Vlade Divac bi bio pravi čovek za predsednika toga kluba. Kada dodamo dva super trenera Duleta i Ribeka, to bi bilo rešenje po ukusu svih kojima je crno-bela boja na srcu.

Bora

pre 18 godina

Samo jos malo da dopunim sjajnu NBA statistiku za Divca. U zagradi su brojke za play-off, koji se vode kao zasebna statistika:

Odigrao utakmica 1,134 (121)
Zapoceo utakmica 979 (113)
Poeni 13,398, prosek 11.8 (1,468)
Skokovi 9,326, prosek 8.2 (913)
Asistencije 3,541, prosek 3.1 (286)
Rampe 1,631, prosek 1.4 (165)
Ukradene lopte 1,288, prosek 1.11 (117)

Inace statistika za najbolji ucinak u karijeri (tkz. career high) je takodje impresivna. Od pet statistika, cak 4 su dvocifrene:

34 poena, 24 skoka, 13 asistencija, 12 rampi i 6 ukradenih lopti.

Mislim da je trenutno jedini igrac u ligi sa 4 dvocifrene career high statistike. To nema ni Garnett, ni Shaq, ni Jermaine O'Neal, ni Jason Kidd, ni Grant Hill, ni niko drugi, SAMO DIVAC.

Osim sto je sjajan sportista, po ljudskim osobinama je mozda jos veci. Zivim od 1994 godine u Torontu i doneo nam je puno radosti.

Gledao sam ga dva puta uzivo. Prvi put kada su Kings-i pobedili Raptorse u 3 produzetka (Vlade i Pedja su razbijali, Webber nije igrao zbog povrede). Drugi put je bilo u Indijanapolisu kada je reprezentacija osvojila zlato. Oprastam mu ona dva promasena bacanja pred kraj utakmice. Inace karta sa utakmice i (pozuteli) isecak iz Toronto Star-a (lokalne novine) i dalje mi stoje u kancelariji.

Isto sto nikada necu zaboraviti je nacin kako je znao da zastiti nas Srbe, emigrante i one sto su ostali, od svega sto se desavalo 90-ih godina. Njegove humanitarne akcije i da ne spominjem.

Vlade, svaka Ti cast.

Tomislav

pre 18 godina

Ne znam da li ce Divac prestati da igra, ali covek je ocigledno na kraju karijere. Zao mi je sto gledam kako jedna generacija sjajnih ljudi odlazi, a eto, zamenjuju je nabedjene velicine koje ne zasluzuju da nose dres reprezentacije. Vlade, ti si veliki covek i zelim ti sve najbolje!

Marko

pre 18 godina

Pa dobro, hvala bogu pa priroda ide svojim tokom, pa tako i fizička spremnost Vlade Divca. Ovo je sasvim normalno. Došlo je vreme da Vlade uradi neštko konkretno i u našoj zemlji... ...da postane preporodnik košarke, recimo.

Miroslav Lazanski

pre 18 godina

Dok Zeka i Bjeka ne potpisu bezuslovnu kapitulaciju na svoje fotelje u Partizanu, ni Divac ne bi smeo da prekida svoju karijeru kako ga ova dva dripca ne bi zloupotrebila da ostanu na svojim polozajima.

Uprava napolje!!!

Nex

pre 18 godina

Kada bi svako u ovoj zemlji ulozio 10% napora koliko je dao Vlade, da radi svoj posao kako valja, i da pre svega bude covek a posle sve ostalo, gde bi nam bio kraj.
Hvala majstore, ali ti imas jos puno da das, samo napred!

ss-8

pre 18 godina

pricati o divcu i iznosenje misljenja o njegovim kvalitetima zasluzuje prostor mnogo veci od komentara na ovu vest...bez ikakvog dvoumljenja najbolji i najveci sportista svih vremena sa prostora bivse jugoslavije koji je svojom harizmom ocarao poklonike magicne igre sa obe strane atlantika zavrsava svoju igracku karijeru a verujem pocinje novu,koja ce sigurno biti jednako za postovanje i divljenje... njegovo angazovanje oko nase propale drzave i vracanje vere u nju u svetu,usvajanje malog deteta iz srbije bez roditelja,fond osnovan sa drugim kosarkasima....milion drugih primera koji zasluzuju jednostavno...HVALA TI VLADE!!!!!

Bane

pre 18 godina

Konacno su i Lejkersi uradili nesto pametno i otpustili Divca, a pri tom za godinu dana neigranja isplatili mu 7.000.000 $, pa on nije mogao da igra ni sa 27 godine a ne sa 37! Ako je Darko Pancev najveci promasaj u istoriji fudbala u Interu, onda je to svakako Divac u istoriji Lejkersa.

Maja

pre 18 godina

Svacija karijera aktivnog igraca jednom se zavrsi, a Divac moze da ode uzdignute glave, cista obraza, pravo u igracku legendu i ima pravo da odluci da li ce i koliko sebe jos davati kosarci.
Hvala mu na svim trenucima uzivanja koje sam dozivela gledajuci njegove bravure.

Sone_Delija

pre 18 godina

On je odradio svoj decacki san da zaigra za Zvezdu,to sto prica kao satro greska to je samo fora da se odbrani od ljutih grobara!
Dodji ti u Zvezdu.

740i

pre 18 godina

Miroslave, ako nemas sto se javljas? Pa centri i nisu bas neki treneri, zar ne? Jos i repku da nam odma trenira, cccc. Bolje da malo nauci trenersku skolu, pa da vidimo kakav je trener, al nesto bas sumnjam u njegove umne i strateske sposobnosti. Pa ni Knjaz nije uspeo da uzme - gde mu je bas trebala dobra strategija... Neka bolje odmara, investira, decu svoju vaspita kako treba.

The Navijac

pre 18 godina

Eto, sve ima svoj kraj pa i jedna tako blistava karijera. Svaka cast Divcu, bivsem igracu Sloge (ako se dobro secam), Partizana, Lakersa, Hornetsa, Kingsa, i (najbolje uvek na kraju) Crvene Zvezde.

Sasha - Nis

pre 18 godina

Pa i dosta mu je bilo. Postigao je u Americi vise nego biloko od nasih (izuzev Pistol Pit-a) a za nacionalni tim da ne govorim. Ja kazem BRAVO MAJSTORE, idi sad malo vodi zenu i decu na more i zapali tu cigaretu na miru vec jednom.

Pozdrav Vlade!

MarkoR.

pre 18 godina

JEDAN je Vlade Divac!
Bravo Vlade, sada se od tebe očekuje povratak u Partizan, ili u KSSCG, to je već na tebi da odlučiš, osim ako ne ostaneš da živiš u USA, što je isto ok, zaslužio si da sada radiš što ti je volja.
Hvala ti za sve, što si učinio za Partizan, i za našu zemlju.
Ti si pravi primer koji pokazuje da nije samo važno biti dobar igrač, već i veliki čovek.

!

pre 18 godina

Na pitanje da li je razocaran, Fil Dzekson je rekao: razocaran sam sto Divac nije igrao na nivou od pre pet godina, ali tako je kako je.

kinez

pre 18 godina

Za 15 sezona u NBA ligi postao je tek treći centar u istoriji lige posle Karima Abdula Džabara i Hakima Olajžovana koji je postigao preko 13,000 poena, 9,000 skokova, 3,000 asistencija i 1,500 blokada.......

PSSST

Nex

pre 18 godina

Kada bi svako u ovoj zemlji ulozio 10% napora koliko je dao Vlade, da radi svoj posao kako valja, i da pre svega bude covek a posle sve ostalo, gde bi nam bio kraj.
Hvala majstore, ali ti imas jos puno da das, samo napred!

!

pre 18 godina

Na pitanje da li je razocaran, Fil Dzekson je rekao: razocaran sam sto Divac nije igrao na nivou od pre pet godina, ali tako je kako je.

MarkoR.

pre 18 godina

JEDAN je Vlade Divac!
Bravo Vlade, sada se od tebe očekuje povratak u Partizan, ili u KSSCG, to je već na tebi da odlučiš, osim ako ne ostaneš da živiš u USA, što je isto ok, zaslužio si da sada radiš što ti je volja.
Hvala ti za sve, što si učinio za Partizan, i za našu zemlju.
Ti si pravi primer koji pokazuje da nije samo važno biti dobar igrač, već i veliki čovek.

kinez

pre 18 godina

Za 15 sezona u NBA ligi postao je tek treći centar u istoriji lige posle Karima Abdula Džabara i Hakima Olajžovana koji je postigao preko 13,000 poena, 9,000 skokova, 3,000 asistencija i 1,500 blokada.......

PSSST

Sasha - Nis

pre 18 godina

Pa i dosta mu je bilo. Postigao je u Americi vise nego biloko od nasih (izuzev Pistol Pit-a) a za nacionalni tim da ne govorim. Ja kazem BRAVO MAJSTORE, idi sad malo vodi zenu i decu na more i zapali tu cigaretu na miru vec jednom.

Pozdrav Vlade!

740i

pre 18 godina

Miroslave, ako nemas sto se javljas? Pa centri i nisu bas neki treneri, zar ne? Jos i repku da nam odma trenira, cccc. Bolje da malo nauci trenersku skolu, pa da vidimo kakav je trener, al nesto bas sumnjam u njegove umne i strateske sposobnosti. Pa ni Knjaz nije uspeo da uzme - gde mu je bas trebala dobra strategija... Neka bolje odmara, investira, decu svoju vaspita kako treba.

Sone_Delija

pre 18 godina

On je odradio svoj decacki san da zaigra za Zvezdu,to sto prica kao satro greska to je samo fora da se odbrani od ljutih grobara!
Dodji ti u Zvezdu.

The Navijac

pre 18 godina

Eto, sve ima svoj kraj pa i jedna tako blistava karijera. Svaka cast Divcu, bivsem igracu Sloge (ako se dobro secam), Partizana, Lakersa, Hornetsa, Kingsa, i (najbolje uvek na kraju) Crvene Zvezde.

Maja

pre 18 godina

Svacija karijera aktivnog igraca jednom se zavrsi, a Divac moze da ode uzdignute glave, cista obraza, pravo u igracku legendu i ima pravo da odluci da li ce i koliko sebe jos davati kosarci.
Hvala mu na svim trenucima uzivanja koje sam dozivela gledajuci njegove bravure.

ss-8

pre 18 godina

pricati o divcu i iznosenje misljenja o njegovim kvalitetima zasluzuje prostor mnogo veci od komentara na ovu vest...bez ikakvog dvoumljenja najbolji i najveci sportista svih vremena sa prostora bivse jugoslavije koji je svojom harizmom ocarao poklonike magicne igre sa obe strane atlantika zavrsava svoju igracku karijeru a verujem pocinje novu,koja ce sigurno biti jednako za postovanje i divljenje... njegovo angazovanje oko nase propale drzave i vracanje vere u nju u svetu,usvajanje malog deteta iz srbije bez roditelja,fond osnovan sa drugim kosarkasima....milion drugih primera koji zasluzuju jednostavno...HVALA TI VLADE!!!!!

Bane

pre 18 godina

Konacno su i Lejkersi uradili nesto pametno i otpustili Divca, a pri tom za godinu dana neigranja isplatili mu 7.000.000 $, pa on nije mogao da igra ni sa 27 godine a ne sa 37! Ako je Darko Pancev najveci promasaj u istoriji fudbala u Interu, onda je to svakako Divac u istoriji Lejkersa.

Miroslav Lazanski

pre 18 godina

Dok Zeka i Bjeka ne potpisu bezuslovnu kapitulaciju na svoje fotelje u Partizanu, ni Divac ne bi smeo da prekida svoju karijeru kako ga ova dva dripca ne bi zloupotrebila da ostanu na svojim polozajima.

Uprava napolje!!!

Bora

pre 18 godina

Samo jos malo da dopunim sjajnu NBA statistiku za Divca. U zagradi su brojke za play-off, koji se vode kao zasebna statistika:

Odigrao utakmica 1,134 (121)
Zapoceo utakmica 979 (113)
Poeni 13,398, prosek 11.8 (1,468)
Skokovi 9,326, prosek 8.2 (913)
Asistencije 3,541, prosek 3.1 (286)
Rampe 1,631, prosek 1.4 (165)
Ukradene lopte 1,288, prosek 1.11 (117)

Inace statistika za najbolji ucinak u karijeri (tkz. career high) je takodje impresivna. Od pet statistika, cak 4 su dvocifrene:

34 poena, 24 skoka, 13 asistencija, 12 rampi i 6 ukradenih lopti.

Mislim da je trenutno jedini igrac u ligi sa 4 dvocifrene career high statistike. To nema ni Garnett, ni Shaq, ni Jermaine O'Neal, ni Jason Kidd, ni Grant Hill, ni niko drugi, SAMO DIVAC.

Osim sto je sjajan sportista, po ljudskim osobinama je mozda jos veci. Zivim od 1994 godine u Torontu i doneo nam je puno radosti.

Gledao sam ga dva puta uzivo. Prvi put kada su Kings-i pobedili Raptorse u 3 produzetka (Vlade i Pedja su razbijali, Webber nije igrao zbog povrede). Drugi put je bilo u Indijanapolisu kada je reprezentacija osvojila zlato. Oprastam mu ona dva promasena bacanja pred kraj utakmice. Inace karta sa utakmice i (pozuteli) isecak iz Toronto Star-a (lokalne novine) i dalje mi stoje u kancelariji.

Isto sto nikada necu zaboraviti je nacin kako je znao da zastiti nas Srbe, emigrante i one sto su ostali, od svega sto se desavalo 90-ih godina. Njegove humanitarne akcije i da ne spominjem.

Vlade, svaka Ti cast.

R.Maksimovic

pre 18 godina

Sada bi bilo idealno rešenje kada bi u Partizaanu, po ugledu na Real Madrid i Barcelonu, objedinili fudbalski i košarkaški klub. Naravno Vlade Divac bi bio pravi čovek za predsednika toga kluba. Kada dodamo dva super trenera Duleta i Ribeka, to bi bilo rešenje po ukusu svih kojima je crno-bela boja na srcu.

Brkajlija

pre 18 godina

Srecno legendo.Vreme je bilo da se odmoris.Godine su neumitne.Trebao bi nam za razne stvari,ali kod nas ti se jos nije pocelo raditi ono sto treba,nego ,jos uvek se i najcesce,se radi ono sto je kome volja.Ima jedna kuca u kojoj ima nesto vise reda nego drugde,a ta kuca se zove Partizan.Naci ce se nesto korisno .
Ziveo i dabogda svi mladi u svim oblastima krenuli tvojim (i tebi slicnima)putem.

Tomislav

pre 18 godina

Ne znam da li ce Divac prestati da igra, ali covek je ocigledno na kraju karijere. Zao mi je sto gledam kako jedna generacija sjajnih ljudi odlazi, a eto, zamenjuju je nabedjene velicine koje ne zasluzuju da nose dres reprezentacije. Vlade, ti si veliki covek i zelim ti sve najbolje!

Marko

pre 18 godina

Pa dobro, hvala bogu pa priroda ide svojim tokom, pa tako i fizička spremnost Vlade Divca. Ovo je sasvim normalno. Došlo je vreme da Vlade uradi neštko konkretno i u našoj zemlji... ...da postane preporodnik košarke, recimo.

Marko

pre 18 godina

Hvala Bogu sad cu moci da gledam Lakerse na miru. Hvala ti Vlade ovo ti je najbolji potez u karijeri. Jel osvojio Divac neki trofej u klupskoj konkurenciji i koliko molim Vas za odgovor.

wlado

pre 18 godina

Doneo si ovom narodu toliko lepih trenutaka, i veselja... veliki igrac, jos veci covek, puno te volim, stvarno si neponovljiv
e sada ti zelim sretnu novu karijeru, oca, muza i nadamo se predsednika ksscg!

sve najbolje laFe!!!

Pedja

pre 18 godina

Za mene je Divac postao junak onda kada je pre onog finala play-offa sa Jugoplastikom preskakao za opkladu nekakvu ogradu i rasturio koleno. Vec se tada videlo da je veliki!
Elem, ja sam citavo vreme mislio da je on samo veliki za nas Srbe, ali ispostavilo se da gresim. Prilikom mnogobrojnih poslovnih putovanja po USA svako malo pa nabasam na novi dokaz Divceve velicine i popularnosti. Poslednji puta sam prolazio kroz Phoeniks i u nekakvoj udzerici kupovao kafu. Posto nisam imao kesha, placao sam sa kreditnom karticom. Pita me cova kako se to izgovara moje ime (Predrag je malo poteze izgovoriti ljudima koji nisu Sloveni ili Svabe). Ja mu kazem i naravno odmah usledi novo pitanje: Odakle si? Ja mu mirno odgovorim, Iz Srbije.
"A znam ja, Vladi Diiivach Lejkers."- uzvraca on. Ja naravno bez teksta, otkuda ti u ovoj nedodjiji znades za Divca?(tip je metar i zilet, neki hispano/latino amer). "Ma", kaze on, "ja sam gledao sve njegove utakmice. On je veliki covek. Pomaze sirotinju i on je bio prvi igrac iz Evrope koji je napravio veliki utisak u NBA. Ima jos jedan iz vase zemlje, ali mislim da je Hrvat, Petrovik ili nesto slicno (Drazen Petrovic), ali on je sada mrtav, poginuo u automobilskoj nesreci."
Eto tolika je njegova velicina, ne samo kako kosarkasa vec i kao coveka. Kamo srece da on postane predsednik drzave, svi bi ga u svetu uvazavali i postovali, a ovi nasi, nazovi, politicari bi barem imali nekoga da im pokaze da ni sve pare ovog sveta nemogu da iskvare COVEKA VLADU DIVCA!
Vlade, samo jedno veliko HVALA, za sve sto si ucinio za nas narod.
I Srecno!!!
Pedja

MIKI Panchevo

pre 18 godina

MAJSTORE, prozivi malo u Srbiji, neka ti deca znaju bar odakle su im roditelji,
budi i ti malo pored svoje familije i oni su tebe zeljni. Paralelno sa tim privatnim zivotom spoj malo i korisno u kosarci pa se ukljuci u Savez i promesaj malo karte. SRECNO !

goran-new york

pre 18 godina

jedan je vlade divac največi sportista ex juge i ove sadašnje države.sjajna kariera još sjajniji čovek neverovatan ambasador naše srbije šta još reći a da nije rećeno zaista neponovljiv u svakom pogledu i primer za sve ljude.lep pozdrav vašoj redakciji samo tako nastavite.goran-new york

matematicar

pre 18 godina

Ako je za ugovor od mogucih 10m$ uzeo 6.6m$ (4.6+2), a prosle godine je postigao ukupno 35 poena, znaci da im je za svaki poen uzeo gotovo 200.000 $, ili za svaki minut (130 ukupno) na parketu oko 50.000$ :)

MAJSTORE!!!

andro

pre 18 godina

Eh da su ove nove kosarkaske zvezde makar upola kao Divac. To nije pitanje ni obrazovanja: ne moze da se ocekuje od vrhunskih sportista danas da zavrse neku skolu, uostalom i Divac je zavrsavao Tehnicku preko pruge u KV (najgora srednja skola u KV) i kad je bila frka dodje neko iz Sloge da sredi stvari, pa je opet ispao genije. Nije pitanje ni toga da su rano otisli u NBA, i Divac je otisao mlad (sa 21). To je pre kombinacija faktora:
1. NBA liga se promenila na gore u zadnjih 10-tak godina, igraci su sebicniji nego ikad i igraju samo za svoje ugovore, od kosarke nije ostalo nista, ostao je samo biznis
2. Nacin zivota u zadnje vreme je takav da je tesko klincima od 18 koji su vrhunski sportisti da ostanu normalni, npr. ko god je bio na bilo kojoj zurci sa vrhunskim sportistima i video kako im se sponzoruse nabacuju u rojevima, zna o cemu pricam
3. Klinci koji stvarno prerano odu u NBA (Milicic, Radmanovic) su potpuno neizgradjeni kao licnosti (jel neko misli da je slucajno to sto Milicic blajha kosu i ima set skupih automobila, Radmanovic nosi kikice, i obojica manje misle na kosarku a vise na takve budalastine a Krstic se ponasa normalno)
4. I igraci koji odu mladi u Evropu su neizgradjeni, Jaric je najbolji primer za to, otisao u Grcku sa 17, dete iz razvedenog braka, nije ni cudo sto se razvio u lika koji samo juri manekenke i ide po diskotekama i previse brine o svom imidzu (svaka cast njegovim kosarkaskim kvalitetima o kojima mislim sve najbolje)
5. I kosarka u Evropi se nije promenila na bolje: manje je kolektivne igre, svi mladi igraci samo misle kako da odu u NBA (i igraju za svoju statistiku i NBA skaute), evropska kosraka je dobrim delom postala rekrutni centar za NBA timove (jadranska liga je najbolji primer toga). Nekad su igraci koji ne znaju da igraju timski ali mogu da poentiraju u serijama bili tretirani kao klupske zvezde i nisu mogli ni da privire u reprezentaciju, danas je npr. Rakocevic bezmalo najveca zvezda u istoj
6. Svi najbolji srpski treneri i iskusni igraci su odavno otisli preko grane a jugoslovenska liga koja je bila najbolja u evropi ne moze da se poredi sa smesnim ligama nastalim na teritoriji bivse juge posle toga - tj. uslovi u kojima se mladi igraci razvijaju su daleko losiji
Ova nova generacija po talentu mozda cak i ne zaostaje za predhodnicima (Stojakovic, Milicic, Krstic, Radmanovic, Jaric, Pavlovic, Rakocevic) ali Divac, Djordjevic, Danilovic, Paspalj, Bodiroga, Rebraca, Savic su znali da zaborave svoje egoe kad igraju za reprezentaciju a ovi novi klinci izgleda ne znaju. I pored talenta koji imaju rade na tome da ne ostave nikakav trag iza sebe (bar u Srbiji).

Jovan

pre 18 godina

Navijac sam Zvezde, ali ovakve igrace nemamo svaki dan. Zelim mu sve najbolje, nisam siguran da ce biti dobar trener, ali se njegovo umece u homogenizovanju i motivisanju ekipe mora negde iskoristiti, nadam se, ne u Partizanu, hahahaha!

Darko, BG

pre 18 godina

Zaista bi bilo lepo imati za selektora takvog moralnog kolosa koji uzme velike pare jednom klubu za jednu i po utakmicu, a posle izjavi da ga je sramota sto je za njega igrao, ali mu ne padne na pamet da vrati pare. To bi stvarno bio idealan selektor i trener majstora i ljudskih veličina koje su igrale za SCG na EP. Odlično bi se razumeli.

VLADA PITON

pre 18 godina

A sto ne spomenete da je igrao u Zvezdi. Divac je uvek bio Delija. Ne moze takav veliki covek da navija za Partizan. Ostvario mu se san da zaigra u crveno belom dresu. Steta sto nije igrao malo vise, ali hvala mu i za onu pobedu protiv Zalgirisa i to na Bozic.pozdrav iz Australije!

kirkhamet

pre 18 godina

Konacno se najveci glumac medju kosevima i najveca zabluda kosarke povukao!Pa bilo je i vreme.Divac je covek cijih se igara u reprezentaciji za pamcenje niko ne moze setiti(izuzev mozda utakmice sa USA u Idijanapolisu).Mnogo veci broj ljudi pamti njegove brljotina od 1986.u Madridu do legendarnih bacanja protiv Argentine.Svima nam je u pamcenju i utakmica sa Italijom 1999.Tada smo Italijane stigli posle velikog zaostatka zahvaljujuci Bodirogi i Danilovicu.Onda je U zadnjih pet minuta Divac preuzeo odgovornost i doveo nas do propasti.On je covek koji je kao pravio neku atmosferu,bodrio sa klupe,tapsao izvodjace bacanja.Njegov ucinak na terenu je bio marginalan.Hajde da pogledamo njegov ucinak i ucinak i kvalitete ostalih velikh igraca.
Radja,Kukoc,Djordjevic,Drazen,Paspalj,Danilovic i Bodiroga su mnogo vise davali ekipi,a bogme su bili i mnogo veci znalci kosarke.
Posebna je prica navodni Divcev patriotizam.On je prvi koji je igrao za reprezentaciju kad mu se prohtelo.Nije ga bilo 1997,2000,2001,2003.Ali,zato je jedva docekao da igra 2002.u Americi.Naravno,da bi sebe izreklamirao.
Divcu naravno zelimo sve najbolje u zivotu i biznisu,ali mislim da vremenom treba da se sagleda prava vrednost ovog igraca.Naravno,u skaldu sa onim sto je pruzao svih ovih godina.

Душан

pre 18 godina

Прича се да ће Владе да се придружи Крлету у Нетсима. Видим да шушкају о томе данима, а јутрос је нешто слично освануло и у Чикаго Трибјуну.

branko smileski

pre 18 godina

Nama koji zivimo i radimo u Americi, Divac je bio onaj zbog koga smo zaboravljali na tugu sto smo ovde u tudjini.Tesko mi pada njegov odlazak sa parketa i cinjenica da vise necemo sa nestrpljenjem cekati dan kad ce on i Pedja gostovati u United Centru u Chikagu.Nemate predstavu kakvo nam je zadovoljstvo predstavljalo videti ga pre i posle utakmice u "Skadarliji" ili "Zupi"(srpski restorani u Chicagu op.autora) i caskati sa njim.Da nespominjem kakvo je slavlje bilo kad smo osvojili titulu Svetskog prvaka u Indijanapolisu.Patriota i vrsni sportista kakav je Divac svaka zemlja bi pozelela.Nazalost godine cine svoje i suocavamo se sa stvarnoscu da vise necemo gledati Vladu,necemo uzivati u njegovim asistencijama,blokadama i kosevima.Kao siguran kandidat za mesto u Kucu zasluznih,vreme je da i nasa kosarkaska elita oda priznanje ovom izvarednom sportisti i coveku,a ne da poput drugih koji su bili ambasadori naseg sporta u USA(Bogicevic B.Milutinovic,Soskic) budu zaboravljeni.Neznam da li ce se Divac opredeliti da upliva u trenerske vode(zelja mu je da ostane trener u Lejkersima) ali bogato igracko iskustvo i ucenje pored najboljeg trenera u USA, Fila Djeksona, daje mu mogucnost da se i na tom polju vine u visine koje zasluzuje.Poznavajuci Divca znam da ce on ako se uhvati tog posla, sigurno daleko dogurati.Zelim mu puno uspeha.
Branko Smileski,Chicago.

Aleksandra

pre 18 godina

E pa Vlade, dosao je kraj tvoje uspesne karijere!Sta reci,stvarno sve,sve pohvale,bio si odlican igrac,puno si doprineo cak i previse za reprezentaciju i za narod,kolko puta zlato... Meni je licno zao,a sigurna sam i drugima sto gubimo jednog tako VELIKOG igraca.DIVAC,DJORDJEVIC,DANILOVIC,PASPALJ I SAVIC,to je petorka,koja je vladala na terenu,i to je petorka koja se nece skoro roditi!Vlade,zelim ti puno uspeha u zivotu i VELIKO HVALA za sve ove godine!VLADE ZAUVEK (4EVER)

mirko

pre 18 godina

stvarno smo narod ali ono.....najgori !!! ko da im veze da li je igrao za partizan, zvezdu, hajduk veljka ili mali mokri lug? ima covek:m....srce, mozak, sarm, viziju, PATRIOTIZAM, rodoljublje, covekoljublje.......Ima sve sto bih zeleo da ima i moj sin. Ako i nema bar ce nauciti o cika Divcu-faci!

P.S. O "devojcicama" iz NS-a koji nemaju nista sto ima Devla ni reci!!!!

PEXON JF, Kladovo

pre 18 godina

Evo nam nove-stare crno-bele dvanaestice. Cigani imajte samo nesto na umu-centar je kao vino sto je starije, to je i bolje.

Axiom

pre 18 godina

Veliki Covek.
Odlazi u legendu, covek koji je koliko se secam otisao u LAL na pozajmicu iz Partizana...
Samo se nadam da ce u narednih par godina dobiti zasluzeno mesto u Hall of Fame.
Ziv bio

Rista

pre 18 godina

Penzioniao se kosarkas koji je igrao u USA 15 godina - a vi na B92 se svadjate da li je on Delija ili Grobar... Stvarno ste zalosni i dosadni.

Dušan Starčević

pre 18 godina

Poslednjih mesec dana skidam sa net-a stare snimke ..naše.. košarke.. Divac, Kukoč, Zdovc, Petrović, Danilović, Paspalj, Đorđević, Savić, Rađa....

Šteta što su te 1992 u Barseloni neki kratkoumi odlučili da ne budemo zajedno... Mislim da bi to bilo najveće finale ikad viđeno u istoriji sporta uopšte. USA - SFRJ..

I dan danas se naježim kada pomislim..

Neupuceni

pre 18 godina

Samo da resim dilemu (koja izgleda postoji sam kod zvezdinih navijaca)
Ja sam rodom iz Prijepolja, i Vlade mi je bio malte ne prvi komsija. Dobar sam bio sa njim dok nije otisao u Srbiju, nakon toga smo se povremeno culi. Zadnji put posle Partizanove osvojene titule u kosarci. Vlade je veliki covek i veliki grobar. Pa to je valjda svima jasno, a 2,5 odigrane utakmice u dresu zvezde ga i dalje bole... Previse se upustio u pricu patriotizma i nije mogao da odbije ponudu zvezde.
Toliko za vas koji ste

Ivanko

pre 18 godina

Vlade hvala ti od srca za sve lepe trenutke koje si nam podario.Nadam se zbog nas sviju koji te volimo i postujemo da ces ostati u sportu jos dugo-dugo.

Sneska

pre 18 godina

Vlade dodji u Partizan da budes nass deda Sabonis! Da se vratimo u dobra , stara vremena, kada si sa pudlicom dolazio na treninge.

Srbo-Amer

pre 18 godina

@ Pedja, svojevremeno svi Meksikanci, doseljeni iz Maksika, znali su ime Bora Milutinovic, dok je veoma uspesno trenirao reprezentaciju Meksika. Bivali su vise nego iznenadjeni kada bi im rekao da ima dva starija brata, Milosa i Milorada, koji su bili mnogo bolji fudbaleri od njega /Bore/. Za kosarku su zainteresovani oni rodjeni ovde, znaju ime Divac i Kukoch, ali najradije igraju bejzbol i "nass" fudbal /verovatno zbog niskog rasta/. P.S. Pedja, zar si tolika stipsa da kupujes kafu u nekoj udzerici koju drzi Meksikanac u Arizoni?! Ta kafa sigurno da je bajata, ako je cena bila nizza nego u velikim samoposlugama.

Aktivista Crvenog Krsta

pre 18 godina

Vlade, hvala Ti za onih nekoliko desetina hiljada dolara, prikupljenih u humanitarnim akcijama, koje je Tvoja porodica prosledila u Srbiju.

basketass

pre 18 godina

Dogodilo se da je Vlade, na kraju karijere "kaznio" Lejkerse sto su ga trejdovali za tinejdjera Kobi Brajanta. Za preko 7 miliona dolara odigrao je 15 utakmica. Racunica: 500.000 po utakmici.

Pamtilo

pre 18 godina

@ Axiom, Divac nije otisao u LA na pozajmicu. Patrizan mu je dao ispisnicu pod uslovom da KKP-u plati obestecenje, 20 procenata od prvog ugovora sa Lejkersima . Divac je sklopio prvi ugovor na 6 (sest) nedelja i velikodusno poslao Partizanu ne 20 vec 50 % od tog kratkorocnog ugovora, ogroman novac, desetak hiljada dolara. Mozda je ova njegova velikodusnost i nesebicnost jedan od razloga sto ga toliko volimo.

dak

pre 18 godina

Svaka cast legendi!on je za nas u kosarku uradio puno i zasluzuje same cestitke!Osjecam tugu sto se takva legenda povlaci iz aktivnog igranja kosarke! Kosarka vise nece biti ista!Sa ponosom cu pricati narednim generacijama da sam imao prilike da gledam njegovu igru!

Tantor

pre 18 godina

Znam da ovo nije ni vreme ni mesto za ovakav post ali se nadam da ce redakcija B92 imati razumevanja.

Zeleo bih da pozovem sve ljude dobre volje koji vole NBA ligu,da se prikljuce Fantasy NBA ligi koju organizuju uglavnom momci iz VRBASA. Princip lige je neko ranije vec objasnio
(to vam je nesto poput Virtualnog Menadzera na B92,samo je kudikamo slozenije
-mvp rejting se racuna malo drugacije i detaljnije,
-ima fixsan broj menadzera u ligi(20)
-ne pocetku se obavlja draft igraca i jos mnogo toga

Ja,kao neko ko je vec ucestvovao u slicnoj ligi,pokucacu svojim savetima da svakom zainteresovanom potencijalnom igracu objasnim princip igre.

Sve koji imaju viska vremena i zelju da se posvete ovako necem zamolio bih da se jave na

tantor@eunet.yu

dzoni

pre 18 godina

Divac je tolika legenda da vise ne treba trositi reci o njemu. Jedino bih voleo da karijeru zavrsi u Partizanu makar jednu sezonu, tek bi tad bio bog. Vrati se Vlade Grobarima... Partizanovac

!

pre 18 godina

Na pitanje da li je razocaran, Fil Dzekson je rekao: razocaran sam sto Divac nije igrao na nivou od pre pet godina, ali tako je kako je.

MarkoR.

pre 18 godina

JEDAN je Vlade Divac!
Bravo Vlade, sada se od tebe očekuje povratak u Partizan, ili u KSSCG, to je već na tebi da odlučiš, osim ako ne ostaneš da živiš u USA, što je isto ok, zaslužio si da sada radiš što ti je volja.
Hvala ti za sve, što si učinio za Partizan, i za našu zemlju.
Ti si pravi primer koji pokazuje da nije samo važno biti dobar igrač, već i veliki čovek.

kinez

pre 18 godina

Za 15 sezona u NBA ligi postao je tek treći centar u istoriji lige posle Karima Abdula Džabara i Hakima Olajžovana koji je postigao preko 13,000 poena, 9,000 skokova, 3,000 asistencija i 1,500 blokada.......

PSSST

Sasha - Nis

pre 18 godina

Pa i dosta mu je bilo. Postigao je u Americi vise nego biloko od nasih (izuzev Pistol Pit-a) a za nacionalni tim da ne govorim. Ja kazem BRAVO MAJSTORE, idi sad malo vodi zenu i decu na more i zapali tu cigaretu na miru vec jednom.

Pozdrav Vlade!

740i

pre 18 godina

Miroslave, ako nemas sto se javljas? Pa centri i nisu bas neki treneri, zar ne? Jos i repku da nam odma trenira, cccc. Bolje da malo nauci trenersku skolu, pa da vidimo kakav je trener, al nesto bas sumnjam u njegove umne i strateske sposobnosti. Pa ni Knjaz nije uspeo da uzme - gde mu je bas trebala dobra strategija... Neka bolje odmara, investira, decu svoju vaspita kako treba.

Sone_Delija

pre 18 godina

On je odradio svoj decacki san da zaigra za Zvezdu,to sto prica kao satro greska to je samo fora da se odbrani od ljutih grobara!
Dodji ti u Zvezdu.

The Navijac

pre 18 godina

Eto, sve ima svoj kraj pa i jedna tako blistava karijera. Svaka cast Divcu, bivsem igracu Sloge (ako se dobro secam), Partizana, Lakersa, Hornetsa, Kingsa, i (najbolje uvek na kraju) Crvene Zvezde.

Maja

pre 18 godina

Svacija karijera aktivnog igraca jednom se zavrsi, a Divac moze da ode uzdignute glave, cista obraza, pravo u igracku legendu i ima pravo da odluci da li ce i koliko sebe jos davati kosarci.
Hvala mu na svim trenucima uzivanja koje sam dozivela gledajuci njegove bravure.

ss-8

pre 18 godina

pricati o divcu i iznosenje misljenja o njegovim kvalitetima zasluzuje prostor mnogo veci od komentara na ovu vest...bez ikakvog dvoumljenja najbolji i najveci sportista svih vremena sa prostora bivse jugoslavije koji je svojom harizmom ocarao poklonike magicne igre sa obe strane atlantika zavrsava svoju igracku karijeru a verujem pocinje novu,koja ce sigurno biti jednako za postovanje i divljenje... njegovo angazovanje oko nase propale drzave i vracanje vere u nju u svetu,usvajanje malog deteta iz srbije bez roditelja,fond osnovan sa drugim kosarkasima....milion drugih primera koji zasluzuju jednostavno...HVALA TI VLADE!!!!!

Nex

pre 18 godina

Kada bi svako u ovoj zemlji ulozio 10% napora koliko je dao Vlade, da radi svoj posao kako valja, i da pre svega bude covek a posle sve ostalo, gde bi nam bio kraj.
Hvala majstore, ali ti imas jos puno da das, samo napred!

Bane

pre 18 godina

Konacno su i Lejkersi uradili nesto pametno i otpustili Divca, a pri tom za godinu dana neigranja isplatili mu 7.000.000 $, pa on nije mogao da igra ni sa 27 godine a ne sa 37! Ako je Darko Pancev najveci promasaj u istoriji fudbala u Interu, onda je to svakako Divac u istoriji Lejkersa.

Miroslav Lazanski

pre 18 godina

Dok Zeka i Bjeka ne potpisu bezuslovnu kapitulaciju na svoje fotelje u Partizanu, ni Divac ne bi smeo da prekida svoju karijeru kako ga ova dva dripca ne bi zloupotrebila da ostanu na svojim polozajima.

Uprava napolje!!!

Bora

pre 18 godina

Samo jos malo da dopunim sjajnu NBA statistiku za Divca. U zagradi su brojke za play-off, koji se vode kao zasebna statistika:

Odigrao utakmica 1,134 (121)
Zapoceo utakmica 979 (113)
Poeni 13,398, prosek 11.8 (1,468)
Skokovi 9,326, prosek 8.2 (913)
Asistencije 3,541, prosek 3.1 (286)
Rampe 1,631, prosek 1.4 (165)
Ukradene lopte 1,288, prosek 1.11 (117)

Inace statistika za najbolji ucinak u karijeri (tkz. career high) je takodje impresivna. Od pet statistika, cak 4 su dvocifrene:

34 poena, 24 skoka, 13 asistencija, 12 rampi i 6 ukradenih lopti.

Mislim da je trenutno jedini igrac u ligi sa 4 dvocifrene career high statistike. To nema ni Garnett, ni Shaq, ni Jermaine O'Neal, ni Jason Kidd, ni Grant Hill, ni niko drugi, SAMO DIVAC.

Osim sto je sjajan sportista, po ljudskim osobinama je mozda jos veci. Zivim od 1994 godine u Torontu i doneo nam je puno radosti.

Gledao sam ga dva puta uzivo. Prvi put kada su Kings-i pobedili Raptorse u 3 produzetka (Vlade i Pedja su razbijali, Webber nije igrao zbog povrede). Drugi put je bilo u Indijanapolisu kada je reprezentacija osvojila zlato. Oprastam mu ona dva promasena bacanja pred kraj utakmice. Inace karta sa utakmice i (pozuteli) isecak iz Toronto Star-a (lokalne novine) i dalje mi stoje u kancelariji.

Isto sto nikada necu zaboraviti je nacin kako je znao da zastiti nas Srbe, emigrante i one sto su ostali, od svega sto se desavalo 90-ih godina. Njegove humanitarne akcije i da ne spominjem.

Vlade, svaka Ti cast.

R.Maksimovic

pre 18 godina

Sada bi bilo idealno rešenje kada bi u Partizaanu, po ugledu na Real Madrid i Barcelonu, objedinili fudbalski i košarkaški klub. Naravno Vlade Divac bi bio pravi čovek za predsednika toga kluba. Kada dodamo dva super trenera Duleta i Ribeka, to bi bilo rešenje po ukusu svih kojima je crno-bela boja na srcu.

Brkajlija

pre 18 godina

Srecno legendo.Vreme je bilo da se odmoris.Godine su neumitne.Trebao bi nam za razne stvari,ali kod nas ti se jos nije pocelo raditi ono sto treba,nego ,jos uvek se i najcesce,se radi ono sto je kome volja.Ima jedna kuca u kojoj ima nesto vise reda nego drugde,a ta kuca se zove Partizan.Naci ce se nesto korisno .
Ziveo i dabogda svi mladi u svim oblastima krenuli tvojim (i tebi slicnima)putem.

Tomislav

pre 18 godina

Ne znam da li ce Divac prestati da igra, ali covek je ocigledno na kraju karijere. Zao mi je sto gledam kako jedna generacija sjajnih ljudi odlazi, a eto, zamenjuju je nabedjene velicine koje ne zasluzuju da nose dres reprezentacije. Vlade, ti si veliki covek i zelim ti sve najbolje!

Marko

pre 18 godina

Pa dobro, hvala bogu pa priroda ide svojim tokom, pa tako i fizička spremnost Vlade Divca. Ovo je sasvim normalno. Došlo je vreme da Vlade uradi neštko konkretno i u našoj zemlji... ...da postane preporodnik košarke, recimo.

Marko

pre 18 godina

Hvala Bogu sad cu moci da gledam Lakerse na miru. Hvala ti Vlade ovo ti je najbolji potez u karijeri. Jel osvojio Divac neki trofej u klupskoj konkurenciji i koliko molim Vas za odgovor.

wlado

pre 18 godina

Doneo si ovom narodu toliko lepih trenutaka, i veselja... veliki igrac, jos veci covek, puno te volim, stvarno si neponovljiv
e sada ti zelim sretnu novu karijeru, oca, muza i nadamo se predsednika ksscg!

sve najbolje laFe!!!

Pedja

pre 18 godina

Za mene je Divac postao junak onda kada je pre onog finala play-offa sa Jugoplastikom preskakao za opkladu nekakvu ogradu i rasturio koleno. Vec se tada videlo da je veliki!
Elem, ja sam citavo vreme mislio da je on samo veliki za nas Srbe, ali ispostavilo se da gresim. Prilikom mnogobrojnih poslovnih putovanja po USA svako malo pa nabasam na novi dokaz Divceve velicine i popularnosti. Poslednji puta sam prolazio kroz Phoeniks i u nekakvoj udzerici kupovao kafu. Posto nisam imao kesha, placao sam sa kreditnom karticom. Pita me cova kako se to izgovara moje ime (Predrag je malo poteze izgovoriti ljudima koji nisu Sloveni ili Svabe). Ja mu kazem i naravno odmah usledi novo pitanje: Odakle si? Ja mu mirno odgovorim, Iz Srbije.
"A znam ja, Vladi Diiivach Lejkers."- uzvraca on. Ja naravno bez teksta, otkuda ti u ovoj nedodjiji znades za Divca?(tip je metar i zilet, neki hispano/latino amer). "Ma", kaze on, "ja sam gledao sve njegove utakmice. On je veliki covek. Pomaze sirotinju i on je bio prvi igrac iz Evrope koji je napravio veliki utisak u NBA. Ima jos jedan iz vase zemlje, ali mislim da je Hrvat, Petrovik ili nesto slicno (Drazen Petrovic), ali on je sada mrtav, poginuo u automobilskoj nesreci."
Eto tolika je njegova velicina, ne samo kako kosarkasa vec i kao coveka. Kamo srece da on postane predsednik drzave, svi bi ga u svetu uvazavali i postovali, a ovi nasi, nazovi, politicari bi barem imali nekoga da im pokaze da ni sve pare ovog sveta nemogu da iskvare COVEKA VLADU DIVCA!
Vlade, samo jedno veliko HVALA, za sve sto si ucinio za nas narod.
I Srecno!!!
Pedja

MIKI Panchevo

pre 18 godina

MAJSTORE, prozivi malo u Srbiji, neka ti deca znaju bar odakle su im roditelji,
budi i ti malo pored svoje familije i oni su tebe zeljni. Paralelno sa tim privatnim zivotom spoj malo i korisno u kosarci pa se ukljuci u Savez i promesaj malo karte. SRECNO !

goran-new york

pre 18 godina

jedan je vlade divac največi sportista ex juge i ove sadašnje države.sjajna kariera još sjajniji čovek neverovatan ambasador naše srbije šta još reći a da nije rećeno zaista neponovljiv u svakom pogledu i primer za sve ljude.lep pozdrav vašoj redakciji samo tako nastavite.goran-new york

matematicar

pre 18 godina

Ako je za ugovor od mogucih 10m$ uzeo 6.6m$ (4.6+2), a prosle godine je postigao ukupno 35 poena, znaci da im je za svaki poen uzeo gotovo 200.000 $, ili za svaki minut (130 ukupno) na parketu oko 50.000$ :)

MAJSTORE!!!

andro

pre 18 godina

Eh da su ove nove kosarkaske zvezde makar upola kao Divac. To nije pitanje ni obrazovanja: ne moze da se ocekuje od vrhunskih sportista danas da zavrse neku skolu, uostalom i Divac je zavrsavao Tehnicku preko pruge u KV (najgora srednja skola u KV) i kad je bila frka dodje neko iz Sloge da sredi stvari, pa je opet ispao genije. Nije pitanje ni toga da su rano otisli u NBA, i Divac je otisao mlad (sa 21). To je pre kombinacija faktora:
1. NBA liga se promenila na gore u zadnjih 10-tak godina, igraci su sebicniji nego ikad i igraju samo za svoje ugovore, od kosarke nije ostalo nista, ostao je samo biznis
2. Nacin zivota u zadnje vreme je takav da je tesko klincima od 18 koji su vrhunski sportisti da ostanu normalni, npr. ko god je bio na bilo kojoj zurci sa vrhunskim sportistima i video kako im se sponzoruse nabacuju u rojevima, zna o cemu pricam
3. Klinci koji stvarno prerano odu u NBA (Milicic, Radmanovic) su potpuno neizgradjeni kao licnosti (jel neko misli da je slucajno to sto Milicic blajha kosu i ima set skupih automobila, Radmanovic nosi kikice, i obojica manje misle na kosarku a vise na takve budalastine a Krstic se ponasa normalno)
4. I igraci koji odu mladi u Evropu su neizgradjeni, Jaric je najbolji primer za to, otisao u Grcku sa 17, dete iz razvedenog braka, nije ni cudo sto se razvio u lika koji samo juri manekenke i ide po diskotekama i previse brine o svom imidzu (svaka cast njegovim kosarkaskim kvalitetima o kojima mislim sve najbolje)
5. I kosarka u Evropi se nije promenila na bolje: manje je kolektivne igre, svi mladi igraci samo misle kako da odu u NBA (i igraju za svoju statistiku i NBA skaute), evropska kosraka je dobrim delom postala rekrutni centar za NBA timove (jadranska liga je najbolji primer toga). Nekad su igraci koji ne znaju da igraju timski ali mogu da poentiraju u serijama bili tretirani kao klupske zvezde i nisu mogli ni da privire u reprezentaciju, danas je npr. Rakocevic bezmalo najveca zvezda u istoj
6. Svi najbolji srpski treneri i iskusni igraci su odavno otisli preko grane a jugoslovenska liga koja je bila najbolja u evropi ne moze da se poredi sa smesnim ligama nastalim na teritoriji bivse juge posle toga - tj. uslovi u kojima se mladi igraci razvijaju su daleko losiji
Ova nova generacija po talentu mozda cak i ne zaostaje za predhodnicima (Stojakovic, Milicic, Krstic, Radmanovic, Jaric, Pavlovic, Rakocevic) ali Divac, Djordjevic, Danilovic, Paspalj, Bodiroga, Rebraca, Savic su znali da zaborave svoje egoe kad igraju za reprezentaciju a ovi novi klinci izgleda ne znaju. I pored talenta koji imaju rade na tome da ne ostave nikakav trag iza sebe (bar u Srbiji).

Jovan

pre 18 godina

Navijac sam Zvezde, ali ovakve igrace nemamo svaki dan. Zelim mu sve najbolje, nisam siguran da ce biti dobar trener, ali se njegovo umece u homogenizovanju i motivisanju ekipe mora negde iskoristiti, nadam se, ne u Partizanu, hahahaha!

Darko, BG

pre 18 godina

Zaista bi bilo lepo imati za selektora takvog moralnog kolosa koji uzme velike pare jednom klubu za jednu i po utakmicu, a posle izjavi da ga je sramota sto je za njega igrao, ali mu ne padne na pamet da vrati pare. To bi stvarno bio idealan selektor i trener majstora i ljudskih veličina koje su igrale za SCG na EP. Odlično bi se razumeli.

VLADA PITON

pre 18 godina

A sto ne spomenete da je igrao u Zvezdi. Divac je uvek bio Delija. Ne moze takav veliki covek da navija za Partizan. Ostvario mu se san da zaigra u crveno belom dresu. Steta sto nije igrao malo vise, ali hvala mu i za onu pobedu protiv Zalgirisa i to na Bozic.pozdrav iz Australije!

kirkhamet

pre 18 godina

Konacno se najveci glumac medju kosevima i najveca zabluda kosarke povukao!Pa bilo je i vreme.Divac je covek cijih se igara u reprezentaciji za pamcenje niko ne moze setiti(izuzev mozda utakmice sa USA u Idijanapolisu).Mnogo veci broj ljudi pamti njegove brljotina od 1986.u Madridu do legendarnih bacanja protiv Argentine.Svima nam je u pamcenju i utakmica sa Italijom 1999.Tada smo Italijane stigli posle velikog zaostatka zahvaljujuci Bodirogi i Danilovicu.Onda je U zadnjih pet minuta Divac preuzeo odgovornost i doveo nas do propasti.On je covek koji je kao pravio neku atmosferu,bodrio sa klupe,tapsao izvodjace bacanja.Njegov ucinak na terenu je bio marginalan.Hajde da pogledamo njegov ucinak i ucinak i kvalitete ostalih velikh igraca.
Radja,Kukoc,Djordjevic,Drazen,Paspalj,Danilovic i Bodiroga su mnogo vise davali ekipi,a bogme su bili i mnogo veci znalci kosarke.
Posebna je prica navodni Divcev patriotizam.On je prvi koji je igrao za reprezentaciju kad mu se prohtelo.Nije ga bilo 1997,2000,2001,2003.Ali,zato je jedva docekao da igra 2002.u Americi.Naravno,da bi sebe izreklamirao.
Divcu naravno zelimo sve najbolje u zivotu i biznisu,ali mislim da vremenom treba da se sagleda prava vrednost ovog igraca.Naravno,u skaldu sa onim sto je pruzao svih ovih godina.

Душан

pre 18 godina

Прича се да ће Владе да се придружи Крлету у Нетсима. Видим да шушкају о томе данима, а јутрос је нешто слично освануло и у Чикаго Трибјуну.

branko smileski

pre 18 godina

Nama koji zivimo i radimo u Americi, Divac je bio onaj zbog koga smo zaboravljali na tugu sto smo ovde u tudjini.Tesko mi pada njegov odlazak sa parketa i cinjenica da vise necemo sa nestrpljenjem cekati dan kad ce on i Pedja gostovati u United Centru u Chikagu.Nemate predstavu kakvo nam je zadovoljstvo predstavljalo videti ga pre i posle utakmice u "Skadarliji" ili "Zupi"(srpski restorani u Chicagu op.autora) i caskati sa njim.Da nespominjem kakvo je slavlje bilo kad smo osvojili titulu Svetskog prvaka u Indijanapolisu.Patriota i vrsni sportista kakav je Divac svaka zemlja bi pozelela.Nazalost godine cine svoje i suocavamo se sa stvarnoscu da vise necemo gledati Vladu,necemo uzivati u njegovim asistencijama,blokadama i kosevima.Kao siguran kandidat za mesto u Kucu zasluznih,vreme je da i nasa kosarkaska elita oda priznanje ovom izvarednom sportisti i coveku,a ne da poput drugih koji su bili ambasadori naseg sporta u USA(Bogicevic B.Milutinovic,Soskic) budu zaboravljeni.Neznam da li ce se Divac opredeliti da upliva u trenerske vode(zelja mu je da ostane trener u Lejkersima) ali bogato igracko iskustvo i ucenje pored najboljeg trenera u USA, Fila Djeksona, daje mu mogucnost da se i na tom polju vine u visine koje zasluzuje.Poznavajuci Divca znam da ce on ako se uhvati tog posla, sigurno daleko dogurati.Zelim mu puno uspeha.
Branko Smileski,Chicago.

Aleksandra

pre 18 godina

E pa Vlade, dosao je kraj tvoje uspesne karijere!Sta reci,stvarno sve,sve pohvale,bio si odlican igrac,puno si doprineo cak i previse za reprezentaciju i za narod,kolko puta zlato... Meni je licno zao,a sigurna sam i drugima sto gubimo jednog tako VELIKOG igraca.DIVAC,DJORDJEVIC,DANILOVIC,PASPALJ I SAVIC,to je petorka,koja je vladala na terenu,i to je petorka koja se nece skoro roditi!Vlade,zelim ti puno uspeha u zivotu i VELIKO HVALA za sve ove godine!VLADE ZAUVEK (4EVER)

mirko

pre 18 godina

stvarno smo narod ali ono.....najgori !!! ko da im veze da li je igrao za partizan, zvezdu, hajduk veljka ili mali mokri lug? ima covek:m....srce, mozak, sarm, viziju, PATRIOTIZAM, rodoljublje, covekoljublje.......Ima sve sto bih zeleo da ima i moj sin. Ako i nema bar ce nauciti o cika Divcu-faci!

P.S. O "devojcicama" iz NS-a koji nemaju nista sto ima Devla ni reci!!!!

PEXON JF, Kladovo

pre 18 godina

Evo nam nove-stare crno-bele dvanaestice. Cigani imajte samo nesto na umu-centar je kao vino sto je starije, to je i bolje.

Axiom

pre 18 godina

Veliki Covek.
Odlazi u legendu, covek koji je koliko se secam otisao u LAL na pozajmicu iz Partizana...
Samo se nadam da ce u narednih par godina dobiti zasluzeno mesto u Hall of Fame.
Ziv bio

Rista

pre 18 godina

Penzioniao se kosarkas koji je igrao u USA 15 godina - a vi na B92 se svadjate da li je on Delija ili Grobar... Stvarno ste zalosni i dosadni.

Dušan Starčević

pre 18 godina

Poslednjih mesec dana skidam sa net-a stare snimke ..naše.. košarke.. Divac, Kukoč, Zdovc, Petrović, Danilović, Paspalj, Đorđević, Savić, Rađa....

Šteta što su te 1992 u Barseloni neki kratkoumi odlučili da ne budemo zajedno... Mislim da bi to bilo najveće finale ikad viđeno u istoriji sporta uopšte. USA - SFRJ..

I dan danas se naježim kada pomislim..

Neupuceni

pre 18 godina

Samo da resim dilemu (koja izgleda postoji sam kod zvezdinih navijaca)
Ja sam rodom iz Prijepolja, i Vlade mi je bio malte ne prvi komsija. Dobar sam bio sa njim dok nije otisao u Srbiju, nakon toga smo se povremeno culi. Zadnji put posle Partizanove osvojene titule u kosarci. Vlade je veliki covek i veliki grobar. Pa to je valjda svima jasno, a 2,5 odigrane utakmice u dresu zvezde ga i dalje bole... Previse se upustio u pricu patriotizma i nije mogao da odbije ponudu zvezde.
Toliko za vas koji ste

Ivanko

pre 18 godina

Vlade hvala ti od srca za sve lepe trenutke koje si nam podario.Nadam se zbog nas sviju koji te volimo i postujemo da ces ostati u sportu jos dugo-dugo.

Sneska

pre 18 godina

Vlade dodji u Partizan da budes nass deda Sabonis! Da se vratimo u dobra , stara vremena, kada si sa pudlicom dolazio na treninge.

Srbo-Amer

pre 18 godina

@ Pedja, svojevremeno svi Meksikanci, doseljeni iz Maksika, znali su ime Bora Milutinovic, dok je veoma uspesno trenirao reprezentaciju Meksika. Bivali su vise nego iznenadjeni kada bi im rekao da ima dva starija brata, Milosa i Milorada, koji su bili mnogo bolji fudbaleri od njega /Bore/. Za kosarku su zainteresovani oni rodjeni ovde, znaju ime Divac i Kukoch, ali najradije igraju bejzbol i "nass" fudbal /verovatno zbog niskog rasta/. P.S. Pedja, zar si tolika stipsa da kupujes kafu u nekoj udzerici koju drzi Meksikanac u Arizoni?! Ta kafa sigurno da je bajata, ako je cena bila nizza nego u velikim samoposlugama.

Aktivista Crvenog Krsta

pre 18 godina

Vlade, hvala Ti za onih nekoliko desetina hiljada dolara, prikupljenih u humanitarnim akcijama, koje je Tvoja porodica prosledila u Srbiju.

basketass

pre 18 godina

Dogodilo se da je Vlade, na kraju karijere "kaznio" Lejkerse sto su ga trejdovali za tinejdjera Kobi Brajanta. Za preko 7 miliona dolara odigrao je 15 utakmica. Racunica: 500.000 po utakmici.

Pamtilo

pre 18 godina

@ Axiom, Divac nije otisao u LA na pozajmicu. Patrizan mu je dao ispisnicu pod uslovom da KKP-u plati obestecenje, 20 procenata od prvog ugovora sa Lejkersima . Divac je sklopio prvi ugovor na 6 (sest) nedelja i velikodusno poslao Partizanu ne 20 vec 50 % od tog kratkorocnog ugovora, ogroman novac, desetak hiljada dolara. Mozda je ova njegova velikodusnost i nesebicnost jedan od razloga sto ga toliko volimo.

dak

pre 18 godina

Svaka cast legendi!on je za nas u kosarku uradio puno i zasluzuje same cestitke!Osjecam tugu sto se takva legenda povlaci iz aktivnog igranja kosarke! Kosarka vise nece biti ista!Sa ponosom cu pricati narednim generacijama da sam imao prilike da gledam njegovu igru!

Tantor

pre 18 godina

Znam da ovo nije ni vreme ni mesto za ovakav post ali se nadam da ce redakcija B92 imati razumevanja.

Zeleo bih da pozovem sve ljude dobre volje koji vole NBA ligu,da se prikljuce Fantasy NBA ligi koju organizuju uglavnom momci iz VRBASA. Princip lige je neko ranije vec objasnio
(to vam je nesto poput Virtualnog Menadzera na B92,samo je kudikamo slozenije
-mvp rejting se racuna malo drugacije i detaljnije,
-ima fixsan broj menadzera u ligi(20)
-ne pocetku se obavlja draft igraca i jos mnogo toga

Ja,kao neko ko je vec ucestvovao u slicnoj ligi,pokucacu svojim savetima da svakom zainteresovanom potencijalnom igracu objasnim princip igre.

Sve koji imaju viska vremena i zelju da se posvete ovako necem zamolio bih da se jave na

tantor@eunet.yu

dzoni

pre 18 godina

Divac je tolika legenda da vise ne treba trositi reci o njemu. Jedino bih voleo da karijeru zavrsi u Partizanu makar jednu sezonu, tek bi tad bio bog. Vrati se Vlade Grobarima... Partizanovac