Četvrtak, 06.10.2005.

19:22

Goodyear liga, godina peta

Izvor: B92

Goodyear liga, godina peta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

ciga grobar

pre 18 godina

au mile tugo moja
tiznas stanama treba
jako sedmo mesto u europi trt
pak sise o kurazijo dadas koi savet sveckim prvacima
jasdae kodnas kriza rezultata trenutno
al kodvas jeto kostantno stanje
sem kadse uzme jako sedmo mesto u europi
trt

Stancho Pansa

pre 18 godina

E, moj, B92...Nijedan Hrvat nije bio uskracen za komentar, ali zato moj ne objavljujete. I sada cete ovo kao da objavite, a prethodni, gde sam nasiroko razglabao i sportske i politicke razloge zbog kojih ne igrati ovu ligu nikada necete objaviti. Nema sta, 5 godina je proslo od 5. oktobra, ali neke stvari se nisu promenile. I vi ste demokratski medij?

cane_fCrs

pre 18 godina

nisu nas slomile ove teske godine
josh nas sada ima vishe zbog tebe
pevajte,skacite,lomite i loodujte
a ti zvezdo igraj futbal volim te
nananananannananananannananananan

ARENA

pre 18 godina

Da, dok su Radmanovic (kome se predvidja ugovor od 50-60 miliona dolara), Milicic (koji je jedini Srbin uz Nesterovica ima NBA prsten i cije sedenje na klupi glupi i neupuceni Ameri placaju 3- 4 miliona godisnje), Scepanovic (koji je odlucio finale 2001), Drobnjak (koji ce posle neuspesne sezone u NBA doci u mnogo slabu ACB ligu, cini mi se u neku Taukeramiku ili tako nesto), Tomasevic (secate se onog fajnal fora evrolige, ono kad je ucestvovao Partizan) i ne znam ko jos, pali sa Marsa. A Cabarkapa i Pavlovic, koji vec sad imaju vecu platu od npr. Bodiroge su takodje neobjasnjiva pojava, nepoznatog porekla.

Prvo
Znate li ko je juniorski prvak Evrope i u muskoj i u zenskoj konkureniji, a ko je treci na U20 prvenstvu?
Znate li kako ti momci igraju? Verovatno ne, pa da vam malo pojasnim.Uglavnom kao Argentina 2002. i 2004. protiv Amera ili kao SRJ 95, 96,2001, 2002 itd.U18 osvojeno bez poraza, prosecna razlika oko +15
Znate li gde oni igraju? Po Avala Adama, Buducnostima i Borcima. Da li vi stvarno mislite da je nama zanimljivije da gledamo Heliose, Bregove, Slovane, Pivovarne i druge komedije protiv Zvezde, Partizana i ostalih, od recimo duela Dasic i Mijatovic protiv Labovica i Teodosica ili Tripkovica i Bogdanovica?
Mozda bismo mogli da primimo u YUBA ligu Cibonu i Olimpiju, koje bi jedine mogle da joj ne oslabe kvalitet, vec da pojacaju konkurenciju. A i njih samo ako fino, kulturno i lepo zamole.

Drugo
Nasi su se proslavili na EP samo zahvaljujuci sebi, a i ovaj showtime sa raznoraznim prepucavanjima i konferencijama samo pokazuje kakvo je interesovanje za kosarku. Ovo je za nas i dobro jer se deviza da smo najbolji bila pretvorila u aksiom, pa nismo ni dovoljno shvatali kakvi su ono bili uspesi, niti smo ih cenili koliko treba (pogotovo ih nisu cenili nasi mladji reprezentativci).

Petar

pre 18 godina

Bar da je godina poslednja za nase klubove u u "guma" ligi. Od kada smo poceli tu da igramo, klubovi su nam sve losiji. A podizemo hrvatski, slovenacku i bosansku kosarku. Pa nismo mi dobrotvorna ustanova koja ce da radi u korist drugih, a na svoju stetu. Neka oni igraju sa Madjarim i Austrijancima, a Svetski sampioni igraju sa elitom.

Dejan

pre 18 godina

Sto da covjek kaze na ovakve komentare. Kao prvo : klupska kosarka na ovim prostorima je vise nego smjesna. Drugo : GY liga ce imati svrhe kada pobjednik bude isao u Euroligu. Ovako Cibona (navodim primjer) nema razloga da ju igra. Upravo se to vidi po tome sto Cibona i Olimpija bolje prolaze u Euroligi nego srpski klubovi. Razlog tomu je sto nemaju zelje niti potrebe da se takmice, eventualno da uigravaju mladje igrace. Price da Srbija ima 5-6 kvalitetnih klubova drze vodu jednako kao i price da Hrvatska ima 5-6 kvalitetnih klubova. Svaka drzava ima 2-3 'prava' kluba, a i oni su u odnosu na Europske klubove (treba se znati da je jedino prava kvaliteta u Euroligi) vise nego smjesni. Sto se tice reprezentacija i jedne i druge su jadne. To sto neko ima bolje juniore, kadete ili ne znam sto u kojem sportu drzi vodu kao sto sto ima utjecaj ubijenog komarca na potres u Japanu. Takvi juniori bez jakih utakmica i pravih trenera nece postici nista, a kamoli u zabiti tipa Srbije ili Hrvatske.

boners

pre 18 godina

To sto ti mislis da se mi necemo proslaviti je najmanji problem.Zasto bi nekom morali dokazivati bilo sta i zasto bi GY liga bila jedini nacin da se vratimo.Trebamo gledati sebe,a ostali nas zanimaju kao lanski sneg.Da Spanci,Italijani i Francuzi naprave zajednicku ligu,bila bi isto jaca od svake pojedinacne,ali to nikome ne pada na pamet.Liga nikome ne koristi,sve je manje zanimanja i nadam se da je ovo poslednja sezona iste.Pogledajte samo imena onih koji su protiv lige,svako ko ima bar malo veze sa kosarkom protivi se GY ligi.
Kakve veze ima Obradovic i GY liga.Licno sam protiv Obradovica na mestu selektora,kao i protiv GY lige.Zakljucak ti nema nikakve veze.

Goran Savic------Arizona

pre 18 godina

ocemo Srpsku kosarkasku super 16, i cetiri Srpska kluba u evro ligi+ cetiri u ulebu kupu + 4 u fibinoj ligi+ 4 u fibinom kupu, gyl nek igraju komsije i nek se pojacaju sa rumunima madjarima, austriancima, albanzima . pa osvajaj te, samo ne gradite kuce blizu nas i ne ulaite u nase klozete.

dosta kompleksa

pre 18 godina

Halo, pljuvači srpske košarke, o čemu to vi? Pa prošle godne četiri tima iz Srbije zauzela su PRVA ČETIRI MESTA u GJ ligi. Šta vam to govori? Ove godine su Hrvati PRVI PUT od osamostaljena /za 15 godina/ ispred repretentacije SCG. A ni sada nisu uzeli medalju. Na listi FIBE nema vas, kao ni braće Slovenaca, o drugima da i ne govorimo, ni među prvih 30. Ej, ko se našao da deli lekcije?! Hrvatska ima bolju pespektivu?!. Pa gde vam je mlada reprezentacija? Pa čiji su juniori prvaci Evrope? Kompleks je stvarno teška stvar. Uzgred, ko će dogodine igrati na SP - "moćni i perspektivni" ili zvanični prvaci sveta? Još ste "balavi".

Mile

pre 18 godina

Dragi komsije, Goodyear ligu trebate zato jer je ona jedini nacin da malo oporavite svoju kosarku nakon katastrofe na EP. Ako vas i pozovu na SP, mislim da se necete proslaviti, tako da vam je GL najbolja sansa da dokazete kako Hrvatska i Slovenija nisu kosarkaski jace od vas, barem klupski. Mislim da necete imati lak posao kao prosle godine jer vam je kosarka u krizi (kad pukne repka ni klubovima se ne pise dobro), a u ostalim zemljama lige dobiva na kvaliteti.
Inace se slazem da pobjednik treba dobiti mjesto u Euroligi, inace ce zanimanje s vremenom nestati, a liga nikad nece biti shvacena ozbiljno, bila ideja dobra ili ne (ja mislim da jeste).

boners

pre 18 godina

@kosarkas
Vi na nas gledate kao na Rumune i svi ti klubovi pobedjuju u Bg.Ma nemoj,vi 5 zlatnih medalja necete osvojiti u sledecih 100 godina.Razumem da nisi nas navijac,ali dalkeo si ti od realnosti.Mi ne trebamo nicim da se pokrivamo,a vidim da si presrecan sa vasim sedmim mestom,sto vam je najveci uspeh jos od 1995.,zato pokrivanje savetujem drugima.Video si kako je izgledala tabela GY lige prosle godine,isto ce biti i ove.Ti tvoji silni klubovi,koji toliko pobedjuju,bili su gori od bosanskih,pa ste spali na samo tri mesta.Kao na Rumune,haha i to od "kosarkasa".Sta ste vi onda?I bolji ste trenutno,jer ste jednom u 11 godina bili ispred nas i to na "odlicnom" sedmom mestu.Mi se sledece sezone vracamo sa Pedjom i bez Obradovica,a vi budite perspektivni koliko hocete.
I mislim da vi ne mozete sastaviti kvalitetne lige,jer imate samo jedan klub,Cibonu,tu je donekle i Zadar,dok mi imamo sest izjednacenih ekipa.Nama je nepotrebna i siguran sam da je ovo poslednja sezona GY lige,a posle nek se svako bavi svojom kosarkom.Nije mi jasno zasto se toliko zauzimas za tu ligu,kad na nas gledas kao na Rumune.
Ps.Mi na Brazilce u fudbalu gledamo kao na Farska ostrva.:))
Najvece razocarenje u svetu reprezentativne kosarke smo mi sa 5 zlatnih medalja u 11 godina.Sta su onda ostali,haha. Malo vise postovanja prema nekom,ko je daleko uspesniji i od koga zelis da ucis.Mrznju na stranu i gledaj rezultate.

Negativni

pre 18 godina

Bolja je i ova nasa kakva-takva liga sa sve mafijasima i hohstaplerima,nego ona privatna liga koja sluzi samo nekolicini ljudi za zgrtanje love ako se pojavi neki novi Divac,Kukoc,Djordjevic...Samo sto ce ti talenti vec sa sesnaest godina ici u NBA ili ACB ligu gde je najveca lova.A ovde ce ionako biti vecnog plakanja kako ne valjaju sudije,pogotovu kad igraju srpski i hrvatski klubovi.Tom sranju nikad nece biti kraja.Zato,hvala bogu pa ce sport uskoro biti mrtav i u Srbiji i Hrvatskoj.

piplfoks

pre 18 godina

Aha, znači guma liga je besmislena i to je gubljenje vremena. Takođe nije pravi pokazatelj snaga... Čekaj stani,ko ono beše najbolji naš tim u Evropi prošle sezone? Rekao bi ja da to beše Hemofarm? A ko je pobedio u Goodyear ligi? Hmm, kakva koincidencija... Probajte isto poredjenje sa partizanom, spektakularnim šampionom naše nepotkupljive superlige...

glingon

pre 18 godina

i Bosna kad je bila sampion evrope u jugi je tek bila cetvrta!
SFRJ liga je bila druga zenska liga na svetu, samo je bila bolja NBA/muska-liga.

andro

pre 18 godina

Zajednicka liga na prostorima bivse juge jeste svaciji interes, ali ovakva kakva jeste GY liga to nije. Glavnu korist od nje (osim NBA skauta, posto je postala regrutni centar za NBA) izvlace Slovenci i Hrvati koji imaju svega par kvalitetnih klubova i da nije srskih jakih 5 ekipa od prosle sezone, ne bi imali sa kime da igraju. Takodje izvlace i najvecu materijalnu korist zbog vlasnicke strukture. Jel to mozda slucajno sto poslednjih 7-8 mesta u ligi nema nijednog srpskog kluba? Npr. Vojvodina od prosle godine je bila bolja od preko polovine klubova u GY ligi pa nije dobila da ucestvuje.
Liga, pod FER uslovima jeste zajednicki interes. To znaci sledece: broj klubova iz svake zemlje u skladu sa kvalitetom (a ne kao do sada) - ne bi bilo lose uvesti kvalifikacioni turnir za poslednja 3-4 mesta + bodovati ostvarene rezultate od predhodnih godina, vlasnicka struktura u skladu sa kvalitetom timova (a ne kao do sada).
Dokle god najbolji srpski klubovi budu igrali protiv Heliosa, Sirokog Brega i slicnih budalastina od timova (od kojih su Sloga iz KV ili Borac iz Cacka 16 puta bolji) i dok je vlasnicka struktuta u ligi takva kakva je, NE POSTOJI srpski interes za igranje u istoj.

navijač

pre 18 godina

Neviđeno! Jednostavno ne mogu da verujem, da još uveg ima više komentara vrste "Ne treba nam GYL, tamo nas (jao,jao) samo iskorištavaju, a mi im donosimo kvalitet, i punimo hale. Svi profitiraju, a mi propadamo. Oni uzimaju pare, a mi samo plaćamo." Pa mućnite već malo glavom. Pogledajte ČINJENICE. Pa sa kojim igračima smo mi osvojili sva ta zlata? Gde su se oni talenti kalili? U široj beogradskoj ligi? NIPOŠTO! Svi su oni igrali u staroj YU ligi, protiv puno kvalitetnih timova. Pa talenti se ubacuju u vatru sa 16-17 godina, i oni postaju pravi igrači sa 20-25 godina. Šta su naši klubovi osvojili od 95-96? Baš ništa! E to je zbog slabe lige. Reprezentativni uspesi dolaze tek posle tih 5-6-7 godina igranja u jakim ligama. A naravno i pad dolazim tek kad nema takve lige već 8-10 godina. Ali ne, to ne može biti svakom jasno. Mi treba da živimo SAMO na nacionalnoj osnovi (to nam daje puno hleba jel?). Mi treba (po nekim pametnima) da se izolujemo opet. Od GYL, od ex-yu republika, i od celog sveta, je li? Ma nemoj! Ostali će lepo igrati GYL bez nas, lepo će dalje napredovati, a mi ćemo igrati kvalifikacije sa Rumunijom, Bugarskom...
Inače bih mogao da se kladim, da su 90% isti ljudi, koji daju komentare da ne treba GYL (jer to nije dovoljno patriotski), da je Obradović ekstra dobar selektor (jer viče ko sumanut na sve i svašta), i da nama treba vođa (zločinac) kao Sloba ili Šešelj. Svaka vam čast! :(

Makedonac (MKD): Bravo za komentar.

Miroslav Krnjic

pre 18 godina

E Pun mi je više K..AC Vas Nacionalista koji se protive Guma ligi kao upropastila je nasu Kosarku. DAli je neko od Vas kriticara uopste drzao Loptu u rukama.

Pa bre ova Nasa liga je u poslednjih pet godina Napravila CELA TRI (i brojevima 3) Igraca. Krstica, Vujanica i Rakocevica i jel Vam i za to kriva Guma liga

A najcrnje je od svega sto se 90% KRITICARA deklarise kao DEMOKRATE. Pa nemate Vi pojma o Demokratiji

Zoki

pre 18 godina

Osim toga sudeci po prijasnjim godinama, Cibona, Zadar i Split kud i kamo vise pune dvorane u Srbiji nego srpski klubovi u Hrvatskoj.

Da imalo pratis nasu ligu znao bi da partizan i Zvezda su imali rasprodanu dvoranu jos pre Goodyeara bez obzira ko im dolazi u goste. To da ste bolji i perspektivniji nakon jednog takmicenja gde ste bili ispred nas i gde ste i vi podbacili je smesno. To da neko u Srbiji moze imati koristi igrajuci sa Sirokim, Heliosima, Zagrebima i slicnim pionirskim klubovima je ironija. Da li ste vi culi za Cacak, leskovac, Kraljevo, Atlas ; mi nemamo sest nego deset klubova koji bi trebali biti medju ovih 14. Uostalom imena protivnika ove lige u Srbiji sve govori i autoritet koji oni imaju. Ova liga odgovara samo nacionalistima koji se prze na medjusobne meceve a nikako oni koji realno sagledavaju da Srbija nije neki pokusni kunic koji ce da stvara ligu Hrvatima, Slovencima i slicnim luzerima.

DOLE SA OVIM GUMENIM GLUPOSTIMA!

aleksandar-Nis

pre 18 godina

Stvarno mi je vise dosta da slusem ove protivnike jadranske lige, molim Vas samo pogledajte kako su prosli Slovenci i Hrvati na evropskom prvenstvu u kosarci a kako mi i bice svima jasno da nasim ekipama trebaju utakmice sa ex-yu timovima. Cak je i BIH reprezentacija bila solidna.

Matija

pre 18 godina

Ne, Sanja, bas nas je EP u Beogradu osvestio. Treba dati priliku klubovima koji prave igrače da imaju jake utakmice. I Cibona i Olimpija imaju dogovor o igranju u Euroligi i oni imaju jake utakmice. Partizan, Zvezda isto tako. Ali šta je sa Slogom, Borcem, OKK itd. Oni su bili rasadnik talenata, ali su imali jaku ligu i kao dobri košarkaši išli na "finalnu doradu" u velike klubove. Divac je već igrao u Slogi, Dražen u Šibenki, Paspalj u Budućnosti... i to protiv jakih timova. Sada će oni igrati neku svoju ligu, pa tek potom ubrzanu domaću u suludom ritmu subota-sreda. Prvo domaća liga, a onda potom GY. Tako bi trebalo da bude po značaju. Prvak naše lige ide u Evroligu, a u Hrvatskoj Zadar kao prvak igra ULEB. Zato bi naša liga trebala da ima prioritet.

Dragan

pre 18 godina

GYL će imati svoj značaj, tek kad prvak te lige bude imao mesto u EvroLigi, do tad će sve biti smešno.
Odakle vama ideja da je Zvezda kvalitetan tim u košarci?!

ПАРТИЗАНОВАЦ

pre 18 godina

О јадранској лиги можемо имати различита мишљења,али само кукавице могу у истој да нађу разлог за стрмоглави пад квалитета кошарке у СЦГ.Прво,да нагласим да су и јадранска и српско-црногорска и хрватска и босанска и словеначка лига срамотног квалитета играли они заједно или одвојено.Мислим да ће публике бити све мање,јер једноставно људи немају кога да гледају.Погледајте саставе тимова и све ће вам бити јасно.Уосталом,кол'ко пара тол'ко музике!

Panzer

pre 18 godina

Kosarkas i realni... Ako smo toliko losi, pa sta trazite sa nama? Zao vam pa hocete da nam pomognete?
Pricamo o ligi gde posle pet sezona, vi i dalje ne mozete otici na gostovanje jer postoji ozbiljna sansa da izgubite ni manje ni vise nego- ZIVOT!

Space Jam

pre 18 godina

Pogledao sam sastave timova koji će ove godine igrati u GY ligi. Po imenima ove godine liga će biti jača i ujednačenija nego prošle godine. Mislim da najkvalitetnije timove, i to ovim redosledom, imaju: Olimpija, Partizan, Hemofarm, Zadar, Cibona i C.Zvezda. Biće zaista zadovoljstvo gledati ovo sve kvalitetnije takmičenje.

MKD

pre 18 godina

GY liga je odlican projekat kome treba malo doradjivanja. Liga treba da broji 12 klubova Srbija 4; Hrvatska 3; Slovenija 2; Makedonija 1; BiH 1; Crna Gora 1. Pritom specijalne pozivnice/direktan plasman (zbog istorije a i ociglednih ekonomskih razloga) bi dobilo 5 klubova: Olimpija, Cibona, Zadar, Partizan i poslednji sampion (u ovom slucaju Hemofarm) dok bi za ostala mesta razigravali svi u domacim prvenstvima.
Cude me izjave nekih igrackih velicina da takva liga nije potrebna... Ekstra kvalitet se stvara u ekstra konkurenciji. Setite se da je 80tih i 90-tih bilo lakse postati prvak Evrope nego SFRJ. Cibona je kao dvostruki prvak Evrope gubila play off prvo od Zadra pa od Zvezde, a Partizan je postao Evropski Prvak tek kad se Juga raspala (bilo je lakse uci u kup sampiona). Eto tada su igrali protiv Vojvodine, Zvezde, Sloge ali i protiv Bosne, Rabotnickog i MZT-a i neko ce reci pa sta? postali su prvaci. Tacno, ali sa igracima koji su ponikli i razvijali se ekstra jakoj ligi. Tesko da bi Sale Djordjevic (jedan od zescih protivnika GY lige ali i zakletog klubasa) postao to sto jeste da nije igrao protiv plejmejkera kao sto su bili: Drazen, Radulovic, Sretenovic, Pavicevic, Pahlic, Hauptman itd. U beton ligi se javljaju dragulji ali njihovo brusenje je u jakim ligama. Veliki pozdrav svim ljubeteljima kosarke iz Makedonije. P.S. danas je 20 godina od one utakmice kad je Drazen kadetima Olimpije dao 112. Vecna slava legendi!

Matija

pre 18 godina

Sve je to lepo, ZA i PROTIV ove lige. Jedino niko da javno kaže koliko ko podeli para od GY lige. Ko sve poseduje akcije i koliko. Igra se za učešće u ULEB kupu (nikakav izazov, možda za Bosnu), plaćeni samo troškovi putovanja i ništa više. Možda smo naivni, ali baš toliko....

srdjan

pre 18 godina

Pozivela nam jos sto godina. Da mozemo i mi da gledamo malo postene kosarke, sa dobrim sudjenjem, bez izivljavanja pojedinih klub(ova) i pojedinaca.

realni

pre 18 godina

kakvu kvalitetnu kosarku imate u srbiji pokazali ste na zavrsenom EP. prema tome trebali bi da budete sretni sto igraju vasi klubovi u GYL s obzirom da imate samo tri kvalitetna kluba (CZ, Partizan i Hemofarm). ne znam gdje nadjoste 6 odlicnih ekipa. bas smijesno.

Kosarkas

pre 18 godina

Neki nikako ne zele shvatiti da je zajednicka liga interes za svakoga i da ako netko gubi gube svi. Mislite li da u Hrvatskoj nema potencijala za jednu ligu u kojoj ce se stvarati buduci reprezentativci, osim toga Hrvatska reprezentacija je trenutno bolja i perspektivnija od SiCG, to je pokazala u Beogradu. Osim toga sudeci po prijasnjim godinama, Cibona, Zadar i Split kud i kamo vise pune dvorane u Srbiji nego srpski klubovi u Hrvatskoj. Otrijeznite se, zajednicka liga je zajednicki interes, osim toga gdje je vas klupski uspjeh prije zajednicke lige a i sada, ne mozete proci u drug krug Evrolige. Isto tako tuku vam klubove na domacem terenu Zagreb, Zadar, Cibona, Sibenka. Netko tko je najvece razocarenje u svijetu reprezentativne kosarke i netko tko godinama i godnama ne moze proci drugi krug trebao bi biti skromniji ili eventualno se pokriti usima preko glave. Mi vas u kosarci respektiramo isto kao i Rumunjsku.

ljubitelj košarke

pre 18 godina

Neću komentarisati opravdanost postojanja Goodyear lige, ima ljudi koji su stručniji za to, a na kraju krajeva i plaćeni su da razmišljaju o dobrobiti srpske košarke...
Želim da uputim jedan apel sportskoj redakciji B92 sa željom da ne ponove grubu grešku od prošle sezone. Svi znamo da je Hemofarm prošle godine bio prvak Goodyear lige, a mislim da je samo u jednoj utakmici prenošen direktno. To je zaista nedopustivo. Mogu da shvatim da to niko nije očekivao na početku sezone, ali nakon prvog dela bilo je očigledno da će se Hemofarm boriti za najviši plasman, ali to nije uticalo na vašu programsku šemu, prednost u odnosu na Hemofarm su imali, naravno, Partizan i Crvena Zvezda, pa čak i FMP i Vojvodina.
Mislim da je vreme da prihvatimo lepu realnost da više ne postoje samo večiti rivali...sada imamo još klubova koji stvaraju košarkašku istoriju i sopstvenu tradiciju. U tom smislu, apelujem na B92 da udovolji pravim ljubiteljima sporta, a ne samo "navijačima" i da uvrsti Hemofarm u svoju programsku šemu, bar podjednako kao Partizai i Crvenu Zvezdu. Mada, otkada sam pročitao da planirate da prenosite gostovanje Partizana u Širokom nisam optimista da će se stvati promeniti. Vi kao da ne razmišljate o gledanosti, pa ko će još da gleda Partizan-Široki, ja sigurno neću. Zar nije neuporedivo interesantnija utakmica Zvezda-Zadar ili Olimpija-FMP. Zaista nemam reči. Pozdrav od ljubitelja košarke

Djole

pre 18 godina

Marko, SCG ima 6 kvalitetnih timova, Hrvatska 2, BIH 1, Slovenija 1. Ynači Goodyear liga treba da ima 12 timova od kojih su 6 srpski (ajde neka jos po jedno mesto dobiju Slovenija i Hrvatska). To je realan odnos snaga. Svi znamo da Slovenci i Hrvati ne bi pristali na to.
Ali čak i da je tako i tu ima loših posledica po našu košarku. Tih 6 klubova bi gostovalo po Srbiji i punilo hale. A svi znamo da se u gradovima u unutršnjosti svaraju budući reprezentativci. možda bi se još neki klub pridružio vodećima.
A argument da je pre jadranske lige bilo loše takmičenje kod nas stoji. Ali to je zato što smo tada imali samo 3 jake ekipe: Partizan,FMP i Budućnost. Zvezda , Hemofarm i Vojvodina su se pojačali one sezone kad je počela Jadranska liga. To bi tada bila najjača SCG liga od nastanka SCG(SR Jugoslavije).

Marko

pre 18 godina

za milosa...zasto je GY liga nepotrebna...barem imas sta gledat...sta bi bilo da Srbija ima samo svoju ligu u kojoj imaju dva tima da valja Zvezda i Partizan...ko bi ti to gledo ???

Deki

pre 18 godina

I dalje ostajem pri stavu da Hrvati imaju priblizno jaku ligu kao sto je nasa nikada im na pamet ne bi palo da igraju GL! Je li tacna vest da nece biti prenosa NBA?

Nikola

pre 18 godina

Potpuno nepotrebno takmicenje koje ne znaci nicemu! Nadajmo se peta i poslednja godina. Treba samo uporediti goodyear i nasu superligu koja se igra posle... i sve je jasno

I love HF

pre 18 godina

Hemofarm bi ove godine trebao biti jos bolji nego prosle,jer ima kompletniji tim.Jedino nisam siguran da je Pavicevic dovoljno jaka licnost da zameni Lukajica.Voleo bih da jeste!

NOGOMETAS

pre 18 godina

BOSNA ASA JE OVE GODINE PRVAK DOIGRAVANJE JE U SARAJEVU PA SE NADAM DA CE UZ POMOC SVOJE PUBLIKE"NAJBOLJE NA SVIJETU"OSVOJITI LIGI I OTICI NA EUROPSKU SCENU GDJE JOJ JE I MJESTO!

fv - sweden.

pre 18 godina

Cibona ima dobar sastav ali bojim se od Olimpije koja mozda ima najacu centarsku liniju. Bice tesko ove godine sa nasih, ima 10-12 ekipa za Final8.

Milos

pre 18 godina

Ma sve je to lepo, GY liga je sasvim nepotrebna stvar po mom misljenju (al ajde...), nego mene zanima, dal je moguce da ce ovo biti prenoseno (jer osecam da je strasno gledano!:), a NBA prenosa nece biti?

Milos

pre 18 godina

Ma sve je to lepo, GY liga je sasvim nepotrebna stvar po mom misljenju (al ajde...), nego mene zanima, dal je moguce da ce ovo biti prenoseno (jer osecam da je strasno gledano!:), a NBA prenosa nece biti?

fv - sweden.

pre 18 godina

Cibona ima dobar sastav ali bojim se od Olimpije koja mozda ima najacu centarsku liniju. Bice tesko ove godine sa nasih, ima 10-12 ekipa za Final8.

I love HF

pre 18 godina

Hemofarm bi ove godine trebao biti jos bolji nego prosle,jer ima kompletniji tim.Jedino nisam siguran da je Pavicevic dovoljno jaka licnost da zameni Lukajica.Voleo bih da jeste!

NOGOMETAS

pre 18 godina

BOSNA ASA JE OVE GODINE PRVAK DOIGRAVANJE JE U SARAJEVU PA SE NADAM DA CE UZ POMOC SVOJE PUBLIKE"NAJBOLJE NA SVIJETU"OSVOJITI LIGI I OTICI NA EUROPSKU SCENU GDJE JOJ JE I MJESTO!

Nikola

pre 18 godina

Potpuno nepotrebno takmicenje koje ne znaci nicemu! Nadajmo se peta i poslednja godina. Treba samo uporediti goodyear i nasu superligu koja se igra posle... i sve je jasno

Deki

pre 18 godina

I dalje ostajem pri stavu da Hrvati imaju priblizno jaku ligu kao sto je nasa nikada im na pamet ne bi palo da igraju GL! Je li tacna vest da nece biti prenosa NBA?

Marko

pre 18 godina

za milosa...zasto je GY liga nepotrebna...barem imas sta gledat...sta bi bilo da Srbija ima samo svoju ligu u kojoj imaju dva tima da valja Zvezda i Partizan...ko bi ti to gledo ???

Djole

pre 18 godina

Marko, SCG ima 6 kvalitetnih timova, Hrvatska 2, BIH 1, Slovenija 1. Ynači Goodyear liga treba da ima 12 timova od kojih su 6 srpski (ajde neka jos po jedno mesto dobiju Slovenija i Hrvatska). To je realan odnos snaga. Svi znamo da Slovenci i Hrvati ne bi pristali na to.
Ali čak i da je tako i tu ima loših posledica po našu košarku. Tih 6 klubova bi gostovalo po Srbiji i punilo hale. A svi znamo da se u gradovima u unutršnjosti svaraju budući reprezentativci. možda bi se još neki klub pridružio vodećima.
A argument da je pre jadranske lige bilo loše takmičenje kod nas stoji. Ali to je zato što smo tada imali samo 3 jake ekipe: Partizan,FMP i Budućnost. Zvezda , Hemofarm i Vojvodina su se pojačali one sezone kad je počela Jadranska liga. To bi tada bila najjača SCG liga od nastanka SCG(SR Jugoslavije).

ljubitelj košarke

pre 18 godina

Neću komentarisati opravdanost postojanja Goodyear lige, ima ljudi koji su stručniji za to, a na kraju krajeva i plaćeni su da razmišljaju o dobrobiti srpske košarke...
Želim da uputim jedan apel sportskoj redakciji B92 sa željom da ne ponove grubu grešku od prošle sezone. Svi znamo da je Hemofarm prošle godine bio prvak Goodyear lige, a mislim da je samo u jednoj utakmici prenošen direktno. To je zaista nedopustivo. Mogu da shvatim da to niko nije očekivao na početku sezone, ali nakon prvog dela bilo je očigledno da će se Hemofarm boriti za najviši plasman, ali to nije uticalo na vašu programsku šemu, prednost u odnosu na Hemofarm su imali, naravno, Partizan i Crvena Zvezda, pa čak i FMP i Vojvodina.
Mislim da je vreme da prihvatimo lepu realnost da više ne postoje samo večiti rivali...sada imamo još klubova koji stvaraju košarkašku istoriju i sopstvenu tradiciju. U tom smislu, apelujem na B92 da udovolji pravim ljubiteljima sporta, a ne samo "navijačima" i da uvrsti Hemofarm u svoju programsku šemu, bar podjednako kao Partizai i Crvenu Zvezdu. Mada, otkada sam pročitao da planirate da prenosite gostovanje Partizana u Širokom nisam optimista da će se stvati promeniti. Vi kao da ne razmišljate o gledanosti, pa ko će još da gleda Partizan-Široki, ja sigurno neću. Zar nije neuporedivo interesantnija utakmica Zvezda-Zadar ili Olimpija-FMP. Zaista nemam reči. Pozdrav od ljubitelja košarke

Kosarkas

pre 18 godina

Neki nikako ne zele shvatiti da je zajednicka liga interes za svakoga i da ako netko gubi gube svi. Mislite li da u Hrvatskoj nema potencijala za jednu ligu u kojoj ce se stvarati buduci reprezentativci, osim toga Hrvatska reprezentacija je trenutno bolja i perspektivnija od SiCG, to je pokazala u Beogradu. Osim toga sudeci po prijasnjim godinama, Cibona, Zadar i Split kud i kamo vise pune dvorane u Srbiji nego srpski klubovi u Hrvatskoj. Otrijeznite se, zajednicka liga je zajednicki interes, osim toga gdje je vas klupski uspjeh prije zajednicke lige a i sada, ne mozete proci u drug krug Evrolige. Isto tako tuku vam klubove na domacem terenu Zagreb, Zadar, Cibona, Sibenka. Netko tko je najvece razocarenje u svijetu reprezentativne kosarke i netko tko godinama i godnama ne moze proci drugi krug trebao bi biti skromniji ili eventualno se pokriti usima preko glave. Mi vas u kosarci respektiramo isto kao i Rumunjsku.

srdjan

pre 18 godina

Pozivela nam jos sto godina. Da mozemo i mi da gledamo malo postene kosarke, sa dobrim sudjenjem, bez izivljavanja pojedinih klub(ova) i pojedinaca.

realni

pre 18 godina

kakvu kvalitetnu kosarku imate u srbiji pokazali ste na zavrsenom EP. prema tome trebali bi da budete sretni sto igraju vasi klubovi u GYL s obzirom da imate samo tri kvalitetna kluba (CZ, Partizan i Hemofarm). ne znam gdje nadjoste 6 odlicnih ekipa. bas smijesno.

Matija

pre 18 godina

Sve je to lepo, ZA i PROTIV ove lige. Jedino niko da javno kaže koliko ko podeli para od GY lige. Ko sve poseduje akcije i koliko. Igra se za učešće u ULEB kupu (nikakav izazov, možda za Bosnu), plaćeni samo troškovi putovanja i ništa više. Možda smo naivni, ali baš toliko....

MKD

pre 18 godina

GY liga je odlican projekat kome treba malo doradjivanja. Liga treba da broji 12 klubova Srbija 4; Hrvatska 3; Slovenija 2; Makedonija 1; BiH 1; Crna Gora 1. Pritom specijalne pozivnice/direktan plasman (zbog istorije a i ociglednih ekonomskih razloga) bi dobilo 5 klubova: Olimpija, Cibona, Zadar, Partizan i poslednji sampion (u ovom slucaju Hemofarm) dok bi za ostala mesta razigravali svi u domacim prvenstvima.
Cude me izjave nekih igrackih velicina da takva liga nije potrebna... Ekstra kvalitet se stvara u ekstra konkurenciji. Setite se da je 80tih i 90-tih bilo lakse postati prvak Evrope nego SFRJ. Cibona je kao dvostruki prvak Evrope gubila play off prvo od Zadra pa od Zvezde, a Partizan je postao Evropski Prvak tek kad se Juga raspala (bilo je lakse uci u kup sampiona). Eto tada su igrali protiv Vojvodine, Zvezde, Sloge ali i protiv Bosne, Rabotnickog i MZT-a i neko ce reci pa sta? postali su prvaci. Tacno, ali sa igracima koji su ponikli i razvijali se ekstra jakoj ligi. Tesko da bi Sale Djordjevic (jedan od zescih protivnika GY lige ali i zakletog klubasa) postao to sto jeste da nije igrao protiv plejmejkera kao sto su bili: Drazen, Radulovic, Sretenovic, Pavicevic, Pahlic, Hauptman itd. U beton ligi se javljaju dragulji ali njihovo brusenje je u jakim ligama. Veliki pozdrav svim ljubeteljima kosarke iz Makedonije. P.S. danas je 20 godina od one utakmice kad je Drazen kadetima Olimpije dao 112. Vecna slava legendi!

Space Jam

pre 18 godina

Pogledao sam sastave timova koji će ove godine igrati u GY ligi. Po imenima ove godine liga će biti jača i ujednačenija nego prošle godine. Mislim da najkvalitetnije timove, i to ovim redosledom, imaju: Olimpija, Partizan, Hemofarm, Zadar, Cibona i C.Zvezda. Biće zaista zadovoljstvo gledati ovo sve kvalitetnije takmičenje.

ПАРТИЗАНОВАЦ

pre 18 godina

О јадранској лиги можемо имати различита мишљења,али само кукавице могу у истој да нађу разлог за стрмоглави пад квалитета кошарке у СЦГ.Прво,да нагласим да су и јадранска и српско-црногорска и хрватска и босанска и словеначка лига срамотног квалитета играли они заједно или одвојено.Мислим да ће публике бити све мање,јер једноставно људи немају кога да гледају.Погледајте саставе тимова и све ће вам бити јасно.Уосталом,кол'ко пара тол'ко музике!

Dragan

pre 18 godina

GYL će imati svoj značaj, tek kad prvak te lige bude imao mesto u EvroLigi, do tad će sve biti smešno.
Odakle vama ideja da je Zvezda kvalitetan tim u košarci?!

Panzer

pre 18 godina

Kosarkas i realni... Ako smo toliko losi, pa sta trazite sa nama? Zao vam pa hocete da nam pomognete?
Pricamo o ligi gde posle pet sezona, vi i dalje ne mozete otici na gostovanje jer postoji ozbiljna sansa da izgubite ni manje ni vise nego- ZIVOT!

Matija

pre 18 godina

Ne, Sanja, bas nas je EP u Beogradu osvestio. Treba dati priliku klubovima koji prave igrače da imaju jake utakmice. I Cibona i Olimpija imaju dogovor o igranju u Euroligi i oni imaju jake utakmice. Partizan, Zvezda isto tako. Ali šta je sa Slogom, Borcem, OKK itd. Oni su bili rasadnik talenata, ali su imali jaku ligu i kao dobri košarkaši išli na "finalnu doradu" u velike klubove. Divac je već igrao u Slogi, Dražen u Šibenki, Paspalj u Budućnosti... i to protiv jakih timova. Sada će oni igrati neku svoju ligu, pa tek potom ubrzanu domaću u suludom ritmu subota-sreda. Prvo domaća liga, a onda potom GY. Tako bi trebalo da bude po značaju. Prvak naše lige ide u Evroligu, a u Hrvatskoj Zadar kao prvak igra ULEB. Zato bi naša liga trebala da ima prioritet.

aleksandar-Nis

pre 18 godina

Stvarno mi je vise dosta da slusem ove protivnike jadranske lige, molim Vas samo pogledajte kako su prosli Slovenci i Hrvati na evropskom prvenstvu u kosarci a kako mi i bice svima jasno da nasim ekipama trebaju utakmice sa ex-yu timovima. Cak je i BIH reprezentacija bila solidna.

navijač

pre 18 godina

Neviđeno! Jednostavno ne mogu da verujem, da još uveg ima više komentara vrste "Ne treba nam GYL, tamo nas (jao,jao) samo iskorištavaju, a mi im donosimo kvalitet, i punimo hale. Svi profitiraju, a mi propadamo. Oni uzimaju pare, a mi samo plaćamo." Pa mućnite već malo glavom. Pogledajte ČINJENICE. Pa sa kojim igračima smo mi osvojili sva ta zlata? Gde su se oni talenti kalili? U široj beogradskoj ligi? NIPOŠTO! Svi su oni igrali u staroj YU ligi, protiv puno kvalitetnih timova. Pa talenti se ubacuju u vatru sa 16-17 godina, i oni postaju pravi igrači sa 20-25 godina. Šta su naši klubovi osvojili od 95-96? Baš ništa! E to je zbog slabe lige. Reprezentativni uspesi dolaze tek posle tih 5-6-7 godina igranja u jakim ligama. A naravno i pad dolazim tek kad nema takve lige već 8-10 godina. Ali ne, to ne može biti svakom jasno. Mi treba da živimo SAMO na nacionalnoj osnovi (to nam daje puno hleba jel?). Mi treba (po nekim pametnima) da se izolujemo opet. Od GYL, od ex-yu republika, i od celog sveta, je li? Ma nemoj! Ostali će lepo igrati GYL bez nas, lepo će dalje napredovati, a mi ćemo igrati kvalifikacije sa Rumunijom, Bugarskom...
Inače bih mogao da se kladim, da su 90% isti ljudi, koji daju komentare da ne treba GYL (jer to nije dovoljno patriotski), da je Obradović ekstra dobar selektor (jer viče ko sumanut na sve i svašta), i da nama treba vođa (zločinac) kao Sloba ili Šešelj. Svaka vam čast! :(

Makedonac (MKD): Bravo za komentar.

Miroslav Krnjic

pre 18 godina

E Pun mi je više K..AC Vas Nacionalista koji se protive Guma ligi kao upropastila je nasu Kosarku. DAli je neko od Vas kriticara uopste drzao Loptu u rukama.

Pa bre ova Nasa liga je u poslednjih pet godina Napravila CELA TRI (i brojevima 3) Igraca. Krstica, Vujanica i Rakocevica i jel Vam i za to kriva Guma liga

A najcrnje je od svega sto se 90% KRITICARA deklarise kao DEMOKRATE. Pa nemate Vi pojma o Demokratiji

Zoki

pre 18 godina

Osim toga sudeci po prijasnjim godinama, Cibona, Zadar i Split kud i kamo vise pune dvorane u Srbiji nego srpski klubovi u Hrvatskoj.

Da imalo pratis nasu ligu znao bi da partizan i Zvezda su imali rasprodanu dvoranu jos pre Goodyeara bez obzira ko im dolazi u goste. To da ste bolji i perspektivniji nakon jednog takmicenja gde ste bili ispred nas i gde ste i vi podbacili je smesno. To da neko u Srbiji moze imati koristi igrajuci sa Sirokim, Heliosima, Zagrebima i slicnim pionirskim klubovima je ironija. Da li ste vi culi za Cacak, leskovac, Kraljevo, Atlas ; mi nemamo sest nego deset klubova koji bi trebali biti medju ovih 14. Uostalom imena protivnika ove lige u Srbiji sve govori i autoritet koji oni imaju. Ova liga odgovara samo nacionalistima koji se prze na medjusobne meceve a nikako oni koji realno sagledavaju da Srbija nije neki pokusni kunic koji ce da stvara ligu Hrvatima, Slovencima i slicnim luzerima.

DOLE SA OVIM GUMENIM GLUPOSTIMA!

andro

pre 18 godina

Zajednicka liga na prostorima bivse juge jeste svaciji interes, ali ovakva kakva jeste GY liga to nije. Glavnu korist od nje (osim NBA skauta, posto je postala regrutni centar za NBA) izvlace Slovenci i Hrvati koji imaju svega par kvalitetnih klubova i da nije srskih jakih 5 ekipa od prosle sezone, ne bi imali sa kime da igraju. Takodje izvlace i najvecu materijalnu korist zbog vlasnicke strukture. Jel to mozda slucajno sto poslednjih 7-8 mesta u ligi nema nijednog srpskog kluba? Npr. Vojvodina od prosle godine je bila bolja od preko polovine klubova u GY ligi pa nije dobila da ucestvuje.
Liga, pod FER uslovima jeste zajednicki interes. To znaci sledece: broj klubova iz svake zemlje u skladu sa kvalitetom (a ne kao do sada) - ne bi bilo lose uvesti kvalifikacioni turnir za poslednja 3-4 mesta + bodovati ostvarene rezultate od predhodnih godina, vlasnicka struktura u skladu sa kvalitetom timova (a ne kao do sada).
Dokle god najbolji srpski klubovi budu igrali protiv Heliosa, Sirokog Brega i slicnih budalastina od timova (od kojih su Sloga iz KV ili Borac iz Cacka 16 puta bolji) i dok je vlasnicka struktuta u ligi takva kakva je, NE POSTOJI srpski interes za igranje u istoj.

glingon

pre 18 godina

i Bosna kad je bila sampion evrope u jugi je tek bila cetvrta!
SFRJ liga je bila druga zenska liga na svetu, samo je bila bolja NBA/muska-liga.

Negativni

pre 18 godina

Bolja je i ova nasa kakva-takva liga sa sve mafijasima i hohstaplerima,nego ona privatna liga koja sluzi samo nekolicini ljudi za zgrtanje love ako se pojavi neki novi Divac,Kukoc,Djordjevic...Samo sto ce ti talenti vec sa sesnaest godina ici u NBA ili ACB ligu gde je najveca lova.A ovde ce ionako biti vecnog plakanja kako ne valjaju sudije,pogotovu kad igraju srpski i hrvatski klubovi.Tom sranju nikad nece biti kraja.Zato,hvala bogu pa ce sport uskoro biti mrtav i u Srbiji i Hrvatskoj.

boners

pre 18 godina

@kosarkas
Vi na nas gledate kao na Rumune i svi ti klubovi pobedjuju u Bg.Ma nemoj,vi 5 zlatnih medalja necete osvojiti u sledecih 100 godina.Razumem da nisi nas navijac,ali dalkeo si ti od realnosti.Mi ne trebamo nicim da se pokrivamo,a vidim da si presrecan sa vasim sedmim mestom,sto vam je najveci uspeh jos od 1995.,zato pokrivanje savetujem drugima.Video si kako je izgledala tabela GY lige prosle godine,isto ce biti i ove.Ti tvoji silni klubovi,koji toliko pobedjuju,bili su gori od bosanskih,pa ste spali na samo tri mesta.Kao na Rumune,haha i to od "kosarkasa".Sta ste vi onda?I bolji ste trenutno,jer ste jednom u 11 godina bili ispred nas i to na "odlicnom" sedmom mestu.Mi se sledece sezone vracamo sa Pedjom i bez Obradovica,a vi budite perspektivni koliko hocete.
I mislim da vi ne mozete sastaviti kvalitetne lige,jer imate samo jedan klub,Cibonu,tu je donekle i Zadar,dok mi imamo sest izjednacenih ekipa.Nama je nepotrebna i siguran sam da je ovo poslednja sezona GY lige,a posle nek se svako bavi svojom kosarkom.Nije mi jasno zasto se toliko zauzimas za tu ligu,kad na nas gledas kao na Rumune.
Ps.Mi na Brazilce u fudbalu gledamo kao na Farska ostrva.:))
Najvece razocarenje u svetu reprezentativne kosarke smo mi sa 5 zlatnih medalja u 11 godina.Sta su onda ostali,haha. Malo vise postovanja prema nekom,ko je daleko uspesniji i od koga zelis da ucis.Mrznju na stranu i gledaj rezultate.

piplfoks

pre 18 godina

Aha, znači guma liga je besmislena i to je gubljenje vremena. Takođe nije pravi pokazatelj snaga... Čekaj stani,ko ono beše najbolji naš tim u Evropi prošle sezone? Rekao bi ja da to beše Hemofarm? A ko je pobedio u Goodyear ligi? Hmm, kakva koincidencija... Probajte isto poredjenje sa partizanom, spektakularnim šampionom naše nepotkupljive superlige...

dosta kompleksa

pre 18 godina

Halo, pljuvači srpske košarke, o čemu to vi? Pa prošle godne četiri tima iz Srbije zauzela su PRVA ČETIRI MESTA u GJ ligi. Šta vam to govori? Ove godine su Hrvati PRVI PUT od osamostaljena /za 15 godina/ ispred repretentacije SCG. A ni sada nisu uzeli medalju. Na listi FIBE nema vas, kao ni braće Slovenaca, o drugima da i ne govorimo, ni među prvih 30. Ej, ko se našao da deli lekcije?! Hrvatska ima bolju pespektivu?!. Pa gde vam je mlada reprezentacija? Pa čiji su juniori prvaci Evrope? Kompleks je stvarno teška stvar. Uzgred, ko će dogodine igrati na SP - "moćni i perspektivni" ili zvanični prvaci sveta? Još ste "balavi".

Mile

pre 18 godina

Dragi komsije, Goodyear ligu trebate zato jer je ona jedini nacin da malo oporavite svoju kosarku nakon katastrofe na EP. Ako vas i pozovu na SP, mislim da se necete proslaviti, tako da vam je GL najbolja sansa da dokazete kako Hrvatska i Slovenija nisu kosarkaski jace od vas, barem klupski. Mislim da necete imati lak posao kao prosle godine jer vam je kosarka u krizi (kad pukne repka ni klubovima se ne pise dobro), a u ostalim zemljama lige dobiva na kvaliteti.
Inace se slazem da pobjednik treba dobiti mjesto u Euroligi, inace ce zanimanje s vremenom nestati, a liga nikad nece biti shvacena ozbiljno, bila ideja dobra ili ne (ja mislim da jeste).

Goran Savic------Arizona

pre 18 godina

ocemo Srpsku kosarkasku super 16, i cetiri Srpska kluba u evro ligi+ cetiri u ulebu kupu + 4 u fibinoj ligi+ 4 u fibinom kupu, gyl nek igraju komsije i nek se pojacaju sa rumunima madjarima, austriancima, albanzima . pa osvajaj te, samo ne gradite kuce blizu nas i ne ulaite u nase klozete.

boners

pre 18 godina

To sto ti mislis da se mi necemo proslaviti je najmanji problem.Zasto bi nekom morali dokazivati bilo sta i zasto bi GY liga bila jedini nacin da se vratimo.Trebamo gledati sebe,a ostali nas zanimaju kao lanski sneg.Da Spanci,Italijani i Francuzi naprave zajednicku ligu,bila bi isto jaca od svake pojedinacne,ali to nikome ne pada na pamet.Liga nikome ne koristi,sve je manje zanimanja i nadam se da je ovo poslednja sezona iste.Pogledajte samo imena onih koji su protiv lige,svako ko ima bar malo veze sa kosarkom protivi se GY ligi.
Kakve veze ima Obradovic i GY liga.Licno sam protiv Obradovica na mestu selektora,kao i protiv GY lige.Zakljucak ti nema nikakve veze.

Petar

pre 18 godina

Bar da je godina poslednja za nase klubove u u "guma" ligi. Od kada smo poceli tu da igramo, klubovi su nam sve losiji. A podizemo hrvatski, slovenacku i bosansku kosarku. Pa nismo mi dobrotvorna ustanova koja ce da radi u korist drugih, a na svoju stetu. Neka oni igraju sa Madjarim i Austrijancima, a Svetski sampioni igraju sa elitom.

Dejan

pre 18 godina

Sto da covjek kaze na ovakve komentare. Kao prvo : klupska kosarka na ovim prostorima je vise nego smjesna. Drugo : GY liga ce imati svrhe kada pobjednik bude isao u Euroligu. Ovako Cibona (navodim primjer) nema razloga da ju igra. Upravo se to vidi po tome sto Cibona i Olimpija bolje prolaze u Euroligi nego srpski klubovi. Razlog tomu je sto nemaju zelje niti potrebe da se takmice, eventualno da uigravaju mladje igrace. Price da Srbija ima 5-6 kvalitetnih klubova drze vodu jednako kao i price da Hrvatska ima 5-6 kvalitetnih klubova. Svaka drzava ima 2-3 'prava' kluba, a i oni su u odnosu na Europske klubove (treba se znati da je jedino prava kvaliteta u Euroligi) vise nego smjesni. Sto se tice reprezentacija i jedne i druge su jadne. To sto neko ima bolje juniore, kadete ili ne znam sto u kojem sportu drzi vodu kao sto sto ima utjecaj ubijenog komarca na potres u Japanu. Takvi juniori bez jakih utakmica i pravih trenera nece postici nista, a kamoli u zabiti tipa Srbije ili Hrvatske.

ARENA

pre 18 godina

Da, dok su Radmanovic (kome se predvidja ugovor od 50-60 miliona dolara), Milicic (koji je jedini Srbin uz Nesterovica ima NBA prsten i cije sedenje na klupi glupi i neupuceni Ameri placaju 3- 4 miliona godisnje), Scepanovic (koji je odlucio finale 2001), Drobnjak (koji ce posle neuspesne sezone u NBA doci u mnogo slabu ACB ligu, cini mi se u neku Taukeramiku ili tako nesto), Tomasevic (secate se onog fajnal fora evrolige, ono kad je ucestvovao Partizan) i ne znam ko jos, pali sa Marsa. A Cabarkapa i Pavlovic, koji vec sad imaju vecu platu od npr. Bodiroge su takodje neobjasnjiva pojava, nepoznatog porekla.

Prvo
Znate li ko je juniorski prvak Evrope i u muskoj i u zenskoj konkureniji, a ko je treci na U20 prvenstvu?
Znate li kako ti momci igraju? Verovatno ne, pa da vam malo pojasnim.Uglavnom kao Argentina 2002. i 2004. protiv Amera ili kao SRJ 95, 96,2001, 2002 itd.U18 osvojeno bez poraza, prosecna razlika oko +15
Znate li gde oni igraju? Po Avala Adama, Buducnostima i Borcima. Da li vi stvarno mislite da je nama zanimljivije da gledamo Heliose, Bregove, Slovane, Pivovarne i druge komedije protiv Zvezde, Partizana i ostalih, od recimo duela Dasic i Mijatovic protiv Labovica i Teodosica ili Tripkovica i Bogdanovica?
Mozda bismo mogli da primimo u YUBA ligu Cibonu i Olimpiju, koje bi jedine mogle da joj ne oslabe kvalitet, vec da pojacaju konkurenciju. A i njih samo ako fino, kulturno i lepo zamole.

Drugo
Nasi su se proslavili na EP samo zahvaljujuci sebi, a i ovaj showtime sa raznoraznim prepucavanjima i konferencijama samo pokazuje kakvo je interesovanje za kosarku. Ovo je za nas i dobro jer se deviza da smo najbolji bila pretvorila u aksiom, pa nismo ni dovoljno shvatali kakvi su ono bili uspesi, niti smo ih cenili koliko treba (pogotovo ih nisu cenili nasi mladji reprezentativci).

Stancho Pansa

pre 18 godina

E, moj, B92...Nijedan Hrvat nije bio uskracen za komentar, ali zato moj ne objavljujete. I sada cete ovo kao da objavite, a prethodni, gde sam nasiroko razglabao i sportske i politicke razloge zbog kojih ne igrati ovu ligu nikada necete objaviti. Nema sta, 5 godina je proslo od 5. oktobra, ali neke stvari se nisu promenile. I vi ste demokratski medij?

cane_fCrs

pre 18 godina

nisu nas slomile ove teske godine
josh nas sada ima vishe zbog tebe
pevajte,skacite,lomite i loodujte
a ti zvezdo igraj futbal volim te
nananananannananananannananananan

ciga grobar

pre 18 godina

au mile tugo moja
tiznas stanama treba
jako sedmo mesto u europi trt
pak sise o kurazijo dadas koi savet sveckim prvacima
jasdae kodnas kriza rezultata trenutno
al kodvas jeto kostantno stanje
sem kadse uzme jako sedmo mesto u europi
trt

Milos

pre 18 godina

Ma sve je to lepo, GY liga je sasvim nepotrebna stvar po mom misljenju (al ajde...), nego mene zanima, dal je moguce da ce ovo biti prenoseno (jer osecam da je strasno gledano!:), a NBA prenosa nece biti?

fv - sweden.

pre 18 godina

Cibona ima dobar sastav ali bojim se od Olimpije koja mozda ima najacu centarsku liniju. Bice tesko ove godine sa nasih, ima 10-12 ekipa za Final8.

I love HF

pre 18 godina

Hemofarm bi ove godine trebao biti jos bolji nego prosle,jer ima kompletniji tim.Jedino nisam siguran da je Pavicevic dovoljno jaka licnost da zameni Lukajica.Voleo bih da jeste!

NOGOMETAS

pre 18 godina

BOSNA ASA JE OVE GODINE PRVAK DOIGRAVANJE JE U SARAJEVU PA SE NADAM DA CE UZ POMOC SVOJE PUBLIKE"NAJBOLJE NA SVIJETU"OSVOJITI LIGI I OTICI NA EUROPSKU SCENU GDJE JOJ JE I MJESTO!

Nikola

pre 18 godina

Potpuno nepotrebno takmicenje koje ne znaci nicemu! Nadajmo se peta i poslednja godina. Treba samo uporediti goodyear i nasu superligu koja se igra posle... i sve je jasno

Deki

pre 18 godina

I dalje ostajem pri stavu da Hrvati imaju priblizno jaku ligu kao sto je nasa nikada im na pamet ne bi palo da igraju GL! Je li tacna vest da nece biti prenosa NBA?

Marko

pre 18 godina

za milosa...zasto je GY liga nepotrebna...barem imas sta gledat...sta bi bilo da Srbija ima samo svoju ligu u kojoj imaju dva tima da valja Zvezda i Partizan...ko bi ti to gledo ???

Djole

pre 18 godina

Marko, SCG ima 6 kvalitetnih timova, Hrvatska 2, BIH 1, Slovenija 1. Ynači Goodyear liga treba da ima 12 timova od kojih su 6 srpski (ajde neka jos po jedno mesto dobiju Slovenija i Hrvatska). To je realan odnos snaga. Svi znamo da Slovenci i Hrvati ne bi pristali na to.
Ali čak i da je tako i tu ima loših posledica po našu košarku. Tih 6 klubova bi gostovalo po Srbiji i punilo hale. A svi znamo da se u gradovima u unutršnjosti svaraju budući reprezentativci. možda bi se još neki klub pridružio vodećima.
A argument da je pre jadranske lige bilo loše takmičenje kod nas stoji. Ali to je zato što smo tada imali samo 3 jake ekipe: Partizan,FMP i Budućnost. Zvezda , Hemofarm i Vojvodina su se pojačali one sezone kad je počela Jadranska liga. To bi tada bila najjača SCG liga od nastanka SCG(SR Jugoslavije).

ljubitelj košarke

pre 18 godina

Neću komentarisati opravdanost postojanja Goodyear lige, ima ljudi koji su stručniji za to, a na kraju krajeva i plaćeni su da razmišljaju o dobrobiti srpske košarke...
Želim da uputim jedan apel sportskoj redakciji B92 sa željom da ne ponove grubu grešku od prošle sezone. Svi znamo da je Hemofarm prošle godine bio prvak Goodyear lige, a mislim da je samo u jednoj utakmici prenošen direktno. To je zaista nedopustivo. Mogu da shvatim da to niko nije očekivao na početku sezone, ali nakon prvog dela bilo je očigledno da će se Hemofarm boriti za najviši plasman, ali to nije uticalo na vašu programsku šemu, prednost u odnosu na Hemofarm su imali, naravno, Partizan i Crvena Zvezda, pa čak i FMP i Vojvodina.
Mislim da je vreme da prihvatimo lepu realnost da više ne postoje samo večiti rivali...sada imamo još klubova koji stvaraju košarkašku istoriju i sopstvenu tradiciju. U tom smislu, apelujem na B92 da udovolji pravim ljubiteljima sporta, a ne samo "navijačima" i da uvrsti Hemofarm u svoju programsku šemu, bar podjednako kao Partizai i Crvenu Zvezdu. Mada, otkada sam pročitao da planirate da prenosite gostovanje Partizana u Širokom nisam optimista da će se stvati promeniti. Vi kao da ne razmišljate o gledanosti, pa ko će još da gleda Partizan-Široki, ja sigurno neću. Zar nije neuporedivo interesantnija utakmica Zvezda-Zadar ili Olimpija-FMP. Zaista nemam reči. Pozdrav od ljubitelja košarke

Kosarkas

pre 18 godina

Neki nikako ne zele shvatiti da je zajednicka liga interes za svakoga i da ako netko gubi gube svi. Mislite li da u Hrvatskoj nema potencijala za jednu ligu u kojoj ce se stvarati buduci reprezentativci, osim toga Hrvatska reprezentacija je trenutno bolja i perspektivnija od SiCG, to je pokazala u Beogradu. Osim toga sudeci po prijasnjim godinama, Cibona, Zadar i Split kud i kamo vise pune dvorane u Srbiji nego srpski klubovi u Hrvatskoj. Otrijeznite se, zajednicka liga je zajednicki interes, osim toga gdje je vas klupski uspjeh prije zajednicke lige a i sada, ne mozete proci u drug krug Evrolige. Isto tako tuku vam klubove na domacem terenu Zagreb, Zadar, Cibona, Sibenka. Netko tko je najvece razocarenje u svijetu reprezentativne kosarke i netko tko godinama i godnama ne moze proci drugi krug trebao bi biti skromniji ili eventualno se pokriti usima preko glave. Mi vas u kosarci respektiramo isto kao i Rumunjsku.

srdjan

pre 18 godina

Pozivela nam jos sto godina. Da mozemo i mi da gledamo malo postene kosarke, sa dobrim sudjenjem, bez izivljavanja pojedinih klub(ova) i pojedinaca.

realni

pre 18 godina

kakvu kvalitetnu kosarku imate u srbiji pokazali ste na zavrsenom EP. prema tome trebali bi da budete sretni sto igraju vasi klubovi u GYL s obzirom da imate samo tri kvalitetna kluba (CZ, Partizan i Hemofarm). ne znam gdje nadjoste 6 odlicnih ekipa. bas smijesno.

Matija

pre 18 godina

Sve je to lepo, ZA i PROTIV ove lige. Jedino niko da javno kaže koliko ko podeli para od GY lige. Ko sve poseduje akcije i koliko. Igra se za učešće u ULEB kupu (nikakav izazov, možda za Bosnu), plaćeni samo troškovi putovanja i ništa više. Možda smo naivni, ali baš toliko....

MKD

pre 18 godina

GY liga je odlican projekat kome treba malo doradjivanja. Liga treba da broji 12 klubova Srbija 4; Hrvatska 3; Slovenija 2; Makedonija 1; BiH 1; Crna Gora 1. Pritom specijalne pozivnice/direktan plasman (zbog istorije a i ociglednih ekonomskih razloga) bi dobilo 5 klubova: Olimpija, Cibona, Zadar, Partizan i poslednji sampion (u ovom slucaju Hemofarm) dok bi za ostala mesta razigravali svi u domacim prvenstvima.
Cude me izjave nekih igrackih velicina da takva liga nije potrebna... Ekstra kvalitet se stvara u ekstra konkurenciji. Setite se da je 80tih i 90-tih bilo lakse postati prvak Evrope nego SFRJ. Cibona je kao dvostruki prvak Evrope gubila play off prvo od Zadra pa od Zvezde, a Partizan je postao Evropski Prvak tek kad se Juga raspala (bilo je lakse uci u kup sampiona). Eto tada su igrali protiv Vojvodine, Zvezde, Sloge ali i protiv Bosne, Rabotnickog i MZT-a i neko ce reci pa sta? postali su prvaci. Tacno, ali sa igracima koji su ponikli i razvijali se ekstra jakoj ligi. Tesko da bi Sale Djordjevic (jedan od zescih protivnika GY lige ali i zakletog klubasa) postao to sto jeste da nije igrao protiv plejmejkera kao sto su bili: Drazen, Radulovic, Sretenovic, Pavicevic, Pahlic, Hauptman itd. U beton ligi se javljaju dragulji ali njihovo brusenje je u jakim ligama. Veliki pozdrav svim ljubeteljima kosarke iz Makedonije. P.S. danas je 20 godina od one utakmice kad je Drazen kadetima Olimpije dao 112. Vecna slava legendi!

Space Jam

pre 18 godina

Pogledao sam sastave timova koji će ove godine igrati u GY ligi. Po imenima ove godine liga će biti jača i ujednačenija nego prošle godine. Mislim da najkvalitetnije timove, i to ovim redosledom, imaju: Olimpija, Partizan, Hemofarm, Zadar, Cibona i C.Zvezda. Biće zaista zadovoljstvo gledati ovo sve kvalitetnije takmičenje.

ПАРТИЗАНОВАЦ

pre 18 godina

О јадранској лиги можемо имати различита мишљења,али само кукавице могу у истој да нађу разлог за стрмоглави пад квалитета кошарке у СЦГ.Прво,да нагласим да су и јадранска и српско-црногорска и хрватска и босанска и словеначка лига срамотног квалитета играли они заједно или одвојено.Мислим да ће публике бити све мање,јер једноставно људи немају кога да гледају.Погледајте саставе тимова и све ће вам бити јасно.Уосталом,кол'ко пара тол'ко музике!

Dragan

pre 18 godina

GYL će imati svoj značaj, tek kad prvak te lige bude imao mesto u EvroLigi, do tad će sve biti smešno.
Odakle vama ideja da je Zvezda kvalitetan tim u košarci?!

Panzer

pre 18 godina

Kosarkas i realni... Ako smo toliko losi, pa sta trazite sa nama? Zao vam pa hocete da nam pomognete?
Pricamo o ligi gde posle pet sezona, vi i dalje ne mozete otici na gostovanje jer postoji ozbiljna sansa da izgubite ni manje ni vise nego- ZIVOT!

Matija

pre 18 godina

Ne, Sanja, bas nas je EP u Beogradu osvestio. Treba dati priliku klubovima koji prave igrače da imaju jake utakmice. I Cibona i Olimpija imaju dogovor o igranju u Euroligi i oni imaju jake utakmice. Partizan, Zvezda isto tako. Ali šta je sa Slogom, Borcem, OKK itd. Oni su bili rasadnik talenata, ali su imali jaku ligu i kao dobri košarkaši išli na "finalnu doradu" u velike klubove. Divac je već igrao u Slogi, Dražen u Šibenki, Paspalj u Budućnosti... i to protiv jakih timova. Sada će oni igrati neku svoju ligu, pa tek potom ubrzanu domaću u suludom ritmu subota-sreda. Prvo domaća liga, a onda potom GY. Tako bi trebalo da bude po značaju. Prvak naše lige ide u Evroligu, a u Hrvatskoj Zadar kao prvak igra ULEB. Zato bi naša liga trebala da ima prioritet.

aleksandar-Nis

pre 18 godina

Stvarno mi je vise dosta da slusem ove protivnike jadranske lige, molim Vas samo pogledajte kako su prosli Slovenci i Hrvati na evropskom prvenstvu u kosarci a kako mi i bice svima jasno da nasim ekipama trebaju utakmice sa ex-yu timovima. Cak je i BIH reprezentacija bila solidna.

navijač

pre 18 godina

Neviđeno! Jednostavno ne mogu da verujem, da još uveg ima više komentara vrste "Ne treba nam GYL, tamo nas (jao,jao) samo iskorištavaju, a mi im donosimo kvalitet, i punimo hale. Svi profitiraju, a mi propadamo. Oni uzimaju pare, a mi samo plaćamo." Pa mućnite već malo glavom. Pogledajte ČINJENICE. Pa sa kojim igračima smo mi osvojili sva ta zlata? Gde su se oni talenti kalili? U široj beogradskoj ligi? NIPOŠTO! Svi su oni igrali u staroj YU ligi, protiv puno kvalitetnih timova. Pa talenti se ubacuju u vatru sa 16-17 godina, i oni postaju pravi igrači sa 20-25 godina. Šta su naši klubovi osvojili od 95-96? Baš ništa! E to je zbog slabe lige. Reprezentativni uspesi dolaze tek posle tih 5-6-7 godina igranja u jakim ligama. A naravno i pad dolazim tek kad nema takve lige već 8-10 godina. Ali ne, to ne može biti svakom jasno. Mi treba da živimo SAMO na nacionalnoj osnovi (to nam daje puno hleba jel?). Mi treba (po nekim pametnima) da se izolujemo opet. Od GYL, od ex-yu republika, i od celog sveta, je li? Ma nemoj! Ostali će lepo igrati GYL bez nas, lepo će dalje napredovati, a mi ćemo igrati kvalifikacije sa Rumunijom, Bugarskom...
Inače bih mogao da se kladim, da su 90% isti ljudi, koji daju komentare da ne treba GYL (jer to nije dovoljno patriotski), da je Obradović ekstra dobar selektor (jer viče ko sumanut na sve i svašta), i da nama treba vođa (zločinac) kao Sloba ili Šešelj. Svaka vam čast! :(

Makedonac (MKD): Bravo za komentar.

Miroslav Krnjic

pre 18 godina

E Pun mi je više K..AC Vas Nacionalista koji se protive Guma ligi kao upropastila je nasu Kosarku. DAli je neko od Vas kriticara uopste drzao Loptu u rukama.

Pa bre ova Nasa liga je u poslednjih pet godina Napravila CELA TRI (i brojevima 3) Igraca. Krstica, Vujanica i Rakocevica i jel Vam i za to kriva Guma liga

A najcrnje je od svega sto se 90% KRITICARA deklarise kao DEMOKRATE. Pa nemate Vi pojma o Demokratiji

Zoki

pre 18 godina

Osim toga sudeci po prijasnjim godinama, Cibona, Zadar i Split kud i kamo vise pune dvorane u Srbiji nego srpski klubovi u Hrvatskoj.

Da imalo pratis nasu ligu znao bi da partizan i Zvezda su imali rasprodanu dvoranu jos pre Goodyeara bez obzira ko im dolazi u goste. To da ste bolji i perspektivniji nakon jednog takmicenja gde ste bili ispred nas i gde ste i vi podbacili je smesno. To da neko u Srbiji moze imati koristi igrajuci sa Sirokim, Heliosima, Zagrebima i slicnim pionirskim klubovima je ironija. Da li ste vi culi za Cacak, leskovac, Kraljevo, Atlas ; mi nemamo sest nego deset klubova koji bi trebali biti medju ovih 14. Uostalom imena protivnika ove lige u Srbiji sve govori i autoritet koji oni imaju. Ova liga odgovara samo nacionalistima koji se prze na medjusobne meceve a nikako oni koji realno sagledavaju da Srbija nije neki pokusni kunic koji ce da stvara ligu Hrvatima, Slovencima i slicnim luzerima.

DOLE SA OVIM GUMENIM GLUPOSTIMA!

andro

pre 18 godina

Zajednicka liga na prostorima bivse juge jeste svaciji interes, ali ovakva kakva jeste GY liga to nije. Glavnu korist od nje (osim NBA skauta, posto je postala regrutni centar za NBA) izvlace Slovenci i Hrvati koji imaju svega par kvalitetnih klubova i da nije srskih jakih 5 ekipa od prosle sezone, ne bi imali sa kime da igraju. Takodje izvlace i najvecu materijalnu korist zbog vlasnicke strukture. Jel to mozda slucajno sto poslednjih 7-8 mesta u ligi nema nijednog srpskog kluba? Npr. Vojvodina od prosle godine je bila bolja od preko polovine klubova u GY ligi pa nije dobila da ucestvuje.
Liga, pod FER uslovima jeste zajednicki interes. To znaci sledece: broj klubova iz svake zemlje u skladu sa kvalitetom (a ne kao do sada) - ne bi bilo lose uvesti kvalifikacioni turnir za poslednja 3-4 mesta + bodovati ostvarene rezultate od predhodnih godina, vlasnicka struktura u skladu sa kvalitetom timova (a ne kao do sada).
Dokle god najbolji srpski klubovi budu igrali protiv Heliosa, Sirokog Brega i slicnih budalastina od timova (od kojih su Sloga iz KV ili Borac iz Cacka 16 puta bolji) i dok je vlasnicka struktuta u ligi takva kakva je, NE POSTOJI srpski interes za igranje u istoj.

glingon

pre 18 godina

i Bosna kad je bila sampion evrope u jugi je tek bila cetvrta!
SFRJ liga je bila druga zenska liga na svetu, samo je bila bolja NBA/muska-liga.

Negativni

pre 18 godina

Bolja je i ova nasa kakva-takva liga sa sve mafijasima i hohstaplerima,nego ona privatna liga koja sluzi samo nekolicini ljudi za zgrtanje love ako se pojavi neki novi Divac,Kukoc,Djordjevic...Samo sto ce ti talenti vec sa sesnaest godina ici u NBA ili ACB ligu gde je najveca lova.A ovde ce ionako biti vecnog plakanja kako ne valjaju sudije,pogotovu kad igraju srpski i hrvatski klubovi.Tom sranju nikad nece biti kraja.Zato,hvala bogu pa ce sport uskoro biti mrtav i u Srbiji i Hrvatskoj.

boners

pre 18 godina

@kosarkas
Vi na nas gledate kao na Rumune i svi ti klubovi pobedjuju u Bg.Ma nemoj,vi 5 zlatnih medalja necete osvojiti u sledecih 100 godina.Razumem da nisi nas navijac,ali dalkeo si ti od realnosti.Mi ne trebamo nicim da se pokrivamo,a vidim da si presrecan sa vasim sedmim mestom,sto vam je najveci uspeh jos od 1995.,zato pokrivanje savetujem drugima.Video si kako je izgledala tabela GY lige prosle godine,isto ce biti i ove.Ti tvoji silni klubovi,koji toliko pobedjuju,bili su gori od bosanskih,pa ste spali na samo tri mesta.Kao na Rumune,haha i to od "kosarkasa".Sta ste vi onda?I bolji ste trenutno,jer ste jednom u 11 godina bili ispred nas i to na "odlicnom" sedmom mestu.Mi se sledece sezone vracamo sa Pedjom i bez Obradovica,a vi budite perspektivni koliko hocete.
I mislim da vi ne mozete sastaviti kvalitetne lige,jer imate samo jedan klub,Cibonu,tu je donekle i Zadar,dok mi imamo sest izjednacenih ekipa.Nama je nepotrebna i siguran sam da je ovo poslednja sezona GY lige,a posle nek se svako bavi svojom kosarkom.Nije mi jasno zasto se toliko zauzimas za tu ligu,kad na nas gledas kao na Rumune.
Ps.Mi na Brazilce u fudbalu gledamo kao na Farska ostrva.:))
Najvece razocarenje u svetu reprezentativne kosarke smo mi sa 5 zlatnih medalja u 11 godina.Sta su onda ostali,haha. Malo vise postovanja prema nekom,ko je daleko uspesniji i od koga zelis da ucis.Mrznju na stranu i gledaj rezultate.

piplfoks

pre 18 godina

Aha, znači guma liga je besmislena i to je gubljenje vremena. Takođe nije pravi pokazatelj snaga... Čekaj stani,ko ono beše najbolji naš tim u Evropi prošle sezone? Rekao bi ja da to beše Hemofarm? A ko je pobedio u Goodyear ligi? Hmm, kakva koincidencija... Probajte isto poredjenje sa partizanom, spektakularnim šampionom naše nepotkupljive superlige...

dosta kompleksa

pre 18 godina

Halo, pljuvači srpske košarke, o čemu to vi? Pa prošle godne četiri tima iz Srbije zauzela su PRVA ČETIRI MESTA u GJ ligi. Šta vam to govori? Ove godine su Hrvati PRVI PUT od osamostaljena /za 15 godina/ ispred repretentacije SCG. A ni sada nisu uzeli medalju. Na listi FIBE nema vas, kao ni braće Slovenaca, o drugima da i ne govorimo, ni među prvih 30. Ej, ko se našao da deli lekcije?! Hrvatska ima bolju pespektivu?!. Pa gde vam je mlada reprezentacija? Pa čiji su juniori prvaci Evrope? Kompleks je stvarno teška stvar. Uzgred, ko će dogodine igrati na SP - "moćni i perspektivni" ili zvanični prvaci sveta? Još ste "balavi".

Mile

pre 18 godina

Dragi komsije, Goodyear ligu trebate zato jer je ona jedini nacin da malo oporavite svoju kosarku nakon katastrofe na EP. Ako vas i pozovu na SP, mislim da se necete proslaviti, tako da vam je GL najbolja sansa da dokazete kako Hrvatska i Slovenija nisu kosarkaski jace od vas, barem klupski. Mislim da necete imati lak posao kao prosle godine jer vam je kosarka u krizi (kad pukne repka ni klubovima se ne pise dobro), a u ostalim zemljama lige dobiva na kvaliteti.
Inace se slazem da pobjednik treba dobiti mjesto u Euroligi, inace ce zanimanje s vremenom nestati, a liga nikad nece biti shvacena ozbiljno, bila ideja dobra ili ne (ja mislim da jeste).

Goran Savic------Arizona

pre 18 godina

ocemo Srpsku kosarkasku super 16, i cetiri Srpska kluba u evro ligi+ cetiri u ulebu kupu + 4 u fibinoj ligi+ 4 u fibinom kupu, gyl nek igraju komsije i nek se pojacaju sa rumunima madjarima, austriancima, albanzima . pa osvajaj te, samo ne gradite kuce blizu nas i ne ulaite u nase klozete.

boners

pre 18 godina

To sto ti mislis da se mi necemo proslaviti je najmanji problem.Zasto bi nekom morali dokazivati bilo sta i zasto bi GY liga bila jedini nacin da se vratimo.Trebamo gledati sebe,a ostali nas zanimaju kao lanski sneg.Da Spanci,Italijani i Francuzi naprave zajednicku ligu,bila bi isto jaca od svake pojedinacne,ali to nikome ne pada na pamet.Liga nikome ne koristi,sve je manje zanimanja i nadam se da je ovo poslednja sezona iste.Pogledajte samo imena onih koji su protiv lige,svako ko ima bar malo veze sa kosarkom protivi se GY ligi.
Kakve veze ima Obradovic i GY liga.Licno sam protiv Obradovica na mestu selektora,kao i protiv GY lige.Zakljucak ti nema nikakve veze.

Petar

pre 18 godina

Bar da je godina poslednja za nase klubove u u "guma" ligi. Od kada smo poceli tu da igramo, klubovi su nam sve losiji. A podizemo hrvatski, slovenacku i bosansku kosarku. Pa nismo mi dobrotvorna ustanova koja ce da radi u korist drugih, a na svoju stetu. Neka oni igraju sa Madjarim i Austrijancima, a Svetski sampioni igraju sa elitom.

Dejan

pre 18 godina

Sto da covjek kaze na ovakve komentare. Kao prvo : klupska kosarka na ovim prostorima je vise nego smjesna. Drugo : GY liga ce imati svrhe kada pobjednik bude isao u Euroligu. Ovako Cibona (navodim primjer) nema razloga da ju igra. Upravo se to vidi po tome sto Cibona i Olimpija bolje prolaze u Euroligi nego srpski klubovi. Razlog tomu je sto nemaju zelje niti potrebe da se takmice, eventualno da uigravaju mladje igrace. Price da Srbija ima 5-6 kvalitetnih klubova drze vodu jednako kao i price da Hrvatska ima 5-6 kvalitetnih klubova. Svaka drzava ima 2-3 'prava' kluba, a i oni su u odnosu na Europske klubove (treba se znati da je jedino prava kvaliteta u Euroligi) vise nego smjesni. Sto se tice reprezentacija i jedne i druge su jadne. To sto neko ima bolje juniore, kadete ili ne znam sto u kojem sportu drzi vodu kao sto sto ima utjecaj ubijenog komarca na potres u Japanu. Takvi juniori bez jakih utakmica i pravih trenera nece postici nista, a kamoli u zabiti tipa Srbije ili Hrvatske.

ARENA

pre 18 godina

Da, dok su Radmanovic (kome se predvidja ugovor od 50-60 miliona dolara), Milicic (koji je jedini Srbin uz Nesterovica ima NBA prsten i cije sedenje na klupi glupi i neupuceni Ameri placaju 3- 4 miliona godisnje), Scepanovic (koji je odlucio finale 2001), Drobnjak (koji ce posle neuspesne sezone u NBA doci u mnogo slabu ACB ligu, cini mi se u neku Taukeramiku ili tako nesto), Tomasevic (secate se onog fajnal fora evrolige, ono kad je ucestvovao Partizan) i ne znam ko jos, pali sa Marsa. A Cabarkapa i Pavlovic, koji vec sad imaju vecu platu od npr. Bodiroge su takodje neobjasnjiva pojava, nepoznatog porekla.

Prvo
Znate li ko je juniorski prvak Evrope i u muskoj i u zenskoj konkureniji, a ko je treci na U20 prvenstvu?
Znate li kako ti momci igraju? Verovatno ne, pa da vam malo pojasnim.Uglavnom kao Argentina 2002. i 2004. protiv Amera ili kao SRJ 95, 96,2001, 2002 itd.U18 osvojeno bez poraza, prosecna razlika oko +15
Znate li gde oni igraju? Po Avala Adama, Buducnostima i Borcima. Da li vi stvarno mislite da je nama zanimljivije da gledamo Heliose, Bregove, Slovane, Pivovarne i druge komedije protiv Zvezde, Partizana i ostalih, od recimo duela Dasic i Mijatovic protiv Labovica i Teodosica ili Tripkovica i Bogdanovica?
Mozda bismo mogli da primimo u YUBA ligu Cibonu i Olimpiju, koje bi jedine mogle da joj ne oslabe kvalitet, vec da pojacaju konkurenciju. A i njih samo ako fino, kulturno i lepo zamole.

Drugo
Nasi su se proslavili na EP samo zahvaljujuci sebi, a i ovaj showtime sa raznoraznim prepucavanjima i konferencijama samo pokazuje kakvo je interesovanje za kosarku. Ovo je za nas i dobro jer se deviza da smo najbolji bila pretvorila u aksiom, pa nismo ni dovoljno shvatali kakvi su ono bili uspesi, niti smo ih cenili koliko treba (pogotovo ih nisu cenili nasi mladji reprezentativci).

Stancho Pansa

pre 18 godina

E, moj, B92...Nijedan Hrvat nije bio uskracen za komentar, ali zato moj ne objavljujete. I sada cete ovo kao da objavite, a prethodni, gde sam nasiroko razglabao i sportske i politicke razloge zbog kojih ne igrati ovu ligu nikada necete objaviti. Nema sta, 5 godina je proslo od 5. oktobra, ali neke stvari se nisu promenile. I vi ste demokratski medij?

cane_fCrs

pre 18 godina

nisu nas slomile ove teske godine
josh nas sada ima vishe zbog tebe
pevajte,skacite,lomite i loodujte
a ti zvezdo igraj futbal volim te
nananananannananananannananananan

ciga grobar

pre 18 godina

au mile tugo moja
tiznas stanama treba
jako sedmo mesto u europi trt
pak sise o kurazijo dadas koi savet sveckim prvacima
jasdae kodnas kriza rezultata trenutno
al kodvas jeto kostantno stanje
sem kadse uzme jako sedmo mesto u europi
trt