Utorak, 01.12.2020.

21:25

Dončić: Znam da Jokić hoće da dođe u Dalas

Luka Dončić i Nikola Jokić u istom timu? To bi bilo sjajno...

Izvor: SN

Donèiæ: Znam da Jokiæ hoæe da doðe u Dalas IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

bskfan

pre 3 godine

@jd

Ako pogledas listu igraca sa najvise dodira lopte, videces da su Jokic i Doncic u samom vrhu. E sad, ako spojis ta dva igraca onda je veliko pitanje kako bi sve to islo. Tacno je da bi jedan drugom dosta asistirali, kao sto su i Marej i Jokic najbolji tandem u ligu po tom pitanju, ali se ovde ne radi o problemu samih asistencija vec organizacije igre. Kada bi Marej sutirao kao sto je sutirao u plejofu (nestvarni procenti), onda Jokicu ne treba bolji plej od njega.

Marej ume da potone dobar deo regularnog dela ali ima sposobnost "dizanja" kada je to najpotrebnije, u velikim utakmicama, sto je jako bitno. On cak i svaku pojedinacnu utakmicu pocne uspavano a zaigra tek u trecoj ili cetvrtoj cetvrtini. Ali, sve to moze da se ispravi, ima samo 22 godine.

Sto se tice RJ Hamptona, Denver za njega nije dao pik drafta 21, vec tek pik drafta 23, sto znaci da planiraju da ovu eru Jokica i Mareja zele da isprate tako sto u ekipi imaju sto vise jeftinh igraca pod ruki ugovorima kako bi oslobodili prostor za tri max igraca, bez obzira da li taj treci max igrac bude MPJ ili neko drugi. Konoli je pravio dosta gresaka kada je placanje igraca u pitanju ali mislim da se sad to polako menja i da ce od sad pokusati da uhvate nekog slobodnog igraca za male pare i sa ugovorom od godinu-dve dana. Dakle, strategija je jasna, tako rade svi dobri timovi: jezgro od 3-4 igraca, 3-4 rukija, a ostatak tima popunjavati kako se ukaze prilika.

IgorPa

pre 3 godine

@vlade

Nazalost zatucanima moras kopirati sta nesto znaci. Stoga "
Maverick je izraz koji u engleskom jeziku označava individualca, nonkonformista, buntovnika i općenito osobu koja se odbija podvrgavati društvenim pravilima. Potiče od prezimena Samuela Mavericka, teksaškog rančera koji je odbijao žigosati vlastitu stoku. Ispočetka se koristio za nežigosane životinje odbjegle ili odlutale iz krda". Znaci nebitno koja je zivotinjska vrsta u pitanju. Nebitno je, u modernom vremenu oznacava buntovnika bilo koje (zivotinjske) vrste. Nemoj se raspravljati sa ljudima ako znas samo delic informacije. Nema potrebe zatim, jer ispadas pajvan ako krenes da se prepires sa nekim ko ti na lep nacin objasni sta je.

јд123

pre 3 godine

Sto se tice kosarkasih argumenata, mora se reci da Luka nije idealan fit za Jokica. Jokic voli da ima loptu u rukama, Luka takodje, tako da i jednom i drugom vise odgovaraju dobri strelci nego plejmejkeri.
(bskfan, 1. decembar 2020 23:36)

Не видим да Јокићу смета што Мареј има лопту у рукама. Тако да се ту не би много променило, Дончић би играо више са Јокићем него што би сам креирао акције екпипе као сада. Значи Јокић/Дончић као Јокић/Мареј.

Зар стварно мислиш да је Мареј бољи фит за Јокића него Дончић? Не бих рекао.

Све остало што си рекао се слажем осим можда у вези трипл-даблова. Имали би обојица пуно асистенција један другом. Јокић ће вероватно сада и у Денверу имати мање скокова, поготово ако МПЈ буде стартер. А ту је и Бартон, који иако бек, воли да ”краде” скокове.

Следеће две сезоне су одлучујуће за Јокића. Он већ улази у свој прајм, нема он времена да чека да се сваке године развију младе наде (Мареј је две године млађи). Мислим да је то и управи Денверва јасно. На крају ове сезоне ће знати да ли је МПЈ тај трећи играч или није и сходно томе ће бити трејдова. Томе иде у прилог и чењеница да су пик прве рунде за следећу годину трејдовали за РЈ Хемптона. Значи најкасније на крају следеће сезоне ће ићи на све или ништа а можда већ и у току ове. Ако нпр. процене да не могу уклопити МПЈ-а. Ако не поступе тако, онда не видим разлог зашто би Никола продужио уговор са њима (осим финансијких, јер га они могу највише платити).

Kalevra

pre 3 godine

Luka Dončić je izabrao da igra za svoju matičnu državu Sloveniju i zbog toga će u Srbiji uvjek da ga pljuju i omalovažavaju njegove uspjehe.....ZAŠTO!!!....pa zato što je Srbija bolesno ksenofobično nacionalističko društvo u kojem se mrzi i pljuje po svemu što nije iz njihovog zatucanog plemena i njihovog makroa Rusije.....😈😈😈😈

Вук Караџић

pre 3 godine

(Kalevra, 02. decembar 2020 11:34)

будало. сваком Србину је матична држава Србија, чији год пасош да има и за коју год репрезентацију да игра. Драгић о Дончић су, наравно, Срби, и они то дубоко осећају и разумеју. нема везе што играју за неку другу државу

Вук Караџић

pre 3 godine

Cudim se samo da ste propustili da tvrdite da je i Maradona bio Srbin?
(Patrijote, 02. decembar 2020 08:38)

ја се ништа не чудим, какву год глупост да напишеш. навикао си нас

Kalevra

pre 3 godine

Ljudi kakav bre Luka Dončić....da ga ne guraju Vatikan i CIA nebi taj vidjeo NBA....on je samo mali pion u svjetskoj zavjeri protiv nebeskog naroda,....😈😈😈😈

76er

pre 3 godine

@Razlog je zato sto Jokic voli konje a Maverik je konj koji nema zig, to jest Mustang.
(Crepajac, 01. decembar 2020 21:43)

Maverik je ovan...
(Lars, 01. decembar 2020 23:43)


Ali takodje, izmedju ostalog; "A mustang is by definition a maverick horse".

No name

pre 3 godine

Pod 4, Dalas ima jaci tim a sa Jokicem bi sigurno dogurao mnogo dalje nego Denver ove sezone. Pa vi sada razmislite da li sam u pravu?
(fortissimo, 1. decembar 2020 22:13)

Kad se ne razumeš u sport koji komentarišeš.. Dalas je jedino veća franšiza od Denvera i ništa više. U sportu igra i sreća. Ako Dalas bude sledeće godine bude 10 na zapadu da budu srećni, toliko dobar tim imaju.
Da objašnjavam ne pada mi napamet, jedva čekamo komentare o Dalasu sledeće sezone.

ZokiNS

pre 3 godine

citam i neverujem da se ovde raspravlja o nekim konjima !?
koga briga za konje, u istoriju ulaze oni koji imaju sampionski prsten a za konje cemo lako...

Мирабо

pre 3 godine

Кунете се у дончића већи вам србин он од наших у репрезентацији,срамота.
Неки нови срби,јадни..

Goran

pre 3 godine

"Razlog je zato sto Jokic voli konje a Maverik je konj koji nema zig, to jest Mustang"
Prema recniku, to je nezigosano govedo, znaci nezigosana krava ili vo. Mislim da se radi o govedu koje ne pripada stadu. Nikakav mustang jer mustang je Engleska rec. Mustang je mustang i na Srpskom i na Engleskom.

Ivan

pre 3 godine

Maverik je nesto kao buntovnik, ko ne postuje pravila ali mu ide u zivotu, npr ko carli sin. Neko kome se dive, i voleli bi da budu kao on, ali iz odredjenih razloga ne mogu.
Svi bi da budu maverici

bskfan

pre 3 godine

Dalas je bolji tim od Denvera, bolja je klima, manji je porez, imaju sjajnog vlasnika i trenera, igraju napadacku kosarku, tu je i Luka, tako da bi to svakako bio dobar tim za Jokica, ali tu je i onaj drugi deo - lojalnost timu koji te je draftovao, dao ti sansu da pokazas sta znas i dao ti max ugovor. Jokic je vec do sada uspeo da bude jedan od najboljih nagetsa svih vremena, a ako produzi ugovor verovatno ce poobarati sve klupske rekorde i time postati najbolji, sto takodje moze da bude motiv. Na tu temu je Jokic vec jednom rekao kako bi voleo da bude kao Tim Dankan (mada je tako uradio i Novitcki) da citavu karijeru provede u jednom timu.

Videcemo sta ce biti, Jokic je pod ugovorom jos tri godine tako da ima vremena. Tesko je reci sta je bolje, mada dosta zavisi i od toga da li ce uspeti da uzmu prsten. Ako Denver nista ne uradi u naredne tri godine, ako ne dignu nivo igre na visi nivo, onda je sasvim moguce da Jokic promeni sredinu.

Sto se tice kosarkasih argumenata, mora se reci da Luka nije idealan fit za Jokica. Jokic voli da ima loptu u rukama, Luka takodje, tako da i jednom i drugom vise odgovaraju dobri strelci nego plejmejkeri. Iako igraju na razlicitim pozicijama, oni su slicni igraci tako da bi donekle gusili jedan drugoga, a verovatno bi i broj tripl-dablova bio manji i kod jednog i kod drugog. Neka su oni zivi i zdravi, neka igraju dobro, a da li ce igrati u istom timu ili ne, manje je vazno.

Lars

pre 3 godine

@Razlog je zato sto Jokic voli konje a Maverik je konj koji nema zig, to jest Mustang.
(Crepajac, 01. decembar 2020 21:43)

Maverik je ovan...

dule

pre 3 godine

Po 1, NBA je biznis , sto podrazumeva i licni biznis igraca. Pod 2, Nikola nikome nista nije duzan jer je vratio klubu mnogo vise nego sto je dobio. Setite se da je Marej vise placen od njega. . Pod 3, Denver sa ovakvom politikom pojacanja, nikada nece nista uraditi. Prosla sezona je njihov maksimum, koja podrazumeva maksimalno trosenje Jokica. Pod 4, Dalas ima jaci tim a sa Jokicem bi sigurno dogurao mnogo dalje nego Denver ove sezone. Pa vi sada razmislite da li sam u pravu?
(fortissimo, 1. decembar 2020 22:13)


Marej ima vecu platu od Jokica zato sto je kasnije potpisao ugovor a sallary cap se povecavao svake godine.

nebitan srbin

pre 3 godine

jedno su licne zelje drugo su mogucnosti a sasvim nesto trece je sta zeli klub sa kojim ima ugovor.neki kazu jao sta ce denver kad ostavise granta niz potok ili nekog drugog.ja pa i mnogi od vas nas ne bitno smo razmisljali otkud ovaj jokic u nba.spor mlitav lovrenj ga je oducavao od kosarke iskreno.mislio sam da ce u denveru ostati malo duze od jedne studentske eksurzije.onaj malon mu malo odskrino minutazu ovaj deran se razgoropadio oslobodio poceo da plese neku svoju frljoku neku svoju tehniku toliko usporenu i predvidivu da je to nenormalno.sada nema nedelje nema ponekada ni dana a da se ne spomene nikola jokic. ozenio se prdno je sedeo je za stolom punom pepeljarom i sa oraznim flasama od piva,ajmo na basket itd itd.manite se vi derana on zivi svoj zivot i svoj san. nadjite vi novinari pa i menadjeri nekog drugog derana ili vise njih za koje niko nikada nije cuo pa ih samo malo ispratite sa svojim pisanijama ovaj je odavno svetski vise nije za nasu kasabu.

Milos

pre 3 godine

Najjaci duo u ligi cine Lebron i Dejvis. I bice najjaci duo sve dok igraju zajedno.
Jokic kao neko ko je rupa u odbrani i koji je tek drugi strelac Denvera ne moze biti deo najjaceg dua.

beogradski

pre 3 godine

Najjaci duo u ligi cine Lebron i Dejvis. I bice najjaci duo sve dok igraju zajedno.
Jokic kao neko ko je rupa u odbrani i koji je tek drugi strelac Denvera ne moze biti deo najjaceg dua.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milos, 1. decembar 2020 23:42)

A sta znam, valjda ti znas bolje od ovih u Dnevru. Oni tamo kazu da je Jokic superstar i vodja fransize, koji ih je doveo do finala konferencije, ali ne znaju oni. Rupa je Jokic.

IgorPa

pre 3 godine

@vlade

Netacno, maverick nije ni konj ni tele. Maverik oznacava nesto sto nije zigosano u slucaju Dalas Maveriksa i potice od prezimena rendzera koji je odbijao da zigose svoje zivotinje. A kada se kaze za nekoga da je Maverik to je nesto kao buntovnik. A simbol dalas maveriksa je konj iliti mustang. Nadam se da je sada jasnije

Ivan

pre 3 godine

Pa sta, i stojakovic je u dalasu uzeo prsten. Realno jokic nema vremena da ceka da u denveru stignu mlade nade, jos godinu, dve plafon i ako ne ide na bolje verovatno ce traziti trejd.
Vratio im je jokic dobrim igrama na ukazano poverenje i minutazu, igrali su i finale konferencije, ali sad uprava treba da napravi korak dalje.
To je sve biznis , skromnost i vernost nisu vrline u ovom sadasnjem vremenu, ovaj svet diktira neka druga pravila.
Bolje i prsten u dalasu , nego zauvek u denveru bez prstena.

onako usput

pre 3 godine

Zar nije Luka rekao da hoće da dođe Goran Loznica.
(SNS šljam , 01. decembar 2020 21:29)dobicu i jogurt uz sedvic.
(uspeo sam, 01. decembar 2020 23:17)
Gori ste od poturica i od bilo koje vere i nacije. RoBOTizovani kao mumije. Gledamo ovog naseg nepismenog iz Loznice. Povraća nam se od njega. Tek kreću još fenomenalniji komentari na politici. Spremi kokice....

Don

pre 3 godine

Kao i pred početak prošle sezone, mnogi Srpski "stručnjaci" ocenjuju da je uspeh Denvera iz prošle sezone njihov maksimum ikada itd...
Momci iz Denvera imaju velika m***, tako da im je dovoljno da dovedu neke leve igrače, a osovina samo da se usavršava.
Očekujem od Mareja da padne u trans ove sezone i da postane uz Joku All Star, a mali MPJ da se značajno popravi.
Titula je cilj, biće mnogo, mnogo teško, ali, sve je moguće kad daš sve od sebe.
Već su ispisali istoriju, dva puta okrenuli 3-1...
A što se tiče Lukine izjave, Dalas mi je jedna od omiljenih franšiza, i ne bih imao ništa protiv da se to ostvari :) Ali tek kada Joka uzme prsten sa Denverom.

fortissimo

pre 3 godine

Po 1, NBA je biznis , sto podrazumeva i licni biznis igraca. Pod 2, Nikola nikome nista nije duzan jer je vratio klubu mnogo vise nego sto je dobio. Setite se da je Marej vise placen od njega. . Pod 3, Denver sa ovakvom politikom pojacanja, nikada nece nista uraditi. Prosla sezona je njihov maksimum, koja podrazumeva maksimalno trosenje Jokica. Pod 4, Dalas ima jaci tim a sa Jokicem bi sigurno dogurao mnogo dalje nego Denver ove sezone. Pa vi sada razmislite da li sam u pravu?

Donato

pre 3 godine

Razlog je zato sto Jokic voli konje a Maverik je konj koji nema zig, to jest Mustang.
(Crepajac, 1. decembar 2020 21:43)

I na glupost dobijes 70 pluseva. :)

Daredevil

pre 3 godine

Razlog je zato sto Jokic voli konje a Maverik je konj koji nema zig, to jest Mustang.
(Crepajac, 1. decembar 2020 21:43

Čini mi se da je i Kalgari poznat po konjima?

Stefan B

pre 3 godine

Ako je zbog konja neka onda ostane u Denveru samo nek promeni ekipu i sport i zaigra za NFL tim Denver Broncos, njima je grb konj. Ima dobre asistencije mozda postane dobar kvoterbek.

Sabre

pre 3 godine

Lolcina. Volim Bobija ko brata ali to bi bio najgori dil u istoriji kosarke za Dalas.
(Sabre, 1. decembar 2020 21:38)

Ok, ne morate da rokate minuse, ocito je lapsus. Hteo sam da kazem Denver :D Ne znam kako se ovome uopste pridodaje paznja neka, bilo je zezanje pitanje, svakako niko normalan ne bi superstara kao Jokaru menjao za Bobija, aman x)

No1e

pre 3 godine

Koje podrivanje Nikole, da on želi da napusti Denver koji mu je sve dao i omogućio? Grad koji gradi franšizu na njemu i Murray-u, a Nikola da prljavo iza leđa to govori.
Isto neka Nikola izađe da kaže da mu je Dončić rekao da hoće da dođe u Denver, da jedva čeka da napusti Dallas, da su navijači seljaci a grad prljav. Takođe mu je Dončić rekao da mora da glumi da mu je lepo da bi Mark Cuban-u uzeo sve, ali ustvari ga ne podnosi. Baš tako mu je rekao. Dončić mrzi svakoga u Dallas-u.
Neka Nikola overi kod advokata svoju izjavu.

beogradski

pre 3 godine

Najjaci duo u ligi cine Lebron i Dejvis. I bice najjaci duo sve dok igraju zajedno.
Jokic kao neko ko je rupa u odbrani i koji je tek drugi strelac Denvera ne moze biti deo najjaceg dua.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milos, 1. decembar 2020 23:42)

A sta znam, valjda ti znas bolje od ovih u Dnevru. Oni tamo kazu da je Jokic superstar i vodja fransize, koji ih je doveo do finala konferencije, ali ne znaju oni. Rupa je Jokic.

Donato

pre 3 godine

Razlog je zato sto Jokic voli konje a Maverik je konj koji nema zig, to jest Mustang.
(Crepajac, 1. decembar 2020 21:43)

I na glupost dobijes 70 pluseva. :)

fortissimo

pre 3 godine

Po 1, NBA je biznis , sto podrazumeva i licni biznis igraca. Pod 2, Nikola nikome nista nije duzan jer je vratio klubu mnogo vise nego sto je dobio. Setite se da je Marej vise placen od njega. . Pod 3, Denver sa ovakvom politikom pojacanja, nikada nece nista uraditi. Prosla sezona je njihov maksimum, koja podrazumeva maksimalno trosenje Jokica. Pod 4, Dalas ima jaci tim a sa Jokicem bi sigurno dogurao mnogo dalje nego Denver ove sezone. Pa vi sada razmislite da li sam u pravu?

bskfan

pre 3 godine

Dalas je bolji tim od Denvera, bolja je klima, manji je porez, imaju sjajnog vlasnika i trenera, igraju napadacku kosarku, tu je i Luka, tako da bi to svakako bio dobar tim za Jokica, ali tu je i onaj drugi deo - lojalnost timu koji te je draftovao, dao ti sansu da pokazas sta znas i dao ti max ugovor. Jokic je vec do sada uspeo da bude jedan od najboljih nagetsa svih vremena, a ako produzi ugovor verovatno ce poobarati sve klupske rekorde i time postati najbolji, sto takodje moze da bude motiv. Na tu temu je Jokic vec jednom rekao kako bi voleo da bude kao Tim Dankan (mada je tako uradio i Novitcki) da citavu karijeru provede u jednom timu.

Videcemo sta ce biti, Jokic je pod ugovorom jos tri godine tako da ima vremena. Tesko je reci sta je bolje, mada dosta zavisi i od toga da li ce uspeti da uzmu prsten. Ako Denver nista ne uradi u naredne tri godine, ako ne dignu nivo igre na visi nivo, onda je sasvim moguce da Jokic promeni sredinu.

Sto se tice kosarkasih argumenata, mora se reci da Luka nije idealan fit za Jokica. Jokic voli da ima loptu u rukama, Luka takodje, tako da i jednom i drugom vise odgovaraju dobri strelci nego plejmejkeri. Iako igraju na razlicitim pozicijama, oni su slicni igraci tako da bi donekle gusili jedan drugoga, a verovatno bi i broj tripl-dablova bio manji i kod jednog i kod drugog. Neka su oni zivi i zdravi, neka igraju dobro, a da li ce igrati u istom timu ili ne, manje je vazno.

Ivan

pre 3 godine

Pa sta, i stojakovic je u dalasu uzeo prsten. Realno jokic nema vremena da ceka da u denveru stignu mlade nade, jos godinu, dve plafon i ako ne ide na bolje verovatno ce traziti trejd.
Vratio im je jokic dobrim igrama na ukazano poverenje i minutazu, igrali su i finale konferencije, ali sad uprava treba da napravi korak dalje.
To je sve biznis , skromnost i vernost nisu vrline u ovom sadasnjem vremenu, ovaj svet diktira neka druga pravila.
Bolje i prsten u dalasu , nego zauvek u denveru bez prstena.

No1e

pre 3 godine

Koje podrivanje Nikole, da on želi da napusti Denver koji mu je sve dao i omogućio? Grad koji gradi franšizu na njemu i Murray-u, a Nikola da prljavo iza leđa to govori.
Isto neka Nikola izađe da kaže da mu je Dončić rekao da hoće da dođe u Denver, da jedva čeka da napusti Dallas, da su navijači seljaci a grad prljav. Takođe mu je Dončić rekao da mora da glumi da mu je lepo da bi Mark Cuban-u uzeo sve, ali ustvari ga ne podnosi. Baš tako mu je rekao. Dončić mrzi svakoga u Dallas-u.
Neka Nikola overi kod advokata svoju izjavu.

IgorPa

pre 3 godine

@vlade

Netacno, maverick nije ni konj ni tele. Maverik oznacava nesto sto nije zigosano u slucaju Dalas Maveriksa i potice od prezimena rendzera koji je odbijao da zigose svoje zivotinje. A kada se kaze za nekoga da je Maverik to je nesto kao buntovnik. A simbol dalas maveriksa je konj iliti mustang. Nadam se da je sada jasnije

Stefan B

pre 3 godine

Ako je zbog konja neka onda ostane u Denveru samo nek promeni ekipu i sport i zaigra za NFL tim Denver Broncos, njima je grb konj. Ima dobre asistencije mozda postane dobar kvoterbek.

Sabre

pre 3 godine

Lolcina. Volim Bobija ko brata ali to bi bio najgori dil u istoriji kosarke za Dalas.
(Sabre, 1. decembar 2020 21:38)

Ok, ne morate da rokate minuse, ocito je lapsus. Hteo sam da kazem Denver :D Ne znam kako se ovome uopste pridodaje paznja neka, bilo je zezanje pitanje, svakako niko normalan ne bi superstara kao Jokaru menjao za Bobija, aman x)

Lars

pre 3 godine

@Razlog je zato sto Jokic voli konje a Maverik je konj koji nema zig, to jest Mustang.
(Crepajac, 01. decembar 2020 21:43)

Maverik je ovan...

Don

pre 3 godine

Kao i pred početak prošle sezone, mnogi Srpski "stručnjaci" ocenjuju da je uspeh Denvera iz prošle sezone njihov maksimum ikada itd...
Momci iz Denvera imaju velika m***, tako da im je dovoljno da dovedu neke leve igrače, a osovina samo da se usavršava.
Očekujem od Mareja da padne u trans ove sezone i da postane uz Joku All Star, a mali MPJ da se značajno popravi.
Titula je cilj, biće mnogo, mnogo teško, ali, sve je moguće kad daš sve od sebe.
Već su ispisali istoriju, dva puta okrenuli 3-1...
A što se tiče Lukine izjave, Dalas mi je jedna od omiljenih franšiza, i ne bih imao ništa protiv da se to ostvari :) Ali tek kada Joka uzme prsten sa Denverom.

76er

pre 3 godine

@Razlog je zato sto Jokic voli konje a Maverik je konj koji nema zig, to jest Mustang.
(Crepajac, 01. decembar 2020 21:43)

Maverik je ovan...
(Lars, 01. decembar 2020 23:43)


Ali takodje, izmedju ostalog; "A mustang is by definition a maverick horse".

onako usput

pre 3 godine

Zar nije Luka rekao da hoće da dođe Goran Loznica.
(SNS šljam , 01. decembar 2020 21:29)dobicu i jogurt uz sedvic.
(uspeo sam, 01. decembar 2020 23:17)
Gori ste od poturica i od bilo koje vere i nacije. RoBOTizovani kao mumije. Gledamo ovog naseg nepismenog iz Loznice. Povraća nam se od njega. Tek kreću još fenomenalniji komentari na politici. Spremi kokice....

dule

pre 3 godine

Po 1, NBA je biznis , sto podrazumeva i licni biznis igraca. Pod 2, Nikola nikome nista nije duzan jer je vratio klubu mnogo vise nego sto je dobio. Setite se da je Marej vise placen od njega. . Pod 3, Denver sa ovakvom politikom pojacanja, nikada nece nista uraditi. Prosla sezona je njihov maksimum, koja podrazumeva maksimalno trosenje Jokica. Pod 4, Dalas ima jaci tim a sa Jokicem bi sigurno dogurao mnogo dalje nego Denver ove sezone. Pa vi sada razmislite da li sam u pravu?
(fortissimo, 1. decembar 2020 22:13)


Marej ima vecu platu od Jokica zato sto je kasnije potpisao ugovor a sallary cap se povecavao svake godine.

Daredevil

pre 3 godine

Razlog je zato sto Jokic voli konje a Maverik je konj koji nema zig, to jest Mustang.
(Crepajac, 1. decembar 2020 21:43

Čini mi se da je i Kalgari poznat po konjima?

Мирабо

pre 3 godine

Кунете се у дончића већи вам србин он од наших у репрезентацији,срамота.
Неки нови срби,јадни..

Kalevra

pre 3 godine

Ljudi kakav bre Luka Dončić....da ga ne guraju Vatikan i CIA nebi taj vidjeo NBA....on je samo mali pion u svjetskoj zavjeri protiv nebeskog naroda,....😈😈😈😈

nebitan srbin

pre 3 godine

jedno su licne zelje drugo su mogucnosti a sasvim nesto trece je sta zeli klub sa kojim ima ugovor.neki kazu jao sta ce denver kad ostavise granta niz potok ili nekog drugog.ja pa i mnogi od vas nas ne bitno smo razmisljali otkud ovaj jokic u nba.spor mlitav lovrenj ga je oducavao od kosarke iskreno.mislio sam da ce u denveru ostati malo duze od jedne studentske eksurzije.onaj malon mu malo odskrino minutazu ovaj deran se razgoropadio oslobodio poceo da plese neku svoju frljoku neku svoju tehniku toliko usporenu i predvidivu da je to nenormalno.sada nema nedelje nema ponekada ni dana a da se ne spomene nikola jokic. ozenio se prdno je sedeo je za stolom punom pepeljarom i sa oraznim flasama od piva,ajmo na basket itd itd.manite se vi derana on zivi svoj zivot i svoj san. nadjite vi novinari pa i menadjeri nekog drugog derana ili vise njih za koje niko nikada nije cuo pa ih samo malo ispratite sa svojim pisanijama ovaj je odavno svetski vise nije za nasu kasabu.

No name

pre 3 godine

Pod 4, Dalas ima jaci tim a sa Jokicem bi sigurno dogurao mnogo dalje nego Denver ove sezone. Pa vi sada razmislite da li sam u pravu?
(fortissimo, 1. decembar 2020 22:13)

Kad se ne razumeš u sport koji komentarišeš.. Dalas je jedino veća franšiza od Denvera i ništa više. U sportu igra i sreća. Ako Dalas bude sledeće godine bude 10 na zapadu da budu srećni, toliko dobar tim imaju.
Da objašnjavam ne pada mi napamet, jedva čekamo komentare o Dalasu sledeće sezone.

Milos

pre 3 godine

Najjaci duo u ligi cine Lebron i Dejvis. I bice najjaci duo sve dok igraju zajedno.
Jokic kao neko ko je rupa u odbrani i koji je tek drugi strelac Denvera ne moze biti deo najjaceg dua.

ZokiNS

pre 3 godine

citam i neverujem da se ovde raspravlja o nekim konjima !?
koga briga za konje, u istoriju ulaze oni koji imaju sampionski prsten a za konje cemo lako...

Ivan

pre 3 godine

Maverik je nesto kao buntovnik, ko ne postuje pravila ali mu ide u zivotu, npr ko carli sin. Neko kome se dive, i voleli bi da budu kao on, ali iz odredjenih razloga ne mogu.
Svi bi da budu maverici

Goran

pre 3 godine

"Razlog je zato sto Jokic voli konje a Maverik je konj koji nema zig, to jest Mustang"
Prema recniku, to je nezigosano govedo, znaci nezigosana krava ili vo. Mislim da se radi o govedu koje ne pripada stadu. Nikakav mustang jer mustang je Engleska rec. Mustang je mustang i na Srpskom i na Engleskom.

Вук Караџић

pre 3 godine

(Kalevra, 02. decembar 2020 11:34)

будало. сваком Србину је матична држава Србија, чији год пасош да има и за коју год репрезентацију да игра. Драгић о Дончић су, наравно, Срби, и они то дубоко осећају и разумеју. нема везе што играју за неку другу државу

Kalevra

pre 3 godine

Luka Dončić je izabrao da igra za svoju matičnu državu Sloveniju i zbog toga će u Srbiji uvjek da ga pljuju i omalovažavaju njegove uspjehe.....ZAŠTO!!!....pa zato što je Srbija bolesno ksenofobično nacionalističko društvo u kojem se mrzi i pljuje po svemu što nije iz njihovog zatucanog plemena i njihovog makroa Rusije.....😈😈😈😈

Вук Караџић

pre 3 godine

Cudim se samo da ste propustili da tvrdite da je i Maradona bio Srbin?
(Patrijote, 02. decembar 2020 08:38)

ја се ништа не чудим, какву год глупост да напишеш. навикао си нас

IgorPa

pre 3 godine

@vlade

Nazalost zatucanima moras kopirati sta nesto znaci. Stoga "
Maverick je izraz koji u engleskom jeziku označava individualca, nonkonformista, buntovnika i općenito osobu koja se odbija podvrgavati društvenim pravilima. Potiče od prezimena Samuela Mavericka, teksaškog rančera koji je odbijao žigosati vlastitu stoku. Ispočetka se koristio za nežigosane životinje odbjegle ili odlutale iz krda". Znaci nebitno koja je zivotinjska vrsta u pitanju. Nebitno je, u modernom vremenu oznacava buntovnika bilo koje (zivotinjske) vrste. Nemoj se raspravljati sa ljudima ako znas samo delic informacije. Nema potrebe zatim, jer ispadas pajvan ako krenes da se prepires sa nekim ko ti na lep nacin objasni sta je.

јд123

pre 3 godine

Sto se tice kosarkasih argumenata, mora se reci da Luka nije idealan fit za Jokica. Jokic voli da ima loptu u rukama, Luka takodje, tako da i jednom i drugom vise odgovaraju dobri strelci nego plejmejkeri.
(bskfan, 1. decembar 2020 23:36)

Не видим да Јокићу смета што Мареј има лопту у рукама. Тако да се ту не би много променило, Дончић би играо више са Јокићем него што би сам креирао акције екпипе као сада. Значи Јокић/Дончић као Јокић/Мареј.

Зар стварно мислиш да је Мареј бољи фит за Јокића него Дончић? Не бих рекао.

Све остало што си рекао се слажем осим можда у вези трипл-даблова. Имали би обојица пуно асистенција један другом. Јокић ће вероватно сада и у Денверу имати мање скокова, поготово ако МПЈ буде стартер. А ту је и Бартон, који иако бек, воли да ”краде” скокове.

Следеће две сезоне су одлучујуће за Јокића. Он већ улази у свој прајм, нема он времена да чека да се сваке године развију младе наде (Мареј је две године млађи). Мислим да је то и управи Денверва јасно. На крају ове сезоне ће знати да ли је МПЈ тај трећи играч или није и сходно томе ће бити трејдова. Томе иде у прилог и чењеница да су пик прве рунде за следећу годину трејдовали за РЈ Хемптона. Значи најкасније на крају следеће сезоне ће ићи на све или ништа а можда већ и у току ове. Ако нпр. процене да не могу уклопити МПЈ-а. Ако не поступе тако, онда не видим разлог зашто би Никола продужио уговор са њима (осим финансијких, јер га они могу највише платити).

bskfan

pre 3 godine

@jd

Ako pogledas listu igraca sa najvise dodira lopte, videces da su Jokic i Doncic u samom vrhu. E sad, ako spojis ta dva igraca onda je veliko pitanje kako bi sve to islo. Tacno je da bi jedan drugom dosta asistirali, kao sto su i Marej i Jokic najbolji tandem u ligu po tom pitanju, ali se ovde ne radi o problemu samih asistencija vec organizacije igre. Kada bi Marej sutirao kao sto je sutirao u plejofu (nestvarni procenti), onda Jokicu ne treba bolji plej od njega.

Marej ume da potone dobar deo regularnog dela ali ima sposobnost "dizanja" kada je to najpotrebnije, u velikim utakmicama, sto je jako bitno. On cak i svaku pojedinacnu utakmicu pocne uspavano a zaigra tek u trecoj ili cetvrtoj cetvrtini. Ali, sve to moze da se ispravi, ima samo 22 godine.

Sto se tice RJ Hamptona, Denver za njega nije dao pik drafta 21, vec tek pik drafta 23, sto znaci da planiraju da ovu eru Jokica i Mareja zele da isprate tako sto u ekipi imaju sto vise jeftinh igraca pod ruki ugovorima kako bi oslobodili prostor za tri max igraca, bez obzira da li taj treci max igrac bude MPJ ili neko drugi. Konoli je pravio dosta gresaka kada je placanje igraca u pitanju ali mislim da se sad to polako menja i da ce od sad pokusati da uhvate nekog slobodnog igraca za male pare i sa ugovorom od godinu-dve dana. Dakle, strategija je jasna, tako rade svi dobri timovi: jezgro od 3-4 igraca, 3-4 rukija, a ostatak tima popunjavati kako se ukaze prilika.

No1e

pre 3 godine

Koje podrivanje Nikole, da on želi da napusti Denver koji mu je sve dao i omogućio? Grad koji gradi franšizu na njemu i Murray-u, a Nikola da prljavo iza leđa to govori.
Isto neka Nikola izađe da kaže da mu je Dončić rekao da hoće da dođe u Denver, da jedva čeka da napusti Dallas, da su navijači seljaci a grad prljav. Takođe mu je Dončić rekao da mora da glumi da mu je lepo da bi Mark Cuban-u uzeo sve, ali ustvari ga ne podnosi. Baš tako mu je rekao. Dončić mrzi svakoga u Dallas-u.
Neka Nikola overi kod advokata svoju izjavu.

Milos

pre 3 godine

Najjaci duo u ligi cine Lebron i Dejvis. I bice najjaci duo sve dok igraju zajedno.
Jokic kao neko ko je rupa u odbrani i koji je tek drugi strelac Denvera ne moze biti deo najjaceg dua.

Kalevra

pre 3 godine

Ljudi kakav bre Luka Dončić....da ga ne guraju Vatikan i CIA nebi taj vidjeo NBA....on je samo mali pion u svjetskoj zavjeri protiv nebeskog naroda,....😈😈😈😈

Lars

pre 3 godine

@Razlog je zato sto Jokic voli konje a Maverik je konj koji nema zig, to jest Mustang.
(Crepajac, 01. decembar 2020 21:43)

Maverik je ovan...

No name

pre 3 godine

Pod 4, Dalas ima jaci tim a sa Jokicem bi sigurno dogurao mnogo dalje nego Denver ove sezone. Pa vi sada razmislite da li sam u pravu?
(fortissimo, 1. decembar 2020 22:13)

Kad se ne razumeš u sport koji komentarišeš.. Dalas je jedino veća franšiza od Denvera i ništa više. U sportu igra i sreća. Ako Dalas bude sledeće godine bude 10 na zapadu da budu srećni, toliko dobar tim imaju.
Da objašnjavam ne pada mi napamet, jedva čekamo komentare o Dalasu sledeće sezone.

Goran

pre 3 godine

"Razlog je zato sto Jokic voli konje a Maverik je konj koji nema zig, to jest Mustang"
Prema recniku, to je nezigosano govedo, znaci nezigosana krava ili vo. Mislim da se radi o govedu koje ne pripada stadu. Nikakav mustang jer mustang je Engleska rec. Mustang je mustang i na Srpskom i na Engleskom.

Мирабо

pre 3 godine

Кунете се у дончића већи вам србин он од наших у репрезентацији,срамота.
Неки нови срби,јадни..

Kalevra

pre 3 godine

Luka Dončić je izabrao da igra za svoju matičnu državu Sloveniju i zbog toga će u Srbiji uvjek da ga pljuju i omalovažavaju njegove uspjehe.....ZAŠTO!!!....pa zato što je Srbija bolesno ksenofobično nacionalističko društvo u kojem se mrzi i pljuje po svemu što nije iz njihovog zatucanog plemena i njihovog makroa Rusije.....😈😈😈😈

Ivan

pre 3 godine

Pa sta, i stojakovic je u dalasu uzeo prsten. Realno jokic nema vremena da ceka da u denveru stignu mlade nade, jos godinu, dve plafon i ako ne ide na bolje verovatno ce traziti trejd.
Vratio im je jokic dobrim igrama na ukazano poverenje i minutazu, igrali su i finale konferencije, ali sad uprava treba da napravi korak dalje.
To je sve biznis , skromnost i vernost nisu vrline u ovom sadasnjem vremenu, ovaj svet diktira neka druga pravila.
Bolje i prsten u dalasu , nego zauvek u denveru bez prstena.

fortissimo

pre 3 godine

Po 1, NBA je biznis , sto podrazumeva i licni biznis igraca. Pod 2, Nikola nikome nista nije duzan jer je vratio klubu mnogo vise nego sto je dobio. Setite se da je Marej vise placen od njega. . Pod 3, Denver sa ovakvom politikom pojacanja, nikada nece nista uraditi. Prosla sezona je njihov maksimum, koja podrazumeva maksimalno trosenje Jokica. Pod 4, Dalas ima jaci tim a sa Jokicem bi sigurno dogurao mnogo dalje nego Denver ove sezone. Pa vi sada razmislite da li sam u pravu?

beogradski

pre 3 godine

Najjaci duo u ligi cine Lebron i Dejvis. I bice najjaci duo sve dok igraju zajedno.
Jokic kao neko ko je rupa u odbrani i koji je tek drugi strelac Denvera ne moze biti deo najjaceg dua.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milos, 1. decembar 2020 23:42)

A sta znam, valjda ti znas bolje od ovih u Dnevru. Oni tamo kazu da je Jokic superstar i vodja fransize, koji ih je doveo do finala konferencije, ali ne znaju oni. Rupa je Jokic.

Sabre

pre 3 godine

Lolcina. Volim Bobija ko brata ali to bi bio najgori dil u istoriji kosarke za Dalas.
(Sabre, 1. decembar 2020 21:38)

Ok, ne morate da rokate minuse, ocito je lapsus. Hteo sam da kazem Denver :D Ne znam kako se ovome uopste pridodaje paznja neka, bilo je zezanje pitanje, svakako niko normalan ne bi superstara kao Jokaru menjao za Bobija, aman x)

onako usput

pre 3 godine

Zar nije Luka rekao da hoće da dođe Goran Loznica.
(SNS šljam , 01. decembar 2020 21:29)dobicu i jogurt uz sedvic.
(uspeo sam, 01. decembar 2020 23:17)
Gori ste od poturica i od bilo koje vere i nacije. RoBOTizovani kao mumije. Gledamo ovog naseg nepismenog iz Loznice. Povraća nam se od njega. Tek kreću još fenomenalniji komentari na politici. Spremi kokice....

Ivan

pre 3 godine

Maverik je nesto kao buntovnik, ko ne postuje pravila ali mu ide u zivotu, npr ko carli sin. Neko kome se dive, i voleli bi da budu kao on, ali iz odredjenih razloga ne mogu.
Svi bi da budu maverici

nebitan srbin

pre 3 godine

jedno su licne zelje drugo su mogucnosti a sasvim nesto trece je sta zeli klub sa kojim ima ugovor.neki kazu jao sta ce denver kad ostavise granta niz potok ili nekog drugog.ja pa i mnogi od vas nas ne bitno smo razmisljali otkud ovaj jokic u nba.spor mlitav lovrenj ga je oducavao od kosarke iskreno.mislio sam da ce u denveru ostati malo duze od jedne studentske eksurzije.onaj malon mu malo odskrino minutazu ovaj deran se razgoropadio oslobodio poceo da plese neku svoju frljoku neku svoju tehniku toliko usporenu i predvidivu da je to nenormalno.sada nema nedelje nema ponekada ni dana a da se ne spomene nikola jokic. ozenio se prdno je sedeo je za stolom punom pepeljarom i sa oraznim flasama od piva,ajmo na basket itd itd.manite se vi derana on zivi svoj zivot i svoj san. nadjite vi novinari pa i menadjeri nekog drugog derana ili vise njih za koje niko nikada nije cuo pa ih samo malo ispratite sa svojim pisanijama ovaj je odavno svetski vise nije za nasu kasabu.

Donato

pre 3 godine

Razlog je zato sto Jokic voli konje a Maverik je konj koji nema zig, to jest Mustang.
(Crepajac, 1. decembar 2020 21:43)

I na glupost dobijes 70 pluseva. :)

Stefan B

pre 3 godine

Ako je zbog konja neka onda ostane u Denveru samo nek promeni ekipu i sport i zaigra za NFL tim Denver Broncos, njima je grb konj. Ima dobre asistencije mozda postane dobar kvoterbek.

IgorPa

pre 3 godine

@vlade

Netacno, maverick nije ni konj ni tele. Maverik oznacava nesto sto nije zigosano u slucaju Dalas Maveriksa i potice od prezimena rendzera koji je odbijao da zigose svoje zivotinje. A kada se kaze za nekoga da je Maverik to je nesto kao buntovnik. A simbol dalas maveriksa je konj iliti mustang. Nadam se da je sada jasnije

Don

pre 3 godine

Kao i pred početak prošle sezone, mnogi Srpski "stručnjaci" ocenjuju da je uspeh Denvera iz prošle sezone njihov maksimum ikada itd...
Momci iz Denvera imaju velika m***, tako da im je dovoljno da dovedu neke leve igrače, a osovina samo da se usavršava.
Očekujem od Mareja da padne u trans ove sezone i da postane uz Joku All Star, a mali MPJ da se značajno popravi.
Titula je cilj, biće mnogo, mnogo teško, ali, sve je moguće kad daš sve od sebe.
Već su ispisali istoriju, dva puta okrenuli 3-1...
A što se tiče Lukine izjave, Dalas mi je jedna od omiljenih franšiza, i ne bih imao ništa protiv da se to ostvari :) Ali tek kada Joka uzme prsten sa Denverom.

dule

pre 3 godine

Po 1, NBA je biznis , sto podrazumeva i licni biznis igraca. Pod 2, Nikola nikome nista nije duzan jer je vratio klubu mnogo vise nego sto je dobio. Setite se da je Marej vise placen od njega. . Pod 3, Denver sa ovakvom politikom pojacanja, nikada nece nista uraditi. Prosla sezona je njihov maksimum, koja podrazumeva maksimalno trosenje Jokica. Pod 4, Dalas ima jaci tim a sa Jokicem bi sigurno dogurao mnogo dalje nego Denver ove sezone. Pa vi sada razmislite da li sam u pravu?
(fortissimo, 1. decembar 2020 22:13)


Marej ima vecu platu od Jokica zato sto je kasnije potpisao ugovor a sallary cap se povecavao svake godine.

bskfan

pre 3 godine

Dalas je bolji tim od Denvera, bolja je klima, manji je porez, imaju sjajnog vlasnika i trenera, igraju napadacku kosarku, tu je i Luka, tako da bi to svakako bio dobar tim za Jokica, ali tu je i onaj drugi deo - lojalnost timu koji te je draftovao, dao ti sansu da pokazas sta znas i dao ti max ugovor. Jokic je vec do sada uspeo da bude jedan od najboljih nagetsa svih vremena, a ako produzi ugovor verovatno ce poobarati sve klupske rekorde i time postati najbolji, sto takodje moze da bude motiv. Na tu temu je Jokic vec jednom rekao kako bi voleo da bude kao Tim Dankan (mada je tako uradio i Novitcki) da citavu karijeru provede u jednom timu.

Videcemo sta ce biti, Jokic je pod ugovorom jos tri godine tako da ima vremena. Tesko je reci sta je bolje, mada dosta zavisi i od toga da li ce uspeti da uzmu prsten. Ako Denver nista ne uradi u naredne tri godine, ako ne dignu nivo igre na visi nivo, onda je sasvim moguce da Jokic promeni sredinu.

Sto se tice kosarkasih argumenata, mora se reci da Luka nije idealan fit za Jokica. Jokic voli da ima loptu u rukama, Luka takodje, tako da i jednom i drugom vise odgovaraju dobri strelci nego plejmejkeri. Iako igraju na razlicitim pozicijama, oni su slicni igraci tako da bi donekle gusili jedan drugoga, a verovatno bi i broj tripl-dablova bio manji i kod jednog i kod drugog. Neka su oni zivi i zdravi, neka igraju dobro, a da li ce igrati u istom timu ili ne, manje je vazno.

ZokiNS

pre 3 godine

citam i neverujem da se ovde raspravlja o nekim konjima !?
koga briga za konje, u istoriju ulaze oni koji imaju sampionski prsten a za konje cemo lako...

Вук Караџић

pre 3 godine

(Kalevra, 02. decembar 2020 11:34)

будало. сваком Србину је матична држава Србија, чији год пасош да има и за коју год репрезентацију да игра. Драгић о Дончић су, наравно, Срби, и они то дубоко осећају и разумеју. нема везе што играју за неку другу државу

Daredevil

pre 3 godine

Razlog je zato sto Jokic voli konje a Maverik je konj koji nema zig, to jest Mustang.
(Crepajac, 1. decembar 2020 21:43

Čini mi se da je i Kalgari poznat po konjima?

76er

pre 3 godine

@Razlog je zato sto Jokic voli konje a Maverik je konj koji nema zig, to jest Mustang.
(Crepajac, 01. decembar 2020 21:43)

Maverik je ovan...
(Lars, 01. decembar 2020 23:43)


Ali takodje, izmedju ostalog; "A mustang is by definition a maverick horse".

јд123

pre 3 godine

Sto se tice kosarkasih argumenata, mora se reci da Luka nije idealan fit za Jokica. Jokic voli da ima loptu u rukama, Luka takodje, tako da i jednom i drugom vise odgovaraju dobri strelci nego plejmejkeri.
(bskfan, 1. decembar 2020 23:36)

Не видим да Јокићу смета што Мареј има лопту у рукама. Тако да се ту не би много променило, Дончић би играо више са Јокићем него што би сам креирао акције екпипе као сада. Значи Јокић/Дончић као Јокић/Мареј.

Зар стварно мислиш да је Мареј бољи фит за Јокића него Дончић? Не бих рекао.

Све остало што си рекао се слажем осим можда у вези трипл-даблова. Имали би обојица пуно асистенција један другом. Јокић ће вероватно сада и у Денверу имати мање скокова, поготово ако МПЈ буде стартер. А ту је и Бартон, који иако бек, воли да ”краде” скокове.

Следеће две сезоне су одлучујуће за Јокића. Он већ улази у свој прајм, нема он времена да чека да се сваке године развију младе наде (Мареј је две године млађи). Мислим да је то и управи Денверва јасно. На крају ове сезоне ће знати да ли је МПЈ тај трећи играч или није и сходно томе ће бити трејдова. Томе иде у прилог и чењеница да су пик прве рунде за следећу годину трејдовали за РЈ Хемптона. Значи најкасније на крају следеће сезоне ће ићи на све или ништа а можда већ и у току ове. Ако нпр. процене да не могу уклопити МПЈ-а. Ако не поступе тако, онда не видим разлог зашто би Никола продужио уговор са њима (осим финансијких, јер га они могу највише платити).

Вук Караџић

pre 3 godine

Cudim se samo da ste propustili da tvrdite da je i Maradona bio Srbin?
(Patrijote, 02. decembar 2020 08:38)

ја се ништа не чудим, какву год глупост да напишеш. навикао си нас

IgorPa

pre 3 godine

@vlade

Nazalost zatucanima moras kopirati sta nesto znaci. Stoga "
Maverick je izraz koji u engleskom jeziku označava individualca, nonkonformista, buntovnika i općenito osobu koja se odbija podvrgavati društvenim pravilima. Potiče od prezimena Samuela Mavericka, teksaškog rančera koji je odbijao žigosati vlastitu stoku. Ispočetka se koristio za nežigosane životinje odbjegle ili odlutale iz krda". Znaci nebitno koja je zivotinjska vrsta u pitanju. Nebitno je, u modernom vremenu oznacava buntovnika bilo koje (zivotinjske) vrste. Nemoj se raspravljati sa ljudima ako znas samo delic informacije. Nema potrebe zatim, jer ispadas pajvan ako krenes da se prepires sa nekim ko ti na lep nacin objasni sta je.

bskfan

pre 3 godine

@jd

Ako pogledas listu igraca sa najvise dodira lopte, videces da su Jokic i Doncic u samom vrhu. E sad, ako spojis ta dva igraca onda je veliko pitanje kako bi sve to islo. Tacno je da bi jedan drugom dosta asistirali, kao sto su i Marej i Jokic najbolji tandem u ligu po tom pitanju, ali se ovde ne radi o problemu samih asistencija vec organizacije igre. Kada bi Marej sutirao kao sto je sutirao u plejofu (nestvarni procenti), onda Jokicu ne treba bolji plej od njega.

Marej ume da potone dobar deo regularnog dela ali ima sposobnost "dizanja" kada je to najpotrebnije, u velikim utakmicama, sto je jako bitno. On cak i svaku pojedinacnu utakmicu pocne uspavano a zaigra tek u trecoj ili cetvrtoj cetvrtini. Ali, sve to moze da se ispravi, ima samo 22 godine.

Sto se tice RJ Hamptona, Denver za njega nije dao pik drafta 21, vec tek pik drafta 23, sto znaci da planiraju da ovu eru Jokica i Mareja zele da isprate tako sto u ekipi imaju sto vise jeftinh igraca pod ruki ugovorima kako bi oslobodili prostor za tri max igraca, bez obzira da li taj treci max igrac bude MPJ ili neko drugi. Konoli je pravio dosta gresaka kada je placanje igraca u pitanju ali mislim da se sad to polako menja i da ce od sad pokusati da uhvate nekog slobodnog igraca za male pare i sa ugovorom od godinu-dve dana. Dakle, strategija je jasna, tako rade svi dobri timovi: jezgro od 3-4 igraca, 3-4 rukija, a ostatak tima popunjavati kako se ukaze prilika.