Subota, 28.11.2020.

14:40

"Igrače nam izbacili na ulicu, tražili su da spavaju na stadionu"

Trener fudbalera Mačve Dragan Aničić odlučio je da progovori o problemima u šabačkom superligašu.

Izvor: SS

"Igraèe nam izbacili na ulicu, tražili su da spavaju na stadionu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

jatabare

pre 3 godine

@Miki
Slazem se,10 pa i 12 klubova u ovoliko centralizovanoj zemlji bi bila propast,klasicna tramvaj liga,naravno 16 i vise je tek nebuloza,jedino 14 klubova sa pjej of i plej out gde bi se igralo jednokruzno,nije ni to idealno ali najlogicnije resenje

Mile

pre 3 godine

A što ne bi država pare od MTS-a, NIS-a, EPS-a podelila svim prvoligašima na ravne časti? Pa da vidimo da li bi onda Zvezda i Partizan bili baš toliko moćni i ubedljivi.

Sabacka civijada

pre 3 godine

Treba preusmeriti pare iz od Gasproma sad malo Macvi, bar na godinu dana, nece se valjda ljutiti Zvezda koja 5 miliona evra od Gasproma prima vec 11. sezonu. Pa i Macvi da malo krene, da i oni budu malo povlasceni, pa ce se pricati kako se u Macvi dobro radi.

moje ime

pre 3 godine

Dve regionalne lige po 12 klubova. Onda dve srpske po 10. Da igras u tim ligama moras da imas stadion odredjene velicine. Ostali u amaterske lige.

Miki

pre 3 godine

Maksimalno 10 klubova u najvišem rangu Dva poslednja ispadaju a sedmi i osni igraju baraz sa trecim i cetvrtim iz nizeg ranga a prvi i drugi upadaju. Igralo bi se 4- kružno. Liga bi bila interesantnija i svaki klub bi se borio za svaki bod. Prepisati od Austrije. Salcburg vec godinama u Evropi a i ostali austrijski klubovi imaju solidne role a da ne pricam o reprezentaciji koja makar prodje kvalifikacije.
(fenomen, 29. novembar 2020 09:15)

Ili 14 klubova kao Bugari. Pa posle prvih 6 klubova u plej of da igraju dvokruzno, a drugih 8 u plej aut.

Papillon

pre 3 godine

Nece ovde privatizacija da resi problem. Ne u roku od 10 godina, uz ono sto se u rom roku mora promeniti. DAkle moras naci vlasnika koji je spreman da 10 godina gubi novac, a kasnije ce mozda da zaradjuje.
Nemamo trziste. Ne moze se biznis plan iz Evrpoe samo prepisati i primeniti. Ovde se ne prodaju ulaznice, nema nist aod TV prava, nemaju potrosaci novca da na to trose.
Ako hoces da kasnije zaradis, preostaje ti samo prodaja igraca. Koliko i kakvih mozes napraviti, ko ce ih pratiti, trenirati, finansirati sve to. Nasi igraci su dramaticno uzgubili cenu poslednih 10 godina jer su samo pojedini napravili nesto. Ima toliko drugih mnogo uspesnijh izvonzika igraca.
Nas nivo je kao Svedska, Norveska sto se tice profi fudbala. Po dvanaest timova u prvoj i drugoj ligi. Nesrecno moraju biti profi ugovori, pa i nek budu za minimalac, a preko bonus neki ako ima rezultata.
Isto ovo i za kosarku vazi, samo je jos gore. Fudbal je lako (povrsno) razumeti, a kosarku prati jos manji broj ljudi. Tu cak i ako napravis igrca nema love. Transferi gotovo da ne postoje u Evropi na kosarkaskom trzistu. Saceaks slobodne igrace ili kupis Amere.
Dakle, nista bez love, a opet to ne sprecava da zaljubljenici igraju za minimalac. Bice po par stotina ljdi koji ce to gledati vikendom na stadionima.

dfgx

pre 3 godine

Ukinuti domace prvenstvo sa klubovima koji nisu dorasli tom nivou.Samo prave sprdnju od ove igre i vuku velike pare pare na svim novoima a oduzimaju mesto malim sportovima koji su na daleko visem nivou.

Les Miserables

pre 3 godine

Pa nisu budale u Švici, Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji...koncentriraj kvalitet ako si mali a ne razvodnjavaj pa pola lige ne zna da li ce zavrsiti ligu ili propasti.

Duka10

pre 3 godine

moras igrati najmanje 3 ligu da bi dobio 100 soma e od uefe. tako ne bilo pre par god dok sam igrao fudbal. secam se da su svi gurali taj klub u srpsku ligu iako nisu imali kvalitet. usli,uzeli kesh i expresno porltonuli 2 lige dole,nidje para nidje nista. eto
djuka10

Anfield

pre 3 godine

Приватизовати све клубове, од "близанаца" па надоле.Држава треба да улаже у спорт за децу и омладину.
(Др, 29. novembar 2020 09:24)
Zahvaljujemo se na glasu.



A od koga će onda država da uzima pare?!
Ovako i Zvezda i Partizan poslednjih par sezona dobijali milione igrajući Evropu, sve pare odoše u državnu kasu i dug po 30 miliona, svima lepo.

Zabjelcanin??

pre 3 godine

Da! To je tako. Da bi se uzele pare od UEF-a, Macva ekspresno postala superligas jer je proslavila 100 godina od osnivanja i u najvisem je rangu. To je uslov da se dobiju pare.Kad je ponestalo love brod tone, sabacki zet Kralj takodje digao sidro, tim cvsto prikovan za dno tabele, glavni kandidat za ispadanje. Ne cudi sta se dogadja prvotimcima, koji nemaju ni za kirije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (komnen barjaktar, 29. novembar 2020 08:35)

Ma kakve crne pare, to je urbana legenda.. Niko nije dobio te pare, nije ni Vojvodina kao najstariji naš klub.
(Sava, 29. novembar 2020 08:55)

Kod nas je prije 5 -6 godina dobio Lovcen ali nije neka cifra 100 hiljada.

duki

pre 3 godine

Ne mora svaka varaš da ima fudbal u prvoj ligi.
Ako misliš da umeš uloži novac napravi klub a ne čekaj opštinu i državu da te finansira sa narodnim parama.
Ko voli neka trči po livadu za loptom iz zadovoljstva.

general Popović Jovo

pre 3 godine

Profesionalni sport je pitanje finansija, nemate pare vaš problem. Je l' mora svaki grad da ima prvoligaša u fudbalu, bolje vam je da čuvate rukomet da i on ne propadne.

Nikola

pre 3 godine

kao ni svuda ,pa ni ovde oni koji odlaze ne polazu racune,verovatno namerno,da ni novi kad dodju to ne rade kad budu odlazili.Steta bi bilo da je ovde normalno,da Macva nije stabilan prvoligas ,koji je to bila u predratnoj kraljevini kad je liga brojala samo 6 clanova,ali nista nije normalno,liga puna poluseoskih ekipa a i bivsih beogradskih zonasa.Nema Cacka,Uzica,Kragujevca,Zrenjanina.Sve vrvi od mafioza i politicara koji loptu sutnuli nisu.Zato smo tu gde smo ,a kad neki bivsi fudbaler ukaze na to,krece masinerija tog otpada.

Gogx

pre 3 godine

Da li je moguce da klub ili ti predsednik kluba nije sposoban obezbediti finansije?
Na trzizstu si, bori se! Ako taj predsednik ne zna da obezbedi novac, nadji te drugog.

fenomen

pre 3 godine

Maksimalno 10 klubova u najvišem rangu Dva poslednja ispadaju a sedmi i osni igraju baraz sa trecim i cetvrtim iz nizeg ranga a prvi i drugi upadaju. Igralo bi se 4- kružno. Liga bi bila interesantnija i svaki klub bi se borio za svaki bod. Prepisati od Austrije. Salcburg vec godinama u Evropi a i ostali austrijski klubovi imaju solidne role a da ne pricam o reprezentaciji koja makar prodje kvalifikacije.

Др

pre 3 godine

Приватизовати све клубове, од "близанаца" па надоле.Држава треба да улаже у спорт за децу и омладину.

Boro

pre 3 godine

Staršno, šta radi grad Šabac?
(Boki, 29. novembar 2020 08:24)

A sta treba da radi? Da kao i vecina gradova pumpa pare u propale klubove. Gde ima na svetu da gradovi na taj nacin finansiraju klubove? Jesi profesionalan klub, clan najviseg ranga, molim lepo, obezbedi si uslove za funkcionisanje. Trazi sponzore, zaradjuj na milion nacina, kako uostalom funkcionisu klubovi sirom Evrope. Na taj nacin moze svako da vodi klub, daj pare i ja cu da ga vodim. Igramo se ovde umesto da se pare ulazu u nesto pametnije, a ima toga na pretek.

žilijen

pre 3 godine

i da "super liga" ima 10, 12 ili 14 klubova džaba sve kad moraju blizanci da pobeđuju i da im se sviraju nepostojeći penali. Prošlo kolo u Španiji-penal protiv Reala(izgubili 1:2), Engleska-poništen gol i u 90`+2 penal protiv Liverpula(završeno 1:1).. jel možete da zamislite suđenje na "štetu" partizana i zvezde

drug sa fakulteta

pre 3 godine

odgovor na ove probleme je očigledan.... otisla bivša vlast ( čitaj Zelenović) koi su ocigledno u ovaj klub upumpavali nerealno velike novce, došli skupi fudbaleri i treneri, pa i Kralj... mislim Ivica, a kad je vlast pukla... sve se raspada.... eto to je....
slično bilo sa vaterpolom dosraranije u Bečeju, pa i mnogim drugim manjim gradovima po ovoj napaćenoj zemlji.... žao mi ljudi, ali ko žali radnike i poljoprivrednike.... i mnoge druge...
mehur od sapunice puca pre ili kasnije.... provereno

Grada

pre 3 godine

Zato liga treba da ima 10do 12 klubova, jer realno stadioni tih ekipa liče na šupe, tereni još gori, treba da se uvedu licence za stadione, a ne uvodi se Novi Pazar sa 9mesta Prve lige politički, zato smo tu gde smo.

bgd011

pre 3 godine

Jedna Superliga od najvise 12 klubova, sa platama igracima ne vecim od 300 evra.
Kome se ne svidja, odmah nek ide u inostranstvo, ako ga neko tamo hoce.
Druga liga i ostali rangovi strogo da budu amaterski. Ako neki gazda kluba hoce da plati nekog igraca, to je njegov izbor.
Sad imamo u prva dva ranga 38 klubova ciji igraci po propisima obavezno moraju da imaju profesionalne ugovore, inace ne mogu da budu licencirani za odigravanje utakmica.
To je oko 1.000 igraca (25 - 26 po klubu).
Da li Srbija ima 1.000 igraca koji zasluzuju profesionalni ugovor?

deni

pre 3 godine

Sloga iz Kraljeva trebala da ispadne iz Srpske lige ,ona prebačena u Prvu ligu Srbije,tako i Loznica ,a Sloga iz Požege bila prva ostala u Srpkoj ligi kao i Tutin,sramota

CTPAX

pre 3 godine

Jos jedan dokaz da u najjacoj ligi ne treba da bude vise od 12 klubova i u drugoj isto toliko. Pa cetiri kruga. Samim tim i srpske lige bi bile mnogo jace. Nama u najacem rangu timovi nemaju ni osnovne uslove na stadionu ako i imaju stadion. A poslusnici tvrde da se u savezu radi odlicno.

Salzburg53

pre 3 godine

Dva pitanja:
- Znate li da je Miljan Miljanić, kao mlad trener, spavao na stadionu?
- Treba li nam ovako mnogočlana "Superliga", gde polovina klubova jedva "namiče", a i najbolji su objektivno pred bankrotom?

Egzaktni geometar iz Valjeva

pre 3 godine

Što se ne prijave da volontiraju u Covid bolnice?!
Tamo im je besplatan smeštaj.. a ne, frajeri su navikli da budu uvek veće face od lekara.. tako to biva

komnen barjaktar

pre 3 godine

Da! To je tako. Da bi se uzele pare od UEF-a, Macva ekspresno postala superligas jer je proslavila 100 godina od osnivanja i u najvisem je rangu. To je uslov da se dobiju pare.Kad je ponestalo love brod tone, sabacki zet Kralj takodje digao sidro, tim cvsto prikovan za dno tabele, glavni kandidat za ispadanje. Ne cudi sta se dogadja prvotimcima, koji nemaju ni za kirije.

Sava

pre 3 godine

Da! To je tako. Da bi se uzele pare od UEF-a, Macva ekspresno postala superligas jer je proslavila 100 godina od osnivanja i u najvisem je rangu. To je uslov da se dobiju pare.Kad je ponestalo love brod tone, sabacki zet Kralj takodje digao sidro, tim cvsto prikovan za dno tabele, glavni kandidat za ispadanje. Ne cudi sta se dogadja prvotimcima, koji nemaju ni za kirije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (komnen barjaktar, 29. novembar 2020 08:35)

Ma kakve crne pare, to je urbana legenda.. Niko nije dobio te pare, nije ni Vojvodina kao najstariji naš klub.

CTPAX

pre 3 godine

Jos jedan dokaz da u najjacoj ligi ne treba da bude vise od 12 klubova i u drugoj isto toliko. Pa cetiri kruga. Samim tim i srpske lige bi bile mnogo jace. Nama u najacem rangu timovi nemaju ni osnovne uslove na stadionu ako i imaju stadion. A poslusnici tvrde da se u savezu radi odlicno.

Salzburg53

pre 3 godine

Dva pitanja:
- Znate li da je Miljan Miljanić, kao mlad trener, spavao na stadionu?
- Treba li nam ovako mnogočlana "Superliga", gde polovina klubova jedva "namiče", a i najbolji su objektivno pred bankrotom?

komnen barjaktar

pre 3 godine

Da! To je tako. Da bi se uzele pare od UEF-a, Macva ekspresno postala superligas jer je proslavila 100 godina od osnivanja i u najvisem je rangu. To je uslov da se dobiju pare.Kad je ponestalo love brod tone, sabacki zet Kralj takodje digao sidro, tim cvsto prikovan za dno tabele, glavni kandidat za ispadanje. Ne cudi sta se dogadja prvotimcima, koji nemaju ni za kirije.

Boro

pre 3 godine

Staršno, šta radi grad Šabac?
(Boki, 29. novembar 2020 08:24)

A sta treba da radi? Da kao i vecina gradova pumpa pare u propale klubove. Gde ima na svetu da gradovi na taj nacin finansiraju klubove? Jesi profesionalan klub, clan najviseg ranga, molim lepo, obezbedi si uslove za funkcionisanje. Trazi sponzore, zaradjuj na milion nacina, kako uostalom funkcionisu klubovi sirom Evrope. Na taj nacin moze svako da vodi klub, daj pare i ja cu da ga vodim. Igramo se ovde umesto da se pare ulazu u nesto pametnije, a ima toga na pretek.

bgd011

pre 3 godine

Jedna Superliga od najvise 12 klubova, sa platama igracima ne vecim od 300 evra.
Kome se ne svidja, odmah nek ide u inostranstvo, ako ga neko tamo hoce.
Druga liga i ostali rangovi strogo da budu amaterski. Ako neki gazda kluba hoce da plati nekog igraca, to je njegov izbor.
Sad imamo u prva dva ranga 38 klubova ciji igraci po propisima obavezno moraju da imaju profesionalne ugovore, inace ne mogu da budu licencirani za odigravanje utakmica.
To je oko 1.000 igraca (25 - 26 po klubu).
Da li Srbija ima 1.000 igraca koji zasluzuju profesionalni ugovor?

Др

pre 3 godine

Приватизовати све клубове, од "близанаца" па надоле.Држава треба да улаже у спорт за децу и омладину.

fenomen

pre 3 godine

Maksimalno 10 klubova u najvišem rangu Dva poslednja ispadaju a sedmi i osni igraju baraz sa trecim i cetvrtim iz nizeg ranga a prvi i drugi upadaju. Igralo bi se 4- kružno. Liga bi bila interesantnija i svaki klub bi se borio za svaki bod. Prepisati od Austrije. Salcburg vec godinama u Evropi a i ostali austrijski klubovi imaju solidne role a da ne pricam o reprezentaciji koja makar prodje kvalifikacije.

drug sa fakulteta

pre 3 godine

odgovor na ove probleme je očigledan.... otisla bivša vlast ( čitaj Zelenović) koi su ocigledno u ovaj klub upumpavali nerealno velike novce, došli skupi fudbaleri i treneri, pa i Kralj... mislim Ivica, a kad je vlast pukla... sve se raspada.... eto to je....
slično bilo sa vaterpolom dosraranije u Bečeju, pa i mnogim drugim manjim gradovima po ovoj napaćenoj zemlji.... žao mi ljudi, ali ko žali radnike i poljoprivrednike.... i mnoge druge...
mehur od sapunice puca pre ili kasnije.... provereno

žilijen

pre 3 godine

i da "super liga" ima 10, 12 ili 14 klubova džaba sve kad moraju blizanci da pobeđuju i da im se sviraju nepostojeći penali. Prošlo kolo u Španiji-penal protiv Reala(izgubili 1:2), Engleska-poništen gol i u 90`+2 penal protiv Liverpula(završeno 1:1).. jel možete da zamislite suđenje na "štetu" partizana i zvezde

Grada

pre 3 godine

Zato liga treba da ima 10do 12 klubova, jer realno stadioni tih ekipa liče na šupe, tereni još gori, treba da se uvedu licence za stadione, a ne uvodi se Novi Pazar sa 9mesta Prve lige politički, zato smo tu gde smo.

Nikola

pre 3 godine

kao ni svuda ,pa ni ovde oni koji odlaze ne polazu racune,verovatno namerno,da ni novi kad dodju to ne rade kad budu odlazili.Steta bi bilo da je ovde normalno,da Macva nije stabilan prvoligas ,koji je to bila u predratnoj kraljevini kad je liga brojala samo 6 clanova,ali nista nije normalno,liga puna poluseoskih ekipa a i bivsih beogradskih zonasa.Nema Cacka,Uzica,Kragujevca,Zrenjanina.Sve vrvi od mafioza i politicara koji loptu sutnuli nisu.Zato smo tu gde smo ,a kad neki bivsi fudbaler ukaze na to,krece masinerija tog otpada.

Sava

pre 3 godine

Da! To je tako. Da bi se uzele pare od UEF-a, Macva ekspresno postala superligas jer je proslavila 100 godina od osnivanja i u najvisem je rangu. To je uslov da se dobiju pare.Kad je ponestalo love brod tone, sabacki zet Kralj takodje digao sidro, tim cvsto prikovan za dno tabele, glavni kandidat za ispadanje. Ne cudi sta se dogadja prvotimcima, koji nemaju ni za kirije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (komnen barjaktar, 29. novembar 2020 08:35)

Ma kakve crne pare, to je urbana legenda.. Niko nije dobio te pare, nije ni Vojvodina kao najstariji naš klub.

Gogx

pre 3 godine

Da li je moguce da klub ili ti predsednik kluba nije sposoban obezbediti finansije?
Na trzizstu si, bori se! Ako taj predsednik ne zna da obezbedi novac, nadji te drugog.

deni

pre 3 godine

Sloga iz Kraljeva trebala da ispadne iz Srpske lige ,ona prebačena u Prvu ligu Srbije,tako i Loznica ,a Sloga iz Požege bila prva ostala u Srpkoj ligi kao i Tutin,sramota

Egzaktni geometar iz Valjeva

pre 3 godine

Što se ne prijave da volontiraju u Covid bolnice?!
Tamo im je besplatan smeštaj.. a ne, frajeri su navikli da budu uvek veće face od lekara.. tako to biva

dfgx

pre 3 godine

Ukinuti domace prvenstvo sa klubovima koji nisu dorasli tom nivou.Samo prave sprdnju od ove igre i vuku velike pare pare na svim novoima a oduzimaju mesto malim sportovima koji su na daleko visem nivou.

general Popović Jovo

pre 3 godine

Profesionalni sport je pitanje finansija, nemate pare vaš problem. Je l' mora svaki grad da ima prvoligaša u fudbalu, bolje vam je da čuvate rukomet da i on ne propadne.

duki

pre 3 godine

Ne mora svaka varaš da ima fudbal u prvoj ligi.
Ako misliš da umeš uloži novac napravi klub a ne čekaj opštinu i državu da te finansira sa narodnim parama.
Ko voli neka trči po livadu za loptom iz zadovoljstva.

Zabjelcanin??

pre 3 godine

Da! To je tako. Da bi se uzele pare od UEF-a, Macva ekspresno postala superligas jer je proslavila 100 godina od osnivanja i u najvisem je rangu. To je uslov da se dobiju pare.Kad je ponestalo love brod tone, sabacki zet Kralj takodje digao sidro, tim cvsto prikovan za dno tabele, glavni kandidat za ispadanje. Ne cudi sta se dogadja prvotimcima, koji nemaju ni za kirije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (komnen barjaktar, 29. novembar 2020 08:35)

Ma kakve crne pare, to je urbana legenda.. Niko nije dobio te pare, nije ni Vojvodina kao najstariji naš klub.
(Sava, 29. novembar 2020 08:55)

Kod nas je prije 5 -6 godina dobio Lovcen ali nije neka cifra 100 hiljada.

Anfield

pre 3 godine

Приватизовати све клубове, од "близанаца" па надоле.Држава треба да улаже у спорт за децу и омладину.
(Др, 29. novembar 2020 09:24)
Zahvaljujemo se na glasu.



A od koga će onda država da uzima pare?!
Ovako i Zvezda i Partizan poslednjih par sezona dobijali milione igrajući Evropu, sve pare odoše u državnu kasu i dug po 30 miliona, svima lepo.

Duka10

pre 3 godine

moras igrati najmanje 3 ligu da bi dobio 100 soma e od uefe. tako ne bilo pre par god dok sam igrao fudbal. secam se da su svi gurali taj klub u srpsku ligu iako nisu imali kvalitet. usli,uzeli kesh i expresno porltonuli 2 lige dole,nidje para nidje nista. eto
djuka10

Papillon

pre 3 godine

Nece ovde privatizacija da resi problem. Ne u roku od 10 godina, uz ono sto se u rom roku mora promeniti. DAkle moras naci vlasnika koji je spreman da 10 godina gubi novac, a kasnije ce mozda da zaradjuje.
Nemamo trziste. Ne moze se biznis plan iz Evrpoe samo prepisati i primeniti. Ovde se ne prodaju ulaznice, nema nist aod TV prava, nemaju potrosaci novca da na to trose.
Ako hoces da kasnije zaradis, preostaje ti samo prodaja igraca. Koliko i kakvih mozes napraviti, ko ce ih pratiti, trenirati, finansirati sve to. Nasi igraci su dramaticno uzgubili cenu poslednih 10 godina jer su samo pojedini napravili nesto. Ima toliko drugih mnogo uspesnijh izvonzika igraca.
Nas nivo je kao Svedska, Norveska sto se tice profi fudbala. Po dvanaest timova u prvoj i drugoj ligi. Nesrecno moraju biti profi ugovori, pa i nek budu za minimalac, a preko bonus neki ako ima rezultata.
Isto ovo i za kosarku vazi, samo je jos gore. Fudbal je lako (povrsno) razumeti, a kosarku prati jos manji broj ljudi. Tu cak i ako napravis igrca nema love. Transferi gotovo da ne postoje u Evropi na kosarkaskom trzistu. Saceaks slobodne igrace ili kupis Amere.
Dakle, nista bez love, a opet to ne sprecava da zaljubljenici igraju za minimalac. Bice po par stotina ljdi koji ce to gledati vikendom na stadionima.

Les Miserables

pre 3 godine

Pa nisu budale u Švici, Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji...koncentriraj kvalitet ako si mali a ne razvodnjavaj pa pola lige ne zna da li ce zavrsiti ligu ili propasti.

Sabacka civijada

pre 3 godine

Treba preusmeriti pare iz od Gasproma sad malo Macvi, bar na godinu dana, nece se valjda ljutiti Zvezda koja 5 miliona evra od Gasproma prima vec 11. sezonu. Pa i Macvi da malo krene, da i oni budu malo povlasceni, pa ce se pricati kako se u Macvi dobro radi.

Miki

pre 3 godine

Maksimalno 10 klubova u najvišem rangu Dva poslednja ispadaju a sedmi i osni igraju baraz sa trecim i cetvrtim iz nizeg ranga a prvi i drugi upadaju. Igralo bi se 4- kružno. Liga bi bila interesantnija i svaki klub bi se borio za svaki bod. Prepisati od Austrije. Salcburg vec godinama u Evropi a i ostali austrijski klubovi imaju solidne role a da ne pricam o reprezentaciji koja makar prodje kvalifikacije.
(fenomen, 29. novembar 2020 09:15)

Ili 14 klubova kao Bugari. Pa posle prvih 6 klubova u plej of da igraju dvokruzno, a drugih 8 u plej aut.

moje ime

pre 3 godine

Dve regionalne lige po 12 klubova. Onda dve srpske po 10. Da igras u tim ligama moras da imas stadion odredjene velicine. Ostali u amaterske lige.

Mile

pre 3 godine

A što ne bi država pare od MTS-a, NIS-a, EPS-a podelila svim prvoligašima na ravne časti? Pa da vidimo da li bi onda Zvezda i Partizan bili baš toliko moćni i ubedljivi.

jatabare

pre 3 godine

@Miki
Slazem se,10 pa i 12 klubova u ovoliko centralizovanoj zemlji bi bila propast,klasicna tramvaj liga,naravno 16 i vise je tek nebuloza,jedino 14 klubova sa pjej of i plej out gde bi se igralo jednokruzno,nije ni to idealno ali najlogicnije resenje

Egzaktni geometar iz Valjeva

pre 3 godine

Što se ne prijave da volontiraju u Covid bolnice?!
Tamo im je besplatan smeštaj.. a ne, frajeri su navikli da budu uvek veće face od lekara.. tako to biva

Gogx

pre 3 godine

Da li je moguce da klub ili ti predsednik kluba nije sposoban obezbediti finansije?
Na trzizstu si, bori se! Ako taj predsednik ne zna da obezbedi novac, nadji te drugog.

drug sa fakulteta

pre 3 godine

odgovor na ove probleme je očigledan.... otisla bivša vlast ( čitaj Zelenović) koi su ocigledno u ovaj klub upumpavali nerealno velike novce, došli skupi fudbaleri i treneri, pa i Kralj... mislim Ivica, a kad je vlast pukla... sve se raspada.... eto to je....
slično bilo sa vaterpolom dosraranije u Bečeju, pa i mnogim drugim manjim gradovima po ovoj napaćenoj zemlji.... žao mi ljudi, ali ko žali radnike i poljoprivrednike.... i mnoge druge...
mehur od sapunice puca pre ili kasnije.... provereno

bgd011

pre 3 godine

Jedna Superliga od najvise 12 klubova, sa platama igracima ne vecim od 300 evra.
Kome se ne svidja, odmah nek ide u inostranstvo, ako ga neko tamo hoce.
Druga liga i ostali rangovi strogo da budu amaterski. Ako neki gazda kluba hoce da plati nekog igraca, to je njegov izbor.
Sad imamo u prva dva ranga 38 klubova ciji igraci po propisima obavezno moraju da imaju profesionalne ugovore, inace ne mogu da budu licencirani za odigravanje utakmica.
To je oko 1.000 igraca (25 - 26 po klubu).
Da li Srbija ima 1.000 igraca koji zasluzuju profesionalni ugovor?

Boro

pre 3 godine

Staršno, šta radi grad Šabac?
(Boki, 29. novembar 2020 08:24)

A sta treba da radi? Da kao i vecina gradova pumpa pare u propale klubove. Gde ima na svetu da gradovi na taj nacin finansiraju klubove? Jesi profesionalan klub, clan najviseg ranga, molim lepo, obezbedi si uslove za funkcionisanje. Trazi sponzore, zaradjuj na milion nacina, kako uostalom funkcionisu klubovi sirom Evrope. Na taj nacin moze svako da vodi klub, daj pare i ja cu da ga vodim. Igramo se ovde umesto da se pare ulazu u nesto pametnije, a ima toga na pretek.

Anfield

pre 3 godine

Приватизовати све клубове, од "близанаца" па надоле.Држава треба да улаже у спорт за децу и омладину.
(Др, 29. novembar 2020 09:24)
Zahvaljujemo se na glasu.



A od koga će onda država da uzima pare?!
Ovako i Zvezda i Partizan poslednjih par sezona dobijali milione igrajući Evropu, sve pare odoše u državnu kasu i dug po 30 miliona, svima lepo.

žilijen

pre 3 godine

i da "super liga" ima 10, 12 ili 14 klubova džaba sve kad moraju blizanci da pobeđuju i da im se sviraju nepostojeći penali. Prošlo kolo u Španiji-penal protiv Reala(izgubili 1:2), Engleska-poništen gol i u 90`+2 penal protiv Liverpula(završeno 1:1).. jel možete da zamislite suđenje na "štetu" partizana i zvezde

duki

pre 3 godine

Ne mora svaka varaš da ima fudbal u prvoj ligi.
Ako misliš da umeš uloži novac napravi klub a ne čekaj opštinu i državu da te finansira sa narodnim parama.
Ko voli neka trči po livadu za loptom iz zadovoljstva.

Salzburg53

pre 3 godine

Dva pitanja:
- Znate li da je Miljan Miljanić, kao mlad trener, spavao na stadionu?
- Treba li nam ovako mnogočlana "Superliga", gde polovina klubova jedva "namiče", a i najbolji su objektivno pred bankrotom?

Sava

pre 3 godine

Da! To je tako. Da bi se uzele pare od UEF-a, Macva ekspresno postala superligas jer je proslavila 100 godina od osnivanja i u najvisem je rangu. To je uslov da se dobiju pare.Kad je ponestalo love brod tone, sabacki zet Kralj takodje digao sidro, tim cvsto prikovan za dno tabele, glavni kandidat za ispadanje. Ne cudi sta se dogadja prvotimcima, koji nemaju ni za kirije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (komnen barjaktar, 29. novembar 2020 08:35)

Ma kakve crne pare, to je urbana legenda.. Niko nije dobio te pare, nije ni Vojvodina kao najstariji naš klub.

fenomen

pre 3 godine

Maksimalno 10 klubova u najvišem rangu Dva poslednja ispadaju a sedmi i osni igraju baraz sa trecim i cetvrtim iz nizeg ranga a prvi i drugi upadaju. Igralo bi se 4- kružno. Liga bi bila interesantnija i svaki klub bi se borio za svaki bod. Prepisati od Austrije. Salcburg vec godinama u Evropi a i ostali austrijski klubovi imaju solidne role a da ne pricam o reprezentaciji koja makar prodje kvalifikacije.

general Popović Jovo

pre 3 godine

Profesionalni sport je pitanje finansija, nemate pare vaš problem. Je l' mora svaki grad da ima prvoligaša u fudbalu, bolje vam je da čuvate rukomet da i on ne propadne.

komnen barjaktar

pre 3 godine

Da! To je tako. Da bi se uzele pare od UEF-a, Macva ekspresno postala superligas jer je proslavila 100 godina od osnivanja i u najvisem je rangu. To je uslov da se dobiju pare.Kad je ponestalo love brod tone, sabacki zet Kralj takodje digao sidro, tim cvsto prikovan za dno tabele, glavni kandidat za ispadanje. Ne cudi sta se dogadja prvotimcima, koji nemaju ni za kirije.

CTPAX

pre 3 godine

Jos jedan dokaz da u najjacoj ligi ne treba da bude vise od 12 klubova i u drugoj isto toliko. Pa cetiri kruga. Samim tim i srpske lige bi bile mnogo jace. Nama u najacem rangu timovi nemaju ni osnovne uslove na stadionu ako i imaju stadion. A poslusnici tvrde da se u savezu radi odlicno.

Sabacka civijada

pre 3 godine

Treba preusmeriti pare iz od Gasproma sad malo Macvi, bar na godinu dana, nece se valjda ljutiti Zvezda koja 5 miliona evra od Gasproma prima vec 11. sezonu. Pa i Macvi da malo krene, da i oni budu malo povlasceni, pa ce se pricati kako se u Macvi dobro radi.

Др

pre 3 godine

Приватизовати све клубове, од "близанаца" па надоле.Држава треба да улаже у спорт за децу и омладину.

Mile

pre 3 godine

A što ne bi država pare od MTS-a, NIS-a, EPS-a podelila svim prvoligašima na ravne časti? Pa da vidimo da li bi onda Zvezda i Partizan bili baš toliko moćni i ubedljivi.

dfgx

pre 3 godine

Ukinuti domace prvenstvo sa klubovima koji nisu dorasli tom nivou.Samo prave sprdnju od ove igre i vuku velike pare pare na svim novoima a oduzimaju mesto malim sportovima koji su na daleko visem nivou.

deni

pre 3 godine

Sloga iz Kraljeva trebala da ispadne iz Srpske lige ,ona prebačena u Prvu ligu Srbije,tako i Loznica ,a Sloga iz Požege bila prva ostala u Srpkoj ligi kao i Tutin,sramota

Zabjelcanin??

pre 3 godine

Da! To je tako. Da bi se uzele pare od UEF-a, Macva ekspresno postala superligas jer je proslavila 100 godina od osnivanja i u najvisem je rangu. To je uslov da se dobiju pare.Kad je ponestalo love brod tone, sabacki zet Kralj takodje digao sidro, tim cvsto prikovan za dno tabele, glavni kandidat za ispadanje. Ne cudi sta se dogadja prvotimcima, koji nemaju ni za kirije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (komnen barjaktar, 29. novembar 2020 08:35)

Ma kakve crne pare, to je urbana legenda.. Niko nije dobio te pare, nije ni Vojvodina kao najstariji naš klub.
(Sava, 29. novembar 2020 08:55)

Kod nas je prije 5 -6 godina dobio Lovcen ali nije neka cifra 100 hiljada.

Duka10

pre 3 godine

moras igrati najmanje 3 ligu da bi dobio 100 soma e od uefe. tako ne bilo pre par god dok sam igrao fudbal. secam se da su svi gurali taj klub u srpsku ligu iako nisu imali kvalitet. usli,uzeli kesh i expresno porltonuli 2 lige dole,nidje para nidje nista. eto
djuka10

moje ime

pre 3 godine

Dve regionalne lige po 12 klubova. Onda dve srpske po 10. Da igras u tim ligama moras da imas stadion odredjene velicine. Ostali u amaterske lige.

Grada

pre 3 godine

Zato liga treba da ima 10do 12 klubova, jer realno stadioni tih ekipa liče na šupe, tereni još gori, treba da se uvedu licence za stadione, a ne uvodi se Novi Pazar sa 9mesta Prve lige politički, zato smo tu gde smo.

Nikola

pre 3 godine

kao ni svuda ,pa ni ovde oni koji odlaze ne polazu racune,verovatno namerno,da ni novi kad dodju to ne rade kad budu odlazili.Steta bi bilo da je ovde normalno,da Macva nije stabilan prvoligas ,koji je to bila u predratnoj kraljevini kad je liga brojala samo 6 clanova,ali nista nije normalno,liga puna poluseoskih ekipa a i bivsih beogradskih zonasa.Nema Cacka,Uzica,Kragujevca,Zrenjanina.Sve vrvi od mafioza i politicara koji loptu sutnuli nisu.Zato smo tu gde smo ,a kad neki bivsi fudbaler ukaze na to,krece masinerija tog otpada.

Les Miserables

pre 3 godine

Pa nisu budale u Švici, Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji...koncentriraj kvalitet ako si mali a ne razvodnjavaj pa pola lige ne zna da li ce zavrsiti ligu ili propasti.

jatabare

pre 3 godine

@Miki
Slazem se,10 pa i 12 klubova u ovoliko centralizovanoj zemlji bi bila propast,klasicna tramvaj liga,naravno 16 i vise je tek nebuloza,jedino 14 klubova sa pjej of i plej out gde bi se igralo jednokruzno,nije ni to idealno ali najlogicnije resenje

Papillon

pre 3 godine

Nece ovde privatizacija da resi problem. Ne u roku od 10 godina, uz ono sto se u rom roku mora promeniti. DAkle moras naci vlasnika koji je spreman da 10 godina gubi novac, a kasnije ce mozda da zaradjuje.
Nemamo trziste. Ne moze se biznis plan iz Evrpoe samo prepisati i primeniti. Ovde se ne prodaju ulaznice, nema nist aod TV prava, nemaju potrosaci novca da na to trose.
Ako hoces da kasnije zaradis, preostaje ti samo prodaja igraca. Koliko i kakvih mozes napraviti, ko ce ih pratiti, trenirati, finansirati sve to. Nasi igraci su dramaticno uzgubili cenu poslednih 10 godina jer su samo pojedini napravili nesto. Ima toliko drugih mnogo uspesnijh izvonzika igraca.
Nas nivo je kao Svedska, Norveska sto se tice profi fudbala. Po dvanaest timova u prvoj i drugoj ligi. Nesrecno moraju biti profi ugovori, pa i nek budu za minimalac, a preko bonus neki ako ima rezultata.
Isto ovo i za kosarku vazi, samo je jos gore. Fudbal je lako (povrsno) razumeti, a kosarku prati jos manji broj ljudi. Tu cak i ako napravis igrca nema love. Transferi gotovo da ne postoje u Evropi na kosarkaskom trzistu. Saceaks slobodne igrace ili kupis Amere.
Dakle, nista bez love, a opet to ne sprecava da zaljubljenici igraju za minimalac. Bice po par stotina ljdi koji ce to gledati vikendom na stadionima.

Miki

pre 3 godine

Maksimalno 10 klubova u najvišem rangu Dva poslednja ispadaju a sedmi i osni igraju baraz sa trecim i cetvrtim iz nizeg ranga a prvi i drugi upadaju. Igralo bi se 4- kružno. Liga bi bila interesantnija i svaki klub bi se borio za svaki bod. Prepisati od Austrije. Salcburg vec godinama u Evropi a i ostali austrijski klubovi imaju solidne role a da ne pricam o reprezentaciji koja makar prodje kvalifikacije.
(fenomen, 29. novembar 2020 09:15)

Ili 14 klubova kao Bugari. Pa posle prvih 6 klubova u plej of da igraju dvokruzno, a drugih 8 u plej aut.