Sreda, 25.11.2020.

11:06

Poznati kandidati za FIFA igrača godine

Svetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je imena 11 igrača, koji konkurišu za epitet najboljeg na svetu.

Izvor: MT

Poznati kandidati za FIFA igraèa godine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

gazda

pre 3 godine

(samo jako, 25. novembar 2020 21:18)

Ceo svet zna da je Messi imao slabu karijeru u reprezentaciji koju su njegovi menadzeri maksirali nezasluzenim nagradama na turnirima.

Ronaldo je daleko vise postigao u nokaut fazi LS od Messija i statistika to sama govori.

Messi je bio najgori igrac Kope 2011,2019 i najgori igrac SP 2010 pa je opet u sva 3 slucaja osvojio ZL.

samo jako

pre 3 godine

(gazda, 25. novembar 2020 19:13)

Moguce ali opet ostaje cinjenica da je Ronaldo imao jos goru reprezentativnu karijeru nego Mesi.

SP na kojem se Ronaldo osramotio 2014 je milion puta vaznije od LŠ koja se igra svake godine. Ronaldo sigurno ne bi dobio ZL da Ramos nije dao onaj gol u finalu protiv Atletika. Dok se nisu pojavili Mesi i Ronaldo, zlatnu loptu je uvek dobijao igrac osvajaca SPa. Pogledaj samo Kanavara 2006. Ni osvojena liga i LŠ Ronaldinja nije bila dovoljna da dobije ZL pored njega koji je te godine osvojio SP.

Kako nije zabelezeno? Ronaldo je bio najgori igrac SPa 2014 godine i pri tome je osvojio zlatnu loptu na kraju godine.

Ronaldo nije ucestovao na ovaj ili onaj nacin ni kod jednog Ramosovg gola koji sam naveo. Mislim da mu je za sve golove asistirao Modric. Ronaldo nije sigurno jer on ne izvodi prekide i kornere.

gazda

pre 3 godine

(samo jako, 25. novembar 2020 17:44)

Messi je imao uzasnu reprezentativnu karijeru koja nije ni u rangu Morate.

2014 je kao sto rekoh Ronaldo zabelezio najbolji performans u istoriji LS u jednoj sezoni i ZL je apsolutno zasluzio.

Nije jos zabelezeno da je neko igrajuci u ekstra jakoj ekipi bio najgori igrac Kope i pritom osvojio ZL kao Messi 2019.

Ako tako gledas Ronaldo je ucestvovao na ovaj ili onaj nacin u 90% golova Reala u LS.

samo jako

pre 3 godine

gazda,

Ne bi osvojio sigurno jer te godine bilo SP gde je ispao vec u grupi. Jos nikad u istoriji fudbala se nije desilo da igrac koji ispadne na SP vec u grupi dobije zlatnu loptu.

Kada je Junajted primio 5 golova protiv Sitija? Primili su jednom 6 golova kada Vidic nije igrao i kada je Evans vec na poluvremenu dobio crveni. Do tada je rezultat bio 1-0.

Osvojiti samo 1 LŠ za 6 godina sa onakvim igracima Junajteda je nikakav uspeh. Najjace je sto bi taj Junajted izbacio i Ronalda i Real 2013 godine da Cakir nije dao onaj crveni karton Naniju. Ronaldo je citavu karijeru proveo sa suigracima svetske klase tako da ti prica o Caviju i Iniesti ne pije vodu. Da je Ronaldo smeo otici u Napoli i odvesti ih do titule onda bi to imalo smisla kao sto je uradio Maradona. Ovako, zao mi je...

Da to zna ceo svet ne bi imao potrebu da nas na svakom clanku ubedjujes u to :) A ja nisam ni rekao da je Mesi imao dobru ili losu reprezentativnu karijeru nego da je imao bolju reprezentativnu karijeru na individualnom planu od Ronalda.

Dobio bi Mesi ZL jer Iniesta ne bi ni dao taj gol protiv Celzija da mu Mesi nije asistirao :) Nejmar i Suarez 2015 godine jesu davali bitne golove protiv Sitija, PSŽ-a, Bajerna ali Mesi je bio kreator vecine tih golova tako da ti usporedba nije na mestu.

Najvaznije je sto je Mesi u istoj ligi, u istim uslovima protiv istih protivnika osvojio 6 titula lige, a Ronaldo samo 2. Ronaldo moze da osvoji trofeje samo tamo gde nema Mesija :)

gazda

pre 3 godine

(samo jako, 25. novembar 2020 16:02)

I ono sto je najvaznije Ronaldo je sa 2 razlicita kluba osvojio sve timske i individualne trofeje a Messi nije.Messi je samo pokazao da moze iskljucivo da igra sa saigracima odredjenog profila.

gazda

pre 3 godine

(samo jako, 25. novembar 2020 16:02)

Pa naravno da bi osvojio ZL jer je te godine izveo najbolji performans u LS od kada postoji to takmicenje.

Ta odbrana Uniteda je znala primati petarde od onog Sitija pre Guardiola.

Pa ti nabrojao sve Ronaldove saigrace, sto samo govori o tome sa koliko razlicitih saigraca je CR osvajao najvece trofeje.

I ceo svet zna da je Messi s obzirom na kult i veličinu, kvalitet saigraca u Argentini imao jako losu reprezentativnu karijeru.

samo jako

pre 3 godine

(gazda, 25. novembar 2020 15:15)

Vec sam ti rekao kakav Ramos. Ronaldo sigurno ne bi nikad dobio zlatnu loptu 2014 godine da Ramos nije dao gol protiv Atletika u finalu i odveo utakmicu u produzetke.

Teze je Mesiju bilo davati golove protiv Nemacke, Francuske, Brazila cak i u prijateljskim utakmicama nego Ronaldu protiv amaterskih reprezentacija poput Andore, Estonije, San Marina itd. A barem pola golova za reprezentaciju je Ronaldo dao takvim timovima.

Kakva sad 3 trofeja? Ronaldo nakon odlaska iz Reala nije osvojio nijedan vazniji trofej, a i sa Junajtedom je osvojio samo 1 LŠ za 6 godina. Nemoj se sada vaditi na trofeje lige i kupa kada to ne brojis Mesiju :) Jbg vec sam ti par puta rekao da sam sebe ubijas sa svojim komentarima i "argumentima"

Bedan ucinak je kada Ronaldo nije napravio nista ni u jednom finalu ni u klubu ni u reprezentaciji osim onog finala protiv Juventusa, eventualno protiv Celzija 2008 gde je dao gol pa promasio penal kada je bilo najbitnije.

Koliko je Ronaldo osvojio trofeja bez Vidica, Ferdinanda, Skolsa, Nanija, Runija, Krosa, Modrica, Benzeme? heheh

Mesi da je imao samo Vidica i Ferdinanda osvojio bi LŠ i bez Cavija i Inieste 2019 godine jer sa njima u timu Barsa sigurno ne bi primila 4 gola od Liverpula.

gazda

pre 3 godine

(samo jako, 25. novembar 2020 16:02)

Pa ni Messi ne bi osvojio ZL 2009 da Iniesta nije dao gol Celsiju, i ne bi osvojio ZL 2015 da Suarez i Neymar nisu resili skoro sve meceve nokaut faze.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 25. novembar 2020 14:35)

Kakav Ramos kad je Ronaldo dao polovinu golova za Real u nokaut fazi LS. A Messiju sve drugi resavali.

Messi nije pruzio nijednu vrhunsku partiju protiv top reprezentacija u takmicarskim utakmicama.

Ronaldo u prvoj godini po odlasku iz Reala osvojio 3 trofeja.

samo jako

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 25. novembar 2020 13:31)

Ovo je Mesiju tek treca godina bez Cavija i Inieste dok je ovo Ronaldu deveta godina igranja za Junajted i Juventus i osvojio je samo jedan veliki trofej odnosno LŠ 2008 godine. Uz to Ronaldo je bez suigraca iz Reala za 8 godina igranja u Juventusu i Junajtedu samo 1 bio najbolji strelac lige i LŠ. To je sramota. A Mesi u prve 2 sezone bez Cavija i Inieste oba puta bude najbolji strelac i asistent lige i jednom najbolji strelac LŠ i dobije zlatnu loptu. Takodjer i u reprezentaciji, Ronaldo na EURU i SP ima sve ukupno u karijeri 16 golova i 10 asistencija dok Messi s druge strane ima 15 golova i 20 asistencija na SP i Copa America. Ronaldove igre za reprezentaciju na velikim takmičenjima su puno veća mrlja nego kod Mesija. Takodjer, Ronaldo nikad nije bio najbolji igrac nekog velikog takmicenja. Mesi jeste.

A Mesi je prosle godine zasluzio milion puta vise zlatnu loptu pored Van Dajka nego sto je Ronaldo pored Ramosa kada je Ramos davao bitne golove, a Ronaldo dobijao zlatne lopte.

gazda

pre 3 godine

(samo jako, 25. novembar 2020 14:02)

Ramos nije davao bitne golove vec samo 2 bitna gola.bitne golove su postizali Neymar i Suarez pa je zlatnu loptu osvojio Messi.

samo jako

pre 3 godine

(gazda, 25. novembar 2020 14:23) # Link komentara

Jesi, oborio si sa svojim argumentima da je Ronaldo davao golove protiv Holandije i Spanije hahah kada malo bolje razmislis tek onda shvatis koliko je njegova reprezentativna karijera jadna na individualnom planu kada mu je to najveci uspeh u ovih 15 godina karijere u reprezentaciji.

A Mesiju su trebale 3 godine da propadne bez Cavija i Inieste, a Ronaldo je propao cim je otisao iz Reala u Juventus. Lik sa Realom osvojio 3 LŠ zaredom, sledece godine promeni klub i onda ispadne u cetvrtfinalu, a u ligi cak i jedan Pjatek postigne vise golova od njega. Kakav totalni pad.

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 25. novembar 2020 14:13)

Postizali jesu ali nijedan od tih golova nije bitan kao Ramosov protiv Atletika. A Ramos je dao 2 gola i protiv Bajerna u polufinalu i protiv Atletika u finalu u 90-oj za produzetke 2014 godine. Takodjer je donio Realu prolaz i protiv Napolija 2016, a iste godine i bod protiv Barselone u ligi u 90-oj minuti za 1-1. Da Ramos nije dao taj gol Barsa bi osvojila titulu.

Nejmar i Suarez 2015 godine jesu davali bitne golove protiv Sitija, PSŽ-a, Bajerna ali Mesi je bio kreator vecine tih golova tako da ti usporedba nije na mestu.

Uglavnom, Ramos je zasluzio mnogo vise zlatnu loptu nego Van Dajk ali je nije dobio zbog Ronalda i njegovog lobija.

Mornar

pre 3 godine

Mornar, 25. novembar 2020 11:41)

Najveca kradja je bila 2010 kad je Messi dobio nagradu iako su Xavi,Iniesta,Sneider i Forlan bili bolji od njega.
(facts, 25. novembar 2020 12:09)

Mesi je tada takodje nije zasluzio ali ne se moze meriti sa 2013. Najveci lopovi u istoriji su ukrali Riberiju loptu. Hej produzili su glasanje kako bi odradili svoju malverzaciju. Ronaldo ama bas nista te godine nije osvojio.Jedva cekam sudar sa Realom i da se revansiraju za sve one kradje. Ustvari nisam siguran da li bi vise voleo da ih Bayern razbije kao barsu ove godine ili da ih pobedi onako kako je Real njih pobedjivao, a to je sudijskim kradjama. Jer to mislim da jos vise boli od gazenja na terenu. Boli ta nepravda. Osvajali su ligu sampiona iz ofsajda. Tvoj ljubimac je osvajao zlatne lopte iz ofsajda.Kako vas nije sramota diciti se s tim ??Ali sto su osvajali , osvajali su. Karma je cudo i Real dugo nece osvojiti ligu sampiona a vidimo ni tvoj zalizani prevarant. Najveca prevara u istoriji fudbala. Bilo bi lepo ustvari ove sezone dobiti prvo mozda Liverpul, dokazati ko je tata trenutno u Evropi, a onda oduvati Real i Juventus. Barsa je vec u kanalu i njih su pregazili. Jedva cekam nokaut fazu. Bayern ima sanse odbraniti titulu, ali na posten i cist nacin. Ne kao spanski lopovi na celu sa Perezom . Ronaldo i Real najvece prevare ovog veka bez ikakve dileme! Aj sad vrati se u rupu i ne izlazi bolje ti je ! Da imate imalo obraza ne bi se javljali.

Dzoni

pre 3 godine

Ne odajem se ja care nigde, ne krijem ko sam i sta sam. Kapiras ? Frki je moj stari nick , koji mahom koristim na ne sportskim temama, ali se nekad potpisem tako i ovde, ali da, uglavnom se ovde potpisujem kao Dzoni. Dakle ja ne krijem nista, za razliku od tebe. Aj sad nastavi, ostavio si vec 4 ili 5 komentara sa razlicitim nickovima, imas jos fore ;) 6-4 zlatne kopacke, 6-5 zlatne lopte, brisanje prasine skoro 10 godina u spaniji, znam da to sve boli, zato punim gasom ;)
(frki, 25. novembar 2020 13:13)

Pa to i kazem lako sam provalio ko je u pitanju.

Ronaldo 5 LS a Messi 3,Ronaldo 2 trofeja sa reprezentacijom a Messi 0 trofeja.

frki

pre 3 godine

(frki, 25. novembar 2020 12:57)

Pa samo cekam da se sam odas.
(Dzoni, 25. novembar 2020 13:04

Ne odajem se ja care nigde, ne krijem ko sam i sta sam. Kapiras ? Frki je moj stari nick , koji mahom koristim na ne sportskim temama, ali se nekad potpisem tako i ovde, ali da, uglavnom se ovde potpisujem kao Dzoni. Dakle ja ne krijem nista, za razliku od tebe. Aj sad nastavi, ostavio si vec 4 ili 5 komentara sa razlicitim nickovima, imas jos fore ;) 6-4 zlatne kopacke, 6-5 zlatne lopte, brisanje prasine skoro 10 godina u spaniji, znam da to sve boli, zato punim gasom ;)

devijacija_mozga

pre 3 godine

Najveca kradja je bila 2010 kad je Messi dobio nagradu iako su Xavi,Iniesta,Sneider i Forlan bili bolji od njega.
(facts, 25. novembar 2020 12:09)

Mogu da se kladim da ce Messi dobiti nagradu.
(Da dodam, 25. novembar 2020 12:11)

Pa i Immobile je zlatna kopacka Evrope jel to znaci da je bio najbolji ove godine. Ono sto je sigurno je da u slucaju da je Messi osvojio zlatnu kopacku osvojio bi i ZL,a mozda i ovako osvoji jer njegov lobi je vrlo jak i ima najagresivniju fan bazu na svetu.
(Kiki, 25. novembar 2020 12:36)

Dajte je Messiju jer on je najbolji dribler u rikverc i ima najvise predasistencija za predasistenciju.
(Lool, 25. novembar 2020 12:44)

(frki, 25. novembar 2020 12:57)

Pa samo cekam da se sam odas.
(Dzoni, 25. novembar 2020 13:04)


To sa vise nickova sam video od vas. Nisam ja kriv sto sam usao u glavu LM10 fanovima i sto rusim njihovu mitomaniju.
(Cinker, 25. novembar 2020 13:06)

Al najjace kad ovaj lik pod drugim nickom pokusao da se napravi neutralnim i objektivnim a u prvom sledecem se sam odao.
(Kiki, 25. novembar 2020 13:08)

Sizofrenija !

Dzoni

pre 3 godine

Ne odajem se ja care nigde, ne krijem ko sam i sta sam. Kapiras ? Frki je moj stari nick , koji mahom koristim na ne sportskim temama, ali se nekad potpisem tako i ovde, ali da, uglavnom se ovde potpisujem kao Dzoni. Dakle ja ne krijem nista, za razliku od tebe. Aj sad nastavi, ostavio si vec 4 ili 5 komentara sa razlicitim nickovima, imas jos fore ;) 6-4 zlatne kopacke, 6-5 zlatne lopte, brisanje prasine skoro 10 godina u spaniji, znam da to sve boli, zato punim gasom ;)
(frki, 25. novembar 2020 13:13)

Sad si se potpisao tako jer si se nadao da te necu prepoznati.Vise srece drugi put.

Damir 1965

pre 3 godine

Posejdon. Da objasnim šta sam mislio(ne tvrdim da sam ja najpametniji i da sam u pravu.) 1991.Dejo. A ono drugo M odnosi se na sprdnju iz 2018.

gazda

pre 3 godine

(Kiki, 25. novembar 2020 12:36)

U godinama kada je dobijao zlatnu kopacku, Mesi je dobio samo 2 zlatne lopte, a u godinama 2013, 2017, i 2018 godine kada je dobijao takodjer zlatnu kopacku Mesi nije dobio nijednu zlatnu loptu u tim godinama.

A Ronaldo je u 2013 godine pomogao Realu da ne osvoje ništa, u ligi pomogao Realu da budu na -15 u odnosu na Barcu, nije bio ni najbolji strijelac lige, pomogao Realu tako što je postigao autogol protiv Granade, pa je pomogao Realu protiv Dortmunda kada je u zadnjoj minuti promašio 100%nu šansu što su mnogi zaboravili, Dormund ih je uništio i pobjedio sa 4-1 i izbacio iz LŠ. Pa je pomogao Realu u finalu kupa kralja tako što je namjerno udario igrača Atletika pa je dobio crveni karton. Od svih zlatnih lopti koje su dobili Mesi i Ronaldo definitivno Ronaldova iz 2013 godine je najskandaloznija.

Ne bi me cudilo nakon svega da Ronaldo i ove godine bude proglasen za najboljeg iako nije bio najbolji strelac ni u svojoj ligi.

posejdon

pre 3 godine

Sprdnja od izbora. 1991.Mateus,a i još jedan na M...
(Damir 1965, 25. novembar 2020 12:14

Nije nikakva sprdnja . Nagrada je bila dodeljena za 1990 godinu, ali se urucila 91. A 1990 je Nemacka na krilima Lotara Mateusa osvojila svetsko prvenstvo. U krivu si ako mislis da je tada samo Maradona znao igrati fudbal. Mateus, Gulit, Van Basten, nesto ranije Zico, Platini sve majstor do majstora...Uostalom 91 je Maradona vec bio u velikom padu. Hteo da ide jos ranije iz Napolija ali ga nisu pustili. Njegove partije su bile sve losije jos od osvajanja Kupa uefa 89-e .

ShoneNI

pre 3 godine

Bio bih srećan kad bi nagradu uzeo Sadio Mane ili Virdžil, ali, realno, ako ne pobedi Levandovski, nešto mnogo nije u redu sa fudbalom..

delboy

pre 3 godine

(kole, 25. novembar 2020 11:49)

Hrabar i zanimljiv komentar za koji ces dobiti dosta minusa, ali si u pravu. Ronaldinjo je imao 3 vrhunske sezone u karijeri, to su prve 3 sezone u barsi. Sve pre toga i posle toga je bilo na visokom nivou, ali ne na vrhunskom, najboljem. 2002 on je bio realno tek treca violina u ekipi Brazila. poluga Rivaldo-Ronaldo je najzasluznija za titulu.On je tu bio kao segrt, ispomoc.A nije bas da je bio preterano mlad.Imao je vec 22 god. Sa 22 god je brazilski Ronaldo bio zmaj, ma koje 22, vec sa 19 je bio cudo. Ili Mesi takodje sa 20 god je vec bio top nivo. Odigrao je vrhusnki te prve 3 sezone u barsi gde realno nije bilo mnogo pritiska. Katalonci bili u kanalu i dublje nisu mogli,tako da je olaksavajuce u takvim okolnostima igrati. Nakon osvajanja Lige sampiona 2006, drasticno je pao. Na tom svetskom je Brazil dosao sa drim timom. Ronaldinho, Ronaldo, Kaka, Robinho, Adriano...Da se smrznes ! I matori Zidan im ocita lekciju u 1-4 finalu ako se ne varam. Ronaldinho bio katastrofalan citav turnir a trebao je biti vodja te reprezentacije kao aktuelna zlatna lopta i najbolji na svetu. Prema tome, previse se glorifikuje Ronaldinho. Tacno, igrao je veoma lep i atraktivan fudbal, ali je to kratko trajalo i znao je cesto da davi loptu. Ne znam bas da li je uvek imao pravo resenje na terenu. Rivaldo je recimo bio konkretniji igrac, Kaka takodje. Po meni nista losiji od Ronaldinja. Danas Nejmar je cudo od igraca. I moje je misljenje da je on bolji od R10!

facts

pre 3 godine

Mornar, 25. novembar 2020 11:41)

Najveca kradja je bila 2010 kad je Messi dobio nagradu iako su Xavi,Iniesta,Sneider i Forlan bili bolji od njega.

Приватни детектив Ђидо Мова

pre 3 godine

Ako je neke pravde, ovo mora Leva da pokupi kao iz sale. Sledeće godine sve uzima ovaj mali Holand, decko je gol masina.

frki

pre 3 godine

Pa i Immobile je zlatna kopacka Evrope jel to znaci da je bio najbolji ove godine. Ono sto je sigurno je da u slucaju da je Messi osvojio zlatnu kopacku osvojio bi i ZL,a mozda i ovako osvoji jer njegov lobi je vrlo jak i ima najagresivniju fan bazu na svetu.
(Kiki, 25. novembar 2020 12:36

Ma ti si decko toliko meni jadan, da ne znam sta bi ti rekao ;) . Dolazis tu svaki dan sa milion razlicitih nickova, bas kao i sad, i trolas i spinujes sa takvim plicacima, da mi te bas zao . Koliko moras biti ogranicen da nadjes poveznicu sa onim o cemu sam ja pricao i sa Cirom Imobilijem !?? Za medalju nema sta ! Aj nastavi da trolas, vidim krenulo te. Fale ti nickovi Gazda, Nedim i ostali tako da imas jos prostora !

Kiki

pre 3 godine

@Frki

Pa i Immobile je zlatna kopacka Evrope jel to znaci da je bio najbolji ove godine. Ono sto je sigurno je da u slucaju da je Messi osvojio zlatnu kopacku osvojio bi i ZL,a mozda i ovako osvoji jer njegov lobi je vrlo jak i ima najagresivniju fan bazu na svetu.

frki

pre 3 godine

Mornar, 25. novembar 2020 11:41)

Najveca kradja je bila 2010 kad je Messi dobio nagradu iako su Xavi,Iniesta,Sneider i Forlan bili bolji od njega.
(facts, 25. novembar 2020 12:09)

2010 je Mesi uzeo titulu u Spaniji, bio najbolji strelac lige i zlatna kopacka Evrope, kao inajbolji strelac LS, te unakazio Real u onom cuvenom klasiku (5-0) kad je odigrao simultanku za pamcenje .Nije zabio ni jedan gol ,al je upisao dve maestralne asistencije, izludio do te mere Ramosa da ga je ovaj namerno udario pred kraj za direktni crveni. Dakle, nije da nije imao pokrica za zlatnu loptu, ali se slazem, Snajder, i pre svega Iniesta ili Xavi kao svetski prvaci su nijansu zasluzili vise. Ali 2013, kao sto rece Mornar, Ronaldo apsolutno nista nije doneo Realu, nije bio ni zlatna kopacka Evrope, i samo na racun dobre forme na jesen i trpanju Svedske u barazu naprave presedan i produze glasanje i ukradu loptu bavarcima. Najsramnija dodela ikad bez dileme !

kole

pre 3 godine

Po mojem misljenju , Nejmar je najbolji trenutno igrac na svetu. Mesi polako silazi sa scene, i brazilac preuzima njegov tron. E sad, to ne znaci da je bas zasluzio nagradu ove godine (Leva je mora dobiti), ali je decko bez premca br 1. Niko ne pravi takvu pometnju odbranama, izludjuje ih drilbinzima, pravi visak, gura saigrace u sanse, zabija i sam dosta. Njegov problem je ponasanje na terenu i kao folirant i padavicar je navukao gnjev na sebe i onda ga ljudi omalovazavaju. Sve stoji vezano za njegov karakter, ali fudbalski je decko vrh ! Pravi brazilac, joga bonito fudbal. Sve sto je mogao Ronaldihho moze i on. Cak je i efikasniji. Samo sto je Ronaldinho bio harizmatican, svi su ga voljeli , nije bio simulator, i zato ce malo njih staviti Nejmara u isti kos, ali on jeste bar na nivou Ronaldinha. Roni je imao srecu i igrao pored Ronalda, Rivalda , R.Carlosa , Kafua ,Emersona, i ostalih legendi te je osvojoi i svetsko, kasnije jos sa Adrianom, Kakom..strasne je saigrace imao.Nejmar nema ni blizu takvu ekipu i zato ce ostati bez boginje, ali po mojem misljenju, jedan od najboljih igraca sveta zadnjih 20 ak godina. Greska je sto igra u PSG i dosta klinaca se ne moze poistovetiti s njim. Treba mu veci klub, brend i tako bi dobio i vise fanova. United, Juve, Real mu trebaju ako se vec ne zeli vratiti u barsu.

Djole NS

pre 3 godine

Liverpul 4 igrača! Doduše Alkantara je nominovan zbog igara pruženih u Bajernu, ali opet, kakav put je LFC prošao od Roja Hodžsona do Jirgena Klopa.

Maki

pre 3 godine

Mislim da je konačno vreme da Robert Levandovski osvoji ovo prestižno priznanje. Nije on sam odveo Bajern do vrha ove sezone ali je njegov glavni šraf, igra u kontinitetu i na vrhunskom nivou dosta dugo, nije atraktivan kao mesi i ronaldo ali je ubojit i hladnokrvan u igri, sva podrška za Levu...

Mornar

pre 3 godine

Bez dileme Levandovski, zasluzio je i zlatnu loptu koju na zalost nece dodeliti ove godine. Steta. Opet ce Bayern biti zakinut za zlatnu loptu. Najveca kradja ikad je 2013 kad su nagradu trebali dobiti Ribery ili Roben koji su nosili Bayern do trostruke krune, ali su dali Ronaldu koji nije osvojio ni jedan jedini trofej te godine. Produzili glasanje sto se prvi i jedini put desilo u istoriji, sve kako bi dali loptu Ronaldu. O tome je i sam Blater pricao kasnije kako je bio pod pritiskom licno Pereza da se nagrada dodeli njegovom pulenu. Najsramnija ceremonija ikad. Jos imaju obraza i javno pricati o tome. Eto koliko su bahati i mocni. Ta 2013 je totalna lakrdija. I 2014 je trebao dobiti Nojer kao svetski prvak, ali su je dali opet Ronaldu. Ove godine Frans fudbal je ne dodeljuje zbog korone. Dakle realno, 3 lopte su pokradene Bayernu ove decenije. Ali i bar 1 ili dve lige sampiona su takodje ukrali na ustrb pravljenja velikog marketinskog projekta zvani Real Madrid i CR7. Morao je neko odbraniti LS i onda su sramnim sudjenjem pokrali Bayern dve sezone (a gde su jos ostali). Koliko se fudbal srozao i postao samo jedan obican biznis. Ali nema veze, bitno je da je Bayern bez repova, totalno dominantno osvojio LS. Moglo bi se desiti da zavlada evropskim fudbalom i vrati prevarantima sve sa kamatom. Jos bi jednog igraca spomenuo a to je De brujne. Najbolji vezni na svetu. Momak je masina i mnogo ga cenim. Ali ova godina pripada Bayernu i njegovim igracima !

mich

pre 3 godine

Ovde ocigledno komentarisu ljudi, koji ne znaju poentu titule i izbora, nije bitno ko je najbolji strelac ili najleprsaviji igrac, vec dostignuće u tek zavrseno sezoni...

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Ljudi, da se ne zezamo, sto su Ramos, Alkantara i Van Dajk u konkurenciji??? Van Dajk ni u sezoni kada je osvoji LŠ nije bio najbolji a tek sad, Ramos ništa specijalno, Alkantara odigrao 2, 3 utakmice na završnom turniru Lige Šampiona, pre toga a i posle se nije čestito ni pojavio. Komedija. Zaslužuje Levandovski da osvoji, bez premca. Po meni je Haland trebao da udje u uzi izbor pre ove trojice

Maki

pre 3 godine

Mislim da je konačno vreme da Robert Levandovski osvoji ovo prestižno priznanje. Nije on sam odveo Bajern do vrha ove sezone ali je njegov glavni šraf, igra u kontinitetu i na vrhunskom nivou dosta dugo, nije atraktivan kao mesi i ronaldo ali je ubojit i hladnokrvan u igri, sva podrška za Levu...

Mornar

pre 3 godine

Bez dileme Levandovski, zasluzio je i zlatnu loptu koju na zalost nece dodeliti ove godine. Steta. Opet ce Bayern biti zakinut za zlatnu loptu. Najveca kradja ikad je 2013 kad su nagradu trebali dobiti Ribery ili Roben koji su nosili Bayern do trostruke krune, ali su dali Ronaldu koji nije osvojio ni jedan jedini trofej te godine. Produzili glasanje sto se prvi i jedini put desilo u istoriji, sve kako bi dali loptu Ronaldu. O tome je i sam Blater pricao kasnije kako je bio pod pritiskom licno Pereza da se nagrada dodeli njegovom pulenu. Najsramnija ceremonija ikad. Jos imaju obraza i javno pricati o tome. Eto koliko su bahati i mocni. Ta 2013 je totalna lakrdija. I 2014 je trebao dobiti Nojer kao svetski prvak, ali su je dali opet Ronaldu. Ove godine Frans fudbal je ne dodeljuje zbog korone. Dakle realno, 3 lopte su pokradene Bayernu ove decenije. Ali i bar 1 ili dve lige sampiona su takodje ukrali na ustrb pravljenja velikog marketinskog projekta zvani Real Madrid i CR7. Morao je neko odbraniti LS i onda su sramnim sudjenjem pokrali Bayern dve sezone (a gde su jos ostali). Koliko se fudbal srozao i postao samo jedan obican biznis. Ali nema veze, bitno je da je Bayern bez repova, totalno dominantno osvojio LS. Moglo bi se desiti da zavlada evropskim fudbalom i vrati prevarantima sve sa kamatom. Jos bi jednog igraca spomenuo a to je De brujne. Najbolji vezni na svetu. Momak je masina i mnogo ga cenim. Ali ova godina pripada Bayernu i njegovim igracima !

facts

pre 3 godine

Mornar, 25. novembar 2020 11:41)

Najveca kradja je bila 2010 kad je Messi dobio nagradu iako su Xavi,Iniesta,Sneider i Forlan bili bolji od njega.

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Ljudi, da se ne zezamo, sto su Ramos, Alkantara i Van Dajk u konkurenciji??? Van Dajk ni u sezoni kada je osvoji LŠ nije bio najbolji a tek sad, Ramos ništa specijalno, Alkantara odigrao 2, 3 utakmice na završnom turniru Lige Šampiona, pre toga a i posle se nije čestito ni pojavio. Komedija. Zaslužuje Levandovski da osvoji, bez premca. Po meni je Haland trebao da udje u uzi izbor pre ove trojice

frki

pre 3 godine

Mornar, 25. novembar 2020 11:41)

Najveca kradja je bila 2010 kad je Messi dobio nagradu iako su Xavi,Iniesta,Sneider i Forlan bili bolji od njega.
(facts, 25. novembar 2020 12:09)

2010 je Mesi uzeo titulu u Spaniji, bio najbolji strelac lige i zlatna kopacka Evrope, kao inajbolji strelac LS, te unakazio Real u onom cuvenom klasiku (5-0) kad je odigrao simultanku za pamcenje .Nije zabio ni jedan gol ,al je upisao dve maestralne asistencije, izludio do te mere Ramosa da ga je ovaj namerno udario pred kraj za direktni crveni. Dakle, nije da nije imao pokrica za zlatnu loptu, ali se slazem, Snajder, i pre svega Iniesta ili Xavi kao svetski prvaci su nijansu zasluzili vise. Ali 2013, kao sto rece Mornar, Ronaldo apsolutno nista nije doneo Realu, nije bio ni zlatna kopacka Evrope, i samo na racun dobre forme na jesen i trpanju Svedske u barazu naprave presedan i produze glasanje i ukradu loptu bavarcima. Najsramnija dodela ikad bez dileme !

ShoneNI

pre 3 godine

Bio bih srećan kad bi nagradu uzeo Sadio Mane ili Virdžil, ali, realno, ako ne pobedi Levandovski, nešto mnogo nije u redu sa fudbalom..

Djole NS

pre 3 godine

Liverpul 4 igrača! Doduše Alkantara je nominovan zbog igara pruženih u Bajernu, ali opet, kakav put je LFC prošao od Roja Hodžsona do Jirgena Klopa.

delboy

pre 3 godine

(kole, 25. novembar 2020 11:49)

Hrabar i zanimljiv komentar za koji ces dobiti dosta minusa, ali si u pravu. Ronaldinjo je imao 3 vrhunske sezone u karijeri, to su prve 3 sezone u barsi. Sve pre toga i posle toga je bilo na visokom nivou, ali ne na vrhunskom, najboljem. 2002 on je bio realno tek treca violina u ekipi Brazila. poluga Rivaldo-Ronaldo je najzasluznija za titulu.On je tu bio kao segrt, ispomoc.A nije bas da je bio preterano mlad.Imao je vec 22 god. Sa 22 god je brazilski Ronaldo bio zmaj, ma koje 22, vec sa 19 je bio cudo. Ili Mesi takodje sa 20 god je vec bio top nivo. Odigrao je vrhusnki te prve 3 sezone u barsi gde realno nije bilo mnogo pritiska. Katalonci bili u kanalu i dublje nisu mogli,tako da je olaksavajuce u takvim okolnostima igrati. Nakon osvajanja Lige sampiona 2006, drasticno je pao. Na tom svetskom je Brazil dosao sa drim timom. Ronaldinho, Ronaldo, Kaka, Robinho, Adriano...Da se smrznes ! I matori Zidan im ocita lekciju u 1-4 finalu ako se ne varam. Ronaldinho bio katastrofalan citav turnir a trebao je biti vodja te reprezentacije kao aktuelna zlatna lopta i najbolji na svetu. Prema tome, previse se glorifikuje Ronaldinho. Tacno, igrao je veoma lep i atraktivan fudbal, ali je to kratko trajalo i znao je cesto da davi loptu. Ne znam bas da li je uvek imao pravo resenje na terenu. Rivaldo je recimo bio konkretniji igrac, Kaka takodje. Po meni nista losiji od Ronaldinja. Danas Nejmar je cudo od igraca. I moje je misljenje da je on bolji od R10!

Dzoni

pre 3 godine

Ne odajem se ja care nigde, ne krijem ko sam i sta sam. Kapiras ? Frki je moj stari nick , koji mahom koristim na ne sportskim temama, ali se nekad potpisem tako i ovde, ali da, uglavnom se ovde potpisujem kao Dzoni. Dakle ja ne krijem nista, za razliku od tebe. Aj sad nastavi, ostavio si vec 4 ili 5 komentara sa razlicitim nickovima, imas jos fore ;) 6-4 zlatne kopacke, 6-5 zlatne lopte, brisanje prasine skoro 10 godina u spaniji, znam da to sve boli, zato punim gasom ;)
(frki, 25. novembar 2020 13:13)

Pa to i kazem lako sam provalio ko je u pitanju.

Ronaldo 5 LS a Messi 3,Ronaldo 2 trofeja sa reprezentacijom a Messi 0 trofeja.

gazda

pre 3 godine

(samo jako, 25. novembar 2020 16:02)

Pa ni Messi ne bi osvojio ZL 2009 da Iniesta nije dao gol Celsiju, i ne bi osvojio ZL 2015 da Suarez i Neymar nisu resili skoro sve meceve nokaut faze.

gazda

pre 3 godine

(samo jako, 25. novembar 2020 16:02)

I ono sto je najvaznije Ronaldo je sa 2 razlicita kluba osvojio sve timske i individualne trofeje a Messi nije.Messi je samo pokazao da moze iskljucivo da igra sa saigracima odredjenog profila.

Dzoni

pre 3 godine

Ne odajem se ja care nigde, ne krijem ko sam i sta sam. Kapiras ? Frki je moj stari nick , koji mahom koristim na ne sportskim temama, ali se nekad potpisem tako i ovde, ali da, uglavnom se ovde potpisujem kao Dzoni. Dakle ja ne krijem nista, za razliku od tebe. Aj sad nastavi, ostavio si vec 4 ili 5 komentara sa razlicitim nickovima, imas jos fore ;) 6-4 zlatne kopacke, 6-5 zlatne lopte, brisanje prasine skoro 10 godina u spaniji, znam da to sve boli, zato punim gasom ;)
(frki, 25. novembar 2020 13:13)

Sad si se potpisao tako jer si se nadao da te necu prepoznati.Vise srece drugi put.

posejdon

pre 3 godine

Sprdnja od izbora. 1991.Mateus,a i još jedan na M...
(Damir 1965, 25. novembar 2020 12:14

Nije nikakva sprdnja . Nagrada je bila dodeljena za 1990 godinu, ali se urucila 91. A 1990 je Nemacka na krilima Lotara Mateusa osvojila svetsko prvenstvo. U krivu si ako mislis da je tada samo Maradona znao igrati fudbal. Mateus, Gulit, Van Basten, nesto ranije Zico, Platini sve majstor do majstora...Uostalom 91 je Maradona vec bio u velikom padu. Hteo da ide jos ranije iz Napolija ali ga nisu pustili. Njegove partije su bile sve losije jos od osvajanja Kupa uefa 89-e .

gazda

pre 3 godine

(samo jako, 25. novembar 2020 16:02)

Pa naravno da bi osvojio ZL jer je te godine izveo najbolji performans u LS od kada postoji to takmicenje.

Ta odbrana Uniteda je znala primati petarde od onog Sitija pre Guardiola.

Pa ti nabrojao sve Ronaldove saigrace, sto samo govori o tome sa koliko razlicitih saigraca je CR osvajao najvece trofeje.

I ceo svet zna da je Messi s obzirom na kult i veličinu, kvalitet saigraca u Argentini imao jako losu reprezentativnu karijeru.

devijacija_mozga

pre 3 godine

Najveca kradja je bila 2010 kad je Messi dobio nagradu iako su Xavi,Iniesta,Sneider i Forlan bili bolji od njega.
(facts, 25. novembar 2020 12:09)

Mogu da se kladim da ce Messi dobiti nagradu.
(Da dodam, 25. novembar 2020 12:11)

Pa i Immobile je zlatna kopacka Evrope jel to znaci da je bio najbolji ove godine. Ono sto je sigurno je da u slucaju da je Messi osvojio zlatnu kopacku osvojio bi i ZL,a mozda i ovako osvoji jer njegov lobi je vrlo jak i ima najagresivniju fan bazu na svetu.
(Kiki, 25. novembar 2020 12:36)

Dajte je Messiju jer on je najbolji dribler u rikverc i ima najvise predasistencija za predasistenciju.
(Lool, 25. novembar 2020 12:44)

(frki, 25. novembar 2020 12:57)

Pa samo cekam da se sam odas.
(Dzoni, 25. novembar 2020 13:04)


To sa vise nickova sam video od vas. Nisam ja kriv sto sam usao u glavu LM10 fanovima i sto rusim njihovu mitomaniju.
(Cinker, 25. novembar 2020 13:06)

Al najjace kad ovaj lik pod drugim nickom pokusao da se napravi neutralnim i objektivnim a u prvom sledecem se sam odao.
(Kiki, 25. novembar 2020 13:08)

Sizofrenija !

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 25. novembar 2020 14:35)

Kakav Ramos kad je Ronaldo dao polovinu golova za Real u nokaut fazi LS. A Messiju sve drugi resavali.

Messi nije pruzio nijednu vrhunsku partiju protiv top reprezentacija u takmicarskim utakmicama.

Ronaldo u prvoj godini po odlasku iz Reala osvojio 3 trofeja.

gazda

pre 3 godine

(samo jako, 25. novembar 2020 14:02)

Ramos nije davao bitne golove vec samo 2 bitna gola.bitne golove su postizali Neymar i Suarez pa je zlatnu loptu osvojio Messi.

Kiki

pre 3 godine

@Frki

Pa i Immobile je zlatna kopacka Evrope jel to znaci da je bio najbolji ove godine. Ono sto je sigurno je da u slucaju da je Messi osvojio zlatnu kopacku osvojio bi i ZL,a mozda i ovako osvoji jer njegov lobi je vrlo jak i ima najagresivniju fan bazu na svetu.

frki

pre 3 godine

(frki, 25. novembar 2020 12:57)

Pa samo cekam da se sam odas.
(Dzoni, 25. novembar 2020 13:04

Ne odajem se ja care nigde, ne krijem ko sam i sta sam. Kapiras ? Frki je moj stari nick , koji mahom koristim na ne sportskim temama, ali se nekad potpisem tako i ovde, ali da, uglavnom se ovde potpisujem kao Dzoni. Dakle ja ne krijem nista, za razliku od tebe. Aj sad nastavi, ostavio si vec 4 ili 5 komentara sa razlicitim nickovima, imas jos fore ;) 6-4 zlatne kopacke, 6-5 zlatne lopte, brisanje prasine skoro 10 godina u spaniji, znam da to sve boli, zato punim gasom ;)

Mornar

pre 3 godine

Mornar, 25. novembar 2020 11:41)

Najveca kradja je bila 2010 kad je Messi dobio nagradu iako su Xavi,Iniesta,Sneider i Forlan bili bolji od njega.
(facts, 25. novembar 2020 12:09)

Mesi je tada takodje nije zasluzio ali ne se moze meriti sa 2013. Najveci lopovi u istoriji su ukrali Riberiju loptu. Hej produzili su glasanje kako bi odradili svoju malverzaciju. Ronaldo ama bas nista te godine nije osvojio.Jedva cekam sudar sa Realom i da se revansiraju za sve one kradje. Ustvari nisam siguran da li bi vise voleo da ih Bayern razbije kao barsu ove godine ili da ih pobedi onako kako je Real njih pobedjivao, a to je sudijskim kradjama. Jer to mislim da jos vise boli od gazenja na terenu. Boli ta nepravda. Osvajali su ligu sampiona iz ofsajda. Tvoj ljubimac je osvajao zlatne lopte iz ofsajda.Kako vas nije sramota diciti se s tim ??Ali sto su osvajali , osvajali su. Karma je cudo i Real dugo nece osvojiti ligu sampiona a vidimo ni tvoj zalizani prevarant. Najveca prevara u istoriji fudbala. Bilo bi lepo ustvari ove sezone dobiti prvo mozda Liverpul, dokazati ko je tata trenutno u Evropi, a onda oduvati Real i Juventus. Barsa je vec u kanalu i njih su pregazili. Jedva cekam nokaut fazu. Bayern ima sanse odbraniti titulu, ali na posten i cist nacin. Ne kao spanski lopovi na celu sa Perezom . Ronaldo i Real najvece prevare ovog veka bez ikakve dileme! Aj sad vrati se u rupu i ne izlazi bolje ti je ! Da imate imalo obraza ne bi se javljali.

kole

pre 3 godine

Po mojem misljenju , Nejmar je najbolji trenutno igrac na svetu. Mesi polako silazi sa scene, i brazilac preuzima njegov tron. E sad, to ne znaci da je bas zasluzio nagradu ove godine (Leva je mora dobiti), ali je decko bez premca br 1. Niko ne pravi takvu pometnju odbranama, izludjuje ih drilbinzima, pravi visak, gura saigrace u sanse, zabija i sam dosta. Njegov problem je ponasanje na terenu i kao folirant i padavicar je navukao gnjev na sebe i onda ga ljudi omalovazavaju. Sve stoji vezano za njegov karakter, ali fudbalski je decko vrh ! Pravi brazilac, joga bonito fudbal. Sve sto je mogao Ronaldihho moze i on. Cak je i efikasniji. Samo sto je Ronaldinho bio harizmatican, svi su ga voljeli , nije bio simulator, i zato ce malo njih staviti Nejmara u isti kos, ali on jeste bar na nivou Ronaldinha. Roni je imao srecu i igrao pored Ronalda, Rivalda , R.Carlosa , Kafua ,Emersona, i ostalih legendi te je osvojoi i svetsko, kasnije jos sa Adrianom, Kakom..strasne je saigrace imao.Nejmar nema ni blizu takvu ekipu i zato ce ostati bez boginje, ali po mojem misljenju, jedan od najboljih igraca sveta zadnjih 20 ak godina. Greska je sto igra u PSG i dosta klinaca se ne moze poistovetiti s njim. Treba mu veci klub, brend i tako bi dobio i vise fanova. United, Juve, Real mu trebaju ako se vec ne zeli vratiti u barsu.

frki

pre 3 godine

Pa i Immobile je zlatna kopacka Evrope jel to znaci da je bio najbolji ove godine. Ono sto je sigurno je da u slucaju da je Messi osvojio zlatnu kopacku osvojio bi i ZL,a mozda i ovako osvoji jer njegov lobi je vrlo jak i ima najagresivniju fan bazu na svetu.
(Kiki, 25. novembar 2020 12:36

Ma ti si decko toliko meni jadan, da ne znam sta bi ti rekao ;) . Dolazis tu svaki dan sa milion razlicitih nickova, bas kao i sad, i trolas i spinujes sa takvim plicacima, da mi te bas zao . Koliko moras biti ogranicen da nadjes poveznicu sa onim o cemu sam ja pricao i sa Cirom Imobilijem !?? Za medalju nema sta ! Aj nastavi da trolas, vidim krenulo te. Fale ti nickovi Gazda, Nedim i ostali tako da imas jos prostora !

gazda

pre 3 godine

(samo jako, 25. novembar 2020 21:18)

Ceo svet zna da je Messi imao slabu karijeru u reprezentaciji koju su njegovi menadzeri maksirali nezasluzenim nagradama na turnirima.

Ronaldo je daleko vise postigao u nokaut fazi LS od Messija i statistika to sama govori.

Messi je bio najgori igrac Kope 2011,2019 i najgori igrac SP 2010 pa je opet u sva 3 slucaja osvojio ZL.

gazda

pre 3 godine

(Kiki, 25. novembar 2020 12:36)

U godinama kada je dobijao zlatnu kopacku, Mesi je dobio samo 2 zlatne lopte, a u godinama 2013, 2017, i 2018 godine kada je dobijao takodjer zlatnu kopacku Mesi nije dobio nijednu zlatnu loptu u tim godinama.

A Ronaldo je u 2013 godine pomogao Realu da ne osvoje ništa, u ligi pomogao Realu da budu na -15 u odnosu na Barcu, nije bio ni najbolji strijelac lige, pomogao Realu tako što je postigao autogol protiv Granade, pa je pomogao Realu protiv Dortmunda kada je u zadnjoj minuti promašio 100%nu šansu što su mnogi zaboravili, Dormund ih je uništio i pobjedio sa 4-1 i izbacio iz LŠ. Pa je pomogao Realu u finalu kupa kralja tako što je namjerno udario igrača Atletika pa je dobio crveni karton. Od svih zlatnih lopti koje su dobili Mesi i Ronaldo definitivno Ronaldova iz 2013 godine je najskandaloznija.

Ne bi me cudilo nakon svega da Ronaldo i ove godine bude proglasen za najboljeg iako nije bio najbolji strelac ni u svojoj ligi.

samo jako

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 25. novembar 2020 13:31)

Ovo je Mesiju tek treca godina bez Cavija i Inieste dok je ovo Ronaldu deveta godina igranja za Junajted i Juventus i osvojio je samo jedan veliki trofej odnosno LŠ 2008 godine. Uz to Ronaldo je bez suigraca iz Reala za 8 godina igranja u Juventusu i Junajtedu samo 1 bio najbolji strelac lige i LŠ. To je sramota. A Mesi u prve 2 sezone bez Cavija i Inieste oba puta bude najbolji strelac i asistent lige i jednom najbolji strelac LŠ i dobije zlatnu loptu. Takodjer i u reprezentaciji, Ronaldo na EURU i SP ima sve ukupno u karijeri 16 golova i 10 asistencija dok Messi s druge strane ima 15 golova i 20 asistencija na SP i Copa America. Ronaldove igre za reprezentaciju na velikim takmičenjima su puno veća mrlja nego kod Mesija. Takodjer, Ronaldo nikad nije bio najbolji igrac nekog velikog takmicenja. Mesi jeste.

A Mesi je prosle godine zasluzio milion puta vise zlatnu loptu pored Van Dajka nego sto je Ronaldo pored Ramosa kada je Ramos davao bitne golove, a Ronaldo dobijao zlatne lopte.

gazda

pre 3 godine

(samo jako, 25. novembar 2020 17:44)

Messi je imao uzasnu reprezentativnu karijeru koja nije ni u rangu Morate.

2014 je kao sto rekoh Ronaldo zabelezio najbolji performans u istoriji LS u jednoj sezoni i ZL je apsolutno zasluzio.

Nije jos zabelezeno da je neko igrajuci u ekstra jakoj ekipi bio najgori igrac Kope i pritom osvojio ZL kao Messi 2019.

Ako tako gledas Ronaldo je ucestvovao na ovaj ili onaj nacin u 90% golova Reala u LS.

Приватни детектив Ђидо Мова

pre 3 godine

Ako je neke pravde, ovo mora Leva da pokupi kao iz sale. Sledeće godine sve uzima ovaj mali Holand, decko je gol masina.

Damir 1965

pre 3 godine

Posejdon. Da objasnim šta sam mislio(ne tvrdim da sam ja najpametniji i da sam u pravu.) 1991.Dejo. A ono drugo M odnosi se na sprdnju iz 2018.

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 25. novembar 2020 14:13)

Postizali jesu ali nijedan od tih golova nije bitan kao Ramosov protiv Atletika. A Ramos je dao 2 gola i protiv Bajerna u polufinalu i protiv Atletika u finalu u 90-oj za produzetke 2014 godine. Takodjer je donio Realu prolaz i protiv Napolija 2016, a iste godine i bod protiv Barselone u ligi u 90-oj minuti za 1-1. Da Ramos nije dao taj gol Barsa bi osvojila titulu.

Nejmar i Suarez 2015 godine jesu davali bitne golove protiv Sitija, PSŽ-a, Bajerna ali Mesi je bio kreator vecine tih golova tako da ti usporedba nije na mestu.

Uglavnom, Ramos je zasluzio mnogo vise zlatnu loptu nego Van Dajk ali je nije dobio zbog Ronalda i njegovog lobija.

samo jako

pre 3 godine

(gazda, 25. novembar 2020 14:23) # Link komentara

Jesi, oborio si sa svojim argumentima da je Ronaldo davao golove protiv Holandije i Spanije hahah kada malo bolje razmislis tek onda shvatis koliko je njegova reprezentativna karijera jadna na individualnom planu kada mu je to najveci uspeh u ovih 15 godina karijere u reprezentaciji.

A Mesiju su trebale 3 godine da propadne bez Cavija i Inieste, a Ronaldo je propao cim je otisao iz Reala u Juventus. Lik sa Realom osvojio 3 LŠ zaredom, sledece godine promeni klub i onda ispadne u cetvrtfinalu, a u ligi cak i jedan Pjatek postigne vise golova od njega. Kakav totalni pad.

samo jako

pre 3 godine

(gazda, 25. novembar 2020 15:15)

Vec sam ti rekao kakav Ramos. Ronaldo sigurno ne bi nikad dobio zlatnu loptu 2014 godine da Ramos nije dao gol protiv Atletika u finalu i odveo utakmicu u produzetke.

Teze je Mesiju bilo davati golove protiv Nemacke, Francuske, Brazila cak i u prijateljskim utakmicama nego Ronaldu protiv amaterskih reprezentacija poput Andore, Estonije, San Marina itd. A barem pola golova za reprezentaciju je Ronaldo dao takvim timovima.

Kakva sad 3 trofeja? Ronaldo nakon odlaska iz Reala nije osvojio nijedan vazniji trofej, a i sa Junajtedom je osvojio samo 1 LŠ za 6 godina. Nemoj se sada vaditi na trofeje lige i kupa kada to ne brojis Mesiju :) Jbg vec sam ti par puta rekao da sam sebe ubijas sa svojim komentarima i "argumentima"

Bedan ucinak je kada Ronaldo nije napravio nista ni u jednom finalu ni u klubu ni u reprezentaciji osim onog finala protiv Juventusa, eventualno protiv Celzija 2008 gde je dao gol pa promasio penal kada je bilo najbitnije.

Koliko je Ronaldo osvojio trofeja bez Vidica, Ferdinanda, Skolsa, Nanija, Runija, Krosa, Modrica, Benzeme? heheh

Mesi da je imao samo Vidica i Ferdinanda osvojio bi LŠ i bez Cavija i Inieste 2019 godine jer sa njima u timu Barsa sigurno ne bi primila 4 gola od Liverpula.

mich

pre 3 godine

Ovde ocigledno komentarisu ljudi, koji ne znaju poentu titule i izbora, nije bitno ko je najbolji strelac ili najleprsaviji igrac, vec dostignuće u tek zavrseno sezoni...

samo jako

pre 3 godine

gazda,

Ne bi osvojio sigurno jer te godine bilo SP gde je ispao vec u grupi. Jos nikad u istoriji fudbala se nije desilo da igrac koji ispadne na SP vec u grupi dobije zlatnu loptu.

Kada je Junajted primio 5 golova protiv Sitija? Primili su jednom 6 golova kada Vidic nije igrao i kada je Evans vec na poluvremenu dobio crveni. Do tada je rezultat bio 1-0.

Osvojiti samo 1 LŠ za 6 godina sa onakvim igracima Junajteda je nikakav uspeh. Najjace je sto bi taj Junajted izbacio i Ronalda i Real 2013 godine da Cakir nije dao onaj crveni karton Naniju. Ronaldo je citavu karijeru proveo sa suigracima svetske klase tako da ti prica o Caviju i Iniesti ne pije vodu. Da je Ronaldo smeo otici u Napoli i odvesti ih do titule onda bi to imalo smisla kao sto je uradio Maradona. Ovako, zao mi je...

Da to zna ceo svet ne bi imao potrebu da nas na svakom clanku ubedjujes u to :) A ja nisam ni rekao da je Mesi imao dobru ili losu reprezentativnu karijeru nego da je imao bolju reprezentativnu karijeru na individualnom planu od Ronalda.

Dobio bi Mesi ZL jer Iniesta ne bi ni dao taj gol protiv Celzija da mu Mesi nije asistirao :) Nejmar i Suarez 2015 godine jesu davali bitne golove protiv Sitija, PSŽ-a, Bajerna ali Mesi je bio kreator vecine tih golova tako da ti usporedba nije na mestu.

Najvaznije je sto je Mesi u istoj ligi, u istim uslovima protiv istih protivnika osvojio 6 titula lige, a Ronaldo samo 2. Ronaldo moze da osvoji trofeje samo tamo gde nema Mesija :)

samo jako

pre 3 godine

(gazda, 25. novembar 2020 19:13)

Moguce ali opet ostaje cinjenica da je Ronaldo imao jos goru reprezentativnu karijeru nego Mesi.

SP na kojem se Ronaldo osramotio 2014 je milion puta vaznije od LŠ koja se igra svake godine. Ronaldo sigurno ne bi dobio ZL da Ramos nije dao onaj gol u finalu protiv Atletika. Dok se nisu pojavili Mesi i Ronaldo, zlatnu loptu je uvek dobijao igrac osvajaca SPa. Pogledaj samo Kanavara 2006. Ni osvojena liga i LŠ Ronaldinja nije bila dovoljna da dobije ZL pored njega koji je te godine osvojio SP.

Kako nije zabelezeno? Ronaldo je bio najgori igrac SPa 2014 godine i pri tome je osvojio zlatnu loptu na kraju godine.

Ronaldo nije ucestovao na ovaj ili onaj nacin ni kod jednog Ramosovg gola koji sam naveo. Mislim da mu je za sve golove asistirao Modric. Ronaldo nije sigurno jer on ne izvodi prekide i kornere.

Mornar

pre 3 godine

Bez dileme Levandovski, zasluzio je i zlatnu loptu koju na zalost nece dodeliti ove godine. Steta. Opet ce Bayern biti zakinut za zlatnu loptu. Najveca kradja ikad je 2013 kad su nagradu trebali dobiti Ribery ili Roben koji su nosili Bayern do trostruke krune, ali su dali Ronaldu koji nije osvojio ni jedan jedini trofej te godine. Produzili glasanje sto se prvi i jedini put desilo u istoriji, sve kako bi dali loptu Ronaldu. O tome je i sam Blater pricao kasnije kako je bio pod pritiskom licno Pereza da se nagrada dodeli njegovom pulenu. Najsramnija ceremonija ikad. Jos imaju obraza i javno pricati o tome. Eto koliko su bahati i mocni. Ta 2013 je totalna lakrdija. I 2014 je trebao dobiti Nojer kao svetski prvak, ali su je dali opet Ronaldu. Ove godine Frans fudbal je ne dodeljuje zbog korone. Dakle realno, 3 lopte su pokradene Bayernu ove decenije. Ali i bar 1 ili dve lige sampiona su takodje ukrali na ustrb pravljenja velikog marketinskog projekta zvani Real Madrid i CR7. Morao je neko odbraniti LS i onda su sramnim sudjenjem pokrali Bayern dve sezone (a gde su jos ostali). Koliko se fudbal srozao i postao samo jedan obican biznis. Ali nema veze, bitno je da je Bayern bez repova, totalno dominantno osvojio LS. Moglo bi se desiti da zavlada evropskim fudbalom i vrati prevarantima sve sa kamatom. Jos bi jednog igraca spomenuo a to je De brujne. Najbolji vezni na svetu. Momak je masina i mnogo ga cenim. Ali ova godina pripada Bayernu i njegovim igracima !

kole

pre 3 godine

Po mojem misljenju , Nejmar je najbolji trenutno igrac na svetu. Mesi polako silazi sa scene, i brazilac preuzima njegov tron. E sad, to ne znaci da je bas zasluzio nagradu ove godine (Leva je mora dobiti), ali je decko bez premca br 1. Niko ne pravi takvu pometnju odbranama, izludjuje ih drilbinzima, pravi visak, gura saigrace u sanse, zabija i sam dosta. Njegov problem je ponasanje na terenu i kao folirant i padavicar je navukao gnjev na sebe i onda ga ljudi omalovazavaju. Sve stoji vezano za njegov karakter, ali fudbalski je decko vrh ! Pravi brazilac, joga bonito fudbal. Sve sto je mogao Ronaldihho moze i on. Cak je i efikasniji. Samo sto je Ronaldinho bio harizmatican, svi su ga voljeli , nije bio simulator, i zato ce malo njih staviti Nejmara u isti kos, ali on jeste bar na nivou Ronaldinha. Roni je imao srecu i igrao pored Ronalda, Rivalda , R.Carlosa , Kafua ,Emersona, i ostalih legendi te je osvojoi i svetsko, kasnije jos sa Adrianom, Kakom..strasne je saigrace imao.Nejmar nema ni blizu takvu ekipu i zato ce ostati bez boginje, ali po mojem misljenju, jedan od najboljih igraca sveta zadnjih 20 ak godina. Greska je sto igra u PSG i dosta klinaca se ne moze poistovetiti s njim. Treba mu veci klub, brend i tako bi dobio i vise fanova. United, Juve, Real mu trebaju ako se vec ne zeli vratiti u barsu.

samo jako

pre 3 godine

(gazda, 25. novembar 2020 15:15)

Vec sam ti rekao kakav Ramos. Ronaldo sigurno ne bi nikad dobio zlatnu loptu 2014 godine da Ramos nije dao gol protiv Atletika u finalu i odveo utakmicu u produzetke.

Teze je Mesiju bilo davati golove protiv Nemacke, Francuske, Brazila cak i u prijateljskim utakmicama nego Ronaldu protiv amaterskih reprezentacija poput Andore, Estonije, San Marina itd. A barem pola golova za reprezentaciju je Ronaldo dao takvim timovima.

Kakva sad 3 trofeja? Ronaldo nakon odlaska iz Reala nije osvojio nijedan vazniji trofej, a i sa Junajtedom je osvojio samo 1 LŠ za 6 godina. Nemoj se sada vaditi na trofeje lige i kupa kada to ne brojis Mesiju :) Jbg vec sam ti par puta rekao da sam sebe ubijas sa svojim komentarima i "argumentima"

Bedan ucinak je kada Ronaldo nije napravio nista ni u jednom finalu ni u klubu ni u reprezentaciji osim onog finala protiv Juventusa, eventualno protiv Celzija 2008 gde je dao gol pa promasio penal kada je bilo najbitnije.

Koliko je Ronaldo osvojio trofeja bez Vidica, Ferdinanda, Skolsa, Nanija, Runija, Krosa, Modrica, Benzeme? heheh

Mesi da je imao samo Vidica i Ferdinanda osvojio bi LŠ i bez Cavija i Inieste 2019 godine jer sa njima u timu Barsa sigurno ne bi primila 4 gola od Liverpula.

frki

pre 3 godine

Mornar, 25. novembar 2020 11:41)

Najveca kradja je bila 2010 kad je Messi dobio nagradu iako su Xavi,Iniesta,Sneider i Forlan bili bolji od njega.
(facts, 25. novembar 2020 12:09)

2010 je Mesi uzeo titulu u Spaniji, bio najbolji strelac lige i zlatna kopacka Evrope, kao inajbolji strelac LS, te unakazio Real u onom cuvenom klasiku (5-0) kad je odigrao simultanku za pamcenje .Nije zabio ni jedan gol ,al je upisao dve maestralne asistencije, izludio do te mere Ramosa da ga je ovaj namerno udario pred kraj za direktni crveni. Dakle, nije da nije imao pokrica za zlatnu loptu, ali se slazem, Snajder, i pre svega Iniesta ili Xavi kao svetski prvaci su nijansu zasluzili vise. Ali 2013, kao sto rece Mornar, Ronaldo apsolutno nista nije doneo Realu, nije bio ni zlatna kopacka Evrope, i samo na racun dobre forme na jesen i trpanju Svedske u barazu naprave presedan i produze glasanje i ukradu loptu bavarcima. Najsramnija dodela ikad bez dileme !

Mornar

pre 3 godine

Mornar, 25. novembar 2020 11:41)

Najveca kradja je bila 2010 kad je Messi dobio nagradu iako su Xavi,Iniesta,Sneider i Forlan bili bolji od njega.
(facts, 25. novembar 2020 12:09)

Mesi je tada takodje nije zasluzio ali ne se moze meriti sa 2013. Najveci lopovi u istoriji su ukrali Riberiju loptu. Hej produzili su glasanje kako bi odradili svoju malverzaciju. Ronaldo ama bas nista te godine nije osvojio.Jedva cekam sudar sa Realom i da se revansiraju za sve one kradje. Ustvari nisam siguran da li bi vise voleo da ih Bayern razbije kao barsu ove godine ili da ih pobedi onako kako je Real njih pobedjivao, a to je sudijskim kradjama. Jer to mislim da jos vise boli od gazenja na terenu. Boli ta nepravda. Osvajali su ligu sampiona iz ofsajda. Tvoj ljubimac je osvajao zlatne lopte iz ofsajda.Kako vas nije sramota diciti se s tim ??Ali sto su osvajali , osvajali su. Karma je cudo i Real dugo nece osvojiti ligu sampiona a vidimo ni tvoj zalizani prevarant. Najveca prevara u istoriji fudbala. Bilo bi lepo ustvari ove sezone dobiti prvo mozda Liverpul, dokazati ko je tata trenutno u Evropi, a onda oduvati Real i Juventus. Barsa je vec u kanalu i njih su pregazili. Jedva cekam nokaut fazu. Bayern ima sanse odbraniti titulu, ali na posten i cist nacin. Ne kao spanski lopovi na celu sa Perezom . Ronaldo i Real najvece prevare ovog veka bez ikakve dileme! Aj sad vrati se u rupu i ne izlazi bolje ti je ! Da imate imalo obraza ne bi se javljali.

facts

pre 3 godine

Mornar, 25. novembar 2020 11:41)

Najveca kradja je bila 2010 kad je Messi dobio nagradu iako su Xavi,Iniesta,Sneider i Forlan bili bolji od njega.

samo jako

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 25. novembar 2020 13:31)

Ovo je Mesiju tek treca godina bez Cavija i Inieste dok je ovo Ronaldu deveta godina igranja za Junajted i Juventus i osvojio je samo jedan veliki trofej odnosno LŠ 2008 godine. Uz to Ronaldo je bez suigraca iz Reala za 8 godina igranja u Juventusu i Junajtedu samo 1 bio najbolji strelac lige i LŠ. To je sramota. A Mesi u prve 2 sezone bez Cavija i Inieste oba puta bude najbolji strelac i asistent lige i jednom najbolji strelac LŠ i dobije zlatnu loptu. Takodjer i u reprezentaciji, Ronaldo na EURU i SP ima sve ukupno u karijeri 16 golova i 10 asistencija dok Messi s druge strane ima 15 golova i 20 asistencija na SP i Copa America. Ronaldove igre za reprezentaciju na velikim takmičenjima su puno veća mrlja nego kod Mesija. Takodjer, Ronaldo nikad nije bio najbolji igrac nekog velikog takmicenja. Mesi jeste.

A Mesi je prosle godine zasluzio milion puta vise zlatnu loptu pored Van Dajka nego sto je Ronaldo pored Ramosa kada je Ramos davao bitne golove, a Ronaldo dobijao zlatne lopte.

samo jako

pre 3 godine

(gazda, 25. novembar 2020 14:23) # Link komentara

Jesi, oborio si sa svojim argumentima da je Ronaldo davao golove protiv Holandije i Spanije hahah kada malo bolje razmislis tek onda shvatis koliko je njegova reprezentativna karijera jadna na individualnom planu kada mu je to najveci uspeh u ovih 15 godina karijere u reprezentaciji.

A Mesiju su trebale 3 godine da propadne bez Cavija i Inieste, a Ronaldo je propao cim je otisao iz Reala u Juventus. Lik sa Realom osvojio 3 LŠ zaredom, sledece godine promeni klub i onda ispadne u cetvrtfinalu, a u ligi cak i jedan Pjatek postigne vise golova od njega. Kakav totalni pad.

gazda

pre 3 godine

(Kiki, 25. novembar 2020 12:36)

U godinama kada je dobijao zlatnu kopacku, Mesi je dobio samo 2 zlatne lopte, a u godinama 2013, 2017, i 2018 godine kada je dobijao takodjer zlatnu kopacku Mesi nije dobio nijednu zlatnu loptu u tim godinama.

A Ronaldo je u 2013 godine pomogao Realu da ne osvoje ništa, u ligi pomogao Realu da budu na -15 u odnosu na Barcu, nije bio ni najbolji strijelac lige, pomogao Realu tako što je postigao autogol protiv Granade, pa je pomogao Realu protiv Dortmunda kada je u zadnjoj minuti promašio 100%nu šansu što su mnogi zaboravili, Dormund ih je uništio i pobjedio sa 4-1 i izbacio iz LŠ. Pa je pomogao Realu u finalu kupa kralja tako što je namjerno udario igrača Atletika pa je dobio crveni karton. Od svih zlatnih lopti koje su dobili Mesi i Ronaldo definitivno Ronaldova iz 2013 godine je najskandaloznija.

Ne bi me cudilo nakon svega da Ronaldo i ove godine bude proglasen za najboljeg iako nije bio najbolji strelac ni u svojoj ligi.

devijacija_mozga

pre 3 godine

Najveca kradja je bila 2010 kad je Messi dobio nagradu iako su Xavi,Iniesta,Sneider i Forlan bili bolji od njega.
(facts, 25. novembar 2020 12:09)

Mogu da se kladim da ce Messi dobiti nagradu.
(Da dodam, 25. novembar 2020 12:11)

Pa i Immobile je zlatna kopacka Evrope jel to znaci da je bio najbolji ove godine. Ono sto je sigurno je da u slucaju da je Messi osvojio zlatnu kopacku osvojio bi i ZL,a mozda i ovako osvoji jer njegov lobi je vrlo jak i ima najagresivniju fan bazu na svetu.
(Kiki, 25. novembar 2020 12:36)

Dajte je Messiju jer on je najbolji dribler u rikverc i ima najvise predasistencija za predasistenciju.
(Lool, 25. novembar 2020 12:44)

(frki, 25. novembar 2020 12:57)

Pa samo cekam da se sam odas.
(Dzoni, 25. novembar 2020 13:04)


To sa vise nickova sam video od vas. Nisam ja kriv sto sam usao u glavu LM10 fanovima i sto rusim njihovu mitomaniju.
(Cinker, 25. novembar 2020 13:06)

Al najjace kad ovaj lik pod drugim nickom pokusao da se napravi neutralnim i objektivnim a u prvom sledecem se sam odao.
(Kiki, 25. novembar 2020 13:08)

Sizofrenija !

frki

pre 3 godine

Pa i Immobile je zlatna kopacka Evrope jel to znaci da je bio najbolji ove godine. Ono sto je sigurno je da u slucaju da je Messi osvojio zlatnu kopacku osvojio bi i ZL,a mozda i ovako osvoji jer njegov lobi je vrlo jak i ima najagresivniju fan bazu na svetu.
(Kiki, 25. novembar 2020 12:36

Ma ti si decko toliko meni jadan, da ne znam sta bi ti rekao ;) . Dolazis tu svaki dan sa milion razlicitih nickova, bas kao i sad, i trolas i spinujes sa takvim plicacima, da mi te bas zao . Koliko moras biti ogranicen da nadjes poveznicu sa onim o cemu sam ja pricao i sa Cirom Imobilijem !?? Za medalju nema sta ! Aj nastavi da trolas, vidim krenulo te. Fale ti nickovi Gazda, Nedim i ostali tako da imas jos prostora !

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 25. novembar 2020 14:13)

Postizali jesu ali nijedan od tih golova nije bitan kao Ramosov protiv Atletika. A Ramos je dao 2 gola i protiv Bajerna u polufinalu i protiv Atletika u finalu u 90-oj za produzetke 2014 godine. Takodjer je donio Realu prolaz i protiv Napolija 2016, a iste godine i bod protiv Barselone u ligi u 90-oj minuti za 1-1. Da Ramos nije dao taj gol Barsa bi osvojila titulu.

Nejmar i Suarez 2015 godine jesu davali bitne golove protiv Sitija, PSŽ-a, Bajerna ali Mesi je bio kreator vecine tih golova tako da ti usporedba nije na mestu.

Uglavnom, Ramos je zasluzio mnogo vise zlatnu loptu nego Van Dajk ali je nije dobio zbog Ronalda i njegovog lobija.

frki

pre 3 godine

(frki, 25. novembar 2020 12:57)

Pa samo cekam da se sam odas.
(Dzoni, 25. novembar 2020 13:04

Ne odajem se ja care nigde, ne krijem ko sam i sta sam. Kapiras ? Frki je moj stari nick , koji mahom koristim na ne sportskim temama, ali se nekad potpisem tako i ovde, ali da, uglavnom se ovde potpisujem kao Dzoni. Dakle ja ne krijem nista, za razliku od tebe. Aj sad nastavi, ostavio si vec 4 ili 5 komentara sa razlicitim nickovima, imas jos fore ;) 6-4 zlatne kopacke, 6-5 zlatne lopte, brisanje prasine skoro 10 godina u spaniji, znam da to sve boli, zato punim gasom ;)

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Ljudi, da se ne zezamo, sto su Ramos, Alkantara i Van Dajk u konkurenciji??? Van Dajk ni u sezoni kada je osvoji LŠ nije bio najbolji a tek sad, Ramos ništa specijalno, Alkantara odigrao 2, 3 utakmice na završnom turniru Lige Šampiona, pre toga a i posle se nije čestito ni pojavio. Komedija. Zaslužuje Levandovski da osvoji, bez premca. Po meni je Haland trebao da udje u uzi izbor pre ove trojice

Kiki

pre 3 godine

@Frki

Pa i Immobile je zlatna kopacka Evrope jel to znaci da je bio najbolji ove godine. Ono sto je sigurno je da u slucaju da je Messi osvojio zlatnu kopacku osvojio bi i ZL,a mozda i ovako osvoji jer njegov lobi je vrlo jak i ima najagresivniju fan bazu na svetu.

samo jako

pre 3 godine

(gazda, 25. novembar 2020 19:13)

Moguce ali opet ostaje cinjenica da je Ronaldo imao jos goru reprezentativnu karijeru nego Mesi.

SP na kojem se Ronaldo osramotio 2014 je milion puta vaznije od LŠ koja se igra svake godine. Ronaldo sigurno ne bi dobio ZL da Ramos nije dao onaj gol u finalu protiv Atletika. Dok se nisu pojavili Mesi i Ronaldo, zlatnu loptu je uvek dobijao igrac osvajaca SPa. Pogledaj samo Kanavara 2006. Ni osvojena liga i LŠ Ronaldinja nije bila dovoljna da dobije ZL pored njega koji je te godine osvojio SP.

Kako nije zabelezeno? Ronaldo je bio najgori igrac SPa 2014 godine i pri tome je osvojio zlatnu loptu na kraju godine.

Ronaldo nije ucestovao na ovaj ili onaj nacin ni kod jednog Ramosovg gola koji sam naveo. Mislim da mu je za sve golove asistirao Modric. Ronaldo nije sigurno jer on ne izvodi prekide i kornere.

delboy

pre 3 godine

(kole, 25. novembar 2020 11:49)

Hrabar i zanimljiv komentar za koji ces dobiti dosta minusa, ali si u pravu. Ronaldinjo je imao 3 vrhunske sezone u karijeri, to su prve 3 sezone u barsi. Sve pre toga i posle toga je bilo na visokom nivou, ali ne na vrhunskom, najboljem. 2002 on je bio realno tek treca violina u ekipi Brazila. poluga Rivaldo-Ronaldo je najzasluznija za titulu.On je tu bio kao segrt, ispomoc.A nije bas da je bio preterano mlad.Imao je vec 22 god. Sa 22 god je brazilski Ronaldo bio zmaj, ma koje 22, vec sa 19 je bio cudo. Ili Mesi takodje sa 20 god je vec bio top nivo. Odigrao je vrhusnki te prve 3 sezone u barsi gde realno nije bilo mnogo pritiska. Katalonci bili u kanalu i dublje nisu mogli,tako da je olaksavajuce u takvim okolnostima igrati. Nakon osvajanja Lige sampiona 2006, drasticno je pao. Na tom svetskom je Brazil dosao sa drim timom. Ronaldinho, Ronaldo, Kaka, Robinho, Adriano...Da se smrznes ! I matori Zidan im ocita lekciju u 1-4 finalu ako se ne varam. Ronaldinho bio katastrofalan citav turnir a trebao je biti vodja te reprezentacije kao aktuelna zlatna lopta i najbolji na svetu. Prema tome, previse se glorifikuje Ronaldinho. Tacno, igrao je veoma lep i atraktivan fudbal, ali je to kratko trajalo i znao je cesto da davi loptu. Ne znam bas da li je uvek imao pravo resenje na terenu. Rivaldo je recimo bio konkretniji igrac, Kaka takodje. Po meni nista losiji od Ronaldinja. Danas Nejmar je cudo od igraca. I moje je misljenje da je on bolji od R10!

Dzoni

pre 3 godine

Ne odajem se ja care nigde, ne krijem ko sam i sta sam. Kapiras ? Frki je moj stari nick , koji mahom koristim na ne sportskim temama, ali se nekad potpisem tako i ovde, ali da, uglavnom se ovde potpisujem kao Dzoni. Dakle ja ne krijem nista, za razliku od tebe. Aj sad nastavi, ostavio si vec 4 ili 5 komentara sa razlicitim nickovima, imas jos fore ;) 6-4 zlatne kopacke, 6-5 zlatne lopte, brisanje prasine skoro 10 godina u spaniji, znam da to sve boli, zato punim gasom ;)
(frki, 25. novembar 2020 13:13)

Pa to i kazem lako sam provalio ko je u pitanju.

Ronaldo 5 LS a Messi 3,Ronaldo 2 trofeja sa reprezentacijom a Messi 0 trofeja.

Dzoni

pre 3 godine

Ne odajem se ja care nigde, ne krijem ko sam i sta sam. Kapiras ? Frki je moj stari nick , koji mahom koristim na ne sportskim temama, ali se nekad potpisem tako i ovde, ali da, uglavnom se ovde potpisujem kao Dzoni. Dakle ja ne krijem nista, za razliku od tebe. Aj sad nastavi, ostavio si vec 4 ili 5 komentara sa razlicitim nickovima, imas jos fore ;) 6-4 zlatne kopacke, 6-5 zlatne lopte, brisanje prasine skoro 10 godina u spaniji, znam da to sve boli, zato punim gasom ;)
(frki, 25. novembar 2020 13:13)

Sad si se potpisao tako jer si se nadao da te necu prepoznati.Vise srece drugi put.

gazda

pre 3 godine

(samo jako, 25. novembar 2020 14:02)

Ramos nije davao bitne golove vec samo 2 bitna gola.bitne golove su postizali Neymar i Suarez pa je zlatnu loptu osvojio Messi.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 25. novembar 2020 14:35)

Kakav Ramos kad je Ronaldo dao polovinu golova za Real u nokaut fazi LS. A Messiju sve drugi resavali.

Messi nije pruzio nijednu vrhunsku partiju protiv top reprezentacija u takmicarskim utakmicama.

Ronaldo u prvoj godini po odlasku iz Reala osvojio 3 trofeja.

mich

pre 3 godine

Ovde ocigledno komentarisu ljudi, koji ne znaju poentu titule i izbora, nije bitno ko je najbolji strelac ili najleprsaviji igrac, vec dostignuće u tek zavrseno sezoni...

Приватни детектив Ђидо Мова

pre 3 godine

Ako je neke pravde, ovo mora Leva da pokupi kao iz sale. Sledeće godine sve uzima ovaj mali Holand, decko je gol masina.

gazda

pre 3 godine

(samo jako, 25. novembar 2020 16:02)

I ono sto je najvaznije Ronaldo je sa 2 razlicita kluba osvojio sve timske i individualne trofeje a Messi nije.Messi je samo pokazao da moze iskljucivo da igra sa saigracima odredjenog profila.

Maki

pre 3 godine

Mislim da je konačno vreme da Robert Levandovski osvoji ovo prestižno priznanje. Nije on sam odveo Bajern do vrha ove sezone ali je njegov glavni šraf, igra u kontinitetu i na vrhunskom nivou dosta dugo, nije atraktivan kao mesi i ronaldo ali je ubojit i hladnokrvan u igri, sva podrška za Levu...

Djole NS

pre 3 godine

Liverpul 4 igrača! Doduše Alkantara je nominovan zbog igara pruženih u Bajernu, ali opet, kakav put je LFC prošao od Roja Hodžsona do Jirgena Klopa.

ShoneNI

pre 3 godine

Bio bih srećan kad bi nagradu uzeo Sadio Mane ili Virdžil, ali, realno, ako ne pobedi Levandovski, nešto mnogo nije u redu sa fudbalom..

Damir 1965

pre 3 godine

Posejdon. Da objasnim šta sam mislio(ne tvrdim da sam ja najpametniji i da sam u pravu.) 1991.Dejo. A ono drugo M odnosi se na sprdnju iz 2018.

gazda

pre 3 godine

(samo jako, 25. novembar 2020 16:02)

Pa naravno da bi osvojio ZL jer je te godine izveo najbolji performans u LS od kada postoji to takmicenje.

Ta odbrana Uniteda je znala primati petarde od onog Sitija pre Guardiola.

Pa ti nabrojao sve Ronaldove saigrace, sto samo govori o tome sa koliko razlicitih saigraca je CR osvajao najvece trofeje.

I ceo svet zna da je Messi s obzirom na kult i veličinu, kvalitet saigraca u Argentini imao jako losu reprezentativnu karijeru.

gazda

pre 3 godine

(samo jako, 25. novembar 2020 16:02)

Pa ni Messi ne bi osvojio ZL 2009 da Iniesta nije dao gol Celsiju, i ne bi osvojio ZL 2015 da Suarez i Neymar nisu resili skoro sve meceve nokaut faze.

samo jako

pre 3 godine

gazda,

Ne bi osvojio sigurno jer te godine bilo SP gde je ispao vec u grupi. Jos nikad u istoriji fudbala se nije desilo da igrac koji ispadne na SP vec u grupi dobije zlatnu loptu.

Kada je Junajted primio 5 golova protiv Sitija? Primili su jednom 6 golova kada Vidic nije igrao i kada je Evans vec na poluvremenu dobio crveni. Do tada je rezultat bio 1-0.

Osvojiti samo 1 LŠ za 6 godina sa onakvim igracima Junajteda je nikakav uspeh. Najjace je sto bi taj Junajted izbacio i Ronalda i Real 2013 godine da Cakir nije dao onaj crveni karton Naniju. Ronaldo je citavu karijeru proveo sa suigracima svetske klase tako da ti prica o Caviju i Iniesti ne pije vodu. Da je Ronaldo smeo otici u Napoli i odvesti ih do titule onda bi to imalo smisla kao sto je uradio Maradona. Ovako, zao mi je...

Da to zna ceo svet ne bi imao potrebu da nas na svakom clanku ubedjujes u to :) A ja nisam ni rekao da je Mesi imao dobru ili losu reprezentativnu karijeru nego da je imao bolju reprezentativnu karijeru na individualnom planu od Ronalda.

Dobio bi Mesi ZL jer Iniesta ne bi ni dao taj gol protiv Celzija da mu Mesi nije asistirao :) Nejmar i Suarez 2015 godine jesu davali bitne golove protiv Sitija, PSŽ-a, Bajerna ali Mesi je bio kreator vecine tih golova tako da ti usporedba nije na mestu.

Najvaznije je sto je Mesi u istoj ligi, u istim uslovima protiv istih protivnika osvojio 6 titula lige, a Ronaldo samo 2. Ronaldo moze da osvoji trofeje samo tamo gde nema Mesija :)

posejdon

pre 3 godine

Sprdnja od izbora. 1991.Mateus,a i još jedan na M...
(Damir 1965, 25. novembar 2020 12:14

Nije nikakva sprdnja . Nagrada je bila dodeljena za 1990 godinu, ali se urucila 91. A 1990 je Nemacka na krilima Lotara Mateusa osvojila svetsko prvenstvo. U krivu si ako mislis da je tada samo Maradona znao igrati fudbal. Mateus, Gulit, Van Basten, nesto ranije Zico, Platini sve majstor do majstora...Uostalom 91 je Maradona vec bio u velikom padu. Hteo da ide jos ranije iz Napolija ali ga nisu pustili. Njegove partije su bile sve losije jos od osvajanja Kupa uefa 89-e .

gazda

pre 3 godine

(samo jako, 25. novembar 2020 17:44)

Messi je imao uzasnu reprezentativnu karijeru koja nije ni u rangu Morate.

2014 je kao sto rekoh Ronaldo zabelezio najbolji performans u istoriji LS u jednoj sezoni i ZL je apsolutno zasluzio.

Nije jos zabelezeno da je neko igrajuci u ekstra jakoj ekipi bio najgori igrac Kope i pritom osvojio ZL kao Messi 2019.

Ako tako gledas Ronaldo je ucestvovao na ovaj ili onaj nacin u 90% golova Reala u LS.

gazda

pre 3 godine

(samo jako, 25. novembar 2020 21:18)

Ceo svet zna da je Messi imao slabu karijeru u reprezentaciji koju su njegovi menadzeri maksirali nezasluzenim nagradama na turnirima.

Ronaldo je daleko vise postigao u nokaut fazi LS od Messija i statistika to sama govori.

Messi je bio najgori igrac Kope 2011,2019 i najgori igrac SP 2010 pa je opet u sva 3 slucaja osvojio ZL.