Sreda, 25.11.2020.

11:00

"Dosta sa hajkom, igrači su imali sve uslove da pobede Škotsku"

Javnost u Srbiji i dalje priča o penal-ruletu sa Škotskom i propuštenoj šansi da državni tim posle 20 godina zaigra na završnom turniru Evropskog prvenstva.

Izvor: MT

"Dosta sa hajkom, igraèi su imali sve uslove da pobede Škotsku" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

Dosta je bilo

pre 3 godine

Lose odigrana dva ciklusa kvalifikacija za EP minimum. E sad ako imas mec loptu protiv Skotske i ni tad se ne plasiras kad onda? Jedino da nam daju da igramo protiv Makedonije. Upsss pardon Makedonija ide na EP. Ljudski je gresiti ali su i ostavke moralni cin. Ne moze uvek da se samo promeni trener. Da se ne ljubimo.

Gojko

pre 3 godine

Dosta hajke, a dobro moze jos- bar jednu deceniju,.
Škoti su nas iznenadili konstantnim pritiskom na nosioca lopte, golmana i sva tri centralna beka, pa kad to mogu i to im ide..- zasto ne?,
i to iznenadjenje traje sat vremena,
a mi ne znamo na koju stranu trcat,
Neverovatne srece smo imali da nas nisu pomeli prvo poluvreme..,

Damir 1965

pre 3 godine

Ja navijam za Zvezdu, o svakom Zvezdinom fudbaler od 1976. do danas znam barem neki podatak. Kada neko kaže da navija za Partizan, a nije čuo za Nenada Stojkovića meni to ne izgleda normalno. 5 najvećih Partizanovih fudbalera posle generacije 1966 jesu Moca, Milko, Mijatović, Stojković, Bjeković(Paunovića, Radanović).

Tex Willer

pre 3 godine

Takozvani "navijači" Partizana se pitaju ko je ovaj?Kakva "legenda"?Ja kao
zvezdaš vam tvrdim PRAVA IGRAČKA LEGENDA Partizana.Deo najbolje half linije u istoriji kluba Trifunović -Stojković -Hatunić.Što se njegove izjave tiče čini najveću krivicu je prebacio na fudbalere i mislim da je popuno u pravu! Svi ti naši umišljeni fudbaleri,čast izuzetcima odigraju utakmicu sa Škotskom gotovo bez trunke želje,borbenosti rekao bih bez morala.Većini nešto smeta boja dresa,kopački,mesto u timu..Selektor je napravio dosta grešaka i treba da snosi odgovornost ali ako te je odredio da igraš,pa makar
i na pogrešnom mestu ima bre da izgineš i ostaviš srce na terenu pogotovu u nokaut utakmici a ne da se vučeš kao baba.Da su se igrači muški borili i na
kraju izginuli niko ne bi rekao ni reč.Što se dala Stojkovićevog kometnara o savezu - PODRŠKA VIDIĆU.

Око Соколово

pre 3 godine

nemojte da menjate misljenje kao gace cim se javi neko od omiljenih fudbalera...- има и оних који много чешће мењају мишљење него гаће .Усране гаће треба прати а промењено мишљење може донети и каријеру.

Kangaa

pre 3 godine

Nama je jedini spas Balkanska Liga, ili Balkanski kup tipa ovako, 2 tekme po knock-out sistemu 32 tima

Osvajač kupa igra LŠ i 5 miliona €, poraženi finalista kvalifikacije za LŠ i 2 miliona €
Poraženi polufinalisti grupe LE i 1 milion €

Zvezda
Partizan
Vojvodina
Čukarički
TSC
Dinamo ZG
Hajduk
Rijeka
Osijek
Lokomotiva ZG
Maribor
Olimpija
Celje
Sarajevo
Željo
Borac Banja Luka
Budućnost
Sutjeska
Vardar
Škendija
Ludogorets
CSK Sofija
Levski Sofija
Lokomotiv Plovdiv
Steaua
Cluj
Dinamo Bukurešt
Astra
Ferencvaroš
Fevervar
Honved
Šerif

zvezda

pre 3 godine

KATAI, baš takva Zvezda je razlog loše lige i slabih nastupa na Evro sceni.
Ne postoji regularno takmičenje, pola utakmica je namešteno, Zvezda (i u samo manjoj meri Partizan) igraju protiv protivnika koji ne pružaju dostojan otpor što demotiviše i Zvezdine igrače (jer ne moraju da se trude) i ostale igrače (jer džaba trud, zna se gde idu bodovi).
Samim tim neatraktivna igra-malo gledalaca, malo para od ulaznica, malo prodaje dresova,nikakvi rezultati u Evropi, manja vrednost igrača, vrednost TV prava jadna.
Interes za ulaganje u fudbal nikakvo (što bi neko ulagao svoj novac, kad država ulaže njegov novac u njegove konkurente, koje pri tom ne sme da pobedi).
Regularnim takmičenjem svi dobijaju, titula osvojena u tim uslovima znači da Zvezda može svog napadača da proda za 15-20 miliona EUR u recimo Totenhem ili Atletiko, a ne u Astanu za 3, veznjak TSC može u Djenovu za 4 i sl.
(srkz lvl 10, 25. novembar 2020 12:41)

Muka mi je fa čitamda je sve namešteno. Prvo. Zvezda dominira jer ima sistem. Od mladjih selekcija do prvog tima. Da to nije tako ne bi četvrtu godinu za redom igrala Evropu. Problem su ostali klubovi koji nisu vredni pomena. Nema para. Nema više velikih privrednih sistema, fabrika koje će da sponzorišu timove. U Srbiji dva kluba su privatni. Čukarički i TSC. I šta oni postižu? Ništa. Izadju u Evropu i max do drugog kola. Liga nam jw slaba. Sada igraju seoski timovi. Varaš se da može da se proda igrač za 15-20 miliona. Cenu čini i uspeh reprezentacije, kvalitet lige, a onda i uspeh u Evropi ali sve to kontinuirano

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Glupo je kriviti tumbu, mada sigurno nije trenercina. Nesto drugo je tu u pitanju. Vasim igracima su se odsjekle noge. Vidjelo se to od prve sekunde. Nemaju oni cojones i mozak za prolaske takvih tekmi. Mucilo je to i hr jos od tekme s turcima i zato smo protiv portugala 16, danske i rusije 18 izgledali uzasno. Nije toliko do taktike, nego je pritisak prevelik. I ne... penali nisu nikakva lutrija. Svabe svaki put prodju penale. Slucajno? Englezi su koliko ja znam 2x u zadnjih 40 god uspjeli proci na penale, inace redovno gube. I sad kad su na sp prosli- manijakalno su vjezbali sto i ne cudi s obzirom na to tko im je trener (hint- njemacka 96).
Cruijff je mislio da je vjezbanje penala besmisleno jer je nemoguce simulirati pritisak, nije isto pucati svom golmanu na treningu i pred 80 000 ljudi. Medjutim, ako stalno udaras loptu na isto mjesto stvori se automatizam, misicna memorija u situaciji stresa moze odraditi posao. Svi bi trebali vjezbati penale jer to nije nikakva lutrija.
A vi... mora vam cijela liga,plus sve repke, zaigrat u sistemu 4-3-3. Napadacki. Nalazit djecu za takvu igru i to forsirati. Jedino tako.

zvezda

pre 3 godine

Ko to želi da smeni predsednika kada se reprezentacija ne plasira na neko veliko takmičenje? Samo u Srbiji to ima, Kokeza radi dobar posao, a igrači da se zamisle.
(Mr Jvnć, 25. novembar 2020 13:13)

Radi dobar posao? Ni jedna naša selekcija se nije plasirala na EP već četiri godine. Poslednji uspeh bio Novi Zeland. Mi danas ni Estoniju ne možemo da pibedimo u U21. Kada firmi ne ide promeniš glavnog a onda hijerarhijski sve naniže. Kokeza okružen telohraniteljima. Zašto. Hrvati na čelu saveza imaju Šukera

Don Kihot

pre 3 godine

Zar vam nije jasno,da su igrači na čelu sa Kolarovom izminirali Tumbakovića???
Pored velikih para koje imaju po Evropi,baš ih briga za evropsko prvenstvo,a već znamo,da im patriotizam i srpski grb ne znače ništa!?
Pravo pitanje je,po čijem nalogu su bojkotovali utakmicu???

Džane

pre 3 godine

Smešni su ovi koji ne znaju ko je bio Nenad Stojković. Neka deca... A ovaj bio aždaja od igrača i svakako da ima pravo da iznedse stav, u ovom slučaju ispravan.

Mr Jvnć

pre 3 godine

Ko to želi da smeni predsednika kada se reprezentacija ne plasira na neko veliko takmičenje? Samo u Srbiji to ima, Kokeza radi dobar posao, a igrači da se zamisle.

Bogi

pre 3 godine

Kaže tekst da u fudbalu ne pobeđuje uvek bolja ekipa. Jeste, samo što sada jeste pobedio bolji.
Mi odavno ne možemo da smatramo da smo od ikoga bolji u fudbalu, osim eventualno Andore ili Linhenštajna, a i to je pitanje... Možda imamo kvalitetne pojedince, ali tim i igru nemamo već barem 25 godina...

DUŠAN KG

pre 3 godine

Mi smo narod za posmatranje. Damo otkaz treneru koji je obezbedio plasman na svetsko prvenstvo a ostavljamo trenera i rukovodstvo a nisu u obezbedili plasman na evropsko prvenstvo. I naravno, sve dok je tako nemam strast kao navijac Srbije, gledam ali nije to ,,to,,.

johny

pre 3 godine

Tekma je mozda i prodata.
(roarrr, 25. novembar 2020 13:24)

Jesi li ti slovenac kada stalno upotrebljavaš tekma. Srbi to kažu utakmica

Markizio

pre 3 godine

Ne bih ja dirao rukovodstvo. Ono je tu da obezbedi dobre uslove, pa uostalom dali su im velike pare u slučaju plasmana, a sada još treba da podnesu ostavke? Smešno je...

Marshall

pre 3 godine

Dok se Vidic nije javio svi su mislili kao i ovaj covek i krivili iskljucivo igrace i trenera za neuspeh. Sada kada je Vidic isprozivao savez ispada da je samo savez kriv za poraz od Skota. Cekaj, kako se niko nije setio saveza pre, za vreme i posle utakmice, nego tek sad, posle skoro mesec dana???? Ne branim savez, apsolutno, cak sam i misljenja da svi bivsi fudbaleri treba da se jave da kazu sta imaju kako bi se oterali ovi mesetari. Samo vi koji komentarisete, nemojte da menjate misljenje kao gace cim se javi neko od omiljenih fudbalera... krivi su svi, savez, trener i naranvo igraci, oni su imali loptu u nogama, niko drugi. I povrh svega, sastav protiv Skota uopste nije bio los.

Svarožić

pre 3 godine

Jeste tragedija. 20 godina ne igraju na EP. Izgubili od ekipe koja je za dvije klase slabija od Srbije. Na klupi prevaziđeni selektor bez trunke autoriteta. Prethodni je postavljen bez dana trenerskog i selektorskog radnog staža. Pola reprezentacije posvađano međusobno. Bivši kapiten i čovjek sa najviše nastupa u reperezentaciji najuren. Na čelu FSSa čovjek bez ikakvih fudbalerskih i stručnih referenci, sa sumnjivom prošlošću itd.

Retro

pre 3 godine

I mene kada u amaterskom fudbalu stave na krilo da igram izgledam kao da nisam nikada pipnuo loptu, a na zadnjem veznom sam 10 puta bolji, a jos kada pored mene igra lik koji igra samo jer je dobar sa trenerom i salje mi sve neke vrljave lopte, onda mi se bas nesto i ne igra. Eto dva faktora za raspad veznog reda. Tako je i u reprezentaciji.

Ahtung

pre 3 godine

Odgovorno potpisujem da su srpski klubovi bili najači na svetu u izvođenju penala, kada se bodovala pobeda sa dva boda, a u slučaju remija, a jedan bod je pripadao samo boljem u penalima. To bi i trebalo ponovo uvesti ponovo od sledeće godine i verujem da će se već za godinu dana osetiti u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, ali avaj, na reprezentaciju će ostaviti samo malo pozitivnog, jer većina igra u inostranstvu.

Back in Black

pre 3 godine

Koga više zanima Srpski fudbal???
(U prolazu, 25. novembar 2020 12:17)
Svi to pišete a sve vas zanima.I na ovakav komentar se uglavnom dele plusevi kao oni u pravu si koga zanima a u relanosti svakog zanima.Da vas ne zanima mozda vaterpolo?Aj nabrojte tri strana igraca vaterpola a da nisu iz regiona?Nikog ne zanima Derbi a svi ga gledamo.Nikog ne zanima fudbalska reprezentacija a svi je gledamo.Samo broj komentara pokazuje koji je sport najgledaniji.Evo i tebe ne zanima ali si ušao na vest i poslao komentar.Realno svakom je lupala cuka kada je pocela penal serija to sto niko nece da prizna pa se folira to je druga stvar.Ja koji sam postao ravnodusan pa sam jedva odgledao penal seriju.

Nije bitno za koga navijam, volim fudbal!

pre 3 godine

Au, Ercov Vidić se samo nakašljao dva puta a ljulja se "kuća fudbala" u Pazovi. Šta će biti kada dune i vatru sune...
Vidiću voli te Srbija!

srkz lvl 10

pre 3 godine

@KATAI, baš takva Zvezda je razlog loše lige i slabih nastupa na Evro sceni.
Ne postoji regularno takmičenje, pola utakmica je namešteno, Zvezda (i u samo manjoj meri Partizan) igraju protiv protivnika koji ne pružaju dostojan otpor što demotiviše i Zvezdine igrače (jer ne moraju da se trude) i ostale igrače (jer džaba trud, zna se gde idu bodovi).
Samim tim neatraktivna igra-malo gledalaca, malo para od ulaznica, malo prodaje dresova,nikakvi rezultati u Evropi, manja vrednost igrača, vrednost TV prava jadna.
Interes za ulaganje u fudbal nikakvo (što bi neko ulagao svoj novac, kad država ulaže njegov novac u njegove konkurente, koje pri tom ne sme da pobedi).
Regularnim takmičenjem svi dobijaju, titula osvojena u tim uslovima znači da Zvezda može svog napadača da proda za 15-20 miliona EUR u recimo Totenhem ili Atletiko, a ne u Astanu za 3, veznjak TSC može u Djenovu za 4 i sl.

Željko

pre 3 godine

Ovo je ludilo, smešno bre, dali selektoru i Tadiću i društvu petr miliona da podele za plasman, ej bre pet miliona evra, a sada ispada da su oni krivi što su im to dali

Čigiribaubau

pre 3 godine

Što reče Oliver Kan, posle nekog poraza Bajerna u važnoj utakmici;
“ Nemamo mi m.da da pobedimo ovakve utakmice”!!
Tako i ovi naši, 100 %!!

Millennium

pre 3 godine

Kako je lako manipulisati našom javnošću. Odjednom Kokeza dobar, šta će mučenik podvalio mu selektor. Ali gospodo, ko je birao i doveo tog selektora? Na osnovu čega je procenjeno da je on podoban da vodi reprezentaciju? A upravo se u toj reči krije odgovor. Savez dovodi samo one koji su podobni.

šljus

pre 3 godine

Sram te bilo.
Vidić izgleda promešao dno mulja pa svašta ispliva ovih dana. Tek sada postaje jasno koliko tu kombinacija postoji i koliko je veliki broj onih kojima odgovara da se ništa ne menja kako bi se zadržale pozicije, privilegije i ko zna šta još.
Uzbuna u FSS ali vreme je za odgovornost.

Vladan R

pre 3 godine

Ubedljivo najveći krivac je Tumbaković. Stavljanjem Gudelja na beka, oslabio je odbrani, ubio nam je agresivnost u veznom redu i prodornost po levom boku. Ako se jos doda da je u startnih 11 stavio nedovoljno oporavljenog Kostica, jasno je zašto smo igrali tako anemicno. Treba biti "talentovan" da bi se napravila takva glupost. Sa Mladenovicem na beku, Gudeljom u veznom redu, te Vlahovicem ili Kataijem umesto Kostica, na poziciji poluspica, koju ju igrao Đuričić protiv Norveške, i Tadicem u sredini umesto što je bio na poziciji Đuričića, imalo bi postavku kao protiv Norveške i bila bi sasvim druga priča. Imao je dobitnu kombinaciju, samo da je preslika sa meča protiv Norveške, pošto Skandinavci takodje igraju tvrdo, disciplinovano, slično kao Skoti, a on je istumbao igrača. Na kraju Mitrović ni pod razno nije smeo da izvodi poslednji penal, jer ih je isuviše promašio, u zadnjih nekoliko meseci.

Vele

pre 3 godine

Godinama slusam komentare naroda i pitam se zasto milioni "selektora" sede kod kuce?
Godinama gledam "velika zvucna fudbalska imena" koja pametuju a ne deluju. (Gospodine Vidicu, gde ste nakon zavrsetka karijere, kako ste pomogli svojoj zemlji i fudbalu?)

Tumbakovicu, dovidjenja! Kolarov, dovidjenja!
Dovedite mladog, skolovanog i energicnog trenera koji ce znanjem, voljom i autoritetom raditi sa ovim mladim momcima koji zele da igraju.
Pozovite strucnjake iz Belgijskog Saveza i prepisite sistem koji su sproveli na svojim selekcijama.
Nije poenta stalno menjati. Nismo bilo 20god na Evropskom, sacekacemo jos 4, niko nece propasti/umreti zbog toga.
Za sada podrska FSS i momcima koji zaista zele da igraju za svoju zemlju.

Majk

pre 3 godine

Nije mi baš jasno da li se ovi "strucnjaci" koji se javljaju prave ili stvarno ništa ne razumeju. Nije problem u uslovima nego u selektoru sa zastarelim idejama i bez koncepta koji ne zna gde treba kog igrača da upotrebi. Problem u savezu je što stalno dovodi takve koji ništa ne znaju i koji su laki za manipulaciju

miskobasista078@gmail.com

pre 3 godine

Normalno da ne može biti rukovodstvo krivo. Prvo odgovoran selektor, odmah ga smeniti, onda igrači koji su imali sve uslove.
Kakve veze rukovodstvo ima sa taktikom, izborom tima, njihovom igrom

KATAI

pre 3 godine

Zvezda jedina svetla tačka našeg fudbala.

Reprezentacija bez Eura, TSC ispao u 2. kolu, Voša i Partizan u 3. Zvezdi sutra 1 bod donosi drugo proleće u Evropi za 4 godine. Nismo igrali 10 godina do grupe s Arsenalom, Kelnom i Bateom, i onda za 4 godine digli koeficijent sa 10 na skoro 30. dobili Liverpool, Olympiacos, Keln, Gent, Liberec, nerešeno sa Napolijem i Arsenalom, 5 komada dali u grupnoj fazi.

Reprezentacija najveći uspeh nerešeno s Portugalijom, Partizanu falilo malo protiv Augsburga za Evro proleće.

Partizan je za 7 sezona kao šampion(6, i jedna eliminacija Zvezde iz Evro kupova zbog dugova) samo 1 ušao u LŠ i izgubio svih 6 tekmi, ispadao od Tuna, Shamroka i Zaglebia.

Od sledeće sezone nadam se da će Zvezda ako ne LŠ, igrati LE, a Partizan i Vojvodina grupnu fazu Lige Konferencija, a što ne bismo imali i 3 ekipe u Konferencijama, još i Čuka ili TSC ili Radnički.

Pa da uživamo u fudbalu svih naših timova, jer bolje su i Konferencije 10 puta nego LingLong.

Tottenham
Zvezda
Maccabi
Dinamo Moskva

Valensija
Partizan
Šerif
Sarajevo

Gent
Rapid Beč
Molde
Vojvodina

Everton
Astana
Rosenborg
TSC

Željko

pre 3 godine

Ovo je ludilo, smešno bre, dali selektoru i Tadiću i društvu petr miliona da podele za plasman, ej bre pet miliona evra, a sada ispada da su oni krivi što su im to dali

zlatko

pre 3 godine

Legendarni???

U stvari dobar izraz! Bio fudbaler, da se ne zna.. Ko Loh Nes čudovište..
Kao postoji, a niko nikad nije video ni čuo..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dacha Zvezda, 25. novembar 2020 11:34)
Sa Trifunovićem i Hatunićem ,Stojković je bio deo naj bolje half linije u istoriji Partizana! To sto ti nisi čuo za njega znači samo da imaš 12 godina,ili lažeš. I ja sam zvezdas ali ne bih da se pravim blesav,Stojkovic je bio GOSPODIN sa brojem 5.

Keža

pre 3 godine

Mi idemo iz krajnosti u krajnost, da smo se plasirali niko ne bi govorio o rukovodstvu, a u stvari odgovorni su selektor i igrači. Ko je kriv? Pa zna se ko je kriv, Tumba koji da ima obraza već bi podneo ostavku i onda naše balerine

moralni gmizavac

pre 3 godine

Jedini krivci su fss, oni postavljaju trenera i naredjuju ko ce da igra.
Smeniti ceo savez, do poslednjeg poltrona.
Pozdrav

Nash Chovek

pre 3 godine

Kada bi bivsi fudbaler a danasnji menadzer znao da cita , saznao bi da nauka kaze da I najbolji golman na svetu pokriva 70 posto gola kod izvoddjenja penala.
U onih 30 nebranjenih posto izvezban, skoncentrisan fudbaler uvek daje gol. Nema srece u penalima vec samo vezba. A o kondiciji nasis da I ne pricamo. Uzgred trebali su biti prvi u svojoj kfalifikacionoj grupi i ne gubiti vreme kroz baraz.

Chris Jackson

pre 3 godine

Kako me nervira kada neko kaze da su penali "sreca"...penali su sve samo ne sreca,isto tako me nervira kada neko kaze da je "golman odbranio penal"...golman ne moze odbraniti penal moze samo napadac promasiti,i naucno je dokazano da golman nema ni teoretskih sansi da odbrani dobro izveden penal,jeste i to postoji,izracuna se udaljenost,brzina udarca i brzina reakcije golmana-golman mora biti vanzemaljac,neljudsko bice da bi stvarno odbranio penal :)znaci sve je do izvodjaca,tako da...druga je stvar sto smo mi igrali sa Skotskom kao da su oni Brazil a ne jedna jedva prosjecna evropska ekipa-ako su i to...sve je u glavi,cim nema pritiska igramo kao Brazil,potopimo Rusiju sa 5:0,mentalitet se ne mjenja preko noci i tesko da cemo ga mi ikada promijeniti iako imamo sasvim dobre igrace,dovoljno dobre da redovno igramo svjetska i evropska prevensta bez problema.

veliki strumf

pre 3 godine

Evo, opet gomila dusebriznika koja se u fudbal razume utoliko sto ga je igrala sa drugarima ispred zgrade, daje sebi za pravo da komentariše izjavu nekog ko je bio reprezentativac. A da sve te koji ovde komentarišu pitaš šta su oni to postigli u životu, ne bi imali šta da kažu. Zato da pljuju znaju, to je inače nas nacionalni sport broj 1, tu nam nema ravnog!

Gde ja živim

pre 3 godine

MI SMO U NAJVAŽNIJOJ UTAKMICI DECENIJE IGRALI KAO DA SMO PUŠKOM ISTERANI NA TEREN. Na SVOM stadionu. Samo to je dovoljan razlog da lete svi odreda, a kamoli šta drugo.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Koo???
Legendarni???

U stvari dobar izraz! Bio fudbaler, da se ne zna.. Ko Loh Nes čudovište..
Kao postoji, a niko nikad nije video ni čuo..

fenix

pre 3 godine

Penali nisu odbrana golmana već direktna greska izvodjaca. Sećam se izjave Brnovica posle penala ispadanja i njegovog promasaja protiv Argentine, kada je izjavio: “gol mi je delovao kao kutija šibica” penali nisu rulet, sreća. Penali su kao sto je ovde neko napisao hladnokrvnost, smirenost i samouverenost izvodjaca. Ako bilo koji od ta tri elementa fali golman može da se proslavi. I dan danas mislim da je mijatović sutirao čuveni penal kako treba, to je neodbranjivo, ali i sam van der sar je rekao da mu je selektor savetovao ( ne sećam se ko je bio, a mrzi me da guglam) da čeka poslednji sekund da odabere stranu jer je trenirao mijatovića i znao je da čeka da se golman prvo baci. U tom milisikendu je izgubio sigurnost i da je lopta otisla centimetar niže bio bi heroj ovako je tragicar. Greska je stručnog staba sto je mitar ako je uopšte morao da šutira, šutirao Peti penal. Rekao sam ženi ako bude peta serija i šutira mitar ispali smo. Mitru svaka čast ali on je promašio nebrojeno penala u fulamu. Za ovako nesto nije bitna borbenost već nesto sto mitar nema a to je psiha. Ljupku svaka čast zvezda je igrala odvratno finale u Bariju, ali zar je to važno. Važno je da su uzeli trofej a ne da se posle pričalo da su igrali lepo, a nesrećno izgubili. Ljupko je izjavio da su vežbali penale. Tako da su penali, sve sem rulet i sreća.

Fica

pre 3 godine

Neverovatno zaista! Kao i uvek od kako pratim fudbal vec 20 godina, napadaju se neki drugi ljudi a ne igraci! Zalosno kako igraci nikad nisu krivi, fuj!

Goks

pre 3 godine

Gde ste ovoga izvukli. To je lik koji je kao produžena ruka uprave oterao Biću Mladinića nakon sezone u kojoj je Partizan bio prvak i igrao najbolji mogući fudbal. Sledeće sezone se borili za opstanak. I ovaj našao da se oglasi. Paradigma svega sto ne valja u srpskom fudbalu.

Batistuta

pre 3 godine

Tako je bre, svih 50 igraca nase reprezentacije koji su u svakom drugom mecu imali priliku da se pokazu na nekoj drugoj poziciji i nekoj drugoj formaciji su imali sve uslove da pobede Skotsku novim taktickim iznenadjenjem i novom formacijom. Gudelj je zasijao na mestu stopera, siguran sam da mu je to oduvek bila zelja. Sta se svi bune. Igrali smo evropsko orvenstvo 2000. godine, malo li je. Dajte vremena fudbalskom savezu i perspektivnom maldom Tumbakovicu bar jos 5-6 godina

C i n i k

pre 3 godine

Da, svi uslovi za pobedu nad SCO su bili obezbedjeni..
Cudno mu je sto su SCO stalno vrsili presing nad odbranom SRB?
Sto nismo presli polovinu 90 min?
Pa svaka ekipa je provalila kako najlakse da nas pobedi, samo presing u nasoj odbrani i pitanje je trenutka kad ce da padne gol ..
A sto mi nznamo da igramo taj fudbal, nkd necu razumeti..
Potrebne su reforme od petlica do seniora a onda i FSS.
Oni sto selektuju igrace jos u petlicima naprave lose igrace, jer su i sami losi pedagozi, koji igraci mozda mogu ragbi da igraju ali ne i moderan fudbal.
To su sve dvometrasi koji 1 pas nmg da naprave tokom 90 min a o tehnici sa loptom i da ne pisem.
Meni je neverovatno da je ona ekipa u mecu sa SCO onako delovala, da je selektor sve vreme cutao i nije vrsio izmene niti je ista uradio da ih prodrma?

šumadinac

pre 3 godine

Haha uplašili se izgleda...Sada je odjednom i ovo legendarni fudbaler...i to Partizana.Ja nikad čuo za njega...a navijam za Partizan...i imam 40 godina...

u magnovenju

pre 3 godine

A kad, ako ne sad?!
I sledeći put će opet biti: "Nije sad pravi trenutak", i tako može u nedogled.
Nema boljeg trenutka od sadašnjeg, niti će ga skorije biti, za smenu kompletnog fudbalskog saveza.

Cika Slave

pre 3 godine

Morao sam da izguglam ko je ovaj... Na vikipediji pise srpski fudbaler i FUDBALSKI MENADZER! Ma nije moguce da FUDBALSKI MENADZER podrzava nas savez?

Stefan Savić

pre 3 godine

Smena Muslina, katastrofa u Rusiji sa Krstajićem, 5 komada protiv Ukrajine i mega debakl protiv Škotske i to sve za vreme vlasti Kokeze i Stojković Nenad kaže život ide dalje, dešavaju se porazi. Da li je on čuo za pojam ODGOVORNOSTI. Drugo, ne vodi se nikakva hajka protiv Kokeze nego se postavljaju konkretna pitanja nameštanja utakmica, sastavljanja tima od strane menadžera, prisvajanja ogromnih suma novca itd. I sve to reče Nemanja Vidić. Da li je i to za Stojkovića deo života koji ide dalje?

Jumko

pre 3 godine

Prestanem da smatram kompetentnog fudbalskog radnika u vezi bilo koje fudbalske teme kada izgovori da su penali sreca! A penali bas suprotno... Pokazatelj karaktera, smirenosti, hrabrosti, kod onih najvecih lucidnosti... Na treningu ce svaki fudbaler pogoditi gol u pola metra gde gadja, e sad, sto se nekima taj gol "smanji", a golman "poveca" na zvanicnoj utakmici, to nema veze sa srecom!

zdravko

pre 3 godine

Gospodine stose brukas! kazes dasi navijaci partizan40 godina I prvi put cujes za stojkovica. Sad ocu da kazem ja kojisam navijaci zvezde znam za stojkovic I ocu da kazem daje to bijo naj bojii stoper partizana svih vremena. Drugo je sto vi navijaci partizana ne postujete vase legende bitno daste uvrstili u legendu vaseg ilic koji je igro Samo da prestignu neke legende u odagrinim utakmicama I vi to racunate u legendu.Pozdrav

marica, kriv, razumevanje...

pre 3 godine

ma igraci jesu sigurno imali sve uslove, samo im nisu dali da igraju u utakmici vec su mesta morali da zauzmu neki menadzerski favoriti - realno nije za ocekivati neki uspeh kad od pocetka utakmice igras sa dva ili tri igraca manje ... i opet protiv Skotske krila nisu uspela da upute ni jedan upotrebljiv centarsut u sesnaesterac za skoro celu utakmicu

Imay

pre 3 godine

Odakle su sada ovog izvukli! Fudbalske klubove vode često kriminalci i to je suština. Dva predsednika FS su ubijena u nerasvetljeniom ubistvima... O čemu vi pričate? Niste za radikalne mere? Pa svi drugi sportovi zajedno nisu ovde popularni kao fudbal, a u svemu smo bili prvaci Evrope, sveta, olimpijada osim u fudbalu...

zvezda

pre 3 godine

Pazi sada. Kaže nije vreme za kritike jer idu kfalifikacije za SP. Pa uvek nešto ide. Da smo mi jaki kao Španija, Francuska, Nemačka pa da nam liga nacija služi za isprobavanje igrača. A nama i Liga nacija bila važna što zbog rejtinga što da ne odemo u C grupu. I tu smo eksperimentisali i ništa u najvažnijoj utakmici nismo uradili. A kfalifikacije počinju u martu po istom principu kao i Liga nacija. Po dve utakmice zaredom da bi se završilo u Novembru

Krsta

pre 3 godine

Ljudi, braćo, Zvezdaši, Partizanovci svi da podržimo Nemanju Vidića. Jel vidite da su se u FSS i na tribinama zagrlili "delije" i "grobari" oko odbrane Kokeze i ekipe oko njega. Pare ih ujedinile. Jači smo mi! Jači je Vidić sa nama, vidite kako se brane, uplašeni su!

dare slovenac

pre 3 godine

svejedno mi bilo kad je mitrović krenuo ka beloj tački, nešto mi govorilo da če promašit, a i bolje tako, englezi i hrvati bi nam zabili 10 komada, a česi 2 razlike..da bar imam mirno letovanje

Jumko

pre 3 godine

Prestanem da smatram kompetentnog fudbalskog radnika u vezi bilo koje fudbalske teme kada izgovori da su penali sreca! A penali bas suprotno... Pokazatelj karaktera, smirenosti, hrabrosti, kod onih najvecih lucidnosti... Na treningu ce svaki fudbaler pogoditi gol u pola metra gde gadja, e sad, sto se nekima taj gol "smanji", a golman "poveca" na zvanicnoj utakmici, to nema veze sa srecom!

Stefan Savić

pre 3 godine

Smena Muslina, katastrofa u Rusiji sa Krstajićem, 5 komada protiv Ukrajine i mega debakl protiv Škotske i to sve za vreme vlasti Kokeze i Stojković Nenad kaže život ide dalje, dešavaju se porazi. Da li je on čuo za pojam ODGOVORNOSTI. Drugo, ne vodi se nikakva hajka protiv Kokeze nego se postavljaju konkretna pitanja nameštanja utakmica, sastavljanja tima od strane menadžera, prisvajanja ogromnih suma novca itd. I sve to reče Nemanja Vidić. Da li je i to za Stojkovića deo života koji ide dalje?

Krsta

pre 3 godine

Ljudi, braćo, Zvezdaši, Partizanovci svi da podržimo Nemanju Vidića. Jel vidite da su se u FSS i na tribinama zagrlili "delije" i "grobari" oko odbrane Kokeze i ekipe oko njega. Pare ih ujedinile. Jači smo mi! Jači je Vidić sa nama, vidite kako se brane, uplašeni su!

Imay

pre 3 godine

Odakle su sada ovog izvukli! Fudbalske klubove vode često kriminalci i to je suština. Dva predsednika FS su ubijena u nerasvetljeniom ubistvima... O čemu vi pričate? Niste za radikalne mere? Pa svi drugi sportovi zajedno nisu ovde popularni kao fudbal, a u svemu smo bili prvaci Evrope, sveta, olimpijada osim u fudbalu...

Gde ja živim

pre 3 godine

MI SMO U NAJVAŽNIJOJ UTAKMICI DECENIJE IGRALI KAO DA SMO PUŠKOM ISTERANI NA TEREN. Na SVOM stadionu. Samo to je dovoljan razlog da lete svi odreda, a kamoli šta drugo.

zvezda

pre 3 godine

Pazi sada. Kaže nije vreme za kritike jer idu kfalifikacije za SP. Pa uvek nešto ide. Da smo mi jaki kao Španija, Francuska, Nemačka pa da nam liga nacija služi za isprobavanje igrača. A nama i Liga nacija bila važna što zbog rejtinga što da ne odemo u C grupu. I tu smo eksperimentisali i ništa u najvažnijoj utakmici nismo uradili. A kfalifikacije počinju u martu po istom principu kao i Liga nacija. Po dve utakmice zaredom da bi se završilo u Novembru

šljus

pre 3 godine

Sram te bilo.
Vidić izgleda promešao dno mulja pa svašta ispliva ovih dana. Tek sada postaje jasno koliko tu kombinacija postoji i koliko je veliki broj onih kojima odgovara da se ništa ne menja kako bi se zadržale pozicije, privilegije i ko zna šta još.
Uzbuna u FSS ali vreme je za odgovornost.

šumadinac

pre 3 godine

Haha uplašili se izgleda...Sada je odjednom i ovo legendarni fudbaler...i to Partizana.Ja nikad čuo za njega...a navijam za Partizan...i imam 40 godina...

Batistuta

pre 3 godine

Tako je bre, svih 50 igraca nase reprezentacije koji su u svakom drugom mecu imali priliku da se pokazu na nekoj drugoj poziciji i nekoj drugoj formaciji su imali sve uslove da pobede Skotsku novim taktickim iznenadjenjem i novom formacijom. Gudelj je zasijao na mestu stopera, siguran sam da mu je to oduvek bila zelja. Sta se svi bune. Igrali smo evropsko orvenstvo 2000. godine, malo li je. Dajte vremena fudbalskom savezu i perspektivnom maldom Tumbakovicu bar jos 5-6 godina

u magnovenju

pre 3 godine

A kad, ako ne sad?!
I sledeći put će opet biti: "Nije sad pravi trenutak", i tako može u nedogled.
Nema boljeg trenutka od sadašnjeg, niti će ga skorije biti, za smenu kompletnog fudbalskog saveza.

Goks

pre 3 godine

Gde ste ovoga izvukli. To je lik koji je kao produžena ruka uprave oterao Biću Mladinića nakon sezone u kojoj je Partizan bio prvak i igrao najbolji mogući fudbal. Sledeće sezone se borili za opstanak. I ovaj našao da se oglasi. Paradigma svega sto ne valja u srpskom fudbalu.

dare slovenac

pre 3 godine

svejedno mi bilo kad je mitrović krenuo ka beloj tački, nešto mi govorilo da če promašit, a i bolje tako, englezi i hrvati bi nam zabili 10 komada, a česi 2 razlike..da bar imam mirno letovanje

Cika Slave

pre 3 godine

Morao sam da izguglam ko je ovaj... Na vikipediji pise srpski fudbaler i FUDBALSKI MENADZER! Ma nije moguce da FUDBALSKI MENADZER podrzava nas savez?

Nije bitno za koga navijam, volim fudbal!

pre 3 godine

Au, Ercov Vidić se samo nakašljao dva puta a ljulja se "kuća fudbala" u Pazovi. Šta će biti kada dune i vatru sune...
Vidiću voli te Srbija!

C i n i k

pre 3 godine

Da, svi uslovi za pobedu nad SCO su bili obezbedjeni..
Cudno mu je sto su SCO stalno vrsili presing nad odbranom SRB?
Sto nismo presli polovinu 90 min?
Pa svaka ekipa je provalila kako najlakse da nas pobedi, samo presing u nasoj odbrani i pitanje je trenutka kad ce da padne gol ..
A sto mi nznamo da igramo taj fudbal, nkd necu razumeti..
Potrebne su reforme od petlica do seniora a onda i FSS.
Oni sto selektuju igrace jos u petlicima naprave lose igrace, jer su i sami losi pedagozi, koji igraci mozda mogu ragbi da igraju ali ne i moderan fudbal.
To su sve dvometrasi koji 1 pas nmg da naprave tokom 90 min a o tehnici sa loptom i da ne pisem.
Meni je neverovatno da je ona ekipa u mecu sa SCO onako delovala, da je selektor sve vreme cutao i nije vrsio izmene niti je ista uradio da ih prodrma?

fenix

pre 3 godine

Penali nisu odbrana golmana već direktna greska izvodjaca. Sećam se izjave Brnovica posle penala ispadanja i njegovog promasaja protiv Argentine, kada je izjavio: “gol mi je delovao kao kutija šibica” penali nisu rulet, sreća. Penali su kao sto je ovde neko napisao hladnokrvnost, smirenost i samouverenost izvodjaca. Ako bilo koji od ta tri elementa fali golman može da se proslavi. I dan danas mislim da je mijatović sutirao čuveni penal kako treba, to je neodbranjivo, ali i sam van der sar je rekao da mu je selektor savetovao ( ne sećam se ko je bio, a mrzi me da guglam) da čeka poslednji sekund da odabere stranu jer je trenirao mijatovića i znao je da čeka da se golman prvo baci. U tom milisikendu je izgubio sigurnost i da je lopta otisla centimetar niže bio bi heroj ovako je tragicar. Greska je stručnog staba sto je mitar ako je uopšte morao da šutira, šutirao Peti penal. Rekao sam ženi ako bude peta serija i šutira mitar ispali smo. Mitru svaka čast ali on je promašio nebrojeno penala u fulamu. Za ovako nesto nije bitna borbenost već nesto sto mitar nema a to je psiha. Ljupku svaka čast zvezda je igrala odvratno finale u Bariju, ali zar je to važno. Važno je da su uzeli trofej a ne da se posle pričalo da su igrali lepo, a nesrećno izgubili. Ljupko je izjavio da su vežbali penale. Tako da su penali, sve sem rulet i sreća.

Svarožić

pre 3 godine

Jeste tragedija. 20 godina ne igraju na EP. Izgubili od ekipe koja je za dvije klase slabija od Srbije. Na klupi prevaziđeni selektor bez trunke autoriteta. Prethodni je postavljen bez dana trenerskog i selektorskog radnog staža. Pola reprezentacije posvađano međusobno. Bivši kapiten i čovjek sa najviše nastupa u reperezentaciji najuren. Na čelu FSSa čovjek bez ikakvih fudbalerskih i stručnih referenci, sa sumnjivom prošlošću itd.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Koo???
Legendarni???

U stvari dobar izraz! Bio fudbaler, da se ne zna.. Ko Loh Nes čudovište..
Kao postoji, a niko nikad nije video ni čuo..

zlatko

pre 3 godine

Legendarni???

U stvari dobar izraz! Bio fudbaler, da se ne zna.. Ko Loh Nes čudovište..
Kao postoji, a niko nikad nije video ni čuo..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dacha Zvezda, 25. novembar 2020 11:34)
Sa Trifunovićem i Hatunićem ,Stojković je bio deo naj bolje half linije u istoriji Partizana! To sto ti nisi čuo za njega znači samo da imaš 12 godina,ili lažeš. I ja sam zvezdas ali ne bih da se pravim blesav,Stojkovic je bio GOSPODIN sa brojem 5.

Čigiribaubau

pre 3 godine

Što reče Oliver Kan, posle nekog poraza Bajerna u važnoj utakmici;
“ Nemamo mi m.da da pobedimo ovakve utakmice”!!
Tako i ovi naši, 100 %!!

moralni gmizavac

pre 3 godine

Jedini krivci su fss, oni postavljaju trenera i naredjuju ko ce da igra.
Smeniti ceo savez, do poslednjeg poltrona.
Pozdrav

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Glupo je kriviti tumbu, mada sigurno nije trenercina. Nesto drugo je tu u pitanju. Vasim igracima su se odsjekle noge. Vidjelo se to od prve sekunde. Nemaju oni cojones i mozak za prolaske takvih tekmi. Mucilo je to i hr jos od tekme s turcima i zato smo protiv portugala 16, danske i rusije 18 izgledali uzasno. Nije toliko do taktike, nego je pritisak prevelik. I ne... penali nisu nikakva lutrija. Svabe svaki put prodju penale. Slucajno? Englezi su koliko ja znam 2x u zadnjih 40 god uspjeli proci na penale, inace redovno gube. I sad kad su na sp prosli- manijakalno su vjezbali sto i ne cudi s obzirom na to tko im je trener (hint- njemacka 96).
Cruijff je mislio da je vjezbanje penala besmisleno jer je nemoguce simulirati pritisak, nije isto pucati svom golmanu na treningu i pred 80 000 ljudi. Medjutim, ako stalno udaras loptu na isto mjesto stvori se automatizam, misicna memorija u situaciji stresa moze odraditi posao. Svi bi trebali vjezbati penale jer to nije nikakva lutrija.
A vi... mora vam cijela liga,plus sve repke, zaigrat u sistemu 4-3-3. Napadacki. Nalazit djecu za takvu igru i to forsirati. Jedino tako.

Millennium

pre 3 godine

Kako je lako manipulisati našom javnošću. Odjednom Kokeza dobar, šta će mučenik podvalio mu selektor. Ali gospodo, ko je birao i doveo tog selektora? Na osnovu čega je procenjeno da je on podoban da vodi reprezentaciju? A upravo se u toj reči krije odgovor. Savez dovodi samo one koji su podobni.

Fica

pre 3 godine

Neverovatno zaista! Kao i uvek od kako pratim fudbal vec 20 godina, napadaju se neki drugi ljudi a ne igraci! Zalosno kako igraci nikad nisu krivi, fuj!

zvezda

pre 3 godine

Ko to želi da smeni predsednika kada se reprezentacija ne plasira na neko veliko takmičenje? Samo u Srbiji to ima, Kokeza radi dobar posao, a igrači da se zamisle.
(Mr Jvnć, 25. novembar 2020 13:13)

Radi dobar posao? Ni jedna naša selekcija se nije plasirala na EP već četiri godine. Poslednji uspeh bio Novi Zeland. Mi danas ni Estoniju ne možemo da pibedimo u U21. Kada firmi ne ide promeniš glavnog a onda hijerarhijski sve naniže. Kokeza okružen telohraniteljima. Zašto. Hrvati na čelu saveza imaju Šukera

Nash Chovek

pre 3 godine

Kada bi bivsi fudbaler a danasnji menadzer znao da cita , saznao bi da nauka kaze da I najbolji golman na svetu pokriva 70 posto gola kod izvoddjenja penala.
U onih 30 nebranjenih posto izvezban, skoncentrisan fudbaler uvek daje gol. Nema srece u penalima vec samo vezba. A o kondiciji nasis da I ne pricamo. Uzgred trebali su biti prvi u svojoj kfalifikacionoj grupi i ne gubiti vreme kroz baraz.

Retro

pre 3 godine

I mene kada u amaterskom fudbalu stave na krilo da igram izgledam kao da nisam nikada pipnuo loptu, a na zadnjem veznom sam 10 puta bolji, a jos kada pored mene igra lik koji igra samo jer je dobar sa trenerom i salje mi sve neke vrljave lopte, onda mi se bas nesto i ne igra. Eto dva faktora za raspad veznog reda. Tako je i u reprezentaciji.

DUŠAN KG

pre 3 godine

Mi smo narod za posmatranje. Damo otkaz treneru koji je obezbedio plasman na svetsko prvenstvo a ostavljamo trenera i rukovodstvo a nisu u obezbedili plasman na evropsko prvenstvo. I naravno, sve dok je tako nemam strast kao navijac Srbije, gledam ali nije to ,,to,,.

marica, kriv, razumevanje...

pre 3 godine

ma igraci jesu sigurno imali sve uslove, samo im nisu dali da igraju u utakmici vec su mesta morali da zauzmu neki menadzerski favoriti - realno nije za ocekivati neki uspeh kad od pocetka utakmice igras sa dva ili tri igraca manje ... i opet protiv Skotske krila nisu uspela da upute ni jedan upotrebljiv centarsut u sesnaesterac za skoro celu utakmicu

Majk

pre 3 godine

Nije mi baš jasno da li se ovi "strucnjaci" koji se javljaju prave ili stvarno ništa ne razumeju. Nije problem u uslovima nego u selektoru sa zastarelim idejama i bez koncepta koji ne zna gde treba kog igrača da upotrebi. Problem u savezu je što stalno dovodi takve koji ništa ne znaju i koji su laki za manipulaciju

Tex Willer

pre 3 godine

Takozvani "navijači" Partizana se pitaju ko je ovaj?Kakva "legenda"?Ja kao
zvezdaš vam tvrdim PRAVA IGRAČKA LEGENDA Partizana.Deo najbolje half linije u istoriji kluba Trifunović -Stojković -Hatunić.Što se njegove izjave tiče čini najveću krivicu je prebacio na fudbalere i mislim da je popuno u pravu! Svi ti naši umišljeni fudbaleri,čast izuzetcima odigraju utakmicu sa Škotskom gotovo bez trunke želje,borbenosti rekao bih bez morala.Većini nešto smeta boja dresa,kopački,mesto u timu..Selektor je napravio dosta grešaka i treba da snosi odgovornost ali ako te je odredio da igraš,pa makar
i na pogrešnom mestu ima bre da izgineš i ostaviš srce na terenu pogotovu u nokaut utakmici a ne da se vučeš kao baba.Da su se igrači muški borili i na
kraju izginuli niko ne bi rekao ni reč.Što se dala Stojkovićevog kometnara o savezu - PODRŠKA VIDIĆU.

Vladan R

pre 3 godine

Ubedljivo najveći krivac je Tumbaković. Stavljanjem Gudelja na beka, oslabio je odbrani, ubio nam je agresivnost u veznom redu i prodornost po levom boku. Ako se jos doda da je u startnih 11 stavio nedovoljno oporavljenog Kostica, jasno je zašto smo igrali tako anemicno. Treba biti "talentovan" da bi se napravila takva glupost. Sa Mladenovicem na beku, Gudeljom u veznom redu, te Vlahovicem ili Kataijem umesto Kostica, na poziciji poluspica, koju ju igrao Đuričić protiv Norveške, i Tadicem u sredini umesto što je bio na poziciji Đuričića, imalo bi postavku kao protiv Norveške i bila bi sasvim druga priča. Imao je dobitnu kombinaciju, samo da je preslika sa meča protiv Norveške, pošto Skandinavci takodje igraju tvrdo, disciplinovano, slično kao Skoti, a on je istumbao igrača. Na kraju Mitrović ni pod razno nije smeo da izvodi poslednji penal, jer ih je isuviše promašio, u zadnjih nekoliko meseci.

Chris Jackson

pre 3 godine

Kako me nervira kada neko kaze da su penali "sreca"...penali su sve samo ne sreca,isto tako me nervira kada neko kaze da je "golman odbranio penal"...golman ne moze odbraniti penal moze samo napadac promasiti,i naucno je dokazano da golman nema ni teoretskih sansi da odbrani dobro izveden penal,jeste i to postoji,izracuna se udaljenost,brzina udarca i brzina reakcije golmana-golman mora biti vanzemaljac,neljudsko bice da bi stvarno odbranio penal :)znaci sve je do izvodjaca,tako da...druga je stvar sto smo mi igrali sa Skotskom kao da su oni Brazil a ne jedna jedva prosjecna evropska ekipa-ako su i to...sve je u glavi,cim nema pritiska igramo kao Brazil,potopimo Rusiju sa 5:0,mentalitet se ne mjenja preko noci i tesko da cemo ga mi ikada promijeniti iako imamo sasvim dobre igrace,dovoljno dobre da redovno igramo svjetska i evropska prevensta bez problema.

Gojko

pre 3 godine

Dosta hajke, a dobro moze jos- bar jednu deceniju,.
Škoti su nas iznenadili konstantnim pritiskom na nosioca lopte, golmana i sva tri centralna beka, pa kad to mogu i to im ide..- zasto ne?,
i to iznenadjenje traje sat vremena,
a mi ne znamo na koju stranu trcat,
Neverovatne srece smo imali da nas nisu pomeli prvo poluvreme..,

Džane

pre 3 godine

Smešni su ovi koji ne znaju ko je bio Nenad Stojković. Neka deca... A ovaj bio aždaja od igrača i svakako da ima pravo da iznedse stav, u ovom slučaju ispravan.

srkz lvl 10

pre 3 godine

@KATAI, baš takva Zvezda je razlog loše lige i slabih nastupa na Evro sceni.
Ne postoji regularno takmičenje, pola utakmica je namešteno, Zvezda (i u samo manjoj meri Partizan) igraju protiv protivnika koji ne pružaju dostojan otpor što demotiviše i Zvezdine igrače (jer ne moraju da se trude) i ostale igrače (jer džaba trud, zna se gde idu bodovi).
Samim tim neatraktivna igra-malo gledalaca, malo para od ulaznica, malo prodaje dresova,nikakvi rezultati u Evropi, manja vrednost igrača, vrednost TV prava jadna.
Interes za ulaganje u fudbal nikakvo (što bi neko ulagao svoj novac, kad država ulaže njegov novac u njegove konkurente, koje pri tom ne sme da pobedi).
Regularnim takmičenjem svi dobijaju, titula osvojena u tim uslovima znači da Zvezda može svog napadača da proda za 15-20 miliona EUR u recimo Totenhem ili Atletiko, a ne u Astanu za 3, veznjak TSC može u Djenovu za 4 i sl.

Bogi

pre 3 godine

Kaže tekst da u fudbalu ne pobeđuje uvek bolja ekipa. Jeste, samo što sada jeste pobedio bolji.
Mi odavno ne možemo da smatramo da smo od ikoga bolji u fudbalu, osim eventualno Andore ili Linhenštajna, a i to je pitanje... Možda imamo kvalitetne pojedince, ali tim i igru nemamo već barem 25 godina...

KATAI

pre 3 godine

Zvezda jedina svetla tačka našeg fudbala.

Reprezentacija bez Eura, TSC ispao u 2. kolu, Voša i Partizan u 3. Zvezdi sutra 1 bod donosi drugo proleće u Evropi za 4 godine. Nismo igrali 10 godina do grupe s Arsenalom, Kelnom i Bateom, i onda za 4 godine digli koeficijent sa 10 na skoro 30. dobili Liverpool, Olympiacos, Keln, Gent, Liberec, nerešeno sa Napolijem i Arsenalom, 5 komada dali u grupnoj fazi.

Reprezentacija najveći uspeh nerešeno s Portugalijom, Partizanu falilo malo protiv Augsburga za Evro proleće.

Partizan je za 7 sezona kao šampion(6, i jedna eliminacija Zvezde iz Evro kupova zbog dugova) samo 1 ušao u LŠ i izgubio svih 6 tekmi, ispadao od Tuna, Shamroka i Zaglebia.

Od sledeće sezone nadam se da će Zvezda ako ne LŠ, igrati LE, a Partizan i Vojvodina grupnu fazu Lige Konferencija, a što ne bismo imali i 3 ekipe u Konferencijama, još i Čuka ili TSC ili Radnički.

Pa da uživamo u fudbalu svih naših timova, jer bolje su i Konferencije 10 puta nego LingLong.

Tottenham
Zvezda
Maccabi
Dinamo Moskva

Valensija
Partizan
Šerif
Sarajevo

Gent
Rapid Beč
Molde
Vojvodina

Everton
Astana
Rosenborg
TSC

Back in Black

pre 3 godine

Koga više zanima Srpski fudbal???
(U prolazu, 25. novembar 2020 12:17)
Svi to pišete a sve vas zanima.I na ovakav komentar se uglavnom dele plusevi kao oni u pravu si koga zanima a u relanosti svakog zanima.Da vas ne zanima mozda vaterpolo?Aj nabrojte tri strana igraca vaterpola a da nisu iz regiona?Nikog ne zanima Derbi a svi ga gledamo.Nikog ne zanima fudbalska reprezentacija a svi je gledamo.Samo broj komentara pokazuje koji je sport najgledaniji.Evo i tebe ne zanima ali si ušao na vest i poslao komentar.Realno svakom je lupala cuka kada je pocela penal serija to sto niko nece da prizna pa se folira to je druga stvar.Ja koji sam postao ravnodusan pa sam jedva odgledao penal seriju.

zdravko

pre 3 godine

Gospodine stose brukas! kazes dasi navijaci partizan40 godina I prvi put cujes za stojkovica. Sad ocu da kazem ja kojisam navijaci zvezde znam za stojkovic I ocu da kazem daje to bijo naj bojii stoper partizana svih vremena. Drugo je sto vi navijaci partizana ne postujete vase legende bitno daste uvrstili u legendu vaseg ilic koji je igro Samo da prestignu neke legende u odagrinim utakmicama I vi to racunate u legendu.Pozdrav

Око Соколово

pre 3 godine

nemojte da menjate misljenje kao gace cim se javi neko od omiljenih fudbalera...- има и оних који много чешће мењају мишљење него гаће .Усране гаће треба прати а промењено мишљење може донети и каријеру.

Dosta je bilo

pre 3 godine

Lose odigrana dva ciklusa kvalifikacija za EP minimum. E sad ako imas mec loptu protiv Skotske i ni tad se ne plasiras kad onda? Jedino da nam daju da igramo protiv Makedonije. Upsss pardon Makedonija ide na EP. Ljudski je gresiti ali su i ostavke moralni cin. Ne moze uvek da se samo promeni trener. Da se ne ljubimo.

johny

pre 3 godine

Tekma je mozda i prodata.
(roarrr, 25. novembar 2020 13:24)

Jesi li ti slovenac kada stalno upotrebljavaš tekma. Srbi to kažu utakmica

zvezda

pre 3 godine

KATAI, baš takva Zvezda je razlog loše lige i slabih nastupa na Evro sceni.
Ne postoji regularno takmičenje, pola utakmica je namešteno, Zvezda (i u samo manjoj meri Partizan) igraju protiv protivnika koji ne pružaju dostojan otpor što demotiviše i Zvezdine igrače (jer ne moraju da se trude) i ostale igrače (jer džaba trud, zna se gde idu bodovi).
Samim tim neatraktivna igra-malo gledalaca, malo para od ulaznica, malo prodaje dresova,nikakvi rezultati u Evropi, manja vrednost igrača, vrednost TV prava jadna.
Interes za ulaganje u fudbal nikakvo (što bi neko ulagao svoj novac, kad država ulaže njegov novac u njegove konkurente, koje pri tom ne sme da pobedi).
Regularnim takmičenjem svi dobijaju, titula osvojena u tim uslovima znači da Zvezda može svog napadača da proda za 15-20 miliona EUR u recimo Totenhem ili Atletiko, a ne u Astanu za 3, veznjak TSC može u Djenovu za 4 i sl.
(srkz lvl 10, 25. novembar 2020 12:41)

Muka mi je fa čitamda je sve namešteno. Prvo. Zvezda dominira jer ima sistem. Od mladjih selekcija do prvog tima. Da to nije tako ne bi četvrtu godinu za redom igrala Evropu. Problem su ostali klubovi koji nisu vredni pomena. Nema para. Nema više velikih privrednih sistema, fabrika koje će da sponzorišu timove. U Srbiji dva kluba su privatni. Čukarički i TSC. I šta oni postižu? Ništa. Izadju u Evropu i max do drugog kola. Liga nam jw slaba. Sada igraju seoski timovi. Varaš se da može da se proda igrač za 15-20 miliona. Cenu čini i uspeh reprezentacije, kvalitet lige, a onda i uspeh u Evropi ali sve to kontinuirano

Damir 1965

pre 3 godine

Ja navijam za Zvezdu, o svakom Zvezdinom fudbaler od 1976. do danas znam barem neki podatak. Kada neko kaže da navija za Partizan, a nije čuo za Nenada Stojkovića meni to ne izgleda normalno. 5 najvećih Partizanovih fudbalera posle generacije 1966 jesu Moca, Milko, Mijatović, Stojković, Bjeković(Paunovića, Radanović).

veliki strumf

pre 3 godine

Evo, opet gomila dusebriznika koja se u fudbal razume utoliko sto ga je igrala sa drugarima ispred zgrade, daje sebi za pravo da komentariše izjavu nekog ko je bio reprezentativac. A da sve te koji ovde komentarišu pitaš šta su oni to postigli u životu, ne bi imali šta da kažu. Zato da pljuju znaju, to je inače nas nacionalni sport broj 1, tu nam nema ravnog!

Vele

pre 3 godine

Godinama slusam komentare naroda i pitam se zasto milioni "selektora" sede kod kuce?
Godinama gledam "velika zvucna fudbalska imena" koja pametuju a ne deluju. (Gospodine Vidicu, gde ste nakon zavrsetka karijere, kako ste pomogli svojoj zemlji i fudbalu?)

Tumbakovicu, dovidjenja! Kolarov, dovidjenja!
Dovedite mladog, skolovanog i energicnog trenera koji ce znanjem, voljom i autoritetom raditi sa ovim mladim momcima koji zele da igraju.
Pozovite strucnjake iz Belgijskog Saveza i prepisite sistem koji su sproveli na svojim selekcijama.
Nije poenta stalno menjati. Nismo bilo 20god na Evropskom, sacekacemo jos 4, niko nece propasti/umreti zbog toga.
Za sada podrska FSS i momcima koji zaista zele da igraju za svoju zemlju.

Keža

pre 3 godine

Mi idemo iz krajnosti u krajnost, da smo se plasirali niko ne bi govorio o rukovodstvu, a u stvari odgovorni su selektor i igrači. Ko je kriv? Pa zna se ko je kriv, Tumba koji da ima obraza već bi podneo ostavku i onda naše balerine

Marshall

pre 3 godine

Dok se Vidic nije javio svi su mislili kao i ovaj covek i krivili iskljucivo igrace i trenera za neuspeh. Sada kada je Vidic isprozivao savez ispada da je samo savez kriv za poraz od Skota. Cekaj, kako se niko nije setio saveza pre, za vreme i posle utakmice, nego tek sad, posle skoro mesec dana???? Ne branim savez, apsolutno, cak sam i misljenja da svi bivsi fudbaleri treba da se jave da kazu sta imaju kako bi se oterali ovi mesetari. Samo vi koji komentarisete, nemojte da menjate misljenje kao gace cim se javi neko od omiljenih fudbalera... krivi su svi, savez, trener i naranvo igraci, oni su imali loptu u nogama, niko drugi. I povrh svega, sastav protiv Skota uopste nije bio los.

miskobasista078@gmail.com

pre 3 godine

Normalno da ne može biti rukovodstvo krivo. Prvo odgovoran selektor, odmah ga smeniti, onda igrači koji su imali sve uslove.
Kakve veze rukovodstvo ima sa taktikom, izborom tima, njihovom igrom

Don Kihot

pre 3 godine

Zar vam nije jasno,da su igrači na čelu sa Kolarovom izminirali Tumbakovića???
Pored velikih para koje imaju po Evropi,baš ih briga za evropsko prvenstvo,a već znamo,da im patriotizam i srpski grb ne znače ništa!?
Pravo pitanje je,po čijem nalogu su bojkotovali utakmicu???

Ahtung

pre 3 godine

Odgovorno potpisujem da su srpski klubovi bili najači na svetu u izvođenju penala, kada se bodovala pobeda sa dva boda, a u slučaju remija, a jedan bod je pripadao samo boljem u penalima. To bi i trebalo ponovo uvesti ponovo od sledeće godine i verujem da će se već za godinu dana osetiti u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, ali avaj, na reprezentaciju će ostaviti samo malo pozitivnog, jer većina igra u inostranstvu.

Željko

pre 3 godine

Ovo je ludilo, smešno bre, dali selektoru i Tadiću i društvu petr miliona da podele za plasman, ej bre pet miliona evra, a sada ispada da su oni krivi što su im to dali

Kangaa

pre 3 godine

Nama je jedini spas Balkanska Liga, ili Balkanski kup tipa ovako, 2 tekme po knock-out sistemu 32 tima

Osvajač kupa igra LŠ i 5 miliona €, poraženi finalista kvalifikacije za LŠ i 2 miliona €
Poraženi polufinalisti grupe LE i 1 milion €

Zvezda
Partizan
Vojvodina
Čukarički
TSC
Dinamo ZG
Hajduk
Rijeka
Osijek
Lokomotiva ZG
Maribor
Olimpija
Celje
Sarajevo
Željo
Borac Banja Luka
Budućnost
Sutjeska
Vardar
Škendija
Ludogorets
CSK Sofija
Levski Sofija
Lokomotiv Plovdiv
Steaua
Cluj
Dinamo Bukurešt
Astra
Ferencvaroš
Fevervar
Honved
Šerif

Željko

pre 3 godine

Ovo je ludilo, smešno bre, dali selektoru i Tadiću i društvu petr miliona da podele za plasman, ej bre pet miliona evra, a sada ispada da su oni krivi što su im to dali

Mr Jvnć

pre 3 godine

Ko to želi da smeni predsednika kada se reprezentacija ne plasira na neko veliko takmičenje? Samo u Srbiji to ima, Kokeza radi dobar posao, a igrači da se zamisle.

Markizio

pre 3 godine

Ne bih ja dirao rukovodstvo. Ono je tu da obezbedi dobre uslove, pa uostalom dali su im velike pare u slučaju plasmana, a sada još treba da podnesu ostavke? Smešno je...

veliki strumf

pre 3 godine

Evo, opet gomila dusebriznika koja se u fudbal razume utoliko sto ga je igrala sa drugarima ispred zgrade, daje sebi za pravo da komentariše izjavu nekog ko je bio reprezentativac. A da sve te koji ovde komentarišu pitaš šta su oni to postigli u životu, ne bi imali šta da kažu. Zato da pljuju znaju, to je inače nas nacionalni sport broj 1, tu nam nema ravnog!

Markizio

pre 3 godine

Ne bih ja dirao rukovodstvo. Ono je tu da obezbedi dobre uslove, pa uostalom dali su im velike pare u slučaju plasmana, a sada još treba da podnesu ostavke? Smešno je...

zdravko

pre 3 godine

Gospodine stose brukas! kazes dasi navijaci partizan40 godina I prvi put cujes za stojkovica. Sad ocu da kazem ja kojisam navijaci zvezde znam za stojkovic I ocu da kazem daje to bijo naj bojii stoper partizana svih vremena. Drugo je sto vi navijaci partizana ne postujete vase legende bitno daste uvrstili u legendu vaseg ilic koji je igro Samo da prestignu neke legende u odagrinim utakmicama I vi to racunate u legendu.Pozdrav

Mr Jvnć

pre 3 godine

Ko to želi da smeni predsednika kada se reprezentacija ne plasira na neko veliko takmičenje? Samo u Srbiji to ima, Kokeza radi dobar posao, a igrači da se zamisle.

Vele

pre 3 godine

Godinama slusam komentare naroda i pitam se zasto milioni "selektora" sede kod kuce?
Godinama gledam "velika zvucna fudbalska imena" koja pametuju a ne deluju. (Gospodine Vidicu, gde ste nakon zavrsetka karijere, kako ste pomogli svojoj zemlji i fudbalu?)

Tumbakovicu, dovidjenja! Kolarov, dovidjenja!
Dovedite mladog, skolovanog i energicnog trenera koji ce znanjem, voljom i autoritetom raditi sa ovim mladim momcima koji zele da igraju.
Pozovite strucnjake iz Belgijskog Saveza i prepisite sistem koji su sproveli na svojim selekcijama.
Nije poenta stalno menjati. Nismo bilo 20god na Evropskom, sacekacemo jos 4, niko nece propasti/umreti zbog toga.
Za sada podrska FSS i momcima koji zaista zele da igraju za svoju zemlju.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Koo???
Legendarni???

U stvari dobar izraz! Bio fudbaler, da se ne zna.. Ko Loh Nes čudovište..
Kao postoji, a niko nikad nije video ni čuo..

šumadinac

pre 3 godine

Haha uplašili se izgleda...Sada je odjednom i ovo legendarni fudbaler...i to Partizana.Ja nikad čuo za njega...a navijam za Partizan...i imam 40 godina...

miskobasista078@gmail.com

pre 3 godine

Normalno da ne može biti rukovodstvo krivo. Prvo odgovoran selektor, odmah ga smeniti, onda igrači koji su imali sve uslove.
Kakve veze rukovodstvo ima sa taktikom, izborom tima, njihovom igrom

Don Kihot

pre 3 godine

Zar vam nije jasno,da su igrači na čelu sa Kolarovom izminirali Tumbakovića???
Pored velikih para koje imaju po Evropi,baš ih briga za evropsko prvenstvo,a već znamo,da im patriotizam i srpski grb ne znače ništa!?
Pravo pitanje je,po čijem nalogu su bojkotovali utakmicu???

zvezda

pre 3 godine

KATAI, baš takva Zvezda je razlog loše lige i slabih nastupa na Evro sceni.
Ne postoji regularno takmičenje, pola utakmica je namešteno, Zvezda (i u samo manjoj meri Partizan) igraju protiv protivnika koji ne pružaju dostojan otpor što demotiviše i Zvezdine igrače (jer ne moraju da se trude) i ostale igrače (jer džaba trud, zna se gde idu bodovi).
Samim tim neatraktivna igra-malo gledalaca, malo para od ulaznica, malo prodaje dresova,nikakvi rezultati u Evropi, manja vrednost igrača, vrednost TV prava jadna.
Interes za ulaganje u fudbal nikakvo (što bi neko ulagao svoj novac, kad država ulaže njegov novac u njegove konkurente, koje pri tom ne sme da pobedi).
Regularnim takmičenjem svi dobijaju, titula osvojena u tim uslovima znači da Zvezda može svog napadača da proda za 15-20 miliona EUR u recimo Totenhem ili Atletiko, a ne u Astanu za 3, veznjak TSC može u Djenovu za 4 i sl.
(srkz lvl 10, 25. novembar 2020 12:41)

Muka mi je fa čitamda je sve namešteno. Prvo. Zvezda dominira jer ima sistem. Od mladjih selekcija do prvog tima. Da to nije tako ne bi četvrtu godinu za redom igrala Evropu. Problem su ostali klubovi koji nisu vredni pomena. Nema para. Nema više velikih privrednih sistema, fabrika koje će da sponzorišu timove. U Srbiji dva kluba su privatni. Čukarički i TSC. I šta oni postižu? Ništa. Izadju u Evropu i max do drugog kola. Liga nam jw slaba. Sada igraju seoski timovi. Varaš se da može da se proda igrač za 15-20 miliona. Cenu čini i uspeh reprezentacije, kvalitet lige, a onda i uspeh u Evropi ali sve to kontinuirano

Keža

pre 3 godine

Mi idemo iz krajnosti u krajnost, da smo se plasirali niko ne bi govorio o rukovodstvu, a u stvari odgovorni su selektor i igrači. Ko je kriv? Pa zna se ko je kriv, Tumba koji da ima obraza već bi podneo ostavku i onda naše balerine

Džane

pre 3 godine

Smešni su ovi koji ne znaju ko je bio Nenad Stojković. Neka deca... A ovaj bio aždaja od igrača i svakako da ima pravo da iznedse stav, u ovom slučaju ispravan.

Kangaa

pre 3 godine

Nama je jedini spas Balkanska Liga, ili Balkanski kup tipa ovako, 2 tekme po knock-out sistemu 32 tima

Osvajač kupa igra LŠ i 5 miliona €, poraženi finalista kvalifikacije za LŠ i 2 miliona €
Poraženi polufinalisti grupe LE i 1 milion €

Zvezda
Partizan
Vojvodina
Čukarički
TSC
Dinamo ZG
Hajduk
Rijeka
Osijek
Lokomotiva ZG
Maribor
Olimpija
Celje
Sarajevo
Željo
Borac Banja Luka
Budućnost
Sutjeska
Vardar
Škendija
Ludogorets
CSK Sofija
Levski Sofija
Lokomotiv Plovdiv
Steaua
Cluj
Dinamo Bukurešt
Astra
Ferencvaroš
Fevervar
Honved
Šerif

KATAI

pre 3 godine

Zvezda jedina svetla tačka našeg fudbala.

Reprezentacija bez Eura, TSC ispao u 2. kolu, Voša i Partizan u 3. Zvezdi sutra 1 bod donosi drugo proleće u Evropi za 4 godine. Nismo igrali 10 godina do grupe s Arsenalom, Kelnom i Bateom, i onda za 4 godine digli koeficijent sa 10 na skoro 30. dobili Liverpool, Olympiacos, Keln, Gent, Liberec, nerešeno sa Napolijem i Arsenalom, 5 komada dali u grupnoj fazi.

Reprezentacija najveći uspeh nerešeno s Portugalijom, Partizanu falilo malo protiv Augsburga za Evro proleće.

Partizan je za 7 sezona kao šampion(6, i jedna eliminacija Zvezde iz Evro kupova zbog dugova) samo 1 ušao u LŠ i izgubio svih 6 tekmi, ispadao od Tuna, Shamroka i Zaglebia.

Od sledeće sezone nadam se da će Zvezda ako ne LŠ, igrati LE, a Partizan i Vojvodina grupnu fazu Lige Konferencija, a što ne bismo imali i 3 ekipe u Konferencijama, još i Čuka ili TSC ili Radnički.

Pa da uživamo u fudbalu svih naših timova, jer bolje su i Konferencije 10 puta nego LingLong.

Tottenham
Zvezda
Maccabi
Dinamo Moskva

Valensija
Partizan
Šerif
Sarajevo

Gent
Rapid Beč
Molde
Vojvodina

Everton
Astana
Rosenborg
TSC

Željko

pre 3 godine

Ovo je ludilo, smešno bre, dali selektoru i Tadiću i društvu petr miliona da podele za plasman, ej bre pet miliona evra, a sada ispada da su oni krivi što su im to dali

Jumko

pre 3 godine

Prestanem da smatram kompetentnog fudbalskog radnika u vezi bilo koje fudbalske teme kada izgovori da su penali sreca! A penali bas suprotno... Pokazatelj karaktera, smirenosti, hrabrosti, kod onih najvecih lucidnosti... Na treningu ce svaki fudbaler pogoditi gol u pola metra gde gadja, e sad, sto se nekima taj gol "smanji", a golman "poveca" na zvanicnoj utakmici, to nema veze sa srecom!

Cika Slave

pre 3 godine

Morao sam da izguglam ko je ovaj... Na vikipediji pise srpski fudbaler i FUDBALSKI MENADZER! Ma nije moguce da FUDBALSKI MENADZER podrzava nas savez?

zlatko

pre 3 godine

Legendarni???

U stvari dobar izraz! Bio fudbaler, da se ne zna.. Ko Loh Nes čudovište..
Kao postoji, a niko nikad nije video ni čuo..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dacha Zvezda, 25. novembar 2020 11:34)
Sa Trifunovićem i Hatunićem ,Stojković je bio deo naj bolje half linije u istoriji Partizana! To sto ti nisi čuo za njega znači samo da imaš 12 godina,ili lažeš. I ja sam zvezdas ali ne bih da se pravim blesav,Stojkovic je bio GOSPODIN sa brojem 5.

Željko

pre 3 godine

Ovo je ludilo, smešno bre, dali selektoru i Tadiću i društvu petr miliona da podele za plasman, ej bre pet miliona evra, a sada ispada da su oni krivi što su im to dali

Krsta

pre 3 godine

Ljudi, braćo, Zvezdaši, Partizanovci svi da podržimo Nemanju Vidića. Jel vidite da su se u FSS i na tribinama zagrlili "delije" i "grobari" oko odbrane Kokeze i ekipe oko njega. Pare ih ujedinile. Jači smo mi! Jači je Vidić sa nama, vidite kako se brane, uplašeni su!

Fica

pre 3 godine

Neverovatno zaista! Kao i uvek od kako pratim fudbal vec 20 godina, napadaju se neki drugi ljudi a ne igraci! Zalosno kako igraci nikad nisu krivi, fuj!

johny

pre 3 godine

Tekma je mozda i prodata.
(roarrr, 25. novembar 2020 13:24)

Jesi li ti slovenac kada stalno upotrebljavaš tekma. Srbi to kažu utakmica

Marshall

pre 3 godine

Dok se Vidic nije javio svi su mislili kao i ovaj covek i krivili iskljucivo igrace i trenera za neuspeh. Sada kada je Vidic isprozivao savez ispada da je samo savez kriv za poraz od Skota. Cekaj, kako se niko nije setio saveza pre, za vreme i posle utakmice, nego tek sad, posle skoro mesec dana???? Ne branim savez, apsolutno, cak sam i misljenja da svi bivsi fudbaleri treba da se jave da kazu sta imaju kako bi se oterali ovi mesetari. Samo vi koji komentarisete, nemojte da menjate misljenje kao gace cim se javi neko od omiljenih fudbalera... krivi su svi, savez, trener i naranvo igraci, oni su imali loptu u nogama, niko drugi. I povrh svega, sastav protiv Skota uopste nije bio los.

Stefan Savić

pre 3 godine

Smena Muslina, katastrofa u Rusiji sa Krstajićem, 5 komada protiv Ukrajine i mega debakl protiv Škotske i to sve za vreme vlasti Kokeze i Stojković Nenad kaže život ide dalje, dešavaju se porazi. Da li je on čuo za pojam ODGOVORNOSTI. Drugo, ne vodi se nikakva hajka protiv Kokeze nego se postavljaju konkretna pitanja nameštanja utakmica, sastavljanja tima od strane menadžera, prisvajanja ogromnih suma novca itd. I sve to reče Nemanja Vidić. Da li je i to za Stojkovića deo života koji ide dalje?

šljus

pre 3 godine

Sram te bilo.
Vidić izgleda promešao dno mulja pa svašta ispliva ovih dana. Tek sada postaje jasno koliko tu kombinacija postoji i koliko je veliki broj onih kojima odgovara da se ništa ne menja kako bi se zadržale pozicije, privilegije i ko zna šta još.
Uzbuna u FSS ali vreme je za odgovornost.

Chris Jackson

pre 3 godine

Kako me nervira kada neko kaze da su penali "sreca"...penali su sve samo ne sreca,isto tako me nervira kada neko kaze da je "golman odbranio penal"...golman ne moze odbraniti penal moze samo napadac promasiti,i naucno je dokazano da golman nema ni teoretskih sansi da odbrani dobro izveden penal,jeste i to postoji,izracuna se udaljenost,brzina udarca i brzina reakcije golmana-golman mora biti vanzemaljac,neljudsko bice da bi stvarno odbranio penal :)znaci sve je do izvodjaca,tako da...druga je stvar sto smo mi igrali sa Skotskom kao da su oni Brazil a ne jedna jedva prosjecna evropska ekipa-ako su i to...sve je u glavi,cim nema pritiska igramo kao Brazil,potopimo Rusiju sa 5:0,mentalitet se ne mjenja preko noci i tesko da cemo ga mi ikada promijeniti iako imamo sasvim dobre igrace,dovoljno dobre da redovno igramo svjetska i evropska prevensta bez problema.

Imay

pre 3 godine

Odakle su sada ovog izvukli! Fudbalske klubove vode često kriminalci i to je suština. Dva predsednika FS su ubijena u nerasvetljeniom ubistvima... O čemu vi pričate? Niste za radikalne mere? Pa svi drugi sportovi zajedno nisu ovde popularni kao fudbal, a u svemu smo bili prvaci Evrope, sveta, olimpijada osim u fudbalu...

dare slovenac

pre 3 godine

svejedno mi bilo kad je mitrović krenuo ka beloj tački, nešto mi govorilo da če promašit, a i bolje tako, englezi i hrvati bi nam zabili 10 komada, a česi 2 razlike..da bar imam mirno letovanje

Goks

pre 3 godine

Gde ste ovoga izvukli. To je lik koji je kao produžena ruka uprave oterao Biću Mladinića nakon sezone u kojoj je Partizan bio prvak i igrao najbolji mogući fudbal. Sledeće sezone se borili za opstanak. I ovaj našao da se oglasi. Paradigma svega sto ne valja u srpskom fudbalu.

srkz lvl 10

pre 3 godine

@KATAI, baš takva Zvezda je razlog loše lige i slabih nastupa na Evro sceni.
Ne postoji regularno takmičenje, pola utakmica je namešteno, Zvezda (i u samo manjoj meri Partizan) igraju protiv protivnika koji ne pružaju dostojan otpor što demotiviše i Zvezdine igrače (jer ne moraju da se trude) i ostale igrače (jer džaba trud, zna se gde idu bodovi).
Samim tim neatraktivna igra-malo gledalaca, malo para od ulaznica, malo prodaje dresova,nikakvi rezultati u Evropi, manja vrednost igrača, vrednost TV prava jadna.
Interes za ulaganje u fudbal nikakvo (što bi neko ulagao svoj novac, kad država ulaže njegov novac u njegove konkurente, koje pri tom ne sme da pobedi).
Regularnim takmičenjem svi dobijaju, titula osvojena u tim uslovima znači da Zvezda može svog napadača da proda za 15-20 miliona EUR u recimo Totenhem ili Atletiko, a ne u Astanu za 3, veznjak TSC može u Djenovu za 4 i sl.

fenix

pre 3 godine

Penali nisu odbrana golmana već direktna greska izvodjaca. Sećam se izjave Brnovica posle penala ispadanja i njegovog promasaja protiv Argentine, kada je izjavio: “gol mi je delovao kao kutija šibica” penali nisu rulet, sreća. Penali su kao sto je ovde neko napisao hladnokrvnost, smirenost i samouverenost izvodjaca. Ako bilo koji od ta tri elementa fali golman može da se proslavi. I dan danas mislim da je mijatović sutirao čuveni penal kako treba, to je neodbranjivo, ali i sam van der sar je rekao da mu je selektor savetovao ( ne sećam se ko je bio, a mrzi me da guglam) da čeka poslednji sekund da odabere stranu jer je trenirao mijatovića i znao je da čeka da se golman prvo baci. U tom milisikendu je izgubio sigurnost i da je lopta otisla centimetar niže bio bi heroj ovako je tragicar. Greska je stručnog staba sto je mitar ako je uopšte morao da šutira, šutirao Peti penal. Rekao sam ženi ako bude peta serija i šutira mitar ispali smo. Mitru svaka čast ali on je promašio nebrojeno penala u fulamu. Za ovako nesto nije bitna borbenost već nesto sto mitar nema a to je psiha. Ljupku svaka čast zvezda je igrala odvratno finale u Bariju, ali zar je to važno. Važno je da su uzeli trofej a ne da se posle pričalo da su igrali lepo, a nesrećno izgubili. Ljupko je izjavio da su vežbali penale. Tako da su penali, sve sem rulet i sreća.

Ahtung

pre 3 godine

Odgovorno potpisujem da su srpski klubovi bili najači na svetu u izvođenju penala, kada se bodovala pobeda sa dva boda, a u slučaju remija, a jedan bod je pripadao samo boljem u penalima. To bi i trebalo ponovo uvesti ponovo od sledeće godine i verujem da će se već za godinu dana osetiti u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, ali avaj, na reprezentaciju će ostaviti samo malo pozitivnog, jer većina igra u inostranstvu.

Tex Willer

pre 3 godine

Takozvani "navijači" Partizana se pitaju ko je ovaj?Kakva "legenda"?Ja kao
zvezdaš vam tvrdim PRAVA IGRAČKA LEGENDA Partizana.Deo najbolje half linije u istoriji kluba Trifunović -Stojković -Hatunić.Što se njegove izjave tiče čini najveću krivicu je prebacio na fudbalere i mislim da je popuno u pravu! Svi ti naši umišljeni fudbaleri,čast izuzetcima odigraju utakmicu sa Škotskom gotovo bez trunke želje,borbenosti rekao bih bez morala.Većini nešto smeta boja dresa,kopački,mesto u timu..Selektor je napravio dosta grešaka i treba da snosi odgovornost ali ako te je odredio da igraš,pa makar
i na pogrešnom mestu ima bre da izgineš i ostaviš srce na terenu pogotovu u nokaut utakmici a ne da se vučeš kao baba.Da su se igrači muški borili i na
kraju izginuli niko ne bi rekao ni reč.Što se dala Stojkovićevog kometnara o savezu - PODRŠKA VIDIĆU.

Batistuta

pre 3 godine

Tako je bre, svih 50 igraca nase reprezentacije koji su u svakom drugom mecu imali priliku da se pokazu na nekoj drugoj poziciji i nekoj drugoj formaciji su imali sve uslove da pobede Skotsku novim taktickim iznenadjenjem i novom formacijom. Gudelj je zasijao na mestu stopera, siguran sam da mu je to oduvek bila zelja. Sta se svi bune. Igrali smo evropsko orvenstvo 2000. godine, malo li je. Dajte vremena fudbalskom savezu i perspektivnom maldom Tumbakovicu bar jos 5-6 godina

Nash Chovek

pre 3 godine

Kada bi bivsi fudbaler a danasnji menadzer znao da cita , saznao bi da nauka kaze da I najbolji golman na svetu pokriva 70 posto gola kod izvoddjenja penala.
U onih 30 nebranjenih posto izvezban, skoncentrisan fudbaler uvek daje gol. Nema srece u penalima vec samo vezba. A o kondiciji nasis da I ne pricamo. Uzgred trebali su biti prvi u svojoj kfalifikacionoj grupi i ne gubiti vreme kroz baraz.

Vladan R

pre 3 godine

Ubedljivo najveći krivac je Tumbaković. Stavljanjem Gudelja na beka, oslabio je odbrani, ubio nam je agresivnost u veznom redu i prodornost po levom boku. Ako se jos doda da je u startnih 11 stavio nedovoljno oporavljenog Kostica, jasno je zašto smo igrali tako anemicno. Treba biti "talentovan" da bi se napravila takva glupost. Sa Mladenovicem na beku, Gudeljom u veznom redu, te Vlahovicem ili Kataijem umesto Kostica, na poziciji poluspica, koju ju igrao Đuričić protiv Norveške, i Tadicem u sredini umesto što je bio na poziciji Đuričića, imalo bi postavku kao protiv Norveške i bila bi sasvim druga priča. Imao je dobitnu kombinaciju, samo da je preslika sa meča protiv Norveške, pošto Skandinavci takodje igraju tvrdo, disciplinovano, slično kao Skoti, a on je istumbao igrača. Na kraju Mitrović ni pod razno nije smeo da izvodi poslednji penal, jer ih je isuviše promašio, u zadnjih nekoliko meseci.

Back in Black

pre 3 godine

Koga više zanima Srpski fudbal???
(U prolazu, 25. novembar 2020 12:17)
Svi to pišete a sve vas zanima.I na ovakav komentar se uglavnom dele plusevi kao oni u pravu si koga zanima a u relanosti svakog zanima.Da vas ne zanima mozda vaterpolo?Aj nabrojte tri strana igraca vaterpola a da nisu iz regiona?Nikog ne zanima Derbi a svi ga gledamo.Nikog ne zanima fudbalska reprezentacija a svi je gledamo.Samo broj komentara pokazuje koji je sport najgledaniji.Evo i tebe ne zanima ali si ušao na vest i poslao komentar.Realno svakom je lupala cuka kada je pocela penal serija to sto niko nece da prizna pa se folira to je druga stvar.Ja koji sam postao ravnodusan pa sam jedva odgledao penal seriju.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Glupo je kriviti tumbu, mada sigurno nije trenercina. Nesto drugo je tu u pitanju. Vasim igracima su se odsjekle noge. Vidjelo se to od prve sekunde. Nemaju oni cojones i mozak za prolaske takvih tekmi. Mucilo je to i hr jos od tekme s turcima i zato smo protiv portugala 16, danske i rusije 18 izgledali uzasno. Nije toliko do taktike, nego je pritisak prevelik. I ne... penali nisu nikakva lutrija. Svabe svaki put prodju penale. Slucajno? Englezi su koliko ja znam 2x u zadnjih 40 god uspjeli proci na penale, inace redovno gube. I sad kad su na sp prosli- manijakalno su vjezbali sto i ne cudi s obzirom na to tko im je trener (hint- njemacka 96).
Cruijff je mislio da je vjezbanje penala besmisleno jer je nemoguce simulirati pritisak, nije isto pucati svom golmanu na treningu i pred 80 000 ljudi. Medjutim, ako stalno udaras loptu na isto mjesto stvori se automatizam, misicna memorija u situaciji stresa moze odraditi posao. Svi bi trebali vjezbati penale jer to nije nikakva lutrija.
A vi... mora vam cijela liga,plus sve repke, zaigrat u sistemu 4-3-3. Napadacki. Nalazit djecu za takvu igru i to forsirati. Jedino tako.

Damir 1965

pre 3 godine

Ja navijam za Zvezdu, o svakom Zvezdinom fudbaler od 1976. do danas znam barem neki podatak. Kada neko kaže da navija za Partizan, a nije čuo za Nenada Stojkovića meni to ne izgleda normalno. 5 najvećih Partizanovih fudbalera posle generacije 1966 jesu Moca, Milko, Mijatović, Stojković, Bjeković(Paunovića, Radanović).

marica, kriv, razumevanje...

pre 3 godine

ma igraci jesu sigurno imali sve uslove, samo im nisu dali da igraju u utakmici vec su mesta morali da zauzmu neki menadzerski favoriti - realno nije za ocekivati neki uspeh kad od pocetka utakmice igras sa dva ili tri igraca manje ... i opet protiv Skotske krila nisu uspela da upute ni jedan upotrebljiv centarsut u sesnaesterac za skoro celu utakmicu

Majk

pre 3 godine

Nije mi baš jasno da li se ovi "strucnjaci" koji se javljaju prave ili stvarno ništa ne razumeju. Nije problem u uslovima nego u selektoru sa zastarelim idejama i bez koncepta koji ne zna gde treba kog igrača da upotrebi. Problem u savezu je što stalno dovodi takve koji ništa ne znaju i koji su laki za manipulaciju

Nije bitno za koga navijam, volim fudbal!

pre 3 godine

Au, Ercov Vidić se samo nakašljao dva puta a ljulja se "kuća fudbala" u Pazovi. Šta će biti kada dune i vatru sune...
Vidiću voli te Srbija!

moralni gmizavac

pre 3 godine

Jedini krivci su fss, oni postavljaju trenera i naredjuju ko ce da igra.
Smeniti ceo savez, do poslednjeg poltrona.
Pozdrav

Millennium

pre 3 godine

Kako je lako manipulisati našom javnošću. Odjednom Kokeza dobar, šta će mučenik podvalio mu selektor. Ali gospodo, ko je birao i doveo tog selektora? Na osnovu čega je procenjeno da je on podoban da vodi reprezentaciju? A upravo se u toj reči krije odgovor. Savez dovodi samo one koji su podobni.

DUŠAN KG

pre 3 godine

Mi smo narod za posmatranje. Damo otkaz treneru koji je obezbedio plasman na svetsko prvenstvo a ostavljamo trenera i rukovodstvo a nisu u obezbedili plasman na evropsko prvenstvo. I naravno, sve dok je tako nemam strast kao navijac Srbije, gledam ali nije to ,,to,,.

Око Соколово

pre 3 godine

nemojte da menjate misljenje kao gace cim se javi neko od omiljenih fudbalera...- има и оних који много чешће мењају мишљење него гаће .Усране гаће треба прати а промењено мишљење може донети и каријеру.

C i n i k

pre 3 godine

Da, svi uslovi za pobedu nad SCO su bili obezbedjeni..
Cudno mu je sto su SCO stalno vrsili presing nad odbranom SRB?
Sto nismo presli polovinu 90 min?
Pa svaka ekipa je provalila kako najlakse da nas pobedi, samo presing u nasoj odbrani i pitanje je trenutka kad ce da padne gol ..
A sto mi nznamo da igramo taj fudbal, nkd necu razumeti..
Potrebne su reforme od petlica do seniora a onda i FSS.
Oni sto selektuju igrace jos u petlicima naprave lose igrace, jer su i sami losi pedagozi, koji igraci mozda mogu ragbi da igraju ali ne i moderan fudbal.
To su sve dvometrasi koji 1 pas nmg da naprave tokom 90 min a o tehnici sa loptom i da ne pisem.
Meni je neverovatno da je ona ekipa u mecu sa SCO onako delovala, da je selektor sve vreme cutao i nije vrsio izmene niti je ista uradio da ih prodrma?

Gde ja živim

pre 3 godine

MI SMO U NAJVAŽNIJOJ UTAKMICI DECENIJE IGRALI KAO DA SMO PUŠKOM ISTERANI NA TEREN. Na SVOM stadionu. Samo to je dovoljan razlog da lete svi odreda, a kamoli šta drugo.

Svarožić

pre 3 godine

Jeste tragedija. 20 godina ne igraju na EP. Izgubili od ekipe koja je za dvije klase slabija od Srbije. Na klupi prevaziđeni selektor bez trunke autoriteta. Prethodni je postavljen bez dana trenerskog i selektorskog radnog staža. Pola reprezentacije posvađano međusobno. Bivši kapiten i čovjek sa najviše nastupa u reperezentaciji najuren. Na čelu FSSa čovjek bez ikakvih fudbalerskih i stručnih referenci, sa sumnjivom prošlošću itd.

Bogi

pre 3 godine

Kaže tekst da u fudbalu ne pobeđuje uvek bolja ekipa. Jeste, samo što sada jeste pobedio bolji.
Mi odavno ne možemo da smatramo da smo od ikoga bolji u fudbalu, osim eventualno Andore ili Linhenštajna, a i to je pitanje... Možda imamo kvalitetne pojedince, ali tim i igru nemamo već barem 25 godina...

zvezda

pre 3 godine

Ko to želi da smeni predsednika kada se reprezentacija ne plasira na neko veliko takmičenje? Samo u Srbiji to ima, Kokeza radi dobar posao, a igrači da se zamisle.
(Mr Jvnć, 25. novembar 2020 13:13)

Radi dobar posao? Ni jedna naša selekcija se nije plasirala na EP već četiri godine. Poslednji uspeh bio Novi Zeland. Mi danas ni Estoniju ne možemo da pibedimo u U21. Kada firmi ne ide promeniš glavnog a onda hijerarhijski sve naniže. Kokeza okružen telohraniteljima. Zašto. Hrvati na čelu saveza imaju Šukera

Gojko

pre 3 godine

Dosta hajke, a dobro moze jos- bar jednu deceniju,.
Škoti su nas iznenadili konstantnim pritiskom na nosioca lopte, golmana i sva tri centralna beka, pa kad to mogu i to im ide..- zasto ne?,
i to iznenadjenje traje sat vremena,
a mi ne znamo na koju stranu trcat,
Neverovatne srece smo imali da nas nisu pomeli prvo poluvreme..,

zvezda

pre 3 godine

Pazi sada. Kaže nije vreme za kritike jer idu kfalifikacije za SP. Pa uvek nešto ide. Da smo mi jaki kao Španija, Francuska, Nemačka pa da nam liga nacija služi za isprobavanje igrača. A nama i Liga nacija bila važna što zbog rejtinga što da ne odemo u C grupu. I tu smo eksperimentisali i ništa u najvažnijoj utakmici nismo uradili. A kfalifikacije počinju u martu po istom principu kao i Liga nacija. Po dve utakmice zaredom da bi se završilo u Novembru

u magnovenju

pre 3 godine

A kad, ako ne sad?!
I sledeći put će opet biti: "Nije sad pravi trenutak", i tako može u nedogled.
Nema boljeg trenutka od sadašnjeg, niti će ga skorije biti, za smenu kompletnog fudbalskog saveza.

Čigiribaubau

pre 3 godine

Što reče Oliver Kan, posle nekog poraza Bajerna u važnoj utakmici;
“ Nemamo mi m.da da pobedimo ovakve utakmice”!!
Tako i ovi naši, 100 %!!

Retro

pre 3 godine

I mene kada u amaterskom fudbalu stave na krilo da igram izgledam kao da nisam nikada pipnuo loptu, a na zadnjem veznom sam 10 puta bolji, a jos kada pored mene igra lik koji igra samo jer je dobar sa trenerom i salje mi sve neke vrljave lopte, onda mi se bas nesto i ne igra. Eto dva faktora za raspad veznog reda. Tako je i u reprezentaciji.

Dosta je bilo

pre 3 godine

Lose odigrana dva ciklusa kvalifikacija za EP minimum. E sad ako imas mec loptu protiv Skotske i ni tad se ne plasiras kad onda? Jedino da nam daju da igramo protiv Makedonije. Upsss pardon Makedonija ide na EP. Ljudski je gresiti ali su i ostavke moralni cin. Ne moze uvek da se samo promeni trener. Da se ne ljubimo.