Nedelja, 22.11.2020.

19:24

Bogdanović prihvatio ponudu Atlante – Kingsi imaju 48 sati

Bogdan Bogdanović želi u Atlanta Hokse.

Izvor: SN

Bogdanoviæ prihvatio ponudu Atlante – Kingsi imaju 48 sati IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

drago

pre 3 godine

Brooklyn

To niko za njega nije pisao. Inace Zubac, 5 godina mladji, i starter za razliku od Bogdana, je bio na jednu pobjedu od finala Konferencije. Bogdan još nije ni igrao u play-offu.

Вук Караџић

pre 3 godine

cuj prihvatio bogdan ko da ima izbora daj sta das
(afab, 23. novembar 2020 10:34)

ти си пролупао, сине. 72 милиона! 72! минималац је 1 милион по сезони.

Bez Nade

pre 3 godine

Porez u SAD je oko 35%,i još ima stavka,da zavisi u kojim državama, igra utakmice.U Kaliforniji je veća taksa nego u nekoj drugoj državi.Pa sve zavisi koliko ima i gde gostujućih utakmica.Tako da igrač koji ima po ugovoru veću cifru za 2mil.od nekog drugog igrača,ne znači da će i da zaradi više.Da ne davim,Bogi,oko 9,5mil.godišnje.Ako predje,sad se pita i Sakramento...

Dragan Borca

pre 3 godine

Trej Jang hoce nekada i nerezonski da sutne odjednom iz velikih daljina ali generalno je mnogo pametniji nego Fox. Ne zalece se kao muva bez glave svako malo na kos i za razliku od Foxa mnogo vise voli dodavati i vise igra pik i smislene akcije. Mislim da ce vise lezati Bogdanu nego haoticni Fox. Imaju Kapelu da brani reket, Kolins vrhunska cetvorka, jedna od najboljih cetvorki u celoj NBA, Galo vezara ali moze nesto da pogodi i plus inaju odlicnu klupu koju cd voditi Rondo. Plus Kris Dan univerzalac odlican defanzivac. Atlanta je bukvalno u godinu dana od top 3 najgore ekipe u ligi dosla na snagu Plej Of tima na Istoku. Kapela, Bogdan, Rondo, Galinari, Kris Dan bi svaku ekipu dosta ojacali. Bice najprijatnije iznenadjenje, bukvalno nemaju slabu tacku osim sto ce Trej i Bogdan imati defanzivno problema ostalo su jaki po svim parametrima. A cak i kada bekovi budu probijali Treja i Bogdana docekivace ih Kapela u reketu.

perociklopedija

pre 3 godine

Atlanta ce imati najkompletniju ekipu sledece godine, odradili su fenomenalan posao, imaju toliki potencijal i pravi mix iskusnih i mladih igraca.

Young - Bogdanovic - Gallinari - Collins - Capela

Rondo - Huerter - Reddish - Hunter - Okongwu

Opasna ekipa !

Luka

pre 3 godine

Dobro neka su porez i ostali troskovi 50%. Znaci da sa proslim i ovim ugovorom dolazi do cifre od 50 M neto za sesam god. Dovoljno za njega decu, unuke i praunuke da za ceo zivot ne dignu teze od kasike a i to ako baš hoće.

PG13

pre 3 godine

Pitam se samo kako skauti iz Atlante nisu dosli ovdje da se raspitaju o Bogiju da im ovdje veliki znaoci kosarke kazu kakav je Bogi igrac i koliko vrijedi, jer vidim strucni su. Decko vrijedi onoliko koliko neko zeli da mu da platu i to je to.

I svi vi koji et9 ismijavate sto je otisao u Atlantu se pitam sta bi vi uradili ma njegovom mjestu. Da sad imate izbor u vasem poslu izmedju dvije firme gdje vam jedna firma nudi skoro duplo bolju platu za isti posao vi bi kao odbili

loto

pre 3 godine

@loto.. moguce je. 45 posto je porez u Americi na toliku sumu.
(xoxo, 22. novembar 2020 22:26)


Pa kako je 45 posto od 18 jednako 11?
11 od 18 je 61 posto, to je više nego porez i sve ostale naknade.
O tome sam pričao kada je komentator Stefan pisao da će uzeti čisto 7 miliona. Uzeće više.

Mihailo NS

pre 3 godine

Zar neće sa Bogdanom Bucksi da napadne titulu HAHAHAHA
(drago, 22. novembar 2020 21:52)

Žurka sa Bogdanom tek sada počinje, ništa ovde nije gotovo. Ako Kingsi izjednače ponudu, potpisuju ga na 4 godine sa No-trade klauzulom, a potpisuju igrača koji želi napolje, znači da bi ga trejdovali i ovajdili se, da ne ode badava. U trejd scenariju gde se menjaju igrači iste vrednosti, otvara mu se tržište za čitavu ligu, a ne samo par ekipa sa prostorom u capu, jer trejdom ne prekoračuju cap, ali uz te igrače moraju da pošalju i neki asset za budućnost koji će kingsi tražiti. A kingsi moraju da ispoštuju notrade klauzulu, što znači ne mogu da ga trejduju nigde prve godine bez njegovog pristanka, znači Bogdan bira. To može biti sada bilo koji tim pa i Bucks-i. Kažem vam, cirkus tek počinje :)

Jim_Carey

pre 3 godine

@Kukatilo

E ti si bas prava panjina! Ali bukvalno. Hvala na novom izrazu. Od sada nam je svima siri vokabular. Jos jednom hvala ti panjino sto si nam otvorio oci.

Mile

pre 3 godine

Steta za Buckse, tamo bi imao priliku i da kreira i da sutira. A i igrao bi ozbiljno za prsten. Moglo je i gore da se zavrsi, ali ne verujem da je ovo prava stvar za Bogija.

Gojko

pre 3 godine

Steta ako je istina. Zanimljiva ekipa, ali ne mogu dalje od prve runde PO. Ocekivao sam da ce u Lakerse ili Buckse da ozbiljno izgra za prsten.

Sova

pre 3 godine

Како Грент има слободу да оде у Детроит иако је Денвер изједначио понуду од 20 мил по сезони а Богдановић мора да чека Сакраменто који ако то учини он мора да остане тамо? Или је лаж да је Денвер изједначио понуду Детроита или је Грент имао неку посебну ставку у уговору у шта чисто сумњам...
(☢ Иду дани...☢)

Bogdan je restricted (ograničeni) slobodan agent, što znači da Sacramento ima pravo da izjednači svaku ponudu i da zadrzi igrača.
Grant nije bio "restricted" i Denver je izjednačio ponudu da ga zadrži, ali Grant je slobodan da izabere tim.

key and peele

pre 3 godine

za ove sto nagadjaju oko poreza: federalni prirez je 37 posto, porez po drzavi varira, a u dzordziji je izmedju jedan i 5,75 odsto (zavisi od delatnosti i visine prihoda), menadzer moze uzeti najvise cetiri procenta (tri posto je nacesci nivo) i jos koji posto ide na jock tax, tj. ono sto uzimaju ostale savezne drzave (drzava u kojoj odseda taj namet njemu ne moze da naplati) u kojima ce bogdan sa ekipom igrati utakmice.

dakle, max je pola plate.

Brooklyn

pre 3 godine

Zar neće sa Bogdanom Bucksi da napadne titulu HAHAHAHA
(drago, 22. novembar 2020 21:52)

Videli smo kako je neverovatni Zubac napao titulu pa ga Jokic poslao doma.

Marko

pre 3 godine

Sad kad krene rostiljanje tricama, Jang, Bogi, Galinari, a Rondo samo deli asistencije dok pod kosem Kapela sve skuplja. Bice zanimljivo gledati ih.

Beks

pre 3 godine

@sch Tig je presao u Boston,karter se povukao. Dosao je Chris Dunn iz Bullsa uz Ronda kao back up play,Bogdanovic,Galinari a tu su Kapela,John Collins,Trea Young i uz Redisha,Huntera,Huertera koji bi trebalo da napreduju kao igraci,trebao bi biti dobar sastav!)

kličko

pre 3 godine

Majstori, snajper je će uzeti 72 miliona. Vi koji se sprdate sa tim što nije otisao u Milvoki ili Lakerse, jeste li ozbiljni ili sta? Mogao je on tu da ode, ali u Milvokiju bi dobio 10 miliona, a to ne treba da prihvati nakon sezone gdje je imao 15p i gdje je krpio sve rupe u raspalom Sakramentu iza nabjedjenih zvijezda. Istina, ja bih ga vise volio gledati u Milvokiju zbog ambicija tima, ali imao je 72 miliona razloga za razmisljanje u drugom smjeru, a vi nastavite da pričate da je precjenjen. Lijep pozdrav!

2CRAZY

pre 3 godine

Samo da Sakremento ne izjednaci ponudu, valjda ce konacno Bogdan otici od ovih siledzija i rupe od ekipe.
(Vukk, 22. novembar 2020 19:32)

Ja mislim da njima vise para nije ostalo, sve dadose Fox-u za nov max ugovor.
Osim ako ne mogu da izjednace samo prvu godinu ugovora, sto je oko 18 miliona.

loto

pre 3 godine

Ovo je čistih oko 7 miliona godišnje po sezoni! Top, bravo majstore. Još ako potpiše par lokalnih sponzora. Još klub gde ima prostora da igra... ma BOMBA! Srećno
(Stefan, 22. novembar 2020 21:05)

Nešto si pogrešno izračunao.
72 mil / 4 god = 18 mil po god bruto.
Nemoguće da su porez i naknada menadžeru 11 miliona.

Stefan

pre 3 godine

Ovo je čistih oko 7 miliona godišnje po sezoni! Top, bravo majstore. Još ako potpiše par lokalnih sponzora. Još klub gde ima prostora da igra... ma BOMBA! Srećno

Ika

pre 3 godine

(☢ Иду дани...☢, 22. novembar 2020 19:56)

Bogdanu je upravo istekao prvi ugovor, igrači sa 4 godine iskustva i manje su "restricted" slobodni igrači, što znači da tim sa kojim su imali prvi ugovor zadržava igrača ako hoće da ga plati koliko mu je ponudio neki drugi tim. Da nije tako, skoro ni jedan tim iz manjih gradova ne bi mogao da zadrži igrače posle ruki ugovora

Aleks

pre 3 godine

Ne bih da pametujem ali ako je Bertans prosečan igrač i potpisao je ugovor na 80 miliona i igrao je za Sparse, pa kako onda Bogdan može biti bolji igrač a ima manji ugovor i igra za lošije klubove? Gde je tu logika. Jao izvini uplakani, nisam te prepoznao. Ipak sve standardno kod vas. Mozak na pašnjaku. Nego da nisi ti onaj što je ovde pisao kako je Bogdan veliki igrač, kako ga svi traže i da neće da igra za male klubove bez ambicija?
(Smeh, 22. novembar 2020 20:17)

Zavisi šta ti treba u timu. Bertans je bez sumnje dosta bolji šuter, vrv u top 5 šutera lige, ali je čisti šuter i to je to. Bogdan pokriva više pozicija, tzv. versatile igrač koji svašta odradi za ekipu na terenu, već po potrebi. Pritom Vizardsi nikako nemaju jaču ekipu od ovog novog tima Atlante lol :D P.S. Bertin ugovor je 80/5 god, Bogijev 72/4 god, proceni sam šta je bolje.

Nexus

pre 3 godine

Snajperovo putesestvije se na kraju zavrsi, iz najgoreg tima zapada u najgori tim istoka. Sad ce grobari da se polome da opravdaju kako su Hoksi bolji izbor od Baksa i Lejkersa, najboljih timova istoka i zapada. Mali igrac za male klubove. Morao i klauzulu o ne-trejdu da ubaci u ugovor, ali nece mu to pomoci, na kraju sledece trejd u neki hornetse, medzik ili jos neki smesniji istocni tim.
(goran, 22. novembar 2020 20:18)
Dečko, malo si se zaigrao sa riječima. Ako je Atlanta najslabiji tim istoka kako tvrdiš, kako su onda Hornetsi, Orlando ili još neki, smješniji od njih. Sam sebe demantuješ. Prekontaj se malo šta želiš da poručiš svojim komentarom.

Ako bude imao dobre poreske savetnike

pre 3 godine

Od 72 miliona kad se oduzme 45% na porez+ 10% od toga na menadjera ostat ce mu 35 640 000 dollara od ovog ugovora:)
Majstorski
(Edin)


Nece platiti ni 30%.

Неко123

pre 3 godine

@statističar

Ne bih da pametujem ali ako je Bertans prosečan igrač i potpisao je ugovor na 80 miliona i igrao je za Sparse, pa kako onda Bogdan može biti bolji igrač a ima manji ugovor i igra za lošije klubove? Gde je tu logika. Jao izvini uplakani, nisam te prepoznao. Ipak sve standardno kod vas. Mozak na pašnjaku. Nego da nisi ti onaj što je ovde pisao kako je Bogdan veliki igrač, kako ga svi traže i da neće da igra za male klubove bez ambicija?
(Smeh, 22. novembar 2020 20:17)

Да ли је 80 милиона за 5 година више од 72 милона за 4?

Sch..

pre 3 godine

Young , Galineri ,Bogdanović , Capela lepo ušuškana ekipica . Rondo sa klupe tu je i Tig, Karter kao iskusni . I ovaj mali Okongwa je opasan potencijal biće zanimljivi za gledanje Hawksi

Smeh

pre 3 godine

@statističar

Ne bih da pametujem ali ako je Bertans prosečan igrač i potpisao je ugovor na 80 miliona i igrao je za Sparse, pa kako onda Bogdan može biti bolji igrač a ima manji ugovor i igra za lošije klubove? Gde je tu logika. Jao izvini uplakani, nisam te prepoznao. Ipak sve standardno kod vas. Mozak na pašnjaku. Nego da nisi ti onaj što je ovde pisao kako je Bogdan veliki igrač, kako ga svi traže i da neće da igra za male klubove bez ambicija?

Demar Derozan

pre 3 godine

Ne mogu da procenim koji je klub za Bogija najbolji za nastavak Nba karijere, da li LAL ili Houksi ili neki treci. Postoje neki vazni aspekti, da visina ugovora bude ok, da ima zagarantovane minute u igri, ambicije kluba itd. Tesko je sve to postici istovremeno. Cini mi se da u LAL ne bi dobio pravu sansu igracki i minute, ali bi klub imao sampionske ambicije, a i visina ugovora bi bila ok. Izgleda da Houksi nisu los izbor za Bogija, igrace dosta, bice suter - nosilac igre, dobar je ugovor, ali od prstena nema nista. Bogi najbolje zna sta mu valja ciniti i ja mu zelim sve najbolje, prvenstveno da ga zaobidju povrede.

Kad se namestilo

pre 3 godine

7000 američkih porodica u autima čeka u koloni da dobije pomoć zbog gubitka posla još od marta meseca, a ovi u nba se frljaju milionima za poluigrače.

statističar

pre 3 godine

Probudili se Panteri, smeta im veličina ugovora. Pa istrošeni, sto puta povrećeni, matori, Goran Dragić je za naredne dve sezone dobio 37,5 miliona dolara i to oslobođenih od POREZA. To je više ne 18 po sezoni. Bertans je potpisao juče na 80 miliona a zna samo da šutne i zato ga je Greg Popović oterao iz San Antonija - pojma nema u odbrani kao i Badi Hild (čiji je ugovor sa bonusima 96 miliona dolara). Velika Bogdanova plata ruši Panterske teorije da je prosečan igrač. PLAČITE.

Kukatilo

pre 3 godine

Probudili se Panteri, smeta im veličina ugovora. Pa istrošeni, sto puta povrećeni, matori, Goran Dragić je za naredne dve sezone dobio 37,5 miliona dolara i to oslobođenih od POREZA. To je više ne 18 po sezoni. Bertans je potpisao juče na 80 miliona a zna samo da šutne i zato ga je Greg Popović oterao iz San Antonija - pojma nema u odbrani kao i Badi Hild (čiji je ugovor sa bonusima 96 miliona dolara). Velika Bogdanova plata ruši Panterske teorije da je prosečan igrač. PLAČITE.
(statističar, 22. novembar 2020 20:01)

Visina ugovora u NBA nema vise znacaj kao ranije. Sada i panjine ubijaju lovu.

Edin

pre 3 godine

Gdje su oni od juce Sto su govorili da ne moze dobiti 72 miliona?:)
Ako moze dobiti Bojan Bogdanovic , moze i Bogdan. A neki bi ga ovdje dali ispod cijene. Nauka je cijeniti sebe i traziti sto zelis/zasluzujes mada mnogi na Balkanu bi ga ubjedjivali da je 3500 eura mjesecno i vise nego sto zasluzuje. Sretno I cestitke

Od 72 miliona kad se oduzme 45% na porez+ 10% od toga na menadjera ostat ce mu 35 640 000 dollara od ovog ugovora:)

Majstorski

bila nekad neka NBA

pre 3 godine

Galinari, Rondo i snajper...kad ih Bog dade kako ih sastavi, i jos ce biti sumirano placeni 50 miliona godisenje...? Strasno!

Ostin A

pre 3 godine

Najslabija ekipa u.. Ligi.
(Milos, 22. novembar 2020 19:39)

Bila. Sada je u rangu Sakramento Kingsa iz prošle sezone, što je na istoku dovoljno za plejof. Ono što mi se sviđa, je što je na istoku, pa ćemo ga češće gledati u podnošljivim terminima.

Vladimir

pre 3 godine

Ne lupajte više sa procentima koje dobija menadžer tipa 10-15%.
U NBA je striktno poštovanje pravila i ona kažu da menadžer dobija 4%.

zmajognjeni

pre 3 godine

Bice zanimljivo videti ovu ekipu Atlante. Imaju sada vrhunske šutere. Tre Jang, Kem Rediš i sada još Bogdanović i Galinari sa sve Rondom na pleju.

Beks

pre 3 godine

Nego kako cenite izjavu Jeremije na osnovu 195 miliona koje je dobio Micel od Jute,kako je Nba napredovala mnogo u odnosu na pre 10,15 i vise godina jer na osnovu toga mnogo vise ljudi prati? I jos je lik ladno dobio pluseve na to. Pa 60 miliona iz 2000te godine recimo je vise nego danasnjih 195 miliona. Ranije zbog losije tehnologije i ekonomskog stanja mnogih zemalja televizije nisu mogle da uspostave monopol i samim tim potpisuju ogromne ugovore sa ligama od kojih sportisti i imaju mogucnost ovolikih zarada. U davna vremena su po 50 coveka isli kod onog koji ima TV da bi pratili neki sportski dogadjaj. U Danasnjem vremenu kada imas mogucnost da pratis bilo sta u bilo koje vreme reci da je nesto gledanije. Ne svidja mi se jedna utakmica,prebacim na drugu,ne gleda mi se utakmica pustim koji hocu film. Sta vise da nije kladionice,mislim da bi gledanost sporta bila na najnizim granama,a vecina sto komentarise gleda samo highlighte.

Nemke

pre 3 godine

Voleli bi neki videti da je zavrsio u nekom krs klubu kako sto je Atlanta, ali ide Bogdan u jedan od najjačih timova lige, ne treba izostaviti da je Holidej takodje presao u Milvoki, tako da oni sada idu na sve ili nista. Srecno Bogdane!
(Fred, 17. novembar 2020 10:27) 
Preporučujem (+59)
Ne preporučujem (-3)

Kakav obrt gospodine Kremenko!

MJ23

pre 3 godine

Žao mi zbog momka što nije prešao u Bakse da se bori za titulu na istoku, al mi je milo zbog onih kompleksaša grobara koji su na vest o prelasku u Milvoki pisali objave tipa "komšije na aparatima... Ne mogu da veruju"... Evo vam ga sad, to je njegova mera, osrednji prema solidab NBA šuter, za isti takav tim. Po meri.
(Vonko Normalni, 22. novembar 2020 19:49)
I meni kome je rodni grad Milvoki a ujedno i veliki ciganin (a i navijač Bucks-a) baš drago što Bogi nije završio u Milvokiju :-))
Fear the deer!
A Bogiju puno sreće u Atlanti.

goran

pre 3 godine

Snajperovo putesestvije se na kraju zavrsi, iz najgoreg tima zapada u najgori tim istoka. Sad ce grobari da se polome da opravdaju kako su Hoksi bolji izbor od Baksa i Lejkersa, najboljih timova istoka i zapada. Mali igrac za male klubove. Morao i klauzulu o ne-trejdu da ubaci u ugovor, ali nece mu to pomoci, na kraju sledece trejd u neki hornetse, medzik ili jos neki smesniji istocni tim.

zhol

pre 3 godine

@Vonko normalni kako si ti ista bolji od njih s ovim sto si sad napisao? Cim te vredjaju takve... pa aj da kazem kompleksne licnosti da bi mi objavili komentar, i to dovoljno da ti zbog njih bude drago sto je Bogdan u Hoksima a ne u Baksima, u isti ti kos s njima ides buraz...

Vonko Normalni

pre 3 godine

@zhol Buraz, ja sam lepo napisao krivo mi zbog momka, drago zbog njih. Obradujem se i uđem na vest da će naš košarkaš da igra u tandemu sa jednim od najboljih na svetu, pogledam komentare da vidim dal će neko ko prati da napiše nešto o tome šta se očekuje od Baksa, kakav je ugovor dobio Bogi, ko se još očekuje i sl. I naiđem na gomilu komentara u stilu "crknite Cigani". E zbog njih mi je drago. A i nije ko da sam rekao da mi je drago da se povredio, uzeće dobru kintu, ništa neće da mu fali.

vlade

pre 3 godine

jedina dobra stvar u celoj priči je ta, što će finansijski proći odlično! odlazak u ekipu kalibra Atlante, znači da će se naredne 4 godine boriti maximum za ulazak u play off eventualno polu finale istoka.. pod uslovom da Young i Collins u međuvremenu ne zapale.. takođe, Hawksi imaju brdo talentovanih igrača na 2 i 3, tako da ako se Bogdan posle prve ili druge sezone ne ustali u petorci, ne gine mu klupa ili još gore trejd u neku goru ekipu..

MJ23

pre 3 godine

Najslabija ekipa u.. Ligi.
(Milos, 22. novembar 2020 19:39)

Јанг, Рондо, Колинс, Дан, Галинари, Капела, сада и Богдан. То сигурно није најслабија екипа, то је екипа за плеј оф.
(Солшер, 22. novembar 2020 19:54)

Možda za plej aut :-)

Jovan

pre 3 godine

Pravi izbor! Bogdanovic ce u ovom timu da zasija i postane jedan od top NBA igraca. Dobro je sto je napustio Kingse, Divac nije znao da vodi tu ekipu na zalost Bogdanovic se nije dobro snasao.
Neka je sa srecom!

Солшер

pre 3 godine

Najslabija ekipa u.. Ligi.
(Milos, 22. novembar 2020 19:39)

Јанг, Рондо, Колинс, Дан, Галинари, Капела, сада и Богдан. То сигурно није најслабија екипа, то је екипа за плеј оф.

☢ Иду дани...☢

pre 3 godine

Како Грент има слободу да оде у Детроит иако је Денвер изједначио понуду од 20 мил по сезони а Богдановић мора да чека Сакраменто који ако то учини он мора да остане тамо? Или је лаж да је Денвер изједначио понуду Детроита или је Грент имао неку посебну ставку у уговору у шта чисто сумњам...

Grba

pre 3 godine

Atlanta bi sa Bogijem sigurno napadala plejof... Zanimljiva ekipa sa dobrim igracima na svim pozicijama( Rondo, Bogi, Jang, Kolins, Galinari, Kapela, Hanter, Okongvu, Redis...)

Cezar

pre 3 godine

Bice Atlanta dobra! Steta za Milvoki ogromna, bas mi je krivo zbog Janisa i celog tog hajpa, ali imace dosta prostora i ide u ekipu duplo bolju nego sto su Kingsi.

Vonko Normalni

pre 3 godine

Žao mi zbog momka što nije prešao u Bakse da se bori za titulu na istoku, al mi je milo zbog onih kompleksaša grobara koji su na vest o prelasku u Milvoki pisali objave tipa "komšije na aparatima... Ne mogu da veruju"... Evo vam ga sad, to je njegova mera, osrednji prema solidab NBA šuter, za isti takav tim. Po meri.

Солшер

pre 3 godine

Najslabija ekipa u.. Ligi.
(Milos, 22. novembar 2020 19:39)

Јанг, Рондо, Колинс, Дан, Галинари, Капела, сада и Богдан. То сигурно није најслабија екипа, то је екипа за плеј оф.

Cezar

pre 3 godine

Bice Atlanta dobra! Steta za Milvoki ogromna, bas mi je krivo zbog Janisa i celog tog hajpa, ali imace dosta prostora i ide u ekipu duplo bolju nego sto su Kingsi.

Jovan

pre 3 godine

Pravi izbor! Bogdanovic ce u ovom timu da zasija i postane jedan od top NBA igraca. Dobro je sto je napustio Kingse, Divac nije znao da vodi tu ekipu na zalost Bogdanovic se nije dobro snasao.
Neka je sa srecom!

Ostin A

pre 3 godine

Najslabija ekipa u.. Ligi.
(Milos, 22. novembar 2020 19:39)

Bila. Sada je u rangu Sakramento Kingsa iz prošle sezone, što je na istoku dovoljno za plejof. Ono što mi se sviđa, je što je na istoku, pa ćemo ga češće gledati u podnošljivim terminima.

Неко123

pre 3 godine

@statističar

Ne bih da pametujem ali ako je Bertans prosečan igrač i potpisao je ugovor na 80 miliona i igrao je za Sparse, pa kako onda Bogdan može biti bolji igrač a ima manji ugovor i igra za lošije klubove? Gde je tu logika. Jao izvini uplakani, nisam te prepoznao. Ipak sve standardno kod vas. Mozak na pašnjaku. Nego da nisi ti onaj što je ovde pisao kako je Bogdan veliki igrač, kako ga svi traže i da neće da igra za male klubove bez ambicija?
(Smeh, 22. novembar 2020 20:17)

Да ли је 80 милиона за 5 година више од 72 милона за 4?

Kad se namestilo

pre 3 godine

7000 američkih porodica u autima čeka u koloni da dobije pomoć zbog gubitka posla još od marta meseca, a ovi u nba se frljaju milionima za poluigrače.

Edin

pre 3 godine

Gdje su oni od juce Sto su govorili da ne moze dobiti 72 miliona?:)
Ako moze dobiti Bojan Bogdanovic , moze i Bogdan. A neki bi ga ovdje dali ispod cijene. Nauka je cijeniti sebe i traziti sto zelis/zasluzujes mada mnogi na Balkanu bi ga ubjedjivali da je 3500 eura mjesecno i vise nego sto zasluzuje. Sretno I cestitke

Od 72 miliona kad se oduzme 45% na porez+ 10% od toga na menadjera ostat ce mu 35 640 000 dollara od ovog ugovora:)

Majstorski

Vladimir

pre 3 godine

Ne lupajte više sa procentima koje dobija menadžer tipa 10-15%.
U NBA je striktno poštovanje pravila i ona kažu da menadžer dobija 4%.

kličko

pre 3 godine

Majstori, snajper je će uzeti 72 miliona. Vi koji se sprdate sa tim što nije otisao u Milvoki ili Lakerse, jeste li ozbiljni ili sta? Mogao je on tu da ode, ali u Milvokiju bi dobio 10 miliona, a to ne treba da prihvati nakon sezone gdje je imao 15p i gdje je krpio sve rupe u raspalom Sakramentu iza nabjedjenih zvijezda. Istina, ja bih ga vise volio gledati u Milvokiju zbog ambicija tima, ali imao je 72 miliona razloga za razmisljanje u drugom smjeru, a vi nastavite da pričate da je precjenjen. Lijep pozdrav!

Nexus

pre 3 godine

Snajperovo putesestvije se na kraju zavrsi, iz najgoreg tima zapada u najgori tim istoka. Sad ce grobari da se polome da opravdaju kako su Hoksi bolji izbor od Baksa i Lejkersa, najboljih timova istoka i zapada. Mali igrac za male klubove. Morao i klauzulu o ne-trejdu da ubaci u ugovor, ali nece mu to pomoci, na kraju sledece trejd u neki hornetse, medzik ili jos neki smesniji istocni tim.
(goran, 22. novembar 2020 20:18)
Dečko, malo si se zaigrao sa riječima. Ako je Atlanta najslabiji tim istoka kako tvrdiš, kako su onda Hornetsi, Orlando ili još neki, smješniji od njih. Sam sebe demantuješ. Prekontaj se malo šta želiš da poručiš svojim komentarom.

statističar

pre 3 godine

Probudili se Panteri, smeta im veličina ugovora. Pa istrošeni, sto puta povrećeni, matori, Goran Dragić je za naredne dve sezone dobio 37,5 miliona dolara i to oslobođenih od POREZA. To je više ne 18 po sezoni. Bertans je potpisao juče na 80 miliona a zna samo da šutne i zato ga je Greg Popović oterao iz San Antonija - pojma nema u odbrani kao i Badi Hild (čiji je ugovor sa bonusima 96 miliona dolara). Velika Bogdanova plata ruši Panterske teorije da je prosečan igrač. PLAČITE.

Grba

pre 3 godine

Atlanta bi sa Bogijem sigurno napadala plejof... Zanimljiva ekipa sa dobrim igracima na svim pozicijama( Rondo, Bogi, Jang, Kolins, Galinari, Kapela, Hanter, Okongvu, Redis...)

Nemke

pre 3 godine

Voleli bi neki videti da je zavrsio u nekom krs klubu kako sto je Atlanta, ali ide Bogdan u jedan od najjačih timova lige, ne treba izostaviti da je Holidej takodje presao u Milvoki, tako da oni sada idu na sve ili nista. Srecno Bogdane!
(Fred, 17. novembar 2020 10:27) 
Preporučujem (+59)
Ne preporučujem (-3)

Kakav obrt gospodine Kremenko!

Kukatilo

pre 3 godine

Probudili se Panteri, smeta im veličina ugovora. Pa istrošeni, sto puta povrećeni, matori, Goran Dragić je za naredne dve sezone dobio 37,5 miliona dolara i to oslobođenih od POREZA. To je više ne 18 po sezoni. Bertans je potpisao juče na 80 miliona a zna samo da šutne i zato ga je Greg Popović oterao iz San Antonija - pojma nema u odbrani kao i Badi Hild (čiji je ugovor sa bonusima 96 miliona dolara). Velika Bogdanova plata ruši Panterske teorije da je prosečan igrač. PLAČITE.
(statističar, 22. novembar 2020 20:01)

Visina ugovora u NBA nema vise znacaj kao ranije. Sada i panjine ubijaju lovu.

Marko

pre 3 godine

Sad kad krene rostiljanje tricama, Jang, Bogi, Galinari, a Rondo samo deli asistencije dok pod kosem Kapela sve skuplja. Bice zanimljivo gledati ih.

Brooklyn

pre 3 godine

Zar neće sa Bogdanom Bucksi da napadne titulu HAHAHAHA
(drago, 22. novembar 2020 21:52)

Videli smo kako je neverovatni Zubac napao titulu pa ga Jokic poslao doma.

Aleks

pre 3 godine

Ne bih da pametujem ali ako je Bertans prosečan igrač i potpisao je ugovor na 80 miliona i igrao je za Sparse, pa kako onda Bogdan može biti bolji igrač a ima manji ugovor i igra za lošije klubove? Gde je tu logika. Jao izvini uplakani, nisam te prepoznao. Ipak sve standardno kod vas. Mozak na pašnjaku. Nego da nisi ti onaj što je ovde pisao kako je Bogdan veliki igrač, kako ga svi traže i da neće da igra za male klubove bez ambicija?
(Smeh, 22. novembar 2020 20:17)

Zavisi šta ti treba u timu. Bertans je bez sumnje dosta bolji šuter, vrv u top 5 šutera lige, ali je čisti šuter i to je to. Bogdan pokriva više pozicija, tzv. versatile igrač koji svašta odradi za ekipu na terenu, već po potrebi. Pritom Vizardsi nikako nemaju jaču ekipu od ovog novog tima Atlante lol :D P.S. Bertin ugovor je 80/5 god, Bogijev 72/4 god, proceni sam šta je bolje.

loto

pre 3 godine

Ovo je čistih oko 7 miliona godišnje po sezoni! Top, bravo majstore. Još ako potpiše par lokalnih sponzora. Još klub gde ima prostora da igra... ma BOMBA! Srećno
(Stefan, 22. novembar 2020 21:05)

Nešto si pogrešno izračunao.
72 mil / 4 god = 18 mil po god bruto.
Nemoguće da su porez i naknada menadžeru 11 miliona.

Ika

pre 3 godine

(☢ Иду дани...☢, 22. novembar 2020 19:56)

Bogdanu je upravo istekao prvi ugovor, igrači sa 4 godine iskustva i manje su "restricted" slobodni igrači, što znači da tim sa kojim su imali prvi ugovor zadržava igrača ako hoće da ga plati koliko mu je ponudio neki drugi tim. Da nije tako, skoro ni jedan tim iz manjih gradova ne bi mogao da zadrži igrače posle ruki ugovora

Beks

pre 3 godine

@sch Tig je presao u Boston,karter se povukao. Dosao je Chris Dunn iz Bullsa uz Ronda kao back up play,Bogdanovic,Galinari a tu su Kapela,John Collins,Trea Young i uz Redisha,Huntera,Huertera koji bi trebalo da napreduju kao igraci,trebao bi biti dobar sastav!)

Demar Derozan

pre 3 godine

Ne mogu da procenim koji je klub za Bogija najbolji za nastavak Nba karijere, da li LAL ili Houksi ili neki treci. Postoje neki vazni aspekti, da visina ugovora bude ok, da ima zagarantovane minute u igri, ambicije kluba itd. Tesko je sve to postici istovremeno. Cini mi se da u LAL ne bi dobio pravu sansu igracki i minute, ali bi klub imao sampionske ambicije, a i visina ugovora bi bila ok. Izgleda da Houksi nisu los izbor za Bogija, igrace dosta, bice suter - nosilac igre, dobar je ugovor, ali od prstena nema nista. Bogi najbolje zna sta mu valja ciniti i ja mu zelim sve najbolje, prvenstveno da ga zaobidju povrede.

Ako bude imao dobre poreske savetnike

pre 3 godine

Od 72 miliona kad se oduzme 45% na porez+ 10% od toga na menadjera ostat ce mu 35 640 000 dollara od ovog ugovora:)
Majstorski
(Edin)


Nece platiti ni 30%.

Sch..

pre 3 godine

Young , Galineri ,Bogdanović , Capela lepo ušuškana ekipica . Rondo sa klupe tu je i Tig, Karter kao iskusni . I ovaj mali Okongwa je opasan potencijal biće zanimljivi za gledanje Hawksi

2CRAZY

pre 3 godine

Samo da Sakremento ne izjednaci ponudu, valjda ce konacno Bogdan otici od ovih siledzija i rupe od ekipe.
(Vukk, 22. novembar 2020 19:32)

Ja mislim da njima vise para nije ostalo, sve dadose Fox-u za nov max ugovor.
Osim ako ne mogu da izjednace samo prvu godinu ugovora, sto je oko 18 miliona.

key and peele

pre 3 godine

za ove sto nagadjaju oko poreza: federalni prirez je 37 posto, porez po drzavi varira, a u dzordziji je izmedju jedan i 5,75 odsto (zavisi od delatnosti i visine prihoda), menadzer moze uzeti najvise cetiri procenta (tri posto je nacesci nivo) i jos koji posto ide na jock tax, tj. ono sto uzimaju ostale savezne drzave (drzava u kojoj odseda taj namet njemu ne moze da naplati) u kojima ce bogdan sa ekipom igrati utakmice.

dakle, max je pola plate.

PG13

pre 3 godine

Pitam se samo kako skauti iz Atlante nisu dosli ovdje da se raspitaju o Bogiju da im ovdje veliki znaoci kosarke kazu kakav je Bogi igrac i koliko vrijedi, jer vidim strucni su. Decko vrijedi onoliko koliko neko zeli da mu da platu i to je to.

I svi vi koji et9 ismijavate sto je otisao u Atlantu se pitam sta bi vi uradili ma njegovom mjestu. Da sad imate izbor u vasem poslu izmedju dvije firme gdje vam jedna firma nudi skoro duplo bolju platu za isti posao vi bi kao odbili

Beks

pre 3 godine

Nego kako cenite izjavu Jeremije na osnovu 195 miliona koje je dobio Micel od Jute,kako je Nba napredovala mnogo u odnosu na pre 10,15 i vise godina jer na osnovu toga mnogo vise ljudi prati? I jos je lik ladno dobio pluseve na to. Pa 60 miliona iz 2000te godine recimo je vise nego danasnjih 195 miliona. Ranije zbog losije tehnologije i ekonomskog stanja mnogih zemalja televizije nisu mogle da uspostave monopol i samim tim potpisuju ogromne ugovore sa ligama od kojih sportisti i imaju mogucnost ovolikih zarada. U davna vremena su po 50 coveka isli kod onog koji ima TV da bi pratili neki sportski dogadjaj. U Danasnjem vremenu kada imas mogucnost da pratis bilo sta u bilo koje vreme reci da je nesto gledanije. Ne svidja mi se jedna utakmica,prebacim na drugu,ne gleda mi se utakmica pustim koji hocu film. Sta vise da nije kladionice,mislim da bi gledanost sporta bila na najnizim granama,a vecina sto komentarise gleda samo highlighte.

Stefan

pre 3 godine

Ovo je čistih oko 7 miliona godišnje po sezoni! Top, bravo majstore. Još ako potpiše par lokalnih sponzora. Još klub gde ima prostora da igra... ma BOMBA! Srećno

zmajognjeni

pre 3 godine

Bice zanimljivo videti ovu ekipu Atlante. Imaju sada vrhunske šutere. Tre Jang, Kem Rediš i sada još Bogdanović i Galinari sa sve Rondom na pleju.

Vonko Normalni

pre 3 godine

Žao mi zbog momka što nije prešao u Bakse da se bori za titulu na istoku, al mi je milo zbog onih kompleksaša grobara koji su na vest o prelasku u Milvoki pisali objave tipa "komšije na aparatima... Ne mogu da veruju"... Evo vam ga sad, to je njegova mera, osrednji prema solidab NBA šuter, za isti takav tim. Po meri.

Mihailo NS

pre 3 godine

Zar neće sa Bogdanom Bucksi da napadne titulu HAHAHAHA
(drago, 22. novembar 2020 21:52)

Žurka sa Bogdanom tek sada počinje, ništa ovde nije gotovo. Ako Kingsi izjednače ponudu, potpisuju ga na 4 godine sa No-trade klauzulom, a potpisuju igrača koji želi napolje, znači da bi ga trejdovali i ovajdili se, da ne ode badava. U trejd scenariju gde se menjaju igrači iste vrednosti, otvara mu se tržište za čitavu ligu, a ne samo par ekipa sa prostorom u capu, jer trejdom ne prekoračuju cap, ali uz te igrače moraju da pošalju i neki asset za budućnost koji će kingsi tražiti. A kingsi moraju da ispoštuju notrade klauzulu, što znači ne mogu da ga trejduju nigde prve godine bez njegovog pristanka, znači Bogdan bira. To može biti sada bilo koji tim pa i Bucks-i. Kažem vam, cirkus tek počinje :)

bila nekad neka NBA

pre 3 godine

Galinari, Rondo i snajper...kad ih Bog dade kako ih sastavi, i jos ce biti sumirano placeni 50 miliona godisenje...? Strasno!

☢ Иду дани...☢

pre 3 godine

Како Грент има слободу да оде у Детроит иако је Денвер изједначио понуду од 20 мил по сезони а Богдановић мора да чека Сакраменто који ако то учини он мора да остане тамо? Или је лаж да је Денвер изједначио понуду Детроита или је Грент имао неку посебну ставку у уговору у шта чисто сумњам...

MJ23

pre 3 godine

Najslabija ekipa u.. Ligi.
(Milos, 22. novembar 2020 19:39)

Јанг, Рондо, Колинс, Дан, Галинари, Капела, сада и Богдан. То сигурно није најслабија екипа, то је екипа за плеј оф.
(Солшер, 22. novembar 2020 19:54)

Možda za plej aut :-)

MJ23

pre 3 godine

Žao mi zbog momka što nije prešao u Bakse da se bori za titulu na istoku, al mi je milo zbog onih kompleksaša grobara koji su na vest o prelasku u Milvoki pisali objave tipa "komšije na aparatima... Ne mogu da veruju"... Evo vam ga sad, to je njegova mera, osrednji prema solidab NBA šuter, za isti takav tim. Po meri.
(Vonko Normalni, 22. novembar 2020 19:49)
I meni kome je rodni grad Milvoki a ujedno i veliki ciganin (a i navijač Bucks-a) baš drago što Bogi nije završio u Milvokiju :-))
Fear the deer!
A Bogiju puno sreće u Atlanti.

vlade

pre 3 godine

jedina dobra stvar u celoj priči je ta, što će finansijski proći odlično! odlazak u ekipu kalibra Atlante, znači da će se naredne 4 godine boriti maximum za ulazak u play off eventualno polu finale istoka.. pod uslovom da Young i Collins u međuvremenu ne zapale.. takođe, Hawksi imaju brdo talentovanih igrača na 2 i 3, tako da ako se Bogdan posle prve ili druge sezone ne ustali u petorci, ne gine mu klupa ili još gore trejd u neku goru ekipu..

Sova

pre 3 godine

Како Грент има слободу да оде у Детроит иако је Денвер изједначио понуду од 20 мил по сезони а Богдановић мора да чека Сакраменто који ако то учини он мора да остане тамо? Или је лаж да је Денвер изједначио понуду Детроита или је Грент имао неку посебну ставку у уговору у шта чисто сумњам...
(☢ Иду дани...☢)

Bogdan je restricted (ograničeni) slobodan agent, što znači da Sacramento ima pravo da izjednači svaku ponudu i da zadrzi igrača.
Grant nije bio "restricted" i Denver je izjednačio ponudu da ga zadrži, ali Grant je slobodan da izabere tim.

Luka

pre 3 godine

Dobro neka su porez i ostali troskovi 50%. Znaci da sa proslim i ovim ugovorom dolazi do cifre od 50 M neto za sesam god. Dovoljno za njega decu, unuke i praunuke da za ceo zivot ne dignu teze od kasike a i to ako baš hoće.

goran

pre 3 godine

Snajperovo putesestvije se na kraju zavrsi, iz najgoreg tima zapada u najgori tim istoka. Sad ce grobari da se polome da opravdaju kako su Hoksi bolji izbor od Baksa i Lejkersa, najboljih timova istoka i zapada. Mali igrac za male klubove. Morao i klauzulu o ne-trejdu da ubaci u ugovor, ali nece mu to pomoci, na kraju sledece trejd u neki hornetse, medzik ili jos neki smesniji istocni tim.

perociklopedija

pre 3 godine

Atlanta ce imati najkompletniju ekipu sledece godine, odradili su fenomenalan posao, imaju toliki potencijal i pravi mix iskusnih i mladih igraca.

Young - Bogdanovic - Gallinari - Collins - Capela

Rondo - Huerter - Reddish - Hunter - Okongwu

Opasna ekipa !

Vonko Normalni

pre 3 godine

@zhol Buraz, ja sam lepo napisao krivo mi zbog momka, drago zbog njih. Obradujem se i uđem na vest da će naš košarkaš da igra u tandemu sa jednim od najboljih na svetu, pogledam komentare da vidim dal će neko ko prati da napiše nešto o tome šta se očekuje od Baksa, kakav je ugovor dobio Bogi, ko se još očekuje i sl. I naiđem na gomilu komentara u stilu "crknite Cigani". E zbog njih mi je drago. A i nije ko da sam rekao da mi je drago da se povredio, uzeće dobru kintu, ništa neće da mu fali.

zhol

pre 3 godine

@Vonko normalni kako si ti ista bolji od njih s ovim sto si sad napisao? Cim te vredjaju takve... pa aj da kazem kompleksne licnosti da bi mi objavili komentar, i to dovoljno da ti zbog njih bude drago sto je Bogdan u Hoksima a ne u Baksima, u isti ti kos s njima ides buraz...

Mile

pre 3 godine

Steta za Buckse, tamo bi imao priliku i da kreira i da sutira. A i igrao bi ozbiljno za prsten. Moglo je i gore da se zavrsi, ali ne verujem da je ovo prava stvar za Bogija.

Вук Караџић

pre 3 godine

cuj prihvatio bogdan ko da ima izbora daj sta das
(afab, 23. novembar 2020 10:34)

ти си пролупао, сине. 72 милиона! 72! минималац је 1 милион по сезони.

Smeh

pre 3 godine

@statističar

Ne bih da pametujem ali ako je Bertans prosečan igrač i potpisao je ugovor na 80 miliona i igrao je za Sparse, pa kako onda Bogdan može biti bolji igrač a ima manji ugovor i igra za lošije klubove? Gde je tu logika. Jao izvini uplakani, nisam te prepoznao. Ipak sve standardno kod vas. Mozak na pašnjaku. Nego da nisi ti onaj što je ovde pisao kako je Bogdan veliki igrač, kako ga svi traže i da neće da igra za male klubove bez ambicija?

Gojko

pre 3 godine

Steta ako je istina. Zanimljiva ekipa, ali ne mogu dalje od prve runde PO. Ocekivao sam da ce u Lakerse ili Buckse da ozbiljno izgra za prsten.

Jim_Carey

pre 3 godine

@Kukatilo

E ti si bas prava panjina! Ali bukvalno. Hvala na novom izrazu. Od sada nam je svima siri vokabular. Jos jednom hvala ti panjino sto si nam otvorio oci.

Dragan Borca

pre 3 godine

Trej Jang hoce nekada i nerezonski da sutne odjednom iz velikih daljina ali generalno je mnogo pametniji nego Fox. Ne zalece se kao muva bez glave svako malo na kos i za razliku od Foxa mnogo vise voli dodavati i vise igra pik i smislene akcije. Mislim da ce vise lezati Bogdanu nego haoticni Fox. Imaju Kapelu da brani reket, Kolins vrhunska cetvorka, jedna od najboljih cetvorki u celoj NBA, Galo vezara ali moze nesto da pogodi i plus inaju odlicnu klupu koju cd voditi Rondo. Plus Kris Dan univerzalac odlican defanzivac. Atlanta je bukvalno u godinu dana od top 3 najgore ekipe u ligi dosla na snagu Plej Of tima na Istoku. Kapela, Bogdan, Rondo, Galinari, Kris Dan bi svaku ekipu dosta ojacali. Bice najprijatnije iznenadjenje, bukvalno nemaju slabu tacku osim sto ce Trej i Bogdan imati defanzivno problema ostalo su jaki po svim parametrima. A cak i kada bekovi budu probijali Treja i Bogdana docekivace ih Kapela u reketu.

loto

pre 3 godine

@loto.. moguce je. 45 posto je porez u Americi na toliku sumu.
(xoxo, 22. novembar 2020 22:26)


Pa kako je 45 posto od 18 jednako 11?
11 od 18 je 61 posto, to je više nego porez i sve ostale naknade.
O tome sam pričao kada je komentator Stefan pisao da će uzeti čisto 7 miliona. Uzeće više.

Bez Nade

pre 3 godine

Porez u SAD je oko 35%,i još ima stavka,da zavisi u kojim državama, igra utakmice.U Kaliforniji je veća taksa nego u nekoj drugoj državi.Pa sve zavisi koliko ima i gde gostujućih utakmica.Tako da igrač koji ima po ugovoru veću cifru za 2mil.od nekog drugog igrača,ne znači da će i da zaradi više.Da ne davim,Bogi,oko 9,5mil.godišnje.Ako predje,sad se pita i Sakramento...

drago

pre 3 godine

Brooklyn

To niko za njega nije pisao. Inace Zubac, 5 godina mladji, i starter za razliku od Bogdana, je bio na jednu pobjedu od finala Konferencije. Bogdan još nije ni igrao u play-offu.

Vonko Normalni

pre 3 godine

Žao mi zbog momka što nije prešao u Bakse da se bori za titulu na istoku, al mi je milo zbog onih kompleksaša grobara koji su na vest o prelasku u Milvoki pisali objave tipa "komšije na aparatima... Ne mogu da veruju"... Evo vam ga sad, to je njegova mera, osrednji prema solidab NBA šuter, za isti takav tim. Po meri.

statističar

pre 3 godine

Probudili se Panteri, smeta im veličina ugovora. Pa istrošeni, sto puta povrećeni, matori, Goran Dragić je za naredne dve sezone dobio 37,5 miliona dolara i to oslobođenih od POREZA. To je više ne 18 po sezoni. Bertans je potpisao juče na 80 miliona a zna samo da šutne i zato ga je Greg Popović oterao iz San Antonija - pojma nema u odbrani kao i Badi Hild (čiji je ugovor sa bonusima 96 miliona dolara). Velika Bogdanova plata ruši Panterske teorije da je prosečan igrač. PLAČITE.

Jovan

pre 3 godine

Pravi izbor! Bogdanovic ce u ovom timu da zasija i postane jedan od top NBA igraca. Dobro je sto je napustio Kingse, Divac nije znao da vodi tu ekipu na zalost Bogdanovic se nije dobro snasao.
Neka je sa srecom!

Edin

pre 3 godine

Gdje su oni od juce Sto su govorili da ne moze dobiti 72 miliona?:)
Ako moze dobiti Bojan Bogdanovic , moze i Bogdan. A neki bi ga ovdje dali ispod cijene. Nauka je cijeniti sebe i traziti sto zelis/zasluzujes mada mnogi na Balkanu bi ga ubjedjivali da je 3500 eura mjesecno i vise nego sto zasluzuje. Sretno I cestitke

Od 72 miliona kad se oduzme 45% na porez+ 10% od toga na menadjera ostat ce mu 35 640 000 dollara od ovog ugovora:)

Majstorski

Kukatilo

pre 3 godine

Probudili se Panteri, smeta im veličina ugovora. Pa istrošeni, sto puta povrećeni, matori, Goran Dragić je za naredne dve sezone dobio 37,5 miliona dolara i to oslobođenih od POREZA. To je više ne 18 po sezoni. Bertans je potpisao juče na 80 miliona a zna samo da šutne i zato ga je Greg Popović oterao iz San Antonija - pojma nema u odbrani kao i Badi Hild (čiji je ugovor sa bonusima 96 miliona dolara). Velika Bogdanova plata ruši Panterske teorije da je prosečan igrač. PLAČITE.
(statističar, 22. novembar 2020 20:01)

Visina ugovora u NBA nema vise znacaj kao ranije. Sada i panjine ubijaju lovu.

Stefan

pre 3 godine

Ovo je čistih oko 7 miliona godišnje po sezoni! Top, bravo majstore. Još ako potpiše par lokalnih sponzora. Još klub gde ima prostora da igra... ma BOMBA! Srećno

goran

pre 3 godine

Snajperovo putesestvije se na kraju zavrsi, iz najgoreg tima zapada u najgori tim istoka. Sad ce grobari da se polome da opravdaju kako su Hoksi bolji izbor od Baksa i Lejkersa, najboljih timova istoka i zapada. Mali igrac za male klubove. Morao i klauzulu o ne-trejdu da ubaci u ugovor, ali nece mu to pomoci, na kraju sledece trejd u neki hornetse, medzik ili jos neki smesniji istocni tim.

MJ23

pre 3 godine

Najslabija ekipa u.. Ligi.
(Milos, 22. novembar 2020 19:39)

Јанг, Рондо, Колинс, Дан, Галинари, Капела, сада и Богдан. То сигурно није најслабија екипа, то је екипа за плеј оф.
(Солшер, 22. novembar 2020 19:54)

Možda za plej aut :-)

☢ Иду дани...☢

pre 3 godine

Како Грент има слободу да оде у Детроит иако је Денвер изједначио понуду од 20 мил по сезони а Богдановић мора да чека Сакраменто који ако то учини он мора да остане тамо? Или је лаж да је Денвер изједначио понуду Детроита или је Грент имао неку посебну ставку у уговору у шта чисто сумњам...

Kad se namestilo

pre 3 godine

7000 američkih porodica u autima čeka u koloni da dobije pomoć zbog gubitka posla još od marta meseca, a ovi u nba se frljaju milionima za poluigrače.

MJ23

pre 3 godine

Žao mi zbog momka što nije prešao u Bakse da se bori za titulu na istoku, al mi je milo zbog onih kompleksaša grobara koji su na vest o prelasku u Milvoki pisali objave tipa "komšije na aparatima... Ne mogu da veruju"... Evo vam ga sad, to je njegova mera, osrednji prema solidab NBA šuter, za isti takav tim. Po meri.
(Vonko Normalni, 22. novembar 2020 19:49)
I meni kome je rodni grad Milvoki a ujedno i veliki ciganin (a i navijač Bucks-a) baš drago što Bogi nije završio u Milvokiju :-))
Fear the deer!
A Bogiju puno sreće u Atlanti.

Beks

pre 3 godine

Nego kako cenite izjavu Jeremije na osnovu 195 miliona koje je dobio Micel od Jute,kako je Nba napredovala mnogo u odnosu na pre 10,15 i vise godina jer na osnovu toga mnogo vise ljudi prati? I jos je lik ladno dobio pluseve na to. Pa 60 miliona iz 2000te godine recimo je vise nego danasnjih 195 miliona. Ranije zbog losije tehnologije i ekonomskog stanja mnogih zemalja televizije nisu mogle da uspostave monopol i samim tim potpisuju ogromne ugovore sa ligama od kojih sportisti i imaju mogucnost ovolikih zarada. U davna vremena su po 50 coveka isli kod onog koji ima TV da bi pratili neki sportski dogadjaj. U Danasnjem vremenu kada imas mogucnost da pratis bilo sta u bilo koje vreme reci da je nesto gledanije. Ne svidja mi se jedna utakmica,prebacim na drugu,ne gleda mi se utakmica pustim koji hocu film. Sta vise da nije kladionice,mislim da bi gledanost sporta bila na najnizim granama,a vecina sto komentarise gleda samo highlighte.

Smeh

pre 3 godine

@statističar

Ne bih da pametujem ali ako je Bertans prosečan igrač i potpisao je ugovor na 80 miliona i igrao je za Sparse, pa kako onda Bogdan može biti bolji igrač a ima manji ugovor i igra za lošije klubove? Gde je tu logika. Jao izvini uplakani, nisam te prepoznao. Ipak sve standardno kod vas. Mozak na pašnjaku. Nego da nisi ti onaj što je ovde pisao kako je Bogdan veliki igrač, kako ga svi traže i da neće da igra za male klubove bez ambicija?

kličko

pre 3 godine

Majstori, snajper je će uzeti 72 miliona. Vi koji se sprdate sa tim što nije otisao u Milvoki ili Lakerse, jeste li ozbiljni ili sta? Mogao je on tu da ode, ali u Milvokiju bi dobio 10 miliona, a to ne treba da prihvati nakon sezone gdje je imao 15p i gdje je krpio sve rupe u raspalom Sakramentu iza nabjedjenih zvijezda. Istina, ja bih ga vise volio gledati u Milvokiju zbog ambicija tima, ali imao je 72 miliona razloga za razmisljanje u drugom smjeru, a vi nastavite da pričate da je precjenjen. Lijep pozdrav!

Солшер

pre 3 godine

Najslabija ekipa u.. Ligi.
(Milos, 22. novembar 2020 19:39)

Јанг, Рондо, Колинс, Дан, Галинари, Капела, сада и Богдан. То сигурно није најслабија екипа, то је екипа за плеј оф.

bila nekad neka NBA

pre 3 godine

Galinari, Rondo i snajper...kad ih Bog dade kako ih sastavi, i jos ce biti sumirano placeni 50 miliona godisenje...? Strasno!

vlade

pre 3 godine

jedina dobra stvar u celoj priči je ta, što će finansijski proći odlično! odlazak u ekipu kalibra Atlante, znači da će se naredne 4 godine boriti maximum za ulazak u play off eventualno polu finale istoka.. pod uslovom da Young i Collins u međuvremenu ne zapale.. takođe, Hawksi imaju brdo talentovanih igrača na 2 i 3, tako da ako se Bogdan posle prve ili druge sezone ne ustali u petorci, ne gine mu klupa ili još gore trejd u neku goru ekipu..

Nexus

pre 3 godine

Snajperovo putesestvije se na kraju zavrsi, iz najgoreg tima zapada u najgori tim istoka. Sad ce grobari da se polome da opravdaju kako su Hoksi bolji izbor od Baksa i Lejkersa, najboljih timova istoka i zapada. Mali igrac za male klubove. Morao i klauzulu o ne-trejdu da ubaci u ugovor, ali nece mu to pomoci, na kraju sledece trejd u neki hornetse, medzik ili jos neki smesniji istocni tim.
(goran, 22. novembar 2020 20:18)
Dečko, malo si se zaigrao sa riječima. Ako je Atlanta najslabiji tim istoka kako tvrdiš, kako su onda Hornetsi, Orlando ili još neki, smješniji od njih. Sam sebe demantuješ. Prekontaj se malo šta želiš da poručiš svojim komentarom.

Nemke

pre 3 godine

Voleli bi neki videti da je zavrsio u nekom krs klubu kako sto je Atlanta, ali ide Bogdan u jedan od najjačih timova lige, ne treba izostaviti da je Holidej takodje presao u Milvoki, tako da oni sada idu na sve ili nista. Srecno Bogdane!
(Fred, 17. novembar 2020 10:27) 
Preporučujem (+59)
Ne preporučujem (-3)

Kakav obrt gospodine Kremenko!

Demar Derozan

pre 3 godine

Ne mogu da procenim koji je klub za Bogija najbolji za nastavak Nba karijere, da li LAL ili Houksi ili neki treci. Postoje neki vazni aspekti, da visina ugovora bude ok, da ima zagarantovane minute u igri, ambicije kluba itd. Tesko je sve to postici istovremeno. Cini mi se da u LAL ne bi dobio pravu sansu igracki i minute, ali bi klub imao sampionske ambicije, a i visina ugovora bi bila ok. Izgleda da Houksi nisu los izbor za Bogija, igrace dosta, bice suter - nosilac igre, dobar je ugovor, ali od prstena nema nista. Bogi najbolje zna sta mu valja ciniti i ja mu zelim sve najbolje, prvenstveno da ga zaobidju povrede.

Vonko Normalni

pre 3 godine

@zhol Buraz, ja sam lepo napisao krivo mi zbog momka, drago zbog njih. Obradujem se i uđem na vest da će naš košarkaš da igra u tandemu sa jednim od najboljih na svetu, pogledam komentare da vidim dal će neko ko prati da napiše nešto o tome šta se očekuje od Baksa, kakav je ugovor dobio Bogi, ko se još očekuje i sl. I naiđem na gomilu komentara u stilu "crknite Cigani". E zbog njih mi je drago. A i nije ko da sam rekao da mi je drago da se povredio, uzeće dobru kintu, ništa neće da mu fali.

drago

pre 3 godine

Brooklyn

To niko za njega nije pisao. Inace Zubac, 5 godina mladji, i starter za razliku od Bogdana, je bio na jednu pobjedu od finala Konferencije. Bogdan još nije ni igrao u play-offu.

Marko

pre 3 godine

Sad kad krene rostiljanje tricama, Jang, Bogi, Galinari, a Rondo samo deli asistencije dok pod kosem Kapela sve skuplja. Bice zanimljivo gledati ih.

Grba

pre 3 godine

Atlanta bi sa Bogijem sigurno napadala plejof... Zanimljiva ekipa sa dobrim igracima na svim pozicijama( Rondo, Bogi, Jang, Kolins, Galinari, Kapela, Hanter, Okongvu, Redis...)

Ako bude imao dobre poreske savetnike

pre 3 godine

Od 72 miliona kad se oduzme 45% na porez+ 10% od toga na menadjera ostat ce mu 35 640 000 dollara od ovog ugovora:)
Majstorski
(Edin)


Nece platiti ni 30%.

Brooklyn

pre 3 godine

Zar neće sa Bogdanom Bucksi da napadne titulu HAHAHAHA
(drago, 22. novembar 2020 21:52)

Videli smo kako je neverovatni Zubac napao titulu pa ga Jokic poslao doma.

loto

pre 3 godine

Ovo je čistih oko 7 miliona godišnje po sezoni! Top, bravo majstore. Još ako potpiše par lokalnih sponzora. Još klub gde ima prostora da igra... ma BOMBA! Srećno
(Stefan, 22. novembar 2020 21:05)

Nešto si pogrešno izračunao.
72 mil / 4 god = 18 mil po god bruto.
Nemoguće da su porez i naknada menadžeru 11 miliona.

Sch..

pre 3 godine

Young , Galineri ,Bogdanović , Capela lepo ušuškana ekipica . Rondo sa klupe tu je i Tig, Karter kao iskusni . I ovaj mali Okongwa je opasan potencijal biće zanimljivi za gledanje Hawksi

Cezar

pre 3 godine

Bice Atlanta dobra! Steta za Milvoki ogromna, bas mi je krivo zbog Janisa i celog tog hajpa, ali imace dosta prostora i ide u ekipu duplo bolju nego sto su Kingsi.

Ostin A

pre 3 godine

Najslabija ekipa u.. Ligi.
(Milos, 22. novembar 2020 19:39)

Bila. Sada je u rangu Sakramento Kingsa iz prošle sezone, što je na istoku dovoljno za plejof. Ono što mi se sviđa, je što je na istoku, pa ćemo ga češće gledati u podnošljivim terminima.

Неко123

pre 3 godine

@statističar

Ne bih da pametujem ali ako je Bertans prosečan igrač i potpisao je ugovor na 80 miliona i igrao je za Sparse, pa kako onda Bogdan može biti bolji igrač a ima manji ugovor i igra za lošije klubove? Gde je tu logika. Jao izvini uplakani, nisam te prepoznao. Ipak sve standardno kod vas. Mozak na pašnjaku. Nego da nisi ti onaj što je ovde pisao kako je Bogdan veliki igrač, kako ga svi traže i da neće da igra za male klubove bez ambicija?
(Smeh, 22. novembar 2020 20:17)

Да ли је 80 милиона за 5 година више од 72 милона за 4?

Beks

pre 3 godine

@sch Tig je presao u Boston,karter se povukao. Dosao je Chris Dunn iz Bullsa uz Ronda kao back up play,Bogdanovic,Galinari a tu su Kapela,John Collins,Trea Young i uz Redisha,Huntera,Huertera koji bi trebalo da napreduju kao igraci,trebao bi biti dobar sastav!)

Aleks

pre 3 godine

Ne bih da pametujem ali ako je Bertans prosečan igrač i potpisao je ugovor na 80 miliona i igrao je za Sparse, pa kako onda Bogdan može biti bolji igrač a ima manji ugovor i igra za lošije klubove? Gde je tu logika. Jao izvini uplakani, nisam te prepoznao. Ipak sve standardno kod vas. Mozak na pašnjaku. Nego da nisi ti onaj što je ovde pisao kako je Bogdan veliki igrač, kako ga svi traže i da neće da igra za male klubove bez ambicija?
(Smeh, 22. novembar 2020 20:17)

Zavisi šta ti treba u timu. Bertans je bez sumnje dosta bolji šuter, vrv u top 5 šutera lige, ali je čisti šuter i to je to. Bogdan pokriva više pozicija, tzv. versatile igrač koji svašta odradi za ekipu na terenu, već po potrebi. Pritom Vizardsi nikako nemaju jaču ekipu od ovog novog tima Atlante lol :D P.S. Bertin ugovor je 80/5 god, Bogijev 72/4 god, proceni sam šta je bolje.

PG13

pre 3 godine

Pitam se samo kako skauti iz Atlante nisu dosli ovdje da se raspitaju o Bogiju da im ovdje veliki znaoci kosarke kazu kakav je Bogi igrac i koliko vrijedi, jer vidim strucni su. Decko vrijedi onoliko koliko neko zeli da mu da platu i to je to.

I svi vi koji et9 ismijavate sto je otisao u Atlantu se pitam sta bi vi uradili ma njegovom mjestu. Da sad imate izbor u vasem poslu izmedju dvije firme gdje vam jedna firma nudi skoro duplo bolju platu za isti posao vi bi kao odbili

Luka

pre 3 godine

Dobro neka su porez i ostali troskovi 50%. Znaci da sa proslim i ovim ugovorom dolazi do cifre od 50 M neto za sesam god. Dovoljno za njega decu, unuke i praunuke da za ceo zivot ne dignu teze od kasike a i to ako baš hoće.

zmajognjeni

pre 3 godine

Bice zanimljivo videti ovu ekipu Atlante. Imaju sada vrhunske šutere. Tre Jang, Kem Rediš i sada još Bogdanović i Galinari sa sve Rondom na pleju.

Vladimir

pre 3 godine

Ne lupajte više sa procentima koje dobija menadžer tipa 10-15%.
U NBA je striktno poštovanje pravila i ona kažu da menadžer dobija 4%.

2CRAZY

pre 3 godine

Samo da Sakremento ne izjednaci ponudu, valjda ce konacno Bogdan otici od ovih siledzija i rupe od ekipe.
(Vukk, 22. novembar 2020 19:32)

Ja mislim da njima vise para nije ostalo, sve dadose Fox-u za nov max ugovor.
Osim ako ne mogu da izjednace samo prvu godinu ugovora, sto je oko 18 miliona.

Gojko

pre 3 godine

Steta ako je istina. Zanimljiva ekipa, ali ne mogu dalje od prve runde PO. Ocekivao sam da ce u Lakerse ili Buckse da ozbiljno izgra za prsten.

Mihailo NS

pre 3 godine

Zar neće sa Bogdanom Bucksi da napadne titulu HAHAHAHA
(drago, 22. novembar 2020 21:52)

Žurka sa Bogdanom tek sada počinje, ništa ovde nije gotovo. Ako Kingsi izjednače ponudu, potpisuju ga na 4 godine sa No-trade klauzulom, a potpisuju igrača koji želi napolje, znači da bi ga trejdovali i ovajdili se, da ne ode badava. U trejd scenariju gde se menjaju igrači iste vrednosti, otvara mu se tržište za čitavu ligu, a ne samo par ekipa sa prostorom u capu, jer trejdom ne prekoračuju cap, ali uz te igrače moraju da pošalju i neki asset za budućnost koji će kingsi tražiti. A kingsi moraju da ispoštuju notrade klauzulu, što znači ne mogu da ga trejduju nigde prve godine bez njegovog pristanka, znači Bogdan bira. To može biti sada bilo koji tim pa i Bucks-i. Kažem vam, cirkus tek počinje :)

zhol

pre 3 godine

@Vonko normalni kako si ti ista bolji od njih s ovim sto si sad napisao? Cim te vredjaju takve... pa aj da kazem kompleksne licnosti da bi mi objavili komentar, i to dovoljno da ti zbog njih bude drago sto je Bogdan u Hoksima a ne u Baksima, u isti ti kos s njima ides buraz...

loto

pre 3 godine

@loto.. moguce je. 45 posto je porez u Americi na toliku sumu.
(xoxo, 22. novembar 2020 22:26)


Pa kako je 45 posto od 18 jednako 11?
11 od 18 je 61 posto, to je više nego porez i sve ostale naknade.
O tome sam pričao kada je komentator Stefan pisao da će uzeti čisto 7 miliona. Uzeće više.

Ika

pre 3 godine

(☢ Иду дани...☢, 22. novembar 2020 19:56)

Bogdanu je upravo istekao prvi ugovor, igrači sa 4 godine iskustva i manje su "restricted" slobodni igrači, što znači da tim sa kojim su imali prvi ugovor zadržava igrača ako hoće da ga plati koliko mu je ponudio neki drugi tim. Da nije tako, skoro ni jedan tim iz manjih gradova ne bi mogao da zadrži igrače posle ruki ugovora

key and peele

pre 3 godine

za ove sto nagadjaju oko poreza: federalni prirez je 37 posto, porez po drzavi varira, a u dzordziji je izmedju jedan i 5,75 odsto (zavisi od delatnosti i visine prihoda), menadzer moze uzeti najvise cetiri procenta (tri posto je nacesci nivo) i jos koji posto ide na jock tax, tj. ono sto uzimaju ostale savezne drzave (drzava u kojoj odseda taj namet njemu ne moze da naplati) u kojima ce bogdan sa ekipom igrati utakmice.

dakle, max je pola plate.

Mile

pre 3 godine

Steta za Buckse, tamo bi imao priliku i da kreira i da sutira. A i igrao bi ozbiljno za prsten. Moglo je i gore da se zavrsi, ali ne verujem da je ovo prava stvar za Bogija.

Sova

pre 3 godine

Како Грент има слободу да оде у Детроит иако је Денвер изједначио понуду од 20 мил по сезони а Богдановић мора да чека Сакраменто који ако то учини он мора да остане тамо? Или је лаж да је Денвер изједначио понуду Детроита или је Грент имао неку посебну ставку у уговору у шта чисто сумњам...
(☢ Иду дани...☢)

Bogdan je restricted (ograničeni) slobodan agent, što znači da Sacramento ima pravo da izjednači svaku ponudu i da zadrzi igrača.
Grant nije bio "restricted" i Denver je izjednačio ponudu da ga zadrži, ali Grant je slobodan da izabere tim.

perociklopedija

pre 3 godine

Atlanta ce imati najkompletniju ekipu sledece godine, odradili su fenomenalan posao, imaju toliki potencijal i pravi mix iskusnih i mladih igraca.

Young - Bogdanovic - Gallinari - Collins - Capela

Rondo - Huerter - Reddish - Hunter - Okongwu

Opasna ekipa !

Bez Nade

pre 3 godine

Porez u SAD je oko 35%,i još ima stavka,da zavisi u kojim državama, igra utakmice.U Kaliforniji je veća taksa nego u nekoj drugoj državi.Pa sve zavisi koliko ima i gde gostujućih utakmica.Tako da igrač koji ima po ugovoru veću cifru za 2mil.od nekog drugog igrača,ne znači da će i da zaradi više.Da ne davim,Bogi,oko 9,5mil.godišnje.Ako predje,sad se pita i Sakramento...

Вук Караџић

pre 3 godine

cuj prihvatio bogdan ko da ima izbora daj sta das
(afab, 23. novembar 2020 10:34)

ти си пролупао, сине. 72 милиона! 72! минималац је 1 милион по сезони.

Jim_Carey

pre 3 godine

@Kukatilo

E ti si bas prava panjina! Ali bukvalno. Hvala na novom izrazu. Od sada nam je svima siri vokabular. Jos jednom hvala ti panjino sto si nam otvorio oci.

Dragan Borca

pre 3 godine

Trej Jang hoce nekada i nerezonski da sutne odjednom iz velikih daljina ali generalno je mnogo pametniji nego Fox. Ne zalece se kao muva bez glave svako malo na kos i za razliku od Foxa mnogo vise voli dodavati i vise igra pik i smislene akcije. Mislim da ce vise lezati Bogdanu nego haoticni Fox. Imaju Kapelu da brani reket, Kolins vrhunska cetvorka, jedna od najboljih cetvorki u celoj NBA, Galo vezara ali moze nesto da pogodi i plus inaju odlicnu klupu koju cd voditi Rondo. Plus Kris Dan univerzalac odlican defanzivac. Atlanta je bukvalno u godinu dana od top 3 najgore ekipe u ligi dosla na snagu Plej Of tima na Istoku. Kapela, Bogdan, Rondo, Galinari, Kris Dan bi svaku ekipu dosta ojacali. Bice najprijatnije iznenadjenje, bukvalno nemaju slabu tacku osim sto ce Trej i Bogdan imati defanzivno problema ostalo su jaki po svim parametrima. A cak i kada bekovi budu probijali Treja i Bogdana docekivace ih Kapela u reketu.