Sreda, 18.11.2020.

09:11

Nadal: Video sam šta je Đoković rekao – ne želim da stvaram svađu

Španski teniser Rafael Nadal prokomentarisao je činjenicu da na Završnom Mastersu nema linijskih sudija.

Izvor: MT

Nadal: Video sam šta je Ðokoviæ rekao – ne želim da stvaram svaðu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Lavica

pre 3 godine

Sam si rekao da svako ima pravo na svoje misljenje....ti mislis da bi trebale linijske sudije, Novak ne misli tako i to je to...Novak nikada nije komentarisao nikoga ko je imao drugacije misljenje niti je to obrazlagao, samo su misljenje Novakovo skoro svi komentarisali, zato sto je Novak to rekao.....

ljoki

pre 3 godine

U pravu je donekle ali se desava da linijskog sudiju loptica slucajno udari i postoji mogucnost da se igraci eliminisu sa turnira kao sto smo videli na US Open-u. Glavni sudija nije isto sto i linijski i on be trebalo da ostane prisutan na terenu. Zasto biti toliko iskljuciv? kombinacija tehnologije i ljudskog faktora moze pruziti dobar balans.
(Boki, 18. novembar 2020 09:26)

Naravno da glavni treba da postoji. Da li je realno da ne postoji? Mec bez (glavnog) sudije?
Uzgred, da nema glavnog - kome bi Nadal prstom ukazao da je Novak dotakao mrezu, inace Paskal Maria ne zna gde da gleda pa mu treba pomoc. Ovo je mala sala ali nije na odmet.

Freddy

pre 3 godine

Коректна изјава Надала али греши , на терену није празнина што нема судија већ зато што нема публике. Да је публика ту нико не би приметио недостатак судија.
Да греше судије показао је хокај у Паризу на шљаци.Било је катастрофалних грешака које су буквално одлучивале и цео меч што је недопустиво.
О алкохоличарки која се гушила на УС опен не траба ни говорити, сувишне су речи.
(Рајко Четник, 18. novembar 2020 09:39) Koliko nebuloza si u stanju da napises u samo par recenica?

IJ

pre 3 godine

Vidiš ti, moj Rafa, kako tehnologija polako preuzima primat. Čak uključuju i neke tamo robote da izvode precizne operacije, ali zar nešto može da zameni hirurga od krvi i mesa koji će to ručno da "zareže"?!

Boss po trnju...

pre 3 godine

Šta ste napali čoveka? Ima svoj stav i ničim ne vređa nikoga...retko dobar i pristojan tip...
Ja sam za kombinaciju ljudi i tehnike...da se nađe pravi odnos i da se to uhoda...naročito u fudbalu...

lal

pre 3 godine

Hahahahahahahaha...e ovako se stvaraju mitovi i legende o tome kako Srbija uvijek gubi zbog nepravdi prema njoj a nikad zato sto je protivnik bio bolji...
(Serpico, 18. novembar 2020 10:09)
idi i procitaj 2000 komentara na susret sa skotskom, neces naci NIJEDAN koji pominje nepravdu, iako smo izgubili u poslednjoj seriji penala... velika vecina se cak slozila da bi bilo NEZASLUZENO da smo prosli na takav nacin...

nepravde u sportu se desavaju svima... ljudski je da bolje pamtis one koje su isle tebi na stetu...

risbo

pre 3 godine

Nolo borac za socijalnu pravdu promoviše otkaze linijskim sudijama. FUJ! Sramota me je sto smo sunarodnici.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neki veliki dr, 18. novembar 2020 10:45)
Niste vi sunarodnici, ne lazi.

Ljubo

pre 3 godine

Pa naravno da voliš sudije kada sude u tvoju korist.To bi trebalo da pitaju Gofana kada je Nadalova loptica pala ni manje ni više 20cm u aut i kada su njih dvojica otišli da sednu na stolicu sudija je sišao sa stolice i mrtav ladan pokazao da je loptica pala na liniju.To je i Nadal video ali se pravio lud.To je samo jedan od primera zašto bi Nadal voleo sudije da sude licemer jedan.

kakogod

pre 3 godine

Ovi sto pričaju kako ljudski faktor daje čar sportu molim da se sete nekog meča gde im je sudija bilo bitno da vide sudiju .
Ja pratim razne sportove i mogu reci da su mi sudije samo stotinu puta uništile utakmicu meč ili kako već oćete . U fudbalu sto puta, u kosarci neću ni da govorim , rukometu ... pa o kom čaru onda pričate . Da nema sudija svaki sport bi bio 20-30% posteniji , ne bi se pričalo o sudijskim odlukama ili gubilo vreme na slične stvari . Već kako tehnologija kaže tako je i to za sve podjednako 100% bez omaske . U fifi nema žalbe , nema lažnog valjanja po terenu i slično ,milina od igrice .

Jumko

pre 3 godine

Ma nebitno! Ni sudije, ni linije, ni broj dobijenih setova, Pepe, ishrana, zavrsni Masters, drvece, Marbelja, srca, Majami, RG, sljaka, beton, zena, otac... Bitno da je 20>17 i da se klub 20 nece prosirivati jos minimum 10 godina! E to ce uvek biti bitno!

Nikola

pre 3 godine

Ja se slazem s Rafom. Postoje hawk eye ili trag na sljaci za sporne situacije, a za ostale da sudije stoje oko linija. Tenis je tradicionalni sport, poput fudbala i trebalo bi retko uvoditi tek poneku promenu. Vimbldon na travi u beloj opremi...
Na vaznijim fudbalskim utakmicama tribine pune slikama navijaca i pustaju zvuk sa PS da bi atmosfera bila onakva na kakvu smo navikli. Uveden je VAR i realno sudije nisu neophodne. Moze jedan da sedi u sobi i gleda snimke i na ozvucenje da objavljuje za koga je lopta. Mogu i da izbace kartone. "Igrac broj 10 opomena, a igrac broj 12 iskljucenje".
U tenisu mogu da izbace i skupljace loptica. Ispod terena se postavi magnetno polje i u loptice folija i da loptice same idu van terena u cevi i da se ispaljuju iz rupa igracima. I onda bez publike, sudija i skupljaca da Rafa i Nole na GS izgledaju kao moj kolega i ja kad iznajmimo teren na Banjici.

Aluvial

pre 3 godine

Kakvu vecu vrednost tenisu daju linijske sudije, ili vise dostojanstva...smejurija. Masina bolje vidi od coveka, dakle veca je vrednost na strani masine, a kad je rec o dostojanstvu tu je tek posebna prica, pa ona zena sto ju je Novak cvrknuo lopticom se prenemagala kao da ju je grom pogodio, dakle nema tu ni D od dostojanstva. Glavni sudija u stolici mora da ostane, jer je njegova konacna.
Protiv senzora na mrezi se niko ne buni, ali vidim da su linije problem....

Jumko

pre 3 godine

Rafa, noline su juce uzivale jer si izgubio, danas slede verovatno novi napadi na tebe! Misle da ce to da izbrise najvaznije finale Slema u istoriji sa krompir prilogom, kao i stvaranje kluba 20! E pa nece!

jumko šipu racku

pre 3 godine

Ma nebitno! Ni sudije, ni linije, ni broj dobijenih setova, Pepe, ishrana, zavrsni Masters, drvece, Marbelja, srca, Majami, RG, sljaka, beton, zena, otac... Bitno da je 20>17 i da se klub 20 nece prosirivati jos minimum 10 godina! E to ce uvek biti bitno!
(Jumko, 18. novembar 2020 10:23)

Dobro de , čemu nervoza od ranog jutra na poslu?

Sale

pre 3 godine

Molim vas dajte još neku genijalnu ideju od Nola. Pa vi ste šou. Imam samo veliku zamerku sto u ponedeljak niste odbrojali broj nedelja do rušenja rekorda omraženog RF.

neca

pre 3 godine

Protiv Tima nekoliko puta se osvrtao u želji da se svađa, čak je tražio da mu pštaju opet snimke. Proti tehnologije nema na galamu ništa...

zubac

pre 3 godine

Novak je 100% u pravu. Kome jos odgovaraju poeni i auti kad to nisu, ili ofsajdi, penali ili golovi iz auta, mozda jos samo Zvezdi, ali to je vec druga prica.

Soko sivi

pre 3 godine

E ovde je Novak u pravu. Videli smo u Rimu da ga je glavni sudija tri puta pravio budalom jer je sva tri puta pogešno video trag loptice u šljaci. A dešava se i na hardu da linijski pogrešno proceni i da se poen ponavlja bezveze. Nadal ima ljudski faktor u skupljačima loptica a ako mu nedostaju sudije mogu uvek da ih postave tu ali protokolarno, bez da se mešaju.

Serpico

pre 3 godine

Kad nam nije sudjen penal protiv Svajcaraca jer onaj debil nije htio da gleda VAR svi smo se ljutili, sad kad postoji tehnologija koja ce i u tenisu iskljuciti ljudske greske onda nekome ne odgovara.
(ssss, 18. novembar 2020 09:25)

Hahahahahahahaha...e ovako se stvaraju mitovi i legende o tome kako Srbija uvijek gubi zbog nepravdi prema njoj a nikad zato sto je protivnik bio bolji...

Kralj mača

pre 3 godine

Овај човек је невероватан. Шта год Новак каже, он контрира. Дај бре више, какве линијске судије, оне су превазиђене. Главни судија треба да буде и даље ту и то је ок. Ипак неко треба да води дељење правде. Али овде је реч о линијским судијама, не треба то сад мешати са главним, да би се појачао аргумент за њихово даље постојање, којег више реално нема.

Trkulja

pre 3 godine

Hahahahahahahaha...e ovako se stvaraju mitovi i legende o tome kako Srbija uvijek gubi zbog nepravdi prema njoj a nikad zato sto je protivnik bio bolji...
(Serpico, 18. novembar 2020 10:09)

Ne bih se složio da je Švajcarska tad igrala bolje od Srbije. Da nam je dosuđen penal, utakmica bi ušla ubsasvim drugi tok.

majtimajk

pre 3 godine

..." na Rafinoj strani, ruzno mi je nekako gledati tenis bez sudija.. prazno je"
(novi sad, 18. novembar 2020 09:20)

- Ne slazem se. Ja i ne primecujem da ih nema. Tacno je da je prazno, ali zato sto nema publike.

Al-Kapone

pre 3 godine

Novak, te hoće tenis u dva seta na svim turnirima, te mu ne trebaju sudije te kao hoće novu organizaciju, te onaj njegov otac samo lupa. Posle kažu nije nam jasno kako Novaka manje vole od Federera i Nadala. Pa lepo. Manje lupaju. Sto kaze Jelena gledam drveće i razmišljam kako je mudro.

Sofronije

pre 3 godine

Eliminisati greske sudjenja na nulu, kolko god je to moguce, na bilo koji nacin. Sve ostalo neka bude lepota sporta i ljudski faktor. Kome je jos lepota sporta u nepravednim odlukama sudija?

deluje

pre 3 godine

Pošto je tehnologija toliko napredovala da bolje od linijskog sudije evidentira greške onda to treba prepustiti tehnici. Linijske sudije treba pretvoriti u neku vrstu kontrolora tehnologije, tj. da čovek proveri da li je mašina odradila posao ispravno, a ne obratno. Nehumano je da čovek sedi i bulji u linije satima, neminovno je da pravi greške, a i degradirajuće je. Ono što je pored igrača i glavnog sudije najuočljivije na terenu su skupljači loptica. Njihovo prisustvo još uvek je nezamenljivo.

potterhead

pre 3 godine

A ja bih pre izabrao pravdu. Te iste linijske sudije često prave greške, koje na šljaci ne mogu da se tačno provere. Videli smo da zbog, čak i samo jedne takve pogrešne odluke, ljudi gube mečeve. Ako bi tehnologija obezbedila tačnost svake lopte oko linije, onda nema ničeg spornog.

Dar

pre 3 godine

Ne znam koja mu je ovde logika (ili interes). Jel navikao na povlastice tih sudija ili šta. Kakve veze ima kako izgleda teren, da li je prazan ili nešto drugo, valjda mu je bitan fer plej.

Kanidja PG

pre 3 godine

U ovom slucaju sam na Novakovoj strani Sinsinati je bio savrsen bez sudija.
Rafa je u pravu za GS i 3 dobijena seta tu nemam dilemu.4 GS godisnje i imaju tu moc i razliku zbog igre u 5 setova tj 3 dobijena.Steta sto i zene ne igraju isto na GS posto jednako zaradjuju.A ne mec malo jace od sat vremena.

ssss

pre 3 godine

Ja se ipak slazem s Djokovicem. Tenis je postao prebrz i brojne su situacije kad sudije grijese. Ako pogrijese jednom, dva puta na mecu i nije strasno, ali kad ti pogrijese tri puta u jednom setu onda ti se zgade. Kad nam nije sudjen penal protiv Svajcaraca jer onaj debil nije htio da gleda VAR svi smo se ljutili, sad kad postoji tehnologija koja ce i u tenisu iskljuciti ljudske greske onda nekome ne odgovara.

Šou Biznis

pre 3 godine

Ovde Nadal i nije bas u pravu... Moze i jedno i drugo... A jeste debilno da stoje tamo po par sati i bulje u linije, samo što su ljudi navikli na njih... Mislim da je bolje bez sudija

Avogadro

pre 3 godine

Е мој Рафа, пре неколико година на РГ добио си кључни поен против Новака и освојио титулу захваљујући линијским судијама. Да је било хо-кај система Новак би имао две титуле РГ.

novi sad

pre 3 godine

oduvek mi je bio simpatican, uvek ce mi biti Nole broj 1, ali ovog puta sam na Rafinoj strani, ruzno mi je nekako gledati tenis bez sudija.. prazno je

Рајко Четник

pre 3 godine

Коректна изјава Надала али греши , на терену није празнина што нема судија већ зато што нема публике. Да је публика ту нико не би приметио недостатак судија.
Да греше судије показао је хокај у Паризу на шљаци.Било је катастрофалних грешака које су буквално одлучивале и цео меч што је недопустиво.
О алкохоличарки која се гушила на УС опен не траба ни говорити, сувишне су речи.

Sheyz

pre 3 godine

Za ovo je u pravu. Ako već žele da se reše aristokratije, neka sami idu po peškire i neka sebi drže kišobrane i kada Korona prođe.

Sale

pre 3 godine

Novaka Djokovića više niko ne uzima za ozbiljno. Čudi me da je Nadal uopšte komentarisao njegovu izjavu. Gubljenje vremena na mišljenje kvazi filozofa.

Ivan

pre 3 godine

Da je i njega linisjki sudija diskvalifikovao svojim padanjem u trans i on bi pričao kao Djoković. Djoković sigurno misli kao Nadal, ali je ovo samo njegovo frustrirano razmišljanje koje će garantovano revidirati u narednom periodu. Ipak tenis bez ljudi ne ide. Jedino bih izbacio da im se dodaju peškiri i da im se drže kišobrani, to svakako ne.

uvek online, neću u red

pre 3 godine

A realno, ni teniseri nisu neophodni. Mogu se napraviti dva robota koji vremenom uče detalje igre i vežbaju preciznost. Ko bolje nauci, ko ima bolje iskustvo i koji se manje bude kvario, biće šampion.

realan tip

pre 3 godine

Njemu je do ljudskog faktora, vrednosti i dostojanstva.
Pa naravno da je/su protiv kad sude za njih a ne za Novaka.
Sa sudijama ili bez isto vas ceka dobri moj Rafa...

Marko

pre 3 godine

Ma šta lupetaju... Kakvi bre linijski sudije... Stoje ljudi po 3 sata i gledaju u liniju, kakva debilana. Sve se to može na moderan način a i preciznije je mnogo.

Boki

pre 3 godine

U pravu je donekle ali se desava da linijskog sudiju loptica slucajno udari i postoji mogucnost da se igraci eliminisu sa turnira kao sto smo videli na US Open-u. Glavni sudija nije isto sto i linijski i on be trebalo da ostane prisutan na terenu. Zasto biti toliko iskljuciv? kombinacija tehnologije i ljudskog faktora moze pruziti dobar balans.

alfabet

pre 3 godine

ovde je stvar što Novaku maltene ne daju da ima svoje mišljenje koje je suprotno od šablonskog mišljenja sa zapada. Čovek ne želi da se vakciniše i da je to obavezno, podržavam i mislim da je to mnogo ispravnije i zdravije mišljenje od vakcinacije. Kaže grand slemovi na 2 seta, ne slažem se sa tim. Da nema linijskih sudija slažem se. I šta sad?

Marko

pre 3 godine

Ma šta lupetaju... Kakvi bre linijski sudije... Stoje ljudi po 3 sata i gledaju u liniju, kakva debilana. Sve se to može na moderan način a i preciznije je mnogo.

potterhead

pre 3 godine

A ja bih pre izabrao pravdu. Te iste linijske sudije često prave greške, koje na šljaci ne mogu da se tačno provere. Videli smo da zbog, čak i samo jedne takve pogrešne odluke, ljudi gube mečeve. Ako bi tehnologija obezbedila tačnost svake lopte oko linije, onda nema ničeg spornog.

ssss

pre 3 godine

Ja se ipak slazem s Djokovicem. Tenis je postao prebrz i brojne su situacije kad sudije grijese. Ako pogrijese jednom, dva puta na mecu i nije strasno, ali kad ti pogrijese tri puta u jednom setu onda ti se zgade. Kad nam nije sudjen penal protiv Svajcaraca jer onaj debil nije htio da gleda VAR svi smo se ljutili, sad kad postoji tehnologija koja ce i u tenisu iskljuciti ljudske greske onda nekome ne odgovara.

Sofronije

pre 3 godine

Eliminisati greske sudjenja na nulu, kolko god je to moguce, na bilo koji nacin. Sve ostalo neka bude lepota sporta i ljudski faktor. Kome je jos lepota sporta u nepravednim odlukama sudija?

Рајко Четник

pre 3 godine

Коректна изјава Надала али греши , на терену није празнина што нема судија већ зато што нема публике. Да је публика ту нико не би приметио недостатак судија.
Да греше судије показао је хокај у Паризу на шљаци.Било је катастрофалних грешака које су буквално одлучивале и цео меч што је недопустиво.
О алкохоличарки која се гушила на УС опен не траба ни говорити, сувишне су речи.

Šou Biznis

pre 3 godine

Ovde Nadal i nije bas u pravu... Moze i jedno i drugo... A jeste debilno da stoje tamo po par sati i bulje u linije, samo što su ljudi navikli na njih... Mislim da je bolje bez sudija

jumko šipu racku

pre 3 godine

Ma nebitno! Ni sudije, ni linije, ni broj dobijenih setova, Pepe, ishrana, zavrsni Masters, drvece, Marbelja, srca, Majami, RG, sljaka, beton, zena, otac... Bitno da je 20>17 i da se klub 20 nece prosirivati jos minimum 10 godina! E to ce uvek biti bitno!
(Jumko, 18. novembar 2020 10:23)

Dobro de , čemu nervoza od ranog jutra na poslu?

Boki

pre 3 godine

U pravu je donekle ali se desava da linijskog sudiju loptica slucajno udari i postoji mogucnost da se igraci eliminisu sa turnira kao sto smo videli na US Open-u. Glavni sudija nije isto sto i linijski i on be trebalo da ostane prisutan na terenu. Zasto biti toliko iskljuciv? kombinacija tehnologije i ljudskog faktora moze pruziti dobar balans.

Avogadro

pre 3 godine

Е мој Рафа, пре неколико година на РГ добио си кључни поен против Новака и освојио титулу захваљујући линијским судијама. Да је било хо-кај система Новак би имао две титуле РГ.

zubac

pre 3 godine

Novak je 100% u pravu. Kome jos odgovaraju poeni i auti kad to nisu, ili ofsajdi, penali ili golovi iz auta, mozda jos samo Zvezdi, ali to je vec druga prica.

Sheyz

pre 3 godine

Za ovo je u pravu. Ako već žele da se reše aristokratije, neka sami idu po peškire i neka sebi drže kišobrane i kada Korona prođe.

alfabet

pre 3 godine

ovde je stvar što Novaku maltene ne daju da ima svoje mišljenje koje je suprotno od šablonskog mišljenja sa zapada. Čovek ne želi da se vakciniše i da je to obavezno, podržavam i mislim da je to mnogo ispravnije i zdravije mišljenje od vakcinacije. Kaže grand slemovi na 2 seta, ne slažem se sa tim. Da nema linijskih sudija slažem se. I šta sad?

Dar

pre 3 godine

Ne znam koja mu je ovde logika (ili interes). Jel navikao na povlastice tih sudija ili šta. Kakve veze ima kako izgleda teren, da li je prazan ili nešto drugo, valjda mu je bitan fer plej.

Boss po trnju...

pre 3 godine

Šta ste napali čoveka? Ima svoj stav i ničim ne vređa nikoga...retko dobar i pristojan tip...
Ja sam za kombinaciju ljudi i tehnike...da se nađe pravi odnos i da se to uhoda...naročito u fudbalu...

neca

pre 3 godine

Protiv Tima nekoliko puta se osvrtao u želji da se svađa, čak je tražio da mu pštaju opet snimke. Proti tehnologije nema na galamu ništa...

Kanidja PG

pre 3 godine

U ovom slucaju sam na Novakovoj strani Sinsinati je bio savrsen bez sudija.
Rafa je u pravu za GS i 3 dobijena seta tu nemam dilemu.4 GS godisnje i imaju tu moc i razliku zbog igre u 5 setova tj 3 dobijena.Steta sto i zene ne igraju isto na GS posto jednako zaradjuju.A ne mec malo jace od sat vremena.

majtimajk

pre 3 godine

..." na Rafinoj strani, ruzno mi je nekako gledati tenis bez sudija.. prazno je"
(novi sad, 18. novembar 2020 09:20)

- Ne slazem se. Ja i ne primecujem da ih nema. Tacno je da je prazno, ali zato sto nema publike.

deluje

pre 3 godine

Pošto je tehnologija toliko napredovala da bolje od linijskog sudije evidentira greške onda to treba prepustiti tehnici. Linijske sudije treba pretvoriti u neku vrstu kontrolora tehnologije, tj. da čovek proveri da li je mašina odradila posao ispravno, a ne obratno. Nehumano je da čovek sedi i bulji u linije satima, neminovno je da pravi greške, a i degradirajuće je. Ono što je pored igrača i glavnog sudije najuočljivije na terenu su skupljači loptica. Njihovo prisustvo još uvek je nezamenljivo.

Soko sivi

pre 3 godine

E ovde je Novak u pravu. Videli smo u Rimu da ga je glavni sudija tri puta pravio budalom jer je sva tri puta pogešno video trag loptice u šljaci. A dešava se i na hardu da linijski pogrešno proceni i da se poen ponavlja bezveze. Nadal ima ljudski faktor u skupljačima loptica a ako mu nedostaju sudije mogu uvek da ih postave tu ali protokolarno, bez da se mešaju.

Kralj mača

pre 3 godine

Овај човек је невероватан. Шта год Новак каже, он контрира. Дај бре више, какве линијске судије, оне су превазиђене. Главни судија треба да буде и даље ту и то је ок. Ипак неко треба да води дељење правде. Али овде је реч о линијским судијама, не треба то сад мешати са главним, да би се појачао аргумент за њихово даље постојање, којег више реално нема.

Aluvial

pre 3 godine

Kakvu vecu vrednost tenisu daju linijske sudije, ili vise dostojanstva...smejurija. Masina bolje vidi od coveka, dakle veca je vrednost na strani masine, a kad je rec o dostojanstvu tu je tek posebna prica, pa ona zena sto ju je Novak cvrknuo lopticom se prenemagala kao da ju je grom pogodio, dakle nema tu ni D od dostojanstva. Glavni sudija u stolici mora da ostane, jer je njegova konacna.
Protiv senzora na mrezi se niko ne buni, ali vidim da su linije problem....

Ljubo

pre 3 godine

Pa naravno da voliš sudije kada sude u tvoju korist.To bi trebalo da pitaju Gofana kada je Nadalova loptica pala ni manje ni više 20cm u aut i kada su njih dvojica otišli da sednu na stolicu sudija je sišao sa stolice i mrtav ladan pokazao da je loptica pala na liniju.To je i Nadal video ali se pravio lud.To je samo jedan od primera zašto bi Nadal voleo sudije da sude licemer jedan.

risbo

pre 3 godine

Nolo borac za socijalnu pravdu promoviše otkaze linijskim sudijama. FUJ! Sramota me je sto smo sunarodnici.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neki veliki dr, 18. novembar 2020 10:45)
Niste vi sunarodnici, ne lazi.

novi sad

pre 3 godine

oduvek mi je bio simpatican, uvek ce mi biti Nole broj 1, ali ovog puta sam na Rafinoj strani, ruzno mi je nekako gledati tenis bez sudija.. prazno je

Sale

pre 3 godine

Novaka Djokovića više niko ne uzima za ozbiljno. Čudi me da je Nadal uopšte komentarisao njegovu izjavu. Gubljenje vremena na mišljenje kvazi filozofa.

realan tip

pre 3 godine

Njemu je do ljudskog faktora, vrednosti i dostojanstva.
Pa naravno da je/su protiv kad sude za njih a ne za Novaka.
Sa sudijama ili bez isto vas ceka dobri moj Rafa...

Trkulja

pre 3 godine

Hahahahahahahaha...e ovako se stvaraju mitovi i legende o tome kako Srbija uvijek gubi zbog nepravdi prema njoj a nikad zato sto je protivnik bio bolji...
(Serpico, 18. novembar 2020 10:09)

Ne bih se složio da je Švajcarska tad igrala bolje od Srbije. Da nam je dosuđen penal, utakmica bi ušla ubsasvim drugi tok.

Jumko

pre 3 godine

Rafa, noline su juce uzivale jer si izgubio, danas slede verovatno novi napadi na tebe! Misle da ce to da izbrise najvaznije finale Slema u istoriji sa krompir prilogom, kao i stvaranje kluba 20! E pa nece!

Al-Kapone

pre 3 godine

Novak, te hoće tenis u dva seta na svim turnirima, te mu ne trebaju sudije te kao hoće novu organizaciju, te onaj njegov otac samo lupa. Posle kažu nije nam jasno kako Novaka manje vole od Federera i Nadala. Pa lepo. Manje lupaju. Sto kaze Jelena gledam drveće i razmišljam kako je mudro.

uvek online, neću u red

pre 3 godine

A realno, ni teniseri nisu neophodni. Mogu se napraviti dva robota koji vremenom uče detalje igre i vežbaju preciznost. Ko bolje nauci, ko ima bolje iskustvo i koji se manje bude kvario, biće šampion.

Ivan

pre 3 godine

Da je i njega linisjki sudija diskvalifikovao svojim padanjem u trans i on bi pričao kao Djoković. Djoković sigurno misli kao Nadal, ali je ovo samo njegovo frustrirano razmišljanje koje će garantovano revidirati u narednom periodu. Ipak tenis bez ljudi ne ide. Jedino bih izbacio da im se dodaju peškiri i da im se drže kišobrani, to svakako ne.

lal

pre 3 godine

Hahahahahahahaha...e ovako se stvaraju mitovi i legende o tome kako Srbija uvijek gubi zbog nepravdi prema njoj a nikad zato sto je protivnik bio bolji...
(Serpico, 18. novembar 2020 10:09)
idi i procitaj 2000 komentara na susret sa skotskom, neces naci NIJEDAN koji pominje nepravdu, iako smo izgubili u poslednjoj seriji penala... velika vecina se cak slozila da bi bilo NEZASLUZENO da smo prosli na takav nacin...

nepravde u sportu se desavaju svima... ljudski je da bolje pamtis one koje su isle tebi na stetu...

kakogod

pre 3 godine

Ovi sto pričaju kako ljudski faktor daje čar sportu molim da se sete nekog meča gde im je sudija bilo bitno da vide sudiju .
Ja pratim razne sportove i mogu reci da su mi sudije samo stotinu puta uništile utakmicu meč ili kako već oćete . U fudbalu sto puta, u kosarci neću ni da govorim , rukometu ... pa o kom čaru onda pričate . Da nema sudija svaki sport bi bio 20-30% posteniji , ne bi se pričalo o sudijskim odlukama ili gubilo vreme na slične stvari . Već kako tehnologija kaže tako je i to za sve podjednako 100% bez omaske . U fifi nema žalbe , nema lažnog valjanja po terenu i slično ,milina od igrice .

Sale

pre 3 godine

Molim vas dajte još neku genijalnu ideju od Nola. Pa vi ste šou. Imam samo veliku zamerku sto u ponedeljak niste odbrojali broj nedelja do rušenja rekorda omraženog RF.

Serpico

pre 3 godine

Kad nam nije sudjen penal protiv Svajcaraca jer onaj debil nije htio da gleda VAR svi smo se ljutili, sad kad postoji tehnologija koja ce i u tenisu iskljuciti ljudske greske onda nekome ne odgovara.
(ssss, 18. novembar 2020 09:25)

Hahahahahahahaha...e ovako se stvaraju mitovi i legende o tome kako Srbija uvijek gubi zbog nepravdi prema njoj a nikad zato sto je protivnik bio bolji...

Nikola

pre 3 godine

Ja se slazem s Rafom. Postoje hawk eye ili trag na sljaci za sporne situacije, a za ostale da sudije stoje oko linija. Tenis je tradicionalni sport, poput fudbala i trebalo bi retko uvoditi tek poneku promenu. Vimbldon na travi u beloj opremi...
Na vaznijim fudbalskim utakmicama tribine pune slikama navijaca i pustaju zvuk sa PS da bi atmosfera bila onakva na kakvu smo navikli. Uveden je VAR i realno sudije nisu neophodne. Moze jedan da sedi u sobi i gleda snimke i na ozvucenje da objavljuje za koga je lopta. Mogu i da izbace kartone. "Igrac broj 10 opomena, a igrac broj 12 iskljucenje".
U tenisu mogu da izbace i skupljace loptica. Ispod terena se postavi magnetno polje i u loptice folija i da loptice same idu van terena u cevi i da se ispaljuju iz rupa igracima. I onda bez publike, sudija i skupljaca da Rafa i Nole na GS izgledaju kao moj kolega i ja kad iznajmimo teren na Banjici.

Jumko

pre 3 godine

Ma nebitno! Ni sudije, ni linije, ni broj dobijenih setova, Pepe, ishrana, zavrsni Masters, drvece, Marbelja, srca, Majami, RG, sljaka, beton, zena, otac... Bitno da je 20>17 i da se klub 20 nece prosirivati jos minimum 10 godina! E to ce uvek biti bitno!

Freddy

pre 3 godine

Коректна изјава Надала али греши , на терену није празнина што нема судија већ зато што нема публике. Да је публика ту нико не би приметио недостатак судија.
Да греше судије показао је хокај у Паризу на шљаци.Било је катастрофалних грешака које су буквално одлучивале и цео меч што је недопустиво.
О алкохоличарки која се гушила на УС опен не траба ни говорити, сувишне су речи.
(Рајко Четник, 18. novembar 2020 09:39) Koliko nebuloza si u stanju da napises u samo par recenica?

ljoki

pre 3 godine

U pravu je donekle ali se desava da linijskog sudiju loptica slucajno udari i postoji mogucnost da se igraci eliminisu sa turnira kao sto smo videli na US Open-u. Glavni sudija nije isto sto i linijski i on be trebalo da ostane prisutan na terenu. Zasto biti toliko iskljuciv? kombinacija tehnologije i ljudskog faktora moze pruziti dobar balans.
(Boki, 18. novembar 2020 09:26)

Naravno da glavni treba da postoji. Da li je realno da ne postoji? Mec bez (glavnog) sudije?
Uzgred, da nema glavnog - kome bi Nadal prstom ukazao da je Novak dotakao mrezu, inace Paskal Maria ne zna gde da gleda pa mu treba pomoc. Ovo je mala sala ali nije na odmet.

IJ

pre 3 godine

Vidiš ti, moj Rafa, kako tehnologija polako preuzima primat. Čak uključuju i neke tamo robote da izvode precizne operacije, ali zar nešto može da zameni hirurga od krvi i mesa koji će to ručno da "zareže"?!

Lavica

pre 3 godine

Sam si rekao da svako ima pravo na svoje misljenje....ti mislis da bi trebale linijske sudije, Novak ne misli tako i to je to...Novak nikada nije komentarisao nikoga ko je imao drugacije misljenje niti je to obrazlagao, samo su misljenje Novakovo skoro svi komentarisali, zato sto je Novak to rekao.....

Sale

pre 3 godine

Novaka Djokovića više niko ne uzima za ozbiljno. Čudi me da je Nadal uopšte komentarisao njegovu izjavu. Gubljenje vremena na mišljenje kvazi filozofa.

novi sad

pre 3 godine

oduvek mi je bio simpatican, uvek ce mi biti Nole broj 1, ali ovog puta sam na Rafinoj strani, ruzno mi je nekako gledati tenis bez sudija.. prazno je

Marko

pre 3 godine

Ma šta lupetaju... Kakvi bre linijski sudije... Stoje ljudi po 3 sata i gledaju u liniju, kakva debilana. Sve se to može na moderan način a i preciznije je mnogo.

Jumko

pre 3 godine

Ma nebitno! Ni sudije, ni linije, ni broj dobijenih setova, Pepe, ishrana, zavrsni Masters, drvece, Marbelja, srca, Majami, RG, sljaka, beton, zena, otac... Bitno da je 20>17 i da se klub 20 nece prosirivati jos minimum 10 godina! E to ce uvek biti bitno!

Jumko

pre 3 godine

Rafa, noline su juce uzivale jer si izgubio, danas slede verovatno novi napadi na tebe! Misle da ce to da izbrise najvaznije finale Slema u istoriji sa krompir prilogom, kao i stvaranje kluba 20! E pa nece!

Sale

pre 3 godine

Molim vas dajte još neku genijalnu ideju od Nola. Pa vi ste šou. Imam samo veliku zamerku sto u ponedeljak niste odbrojali broj nedelja do rušenja rekorda omraženog RF.

Serpico

pre 3 godine

Kad nam nije sudjen penal protiv Svajcaraca jer onaj debil nije htio da gleda VAR svi smo se ljutili, sad kad postoji tehnologija koja ce i u tenisu iskljuciti ljudske greske onda nekome ne odgovara.
(ssss, 18. novembar 2020 09:25)

Hahahahahahahaha...e ovako se stvaraju mitovi i legende o tome kako Srbija uvijek gubi zbog nepravdi prema njoj a nikad zato sto je protivnik bio bolji...

Ljubo

pre 3 godine

Pa naravno da voliš sudije kada sude u tvoju korist.To bi trebalo da pitaju Gofana kada je Nadalova loptica pala ni manje ni više 20cm u aut i kada su njih dvojica otišli da sednu na stolicu sudija je sišao sa stolice i mrtav ladan pokazao da je loptica pala na liniju.To je i Nadal video ali se pravio lud.To je samo jedan od primera zašto bi Nadal voleo sudije da sude licemer jedan.

Nikola

pre 3 godine

Ja se slazem s Rafom. Postoje hawk eye ili trag na sljaci za sporne situacije, a za ostale da sudije stoje oko linija. Tenis je tradicionalni sport, poput fudbala i trebalo bi retko uvoditi tek poneku promenu. Vimbldon na travi u beloj opremi...
Na vaznijim fudbalskim utakmicama tribine pune slikama navijaca i pustaju zvuk sa PS da bi atmosfera bila onakva na kakvu smo navikli. Uveden je VAR i realno sudije nisu neophodne. Moze jedan da sedi u sobi i gleda snimke i na ozvucenje da objavljuje za koga je lopta. Mogu i da izbace kartone. "Igrac broj 10 opomena, a igrac broj 12 iskljucenje".
U tenisu mogu da izbace i skupljace loptica. Ispod terena se postavi magnetno polje i u loptice folija i da loptice same idu van terena u cevi i da se ispaljuju iz rupa igracima. I onda bez publike, sudija i skupljaca da Rafa i Nole na GS izgledaju kao moj kolega i ja kad iznajmimo teren na Banjici.

Kralj mača

pre 3 godine

Овај човек је невероватан. Шта год Новак каже, он контрира. Дај бре више, какве линијске судије, оне су превазиђене. Главни судија треба да буде и даље ту и то је ок. Ипак неко треба да води дељење правде. Али овде је реч о линијским судијама, не треба то сад мешати са главним, да би се појачао аргумент за њихово даље постојање, којег више реално нема.

Al-Kapone

pre 3 godine

Novak, te hoće tenis u dva seta na svim turnirima, te mu ne trebaju sudije te kao hoće novu organizaciju, te onaj njegov otac samo lupa. Posle kažu nije nam jasno kako Novaka manje vole od Federera i Nadala. Pa lepo. Manje lupaju. Sto kaze Jelena gledam drveće i razmišljam kako je mudro.

zubac

pre 3 godine

Novak je 100% u pravu. Kome jos odgovaraju poeni i auti kad to nisu, ili ofsajdi, penali ili golovi iz auta, mozda jos samo Zvezdi, ali to je vec druga prica.

Sheyz

pre 3 godine

Za ovo je u pravu. Ako već žele da se reše aristokratije, neka sami idu po peškire i neka sebi drže kišobrane i kada Korona prođe.

potterhead

pre 3 godine

A ja bih pre izabrao pravdu. Te iste linijske sudije često prave greške, koje na šljaci ne mogu da se tačno provere. Videli smo da zbog, čak i samo jedne takve pogrešne odluke, ljudi gube mečeve. Ako bi tehnologija obezbedila tačnost svake lopte oko linije, onda nema ničeg spornog.

ssss

pre 3 godine

Ja se ipak slazem s Djokovicem. Tenis je postao prebrz i brojne su situacije kad sudije grijese. Ako pogrijese jednom, dva puta na mecu i nije strasno, ali kad ti pogrijese tri puta u jednom setu onda ti se zgade. Kad nam nije sudjen penal protiv Svajcaraca jer onaj debil nije htio da gleda VAR svi smo se ljutili, sad kad postoji tehnologija koja ce i u tenisu iskljuciti ljudske greske onda nekome ne odgovara.

Dar

pre 3 godine

Ne znam koja mu je ovde logika (ili interes). Jel navikao na povlastice tih sudija ili šta. Kakve veze ima kako izgleda teren, da li je prazan ili nešto drugo, valjda mu je bitan fer plej.

Avogadro

pre 3 godine

Е мој Рафа, пре неколико година на РГ добио си кључни поен против Новака и освојио титулу захваљујући линијским судијама. Да је било хо-кај система Новак би имао две титуле РГ.

alfabet

pre 3 godine

ovde je stvar što Novaku maltene ne daju da ima svoje mišljenje koje je suprotno od šablonskog mišljenja sa zapada. Čovek ne želi da se vakciniše i da je to obavezno, podržavam i mislim da je to mnogo ispravnije i zdravije mišljenje od vakcinacije. Kaže grand slemovi na 2 seta, ne slažem se sa tim. Da nema linijskih sudija slažem se. I šta sad?

Ivan

pre 3 godine

Da je i njega linisjki sudija diskvalifikovao svojim padanjem u trans i on bi pričao kao Djoković. Djoković sigurno misli kao Nadal, ali je ovo samo njegovo frustrirano razmišljanje koje će garantovano revidirati u narednom periodu. Ipak tenis bez ljudi ne ide. Jedino bih izbacio da im se dodaju peškiri i da im se drže kišobrani, to svakako ne.

Рајко Четник

pre 3 godine

Коректна изјава Надала али греши , на терену није празнина што нема судија већ зато што нема публике. Да је публика ту нико не би приметио недостатак судија.
Да греше судије показао је хокај у Паризу на шљаци.Било је катастрофалних грешака које су буквално одлучивале и цео меч што је недопустиво.
О алкохоличарки која се гушила на УС опен не траба ни говорити, сувишне су речи.

realan tip

pre 3 godine

Njemu je do ljudskog faktora, vrednosti i dostojanstva.
Pa naravno da je/su protiv kad sude za njih a ne za Novaka.
Sa sudijama ili bez isto vas ceka dobri moj Rafa...

Aluvial

pre 3 godine

Kakvu vecu vrednost tenisu daju linijske sudije, ili vise dostojanstva...smejurija. Masina bolje vidi od coveka, dakle veca je vrednost na strani masine, a kad je rec o dostojanstvu tu je tek posebna prica, pa ona zena sto ju je Novak cvrknuo lopticom se prenemagala kao da ju je grom pogodio, dakle nema tu ni D od dostojanstva. Glavni sudija u stolici mora da ostane, jer je njegova konacna.
Protiv senzora na mrezi se niko ne buni, ali vidim da su linije problem....

neca

pre 3 godine

Protiv Tima nekoliko puta se osvrtao u želji da se svađa, čak je tražio da mu pštaju opet snimke. Proti tehnologije nema na galamu ništa...

Šou Biznis

pre 3 godine

Ovde Nadal i nije bas u pravu... Moze i jedno i drugo... A jeste debilno da stoje tamo po par sati i bulje u linije, samo što su ljudi navikli na njih... Mislim da je bolje bez sudija

uvek online, neću u red

pre 3 godine

A realno, ni teniseri nisu neophodni. Mogu se napraviti dva robota koji vremenom uče detalje igre i vežbaju preciznost. Ko bolje nauci, ko ima bolje iskustvo i koji se manje bude kvario, biće šampion.

Soko sivi

pre 3 godine

E ovde je Novak u pravu. Videli smo u Rimu da ga je glavni sudija tri puta pravio budalom jer je sva tri puta pogešno video trag loptice u šljaci. A dešava se i na hardu da linijski pogrešno proceni i da se poen ponavlja bezveze. Nadal ima ljudski faktor u skupljačima loptica a ako mu nedostaju sudije mogu uvek da ih postave tu ali protokolarno, bez da se mešaju.

Sofronije

pre 3 godine

Eliminisati greske sudjenja na nulu, kolko god je to moguce, na bilo koji nacin. Sve ostalo neka bude lepota sporta i ljudski faktor. Kome je jos lepota sporta u nepravednim odlukama sudija?

majtimajk

pre 3 godine

..." na Rafinoj strani, ruzno mi je nekako gledati tenis bez sudija.. prazno je"
(novi sad, 18. novembar 2020 09:20)

- Ne slazem se. Ja i ne primecujem da ih nema. Tacno je da je prazno, ali zato sto nema publike.

IJ

pre 3 godine

Vidiš ti, moj Rafa, kako tehnologija polako preuzima primat. Čak uključuju i neke tamo robote da izvode precizne operacije, ali zar nešto može da zameni hirurga od krvi i mesa koji će to ručno da "zareže"?!

jumko šipu racku

pre 3 godine

Ma nebitno! Ni sudije, ni linije, ni broj dobijenih setova, Pepe, ishrana, zavrsni Masters, drvece, Marbelja, srca, Majami, RG, sljaka, beton, zena, otac... Bitno da je 20>17 i da se klub 20 nece prosirivati jos minimum 10 godina! E to ce uvek biti bitno!
(Jumko, 18. novembar 2020 10:23)

Dobro de , čemu nervoza od ranog jutra na poslu?

Kanidja PG

pre 3 godine

U ovom slucaju sam na Novakovoj strani Sinsinati je bio savrsen bez sudija.
Rafa je u pravu za GS i 3 dobijena seta tu nemam dilemu.4 GS godisnje i imaju tu moc i razliku zbog igre u 5 setova tj 3 dobijena.Steta sto i zene ne igraju isto na GS posto jednako zaradjuju.A ne mec malo jace od sat vremena.

Freddy

pre 3 godine

Коректна изјава Надала али греши , на терену није празнина што нема судија већ зато што нема публике. Да је публика ту нико не би приметио недостатак судија.
Да греше судије показао је хокај у Паризу на шљаци.Било је катастрофалних грешака које су буквално одлучивале и цео меч што је недопустиво.
О алкохоличарки која се гушила на УС опен не траба ни говорити, сувишне су речи.
(Рајко Четник, 18. novembar 2020 09:39) Koliko nebuloza si u stanju da napises u samo par recenica?

Boki

pre 3 godine

U pravu je donekle ali se desava da linijskog sudiju loptica slucajno udari i postoji mogucnost da se igraci eliminisu sa turnira kao sto smo videli na US Open-u. Glavni sudija nije isto sto i linijski i on be trebalo da ostane prisutan na terenu. Zasto biti toliko iskljuciv? kombinacija tehnologije i ljudskog faktora moze pruziti dobar balans.

kakogod

pre 3 godine

Ovi sto pričaju kako ljudski faktor daje čar sportu molim da se sete nekog meča gde im je sudija bilo bitno da vide sudiju .
Ja pratim razne sportove i mogu reci da su mi sudije samo stotinu puta uništile utakmicu meč ili kako već oćete . U fudbalu sto puta, u kosarci neću ni da govorim , rukometu ... pa o kom čaru onda pričate . Da nema sudija svaki sport bi bio 20-30% posteniji , ne bi se pričalo o sudijskim odlukama ili gubilo vreme na slične stvari . Već kako tehnologija kaže tako je i to za sve podjednako 100% bez omaske . U fifi nema žalbe , nema lažnog valjanja po terenu i slično ,milina od igrice .

Lavica

pre 3 godine

Sam si rekao da svako ima pravo na svoje misljenje....ti mislis da bi trebale linijske sudije, Novak ne misli tako i to je to...Novak nikada nije komentarisao nikoga ko je imao drugacije misljenje niti je to obrazlagao, samo su misljenje Novakovo skoro svi komentarisali, zato sto je Novak to rekao.....

risbo

pre 3 godine

Nolo borac za socijalnu pravdu promoviše otkaze linijskim sudijama. FUJ! Sramota me je sto smo sunarodnici.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neki veliki dr, 18. novembar 2020 10:45)
Niste vi sunarodnici, ne lazi.

deluje

pre 3 godine

Pošto je tehnologija toliko napredovala da bolje od linijskog sudije evidentira greške onda to treba prepustiti tehnici. Linijske sudije treba pretvoriti u neku vrstu kontrolora tehnologije, tj. da čovek proveri da li je mašina odradila posao ispravno, a ne obratno. Nehumano je da čovek sedi i bulji u linije satima, neminovno je da pravi greške, a i degradirajuće je. Ono što je pored igrača i glavnog sudije najuočljivije na terenu su skupljači loptica. Njihovo prisustvo još uvek je nezamenljivo.

ljoki

pre 3 godine

U pravu je donekle ali se desava da linijskog sudiju loptica slucajno udari i postoji mogucnost da se igraci eliminisu sa turnira kao sto smo videli na US Open-u. Glavni sudija nije isto sto i linijski i on be trebalo da ostane prisutan na terenu. Zasto biti toliko iskljuciv? kombinacija tehnologije i ljudskog faktora moze pruziti dobar balans.
(Boki, 18. novembar 2020 09:26)

Naravno da glavni treba da postoji. Da li je realno da ne postoji? Mec bez (glavnog) sudije?
Uzgred, da nema glavnog - kome bi Nadal prstom ukazao da je Novak dotakao mrezu, inace Paskal Maria ne zna gde da gleda pa mu treba pomoc. Ovo je mala sala ali nije na odmet.

lal

pre 3 godine

Hahahahahahahaha...e ovako se stvaraju mitovi i legende o tome kako Srbija uvijek gubi zbog nepravdi prema njoj a nikad zato sto je protivnik bio bolji...
(Serpico, 18. novembar 2020 10:09)
idi i procitaj 2000 komentara na susret sa skotskom, neces naci NIJEDAN koji pominje nepravdu, iako smo izgubili u poslednjoj seriji penala... velika vecina se cak slozila da bi bilo NEZASLUZENO da smo prosli na takav nacin...

nepravde u sportu se desavaju svima... ljudski je da bolje pamtis one koje su isle tebi na stetu...

Trkulja

pre 3 godine

Hahahahahahahaha...e ovako se stvaraju mitovi i legende o tome kako Srbija uvijek gubi zbog nepravdi prema njoj a nikad zato sto je protivnik bio bolji...
(Serpico, 18. novembar 2020 10:09)

Ne bih se složio da je Švajcarska tad igrala bolje od Srbije. Da nam je dosuđen penal, utakmica bi ušla ubsasvim drugi tok.

Boss po trnju...

pre 3 godine

Šta ste napali čoveka? Ima svoj stav i ničim ne vređa nikoga...retko dobar i pristojan tip...
Ja sam za kombinaciju ljudi i tehnike...da se nađe pravi odnos i da se to uhoda...naročito u fudbalu...