Subota, 07.11.2020.

16:20

Nadal bljesnuo, pa stao – Zverev je u finalu!

Španski teniser Rafael Nadal poražen je od Aleksandra Zvereva u polufinalu Mastersa u Parizu.

Izvor: MT

Nadal bljesnuo, pa stao – Zverev je u finalu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

257 Komentari

Sortiraj po:

alfabet

pre 3 godine

Koliko bi GS Federer i Novak imali da se mecevi ne igraju na tvrdim podlogama ?? Odgovor vec znamo , 2 GS zajedno. Koliko bi Nadal imao GS da se ne igra na sljaci? Odgovor znamo , 7 GS (najmanje)! Tko je GOAT ???
(Goran, 08. novembar 2020 01:12)

ahahahaha zdravo gorane iz loznice, pa ja ću ti reći TKO je goat , goat je onaj TKO je najbolji, a TKO je najbolji Gorane moj Srbendo iz loznice? Šta misliš TKO? Pa naš Novak Djoković općenito, kaj si ti mislio?

Morali bismo propasti da već nismo propali

pre 3 godine

Nolomanija,nolomanija boles’ neizleciva.
(Srki, 08. novembar 2020 08:18)

Jeste, kao i nolofobija! Zbog jednih i drugih sajt možda izgleda kao da je živ, ali svaka rasprava ima težinu "moj rata je jači od tvog tate"!

Cinjenica

pre 3 godine

Ja samo znam da je sutra ponedeljak i Novak zapocinje 314. nedelju kao broj 1 (294. ako se gleda po Federerovom kalendaru kome ATP pokusava da spasi karijeru zamrzavanjem liste dok se igra tenis sasvim normalno). 314>310>209

Hmmm

pre 3 godine

Sta se ovo dogadja? Do RG Rafa je bio nsjbolji, sada ste poceli i njega da prozivate. Sve dok ne pobedjuje Novaka dobar je. Cim ga je pobedio odmah je dopingovan. Toliko o ljubavi prema Rafi.

komnen barjaktar

pre 3 godine

Paris, Majami, London, nastavi niz....Vinja del Mar (Cile), turnir iz serije 250. Pre nekoliko godina u finalu ovog turnira pobedio ga Orasio Sebaljos, Argentinac. A turnir na sljaci. Master u Parizu Rafi dodje ko Djokovicu RG, nocna mora. S jedinom razlikom sto je Djokovic pobedio na RG dok Rafa nije. No dobro, bice dana...

матори

pre 3 godine

Narode, sutra je 4 nedelje od najvaznijeg finala u istoriji Slemova, koje je odredilo Goata (tako ja citao tih dana)! Pa ovo uzivanje u brojci 20 je sve jace i jace! Upravo pijem casu vina, gledam na ju tjubu te nedeljne batine, i nazdravljam klubu 20! Cekamo vesti iz Australije, ni ne mora da se igra Ao, pratimo mocne Masterse iz Pariza i Londona, i gledamo i slusamo kmecanje nolina! Laku noc, puno pozdrava...
(Jumko, 07. novembar 2020 22:46)
Ауууу, много пијеш вина у зедње време. Јел то што ти Рафа и Рођа губе или зато што Ноле остаје бр 1! 1! 1!

Goran

pre 3 godine

Koliko bi GS Federer i Novak imali da se mecevi ne igraju na tvrdim podlogama ?? Odgovor vec znamo , 2 GS zajedno. Koliko bi Nadal imao GS da se ne igra na sljaci? Odgovor znamo , 7 GS (najmanje)! Tko je GOAT ???

Poštovalac igre

pre 3 godine

Ako Nadal nije sad iskoristio šansu koja mu se ukazala onda neće nikada osvojit Pariz koji mu fali..

On jeste osvojio dosta van šljake GS i mastersa odigrao puno polufinala i finala ali u dvorani stvarno poražavajući učinak od svega 2 titule. Premršavo je to.

Zverev sve čestitke ako se uzme onaj poraz u Beču praktično od RG ispadanja je našao način se izdigne i osvoji dva turnira u Kelnu gde se igra u dvorani i sad prebacio ovde u Bersiju što mu dalo rezultate. Danas je stvarno bio bolji bez sumnje ikakve.

Statistikom protivu mitova

pre 3 godine

SLazem se da treba uzeti u obzir sve parametare ko je najbolji. Evo Parametra u vezi broja nedelja na prvom mestu za BIG3. Uzeti su u obzir osigurane nedelje na prvom mestu, do kraja AO, ako ne zmerznu listu. Kolone su ukupan broj nedelja, broj uzastopnih-najduzi period, mesto broj 1. na kraju godine

Roger Federer 310 237 5
Novak Djokovic 305 134 6
Rafael Nadal 209 56 5 Nadamo se promenama i to vrlo brzo....

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Takve stvari, da "legende", i neprikosnoveni vladari, Đoković ,Nadal ili Federer gube, biće sve više pravilo, nego izuzetak ili senzacija. Vreme čini svoje, za 5 ili 7 godina maksimalno, više ih neće biti ni u prvih 10 na listi.

apsolutno ne bitno ili nebitno iliti ko razume-s'vatio

pre 3 godine

@Beobrad Vau, zamisli, Nadal nikada nece osvojiti Masters u Parizu koji mnogi ni ne zele da igraju... Tragedija! Hahahahaha... Koga briga za jedan Masters turnir!?
(Jumko, 7. novembar 2020 22:42)

Udjem na clanak i ovo je bio poslednji komentar u tom trenutku.
Teska admin prica.
Budite smekeri ...
Hvala.

ccc?

pre 3 godine

Izvlacio se u dva kola i na kraju naleteo na Zvereva. Ipak ovo nije sljaka, ovo je beton. Isto ce biti u Londonu i sve isto do narednog RG. A onda ..da vidimo..

nikol dz femija

pre 3 godine

(sakupljač minusa, 07. novembar 2020 20:21)


ATP je Zapad. A to su Anglosaksonci. ONI SU OSMISLILI PRAVILA. To Vam je jasno ? Je li tako ?

ZNAČI - ONI LJUDI RADE ZA SEBE TJ. ZA SVOJE. A Zapad igra na tvrdoj podlozi.

SVE JE PODEŠENO DA ZAPADNJAK POBEDI. ALI BAŠ SVE. E sada nisu mogli ukinuti zemlju jer su sve i rasporedili po svojim zemljama a njihova je i Francusa koja je isto anglosaksonska priča.

TAKO DA IMATE TRI TVRDE I JEDNU ZEMLJU.

ZAVRŠNI NARAVNO TVRDA - RAČUNAJUĆI NA ANGLOSAKSONSKE IGRAČE.

I TAKO JE I BILO.
Do pojave predstvanika slovenskih plemena, ČEHA - IZ KATOLIČKE ČEHOSLOVAČKE , IVANA LENDLA.

A ONDA se posle DVADESET GODINA pojavio predstavnik drugog slovenskog plemena , SRBIN IZ PRAVOSLAVNE SRBIJE , NOVAK ĐOKOVIĆ.

I gle ide mu baš tvrda podloga i trava ( a Lendlu je odgovarala šljaka dok trava nikako ).

TAKO DA OBRATITE SE ATP TURU, možda Vam ispune želju, ako niste Srbin.

Ljubba

pre 3 godine

Vau, zamisli, Nadal nikada nece osvojiti Masters u Parizu koji mnogi ni ne zele da igraju... Tragedija! Hahahahaha... Koga briga za jedan Masters turnir!?
(Jumko, 07. novembar 2020 22:42)


Nadal nije osvojio ni zavrsni Masters gde igraju osmorica najboljih, bukvalno turnir jaci od bilo kog Grend slema, a nije osvojio ni Majami, da tvoj zemljak Djokovic nije to sve osvojio koga patoloski mrzis i pljujes vec punih 10 godina, ko zna koliko bi komentara ostavljao i ko zna sta bi sve pisao, idi leci se vise vreme je!
(Darco, 07. novembar 2020 22:58)

Džaba mu pišeš, nije dovoljno inteligentan da shvati a i sta da očekuješ od osobe kome se svaki komentar završava sa hahaha i piše Nolo Noline itd, samo ignor je lek

DoubleEdgedSword

pre 3 godine

(Jumko, 7. novembar 2020 22:42)

Znam da će me mnogi kritikovati, a samim tim i pokopati minusima...ali evo, ja se brinem za tebe. Pokvarilo ti se ono dugme u glavi, pa si samo počeo da štancuješ. Nisi uopšte, pod milim Bogom, stao kad je ova vest objavljena, pogotovo kada je Rafa izgubio. Ako ne staviš to pod kontrolu, pregoreće ti mozak (mada, znajući dobre ljude koji dolaze na ovom sajtu, neće to biti neki veliki gubitak).
A, što se tiče Srkija, ja mu predlažem da ne posećuje ovaj portal barem mesec dana. Toliko je opsednut najboljim teniserom naše zemlje da je počeo da ga spominje i u vestima gde se ne piše o njemu. Ipak...kada malo bolje razmislim...možda je bolje da ne dolazi ovde minimum godinu dana, nikada više max.
Za ostale sivonje ovog sveta i veka ne znam šta da kažem. Trava je uvek zelenija, kako gosn. Mats kaže (pogotovo kad Federer ne igra na Centralnom terenu).

Just sayin'

pre 3 godine

Nadal bi bio upravo samo to da nema sljake.
Ako jedan teniser koji se proglasava za G.O.A.T. a nema nijedan osvojen zavrsni turnir gde igraju 8 najboljih, po kom kriterijumu je onda on najbolji?
(Just sayin', 7. novembar 2020 20:00


A, kako bi bilo da se igra samo na sljaci?
(Lejl, 7. novembar 2020 20:08

Pa kad bi dobio zavrsni da se igra samo na sljaci, to bi bio jos jedan dokaz vise da je odlican samo na sljaci.
Za ostalo, kao sto uglavnom tvrde samo dobar , nikako jedan od najboljih svih vremena.

Ček-ček

pre 3 godine

Znači, kada je Djoković bio uništen na Rolan Garosu (da ne ponavljam da je dobio krompir i samo tri gema u meču), ovde ste pisali da nije bio na nivou, nije igrao svoju igru, nešto mu se desilo, nije smeo da pobedi, naredjeno mu je bilo da izgubi, bla bla bla....
Sada Nadal izgubi (normalnim rezultatom), jer znate u sportu se dešavaju i pobede i porazi, ovde se utrkujete da dokažete da on ne zna da igra i ostale gluposti....E pa društva, malo realnosti.

ccc?

pre 3 godine

Izvlacio se u dva kola i na kraju naleteo na Zvereva. Ipak ovo nije sljaka, ovo je beton. Isto ce biti u Londonu i sve isto do narednog RG. A onda ..da vidimo..

Trpimir

pre 3 godine

Koliko je samo domaćim kompleksašima mučno što je njihov zemljak u popularnom sportu najbolji na svetu, što predstavlja svoju zemlju i narod u drugačijem svetlu, što ruši nametnute streotipe i usrećuje svoj narod dajući mu snagu i razlog za ponos u teškim vremenima!
Teško im je, razumimo ih, toliko gorčine se godinama nataložilo, ne vole sami sebe i svoju zemlju, žele joj sve najgore. Ostaje im samo da jalovo laju i blate najboljeg ambasadora Srbije...

Sasha

pre 3 godine

Jbg nije ovo sljaka i stanes 6,7 metara iza linije i vracas dok protivnik izgubi zivce i pogresi, cist primer je finale RG, Nadal nije imao vise vinera od Djokovica a pobedio 3-0 i to set sa nulom, a Djokovic napravio oko 50 gresaka, to na betonu nema, neko makljaza sa osnovne linije a tu je Nadal niko i nista, zato je uvek bio smesan na betonu i na travi osim na US openu gde je veoma veoma spora podloga

Oliver

pre 3 godine

Koliko bi slemova imao Nadal da nije sljake?? 7! Dvojica najvecih iako Federera ne volim su upravo Federer i Djokovic, pa 10 praznih mesta pa ostali neka se poredjaju

Al-nil

pre 3 godine

@Piksi
Pa Nadal Djokoviću nije dao ni gem u prvom setu (i to dva puta), u naredna samo 2,3 ili koliko već, i kako to može biti neko goat a gubi sa nulama mečeve...bruka.

Piksi

pre 3 godine

Djokovic ovom Nadalu nije dao set na betonu 7 punih godina,i ovde neki raspali botovi pisu Nadal GOAT,da se ispovracas,pa nije tenis samo sljaka...

Jumko

pre 3 godine

Narode, sutra je 4 nedelje od najvaznijeg finala u istoriji Slemova, koje je odredilo Goata (tako ja citao tih dana)! Pa ovo uzivanje u brojci 20 je sve jace i jace! Upravo pijem casu vina, gledam na ju tjubu te nedeljne batine, i nazdravljam klubu 20! Cekamo vesti iz Australije, ni ne mora da se igra Ao, pratimo mocne Masterse iz Pariza i Londona, i gledamo i slusamo kmecanje nolina! Laku noc, puno pozdrava...

Al-nil

pre 3 godine

@Beobrad

Aha, a koliko puta treba Nadal da se povuče sa RG da bi Djoković osvojio? I koliko puta treba da ga isprebije i ponizi sa nulom da bi ste vi priznali da tu nema šta da traži? Ako je neko riljao tu šljaku, to je Djoković, na kolenima je bio ceo meč...i ti pričaš o nekom ponižavanju, brzo si zaboravio ono što se desilo pre nešto više od jednog meseca. I umesto da se pokriješ klempićima......

x

pre 3 godine

@x
Jasno. Očekujem ne manje snažnu podršku kada neko od nas krene da komentariše na dijalektu jugoistočne ili južne Srbije (Pirot, Crna Trava, Vranje, Trgovište).
(Posmatrac, 07. novembar 2020 19:28)

Na Majorci je katalonski službeni jezik.

Darco

pre 3 godine

Vau, zamisli, Nadal nikada nece osvojiti Masters u Parizu koji mnogi ni ne zele da igraju... Tragedija! Hahahahaha... Koga briga za jedan Masters turnir!?
(Jumko, 07. novembar 2020 22:42)


Nadal nije osvojio ni zavrsni Masters gde igraju osmorica najboljih, bukvalno turnir jaci od bilo kog Grend slema, a nije osvojio ni Majami, da tvoj zemljak Djokovic nije to sve osvojio koga patoloski mrzis i pljujes vec punih 10 godina, ko zna koliko bi komentara ostavljao i ko zna sta bi sve pisao, idi leci se vise vreme je!

kole

pre 3 godine

Nadal ne zna na betonu, Djokovic ne zna na sljaci, na kraju to dodje na isto.
(stefan, 07. novembar 2020 18:23)

Bolji je Nadal na betonu i travi nego sto je Nolo na sljaci. Da se kojim slucajem godisnje 3 GS igra na sljaci, i da se 6 mastersa igra na sljaci, Novak bi imao maksimalno 3 GS na sljaci i jedno 17-18 mastersa na sljaci. Jednostavno Novak moze dobiti Nadala na mastersima na sljaci, al na RG je dokazao da mu ne moze nista.

x

pre 3 godine

Ja zivim u Španiji godinama i tačno se izgovara Maljorka. Ne Majorka. MALJORKA.

Dva ll su kao lj i na Španskom i na katalonskom
(Deki-Španija, 7. novembar 2020 19:31)

Gde živiš u Španiji? To što pričašs nije tačno.
Na službenom španskom (kastiljanski dijalekat) LL se izgovara kao neko meko J. U svakom slučaju bliže J nego LJ.

glukozamin

pre 3 godine

Auuh, bre... celo vece cu biti u depresiji. Nema veze. I dalje si najbolji teniser svih vremena. Ovo je bila samo priprema za zavrsni Masters. Vamos, legendo!
(Anksiozan_'91., 07. novembar 2020 18:25)

Auuu, al' se pripremio... Svaka mu čast! Samo nek tako nastavi i na završnom.

Jumko

pre 3 godine

Ne znam jeste li primetili da se o Rafinom dopingu nije pisalo svih ovih godina kada ga je Djokovic dobijao (na betonu jer na sljaci Djokovic nije dobacio do Rafe), a sada kada ga je Rafa isprebijao na RG, Nadal se opet dopinguje!? Ko mi objasni taj fenomen nolina, to rezonovanje stvari, dobija espreso u kladionici...

Trpimir

pre 3 godine

Nikad, ali nikad ovo osvojiti neće nabildovani Apač, hehe, o radosti...
Noksa jedini ikad prešo igricu dvaput, uskoro ruši i sve ostale rekorde!

Beobrad

pre 3 godine

Koliko dobrih igraca treba da ne nastupa u Parizu, da bi ovaj napokon osvojio Pariz beton?
Nema najboljeg, Novaka, nema Tima, nema Federera. I opet karabanana. Riljaj sljaku i pokusaj da se ne izblamiras u Londonu, jer ce Novak da te ponizi, Rafaele fizicki radnice.

Jumko

pre 3 godine

@Beobrad Vau, zamisli, Nadal nikada nece osvojiti Masters u Parizu koji mnogi ni ne zele da igraju... Tragedija! Hahahahaha... Koga briga za jedan Masters turnir!?

Bolesni skot

pre 3 godine

Nolo, Noloa, Nolu, Nola, Nolo, Nolom Nolu.
Sta nije jasno, gramatika je prosta.
(Srki, 07. novembar

Srki, ajd' promeni sad po padežima imenicu Simo... Da vidiš kako će to da ispadne po tvome...

Sasa

pre 3 godine

Čitajući komentare, sve je jasno. Nolomanija - najvece zlo koje je zadesilo tenis, sport i Srbiju u poslednjih 20 godina.
(vule, 7. novembar 2020 20:49) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Glupostmanija. ;) To je tvoja grupa. Jadnice.

Zoki

pre 3 godine

sta je ovde bolesnikaaa,svaki put kad udjem,sve ih je vise.Lazu da napunis lagano.
(Nikola, 7. novembar 2020 20:57)

Na tenisu su uvek najzanimljiviji komentari. Najveći frikovi koji posećuju ovaj portal se skupljaju ovde, bez obzira kojoj frakciji pripadaju.

Tamni vilajet

pre 3 godine

...koliko bi Nadal imao RG da se turnir igra na betonu ?
(misterX, 7. novembar 2020 20:50)

Majstore, već sada se igraju dva od četiri Gren Slema na betonu, a ti bi još jedan.
Pa nije tenis samo beton. bre.
Zna se koja je podloga bazična - to je šljaka, dok je trava najatraktivnija uglavnom zbog tradicije i značaja Vimbldona.
Pravo pitanje je koliko bi imao Nadal titula da se recimo i US open igra na šljaci, a da trava i beton budu na po jednom GS turniru ? Sigurno mnogo više.
Isto pitanje bi bilo i koliko bi Sampras ili Federer imali GS-a, da se i Australija igra na travi, kao nekada, dok je većina nolobotova piškila u pesku i nije ni znala da razlikuje tenis od badmintona.

Ikan

pre 3 godine

Svojevremeno je jedan Nikola Pilić rekao, da se boji za zdravlje Nadala,jer se dečko konstantno dopinguje!Takav trenerski stručnjak ne priča to bez razloga.Njegova reč ima težinu!Uostalom pogledajte Nadalovu ruku na RG i večeras protiv Zvereva!

DžejAr65

pre 3 godine

Koliko bodova je Nadal osvojio u Parizu? Kakvo je sad stanje sa bodovima, do kad je Nole osiguran?!
(Nejm, 07. novembar 2020 20:46)osvojio je 0 bodova pošto je i prošle godine ispao u polufinalu

vule

pre 3 godine

Pa kad čitaš komentare u Srbiji... Isto ti je i u Spaniji Rafomanija ili u Švajcarskoj Fedomanija... Identicno, veruj mi... I isto postoji neko kao ti koji im isto to priča :)
(Šou Biznis, 7. novembar 2020 21:01)

To nije istina, jer su to civilizovani narodi! Nolomaniju treba iskoreniti!

Šou Biznis

pre 3 godine

@vule

Pa kad čitaš komentare u Srbiji... Isto ti je i u Spaniji Rafomanija ili u Švajcarskoj Fedomanija... Identicno, veruj mi... I isto postoji neko kao ti koji im isto to priča :)

Zzx

pre 3 godine

Srbi uvek nađu nekog da ga nipodaštavaju i ismevaju. To se zove balkansko džentlmenstvo (mada neki zli misle da je u pitanju teški primitivizam).

cica bradina

pre 3 godine

Posto mi je neko ukrao sifru izuzev sto pise sa velikimpocetnim slovom,obavestavam vas da je ovo moja nova sifra za komentare.
Inace sve cestitke Sasi Zverevu bio je bolji i videcemo sutra da li ce pobediti zemljaka Medvedeva?Iskreno se nadam da hoce, jer bi bila bi 3 u prvih 4 ATP liste sa "ozloglasenog Adrija tura".Dokaz da je bila ispravna odluka da se igra u Beogradu,ali se desio Zadar i "nestasni" Grigor koji je skokunuo do Bugarske a zatim posejao virus svima ukljucujuci najboljem ikad!

Stativa

pre 3 godine

Ma nemoj mi reci....pa zasto se onda vodi ostala statistika. Da je obrnuto, ti i takvi pacenici bi rekli da GS nisu uopste bitni. Brale moj, sve se racuna, ali sve. GS, Mastersi, godine zavrsene kao prvi, sedmice na prvom mjestu, medjusobni skorovi najboljih, MA SVEEEE.....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kun' - fu Panda, 7. novembar 2020 19:52)

Znači, računa se i koliko ko ima Davis Cupa, Olimpijskih zlata, ukupan broj osvojenih turnira, međusobni skor na najvažnijim GS turnirima, broj uzastopnih nedelja na prvom mestu, ukupan broj pobeda, ukupna procenat pobeda i poraza itd.
Ako je sve onda je sve majtore, nema pardona.
Posle možemo da računamo i h2h sa Safinom, Rodikom, Sonegom, Kirjosom, Karlovićem i ostalim velikanima tenisa.
Kad se gleda sve i kad je bal, nek je maskenbal.
Jedino što se ne računa su broj pojedenih čija bobica, broj poseta Pepe Imasu i bosanskim "piramidama", broj pocepanih majci i polomljenih reketa, nokautiranih sudija i najvulgarnijih psovki.
Znamo ko je u tom segmentu najbolji, ali žiri je odlučio da se to ipak ne važi.

Lejl

pre 3 godine

Nadal bi bio upravo samo to da nema sljake.
Ako jedan teniser koji se proglasava za G.O.A.T. a nema nijedan osvojen zavrsni turnir gde igraju 8 najboljih, po kom kriterijumu je onda on najbolji?
(Just sayin', 7. novembar 2020 20:00


A, kako bi bilo da se igra samo na sljaci?

Žikica-prva puška Srbije

pre 3 godine

Nadal celu godinu se sprema za blato RG, finale odigra korektno i osvoji samo zato što Nole odigra katastrofa, niko ne zna zašto.
Sada isti taj Pariz ali beton i Rafica se RASPAO, igra velika 0 !
I to je GOAT! Haaaaa, haaa.. proverite pilulice.
Pa nisu samo GS merilo, Nole po svim drugim merilima bolji, ali ćeraćemo se i za te GS.
Idemooo

Realno

pre 3 godine

Koliko bi djokovic imao gs da nema betona? Mislim kakva su to pitanja? Drugo, djokovic ima samo jedan masters vise od Nadala, a samo su 3 mastersa na sljaci, a 6 na betonu. Ne bih da zamisljam sta bi bilo da je obrnuto. Ljudi ne shvataju da sa 1 gs na sljaci i manje mastersa na sljaci Nadal dominira u oba. Ima 10 mastersa na betonu, ima 5 gs na betonu, djokovic ima 10 na sljaci mastersa, 1 gs. 18-7 na sljaci za Nadala, 20-7 na betonu za djokovic. Koliko je Nadal sljakas, djokovic je betonas ili kako god.

panter pudlica

pre 3 godine

Nadal "zna" da igra samo na jednoj podlozi! Recenica koja opisuje nolinu i njegovo znanje o tenisu...
(Jumko, 07. novembar 2020 19:32)

A taj komentar savršeno opisuje tvoj mizerni lik...

ИксИксЕл

pre 3 godine

Све је до Надаловог спонзора спортске опреме и зато у дворани нема шансе за неки велики резултат.Наиме у дворанским условима његов шортс се још више скупи и онда су то танталове муке.Много снаге потроши на извлачење а самим тим и концентрација опада.Како се није сетио да наручи два броја већи шортс за такве услове играња.

strucnjak za ugradjivanje plina u auto i analiticar za ugradjivanje plina u auto

pre 3 godine

Lejl, kako bi bilo da ti ugase internet i da prestanes sa ovim glupim sta bi bilo? Da baba ima gusjenice bila bi tenk. Najvise turnira ima na betonu jer je najatrakrivniji, ko voli da gleda prebacivanje loptice 20 puta u svakom poenu

Just sayin'

pre 3 godine

Nadal ima 7 grend slemova van roland garosa,ne lupetajte kako bi bio samo dobar igrac da nema sljake
(sonic, 7. novembar 2020 19:29

Nadal bi bio upravo samo to da nema sljake.
Ako jedan teniser koji se proglasava za G.O.A.T. a nema nijedan osvojen zavrsni turnir gde igraju 8 najboljih, po kom kriterijumu je onda on najbolji?

Milica

pre 3 godine

Rafa, hvala na rezultatima i hvala sto smo te jos jednom gledali i navijali za tebe svim srcem. Cestitke Zverevu i na plasmanu u finale. Bio je bolji ovog puta, Uz dobro zdravlje i motivaciju, zelimo ti nova teniska dostignuca i nove rekorde. Vamos iz Srbije!
Postujemo sve, ali Rafa je najveci!
(Rafa fan club Serbia, 7. novembar 2020 20:03)

Bože dragi bolesnog li deteta ovog jumka!???

Rafa fan club Serbia

pre 3 godine

Rafa, hvala na rezultatima i hvala sto smo te jos jednom gledali i navijali za tebe svim srcem. Cestitke Zverevu i na plasmanu u finale. Bio je bolji ovog puta, Uz dobro zdravlje i motivaciju, zelimo ti nova teniska dostignuca i nove rekorde. Vamos iz Srbije!
Postujemo sve, ali Rafa je najveci!

Gastao Elias - Antihrist kajzera Rodžera

pre 3 godine

Nadal "zna" da igra samo na jednoj podlozi! Recenica koja opisuje nolinu i njegovo znanje o tenisu...
(Jumko, 7. novembar 2020 19:32)

Tebe i tvoje bajanje ne može da opiše ni 50 referata, a kamoli jedna rečenica.

Zvezdas iz marinkovu baru

pre 3 godine

Novak je najboli. ima najvise mastersi i najvise ga vole u celom svetu jer ima najvise navijaca kolko ima Kina indija, Sri lanka, afrika i sve druge drzave. Novak je najvise osvojio,

Just sayin'

pre 3 godine

Nadal ima 7 grend slemova van roland garosa,ne lupetajte kako bi bio samo dobar igrac da nema sljake
(sonic, 7. novembar 2020 19:29

Nadal bi bio upravo samo to da nema sljake.
Ako jedan teniser koji se proglasava za G.O.A.T. a nema nijedan osvojen zavrsni turnir gde igraju 8 najboljih, po kom kriterijumu je onda on najbolji?

Nikola

pre 3 godine

Ako jedan teniser koji se proglasava za G.O.A.T. a nema nijedan osvojen zavrsni turnir gde igraju 8 najboljih, po kom kriterijumu je onda on najbolji?
(Just sayin', 7. novembar 2020 20:00

Da li znaš da nabrojiš osvajače tog važnog turnira u poslednje četiri godine, a onda da uporediš sa osvajačima GS turnira u istom periodu ?
Turnir koji se igra tako, da možeš da ga osvojiš sa dva poraza i samo tri pobede, neće nikada moži da se poredi sa GS turnirima, koji se jedini (uz OI) igraju na tri dobijena seta i gde moraš sedam puta uzastopno da pobediš, da bi bio šampion.

strucnjak za ugradjivanje plina u auto i analiticar za ugradjivanje plina u auto

pre 3 godine

Muamere, kad igra dzumhur hahahaha. Igraju li kod vas tamo zenski tenis?

Jovana

pre 3 godine

Koliko bi Djokovic imao Zavrsnih da se igra na sljaci? Isto koliko i RG, i to bi bilo upitno. Betonas.
(Molim, 7. novembar 2020 20:23) #

Pa Djokovic ima 10 masters titula na šljaci , na 5 od ukupno 10 pobedio Nadala. Tako da junko ne njake !

Will Mosley

pre 3 godine

Čova, to jedan lik koristi više nikova. Verovatno je plaćen da piše protiv Novaka. Ako nije, onda je lud.

HA HA!
(Nelson, 07. novembar 2020 20:00)

Zasto bi to neko radio ? Jel ne sme da postoji vise od dve osobe (taj Cova i ja) koje jednostavno ne vole Djokovica?

DžejAr65

pre 3 godine

Ne misliš da baš zato što se igra svake godine na betonu taj završni turnir. Ako tenis čine 3 podloge,a ovim turnirom se zaokružuju rezultati najbolje osmorice, jel normalno da se igra samo na jednoj od 3 podloge? Zamisli da se igra na šljaci? Pa Rafa bi imao 12 završnih turnira. Zato taj završni masters nema nikakvog smisla jer se igra samo na betonu. A nije tenis samo beton.
(sakupljač minusa, 07. novembar 2020 20:21)
Nadal je dominantan na šljaci gde se igra na 3 dobijena seta(RG),, dok na turnirima na 2 seta(Rim, Madrid, Monte Karlo) i te kako je gubio, tako da ne stoji da bi uzeo sve

strucnjak za ugradjivanje plina u auto i analiticar za ugradjivanje plina u auto

pre 3 godine

Freddy je sa nadalom kompletirao sve masterse i zavrsni turnir, na virtual tennisu hahahaha

mile

pre 3 godine

nadal je strasan igrac,srcan,borben i dobar momak,alo nije to dovoljno za goata kao sto nije ni leprsavost(federer)kategorija,na zalost svih hejtera nole je u prednosti koliko god vas bolelo

Al-nil

pre 3 godine

Ako Nadal ima 7 gs van šljake i to pobedivši par puta u finalu upravo nekog kralja betona, na travi kralja trave, a da taj kralj betona (i trave) ima p.šljivi jedan na šljaci i nije u tom jednom finalu pobedio kralja šljake, a znamo da je ta šljaka najteža podloga, na njoj se vidi da li znaš ili baš i ne znaš taj tenis, kako taj može da bude goat??? Kao što je 20 veći broj od 17, tako je i 7 veći od 1...

Karlo Prvi

pre 3 godine

Čoveka koji je osvojio 7 GS titula na betonu i travi i igrao još 8 GS finala i osvojio 10 Masters titula na betonu je neko nazvao "prosečnim" bez šljake. Ako je to prosek, dao mi Bog da mi deca budu prosečna u svemu što budu radila u životu.

sakupljač minusa

pre 3 godine

Just sayin', 07. novembar

Ne misliš da baš zato što se igra svake godine na betonu taj završni turnir. Ako tenis čine 3 podloge,a ovim turnirom se zaokružuju rezultati najbolje osmorice, jel normalno da se igra samo na jednoj od 3 podloge? Zamisli da se igra na šljaci? Pa Rafa bi imao 12 završnih turnira. Zato taj završni masters nema nikakvog smisla jer se igra samo na betonu. A nije tenis samo beton.

Will Mosley

pre 3 godine

Zasto Nadal da se umara i trosi snagu kad zna da ne moze biti prvi do kraja godine, bolje da puni baterije i da izdominira iduce godine.

misterX

pre 3 godine

Koliko bi Djokovic imao Zavrsnih da se igra na sljaci? Isto koliko i RG, i to bi bilo upitno. Betonas.
(Molim, 7. novembar 2020 20:23).

...koliko bi Nadal imao RG da se turnir igra na betonu ?

Mare

pre 3 godine

Kad neko kaže da Nadal ne može osvojiti titulu van šljake odmah znam o kakvom se teniskom poznavaocu radi. Tenis se ne igra od juče ili danas, čovek je osvajao titule na svim podlogama i to one najveće e sad nije on kriv što je toliko predominantan na šljaci, svakom od njih trojice nesto manje ili više leži i to je to ali ne treba nikad umanjivati njihovo umeće. Ja za njih imam samo jedno ogromno poštovanje.

стручњак

pre 3 godine

LL se na španskom čita kao J, a na katalonskom kao LJ.
Na Majorci se priča dijalektom katalonskog. Sad malo jasnije?
(x, 07. novembar 2020 19:13)

Ja zivim u Španiji godinama i tačno se izgovara Maljorka. Ne Majorka. MALJORKA.

Dva ll su kao lj i na Španskom i na katalonskom
(Deki-Španija, 7. novembar 2020 19:31)

Ниједан ни други нисте у праву. Сви Европски језики су потекли од Српског: Немачки, Шпански, Скандинавски језици идр. Имате доказе у Санскрипту. То је све објаснио др Јован И Деретић.

Goran

pre 3 godine

"Šljakator" će sigurno osvojiti još 2-3 GS titule.Ne bih se smio kladiti da će Novak osvojiti 5-6 GS titule do kraja karijere! Prema tome "Jedan je ipak Rafael Nadal" najveći borac u istoriji sporta!

remax

pre 3 godine

Kada sam pre nekoliko dana napisao da Nadal nema nikakve šanse da pobedi u Parizu i da pehar osvaja Rubljov, Medvedev ili Zverev, dobih baš puno minusa! Šta sada kažete?
(krastavčević, 7. novembar 2020 17:43)

To je bilo jasno svakom ko prati tenis.
Jedno su botovi sa psihičkim problemima koji bljuju žuč zbog Đokovića, a drugo je realnost.
Sad će verovatno da pišu da mastersi nisu važni, a u stvari bol što "njihov" Nadal nikad neće obrnuti ni jedan krug, o dva da ne govorimo. :)

Demar Derozan

pre 3 godine

Ima vise razloga za ovaj Rafin poraz. Prvi je podloga, jer na betonu Rafa nije nepobediv kao na sljaci na kojoj je odrastao. Drugi je da ovaj masters pada na sam kraj sezone, pred zavrsni masters, i nije lako odrzati vrhunsku formu, mnogi vrhunski igraci su ga preskakali, tako da je Rafa uvek ili preskakao ili prekidao turnir zbog povrede. One godine kad je Krajinovic bio u finalu tada je dobio Rafu bez borbe u cetvertfinalu jer se spanac povukao zbog povrede. Trece, zavrsni masters je takodje problem za Rafu, i njegov zahtev da se bar jedne godine oigra na sljaci mozda i ima smisla, zato ga nikad nije ni osvojio. Cetvrto, Zverev je napredovao dosta na mentalmnom planu, US open je bio iskorak za njega, a sada je stigla i potvrda. Fokusiraniji je na igru nego pre, servvira mnogo bolje, i uz svoju visinu i repertoar udaraca sigurno ce biti osvajac GS titule u blikoj buducnosti. Rafa danas nije imao sansu,ipak, sve u svemu, ovo je bezbolan poraz za njega, RG je bio njegov cilj koji je i ostvario u ovoj sezoni. Sta ce biti sa tenisom i turnirima u buducnosti, tesko je predvideti, tako da ce od celokupne situacije zavisiti i rezulatati, u smislu kada ce se i sta igrati. Ovako bez publike nekako nema drazi, sve izgleda kao neki ozbiljniji trening.

Mr. Bojangles

pre 3 godine

Freddy, 07. novembar 2020 19:04
Freddy, 07. novembar 2020 19:01
Freddy, 07. novembar 2020 19:00

Lutko, esi mi ti dežurna večeras?

Monden

pre 3 godine

Kraj godine nikada nije bio Nadalov deo sezone. Ove godine, zbog termina RG-a pogotovo nisam očekivao ništa spektakularno od njega, jer je istrošen i emotivno i fizički. To se najviše videlo po tome kako se kreće, kasni na loptice, na mnoge, koje bi možda i mogao da stigne, nije ni kretao. Čovek ima 34 godina i maksimalno istrošeno telo. Sprema se za RG i USO maksimalno, sve ostalo mu je u drugom planu, a turniri u zatvorenom čak i u trećem.

Oni koji kažu da je Nadal isključivo šljakaš ili veoma slabo poznaju tenis ili su ostrašćeni Nolofanatici. Nadala ima 2 Vimbldona, 4 USO (1 više od vašeg idola) i 1 AO. To je 7 gren slemova van šljake. Ako uzmemo da je Đoković najjači na betonu, on van betona ima 6 titula. Da li to znači da je Đoković isključivo betondžija, radnik na mešalici?

Saša

pre 3 godine

Nadal može biti GOAT samo na šljaci i tu se priča završava. Kad kompletira sve masterse i završni masters, onda možemo o tome pričati. A to se neće desiti nikad. Ove godine je uzeo samo RG i pojedinci ovde pišu da je imao najbolju sezonu.
(Saša, 07. novembar 2020 18:29)

Kompletirao je odavno masterse na svim podlogama botu,mozes da zavrsavas pricu ali cinjenice bole a to je da Nolo nije ni delic onoga sto je Nadal!
(Freddy, 07. novembar 2020 19:01)

Kompletirao, ali na Soni PS-u.

gvozdje79

pre 3 godine

Pitao Sam se da li ce likovi I dela Nadala da kazu:Nadalu nije tu Djokovic I Federer I samim Tim njegov osvojeni trofej nema toliku vaznost,kao za USO!!!
STETA,A MOGAO JE DA OSVOJI I DVORANU PARIS,BAS.

Eugen

pre 3 godine

@Eugen

Ja stvarno ne znam kada je Wawrinka pobedio Noloa... Mozda Novaka ali ne znam ko je Noloa.
(Šou Biznis, 7. novembar 2020 18:05)

Kako ne znas, Noloa je akuzativ od Nolo. Koga, sta Vavrinka redovno pobedjuje? Noloa. Kapiras sada?

Игор

pre 3 godine

Па да, стероиди изветрели из тела допала од Р.Г. па једва игра. А вечити тањираш из Швице још увек не може да очисти организам од допа...

Kun' - fu Panda

pre 3 godine

Sve sem kluba 20 je bezvredno. Pamte se samo pobednici Slemova.
(Milan_PT, 07. novembar 2020 19:29)

Ma nemoj mi reci....pa zasto se onda vodi ostala statistika. Da je obrnuto, ti i takvi pacenici bi rekli da GS nisu uopste bitni. Brale moj, sve se racuna, ali sve. GS, Mastersi, godine zavrsene kao prvi, sedmice na prvom mjestu, medjusobni skorovi najboljih, MA SVEEEE.....

Čova

pre 3 godine

Prosto da ne poveruješ da je nekim našim ljudima draži Nadal ili Federer nego Novak. Naravno da ovu dvojicu treba uvažavati pa i voleti jer i u njihovim majstorstvima uživamo godinama. Ali Novak je najbolji naš sportista svih vremena, proglašavan za najboljeg sportistu sveta. Njegove humanitarne akcije se mere u milionima dolara. Ali ne, to je sve malo da bismo ga cenili. Ne, nama je važnije da li jede meso ili je vegan, kakvo mišljenje ima o ovom ili onom, a inače "podržavamo" pravo na različitosti i "tolerantni" smo. A pitajte se, kad on prestane da igra, da li ćemo i kada doživeti da imamo takvog sportistu ponovo.

Al-nil

pre 3 godine

Sledeći put da se ugledaš na kolegu, on u ovakvim mečevima reši problem tako što uzme mto i razbije ritam protivniku, posle lagano pobedi i skače od sreće jer mu taktika uspela.
Ali avaj, ti 'očeš pošteno, nećeš dzukački...
Kad bolje razmislim, porazi su sastavni deo, gaženje sa nulom je bruka....

Freddy

pre 3 godine

Nadal može biti GOAT samo na šljaci i tu se priča završava. Kad kompletira sve masterse i završni masters, onda možemo o tome pričati. A to se neće desiti nikad. Ove godine je uzeo samo RG i pojedinci ovde pišu da je imao najbolju sezonu.
(Saša, 07. novembar 2020 18:29) Kompletirao je odavno masterse na svim podlogama botu,mozes da zavrsavas pricu ali cinjenice bole a to je da Nolo nije ni delic onoga sto je Nadal!

Posmatrac

pre 3 godine

@x
Jasno. Očekujem ne manje snažnu podršku kada neko od nas krene da komentariše na dijalektu jugoistočne ili južne Srbije (Pirot, Crna Trava, Vranje, Trgovište).

Nole, pa ostali

pre 3 godine

Nadal je ceo ovaj turnir igrao relativno lose, rekao bih da se provukao dva puta, treci put nije mogao.
Drago mi je, jer ce statistika lepo, na kraju, objasniti ko je ko od njih trojice.

x

pre 3 godine

Neko pominje, a nije prvi put da to vidim - Maljorka, špansko Mallorca izgovara se Majorka, i mi tako i pišemo.
(Aloa, 07. novembar 2020 17:12)

LL se na španskom čita kao J, a na katalonskom kao LJ.
Na Majorci se priča dijalektom katalonskog. Sad malo jasnije?

Milan

pre 3 godine

Ništa, nećemo da obraćamo preterano pažnju na brojke Feda i Nadala, mada uživamo u njihovim mečevima, sada samo lagano brojimo nedelje do proleća i pazimo se korone.

Nebojša

pre 3 godine

Nadal ne zna na betonu, Djokovic ne zna na sljaci, na kraju to dodje na isto.
(stefan, 07. novembar 2020 18:23)

Pa sad ne bih rekao da si u pravu Novak na šljaci uglavnom gubi od Nadala dok Nadal na betonu ni sam ne zna od koga je sve gubio i to neretko bez osvojeno seta kao večeras uz to nikada nije osvojio Pariz, Šangaj, Majami i završni turnir dok je Novak osvojio sva tri mastersa na šljaci najmanje dvaput pritom pobedivši Nadala na sva tri.

Freddy

pre 3 godine

Beton je noćna mora za njega. Da nema šljake bio bi prosečan teniser. Drago mi je što se nije itjednačio sa Novakom u osvojenim Mastersima
(Rus, 07. novembar 2020 18:30) Hahaahahhh, kakav nemac pojma

Deki-Španija

pre 3 godine

LL se na španskom čita kao J, a na katalonskom kao LJ.
Na Majorci se priča dijalektom katalonskog. Sad malo jasnije?
(x, 07. novembar 2020 19:13)

Ja zivim u Španiji godinama i tačno se izgovara Maljorka. Ne Majorka. MALJORKA.

Dva ll su kao lj i na Španskom i na katalonskom

Bili boj

pre 3 godine

@Beton je noćna mora za njega. Da nema šljake bio bi prosečan teniser. Drago mi je što se nije itjednačio sa Novakom u osvojenim Mastersima

On van šljake ima 7 GS titula i po tome je medju najboljima svih vremena. Pa se nikako ne može reći da je prosečan...

Alek

pre 3 godine

U kakvoj je rupi buducnost tenisa nakon sto ode velika trojka govori cinjenica da ce za par godina ovaj Zverev da osvaja slemove i da bude prvi igrac sveta.

R. J. Goku Black

pre 3 godine

Sudeći po partijama koje je Rafa prikazivao ove nedelje, ovaj rezultat je i očekivan. Na iskustvo je pobedio Lopeza i Karenja Bustu, a ni Tompson nije bio Bog zna šta. Čim je usledio malo jači protivnik, odmah se to odrazilo. I tako, Saša i Danil dobiše priliku da drugi put međusobno odlučuju o pobedniku na nekom Masters turniru (u finalu Šangaja 2019. je Medvedev pobedio sa 6:4 6:1).

Bobo

pre 3 godine

Pre par nedelja je osvojio RG sa nezapamćenom dominacijom, a onda dolazi u Pariz i ne može da se sastavi sa lopticom. Isto se dešavalo nekoliko puta kada je posle RG na Vimbldonu ispadao u početnim kolima i igrao kao početnik.

Toma

pre 3 godine

Kako rece jednom Beker Boris,Zverev je mentalna gromada!!!.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikloš Salamander, 7. novembar 2020 18:17)

Pa naravno da jeste. Pitaj Rafu

Šou Biznis

pre 3 godine

@Jumko

Svi koji imaju iq veći od 80 znaju da ne može jedan parametar da odlucuje o najboljem igraču svih vremena... A i sacekaj brate malo da Novak dodje u Federerove godine pa onda pričaj...

simpo

pre 3 godine

Lavlje srce i muda do poda. To vam je ukratko Nadal.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 7. novembar 2020 18:09)
Mora da su do poda kad ih stalno vuče desnom rukom a i uši će mu biti uskoro ko u slona

điu,liu i sadriu

pre 3 godine

Vamos dopingos nije uzeo dozu i bez nje je samo solidan teniser.Valjda će jednog dana obelodaniti kako su španski sportisti početkom ovog veka sistematski dopingovani a Dr Fuentes koji je ih je dopingovao uništio je sve dokaze i dobio je neku zatvorsku kaznu.

Nenad Grobar Pirot

pre 3 godine

Nadal dobar igrac,ali on samo zna da igra na jednoj podlozi na sljaci,na gumi na travi,gde je brza podloga on nemoze osvojiti titulu,sve u svemu Novak ima sanse da osvoji zavrsno turnir,s tim sto Zverev sazreva bas dosta,smireniji je nema onih nerviranja od pre nekoliko meseci,u sutrasnjem finalu sanse su 50P%,zavisice od servisa i sitnica,ne bih iskljucio da bude 3 seta..

Sasa

pre 3 godine

Prosto je neverovatan podatak da je Zverev ubacio 97 posto prvog servisa . Ako je ovo tacno ,onda je to najbolji ucinak u istoriji tenisa. Naravno da je u tom slucaju realno da pobedi , jer on nije neko ko ubacuje servis u polje da bi igrao.

Platipus Pera

pre 3 godine

Rekoh ja nije Zverev Spanac, pa da uprska ovo. I tako i 6 pokusaj u Parizu zavrsen bez titule. A ko je mislio da ce eto sada uspeti u dvorani, pa eto pogresio je....

srle

pre 3 godine

Jako je važno što je Zverev izbacio Nadala. Iako se pravi ljubitelji tenisa ne raduju porazu Rafe, mora se reći da ovo višestruko odgovara Đokoviću. Prva stvar, ostaće rekoreder po broju osvojenih mastersa, i druga ne tako nevažna stvar, Rafa neće osvojiti ni bod u Parizu. Prošle godine je isto ispao u polufinalu. Tako da Nole će imati šansu da poveća razliku na završnom mastersu, jako je važan svaki bod jer početkom sledeće godine Novak ne može mnogo da osvaja bodov. I zato je sada važno da skuplja što više, da pravi što veću razliku da ostane prvi na listi do marta 2021. godine.

Zdravko

pre 3 godine

Poklon kvota na Zvereva. Nadal nikada nije osvojio jak turnir u hali. Jedini trofej iz hale koji uopšte ima u karijeri je iz Madrida 2005. Skoro neverovatan podatak.

Jesi bio u Podgorici folirantu ?

pre 3 godine

Izgubio je ali se nije obrukao, kao neki folirant kome se "nije igralo".
Zato je veliki šampion, a ne samo zbog broja osvojenih turnira.
Koga zanima i ta brojka, neka pogleda šta piše na levoj strani Nadalove maske.

rafa fan club serbia

pre 3 godine

Al je tuzan komentator na sk zato sto nadal razbija zvereva :)))). Mozete da gurate novaka medju najvece ali nikada nece biti u toj prici. Rafa i Rozije pa svi ostali...

RG Fan

pre 3 godine

Ovo je sasvim drugi sport za Nadala kada ne pomaže ni čekanje servisa 4 metra iza osnovne linije.
Zverev ništa posebno, ali kvalitet 1.servisa mu je doneo pobedu. Ipak je pokazao karakter posle jedne izuzetno loše sekvence u 2.setu.
Medvedev je, po meni, veliki favorit za titulu sutra.

NADA

pre 3 godine

realno Rafa i nije zasluzio finale.Zverevu je mozda i trebalo da se dese sve te neprijatnosti kako bi se uozbiljio igrao vrhunski tenis i bez bahatosti.Rafa je kralj sljake i to je to.

Anksiozan_'91.

pre 3 godine

Auuh, bre... celo vece cu biti u depresiji. Nema veze. I dalje si najbolji teniser svih vremena. Ovo je bila samo priprema za zavrsni Masters. Vamos, legendo!

pera ložač

pre 3 godine

Rafa, uvek veliki Rafa.
Fali mu Paris i dobice ga.
(gargleblaster, 7. novembar 2020 18:10)

Neke druge godine.
A možda ni te.
Dobar je teniser alu samo u pesku.

saša

pre 3 godine

@srki
Ono kad neko hoće da se pravi pametan a u stvari ispada dalabu što u stvari i jeste! Običan bednik koji nije uspeo u životu pa svoje frustracije ispoljava preko najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića!

Kaiser Roger

pre 3 godine

Federer je u godinama koji sad imaju Nolo i Nadal igrao duplo bolje od njih, tamo neke 2014 i 2015.Moze i da se proveri Federer je tih godina igrao preko 70 a u 2015 i preko 80 meceva i opet je i na zadnjem mecu igrao sa vise zara i borbe od obojice.Nolo ove godine jedva uzeo AO samo zato sto je Tim bio umorniji,a i da nije bila korona ne bi se on naigrao nesto, a Nadal stara prica samo sljaka.

milutin

pre 3 godine

Nije Zverev isto što i Busta pa da pusti da Rafa prolazi.
A optepoznata činjenica je da Španci Rafu ne smiju spiječiti u njegovom pohodu.
A ovo je dokaz...
Koliko je Nole veći, neuporedivo! I pored poziva Rogera svojevremeno da se svi teniseri udruže protiv Novaka.Nijesmo zaboravili!

Holden Caulfield

pre 3 godine

Nadal na RG i Nadal u dvorani-dvije potpuno razlicite osobe,u dvorani u najboljem slucaju prosjecan igrac,na RG prakticno nepobjediv,nevjerovatna razlika u igri.

Jovan

pre 3 godine

Ovaj prasinar je trebalo da izgubi jos u prvom kolu. Nekako se provlacio i imao srece. Medjutim sada je prici dosao kraj. Da nema sljake bio bi prosecan igrac tipa Vavrinke, Cilica i sl. Opet se pokazalo koliko je Nole dominantan igrac i nije slucajno najbolji svih vremena.

Rus

pre 3 godine

Beton je noćna mora za njega. Da nema šljake bio bi prosečan teniser. Drago mi je što se nije itjednačio sa Novakom u osvojenim Mastersima

boki

pre 3 godine

Jos jedan dokaz da niti Rafa niti Rodzer mogu u isti kos sa Noletom,Rafa je klasican sljakas ,bez sljake on bi bio izuzetno dobar teniser ali ne vise od toga,Federer je pak iskoristio ocajnu konkurenciju i dosao tu gde je dok je Nole kompletan igrac za sve podloge,apsolutni GOAT!

Bolesni skot

pre 3 godine

Ja stvarno ne znam kada je Wawrinka pobedio Noloa... Mozda Novaka ali ne znam ko je Noloa
(Šou Biznis, 07. novembar 2020 18:05

To je onaj Noloa, sa ostrva Samoa...

Vanja

pre 3 godine

kako mogu Nadala da konkurisu za GOAT-a kad covjek igra tenis samo na sljaci
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Shein, 7. novembar 2020 17:58)

Trenutno igra polufinale, ne znam znas li. A nije na sljaci.

Igor

pre 3 godine

Nadalu ne odgovara brza podloga pogotovo dvorane njegov slajs kojim umrtvljuje igru je efikasna samo na sljaci bekendom ne pravi nikakvu razliku umeo on iz tog udarca da pogodi viner ali nije konstantan kao kad igra forhend koji mu funkcionise sjajno.Zverev odigrao dobro, otkad saradjuje sa Davidom Fererom igra mnogo bolje ne brza koncentrisaniji je i to daje rezultate.

Saša

pre 3 godine

Okrece ovo goat nadal...
(nole krompirko, 07. novembar 2020 17:49)

Nadal može biti GOAT samo na šljaci i tu se priča završava. Kad kompletira sve masterse i završni masters, onda možemo o tome pričati. A to se neće desiti nikad. Ove godine je uzeo samo RG i pojedinci ovde pišu da je imao najbolju sezonu.

Laki

pre 3 godine

Šta bi, puče Šljakator! Žao mi ovih koji navijaju za sve druge, i za patke i guske....samo ne za Novaka!
Ajmo Yumco struko! Pardon, ti si Džamko(Jumko).

Cole

pre 3 godine

Kada sam pre nekoliko dana napisao da Nadal nema nikakve šanse da pobedi u Parizu i da pehar osvaja Rubljov, Medvedev ili Zverev, dobih baš puno minusa! Šta sada kažete?
(krastavčević, 7. novembar 2020 17:43)

Ti si nas idol. Zadovoljan?

sonic

pre 3 godine

Jednstavno Nadal ne zna da igra u dvoranskim uslovima,a to se danas najbolje vidi,stoji 3 4 metara iza osnovne linije kad ceka servis...tako se ne igra na betonu generalno,a pogotovo ne u dvorani gde su uslovi mnogo brzi,nikad nece uzeti titulu u dvorani.Bolje da je sezonu odmah zavrsio posle roland garosa

No1e GOAT already, pa Nadal, a dzemperko treca rupa na sviralu!

pre 3 godine

Koliko je ovaj Nadal jednodimenzionalan igrac! Cim je presao na podlogu koja nije sljaka vidi se koliko je limitiran igrac. U svakom mecu u Parizu je izgubio po set i bio u opasnosti da izgubi mec. Danas je izgubio cisto u dva seta od decka koji ima puno problema u privatnom zivotu. Ne da Nadal ne ume da igra na drugim podlogama vec i mentalno nije na nivou da pobedjuje protiv igraca iz Top 10 na tim podlogama. Bas zbog toga nikada nije osvojio Pariz Masters i nikada ni nece. Ista prica je sa zavrsnim mastersom gde igra Top 8 igraca. Nadal to nikada nije osovjio zato sto ne moze u kontinuitetu da pobedjuje osmoricu najboljih, zapravo pitanje je da li ce ikoga ove godine uopste da pobedi tamo. Zavrsni Masters je verovatno tezi turnir za osvajanje od Grand Slam turnira, Top 8 igraca igraju na dva dobivena seta u samo 7 dana, sto zahteva vestinu, fizicku i mentalnu spremu! Novakovih 17GS naslova (bice ih jos) + 5 zavrsnih Mastersa vredi daleko daleko vise od Rafinih 20 GS naslova + 0 Zavrsnih Mastersa. I jos se Nadal ko najveci bednik buni, prigovara i trazi da se zavrsni masters odigrava na sljaci??? LOL :D Pa zamislite da su Federer ili Djokovic trazili da se Roland Garros odrzava na travi ili betonu??? Zaista jadno od Nadala. Ispade i on iz konkurencije za GOAT-a i ostade od velike trojke samo veliki JEDAN - Novak GOATovic!!!

Tema

pre 3 godine

Istrese ga Zverev kao zvecku. Ne moze Nadal na drugu podlogu da igra vrhunski tenis. Da nije sljake bio bi prosecan teniser. Jedino na tu podlogu igra na betinu i travi je nemocan bezopasan.

tvrtko

pre 3 godine

Nadal vratio brejk u drugom setu. Sad će scenario kao protiv Buste. Nadal dobija 8 od sledećih 9 gemova i dobija meč u trećem setu sa 6:1

Kaiser Roger

pre 3 godine

Samo je Federer GOAT.Nadal je uvek kroz karijeru ovakav bio osvoji RG i posle se raspadne ili bilo koji GS kad osvoji.I posle zasto ga optuzuju za doping.Pa nemoj da igras ako imas bolove.

krastavčević

pre 3 godine

Kada sam pre nekoliko dana napisao da Nadal nema nikakve šanse da pobedi u Parizu i da pehar osvaja Rubljov, Medvedev ili Zverev, dobih baš puno minusa! Šta sada kažete?

Platipus Pera

pre 3 godine

Na ovom turniru gubio je dva puta prvi set, no protiv Spanaca. E onda bi u drugom on preokrenuo, a onda u trecem raspad drugog Spanca. E ovaj put protivnik nije Spanac, Zverev upravo odbija napad Nadala i cuva brejk. VIdecemo da li i 4 put Nadal uspeva da okrene drugi set ili ce sve ici u korist Zvereva,,,,

Bojan

pre 3 godine

Ne može Nadal da osvoji više ništa na betonu, čovek ima povređena kolena, herojski srcem i teškom borbom je osvojio RG, to mu je poslednji veći trofej, a živi bili pa videli!

Bojan

pre 3 godine

Ne može Nadal da osvoji više ništa na betonu, čovek ima povređena kolena, herojski srcem i teškom borbom je osvojio RG, to mu je poslednji veći trofej, a živi bili pa videli!

Rus

pre 3 godine

Beton je noćna mora za njega. Da nema šljake bio bi prosečan teniser. Drago mi je što se nije itjednačio sa Novakom u osvojenim Mastersima

Saša

pre 3 godine

Okrece ovo goat nadal...
(nole krompirko, 07. novembar 2020 17:49)

Nadal može biti GOAT samo na šljaci i tu se priča završava. Kad kompletira sve masterse i završni masters, onda možemo o tome pričati. A to se neće desiti nikad. Ove godine je uzeo samo RG i pojedinci ovde pišu da je imao najbolju sezonu.

krastavčević

pre 3 godine

Kada sam pre nekoliko dana napisao da Nadal nema nikakve šanse da pobedi u Parizu i da pehar osvaja Rubljov, Medvedev ili Zverev, dobih baš puno minusa! Šta sada kažete?

srle

pre 3 godine

Jako je važno što je Zverev izbacio Nadala. Iako se pravi ljubitelji tenisa ne raduju porazu Rafe, mora se reći da ovo višestruko odgovara Đokoviću. Prva stvar, ostaće rekoreder po broju osvojenih mastersa, i druga ne tako nevažna stvar, Rafa neće osvojiti ni bod u Parizu. Prošle godine je isto ispao u polufinalu. Tako da Nole će imati šansu da poveća razliku na završnom mastersu, jako je važan svaki bod jer početkom sledeće godine Novak ne može mnogo da osvaja bodov. I zato je sada važno da skuplja što više, da pravi što veću razliku da ostane prvi na listi do marta 2021. godine.

boki

pre 3 godine

Jos jedan dokaz da niti Rafa niti Rodzer mogu u isti kos sa Noletom,Rafa je klasican sljakas ,bez sljake on bi bio izuzetno dobar teniser ali ne vise od toga,Federer je pak iskoristio ocajnu konkurenciju i dosao tu gde je dok je Nole kompletan igrac za sve podloge,apsolutni GOAT!

pera ložač

pre 3 godine

Rafa, uvek veliki Rafa.
Fali mu Paris i dobice ga.
(gargleblaster, 7. novembar 2020 18:10)

Neke druge godine.
A možda ni te.
Dobar je teniser alu samo u pesku.

Bobo

pre 3 godine

Pre par nedelja je osvojio RG sa nezapamćenom dominacijom, a onda dolazi u Pariz i ne može da se sastavi sa lopticom. Isto se dešavalo nekoliko puta kada je posle RG na Vimbldonu ispadao u početnim kolima i igrao kao početnik.

Šou Biznis

pre 3 godine

@Jumko

Svi koji imaju iq veći od 80 znaju da ne može jedan parametar da odlucuje o najboljem igraču svih vremena... A i sacekaj brate malo da Novak dodje u Federerove godine pa onda pričaj...

No1e GOAT already, pa Nadal, a dzemperko treca rupa na sviralu!

pre 3 godine

Koliko je ovaj Nadal jednodimenzionalan igrac! Cim je presao na podlogu koja nije sljaka vidi se koliko je limitiran igrac. U svakom mecu u Parizu je izgubio po set i bio u opasnosti da izgubi mec. Danas je izgubio cisto u dva seta od decka koji ima puno problema u privatnom zivotu. Ne da Nadal ne ume da igra na drugim podlogama vec i mentalno nije na nivou da pobedjuje protiv igraca iz Top 10 na tim podlogama. Bas zbog toga nikada nije osvojio Pariz Masters i nikada ni nece. Ista prica je sa zavrsnim mastersom gde igra Top 8 igraca. Nadal to nikada nije osovjio zato sto ne moze u kontinuitetu da pobedjuje osmoricu najboljih, zapravo pitanje je da li ce ikoga ove godine uopste da pobedi tamo. Zavrsni Masters je verovatno tezi turnir za osvajanje od Grand Slam turnira, Top 8 igraca igraju na dva dobivena seta u samo 7 dana, sto zahteva vestinu, fizicku i mentalnu spremu! Novakovih 17GS naslova (bice ih jos) + 5 zavrsnih Mastersa vredi daleko daleko vise od Rafinih 20 GS naslova + 0 Zavrsnih Mastersa. I jos se Nadal ko najveci bednik buni, prigovara i trazi da se zavrsni masters odigrava na sljaci??? LOL :D Pa zamislite da su Federer ili Djokovic trazili da se Roland Garros odrzava na travi ili betonu??? Zaista jadno od Nadala. Ispade i on iz konkurencije za GOAT-a i ostade od velike trojke samo veliki JEDAN - Novak GOATovic!!!

Čova

pre 3 godine

Prosto da ne poveruješ da je nekim našim ljudima draži Nadal ili Federer nego Novak. Naravno da ovu dvojicu treba uvažavati pa i voleti jer i u njihovim majstorstvima uživamo godinama. Ali Novak je najbolji naš sportista svih vremena, proglašavan za najboljeg sportistu sveta. Njegove humanitarne akcije se mere u milionima dolara. Ali ne, to je sve malo da bismo ga cenili. Ne, nama je važnije da li jede meso ili je vegan, kakvo mišljenje ima o ovom ili onom, a inače "podržavamo" pravo na različitosti i "tolerantni" smo. A pitajte se, kad on prestane da igra, da li ćemo i kada doživeti da imamo takvog sportistu ponovo.

Holden Caulfield

pre 3 godine

Nadal na RG i Nadal u dvorani-dvije potpuno razlicite osobe,u dvorani u najboljem slucaju prosjecan igrac,na RG prakticno nepobjediv,nevjerovatna razlika u igri.

điu,liu i sadriu

pre 3 godine

Vamos dopingos nije uzeo dozu i bez nje je samo solidan teniser.Valjda će jednog dana obelodaniti kako su španski sportisti početkom ovog veka sistematski dopingovani a Dr Fuentes koji je ih je dopingovao uništio je sve dokaze i dobio je neku zatvorsku kaznu.

Zdravko

pre 3 godine

Poklon kvota na Zvereva. Nadal nikada nije osvojio jak turnir u hali. Jedini trofej iz hale koji uopšte ima u karijeri je iz Madrida 2005. Skoro neverovatan podatak.

Nebojša

pre 3 godine

Nadal ne zna na betonu, Djokovic ne zna na sljaci, na kraju to dodje na isto.
(stefan, 07. novembar 2020 18:23)

Pa sad ne bih rekao da si u pravu Novak na šljaci uglavnom gubi od Nadala dok Nadal na betonu ni sam ne zna od koga je sve gubio i to neretko bez osvojeno seta kao večeras uz to nikada nije osvojio Pariz, Šangaj, Majami i završni turnir dok je Novak osvojio sva tri mastersa na šljaci najmanje dvaput pritom pobedivši Nadala na sva tri.

R. J. Goku Black

pre 3 godine

Sudeći po partijama koje je Rafa prikazivao ove nedelje, ovaj rezultat je i očekivan. Na iskustvo je pobedio Lopeza i Karenja Bustu, a ni Tompson nije bio Bog zna šta. Čim je usledio malo jači protivnik, odmah se to odrazilo. I tako, Saša i Danil dobiše priliku da drugi put međusobno odlučuju o pobedniku na nekom Masters turniru (u finalu Šangaja 2019. je Medvedev pobedio sa 6:4 6:1).

Saša

pre 3 godine

Nadal može biti GOAT samo na šljaci i tu se priča završava. Kad kompletira sve masterse i završni masters, onda možemo o tome pričati. A to se neće desiti nikad. Ove godine je uzeo samo RG i pojedinci ovde pišu da je imao najbolju sezonu.
(Saša, 07. novembar 2020 18:29)

Kompletirao je odavno masterse na svim podlogama botu,mozes da zavrsavas pricu ali cinjenice bole a to je da Nolo nije ni delic onoga sto je Nadal!
(Freddy, 07. novembar 2020 19:01)

Kompletirao, ali na Soni PS-u.

simpo

pre 3 godine

Lavlje srce i muda do poda. To vam je ukratko Nadal.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 7. novembar 2020 18:09)
Mora da su do poda kad ih stalno vuče desnom rukom a i uši će mu biti uskoro ko u slona

Laki

pre 3 godine

Šta bi, puče Šljakator! Žao mi ovih koji navijaju za sve druge, i za patke i guske....samo ne za Novaka!
Ajmo Yumco struko! Pardon, ti si Džamko(Jumko).

Just sayin'

pre 3 godine

Nadal ima 7 grend slemova van roland garosa,ne lupetajte kako bi bio samo dobar igrac da nema sljake
(sonic, 7. novembar 2020 19:29

Nadal bi bio upravo samo to da nema sljake.
Ako jedan teniser koji se proglasava za G.O.A.T. a nema nijedan osvojen zavrsni turnir gde igraju 8 najboljih, po kom kriterijumu je onda on najbolji?

Jovan

pre 3 godine

Ovaj prasinar je trebalo da izgubi jos u prvom kolu. Nekako se provlacio i imao srece. Medjutim sada je prici dosao kraj. Da nema sljake bio bi prosecan igrac tipa Vavrinke, Cilica i sl. Opet se pokazalo koliko je Nole dominantan igrac i nije slucajno najbolji svih vremena.

Ljubba

pre 3 godine

Vau, zamisli, Nadal nikada nece osvojiti Masters u Parizu koji mnogi ni ne zele da igraju... Tragedija! Hahahahaha... Koga briga za jedan Masters turnir!?
(Jumko, 07. novembar 2020 22:42)


Nadal nije osvojio ni zavrsni Masters gde igraju osmorica najboljih, bukvalno turnir jaci od bilo kog Grend slema, a nije osvojio ni Majami, da tvoj zemljak Djokovic nije to sve osvojio koga patoloski mrzis i pljujes vec punih 10 godina, ko zna koliko bi komentara ostavljao i ko zna sta bi sve pisao, idi leci se vise vreme je!
(Darco, 07. novembar 2020 22:58)

Džaba mu pišeš, nije dovoljno inteligentan da shvati a i sta da očekuješ od osobe kome se svaki komentar završava sa hahaha i piše Nolo Noline itd, samo ignor je lek

milutin

pre 3 godine

Nije Zverev isto što i Busta pa da pusti da Rafa prolazi.
A optepoznata činjenica je da Španci Rafu ne smiju spiječiti u njegovom pohodu.
A ovo je dokaz...
Koliko je Nole veći, neuporedivo! I pored poziva Rogera svojevremeno da se svi teniseri udruže protiv Novaka.Nijesmo zaboravili!

Jovana

pre 3 godine

Koliko bi Djokovic imao Zavrsnih da se igra na sljaci? Isto koliko i RG, i to bi bilo upitno. Betonas.
(Molim, 7. novembar 2020 20:23) #

Pa Djokovic ima 10 masters titula na šljaci , na 5 od ukupno 10 pobedio Nadala. Tako da junko ne njake !

Platipus Pera

pre 3 godine

Rekoh ja nije Zverev Spanac, pa da uprska ovo. I tako i 6 pokusaj u Parizu zavrsen bez titule. A ko je mislio da ce eto sada uspeti u dvorani, pa eto pogresio je....

sonic

pre 3 godine

Jednstavno Nadal ne zna da igra u dvoranskim uslovima,a to se danas najbolje vidi,stoji 3 4 metara iza osnovne linije kad ceka servis...tako se ne igra na betonu generalno,a pogotovo ne u dvorani gde su uslovi mnogo brzi,nikad nece uzeti titulu u dvorani.Bolje da je sezonu odmah zavrsio posle roland garosa

RG Fan

pre 3 godine

Ovo je sasvim drugi sport za Nadala kada ne pomaže ni čekanje servisa 4 metra iza osnovne linije.
Zverev ništa posebno, ali kvalitet 1.servisa mu je doneo pobedu. Ipak je pokazao karakter posle jedne izuzetno loše sekvence u 2.setu.
Medvedev je, po meni, veliki favorit za titulu sutra.

misterX

pre 3 godine

Koliko bi Djokovic imao Zavrsnih da se igra na sljaci? Isto koliko i RG, i to bi bilo upitno. Betonas.
(Molim, 7. novembar 2020 20:23).

...koliko bi Nadal imao RG da se turnir igra na betonu ?

Sasa

pre 3 godine

Čitajući komentare, sve je jasno. Nolomanija - najvece zlo koje je zadesilo tenis, sport i Srbiju u poslednjih 20 godina.
(vule, 7. novembar 2020 20:49) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Glupostmanija. ;) To je tvoja grupa. Jadnice.

Tema

pre 3 godine

Istrese ga Zverev kao zvecku. Ne moze Nadal na drugu podlogu da igra vrhunski tenis. Da nije sljake bio bi prosecan teniser. Jedino na tu podlogu igra na betinu i travi je nemocan bezopasan.

Toma

pre 3 godine

Kako rece jednom Beker Boris,Zverev je mentalna gromada!!!.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikloš Salamander, 7. novembar 2020 18:17)

Pa naravno da jeste. Pitaj Rafu

Kun' - fu Panda

pre 3 godine

Sve sem kluba 20 je bezvredno. Pamte se samo pobednici Slemova.
(Milan_PT, 07. novembar 2020 19:29)

Ma nemoj mi reci....pa zasto se onda vodi ostala statistika. Da je obrnuto, ti i takvi pacenici bi rekli da GS nisu uopste bitni. Brale moj, sve se racuna, ali sve. GS, Mastersi, godine zavrsene kao prvi, sedmice na prvom mjestu, medjusobni skorovi najboljih, MA SVEEEE.....

Ikan

pre 3 godine

Svojevremeno je jedan Nikola Pilić rekao, da se boji za zdravlje Nadala,jer se dečko konstantno dopinguje!Takav trenerski stručnjak ne priča to bez razloga.Njegova reč ima težinu!Uostalom pogledajte Nadalovu ruku na RG i večeras protiv Zvereva!

Sasha

pre 3 godine

Jbg nije ovo sljaka i stanes 6,7 metara iza linije i vracas dok protivnik izgubi zivce i pogresi, cist primer je finale RG, Nadal nije imao vise vinera od Djokovica a pobedio 3-0 i to set sa nulom, a Djokovic napravio oko 50 gresaka, to na betonu nema, neko makljaza sa osnovne linije a tu je Nadal niko i nista, zato je uvek bio smesan na betonu i na travi osim na US openu gde je veoma veoma spora podloga

Nole, pa ostali

pre 3 godine

Nadal je ceo ovaj turnir igrao relativno lose, rekao bih da se provukao dva puta, treci put nije mogao.
Drago mi je, jer ce statistika lepo, na kraju, objasniti ko je ko od njih trojice.

Beobrad

pre 3 godine

Koliko dobrih igraca treba da ne nastupa u Parizu, da bi ovaj napokon osvojio Pariz beton?
Nema najboljeg, Novaka, nema Tima, nema Federera. I opet karabanana. Riljaj sljaku i pokusaj da se ne izblamiras u Londonu, jer ce Novak da te ponizi, Rafaele fizicki radnice.

Trpimir

pre 3 godine

Koliko je samo domaćim kompleksašima mučno što je njihov zemljak u popularnom sportu najbolji na svetu, što predstavlja svoju zemlju i narod u drugačijem svetlu, što ruši nametnute streotipe i usrećuje svoj narod dajući mu snagu i razlog za ponos u teškim vremenima!
Teško im je, razumimo ih, toliko gorčine se godinama nataložilo, ne vole sami sebe i svoju zemlju, žele joj sve najgore. Ostaje im samo da jalovo laju i blate najboljeg ambasadora Srbije...

Nenad Grobar Pirot

pre 3 godine

Nadal dobar igrac,ali on samo zna da igra na jednoj podlozi na sljaci,na gumi na travi,gde je brza podloga on nemoze osvojiti titulu,sve u svemu Novak ima sanse da osvoji zavrsno turnir,s tim sto Zverev sazreva bas dosta,smireniji je nema onih nerviranja od pre nekoliko meseci,u sutrasnjem finalu sanse su 50P%,zavisice od servisa i sitnica,ne bih iskljucio da bude 3 seta..

remax

pre 3 godine

Kada sam pre nekoliko dana napisao da Nadal nema nikakve šanse da pobedi u Parizu i da pehar osvaja Rubljov, Medvedev ili Zverev, dobih baš puno minusa! Šta sada kažete?
(krastavčević, 7. novembar 2020 17:43)

To je bilo jasno svakom ko prati tenis.
Jedno su botovi sa psihičkim problemima koji bljuju žuč zbog Đokovića, a drugo je realnost.
Sad će verovatno da pišu da mastersi nisu važni, a u stvari bol što "njihov" Nadal nikad neće obrnuti ni jedan krug, o dva da ne govorimo. :)

Trpimir

pre 3 godine

Nikad, ali nikad ovo osvojiti neće nabildovani Apač, hehe, o radosti...
Noksa jedini ikad prešo igricu dvaput, uskoro ruši i sve ostale rekorde!

Milan

pre 3 godine

Ništa, nećemo da obraćamo preterano pažnju na brojke Feda i Nadala, mada uživamo u njihovim mečevima, sada samo lagano brojimo nedelje do proleća i pazimo se korone.

DžejAr65

pre 3 godine

Koliko bodova je Nadal osvojio u Parizu? Kakvo je sad stanje sa bodovima, do kad je Nole osiguran?!
(Nejm, 07. novembar 2020 20:46)osvojio je 0 bodova pošto je i prošle godine ispao u polufinalu

Piksi

pre 3 godine

Djokovic ovom Nadalu nije dao set na betonu 7 punih godina,i ovde neki raspali botovi pisu Nadal GOAT,da se ispovracas,pa nije tenis samo sljaka...

Karlo Prvi

pre 3 godine

Čoveka koji je osvojio 7 GS titula na betonu i travi i igrao još 8 GS finala i osvojio 10 Masters titula na betonu je neko nazvao "prosečnim" bez šljake. Ako je to prosek, dao mi Bog da mi deca budu prosečna u svemu što budu radila u životu.

Igor

pre 3 godine

Nadalu ne odgovara brza podloga pogotovo dvorane njegov slajs kojim umrtvljuje igru je efikasna samo na sljaci bekendom ne pravi nikakvu razliku umeo on iz tog udarca da pogodi viner ali nije konstantan kao kad igra forhend koji mu funkcionise sjajno.Zverev odigrao dobro, otkad saradjuje sa Davidom Fererom igra mnogo bolje ne brza koncentrisaniji je i to daje rezultate.

Milica

pre 3 godine

Rafa, hvala na rezultatima i hvala sto smo te jos jednom gledali i navijali za tebe svim srcem. Cestitke Zverevu i na plasmanu u finale. Bio je bolji ovog puta, Uz dobro zdravlje i motivaciju, zelimo ti nova teniska dostignuca i nove rekorde. Vamos iz Srbije!
Postujemo sve, ali Rafa je najveci!
(Rafa fan club Serbia, 7. novembar 2020 20:03)

Bože dragi bolesnog li deteta ovog jumka!???

Darco

pre 3 godine

Vau, zamisli, Nadal nikada nece osvojiti Masters u Parizu koji mnogi ni ne zele da igraju... Tragedija! Hahahahaha... Koga briga za jedan Masters turnir!?
(Jumko, 07. novembar 2020 22:42)


Nadal nije osvojio ni zavrsni Masters gde igraju osmorica najboljih, bukvalno turnir jaci od bilo kog Grend slema, a nije osvojio ni Majami, da tvoj zemljak Djokovic nije to sve osvojio koga patoloski mrzis i pljujes vec punih 10 godina, ko zna koliko bi komentara ostavljao i ko zna sta bi sve pisao, idi leci se vise vreme je!

NADA

pre 3 godine

realno Rafa i nije zasluzio finale.Zverevu je mozda i trebalo da se dese sve te neprijatnosti kako bi se uozbiljio igrao vrhunski tenis i bez bahatosti.Rafa je kralj sljake i to je to.

Cole

pre 3 godine

Kada sam pre nekoliko dana napisao da Nadal nema nikakve šanse da pobedi u Parizu i da pehar osvaja Rubljov, Medvedev ili Zverev, dobih baš puno minusa! Šta sada kažete?
(krastavčević, 7. novembar 2020 17:43)

Ti si nas idol. Zadovoljan?

ccc?

pre 3 godine

Izvlacio se u dva kola i na kraju naleteo na Zvereva. Ipak ovo nije sljaka, ovo je beton. Isto ce biti u Londonu i sve isto do narednog RG. A onda ..da vidimo..

Mare

pre 3 godine

Kad neko kaže da Nadal ne može osvojiti titulu van šljake odmah znam o kakvom se teniskom poznavaocu radi. Tenis se ne igra od juče ili danas, čovek je osvajao titule na svim podlogama i to one najveće e sad nije on kriv što je toliko predominantan na šljaci, svakom od njih trojice nesto manje ili više leži i to je to ali ne treba nikad umanjivati njihovo umeće. Ja za njih imam samo jedno ogromno poštovanje.

Platipus Pera

pre 3 godine

Na ovom turniru gubio je dva puta prvi set, no protiv Spanaca. E onda bi u drugom on preokrenuo, a onda u trecem raspad drugog Spanca. E ovaj put protivnik nije Spanac, Zverev upravo odbija napad Nadala i cuva brejk. VIdecemo da li i 4 put Nadal uspeva da okrene drugi set ili ce sve ici u korist Zvereva,,,,

saša

pre 3 godine

@srki
Ono kad neko hoće da se pravi pametan a u stvari ispada dalabu što u stvari i jeste! Običan bednik koji nije uspeo u životu pa svoje frustracije ispoljava preko najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića!

Zoki

pre 3 godine

sta je ovde bolesnikaaa,svaki put kad udjem,sve ih je vise.Lazu da napunis lagano.
(Nikola, 7. novembar 2020 20:57)

Na tenisu su uvek najzanimljiviji komentari. Najveći frikovi koji posećuju ovaj portal se skupljaju ovde, bez obzira kojoj frakciji pripadaju.

Just sayin'

pre 3 godine

Nadal ima 7 grend slemova van roland garosa,ne lupetajte kako bi bio samo dobar igrac da nema sljake
(sonic, 7. novembar 2020 19:29

Nadal bi bio upravo samo to da nema sljake.
Ako jedan teniser koji se proglasava za G.O.A.T. a nema nijedan osvojen zavrsni turnir gde igraju 8 najboljih, po kom kriterijumu je onda on najbolji?

ИксИксЕл

pre 3 godine

Све је до Надаловог спонзора спортске опреме и зато у дворани нема шансе за неки велики резултат.Наиме у дворанским условима његов шортс се још више скупи и онда су то танталове муке.Много снаге потроши на извлачење а самим тим и концентрација опада.Како се није сетио да наручи два броја већи шортс за такве услове играња.

Bolesni skot

pre 3 godine

Ja stvarno ne znam kada je Wawrinka pobedio Noloa... Mozda Novaka ali ne znam ko je Noloa
(Šou Biznis, 07. novembar 2020 18:05

To je onaj Noloa, sa ostrva Samoa...

Игор

pre 3 godine

Па да, стероиди изветрели из тела допала од Р.Г. па једва игра. А вечити тањираш из Швице још увек не може да очисти организам од допа...

Žikica-prva puška Srbije

pre 3 godine

Nadal celu godinu se sprema za blato RG, finale odigra korektno i osvoji samo zato što Nole odigra katastrofa, niko ne zna zašto.
Sada isti taj Pariz ali beton i Rafica se RASPAO, igra velika 0 !
I to je GOAT! Haaaaa, haaa.. proverite pilulice.
Pa nisu samo GS merilo, Nole po svim drugim merilima bolji, ali ćeraćemo se i za te GS.
Idemooo

glukozamin

pre 3 godine

Auuh, bre... celo vece cu biti u depresiji. Nema veze. I dalje si najbolji teniser svih vremena. Ovo je bila samo priprema za zavrsni Masters. Vamos, legendo!
(Anksiozan_'91., 07. novembar 2020 18:25)

Auuu, al' se pripremio... Svaka mu čast! Samo nek tako nastavi i na završnom.

mile

pre 3 godine

nadal je strasan igrac,srcan,borben i dobar momak,alo nije to dovoljno za goata kao sto nije ni leprsavost(federer)kategorija,na zalost svih hejtera nole je u prednosti koliko god vas bolelo

DžejAr65

pre 3 godine

Ne misliš da baš zato što se igra svake godine na betonu taj završni turnir. Ako tenis čine 3 podloge,a ovim turnirom se zaokružuju rezultati najbolje osmorice, jel normalno da se igra samo na jednoj od 3 podloge? Zamisli da se igra na šljaci? Pa Rafa bi imao 12 završnih turnira. Zato taj završni masters nema nikakvog smisla jer se igra samo na betonu. A nije tenis samo beton.
(sakupljač minusa, 07. novembar 2020 20:21)
Nadal je dominantan na šljaci gde se igra na 3 dobijena seta(RG),, dok na turnirima na 2 seta(Rim, Madrid, Monte Karlo) i te kako je gubio, tako da ne stoji da bi uzeo sve

strucnjak za ugradjivanje plina u auto i analiticar za ugradjivanje plina u auto

pre 3 godine

Muamere, kad igra dzumhur hahahaha. Igraju li kod vas tamo zenski tenis?

Oliver

pre 3 godine

Koliko bi slemova imao Nadal da nije sljake?? 7! Dvojica najvecih iako Federera ne volim su upravo Federer i Djokovic, pa 10 praznih mesta pa ostali neka se poredjaju

nikol dz femija

pre 3 godine

(sakupljač minusa, 07. novembar 2020 20:21)


ATP je Zapad. A to su Anglosaksonci. ONI SU OSMISLILI PRAVILA. To Vam je jasno ? Je li tako ?

ZNAČI - ONI LJUDI RADE ZA SEBE TJ. ZA SVOJE. A Zapad igra na tvrdoj podlozi.

SVE JE PODEŠENO DA ZAPADNJAK POBEDI. ALI BAŠ SVE. E sada nisu mogli ukinuti zemlju jer su sve i rasporedili po svojim zemljama a njihova je i Francusa koja je isto anglosaksonska priča.

TAKO DA IMATE TRI TVRDE I JEDNU ZEMLJU.

ZAVRŠNI NARAVNO TVRDA - RAČUNAJUĆI NA ANGLOSAKSONSKE IGRAČE.

I TAKO JE I BILO.
Do pojave predstvanika slovenskih plemena, ČEHA - IZ KATOLIČKE ČEHOSLOVAČKE , IVANA LENDLA.

A ONDA se posle DVADESET GODINA pojavio predstavnik drugog slovenskog plemena , SRBIN IZ PRAVOSLAVNE SRBIJE , NOVAK ĐOKOVIĆ.

I gle ide mu baš tvrda podloga i trava ( a Lendlu je odgovarala šljaka dok trava nikako ).

TAKO DA OBRATITE SE ATP TURU, možda Vam ispune želju, ako niste Srbin.

матори

pre 3 godine

Narode, sutra je 4 nedelje od najvaznijeg finala u istoriji Slemova, koje je odredilo Goata (tako ja citao tih dana)! Pa ovo uzivanje u brojci 20 je sve jace i jace! Upravo pijem casu vina, gledam na ju tjubu te nedeljne batine, i nazdravljam klubu 20! Cekamo vesti iz Australije, ni ne mora da se igra Ao, pratimo mocne Masterse iz Pariza i Londona, i gledamo i slusamo kmecanje nolina! Laku noc, puno pozdrava...
(Jumko, 07. novembar 2020 22:46)
Ауууу, много пијеш вина у зедње време. Јел то што ти Рафа и Рођа губе или зато што Ноле остаје бр 1! 1! 1!

Sasa

pre 3 godine

Prosto je neverovatan podatak da je Zverev ubacio 97 posto prvog servisa . Ako je ovo tacno ,onda je to najbolji ucinak u istoriji tenisa. Naravno da je u tom slucaju realno da pobedi , jer on nije neko ko ubacuje servis u polje da bi igrao.

panter pudlica

pre 3 godine

Nadal "zna" da igra samo na jednoj podlozi! Recenica koja opisuje nolinu i njegovo znanje o tenisu...
(Jumko, 07. novembar 2020 19:32)

A taj komentar savršeno opisuje tvoj mizerni lik...

strucnjak za ugradjivanje plina u auto i analiticar za ugradjivanje plina u auto

pre 3 godine

Freddy je sa nadalom kompletirao sve masterse i zavrsni turnir, na virtual tennisu hahahaha

cica bradina

pre 3 godine

Posto mi je neko ukrao sifru izuzev sto pise sa velikimpocetnim slovom,obavestavam vas da je ovo moja nova sifra za komentare.
Inace sve cestitke Sasi Zverevu bio je bolji i videcemo sutra da li ce pobediti zemljaka Medvedeva?Iskreno se nadam da hoce, jer bi bila bi 3 u prvih 4 ATP liste sa "ozloglasenog Adrija tura".Dokaz da je bila ispravna odluka da se igra u Beogradu,ali se desio Zadar i "nestasni" Grigor koji je skokunuo do Bugarske a zatim posejao virus svima ukljucujuci najboljem ikad!

Gastao Elias - Antihrist kajzera Rodžera

pre 3 godine

Nadal "zna" da igra samo na jednoj podlozi! Recenica koja opisuje nolinu i njegovo znanje o tenisu...
(Jumko, 7. novembar 2020 19:32)

Tebe i tvoje bajanje ne može da opiše ni 50 referata, a kamoli jedna rečenica.

DoubleEdgedSword

pre 3 godine

(Jumko, 7. novembar 2020 22:42)

Znam da će me mnogi kritikovati, a samim tim i pokopati minusima...ali evo, ja se brinem za tebe. Pokvarilo ti se ono dugme u glavi, pa si samo počeo da štancuješ. Nisi uopšte, pod milim Bogom, stao kad je ova vest objavljena, pogotovo kada je Rafa izgubio. Ako ne staviš to pod kontrolu, pregoreće ti mozak (mada, znajući dobre ljude koji dolaze na ovom sajtu, neće to biti neki veliki gubitak).
A, što se tiče Srkija, ja mu predlažem da ne posećuje ovaj portal barem mesec dana. Toliko je opsednut najboljim teniserom naše zemlje da je počeo da ga spominje i u vestima gde se ne piše o njemu. Ipak...kada malo bolje razmislim...možda je bolje da ne dolazi ovde minimum godinu dana, nikada više max.
Za ostale sivonje ovog sveta i veka ne znam šta da kažem. Trava je uvek zelenija, kako gosn. Mats kaže (pogotovo kad Federer ne igra na Centralnom terenu).

Mr. Bojangles

pre 3 godine

Freddy, 07. novembar 2020 19:04
Freddy, 07. novembar 2020 19:01
Freddy, 07. novembar 2020 19:00

Lutko, esi mi ti dežurna večeras?

Just sayin'

pre 3 godine

Nadal bi bio upravo samo to da nema sljake.
Ako jedan teniser koji se proglasava za G.O.A.T. a nema nijedan osvojen zavrsni turnir gde igraju 8 najboljih, po kom kriterijumu je onda on najbolji?
(Just sayin', 7. novembar 2020 20:00


A, kako bi bilo da se igra samo na sljaci?
(Lejl, 7. novembar 2020 20:08

Pa kad bi dobio zavrsni da se igra samo na sljaci, to bi bio jos jedan dokaz vise da je odlican samo na sljaci.
Za ostalo, kao sto uglavnom tvrde samo dobar , nikako jedan od najboljih svih vremena.

gvozdje79

pre 3 godine

Pitao Sam se da li ce likovi I dela Nadala da kazu:Nadalu nije tu Djokovic I Federer I samim Tim njegov osvojeni trofej nema toliku vaznost,kao za USO!!!
STETA,A MOGAO JE DA OSVOJI I DVORANU PARIS,BAS.

Bolesni skot

pre 3 godine

Nolo, Noloa, Nolu, Nola, Nolo, Nolom Nolu.
Sta nije jasno, gramatika je prosta.
(Srki, 07. novembar

Srki, ajd' promeni sad po padežima imenicu Simo... Da vidiš kako će to da ispadne po tvome...

ccc?

pre 3 godine

Izvlacio se u dva kola i na kraju naleteo na Zvereva. Ipak ovo nije sljaka, ovo je beton. Isto ce biti u Londonu i sve isto do narednog RG. A onda ..da vidimo..

Deki-Španija

pre 3 godine

LL se na španskom čita kao J, a na katalonskom kao LJ.
Na Majorci se priča dijalektom katalonskog. Sad malo jasnije?
(x, 07. novembar 2020 19:13)

Ja zivim u Španiji godinama i tačno se izgovara Maljorka. Ne Majorka. MALJORKA.

Dva ll su kao lj i na Španskom i na katalonskom

Demar Derozan

pre 3 godine

Ima vise razloga za ovaj Rafin poraz. Prvi je podloga, jer na betonu Rafa nije nepobediv kao na sljaci na kojoj je odrastao. Drugi je da ovaj masters pada na sam kraj sezone, pred zavrsni masters, i nije lako odrzati vrhunsku formu, mnogi vrhunski igraci su ga preskakali, tako da je Rafa uvek ili preskakao ili prekidao turnir zbog povrede. One godine kad je Krajinovic bio u finalu tada je dobio Rafu bez borbe u cetvertfinalu jer se spanac povukao zbog povrede. Trece, zavrsni masters je takodje problem za Rafu, i njegov zahtev da se bar jedne godine oigra na sljaci mozda i ima smisla, zato ga nikad nije ni osvojio. Cetvrto, Zverev je napredovao dosta na mentalmnom planu, US open je bio iskorak za njega, a sada je stigla i potvrda. Fokusiraniji je na igru nego pre, servvira mnogo bolje, i uz svoju visinu i repertoar udaraca sigurno ce biti osvajac GS titule u blikoj buducnosti. Rafa danas nije imao sansu,ipak, sve u svemu, ovo je bezbolan poraz za njega, RG je bio njegov cilj koji je i ostvario u ovoj sezoni. Sta ce biti sa tenisom i turnirima u buducnosti, tesko je predvideti, tako da ce od celokupne situacije zavisiti i rezulatati, u smislu kada ce se i sta igrati. Ovako bez publike nekako nema drazi, sve izgleda kao neki ozbiljniji trening.

apsolutno ne bitno ili nebitno iliti ko razume-s'vatio

pre 3 godine

@Beobrad Vau, zamisli, Nadal nikada nece osvojiti Masters u Parizu koji mnogi ni ne zele da igraju... Tragedija! Hahahahaha... Koga briga za jedan Masters turnir!?
(Jumko, 7. novembar 2020 22:42)

Udjem na clanak i ovo je bio poslednji komentar u tom trenutku.
Teska admin prica.
Budite smekeri ...
Hvala.

Kaiser Roger

pre 3 godine

Samo je Federer GOAT.Nadal je uvek kroz karijeru ovakav bio osvoji RG i posle se raspadne ili bilo koji GS kad osvoji.I posle zasto ga optuzuju za doping.Pa nemoj da igras ako imas bolove.

Monden

pre 3 godine

Kraj godine nikada nije bio Nadalov deo sezone. Ove godine, zbog termina RG-a pogotovo nisam očekivao ništa spektakularno od njega, jer je istrošen i emotivno i fizički. To se najviše videlo po tome kako se kreće, kasni na loptice, na mnoge, koje bi možda i mogao da stigne, nije ni kretao. Čovek ima 34 godina i maksimalno istrošeno telo. Sprema se za RG i USO maksimalno, sve ostalo mu je u drugom planu, a turniri u zatvorenom čak i u trećem.

Oni koji kažu da je Nadal isključivo šljakaš ili veoma slabo poznaju tenis ili su ostrašćeni Nolofanatici. Nadala ima 2 Vimbldona, 4 USO (1 više od vašeg idola) i 1 AO. To je 7 gren slemova van šljake. Ako uzmemo da je Đoković najjači na betonu, on van betona ima 6 titula. Da li to znači da je Đoković isključivo betondžija, radnik na mešalici?

x

pre 3 godine

Neko pominje, a nije prvi put da to vidim - Maljorka, špansko Mallorca izgovara se Majorka, i mi tako i pišemo.
(Aloa, 07. novembar 2020 17:12)

LL se na španskom čita kao J, a na katalonskom kao LJ.
Na Majorci se priča dijalektom katalonskog. Sad malo jasnije?

Šou Biznis

pre 3 godine

@vule

Pa kad čitaš komentare u Srbiji... Isto ti je i u Spaniji Rafomanija ili u Švajcarskoj Fedomanija... Identicno, veruj mi... I isto postoji neko kao ti koji im isto to priča :)

Alek

pre 3 godine

U kakvoj je rupi buducnost tenisa nakon sto ode velika trojka govori cinjenica da ce za par godina ovaj Zverev da osvaja slemove i da bude prvi igrac sveta.

Tamni vilajet

pre 3 godine

...koliko bi Nadal imao RG da se turnir igra na betonu ?
(misterX, 7. novembar 2020 20:50)

Majstore, već sada se igraju dva od četiri Gren Slema na betonu, a ti bi još jedan.
Pa nije tenis samo beton. bre.
Zna se koja je podloga bazična - to je šljaka, dok je trava najatraktivnija uglavnom zbog tradicije i značaja Vimbldona.
Pravo pitanje je koliko bi imao Nadal titula da se recimo i US open igra na šljaci, a da trava i beton budu na po jednom GS turniru ? Sigurno mnogo više.
Isto pitanje bi bilo i koliko bi Sampras ili Federer imali GS-a, da se i Australija igra na travi, kao nekada, dok je većina nolobotova piškila u pesku i nije ni znala da razlikuje tenis od badmintona.

Cinjenica

pre 3 godine

Ja samo znam da je sutra ponedeljak i Novak zapocinje 314. nedelju kao broj 1 (294. ako se gleda po Federerovom kalendaru kome ATP pokusava da spasi karijeru zamrzavanjem liste dok se igra tenis sasvim normalno). 314>310>209

Ček-ček

pre 3 godine

Znači, kada je Djoković bio uništen na Rolan Garosu (da ne ponavljam da je dobio krompir i samo tri gema u meču), ovde ste pisali da nije bio na nivou, nije igrao svoju igru, nešto mu se desilo, nije smeo da pobedi, naredjeno mu je bilo da izgubi, bla bla bla....
Sada Nadal izgubi (normalnim rezultatom), jer znate u sportu se dešavaju i pobede i porazi, ovde se utrkujete da dokažete da on ne zna da igra i ostale gluposti....E pa društva, malo realnosti.

Vanja

pre 3 godine

kako mogu Nadala da konkurisu za GOAT-a kad covjek igra tenis samo na sljaci
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Shein, 7. novembar 2020 17:58)

Trenutno igra polufinale, ne znam znas li. A nije na sljaci.

Zzx

pre 3 godine

Srbi uvek nađu nekog da ga nipodaštavaju i ismevaju. To se zove balkansko džentlmenstvo (mada neki zli misle da je u pitanju teški primitivizam).

komnen barjaktar

pre 3 godine

Paris, Majami, London, nastavi niz....Vinja del Mar (Cile), turnir iz serije 250. Pre nekoliko godina u finalu ovog turnira pobedio ga Orasio Sebaljos, Argentinac. A turnir na sljaci. Master u Parizu Rafi dodje ko Djokovicu RG, nocna mora. S jedinom razlikom sto je Djokovic pobedio na RG dok Rafa nije. No dobro, bice dana...

Freddy

pre 3 godine

Beton je noćna mora za njega. Da nema šljake bio bi prosečan teniser. Drago mi je što se nije itjednačio sa Novakom u osvojenim Mastersima
(Rus, 07. novembar 2020 18:30) Hahaahahhh, kakav nemac pojma

Goran

pre 3 godine

"Šljakator" će sigurno osvojiti još 2-3 GS titule.Ne bih se smio kladiti da će Novak osvojiti 5-6 GS titule do kraja karijere! Prema tome "Jedan je ipak Rafael Nadal" najveći borac u istoriji sporta!

vule

pre 3 godine

Pa kad čitaš komentare u Srbiji... Isto ti je i u Spaniji Rafomanija ili u Švajcarskoj Fedomanija... Identicno, veruj mi... I isto postoji neko kao ti koji im isto to priča :)
(Šou Biznis, 7. novembar 2020 21:01)

To nije istina, jer su to civilizovani narodi! Nolomaniju treba iskoreniti!

alfabet

pre 3 godine

Koliko bi GS Federer i Novak imali da se mecevi ne igraju na tvrdim podlogama ?? Odgovor vec znamo , 2 GS zajedno. Koliko bi Nadal imao GS da se ne igra na sljaci? Odgovor znamo , 7 GS (najmanje)! Tko je GOAT ???
(Goran, 08. novembar 2020 01:12)

ahahahaha zdravo gorane iz loznice, pa ja ću ti reći TKO je goat , goat je onaj TKO je najbolji, a TKO je najbolji Gorane moj Srbendo iz loznice? Šta misliš TKO? Pa naš Novak Djoković općenito, kaj si ti mislio?

Stativa

pre 3 godine

Ma nemoj mi reci....pa zasto se onda vodi ostala statistika. Da je obrnuto, ti i takvi pacenici bi rekli da GS nisu uopste bitni. Brale moj, sve se racuna, ali sve. GS, Mastersi, godine zavrsene kao prvi, sedmice na prvom mjestu, medjusobni skorovi najboljih, MA SVEEEE.....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kun' - fu Panda, 7. novembar 2020 19:52)

Znači, računa se i koliko ko ima Davis Cupa, Olimpijskih zlata, ukupan broj osvojenih turnira, međusobni skor na najvažnijim GS turnirima, broj uzastopnih nedelja na prvom mestu, ukupan broj pobeda, ukupna procenat pobeda i poraza itd.
Ako je sve onda je sve majtore, nema pardona.
Posle možemo da računamo i h2h sa Safinom, Rodikom, Sonegom, Kirjosom, Karlovićem i ostalim velikanima tenisa.
Kad se gleda sve i kad je bal, nek je maskenbal.
Jedino što se ne računa su broj pojedenih čija bobica, broj poseta Pepe Imasu i bosanskim "piramidama", broj pocepanih majci i polomljenih reketa, nokautiranih sudija i najvulgarnijih psovki.
Znamo ko je u tom segmentu najbolji, ali žiri je odlučio da se to ipak ne važi.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Ako Nadal nije sad iskoristio šansu koja mu se ukazala onda neće nikada osvojit Pariz koji mu fali..

On jeste osvojio dosta van šljake GS i mastersa odigrao puno polufinala i finala ali u dvorani stvarno poražavajući učinak od svega 2 titule. Premršavo je to.

Zverev sve čestitke ako se uzme onaj poraz u Beču praktično od RG ispadanja je našao način se izdigne i osvoji dva turnira u Kelnu gde se igra u dvorani i sad prebacio ovde u Bersiju što mu dalo rezultate. Danas je stvarno bio bolji bez sumnje ikakve.

Statistikom protivu mitova

pre 3 godine

SLazem se da treba uzeti u obzir sve parametare ko je najbolji. Evo Parametra u vezi broja nedelja na prvom mestu za BIG3. Uzeti su u obzir osigurane nedelje na prvom mestu, do kraja AO, ako ne zmerznu listu. Kolone su ukupan broj nedelja, broj uzastopnih-najduzi period, mesto broj 1. na kraju godine

Roger Federer 310 237 5
Novak Djokovic 305 134 6
Rafael Nadal 209 56 5 Nadamo se promenama i to vrlo brzo....

Jesi bio u Podgorici folirantu ?

pre 3 godine

Izgubio je ali se nije obrukao, kao neki folirant kome se "nije igralo".
Zato je veliki šampion, a ne samo zbog broja osvojenih turnira.
Koga zanima i ta brojka, neka pogleda šta piše na levoj strani Nadalove maske.

Posmatrac

pre 3 godine

@x
Jasno. Očekujem ne manje snažnu podršku kada neko od nas krene da komentariše na dijalektu jugoistočne ili južne Srbije (Pirot, Crna Trava, Vranje, Trgovište).

Bili boj

pre 3 godine

@Beton je noćna mora za njega. Da nema šljake bio bi prosečan teniser. Drago mi je što se nije itjednačio sa Novakom u osvojenim Mastersima

On van šljake ima 7 GS titula i po tome je medju najboljima svih vremena. Pa se nikako ne može reći da je prosečan...

Will Mosley

pre 3 godine

Zasto Nadal da se umara i trosi snagu kad zna da ne moze biti prvi do kraja godine, bolje da puni baterije i da izdominira iduce godine.

Al-nil

pre 3 godine

Ako Nadal ima 7 gs van šljake i to pobedivši par puta u finalu upravo nekog kralja betona, na travi kralja trave, a da taj kralj betona (i trave) ima p.šljivi jedan na šljaci i nije u tom jednom finalu pobedio kralja šljake, a znamo da je ta šljaka najteža podloga, na njoj se vidi da li znaš ili baš i ne znaš taj tenis, kako taj može da bude goat??? Kao što je 20 veći broj od 17, tako je i 7 veći od 1...

Al-nil

pre 3 godine

@Piksi
Pa Nadal Djokoviću nije dao ni gem u prvom setu (i to dva puta), u naredna samo 2,3 ili koliko već, i kako to može biti neko goat a gubi sa nulama mečeve...bruka.

Will Mosley

pre 3 godine

Čova, to jedan lik koristi više nikova. Verovatno je plaćen da piše protiv Novaka. Ako nije, onda je lud.

HA HA!
(Nelson, 07. novembar 2020 20:00)

Zasto bi to neko radio ? Jel ne sme da postoji vise od dve osobe (taj Cova i ja) koje jednostavno ne vole Djokovica?

стручњак

pre 3 godine

LL se na španskom čita kao J, a na katalonskom kao LJ.
Na Majorci se priča dijalektom katalonskog. Sad malo jasnije?
(x, 07. novembar 2020 19:13)

Ja zivim u Španiji godinama i tačno se izgovara Maljorka. Ne Majorka. MALJORKA.

Dva ll su kao lj i na Španskom i na katalonskom
(Deki-Španija, 7. novembar 2020 19:31)

Ниједан ни други нисте у праву. Сви Европски језики су потекли од Српског: Немачки, Шпански, Скандинавски језици идр. Имате доказе у Санскрипту. То је све објаснио др Јован И Деретић.

Jumko

pre 3 godine

Ne znam jeste li primetili da se o Rafinom dopingu nije pisalo svih ovih godina kada ga je Djokovic dobijao (na betonu jer na sljaci Djokovic nije dobacio do Rafe), a sada kada ga je Rafa isprebijao na RG, Nadal se opet dopinguje!? Ko mi objasni taj fenomen nolina, to rezonovanje stvari, dobija espreso u kladionici...

kole

pre 3 godine

Nadal ne zna na betonu, Djokovic ne zna na sljaci, na kraju to dodje na isto.
(stefan, 07. novembar 2020 18:23)

Bolji je Nadal na betonu i travi nego sto je Nolo na sljaci. Da se kojim slucajem godisnje 3 GS igra na sljaci, i da se 6 mastersa igra na sljaci, Novak bi imao maksimalno 3 GS na sljaci i jedno 17-18 mastersa na sljaci. Jednostavno Novak moze dobiti Nadala na mastersima na sljaci, al na RG je dokazao da mu ne moze nista.

strucnjak za ugradjivanje plina u auto i analiticar za ugradjivanje plina u auto

pre 3 godine

Lejl, kako bi bilo da ti ugase internet i da prestanes sa ovim glupim sta bi bilo? Da baba ima gusjenice bila bi tenk. Najvise turnira ima na betonu jer je najatrakrivniji, ko voli da gleda prebacivanje loptice 20 puta u svakom poenu

x

pre 3 godine

Ja zivim u Španiji godinama i tačno se izgovara Maljorka. Ne Majorka. MALJORKA.

Dva ll su kao lj i na Španskom i na katalonskom
(Deki-Španija, 7. novembar 2020 19:31)

Gde živiš u Španiji? To što pričašs nije tačno.
Na službenom španskom (kastiljanski dijalekat) LL se izgovara kao neko meko J. U svakom slučaju bliže J nego LJ.

Al-nil

pre 3 godine

Sledeći put da se ugledaš na kolegu, on u ovakvim mečevima reši problem tako što uzme mto i razbije ritam protivniku, posle lagano pobedi i skače od sreće jer mu taktika uspela.
Ali avaj, ti 'očeš pošteno, nećeš dzukački...
Kad bolje razmislim, porazi su sastavni deo, gaženje sa nulom je bruka....

Rafa fan club Serbia

pre 3 godine

Rafa, hvala na rezultatima i hvala sto smo te jos jednom gledali i navijali za tebe svim srcem. Cestitke Zverevu i na plasmanu u finale. Bio je bolji ovog puta, Uz dobro zdravlje i motivaciju, zelimo ti nova teniska dostignuca i nove rekorde. Vamos iz Srbije!
Postujemo sve, ali Rafa je najveci!

Nikola

pre 3 godine

Ako jedan teniser koji se proglasava za G.O.A.T. a nema nijedan osvojen zavrsni turnir gde igraju 8 najboljih, po kom kriterijumu je onda on najbolji?
(Just sayin', 7. novembar 2020 20:00

Da li znaš da nabrojiš osvajače tog važnog turnira u poslednje četiri godine, a onda da uporediš sa osvajačima GS turnira u istom periodu ?
Turnir koji se igra tako, da možeš da ga osvojiš sa dva poraza i samo tri pobede, neće nikada moži da se poredi sa GS turnirima, koji se jedini (uz OI) igraju na tri dobijena seta i gde moraš sedam puta uzastopno da pobediš, da bi bio šampion.

Jumko

pre 3 godine

Narode, sutra je 4 nedelje od najvaznijeg finala u istoriji Slemova, koje je odredilo Goata (tako ja citao tih dana)! Pa ovo uzivanje u brojci 20 je sve jace i jace! Upravo pijem casu vina, gledam na ju tjubu te nedeljne batine, i nazdravljam klubu 20! Cekamo vesti iz Australije, ni ne mora da se igra Ao, pratimo mocne Masterse iz Pariza i Londona, i gledamo i slusamo kmecanje nolina! Laku noc, puno pozdrava...

Al-nil

pre 3 godine

@Beobrad

Aha, a koliko puta treba Nadal da se povuče sa RG da bi Djoković osvojio? I koliko puta treba da ga isprebije i ponizi sa nulom da bi ste vi priznali da tu nema šta da traži? Ako je neko riljao tu šljaku, to je Djoković, na kolenima je bio ceo meč...i ti pričaš o nekom ponižavanju, brzo si zaboravio ono što se desilo pre nešto više od jednog meseca. I umesto da se pokriješ klempićima......

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Takve stvari, da "legende", i neprikosnoveni vladari, Đoković ,Nadal ili Federer gube, biće sve više pravilo, nego izuzetak ili senzacija. Vreme čini svoje, za 5 ili 7 godina maksimalno, više ih neće biti ni u prvih 10 na listi.

Kaiser Roger

pre 3 godine

Federer je u godinama koji sad imaju Nolo i Nadal igrao duplo bolje od njih, tamo neke 2014 i 2015.Moze i da se proveri Federer je tih godina igrao preko 70 a u 2015 i preko 80 meceva i opet je i na zadnjem mecu igrao sa vise zara i borbe od obojice.Nolo ove godine jedva uzeo AO samo zato sto je Tim bio umorniji,a i da nije bila korona ne bi se on naigrao nesto, a Nadal stara prica samo sljaka.

rafa fan club serbia

pre 3 godine

Al je tuzan komentator na sk zato sto nadal razbija zvereva :)))). Mozete da gurate novaka medju najvece ali nikada nece biti u toj prici. Rafa i Rozije pa svi ostali...

Zvezdas iz marinkovu baru

pre 3 godine

Novak je najboli. ima najvise mastersi i najvise ga vole u celom svetu jer ima najvise navijaca kolko ima Kina indija, Sri lanka, afrika i sve druge drzave. Novak je najvise osvojio,

sakupljač minusa

pre 3 godine

Just sayin', 07. novembar

Ne misliš da baš zato što se igra svake godine na betonu taj završni turnir. Ako tenis čine 3 podloge,a ovim turnirom se zaokružuju rezultati najbolje osmorice, jel normalno da se igra samo na jednoj od 3 podloge? Zamisli da se igra na šljaci? Pa Rafa bi imao 12 završnih turnira. Zato taj završni masters nema nikakvog smisla jer se igra samo na betonu. A nije tenis samo beton.

Goran

pre 3 godine

Koliko bi GS Federer i Novak imali da se mecevi ne igraju na tvrdim podlogama ?? Odgovor vec znamo , 2 GS zajedno. Koliko bi Nadal imao GS da se ne igra na sljaci? Odgovor znamo , 7 GS (najmanje)! Tko je GOAT ???

Morali bismo propasti da već nismo propali

pre 3 godine

Nolomanija,nolomanija boles’ neizleciva.
(Srki, 08. novembar 2020 08:18)

Jeste, kao i nolofobija! Zbog jednih i drugih sajt možda izgleda kao da je živ, ali svaka rasprava ima težinu "moj rata je jači od tvog tate"!

Freddy

pre 3 godine

Nadal može biti GOAT samo na šljaci i tu se priča završava. Kad kompletira sve masterse i završni masters, onda možemo o tome pričati. A to se neće desiti nikad. Ove godine je uzeo samo RG i pojedinci ovde pišu da je imao najbolju sezonu.
(Saša, 07. novembar 2020 18:29) Kompletirao je odavno masterse na svim podlogama botu,mozes da zavrsavas pricu ali cinjenice bole a to je da Nolo nije ni delic onoga sto je Nadal!

Jumko

pre 3 godine

@Beobrad Vau, zamisli, Nadal nikada nece osvojiti Masters u Parizu koji mnogi ni ne zele da igraju... Tragedija! Hahahahaha... Koga briga za jedan Masters turnir!?

Lejl

pre 3 godine

Nadal bi bio upravo samo to da nema sljake.
Ako jedan teniser koji se proglasava za G.O.A.T. a nema nijedan osvojen zavrsni turnir gde igraju 8 najboljih, po kom kriterijumu je onda on najbolji?
(Just sayin', 7. novembar 2020 20:00


A, kako bi bilo da se igra samo na sljaci?

Realno

pre 3 godine

Koliko bi djokovic imao gs da nema betona? Mislim kakva su to pitanja? Drugo, djokovic ima samo jedan masters vise od Nadala, a samo su 3 mastersa na sljaci, a 6 na betonu. Ne bih da zamisljam sta bi bilo da je obrnuto. Ljudi ne shvataju da sa 1 gs na sljaci i manje mastersa na sljaci Nadal dominira u oba. Ima 10 mastersa na betonu, ima 5 gs na betonu, djokovic ima 10 na sljaci mastersa, 1 gs. 18-7 na sljaci za Nadala, 20-7 na betonu za djokovic. Koliko je Nadal sljakas, djokovic je betonas ili kako god.

tvrtko

pre 3 godine

Nadal vratio brejk u drugom setu. Sad će scenario kao protiv Buste. Nadal dobija 8 od sledećih 9 gemova i dobija meč u trećem setu sa 6:1

Anksiozan_'91.

pre 3 godine

Auuh, bre... celo vece cu biti u depresiji. Nema veze. I dalje si najbolji teniser svih vremena. Ovo je bila samo priprema za zavrsni Masters. Vamos, legendo!

Eugen

pre 3 godine

@Eugen

Ja stvarno ne znam kada je Wawrinka pobedio Noloa... Mozda Novaka ali ne znam ko je Noloa.
(Šou Biznis, 7. novembar 2020 18:05)

Kako ne znas, Noloa je akuzativ od Nolo. Koga, sta Vavrinka redovno pobedjuje? Noloa. Kapiras sada?

Hmmm

pre 3 godine

Sta se ovo dogadja? Do RG Rafa je bio nsjbolji, sada ste poceli i njega da prozivate. Sve dok ne pobedjuje Novaka dobar je. Cim ga je pobedio odmah je dopingovan. Toliko o ljubavi prema Rafi.

x

pre 3 godine

@x
Jasno. Očekujem ne manje snažnu podršku kada neko od nas krene da komentariše na dijalektu jugoistočne ili južne Srbije (Pirot, Crna Trava, Vranje, Trgovište).
(Posmatrac, 07. novembar 2020 19:28)

Na Majorci je katalonski službeni jezik.

rafa fan club serbia

pre 3 godine

Al je tuzan komentator na sk zato sto nadal razbija zvereva :)))). Mozete da gurate novaka medju najvece ali nikada nece biti u toj prici. Rafa i Rozije pa svi ostali...

Goran

pre 3 godine

"Šljakator" će sigurno osvojiti još 2-3 GS titule.Ne bih se smio kladiti da će Novak osvojiti 5-6 GS titule do kraja karijere! Prema tome "Jedan je ipak Rafael Nadal" najveći borac u istoriji sporta!

tvrtko

pre 3 godine

Nadal vratio brejk u drugom setu. Sad će scenario kao protiv Buste. Nadal dobija 8 od sledećih 9 gemova i dobija meč u trećem setu sa 6:1

Kaiser Roger

pre 3 godine

Federer je u godinama koji sad imaju Nolo i Nadal igrao duplo bolje od njih, tamo neke 2014 i 2015.Moze i da se proveri Federer je tih godina igrao preko 70 a u 2015 i preko 80 meceva i opet je i na zadnjem mecu igrao sa vise zara i borbe od obojice.Nolo ove godine jedva uzeo AO samo zato sto je Tim bio umorniji,a i da nije bila korona ne bi se on naigrao nesto, a Nadal stara prica samo sljaka.

Vanja

pre 3 godine

kako mogu Nadala da konkurisu za GOAT-a kad covjek igra tenis samo na sljaci
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Shein, 7. novembar 2020 17:58)

Trenutno igra polufinale, ne znam znas li. A nije na sljaci.

vule

pre 3 godine

Pa kad čitaš komentare u Srbiji... Isto ti je i u Spaniji Rafomanija ili u Švajcarskoj Fedomanija... Identicno, veruj mi... I isto postoji neko kao ti koji im isto to priča :)
(Šou Biznis, 7. novembar 2020 21:01)

To nije istina, jer su to civilizovani narodi! Nolomaniju treba iskoreniti!

Stativa

pre 3 godine

Ma nemoj mi reci....pa zasto se onda vodi ostala statistika. Da je obrnuto, ti i takvi pacenici bi rekli da GS nisu uopste bitni. Brale moj, sve se racuna, ali sve. GS, Mastersi, godine zavrsene kao prvi, sedmice na prvom mjestu, medjusobni skorovi najboljih, MA SVEEEE.....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kun' - fu Panda, 7. novembar 2020 19:52)

Znači, računa se i koliko ko ima Davis Cupa, Olimpijskih zlata, ukupan broj osvojenih turnira, međusobni skor na najvažnijim GS turnirima, broj uzastopnih nedelja na prvom mestu, ukupan broj pobeda, ukupna procenat pobeda i poraza itd.
Ako je sve onda je sve majtore, nema pardona.
Posle možemo da računamo i h2h sa Safinom, Rodikom, Sonegom, Kirjosom, Karlovićem i ostalim velikanima tenisa.
Kad se gleda sve i kad je bal, nek je maskenbal.
Jedino što se ne računa su broj pojedenih čija bobica, broj poseta Pepe Imasu i bosanskim "piramidama", broj pocepanih majci i polomljenih reketa, nokautiranih sudija i najvulgarnijih psovki.
Znamo ko je u tom segmentu najbolji, ali žiri je odlučio da se to ipak ne važi.

Freddy

pre 3 godine

Nadal može biti GOAT samo na šljaci i tu se priča završava. Kad kompletira sve masterse i završni masters, onda možemo o tome pričati. A to se neće desiti nikad. Ove godine je uzeo samo RG i pojedinci ovde pišu da je imao najbolju sezonu.
(Saša, 07. novembar 2020 18:29) Kompletirao je odavno masterse na svim podlogama botu,mozes da zavrsavas pricu ali cinjenice bole a to je da Nolo nije ni delic onoga sto je Nadal!

Bojan

pre 3 godine

Ne može Nadal da osvoji više ništa na betonu, čovek ima povređena kolena, herojski srcem i teškom borbom je osvojio RG, to mu je poslednji veći trofej, a živi bili pa videli!

Anksiozan_'91.

pre 3 godine

Auuh, bre... celo vece cu biti u depresiji. Nema veze. I dalje si najbolji teniser svih vremena. Ovo je bila samo priprema za zavrsni Masters. Vamos, legendo!

Monden

pre 3 godine

Kraj godine nikada nije bio Nadalov deo sezone. Ove godine, zbog termina RG-a pogotovo nisam očekivao ništa spektakularno od njega, jer je istrošen i emotivno i fizički. To se najviše videlo po tome kako se kreće, kasni na loptice, na mnoge, koje bi možda i mogao da stigne, nije ni kretao. Čovek ima 34 godina i maksimalno istrošeno telo. Sprema se za RG i USO maksimalno, sve ostalo mu je u drugom planu, a turniri u zatvorenom čak i u trećem.

Oni koji kažu da je Nadal isključivo šljakaš ili veoma slabo poznaju tenis ili su ostrašćeni Nolofanatici. Nadala ima 2 Vimbldona, 4 USO (1 više od vašeg idola) i 1 AO. To je 7 gren slemova van šljake. Ako uzmemo da je Đoković najjači na betonu, on van betona ima 6 titula. Da li to znači da je Đoković isključivo betondžija, radnik na mešalici?

Jesi bio u Podgorici folirantu ?

pre 3 godine

Izgubio je ali se nije obrukao, kao neki folirant kome se "nije igralo".
Zato je veliki šampion, a ne samo zbog broja osvojenih turnira.
Koga zanima i ta brojka, neka pogleda šta piše na levoj strani Nadalove maske.

Jumko

pre 3 godine

Ne znam jeste li primetili da se o Rafinom dopingu nije pisalo svih ovih godina kada ga je Djokovic dobijao (na betonu jer na sljaci Djokovic nije dobacio do Rafe), a sada kada ga je Rafa isprebijao na RG, Nadal se opet dopinguje!? Ko mi objasni taj fenomen nolina, to rezonovanje stvari, dobija espreso u kladionici...

Kaiser Roger

pre 3 godine

Samo je Federer GOAT.Nadal je uvek kroz karijeru ovakav bio osvoji RG i posle se raspadne ili bilo koji GS kad osvoji.I posle zasto ga optuzuju za doping.Pa nemoj da igras ako imas bolove.

Goran

pre 3 godine

Koliko bi GS Federer i Novak imali da se mecevi ne igraju na tvrdim podlogama ?? Odgovor vec znamo , 2 GS zajedno. Koliko bi Nadal imao GS da se ne igra na sljaci? Odgovor znamo , 7 GS (najmanje)! Tko je GOAT ???

Ček-ček

pre 3 godine

Znači, kada je Djoković bio uništen na Rolan Garosu (da ne ponavljam da je dobio krompir i samo tri gema u meču), ovde ste pisali da nije bio na nivou, nije igrao svoju igru, nešto mu se desilo, nije smeo da pobedi, naredjeno mu je bilo da izgubi, bla bla bla....
Sada Nadal izgubi (normalnim rezultatom), jer znate u sportu se dešavaju i pobede i porazi, ovde se utrkujete da dokažete da on ne zna da igra i ostale gluposti....E pa društva, malo realnosti.

Tamni vilajet

pre 3 godine

...koliko bi Nadal imao RG da se turnir igra na betonu ?
(misterX, 7. novembar 2020 20:50)

Majstore, već sada se igraju dva od četiri Gren Slema na betonu, a ti bi još jedan.
Pa nije tenis samo beton. bre.
Zna se koja je podloga bazična - to je šljaka, dok je trava najatraktivnija uglavnom zbog tradicije i značaja Vimbldona.
Pravo pitanje je koliko bi imao Nadal titula da se recimo i US open igra na šljaci, a da trava i beton budu na po jednom GS turniru ? Sigurno mnogo više.
Isto pitanje bi bilo i koliko bi Sampras ili Federer imali GS-a, da se i Australija igra na travi, kao nekada, dok je većina nolobotova piškila u pesku i nije ni znala da razlikuje tenis od badmintona.

Eugen

pre 3 godine

@Eugen

Ja stvarno ne znam kada je Wawrinka pobedio Noloa... Mozda Novaka ali ne znam ko je Noloa.
(Šou Biznis, 7. novembar 2020 18:05)

Kako ne znas, Noloa je akuzativ od Nolo. Koga, sta Vavrinka redovno pobedjuje? Noloa. Kapiras sada?

Rus

pre 3 godine

Beton je noćna mora za njega. Da nema šljake bio bi prosečan teniser. Drago mi je što se nije itjednačio sa Novakom u osvojenim Mastersima

Jumko

pre 3 godine

@Beobrad Vau, zamisli, Nadal nikada nece osvojiti Masters u Parizu koji mnogi ni ne zele da igraju... Tragedija! Hahahahaha... Koga briga za jedan Masters turnir!?

Al-nil

pre 3 godine

@Piksi
Pa Nadal Djokoviću nije dao ni gem u prvom setu (i to dva puta), u naredna samo 2,3 ili koliko već, i kako to može biti neko goat a gubi sa nulama mečeve...bruka.

Nikola

pre 3 godine

Ako jedan teniser koji se proglasava za G.O.A.T. a nema nijedan osvojen zavrsni turnir gde igraju 8 najboljih, po kom kriterijumu je onda on najbolji?
(Just sayin', 7. novembar 2020 20:00

Da li znaš da nabrojiš osvajače tog važnog turnira u poslednje četiri godine, a onda da uporediš sa osvajačima GS turnira u istom periodu ?
Turnir koji se igra tako, da možeš da ga osvojiš sa dva poraza i samo tri pobede, neće nikada moži da se poredi sa GS turnirima, koji se jedini (uz OI) igraju na tri dobijena seta i gde moraš sedam puta uzastopno da pobediš, da bi bio šampion.

Al-nil

pre 3 godine

Sledeći put da se ugledaš na kolegu, on u ovakvim mečevima reši problem tako što uzme mto i razbije ritam protivniku, posle lagano pobedi i skače od sreće jer mu taktika uspela.
Ali avaj, ti 'očeš pošteno, nećeš dzukački...
Kad bolje razmislim, porazi su sastavni deo, gaženje sa nulom je bruka....

Jumko

pre 3 godine

Narode, sutra je 4 nedelje od najvaznijeg finala u istoriji Slemova, koje je odredilo Goata (tako ja citao tih dana)! Pa ovo uzivanje u brojci 20 je sve jace i jace! Upravo pijem casu vina, gledam na ju tjubu te nedeljne batine, i nazdravljam klubu 20! Cekamo vesti iz Australije, ni ne mora da se igra Ao, pratimo mocne Masterse iz Pariza i Londona, i gledamo i slusamo kmecanje nolina! Laku noc, puno pozdrava...

Will Mosley

pre 3 godine

Zasto Nadal da se umara i trosi snagu kad zna da ne moze biti prvi do kraja godine, bolje da puni baterije i da izdominira iduce godine.

Al-nil

pre 3 godine

Ako Nadal ima 7 gs van šljake i to pobedivši par puta u finalu upravo nekog kralja betona, na travi kralja trave, a da taj kralj betona (i trave) ima p.šljivi jedan na šljaci i nije u tom jednom finalu pobedio kralja šljake, a znamo da je ta šljaka najteža podloga, na njoj se vidi da li znaš ili baš i ne znaš taj tenis, kako taj može da bude goat??? Kao što je 20 veći broj od 17, tako je i 7 veći od 1...

kole

pre 3 godine

Nadal ne zna na betonu, Djokovic ne zna na sljaci, na kraju to dodje na isto.
(stefan, 07. novembar 2020 18:23)

Bolji je Nadal na betonu i travi nego sto je Nolo na sljaci. Da se kojim slucajem godisnje 3 GS igra na sljaci, i da se 6 mastersa igra na sljaci, Novak bi imao maksimalno 3 GS na sljaci i jedno 17-18 mastersa na sljaci. Jednostavno Novak moze dobiti Nadala na mastersima na sljaci, al na RG je dokazao da mu ne moze nista.

Al-nil

pre 3 godine

@Beobrad

Aha, a koliko puta treba Nadal da se povuče sa RG da bi Djoković osvojio? I koliko puta treba da ga isprebije i ponizi sa nulom da bi ste vi priznali da tu nema šta da traži? Ako je neko riljao tu šljaku, to je Djoković, na kolenima je bio ceo meč...i ti pričaš o nekom ponižavanju, brzo si zaboravio ono što se desilo pre nešto više od jednog meseca. I umesto da se pokriješ klempićima......

krastavčević

pre 3 godine

Kada sam pre nekoliko dana napisao da Nadal nema nikakve šanse da pobedi u Parizu i da pehar osvaja Rubljov, Medvedev ili Zverev, dobih baš puno minusa! Šta sada kažete?

Zzx

pre 3 godine

Srbi uvek nađu nekog da ga nipodaštavaju i ismevaju. To se zove balkansko džentlmenstvo (mada neki zli misle da je u pitanju teški primitivizam).

điu,liu i sadriu

pre 3 godine

Vamos dopingos nije uzeo dozu i bez nje je samo solidan teniser.Valjda će jednog dana obelodaniti kako su španski sportisti početkom ovog veka sistematski dopingovani a Dr Fuentes koji je ih je dopingovao uništio je sve dokaze i dobio je neku zatvorsku kaznu.

Will Mosley

pre 3 godine

Čova, to jedan lik koristi više nikova. Verovatno je plaćen da piše protiv Novaka. Ako nije, onda je lud.

HA HA!
(Nelson, 07. novembar 2020 20:00)

Zasto bi to neko radio ? Jel ne sme da postoji vise od dve osobe (taj Cova i ja) koje jednostavno ne vole Djokovica?

sakupljač minusa

pre 3 godine

Just sayin', 07. novembar

Ne misliš da baš zato što se igra svake godine na betonu taj završni turnir. Ako tenis čine 3 podloge,a ovim turnirom se zaokružuju rezultati najbolje osmorice, jel normalno da se igra samo na jednoj od 3 podloge? Zamisli da se igra na šljaci? Pa Rafa bi imao 12 završnih turnira. Zato taj završni masters nema nikakvog smisla jer se igra samo na betonu. A nije tenis samo beton.

Saša

pre 3 godine

Okrece ovo goat nadal...
(nole krompirko, 07. novembar 2020 17:49)

Nadal može biti GOAT samo na šljaci i tu se priča završava. Kad kompletira sve masterse i završni masters, onda možemo o tome pričati. A to se neće desiti nikad. Ove godine je uzeo samo RG i pojedinci ovde pišu da je imao najbolju sezonu.

No1e GOAT already, pa Nadal, a dzemperko treca rupa na sviralu!

pre 3 godine

Koliko je ovaj Nadal jednodimenzionalan igrac! Cim je presao na podlogu koja nije sljaka vidi se koliko je limitiran igrac. U svakom mecu u Parizu je izgubio po set i bio u opasnosti da izgubi mec. Danas je izgubio cisto u dva seta od decka koji ima puno problema u privatnom zivotu. Ne da Nadal ne ume da igra na drugim podlogama vec i mentalno nije na nivou da pobedjuje protiv igraca iz Top 10 na tim podlogama. Bas zbog toga nikada nije osvojio Pariz Masters i nikada ni nece. Ista prica je sa zavrsnim mastersom gde igra Top 8 igraca. Nadal to nikada nije osovjio zato sto ne moze u kontinuitetu da pobedjuje osmoricu najboljih, zapravo pitanje je da li ce ikoga ove godine uopste da pobedi tamo. Zavrsni Masters je verovatno tezi turnir za osvajanje od Grand Slam turnira, Top 8 igraca igraju na dva dobivena seta u samo 7 dana, sto zahteva vestinu, fizicku i mentalnu spremu! Novakovih 17GS naslova (bice ih jos) + 5 zavrsnih Mastersa vredi daleko daleko vise od Rafinih 20 GS naslova + 0 Zavrsnih Mastersa. I jos se Nadal ko najveci bednik buni, prigovara i trazi da se zavrsni masters odigrava na sljaci??? LOL :D Pa zamislite da su Federer ili Djokovic trazili da se Roland Garros odrzava na travi ili betonu??? Zaista jadno od Nadala. Ispade i on iz konkurencije za GOAT-a i ostade od velike trojke samo veliki JEDAN - Novak GOATovic!!!

Freddy

pre 3 godine

Beton je noćna mora za njega. Da nema šljake bio bi prosečan teniser. Drago mi je što se nije itjednačio sa Novakom u osvojenim Mastersima
(Rus, 07. novembar 2020 18:30) Hahaahahhh, kakav nemac pojma

Rafa fan club Serbia

pre 3 godine

Rafa, hvala na rezultatima i hvala sto smo te jos jednom gledali i navijali za tebe svim srcem. Cestitke Zverevu i na plasmanu u finale. Bio je bolji ovog puta, Uz dobro zdravlje i motivaciju, zelimo ti nova teniska dostignuca i nove rekorde. Vamos iz Srbije!
Postujemo sve, ali Rafa je najveci!

Realno

pre 3 godine

Koliko bi djokovic imao gs da nema betona? Mislim kakva su to pitanja? Drugo, djokovic ima samo jedan masters vise od Nadala, a samo su 3 mastersa na sljaci, a 6 na betonu. Ne bih da zamisljam sta bi bilo da je obrnuto. Ljudi ne shvataju da sa 1 gs na sljaci i manje mastersa na sljaci Nadal dominira u oba. Ima 10 mastersa na betonu, ima 5 gs na betonu, djokovic ima 10 na sljaci mastersa, 1 gs. 18-7 na sljaci za Nadala, 20-7 na betonu za djokovic. Koliko je Nadal sljakas, djokovic je betonas ili kako god.

boki

pre 3 godine

Jos jedan dokaz da niti Rafa niti Rodzer mogu u isti kos sa Noletom,Rafa je klasican sljakas ,bez sljake on bi bio izuzetno dobar teniser ali ne vise od toga,Federer je pak iskoristio ocajnu konkurenciju i dosao tu gde je dok je Nole kompletan igrac za sve podloge,apsolutni GOAT!

Karlo Prvi

pre 3 godine

Čoveka koji je osvojio 7 GS titula na betonu i travi i igrao još 8 GS finala i osvojio 10 Masters titula na betonu je neko nazvao "prosečnim" bez šljake. Ako je to prosek, dao mi Bog da mi deca budu prosečna u svemu što budu radila u životu.

стручњак

pre 3 godine

LL se na španskom čita kao J, a na katalonskom kao LJ.
Na Majorci se priča dijalektom katalonskog. Sad malo jasnije?
(x, 07. novembar 2020 19:13)

Ja zivim u Španiji godinama i tačno se izgovara Maljorka. Ne Majorka. MALJORKA.

Dva ll su kao lj i na Španskom i na katalonskom
(Deki-Španija, 7. novembar 2020 19:31)

Ниједан ни други нисте у праву. Сви Европски језики су потекли од Српског: Немачки, Шпански, Скандинавски језици идр. Имате доказе у Санскрипту. То је све објаснио др Јован И Деретић.

Bolesni skot

pre 3 godine

Ja stvarno ne znam kada je Wawrinka pobedio Noloa... Mozda Novaka ali ne znam ko je Noloa
(Šou Biznis, 07. novembar 2020 18:05

To je onaj Noloa, sa ostrva Samoa...

Cole

pre 3 godine

Kada sam pre nekoliko dana napisao da Nadal nema nikakve šanse da pobedi u Parizu i da pehar osvaja Rubljov, Medvedev ili Zverev, dobih baš puno minusa! Šta sada kažete?
(krastavčević, 7. novembar 2020 17:43)

Ti si nas idol. Zadovoljan?

Jovan

pre 3 godine

Ovaj prasinar je trebalo da izgubi jos u prvom kolu. Nekako se provlacio i imao srece. Medjutim sada je prici dosao kraj. Da nema sljake bio bi prosecan igrac tipa Vavrinke, Cilica i sl. Opet se pokazalo koliko je Nole dominantan igrac i nije slucajno najbolji svih vremena.

Bili boj

pre 3 godine

@Beton je noćna mora za njega. Da nema šljake bio bi prosečan teniser. Drago mi je što se nije itjednačio sa Novakom u osvojenim Mastersima

On van šljake ima 7 GS titula i po tome je medju najboljima svih vremena. Pa se nikako ne može reći da je prosečan...

Lejl

pre 3 godine

Nadal bi bio upravo samo to da nema sljake.
Ako jedan teniser koji se proglasava za G.O.A.T. a nema nijedan osvojen zavrsni turnir gde igraju 8 najboljih, po kom kriterijumu je onda on najbolji?
(Just sayin', 7. novembar 2020 20:00


A, kako bi bilo da se igra samo na sljaci?

Milica

pre 3 godine

Rafa, hvala na rezultatima i hvala sto smo te jos jednom gledali i navijali za tebe svim srcem. Cestitke Zverevu i na plasmanu u finale. Bio je bolji ovog puta, Uz dobro zdravlje i motivaciju, zelimo ti nova teniska dostignuca i nove rekorde. Vamos iz Srbije!
Postujemo sve, ali Rafa je najveci!
(Rafa fan club Serbia, 7. novembar 2020 20:03)

Bože dragi bolesnog li deteta ovog jumka!???

Sasa

pre 3 godine

Čitajući komentare, sve je jasno. Nolomanija - najvece zlo koje je zadesilo tenis, sport i Srbiju u poslednjih 20 godina.
(vule, 7. novembar 2020 20:49) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Glupostmanija. ;) To je tvoja grupa. Jadnice.

Ikan

pre 3 godine

Svojevremeno je jedan Nikola Pilić rekao, da se boji za zdravlje Nadala,jer se dečko konstantno dopinguje!Takav trenerski stručnjak ne priča to bez razloga.Njegova reč ima težinu!Uostalom pogledajte Nadalovu ruku na RG i večeras protiv Zvereva!

Just sayin'

pre 3 godine

Nadal ima 7 grend slemova van roland garosa,ne lupetajte kako bi bio samo dobar igrac da nema sljake
(sonic, 7. novembar 2020 19:29

Nadal bi bio upravo samo to da nema sljake.
Ako jedan teniser koji se proglasava za G.O.A.T. a nema nijedan osvojen zavrsni turnir gde igraju 8 najboljih, po kom kriterijumu je onda on najbolji?

Alek

pre 3 godine

U kakvoj je rupi buducnost tenisa nakon sto ode velika trojka govori cinjenica da ce za par godina ovaj Zverev da osvaja slemove i da bude prvi igrac sveta.

Just sayin'

pre 3 godine

Nadal ima 7 grend slemova van roland garosa,ne lupetajte kako bi bio samo dobar igrac da nema sljake
(sonic, 7. novembar 2020 19:29

Nadal bi bio upravo samo to da nema sljake.
Ako jedan teniser koji se proglasava za G.O.A.T. a nema nijedan osvojen zavrsni turnir gde igraju 8 najboljih, po kom kriterijumu je onda on najbolji?

Oliver

pre 3 godine

Koliko bi slemova imao Nadal da nije sljake?? 7! Dvojica najvecih iako Federera ne volim su upravo Federer i Djokovic, pa 10 praznih mesta pa ostali neka se poredjaju

milutin

pre 3 godine

Nije Zverev isto što i Busta pa da pusti da Rafa prolazi.
A optepoznata činjenica je da Španci Rafu ne smiju spiječiti u njegovom pohodu.
A ovo je dokaz...
Koliko je Nole veći, neuporedivo! I pored poziva Rogera svojevremeno da se svi teniseri udruže protiv Novaka.Nijesmo zaboravili!

Žikica-prva puška Srbije

pre 3 godine

Nadal celu godinu se sprema za blato RG, finale odigra korektno i osvoji samo zato što Nole odigra katastrofa, niko ne zna zašto.
Sada isti taj Pariz ali beton i Rafica se RASPAO, igra velika 0 !
I to je GOAT! Haaaaa, haaa.. proverite pilulice.
Pa nisu samo GS merilo, Nole po svim drugim merilima bolji, ali ćeraćemo se i za te GS.
Idemooo

panter pudlica

pre 3 godine

Nadal "zna" da igra samo na jednoj podlozi! Recenica koja opisuje nolinu i njegovo znanje o tenisu...
(Jumko, 07. novembar 2020 19:32)

A taj komentar savršeno opisuje tvoj mizerni lik...

Beobrad

pre 3 godine

Koliko dobrih igraca treba da ne nastupa u Parizu, da bi ovaj napokon osvojio Pariz beton?
Nema najboljeg, Novaka, nema Tima, nema Federera. I opet karabanana. Riljaj sljaku i pokusaj da se ne izblamiras u Londonu, jer ce Novak da te ponizi, Rafaele fizicki radnice.

Sasha

pre 3 godine

Jbg nije ovo sljaka i stanes 6,7 metara iza linije i vracas dok protivnik izgubi zivce i pogresi, cist primer je finale RG, Nadal nije imao vise vinera od Djokovica a pobedio 3-0 i to set sa nulom, a Djokovic napravio oko 50 gresaka, to na betonu nema, neko makljaza sa osnovne linije a tu je Nadal niko i nista, zato je uvek bio smesan na betonu i na travi osim na US openu gde je veoma veoma spora podloga

Nenad Grobar Pirot

pre 3 godine

Nadal dobar igrac,ali on samo zna da igra na jednoj podlozi na sljaci,na gumi na travi,gde je brza podloga on nemoze osvojiti titulu,sve u svemu Novak ima sanse da osvoji zavrsno turnir,s tim sto Zverev sazreva bas dosta,smireniji je nema onih nerviranja od pre nekoliko meseci,u sutrasnjem finalu sanse su 50P%,zavisice od servisa i sitnica,ne bih iskljucio da bude 3 seta..

remax

pre 3 godine

Kada sam pre nekoliko dana napisao da Nadal nema nikakve šanse da pobedi u Parizu i da pehar osvaja Rubljov, Medvedev ili Zverev, dobih baš puno minusa! Šta sada kažete?
(krastavčević, 7. novembar 2020 17:43)

To je bilo jasno svakom ko prati tenis.
Jedno su botovi sa psihičkim problemima koji bljuju žuč zbog Đokovića, a drugo je realnost.
Sad će verovatno da pišu da mastersi nisu važni, a u stvari bol što "njihov" Nadal nikad neće obrnuti ni jedan krug, o dva da ne govorimo. :)

cica bradina

pre 3 godine

Posto mi je neko ukrao sifru izuzev sto pise sa velikimpocetnim slovom,obavestavam vas da je ovo moja nova sifra za komentare.
Inace sve cestitke Sasi Zverevu bio je bolji i videcemo sutra da li ce pobediti zemljaka Medvedeva?Iskreno se nadam da hoce, jer bi bila bi 3 u prvih 4 ATP liste sa "ozloglasenog Adrija tura".Dokaz da je bila ispravna odluka da se igra u Beogradu,ali se desio Zadar i "nestasni" Grigor koji je skokunuo do Bugarske a zatim posejao virus svima ukljucujuci najboljem ikad!

srle

pre 3 godine

Jako je važno što je Zverev izbacio Nadala. Iako se pravi ljubitelji tenisa ne raduju porazu Rafe, mora se reći da ovo višestruko odgovara Đokoviću. Prva stvar, ostaće rekoreder po broju osvojenih mastersa, i druga ne tako nevažna stvar, Rafa neće osvojiti ni bod u Parizu. Prošle godine je isto ispao u polufinalu. Tako da Nole će imati šansu da poveća razliku na završnom mastersu, jako je važan svaki bod jer početkom sledeće godine Novak ne može mnogo da osvaja bodov. I zato je sada važno da skuplja što više, da pravi što veću razliku da ostane prvi na listi do marta 2021. godine.

Laki

pre 3 godine

Šta bi, puče Šljakator! Žao mi ovih koji navijaju za sve druge, i za patke i guske....samo ne za Novaka!
Ajmo Yumco struko! Pardon, ti si Džamko(Jumko).

pera ložač

pre 3 godine

Rafa, uvek veliki Rafa.
Fali mu Paris i dobice ga.
(gargleblaster, 7. novembar 2020 18:10)

Neke druge godine.
A možda ni te.
Dobar je teniser alu samo u pesku.

Sasa

pre 3 godine

Prosto je neverovatan podatak da je Zverev ubacio 97 posto prvog servisa . Ako je ovo tacno ,onda je to najbolji ucinak u istoriji tenisa. Naravno da je u tom slucaju realno da pobedi , jer on nije neko ko ubacuje servis u polje da bi igrao.

Saša

pre 3 godine

Nadal može biti GOAT samo na šljaci i tu se priča završava. Kad kompletira sve masterse i završni masters, onda možemo o tome pričati. A to se neće desiti nikad. Ove godine je uzeo samo RG i pojedinci ovde pišu da je imao najbolju sezonu.
(Saša, 07. novembar 2020 18:29)

Kompletirao je odavno masterse na svim podlogama botu,mozes da zavrsavas pricu ali cinjenice bole a to je da Nolo nije ni delic onoga sto je Nadal!
(Freddy, 07. novembar 2020 19:01)

Kompletirao, ali na Soni PS-u.

Milan

pre 3 godine

Ništa, nećemo da obraćamo preterano pažnju na brojke Feda i Nadala, mada uživamo u njihovim mečevima, sada samo lagano brojimo nedelje do proleća i pazimo se korone.

Nole, pa ostali

pre 3 godine

Nadal je ceo ovaj turnir igrao relativno lose, rekao bih da se provukao dva puta, treci put nije mogao.
Drago mi je, jer ce statistika lepo, na kraju, objasniti ko je ko od njih trojice.

Demar Derozan

pre 3 godine

Ima vise razloga za ovaj Rafin poraz. Prvi je podloga, jer na betonu Rafa nije nepobediv kao na sljaci na kojoj je odrastao. Drugi je da ovaj masters pada na sam kraj sezone, pred zavrsni masters, i nije lako odrzati vrhunsku formu, mnogi vrhunski igraci su ga preskakali, tako da je Rafa uvek ili preskakao ili prekidao turnir zbog povrede. One godine kad je Krajinovic bio u finalu tada je dobio Rafu bez borbe u cetvertfinalu jer se spanac povukao zbog povrede. Trece, zavrsni masters je takodje problem za Rafu, i njegov zahtev da se bar jedne godine oigra na sljaci mozda i ima smisla, zato ga nikad nije ni osvojio. Cetvrto, Zverev je napredovao dosta na mentalmnom planu, US open je bio iskorak za njega, a sada je stigla i potvrda. Fokusiraniji je na igru nego pre, servvira mnogo bolje, i uz svoju visinu i repertoar udaraca sigurno ce biti osvajac GS titule u blikoj buducnosti. Rafa danas nije imao sansu,ipak, sve u svemu, ovo je bezbolan poraz za njega, RG je bio njegov cilj koji je i ostvario u ovoj sezoni. Sta ce biti sa tenisom i turnirima u buducnosti, tesko je predvideti, tako da ce od celokupne situacije zavisiti i rezulatati, u smislu kada ce se i sta igrati. Ovako bez publike nekako nema drazi, sve izgleda kao neki ozbiljniji trening.

Zvezdas iz marinkovu baru

pre 3 godine

Novak je najboli. ima najvise mastersi i najvise ga vole u celom svetu jer ima najvise navijaca kolko ima Kina indija, Sri lanka, afrika i sve druge drzave. Novak je najvise osvojio,

Piksi

pre 3 godine

Djokovic ovom Nadalu nije dao set na betonu 7 punih godina,i ovde neki raspali botovi pisu Nadal GOAT,da se ispovracas,pa nije tenis samo sljaka...

Trpimir

pre 3 godine

Koliko je samo domaćim kompleksašima mučno što je njihov zemljak u popularnom sportu najbolji na svetu, što predstavlja svoju zemlju i narod u drugačijem svetlu, što ruši nametnute streotipe i usrećuje svoj narod dajući mu snagu i razlog za ponos u teškim vremenima!
Teško im je, razumimo ih, toliko gorčine se godinama nataložilo, ne vole sami sebe i svoju zemlju, žele joj sve najgore. Ostaje im samo da jalovo laju i blate najboljeg ambasadora Srbije...

Ljubba

pre 3 godine

Vau, zamisli, Nadal nikada nece osvojiti Masters u Parizu koji mnogi ni ne zele da igraju... Tragedija! Hahahahaha... Koga briga za jedan Masters turnir!?
(Jumko, 07. novembar 2020 22:42)


Nadal nije osvojio ni zavrsni Masters gde igraju osmorica najboljih, bukvalno turnir jaci od bilo kog Grend slema, a nije osvojio ni Majami, da tvoj zemljak Djokovic nije to sve osvojio koga patoloski mrzis i pljujes vec punih 10 godina, ko zna koliko bi komentara ostavljao i ko zna sta bi sve pisao, idi leci se vise vreme je!
(Darco, 07. novembar 2020 22:58)

Džaba mu pišeš, nije dovoljno inteligentan da shvati a i sta da očekuješ od osobe kome se svaki komentar završava sa hahaha i piše Nolo Noline itd, samo ignor je lek

Nebojša

pre 3 godine

Nadal ne zna na betonu, Djokovic ne zna na sljaci, na kraju to dodje na isto.
(stefan, 07. novembar 2020 18:23)

Pa sad ne bih rekao da si u pravu Novak na šljaci uglavnom gubi od Nadala dok Nadal na betonu ni sam ne zna od koga je sve gubio i to neretko bez osvojeno seta kao večeras uz to nikada nije osvojio Pariz, Šangaj, Majami i završni turnir dok je Novak osvojio sva tri mastersa na šljaci najmanje dvaput pritom pobedivši Nadala na sva tri.

Kun' - fu Panda

pre 3 godine

Sve sem kluba 20 je bezvredno. Pamte se samo pobednici Slemova.
(Milan_PT, 07. novembar 2020 19:29)

Ma nemoj mi reci....pa zasto se onda vodi ostala statistika. Da je obrnuto, ti i takvi pacenici bi rekli da GS nisu uopste bitni. Brale moj, sve se racuna, ali sve. GS, Mastersi, godine zavrsene kao prvi, sedmice na prvom mjestu, medjusobni skorovi najboljih, MA SVEEEE.....

Just sayin'

pre 3 godine

Nadal bi bio upravo samo to da nema sljake.
Ako jedan teniser koji se proglasava za G.O.A.T. a nema nijedan osvojen zavrsni turnir gde igraju 8 najboljih, po kom kriterijumu je onda on najbolji?
(Just sayin', 7. novembar 2020 20:00


A, kako bi bilo da se igra samo na sljaci?
(Lejl, 7. novembar 2020 20:08

Pa kad bi dobio zavrsni da se igra samo na sljaci, to bi bio jos jedan dokaz vise da je odlican samo na sljaci.
Za ostalo, kao sto uglavnom tvrde samo dobar , nikako jedan od najboljih svih vremena.

DoubleEdgedSword

pre 3 godine

(Jumko, 7. novembar 2020 22:42)

Znam da će me mnogi kritikovati, a samim tim i pokopati minusima...ali evo, ja se brinem za tebe. Pokvarilo ti se ono dugme u glavi, pa si samo počeo da štancuješ. Nisi uopšte, pod milim Bogom, stao kad je ova vest objavljena, pogotovo kada je Rafa izgubio. Ako ne staviš to pod kontrolu, pregoreće ti mozak (mada, znajući dobre ljude koji dolaze na ovom sajtu, neće to biti neki veliki gubitak).
A, što se tiče Srkija, ja mu predlažem da ne posećuje ovaj portal barem mesec dana. Toliko je opsednut najboljim teniserom naše zemlje da je počeo da ga spominje i u vestima gde se ne piše o njemu. Ipak...kada malo bolje razmislim...možda je bolje da ne dolazi ovde minimum godinu dana, nikada više max.
Za ostale sivonje ovog sveta i veka ne znam šta da kažem. Trava je uvek zelenija, kako gosn. Mats kaže (pogotovo kad Federer ne igra na Centralnom terenu).

x

pre 3 godine

Neko pominje, a nije prvi put da to vidim - Maljorka, špansko Mallorca izgovara se Majorka, i mi tako i pišemo.
(Aloa, 07. novembar 2020 17:12)

LL se na španskom čita kao J, a na katalonskom kao LJ.
Na Majorci se priča dijalektom katalonskog. Sad malo jasnije?

Trpimir

pre 3 godine

Nikad, ali nikad ovo osvojiti neće nabildovani Apač, hehe, o radosti...
Noksa jedini ikad prešo igricu dvaput, uskoro ruši i sve ostale rekorde!

nikol dz femija

pre 3 godine

(sakupljač minusa, 07. novembar 2020 20:21)


ATP je Zapad. A to su Anglosaksonci. ONI SU OSMISLILI PRAVILA. To Vam je jasno ? Je li tako ?

ZNAČI - ONI LJUDI RADE ZA SEBE TJ. ZA SVOJE. A Zapad igra na tvrdoj podlozi.

SVE JE PODEŠENO DA ZAPADNJAK POBEDI. ALI BAŠ SVE. E sada nisu mogli ukinuti zemlju jer su sve i rasporedili po svojim zemljama a njihova je i Francusa koja je isto anglosaksonska priča.

TAKO DA IMATE TRI TVRDE I JEDNU ZEMLJU.

ZAVRŠNI NARAVNO TVRDA - RAČUNAJUĆI NA ANGLOSAKSONSKE IGRAČE.

I TAKO JE I BILO.
Do pojave predstvanika slovenskih plemena, ČEHA - IZ KATOLIČKE ČEHOSLOVAČKE , IVANA LENDLA.

A ONDA se posle DVADESET GODINA pojavio predstavnik drugog slovenskog plemena , SRBIN IZ PRAVOSLAVNE SRBIJE , NOVAK ĐOKOVIĆ.

I gle ide mu baš tvrda podloga i trava ( a Lendlu je odgovarala šljaka dok trava nikako ).

TAKO DA OBRATITE SE ATP TURU, možda Vam ispune želju, ako niste Srbin.

матори

pre 3 godine

Narode, sutra je 4 nedelje od najvaznijeg finala u istoriji Slemova, koje je odredilo Goata (tako ja citao tih dana)! Pa ovo uzivanje u brojci 20 je sve jace i jace! Upravo pijem casu vina, gledam na ju tjubu te nedeljne batine, i nazdravljam klubu 20! Cekamo vesti iz Australije, ni ne mora da se igra Ao, pratimo mocne Masterse iz Pariza i Londona, i gledamo i slusamo kmecanje nolina! Laku noc, puno pozdrava...
(Jumko, 07. novembar 2020 22:46)
Ауууу, много пијеш вина у зедње време. Јел то што ти Рафа и Рођа губе или зато што Ноле остаје бр 1! 1! 1!

Tema

pre 3 godine

Istrese ga Zverev kao zvecku. Ne moze Nadal na drugu podlogu da igra vrhunski tenis. Da nije sljake bio bi prosecan teniser. Jedino na tu podlogu igra na betinu i travi je nemocan bezopasan.

R. J. Goku Black

pre 3 godine

Sudeći po partijama koje je Rafa prikazivao ove nedelje, ovaj rezultat je i očekivan. Na iskustvo je pobedio Lopeza i Karenja Bustu, a ni Tompson nije bio Bog zna šta. Čim je usledio malo jači protivnik, odmah se to odrazilo. I tako, Saša i Danil dobiše priliku da drugi put međusobno odlučuju o pobedniku na nekom Masters turniru (u finalu Šangaja 2019. je Medvedev pobedio sa 6:4 6:1).

strucnjak za ugradjivanje plina u auto i analiticar za ugradjivanje plina u auto

pre 3 godine

Freddy je sa nadalom kompletirao sve masterse i zavrsni turnir, na virtual tennisu hahahaha

misterX

pre 3 godine

Koliko bi Djokovic imao Zavrsnih da se igra na sljaci? Isto koliko i RG, i to bi bilo upitno. Betonas.
(Molim, 7. novembar 2020 20:23).

...koliko bi Nadal imao RG da se turnir igra na betonu ?

Bolesni skot

pre 3 godine

Nolo, Noloa, Nolu, Nola, Nolo, Nolom Nolu.
Sta nije jasno, gramatika je prosta.
(Srki, 07. novembar

Srki, ajd' promeni sad po padežima imenicu Simo... Da vidiš kako će to da ispadne po tvome...

Darco

pre 3 godine

Vau, zamisli, Nadal nikada nece osvojiti Masters u Parizu koji mnogi ni ne zele da igraju... Tragedija! Hahahahaha... Koga briga za jedan Masters turnir!?
(Jumko, 07. novembar 2020 22:42)


Nadal nije osvojio ni zavrsni Masters gde igraju osmorica najboljih, bukvalno turnir jaci od bilo kog Grend slema, a nije osvojio ni Majami, da tvoj zemljak Djokovic nije to sve osvojio koga patoloski mrzis i pljujes vec punih 10 godina, ko zna koliko bi komentara ostavljao i ko zna sta bi sve pisao, idi leci se vise vreme je!

Cinjenica

pre 3 godine

Ja samo znam da je sutra ponedeljak i Novak zapocinje 314. nedelju kao broj 1 (294. ako se gleda po Federerovom kalendaru kome ATP pokusava da spasi karijeru zamrzavanjem liste dok se igra tenis sasvim normalno). 314>310>209

Platipus Pera

pre 3 godine

Na ovom turniru gubio je dva puta prvi set, no protiv Spanaca. E onda bi u drugom on preokrenuo, a onda u trecem raspad drugog Spanca. E ovaj put protivnik nije Spanac, Zverev upravo odbija napad Nadala i cuva brejk. VIdecemo da li i 4 put Nadal uspeva da okrene drugi set ili ce sve ici u korist Zvereva,,,,

Šou Biznis

pre 3 godine

@Jumko

Svi koji imaju iq veći od 80 znaju da ne može jedan parametar da odlucuje o najboljem igraču svih vremena... A i sacekaj brate malo da Novak dodje u Federerove godine pa onda pričaj...

Čova

pre 3 godine

Prosto da ne poveruješ da je nekim našim ljudima draži Nadal ili Federer nego Novak. Naravno da ovu dvojicu treba uvažavati pa i voleti jer i u njihovim majstorstvima uživamo godinama. Ali Novak je najbolji naš sportista svih vremena, proglašavan za najboljeg sportistu sveta. Njegove humanitarne akcije se mere u milionima dolara. Ali ne, to je sve malo da bismo ga cenili. Ne, nama je važnije da li jede meso ili je vegan, kakvo mišljenje ima o ovom ili onom, a inače "podržavamo" pravo na različitosti i "tolerantni" smo. A pitajte se, kad on prestane da igra, da li ćemo i kada doživeti da imamo takvog sportistu ponovo.

strucnjak za ugradjivanje plina u auto i analiticar za ugradjivanje plina u auto

pre 3 godine

Lejl, kako bi bilo da ti ugase internet i da prestanes sa ovim glupim sta bi bilo? Da baba ima gusjenice bila bi tenk. Najvise turnira ima na betonu jer je najatrakrivniji, ko voli da gleda prebacivanje loptice 20 puta u svakom poenu

Jovana

pre 3 godine

Koliko bi Djokovic imao Zavrsnih da se igra na sljaci? Isto koliko i RG, i to bi bilo upitno. Betonas.
(Molim, 7. novembar 2020 20:23) #

Pa Djokovic ima 10 masters titula na šljaci , na 5 od ukupno 10 pobedio Nadala. Tako da junko ne njake !

Šou Biznis

pre 3 godine

@vule

Pa kad čitaš komentare u Srbiji... Isto ti je i u Spaniji Rafomanija ili u Švajcarskoj Fedomanija... Identicno, veruj mi... I isto postoji neko kao ti koji im isto to priča :)

glukozamin

pre 3 godine

Auuh, bre... celo vece cu biti u depresiji. Nema veze. I dalje si najbolji teniser svih vremena. Ovo je bila samo priprema za zavrsni Masters. Vamos, legendo!
(Anksiozan_'91., 07. novembar 2020 18:25)

Auuu, al' se pripremio... Svaka mu čast! Samo nek tako nastavi i na završnom.

apsolutno ne bitno ili nebitno iliti ko razume-s'vatio

pre 3 godine

@Beobrad Vau, zamisli, Nadal nikada nece osvojiti Masters u Parizu koji mnogi ni ne zele da igraju... Tragedija! Hahahahaha... Koga briga za jedan Masters turnir!?
(Jumko, 7. novembar 2020 22:42)

Udjem na clanak i ovo je bio poslednji komentar u tom trenutku.
Teska admin prica.
Budite smekeri ...
Hvala.

NADA

pre 3 godine

realno Rafa i nije zasluzio finale.Zverevu je mozda i trebalo da se dese sve te neprijatnosti kako bi se uozbiljio igrao vrhunski tenis i bez bahatosti.Rafa je kralj sljake i to je to.

saša

pre 3 godine

@srki
Ono kad neko hoće da se pravi pametan a u stvari ispada dalabu što u stvari i jeste! Običan bednik koji nije uspeo u životu pa svoje frustracije ispoljava preko najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića!

Deki-Španija

pre 3 godine

LL se na španskom čita kao J, a na katalonskom kao LJ.
Na Majorci se priča dijalektom katalonskog. Sad malo jasnije?
(x, 07. novembar 2020 19:13)

Ja zivim u Španiji godinama i tačno se izgovara Maljorka. Ne Majorka. MALJORKA.

Dva ll su kao lj i na Španskom i na katalonskom

Игор

pre 3 godine

Па да, стероиди изветрели из тела допала од Р.Г. па једва игра. А вечити тањираш из Швице још увек не може да очисти организам од допа...

Gastao Elias - Antihrist kajzera Rodžera

pre 3 godine

Nadal "zna" da igra samo na jednoj podlozi! Recenica koja opisuje nolinu i njegovo znanje o tenisu...
(Jumko, 7. novembar 2020 19:32)

Tebe i tvoje bajanje ne može da opiše ni 50 referata, a kamoli jedna rečenica.

ИксИксЕл

pre 3 godine

Све је до Надаловог спонзора спортске опреме и зато у дворани нема шансе за неки велики резултат.Наиме у дворанским условима његов шортс се још више скупи и онда су то танталове муке.Много снаге потроши на извлачење а самим тим и концентрација опада.Како се није сетио да наручи два броја већи шортс за такве услове играња.

mile

pre 3 godine

nadal je strasan igrac,srcan,borben i dobar momak,alo nije to dovoljno za goata kao sto nije ni leprsavost(federer)kategorija,na zalost svih hejtera nole je u prednosti koliko god vas bolelo

Mare

pre 3 godine

Kad neko kaže da Nadal ne može osvojiti titulu van šljake odmah znam o kakvom se teniskom poznavaocu radi. Tenis se ne igra od juče ili danas, čovek je osvajao titule na svim podlogama i to one najveće e sad nije on kriv što je toliko predominantan na šljaci, svakom od njih trojice nesto manje ili više leži i to je to ali ne treba nikad umanjivati njihovo umeće. Ja za njih imam samo jedno ogromno poštovanje.

DžejAr65

pre 3 godine

Ne misliš da baš zato što se igra svake godine na betonu taj završni turnir. Ako tenis čine 3 podloge,a ovim turnirom se zaokružuju rezultati najbolje osmorice, jel normalno da se igra samo na jednoj od 3 podloge? Zamisli da se igra na šljaci? Pa Rafa bi imao 12 završnih turnira. Zato taj završni masters nema nikakvog smisla jer se igra samo na betonu. A nije tenis samo beton.
(sakupljač minusa, 07. novembar 2020 20:21)
Nadal je dominantan na šljaci gde se igra na 3 dobijena seta(RG),, dok na turnirima na 2 seta(Rim, Madrid, Monte Karlo) i te kako je gubio, tako da ne stoji da bi uzeo sve

x

pre 3 godine

Ja zivim u Španiji godinama i tačno se izgovara Maljorka. Ne Majorka. MALJORKA.

Dva ll su kao lj i na Španskom i na katalonskom
(Deki-Španija, 7. novembar 2020 19:31)

Gde živiš u Španiji? To što pričašs nije tačno.
Na službenom španskom (kastiljanski dijalekat) LL se izgovara kao neko meko J. U svakom slučaju bliže J nego LJ.

komnen barjaktar

pre 3 godine

Paris, Majami, London, nastavi niz....Vinja del Mar (Cile), turnir iz serije 250. Pre nekoliko godina u finalu ovog turnira pobedio ga Orasio Sebaljos, Argentinac. A turnir na sljaci. Master u Parizu Rafi dodje ko Djokovicu RG, nocna mora. S jedinom razlikom sto je Djokovic pobedio na RG dok Rafa nije. No dobro, bice dana...

alfabet

pre 3 godine

Koliko bi GS Federer i Novak imali da se mecevi ne igraju na tvrdim podlogama ?? Odgovor vec znamo , 2 GS zajedno. Koliko bi Nadal imao GS da se ne igra na sljaci? Odgovor znamo , 7 GS (najmanje)! Tko je GOAT ???
(Goran, 08. novembar 2020 01:12)

ahahahaha zdravo gorane iz loznice, pa ja ću ti reći TKO je goat , goat je onaj TKO je najbolji, a TKO je najbolji Gorane moj Srbendo iz loznice? Šta misliš TKO? Pa naš Novak Djoković općenito, kaj si ti mislio?

simpo

pre 3 godine

Lavlje srce i muda do poda. To vam je ukratko Nadal.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 7. novembar 2020 18:09)
Mora da su do poda kad ih stalno vuče desnom rukom a i uši će mu biti uskoro ko u slona

RG Fan

pre 3 godine

Ovo je sasvim drugi sport za Nadala kada ne pomaže ni čekanje servisa 4 metra iza osnovne linije.
Zverev ništa posebno, ali kvalitet 1.servisa mu je doneo pobedu. Ipak je pokazao karakter posle jedne izuzetno loše sekvence u 2.setu.
Medvedev je, po meni, veliki favorit za titulu sutra.

Toma

pre 3 godine

Kako rece jednom Beker Boris,Zverev je mentalna gromada!!!.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikloš Salamander, 7. novembar 2020 18:17)

Pa naravno da jeste. Pitaj Rafu

Zdravko

pre 3 godine

Poklon kvota na Zvereva. Nadal nikada nije osvojio jak turnir u hali. Jedini trofej iz hale koji uopšte ima u karijeri je iz Madrida 2005. Skoro neverovatan podatak.

strucnjak za ugradjivanje plina u auto i analiticar za ugradjivanje plina u auto

pre 3 godine

Muamere, kad igra dzumhur hahahaha. Igraju li kod vas tamo zenski tenis?

Zoki

pre 3 godine

sta je ovde bolesnikaaa,svaki put kad udjem,sve ih je vise.Lazu da napunis lagano.
(Nikola, 7. novembar 2020 20:57)

Na tenisu su uvek najzanimljiviji komentari. Najveći frikovi koji posećuju ovaj portal se skupljaju ovde, bez obzira kojoj frakciji pripadaju.

ccc?

pre 3 godine

Izvlacio se u dva kola i na kraju naleteo na Zvereva. Ipak ovo nije sljaka, ovo je beton. Isto ce biti u Londonu i sve isto do narednog RG. A onda ..da vidimo..

ccc?

pre 3 godine

Izvlacio se u dva kola i na kraju naleteo na Zvereva. Ipak ovo nije sljaka, ovo je beton. Isto ce biti u Londonu i sve isto do narednog RG. A onda ..da vidimo..

Statistikom protivu mitova

pre 3 godine

SLazem se da treba uzeti u obzir sve parametare ko je najbolji. Evo Parametra u vezi broja nedelja na prvom mestu za BIG3. Uzeti su u obzir osigurane nedelje na prvom mestu, do kraja AO, ako ne zmerznu listu. Kolone su ukupan broj nedelja, broj uzastopnih-najduzi period, mesto broj 1. na kraju godine

Roger Federer 310 237 5
Novak Djokovic 305 134 6
Rafael Nadal 209 56 5 Nadamo se promenama i to vrlo brzo....

sonic

pre 3 godine

Jednstavno Nadal ne zna da igra u dvoranskim uslovima,a to se danas najbolje vidi,stoji 3 4 metara iza osnovne linije kad ceka servis...tako se ne igra na betonu generalno,a pogotovo ne u dvorani gde su uslovi mnogo brzi,nikad nece uzeti titulu u dvorani.Bolje da je sezonu odmah zavrsio posle roland garosa

Bobo

pre 3 godine

Pre par nedelja je osvojio RG sa nezapamćenom dominacijom, a onda dolazi u Pariz i ne može da se sastavi sa lopticom. Isto se dešavalo nekoliko puta kada je posle RG na Vimbldonu ispadao u početnim kolima i igrao kao početnik.

Holden Caulfield

pre 3 godine

Nadal na RG i Nadal u dvorani-dvije potpuno razlicite osobe,u dvorani u najboljem slucaju prosjecan igrac,na RG prakticno nepobjediv,nevjerovatna razlika u igri.

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Takve stvari, da "legende", i neprikosnoveni vladari, Đoković ,Nadal ili Federer gube, biće sve više pravilo, nego izuzetak ili senzacija. Vreme čini svoje, za 5 ili 7 godina maksimalno, više ih neće biti ni u prvih 10 na listi.

Platipus Pera

pre 3 godine

Rekoh ja nije Zverev Spanac, pa da uprska ovo. I tako i 6 pokusaj u Parizu zavrsen bez titule. A ko je mislio da ce eto sada uspeti u dvorani, pa eto pogresio je....

Igor

pre 3 godine

Nadalu ne odgovara brza podloga pogotovo dvorane njegov slajs kojim umrtvljuje igru je efikasna samo na sljaci bekendom ne pravi nikakvu razliku umeo on iz tog udarca da pogodi viner ali nije konstantan kao kad igra forhend koji mu funkcionise sjajno.Zverev odigrao dobro, otkad saradjuje sa Davidom Fererom igra mnogo bolje ne brza koncentrisaniji je i to daje rezultate.

Mr. Bojangles

pre 3 godine

Freddy, 07. novembar 2020 19:04
Freddy, 07. novembar 2020 19:01
Freddy, 07. novembar 2020 19:00

Lutko, esi mi ti dežurna večeras?

Posmatrac

pre 3 godine

@x
Jasno. Očekujem ne manje snažnu podršku kada neko od nas krene da komentariše na dijalektu jugoistočne ili južne Srbije (Pirot, Crna Trava, Vranje, Trgovište).

gvozdje79

pre 3 godine

Pitao Sam se da li ce likovi I dela Nadala da kazu:Nadalu nije tu Djokovic I Federer I samim Tim njegov osvojeni trofej nema toliku vaznost,kao za USO!!!
STETA,A MOGAO JE DA OSVOJI I DVORANU PARIS,BAS.

DžejAr65

pre 3 godine

Koliko bodova je Nadal osvojio u Parizu? Kakvo je sad stanje sa bodovima, do kad je Nole osiguran?!
(Nejm, 07. novembar 2020 20:46)osvojio je 0 bodova pošto je i prošle godine ispao u polufinalu

x

pre 3 godine

@x
Jasno. Očekujem ne manje snažnu podršku kada neko od nas krene da komentariše na dijalektu jugoistočne ili južne Srbije (Pirot, Crna Trava, Vranje, Trgovište).
(Posmatrac, 07. novembar 2020 19:28)

Na Majorci je katalonski službeni jezik.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Ako Nadal nije sad iskoristio šansu koja mu se ukazala onda neće nikada osvojit Pariz koji mu fali..

On jeste osvojio dosta van šljake GS i mastersa odigrao puno polufinala i finala ali u dvorani stvarno poražavajući učinak od svega 2 titule. Premršavo je to.

Zverev sve čestitke ako se uzme onaj poraz u Beču praktično od RG ispadanja je našao način se izdigne i osvoji dva turnira u Kelnu gde se igra u dvorani i sad prebacio ovde u Bersiju što mu dalo rezultate. Danas je stvarno bio bolji bez sumnje ikakve.

Hmmm

pre 3 godine

Sta se ovo dogadja? Do RG Rafa je bio nsjbolji, sada ste poceli i njega da prozivate. Sve dok ne pobedjuje Novaka dobar je. Cim ga je pobedio odmah je dopingovan. Toliko o ljubavi prema Rafi.

Morali bismo propasti da već nismo propali

pre 3 godine

Nolomanija,nolomanija boles’ neizleciva.
(Srki, 08. novembar 2020 08:18)

Jeste, kao i nolofobija! Zbog jednih i drugih sajt možda izgleda kao da je živ, ali svaka rasprava ima težinu "moj rata je jači od tvog tate"!