Sreda, 28.10.2020.

11:40

"Zbog Federera smo izgubili 20 godina"

Francuski teniser Žil Simon ponovo je iskreno govorio o situaciji u svetu tenisa.

Izvor: LN

"Zbog Federera smo izgubili 20 godina" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

miodrag

pre 3 godine

Malo informacija ne bi škodilo. Prvo, ako Novak uzme trofej u Beču, Nadalu ne pomaže ni Sofija, ma ne ta, mislim turnir u Sofiji, znaći džabe mu ga i da igra. Pod dva, bodovi sa AO2020. važe do 2022. godine, čitaj nema skidanja bodova Novaku ni ako profula tamo, neko drugi može da profitira, no njemu ostaje 2000 bodova.
(Platipus Pera, 29. oktobar 2020 14:50)
Nadal ne igra Sofiju. Odbio je pozivnicu da igra slabiji turnir tako da Nole je prvi na kraju ove godine. Što se tiče bodova to što se ne skida bodovi ipak je važan zbog trka za broj GS.

Čika Mirko

pre 3 godine

Federeru bi bilo najpametnije da se penzioniše, da koliko-toliko sačuva ovu sliku o sebi, i nastavi da živi od sponzorskih ugovora. Jer ako se vrati, Nadal i Đoković će ga izmasakrirati, a i ostali, i postaće preočigledno ono što je već jasno: u GOAT trci Federer je treći. Ni jedan rekord mu neće ostati,iako je imao prednost u karijeri jer je dvije-tri godine igrao bez prave konkurencije. Jeste veliki igrač, ali GOAT se ne postaje ma osnovu "umjetničkog dojma", jer ovo je tenis, nije umjetničko klizanje. GOAT trku odlučiće, sasvim zasluženo, dva najbolja igrača u istoriji ovog sporta: Đoković i Nadal.

Platipus Pera

pre 3 godine

Malo informacija ne bi škodilo. Prvo, ako Novak uzme trofej u Beču, Nadalu ne pomaže ni Sofija, ma ne ta, mislim turnir u Sofiji, znaći džabe mu ga i da igra. Pod dva, bodovi sa AO2020. važe do 2022. godine, čitaj nema skidanja bodova Novaku ni ako profula tamo, neko drugi može da profitira, no njemu ostaje 2000 bodova.

Mit se ne stvara "putem botova"

pre 3 godine

"U vremenima dok Federer nije imao ozbiljnu konkurenciju iza njega su stali svi veliki sponzori pa je njihova PR mašinerija od njega napravila mitsko biće! Nadal i Novak su malo pokvarili tu prelepu bajku ali će Federer, i kad ostane bez svih svojih rekorda, i dalje biti kralj tenisa jer je to najisplativije...", jeste tako, kad je o mitu reč, ostalo je "fake": Federer prvi W osvaja 2003, konkurenciju dobija vrlo brzo, Nadal 2004. i Novak 2007. imaju prve pobede protiv Federera, 2005. Nadal osvaja RG, 2008 Novak AO, što ponavljate stereotipnu priču koja je "fake"? Čuo si pre deset godina nekog geniju koji plasirao koještariju da Federer nije imao konkurenciju. kako nije? Nije Bilo Novaka prvih tri godine i nije bolo tenisa? A ovo ti je tačno: kad se u svetu o nekome stvori mit, kao o Federeru, taj se mit neće srušiti time što će Đokica imati nekoliko nedelja više "na listi", ako bismo tako gledali onda u tenisu ne postoje ni Lejver, ni Borg, ni Sampras, ni Agasi, a tek one legende kad nije bilo ATP lista, postojaće samo Novak koji u vreme korone, kad se igra jedva trećina turnira, bez publike, obara "rekorde". Ima rekorde, ali svi su tu negde, samo što Novak nema mit o sebi, niti će ga stvoriti. Nije rođen sa harizmom, majke mi (Srbin sam, samo mi je majka Hrvatica).

Ipak nismo isti

pre 3 godine

@Sajko kokorajko
Batali Federera, odgovori mi da li su Srbi slovenskog porekla, narod svetle plave kose i očiju, kao Rusi, Česi, Slovaci, Slovenci... ili nisu? I pitam odakle su ovi ziftovani stigli? Ima teorija da su poreklom sa Kavkaza, o tome u "Etnogenezi Crnogoraca" akademik Špiro Kulišić kaže: nisu sva crnogorska plemena slovenskog porekla, neka su stigla sa Kavkaza, imaju izrazito oštru gustu crnu kosu i drugačiji oblik glave (lobanje). Ništa ne izmišljam, tako mi bog pomogao, ovo je teorija uglednog crnogorskog etnologa. Био је директор Земаљскога музеја Босне и Херцеговине, директор Етнографског музеја у Београду и професор у приједорској гимназији. Објавио велики број радова из области етнологије и етнографије.

Године 1980. у Титограду (данашња Подгорица) објавио је књигу О етногенези Црногораца која је изазвала реакције владајућег Савеза комуниста Црне Горе и научних кругова у Београду.

Поводом те књиге организована је јавна хајка на њеног аутора, а у Марксистичком центру у Титограду и посебан партијско-научни скуп који је требало да демантује фалсификате др. Кулишића.

У О етногенези Црногораца др. Кулишић је утврдио да Црногорци у односу на Србе немају заједничко етничко поријекло.

verovali ili ne

pre 3 godine

(Srbi su slovenskog porekla, plave kose i plavih očiju, ovi zagasiti ne znam odakle su, 29. oktobar 2020 11:18)
ovo je dobro:mi Srbi a napiše srbski... kakav providan sused... jadnik

Mix

pre 3 godine

Haha,najjaci su mi ovi sto mrze Noleta,pa sad izmisljaju,kako je nebitan rekord koliko puta neko zavrsi godinu na prvom mestu,uskoro nece biti bitno ni koliko je nedelja proveo na prvom mestu,a ni koliko GS ova ima,jedino merilo ce biti ko bolje smecuje,tu stvarno Novak dzemperku ne moze da parira.

Sajko kokorajko

pre 3 godine

@ Srbi su slovenskog porekla, plave kose i plavih očiju, ovi zagasiti ne znam odakle su "Federer se vraca..." Kad izgubi sve rekorde(iz sjajnog doba Bagdatisa Filipusisa i ostalih) ostace samo umetnicki dojam doticnog i pesma "Imao je lijepu trakicu na glavi".

Srbi su slovenskog porekla, plave kose i plavih očiju, ovi zagasiti ne znam odakle su

pre 3 godine

@Moilan_PT
Federer se vraća, da bi igrao i da bismo gledali tenis koji neki mogu samo da sanjaju, a ne da postavljao besmislene rekorde. Da li će Nadal igrati u Sofiji? Naravno da neće. A Novak, naravno da hoće, može da uzme neki bod, malo li je za skupljača krompira i prebacivača loptica. Kakvo budalasto otkriće, piše se samo o Nadalu i Krompirku, a Federer je otišao u zaborav. Ti znaš o kome se piše? Živiš po svetu i kupuješ sve novine koje izlaze, i sve znaš. Meni u reke dođu neke, idem na portale Bibisija, Monda, Bilda, Sienena, i poneke još, i kad sve to sabereš vidiš da se o Nadalu i Novaku piše pedeset puta manje nego u našoj maloj Srbiji. O jurnjavi za rekordima koji u suštini ne znače mnogo, ako to nije GS trka, nedelje okači o svoj rep, ako ga imaš, a mislim da ga imaš jer ga često ostavljaš ovde, tamo nema ni slova. Srbija nje sva u rtekordima, rast, plate, pemzije, autoputevi, zato se i o Novaku piše više danas nego u svih njegovih deset godina uspeha, postoje i organizovani botovi, koji skaču kao opareni, u odbranu Srbina, jer ga mrze iako je najlepši i najbolje. Misim ovi anglosaksonci8. Gluposti. Da li znaš da je Cicipas mlađi 12 godina i da igra bolji tenis od lažnog "goata". Simon ti je rekao: 20 godina otišlo je na Federera. Mi Srbi tu ništa ne možemo. Zato što srbski botovi i trolovi, šaka jada, ne mogu da promene svet.

Kaiser Roger

pre 3 godine

Kao što se RF mogu pripisati pozne, tako se i NĐ mogu pripisati mlade i neiskusne! Žao mi je samo što je RF izbegavao da igra turnire na šljaci, inače bi skor sa Noletom bio još gori po njega.
Osim toga, kakva si to veličina od igrača kada bežiš sa megdana na onim turnirima i podlogama gde više šanse imaju drugi igrači?!
(Staka Zulu, 29. oktobar 2020 10:47)


Lupi covek i ostade ziv.Pa Ja koliko znam trenutno je 4-4 na sljaci izmedju njih.I to ga je Federer pobedjivao kad je bio najjaci recimo 2011 na RG.Zasto mislite da je Federer slab na sljaci i ko je rekao da Federer izbegava sljaku.Ja koliko znam Federer je do 2016 u Rimu igrao svake godine sljaku e posle u 2017 odnosno 36 godini je prestao da bi se stedeo.Federer zna da je Nadal najbolji na sljaku osvojio je sta je mogao i zasto bi igrao kad nema razloga.Bolje da igra na ostalim turnirima.

Guske u magli, to su nolomani

pre 3 godine

@Kralj
Jednoručni bekhend iz lakta, munjeviti trzaj, kao kad Mesi opali u raklje. Ali ovima je isto, elegantni jednoručni ili lopatanje s dve ruke, ovim beležnicima i zapisničarima, da li si set dobio u taj-breku, po ko zna koji put, uz ispuštanje duše, ili si progutao krompir. Teniska pravila su takva kakva su, u odnosu na fudbal i košarku vrlo nelogična, možeš dva seta da izgubiš sa 0:6 a da tri dobiješ mu taj-breku, rezultat 30: 18 (plus tri) i da izgubiš meč. Pa ako neko prebacuje 29 puta preko mreže, ima loš smeč, ne ide na mrežu, ne igra voleje, ne zna drop-šut, siluje dvoručnu dijagonalu, uz silne grimase, nervozu, psovke, iskeženu facu, iskolačen pogled, ko će to u svetu da prihvati? Srbija je nešto drugo, mi razvijamo nacionalizam, Novak se udara u grudi, i to srbske, u zemlji vlada jednoumlje i preko sporta, Milan_PT falsifikuje zdrav razum i brani "Korona Open" u Beogradu, jer, bože moj, bilo je dozvoljeno? Ko je dozvolio i zašto?

draganTenis

pre 3 godine

Na ovo se nadovezuje vest o urušavanju Kluba Federerovih ljubitelja. Pred gašenjem je. (https://www.essentiallysports.com/extreme-shame-roger-federer-fan-club-in-danger-of-collapsing-atp-tennis-news/)

Branko

pre 3 godine

I Novak Đoković koji radi nešto potpuno treće?!Al što bi čovek spomenuo nekog tamo "bezveznjakovića", koji je sa pomenutom dvojicom na + 2 i + 3,a bio je na - 10 i - 7 u međusobnim duelima sa "najvećim " šampionima u istoriji tenisa?!Da ne kažem da ima "samo " 17 gs titula,samo 36 mastersa ,duplih,poosvajao sve bar dva puta,a niko inače nije skupio sve ni jednom!I na kraju nedelje na vrhu ,gde je opet ovaj "kilavi i nebitan " na pragu da obori Federerovih 311 nedelja na vrhu a i za to su pre par god pričali da je nemoguće da to neko obori?!

Razmazivanje po tastaturi

pre 3 godine

"20 god se lozite na Federera i onda ga Nole razmaze po terenu. Bukvalno da se rokne covek", ovo je nešto najbolje što ima Srbija, u svetu nema ovakvih "komentara", mnogi će Srbi, čak i iz mešovitih brakova, biti ponosni na mlade koji ovako gospodski pišu, ne nose maske i prenose zarazu na svoje roditelje i praroditelje.

nikol dz femija

pre 3 godine

Žil je uvek bio žilav, mislio svojom glavom a to znači pokazivao i drskost a često i sportski bezobrazluk jer jedino tako i može da se izbori za sebe.

Bravo za SImona.

ALi, Zapad kao i većina ljudi bilo gde pa i u Srbiji, voli da bude potčinejna jer ljudi su većinski mazohisti.

Staka Zulu

pre 3 godine

20 god se lozite na Federera i onda ga Nole razmaze po terenu. Bukvalno da se rokne covek.
(IO, 29. oktobar 2020 09:32) Razmazao ga kada je ovaj usao u pozne godine,do tada tzv. GOAT nije postojao pa cak ni protiv Nadala iako su vrsnjaci skoro hahahahah
(Goran Loznica, 29. oktobar 2020 09:47)

Kao što se RF mogu pripisati pozne, tako se i NĐ mogu pripisati mlade i neiskusne! Žao mi je samo što je RF izbegavao da igra turnire na šljaci, inače bi skor sa Noletom bio još gori po njega.
Osim toga, kakva si to veličina od igrača kada bežiš sa megdana na onim turnirima i podlogama gde više šanse imaju drugi igrači?!

Milan_PT

pre 3 godine

Ne brini se, Žile, situacija se menja. Već mesecima se priča samo o Rafi i Novaku. Federer se spomene samo kad se neki njegov rekord sustigne. Mnogi stručnjaci ga više ne spominju u trci za najveći broj GSova, jer sumnjaju da će uzeti i neki Masters, a kamoli GS. Novinari, koji su ga u proteklih 15 godina slavili kao Boga, moraće da ubuduće pišu o temama koje interesuju novu publiku, a to više neće biti Federer. To je sudbina svih sportista. Kad prestaneš da pobeđuješ, onda polako ideš u prošlost. Kad je napisan poslednji članak posvećen u celosti Borgu?
Naredne 3 godine, po svoj prilici, biće posvećene Novaku i Rafi. Nakon toga nekim drugim momcima. A tad će ova dvojica biti ispred Federera u praktično svim teniskim kategorijama i biće ravnopravan uzor svim nekim novim klincima...

sestrutijebe

pre 3 godine

20 god se lozite na Federera i onda ga Nole razmaze po terenu. Bukvalno da se rokne covek.
(IO, 29. oktobar 2020 09:32) Razmazao ga kada je ovaj usao u pozne godine,do tada tzv. GOAT nije postojao pa cak ni protiv Nadala iako su vrsnjaci skoro hahahahah
(Goran Loznica, 29. oktobar 2020 i loži se 20 godina osoba pod tim nikom koju pokušavaš trolovati...

AlijaSirotanovic

pre 3 godine

@Milan_PT U pravu si. Generacije ce velicati Karl Malonea (umetnika i virtuoza sa loptom) jer ima ukupno vise poena od Jordana, Birda, Wilta,Bill Rusella, Kobija itd. Isto tako ce se diviti Celine Deion (kojoj drugi pisu muziku) jer ima vise prodatih diskova (verovatno i gledalaca na koncertima) nego Mozart, Chopin, Vivaldi..Tim tempom rudarstvo ili fizikalisanje na bausteli (posten posao da se razumemo)ce biti smatrani vecim civilizacijskim dostignucima od simfonija, naucnih otkrica, napisanih knjiga.. pogledati film "Idiocracy" ko vec nije

Roi

pre 3 godine

U tekstu piše da je Noletu rekord po broju nedelja praktično zagarantovan u martu 2021. godine?! A šta ako izgubi u prvom kolu Australian opena i tako izgubi 2000 poena? Od Nove godine poeni se normalno oduzimaju.

Kosta

pre 3 godine

Goran Loznica i ovi njegovi prirepc nikako da shvate da je njihov miljenik i prije 20 godina ,kada mu je to odgovaralo,bio stariji za isti broj godina kao sto je i danas,od ove dvojice.Da tada bude stariji,a sada mladi,bojim se da nece moci,jer ima jedan GOAT gore,koji to odreduje.To sto vas ova dvojica vec dugo vremena dovode do ocajanja to samo govori,da vas miljenik nije dobro shvatio, kada treba okaciti reket o klin i uskrati vam sekiraciju.'Ajde vozdra.

Ljubo

pre 3 godine

Ma šta je on to napravio da mu se toliko divote,neko ko je idol svima vama trebalo bi da bude superioran na svoja dva konkurenta a on protiv obojice ima negativan skor a kada se uzme u obzir da je od njih stariji 5 odnosno 6 godina to još više dolazi do izražaja.U zadnjih 10 godina osvojio je čitava 4 Gren slema a i ova zadnja 3 nebi video da Đoković nije bio onoliko neozbiljna posle osvajanja Roland Garosa 2016 godine.

Danko

pre 3 godine

Donekle je u pravu, Federer je presavršen i nehumano je tražiti od ostalih da igraju lepo, elegantno, a uz to i efikasno kao on. Mnogi današnji košarkaši imaju više mišića od Džordana, ali i ne pokušavaju igrati kao on jer bi ispali smešni.

Staka Zulu

pre 3 godine

U tekstu piše da je Noletu rekord po broju nedelja praktično zagarantovan u martu 2021. godine?! A šta ako izgubi u prvom kolu Australian opena i tako izgubi 2000 poena? Od Nove godine poeni se normalno oduzimaju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Roi, 29. oktobar 2020 10:13)

A šta ako posle toga turnir osvoji Gael Monfis pobedom u finalu nad Bornom Ćorićem?
A šta ako Korona ne dozvoli održavanje AO?
A šta ako prva petorica sa rang liste, pre AO, krenu zajedno na safari i tamo ih otmu pripadnici nekog kanibalističkog plemena i drže dok im se ne plati otkup u vidu izgradnje vodovoda?

Ljubo

pre 3 godine

Ma šta je on to napravio da mu se toliko divote,neko ko je idol svima vama trebalo bi da bude superioran na svoja dva konkurenta a on protiv obojice ima negativan skor a kada se uzme u obzir da je od njih stariji 5 odnosno 6 godina to još više dolazi do izražaja.U zadnjih 10 godina osvojio je čitava 4 Gren slema a i ova zadnja 3 nebi video da Đoković nije bio onoliko neozbiljna posle osvajanja Roland Garosa 2016 godine.

kralj

pre 3 godine

Kaiser Roger@
Federer ne udara jako lopticu?Dal si svestan koliko je njegov forhend jak batice,jedan od najacih na turu,ima specifican trzaj kao da ga udara iz lakta(nesto slicno kao u fudbalu sut iz kolena),da kazem da ga udara nepravilno ali to je toliko snazno da se loptica jedva vidi a uz to I precizno.Svako od najboljih ima nesto specificno,zbog toga im se stilovi razlikuju,ali svi imaju neverovatnu mentalnu snagu I to ih odvaja od ostatka tura.

miodrag

pre 3 godine

U tekstu piše da je Noletu rekord po broju nedelja praktično zagarantovan u martu 2021. godine?! A šta ako izgubi u prvom kolu Australian opena i tako izgubi 2000 poena? Od Nove godine poeni se normalno oduzimaju.
(Roi, 29. oktobar 2020 10:13)
Šta je onda toliki problem u tekstu? Noletu jeste zagarantovan br.1 do marta sledeće godine i kraj priče. Poeni se ne gube od Nove godine nego od marta ne čitaš tekst. To što izgubi prvo kolo AO to njemu ne umanjuje broj bodova tako da to što si sve napisao samo pokazuje koliko si veliki mrzitelj Novaka.

Srki

pre 3 godine

Ne brini Žil, pronaći ćemo kompromis. Svet se klanja i klanja će se samo "velikoj dvojici" - Federer i Nadal. Jedan je GOAT, a drugi potGOAT.

Алфабет

pre 3 godine

ово су последњи трзаји да се прича и велича Фраудер Рожије. Већ у марту може да се деси да не држи ниједан битан рекорд, а већ на крају 2021. може да се деси да све те рекорде држи само један човек. Погодите кооо? Да да ГОАТ1 Новак Ђоковић. Србин!!!

Rade N.

pre 3 godine

Pa naravno da svi zele da gledaju Federera i budu kao on, jer igra najljepsi tenis ikada vidjen, a ujedno i vrlo efikasan. On je jednostavno genije na terenu, jedini koji izmislja poteze i poene, uzivanje je gledati ga. Svaka cast i ostalima, ali to je vise na snagu i izdrzljivost, nije toliko zanimljivo gledaocima (osim u njihovim zemljama) kao igra Federera.

Goran Loznica

pre 3 godine

20 god se lozite na Federera i onda ga Nole razmaze po terenu. Bukvalno da se rokne covek.
(IO, 29. oktobar 2020 09:32) Razmazao ga kada je ovaj usao u pozne godine,do tada tzv. GOAT nije postojao pa cak ni protiv Nadala iako su vrsnjaci skoro hahahahah

Kaiser Roger

pre 3 godine

U vremenima dok Federer nije imao ozbiljnu konkurenciju iza njega su stali svi veliki sponzori pa je njihova PR mašinerija od njega napravila mitsko biće! Nadal i Novak su malo pokvarili tu prelepu bajku ali će Federer, i kad ostane bez svih svojih rekorda, i dalje biti kralj tenisa jer je to najisplativije...

Kaiser Roger

pre 3 godine

Simone ne shvatas ko je Kralj Federer.Pa nisu ljudi slepi pred ociju vide ko i kako igra.Nadal jeste osvojio 20 GS ali od toga 13 na RG i to kakvim stilom.Njegov talenat je sto moze dugo da igra jer je fizicki mnogo jak, ali njegova tehnika nadmudrivanja protivnika je slaba.Isto kao i kod Goata17.Samo Federer moze da u kratkim potezima nadmudri protivnika.On sve resava inteligencijom a ne snagom.Jer je najteze igrati napadacki tenis, od tebe sve mora da zavisi.

Алфабет

pre 3 godine

ово су последњи трзаји да се прича и велича Фраудер Рожије. Већ у марту може да се деси да не држи ниједан битан рекорд, а већ на крају 2021. може да се деси да све те рекорде држи само један човек. Погодите кооо? Да да ГОАТ1 Новак Ђоковић. Србин!!!

Kaiser Roger

pre 3 godine

Simone ne shvatas ko je Kralj Federer.Pa nisu ljudi slepi pred ociju vide ko i kako igra.Nadal jeste osvojio 20 GS ali od toga 13 na RG i to kakvim stilom.Njegov talenat je sto moze dugo da igra jer je fizicki mnogo jak, ali njegova tehnika nadmudrivanja protivnika je slaba.Isto kao i kod Goata17.Samo Federer moze da u kratkim potezima nadmudri protivnika.On sve resava inteligencijom a ne snagom.Jer je najteze igrati napadacki tenis, od tebe sve mora da zavisi.

Milan_PT

pre 3 godine

Ne brini se, Žile, situacija se menja. Već mesecima se priča samo o Rafi i Novaku. Federer se spomene samo kad se neki njegov rekord sustigne. Mnogi stručnjaci ga više ne spominju u trci za najveći broj GSova, jer sumnjaju da će uzeti i neki Masters, a kamoli GS. Novinari, koji su ga u proteklih 15 godina slavili kao Boga, moraće da ubuduće pišu o temama koje interesuju novu publiku, a to više neće biti Federer. To je sudbina svih sportista. Kad prestaneš da pobeđuješ, onda polako ideš u prošlost. Kad je napisan poslednji članak posvećen u celosti Borgu?
Naredne 3 godine, po svoj prilici, biće posvećene Novaku i Rafi. Nakon toga nekim drugim momcima. A tad će ova dvojica biti ispred Federera u praktično svim teniskim kategorijama i biće ravnopravan uzor svim nekim novim klincima...

Kaiser Roger

pre 3 godine

U vremenima dok Federer nije imao ozbiljnu konkurenciju iza njega su stali svi veliki sponzori pa je njihova PR mašinerija od njega napravila mitsko biće! Nadal i Novak su malo pokvarili tu prelepu bajku ali će Federer, i kad ostane bez svih svojih rekorda, i dalje biti kralj tenisa jer je to najisplativije...

Mix

pre 3 godine

Haha,najjaci su mi ovi sto mrze Noleta,pa sad izmisljaju,kako je nebitan rekord koliko puta neko zavrsi godinu na prvom mestu,uskoro nece biti bitno ni koliko je nedelja proveo na prvom mestu,a ni koliko GS ova ima,jedino merilo ce biti ko bolje smecuje,tu stvarno Novak dzemperku ne moze da parira.

kralj

pre 3 godine

Kaiser Roger@
Federer ne udara jako lopticu?Dal si svestan koliko je njegov forhend jak batice,jedan od najacih na turu,ima specifican trzaj kao da ga udara iz lakta(nesto slicno kao u fudbalu sut iz kolena),da kazem da ga udara nepravilno ali to je toliko snazno da se loptica jedva vidi a uz to I precizno.Svako od najboljih ima nesto specificno,zbog toga im se stilovi razlikuju,ali svi imaju neverovatnu mentalnu snagu I to ih odvaja od ostatka tura.

Staka Zulu

pre 3 godine

20 god se lozite na Federera i onda ga Nole razmaze po terenu. Bukvalno da se rokne covek.
(IO, 29. oktobar 2020 09:32) Razmazao ga kada je ovaj usao u pozne godine,do tada tzv. GOAT nije postojao pa cak ni protiv Nadala iako su vrsnjaci skoro hahahahah
(Goran Loznica, 29. oktobar 2020 09:47)

Kao što se RF mogu pripisati pozne, tako se i NĐ mogu pripisati mlade i neiskusne! Žao mi je samo što je RF izbegavao da igra turnire na šljaci, inače bi skor sa Noletom bio još gori po njega.
Osim toga, kakva si to veličina od igrača kada bežiš sa megdana na onim turnirima i podlogama gde više šanse imaju drugi igrači?!

Branko

pre 3 godine

I Novak Đoković koji radi nešto potpuno treće?!Al što bi čovek spomenuo nekog tamo "bezveznjakovića", koji je sa pomenutom dvojicom na + 2 i + 3,a bio je na - 10 i - 7 u međusobnim duelima sa "najvećim " šampionima u istoriji tenisa?!Da ne kažem da ima "samo " 17 gs titula,samo 36 mastersa ,duplih,poosvajao sve bar dva puta,a niko inače nije skupio sve ni jednom!I na kraju nedelje na vrhu ,gde je opet ovaj "kilavi i nebitan " na pragu da obori Federerovih 311 nedelja na vrhu a i za to su pre par god pričali da je nemoguće da to neko obori?!

Rade N.

pre 3 godine

Pa naravno da svi zele da gledaju Federera i budu kao on, jer igra najljepsi tenis ikada vidjen, a ujedno i vrlo efikasan. On je jednostavno genije na terenu, jedini koji izmislja poteze i poene, uzivanje je gledati ga. Svaka cast i ostalima, ali to je vise na snagu i izdrzljivost, nije toliko zanimljivo gledaocima (osim u njihovim zemljama) kao igra Federera.

nikol dz femija

pre 3 godine

Žil je uvek bio žilav, mislio svojom glavom a to znači pokazivao i drskost a često i sportski bezobrazluk jer jedino tako i može da se izbori za sebe.

Bravo za SImona.

ALi, Zapad kao i većina ljudi bilo gde pa i u Srbiji, voli da bude potčinejna jer ljudi su većinski mazohisti.

Staka Zulu

pre 3 godine

U tekstu piše da je Noletu rekord po broju nedelja praktično zagarantovan u martu 2021. godine?! A šta ako izgubi u prvom kolu Australian opena i tako izgubi 2000 poena? Od Nove godine poeni se normalno oduzimaju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Roi, 29. oktobar 2020 10:13)

A šta ako posle toga turnir osvoji Gael Monfis pobedom u finalu nad Bornom Ćorićem?
A šta ako Korona ne dozvoli održavanje AO?
A šta ako prva petorica sa rang liste, pre AO, krenu zajedno na safari i tamo ih otmu pripadnici nekog kanibalističkog plemena i drže dok im se ne plati otkup u vidu izgradnje vodovoda?

Kosta

pre 3 godine

Goran Loznica i ovi njegovi prirepc nikako da shvate da je njihov miljenik i prije 20 godina ,kada mu je to odgovaralo,bio stariji za isti broj godina kao sto je i danas,od ove dvojice.Da tada bude stariji,a sada mladi,bojim se da nece moci,jer ima jedan GOAT gore,koji to odreduje.To sto vas ova dvojica vec dugo vremena dovode do ocajanja to samo govori,da vas miljenik nije dobro shvatio, kada treba okaciti reket o klin i uskrati vam sekiraciju.'Ajde vozdra.

miodrag

pre 3 godine

U tekstu piše da je Noletu rekord po broju nedelja praktično zagarantovan u martu 2021. godine?! A šta ako izgubi u prvom kolu Australian opena i tako izgubi 2000 poena? Od Nove godine poeni se normalno oduzimaju.
(Roi, 29. oktobar 2020 10:13)
Šta je onda toliki problem u tekstu? Noletu jeste zagarantovan br.1 do marta sledeće godine i kraj priče. Poeni se ne gube od Nove godine nego od marta ne čitaš tekst. To što izgubi prvo kolo AO to njemu ne umanjuje broj bodova tako da to što si sve napisao samo pokazuje koliko si veliki mrzitelj Novaka.

Goran Loznica

pre 3 godine

20 god se lozite na Federera i onda ga Nole razmaze po terenu. Bukvalno da se rokne covek.
(IO, 29. oktobar 2020 09:32) Razmazao ga kada je ovaj usao u pozne godine,do tada tzv. GOAT nije postojao pa cak ni protiv Nadala iako su vrsnjaci skoro hahahahah

sestrutijebe

pre 3 godine

20 god se lozite na Federera i onda ga Nole razmaze po terenu. Bukvalno da se rokne covek.
(IO, 29. oktobar 2020 09:32) Razmazao ga kada je ovaj usao u pozne godine,do tada tzv. GOAT nije postojao pa cak ni protiv Nadala iako su vrsnjaci skoro hahahahah
(Goran Loznica, 29. oktobar 2020 i loži se 20 godina osoba pod tim nikom koju pokušavaš trolovati...

Ljubo

pre 3 godine

Ma šta je on to napravio da mu se toliko divote,neko ko je idol svima vama trebalo bi da bude superioran na svoja dva konkurenta a on protiv obojice ima negativan skor a kada se uzme u obzir da je od njih stariji 5 odnosno 6 godina to još više dolazi do izražaja.U zadnjih 10 godina osvojio je čitava 4 Gren slema a i ova zadnja 3 nebi video da Đoković nije bio onoliko neozbiljna posle osvajanja Roland Garosa 2016 godine.

Platipus Pera

pre 3 godine

Malo informacija ne bi škodilo. Prvo, ako Novak uzme trofej u Beču, Nadalu ne pomaže ni Sofija, ma ne ta, mislim turnir u Sofiji, znaći džabe mu ga i da igra. Pod dva, bodovi sa AO2020. važe do 2022. godine, čitaj nema skidanja bodova Novaku ni ako profula tamo, neko drugi može da profitira, no njemu ostaje 2000 bodova.

Danko

pre 3 godine

Donekle je u pravu, Federer je presavršen i nehumano je tražiti od ostalih da igraju lepo, elegantno, a uz to i efikasno kao on. Mnogi današnji košarkaši imaju više mišića od Džordana, ali i ne pokušavaju igrati kao on jer bi ispali smešni.

AlijaSirotanovic

pre 3 godine

@Milan_PT U pravu si. Generacije ce velicati Karl Malonea (umetnika i virtuoza sa loptom) jer ima ukupno vise poena od Jordana, Birda, Wilta,Bill Rusella, Kobija itd. Isto tako ce se diviti Celine Deion (kojoj drugi pisu muziku) jer ima vise prodatih diskova (verovatno i gledalaca na koncertima) nego Mozart, Chopin, Vivaldi..Tim tempom rudarstvo ili fizikalisanje na bausteli (posten posao da se razumemo)ce biti smatrani vecim civilizacijskim dostignucima od simfonija, naucnih otkrica, napisanih knjiga.. pogledati film "Idiocracy" ko vec nije

verovali ili ne

pre 3 godine

(Srbi su slovenskog porekla, plave kose i plavih očiju, ovi zagasiti ne znam odakle su, 29. oktobar 2020 11:18)
ovo je dobro:mi Srbi a napiše srbski... kakav providan sused... jadnik

Ljubo

pre 3 godine

Ma šta je on to napravio da mu se toliko divote,neko ko je idol svima vama trebalo bi da bude superioran na svoja dva konkurenta a on protiv obojice ima negativan skor a kada se uzme u obzir da je od njih stariji 5 odnosno 6 godina to još više dolazi do izražaja.U zadnjih 10 godina osvojio je čitava 4 Gren slema a i ova zadnja 3 nebi video da Đoković nije bio onoliko neozbiljna posle osvajanja Roland Garosa 2016 godine.

draganTenis

pre 3 godine

Na ovo se nadovezuje vest o urušavanju Kluba Federerovih ljubitelja. Pred gašenjem je. (https://www.essentiallysports.com/extreme-shame-roger-federer-fan-club-in-danger-of-collapsing-atp-tennis-news/)

Sajko kokorajko

pre 3 godine

@ Srbi su slovenskog porekla, plave kose i plavih očiju, ovi zagasiti ne znam odakle su "Federer se vraca..." Kad izgubi sve rekorde(iz sjajnog doba Bagdatisa Filipusisa i ostalih) ostace samo umetnicki dojam doticnog i pesma "Imao je lijepu trakicu na glavi".

Čika Mirko

pre 3 godine

Federeru bi bilo najpametnije da se penzioniše, da koliko-toliko sačuva ovu sliku o sebi, i nastavi da živi od sponzorskih ugovora. Jer ako se vrati, Nadal i Đoković će ga izmasakrirati, a i ostali, i postaće preočigledno ono što je već jasno: u GOAT trci Federer je treći. Ni jedan rekord mu neće ostati,iako je imao prednost u karijeri jer je dvije-tri godine igrao bez prave konkurencije. Jeste veliki igrač, ali GOAT se ne postaje ma osnovu "umjetničkog dojma", jer ovo je tenis, nije umjetničko klizanje. GOAT trku odlučiće, sasvim zasluženo, dva najbolja igrača u istoriji ovog sporta: Đoković i Nadal.

Srki

pre 3 godine

Ne brini Žil, pronaći ćemo kompromis. Svet se klanja i klanja će se samo "velikoj dvojici" - Federer i Nadal. Jedan je GOAT, a drugi potGOAT.

Guske u magli, to su nolomani

pre 3 godine

@Kralj
Jednoručni bekhend iz lakta, munjeviti trzaj, kao kad Mesi opali u raklje. Ali ovima je isto, elegantni jednoručni ili lopatanje s dve ruke, ovim beležnicima i zapisničarima, da li si set dobio u taj-breku, po ko zna koji put, uz ispuštanje duše, ili si progutao krompir. Teniska pravila su takva kakva su, u odnosu na fudbal i košarku vrlo nelogična, možeš dva seta da izgubiš sa 0:6 a da tri dobiješ mu taj-breku, rezultat 30: 18 (plus tri) i da izgubiš meč. Pa ako neko prebacuje 29 puta preko mreže, ima loš smeč, ne ide na mrežu, ne igra voleje, ne zna drop-šut, siluje dvoručnu dijagonalu, uz silne grimase, nervozu, psovke, iskeženu facu, iskolačen pogled, ko će to u svetu da prihvati? Srbija je nešto drugo, mi razvijamo nacionalizam, Novak se udara u grudi, i to srbske, u zemlji vlada jednoumlje i preko sporta, Milan_PT falsifikuje zdrav razum i brani "Korona Open" u Beogradu, jer, bože moj, bilo je dozvoljeno? Ko je dozvolio i zašto?

Kaiser Roger

pre 3 godine

Kao što se RF mogu pripisati pozne, tako se i NĐ mogu pripisati mlade i neiskusne! Žao mi je samo što je RF izbegavao da igra turnire na šljaci, inače bi skor sa Noletom bio još gori po njega.
Osim toga, kakva si to veličina od igrača kada bežiš sa megdana na onim turnirima i podlogama gde više šanse imaju drugi igrači?!
(Staka Zulu, 29. oktobar 2020 10:47)


Lupi covek i ostade ziv.Pa Ja koliko znam trenutno je 4-4 na sljaci izmedju njih.I to ga je Federer pobedjivao kad je bio najjaci recimo 2011 na RG.Zasto mislite da je Federer slab na sljaci i ko je rekao da Federer izbegava sljaku.Ja koliko znam Federer je do 2016 u Rimu igrao svake godine sljaku e posle u 2017 odnosno 36 godini je prestao da bi se stedeo.Federer zna da je Nadal najbolji na sljaku osvojio je sta je mogao i zasto bi igrao kad nema razloga.Bolje da igra na ostalim turnirima.

Srbi su slovenskog porekla, plave kose i plavih očiju, ovi zagasiti ne znam odakle su

pre 3 godine

@Moilan_PT
Federer se vraća, da bi igrao i da bismo gledali tenis koji neki mogu samo da sanjaju, a ne da postavljao besmislene rekorde. Da li će Nadal igrati u Sofiji? Naravno da neće. A Novak, naravno da hoće, može da uzme neki bod, malo li je za skupljača krompira i prebacivača loptica. Kakvo budalasto otkriće, piše se samo o Nadalu i Krompirku, a Federer je otišao u zaborav. Ti znaš o kome se piše? Živiš po svetu i kupuješ sve novine koje izlaze, i sve znaš. Meni u reke dođu neke, idem na portale Bibisija, Monda, Bilda, Sienena, i poneke još, i kad sve to sabereš vidiš da se o Nadalu i Novaku piše pedeset puta manje nego u našoj maloj Srbiji. O jurnjavi za rekordima koji u suštini ne znače mnogo, ako to nije GS trka, nedelje okači o svoj rep, ako ga imaš, a mislim da ga imaš jer ga često ostavljaš ovde, tamo nema ni slova. Srbija nje sva u rtekordima, rast, plate, pemzije, autoputevi, zato se i o Novaku piše više danas nego u svih njegovih deset godina uspeha, postoje i organizovani botovi, koji skaču kao opareni, u odbranu Srbina, jer ga mrze iako je najlepši i najbolje. Misim ovi anglosaksonci8. Gluposti. Da li znaš da je Cicipas mlađi 12 godina i da igra bolji tenis od lažnog "goata". Simon ti je rekao: 20 godina otišlo je na Federera. Mi Srbi tu ništa ne možemo. Zato što srbski botovi i trolovi, šaka jada, ne mogu da promene svet.

Razmazivanje po tastaturi

pre 3 godine

"20 god se lozite na Federera i onda ga Nole razmaze po terenu. Bukvalno da se rokne covek", ovo je nešto najbolje što ima Srbija, u svetu nema ovakvih "komentara", mnogi će Srbi, čak i iz mešovitih brakova, biti ponosni na mlade koji ovako gospodski pišu, ne nose maske i prenose zarazu na svoje roditelje i praroditelje.

Roi

pre 3 godine

U tekstu piše da je Noletu rekord po broju nedelja praktično zagarantovan u martu 2021. godine?! A šta ako izgubi u prvom kolu Australian opena i tako izgubi 2000 poena? Od Nove godine poeni se normalno oduzimaju.

Mit se ne stvara "putem botova"

pre 3 godine

"U vremenima dok Federer nije imao ozbiljnu konkurenciju iza njega su stali svi veliki sponzori pa je njihova PR mašinerija od njega napravila mitsko biće! Nadal i Novak su malo pokvarili tu prelepu bajku ali će Federer, i kad ostane bez svih svojih rekorda, i dalje biti kralj tenisa jer je to najisplativije...", jeste tako, kad je o mitu reč, ostalo je "fake": Federer prvi W osvaja 2003, konkurenciju dobija vrlo brzo, Nadal 2004. i Novak 2007. imaju prve pobede protiv Federera, 2005. Nadal osvaja RG, 2008 Novak AO, što ponavljate stereotipnu priču koja je "fake"? Čuo si pre deset godina nekog geniju koji plasirao koještariju da Federer nije imao konkurenciju. kako nije? Nije Bilo Novaka prvih tri godine i nije bolo tenisa? A ovo ti je tačno: kad se u svetu o nekome stvori mit, kao o Federeru, taj se mit neće srušiti time što će Đokica imati nekoliko nedelja više "na listi", ako bismo tako gledali onda u tenisu ne postoje ni Lejver, ni Borg, ni Sampras, ni Agasi, a tek one legende kad nije bilo ATP lista, postojaće samo Novak koji u vreme korone, kad se igra jedva trećina turnira, bez publike, obara "rekorde". Ima rekorde, ali svi su tu negde, samo što Novak nema mit o sebi, niti će ga stvoriti. Nije rođen sa harizmom, majke mi (Srbin sam, samo mi je majka Hrvatica).

Ipak nismo isti

pre 3 godine

@Sajko kokorajko
Batali Federera, odgovori mi da li su Srbi slovenskog porekla, narod svetle plave kose i očiju, kao Rusi, Česi, Slovaci, Slovenci... ili nisu? I pitam odakle su ovi ziftovani stigli? Ima teorija da su poreklom sa Kavkaza, o tome u "Etnogenezi Crnogoraca" akademik Špiro Kulišić kaže: nisu sva crnogorska plemena slovenskog porekla, neka su stigla sa Kavkaza, imaju izrazito oštru gustu crnu kosu i drugačiji oblik glave (lobanje). Ništa ne izmišljam, tako mi bog pomogao, ovo je teorija uglednog crnogorskog etnologa. Био је директор Земаљскога музеја Босне и Херцеговине, директор Етнографског музеја у Београду и професор у приједорској гимназији. Објавио велики број радова из области етнологије и етнографије.

Године 1980. у Титограду (данашња Подгорица) објавио је књигу О етногенези Црногораца која је изазвала реакције владајућег Савеза комуниста Црне Горе и научних кругова у Београду.

Поводом те књиге организована је јавна хајка на њеног аутора, а у Марксистичком центру у Титограду и посебан партијско-научни скуп који је требало да демантује фалсификате др. Кулишића.

У О етногенези Црногораца др. Кулишић је утврдио да Црногорци у односу на Србе немају заједничко етничко поријекло.

miodrag

pre 3 godine

Malo informacija ne bi škodilo. Prvo, ako Novak uzme trofej u Beču, Nadalu ne pomaže ni Sofija, ma ne ta, mislim turnir u Sofiji, znaći džabe mu ga i da igra. Pod dva, bodovi sa AO2020. važe do 2022. godine, čitaj nema skidanja bodova Novaku ni ako profula tamo, neko drugi može da profitira, no njemu ostaje 2000 bodova.
(Platipus Pera, 29. oktobar 2020 14:50)
Nadal ne igra Sofiju. Odbio je pozivnicu da igra slabiji turnir tako da Nole je prvi na kraju ove godine. Što se tiče bodova to što se ne skida bodovi ipak je važan zbog trka za broj GS.

Kaiser Roger

pre 3 godine

Simone ne shvatas ko je Kralj Federer.Pa nisu ljudi slepi pred ociju vide ko i kako igra.Nadal jeste osvojio 20 GS ali od toga 13 na RG i to kakvim stilom.Njegov talenat je sto moze dugo da igra jer je fizicki mnogo jak, ali njegova tehnika nadmudrivanja protivnika je slaba.Isto kao i kod Goata17.Samo Federer moze da u kratkim potezima nadmudri protivnika.On sve resava inteligencijom a ne snagom.Jer je najteze igrati napadacki tenis, od tebe sve mora da zavisi.

Goran Loznica

pre 3 godine

20 god se lozite na Federera i onda ga Nole razmaze po terenu. Bukvalno da se rokne covek.
(IO, 29. oktobar 2020 09:32) Razmazao ga kada je ovaj usao u pozne godine,do tada tzv. GOAT nije postojao pa cak ni protiv Nadala iako su vrsnjaci skoro hahahahah

Rade N.

pre 3 godine

Pa naravno da svi zele da gledaju Federera i budu kao on, jer igra najljepsi tenis ikada vidjen, a ujedno i vrlo efikasan. On je jednostavno genije na terenu, jedini koji izmislja poteze i poene, uzivanje je gledati ga. Svaka cast i ostalima, ali to je vise na snagu i izdrzljivost, nije toliko zanimljivo gledaocima (osim u njihovim zemljama) kao igra Federera.

Srki

pre 3 godine

Ne brini Žil, pronaći ćemo kompromis. Svet se klanja i klanja će se samo "velikoj dvojici" - Federer i Nadal. Jedan je GOAT, a drugi potGOAT.

Kaiser Roger

pre 3 godine

U vremenima dok Federer nije imao ozbiljnu konkurenciju iza njega su stali svi veliki sponzori pa je njihova PR mašinerija od njega napravila mitsko biće! Nadal i Novak su malo pokvarili tu prelepu bajku ali će Federer, i kad ostane bez svih svojih rekorda, i dalje biti kralj tenisa jer je to najisplativije...

Srbi su slovenskog porekla, plave kose i plavih očiju, ovi zagasiti ne znam odakle su

pre 3 godine

@Moilan_PT
Federer se vraća, da bi igrao i da bismo gledali tenis koji neki mogu samo da sanjaju, a ne da postavljao besmislene rekorde. Da li će Nadal igrati u Sofiji? Naravno da neće. A Novak, naravno da hoće, može da uzme neki bod, malo li je za skupljača krompira i prebacivača loptica. Kakvo budalasto otkriće, piše se samo o Nadalu i Krompirku, a Federer je otišao u zaborav. Ti znaš o kome se piše? Živiš po svetu i kupuješ sve novine koje izlaze, i sve znaš. Meni u reke dođu neke, idem na portale Bibisija, Monda, Bilda, Sienena, i poneke još, i kad sve to sabereš vidiš da se o Nadalu i Novaku piše pedeset puta manje nego u našoj maloj Srbiji. O jurnjavi za rekordima koji u suštini ne znače mnogo, ako to nije GS trka, nedelje okači o svoj rep, ako ga imaš, a mislim da ga imaš jer ga često ostavljaš ovde, tamo nema ni slova. Srbija nje sva u rtekordima, rast, plate, pemzije, autoputevi, zato se i o Novaku piše više danas nego u svih njegovih deset godina uspeha, postoje i organizovani botovi, koji skaču kao opareni, u odbranu Srbina, jer ga mrze iako je najlepši i najbolje. Misim ovi anglosaksonci8. Gluposti. Da li znaš da je Cicipas mlađi 12 godina i da igra bolji tenis od lažnog "goata". Simon ti je rekao: 20 godina otišlo je na Federera. Mi Srbi tu ništa ne možemo. Zato što srbski botovi i trolovi, šaka jada, ne mogu da promene svet.

Guske u magli, to su nolomani

pre 3 godine

@Kralj
Jednoručni bekhend iz lakta, munjeviti trzaj, kao kad Mesi opali u raklje. Ali ovima je isto, elegantni jednoručni ili lopatanje s dve ruke, ovim beležnicima i zapisničarima, da li si set dobio u taj-breku, po ko zna koji put, uz ispuštanje duše, ili si progutao krompir. Teniska pravila su takva kakva su, u odnosu na fudbal i košarku vrlo nelogična, možeš dva seta da izgubiš sa 0:6 a da tri dobiješ mu taj-breku, rezultat 30: 18 (plus tri) i da izgubiš meč. Pa ako neko prebacuje 29 puta preko mreže, ima loš smeč, ne ide na mrežu, ne igra voleje, ne zna drop-šut, siluje dvoručnu dijagonalu, uz silne grimase, nervozu, psovke, iskeženu facu, iskolačen pogled, ko će to u svetu da prihvati? Srbija je nešto drugo, mi razvijamo nacionalizam, Novak se udara u grudi, i to srbske, u zemlji vlada jednoumlje i preko sporta, Milan_PT falsifikuje zdrav razum i brani "Korona Open" u Beogradu, jer, bože moj, bilo je dozvoljeno? Ko je dozvolio i zašto?

Mit se ne stvara "putem botova"

pre 3 godine

"U vremenima dok Federer nije imao ozbiljnu konkurenciju iza njega su stali svi veliki sponzori pa je njihova PR mašinerija od njega napravila mitsko biće! Nadal i Novak su malo pokvarili tu prelepu bajku ali će Federer, i kad ostane bez svih svojih rekorda, i dalje biti kralj tenisa jer je to najisplativije...", jeste tako, kad je o mitu reč, ostalo je "fake": Federer prvi W osvaja 2003, konkurenciju dobija vrlo brzo, Nadal 2004. i Novak 2007. imaju prve pobede protiv Federera, 2005. Nadal osvaja RG, 2008 Novak AO, što ponavljate stereotipnu priču koja je "fake"? Čuo si pre deset godina nekog geniju koji plasirao koještariju da Federer nije imao konkurenciju. kako nije? Nije Bilo Novaka prvih tri godine i nije bolo tenisa? A ovo ti je tačno: kad se u svetu o nekome stvori mit, kao o Federeru, taj se mit neće srušiti time što će Đokica imati nekoliko nedelja više "na listi", ako bismo tako gledali onda u tenisu ne postoje ni Lejver, ni Borg, ni Sampras, ni Agasi, a tek one legende kad nije bilo ATP lista, postojaće samo Novak koji u vreme korone, kad se igra jedva trećina turnira, bez publike, obara "rekorde". Ima rekorde, ali svi su tu negde, samo što Novak nema mit o sebi, niti će ga stvoriti. Nije rođen sa harizmom, majke mi (Srbin sam, samo mi je majka Hrvatica).

Алфабет

pre 3 godine

ово су последњи трзаји да се прича и велича Фраудер Рожије. Већ у марту може да се деси да не држи ниједан битан рекорд, а већ на крају 2021. може да се деси да све те рекорде држи само један човек. Погодите кооо? Да да ГОАТ1 Новак Ђоковић. Србин!!!

Roi

pre 3 godine

U tekstu piše da je Noletu rekord po broju nedelja praktično zagarantovan u martu 2021. godine?! A šta ako izgubi u prvom kolu Australian opena i tako izgubi 2000 poena? Od Nove godine poeni se normalno oduzimaju.

Kaiser Roger

pre 3 godine

Kao što se RF mogu pripisati pozne, tako se i NĐ mogu pripisati mlade i neiskusne! Žao mi je samo što je RF izbegavao da igra turnire na šljaci, inače bi skor sa Noletom bio još gori po njega.
Osim toga, kakva si to veličina od igrača kada bežiš sa megdana na onim turnirima i podlogama gde više šanse imaju drugi igrači?!
(Staka Zulu, 29. oktobar 2020 10:47)


Lupi covek i ostade ziv.Pa Ja koliko znam trenutno je 4-4 na sljaci izmedju njih.I to ga je Federer pobedjivao kad je bio najjaci recimo 2011 na RG.Zasto mislite da je Federer slab na sljaci i ko je rekao da Federer izbegava sljaku.Ja koliko znam Federer je do 2016 u Rimu igrao svake godine sljaku e posle u 2017 odnosno 36 godini je prestao da bi se stedeo.Federer zna da je Nadal najbolji na sljaku osvojio je sta je mogao i zasto bi igrao kad nema razloga.Bolje da igra na ostalim turnirima.

Ipak nismo isti

pre 3 godine

@Sajko kokorajko
Batali Federera, odgovori mi da li su Srbi slovenskog porekla, narod svetle plave kose i očiju, kao Rusi, Česi, Slovaci, Slovenci... ili nisu? I pitam odakle su ovi ziftovani stigli? Ima teorija da su poreklom sa Kavkaza, o tome u "Etnogenezi Crnogoraca" akademik Špiro Kulišić kaže: nisu sva crnogorska plemena slovenskog porekla, neka su stigla sa Kavkaza, imaju izrazito oštru gustu crnu kosu i drugačiji oblik glave (lobanje). Ništa ne izmišljam, tako mi bog pomogao, ovo je teorija uglednog crnogorskog etnologa. Био је директор Земаљскога музеја Босне и Херцеговине, директор Етнографског музеја у Београду и професор у приједорској гимназији. Објавио велики број радова из области етнологије и етнографије.

Године 1980. у Титограду (данашња Подгорица) објавио је књигу О етногенези Црногораца која је изазвала реакције владајућег Савеза комуниста Црне Горе и научних кругова у Београду.

Поводом те књиге организована је јавна хајка на њеног аутора, а у Марксистичком центру у Титограду и посебан партијско-научни скуп који је требало да демантује фалсификате др. Кулишића.

У О етногенези Црногораца др. Кулишић је утврдио да Црногорци у односу на Србе немају заједничко етничко поријекло.

Milan_PT

pre 3 godine

Ne brini se, Žile, situacija se menja. Već mesecima se priča samo o Rafi i Novaku. Federer se spomene samo kad se neki njegov rekord sustigne. Mnogi stručnjaci ga više ne spominju u trci za najveći broj GSova, jer sumnjaju da će uzeti i neki Masters, a kamoli GS. Novinari, koji su ga u proteklih 15 godina slavili kao Boga, moraće da ubuduće pišu o temama koje interesuju novu publiku, a to više neće biti Federer. To je sudbina svih sportista. Kad prestaneš da pobeđuješ, onda polako ideš u prošlost. Kad je napisan poslednji članak posvećen u celosti Borgu?
Naredne 3 godine, po svoj prilici, biće posvećene Novaku i Rafi. Nakon toga nekim drugim momcima. A tad će ova dvojica biti ispred Federera u praktično svim teniskim kategorijama i biće ravnopravan uzor svim nekim novim klincima...

Sajko kokorajko

pre 3 godine

@ Srbi su slovenskog porekla, plave kose i plavih očiju, ovi zagasiti ne znam odakle su "Federer se vraca..." Kad izgubi sve rekorde(iz sjajnog doba Bagdatisa Filipusisa i ostalih) ostace samo umetnicki dojam doticnog i pesma "Imao je lijepu trakicu na glavi".

Razmazivanje po tastaturi

pre 3 godine

"20 god se lozite na Federera i onda ga Nole razmaze po terenu. Bukvalno da se rokne covek", ovo je nešto najbolje što ima Srbija, u svetu nema ovakvih "komentara", mnogi će Srbi, čak i iz mešovitih brakova, biti ponosni na mlade koji ovako gospodski pišu, ne nose maske i prenose zarazu na svoje roditelje i praroditelje.

draganTenis

pre 3 godine

Na ovo se nadovezuje vest o urušavanju Kluba Federerovih ljubitelja. Pred gašenjem je. (https://www.essentiallysports.com/extreme-shame-roger-federer-fan-club-in-danger-of-collapsing-atp-tennis-news/)

sestrutijebe

pre 3 godine

20 god se lozite na Federera i onda ga Nole razmaze po terenu. Bukvalno da se rokne covek.
(IO, 29. oktobar 2020 09:32) Razmazao ga kada je ovaj usao u pozne godine,do tada tzv. GOAT nije postojao pa cak ni protiv Nadala iako su vrsnjaci skoro hahahahah
(Goran Loznica, 29. oktobar 2020 i loži se 20 godina osoba pod tim nikom koju pokušavaš trolovati...

Čika Mirko

pre 3 godine

Federeru bi bilo najpametnije da se penzioniše, da koliko-toliko sačuva ovu sliku o sebi, i nastavi da živi od sponzorskih ugovora. Jer ako se vrati, Nadal i Đoković će ga izmasakrirati, a i ostali, i postaće preočigledno ono što je već jasno: u GOAT trci Federer je treći. Ni jedan rekord mu neće ostati,iako je imao prednost u karijeri jer je dvije-tri godine igrao bez prave konkurencije. Jeste veliki igrač, ali GOAT se ne postaje ma osnovu "umjetničkog dojma", jer ovo je tenis, nije umjetničko klizanje. GOAT trku odlučiće, sasvim zasluženo, dva najbolja igrača u istoriji ovog sporta: Đoković i Nadal.

kralj

pre 3 godine

Kaiser Roger@
Federer ne udara jako lopticu?Dal si svestan koliko je njegov forhend jak batice,jedan od najacih na turu,ima specifican trzaj kao da ga udara iz lakta(nesto slicno kao u fudbalu sut iz kolena),da kazem da ga udara nepravilno ali to je toliko snazno da se loptica jedva vidi a uz to I precizno.Svako od najboljih ima nesto specificno,zbog toga im se stilovi razlikuju,ali svi imaju neverovatnu mentalnu snagu I to ih odvaja od ostatka tura.

Danko

pre 3 godine

Donekle je u pravu, Federer je presavršen i nehumano je tražiti od ostalih da igraju lepo, elegantno, a uz to i efikasno kao on. Mnogi današnji košarkaši imaju više mišića od Džordana, ali i ne pokušavaju igrati kao on jer bi ispali smešni.

Ljubo

pre 3 godine

Ma šta je on to napravio da mu se toliko divote,neko ko je idol svima vama trebalo bi da bude superioran na svoja dva konkurenta a on protiv obojice ima negativan skor a kada se uzme u obzir da je od njih stariji 5 odnosno 6 godina to još više dolazi do izražaja.U zadnjih 10 godina osvojio je čitava 4 Gren slema a i ova zadnja 3 nebi video da Đoković nije bio onoliko neozbiljna posle osvajanja Roland Garosa 2016 godine.

Mix

pre 3 godine

Haha,najjaci su mi ovi sto mrze Noleta,pa sad izmisljaju,kako je nebitan rekord koliko puta neko zavrsi godinu na prvom mestu,uskoro nece biti bitno ni koliko je nedelja proveo na prvom mestu,a ni koliko GS ova ima,jedino merilo ce biti ko bolje smecuje,tu stvarno Novak dzemperku ne moze da parira.

verovali ili ne

pre 3 godine

(Srbi su slovenskog porekla, plave kose i plavih očiju, ovi zagasiti ne znam odakle su, 29. oktobar 2020 11:18)
ovo je dobro:mi Srbi a napiše srbski... kakav providan sused... jadnik

Ljubo

pre 3 godine

Ma šta je on to napravio da mu se toliko divote,neko ko je idol svima vama trebalo bi da bude superioran na svoja dva konkurenta a on protiv obojice ima negativan skor a kada se uzme u obzir da je od njih stariji 5 odnosno 6 godina to još više dolazi do izražaja.U zadnjih 10 godina osvojio je čitava 4 Gren slema a i ova zadnja 3 nebi video da Đoković nije bio onoliko neozbiljna posle osvajanja Roland Garosa 2016 godine.

nikol dz femija

pre 3 godine

Žil je uvek bio žilav, mislio svojom glavom a to znači pokazivao i drskost a često i sportski bezobrazluk jer jedino tako i može da se izbori za sebe.

Bravo za SImona.

ALi, Zapad kao i većina ljudi bilo gde pa i u Srbiji, voli da bude potčinejna jer ljudi su većinski mazohisti.

Staka Zulu

pre 3 godine

20 god se lozite na Federera i onda ga Nole razmaze po terenu. Bukvalno da se rokne covek.
(IO, 29. oktobar 2020 09:32) Razmazao ga kada je ovaj usao u pozne godine,do tada tzv. GOAT nije postojao pa cak ni protiv Nadala iako su vrsnjaci skoro hahahahah
(Goran Loznica, 29. oktobar 2020 09:47)

Kao što se RF mogu pripisati pozne, tako se i NĐ mogu pripisati mlade i neiskusne! Žao mi je samo što je RF izbegavao da igra turnire na šljaci, inače bi skor sa Noletom bio još gori po njega.
Osim toga, kakva si to veličina od igrača kada bežiš sa megdana na onim turnirima i podlogama gde više šanse imaju drugi igrači?!

AlijaSirotanovic

pre 3 godine

@Milan_PT U pravu si. Generacije ce velicati Karl Malonea (umetnika i virtuoza sa loptom) jer ima ukupno vise poena od Jordana, Birda, Wilta,Bill Rusella, Kobija itd. Isto tako ce se diviti Celine Deion (kojoj drugi pisu muziku) jer ima vise prodatih diskova (verovatno i gledalaca na koncertima) nego Mozart, Chopin, Vivaldi..Tim tempom rudarstvo ili fizikalisanje na bausteli (posten posao da se razumemo)ce biti smatrani vecim civilizacijskim dostignucima od simfonija, naucnih otkrica, napisanih knjiga.. pogledati film "Idiocracy" ko vec nije

Branko

pre 3 godine

I Novak Đoković koji radi nešto potpuno treće?!Al što bi čovek spomenuo nekog tamo "bezveznjakovića", koji je sa pomenutom dvojicom na + 2 i + 3,a bio je na - 10 i - 7 u međusobnim duelima sa "najvećim " šampionima u istoriji tenisa?!Da ne kažem da ima "samo " 17 gs titula,samo 36 mastersa ,duplih,poosvajao sve bar dva puta,a niko inače nije skupio sve ni jednom!I na kraju nedelje na vrhu ,gde je opet ovaj "kilavi i nebitan " na pragu da obori Federerovih 311 nedelja na vrhu a i za to su pre par god pričali da je nemoguće da to neko obori?!

Kosta

pre 3 godine

Goran Loznica i ovi njegovi prirepc nikako da shvate da je njihov miljenik i prije 20 godina ,kada mu je to odgovaralo,bio stariji za isti broj godina kao sto je i danas,od ove dvojice.Da tada bude stariji,a sada mladi,bojim se da nece moci,jer ima jedan GOAT gore,koji to odreduje.To sto vas ova dvojica vec dugo vremena dovode do ocajanja to samo govori,da vas miljenik nije dobro shvatio, kada treba okaciti reket o klin i uskrati vam sekiraciju.'Ajde vozdra.

Platipus Pera

pre 3 godine

Malo informacija ne bi škodilo. Prvo, ako Novak uzme trofej u Beču, Nadalu ne pomaže ni Sofija, ma ne ta, mislim turnir u Sofiji, znaći džabe mu ga i da igra. Pod dva, bodovi sa AO2020. važe do 2022. godine, čitaj nema skidanja bodova Novaku ni ako profula tamo, neko drugi može da profitira, no njemu ostaje 2000 bodova.

Staka Zulu

pre 3 godine

U tekstu piše da je Noletu rekord po broju nedelja praktično zagarantovan u martu 2021. godine?! A šta ako izgubi u prvom kolu Australian opena i tako izgubi 2000 poena? Od Nove godine poeni se normalno oduzimaju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Roi, 29. oktobar 2020 10:13)

A šta ako posle toga turnir osvoji Gael Monfis pobedom u finalu nad Bornom Ćorićem?
A šta ako Korona ne dozvoli održavanje AO?
A šta ako prva petorica sa rang liste, pre AO, krenu zajedno na safari i tamo ih otmu pripadnici nekog kanibalističkog plemena i drže dok im se ne plati otkup u vidu izgradnje vodovoda?

miodrag

pre 3 godine

Malo informacija ne bi škodilo. Prvo, ako Novak uzme trofej u Beču, Nadalu ne pomaže ni Sofija, ma ne ta, mislim turnir u Sofiji, znaći džabe mu ga i da igra. Pod dva, bodovi sa AO2020. važe do 2022. godine, čitaj nema skidanja bodova Novaku ni ako profula tamo, neko drugi može da profitira, no njemu ostaje 2000 bodova.
(Platipus Pera, 29. oktobar 2020 14:50)
Nadal ne igra Sofiju. Odbio je pozivnicu da igra slabiji turnir tako da Nole je prvi na kraju ove godine. Što se tiče bodova to što se ne skida bodovi ipak je važan zbog trka za broj GS.

miodrag

pre 3 godine

U tekstu piše da je Noletu rekord po broju nedelja praktično zagarantovan u martu 2021. godine?! A šta ako izgubi u prvom kolu Australian opena i tako izgubi 2000 poena? Od Nove godine poeni se normalno oduzimaju.
(Roi, 29. oktobar 2020 10:13)
Šta je onda toliki problem u tekstu? Noletu jeste zagarantovan br.1 do marta sledeće godine i kraj priče. Poeni se ne gube od Nove godine nego od marta ne čitaš tekst. To što izgubi prvo kolo AO to njemu ne umanjuje broj bodova tako da to što si sve napisao samo pokazuje koliko si veliki mrzitelj Novaka.