Utorak, 20.10.2020.

22:42

Đoković ne igra u Parizu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće igrati na Mastersu u Parizu.

Izvor: B92

Ðokoviæ ne igra u Parizu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 3 godine

Иако је он фактички у пензији успеће да скупи још који поен на вечној Г.О.А.Т листи и тако ће се још бар годину дана " копрцати" на првом месту ГОАТ листе када ће га засигурно претећи Ноле и Рафа.
(Рајко Четник, 21. oktobar 2020 07:32)

Dragi Rajko, ne postoji nikakva GOAT lista, posebno ne zvanična, tako da niti je Federer prvi, niti ga Nadal i Novak moraju prestići.
Postoji samo opšte prihvaćeno načelo da se osvojeni trofeji broje i vrednuju po težini i važnosti koju im niko ne osprava, a to su titule na GS turnirima.
Ostalo se može gledati ako su rivali jednaki po tom parametru.
Ili da ti uprostim i objasnim slikovito na primeru fudbala: Jedan Brazil ima 5 titula prvaka sveta i savršeno im je nebitno, da li neko ima više nedelja na prvom mestu FIFA rang liste, više Copa America, prvenstava Evrope itd.

Pepe na piramidi

pre 3 godine

hahahaha. On uopšte ne drži taj rekord. Ima 103 titule, ali Konors ima 109!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (x, 20. oktobar 2020 23:37)

To samo znači da neće prestići ni jednog ni drugog.

Preko Conge do zvezda

pre 3 godine

bitno je da ne baca mrlju 15 osvijenih GS u vreme bez ijednog ozbiljnog konkurenta, i 5 GS u vreme konkurencije ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neko ko zna, 21. oktobar 2020 09:14)

Pitaj Djokovića, da li su mu Safin i Rodik bili neozbiljni rivali ?
Jednom od njih nikad set nije uzeo, a sa drugim ima negativan h2h i to za sva vremena.
Safin je po teniskom umeću bio iznad Mareja i Vavrinke ali ga je na žalost nesportski život odveo na stranputicu i ostavio samo na dva osvojena slema.
Inače je znao i Fedexa da omlati kao vola u kupusu i to u njegovom zenitu.

nikol dz femija

pre 3 godine

(RN20, 21. oktobar 2020 08:47)


S obzirom da ste napisali detaljan komentar verujem da ste Srbin ili bar neko ko je sa dobrim namerama na srpskom sajtu.

Verujem da vam je samo promaklo da je cela situacija zapravo učinila mnogo dobrog Federeru pa i Nadalu a jedino, baš tako i bez ikakvih teorija i zavera, Novaku ovo nije išlo u korist - jer Novak je odlično, bolje i od Feda i od Rafe, počeo godinu , sjajno i nezaustavljivo, TAKO JE IGLEDALO PO IGRI I REZULTATIMA - ALI NARAVNO, BOG ODLUČJUJE - pa je sve stalo i ZAMISLITE SEBE NA ĐOKOVIĆEVOM MESTU - IMATE IGRU, PLAN, SVE JE SJAJNO, POBEDE, PRVO MESTO, TROFEJ I LOVA, a onda sve staje i tenis se ne igra, bodovi zamzravaju a i nedelje - NA SREĆU NOVAK JE PRVI BEZ DILEME I IKAKVE SUMNJE - ne znate kada će i da li će uopšte biti tenisa - A KADA KRENE, KADA JAVE DA KREĆE, TREBA DA NASTAVITE DA POBEĐUJETE I BUDETE ZDRAVI i sve vreme da trenirate - a kao i svi živ ste čovek !!

IZUZETNO TEŠKO ALI NOVAK JE USPEO - da bi se onda desio Zadar ( ko ga je terao, a možda neko i jeste, u svakom slučaju posle uspešnog Beograda trebalo je stati ali čovek postane i halapljiv možda jer živ je čovek ) a trebalo je i to pregurati (sve je i politika definitivno) pa posle OSVOJITI SINSINATI DRUGI PUT , A BITI JEDINI OD NAJVEĆIH KOJI ĆE U DOBA KORONE PREĆI ATALNTIK I IGRATI - da li je to bilo drago AMerima ?
NE NARAVNO, JER NISU NI KOSMOPOLITE, NI SPORTISTI, NI FER PLEJ, NI HUMANI.
I onda sudija,loptica- preživeti i to i UZETI RIM.

Milan_PT

pre 3 godine

Po meni je trebao da igra Pariz jer ovako ostavlja Nadalu da osvoji nikada ne osvojeni Pariz i izjednačenju po broju Mastersa. Jeste da ne brani bodove ali je mogao da igra.
(Gospodin, 21. oktobar 2020 09:49)

Da bi Novak sprečio Nadala da osvoji Pariz morao bi da ga pobedi u finalu, jedino tako se mogu susresti. Problem je što se Pariz igra odmah nakon Beča i tu bi bilo dosta mečeva dan za danom, tako da se u tim uslovima rizikuju nove povrede ili obnavljanja starih. A završni turnir se približava. Ironično, ali Beč Novaku znači 500, a Pariz 0 poena. Ok, istina je da to donosi novu titulu Mastersa, ali Novaku su prioriteti u ovom trenu završni masters i Australija Open. Za Masterse će biti vremena od marta, kad se stigne do rekorda...

miodrag

pre 3 godine

Imam utisak kao da neko sa strane diriguje desavanja u tenisu. Prvo, Nole neprepoznatljiv na RG. Kao da je morao tako kilavo da igra. Drugo, igra u Becu, a ne igra na mastersu u Parizu sto izgleda kao teska glupost. Trece, Nadal ne igra u Becu, a igra u Parizu koji nikad nije osvojio. Znaci, treba da ga osvoji cim Djokovic ne igra. Mislim, suvise mi sve ovo izgleda providno. Izostaje sa mastersa, a igra Bec?
(Alex, 21. oktobar 2020 13:37)
Zašto bi neko dirigovao dešavanja u tenisu? Mislim da pogrešno shvataš situaciju jer ne odlučuje neko nego sam kao teniser. Drugo Mastersi 1000 serije jesu značajni, ali u Parizu kao turnir koji je osvojio Novak ne može da izgubi niti da dobije poene. Beč nije igrao 13 godina, a nije ni branio bodove tako da ovo je kalkulacija koja se pravlja i koja može da dovrši Nole ovu sezonu što se tiče borbe za prvo mesto. Tako da zaboravio si da se bodovi čuvaju koje su osvojeni prošle godine odnosno do Dubaija koji je odigran februara ove godine.

Alex

pre 3 godine

Imam utisak kao da neko sa strane diriguje desavanja u tenisu. Prvo, Nole neprepoznatljiv na RG. Kao da je morao tako kilavo da igra. Drugo, igra u Becu, a ne igra na mastersu u Parizu sto izgleda kao teska glupost. Trece, Nadal ne igra u Becu, a igra u Parizu koji nikad nije osvojio. Znaci, treba da ga osvoji cim Djokovic ne igra. Mislim, suvise mi sve ovo izgleda providno. Izostaje sa mastersa, a igra Bec?

kvisko

pre 3 godine

Ima logike, to jest vrlo je logicno i pametno.
Napred majstore mozes ti to sve samo korak po korak, glavu gore posle svakog poraza jer i oni su sastavni deo igre. Na kraju igranke se sabiraju racuni i daju konacne ocene a do toga ima jos puno da se igra.

Loki (pravi)

pre 3 godine

Nadal pokusava da postane prvi teniser ikada koji ce dve godine da zavrsi na prvom mestu ne radeci apsolutno nista bolje od protivnika.

Dragan

pre 3 godine

Pozdrav svima, pratim tenis ceo život i navijam za Noleta naravno!
Da objasnim nekima kojima nije jasno, Nole je već prvi na kraju godine, nemogu da ga prestignu ni Nadal , ni Thiem jer ima 1890 bodova više od Nadala koji može da osvoji 640 i 1100 , a Thiem ima još manje, ali Nadal može u AO da osvoji 1640 i da ga prestigne pa je Noletu važno da skuplja poene gde može i da se osigura kolko je to moguće i da sve zavisi od njega...
Ovo sa zamrzavanjem poena je išlo najviše na ruku Federeru i da nije toga bilo, ja verujem da bi ga Nole već pretekao , a uskoro će i ovako.
Posle može da se fokusira na slemove i da proba i tu da bude najbolji ( ja se nadam ) mada je broj nedelja isto jako velik faktor u teniskoj karijeri, odmah iza slemova i godina završenih kao broj jedan, pa posle toga mastersi i ostali turniri.
Sportski pozdrav i uzdravlje !

basket majstor NS

pre 3 godine

onog dana kad su doneli pravilo o NE-ODUZIMANJU prošlogodišnjih bodova, moglo se predvideti da:
- igrač koji je osvojio Masters u Parizu neće braniti isti već loviti bodove u Beču ili Bazelu,
- igrač koji je osvojio US Open neće igrati jer je najnaporniji Slem (Garos) jako blizu itd. itd.

Osvajanje završnog turnira u Londonu za Novaka bi značilo CEMENTIRANJE no.1 do 08.03. čak i u slučaju slabijeg rezultata u Australiji. (Eventualne "korekcije" u Roterdamu ili sl.)

Gospodin

pre 3 godine

Po meni je trebao da igra Pariz jer ovako ostavlja Nadalu da osvoji nikada ne osvojeni Pariz i izjednačenju po broju Mastersa. Jeste da ne brani bodove ali je mogao da igra.

neko ko zna

pre 3 godine

Zar ne mislite da postaje upitan parametar nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste u ovakvim okolnostima gde se poeni "zamrzavaju", pojedini turniri (čak i gren-slem) otkazuju, dosta igrača zbog virusa praktično i ne trenira. Jedan apsolutni haos u svetu tenisa ove godine gde je sezona praktično na silu izgurana do kraja. Ne kažem da Djoković ne bi i u regularnim uslovima zadržao prvo mesto na listi ali mi ovakva, "Frankenštajn" sezona baca mrlju na čitavu tu priču.
(RN20, 21. oktobar 2020 08:47)

bitno je da ne baca mrlju 15 osvijenih GS u vreme bez ijednog ozbiljnog konkurenta, i 5 GS u vreme konkurencije ...

Milan_PT

pre 3 godine

Ne bih se složio da mu je zagarantovan boravak kao No1 sve do marta. Što se tiče No1 na kraju godine, tu nema problema. Potrebno je da stigne do trećeg kola u Beču, pa da čak ni Rafine pobede u Parizu i Londonu ne ugroze taj cilj.
Ali što se tiče prvog mesta u januaru i februaru, treba imati u vidu da Novak praktično ne može da zaradi nove poene u tim mesecima, ali Rafa može, i na ATP Kupu i na samom Australian Openu. Naravno, najviše zavisi od ovogodišnjih turnira (Beč, Pariz, London), ali trenutnih 1890 poena Novakove prednosti mogu da budu nedovoljne za prvo mesto u prvim mesecima naredne godine, prvenstveno zbog činjenice da nema rezultata koji može da popravi.
Zato je logična odluka da igra sad Beč, a nije nemoguće da u februaru odigra još jedan ATP 500 turnir. Tad je većina turnira na šljaci, pa se Roterdam izdvaja jer je na tvrdoj podlozi u dvorani...

CroFed

pre 3 godine

@RN20

To je istina, no opet mnogi tenisači zbog ovog "zamrzavanja" su zadržali svoju ATP poziciju (Roger bi izletio iz top 15, dok recimo Lajović možda i van top 100). Nekima je ovo odlično došlo jer mogu zabušavati (Kyrgios) a sve pod "opravdanjem" te covid-19 histerije

Stojan

pre 3 godine

Svaki turnir je vrijedan. Ako cemo biti realni treba na kraju karijere, sabrati broj bodova sa svih osvojenih turnira i uporediti ko ima najviše bodova. To je najtačniji podatak, za odredjivanje ko je najbolji. Za Nadala treba pripremiti taktiku i dobre udarce. Da Nadal na sledecem mecu ne povede 6-1,4-0. Onda ga je teško stici. Bravo Novak za finale RG. Ja sam mislio da ceš da ispadneš u polufinalu. Ova situvacija sa virusima je opasna. Treba se čuvati. Sretno dalje.

mikin

pre 3 godine

"Drugi teniser sveta Rafael Nadal je u utorak potvrdio da će on igrati u Parizu.
Novaku prvo mesto nije ugroženo, a 8. marta 2021. godine postaće teniser sa najviše provedenih nedelja na prvom mestu ATP liste."
Novak ide "na ruku" Rafi iz sve snage - prvo je "malo izgubio zivce" i batalio USO, zatim je onako svojski "poklonio" Nadalu RG i izjednacio ga sa Federerom po broju osvojenih GS, sada odustaje od Pariza ne bi li Nadalu dao mogucnost da se izjednaci sa njim po broju osvojenih mastersa!
Sve ce ovo doci na naplatu, zivi bili pa videli. On kao da ide na "mladje".
A da li ce za Dan zena postati teniser sa najvise nedelja provedenih na prvoj poziciji je na jakooo dugackom stapu. Recimo da Nadal zaradi neke poene u Parizu, na zavrsnoj smotri u Londonu i na AO ... nista od Dana zena!

матори

pre 3 godine

Јумко брате, попиј вино и уживај мало у животу. Није све у животу пораз Нолета на терену. Авај, можда теби и јесте!
Ноле је наш и кад губи и кад дере!

zvezdoprc

pre 3 godine

Kalkuliše neprestano,igra samo tamo gde može da se ogrebe za neki bod,ne vidim opravdan sportski razlog da ne igra Pariz masters a da igra Beč(250).Beč sigurno neće osvojiti,oduvaće ga neko od ovih mlađih tenisera. I tako ,dok on broji nedelje ,Rafa će brojati trofeje do kraja karijere.
Na kraju će Rafa biti GOAT ubedljivo,jer već za šest meseci uzima sigurno Rolan Garos četrnaesti put.
Što se tiče Federera, njegov tenis je veština i on je nepravaziđeni umetnik sa reketom za razliku od Rafe i kalkulanta Đokovića.

RN20

pre 3 godine

Zar ne mislite da postaje upitan parametar nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste u ovakvim okolnostima gde se poeni "zamrzavaju", pojedini turniri (čak i gren-slem) otkazuju, dosta igrača zbog virusa praktično i ne trenira. Jedan apsolutni haos u svetu tenisa ove godine gde je sezona praktično na silu izgurana do kraja. Ne kažem da Djoković ne bi i u regularnim uslovima zadržao prvo mesto na listi ali mi ovakva, "Frankenštajn" sezona baca mrlju na čitavu tu priču.

Rocky

pre 3 godine

Ej, seca se neko komentara pre 2. nedelje...? "Ma samo da pobedi Bustu, on mu je sad u 1/4 finalu najtezi rival, posle osvaja RG lagano"! Hahahahahahahaha...
(Jumko, 21. oktobar 2020 07:11)


Sećamo se. To je bio tvoj komentar. Pod jednim nikom.navijqs za noleta, pod drugim ga prizivaš :-)))

Ima IP adresa, Indijanac ;-)))

Рајко Четник

pre 3 godine

Паметна калкулација, сва тројица велике тројке раде паметне калкулације а у томе предњачи ипак Рођа. На руку му иде овај систем где се не бришу бодови због короне, и то што глуми повреду али то му је "поклонио" АТП. Иако је он фактички у пензији успеће да скупи још који поен на вечној Г.О.А.Т листи и тако ће се још бар годину дана " копрцати" на првом месту ГОАТ листе када ће га засигурно претећи Ноле и Рафа.

Just Do Nothing

pre 3 godine

Pod velikim je znakom pitanja pobeda Djokovica u Becu. Tu su Tim, Cicipas i jos par igraca koji, kad je Novak u ovakvoj formi kao sada, mogu da ga pobedi. Pretpostavljam da mu je cilj cetvrtfinale, jer je onda i matematicki osigurao prvo mesto do kraja godine. Samo zato i igra taj turnir. Za njega je vreme da se sezona zavrsi I da on nesto promeni, ako stvarno misli to sto govori, da obori sve rekorde. Treba mu po meni neko ko ce umeti da ga ponovo motivise za tenis, u RG se videlo vec protiv Cicipasa da je izgubio eye of tiger

NoName

pre 3 godine

A Novak na zalost ne ume da odigra smec, ne ume da odigra drop-sot, nema instinkt da izadje na mrezu i ne snalazi se tu bas najbolje...pa nije bas materijal za najboljeg svih vremena, koji god rekord da istaknete...
(..., 20. oktobar 2020 23:57)

Tenis nije umetnicko klizanje, nema ocena za "umjetnicki dojam" što bi rekla Milka Babović, tako da pišeš bez veze, tek da nešto napišeš...
(Kalif umesto Kalifa, 21. oktobar 2020 05:23

Čovek nije ni rekao da je njegov smeč estetski ružan, nego da ne ume da ga izvede. I to je činjenica.

Fair Play

pre 3 godine

Moze li iko reci kad je reset bodova, otkad se ponovo broji samo posljednjih 365 dana? Od 08. marta, 16. marta kad je lista zamrznuta ili jos nekad kasnije? Jer tad Novak gubi poene za AO 2020, a to je jako bitno. Ako ne osvoji AO 2021, a izgubi bodove od AO 2020, u tom trenutku nece imati nijedan GS na svom saldu. Tako da ce mozda samo izjednaciti Federerov rekord od 310 sedmica, ali ne i prestici. Ako neko zna, neka napise.

Рајко Четник

pre 3 godine

Паметна калкулација, сва тројица велике тројке раде паметне калкулације а у томе предњачи ипак Рођа. На руку му иде овај систем где се не бришу бодови због короне, и то што глуми повреду али то му је "поклонио" АТП. Иако је он фактички у пензији успеће да скупи још који поен на вечној Г.О.А.Т листи и тако ће се још бар годину дана " копрцати" на првом месту ГОАТ листе када ће га засигурно претећи Ноле и Рафа.

Kalif umesto Kalifa

pre 3 godine

...A Novak na zalost ne ume da odigra smec, ne ume da odigra drop-sot, nema instinkt da izadje na mrezu i ne snalazi se tu bas najbolje...pa nije bas materijal za najboljeg svih vremena, koji god rekord da istaknete...
(..., 20. oktobar 2020 23:57)

Tenis nije umetnicko klizanje, nema ocena za "umjetnicki dojam" što bi rekla Milka Babović, tako da pišeš bez veze, tek da nešto napišeš...

VUK

pre 3 godine

Hvala.
(Jumko, 20. oktobar 2020 23:40 Masterse nek igraju slepci koji ih nisu osvojili. Srbin je igricu okrenuo. Svi pehari su u muzeju u Beogradu. Nadal i Federer imaju popust na đačke ulaznice! Mogu da pipnu pehare koje nisu osvojili.

J&B

pre 3 godine

Jos nesto...da bi neko bio najbolji ikada, sto je po meni vrlo glupa i nemoguca kategorizacija, mora da bude veoma kompletan igrac pored rezultata. Znaci nije toliko bitno koliko ima ovih ili onih rekorda vec koliko je u proseku dobar. A Novak na zalost ne ume da odigra smec, ne ume da odigra drop-sot, nema instinkt da izadje na mrezu i ne snalazi se tu bas najbolje...pa nije bas materijal za najboljeg svih vremena, koji god rekord da istaknete...
(..., 20. oktobar 2020 23:57)

Kralju, ovo kao mene da si opisao a ne svetskog broja 1...

Darko

pre 3 godine

Fora je u tome što Rafa još uvek ima teoretske šanse da postane No #1 u kratkom roku pod uslovom da poosvaja sve, a Novak ispadne rano u Beču. Takođe, ovo mu je prilika da konačno osvoji PM koji nema, pošto Novak nije tu, ali videćemo.

Sa druge strane, Novak juri sveže bodove, kako bi osigurao presticanje rekorda.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Pametno ili ne pametno Novak je osvajao taj turnir pet puta i po pravilu nema šta da žali ili juri neki rekord na tom mastersu. Komotno može sebi priušti da propusti do kraja karijere ako on smatra da treba. Nadal nema Pariz jedan od dva mastersa koja mu fali uz Majami ovo šansa koja mu se ukazala i bilo bi greota da je ne iskoristi jer ako ne sad kad će. Može zaraditi dodatne poene za sledeću sezonu istoo ukoliko osvoji jer prošle godine u polufinalu Pariza predao Denisu..

mlekadžija

pre 3 godine

Вил Мозли ...Јумко ти ли си??? Хахахаха....све вас је поздравио ваша ноћна мора Новак Ђоковић!

u prolazu

pre 3 godine

OK narode, već mi je pomalo muka da čitam ove komentare jer uglavnom zvučite kao ekipa iz vrtića - tipa, moj tata je veći, jači, bolji od tvog - i to veze s mozgom baš i nema. Ova sezona je takva kakva jeste, svi kalkulišu i to je u ovim korona okolnostima sasvim normalno, realnost je da postoje 3 velikana (ja imam dovoljno godina da u najveće kao četvrtog dodajem i Borga, da je taj čovek mogao da izdrži još nekoliko godina bio bi nedostižan ali ...) Nole, Rafa i Rodžer su nešto što se dešava once in a lifetime, uskoro će i oni u penziju i u ovo nešto malo vremena što još igraju treba uživati. Da li će Nole uspeti da dođe u klub 20 - nemam pojma a nadam se da hoće - vrlo bi me obradovalo da dostigne i prevaziđe tih 20 GS ali ako se to ipak ne desi, a šta da se radi, čovek je pokušao i treba mu čestitati ...

Platipus Pera

pre 3 godine

@Maca Kako sada stvari stoje, bodovi sa AO, Dubaia i ATP kupa mu ostaju do 2022. godine januar i februar. To znaci kako god odigrao, ako bude ovih turniara, nece mu se skidati bodovi, ni njemu ni drugima. Bodovi iz Pariza 2019. za sada, vaze do novembra 2021 Sve je to za sada i na osnovu informacija ATP, odnosno zvanicne rang liste...

Just sayin'

pre 3 godine

Kako nista ne dobija i nista ne gubi? Pa ne pisete vi ovde godinama da su Mastersi jako bitan parametar u odlucivanju za najboljeg ikada? Zasto onda nece da igra tako bitan turnir i osvoji jos jedan Masters? S'tim pre jer je i Australija upitna pa se nece "umarati"... Ili nisu toliko bitni? Hvala.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 20. oktobar 2020 23:40)

Zato sto trenutno ide ka obaranju Federerovog rekorda po broju osvojenih nedelja provedenih na prvom mestu.
U Becu ce dobiti poene, u Parizu ne gubi nista. Osigurava prvo mesto.
Zar je tako tesko shvatiti ili je bolje redovno ispadati glup samo da bi se omalovazio Djokovic?

Lepi

pre 3 godine

@Jumko Zasto Nadal nije igrao Sinsinati I USOpen? Novak je igrao Adrija tur, dva turnira u Americi, menjao vremensku zonu I jos dva turnira u Evropi, Novak je odigrao 22 meca od povratka, a Nadal? U Becu Novak moze da osvoji poene, u Parizu ne. Rekao je da mu je prioritet da pretekne Federera na listi nedelja na prvom mestu. Nastavi da pijes vino za tvoj club 20 I da predvidjas buducnost, posto ti ovde objavljuju see nebuloze.

x

pre 3 godine

@x Tako je! A Djokovicu nedostaju Madrid u dvorani i Hamburg na sljaci! Oba je igrao, a nije osvojio! Tako da ne vidim to velicanje tog "uspeha" sa Mastersima... Oni se non stop menjaju! Rezime, Djokovic nema osvojene sve Masters titule! Hvala, laku noc!
(Jumko, 20. oktobar 2020 23:54)

Ma daaaaa, nedostaju mu i Štutgart (igrao se do 2001.) i Stokholm (igrao se do 1994.).
Ko mu je kriv što ne može da osvaja turnire sa 7 godina.

321

pre 3 godine

Pa to znaci da bezi od Nadala, posto ce ovaj da igra na krilima osvojenog RG, mozda bi pala i neka nula na betonu...sto je sigurno sigurno je.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Al-nil, 20. oktobar 2020 23:48)


A da li mozda znaci da iako je prosle godine osvojio Pariz, ove godine i ako nece igrati ne odbijaju mu se bodovi. Zasto bi igrao taj turnir kada moze bodove da osvoji u Becu na kome nije igrao? I kakve veze sa tim ima Nadal koji moze u Parizu da osvoji bodove? To sto ce Nadal da ih osvaja, Novak ce da ponisti u Becu. Pa i da ne osvoji Bec, dobija bodove. Prosto.

Hak Fin

pre 3 godine

@Agaton00 Prema statisikama fale mu 2 mastersa ukupno- Miami i Paris. Sangaj mu se racuna da je osvojo 2005, kada se taj turnir igrao u Madridu i to u dvorani. Zbunjujuce, mozda,no Hamburg 2008. mu se racuna kao Madrid, kazem uslovno racuna. Naravno Sangaj na betonu, u Sangaju, nije osvojio...

Nikola

pre 3 godine

Ne volim taktiziranje, ali to je sport. U isto vreme su se igrali Akapulko koji je osvojio Rafa i Dubai koji je svojio Nole. Kladim se da ce dogodine da igraju obrnuto, da zarade nove poene.
Sto se Pariza tice, Nole ne moze da osvoji bodove, ali moze da spreci Rafu da osvoji 400 bodova u finalu. Rafa je ispao prosle god. u polufinalu i zaradio 360 bodova, sto znaci da za ulazak u finale moze da dobije jos 240 a za osvajanje turnira 640.

Somborac

pre 3 godine

Rafael Nadal, ubedljivo najbolji tinejdzer koji je igrao tenis a sada vec i najbolji igrac generalno koji je igrao tenis. Igrac sa najvecim uspesima kada se sve sabere.

x

pre 3 godine

Netacna informacija da Rafi nedostaje samo Pariz. Jos dva mastersa nikad nije osvojio,naravno oba su na betonu. Procesljajte malo po Google-u,kad vec hocete nesto pametno da kazete. P.S.Rodji fale 2...
(Agaton00, 20. oktobar 2020 23:11)

Nadostaju mu samo Pariz i Majami.
Nije osvojio Šangaj, ali ima Madrid iz 2005. koji se tada igrao na betonu i u tom terminu. Današnji Madrid na šljaci se vodi kao zamena za Hamburg.

Al-nil

pre 3 godine

Pa to znaci da bezi od Nadala, posto ce ovaj da igra na krilima osvojenog RG, mozda bi pala i neka nula na betonu...sto je sigurno sigurno je.

466453

pre 3 godine

Naravno, ovakve kalkulacije su ok dok ih Nolo radi.
(krompirko, 20. oktobar 2020 22:58)

Rade ih svi ali to što nisi sposoban da provsliš je tvoj hendikep a ne Noletov. Naravno.

Will Mosley

pre 3 godine

Ovo sam i prizeljkivao jer nema razloga da se trosi kad nista ne dobija a i ne gubi, spremi se Nole za 2021. godinu jer mnoge rekorde mozes da oboris
(mario, 20. oktobar 2020 23:20)

Koje rekorde? Broj od 103 osvojene titule (rekord drzi King Rodzer Federer) nece niko dostici u dogledno vreme.

Zarco

pre 3 godine

U martu pada rekord laznog goata i Novak postaje i na papiru najbolji ikada, kad se samo setim da ona jajara Jumko pisao da Novak nikad nece prestici Federera po broju nedelja hahahaahahha

Tomi

pre 3 godine

Pametno, u Becu ce igrati za poene i obezbediti obaranje rekorda Federera! Nema potrebe da igra Pariz jer ne gubi i be dobija nista a moze da se sprema za narednu sezonu!

Rafa goat

pre 3 godine

A od cega se Nola odmara pa da ide u nove pobede odmoran sledece godine?? Kako ga branite i za nelogicne poteze. Pa zar nisu ti mastersi jako vazni da bi ih Nola ovako olako preskakao??

Dobros-AV

pre 3 godine

Normalno da neće da igra u Parizu, a i zašto bi? Ne bih ni ja da sam na njegovom mestu.
Treba da igra samo ono što mu donosi bodove i što se smatra važnim za Goat- titulu.
Nisam siguran ni da će Rafa da uzme Pariz, da budem iskren. Možda ako je neki malo mekši hard court, kao i prošle godine. A kad smo već kod procena i prognoza, mislim da Nole može lako i da NE osvoji Beč. Ima dosta dobrih igrača koji su prijavljeni za Beč. Videćemo. Znam, tata je tata, ali...nikad se ne zna, čak ni u dvoranskim uslovima i na tvrdoj podlozi.

Will Mosley

pre 3 godine

Rafael Nadal, ubedljivo najbolji tinejdzer koji je igrao tenis a sada vec i najbolji igrac generalno koji je igrao tenis. Igrac sa najvecim uspesima kada se sve sabere.
(Somborac, 20. oktobar 2020 23:20)

To svi znamo.

Agaton00

pre 3 godine

Netacna informacija da Rafi nedostaje samo Pariz. Jos dva mastersa nikad nije osvojio,naravno oba su na betonu. Procesljajte malo po Google-u,kad vec hocete nesto pametno da kazete. P.S.Rodji fale 2...

Will Mosley

pre 3 godine

Čekaj, šta znači "s obzirom da su bodovi zamrznuti od prošle godine"?

Ako shvatam, sve što su igrali ove godine, igrali su bez veze, jer se ne računa se za ATP listu. Čak naprotiv, svi koji su igrali ove godine su u lošijoj poziciji od onih što nisu igrali jer će morati da brane te bodove u 2021?
(Dare, 20. oktobar 2020 23:14)

Ne nego znaci da ne gube bodove ako ne odbrane titulu, zato Novak i ucestvuje u Becu, ako sada osvoji turnir, sledece sezone CE braniti bodove.

x

pre 3 godine

"Novaku prvo mesto nije ugroženo, a 8. marta 2021. godine postaće teniser sa najviše provedenih nedelja na prvom mestu ATP liste."

Daj bože da ovako bude, ali zašto pisati ovako ako nije sigurno?
On matematički nije obezbedio to, mogu da ga prestignu Nadal ili Tim.

mario

pre 3 godine

Ovo sam i prizeljkivao jer nema razloga da se trosi kad nista ne dobija a i ne gubi, spremi se Nole za 2021. godinu jer mnoge rekorde mozes da oboris

Will Mosley

pre 3 godine

martu pada rekord laznog goata i Novak postaje i na papiru najbolji ikada, kad se samo setim da ona jajara Jumko pisao da Novak nikad nece prestici Federera po broju nedelja hahahaahahha
(Zarco, 20. oktobar 2020 23:18)

Druze ko jos gleda broj provedenih sedmica na prvom mestu? Taj tvoj goat Novak ukupno ima 80 titula, a Federer 103, mirno spavaj sad kad sam te matirao hajahahaha ne mogu hahahaha.

Lukas

pre 3 godine

"Novaku prvo mesto nije ugroženo, a 8. marta 2021. godine postaće teniser sa najviše provedenih nedelja na prvom mestu ATP liste."

Novak Djokovic G.O.A.T.

idi bre radi nešto

pre 3 godine

Meni malo već muka od Nola a vama?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Losmi, 20. oktobar 2020 23:07)



Kako da bude muka od nekoga ko je bio nejbolji na svetu više puta u nečemu? Da mi bude muka od njega a pored svakodnevnih pojava u Srbiji poput tebe i ostalih kompleksaša?

Dare

pre 3 godine

Čekaj, šta znači "s obzirom da su bodovi zamrznuti od prošle godine"?

Ako shvatam, sve što su igrali ove godine, igrali su bez veze, jer se ne računa se za ATP listu. Čak naprotiv, svi koji su igrali ove godine su u lošijoj poziciji od onih što nisu igrali jer će morati da brane te bodove u 2021?

Will Mosley

pre 3 godine

Meni malo već muka od Nola a vama?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Losmi, 20. oktobar 2020 23:07)

Hajde da je malo, to bi i moglo da se istolerise.

x

pre 3 godine

Ovo sam i prizeljkivao jer nema razloga da se trosi kad nista ne dobija a i ne gubi, spremi se Nole za 2021. godinu jer mnoge rekorde mozes da oboris
(mario, 20. oktobar 2020 23:20)

A da pobedom spreči Nadala ili Tima da osvoje 1000 poena?
Ovako će ih ostaviti da neko od njih osvoji, ali bolje da odmara, slažem se.

x

pre 3 godine

Koje rekorde? Broj od 103 osvojene titule (rekord drzi King Rodzer Federer) nece niko dostici u dogledno vreme.
(Will Mosley, 20. oktobar 2020 23:23)

hahahaha. On uopšte ne drži taj rekord. Ima 103 titule, ali Konors ima 109!

...

pre 3 godine

Jos nesto...da bi neko bio najbolji ikada, sto je po meni vrlo glupa i nemoguca kategorizacija, mora da bude veoma kompletan igrac pored rezultata. Znaci nije toliko bitno koliko ima ovih ili onih rekorda vec koliko je u proseku dobar. A Novak na zalost ne ume da odigra smec, ne ume da odigra drop-sot, nema instinkt da izadje na mrezu i ne snalazi se tu bas najbolje...pa nije bas materijal za najboljeg svih vremena, koji god rekord da istaknete...

Marko

pre 3 godine

Pametan. Sve do marta 2021. se ne gube bodovi, može samo da osvoji ako stigne dalje nego prošle godine. Ovako će u Beču uzeti još 500 ATP bodova ako ga osvoji, ostaje prvi do kraja godine, čime obara rekord kao igrač koji je najviše puta završavao godinu na prvom mestu(6). Samim tim stiže i Rodju po broju nedelja na prvom mestu.
Negde sam našao podatak da je Novak proveo daleko najviše nedelja na prvom mestu nakon što je napunio 30 godina, za razliku od Federera I Nadala.

Anksiozan_91

pre 3 godine

Iskreno, razocaran sam. Titula u Becu je daleko od osvojene, dok Nadal ima do sada najbolju priliku u karijeri da osvoji Masters koji mu nedostaje, novih 640 bodova i izjednaci se sa Novakom po broju titula. Ukoliko se to i dogodi, verujem da cu biti potisteniji od samog Djokovica. Ponekad nije lako biti Novakov navijac, narocito u situacijama nakon bolnih poraza i likovanja drugih ljudi u komentarima na raznim domacim i stranim sajtovima. Ova vest je samo pojacala moju anksioznost.

Marko

pre 3 godine

Pametan. Sve do marta 2021. se ne gube bodovi, može samo da osvoji ako stigne dalje nego prošle godine. Ovako će u Beču uzeti još 500 ATP bodova ako ga osvoji, ostaje prvi do kraja godine, čime obara rekord kao igrač koji je najviše puta završavao godinu na prvom mestu(6). Samim tim stiže i Rodju po broju nedelja na prvom mestu.
Negde sam našao podatak da je Novak proveo daleko najviše nedelja na prvom mestu nakon što je napunio 30 godina, za razliku od Federera I Nadala.

466453

pre 3 godine

Naravno, ovakve kalkulacije su ok dok ih Nolo radi.
(krompirko, 20. oktobar 2020 22:58)

Rade ih svi ali to što nisi sposoban da provsliš je tvoj hendikep a ne Noletov. Naravno.

Zarco

pre 3 godine

U martu pada rekord laznog goata i Novak postaje i na papiru najbolji ikada, kad se samo setim da ona jajara Jumko pisao da Novak nikad nece prestici Federera po broju nedelja hahahaahahha

x

pre 3 godine

Koje rekorde? Broj od 103 osvojene titule (rekord drzi King Rodzer Federer) nece niko dostici u dogledno vreme.
(Will Mosley, 20. oktobar 2020 23:23)

hahahaha. On uopšte ne drži taj rekord. Ima 103 titule, ali Konors ima 109!

idi bre radi nešto

pre 3 godine

Meni malo već muka od Nola a vama?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Losmi, 20. oktobar 2020 23:07)



Kako da bude muka od nekoga ko je bio nejbolji na svetu više puta u nečemu? Da mi bude muka od njega a pored svakodnevnih pojava u Srbiji poput tebe i ostalih kompleksaša?

Agaton00

pre 3 godine

Netacna informacija da Rafi nedostaje samo Pariz. Jos dva mastersa nikad nije osvojio,naravno oba su na betonu. Procesljajte malo po Google-u,kad vec hocete nesto pametno da kazete. P.S.Rodji fale 2...

Tomi

pre 3 godine

Pametno, u Becu ce igrati za poene i obezbediti obaranje rekorda Federera! Nema potrebe da igra Pariz jer ne gubi i be dobija nista a moze da se sprema za narednu sezonu!

J&B

pre 3 godine

Jos nesto...da bi neko bio najbolji ikada, sto je po meni vrlo glupa i nemoguca kategorizacija, mora da bude veoma kompletan igrac pored rezultata. Znaci nije toliko bitno koliko ima ovih ili onih rekorda vec koliko je u proseku dobar. A Novak na zalost ne ume da odigra smec, ne ume da odigra drop-sot, nema instinkt da izadje na mrezu i ne snalazi se tu bas najbolje...pa nije bas materijal za najboljeg svih vremena, koji god rekord da istaknete...
(..., 20. oktobar 2020 23:57)

Kralju, ovo kao mene da si opisao a ne svetskog broja 1...

mario

pre 3 godine

Ovo sam i prizeljkivao jer nema razloga da se trosi kad nista ne dobija a i ne gubi, spremi se Nole za 2021. godinu jer mnoge rekorde mozes da oboris

Kalif umesto Kalifa

pre 3 godine

...A Novak na zalost ne ume da odigra smec, ne ume da odigra drop-sot, nema instinkt da izadje na mrezu i ne snalazi se tu bas najbolje...pa nije bas materijal za najboljeg svih vremena, koji god rekord da istaknete...
(..., 20. oktobar 2020 23:57)

Tenis nije umetnicko klizanje, nema ocena za "umjetnicki dojam" što bi rekla Milka Babović, tako da pišeš bez veze, tek da nešto napišeš...

VUK

pre 3 godine

Hvala.
(Jumko, 20. oktobar 2020 23:40 Masterse nek igraju slepci koji ih nisu osvojili. Srbin je igricu okrenuo. Svi pehari su u muzeju u Beogradu. Nadal i Federer imaju popust na đačke ulaznice! Mogu da pipnu pehare koje nisu osvojili.

Lukas

pre 3 godine

"Novaku prvo mesto nije ugroženo, a 8. marta 2021. godine postaće teniser sa najviše provedenih nedelja na prvom mestu ATP liste."

Novak Djokovic G.O.A.T.

u prolazu

pre 3 godine

OK narode, već mi je pomalo muka da čitam ove komentare jer uglavnom zvučite kao ekipa iz vrtića - tipa, moj tata je veći, jači, bolji od tvog - i to veze s mozgom baš i nema. Ova sezona je takva kakva jeste, svi kalkulišu i to je u ovim korona okolnostima sasvim normalno, realnost je da postoje 3 velikana (ja imam dovoljno godina da u najveće kao četvrtog dodajem i Borga, da je taj čovek mogao da izdrži još nekoliko godina bio bi nedostižan ali ...) Nole, Rafa i Rodžer su nešto što se dešava once in a lifetime, uskoro će i oni u penziju i u ovo nešto malo vremena što još igraju treba uživati. Da li će Nole uspeti da dođe u klub 20 - nemam pojma a nadam se da hoće - vrlo bi me obradovalo da dostigne i prevaziđe tih 20 GS ali ako se to ipak ne desi, a šta da se radi, čovek je pokušao i treba mu čestitati ...

x

pre 3 godine

Netacna informacija da Rafi nedostaje samo Pariz. Jos dva mastersa nikad nije osvojio,naravno oba su na betonu. Procesljajte malo po Google-u,kad vec hocete nesto pametno da kazete. P.S.Rodji fale 2...
(Agaton00, 20. oktobar 2020 23:11)

Nadostaju mu samo Pariz i Majami.
Nije osvojio Šangaj, ali ima Madrid iz 2005. koji se tada igrao na betonu i u tom terminu. Današnji Madrid na šljaci se vodi kao zamena za Hamburg.

Will Mosley

pre 3 godine

Čekaj, šta znači "s obzirom da su bodovi zamrznuti od prošle godine"?

Ako shvatam, sve što su igrali ove godine, igrali su bez veze, jer se ne računa se za ATP listu. Čak naprotiv, svi koji su igrali ove godine su u lošijoj poziciji od onih što nisu igrali jer će morati da brane te bodove u 2021?
(Dare, 20. oktobar 2020 23:14)

Ne nego znaci da ne gube bodove ako ne odbrane titulu, zato Novak i ucestvuje u Becu, ako sada osvoji turnir, sledece sezone CE braniti bodove.

Just sayin'

pre 3 godine

Kako nista ne dobija i nista ne gubi? Pa ne pisete vi ovde godinama da su Mastersi jako bitan parametar u odlucivanju za najboljeg ikada? Zasto onda nece da igra tako bitan turnir i osvoji jos jedan Masters? S'tim pre jer je i Australija upitna pa se nece "umarati"... Ili nisu toliko bitni? Hvala.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 20. oktobar 2020 23:40)

Zato sto trenutno ide ka obaranju Federerovog rekorda po broju osvojenih nedelja provedenih na prvom mestu.
U Becu ce dobiti poene, u Parizu ne gubi nista. Osigurava prvo mesto.
Zar je tako tesko shvatiti ili je bolje redovno ispadati glup samo da bi se omalovazio Djokovic?

Dobros-AV

pre 3 godine

Normalno da neće da igra u Parizu, a i zašto bi? Ne bih ni ja da sam na njegovom mestu.
Treba da igra samo ono što mu donosi bodove i što se smatra važnim za Goat- titulu.
Nisam siguran ni da će Rafa da uzme Pariz, da budem iskren. Možda ako je neki malo mekši hard court, kao i prošle godine. A kad smo već kod procena i prognoza, mislim da Nole može lako i da NE osvoji Beč. Ima dosta dobrih igrača koji su prijavljeni za Beč. Videćemo. Znam, tata je tata, ali...nikad se ne zna, čak ni u dvoranskim uslovima i na tvrdoj podlozi.

x

pre 3 godine

@x Tako je! A Djokovicu nedostaju Madrid u dvorani i Hamburg na sljaci! Oba je igrao, a nije osvojio! Tako da ne vidim to velicanje tog "uspeha" sa Mastersima... Oni se non stop menjaju! Rezime, Djokovic nema osvojene sve Masters titule! Hvala, laku noc!
(Jumko, 20. oktobar 2020 23:54)

Ma daaaaa, nedostaju mu i Štutgart (igrao se do 2001.) i Stokholm (igrao se do 1994.).
Ko mu je kriv što ne može da osvaja turnire sa 7 godina.

Rocky

pre 3 godine

Ej, seca se neko komentara pre 2. nedelje...? "Ma samo da pobedi Bustu, on mu je sad u 1/4 finalu najtezi rival, posle osvaja RG lagano"! Hahahahahahahaha...
(Jumko, 21. oktobar 2020 07:11)


Sećamo se. To je bio tvoj komentar. Pod jednim nikom.navijqs za noleta, pod drugim ga prizivaš :-)))

Ima IP adresa, Indijanac ;-)))

Рајко Четник

pre 3 godine

Паметна калкулација, сва тројица велике тројке раде паметне калкулације а у томе предњачи ипак Рођа. На руку му иде овај систем где се не бришу бодови због короне, и то што глуми повреду али то му је "поклонио" АТП. Иако је он фактички у пензији успеће да скупи још који поен на вечној Г.О.А.Т листи и тако ће се још бар годину дана " копрцати" на првом месту ГОАТ листе када ће га засигурно претећи Ноле и Рафа.

mlekadžija

pre 3 godine

Вил Мозли ...Јумко ти ли си??? Хахахаха....све вас је поздравио ваша ноћна мора Новак Ђоковић!

Anksiozan_91

pre 3 godine

Iskreno, razocaran sam. Titula u Becu je daleko od osvojene, dok Nadal ima do sada najbolju priliku u karijeri da osvoji Masters koji mu nedostaje, novih 640 bodova i izjednaci se sa Novakom po broju titula. Ukoliko se to i dogodi, verujem da cu biti potisteniji od samog Djokovica. Ponekad nije lako biti Novakov navijac, narocito u situacijama nakon bolnih poraza i likovanja drugih ljudi u komentarima na raznim domacim i stranim sajtovima. Ova vest je samo pojacala moju anksioznost.

x

pre 3 godine

"Novaku prvo mesto nije ugroženo, a 8. marta 2021. godine postaće teniser sa najviše provedenih nedelja na prvom mestu ATP liste."

Daj bože da ovako bude, ali zašto pisati ovako ako nije sigurno?
On matematički nije obezbedio to, mogu da ga prestignu Nadal ili Tim.

...

pre 3 godine

Jos nesto...da bi neko bio najbolji ikada, sto je po meni vrlo glupa i nemoguca kategorizacija, mora da bude veoma kompletan igrac pored rezultata. Znaci nije toliko bitno koliko ima ovih ili onih rekorda vec koliko je u proseku dobar. A Novak na zalost ne ume da odigra smec, ne ume da odigra drop-sot, nema instinkt da izadje na mrezu i ne snalazi se tu bas najbolje...pa nije bas materijal za najboljeg svih vremena, koji god rekord da istaknete...

Just Do Nothing

pre 3 godine

Pod velikim je znakom pitanja pobeda Djokovica u Becu. Tu su Tim, Cicipas i jos par igraca koji, kad je Novak u ovakvoj formi kao sada, mogu da ga pobedi. Pretpostavljam da mu je cilj cetvrtfinale, jer je onda i matematicki osigurao prvo mesto do kraja godine. Samo zato i igra taj turnir. Za njega je vreme da se sezona zavrsi I da on nesto promeni, ako stvarno misli to sto govori, da obori sve rekorde. Treba mu po meni neko ko ce umeti da ga ponovo motivise za tenis, u RG se videlo vec protiv Cicipasa da je izgubio eye of tiger

Darko

pre 3 godine

Fora je u tome što Rafa još uvek ima teoretske šanse da postane No #1 u kratkom roku pod uslovom da poosvaja sve, a Novak ispadne rano u Beču. Takođe, ovo mu je prilika da konačno osvoji PM koji nema, pošto Novak nije tu, ali videćemo.

Sa druge strane, Novak juri sveže bodove, kako bi osigurao presticanje rekorda.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Pametno ili ne pametno Novak je osvajao taj turnir pet puta i po pravilu nema šta da žali ili juri neki rekord na tom mastersu. Komotno može sebi priušti da propusti do kraja karijere ako on smatra da treba. Nadal nema Pariz jedan od dva mastersa koja mu fali uz Majami ovo šansa koja mu se ukazala i bilo bi greota da je ne iskoristi jer ako ne sad kad će. Može zaraditi dodatne poene za sledeću sezonu istoo ukoliko osvoji jer prošle godine u polufinalu Pariza predao Denisu..

Dragan

pre 3 godine

Pozdrav svima, pratim tenis ceo život i navijam za Noleta naravno!
Da objasnim nekima kojima nije jasno, Nole je već prvi na kraju godine, nemogu da ga prestignu ni Nadal , ni Thiem jer ima 1890 bodova više od Nadala koji može da osvoji 640 i 1100 , a Thiem ima još manje, ali Nadal može u AO da osvoji 1640 i da ga prestigne pa je Noletu važno da skuplja poene gde može i da se osigura kolko je to moguće i da sve zavisi od njega...
Ovo sa zamrzavanjem poena je išlo najviše na ruku Federeru i da nije toga bilo, ja verujem da bi ga Nole već pretekao , a uskoro će i ovako.
Posle može da se fokusira na slemove i da proba i tu da bude najbolji ( ja se nadam ) mada je broj nedelja isto jako velik faktor u teniskoj karijeri, odmah iza slemova i godina završenih kao broj jedan, pa posle toga mastersi i ostali turniri.
Sportski pozdrav i uzdravlje !

321

pre 3 godine

Pa to znaci da bezi od Nadala, posto ce ovaj da igra na krilima osvojenog RG, mozda bi pala i neka nula na betonu...sto je sigurno sigurno je.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Al-nil, 20. oktobar 2020 23:48)


A da li mozda znaci da iako je prosle godine osvojio Pariz, ove godine i ako nece igrati ne odbijaju mu se bodovi. Zasto bi igrao taj turnir kada moze bodove da osvoji u Becu na kome nije igrao? I kakve veze sa tim ima Nadal koji moze u Parizu da osvoji bodove? To sto ce Nadal da ih osvaja, Novak ce da ponisti u Becu. Pa i da ne osvoji Bec, dobija bodove. Prosto.

x

pre 3 godine

Ovo sam i prizeljkivao jer nema razloga da se trosi kad nista ne dobija a i ne gubi, spremi se Nole za 2021. godinu jer mnoge rekorde mozes da oboris
(mario, 20. oktobar 2020 23:20)

A da pobedom spreči Nadala ili Tima da osvoje 1000 poena?
Ovako će ih ostaviti da neko od njih osvoji, ali bolje da odmara, slažem se.

Milan_PT

pre 3 godine

Ne bih se složio da mu je zagarantovan boravak kao No1 sve do marta. Što se tiče No1 na kraju godine, tu nema problema. Potrebno je da stigne do trećeg kola u Beču, pa da čak ni Rafine pobede u Parizu i Londonu ne ugroze taj cilj.
Ali što se tiče prvog mesta u januaru i februaru, treba imati u vidu da Novak praktično ne može da zaradi nove poene u tim mesecima, ali Rafa može, i na ATP Kupu i na samom Australian Openu. Naravno, najviše zavisi od ovogodišnjih turnira (Beč, Pariz, London), ali trenutnih 1890 poena Novakove prednosti mogu da budu nedovoljne za prvo mesto u prvim mesecima naredne godine, prvenstveno zbog činjenice da nema rezultata koji može da popravi.
Zato je logična odluka da igra sad Beč, a nije nemoguće da u februaru odigra još jedan ATP 500 turnir. Tad je većina turnira na šljaci, pa se Roterdam izdvaja jer je na tvrdoj podlozi u dvorani...

Will Mosley

pre 3 godine

Meni malo već muka od Nola a vama?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Losmi, 20. oktobar 2020 23:07)

Hajde da je malo, to bi i moglo da se istolerise.

Will Mosley

pre 3 godine

martu pada rekord laznog goata i Novak postaje i na papiru najbolji ikada, kad se samo setim da ona jajara Jumko pisao da Novak nikad nece prestici Federera po broju nedelja hahahaahahha
(Zarco, 20. oktobar 2020 23:18)

Druze ko jos gleda broj provedenih sedmica na prvom mestu? Taj tvoj goat Novak ukupno ima 80 titula, a Federer 103, mirno spavaj sad kad sam te matirao hajahahaha ne mogu hahahaha.

Somborac

pre 3 godine

Rafael Nadal, ubedljivo najbolji tinejdzer koji je igrao tenis a sada vec i najbolji igrac generalno koji je igrao tenis. Igrac sa najvecim uspesima kada se sve sabere.

Lepi

pre 3 godine

@Jumko Zasto Nadal nije igrao Sinsinati I USOpen? Novak je igrao Adrija tur, dva turnira u Americi, menjao vremensku zonu I jos dva turnira u Evropi, Novak je odigrao 22 meca od povratka, a Nadal? U Becu Novak moze da osvoji poene, u Parizu ne. Rekao je da mu je prioritet da pretekne Federera na listi nedelja na prvom mestu. Nastavi da pijes vino za tvoj club 20 I da predvidjas buducnost, posto ti ovde objavljuju see nebuloze.

Al-nil

pre 3 godine

Pa to znaci da bezi od Nadala, posto ce ovaj da igra na krilima osvojenog RG, mozda bi pala i neka nula na betonu...sto je sigurno sigurno je.

Рајко Четник

pre 3 godine

Паметна калкулација, сва тројица велике тројке раде паметне калкулације а у томе предњачи ипак Рођа. На руку му иде овај систем где се не бришу бодови због короне, и то што глуми повреду али то му је "поклонио" АТП. Иако је он фактички у пензији успеће да скупи још који поен на вечној Г.О.А.Т листи и тако ће се још бар годину дана " копрцати" на првом месту ГОАТ листе када ће га засигурно претећи Ноле и Рафа.

матори

pre 3 godine

Јумко брате, попиј вино и уживај мало у животу. Није све у животу пораз Нолета на терену. Авај, можда теби и јесте!
Ноле је наш и кад губи и кад дере!

neko ko zna

pre 3 godine

Zar ne mislite da postaje upitan parametar nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste u ovakvim okolnostima gde se poeni "zamrzavaju", pojedini turniri (čak i gren-slem) otkazuju, dosta igrača zbog virusa praktično i ne trenira. Jedan apsolutni haos u svetu tenisa ove godine gde je sezona praktično na silu izgurana do kraja. Ne kažem da Djoković ne bi i u regularnim uslovima zadržao prvo mesto na listi ali mi ovakva, "Frankenštajn" sezona baca mrlju na čitavu tu priču.
(RN20, 21. oktobar 2020 08:47)

bitno je da ne baca mrlju 15 osvijenih GS u vreme bez ijednog ozbiljnog konkurenta, i 5 GS u vreme konkurencije ...

Platipus Pera

pre 3 godine

@Maca Kako sada stvari stoje, bodovi sa AO, Dubaia i ATP kupa mu ostaju do 2022. godine januar i februar. To znaci kako god odigrao, ako bude ovih turniara, nece mu se skidati bodovi, ni njemu ni drugima. Bodovi iz Pariza 2019. za sada, vaze do novembra 2021 Sve je to za sada i na osnovu informacija ATP, odnosno zvanicne rang liste...

basket majstor NS

pre 3 godine

onog dana kad su doneli pravilo o NE-ODUZIMANJU prošlogodišnjih bodova, moglo se predvideti da:
- igrač koji je osvojio Masters u Parizu neće braniti isti već loviti bodove u Beču ili Bazelu,
- igrač koji je osvojio US Open neće igrati jer je najnaporniji Slem (Garos) jako blizu itd. itd.

Osvajanje završnog turnira u Londonu za Novaka bi značilo CEMENTIRANJE no.1 do 08.03. čak i u slučaju slabijeg rezultata u Australiji. (Eventualne "korekcije" u Roterdamu ili sl.)

Rafa goat

pre 3 godine

A od cega se Nola odmara pa da ide u nove pobede odmoran sledece godine?? Kako ga branite i za nelogicne poteze. Pa zar nisu ti mastersi jako vazni da bi ih Nola ovako olako preskakao??

Fair Play

pre 3 godine

Moze li iko reci kad je reset bodova, otkad se ponovo broji samo posljednjih 365 dana? Od 08. marta, 16. marta kad je lista zamrznuta ili jos nekad kasnije? Jer tad Novak gubi poene za AO 2020, a to je jako bitno. Ako ne osvoji AO 2021, a izgubi bodove od AO 2020, u tom trenutku nece imati nijedan GS na svom saldu. Tako da ce mozda samo izjednaciti Federerov rekord od 310 sedmica, ali ne i prestici. Ako neko zna, neka napise.

kvisko

pre 3 godine

Ima logike, to jest vrlo je logicno i pametno.
Napred majstore mozes ti to sve samo korak po korak, glavu gore posle svakog poraza jer i oni su sastavni deo igre. Na kraju igranke se sabiraju racuni i daju konacne ocene a do toga ima jos puno da se igra.

Stojan

pre 3 godine

Svaki turnir je vrijedan. Ako cemo biti realni treba na kraju karijere, sabrati broj bodova sa svih osvojenih turnira i uporediti ko ima najviše bodova. To je najtačniji podatak, za odredjivanje ko je najbolji. Za Nadala treba pripremiti taktiku i dobre udarce. Da Nadal na sledecem mecu ne povede 6-1,4-0. Onda ga je teško stici. Bravo Novak za finale RG. Ja sam mislio da ceš da ispadneš u polufinalu. Ova situvacija sa virusima je opasna. Treba se čuvati. Sretno dalje.

Loki (pravi)

pre 3 godine

Nadal pokusava da postane prvi teniser ikada koji ce dve godine da zavrsi na prvom mestu ne radeci apsolutno nista bolje od protivnika.

Will Mosley

pre 3 godine

Rafael Nadal, ubedljivo najbolji tinejdzer koji je igrao tenis a sada vec i najbolji igrac generalno koji je igrao tenis. Igrac sa najvecim uspesima kada se sve sabere.
(Somborac, 20. oktobar 2020 23:20)

To svi znamo.

CroFed

pre 3 godine

@RN20

To je istina, no opet mnogi tenisači zbog ovog "zamrzavanja" su zadržali svoju ATP poziciju (Roger bi izletio iz top 15, dok recimo Lajović možda i van top 100). Nekima je ovo odlično došlo jer mogu zabušavati (Kyrgios) a sve pod "opravdanjem" te covid-19 histerije

NoName

pre 3 godine

A Novak na zalost ne ume da odigra smec, ne ume da odigra drop-sot, nema instinkt da izadje na mrezu i ne snalazi se tu bas najbolje...pa nije bas materijal za najboljeg svih vremena, koji god rekord da istaknete...
(..., 20. oktobar 2020 23:57)

Tenis nije umetnicko klizanje, nema ocena za "umjetnicki dojam" što bi rekla Milka Babović, tako da pišeš bez veze, tek da nešto napišeš...
(Kalif umesto Kalifa, 21. oktobar 2020 05:23

Čovek nije ni rekao da je njegov smeč estetski ružan, nego da ne ume da ga izvede. I to je činjenica.

Hak Fin

pre 3 godine

@Agaton00 Prema statisikama fale mu 2 mastersa ukupno- Miami i Paris. Sangaj mu se racuna da je osvojo 2005, kada se taj turnir igrao u Madridu i to u dvorani. Zbunjujuce, mozda,no Hamburg 2008. mu se racuna kao Madrid, kazem uslovno racuna. Naravno Sangaj na betonu, u Sangaju, nije osvojio...

mikin

pre 3 godine

"Drugi teniser sveta Rafael Nadal je u utorak potvrdio da će on igrati u Parizu.
Novaku prvo mesto nije ugroženo, a 8. marta 2021. godine postaće teniser sa najviše provedenih nedelja na prvom mestu ATP liste."
Novak ide "na ruku" Rafi iz sve snage - prvo je "malo izgubio zivce" i batalio USO, zatim je onako svojski "poklonio" Nadalu RG i izjednacio ga sa Federerom po broju osvojenih GS, sada odustaje od Pariza ne bi li Nadalu dao mogucnost da se izjednaci sa njim po broju osvojenih mastersa!
Sve ce ovo doci na naplatu, zivi bili pa videli. On kao da ide na "mladje".
A da li ce za Dan zena postati teniser sa najvise nedelja provedenih na prvoj poziciji je na jakooo dugackom stapu. Recimo da Nadal zaradi neke poene u Parizu, na zavrsnoj smotri u Londonu i na AO ... nista od Dana zena!

Gospodin

pre 3 godine

Po meni je trebao da igra Pariz jer ovako ostavlja Nadalu da osvoji nikada ne osvojeni Pariz i izjednačenju po broju Mastersa. Jeste da ne brani bodove ali je mogao da igra.

Will Mosley

pre 3 godine

Ovo sam i prizeljkivao jer nema razloga da se trosi kad nista ne dobija a i ne gubi, spremi se Nole za 2021. godinu jer mnoge rekorde mozes da oboris
(mario, 20. oktobar 2020 23:20)

Koje rekorde? Broj od 103 osvojene titule (rekord drzi King Rodzer Federer) nece niko dostici u dogledno vreme.

miodrag

pre 3 godine

Imam utisak kao da neko sa strane diriguje desavanja u tenisu. Prvo, Nole neprepoznatljiv na RG. Kao da je morao tako kilavo da igra. Drugo, igra u Becu, a ne igra na mastersu u Parizu sto izgleda kao teska glupost. Trece, Nadal ne igra u Becu, a igra u Parizu koji nikad nije osvojio. Znaci, treba da ga osvoji cim Djokovic ne igra. Mislim, suvise mi sve ovo izgleda providno. Izostaje sa mastersa, a igra Bec?
(Alex, 21. oktobar 2020 13:37)
Zašto bi neko dirigovao dešavanja u tenisu? Mislim da pogrešno shvataš situaciju jer ne odlučuje neko nego sam kao teniser. Drugo Mastersi 1000 serije jesu značajni, ali u Parizu kao turnir koji je osvojio Novak ne može da izgubi niti da dobije poene. Beč nije igrao 13 godina, a nije ni branio bodove tako da ovo je kalkulacija koja se pravlja i koja može da dovrši Nole ovu sezonu što se tiče borbe za prvo mesto. Tako da zaboravio si da se bodovi čuvaju koje su osvojeni prošle godine odnosno do Dubaija koji je odigran februara ove godine.

Milan_PT

pre 3 godine

Po meni je trebao da igra Pariz jer ovako ostavlja Nadalu da osvoji nikada ne osvojeni Pariz i izjednačenju po broju Mastersa. Jeste da ne brani bodove ali je mogao da igra.
(Gospodin, 21. oktobar 2020 09:49)

Da bi Novak sprečio Nadala da osvoji Pariz morao bi da ga pobedi u finalu, jedino tako se mogu susresti. Problem je što se Pariz igra odmah nakon Beča i tu bi bilo dosta mečeva dan za danom, tako da se u tim uslovima rizikuju nove povrede ili obnavljanja starih. A završni turnir se približava. Ironično, ali Beč Novaku znači 500, a Pariz 0 poena. Ok, istina je da to donosi novu titulu Mastersa, ali Novaku su prioriteti u ovom trenu završni masters i Australija Open. Za Masterse će biti vremena od marta, kad se stigne do rekorda...

zvezdoprc

pre 3 godine

Kalkuliše neprestano,igra samo tamo gde može da se ogrebe za neki bod,ne vidim opravdan sportski razlog da ne igra Pariz masters a da igra Beč(250).Beč sigurno neće osvojiti,oduvaće ga neko od ovih mlađih tenisera. I tako ,dok on broji nedelje ,Rafa će brojati trofeje do kraja karijere.
Na kraju će Rafa biti GOAT ubedljivo,jer već za šest meseci uzima sigurno Rolan Garos četrnaesti put.
Što se tiče Federera, njegov tenis je veština i on je nepravaziđeni umetnik sa reketom za razliku od Rafe i kalkulanta Đokovića.

nikol dz femija

pre 3 godine

(RN20, 21. oktobar 2020 08:47)


S obzirom da ste napisali detaljan komentar verujem da ste Srbin ili bar neko ko je sa dobrim namerama na srpskom sajtu.

Verujem da vam je samo promaklo da je cela situacija zapravo učinila mnogo dobrog Federeru pa i Nadalu a jedino, baš tako i bez ikakvih teorija i zavera, Novaku ovo nije išlo u korist - jer Novak je odlično, bolje i od Feda i od Rafe, počeo godinu , sjajno i nezaustavljivo, TAKO JE IGLEDALO PO IGRI I REZULTATIMA - ALI NARAVNO, BOG ODLUČJUJE - pa je sve stalo i ZAMISLITE SEBE NA ĐOKOVIĆEVOM MESTU - IMATE IGRU, PLAN, SVE JE SJAJNO, POBEDE, PRVO MESTO, TROFEJ I LOVA, a onda sve staje i tenis se ne igra, bodovi zamzravaju a i nedelje - NA SREĆU NOVAK JE PRVI BEZ DILEME I IKAKVE SUMNJE - ne znate kada će i da li će uopšte biti tenisa - A KADA KRENE, KADA JAVE DA KREĆE, TREBA DA NASTAVITE DA POBEĐUJETE I BUDETE ZDRAVI i sve vreme da trenirate - a kao i svi živ ste čovek !!

IZUZETNO TEŠKO ALI NOVAK JE USPEO - da bi se onda desio Zadar ( ko ga je terao, a možda neko i jeste, u svakom slučaju posle uspešnog Beograda trebalo je stati ali čovek postane i halapljiv možda jer živ je čovek ) a trebalo je i to pregurati (sve je i politika definitivno) pa posle OSVOJITI SINSINATI DRUGI PUT , A BITI JEDINI OD NAJVEĆIH KOJI ĆE U DOBA KORONE PREĆI ATALNTIK I IGRATI - da li je to bilo drago AMerima ?
NE NARAVNO, JER NISU NI KOSMOPOLITE, NI SPORTISTI, NI FER PLEJ, NI HUMANI.
I onda sudija,loptica- preživeti i to i UZETI RIM.

Nikola

pre 3 godine

Ne volim taktiziranje, ali to je sport. U isto vreme su se igrali Akapulko koji je osvojio Rafa i Dubai koji je svojio Nole. Kladim se da ce dogodine da igraju obrnuto, da zarade nove poene.
Sto se Pariza tice, Nole ne moze da osvoji bodove, ali moze da spreci Rafu da osvoji 400 bodova u finalu. Rafa je ispao prosle god. u polufinalu i zaradio 360 bodova, sto znaci da za ulazak u finale moze da dobije jos 240 a za osvajanje turnira 640.

RN20

pre 3 godine

Zar ne mislite da postaje upitan parametar nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste u ovakvim okolnostima gde se poeni "zamrzavaju", pojedini turniri (čak i gren-slem) otkazuju, dosta igrača zbog virusa praktično i ne trenira. Jedan apsolutni haos u svetu tenisa ove godine gde je sezona praktično na silu izgurana do kraja. Ne kažem da Djoković ne bi i u regularnim uslovima zadržao prvo mesto na listi ali mi ovakva, "Frankenštajn" sezona baca mrlju na čitavu tu priču.

Dare

pre 3 godine

Čekaj, šta znači "s obzirom da su bodovi zamrznuti od prošle godine"?

Ako shvatam, sve što su igrali ove godine, igrali su bez veze, jer se ne računa se za ATP listu. Čak naprotiv, svi koji su igrali ove godine su u lošijoj poziciji od onih što nisu igrali jer će morati da brane te bodove u 2021?

Alex

pre 3 godine

Imam utisak kao da neko sa strane diriguje desavanja u tenisu. Prvo, Nole neprepoznatljiv na RG. Kao da je morao tako kilavo da igra. Drugo, igra u Becu, a ne igra na mastersu u Parizu sto izgleda kao teska glupost. Trece, Nadal ne igra u Becu, a igra u Parizu koji nikad nije osvojio. Znaci, treba da ga osvoji cim Djokovic ne igra. Mislim, suvise mi sve ovo izgleda providno. Izostaje sa mastersa, a igra Bec?

Nikola

pre 3 godine

Иако је он фактички у пензији успеће да скупи још који поен на вечној Г.О.А.Т листи и тако ће се још бар годину дана " копрцати" на првом месту ГОАТ листе када ће га засигурно претећи Ноле и Рафа.
(Рајко Четник, 21. oktobar 2020 07:32)

Dragi Rajko, ne postoji nikakva GOAT lista, posebno ne zvanična, tako da niti je Federer prvi, niti ga Nadal i Novak moraju prestići.
Postoji samo opšte prihvaćeno načelo da se osvojeni trofeji broje i vrednuju po težini i važnosti koju im niko ne osprava, a to su titule na GS turnirima.
Ostalo se može gledati ako su rivali jednaki po tom parametru.
Ili da ti uprostim i objasnim slikovito na primeru fudbala: Jedan Brazil ima 5 titula prvaka sveta i savršeno im je nebitno, da li neko ima više nedelja na prvom mestu FIFA rang liste, više Copa America, prvenstava Evrope itd.

Preko Conge do zvezda

pre 3 godine

bitno je da ne baca mrlju 15 osvijenih GS u vreme bez ijednog ozbiljnog konkurenta, i 5 GS u vreme konkurencije ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neko ko zna, 21. oktobar 2020 09:14)

Pitaj Djokovića, da li su mu Safin i Rodik bili neozbiljni rivali ?
Jednom od njih nikad set nije uzeo, a sa drugim ima negativan h2h i to za sva vremena.
Safin je po teniskom umeću bio iznad Mareja i Vavrinke ali ga je na žalost nesportski život odveo na stranputicu i ostavio samo na dva osvojena slema.
Inače je znao i Fedexa da omlati kao vola u kupusu i to u njegovom zenitu.

Pepe na piramidi

pre 3 godine

hahahaha. On uopšte ne drži taj rekord. Ima 103 titule, ali Konors ima 109!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (x, 20. oktobar 2020 23:37)

To samo znači da neće prestići ni jednog ni drugog.

...

pre 3 godine

Jos nesto...da bi neko bio najbolji ikada, sto je po meni vrlo glupa i nemoguca kategorizacija, mora da bude veoma kompletan igrac pored rezultata. Znaci nije toliko bitno koliko ima ovih ili onih rekorda vec koliko je u proseku dobar. A Novak na zalost ne ume da odigra smec, ne ume da odigra drop-sot, nema instinkt da izadje na mrezu i ne snalazi se tu bas najbolje...pa nije bas materijal za najboljeg svih vremena, koji god rekord da istaknete...

Anksiozan_91

pre 3 godine

Iskreno, razocaran sam. Titula u Becu je daleko od osvojene, dok Nadal ima do sada najbolju priliku u karijeri da osvoji Masters koji mu nedostaje, novih 640 bodova i izjednaci se sa Novakom po broju titula. Ukoliko se to i dogodi, verujem da cu biti potisteniji od samog Djokovica. Ponekad nije lako biti Novakov navijac, narocito u situacijama nakon bolnih poraza i likovanja drugih ljudi u komentarima na raznim domacim i stranim sajtovima. Ova vest je samo pojacala moju anksioznost.

Will Mosley

pre 3 godine

martu pada rekord laznog goata i Novak postaje i na papiru najbolji ikada, kad se samo setim da ona jajara Jumko pisao da Novak nikad nece prestici Federera po broju nedelja hahahaahahha
(Zarco, 20. oktobar 2020 23:18)

Druze ko jos gleda broj provedenih sedmica na prvom mestu? Taj tvoj goat Novak ukupno ima 80 titula, a Federer 103, mirno spavaj sad kad sam te matirao hajahahaha ne mogu hahahaha.

Al-nil

pre 3 godine

Pa to znaci da bezi od Nadala, posto ce ovaj da igra na krilima osvojenog RG, mozda bi pala i neka nula na betonu...sto je sigurno sigurno je.

Somborac

pre 3 godine

Rafael Nadal, ubedljivo najbolji tinejdzer koji je igrao tenis a sada vec i najbolji igrac generalno koji je igrao tenis. Igrac sa najvecim uspesima kada se sve sabere.

Will Mosley

pre 3 godine

Ovo sam i prizeljkivao jer nema razloga da se trosi kad nista ne dobija a i ne gubi, spremi se Nole za 2021. godinu jer mnoge rekorde mozes da oboris
(mario, 20. oktobar 2020 23:20)

Koje rekorde? Broj od 103 osvojene titule (rekord drzi King Rodzer Federer) nece niko dostici u dogledno vreme.

Rafa goat

pre 3 godine

A od cega se Nola odmara pa da ide u nove pobede odmoran sledece godine?? Kako ga branite i za nelogicne poteze. Pa zar nisu ti mastersi jako vazni da bi ih Nola ovako olako preskakao??

Will Mosley

pre 3 godine

Rafael Nadal, ubedljivo najbolji tinejdzer koji je igrao tenis a sada vec i najbolji igrac generalno koji je igrao tenis. Igrac sa najvecim uspesima kada se sve sabere.
(Somborac, 20. oktobar 2020 23:20)

To svi znamo.

Will Mosley

pre 3 godine

Meni malo već muka od Nola a vama?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Losmi, 20. oktobar 2020 23:07)

Hajde da je malo, to bi i moglo da se istolerise.

Dare

pre 3 godine

Čekaj, šta znači "s obzirom da su bodovi zamrznuti od prošle godine"?

Ako shvatam, sve što su igrali ove godine, igrali su bez veze, jer se ne računa se za ATP listu. Čak naprotiv, svi koji su igrali ove godine su u lošijoj poziciji od onih što nisu igrali jer će morati da brane te bodove u 2021?

Marko

pre 3 godine

Pametan. Sve do marta 2021. se ne gube bodovi, može samo da osvoji ako stigne dalje nego prošle godine. Ovako će u Beču uzeti još 500 ATP bodova ako ga osvoji, ostaje prvi do kraja godine, čime obara rekord kao igrač koji je najviše puta završavao godinu na prvom mestu(6). Samim tim stiže i Rodju po broju nedelja na prvom mestu.
Negde sam našao podatak da je Novak proveo daleko najviše nedelja na prvom mestu nakon što je napunio 30 godina, za razliku od Federera I Nadala.

zvezdoprc

pre 3 godine

Kalkuliše neprestano,igra samo tamo gde može da se ogrebe za neki bod,ne vidim opravdan sportski razlog da ne igra Pariz masters a da igra Beč(250).Beč sigurno neće osvojiti,oduvaće ga neko od ovih mlađih tenisera. I tako ,dok on broji nedelje ,Rafa će brojati trofeje do kraja karijere.
Na kraju će Rafa biti GOAT ubedljivo,jer već za šest meseci uzima sigurno Rolan Garos četrnaesti put.
Što se tiče Federera, njegov tenis je veština i on je nepravaziđeni umetnik sa reketom za razliku od Rafe i kalkulanta Đokovića.

mikin

pre 3 godine

"Drugi teniser sveta Rafael Nadal je u utorak potvrdio da će on igrati u Parizu.
Novaku prvo mesto nije ugroženo, a 8. marta 2021. godine postaće teniser sa najviše provedenih nedelja na prvom mestu ATP liste."
Novak ide "na ruku" Rafi iz sve snage - prvo je "malo izgubio zivce" i batalio USO, zatim je onako svojski "poklonio" Nadalu RG i izjednacio ga sa Federerom po broju osvojenih GS, sada odustaje od Pariza ne bi li Nadalu dao mogucnost da se izjednaci sa njim po broju osvojenih mastersa!
Sve ce ovo doci na naplatu, zivi bili pa videli. On kao da ide na "mladje".
A da li ce za Dan zena postati teniser sa najvise nedelja provedenih na prvoj poziciji je na jakooo dugackom stapu. Recimo da Nadal zaradi neke poene u Parizu, na zavrsnoj smotri u Londonu i na AO ... nista od Dana zena!

Zarco

pre 3 godine

U martu pada rekord laznog goata i Novak postaje i na papiru najbolji ikada, kad se samo setim da ona jajara Jumko pisao da Novak nikad nece prestici Federera po broju nedelja hahahaahahha

466453

pre 3 godine

Naravno, ovakve kalkulacije su ok dok ih Nolo radi.
(krompirko, 20. oktobar 2020 22:58)

Rade ih svi ali to što nisi sposoban da provsliš je tvoj hendikep a ne Noletov. Naravno.

x

pre 3 godine

"Novaku prvo mesto nije ugroženo, a 8. marta 2021. godine postaće teniser sa najviše provedenih nedelja na prvom mestu ATP liste."

Daj bože da ovako bude, ali zašto pisati ovako ako nije sigurno?
On matematički nije obezbedio to, mogu da ga prestignu Nadal ili Tim.

x

pre 3 godine

Ovo sam i prizeljkivao jer nema razloga da se trosi kad nista ne dobija a i ne gubi, spremi se Nole za 2021. godinu jer mnoge rekorde mozes da oboris
(mario, 20. oktobar 2020 23:20)

A da pobedom spreči Nadala ili Tima da osvoje 1000 poena?
Ovako će ih ostaviti da neko od njih osvoji, ali bolje da odmara, slažem se.

idi bre radi nešto

pre 3 godine

Meni malo već muka od Nola a vama?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Losmi, 20. oktobar 2020 23:07)



Kako da bude muka od nekoga ko je bio nejbolji na svetu više puta u nečemu? Da mi bude muka od njega a pored svakodnevnih pojava u Srbiji poput tebe i ostalih kompleksaša?

VUK

pre 3 godine

Hvala.
(Jumko, 20. oktobar 2020 23:40 Masterse nek igraju slepci koji ih nisu osvojili. Srbin je igricu okrenuo. Svi pehari su u muzeju u Beogradu. Nadal i Federer imaju popust na đačke ulaznice! Mogu da pipnu pehare koje nisu osvojili.

Kalif umesto Kalifa

pre 3 godine

...A Novak na zalost ne ume da odigra smec, ne ume da odigra drop-sot, nema instinkt da izadje na mrezu i ne snalazi se tu bas najbolje...pa nije bas materijal za najboljeg svih vremena, koji god rekord da istaknete...
(..., 20. oktobar 2020 23:57)

Tenis nije umetnicko klizanje, nema ocena za "umjetnicki dojam" što bi rekla Milka Babović, tako da pišeš bez veze, tek da nešto napišeš...

Agaton00

pre 3 godine

Netacna informacija da Rafi nedostaje samo Pariz. Jos dva mastersa nikad nije osvojio,naravno oba su na betonu. Procesljajte malo po Google-u,kad vec hocete nesto pametno da kazete. P.S.Rodji fale 2...

Lukas

pre 3 godine

"Novaku prvo mesto nije ugroženo, a 8. marta 2021. godine postaće teniser sa najviše provedenih nedelja na prvom mestu ATP liste."

Novak Djokovic G.O.A.T.

Dobros-AV

pre 3 godine

Normalno da neće da igra u Parizu, a i zašto bi? Ne bih ni ja da sam na njegovom mestu.
Treba da igra samo ono što mu donosi bodove i što se smatra važnim za Goat- titulu.
Nisam siguran ni da će Rafa da uzme Pariz, da budem iskren. Možda ako je neki malo mekši hard court, kao i prošle godine. A kad smo već kod procena i prognoza, mislim da Nole može lako i da NE osvoji Beč. Ima dosta dobrih igrača koji su prijavljeni za Beč. Videćemo. Znam, tata je tata, ali...nikad se ne zna, čak ni u dvoranskim uslovima i na tvrdoj podlozi.

NoName

pre 3 godine

A Novak na zalost ne ume da odigra smec, ne ume da odigra drop-sot, nema instinkt da izadje na mrezu i ne snalazi se tu bas najbolje...pa nije bas materijal za najboljeg svih vremena, koji god rekord da istaknete...
(..., 20. oktobar 2020 23:57)

Tenis nije umetnicko klizanje, nema ocena za "umjetnicki dojam" što bi rekla Milka Babović, tako da pišeš bez veze, tek da nešto napišeš...
(Kalif umesto Kalifa, 21. oktobar 2020 05:23

Čovek nije ni rekao da je njegov smeč estetski ružan, nego da ne ume da ga izvede. I to je činjenica.

RN20

pre 3 godine

Zar ne mislite da postaje upitan parametar nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste u ovakvim okolnostima gde se poeni "zamrzavaju", pojedini turniri (čak i gren-slem) otkazuju, dosta igrača zbog virusa praktično i ne trenira. Jedan apsolutni haos u svetu tenisa ove godine gde je sezona praktično na silu izgurana do kraja. Ne kažem da Djoković ne bi i u regularnim uslovima zadržao prvo mesto na listi ali mi ovakva, "Frankenštajn" sezona baca mrlju na čitavu tu priču.

Tomi

pre 3 godine

Pametno, u Becu ce igrati za poene i obezbediti obaranje rekorda Federera! Nema potrebe da igra Pariz jer ne gubi i be dobija nista a moze da se sprema za narednu sezonu!

mario

pre 3 godine

Ovo sam i prizeljkivao jer nema razloga da se trosi kad nista ne dobija a i ne gubi, spremi se Nole za 2021. godinu jer mnoge rekorde mozes da oboris

Alex

pre 3 godine

Imam utisak kao da neko sa strane diriguje desavanja u tenisu. Prvo, Nole neprepoznatljiv na RG. Kao da je morao tako kilavo da igra. Drugo, igra u Becu, a ne igra na mastersu u Parizu sto izgleda kao teska glupost. Trece, Nadal ne igra u Becu, a igra u Parizu koji nikad nije osvojio. Znaci, treba da ga osvoji cim Djokovic ne igra. Mislim, suvise mi sve ovo izgleda providno. Izostaje sa mastersa, a igra Bec?

x

pre 3 godine

Koje rekorde? Broj od 103 osvojene titule (rekord drzi King Rodzer Federer) nece niko dostici u dogledno vreme.
(Will Mosley, 20. oktobar 2020 23:23)

hahahaha. On uopšte ne drži taj rekord. Ima 103 titule, ali Konors ima 109!

Just Do Nothing

pre 3 godine

Pod velikim je znakom pitanja pobeda Djokovica u Becu. Tu su Tim, Cicipas i jos par igraca koji, kad je Novak u ovakvoj formi kao sada, mogu da ga pobedi. Pretpostavljam da mu je cilj cetvrtfinale, jer je onda i matematicki osigurao prvo mesto do kraja godine. Samo zato i igra taj turnir. Za njega je vreme da se sezona zavrsi I da on nesto promeni, ako stvarno misli to sto govori, da obori sve rekorde. Treba mu po meni neko ko ce umeti da ga ponovo motivise za tenis, u RG se videlo vec protiv Cicipasa da je izgubio eye of tiger

x

pre 3 godine

Netacna informacija da Rafi nedostaje samo Pariz. Jos dva mastersa nikad nije osvojio,naravno oba su na betonu. Procesljajte malo po Google-u,kad vec hocete nesto pametno da kazete. P.S.Rodji fale 2...
(Agaton00, 20. oktobar 2020 23:11)

Nadostaju mu samo Pariz i Majami.
Nije osvojio Šangaj, ali ima Madrid iz 2005. koji se tada igrao na betonu i u tom terminu. Današnji Madrid na šljaci se vodi kao zamena za Hamburg.

Рајко Четник

pre 3 godine

Паметна калкулација, сва тројица велике тројке раде паметне калкулације а у томе предњачи ипак Рођа. На руку му иде овај систем где се не бришу бодови због короне, и то што глуми повреду али то му је "поклонио" АТП. Иако је он фактички у пензији успеће да скупи још који поен на вечној Г.О.А.Т листи и тако ће се још бар годину дана " копрцати" на првом месту ГОАТ листе када ће га засигурно претећи Ноле и Рафа.

Just sayin'

pre 3 godine

Kako nista ne dobija i nista ne gubi? Pa ne pisete vi ovde godinama da su Mastersi jako bitan parametar u odlucivanju za najboljeg ikada? Zasto onda nece da igra tako bitan turnir i osvoji jos jedan Masters? S'tim pre jer je i Australija upitna pa se nece "umarati"... Ili nisu toliko bitni? Hvala.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 20. oktobar 2020 23:40)

Zato sto trenutno ide ka obaranju Federerovog rekorda po broju osvojenih nedelja provedenih na prvom mestu.
U Becu ce dobiti poene, u Parizu ne gubi nista. Osigurava prvo mesto.
Zar je tako tesko shvatiti ili je bolje redovno ispadati glup samo da bi se omalovazio Djokovic?

J&B

pre 3 godine

Jos nesto...da bi neko bio najbolji ikada, sto je po meni vrlo glupa i nemoguca kategorizacija, mora da bude veoma kompletan igrac pored rezultata. Znaci nije toliko bitno koliko ima ovih ili onih rekorda vec koliko je u proseku dobar. A Novak na zalost ne ume da odigra smec, ne ume da odigra drop-sot, nema instinkt da izadje na mrezu i ne snalazi se tu bas najbolje...pa nije bas materijal za najboljeg svih vremena, koji god rekord da istaknete...
(..., 20. oktobar 2020 23:57)

Kralju, ovo kao mene da si opisao a ne svetskog broja 1...

mlekadžija

pre 3 godine

Вил Мозли ...Јумко ти ли си??? Хахахаха....све вас је поздравио ваша ноћна мора Новак Ђоковић!

Rocky

pre 3 godine

Ej, seca se neko komentara pre 2. nedelje...? "Ma samo da pobedi Bustu, on mu je sad u 1/4 finalu najtezi rival, posle osvaja RG lagano"! Hahahahahahahaha...
(Jumko, 21. oktobar 2020 07:11)


Sećamo se. To je bio tvoj komentar. Pod jednim nikom.navijqs za noleta, pod drugim ga prizivaš :-)))

Ima IP adresa, Indijanac ;-)))

Fair Play

pre 3 godine

Moze li iko reci kad je reset bodova, otkad se ponovo broji samo posljednjih 365 dana? Od 08. marta, 16. marta kad je lista zamrznuta ili jos nekad kasnije? Jer tad Novak gubi poene za AO 2020, a to je jako bitno. Ako ne osvoji AO 2021, a izgubi bodove od AO 2020, u tom trenutku nece imati nijedan GS na svom saldu. Tako da ce mozda samo izjednaciti Federerov rekord od 310 sedmica, ali ne i prestici. Ako neko zna, neka napise.

Рајко Четник

pre 3 godine

Паметна калкулација, сва тројица велике тројке раде паметне калкулације а у томе предњачи ипак Рођа. На руку му иде овај систем где се не бришу бодови због короне, и то што глуми повреду али то му је "поклонио" АТП. Иако је он фактички у пензији успеће да скупи још који поен на вечној Г.О.А.Т листи и тако ће се још бар годину дана " копрцати" на првом месту ГОАТ листе када ће га засигурно претећи Ноле и Рафа.

Stojan

pre 3 godine

Svaki turnir je vrijedan. Ako cemo biti realni treba na kraju karijere, sabrati broj bodova sa svih osvojenih turnira i uporediti ko ima najviše bodova. To je najtačniji podatak, za odredjivanje ko je najbolji. Za Nadala treba pripremiti taktiku i dobre udarce. Da Nadal na sledecem mecu ne povede 6-1,4-0. Onda ga je teško stici. Bravo Novak za finale RG. Ja sam mislio da ceš da ispadneš u polufinalu. Ova situvacija sa virusima je opasna. Treba se čuvati. Sretno dalje.

матори

pre 3 godine

Јумко брате, попиј вино и уживај мало у животу. Није све у животу пораз Нолета на терену. Авај, можда теби и јесте!
Ноле је наш и кад губи и кад дере!

nikol dz femija

pre 3 godine

(RN20, 21. oktobar 2020 08:47)


S obzirom da ste napisali detaljan komentar verujem da ste Srbin ili bar neko ko je sa dobrim namerama na srpskom sajtu.

Verujem da vam je samo promaklo da je cela situacija zapravo učinila mnogo dobrog Federeru pa i Nadalu a jedino, baš tako i bez ikakvih teorija i zavera, Novaku ovo nije išlo u korist - jer Novak je odlično, bolje i od Feda i od Rafe, počeo godinu , sjajno i nezaustavljivo, TAKO JE IGLEDALO PO IGRI I REZULTATIMA - ALI NARAVNO, BOG ODLUČJUJE - pa je sve stalo i ZAMISLITE SEBE NA ĐOKOVIĆEVOM MESTU - IMATE IGRU, PLAN, SVE JE SJAJNO, POBEDE, PRVO MESTO, TROFEJ I LOVA, a onda sve staje i tenis se ne igra, bodovi zamzravaju a i nedelje - NA SREĆU NOVAK JE PRVI BEZ DILEME I IKAKVE SUMNJE - ne znate kada će i da li će uopšte biti tenisa - A KADA KRENE, KADA JAVE DA KREĆE, TREBA DA NASTAVITE DA POBEĐUJETE I BUDETE ZDRAVI i sve vreme da trenirate - a kao i svi živ ste čovek !!

IZUZETNO TEŠKO ALI NOVAK JE USPEO - da bi se onda desio Zadar ( ko ga je terao, a možda neko i jeste, u svakom slučaju posle uspešnog Beograda trebalo je stati ali čovek postane i halapljiv možda jer živ je čovek ) a trebalo je i to pregurati (sve je i politika definitivno) pa posle OSVOJITI SINSINATI DRUGI PUT , A BITI JEDINI OD NAJVEĆIH KOJI ĆE U DOBA KORONE PREĆI ATALNTIK I IGRATI - da li je to bilo drago AMerima ?
NE NARAVNO, JER NISU NI KOSMOPOLITE, NI SPORTISTI, NI FER PLEJ, NI HUMANI.
I onda sudija,loptica- preživeti i to i UZETI RIM.

Will Mosley

pre 3 godine

Čekaj, šta znači "s obzirom da su bodovi zamrznuti od prošle godine"?

Ako shvatam, sve što su igrali ove godine, igrali su bez veze, jer se ne računa se za ATP listu. Čak naprotiv, svi koji su igrali ove godine su u lošijoj poziciji od onih što nisu igrali jer će morati da brane te bodove u 2021?
(Dare, 20. oktobar 2020 23:14)

Ne nego znaci da ne gube bodove ako ne odbrane titulu, zato Novak i ucestvuje u Becu, ako sada osvoji turnir, sledece sezone CE braniti bodove.

321

pre 3 godine

Pa to znaci da bezi od Nadala, posto ce ovaj da igra na krilima osvojenog RG, mozda bi pala i neka nula na betonu...sto je sigurno sigurno je.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Al-nil, 20. oktobar 2020 23:48)


A da li mozda znaci da iako je prosle godine osvojio Pariz, ove godine i ako nece igrati ne odbijaju mu se bodovi. Zasto bi igrao taj turnir kada moze bodove da osvoji u Becu na kome nije igrao? I kakve veze sa tim ima Nadal koji moze u Parizu da osvoji bodove? To sto ce Nadal da ih osvaja, Novak ce da ponisti u Becu. Pa i da ne osvoji Bec, dobija bodove. Prosto.

Darko

pre 3 godine

Fora je u tome što Rafa još uvek ima teoretske šanse da postane No #1 u kratkom roku pod uslovom da poosvaja sve, a Novak ispadne rano u Beču. Takođe, ovo mu je prilika da konačno osvoji PM koji nema, pošto Novak nije tu, ali videćemo.

Sa druge strane, Novak juri sveže bodove, kako bi osigurao presticanje rekorda.

Gospodin

pre 3 godine

Po meni je trebao da igra Pariz jer ovako ostavlja Nadalu da osvoji nikada ne osvojeni Pariz i izjednačenju po broju Mastersa. Jeste da ne brani bodove ali je mogao da igra.

Loki (pravi)

pre 3 godine

Nadal pokusava da postane prvi teniser ikada koji ce dve godine da zavrsi na prvom mestu ne radeci apsolutno nista bolje od protivnika.

Nikola

pre 3 godine

Ne volim taktiziranje, ali to je sport. U isto vreme su se igrali Akapulko koji je osvojio Rafa i Dubai koji je svojio Nole. Kladim se da ce dogodine da igraju obrnuto, da zarade nove poene.
Sto se Pariza tice, Nole ne moze da osvoji bodove, ali moze da spreci Rafu da osvoji 400 bodova u finalu. Rafa je ispao prosle god. u polufinalu i zaradio 360 bodova, sto znaci da za ulazak u finale moze da dobije jos 240 a za osvajanje turnira 640.

u prolazu

pre 3 godine

OK narode, već mi je pomalo muka da čitam ove komentare jer uglavnom zvučite kao ekipa iz vrtića - tipa, moj tata je veći, jači, bolji od tvog - i to veze s mozgom baš i nema. Ova sezona je takva kakva jeste, svi kalkulišu i to je u ovim korona okolnostima sasvim normalno, realnost je da postoje 3 velikana (ja imam dovoljno godina da u najveće kao četvrtog dodajem i Borga, da je taj čovek mogao da izdrži još nekoliko godina bio bi nedostižan ali ...) Nole, Rafa i Rodžer su nešto što se dešava once in a lifetime, uskoro će i oni u penziju i u ovo nešto malo vremena što još igraju treba uživati. Da li će Nole uspeti da dođe u klub 20 - nemam pojma a nadam se da hoće - vrlo bi me obradovalo da dostigne i prevaziđe tih 20 GS ali ako se to ipak ne desi, a šta da se radi, čovek je pokušao i treba mu čestitati ...

kvisko

pre 3 godine

Ima logike, to jest vrlo je logicno i pametno.
Napred majstore mozes ti to sve samo korak po korak, glavu gore posle svakog poraza jer i oni su sastavni deo igre. Na kraju igranke se sabiraju racuni i daju konacne ocene a do toga ima jos puno da se igra.

Lepi

pre 3 godine

@Jumko Zasto Nadal nije igrao Sinsinati I USOpen? Novak je igrao Adrija tur, dva turnira u Americi, menjao vremensku zonu I jos dva turnira u Evropi, Novak je odigrao 22 meca od povratka, a Nadal? U Becu Novak moze da osvoji poene, u Parizu ne. Rekao je da mu je prioritet da pretekne Federera na listi nedelja na prvom mestu. Nastavi da pijes vino za tvoj club 20 I da predvidjas buducnost, posto ti ovde objavljuju see nebuloze.

x

pre 3 godine

@x Tako je! A Djokovicu nedostaju Madrid u dvorani i Hamburg na sljaci! Oba je igrao, a nije osvojio! Tako da ne vidim to velicanje tog "uspeha" sa Mastersima... Oni se non stop menjaju! Rezime, Djokovic nema osvojene sve Masters titule! Hvala, laku noc!
(Jumko, 20. oktobar 2020 23:54)

Ma daaaaa, nedostaju mu i Štutgart (igrao se do 2001.) i Stokholm (igrao se do 1994.).
Ko mu je kriv što ne može da osvaja turnire sa 7 godina.

Milan_PT

pre 3 godine

Po meni je trebao da igra Pariz jer ovako ostavlja Nadalu da osvoji nikada ne osvojeni Pariz i izjednačenju po broju Mastersa. Jeste da ne brani bodove ali je mogao da igra.
(Gospodin, 21. oktobar 2020 09:49)

Da bi Novak sprečio Nadala da osvoji Pariz morao bi da ga pobedi u finalu, jedino tako se mogu susresti. Problem je što se Pariz igra odmah nakon Beča i tu bi bilo dosta mečeva dan za danom, tako da se u tim uslovima rizikuju nove povrede ili obnavljanja starih. A završni turnir se približava. Ironično, ali Beč Novaku znači 500, a Pariz 0 poena. Ok, istina je da to donosi novu titulu Mastersa, ali Novaku su prioriteti u ovom trenu završni masters i Australija Open. Za Masterse će biti vremena od marta, kad se stigne do rekorda...

Poštovalac igre

pre 3 godine

Pametno ili ne pametno Novak je osvajao taj turnir pet puta i po pravilu nema šta da žali ili juri neki rekord na tom mastersu. Komotno može sebi priušti da propusti do kraja karijere ako on smatra da treba. Nadal nema Pariz jedan od dva mastersa koja mu fali uz Majami ovo šansa koja mu se ukazala i bilo bi greota da je ne iskoristi jer ako ne sad kad će. Može zaraditi dodatne poene za sledeću sezonu istoo ukoliko osvoji jer prošle godine u polufinalu Pariza predao Denisu..

basket majstor NS

pre 3 godine

onog dana kad su doneli pravilo o NE-ODUZIMANJU prošlogodišnjih bodova, moglo se predvideti da:
- igrač koji je osvojio Masters u Parizu neće braniti isti već loviti bodove u Beču ili Bazelu,
- igrač koji je osvojio US Open neće igrati jer je najnaporniji Slem (Garos) jako blizu itd. itd.

Osvajanje završnog turnira u Londonu za Novaka bi značilo CEMENTIRANJE no.1 do 08.03. čak i u slučaju slabijeg rezultata u Australiji. (Eventualne "korekcije" u Roterdamu ili sl.)

Hak Fin

pre 3 godine

@Agaton00 Prema statisikama fale mu 2 mastersa ukupno- Miami i Paris. Sangaj mu se racuna da je osvojo 2005, kada se taj turnir igrao u Madridu i to u dvorani. Zbunjujuce, mozda,no Hamburg 2008. mu se racuna kao Madrid, kazem uslovno racuna. Naravno Sangaj na betonu, u Sangaju, nije osvojio...

Platipus Pera

pre 3 godine

@Maca Kako sada stvari stoje, bodovi sa AO, Dubaia i ATP kupa mu ostaju do 2022. godine januar i februar. To znaci kako god odigrao, ako bude ovih turniara, nece mu se skidati bodovi, ni njemu ni drugima. Bodovi iz Pariza 2019. za sada, vaze do novembra 2021 Sve je to za sada i na osnovu informacija ATP, odnosno zvanicne rang liste...

neko ko zna

pre 3 godine

Zar ne mislite da postaje upitan parametar nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste u ovakvim okolnostima gde se poeni "zamrzavaju", pojedini turniri (čak i gren-slem) otkazuju, dosta igrača zbog virusa praktično i ne trenira. Jedan apsolutni haos u svetu tenisa ove godine gde je sezona praktično na silu izgurana do kraja. Ne kažem da Djoković ne bi i u regularnim uslovima zadržao prvo mesto na listi ali mi ovakva, "Frankenštajn" sezona baca mrlju na čitavu tu priču.
(RN20, 21. oktobar 2020 08:47)

bitno je da ne baca mrlju 15 osvijenih GS u vreme bez ijednog ozbiljnog konkurenta, i 5 GS u vreme konkurencije ...

Dragan

pre 3 godine

Pozdrav svima, pratim tenis ceo život i navijam za Noleta naravno!
Da objasnim nekima kojima nije jasno, Nole je već prvi na kraju godine, nemogu da ga prestignu ni Nadal , ni Thiem jer ima 1890 bodova više od Nadala koji može da osvoji 640 i 1100 , a Thiem ima još manje, ali Nadal može u AO da osvoji 1640 i da ga prestigne pa je Noletu važno da skuplja poene gde može i da se osigura kolko je to moguće i da sve zavisi od njega...
Ovo sa zamrzavanjem poena je išlo najviše na ruku Federeru i da nije toga bilo, ja verujem da bi ga Nole već pretekao , a uskoro će i ovako.
Posle može da se fokusira na slemove i da proba i tu da bude najbolji ( ja se nadam ) mada je broj nedelja isto jako velik faktor u teniskoj karijeri, odmah iza slemova i godina završenih kao broj jedan, pa posle toga mastersi i ostali turniri.
Sportski pozdrav i uzdravlje !

Milan_PT

pre 3 godine

Ne bih se složio da mu je zagarantovan boravak kao No1 sve do marta. Što se tiče No1 na kraju godine, tu nema problema. Potrebno je da stigne do trećeg kola u Beču, pa da čak ni Rafine pobede u Parizu i Londonu ne ugroze taj cilj.
Ali što se tiče prvog mesta u januaru i februaru, treba imati u vidu da Novak praktično ne može da zaradi nove poene u tim mesecima, ali Rafa može, i na ATP Kupu i na samom Australian Openu. Naravno, najviše zavisi od ovogodišnjih turnira (Beč, Pariz, London), ali trenutnih 1890 poena Novakove prednosti mogu da budu nedovoljne za prvo mesto u prvim mesecima naredne godine, prvenstveno zbog činjenice da nema rezultata koji može da popravi.
Zato je logična odluka da igra sad Beč, a nije nemoguće da u februaru odigra još jedan ATP 500 turnir. Tad je većina turnira na šljaci, pa se Roterdam izdvaja jer je na tvrdoj podlozi u dvorani...

miodrag

pre 3 godine

Imam utisak kao da neko sa strane diriguje desavanja u tenisu. Prvo, Nole neprepoznatljiv na RG. Kao da je morao tako kilavo da igra. Drugo, igra u Becu, a ne igra na mastersu u Parizu sto izgleda kao teska glupost. Trece, Nadal ne igra u Becu, a igra u Parizu koji nikad nije osvojio. Znaci, treba da ga osvoji cim Djokovic ne igra. Mislim, suvise mi sve ovo izgleda providno. Izostaje sa mastersa, a igra Bec?
(Alex, 21. oktobar 2020 13:37)
Zašto bi neko dirigovao dešavanja u tenisu? Mislim da pogrešno shvataš situaciju jer ne odlučuje neko nego sam kao teniser. Drugo Mastersi 1000 serije jesu značajni, ali u Parizu kao turnir koji je osvojio Novak ne može da izgubi niti da dobije poene. Beč nije igrao 13 godina, a nije ni branio bodove tako da ovo je kalkulacija koja se pravlja i koja može da dovrši Nole ovu sezonu što se tiče borbe za prvo mesto. Tako da zaboravio si da se bodovi čuvaju koje su osvojeni prošle godine odnosno do Dubaija koji je odigran februara ove godine.

CroFed

pre 3 godine

@RN20

To je istina, no opet mnogi tenisači zbog ovog "zamrzavanja" su zadržali svoju ATP poziciju (Roger bi izletio iz top 15, dok recimo Lajović možda i van top 100). Nekima je ovo odlično došlo jer mogu zabušavati (Kyrgios) a sve pod "opravdanjem" te covid-19 histerije

Preko Conge do zvezda

pre 3 godine

bitno je da ne baca mrlju 15 osvijenih GS u vreme bez ijednog ozbiljnog konkurenta, i 5 GS u vreme konkurencije ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neko ko zna, 21. oktobar 2020 09:14)

Pitaj Djokovića, da li su mu Safin i Rodik bili neozbiljni rivali ?
Jednom od njih nikad set nije uzeo, a sa drugim ima negativan h2h i to za sva vremena.
Safin je po teniskom umeću bio iznad Mareja i Vavrinke ali ga je na žalost nesportski život odveo na stranputicu i ostavio samo na dva osvojena slema.
Inače je znao i Fedexa da omlati kao vola u kupusu i to u njegovom zenitu.

Nikola

pre 3 godine

Иако је он фактички у пензији успеће да скупи још који поен на вечној Г.О.А.Т листи и тако ће се још бар годину дана " копрцати" на првом месту ГОАТ листе када ће га засигурно претећи Ноле и Рафа.
(Рајко Четник, 21. oktobar 2020 07:32)

Dragi Rajko, ne postoji nikakva GOAT lista, posebno ne zvanična, tako da niti je Federer prvi, niti ga Nadal i Novak moraju prestići.
Postoji samo opšte prihvaćeno načelo da se osvojeni trofeji broje i vrednuju po težini i važnosti koju im niko ne osprava, a to su titule na GS turnirima.
Ostalo se može gledati ako su rivali jednaki po tom parametru.
Ili da ti uprostim i objasnim slikovito na primeru fudbala: Jedan Brazil ima 5 titula prvaka sveta i savršeno im je nebitno, da li neko ima više nedelja na prvom mestu FIFA rang liste, više Copa America, prvenstava Evrope itd.

Pepe na piramidi

pre 3 godine

hahahaha. On uopšte ne drži taj rekord. Ima 103 titule, ali Konors ima 109!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (x, 20. oktobar 2020 23:37)

To samo znači da neće prestići ni jednog ni drugog.