Subota, 17.10.2020.

23:05

Barselona "prati" Real – Hetafe kao Kadis! VIDEO

Redak, baš redak je vikend u kojem poraze dožive Real Madrid i Barselona.

Izvor: MS

Barselona "prati" Real – Hetafe kao Kadis! VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Gazda

pre 3 godine

El Clasico, 18. oktobar 2020 13:28)

Sto se Rivalda tice dovoljno je sto znam da je osvojio SP.

Kao sto rekoh pamte se trofeji a ne ko je koliko driblao u rikverc kao Messi i uspeo da Barsu i Argentinu dovede na nivo osrednjih ekipa.

Gazda

pre 3 godine

El Clasico, 18. oktobar 2020 13:28)

Messi bi i Edera upropastio.

Kao sto rekoh Ronaldo obara svoje rekorde a drugi jure njegove.

Messijevo ime ne moze da stoji pored Pelea ili Maradone jer su ova dvojica osvojali i dominirali Svetskim prvenstvima.

El Clasico

pre 3 godine

(Gazda, 18. oktobar 2020 13:51)

Nisu ni Cavi ni Iniesta bez Mesija osvojili nijednu LŠ, a imali su u timu Ronaldinja i Eta u najboljim godinama pa sta sad? :) Zamisli Mesija da sada igra sa njima dvojicom... Ne racunam LŠ 2006 jer je Cavi tada bio ozljedjen pola godine i nije odigrao nijedan mec u Lš, a Barsa upravo te sezone osvoji LŠ kada Cavi nije igrao.

Takodjer bi i Mesi osvojio trofej sa reprezentacijom ali on nije imao Edera u finalu da mu donese trofej.

A Mesijevi rekordi su i sada nedostizni za Ronalda.
najbolji strelac El Klasika ikada
najbolji asistent El Klasika ikada
najvise golova u jednoj sezoni La Lige - 50
najvise golova u svim takmicenjima u jednoj sezoni - 73
najvise golova u kalendarskoj godini - 91
najvise golova van 16-erca u istoriji fudbala
najvise asistencija u istoriji fudbala
najvise zlatnih lopti u istoriji fudbala
najvise zlatnih kopacki u istoriji fudbala

Ronaldo drzi jedino rekord po broju golova u LŠ jer je stariji od Messija 2 i pol godine. Zato Mesi ima najbolji prosek golova po utakmici u istoriji LŠ.

Tacno je da ce pored njihovih imena za 20 godina stajati Ronaldo, a ne Mesi. Mesijevo ime ce stajati uz Ronalda, Pelea, Maradonu... Zna se gde je kome mesto :)

Kao sto sam vec rekao, pamti se ko je kakav igrac bio, a ne ko je sta osvojio. Da te pitam sta je Rivaldo osvojio u svojoj karijeri ne bi znao odgovoriti bez da proveris na guglu, a da ne spominjem sad igrace iz daljih vremena. O tome ti ja pricam.

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

I to za trofeje sa razlicitim klubovima bi ti i imalo neku tezinu da je Ronaldo osvojio sa nekim prosecnim klubovima kao sto je Maradona uradio sa Napolijem. Osvajati trofeje sa onim Junajtedom i Realom i nije neki uspeh.

I Di Stefano ce uvek u Realu biti uvek ispred Kristiana zbog svega sto im je donio na sta sad?

Gazda

pre 3 godine

El Clasico, 18. oktobar 2020 13:28)

ne pamti se ko je sta osvojio? Ne nego pamti se ko je koliko kao Messi driblao u rikverc.

Zbog Sp Maradona,Pasarela,Kepmes,Valdano ce uvek u Argentini biti ispred Messija koliko god Leo driblao u rikverc.

Sta reci?

pre 3 godine

Jaran, 18. oktobar 2020 12:46
Da je umesto "fauliranog" igraca Hetafea bio (na primer) Mesi i da je neki igrac Hetafea isto tako startovao na njega u 16-ercu Hetafea, da li bi onda rekao da je penal za Barsu ili bi promenio pricu?
Mada, ja vec znam tvoj odgovor, ne moras da mi odgovaras.
Penal nije ni bio, remi je bio najpravedniji rezultat. Sudija koji nije svirao penal za Real (protiv Kadiza), svirao je njegov kolega na stetu Barse (u korist Hetafea).
Real nije zasluzio titulu u La Ligi prosle sezone, sudije su pogurale Real.

El Clasico

pre 3 godine

(Gazda, 18. oktobar 2020 11:37)

Kakve veze ima sto su izgubili? Real je i sa Ronaldom u timu gubio od Levantea, Betisa, Zaragoze i slicnih. Sama cinjenica da su sa njim osvojili 2 titule Primere za 9 godina najbolje govori o tome, a bez Ronalda u timu vec sada imaju jednu osvojenu titulu.

Hteo sam da kazem da su Ronaldovi suigraci i bez njega dolazili na svetskim prvenstvima do kraja ili do finala dok je Ronaldo bez njih ispadao redovno u grupi ili osminifinala.

I da oduzmemo Imobileu golove iz penala opet bi imao vise golova od Ronalda prosle sezone, a Dzeki i Ilicicu nemam sta oduzeti kada nisu dali nijedan gol iz penala prosle sezone.

Ono sto je najvaznije je da je Ronaldo u dresu Juventusa i Junajteda samo jednom bio najbolji stelac lige i LŠ za 8 godina dok je Mesi vec u prve dve sezone bez Cavija i Inieste bio oba puta i najbolji strelac i asistent lige i jednom je bio najbolji strelac LŠ.

Za 20-30 godina se niko nece secati ko je sta osvojio u karijeri nego se pamti ko je kakav igrac bio. Ko se danas seca sta su u svojoj karijeri osvojili Platini, Krojf, Gerd Miler itd? Niko... Po onom do sada vidjenom Mesi ce ostati upamcen kao bolji igrac od Ronalda i to je ono sto tebe boli...

Gazda

pre 3 godine

El Clasico, 18. oktobar 2020 13:28)

Za 20-30 godina o Messiju ce se pricati kao o najvecem razocaranju u istoriji fudbala a o Cristianu kao igracu cije rekorde niko nece oboriti i nekom ko je promenio moderni fudbalom time sto je inspirisao gomile buducih zvezda koje je ga smatraju uzorom i kopiraju. Tu spadaju Haland,Mbape,Rasford,Sancho i mnogi drugi.

Gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 18. oktobar 2020 13:28)

Ronaldo je bez Kroosa osvajao sve trofeje ukljucujuci i trofeje sa reprezentacijom a Messi bez Xavija i Inieste nije.

Ronaldo drzi 90% rekorda i dok drugi jure njegove on obara svoje i u skoro svakom takmicenju u kom je ucestvovao je izabran u idealnih 11, pritom je osvojio sve i van Reala a Messi nije nista van Barse.

Te sto si nabrojao su bili dominantni u razlicitim timovima za razliku od Messija.tako da ce pored njihovih imena za 20 godina stajati CR7 a ne Messi.

Boris B.

pre 3 godine

Moglo je biti sve drugacije, Grizman je rupa nevidjena, muva bez glave, masi 100% sansu vec 3-4 puta, prodati ga hitno. Probati Dembelea na desnom , Fatija na levom krilu, Mesi napred, Kutinjo iza... Ocigledno su bili i iscrpljeni, put do juzne Amerike i nazad je napor sam po sebi, posle svake pauze - igre za nacionalne timove Barsa igra losije, vec duze vreme je tako ... Dovesti Dpaja u januaru, sutnuti ovu bezglavu muvu od Grizmana ... De Jong se pogubio ... treba da pauzira malo, preopterecen je i on. Treba probati Buskec - Pjanic ili Pudje ... Kad se vrati Alba, Dest desno ... bice on solidno pojacanje .... Trebalo je prodati Grizmana a zadrzati Suaresa, Kumanova greska!

Gazda

pre 3 godine

Kroos i ekipa izgubise od Kadisa koji bi u vreme Ronalda prosao sa 5 golova u mrezi.

Ronaldo je isto tako osvojio trofeje sa reprezentacijom kao i Kroos te ne vidim sta si hteo reci.

Vecinu tih penala je sam iznudio i kad vec njemu oduzimas penale oduzmi i Dzeku i Immobileu koji je dao najvise golova iz penala.

Pedja

pre 3 godine

Smesan penal kakvi se sude samo u Spanskoj ligi. Zato je i ne gledam
(Arsenal, 17. oktobar 2020 23:06)

Premijer liga je baš poznata po dobrom sudjenju. 😆

netko

pre 3 godine

sto se dira grizman?

covek nije zalutao u barsu nego su zalutali neki falsh treneri koji ne znaju da ga koriste.

zasto je u atleticu i u francuskoj repki bio dobar?
jer tamo treneri imaju vise od grama mozga pa vide da mu pozicija sa kojeg igra sad u barsi ne valja.

dobro sto ga ne stave da igra odbranu pored piqea.

a barsa je sa ovom uoravom pukla, to svi vide, samo oni nece da priznaju.
a mesi ulazi u godine, da nece sa 40 i dalje da nosi barsu na ledjima dok im igraju razne drvosece i balvani jer igraci sto valjaju ili nece u ovakvu barsu ili beze odatle?

samo jako

pre 3 godine

(gazda, 18. oktobar 2020 09:24)

Kros osvoji SP 2014 godine gde je bio jedan od najboljih igraca, Modric bez tog Ronalda dodje do finala SP, a Ronaldo bez njih ispada po grupama i osminamafinala.

A ja sam lepo govorio da ce odlaskom Ronalda iz Reala izgubiti i Real i Ronaldo. Real je izgubio golgetera, a Ronaldo suigrace koji su mu gotov svaku utakmicu namestali po 6-7 zicera na utakmici.

Zaboravio si dodati i da je Ronaldo prosle sezone postao prvi igrac u istoriji Juventusa sa 17 izvedenih penala u jednoj sezoni.

Del Piero, Baggio, Platini jesu izvodili penala ali nikad ni u jednoj sezoni nisu izveli toliko penala.

Ronaldo je prosle sezone za Juventus postigao 37 golova (17 penala izveo), a Trezege u sezoni 2001/02 i iguain u sezoni 2016/17 postigli 32 gola bez ijednog izvedenog penala.

Kako godine prolaze i bitni igraci odlaze, Mesijeva igra se ne menja, u obe zadnje godine bio najbolji strelac i asistent lige i dobio je zlatnu loptu, prosle sezone imao 20+ golova i asistencija. To je jos samo Anri uspeo u istoriji fudbala. Dok bi Ronaldo prosle sezone imao 2-3 gola vise od Dzeke i Ilicica, da mu nije bilo penala lol taj lik je propao nakon odlaska iz Reala.

Uni

pre 3 godine

Fati decko koji vec umislja da je messi pa krene da dribla i izgubi loptu, de jong nije kakav treba da bude, grizman slabo, dembele ok vise nije igrao nego sto jeste od kad je doso, trincao i coutinho ok, za odbranu ne zelim ni da pricam, dest se dobro pokazao, ceo tim treba da trenira dodavanja, katastrofa su, i za kraj ono sto je svakog smorilo vise da izgovara, BAARTOMEU OUT!

gazda

pre 3 godine

(Samo jako, 18. oktobar 2020 08:39)

a kako igraju Bale,Modric i ostali od kad nema Ronalda? ne mogu da se sastave a Ronaldo prvi igrac Juventusa posle vise od 90 godina sa preko 35 golova u sezoni...ni Del Piero,Baggio,Platini to nisu uspeli iako su igrali u jos boljim timovima Juventusa od ovog sadasnjeg i redovno izvodili penale.

a Messi sve gori kako polako odlaze svi oni igraci iz trofejnih sezona Barselone.

Simke_007

pre 3 godine

Po prvi put,posle 15 godina se moze reci za Messija da je u padu...Njega je dotukao onaj poraz od Bajerna od 8-2.Grizman je najgore pojacanje ikada,covjek ne moze da pogodi okvir gola....Treba pustiti ove mladje,zeljne dokazivanja i Messija sa njima...Puig,Pedri,Fati,i jos njih nekoliko,uz Messija,pa da vidimo kako ce Barsa izgledati.Na klupu bi poslao i De Jonga,jer jako lose igra,prakticno otkad je dosao u Barselonu.

CJC

pre 3 godine

Mesi nevidljiv? Da li je autor ove vesti gledao mec ili je lupio tu recenicu? Po WhoScored i SofaScore, Mesi je 2. najbolji igrac na mecu. Ako je po vama 2. najbolji igrac na mecu bio nevidljiv, sta onda da kazemo za preostalih 20 igraca na terenu?
(Mali novinaru., 17. oktobar 2020 23:44)

Opet ti kazem, ne budi dete, te Sofascore ocene su smejurija, pa Mesi je protiv Bajerna bio ocenjen bolje od 8 Bajernovih igraca...sta dalje pricati?

Interisa

pre 3 godine

Kakav je sviran penal Getafeu da se Barcelona ne bi slučajno odvojila od Reala... Ovo se u Engleskoj ligi nikad ne bi sviralo kao penal. Nastavlja se tamo gdje je stalo prošle sezone. Prošle sezone Barci svirano 6 penala, a protiv njih čak 8. Samo tako Real i može osvojiti Primeru. Mislio sam da nema goreg kluba od Juventusa ali izgleda da ima

Samo jako

pre 3 godine

@gazda,

Od kada su otišli Xavi,Iniesta,Alves,Neymar Mesi je u obe godine bio najbolji strijelac i asistent lige i dobio je zlatnu loptu. Uporede radi, sa druge strane Ronaldo ne zna za sebe od kako je otisao iz Reala. Ni u svojoj ligi ne moze da bude najbolji igrac. Imobile ga je raznio prosle sezone u svakom mogucem smislu. Cak je i imao i vise asistencija od njega. A u LŠ sada Ronaldo daje po 5-6 golova po sezoni, a u Realu je davao po 15,16,17... Nema vise Modrica, Bejla, Krosa, Iska, Benzeme da igraju za njega...

BOSS

pre 3 godine

Kuman je strasan trener.Ako ne izvuce Barsu nece niko,takav strucnjak se jednom radja.Ima jos jedan njegovog nivoa al je malo zaboravljen.Cuveni Loran Blan :)))
P.S. Salio sam se sce ovo gore,samo mi je zanimljivo kakve sve neznalice u danasnje vrijeme dodju da treniraju velike klubove.
Barseloni ce posle ovog presjednika trebat minimum 5 godina da stane na noge.
Roberto,Alba,Pike,Busketc, Umtiti,Grizman,Dembele bi trebali napustit Barselonu u sledecih godinu dana!!!

Gandra

pre 3 godine

Gazda,

Pricamo o Mesiju, a ne o Penaldu. Samo je jedan igrac u istoriji fudbala izveo 150 penala u karijeri. Zna se ko je kralj penala. Doduse, nije on kriv sto je igrao u zasticenim klubovima Realu i Juventusu... Ali ja bi predlozio da kada Ronaldo zavrsi karijeru da se promeni ime za penal u Ronalda. Tako da igraci nakon kraja njegove karijere vise ne bi izvodili penale nego Ronalda.
(Topik, 17. oktobar 2020 23:36)


A šta je trebalo Ronaldo, da promaši sve te penale?

Branko

pre 3 godine

Barsa je ozbiljan posao zavrsila ove godine, a rezultati tek ce doci sa ovim momcima...Fati, Pedri, Dest, De Jong, Trincao, Puig, Alena .... To je ekipa ozbiljno dobra....Grizman je apsolutni visak...Mesi i Coutinho, kada se dodaju ovim mladim momcima plus u defanzivi Busquets i Pique...Mnogo ozbiljno...Bice kikseva dok se sve to nasteluje....Ali bice dobro...

Sta reci?

pre 3 godine

Onaj igrac Hetafea, Niom (Nyom) je zasluzio crveni karton mnogo ranije, ali sudija nije hteo da mu da. I plus smesan penal za Hetafe.

Cinker

pre 3 godine

Pa kako da pobede kad GOAT od pocetka sezone samo jednom iz penala pogodio. Da su svirali penal i najbolji svih vremena bi izveo majstoriju.
(Gazda, 17. oktobar 2020 23:07)

Kako je lepo kada hejter napiše GOAT za Mesija! Eto sad nastavi da tražiš mane.

ccc

pre 3 godine

Koliki hajp oko Fatija koji jeste ogroman talenat,ali mene je veceras mali Pedri odusevio.Decko ima 17 godina,igrao se fudbala...Ako ih Barsa zadrzi i pocne graditi igru oko njih sto ne sumnjam da ce uraditi,imacemo atomsku Barsu opet...Dest,Fati,Pedri...Klinci

srbIN

pre 3 godine

Smesan penal kakvi se sude samo u Spanskoj ligi. Zato je i ne gledam
(Arsenal, 17. oktobar 2020 23:06)

Nista,ti gledaj Arsenal.Dobri su.

Neo

pre 3 godine

Uprava napolje!
Zašto su doveli Pjanića, kada nije dobio ni desetak minuta na današnjoj utakmici.
Ansu Fati i Kutinjo su trebali da starteruju meč, krenuli su lepo sezonu, ne razumem zašto su sada bili u izmenama. Dest igra desnog beka, zašto je započeo na levoj poziciji. De Jong veoma loš u defanzivi. Grizman treba da bude na klupi, da se malo potrudi za poziciju u timu.

Topik

pre 3 godine

Gazda,

Pricamo o Mesiju, a ne o Penaldu. Samo je jedan igrac u istoriji fudbala izveo 150 penala u karijeri. Zna se ko je kralj penala. Doduse, nije on kriv sto je igrao u zasticenim klubovima Realu i Juventusu... Ali ja bi predlozio da kada Ronaldo zavrsi karijeru da se promeni ime za penal u Ronalda. Tako da igraci nakon kraja njegove karijere vise ne bi izvodili penale nego Ronalda.

Mali_buda

pre 3 godine

Ja imam osecaj da se real i barsa utrkuju ko ce losiji biti. Kao da beze od titule i jedni i drugi. Vidi se da je doslo do zasicenja i zamora materijala kod obje ekipe. Stara garda je na izdisaju. Potrebno je dosta sveze krvi. Zlatne generacije oba tima biologija lagano gazi...Modric, Ramos, Marcelo, Benzema na jednoj, te Mesi, Buskec, Pike, Alba na drugoj strani su za penzije ili bar ne igranje na tako visokom nivou. Videcemo kroz narednih par godina ko ce bolje odraditi uvek bolnu smenu generacija. Spanski fudbal nakon jedne decenije dominacije lagano je u padu i stagnira. Atletico ako ne iskoristi ovu sezonu za uzeti titulu, onda ne znam kad ce. Ova korona ce isto tako dosta toga poremetiti u mnogim ligama. Ekipe izlaze iz uobicajenih rutina, priprema, bice dosta povreda zbog toga, manje love za pojacanja, igra se bez navijaca, nema tako reci prednosti domaceg terena itd itd.. zato su iznenadjenja moguca.

Matrix

pre 3 godine

Pa sta su Ibrahimovicu dosudili danas ovo je nista. I ne kapiram kako navijače Barse nije sramota da pričaju o penalima?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (boki, 17. oktobar 2020 23:15)

Ako postoji VAR sistem ne trebaju da greše ni u jednom meču, nevažno ko za koga navija, samo pošteno!

veliki strumf

pre 3 godine

Jadna Barsa. bedna Barsa. Cinilo se da ce nesto biti posle prve 2 utakmice, ali ovo je tragedija. Bartomeu je bukvalno unistio Barselonu, satro je skroz. Real nista bolji, mozda i gori, par srecnih pobeda 1-0, veliko nista. Nadam se da ni Barsa, za koju uvek navijam, ni Real nece uzeti titulu ove sezone, jer veze s mozgom nemaju i nadam se da ce neka treca ekipa, da li Atletiko ili neko drugi, uzeti titulu.

Vamos Argentina

pre 3 godine

Kaže ona stara narodna "Dok jednom ne smrkne,drugom ne svane".Izgleda Mesiju "smrklo" u Barsi a "svanulo" u Argentini gde je posle 15 godina pobedila Boliviju.Nadam se da dolaze bolji dani za Argentinu.Mozda bude nešto na SP,ko zna!

Will Mosley

pre 3 godine

Sramota je da je za ovo dosudjen penal, a sramotno je i to sto je Kumana Bartomeu izabrao za trenera, pored De Bura, Martina Jola, Alegrija, Mareta Poketina, on angazuje lika koji nikad nista nije postigao u trenerskoj karijeri.

Gazda

pre 3 godine

Pa kako da pobede kad GOAT od pocetka sezone samo jednom iz penala pogodio. Da su svirali penal i najbolji svih vremena bi izveo majstoriju.

Stefan

pre 3 godine

Pa kako da pobede kad GOAT od pocetka sezone samo jednom iz penala pogodio. Da su svirali penal i najbolji svih vremena bi izveo majstoriju.
(Gazda, 17. oktobar 2020 23:07)


Klasican penaldo bot! Misli da je sve u golovima... a i kad smo kod golova Mesi ima 6 zlatnih kopacki a penaldo 4. Ceo zivot proveo u petercu davajuci golove i opet ima dve zlatne kopacke manje od Mesija. Da sam penaldo bot ne bi nikad Mesija prozivao za golove, ali nikad!

Tema

pre 3 godine

Ocajna igra Barse.Katastrofa od pojedinih igraca kakve partije pruzaju. Recimo Roberto nije ni za neke Balkanske lige. Pike i Lengle smesni stoperi. Dok bi me bilo sramota da sam Grizman da uzimam milione za ovako blede igre lik trckara ne zna ni sam sta igra na terenu. Ocaj zivi od igraca. Getafe ekipa koja tesko prima golove ali isto ekipa koja ukrade najmanje 20-25 minuta efektivne igre i sto im sudije to dozvoljavaju kroz razna simuliranja pa kod prekida igre golmanovo ispucavanje traje i traje svaki put. Sudija je morao pokazati onom crncu Niyom najmanje crveni lik ubi sa laktovima u svakom duelu. I onaj penal sto je svirao domacinu je dosta diskutabilan. Ali to ne umanjuje pobedu jer kazem Barsa je odigrala katastrofalno lose.

Gazda

pre 3 godine

Od kada su otisli clanovi trofejnih generacija kao sto su Xavi,Iniesta,Alves,Neymar, Suarez Messi je sve gori. Ove sezone samo jedan gol i to iz penala a primera radi Ronaldo na 2 utakmice 3 gola ove sezone.

Čudima nikad kraja

pre 3 godine

U Nemačkoj prvi Lajpcig,u Italiji prvi Milan a Ibra i Kvaljarela igraju kao mladići,resetaju na svakom meču,u Engleskoj prvi Everton,u Španiji Kadiz i Gefafe oducili od fudbala Real.i Barsu.Van Dajk izgleda završio sezonu:(,Juve jedva bod sa Krotoneom.Šta reći osim 2020 godina!!!

Mali_buda

pre 3 godine

Ja imam osecaj da se real i barsa utrkuju ko ce losiji biti. Kao da beze od titule i jedni i drugi. Vidi se da je doslo do zasicenja i zamora materijala kod obje ekipe. Stara garda je na izdisaju. Potrebno je dosta sveze krvi. Zlatne generacije oba tima biologija lagano gazi...Modric, Ramos, Marcelo, Benzema na jednoj, te Mesi, Buskec, Pike, Alba na drugoj strani su za penzije ili bar ne igranje na tako visokom nivou. Videcemo kroz narednih par godina ko ce bolje odraditi uvek bolnu smenu generacija. Spanski fudbal nakon jedne decenije dominacije lagano je u padu i stagnira. Atletico ako ne iskoristi ovu sezonu za uzeti titulu, onda ne znam kad ce. Ova korona ce isto tako dosta toga poremetiti u mnogim ligama. Ekipe izlaze iz uobicajenih rutina, priprema, bice dosta povreda zbog toga, manje love za pojacanja, igra se bez navijaca, nema tako reci prednosti domaceg terena itd itd.. zato su iznenadjenja moguca.

Mali novinaru.

pre 3 godine

Mesi nevidljiv? Da li je autor ove vesti gledao mec ili je lupio tu recenicu? Po WhoScored i SofaScore, Mesi je 2. najbolji igrac na mecu. Ako je po vama 2. najbolji igrac na mecu bio nevidljiv, sta onda da kazemo za preostalih 20 igraca na terenu?

Čudima nikad kraja

pre 3 godine

U Nemačkoj prvi Lajpcig,u Italiji prvi Milan a Ibra i Kvaljarela igraju kao mladići,resetaju na svakom meču,u Engleskoj prvi Everton,u Španiji Kadiz i Gefafe oducili od fudbala Real.i Barsu.Van Dajk izgleda završio sezonu:(,Juve jedva bod sa Krotoneom.Šta reći osim 2020 godina!!!

Will Mosley

pre 3 godine

Sramota je da je za ovo dosudjen penal, a sramotno je i to sto je Kumana Bartomeu izabrao za trenera, pored De Bura, Martina Jola, Alegrija, Mareta Poketina, on angazuje lika koji nikad nista nije postigao u trenerskoj karijeri.

veliki strumf

pre 3 godine

Jadna Barsa. bedna Barsa. Cinilo se da ce nesto biti posle prve 2 utakmice, ali ovo je tragedija. Bartomeu je bukvalno unistio Barselonu, satro je skroz. Real nista bolji, mozda i gori, par srecnih pobeda 1-0, veliko nista. Nadam se da ni Barsa, za koju uvek navijam, ni Real nece uzeti titulu ove sezone, jer veze s mozgom nemaju i nadam se da ce neka treca ekipa, da li Atletiko ili neko drugi, uzeti titulu.

Tema

pre 3 godine

Ocajna igra Barse.Katastrofa od pojedinih igraca kakve partije pruzaju. Recimo Roberto nije ni za neke Balkanske lige. Pike i Lengle smesni stoperi. Dok bi me bilo sramota da sam Grizman da uzimam milione za ovako blede igre lik trckara ne zna ni sam sta igra na terenu. Ocaj zivi od igraca. Getafe ekipa koja tesko prima golove ali isto ekipa koja ukrade najmanje 20-25 minuta efektivne igre i sto im sudije to dozvoljavaju kroz razna simuliranja pa kod prekida igre golmanovo ispucavanje traje i traje svaki put. Sudija je morao pokazati onom crncu Niyom najmanje crveni lik ubi sa laktovima u svakom duelu. I onaj penal sto je svirao domacinu je dosta diskutabilan. Ali to ne umanjuje pobedu jer kazem Barsa je odigrala katastrofalno lose.

Mali novinaru.

pre 3 godine

Mesi nevidljiv? Da li je autor ove vesti gledao mec ili je lupio tu recenicu? Po WhoScored i SofaScore, Mesi je 2. najbolji igrac na mecu. Ako je po vama 2. najbolji igrac na mecu bio nevidljiv, sta onda da kazemo za preostalih 20 igraca na terenu?

Gazda

pre 3 godine

Pa kako da pobede kad GOAT od pocetka sezone samo jednom iz penala pogodio. Da su svirali penal i najbolji svih vremena bi izveo majstoriju.

Mali_buda

pre 3 godine

Ja imam osecaj da se real i barsa utrkuju ko ce losiji biti. Kao da beze od titule i jedni i drugi. Vidi se da je doslo do zasicenja i zamora materijala kod obje ekipe. Stara garda je na izdisaju. Potrebno je dosta sveze krvi. Zlatne generacije oba tima biologija lagano gazi...Modric, Ramos, Marcelo, Benzema na jednoj, te Mesi, Buskec, Pike, Alba na drugoj strani su za penzije ili bar ne igranje na tako visokom nivou. Videcemo kroz narednih par godina ko ce bolje odraditi uvek bolnu smenu generacija. Spanski fudbal nakon jedne decenije dominacije lagano je u padu i stagnira. Atletico ako ne iskoristi ovu sezonu za uzeti titulu, onda ne znam kad ce. Ova korona ce isto tako dosta toga poremetiti u mnogim ligama. Ekipe izlaze iz uobicajenih rutina, priprema, bice dosta povreda zbog toga, manje love za pojacanja, igra se bez navijaca, nema tako reci prednosti domaceg terena itd itd.. zato su iznenadjenja moguca.

Topik

pre 3 godine

Gazda,

Pricamo o Mesiju, a ne o Penaldu. Samo je jedan igrac u istoriji fudbala izveo 150 penala u karijeri. Zna se ko je kralj penala. Doduse, nije on kriv sto je igrao u zasticenim klubovima Realu i Juventusu... Ali ja bi predlozio da kada Ronaldo zavrsi karijeru da se promeni ime za penal u Ronalda. Tako da igraci nakon kraja njegove karijere vise ne bi izvodili penale nego Ronalda.

Stefan

pre 3 godine

Pa kako da pobede kad GOAT od pocetka sezone samo jednom iz penala pogodio. Da su svirali penal i najbolji svih vremena bi izveo majstoriju.
(Gazda, 17. oktobar 2020 23:07)


Klasican penaldo bot! Misli da je sve u golovima... a i kad smo kod golova Mesi ima 6 zlatnih kopacki a penaldo 4. Ceo zivot proveo u petercu davajuci golove i opet ima dve zlatne kopacke manje od Mesija. Da sam penaldo bot ne bi nikad Mesija prozivao za golove, ali nikad!

ccc

pre 3 godine

Koliki hajp oko Fatija koji jeste ogroman talenat,ali mene je veceras mali Pedri odusevio.Decko ima 17 godina,igrao se fudbala...Ako ih Barsa zadrzi i pocne graditi igru oko njih sto ne sumnjam da ce uraditi,imacemo atomsku Barsu opet...Dest,Fati,Pedri...Klinci

srbIN

pre 3 godine

Smesan penal kakvi se sude samo u Spanskoj ligi. Zato je i ne gledam
(Arsenal, 17. oktobar 2020 23:06)

Nista,ti gledaj Arsenal.Dobri su.

Cinker

pre 3 godine

Pa kako da pobede kad GOAT od pocetka sezone samo jednom iz penala pogodio. Da su svirali penal i najbolji svih vremena bi izveo majstoriju.
(Gazda, 17. oktobar 2020 23:07)

Kako je lepo kada hejter napiše GOAT za Mesija! Eto sad nastavi da tražiš mane.

Mali_buda

pre 3 godine

Ja imam osecaj da se real i barsa utrkuju ko ce losiji biti. Kao da beze od titule i jedni i drugi. Vidi se da je doslo do zasicenja i zamora materijala kod obje ekipe. Stara garda je na izdisaju. Potrebno je dosta sveze krvi. Zlatne generacije oba tima biologija lagano gazi...Modric, Ramos, Marcelo, Benzema na jednoj, te Mesi, Buskec, Pike, Alba na drugoj strani su za penzije ili bar ne igranje na tako visokom nivou. Videcemo kroz narednih par godina ko ce bolje odraditi uvek bolnu smenu generacija. Spanski fudbal nakon jedne decenije dominacije lagano je u padu i stagnira. Atletico ako ne iskoristi ovu sezonu za uzeti titulu, onda ne znam kad ce. Ova korona ce isto tako dosta toga poremetiti u mnogim ligama. Ekipe izlaze iz uobicajenih rutina, priprema, bice dosta povreda zbog toga, manje love za pojacanja, igra se bez navijaca, nema tako reci prednosti domaceg terena itd itd.. zato su iznenadjenja moguca.

Gandra

pre 3 godine

Gazda,

Pricamo o Mesiju, a ne o Penaldu. Samo je jedan igrac u istoriji fudbala izveo 150 penala u karijeri. Zna se ko je kralj penala. Doduse, nije on kriv sto je igrao u zasticenim klubovima Realu i Juventusu... Ali ja bi predlozio da kada Ronaldo zavrsi karijeru da se promeni ime za penal u Ronalda. Tako da igraci nakon kraja njegove karijere vise ne bi izvodili penale nego Ronalda.
(Topik, 17. oktobar 2020 23:36)


A šta je trebalo Ronaldo, da promaši sve te penale?

Samo jako

pre 3 godine

@gazda,

Od kada su otišli Xavi,Iniesta,Alves,Neymar Mesi je u obe godine bio najbolji strijelac i asistent lige i dobio je zlatnu loptu. Uporede radi, sa druge strane Ronaldo ne zna za sebe od kako je otisao iz Reala. Ni u svojoj ligi ne moze da bude najbolji igrac. Imobile ga je raznio prosle sezone u svakom mogucem smislu. Cak je i imao i vise asistencija od njega. A u LŠ sada Ronaldo daje po 5-6 golova po sezoni, a u Realu je davao po 15,16,17... Nema vise Modrica, Bejla, Krosa, Iska, Benzeme da igraju za njega...

CJC

pre 3 godine

Mesi nevidljiv? Da li je autor ove vesti gledao mec ili je lupio tu recenicu? Po WhoScored i SofaScore, Mesi je 2. najbolji igrac na mecu. Ako je po vama 2. najbolji igrac na mecu bio nevidljiv, sta onda da kazemo za preostalih 20 igraca na terenu?
(Mali novinaru., 17. oktobar 2020 23:44)

Opet ti kazem, ne budi dete, te Sofascore ocene su smejurija, pa Mesi je protiv Bajerna bio ocenjen bolje od 8 Bajernovih igraca...sta dalje pricati?

Vamos Argentina

pre 3 godine

Kaže ona stara narodna "Dok jednom ne smrkne,drugom ne svane".Izgleda Mesiju "smrklo" u Barsi a "svanulo" u Argentini gde je posle 15 godina pobedila Boliviju.Nadam se da dolaze bolji dani za Argentinu.Mozda bude nešto na SP,ko zna!

Gazda

pre 3 godine

Kroos i ekipa izgubise od Kadisa koji bi u vreme Ronalda prosao sa 5 golova u mrezi.

Ronaldo je isto tako osvojio trofeje sa reprezentacijom kao i Kroos te ne vidim sta si hteo reci.

Vecinu tih penala je sam iznudio i kad vec njemu oduzimas penale oduzmi i Dzeku i Immobileu koji je dao najvise golova iz penala.

Neo

pre 3 godine

Uprava napolje!
Zašto su doveli Pjanića, kada nije dobio ni desetak minuta na današnjoj utakmici.
Ansu Fati i Kutinjo su trebali da starteruju meč, krenuli su lepo sezonu, ne razumem zašto su sada bili u izmenama. Dest igra desnog beka, zašto je započeo na levoj poziciji. De Jong veoma loš u defanzivi. Grizman treba da bude na klupi, da se malo potrudi za poziciju u timu.

Sta reci?

pre 3 godine

Onaj igrac Hetafea, Niom (Nyom) je zasluzio crveni karton mnogo ranije, ali sudija nije hteo da mu da. I plus smesan penal za Hetafe.

Pedja

pre 3 godine

Smesan penal kakvi se sude samo u Spanskoj ligi. Zato je i ne gledam
(Arsenal, 17. oktobar 2020 23:06)

Premijer liga je baš poznata po dobrom sudjenju. 😆

Matrix

pre 3 godine

Pa sta su Ibrahimovicu dosudili danas ovo je nista. I ne kapiram kako navijače Barse nije sramota da pričaju o penalima?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (boki, 17. oktobar 2020 23:15)

Ako postoji VAR sistem ne trebaju da greše ni u jednom meču, nevažno ko za koga navija, samo pošteno!

gazda

pre 3 godine

(Samo jako, 18. oktobar 2020 08:39)

a kako igraju Bale,Modric i ostali od kad nema Ronalda? ne mogu da se sastave a Ronaldo prvi igrac Juventusa posle vise od 90 godina sa preko 35 golova u sezoni...ni Del Piero,Baggio,Platini to nisu uspeli iako su igrali u jos boljim timovima Juventusa od ovog sadasnjeg i redovno izvodili penale.

a Messi sve gori kako polako odlaze svi oni igraci iz trofejnih sezona Barselone.

BOSS

pre 3 godine

Kuman je strasan trener.Ako ne izvuce Barsu nece niko,takav strucnjak se jednom radja.Ima jos jedan njegovog nivoa al je malo zaboravljen.Cuveni Loran Blan :)))
P.S. Salio sam se sce ovo gore,samo mi je zanimljivo kakve sve neznalice u danasnje vrijeme dodju da treniraju velike klubove.
Barseloni ce posle ovog presjednika trebat minimum 5 godina da stane na noge.
Roberto,Alba,Pike,Busketc, Umtiti,Grizman,Dembele bi trebali napustit Barselonu u sledecih godinu dana!!!

netko

pre 3 godine

sto se dira grizman?

covek nije zalutao u barsu nego su zalutali neki falsh treneri koji ne znaju da ga koriste.

zasto je u atleticu i u francuskoj repki bio dobar?
jer tamo treneri imaju vise od grama mozga pa vide da mu pozicija sa kojeg igra sad u barsi ne valja.

dobro sto ga ne stave da igra odbranu pored piqea.

a barsa je sa ovom uoravom pukla, to svi vide, samo oni nece da priznaju.
a mesi ulazi u godine, da nece sa 40 i dalje da nosi barsu na ledjima dok im igraju razne drvosece i balvani jer igraci sto valjaju ili nece u ovakvu barsu ili beze odatle?

Gazda

pre 3 godine

El Clasico, 18. oktobar 2020 13:28)

ne pamti se ko je sta osvojio? Ne nego pamti se ko je koliko kao Messi driblao u rikverc.

Zbog Sp Maradona,Pasarela,Kepmes,Valdano ce uvek u Argentini biti ispred Messija koliko god Leo driblao u rikverc.

Gazda

pre 3 godine

Od kada su otisli clanovi trofejnih generacija kao sto su Xavi,Iniesta,Alves,Neymar, Suarez Messi je sve gori. Ove sezone samo jedan gol i to iz penala a primera radi Ronaldo na 2 utakmice 3 gola ove sezone.

Uni

pre 3 godine

Fati decko koji vec umislja da je messi pa krene da dribla i izgubi loptu, de jong nije kakav treba da bude, grizman slabo, dembele ok vise nije igrao nego sto jeste od kad je doso, trincao i coutinho ok, za odbranu ne zelim ni da pricam, dest se dobro pokazao, ceo tim treba da trenira dodavanja, katastrofa su, i za kraj ono sto je svakog smorilo vise da izgovara, BAARTOMEU OUT!

Simke_007

pre 3 godine

Po prvi put,posle 15 godina se moze reci za Messija da je u padu...Njega je dotukao onaj poraz od Bajerna od 8-2.Grizman je najgore pojacanje ikada,covjek ne moze da pogodi okvir gola....Treba pustiti ove mladje,zeljne dokazivanja i Messija sa njima...Puig,Pedri,Fati,i jos njih nekoliko,uz Messija,pa da vidimo kako ce Barsa izgledati.Na klupu bi poslao i De Jonga,jer jako lose igra,prakticno otkad je dosao u Barselonu.

Sta reci?

pre 3 godine

Jaran, 18. oktobar 2020 12:46
Da je umesto "fauliranog" igraca Hetafea bio (na primer) Mesi i da je neki igrac Hetafea isto tako startovao na njega u 16-ercu Hetafea, da li bi onda rekao da je penal za Barsu ili bi promenio pricu?
Mada, ja vec znam tvoj odgovor, ne moras da mi odgovaras.
Penal nije ni bio, remi je bio najpravedniji rezultat. Sudija koji nije svirao penal za Real (protiv Kadiza), svirao je njegov kolega na stetu Barse (u korist Hetafea).
Real nije zasluzio titulu u La Ligi prosle sezone, sudije su pogurale Real.

Gazda

pre 3 godine

El Clasico, 18. oktobar 2020 13:28)

Za 20-30 godina o Messiju ce se pricati kao o najvecem razocaranju u istoriji fudbala a o Cristianu kao igracu cije rekorde niko nece oboriti i nekom ko je promenio moderni fudbalom time sto je inspirisao gomile buducih zvezda koje je ga smatraju uzorom i kopiraju. Tu spadaju Haland,Mbape,Rasford,Sancho i mnogi drugi.

Gazda

pre 3 godine

El Clasico, 18. oktobar 2020 13:28)

Messi bi i Edera upropastio.

Kao sto rekoh Ronaldo obara svoje rekorde a drugi jure njegove.

Messijevo ime ne moze da stoji pored Pelea ili Maradone jer su ova dvojica osvojali i dominirali Svetskim prvenstvima.

Gazda

pre 3 godine

El Clasico, 18. oktobar 2020 13:28)

Sto se Rivalda tice dovoljno je sto znam da je osvojio SP.

Kao sto rekoh pamte se trofeji a ne ko je koliko driblao u rikverc kao Messi i uspeo da Barsu i Argentinu dovede na nivo osrednjih ekipa.

Branko

pre 3 godine

Barsa je ozbiljan posao zavrsila ove godine, a rezultati tek ce doci sa ovim momcima...Fati, Pedri, Dest, De Jong, Trincao, Puig, Alena .... To je ekipa ozbiljno dobra....Grizman je apsolutni visak...Mesi i Coutinho, kada se dodaju ovim mladim momcima plus u defanzivi Busquets i Pique...Mnogo ozbiljno...Bice kikseva dok se sve to nasteluje....Ali bice dobro...

Gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 18. oktobar 2020 13:28)

Ronaldo je bez Kroosa osvajao sve trofeje ukljucujuci i trofeje sa reprezentacijom a Messi bez Xavija i Inieste nije.

Ronaldo drzi 90% rekorda i dok drugi jure njegove on obara svoje i u skoro svakom takmicenju u kom je ucestvovao je izabran u idealnih 11, pritom je osvojio sve i van Reala a Messi nije nista van Barse.

Te sto si nabrojao su bili dominantni u razlicitim timovima za razliku od Messija.tako da ce pored njihovih imena za 20 godina stajati CR7 a ne Messi.

Interisa

pre 3 godine

Kakav je sviran penal Getafeu da se Barcelona ne bi slučajno odvojila od Reala... Ovo se u Engleskoj ligi nikad ne bi sviralo kao penal. Nastavlja se tamo gdje je stalo prošle sezone. Prošle sezone Barci svirano 6 penala, a protiv njih čak 8. Samo tako Real i može osvojiti Primeru. Mislio sam da nema goreg kluba od Juventusa ali izgleda da ima

samo jako

pre 3 godine

(gazda, 18. oktobar 2020 09:24)

Kros osvoji SP 2014 godine gde je bio jedan od najboljih igraca, Modric bez tog Ronalda dodje do finala SP, a Ronaldo bez njih ispada po grupama i osminamafinala.

A ja sam lepo govorio da ce odlaskom Ronalda iz Reala izgubiti i Real i Ronaldo. Real je izgubio golgetera, a Ronaldo suigrace koji su mu gotov svaku utakmicu namestali po 6-7 zicera na utakmici.

Zaboravio si dodati i da je Ronaldo prosle sezone postao prvi igrac u istoriji Juventusa sa 17 izvedenih penala u jednoj sezoni.

Del Piero, Baggio, Platini jesu izvodili penala ali nikad ni u jednoj sezoni nisu izveli toliko penala.

Ronaldo je prosle sezone za Juventus postigao 37 golova (17 penala izveo), a Trezege u sezoni 2001/02 i iguain u sezoni 2016/17 postigli 32 gola bez ijednog izvedenog penala.

Kako godine prolaze i bitni igraci odlaze, Mesijeva igra se ne menja, u obe zadnje godine bio najbolji strelac i asistent lige i dobio je zlatnu loptu, prosle sezone imao 20+ golova i asistencija. To je jos samo Anri uspeo u istoriji fudbala. Dok bi Ronaldo prosle sezone imao 2-3 gola vise od Dzeke i Ilicica, da mu nije bilo penala lol taj lik je propao nakon odlaska iz Reala.

Boris B.

pre 3 godine

Moglo je biti sve drugacije, Grizman je rupa nevidjena, muva bez glave, masi 100% sansu vec 3-4 puta, prodati ga hitno. Probati Dembelea na desnom , Fatija na levom krilu, Mesi napred, Kutinjo iza... Ocigledno su bili i iscrpljeni, put do juzne Amerike i nazad je napor sam po sebi, posle svake pauze - igre za nacionalne timove Barsa igra losije, vec duze vreme je tako ... Dovesti Dpaja u januaru, sutnuti ovu bezglavu muvu od Grizmana ... De Jong se pogubio ... treba da pauzira malo, preopterecen je i on. Treba probati Buskec - Pjanic ili Pudje ... Kad se vrati Alba, Dest desno ... bice on solidno pojacanje .... Trebalo je prodati Grizmana a zadrzati Suaresa, Kumanova greska!

El Clasico

pre 3 godine

(Gazda, 18. oktobar 2020 11:37)

Kakve veze ima sto su izgubili? Real je i sa Ronaldom u timu gubio od Levantea, Betisa, Zaragoze i slicnih. Sama cinjenica da su sa njim osvojili 2 titule Primere za 9 godina najbolje govori o tome, a bez Ronalda u timu vec sada imaju jednu osvojenu titulu.

Hteo sam da kazem da su Ronaldovi suigraci i bez njega dolazili na svetskim prvenstvima do kraja ili do finala dok je Ronaldo bez njih ispadao redovno u grupi ili osminifinala.

I da oduzmemo Imobileu golove iz penala opet bi imao vise golova od Ronalda prosle sezone, a Dzeki i Ilicicu nemam sta oduzeti kada nisu dali nijedan gol iz penala prosle sezone.

Ono sto je najvaznije je da je Ronaldo u dresu Juventusa i Junajteda samo jednom bio najbolji stelac lige i LŠ za 8 godina dok je Mesi vec u prve dve sezone bez Cavija i Inieste bio oba puta i najbolji strelac i asistent lige i jednom je bio najbolji strelac LŠ.

Za 20-30 godina se niko nece secati ko je sta osvojio u karijeri nego se pamti ko je kakav igrac bio. Ko se danas seca sta su u svojoj karijeri osvojili Platini, Krojf, Gerd Miler itd? Niko... Po onom do sada vidjenom Mesi ce ostati upamcen kao bolji igrac od Ronalda i to je ono sto tebe boli...

El Clasico

pre 3 godine

(Gazda, 18. oktobar 2020 13:51)

Nisu ni Cavi ni Iniesta bez Mesija osvojili nijednu LŠ, a imali su u timu Ronaldinja i Eta u najboljim godinama pa sta sad? :) Zamisli Mesija da sada igra sa njima dvojicom... Ne racunam LŠ 2006 jer je Cavi tada bio ozljedjen pola godine i nije odigrao nijedan mec u Lš, a Barsa upravo te sezone osvoji LŠ kada Cavi nije igrao.

Takodjer bi i Mesi osvojio trofej sa reprezentacijom ali on nije imao Edera u finalu da mu donese trofej.

A Mesijevi rekordi su i sada nedostizni za Ronalda.
najbolji strelac El Klasika ikada
najbolji asistent El Klasika ikada
najvise golova u jednoj sezoni La Lige - 50
najvise golova u svim takmicenjima u jednoj sezoni - 73
najvise golova u kalendarskoj godini - 91
najvise golova van 16-erca u istoriji fudbala
najvise asistencija u istoriji fudbala
najvise zlatnih lopti u istoriji fudbala
najvise zlatnih kopacki u istoriji fudbala

Ronaldo drzi jedino rekord po broju golova u LŠ jer je stariji od Messija 2 i pol godine. Zato Mesi ima najbolji prosek golova po utakmici u istoriji LŠ.

Tacno je da ce pored njihovih imena za 20 godina stajati Ronaldo, a ne Mesi. Mesijevo ime ce stajati uz Ronalda, Pelea, Maradonu... Zna se gde je kome mesto :)

Kao sto sam vec rekao, pamti se ko je kakav igrac bio, a ne ko je sta osvojio. Da te pitam sta je Rivaldo osvojio u svojoj karijeri ne bi znao odgovoriti bez da proveris na guglu, a da ne spominjem sad igrace iz daljih vremena. O tome ti ja pricam.

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

I to za trofeje sa razlicitim klubovima bi ti i imalo neku tezinu da je Ronaldo osvojio sa nekim prosecnim klubovima kao sto je Maradona uradio sa Napolijem. Osvajati trofeje sa onim Junajtedom i Realom i nije neki uspeh.

I Di Stefano ce uvek u Realu biti uvek ispred Kristiana zbog svega sto im je donio na sta sad?

Gazda

pre 3 godine

Pa kako da pobede kad GOAT od pocetka sezone samo jednom iz penala pogodio. Da su svirali penal i najbolji svih vremena bi izveo majstoriju.

Topik

pre 3 godine

Gazda,

Pricamo o Mesiju, a ne o Penaldu. Samo je jedan igrac u istoriji fudbala izveo 150 penala u karijeri. Zna se ko je kralj penala. Doduse, nije on kriv sto je igrao u zasticenim klubovima Realu i Juventusu... Ali ja bi predlozio da kada Ronaldo zavrsi karijeru da se promeni ime za penal u Ronalda. Tako da igraci nakon kraja njegove karijere vise ne bi izvodili penale nego Ronalda.

Mali novinaru.

pre 3 godine

Mesi nevidljiv? Da li je autor ove vesti gledao mec ili je lupio tu recenicu? Po WhoScored i SofaScore, Mesi je 2. najbolji igrac na mecu. Ako je po vama 2. najbolji igrac na mecu bio nevidljiv, sta onda da kazemo za preostalih 20 igraca na terenu?

Will Mosley

pre 3 godine

Sramota je da je za ovo dosudjen penal, a sramotno je i to sto je Kumana Bartomeu izabrao za trenera, pored De Bura, Martina Jola, Alegrija, Mareta Poketina, on angazuje lika koji nikad nista nije postigao u trenerskoj karijeri.

Stefan

pre 3 godine

Pa kako da pobede kad GOAT od pocetka sezone samo jednom iz penala pogodio. Da su svirali penal i najbolji svih vremena bi izveo majstoriju.
(Gazda, 17. oktobar 2020 23:07)


Klasican penaldo bot! Misli da je sve u golovima... a i kad smo kod golova Mesi ima 6 zlatnih kopacki a penaldo 4. Ceo zivot proveo u petercu davajuci golove i opet ima dve zlatne kopacke manje od Mesija. Da sam penaldo bot ne bi nikad Mesija prozivao za golove, ali nikad!

Interisa

pre 3 godine

Kakav je sviran penal Getafeu da se Barcelona ne bi slučajno odvojila od Reala... Ovo se u Engleskoj ligi nikad ne bi sviralo kao penal. Nastavlja se tamo gdje je stalo prošle sezone. Prošle sezone Barci svirano 6 penala, a protiv njih čak 8. Samo tako Real i može osvojiti Primeru. Mislio sam da nema goreg kluba od Juventusa ali izgleda da ima

Branko

pre 3 godine

Barsa je ozbiljan posao zavrsila ove godine, a rezultati tek ce doci sa ovim momcima...Fati, Pedri, Dest, De Jong, Trincao, Puig, Alena .... To je ekipa ozbiljno dobra....Grizman je apsolutni visak...Mesi i Coutinho, kada se dodaju ovim mladim momcima plus u defanzivi Busquets i Pique...Mnogo ozbiljno...Bice kikseva dok se sve to nasteluje....Ali bice dobro...

Samo jako

pre 3 godine

@gazda,

Od kada su otišli Xavi,Iniesta,Alves,Neymar Mesi je u obe godine bio najbolji strijelac i asistent lige i dobio je zlatnu loptu. Uporede radi, sa druge strane Ronaldo ne zna za sebe od kako je otisao iz Reala. Ni u svojoj ligi ne moze da bude najbolji igrac. Imobile ga je raznio prosle sezone u svakom mogucem smislu. Cak je i imao i vise asistencija od njega. A u LŠ sada Ronaldo daje po 5-6 golova po sezoni, a u Realu je davao po 15,16,17... Nema vise Modrica, Bejla, Krosa, Iska, Benzeme da igraju za njega...

Gazda

pre 3 godine

Od kada su otisli clanovi trofejnih generacija kao sto su Xavi,Iniesta,Alves,Neymar, Suarez Messi je sve gori. Ove sezone samo jedan gol i to iz penala a primera radi Ronaldo na 2 utakmice 3 gola ove sezone.

ccc

pre 3 godine

Koliki hajp oko Fatija koji jeste ogroman talenat,ali mene je veceras mali Pedri odusevio.Decko ima 17 godina,igrao se fudbala...Ako ih Barsa zadrzi i pocne graditi igru oko njih sto ne sumnjam da ce uraditi,imacemo atomsku Barsu opet...Dest,Fati,Pedri...Klinci

Cinker

pre 3 godine

Pa kako da pobede kad GOAT od pocetka sezone samo jednom iz penala pogodio. Da su svirali penal i najbolji svih vremena bi izveo majstoriju.
(Gazda, 17. oktobar 2020 23:07)

Kako je lepo kada hejter napiše GOAT za Mesija! Eto sad nastavi da tražiš mane.

Sta reci?

pre 3 godine

Onaj igrac Hetafea, Niom (Nyom) je zasluzio crveni karton mnogo ranije, ali sudija nije hteo da mu da. I plus smesan penal za Hetafe.

samo jako

pre 3 godine

(gazda, 18. oktobar 2020 09:24)

Kros osvoji SP 2014 godine gde je bio jedan od najboljih igraca, Modric bez tog Ronalda dodje do finala SP, a Ronaldo bez njih ispada po grupama i osminamafinala.

A ja sam lepo govorio da ce odlaskom Ronalda iz Reala izgubiti i Real i Ronaldo. Real je izgubio golgetera, a Ronaldo suigrace koji su mu gotov svaku utakmicu namestali po 6-7 zicera na utakmici.

Zaboravio si dodati i da je Ronaldo prosle sezone postao prvi igrac u istoriji Juventusa sa 17 izvedenih penala u jednoj sezoni.

Del Piero, Baggio, Platini jesu izvodili penala ali nikad ni u jednoj sezoni nisu izveli toliko penala.

Ronaldo je prosle sezone za Juventus postigao 37 golova (17 penala izveo), a Trezege u sezoni 2001/02 i iguain u sezoni 2016/17 postigli 32 gola bez ijednog izvedenog penala.

Kako godine prolaze i bitni igraci odlaze, Mesijeva igra se ne menja, u obe zadnje godine bio najbolji strelac i asistent lige i dobio je zlatnu loptu, prosle sezone imao 20+ golova i asistencija. To je jos samo Anri uspeo u istoriji fudbala. Dok bi Ronaldo prosle sezone imao 2-3 gola vise od Dzeke i Ilicica, da mu nije bilo penala lol taj lik je propao nakon odlaska iz Reala.

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

I to za trofeje sa razlicitim klubovima bi ti i imalo neku tezinu da je Ronaldo osvojio sa nekim prosecnim klubovima kao sto je Maradona uradio sa Napolijem. Osvajati trofeje sa onim Junajtedom i Realom i nije neki uspeh.

I Di Stefano ce uvek u Realu biti uvek ispred Kristiana zbog svega sto im je donio na sta sad?

El Clasico

pre 3 godine

(Gazda, 18. oktobar 2020 13:51)

Nisu ni Cavi ni Iniesta bez Mesija osvojili nijednu LŠ, a imali su u timu Ronaldinja i Eta u najboljim godinama pa sta sad? :) Zamisli Mesija da sada igra sa njima dvojicom... Ne racunam LŠ 2006 jer je Cavi tada bio ozljedjen pola godine i nije odigrao nijedan mec u Lš, a Barsa upravo te sezone osvoji LŠ kada Cavi nije igrao.

Takodjer bi i Mesi osvojio trofej sa reprezentacijom ali on nije imao Edera u finalu da mu donese trofej.

A Mesijevi rekordi su i sada nedostizni za Ronalda.
najbolji strelac El Klasika ikada
najbolji asistent El Klasika ikada
najvise golova u jednoj sezoni La Lige - 50
najvise golova u svim takmicenjima u jednoj sezoni - 73
najvise golova u kalendarskoj godini - 91
najvise golova van 16-erca u istoriji fudbala
najvise asistencija u istoriji fudbala
najvise zlatnih lopti u istoriji fudbala
najvise zlatnih kopacki u istoriji fudbala

Ronaldo drzi jedino rekord po broju golova u LŠ jer je stariji od Messija 2 i pol godine. Zato Mesi ima najbolji prosek golova po utakmici u istoriji LŠ.

Tacno je da ce pored njihovih imena za 20 godina stajati Ronaldo, a ne Mesi. Mesijevo ime ce stajati uz Ronalda, Pelea, Maradonu... Zna se gde je kome mesto :)

Kao sto sam vec rekao, pamti se ko je kakav igrac bio, a ne ko je sta osvojio. Da te pitam sta je Rivaldo osvojio u svojoj karijeri ne bi znao odgovoriti bez da proveris na guglu, a da ne spominjem sad igrace iz daljih vremena. O tome ti ja pricam.

Gandra

pre 3 godine

Gazda,

Pricamo o Mesiju, a ne o Penaldu. Samo je jedan igrac u istoriji fudbala izveo 150 penala u karijeri. Zna se ko je kralj penala. Doduse, nije on kriv sto je igrao u zasticenim klubovima Realu i Juventusu... Ali ja bi predlozio da kada Ronaldo zavrsi karijeru da se promeni ime za penal u Ronalda. Tako da igraci nakon kraja njegove karijere vise ne bi izvodili penale nego Ronalda.
(Topik, 17. oktobar 2020 23:36)


A šta je trebalo Ronaldo, da promaši sve te penale?

gazda

pre 3 godine

(Samo jako, 18. oktobar 2020 08:39)

a kako igraju Bale,Modric i ostali od kad nema Ronalda? ne mogu da se sastave a Ronaldo prvi igrac Juventusa posle vise od 90 godina sa preko 35 golova u sezoni...ni Del Piero,Baggio,Platini to nisu uspeli iako su igrali u jos boljim timovima Juventusa od ovog sadasnjeg i redovno izvodili penale.

a Messi sve gori kako polako odlaze svi oni igraci iz trofejnih sezona Barselone.

El Clasico

pre 3 godine

(Gazda, 18. oktobar 2020 11:37)

Kakve veze ima sto su izgubili? Real je i sa Ronaldom u timu gubio od Levantea, Betisa, Zaragoze i slicnih. Sama cinjenica da su sa njim osvojili 2 titule Primere za 9 godina najbolje govori o tome, a bez Ronalda u timu vec sada imaju jednu osvojenu titulu.

Hteo sam da kazem da su Ronaldovi suigraci i bez njega dolazili na svetskim prvenstvima do kraja ili do finala dok je Ronaldo bez njih ispadao redovno u grupi ili osminifinala.

I da oduzmemo Imobileu golove iz penala opet bi imao vise golova od Ronalda prosle sezone, a Dzeki i Ilicicu nemam sta oduzeti kada nisu dali nijedan gol iz penala prosle sezone.

Ono sto je najvaznije je da je Ronaldo u dresu Juventusa i Junajteda samo jednom bio najbolji stelac lige i LŠ za 8 godina dok je Mesi vec u prve dve sezone bez Cavija i Inieste bio oba puta i najbolji strelac i asistent lige i jednom je bio najbolji strelac LŠ.

Za 20-30 godina se niko nece secati ko je sta osvojio u karijeri nego se pamti ko je kakav igrac bio. Ko se danas seca sta su u svojoj karijeri osvojili Platini, Krojf, Gerd Miler itd? Niko... Po onom do sada vidjenom Mesi ce ostati upamcen kao bolji igrac od Ronalda i to je ono sto tebe boli...

Gazda

pre 3 godine

El Clasico, 18. oktobar 2020 13:28)

Za 20-30 godina o Messiju ce se pricati kao o najvecem razocaranju u istoriji fudbala a o Cristianu kao igracu cije rekorde niko nece oboriti i nekom ko je promenio moderni fudbalom time sto je inspirisao gomile buducih zvezda koje je ga smatraju uzorom i kopiraju. Tu spadaju Haland,Mbape,Rasford,Sancho i mnogi drugi.

veliki strumf

pre 3 godine

Jadna Barsa. bedna Barsa. Cinilo se da ce nesto biti posle prve 2 utakmice, ali ovo je tragedija. Bartomeu je bukvalno unistio Barselonu, satro je skroz. Real nista bolji, mozda i gori, par srecnih pobeda 1-0, veliko nista. Nadam se da ni Barsa, za koju uvek navijam, ni Real nece uzeti titulu ove sezone, jer veze s mozgom nemaju i nadam se da ce neka treca ekipa, da li Atletiko ili neko drugi, uzeti titulu.

Sta reci?

pre 3 godine

Jaran, 18. oktobar 2020 12:46
Da je umesto "fauliranog" igraca Hetafea bio (na primer) Mesi i da je neki igrac Hetafea isto tako startovao na njega u 16-ercu Hetafea, da li bi onda rekao da je penal za Barsu ili bi promenio pricu?
Mada, ja vec znam tvoj odgovor, ne moras da mi odgovaras.
Penal nije ni bio, remi je bio najpravedniji rezultat. Sudija koji nije svirao penal za Real (protiv Kadiza), svirao je njegov kolega na stetu Barse (u korist Hetafea).
Real nije zasluzio titulu u La Ligi prosle sezone, sudije su pogurale Real.

Tema

pre 3 godine

Ocajna igra Barse.Katastrofa od pojedinih igraca kakve partije pruzaju. Recimo Roberto nije ni za neke Balkanske lige. Pike i Lengle smesni stoperi. Dok bi me bilo sramota da sam Grizman da uzimam milione za ovako blede igre lik trckara ne zna ni sam sta igra na terenu. Ocaj zivi od igraca. Getafe ekipa koja tesko prima golove ali isto ekipa koja ukrade najmanje 20-25 minuta efektivne igre i sto im sudije to dozvoljavaju kroz razna simuliranja pa kod prekida igre golmanovo ispucavanje traje i traje svaki put. Sudija je morao pokazati onom crncu Niyom najmanje crveni lik ubi sa laktovima u svakom duelu. I onaj penal sto je svirao domacinu je dosta diskutabilan. Ali to ne umanjuje pobedu jer kazem Barsa je odigrala katastrofalno lose.

Vamos Argentina

pre 3 godine

Kaže ona stara narodna "Dok jednom ne smrkne,drugom ne svane".Izgleda Mesiju "smrklo" u Barsi a "svanulo" u Argentini gde je posle 15 godina pobedila Boliviju.Nadam se da dolaze bolji dani za Argentinu.Mozda bude nešto na SP,ko zna!

Gazda

pre 3 godine

El Clasico, 18. oktobar 2020 13:28)

ne pamti se ko je sta osvojio? Ne nego pamti se ko je koliko kao Messi driblao u rikverc.

Zbog Sp Maradona,Pasarela,Kepmes,Valdano ce uvek u Argentini biti ispred Messija koliko god Leo driblao u rikverc.

srbIN

pre 3 godine

Smesan penal kakvi se sude samo u Spanskoj ligi. Zato je i ne gledam
(Arsenal, 17. oktobar 2020 23:06)

Nista,ti gledaj Arsenal.Dobri su.

BOSS

pre 3 godine

Kuman je strasan trener.Ako ne izvuce Barsu nece niko,takav strucnjak se jednom radja.Ima jos jedan njegovog nivoa al je malo zaboravljen.Cuveni Loran Blan :)))
P.S. Salio sam se sce ovo gore,samo mi je zanimljivo kakve sve neznalice u danasnje vrijeme dodju da treniraju velike klubove.
Barseloni ce posle ovog presjednika trebat minimum 5 godina da stane na noge.
Roberto,Alba,Pike,Busketc, Umtiti,Grizman,Dembele bi trebali napustit Barselonu u sledecih godinu dana!!!

Čudima nikad kraja

pre 3 godine

U Nemačkoj prvi Lajpcig,u Italiji prvi Milan a Ibra i Kvaljarela igraju kao mladići,resetaju na svakom meču,u Engleskoj prvi Everton,u Španiji Kadiz i Gefafe oducili od fudbala Real.i Barsu.Van Dajk izgleda završio sezonu:(,Juve jedva bod sa Krotoneom.Šta reći osim 2020 godina!!!

Neo

pre 3 godine

Uprava napolje!
Zašto su doveli Pjanića, kada nije dobio ni desetak minuta na današnjoj utakmici.
Ansu Fati i Kutinjo su trebali da starteruju meč, krenuli su lepo sezonu, ne razumem zašto su sada bili u izmenama. Dest igra desnog beka, zašto je započeo na levoj poziciji. De Jong veoma loš u defanzivi. Grizman treba da bude na klupi, da se malo potrudi za poziciju u timu.

Matrix

pre 3 godine

Pa sta su Ibrahimovicu dosudili danas ovo je nista. I ne kapiram kako navijače Barse nije sramota da pričaju o penalima?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (boki, 17. oktobar 2020 23:15)

Ako postoji VAR sistem ne trebaju da greše ni u jednom meču, nevažno ko za koga navija, samo pošteno!

CJC

pre 3 godine

Mesi nevidljiv? Da li je autor ove vesti gledao mec ili je lupio tu recenicu? Po WhoScored i SofaScore, Mesi je 2. najbolji igrac na mecu. Ako je po vama 2. najbolji igrac na mecu bio nevidljiv, sta onda da kazemo za preostalih 20 igraca na terenu?
(Mali novinaru., 17. oktobar 2020 23:44)

Opet ti kazem, ne budi dete, te Sofascore ocene su smejurija, pa Mesi je protiv Bajerna bio ocenjen bolje od 8 Bajernovih igraca...sta dalje pricati?

netko

pre 3 godine

sto se dira grizman?

covek nije zalutao u barsu nego su zalutali neki falsh treneri koji ne znaju da ga koriste.

zasto je u atleticu i u francuskoj repki bio dobar?
jer tamo treneri imaju vise od grama mozga pa vide da mu pozicija sa kojeg igra sad u barsi ne valja.

dobro sto ga ne stave da igra odbranu pored piqea.

a barsa je sa ovom uoravom pukla, to svi vide, samo oni nece da priznaju.
a mesi ulazi u godine, da nece sa 40 i dalje da nosi barsu na ledjima dok im igraju razne drvosece i balvani jer igraci sto valjaju ili nece u ovakvu barsu ili beze odatle?

Gazda

pre 3 godine

Kroos i ekipa izgubise od Kadisa koji bi u vreme Ronalda prosao sa 5 golova u mrezi.

Ronaldo je isto tako osvojio trofeje sa reprezentacijom kao i Kroos te ne vidim sta si hteo reci.

Vecinu tih penala je sam iznudio i kad vec njemu oduzimas penale oduzmi i Dzeku i Immobileu koji je dao najvise golova iz penala.

Gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 18. oktobar 2020 13:28)

Ronaldo je bez Kroosa osvajao sve trofeje ukljucujuci i trofeje sa reprezentacijom a Messi bez Xavija i Inieste nije.

Ronaldo drzi 90% rekorda i dok drugi jure njegove on obara svoje i u skoro svakom takmicenju u kom je ucestvovao je izabran u idealnih 11, pritom je osvojio sve i van Reala a Messi nije nista van Barse.

Te sto si nabrojao su bili dominantni u razlicitim timovima za razliku od Messija.tako da ce pored njihovih imena za 20 godina stajati CR7 a ne Messi.

Gazda

pre 3 godine

El Clasico, 18. oktobar 2020 13:28)

Messi bi i Edera upropastio.

Kao sto rekoh Ronaldo obara svoje rekorde a drugi jure njegove.

Messijevo ime ne moze da stoji pored Pelea ili Maradone jer su ova dvojica osvojali i dominirali Svetskim prvenstvima.

Mali_buda

pre 3 godine

Ja imam osecaj da se real i barsa utrkuju ko ce losiji biti. Kao da beze od titule i jedni i drugi. Vidi se da je doslo do zasicenja i zamora materijala kod obje ekipe. Stara garda je na izdisaju. Potrebno je dosta sveze krvi. Zlatne generacije oba tima biologija lagano gazi...Modric, Ramos, Marcelo, Benzema na jednoj, te Mesi, Buskec, Pike, Alba na drugoj strani su za penzije ili bar ne igranje na tako visokom nivou. Videcemo kroz narednih par godina ko ce bolje odraditi uvek bolnu smenu generacija. Spanski fudbal nakon jedne decenije dominacije lagano je u padu i stagnira. Atletico ako ne iskoristi ovu sezonu za uzeti titulu, onda ne znam kad ce. Ova korona ce isto tako dosta toga poremetiti u mnogim ligama. Ekipe izlaze iz uobicajenih rutina, priprema, bice dosta povreda zbog toga, manje love za pojacanja, igra se bez navijaca, nema tako reci prednosti domaceg terena itd itd.. zato su iznenadjenja moguca.

Mali_buda

pre 3 godine

Ja imam osecaj da se real i barsa utrkuju ko ce losiji biti. Kao da beze od titule i jedni i drugi. Vidi se da je doslo do zasicenja i zamora materijala kod obje ekipe. Stara garda je na izdisaju. Potrebno je dosta sveze krvi. Zlatne generacije oba tima biologija lagano gazi...Modric, Ramos, Marcelo, Benzema na jednoj, te Mesi, Buskec, Pike, Alba na drugoj strani su za penzije ili bar ne igranje na tako visokom nivou. Videcemo kroz narednih par godina ko ce bolje odraditi uvek bolnu smenu generacija. Spanski fudbal nakon jedne decenije dominacije lagano je u padu i stagnira. Atletico ako ne iskoristi ovu sezonu za uzeti titulu, onda ne znam kad ce. Ova korona ce isto tako dosta toga poremetiti u mnogim ligama. Ekipe izlaze iz uobicajenih rutina, priprema, bice dosta povreda zbog toga, manje love za pojacanja, igra se bez navijaca, nema tako reci prednosti domaceg terena itd itd.. zato su iznenadjenja moguca.

Gazda

pre 3 godine

El Clasico, 18. oktobar 2020 13:28)

Sto se Rivalda tice dovoljno je sto znam da je osvojio SP.

Kao sto rekoh pamte se trofeji a ne ko je koliko driblao u rikverc kao Messi i uspeo da Barsu i Argentinu dovede na nivo osrednjih ekipa.

Uni

pre 3 godine

Fati decko koji vec umislja da je messi pa krene da dribla i izgubi loptu, de jong nije kakav treba da bude, grizman slabo, dembele ok vise nije igrao nego sto jeste od kad je doso, trincao i coutinho ok, za odbranu ne zelim ni da pricam, dest se dobro pokazao, ceo tim treba da trenira dodavanja, katastrofa su, i za kraj ono sto je svakog smorilo vise da izgovara, BAARTOMEU OUT!

Pedja

pre 3 godine

Smesan penal kakvi se sude samo u Spanskoj ligi. Zato je i ne gledam
(Arsenal, 17. oktobar 2020 23:06)

Premijer liga je baš poznata po dobrom sudjenju. 😆

Simke_007

pre 3 godine

Po prvi put,posle 15 godina se moze reci za Messija da je u padu...Njega je dotukao onaj poraz od Bajerna od 8-2.Grizman je najgore pojacanje ikada,covjek ne moze da pogodi okvir gola....Treba pustiti ove mladje,zeljne dokazivanja i Messija sa njima...Puig,Pedri,Fati,i jos njih nekoliko,uz Messija,pa da vidimo kako ce Barsa izgledati.Na klupu bi poslao i De Jonga,jer jako lose igra,prakticno otkad je dosao u Barselonu.

Boris B.

pre 3 godine

Moglo je biti sve drugacije, Grizman je rupa nevidjena, muva bez glave, masi 100% sansu vec 3-4 puta, prodati ga hitno. Probati Dembelea na desnom , Fatija na levom krilu, Mesi napred, Kutinjo iza... Ocigledno su bili i iscrpljeni, put do juzne Amerike i nazad je napor sam po sebi, posle svake pauze - igre za nacionalne timove Barsa igra losije, vec duze vreme je tako ... Dovesti Dpaja u januaru, sutnuti ovu bezglavu muvu od Grizmana ... De Jong se pogubio ... treba da pauzira malo, preopterecen je i on. Treba probati Buskec - Pjanic ili Pudje ... Kad se vrati Alba, Dest desno ... bice on solidno pojacanje .... Trebalo je prodati Grizmana a zadrzati Suaresa, Kumanova greska!