Četvrtak, 24.09.2020.

23:27

"Laku noć, ABA ligo"

Otkazana je Skupština ABA lige.

Izvor: SN/PT

"Laku noæ, ABA ligo" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Pera85

pre 3 godine

Neka se ugasi svaki sport u kojem su Zvezda i Partizan jaki. Ne protoji nista vise pozitivno. Neka umre sve to da bi se na zdravim nogama ponovo podiglo.
Ja kao Partizanovac kazem da treba sve to da propadne

One night in May

pre 3 godine

Zato što inzistira na postulatima prava i pravičnosti, zato što hoće da svi klubovi budu u istoj poziciji i imaju istu šansu na uspeh. Zato što želi da se na terenu odlučuje o najboljem.

Pravda za sve.
(seljak, 25. septembar 2020 09:21)


Jesen 2002.
Posle osvajanja SP u Americi, na celo dolazi novi predsednik Saveza - Miodrag Babic.
Istovremeno predsednik KK Hemofarm i clan UO KK Partizan.


Gde ste tada bili da inZistirate na postulatima prava i pravicnosti?!
Tada ste se smejali, uzivali u dominaciji institucije...A danas, vidibogati, inZistirate na postulatima prava i pravicnosti?

Jos nekih 7-8 godina se drzimo principa iz jeseni 2002, pa onda mozemo da razgovaramo za dalje.

Лаик

pre 3 godine

Партизан ће уништити сваки спорт у коме се такмичи, из чистог комплекса. Класични гробари игара у коме се захтева регуларно надметање.

igraće se kad se bude znalo reda

pre 3 godine

Izbaciti klub koji koči početak aba lige i rešena stvar.
(ajd, 24. septembar 2020 23:32)

Zapravo, početak takmičenja koče dva kluba, koja su u vlasništvu jednog istog čoveka. Kada jedna porodica, sa užom i širom rodbinom, upravlja istovremeno sa dva kluba, u istoj ligi, gde im je dozvoljeno da šaltaju igrače iz jednog u drugi klub kako im se prohte, a jedan od njih ima dve zagarantovane pobede uoči svake sezone, e onda to nisu čista posla. Liga u kojoj je ovo dopušteno ne treba ni da se igra.

Алекса

pre 3 godine

Najbolji pokazatelj koji klub je najmoćniji na prostoru bivše Jugoslavije. Gotovo svi ABA timovi se udružili protiv Partizana ali uzalud. Partizan je institucija.
Pravda za sve.
(seljak, 25. septembar 2020 09:21)

Ниси ти друже сељак. Сељаци пуно знају. Најмоћнији клуб на просторима ондашње Југославије и зачетник кошарке у ондашњој Југославији и институција у кошарци, темељ на ком почива српска кошарка, укључујући КК Партизан је Црвена Звезда. Ти то наравно не знаш, и верујеш да је та једна титула првака Европе довољна да ККП сматраш битним фактором за нашу кошарку. Није. То је феноменалан успех ККП...и то је све. Једна од осам титула првака Европе које су клубови са ових простора освајали. Најгрђе је што ви, навијачи, верујете у мантре које понављате а чињенице не знате. А чињенице су: 4 титуле у СФРЈ, тим који је освојио КЕШ није био првак СФРЈ и губио је и од Звезде и од Цибоне и од сплићана....на крају, кад је безрезервна подршка политике престала вратили сте се тамо где сте били 1989....понека титула и гомила замало...

vaxilar

pre 3 godine

ajbolji pokazatelj koji klub je najmoćniji na prostoru bivše Jugoslavije. Gotovo svi ABA timovi se udružili protiv Partizana ali uzalud. Partizan je institucija. Ali zašto? Zato što inzistira na postulatima prava i pravičnosti, zato što hoće da svi klubovi budu u istoj poziciji i imaju istu šansu na uspeh. Zato što želi da se na terenu odlučuje o najboljem.
Zvezda i njeni sateliti nisu dozvolili da se prošla liga završi svesni da su Partizanove šanse bile najveće da podigne trofej. Da se to dogodilo i Partizanu bilo omogućeno da se bori za titulu, vlasnik FMP-a izgubio bi svoju životnu bitku borbe za uništenje Partizana.
Ipak, sada se vidi da Partizan inzistira na poštovanju statuta ABA lige. Timoviokupljenin oko FMP-a su sveni da je Partizan u pravu i zato rezignirano daju izjave kao što je ova na koju mi dajemo vlastite komentare.
Pravda za sve.
(seljak, 25. septembar 2020 09:21) # Link komentara


Partizanu ako se ne igra nek izadje iz lige.

Uvijek kontra

pre 3 godine

Aba liga je najkvalitetnije sportsko takmičenje na prostoru bivše Jugoslavije.Navijač sam Partizana ali na mestu uprave ABA lige bez razmišljanja bih izbacio Zvezdu i Partizan iz lige. Pa nek sledeće godine od druge ABA lige krenu iz početka. Ucenjivati ne početak već opstanak lige je tako jadno i bedno.

seljak

pre 3 godine

Najbolji pokazatelj koji klub je najmoćniji na prostoru bivše Jugoslavije. Gotovo svi ABA timovi se udružili protiv Partizana ali uzalud. Partizan je institucija. Ali zašto? Zato što inzistira na postulatima prava i pravičnosti, zato što hoće da svi klubovi budu u istoj poziciji i imaju istu šansu na uspeh. Zato što želi da se na terenu odlučuje o najboljem.
Zvezda i njeni sateliti nisu dozvolili da se prošla liga završi svesni da su Partizanove šanse bile najveće da podigne trofej. Da se to dogodilo i Partizanu bilo omogućeno da se bori za titulu, vlasnik FMP-a izgubio bi svoju životnu bitku borbe za uništenje Partizana.
Ipak, sada se vidi da Partizan inzistira na poštovanju statuta ABA lige. Timoviokupljenin oko FMP-a su sveni da je Partizan u pravu i zato rezignirano daju izjave kao što je ova na koju mi dajemo vlastite komentare.
Pravda za sve.

Srbin

pre 3 godine

Aba treba da igra samo finalnih 8 timova iz svake zemlje. Dosta razvijanju košarke kod komšija na naš račun. Pojacajte stare centre košarke po Srbiji pa da se igra i 10 godina loša košarka, doći će posle generacije ozbiljnih igrača. Ne može sve preko noći. P.S. I ugasite ova dva raka naše košarke partizan i zvezdu.

Kgtown

pre 3 godine

Realno gledano, samo klubovi iz Crne Gore i Srbije ulažu u pravljenje koliko-toliko kvalitetnih timova iz godine u godinu (Vučić, Milo, Mika, Žika kako god, da ne ulazimo u to) i održavaju kvalitet ABA lige. Samo klubovi iz Srbije i Crne Gore imaju kakvu takvu posećenost na utakmicama. Svi ostali su daleko, daleko od bilo kakve ozbiljne priče po tim pitanjima. Šta treba dalje raditi zaključite sami..........

stiksson

pre 3 godine

ABA liga, da je pametna, neka izbaci Zvezdu i Partizan. Jer su to dva najveća ZLA srpskog sporta. Zvezda i Partizan neka osnuju ligu u hrkljušu, pa neka govore jedni drugima "udri se bekane". Nizašta drugo nisu ni sposobni.

Bg

pre 3 godine

Zvezda ima 20% sansi da igra EL a Partizan nema ni teoretske sanse... Sve u svemu ovo je katastrofalan potez Ostoje Mijailovica i kraj basketa u Srbiji. Ako neko misli da sujetni Čović neće na ovo odgovoriti taj ne zna nista.

Gz

pre 3 godine

Kad si najpametniji, sve znas i moze samo kako ti kazes mozda je nekome u pocetku zanimljivo. Kako vreme prolazi smuci ti se i ne mozes vise da slusas te price. Cinjenica jeste da su zvezda i fmp jedno, cinjenica jeste da partizan to gura ne pravde radi nego da napakosti covicu, cinjenica jeste da su to ozbiljno bolesni ljudi a progresije bolesti smo gotovo prisiljeni da budemo svedoci. Cinjenica jeste da je srpska klubska kosarka mozda cak i nepovratno unistena a cinjenica jeste i da to nikoga ne zanima. Bolest se siri i komsije u Aba ligi ne zele da budu deo toga, i njima se smucilo, dosta im je

Millennium

pre 3 godine

Navijam za Zvezdu od kad znam za sebe, ali šta rade Zvezda i Partizan i u fudbalu i u košarci više nije normalno. Njihova međusobna prepucavanja i podmetanja do te mere su zagadila sport da je čak i opstanak lige doveden u pitanje. Toliko su bahati i razmaženi da su umislili kako su iznad svih ostalih klubove, kako svi ostali postoje samo da bi njima nameštali statistiku i služili kao ukras na tabeli. Možda bi spas za fudbal i za košarku bilo da ova dva kluba budu izbačena u najniži rang. Onda bi iz njihovih uprava otišla lica sa poternica i možda došli pravi ljudi.

E

pre 3 godine

ABA liga je nuznost i potreba, kao prvo donosi prolaz u evroligu i evrokup, kao drugo takmicinje je izuzeno kvalitetno...Buducnost, Olimpija Cedevita, Mornar veoma dobri timovi pojacavaju se solidno i ostali klubovi....ovavkom kvalitetu nikako ne moze odgovoriti neka domaca liga....drugo bi bilo da ima para u Vršcu, Novom Sadu i ostalim gradovima....ovako ABA je veoma vazna za region i zaista mi nije jasno ko bi se radovao propasti iste....slazem se da neke stvari treba unaprediti ali da se cela liga kao u fudbalu svede na Zvezdu i Partizan nikako!!!

Igra bez granica

pre 3 godine

Ovo se lako rešava. Ugasiti ovu ligu, napravite novu za 7 dana a partizan ne pozovete i rešen problem. Pa nek oni igraju svoju ligu koja im se dopada. Svi klubovi treba da budu taoci jednog egoiste...

vaxilar

pre 3 godine

Liga u kojoj igraju 2 kluba istog gazde ne treba ni da postoji.
(Da se pitam, 25. septembar 2020 01:27)

Slazem se, ali umesto da insistirate da izadjete ili Igokea ili vi, napadate nas i FMP bez ikakvog razloga

Гиле

pre 3 godine

Сада и домаћу прву лигу угасити је и ту су ФМП и ЦЗ и Остоја решио проблем.

Indijanac

pre 3 godine

(Arbutina, 25. septembar 2020 07:19)
Pa ko će da igra tu ligu? U Srbiji nema više velikih kompanija koje će sponzorisati košarku. Zato nema više Hemofarma, Zdravlja iz Leskovca, Kragujevca, Metalca iz G. Milanovca. Sve su to bili odlični klubovi ali nemaju više sponzore.

CJC

pre 3 godine

Svim genijalcima koji se raduju eventualnom kraju aba lige, od srca zelim da uzivaju u ucescu svojih klubova u fiba ligi sampiona. Jer Evroligu videti necemo.
(Magdalena, 24. septembar 2020 23:42)

Ovu bledu kopiju NBA ali sa igračima za 3-4 klase slabijim nego u NBA ni ne želim da gledam. FIBA LŠ je budućnost evropske košarke.

Srx

pre 3 godine

Kakav bre kvalitet mozemo da imamo. Koji stranac ce doci da igra ping pong ligu. Koji ce klub moci sem Zvezde i Partizana sebi da priusti stranca. To bi bila liga u kojoj bi se nadmetala dva kluba a ostale drali sa 30 razlike. Kome se ne svidja Aba neka istupi i igra ping pong ligu koja ima prolaznost pravo u kup Likijane Ronketi. Ako se rasturi Aba liga nijedan nas klub El nece videti decenijama...Igrace fibinu Ls...

Shone

pre 3 godine

Aba liga da ali Srbija, Rumunija, Grcka, Bugarska. Njima se treba okrenuti a ne ovima sto su nas klali kad su god imali priliku i opet bi.

napred srbija

pre 3 godine

Tako je to kad das hrvatima i slovencima nesto da vode. To mora da vodi u propast. Nisu oni da vode nista, samo da slusaju i cute.

СвеСеПамти

pre 3 godine

@SrbEUin Паметњаковићу, поздрав из Србије, само да те подсетим да је твој идол др Човић ултиматумима угурао Партизан и остале српске клубове у Аба лигу.

gisa

pre 3 godine

Zamolio bih pristalice Partizana, ako mogu da objasne, kako to da kad ste osvajali titule i kad vam je sve bilo po volji, niste ni rec rekli o ovome o cemu danas pricate?
Tada vam nije smetalo, a sad vam smeta? Izvolite lepo napustite ligu i ostavite ostale klubove koji zele da igraju, bez vas se itekako moze, verujte mi. :)

Miroslav

pre 3 godine

U ABA ligi ima dosta neregularnosti,ali je kap koja je prelila casu,ne zavrsetak lige prosle sezone.Zato se doslo u ovakvu situaciju.Regularnost takmicenja se mora podici,ili nema lige.Licno mislim da jos uvek nije kasno.

realno

pre 3 godine

Savrseno!

Mozemo da se spremamo mirno za Evroligu, bez ometanja sa strane.

Bertomeu je objasnio da sampion poslednje zavrsene sezone ABA lige ide u Evroligu, a to je sezona 2018/2019 i Zvezda.

Ostali mogu da se spremaju za Kup Jadranke Barjaktarevic.
(One night in May, 25. septembar 2020 00:11

sve je to super ako gledas kratkorocno ali da li ces igrati euroligu 2021\2022 ili 2022\2023 mislim da ces igrati kup jadranke barjaktarevic ili kup marinkove bare razmisli sta si napisao sto se Srpske kosarke tice laku noc euroliga znaci propast i zvezde i partizana

KLS

pre 3 godine

I šta sad? KLS treba da krene sutra, ovamo se apsolutno ne nazire rasplet situacije... I zamislite sada da se definitivno raspadne ABA liga, a ovamo se došlo do 5. kola. Partizan i Zvezda imaju bar u Evropi da se takmiče, ali šta ćemo sa Megom, Borcem i FMP-om, da ne igraju kao uopšte? Ne bio u koži bilo kome ko organizuje domaće prvenstvo sada.

TopTop

pre 3 godine

Uspela je osoba sumnjivog morala i ovo da upropasti.Bravo doktore.Šteta za košarku ali šta je to kad su već upropastili sve ostalo na Balkanu.Nadam se da normalni ljudi vide da je sport na Balkanu u službi politike i da je van svake pameti uzbuđivati se nešto naročito oko toga.

Parni valjak

pre 3 godine

Isto treba i sa domaćom ligom, dokle god se klubovi sa istim vlasnikom ne razdvoje po ligama. Jedna od mogućnosti je da se odmrzne Zvezda, FMP da vrati svoje ime, a Radnički basket da se vrati u niži rang takmičenja.

mija

pre 3 godine

Kažu neki naduvace Zvezda i Partizan domaće ekipe. A ove iz Aba lige ne duvaju kao. Osim Budućnosti, Mornara i Cedevite ostalo je na nivou OKK Beograda i Slobode iz Uzica. Ste je tu bolji Zadar ili Cibona i Krka...

Dejan

pre 3 godine

(SrbEUin, 24. septembar 2020 23:58)
A ko je prvi napustio Srpsku ligu i presao u Jadransku ligu...FMP, pa za njima i C.Zvezda...deca iz Kraljeva, Subotice,Cacka, Milanovca su zamenila deca iz Sirokog,Zadra i ostalih bratskih gradova...a nasa deca su ostala uskracena ...Partizan je poslednji, pod ucenom presao u Jadransku ligu...i nemoj o Jugoslovenstvu ,a navijas za jed og od Titinih blizanaca.

sale009

pre 3 godine

jedino dobro i kvalitetno sportsko takmicenje ste uspeli da unistite.STRASNO...pa mi svi zajedno i nismo za bolje jel sve sto vredi unistavamo

kronos

pre 3 godine

trenutno start ABA lige direktno utiče i na odigravanje u KLS ta ideja da će neko dobiti licencu Eurolige bez domaćeg prvenstva pada u vodu uslov svih uslova je domaće prvenstvo koje je devastirano i dovedeno u pitanje može klub da ima budžet i sto miliona neće dobiti licencu bez domaće lige to je pravilo isto važi i za ABA i ABA2 bez domaćeg prvenstva ništa

One night in May

pre 3 godine

Savrseno!

Mozemo da se spremamo mirno za Evroligu, bez ometanja sa strane.

Bertomeu je objasnio da sampion poslednje zavrsene sezone ABA lige ide u Evroligu, a to je sezona 2018/2019 i Zvezda.

Ostali mogu da se spremaju za Kup Jadranke Barjaktarevic.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Pa šta, jaka stvar. Ionako je ABA Liga u ovih nekoliko sezona unazad postala jako jako nestabilna, puna afera, skandala, nacionalističkih ispada, vređanja, prepucavanja. Nikome više ABA Liga nije potrebna, zato je i pukla. Sada ćemo imati posledice naravno, ostaće region bez predstavnika u Evroligi ali nema veze, ionako to postaje skroz zatvoreno takmičenje, rezervisano samo za elitne klubove sa ogromnim budžetima i sa tim klubovima mi ne možemo da se nosimo. Zato je bolje da neko vreme pauziramo od toga i posvetimo se razvoju košarke u našim ex yz državicama od nule što bi se reklo, jer smo totalno pukli. Što se naše srpske lige konkretno tiče, gotovo da ništa ne gubimo osim Evrolige, tu je naša domaća liga, Večiti derbi, tu su saopštenja, prepucavanja, svađe, incidenti, svega toga će i dalje biti. Međutim, i pored svega toga bolje je što je regionalna liga prošlost, naša liga je nešto što naš košarkaški savez treba da forsira udubuće i da jača, naša liga je ta koja je iznedrila ogroman broj vanserijskih igrača svetskog kalibra i savez mora da u godinama koje dolazi učini sve da ona bude što jača i konkurentnija. Što se tiče Evrope pa tu nam je sasvim solidni Evrokup i Dibina Liga šampiona, realno tu nam je trenutno i mesto. Sada samo hrabro u prosperitet naše lige, treba je vratiti na staze stare slave.

milan

pre 3 godine

A kako bi se i održala? Korona, putovanja, ograničenja, nema gledalaca. Ko će to da isprati i plati? Po 100eur svakom košarkašu spasava stvar?

Krle

pre 3 godine

Pa jasno je kome ovo najvise odgovara,onima sto pricaju da su smanjili dug na 1 milion,a ustvari je taj dug preko 10 miliona,onima sto nemaju para ni za autobus za gostovanje do cacka zato je odjednom sad problem sto fmp igra aba ligu a nije bio problem 10 godina unazad,to je tolikoo providno da cak i sami grobari vide,naravno oni koji nisu na platnom spisku njihovog tradicione di familija predsednika i njegovog glavnog urednika tv partizan.

Magdalena

pre 3 godine

Svim genijalcima koji se raduju eventualnom kraju aba lige, od srca zelim da uzivaju u ucescu svojih klubova u fiba ligi sampiona. Jer Evroligu videti necemo.

cole

pre 3 godine

E bas super, sad cemo gledati zvezdu i partizan kako dobijaju tamis dinamik metalac po 30 razlike, na tribinama ce biti citavih 100 ljudi sa redarima, i mozemo se pozdraviti sa evroligom

SrbEUin

pre 3 godine

Vidim likuju Yugrobosloveni. Ukida se ABA. Malo čudno da jedini YU klub ne želi YU ligu. Osnstoja sigurno ima dojavu kome će Đordi onda dodeliti licencu. Naravno Instituciji, iliti srpski rečeno Gromadi. Do sada je uvek bio 100% u pravu. Zato i ruši ligu.

Lazar

pre 3 godine

Na početku prošle sezone bilo je priča da u EL od sezone 21/22 neće biti predstavnika ABA lige, i da će timovi iz iste moći u EL samo preko EC. Nakon svega ovoga izgleda da je to tačno. Djordiju su bitne samo pare, a mi nismo pogodno tržište za sticanje kapitala. Nema tu više košarke. Uloži milione, dovedi zvezde koje neće morati da brinu o plasmanu, bitno je da zaradjuješ... Zenit, nemački, francuski klubovi islični su u EL bez ambicija, ali donose brdo novca.

vaxilar

pre 3 godine

Jos jednom dokazano da KK Partizai iskljucivo juri interes svojih mocnika umesto boljitak kosarke u Srbiji. Samo da je njima otimanja i procenata

Magdalena

pre 3 godine

Svim genijalcima koji se raduju eventualnom kraju aba lige, od srca zelim da uzivaju u ucescu svojih klubova u fiba ligi sampiona. Jer Evroligu videti necemo.

cole

pre 3 godine

E bas super, sad cemo gledati zvezdu i partizan kako dobijaju tamis dinamik metalac po 30 razlike, na tribinama ce biti citavih 100 ljudi sa redarima, i mozemo se pozdraviti sa evroligom

vaxilar

pre 3 godine

Jos jednom dokazano da KK Partizai iskljucivo juri interes svojih mocnika umesto boljitak kosarke u Srbiji. Samo da je njima otimanja i procenata

Lazar

pre 3 godine

Na početku prošle sezone bilo je priča da u EL od sezone 21/22 neće biti predstavnika ABA lige, i da će timovi iz iste moći u EL samo preko EC. Nakon svega ovoga izgleda da je to tačno. Djordiju su bitne samo pare, a mi nismo pogodno tržište za sticanje kapitala. Nema tu više košarke. Uloži milione, dovedi zvezde koje neće morati da brinu o plasmanu, bitno je da zaradjuješ... Zenit, nemački, francuski klubovi islični su u EL bez ambicija, ali donose brdo novca.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Pa šta, jaka stvar. Ionako je ABA Liga u ovih nekoliko sezona unazad postala jako jako nestabilna, puna afera, skandala, nacionalističkih ispada, vređanja, prepucavanja. Nikome više ABA Liga nije potrebna, zato je i pukla. Sada ćemo imati posledice naravno, ostaće region bez predstavnika u Evroligi ali nema veze, ionako to postaje skroz zatvoreno takmičenje, rezervisano samo za elitne klubove sa ogromnim budžetima i sa tim klubovima mi ne možemo da se nosimo. Zato je bolje da neko vreme pauziramo od toga i posvetimo se razvoju košarke u našim ex yz državicama od nule što bi se reklo, jer smo totalno pukli. Što se naše srpske lige konkretno tiče, gotovo da ništa ne gubimo osim Evrolige, tu je naša domaća liga, Večiti derbi, tu su saopštenja, prepucavanja, svađe, incidenti, svega toga će i dalje biti. Međutim, i pored svega toga bolje je što je regionalna liga prošlost, naša liga je nešto što naš košarkaški savez treba da forsira udubuće i da jača, naša liga je ta koja je iznedrila ogroman broj vanserijskih igrača svetskog kalibra i savez mora da u godinama koje dolazi učini sve da ona bude što jača i konkurentnija. Što se tiče Evrope pa tu nam je sasvim solidni Evrokup i Dibina Liga šampiona, realno tu nam je trenutno i mesto. Sada samo hrabro u prosperitet naše lige, treba je vratiti na staze stare slave.

One night in May

pre 3 godine

Savrseno!

Mozemo da se spremamo mirno za Evroligu, bez ometanja sa strane.

Bertomeu je objasnio da sampion poslednje zavrsene sezone ABA lige ide u Evroligu, a to je sezona 2018/2019 i Zvezda.

Ostali mogu da se spremaju za Kup Jadranke Barjaktarevic.

СвеСеПамти

pre 3 godine

@SrbEUin Паметњаковићу, поздрав из Србије, само да те подсетим да је твој идол др Човић ултиматумима угурао Партизан и остале српске клубове у Аба лигу.

gisa

pre 3 godine

Zamolio bih pristalice Partizana, ako mogu da objasne, kako to da kad ste osvajali titule i kad vam je sve bilo po volji, niste ni rec rekli o ovome o cemu danas pricate?
Tada vam nije smetalo, a sad vam smeta? Izvolite lepo napustite ligu i ostavite ostale klubove koji zele da igraju, bez vas se itekako moze, verujte mi. :)

SrbEUin

pre 3 godine

Vidim likuju Yugrobosloveni. Ukida se ABA. Malo čudno da jedini YU klub ne želi YU ligu. Osnstoja sigurno ima dojavu kome će Đordi onda dodeliti licencu. Naravno Instituciji, iliti srpski rečeno Gromadi. Do sada je uvek bio 100% u pravu. Zato i ruši ligu.

Miroslav

pre 3 godine

U ABA ligi ima dosta neregularnosti,ali je kap koja je prelila casu,ne zavrsetak lige prosle sezone.Zato se doslo u ovakvu situaciju.Regularnost takmicenja se mora podici,ili nema lige.Licno mislim da jos uvek nije kasno.

E

pre 3 godine

ABA liga je nuznost i potreba, kao prvo donosi prolaz u evroligu i evrokup, kao drugo takmicinje je izuzeno kvalitetno...Buducnost, Olimpija Cedevita, Mornar veoma dobri timovi pojacavaju se solidno i ostali klubovi....ovavkom kvalitetu nikako ne moze odgovoriti neka domaca liga....drugo bi bilo da ima para u Vršcu, Novom Sadu i ostalim gradovima....ovako ABA je veoma vazna za region i zaista mi nije jasno ko bi se radovao propasti iste....slazem se da neke stvari treba unaprediti ali da se cela liga kao u fudbalu svede na Zvezdu i Partizan nikako!!!

Dejan

pre 3 godine

(SrbEUin, 24. septembar 2020 23:58)
A ko je prvi napustio Srpsku ligu i presao u Jadransku ligu...FMP, pa za njima i C.Zvezda...deca iz Kraljeva, Subotice,Cacka, Milanovca su zamenila deca iz Sirokog,Zadra i ostalih bratskih gradova...a nasa deca su ostala uskracena ...Partizan je poslednji, pod ucenom presao u Jadransku ligu...i nemoj o Jugoslovenstvu ,a navijas za jed og od Titinih blizanaca.

Shone

pre 3 godine

Aba liga da ali Srbija, Rumunija, Grcka, Bugarska. Njima se treba okrenuti a ne ovima sto su nas klali kad su god imali priliku i opet bi.

realno

pre 3 godine

Savrseno!

Mozemo da se spremamo mirno za Evroligu, bez ometanja sa strane.

Bertomeu je objasnio da sampion poslednje zavrsene sezone ABA lige ide u Evroligu, a to je sezona 2018/2019 i Zvezda.

Ostali mogu da se spremaju za Kup Jadranke Barjaktarevic.
(One night in May, 25. septembar 2020 00:11

sve je to super ako gledas kratkorocno ali da li ces igrati euroligu 2021\2022 ili 2022\2023 mislim da ces igrati kup jadranke barjaktarevic ili kup marinkove bare razmisli sta si napisao sto se Srpske kosarke tice laku noc euroliga znaci propast i zvezde i partizana

vaxilar

pre 3 godine

Liga u kojoj igraju 2 kluba istog gazde ne treba ni da postoji.
(Da se pitam, 25. septembar 2020 01:27)

Slazem se, ali umesto da insistirate da izadjete ili Igokea ili vi, napadate nas i FMP bez ikakvog razloga

napred srbija

pre 3 godine

Tako je to kad das hrvatima i slovencima nesto da vode. To mora da vodi u propast. Nisu oni da vode nista, samo da slusaju i cute.

Indijanac

pre 3 godine

(Arbutina, 25. septembar 2020 07:19)
Pa ko će da igra tu ligu? U Srbiji nema više velikih kompanija koje će sponzorisati košarku. Zato nema više Hemofarma, Zdravlja iz Leskovca, Kragujevca, Metalca iz G. Milanovca. Sve su to bili odlični klubovi ali nemaju više sponzore.

Igra bez granica

pre 3 godine

Ovo se lako rešava. Ugasiti ovu ligu, napravite novu za 7 dana a partizan ne pozovete i rešen problem. Pa nek oni igraju svoju ligu koja im se dopada. Svi klubovi treba da budu taoci jednog egoiste...

Srx

pre 3 godine

Kakav bre kvalitet mozemo da imamo. Koji stranac ce doci da igra ping pong ligu. Koji ce klub moci sem Zvezde i Partizana sebi da priusti stranca. To bi bila liga u kojoj bi se nadmetala dva kluba a ostale drali sa 30 razlike. Kome se ne svidja Aba neka istupi i igra ping pong ligu koja ima prolaznost pravo u kup Likijane Ronketi. Ako se rasturi Aba liga nijedan nas klub El nece videti decenijama...Igrace fibinu Ls...

Millennium

pre 3 godine

Navijam za Zvezdu od kad znam za sebe, ali šta rade Zvezda i Partizan i u fudbalu i u košarci više nije normalno. Njihova međusobna prepucavanja i podmetanja do te mere su zagadila sport da je čak i opstanak lige doveden u pitanje. Toliko su bahati i razmaženi da su umislili kako su iznad svih ostalih klubove, kako svi ostali postoje samo da bi njima nameštali statistiku i služili kao ukras na tabeli. Možda bi spas za fudbal i za košarku bilo da ova dva kluba budu izbačena u najniži rang. Onda bi iz njihovih uprava otišla lica sa poternica i možda došli pravi ljudi.

TopTop

pre 3 godine

Uspela je osoba sumnjivog morala i ovo da upropasti.Bravo doktore.Šteta za košarku ali šta je to kad su već upropastili sve ostalo na Balkanu.Nadam se da normalni ljudi vide da je sport na Balkanu u službi politike i da je van svake pameti uzbuđivati se nešto naročito oko toga.

Гиле

pre 3 godine

Сада и домаћу прву лигу угасити је и ту су ФМП и ЦЗ и Остоја решио проблем.

Parni valjak

pre 3 godine

Isto treba i sa domaćom ligom, dokle god se klubovi sa istim vlasnikom ne razdvoje po ligama. Jedna od mogućnosti je da se odmrzne Zvezda, FMP da vrati svoje ime, a Radnički basket da se vrati u niži rang takmičenja.

sale009

pre 3 godine

jedino dobro i kvalitetno sportsko takmicenje ste uspeli da unistite.STRASNO...pa mi svi zajedno i nismo za bolje jel sve sto vredi unistavamo

KLS

pre 3 godine

I šta sad? KLS treba da krene sutra, ovamo se apsolutno ne nazire rasplet situacije... I zamislite sada da se definitivno raspadne ABA liga, a ovamo se došlo do 5. kola. Partizan i Zvezda imaju bar u Evropi da se takmiče, ali šta ćemo sa Megom, Borcem i FMP-om, da ne igraju kao uopšte? Ne bio u koži bilo kome ko organizuje domaće prvenstvo sada.

Krle

pre 3 godine

Pa jasno je kome ovo najvise odgovara,onima sto pricaju da su smanjili dug na 1 milion,a ustvari je taj dug preko 10 miliona,onima sto nemaju para ni za autobus za gostovanje do cacka zato je odjednom sad problem sto fmp igra aba ligu a nije bio problem 10 godina unazad,to je tolikoo providno da cak i sami grobari vide,naravno oni koji nisu na platnom spisku njihovog tradicione di familija predsednika i njegovog glavnog urednika tv partizan.

stiksson

pre 3 godine

ABA liga, da je pametna, neka izbaci Zvezdu i Partizan. Jer su to dva najveća ZLA srpskog sporta. Zvezda i Partizan neka osnuju ligu u hrkljušu, pa neka govore jedni drugima "udri se bekane". Nizašta drugo nisu ni sposobni.

mija

pre 3 godine

Kažu neki naduvace Zvezda i Partizan domaće ekipe. A ove iz Aba lige ne duvaju kao. Osim Budućnosti, Mornara i Cedevite ostalo je na nivou OKK Beograda i Slobode iz Uzica. Ste je tu bolji Zadar ili Cibona i Krka...

kronos

pre 3 godine

trenutno start ABA lige direktno utiče i na odigravanje u KLS ta ideja da će neko dobiti licencu Eurolige bez domaćeg prvenstva pada u vodu uslov svih uslova je domaće prvenstvo koje je devastirano i dovedeno u pitanje može klub da ima budžet i sto miliona neće dobiti licencu bez domaće lige to je pravilo isto važi i za ABA i ABA2 bez domaćeg prvenstva ništa

milan

pre 3 godine

A kako bi se i održala? Korona, putovanja, ograničenja, nema gledalaca. Ko će to da isprati i plati? Po 100eur svakom košarkašu spasava stvar?

igraće se kad se bude znalo reda

pre 3 godine

Izbaciti klub koji koči početak aba lige i rešena stvar.
(ajd, 24. septembar 2020 23:32)

Zapravo, početak takmičenja koče dva kluba, koja su u vlasništvu jednog istog čoveka. Kada jedna porodica, sa užom i širom rodbinom, upravlja istovremeno sa dva kluba, u istoj ligi, gde im je dozvoljeno da šaltaju igrače iz jednog u drugi klub kako im se prohte, a jedan od njih ima dve zagarantovane pobede uoči svake sezone, e onda to nisu čista posla. Liga u kojoj je ovo dopušteno ne treba ni da se igra.

Gz

pre 3 godine

Kad si najpametniji, sve znas i moze samo kako ti kazes mozda je nekome u pocetku zanimljivo. Kako vreme prolazi smuci ti se i ne mozes vise da slusas te price. Cinjenica jeste da su zvezda i fmp jedno, cinjenica jeste da partizan to gura ne pravde radi nego da napakosti covicu, cinjenica jeste da su to ozbiljno bolesni ljudi a progresije bolesti smo gotovo prisiljeni da budemo svedoci. Cinjenica jeste da je srpska klubska kosarka mozda cak i nepovratno unistena a cinjenica jeste i da to nikoga ne zanima. Bolest se siri i komsije u Aba ligi ne zele da budu deo toga, i njima se smucilo, dosta im je

One night in May

pre 3 godine

Zato što inzistira na postulatima prava i pravičnosti, zato što hoće da svi klubovi budu u istoj poziciji i imaju istu šansu na uspeh. Zato što želi da se na terenu odlučuje o najboljem.

Pravda za sve.
(seljak, 25. septembar 2020 09:21)


Jesen 2002.
Posle osvajanja SP u Americi, na celo dolazi novi predsednik Saveza - Miodrag Babic.
Istovremeno predsednik KK Hemofarm i clan UO KK Partizan.


Gde ste tada bili da inZistirate na postulatima prava i pravicnosti?!
Tada ste se smejali, uzivali u dominaciji institucije...A danas, vidibogati, inZistirate na postulatima prava i pravicnosti?

Jos nekih 7-8 godina se drzimo principa iz jeseni 2002, pa onda mozemo da razgovaramo za dalje.

vaxilar

pre 3 godine

ajbolji pokazatelj koji klub je najmoćniji na prostoru bivše Jugoslavije. Gotovo svi ABA timovi se udružili protiv Partizana ali uzalud. Partizan je institucija. Ali zašto? Zato što inzistira na postulatima prava i pravičnosti, zato što hoće da svi klubovi budu u istoj poziciji i imaju istu šansu na uspeh. Zato što želi da se na terenu odlučuje o najboljem.
Zvezda i njeni sateliti nisu dozvolili da se prošla liga završi svesni da su Partizanove šanse bile najveće da podigne trofej. Da se to dogodilo i Partizanu bilo omogućeno da se bori za titulu, vlasnik FMP-a izgubio bi svoju životnu bitku borbe za uništenje Partizana.
Ipak, sada se vidi da Partizan inzistira na poštovanju statuta ABA lige. Timoviokupljenin oko FMP-a su sveni da je Partizan u pravu i zato rezignirano daju izjave kao što je ova na koju mi dajemo vlastite komentare.
Pravda za sve.
(seljak, 25. septembar 2020 09:21) # Link komentara


Partizanu ako se ne igra nek izadje iz lige.

Алекса

pre 3 godine

Najbolji pokazatelj koji klub je najmoćniji na prostoru bivše Jugoslavije. Gotovo svi ABA timovi se udružili protiv Partizana ali uzalud. Partizan je institucija.
Pravda za sve.
(seljak, 25. septembar 2020 09:21)

Ниси ти друже сељак. Сељаци пуно знају. Најмоћнији клуб на просторима ондашње Југославије и зачетник кошарке у ондашњој Југославији и институција у кошарци, темељ на ком почива српска кошарка, укључујући КК Партизан је Црвена Звезда. Ти то наравно не знаш, и верујеш да је та једна титула првака Европе довољна да ККП сматраш битним фактором за нашу кошарку. Није. То је феноменалан успех ККП...и то је све. Једна од осам титула првака Европе које су клубови са ових простора освајали. Најгрђе је што ви, навијачи, верујете у мантре које понављате а чињенице не знате. А чињенице су: 4 титуле у СФРЈ, тим који је освојио КЕШ није био првак СФРЈ и губио је и од Звезде и од Цибоне и од сплићана....на крају, кад је безрезервна подршка политике престала вратили сте се тамо где сте били 1989....понека титула и гомила замало...

CJC

pre 3 godine

Svim genijalcima koji se raduju eventualnom kraju aba lige, od srca zelim da uzivaju u ucescu svojih klubova u fiba ligi sampiona. Jer Evroligu videti necemo.
(Magdalena, 24. septembar 2020 23:42)

Ovu bledu kopiju NBA ali sa igračima za 3-4 klase slabijim nego u NBA ni ne želim da gledam. FIBA LŠ je budućnost evropske košarke.

Bg

pre 3 godine

Zvezda ima 20% sansi da igra EL a Partizan nema ni teoretske sanse... Sve u svemu ovo je katastrofalan potez Ostoje Mijailovica i kraj basketa u Srbiji. Ako neko misli da sujetni Čović neće na ovo odgovoriti taj ne zna nista.

Лаик

pre 3 godine

Партизан ће уништити сваки спорт у коме се такмичи, из чистог комплекса. Класични гробари игара у коме се захтева регуларно надметање.

Uvijek kontra

pre 3 godine

Aba liga je najkvalitetnije sportsko takmičenje na prostoru bivše Jugoslavije.Navijač sam Partizana ali na mestu uprave ABA lige bez razmišljanja bih izbacio Zvezdu i Partizan iz lige. Pa nek sledeće godine od druge ABA lige krenu iz početka. Ucenjivati ne početak već opstanak lige je tako jadno i bedno.

seljak

pre 3 godine

Najbolji pokazatelj koji klub je najmoćniji na prostoru bivše Jugoslavije. Gotovo svi ABA timovi se udružili protiv Partizana ali uzalud. Partizan je institucija. Ali zašto? Zato što inzistira na postulatima prava i pravičnosti, zato što hoće da svi klubovi budu u istoj poziciji i imaju istu šansu na uspeh. Zato što želi da se na terenu odlučuje o najboljem.
Zvezda i njeni sateliti nisu dozvolili da se prošla liga završi svesni da su Partizanove šanse bile najveće da podigne trofej. Da se to dogodilo i Partizanu bilo omogućeno da se bori za titulu, vlasnik FMP-a izgubio bi svoju životnu bitku borbe za uništenje Partizana.
Ipak, sada se vidi da Partizan inzistira na poštovanju statuta ABA lige. Timoviokupljenin oko FMP-a su sveni da je Partizan u pravu i zato rezignirano daju izjave kao što je ova na koju mi dajemo vlastite komentare.
Pravda za sve.

Kgtown

pre 3 godine

Realno gledano, samo klubovi iz Crne Gore i Srbije ulažu u pravljenje koliko-toliko kvalitetnih timova iz godine u godinu (Vučić, Milo, Mika, Žika kako god, da ne ulazimo u to) i održavaju kvalitet ABA lige. Samo klubovi iz Srbije i Crne Gore imaju kakvu takvu posećenost na utakmicama. Svi ostali su daleko, daleko od bilo kakve ozbiljne priče po tim pitanjima. Šta treba dalje raditi zaključite sami..........

Pera85

pre 3 godine

Neka se ugasi svaki sport u kojem su Zvezda i Partizan jaki. Ne protoji nista vise pozitivno. Neka umre sve to da bi se na zdravim nogama ponovo podiglo.
Ja kao Partizanovac kazem da treba sve to da propadne

Srbin

pre 3 godine

Aba treba da igra samo finalnih 8 timova iz svake zemlje. Dosta razvijanju košarke kod komšija na naš račun. Pojacajte stare centre košarke po Srbiji pa da se igra i 10 godina loša košarka, doći će posle generacije ozbiljnih igrača. Ne može sve preko noći. P.S. I ugasite ova dva raka naše košarke partizan i zvezdu.

vaxilar

pre 3 godine

Jos jednom dokazano da KK Partizai iskljucivo juri interes svojih mocnika umesto boljitak kosarke u Srbiji. Samo da je njima otimanja i procenata

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Pa šta, jaka stvar. Ionako je ABA Liga u ovih nekoliko sezona unazad postala jako jako nestabilna, puna afera, skandala, nacionalističkih ispada, vređanja, prepucavanja. Nikome više ABA Liga nije potrebna, zato je i pukla. Sada ćemo imati posledice naravno, ostaće region bez predstavnika u Evroligi ali nema veze, ionako to postaje skroz zatvoreno takmičenje, rezervisano samo za elitne klubove sa ogromnim budžetima i sa tim klubovima mi ne možemo da se nosimo. Zato je bolje da neko vreme pauziramo od toga i posvetimo se razvoju košarke u našim ex yz državicama od nule što bi se reklo, jer smo totalno pukli. Što se naše srpske lige konkretno tiče, gotovo da ništa ne gubimo osim Evrolige, tu je naša domaća liga, Večiti derbi, tu su saopštenja, prepucavanja, svađe, incidenti, svega toga će i dalje biti. Međutim, i pored svega toga bolje je što je regionalna liga prošlost, naša liga je nešto što naš košarkaški savez treba da forsira udubuće i da jača, naša liga je ta koja je iznedrila ogroman broj vanserijskih igrača svetskog kalibra i savez mora da u godinama koje dolazi učini sve da ona bude što jača i konkurentnija. Što se tiče Evrope pa tu nam je sasvim solidni Evrokup i Dibina Liga šampiona, realno tu nam je trenutno i mesto. Sada samo hrabro u prosperitet naše lige, treba je vratiti na staze stare slave.

SrbEUin

pre 3 godine

Vidim likuju Yugrobosloveni. Ukida se ABA. Malo čudno da jedini YU klub ne želi YU ligu. Osnstoja sigurno ima dojavu kome će Đordi onda dodeliti licencu. Naravno Instituciji, iliti srpski rečeno Gromadi. Do sada je uvek bio 100% u pravu. Zato i ruši ligu.

One night in May

pre 3 godine

Savrseno!

Mozemo da se spremamo mirno za Evroligu, bez ometanja sa strane.

Bertomeu je objasnio da sampion poslednje zavrsene sezone ABA lige ide u Evroligu, a to je sezona 2018/2019 i Zvezda.

Ostali mogu da se spremaju za Kup Jadranke Barjaktarevic.

gisa

pre 3 godine

Zamolio bih pristalice Partizana, ako mogu da objasne, kako to da kad ste osvajali titule i kad vam je sve bilo po volji, niste ni rec rekli o ovome o cemu danas pricate?
Tada vam nije smetalo, a sad vam smeta? Izvolite lepo napustite ligu i ostavite ostale klubove koji zele da igraju, bez vas se itekako moze, verujte mi. :)

Magdalena

pre 3 godine

Svim genijalcima koji se raduju eventualnom kraju aba lige, od srca zelim da uzivaju u ucescu svojih klubova u fiba ligi sampiona. Jer Evroligu videti necemo.

Shone

pre 3 godine

Aba liga da ali Srbija, Rumunija, Grcka, Bugarska. Njima se treba okrenuti a ne ovima sto su nas klali kad su god imali priliku i opet bi.

napred srbija

pre 3 godine

Tako je to kad das hrvatima i slovencima nesto da vode. To mora da vodi u propast. Nisu oni da vode nista, samo da slusaju i cute.

CJC

pre 3 godine

Svim genijalcima koji se raduju eventualnom kraju aba lige, od srca zelim da uzivaju u ucescu svojih klubova u fiba ligi sampiona. Jer Evroligu videti necemo.
(Magdalena, 24. septembar 2020 23:42)

Ovu bledu kopiju NBA ali sa igračima za 3-4 klase slabijim nego u NBA ni ne želim da gledam. FIBA LŠ je budućnost evropske košarke.

cole

pre 3 godine

E bas super, sad cemo gledati zvezdu i partizan kako dobijaju tamis dinamik metalac po 30 razlike, na tribinama ce biti citavih 100 ljudi sa redarima, i mozemo se pozdraviti sa evroligom

vaxilar

pre 3 godine

Liga u kojoj igraju 2 kluba istog gazde ne treba ni da postoji.
(Da se pitam, 25. septembar 2020 01:27)

Slazem se, ali umesto da insistirate da izadjete ili Igokea ili vi, napadate nas i FMP bez ikakvog razloga

Krle

pre 3 godine

Pa jasno je kome ovo najvise odgovara,onima sto pricaju da su smanjili dug na 1 milion,a ustvari je taj dug preko 10 miliona,onima sto nemaju para ni za autobus za gostovanje do cacka zato je odjednom sad problem sto fmp igra aba ligu a nije bio problem 10 godina unazad,to je tolikoo providno da cak i sami grobari vide,naravno oni koji nisu na platnom spisku njihovog tradicione di familija predsednika i njegovog glavnog urednika tv partizan.

Dejan

pre 3 godine

(SrbEUin, 24. septembar 2020 23:58)
A ko je prvi napustio Srpsku ligu i presao u Jadransku ligu...FMP, pa za njima i C.Zvezda...deca iz Kraljeva, Subotice,Cacka, Milanovca su zamenila deca iz Sirokog,Zadra i ostalih bratskih gradova...a nasa deca su ostala uskracena ...Partizan je poslednji, pod ucenom presao u Jadransku ligu...i nemoj o Jugoslovenstvu ,a navijas za jed og od Titinih blizanaca.

СвеСеПамти

pre 3 godine

@SrbEUin Паметњаковићу, поздрав из Србије, само да те подсетим да је твој идол др Човић ултиматумима угурао Партизан и остале српске клубове у Аба лигу.

Igra bez granica

pre 3 godine

Ovo se lako rešava. Ugasiti ovu ligu, napravite novu za 7 dana a partizan ne pozovete i rešen problem. Pa nek oni igraju svoju ligu koja im se dopada. Svi klubovi treba da budu taoci jednog egoiste...

Parni valjak

pre 3 godine

Isto treba i sa domaćom ligom, dokle god se klubovi sa istim vlasnikom ne razdvoje po ligama. Jedna od mogućnosti je da se odmrzne Zvezda, FMP da vrati svoje ime, a Radnički basket da se vrati u niži rang takmičenja.

realno

pre 3 godine

Savrseno!

Mozemo da se spremamo mirno za Evroligu, bez ometanja sa strane.

Bertomeu je objasnio da sampion poslednje zavrsene sezone ABA lige ide u Evroligu, a to je sezona 2018/2019 i Zvezda.

Ostali mogu da se spremaju za Kup Jadranke Barjaktarevic.
(One night in May, 25. septembar 2020 00:11

sve je to super ako gledas kratkorocno ali da li ces igrati euroligu 2021\2022 ili 2022\2023 mislim da ces igrati kup jadranke barjaktarevic ili kup marinkove bare razmisli sta si napisao sto se Srpske kosarke tice laku noc euroliga znaci propast i zvezde i partizana

seljak

pre 3 godine

Najbolji pokazatelj koji klub je najmoćniji na prostoru bivše Jugoslavije. Gotovo svi ABA timovi se udružili protiv Partizana ali uzalud. Partizan je institucija. Ali zašto? Zato što inzistira na postulatima prava i pravičnosti, zato što hoće da svi klubovi budu u istoj poziciji i imaju istu šansu na uspeh. Zato što želi da se na terenu odlučuje o najboljem.
Zvezda i njeni sateliti nisu dozvolili da se prošla liga završi svesni da su Partizanove šanse bile najveće da podigne trofej. Da se to dogodilo i Partizanu bilo omogućeno da se bori za titulu, vlasnik FMP-a izgubio bi svoju životnu bitku borbe za uništenje Partizana.
Ipak, sada se vidi da Partizan inzistira na poštovanju statuta ABA lige. Timoviokupljenin oko FMP-a su sveni da je Partizan u pravu i zato rezignirano daju izjave kao što je ova na koju mi dajemo vlastite komentare.
Pravda za sve.

Лаик

pre 3 godine

Партизан ће уништити сваки спорт у коме се такмичи, из чистог комплекса. Класични гробари игара у коме се захтева регуларно надметање.

Lazar

pre 3 godine

Na početku prošle sezone bilo je priča da u EL od sezone 21/22 neće biti predstavnika ABA lige, i da će timovi iz iste moći u EL samo preko EC. Nakon svega ovoga izgleda da je to tačno. Djordiju su bitne samo pare, a mi nismo pogodno tržište za sticanje kapitala. Nema tu više košarke. Uloži milione, dovedi zvezde koje neće morati da brinu o plasmanu, bitno je da zaradjuješ... Zenit, nemački, francuski klubovi islični su u EL bez ambicija, ali donose brdo novca.

stiksson

pre 3 godine

ABA liga, da je pametna, neka izbaci Zvezdu i Partizan. Jer su to dva najveća ZLA srpskog sporta. Zvezda i Partizan neka osnuju ligu u hrkljušu, pa neka govore jedni drugima "udri se bekane". Nizašta drugo nisu ni sposobni.

Miroslav

pre 3 godine

U ABA ligi ima dosta neregularnosti,ali je kap koja je prelila casu,ne zavrsetak lige prosle sezone.Zato se doslo u ovakvu situaciju.Regularnost takmicenja se mora podici,ili nema lige.Licno mislim da jos uvek nije kasno.

TopTop

pre 3 godine

Uspela je osoba sumnjivog morala i ovo da upropasti.Bravo doktore.Šteta za košarku ali šta je to kad su već upropastili sve ostalo na Balkanu.Nadam se da normalni ljudi vide da je sport na Balkanu u službi politike i da je van svake pameti uzbuđivati se nešto naročito oko toga.

mija

pre 3 godine

Kažu neki naduvace Zvezda i Partizan domaće ekipe. A ove iz Aba lige ne duvaju kao. Osim Budućnosti, Mornara i Cedevite ostalo je na nivou OKK Beograda i Slobode iz Uzica. Ste je tu bolji Zadar ili Cibona i Krka...

sale009

pre 3 godine

jedino dobro i kvalitetno sportsko takmicenje ste uspeli da unistite.STRASNO...pa mi svi zajedno i nismo za bolje jel sve sto vredi unistavamo

vaxilar

pre 3 godine

ajbolji pokazatelj koji klub je najmoćniji na prostoru bivše Jugoslavije. Gotovo svi ABA timovi se udružili protiv Partizana ali uzalud. Partizan je institucija. Ali zašto? Zato što inzistira na postulatima prava i pravičnosti, zato što hoće da svi klubovi budu u istoj poziciji i imaju istu šansu na uspeh. Zato što želi da se na terenu odlučuje o najboljem.
Zvezda i njeni sateliti nisu dozvolili da se prošla liga završi svesni da su Partizanove šanse bile najveće da podigne trofej. Da se to dogodilo i Partizanu bilo omogućeno da se bori za titulu, vlasnik FMP-a izgubio bi svoju životnu bitku borbe za uništenje Partizana.
Ipak, sada se vidi da Partizan inzistira na poštovanju statuta ABA lige. Timoviokupljenin oko FMP-a su sveni da je Partizan u pravu i zato rezignirano daju izjave kao što je ova na koju mi dajemo vlastite komentare.
Pravda za sve.
(seljak, 25. septembar 2020 09:21) # Link komentara


Partizanu ako se ne igra nek izadje iz lige.

E

pre 3 godine

ABA liga je nuznost i potreba, kao prvo donosi prolaz u evroligu i evrokup, kao drugo takmicinje je izuzeno kvalitetno...Buducnost, Olimpija Cedevita, Mornar veoma dobri timovi pojacavaju se solidno i ostali klubovi....ovavkom kvalitetu nikako ne moze odgovoriti neka domaca liga....drugo bi bilo da ima para u Vršcu, Novom Sadu i ostalim gradovima....ovako ABA je veoma vazna za region i zaista mi nije jasno ko bi se radovao propasti iste....slazem se da neke stvari treba unaprediti ali da se cela liga kao u fudbalu svede na Zvezdu i Partizan nikako!!!

kronos

pre 3 godine

trenutno start ABA lige direktno utiče i na odigravanje u KLS ta ideja da će neko dobiti licencu Eurolige bez domaćeg prvenstva pada u vodu uslov svih uslova je domaće prvenstvo koje je devastirano i dovedeno u pitanje može klub da ima budžet i sto miliona neće dobiti licencu bez domaće lige to je pravilo isto važi i za ABA i ABA2 bez domaćeg prvenstva ništa

milan

pre 3 godine

A kako bi se i održala? Korona, putovanja, ograničenja, nema gledalaca. Ko će to da isprati i plati? Po 100eur svakom košarkašu spasava stvar?

Srx

pre 3 godine

Kakav bre kvalitet mozemo da imamo. Koji stranac ce doci da igra ping pong ligu. Koji ce klub moci sem Zvezde i Partizana sebi da priusti stranca. To bi bila liga u kojoj bi se nadmetala dva kluba a ostale drali sa 30 razlike. Kome se ne svidja Aba neka istupi i igra ping pong ligu koja ima prolaznost pravo u kup Likijane Ronketi. Ako se rasturi Aba liga nijedan nas klub El nece videti decenijama...Igrace fibinu Ls...

Гиле

pre 3 godine

Сада и домаћу прву лигу угасити је и ту су ФМП и ЦЗ и Остоја решио проблем.

Gz

pre 3 godine

Kad si najpametniji, sve znas i moze samo kako ti kazes mozda je nekome u pocetku zanimljivo. Kako vreme prolazi smuci ti se i ne mozes vise da slusas te price. Cinjenica jeste da su zvezda i fmp jedno, cinjenica jeste da partizan to gura ne pravde radi nego da napakosti covicu, cinjenica jeste da su to ozbiljno bolesni ljudi a progresije bolesti smo gotovo prisiljeni da budemo svedoci. Cinjenica jeste da je srpska klubska kosarka mozda cak i nepovratno unistena a cinjenica jeste i da to nikoga ne zanima. Bolest se siri i komsije u Aba ligi ne zele da budu deo toga, i njima se smucilo, dosta im je

Алекса

pre 3 godine

Najbolji pokazatelj koji klub je najmoćniji na prostoru bivše Jugoslavije. Gotovo svi ABA timovi se udružili protiv Partizana ali uzalud. Partizan je institucija.
Pravda za sve.
(seljak, 25. septembar 2020 09:21)

Ниси ти друже сељак. Сељаци пуно знају. Најмоћнији клуб на просторима ондашње Југославије и зачетник кошарке у ондашњој Југославији и институција у кошарци, темељ на ком почива српска кошарка, укључујући КК Партизан је Црвена Звезда. Ти то наравно не знаш, и верујеш да је та једна титула првака Европе довољна да ККП сматраш битним фактором за нашу кошарку. Није. То је феноменалан успех ККП...и то је све. Једна од осам титула првака Европе које су клубови са ових простора освајали. Најгрђе је што ви, навијачи, верујете у мантре које понављате а чињенице не знате. А чињенице су: 4 титуле у СФРЈ, тим који је освојио КЕШ није био првак СФРЈ и губио је и од Звезде и од Цибоне и од сплићана....на крају, кад је безрезервна подршка политике престала вратили сте се тамо где сте били 1989....понека титула и гомила замало...

igraće se kad se bude znalo reda

pre 3 godine

Izbaciti klub koji koči početak aba lige i rešena stvar.
(ajd, 24. septembar 2020 23:32)

Zapravo, početak takmičenja koče dva kluba, koja su u vlasništvu jednog istog čoveka. Kada jedna porodica, sa užom i širom rodbinom, upravlja istovremeno sa dva kluba, u istoj ligi, gde im je dozvoljeno da šaltaju igrače iz jednog u drugi klub kako im se prohte, a jedan od njih ima dve zagarantovane pobede uoči svake sezone, e onda to nisu čista posla. Liga u kojoj je ovo dopušteno ne treba ni da se igra.

One night in May

pre 3 godine

Zato što inzistira na postulatima prava i pravičnosti, zato što hoće da svi klubovi budu u istoj poziciji i imaju istu šansu na uspeh. Zato što želi da se na terenu odlučuje o najboljem.

Pravda za sve.
(seljak, 25. septembar 2020 09:21)


Jesen 2002.
Posle osvajanja SP u Americi, na celo dolazi novi predsednik Saveza - Miodrag Babic.
Istovremeno predsednik KK Hemofarm i clan UO KK Partizan.


Gde ste tada bili da inZistirate na postulatima prava i pravicnosti?!
Tada ste se smejali, uzivali u dominaciji institucije...A danas, vidibogati, inZistirate na postulatima prava i pravicnosti?

Jos nekih 7-8 godina se drzimo principa iz jeseni 2002, pa onda mozemo da razgovaramo za dalje.

Pera85

pre 3 godine

Neka se ugasi svaki sport u kojem su Zvezda i Partizan jaki. Ne protoji nista vise pozitivno. Neka umre sve to da bi se na zdravim nogama ponovo podiglo.
Ja kao Partizanovac kazem da treba sve to da propadne

Millennium

pre 3 godine

Navijam za Zvezdu od kad znam za sebe, ali šta rade Zvezda i Partizan i u fudbalu i u košarci više nije normalno. Njihova međusobna prepucavanja i podmetanja do te mere su zagadila sport da je čak i opstanak lige doveden u pitanje. Toliko su bahati i razmaženi da su umislili kako su iznad svih ostalih klubove, kako svi ostali postoje samo da bi njima nameštali statistiku i služili kao ukras na tabeli. Možda bi spas za fudbal i za košarku bilo da ova dva kluba budu izbačena u najniži rang. Onda bi iz njihovih uprava otišla lica sa poternica i možda došli pravi ljudi.

Bg

pre 3 godine

Zvezda ima 20% sansi da igra EL a Partizan nema ni teoretske sanse... Sve u svemu ovo je katastrofalan potez Ostoje Mijailovica i kraj basketa u Srbiji. Ako neko misli da sujetni Čović neće na ovo odgovoriti taj ne zna nista.

Uvijek kontra

pre 3 godine

Aba liga je najkvalitetnije sportsko takmičenje na prostoru bivše Jugoslavije.Navijač sam Partizana ali na mestu uprave ABA lige bez razmišljanja bih izbacio Zvezdu i Partizan iz lige. Pa nek sledeće godine od druge ABA lige krenu iz početka. Ucenjivati ne početak već opstanak lige je tako jadno i bedno.

Indijanac

pre 3 godine

(Arbutina, 25. septembar 2020 07:19)
Pa ko će da igra tu ligu? U Srbiji nema više velikih kompanija koje će sponzorisati košarku. Zato nema više Hemofarma, Zdravlja iz Leskovca, Kragujevca, Metalca iz G. Milanovca. Sve su to bili odlični klubovi ali nemaju više sponzore.

Srbin

pre 3 godine

Aba treba da igra samo finalnih 8 timova iz svake zemlje. Dosta razvijanju košarke kod komšija na naš račun. Pojacajte stare centre košarke po Srbiji pa da se igra i 10 godina loša košarka, doći će posle generacije ozbiljnih igrača. Ne može sve preko noći. P.S. I ugasite ova dva raka naše košarke partizan i zvezdu.

Kgtown

pre 3 godine

Realno gledano, samo klubovi iz Crne Gore i Srbije ulažu u pravljenje koliko-toliko kvalitetnih timova iz godine u godinu (Vučić, Milo, Mika, Žika kako god, da ne ulazimo u to) i održavaju kvalitet ABA lige. Samo klubovi iz Srbije i Crne Gore imaju kakvu takvu posećenost na utakmicama. Svi ostali su daleko, daleko od bilo kakve ozbiljne priče po tim pitanjima. Šta treba dalje raditi zaključite sami..........

KLS

pre 3 godine

I šta sad? KLS treba da krene sutra, ovamo se apsolutno ne nazire rasplet situacije... I zamislite sada da se definitivno raspadne ABA liga, a ovamo se došlo do 5. kola. Partizan i Zvezda imaju bar u Evropi da se takmiče, ali šta ćemo sa Megom, Borcem i FMP-om, da ne igraju kao uopšte? Ne bio u koži bilo kome ko organizuje domaće prvenstvo sada.