Sreda, 23.09.2020.

18:00

"Brine me Đokovićevo duševno stanje"

Nekadašnji trener Rodžera Federera Pol Anakon govorio je o Novaku Đokoviću.

Izvor: LN

"Brine me Ðokoviæevo duševno stanje" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

170 Komentari

Sortiraj po:

Moravac

pre 3 godine

(Kopro, 23. septembar 2020 21:25)

I vidite objavljen je komentar tvoj. Kako je to lepo u Srbiji. Među Srbima je divno.

Takav komentar kao tvoj ,nikada ne bi objavili u nekoj od bivših sfrj republika, niko ga ne bi objavio a da se odnosi na njihovog glavnog i jedinog svetskog sportistu koji je broj jedan na svetu, niko i nigde.

Ali, zato je Srbija svet i zato jedina ima velegrad, Beograd.

lepo je što bar negde možete da napišete i kažete šta god hoćete a posebno o srpskim junacima i da vam to divni i dragi bdevetdva objavi.

Super.

MILENA

pre 3 godine

@jivaNS(ako sam dobro zapamtila ime)- ima Đoković svoju ekipu. Ne trebaju mu "dobronamjerni dušebrižnici" sa strane, pogotovo ne oni iz Federerovog tabora. Izgleda da te treba podsjetiti da je Đoković već dugo, takav kakav je, u teniskom vrhu. Povlačenje, pa i na kratko, poslije onog cirkusa u SAD, je poslednje šta mu treba. Mora biti vrlo aktivian i pozitivan, da tu epizodu što prije i u potpunosti prevaziđe i arhivira.

Milosav

pre 3 godine

Najvise volim kad neki "has beens" kao ovaj komentarisu Novaka. Ili neki "bivsi broj 15 u tenisu pre 30 godina" i takvi slicni.
Sve njih muci sto je Novak trenutno nezaustavljiv, onaj turnir ranije ove godine i onda udarac loptom u sudiju im je jos dalo ekstra snage da ga komentarisu. Sto bi narod rekao: za dobrim konjem se prasina dize" tako da samo mogu da ga mrze. On ce sigurno da osvoji jos nekoliko GS-a a nadam se i ovaj predstojeci na RG.
Ajmo Nole, Vukovi sa Ontarija uvek uz tebe!

slaviša šmigič

pre 3 godine

Tako je to u USA, kada ti ne mogu ništa onda te proglase ludim. Scenario holivudskih filmova.
(Jovana, 24. septembar 2020 00:18)
Tačno eto napraviše crtani film za decu kako Supermen leti juri nekog ludog naučnika danas velikog Nikolu Teslu verovatno največeg naučnika koji je hodao zemljom pre potopa nekih naprednijih civilizacija verovatno nam bog poslao naučnika,da vidi šta če uraditi ljudi i kako če iskoristiti patente i besplatnu energiju ali nakraju Tesla završava kao siroma u hotelu i umire tako,da je ostala velika misterija oko smrti dok se patenti još uvek kriju od očiju javnosti svi znamo danas,da je Tesla radio sa izuzetno mnogo patenata od kojih neki neče nikad ugledati svetlost dana.

JivaNS

pre 3 godine

Tako je to u USA, kada ti ne mogu ništa onda te proglase ludim. Scenario holivudskih filmova.
(Jovana, 24. septembar 2020 00:18)

Pošto čitam Formanovu biografiju,tamo se pominje da su posle Praškog proleća stavljali u ludnicu, građane koji nisu mislili po sovjetski. Elegantno rešenje, tako da toga ima bliže kući imenjakinjo.
Anakin je čovek iz sveta tenisa, zna kako stvari funk. i treba poslušati njegov savet. Svaki dobronameran savet je u redu, ali ne treba nijedan prihvatiti bukvalno. Svi smo mi malo drugačiji, može Nole jedno popodne da odmori.

Биља

pre 3 godine

"за добрим коњем се прашина диже" - стара пословица. Запад је већ видео педеришку као најбољег и сад му тамо неки Србин прети. Нормално је да човек , како је старији постане и нетолерантнији на неправду, лошију игру али не треба мешати темперамент и "душевно стање". Ону неправду на УС опену тешко ко би могао да преброди лако. У Риму, није Новак крив што су Надал, Тим и др.изгубили прерано, па је играо са млађим тенисерима. завист је чудо, Ноле, поносу наш идемооо храбро(као и увек) у нове победе, Боже здравља!!!

miodrag

pre 3 godine

A ja sam najvice bio zabrinut za dusevno stanje Starca Foce od 100 ljeta posle Vimblndona 2019....a I sada ziv nisam jer ne znam koliko su mu Alpi pomogli. Ja ga razumem ali ne shvatam….covek koji je spreman da igra sve dok Novaka trajno ne udalje sa ATP tura! Znajuci koliku on ima moc u svetu tenisa posebno ATP, ne bi me iznenadlio da se jednog dana u dalekoj buducnosti ispostavi da je iza svih prepreka koje su bila na putu Novaka stajao bas Foco....jer ja ne zaboravljam njegov poklic kolegama teniserima na pocetku 2016.- Novaka moramo nekako da zaustavimo- mozda je malo prafrarazirano ali je u sustini to bila poruka

Djido

pre 3 godine

Ti tu vidiš veliki podvig, jer si Srbkinja, a ja sam anacionalni navijač i gledam objektivno i igru i pehare.
(Novak nadigrao i Ruga, 23. septembar 2020 21:53)

Nisi ti anacionalan, takvi ne postoje, ti si Mandov, zato se i stidiš svog naroda.

Mladen

pre 3 godine

Da nije takav ne bi bio GOAT, a GOAT ce biti u naerdne dvije godine. Ne razumijem kako misli razdrazljiv, pa ja sam razdrazljiviji kada ga gledam kako igra i nekada pogrijesi...ne razumijem sta ovaj covje pokusava da kaze, da bi trebalo da bude ravna crta, pa nije robot. Novak je za njih prije svega covjek, a onda sve ostalo.

Sale

pre 3 godine

Brini se ti za Federera ebo ote on... a Djokovica ostavite na miru - drzi vam svima lekcije sta je IGRAC NAD IGRACIMA i kako se to radi.. samo zato sto je iz Srbije ne znaci da je lis, da ne zna nista - on je 5 puta jaci jer i Nadal i Federer inaju prednost jer ih mediji vole... ali Federer je deda za tenis vec... u penziju i ti i on i tisina o Djokovicu!!!

Ambalaza Rotira

pre 3 godine

Ajde sve ove gluposti i medijska preterivanja o njemu. Ali sta, recimo, da osvoji 21 slem i postane rekorder? Mislite da ce tek tako stati? Nece, ne ide to tako... Telo ce mu biti suvise staro za nova dostignuca, ali ce ti biti njegov ego, nikad veci i nikad jaci. Nije njemu lako, nesto on to nekome pokusava da dokaze. Ne izgleda mi kao sav svoj. Opusti se brate, volecemo te isto ako nikad vise nista ne osvojis.

nikol dz femija

pre 3 godine

Zapad.
A nije bio zabrinut za zdrave Mekinroa, Ivaniševića, Hjuita, Federera kada je na Australiji ridao potpuno pod nervnim slomom...??

NEVEROVATNO BEZOBRANI, DRSKI, NEVASPITANI i opet DRSKI !!

ČOVEK NE ZNA ŠTA DA KAŽE, ŠTA DA NAPIŠE, OSEĆA SE STRAŠNO I STRAŠNO NEMOĆNO - GLEDA KAKO KRADU, LAŽU, MAŽU I NIKOM NIŠTA A I NIŠTA NE MOŽE.

Vox

pre 3 godine

Занимљиво.. Када је Ноле рекао да не жели непроверену вакцину, западни медији су га оцрнили. Када је Русија саопштила да има вакцину, цео запад је гракнуо: "шта??! Зар да узмемо непроверену вакцину??..."
(Дејан, 23. septembar 2020 22:02)

Alal vera za komentar

CATAPA

pre 3 godine

Nije rekao ništa što se već odavno ne zna. Novak je perfekcionista, kad god nešto pogreši, ponavlja dok ne "proradi" dok ne uspe. Dropšot, lob, servis u spoljnu liniju... isto tako kao što se nervira dok mu ne ide, brzo se smiri kada krene. I to je moglo lako da se vidi na meču sa Švarcmanom, ko je hteo, a ovaj Anakin to izgleda nije hteo da vidi.
Perfekcionizam može da postane opsesivan toliko da forma nadvlada suštinu. U Novakovom slučaju i po cenu rezultata. Novak zna da može da izvede sve što je zamislio i iznervira se kada mu to ne polazi od ruke. Ko je pratio Novaka, već može i da predvidi kada će on da plane. Svi koji se pogotovo profesionalno bave tenisom to već znaju, zna i ovaj i zato je njegova "briga" lažna i provokacija. Nema razloga za brigu, Novak je takav i takav je najbolji na svetu. Da nije takav perfekcionista bio bi istina mnogo smireniji, ali ne bi bio najbolji.

DRAGAN

pre 3 godine

Mene vise brine sto ovi sa
zapada vode brigu o njemu
i na razne nacine mu prave
nevidjene smicalice. Zato
Novak i jeste najbolji jer
mu niko nije ravan. Pucajte
vi od ljubomore.

MILENA

pre 3 godine

@Novak nadigrao i Ruga-nije poenta u tome s kim je imao mečeve u Rimu bego da je prevazišao debakl na USO, došao na taj turnir i pobjedio. Uzgred, niko od tih s kojima se susreo nije mu po volji: Krajinović prvi, pa Švarcman. Ako ga omalovažavaš zbog toga što ga je Đoković pobjedio, šta tek misliš o Nadalu, Špancu (kojeg, kao nadnamcionalan lik, šta god ti to bilo, vjerovatno obožavaš), a taj "jadnik" ga je rasturio tamo. Ostala tri su bili novi i pomalo nepoznanica za Đokovića. Mladi, nadobudni i dali su sve od sebe da ga pobjede.

Дејан

pre 3 godine

Занимљиво.. Када је Ноле рекао да не жели непроверену вакцину, западни медији су га оцрнили. Када је Русија саопштила да има вакцину, цео запад је гракнуо: "шта??! Зар да узмемо непроверену вакцину??..."

Slobodan

pre 3 godine

Novak jeste razdrazljiv, a uglavnom nikakve potrebe. Pa na US openu plafon za sve je bio 1 set, a znamo sta je bilo. Ja mislim da jedino sto bi ga smirilo je distanciranje od saveza, sindikata, asocijacija, drustvenih mreza i svega sto nema veze sa reketom. Samo da trenira i igra. Na jedno 2 god, a posle kako hoce.

111

pre 3 godine

I mene brine Novakovo dusevno stanje i sta ima u glavi, posebno kada igra slabije, protivnik ima po nekoliko mec lopti i Novak pobedi i osvoji turnir?? Tu nesto nije normalno..

Brane

pre 3 godine

Hahaha, koja podvala, koji udar na psihu igrača. Na sreću ove riječi iz tabora Federera neće naići na plodno tlo, jer nemaju pojma s kim imaju posla. Nole je sportska i karakterna gromada, ove podvale ne mogu da utječu na njega. Prije Rima John McEnroe se pitao kako će Nole reagirati na pritiske iz US Opena očito sa istom namjerom destabilizacije i Nole je odgovorio pobijedom.

Milan_PT

pre 3 godine

Kad je Novak svojevremeno rekao da neće primiti neproverenu vakcinu, odmah su ga napali da je antivakser i da se petlja u medicinu, gde nije stručan. Sad Anakon glumi Zigmunda Frojda i niko da mu kaže da se bolje uhvati reketa, a ne psihoanalize.
A inače, nepristojno je komentarisati tuđe zdravstvene probleme, postojali oni ili ne. U zapadnom svetu, na koji se svi antiSrbi i nolehejteri zaklinju, za nešto takvo se ide i na sud, pa ti tamo dokazuj da li si stručan za medicinske analize ili ne...

Novak nadigrao i Ruga

pre 3 godine

Novak je postao razdražljiv zato što se zbog poodmaklih godina muči i protiv anonimusa, samo je Milena shvatila kako je on posle US Mehur Opena u Rimu podigao masters pehar. A protiv koga je igrao, Milenice? Evo ovako: Karuzo, Fića, Kepfer, Rug i Švarcmaus. Ti tu vidiš veliki podvig, jer si Srbkinja, a ja sam anacionalni navijač i gledam objektivno i igru i pehare.

Braankooo

pre 3 godine

Nole je taj koji daje i pod pritiskom kad krene da uzima gubi nit. Svakako će on još dosta da daje i bićemo svi srećni sa njim, čak i ovi što bi da ga sapliću će se lepše osećati.

Milan

pre 3 godine

Mene brine i stanje onih koji ga prate.
(sfz, 23. septembar 2020 20:25)

I mene. Nije mi jasno ko moze da navija za tog tenisera i takvu osobu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Will Mosley, 23. septembar 2020 20:39)

Pa cela Srbija. Nisi ti partizanovac, ti si Zagorac, ali pravi

Kopro

pre 3 godine

U pravu je...Novak tesko podnosi pritisak koji je samom sebi nametnuo...ono divljanje prema jadnom Vajdi...pa nacin na koji glavom sugerise onoj djeci da mu brze dodavaju loptice...strasno...prica o ljubavi, salje srca publici, prica kako voli tenis a u stvari je pun nervoze i loseg je raspolozenja...nimalo radosti u igri vec samo bolesna ambicija...nije ni cudo sto ga ne vole

dure

pre 3 godine

Ako je u svetskom sportu iko mentalna stena,to je Novak!Najjaci kad treba,mrtav ladan,kad je najpotrebnije,sto je najvise pokazao prema onom koga je ovaj tupi trenirao!

Tomi

pre 3 godine

Mosley druže u'vati nešto jebi i jebi i potroši tu negativnu energiju. Novak će ubrzo biti najbolji teniser svih vremena i to u svim kategorijama a vi što ga mrzite pa, nastavite to da radite jer to je jedino što vam preostaje. Pustite nama da uživamo u trenutku i da budemo ponosni što živimo u vreme najvećeg tenisera ikada. Ja sam Novaka gledao nekoliko puta na Roland Garrosu i Wimbledonu uživo i bio preponosan kako je pojeo protivnike ma ko god oni bili. ❤️

MILENA

pre 3 godine

Neko može biti stručnjak za tenis i pošteno komentarisati mečeve, bez obzira na lične simpatije. Ali jedno,izgleda, ne može-ne podleći nadmenosti i umišljenosti zspadnjaka da mogu o nama s druge, istočne, strane davati svakakve izjave, iako bi ih u svom svijetu smatrali neprimjerenim i sami osudili one koji bi to mišljenje javno izrekli za nekog od njihovih ljudi.
Pitam se da li se ikad zabrinuo, pogotovo javno, za psihičko stanje R.Nadala, koji je, po svom ponašanju jedan od najčudnijih sportista. Bilo bi lijepo znati da li je i kako propitivao duševno stanje svog miljenika Federera od kad mu je Đoković počeo uzimati mjeru, a pogotovo nakon Vimbldona prošle godine. Da bi sačuvao svoj, brižno građeni imidž "gospodina tenisa", Fedrer hladno prepušta drugima da odrađuju posao stalnog prozivanja, vrijeđanja i svakovrsnog šikaniranja Novaka Đokovića. Kako li se samo zove to psihičko stanje?
Novak Đoković je na USO doživio nešto što karijera mnogih sportista nikako ne bi mogla preživjeti. A on se poslije desetak dana vrati ganc novi uzme masters pehar. Mislili su da je ono u na USO možda dovoljno, a sad vide da nije. U Rimu su malo peckali, ali ništa opasno. Šta možemo očekivati ba RG?
Čudno je da nekog tek sad brine lomljenje reketa i sav ostali osebujni Đokovićev dugogodišnji repertoar. A nije ga brinilo ono bauljanje po terenu i izgled zombija tokom jezivog perioda njegovog nazadovanja u svakom pogledu. Licemjerje je jedna od najružnijih ljudskih osobina, zaista.

drago

pre 3 godine

Djokovic ima svojih mana, kao i svako na svijetu ali momak se trudi biti ČOVJEK i za to mu svaka cast. Teško je to ne cijeniti.
Ovi oko Federera i Nadala (koji je inace najbolji covjek u svijetu tenisa) ga žele ga destabilizira na sve moguće načine a za su i uspjeli na US Openu (na kraju pretjerani napadi za koronu i saveza igraca). Užasno.

Vanja

pre 3 godine

Da da, bas se jedan Svajcarac brine o Novaku. Pre bi rekao da se brine da ne zaseni njegovig pulena i sunarodnika. Vec je izvesno da ce Nole biti teniser sa najvise nedelja kao broj 1, a ako produzi da pobedjuje cak i kada ne igra svoj najbolji tenis onde ce ubrzo drzati i rekord po broju Grend Slem titula.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (chupavi, 23. septembar 2020 20:08)

Vidim da si ubedjen da si napisao nesto pametno, pa mi te zao da te razocaram, ali moram: ovaj covek...NIJE Svajcarac, samim tim mu Federer nije sunarodnik.

chupavi

pre 3 godine

Da da, bas se jedan Svajcarac brine o Novaku. Pre bi rekao da se brine da ne zaseni njegovig pulena i sunarodnika. Vec je izvesno da ce Nole biti teniser sa najvise nedelja kao broj 1, a ako produzi da pobedjuje cak i kada ne igra svoj najbolji tenis onde ce ubrzo drzati i rekord po broju Grend Slem titula.

marless

pre 3 godine

Domaći kritičari kao da pričaju o patrijarhu, a ne o vrhunskom sportisti koji neretko igra sa 110% kapaciteta! Neretko protiv oponenta i publike. Svima koji ne mogu ili ne žele da podnesu poneki vrisak ili razbijeni reket, sugerisao bih da gledaju šah ili sinhrono plivanje i za svaki slučaj da smanje ton :)

Vukobratic

pre 3 godine

@Surovoiskrenaosoba tzv.realista Nazalost ziveo je u banana drzavi za koju veliki deo Evrope ne zna jer kad im spomenes Srbiju misle na Sibir a i oni koji znaju za nju nista dobro nisu culi. Mozda covek pokusava da se svidi svima bas iz razloga da sutra ti mozes odes negde preko i kazes odakle si a da ti se ne zacrvene obrazi a da te druga strana ne gleda kao nekog divljaka. Jel si mozda razmisljao o tome? A Noletu veliko hvala zato sto nas prezentuje u svetu bolje nego bilo ko do sada a pritom je i najbolji u istoriji sporta kojim se bavi.

Ljiljana

pre 3 godine

Nije potrebno da brinete o njemu, mada je vasa briga cista ironija. Vi niste strucni da razmatrate necije psihicko stanje. Drzite se Federera,

Dama iz Ljiga

pre 3 godine

@Hak Fin
"Novak odmarao celo prolece u Spaniji" i da li je špansko proleće sada odmorno? Kako misliš da je "odmarao proleće"? Ako ovako nastavite, od srpskog jezika neće ostati ništa, a da li SE Novak odmorio ili nije, neka o tome brine njegova amore, koja vređa Nadala.

mile

pre 3 godine

ako mislite da je lako biti novak varate se,treba se nositi sa tolikim pritiskom i stici gde je on je mnogo odricanja i mucenja,nek on odigra jos dve tri kvalitetne godine i obori rekorde od federera pa nek onda kulira

Boris Banović

pre 3 godine

Ne deluje mi zlonamerno ! Pravu reč je izabrao ; razdražljiv. Vidimo kako se ophodi prema svom timu, nepotrebno sam sebi diže tenziju posle svakog udarca koji nije izveo kako je trebalo, prepire se sa sudijom koji je evidentno pogrešio iako zna da ovaj neće i ne može promeniti odluku ! Umesto, znajući da je u pravu, osmehom i superiorno pozdravi sudiju, a sebe relaksira, dodatno se draži i nervira ! Istina, čudno, s obzirom na zrele godine, nije više buntovni tinejdžer !

Beobrad

pre 3 godine

Gospodin Pol Anakon(da) nije nista shvatio!
Novak upravo iz svog takvog temperamenta i povremenih izliva frustracija crpi svoj najbolji tenis.
Kako polomi reket, tako krene bolje da igra.
Novak je covek, nije robot kao njegov bivsi sticenik koji voli dzempere.

S.U.IV.D.

pre 3 godine

Nazalost ovaj je u pravu. Nole umesto da je s godinama i posle toliko uspeha sve mirniji, on svakim danom sve razdrazljiviji. Na US Openu je glasno i preglasno samog sebe, sav razdrazen, bez razloga, bodrio sa, " Ajmo bre, ajmo bre", a da za to nikakav razlog nije postojao. Sto je najgore, posle svih tih ispustanja ponekad animalnih glasova, na kraju meca, kad pobedi, slozi onu njegovu facu, postane odjednom pitom i pocne da salje srca direktno Bogu, posto publici koja je do malocas protiv njega navijala ne moze jer je nema. Nesto se dogadja sa njim. Nadam se najboljem.

Niki

pre 3 godine

Sve dušebrižnici samo neka se dere još godinu dana i poskida sve rekorde a da mi još malo uživamo.Jedino iduće godine može da ga spreči smak sveta.

Vanja

pre 3 godine

Pazi, na stranu zezanje, nista cudno covek nije rekao. Iako pobedjuje, Novak dosta oscilira mentalno, i to moze lako da ode na drugu stranu u kljucnim momentima.
(Bojan, 23. septembar 2020 18:59)

Konacno normalan komentar. Nole trenutno igra svoj skoro najbolji tenis (skoro kao 2011), ali ovaj nije prvi koji je rekao nesto na ovu temu.
Je li moguce da ne vidite te oscilacije? Meditacija na piramidi pa razbijanje rekete i galama na svoj tim, jos mnogo mnogo toga. Od faze zen do divljanja prelazi za par minuta.
Previse stvari i pritisaka, PTPA i zelja da bude neki duhovni vodja, rekordi (skoro pa opsednudost), svako malo se umesa i u politiku (ali nikad u politiku Sebije). Meni je mnogo cudan, ja ne vidim taj, kako ga zovete pobednicki pogled, meni pogled na momente izgleda onako nekako...kao da je na rubu nervnog sloma.

marless

pre 3 godine

https://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1737134#k34142726

Čuj "takvo ponašanje"! Na ovo bi se i Slovenci nasmejali :)
U životu uvek biram temperament naspram karaktera "smrznute ribe"!

prescott

pre 3 godine

Nolovo dusevno stanje je odavno zabrinjavajuce.Trebalo bi da napusti tenis jer ce mu se stanje jos vise narusiti kad vidi da Kralj Federer osvaja jos GS-a.
(King Roger, 23. septembar 2020 18:03)

HAHAAHAHAHAHAHAAHAHAAA
Sada pošto ceo svet zna šta je neminovno savetuju ga da odmori od tenisa, i to u godini kada je odmarao šest meseci. Pa ovo je urnebesno!!!!
A tek budalaština da Federer uzme GS. Tebi baš jako nije dobro sine. Plač doseže vrhunac a hejterima pojačano lučenje kortizola!

No1e GOAT ubedljivo!!!

pre 3 godine

A dusevno stanje onog sudije u polufinalu Rima ga ne brine? Cak tri loptice protivnika u ociglednom autu, sudac silazi na teren i kaze dobro je!? Naravno da No1e poludi i odmah se javi neki anglosaksonska ameba da kaze da ga brine Novakovo (???) dusevno stanje??? Ma samo udri No1e jos jace nek ih boli 24 sata na dan, svaki dan, do kraja njihovih bednih zivota!!!

Eugen

pre 3 godine

Da sam na njegovom mestu ili mestu njegovog tima rekao bih mu da par dana odmori od tenisa. Malo da se opusti i skloni od svega. Da napuni baterije", podelio je svoje mišljenje Amerikanac koji trenutno sarađuje sa mlađim sunarodnikom Tejlorom Fricom.

Ma da, opustio se on tako "onomad", ne par dana, nego dve godine, koje je tvoj ljubimac iskoristio da osvoji tri GS. E sad ste se ukakili i ti on da bi Nole mogao Fecka da prestigne po broju osvojenih GS pa ko velis, daj da ja posavetujem Noleta da se malo odmori, opusti, posto mu tenis ocigledno ne cini dobro.

Selo gori, a baba se ceslja

pre 3 godine

Da li treba da podesi odmor od tenisa sa povratkom Dzemperka na teren? Mislim da bi to bilo optimalno za zabrinutu stranu.

Z.Dj

pre 3 godine

Umeš da napišeš glupost, prvo napišeš da je Novak najbolji svih vremena a onda kažeš da njegovo vreme tek dolazi. Zašto bi neko morao da navija za Noloa jer mu je sunarodnik? Ne moram da volim ni sunarodnike ni sunarodnice, nacija me u ličnim opredeljenjima ne obavezuje, posebno ako mi se više dopada Džulija Roberts od Ljubice, koja ovde botuje.
(Nemam obavezu da volim Nola, niti mi je simpa, 23. septembar 2020 18:54)
Verovatno i vojsku nisi služio.

balkanoid

pre 3 godine

Ne moze to kod nas, buraz... Probao je on to, da grli drvece, da bere cvece... Ne ide.

Dinarac je to, mora d udara, da urla, da bije... Nema labavo kod nas, ili jesi ili nisi...

Sirano

pre 3 godine

(Nemam obavezu da volim Nola, niti mi je simpa, 23. septembar 2020 18:54)

Sve si sam rekao o sebi.Koliko Svajcaraca na primer vise voli Novaka nego Federera? Verovatno nijedan. Samo se neki nasi skorojevici nadju da pljuju po svome nadajuci se onako jadno da ce neki stranac da ih pohvali za to. Nacionalno osecanje bog nije dao svakome, to je privilegija da bude neko nacionalno svestan.Kao sto ne moze svaki imati talenat da bude Mocart ili Šekspir.Na tvoju zalost ti nisi nacionalno osvescen.

Hak Fin

pre 3 godine

Novak odmarao celo prolece u Spaniji, kulirao, pa skakutao po piramidama, a sada ce da odmara, pa do cega se umorio, mislim psihicki? Najbolje dok je RG, da ode u Alpe da jodluje. Ma sigurno, a mozda da vi malo odmoite od smaranja raznim izjavama, osudama, procenama i prognozama. Mislim mene vise brine dusevno stanje onih tenisera sto ne igraju, a zbog zasticenog rankinga su i dalje u prvih sto....

King Roger

pre 3 godine

Nolovo dusevno stanje je odavno zabrinjavajuce.Trebalo bi da napusti tenis jer ce mu se stanje jos vise narusiti kad vidi da Kralj Federer osvaja jos GS-a.

Mihael

pre 3 godine

Druze sve dok suje, lomi, galami, nateze zile i mišiće, gleda mrkim pogledom,onda znaj da ti se ne pise dobro. Srbin je na djelu da zavrsi sta je poceo a to je ono sto je neizbezno. NAJBOLJI SVIH VREMENA PO SVIM PARAMETRIMA!

mix

pre 3 godine

A kakvo li je tek stanje nolomana,to je pitanje za nobela.
(King Roger, 23. septembar 2020 18:05)
Jako tesko,zabrinjavajuce.Evo ja sam NOLOMAN i jako mi je tesko da vidim nekog ko zna srpski jezik,da pise kako mu je drazi neki svajcarac od sunarodnika,koji je najbolji na svetu i cije vreme tek dolazi.

brm

pre 3 godine

Treba neko da mu objasni da je to kod nas normalno.
(marless, 23. septembar 2020 18:04)

To je ono što treba nas da brine, što se takvo ponašanje kod nas smatra normalnim.

Dwdd

pre 3 godine

On cak i dok daje intervju vice sto deluje malo zabrinjavajuce. Pogledajte konferenciju za stampu u Rimu posle finala- covek se dere, mada je mnogo dobrih stvari rekao.

ja

pre 3 godine

znaju da jedino ako se skloni moze opet da se dele GS na Federer i Nadal kao u periodu kad je Novak bio povrdjen.Baterije nikad punije, fizicka priprema tu, pogled tigra tu, a oni se toga boje najvise, kad vide pogled koji kosi nemaju odgovor

mare

pre 3 godine

max 2 godine djole apsolutno prvi u svemu.


ne verujem da ce se smiriti pre toga. ima ogromnu zelju da bude najbolji i vredno radi na tome. ne vidim sta moze da se desi da ne uspe .


jednostavno decko je zacrtao cilj i radi na tome.

Nemam obavezu da volim Nola, niti mi je simpa

pre 3 godine

@mix
Umeš da napišeš glupost, prvo napišeš da je Novak najbolji svih vremena a onda kažeš da njegovo vreme tek dolazi. Zašto bi neko morao da navija za Noloa jer mu je sunarodnik? Ne moram da volim ni sunarodnike ni sunarodnice, nacija me u ličnim opredeljenjima ne obavezuje, posebno ako mi se više dopada Džulija Roberts od Ljubice, koja ovde botuje.

Mediocritical

pre 3 godine

Još niste probali da ga uljuljkate ljubavlju i prihvatanjem... Mislim da vam je još to preostalo kao oružje, da ga srušite s' trona.

Djorgo

pre 3 godine

Čovek je 100% u pravu, dobro- ili zlonamerno, nije bitno. Ali teško da tu odmora može biti. Ušao je u sukob sa teniskim establišmentom. Potući ili biti potučen, povlačenje ne verujem da mu je opcija. Takva je ličnost. Sve najbolje Novače.

krastavčević

pre 3 godine

U pravu je čovek. Videlo se da je jako nervozan, drao se, lomio reket. Videla se velika nervoza iz svakog pokreta, pogleda. Ne može nikako da "proguta" eliminaciju iz Njujorka. To mu je najteži poraz u karijeri. Mnogo bi lakše podneo poraz u igri od Medvedeva, Zvereva ili Tima. Jedini lek da ne eksplodira je pobednički pehar sa Roland Garosa! A kako ga osvojiti sa ovakvom ranjenom psihom? Može on to, ja se nadam,ne bi bilo prvi put, ali uvek ima to "ali"..

Splicanin

pre 3 godine

(Markobg, 23. septembar 2020 18:13)

Bravo Mare, u sridu. Ja apsolvira pravni jos u Jugi. Kaze caca nikad nije kasno. Ima onog Altzheimara ja mislin.

drvobradi

pre 3 godine

Ja bih pre rekao da mu je tenis neophodan. Tada je skroz naspanovan. Kada ne igra, vere se po piramidama i kaci gluposti po IG, valjda se smori. Neka ovaj proba da spoji 2 nedelje sa Jecom u karantinu da vidi kako je to.

kesi

pre 3 godine

Nole je jedbostavno srbin I shodno tome se i ponaša.Nek’ odmara ko mora.On ima preča posla.Jer je srbin-ruši rekorde.To nam je u genima.

З Д Р А В Р А З У М

pre 3 godine

Одмор увек прија, нека скокне до свој Копаоника или мало једноставно на море, неко острво и расхлади главу. мени би пријало.

Zggy

pre 3 godine

Mene ne brine. On je Srbin. Uvek nadjemo nacin. I kad je tesko i kad tonu ladje. Nista lose nije uradio. Bolje bi bilo svima da gledaju svoje postupke i nadju nacin da postanu bolji ljudi

Каурин

pre 3 godine

Они што 'брину' или брину за Новака... Нема потребе! Нервира га то што после толико година прави грешке које је требало да испегла.
То није окренуто споља, то је његова борба са собом самим...

Ahtung

pre 3 godine

Upravo suprotno! Džokavcu su potrebni mečevi, po mogućstvu pred publikom, da otera pobedama svu negativnu energiju koja se okupila oko njega. On je O.K. sam sa sobom. Korona ga je prekinula u velikom naletu energije, proveo je dosta vremena u izolaciji, a onda mu se desio peh sa turom, pa se nadovezalo i sve ostalo...

Teodor

pre 3 godine

Svako ima pravo na svoje mišljenje, s tim što se vredbost mišljenja određuje tako što se množi "tezinskim faktorom" od 0 do 1, u ovom slučaju, na osnovu prethodnih rezultata coveka. Prema tome, lepo je što je čovek slobodan da kaže šta misli, ali ...

kakogod

pre 3 godine

Mene brine vaše duševno stanje ( vaše celog zapadnog društva kome ovaj naš “divljak” nabija komplekse kojiće da peku i vašu unučad) mislim da će vam najteže pasti kad vaša deca ili unučad priznaju da je Djoković zaista najveći teniski sampion ikad , jer tako to obično biva sa pravim šampionima , priznanje stigne nešto kasnije ali ipak stigne . Kao sto sad tek zapadni svet prepoznaje Teslu kao velikog genija a do pre 40tak godina je bio maksimalno nipodistavan . Pozdrav

Ljubica

pre 3 godine

Da, tebe i slične tebi posebno brine kako se on oseća. Brine vas što još niste uspeli da ga slomite, a već toliko dugo radite na tom. Vodi brigu o sebi i svojoj porodici, a za Novaka ima ko da brine. Licemeru zapadni....🤔

Bojan

pre 3 godine

Pazi, na stranu zezanje, nista cudno covek nije rekao. Iako pobedjuje, Novak dosta oscilira mentalno, i to moze lako da ode na drugu stranu u kljucnim momentima.

Dusanovo carstvo!

pre 3 godine

Nolovo dusevno stanje je odavno zabrinjavajuce.Trebalo bi da napusti tenis jer ce mu se stanje jos vise narusiti kad vidi da Kralj Federer osvaja jos GS-a.
(King Roger, 23. septembar 2020 18:03)

Kad to bese poslednji put? A pretposlednji?

Goran Loznica

pre 3 godine

"Brine me Đokovićevo duševno stanje"



-Ili misliš duševno stanje zapadnih anglosaksonaca pošto Novak ove godine sve pobede osim one diskvalifikacije?Da ne bi nje 100%.Veliki je to vaš bol i strepnja zbog GS titula...

Simke

pre 3 godine

Aha,da se skloni malo da odmori,kao da odmori....Ti zelis da on izgubi ritam i pocne gubiti da ne bi stigao Federera.....Kako lukavo,ali te Novak nece poslusati,nego ce gaziti i dalje jako.

bmiles

pre 3 godine

Ne mogu da verujem kakvi komentari na ovom portalu posle sasvim realne izjave velikog trenera,jos boljeg komentatora Pol Anakone!? U prilici sam da gledam Tenis Kanal gde Pol Anakona uziva veliki respekt a usput ne libi se da uvek pohvali naseg sampiona,za koga je bez imalo razmisljanja rekao da je najbolji teniser poslednje dekade! Naravno da on kao i mnogi poznavaoci tenisa nece se upustiti u pricu o GOAT koju raspiruju pojedini novinari dobronamerno ili namerno sve u vidu podizanja tiraza,zarade i slicnih gluposti!Jedno je sasvim jasno covek komentarise tenisku igru i normalno da je zabrinut,jer takav pritisak nije doziveo nijedan sampion,znamo i zasto!Kao bivsi trener Federera,Pol Anakona rekao je ono sto i ja mislim a i sam Novak potvrdio odmah posle osvajanja Rima.Inace Pol Anakona,Dzimi Kurijer uz Gilberta su jedini komentatori koji uvek staju na stranu naseg sampiona u svakoj emisiji koju sam gledao na Tenis kanalu.Objektivan,uvek u superlativima i vise puta cuo sam ono njegovo AH,posle izvrsnog poena naseg sampiona!Neznam koji je razlog da se braca Mekinro okrenuse protiv Novaka,to je za diskusiju ali nikako ovaj smireni Amer talijanskih korena.Uostalom veliki je prijatelj sa Fonjinijem i cesto je njegov gost.Znamo kakvo je prijateljstvo Fabia i Novaka,pa kritike na racun Pola ne piju vodu!Zaista ne vidim da je nesto pogresio,meni vise lici na zabrinutost poput svake majke nad voljenim cedom kad ga muce neki problemi.Ovaj smireni komentator je uzor svim novinarima.

Saša

pre 3 godine

Nema Nolu pomoći dokle god mu njegovi "navijači" tovare svoje ambicije na njegova ledja. Oni zive njegov zivot, raduju se njegovoj zaradi, mrze njegove protivnike. Hoće još 5 GS, hoće još godinu dana da bude br 1. Pa pukao bi kamen a ne Djokovic pod tim pritiskom.

Markobg

pre 3 godine

Čovek 100% u pravu Novak oseća pritisak nešto slično kao kada vam posle 4 ili 5 godina napornog rada i učenja ostane još 2 ili 3 ispita do kraja fakulteta i diplomskog.Znate da ste blizu ali i da mora još naporno da se radi pa to neko nestrpljenje vas dovodi čak i u stanje nezadovoljstva iako ste praktično na kraju i uspeh cilju se nazire.Tako i on što je bliži rekordima sve više je nestrpljiv i zeljno očekuje pa su oscilacije u njegovoj igri i ponašanju sve češće i veće.Mora da ostane smiren kao i do sada i igra svoju igru baš na način finala wimbledon-a i uspeh dolazi sigurno!

milenija

pre 3 godine

Nolovo dusevno stanje je odavno zabrinjavajuce.Trebalo bi da napusti tenis jer ce mu se stanje jos vise narusiti kad vidi da Kralj Federer osvaja jos GS-a.
(King Roger, 23. septembar 2020 18:03)

haha, a Kralj Federer i ne učestvuje ove godine

Kralj mača

pre 3 godine

Хахаха, да одмори неколико дана од тениса може, али након освојеног Ролан Гароса. Мислим да је тако најпоштеније.

Mare

pre 3 godine

Da se skloni malo sa Roland Garosa da odmori jel da? Šta ovaj ima da brine za "duševno stanje" Đokovića 😂 Ja mislim da je Novak i više nego dobro, da ima kakve patnje ne bi ovako drao. Odmoriće za 3 - 4 godina, polako...

neki veliki dr

pre 3 godine

Hahahahahahahah! :D Njega brine Djokovicevo "dusevno stanje"? Jel pod "dusevnim stanjem" podrazumeva osvojen Rim i neverovatnu formu kako pre korona cirkusa tako i posle?! Placite,samo placite hahahaha....

Kralj mača

pre 3 godine

Хахаха, да одмори неколико дана од тениса може, али након освојеног Ролан Гароса. Мислим да је тако најпоштеније.

Goran Loznica

pre 3 godine

"Brine me Đokovićevo duševno stanje"



-Ili misliš duševno stanje zapadnih anglosaksonaca pošto Novak ove godine sve pobede osim one diskvalifikacije?Da ne bi nje 100%.Veliki je to vaš bol i strepnja zbog GS titula...

neki veliki dr

pre 3 godine

Hahahahahahahah! :D Njega brine Djokovicevo "dusevno stanje"? Jel pod "dusevnim stanjem" podrazumeva osvojen Rim i neverovatnu formu kako pre korona cirkusa tako i posle?! Placite,samo placite hahahaha....

Mihael

pre 3 godine

Druze sve dok suje, lomi, galami, nateze zile i mišiće, gleda mrkim pogledom,onda znaj da ti se ne pise dobro. Srbin je na djelu da zavrsi sta je poceo a to je ono sto je neizbezno. NAJBOLJI SVIH VREMENA PO SVIM PARAMETRIMA!

ja

pre 3 godine

znaju da jedino ako se skloni moze opet da se dele GS na Federer i Nadal kao u periodu kad je Novak bio povrdjen.Baterije nikad punije, fizicka priprema tu, pogled tigra tu, a oni se toga boje najvise, kad vide pogled koji kosi nemaju odgovor

Дејан

pre 3 godine

Занимљиво.. Када је Ноле рекао да не жели непроверену вакцину, западни медији су га оцрнили. Када је Русија саопштила да има вакцину, цео запад је гракнуо: "шта??! Зар да узмемо непроверену вакцину??..."

milenija

pre 3 godine

Nolovo dusevno stanje je odavno zabrinjavajuce.Trebalo bi da napusti tenis jer ce mu se stanje jos vise narusiti kad vidi da Kralj Federer osvaja jos GS-a.
(King Roger, 23. septembar 2020 18:03)

haha, a Kralj Federer i ne učestvuje ove godine

Mare

pre 3 godine

Da se skloni malo sa Roland Garosa da odmori jel da? Šta ovaj ima da brine za "duševno stanje" Đokovića 😂 Ja mislim da je Novak i više nego dobro, da ima kakve patnje ne bi ovako drao. Odmoriće za 3 - 4 godina, polako...

Vox

pre 3 godine

Занимљиво.. Када је Ноле рекао да не жели непроверену вакцину, западни медији су га оцрнили. Када је Русија саопштила да има вакцину, цео запад је гракнуо: "шта??! Зар да узмемо непроверену вакцину??..."
(Дејан, 23. septembar 2020 22:02)

Alal vera za komentar

kakogod

pre 3 godine

Mene brine vaše duševno stanje ( vaše celog zapadnog društva kome ovaj naš “divljak” nabija komplekse kojiće da peku i vašu unučad) mislim da će vam najteže pasti kad vaša deca ili unučad priznaju da je Djoković zaista najveći teniski sampion ikad , jer tako to obično biva sa pravim šampionima , priznanje stigne nešto kasnije ali ipak stigne . Kao sto sad tek zapadni svet prepoznaje Teslu kao velikog genija a do pre 40tak godina je bio maksimalno nipodistavan . Pozdrav

Brane

pre 3 godine

Hahaha, koja podvala, koji udar na psihu igrača. Na sreću ove riječi iz tabora Federera neće naići na plodno tlo, jer nemaju pojma s kim imaju posla. Nole je sportska i karakterna gromada, ove podvale ne mogu da utječu na njega. Prije Rima John McEnroe se pitao kako će Nole reagirati na pritiske iz US Opena očito sa istom namjerom destabilizacije i Nole je odgovorio pobijedom.

111

pre 3 godine

I mene brine Novakovo dusevno stanje i sta ima u glavi, posebno kada igra slabije, protivnik ima po nekoliko mec lopti i Novak pobedi i osvoji turnir?? Tu nesto nije normalno..

balkanoid

pre 3 godine

Ne moze to kod nas, buraz... Probao je on to, da grli drvece, da bere cvece... Ne ide.

Dinarac je to, mora d udara, da urla, da bije... Nema labavo kod nas, ili jesi ili nisi...

Ljubica

pre 3 godine

Da, tebe i slične tebi posebno brine kako se on oseća. Brine vas što još niste uspeli da ga slomite, a već toliko dugo radite na tom. Vodi brigu o sebi i svojoj porodici, a za Novaka ima ko da brine. Licemeru zapadni....🤔

dure

pre 3 godine

Ako je u svetskom sportu iko mentalna stena,to je Novak!Najjaci kad treba,mrtav ladan,kad je najpotrebnije,sto je najvise pokazao prema onom koga je ovaj tupi trenirao!

Zggy

pre 3 godine

Mene ne brine. On je Srbin. Uvek nadjemo nacin. I kad je tesko i kad tonu ladje. Nista lose nije uradio. Bolje bi bilo svima da gledaju svoje postupke i nadju nacin da postanu bolji ljudi

Mediocritical

pre 3 godine

Još niste probali da ga uljuljkate ljubavlju i prihvatanjem... Mislim da vam je još to preostalo kao oružje, da ga srušite s' trona.

Dusanovo carstvo!

pre 3 godine

Nolovo dusevno stanje je odavno zabrinjavajuce.Trebalo bi da napusti tenis jer ce mu se stanje jos vise narusiti kad vidi da Kralj Federer osvaja jos GS-a.
(King Roger, 23. septembar 2020 18:03)

Kad to bese poslednji put? A pretposlednji?

prescott

pre 3 godine

Nolovo dusevno stanje je odavno zabrinjavajuce.Trebalo bi da napusti tenis jer ce mu se stanje jos vise narusiti kad vidi da Kralj Federer osvaja jos GS-a.
(King Roger, 23. septembar 2020 18:03)

HAHAAHAHAHAHAHAAHAHAAA
Sada pošto ceo svet zna šta je neminovno savetuju ga da odmori od tenisa, i to u godini kada je odmarao šest meseci. Pa ovo je urnebesno!!!!
A tek budalaština da Federer uzme GS. Tebi baš jako nije dobro sine. Plač doseže vrhunac a hejterima pojačano lučenje kortizola!

DRAGAN

pre 3 godine

Mene vise brine sto ovi sa
zapada vode brigu o njemu
i na razne nacine mu prave
nevidjene smicalice. Zato
Novak i jeste najbolji jer
mu niko nije ravan. Pucajte
vi od ljubomore.

Hak Fin

pre 3 godine

Novak odmarao celo prolece u Spaniji, kulirao, pa skakutao po piramidama, a sada ce da odmara, pa do cega se umorio, mislim psihicki? Najbolje dok je RG, da ode u Alpe da jodluje. Ma sigurno, a mozda da vi malo odmoite od smaranja raznim izjavama, osudama, procenama i prognozama. Mislim mene vise brine dusevno stanje onih tenisera sto ne igraju, a zbog zasticenog rankinga su i dalje u prvih sto....

MILENA

pre 3 godine

Neko može biti stručnjak za tenis i pošteno komentarisati mečeve, bez obzira na lične simpatije. Ali jedno,izgleda, ne može-ne podleći nadmenosti i umišljenosti zspadnjaka da mogu o nama s druge, istočne, strane davati svakakve izjave, iako bi ih u svom svijetu smatrali neprimjerenim i sami osudili one koji bi to mišljenje javno izrekli za nekog od njihovih ljudi.
Pitam se da li se ikad zabrinuo, pogotovo javno, za psihičko stanje R.Nadala, koji je, po svom ponašanju jedan od najčudnijih sportista. Bilo bi lijepo znati da li je i kako propitivao duševno stanje svog miljenika Federera od kad mu je Đoković počeo uzimati mjeru, a pogotovo nakon Vimbldona prošle godine. Da bi sačuvao svoj, brižno građeni imidž "gospodina tenisa", Fedrer hladno prepušta drugima da odrađuju posao stalnog prozivanja, vrijeđanja i svakovrsnog šikaniranja Novaka Đokovića. Kako li se samo zove to psihičko stanje?
Novak Đoković je na USO doživio nešto što karijera mnogih sportista nikako ne bi mogla preživjeti. A on se poslije desetak dana vrati ganc novi uzme masters pehar. Mislili su da je ono u na USO možda dovoljno, a sad vide da nije. U Rimu su malo peckali, ali ništa opasno. Šta možemo očekivati ba RG?
Čudno je da nekog tek sad brine lomljenje reketa i sav ostali osebujni Đokovićev dugogodišnji repertoar. A nije ga brinilo ono bauljanje po terenu i izgled zombija tokom jezivog perioda njegovog nazadovanja u svakom pogledu. Licemjerje je jedna od najružnijih ljudskih osobina, zaista.

Slobodan

pre 3 godine

Novak jeste razdrazljiv, a uglavnom nikakve potrebe. Pa na US openu plafon za sve je bio 1 set, a znamo sta je bilo. Ja mislim da jedino sto bi ga smirilo je distanciranje od saveza, sindikata, asocijacija, drustvenih mreza i svega sto nema veze sa reketom. Samo da trenira i igra. Na jedno 2 god, a posle kako hoce.

CATAPA

pre 3 godine

Nije rekao ništa što se već odavno ne zna. Novak je perfekcionista, kad god nešto pogreši, ponavlja dok ne "proradi" dok ne uspe. Dropšot, lob, servis u spoljnu liniju... isto tako kao što se nervira dok mu ne ide, brzo se smiri kada krene. I to je moglo lako da se vidi na meču sa Švarcmanom, ko je hteo, a ovaj Anakin to izgleda nije hteo da vidi.
Perfekcionizam može da postane opsesivan toliko da forma nadvlada suštinu. U Novakovom slučaju i po cenu rezultata. Novak zna da može da izvede sve što je zamislio i iznervira se kada mu to ne polazi od ruke. Ko je pratio Novaka, već može i da predvidi kada će on da plane. Svi koji se pogotovo profesionalno bave tenisom to već znaju, zna i ovaj i zato je njegova "briga" lažna i provokacija. Nema razloga za brigu, Novak je takav i takav je najbolji na svetu. Da nije takav perfekcionista bio bi istina mnogo smireniji, ali ne bi bio najbolji.

Markobg

pre 3 godine

Čovek 100% u pravu Novak oseća pritisak nešto slično kao kada vam posle 4 ili 5 godina napornog rada i učenja ostane još 2 ili 3 ispita do kraja fakulteta i diplomskog.Znate da ste blizu ali i da mora još naporno da se radi pa to neko nestrpljenje vas dovodi čak i u stanje nezadovoljstva iako ste praktično na kraju i uspeh cilju se nazire.Tako i on što je bliži rekordima sve više je nestrpljiv i zeljno očekuje pa su oscilacije u njegovoj igri i ponašanju sve češće i veće.Mora da ostane smiren kao i do sada i igra svoju igru baš na način finala wimbledon-a i uspeh dolazi sigurno!

Milan

pre 3 godine

Mene brine i stanje onih koji ga prate.
(sfz, 23. septembar 2020 20:25)

I mene. Nije mi jasno ko moze da navija za tog tenisera i takvu osobu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Will Mosley, 23. septembar 2020 20:39)

Pa cela Srbija. Nisi ti partizanovac, ti si Zagorac, ali pravi

Tomi

pre 3 godine

Mosley druže u'vati nešto jebi i jebi i potroši tu negativnu energiju. Novak će ubrzo biti najbolji teniser svih vremena i to u svim kategorijama a vi što ga mrzite pa, nastavite to da radite jer to je jedino što vam preostaje. Pustite nama da uživamo u trenutku i da budemo ponosni što živimo u vreme najvećeg tenisera ikada. Ja sam Novaka gledao nekoliko puta na Roland Garrosu i Wimbledonu uživo i bio preponosan kako je pojeo protivnike ma ko god oni bili. ❤️

mix

pre 3 godine

A kakvo li je tek stanje nolomana,to je pitanje za nobela.
(King Roger, 23. septembar 2020 18:05)
Jako tesko,zabrinjavajuce.Evo ja sam NOLOMAN i jako mi je tesko da vidim nekog ko zna srpski jezik,da pise kako mu je drazi neki svajcarac od sunarodnika,koji je najbolji na svetu i cije vreme tek dolazi.

marless

pre 3 godine

Domaći kritičari kao da pričaju o patrijarhu, a ne o vrhunskom sportisti koji neretko igra sa 110% kapaciteta! Neretko protiv oponenta i publike. Svima koji ne mogu ili ne žele da podnesu poneki vrisak ili razbijeni reket, sugerisao bih da gledaju šah ili sinhrono plivanje i za svaki slučaj da smanje ton :)

Selo gori, a baba se ceslja

pre 3 godine

Da li treba da podesi odmor od tenisa sa povratkom Dzemperka na teren? Mislim da bi to bilo optimalno za zabrinutu stranu.

mare

pre 3 godine

max 2 godine djole apsolutno prvi u svemu.


ne verujem da ce se smiriti pre toga. ima ogromnu zelju da bude najbolji i vredno radi na tome. ne vidim sta moze da se desi da ne uspe .


jednostavno decko je zacrtao cilj i radi na tome.

Djorgo

pre 3 godine

Čovek je 100% u pravu, dobro- ili zlonamerno, nije bitno. Ali teško da tu odmora može biti. Ušao je u sukob sa teniskim establišmentom. Potući ili biti potučen, povlačenje ne verujem da mu je opcija. Takva je ličnost. Sve najbolje Novače.

Milan_PT

pre 3 godine

Kad je Novak svojevremeno rekao da neće primiti neproverenu vakcinu, odmah su ga napali da je antivakser i da se petlja u medicinu, gde nije stručan. Sad Anakon glumi Zigmunda Frojda i niko da mu kaže da se bolje uhvati reketa, a ne psihoanalize.
A inače, nepristojno je komentarisati tuđe zdravstvene probleme, postojali oni ili ne. U zapadnom svetu, na koji se svi antiSrbi i nolehejteri zaklinju, za nešto takvo se ide i na sud, pa ti tamo dokazuj da li si stručan za medicinske analize ili ne...

mile

pre 3 godine

ako mislite da je lako biti novak varate se,treba se nositi sa tolikim pritiskom i stici gde je on je mnogo odricanja i mucenja,nek on odigra jos dve tri kvalitetne godine i obori rekorde od federera pa nek onda kulira

bmiles

pre 3 godine

Ne mogu da verujem kakvi komentari na ovom portalu posle sasvim realne izjave velikog trenera,jos boljeg komentatora Pol Anakone!? U prilici sam da gledam Tenis Kanal gde Pol Anakona uziva veliki respekt a usput ne libi se da uvek pohvali naseg sampiona,za koga je bez imalo razmisljanja rekao da je najbolji teniser poslednje dekade! Naravno da on kao i mnogi poznavaoci tenisa nece se upustiti u pricu o GOAT koju raspiruju pojedini novinari dobronamerno ili namerno sve u vidu podizanja tiraza,zarade i slicnih gluposti!Jedno je sasvim jasno covek komentarise tenisku igru i normalno da je zabrinut,jer takav pritisak nije doziveo nijedan sampion,znamo i zasto!Kao bivsi trener Federera,Pol Anakona rekao je ono sto i ja mislim a i sam Novak potvrdio odmah posle osvajanja Rima.Inace Pol Anakona,Dzimi Kurijer uz Gilberta su jedini komentatori koji uvek staju na stranu naseg sampiona u svakoj emisiji koju sam gledao na Tenis kanalu.Objektivan,uvek u superlativima i vise puta cuo sam ono njegovo AH,posle izvrsnog poena naseg sampiona!Neznam koji je razlog da se braca Mekinro okrenuse protiv Novaka,to je za diskusiju ali nikako ovaj smireni Amer talijanskih korena.Uostalom veliki je prijatelj sa Fonjinijem i cesto je njegov gost.Znamo kakvo je prijateljstvo Fabia i Novaka,pa kritike na racun Pola ne piju vodu!Zaista ne vidim da je nesto pogresio,meni vise lici na zabrinutost poput svake majke nad voljenim cedom kad ga muce neki problemi.Ovaj smireni komentator je uzor svim novinarima.

Beobrad

pre 3 godine

Gospodin Pol Anakon(da) nije nista shvatio!
Novak upravo iz svog takvog temperamenta i povremenih izliva frustracija crpi svoj najbolji tenis.
Kako polomi reket, tako krene bolje da igra.
Novak je covek, nije robot kao njegov bivsi sticenik koji voli dzempere.

Vukobratic

pre 3 godine

@Surovoiskrenaosoba tzv.realista Nazalost ziveo je u banana drzavi za koju veliki deo Evrope ne zna jer kad im spomenes Srbiju misle na Sibir a i oni koji znaju za nju nista dobro nisu culi. Mozda covek pokusava da se svidi svima bas iz razloga da sutra ti mozes odes negde preko i kazes odakle si a da ti se ne zacrvene obrazi a da te druga strana ne gleda kao nekog divljaka. Jel si mozda razmisljao o tome? A Noletu veliko hvala zato sto nas prezentuje u svetu bolje nego bilo ko do sada a pritom je i najbolji u istoriji sporta kojim se bavi.

Ljiljana

pre 3 godine

Nije potrebno da brinete o njemu, mada je vasa briga cista ironija. Vi niste strucni da razmatrate necije psihicko stanje. Drzite se Federera,

Sirano

pre 3 godine

(Nemam obavezu da volim Nola, niti mi je simpa, 23. septembar 2020 18:54)

Sve si sam rekao o sebi.Koliko Svajcaraca na primer vise voli Novaka nego Federera? Verovatno nijedan. Samo se neki nasi skorojevici nadju da pljuju po svome nadajuci se onako jadno da ce neki stranac da ih pohvali za to. Nacionalno osecanje bog nije dao svakome, to je privilegija da bude neko nacionalno svestan.Kao sto ne moze svaki imati talenat da bude Mocart ili Šekspir.Na tvoju zalost ti nisi nacionalno osvescen.

Ahtung

pre 3 godine

Upravo suprotno! Džokavcu su potrebni mečevi, po mogućstvu pred publikom, da otera pobedama svu negativnu energiju koja se okupila oko njega. On je O.K. sam sa sobom. Korona ga je prekinula u velikom naletu energije, proveo je dosta vremena u izolaciji, a onda mu se desio peh sa turom, pa se nadovezalo i sve ostalo...

Eugen

pre 3 godine

Da sam na njegovom mestu ili mestu njegovog tima rekao bih mu da par dana odmori od tenisa. Malo da se opusti i skloni od svega. Da napuni baterije", podelio je svoje mišljenje Amerikanac koji trenutno sarađuje sa mlađim sunarodnikom Tejlorom Fricom.

Ma da, opustio se on tako "onomad", ne par dana, nego dve godine, koje je tvoj ljubimac iskoristio da osvoji tri GS. E sad ste se ukakili i ti on da bi Nole mogao Fecka da prestigne po broju osvojenih GS pa ko velis, daj da ja posavetujem Noleta da se malo odmori, opusti, posto mu tenis ocigledno ne cini dobro.

drvobradi

pre 3 godine

Ja bih pre rekao da mu je tenis neophodan. Tada je skroz naspanovan. Kada ne igra, vere se po piramidama i kaci gluposti po IG, valjda se smori. Neka ovaj proba da spoji 2 nedelje sa Jecom u karantinu da vidi kako je to.

No1e GOAT ubedljivo!!!

pre 3 godine

A dusevno stanje onog sudije u polufinalu Rima ga ne brine? Cak tri loptice protivnika u ociglednom autu, sudac silazi na teren i kaze dobro je!? Naravno da No1e poludi i odmah se javi neki anglosaksonska ameba da kaze da ga brine Novakovo (???) dusevno stanje??? Ma samo udri No1e jos jace nek ih boli 24 sata na dan, svaki dan, do kraja njihovih bednih zivota!!!

drago

pre 3 godine

Djokovic ima svojih mana, kao i svako na svijetu ali momak se trudi biti ČOVJEK i za to mu svaka cast. Teško je to ne cijeniti.
Ovi oko Federera i Nadala (koji je inace najbolji covjek u svijetu tenisa) ga žele ga destabilizira na sve moguće načine a za su i uspjeli na US Openu (na kraju pretjerani napadi za koronu i saveza igraca). Užasno.

MILENA

pre 3 godine

@Novak nadigrao i Ruga-nije poenta u tome s kim je imao mečeve u Rimu bego da je prevazišao debakl na USO, došao na taj turnir i pobjedio. Uzgred, niko od tih s kojima se susreo nije mu po volji: Krajinović prvi, pa Švarcman. Ako ga omalovažavaš zbog toga što ga je Đoković pobjedio, šta tek misliš o Nadalu, Špancu (kojeg, kao nadnamcionalan lik, šta god ti to bilo, vjerovatno obožavaš), a taj "jadnik" ga je rasturio tamo. Ostala tri su bili novi i pomalo nepoznanica za Đokovića. Mladi, nadobudni i dali su sve od sebe da ga pobjede.

Биља

pre 3 godine

"за добрим коњем се прашина диже" - стара пословица. Запад је већ видео педеришку као најбољег и сад му тамо неки Србин прети. Нормално је да човек , како је старији постане и нетолерантнији на неправду, лошију игру али не треба мешати темперамент и "душевно стање". Ону неправду на УС опену тешко ко би могао да преброди лако. У Риму, није Новак крив што су Надал, Тим и др.изгубили прерано, па је играо са млађим тенисерима. завист је чудо, Ноле, поносу наш идемооо храбро(као и увек) у нове победе, Боже здравља!!!

brm

pre 3 godine

Treba neko da mu objasni da je to kod nas normalno.
(marless, 23. septembar 2020 18:04)

To je ono što treba nas da brine, što se takvo ponašanje kod nas smatra normalnim.

Niki

pre 3 godine

Sve dušebrižnici samo neka se dere još godinu dana i poskida sve rekorde a da mi još malo uživamo.Jedino iduće godine može da ga spreči smak sveta.

Boris Banović

pre 3 godine

Ne deluje mi zlonamerno ! Pravu reč je izabrao ; razdražljiv. Vidimo kako se ophodi prema svom timu, nepotrebno sam sebi diže tenziju posle svakog udarca koji nije izveo kako je trebalo, prepire se sa sudijom koji je evidentno pogrešio iako zna da ovaj neće i ne može promeniti odluku ! Umesto, znajući da je u pravu, osmehom i superiorno pozdravi sudiju, a sebe relaksira, dodatno se draži i nervira ! Istina, čudno, s obzirom na zrele godine, nije više buntovni tinejdžer !

Simke

pre 3 godine

Aha,da se skloni malo da odmori,kao da odmori....Ti zelis da on izgubi ritam i pocne gubiti da ne bi stigao Federera.....Kako lukavo,ali te Novak nece poslusati,nego ce gaziti i dalje jako.

Каурин

pre 3 godine

Они што 'брину' или брину за Новака... Нема потребе! Нервира га то што после толико година прави грешке које је требало да испегла.
То није окренуто споља, то је његова борба са собом самим...

Djido

pre 3 godine

Ti tu vidiš veliki podvig, jer si Srbkinja, a ja sam anacionalni navijač i gledam objektivno i igru i pehare.
(Novak nadigrao i Ruga, 23. septembar 2020 21:53)

Nisi ti anacionalan, takvi ne postoje, ti si Mandov, zato se i stidiš svog naroda.

Braankooo

pre 3 godine

Nole je taj koji daje i pod pritiskom kad krene da uzima gubi nit. Svakako će on još dosta da daje i bićemo svi srećni sa njim, čak i ovi što bi da ga sapliću će se lepše osećati.

kesi

pre 3 godine

Nole je jedbostavno srbin I shodno tome se i ponaša.Nek’ odmara ko mora.On ima preča posla.Jer je srbin-ruši rekorde.To nam je u genima.

Mladen

pre 3 godine

Da nije takav ne bi bio GOAT, a GOAT ce biti u naerdne dvije godine. Ne razumijem kako misli razdrazljiv, pa ja sam razdrazljiviji kada ga gledam kako igra i nekada pogrijesi...ne razumijem sta ovaj covje pokusava da kaze, da bi trebalo da bude ravna crta, pa nije robot. Novak je za njih prije svega covjek, a onda sve ostalo.

marless

pre 3 godine

https://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1737134#k34142726

Čuj "takvo ponašanje"! Na ovo bi se i Slovenci nasmejali :)
U životu uvek biram temperament naspram karaktera "smrznute ribe"!

Kopro

pre 3 godine

U pravu je...Novak tesko podnosi pritisak koji je samom sebi nametnuo...ono divljanje prema jadnom Vajdi...pa nacin na koji glavom sugerise onoj djeci da mu brze dodavaju loptice...strasno...prica o ljubavi, salje srca publici, prica kako voli tenis a u stvari je pun nervoze i loseg je raspolozenja...nimalo radosti u igri vec samo bolesna ambicija...nije ni cudo sto ga ne vole

S.U.IV.D.

pre 3 godine

Nazalost ovaj je u pravu. Nole umesto da je s godinama i posle toliko uspeha sve mirniji, on svakim danom sve razdrazljiviji. Na US Openu je glasno i preglasno samog sebe, sav razdrazen, bez razloga, bodrio sa, " Ajmo bre, ajmo bre", a da za to nikakav razlog nije postojao. Sto je najgore, posle svih tih ispustanja ponekad animalnih glasova, na kraju meca, kad pobedi, slozi onu njegovu facu, postane odjednom pitom i pocne da salje srca direktno Bogu, posto publici koja je do malocas protiv njega navijala ne moze jer je nema. Nesto se dogadja sa njim. Nadam se najboljem.

Saša

pre 3 godine

Nema Nolu pomoći dokle god mu njegovi "navijači" tovare svoje ambicije na njegova ledja. Oni zive njegov zivot, raduju se njegovoj zaradi, mrze njegove protivnike. Hoće još 5 GS, hoće još godinu dana da bude br 1. Pa pukao bi kamen a ne Djokovic pod tim pritiskom.

krastavčević

pre 3 godine

U pravu je čovek. Videlo se da je jako nervozan, drao se, lomio reket. Videla se velika nervoza iz svakog pokreta, pogleda. Ne može nikako da "proguta" eliminaciju iz Njujorka. To mu je najteži poraz u karijeri. Mnogo bi lakše podneo poraz u igri od Medvedeva, Zvereva ili Tima. Jedini lek da ne eksplodira je pobednički pehar sa Roland Garosa! A kako ga osvojiti sa ovakvom ranjenom psihom? Može on to, ja se nadam,ne bi bilo prvi put, ali uvek ima to "ali"..

miodrag

pre 3 godine

A ja sam najvice bio zabrinut za dusevno stanje Starca Foce od 100 ljeta posle Vimblndona 2019....a I sada ziv nisam jer ne znam koliko su mu Alpi pomogli. Ja ga razumem ali ne shvatam….covek koji je spreman da igra sve dok Novaka trajno ne udalje sa ATP tura! Znajuci koliku on ima moc u svetu tenisa posebno ATP, ne bi me iznenadlio da se jednog dana u dalekoj buducnosti ispostavi da je iza svih prepreka koje su bila na putu Novaka stajao bas Foco....jer ja ne zaboravljam njegov poklic kolegama teniserima na pocetku 2016.- Novaka moramo nekako da zaustavimo- mozda je malo prafrarazirano ali je u sustini to bila poruka

Vanja

pre 3 godine

Pazi, na stranu zezanje, nista cudno covek nije rekao. Iako pobedjuje, Novak dosta oscilira mentalno, i to moze lako da ode na drugu stranu u kljucnim momentima.
(Bojan, 23. septembar 2020 18:59)

Konacno normalan komentar. Nole trenutno igra svoj skoro najbolji tenis (skoro kao 2011), ali ovaj nije prvi koji je rekao nesto na ovu temu.
Je li moguce da ne vidite te oscilacije? Meditacija na piramidi pa razbijanje rekete i galama na svoj tim, jos mnogo mnogo toga. Od faze zen do divljanja prelazi za par minuta.
Previse stvari i pritisaka, PTPA i zelja da bude neki duhovni vodja, rekordi (skoro pa opsednudost), svako malo se umesa i u politiku (ali nikad u politiku Sebije). Meni je mnogo cudan, ja ne vidim taj, kako ga zovete pobednicki pogled, meni pogled na momente izgleda onako nekako...kao da je na rubu nervnog sloma.

Sale

pre 3 godine

Brini se ti za Federera ebo ote on... a Djokovica ostavite na miru - drzi vam svima lekcije sta je IGRAC NAD IGRACIMA i kako se to radi.. samo zato sto je iz Srbije ne znaci da je lis, da ne zna nista - on je 5 puta jaci jer i Nadal i Federer inaju prednost jer ih mediji vole... ali Federer je deda za tenis vec... u penziju i ti i on i tisina o Djokovicu!!!

Splicanin

pre 3 godine

(Markobg, 23. septembar 2020 18:13)

Bravo Mare, u sridu. Ja apsolvira pravni jos u Jugi. Kaze caca nikad nije kasno. Ima onog Altzheimara ja mislin.

nikol dz femija

pre 3 godine

Zapad.
A nije bio zabrinut za zdrave Mekinroa, Ivaniševića, Hjuita, Federera kada je na Australiji ridao potpuno pod nervnim slomom...??

NEVEROVATNO BEZOBRANI, DRSKI, NEVASPITANI i opet DRSKI !!

ČOVEK NE ZNA ŠTA DA KAŽE, ŠTA DA NAPIŠE, OSEĆA SE STRAŠNO I STRAŠNO NEMOĆNO - GLEDA KAKO KRADU, LAŽU, MAŽU I NIKOM NIŠTA A I NIŠTA NE MOŽE.

Z.Dj

pre 3 godine

Umeš da napišeš glupost, prvo napišeš da je Novak najbolji svih vremena a onda kažeš da njegovo vreme tek dolazi. Zašto bi neko morao da navija za Noloa jer mu je sunarodnik? Ne moram da volim ni sunarodnike ni sunarodnice, nacija me u ličnim opredeljenjima ne obavezuje, posebno ako mi se više dopada Džulija Roberts od Ljubice, koja ovde botuje.
(Nemam obavezu da volim Nola, niti mi je simpa, 23. septembar 2020 18:54)
Verovatno i vojsku nisi služio.

Teodor

pre 3 godine

Svako ima pravo na svoje mišljenje, s tim što se vredbost mišljenja određuje tako što se množi "tezinskim faktorom" od 0 do 1, u ovom slučaju, na osnovu prethodnih rezultata coveka. Prema tome, lepo je što je čovek slobodan da kaže šta misli, ali ...

chupavi

pre 3 godine

Da da, bas se jedan Svajcarac brine o Novaku. Pre bi rekao da se brine da ne zaseni njegovig pulena i sunarodnika. Vec je izvesno da ce Nole biti teniser sa najvise nedelja kao broj 1, a ako produzi da pobedjuje cak i kada ne igra svoj najbolji tenis onde ce ubrzo drzati i rekord po broju Grend Slem titula.

Novak nadigrao i Ruga

pre 3 godine

Novak je postao razdražljiv zato što se zbog poodmaklih godina muči i protiv anonimusa, samo je Milena shvatila kako je on posle US Mehur Opena u Rimu podigao masters pehar. A protiv koga je igrao, Milenice? Evo ovako: Karuzo, Fića, Kepfer, Rug i Švarcmaus. Ti tu vidiš veliki podvig, jer si Srbkinja, a ja sam anacionalni navijač i gledam objektivno i igru i pehare.

Bojan

pre 3 godine

Pazi, na stranu zezanje, nista cudno covek nije rekao. Iako pobedjuje, Novak dosta oscilira mentalno, i to moze lako da ode na drugu stranu u kljucnim momentima.

King Roger

pre 3 godine

Nolovo dusevno stanje je odavno zabrinjavajuce.Trebalo bi da napusti tenis jer ce mu se stanje jos vise narusiti kad vidi da Kralj Federer osvaja jos GS-a.

Vanja

pre 3 godine

Da da, bas se jedan Svajcarac brine o Novaku. Pre bi rekao da se brine da ne zaseni njegovig pulena i sunarodnika. Vec je izvesno da ce Nole biti teniser sa najvise nedelja kao broj 1, a ako produzi da pobedjuje cak i kada ne igra svoj najbolji tenis onde ce ubrzo drzati i rekord po broju Grend Slem titula.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (chupavi, 23. septembar 2020 20:08)

Vidim da si ubedjen da si napisao nesto pametno, pa mi te zao da te razocaram, ali moram: ovaj covek...NIJE Svajcarac, samim tim mu Federer nije sunarodnik.

З Д Р А В Р А З У М

pre 3 godine

Одмор увек прија, нека скокне до свој Копаоника или мало једноставно на море, неко острво и расхлади главу. мени би пријало.

Dama iz Ljiga

pre 3 godine

@Hak Fin
"Novak odmarao celo prolece u Spaniji" i da li je špansko proleće sada odmorno? Kako misliš da je "odmarao proleće"? Ako ovako nastavite, od srpskog jezika neće ostati ništa, a da li SE Novak odmorio ili nije, neka o tome brine njegova amore, koja vređa Nadala.

Dwdd

pre 3 godine

On cak i dok daje intervju vice sto deluje malo zabrinjavajuce. Pogledajte konferenciju za stampu u Rimu posle finala- covek se dere, mada je mnogo dobrih stvari rekao.

Nemam obavezu da volim Nola, niti mi je simpa

pre 3 godine

@mix
Umeš da napišeš glupost, prvo napišeš da je Novak najbolji svih vremena a onda kažeš da njegovo vreme tek dolazi. Zašto bi neko morao da navija za Noloa jer mu je sunarodnik? Ne moram da volim ni sunarodnike ni sunarodnice, nacija me u ličnim opredeljenjima ne obavezuje, posebno ako mi se više dopada Džulija Roberts od Ljubice, koja ovde botuje.

Ambalaza Rotira

pre 3 godine

Ajde sve ove gluposti i medijska preterivanja o njemu. Ali sta, recimo, da osvoji 21 slem i postane rekorder? Mislite da ce tek tako stati? Nece, ne ide to tako... Telo ce mu biti suvise staro za nova dostignuca, ali ce ti biti njegov ego, nikad veci i nikad jaci. Nije njemu lako, nesto on to nekome pokusava da dokaze. Ne izgleda mi kao sav svoj. Opusti se brate, volecemo te isto ako nikad vise nista ne osvojis.

Milosav

pre 3 godine

Najvise volim kad neki "has beens" kao ovaj komentarisu Novaka. Ili neki "bivsi broj 15 u tenisu pre 30 godina" i takvi slicni.
Sve njih muci sto je Novak trenutno nezaustavljiv, onaj turnir ranije ove godine i onda udarac loptom u sudiju im je jos dalo ekstra snage da ga komentarisu. Sto bi narod rekao: za dobrim konjem se prasina dize" tako da samo mogu da ga mrze. On ce sigurno da osvoji jos nekoliko GS-a a nadam se i ovaj predstojeci na RG.
Ajmo Nole, Vukovi sa Ontarija uvek uz tebe!

slaviša šmigič

pre 3 godine

Tako je to u USA, kada ti ne mogu ništa onda te proglase ludim. Scenario holivudskih filmova.
(Jovana, 24. septembar 2020 00:18)
Tačno eto napraviše crtani film za decu kako Supermen leti juri nekog ludog naučnika danas velikog Nikolu Teslu verovatno največeg naučnika koji je hodao zemljom pre potopa nekih naprednijih civilizacija verovatno nam bog poslao naučnika,da vidi šta če uraditi ljudi i kako če iskoristiti patente i besplatnu energiju ali nakraju Tesla završava kao siroma u hotelu i umire tako,da je ostala velika misterija oko smrti dok se patenti još uvek kriju od očiju javnosti svi znamo danas,da je Tesla radio sa izuzetno mnogo patenata od kojih neki neče nikad ugledati svetlost dana.

JivaNS

pre 3 godine

Tako je to u USA, kada ti ne mogu ništa onda te proglase ludim. Scenario holivudskih filmova.
(Jovana, 24. septembar 2020 00:18)

Pošto čitam Formanovu biografiju,tamo se pominje da su posle Praškog proleća stavljali u ludnicu, građane koji nisu mislili po sovjetski. Elegantno rešenje, tako da toga ima bliže kući imenjakinjo.
Anakin je čovek iz sveta tenisa, zna kako stvari funk. i treba poslušati njegov savet. Svaki dobronameran savet je u redu, ali ne treba nijedan prihvatiti bukvalno. Svi smo mi malo drugačiji, može Nole jedno popodne da odmori.

MILENA

pre 3 godine

@jivaNS(ako sam dobro zapamtila ime)- ima Đoković svoju ekipu. Ne trebaju mu "dobronamjerni dušebrižnici" sa strane, pogotovo ne oni iz Federerovog tabora. Izgleda da te treba podsjetiti da je Đoković već dugo, takav kakav je, u teniskom vrhu. Povlačenje, pa i na kratko, poslije onog cirkusa u SAD, je poslednje šta mu treba. Mora biti vrlo aktivian i pozitivan, da tu epizodu što prije i u potpunosti prevaziđe i arhivira.

Moravac

pre 3 godine

(Kopro, 23. septembar 2020 21:25)

I vidite objavljen je komentar tvoj. Kako je to lepo u Srbiji. Među Srbima je divno.

Takav komentar kao tvoj ,nikada ne bi objavili u nekoj od bivših sfrj republika, niko ga ne bi objavio a da se odnosi na njihovog glavnog i jedinog svetskog sportistu koji je broj jedan na svetu, niko i nigde.

Ali, zato je Srbija svet i zato jedina ima velegrad, Beograd.

lepo je što bar negde možete da napišete i kažete šta god hoćete a posebno o srpskim junacima i da vam to divni i dragi bdevetdva objavi.

Super.

King Roger

pre 3 godine

Nolovo dusevno stanje je odavno zabrinjavajuce.Trebalo bi da napusti tenis jer ce mu se stanje jos vise narusiti kad vidi da Kralj Federer osvaja jos GS-a.

Novak nadigrao i Ruga

pre 3 godine

Novak je postao razdražljiv zato što se zbog poodmaklih godina muči i protiv anonimusa, samo je Milena shvatila kako je on posle US Mehur Opena u Rimu podigao masters pehar. A protiv koga je igrao, Milenice? Evo ovako: Karuzo, Fića, Kepfer, Rug i Švarcmaus. Ti tu vidiš veliki podvig, jer si Srbkinja, a ja sam anacionalni navijač i gledam objektivno i igru i pehare.

Kopro

pre 3 godine

U pravu je...Novak tesko podnosi pritisak koji je samom sebi nametnuo...ono divljanje prema jadnom Vajdi...pa nacin na koji glavom sugerise onoj djeci da mu brze dodavaju loptice...strasno...prica o ljubavi, salje srca publici, prica kako voli tenis a u stvari je pun nervoze i loseg je raspolozenja...nimalo radosti u igri vec samo bolesna ambicija...nije ni cudo sto ga ne vole

Goran Loznica

pre 3 godine

"Brine me Đokovićevo duševno stanje"



-Ili misliš duševno stanje zapadnih anglosaksonaca pošto Novak ove godine sve pobede osim one diskvalifikacije?Da ne bi nje 100%.Veliki je to vaš bol i strepnja zbog GS titula...

Saša

pre 3 godine

Nema Nolu pomoći dokle god mu njegovi "navijači" tovare svoje ambicije na njegova ledja. Oni zive njegov zivot, raduju se njegovoj zaradi, mrze njegove protivnike. Hoće još 5 GS, hoće još godinu dana da bude br 1. Pa pukao bi kamen a ne Djokovic pod tim pritiskom.

S.U.IV.D.

pre 3 godine

Nazalost ovaj je u pravu. Nole umesto da je s godinama i posle toliko uspeha sve mirniji, on svakim danom sve razdrazljiviji. Na US Openu je glasno i preglasno samog sebe, sav razdrazen, bez razloga, bodrio sa, " Ajmo bre, ajmo bre", a da za to nikakav razlog nije postojao. Sto je najgore, posle svih tih ispustanja ponekad animalnih glasova, na kraju meca, kad pobedi, slozi onu njegovu facu, postane odjednom pitom i pocne da salje srca direktno Bogu, posto publici koja je do malocas protiv njega navijala ne moze jer je nema. Nesto se dogadja sa njim. Nadam se najboljem.

Nemam obavezu da volim Nola, niti mi je simpa

pre 3 godine

@mix
Umeš da napišeš glupost, prvo napišeš da je Novak najbolji svih vremena a onda kažeš da njegovo vreme tek dolazi. Zašto bi neko morao da navija za Noloa jer mu je sunarodnik? Ne moram da volim ni sunarodnike ni sunarodnice, nacija me u ličnim opredeljenjima ne obavezuje, posebno ako mi se više dopada Džulija Roberts od Ljubice, koja ovde botuje.

brm

pre 3 godine

Treba neko da mu objasni da je to kod nas normalno.
(marless, 23. septembar 2020 18:04)

To je ono što treba nas da brine, što se takvo ponašanje kod nas smatra normalnim.

neki veliki dr

pre 3 godine

Hahahahahahahah! :D Njega brine Djokovicevo "dusevno stanje"? Jel pod "dusevnim stanjem" podrazumeva osvojen Rim i neverovatnu formu kako pre korona cirkusa tako i posle?! Placite,samo placite hahahaha....

Dwdd

pre 3 godine

On cak i dok daje intervju vice sto deluje malo zabrinjavajuce. Pogledajte konferenciju za stampu u Rimu posle finala- covek se dere, mada je mnogo dobrih stvari rekao.

Vanja

pre 3 godine

Pazi, na stranu zezanje, nista cudno covek nije rekao. Iako pobedjuje, Novak dosta oscilira mentalno, i to moze lako da ode na drugu stranu u kljucnim momentima.
(Bojan, 23. septembar 2020 18:59)

Konacno normalan komentar. Nole trenutno igra svoj skoro najbolji tenis (skoro kao 2011), ali ovaj nije prvi koji je rekao nesto na ovu temu.
Je li moguce da ne vidite te oscilacije? Meditacija na piramidi pa razbijanje rekete i galama na svoj tim, jos mnogo mnogo toga. Od faze zen do divljanja prelazi za par minuta.
Previse stvari i pritisaka, PTPA i zelja da bude neki duhovni vodja, rekordi (skoro pa opsednudost), svako malo se umesa i u politiku (ali nikad u politiku Sebije). Meni je mnogo cudan, ja ne vidim taj, kako ga zovete pobednicki pogled, meni pogled na momente izgleda onako nekako...kao da je na rubu nervnog sloma.

krastavčević

pre 3 godine

U pravu je čovek. Videlo se da je jako nervozan, drao se, lomio reket. Videla se velika nervoza iz svakog pokreta, pogleda. Ne može nikako da "proguta" eliminaciju iz Njujorka. To mu je najteži poraz u karijeri. Mnogo bi lakše podneo poraz u igri od Medvedeva, Zvereva ili Tima. Jedini lek da ne eksplodira je pobednički pehar sa Roland Garosa! A kako ga osvojiti sa ovakvom ranjenom psihom? Može on to, ja se nadam,ne bi bilo prvi put, ali uvek ima to "ali"..

Z.Dj

pre 3 godine

Umeš da napišeš glupost, prvo napišeš da je Novak najbolji svih vremena a onda kažeš da njegovo vreme tek dolazi. Zašto bi neko morao da navija za Noloa jer mu je sunarodnik? Ne moram da volim ni sunarodnike ni sunarodnice, nacija me u ličnim opredeljenjima ne obavezuje, posebno ako mi se više dopada Džulija Roberts od Ljubice, koja ovde botuje.
(Nemam obavezu da volim Nola, niti mi je simpa, 23. septembar 2020 18:54)
Verovatno i vojsku nisi služio.

Boris Banović

pre 3 godine

Ne deluje mi zlonamerno ! Pravu reč je izabrao ; razdražljiv. Vidimo kako se ophodi prema svom timu, nepotrebno sam sebi diže tenziju posle svakog udarca koji nije izveo kako je trebalo, prepire se sa sudijom koji je evidentno pogrešio iako zna da ovaj neće i ne može promeniti odluku ! Umesto, znajući da je u pravu, osmehom i superiorno pozdravi sudiju, a sebe relaksira, dodatno se draži i nervira ! Istina, čudno, s obzirom na zrele godine, nije više buntovni tinejdžer !

Vanja

pre 3 godine

Da da, bas se jedan Svajcarac brine o Novaku. Pre bi rekao da se brine da ne zaseni njegovig pulena i sunarodnika. Vec je izvesno da ce Nole biti teniser sa najvise nedelja kao broj 1, a ako produzi da pobedjuje cak i kada ne igra svoj najbolji tenis onde ce ubrzo drzati i rekord po broju Grend Slem titula.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (chupavi, 23. septembar 2020 20:08)

Vidim da si ubedjen da si napisao nesto pametno, pa mi te zao da te razocaram, ali moram: ovaj covek...NIJE Svajcarac, samim tim mu Federer nije sunarodnik.

Ambalaza Rotira

pre 3 godine

Ajde sve ove gluposti i medijska preterivanja o njemu. Ali sta, recimo, da osvoji 21 slem i postane rekorder? Mislite da ce tek tako stati? Nece, ne ide to tako... Telo ce mu biti suvise staro za nova dostignuca, ali ce ti biti njegov ego, nikad veci i nikad jaci. Nije njemu lako, nesto on to nekome pokusava da dokaze. Ne izgleda mi kao sav svoj. Opusti se brate, volecemo te isto ako nikad vise nista ne osvojis.

Markobg

pre 3 godine

Čovek 100% u pravu Novak oseća pritisak nešto slično kao kada vam posle 4 ili 5 godina napornog rada i učenja ostane još 2 ili 3 ispita do kraja fakulteta i diplomskog.Znate da ste blizu ali i da mora još naporno da se radi pa to neko nestrpljenje vas dovodi čak i u stanje nezadovoljstva iako ste praktično na kraju i uspeh cilju se nazire.Tako i on što je bliži rekordima sve više je nestrpljiv i zeljno očekuje pa su oscilacije u njegovoj igri i ponašanju sve češće i veće.Mora da ostane smiren kao i do sada i igra svoju igru baš na način finala wimbledon-a i uspeh dolazi sigurno!

Brane

pre 3 godine

Hahaha, koja podvala, koji udar na psihu igrača. Na sreću ove riječi iz tabora Federera neće naići na plodno tlo, jer nemaju pojma s kim imaju posla. Nole je sportska i karakterna gromada, ove podvale ne mogu da utječu na njega. Prije Rima John McEnroe se pitao kako će Nole reagirati na pritiske iz US Opena očito sa istom namjerom destabilizacije i Nole je odgovorio pobijedom.

JivaNS

pre 3 godine

Tako je to u USA, kada ti ne mogu ništa onda te proglase ludim. Scenario holivudskih filmova.
(Jovana, 24. septembar 2020 00:18)

Pošto čitam Formanovu biografiju,tamo se pominje da su posle Praškog proleća stavljali u ludnicu, građane koji nisu mislili po sovjetski. Elegantno rešenje, tako da toga ima bliže kući imenjakinjo.
Anakin je čovek iz sveta tenisa, zna kako stvari funk. i treba poslušati njegov savet. Svaki dobronameran savet je u redu, ali ne treba nijedan prihvatiti bukvalno. Svi smo mi malo drugačiji, može Nole jedno popodne da odmori.

З Д Р А В Р А З У М

pre 3 godine

Одмор увек прија, нека скокне до свој Копаоника или мало једноставно на море, неко острво и расхлади главу. мени би пријало.

Bojan

pre 3 godine

Pazi, na stranu zezanje, nista cudno covek nije rekao. Iako pobedjuje, Novak dosta oscilira mentalno, i to moze lako da ode na drugu stranu u kljucnim momentima.

Dama iz Ljiga

pre 3 godine

@Hak Fin
"Novak odmarao celo prolece u Spaniji" i da li je špansko proleće sada odmorno? Kako misliš da je "odmarao proleće"? Ako ovako nastavite, od srpskog jezika neće ostati ništa, a da li SE Novak odmorio ili nije, neka o tome brine njegova amore, koja vređa Nadala.

Zggy

pre 3 godine

Mene ne brine. On je Srbin. Uvek nadjemo nacin. I kad je tesko i kad tonu ladje. Nista lose nije uradio. Bolje bi bilo svima da gledaju svoje postupke i nadju nacin da postanu bolji ljudi

Milan

pre 3 godine

Mene brine i stanje onih koji ga prate.
(sfz, 23. septembar 2020 20:25)

I mene. Nije mi jasno ko moze da navija za tog tenisera i takvu osobu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Will Mosley, 23. septembar 2020 20:39)

Pa cela Srbija. Nisi ti partizanovac, ti si Zagorac, ali pravi

bmiles

pre 3 godine

Ne mogu da verujem kakvi komentari na ovom portalu posle sasvim realne izjave velikog trenera,jos boljeg komentatora Pol Anakone!? U prilici sam da gledam Tenis Kanal gde Pol Anakona uziva veliki respekt a usput ne libi se da uvek pohvali naseg sampiona,za koga je bez imalo razmisljanja rekao da je najbolji teniser poslednje dekade! Naravno da on kao i mnogi poznavaoci tenisa nece se upustiti u pricu o GOAT koju raspiruju pojedini novinari dobronamerno ili namerno sve u vidu podizanja tiraza,zarade i slicnih gluposti!Jedno je sasvim jasno covek komentarise tenisku igru i normalno da je zabrinut,jer takav pritisak nije doziveo nijedan sampion,znamo i zasto!Kao bivsi trener Federera,Pol Anakona rekao je ono sto i ja mislim a i sam Novak potvrdio odmah posle osvajanja Rima.Inace Pol Anakona,Dzimi Kurijer uz Gilberta su jedini komentatori koji uvek staju na stranu naseg sampiona u svakoj emisiji koju sam gledao na Tenis kanalu.Objektivan,uvek u superlativima i vise puta cuo sam ono njegovo AH,posle izvrsnog poena naseg sampiona!Neznam koji je razlog da se braca Mekinro okrenuse protiv Novaka,to je za diskusiju ali nikako ovaj smireni Amer talijanskih korena.Uostalom veliki je prijatelj sa Fonjinijem i cesto je njegov gost.Znamo kakvo je prijateljstvo Fabia i Novaka,pa kritike na racun Pola ne piju vodu!Zaista ne vidim da je nesto pogresio,meni vise lici na zabrinutost poput svake majke nad voljenim cedom kad ga muce neki problemi.Ovaj smireni komentator je uzor svim novinarima.

prescott

pre 3 godine

Nolovo dusevno stanje je odavno zabrinjavajuce.Trebalo bi da napusti tenis jer ce mu se stanje jos vise narusiti kad vidi da Kralj Federer osvaja jos GS-a.
(King Roger, 23. septembar 2020 18:03)

HAHAAHAHAHAHAHAAHAHAAA
Sada pošto ceo svet zna šta je neminovno savetuju ga da odmori od tenisa, i to u godini kada je odmarao šest meseci. Pa ovo je urnebesno!!!!
A tek budalaština da Federer uzme GS. Tebi baš jako nije dobro sine. Plač doseže vrhunac a hejterima pojačano lučenje kortizola!

Vukobratic

pre 3 godine

@Surovoiskrenaosoba tzv.realista Nazalost ziveo je u banana drzavi za koju veliki deo Evrope ne zna jer kad im spomenes Srbiju misle na Sibir a i oni koji znaju za nju nista dobro nisu culi. Mozda covek pokusava da se svidi svima bas iz razloga da sutra ti mozes odes negde preko i kazes odakle si a da ti se ne zacrvene obrazi a da te druga strana ne gleda kao nekog divljaka. Jel si mozda razmisljao o tome? A Noletu veliko hvala zato sto nas prezentuje u svetu bolje nego bilo ko do sada a pritom je i najbolji u istoriji sporta kojim se bavi.

Djido

pre 3 godine

Ti tu vidiš veliki podvig, jer si Srbkinja, a ja sam anacionalni navijač i gledam objektivno i igru i pehare.
(Novak nadigrao i Ruga, 23. septembar 2020 21:53)

Nisi ti anacionalan, takvi ne postoje, ti si Mandov, zato se i stidiš svog naroda.

ja

pre 3 godine

znaju da jedino ako se skloni moze opet da se dele GS na Federer i Nadal kao u periodu kad je Novak bio povrdjen.Baterije nikad punije, fizicka priprema tu, pogled tigra tu, a oni se toga boje najvise, kad vide pogled koji kosi nemaju odgovor

Kralj mača

pre 3 godine

Хахаха, да одмори неколико дана од тениса може, али након освојеног Ролан Гароса. Мислим да је тако најпоштеније.

Mihael

pre 3 godine

Druze sve dok suje, lomi, galami, nateze zile i mišiće, gleda mrkim pogledom,onda znaj da ti se ne pise dobro. Srbin je na djelu da zavrsi sta je poceo a to je ono sto je neizbezno. NAJBOLJI SVIH VREMENA PO SVIM PARAMETRIMA!

Milan_PT

pre 3 godine

Kad je Novak svojevremeno rekao da neće primiti neproverenu vakcinu, odmah su ga napali da je antivakser i da se petlja u medicinu, gde nije stručan. Sad Anakon glumi Zigmunda Frojda i niko da mu kaže da se bolje uhvati reketa, a ne psihoanalize.
A inače, nepristojno je komentarisati tuđe zdravstvene probleme, postojali oni ili ne. U zapadnom svetu, na koji se svi antiSrbi i nolehejteri zaklinju, za nešto takvo se ide i na sud, pa ti tamo dokazuj da li si stručan za medicinske analize ili ne...

dure

pre 3 godine

Ako je u svetskom sportu iko mentalna stena,to je Novak!Najjaci kad treba,mrtav ladan,kad je najpotrebnije,sto je najvise pokazao prema onom koga je ovaj tupi trenirao!

Ljiljana

pre 3 godine

Nije potrebno da brinete o njemu, mada je vasa briga cista ironija. Vi niste strucni da razmatrate necije psihicko stanje. Drzite se Federera,

Дејан

pre 3 godine

Занимљиво.. Када је Ноле рекао да не жели непроверену вакцину, западни медији су га оцрнили. Када је Русија саопштила да има вакцину, цео запад је гракнуо: "шта??! Зар да узмемо непроверену вакцину??..."

DRAGAN

pre 3 godine

Mene vise brine sto ovi sa
zapada vode brigu o njemu
i na razne nacine mu prave
nevidjene smicalice. Zato
Novak i jeste najbolji jer
mu niko nije ravan. Pucajte
vi od ljubomore.

Биља

pre 3 godine

"за добрим коњем се прашина диже" - стара пословица. Запад је већ видео педеришку као најбољег и сад му тамо неки Србин прети. Нормално је да човек , како је старији постане и нетолерантнији на неправду, лошију игру али не треба мешати темперамент и "душевно стање". Ону неправду на УС опену тешко ко би могао да преброди лако. У Риму, није Новак крив што су Надал, Тим и др.изгубили прерано, па је играо са млађим тенисерима. завист је чудо, Ноле, поносу наш идемооо храбро(као и увек) у нове победе, Боже здравља!!!

milenija

pre 3 godine

Nolovo dusevno stanje je odavno zabrinjavajuce.Trebalo bi da napusti tenis jer ce mu se stanje jos vise narusiti kad vidi da Kralj Federer osvaja jos GS-a.
(King Roger, 23. septembar 2020 18:03)

haha, a Kralj Federer i ne učestvuje ove godine

Tomi

pre 3 godine

Mosley druže u'vati nešto jebi i jebi i potroši tu negativnu energiju. Novak će ubrzo biti najbolji teniser svih vremena i to u svim kategorijama a vi što ga mrzite pa, nastavite to da radite jer to je jedino što vam preostaje. Pustite nama da uživamo u trenutku i da budemo ponosni što živimo u vreme najvećeg tenisera ikada. Ja sam Novaka gledao nekoliko puta na Roland Garrosu i Wimbledonu uživo i bio preponosan kako je pojeo protivnike ma ko god oni bili. ❤️

miodrag

pre 3 godine

A ja sam najvice bio zabrinut za dusevno stanje Starca Foce od 100 ljeta posle Vimblndona 2019....a I sada ziv nisam jer ne znam koliko su mu Alpi pomogli. Ja ga razumem ali ne shvatam….covek koji je spreman da igra sve dok Novaka trajno ne udalje sa ATP tura! Znajuci koliku on ima moc u svetu tenisa posebno ATP, ne bi me iznenadlio da se jednog dana u dalekoj buducnosti ispostavi da je iza svih prepreka koje su bila na putu Novaka stajao bas Foco....jer ja ne zaboravljam njegov poklic kolegama teniserima na pocetku 2016.- Novaka moramo nekako da zaustavimo- mozda je malo prafrarazirano ali je u sustini to bila poruka

kakogod

pre 3 godine

Mene brine vaše duševno stanje ( vaše celog zapadnog društva kome ovaj naš “divljak” nabija komplekse kojiće da peku i vašu unučad) mislim da će vam najteže pasti kad vaša deca ili unučad priznaju da je Djoković zaista najveći teniski sampion ikad , jer tako to obično biva sa pravim šampionima , priznanje stigne nešto kasnije ali ipak stigne . Kao sto sad tek zapadni svet prepoznaje Teslu kao velikog genija a do pre 40tak godina je bio maksimalno nipodistavan . Pozdrav

Djorgo

pre 3 godine

Čovek je 100% u pravu, dobro- ili zlonamerno, nije bitno. Ali teško da tu odmora može biti. Ušao je u sukob sa teniskim establišmentom. Potući ili biti potučen, povlačenje ne verujem da mu je opcija. Takva je ličnost. Sve najbolje Novače.

balkanoid

pre 3 godine

Ne moze to kod nas, buraz... Probao je on to, da grli drvece, da bere cvece... Ne ide.

Dinarac je to, mora d udara, da urla, da bije... Nema labavo kod nas, ili jesi ili nisi...

Slobodan

pre 3 godine

Novak jeste razdrazljiv, a uglavnom nikakve potrebe. Pa na US openu plafon za sve je bio 1 set, a znamo sta je bilo. Ja mislim da jedino sto bi ga smirilo je distanciranje od saveza, sindikata, asocijacija, drustvenih mreza i svega sto nema veze sa reketom. Samo da trenira i igra. Na jedno 2 god, a posle kako hoce.

Vox

pre 3 godine

Занимљиво.. Када је Ноле рекао да не жели непроверену вакцину, западни медији су га оцрнили. Када је Русија саопштила да има вакцину, цео запад је гракнуо: "шта??! Зар да узмемо непроверену вакцину??..."
(Дејан, 23. septembar 2020 22:02)

Alal vera za komentar

mix

pre 3 godine

A kakvo li je tek stanje nolomana,to je pitanje za nobela.
(King Roger, 23. septembar 2020 18:05)
Jako tesko,zabrinjavajuce.Evo ja sam NOLOMAN i jako mi je tesko da vidim nekog ko zna srpski jezik,da pise kako mu je drazi neki svajcarac od sunarodnika,koji je najbolji na svetu i cije vreme tek dolazi.

Ljubica

pre 3 godine

Da, tebe i slične tebi posebno brine kako se on oseća. Brine vas što još niste uspeli da ga slomite, a već toliko dugo radite na tom. Vodi brigu o sebi i svojoj porodici, a za Novaka ima ko da brine. Licemeru zapadni....🤔

drvobradi

pre 3 godine

Ja bih pre rekao da mu je tenis neophodan. Tada je skroz naspanovan. Kada ne igra, vere se po piramidama i kaci gluposti po IG, valjda se smori. Neka ovaj proba da spoji 2 nedelje sa Jecom u karantinu da vidi kako je to.

Sirano

pre 3 godine

(Nemam obavezu da volim Nola, niti mi je simpa, 23. septembar 2020 18:54)

Sve si sam rekao o sebi.Koliko Svajcaraca na primer vise voli Novaka nego Federera? Verovatno nijedan. Samo se neki nasi skorojevici nadju da pljuju po svome nadajuci se onako jadno da ce neki stranac da ih pohvali za to. Nacionalno osecanje bog nije dao svakome, to je privilegija da bude neko nacionalno svestan.Kao sto ne moze svaki imati talenat da bude Mocart ili Šekspir.Na tvoju zalost ti nisi nacionalno osvescen.

111

pre 3 godine

I mene brine Novakovo dusevno stanje i sta ima u glavi, posebno kada igra slabije, protivnik ima po nekoliko mec lopti i Novak pobedi i osvoji turnir?? Tu nesto nije normalno..

MILENA

pre 3 godine

@Novak nadigrao i Ruga-nije poenta u tome s kim je imao mečeve u Rimu bego da je prevazišao debakl na USO, došao na taj turnir i pobjedio. Uzgred, niko od tih s kojima se susreo nije mu po volji: Krajinović prvi, pa Švarcman. Ako ga omalovažavaš zbog toga što ga je Đoković pobjedio, šta tek misliš o Nadalu, Špancu (kojeg, kao nadnamcionalan lik, šta god ti to bilo, vjerovatno obožavaš), a taj "jadnik" ga je rasturio tamo. Ostala tri su bili novi i pomalo nepoznanica za Đokovića. Mladi, nadobudni i dali su sve od sebe da ga pobjede.

Sale

pre 3 godine

Brini se ti za Federera ebo ote on... a Djokovica ostavite na miru - drzi vam svima lekcije sta je IGRAC NAD IGRACIMA i kako se to radi.. samo zato sto je iz Srbije ne znaci da je lis, da ne zna nista - on je 5 puta jaci jer i Nadal i Federer inaju prednost jer ih mediji vole... ali Federer je deda za tenis vec... u penziju i ti i on i tisina o Djokovicu!!!

Mare

pre 3 godine

Da se skloni malo sa Roland Garosa da odmori jel da? Šta ovaj ima da brine za "duševno stanje" Đokovića 😂 Ja mislim da je Novak i više nego dobro, da ima kakve patnje ne bi ovako drao. Odmoriće za 3 - 4 godina, polako...

Dusanovo carstvo!

pre 3 godine

Nolovo dusevno stanje je odavno zabrinjavajuce.Trebalo bi da napusti tenis jer ce mu se stanje jos vise narusiti kad vidi da Kralj Federer osvaja jos GS-a.
(King Roger, 23. septembar 2020 18:03)

Kad to bese poslednji put? A pretposlednji?

kesi

pre 3 godine

Nole je jedbostavno srbin I shodno tome se i ponaša.Nek’ odmara ko mora.On ima preča posla.Jer je srbin-ruši rekorde.To nam je u genima.

Beobrad

pre 3 godine

Gospodin Pol Anakon(da) nije nista shvatio!
Novak upravo iz svog takvog temperamenta i povremenih izliva frustracija crpi svoj najbolji tenis.
Kako polomi reket, tako krene bolje da igra.
Novak je covek, nije robot kao njegov bivsi sticenik koji voli dzempere.

No1e GOAT ubedljivo!!!

pre 3 godine

A dusevno stanje onog sudije u polufinalu Rima ga ne brine? Cak tri loptice protivnika u ociglednom autu, sudac silazi na teren i kaze dobro je!? Naravno da No1e poludi i odmah se javi neki anglosaksonska ameba da kaze da ga brine Novakovo (???) dusevno stanje??? Ma samo udri No1e jos jace nek ih boli 24 sata na dan, svaki dan, do kraja njihovih bednih zivota!!!

marless

pre 3 godine

https://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1737134#k34142726

Čuj "takvo ponašanje"! Na ovo bi se i Slovenci nasmejali :)
U životu uvek biram temperament naspram karaktera "smrznute ribe"!

Niki

pre 3 godine

Sve dušebrižnici samo neka se dere još godinu dana i poskida sve rekorde a da mi još malo uživamo.Jedino iduće godine može da ga spreči smak sveta.

chupavi

pre 3 godine

Da da, bas se jedan Svajcarac brine o Novaku. Pre bi rekao da se brine da ne zaseni njegovig pulena i sunarodnika. Vec je izvesno da ce Nole biti teniser sa najvise nedelja kao broj 1, a ako produzi da pobedjuje cak i kada ne igra svoj najbolji tenis onde ce ubrzo drzati i rekord po broju Grend Slem titula.

MILENA

pre 3 godine

Neko može biti stručnjak za tenis i pošteno komentarisati mečeve, bez obzira na lične simpatije. Ali jedno,izgleda, ne može-ne podleći nadmenosti i umišljenosti zspadnjaka da mogu o nama s druge, istočne, strane davati svakakve izjave, iako bi ih u svom svijetu smatrali neprimjerenim i sami osudili one koji bi to mišljenje javno izrekli za nekog od njihovih ljudi.
Pitam se da li se ikad zabrinuo, pogotovo javno, za psihičko stanje R.Nadala, koji je, po svom ponašanju jedan od najčudnijih sportista. Bilo bi lijepo znati da li je i kako propitivao duševno stanje svog miljenika Federera od kad mu je Đoković počeo uzimati mjeru, a pogotovo nakon Vimbldona prošle godine. Da bi sačuvao svoj, brižno građeni imidž "gospodina tenisa", Fedrer hladno prepušta drugima da odrađuju posao stalnog prozivanja, vrijeđanja i svakovrsnog šikaniranja Novaka Đokovića. Kako li se samo zove to psihičko stanje?
Novak Đoković je na USO doživio nešto što karijera mnogih sportista nikako ne bi mogla preživjeti. A on se poslije desetak dana vrati ganc novi uzme masters pehar. Mislili su da je ono u na USO možda dovoljno, a sad vide da nije. U Rimu su malo peckali, ali ništa opasno. Šta možemo očekivati ba RG?
Čudno je da nekog tek sad brine lomljenje reketa i sav ostali osebujni Đokovićev dugogodišnji repertoar. A nije ga brinilo ono bauljanje po terenu i izgled zombija tokom jezivog perioda njegovog nazadovanja u svakom pogledu. Licemjerje je jedna od najružnijih ljudskih osobina, zaista.

marless

pre 3 godine

Domaći kritičari kao da pričaju o patrijarhu, a ne o vrhunskom sportisti koji neretko igra sa 110% kapaciteta! Neretko protiv oponenta i publike. Svima koji ne mogu ili ne žele da podnesu poneki vrisak ili razbijeni reket, sugerisao bih da gledaju šah ili sinhrono plivanje i za svaki slučaj da smanje ton :)

drago

pre 3 godine

Djokovic ima svojih mana, kao i svako na svijetu ali momak se trudi biti ČOVJEK i za to mu svaka cast. Teško je to ne cijeniti.
Ovi oko Federera i Nadala (koji je inace najbolji covjek u svijetu tenisa) ga žele ga destabilizira na sve moguće načine a za su i uspjeli na US Openu (na kraju pretjerani napadi za koronu i saveza igraca). Užasno.

CATAPA

pre 3 godine

Nije rekao ništa što se već odavno ne zna. Novak je perfekcionista, kad god nešto pogreši, ponavlja dok ne "proradi" dok ne uspe. Dropšot, lob, servis u spoljnu liniju... isto tako kao što se nervira dok mu ne ide, brzo se smiri kada krene. I to je moglo lako da se vidi na meču sa Švarcmanom, ko je hteo, a ovaj Anakin to izgleda nije hteo da vidi.
Perfekcionizam može da postane opsesivan toliko da forma nadvlada suštinu. U Novakovom slučaju i po cenu rezultata. Novak zna da može da izvede sve što je zamislio i iznervira se kada mu to ne polazi od ruke. Ko je pratio Novaka, već može i da predvidi kada će on da plane. Svi koji se pogotovo profesionalno bave tenisom to već znaju, zna i ovaj i zato je njegova "briga" lažna i provokacija. Nema razloga za brigu, Novak je takav i takav je najbolji na svetu. Da nije takav perfekcionista bio bi istina mnogo smireniji, ali ne bi bio najbolji.

Eugen

pre 3 godine

Da sam na njegovom mestu ili mestu njegovog tima rekao bih mu da par dana odmori od tenisa. Malo da se opusti i skloni od svega. Da napuni baterije", podelio je svoje mišljenje Amerikanac koji trenutno sarađuje sa mlađim sunarodnikom Tejlorom Fricom.

Ma da, opustio se on tako "onomad", ne par dana, nego dve godine, koje je tvoj ljubimac iskoristio da osvoji tri GS. E sad ste se ukakili i ti on da bi Nole mogao Fecka da prestigne po broju osvojenih GS pa ko velis, daj da ja posavetujem Noleta da se malo odmori, opusti, posto mu tenis ocigledno ne cini dobro.

nikol dz femija

pre 3 godine

Zapad.
A nije bio zabrinut za zdrave Mekinroa, Ivaniševića, Hjuita, Federera kada je na Australiji ridao potpuno pod nervnim slomom...??

NEVEROVATNO BEZOBRANI, DRSKI, NEVASPITANI i opet DRSKI !!

ČOVEK NE ZNA ŠTA DA KAŽE, ŠTA DA NAPIŠE, OSEĆA SE STRAŠNO I STRAŠNO NEMOĆNO - GLEDA KAKO KRADU, LAŽU, MAŽU I NIKOM NIŠTA A I NIŠTA NE MOŽE.

Mladen

pre 3 godine

Da nije takav ne bi bio GOAT, a GOAT ce biti u naerdne dvije godine. Ne razumijem kako misli razdrazljiv, pa ja sam razdrazljiviji kada ga gledam kako igra i nekada pogrijesi...ne razumijem sta ovaj covje pokusava da kaze, da bi trebalo da bude ravna crta, pa nije robot. Novak je za njih prije svega covjek, a onda sve ostalo.

Hak Fin

pre 3 godine

Novak odmarao celo prolece u Spaniji, kulirao, pa skakutao po piramidama, a sada ce da odmara, pa do cega se umorio, mislim psihicki? Najbolje dok je RG, da ode u Alpe da jodluje. Ma sigurno, a mozda da vi malo odmoite od smaranja raznim izjavama, osudama, procenama i prognozama. Mislim mene vise brine dusevno stanje onih tenisera sto ne igraju, a zbog zasticenog rankinga su i dalje u prvih sto....

Selo gori, a baba se ceslja

pre 3 godine

Da li treba da podesi odmor od tenisa sa povratkom Dzemperka na teren? Mislim da bi to bilo optimalno za zabrinutu stranu.

mile

pre 3 godine

ako mislite da je lako biti novak varate se,treba se nositi sa tolikim pritiskom i stici gde je on je mnogo odricanja i mucenja,nek on odigra jos dve tri kvalitetne godine i obori rekorde od federera pa nek onda kulira

Mediocritical

pre 3 godine

Još niste probali da ga uljuljkate ljubavlju i prihvatanjem... Mislim da vam je još to preostalo kao oružje, da ga srušite s' trona.

Splicanin

pre 3 godine

(Markobg, 23. septembar 2020 18:13)

Bravo Mare, u sridu. Ja apsolvira pravni jos u Jugi. Kaze caca nikad nije kasno. Ima onog Altzheimara ja mislin.

Teodor

pre 3 godine

Svako ima pravo na svoje mišljenje, s tim što se vredbost mišljenja određuje tako što se množi "tezinskim faktorom" od 0 do 1, u ovom slučaju, na osnovu prethodnih rezultata coveka. Prema tome, lepo je što je čovek slobodan da kaže šta misli, ali ...

mare

pre 3 godine

max 2 godine djole apsolutno prvi u svemu.


ne verujem da ce se smiriti pre toga. ima ogromnu zelju da bude najbolji i vredno radi na tome. ne vidim sta moze da se desi da ne uspe .


jednostavno decko je zacrtao cilj i radi na tome.

Simke

pre 3 godine

Aha,da se skloni malo da odmori,kao da odmori....Ti zelis da on izgubi ritam i pocne gubiti da ne bi stigao Federera.....Kako lukavo,ali te Novak nece poslusati,nego ce gaziti i dalje jako.

Каурин

pre 3 godine

Они што 'брину' или брину за Новака... Нема потребе! Нервира га то што после толико година прави грешке које је требало да испегла.
То није окренуто споља, то је његова борба са собом самим...

Ahtung

pre 3 godine

Upravo suprotno! Džokavcu su potrebni mečevi, po mogućstvu pred publikom, da otera pobedama svu negativnu energiju koja se okupila oko njega. On je O.K. sam sa sobom. Korona ga je prekinula u velikom naletu energije, proveo je dosta vremena u izolaciji, a onda mu se desio peh sa turom, pa se nadovezalo i sve ostalo...

Braankooo

pre 3 godine

Nole je taj koji daje i pod pritiskom kad krene da uzima gubi nit. Svakako će on još dosta da daje i bićemo svi srećni sa njim, čak i ovi što bi da ga sapliću će se lepše osećati.

slaviša šmigič

pre 3 godine

Tako je to u USA, kada ti ne mogu ništa onda te proglase ludim. Scenario holivudskih filmova.
(Jovana, 24. septembar 2020 00:18)
Tačno eto napraviše crtani film za decu kako Supermen leti juri nekog ludog naučnika danas velikog Nikolu Teslu verovatno največeg naučnika koji je hodao zemljom pre potopa nekih naprednijih civilizacija verovatno nam bog poslao naučnika,da vidi šta če uraditi ljudi i kako če iskoristiti patente i besplatnu energiju ali nakraju Tesla završava kao siroma u hotelu i umire tako,da je ostala velika misterija oko smrti dok se patenti još uvek kriju od očiju javnosti svi znamo danas,da je Tesla radio sa izuzetno mnogo patenata od kojih neki neče nikad ugledati svetlost dana.

Milosav

pre 3 godine

Najvise volim kad neki "has beens" kao ovaj komentarisu Novaka. Ili neki "bivsi broj 15 u tenisu pre 30 godina" i takvi slicni.
Sve njih muci sto je Novak trenutno nezaustavljiv, onaj turnir ranije ove godine i onda udarac loptom u sudiju im je jos dalo ekstra snage da ga komentarisu. Sto bi narod rekao: za dobrim konjem se prasina dize" tako da samo mogu da ga mrze. On ce sigurno da osvoji jos nekoliko GS-a a nadam se i ovaj predstojeci na RG.
Ajmo Nole, Vukovi sa Ontarija uvek uz tebe!

Moravac

pre 3 godine

(Kopro, 23. septembar 2020 21:25)

I vidite objavljen je komentar tvoj. Kako je to lepo u Srbiji. Među Srbima je divno.

Takav komentar kao tvoj ,nikada ne bi objavili u nekoj od bivših sfrj republika, niko ga ne bi objavio a da se odnosi na njihovog glavnog i jedinog svetskog sportistu koji je broj jedan na svetu, niko i nigde.

Ali, zato je Srbija svet i zato jedina ima velegrad, Beograd.

lepo je što bar negde možete da napišete i kažete šta god hoćete a posebno o srpskim junacima i da vam to divni i dragi bdevetdva objavi.

Super.

MILENA

pre 3 godine

@jivaNS(ako sam dobro zapamtila ime)- ima Đoković svoju ekipu. Ne trebaju mu "dobronamjerni dušebrižnici" sa strane, pogotovo ne oni iz Federerovog tabora. Izgleda da te treba podsjetiti da je Đoković već dugo, takav kakav je, u teniskom vrhu. Povlačenje, pa i na kratko, poslije onog cirkusa u SAD, je poslednje šta mu treba. Mora biti vrlo aktivian i pozitivan, da tu epizodu što prije i u potpunosti prevaziđe i arhivira.