Sreda, 23.09.2020.

14:00

"Džamal Marej je superstar"

Majkl Meloun, trener Denver Nagetsa, govorio je o svom igraču Džamalu Mareju.

Izvor: SN

"Džamal Marej je superstar" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

//..

pre 3 godine

Aman više ljudi, nije Marej nego Mari.
(felix

Nije Marej to si u pravu, ali nije ni Mari. To je skotsko ime i oni
promrmljaju nesto sto nije ni Mari ni Muri a Marej nije sigurno mada
i neki komentatori na TV jasno kazu "Marej".

Postovani Moderatoru, objavi ovu poruku!

pre 3 godine

Znaci, pokazalo se da ako Marej odigra odlicno - Denver pobedjuje. Ukoliko Marej odigra, slabo ili prosecno, Denver cesto izgubi, cak iako Jokic odigra odlicno

Milan

pre 3 godine

Svaka cast za trenera, skida pritisak sa Jokica, jer zna ako se tako postave stvari da je Jokic nezaustavljiv. Jokic je igrac koji najvise utice na igru od svih u NBA, mozda nije najbolji, ali po mom shvatanju kosarke najvise utice na igru.

aca

pre 3 godine

ako ostane i bude hemihe između mareja i jokića, do godine prsten...
možda i ove...
(tata, 23. septembar 2020 20:55)

zvuci kao da ce da se uzmu :-)

aca

pre 3 godine

Fila je godinama tankovala da bi uzimali najbolje igrace na draftu i na kraju od tolikih prvih pikova nikakav rezultat. Znaci samo im je bilo bitno da uzmu prvog pika i nista vise. Denverovi skauti su mozda i najbolji u NBA.

Jaki

pre 3 godine

Oni su TIM ! Izdvajaju se Marej i Joker po statistici ali ostali igrači rade odličan posao. Poslednje dve utakmice sa uživanjem pratim kako igraju ostali igrači Moris, Grent , Porter , Heris. Rade gotovo savršeno sve one "prosečne stvari" koje su potrebne timu. Vrhunske atlete.

Globtroter

pre 3 godine

Mislim da je baš sad pravi trenutak da se ovo kaže, da mu podigne samopouzdanje. Upravo ono što evropski treneri uništavaju, želeći da budu važniji i veće zvijezde od igrača.
(WillyWonka, 23. septembar 2020 20:22)

Al si se izlupetao. Najveći evropski treneri su bolji košarkaški stručnjaci od svih trenera koji trenutno vode klubove u NBA. Prosto u pitanju su dijametralno suprotne košarkaške civilizacije. Treneri u NBA služe da prate statistiku i da udovolje svojim razmaženim zvezdama. Minutaže su zagarantovane, softveri uključeni non stop, prati se statistika pa se tako došlo do besomučnog šutiranja za tri. Čak se i jedna legenda kao što je Pop podsmeva trenutnom NBA-ju.

Zanimljiv je intervju koji je Edin napravio sa Džabarom. Čovek se suzdržava da kaže da je odbrana ukinuta. Svako ko ima oči i malo košarkaškog šlifa to vidi. Kako to da Dončić kaže da mu je lakše da igra u NBA, a to njegove brojke i te kako potvrđuju?

Volim i ja da pratim NBA, ali nisam slep. Ostavi se ti Željka i Karija, jednostavno uživaj isključivo u NBA-ju i super.

Milence

pre 3 godine

Denver će ispasti samo zato što su neki tako još pre zacrtali. Nema tu pomoći...Nažalost. Ako krene kako ne treba, tu su sudije da to isprave i to je to...

neca

pre 3 godine

Možda mi se čini, Denver nije imao ni jedan napad duži od 3 dodavanja (desetak sekundi ) . Odbrana lejkersa ne stiže da se postavi , uhvati odbijenu loptu a ni da preseče dodavanje što im je glavno oružje i kontra. I kada bi presekli, u trenucima kada su pokušavali da se vrate to su bili kontakti uglavnom ( faulovi) što im se progledava. Brze napade isto brane kontaktom jer nisu organizovani i nešto mora i da svira pa je Denver imao bacanja, mada ne koliko je trebali. Za ovakvu igru Denvera potrbno je puno snage i koncentracije i mislim da su u tom segmentu bolji mada je rizično a i Lejkersi obično povedu dok su sveži. Meni tako izgleda. Ne čuh nikog da govori na taj način.Dokaz su 11 poena Denvera (Jokića) u drugoj utakmici, a primetio sm saigračima Nikola objašnjava na tajmautu pred tu završnicu šta će pokušati.
Odbrana od napada Lejkrsa se svodi na što brže vraćanje u zgusnutu odbranu i sečenju kontri u začetu njihovog napada a kasnije na organizovanu odbranu samim tim i više skokova... Ako imaju dovolno brzine i snage pobediće i u konačnom zbiru.Rečeno, učinjeno. Marej i ostali su shvatili i primenili u trećoj utakmici. Ta veština razumevanja protivničke igre i nalaženje rešenja i pobeđivanje čini Jokića i Mareja Superstarovima.
Naravno, protiv Majamija ili Bostona sve je drugačije.

neca

pre 3 godine

Poruka za sve one što mi udaraju minuse:
Da li znate šta je "Somor šafl"?
Sve izgleda potpuno mirno i neko bi neupućen mogao da pomisli da je Jokić držeći loptu odlutao u mislima da svojih konja, do ravnice i rezanaca sa makom. A onda kao da se prene iz duboke zamišljenosti, centar Denvera brzo spusti loptu na parket, napravi dva mini-koraka udesno i sa desne noge se odrazi – ako to može da se nazove odrazom – kako bi šutnuo preko svog čuvara. Taj je somborski ringišpil, za koji svi znaju kako izgleda a retko ko uspe da ga izbegne, sve što ostane zanesenjaku u dresu sa brojem 15 od one čežnje za mirom. Neko taj potez opisuje kao “pokušaj debelog dečaka da imitira Dirka Novickog”, drugi ga vide kao odraz Jokićeve lucidnosti, a mnogi čuvari, uključujući i Pola Džordža, ne uspeju ni da ga vide. Svakako postoji mnogo pragmatičnijih načina da se reše određene situacije u napadu, naročito u igri jedan na jedan, ali Jokić je nosilac ordena časti košarkaškog larpurlartizma. Umetnost radi umetnosti, da bude lepo, a ako je i korisno, onda svima dobro.
Komentar nema veze sa temom napisah ga za sve one koji mi liče na Pol Džorda i stavljaju minuse tamo gde pojma nemaju šta piše.

karma

pre 3 godine

To po meni uopste nije bitno u ovom trenutku. Vidi se koliko se mi u evropi i ameri razlikujemo u mentalitetu i shvatanju kosarke. On u sred finala konferencije komentarise da mu je jedan od igraca superstar... Znate kada bi tako nesto sebi dozvolili Kari Pesic, Obradovic, Ivkovic...
(Ivan, 23. septembar 2020 20:05)
Pali ga, da jos vise grize.

Milan

pre 3 godine

retko koji tim uspe da ima dva superstara od igraca koje su sami draftovali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aca, 23. septembar 2020 20:19)
Golden Stejt skorije, ranije Cikago Bulsi, Juta.

Иван

pre 3 godine

Паметна изјава. Ја типујем да Денвер осваја. Пре дуела с Лејкерсима једино сам се бринуо хоће ли Јокић одрађивати своје јер од тога зависи игра Нагетса, а после три меча је јасно да ту неће бити проблема. То значи да је план следећи:

1. скенирати игру противника,

2. сачекати да Никола/Малоун нађе противигру;

3. разиграти потом најпре Мареја, да се растерети Јокић

4. укључити остале.

Против Јуте је требало 4 и по меча да Никола схвати како играти. Против Клиперса исто. Против Лејкерса је све схватио после једног и по меча.

У четвртом мечу, сада кад су разиграни и Јокић и Мареј, очекујем једну бруталну Николину кошгетерску партију за 2:2, налик 6. мечу против Клиперса. А онда у петом мечу трипл-дабл са разигравањем неког од осталих за 3:2. Могу их Лејкерси још једном добити, али они не могу пратити ритам Денвера, који је јокићевски - не опада током меча. Каваи и Џорџ су били мртви уморни након 4. меча, Дејвис и Леброн већ једва ходају у завршници, све то знају Нагетси, не плаше се, имају ону ствар и играју своје и хрле ка титули. Шта имају Лејкерси још да понуде: видели смо бруталне партије Дејвиса, Леброна, зону, играче задатка типа Карузо, провокације од стране Хауарда, бљескове Ронда, и очито им све то неће бити довољно.

KOSTA1703

pre 3 godine

Ovim čini neverovatno lošu uslugu, kako Mareju, tako i ekipi.
Ubedljivo najslabiji odbrambeni igrač Denvera, koji za svoje godine nije naučio da se pasovi nikada ne daju u skoku, što je osnovna škola košarke.

istina je da kad je u zoni u napadu, da može sam da igra protiv bilo koga, ali to isto treba da radi i da odigra i odbranu, a ne da svkau utakmicu bar deset puta ostavi visoke igrače na cedilu jer ga probiju kako hoće.

Potencijal zasigurno jeste, da li će se ostvariti kao kompletan košarkaš(ne mora da igra vrhunsku odbranu ali mora da igra bar neku odbranu), to ne znam.

A ovom izjavom Meloun je najveći problem napravio svojoj ekipi.
Prosto kada krene da se iživljava na terenu izgleda baš kao Hauard - potpuno jednodimenzionalan igrač.

Fan Pennyja Hardawaya

pre 3 godine

Jos samo onaj Majkl Porter Junior da se dovede u red i eto ga treci. Jednom sam napisao da ovoj ekipi fali jedan Stojakovic kakvog je imao Sacramento na sta je jedan gospodin dodao da to moze biti upravo Michael Porter Junior. Ono sto treba da nauci je da sam sebi pravi poziciju za sut onako kako je Pedja to radio.

billy boy

pre 3 godine

Bezveze sto se uopste postavlja ptanje da li je Dzamal Marej superstar. Naravno da jeste, lik na 17 utakmica plej ofa belezi gotovo 28 koseva po mecu, pa sta je to nego superstar.

Neko

pre 3 godine

Prvi sam kritikovao Mareja zbog nekostantnosti i divljastva...
Medjutim ocigledno je naucio...
Duo Jokic i Marej ce godinama razarati ligu, bukvalno nezaustavljivi.

Dirty

pre 3 godine

Tačno je da je Marej zvezda i da je prestigao sve koje su izbacili i da ima priliku da još napreduje. Igrom i konstitucijom podsećs na Berona Dejvisa, još samo da nauči da telo koristi kao Beron. Denver može do finala i šteta je što su drugu izgubili. LAL sad imaju problem pošto su videli da ne mogu da ih tako lako pobede, bez sudija i angažovanja iznad njihovih realnih, fizičkih mogućnosti. Denver je mlada ekipa, fizički spremniji i ne predaje se, LAL su već u problemu.

WillyWonka

pre 3 godine

"To po meni uopste nije bitno u ovom trenutku. Vidi se koliko se mi u evropi i ameri razlikujemo u mentalitetu i shvatanju kosarke. On u sred finala konferencije komentarise da mu je jedan od igraca superstar... Znate kada bi tako nesto sebi dozvolili Kari Pesic, Obradovic, Ivkovic...
(Ivan, 23. septembar 2020 20:05)"

Mislim da je baš sad pravi trenutak da se ovo kaže, da mu podigne samopouzdanje. Upravo ono što evropski treneri uništavaju, želeći da budu važniji i veće zvijezde od igrača.

Ivan

pre 3 godine

To po meni uopste nije bitno u ovom trenutku. Vidi se koliko se mi u evropi i ameri razlikujemo u mentalitetu i shvatanju kosarke. On u sred finala konferencije komentarise da mu je jedan od igraca superstar... Znate kada bi tako nesto sebi dozvolili Kari Pesic, Obradovic, Ivkovic...

Markobg

pre 3 godine

Odličan pedagog Malone u pravom trenutku mu daje vetar u leđa da ga rastereti i napuni samopouzdanjem, to je lud igrač stoji da je sebičan u poređenju sa Jokarom ali i da izrasta u vrhunskog igrača
Tek je počelo jedva čekam cetvrtak na petak noć.

Dimitrijevic

pre 3 godine

Superstar, al ga preterao. Odlican je on igrac, ali ajde da prvo zaigra na All Star, pa da vidimo dalje.
Superstar igraci ... njih trenutno ima 5,6 u citavoj NBA.

neca

pre 3 godine

U pravu je komentar ispod mene, Kari itd... A zar nije ispravnije reći istinu. Nije? Zašto su mu pre više od godinu dana dali onoliki ugovor? Ima vezu, tetku i sl... Onoliki pomoćni treneri, računari i ne znaju? A mi onako, znamo. Iz malog mozga.. Da Marej je Superstar!

Tazo

pre 3 godine

Prosle godine njegovo "preuzimanje odgovornosti" je kostalo Denver finala konferenceije.
Juce njegovo "prezuimanje odgovornosti" sredinom 4/4 je dovelo do toga da Denver sa 20 poena prednosti spadne na 3. Cenim ja Jamala, ali realno tesko da postoji igrac koji igra vise toplo-hladno.

essum

pre 3 godine

oko Jokare I Mareja treba graditi momcad. Prvi je mozak ekipe, drugi neka trpa. Dovesti jos dva, tri solidna igraca I imaju ekipa za napad na vrh.

neca

pre 3 godine

U ovom trnutku Marej i Jokić su najbolji igrači u NBA. Osvojiće prsten sa ne baš najboljim ostakom družine. I dragi su dobri, najviše zahvaljujući tome što ih pomenuta dvojica nadahnjuju da daju i više nego što mogu tako da će brzo Denver da postane Babaroga.

Aleksandar

pre 3 godine

Superstar igraca od nabijaca statistike razlikuje to sto preuzima odgovornost kada je tesko i pogađa,kao ovaj momak.Zna se ko su ti nabijaci statistike da ne nabrajam.

Dogodine do Prizrena, dogodine do Knina

pre 3 godine

U svakom slučaju je all starr igrač, super star još uvek nije ali je na putu da to postane...
(petarczv, 23. septembar 2020 19:40)

Evo i reci razuma.. Konacno od nekoga.. Svi su u fazonu james je goat a realno je cale ove igre ali goat ne moze biti svakako ako ga porede sa dzordanom

essum

pre 3 godine

oko Jokare I Mareja treba graditi momcad. Prvi je mozak ekipe, drugi neka trpa. Dovesti jos dva, tri solidna igraca I imaju ekipa za napad na vrh.

Aleksandar

pre 3 godine

Superstar igraca od nabijaca statistike razlikuje to sto preuzima odgovornost kada je tesko i pogađa,kao ovaj momak.Zna se ko su ti nabijaci statistike da ne nabrajam.

WillyWonka

pre 3 godine

"To po meni uopste nije bitno u ovom trenutku. Vidi se koliko se mi u evropi i ameri razlikujemo u mentalitetu i shvatanju kosarke. On u sred finala konferencije komentarise da mu je jedan od igraca superstar... Znate kada bi tako nesto sebi dozvolili Kari Pesic, Obradovic, Ivkovic...
(Ivan, 23. septembar 2020 20:05)"

Mislim da je baš sad pravi trenutak da se ovo kaže, da mu podigne samopouzdanje. Upravo ono što evropski treneri uništavaju, želeći da budu važniji i veće zvijezde od igrača.

Dogodine do Prizrena, dogodine do Knina

pre 3 godine

U svakom slučaju je all starr igrač, super star još uvek nije ali je na putu da to postane...
(petarczv, 23. septembar 2020 19:40)

Evo i reci razuma.. Konacno od nekoga.. Svi su u fazonu james je goat a realno je cale ove igre ali goat ne moze biti svakako ako ga porede sa dzordanom

Tazo

pre 3 godine

Prosle godine njegovo "preuzimanje odgovornosti" je kostalo Denver finala konferenceije.
Juce njegovo "prezuimanje odgovornosti" sredinom 4/4 je dovelo do toga da Denver sa 20 poena prednosti spadne na 3. Cenim ja Jamala, ali realno tesko da postoji igrac koji igra vise toplo-hladno.

billy boy

pre 3 godine

Bezveze sto se uopste postavlja ptanje da li je Dzamal Marej superstar. Naravno da jeste, lik na 17 utakmica plej ofa belezi gotovo 28 koseva po mecu, pa sta je to nego superstar.

Иван

pre 3 godine

Паметна изјава. Ја типујем да Денвер осваја. Пре дуела с Лејкерсима једино сам се бринуо хоће ли Јокић одрађивати своје јер од тога зависи игра Нагетса, а после три меча је јасно да ту неће бити проблема. То значи да је план следећи:

1. скенирати игру противника,

2. сачекати да Никола/Малоун нађе противигру;

3. разиграти потом најпре Мареја, да се растерети Јокић

4. укључити остале.

Против Јуте је требало 4 и по меча да Никола схвати како играти. Против Клиперса исто. Против Лејкерса је све схватио после једног и по меча.

У четвртом мечу, сада кад су разиграни и Јокић и Мареј, очекујем једну бруталну Николину кошгетерску партију за 2:2, налик 6. мечу против Клиперса. А онда у петом мечу трипл-дабл са разигравањем неког од осталих за 3:2. Могу их Лејкерси још једном добити, али они не могу пратити ритам Денвера, који је јокићевски - не опада током меча. Каваи и Џорџ су били мртви уморни након 4. меча, Дејвис и Леброн већ једва ходају у завршници, све то знају Нагетси, не плаше се, имају ону ствар и играју своје и хрле ка титули. Шта имају Лејкерси још да понуде: видели смо бруталне партије Дејвиса, Леброна, зону, играче задатка типа Карузо, провокације од стране Хауарда, бљескове Ронда, и очито им све то неће бити довољно.

Neko

pre 3 godine

Prvi sam kritikovao Mareja zbog nekostantnosti i divljastva...
Medjutim ocigledno je naucio...
Duo Jokic i Marej ce godinama razarati ligu, bukvalno nezaustavljivi.

Fan Pennyja Hardawaya

pre 3 godine

Jos samo onaj Majkl Porter Junior da se dovede u red i eto ga treci. Jednom sam napisao da ovoj ekipi fali jedan Stojakovic kakvog je imao Sacramento na sta je jedan gospodin dodao da to moze biti upravo Michael Porter Junior. Ono sto treba da nauci je da sam sebi pravi poziciju za sut onako kako je Pedja to radio.

neca

pre 3 godine

U pravu je komentar ispod mene, Kari itd... A zar nije ispravnije reći istinu. Nije? Zašto su mu pre više od godinu dana dali onoliki ugovor? Ima vezu, tetku i sl... Onoliki pomoćni treneri, računari i ne znaju? A mi onako, znamo. Iz malog mozga.. Da Marej je Superstar!

Dimitrijevic

pre 3 godine

Superstar, al ga preterao. Odlican je on igrac, ali ajde da prvo zaigra na All Star, pa da vidimo dalje.
Superstar igraci ... njih trenutno ima 5,6 u citavoj NBA.

Markobg

pre 3 godine

Odličan pedagog Malone u pravom trenutku mu daje vetar u leđa da ga rastereti i napuni samopouzdanjem, to je lud igrač stoji da je sebičan u poređenju sa Jokarom ali i da izrasta u vrhunskog igrača
Tek je počelo jedva čekam cetvrtak na petak noć.

Dirty

pre 3 godine

Tačno je da je Marej zvezda i da je prestigao sve koje su izbacili i da ima priliku da još napreduje. Igrom i konstitucijom podsećs na Berona Dejvisa, još samo da nauči da telo koristi kao Beron. Denver može do finala i šteta je što su drugu izgubili. LAL sad imaju problem pošto su videli da ne mogu da ih tako lako pobede, bez sudija i angažovanja iznad njihovih realnih, fizičkih mogućnosti. Denver je mlada ekipa, fizički spremniji i ne predaje se, LAL su već u problemu.

neca

pre 3 godine

U ovom trnutku Marej i Jokić su najbolji igrači u NBA. Osvojiće prsten sa ne baš najboljim ostakom družine. I dragi su dobri, najviše zahvaljujući tome što ih pomenuta dvojica nadahnjuju da daju i više nego što mogu tako da će brzo Denver da postane Babaroga.

Jaki

pre 3 godine

Oni su TIM ! Izdvajaju se Marej i Joker po statistici ali ostali igrači rade odličan posao. Poslednje dve utakmice sa uživanjem pratim kako igraju ostali igrači Moris, Grent , Porter , Heris. Rade gotovo savršeno sve one "prosečne stvari" koje su potrebne timu. Vrhunske atlete.

neca

pre 3 godine

Poruka za sve one što mi udaraju minuse:
Da li znate šta je "Somor šafl"?
Sve izgleda potpuno mirno i neko bi neupućen mogao da pomisli da je Jokić držeći loptu odlutao u mislima da svojih konja, do ravnice i rezanaca sa makom. A onda kao da se prene iz duboke zamišljenosti, centar Denvera brzo spusti loptu na parket, napravi dva mini-koraka udesno i sa desne noge se odrazi – ako to može da se nazove odrazom – kako bi šutnuo preko svog čuvara. Taj je somborski ringišpil, za koji svi znaju kako izgleda a retko ko uspe da ga izbegne, sve što ostane zanesenjaku u dresu sa brojem 15 od one čežnje za mirom. Neko taj potez opisuje kao “pokušaj debelog dečaka da imitira Dirka Novickog”, drugi ga vide kao odraz Jokićeve lucidnosti, a mnogi čuvari, uključujući i Pola Džordža, ne uspeju ni da ga vide. Svakako postoji mnogo pragmatičnijih načina da se reše određene situacije u napadu, naročito u igri jedan na jedan, ali Jokić je nosilac ordena časti košarkaškog larpurlartizma. Umetnost radi umetnosti, da bude lepo, a ako je i korisno, onda svima dobro.
Komentar nema veze sa temom napisah ga za sve one koji mi liče na Pol Džorda i stavljaju minuse tamo gde pojma nemaju šta piše.

Milan

pre 3 godine

retko koji tim uspe da ima dva superstara od igraca koje su sami draftovali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aca, 23. septembar 2020 20:19)
Golden Stejt skorije, ranije Cikago Bulsi, Juta.

neca

pre 3 godine

Možda mi se čini, Denver nije imao ni jedan napad duži od 3 dodavanja (desetak sekundi ) . Odbrana lejkersa ne stiže da se postavi , uhvati odbijenu loptu a ni da preseče dodavanje što im je glavno oružje i kontra. I kada bi presekli, u trenucima kada su pokušavali da se vrate to su bili kontakti uglavnom ( faulovi) što im se progledava. Brze napade isto brane kontaktom jer nisu organizovani i nešto mora i da svira pa je Denver imao bacanja, mada ne koliko je trebali. Za ovakvu igru Denvera potrbno je puno snage i koncentracije i mislim da su u tom segmentu bolji mada je rizično a i Lejkersi obično povedu dok su sveži. Meni tako izgleda. Ne čuh nikog da govori na taj način.Dokaz su 11 poena Denvera (Jokića) u drugoj utakmici, a primetio sm saigračima Nikola objašnjava na tajmautu pred tu završnicu šta će pokušati.
Odbrana od napada Lejkrsa se svodi na što brže vraćanje u zgusnutu odbranu i sečenju kontri u začetu njihovog napada a kasnije na organizovanu odbranu samim tim i više skokova... Ako imaju dovolno brzine i snage pobediće i u konačnom zbiru.Rečeno, učinjeno. Marej i ostali su shvatili i primenili u trećoj utakmici. Ta veština razumevanja protivničke igre i nalaženje rešenja i pobeđivanje čini Jokića i Mareja Superstarovima.
Naravno, protiv Majamija ili Bostona sve je drugačije.

karma

pre 3 godine

To po meni uopste nije bitno u ovom trenutku. Vidi se koliko se mi u evropi i ameri razlikujemo u mentalitetu i shvatanju kosarke. On u sred finala konferencije komentarise da mu je jedan od igraca superstar... Znate kada bi tako nesto sebi dozvolili Kari Pesic, Obradovic, Ivkovic...
(Ivan, 23. septembar 2020 20:05)
Pali ga, da jos vise grize.

Ivan

pre 3 godine

To po meni uopste nije bitno u ovom trenutku. Vidi se koliko se mi u evropi i ameri razlikujemo u mentalitetu i shvatanju kosarke. On u sred finala konferencije komentarise da mu je jedan od igraca superstar... Znate kada bi tako nesto sebi dozvolili Kari Pesic, Obradovic, Ivkovic...

aca

pre 3 godine

ako ostane i bude hemihe između mareja i jokića, do godine prsten...
možda i ove...
(tata, 23. septembar 2020 20:55)

zvuci kao da ce da se uzmu :-)

Globtroter

pre 3 godine

Mislim da je baš sad pravi trenutak da se ovo kaže, da mu podigne samopouzdanje. Upravo ono što evropski treneri uništavaju, želeći da budu važniji i veće zvijezde od igrača.
(WillyWonka, 23. septembar 2020 20:22)

Al si se izlupetao. Najveći evropski treneri su bolji košarkaški stručnjaci od svih trenera koji trenutno vode klubove u NBA. Prosto u pitanju su dijametralno suprotne košarkaške civilizacije. Treneri u NBA služe da prate statistiku i da udovolje svojim razmaženim zvezdama. Minutaže su zagarantovane, softveri uključeni non stop, prati se statistika pa se tako došlo do besomučnog šutiranja za tri. Čak se i jedna legenda kao što je Pop podsmeva trenutnom NBA-ju.

Zanimljiv je intervju koji je Edin napravio sa Džabarom. Čovek se suzdržava da kaže da je odbrana ukinuta. Svako ko ima oči i malo košarkaškog šlifa to vidi. Kako to da Dončić kaže da mu je lakše da igra u NBA, a to njegove brojke i te kako potvrđuju?

Volim i ja da pratim NBA, ali nisam slep. Ostavi se ti Željka i Karija, jednostavno uživaj isključivo u NBA-ju i super.

KOSTA1703

pre 3 godine

Ovim čini neverovatno lošu uslugu, kako Mareju, tako i ekipi.
Ubedljivo najslabiji odbrambeni igrač Denvera, koji za svoje godine nije naučio da se pasovi nikada ne daju u skoku, što je osnovna škola košarke.

istina je da kad je u zoni u napadu, da može sam da igra protiv bilo koga, ali to isto treba da radi i da odigra i odbranu, a ne da svkau utakmicu bar deset puta ostavi visoke igrače na cedilu jer ga probiju kako hoće.

Potencijal zasigurno jeste, da li će se ostvariti kao kompletan košarkaš(ne mora da igra vrhunsku odbranu ali mora da igra bar neku odbranu), to ne znam.

A ovom izjavom Meloun je najveći problem napravio svojoj ekipi.
Prosto kada krene da se iživljava na terenu izgleda baš kao Hauard - potpuno jednodimenzionalan igrač.

aca

pre 3 godine

Fila je godinama tankovala da bi uzimali najbolje igrace na draftu i na kraju od tolikih prvih pikova nikakav rezultat. Znaci samo im je bilo bitno da uzmu prvog pika i nista vise. Denverovi skauti su mozda i najbolji u NBA.

Milan

pre 3 godine

Svaka cast za trenera, skida pritisak sa Jokica, jer zna ako se tako postave stvari da je Jokic nezaustavljiv. Jokic je igrac koji najvise utice na igru od svih u NBA, mozda nije najbolji, ali po mom shvatanju kosarke najvise utice na igru.

Milence

pre 3 godine

Denver će ispasti samo zato što su neki tako još pre zacrtali. Nema tu pomoći...Nažalost. Ako krene kako ne treba, tu su sudije da to isprave i to je to...

Postovani Moderatoru, objavi ovu poruku!

pre 3 godine

Znaci, pokazalo se da ako Marej odigra odlicno - Denver pobedjuje. Ukoliko Marej odigra, slabo ili prosecno, Denver cesto izgubi, cak iako Jokic odigra odlicno

//..

pre 3 godine

Aman više ljudi, nije Marej nego Mari.
(felix

Nije Marej to si u pravu, ali nije ni Mari. To je skotsko ime i oni
promrmljaju nesto sto nije ni Mari ni Muri a Marej nije sigurno mada
i neki komentatori na TV jasno kazu "Marej".

KOSTA1703

pre 3 godine

Ovim čini neverovatno lošu uslugu, kako Mareju, tako i ekipi.
Ubedljivo najslabiji odbrambeni igrač Denvera, koji za svoje godine nije naučio da se pasovi nikada ne daju u skoku, što je osnovna škola košarke.

istina je da kad je u zoni u napadu, da može sam da igra protiv bilo koga, ali to isto treba da radi i da odigra i odbranu, a ne da svkau utakmicu bar deset puta ostavi visoke igrače na cedilu jer ga probiju kako hoće.

Potencijal zasigurno jeste, da li će se ostvariti kao kompletan košarkaš(ne mora da igra vrhunsku odbranu ali mora da igra bar neku odbranu), to ne znam.

A ovom izjavom Meloun je najveći problem napravio svojoj ekipi.
Prosto kada krene da se iživljava na terenu izgleda baš kao Hauard - potpuno jednodimenzionalan igrač.

Ivan

pre 3 godine

To po meni uopste nije bitno u ovom trenutku. Vidi se koliko se mi u evropi i ameri razlikujemo u mentalitetu i shvatanju kosarke. On u sred finala konferencije komentarise da mu je jedan od igraca superstar... Znate kada bi tako nesto sebi dozvolili Kari Pesic, Obradovic, Ivkovic...

Tazo

pre 3 godine

Prosle godine njegovo "preuzimanje odgovornosti" je kostalo Denver finala konferenceije.
Juce njegovo "prezuimanje odgovornosti" sredinom 4/4 je dovelo do toga da Denver sa 20 poena prednosti spadne na 3. Cenim ja Jamala, ali realno tesko da postoji igrac koji igra vise toplo-hladno.

neca

pre 3 godine

U ovom trnutku Marej i Jokić su najbolji igrači u NBA. Osvojiće prsten sa ne baš najboljim ostakom družine. I dragi su dobri, najviše zahvaljujući tome što ih pomenuta dvojica nadahnjuju da daju i više nego što mogu tako da će brzo Denver da postane Babaroga.

Dimitrijevic

pre 3 godine

Superstar, al ga preterao. Odlican je on igrac, ali ajde da prvo zaigra na All Star, pa da vidimo dalje.
Superstar igraci ... njih trenutno ima 5,6 u citavoj NBA.

Milence

pre 3 godine

Denver će ispasti samo zato što su neki tako još pre zacrtali. Nema tu pomoći...Nažalost. Ako krene kako ne treba, tu su sudije da to isprave i to je to...

WillyWonka

pre 3 godine

"To po meni uopste nije bitno u ovom trenutku. Vidi se koliko se mi u evropi i ameri razlikujemo u mentalitetu i shvatanju kosarke. On u sred finala konferencije komentarise da mu je jedan od igraca superstar... Znate kada bi tako nesto sebi dozvolili Kari Pesic, Obradovic, Ivkovic...
(Ivan, 23. septembar 2020 20:05)"

Mislim da je baš sad pravi trenutak da se ovo kaže, da mu podigne samopouzdanje. Upravo ono što evropski treneri uništavaju, želeći da budu važniji i veće zvijezde od igrača.

Globtroter

pre 3 godine

Mislim da je baš sad pravi trenutak da se ovo kaže, da mu podigne samopouzdanje. Upravo ono što evropski treneri uništavaju, želeći da budu važniji i veće zvijezde od igrača.
(WillyWonka, 23. septembar 2020 20:22)

Al si se izlupetao. Najveći evropski treneri su bolji košarkaški stručnjaci od svih trenera koji trenutno vode klubove u NBA. Prosto u pitanju su dijametralno suprotne košarkaške civilizacije. Treneri u NBA služe da prate statistiku i da udovolje svojim razmaženim zvezdama. Minutaže su zagarantovane, softveri uključeni non stop, prati se statistika pa se tako došlo do besomučnog šutiranja za tri. Čak se i jedna legenda kao što je Pop podsmeva trenutnom NBA-ju.

Zanimljiv je intervju koji je Edin napravio sa Džabarom. Čovek se suzdržava da kaže da je odbrana ukinuta. Svako ko ima oči i malo košarkaškog šlifa to vidi. Kako to da Dončić kaže da mu je lakše da igra u NBA, a to njegove brojke i te kako potvrđuju?

Volim i ja da pratim NBA, ali nisam slep. Ostavi se ti Željka i Karija, jednostavno uživaj isključivo u NBA-ju i super.

Dogodine do Prizrena, dogodine do Knina

pre 3 godine

U svakom slučaju je all starr igrač, super star još uvek nije ali je na putu da to postane...
(petarczv, 23. septembar 2020 19:40)

Evo i reci razuma.. Konacno od nekoga.. Svi su u fazonu james je goat a realno je cale ove igre ali goat ne moze biti svakako ako ga porede sa dzordanom

Aleksandar

pre 3 godine

Superstar igraca od nabijaca statistike razlikuje to sto preuzima odgovornost kada je tesko i pogađa,kao ovaj momak.Zna se ko su ti nabijaci statistike da ne nabrajam.

neca

pre 3 godine

U pravu je komentar ispod mene, Kari itd... A zar nije ispravnije reći istinu. Nije? Zašto su mu pre više od godinu dana dali onoliki ugovor? Ima vezu, tetku i sl... Onoliki pomoćni treneri, računari i ne znaju? A mi onako, znamo. Iz malog mozga.. Da Marej je Superstar!

essum

pre 3 godine

oko Jokare I Mareja treba graditi momcad. Prvi je mozak ekipe, drugi neka trpa. Dovesti jos dva, tri solidna igraca I imaju ekipa za napad na vrh.

Dirty

pre 3 godine

Tačno je da je Marej zvezda i da je prestigao sve koje su izbacili i da ima priliku da još napreduje. Igrom i konstitucijom podsećs na Berona Dejvisa, još samo da nauči da telo koristi kao Beron. Denver može do finala i šteta je što su drugu izgubili. LAL sad imaju problem pošto su videli da ne mogu da ih tako lako pobede, bez sudija i angažovanja iznad njihovih realnih, fizičkih mogućnosti. Denver je mlada ekipa, fizički spremniji i ne predaje se, LAL su već u problemu.

Иван

pre 3 godine

Паметна изјава. Ја типујем да Денвер осваја. Пре дуела с Лејкерсима једино сам се бринуо хоће ли Јокић одрађивати своје јер од тога зависи игра Нагетса, а после три меча је јасно да ту неће бити проблема. То значи да је план следећи:

1. скенирати игру противника,

2. сачекати да Никола/Малоун нађе противигру;

3. разиграти потом најпре Мареја, да се растерети Јокић

4. укључити остале.

Против Јуте је требало 4 и по меча да Никола схвати како играти. Против Клиперса исто. Против Лејкерса је све схватио после једног и по меча.

У четвртом мечу, сада кад су разиграни и Јокић и Мареј, очекујем једну бруталну Николину кошгетерску партију за 2:2, налик 6. мечу против Клиперса. А онда у петом мечу трипл-дабл са разигравањем неког од осталих за 3:2. Могу их Лејкерси још једном добити, али они не могу пратити ритам Денвера, који је јокићевски - не опада током меча. Каваи и Џорџ су били мртви уморни након 4. меча, Дејвис и Леброн већ једва ходају у завршници, све то знају Нагетси, не плаше се, имају ону ствар и играју своје и хрле ка титули. Шта имају Лејкерси још да понуде: видели смо бруталне партије Дејвиса, Леброна, зону, играче задатка типа Карузо, провокације од стране Хауарда, бљескове Ронда, и очито им све то неће бити довољно.

neca

pre 3 godine

Možda mi se čini, Denver nije imao ni jedan napad duži od 3 dodavanja (desetak sekundi ) . Odbrana lejkersa ne stiže da se postavi , uhvati odbijenu loptu a ni da preseče dodavanje što im je glavno oružje i kontra. I kada bi presekli, u trenucima kada su pokušavali da se vrate to su bili kontakti uglavnom ( faulovi) što im se progledava. Brze napade isto brane kontaktom jer nisu organizovani i nešto mora i da svira pa je Denver imao bacanja, mada ne koliko je trebali. Za ovakvu igru Denvera potrbno je puno snage i koncentracije i mislim da su u tom segmentu bolji mada je rizično a i Lejkersi obično povedu dok su sveži. Meni tako izgleda. Ne čuh nikog da govori na taj način.Dokaz su 11 poena Denvera (Jokića) u drugoj utakmici, a primetio sm saigračima Nikola objašnjava na tajmautu pred tu završnicu šta će pokušati.
Odbrana od napada Lejkrsa se svodi na što brže vraćanje u zgusnutu odbranu i sečenju kontri u začetu njihovog napada a kasnije na organizovanu odbranu samim tim i više skokova... Ako imaju dovolno brzine i snage pobediće i u konačnom zbiru.Rečeno, učinjeno. Marej i ostali su shvatili i primenili u trećoj utakmici. Ta veština razumevanja protivničke igre i nalaženje rešenja i pobeđivanje čini Jokića i Mareja Superstarovima.
Naravno, protiv Majamija ili Bostona sve je drugačije.

Neko

pre 3 godine

Prvi sam kritikovao Mareja zbog nekostantnosti i divljastva...
Medjutim ocigledno je naucio...
Duo Jokic i Marej ce godinama razarati ligu, bukvalno nezaustavljivi.

Markobg

pre 3 godine

Odličan pedagog Malone u pravom trenutku mu daje vetar u leđa da ga rastereti i napuni samopouzdanjem, to je lud igrač stoji da je sebičan u poređenju sa Jokarom ali i da izrasta u vrhunskog igrača
Tek je počelo jedva čekam cetvrtak na petak noć.

Milan

pre 3 godine

retko koji tim uspe da ima dva superstara od igraca koje su sami draftovali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aca, 23. septembar 2020 20:19)
Golden Stejt skorije, ranije Cikago Bulsi, Juta.

neca

pre 3 godine

Poruka za sve one što mi udaraju minuse:
Da li znate šta je "Somor šafl"?
Sve izgleda potpuno mirno i neko bi neupućen mogao da pomisli da je Jokić držeći loptu odlutao u mislima da svojih konja, do ravnice i rezanaca sa makom. A onda kao da se prene iz duboke zamišljenosti, centar Denvera brzo spusti loptu na parket, napravi dva mini-koraka udesno i sa desne noge se odrazi – ako to može da se nazove odrazom – kako bi šutnuo preko svog čuvara. Taj je somborski ringišpil, za koji svi znaju kako izgleda a retko ko uspe da ga izbegne, sve što ostane zanesenjaku u dresu sa brojem 15 od one čežnje za mirom. Neko taj potez opisuje kao “pokušaj debelog dečaka da imitira Dirka Novickog”, drugi ga vide kao odraz Jokićeve lucidnosti, a mnogi čuvari, uključujući i Pola Džordža, ne uspeju ni da ga vide. Svakako postoji mnogo pragmatičnijih načina da se reše određene situacije u napadu, naročito u igri jedan na jedan, ali Jokić je nosilac ordena časti košarkaškog larpurlartizma. Umetnost radi umetnosti, da bude lepo, a ako je i korisno, onda svima dobro.
Komentar nema veze sa temom napisah ga za sve one koji mi liče na Pol Džorda i stavljaju minuse tamo gde pojma nemaju šta piše.

billy boy

pre 3 godine

Bezveze sto se uopste postavlja ptanje da li je Dzamal Marej superstar. Naravno da jeste, lik na 17 utakmica plej ofa belezi gotovo 28 koseva po mecu, pa sta je to nego superstar.

Fan Pennyja Hardawaya

pre 3 godine

Jos samo onaj Majkl Porter Junior da se dovede u red i eto ga treci. Jednom sam napisao da ovoj ekipi fali jedan Stojakovic kakvog je imao Sacramento na sta je jedan gospodin dodao da to moze biti upravo Michael Porter Junior. Ono sto treba da nauci je da sam sebi pravi poziciju za sut onako kako je Pedja to radio.

karma

pre 3 godine

To po meni uopste nije bitno u ovom trenutku. Vidi se koliko se mi u evropi i ameri razlikujemo u mentalitetu i shvatanju kosarke. On u sred finala konferencije komentarise da mu je jedan od igraca superstar... Znate kada bi tako nesto sebi dozvolili Kari Pesic, Obradovic, Ivkovic...
(Ivan, 23. septembar 2020 20:05)
Pali ga, da jos vise grize.

Jaki

pre 3 godine

Oni su TIM ! Izdvajaju se Marej i Joker po statistici ali ostali igrači rade odličan posao. Poslednje dve utakmice sa uživanjem pratim kako igraju ostali igrači Moris, Grent , Porter , Heris. Rade gotovo savršeno sve one "prosečne stvari" koje su potrebne timu. Vrhunske atlete.

Milan

pre 3 godine

Svaka cast za trenera, skida pritisak sa Jokica, jer zna ako se tako postave stvari da je Jokic nezaustavljiv. Jokic je igrac koji najvise utice na igru od svih u NBA, mozda nije najbolji, ali po mom shvatanju kosarke najvise utice na igru.

aca

pre 3 godine

Fila je godinama tankovala da bi uzimali najbolje igrace na draftu i na kraju od tolikih prvih pikova nikakav rezultat. Znaci samo im je bilo bitno da uzmu prvog pika i nista vise. Denverovi skauti su mozda i najbolji u NBA.

aca

pre 3 godine

ako ostane i bude hemihe između mareja i jokića, do godine prsten...
možda i ove...
(tata, 23. septembar 2020 20:55)

zvuci kao da ce da se uzmu :-)

Postovani Moderatoru, objavi ovu poruku!

pre 3 godine

Znaci, pokazalo se da ako Marej odigra odlicno - Denver pobedjuje. Ukoliko Marej odigra, slabo ili prosecno, Denver cesto izgubi, cak iako Jokic odigra odlicno

//..

pre 3 godine

Aman više ljudi, nije Marej nego Mari.
(felix

Nije Marej to si u pravu, ali nije ni Mari. To je skotsko ime i oni
promrmljaju nesto sto nije ni Mari ni Muri a Marej nije sigurno mada
i neki komentatori na TV jasno kazu "Marej".