Subota, 19.09.2020.

20:45

Oglasio se jedan od najvećih prevaranata u istoriji sporta: Neverovatni Tadej

Lens Armstrong, nekadašnji američki biciklista, čestitao je slovenačkom biciklisti Tadeju Pogačaru na pobedi na Tur d'Fransu.

Izvor: PT

Oglasio se jedan od najveæih prevaranata u istoriji sporta: Neverovatni Tadej IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Vaki46

pre 3 godine

Armstrong je pre pocetka osvajanja tur d'fransa imao rak(valjda testisa nemojte me drzati za rec)tako da je vrlo rizicno to bilo sto se dopingovao i rizikovao ko zna kakve posledice.

Pera ž

pre 3 godine

PAOK,,,,
Zašto unižavate Felpsa ? Pa kako to da je osvojio još 20 olimpijskih medalja? Da je Čavić bolji, on bi imao još omimpijskih medalja, ali nema. Felps ima hrpu olimpijskih zlata. Ne potcenjujte ljude tako lako.

RCZ

pre 3 godine

Pa ko misli da se samo od dopinga moze postati sampion , predlazem da uzme i odmah napravi sampionsku karijeru. U protivnom , ne omalovazavajte nicij trud i rad. I na kraju , nema na svetu sportiste profesionalnog koji se ne dopinguje. Tako da , svi su po toj logici prevaranti.

Prodao foricu

pre 3 godine

Covek patentirao odlican business model. Lepo se dopingujes godinama. Kada te provale oduzmu ti nagrade, ali zadrzis pare od sponzorstava, knjiga, pojavljivanja itd. Covek pobedio sistem.
Sad' koliko ce to da ga kosta zdravstveno ko zna, ali ima para da se leci to je sigurno.

Smeh

pre 3 godine

Ne pratim biciklizam od priznanja da je koristio doping. Neverovatno je da on, varalica, nešto sada komentariše biciklizam. Trebali su svi da završe u zatvoru na baš dugu robiju jer je to što su radili kriminal i prevara. A najgore je što nisu drugome dodelili trofeje koje je na prevaru uzeo. I posle njega je bilo još prevara uz pomoć dopinga. Šanse da danas biciklisti ne koriste doping su zaista male. Verovatno je biciklizam sport sa najviše dopingovanih "sportista".

antiDebil

pre 3 godine

Cemu ovo ,,jedan od najvecih prevaranata u istoriji sporta''? Postoji li ikakva sumnja da je ovaj, amerikan hani, najveci prevarant u istoriji sporta??

PAOK

pre 3 godine

Mislite Felps se javio?
(,,,, 19. septembar 2020 22:01)

I posle toliko godina, bol i kompleksi ne jenjavaju. Zalost.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikii, 20. septembar 2020 09:18)

I posle tolikih godina ima Srba koji vise vole strane sportiste od svojih.ZALOSNO...

Smuleco

pre 3 godine

Ipak, po meni, najbolji svih vremena:)
Obrazloženje: i drugi su se fiksali dopingom kao i Lens, pa nisu ništa postigli, a Lens je jeo sve njih za doručak! Sigurno bi bio kralj biciklizma i bez dopinga! Nego, "pao" je, drugi nisu, i zato je samo on razapet na krst! :(
P. S. Čini se da su mnoge hijene, to jedva dočekale! :(

Bane

pre 3 godine

Pitajte svakoga ko je probao profi biciklizam - to je sport koji ne može bez "pomoći". Svi se dopinguju, samo nekoga uhvate, a nekoga ne. A Lens je, s titulama ili bez njih, svakako decenijama ustajao u 6 ujutru i trenirao po 5-7 sati dnevno, isto kao i Majkl Felps. Njihovi dani izgledaju ovako: ustajanje u 6, doručak, 2 sata intenzivnog treninga, klopa, mali odmor, 2 sata treninga, ručak, mali odmor, 1 sat laganijeg treninga, sportska analiza, večernja relaksacija, večera, spavanje.

Drndo Maroje

pre 3 godine

Nije uhvaćen, nego je priznao
(internet ti je dostupan pa izguglaj, 19. septembar 2020 23:30)

Pa sad...godinama je negirao, pobjedjivao i kad bi ga neko optuzio on bi pokrenuo masinu sponzora i advokata da unisti coveka. Dotle je isao da je pokusao da unisti legendarnog biciklistu Greg Lemonda koji ga he godinama podrzavao. Cim je Lemond izrazio sumnju Armstrong je pretio Lemondovim poslovnim saradnicima, ucenjivao ih da prekinu saradnju sa nji dok nije unistio Lemondovu firmu. Zenu masera koja nije htela lazno svedociti je opanjkao preko placenih novinara da se kurva sa masom biciklista....Armstrong je psihopata najteze kategorije i opet ga nisu “pustili niz vodu” sve dok nije pokusao “kombek”. Onda se svima popeo na glavu.

mirko

pre 3 godine

Lens je nepravedno stavljen na stub srama jer su svi bili "prevaranti" . Da nije tako bilo bi pobednika na Turu . Njemu su oduzeli titulu ali nikome nisu dodelili titulu pobednika. Aneričke fore svi su prevaranti samo smo mi dobri a onda po nekog sportistu puste niz vodu da dokažu da su oni čisti
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NEDOĐIJA, 20. septembar 2020 07:21) # Link komen

A ha kad se ameri masovno dopinguju onda je to nepravedno, a kad se drugi optuzuju onda je to sramota!!!! dosta americkog globalistickog licemerja.

mg

pre 3 godine

Polako s tim ocjenama o jednom od najvećih prevaranata u istoriji, ima jedan jako uspješan teniser koji čudne rezultate ostvaruje a takve stvari otkriju se obično po isteku nekoliko godina.

Jugosloven na stalnom boravku u inostranstvu

pre 3 godine

Nadam se da iznenadjujuca pobjeda nase brace Slovenaca znaci da su “velike” biciklisticke zvijezde zbog logistickih problema sa hemijom odustale od Tura.
Svaka cast momci! Obradovali ste me kao Peter Prevc u onoj najudjoj sezoni svjetskog kupa!

mark

pre 3 godine

lens amrstorng najveca sramota sporta svih vremena, sve ono ruzno sto predtsvalja sport je ovaj ceovek, tako da mu je bolje da cuti,nema ni jednu titulu!!!!

Rade

pre 3 godine

Bolje da ne pričamo šta sve jedu igraći NFL-a i NBA-a. Armstrong je mala maca za njih. Za mene najveći biciklista svih vremena. I bravo za naše Slovence, sutra svi nosimo žutu majicu. Pozdrav Srbiji što je navijala za naša šampiona.

NEDOĐIJA

pre 3 godine

Očigledno bombastičan naslov. Lens se nekome zamerio pa su ga kaznili i oduzeli titule. Ne mislim da je najveći "prevarant" jer su svi bili
"prevaranti" ali je on nekome stao na žulj. To su Amerikanci izmislili reč "ptevaranr" a od njih većih "prevaranata"nema jer su im svi sportisti dopingovani. Kada im se neko zameri oni ga okače na stub srama da bi oni ispali sveci ili časne sestre. Ružno je etiketirati čoveka koga je sistem pustio niz vodu.

NEDOĐIJA

pre 3 godine

Lens je nepravedno stavljen na stub srama jer su svi bili "prevaranti" . Da nije tako bilo bi pobednika na Turu . Njemu su oduzeli titulu ali nikome nisu dodelili titulu pobednika. Aneričke fore svi su prevaranti samo smo mi dobri a onda po nekog sportistu puste niz vodu da dokažu da su oni čisti

ZNBg

pre 3 godine

Lens Armstrong se nije sam dopingovao, već je uz podršku svog menadžera Johana Brinela organizovao sistematsko višegodišnje dopingovanje cele ekipe. Svi koji su bili u njegovoj ekipi su se dopingovali. zato su svi kasnije pali na doping testovima: Flojd Lendis, Tajler Hamilton, Roberto Heras. Tokom 90-tih godina antidoping kontrole su bile na mnogo nižem nivou. Osim toga Lens je donirao novac i opremu antidoping organizaciji koja je bila zadužena za Tour i tako ih je kupio. Kad su ga 1. put otkrili on je kombinacijom pritisaka, ucena i podmićivanja sve zataškao. Afera je otkrivena tek kada je pao Flojd Lendis i propevao. Sve je lepo prikazano u filmu "Program".
Danas su doping kontrole mnogo strože, češće i obimnije. Dešava se i da se analizom uzoraka uzetih pre više godina otkrije dopingovanje. Prošle godine je otkriven nemački doktor koji je davao doping nekolicini nemačkih, austrijskih, hrvatskih i slovenačkih biciklista. Svi su suspendovani i rezultati iz par zadnjih godina su im poništeni. Među njima je bio i Stefan Denifl, austrijanac koji je 2017 imao senzacionalnu pobedu na Vuelti ispred Kontadora. Tako je i pobeda na Vuelti 2012 oduzeta špancu Kobu i dodeljena drugoplasiranom, Frumu.

Uzu

pre 3 godine

Tom Simpson je umro zbog dopinga, Marko Pantani se dopingovao cijelu karijeru, Edi Merks je bio pozitivan, Bjarne Ris je priznao da se dopingovao ali mu nije poništena pobjeda, Flojdu Landisu i Albertu Kontadoru su poništene pobjede, Jan Ulrih se dopingovao većinu vremena, zbog čega su poništeni rezultati na Olimpijskim igrama. Lens Armstrong je najveći prevarant samo zbog toga što je osvojio Tur sedam puta u vremenu kada profesionalni biciklizam nije bio čist sport. Sada je vjerovatno čistiji, ali ko može da kaže da Krisu Frumu neće biti oduzete pobjede zbog dopinga za deset godina? Kobo je osvojio Vueltu 2011, pa mu je ove godine pobjeda oduzeta zbog dopinga i dodijeljena Frumu. Za neke stvari treba vremena, za biciklizam, nažalost, ni danas ne može da se tvrdi da je potpuno čist.

Stanislav

pre 3 godine

Nije Armstron uhvaćen nego ga od..ko dokor, inače onaj isti lik koji ga ke čistio. Proradila mu savest, ma kako da ne. Uzo pare od Armstronga da ga pokriva, posle od sponzora da ga od..ka, hvala lepo doviđenja. Nejveći profiter u celoj priči.

nfs

pre 3 godine

Po meni je potpuno glupo i nepravedno sto su Lensa toliko blatili I pljuvali. Svi su bili dopingovani, tako da je situacija bila regularna u smislu da su svi imali podjednake ili slične uslove i sredstva. Kladila bih se da bi Lens osvojio bar 5 titula i da su svi bili čisti ko suze.
Ali eto, legenda je morala da strada da bi dali primer i ko zna zbog čega još...
Mladom Slovencu svaka čast za rezultat!

dd

pre 3 godine

biciklizam i uopste ako zelis da se bavis tim sportom ne moze bez dopinga tu mislim na vrhunskom nivou,to isto vazi za atletiku,plivanje...ne moze se voziti bajs po planinama brdima gde je vazduh redak i gde telo ne moze dobiti dovoljnu kolicinu kiseonika,zato svi biciklisti koriste tkzv.KRVNI DOPING bez toga bajo moj nema sanse da vozis bajs na tim visinama,to svi koriste i sad je to otislo na mnogo veci nivo i tesko se otkriva jer u toj kriminalnoj raboti ucestvuju vrhunski doktori,kod armstronga su napravili gresku

KRVNI DOPING je koristio i Felps kojeg nisu nikada uhvatili i jako puno vrhunskih sportista koji imaju para da plate vrhunske doktore da ih profi urade!!!

ako se neko vozio autobusom i cim pocnes da se penjes na brdo tj.vecu visinu odma pritisak u usima!!!a ovi voze bajs bez problema na mnogo vecim visinama???kako da ne!sport je postao cist kriminal i velika prevara!

WillyWonka

pre 3 godine

"Milan..., jel ti stvarno misliš da su tu čista posla.. .., dali je moguće da zivo biće vozi 20 dana po 120 Km , .., prevara i samo prevara
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (delboy, 19. septembar 2020 22:30)"

Kao biciklista amater, u poznim godinama, učestvujem na nekim maratonima gdje se vozi nekoliko dana po 150 Km. I mogu ti reći da je moguće. Ako ja, u šestoj deceniji mogu to, zašto ne bi neki mladić profesionalac mogao odvesti Tour? Pravo pitanje je, kojim se tempom to može uraditi bez stimulansa? Meni se čini da je ta stvar u zadnjih nekoliko godina bolje regulisana, inače bi bilo nemoguće da jedan Slovenac, faktički bez podrške tima, osvoji Tour.

II

pre 3 godine

Da li je najveci prevarant u sportu to sigurno ne znamo. Covek je priznao nakon prijave i otkriven je a koliko njih nikada nece biti otkriveni to je velika tajna. A i donose ogromne pare nekome pa ih stite.

Milan

pre 3 godine

ono sto niko ne pominje je da kada su Lensu uzeli titulu Tur-a i hteli da je dodele prvom sledecem koji nije dopingovan EPO-m, pobednik je bio 17-to rangirani!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mali macor, 19. septembar 2020 22:25)

Zato sto tek 17. nije uhvacen u dopingu.

internet ti je dostupan pa izguglaj

pre 3 godine

Nije on priznao, nego je uhvaćen.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dule, 19. septembar 2020 23:22)

Nije uhvaćen, nego je priznao

Neko tano

pre 3 godine

Lens je najveći prevarant zato što je bio prvi u konkurenciji drugih prevaranata :)
Pogledajte rezultate tih trka, samo po 1-2 "čistih" vozača u top 10.

JPR24

pre 3 godine

Lens Armstrong je bio nadopingovani biciklista koji je 7 puta pobedio sve ostale nadopingovane bicikliste.
(smrz, 19. septembar 2020 22:09)

Nadopingovani !?????

j

pre 3 godine

Ne zamajavajte mozda mladje citaoce. Biciklizam je sport u kime se posle 20godina sagledavaju rezultati od prije 20 godina. Tako da, ako ovo sve bude regularno, Pogačar je napravio CUDO. Svaka cast, kapa dolje. A Armstrong, bio je cudo ali nije prosao tu provjeru vremena. Ni oni oko njega nisu bili cisti, nemojte da se zamajavamo.

mali macor

pre 3 godine

ono sto niko ne pominje je da kada su Lensu uzeli titulu Tur-a i hteli da je dodele prvom sledecem koji nije dopingovan EPO-m, pobednik je bio 17-to rangirani!

brm

pre 3 godine

Pa nisu samo njemu oduzete titule, nego su poništeni rezultati svih biciklista sa tih Tour-ova. Što znači da nema ko se nije gruvao nedozvoljenom hemijom. On je pobedio u jednakoj konkurenciji, nije imao prednost.

артиљерац

pre 3 godine

Једна стара истинита прича о допингу код бициклиста.Прадавне 1984 сам радио на
Копаонику,целу зиму.И дође горе на припреме бициклиста,да ме убијете не могу
да се сетим имена.Краљевчанин,репрезентативац СФРЈ,то је сигурно.Дошао је
наравно бициклом.Што је 100км,од тога 24 км успона уз Копаоник.Упознали смо
се,причали,и питам га за допинг код профија(Тур,Ђиро...).Каже он:СВИ су мање
или више допинговани.НЕМА чистих.Пазите,пре 36 година.

miletrans

pre 3 godine

U kom to sportu je moguće biti među prvih 10 na svetu bez dopinga? Jedino što UCI ne beži od toga da s vremena na vreme pokažnjava sve redom. Dobar deo krivice snosimo i mi gledaoci. Hoćemo da gledamo 2000km za tri nedelje i za to vreme jurnjavu po Mon Ventuu, Tur Maleu ili Alp d'Uezu. Može, ali to ima cenu.

delboy

pre 3 godine

Milan..., jel ti stvarno misliš da su tu čista posla.. .., dali je moguće da zivo biće vozi 20 dana po 120 Km , .., prevara i samo prevara

mali macor

pre 3 godine

ono sto niko ne pominje je da kada su Lensu uzeli titulu Tur-a i hteli da je dodele prvom sledecem koji nije dopingovan EPO-m, pobednik je bio 17-to rangirani!

артиљерац

pre 3 godine

Једна стара истинита прича о допингу код бициклиста.Прадавне 1984 сам радио на
Копаонику,целу зиму.И дође горе на припреме бициклиста,да ме убијете не могу
да се сетим имена.Краљевчанин,репрезентативац СФРЈ,то је сигурно.Дошао је
наравно бициклом.Што је 100км,од тога 24 км успона уз Копаоник.Упознали смо
се,причали,и питам га за допинг код профија(Тур,Ђиро...).Каже он:СВИ су мање
или више допинговани.НЕМА чистих.Пазите,пре 36 година.

brm

pre 3 godine

Pa nisu samo njemu oduzete titule, nego su poništeni rezultati svih biciklista sa tih Tour-ova. Što znači da nema ko se nije gruvao nedozvoljenom hemijom. On je pobedio u jednakoj konkurenciji, nije imao prednost.

j

pre 3 godine

Ne zamajavajte mozda mladje citaoce. Biciklizam je sport u kime se posle 20godina sagledavaju rezultati od prije 20 godina. Tako da, ako ovo sve bude regularno, Pogačar je napravio CUDO. Svaka cast, kapa dolje. A Armstrong, bio je cudo ali nije prosao tu provjeru vremena. Ni oni oko njega nisu bili cisti, nemojte da se zamajavamo.

miletrans

pre 3 godine

U kom to sportu je moguće biti među prvih 10 na svetu bez dopinga? Jedino što UCI ne beži od toga da s vremena na vreme pokažnjava sve redom. Dobar deo krivice snosimo i mi gledaoci. Hoćemo da gledamo 2000km za tri nedelje i za to vreme jurnjavu po Mon Ventuu, Tur Maleu ili Alp d'Uezu. Može, ali to ima cenu.

Neko tano

pre 3 godine

Lens je najveći prevarant zato što je bio prvi u konkurenciji drugih prevaranata :)
Pogledajte rezultate tih trka, samo po 1-2 "čistih" vozača u top 10.

delboy

pre 3 godine

Milan..., jel ti stvarno misliš da su tu čista posla.. .., dali je moguće da zivo biće vozi 20 dana po 120 Km , .., prevara i samo prevara

WillyWonka

pre 3 godine

"Milan..., jel ti stvarno misliš da su tu čista posla.. .., dali je moguće da zivo biće vozi 20 dana po 120 Km , .., prevara i samo prevara
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (delboy, 19. septembar 2020 22:30)"

Kao biciklista amater, u poznim godinama, učestvujem na nekim maratonima gdje se vozi nekoliko dana po 150 Km. I mogu ti reći da je moguće. Ako ja, u šestoj deceniji mogu to, zašto ne bi neki mladić profesionalac mogao odvesti Tour? Pravo pitanje je, kojim se tempom to može uraditi bez stimulansa? Meni se čini da je ta stvar u zadnjih nekoliko godina bolje regulisana, inače bi bilo nemoguće da jedan Slovenac, faktički bez podrške tima, osvoji Tour.

JPR24

pre 3 godine

Lens Armstrong je bio nadopingovani biciklista koji je 7 puta pobedio sve ostale nadopingovane bicikliste.
(smrz, 19. septembar 2020 22:09)

Nadopingovani !?????

Rade

pre 3 godine

Bolje da ne pričamo šta sve jedu igraći NFL-a i NBA-a. Armstrong je mala maca za njih. Za mene najveći biciklista svih vremena. I bravo za naše Slovence, sutra svi nosimo žutu majicu. Pozdrav Srbiji što je navijala za naša šampiona.

nfs

pre 3 godine

Po meni je potpuno glupo i nepravedno sto su Lensa toliko blatili I pljuvali. Svi su bili dopingovani, tako da je situacija bila regularna u smislu da su svi imali podjednake ili slične uslove i sredstva. Kladila bih se da bi Lens osvojio bar 5 titula i da su svi bili čisti ko suze.
Ali eto, legenda je morala da strada da bi dali primer i ko zna zbog čega još...
Mladom Slovencu svaka čast za rezultat!

Uzu

pre 3 godine

Tom Simpson je umro zbog dopinga, Marko Pantani se dopingovao cijelu karijeru, Edi Merks je bio pozitivan, Bjarne Ris je priznao da se dopingovao ali mu nije poništena pobjeda, Flojdu Landisu i Albertu Kontadoru su poništene pobjede, Jan Ulrih se dopingovao većinu vremena, zbog čega su poništeni rezultati na Olimpijskim igrama. Lens Armstrong je najveći prevarant samo zbog toga što je osvojio Tur sedam puta u vremenu kada profesionalni biciklizam nije bio čist sport. Sada je vjerovatno čistiji, ali ko može da kaže da Krisu Frumu neće biti oduzete pobjede zbog dopinga za deset godina? Kobo je osvojio Vueltu 2011, pa mu je ove godine pobjeda oduzeta zbog dopinga i dodijeljena Frumu. Za neke stvari treba vremena, za biciklizam, nažalost, ni danas ne može da se tvrdi da je potpuno čist.

ZNBg

pre 3 godine

Lens Armstrong se nije sam dopingovao, već je uz podršku svog menadžera Johana Brinela organizovao sistematsko višegodišnje dopingovanje cele ekipe. Svi koji su bili u njegovoj ekipi su se dopingovali. zato su svi kasnije pali na doping testovima: Flojd Lendis, Tajler Hamilton, Roberto Heras. Tokom 90-tih godina antidoping kontrole su bile na mnogo nižem nivou. Osim toga Lens je donirao novac i opremu antidoping organizaciji koja je bila zadužena za Tour i tako ih je kupio. Kad su ga 1. put otkrili on je kombinacijom pritisaka, ucena i podmićivanja sve zataškao. Afera je otkrivena tek kada je pao Flojd Lendis i propevao. Sve je lepo prikazano u filmu "Program".
Danas su doping kontrole mnogo strože, češće i obimnije. Dešava se i da se analizom uzoraka uzetih pre više godina otkrije dopingovanje. Prošle godine je otkriven nemački doktor koji je davao doping nekolicini nemačkih, austrijskih, hrvatskih i slovenačkih biciklista. Svi su suspendovani i rezultati iz par zadnjih godina su im poništeni. Među njima je bio i Stefan Denifl, austrijanac koji je 2017 imao senzacionalnu pobedu na Vuelti ispred Kontadora. Tako je i pobeda na Vuelti 2012 oduzeta špancu Kobu i dodeljena drugoplasiranom, Frumu.

dd

pre 3 godine

biciklizam i uopste ako zelis da se bavis tim sportom ne moze bez dopinga tu mislim na vrhunskom nivou,to isto vazi za atletiku,plivanje...ne moze se voziti bajs po planinama brdima gde je vazduh redak i gde telo ne moze dobiti dovoljnu kolicinu kiseonika,zato svi biciklisti koriste tkzv.KRVNI DOPING bez toga bajo moj nema sanse da vozis bajs na tim visinama,to svi koriste i sad je to otislo na mnogo veci nivo i tesko se otkriva jer u toj kriminalnoj raboti ucestvuju vrhunski doktori,kod armstronga su napravili gresku

KRVNI DOPING je koristio i Felps kojeg nisu nikada uhvatili i jako puno vrhunskih sportista koji imaju para da plate vrhunske doktore da ih profi urade!!!

ako se neko vozio autobusom i cim pocnes da se penjes na brdo tj.vecu visinu odma pritisak u usima!!!a ovi voze bajs bez problema na mnogo vecim visinama???kako da ne!sport je postao cist kriminal i velika prevara!

Bane

pre 3 godine

Pitajte svakoga ko je probao profi biciklizam - to je sport koji ne može bez "pomoći". Svi se dopinguju, samo nekoga uhvate, a nekoga ne. A Lens je, s titulama ili bez njih, svakako decenijama ustajao u 6 ujutru i trenirao po 5-7 sati dnevno, isto kao i Majkl Felps. Njihovi dani izgledaju ovako: ustajanje u 6, doručak, 2 sata intenzivnog treninga, klopa, mali odmor, 2 sata treninga, ručak, mali odmor, 1 sat laganijeg treninga, sportska analiza, večernja relaksacija, večera, spavanje.

Stanislav

pre 3 godine

Nije Armstron uhvaćen nego ga od..ko dokor, inače onaj isti lik koji ga ke čistio. Proradila mu savest, ma kako da ne. Uzo pare od Armstronga da ga pokriva, posle od sponzora da ga od..ka, hvala lepo doviđenja. Nejveći profiter u celoj priči.

Milan

pre 3 godine

ono sto niko ne pominje je da kada su Lensu uzeli titulu Tur-a i hteli da je dodele prvom sledecem koji nije dopingovan EPO-m, pobednik je bio 17-to rangirani!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mali macor, 19. septembar 2020 22:25)

Zato sto tek 17. nije uhvacen u dopingu.

Drndo Maroje

pre 3 godine

Nije uhvaćen, nego je priznao
(internet ti je dostupan pa izguglaj, 19. septembar 2020 23:30)

Pa sad...godinama je negirao, pobjedjivao i kad bi ga neko optuzio on bi pokrenuo masinu sponzora i advokata da unisti coveka. Dotle je isao da je pokusao da unisti legendarnog biciklistu Greg Lemonda koji ga he godinama podrzavao. Cim je Lemond izrazio sumnju Armstrong je pretio Lemondovim poslovnim saradnicima, ucenjivao ih da prekinu saradnju sa nji dok nije unistio Lemondovu firmu. Zenu masera koja nije htela lazno svedociti je opanjkao preko placenih novinara da se kurva sa masom biciklista....Armstrong je psihopata najteze kategorije i opet ga nisu “pustili niz vodu” sve dok nije pokusao “kombek”. Onda se svima popeo na glavu.

II

pre 3 godine

Da li je najveci prevarant u sportu to sigurno ne znamo. Covek je priznao nakon prijave i otkriven je a koliko njih nikada nece biti otkriveni to je velika tajna. A i donose ogromne pare nekome pa ih stite.

NEDOĐIJA

pre 3 godine

Lens je nepravedno stavljen na stub srama jer su svi bili "prevaranti" . Da nije tako bilo bi pobednika na Turu . Njemu su oduzeli titulu ali nikome nisu dodelili titulu pobednika. Aneričke fore svi su prevaranti samo smo mi dobri a onda po nekog sportistu puste niz vodu da dokažu da su oni čisti

internet ti je dostupan pa izguglaj

pre 3 godine

Nije on priznao, nego je uhvaćen.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dule, 19. septembar 2020 23:22)

Nije uhvaćen, nego je priznao

NEDOĐIJA

pre 3 godine

Očigledno bombastičan naslov. Lens se nekome zamerio pa su ga kaznili i oduzeli titule. Ne mislim da je najveći "prevarant" jer su svi bili
"prevaranti" ali je on nekome stao na žulj. To su Amerikanci izmislili reč "ptevaranr" a od njih većih "prevaranata"nema jer su im svi sportisti dopingovani. Kada im se neko zameri oni ga okače na stub srama da bi oni ispali sveci ili časne sestre. Ružno je etiketirati čoveka koga je sistem pustio niz vodu.

Smuleco

pre 3 godine

Ipak, po meni, najbolji svih vremena:)
Obrazloženje: i drugi su se fiksali dopingom kao i Lens, pa nisu ništa postigli, a Lens je jeo sve njih za doručak! Sigurno bi bio kralj biciklizma i bez dopinga! Nego, "pao" je, drugi nisu, i zato je samo on razapet na krst! :(
P. S. Čini se da su mnoge hijene, to jedva dočekale! :(

Jugosloven na stalnom boravku u inostranstvu

pre 3 godine

Nadam se da iznenadjujuca pobjeda nase brace Slovenaca znaci da su “velike” biciklisticke zvijezde zbog logistickih problema sa hemijom odustale od Tura.
Svaka cast momci! Obradovali ste me kao Peter Prevc u onoj najudjoj sezoni svjetskog kupa!

mg

pre 3 godine

Polako s tim ocjenama o jednom od najvećih prevaranata u istoriji, ima jedan jako uspješan teniser koji čudne rezultate ostvaruje a takve stvari otkriju se obično po isteku nekoliko godina.

PAOK

pre 3 godine

Mislite Felps se javio?
(,,,, 19. septembar 2020 22:01)

I posle toliko godina, bol i kompleksi ne jenjavaju. Zalost.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikii, 20. septembar 2020 09:18)

I posle tolikih godina ima Srba koji vise vole strane sportiste od svojih.ZALOSNO...

Prodao foricu

pre 3 godine

Covek patentirao odlican business model. Lepo se dopingujes godinama. Kada te provale oduzmu ti nagrade, ali zadrzis pare od sponzorstava, knjiga, pojavljivanja itd. Covek pobedio sistem.
Sad' koliko ce to da ga kosta zdravstveno ko zna, ali ima para da se leci to je sigurno.

mirko

pre 3 godine

Lens je nepravedno stavljen na stub srama jer su svi bili "prevaranti" . Da nije tako bilo bi pobednika na Turu . Njemu su oduzeli titulu ali nikome nisu dodelili titulu pobednika. Aneričke fore svi su prevaranti samo smo mi dobri a onda po nekog sportistu puste niz vodu da dokažu da su oni čisti
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NEDOĐIJA, 20. septembar 2020 07:21) # Link komen

A ha kad se ameri masovno dopinguju onda je to nepravedno, a kad se drugi optuzuju onda je to sramota!!!! dosta americkog globalistickog licemerja.

mark

pre 3 godine

lens amrstorng najveca sramota sporta svih vremena, sve ono ruzno sto predtsvalja sport je ovaj ceovek, tako da mu je bolje da cuti,nema ni jednu titulu!!!!

Smeh

pre 3 godine

Ne pratim biciklizam od priznanja da je koristio doping. Neverovatno je da on, varalica, nešto sada komentariše biciklizam. Trebali su svi da završe u zatvoru na baš dugu robiju jer je to što su radili kriminal i prevara. A najgore je što nisu drugome dodelili trofeje koje je na prevaru uzeo. I posle njega je bilo još prevara uz pomoć dopinga. Šanse da danas biciklisti ne koriste doping su zaista male. Verovatno je biciklizam sport sa najviše dopingovanih "sportista".

antiDebil

pre 3 godine

Cemu ovo ,,jedan od najvecih prevaranata u istoriji sporta''? Postoji li ikakva sumnja da je ovaj, amerikan hani, najveci prevarant u istoriji sporta??

RCZ

pre 3 godine

Pa ko misli da se samo od dopinga moze postati sampion , predlazem da uzme i odmah napravi sampionsku karijeru. U protivnom , ne omalovazavajte nicij trud i rad. I na kraju , nema na svetu sportiste profesionalnog koji se ne dopinguje. Tako da , svi su po toj logici prevaranti.

Vaki46

pre 3 godine

Armstrong je pre pocetka osvajanja tur d'fransa imao rak(valjda testisa nemojte me drzati za rec)tako da je vrlo rizicno to bilo sto se dopingovao i rizikovao ko zna kakve posledice.

Pera ž

pre 3 godine

PAOK,,,,
Zašto unižavate Felpsa ? Pa kako to da je osvojio još 20 olimpijskih medalja? Da je Čavić bolji, on bi imao još omimpijskih medalja, ali nema. Felps ima hrpu olimpijskih zlata. Ne potcenjujte ljude tako lako.

internet ti je dostupan pa izguglaj

pre 3 godine

Nije on priznao, nego je uhvaćen.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dule, 19. septembar 2020 23:22)

Nije uhvaćen, nego je priznao

JPR24

pre 3 godine

Lens Armstrong je bio nadopingovani biciklista koji je 7 puta pobedio sve ostale nadopingovane bicikliste.
(smrz, 19. septembar 2020 22:09)

Nadopingovani !?????

delboy

pre 3 godine

Milan..., jel ti stvarno misliš da su tu čista posla.. .., dali je moguće da zivo biće vozi 20 dana po 120 Km , .., prevara i samo prevara

dd

pre 3 godine

biciklizam i uopste ako zelis da se bavis tim sportom ne moze bez dopinga tu mislim na vrhunskom nivou,to isto vazi za atletiku,plivanje...ne moze se voziti bajs po planinama brdima gde je vazduh redak i gde telo ne moze dobiti dovoljnu kolicinu kiseonika,zato svi biciklisti koriste tkzv.KRVNI DOPING bez toga bajo moj nema sanse da vozis bajs na tim visinama,to svi koriste i sad je to otislo na mnogo veci nivo i tesko se otkriva jer u toj kriminalnoj raboti ucestvuju vrhunski doktori,kod armstronga su napravili gresku

KRVNI DOPING je koristio i Felps kojeg nisu nikada uhvatili i jako puno vrhunskih sportista koji imaju para da plate vrhunske doktore da ih profi urade!!!

ako se neko vozio autobusom i cim pocnes da se penjes na brdo tj.vecu visinu odma pritisak u usima!!!a ovi voze bajs bez problema na mnogo vecim visinama???kako da ne!sport je postao cist kriminal i velika prevara!

mark

pre 3 godine

lens amrstorng najveca sramota sporta svih vremena, sve ono ruzno sto predtsvalja sport je ovaj ceovek, tako da mu je bolje da cuti,nema ni jednu titulu!!!!

mg

pre 3 godine

Polako s tim ocjenama o jednom od najvećih prevaranata u istoriji, ima jedan jako uspješan teniser koji čudne rezultate ostvaruje a takve stvari otkriju se obično po isteku nekoliko godina.

NEDOĐIJA

pre 3 godine

Lens je nepravedno stavljen na stub srama jer su svi bili "prevaranti" . Da nije tako bilo bi pobednika na Turu . Njemu su oduzeli titulu ali nikome nisu dodelili titulu pobednika. Aneričke fore svi su prevaranti samo smo mi dobri a onda po nekog sportistu puste niz vodu da dokažu da su oni čisti

j

pre 3 godine

Ne zamajavajte mozda mladje citaoce. Biciklizam je sport u kime se posle 20godina sagledavaju rezultati od prije 20 godina. Tako da, ako ovo sve bude regularno, Pogačar je napravio CUDO. Svaka cast, kapa dolje. A Armstrong, bio je cudo ali nije prosao tu provjeru vremena. Ni oni oko njega nisu bili cisti, nemojte da se zamajavamo.

nfs

pre 3 godine

Po meni je potpuno glupo i nepravedno sto su Lensa toliko blatili I pljuvali. Svi su bili dopingovani, tako da je situacija bila regularna u smislu da su svi imali podjednake ili slične uslove i sredstva. Kladila bih se da bi Lens osvojio bar 5 titula i da su svi bili čisti ko suze.
Ali eto, legenda je morala da strada da bi dali primer i ko zna zbog čega još...
Mladom Slovencu svaka čast za rezultat!

артиљерац

pre 3 godine

Једна стара истинита прича о допингу код бициклиста.Прадавне 1984 сам радио на
Копаонику,целу зиму.И дође горе на припреме бициклиста,да ме убијете не могу
да се сетим имена.Краљевчанин,репрезентативац СФРЈ,то је сигурно.Дошао је
наравно бициклом.Што је 100км,од тога 24 км успона уз Копаоник.Упознали смо
се,причали,и питам га за допинг код профија(Тур,Ђиро...).Каже он:СВИ су мање
или више допинговани.НЕМА чистих.Пазите,пре 36 година.

miletrans

pre 3 godine

U kom to sportu je moguće biti među prvih 10 na svetu bez dopinga? Jedino što UCI ne beži od toga da s vremena na vreme pokažnjava sve redom. Dobar deo krivice snosimo i mi gledaoci. Hoćemo da gledamo 2000km za tri nedelje i za to vreme jurnjavu po Mon Ventuu, Tur Maleu ili Alp d'Uezu. Može, ali to ima cenu.

Smuleco

pre 3 godine

Ipak, po meni, najbolji svih vremena:)
Obrazloženje: i drugi su se fiksali dopingom kao i Lens, pa nisu ništa postigli, a Lens je jeo sve njih za doručak! Sigurno bi bio kralj biciklizma i bez dopinga! Nego, "pao" je, drugi nisu, i zato je samo on razapet na krst! :(
P. S. Čini se da su mnoge hijene, to jedva dočekale! :(

NEDOĐIJA

pre 3 godine

Očigledno bombastičan naslov. Lens se nekome zamerio pa su ga kaznili i oduzeli titule. Ne mislim da je najveći "prevarant" jer su svi bili
"prevaranti" ali je on nekome stao na žulj. To su Amerikanci izmislili reč "ptevaranr" a od njih većih "prevaranata"nema jer su im svi sportisti dopingovani. Kada im se neko zameri oni ga okače na stub srama da bi oni ispali sveci ili časne sestre. Ružno je etiketirati čoveka koga je sistem pustio niz vodu.

brm

pre 3 godine

Pa nisu samo njemu oduzete titule, nego su poništeni rezultati svih biciklista sa tih Tour-ova. Što znači da nema ko se nije gruvao nedozvoljenom hemijom. On je pobedio u jednakoj konkurenciji, nije imao prednost.

mali macor

pre 3 godine

ono sto niko ne pominje je da kada su Lensu uzeli titulu Tur-a i hteli da je dodele prvom sledecem koji nije dopingovan EPO-m, pobednik je bio 17-to rangirani!

Rade

pre 3 godine

Bolje da ne pričamo šta sve jedu igraći NFL-a i NBA-a. Armstrong je mala maca za njih. Za mene najveći biciklista svih vremena. I bravo za naše Slovence, sutra svi nosimo žutu majicu. Pozdrav Srbiji što je navijala za naša šampiona.

Neko tano

pre 3 godine

Lens je najveći prevarant zato što je bio prvi u konkurenciji drugih prevaranata :)
Pogledajte rezultate tih trka, samo po 1-2 "čistih" vozača u top 10.

Bane

pre 3 godine

Pitajte svakoga ko je probao profi biciklizam - to je sport koji ne može bez "pomoći". Svi se dopinguju, samo nekoga uhvate, a nekoga ne. A Lens je, s titulama ili bez njih, svakako decenijama ustajao u 6 ujutru i trenirao po 5-7 sati dnevno, isto kao i Majkl Felps. Njihovi dani izgledaju ovako: ustajanje u 6, doručak, 2 sata intenzivnog treninga, klopa, mali odmor, 2 sata treninga, ručak, mali odmor, 1 sat laganijeg treninga, sportska analiza, večernja relaksacija, večera, spavanje.

Jugosloven na stalnom boravku u inostranstvu

pre 3 godine

Nadam se da iznenadjujuca pobjeda nase brace Slovenaca znaci da su “velike” biciklisticke zvijezde zbog logistickih problema sa hemijom odustale od Tura.
Svaka cast momci! Obradovali ste me kao Peter Prevc u onoj najudjoj sezoni svjetskog kupa!

mirko

pre 3 godine

Lens je nepravedno stavljen na stub srama jer su svi bili "prevaranti" . Da nije tako bilo bi pobednika na Turu . Njemu su oduzeli titulu ali nikome nisu dodelili titulu pobednika. Aneričke fore svi su prevaranti samo smo mi dobri a onda po nekog sportistu puste niz vodu da dokažu da su oni čisti
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NEDOĐIJA, 20. septembar 2020 07:21) # Link komen

A ha kad se ameri masovno dopinguju onda je to nepravedno, a kad se drugi optuzuju onda je to sramota!!!! dosta americkog globalistickog licemerja.

antiDebil

pre 3 godine

Cemu ovo ,,jedan od najvecih prevaranata u istoriji sporta''? Postoji li ikakva sumnja da je ovaj, amerikan hani, najveci prevarant u istoriji sporta??

PAOK

pre 3 godine

Mislite Felps se javio?
(,,,, 19. septembar 2020 22:01)

I posle toliko godina, bol i kompleksi ne jenjavaju. Zalost.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikii, 20. septembar 2020 09:18)

I posle tolikih godina ima Srba koji vise vole strane sportiste od svojih.ZALOSNO...

Milan

pre 3 godine

ono sto niko ne pominje je da kada su Lensu uzeli titulu Tur-a i hteli da je dodele prvom sledecem koji nije dopingovan EPO-m, pobednik je bio 17-to rangirani!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mali macor, 19. septembar 2020 22:25)

Zato sto tek 17. nije uhvacen u dopingu.

Stanislav

pre 3 godine

Nije Armstron uhvaćen nego ga od..ko dokor, inače onaj isti lik koji ga ke čistio. Proradila mu savest, ma kako da ne. Uzo pare od Armstronga da ga pokriva, posle od sponzora da ga od..ka, hvala lepo doviđenja. Nejveći profiter u celoj priči.

WillyWonka

pre 3 godine

"Milan..., jel ti stvarno misliš da su tu čista posla.. .., dali je moguće da zivo biće vozi 20 dana po 120 Km , .., prevara i samo prevara
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (delboy, 19. septembar 2020 22:30)"

Kao biciklista amater, u poznim godinama, učestvujem na nekim maratonima gdje se vozi nekoliko dana po 150 Km. I mogu ti reći da je moguće. Ako ja, u šestoj deceniji mogu to, zašto ne bi neki mladić profesionalac mogao odvesti Tour? Pravo pitanje je, kojim se tempom to može uraditi bez stimulansa? Meni se čini da je ta stvar u zadnjih nekoliko godina bolje regulisana, inače bi bilo nemoguće da jedan Slovenac, faktički bez podrške tima, osvoji Tour.

Smeh

pre 3 godine

Ne pratim biciklizam od priznanja da je koristio doping. Neverovatno je da on, varalica, nešto sada komentariše biciklizam. Trebali su svi da završe u zatvoru na baš dugu robiju jer je to što su radili kriminal i prevara. A najgore je što nisu drugome dodelili trofeje koje je na prevaru uzeo. I posle njega je bilo još prevara uz pomoć dopinga. Šanse da danas biciklisti ne koriste doping su zaista male. Verovatno je biciklizam sport sa najviše dopingovanih "sportista".

Drndo Maroje

pre 3 godine

Nije uhvaćen, nego je priznao
(internet ti je dostupan pa izguglaj, 19. septembar 2020 23:30)

Pa sad...godinama je negirao, pobjedjivao i kad bi ga neko optuzio on bi pokrenuo masinu sponzora i advokata da unisti coveka. Dotle je isao da je pokusao da unisti legendarnog biciklistu Greg Lemonda koji ga he godinama podrzavao. Cim je Lemond izrazio sumnju Armstrong je pretio Lemondovim poslovnim saradnicima, ucenjivao ih da prekinu saradnju sa nji dok nije unistio Lemondovu firmu. Zenu masera koja nije htela lazno svedociti je opanjkao preko placenih novinara da se kurva sa masom biciklista....Armstrong je psihopata najteze kategorije i opet ga nisu “pustili niz vodu” sve dok nije pokusao “kombek”. Onda se svima popeo na glavu.

RCZ

pre 3 godine

Pa ko misli da se samo od dopinga moze postati sampion , predlazem da uzme i odmah napravi sampionsku karijeru. U protivnom , ne omalovazavajte nicij trud i rad. I na kraju , nema na svetu sportiste profesionalnog koji se ne dopinguje. Tako da , svi su po toj logici prevaranti.

Pera ž

pre 3 godine

PAOK,,,,
Zašto unižavate Felpsa ? Pa kako to da je osvojio još 20 olimpijskih medalja? Da je Čavić bolji, on bi imao još omimpijskih medalja, ali nema. Felps ima hrpu olimpijskih zlata. Ne potcenjujte ljude tako lako.

II

pre 3 godine

Da li je najveci prevarant u sportu to sigurno ne znamo. Covek je priznao nakon prijave i otkriven je a koliko njih nikada nece biti otkriveni to je velika tajna. A i donose ogromne pare nekome pa ih stite.

Uzu

pre 3 godine

Tom Simpson je umro zbog dopinga, Marko Pantani se dopingovao cijelu karijeru, Edi Merks je bio pozitivan, Bjarne Ris je priznao da se dopingovao ali mu nije poništena pobjeda, Flojdu Landisu i Albertu Kontadoru su poništene pobjede, Jan Ulrih se dopingovao većinu vremena, zbog čega su poništeni rezultati na Olimpijskim igrama. Lens Armstrong je najveći prevarant samo zbog toga što je osvojio Tur sedam puta u vremenu kada profesionalni biciklizam nije bio čist sport. Sada je vjerovatno čistiji, ali ko može da kaže da Krisu Frumu neće biti oduzete pobjede zbog dopinga za deset godina? Kobo je osvojio Vueltu 2011, pa mu je ove godine pobjeda oduzeta zbog dopinga i dodijeljena Frumu. Za neke stvari treba vremena, za biciklizam, nažalost, ni danas ne može da se tvrdi da je potpuno čist.

ZNBg

pre 3 godine

Lens Armstrong se nije sam dopingovao, već je uz podršku svog menadžera Johana Brinela organizovao sistematsko višegodišnje dopingovanje cele ekipe. Svi koji su bili u njegovoj ekipi su se dopingovali. zato su svi kasnije pali na doping testovima: Flojd Lendis, Tajler Hamilton, Roberto Heras. Tokom 90-tih godina antidoping kontrole su bile na mnogo nižem nivou. Osim toga Lens je donirao novac i opremu antidoping organizaciji koja je bila zadužena za Tour i tako ih je kupio. Kad su ga 1. put otkrili on je kombinacijom pritisaka, ucena i podmićivanja sve zataškao. Afera je otkrivena tek kada je pao Flojd Lendis i propevao. Sve je lepo prikazano u filmu "Program".
Danas su doping kontrole mnogo strože, češće i obimnije. Dešava se i da se analizom uzoraka uzetih pre više godina otkrije dopingovanje. Prošle godine je otkriven nemački doktor koji je davao doping nekolicini nemačkih, austrijskih, hrvatskih i slovenačkih biciklista. Svi su suspendovani i rezultati iz par zadnjih godina su im poništeni. Među njima je bio i Stefan Denifl, austrijanac koji je 2017 imao senzacionalnu pobedu na Vuelti ispred Kontadora. Tako je i pobeda na Vuelti 2012 oduzeta špancu Kobu i dodeljena drugoplasiranom, Frumu.

Prodao foricu

pre 3 godine

Covek patentirao odlican business model. Lepo se dopingujes godinama. Kada te provale oduzmu ti nagrade, ali zadrzis pare od sponzorstava, knjiga, pojavljivanja itd. Covek pobedio sistem.
Sad' koliko ce to da ga kosta zdravstveno ko zna, ali ima para da se leci to je sigurno.

Vaki46

pre 3 godine

Armstrong je pre pocetka osvajanja tur d'fransa imao rak(valjda testisa nemojte me drzati za rec)tako da je vrlo rizicno to bilo sto se dopingovao i rizikovao ko zna kakve posledice.