Sreda, 16.09.2020.

22:15

Apsurd "All-NBA" timova

Novinari u Sjedinjenim Američkim Državama godinama unazad zalažu se za reformu "All-NBA" timova, odnosno najboljih timova sezone.

Izvor: PT

Apsurd "All-NBA" timova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Frosty

pre 3 godine

(bskfan, 17. septembar 2020 07:52)

"Paljevine" igraju toliko mnogo jer ostatak njihovih timova ne moze da odrzi ni prednost od 20 poena bez njih na terenu.

Janis igra premalo za nekog ko je mlad i u formi kao on. Da ne pominjemo da trener Baksa premalo drzi startere u igri u plejofu. To je ujedno i bio jedan od razloga sto su pukli od Majamija.

Arenas

pre 3 godine

Далеко од тога да сам фан Вестбрука, али рећи да он није заслужио је смешно.Бележио је 27/8/7 са 47% шута.То што он нестане у плеј офу је друга ствар али свакако је заслужио ол нба тим што се тиче регуларне сезоне.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Lex, 16. septembar 2020 22:48)

Prijatelju moj zar je sve u statistici ? A gde su izgubljene lopte , gdje je odbrana , upropastene akcije , nerezonski sutevi, razigravanje ostalih igraca itd........gledanuci tu statistiku koju ti gledas on je korisniji od Jokica ili Kemba Walkera .... Ako si pratio Houston, mogo si zakljuciti da je ta ekipa bolja bez Westbrooka

Karlo Prvi

pre 3 godine

Kad je Jokic bio u prvom timu prosle godine onda nam ceo sistem nista nije smetao. Sada je u drugom i nista ne valja. Cinjenica je da a) regularni deo sezone nema veze sa zivotom i da se tu nabija statistika; b) ovo ne obuhvata plejof; c) Jokic po statistikama nije medju prvih pet. Drugi all-NBA tim je sjajno priznanje. E sad da li je on "bolji" od Hardena ili Janisa po meni nije pitanje. Ta dvojica vec redovno u plejofu pokazuju svoje ogranicenje, i svako krsten zna da njihovih 53 poena protiv Sarlota ili 30-15-12 protiv Niksa ne znace ama bas nista. Za redovnu sezonu dovoljno, ali kada se lomi niposto. Pre bih uzeo a plejof ratnika kao sto je Dzimi Batler nego Hardena ili Vestbruka. Tajler Hiro, koji je u drugom all-rookie timu, ima veci herc od Pola Dzodrza. Pre bih sa Lilardom nego recimo Trej Jangom. I tako redom. A Jokic pokazuje u plejofu ko je i sta je - Bil Simons ga je nazvao "The Great Jokic". To milion puta vise vredi sada nego da budes "The Great Janis" nakon 30 utakmica redovne sezone.

I svaka cast Doncicu - decko je sjajan i bice sjajan jos mnogo godina, kako u redovnom delu tako i u plejofu. Da je imao zdravog Porzingisa mozda bi vec savladali Kliperse.

Mladen

pre 3 godine

Biti u ALL NBA timu je igracima bitno zbog ugovora. Npr ako Jokic bude prvi AllNBA tim sledece godine kvalifikovat ce se za tzv supermax ugovor.

I naravno da je apsurd sto je Davis u prvom timu kao centar, mozda je trebao biti u prvom kao krilo, jer je i u odbrambenom timu godine takodje krilo, i vecinu utakmica je pocinjao kao cetvorka iza McGee-ja.

kolubarski

pre 3 godine

Ljudi ja Jokica obozavam ali nemojte mi pricati da je bolji od Davisa. Cao prijatno
(SrBiCg86, 17. septembar 2020 02:50)

Dobio si minusić.
Ćao, prijatno.

nacionalnarcisizam

pre 3 godine

Mislim da je apsurd pravi naziv za formulu po kojoj Srbi odlučuju ko je najbolji na svetu. Prošle godine, kada je Jokić bio u prvoj petorci tada je sve bilo savršeno logično i ispravno. Ove godine kada je završio u drugoj krećemo sa omalovažavanjem njihovog sistema odlučivanja i dovodimo u pitanje njihovo bodovanje.

tocka

pre 3 godine

Jokic se u regularnom delu sezone zeza i duri. On je imao nekoliko utakmica gde nece da šutne na koš, i eto obori prosek nenormalno, a analitičari samo stats i gledaju. Trenutno je bolji od Dejvisa, ali svejedno nije dobovoljno dobar za marketing, a tome ove liste i služe.

eto

pre 3 godine

Samo malo da pojasnim...odnosi na marketu ne mogu se zasnivaju na “volimo ga ne volimo ga” ili “zna ne znA”...moraju da se zasnivaju na brojevima...minuti,poeni, skokovi itd, kroz faktor uspesnosti tima...ne mozes trazis preko neke cifre, odnosno klubovi ne mogu plate idpod neke cifre...sad npr Van Vleet izlazi na trziste, i zna se raspon koji ce postici...sledeci faktor su razliciti porezi po drzavama...50 mil nije isto u orlandu i u juti...daleko od toga...trebaju im mvp itd, jer odredjuju parametre za formiranje cena...nama to izgleda drugacije, ali drugi nacin ne postoji...kao i prva i druga i treca petorka...ili, zasto nema bas nijednog igraca van playoffa na tim listama? Itd itd...

brm

pre 3 godine

To su obicne gluposti bitne samo amerima.Sezona jos traje oni biraju najbolje.MVP regularnog dela je najgluplja sportska nagrada ikada.Ono biramo najboljeg igraca grupne faze Lige sampiona.Sta vredi Janisu ili Hardenu ako budu MVP.Regularni deo je cirkus bas za te MVP igrace ono Harden,Janis,Westbruk itd,itd.I sta bole uši Jokica ili bilo kog igraca Denvera sto nije u nekoj petorci imaju oni svoju petorku i trenutno žive svoj san.
(Back in Black, 16. septembar 2020 23:58)

Te nagrade su bitne jer otključavaju razne klauzule za bonuse u ugovorima sa klubovima, kao i sponzorskim ugovorima. One su i argument da tražiš veću platu prilikom potpisivanja narednog ugovora.

WillyWonka

pre 3 godine

"Ako Denver pobedi Lejkerse, Jokić će biti MVP plej ofa i objasniti svima šta je i kako je. Ako izgube od Lejkersa, onda Dejvis i jeste bolji od Jokića i to je to.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (čemu cimanje, 16. septembar 2020 23:08)"

MVP play offa? Nisam čuo za to priznanje, postoji samo MVP finala.

Dm32

pre 3 godine

Ne razumem sto se potezu pozicije, James npr. igra playmakera. Jokic je izuzetan, ali imam problema sa izjavom najbolji centar lige. Pozicije su toliko fluidne danas da nema jasne podele. Jokic je nekad play, nekad igra kao Nowitzki.

brm

pre 3 godine

Nisu mogli da dozvole da budu 3 stranca u prvoj petorci,pritom, od toga dvojica koji se prezivaju na IC
(Yen, 16. septembar 2020 22:45)

Čisto da te obavestim da Ameri ne pate od toga ko je stranac a ko domaći. Možda su opsednuti rasizmom, ali ne i nacionalizmom, koji je mnogo bitniji faktor u Evropi.

Nagetaši fan klub rs

pre 3 godine

Stvarno koji se cimate, dva odvojena takmicenja, poput mastersa i gren slema, na mastersima ovi igraci su zasluzeno tu. Za play off lista je skroz drugacija, tu su jos Marej, Michel, Anunobi, Smart, Tejtum, Taylor, Adebayo, Dragic

bskfan

pre 3 godine

Ovde je Jokic ostecen jer AD nije C vec PF. Inace te nagrade znace samo mladim igracima kako bi se dokopali dobrog ugovora a kasnije su skoro nevazne. Veliki igraci se ne forsiraju previse tokom sezone vec se cuvaju za plejof, pa tako Janis igra samo 30 minuta po utakmici, Jokic i Kavaji po 32, zatim vecina igra oko 34 minuta a vise od toga samo oni koji jure statistiku, kao npr. Vestbruk 36, Harden 36.5, ili ona paljevina Lilard koji igra 37.5 minuta.

nmmak

pre 3 godine

@miki

Davis (centar ili krilo, nebitno je) po kvalitetu je iza Jokica. Jokic je bolji basketas, bolji lider, raznovrsniji napadac... Davis jeste bolji atleta i ako se budu takmicili u trcanju, skoku u dalj i slicno, Davis bi odvalio Jokica. Ovako, u kosarci, kolektivnom sportu koji zahteva dosta maste i inteligencije, nas Nikola je mnogo bolji od Davisa. Uostalom, Davis je imao priliku da se pokaze u svom prethodnom timu, i osim licne statistike i atraktivnih poteza nismo mogli da vidimo mnogo sta. Nas Nidza je trenutno najbolji centar i jedan od top 10 kosarkasa u svetu.

Prosecana Estradna Zvezda

pre 3 godine

@miki jos samo da je AD centar? Covek je registeovan kao PF, sto je pozicija i koju igra u Lejkersima. Ali, posto su ono drvo od Jansia morali da stave u prvu petorku, onda AD ide na centra!

Srb

pre 3 godine

Apsurd je što mi Srbi imamo potrebu da objasnimo Amerima kako treba da im izgleda liga, koja pravila im ne valjaju i na koje igrače su bacili pare.

The Unforgiven

pre 3 godine

I sta bole uši Jokica ili bilo kog igraca Denvera sto nije u nekoj petorci imaju oni svoju petorku i trenutno žive svoj san.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Back in Black, 16. septembar 2020 23:58)
-------------------------

U slucaju da nisi znao (a vidim da nisi), ugovori su cesto vezani bas po tome da li je igrac zavrsio sezonu u 1., 2. ili 3. timu. I max ugovor koji igrac moze da potpise zavisi od toga da li je bio u 1. timu, da li je bio all-star i mnogo toga slicnog.

Tako da i te kako "bole usi" svakako ko nije u petorci jer to automatski znaci da se nije kvalifikovao za veci ugovor.

CarloNS

pre 3 godine

Da bi igrač mogao da potpiše supermax ugovor, jedan od uslova je da bude u ALL-NBA timu u poslednjoj sezoni ili u obe pre toga. Ima još ekvivalentnih uslova, ali ovo je najlakši put ka supermax ugovoru. Ako se ne varam, supermax je kada jedan igrač dobije do 35% budžeta celog tima. Inače, između prvog, drugog i trećeg NBA tima u tom smislu nema razlike. Zato se toliko tuku da budu ALL-NBA, makar treći tim.

Što se izbora Jokića tiče tu je Janis "napravio zbrku". Pošto LeBron i Dejvis moraju da budu u timu jer su iz LA, a Janisa nisu smeli da izbace onda su Janisa gurnuli na 3, Lebrona pomerili na 4, a Obrvu na 5.

Nadam se da će Jokić još jednom briljirati u seriji - za inat.

steva

pre 3 godine

Desio se izbor 1, 2 i 3 petorke Lige ...to obicno bude 82 odigrane utakmice , ovaj put je manje zbog Corone .
Izbor nema nikakve veze sa Playoffom , nikakve .
Tako da ...
Licno imam problem sa tacnim objasnjenjem sta zapravo ta prva petorka lige .
Da li je to 5 najboljih igraca Lige (igraci koji su igrali najbolje regularni deo) ...ili je to najbolja petorka od 1 do 5 ?
Ajde da progutamao da je Luka 1 ...ali , kako bre da je Dejvis 5-tica ?
Nema sanse .
Po meni , najpostenije bi bilo da se bira petorka od 1 do 5 . A najbolja 5-tica lige je Nikola Jokic . Jasno kao dan .
Ali , dobro ...biti u 2 petorci lige je isto tako veliko dostignuce .

Ambalaza Rotira

pre 3 godine

AD je formalno "bolji" centar od Jokare... Neki od nas (ukljucujuci mene) sumnjaju u to. Nidzo lepo sad ti nama pokazi ko je ko. Ako pobedite lejkerse, brate, to je to - uvek cete biti legende, i niko vise nece posumnjati da si ti najbolji centar.

ja

pre 3 godine

Ajde bre, bolji je individualno Obrva od Jokića, to se ne dovodi u pitanje. Trik kod Nagetsa je njihova timska igra, a ne individualci.

Ostin A

pre 3 godine

To bi bilo isto da se napadač buni što ima više bodova od štopera, a nije u ekipi. Ne može se igrati sa 10 napadača, bez štopera...
(,,,, 16. septembar 2020 22:25) # Link komentara

Košarka je sport potpuno drugačiji od fudbala. Svi igrači učestvuju u odbrani i u napadu. Svi daju koševe, asistencije, kradu lopte, skaču za loptu. Suludo. Zamisli situaciju da imaš igrača koji 35% igra kao štoper, 35% kao vezni i 30% kao napadač. To ti je košarka.

Imamo situaciju samo za prvi tim:
LeBron igra 2,3,4
Davis igra 4 i 5
Harden igra 1 i 2 (jedini spada u ovu podelu)
Adetokumbo 1,3,4,5
Dončić 1,2,3

Ova podela je nastala kada si bukvalno dobijao poziciju na startu karijere i na njoj ostajao. Pogledajte petorke devedesetih. Čikago je imao jednog Rodmana na poziciji 4, a tim nije odigrao smallball nijednom. U prvoj petorci im bio Luk Longley. Ko se danas seća njega kao igrača. Sa klupe su Kukoč i Ker ostavili mnogo dublji trag. A zamisli danas, pozicije 4 i 5 šutiraju trojke i asistiraju. Da neko ko nije pratio razvoj košarke od recimo 1995 do danas ode na NBA meč, rekao bi "vidi ovu budalu centra dodaje loptu" ili "vidi ovu budalu pleja, skače za loptu"

NNN

pre 3 godine

Isto tako je Stojaković 2004. kada je bio 2. strelac lige i među prvih pet po ukupnom rejtingu efikasnosti bio 4. u glasanju, ali nije ušao u 1. tim je su ispred njega bila krila Dankan i Garnet (Šekil centar).

Jovan

pre 3 godine

Ako Denver pobedi Lejkerse, Jokić će biti MVP plej ofa i objasniti svima šta je i kako je. Ako izgube od Lejkersa, onda Dejvis i jeste bolji od Jokića i to je to.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (čemu cimanje, 16. septembar 2020 23:08)

Dejvis ima bolji tim od Jokica, a to ko je bolji lider, a samim tim i igrac, to samo zatucani amerikanci nece priznati, jer kako bucko iz Srbije da bude bolji od ovog sto ima raspon ruku 6 metara...
(76er, 16. septembar 2020 23:35)

Što ne bi priznali? Veruj mi da Amerikanci uopšte nisu tako zatucani, kao što ti misliš i da cene kvalitet. Možda si ti zatucan, a nisi svestan toga ?

bmiles

pre 3 godine

A da cujemo malo USA komentatore,recimo Stiven A. Smita,koji ladno jutros izjavi za Nikolu da za njegovu igru protiv Klipersa jasno se moze reci da je bila dominatna i odlucujuca!Drugi analiticari kao jedan sinoc jasno su objasnio zasto je tesko parirati tandemu Marej- Jokic jer ce uvek Jokic pronaci resenje za egzekuciju u tzv trouglu,bilo da ga udvajaju ili ostave samog,drugim recima udvajanje Jokica je opasna misija,pogotovo kad Marej ima lude minute i sve sto sutne ulazi u kos!Sto rece pomemuti Stiven kao kritiku Klipersima,sve sve dominacija Jokica, ali dozvoliti Mareju 40 poena to nisu smeli dozvoliti pogotovo sto znaju a to je nagovestio u prethodnim mecevima da ume da uradi!

76er

pre 3 godine

Ako Denver pobedi Lejkerse, Jokić će biti MVP plej ofa i objasniti svima šta je i kako je. Ako izgube od Lejkersa, onda Dejvis i jeste bolji od Jokića i to je to.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (čemu cimanje, 16. septembar 2020 23:08)

Dejvis ima bolji tim od Jokica, a to ko je bolji lider, a samim tim i igrac, to samo zatucani amerikanci nece priznati, jer kako bucko iz Srbije da bude bolji od ovog sto ima raspon ruku 6 metara...

top

pre 3 godine

"....... gde se Entoni Dejvis vodi kao centar, a pritom jedva da je koji minut u ligaškom delu sezone odigrao kao "petica"."

Ja ne znam odakle vam ovo da je Dejvis igrao jedva koji minut kao petica u regularnom delu.
Dejvis ima ozbiljnu minutažu na poziciji petice.
Kao petica Hauard ima 18,9 min po utakmici, Mekgi ima 16,6 min/ut.
Kao četvorka Kuzma ima 25 min/ut, Markif Moris od kako je u Lejkersima ima 14,2 min/ut.
Dejvis u proseku igra 34,4 min/ut.
Dejvis jeste primarno četvorka, ali ima i dosta solidnu minutažu kao petica.

miki

pre 3 godine

Davis je najbolji centar definitivno. Ako je bilo neke sumnje ovaj izbor je pokazao da jeste najbolji. Jokic je drugi najbolji centar. Ako je bilo sumnje ovaj izbor je to pokazao definitivno. Ovo je definitivno apsolutno tačan pokazatelj ko je najbolji centar NBA i sveta uopste gledano.

Aleksa

pre 3 godine

Koliko je ovo smesno najbolje govori slucaj Siakam-Tatum. Tejtum ga unistio u plejofu u direktnom duelu, a Siakam je u drugoj, Tejtum je u trecoj idealnoj petorci. Cak i u regularnom delu je Tejtum imao za nijansu bolje brojke tako da ne znam na osnovu cega je ovaj ispred njega.

Back in Black

pre 3 godine

To su obicne gluposti bitne samo amerima.Sezona jos traje oni biraju najbolje.MVP regularnog dela je najgluplja sportska nagrada ikada.Ono biramo najboljeg igraca grupne faze Lige sampiona.Sta vredi Janisu ili Hardenu ako budu MVP.Regularni deo je cirkus bas za te MVP igrace ono Harden,Janis,Westbruk itd,itd.I sta bole uši Jokica ili bilo kog igraca Denvera sto nije u nekoj petorci imaju oni svoju petorku i trenutno žive svoj san.

Objektiv

pre 3 godine

Jedina stvar je sto po All NBA Team-u moze biti jedan Centar, 2 Krila i 2 Pleja. Iako igra 4ku, Dejvis je oznacen kao 5ica a realno je imao bolju regularnu sezonu od Joke. Ali ipak znamo ko je najbolji centar sto ce nadolazece utakmice pokazati

Pera

pre 3 godine

Nisu u uvredjeni vec su im bonusi i maksimalan iznos buducih ugovora vezani za izbor u neki od prvih timova lige. Precizno je definisano kolekyivnim ugovorom koliki maksimalan iznos mozes da dobijes u zavisnosti od toga.

čemu cimanje

pre 3 godine

Ako Denver pobedi Lejkerse, Jokić će biti MVP plej ofa i objasniti svima šta je i kako je. Ako izgube od Lejkersa, onda Dejvis i jeste bolji od Jokića i to je to.

Mladen

pre 3 godine

U prenošenju vesti promakla je prava poenta apsurda. Midltonovi poeni su bili delom bili dati kao da je bek a delom kao da je krilo (zavisno kako ko smatra da mu je pozicija) i za ulazak u 3. tim mu nije gledan zbir tih bodova nego pojedinačno skupljeni bodovi po poziciji što je bilo nedovoljno.

Lynx

pre 3 godine

Ne vidim problem. Biraju se TIMOVI, dakle mora biti po pozicijama jer kosarku ne igraju 5 plejmejkera niti 5 centara. Drugi je problem sto u ovim izborima "omanu" pozicije igracima kao na pomenutom primeru Entonija Dejvisa. Mada on po mom misljenju i jeste centar, ne mora centar da iskljucivo bude teškaš koji ce da stoji pod kosem.

Lex

pre 3 godine

Apsurd je što su Westbrook i Simons uopšte izabrani. Pogotovo ovaj prvi.
(Spartacus, 16. septembar 2020 22:30)

Далеко од тога да сам фан Вестбрука, али рећи да он није заслужио је смешно.Бележио је 27/8/7 са 47% шута.То што он нестане у плеј офу је друга ствар али свакако је заслужио ол нба тим што се тиче регуларне сезоне.

cole

pre 3 godine

Ovo i jeste najbolja petorka REGULARNOG djela sezone i tu nema nista sporno

Jokic jeste najbolji centar ali ako njega stave na peticu znaci da nema mjesta za dzejmsa janisa ili dejvisa a njih trojica moraju biti tu i po statistici i po igri u regularnom djelu

Back in Black

pre 3 godine

To su obicne gluposti bitne samo amerima.Sezona jos traje oni biraju najbolje.MVP regularnog dela je najgluplja sportska nagrada ikada.Ono biramo najboljeg igraca grupne faze Lige sampiona.Sta vredi Janisu ili Hardenu ako budu MVP.Regularni deo je cirkus bas za te MVP igrace ono Harden,Janis,Westbruk itd,itd.I sta bole uši Jokica ili bilo kog igraca Denvera sto nije u nekoj petorci imaju oni svoju petorku i trenutno žive svoj san.

Lynx

pre 3 godine

Ne vidim problem. Biraju se TIMOVI, dakle mora biti po pozicijama jer kosarku ne igraju 5 plejmejkera niti 5 centara. Drugi je problem sto u ovim izborima "omanu" pozicije igracima kao na pomenutom primeru Entonija Dejvisa. Mada on po mom misljenju i jeste centar, ne mora centar da iskljucivo bude teškaš koji ce da stoji pod kosem.

76er

pre 3 godine

Ako Denver pobedi Lejkerse, Jokić će biti MVP plej ofa i objasniti svima šta je i kako je. Ako izgube od Lejkersa, onda Dejvis i jeste bolji od Jokića i to je to.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (čemu cimanje, 16. septembar 2020 23:08)

Dejvis ima bolji tim od Jokica, a to ko je bolji lider, a samim tim i igrac, to samo zatucani amerikanci nece priznati, jer kako bucko iz Srbije da bude bolji od ovog sto ima raspon ruku 6 metara...

Objektiv

pre 3 godine

Jedina stvar je sto po All NBA Team-u moze biti jedan Centar, 2 Krila i 2 Pleja. Iako igra 4ku, Dejvis je oznacen kao 5ica a realno je imao bolju regularnu sezonu od Joke. Ali ipak znamo ko je najbolji centar sto ce nadolazece utakmice pokazati

Pera

pre 3 godine

Nisu u uvredjeni vec su im bonusi i maksimalan iznos buducih ugovora vezani za izbor u neki od prvih timova lige. Precizno je definisano kolekyivnim ugovorom koliki maksimalan iznos mozes da dobijes u zavisnosti od toga.

Mladen

pre 3 godine

U prenošenju vesti promakla je prava poenta apsurda. Midltonovi poeni su bili delom bili dati kao da je bek a delom kao da je krilo (zavisno kako ko smatra da mu je pozicija) i za ulazak u 3. tim mu nije gledan zbir tih bodova nego pojedinačno skupljeni bodovi po poziciji što je bilo nedovoljno.

Lex

pre 3 godine

Apsurd je što su Westbrook i Simons uopšte izabrani. Pogotovo ovaj prvi.
(Spartacus, 16. septembar 2020 22:30)

Далеко од тога да сам фан Вестбрука, али рећи да он није заслужио је смешно.Бележио је 27/8/7 са 47% шута.То што он нестане у плеј офу је друга ствар али свакако је заслужио ол нба тим што се тиче регуларне сезоне.

cole

pre 3 godine

Ovo i jeste najbolja petorka REGULARNOG djela sezone i tu nema nista sporno

Jokic jeste najbolji centar ali ako njega stave na peticu znaci da nema mjesta za dzejmsa janisa ili dejvisa a njih trojica moraju biti tu i po statistici i po igri u regularnom djelu

Aleksa

pre 3 godine

Koliko je ovo smesno najbolje govori slucaj Siakam-Tatum. Tejtum ga unistio u plejofu u direktnom duelu, a Siakam je u drugoj, Tejtum je u trecoj idealnoj petorci. Cak i u regularnom delu je Tejtum imao za nijansu bolje brojke tako da ne znam na osnovu cega je ovaj ispred njega.

čemu cimanje

pre 3 godine

Ako Denver pobedi Lejkerse, Jokić će biti MVP plej ofa i objasniti svima šta je i kako je. Ako izgube od Lejkersa, onda Dejvis i jeste bolji od Jokića i to je to.

top

pre 3 godine

"....... gde se Entoni Dejvis vodi kao centar, a pritom jedva da je koji minut u ligaškom delu sezone odigrao kao "petica"."

Ja ne znam odakle vam ovo da je Dejvis igrao jedva koji minut kao petica u regularnom delu.
Dejvis ima ozbiljnu minutažu na poziciji petice.
Kao petica Hauard ima 18,9 min po utakmici, Mekgi ima 16,6 min/ut.
Kao četvorka Kuzma ima 25 min/ut, Markif Moris od kako je u Lejkersima ima 14,2 min/ut.
Dejvis u proseku igra 34,4 min/ut.
Dejvis jeste primarno četvorka, ali ima i dosta solidnu minutažu kao petica.

kolubarski

pre 3 godine

Ljudi ja Jokica obozavam ali nemojte mi pricati da je bolji od Davisa. Cao prijatno
(SrBiCg86, 17. septembar 2020 02:50)

Dobio si minusić.
Ćao, prijatno.

brm

pre 3 godine

Nisu mogli da dozvole da budu 3 stranca u prvoj petorci,pritom, od toga dvojica koji se prezivaju na IC
(Yen, 16. septembar 2020 22:45)

Čisto da te obavestim da Ameri ne pate od toga ko je stranac a ko domaći. Možda su opsednuti rasizmom, ali ne i nacionalizmom, koji je mnogo bitniji faktor u Evropi.

nmmak

pre 3 godine

@miki

Davis (centar ili krilo, nebitno je) po kvalitetu je iza Jokica. Jokic je bolji basketas, bolji lider, raznovrsniji napadac... Davis jeste bolji atleta i ako se budu takmicili u trcanju, skoku u dalj i slicno, Davis bi odvalio Jokica. Ovako, u kosarci, kolektivnom sportu koji zahteva dosta maste i inteligencije, nas Nikola je mnogo bolji od Davisa. Uostalom, Davis je imao priliku da se pokaze u svom prethodnom timu, i osim licne statistike i atraktivnih poteza nismo mogli da vidimo mnogo sta. Nas Nidza je trenutno najbolji centar i jedan od top 10 kosarkasa u svetu.

miki

pre 3 godine

Davis je najbolji centar definitivno. Ako je bilo neke sumnje ovaj izbor je pokazao da jeste najbolji. Jokic je drugi najbolji centar. Ako je bilo sumnje ovaj izbor je to pokazao definitivno. Ovo je definitivno apsolutno tačan pokazatelj ko je najbolji centar NBA i sveta uopste gledano.

tocka

pre 3 godine

Jokic se u regularnom delu sezone zeza i duri. On je imao nekoliko utakmica gde nece da šutne na koš, i eto obori prosek nenormalno, a analitičari samo stats i gledaju. Trenutno je bolji od Dejvisa, ali svejedno nije dobovoljno dobar za marketing, a tome ove liste i služe.

brm

pre 3 godine

To su obicne gluposti bitne samo amerima.Sezona jos traje oni biraju najbolje.MVP regularnog dela je najgluplja sportska nagrada ikada.Ono biramo najboljeg igraca grupne faze Lige sampiona.Sta vredi Janisu ili Hardenu ako budu MVP.Regularni deo je cirkus bas za te MVP igrace ono Harden,Janis,Westbruk itd,itd.I sta bole uši Jokica ili bilo kog igraca Denvera sto nije u nekoj petorci imaju oni svoju petorku i trenutno žive svoj san.
(Back in Black, 16. septembar 2020 23:58)

Te nagrade su bitne jer otključavaju razne klauzule za bonuse u ugovorima sa klubovima, kao i sponzorskim ugovorima. One su i argument da tražiš veću platu prilikom potpisivanja narednog ugovora.

CarloNS

pre 3 godine

Da bi igrač mogao da potpiše supermax ugovor, jedan od uslova je da bude u ALL-NBA timu u poslednjoj sezoni ili u obe pre toga. Ima još ekvivalentnih uslova, ali ovo je najlakši put ka supermax ugovoru. Ako se ne varam, supermax je kada jedan igrač dobije do 35% budžeta celog tima. Inače, između prvog, drugog i trećeg NBA tima u tom smislu nema razlike. Zato se toliko tuku da budu ALL-NBA, makar treći tim.

Što se izbora Jokića tiče tu je Janis "napravio zbrku". Pošto LeBron i Dejvis moraju da budu u timu jer su iz LA, a Janisa nisu smeli da izbace onda su Janisa gurnuli na 3, Lebrona pomerili na 4, a Obrvu na 5.

Nadam se da će Jokić još jednom briljirati u seriji - za inat.

WillyWonka

pre 3 godine

"Ako Denver pobedi Lejkerse, Jokić će biti MVP plej ofa i objasniti svima šta je i kako je. Ako izgube od Lejkersa, onda Dejvis i jeste bolji od Jokića i to je to.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (čemu cimanje, 16. septembar 2020 23:08)"

MVP play offa? Nisam čuo za to priznanje, postoji samo MVP finala.

bskfan

pre 3 godine

Ovde je Jokic ostecen jer AD nije C vec PF. Inace te nagrade znace samo mladim igracima kako bi se dokopali dobrog ugovora a kasnije su skoro nevazne. Veliki igraci se ne forsiraju previse tokom sezone vec se cuvaju za plejof, pa tako Janis igra samo 30 minuta po utakmici, Jokic i Kavaji po 32, zatim vecina igra oko 34 minuta a vise od toga samo oni koji jure statistiku, kao npr. Vestbruk 36, Harden 36.5, ili ona paljevina Lilard koji igra 37.5 minuta.

Dm32

pre 3 godine

Ne razumem sto se potezu pozicije, James npr. igra playmakera. Jokic je izuzetan, ali imam problema sa izjavom najbolji centar lige. Pozicije su toliko fluidne danas da nema jasne podele. Jokic je nekad play, nekad igra kao Nowitzki.

Srb

pre 3 godine

Apsurd je što mi Srbi imamo potrebu da objasnimo Amerima kako treba da im izgleda liga, koja pravila im ne valjaju i na koje igrače su bacili pare.

Ambalaza Rotira

pre 3 godine

AD je formalno "bolji" centar od Jokare... Neki od nas (ukljucujuci mene) sumnjaju u to. Nidzo lepo sad ti nama pokazi ko je ko. Ako pobedite lejkerse, brate, to je to - uvek cete biti legende, i niko vise nece posumnjati da si ti najbolji centar.

nacionalnarcisizam

pre 3 godine

Mislim da je apsurd pravi naziv za formulu po kojoj Srbi odlučuju ko je najbolji na svetu. Prošle godine, kada je Jokić bio u prvoj petorci tada je sve bilo savršeno logično i ispravno. Ove godine kada je završio u drugoj krećemo sa omalovažavanjem njihovog sistema odlučivanja i dovodimo u pitanje njihovo bodovanje.

Mladen

pre 3 godine

Biti u ALL NBA timu je igracima bitno zbog ugovora. Npr ako Jokic bude prvi AllNBA tim sledece godine kvalifikovat ce se za tzv supermax ugovor.

I naravno da je apsurd sto je Davis u prvom timu kao centar, mozda je trebao biti u prvom kao krilo, jer je i u odbrambenom timu godine takodje krilo, i vecinu utakmica je pocinjao kao cetvorka iza McGee-ja.

bmiles

pre 3 godine

A da cujemo malo USA komentatore,recimo Stiven A. Smita,koji ladno jutros izjavi za Nikolu da za njegovu igru protiv Klipersa jasno se moze reci da je bila dominatna i odlucujuca!Drugi analiticari kao jedan sinoc jasno su objasnio zasto je tesko parirati tandemu Marej- Jokic jer ce uvek Jokic pronaci resenje za egzekuciju u tzv trouglu,bilo da ga udvajaju ili ostave samog,drugim recima udvajanje Jokica je opasna misija,pogotovo kad Marej ima lude minute i sve sto sutne ulazi u kos!Sto rece pomemuti Stiven kao kritiku Klipersima,sve sve dominacija Jokica, ali dozvoliti Mareju 40 poena to nisu smeli dozvoliti pogotovo sto znaju a to je nagovestio u prethodnim mecevima da ume da uradi!

The Unforgiven

pre 3 godine

I sta bole uši Jokica ili bilo kog igraca Denvera sto nije u nekoj petorci imaju oni svoju petorku i trenutno žive svoj san.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Back in Black, 16. septembar 2020 23:58)
-------------------------

U slucaju da nisi znao (a vidim da nisi), ugovori su cesto vezani bas po tome da li je igrac zavrsio sezonu u 1., 2. ili 3. timu. I max ugovor koji igrac moze da potpise zavisi od toga da li je bio u 1. timu, da li je bio all-star i mnogo toga slicnog.

Tako da i te kako "bole usi" svakako ko nije u petorci jer to automatski znaci da se nije kvalifikovao za veci ugovor.

steva

pre 3 godine

Desio se izbor 1, 2 i 3 petorke Lige ...to obicno bude 82 odigrane utakmice , ovaj put je manje zbog Corone .
Izbor nema nikakve veze sa Playoffom , nikakve .
Tako da ...
Licno imam problem sa tacnim objasnjenjem sta zapravo ta prva petorka lige .
Da li je to 5 najboljih igraca Lige (igraci koji su igrali najbolje regularni deo) ...ili je to najbolja petorka od 1 do 5 ?
Ajde da progutamao da je Luka 1 ...ali , kako bre da je Dejvis 5-tica ?
Nema sanse .
Po meni , najpostenije bi bilo da se bira petorka od 1 do 5 . A najbolja 5-tica lige je Nikola Jokic . Jasno kao dan .
Ali , dobro ...biti u 2 petorci lige je isto tako veliko dostignuce .

NNN

pre 3 godine

Isto tako je Stojaković 2004. kada je bio 2. strelac lige i među prvih pet po ukupnom rejtingu efikasnosti bio 4. u glasanju, ali nije ušao u 1. tim je su ispred njega bila krila Dankan i Garnet (Šekil centar).

Jovan

pre 3 godine

Ako Denver pobedi Lejkerse, Jokić će biti MVP plej ofa i objasniti svima šta je i kako je. Ako izgube od Lejkersa, onda Dejvis i jeste bolji od Jokića i to je to.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (čemu cimanje, 16. septembar 2020 23:08)

Dejvis ima bolji tim od Jokica, a to ko je bolji lider, a samim tim i igrac, to samo zatucani amerikanci nece priznati, jer kako bucko iz Srbije da bude bolji od ovog sto ima raspon ruku 6 metara...
(76er, 16. septembar 2020 23:35)

Što ne bi priznali? Veruj mi da Amerikanci uopšte nisu tako zatucani, kao što ti misliš i da cene kvalitet. Možda si ti zatucan, a nisi svestan toga ?

Ostin A

pre 3 godine

To bi bilo isto da se napadač buni što ima više bodova od štopera, a nije u ekipi. Ne može se igrati sa 10 napadača, bez štopera...
(,,,, 16. septembar 2020 22:25) # Link komentara

Košarka je sport potpuno drugačiji od fudbala. Svi igrači učestvuju u odbrani i u napadu. Svi daju koševe, asistencije, kradu lopte, skaču za loptu. Suludo. Zamisli situaciju da imaš igrača koji 35% igra kao štoper, 35% kao vezni i 30% kao napadač. To ti je košarka.

Imamo situaciju samo za prvi tim:
LeBron igra 2,3,4
Davis igra 4 i 5
Harden igra 1 i 2 (jedini spada u ovu podelu)
Adetokumbo 1,3,4,5
Dončić 1,2,3

Ova podela je nastala kada si bukvalno dobijao poziciju na startu karijere i na njoj ostajao. Pogledajte petorke devedesetih. Čikago je imao jednog Rodmana na poziciji 4, a tim nije odigrao smallball nijednom. U prvoj petorci im bio Luk Longley. Ko se danas seća njega kao igrača. Sa klupe su Kukoč i Ker ostavili mnogo dublji trag. A zamisli danas, pozicije 4 i 5 šutiraju trojke i asistiraju. Da neko ko nije pratio razvoj košarke od recimo 1995 do danas ode na NBA meč, rekao bi "vidi ovu budalu centra dodaje loptu" ili "vidi ovu budalu pleja, skače za loptu"

Karlo Prvi

pre 3 godine

Kad je Jokic bio u prvom timu prosle godine onda nam ceo sistem nista nije smetao. Sada je u drugom i nista ne valja. Cinjenica je da a) regularni deo sezone nema veze sa zivotom i da se tu nabija statistika; b) ovo ne obuhvata plejof; c) Jokic po statistikama nije medju prvih pet. Drugi all-NBA tim je sjajno priznanje. E sad da li je on "bolji" od Hardena ili Janisa po meni nije pitanje. Ta dvojica vec redovno u plejofu pokazuju svoje ogranicenje, i svako krsten zna da njihovih 53 poena protiv Sarlota ili 30-15-12 protiv Niksa ne znace ama bas nista. Za redovnu sezonu dovoljno, ali kada se lomi niposto. Pre bih uzeo a plejof ratnika kao sto je Dzimi Batler nego Hardena ili Vestbruka. Tajler Hiro, koji je u drugom all-rookie timu, ima veci herc od Pola Dzodrza. Pre bih sa Lilardom nego recimo Trej Jangom. I tako redom. A Jokic pokazuje u plejofu ko je i sta je - Bil Simons ga je nazvao "The Great Jokic". To milion puta vise vredi sada nego da budes "The Great Janis" nakon 30 utakmica redovne sezone.

I svaka cast Doncicu - decko je sjajan i bice sjajan jos mnogo godina, kako u redovnom delu tako i u plejofu. Da je imao zdravog Porzingisa mozda bi vec savladali Kliperse.

Arenas

pre 3 godine

Далеко од тога да сам фан Вестбрука, али рећи да он није заслужио је смешно.Бележио је 27/8/7 са 47% шута.То што он нестане у плеј офу је друга ствар али свакако је заслужио ол нба тим што се тиче регуларне сезоне.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Lex, 16. septembar 2020 22:48)

Prijatelju moj zar je sve u statistici ? A gde su izgubljene lopte , gdje je odbrana , upropastene akcije , nerezonski sutevi, razigravanje ostalih igraca itd........gledanuci tu statistiku koju ti gledas on je korisniji od Jokica ili Kemba Walkera .... Ako si pratio Houston, mogo si zakljuciti da je ta ekipa bolja bez Westbrooka

Nagetaši fan klub rs

pre 3 godine

Stvarno koji se cimate, dva odvojena takmicenja, poput mastersa i gren slema, na mastersima ovi igraci su zasluzeno tu. Za play off lista je skroz drugacija, tu su jos Marej, Michel, Anunobi, Smart, Tejtum, Taylor, Adebayo, Dragic

ja

pre 3 godine

Ajde bre, bolji je individualno Obrva od Jokića, to se ne dovodi u pitanje. Trik kod Nagetsa je njihova timska igra, a ne individualci.

eto

pre 3 godine

Samo malo da pojasnim...odnosi na marketu ne mogu se zasnivaju na “volimo ga ne volimo ga” ili “zna ne znA”...moraju da se zasnivaju na brojevima...minuti,poeni, skokovi itd, kroz faktor uspesnosti tima...ne mozes trazis preko neke cifre, odnosno klubovi ne mogu plate idpod neke cifre...sad npr Van Vleet izlazi na trziste, i zna se raspon koji ce postici...sledeci faktor su razliciti porezi po drzavama...50 mil nije isto u orlandu i u juti...daleko od toga...trebaju im mvp itd, jer odredjuju parametre za formiranje cena...nama to izgleda drugacije, ali drugi nacin ne postoji...kao i prva i druga i treca petorka...ili, zasto nema bas nijednog igraca van playoffa na tim listama? Itd itd...

Frosty

pre 3 godine

(bskfan, 17. septembar 2020 07:52)

"Paljevine" igraju toliko mnogo jer ostatak njihovih timova ne moze da odrzi ni prednost od 20 poena bez njih na terenu.

Janis igra premalo za nekog ko je mlad i u formi kao on. Da ne pominjemo da trener Baksa premalo drzi startere u igri u plejofu. To je ujedno i bio jedan od razloga sto su pukli od Majamija.

Prosecana Estradna Zvezda

pre 3 godine

@miki jos samo da je AD centar? Covek je registeovan kao PF, sto je pozicija i koju igra u Lejkersima. Ali, posto su ono drvo od Jansia morali da stave u prvu petorku, onda AD ide na centra!

miki

pre 3 godine

Davis je najbolji centar definitivno. Ako je bilo neke sumnje ovaj izbor je pokazao da jeste najbolji. Jokic je drugi najbolji centar. Ako je bilo sumnje ovaj izbor je to pokazao definitivno. Ovo je definitivno apsolutno tačan pokazatelj ko je najbolji centar NBA i sveta uopste gledano.

čemu cimanje

pre 3 godine

Ako Denver pobedi Lejkerse, Jokić će biti MVP plej ofa i objasniti svima šta je i kako je. Ako izgube od Lejkersa, onda Dejvis i jeste bolji od Jokića i to je to.

top

pre 3 godine

"....... gde se Entoni Dejvis vodi kao centar, a pritom jedva da je koji minut u ligaškom delu sezone odigrao kao "petica"."

Ja ne znam odakle vam ovo da je Dejvis igrao jedva koji minut kao petica u regularnom delu.
Dejvis ima ozbiljnu minutažu na poziciji petice.
Kao petica Hauard ima 18,9 min po utakmici, Mekgi ima 16,6 min/ut.
Kao četvorka Kuzma ima 25 min/ut, Markif Moris od kako je u Lejkersima ima 14,2 min/ut.
Dejvis u proseku igra 34,4 min/ut.
Dejvis jeste primarno četvorka, ali ima i dosta solidnu minutažu kao petica.

Lex

pre 3 godine

Apsurd je što su Westbrook i Simons uopšte izabrani. Pogotovo ovaj prvi.
(Spartacus, 16. septembar 2020 22:30)

Далеко од тога да сам фан Вестбрука, али рећи да он није заслужио је смешно.Бележио је 27/8/7 са 47% шута.То што он нестане у плеј офу је друга ствар али свакако је заслужио ол нба тим што се тиче регуларне сезоне.

Lynx

pre 3 godine

Ne vidim problem. Biraju se TIMOVI, dakle mora biti po pozicijama jer kosarku ne igraju 5 plejmejkera niti 5 centara. Drugi je problem sto u ovim izborima "omanu" pozicije igracima kao na pomenutom primeru Entonija Dejvisa. Mada on po mom misljenju i jeste centar, ne mora centar da iskljucivo bude teškaš koji ce da stoji pod kosem.

76er

pre 3 godine

Ako Denver pobedi Lejkerse, Jokić će biti MVP plej ofa i objasniti svima šta je i kako je. Ako izgube od Lejkersa, onda Dejvis i jeste bolji od Jokića i to je to.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (čemu cimanje, 16. septembar 2020 23:08)

Dejvis ima bolji tim od Jokica, a to ko je bolji lider, a samim tim i igrac, to samo zatucani amerikanci nece priznati, jer kako bucko iz Srbije da bude bolji od ovog sto ima raspon ruku 6 metara...

cole

pre 3 godine

Ovo i jeste najbolja petorka REGULARNOG djela sezone i tu nema nista sporno

Jokic jeste najbolji centar ali ako njega stave na peticu znaci da nema mjesta za dzejmsa janisa ili dejvisa a njih trojica moraju biti tu i po statistici i po igri u regularnom djelu

Back in Black

pre 3 godine

To su obicne gluposti bitne samo amerima.Sezona jos traje oni biraju najbolje.MVP regularnog dela je najgluplja sportska nagrada ikada.Ono biramo najboljeg igraca grupne faze Lige sampiona.Sta vredi Janisu ili Hardenu ako budu MVP.Regularni deo je cirkus bas za te MVP igrace ono Harden,Janis,Westbruk itd,itd.I sta bole uši Jokica ili bilo kog igraca Denvera sto nije u nekoj petorci imaju oni svoju petorku i trenutno žive svoj san.

Aleksa

pre 3 godine

Koliko je ovo smesno najbolje govori slucaj Siakam-Tatum. Tejtum ga unistio u plejofu u direktnom duelu, a Siakam je u drugoj, Tejtum je u trecoj idealnoj petorci. Cak i u regularnom delu je Tejtum imao za nijansu bolje brojke tako da ne znam na osnovu cega je ovaj ispred njega.

kolubarski

pre 3 godine

Ljudi ja Jokica obozavam ali nemojte mi pricati da je bolji od Davisa. Cao prijatno
(SrBiCg86, 17. septembar 2020 02:50)

Dobio si minusić.
Ćao, prijatno.

nacionalnarcisizam

pre 3 godine

Mislim da je apsurd pravi naziv za formulu po kojoj Srbi odlučuju ko je najbolji na svetu. Prošle godine, kada je Jokić bio u prvoj petorci tada je sve bilo savršeno logično i ispravno. Ove godine kada je završio u drugoj krećemo sa omalovažavanjem njihovog sistema odlučivanja i dovodimo u pitanje njihovo bodovanje.

Objektiv

pre 3 godine

Jedina stvar je sto po All NBA Team-u moze biti jedan Centar, 2 Krila i 2 Pleja. Iako igra 4ku, Dejvis je oznacen kao 5ica a realno je imao bolju regularnu sezonu od Joke. Ali ipak znamo ko je najbolji centar sto ce nadolazece utakmice pokazati

ja

pre 3 godine

Ajde bre, bolji je individualno Obrva od Jokića, to se ne dovodi u pitanje. Trik kod Nagetsa je njihova timska igra, a ne individualci.

Mladen

pre 3 godine

U prenošenju vesti promakla je prava poenta apsurda. Midltonovi poeni su bili delom bili dati kao da je bek a delom kao da je krilo (zavisno kako ko smatra da mu je pozicija) i za ulazak u 3. tim mu nije gledan zbir tih bodova nego pojedinačno skupljeni bodovi po poziciji što je bilo nedovoljno.

Pera

pre 3 godine

Nisu u uvredjeni vec su im bonusi i maksimalan iznos buducih ugovora vezani za izbor u neki od prvih timova lige. Precizno je definisano kolekyivnim ugovorom koliki maksimalan iznos mozes da dobijes u zavisnosti od toga.

nmmak

pre 3 godine

@miki

Davis (centar ili krilo, nebitno je) po kvalitetu je iza Jokica. Jokic je bolji basketas, bolji lider, raznovrsniji napadac... Davis jeste bolji atleta i ako se budu takmicili u trcanju, skoku u dalj i slicno, Davis bi odvalio Jokica. Ovako, u kosarci, kolektivnom sportu koji zahteva dosta maste i inteligencije, nas Nikola je mnogo bolji od Davisa. Uostalom, Davis je imao priliku da se pokaze u svom prethodnom timu, i osim licne statistike i atraktivnih poteza nismo mogli da vidimo mnogo sta. Nas Nidza je trenutno najbolji centar i jedan od top 10 kosarkasa u svetu.

brm

pre 3 godine

Nisu mogli da dozvole da budu 3 stranca u prvoj petorci,pritom, od toga dvojica koji se prezivaju na IC
(Yen, 16. septembar 2020 22:45)

Čisto da te obavestim da Ameri ne pate od toga ko je stranac a ko domaći. Možda su opsednuti rasizmom, ali ne i nacionalizmom, koji je mnogo bitniji faktor u Evropi.

bskfan

pre 3 godine

Ovde je Jokic ostecen jer AD nije C vec PF. Inace te nagrade znace samo mladim igracima kako bi se dokopali dobrog ugovora a kasnije su skoro nevazne. Veliki igraci se ne forsiraju previse tokom sezone vec se cuvaju za plejof, pa tako Janis igra samo 30 minuta po utakmici, Jokic i Kavaji po 32, zatim vecina igra oko 34 minuta a vise od toga samo oni koji jure statistiku, kao npr. Vestbruk 36, Harden 36.5, ili ona paljevina Lilard koji igra 37.5 minuta.

tocka

pre 3 godine

Jokic se u regularnom delu sezone zeza i duri. On je imao nekoliko utakmica gde nece da šutne na koš, i eto obori prosek nenormalno, a analitičari samo stats i gledaju. Trenutno je bolji od Dejvisa, ali svejedno nije dobovoljno dobar za marketing, a tome ove liste i služe.

Arenas

pre 3 godine

Далеко од тога да сам фан Вестбрука, али рећи да он није заслужио је смешно.Бележио је 27/8/7 са 47% шута.То што он нестане у плеј офу је друга ствар али свакако је заслужио ол нба тим што се тиче регуларне сезоне.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Lex, 16. septembar 2020 22:48)

Prijatelju moj zar je sve u statistici ? A gde su izgubljene lopte , gdje je odbrana , upropastene akcije , nerezonski sutevi, razigravanje ostalih igraca itd........gledanuci tu statistiku koju ti gledas on je korisniji od Jokica ili Kemba Walkera .... Ako si pratio Houston, mogo si zakljuciti da je ta ekipa bolja bez Westbrooka

Jovan

pre 3 godine

Ako Denver pobedi Lejkerse, Jokić će biti MVP plej ofa i objasniti svima šta je i kako je. Ako izgube od Lejkersa, onda Dejvis i jeste bolji od Jokića i to je to.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (čemu cimanje, 16. septembar 2020 23:08)

Dejvis ima bolji tim od Jokica, a to ko je bolji lider, a samim tim i igrac, to samo zatucani amerikanci nece priznati, jer kako bucko iz Srbije da bude bolji od ovog sto ima raspon ruku 6 metara...
(76er, 16. septembar 2020 23:35)

Što ne bi priznali? Veruj mi da Amerikanci uopšte nisu tako zatucani, kao što ti misliš i da cene kvalitet. Možda si ti zatucan, a nisi svestan toga ?

Ambalaza Rotira

pre 3 godine

AD je formalno "bolji" centar od Jokare... Neki od nas (ukljucujuci mene) sumnjaju u to. Nidzo lepo sad ti nama pokazi ko je ko. Ako pobedite lejkerse, brate, to je to - uvek cete biti legende, i niko vise nece posumnjati da si ti najbolji centar.

Srb

pre 3 godine

Apsurd je što mi Srbi imamo potrebu da objasnimo Amerima kako treba da im izgleda liga, koja pravila im ne valjaju i na koje igrače su bacili pare.

eto

pre 3 godine

Samo malo da pojasnim...odnosi na marketu ne mogu se zasnivaju na “volimo ga ne volimo ga” ili “zna ne znA”...moraju da se zasnivaju na brojevima...minuti,poeni, skokovi itd, kroz faktor uspesnosti tima...ne mozes trazis preko neke cifre, odnosno klubovi ne mogu plate idpod neke cifre...sad npr Van Vleet izlazi na trziste, i zna se raspon koji ce postici...sledeci faktor su razliciti porezi po drzavama...50 mil nije isto u orlandu i u juti...daleko od toga...trebaju im mvp itd, jer odredjuju parametre za formiranje cena...nama to izgleda drugacije, ali drugi nacin ne postoji...kao i prva i druga i treca petorka...ili, zasto nema bas nijednog igraca van playoffa na tim listama? Itd itd...

Mladen

pre 3 godine

Biti u ALL NBA timu je igracima bitno zbog ugovora. Npr ako Jokic bude prvi AllNBA tim sledece godine kvalifikovat ce se za tzv supermax ugovor.

I naravno da je apsurd sto je Davis u prvom timu kao centar, mozda je trebao biti u prvom kao krilo, jer je i u odbrambenom timu godine takodje krilo, i vecinu utakmica je pocinjao kao cetvorka iza McGee-ja.

Frosty

pre 3 godine

(bskfan, 17. septembar 2020 07:52)

"Paljevine" igraju toliko mnogo jer ostatak njihovih timova ne moze da odrzi ni prednost od 20 poena bez njih na terenu.

Janis igra premalo za nekog ko je mlad i u formi kao on. Da ne pominjemo da trener Baksa premalo drzi startere u igri u plejofu. To je ujedno i bio jedan od razloga sto su pukli od Majamija.

bmiles

pre 3 godine

A da cujemo malo USA komentatore,recimo Stiven A. Smita,koji ladno jutros izjavi za Nikolu da za njegovu igru protiv Klipersa jasno se moze reci da je bila dominatna i odlucujuca!Drugi analiticari kao jedan sinoc jasno su objasnio zasto je tesko parirati tandemu Marej- Jokic jer ce uvek Jokic pronaci resenje za egzekuciju u tzv trouglu,bilo da ga udvajaju ili ostave samog,drugim recima udvajanje Jokica je opasna misija,pogotovo kad Marej ima lude minute i sve sto sutne ulazi u kos!Sto rece pomemuti Stiven kao kritiku Klipersima,sve sve dominacija Jokica, ali dozvoliti Mareju 40 poena to nisu smeli dozvoliti pogotovo sto znaju a to je nagovestio u prethodnim mecevima da ume da uradi!

Ostin A

pre 3 godine

To bi bilo isto da se napadač buni što ima više bodova od štopera, a nije u ekipi. Ne može se igrati sa 10 napadača, bez štopera...
(,,,, 16. septembar 2020 22:25) # Link komentara

Košarka je sport potpuno drugačiji od fudbala. Svi igrači učestvuju u odbrani i u napadu. Svi daju koševe, asistencije, kradu lopte, skaču za loptu. Suludo. Zamisli situaciju da imaš igrača koji 35% igra kao štoper, 35% kao vezni i 30% kao napadač. To ti je košarka.

Imamo situaciju samo za prvi tim:
LeBron igra 2,3,4
Davis igra 4 i 5
Harden igra 1 i 2 (jedini spada u ovu podelu)
Adetokumbo 1,3,4,5
Dončić 1,2,3

Ova podela je nastala kada si bukvalno dobijao poziciju na startu karijere i na njoj ostajao. Pogledajte petorke devedesetih. Čikago je imao jednog Rodmana na poziciji 4, a tim nije odigrao smallball nijednom. U prvoj petorci im bio Luk Longley. Ko se danas seća njega kao igrača. Sa klupe su Kukoč i Ker ostavili mnogo dublji trag. A zamisli danas, pozicije 4 i 5 šutiraju trojke i asistiraju. Da neko ko nije pratio razvoj košarke od recimo 1995 do danas ode na NBA meč, rekao bi "vidi ovu budalu centra dodaje loptu" ili "vidi ovu budalu pleja, skače za loptu"

Prosecana Estradna Zvezda

pre 3 godine

@miki jos samo da je AD centar? Covek je registeovan kao PF, sto je pozicija i koju igra u Lejkersima. Ali, posto su ono drvo od Jansia morali da stave u prvu petorku, onda AD ide na centra!

WillyWonka

pre 3 godine

"Ako Denver pobedi Lejkerse, Jokić će biti MVP plej ofa i objasniti svima šta je i kako je. Ako izgube od Lejkersa, onda Dejvis i jeste bolji od Jokića i to je to.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (čemu cimanje, 16. septembar 2020 23:08)"

MVP play offa? Nisam čuo za to priznanje, postoji samo MVP finala.

Dm32

pre 3 godine

Ne razumem sto se potezu pozicije, James npr. igra playmakera. Jokic je izuzetan, ali imam problema sa izjavom najbolji centar lige. Pozicije su toliko fluidne danas da nema jasne podele. Jokic je nekad play, nekad igra kao Nowitzki.

Karlo Prvi

pre 3 godine

Kad je Jokic bio u prvom timu prosle godine onda nam ceo sistem nista nije smetao. Sada je u drugom i nista ne valja. Cinjenica je da a) regularni deo sezone nema veze sa zivotom i da se tu nabija statistika; b) ovo ne obuhvata plejof; c) Jokic po statistikama nije medju prvih pet. Drugi all-NBA tim je sjajno priznanje. E sad da li je on "bolji" od Hardena ili Janisa po meni nije pitanje. Ta dvojica vec redovno u plejofu pokazuju svoje ogranicenje, i svako krsten zna da njihovih 53 poena protiv Sarlota ili 30-15-12 protiv Niksa ne znace ama bas nista. Za redovnu sezonu dovoljno, ali kada se lomi niposto. Pre bih uzeo a plejof ratnika kao sto je Dzimi Batler nego Hardena ili Vestbruka. Tajler Hiro, koji je u drugom all-rookie timu, ima veci herc od Pola Dzodrza. Pre bih sa Lilardom nego recimo Trej Jangom. I tako redom. A Jokic pokazuje u plejofu ko je i sta je - Bil Simons ga je nazvao "The Great Jokic". To milion puta vise vredi sada nego da budes "The Great Janis" nakon 30 utakmica redovne sezone.

I svaka cast Doncicu - decko je sjajan i bice sjajan jos mnogo godina, kako u redovnom delu tako i u plejofu. Da je imao zdravog Porzingisa mozda bi vec savladali Kliperse.

NNN

pre 3 godine

Isto tako je Stojaković 2004. kada je bio 2. strelac lige i među prvih pet po ukupnom rejtingu efikasnosti bio 4. u glasanju, ali nije ušao u 1. tim je su ispred njega bila krila Dankan i Garnet (Šekil centar).

CarloNS

pre 3 godine

Da bi igrač mogao da potpiše supermax ugovor, jedan od uslova je da bude u ALL-NBA timu u poslednjoj sezoni ili u obe pre toga. Ima još ekvivalentnih uslova, ali ovo je najlakši put ka supermax ugovoru. Ako se ne varam, supermax je kada jedan igrač dobije do 35% budžeta celog tima. Inače, između prvog, drugog i trećeg NBA tima u tom smislu nema razlike. Zato se toliko tuku da budu ALL-NBA, makar treći tim.

Što se izbora Jokića tiče tu je Janis "napravio zbrku". Pošto LeBron i Dejvis moraju da budu u timu jer su iz LA, a Janisa nisu smeli da izbace onda su Janisa gurnuli na 3, Lebrona pomerili na 4, a Obrvu na 5.

Nadam se da će Jokić još jednom briljirati u seriji - za inat.

The Unforgiven

pre 3 godine

I sta bole uši Jokica ili bilo kog igraca Denvera sto nije u nekoj petorci imaju oni svoju petorku i trenutno žive svoj san.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Back in Black, 16. septembar 2020 23:58)
-------------------------

U slucaju da nisi znao (a vidim da nisi), ugovori su cesto vezani bas po tome da li je igrac zavrsio sezonu u 1., 2. ili 3. timu. I max ugovor koji igrac moze da potpise zavisi od toga da li je bio u 1. timu, da li je bio all-star i mnogo toga slicnog.

Tako da i te kako "bole usi" svakako ko nije u petorci jer to automatski znaci da se nije kvalifikovao za veci ugovor.

steva

pre 3 godine

Desio se izbor 1, 2 i 3 petorke Lige ...to obicno bude 82 odigrane utakmice , ovaj put je manje zbog Corone .
Izbor nema nikakve veze sa Playoffom , nikakve .
Tako da ...
Licno imam problem sa tacnim objasnjenjem sta zapravo ta prva petorka lige .
Da li je to 5 najboljih igraca Lige (igraci koji su igrali najbolje regularni deo) ...ili je to najbolja petorka od 1 do 5 ?
Ajde da progutamao da je Luka 1 ...ali , kako bre da je Dejvis 5-tica ?
Nema sanse .
Po meni , najpostenije bi bilo da se bira petorka od 1 do 5 . A najbolja 5-tica lige je Nikola Jokic . Jasno kao dan .
Ali , dobro ...biti u 2 petorci lige je isto tako veliko dostignuce .

brm

pre 3 godine

To su obicne gluposti bitne samo amerima.Sezona jos traje oni biraju najbolje.MVP regularnog dela je najgluplja sportska nagrada ikada.Ono biramo najboljeg igraca grupne faze Lige sampiona.Sta vredi Janisu ili Hardenu ako budu MVP.Regularni deo je cirkus bas za te MVP igrace ono Harden,Janis,Westbruk itd,itd.I sta bole uši Jokica ili bilo kog igraca Denvera sto nije u nekoj petorci imaju oni svoju petorku i trenutno žive svoj san.
(Back in Black, 16. septembar 2020 23:58)

Te nagrade su bitne jer otključavaju razne klauzule za bonuse u ugovorima sa klubovima, kao i sponzorskim ugovorima. One su i argument da tražiš veću platu prilikom potpisivanja narednog ugovora.

Nagetaši fan klub rs

pre 3 godine

Stvarno koji se cimate, dva odvojena takmicenja, poput mastersa i gren slema, na mastersima ovi igraci su zasluzeno tu. Za play off lista je skroz drugacija, tu su jos Marej, Michel, Anunobi, Smart, Tejtum, Taylor, Adebayo, Dragic