Sreda, 16.09.2020.

20:30

Nadal se vratio u velikom stilu – polufinalisti US Opena samo dva gema

Drugi teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u treće kolo ATP Mastersa u Rimu.

Izvor:

Nadal se vratio u velikom stilu – polufinalisti US Opena samo dva gema IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

zoki

pre 3 godine

Kaže ovde jedan: "Nadal je španska ikona i niko od Španaca ne sme da ga pobedi"...

Svašta! Nadala je dosad pobedilo 8 Španaca, ukupno 21 put.

Da ne pričamo o tome kako penzionisani Aleks Koreča ima 2-0 protiva Nadala u pobedama.

Ono što je bitnije, Španci su itekako smeli da pobede špansku ikonu na bitnim turnirima.

David Ferer izbacio je Nadala u četvrtom kolu US Opena 2007, pa u četvrtfinalu Australian Opena 2011, pa u polufinalu Pariz Mastersa 2013, pa u četvrtfinalu Monte Karlo Mastersa 2014...

Felisijano Lopez izbacio je Nadala u drugom kolu Šangaj Mastersa 2012, pa u trećem kolu Sinsinati Mastersa 2015...

Fernando Verdasko izbacio je Nadala u trećem kolu Madrid Mastersa 2012, pa u trećem kolu Majami Mastersa 2015, pa u prvom kolu Australian Opena 2016...

Da ne pominjem ATP 250 turnire.

Dakle, ne radi se o tome da Španci ne smeju da ga pobede, nego je Nadal naprosto bolji. On je svih 18 španskih igrača pobedio ukupno 121 put, a svi oni njega zajedno 21 put.

Milan_PT

pre 3 godine

Hvala, MILENA. Zaboravio sam da u spisak tih turnira dodam i Paris Masters, gde je Novak opet šampion turnira sa 5:1, a Rafa ga opet nema, samo jedno učešće u finalu. Dakle, u tom periodu i u tim uslovima (pokriveno ili nepokriveno bez vreline ili kiše) ima 7 turnira, gde je Novak apsolutni šampion na 6 njih, sa šansom da i na preostalom turniru (ATP Finals) ove godine stigne privremenog rekordera Federera.
Dakle, ipak nešto postoji u promeni uslova na terenu kad se krov navuče. Pošto je pokretni krov za RG ove godine završen još u februaru ove godine, stručnjaci su imali vremena da testiraju te promene u uslovima igre. Primetili su da sa montiranim krovom loptica postaje sporija i da odskače manje. Prvo još i odgovara Nadalu, ali ovo drugo nikako. Izmerena razlika u čak 20cm manjem odskoku nikako ne odgovara njegovom stilu, jer mu je visoki odskok njegovog spina pri suvom i toplom vremenu, bilo najjače oružje. A to je, samo bez brojeva, @razlika i rekao. Ako u finalu budu igrali Novak i Rafa, i ako se navuče krov, neće biti vetra i prašine u očima, ali biće povećana vlažnost, loptice će manje odskakati i tu prednost prelazi na stranu Novaka. Ove godine neće biti noćnih mečeva, ali iduće godine stižu i reflektori i svi važniji mečevi će biti igrani po mraku, po potrebi i ispod razvučenog krova...

Da da

pre 3 godine

@Veder
Ajde, a Djokovića neko SME od ovih naših? Pa taj bi bio omraženiji od Federera i Nadala zajedno, i ne samo omražen nego teško da bi reket uzeo u ruke više. Skoro su igrali Doković i Lajović, naravno pobedio je Djoković, a zamisli naslov DJOKOVIĆ RAZBIO LAJOVIĆA...pa onda pre par godina baš na uso igraju Troja i Dojoković, mlatio ne Troja sve do serve za meč i ulaska na tribine strica, samo je pogledao Troja u tom pravcu i odmah je počeo da gubi..Ti izgleda nošen situacijom kod nas pričaš gluposti.

Jedino što može Rafi da bude problem je velika pauza i nedostak mečeva, ostalo je sve nebitno.

Veder

pre 3 godine

Onaj ko je poverovao da će Kareno Busta pružiti jači otpor Nadalu taj je velika naivčina, jer Nadal je španska ikona i niko od Španaca 'ne sme da ga pobedi' pa makar ovaj ne igrao pola godine, kao što jest. Sad se kao svi dive Nadalu na pobedi glatkoj, a ko je gledao meč mogao je videti da Busta igra kao da je jeo bunike, odnosno, kao da je celu noć pijančio.
Za razliku od Buste, Krajinović igra mečeve života baš protiv Novaka, da to je bratski po serbski, zar ne?

MILENA

pre 3 godine

Hvala Milanu_PT na obilju informacija o tenisu, koje nam pruža svakodnevno. Samo mislim da "Mikiija" i slične to uopšte ne zanima. Njihova uloga je ovdje da napadaju, vrijeđaju i pljuju po Novaku Đokoviću, a uz to, vrlo često, i po Srbima i Srbiji. Opravdanost takvih napada, kao i istina, njih ne zanima.

Milan_PT

pre 3 godine

Dakle, Nadal je 12 puta osvojio Roland Garos na Sunce, sram ga bilo sto sija i greje, te podize Nadalove spinove. A ta ista vrucina ne smeta Djokovicu u Australiji. Interesantno razmisljanje polupismenih, vazda objektivnih nolovaca. Da poentiram: 12:1 u grend slemovima na sljaci, a Djokovicevi navijaci pricaju kako je nijansa odlucila. Eto kako razmislja prosecni Srbin. Jezivo.
(Mikii)

Mikii, ovim komentarom Ti upravo pokazuješ kako razmišlja prosečni Srbin: - Postoje samo 2 mišljenja. Moje i pogrešno.
Dobro. I Čačak je u Srbiji. Ali posebno iritantno je što te, koji ne misle isto kao Ti, proglašavaš nepismenim, čak jezivim. S time daleko prevazilaziš nivo netolerancije jednog prosečnog Srbina, kojeg se toliko gnušaš. Razmisli o tome.
Ono što je @razlika, veoma pismeno i bez jeze, hteo da kaže (a i većina ga je shvatila) da na različitim terenima postoje veće, ali i manje razlike u uslovima, koje nekim igračima smetaju, a nekim ne. Nadal je odrastao na suncu i da igra na šljaci na 40 stepeni, mnogi drugi nisu.
Pogledaj "zimski" deo sezone i učinke njih dvojice. Dakle, Peking. Novak je rekorder turnira sa 6:0 u finalima, a Rafa ima 2:2. Šangaj, Novak rekorder turnira sa 4:0, a Rafa ga još nema, jer je izgubio u 2 finala. ATP Finals: Novak (uskoro rekorder) ima 5:2, a Rafa ga nema, samo jednom u finalu. AU Open: NĐ 8:0, a RN 1:4. Indijan Vels: NĐ (rekorder) 5:0, a RN 3:1. Majami: NĐ (rekorder) 6:1, a RN čak 0:5.
Ovi "jezivi" podaci govore o onom što je @razlika pisao.

Milan_PT

pre 3 godine

Može li neko da mi objasni da li sam dobro shvatio da je finale Rima u ponedeljak a ne u nedelju?

Jer danas se igraju preostalu skupina iz žreba 1/16
Petak 1/8
Subota 1/4
Nedelja 1/2
I finale ponedeljak.

Hvala na odgovoru i pozdrav za sve ljubitelje tenisa.
(TenisLove, 17. septembar 2020 08:02)

Tačno, finale se igra u ponedeljak. Prvobitno je ovaj turnir trebalo da se igra nedelju dana kasnije. Dakle, raspored je bio sumanut: US Open, odmah nakon toga Madrid, pa bez dana odmora Rim, pa odmah Roland Garos. Onda je Madrid otkazan, a Rim pomeren na njegov termin, da bi igrači imali nedelju dana odmora pre RG. Ali to je uslovilo da finalisti US Opena otkažu turnir u Rimu. Onda je bilo nešto malo više kiše u Rimu, pa su nastavak turnira odložili za jedan dan, tako da će finale biti u ponedeljak...

Sofronije

pre 3 godine

Pogledajte naše medije, kako se utrkuju da Nolove prosečne pobede veličaju i dižu u nebesa, dok na primer Rafine, onako bojazno, jer su saterani u zid napišu eto neku reč hvale. Takvih orimera ima sijaset. Kada Nolo pobedi nekog anonimusa rezultatotom 6:2 6:3, onda su naslovi “furiozni” i tome slično, za razliku od Rafe koji je pregazio Bustu , pišu tek da ga pohvale. Nolovce i dalje boli ona NULA koju je Nolo popio od istig tog Nadala haha

TenisLove

pre 3 godine

Može li neko da mi objasni da li sam dobro shvatio da je finale Rima u ponedeljak a ne u nedelju?

Jer danas se igraju preostalu skupina iz žreba 1/16
Petak 1/8
Subota 1/4
Nedelja 1/2
I finale ponedeljak.

Hvala na odgovoru i pozdrav za sve ljubitelje tenisa.

Johny Logan

pre 3 godine

@Mikii
Batice, komentaror nije zeleo da ospori RG titule Nadal vec da objektivno izanalizira sanse Novaka po hladnijem i mozda kisovitom vremenu.

smešno

pre 3 godine

Neverovatan povratak posle vise od 6 meseci pauze. Poslao je jasnu poruku pred RG, a mozda i skrivenu jer je nemilosrdno pocistio sunarodnjaka koji je na us openu do trenutka noleauxovog ludila bio bolji igrac i sprecio ga da osvoji unapred osvojeni gs...
(hugo, 16. septembar 2020 21:34)

Bolji igrač? Po čemu bolji igrač? Ni brejk loptu nije imao u 5 gema. A Novak po 3 u gemu.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Čovek stvoren za šljaku njegovi mečevi su 99% pobede ostvarene po pravilu tokom čitave karijere.. Samo Novak Federer, Tim su uspeva li da ga dobiju ako ne računam Zebaljosa koji uspeo da dobije u Buenos Aiersu 2013 godine.

Meč nisam gledao ali kad dobiješ sa 6:1 i 6:1 prepustiš protivnik zemljaku samo dva gema nakon sedam meseci pauze onda ti jasno sve. Ne verujem da ima koga snage izdrži sa Nadalom na šljaci do kraja osim Novak koji zna i ume sa Rafom na zemlji posebno ovde u Rimu. Drugi ne verujem da mogućnost pogotovo kad Nadal igra na svom modu najviše mogućem.

razlika

pre 3 godine

Dakle, Nadal je 12 puta osvojio Roland Garos na Sunce, sram ga bilo sto sija i greje, te podize Nadalove spinove. A ta ista vrucina ne smeta Djokovicu u Australiji. Interesantno razmisljanje polupismenih, vazda objektivnih nolovaca. Da poentiram: 12:1 u grend slemovima na sljaci, a Djokovicevi navijaci pricaju kako je nijansa odlucila. Eto kako razmislja prosecni Srbin. Jezivo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 16. septembar 2020 23:47)

Sinak, nit' sam Nolovac kako kazes, niti sam polupismen. Mada mi ovako na prvu delujes kao hejter (a takvima obicno pomoci nema) reci cu ti sta je glavna razlika izmedju meceva u Australiji i Francuskoj. U Francuskoj se polufinala i finala igraju u dnevnom, a u Australiji u nocnom terminu. Mozda ti je nekada upalo u oci da Djokovic ima mnogo bolji odnos pobeda i poraza u Australiji nego u USA (narocito se odnosi na kasnije faze turnira), iako su obe podloge betonske. Bez obzira na to sto su drugaciji tipovi betona, razlika ne bi trebala da bude toliko drasticna, zar ne? Bolje je nekad razmisliti malo dublje i pogledati siru sliku nego se odmah praviti pametan sa nekim "ociglednim" statistikama koje ti prezentujes. Svaka budala moze videti ono sto je najociglednije. Nekad treba zagrebati malo ispod povrsine. Lep pozdrav.

Meteorolog

pre 3 godine

@Razlika
Nepismen si, u redu, dešava se, ali kad su u Parizu poslednja nedelja maja i prva nedelja juna imale 40 stepeni? Da li znaš da Pariz nije u Africi? I u tom periodu, kad se igra RG, pada, često, kiša?

Mikii

pre 3 godine

Ono sto ove godine predstavlja najvecu sansu Djokovica NA RG u eventualnom mecu finala bice to sto ce temperature pocetkom oktobra biti manje nego u aprilu ili maju, bar bi tako trebalo da bude. Takodje, veca verovatnoca da ce padati kisa. To je ono sto ce biti kljuc, sve ostalo izmedju njih je vec receno. Jako sunce + suva sljaka = jaci spin i visi odskok. Kad se tu doda i to da Djokovic ne podnosi vrucinu a da Nadalu ista ne smeta, jasno je da su to nijanse koje su odlucile vecinu njihovih meceva na RG. Faktor X ove godine je Tim i pitanje da li ce posle veliog uspeha da bude emotivno ispraznjen i da ce da ispadne pre finala ili ce ovo da mu da krila pa ce da protutnji kroz ceo turnir. Sve u svemu, bice interesantno. Ako korona ne pokvari zabavu...
(razlika, 16. septembar 2020 22:57)

Dakle, Nadal je 12 puta osvojio Roland Garos na Sunce, sram ga bilo sto sija i greje, te podize Nadalove spinove. A ta ista vrucina ne smeta Djokovicu u Australiji. Interesantno razmisljanje polupismenih, vazda objektivnih nolovaca. Da poentiram: 12:1 u grend slemovima na sljaci, a Djokovicevi navijaci pricaju kako je nijansa odlucila. Eto kako razmislja prosecni Srbin. Jezivo.

Beobrad

pre 3 godine

Odlican je Nadal bio danas, ali nedovoljno za Novaka, koji ce lagano podizati igru.
A i nije bas na Ficu morao Nole da naleti. Tek se uhodava na sljaci, a Krajina je u formi.
Realno je finale Nole - Nadal i lep mec u 3 seta. Bice poslastica za nas gledaoce.

razlika

pre 3 godine

Ono sto ove godine predstavlja najvecu sansu Djokovica NA RG u eventualnom mecu finala bice to sto ce temperature pocetkom oktobra biti manje nego u aprilu ili maju, bar bi tako trebalo da bude. Takodje, veca verovatnoca da ce padati kisa. To je ono sto ce biti kljuc, sve ostalo izmedju njih je vec receno. Jako sunce + suva sljaka = jaci spin i visi odskok. Kad se tu doda i to da Djokovic ne podnosi vrucinu a da Nadalu ista ne smeta, jasno je da su to nijanse koje su odlucile vecinu njihovih meceva na RG. Faktor X ove godine je Tim i pitanje da li ce posle veliog uspeha da bude emotivno ispraznjen i da ce da ispadne pre finala ili ce ovo da mu da krila pa ce da protutnji kroz ceo turnir. Sve u svemu, bice interesantno. Ako korona ne pokvari zabavu...

Djole99

pre 3 godine

Kao sto rekoh, igraci bez ijednog izrazitog udarca kao sto su Busta i Bautista, lagan su plen za Federerov i Nadalov forhend.
(Mikii, 16. septembar 2020 20:43)

Bautista bez izrazitog udarca? Forhend ništa a? Porediti Bustu i Aguta je glupo, jer je prvi komad bolji igrač. Makar sam mislio da ti to znaš, trolu.

Demar Derozan

pre 3 godine

@Vuk
To je sve teoretski, vidi se da se niste bavili tenisom a verovatno i sportom, u suprotnom znali bi stepen razlike izmedju betona i sljake i u samom odskoku loptice, Rafa je odrastao na sljaci kao klinac jer su svi prvi teniski tereni pravljeni od mlevene cigle jer se trazila podloga koja je meksa za telo i skelet od grubog i tvrdog betona iz tvog vremena, Rafinih 12 RG GS titula o tome svedoce sto je fantasticno dostignuce,, sanse ostalih rastu jedino ako je Rafa povredjen sto je bio slucaj 2016. i 17.

hugo

pre 3 godine

Neverovatan povratak posle vise od 6 meseci pauze. Poslao je jasnu poruku pred RG, a mozda i skrivenu jer je nemilosrdno pocistio sunarodnjaka koji je na us openu do trenutka noleauxovog ludila bio bolji igrac i sprecio ga da osvoji unapred osvojeni gs...

Вук

pre 3 godine

Колико год овде деловао убедљиво, ове године морам да приметим да против Новака ни на шљаци нема шансе. И не, ово није коментар залуђеног Ђоковићевог фана, него покушај анализе; ако Надал буде слао лопте Новаку на бекхенд као Бусти, биће разорен као на бетону. Ђоковић је докторирао неутралисање Рафиног спина. Што се форхенда тиче, довољно је да их Новак шаље у дијагонале и да троши Рафина колена. Знам да је светогрђе за све тениске фанове рећи да Надал нема шансе на шљаци, али тако је. Рафа је са годинама морао да базира игру на снагу форхенда, јер више не може да трчи као пре. то ће Ђоковић експлоатисати без проблема, јер одавно нису разорни, као рецимо, Тимови.

Djenka

pre 3 godine

Karenjo je inace jako los sljakas, atipican Spanac kome je beton omiljena podloga, plus dolazi sa US opena na kom je bio do petka tako da nije bio realan neki otpor. Videcemo tek Nadala, sigurno je da je trenirao kao lud, ali fali meceva. Ne vidim kako ovde moze da izostane finale s Djokovicem

Djenka

pre 3 godine

Karenjo je inace jako los sljakas, atipican Spanac kome je beton omiljena podloga, plus dolazi sa US opena na kom je bio do petka tako da nije bio realan neki otpor. Videcemo tek Nadala, sigurno je da je trenirao kao lud, ali fali meceva. Ne vidim kako ovde moze da izostane finale s Djokovicem

Вук

pre 3 godine

Колико год овде деловао убедљиво, ове године морам да приметим да против Новака ни на шљаци нема шансе. И не, ово није коментар залуђеног Ђоковићевог фана, него покушај анализе; ако Надал буде слао лопте Новаку на бекхенд као Бусти, биће разорен као на бетону. Ђоковић је докторирао неутралисање Рафиног спина. Што се форхенда тиче, довољно је да их Новак шаље у дијагонале и да троши Рафина колена. Знам да је светогрђе за све тениске фанове рећи да Надал нема шансе на шљаци, али тако је. Рафа је са годинама морао да базира игру на снагу форхенда, јер више не може да трчи као пре. то ће Ђоковић експлоатисати без проблема, јер одавно нису разорни, као рецимо, Тимови.

Mikii

pre 3 godine

Ono sto ove godine predstavlja najvecu sansu Djokovica NA RG u eventualnom mecu finala bice to sto ce temperature pocetkom oktobra biti manje nego u aprilu ili maju, bar bi tako trebalo da bude. Takodje, veca verovatnoca da ce padati kisa. To je ono sto ce biti kljuc, sve ostalo izmedju njih je vec receno. Jako sunce + suva sljaka = jaci spin i visi odskok. Kad se tu doda i to da Djokovic ne podnosi vrucinu a da Nadalu ista ne smeta, jasno je da su to nijanse koje su odlucile vecinu njihovih meceva na RG. Faktor X ove godine je Tim i pitanje da li ce posle veliog uspeha da bude emotivno ispraznjen i da ce da ispadne pre finala ili ce ovo da mu da krila pa ce da protutnji kroz ceo turnir. Sve u svemu, bice interesantno. Ako korona ne pokvari zabavu...
(razlika, 16. septembar 2020 22:57)

Dakle, Nadal je 12 puta osvojio Roland Garos na Sunce, sram ga bilo sto sija i greje, te podize Nadalove spinove. A ta ista vrucina ne smeta Djokovicu u Australiji. Interesantno razmisljanje polupismenih, vazda objektivnih nolovaca. Da poentiram: 12:1 u grend slemovima na sljaci, a Djokovicevi navijaci pricaju kako je nijansa odlucila. Eto kako razmislja prosecni Srbin. Jezivo.

hugo

pre 3 godine

Neverovatan povratak posle vise od 6 meseci pauze. Poslao je jasnu poruku pred RG, a mozda i skrivenu jer je nemilosrdno pocistio sunarodnjaka koji je na us openu do trenutka noleauxovog ludila bio bolji igrac i sprecio ga da osvoji unapred osvojeni gs...

Demar Derozan

pre 3 godine

@Vuk
To je sve teoretski, vidi se da se niste bavili tenisom a verovatno i sportom, u suprotnom znali bi stepen razlike izmedju betona i sljake i u samom odskoku loptice, Rafa je odrastao na sljaci kao klinac jer su svi prvi teniski tereni pravljeni od mlevene cigle jer se trazila podloga koja je meksa za telo i skelet od grubog i tvrdog betona iz tvog vremena, Rafinih 12 RG GS titula o tome svedoce sto je fantasticno dostignuce,, sanse ostalih rastu jedino ako je Rafa povredjen sto je bio slucaj 2016. i 17.

razlika

pre 3 godine

Ono sto ove godine predstavlja najvecu sansu Djokovica NA RG u eventualnom mecu finala bice to sto ce temperature pocetkom oktobra biti manje nego u aprilu ili maju, bar bi tako trebalo da bude. Takodje, veca verovatnoca da ce padati kisa. To je ono sto ce biti kljuc, sve ostalo izmedju njih je vec receno. Jako sunce + suva sljaka = jaci spin i visi odskok. Kad se tu doda i to da Djokovic ne podnosi vrucinu a da Nadalu ista ne smeta, jasno je da su to nijanse koje su odlucile vecinu njihovih meceva na RG. Faktor X ove godine je Tim i pitanje da li ce posle veliog uspeha da bude emotivno ispraznjen i da ce da ispadne pre finala ili ce ovo da mu da krila pa ce da protutnji kroz ceo turnir. Sve u svemu, bice interesantno. Ako korona ne pokvari zabavu...

Sofronije

pre 3 godine

Pogledajte naše medije, kako se utrkuju da Nolove prosečne pobede veličaju i dižu u nebesa, dok na primer Rafine, onako bojazno, jer su saterani u zid napišu eto neku reč hvale. Takvih orimera ima sijaset. Kada Nolo pobedi nekog anonimusa rezultatotom 6:2 6:3, onda su naslovi “furiozni” i tome slično, za razliku od Rafe koji je pregazio Bustu , pišu tek da ga pohvale. Nolovce i dalje boli ona NULA koju je Nolo popio od istig tog Nadala haha

Beobrad

pre 3 godine

Odlican je Nadal bio danas, ali nedovoljno za Novaka, koji ce lagano podizati igru.
A i nije bas na Ficu morao Nole da naleti. Tek se uhodava na sljaci, a Krajina je u formi.
Realno je finale Nole - Nadal i lep mec u 3 seta. Bice poslastica za nas gledaoce.

Milan_PT

pre 3 godine

Dakle, Nadal je 12 puta osvojio Roland Garos na Sunce, sram ga bilo sto sija i greje, te podize Nadalove spinove. A ta ista vrucina ne smeta Djokovicu u Australiji. Interesantno razmisljanje polupismenih, vazda objektivnih nolovaca. Da poentiram: 12:1 u grend slemovima na sljaci, a Djokovicevi navijaci pricaju kako je nijansa odlucila. Eto kako razmislja prosecni Srbin. Jezivo.
(Mikii)

Mikii, ovim komentarom Ti upravo pokazuješ kako razmišlja prosečni Srbin: - Postoje samo 2 mišljenja. Moje i pogrešno.
Dobro. I Čačak je u Srbiji. Ali posebno iritantno je što te, koji ne misle isto kao Ti, proglašavaš nepismenim, čak jezivim. S time daleko prevazilaziš nivo netolerancije jednog prosečnog Srbina, kojeg se toliko gnušaš. Razmisli o tome.
Ono što je @razlika, veoma pismeno i bez jeze, hteo da kaže (a i većina ga je shvatila) da na različitim terenima postoje veće, ali i manje razlike u uslovima, koje nekim igračima smetaju, a nekim ne. Nadal je odrastao na suncu i da igra na šljaci na 40 stepeni, mnogi drugi nisu.
Pogledaj "zimski" deo sezone i učinke njih dvojice. Dakle, Peking. Novak je rekorder turnira sa 6:0 u finalima, a Rafa ima 2:2. Šangaj, Novak rekorder turnira sa 4:0, a Rafa ga još nema, jer je izgubio u 2 finala. ATP Finals: Novak (uskoro rekorder) ima 5:2, a Rafa ga nema, samo jednom u finalu. AU Open: NĐ 8:0, a RN 1:4. Indijan Vels: NĐ (rekorder) 5:0, a RN 3:1. Majami: NĐ (rekorder) 6:1, a RN čak 0:5.
Ovi "jezivi" podaci govore o onom što je @razlika pisao.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Čovek stvoren za šljaku njegovi mečevi su 99% pobede ostvarene po pravilu tokom čitave karijere.. Samo Novak Federer, Tim su uspeva li da ga dobiju ako ne računam Zebaljosa koji uspeo da dobije u Buenos Aiersu 2013 godine.

Meč nisam gledao ali kad dobiješ sa 6:1 i 6:1 prepustiš protivnik zemljaku samo dva gema nakon sedam meseci pauze onda ti jasno sve. Ne verujem da ima koga snage izdrži sa Nadalom na šljaci do kraja osim Novak koji zna i ume sa Rafom na zemlji posebno ovde u Rimu. Drugi ne verujem da mogućnost pogotovo kad Nadal igra na svom modu najviše mogućem.

Djole99

pre 3 godine

Kao sto rekoh, igraci bez ijednog izrazitog udarca kao sto su Busta i Bautista, lagan su plen za Federerov i Nadalov forhend.
(Mikii, 16. septembar 2020 20:43)

Bautista bez izrazitog udarca? Forhend ništa a? Porediti Bustu i Aguta je glupo, jer je prvi komad bolji igrač. Makar sam mislio da ti to znaš, trolu.

razlika

pre 3 godine

Dakle, Nadal je 12 puta osvojio Roland Garos na Sunce, sram ga bilo sto sija i greje, te podize Nadalove spinove. A ta ista vrucina ne smeta Djokovicu u Australiji. Interesantno razmisljanje polupismenih, vazda objektivnih nolovaca. Da poentiram: 12:1 u grend slemovima na sljaci, a Djokovicevi navijaci pricaju kako je nijansa odlucila. Eto kako razmislja prosecni Srbin. Jezivo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 16. septembar 2020 23:47)

Sinak, nit' sam Nolovac kako kazes, niti sam polupismen. Mada mi ovako na prvu delujes kao hejter (a takvima obicno pomoci nema) reci cu ti sta je glavna razlika izmedju meceva u Australiji i Francuskoj. U Francuskoj se polufinala i finala igraju u dnevnom, a u Australiji u nocnom terminu. Mozda ti je nekada upalo u oci da Djokovic ima mnogo bolji odnos pobeda i poraza u Australiji nego u USA (narocito se odnosi na kasnije faze turnira), iako su obe podloge betonske. Bez obzira na to sto su drugaciji tipovi betona, razlika ne bi trebala da bude toliko drasticna, zar ne? Bolje je nekad razmisliti malo dublje i pogledati siru sliku nego se odmah praviti pametan sa nekim "ociglednim" statistikama koje ti prezentujes. Svaka budala moze videti ono sto je najociglednije. Nekad treba zagrebati malo ispod povrsine. Lep pozdrav.

Milan_PT

pre 3 godine

Može li neko da mi objasni da li sam dobro shvatio da je finale Rima u ponedeljak a ne u nedelju?

Jer danas se igraju preostalu skupina iz žreba 1/16
Petak 1/8
Subota 1/4
Nedelja 1/2
I finale ponedeljak.

Hvala na odgovoru i pozdrav za sve ljubitelje tenisa.
(TenisLove, 17. septembar 2020 08:02)

Tačno, finale se igra u ponedeljak. Prvobitno je ovaj turnir trebalo da se igra nedelju dana kasnije. Dakle, raspored je bio sumanut: US Open, odmah nakon toga Madrid, pa bez dana odmora Rim, pa odmah Roland Garos. Onda je Madrid otkazan, a Rim pomeren na njegov termin, da bi igrači imali nedelju dana odmora pre RG. Ali to je uslovilo da finalisti US Opena otkažu turnir u Rimu. Onda je bilo nešto malo više kiše u Rimu, pa su nastavak turnira odložili za jedan dan, tako da će finale biti u ponedeljak...

MILENA

pre 3 godine

Hvala Milanu_PT na obilju informacija o tenisu, koje nam pruža svakodnevno. Samo mislim da "Mikiija" i slične to uopšte ne zanima. Njihova uloga je ovdje da napadaju, vrijeđaju i pljuju po Novaku Đokoviću, a uz to, vrlo često, i po Srbima i Srbiji. Opravdanost takvih napada, kao i istina, njih ne zanima.

TenisLove

pre 3 godine

Može li neko da mi objasni da li sam dobro shvatio da je finale Rima u ponedeljak a ne u nedelju?

Jer danas se igraju preostalu skupina iz žreba 1/16
Petak 1/8
Subota 1/4
Nedelja 1/2
I finale ponedeljak.

Hvala na odgovoru i pozdrav za sve ljubitelje tenisa.

Meteorolog

pre 3 godine

@Razlika
Nepismen si, u redu, dešava se, ali kad su u Parizu poslednja nedelja maja i prva nedelja juna imale 40 stepeni? Da li znaš da Pariz nije u Africi? I u tom periodu, kad se igra RG, pada, često, kiša?

smešno

pre 3 godine

Neverovatan povratak posle vise od 6 meseci pauze. Poslao je jasnu poruku pred RG, a mozda i skrivenu jer je nemilosrdno pocistio sunarodnjaka koji je na us openu do trenutka noleauxovog ludila bio bolji igrac i sprecio ga da osvoji unapred osvojeni gs...
(hugo, 16. septembar 2020 21:34)

Bolji igrač? Po čemu bolji igrač? Ni brejk loptu nije imao u 5 gema. A Novak po 3 u gemu.

Johny Logan

pre 3 godine

@Mikii
Batice, komentaror nije zeleo da ospori RG titule Nadal vec da objektivno izanalizira sanse Novaka po hladnijem i mozda kisovitom vremenu.

Veder

pre 3 godine

Onaj ko je poverovao da će Kareno Busta pružiti jači otpor Nadalu taj je velika naivčina, jer Nadal je španska ikona i niko od Španaca 'ne sme da ga pobedi' pa makar ovaj ne igrao pola godine, kao što jest. Sad se kao svi dive Nadalu na pobedi glatkoj, a ko je gledao meč mogao je videti da Busta igra kao da je jeo bunike, odnosno, kao da je celu noć pijančio.
Za razliku od Buste, Krajinović igra mečeve života baš protiv Novaka, da to je bratski po serbski, zar ne?

Milan_PT

pre 3 godine

Hvala, MILENA. Zaboravio sam da u spisak tih turnira dodam i Paris Masters, gde je Novak opet šampion turnira sa 5:1, a Rafa ga opet nema, samo jedno učešće u finalu. Dakle, u tom periodu i u tim uslovima (pokriveno ili nepokriveno bez vreline ili kiše) ima 7 turnira, gde je Novak apsolutni šampion na 6 njih, sa šansom da i na preostalom turniru (ATP Finals) ove godine stigne privremenog rekordera Federera.
Dakle, ipak nešto postoji u promeni uslova na terenu kad se krov navuče. Pošto je pokretni krov za RG ove godine završen još u februaru ove godine, stručnjaci su imali vremena da testiraju te promene u uslovima igre. Primetili su da sa montiranim krovom loptica postaje sporija i da odskače manje. Prvo još i odgovara Nadalu, ali ovo drugo nikako. Izmerena razlika u čak 20cm manjem odskoku nikako ne odgovara njegovom stilu, jer mu je visoki odskok njegovog spina pri suvom i toplom vremenu, bilo najjače oružje. A to je, samo bez brojeva, @razlika i rekao. Ako u finalu budu igrali Novak i Rafa, i ako se navuče krov, neće biti vetra i prašine u očima, ali biće povećana vlažnost, loptice će manje odskakati i tu prednost prelazi na stranu Novaka. Ove godine neće biti noćnih mečeva, ali iduće godine stižu i reflektori i svi važniji mečevi će biti igrani po mraku, po potrebi i ispod razvučenog krova...

Da da

pre 3 godine

@Veder
Ajde, a Djokovića neko SME od ovih naših? Pa taj bi bio omraženiji od Federera i Nadala zajedno, i ne samo omražen nego teško da bi reket uzeo u ruke više. Skoro su igrali Doković i Lajović, naravno pobedio je Djoković, a zamisli naslov DJOKOVIĆ RAZBIO LAJOVIĆA...pa onda pre par godina baš na uso igraju Troja i Dojoković, mlatio ne Troja sve do serve za meč i ulaska na tribine strica, samo je pogledao Troja u tom pravcu i odmah je počeo da gubi..Ti izgleda nošen situacijom kod nas pričaš gluposti.

Jedino što može Rafi da bude problem je velika pauza i nedostak mečeva, ostalo je sve nebitno.

zoki

pre 3 godine

Kaže ovde jedan: "Nadal je španska ikona i niko od Španaca ne sme da ga pobedi"...

Svašta! Nadala je dosad pobedilo 8 Španaca, ukupno 21 put.

Da ne pričamo o tome kako penzionisani Aleks Koreča ima 2-0 protiva Nadala u pobedama.

Ono što je bitnije, Španci su itekako smeli da pobede špansku ikonu na bitnim turnirima.

David Ferer izbacio je Nadala u četvrtom kolu US Opena 2007, pa u četvrtfinalu Australian Opena 2011, pa u polufinalu Pariz Mastersa 2013, pa u četvrtfinalu Monte Karlo Mastersa 2014...

Felisijano Lopez izbacio je Nadala u drugom kolu Šangaj Mastersa 2012, pa u trećem kolu Sinsinati Mastersa 2015...

Fernando Verdasko izbacio je Nadala u trećem kolu Madrid Mastersa 2012, pa u trećem kolu Majami Mastersa 2015, pa u prvom kolu Australian Opena 2016...

Da ne pominjem ATP 250 turnire.

Dakle, ne radi se o tome da Španci ne smeju da ga pobede, nego je Nadal naprosto bolji. On je svih 18 španskih igrača pobedio ukupno 121 put, a svi oni njega zajedno 21 put.

Вук

pre 3 godine

Колико год овде деловао убедљиво, ове године морам да приметим да против Новака ни на шљаци нема шансе. И не, ово није коментар залуђеног Ђоковићевог фана, него покушај анализе; ако Надал буде слао лопте Новаку на бекхенд као Бусти, биће разорен као на бетону. Ђоковић је докторирао неутралисање Рафиног спина. Што се форхенда тиче, довољно је да их Новак шаље у дијагонале и да троши Рафина колена. Знам да је светогрђе за све тениске фанове рећи да Надал нема шансе на шљаци, али тако је. Рафа је са годинама морао да базира игру на снагу форхенда, јер више не може да трчи као пре. то ће Ђоковић експлоатисати без проблема, јер одавно нису разорни, као рецимо, Тимови.

Mikii

pre 3 godine

Ono sto ove godine predstavlja najvecu sansu Djokovica NA RG u eventualnom mecu finala bice to sto ce temperature pocetkom oktobra biti manje nego u aprilu ili maju, bar bi tako trebalo da bude. Takodje, veca verovatnoca da ce padati kisa. To je ono sto ce biti kljuc, sve ostalo izmedju njih je vec receno. Jako sunce + suva sljaka = jaci spin i visi odskok. Kad se tu doda i to da Djokovic ne podnosi vrucinu a da Nadalu ista ne smeta, jasno je da su to nijanse koje su odlucile vecinu njihovih meceva na RG. Faktor X ove godine je Tim i pitanje da li ce posle veliog uspeha da bude emotivno ispraznjen i da ce da ispadne pre finala ili ce ovo da mu da krila pa ce da protutnji kroz ceo turnir. Sve u svemu, bice interesantno. Ako korona ne pokvari zabavu...
(razlika, 16. septembar 2020 22:57)

Dakle, Nadal je 12 puta osvojio Roland Garos na Sunce, sram ga bilo sto sija i greje, te podize Nadalove spinove. A ta ista vrucina ne smeta Djokovicu u Australiji. Interesantno razmisljanje polupismenih, vazda objektivnih nolovaca. Da poentiram: 12:1 u grend slemovima na sljaci, a Djokovicevi navijaci pricaju kako je nijansa odlucila. Eto kako razmislja prosecni Srbin. Jezivo.

hugo

pre 3 godine

Neverovatan povratak posle vise od 6 meseci pauze. Poslao je jasnu poruku pred RG, a mozda i skrivenu jer je nemilosrdno pocistio sunarodnjaka koji je na us openu do trenutka noleauxovog ludila bio bolji igrac i sprecio ga da osvoji unapred osvojeni gs...

razlika

pre 3 godine

Ono sto ove godine predstavlja najvecu sansu Djokovica NA RG u eventualnom mecu finala bice to sto ce temperature pocetkom oktobra biti manje nego u aprilu ili maju, bar bi tako trebalo da bude. Takodje, veca verovatnoca da ce padati kisa. To je ono sto ce biti kljuc, sve ostalo izmedju njih je vec receno. Jako sunce + suva sljaka = jaci spin i visi odskok. Kad se tu doda i to da Djokovic ne podnosi vrucinu a da Nadalu ista ne smeta, jasno je da su to nijanse koje su odlucile vecinu njihovih meceva na RG. Faktor X ove godine je Tim i pitanje da li ce posle veliog uspeha da bude emotivno ispraznjen i da ce da ispadne pre finala ili ce ovo da mu da krila pa ce da protutnji kroz ceo turnir. Sve u svemu, bice interesantno. Ako korona ne pokvari zabavu...

Beobrad

pre 3 godine

Odlican je Nadal bio danas, ali nedovoljno za Novaka, koji ce lagano podizati igru.
A i nije bas na Ficu morao Nole da naleti. Tek se uhodava na sljaci, a Krajina je u formi.
Realno je finale Nole - Nadal i lep mec u 3 seta. Bice poslastica za nas gledaoce.

Sofronije

pre 3 godine

Pogledajte naše medije, kako se utrkuju da Nolove prosečne pobede veličaju i dižu u nebesa, dok na primer Rafine, onako bojazno, jer su saterani u zid napišu eto neku reč hvale. Takvih orimera ima sijaset. Kada Nolo pobedi nekog anonimusa rezultatotom 6:2 6:3, onda su naslovi “furiozni” i tome slično, za razliku od Rafe koji je pregazio Bustu , pišu tek da ga pohvale. Nolovce i dalje boli ona NULA koju je Nolo popio od istig tog Nadala haha

Veder

pre 3 godine

Onaj ko je poverovao da će Kareno Busta pružiti jači otpor Nadalu taj je velika naivčina, jer Nadal je španska ikona i niko od Španaca 'ne sme da ga pobedi' pa makar ovaj ne igrao pola godine, kao što jest. Sad se kao svi dive Nadalu na pobedi glatkoj, a ko je gledao meč mogao je videti da Busta igra kao da je jeo bunike, odnosno, kao da je celu noć pijančio.
Za razliku od Buste, Krajinović igra mečeve života baš protiv Novaka, da to je bratski po serbski, zar ne?

Milan_PT

pre 3 godine

Dakle, Nadal je 12 puta osvojio Roland Garos na Sunce, sram ga bilo sto sija i greje, te podize Nadalove spinove. A ta ista vrucina ne smeta Djokovicu u Australiji. Interesantno razmisljanje polupismenih, vazda objektivnih nolovaca. Da poentiram: 12:1 u grend slemovima na sljaci, a Djokovicevi navijaci pricaju kako je nijansa odlucila. Eto kako razmislja prosecni Srbin. Jezivo.
(Mikii)

Mikii, ovim komentarom Ti upravo pokazuješ kako razmišlja prosečni Srbin: - Postoje samo 2 mišljenja. Moje i pogrešno.
Dobro. I Čačak je u Srbiji. Ali posebno iritantno je što te, koji ne misle isto kao Ti, proglašavaš nepismenim, čak jezivim. S time daleko prevazilaziš nivo netolerancije jednog prosečnog Srbina, kojeg se toliko gnušaš. Razmisli o tome.
Ono što je @razlika, veoma pismeno i bez jeze, hteo da kaže (a i većina ga je shvatila) da na različitim terenima postoje veće, ali i manje razlike u uslovima, koje nekim igračima smetaju, a nekim ne. Nadal je odrastao na suncu i da igra na šljaci na 40 stepeni, mnogi drugi nisu.
Pogledaj "zimski" deo sezone i učinke njih dvojice. Dakle, Peking. Novak je rekorder turnira sa 6:0 u finalima, a Rafa ima 2:2. Šangaj, Novak rekorder turnira sa 4:0, a Rafa ga još nema, jer je izgubio u 2 finala. ATP Finals: Novak (uskoro rekorder) ima 5:2, a Rafa ga nema, samo jednom u finalu. AU Open: NĐ 8:0, a RN 1:4. Indijan Vels: NĐ (rekorder) 5:0, a RN 3:1. Majami: NĐ (rekorder) 6:1, a RN čak 0:5.
Ovi "jezivi" podaci govore o onom što je @razlika pisao.

Djenka

pre 3 godine

Karenjo je inace jako los sljakas, atipican Spanac kome je beton omiljena podloga, plus dolazi sa US opena na kom je bio do petka tako da nije bio realan neki otpor. Videcemo tek Nadala, sigurno je da je trenirao kao lud, ali fali meceva. Ne vidim kako ovde moze da izostane finale s Djokovicem

smešno

pre 3 godine

Neverovatan povratak posle vise od 6 meseci pauze. Poslao je jasnu poruku pred RG, a mozda i skrivenu jer je nemilosrdno pocistio sunarodnjaka koji je na us openu do trenutka noleauxovog ludila bio bolji igrac i sprecio ga da osvoji unapred osvojeni gs...
(hugo, 16. septembar 2020 21:34)

Bolji igrač? Po čemu bolji igrač? Ni brejk loptu nije imao u 5 gema. A Novak po 3 u gemu.

MILENA

pre 3 godine

Hvala Milanu_PT na obilju informacija o tenisu, koje nam pruža svakodnevno. Samo mislim da "Mikiija" i slične to uopšte ne zanima. Njihova uloga je ovdje da napadaju, vrijeđaju i pljuju po Novaku Đokoviću, a uz to, vrlo često, i po Srbima i Srbiji. Opravdanost takvih napada, kao i istina, njih ne zanima.

Djole99

pre 3 godine

Kao sto rekoh, igraci bez ijednog izrazitog udarca kao sto su Busta i Bautista, lagan su plen za Federerov i Nadalov forhend.
(Mikii, 16. septembar 2020 20:43)

Bautista bez izrazitog udarca? Forhend ništa a? Porediti Bustu i Aguta je glupo, jer je prvi komad bolji igrač. Makar sam mislio da ti to znaš, trolu.

razlika

pre 3 godine

Dakle, Nadal je 12 puta osvojio Roland Garos na Sunce, sram ga bilo sto sija i greje, te podize Nadalove spinove. A ta ista vrucina ne smeta Djokovicu u Australiji. Interesantno razmisljanje polupismenih, vazda objektivnih nolovaca. Da poentiram: 12:1 u grend slemovima na sljaci, a Djokovicevi navijaci pricaju kako je nijansa odlucila. Eto kako razmislja prosecni Srbin. Jezivo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 16. septembar 2020 23:47)

Sinak, nit' sam Nolovac kako kazes, niti sam polupismen. Mada mi ovako na prvu delujes kao hejter (a takvima obicno pomoci nema) reci cu ti sta je glavna razlika izmedju meceva u Australiji i Francuskoj. U Francuskoj se polufinala i finala igraju u dnevnom, a u Australiji u nocnom terminu. Mozda ti je nekada upalo u oci da Djokovic ima mnogo bolji odnos pobeda i poraza u Australiji nego u USA (narocito se odnosi na kasnije faze turnira), iako su obe podloge betonske. Bez obzira na to sto su drugaciji tipovi betona, razlika ne bi trebala da bude toliko drasticna, zar ne? Bolje je nekad razmisliti malo dublje i pogledati siru sliku nego se odmah praviti pametan sa nekim "ociglednim" statistikama koje ti prezentujes. Svaka budala moze videti ono sto je najociglednije. Nekad treba zagrebati malo ispod povrsine. Lep pozdrav.

Johny Logan

pre 3 godine

@Mikii
Batice, komentaror nije zeleo da ospori RG titule Nadal vec da objektivno izanalizira sanse Novaka po hladnijem i mozda kisovitom vremenu.

Meteorolog

pre 3 godine

@Razlika
Nepismen si, u redu, dešava se, ali kad su u Parizu poslednja nedelja maja i prva nedelja juna imale 40 stepeni? Da li znaš da Pariz nije u Africi? I u tom periodu, kad se igra RG, pada, često, kiša?

Da da

pre 3 godine

@Veder
Ajde, a Djokovića neko SME od ovih naših? Pa taj bi bio omraženiji od Federera i Nadala zajedno, i ne samo omražen nego teško da bi reket uzeo u ruke više. Skoro su igrali Doković i Lajović, naravno pobedio je Djoković, a zamisli naslov DJOKOVIĆ RAZBIO LAJOVIĆA...pa onda pre par godina baš na uso igraju Troja i Dojoković, mlatio ne Troja sve do serve za meč i ulaska na tribine strica, samo je pogledao Troja u tom pravcu i odmah je počeo da gubi..Ti izgleda nošen situacijom kod nas pričaš gluposti.

Jedino što može Rafi da bude problem je velika pauza i nedostak mečeva, ostalo je sve nebitno.

Demar Derozan

pre 3 godine

@Vuk
To je sve teoretski, vidi se da se niste bavili tenisom a verovatno i sportom, u suprotnom znali bi stepen razlike izmedju betona i sljake i u samom odskoku loptice, Rafa je odrastao na sljaci kao klinac jer su svi prvi teniski tereni pravljeni od mlevene cigle jer se trazila podloga koja je meksa za telo i skelet od grubog i tvrdog betona iz tvog vremena, Rafinih 12 RG GS titula o tome svedoce sto je fantasticno dostignuce,, sanse ostalih rastu jedino ako je Rafa povredjen sto je bio slucaj 2016. i 17.

Milan_PT

pre 3 godine

Hvala, MILENA. Zaboravio sam da u spisak tih turnira dodam i Paris Masters, gde je Novak opet šampion turnira sa 5:1, a Rafa ga opet nema, samo jedno učešće u finalu. Dakle, u tom periodu i u tim uslovima (pokriveno ili nepokriveno bez vreline ili kiše) ima 7 turnira, gde je Novak apsolutni šampion na 6 njih, sa šansom da i na preostalom turniru (ATP Finals) ove godine stigne privremenog rekordera Federera.
Dakle, ipak nešto postoji u promeni uslova na terenu kad se krov navuče. Pošto je pokretni krov za RG ove godine završen još u februaru ove godine, stručnjaci su imali vremena da testiraju te promene u uslovima igre. Primetili su da sa montiranim krovom loptica postaje sporija i da odskače manje. Prvo još i odgovara Nadalu, ali ovo drugo nikako. Izmerena razlika u čak 20cm manjem odskoku nikako ne odgovara njegovom stilu, jer mu je visoki odskok njegovog spina pri suvom i toplom vremenu, bilo najjače oružje. A to je, samo bez brojeva, @razlika i rekao. Ako u finalu budu igrali Novak i Rafa, i ako se navuče krov, neće biti vetra i prašine u očima, ali biće povećana vlažnost, loptice će manje odskakati i tu prednost prelazi na stranu Novaka. Ove godine neće biti noćnih mečeva, ali iduće godine stižu i reflektori i svi važniji mečevi će biti igrani po mraku, po potrebi i ispod razvučenog krova...

Poštovalac igre

pre 3 godine

Čovek stvoren za šljaku njegovi mečevi su 99% pobede ostvarene po pravilu tokom čitave karijere.. Samo Novak Federer, Tim su uspeva li da ga dobiju ako ne računam Zebaljosa koji uspeo da dobije u Buenos Aiersu 2013 godine.

Meč nisam gledao ali kad dobiješ sa 6:1 i 6:1 prepustiš protivnik zemljaku samo dva gema nakon sedam meseci pauze onda ti jasno sve. Ne verujem da ima koga snage izdrži sa Nadalom na šljaci do kraja osim Novak koji zna i ume sa Rafom na zemlji posebno ovde u Rimu. Drugi ne verujem da mogućnost pogotovo kad Nadal igra na svom modu najviše mogućem.

TenisLove

pre 3 godine

Može li neko da mi objasni da li sam dobro shvatio da je finale Rima u ponedeljak a ne u nedelju?

Jer danas se igraju preostalu skupina iz žreba 1/16
Petak 1/8
Subota 1/4
Nedelja 1/2
I finale ponedeljak.

Hvala na odgovoru i pozdrav za sve ljubitelje tenisa.

Milan_PT

pre 3 godine

Može li neko da mi objasni da li sam dobro shvatio da je finale Rima u ponedeljak a ne u nedelju?

Jer danas se igraju preostalu skupina iz žreba 1/16
Petak 1/8
Subota 1/4
Nedelja 1/2
I finale ponedeljak.

Hvala na odgovoru i pozdrav za sve ljubitelje tenisa.
(TenisLove, 17. septembar 2020 08:02)

Tačno, finale se igra u ponedeljak. Prvobitno je ovaj turnir trebalo da se igra nedelju dana kasnije. Dakle, raspored je bio sumanut: US Open, odmah nakon toga Madrid, pa bez dana odmora Rim, pa odmah Roland Garos. Onda je Madrid otkazan, a Rim pomeren na njegov termin, da bi igrači imali nedelju dana odmora pre RG. Ali to je uslovilo da finalisti US Opena otkažu turnir u Rimu. Onda je bilo nešto malo više kiše u Rimu, pa su nastavak turnira odložili za jedan dan, tako da će finale biti u ponedeljak...

zoki

pre 3 godine

Kaže ovde jedan: "Nadal je španska ikona i niko od Španaca ne sme da ga pobedi"...

Svašta! Nadala je dosad pobedilo 8 Španaca, ukupno 21 put.

Da ne pričamo o tome kako penzionisani Aleks Koreča ima 2-0 protiva Nadala u pobedama.

Ono što je bitnije, Španci su itekako smeli da pobede špansku ikonu na bitnim turnirima.

David Ferer izbacio je Nadala u četvrtom kolu US Opena 2007, pa u četvrtfinalu Australian Opena 2011, pa u polufinalu Pariz Mastersa 2013, pa u četvrtfinalu Monte Karlo Mastersa 2014...

Felisijano Lopez izbacio je Nadala u drugom kolu Šangaj Mastersa 2012, pa u trećem kolu Sinsinati Mastersa 2015...

Fernando Verdasko izbacio je Nadala u trećem kolu Madrid Mastersa 2012, pa u trećem kolu Majami Mastersa 2015, pa u prvom kolu Australian Opena 2016...

Da ne pominjem ATP 250 turnire.

Dakle, ne radi se o tome da Španci ne smeju da ga pobede, nego je Nadal naprosto bolji. On je svih 18 španskih igrača pobedio ukupno 121 put, a svi oni njega zajedno 21 put.