Utorak, 15.09.2020.

13:15

Novak Đoković otkrio glavni cilj do kraja karijere

Prvi teniser sveta Novak Đoković bez ustezanja govorio je o najvećem cilju do kraja igračke karijere.

Izvor: MS

Novak Ðokoviæ otkrio glavni cilj do kraja karijere IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

129 Komentari

Sortiraj po:

Zole

pre 3 godine

(Arif, 15. septembar 2020 18:21) Nastaviće da dominiraju i na Novakovom turniru u Beogradu. Naročito u Skadarliji i splavovima.

ultrasrbin

pre 3 godine

Kontras, 15. septembar 2020 14:49

Ocekujes to od Jumka. Pa on ce da kaze da je Federer nosio sorc siven u Vranju, a gace iz rilja. Posto su to proizveli Srbi oni su se urotili i podesili da ga steze u kljucnim poenima. Nije ovde poenta da Jumko voli Federera vec da covek mrzi prvo sebe, a onda sve sto predstavlja Srbiju.

glukozamin

pre 3 godine

Od sada dominiraju Tim i Zverev. Nole je prošlost.
(Arif, 15. septembar 2020 18:21)

E dobro da si nam objasnio da se ne zamajavamo više.
Vrlo stručno i pametno. I iskusno očito!

ultrasrbin

pre 3 godine

Perun, 15. septembar 2020 13:45

Najbolji je zato sto nema sve masterse ili zato sto je 70% GS uzeo na RG. A nije da mu podloge bas ne odgovaraju. Ima malo i do toga sto je na drugim podlogama gubio finala, kao i Novak u Parizu.

milojko

pre 3 godine

Neki od nas, nikada neće ukapirati poentu velikih ljudi, kao što je Novak. Oni nisu najbolji i posebni zbog materijalnih stvari. Sve što rade i čemu teže nema nikakve veze sa novcem. Da je Novaku novac na I mestu, on bi odavno ostavio tenis i sada pio pivo na plaži. Jer ga je zaradio toliko da ga ne može potrošiti za 10 života. Kada su pitali jednog od najvećih fudbalera, Šta bi radio kada ne bi bio fudbaler? On je odgovorio: "Igrao bih fudbal, jer ništa drugo ne znam da radim".

Milan_PT

pre 3 godine

@blic
Rozer je neko ko je daleko manje izraubovao svoje telo od Novaka,pre svega stilom igre gde se manje trosi energija,pa opet nakon tridesete jedva je sta osvojio a ti ocekujes da Djokovic osvaja GS sa 34-5-6,ovih par Slemova sto je uzeo nakon povratka je malo cudo.

... Novak sve losiji,jednostavno godine su godine,i realnost je da vrlo lako nece osvojiti vise ni jedan,a ovo sto pises je vec naucna fantastika.
(dr andjelko)

Od poslednjih 8 slemova, Novak je uzeo 5, a ne par.

Ljudska tela nisu identične mašine koje izlaze sa trake u Štutgartu, pa da ih možeš tako porediti. Nadal ubedljivo ima stil koji najviše "troši" telo, plus ima i neke urođene probleme sa čvrstoćom kostiju, takve da su mnogi lekari rekli da posle 25. neće moći pošteno ni da hoda, a, hvala Bogu, vidi ga sa 34.
Nekom stvarno dolazak 30. bude problem, a nekom i ne. Otkako je napunio 31. pa do momenta kad je napunio 33. (ovog proleća) Novak je odigrao 8 GSova, stigao u 5 finala i u svakom pobedio različitog igrača (Anderson, Del Potro, Nadal, Federer i Tim). U istom starosnom periodu, Federer je igrao samo u jednom finalu i izgubio od Novaka u Vimbldonu 2014. Nadal je u tom periodu imao 6 finala i pobedio u 4 (ovde treba reći da je jedno finale dobio sa 33 godine i 6 dana).

Na osnovu svega gore izloženog, Federeru su stvarno teško pale 30-e, ali Novak i Rafa zasad s time nemaju ozbiljnijih problema, te je realno pretpostaviti da će njih dvojica uzeti još 4-5-6, ako ne i više...

j64

pre 3 godine

@mile
Ako je on jedan od 3 najbolja igraca ikada,onda su Mesi,Ronaldo i Nejmar najbolji fudbaleri ikada,Dzejms,Kari i Durant najbolji kosarkasi,a sport se racuna od 2007-me.Statistika ne pruza pravi uvid jer Borg i Lejver imaju po 11-12 titula sa vise od duplo manje odigranih Slemova od upravo Djokovica,Borg igrao do 25-te,Novak ga sustigao sa titulama u tridesetoj.O Samprasu da ne govorimo,ono sto je pravi Ronaldo za fufbal,on je za tenis,potpuno kompletan igrac,kakav nije ni Federer.Svako vreme nosi svoje,i ne moze se reci da nesto ima manju ili vecu tezinu,recimo mozemo opusteno da kazemo da je osamdesetih i devedesetih bilo daleko vise kvalitetnih imena i da Djokovicu i ovj dvojici je bilo lakse jer su imali sami sebe za konkurenciju,ostalo realno boranija.Svakako ono sto je cinjenica da je usao u tenisku istoriju,ali nase subjektivno preterivanje nece od njega naciniti vecim igracem

Dejan

pre 3 godine

To kad bi ti samo igrao tenis i niko drugi. Ima valjda i drugi teniseri koji će osvajati slemove i koji će pobedjivati i tebe i Nadala.

Dejan

pre 3 godine

To kad bi ti samo igrao tenis i niko drugi. Ima valjda i drugi teniseri koji će osvajati slemove i koji će pobedjivati i tebe i Nadala.

dr andjelko

pre 3 godine

@blic
Rozer je neko ko je daleko manje izraubovao svoje telo od Novaka,pre svega stilom igre gde se manje trosi energija,pa opet nakon tridesete jedva je sta osvojio a ti ocekujes da Djokovic osvaja GS sa 34-5-6,ovih par Slemova sto je uzeo nakon povratka je malo cudo,mada poklopile su mu se i kockice,dobri zrebovi,u 2 finala protiv njega Tim i Federer sami sebe dobili,ali tendencije se menjaju,ovo sto mu se desilo nije nimalo slucajnu,preforsirao se u svim poljima,nabio na sebe preveliki teret,i posledica je nervoza koju nije uspeo da kanalise,i bice mu sve teze,Federer i Nadal daleko sveziji,ovi mladji nakon Timovog osvajanja US opena nemaju vise onakvu stegu,njihovo vreme tek dolazi,plus svi su vise puta vec uzimali skalp Djokovicu i bice sve bolji,Novak sve losiji,jednostavno godine su godine,i realnost je da vrlo lako nece osvojiti vise ni jedan,a ovo sto pises je vec naucna fantastika.Ono sto treba da bude fokus jeste da se nekako odrzi na prvom mestu jos izvesno vreme i tu prestigne Federera i da proba na Olimpijadi da jurisa na zlato jer mu je to zakmicenje rak rana karijere,sve ostalo su ipak puste zelje

Galapagos

pre 3 godine

Nadal će imati 21 ili 22 GS, verovatno i Federer.Da bi bio siguran sa najviše titula, treba mu 23, a to je nemoguće. Mlađi od 2022. uzimaju sve najveće turnire.

Milos

pre 3 godine

Poenta je u tom da ako nekad neko i prestigne "Veliku trojku" u Gren Slem titulama, to apsolutno nece morati znaciti da je taj neko GOAT. Zasto..? Pa prosto, clanovi "Velike trojke" su sprecavali jedan drugog da osvajaju silne GS titule, tako da nema samo jednog clana "Velike trojke", ova ostala dvojica bi sad imala po najmanje 27 GS titula. Zato ako nekad neko i obori GS rekord, prvo ce se gledati u kakvoj konkurenciji je to uradio.

mile

pre 3 godine

nole obara rekorde u eri kad je jedan od najboljih tri igraca ikada,shvatate li tezinu njegovih titula,on je kralj kako okrenes,samo je pitanje kad ce to svi da prihvate

blic

pre 3 godine

Mislim da je realno da osvoji jos najmanje 3 Australije, jedan RG, barem 2 Wimbldona i jedan US Open. Za Australiju sam optimista zato sto ako je Roger mogao tamo osvojiti titulu sa 36 ipo godina, onda vala moze i Novak u naredne 3 godine da osvaja.

xyz

pre 3 godine

To bre Nole. Pocni ponovo da cepas dresove nakon svake pobede i dizes 3 prsta u vazduh. Izvadi dusu anglosaksoncima i i salji vise nikakva srca...

faćo

pre 3 godine

Neka uzme 3 Vimbldona i 1 AO i to je to. Za razliku od trave, gde verujem da može do 37. da ih pobeđuje, sve teže će se nositi sa mlađim igračima na betonu, ali računam da može još jedan AO. Na šljaci, odnosno RG, nije realno da osvoji, jer to nije išlo ni kada je bio mlađi. Federer ne osvaja više ništa, Nadal, pored Tima, najviše još jedan RG. Na kraju: Đ 21 F 20 N 20

mr

pre 3 godine

Бившим Србима биш препоручио због њиховог менталног здравља да скроз промене приступ. Уместо што негирају ђоковића, треба да почну да негирају тенис. Лепо заузму став да је то никакав спорт, и да успеси у таквом не представљају ништа битно. То им је најбоље да крену што пре јер долазе болна времена у супротном.

bole

pre 3 godine

Mislim da je realno da osvoji maksimalno 22 GS, al je poenta u tom sto i Rafa u sebi ima jos najmanje 3 GS, tako da je veliko pitanje dal ce na kraju biti rekorder. Previse je on Slemova propustio u proslosti, tu prvenstveno mislim na US Open gdje iz 11 polufinala ima samo 3 titule, a i na RG iz 9 polufinala je morao imati barem 3 titule. Za Australiju i Wimbldon mu se nema sta za reci.

Dragance

pre 3 godine

Laz je da vecina ljubitelja tenisa navija za Nadala i Rodzera. Svi gs i ogromna vecina mastera se odigravaju na zapadu i to stvara tu laznu sliku. Nije samo zapad merilo vrednosti koji je se uglavnom zasniva na novcu zaradjenom u vreme imperijalnih sila, prodajom robova i crpeci bogastva nerazvijenih zemalja. Fikcija o naprednom zapadu je marketinska iluzija.

Goran

pre 3 godine

Teško je zaboraviti nepravdu koja mu je nanesena na U.S openu. Novak će izaći još jači. Niko u njega nije ni vjerovao pored Federera i Rafe ali on je ipak uspjeo da nađe svoje mjesto i to kakvo? Premašio ih je i dokazao da je njegov talenat i rad i vjera u ono što radi bio isplatljiv. Novak je šampion. Broj 1 u svijetu i to mu niko ne može oduzeti trenutno.
Novak je moj šampion. Veliki čovjek!

Boris Banović

pre 3 godine

A koji drugi cilj u životu bi mogao da ima ovaj čovek ? Ostvaren je u svim aspektima života.
Ako ostvari sada zacrtane, postaviće sebi nove, za njegove standarde, dokučive . Zar postoji život bez ciljeva ? Razlika je samo u ostvarivosti postavljenih ciljeva !?
Jedino ako ne poželi da jednog dana zaigra za FKCZ !?

Vaso

pre 3 godine

Da zavisi sve od Noleta, prestigao bi ih nema sumnje. Ali, s obzirom da ne zavisi sve samo od njega, jer mu, siguran sam, spremaju novu zvrčku jednostavno mu neće dati.

Ko misli da je ono što se desilo Moniki Seleš posledica samo ludila neke tamo budale taj je mnogo naivan. Tu se videlo na šta su sve moćnici iz senke, koji trpaju prste svuda pa i u sport, spremni da bi ostvarili svoje ciljeve.

Младен

pre 3 godine

Што волим кад прочитам овако отворен одговор. Значи, полудео је због избацивања. Схватио, и прихватио као своју грешку. Сачекао да прође пар дана, и на прво питање о циљевима, одговорио довољно гласно, а опет много јако. Само напред, легендо!!!

vrg

pre 3 godine

""Rafa je favorit. Odmah iza njega je drugi Dominik Tim" - skida sa sebe pritisak svetski broj jedan."

nema sta on da skida pritisak sa sebe. on je svetski broj jedan i vec godinama dise pritisak.
ovo sto je rekao je realno. djokovic na betonu nije isto sto i djokovic na sljaci, pa jos posle kradje na us openu. a rafa se, od kad je korona, sprema za ovo. plus je tim (kojem je sljaka omiljena) dobio inekciju samopouzdanja.
stanje je takvo, ali ne znaci da novak nema sansi. drzimo fige. ako uzme french, godina je top i ostaje da sledece uzme jos dva gs i zavrsena prica.

e i da. da zeli da skine pritisak, ne bi otvoreno pricao da zeli da srusi federerov rekord.

True detective

pre 3 godine

Normalno je da se ljudi raduju uspehu svojih ljubimaca i da im žele uspeh i svako dobro. Suprotno od toga - radovati se tuđem neuspehu i STRASTVENO želeti nekome, bilo kome, ikome, da ne uspe u svom naumu i želji (uz možda preduslov da ga ta osoba ne ugrožava lično) - nije normalno.

Baba Nada

pre 3 godine

Novak otkrio glavni cilj.....???? Taj cilj znamo svi a znaju i protivnici, zato se i ponašaju prema njemu tako kako se ponašaju. Hvala bogu da je Nole konačno skinuo rukavice. Davno je trebalo to da se čuje i iz njegovih usta. Moja podrška za Noletove ciljeve.

Sveznajući

pre 3 godine

Noćas oko 03h sam razmišljao šta je njegov cilj i odakle više motiva. I onda sam se stavio u njegov um i znao da je to osvajanje najviše GS u istoriji. I sad ova vest.

Monden

pre 3 godine

Bolje da revidira ciljeve i kao glavni postavi ne pogodi više ni jednog linijskog sudiju kada vraća lopticu skupljačima, jer ovo što je namerio neće uspeti.

Sledeće godine puni 34, a već je maksimalno stesao kalendar turnira. Na šljaci gotovo nikakve šanse nema već duže vreme, sasim sigurno ni na USO kada budu igrali svi. Šanse mu ostaju na AO i Vimbldonu, ali sledeće godine su i Olimpijske igre, koje će, sigurno, staviti u prioritete. Mislim da je najbliži trofeju na Vimbldonu, jer će i na AO sledeće zime biti ogromna konkurencija - Tim mu se već ove godine na betonu približio i diše mu za vratom, a klinaca u zamahu je sve više.

Uz mnogo mnogo sreće, možda osvoji još dva gs do kraja karijere.

ja pa ja

pre 3 godine

Rafa je objektivno najbolji jer se samo jedan gren slem igra na zemlji, a čak tri na podlogama koje mu ne odgovaraju. I pored toga on ima samo jedan gren slem manje od Federera.
(Perun, 15. septembar 2020 13:45)

Pravilnije je reći da Novaku sve podloge odgovaraju.

Dejo Genije MJ

pre 3 godine

Djole majstore, odakle ti informacija da su sva 4 GS nekad bila na šljaci?
Pa,ako vec hoces da polemises, onda znaj da su 3 od 4 bila na travi(Vimbledon,US I AO Open),samo je Roland Garos bio i ostao na sljaci.
Evo, za tvoju informaciju...

CroFed

pre 3 godine

Logično, Novica nikad nije ni bio naročito "skroman" u izjavama (za razliku od lukavog Nadala), još kao klinac je izrazio želju da bude broj 1, kasnije kada je zakoračio na veliku pozornicu se čak usudio na Roland Garrosu 2006 reći nakon poraza od Rafe da je sve ovisilo o Novakovim udarcima i da Rafa nije nepobjediv (načekao se da ga dobije tamo i pretrpio je par bolnih poraza) što je izazvalo podsmijeh Brada Gilberta. 2008 je sredio najvećeg Rogera na putu do prve Grand Slam titule, nakon toga stagnacija do senzacionalne 2011, pa opet toplo-hladni period 2012-2014 i onda još jedna za pamćenje sezona- 2015. Rekao bih da se sada nalazi u odličnoj poziciji jer nije previše star, njegovi stari rivali nisu više mladići (pogotovo Roger) a ovi mlađi rivali (Medvedev, Thiem, Zverev, Tsitsipas i društvo) nisu ni približno na mentalnoj razini jednog Murraya kamoli Nadala. Tako da Novak pod mus mora u naredne dvije sezone osvojiti 4-5 slamova i okončati tu priču o najvećem. Što može Nadal? Može osvojiti nadolazeći RG možda čak i sljedeće godine, na drugim GS bih bio iznenađen da slavi. Roger? On je bogomdan talent, poezija u pokretu no ni on više si ne može dozvoliti 2-3 teška meča u par dana jer će tijelo pokazivati znakove iscrpljenosti. Sve što mora je tempirati sezonu za 6-8 turnira godišnje gdje će svjež i odmoran doći i pokušati pomrsiti račune mlađima i uzeti još pokoji velik naslov ako je ikako moguće.

Đoka iz potoka

pre 3 godine

Djole majstore, odakle ti informacija da su sva 4 GS nekad bila na šljaci?
Pa,ako vec hoces da polemises, onda znaj da su 3 od 4 bila na travi(Vimbledon,US I AO Open),samo je Roland Garos bio i ostao na sljaci.
Evo, za tvoju informaciju...
(Dejo Genije MJ)

Dejo Genije, uopšte mi nije bila namera da polemišem sa bilo kime. Moj komentar je bio ironičan. Pročitaj ponovo:

"Rafa je objektivno najbolji jer se samo jedan gren slem igra na zemlji, a čak tri na podlogama koje mu ne odgovaraju. I pored toga on ima samo jedan gren slem manje od Federera.
(Perun)

U pravu si. A sva 4 GSa su bila na šljaci, pa su brže bolje promenili kad su videli da stiže Rafa.
(Đoka iz potoka)"

Ovde se priča da je Rafa najbolji, jer je samo jedan GS na šljaci, kao da je to promenjeno sa namerom da njega prevare. Tereni takvi kakvi su sad, su isti takvi bili i pre nego što je Rafa počeo da igra tenis. Ništa se nije promenilo u međuvremenu protiv Rafe. A nesumnjivo bi bilo bolje za njega da umesto jednog ima više zemljanih terena na GS. A šta bi bilo da je ostalo 3 GS na travi? Da li bi Novak i Rodžer osvojili više GS nego što su? Jer ne treba zaboraviti da je Rafa uzeo 2 GS na travi i 5 na tvrdom terenu. Ili, da li bi Rafa imao 12 Rolan Garosa da je umesto šljake tamo tvrd teren ili trava?
Iritiraju me ta plakanja u stilu "eh, da je kojim slučajem, onda bi moj favorit bio daleko najbolji". Karte su odavno podeljene, ili igraj ili ustani.

Milan

pre 3 godine

@Ja
Oni koji će ga smatrati goatom za njih će biti goat, za one koji ga ne smatraju neće biti goat. Federer drži sve rekorde, a vi ga ne smatrate, što bi onda neki drugi smatrali Novaka? Novak je u Srbiji proglašen goatom još pre pet godina.

Srdjan

pre 3 godine

Dobar dan gospodo, jako ste ostrasceni i listom protiv Novaka, postavio bi par pitanja
Ko se seca lige sampiona pre tri godine, kakva je bila utakmica lepa, takticki doterana, koliko je bilo publike na stadionu?
Pamti se samo ko je osvojio i ko je prvi, publiku niko ne pominje, sta na kraju krajeva briga Novaka ko ga voli a ko ne (ima svoju porodicu i to je bitno da ga oni vole kao i njegovi navijaci) Vole vise Federera i Nadala, pa to je i prirodno jer Nemaca i Spanaca ima mnogo vise nego Srba. Boli ih sto on postuje i jednog i drugog, ali na terenu ih prasi i nece biti problem da nagura ta cetri velika turnira, a boze zdravlja bice ih jos dosta

Za tebe zivot dajem

Najveći ne može da bude fakir, nego teniski romantičar

pre 3 godine

Broj nedelja nije bitan. Zato što je to knjigovodstvo. Zato što je to lista "nadrealista". Najveći svih vremena samo su oni koji su najveći i u igri i u titulama i u publici. Ako te publika u svetu ne voli, kako možeš da budeš najveći? Istina je i to da Novak ima igru koja se svodi na dvoručni bekhend i maratonsko trčanje, što je postigao ishranom i šamanskim meditacijama, to nijedan drugi teniser ne radi, on je promenio ne samo psihu nego i organski sastav tela (kad iskolači oči dobijam utisak da nije sam svoj i da bi mogao da hoda po usijanom kamenju), kao fakir. Kad je udario onu lopticu u sudiju, mislim da nije znao ni šta radi ni gde se nalazi, izgubio se posle izgubljenog gema. Novak je fanatik, rom "zacrtanih teorija", bez šansi je da ga svet smatra najvećim.

g

pre 3 godine

Ok sve, nego, jel' poceo masters u Rimu, ni reci o tome..turnir pocinje sa Djokovicem ili..?! Toliko o nasoj zainteresovanosti o tenisu kao sportu uopste! Nama su bitnije neke privatne stvari ovog lika..

:)

pre 3 godine

Siguran sam da bi u normalnim okolnostima podigao 6. pehar na Vimbldonu, a vrlo verovatno i ovde u Njujorku.

Što se tiče nedelja na prvom mestu, tu je gotovo sigurno da će nadmašiti dedu.

ja

pre 3 godine

Treba mu 6 meseci da prestigne Federera na rang listi i 4 GS da se potvrdi kao najbolji svih vremena. I jedno i drugo, a i gomila drugih rekorda koje drži, biće i više nego dovoljno da bude smatran GOAT-om i da, verovatno, nijedan od tih rekorda ne bude nadmašen u doglednoj budućnosti (nikad je, ipak, suviše ozbiljna reč da bi se ovako paušalno upotrebila). Međutim, po meni (a i u cilju zapušavanja usta bilo kojim kritičarima), potrebna je još jedna potvrda da bi nesumnjivo bio smatran GOAT-om - zlato sa Olimpijskih igara. Dakle, siguran sam da će sve ovo drugo ispuniti, zato je meni jedina bitna stavka u nastavku njegove karijere da Srbiji donese zlato iz Tokija...

Jumko

pre 3 godine

Eto, nolovcima cak i njihov ljubimac crta sta je najbitnije, jos rekao pre pola godine da je Rodzer Goat, verovatno zbog broja Slemova, ali dzaba... Oni gledaju h2h, Masterse, ono onoliko puta, neki zlatni slem, ovo ovoliko puta... Gluposti! Broj nedelja jos i dolazi u obzir kao bitan parametar, ali ostale nolovacke brojke, smejurija!

Haha...kometari

pre 3 godine

Čovek je rekao ono što smo svi znali. Naravno da mu je to cilj i treba da mu bude cilj. Pa šta bude nek bude, a ovi indijanci u komentarima su b..ale. Tačka.

Pantagruel

pre 3 godine

Бар 4 гренслема је претходних година испустио тако што је на невероватан начин сам себе елиминисао, онда кад су сви очекивали да се кроз турнире само прошета. Волео бих да ме демантује успехом, али мислим да ће га баш то коштати престизања Федерера. Надала можда и престигне.

Lav Lazo

pre 3 godine

'Rafa je objektivno najbolji jer se samo jedan gren slem igra na zemlji, a čak tri na podlogama koje mu ne odgovaraju. I pored toga on ima samo jedan gren slem manje od Federera.'
Reče neko. Pa druže, kontradiktoran si. Kako neko može, i to još 'objektivno', biti najbolji ako mu samo jedna podloga odgovara? Retoričko pitanje.

Mrgud

pre 3 godine

Rafa je objektivno najbolji jer se samo jedan gren slem igra na zemlji, a čak tri na podlogama koje mu ne odgovaraju. I pored toga on ima samo jedan gren slem manje od Federera.
 (Perun, 15. septembar 2020 13:45) 

Ili mozes ovako da gledas. Rafa samo na jednoj podlozi zna da igra i najnekompletniji je igrac velike trojke. Sve je stvar perspektive.

Štap i šargarepa

pre 3 godine

Tako je, majstore. Zar mislite da Rodžer Federer, sa 39 godina igra i dalje, jer mu je dosadno kod kuće?! Samo napred, Đokoviću. Ruši svetski teniski poredak. Teniski svet, od Engleske do Amerike, preko Švajcarske i Španije, neka sa zamisli nad ovom izjavom. Cunami dolazi.

Imay

pre 3 godine

Fora bi bila da završe svi sa istim brojem GS! Onda bi se tek jasno videlo ko je "tata": Mastersi, broj nedelja na 1. mestu, međusobni susreti!

Радивоје

pre 3 godine

Тако је Докторе, идемо!!!! Тако се то ради - отворено се говори о циљу, без увијања и федереровског лицемерја и фолирања! Само цепај!

Đoka iz potoka

pre 3 godine

Rafa je objektivno najbolji jer se samo jedan gren slem igra na zemlji, a čak tri na podlogama koje mu ne odgovaraju. I pored toga on ima samo jedan gren slem manje od Federera.
(Perun, 15. septembar 2020 13:45)

U pravu si. A sva 4 GSa su bila na šljaci, pa su brže bolje promenili kad su videli da stiže Rafa.

afrogipsy

pre 3 godine

Ne verujem da je osvajanje Rolan Garosa izvesno,to je Nadalova teritorija , ipak je to najbolji sljakas svih vremena. Medjutim , uopste ne sumnjam da ce osvojiti jos bar 5 , a mozda i 7 Grand Slam-ova do kraja karijere. Ubedljivo, ali ubedljivo najbolji teniser u istoriji - Novak Djokovic ! Jos kad bi pala i zlatna na olimpijadi pa da stavimo tacku na tu besmislenu pricu o GOAT-u za sva vremena. Sto se tice znane nam istorije sve je jasno, ostgaje samo jos da se potvrdi.

Pera

pre 3 godine

Izbaciće on sam sebe sa Rolan Garosa, ponovo, ili sa kompletnog ATP tura.

Još ima da popije tužbe za narušavanje ugleda i nepoštovanje ugovornih obaveza prema ATP-u, koje će otplaćivati do kraja života.

Трооки Гавран

pre 3 godine

Ако ћемо објективно, има највише шансе да буде играч са највише Грен Слемова. Федерер нема шансе више да освоји још један, видели смо то нс Вимблдону где није успео са 100% игре да победи Новака који није прешао ни 50% у току меча. Надал има шансе једино на Ролан Гаросу, и можда на УС Опену уз много среће у жребу (да Новак испадне рано). Новак има шансе на сва 4 Грен Слема, јер је, малтене, подједнако добар на свим подлогама. Поред тога, Новак се најмање мучи са повредама од њих.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 3 godine

Kolika je dominacija Novaka Djokoviča, nad trenutnim (prolaznim) GOAT, Rodzerom Federerom govori podatak da je RF, u deceniji (2010-2020) domunacije Djokovića (16 GS) uzeo samo 4 (SLOVIMA - ČETIRI) GS,i to čak 3 GS,
kad nije bolo Djokovića (AO 2017,2018 i Wimbldon 2017)

JPR24

pre 3 godine

Nista od toga, zivi bili pa videli.
(Pa, 15. septembar 2020 13:55)

Pa i da ne uspe !? Dok je on naredjao uspehe, zaradio para za pet generacija, šta si ti uradio osim glupog komentarisanja !? Lecis licne frustracije kao i ovi ostali !?

Mrgud

pre 3 godine

Pa to i treba da mu bude jedini cilj a ne stvaranje neke nove asocijacije. Umesto da se usresredi iskljucivo na igru pa kad osvoji vise GS od Federera da se onda bavi cim god hoce on sam sebe ukopava.

Ex Njujorcanin

pre 3 godine

A zasto moras da im otkrivas svoje ciljeve? Pa ne vole te i oni ne bi voleli da ti srusis rekord i radice sve sto je u njihovoj moci da te sa tog puta skrenu.

Kontras

pre 3 godine

@ Jumko

Zelim da, Boze zdravlja, kada za 2, 3 godine bude i zvanicno stajalo na stranama najvecih svetskih sportskih novina bude stajalo:

Novak Djokovic - Greatest Of All Time

mi zvanicno ovde i ostalim "nolovcima" cestitas. I kazes da nisi bio u pravu.

majstor

pre 3 godine

On to moze !!! Zato mi je i krivo sto je bezveze ispao sada...mogao je vec do 18. titule...otvoren mu je bio put bar do finala, a ja mislim da bi u 5 setova bio bolji i od Zvereva i od Tima. Steta.

Perun

pre 3 godine

Rafa je objektivno najbolji jer se samo jedan gren slem igra na zemlji, a čak tri na podlogama koje mu ne odgovaraju. I pored toga on ima samo jedan gren slem manje od Federera.

Goran Loznica

pre 3 godine

Moj najveći cilj ostaje da osvojim najviše Grend slemova. Da srušim rekord Federera", rekao je Đoković u Rimu, gde će učestvovati na Mastersu.


-Još ta 4 GS i najveći svih vremena.Za mene si najveći i bez njih.Bolji međusobni skor i protiv Nadala i protiv Federera.Ti si najveći!

Srki

pre 3 godine

"Moj najveći cilj ostaje da osvojim najviše Grend slemova. Da srušim rekord Federera"

Neko na prethodnoj vesti reče da je ovaj počeo da jede burek. Izgleda da je počeo i da pije hahahahahahaaaaa

Topnik

pre 3 godine

Zato i puca pod pritiskom i ispoljava nervozu. Sad mora osvojiti roland garros, jer ako Rafa ode na 20, neće doći do rekorda, godine su tu. O ovakvim stvarima je bolje ne pričati, igraj tenis pa šta bude.

No1vak

pre 3 godine

Dobro je! Ovo znaci da uzalud botovi, hejteri, fedjine misice pisu kako je u depresiji, rastrojstvu i slicno, kad znamo da ce covek sad da ih poliva jos vise. Mozda trenutno izbacivanje sa US Opena jeste bilo lose a dugorocno samo su mu ucinili veliku uslugu, produzili mu karijeru sve dok ih ne ispoliva redom sve.

srle

pre 3 godine

Odlično razmišljanje, nema pritiska, nema prevelikih očekivanja na Rolan Garosu. Đoković je ove godine ostvario već fantastične rezultate, 1 GS, 1 masters kojim je duplirao svoje dostugnuće, osvojio je ATP kup sa reprezentacijom Srbije, trenutno je prvi teniser sveta i na večnoj listi je prestigao Samprasa. Nadal i Dominik Tim su favoriti na šljaci, Đoković ide meč po meč i bez ikakvog pritiska, pa šta bude biće.

peta mesna

pre 3 godine

"Moj najveći cilj ostaje da osvojim najviše Grend slemova. Da srušim rekord Federera", rekao je Đoković

posvetio zivot rusenju federerovih rekorda govori kolike komplekse ima od njega, kao i njegovi navijaci

Marko

pre 3 godine

Ja mislim da Novak mora da osvoji 3 od sledecih 5 GS ukoliko zeli da ima najvise GS titule. Ne toliko zbog Federera ali zbog Nadala. Ne sumnjam da ce da nadmasi Federera ali Nadal je veliki Problem u toj trci za najvise GS. Ne bi bilo lose da Novak osvoji bar jedan od sledecih dva Roland Garrosa, bilo bi sve mnogo lakse u tom slucaju.

Cole

pre 3 godine

Rim je lepa uvertira za RG,
a ako Bog da, u Parizu nas
u finalu svakako ceka najveci
blokbaster u istoriji tenisa
- veliki Rafa protiv jos veceg Nivaka. Poz.

Slavica

pre 3 godine

Bravo, veliki čoveče! Ciljeve treba uvek postavljati visoko! Uvek gadjaj mesec, pa ako promašiš, završićeš medju zvezdama! Mnogo sreće na svim poljima, Slavica

Simke

pre 3 godine

Da ga nisu diskvalifikovali,sad bi imao 18 gren slemova.Ne mogu da se otmem utisku da je ovo ipak uradjeno da bi se otezalo Djokovicu,da ne bi prestigao Federera.....Ona lopta jeste udarila linijskog sudiju,ali taj njen pad,gusenje,urlikanje,kao da su jedva docekali neki razlog da ga izbace sa terena.

No1vak

pre 3 godine

Dobro je! Ovo znaci da uzalud botovi, hejteri, fedjine pudlice pisu kako je u depresiji, rastrojstvu i slicno, kad znamo da ce covek sad da ih poliva jos vise. Mozda trenutno izbacivanje sa US Opena jeste bilo lose a dugorocno samo su mu ucinili veliku uslugu, produzili mu karijeru sve dok ih ne ispoliva redom sve.

Praško proleće

pre 3 godine

Tako Nole! Konkretno, bez uvijanja pa kako bude. Za nas si najveći svih vremena! Neka si nam živ i zdrav i Bože zdravlja da ti se želja ispuni.

jako i do samog kraja

pre 3 godine

To je to šampione. Bez rukavica, u meso!

Kad se setim onog nirvana melanholija mlataranja, gde je bilo važno učestvovati, širiti pozitivne vibracije i sreću po terenima. Gadno i za gledati i slušati.

No, bitno da je to prošlost i da se brat vratio na fabričke postavke. U ovakvom fizičkom stanju ima lufta minimum 3 godine za GS titule. Ne verujem da će igrati do 38/39 kao Rodžer, zatvoriće taj sve knjige do 36-e.

srle

pre 3 godine

Odlično razmišljanje, nema pritiska, nema prevelikih očekivanja na Rolan Garosu. Đoković je ove godine ostvario već fantastične rezultate, 1 GS, 1 masters kojim je duplirao svoje dostugnuće, osvojio je ATP kup sa reprezentacijom Srbije, trenutno je prvi teniser sveta i na večnoj listi je prestigao Samprasa. Nadal i Dominik Tim su favoriti na šljaci, Đoković ide meč po meč i bez ikakvog pritiska, pa šta bude biće.

Praško proleće

pre 3 godine

Tako Nole! Konkretno, bez uvijanja pa kako bude. Za nas si najveći svih vremena! Neka si nam živ i zdrav i Bože zdravlja da ti se želja ispuni.

Marko

pre 3 godine

Ja mislim da Novak mora da osvoji 3 od sledecih 5 GS ukoliko zeli da ima najvise GS titule. Ne toliko zbog Federera ali zbog Nadala. Ne sumnjam da ce da nadmasi Federera ali Nadal je veliki Problem u toj trci za najvise GS. Ne bi bilo lose da Novak osvoji bar jedan od sledecih dva Roland Garrosa, bilo bi sve mnogo lakse u tom slucaju.

Goran Loznica

pre 3 godine

Moj najveći cilj ostaje da osvojim najviše Grend slemova. Da srušim rekord Federera", rekao je Đoković u Rimu, gde će učestvovati na Mastersu.


-Još ta 4 GS i najveći svih vremena.Za mene si najveći i bez njih.Bolji međusobni skor i protiv Nadala i protiv Federera.Ti si najveći!

:)

pre 3 godine

Siguran sam da bi u normalnim okolnostima podigao 6. pehar na Vimbldonu, a vrlo verovatno i ovde u Njujorku.

Što se tiče nedelja na prvom mestu, tu je gotovo sigurno da će nadmašiti dedu.

No1vak

pre 3 godine

Dobro je! Ovo znaci da uzalud botovi, hejteri, fedjine misice pisu kako je u depresiji, rastrojstvu i slicno, kad znamo da ce covek sad da ih poliva jos vise. Mozda trenutno izbacivanje sa US Opena jeste bilo lose a dugorocno samo su mu ucinili veliku uslugu, produzili mu karijeru sve dok ih ne ispoliva redom sve.

Mrgud

pre 3 godine

Rafa je objektivno najbolji jer se samo jedan gren slem igra na zemlji, a čak tri na podlogama koje mu ne odgovaraju. I pored toga on ima samo jedan gren slem manje od Federera.
 (Perun, 15. septembar 2020 13:45) 

Ili mozes ovako da gledas. Rafa samo na jednoj podlozi zna da igra i najnekompletniji je igrac velike trojke. Sve je stvar perspektive.

Трооки Гавран

pre 3 godine

Ако ћемо објективно, има највише шансе да буде играч са највише Грен Слемова. Федерер нема шансе више да освоји још један, видели смо то нс Вимблдону где није успео са 100% игре да победи Новака који није прешао ни 50% у току меча. Надал има шансе једино на Ролан Гаросу, и можда на УС Опену уз много среће у жребу (да Новак испадне рано). Новак има шансе на сва 4 Грен Слема, јер је, малтене, подједнако добар на свим подлогама. Поред тога, Новак се најмање мучи са повредама од њих.

ja pa ja

pre 3 godine

Rafa je objektivno najbolji jer se samo jedan gren slem igra na zemlji, a čak tri na podlogama koje mu ne odgovaraju. I pored toga on ima samo jedan gren slem manje od Federera.
(Perun, 15. septembar 2020 13:45)

Pravilnije je reći da Novaku sve podloge odgovaraju.

JPR24

pre 3 godine

Nista od toga, zivi bili pa videli.
(Pa, 15. septembar 2020 13:55)

Pa i da ne uspe !? Dok je on naredjao uspehe, zaradio para za pet generacija, šta si ti uradio osim glupog komentarisanja !? Lecis licne frustracije kao i ovi ostali !?

Cole

pre 3 godine

Rim je lepa uvertira za RG,
a ako Bog da, u Parizu nas
u finalu svakako ceka najveci
blokbaster u istoriji tenisa
- veliki Rafa protiv jos veceg Nivaka. Poz.

Goran

pre 3 godine

Teško je zaboraviti nepravdu koja mu je nanesena na U.S openu. Novak će izaći još jači. Niko u njega nije ni vjerovao pored Federera i Rafe ali on je ipak uspjeo da nađe svoje mjesto i to kakvo? Premašio ih je i dokazao da je njegov talenat i rad i vjera u ono što radi bio isplatljiv. Novak je šampion. Broj 1 u svijetu i to mu niko ne može oduzeti trenutno.
Novak je moj šampion. Veliki čovjek!

Štap i šargarepa

pre 3 godine

Tako je, majstore. Zar mislite da Rodžer Federer, sa 39 godina igra i dalje, jer mu je dosadno kod kuće?! Samo napred, Đokoviću. Ruši svetski teniski poredak. Teniski svet, od Engleske do Amerike, preko Švajcarske i Španije, neka sa zamisli nad ovom izjavom. Cunami dolazi.

Haha...kometari

pre 3 godine

Čovek je rekao ono što smo svi znali. Naravno da mu je to cilj i treba da mu bude cilj. Pa šta bude nek bude, a ovi indijanci u komentarima su b..ale. Tačka.

Simke

pre 3 godine

Da ga nisu diskvalifikovali,sad bi imao 18 gren slemova.Ne mogu da se otmem utisku da je ovo ipak uradjeno da bi se otezalo Djokovicu,da ne bi prestigao Federera.....Ona lopta jeste udarila linijskog sudiju,ali taj njen pad,gusenje,urlikanje,kao da su jedva docekali neki razlog da ga izbace sa terena.

Mrgud

pre 3 godine

Pa to i treba da mu bude jedini cilj a ne stvaranje neke nove asocijacije. Umesto da se usresredi iskljucivo na igru pa kad osvoji vise GS od Federera da se onda bavi cim god hoce on sam sebe ukopava.

Радивоје

pre 3 godine

Тако је Докторе, идемо!!!! Тако се то ради - отворено се говори о циљу, без увијања и федереровског лицемерја и фолирања! Само цепај!

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 3 godine

Kolika je dominacija Novaka Djokoviča, nad trenutnim (prolaznim) GOAT, Rodzerom Federerom govori podatak da je RF, u deceniji (2010-2020) domunacije Djokovića (16 GS) uzeo samo 4 (SLOVIMA - ČETIRI) GS,i to čak 3 GS,
kad nije bolo Djokovića (AO 2017,2018 i Wimbldon 2017)

jako i do samog kraja

pre 3 godine

To je to šampione. Bez rukavica, u meso!

Kad se setim onog nirvana melanholija mlataranja, gde je bilo važno učestvovati, širiti pozitivne vibracije i sreću po terenima. Gadno i za gledati i slušati.

No, bitno da je to prošlost i da se brat vratio na fabričke postavke. U ovakvom fizičkom stanju ima lufta minimum 3 godine za GS titule. Ne verujem da će igrati do 38/39 kao Rodžer, zatvoriće taj sve knjige do 36-e.

Slavica

pre 3 godine

Bravo, veliki čoveče! Ciljeve treba uvek postavljati visoko! Uvek gadjaj mesec, pa ako promašiš, završićeš medju zvezdama! Mnogo sreće na svim poljima, Slavica

CroFed

pre 3 godine

Logično, Novica nikad nije ni bio naročito "skroman" u izjavama (za razliku od lukavog Nadala), još kao klinac je izrazio želju da bude broj 1, kasnije kada je zakoračio na veliku pozornicu se čak usudio na Roland Garrosu 2006 reći nakon poraza od Rafe da je sve ovisilo o Novakovim udarcima i da Rafa nije nepobjediv (načekao se da ga dobije tamo i pretrpio je par bolnih poraza) što je izazvalo podsmijeh Brada Gilberta. 2008 je sredio najvećeg Rogera na putu do prve Grand Slam titule, nakon toga stagnacija do senzacionalne 2011, pa opet toplo-hladni period 2012-2014 i onda još jedna za pamćenje sezona- 2015. Rekao bih da se sada nalazi u odličnoj poziciji jer nije previše star, njegovi stari rivali nisu više mladići (pogotovo Roger) a ovi mlađi rivali (Medvedev, Thiem, Zverev, Tsitsipas i društvo) nisu ni približno na mentalnoj razini jednog Murraya kamoli Nadala. Tako da Novak pod mus mora u naredne dvije sezone osvojiti 4-5 slamova i okončati tu priču o najvećem. Što može Nadal? Može osvojiti nadolazeći RG možda čak i sljedeće godine, na drugim GS bih bio iznenađen da slavi. Roger? On je bogomdan talent, poezija u pokretu no ni on više si ne može dozvoliti 2-3 teška meča u par dana jer će tijelo pokazivati znakove iscrpljenosti. Sve što mora je tempirati sezonu za 6-8 turnira godišnje gdje će svjež i odmoran doći i pokušati pomrsiti račune mlađima i uzeti još pokoji velik naslov ako je ikako moguće.

Imay

pre 3 godine

Fora bi bila da završe svi sa istim brojem GS! Onda bi se tek jasno videlo ko je "tata": Mastersi, broj nedelja na 1. mestu, međusobni susreti!

Lav Lazo

pre 3 godine

'Rafa je objektivno najbolji jer se samo jedan gren slem igra na zemlji, a čak tri na podlogama koje mu ne odgovaraju. I pored toga on ima samo jedan gren slem manje od Federera.'
Reče neko. Pa druže, kontradiktoran si. Kako neko može, i to još 'objektivno', biti najbolji ako mu samo jedna podloga odgovara? Retoričko pitanje.

Младен

pre 3 godine

Што волим кад прочитам овако отворен одговор. Значи, полудео је због избацивања. Схватио, и прихватио као своју грешку. Сачекао да прође пар дана, и на прво питање о циљевима, одговорио довољно гласно, а опет много јако. Само напред, легендо!!!

No1vak

pre 3 godine

Dobro je! Ovo znaci da uzalud botovi, hejteri, fedjine pudlice pisu kako je u depresiji, rastrojstvu i slicno, kad znamo da ce covek sad da ih poliva jos vise. Mozda trenutno izbacivanje sa US Opena jeste bilo lose a dugorocno samo su mu ucinili veliku uslugu, produzili mu karijeru sve dok ih ne ispoliva redom sve.

Baba Nada

pre 3 godine

Novak otkrio glavni cilj.....???? Taj cilj znamo svi a znaju i protivnici, zato se i ponašaju prema njemu tako kako se ponašaju. Hvala bogu da je Nole konačno skinuo rukavice. Davno je trebalo to da se čuje i iz njegovih usta. Moja podrška za Noletove ciljeve.

afrogipsy

pre 3 godine

Ne verujem da je osvajanje Rolan Garosa izvesno,to je Nadalova teritorija , ipak je to najbolji sljakas svih vremena. Medjutim , uopste ne sumnjam da ce osvojiti jos bar 5 , a mozda i 7 Grand Slam-ova do kraja karijere. Ubedljivo, ali ubedljivo najbolji teniser u istoriji - Novak Djokovic ! Jos kad bi pala i zlatna na olimpijadi pa da stavimo tacku na tu besmislenu pricu o GOAT-u za sva vremena. Sto se tice znane nam istorije sve je jasno, ostgaje samo jos da se potvrdi.

xyz

pre 3 godine

To bre Nole. Pocni ponovo da cepas dresove nakon svake pobede i dizes 3 prsta u vazduh. Izvadi dusu anglosaksoncima i i salji vise nikakva srca...

ja

pre 3 godine

Treba mu 6 meseci da prestigne Federera na rang listi i 4 GS da se potvrdi kao najbolji svih vremena. I jedno i drugo, a i gomila drugih rekorda koje drži, biće i više nego dovoljno da bude smatran GOAT-om i da, verovatno, nijedan od tih rekorda ne bude nadmašen u doglednoj budućnosti (nikad je, ipak, suviše ozbiljna reč da bi se ovako paušalno upotrebila). Međutim, po meni (a i u cilju zapušavanja usta bilo kojim kritičarima), potrebna je još jedna potvrda da bi nesumnjivo bio smatran GOAT-om - zlato sa Olimpijskih igara. Dakle, siguran sam da će sve ovo drugo ispuniti, zato je meni jedina bitna stavka u nastavku njegove karijere da Srbiji donese zlato iz Tokija...

peta mesna

pre 3 godine

"Moj najveći cilj ostaje da osvojim najviše Grend slemova. Da srušim rekord Federera", rekao je Đoković

posvetio zivot rusenju federerovih rekorda govori kolike komplekse ima od njega, kao i njegovi navijaci

Milos

pre 3 godine

Poenta je u tom da ako nekad neko i prestigne "Veliku trojku" u Gren Slem titulama, to apsolutno nece morati znaciti da je taj neko GOAT. Zasto..? Pa prosto, clanovi "Velike trojke" su sprecavali jedan drugog da osvajaju silne GS titule, tako da nema samo jednog clana "Velike trojke", ova ostala dvojica bi sad imala po najmanje 27 GS titula. Zato ako nekad neko i obori GS rekord, prvo ce se gledati u kakvoj konkurenciji je to uradio.

majstor

pre 3 godine

On to moze !!! Zato mi je i krivo sto je bezveze ispao sada...mogao je vec do 18. titule...otvoren mu je bio put bar do finala, a ja mislim da bi u 5 setova bio bolji i od Zvereva i od Tima. Steta.

Srdjan

pre 3 godine

Dobar dan gospodo, jako ste ostrasceni i listom protiv Novaka, postavio bi par pitanja
Ko se seca lige sampiona pre tri godine, kakva je bila utakmica lepa, takticki doterana, koliko je bilo publike na stadionu?
Pamti se samo ko je osvojio i ko je prvi, publiku niko ne pominje, sta na kraju krajeva briga Novaka ko ga voli a ko ne (ima svoju porodicu i to je bitno da ga oni vole kao i njegovi navijaci) Vole vise Federera i Nadala, pa to je i prirodno jer Nemaca i Spanaca ima mnogo vise nego Srba. Boli ih sto on postuje i jednog i drugog, ali na terenu ih prasi i nece biti problem da nagura ta cetri velika turnira, a boze zdravlja bice ih jos dosta

Za tebe zivot dajem

Perun

pre 3 godine

Rafa je objektivno najbolji jer se samo jedan gren slem igra na zemlji, a čak tri na podlogama koje mu ne odgovaraju. I pored toga on ima samo jedan gren slem manje od Federera.

Đoka iz potoka

pre 3 godine

Djole majstore, odakle ti informacija da su sva 4 GS nekad bila na šljaci?
Pa,ako vec hoces da polemises, onda znaj da su 3 od 4 bila na travi(Vimbledon,US I AO Open),samo je Roland Garos bio i ostao na sljaci.
Evo, za tvoju informaciju...
(Dejo Genije MJ)

Dejo Genije, uopšte mi nije bila namera da polemišem sa bilo kime. Moj komentar je bio ironičan. Pročitaj ponovo:

"Rafa je objektivno najbolji jer se samo jedan gren slem igra na zemlji, a čak tri na podlogama koje mu ne odgovaraju. I pored toga on ima samo jedan gren slem manje od Federera.
(Perun)

U pravu si. A sva 4 GSa su bila na šljaci, pa su brže bolje promenili kad su videli da stiže Rafa.
(Đoka iz potoka)"

Ovde se priča da je Rafa najbolji, jer je samo jedan GS na šljaci, kao da je to promenjeno sa namerom da njega prevare. Tereni takvi kakvi su sad, su isti takvi bili i pre nego što je Rafa počeo da igra tenis. Ništa se nije promenilo u međuvremenu protiv Rafe. A nesumnjivo bi bilo bolje za njega da umesto jednog ima više zemljanih terena na GS. A šta bi bilo da je ostalo 3 GS na travi? Da li bi Novak i Rodžer osvojili više GS nego što su? Jer ne treba zaboraviti da je Rafa uzeo 2 GS na travi i 5 na tvrdom terenu. Ili, da li bi Rafa imao 12 Rolan Garosa da je umesto šljake tamo tvrd teren ili trava?
Iritiraju me ta plakanja u stilu "eh, da je kojim slučajem, onda bi moj favorit bio daleko najbolji". Karte su odavno podeljene, ili igraj ili ustani.

Boris Banović

pre 3 godine

A koji drugi cilj u životu bi mogao da ima ovaj čovek ? Ostvaren je u svim aspektima života.
Ako ostvari sada zacrtane, postaviće sebi nove, za njegove standarde, dokučive . Zar postoji život bez ciljeva ? Razlika je samo u ostvarivosti postavljenih ciljeva !?
Jedino ako ne poželi da jednog dana zaigra za FKCZ !?

bole

pre 3 godine

Mislim da je realno da osvoji maksimalno 22 GS, al je poenta u tom sto i Rafa u sebi ima jos najmanje 3 GS, tako da je veliko pitanje dal ce na kraju biti rekorder. Previse je on Slemova propustio u proslosti, tu prvenstveno mislim na US Open gdje iz 11 polufinala ima samo 3 titule, a i na RG iz 9 polufinala je morao imati barem 3 titule. Za Australiju i Wimbldon mu se nema sta za reci.

Topnik

pre 3 godine

Zato i puca pod pritiskom i ispoljava nervozu. Sad mora osvojiti roland garros, jer ako Rafa ode na 20, neće doći do rekorda, godine su tu. O ovakvim stvarima je bolje ne pričati, igraj tenis pa šta bude.

Najveći ne može da bude fakir, nego teniski romantičar

pre 3 godine

Broj nedelja nije bitan. Zato što je to knjigovodstvo. Zato što je to lista "nadrealista". Najveći svih vremena samo su oni koji su najveći i u igri i u titulama i u publici. Ako te publika u svetu ne voli, kako možeš da budeš najveći? Istina je i to da Novak ima igru koja se svodi na dvoručni bekhend i maratonsko trčanje, što je postigao ishranom i šamanskim meditacijama, to nijedan drugi teniser ne radi, on je promenio ne samo psihu nego i organski sastav tela (kad iskolači oči dobijam utisak da nije sam svoj i da bi mogao da hoda po usijanom kamenju), kao fakir. Kad je udario onu lopticu u sudiju, mislim da nije znao ni šta radi ni gde se nalazi, izgubio se posle izgubljenog gema. Novak je fanatik, rom "zacrtanih teorija", bez šansi je da ga svet smatra najvećim.

Ex Njujorcanin

pre 3 godine

A zasto moras da im otkrivas svoje ciljeve? Pa ne vole te i oni ne bi voleli da ti srusis rekord i radice sve sto je u njihovoj moci da te sa tog puta skrenu.

mr

pre 3 godine

Бившим Србима биш препоручио због њиховог менталног здравља да скроз промене приступ. Уместо што негирају ђоковића, треба да почну да негирају тенис. Лепо заузму став да је то никакав спорт, и да успеси у таквом не представљају ништа битно. То им је најбоље да крену што пре јер долазе болна времена у супротном.

Pantagruel

pre 3 godine

Бар 4 гренслема је претходних година испустио тако што је на невероватан начин сам себе елиминисао, онда кад су сви очекивали да се кроз турнире само прошета. Волео бих да ме демантује успехом, али мислим да ће га баш то коштати престизања Федерера. Надала можда и престигне.

Kontras

pre 3 godine

@ Jumko

Zelim da, Boze zdravlja, kada za 2, 3 godine bude i zvanicno stajalo na stranama najvecih svetskih sportskih novina bude stajalo:

Novak Djokovic - Greatest Of All Time

mi zvanicno ovde i ostalim "nolovcima" cestitas. I kazes da nisi bio u pravu.

g

pre 3 godine

Ok sve, nego, jel' poceo masters u Rimu, ni reci o tome..turnir pocinje sa Djokovicem ili..?! Toliko o nasoj zainteresovanosti o tenisu kao sportu uopste! Nama su bitnije neke privatne stvari ovog lika..

Jumko

pre 3 godine

Eto, nolovcima cak i njihov ljubimac crta sta je najbitnije, jos rekao pre pola godine da je Rodzer Goat, verovatno zbog broja Slemova, ali dzaba... Oni gledaju h2h, Masterse, ono onoliko puta, neki zlatni slem, ovo ovoliko puta... Gluposti! Broj nedelja jos i dolazi u obzir kao bitan parametar, ali ostale nolovacke brojke, smejurija!

Srki

pre 3 godine

"Moj najveći cilj ostaje da osvojim najviše Grend slemova. Da srušim rekord Federera"

Neko na prethodnoj vesti reče da je ovaj počeo da jede burek. Izgleda da je počeo i da pije hahahahahahaaaaa

Pera

pre 3 godine

Izbaciće on sam sebe sa Rolan Garosa, ponovo, ili sa kompletnog ATP tura.

Još ima da popije tužbe za narušavanje ugleda i nepoštovanje ugovornih obaveza prema ATP-u, koje će otplaćivati do kraja života.

Sveznajući

pre 3 godine

Noćas oko 03h sam razmišljao šta je njegov cilj i odakle više motiva. I onda sam se stavio u njegov um i znao da je to osvajanje najviše GS u istoriji. I sad ova vest.

Dejo Genije MJ

pre 3 godine

Djole majstore, odakle ti informacija da su sva 4 GS nekad bila na šljaci?
Pa,ako vec hoces da polemises, onda znaj da su 3 od 4 bila na travi(Vimbledon,US I AO Open),samo je Roland Garos bio i ostao na sljaci.
Evo, za tvoju informaciju...

blic

pre 3 godine

Mislim da je realno da osvoji jos najmanje 3 Australije, jedan RG, barem 2 Wimbldona i jedan US Open. Za Australiju sam optimista zato sto ako je Roger mogao tamo osvojiti titulu sa 36 ipo godina, onda vala moze i Novak u naredne 3 godine da osvaja.

Milan

pre 3 godine

@Ja
Oni koji će ga smatrati goatom za njih će biti goat, za one koji ga ne smatraju neće biti goat. Federer drži sve rekorde, a vi ga ne smatrate, što bi onda neki drugi smatrali Novaka? Novak je u Srbiji proglašen goatom još pre pet godina.

Vaso

pre 3 godine

Da zavisi sve od Noleta, prestigao bi ih nema sumnje. Ali, s obzirom da ne zavisi sve samo od njega, jer mu, siguran sam, spremaju novu zvrčku jednostavno mu neće dati.

Ko misli da je ono što se desilo Moniki Seleš posledica samo ludila neke tamo budale taj je mnogo naivan. Tu se videlo na šta su sve moćnici iz senke, koji trpaju prste svuda pa i u sport, spremni da bi ostvarili svoje ciljeve.

faćo

pre 3 godine

Neka uzme 3 Vimbldona i 1 AO i to je to. Za razliku od trave, gde verujem da može do 37. da ih pobeđuje, sve teže će se nositi sa mlađim igračima na betonu, ali računam da može još jedan AO. Na šljaci, odnosno RG, nije realno da osvoji, jer to nije išlo ni kada je bio mlađi. Federer ne osvaja više ništa, Nadal, pored Tima, najviše još jedan RG. Na kraju: Đ 21 F 20 N 20

vrg

pre 3 godine

""Rafa je favorit. Odmah iza njega je drugi Dominik Tim" - skida sa sebe pritisak svetski broj jedan."

nema sta on da skida pritisak sa sebe. on je svetski broj jedan i vec godinama dise pritisak.
ovo sto je rekao je realno. djokovic na betonu nije isto sto i djokovic na sljaci, pa jos posle kradje na us openu. a rafa se, od kad je korona, sprema za ovo. plus je tim (kojem je sljaka omiljena) dobio inekciju samopouzdanja.
stanje je takvo, ali ne znaci da novak nema sansi. drzimo fige. ako uzme french, godina je top i ostaje da sledece uzme jos dva gs i zavrsena prica.

e i da. da zeli da skine pritisak, ne bi otvoreno pricao da zeli da srusi federerov rekord.

mile

pre 3 godine

nole obara rekorde u eri kad je jedan od najboljih tri igraca ikada,shvatate li tezinu njegovih titula,on je kralj kako okrenes,samo je pitanje kad ce to svi da prihvate

Monden

pre 3 godine

Bolje da revidira ciljeve i kao glavni postavi ne pogodi više ni jednog linijskog sudiju kada vraća lopticu skupljačima, jer ovo što je namerio neće uspeti.

Sledeće godine puni 34, a već je maksimalno stesao kalendar turnira. Na šljaci gotovo nikakve šanse nema već duže vreme, sasim sigurno ni na USO kada budu igrali svi. Šanse mu ostaju na AO i Vimbldonu, ali sledeće godine su i Olimpijske igre, koje će, sigurno, staviti u prioritete. Mislim da je najbliži trofeju na Vimbldonu, jer će i na AO sledeće zime biti ogromna konkurencija - Tim mu se već ove godine na betonu približio i diše mu za vratom, a klinaca u zamahu je sve više.

Uz mnogo mnogo sreće, možda osvoji još dva gs do kraja karijere.

Milan_PT

pre 3 godine

@blic
Rozer je neko ko je daleko manje izraubovao svoje telo od Novaka,pre svega stilom igre gde se manje trosi energija,pa opet nakon tridesete jedva je sta osvojio a ti ocekujes da Djokovic osvaja GS sa 34-5-6,ovih par Slemova sto je uzeo nakon povratka je malo cudo.

... Novak sve losiji,jednostavno godine su godine,i realnost je da vrlo lako nece osvojiti vise ni jedan,a ovo sto pises je vec naucna fantastika.
(dr andjelko)

Od poslednjih 8 slemova, Novak je uzeo 5, a ne par.

Ljudska tela nisu identične mašine koje izlaze sa trake u Štutgartu, pa da ih možeš tako porediti. Nadal ubedljivo ima stil koji najviše "troši" telo, plus ima i neke urođene probleme sa čvrstoćom kostiju, takve da su mnogi lekari rekli da posle 25. neće moći pošteno ni da hoda, a, hvala Bogu, vidi ga sa 34.
Nekom stvarno dolazak 30. bude problem, a nekom i ne. Otkako je napunio 31. pa do momenta kad je napunio 33. (ovog proleća) Novak je odigrao 8 GSova, stigao u 5 finala i u svakom pobedio različitog igrača (Anderson, Del Potro, Nadal, Federer i Tim). U istom starosnom periodu, Federer je igrao samo u jednom finalu i izgubio od Novaka u Vimbldonu 2014. Nadal je u tom periodu imao 6 finala i pobedio u 4 (ovde treba reći da je jedno finale dobio sa 33 godine i 6 dana).

Na osnovu svega gore izloženog, Federeru su stvarno teško pale 30-e, ali Novak i Rafa zasad s time nemaju ozbiljnijih problema, te je realno pretpostaviti da će njih dvojica uzeti još 4-5-6, ako ne i više...

glukozamin

pre 3 godine

Od sada dominiraju Tim i Zverev. Nole je prošlost.
(Arif, 15. septembar 2020 18:21)

E dobro da si nam objasnio da se ne zamajavamo više.
Vrlo stručno i pametno. I iskusno očito!

True detective

pre 3 godine

Normalno je da se ljudi raduju uspehu svojih ljubimaca i da im žele uspeh i svako dobro. Suprotno od toga - radovati se tuđem neuspehu i STRASTVENO želeti nekome, bilo kome, ikome, da ne uspe u svom naumu i želji (uz možda preduslov da ga ta osoba ne ugrožava lično) - nije normalno.

Dragance

pre 3 godine

Laz je da vecina ljubitelja tenisa navija za Nadala i Rodzera. Svi gs i ogromna vecina mastera se odigravaju na zapadu i to stvara tu laznu sliku. Nije samo zapad merilo vrednosti koji je se uglavnom zasniva na novcu zaradjenom u vreme imperijalnih sila, prodajom robova i crpeci bogastva nerazvijenih zemalja. Fikcija o naprednom zapadu je marketinska iluzija.

milojko

pre 3 godine

Neki od nas, nikada neće ukapirati poentu velikih ljudi, kao što je Novak. Oni nisu najbolji i posebni zbog materijalnih stvari. Sve što rade i čemu teže nema nikakve veze sa novcem. Da je Novaku novac na I mestu, on bi odavno ostavio tenis i sada pio pivo na plaži. Jer ga je zaradio toliko da ga ne može potrošiti za 10 života. Kada su pitali jednog od najvećih fudbalera, Šta bi radio kada ne bi bio fudbaler? On je odgovorio: "Igrao bih fudbal, jer ništa drugo ne znam da radim".

Đoka iz potoka

pre 3 godine

Rafa je objektivno najbolji jer se samo jedan gren slem igra na zemlji, a čak tri na podlogama koje mu ne odgovaraju. I pored toga on ima samo jedan gren slem manje od Federera.
(Perun, 15. septembar 2020 13:45)

U pravu si. A sva 4 GSa su bila na šljaci, pa su brže bolje promenili kad su videli da stiže Rafa.

Galapagos

pre 3 godine

Nadal će imati 21 ili 22 GS, verovatno i Federer.Da bi bio siguran sa najviše titula, treba mu 23, a to je nemoguće. Mlađi od 2022. uzimaju sve najveće turnire.

Dejan

pre 3 godine

To kad bi ti samo igrao tenis i niko drugi. Ima valjda i drugi teniseri koji će osvajati slemove i koji će pobedjivati i tebe i Nadala.

dr andjelko

pre 3 godine

@blic
Rozer je neko ko je daleko manje izraubovao svoje telo od Novaka,pre svega stilom igre gde se manje trosi energija,pa opet nakon tridesete jedva je sta osvojio a ti ocekujes da Djokovic osvaja GS sa 34-5-6,ovih par Slemova sto je uzeo nakon povratka je malo cudo,mada poklopile su mu se i kockice,dobri zrebovi,u 2 finala protiv njega Tim i Federer sami sebe dobili,ali tendencije se menjaju,ovo sto mu se desilo nije nimalo slucajnu,preforsirao se u svim poljima,nabio na sebe preveliki teret,i posledica je nervoza koju nije uspeo da kanalise,i bice mu sve teze,Federer i Nadal daleko sveziji,ovi mladji nakon Timovog osvajanja US opena nemaju vise onakvu stegu,njihovo vreme tek dolazi,plus svi su vise puta vec uzimali skalp Djokovicu i bice sve bolji,Novak sve losiji,jednostavno godine su godine,i realnost je da vrlo lako nece osvojiti vise ni jedan,a ovo sto pises je vec naucna fantastika.Ono sto treba da bude fokus jeste da se nekako odrzi na prvom mestu jos izvesno vreme i tu prestigne Federera i da proba na Olimpijadi da jurisa na zlato jer mu je to zakmicenje rak rana karijere,sve ostalo su ipak puste zelje

ultrasrbin

pre 3 godine

Perun, 15. septembar 2020 13:45

Najbolji je zato sto nema sve masterse ili zato sto je 70% GS uzeo na RG. A nije da mu podloge bas ne odgovaraju. Ima malo i do toga sto je na drugim podlogama gubio finala, kao i Novak u Parizu.

Dejan

pre 3 godine

To kad bi ti samo igrao tenis i niko drugi. Ima valjda i drugi teniseri koji će osvajati slemove i koji će pobedjivati i tebe i Nadala.

j64

pre 3 godine

@mile
Ako je on jedan od 3 najbolja igraca ikada,onda su Mesi,Ronaldo i Nejmar najbolji fudbaleri ikada,Dzejms,Kari i Durant najbolji kosarkasi,a sport se racuna od 2007-me.Statistika ne pruza pravi uvid jer Borg i Lejver imaju po 11-12 titula sa vise od duplo manje odigranih Slemova od upravo Djokovica,Borg igrao do 25-te,Novak ga sustigao sa titulama u tridesetoj.O Samprasu da ne govorimo,ono sto je pravi Ronaldo za fufbal,on je za tenis,potpuno kompletan igrac,kakav nije ni Federer.Svako vreme nosi svoje,i ne moze se reci da nesto ima manju ili vecu tezinu,recimo mozemo opusteno da kazemo da je osamdesetih i devedesetih bilo daleko vise kvalitetnih imena i da Djokovicu i ovj dvojici je bilo lakse jer su imali sami sebe za konkurenciju,ostalo realno boranija.Svakako ono sto je cinjenica da je usao u tenisku istoriju,ali nase subjektivno preterivanje nece od njega naciniti vecim igracem

ultrasrbin

pre 3 godine

Kontras, 15. septembar 2020 14:49

Ocekujes to od Jumka. Pa on ce da kaze da je Federer nosio sorc siven u Vranju, a gace iz rilja. Posto su to proizveli Srbi oni su se urotili i podesili da ga steze u kljucnim poenima. Nije ovde poenta da Jumko voli Federera vec da covek mrzi prvo sebe, a onda sve sto predstavlja Srbiju.

Zole

pre 3 godine

(Arif, 15. septembar 2020 18:21) Nastaviće da dominiraju i na Novakovom turniru u Beogradu. Naročito u Skadarliji i splavovima.

peta mesna

pre 3 godine

"Moj najveći cilj ostaje da osvojim najviše Grend slemova. Da srušim rekord Federera", rekao je Đoković

posvetio zivot rusenju federerovih rekorda govori kolike komplekse ima od njega, kao i njegovi navijaci

Najveći ne može da bude fakir, nego teniski romantičar

pre 3 godine

Broj nedelja nije bitan. Zato što je to knjigovodstvo. Zato što je to lista "nadrealista". Najveći svih vremena samo su oni koji su najveći i u igri i u titulama i u publici. Ako te publika u svetu ne voli, kako možeš da budeš najveći? Istina je i to da Novak ima igru koja se svodi na dvoručni bekhend i maratonsko trčanje, što je postigao ishranom i šamanskim meditacijama, to nijedan drugi teniser ne radi, on je promenio ne samo psihu nego i organski sastav tela (kad iskolači oči dobijam utisak da nije sam svoj i da bi mogao da hoda po usijanom kamenju), kao fakir. Kad je udario onu lopticu u sudiju, mislim da nije znao ni šta radi ni gde se nalazi, izgubio se posle izgubljenog gema. Novak je fanatik, rom "zacrtanih teorija", bez šansi je da ga svet smatra najvećim.

Pera

pre 3 godine

Izbaciće on sam sebe sa Rolan Garosa, ponovo, ili sa kompletnog ATP tura.

Još ima da popije tužbe za narušavanje ugleda i nepoštovanje ugovornih obaveza prema ATP-u, koje će otplaćivati do kraja života.

Perun

pre 3 godine

Rafa je objektivno najbolji jer se samo jedan gren slem igra na zemlji, a čak tri na podlogama koje mu ne odgovaraju. I pored toga on ima samo jedan gren slem manje od Federera.

Jumko

pre 3 godine

Eto, nolovcima cak i njihov ljubimac crta sta je najbitnije, jos rekao pre pola godine da je Rodzer Goat, verovatno zbog broja Slemova, ali dzaba... Oni gledaju h2h, Masterse, ono onoliko puta, neki zlatni slem, ovo ovoliko puta... Gluposti! Broj nedelja jos i dolazi u obzir kao bitan parametar, ali ostale nolovacke brojke, smejurija!

Monden

pre 3 godine

Bolje da revidira ciljeve i kao glavni postavi ne pogodi više ni jednog linijskog sudiju kada vraća lopticu skupljačima, jer ovo što je namerio neće uspeti.

Sledeće godine puni 34, a već je maksimalno stesao kalendar turnira. Na šljaci gotovo nikakve šanse nema već duže vreme, sasim sigurno ni na USO kada budu igrali svi. Šanse mu ostaju na AO i Vimbldonu, ali sledeće godine su i Olimpijske igre, koje će, sigurno, staviti u prioritete. Mislim da je najbliži trofeju na Vimbldonu, jer će i na AO sledeće zime biti ogromna konkurencija - Tim mu se već ove godine na betonu približio i diše mu za vratom, a klinaca u zamahu je sve više.

Uz mnogo mnogo sreće, možda osvoji još dva gs do kraja karijere.

Topnik

pre 3 godine

Zato i puca pod pritiskom i ispoljava nervozu. Sad mora osvojiti roland garros, jer ako Rafa ode na 20, neće doći do rekorda, godine su tu. O ovakvim stvarima je bolje ne pričati, igraj tenis pa šta bude.

Srki

pre 3 godine

"Moj najveći cilj ostaje da osvojim najviše Grend slemova. Da srušim rekord Federera"

Neko na prethodnoj vesti reče da je ovaj počeo da jede burek. Izgleda da je počeo i da pije hahahahahahaaaaa

Galapagos

pre 3 godine

Nadal će imati 21 ili 22 GS, verovatno i Federer.Da bi bio siguran sa najviše titula, treba mu 23, a to je nemoguće. Mlađi od 2022. uzimaju sve najveće turnire.

g

pre 3 godine

Ok sve, nego, jel' poceo masters u Rimu, ni reci o tome..turnir pocinje sa Djokovicem ili..?! Toliko o nasoj zainteresovanosti o tenisu kao sportu uopste! Nama su bitnije neke privatne stvari ovog lika..

Pantagruel

pre 3 godine

Бар 4 гренслема је претходних година испустио тако што је на невероватан начин сам себе елиминисао, онда кад су сви очекивали да се кроз турнире само прошета. Волео бих да ме демантује успехом, али мислим да ће га баш то коштати престизања Федерера. Надала можда и престигне.

Goran

pre 3 godine

Teško je zaboraviti nepravdu koja mu je nanesena na U.S openu. Novak će izaći još jači. Niko u njega nije ni vjerovao pored Federera i Rafe ali on je ipak uspjeo da nađe svoje mjesto i to kakvo? Premašio ih je i dokazao da je njegov talenat i rad i vjera u ono što radi bio isplatljiv. Novak je šampion. Broj 1 u svijetu i to mu niko ne može oduzeti trenutno.
Novak je moj šampion. Veliki čovjek!

Boris Banović

pre 3 godine

A koji drugi cilj u životu bi mogao da ima ovaj čovek ? Ostvaren je u svim aspektima života.
Ako ostvari sada zacrtane, postaviće sebi nove, za njegove standarde, dokučive . Zar postoji život bez ciljeva ? Razlika je samo u ostvarivosti postavljenih ciljeva !?
Jedino ako ne poželi da jednog dana zaigra za FKCZ !?

Simke

pre 3 godine

Da ga nisu diskvalifikovali,sad bi imao 18 gren slemova.Ne mogu da se otmem utisku da je ovo ipak uradjeno da bi se otezalo Djokovicu,da ne bi prestigao Federera.....Ona lopta jeste udarila linijskog sudiju,ali taj njen pad,gusenje,urlikanje,kao da su jedva docekali neki razlog da ga izbace sa terena.

ja pa ja

pre 3 godine

Rafa je objektivno najbolji jer se samo jedan gren slem igra na zemlji, a čak tri na podlogama koje mu ne odgovaraju. I pored toga on ima samo jedan gren slem manje od Federera.
(Perun, 15. septembar 2020 13:45)

Pravilnije je reći da Novaku sve podloge odgovaraju.

JPR24

pre 3 godine

Nista od toga, zivi bili pa videli.
(Pa, 15. septembar 2020 13:55)

Pa i da ne uspe !? Dok je on naredjao uspehe, zaradio para za pet generacija, šta si ti uradio osim glupog komentarisanja !? Lecis licne frustracije kao i ovi ostali !?

blic

pre 3 godine

Mislim da je realno da osvoji jos najmanje 3 Australije, jedan RG, barem 2 Wimbldona i jedan US Open. Za Australiju sam optimista zato sto ako je Roger mogao tamo osvojiti titulu sa 36 ipo godina, onda vala moze i Novak u naredne 3 godine da osvaja.

Štap i šargarepa

pre 3 godine

Tako je, majstore. Zar mislite da Rodžer Federer, sa 39 godina igra i dalje, jer mu je dosadno kod kuće?! Samo napred, Đokoviću. Ruši svetski teniski poredak. Teniski svet, od Engleske do Amerike, preko Švajcarske i Španije, neka sa zamisli nad ovom izjavom. Cunami dolazi.

Praško proleće

pre 3 godine

Tako Nole! Konkretno, bez uvijanja pa kako bude. Za nas si najveći svih vremena! Neka si nam živ i zdrav i Bože zdravlja da ti se želja ispuni.

Трооки Гавран

pre 3 godine

Ако ћемо објективно, има највише шансе да буде играч са највише Грен Слемова. Федерер нема шансе више да освоји још један, видели смо то нс Вимблдону где није успео са 100% игре да победи Новака који није прешао ни 50% у току меча. Надал има шансе једино на Ролан Гаросу, и можда на УС Опену уз много среће у жребу (да Новак испадне рано). Новак има шансе на сва 4 Грен Слема, јер је, малтене, подједнако добар на свим подлогама. Поред тога, Новак се најмање мучи са повредама од њих.

Kontras

pre 3 godine

@ Jumko

Zelim da, Boze zdravlja, kada za 2, 3 godine bude i zvanicno stajalo na stranama najvecih svetskih sportskih novina bude stajalo:

Novak Djokovic - Greatest Of All Time

mi zvanicno ovde i ostalim "nolovcima" cestitas. I kazes da nisi bio u pravu.

dr andjelko

pre 3 godine

@blic
Rozer je neko ko je daleko manje izraubovao svoje telo od Novaka,pre svega stilom igre gde se manje trosi energija,pa opet nakon tridesete jedva je sta osvojio a ti ocekujes da Djokovic osvaja GS sa 34-5-6,ovih par Slemova sto je uzeo nakon povratka je malo cudo,mada poklopile su mu se i kockice,dobri zrebovi,u 2 finala protiv njega Tim i Federer sami sebe dobili,ali tendencije se menjaju,ovo sto mu se desilo nije nimalo slucajnu,preforsirao se u svim poljima,nabio na sebe preveliki teret,i posledica je nervoza koju nije uspeo da kanalise,i bice mu sve teze,Federer i Nadal daleko sveziji,ovi mladji nakon Timovog osvajanja US opena nemaju vise onakvu stegu,njihovo vreme tek dolazi,plus svi su vise puta vec uzimali skalp Djokovicu i bice sve bolji,Novak sve losiji,jednostavno godine su godine,i realnost je da vrlo lako nece osvojiti vise ni jedan,a ovo sto pises je vec naucna fantastika.Ono sto treba da bude fokus jeste da se nekako odrzi na prvom mestu jos izvesno vreme i tu prestigne Federera i da proba na Olimpijadi da jurisa na zlato jer mu je to zakmicenje rak rana karijere,sve ostalo su ipak puste zelje

Marko

pre 3 godine

Ja mislim da Novak mora da osvoji 3 od sledecih 5 GS ukoliko zeli da ima najvise GS titule. Ne toliko zbog Federera ali zbog Nadala. Ne sumnjam da ce da nadmasi Federera ali Nadal je veliki Problem u toj trci za najvise GS. Ne bi bilo lose da Novak osvoji bar jedan od sledecih dva Roland Garrosa, bilo bi sve mnogo lakse u tom slucaju.

Lav Lazo

pre 3 godine

'Rafa je objektivno najbolji jer se samo jedan gren slem igra na zemlji, a čak tri na podlogama koje mu ne odgovaraju. I pored toga on ima samo jedan gren slem manje od Federera.'
Reče neko. Pa druže, kontradiktoran si. Kako neko može, i to još 'objektivno', biti najbolji ako mu samo jedna podloga odgovara? Retoričko pitanje.

Mrgud

pre 3 godine

Rafa je objektivno najbolji jer se samo jedan gren slem igra na zemlji, a čak tri na podlogama koje mu ne odgovaraju. I pored toga on ima samo jedan gren slem manje od Federera.
 (Perun, 15. septembar 2020 13:45) 

Ili mozes ovako da gledas. Rafa samo na jednoj podlozi zna da igra i najnekompletniji je igrac velike trojke. Sve je stvar perspektive.

Goran Loznica

pre 3 godine

Moj najveći cilj ostaje da osvojim najviše Grend slemova. Da srušim rekord Federera", rekao je Đoković u Rimu, gde će učestvovati na Mastersu.


-Još ta 4 GS i najveći svih vremena.Za mene si najveći i bez njih.Bolji međusobni skor i protiv Nadala i protiv Federera.Ti si najveći!

mr

pre 3 godine

Бившим Србима биш препоручио због њиховог менталног здравља да скроз промене приступ. Уместо што негирају ђоковића, треба да почну да негирају тенис. Лепо заузму став да је то никакав спорт, и да успеси у таквом не представљају ништа битно. То им је најбоље да крену што пре јер долазе болна времена у супротном.

Dejan

pre 3 godine

To kad bi ti samo igrao tenis i niko drugi. Ima valjda i drugi teniseri koji će osvajati slemove i koji će pobedjivati i tebe i Nadala.

srle

pre 3 godine

Odlično razmišljanje, nema pritiska, nema prevelikih očekivanja na Rolan Garosu. Đoković je ove godine ostvario već fantastične rezultate, 1 GS, 1 masters kojim je duplirao svoje dostugnuće, osvojio je ATP kup sa reprezentacijom Srbije, trenutno je prvi teniser sveta i na večnoj listi je prestigao Samprasa. Nadal i Dominik Tim su favoriti na šljaci, Đoković ide meč po meč i bez ikakvog pritiska, pa šta bude biće.

:)

pre 3 godine

Siguran sam da bi u normalnim okolnostima podigao 6. pehar na Vimbldonu, a vrlo verovatno i ovde u Njujorku.

Što se tiče nedelja na prvom mestu, tu je gotovo sigurno da će nadmašiti dedu.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 3 godine

Kolika je dominacija Novaka Djokoviča, nad trenutnim (prolaznim) GOAT, Rodzerom Federerom govori podatak da je RF, u deceniji (2010-2020) domunacije Djokovića (16 GS) uzeo samo 4 (SLOVIMA - ČETIRI) GS,i to čak 3 GS,
kad nije bolo Djokovića (AO 2017,2018 i Wimbldon 2017)

Srdjan

pre 3 godine

Dobar dan gospodo, jako ste ostrasceni i listom protiv Novaka, postavio bi par pitanja
Ko se seca lige sampiona pre tri godine, kakva je bila utakmica lepa, takticki doterana, koliko je bilo publike na stadionu?
Pamti se samo ko je osvojio i ko je prvi, publiku niko ne pominje, sta na kraju krajeva briga Novaka ko ga voli a ko ne (ima svoju porodicu i to je bitno da ga oni vole kao i njegovi navijaci) Vole vise Federera i Nadala, pa to je i prirodno jer Nemaca i Spanaca ima mnogo vise nego Srba. Boli ih sto on postuje i jednog i drugog, ali na terenu ih prasi i nece biti problem da nagura ta cetri velika turnira, a boze zdravlja bice ih jos dosta

Za tebe zivot dajem

Vaso

pre 3 godine

Da zavisi sve od Noleta, prestigao bi ih nema sumnje. Ali, s obzirom da ne zavisi sve samo od njega, jer mu, siguran sam, spremaju novu zvrčku jednostavno mu neće dati.

Ko misli da je ono što se desilo Moniki Seleš posledica samo ludila neke tamo budale taj je mnogo naivan. Tu se videlo na šta su sve moćnici iz senke, koji trpaju prste svuda pa i u sport, spremni da bi ostvarili svoje ciljeve.

Dragance

pre 3 godine

Laz je da vecina ljubitelja tenisa navija za Nadala i Rodzera. Svi gs i ogromna vecina mastera se odigravaju na zapadu i to stvara tu laznu sliku. Nije samo zapad merilo vrednosti koji je se uglavnom zasniva na novcu zaradjenom u vreme imperijalnih sila, prodajom robova i crpeci bogastva nerazvijenih zemalja. Fikcija o naprednom zapadu je marketinska iluzija.

Dejan

pre 3 godine

To kad bi ti samo igrao tenis i niko drugi. Ima valjda i drugi teniseri koji će osvajati slemove i koji će pobedjivati i tebe i Nadala.

j64

pre 3 godine

@mile
Ako je on jedan od 3 najbolja igraca ikada,onda su Mesi,Ronaldo i Nejmar najbolji fudbaleri ikada,Dzejms,Kari i Durant najbolji kosarkasi,a sport se racuna od 2007-me.Statistika ne pruza pravi uvid jer Borg i Lejver imaju po 11-12 titula sa vise od duplo manje odigranih Slemova od upravo Djokovica,Borg igrao do 25-te,Novak ga sustigao sa titulama u tridesetoj.O Samprasu da ne govorimo,ono sto je pravi Ronaldo za fufbal,on je za tenis,potpuno kompletan igrac,kakav nije ni Federer.Svako vreme nosi svoje,i ne moze se reci da nesto ima manju ili vecu tezinu,recimo mozemo opusteno da kazemo da je osamdesetih i devedesetih bilo daleko vise kvalitetnih imena i da Djokovicu i ovj dvojici je bilo lakse jer su imali sami sebe za konkurenciju,ostalo realno boranija.Svakako ono sto je cinjenica da je usao u tenisku istoriju,ali nase subjektivno preterivanje nece od njega naciniti vecim igracem

afrogipsy

pre 3 godine

Ne verujem da je osvajanje Rolan Garosa izvesno,to je Nadalova teritorija , ipak je to najbolji sljakas svih vremena. Medjutim , uopste ne sumnjam da ce osvojiti jos bar 5 , a mozda i 7 Grand Slam-ova do kraja karijere. Ubedljivo, ali ubedljivo najbolji teniser u istoriji - Novak Djokovic ! Jos kad bi pala i zlatna na olimpijadi pa da stavimo tacku na tu besmislenu pricu o GOAT-u za sva vremena. Sto se tice znane nam istorije sve je jasno, ostgaje samo jos da se potvrdi.

Milan

pre 3 godine

@Ja
Oni koji će ga smatrati goatom za njih će biti goat, za one koji ga ne smatraju neće biti goat. Federer drži sve rekorde, a vi ga ne smatrate, što bi onda neki drugi smatrali Novaka? Novak je u Srbiji proglašen goatom još pre pet godina.

xyz

pre 3 godine

To bre Nole. Pocni ponovo da cepas dresove nakon svake pobede i dizes 3 prsta u vazduh. Izvadi dusu anglosaksoncima i i salji vise nikakva srca...

Радивоје

pre 3 godine

Тако је Докторе, идемо!!!! Тако се то ради - отворено се говори о циљу, без увијања и федереровског лицемерја и фолирања! Само цепај!

Sveznajući

pre 3 godine

Noćas oko 03h sam razmišljao šta je njegov cilj i odakle više motiva. I onda sam se stavio u njegov um i znao da je to osvajanje najviše GS u istoriji. I sad ova vest.

CroFed

pre 3 godine

Logično, Novica nikad nije ni bio naročito "skroman" u izjavama (za razliku od lukavog Nadala), još kao klinac je izrazio želju da bude broj 1, kasnije kada je zakoračio na veliku pozornicu se čak usudio na Roland Garrosu 2006 reći nakon poraza od Rafe da je sve ovisilo o Novakovim udarcima i da Rafa nije nepobjediv (načekao se da ga dobije tamo i pretrpio je par bolnih poraza) što je izazvalo podsmijeh Brada Gilberta. 2008 je sredio najvećeg Rogera na putu do prve Grand Slam titule, nakon toga stagnacija do senzacionalne 2011, pa opet toplo-hladni period 2012-2014 i onda još jedna za pamćenje sezona- 2015. Rekao bih da se sada nalazi u odličnoj poziciji jer nije previše star, njegovi stari rivali nisu više mladići (pogotovo Roger) a ovi mlađi rivali (Medvedev, Thiem, Zverev, Tsitsipas i društvo) nisu ni približno na mentalnoj razini jednog Murraya kamoli Nadala. Tako da Novak pod mus mora u naredne dvije sezone osvojiti 4-5 slamova i okončati tu priču o najvećem. Što može Nadal? Može osvojiti nadolazeći RG možda čak i sljedeće godine, na drugim GS bih bio iznenađen da slavi. Roger? On je bogomdan talent, poezija u pokretu no ni on više si ne može dozvoliti 2-3 teška meča u par dana jer će tijelo pokazivati znakove iscrpljenosti. Sve što mora je tempirati sezonu za 6-8 turnira godišnje gdje će svjež i odmoran doći i pokušati pomrsiti račune mlađima i uzeti još pokoji velik naslov ako je ikako moguće.

Младен

pre 3 godine

Што волим кад прочитам овако отворен одговор. Значи, полудео је због избацивања. Схватио, и прихватио као своју грешку. Сачекао да прође пар дана, и на прво питање о циљевима, одговорио довољно гласно, а опет много јако. Само напред, легендо!!!

No1vak

pre 3 godine

Dobro je! Ovo znaci da uzalud botovi, hejteri, fedjine misice pisu kako je u depresiji, rastrojstvu i slicno, kad znamo da ce covek sad da ih poliva jos vise. Mozda trenutno izbacivanje sa US Opena jeste bilo lose a dugorocno samo su mu ucinili veliku uslugu, produzili mu karijeru sve dok ih ne ispoliva redom sve.

ja

pre 3 godine

Treba mu 6 meseci da prestigne Federera na rang listi i 4 GS da se potvrdi kao najbolji svih vremena. I jedno i drugo, a i gomila drugih rekorda koje drži, biće i više nego dovoljno da bude smatran GOAT-om i da, verovatno, nijedan od tih rekorda ne bude nadmašen u doglednoj budućnosti (nikad je, ipak, suviše ozbiljna reč da bi se ovako paušalno upotrebila). Međutim, po meni (a i u cilju zapušavanja usta bilo kojim kritičarima), potrebna je još jedna potvrda da bi nesumnjivo bio smatran GOAT-om - zlato sa Olimpijskih igara. Dakle, siguran sam da će sve ovo drugo ispuniti, zato je meni jedina bitna stavka u nastavku njegove karijere da Srbiji donese zlato iz Tokija...

Imay

pre 3 godine

Fora bi bila da završe svi sa istim brojem GS! Onda bi se tek jasno videlo ko je "tata": Mastersi, broj nedelja na 1. mestu, međusobni susreti!

faćo

pre 3 godine

Neka uzme 3 Vimbldona i 1 AO i to je to. Za razliku od trave, gde verujem da može do 37. da ih pobeđuje, sve teže će se nositi sa mlađim igračima na betonu, ali računam da može još jedan AO. Na šljaci, odnosno RG, nije realno da osvoji, jer to nije išlo ni kada je bio mlađi. Federer ne osvaja više ništa, Nadal, pored Tima, najviše još jedan RG. Na kraju: Đ 21 F 20 N 20

Haha...kometari

pre 3 godine

Čovek je rekao ono što smo svi znali. Naravno da mu je to cilj i treba da mu bude cilj. Pa šta bude nek bude, a ovi indijanci u komentarima su b..ale. Tačka.

majstor

pre 3 godine

On to moze !!! Zato mi je i krivo sto je bezveze ispao sada...mogao je vec do 18. titule...otvoren mu je bio put bar do finala, a ja mislim da bi u 5 setova bio bolji i od Zvereva i od Tima. Steta.

jako i do samog kraja

pre 3 godine

To je to šampione. Bez rukavica, u meso!

Kad se setim onog nirvana melanholija mlataranja, gde je bilo važno učestvovati, širiti pozitivne vibracije i sreću po terenima. Gadno i za gledati i slušati.

No, bitno da je to prošlost i da se brat vratio na fabričke postavke. U ovakvom fizičkom stanju ima lufta minimum 3 godine za GS titule. Ne verujem da će igrati do 38/39 kao Rodžer, zatvoriće taj sve knjige do 36-e.

Đoka iz potoka

pre 3 godine

Rafa je objektivno najbolji jer se samo jedan gren slem igra na zemlji, a čak tri na podlogama koje mu ne odgovaraju. I pored toga on ima samo jedan gren slem manje od Federera.
(Perun, 15. septembar 2020 13:45)

U pravu si. A sva 4 GSa su bila na šljaci, pa su brže bolje promenili kad su videli da stiže Rafa.

Ex Njujorcanin

pre 3 godine

A zasto moras da im otkrivas svoje ciljeve? Pa ne vole te i oni ne bi voleli da ti srusis rekord i radice sve sto je u njihovoj moci da te sa tog puta skrenu.

Baba Nada

pre 3 godine

Novak otkrio glavni cilj.....???? Taj cilj znamo svi a znaju i protivnici, zato se i ponašaju prema njemu tako kako se ponašaju. Hvala bogu da je Nole konačno skinuo rukavice. Davno je trebalo to da se čuje i iz njegovih usta. Moja podrška za Noletove ciljeve.

Cole

pre 3 godine

Rim je lepa uvertira za RG,
a ako Bog da, u Parizu nas
u finalu svakako ceka najveci
blokbaster u istoriji tenisa
- veliki Rafa protiv jos veceg Nivaka. Poz.

Slavica

pre 3 godine

Bravo, veliki čoveče! Ciljeve treba uvek postavljati visoko! Uvek gadjaj mesec, pa ako promašiš, završićeš medju zvezdama! Mnogo sreće na svim poljima, Slavica

bole

pre 3 godine

Mislim da je realno da osvoji maksimalno 22 GS, al je poenta u tom sto i Rafa u sebi ima jos najmanje 3 GS, tako da je veliko pitanje dal ce na kraju biti rekorder. Previse je on Slemova propustio u proslosti, tu prvenstveno mislim na US Open gdje iz 11 polufinala ima samo 3 titule, a i na RG iz 9 polufinala je morao imati barem 3 titule. Za Australiju i Wimbldon mu se nema sta za reci.

milojko

pre 3 godine

Neki od nas, nikada neće ukapirati poentu velikih ljudi, kao što je Novak. Oni nisu najbolji i posebni zbog materijalnih stvari. Sve što rade i čemu teže nema nikakve veze sa novcem. Da je Novaku novac na I mestu, on bi odavno ostavio tenis i sada pio pivo na plaži. Jer ga je zaradio toliko da ga ne može potrošiti za 10 života. Kada su pitali jednog od najvećih fudbalera, Šta bi radio kada ne bi bio fudbaler? On je odgovorio: "Igrao bih fudbal, jer ništa drugo ne znam da radim".

No1vak

pre 3 godine

Dobro je! Ovo znaci da uzalud botovi, hejteri, fedjine pudlice pisu kako je u depresiji, rastrojstvu i slicno, kad znamo da ce covek sad da ih poliva jos vise. Mozda trenutno izbacivanje sa US Opena jeste bilo lose a dugorocno samo su mu ucinili veliku uslugu, produzili mu karijeru sve dok ih ne ispoliva redom sve.

Milan_PT

pre 3 godine

@blic
Rozer je neko ko je daleko manje izraubovao svoje telo od Novaka,pre svega stilom igre gde se manje trosi energija,pa opet nakon tridesete jedva je sta osvojio a ti ocekujes da Djokovic osvaja GS sa 34-5-6,ovih par Slemova sto je uzeo nakon povratka je malo cudo.

... Novak sve losiji,jednostavno godine su godine,i realnost je da vrlo lako nece osvojiti vise ni jedan,a ovo sto pises je vec naucna fantastika.
(dr andjelko)

Od poslednjih 8 slemova, Novak je uzeo 5, a ne par.

Ljudska tela nisu identične mašine koje izlaze sa trake u Štutgartu, pa da ih možeš tako porediti. Nadal ubedljivo ima stil koji najviše "troši" telo, plus ima i neke urođene probleme sa čvrstoćom kostiju, takve da su mnogi lekari rekli da posle 25. neće moći pošteno ni da hoda, a, hvala Bogu, vidi ga sa 34.
Nekom stvarno dolazak 30. bude problem, a nekom i ne. Otkako je napunio 31. pa do momenta kad je napunio 33. (ovog proleća) Novak je odigrao 8 GSova, stigao u 5 finala i u svakom pobedio različitog igrača (Anderson, Del Potro, Nadal, Federer i Tim). U istom starosnom periodu, Federer je igrao samo u jednom finalu i izgubio od Novaka u Vimbldonu 2014. Nadal je u tom periodu imao 6 finala i pobedio u 4 (ovde treba reći da je jedno finale dobio sa 33 godine i 6 dana).

Na osnovu svega gore izloženog, Federeru su stvarno teško pale 30-e, ali Novak i Rafa zasad s time nemaju ozbiljnijih problema, te je realno pretpostaviti da će njih dvojica uzeti još 4-5-6, ako ne i više...

True detective

pre 3 godine

Normalno je da se ljudi raduju uspehu svojih ljubimaca i da im žele uspeh i svako dobro. Suprotno od toga - radovati se tuđem neuspehu i STRASTVENO želeti nekome, bilo kome, ikome, da ne uspe u svom naumu i želji (uz možda preduslov da ga ta osoba ne ugrožava lično) - nije normalno.

Mrgud

pre 3 godine

Pa to i treba da mu bude jedini cilj a ne stvaranje neke nove asocijacije. Umesto da se usresredi iskljucivo na igru pa kad osvoji vise GS od Federera da se onda bavi cim god hoce on sam sebe ukopava.

Đoka iz potoka

pre 3 godine

Djole majstore, odakle ti informacija da su sva 4 GS nekad bila na šljaci?
Pa,ako vec hoces da polemises, onda znaj da su 3 od 4 bila na travi(Vimbledon,US I AO Open),samo je Roland Garos bio i ostao na sljaci.
Evo, za tvoju informaciju...
(Dejo Genije MJ)

Dejo Genije, uopšte mi nije bila namera da polemišem sa bilo kime. Moj komentar je bio ironičan. Pročitaj ponovo:

"Rafa je objektivno najbolji jer se samo jedan gren slem igra na zemlji, a čak tri na podlogama koje mu ne odgovaraju. I pored toga on ima samo jedan gren slem manje od Federera.
(Perun)

U pravu si. A sva 4 GSa su bila na šljaci, pa su brže bolje promenili kad su videli da stiže Rafa.
(Đoka iz potoka)"

Ovde se priča da je Rafa najbolji, jer je samo jedan GS na šljaci, kao da je to promenjeno sa namerom da njega prevare. Tereni takvi kakvi su sad, su isti takvi bili i pre nego što je Rafa počeo da igra tenis. Ništa se nije promenilo u međuvremenu protiv Rafe. A nesumnjivo bi bilo bolje za njega da umesto jednog ima više zemljanih terena na GS. A šta bi bilo da je ostalo 3 GS na travi? Da li bi Novak i Rodžer osvojili više GS nego što su? Jer ne treba zaboraviti da je Rafa uzeo 2 GS na travi i 5 na tvrdom terenu. Ili, da li bi Rafa imao 12 Rolan Garosa da je umesto šljake tamo tvrd teren ili trava?
Iritiraju me ta plakanja u stilu "eh, da je kojim slučajem, onda bi moj favorit bio daleko najbolji". Karte su odavno podeljene, ili igraj ili ustani.

vrg

pre 3 godine

""Rafa je favorit. Odmah iza njega je drugi Dominik Tim" - skida sa sebe pritisak svetski broj jedan."

nema sta on da skida pritisak sa sebe. on je svetski broj jedan i vec godinama dise pritisak.
ovo sto je rekao je realno. djokovic na betonu nije isto sto i djokovic na sljaci, pa jos posle kradje na us openu. a rafa se, od kad je korona, sprema za ovo. plus je tim (kojem je sljaka omiljena) dobio inekciju samopouzdanja.
stanje je takvo, ali ne znaci da novak nema sansi. drzimo fige. ako uzme french, godina je top i ostaje da sledece uzme jos dva gs i zavrsena prica.

e i da. da zeli da skine pritisak, ne bi otvoreno pricao da zeli da srusi federerov rekord.

mile

pre 3 godine

nole obara rekorde u eri kad je jedan od najboljih tri igraca ikada,shvatate li tezinu njegovih titula,on je kralj kako okrenes,samo je pitanje kad ce to svi da prihvate

Zole

pre 3 godine

(Arif, 15. septembar 2020 18:21) Nastaviće da dominiraju i na Novakovom turniru u Beogradu. Naročito u Skadarliji i splavovima.

Milos

pre 3 godine

Poenta je u tom da ako nekad neko i prestigne "Veliku trojku" u Gren Slem titulama, to apsolutno nece morati znaciti da je taj neko GOAT. Zasto..? Pa prosto, clanovi "Velike trojke" su sprecavali jedan drugog da osvajaju silne GS titule, tako da nema samo jednog clana "Velike trojke", ova ostala dvojica bi sad imala po najmanje 27 GS titula. Zato ako nekad neko i obori GS rekord, prvo ce se gledati u kakvoj konkurenciji je to uradio.

Dejo Genije MJ

pre 3 godine

Djole majstore, odakle ti informacija da su sva 4 GS nekad bila na šljaci?
Pa,ako vec hoces da polemises, onda znaj da su 3 od 4 bila na travi(Vimbledon,US I AO Open),samo je Roland Garos bio i ostao na sljaci.
Evo, za tvoju informaciju...

glukozamin

pre 3 godine

Od sada dominiraju Tim i Zverev. Nole je prošlost.
(Arif, 15. septembar 2020 18:21)

E dobro da si nam objasnio da se ne zamajavamo više.
Vrlo stručno i pametno. I iskusno očito!

ultrasrbin

pre 3 godine

Perun, 15. septembar 2020 13:45

Najbolji je zato sto nema sve masterse ili zato sto je 70% GS uzeo na RG. A nije da mu podloge bas ne odgovaraju. Ima malo i do toga sto je na drugim podlogama gubio finala, kao i Novak u Parizu.

ultrasrbin

pre 3 godine

Kontras, 15. septembar 2020 14:49

Ocekujes to od Jumka. Pa on ce da kaze da je Federer nosio sorc siven u Vranju, a gace iz rilja. Posto su to proizveli Srbi oni su se urotili i podesili da ga steze u kljucnim poenima. Nije ovde poenta da Jumko voli Federera vec da covek mrzi prvo sebe, a onda sve sto predstavlja Srbiju.