Utorak, 05.07.2005.

14:36

Bodiroga: "Odlazim posle EP 2005"

Izvor: B92

Bodiroga: "Odlazim posle EP 2005" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Serdar Rade

pre 18 godina

Bodi je car nase kosarke, ali mu je vreme za penziju... Videlo se letos na olimpijadi da je posustao. Osim utakmice protiv CSK u Moskvi sve su mu utakmice bile vrlo blede ove godine... Zano je po deset za redom da promasi... Njegovo prisustvo na E. Prvenstvu je vise od moralnog znacaja... Ponestalo mu je djusa...
U svakom slucaju, Bodi ostaje jedan od najzasluznijih kosarskasa SCGa. Ameri ga zovu Magic-om Evrope. Ostaje nezaboravno lomljenje Amera proslog leta u Bgdu. To krsenje cesto Americki reporteri pominju sa divljenjem.
Zbogom care...

divac

pre 18 godina

Za Vladeta Divca, enega od najboljših košarkarjev NBA v zadnjih 15 letih, poslovilna tekma Jureta Zdovca ni bilo samo druženje s člani »Yu dream teama« in sijajnim ljubljanskim občinstvom, kot ga je imenoval po tekmi. Ker je bil tisti dan zadnji rok, da se odloči, ali bo nadaljeval športno pot v NBA še leto dni ali pa se bo upokojil, je bil med tekmo precej na trnih, ko se je zataknilo pri pošiljanju faksa, na katerem je z majhnimi črkami pisala njegova zadnja velika športna odločitev - končujem igralsko kariero. Odločitev se je v Vladetu kuhala že nekaj časa, po številnih pogovorih z lastnikom LA Lakers Jerryjem Bussom, menedžerjem Mitchem Kupchakom in še zlasti novim trenerjem Philom Jacksonom se je odločil, da prepusti mesto mlajšim igralcem.

Prepričalo ga je predvsem dejstvo, da večkratni prvaki NBA iz Los Angelesa v prihodnji sezoni nimajo šampionskih ambicij. Jackson naj bi prvi dve sezoni pripravljal novo moštvo za vrh. Vlade pravi, da je prestar, da bi začenjal znova, ker njegov cilj ni več zgolj igrati v končnici. Če bi že nadaljeval kariero, bi bil rad v ekipi, ki bi imela višje cilje. Tu pa so še družina in še zlasti trije otroci, ki prihajajo v najbolj težavna leta in vseskozi potrebujejo ob sebi očeta, ne pa košarkarja, ki ga polovico leta ni doma. Vlade namreč zelo skrbi za vzgojo svojih otrok.
Na vprašanje, ali obstaja kanček možnosti, da bi se vendarle premislil, je odgovoril, da se je v preteklosti že nekajkrat odločil, da ne bo igral za jugoslovansko reprezentanco, pa so ga nato soigralci in trenerji vedno prepričali, da nastopi, ker gre pač za šport in reprezentanco, ki sta zelo pomembni v njegovem življenju. »Zdaj sem 99,99-odstotno odločen, da zaključim kariero v NBA. Ne vem, kaj bi se moralo zgoditi, da bi si premislil. Z Jezerniki smo se dogovorili, da končno odločitev preložim na 30. september, tik pred začetkom priprav za novo sezono. Takrat bom tudi uradno sporočil, kaj bom počel v prihodnosti,« je po tivolski tekmi dejal Vlade o pogovorih na vroči liniji Ljubljana-Los Angeles.
Divac, ki ga z LA Lakers veže še enoletna pogodba, vredna 5,4 milijona dolarjev, ima več različic. Najbolj verjetna je, da bo vodstvo kluba odkupilo pogodbo za dva milijona dolarjev in s tem sprostilo tako imenovani salary oziroma povečalo proračun za nakup igralcev. S tem bi Vlade ostal še leto dni zaposlen v Lakers, najverjetneje kot pomočnik Jacksonu. Divac o tem noče govoriti, ker se drži dogovora s klubom oziroma menedžerjem Kupchakom. Ne glede na to, kakšen bo dokončen dogovor, bo Vlade in njegova družina (žena Snežana, sinova Luka in Matija ter posvojena hčerka Petra) leto dni preživeli v Los Angelesu. Luka in Matija morata namreč končati osnovno šolo v ZDA. Potem celotno družino čaka selitev v Beograd. Vlade je precej časa razmišljal, da bi se najprej preselili v Španijo ali Francijo oziroma Barcelono ali Pariz, da bi otroci spoznali tudi drugi svet, kulturo, navade in jezike. Glede na to, da v Beogradu obstajajo kakovostne mednarodne šole, se bo preselil v domače okolje. »Otroci bodo tako bližje mojim in Snežaninim staršem, jaz pa bom spet med svojimi najboljšimi prijatelji,« je pojasnil razlog, zakaj je izbral Beograd. O tem, kaj bo delal po koncu pogodbe z LA Lakers, ni hotel govoriti. Poudaril je le, da se z menedžerstvom, o katerem je bilo v zadnjem času veliko govora, ne bo ukvarjal. Glede na to, da je v karieri zaslužil več kot 100 milijonov dolarjev, velikih težav s tem, kaj bo počel, zagotovo ne bo imel. Delal bo pač tisto, kar ga bo najbolj veselilo in kar bo najbolj ustrezalo njegovi družini.

Bojan

pre 18 godina

Kosarka je sport koji se igra glavom. Bez obzira na sporadicnu kritiku i zajedljiva bockanja pojedinaca, preporucio bih im da malo provrte na videu Atinu, Istanbul i ostale lokalitete gdje smo posljednjih godina uzimali zlato. Da nije bilo Dejana Bodiroge, intelektualca i doktora kosarke, mnogi od tih duela bi imali drugaciji ishod. A vi, gospodo, pljujte i dalje, to je valjda plafon vaseg intelekta! Dejanu cestitke i veliko hvala za sve sto je dosada uradio za nasu zemlju, mnogima bi za to trebalo devet zivota. Bravo, majstore!

aki

pre 18 godina

Bodirogina odluka o napustanju reprezentacije je sasvim uredu.Mislim da iz drzavnog tima treba da ode zapamcen kao pravi majstor ove igre.A sto se tice preduzimljivosti novinara, podsetio bih vas na nasu poslovicu: "Ko pre devojci njegova devojka".POZDRAV!!

kosarkaski znalac

pre 18 godina

Idemo redom, pod:
1.
Slovenacki mediji pa sta ima pravo covek da kaze sta hoce kome hoce.
2.
Sto se tice Reprezentacije igrace taj jos dugo(iako bih mu ja savetovao da se povuce)
3.
Sto se tice karijere care ti da se vratis u PAO pa da sa tomasevices pravis lom
4.
Sto se tice minutaze ne trebamu dati vise od 10 minuta
5.
Care hvalati i svaka cast mnogo si nas zaduzio i monogoa nam doneo ali mislim da sada nisi u stanju da igras za reprezentaci ju (osim zadnjih 5 minuta).Bio si veliki lider ali godine su ucinile svoje bolje sada idi.HVALA TI CARE!!!!!!!!!!

PEX

pre 18 godina

Bio je nas BOG,al je sada obican smrtnik,hvala mu na ucinjenom .Mislim da nema mesto u reprezentaciji,jer ako ponovi igru sa zadnjeg prvenstva,a ne bi me nimalo cudilo jer je jos i stariji.Brzini koju je davao Rakocevic u igri On je bio rucna kocnica,kao iskusan je zna kad da stane na loptu{ma daj}.Mislim da nema mesta u stvari mozda da igra najvise 5 min.

Sima Kosmos iz dalekog svemira

pre 18 godina

Zaista mi je drago sto sam imao priliku da pratim Bodiroginu karijeru od pocetka, takav igrac ce se tesko ponoviti - bio je specifican i po sutu i po igri 1-1 i po asistencijama ... Lider svake ekipe u kojoj je igrao, a lupetanja u smislu da nije iskren po pitanju igranja u NBA su obicna glupost. I jos navoditi Paspalja, Danilovica i Djordjevica kao primere uspesnih NBA karijera !? U Indijanapolisu je prolazio Ben Wallace-a kako je hteo - a on je tad bio najbolji odbrambeni igrac NBA. Ko se ne seca nek nadje snimak pa nek pogleda. Ili moze da nadje snimak iz 96-e u Atlanti, ista situacija, prolazio je kao kroz sir. Kompletan igrac, uvek moze da igra na svakoj poziciji, jos jednom hvala i nek ucini ono sto misli da je za njega najbolje. Za nas je ucinio i previse.

andro

pre 18 godina

Bodiroga je VELIKI igrac i uvek je davao srce za reprezentaciju. Ipak, na toj poziciji imamo Stojakovica + Radmanovic vise voli da igra krilo nego krilnog centra, tako da realno za sve osim zadnjih 5 minuta nece previse da nam fali. E sad ko ce da ima srca na kraju, videcemo. Mislim da su Jaric i Radmanovic resili dosta utakmica u NBA i imace herca da povuku. Tacno je da Pedja ima taj sindrom poslednje cetvrtine, ali mislim da je ove sezone to dobrim delom bilo i iz kondicionih (Adelman ga je forsirao da igra preveliku minutazu) a ne samo psiholoskih razloga - uostalom i on je resio jako puno NBA utakmica (sto su ljudi skloni da zaborave). Ocekivati resavanje utakmica od Krstica je previse za sada (ja bi pre tipovao na Rebracu u nasoj centarskoj liniji da moze da odluci, bar na narednih par prvenstava). Rakocevic verovatno ima srca kad je frka, tako da moze da pomogne navijanjem sa klupe :-)

mr.big

pre 18 godina

Navijaci su se izjasnili: Mi imamo svoga Boga ime mu je Bodiroga. Kome je dao, zasto je dao, kako je dao, zasto nekom nije dao, uopste nije bitno. Bitno je da je to kosarkas koji moze da se svrsta u red nasih NAJVECIH koje smo imali i koje sada imamo!!!! Treba samo da ispostujemo njegovu volju i da se zahvalimo za sve sto je uradio za nas. A..., sta mislite?

...

pre 18 godina

U Sloveniji, na oproštaju Jurija Zdovca, najavili ste da će Evrobasket 2005. biti vaše zbogom plavima?
- Videćemo, iz ove perspektive daleko je septembar.

(Blic)

avril lavigne

pre 18 godina

Samo da odgovorim Pexu....Jasikeviciusa je intervjuisalo dosta novinara u Beogradu, i svi su to lepo objavili, ali ti ocigledno ne citas novine i ne gledas TV!!!! Decko je rekao da jos uvek nije odlucio da li ce igrati na EP.... Ali, bez obzira na otkaze, mislim da mi ne treba mnogo da se lozimo.... Pa nama su i Slovenci zakon po imenima, a i za nas je drama u kom sastavu cemo nastupati.... Ako Stojakovic uopste bude igrao (ili igrao onako ko baba na Djordjevicevom oprostaju), Vujanic povredjen, Jaric pod velikim znakom pitanja....a Zex zna da iznenadi....ne mislim da ce nam domaci teren biti bas mnogo vazan faktor...
A Dejanu Bodirogi svaka cast... Sigurna sam da on sam zna kada je vreme da se povuce, a ne ko neki da popunjava mesto tek da bi nabiflao cifru nastupa u reprezentaciji.... Mnogo nam je dao i mozemo samo da mu budemo zahvalni za hladnokrvnost, smirenu ruku i fantasticno ponasanje...On kad igra, igra 200 odsto, a takvih je malo u Evropi....

dragan

pre 18 godina

Dejan je jedan od nasih najboljih igraca. sta je dao reprezentacijito se nemoze izmeriti. Setite se atine 98 i indijanopolisa 2002. Na dva minuta i 35 sekundi do kraja utakmice na -7 sam nam je doneo titulu prvaka sveta. to niko ne sme da zaboravi. Patriota, veliki Srbin, covek koji postuje crkvu zasljuzuje da mu svi po zavrsetku karijere kazemo jedno VELIKO HVALA i priredimo oprostaj koji ce se pamtiti.
Dragan

pex

pre 18 godina

Кад смо већ код наших новинара, Јасикевичијус је био у БГ и нико од њих га није питао да ли ће да игра на ЕП! Ако се наставе откази овим темпом у другим репкама ми освајамо и са јуниорима ФМП-а!

dejan

pre 18 godina

stil nase igre nije vise dovoljan za titule. kosarka se promenila, a mi igramo istu igru zadnjih 15 godina. mora nesto da se promeni. bodiroga nas je mnogo puta sam vratio u igru i dobili smo utakmice i ako ih nismo zasluzili. promene idu samo zajedno sa mladim igracima. gubimo lidera na parketu, ali mozda ce mo time dobiti novog, a mozda je taj vec tu.
hvala legendo !!!

SmiljaPfc

pre 18 godina

Dao je ogroman doprinos nashoj kosarci, svaka mu cast! Valjalo bi mozda jos jednu godinu, al nema veze.Svi smo znali da on, sale,danilovic i divac nece vecno igrati.Ovo je poruka za ove mladje,mora da se izdvoji neko ko ce moci da resi kad je tesno.Ja sam mislio da je pedja taj,ali mora jos da radi.Nosioci nase igre u buducnosti MORAJU pored pedje da budu radmanovic,rakoc i krstic! Od stare garde ostali su samo bodi i tomas ali ni on nece jos dugo da igra za repku.

Mladen Ćulibrk

pre 18 godina

Tipično foliranje... Kao, nije mu nimalo žao što nije igrao u NBA. Ta liga je ipak pravi izazov za svakog košarkaša, kao i NHL za hokejaše, italijanska liga za odbojkaše, itd. Treba imati hrabrosti pa otići tamo gde u prvoj sezoni (a verovatno ni u narednim) nećes biti glavna zvezda tima. I bez obzira na sve uspehe i sjajne igre Bodirogi će ipak ostati rupa u biografiji. Mnogo više cenim Đorđevića, Paspalja, Danilovića i ostale asove koji su postigli sve što su mogli u Evropi i otišli da se isprobaju u najjačoj konkurenciji. To što nisu uspeli je splet okolnosti, ali niko im neće reći da su im karijere manje blistave od Divčeve i Stojakovićeve. U svakom slučaju, mogu klincima da ispričaju kako je bilo igrati u dvoranama u kojima su carovali Džordan, Barkli, Meloun, Stokton, Olajdžuvon i drugi velikani, za šta će Bodiroga ostati uskraćen. Naravno, ne sporim da je Bodiroga veliki igrač, jedino mi smeta takva neiskrenost u izjavama za medije.

aaa

pre 18 godina

nema sta bjeli medzik je odradio svoje i mislim da mu se nema sta prigovoriti svaka mu cast uvjek je bio uz reprezentaciju (sem kad se zenio) uvjek se odazivao ja mislim da mu se treba pokloniti i zahvaliti na svemu a ako ostane na svjeckom tim bolje a ako ne opet nema veze doci ce neki novi bodiroga! pozdrav!!!!!

skorojevic

pre 18 godina

predomislice se on do Sp 2006, ne brinite.a i da se ne predomisli, pa vreme je..ipak stizu godine..

p.s zasto ne radi forum b92? kad ce da proradi

rade delija

pre 18 godina

ako ode i Bodiroga to znaci da odlazi i zadnji pd velikih igraca nase kosarke.ne vidim ko ce moci da preuzme njegovu odgovornost u buducnosti,mada heroji se radjaju na velikim utakmicama(mozda u nekom od nasih savremenih perjanica iz nba cici nekakav heroj).Sa tobom do jos jednog zlata!!!!!!!!!!

Stefan H-Novi

pre 18 godina

Steta za ovakvog igraca da se oprosti od reprezentacije vec na sledecem Evropskom prvenstvu!Malo jeste cudno zasto je to rekao Slovenskim medijima prije nego nasima,u svakom slucaju ako ode iz reprezentacije gubimo velikog vodju i igraca.Bice velika steta ako vise ne budemo slusali:
Mi imamo jednog boga
ime mu je Bodiroga!

Tujec

pre 18 godina

Zato što su ga predusetljivi slovenački novinari intervjuisali kada je igrao na oproštajnoj utakmici Jureta Zdovca 4 dana pre Đorđevićeve oproštajne tekme.
Zašto ga nasi nisu intervjuisali treba pitati naše novinare...

Ana

pre 18 godina

Zar ne mislis da reprezentaciji treba bar neki stariji,iskusan igrac, s obzirom da su svi stariji poodlazili?Mislim, kad vec planiras da ostanes jos na terenu, zasto ne i za plave.BTW zaljubljena sam ludo u Tebe 7 godina.Cmok iz Torinta!

Mr_Zlaja

pre 18 godina

Zasto je to rekao slovenackom listu?!
(cubi, 05. jul 2005 15:04)
-------------------------------------
- Jednostavno, ZATO sto se ljudi interesuju o njegovoj karijeri !
Druge (nas Srbe) to i ne zanima, na zalost!
...ziveli !!!

Sergio Inc

pre 18 godina

Dejan je veliki patriota i veliki igrac. Mislim da je ovo prava odluka, mada je moje misljenje da je trebalo da se oprosti posle Indijanopolisa, jer je evidentno da je izgubio na brzini i raznovrsnosti u igri. Veliki je potrosac lopti, a takvih u reprezentaciji vec imamo podosta. No, bez obzira, Dejan je zasluzio pravi oprostaj jer je oduvek bio veliki dzentlmen kako na terenu, tako i van njega.

Darko Zemun

pre 18 godina

Ma ne moras da cekas da prodje evropsko prvenstvo, mogli ste ti i Obradovic pod ruku i na more, da nam ne kukate kako ste propustili odmor zbog reprezentacije...

Mario

pre 18 godina

@cubi
Zato sto ga u beogradu nije niko pitao, jer ga nisu mogli dobiti. A kad je bio u Ljubljani su ga mogli novinari pitati jer dosao samo na kratko vreme. Valjda ce vise reci o tome jer je u Beogradu.

Loshmi

pre 18 godina

@ Cubi
Zato sto su ga oni intervijusali kakve veze ima kom listu, zaboga ljudi. Nije basket za tebe idi gledaj onaj video iz Zvornika vidim da si u tom fazonu! Sto se Bodiroge tice, big deal, odsluzio je svoje i reprezentaciji i Bogu i ljudima neka ide svaka mu cast i sretan put!

Zarko Paspalj

pre 18 godina

Te prognoze ne treba davati, zdravo za gotovo, razgovarao sam sa Dejanom prosle sedmice, gde sve stvari navode, ako bude srece i zdravlja oprostaj sledi na SP u Japanu 2006, tako da ne treba se previse nervirati i stvarati neki pritisak na nekoga. Mi ionako imamo veliki broj talenovani igraca, koji su ne kao on, ali na neki drugi nacin sposobni da budu od velike koristi reprezentaciji.

Ivica Milisavljevic

pre 18 godina

Nebitno kome je dao izjavu. Meni je logicno
da se oprosti na SP sledece godine ali ipak
je on vrlo razborit momak. Ocito ne veruje
da mozemo da budemo prvi na SP a ove godine
se mozda zbog Beograda i uzdignemo i budemo
prvi, pa da ode u veklikom stilu kao sampion.
A i ne treba ga kriviti, sledece godine su mu
33, istrosen je vec brojnim mecevima i treba
mu odmor preko leta. A i ne mogu vecno da
igraju, neka mladji pokazu da li vrede ili
ne.

avril lavigne

pre 18 godina

Samo da odgovorim Pexu....Jasikeviciusa je intervjuisalo dosta novinara u Beogradu, i svi su to lepo objavili, ali ti ocigledno ne citas novine i ne gledas TV!!!! Decko je rekao da jos uvek nije odlucio da li ce igrati na EP.... Ali, bez obzira na otkaze, mislim da mi ne treba mnogo da se lozimo.... Pa nama su i Slovenci zakon po imenima, a i za nas je drama u kom sastavu cemo nastupati.... Ako Stojakovic uopste bude igrao (ili igrao onako ko baba na Djordjevicevom oprostaju), Vujanic povredjen, Jaric pod velikim znakom pitanja....a Zex zna da iznenadi....ne mislim da ce nam domaci teren biti bas mnogo vazan faktor...
A Dejanu Bodirogi svaka cast... Sigurna sam da on sam zna kada je vreme da se povuce, a ne ko neki da popunjava mesto tek da bi nabiflao cifru nastupa u reprezentaciji.... Mnogo nam je dao i mozemo samo da mu budemo zahvalni za hladnokrvnost, smirenu ruku i fantasticno ponasanje...On kad igra, igra 200 odsto, a takvih je malo u Evropi....

Ivica Milisavljevic

pre 18 godina

Nebitno kome je dao izjavu. Meni je logicno
da se oprosti na SP sledece godine ali ipak
je on vrlo razborit momak. Ocito ne veruje
da mozemo da budemo prvi na SP a ove godine
se mozda zbog Beograda i uzdignemo i budemo
prvi, pa da ode u veklikom stilu kao sampion.
A i ne treba ga kriviti, sledece godine su mu
33, istrosen je vec brojnim mecevima i treba
mu odmor preko leta. A i ne mogu vecno da
igraju, neka mladji pokazu da li vrede ili
ne.

Zarko Paspalj

pre 18 godina

Te prognoze ne treba davati, zdravo za gotovo, razgovarao sam sa Dejanom prosle sedmice, gde sve stvari navode, ako bude srece i zdravlja oprostaj sledi na SP u Japanu 2006, tako da ne treba se previse nervirati i stvarati neki pritisak na nekoga. Mi ionako imamo veliki broj talenovani igraca, koji su ne kao on, ali na neki drugi nacin sposobni da budu od velike koristi reprezentaciji.

Loshmi

pre 18 godina

@ Cubi
Zato sto su ga oni intervijusali kakve veze ima kom listu, zaboga ljudi. Nije basket za tebe idi gledaj onaj video iz Zvornika vidim da si u tom fazonu! Sto se Bodiroge tice, big deal, odsluzio je svoje i reprezentaciji i Bogu i ljudima neka ide svaka mu cast i sretan put!

Sergio Inc

pre 18 godina

Dejan je veliki patriota i veliki igrac. Mislim da je ovo prava odluka, mada je moje misljenje da je trebalo da se oprosti posle Indijanopolisa, jer je evidentno da je izgubio na brzini i raznovrsnosti u igri. Veliki je potrosac lopti, a takvih u reprezentaciji vec imamo podosta. No, bez obzira, Dejan je zasluzio pravi oprostaj jer je oduvek bio veliki dzentlmen kako na terenu, tako i van njega.

Mario

pre 18 godina

@cubi
Zato sto ga u beogradu nije niko pitao, jer ga nisu mogli dobiti. A kad je bio u Ljubljani su ga mogli novinari pitati jer dosao samo na kratko vreme. Valjda ce vise reci o tome jer je u Beogradu.

Darko Zemun

pre 18 godina

Ma ne moras da cekas da prodje evropsko prvenstvo, mogli ste ti i Obradovic pod ruku i na more, da nam ne kukate kako ste propustili odmor zbog reprezentacije...

Mr_Zlaja

pre 18 godina

Zasto je to rekao slovenackom listu?!
(cubi, 05. jul 2005 15:04)
-------------------------------------
- Jednostavno, ZATO sto se ljudi interesuju o njegovoj karijeri !
Druge (nas Srbe) to i ne zanima, na zalost!
...ziveli !!!

Tujec

pre 18 godina

Zato što su ga predusetljivi slovenački novinari intervjuisali kada je igrao na oproštajnoj utakmici Jureta Zdovca 4 dana pre Đorđevićeve oproštajne tekme.
Zašto ga nasi nisu intervjuisali treba pitati naše novinare...

Ana

pre 18 godina

Zar ne mislis da reprezentaciji treba bar neki stariji,iskusan igrac, s obzirom da su svi stariji poodlazili?Mislim, kad vec planiras da ostanes jos na terenu, zasto ne i za plave.BTW zaljubljena sam ludo u Tebe 7 godina.Cmok iz Torinta!

Stefan H-Novi

pre 18 godina

Steta za ovakvog igraca da se oprosti od reprezentacije vec na sledecem Evropskom prvenstvu!Malo jeste cudno zasto je to rekao Slovenskim medijima prije nego nasima,u svakom slucaju ako ode iz reprezentacije gubimo velikog vodju i igraca.Bice velika steta ako vise ne budemo slusali:
Mi imamo jednog boga
ime mu je Bodiroga!

aaa

pre 18 godina

nema sta bjeli medzik je odradio svoje i mislim da mu se nema sta prigovoriti svaka mu cast uvjek je bio uz reprezentaciju (sem kad se zenio) uvjek se odazivao ja mislim da mu se treba pokloniti i zahvaliti na svemu a ako ostane na svjeckom tim bolje a ako ne opet nema veze doci ce neki novi bodiroga! pozdrav!!!!!

skorojevic

pre 18 godina

predomislice se on do Sp 2006, ne brinite.a i da se ne predomisli, pa vreme je..ipak stizu godine..

p.s zasto ne radi forum b92? kad ce da proradi

Mladen Ćulibrk

pre 18 godina

Tipično foliranje... Kao, nije mu nimalo žao što nije igrao u NBA. Ta liga je ipak pravi izazov za svakog košarkaša, kao i NHL za hokejaše, italijanska liga za odbojkaše, itd. Treba imati hrabrosti pa otići tamo gde u prvoj sezoni (a verovatno ni u narednim) nećes biti glavna zvezda tima. I bez obzira na sve uspehe i sjajne igre Bodirogi će ipak ostati rupa u biografiji. Mnogo više cenim Đorđevića, Paspalja, Danilovića i ostale asove koji su postigli sve što su mogli u Evropi i otišli da se isprobaju u najjačoj konkurenciji. To što nisu uspeli je splet okolnosti, ali niko im neće reći da su im karijere manje blistave od Divčeve i Stojakovićeve. U svakom slučaju, mogu klincima da ispričaju kako je bilo igrati u dvoranama u kojima su carovali Džordan, Barkli, Meloun, Stokton, Olajdžuvon i drugi velikani, za šta će Bodiroga ostati uskraćen. Naravno, ne sporim da je Bodiroga veliki igrač, jedino mi smeta takva neiskrenost u izjavama za medije.

rade delija

pre 18 godina

ako ode i Bodiroga to znaci da odlazi i zadnji pd velikih igraca nase kosarke.ne vidim ko ce moci da preuzme njegovu odgovornost u buducnosti,mada heroji se radjaju na velikim utakmicama(mozda u nekom od nasih savremenih perjanica iz nba cici nekakav heroj).Sa tobom do jos jednog zlata!!!!!!!!!!

SmiljaPfc

pre 18 godina

Dao je ogroman doprinos nashoj kosarci, svaka mu cast! Valjalo bi mozda jos jednu godinu, al nema veze.Svi smo znali da on, sale,danilovic i divac nece vecno igrati.Ovo je poruka za ove mladje,mora da se izdvoji neko ko ce moci da resi kad je tesno.Ja sam mislio da je pedja taj,ali mora jos da radi.Nosioci nase igre u buducnosti MORAJU pored pedje da budu radmanovic,rakoc i krstic! Od stare garde ostali su samo bodi i tomas ali ni on nece jos dugo da igra za repku.

dejan

pre 18 godina

stil nase igre nije vise dovoljan za titule. kosarka se promenila, a mi igramo istu igru zadnjih 15 godina. mora nesto da se promeni. bodiroga nas je mnogo puta sam vratio u igru i dobili smo utakmice i ako ih nismo zasluzili. promene idu samo zajedno sa mladim igracima. gubimo lidera na parketu, ali mozda ce mo time dobiti novog, a mozda je taj vec tu.
hvala legendo !!!

pex

pre 18 godina

Кад смо већ код наших новинара, Јасикевичијус је био у БГ и нико од њих га није питао да ли ће да игра на ЕП! Ако се наставе откази овим темпом у другим репкама ми освајамо и са јуниорима ФМП-а!

...

pre 18 godina

U Sloveniji, na oproštaju Jurija Zdovca, najavili ste da će Evrobasket 2005. biti vaše zbogom plavima?
- Videćemo, iz ove perspektive daleko je septembar.

(Blic)

dragan

pre 18 godina

Dejan je jedan od nasih najboljih igraca. sta je dao reprezentacijito se nemoze izmeriti. Setite se atine 98 i indijanopolisa 2002. Na dva minuta i 35 sekundi do kraja utakmice na -7 sam nam je doneo titulu prvaka sveta. to niko ne sme da zaboravi. Patriota, veliki Srbin, covek koji postuje crkvu zasljuzuje da mu svi po zavrsetku karijere kazemo jedno VELIKO HVALA i priredimo oprostaj koji ce se pamtiti.
Dragan

mr.big

pre 18 godina

Navijaci su se izjasnili: Mi imamo svoga Boga ime mu je Bodiroga. Kome je dao, zasto je dao, kako je dao, zasto nekom nije dao, uopste nije bitno. Bitno je da je to kosarkas koji moze da se svrsta u red nasih NAJVECIH koje smo imali i koje sada imamo!!!! Treba samo da ispostujemo njegovu volju i da se zahvalimo za sve sto je uradio za nas. A..., sta mislite?

andro

pre 18 godina

Bodiroga je VELIKI igrac i uvek je davao srce za reprezentaciju. Ipak, na toj poziciji imamo Stojakovica + Radmanovic vise voli da igra krilo nego krilnog centra, tako da realno za sve osim zadnjih 5 minuta nece previse da nam fali. E sad ko ce da ima srca na kraju, videcemo. Mislim da su Jaric i Radmanovic resili dosta utakmica u NBA i imace herca da povuku. Tacno je da Pedja ima taj sindrom poslednje cetvrtine, ali mislim da je ove sezone to dobrim delom bilo i iz kondicionih (Adelman ga je forsirao da igra preveliku minutazu) a ne samo psiholoskih razloga - uostalom i on je resio jako puno NBA utakmica (sto su ljudi skloni da zaborave). Ocekivati resavanje utakmica od Krstica je previse za sada (ja bi pre tipovao na Rebracu u nasoj centarskoj liniji da moze da odluci, bar na narednih par prvenstava). Rakocevic verovatno ima srca kad je frka, tako da moze da pomogne navijanjem sa klupe :-)

Sima Kosmos iz dalekog svemira

pre 18 godina

Zaista mi je drago sto sam imao priliku da pratim Bodiroginu karijeru od pocetka, takav igrac ce se tesko ponoviti - bio je specifican i po sutu i po igri 1-1 i po asistencijama ... Lider svake ekipe u kojoj je igrao, a lupetanja u smislu da nije iskren po pitanju igranja u NBA su obicna glupost. I jos navoditi Paspalja, Danilovica i Djordjevica kao primere uspesnih NBA karijera !? U Indijanapolisu je prolazio Ben Wallace-a kako je hteo - a on je tad bio najbolji odbrambeni igrac NBA. Ko se ne seca nek nadje snimak pa nek pogleda. Ili moze da nadje snimak iz 96-e u Atlanti, ista situacija, prolazio je kao kroz sir. Kompletan igrac, uvek moze da igra na svakoj poziciji, jos jednom hvala i nek ucini ono sto misli da je za njega najbolje. Za nas je ucinio i previse.

PEX

pre 18 godina

Bio je nas BOG,al je sada obican smrtnik,hvala mu na ucinjenom .Mislim da nema mesto u reprezentaciji,jer ako ponovi igru sa zadnjeg prvenstva,a ne bi me nimalo cudilo jer je jos i stariji.Brzini koju je davao Rakocevic u igri On je bio rucna kocnica,kao iskusan je zna kad da stane na loptu{ma daj}.Mislim da nema mesta u stvari mozda da igra najvise 5 min.

kosarkaski znalac

pre 18 godina

Idemo redom, pod:
1.
Slovenacki mediji pa sta ima pravo covek da kaze sta hoce kome hoce.
2.
Sto se tice Reprezentacije igrace taj jos dugo(iako bih mu ja savetovao da se povuce)
3.
Sto se tice karijere care ti da se vratis u PAO pa da sa tomasevices pravis lom
4.
Sto se tice minutaze ne trebamu dati vise od 10 minuta
5.
Care hvalati i svaka cast mnogo si nas zaduzio i monogoa nam doneo ali mislim da sada nisi u stanju da igras za reprezentaci ju (osim zadnjih 5 minuta).Bio si veliki lider ali godine su ucinile svoje bolje sada idi.HVALA TI CARE!!!!!!!!!!

aki

pre 18 godina

Bodirogina odluka o napustanju reprezentacije je sasvim uredu.Mislim da iz drzavnog tima treba da ode zapamcen kao pravi majstor ove igre.A sto se tice preduzimljivosti novinara, podsetio bih vas na nasu poslovicu: "Ko pre devojci njegova devojka".POZDRAV!!

Bojan

pre 18 godina

Kosarka je sport koji se igra glavom. Bez obzira na sporadicnu kritiku i zajedljiva bockanja pojedinaca, preporucio bih im da malo provrte na videu Atinu, Istanbul i ostale lokalitete gdje smo posljednjih godina uzimali zlato. Da nije bilo Dejana Bodiroge, intelektualca i doktora kosarke, mnogi od tih duela bi imali drugaciji ishod. A vi, gospodo, pljujte i dalje, to je valjda plafon vaseg intelekta! Dejanu cestitke i veliko hvala za sve sto je dosada uradio za nasu zemlju, mnogima bi za to trebalo devet zivota. Bravo, majstore!

divac

pre 18 godina

Za Vladeta Divca, enega od najboljših košarkarjev NBA v zadnjih 15 letih, poslovilna tekma Jureta Zdovca ni bilo samo druženje s člani »Yu dream teama« in sijajnim ljubljanskim občinstvom, kot ga je imenoval po tekmi. Ker je bil tisti dan zadnji rok, da se odloči, ali bo nadaljeval športno pot v NBA še leto dni ali pa se bo upokojil, je bil med tekmo precej na trnih, ko se je zataknilo pri pošiljanju faksa, na katerem je z majhnimi črkami pisala njegova zadnja velika športna odločitev - končujem igralsko kariero. Odločitev se je v Vladetu kuhala že nekaj časa, po številnih pogovorih z lastnikom LA Lakers Jerryjem Bussom, menedžerjem Mitchem Kupchakom in še zlasti novim trenerjem Philom Jacksonom se je odločil, da prepusti mesto mlajšim igralcem.

Prepričalo ga je predvsem dejstvo, da večkratni prvaki NBA iz Los Angelesa v prihodnji sezoni nimajo šampionskih ambicij. Jackson naj bi prvi dve sezoni pripravljal novo moštvo za vrh. Vlade pravi, da je prestar, da bi začenjal znova, ker njegov cilj ni več zgolj igrati v končnici. Če bi že nadaljeval kariero, bi bil rad v ekipi, ki bi imela višje cilje. Tu pa so še družina in še zlasti trije otroci, ki prihajajo v najbolj težavna leta in vseskozi potrebujejo ob sebi očeta, ne pa košarkarja, ki ga polovico leta ni doma. Vlade namreč zelo skrbi za vzgojo svojih otrok.
Na vprašanje, ali obstaja kanček možnosti, da bi se vendarle premislil, je odgovoril, da se je v preteklosti že nekajkrat odločil, da ne bo igral za jugoslovansko reprezentanco, pa so ga nato soigralci in trenerji vedno prepričali, da nastopi, ker gre pač za šport in reprezentanco, ki sta zelo pomembni v njegovem življenju. »Zdaj sem 99,99-odstotno odločen, da zaključim kariero v NBA. Ne vem, kaj bi se moralo zgoditi, da bi si premislil. Z Jezerniki smo se dogovorili, da končno odločitev preložim na 30. september, tik pred začetkom priprav za novo sezono. Takrat bom tudi uradno sporočil, kaj bom počel v prihodnosti,« je po tivolski tekmi dejal Vlade o pogovorih na vroči liniji Ljubljana-Los Angeles.
Divac, ki ga z LA Lakers veže še enoletna pogodba, vredna 5,4 milijona dolarjev, ima več različic. Najbolj verjetna je, da bo vodstvo kluba odkupilo pogodbo za dva milijona dolarjev in s tem sprostilo tako imenovani salary oziroma povečalo proračun za nakup igralcev. S tem bi Vlade ostal še leto dni zaposlen v Lakers, najverjetneje kot pomočnik Jacksonu. Divac o tem noče govoriti, ker se drži dogovora s klubom oziroma menedžerjem Kupchakom. Ne glede na to, kakšen bo dokončen dogovor, bo Vlade in njegova družina (žena Snežana, sinova Luka in Matija ter posvojena hčerka Petra) leto dni preživeli v Los Angelesu. Luka in Matija morata namreč končati osnovno šolo v ZDA. Potem celotno družino čaka selitev v Beograd. Vlade je precej časa razmišljal, da bi se najprej preselili v Španijo ali Francijo oziroma Barcelono ali Pariz, da bi otroci spoznali tudi drugi svet, kulturo, navade in jezike. Glede na to, da v Beogradu obstajajo kakovostne mednarodne šole, se bo preselil v domače okolje. »Otroci bodo tako bližje mojim in Snežaninim staršem, jaz pa bom spet med svojimi najboljšimi prijatelji,« je pojasnil razlog, zakaj je izbral Beograd. O tem, kaj bo delal po koncu pogodbe z LA Lakers, ni hotel govoriti. Poudaril je le, da se z menedžerstvom, o katerem je bilo v zadnjem času veliko govora, ne bo ukvarjal. Glede na to, da je v karieri zaslužil več kot 100 milijonov dolarjev, velikih težav s tem, kaj bo počel, zagotovo ne bo imel. Delal bo pač tisto, kar ga bo najbolj veselilo in kar bo najbolj ustrezalo njegovi družini.

Serdar Rade

pre 18 godina

Bodi je car nase kosarke, ali mu je vreme za penziju... Videlo se letos na olimpijadi da je posustao. Osim utakmice protiv CSK u Moskvi sve su mu utakmice bile vrlo blede ove godine... Zano je po deset za redom da promasi... Njegovo prisustvo na E. Prvenstvu je vise od moralnog znacaja... Ponestalo mu je djusa...
U svakom slucaju, Bodi ostaje jedan od najzasluznijih kosarskasa SCGa. Ameri ga zovu Magic-om Evrope. Ostaje nezaboravno lomljenje Amera proslog leta u Bgdu. To krsenje cesto Americki reporteri pominju sa divljenjem.
Zbogom care...

Mladen Ćulibrk

pre 18 godina

Tipično foliranje... Kao, nije mu nimalo žao što nije igrao u NBA. Ta liga je ipak pravi izazov za svakog košarkaša, kao i NHL za hokejaše, italijanska liga za odbojkaše, itd. Treba imati hrabrosti pa otići tamo gde u prvoj sezoni (a verovatno ni u narednim) nećes biti glavna zvezda tima. I bez obzira na sve uspehe i sjajne igre Bodirogi će ipak ostati rupa u biografiji. Mnogo više cenim Đorđevića, Paspalja, Danilovića i ostale asove koji su postigli sve što su mogli u Evropi i otišli da se isprobaju u najjačoj konkurenciji. To što nisu uspeli je splet okolnosti, ali niko im neće reći da su im karijere manje blistave od Divčeve i Stojakovićeve. U svakom slučaju, mogu klincima da ispričaju kako je bilo igrati u dvoranama u kojima su carovali Džordan, Barkli, Meloun, Stokton, Olajdžuvon i drugi velikani, za šta će Bodiroga ostati uskraćen. Naravno, ne sporim da je Bodiroga veliki igrač, jedino mi smeta takva neiskrenost u izjavama za medije.

Ivica Milisavljevic

pre 18 godina

Nebitno kome je dao izjavu. Meni je logicno
da se oprosti na SP sledece godine ali ipak
je on vrlo razborit momak. Ocito ne veruje
da mozemo da budemo prvi na SP a ove godine
se mozda zbog Beograda i uzdignemo i budemo
prvi, pa da ode u veklikom stilu kao sampion.
A i ne treba ga kriviti, sledece godine su mu
33, istrosen je vec brojnim mecevima i treba
mu odmor preko leta. A i ne mogu vecno da
igraju, neka mladji pokazu da li vrede ili
ne.

Zarko Paspalj

pre 18 godina

Te prognoze ne treba davati, zdravo za gotovo, razgovarao sam sa Dejanom prosle sedmice, gde sve stvari navode, ako bude srece i zdravlja oprostaj sledi na SP u Japanu 2006, tako da ne treba se previse nervirati i stvarati neki pritisak na nekoga. Mi ionako imamo veliki broj talenovani igraca, koji su ne kao on, ali na neki drugi nacin sposobni da budu od velike koristi reprezentaciji.

Loshmi

pre 18 godina

@ Cubi
Zato sto su ga oni intervijusali kakve veze ima kom listu, zaboga ljudi. Nije basket za tebe idi gledaj onaj video iz Zvornika vidim da si u tom fazonu! Sto se Bodiroge tice, big deal, odsluzio je svoje i reprezentaciji i Bogu i ljudima neka ide svaka mu cast i sretan put!

Sergio Inc

pre 18 godina

Dejan je veliki patriota i veliki igrac. Mislim da je ovo prava odluka, mada je moje misljenje da je trebalo da se oprosti posle Indijanopolisa, jer je evidentno da je izgubio na brzini i raznovrsnosti u igri. Veliki je potrosac lopti, a takvih u reprezentaciji vec imamo podosta. No, bez obzira, Dejan je zasluzio pravi oprostaj jer je oduvek bio veliki dzentlmen kako na terenu, tako i van njega.

Mario

pre 18 godina

@cubi
Zato sto ga u beogradu nije niko pitao, jer ga nisu mogli dobiti. A kad je bio u Ljubljani su ga mogli novinari pitati jer dosao samo na kratko vreme. Valjda ce vise reci o tome jer je u Beogradu.

Darko Zemun

pre 18 godina

Ma ne moras da cekas da prodje evropsko prvenstvo, mogli ste ti i Obradovic pod ruku i na more, da nam ne kukate kako ste propustili odmor zbog reprezentacije...

Mr_Zlaja

pre 18 godina

Zasto je to rekao slovenackom listu?!
(cubi, 05. jul 2005 15:04)
-------------------------------------
- Jednostavno, ZATO sto se ljudi interesuju o njegovoj karijeri !
Druge (nas Srbe) to i ne zanima, na zalost!
...ziveli !!!

Tujec

pre 18 godina

Zato što su ga predusetljivi slovenački novinari intervjuisali kada je igrao na oproštajnoj utakmici Jureta Zdovca 4 dana pre Đorđevićeve oproštajne tekme.
Zašto ga nasi nisu intervjuisali treba pitati naše novinare...

Ana

pre 18 godina

Zar ne mislis da reprezentaciji treba bar neki stariji,iskusan igrac, s obzirom da su svi stariji poodlazili?Mislim, kad vec planiras da ostanes jos na terenu, zasto ne i za plave.BTW zaljubljena sam ludo u Tebe 7 godina.Cmok iz Torinta!

Stefan H-Novi

pre 18 godina

Steta za ovakvog igraca da se oprosti od reprezentacije vec na sledecem Evropskom prvenstvu!Malo jeste cudno zasto je to rekao Slovenskim medijima prije nego nasima,u svakom slucaju ako ode iz reprezentacije gubimo velikog vodju i igraca.Bice velika steta ako vise ne budemo slusali:
Mi imamo jednog boga
ime mu je Bodiroga!

aaa

pre 18 godina

nema sta bjeli medzik je odradio svoje i mislim da mu se nema sta prigovoriti svaka mu cast uvjek je bio uz reprezentaciju (sem kad se zenio) uvjek se odazivao ja mislim da mu se treba pokloniti i zahvaliti na svemu a ako ostane na svjeckom tim bolje a ako ne opet nema veze doci ce neki novi bodiroga! pozdrav!!!!!

skorojevic

pre 18 godina

predomislice se on do Sp 2006, ne brinite.a i da se ne predomisli, pa vreme je..ipak stizu godine..

p.s zasto ne radi forum b92? kad ce da proradi

rade delija

pre 18 godina

ako ode i Bodiroga to znaci da odlazi i zadnji pd velikih igraca nase kosarke.ne vidim ko ce moci da preuzme njegovu odgovornost u buducnosti,mada heroji se radjaju na velikim utakmicama(mozda u nekom od nasih savremenih perjanica iz nba cici nekakav heroj).Sa tobom do jos jednog zlata!!!!!!!!!!

SmiljaPfc

pre 18 godina

Dao je ogroman doprinos nashoj kosarci, svaka mu cast! Valjalo bi mozda jos jednu godinu, al nema veze.Svi smo znali da on, sale,danilovic i divac nece vecno igrati.Ovo je poruka za ove mladje,mora da se izdvoji neko ko ce moci da resi kad je tesno.Ja sam mislio da je pedja taj,ali mora jos da radi.Nosioci nase igre u buducnosti MORAJU pored pedje da budu radmanovic,rakoc i krstic! Od stare garde ostali su samo bodi i tomas ali ni on nece jos dugo da igra za repku.

dejan

pre 18 godina

stil nase igre nije vise dovoljan za titule. kosarka se promenila, a mi igramo istu igru zadnjih 15 godina. mora nesto da se promeni. bodiroga nas je mnogo puta sam vratio u igru i dobili smo utakmice i ako ih nismo zasluzili. promene idu samo zajedno sa mladim igracima. gubimo lidera na parketu, ali mozda ce mo time dobiti novog, a mozda je taj vec tu.
hvala legendo !!!

pex

pre 18 godina

Кад смо већ код наших новинара, Јасикевичијус је био у БГ и нико од њих га није питао да ли ће да игра на ЕП! Ако се наставе откази овим темпом у другим репкама ми освајамо и са јуниорима ФМП-а!

...

pre 18 godina

U Sloveniji, na oproštaju Jurija Zdovca, najavili ste da će Evrobasket 2005. biti vaše zbogom plavima?
- Videćemo, iz ove perspektive daleko je septembar.

(Blic)

avril lavigne

pre 18 godina

Samo da odgovorim Pexu....Jasikeviciusa je intervjuisalo dosta novinara u Beogradu, i svi su to lepo objavili, ali ti ocigledno ne citas novine i ne gledas TV!!!! Decko je rekao da jos uvek nije odlucio da li ce igrati na EP.... Ali, bez obzira na otkaze, mislim da mi ne treba mnogo da se lozimo.... Pa nama su i Slovenci zakon po imenima, a i za nas je drama u kom sastavu cemo nastupati.... Ako Stojakovic uopste bude igrao (ili igrao onako ko baba na Djordjevicevom oprostaju), Vujanic povredjen, Jaric pod velikim znakom pitanja....a Zex zna da iznenadi....ne mislim da ce nam domaci teren biti bas mnogo vazan faktor...
A Dejanu Bodirogi svaka cast... Sigurna sam da on sam zna kada je vreme da se povuce, a ne ko neki da popunjava mesto tek da bi nabiflao cifru nastupa u reprezentaciji.... Mnogo nam je dao i mozemo samo da mu budemo zahvalni za hladnokrvnost, smirenu ruku i fantasticno ponasanje...On kad igra, igra 200 odsto, a takvih je malo u Evropi....

dragan

pre 18 godina

Dejan je jedan od nasih najboljih igraca. sta je dao reprezentacijito se nemoze izmeriti. Setite se atine 98 i indijanopolisa 2002. Na dva minuta i 35 sekundi do kraja utakmice na -7 sam nam je doneo titulu prvaka sveta. to niko ne sme da zaboravi. Patriota, veliki Srbin, covek koji postuje crkvu zasljuzuje da mu svi po zavrsetku karijere kazemo jedno VELIKO HVALA i priredimo oprostaj koji ce se pamtiti.
Dragan

mr.big

pre 18 godina

Navijaci su se izjasnili: Mi imamo svoga Boga ime mu je Bodiroga. Kome je dao, zasto je dao, kako je dao, zasto nekom nije dao, uopste nije bitno. Bitno je da je to kosarkas koji moze da se svrsta u red nasih NAJVECIH koje smo imali i koje sada imamo!!!! Treba samo da ispostujemo njegovu volju i da se zahvalimo za sve sto je uradio za nas. A..., sta mislite?

andro

pre 18 godina

Bodiroga je VELIKI igrac i uvek je davao srce za reprezentaciju. Ipak, na toj poziciji imamo Stojakovica + Radmanovic vise voli da igra krilo nego krilnog centra, tako da realno za sve osim zadnjih 5 minuta nece previse da nam fali. E sad ko ce da ima srca na kraju, videcemo. Mislim da su Jaric i Radmanovic resili dosta utakmica u NBA i imace herca da povuku. Tacno je da Pedja ima taj sindrom poslednje cetvrtine, ali mislim da je ove sezone to dobrim delom bilo i iz kondicionih (Adelman ga je forsirao da igra preveliku minutazu) a ne samo psiholoskih razloga - uostalom i on je resio jako puno NBA utakmica (sto su ljudi skloni da zaborave). Ocekivati resavanje utakmica od Krstica je previse za sada (ja bi pre tipovao na Rebracu u nasoj centarskoj liniji da moze da odluci, bar na narednih par prvenstava). Rakocevic verovatno ima srca kad je frka, tako da moze da pomogne navijanjem sa klupe :-)

Sima Kosmos iz dalekog svemira

pre 18 godina

Zaista mi je drago sto sam imao priliku da pratim Bodiroginu karijeru od pocetka, takav igrac ce se tesko ponoviti - bio je specifican i po sutu i po igri 1-1 i po asistencijama ... Lider svake ekipe u kojoj je igrao, a lupetanja u smislu da nije iskren po pitanju igranja u NBA su obicna glupost. I jos navoditi Paspalja, Danilovica i Djordjevica kao primere uspesnih NBA karijera !? U Indijanapolisu je prolazio Ben Wallace-a kako je hteo - a on je tad bio najbolji odbrambeni igrac NBA. Ko se ne seca nek nadje snimak pa nek pogleda. Ili moze da nadje snimak iz 96-e u Atlanti, ista situacija, prolazio je kao kroz sir. Kompletan igrac, uvek moze da igra na svakoj poziciji, jos jednom hvala i nek ucini ono sto misli da je za njega najbolje. Za nas je ucinio i previse.

PEX

pre 18 godina

Bio je nas BOG,al je sada obican smrtnik,hvala mu na ucinjenom .Mislim da nema mesto u reprezentaciji,jer ako ponovi igru sa zadnjeg prvenstva,a ne bi me nimalo cudilo jer je jos i stariji.Brzini koju je davao Rakocevic u igri On je bio rucna kocnica,kao iskusan je zna kad da stane na loptu{ma daj}.Mislim da nema mesta u stvari mozda da igra najvise 5 min.

kosarkaski znalac

pre 18 godina

Idemo redom, pod:
1.
Slovenacki mediji pa sta ima pravo covek da kaze sta hoce kome hoce.
2.
Sto se tice Reprezentacije igrace taj jos dugo(iako bih mu ja savetovao da se povuce)
3.
Sto se tice karijere care ti da se vratis u PAO pa da sa tomasevices pravis lom
4.
Sto se tice minutaze ne trebamu dati vise od 10 minuta
5.
Care hvalati i svaka cast mnogo si nas zaduzio i monogoa nam doneo ali mislim da sada nisi u stanju da igras za reprezentaci ju (osim zadnjih 5 minuta).Bio si veliki lider ali godine su ucinile svoje bolje sada idi.HVALA TI CARE!!!!!!!!!!

aki

pre 18 godina

Bodirogina odluka o napustanju reprezentacije je sasvim uredu.Mislim da iz drzavnog tima treba da ode zapamcen kao pravi majstor ove igre.A sto se tice preduzimljivosti novinara, podsetio bih vas na nasu poslovicu: "Ko pre devojci njegova devojka".POZDRAV!!

Bojan

pre 18 godina

Kosarka je sport koji se igra glavom. Bez obzira na sporadicnu kritiku i zajedljiva bockanja pojedinaca, preporucio bih im da malo provrte na videu Atinu, Istanbul i ostale lokalitete gdje smo posljednjih godina uzimali zlato. Da nije bilo Dejana Bodiroge, intelektualca i doktora kosarke, mnogi od tih duela bi imali drugaciji ishod. A vi, gospodo, pljujte i dalje, to je valjda plafon vaseg intelekta! Dejanu cestitke i veliko hvala za sve sto je dosada uradio za nasu zemlju, mnogima bi za to trebalo devet zivota. Bravo, majstore!

divac

pre 18 godina

Za Vladeta Divca, enega od najboljših košarkarjev NBA v zadnjih 15 letih, poslovilna tekma Jureta Zdovca ni bilo samo druženje s člani »Yu dream teama« in sijajnim ljubljanskim občinstvom, kot ga je imenoval po tekmi. Ker je bil tisti dan zadnji rok, da se odloči, ali bo nadaljeval športno pot v NBA še leto dni ali pa se bo upokojil, je bil med tekmo precej na trnih, ko se je zataknilo pri pošiljanju faksa, na katerem je z majhnimi črkami pisala njegova zadnja velika športna odločitev - končujem igralsko kariero. Odločitev se je v Vladetu kuhala že nekaj časa, po številnih pogovorih z lastnikom LA Lakers Jerryjem Bussom, menedžerjem Mitchem Kupchakom in še zlasti novim trenerjem Philom Jacksonom se je odločil, da prepusti mesto mlajšim igralcem.

Prepričalo ga je predvsem dejstvo, da večkratni prvaki NBA iz Los Angelesa v prihodnji sezoni nimajo šampionskih ambicij. Jackson naj bi prvi dve sezoni pripravljal novo moštvo za vrh. Vlade pravi, da je prestar, da bi začenjal znova, ker njegov cilj ni več zgolj igrati v končnici. Če bi že nadaljeval kariero, bi bil rad v ekipi, ki bi imela višje cilje. Tu pa so še družina in še zlasti trije otroci, ki prihajajo v najbolj težavna leta in vseskozi potrebujejo ob sebi očeta, ne pa košarkarja, ki ga polovico leta ni doma. Vlade namreč zelo skrbi za vzgojo svojih otrok.
Na vprašanje, ali obstaja kanček možnosti, da bi se vendarle premislil, je odgovoril, da se je v preteklosti že nekajkrat odločil, da ne bo igral za jugoslovansko reprezentanco, pa so ga nato soigralci in trenerji vedno prepričali, da nastopi, ker gre pač za šport in reprezentanco, ki sta zelo pomembni v njegovem življenju. »Zdaj sem 99,99-odstotno odločen, da zaključim kariero v NBA. Ne vem, kaj bi se moralo zgoditi, da bi si premislil. Z Jezerniki smo se dogovorili, da končno odločitev preložim na 30. september, tik pred začetkom priprav za novo sezono. Takrat bom tudi uradno sporočil, kaj bom počel v prihodnosti,« je po tivolski tekmi dejal Vlade o pogovorih na vroči liniji Ljubljana-Los Angeles.
Divac, ki ga z LA Lakers veže še enoletna pogodba, vredna 5,4 milijona dolarjev, ima več različic. Najbolj verjetna je, da bo vodstvo kluba odkupilo pogodbo za dva milijona dolarjev in s tem sprostilo tako imenovani salary oziroma povečalo proračun za nakup igralcev. S tem bi Vlade ostal še leto dni zaposlen v Lakers, najverjetneje kot pomočnik Jacksonu. Divac o tem noče govoriti, ker se drži dogovora s klubom oziroma menedžerjem Kupchakom. Ne glede na to, kakšen bo dokončen dogovor, bo Vlade in njegova družina (žena Snežana, sinova Luka in Matija ter posvojena hčerka Petra) leto dni preživeli v Los Angelesu. Luka in Matija morata namreč končati osnovno šolo v ZDA. Potem celotno družino čaka selitev v Beograd. Vlade je precej časa razmišljal, da bi se najprej preselili v Španijo ali Francijo oziroma Barcelono ali Pariz, da bi otroci spoznali tudi drugi svet, kulturo, navade in jezike. Glede na to, da v Beogradu obstajajo kakovostne mednarodne šole, se bo preselil v domače okolje. »Otroci bodo tako bližje mojim in Snežaninim staršem, jaz pa bom spet med svojimi najboljšimi prijatelji,« je pojasnil razlog, zakaj je izbral Beograd. O tem, kaj bo delal po koncu pogodbe z LA Lakers, ni hotel govoriti. Poudaril je le, da se z menedžerstvom, o katerem je bilo v zadnjem času veliko govora, ne bo ukvarjal. Glede na to, da je v karieri zaslužil več kot 100 milijonov dolarjev, velikih težav s tem, kaj bo počel, zagotovo ne bo imel. Delal bo pač tisto, kar ga bo najbolj veselilo in kar bo najbolj ustrezalo njegovi družini.

Serdar Rade

pre 18 godina

Bodi je car nase kosarke, ali mu je vreme za penziju... Videlo se letos na olimpijadi da je posustao. Osim utakmice protiv CSK u Moskvi sve su mu utakmice bile vrlo blede ove godine... Zano je po deset za redom da promasi... Njegovo prisustvo na E. Prvenstvu je vise od moralnog znacaja... Ponestalo mu je djusa...
U svakom slucaju, Bodi ostaje jedan od najzasluznijih kosarskasa SCGa. Ameri ga zovu Magic-om Evrope. Ostaje nezaboravno lomljenje Amera proslog leta u Bgdu. To krsenje cesto Americki reporteri pominju sa divljenjem.
Zbogom care...