1. Poenta je da je čovek rekao da igra manje atrakrivan tenis od pomenutog dvojca ali da je konstantniji i bolji.
  (Gagy, 17. avgust 2020 19:23)

  # Link komentara

 2. (Biću arogantan prema masi, jer je masa siva, 15. avgust 2020 22:19)

  Znači predlažeš da se pobeda u tenisu dodeljuje samo za umetnički dojam, a ne za broj osvojenih poena (gemova, setova)? Bravo, genije!!!
  (U našega Rajka golema svirajka, 17. avgust 2020 17:24)

  # Link komentara

 3. Nije, zaista... On je briljijantan kao Novak Djokovic, a to je nedostizno za bilo kog drugog!
  (Aleks, 17. avgust 2020 15:35)

  # Link komentara

 4. pusa
  Da te obavestim, tenis se igrao pre 2015. godine i Federer nije uvek imao 34 godine. Pogledaj neke meceve pre 2011. pa onda dodji da komentarisemo, ko sta i koliko moze. Jednostavno, svidjalo ti se ili ne, ne mozes porediti Federera koji ima 38 godina i koji igra finale i ima mec loptu i Federera koji ima 25 godina. Mozda je tebi sve to isto u ovom slucaju, u nekom drugom kada Novak bude u pitanju onda naravno da neces pisati ovako.
  (Ah, 16. avgust 2020 09:41)

  # Link komentara

 5. Jadan smo mi narod kad ponižavamo jednog Teslu, samo zato što ga je neka budala uporedila sa Đokovićem. A onda u blato uvedu i Pupina, izvanrednog čoveka, tvrdeći da je umesto Karnegija sagradio Univerzitetsku biblioteku, te da je napisao stotine knjiga, umesto 5, od kojih je jedna stručna, zbirka njegovih predavanja dok je bio profesor. Broj napisanih knjiga nkad nije određivao veličinu nekog čoveka, već ono šta je ostalo posle njega. A Pupin i Tesla su ostavili više nego čemu su se nadali.
  (Đoka iz potoka, 16. avgust 2020 09:13)

  # Link komentara

 6. Traktorista sam, bistro oko i bistar razum mi glavu spašavaju...svaka pobeda Novaka nad Federerom ili Nadalom je poezija poteza i igre tako d je krajnje degutantno reći da Novak ne zna igrati tenis ili da je neko bolji od njega u tome. Ovaj vrhunski sportista greši jer su vrhunski konstantni Fedex i Nadal sa veoma zanemarivim oscilacijama u igri a Novak apsolutno nije ni u čemu konstanta osim u nadljudskom radu i krajnjem cilju,Novak čak prestane biti i uporan. Da je Novak takva konstanta kao Fedex i Nadal,ne bismo imali o kome pričati osim o Novaku Đokoviću.
  Novak je svoj cilj postavio još u vrtiću, od tada konstantno radi i njegov je cilj konstanta.
  (BLuka, 16. avgust 2020 08:21)

  # Link komentara

 7. Bolesni ljudi.
  (Djido ljakse na kvadrat, a i Milan_PT, 16. avgust 2020 07:48)

  # Link komentara

 8. @Djed Gavrilo

  Onda, naravno, znaci da su od Noloa bolji Karlovic, Rodik i - Kirjos! I jos mnogi drugi...
  Ali, da li se to vazi posto nisu odigrali 20+ meceva, sta kazu nolobotovi? Da je rezultat u Nolovu korist, svakako bi se vazilo, a posto nije, onda nista.
  Pritom, njegov skor u mecevima sa Fedexom i Nadalom nije 49-1, vec samo 2-3 pobede razlike, koje je, da je bilo i malo sportske srece, trebalo da budu na strani njih dvojice.
   (Hm, 15. avgust 2020 23:31)

  # Link komentara

 9. A o pismenosti, kada bi ti bio pismeniji, bili bi i odgovori.
  (Djido, 15. avgust 2020 22:05)

  Tri reči ne umeš da sastaviš, onaj Milan-PT bar piše, a ti nemaš ni pismenu tastaturu, koje ti je ovo slovo "dj"?
  (Mali Budžo, 15. avgust 2020 23:13)

  # Link komentara

 10. (Pupin je dobio i Pulicerovu nagradu za književnost)

  Na osnovu Tvoje iskrivljene logike da naučnik može da bude samo neko ko je završio odgovarajuće fakultete, rekao bio onda da jedan Lajbnic (diferencijalni i integralni račun) uopšte nije matematičar, jer je završio filozofiju i pravo.
  A ako je Tesla samo pronalazač, a ne i naučnik, onda je još mnogo veći nego što smo mislili. Jer izmisliti sve to, a ne poznavati nauku (kao što Ti tvrdiš) može samo vanzemaljac. Ili Božiji sin.
  Nigde nisam rekao da je Pupin blokirao 4 Nobelove nagrade za Teslu. To se Tebi samo pričinjava. Nigde nisam rekao da je Tesla pronašao bilo kakvu struju. I to si samo u svojom bezgraničnoj aroganciji, umislio. Teslin spisak patenata, osim asinhronog motora, je mnogo duži nego što misliš. Za mnoge stvari nije ni radio patente, pa su se neki drugi iskoristili. Tesla je prvi otkrio nove zrake (rendgenske), ali je zakasnio sa objavljivanjem saznanja, jer je obnavljao laboratoriju koja je izgorela u požaru početkom 1895. Krajem te godine, Rendgen će ga preduhitriti i objaviti da je otkrio istu vrstu nepoznatog zračenja. Tesla je 1891. obznanio rezultate svojih eksperimenata sa električnim pražnjenjem u vakuumskoj cevi, protumačivši ih ispravno kao delovanje električno nabijenih čestica. Tomson u ponovljenim ogledima naziva ih je elektronima i kiti se Nobelovom nagradom. Za radio je poznata priča.
  On je jedini naučnik XX-og veka po kom se zove neka jedinica u SI sistemu. Pardon, nije naučnik...
  (Milan_PT, 15. avgust 2020 22:47)

  # Link komentara

 11. Najjace mi je da u percepciji vecine teniske publike u svetu je Federer nekakav najbolji ikada!? Pa kako onda "najbolji ikada" ne moze TRI puta da zavrsi mec sa dve mec lopte? Pa valjda da je najbolji ikada bi to rutinski resio. Kako onda "najbolji ikada" nije osvojio sve masterse? Valjda da je najbolji ikada bi bio jedini u stanju da napravi takav podvig. Kako to "najbolji ikada" a svoja dva najveca rivala nije u stanju da pobedi vise puta nego oni njega? Kako to "najbolji ikada" u finalima sa tom dvojcom ima duplo vise poraza nego pobeda? Kako to je neko "najbolji ikada" a u svakoj razmeni bekhend dijagonala duzoj od 4, 5 udarca on gadja tribine kao nekakav amater? Cak ni amateri nemaju toliko tribina bekhenda.
  A da nije percepcija publike kategorija podlozna marketinskom image makingu?
   (pusa, 15. avgust 2020 22:36)

  # Link komentara

 12. Igra asocijacije - tenis?
  Federer gubi posle dve mec lopte.
   (hihi, 15. avgust 2020 22:20)

  # Link komentara

 13. @Voja
  Zašto sam arogantan? Zato što sam branio tenisku igru i umetnost u igri od onih koji pišu da u tenisu postoje samo poeni? O'Saliven upravo kaže da je Novak jak kao zemlja, ali da nema u njegovoj igri briljantnosti. Pa nema. Jedna teška sirova borba u kojoj je on u stanju da trideset puta u gemu prebaci lopticu preko mreže. Ne podležem pritisku mase ni njenoj psihologiji "kud svi Turci tu ni mali Mujo", a kad napišem nešto što se ne uklapa u stereotip mase, meni se poručuje da nisam normalan kad mogu da ne navijam za Srbina. Meni upravo smeta Novakov nacionalizam, pored igre koju ne volim jer je ziheraška i dosadna, o njegovom balkanluku da ne govorim, o ulagivanju režimu još manje. Mnogo pre Novaka postojali su i tenis, i Srbi, i nismo se peli na Semirove piramide, bili protiv vakcina i srbovali zavodeći masu da je Zapad loš, dok sam živi na Zapadu i zgrče lovu zapadnjačku, što mu ne zameram, naravno, da mogu i ja bih, ali ne bih bio licemer i klince usmeravao da mrze ono u čemu sam uživam, kao loj u bubregu.
  (Biću arogantan prema masi, jer je masa siva, 15. avgust 2020 22:19)

  # Link komentara

 14. (Ceo Sinsinati krenuo u NY da dočeka Srbina, 15. avgust 2020 18:27)

  Jedini koji je stvarno u svom boksu imao pravog, autenticnog gurua (budistu koji mu je i hranu spremao izmedju svega ostalog) je niko drugi do Mihael Sumaher, sedmostruki svetski sampion.
   (hehe, 15. avgust 2020 22:05)

  # Link komentara

 15. Isuse, koliko me minusa čeka, i nijedan pismeni odgovor, ni jedan jedini.
  (Pupin ili Tesla? Pupin, 15. avgust 2020 19:41)

  Mene čudi da ti je na onakve budalaštine neko uopšte odgovorio.
  A o pismenosti, kada bi ti bio pismeniji, bili bi i odgovori.
  (Djido, 15. avgust 2020 22:05)

  # Link komentara

 16. Citam komentare i grohotom se smejem! Sta je sledece, Nolo reinkarnacija Tesle? Ah da, to je vec bilo.
   (Vitez Koja, 15. avgust 2020 22:01)

  # Link komentara

 17. @Milan-PTT
  Ti samo lupaš, jer veze nemaš, Tesla nije bio naučnik, nego pronalazač, završio je samo prvu godinu elektrotehnike u Gracu, stipendiju je prokockao i više mu nisu dali, bio je svakako genijalac i otišao je u Prag, Budimpeštu, tamo su već radile mašine na struju, Tesla je savršeno sve to ukapirao i njegov najveći pronalazak bio je asinhroni motor, namenjen praktičnoj primeni. Asinhrona mašina je neka vrsta električne mašine za naizmeničnu struju, sam naziv asinhrona je nastao tako što brzina obrtanja rotora i brzina obrtanja obrtnog magnetnog polja je sinhronizovana već asinhrona. Asinhrone mašine ne mogu da proizvode reaktivnu snagu, pa se uglavnom koriste kao elektromotori, što im je i najveća primena. Imaš to u svojoj mašini za veš, nema ga u pegli. A to što ti misliš da je Tesla pronašao struju, nije nijednu, čak ni golfsku, sve je to pre njega otkriveno. Pupin je bio školovani naučnik, Pupinovi kalemovi, predsednik Američke akademije za fiziku, kako samo lupaš da je blokirao Tesline četiri Nobelove? Za šta? Kako ti znaš da je Tesla bio neuporedivo veći "naučnik", kad je bio pronalazač a naukom se nije bavio, nema njegovih naučnih knjiga, a Pupin ima na stotine, evo ih u Univerzitetskoj biblioteci, koju je lično svojom lovom izgradio. Što je tebi Tesla mnogo veći jer je kao bio neki čudak i "ludi naučnik", mističan i sklon budizmu (malo morgen), to je Novak šaman umislio, mene ne zanima. Javio sam se zato što su dva najveća Srbina Novak i Nikola, a nisu.
  (Pupin je dobio i Pulicerovu nagradu za književnost, 15. avgust 2020 21:55)

  # Link komentara

 18. Konacno da neki Englez,prica lepo o Novaku.
   (Ramones, 15. avgust 2020 21:50)

  # Link komentara

 19. @Milan_PT

  Jel ti vidiš šta sada radiš? Ponižavaš Pupina da bi uzdigao Teslu, a u prethodnom komentaru si se žalio kako neko drugi ponižava Teslu. Ali navikli smo na to od vas nolomanije, na dvoličnost i pokvarenost.
   (Fed club Belgrade, 15. avgust 2020 21:37)

  # Link komentara

 20. a uopšte više nije zanimljivo da pišete ovakve vesti. Znamo da ova takozvana "elita" sa zapada ne voli istok, misle da su superiorni i nikada neće hvaliti nekog sa istoka, pogotovu Srbina. i nikoga više ne interesuje to, Novak dominira , puni ih sve redom i to je jedino bitno. Šta koga interesuje da li je Nole voljen na zapadu ili nije, dovoljno je što ga njegovi Srbi vole.
   (atpWourld, 15. avgust 2020 21:30)

  # Link komentara

 21. Federer je bio briljantan pre 10-15 godina, sta ljudi pricaju, jel su svesni koja je godina.
  (krk, 15. avgust 2020 21:25)

  # Link komentara

 22. Čovek je samo izjavio da je Novak kompletniji od Rođe i Rafe
   (ArDzej65, 15. avgust 2020 21:20)

  # Link komentara

 23. @Milan_PT

  Nije on ponižavao Teslu, već je ukazao na činjenicu da je Pupinu više bilo stalo do nacionalnog pitanja nakon Prvog svetskog rata. Tesla jeste bio Srbin, otac mu je jeste bio pravoslavni sveštenik, ali osim njegovog rada njega nije puno šta drugo zanimalo.
  (Fed club Belgrade, 15. avgust 2020 20:54)

  Pupin je bio u neverovatnoj prilici da svoj rodni i njemu dragi Banat, bolje rečeno jedan deo Banata, odvoji od Rumunije i pripoji Srbiji, jer je bio blizak prijatelj sa tadašnjim američkim predsednikom Vilsonom i mogao je to da uradi. To što Tesla nije bio u takvoj poziciji (uostalom kao nijedan drugi Srbin u Americi tog doba), ne umanjuje njegove doprinose. Teslin rad je ono što i dan-danas doprinosi srpstvu, kad vam je to toliko bitno. Nije sličajno što Hrvati danas svojataju Teslu, dok Rumuni ili Mađari ne svojataju Pupina. Teslin naučni doprinos je nemerljiv i mi nažalost nikad nećemo imati nijednog naučnika koji će biti i deseti deo njega. Opet ponavljam, kao naučnika. A to što nije svako malo dolazio u Srbiju i dokazivao svoje srpstvo po novinama, meni nije problem.
  Davno sam slušao na radiju intervju sa jednim od 1300 kaplara, koji se na oporavku zatekao u NY i našao Teslu u Central Parku. Danima i satima je Nikola terao tog kaplara da mu priča o srpskoj vojsci u WW1 i po njegovim rečima, počesto je skakao sa klupe od uzbuđenosti i ponosa što pripada našem narodu. A onda dođe neko (ili niko) i kaže da Tesla nije bio dovoljno dobar Srbin...
  (Milan_PT, 15. avgust 2020 21:19)

  # Link komentara

 24. Sport se izrazava kroz fer igru i krajnji rezultat.
  Ko drugačije gleda na sport,taj ga ne razume.
  Skor izmedju Novaka i bilo kog tenisera,odredjuje ko je bolji.Bolji je onaj ko ima rezultat i bolji medjusobni skor.
  Kome ovo nije jasno?
  (Djed Gavrilo, 15. avgust 2020 21:18)

  # Link komentara

 25. @@ Milan_PT

  Sad ce tebi Fed "bekhend" club Belgrade da objasni jer on najbolje cita i razumije tekst u cijelom odjeljenju.
   (BaneBl, 15. avgust 2020 21:15)

  # Link komentara

 26. Meni je baš legla ova Pupinova misao - da su u životu jednog čoveka najvažniji nauka, religija i umetnost, jer je O'Saliven napisao istinu, da Novak nije briljantan, nego konstantan, dodao sam da u poslednje vreme mnoge mečeve dobija u taj-brekovima, jer je meditiranjem stekao neku nadljudsku osobinu koju ljudi skloni umetnosti nemaju, na primer Rodžer Federer, i pohvalio rad gurua i fakira, s njim.
  (Nisam član ali jesam simpatizer Fed kluba BG, 15. avgust 2020 21:01)

  # Link komentara

 27. @ Pupin ili Tesla? Pupin

  Naravno da nema igre bez lepote i ljudske duhovnosti u njoj, inače ne bi bila igra nego takmičenje u tome ko je veći atleta sa većim umećem. I to, naravno, ima svoju draž - uživanje je gledati atletiku, gimnastiku ili trke veslača.

  Upravo zbog te lepote u igri, ali i zbog toga što je ona praćena rezultatima (i to kakvim!), Federer je voljeniji i ostaće omiljeniji i od Rafe i od Novaka, koji su bolji igrači od njega. Bolji naprosto zato što su efikasniji od njega, makar i nauštrb lepote. To dokazuju međusobnim skorom, posebno Rafa koji ga je, uprkos ograničenjima svog stila na nezemljanim podlogama, skinuo sa trona na glavnim borilištima trave i betona, ali i Novak koji ga nadvladava stabilnošću igre i psihe.

  Teško je zamisliti da se pojavi neko ko igra elegantnije od Rodžera i koga je lepše gledati. Naspram njega, Novak na mreži deluje trapavo, a Rafa kao dizač tegova na sceni Baljšoj teatra. To, međutim, ne menja činjenicu da i RN i NĐ JESU bolji igrači od RF.
  (bata gaja, 15. avgust 2020 21:01)

  # Link komentara

 28. @Milan_PT

  Nije on ponižavao Teslu, već je ukazao na činjenicu da je Pupinu više bilo stalo do nacionalnog pitanja nakon Prvog svetskog rata. Tesla jeste bio Srbin, otac mu je jeste bio pravoslavni sveštenik, ali osim njegovog rada njega nije puno šta drugo zanimalo.
   (Fed club Belgrade, 15. avgust 2020 20:54)

  # Link komentara

 29. (Pupin ili Tesla? Pupin)

  Kad mi neko kaže da mu direktor daje platu ili da imamo besplatno zdravstvo, odmah prestajem sa daljim razgovorom, jer je očigledna dubina njegovog neznanja. A kad sam kod Tebe pročitao da Novak pobeđuje samo zbog "upornog prebacivanja preko mreže" i da "osvaja poene na protivnikove greške", odmah je bilo jasno da nikad u životu nisi igrao tenis, jer da jesi, shvatio bi da je to suština tog sporta: svaku dobijenu lopticu vratiti protivniku i vratiti je tako da on ne uspe da je vrati tebi.
  Jedini razlog zašto ovo pišem jeste Tvoje ponižavanje Tesle, koje on nije ničim zaslužio.
  Kažeš da je Pupin veći Srbin i naučnik od Tesle. Ako pod većim Srbinom podrazumevaš njegov nemerljivi doprinos da jedan deo Banata pripadne Srbiji nakon WW2, tu se slažem. Pupin je bio i veliki naučnik, ali ni blizu Tesli. Glavna razlika je u tome što je Tesla bio prototip ludog naučnika, koga samo nauka i rad interesuju, dok je Pupin iznad svega bio zoon politikon, pa tek onda naučnik. Bio je neverovatno društven i elokventan i mnogo toga je s time postigao. Ali nije bio ni blizu Teslinom doprinosu u nauci. Tesla ima pronalazaka za bar 4 Nobelove nagrade, iako nijednu nije dobio, zahvaljujući, između ostalog, i što je Pupin lobirao protiv njegove kandidature, što je ostavilo traga na njihovom dotadašnjem prijateljstvu. Pupin nije poklonio milione sprskom narodu, nije ih ni imao, već je organizovao tu humanitarnu akciju.
  Ima još dosta toga, ali ne i prostora...
  (Milan_PT, 15. avgust 2020 20:36)

  # Link komentara

 30. Nole svaka cast. Kad ti najbolji svih vremena u sportu u kome je glava najbitnija, kaze da bi trebalo da je ima kao ti, nema dalje. Roni je zatvorio raspravu, gasite internet.
  (Mustra, 15. avgust 2020 20:19)

  # Link komentara

 31. Djoković je efikasan i brz. Nije dosadan onima koji uživaju u brzini i trčanju za svaki poen. Ja sam od tih - atraktivan mi je taj sirovi pristup tenisu. Ali sa druge strane, Djokovic je kao pojava ružan za gledanje - to kretanje, te noge, to telo, sve je ubi bože, a o faci i grimasama da ne govorimo.
   (Lazarus, 15. avgust 2020 20:12)

  # Link komentara

 32. Pupin ili Tesla,ovde ima svakakvih komentara,ali odavno nije mogao da se pročita komentar arogantnije osobe.Unapred se izvinjavam u ime svih nas nepismenih,ali da mi ostali nismo takvi,vaša briljantnost ne bi bila ništa posebno.
  (Voja, 15. avgust 2020 20:10)

  # Link komentara

 33. @Pupin ili Tesla? Pupin

  Od normalnih ljudi nećeš dobiti nijedan minus, jer tenis doživljavaš kao zabavu, a ne kao pitanje života i smrti, borbu sa zapadom itd. Za sve je kriv slaviša šmigič jer je prvi počeo da priča o...samo on zna o čemu.
   (Fed club Belgrade, 15. avgust 2020 20:07)

  # Link komentara

 34. Pre bih rekao da je obrnuto.
  (tennis fan, 15. avgust 2020 20:03)

  # Link komentara

 35. Ljudi moji šta je ovo...Rasprava o tenisu je prerasla u raspravu o Svami Vivekanandu i Nikoli Tesli. To znači samo jedno - tenis i nije tolika nauka čim se tako brzo skrene u off topic.
   (Fed club Belgrade, 15. avgust 2020 19:59)

  # Link komentara

 36. On ili ne prati ili samo na preskoke prati tenis. Ne može se pohvaliti da konstantno prati ovaj sport.
  Hvali Rafin forhend i Rodžerovu briljantnost? A Nole i jednog i drugog učio tenisu poslednju deceniju, što rezultati govore. Tek da bi nešto rekao, ali u prvi plan gura nezasluženo i jednog i drugog.
  (lol, 15. avgust 2020 19:50)

  # Link komentara

 37. @Cro-Fed
  O tome pišem već pedeset godina, o dosadnoj igri našeg Đokice, jeste, kako kažeš, Novak "žilava beštija" jer je poreklom iz kamena krševita đe bi đavo poma'nita, takvih faca i divljih pogleda nema u mojoj rodnoj Vojvodini, nema ih ni u Šumadiji, ali tu nema ničeg briljantnog. Uporno prebacivanje preko mreže, malo vinera i mnogo poena na protivnikove greške, na mrežu je počeo da izlazi posle svoje trideset i treće, a ovi što pišu da u tenisu nije važna lepota, kao kome je do lepote neka gleda umetničko klizanje (umjetnički dojam), umesto lupetanja minusa neka odgovore Pupinu, većem Srbinu i naučniku od Tesle (Tesla zaista nije znao matematiku jer je faks napustio u drugoj godini studija, a Pupin je bio profesor i šef katedre za fiziku na čuvenom Kolumbija univerzitetu, u Njujorku gradu, bio je jedan od najbogatih ljudi Amerike i milione je poklonio Srbiji i svom narodu, od Tesle nismo dobili ni kintu, čak ni jednu čestitu rečenicu, samo je jednom bio u Beogradu i ostao dva dana dok je Pupin dolazio često u svoj Idvor, družio se sa Cvijićem, Pajom Jovanovićem, Urošem Predićem, pisao ćirilicom i potpisivao se kao Mihajlo Idvorski Pupin)… "U životu jednog čoveka najvažniji su nauka, religija i umetnost", pisao je Pupin. I šta kažete, kome je do umetnosti neka gleda umetničko klizanje. Nema igre bez lepote i ljudske duhovnosti u njoj, inače bi tenis igrali roboti. Isuse, koliko me minusa čeka, i nijedan pismeni odgovor, ni jedan jedini.
  (Pupin ili Tesla? Pupin, 15. avgust 2020 19:41)

  # Link komentara

 38. Poput Hamiltona u F1. Ne tako atraktivan ni popularan kao neke legende ranije, ali brojke su jedine koje su validne i vrlo brzo ce biti GOAT


  Gde majke ti nije atraktivan, atraktivniji je i od Federera i Nadala, nisam nikad video Federer da se bacio na teren ne daj boze, a ne da stize lopte koje su skoro vec bili vineri i da pravi spage. A Nadal jedino sto je "atraktivno" kod njega je kad po koji put udari pasing iz forhenda i ona banana i to je to.
   (Andrej, 15. avgust 2020 19:35)

  # Link komentara

 39. Fantastično tačna ocena, Đokica nije briljantan kao Federer, niti ima Nadalov forhend, ali je "konstantan". Zašto meni daju minuse, mnogo minusa, kad napišem da je Novak "mentalnu snagu" stekao izučavajući šamansku filozofiju, meditirao sa hinduističkim fakirima i guruima, što je u tenisu koristio igrajući bezbroj taj-brekova (samo da dođem do taj-breka). On je jedini šampion ovog GS-a koji je izgubio dva seta glatko a tri zaradio u taj-breku, tako što je uspeo da dobije čoveka od 39 godina, kome je, gledajući u himalajskog fakira pred sobom, dva puta zadrhtala ruka. Da li će ATP, nešto sam načuo ovih dana, dok sam se sunčao na palubi broda na putu ka Njujorku (jedva čekam da ponovo ugledam Kip slobode) na intervenciju "anglosaksonaca" (koji mrze Novaka), zabraniti teniserima da u timu imaju gurue i šamanske vračeve.
  (Ceo Sinsinati krenuo u NY da dočeka Srbina, 15. avgust 2020 18:27)

  Pretpostavljam da ti je jedini preostali neuron "pregoreo" dok si ovo smislio.
   (Morali bismo propasti da već nismo propali!, 15. avgust 2020 19:34)

  # Link komentara

 40. Los prevod, on je Novaka hvalio, ne samo prije meca sa Selbijem nego i nakon toga. Precizno je rekao da Novak nema mozda briljantnost( mislio je eleganciju i lakocu) kao Rodzer ili forhend( mislio je na toliko dobar jedan udarac) kao Rafa ali ima nivo( odnosno mentalnu snagu uz sve ostalo) koji moze da odrzava tokom meca cak i kad ne igra dobro i tako lakocom dobija cak i najvece rivale. Novak mu je pozelio srecu u finalu, a Roni mu se zahvalio, na tviteru.
  (Boris, 15. avgust 2020 19:33)

  # Link komentara

 41. Šta priča ovaj? Jel ovaj bio negde u nekoj tamnici poslednjih 5 godina? Ili na nekom pustom ostrvu?
  Šta ću još da pročitam lele lele... Federer briljantan...
   (VB, 15. avgust 2020 19:12)

  # Link komentara

 42. Da spustimo malo loptu: možda će Srbin Jokić imati više "validnih brojki" tipl-dabl-dabl-tripl,tripl-tripl-dabl-dabl-abu-dabl i dabl-abu, ali nikada neće biti briljantan kao što je bio Jordan (nije iz Sudulice). To važi i za našeg Đokicu, koji je prijavio sve turnire do kraja godine, pa i onaj u Velikoj Plani. I ovde ćete udarati minuse?
  (Biće goat kad na vrbi rodi grožđe, 15. avgust 2020 19:11)

  # Link komentara

 43. Rekao bi Roni ali ne smije. Zna on da je Novak najveći, može i da posvjedoči jer je gledao krunisanje kralja uživo na w19.
   (ub40, 15. avgust 2020 19:09)

  # Link komentara

 44. Ako niste razumeli da se on hvali Novaka, onda niste pažljivo čitali ili ste jednostavno zlonamerni....
  (predrag, 15. avgust 2020 19:07)

  # Link komentara

 45. Ono kad engleske disperzije dozivljavaju džeperka kao svog jer nemaju bolje... Sve vas je Đoković resetovao i tako ce da ostane.
   (Mare, 15. avgust 2020 19:02)

  # Link komentara

 46. Naravno,da nemožeš očekivati od Britanca,da neko hvali Srbina.Kako reće Duci Simonovič tamo jih uče,da srbi jedu decu.Kad je Svami Vivakananda posetio laboratorij Nikole Tesle rekao je,da je Nikola Tesla sasvim drugačiji od ostalih zapadnjaka i naravno danas u Kalkuti Indiji stoji kip sa likom Nikole Tesle Setimo se kako su amerikanci preko medija učili decu pravili crtače kako Superman lovo ludog Naučnika šta onda očekivati od te dece u bliskoj budučnosti.
  (slaviša šmigič, 15. avgust 2020 18:58)

  # Link komentara

 47. Poredjenje Hamiltona sa npr Senom ili jos vise Laudom, Fandjom, nije isto kao i poredjenje RF i NDJ. Zasto? Prosto, njih dvojica su iz istog vremena, imali su toliko duelea, znamo i trenutni rezultat, pa su i poredivi. Opet porediti npr Lejvera ili Borga sa Novakom ili RF, se svede na licnu precepciju velicine njihovih dostignuca, uz veliku primesu legendi, osecanja i secanja....
  (Hak Fin, 15. avgust 2020 18:54)

  # Link komentara

 48. @Zoltan Ada

  U petim setovima GS mečeva gdje se par puta izvukao iz nepovoljne pozicije. To čini onu razliku, inače na 2 dobivena seta su al pari, čak i sad kad je jedan na pragu petog desetljeća
  (CroFed, 15. avgust 2020 18:48)

  # Link komentara

 49. Ne znam što reći na ovo. OK, možda ne osvaja lakoćom poene kao Roger niti je fizički monstrum kao Rafa, ali je žilava beštija koja iskorištava i najmanji pad u igri protivnika.
  (CroFed, 15. avgust 2020 18:42)

  # Link komentara

 50. Taj 'briljantan' Federer je zadnji put No1eta pobedio na nekom GS turniru davne 2012. godine. LOL :D
  (Toliko o briljantnosti rodje dzemperka placljivka treceg najbljeg tenisera svih vremena iza GOAT-a i Rafe..., 15. avgust 2020 18:42)

  # Link komentara

 51. Poput Hamiltona u F1. Ne tako atraktivan ni popularan kao neke legende ranije, ali brojke su jedine koje su validne i vrlo brzo ce biti GOAT.
  (Robert, 15. avgust 2020 17:59)

  Danima ide anketa gde je Sena najbolji svih vremena, sa TRI titule, a Šumaher je drugi sa SEDAM titula. Kad će to Hamilton biti veći od Sene, Šumahera i Fanđa? Nikada Novak u svetu neće biti ispred Federera, čak ako i napravi "validne brojke", od kojih je još daleko.
  (Šta ako zabrane Novaku da ide na meditacije kod gurua Semira?, 15. avgust 2020 18:36)

  # Link komentara

 52. "Đoković nije briljantan kao Federer, ali ga zato dere di ga vidi"
   (splicho, 15. avgust 2020 18:35)

  # Link komentara

 53. Nisam siguran da si igrao kao Novak,naročito zadnja četiri frejma.Više je ličilo na Kirjosa, kad ga neće pa roka po loptici.Ti si maestralan ali i sam znaš da se onako ne igra snuker,ok cilj je opravdao sredstvo.Lično obožavam da gledam snuker jer je ponekad bukvalno čarolija kad ti i Džad imate svoj dan.Ali volim i Selbija i Higinsa jer njihova defanziva je takođe umetnost.Jednom rečju sjajna džentlmenska igra.
  (???, 15. avgust 2020 18:33)

  # Link komentara

 54. Fantastično tačna ocena, Đokica nije briljantan kao Federer, niti ima Nadalov forhend, ali je "konstantan". Zašto meni daju minuse, mnogo minusa, kad napišem da je Novak "mentalnu snagu" stekao izučavajući šamansku filozofiju, meditirao sa hinduističkim fakirima i guruima, što je u tenisu koristio igrajući bezbroj taj-brekova (samo da dođem do taj-breka). On je jedini šampion ovog GS-a koji je izgubio dva seta glatko a tri zaradio u taj-breku, tako što je uspeo da dobije čoveka od 39 godina, kome je, gledajući u himalajskog fakira pred sobom, dva puta zadrhtala ruka. Da li će ATP, nešto sam načuo ovih dana, dok sam se sunčao na palubi broda na putu ka Njujorku (jedva čekam da ponovo ugledam Kip slobode) na intervenciju "anglosaksonaca" (koji mrze Novaka), zabraniti teniserima da u timu imaju gurue i šamanske vračeve.
  (Ceo Sinsinati krenuo u NY da dočeka Srbina, 15. avgust 2020 18:27)

  # Link komentara

 55. nolomani su sad u dilemi: da li je roni legenda ili srbomrzac?
   (peta mesna, 15. avgust 2020 18:26)

  # Link komentara

 56. Federer je bio nekad fantastičan ? Snimci su požuteli , slike izbledele. Ima još živih koji se sećaju njegovih osvojenih GS u nizu ? To je s početka veka. Nisam se rodio . Sory.
   (Poletarac, 15. avgust 2020 18:26)

  # Link komentara

 57. Nije zaista. Mnogo je bolji od briljantnog Federera.
   (Zoltan Ada, 15. avgust 2020 18:23)

  # Link komentara

 58. @kik
  Po sred face.
   (Rafa goat, 15. avgust 2020 18:19)

  # Link komentara

 59. Hahahahaha, kakva eksercina! Bravo Roni, majstore! Puno srece u finalu...
   (Jumko, 15. avgust 2020 18:16)

  # Link komentara

 60. O Rodžere diko naša.
   (Fed club Belgrade, 15. avgust 2020 18:12)

  # Link komentara

 61. Bolje da ga nije "hvalio"
   (krajisnik, 15. avgust 2020 18:08)

  # Link komentara

 62. Auuu, kako ga je pljunuo Roni, a Nolo mu danas jos cestitao, ahaahahaha!
   (kik, 15. avgust 2020 18:03)

  # Link komentara

 63. Poput Hamiltona u F1. Ne tako atraktivan ni popularan kao neke legende ranije, ali brojke su jedine koje su validne i vrlo brzo ce biti GOAT.
   (Robert, 15. avgust 2020 17:59)

  # Link komentara

 64. Igra asocijacije tenis? Federer.
   (qw, 15. avgust 2020 17:58)

  # Link komentara

 65. Nije briljantan kao Federer niti ima forhend poput Nadal ali ima bolji ritern jaču psihu i duplo bolji bekend od obojice zato ih i dere.
   (Nebojša, 15. avgust 2020 17:55)

  # Link komentara