Nedelja, 09.08.2020.

14:30

"Ludnica" na Silverstonu, Ferstapen brži od Mercedesa

Posle 52 kruga uzbudljivosti i drame, sjajne vožnje, taktiziranja, Maks Ferstapen iz Red Bula je pobednik na Silverstonu.

Izvor: SN

"Ludnica" na Silverstonu, Ferstapen brži od Mercedesa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 3 godine

Vlad Mercedes nije mogao nikako da pobedi Red-Bull kad se trka otvorila tako da je bilo logicno da se vodila borba za drugo mesto. Kako da Botas dobije Verstapena na stazi kad ga ovaj opeglao sa istim gumama? I nije pratio Botas Verstapena u box nego obrnuto. ... Nije Hamilton mogao do prvog mesta ako si gledao trku valjda ti je to toliko jasno, ako prvi deo nisu mogle da izdrze gume nisu mogle ni drugi (kakvo ostajanje do kraja trke svi bi ga prestigli ako mu se gume pre toga ne bi raspale). Botas je usao prvi jer su mu se kao i Hamiltonu raspale gume. Bilo je za ocekivati da ce isto, kao kod prvog pit stopa, obojica u slicno vreme u box. Medjutim Hamilton ostaje desetak krugova duze i ispostavljava se da je Mercedes sa njim rizikovao sto je bilo kljucno da na svezim gumama prestigne Botasa. I sta je Mercedes dobio? Nista, isti broj bodova ali su zeznuli Botasa sa ranim odlaskom u box i ponistili coveku sav trud. A zar ne bi bilo bolje da Mercedes ima prva dva vozaca u generalnom plasmanu?? I eto male kontraverze. Nije to teorija zavere, mozda se tako namestilo (tako sam i sugerisao ali ti ne citas) nego se odaje utisak da taktika generalno vise ide Hamiltonu u korist nego Botasu.

www

pre 3 godine

Vlad@ Da si "hladne" glave pročitao komentar, onda bi shvatio šta sam rekao. Kao višedecenijski pomni pratilac F1, za mene je bilo interesantno kako je Mercedes još u subotu izjavljivao (Toto Volf) kako im nije jasno zašto je Red Bul Q2 sa Ferštapenom odradio da tvrdim pneumaticima, jer ako ga neko slučajno na startu "zaskoči", onda im se to neće isplatiti i u svojoj aroganciji nisu shvatili šta im se sprema. U nedelju na trci Mercedes je toliko bio siguran u sebe i svoju taktiku, da prosto nisu verovali da je taktika Red Bula sa tvrdim gumama dobitna. A onda kada su "ukapirali" šta im Red Bul sprema, "izgubili" su se u taktici. Jednostavno nisu mogli da se brzo adaptiraju na promenu. Naravno da smo mi samo spoljni posvatrači koji nemaju uvid u njihove podatke ali je zaista neverovatno da Mercedes i pored tolike dominacije, nije uopšte razmatrao da Q2 završi sa tvrdim pneumaticima, što je i danas izjavio Kristijan Horner, šef Red Bula. To se dešava kada se ima previše sigurnosti u sebe! A tebi bih preporučio da malo smanjiš "impulsivno" (navijački) reagovanje na nečije komentare kao i kod pisanja svojih. Pozdrav i svako dobro.

Dobro

pre 3 godine

Za ove “stručnjake” što pišu šta bi bilo kada bi Max vozio Mercedes… Pa da ga je danas vozio ne bi pobedio zbog potrošnje pneumatika, vrlo jednostavno! I da, od svih timova, u Red Bull-u je ubedljivo najizraženija podela na vozača broj jedan i dva, oni to ni ne kriju, Max je njihov projekat i žele ga na vrhu sveta.
(The Wolf, 9. avgust 2020 20:44)

Stvarno nisam strucnjak, ali mislim da bi Max u dosadasnjoj karijeri u svakom slucaju imao vise uspeha da je vozio Marceders a mozda cak i Ferari. Ovo sto se juce desilo nema veze sa performansama, samo je u pitanju bila losa taktika u vezi guma, ili mozda zajedno guma i aerodinamike. To je bio slucaj samo juce, i tacno je da NIKO ne bi pobedio u takvi uslovima sa Mercedesom, pa ni Verstappen.
Ipak, bilo je do sada sigurno deset trka posle kojih sam mislio, 'Uh, kakve bi rezultate Max imao samo da je vozio bolji auto...."
Vi niste? Niko od vas?

Iz zemlje lala, uvek vas,

Vlad

pre 3 godine

(Milan, 9. avgust 2020 21:54)
Mislim da su probali da pobede sa bilo kojim vozacem. Uveli su Botasa u boks isto kao i Verstapena, da bi dobili RB na stazi, ali se ispostavilo kao nemoguce zbog kratke trajnosti guma. Sa Hamiltonom su verovatno pokusali da ostanu do kraja na istom setu pneumatika ali se i to ispostavilo kao nemoguce.
Nego meni su uvek cudne te teorije zavere. Zar mislite da bilo koji tim ne bi pokusao da pobedi, naspram namernog usporavanja jednog vozaca kako bi drugi prosao? To su gluposti, i tako mali Perica zamislja trkanje i Formulu 1, pun ostrascenosti. Ne ide to tako.

Vlad

pre 3 godine

(www, 09. avgust 2020 20:53)
Ma kakva taktika, gume su im trajale 5 krugova.Sta god da su uradili, ne bi pobedili. Pogledajte Albona, zavrsio je na 5 mestu. Jednostavno RB je danas sjajno kontrolisao pneumatike.

Milan

pre 3 godine

Cini mi se da je Botas danas bio brzi od Hamiltona ili podjednako brz ali su ga unakazili sa drugim preranim odlaskom u box. Hamilton je ostao jos desetak krugova posle njega i pokazalo se da iscepane gume su mogle jos. Zato je i pretekao Botasa a na nama je da se pitamo jer to bilo spontano ili nisu hteli da rizikuju sa Botasom.

Veliki brat

pre 3 godine

F1 sam prestao da pratkim kad se Hakinen penzionisao. On je bio poslednji vozač koji je mogao da se bori protiv Mihaela Šumahera, a na čist način ne rizikujući da obojica izlete sa staze.

A ovi što obožavaju Šumahera... meni je najdraže bilo kad je ispao iz trke 1997. godine kad je pokušao da udari bolid Žaka Vilneva koji ga je preticao sa unutrašnje strane u krivini, jednostavno jedan od najprljavijih vozača koji su osvajali titule.
Jeste genije za vožnju i sve ostalo što se njegovog talenta tiče stoji, ali ne možeš da da zagrađuješ stazu i na pravcu i pred krivinama ako je neko očigledno brži od tebe, a da se ljutiš kad tebe neko sprečava da izvršiš preticanje, ne možeš kad si sporiji da kao "slučajno" izaciš druge sa staze...


A što se pravila tiče, slažem se, pogledajte koliko je dugmića imao volan bolida F1 do pred kraj 90-ih, a koliko sada, od 2000. kreće "digitalizacija", dodaje se LCD ekran i gomila dugmića i prekidača, kao da je u pitanju kontroler za neku igricu, a ne za vozilo koje se u šikanama često kreće preko 100km na sat i svako skretanje pogleda na volan može da dovede do izletanja sa staze, a često i ugrožavanje života drugih vozača.


Kraće rečeno, F1 je postala "digitalna", i sve manje je do talenta vozača za vožnju, a sve više do "talenta" za snalaženje sa dugmićima...

Sa druge strane, za razliku od F1GP, MotoGP nije izgubio mnogo sa tehnologijom, i dalje su trke neizvesne, ima preticanja čak i pred samim ciljem u zadnjem krugu.

The Wolf

pre 3 godine

Za ove “stručnjake” što pišu šta bi bilo kada bi Max vozio Mercedes… Pa da ga je danas vozio ne bi pobedio zbog potrošnje pneumatika, vrlo jednostavno! I da, od svih timova, u Red Bull-u je ubedljivo najizraženija podela na vozača broj jedan i dva, oni to ni ne kriju, Max je njihov projekat i žele ga na vrhu sveta.

Veliki brat

pre 3 godine

F1 sam prestao da pratkim kad se Hakinen penzionisao. On je bio poslednji vozač koji je mogao da se bori protiv Mihaela Šumahera, a na čist način ne rizikujući da obojica izlete sa staze.

A ovi što obožavaju Šumahera... meni je najdraže bilo kad je ispao iz trke 1997. godine kad je pokušao da udari bolid Žaka Vilneva koji ga je preticao sa unutrašnje strane u krivini, jednostavno jedan od najprljavijih vozača koji su osvajali titule.
Jeste genije za vožnju i sve ostalo što se njegovog talenta tiče stoji, ali ne možeš da zagrađuješ stazu i na pravcu i pred krivinama ako je neko očigledno brži od tebe, kao u slučaju sa Hakinenom 2000. godine u Belgiji, a da se ljutiš kad tebe neko sprečava da izvršiš preticanje, ne možeš kad si sporiji da kao "slučajno" izaciš druge sa staze...


A što se pravila tiče, slažem se, pogledajte koliko je dugmića imao volan bolida F1 do pred kraj 90-ih, a koliko sada, od 2000. kreće "digitalizacija", dodaje se LCD ekran i gomila dugmića i prekidača, kao da je u pitanju kontroler za neku igricu.

FIA kako je krenula, F1 će postati interesantna kao Nascar...

Vlad

pre 3 godine

(tamo neki dr masinstva, pre-Bolonjac, 9. avgust 2020 18:38)
Ima tu istine ali rezultati ipak ne govore da je RB najizbalansiraniji. Prosle sezone 3 pobede za Ferrari koji je bio podesen za brze staze, RB isto par pobeda. Ali Mercedes je funkcionisao odlicno i na sporim i na brzim stazama.
Nijedan bolid nije savrsen,da, treba naci balans ali je suludo ocekivati da bude najbrzi u svim uslovima.

Japanac

pre 3 godine

"Dokle je dogurala ova formula kada ja gledam Šojića a ne gledam trku, a nekada sam ih uživo gledao, a na televiziji nisam propuštao????!!!!!!!!
(ljubitelj F1, 9. avgust 2020 15:28)

Načelno se slažem da F1 više nije ono što je bila, ali nisi ti pravi ljubitelj jer da jesi gledao bi je i po cenu da je dogurala tamo gde misliš.
(POPovanje, 9. avgust 2020 17:19)"

Evo i ja je vise manje danas ne gledam a nisam je propustao. Ja mislim da upravo ti prijatelju nisi pravi ljubitelj F1 jer ovo danas nema veze sa vezama. Čovek je sve u pravu. Koja mi je to F1 kada je jedino uzbudjenje svedeno manje vise na to da li će, kada ce i kome ce da pukne guma. Malo brate, malo. Preporucujem ti da odgledas neku trku iz 90-tih godina, pa i one od pre nekih 15-20 godina i da vidis sta su bile prave trke F1.

Bojan.

pre 3 godine

Za ove koji tvrde da su gume krive!Kako Maksu gume bile dobre,Leklerk jednom bio u boksu.Sto znaci da je mercedes pogresio sa podesavanjem aerodinamike za ovu trku.Koji ste luzeri pa ne razumete ovaj sport.

Divac

pre 3 godine

@Bolesni skot
Tacno tako, i dok ne vrate dolivanje goriva. Secam se kako sam se nervirao kad Sumaher udje u boks sa nekog 5 - 6 mesta, sipa za 10 krugova, odvozi najbrze krugove, i na kraju dodje na prvo mesto. Ali realno svaka mu cast na toj taktici, ubijao je protivnike tako a niko nije uspevao da mu parira, cak i kad bi pokusali sa istom taktikom. E to je bilo trkanje, a ne ovo danas gde moraju da cuvaju gume, gde Maks koji je evidentno brzi na pocetku trke krece da juri Hamiltona, a iz boksa mu javljaju da ne radi to da cuva gume.

The Wolf

pre 3 godine

Navijači “crnog konja” odjednom počeli da navijaju za “crvenog bika”. Epski, za istoriju!

Max je danas ostavio Leclerca 29 sekundi iza sebe, a imao je stajanje više. Jako su smešni ovi što hvale Leclerca, a sa stajanjem manje zaostao je za pobednikom trke maltene pola minuta!

tamo neki dr masinstva, pre-Bolonjac

pre 3 godine

Ovo je pobjeda najveceg gurua F1 A. Newey-a i najtalentovanijeg vozaca danasnjice. Ukoliko Pireli nastavi sa meksim komponentama guma, Mercedes ce imati domaci zadatak da napravi balans izmedju down force i brzine u brzim krivinama. E sad, to je kocka, tako je i Ferari pokusao, pa sad ima sporiji bolid nego prosle sezone. Licno mislim da Newey ima u glavi barem 1s brzi bolid u odnosu na prvog aerodinamicara do sebe, iako je samo prosao pored fakulteta, sto bi mi kao skolovani masinci kazali, priucenjak. Cuvena je izjava D. Coultard-a da cim Adrian sjedne za racunar, dobije desetinku po krugu. Sve je kristalno jasno kad vidite stanje mercedesovih guma nakon 10 krugova i red bull nakon 25, ove potonje su solidne a ove prve skuvane!

TDE

pre 3 godine

Čekaj bre,kako ovo Verstapen diše za vratom mercedesu kad su nam lepo objasnili ferarijevci(veliki stručnjaci)da mercedes ima 50 konja više od ostalih ?Javite se stručnjaci.Prosvetlite nas.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nemke, 9. avgust 2020 15:54)
Pozdrav.Evo i ja da kažem molje mišljenje.Mercedes motor jeste ima prednost,samo razliku oni koriste u krivinama tako što idu sa većim položaljem krila.Najbrži su u krivinama.I tako dolazimo do 1s u kvalifikacijama.Danas su svi išli sa većim pritiskom u gumama,i od više konjskih snaga oni su prokuvali gume.Praktično izgubili prednost.Naravno nisu znali unapred,i sa ovakvim podešavanjem bolida gume nisu izdržali.
Slično je bilo i prošle nedelje.

kralj

pre 3 godine

robert@Pobeda u tenisu zavisi iskljucivo od igraca a u formuli bar 90% od bolida,da recimo onaj Toto Wolf hoce,svaku trku moze da bira koji vozac ce da mu pobedi,pritisne dugmence na racunaru,Hamilton gubi pola sekunde po krugu.Nema Djok.ili Feder.reket brzi sekundu od drugih tenisera.

dzo

pre 3 godine

Nisu mi jasna ova prepucavanja.... Hamilton, dominacija, Mercedes.... Ne volim ga ni ja, ali kome se ne svidja sadašnja F1, ne mora ni da je gleda. Svi kukaju na uzasno dosadne trke, a svi ih ipak očigledno gledaju, cim ih komentarisu. :)

stevan

pre 3 godine

samo jedna konstatacija botas je namerno zavrsio sa 8 sekundi zaostatka posto je evidentno da je hamilton pogresio prebrzo je usao u boks kocio je posle bele linije da ako ga kazne ne izgubi poziciji pravi timski rad.botas realno ni 15 nebi bio da nema taj bolid,ne znam draz njegove voznje pokazi stav neki imaj masinu ne najbrzu nego raketu naspram ostalih i ti tako

...kada sam bio mali, znao sam svoj pravac!...

pre 3 godine

makse, srbendo!
tako je bre!
hamiltonovi svedoci su u šoku, ne znaju šta ih je snašlo!
i ne, ne navijam za ferari, navijam za alfu i kimija.

Fetelovac

pre 3 godine

Uživo: Fetel je poslednji! Ništa novo, standardno mesto za prevaziđenog vozača koji ne može da se izbori sa pritiskom. PENZIJA!
(Petar, 9. avgust 2020 15:22)

Grozan ga je presekao pa se okrenuo da ne napravi kontakt, refleks, a onda ga je i tim propisno zeznuo. Inace ima 51 pobedu, covece.

fan f1

pre 3 godine

Sve je isto samo njega nema,ukratko rečeno za zlobne komentare na ovom sajtu. Nekada mu je bio glavni nik
"Sah 88" pored njega je imao još četri/pet nikova sa kojima je blatio Luisa i Mercedes a dizao u nebesa ferari ,šumija,fetela i leklera.Kad bude provaljen menja nik kao sada u
"Stevan" i još tri -četri rezervna nika gde čini isto što i ranije .S jednim nikom piše fejk komentar pa ga sa drugim podržava i tobože replicira.Moram reći da je to teška bolest i nemojte da se pecate,ako i pročitate neki od njegovih komentara a ima ih barem 30%,lupite mu minus i ignorišite .Neće formula da propadne zbog jednog lika iz Male Moštanice koji mrzi Crni Mercedes i voli Crveni Ferari samo zato što ga podseća na njegov voljeni ferguson IMT 539.Pa zato srpski šumaheru idi bre na njivu pa ori zemlju ,a nas ostavi da na miru navijamo i bodrimo naše favorite.

POPovanje

pre 3 godine

Dokle je dogurala ova formula kada ja gledam Šojića a ne gledam trku, a nekada sam ih uživo gledao, a na televiziji nisam propuštao????!!!!!!!!
(ljubitelj F1, 9. avgust 2020 15:28)

Načelno se slažem da F1 više nije ono što je bila, ali nisi ti pravi ljubitelj jer da jesi gledao bi je i po cenu da je dogurala tamo gde misliš.

Bolesni skot

pre 3 godine

Otkud problemi sa gumama... Šta to Italijani prave...? Zar Mišlen i Gudjir nisu zainteresovani za F1, ili Italijani imaju monopol? Kakve su to gume u F1, to do sada nisam video a gledam i pratim trke decenijama. Doduše ne tako pomno kao dok su bili Andreti, Fitipaldi, Lauda, Prost, Sena, Pike... i društvo, ali ovo je nečuveno!

Sasa

pre 3 godine

Hemilton ponovo pokazuje kad god je frka da gresi, sad prpa na poslednjem ulsaku u boks-najveca sramota da se doticni gura kao goat, nije ni u 3. Maks je buducnost, kakva zver od vozaca. Leclerc fantastican, nadam se da ce jednom biti sampion F1.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (samo jako, 9. avgust 2020 16:52) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Vanredno je bilo proslog vikenda, pobedio je, isto onako kako je sada bio drugi, dok je Botas izgubio poziciju. Pomiri se sa cinjenicom u kojoj su Hamilton i Ferstapen najbolji vozaci u ovome trenutku. Sada idi i placi nad Ferarijevim stabilizatorom i uhvati ga cvrsto.

Bolesni skot

pre 3 godine

Ovo je pitanje za FIA.
(Nisam čiko ja!, 09. avgust 2020 14:40)koja je u rukama F1 Britansko-Engleskog lobija koji gura Hamiltona na sve moguće načine. Zato su gledanost sveli na svega 350 milina sa milijardu i dvesta miliona kolika je bila u vreme Šumehera kada je bila najveća, zvanični podaci.
(Duks, 09. avgust 2020

Dok god ne izbace ove turbo motokultivatore i vrate V8 atmosferce, dok ne bace u djubre 90 odsto glupih pravila, poput DSR, PRC, TRT, DRŽ, PRŽ ... i tome slično, ne dozvole kreativnost majstora, kakvi su bili Čepmen, Tirel, Ros... Brebem, Meklaren, Frenk... Formula će gubiti gledaoce

boca

pre 3 godine

Hamilton trku startovao drugi, završio je drugi. Hamilton pre početka trke imao 30 bodova prednosti, po završetku trke ima 30 bodova prednosti. A ovo mu je bio loš dan!
(The Wolf, 09. avgust 2020 17:36)

I prošao kroz pit bez kazne...

Robert

pre 3 godine

I ovaj Hamilton se sada zali u 28. krugu na Ferstapenove gume, pa jel moguce? Moze osvojiti 15 titula, moze imati 150 pobeda, ali to nije sampion i ovo nije sampionsko ponasanje! Bruka, sramota, jad!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (BRE!!!, 9. avgust 2020 15:57)

Nemoj tako, brojevi su jedini relevantan parametar. Kada budu na njegovoj strani, biće GOAT. A to da li se sviđa nekom kao osoba i vozač, to je nebitna stvar za sport. U suprotnom, tako bi i Novaku u tenisu mogli da ospore da je najveći ikada čak i kada u svim bitnim parametrima prestigne Federera, jer, eto, "nije dovoljno popularan, nije atraktivan" itd. Budimo objektivni uvek, ne samo kada nam to odgovara.

Vlad

pre 3 godine

(Bolesni skot, 9. avgust 2020 17:20)
Ako malo razmislite glavom, javice vam se zasto je to tako, i zasto nece vratiti atmosferce. Iz istog razloga je danas prilicno tesko kupiti nov automobil sa atmo motorom.
Pravila donekle namece neko drugi, emisija stetnih gasova, smanjenje troskova itd.

The Wolf

pre 3 godine

Hamilton trku startovao drugi, završio je drugi. Hamilton pre početka trke imao 30 bodova prednosti, po završetku trke ima 30 bodova prednosti. A ovo mu je bio loš dan!

bobo mk

pre 3 godine

Jesu li se ovakvi naslovi pisali kad je Ferari sa Sumaherom dominirao? Jesu li se ovakvi naslovi pisali kad je Ferari pobjedio na 15 od 17 trka u sampionatu? Jesu li se ovakvi naslovi pisali kad je Sumaher imao 60+ bodova vise od drugog? Ajde nek neko demantuje da ovo sto sam gore napisao nije tacno. Je li tada bio bolid ili umjece? Vama sto navijate za ferati bolje bi bilo da nadjete neke standarde, kad se govori o nekom drugom sportu onda su bitne brojke, kad se govori o F1 onda je umjece, brojke nebitne.
(Barolo, 09. avgust 2020 15:03)

Šumaher je dominirao i sa Fordom od 8 cilindara, u periodu kada su svi vozili 10 cilindraše a Ferari 12 cilindraša.

Smeh

pre 3 godine

Mercedes nije pobedio? Na koju foru? Au blama, imaš dominantno vozilo i ne pobediš. A čovek sa plaže završio 7. Možda sledeću trku završi i na podijumu, tj. ako i dalje bude u F1. Ili se ipak vraća na plažu?

stevan

pre 3 godine

hamilton pita maxa jel si imao probpem sa gumama,max treba njega da pita odakle ti tolike pobede sve,a ne mozes mene da stignes sa duplo boljim timom.Isto tako kad je fetel 2018 na silvestonu i belgiji pobedio on je stalno kukao kako ferari ima nesto nelegalno,nije se bavio trkom a on kad pobedjuje sa 25 swkundi to je do vozaca.kako neko ne pita kako to da mercedws vec 7 godina gazi i stalno kazu imaju svi ista pravila oni se najbolje snalaze.a kad je ferrari napravio jaci motor odmah temperatura gorivo ulje itd

Stanislav

pre 3 godine

Za ove što pišu kako je redbul bio dosadan u svom periodu, samo da kažem da je 2012 najzanimljivija sezona u zadnjih 10 godina. Prvih 7 trka 7 različitih pobednika a prošle sezone 7 trka Hamilton 6 dobije i 1 Botas. Fetel je samo imao sreće što je Alonso najveći baksuz inače nebi ni uzimao tolike titule.

johny

pre 3 godine

FIA tada nije uvela Red Bul pravila kao Mercedes pravila 2014 godine. Tada su prvi put uvedena pravila da bi se favorizovala samo jedna ekipa, to jest Mercedes, jedini uslov je bio da im Hamilton bude prvi vozač. To je sve poteklo iz Britanske F1 kuhinje, dobro njima,dobro Mercedesu, F1 nikada negledanija.
(Duks, 09. avgust 2020 15:12

Bože mili šta čovek može sve da pročita. Alo dečače, pravila važe za sve, tehnički detalji za bolide. Ko sprečava Ferari ili Mclaren da naprave bolid. Zamisli da jednoj Barsi zabraniš da plate igrača 200 miliona. Ukinuli su dolivanje goriva, unificirali proizvodjača guma. Ne razumeš se ali zato lupetaš. Je li Hamilton loš vozač? U svakoj ekipi se zna ko kosi ko vodu nosi. I kakve veze ima što je Hamilton englez. Odlučuje Toto Wolf i Mercedes. Tebi ostaje da i dalje kukaš i da navijaš za Ferari, Šumahera

samo jako

pre 3 godine

Hemilton ponovo pokazuje kad god je frka da gresi, sad prpa na poslednjem ulsaku u boks-najveca sramota da se doticni gura kao goat, nije ni u 3. Maks je buducnost, kakva zver od vozaca. Leclerc fantastican, nadam se da ce jednom biti sampion F1.

The Wolf

pre 3 godine

Bravo Max, sjajna vožnja, bravo Red Bull, sjajna strategija! Ovako će i Ferrari, samo sutra! Ono kada navijači Ferrarija počnu da navijaju za Maxa, Red Bull i Bottasa, neprocenjivo!

Barolo

pre 3 godine

Moze li neko da mi pojasni ovo, evo ovi silni ljudi sto govore kako je mercedes pod FIA zastitom.
Ako je Mercedes najbolji, FiA ga gura, koriste sve i svasta, neregularan i onda takav Mercedes pobjedi Red Bull, da li je onda Red Bull isto ilegalan bolid? Da li ce biti komentari Ferstapena gura FIA? Logicno, zdrav razum, ako je Mercedes najbolji, niko mu nista ne moze, kako onda gubi od Red Bulla?

Dikan

pre 3 godine

Gledano kroz istoriju, da li je ijedan vozač tokom čitave karijere stalno vozio za dominantan tim, kao što je to bio slučaj sa Hamiltonom? Startovao je iz Mercedesa koji je bio izuzetan u to vreme, a otišao je u Mercedes tačno kad je trebalo, odnosno baš te godine kad su započeli dominaciju. Bukvalno mu se sve u životu namestilo.

Uvek mi je zabavno i slušati njegove izjave kad ne pobedi. Uvek je "danas nismo bili dovoljno konkurentni", "gume nisu valjale", a nikad "Ja sam kriv". Ferštapen mu je danas baš nalupao šamare u bolidu koji nema šta da traži pored Mercedesa.

NY

pre 3 godine

koja je u rukama F1 Britansko-Engleskog lobija koji gura Hamiltona na sve moguće načine. Zato su gledanost sveli na svega 350 milina sa milijardu i dvesta miliona kolika je bila u vreme Šumehera kada je bila najveća, zvanični podaci.
(Duks, 09. avgust 2020 15:03)

Dva dana pišeš isto. I pišeš budalaštine. Gledaj ritmičku gimnastiku

Stefan

pre 3 godine

Krivo mi je što ne gledam f1. Prelep sport kome je čar oduzeo favorizovani mercedes.
Čak i da Ferštapen pobedi danas, kako da to ne prihvatim kao puštanje od strane mercedesa zarad dobrobiti f1 , kad su im bolidi na treningu bili brži za 1sec/krug od svih ostalih ????

Nemke

pre 3 godine

Na kakve gume,kakva vožnja šampiona....Svaka čast..Ali mislim da neće izdržati do kraja.To je jednostavno viša sila.Mada ima luksuz da proba,da rizikuje pa šta bude.Sreća prati hrabre.Ako ne ovu trku onda neki drugi put.

BRE!!!

pre 3 godine

I ovaj Hamilton se sada zali u 28. krugu na Ferstapenove gume, pa jel moguce? Moze osvojiti 15 titula, moze imati 150 pobeda, ali to nije sampion i ovo nije sampionsko ponasanje! Bruka, sramota, jad!

Nemke

pre 3 godine

Čekaj bre,kako ovo Verstapen diše za vratom mercedesu kad su nam lepo objasnili ferarijevci(veliki stručnjaci)da mercedes ima 50 konja više od ostalih ?Javite se stručnjaci.Prosvetlite nas.

Barolo

pre 3 godine

Ovo je pitanje za FIA.
(Nisam čiko ja!, 09. avgust 2020 14:40)koja je u rukama F1 Britansko-Engleskog lobija koji gura Hamiltona na sve moguće načine. Zato su gledanost sveli na svega 350 milina sa milijardu i dvesta miliona kolika je bila u vreme Šumehera kada je bila najveća, zvanični podaci.
(Duks, 09. avgust 2020 15:03)

Jesi li pisao o lobiju kada je red bull dominirao? Tada je red bull bio u dogovru sa FIA?

Barolo

pre 3 godine

Jesi li pisao o lobiju kada je red bull dominirao? Tada je red bull bio u dogovru sa FIA?
(Barolo, 09. avgust 2020 15:06) FIA tada nije uvela Red Bul pravila kao Mercedes pravila 2014 godine. Tada su prvi put uvedena pravila da bi se favorizovala samo jedna ekipa, to jest Mercedes, jedini uslov je bio da im Hamilton bude prvi vozač. To je sve poteklo iz Britanske F1 kuhinje, dobro njima,dobro Mercedesu, F1 nikada negledanija.
(Duks, 09. avgust 2020 15:12)

Ma kako da ne. Evo kad je dominirao Ferari tada nije bilo favorizovanja od Fia. Kada je dominirao Red bull isto tako. E sad kada je dosao mercedes onda Fia ga gura. Pa kud ces vece guranje nego guranje FIA prosle sezone kada su Lekler i Fetel vozili bolid sa ilegalnim dijelovima za motor?! Na sve moguce nacine su pokusali da prekinu dominaciju mercedesa.

Duks

pre 3 godine

Jesi li pisao o lobiju kada je red bull dominirao? Tada je red bull bio u dogovru sa FIA?
(Barolo, 09. avgust 2020 15:06) FIA tada nije uvela Red Bul pravila kao Mercedes pravila 2014 godine. Tada su prvi put uvedena pravila da bi se favorizovala samo jedna ekipa, to jest Mercedes, jedini uslov je bio da im Hamilton bude prvi vozač. To je sve poteklo iz Britanske F1 kuhinje, dobro njima,dobro Mercedesu, F1 nikada negledanija.

ljubitelj F1

pre 3 godine

Dokle je dogurala ova formula kada ja gledam Šojića a ne gledam trku, a nekada sam ih uživo gledao, a na televiziji nisam propuštao????!!!!!!!!

Nemke

pre 3 godine

Toto Wolf ne može sa spava zbog razočaranih fanova iz Srbije...Čovek bukvalno ima noćne more...Planira da se povuče jer štizu previše mejlova iz Srbije da F1 više nije zanimljiv kao nekad kada je isto to radio Šumaher sa Barikelom i kasnije sa Masom.Rasformiraće ceo tim mercedesa a fabriku će demontirati i tu će posejati kukuruz.F1 je veći od dominacije jedne ekipe koja je na udaru kritika samo zato što je najbolja.

Barolo

pre 3 godine

Hamilton je bez i jedne jedine mrlje u karijeri. Nije udarao druge ucesnike namjerno, nije ugrozavao tudje zivote. Zbog njega drugi nisu plakali. Covjek je sinonim za uspjesnost. Brojke to pokazuju.

Duks

pre 3 godine

Ovo je pitanje za FIA.
(Nisam čiko ja!, 09. avgust 2020 14:40)koja je u rukama F1 Britansko-Engleskog lobija koji gura Hamiltona na sve moguće načine. Zato su gledanost sveli na svega 350 milina sa milijardu i dvesta miliona kolika je bila u vreme Šumehera kada je bila najveća, zvanični podaci.

Barolo

pre 3 godine

Jesu li se ovakvi naslovi pisali kad je Ferari sa Sumaherom dominirao? Jesu li se ovakvi naslovi pisali kad je Ferari pobjedio na 15 od 17 trka u sampionatu? Jesu li se ovakvi naslovi pisali kad je Sumaher imao 60+ bodova vise od drugog? Ajde nek neko demantuje da ovo sto sam gore napisao nije tacno. Je li tada bio bolid ili umjece? Vama sto navijate za ferati bolje bi bilo da nadjete neke standarde, kad se govori o nekom drugom sportu onda su bitne brojke, kad se govori o F1 onda je umjece, brojke nebitne.

Nemke

pre 3 godine

Barolo brutalno si realan i u pravu za svaku reč.Sad si na radaru nostalgičara i ferarijevaca koji na Rosija i Šumahera gledaju kao na Bogove ,ili neke super heroje.Kao mala deca u suštini.Jako su mi smešni.

the shining

pre 3 godine

koja je u rukama F1 Britansko-Engleskog lobija koji gura Hamiltona na sve moguće načine. Zato su gledanost sveli na svega 350 milina sa milijardu i dvesta miliona kolika je bila u vreme Šumehera kada je bila najveća, zvanični podaci.
(Duks, 09. avgust 2020 15:03) Ponavljas se botu sa copy paste komentarima vec mesecima.Jeste,sve je za Mercedes namesteno,leleci Ferarijevac

Знојави.Тестиси

pre 3 godine

Odgovor na pitanje: NEMA! A zašto je tako pa eto majstorske izjave predsednika Ferarija Elkana da se ne očekuju pobede pre 2021 i tako odvalio šamar FIA jer ako su pisali pravila za Mercedes onda dokle god traju ta pravila Ferari neće da baca pare na već dogovorene pobede osrednjeg Hamiltona i Mercedes.
Samo vidite kako je Hulkenberg sa plaže uleteo u Pink Mercesdes i osvojio trece mesto u kvalifikacijama, svako drugi bi odrao Hamiltona u crnom Mercedesu, ali Botas izgleda nosi suknju.

BRE!!!

pre 3 godine

I ovaj Hamilton se sada zali u 28. krugu na Ferstapenove gume, pa jel moguce? Moze osvojiti 15 titula, moze imati 150 pobeda, ali to nije sampion i ovo nije sampionsko ponasanje! Bruka, sramota, jad!

Duks

pre 3 godine

Ovo je pitanje za FIA.
(Nisam čiko ja!, 09. avgust 2020 14:40)koja je u rukama F1 Britansko-Engleskog lobija koji gura Hamiltona na sve moguće načine. Zato su gledanost sveli na svega 350 milina sa milijardu i dvesta miliona kolika je bila u vreme Šumehera kada je bila najveća, zvanični podaci.

ljubitelj F1

pre 3 godine

Dokle je dogurala ova formula kada ja gledam Šojića a ne gledam trku, a nekada sam ih uživo gledao, a na televiziji nisam propuštao????!!!!!!!!

Duks

pre 3 godine

Jesi li pisao o lobiju kada je red bull dominirao? Tada je red bull bio u dogovru sa FIA?
(Barolo, 09. avgust 2020 15:06) FIA tada nije uvela Red Bul pravila kao Mercedes pravila 2014 godine. Tada su prvi put uvedena pravila da bi se favorizovala samo jedna ekipa, to jest Mercedes, jedini uslov je bio da im Hamilton bude prvi vozač. To je sve poteklo iz Britanske F1 kuhinje, dobro njima,dobro Mercedesu, F1 nikada negledanija.

Bolesni skot

pre 3 godine

Ovo je pitanje za FIA.
(Nisam čiko ja!, 09. avgust 2020 14:40)koja je u rukama F1 Britansko-Engleskog lobija koji gura Hamiltona na sve moguće načine. Zato su gledanost sveli na svega 350 milina sa milijardu i dvesta miliona kolika je bila u vreme Šumehera kada je bila najveća, zvanični podaci.
(Duks, 09. avgust 2020

Dok god ne izbace ove turbo motokultivatore i vrate V8 atmosferce, dok ne bace u djubre 90 odsto glupih pravila, poput DSR, PRC, TRT, DRŽ, PRŽ ... i tome slično, ne dozvole kreativnost majstora, kakvi su bili Čepmen, Tirel, Ros... Brebem, Meklaren, Frenk... Formula će gubiti gledaoce

Знојави.Тестиси

pre 3 godine

Odgovor na pitanje: NEMA! A zašto je tako pa eto majstorske izjave predsednika Ferarija Elkana da se ne očekuju pobede pre 2021 i tako odvalio šamar FIA jer ako su pisali pravila za Mercedes onda dokle god traju ta pravila Ferari neće da baca pare na već dogovorene pobede osrednjeg Hamiltona i Mercedes.
Samo vidite kako je Hulkenberg sa plaže uleteo u Pink Mercesdes i osvojio trece mesto u kvalifikacijama, svako drugi bi odrao Hamiltona u crnom Mercedesu, ali Botas izgleda nosi suknju.

stevan

pre 3 godine

hamilton pita maxa jel si imao probpem sa gumama,max treba njega da pita odakle ti tolike pobede sve,a ne mozes mene da stignes sa duplo boljim timom.Isto tako kad je fetel 2018 na silvestonu i belgiji pobedio on je stalno kukao kako ferari ima nesto nelegalno,nije se bavio trkom a on kad pobedjuje sa 25 swkundi to je do vozaca.kako neko ne pita kako to da mercedws vec 7 godina gazi i stalno kazu imaju svi ista pravila oni se najbolje snalaze.a kad je ferrari napravio jaci motor odmah temperatura gorivo ulje itd

Stefan

pre 3 godine

Krivo mi je što ne gledam f1. Prelep sport kome je čar oduzeo favorizovani mercedes.
Čak i da Ferštapen pobedi danas, kako da to ne prihvatim kao puštanje od strane mercedesa zarad dobrobiti f1 , kad su im bolidi na treningu bili brži za 1sec/krug od svih ostalih ????

Dikan

pre 3 godine

Gledano kroz istoriju, da li je ijedan vozač tokom čitave karijere stalno vozio za dominantan tim, kao što je to bio slučaj sa Hamiltonom? Startovao je iz Mercedesa koji je bio izuzetan u to vreme, a otišao je u Mercedes tačno kad je trebalo, odnosno baš te godine kad su započeli dominaciju. Bukvalno mu se sve u životu namestilo.

Uvek mi je zabavno i slušati njegove izjave kad ne pobedi. Uvek je "danas nismo bili dovoljno konkurentni", "gume nisu valjale", a nikad "Ja sam kriv". Ferštapen mu je danas baš nalupao šamare u bolidu koji nema šta da traži pored Mercedesa.

johny

pre 3 godine

FIA tada nije uvela Red Bul pravila kao Mercedes pravila 2014 godine. Tada su prvi put uvedena pravila da bi se favorizovala samo jedna ekipa, to jest Mercedes, jedini uslov je bio da im Hamilton bude prvi vozač. To je sve poteklo iz Britanske F1 kuhinje, dobro njima,dobro Mercedesu, F1 nikada negledanija.
(Duks, 09. avgust 2020 15:12

Bože mili šta čovek može sve da pročita. Alo dečače, pravila važe za sve, tehnički detalji za bolide. Ko sprečava Ferari ili Mclaren da naprave bolid. Zamisli da jednoj Barsi zabraniš da plate igrača 200 miliona. Ukinuli su dolivanje goriva, unificirali proizvodjača guma. Ne razumeš se ali zato lupetaš. Je li Hamilton loš vozač? U svakoj ekipi se zna ko kosi ko vodu nosi. I kakve veze ima što je Hamilton englez. Odlučuje Toto Wolf i Mercedes. Tebi ostaje da i dalje kukaš i da navijaš za Ferari, Šumahera

bobo mk

pre 3 godine

Jesu li se ovakvi naslovi pisali kad je Ferari sa Sumaherom dominirao? Jesu li se ovakvi naslovi pisali kad je Ferari pobjedio na 15 od 17 trka u sampionatu? Jesu li se ovakvi naslovi pisali kad je Sumaher imao 60+ bodova vise od drugog? Ajde nek neko demantuje da ovo sto sam gore napisao nije tacno. Je li tada bio bolid ili umjece? Vama sto navijate za ferati bolje bi bilo da nadjete neke standarde, kad se govori o nekom drugom sportu onda su bitne brojke, kad se govori o F1 onda je umjece, brojke nebitne.
(Barolo, 09. avgust 2020 15:03)

Šumaher je dominirao i sa Fordom od 8 cilindara, u periodu kada su svi vozili 10 cilindraše a Ferari 12 cilindraša.

samo jako

pre 3 godine

Hemilton ponovo pokazuje kad god je frka da gresi, sad prpa na poslednjem ulsaku u boks-najveca sramota da se doticni gura kao goat, nije ni u 3. Maks je buducnost, kakva zver od vozaca. Leclerc fantastican, nadam se da ce jednom biti sampion F1.

Fetelovac

pre 3 godine

Uživo: Fetel je poslednji! Ništa novo, standardno mesto za prevaziđenog vozača koji ne može da se izbori sa pritiskom. PENZIJA!
(Petar, 9. avgust 2020 15:22)

Grozan ga je presekao pa se okrenuo da ne napravi kontakt, refleks, a onda ga je i tim propisno zeznuo. Inace ima 51 pobedu, covece.

NY

pre 3 godine

koja je u rukama F1 Britansko-Engleskog lobija koji gura Hamiltona na sve moguće načine. Zato su gledanost sveli na svega 350 milina sa milijardu i dvesta miliona kolika je bila u vreme Šumehera kada je bila najveća, zvanični podaci.
(Duks, 09. avgust 2020 15:03)

Dva dana pišeš isto. I pišeš budalaštine. Gledaj ritmičku gimnastiku

stevan

pre 3 godine

samo jedna konstatacija botas je namerno zavrsio sa 8 sekundi zaostatka posto je evidentno da je hamilton pogresio prebrzo je usao u boks kocio je posle bele linije da ako ga kazne ne izgubi poziciji pravi timski rad.botas realno ni 15 nebi bio da nema taj bolid,ne znam draz njegove voznje pokazi stav neki imaj masinu ne najbrzu nego raketu naspram ostalih i ti tako

Barolo

pre 3 godine

Hamilton je bez i jedne jedine mrlje u karijeri. Nije udarao druge ucesnike namjerno, nije ugrozavao tudje zivote. Zbog njega drugi nisu plakali. Covjek je sinonim za uspjesnost. Brojke to pokazuju.

boca

pre 3 godine

Hamilton trku startovao drugi, završio je drugi. Hamilton pre početka trke imao 30 bodova prednosti, po završetku trke ima 30 bodova prednosti. A ovo mu je bio loš dan!
(The Wolf, 09. avgust 2020 17:36)

I prošao kroz pit bez kazne...

tamo neki dr masinstva, pre-Bolonjac

pre 3 godine

Ovo je pobjeda najveceg gurua F1 A. Newey-a i najtalentovanijeg vozaca danasnjice. Ukoliko Pireli nastavi sa meksim komponentama guma, Mercedes ce imati domaci zadatak da napravi balans izmedju down force i brzine u brzim krivinama. E sad, to je kocka, tako je i Ferari pokusao, pa sad ima sporiji bolid nego prosle sezone. Licno mislim da Newey ima u glavi barem 1s brzi bolid u odnosu na prvog aerodinamicara do sebe, iako je samo prosao pored fakulteta, sto bi mi kao skolovani masinci kazali, priucenjak. Cuvena je izjava D. Coultard-a da cim Adrian sjedne za racunar, dobije desetinku po krugu. Sve je kristalno jasno kad vidite stanje mercedesovih guma nakon 10 krugova i red bull nakon 25, ove potonje su solidne a ove prve skuvane!

Robert

pre 3 godine

I ovaj Hamilton se sada zali u 28. krugu na Ferstapenove gume, pa jel moguce? Moze osvojiti 15 titula, moze imati 150 pobeda, ali to nije sampion i ovo nije sampionsko ponasanje! Bruka, sramota, jad!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (BRE!!!, 9. avgust 2020 15:57)

Nemoj tako, brojevi su jedini relevantan parametar. Kada budu na njegovoj strani, biće GOAT. A to da li se sviđa nekom kao osoba i vozač, to je nebitna stvar za sport. U suprotnom, tako bi i Novaku u tenisu mogli da ospore da je najveći ikada čak i kada u svim bitnim parametrima prestigne Federera, jer, eto, "nije dovoljno popularan, nije atraktivan" itd. Budimo objektivni uvek, ne samo kada nam to odgovara.

The Wolf

pre 3 godine

Hamilton trku startovao drugi, završio je drugi. Hamilton pre početka trke imao 30 bodova prednosti, po završetku trke ima 30 bodova prednosti. A ovo mu je bio loš dan!

Bojan.

pre 3 godine

Za ove koji tvrde da su gume krive!Kako Maksu gume bile dobre,Leklerk jednom bio u boksu.Sto znaci da je mercedes pogresio sa podesavanjem aerodinamike za ovu trku.Koji ste luzeri pa ne razumete ovaj sport.

Barolo

pre 3 godine

Jesu li se ovakvi naslovi pisali kad je Ferari sa Sumaherom dominirao? Jesu li se ovakvi naslovi pisali kad je Ferari pobjedio na 15 od 17 trka u sampionatu? Jesu li se ovakvi naslovi pisali kad je Sumaher imao 60+ bodova vise od drugog? Ajde nek neko demantuje da ovo sto sam gore napisao nije tacno. Je li tada bio bolid ili umjece? Vama sto navijate za ferati bolje bi bilo da nadjete neke standarde, kad se govori o nekom drugom sportu onda su bitne brojke, kad se govori o F1 onda je umjece, brojke nebitne.

Divac

pre 3 godine

@Bolesni skot
Tacno tako, i dok ne vrate dolivanje goriva. Secam se kako sam se nervirao kad Sumaher udje u boks sa nekog 5 - 6 mesta, sipa za 10 krugova, odvozi najbrze krugove, i na kraju dodje na prvo mesto. Ali realno svaka mu cast na toj taktici, ubijao je protivnike tako a niko nije uspevao da mu parira, cak i kad bi pokusali sa istom taktikom. E to je bilo trkanje, a ne ovo danas gde moraju da cuvaju gume, gde Maks koji je evidentno brzi na pocetku trke krece da juri Hamiltona, a iz boksa mu javljaju da ne radi to da cuva gume.

...kada sam bio mali, znao sam svoj pravac!...

pre 3 godine

makse, srbendo!
tako je bre!
hamiltonovi svedoci su u šoku, ne znaju šta ih je snašlo!
i ne, ne navijam za ferari, navijam za alfu i kimija.

POPovanje

pre 3 godine

Dokle je dogurala ova formula kada ja gledam Šojića a ne gledam trku, a nekada sam ih uživo gledao, a na televiziji nisam propuštao????!!!!!!!!
(ljubitelj F1, 9. avgust 2020 15:28)

Načelno se slažem da F1 više nije ono što je bila, ali nisi ti pravi ljubitelj jer da jesi gledao bi je i po cenu da je dogurala tamo gde misliš.

Japanac

pre 3 godine

"Dokle je dogurala ova formula kada ja gledam Šojića a ne gledam trku, a nekada sam ih uživo gledao, a na televiziji nisam propuštao????!!!!!!!!
(ljubitelj F1, 9. avgust 2020 15:28)

Načelno se slažem da F1 više nije ono što je bila, ali nisi ti pravi ljubitelj jer da jesi gledao bi je i po cenu da je dogurala tamo gde misliš.
(POPovanje, 9. avgust 2020 17:19)"

Evo i ja je vise manje danas ne gledam a nisam je propustao. Ja mislim da upravo ti prijatelju nisi pravi ljubitelj F1 jer ovo danas nema veze sa vezama. Čovek je sve u pravu. Koja mi je to F1 kada je jedino uzbudjenje svedeno manje vise na to da li će, kada ce i kome ce da pukne guma. Malo brate, malo. Preporucujem ti da odgledas neku trku iz 90-tih godina, pa i one od pre nekih 15-20 godina i da vidis sta su bile prave trke F1.

The Wolf

pre 3 godine

Bravo Max, sjajna vožnja, bravo Red Bull, sjajna strategija! Ovako će i Ferrari, samo sutra! Ono kada navijači Ferrarija počnu da navijaju za Maxa, Red Bull i Bottasa, neprocenjivo!

TDE

pre 3 godine

Čekaj bre,kako ovo Verstapen diše za vratom mercedesu kad su nam lepo objasnili ferarijevci(veliki stručnjaci)da mercedes ima 50 konja više od ostalih ?Javite se stručnjaci.Prosvetlite nas.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nemke, 9. avgust 2020 15:54)
Pozdrav.Evo i ja da kažem molje mišljenje.Mercedes motor jeste ima prednost,samo razliku oni koriste u krivinama tako što idu sa većim položaljem krila.Najbrži su u krivinama.I tako dolazimo do 1s u kvalifikacijama.Danas su svi išli sa većim pritiskom u gumama,i od više konjskih snaga oni su prokuvali gume.Praktično izgubili prednost.Naravno nisu znali unapred,i sa ovakvim podešavanjem bolida gume nisu izdržali.
Slično je bilo i prošle nedelje.

Stanislav

pre 3 godine

Za ove što pišu kako je redbul bio dosadan u svom periodu, samo da kažem da je 2012 najzanimljivija sezona u zadnjih 10 godina. Prvih 7 trka 7 različitih pobednika a prošle sezone 7 trka Hamilton 6 dobije i 1 Botas. Fetel je samo imao sreće što je Alonso najveći baksuz inače nebi ni uzimao tolike titule.

Nemke

pre 3 godine

Čekaj bre,kako ovo Verstapen diše za vratom mercedesu kad su nam lepo objasnili ferarijevci(veliki stručnjaci)da mercedes ima 50 konja više od ostalih ?Javite se stručnjaci.Prosvetlite nas.

Nemke

pre 3 godine

Toto Wolf ne može sa spava zbog razočaranih fanova iz Srbije...Čovek bukvalno ima noćne more...Planira da se povuče jer štizu previše mejlova iz Srbije da F1 više nije zanimljiv kao nekad kada je isto to radio Šumaher sa Barikelom i kasnije sa Masom.Rasformiraće ceo tim mercedesa a fabriku će demontirati i tu će posejati kukuruz.F1 je veći od dominacije jedne ekipe koja je na udaru kritika samo zato što je najbolja.

kralj

pre 3 godine

robert@Pobeda u tenisu zavisi iskljucivo od igraca a u formuli bar 90% od bolida,da recimo onaj Toto Wolf hoce,svaku trku moze da bira koji vozac ce da mu pobedi,pritisne dugmence na racunaru,Hamilton gubi pola sekunde po krugu.Nema Djok.ili Feder.reket brzi sekundu od drugih tenisera.

the shining

pre 3 godine

koja je u rukama F1 Britansko-Engleskog lobija koji gura Hamiltona na sve moguće načine. Zato su gledanost sveli na svega 350 milina sa milijardu i dvesta miliona kolika je bila u vreme Šumehera kada je bila najveća, zvanični podaci.
(Duks, 09. avgust 2020 15:03) Ponavljas se botu sa copy paste komentarima vec mesecima.Jeste,sve je za Mercedes namesteno,leleci Ferarijevac

Barolo

pre 3 godine

Moze li neko da mi pojasni ovo, evo ovi silni ljudi sto govore kako je mercedes pod FIA zastitom.
Ako je Mercedes najbolji, FiA ga gura, koriste sve i svasta, neregularan i onda takav Mercedes pobjedi Red Bull, da li je onda Red Bull isto ilegalan bolid? Da li ce biti komentari Ferstapena gura FIA? Logicno, zdrav razum, ako je Mercedes najbolji, niko mu nista ne moze, kako onda gubi od Red Bulla?

fan f1

pre 3 godine

Sve je isto samo njega nema,ukratko rečeno za zlobne komentare na ovom sajtu. Nekada mu je bio glavni nik
"Sah 88" pored njega je imao još četri/pet nikova sa kojima je blatio Luisa i Mercedes a dizao u nebesa ferari ,šumija,fetela i leklera.Kad bude provaljen menja nik kao sada u
"Stevan" i još tri -četri rezervna nika gde čini isto što i ranije .S jednim nikom piše fejk komentar pa ga sa drugim podržava i tobože replicira.Moram reći da je to teška bolest i nemojte da se pecate,ako i pročitate neki od njegovih komentara a ima ih barem 30%,lupite mu minus i ignorišite .Neće formula da propadne zbog jednog lika iz Male Moštanice koji mrzi Crni Mercedes i voli Crveni Ferari samo zato što ga podseća na njegov voljeni ferguson IMT 539.Pa zato srpski šumaheru idi bre na njivu pa ori zemlju ,a nas ostavi da na miru navijamo i bodrimo naše favorite.

Barolo

pre 3 godine

Jesi li pisao o lobiju kada je red bull dominirao? Tada je red bull bio u dogovru sa FIA?
(Barolo, 09. avgust 2020 15:06) FIA tada nije uvela Red Bul pravila kao Mercedes pravila 2014 godine. Tada su prvi put uvedena pravila da bi se favorizovala samo jedna ekipa, to jest Mercedes, jedini uslov je bio da im Hamilton bude prvi vozač. To je sve poteklo iz Britanske F1 kuhinje, dobro njima,dobro Mercedesu, F1 nikada negledanija.
(Duks, 09. avgust 2020 15:12)

Ma kako da ne. Evo kad je dominirao Ferari tada nije bilo favorizovanja od Fia. Kada je dominirao Red bull isto tako. E sad kada je dosao mercedes onda Fia ga gura. Pa kud ces vece guranje nego guranje FIA prosle sezone kada su Lekler i Fetel vozili bolid sa ilegalnim dijelovima za motor?! Na sve moguce nacine su pokusali da prekinu dominaciju mercedesa.

Vlad

pre 3 godine

(Bolesni skot, 9. avgust 2020 17:20)
Ako malo razmislite glavom, javice vam se zasto je to tako, i zasto nece vratiti atmosferce. Iz istog razloga je danas prilicno tesko kupiti nov automobil sa atmo motorom.
Pravila donekle namece neko drugi, emisija stetnih gasova, smanjenje troskova itd.

Bolesni skot

pre 3 godine

Otkud problemi sa gumama... Šta to Italijani prave...? Zar Mišlen i Gudjir nisu zainteresovani za F1, ili Italijani imaju monopol? Kakve su to gume u F1, to do sada nisam video a gledam i pratim trke decenijama. Doduše ne tako pomno kao dok su bili Andreti, Fitipaldi, Lauda, Prost, Sena, Pike... i društvo, ali ovo je nečuveno!

dzo

pre 3 godine

Nisu mi jasna ova prepucavanja.... Hamilton, dominacija, Mercedes.... Ne volim ga ni ja, ali kome se ne svidja sadašnja F1, ne mora ni da je gleda. Svi kukaju na uzasno dosadne trke, a svi ih ipak očigledno gledaju, cim ih komentarisu. :)

Smeh

pre 3 godine

Mercedes nije pobedio? Na koju foru? Au blama, imaš dominantno vozilo i ne pobediš. A čovek sa plaže završio 7. Možda sledeću trku završi i na podijumu, tj. ako i dalje bude u F1. Ili se ipak vraća na plažu?

Veliki brat

pre 3 godine

F1 sam prestao da pratkim kad se Hakinen penzionisao. On je bio poslednji vozač koji je mogao da se bori protiv Mihaela Šumahera, a na čist način ne rizikujući da obojica izlete sa staze.

A ovi što obožavaju Šumahera... meni je najdraže bilo kad je ispao iz trke 1997. godine kad je pokušao da udari bolid Žaka Vilneva koji ga je preticao sa unutrašnje strane u krivini, jednostavno jedan od najprljavijih vozača koji su osvajali titule.
Jeste genije za vožnju i sve ostalo što se njegovog talenta tiče stoji, ali ne možeš da da zagrađuješ stazu i na pravcu i pred krivinama ako je neko očigledno brži od tebe, a da se ljutiš kad tebe neko sprečava da izvršiš preticanje, ne možeš kad si sporiji da kao "slučajno" izaciš druge sa staze...


A što se pravila tiče, slažem se, pogledajte koliko je dugmića imao volan bolida F1 do pred kraj 90-ih, a koliko sada, od 2000. kreće "digitalizacija", dodaje se LCD ekran i gomila dugmića i prekidača, kao da je u pitanju kontroler za neku igricu, a ne za vozilo koje se u šikanama često kreće preko 100km na sat i svako skretanje pogleda na volan može da dovede do izletanja sa staze, a često i ugrožavanje života drugih vozača.


Kraće rečeno, F1 je postala "digitalna", i sve manje je do talenta vozača za vožnju, a sve više do "talenta" za snalaženje sa dugmićima...

Sa druge strane, za razliku od F1GP, MotoGP nije izgubio mnogo sa tehnologijom, i dalje su trke neizvesne, ima preticanja čak i pred samim ciljem u zadnjem krugu.

Nemke

pre 3 godine

Barolo brutalno si realan i u pravu za svaku reč.Sad si na radaru nostalgičara i ferarijevaca koji na Rosija i Šumahera gledaju kao na Bogove ,ili neke super heroje.Kao mala deca u suštini.Jako su mi smešni.

Sasa

pre 3 godine

Hemilton ponovo pokazuje kad god je frka da gresi, sad prpa na poslednjem ulsaku u boks-najveca sramota da se doticni gura kao goat, nije ni u 3. Maks je buducnost, kakva zver od vozaca. Leclerc fantastican, nadam se da ce jednom biti sampion F1.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (samo jako, 9. avgust 2020 16:52) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Vanredno je bilo proslog vikenda, pobedio je, isto onako kako je sada bio drugi, dok je Botas izgubio poziciju. Pomiri se sa cinjenicom u kojoj su Hamilton i Ferstapen najbolji vozaci u ovome trenutku. Sada idi i placi nad Ferarijevim stabilizatorom i uhvati ga cvrsto.

Barolo

pre 3 godine

Ovo je pitanje za FIA.
(Nisam čiko ja!, 09. avgust 2020 14:40)koja je u rukama F1 Britansko-Engleskog lobija koji gura Hamiltona na sve moguće načine. Zato su gledanost sveli na svega 350 milina sa milijardu i dvesta miliona kolika je bila u vreme Šumehera kada je bila najveća, zvanični podaci.
(Duks, 09. avgust 2020 15:03)

Jesi li pisao o lobiju kada je red bull dominirao? Tada je red bull bio u dogovru sa FIA?

The Wolf

pre 3 godine

Navijači “crnog konja” odjednom počeli da navijaju za “crvenog bika”. Epski, za istoriju!

Max je danas ostavio Leclerca 29 sekundi iza sebe, a imao je stajanje više. Jako su smešni ovi što hvale Leclerca, a sa stajanjem manje zaostao je za pobednikom trke maltene pola minuta!

Veliki brat

pre 3 godine

F1 sam prestao da pratkim kad se Hakinen penzionisao. On je bio poslednji vozač koji je mogao da se bori protiv Mihaela Šumahera, a na čist način ne rizikujući da obojica izlete sa staze.

A ovi što obožavaju Šumahera... meni je najdraže bilo kad je ispao iz trke 1997. godine kad je pokušao da udari bolid Žaka Vilneva koji ga je preticao sa unutrašnje strane u krivini, jednostavno jedan od najprljavijih vozača koji su osvajali titule.
Jeste genije za vožnju i sve ostalo što se njegovog talenta tiče stoji, ali ne možeš da zagrađuješ stazu i na pravcu i pred krivinama ako je neko očigledno brži od tebe, kao u slučaju sa Hakinenom 2000. godine u Belgiji, a da se ljutiš kad tebe neko sprečava da izvršiš preticanje, ne možeš kad si sporiji da kao "slučajno" izaciš druge sa staze...


A što se pravila tiče, slažem se, pogledajte koliko je dugmića imao volan bolida F1 do pred kraj 90-ih, a koliko sada, od 2000. kreće "digitalizacija", dodaje se LCD ekran i gomila dugmića i prekidača, kao da je u pitanju kontroler za neku igricu.

FIA kako je krenula, F1 će postati interesantna kao Nascar...

Vlad

pre 3 godine

(tamo neki dr masinstva, pre-Bolonjac, 9. avgust 2020 18:38)
Ima tu istine ali rezultati ipak ne govore da je RB najizbalansiraniji. Prosle sezone 3 pobede za Ferrari koji je bio podesen za brze staze, RB isto par pobeda. Ali Mercedes je funkcionisao odlicno i na sporim i na brzim stazama.
Nijedan bolid nije savrsen,da, treba naci balans ali je suludo ocekivati da bude najbrzi u svim uslovima.

Vlad

pre 3 godine

(www, 09. avgust 2020 20:53)
Ma kakva taktika, gume su im trajale 5 krugova.Sta god da su uradili, ne bi pobedili. Pogledajte Albona, zavrsio je na 5 mestu. Jednostavno RB je danas sjajno kontrolisao pneumatike.

The Wolf

pre 3 godine

Za ove “stručnjake” što pišu šta bi bilo kada bi Max vozio Mercedes… Pa da ga je danas vozio ne bi pobedio zbog potrošnje pneumatika, vrlo jednostavno! I da, od svih timova, u Red Bull-u je ubedljivo najizraženija podela na vozača broj jedan i dva, oni to ni ne kriju, Max je njihov projekat i žele ga na vrhu sveta.

Nemke

pre 3 godine

Na kakve gume,kakva vožnja šampiona....Svaka čast..Ali mislim da neće izdržati do kraja.To je jednostavno viša sila.Mada ima luksuz da proba,da rizikuje pa šta bude.Sreća prati hrabre.Ako ne ovu trku onda neki drugi put.

Milan

pre 3 godine

Cini mi se da je Botas danas bio brzi od Hamiltona ili podjednako brz ali su ga unakazili sa drugim preranim odlaskom u box. Hamilton je ostao jos desetak krugova posle njega i pokazalo se da iscepane gume su mogle jos. Zato je i pretekao Botasa a na nama je da se pitamo jer to bilo spontano ili nisu hteli da rizikuju sa Botasom.

Vlad

pre 3 godine

(Milan, 9. avgust 2020 21:54)
Mislim da su probali da pobede sa bilo kojim vozacem. Uveli su Botasa u boks isto kao i Verstapena, da bi dobili RB na stazi, ali se ispostavilo kao nemoguce zbog kratke trajnosti guma. Sa Hamiltonom su verovatno pokusali da ostanu do kraja na istom setu pneumatika ali se i to ispostavilo kao nemoguce.
Nego meni su uvek cudne te teorije zavere. Zar mislite da bilo koji tim ne bi pokusao da pobedi, naspram namernog usporavanja jednog vozaca kako bi drugi prosao? To su gluposti, i tako mali Perica zamislja trkanje i Formulu 1, pun ostrascenosti. Ne ide to tako.

Dobro

pre 3 godine

Za ove “stručnjake” što pišu šta bi bilo kada bi Max vozio Mercedes… Pa da ga je danas vozio ne bi pobedio zbog potrošnje pneumatika, vrlo jednostavno! I da, od svih timova, u Red Bull-u je ubedljivo najizraženija podela na vozača broj jedan i dva, oni to ni ne kriju, Max je njihov projekat i žele ga na vrhu sveta.
(The Wolf, 9. avgust 2020 20:44)

Stvarno nisam strucnjak, ali mislim da bi Max u dosadasnjoj karijeri u svakom slucaju imao vise uspeha da je vozio Marceders a mozda cak i Ferari. Ovo sto se juce desilo nema veze sa performansama, samo je u pitanju bila losa taktika u vezi guma, ili mozda zajedno guma i aerodinamike. To je bio slucaj samo juce, i tacno je da NIKO ne bi pobedio u takvi uslovima sa Mercedesom, pa ni Verstappen.
Ipak, bilo je do sada sigurno deset trka posle kojih sam mislio, 'Uh, kakve bi rezultate Max imao samo da je vozio bolji auto...."
Vi niste? Niko od vas?

Iz zemlje lala, uvek vas,

www

pre 3 godine

Vlad@ Da si "hladne" glave pročitao komentar, onda bi shvatio šta sam rekao. Kao višedecenijski pomni pratilac F1, za mene je bilo interesantno kako je Mercedes još u subotu izjavljivao (Toto Volf) kako im nije jasno zašto je Red Bul Q2 sa Ferštapenom odradio da tvrdim pneumaticima, jer ako ga neko slučajno na startu "zaskoči", onda im se to neće isplatiti i u svojoj aroganciji nisu shvatili šta im se sprema. U nedelju na trci Mercedes je toliko bio siguran u sebe i svoju taktiku, da prosto nisu verovali da je taktika Red Bula sa tvrdim gumama dobitna. A onda kada su "ukapirali" šta im Red Bul sprema, "izgubili" su se u taktici. Jednostavno nisu mogli da se brzo adaptiraju na promenu. Naravno da smo mi samo spoljni posvatrači koji nemaju uvid u njihove podatke ali je zaista neverovatno da Mercedes i pored tolike dominacije, nije uopšte razmatrao da Q2 završi sa tvrdim pneumaticima, što je i danas izjavio Kristijan Horner, šef Red Bula. To se dešava kada se ima previše sigurnosti u sebe! A tebi bih preporučio da malo smanjiš "impulsivno" (navijački) reagovanje na nečije komentare kao i kod pisanja svojih. Pozdrav i svako dobro.

Milan

pre 3 godine

Vlad Mercedes nije mogao nikako da pobedi Red-Bull kad se trka otvorila tako da je bilo logicno da se vodila borba za drugo mesto. Kako da Botas dobije Verstapena na stazi kad ga ovaj opeglao sa istim gumama? I nije pratio Botas Verstapena u box nego obrnuto. ... Nije Hamilton mogao do prvog mesta ako si gledao trku valjda ti je to toliko jasno, ako prvi deo nisu mogle da izdrze gume nisu mogle ni drugi (kakvo ostajanje do kraja trke svi bi ga prestigli ako mu se gume pre toga ne bi raspale). Botas je usao prvi jer su mu se kao i Hamiltonu raspale gume. Bilo je za ocekivati da ce isto, kao kod prvog pit stopa, obojica u slicno vreme u box. Medjutim Hamilton ostaje desetak krugova duze i ispostavljava se da je Mercedes sa njim rizikovao sto je bilo kljucno da na svezim gumama prestigne Botasa. I sta je Mercedes dobio? Nista, isti broj bodova ali su zeznuli Botasa sa ranim odlaskom u box i ponistili coveku sav trud. A zar ne bi bilo bolje da Mercedes ima prva dva vozaca u generalnom plasmanu?? I eto male kontraverze. Nije to teorija zavere, mozda se tako namestilo (tako sam i sugerisao ali ti ne citas) nego se odaje utisak da taktika generalno vise ide Hamiltonu u korist nego Botasu.

Barolo

pre 3 godine

Hamilton je bez i jedne jedine mrlje u karijeri. Nije udarao druge ucesnike namjerno, nije ugrozavao tudje zivote. Zbog njega drugi nisu plakali. Covjek je sinonim za uspjesnost. Brojke to pokazuju.

johny

pre 3 godine

FIA tada nije uvela Red Bul pravila kao Mercedes pravila 2014 godine. Tada su prvi put uvedena pravila da bi se favorizovala samo jedna ekipa, to jest Mercedes, jedini uslov je bio da im Hamilton bude prvi vozač. To je sve poteklo iz Britanske F1 kuhinje, dobro njima,dobro Mercedesu, F1 nikada negledanija.
(Duks, 09. avgust 2020 15:12

Bože mili šta čovek može sve da pročita. Alo dečače, pravila važe za sve, tehnički detalji za bolide. Ko sprečava Ferari ili Mclaren da naprave bolid. Zamisli da jednoj Barsi zabraniš da plate igrača 200 miliona. Ukinuli su dolivanje goriva, unificirali proizvodjača guma. Ne razumeš se ali zato lupetaš. Je li Hamilton loš vozač? U svakoj ekipi se zna ko kosi ko vodu nosi. I kakve veze ima što je Hamilton englez. Odlučuje Toto Wolf i Mercedes. Tebi ostaje da i dalje kukaš i da navijaš za Ferari, Šumahera

Barolo

pre 3 godine

Jesu li se ovakvi naslovi pisali kad je Ferari sa Sumaherom dominirao? Jesu li se ovakvi naslovi pisali kad je Ferari pobjedio na 15 od 17 trka u sampionatu? Jesu li se ovakvi naslovi pisali kad je Sumaher imao 60+ bodova vise od drugog? Ajde nek neko demantuje da ovo sto sam gore napisao nije tacno. Je li tada bio bolid ili umjece? Vama sto navijate za ferati bolje bi bilo da nadjete neke standarde, kad se govori o nekom drugom sportu onda su bitne brojke, kad se govori o F1 onda je umjece, brojke nebitne.

NY

pre 3 godine

koja je u rukama F1 Britansko-Engleskog lobija koji gura Hamiltona na sve moguće načine. Zato su gledanost sveli na svega 350 milina sa milijardu i dvesta miliona kolika je bila u vreme Šumehera kada je bila najveća, zvanični podaci.
(Duks, 09. avgust 2020 15:03)

Dva dana pišeš isto. I pišeš budalaštine. Gledaj ritmičku gimnastiku

BRE!!!

pre 3 godine

I ovaj Hamilton se sada zali u 28. krugu na Ferstapenove gume, pa jel moguce? Moze osvojiti 15 titula, moze imati 150 pobeda, ali to nije sampion i ovo nije sampionsko ponasanje! Bruka, sramota, jad!

Barolo

pre 3 godine

Moze li neko da mi pojasni ovo, evo ovi silni ljudi sto govore kako je mercedes pod FIA zastitom.
Ako je Mercedes najbolji, FiA ga gura, koriste sve i svasta, neregularan i onda takav Mercedes pobjedi Red Bull, da li je onda Red Bull isto ilegalan bolid? Da li ce biti komentari Ferstapena gura FIA? Logicno, zdrav razum, ako je Mercedes najbolji, niko mu nista ne moze, kako onda gubi od Red Bulla?

Nemke

pre 3 godine

Čekaj bre,kako ovo Verstapen diše za vratom mercedesu kad su nam lepo objasnili ferarijevci(veliki stručnjaci)da mercedes ima 50 konja više od ostalih ?Javite se stručnjaci.Prosvetlite nas.

Stefan

pre 3 godine

Krivo mi je što ne gledam f1. Prelep sport kome je čar oduzeo favorizovani mercedes.
Čak i da Ferštapen pobedi danas, kako da to ne prihvatim kao puštanje od strane mercedesa zarad dobrobiti f1 , kad su im bolidi na treningu bili brži za 1sec/krug od svih ostalih ????

the shining

pre 3 godine

koja je u rukama F1 Britansko-Engleskog lobija koji gura Hamiltona na sve moguće načine. Zato su gledanost sveli na svega 350 milina sa milijardu i dvesta miliona kolika je bila u vreme Šumehera kada je bila najveća, zvanični podaci.
(Duks, 09. avgust 2020 15:03) Ponavljas se botu sa copy paste komentarima vec mesecima.Jeste,sve je za Mercedes namesteno,leleci Ferarijevac

Duks

pre 3 godine

Ovo je pitanje za FIA.
(Nisam čiko ja!, 09. avgust 2020 14:40)koja je u rukama F1 Britansko-Engleskog lobija koji gura Hamiltona na sve moguće načine. Zato su gledanost sveli na svega 350 milina sa milijardu i dvesta miliona kolika je bila u vreme Šumehera kada je bila najveća, zvanični podaci.

Nemke

pre 3 godine

Toto Wolf ne može sa spava zbog razočaranih fanova iz Srbije...Čovek bukvalno ima noćne more...Planira da se povuče jer štizu previše mejlova iz Srbije da F1 više nije zanimljiv kao nekad kada je isto to radio Šumaher sa Barikelom i kasnije sa Masom.Rasformiraće ceo tim mercedesa a fabriku će demontirati i tu će posejati kukuruz.F1 je veći od dominacije jedne ekipe koja je na udaru kritika samo zato što je najbolja.

Nemke

pre 3 godine

Barolo brutalno si realan i u pravu za svaku reč.Sad si na radaru nostalgičara i ferarijevaca koji na Rosija i Šumahera gledaju kao na Bogove ,ili neke super heroje.Kao mala deca u suštini.Jako su mi smešni.

samo jako

pre 3 godine

Hemilton ponovo pokazuje kad god je frka da gresi, sad prpa na poslednjem ulsaku u boks-najveca sramota da se doticni gura kao goat, nije ni u 3. Maks je buducnost, kakva zver od vozaca. Leclerc fantastican, nadam se da ce jednom biti sampion F1.

Знојави.Тестиси

pre 3 godine

Odgovor na pitanje: NEMA! A zašto je tako pa eto majstorske izjave predsednika Ferarija Elkana da se ne očekuju pobede pre 2021 i tako odvalio šamar FIA jer ako su pisali pravila za Mercedes onda dokle god traju ta pravila Ferari neće da baca pare na već dogovorene pobede osrednjeg Hamiltona i Mercedes.
Samo vidite kako je Hulkenberg sa plaže uleteo u Pink Mercesdes i osvojio trece mesto u kvalifikacijama, svako drugi bi odrao Hamiltona u crnom Mercedesu, ali Botas izgleda nosi suknju.

Barolo

pre 3 godine

Ovo je pitanje za FIA.
(Nisam čiko ja!, 09. avgust 2020 14:40)koja je u rukama F1 Britansko-Engleskog lobija koji gura Hamiltona na sve moguće načine. Zato su gledanost sveli na svega 350 milina sa milijardu i dvesta miliona kolika je bila u vreme Šumehera kada je bila najveća, zvanični podaci.
(Duks, 09. avgust 2020 15:03)

Jesi li pisao o lobiju kada je red bull dominirao? Tada je red bull bio u dogovru sa FIA?

Barolo

pre 3 godine

Jesi li pisao o lobiju kada je red bull dominirao? Tada je red bull bio u dogovru sa FIA?
(Barolo, 09. avgust 2020 15:06) FIA tada nije uvela Red Bul pravila kao Mercedes pravila 2014 godine. Tada su prvi put uvedena pravila da bi se favorizovala samo jedna ekipa, to jest Mercedes, jedini uslov je bio da im Hamilton bude prvi vozač. To je sve poteklo iz Britanske F1 kuhinje, dobro njima,dobro Mercedesu, F1 nikada negledanija.
(Duks, 09. avgust 2020 15:12)

Ma kako da ne. Evo kad je dominirao Ferari tada nije bilo favorizovanja od Fia. Kada je dominirao Red bull isto tako. E sad kada je dosao mercedes onda Fia ga gura. Pa kud ces vece guranje nego guranje FIA prosle sezone kada su Lekler i Fetel vozili bolid sa ilegalnim dijelovima za motor?! Na sve moguce nacine su pokusali da prekinu dominaciju mercedesa.

Nemke

pre 3 godine

Na kakve gume,kakva vožnja šampiona....Svaka čast..Ali mislim da neće izdržati do kraja.To je jednostavno viša sila.Mada ima luksuz da proba,da rizikuje pa šta bude.Sreća prati hrabre.Ako ne ovu trku onda neki drugi put.

Duks

pre 3 godine

Jesi li pisao o lobiju kada je red bull dominirao? Tada je red bull bio u dogovru sa FIA?
(Barolo, 09. avgust 2020 15:06) FIA tada nije uvela Red Bul pravila kao Mercedes pravila 2014 godine. Tada su prvi put uvedena pravila da bi se favorizovala samo jedna ekipa, to jest Mercedes, jedini uslov je bio da im Hamilton bude prvi vozač. To je sve poteklo iz Britanske F1 kuhinje, dobro njima,dobro Mercedesu, F1 nikada negledanija.

The Wolf

pre 3 godine

Navijači “crnog konja” odjednom počeli da navijaju za “crvenog bika”. Epski, za istoriju!

Max je danas ostavio Leclerca 29 sekundi iza sebe, a imao je stajanje više. Jako su smešni ovi što hvale Leclerca, a sa stajanjem manje zaostao je za pobednikom trke maltene pola minuta!

Dikan

pre 3 godine

Gledano kroz istoriju, da li je ijedan vozač tokom čitave karijere stalno vozio za dominantan tim, kao što je to bio slučaj sa Hamiltonom? Startovao je iz Mercedesa koji je bio izuzetan u to vreme, a otišao je u Mercedes tačno kad je trebalo, odnosno baš te godine kad su započeli dominaciju. Bukvalno mu se sve u životu namestilo.

Uvek mi je zabavno i slušati njegove izjave kad ne pobedi. Uvek je "danas nismo bili dovoljno konkurentni", "gume nisu valjale", a nikad "Ja sam kriv". Ferštapen mu je danas baš nalupao šamare u bolidu koji nema šta da traži pored Mercedesa.

Sasa

pre 3 godine

Hemilton ponovo pokazuje kad god je frka da gresi, sad prpa na poslednjem ulsaku u boks-najveca sramota da se doticni gura kao goat, nije ni u 3. Maks je buducnost, kakva zver od vozaca. Leclerc fantastican, nadam se da ce jednom biti sampion F1.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (samo jako, 9. avgust 2020 16:52) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Vanredno je bilo proslog vikenda, pobedio je, isto onako kako je sada bio drugi, dok je Botas izgubio poziciju. Pomiri se sa cinjenicom u kojoj su Hamilton i Ferstapen najbolji vozaci u ovome trenutku. Sada idi i placi nad Ferarijevim stabilizatorom i uhvati ga cvrsto.

POPovanje

pre 3 godine

Dokle je dogurala ova formula kada ja gledam Šojića a ne gledam trku, a nekada sam ih uživo gledao, a na televiziji nisam propuštao????!!!!!!!!
(ljubitelj F1, 9. avgust 2020 15:28)

Načelno se slažem da F1 više nije ono što je bila, ali nisi ti pravi ljubitelj jer da jesi gledao bi je i po cenu da je dogurala tamo gde misliš.

ljubitelj F1

pre 3 godine

Dokle je dogurala ova formula kada ja gledam Šojića a ne gledam trku, a nekada sam ih uživo gledao, a na televiziji nisam propuštao????!!!!!!!!

Robert

pre 3 godine

I ovaj Hamilton se sada zali u 28. krugu na Ferstapenove gume, pa jel moguce? Moze osvojiti 15 titula, moze imati 150 pobeda, ali to nije sampion i ovo nije sampionsko ponasanje! Bruka, sramota, jad!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (BRE!!!, 9. avgust 2020 15:57)

Nemoj tako, brojevi su jedini relevantan parametar. Kada budu na njegovoj strani, biće GOAT. A to da li se sviđa nekom kao osoba i vozač, to je nebitna stvar za sport. U suprotnom, tako bi i Novaku u tenisu mogli da ospore da je najveći ikada čak i kada u svim bitnim parametrima prestigne Federera, jer, eto, "nije dovoljno popularan, nije atraktivan" itd. Budimo objektivni uvek, ne samo kada nam to odgovara.

fan f1

pre 3 godine

Sve je isto samo njega nema,ukratko rečeno za zlobne komentare na ovom sajtu. Nekada mu je bio glavni nik
"Sah 88" pored njega je imao još četri/pet nikova sa kojima je blatio Luisa i Mercedes a dizao u nebesa ferari ,šumija,fetela i leklera.Kad bude provaljen menja nik kao sada u
"Stevan" i još tri -četri rezervna nika gde čini isto što i ranije .S jednim nikom piše fejk komentar pa ga sa drugim podržava i tobože replicira.Moram reći da je to teška bolest i nemojte da se pecate,ako i pročitate neki od njegovih komentara a ima ih barem 30%,lupite mu minus i ignorišite .Neće formula da propadne zbog jednog lika iz Male Moštanice koji mrzi Crni Mercedes i voli Crveni Ferari samo zato što ga podseća na njegov voljeni ferguson IMT 539.Pa zato srpski šumaheru idi bre na njivu pa ori zemlju ,a nas ostavi da na miru navijamo i bodrimo naše favorite.

Bolesni skot

pre 3 godine

Ovo je pitanje za FIA.
(Nisam čiko ja!, 09. avgust 2020 14:40)koja je u rukama F1 Britansko-Engleskog lobija koji gura Hamiltona na sve moguće načine. Zato su gledanost sveli na svega 350 milina sa milijardu i dvesta miliona kolika je bila u vreme Šumehera kada je bila najveća, zvanični podaci.
(Duks, 09. avgust 2020

Dok god ne izbace ove turbo motokultivatore i vrate V8 atmosferce, dok ne bace u djubre 90 odsto glupih pravila, poput DSR, PRC, TRT, DRŽ, PRŽ ... i tome slično, ne dozvole kreativnost majstora, kakvi su bili Čepmen, Tirel, Ros... Brebem, Meklaren, Frenk... Formula će gubiti gledaoce

The Wolf

pre 3 godine

Bravo Max, sjajna vožnja, bravo Red Bull, sjajna strategija! Ovako će i Ferrari, samo sutra! Ono kada navijači Ferrarija počnu da navijaju za Maxa, Red Bull i Bottasa, neprocenjivo!

bobo mk

pre 3 godine

Jesu li se ovakvi naslovi pisali kad je Ferari sa Sumaherom dominirao? Jesu li se ovakvi naslovi pisali kad je Ferari pobjedio na 15 od 17 trka u sampionatu? Jesu li se ovakvi naslovi pisali kad je Sumaher imao 60+ bodova vise od drugog? Ajde nek neko demantuje da ovo sto sam gore napisao nije tacno. Je li tada bio bolid ili umjece? Vama sto navijate za ferati bolje bi bilo da nadjete neke standarde, kad se govori o nekom drugom sportu onda su bitne brojke, kad se govori o F1 onda je umjece, brojke nebitne.
(Barolo, 09. avgust 2020 15:03)

Šumaher je dominirao i sa Fordom od 8 cilindara, u periodu kada su svi vozili 10 cilindraše a Ferari 12 cilindraša.

stevan

pre 3 godine

hamilton pita maxa jel si imao probpem sa gumama,max treba njega da pita odakle ti tolike pobede sve,a ne mozes mene da stignes sa duplo boljim timom.Isto tako kad je fetel 2018 na silvestonu i belgiji pobedio on je stalno kukao kako ferari ima nesto nelegalno,nije se bavio trkom a on kad pobedjuje sa 25 swkundi to je do vozaca.kako neko ne pita kako to da mercedws vec 7 godina gazi i stalno kazu imaju svi ista pravila oni se najbolje snalaze.a kad je ferrari napravio jaci motor odmah temperatura gorivo ulje itd

Smeh

pre 3 godine

Mercedes nije pobedio? Na koju foru? Au blama, imaš dominantno vozilo i ne pobediš. A čovek sa plaže završio 7. Možda sledeću trku završi i na podijumu, tj. ako i dalje bude u F1. Ili se ipak vraća na plažu?

The Wolf

pre 3 godine

Hamilton trku startovao drugi, završio je drugi. Hamilton pre početka trke imao 30 bodova prednosti, po završetku trke ima 30 bodova prednosti. A ovo mu je bio loš dan!

...kada sam bio mali, znao sam svoj pravac!...

pre 3 godine

makse, srbendo!
tako je bre!
hamiltonovi svedoci su u šoku, ne znaju šta ih je snašlo!
i ne, ne navijam za ferari, navijam za alfu i kimija.

stevan

pre 3 godine

samo jedna konstatacija botas je namerno zavrsio sa 8 sekundi zaostatka posto je evidentno da je hamilton pogresio prebrzo je usao u boks kocio je posle bele linije da ako ga kazne ne izgubi poziciji pravi timski rad.botas realno ni 15 nebi bio da nema taj bolid,ne znam draz njegove voznje pokazi stav neki imaj masinu ne najbrzu nego raketu naspram ostalih i ti tako

Bolesni skot

pre 3 godine

Otkud problemi sa gumama... Šta to Italijani prave...? Zar Mišlen i Gudjir nisu zainteresovani za F1, ili Italijani imaju monopol? Kakve su to gume u F1, to do sada nisam video a gledam i pratim trke decenijama. Doduše ne tako pomno kao dok su bili Andreti, Fitipaldi, Lauda, Prost, Sena, Pike... i društvo, ali ovo je nečuveno!

dzo

pre 3 godine

Nisu mi jasna ova prepucavanja.... Hamilton, dominacija, Mercedes.... Ne volim ga ni ja, ali kome se ne svidja sadašnja F1, ne mora ni da je gleda. Svi kukaju na uzasno dosadne trke, a svi ih ipak očigledno gledaju, cim ih komentarisu. :)

Japanac

pre 3 godine

"Dokle je dogurala ova formula kada ja gledam Šojića a ne gledam trku, a nekada sam ih uživo gledao, a na televiziji nisam propuštao????!!!!!!!!
(ljubitelj F1, 9. avgust 2020 15:28)

Načelno se slažem da F1 više nije ono što je bila, ali nisi ti pravi ljubitelj jer da jesi gledao bi je i po cenu da je dogurala tamo gde misliš.
(POPovanje, 9. avgust 2020 17:19)"

Evo i ja je vise manje danas ne gledam a nisam je propustao. Ja mislim da upravo ti prijatelju nisi pravi ljubitelj F1 jer ovo danas nema veze sa vezama. Čovek je sve u pravu. Koja mi je to F1 kada je jedino uzbudjenje svedeno manje vise na to da li će, kada ce i kome ce da pukne guma. Malo brate, malo. Preporucujem ti da odgledas neku trku iz 90-tih godina, pa i one od pre nekih 15-20 godina i da vidis sta su bile prave trke F1.

boca

pre 3 godine

Hamilton trku startovao drugi, završio je drugi. Hamilton pre početka trke imao 30 bodova prednosti, po završetku trke ima 30 bodova prednosti. A ovo mu je bio loš dan!
(The Wolf, 09. avgust 2020 17:36)

I prošao kroz pit bez kazne...

Bojan.

pre 3 godine

Za ove koji tvrde da su gume krive!Kako Maksu gume bile dobre,Leklerk jednom bio u boksu.Sto znaci da je mercedes pogresio sa podesavanjem aerodinamike za ovu trku.Koji ste luzeri pa ne razumete ovaj sport.

kralj

pre 3 godine

robert@Pobeda u tenisu zavisi iskljucivo od igraca a u formuli bar 90% od bolida,da recimo onaj Toto Wolf hoce,svaku trku moze da bira koji vozac ce da mu pobedi,pritisne dugmence na racunaru,Hamilton gubi pola sekunde po krugu.Nema Djok.ili Feder.reket brzi sekundu od drugih tenisera.

Veliki brat

pre 3 godine

F1 sam prestao da pratkim kad se Hakinen penzionisao. On je bio poslednji vozač koji je mogao da se bori protiv Mihaela Šumahera, a na čist način ne rizikujući da obojica izlete sa staze.

A ovi što obožavaju Šumahera... meni je najdraže bilo kad je ispao iz trke 1997. godine kad je pokušao da udari bolid Žaka Vilneva koji ga je preticao sa unutrašnje strane u krivini, jednostavno jedan od najprljavijih vozača koji su osvajali titule.
Jeste genije za vožnju i sve ostalo što se njegovog talenta tiče stoji, ali ne možeš da zagrađuješ stazu i na pravcu i pred krivinama ako je neko očigledno brži od tebe, kao u slučaju sa Hakinenom 2000. godine u Belgiji, a da se ljutiš kad tebe neko sprečava da izvršiš preticanje, ne možeš kad si sporiji da kao "slučajno" izaciš druge sa staze...


A što se pravila tiče, slažem se, pogledajte koliko je dugmića imao volan bolida F1 do pred kraj 90-ih, a koliko sada, od 2000. kreće "digitalizacija", dodaje se LCD ekran i gomila dugmića i prekidača, kao da je u pitanju kontroler za neku igricu.

FIA kako je krenula, F1 će postati interesantna kao Nascar...

Stanislav

pre 3 godine

Za ove što pišu kako je redbul bio dosadan u svom periodu, samo da kažem da je 2012 najzanimljivija sezona u zadnjih 10 godina. Prvih 7 trka 7 različitih pobednika a prošle sezone 7 trka Hamilton 6 dobije i 1 Botas. Fetel je samo imao sreće što je Alonso najveći baksuz inače nebi ni uzimao tolike titule.

tamo neki dr masinstva, pre-Bolonjac

pre 3 godine

Ovo je pobjeda najveceg gurua F1 A. Newey-a i najtalentovanijeg vozaca danasnjice. Ukoliko Pireli nastavi sa meksim komponentama guma, Mercedes ce imati domaci zadatak da napravi balans izmedju down force i brzine u brzim krivinama. E sad, to je kocka, tako je i Ferari pokusao, pa sad ima sporiji bolid nego prosle sezone. Licno mislim da Newey ima u glavi barem 1s brzi bolid u odnosu na prvog aerodinamicara do sebe, iako je samo prosao pored fakulteta, sto bi mi kao skolovani masinci kazali, priucenjak. Cuvena je izjava D. Coultard-a da cim Adrian sjedne za racunar, dobije desetinku po krugu. Sve je kristalno jasno kad vidite stanje mercedesovih guma nakon 10 krugova i red bull nakon 25, ove potonje su solidne a ove prve skuvane!

Veliki brat

pre 3 godine

F1 sam prestao da pratkim kad se Hakinen penzionisao. On je bio poslednji vozač koji je mogao da se bori protiv Mihaela Šumahera, a na čist način ne rizikujući da obojica izlete sa staze.

A ovi što obožavaju Šumahera... meni je najdraže bilo kad je ispao iz trke 1997. godine kad je pokušao da udari bolid Žaka Vilneva koji ga je preticao sa unutrašnje strane u krivini, jednostavno jedan od najprljavijih vozača koji su osvajali titule.
Jeste genije za vožnju i sve ostalo što se njegovog talenta tiče stoji, ali ne možeš da da zagrađuješ stazu i na pravcu i pred krivinama ako je neko očigledno brži od tebe, a da se ljutiš kad tebe neko sprečava da izvršiš preticanje, ne možeš kad si sporiji da kao "slučajno" izaciš druge sa staze...


A što se pravila tiče, slažem se, pogledajte koliko je dugmića imao volan bolida F1 do pred kraj 90-ih, a koliko sada, od 2000. kreće "digitalizacija", dodaje se LCD ekran i gomila dugmića i prekidača, kao da je u pitanju kontroler za neku igricu, a ne za vozilo koje se u šikanama često kreće preko 100km na sat i svako skretanje pogleda na volan može da dovede do izletanja sa staze, a često i ugrožavanje života drugih vozača.


Kraće rečeno, F1 je postala "digitalna", i sve manje je do talenta vozača za vožnju, a sve više do "talenta" za snalaženje sa dugmićima...

Sa druge strane, za razliku od F1GP, MotoGP nije izgubio mnogo sa tehnologijom, i dalje su trke neizvesne, ima preticanja čak i pred samim ciljem u zadnjem krugu.

The Wolf

pre 3 godine

Za ove “stručnjake” što pišu šta bi bilo kada bi Max vozio Mercedes… Pa da ga je danas vozio ne bi pobedio zbog potrošnje pneumatika, vrlo jednostavno! I da, od svih timova, u Red Bull-u je ubedljivo najizraženija podela na vozača broj jedan i dva, oni to ni ne kriju, Max je njihov projekat i žele ga na vrhu sveta.

Divac

pre 3 godine

@Bolesni skot
Tacno tako, i dok ne vrate dolivanje goriva. Secam se kako sam se nervirao kad Sumaher udje u boks sa nekog 5 - 6 mesta, sipa za 10 krugova, odvozi najbrze krugove, i na kraju dodje na prvo mesto. Ali realno svaka mu cast na toj taktici, ubijao je protivnike tako a niko nije uspevao da mu parira, cak i kad bi pokusali sa istom taktikom. E to je bilo trkanje, a ne ovo danas gde moraju da cuvaju gume, gde Maks koji je evidentno brzi na pocetku trke krece da juri Hamiltona, a iz boksa mu javljaju da ne radi to da cuva gume.

TDE

pre 3 godine

Čekaj bre,kako ovo Verstapen diše za vratom mercedesu kad su nam lepo objasnili ferarijevci(veliki stručnjaci)da mercedes ima 50 konja više od ostalih ?Javite se stručnjaci.Prosvetlite nas.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nemke, 9. avgust 2020 15:54)
Pozdrav.Evo i ja da kažem molje mišljenje.Mercedes motor jeste ima prednost,samo razliku oni koriste u krivinama tako što idu sa većim položaljem krila.Najbrži su u krivinama.I tako dolazimo do 1s u kvalifikacijama.Danas su svi išli sa većim pritiskom u gumama,i od više konjskih snaga oni su prokuvali gume.Praktično izgubili prednost.Naravno nisu znali unapred,i sa ovakvim podešavanjem bolida gume nisu izdržali.
Slično je bilo i prošle nedelje.

Milan

pre 3 godine

Cini mi se da je Botas danas bio brzi od Hamiltona ili podjednako brz ali su ga unakazili sa drugim preranim odlaskom u box. Hamilton je ostao jos desetak krugova posle njega i pokazalo se da iscepane gume su mogle jos. Zato je i pretekao Botasa a na nama je da se pitamo jer to bilo spontano ili nisu hteli da rizikuju sa Botasom.

Vlad

pre 3 godine

(Milan, 9. avgust 2020 21:54)
Mislim da su probali da pobede sa bilo kojim vozacem. Uveli su Botasa u boks isto kao i Verstapena, da bi dobili RB na stazi, ali se ispostavilo kao nemoguce zbog kratke trajnosti guma. Sa Hamiltonom su verovatno pokusali da ostanu do kraja na istom setu pneumatika ali se i to ispostavilo kao nemoguce.
Nego meni su uvek cudne te teorije zavere. Zar mislite da bilo koji tim ne bi pokusao da pobedi, naspram namernog usporavanja jednog vozaca kako bi drugi prosao? To su gluposti, i tako mali Perica zamislja trkanje i Formulu 1, pun ostrascenosti. Ne ide to tako.

Fetelovac

pre 3 godine

Uživo: Fetel je poslednji! Ništa novo, standardno mesto za prevaziđenog vozača koji ne može da se izbori sa pritiskom. PENZIJA!
(Petar, 9. avgust 2020 15:22)

Grozan ga je presekao pa se okrenuo da ne napravi kontakt, refleks, a onda ga je i tim propisno zeznuo. Inace ima 51 pobedu, covece.

Dobro

pre 3 godine

Za ove “stručnjake” što pišu šta bi bilo kada bi Max vozio Mercedes… Pa da ga je danas vozio ne bi pobedio zbog potrošnje pneumatika, vrlo jednostavno! I da, od svih timova, u Red Bull-u je ubedljivo najizraženija podela na vozača broj jedan i dva, oni to ni ne kriju, Max je njihov projekat i žele ga na vrhu sveta.
(The Wolf, 9. avgust 2020 20:44)

Stvarno nisam strucnjak, ali mislim da bi Max u dosadasnjoj karijeri u svakom slucaju imao vise uspeha da je vozio Marceders a mozda cak i Ferari. Ovo sto se juce desilo nema veze sa performansama, samo je u pitanju bila losa taktika u vezi guma, ili mozda zajedno guma i aerodinamike. To je bio slucaj samo juce, i tacno je da NIKO ne bi pobedio u takvi uslovima sa Mercedesom, pa ni Verstappen.
Ipak, bilo je do sada sigurno deset trka posle kojih sam mislio, 'Uh, kakve bi rezultate Max imao samo da je vozio bolji auto...."
Vi niste? Niko od vas?

Iz zemlje lala, uvek vas,

Vlad

pre 3 godine

(Bolesni skot, 9. avgust 2020 17:20)
Ako malo razmislite glavom, javice vam se zasto je to tako, i zasto nece vratiti atmosferce. Iz istog razloga je danas prilicno tesko kupiti nov automobil sa atmo motorom.
Pravila donekle namece neko drugi, emisija stetnih gasova, smanjenje troskova itd.

Vlad

pre 3 godine

(tamo neki dr masinstva, pre-Bolonjac, 9. avgust 2020 18:38)
Ima tu istine ali rezultati ipak ne govore da je RB najizbalansiraniji. Prosle sezone 3 pobede za Ferrari koji je bio podesen za brze staze, RB isto par pobeda. Ali Mercedes je funkcionisao odlicno i na sporim i na brzim stazama.
Nijedan bolid nije savrsen,da, treba naci balans ali je suludo ocekivati da bude najbrzi u svim uslovima.

Vlad

pre 3 godine

(www, 09. avgust 2020 20:53)
Ma kakva taktika, gume su im trajale 5 krugova.Sta god da su uradili, ne bi pobedili. Pogledajte Albona, zavrsio je na 5 mestu. Jednostavno RB je danas sjajno kontrolisao pneumatike.

www

pre 3 godine

Vlad@ Da si "hladne" glave pročitao komentar, onda bi shvatio šta sam rekao. Kao višedecenijski pomni pratilac F1, za mene je bilo interesantno kako je Mercedes još u subotu izjavljivao (Toto Volf) kako im nije jasno zašto je Red Bul Q2 sa Ferštapenom odradio da tvrdim pneumaticima, jer ako ga neko slučajno na startu "zaskoči", onda im se to neće isplatiti i u svojoj aroganciji nisu shvatili šta im se sprema. U nedelju na trci Mercedes je toliko bio siguran u sebe i svoju taktiku, da prosto nisu verovali da je taktika Red Bula sa tvrdim gumama dobitna. A onda kada su "ukapirali" šta im Red Bul sprema, "izgubili" su se u taktici. Jednostavno nisu mogli da se brzo adaptiraju na promenu. Naravno da smo mi samo spoljni posvatrači koji nemaju uvid u njihove podatke ali je zaista neverovatno da Mercedes i pored tolike dominacije, nije uopšte razmatrao da Q2 završi sa tvrdim pneumaticima, što je i danas izjavio Kristijan Horner, šef Red Bula. To se dešava kada se ima previše sigurnosti u sebe! A tebi bih preporučio da malo smanjiš "impulsivno" (navijački) reagovanje na nečije komentare kao i kod pisanja svojih. Pozdrav i svako dobro.

Milan

pre 3 godine

Vlad Mercedes nije mogao nikako da pobedi Red-Bull kad se trka otvorila tako da je bilo logicno da se vodila borba za drugo mesto. Kako da Botas dobije Verstapena na stazi kad ga ovaj opeglao sa istim gumama? I nije pratio Botas Verstapena u box nego obrnuto. ... Nije Hamilton mogao do prvog mesta ako si gledao trku valjda ti je to toliko jasno, ako prvi deo nisu mogle da izdrze gume nisu mogle ni drugi (kakvo ostajanje do kraja trke svi bi ga prestigli ako mu se gume pre toga ne bi raspale). Botas je usao prvi jer su mu se kao i Hamiltonu raspale gume. Bilo je za ocekivati da ce isto, kao kod prvog pit stopa, obojica u slicno vreme u box. Medjutim Hamilton ostaje desetak krugova duze i ispostavljava se da je Mercedes sa njim rizikovao sto je bilo kljucno da na svezim gumama prestigne Botasa. I sta je Mercedes dobio? Nista, isti broj bodova ali su zeznuli Botasa sa ranim odlaskom u box i ponistili coveku sav trud. A zar ne bi bilo bolje da Mercedes ima prva dva vozaca u generalnom plasmanu?? I eto male kontraverze. Nije to teorija zavere, mozda se tako namestilo (tako sam i sugerisao ali ti ne citas) nego se odaje utisak da taktika generalno vise ide Hamiltonu u korist nego Botasu.