Nedelja, 19.07.2020.

09:25

Zašto je sledeća titula u Srbiji kao Sveti gral?

Izvor: MS

Zašto je sledeæa titula u Srbiji kao Sveti gral? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

Srećko

pre 3 godine

Nameštene lige neće niko da gleda, a sve su nameštene, verujte mi, od prve do beton lige. Već dugo zbog toga ne idem ni na jednu fudbalsku utakmicu, a sve ređe ih i na TV-u gledam, čak i ove najjače zapadnoevropske.

SrbEUin

pre 3 godine

Da je nisu Žandar i Stojke prodali u odlučujućim mečevima, sada bi Srbija sa ta min 2 boda (sa mogućnošću novih bodoa na proleće) bila u top 15, i ne bi bilo tolike drame ko je šampion a ko vicešampion, jer bi dva kluba iz Srbije igrala kvalifikacije za LŠ.
Izgubljeni bonus u evrovima bolje da ne pominjem.
Toliko koštaju onolike gluposti u zadnjem minutu.

Will Mosley

pre 3 godine

Cestitamo mezimici ovu i sledece 4 vezane titule uz oborene rekorde u poklonjenim penalima. Samo nek je vama NJEGA a od Srbije sta ostane...
(ej bre, 19. jul 2020 14:49)

I tako sve dok Efendija ne diplomira i postane kosarkaski trener.

Kontras

pre 3 godine

Dok se vi raspravljate i Partizanu i Zvezdi ja cu malo prokomentarisati odluku Uefe:

Sramno. Samo 15 najboljih liga imaju sansu da igraju LS i LE1. Ostali igraju kikiriki LE2.

I fudbal postaje sport samo za bogate. LS vec 30ak godina osvajaju samo najbogatiji: Real, Barsa, Bajern, Liverpul, Juventus Junajted itd.

Ranije su to uspevale Steaua i Zvezda. Partizan je bio dosao do finala, ali hteo da se nadigrava sa najvecim - Real Madridom.

Sada su takve stvari gotovo nemoguce. Pogledajte samo koliko ulazu grcki, turski klubovi pa jedva prodju grupnu fazu.

Pravicemo mi Platinija od blata.

Borky

pre 3 godine

Zakljucak grobarskih komentara je taj da su sve utakmice namjestene sem derbija ako oni pobjede a ako izgube onda je i to namjesteno ili ce jednostavno nabrajati Moreire,Zuke i ostale kako su bili bogovi fudbala iako ih je Zvezda odvaljivala sa 3:0,4:0 itd. Na kraju krajeva Partizan je osvojio 8 titula a da nije pobjedio u derbiju al naravno to se ne racuna u njihovom univerzumu. Kada posle najvece pobjede u istoriji(0:0 protiv Reala) izgube 3:0 od Zvezde onda je prica koga briga za domacu ligu i derbi jer je bitnija ls,naravno kad Zvezda odigra los derbi 3 dana posle Napolija onda je to dokaz da Zvezda namjesta i da je Partizan njabolji.

Kontras

pre 3 godine

@ papilon

Covece, Partizan je tih godina jednostavno imao bolji tim. U skoro svakom derbiju koji je odlucivao o tituli Partizan je pobedjivao. Imao je ozbiljne igrace: Moreira, Kleo, Ilic, Kamara, Vukic, Stefan Savic itd.

Zasto nam treba toliko da prihvatimo realnost?

Isto tako je i Zvezda prve dve godine od ove zadnje tri imala bolji tim od Partizana. Ova sezona je vrlo problematicna.

botovski

pre 3 godine

"I koliko ja znam, Partizan je osvojio titulu za vreme AV? Tako da ni vama ova prica onda ne pije vodu..
(Nele, 19. jul 2020 12:57"

Da, da Nele to je ona već osvojena titula kada ste pobedili sami sebe na krovu. Izgubili ste već nameštenu titulu to vam je bilo za nauk, sad zatvarate skoro celo prvenstvo već pre početka istog..

ej bre

pre 3 godine

Cestitamo mezimici ovu i sledece 4 vezane titule uz oborene rekorde u poklonjenim penalima. Samo nek je vama NJEGA a od Srbije sta ostane...

Smeh

pre 3 godine

Sezona nije ni počela a uplakani već kukaju. Može li proći barem jedan dan da oni ne kukaju zbog nečega, ne optužuju druge i traže neke stvari, koje nisu ostvarili na terenu, za zelenim stolom? I zašto samo Zvezda ili Partizan do titule? Ne sme niko drugi? Eto Voša npr. Preslišala je uplakane u 2 utakmice. Zar to nije dovoljno za titulu? Tako govore uplakani.

nekosedmi

pre 3 godine

koliko penala ce se svirati mezimici?
hoce li biti oboren evropski rekord, koji trenutno gle cuda ona drzi?
koliko igraca ce imati na platnom spisku?
hoce li biti oboren i taj rekord?
na koliko metara od kaznenog ce se svirati penali?
hoce li biti oboren i taj rekord?

znamo jedan koji nece biti oboren!
dobiti nas necete! cak ni sa 2 penala, naci ce se neki Kojic u 90tom!

Losmi

pre 3 godine

Neka prvak bude bolji tj onaj koji najbolje odigra celu sezonu.Derbi je znacajna utakmica ali prvenstvo se osvaja kontinuitetom.Samo da prestane kuknjava i lelek nad zlom sudbinom i teoreticari zavere prestanu da truju javnost i vrse pritisak .
(odlazi cirkus, 19. jul 2020 10:45)
Najbolje se namesta u kontinuitetu, seti se Partizana i njegovog “kontinuiteta”. To su gluposti. Iz aviona se vidi kako se Zvezdi namesta, pokrije se sve do momenta kada drame vise nema. Napravi se ozbiljna razlika u startu i onda eto Partizan (ili Zvezda, svejedno) kiksira, sam sebe zakolje, bla bla. Stara izlizana prica jos iz doba SPS Partizana. I naravno da je derbi vazan, taj koji kaze da nije nema pojma o fudbalu i nije ni n od navijaca.

Vladan R

pre 3 godine

Za ovu sezonu mogu i da razumem da dežurni plačljivci sa druge strane brda, imaju neke argumenta za plač ili kuknjavu, ali za prethodne dve ne znam kojom se logikom vode osim, da je svaka titula Zvezde namještena a njihova poštena. U te prve dve sezone Zvezda je bila bolja u derbijima. U Evropi eliminisala Spartu, Krasnodar, Salcburg, bila ispred Kelna i Batea u grupi, a Bate je prethodnih sezona, izbacivao njihov klub u kvalifikacijama za LŠ. Pobedila Luverpul i odigrala nerešeno sa Napolijem. I njima opet titula nameštena. Ko je namjestio sve te uspehe u Evropi. Pitanje je da zbirno u svim decenijama nakon raspada SFRJ imaju toliko sličnih pobeda. Da se malo osvrnemo na ovih 7 godina dominacije pod Toletom. Jesu igrali nekoliko puta LE i jednom LŠ, ali u toj LŠ su imali 0 i slovima nula bodava, a svih 7 sezona 1 i slovima jednu pobedu u grupi, protiv Šahtjora koji je već obezbedio prolaz. Zvezda u ove tri godine ima 12/12 ili u avgustu 6/6 u prolazima u kvalifikacijama dok je u tih 7 godina samo jednom prošao treći krug kvalifikacija početkom avgusta, dok je u LE ulazi na popravnom krajem avgusta, pa čak je i tu uspeo da ispadne od amatera iz Irske.

Ekspo

pre 3 godine

Ah, da Liga Evrope 2 za 70% zemalja...Liga Evrope 1 za 15 najboljih, Liga Šampiona za istih 15 klubova svake godine.
Čisto jedno malo pitanjce za naše zavidljivce, pljuvače i stručnjake:
Loš vam je bio Platini, je li?

Martin

pre 3 godine

Meni je filozofija navijaca Partizana ubedljivo najzanimljivija. Naime, u svakoj sezoni se pocinje od stava da je titula vec namestena u korist CZV a oni jedino nadljudskom borbom za svoj klub mogu da to preokrenu. Nikad nisu imali postenu sezonu u svojoj istoriji...
(Prevodilac, 19. jul 2020 10:40)
Ne znam koliko imas godina, ali sam siguran da vecina koja pamti doba Mirka Marjanovica je imala isti osecaj pred svaku sezonu. Dakle osecaj je realan jer je namestanje realno. Koliko se tad namestalo za Partizan, istom merom se namesta sad za Zvezdu.

Milanče Radosavljević

pre 3 godine

Presmešno.
Ukinuti sve kulubove kao profesionalne (igra za platu) pa se igrajte kao ljudi posle posla, vikendom i sl.
Samo tada je fudbal pravi ovo sve...

xyz

pre 3 godine

Ove godine ne smemo dozvoliti kradju,makar i svi na ulice izasli! Dzaba ih deremo u derbijima,kada sve ostalo nameste! Ako i ovu sezonu precutimo,mozemo da se oprostimo od jos jednog kluba u SD.
(mille grobar, 19. jul 2020 10:57)
I Kup je namešten.Hahhahahaahhaahahah.
(Back in Black, 19. jul 2020 11:29)

Ma da.
I kad ih TSC zgazi i to je namešteno, ustvari, Zvezda je i to namestila!

Deyan X

pre 3 godine

Lepo reče Borjan, Zvezda može da igra slabo, i opet uzece titulu. Tako da, iako se PFC pojača, bice uzalud. I svi koji su uz naš fudbal to znaju. Dok se neke stvari nepromene.

uvekljubazan

pre 3 godine

kada je neko treci prvi onda je namesteno, a kada su veciti prvi, onda je ponovo namesteno??
(Dzony, 19. jul 2020 11:21)
Tako je, uvek je namešteno! Pretpostavljam da ne živiš u Srbiji, pa se iznenađuješ.

Baba Stanojka

pre 3 godine

Ma koliko bili slabi blizanci će uvek biti u vrhu jer tako mora.
Dok se ne ojačaju ostali učesnici prvenstva da koliko toliko ti klubovi imaju zapažene evropske nastupe naš nacionalni koeficijent neće moći da se popravi.
Ako se blizanci budu oslanjali samo na sebe od toga nema nista. Jedna titula Vojvodine, Radnickog ili Cukarickog... uz dobar evropski nastup, a pri tom Zvezda ili Partizan sa drugog treceg mesta udju u LE, e tad bi naš koeficijent bio mnogo bolji.

boban,nis

pre 3 godine

Nema potebe za ligom.Zvezda i Partizan nek igraju na deset dobijenih pa ko pre tome titula.Ostali nek se igraju u ligi za trece mesto.

Bigzi

pre 3 godine

Ona poloticka opcija koja ne bude vise dala dinar ni za jedan fudbalski klub u Srbiji, zabrani svakom javnom preduzecu da bude sponzor istih, istrkeljise svaku privatnu frimu koja je sponzor fudbalskog tima dok ne istrazi njihove sprege sa drzavnih preduzecima kao klijentima i na kraju sve te pare ulozi u sport osnovnih i srednjih skola ce od mene imati glas.

Za zdravu sportsku privrednu granu potreban je reset a to je da sve umre da bi se ponovo rodilo. Kultura korupcije i kriminal koji gaje i Partizan i Zvezda i FSS i Superliga drzavni projekat moraju da nestanu sa lica zemlje a sa njima i entiteti istih nazalost. Onog momenta kada napravimo jaku ligu osnovnih i srednjih skola kao transparentni drzavni projekat da bi ti klinci mogli da idu u privatne nikako drzavne profesionalne klubove i privatne prve lige onda cemo imati donekle normalnu pricu.

botovski

pre 3 godine

Ono kad grobari kmeče o poštenju... A zaboravljaju Toleta, i lažnu dominaciju...
(Driv3r, 19. jul 2020 12:17)

Koliko ja znam zvezda je osvojila titulu za vreme tog famoznog toleta, tako da vam ta priča ne pije vodu cigosi....

xyz

pre 3 godine

22.750 poena ima zvezda, pitam navijace partizana jel i to namesteno?
(Nikola., 19. jul 2020 10:55)

Ovim pitanjem si ih saterao u ćošak, ali samo malo sačekaj, sad će neka sveznalica da smisli teoriju o umešanosti države, o nekoj krađi, otimanju....
Ili će da sačekaju njihovog verskog vođu i glavešinu teorija zavera Željka Pantića, on je najkompetentniji da odgovori na to pitanje.

Sima Strahota

pre 3 godine

Prodao bih vas za po evro skupstini navijaca pa da vas vidimo i vas fudbalere, funkcionere i navijace. Da vidimo ko ste i sta ste. Sto se mene licno tice, kao gradjanina ove zemlje, mozete momentalno da se ugasite i da ne bacate vise narodne pare na gluposti i malverzacije.

Izbori,krdo se zarazilo

pre 3 godine

kada je neko treci prvi onda je namesteno, a kada su veciti prvi, onda je ponovo namesteno??
(Dzony, 19. jul 2020 11:21)


ma Obilić je na regularan način došao do titule,nije Arkan tu ništa muljao
jel se zezaš?

Papilon

pre 3 godine

A kod nas se kao ne zna ko će biti prvak sledeće sezone, ali ničija nije do zore sijala.
(Gordan, 19. jul 2020 10:46)

Tako je, i vasa je prestala da sija posle 6 Toletovih godina, a ja se nadam da ce nasa sijati bar duplo toliko samo zbog toga da naucite lekciju, lopovluk se ne isplati.

Nismo isti

pre 3 godine

I kada ih TSC zgazi i to je namesteno.
@xyz

Nije problem sto ce TSC zgaziti Partizan nego je problem sto TSC ne sme da zgazi zvezdu. I ne samo oni nego cela liga osim Partizana.
Svetski rekorderi u dosudjenim penalima. Sa takvim statusom i Mala Mostanica bi bila prvak drzave.

Nele

pre 3 godine

"Koliko ja znam zvezda je osvojila titulu za vreme tog famoznog toleta, tako da vam ta priča ne pije vodu cigosi....
@botovski"
I koliko ja znam, Partizan je osvojio titulu za vreme AV? Tako da ni vama ova prica onda ne pije vodu..

Django

pre 3 godine

Pričati o nekom benefitu od takmičenja u Evropi u srpskom fudbalu je vrhunac ironije... Setimo se Partizanovih šest uzastopnih titula, LŠ, LE... Kao i Zvezdinih sadašnjih titula, LŠ itd... I gde su novci i kod jednih i kod drugih? Saldo ne nula, nego dobar minus...

Lodr12kg

pre 3 godine

Dve lige sampiona, prolece u evropi, ove sezone 5 minuta do novog proleca. Cinjenice ne mozete oboriti. Niko nije pravio rezultate kao zveza u poslednjih 30 godina.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (!!!, 19. jul 2020 11:10)
Koliko Znam Partizan u poslednjih 20 dina 8 LE 2 Proleca i 2 lige Sampiona, a to 5,3,2 minuta od proleca mozete samo vi da brojite... Tako prema cinjenicama daleko ste od najuspesnijeg ali ko danas gleda cinjenice utuvis u glavu kako ti hoces i teras (najveca ekonomska sila u evropi, plata 600e itd..)

C i n i k

pre 3 godine

Ma kakav crni fudbal,ko to vise prati ovde?
A i u svetu,fudbal ce polako ali sigurno da postane sporedna stvar, ni blizu vise popularnosti od pre covid/a.
Mozda i ostale sportove isto snadje ali fudbal ce 1.da oseti jer su tu bas naivece pare, TV prava i sponzori.
Ako u Evropi danas retko gde imate utakmice sa publikom i ako to potraje jos par godina a nista vise nije izvesno oko vakcine,eto velikog problema..

dusan

pre 3 godine

Sem blizanaca niko titulu ne moze da osvoji jos od raspada velike Jugoslavije. Jedino je Obilic ukrao one godine. Sada Zvezda radi nesto slicno. Dok drzava ne pusti fer takmicenje i neko treci ne uzme, uvek ce biti smesna liga.
(NR, 19. jul 2020 10:38)

vidim da si jedan posten i neutralan covek,pa si "slucajno" zaboravio da spomenes partizanovih 6 titula u nizu i to za vreme njihovog toleta...ali dobro,obilic je ukrao jednu,zvezda to sada radi,jedino je ostecen posteni partizan

johny

pre 3 godine

kao ne zna se,ko će da osvoji Sveti gral.Vi koji mislite da je Zvezda bez pomoći svih državnih struktura,saveza i sudija,osvajala titule,stvarno imate problem sa prihvatanjem istine.U stvari ja čak verujem da svi znate i čak ste uvereni da tako treba da bude,kako bi vratili Partizanu za lopovluke Toleta Karadžića.Samo onda nemate pravo da se žalite na manjak demokratije,loše društvene okolnosti i katastrofalno stanje na polju ekonomije i finansija.Naime,ne možete amnestirati Zvezdine nameštene titule a istovremeno očekivati životni napredak.Ne ide to gospodo.
(Crni bombarder, 19. jul 2020 10:36)

Kažeš državne strukture? Pa ko vam je platio licencu za evropska takmičenja. Kojoj političkoj opciji pripadaju Vučela i Vazura? Ko ih je doveo? Nameštene titule a svake sezone po 15 bodova razlike. A nije nameštena vaša kada vam je Marko Nikolić bio kada ni jednu utakmicu niste izgubili a bodovna razlika bila pet. Ne daj bože da u prva dva kola napravite razliku 4 boda. Ne stiže vas do kraja niko od 38 odigranih kola

drmr

pre 3 godine

A kao ne zna se,ko će da osvoji Sveti gral.Vi koji mislite da je Zvezda bez pomoći svih državnih struktura,saveza i sudija,osvajala titule,stvarno imate problem sa prihvatanjem istine.U stvari ja čak verujem da svi znate i čak ste uvereni da tako treba da bude,kako bi vratili Partizanu za lopovluke Toleta Karadžića.Samo onda nemate pravo da se žalite na manjak demokratije,loše društvene okolnosti i katastrofalno stanje na polju ekonomije i finansija.Naime,ne možete amnestirati Zvezdine nameštene titule a istovremeno očekivati životni napredak.Ne ide to gospodo.
(Crni bombarder, 19. jul 2020 10:36)

Isto kao u Partizan za vreme Milutinovica pa onda Tadica I Dacica. Potrebno je da shvatite svi da je ovde sistem vrednosti takav, da nije bitan covek koji je na vlasti. A ne Zvezdasi pljuju Toleta, Tadica, Partizanovci Vucica i tako u krug. Apsolutno smo u istom kosu. I apsolutno se iste stvari rade i ne postoji ni najmanja razlika u kradji titula i nameštenih utakmica. S tim što je ovaj toliko namazan da Partizanu I da neki kup, titulu, ovi prethodni nama nisu dali nista. Ali da zarad svoje fotelje da bi zamazao oči javnosti.
Na kraju krajeva, mi kao narod smo krivi jer im mi dozvoljavamo to. A vi se deco svadjajte i gubite glave zbog toga

!!!

pre 3 godine

Dve lige sampiona, prolece u evropi, ove sezone 5 minuta do novog proleca. Cinjenice ne mozete oboriti. Niko nije pravio rezultate kao zveza u poslednjih 30 godina.

Куп је битан

pre 3 godine

Често се дешавало да слабије лиге дођу некако да тог 15 места и добију два представника у ЛШ. Међутим, то уживање најчешће кратко траје. Број клубова које даје та земља повећава се на пет. То значи да се освојени бодови не деле више са четири, већ са пет. Пети клуб најчешће нема квалитет да нешто уради у квалификацијама и онда следи пад на листи УЕФА. То се већ десило Румунији, Хрватска ће имати два клуба у ЛШ највероватније само у овој сезони итд. Чак ни једна Швајцарска није успела да одржи пет клубова у Европи. За пет клубова у Европи у дужем периоду потребна је озбиљна лига.

Јахали смо пешке

pre 3 godine

@Gordan - па није, прошло време Толета, гепекова у кошарци и остало. Лепо смо вам рекли да ничија није до зоре горела... Видиш да знаш. Само што ми кад доминирамо игара ми ЛШ добијамо и првака европе, с ви кад доминирате испадате од конобара и осталих. Наша доминација бар и у европи да беки резултат.... кмечите, дошло наше време.

Back in Black

pre 3 godine

Ove godine ne smemo dozvoliti kradju,makar i svi na ulice izasli! Dzaba ih deremo u derbijima,kada sve ostalo nameste! Ako i ovu sezonu precutimo,mozemo da se oprostimo od jos jednog kluba u SD.
(mille grobar, 19. jul 2020 10:57)
I Kup je namešten.Hahhahahaahhaahahah.

zul?

pre 3 godine

U bivšoj YU je prvenstvo imalo smisla,a od 1991 pa nadalje sve je postalo smejurija,osvaja prvenstvo onaj koji ima jaču političku zaleđinu da ne pominjem Obilić sa Arkanom.Zbog Zvezde sam i gladovao ,putovao ,plakao,radovao se ali ovo danas vredja svakog normalnog i objektivnog .Nekada su na severu bili momci koji su stvarno voleli i živeli za Zvezdu ,a danas “vodje “narko kartela na severu i na jugu gledaju da privole što više klinaca da rade za njih .Današnje “vodje”imaju firme,restorane,grade,zidaju dolaze BMW-om i Audijem,a nekada vodja nije imao hleba da jede ali je i taj jedan sendvič ili pivo delio sa nama mladjima!

Dzony

pre 3 godine

Inače, govorimo o državi u kojoj je šampion u fudbalu bio Obilić na čelu sa Arkanom, pa može da se očekuje isključivo fer borba za titulu.
(uvekljubazan, 19. jul 2020 10:17)

kada je neko treci prvi onda je namesteno, a kada su veciti prvi, onda je ponovo namesteno??

lazi svuda oko nas

pre 3 godine

Svako objektivan vidi da sa ovolikom bahatoscu kakvom se gura zvezda, nijedan drugi tim nista ne moze. razlika je bila 10-15 bodova, nebitno je, kada zvezda ima 45 penala u 100 utakmica,protiv toga se ne moze, vidimo da u svim ligama i vodeci timovi gube, osim u s.koreji, gde zvezda jedino gubi od Partizana.

marko992

pre 3 godine

Isto kao u Partizan za vreme Milutinovica pa onda Tadica I Dacica. Potrebno je da shvatite svi da je ovde sistem vrednosti takav, da nije bitan covek koji je na vlasti. A ne Zvezdasi pljuju Toleta, Tadica, Partizanovci Vucica i tako u krug. Apsolutno smo u istom kosu. I apsolutno se iste stvari rade i ne postoji ni najmanja razlika u kradji titula i nameštenih utakmica. S tim što je ovaj toliko namazan da Partizanu I da neki kup, titulu, ovi prethodni nama nisu dali nista. Ali da zarad svoje fotelje da bi zamazao oči javnosti.
Na kraju krajeva, mi kao narod smo krivi jer im mi dozvoljavamo to. A vi se deco svadjajte i gubite glave zbog toga
(drmr, 19. jul 2020 11:14

Sve je upravo tako,na zalost,to nije nikakva tajna ali je previse zaludjenih i dokonih ljudi.

Izbori,krdo se zarazilo

pre 3 godine

uefa unistava evropski fudbal.

al dobro,bitno da zemlja poznata po fudbalu ulate milijarde,naravno mislim na Saudijsku Arabiji

korupcija ce unistuti Evropski fidbal.

NR

pre 3 godine

Sem blizanaca niko titulu ne moze da osvoji jos od raspada velike Jugoslavije. Jedino je Obilic ukrao one godine. Sada Zvezda radi nesto slicno. Dok drzava ne pusti fer takmicenje i neko treci ne uzme, uvek ce biti smesna liga.

cukce

pre 3 godine

Koji sveti gral, pokušavate ovom tekstom da dtignete rejting našem propalom fudbalu! Država pred kolapsom pare se upumpavaju u 2 sportska društva koje troše na sumnjive transfere i strane igrale (prevashodno mislim na fudbalske i košarkaške sekcije Zvezde i Partizana)! Dok se navijači se ovde i na forumima svađaju (a pitanje je egzistencije u ovim suludim vremenima) uprave ovih klubova i vođe navijača oba tabora duvaju u istu tikvu (političku tikvu)! Od pandemije pa nadalje odvratno je sve oko Zvezde i Partizana, počev od derbija koji je bio epidemiološka bomba, pa sva prepucavanja, podržavanja vlasti i na kraju udar navijača na građane tokom protesta! Mene stadion neće više da vidi, a ni na TV-u neću da gledam ove laži i poltronstvo!

zemunski trol

pre 3 godine

Prodati drzavne fudbalske timove pod hitno. Zadrzati stadione u drzavnom vlasnistvu uz uslov da novi privatnici uloze u modernizaciju istih. Stadione iznajmljivati za razne dogadjaje i od toga ih izdrzavati. Ako su oba stadiona preveliki zalogaj, a jesu, jedan srusiti i izgraditi stambeni kompleks za mlade porodice koje bi po povoljnim uslovima uz kamatu koju bi pokrila drzava, naselile taj prostor. Lokacija ce biti prevaga, a ne istorijski znacaj jednog ili drugog. Nema vise cmizdrenja za istorijom. Gradjevinske firme bi dobile jos jedan izvor prihoda. Novcem od prodaje "vecitih" bi se finansirala izgradnja kompleksa. Necemo imati 'leba da jedemo ukoliko se radikalni potezi ne povuku. Novi vlasnici vecitih bi delili jedan moderan stadion, i bili bi ponosni vlasnici novih modernih evropskih klubova. A mi bismo kao drustvo, mozda, po prvi put u istoriji, dobili novog i realnog sampiona u fudbalu. Mada, da je srece, ne bi nas to ni zanimalo jer bismo imali pametnija posla.

odlazi cirkus

pre 3 godine

Neka prvak bude bolji tj onaj koji najbolje odigra celu sezonu.Derbi je znacajna utakmica ali prvenstvo se osvaja kontinuitetom.Samo da prestane kuknjava i lelek nad zlom sudbinom i teoreticari zavere prestanu da truju javnost i vrse pritisak .

Vrle

pre 3 godine

Najbolje bi bilo da drzava prestane da sponzorise oba kluba. Onda bi bilo realno stanje, neko bi se zapitao gde su novci od LS ili Lige Evrope, gde su novci od transfera, karata. Onda bi se zavrsilo sa navijacima koji naplacuju svoje navijanje, vratili bi se na stadion pravi ljubitelji fudbala i prestali bi da se delimo vec bi bili sportski rivali.

uvekljubazan

pre 3 godine

Inače, govorimo o državi u kojoj je šampion u fudbalu bio Obilić na čelu sa Arkanom, pa može da se očekuje isključivo fer borba za titulu.

nepristrasno

pre 3 godine

Možda i zato što je ljudima jedina sreća i radost u ovom sumornom svetu to ko će da osvoji titulu, umesto da više rade na sebi i da zaborave dečurlijske brige ko će biti šampion u King King ligi.

Crni bombarder

pre 3 godine

A kao ne zna se,ko će da osvoji Sveti gral.Vi koji mislite da je Zvezda bez pomoći svih državnih struktura,saveza i sudija,osvajala titule,stvarno imate problem sa prihvatanjem istine.U stvari ja čak verujem da svi znate i čak ste uvereni da tako treba da bude,kako bi vratili Partizanu za lopovluke Toleta Karadžića.Samo onda nemate pravo da se žalite na manjak demokratije,loše društvene okolnosti i katastrofalno stanje na polju ekonomije i finansija.Naime,ne možete amnestirati Zvezdine nameštene titule a istovremeno očekivati životni napredak.Ne ide to gospodo.

nema sta

pre 3 godine

A kao ne zna se,ko će da osvoji Sveti gral.Vi koji mislite da je Zvezda bez pomoći svih državnih struktura,saveza i sudija,osvajala titule,stvarno imate problem sa prihvatanjem istine.U stvari ja čak verujem da svi znate i čak ste uvereni da tako treba da bude,kako bi vratili Partizanu za lopovluke Toleta Karadžića.Samo onda nemate pravo da se žalite na manjak demokratije,loše društvene okolnosti i katastrofalno stanje na polju ekonomije i finansija.Naime,ne možete amnestirati Zvezdine nameštene titule a istovremeno očekivati životni napredak.Ne ide to gospodo.
(Crni bombarder, 19. jul 2020 10:36)

klasican grobarski komentar... kompleks zloba pakost.

Prevodilac

pre 3 godine

Meni je filozofija navijaca Partizana ubedljivo najzanimljivija. Naime, u svakoj sezoni se pocinje od stava da je titula vec namestena u korist CZV a oni jedino nadljudskom borbom za svoj klub mogu da to preokrenu. Nikad nisu imali postenu sezonu u svojoj istoriji...

zastavnik džemo

pre 3 godine

'sport' služi za spinovanje mase. tu vlast može da rukovodi onima koji nisu za nju, pogotovo fudbal i najveći srBski klub za koga navija najviše srba(lja).

ns boy

pre 3 godine

Najveći problem je što je u našoj ligi sve namešteno od šampiona do onih što idu u Evropu,to najbolje potvrdjuje broj gledalaca na tribinama,koje su uglavnom ispunjene poslušnim navijačima, huliganima, kriminalcima.Narod ne možeš lagati.Drugo fudbal nam je krs,pa recimo i u derbiju gde navodno igraju dve najbolje ekipe ne možeš videti više od 3 akcije,vise od 3 vezana pasa,šta reći tek za ostale.Neke slabije lige imaju mnogo više gledalaca od nas jer je poštenije, neizvesnije.Ovde se sve pare upumpavaju u dva komunistička stuba srpstva koji onda pametnuju ostalima.

mille grobar

pre 3 godine

Ove godine ne smemo dozvoliti kradju,makar i svi na ulice izasli! Dzaba ih deremo u derbijima,kada sve ostalo nameste! Ako i ovu sezonu precutimo,mozemo da se oprostimo od jos jednog kluba u SD.

nepristrasno

pre 3 godine

Možda i zato što je ljudima jedina sreća i radost u ovom sumornom svetu to ko će da osvoji titulu, umesto da više rade na sebi i da zaborave dečurlijske brige ko će biti šampion u King King ligi.

uvekljubazan

pre 3 godine

Inače, govorimo o državi u kojoj je šampion u fudbalu bio Obilić na čelu sa Arkanom, pa može da se očekuje isključivo fer borba za titulu.

Vrle

pre 3 godine

Najbolje bi bilo da drzava prestane da sponzorise oba kluba. Onda bi bilo realno stanje, neko bi se zapitao gde su novci od LS ili Lige Evrope, gde su novci od transfera, karata. Onda bi se zavrsilo sa navijacima koji naplacuju svoje navijanje, vratili bi se na stadion pravi ljubitelji fudbala i prestali bi da se delimo vec bi bili sportski rivali.

Prevodilac

pre 3 godine

Meni je filozofija navijaca Partizana ubedljivo najzanimljivija. Naime, u svakoj sezoni se pocinje od stava da je titula vec namestena u korist CZV a oni jedino nadljudskom borbom za svoj klub mogu da to preokrenu. Nikad nisu imali postenu sezonu u svojoj istoriji...

zul?

pre 3 godine

U bivšoj YU je prvenstvo imalo smisla,a od 1991 pa nadalje sve je postalo smejurija,osvaja prvenstvo onaj koji ima jaču političku zaleđinu da ne pominjem Obilić sa Arkanom.Zbog Zvezde sam i gladovao ,putovao ,plakao,radovao se ali ovo danas vredja svakog normalnog i objektivnog .Nekada su na severu bili momci koji su stvarno voleli i živeli za Zvezdu ,a danas “vodje “narko kartela na severu i na jugu gledaju da privole što više klinaca da rade za njih .Današnje “vodje”imaju firme,restorane,grade,zidaju dolaze BMW-om i Audijem,a nekada vodja nije imao hleba da jede ali je i taj jedan sendvič ili pivo delio sa nama mladjima!

NR

pre 3 godine

Sem blizanaca niko titulu ne moze da osvoji jos od raspada velike Jugoslavije. Jedino je Obilic ukrao one godine. Sada Zvezda radi nesto slicno. Dok drzava ne pusti fer takmicenje i neko treci ne uzme, uvek ce biti smesna liga.

ns boy

pre 3 godine

Najveći problem je što je u našoj ligi sve namešteno od šampiona do onih što idu u Evropu,to najbolje potvrdjuje broj gledalaca na tribinama,koje su uglavnom ispunjene poslušnim navijačima, huliganima, kriminalcima.Narod ne možeš lagati.Drugo fudbal nam je krs,pa recimo i u derbiju gde navodno igraju dve najbolje ekipe ne možeš videti više od 3 akcije,vise od 3 vezana pasa,šta reći tek za ostale.Neke slabije lige imaju mnogo više gledalaca od nas jer je poštenije, neizvesnije.Ovde se sve pare upumpavaju u dva komunistička stuba srpstva koji onda pametnuju ostalima.

nema sta

pre 3 godine

A kao ne zna se,ko će da osvoji Sveti gral.Vi koji mislite da je Zvezda bez pomoći svih državnih struktura,saveza i sudija,osvajala titule,stvarno imate problem sa prihvatanjem istine.U stvari ja čak verujem da svi znate i čak ste uvereni da tako treba da bude,kako bi vratili Partizanu za lopovluke Toleta Karadžića.Samo onda nemate pravo da se žalite na manjak demokratije,loše društvene okolnosti i katastrofalno stanje na polju ekonomije i finansija.Naime,ne možete amnestirati Zvezdine nameštene titule a istovremeno očekivati životni napredak.Ne ide to gospodo.
(Crni bombarder, 19. jul 2020 10:36)

klasican grobarski komentar... kompleks zloba pakost.

cukce

pre 3 godine

Koji sveti gral, pokušavate ovom tekstom da dtignete rejting našem propalom fudbalu! Država pred kolapsom pare se upumpavaju u 2 sportska društva koje troše na sumnjive transfere i strane igrale (prevashodno mislim na fudbalske i košarkaške sekcije Zvezde i Partizana)! Dok se navijači se ovde i na forumima svađaju (a pitanje je egzistencije u ovim suludim vremenima) uprave ovih klubova i vođe navijača oba tabora duvaju u istu tikvu (političku tikvu)! Od pandemije pa nadalje odvratno je sve oko Zvezde i Partizana, počev od derbija koji je bio epidemiološka bomba, pa sva prepucavanja, podržavanja vlasti i na kraju udar navijača na građane tokom protesta! Mene stadion neće više da vidi, a ni na TV-u neću da gledam ove laži i poltronstvo!

Куп је битан

pre 3 godine

Често се дешавало да слабије лиге дођу некако да тог 15 места и добију два представника у ЛШ. Међутим, то уживање најчешће кратко траје. Број клубова које даје та земља повећава се на пет. То значи да се освојени бодови не деле више са четири, већ са пет. Пети клуб најчешће нема квалитет да нешто уради у квалификацијама и онда следи пад на листи УЕФА. То се већ десило Румунији, Хрватска ће имати два клуба у ЛШ највероватније само у овој сезони итд. Чак ни једна Швајцарска није успела да одржи пет клубова у Европи. За пет клубова у Европи у дужем периоду потребна је озбиљна лига.

Crni bombarder

pre 3 godine

A kao ne zna se,ko će da osvoji Sveti gral.Vi koji mislite da je Zvezda bez pomoći svih državnih struktura,saveza i sudija,osvajala titule,stvarno imate problem sa prihvatanjem istine.U stvari ja čak verujem da svi znate i čak ste uvereni da tako treba da bude,kako bi vratili Partizanu za lopovluke Toleta Karadžića.Samo onda nemate pravo da se žalite na manjak demokratije,loše društvene okolnosti i katastrofalno stanje na polju ekonomije i finansija.Naime,ne možete amnestirati Zvezdine nameštene titule a istovremeno očekivati životni napredak.Ne ide to gospodo.

marko992

pre 3 godine

Isto kao u Partizan za vreme Milutinovica pa onda Tadica I Dacica. Potrebno je da shvatite svi da je ovde sistem vrednosti takav, da nije bitan covek koji je na vlasti. A ne Zvezdasi pljuju Toleta, Tadica, Partizanovci Vucica i tako u krug. Apsolutno smo u istom kosu. I apsolutno se iste stvari rade i ne postoji ni najmanja razlika u kradji titula i nameštenih utakmica. S tim što je ovaj toliko namazan da Partizanu I da neki kup, titulu, ovi prethodni nama nisu dali nista. Ali da zarad svoje fotelje da bi zamazao oči javnosti.
Na kraju krajeva, mi kao narod smo krivi jer im mi dozvoljavamo to. A vi se deco svadjajte i gubite glave zbog toga
(drmr, 19. jul 2020 11:14

Sve je upravo tako,na zalost,to nije nikakva tajna ali je previse zaludjenih i dokonih ljudi.

Borky

pre 3 godine

Zakljucak grobarskih komentara je taj da su sve utakmice namjestene sem derbija ako oni pobjede a ako izgube onda je i to namjesteno ili ce jednostavno nabrajati Moreire,Zuke i ostale kako su bili bogovi fudbala iako ih je Zvezda odvaljivala sa 3:0,4:0 itd. Na kraju krajeva Partizan je osvojio 8 titula a da nije pobjedio u derbiju al naravno to se ne racuna u njihovom univerzumu. Kada posle najvece pobjede u istoriji(0:0 protiv Reala) izgube 3:0 od Zvezde onda je prica koga briga za domacu ligu i derbi jer je bitnija ls,naravno kad Zvezda odigra los derbi 3 dana posle Napolija onda je to dokaz da Zvezda namjesta i da je Partizan njabolji.

Back in Black

pre 3 godine

Ove godine ne smemo dozvoliti kradju,makar i svi na ulice izasli! Dzaba ih deremo u derbijima,kada sve ostalo nameste! Ako i ovu sezonu precutimo,mozemo da se oprostimo od jos jednog kluba u SD.
(mille grobar, 19. jul 2020 10:57)
I Kup je namešten.Hahhahahaahhaahahah.

Јахали смо пешке

pre 3 godine

@Gordan - па није, прошло време Толета, гепекова у кошарци и остало. Лепо смо вам рекли да ничија није до зоре горела... Видиш да знаш. Само што ми кад доминирамо игара ми ЛШ добијамо и првака европе, с ви кад доминирате испадате од конобара и осталих. Наша доминација бар и у европи да беки резултат.... кмечите, дошло наше време.

johny

pre 3 godine

kao ne zna se,ko će da osvoji Sveti gral.Vi koji mislite da je Zvezda bez pomoći svih državnih struktura,saveza i sudija,osvajala titule,stvarno imate problem sa prihvatanjem istine.U stvari ja čak verujem da svi znate i čak ste uvereni da tako treba da bude,kako bi vratili Partizanu za lopovluke Toleta Karadžića.Samo onda nemate pravo da se žalite na manjak demokratije,loše društvene okolnosti i katastrofalno stanje na polju ekonomije i finansija.Naime,ne možete amnestirati Zvezdine nameštene titule a istovremeno očekivati životni napredak.Ne ide to gospodo.
(Crni bombarder, 19. jul 2020 10:36)

Kažeš državne strukture? Pa ko vam je platio licencu za evropska takmičenja. Kojoj političkoj opciji pripadaju Vučela i Vazura? Ko ih je doveo? Nameštene titule a svake sezone po 15 bodova razlike. A nije nameštena vaša kada vam je Marko Nikolić bio kada ni jednu utakmicu niste izgubili a bodovna razlika bila pet. Ne daj bože da u prva dva kola napravite razliku 4 boda. Ne stiže vas do kraja niko od 38 odigranih kola

!!!

pre 3 godine

Dve lige sampiona, prolece u evropi, ove sezone 5 minuta do novog proleca. Cinjenice ne mozete oboriti. Niko nije pravio rezultate kao zveza u poslednjih 30 godina.

odlazi cirkus

pre 3 godine

Neka prvak bude bolji tj onaj koji najbolje odigra celu sezonu.Derbi je znacajna utakmica ali prvenstvo se osvaja kontinuitetom.Samo da prestane kuknjava i lelek nad zlom sudbinom i teoreticari zavere prestanu da truju javnost i vrse pritisak .

lazi svuda oko nas

pre 3 godine

Svako objektivan vidi da sa ovolikom bahatoscu kakvom se gura zvezda, nijedan drugi tim nista ne moze. razlika je bila 10-15 bodova, nebitno je, kada zvezda ima 45 penala u 100 utakmica,protiv toga se ne moze, vidimo da u svim ligama i vodeci timovi gube, osim u s.koreji, gde zvezda jedino gubi od Partizana.

Django

pre 3 godine

Pričati o nekom benefitu od takmičenja u Evropi u srpskom fudbalu je vrhunac ironije... Setimo se Partizanovih šest uzastopnih titula, LŠ, LE... Kao i Zvezdinih sadašnjih titula, LŠ itd... I gde su novci i kod jednih i kod drugih? Saldo ne nula, nego dobar minus...

Nismo isti

pre 3 godine

I kada ih TSC zgazi i to je namesteno.
@xyz

Nije problem sto ce TSC zgaziti Partizan nego je problem sto TSC ne sme da zgazi zvezdu. I ne samo oni nego cela liga osim Partizana.
Svetski rekorderi u dosudjenim penalima. Sa takvim statusom i Mala Mostanica bi bila prvak drzave.

xyz

pre 3 godine

22.750 poena ima zvezda, pitam navijace partizana jel i to namesteno?
(Nikola., 19. jul 2020 10:55)

Ovim pitanjem si ih saterao u ćošak, ali samo malo sačekaj, sad će neka sveznalica da smisli teoriju o umešanosti države, o nekoj krađi, otimanju....
Ili će da sačekaju njihovog verskog vođu i glavešinu teorija zavera Željka Pantića, on je najkompetentniji da odgovori na to pitanje.

Ekspo

pre 3 godine

Ah, da Liga Evrope 2 za 70% zemalja...Liga Evrope 1 za 15 najboljih, Liga Šampiona za istih 15 klubova svake godine.
Čisto jedno malo pitanjce za naše zavidljivce, pljuvače i stručnjake:
Loš vam je bio Platini, je li?

Vladan R

pre 3 godine

Za ovu sezonu mogu i da razumem da dežurni plačljivci sa druge strane brda, imaju neke argumenta za plač ili kuknjavu, ali za prethodne dve ne znam kojom se logikom vode osim, da je svaka titula Zvezde namještena a njihova poštena. U te prve dve sezone Zvezda je bila bolja u derbijima. U Evropi eliminisala Spartu, Krasnodar, Salcburg, bila ispred Kelna i Batea u grupi, a Bate je prethodnih sezona, izbacivao njihov klub u kvalifikacijama za LŠ. Pobedila Luverpul i odigrala nerešeno sa Napolijem. I njima opet titula nameštena. Ko je namjestio sve te uspehe u Evropi. Pitanje je da zbirno u svim decenijama nakon raspada SFRJ imaju toliko sličnih pobeda. Da se malo osvrnemo na ovih 7 godina dominacije pod Toletom. Jesu igrali nekoliko puta LE i jednom LŠ, ali u toj LŠ su imali 0 i slovima nula bodava, a svih 7 sezona 1 i slovima jednu pobedu u grupi, protiv Šahtjora koji je već obezbedio prolaz. Zvezda u ove tri godine ima 12/12 ili u avgustu 6/6 u prolazima u kvalifikacijama dok je u tih 7 godina samo jednom prošao treći krug kvalifikacija početkom avgusta, dok je u LE ulazi na popravnom krajem avgusta, pa čak je i tu uspeo da ispadne od amatera iz Irske.

Kontras

pre 3 godine

Dok se vi raspravljate i Partizanu i Zvezdi ja cu malo prokomentarisati odluku Uefe:

Sramno. Samo 15 najboljih liga imaju sansu da igraju LS i LE1. Ostali igraju kikiriki LE2.

I fudbal postaje sport samo za bogate. LS vec 30ak godina osvajaju samo najbogatiji: Real, Barsa, Bajern, Liverpul, Juventus Junajted itd.

Ranije su to uspevale Steaua i Zvezda. Partizan je bio dosao do finala, ali hteo da se nadigrava sa najvecim - Real Madridom.

Sada su takve stvari gotovo nemoguce. Pogledajte samo koliko ulazu grcki, turski klubovi pa jedva prodju grupnu fazu.

Pravicemo mi Platinija od blata.

Smeh

pre 3 godine

Sezona nije ni počela a uplakani već kukaju. Može li proći barem jedan dan da oni ne kukaju zbog nečega, ne optužuju druge i traže neke stvari, koje nisu ostvarili na terenu, za zelenim stolom? I zašto samo Zvezda ili Partizan do titule? Ne sme niko drugi? Eto Voša npr. Preslišala je uplakane u 2 utakmice. Zar to nije dovoljno za titulu? Tako govore uplakani.

xyz

pre 3 godine

Ove godine ne smemo dozvoliti kradju,makar i svi na ulice izasli! Dzaba ih deremo u derbijima,kada sve ostalo nameste! Ako i ovu sezonu precutimo,mozemo da se oprostimo od jos jednog kluba u SD.
(mille grobar, 19. jul 2020 10:57)
I Kup je namešten.Hahhahahaahhaahahah.
(Back in Black, 19. jul 2020 11:29)

Ma da.
I kad ih TSC zgazi i to je namešteno, ustvari, Zvezda je i to namestila!

boban,nis

pre 3 godine

Nema potebe za ligom.Zvezda i Partizan nek igraju na deset dobijenih pa ko pre tome titula.Ostali nek se igraju u ligi za trece mesto.

zemunski trol

pre 3 godine

Prodati drzavne fudbalske timove pod hitno. Zadrzati stadione u drzavnom vlasnistvu uz uslov da novi privatnici uloze u modernizaciju istih. Stadione iznajmljivati za razne dogadjaje i od toga ih izdrzavati. Ako su oba stadiona preveliki zalogaj, a jesu, jedan srusiti i izgraditi stambeni kompleks za mlade porodice koje bi po povoljnim uslovima uz kamatu koju bi pokrila drzava, naselile taj prostor. Lokacija ce biti prevaga, a ne istorijski znacaj jednog ili drugog. Nema vise cmizdrenja za istorijom. Gradjevinske firme bi dobile jos jedan izvor prihoda. Novcem od prodaje "vecitih" bi se finansirala izgradnja kompleksa. Necemo imati 'leba da jedemo ukoliko se radikalni potezi ne povuku. Novi vlasnici vecitih bi delili jedan moderan stadion, i bili bi ponosni vlasnici novih modernih evropskih klubova. A mi bismo kao drustvo, mozda, po prvi put u istoriji, dobili novog i realnog sampiona u fudbalu. Mada, da je srece, ne bi nas to ni zanimalo jer bismo imali pametnija posla.

Lodr12kg

pre 3 godine

Dve lige sampiona, prolece u evropi, ove sezone 5 minuta do novog proleca. Cinjenice ne mozete oboriti. Niko nije pravio rezultate kao zveza u poslednjih 30 godina.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (!!!, 19. jul 2020 11:10)
Koliko Znam Partizan u poslednjih 20 dina 8 LE 2 Proleca i 2 lige Sampiona, a to 5,3,2 minuta od proleca mozete samo vi da brojite... Tako prema cinjenicama daleko ste od najuspesnijeg ali ko danas gleda cinjenice utuvis u glavu kako ti hoces i teras (najveca ekonomska sila u evropi, plata 600e itd..)

Izbori,krdo se zarazilo

pre 3 godine

kada je neko treci prvi onda je namesteno, a kada su veciti prvi, onda je ponovo namesteno??
(Dzony, 19. jul 2020 11:21)


ma Obilić je na regularan način došao do titule,nije Arkan tu ništa muljao
jel se zezaš?

Sima Strahota

pre 3 godine

Prodao bih vas za po evro skupstini navijaca pa da vas vidimo i vas fudbalere, funkcionere i navijace. Da vidimo ko ste i sta ste. Sto se mene licno tice, kao gradjanina ove zemlje, mozete momentalno da se ugasite i da ne bacate vise narodne pare na gluposti i malverzacije.

botovski

pre 3 godine

"I koliko ja znam, Partizan je osvojio titulu za vreme AV? Tako da ni vama ova prica onda ne pije vodu..
(Nele, 19. jul 2020 12:57"

Da, da Nele to je ona već osvojena titula kada ste pobedili sami sebe na krovu. Izgubili ste već nameštenu titulu to vam je bilo za nauk, sad zatvarate skoro celo prvenstvo već pre početka istog..

Papilon

pre 3 godine

A kod nas se kao ne zna ko će biti prvak sledeće sezone, ali ničija nije do zore sijala.
(Gordan, 19. jul 2020 10:46)

Tako je, i vasa je prestala da sija posle 6 Toletovih godina, a ja se nadam da ce nasa sijati bar duplo toliko samo zbog toga da naucite lekciju, lopovluk se ne isplati.

Deyan X

pre 3 godine

Lepo reče Borjan, Zvezda može da igra slabo, i opet uzece titulu. Tako da, iako se PFC pojača, bice uzalud. I svi koji su uz naš fudbal to znaju. Dok se neke stvari nepromene.

drmr

pre 3 godine

A kao ne zna se,ko će da osvoji Sveti gral.Vi koji mislite da je Zvezda bez pomoći svih državnih struktura,saveza i sudija,osvajala titule,stvarno imate problem sa prihvatanjem istine.U stvari ja čak verujem da svi znate i čak ste uvereni da tako treba da bude,kako bi vratili Partizanu za lopovluke Toleta Karadžića.Samo onda nemate pravo da se žalite na manjak demokratije,loše društvene okolnosti i katastrofalno stanje na polju ekonomije i finansija.Naime,ne možete amnestirati Zvezdine nameštene titule a istovremeno očekivati životni napredak.Ne ide to gospodo.
(Crni bombarder, 19. jul 2020 10:36)

Isto kao u Partizan za vreme Milutinovica pa onda Tadica I Dacica. Potrebno je da shvatite svi da je ovde sistem vrednosti takav, da nije bitan covek koji je na vlasti. A ne Zvezdasi pljuju Toleta, Tadica, Partizanovci Vucica i tako u krug. Apsolutno smo u istom kosu. I apsolutno se iste stvari rade i ne postoji ni najmanja razlika u kradji titula i nameštenih utakmica. S tim što je ovaj toliko namazan da Partizanu I da neki kup, titulu, ovi prethodni nama nisu dali nista. Ali da zarad svoje fotelje da bi zamazao oči javnosti.
Na kraju krajeva, mi kao narod smo krivi jer im mi dozvoljavamo to. A vi se deco svadjajte i gubite glave zbog toga

dusan

pre 3 godine

Sem blizanaca niko titulu ne moze da osvoji jos od raspada velike Jugoslavije. Jedino je Obilic ukrao one godine. Sada Zvezda radi nesto slicno. Dok drzava ne pusti fer takmicenje i neko treci ne uzme, uvek ce biti smesna liga.
(NR, 19. jul 2020 10:38)

vidim da si jedan posten i neutralan covek,pa si "slucajno" zaboravio da spomenes partizanovih 6 titula u nizu i to za vreme njihovog toleta...ali dobro,obilic je ukrao jednu,zvezda to sada radi,jedino je ostecen posteni partizan

Nele

pre 3 godine

"Koliko ja znam zvezda je osvojila titulu za vreme tog famoznog toleta, tako da vam ta priča ne pije vodu cigosi....
@botovski"
I koliko ja znam, Partizan je osvojio titulu za vreme AV? Tako da ni vama ova prica onda ne pije vodu..

Will Mosley

pre 3 godine

Cestitamo mezimici ovu i sledece 4 vezane titule uz oborene rekorde u poklonjenim penalima. Samo nek je vama NJEGA a od Srbije sta ostane...
(ej bre, 19. jul 2020 14:49)

I tako sve dok Efendija ne diplomira i postane kosarkaski trener.

SrbEUin

pre 3 godine

Da je nisu Žandar i Stojke prodali u odlučujućim mečevima, sada bi Srbija sa ta min 2 boda (sa mogućnošću novih bodoa na proleće) bila u top 15, i ne bi bilo tolike drame ko je šampion a ko vicešampion, jer bi dva kluba iz Srbije igrala kvalifikacije za LŠ.
Izgubljeni bonus u evrovima bolje da ne pominjem.
Toliko koštaju onolike gluposti u zadnjem minutu.

uvekljubazan

pre 3 godine

kada je neko treci prvi onda je namesteno, a kada su veciti prvi, onda je ponovo namesteno??
(Dzony, 19. jul 2020 11:21)
Tako je, uvek je namešteno! Pretpostavljam da ne živiš u Srbiji, pa se iznenađuješ.

nekosedmi

pre 3 godine

koliko penala ce se svirati mezimici?
hoce li biti oboren evropski rekord, koji trenutno gle cuda ona drzi?
koliko igraca ce imati na platnom spisku?
hoce li biti oboren i taj rekord?
na koliko metara od kaznenog ce se svirati penali?
hoce li biti oboren i taj rekord?

znamo jedan koji nece biti oboren!
dobiti nas necete! cak ni sa 2 penala, naci ce se neki Kojic u 90tom!

zastavnik džemo

pre 3 godine

'sport' služi za spinovanje mase. tu vlast može da rukovodi onima koji nisu za nju, pogotovo fudbal i najveći srBski klub za koga navija najviše srba(lja).

Kontras

pre 3 godine

@ papilon

Covece, Partizan je tih godina jednostavno imao bolji tim. U skoro svakom derbiju koji je odlucivao o tituli Partizan je pobedjivao. Imao je ozbiljne igrace: Moreira, Kleo, Ilic, Kamara, Vukic, Stefan Savic itd.

Zasto nam treba toliko da prihvatimo realnost?

Isto tako je i Zvezda prve dve godine od ove zadnje tri imala bolji tim od Partizana. Ova sezona je vrlo problematicna.

Baba Stanojka

pre 3 godine

Ma koliko bili slabi blizanci će uvek biti u vrhu jer tako mora.
Dok se ne ojačaju ostali učesnici prvenstva da koliko toliko ti klubovi imaju zapažene evropske nastupe naš nacionalni koeficijent neće moći da se popravi.
Ako se blizanci budu oslanjali samo na sebe od toga nema nista. Jedna titula Vojvodine, Radnickog ili Cukarickog... uz dobar evropski nastup, a pri tom Zvezda ili Partizan sa drugog treceg mesta udju u LE, e tad bi naš koeficijent bio mnogo bolji.

mille grobar

pre 3 godine

Ove godine ne smemo dozvoliti kradju,makar i svi na ulice izasli! Dzaba ih deremo u derbijima,kada sve ostalo nameste! Ako i ovu sezonu precutimo,mozemo da se oprostimo od jos jednog kluba u SD.

ej bre

pre 3 godine

Cestitamo mezimici ovu i sledece 4 vezane titule uz oborene rekorde u poklonjenim penalima. Samo nek je vama NJEGA a od Srbije sta ostane...

Martin

pre 3 godine

Meni je filozofija navijaca Partizana ubedljivo najzanimljivija. Naime, u svakoj sezoni se pocinje od stava da je titula vec namestena u korist CZV a oni jedino nadljudskom borbom za svoj klub mogu da to preokrenu. Nikad nisu imali postenu sezonu u svojoj istoriji...
(Prevodilac, 19. jul 2020 10:40)
Ne znam koliko imas godina, ali sam siguran da vecina koja pamti doba Mirka Marjanovica je imala isti osecaj pred svaku sezonu. Dakle osecaj je realan jer je namestanje realno. Koliko se tad namestalo za Partizan, istom merom se namesta sad za Zvezdu.

botovski

pre 3 godine

Ono kad grobari kmeče o poštenju... A zaboravljaju Toleta, i lažnu dominaciju...
(Driv3r, 19. jul 2020 12:17)

Koliko ja znam zvezda je osvojila titulu za vreme tog famoznog toleta, tako da vam ta priča ne pije vodu cigosi....

Losmi

pre 3 godine

Neka prvak bude bolji tj onaj koji najbolje odigra celu sezonu.Derbi je znacajna utakmica ali prvenstvo se osvaja kontinuitetom.Samo da prestane kuknjava i lelek nad zlom sudbinom i teoreticari zavere prestanu da truju javnost i vrse pritisak .
(odlazi cirkus, 19. jul 2020 10:45)
Najbolje se namesta u kontinuitetu, seti se Partizana i njegovog “kontinuiteta”. To su gluposti. Iz aviona se vidi kako se Zvezdi namesta, pokrije se sve do momenta kada drame vise nema. Napravi se ozbiljna razlika u startu i onda eto Partizan (ili Zvezda, svejedno) kiksira, sam sebe zakolje, bla bla. Stara izlizana prica jos iz doba SPS Partizana. I naravno da je derbi vazan, taj koji kaze da nije nema pojma o fudbalu i nije ni n od navijaca.

Srećko

pre 3 godine

Nameštene lige neće niko da gleda, a sve su nameštene, verujte mi, od prve do beton lige. Već dugo zbog toga ne idem ni na jednu fudbalsku utakmicu, a sve ređe ih i na TV-u gledam, čak i ove najjače zapadnoevropske.

C i n i k

pre 3 godine

Ma kakav crni fudbal,ko to vise prati ovde?
A i u svetu,fudbal ce polako ali sigurno da postane sporedna stvar, ni blizu vise popularnosti od pre covid/a.
Mozda i ostale sportove isto snadje ali fudbal ce 1.da oseti jer su tu bas naivece pare, TV prava i sponzori.
Ako u Evropi danas retko gde imate utakmice sa publikom i ako to potraje jos par godina a nista vise nije izvesno oko vakcine,eto velikog problema..

Izbori,krdo se zarazilo

pre 3 godine

uefa unistava evropski fudbal.

al dobro,bitno da zemlja poznata po fudbalu ulate milijarde,naravno mislim na Saudijsku Arabiji

korupcija ce unistuti Evropski fidbal.

Dzony

pre 3 godine

Inače, govorimo o državi u kojoj je šampion u fudbalu bio Obilić na čelu sa Arkanom, pa može da se očekuje isključivo fer borba za titulu.
(uvekljubazan, 19. jul 2020 10:17)

kada je neko treci prvi onda je namesteno, a kada su veciti prvi, onda je ponovo namesteno??

Milanče Radosavljević

pre 3 godine

Presmešno.
Ukinuti sve kulubove kao profesionalne (igra za platu) pa se igrajte kao ljudi posle posla, vikendom i sl.
Samo tada je fudbal pravi ovo sve...

Bigzi

pre 3 godine

Ona poloticka opcija koja ne bude vise dala dinar ni za jedan fudbalski klub u Srbiji, zabrani svakom javnom preduzecu da bude sponzor istih, istrkeljise svaku privatnu frimu koja je sponzor fudbalskog tima dok ne istrazi njihove sprege sa drzavnih preduzecima kao klijentima i na kraju sve te pare ulozi u sport osnovnih i srednjih skola ce od mene imati glas.

Za zdravu sportsku privrednu granu potreban je reset a to je da sve umre da bi se ponovo rodilo. Kultura korupcije i kriminal koji gaje i Partizan i Zvezda i FSS i Superliga drzavni projekat moraju da nestanu sa lica zemlje a sa njima i entiteti istih nazalost. Onog momenta kada napravimo jaku ligu osnovnih i srednjih skola kao transparentni drzavni projekat da bi ti klinci mogli da idu u privatne nikako drzavne profesionalne klubove i privatne prve lige onda cemo imati donekle normalnu pricu.

Prevodilac

pre 3 godine

Meni je filozofija navijaca Partizana ubedljivo najzanimljivija. Naime, u svakoj sezoni se pocinje od stava da je titula vec namestena u korist CZV a oni jedino nadljudskom borbom za svoj klub mogu da to preokrenu. Nikad nisu imali postenu sezonu u svojoj istoriji...

nema sta

pre 3 godine

A kao ne zna se,ko će da osvoji Sveti gral.Vi koji mislite da je Zvezda bez pomoći svih državnih struktura,saveza i sudija,osvajala titule,stvarno imate problem sa prihvatanjem istine.U stvari ja čak verujem da svi znate i čak ste uvereni da tako treba da bude,kako bi vratili Partizanu za lopovluke Toleta Karadžića.Samo onda nemate pravo da se žalite na manjak demokratije,loše društvene okolnosti i katastrofalno stanje na polju ekonomije i finansija.Naime,ne možete amnestirati Zvezdine nameštene titule a istovremeno očekivati životni napredak.Ne ide to gospodo.
(Crni bombarder, 19. jul 2020 10:36)

klasican grobarski komentar... kompleks zloba pakost.

Crni bombarder

pre 3 godine

A kao ne zna se,ko će da osvoji Sveti gral.Vi koji mislite da je Zvezda bez pomoći svih državnih struktura,saveza i sudija,osvajala titule,stvarno imate problem sa prihvatanjem istine.U stvari ja čak verujem da svi znate i čak ste uvereni da tako treba da bude,kako bi vratili Partizanu za lopovluke Toleta Karadžića.Samo onda nemate pravo da se žalite na manjak demokratije,loše društvene okolnosti i katastrofalno stanje na polju ekonomije i finansija.Naime,ne možete amnestirati Zvezdine nameštene titule a istovremeno očekivati životni napredak.Ne ide to gospodo.

NR

pre 3 godine

Sem blizanaca niko titulu ne moze da osvoji jos od raspada velike Jugoslavije. Jedino je Obilic ukrao one godine. Sada Zvezda radi nesto slicno. Dok drzava ne pusti fer takmicenje i neko treci ne uzme, uvek ce biti smesna liga.

mille grobar

pre 3 godine

Ove godine ne smemo dozvoliti kradju,makar i svi na ulice izasli! Dzaba ih deremo u derbijima,kada sve ostalo nameste! Ako i ovu sezonu precutimo,mozemo da se oprostimo od jos jednog kluba u SD.

botovski

pre 3 godine

Ono kad grobari kmeče o poštenju... A zaboravljaju Toleta, i lažnu dominaciju...
(Driv3r, 19. jul 2020 12:17)

Koliko ja znam zvezda je osvojila titulu za vreme tog famoznog toleta, tako da vam ta priča ne pije vodu cigosi....

nepristrasno

pre 3 godine

Možda i zato što je ljudima jedina sreća i radost u ovom sumornom svetu to ko će da osvoji titulu, umesto da više rade na sebi i da zaborave dečurlijske brige ko će biti šampion u King King ligi.

botovski

pre 3 godine

"I koliko ja znam, Partizan je osvojio titulu za vreme AV? Tako da ni vama ova prica onda ne pije vodu..
(Nele, 19. jul 2020 12:57"

Da, da Nele to je ona već osvojena titula kada ste pobedili sami sebe na krovu. Izgubili ste već nameštenu titulu to vam je bilo za nauk, sad zatvarate skoro celo prvenstvo već pre početka istog..

lazi svuda oko nas

pre 3 godine

Svako objektivan vidi da sa ovolikom bahatoscu kakvom se gura zvezda, nijedan drugi tim nista ne moze. razlika je bila 10-15 bodova, nebitno je, kada zvezda ima 45 penala u 100 utakmica,protiv toga se ne moze, vidimo da u svim ligama i vodeci timovi gube, osim u s.koreji, gde zvezda jedino gubi od Partizana.

!!!

pre 3 godine

Dve lige sampiona, prolece u evropi, ove sezone 5 minuta do novog proleca. Cinjenice ne mozete oboriti. Niko nije pravio rezultate kao zveza u poslednjih 30 godina.

Lodr12kg

pre 3 godine

Dve lige sampiona, prolece u evropi, ove sezone 5 minuta do novog proleca. Cinjenice ne mozete oboriti. Niko nije pravio rezultate kao zveza u poslednjih 30 godina.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (!!!, 19. jul 2020 11:10)
Koliko Znam Partizan u poslednjih 20 dina 8 LE 2 Proleca i 2 lige Sampiona, a to 5,3,2 minuta od proleca mozete samo vi da brojite... Tako prema cinjenicama daleko ste od najuspesnijeg ali ko danas gleda cinjenice utuvis u glavu kako ti hoces i teras (najveca ekonomska sila u evropi, plata 600e itd..)

Nismo isti

pre 3 godine

I kada ih TSC zgazi i to je namesteno.
@xyz

Nije problem sto ce TSC zgaziti Partizan nego je problem sto TSC ne sme da zgazi zvezdu. I ne samo oni nego cela liga osim Partizana.
Svetski rekorderi u dosudjenim penalima. Sa takvim statusom i Mala Mostanica bi bila prvak drzave.

Јахали смо пешке

pre 3 godine

@Gordan - па није, прошло време Толета, гепекова у кошарци и остало. Лепо смо вам рекли да ничија није до зоре горела... Видиш да знаш. Само што ми кад доминирамо игара ми ЛШ добијамо и првака европе, с ви кад доминирате испадате од конобара и осталих. Наша доминација бар и у европи да беки резултат.... кмечите, дошло наше време.

Back in Black

pre 3 godine

Ove godine ne smemo dozvoliti kradju,makar i svi na ulice izasli! Dzaba ih deremo u derbijima,kada sve ostalo nameste! Ako i ovu sezonu precutimo,mozemo da se oprostimo od jos jednog kluba u SD.
(mille grobar, 19. jul 2020 10:57)
I Kup je namešten.Hahhahahaahhaahahah.

johny

pre 3 godine

kao ne zna se,ko će da osvoji Sveti gral.Vi koji mislite da je Zvezda bez pomoći svih državnih struktura,saveza i sudija,osvajala titule,stvarno imate problem sa prihvatanjem istine.U stvari ja čak verujem da svi znate i čak ste uvereni da tako treba da bude,kako bi vratili Partizanu za lopovluke Toleta Karadžića.Samo onda nemate pravo da se žalite na manjak demokratije,loše društvene okolnosti i katastrofalno stanje na polju ekonomije i finansija.Naime,ne možete amnestirati Zvezdine nameštene titule a istovremeno očekivati životni napredak.Ne ide to gospodo.
(Crni bombarder, 19. jul 2020 10:36)

Kažeš državne strukture? Pa ko vam je platio licencu za evropska takmičenja. Kojoj političkoj opciji pripadaju Vučela i Vazura? Ko ih je doveo? Nameštene titule a svake sezone po 15 bodova razlike. A nije nameštena vaša kada vam je Marko Nikolić bio kada ni jednu utakmicu niste izgubili a bodovna razlika bila pet. Ne daj bože da u prva dva kola napravite razliku 4 boda. Ne stiže vas do kraja niko od 38 odigranih kola

uvekljubazan

pre 3 godine

Inače, govorimo o državi u kojoj je šampion u fudbalu bio Obilić na čelu sa Arkanom, pa može da se očekuje isključivo fer borba za titulu.

zemunski trol

pre 3 godine

Prodati drzavne fudbalske timove pod hitno. Zadrzati stadione u drzavnom vlasnistvu uz uslov da novi privatnici uloze u modernizaciju istih. Stadione iznajmljivati za razne dogadjaje i od toga ih izdrzavati. Ako su oba stadiona preveliki zalogaj, a jesu, jedan srusiti i izgraditi stambeni kompleks za mlade porodice koje bi po povoljnim uslovima uz kamatu koju bi pokrila drzava, naselile taj prostor. Lokacija ce biti prevaga, a ne istorijski znacaj jednog ili drugog. Nema vise cmizdrenja za istorijom. Gradjevinske firme bi dobile jos jedan izvor prihoda. Novcem od prodaje "vecitih" bi se finansirala izgradnja kompleksa. Necemo imati 'leba da jedemo ukoliko se radikalni potezi ne povuku. Novi vlasnici vecitih bi delili jedan moderan stadion, i bili bi ponosni vlasnici novih modernih evropskih klubova. A mi bismo kao drustvo, mozda, po prvi put u istoriji, dobili novog i realnog sampiona u fudbalu. Mada, da je srece, ne bi nas to ni zanimalo jer bismo imali pametnija posla.

Deyan X

pre 3 godine

Lepo reče Borjan, Zvezda može da igra slabo, i opet uzece titulu. Tako da, iako se PFC pojača, bice uzalud. I svi koji su uz naš fudbal to znaju. Dok se neke stvari nepromene.

Martin

pre 3 godine

Meni je filozofija navijaca Partizana ubedljivo najzanimljivija. Naime, u svakoj sezoni se pocinje od stava da je titula vec namestena u korist CZV a oni jedino nadljudskom borbom za svoj klub mogu da to preokrenu. Nikad nisu imali postenu sezonu u svojoj istoriji...
(Prevodilac, 19. jul 2020 10:40)
Ne znam koliko imas godina, ali sam siguran da vecina koja pamti doba Mirka Marjanovica je imala isti osecaj pred svaku sezonu. Dakle osecaj je realan jer je namestanje realno. Koliko se tad namestalo za Partizan, istom merom se namesta sad za Zvezdu.

Losmi

pre 3 godine

Neka prvak bude bolji tj onaj koji najbolje odigra celu sezonu.Derbi je znacajna utakmica ali prvenstvo se osvaja kontinuitetom.Samo da prestane kuknjava i lelek nad zlom sudbinom i teoreticari zavere prestanu da truju javnost i vrse pritisak .
(odlazi cirkus, 19. jul 2020 10:45)
Najbolje se namesta u kontinuitetu, seti se Partizana i njegovog “kontinuiteta”. To su gluposti. Iz aviona se vidi kako se Zvezdi namesta, pokrije se sve do momenta kada drame vise nema. Napravi se ozbiljna razlika u startu i onda eto Partizan (ili Zvezda, svejedno) kiksira, sam sebe zakolje, bla bla. Stara izlizana prica jos iz doba SPS Partizana. I naravno da je derbi vazan, taj koji kaze da nije nema pojma o fudbalu i nije ni n od navijaca.

xyz

pre 3 godine

22.750 poena ima zvezda, pitam navijace partizana jel i to namesteno?
(Nikola., 19. jul 2020 10:55)

Ovim pitanjem si ih saterao u ćošak, ali samo malo sačekaj, sad će neka sveznalica da smisli teoriju o umešanosti države, o nekoj krađi, otimanju....
Ili će da sačekaju njihovog verskog vođu i glavešinu teorija zavera Željka Pantića, on je najkompetentniji da odgovori na to pitanje.

ej bre

pre 3 godine

Cestitamo mezimici ovu i sledece 4 vezane titule uz oborene rekorde u poklonjenim penalima. Samo nek je vama NJEGA a od Srbije sta ostane...

dusan

pre 3 godine

Sem blizanaca niko titulu ne moze da osvoji jos od raspada velike Jugoslavije. Jedino je Obilic ukrao one godine. Sada Zvezda radi nesto slicno. Dok drzava ne pusti fer takmicenje i neko treci ne uzme, uvek ce biti smesna liga.
(NR, 19. jul 2020 10:38)

vidim da si jedan posten i neutralan covek,pa si "slucajno" zaboravio da spomenes partizanovih 6 titula u nizu i to za vreme njihovog toleta...ali dobro,obilic je ukrao jednu,zvezda to sada radi,jedino je ostecen posteni partizan

xyz

pre 3 godine

Ove godine ne smemo dozvoliti kradju,makar i svi na ulice izasli! Dzaba ih deremo u derbijima,kada sve ostalo nameste! Ako i ovu sezonu precutimo,mozemo da se oprostimo od jos jednog kluba u SD.
(mille grobar, 19. jul 2020 10:57)
I Kup je namešten.Hahhahahaahhaahahah.
(Back in Black, 19. jul 2020 11:29)

Ma da.
I kad ih TSC zgazi i to je namešteno, ustvari, Zvezda je i to namestila!

Smeh

pre 3 godine

Sezona nije ni počela a uplakani već kukaju. Može li proći barem jedan dan da oni ne kukaju zbog nečega, ne optužuju druge i traže neke stvari, koje nisu ostvarili na terenu, za zelenim stolom? I zašto samo Zvezda ili Partizan do titule? Ne sme niko drugi? Eto Voša npr. Preslišala je uplakane u 2 utakmice. Zar to nije dovoljno za titulu? Tako govore uplakani.

nekosedmi

pre 3 godine

koliko penala ce se svirati mezimici?
hoce li biti oboren evropski rekord, koji trenutno gle cuda ona drzi?
koliko igraca ce imati na platnom spisku?
hoce li biti oboren i taj rekord?
na koliko metara od kaznenog ce se svirati penali?
hoce li biti oboren i taj rekord?

znamo jedan koji nece biti oboren!
dobiti nas necete! cak ni sa 2 penala, naci ce se neki Kojic u 90tom!

Papilon

pre 3 godine

A kod nas se kao ne zna ko će biti prvak sledeće sezone, ali ničija nije do zore sijala.
(Gordan, 19. jul 2020 10:46)

Tako je, i vasa je prestala da sija posle 6 Toletovih godina, a ja se nadam da ce nasa sijati bar duplo toliko samo zbog toga da naucite lekciju, lopovluk se ne isplati.

Borky

pre 3 godine

Zakljucak grobarskih komentara je taj da su sve utakmice namjestene sem derbija ako oni pobjede a ako izgube onda je i to namjesteno ili ce jednostavno nabrajati Moreire,Zuke i ostale kako su bili bogovi fudbala iako ih je Zvezda odvaljivala sa 3:0,4:0 itd. Na kraju krajeva Partizan je osvojio 8 titula a da nije pobjedio u derbiju al naravno to se ne racuna u njihovom univerzumu. Kada posle najvece pobjede u istoriji(0:0 protiv Reala) izgube 3:0 od Zvezde onda je prica koga briga za domacu ligu i derbi jer je bitnija ls,naravno kad Zvezda odigra los derbi 3 dana posle Napolija onda je to dokaz da Zvezda namjesta i da je Partizan njabolji.

ns boy

pre 3 godine

Najveći problem je što je u našoj ligi sve namešteno od šampiona do onih što idu u Evropu,to najbolje potvrdjuje broj gledalaca na tribinama,koje su uglavnom ispunjene poslušnim navijačima, huliganima, kriminalcima.Narod ne možeš lagati.Drugo fudbal nam je krs,pa recimo i u derbiju gde navodno igraju dve najbolje ekipe ne možeš videti više od 3 akcije,vise od 3 vezana pasa,šta reći tek za ostale.Neke slabije lige imaju mnogo više gledalaca od nas jer je poštenije, neizvesnije.Ovde se sve pare upumpavaju u dva komunistička stuba srpstva koji onda pametnuju ostalima.

odlazi cirkus

pre 3 godine

Neka prvak bude bolji tj onaj koji najbolje odigra celu sezonu.Derbi je znacajna utakmica ali prvenstvo se osvaja kontinuitetom.Samo da prestane kuknjava i lelek nad zlom sudbinom i teoreticari zavere prestanu da truju javnost i vrse pritisak .

Vladan R

pre 3 godine

Za ovu sezonu mogu i da razumem da dežurni plačljivci sa druge strane brda, imaju neke argumenta za plač ili kuknjavu, ali za prethodne dve ne znam kojom se logikom vode osim, da je svaka titula Zvezde namještena a njihova poštena. U te prve dve sezone Zvezda je bila bolja u derbijima. U Evropi eliminisala Spartu, Krasnodar, Salcburg, bila ispred Kelna i Batea u grupi, a Bate je prethodnih sezona, izbacivao njihov klub u kvalifikacijama za LŠ. Pobedila Luverpul i odigrala nerešeno sa Napolijem. I njima opet titula nameštena. Ko je namjestio sve te uspehe u Evropi. Pitanje je da zbirno u svim decenijama nakon raspada SFRJ imaju toliko sličnih pobeda. Da se malo osvrnemo na ovih 7 godina dominacije pod Toletom. Jesu igrali nekoliko puta LE i jednom LŠ, ali u toj LŠ su imali 0 i slovima nula bodava, a svih 7 sezona 1 i slovima jednu pobedu u grupi, protiv Šahtjora koji je već obezbedio prolaz. Zvezda u ove tri godine ima 12/12 ili u avgustu 6/6 u prolazima u kvalifikacijama dok je u tih 7 godina samo jednom prošao treći krug kvalifikacija početkom avgusta, dok je u LE ulazi na popravnom krajem avgusta, pa čak je i tu uspeo da ispadne od amatera iz Irske.

Dzony

pre 3 godine

Inače, govorimo o državi u kojoj je šampion u fudbalu bio Obilić na čelu sa Arkanom, pa može da se očekuje isključivo fer borba za titulu.
(uvekljubazan, 19. jul 2020 10:17)

kada je neko treci prvi onda je namesteno, a kada su veciti prvi, onda je ponovo namesteno??

zastavnik džemo

pre 3 godine

'sport' služi za spinovanje mase. tu vlast može da rukovodi onima koji nisu za nju, pogotovo fudbal i najveći srBski klub za koga navija najviše srba(lja).

Kontras

pre 3 godine

@ papilon

Covece, Partizan je tih godina jednostavno imao bolji tim. U skoro svakom derbiju koji je odlucivao o tituli Partizan je pobedjivao. Imao je ozbiljne igrace: Moreira, Kleo, Ilic, Kamara, Vukic, Stefan Savic itd.

Zasto nam treba toliko da prihvatimo realnost?

Isto tako je i Zvezda prve dve godine od ove zadnje tri imala bolji tim od Partizana. Ova sezona je vrlo problematicna.

C i n i k

pre 3 godine

Ma kakav crni fudbal,ko to vise prati ovde?
A i u svetu,fudbal ce polako ali sigurno da postane sporedna stvar, ni blizu vise popularnosti od pre covid/a.
Mozda i ostale sportove isto snadje ali fudbal ce 1.da oseti jer su tu bas naivece pare, TV prava i sponzori.
Ako u Evropi danas retko gde imate utakmice sa publikom i ako to potraje jos par godina a nista vise nije izvesno oko vakcine,eto velikog problema..

zul?

pre 3 godine

U bivšoj YU je prvenstvo imalo smisla,a od 1991 pa nadalje sve je postalo smejurija,osvaja prvenstvo onaj koji ima jaču političku zaleđinu da ne pominjem Obilić sa Arkanom.Zbog Zvezde sam i gladovao ,putovao ,plakao,radovao se ali ovo danas vredja svakog normalnog i objektivnog .Nekada su na severu bili momci koji su stvarno voleli i živeli za Zvezdu ,a danas “vodje “narko kartela na severu i na jugu gledaju da privole što više klinaca da rade za njih .Današnje “vodje”imaju firme,restorane,grade,zidaju dolaze BMW-om i Audijem,a nekada vodja nije imao hleba da jede ali je i taj jedan sendvič ili pivo delio sa nama mladjima!

boban,nis

pre 3 godine

Nema potebe za ligom.Zvezda i Partizan nek igraju na deset dobijenih pa ko pre tome titula.Ostali nek se igraju u ligi za trece mesto.

Nele

pre 3 godine

"Koliko ja znam zvezda je osvojila titulu za vreme tog famoznog toleta, tako da vam ta priča ne pije vodu cigosi....
@botovski"
I koliko ja znam, Partizan je osvojio titulu za vreme AV? Tako da ni vama ova prica onda ne pije vodu..

Will Mosley

pre 3 godine

Cestitamo mezimici ovu i sledece 4 vezane titule uz oborene rekorde u poklonjenim penalima. Samo nek je vama NJEGA a od Srbije sta ostane...
(ej bre, 19. jul 2020 14:49)

I tako sve dok Efendija ne diplomira i postane kosarkaski trener.

Srećko

pre 3 godine

Nameštene lige neće niko da gleda, a sve su nameštene, verujte mi, od prve do beton lige. Već dugo zbog toga ne idem ni na jednu fudbalsku utakmicu, a sve ređe ih i na TV-u gledam, čak i ove najjače zapadnoevropske.

Vrle

pre 3 godine

Najbolje bi bilo da drzava prestane da sponzorise oba kluba. Onda bi bilo realno stanje, neko bi se zapitao gde su novci od LS ili Lige Evrope, gde su novci od transfera, karata. Onda bi se zavrsilo sa navijacima koji naplacuju svoje navijanje, vratili bi se na stadion pravi ljubitelji fudbala i prestali bi da se delimo vec bi bili sportski rivali.

Baba Stanojka

pre 3 godine

Ma koliko bili slabi blizanci će uvek biti u vrhu jer tako mora.
Dok se ne ojačaju ostali učesnici prvenstva da koliko toliko ti klubovi imaju zapažene evropske nastupe naš nacionalni koeficijent neće moći da se popravi.
Ako se blizanci budu oslanjali samo na sebe od toga nema nista. Jedna titula Vojvodine, Radnickog ili Cukarickog... uz dobar evropski nastup, a pri tom Zvezda ili Partizan sa drugog treceg mesta udju u LE, e tad bi naš koeficijent bio mnogo bolji.

Milanče Radosavljević

pre 3 godine

Presmešno.
Ukinuti sve kulubove kao profesionalne (igra za platu) pa se igrajte kao ljudi posle posla, vikendom i sl.
Samo tada je fudbal pravi ovo sve...

Sima Strahota

pre 3 godine

Prodao bih vas za po evro skupstini navijaca pa da vas vidimo i vas fudbalere, funkcionere i navijace. Da vidimo ko ste i sta ste. Sto se mene licno tice, kao gradjanina ove zemlje, mozete momentalno da se ugasite i da ne bacate vise narodne pare na gluposti i malverzacije.

cukce

pre 3 godine

Koji sveti gral, pokušavate ovom tekstom da dtignete rejting našem propalom fudbalu! Država pred kolapsom pare se upumpavaju u 2 sportska društva koje troše na sumnjive transfere i strane igrale (prevashodno mislim na fudbalske i košarkaške sekcije Zvezde i Partizana)! Dok se navijači se ovde i na forumima svađaju (a pitanje je egzistencije u ovim suludim vremenima) uprave ovih klubova i vođe navijača oba tabora duvaju u istu tikvu (političku tikvu)! Od pandemije pa nadalje odvratno je sve oko Zvezde i Partizana, počev od derbija koji je bio epidemiološka bomba, pa sva prepucavanja, podržavanja vlasti i na kraju udar navijača na građane tokom protesta! Mene stadion neće više da vidi, a ni na TV-u neću da gledam ove laži i poltronstvo!

drmr

pre 3 godine

A kao ne zna se,ko će da osvoji Sveti gral.Vi koji mislite da je Zvezda bez pomoći svih državnih struktura,saveza i sudija,osvajala titule,stvarno imate problem sa prihvatanjem istine.U stvari ja čak verujem da svi znate i čak ste uvereni da tako treba da bude,kako bi vratili Partizanu za lopovluke Toleta Karadžića.Samo onda nemate pravo da se žalite na manjak demokratije,loše društvene okolnosti i katastrofalno stanje na polju ekonomije i finansija.Naime,ne možete amnestirati Zvezdine nameštene titule a istovremeno očekivati životni napredak.Ne ide to gospodo.
(Crni bombarder, 19. jul 2020 10:36)

Isto kao u Partizan za vreme Milutinovica pa onda Tadica I Dacica. Potrebno je da shvatite svi da je ovde sistem vrednosti takav, da nije bitan covek koji je na vlasti. A ne Zvezdasi pljuju Toleta, Tadica, Partizanovci Vucica i tako u krug. Apsolutno smo u istom kosu. I apsolutno se iste stvari rade i ne postoji ni najmanja razlika u kradji titula i nameštenih utakmica. S tim što je ovaj toliko namazan da Partizanu I da neki kup, titulu, ovi prethodni nama nisu dali nista. Ali da zarad svoje fotelje da bi zamazao oči javnosti.
Na kraju krajeva, mi kao narod smo krivi jer im mi dozvoljavamo to. A vi se deco svadjajte i gubite glave zbog toga

Izbori,krdo se zarazilo

pre 3 godine

uefa unistava evropski fudbal.

al dobro,bitno da zemlja poznata po fudbalu ulate milijarde,naravno mislim na Saudijsku Arabiji

korupcija ce unistuti Evropski fidbal.

uvekljubazan

pre 3 godine

kada je neko treci prvi onda je namesteno, a kada su veciti prvi, onda je ponovo namesteno??
(Dzony, 19. jul 2020 11:21)
Tako je, uvek je namešteno! Pretpostavljam da ne živiš u Srbiji, pa se iznenađuješ.

marko992

pre 3 godine

Isto kao u Partizan za vreme Milutinovica pa onda Tadica I Dacica. Potrebno je da shvatite svi da je ovde sistem vrednosti takav, da nije bitan covek koji je na vlasti. A ne Zvezdasi pljuju Toleta, Tadica, Partizanovci Vucica i tako u krug. Apsolutno smo u istom kosu. I apsolutno se iste stvari rade i ne postoji ni najmanja razlika u kradji titula i nameštenih utakmica. S tim što je ovaj toliko namazan da Partizanu I da neki kup, titulu, ovi prethodni nama nisu dali nista. Ali da zarad svoje fotelje da bi zamazao oči javnosti.
Na kraju krajeva, mi kao narod smo krivi jer im mi dozvoljavamo to. A vi se deco svadjajte i gubite glave zbog toga
(drmr, 19. jul 2020 11:14

Sve je upravo tako,na zalost,to nije nikakva tajna ali je previse zaludjenih i dokonih ljudi.

Bigzi

pre 3 godine

Ona poloticka opcija koja ne bude vise dala dinar ni za jedan fudbalski klub u Srbiji, zabrani svakom javnom preduzecu da bude sponzor istih, istrkeljise svaku privatnu frimu koja je sponzor fudbalskog tima dok ne istrazi njihove sprege sa drzavnih preduzecima kao klijentima i na kraju sve te pare ulozi u sport osnovnih i srednjih skola ce od mene imati glas.

Za zdravu sportsku privrednu granu potreban je reset a to je da sve umre da bi se ponovo rodilo. Kultura korupcije i kriminal koji gaje i Partizan i Zvezda i FSS i Superliga drzavni projekat moraju da nestanu sa lica zemlje a sa njima i entiteti istih nazalost. Onog momenta kada napravimo jaku ligu osnovnih i srednjih skola kao transparentni drzavni projekat da bi ti klinci mogli da idu u privatne nikako drzavne profesionalne klubove i privatne prve lige onda cemo imati donekle normalnu pricu.

Django

pre 3 godine

Pričati o nekom benefitu od takmičenja u Evropi u srpskom fudbalu je vrhunac ironije... Setimo se Partizanovih šest uzastopnih titula, LŠ, LE... Kao i Zvezdinih sadašnjih titula, LŠ itd... I gde su novci i kod jednih i kod drugih? Saldo ne nula, nego dobar minus...

Kontras

pre 3 godine

Dok se vi raspravljate i Partizanu i Zvezdi ja cu malo prokomentarisati odluku Uefe:

Sramno. Samo 15 najboljih liga imaju sansu da igraju LS i LE1. Ostali igraju kikiriki LE2.

I fudbal postaje sport samo za bogate. LS vec 30ak godina osvajaju samo najbogatiji: Real, Barsa, Bajern, Liverpul, Juventus Junajted itd.

Ranije su to uspevale Steaua i Zvezda. Partizan je bio dosao do finala, ali hteo da se nadigrava sa najvecim - Real Madridom.

Sada su takve stvari gotovo nemoguce. Pogledajte samo koliko ulazu grcki, turski klubovi pa jedva prodju grupnu fazu.

Pravicemo mi Platinija od blata.

Куп је битан

pre 3 godine

Често се дешавало да слабије лиге дођу некако да тог 15 места и добију два представника у ЛШ. Међутим, то уживање најчешће кратко траје. Број клубова које даје та земља повећава се на пет. То значи да се освојени бодови не деле више са четири, већ са пет. Пети клуб најчешће нема квалитет да нешто уради у квалификацијама и онда следи пад на листи УЕФА. То се већ десило Румунији, Хрватска ће имати два клуба у ЛШ највероватније само у овој сезони итд. Чак ни једна Швајцарска није успела да одржи пет клубова у Европи. За пет клубова у Европи у дужем периоду потребна је озбиљна лига.

Izbori,krdo se zarazilo

pre 3 godine

kada je neko treci prvi onda je namesteno, a kada su veciti prvi, onda je ponovo namesteno??
(Dzony, 19. jul 2020 11:21)


ma Obilić je na regularan način došao do titule,nije Arkan tu ništa muljao
jel se zezaš?

Ekspo

pre 3 godine

Ah, da Liga Evrope 2 za 70% zemalja...Liga Evrope 1 za 15 najboljih, Liga Šampiona za istih 15 klubova svake godine.
Čisto jedno malo pitanjce za naše zavidljivce, pljuvače i stručnjake:
Loš vam je bio Platini, je li?

SrbEUin

pre 3 godine

Da je nisu Žandar i Stojke prodali u odlučujućim mečevima, sada bi Srbija sa ta min 2 boda (sa mogućnošću novih bodoa na proleće) bila u top 15, i ne bi bilo tolike drame ko je šampion a ko vicešampion, jer bi dva kluba iz Srbije igrala kvalifikacije za LŠ.
Izgubljeni bonus u evrovima bolje da ne pominjem.
Toliko koštaju onolike gluposti u zadnjem minutu.