Nedelja, 12.07.2020.

09:42

Iznenađenje u Denveru: "Jokić se obavezao i izazvao požar u Srbiji"

Trener Majk Maloun nagovestio je da je Nikola Jokić došao u SAD iz Srbije.

Izvor: MS

Iznenaðenje u Denveru: "Jokiæ se obavezao i izazvao požar u Srbiji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

kejt winslet

pre 3 godine

Nema on u plej offu teskog centra poentera kojeg treba da cuva. Njega ce svaka ekipa da napada kroz pikenrol i mismec. Zato mora da bude sto laksi i brzi.
U napadu mislim da uopste nije vise izgubio nego sto je dobio posle dijete.

Cakani

pre 3 godine

(tocka, 12. jul 2020 14:22)

Snaga mu ič ne znači u borbi pod košem. Tu je bitna masa, i samo masa. Svi oni NBA centri su jaki kao crna zemlja, i jači od Jokića, ali ih je on svejedno unosio pod obruč MASOM.
Svi najsnažniji post igrači u istoriji košarke bili su jako masivni. Masa je bitna. Lebron ne bi bio sila kakva jeste da nema 120 kg. Činjenica.

M

pre 3 godine

Сви анализирате како ће се ово одразити на игру, 150 неких сценарија а нико да помене једну ставку: здрав. Ја сам био витак па сад гојазан, ем што сам у депресији, ем што ми је здравље нарушено.

Danilo Petrovic

pre 3 godine

"Sramota više sa nabijanjem straha kako smo svi zaraženi i rade direktan udar na našu decu da se vakcinišu sve rade parazitski,da unište našu slovensku civilizaciju i to rade tokom čitave njihove istorije prvo smo jih primili na planetu kao izbeglice sa drugih planeta a onda su počeli sve da uništavaju zbog neverovatnog ega isto ovo sad rade kinezi koji bi prodali guzicu radi materialnog a pritom nerazmišljaju pa uništavaju prirodu i sve životinje na planetu.Sramota kako je naša vlada sve prodala i od Srbije napravili smeče uostalom Beograd je trenutno najzagađeniji grad na svetu.Kosovo je uvek bilo bogato i plodno zemljište i postoji razlog zašto je bombardovano i žele,da nam ga otmu a ove naše glavonje nerazmišljaju o ničemu sem da napune đepove" Slaviša Šmigič

Odavno nismo imali ovde ovoliko kvalitetnog trola. Menadjeru, ti li si? Ili se radi jednostavno o prosečnom glasaču vladajuće stranke?

Sumadin

pre 3 godine

Mislim da je Jokić prvi gastarbajter koji je smršao u srbji a nije se ugojio.
(uroš, 12. jul 2020 10:03)

On je stigao u Srbiju mrsav, u usa je smrsao.

tocka

pre 3 godine

Pozitivno je sto ce dobiti na brzini, skocnosti i izdrzljivosti, nece lipsati u cetvrtoj cetvrtini. Na sut ne bi trebalo puno da utice, sta vise trebalo bi da se popravi jer ce moci brze da promeni kretanje, pa i da se namesti na bolju poziciju. Jedna stvar je kada trcis sa dzakom masti od dvadeset kila i treba da skocis i sutnes, a druga bez. Logicno je da ce laksi Jokic lakse i brze nalaziti poziciju za sut. To da misici unistavaju procente suta nije istina, onda bi i Dzordan i Bron bili ispodprosecni suteri.

Negativno je sto nece moci da ugurava, ali ce moci da obilazi. Medjutim nije on sad postao perce, i dalje ima snagu koju je imao, samo je izgubio salo.

Sve u svemu mislim da ovim mnogo vise dobija nego sto gubi. Nije on igrac kao Sekil koji je fizicko cudo, on igra na tehniku i glavu, ovo samo moze da mu pomogne.

BaneBl

pre 3 godine

Ima 25 godina tek, nek uci od najboljih kako sacuvati tijelo od povrijeda i starenja. Kazu da neki igraci trose milion dolara godisnje samo na tretmane i oporavak. Ako im to nakon 10 godina produzi karijeru za jednu godinu u plusu su..

znanje-imanje

pre 3 godine

@šmigič - komentar bi bio odličan da nije preteran. Kukoč jeste bio i izvrstan i unikatan. Uz onu konstituciju ipak nije imao super urođen šut. Nije mogao biti plej, kao previsok. Kao pretanak nije mogao da koristi prednost visine na postu itd. Malo si ga "dovršio" previše kao savršenog. I malo si za nedostizanje savršenstva i veličine previše optužio glupe Amere.
Ali da su u NBA često fascinantno, ono da-ne-veruješ glupi to stoji. Naročito sa bildanjem, i baš Tonija - besmisleno. Bio je bolji kada je došao nego kada se nabildovao. Uostalom i Miličić, obaška problem glave, je otišao sa nadprosečnom mehanikom za visinu, i nije mu trebalo nikakvo nabijanje mase. Oni su ga igrački i tehnički unazadili čak, a sve još pogoršali sa nepotrebnom masom.
Jokić je sada ugrozio sve, pre svega šut. Ali i mogućnosti uguravanja, a svejedno vidra na terenu biti neće. Ipak mislim da prosto nije bilo druge opcije, nije mogao ostati onakav. Od svih top (naročito visokih) igrača NBA on je zadnje 3 sezone ubedljivo, daleko najviše ukupno na terenu. Da je zadržao onu masu ortopedija bi uskoro počela sa povredama. Dakle ovo je mora(l)o da (se) uradi.

slaviša šmigič

pre 3 godine

Sramota više sa nabijanjem straha kako smo svi zaraženi i rade direktan udar na našu decu da se vakcinišu sve rade parazitski,da unište našu slovensku civilizaciju i to rade tokom čitave njihove istorije prvo smo jih primili na planetu kao izbeglice sa drugih planeta a onda su počeli sve da uništavaju zbog neverovatnog ega isto ovo sad rade kinezi koji bi prodali guzicu radi materialnog a pritom nerazmišljaju pa uništavaju prirodu i sve životinje na planetu.Sramota kako je naša vlada sve prodala i od Srbije napravili smeče uostalom Beograd je trenutno najzagađeniji grad na svetu.Kosovo je uvek bilo bogato i plodno zemljište i postoji razlog zašto je bombardovano i žele,da nam ga otmu a ove naše glavonje nerazmišljaju o ničemu sem da napune đepove

123

pre 3 godine

Mislim da je Jokić prvi gastarbajter koji je smršao u srbji a nije se ugojio.
(uroš, 12. jul 2020 10:03)

Evo i ja izgubio 20kg za dva meseca.Pre se ljudi i predmeti odbijali od mene kada ih zakacim, sada se ja odbijam .

Iskreno mislim da ce mu sada biti teze za igru pod obrucem .

Mora teretana pod hitno i uporedo sa tim da dobije koju kilu.Sve ce to biti misici.

panter pudlica

pre 3 godine

u odbrani nemože,da isprati ne zbog težine več zato što nema te urodjene eksplozivnosti nije je nikad imao ali je težinom i inteligencijom uradio odličan posao u napadu.Sečam se koliko su nabijanjem mase uništili Toni kukoča verovatno najboljeg igrača rame uz rame sa Jordanom recimo Ređi Miler nikad nije dozvolio da mu se nabije masa zbog toga je bio toliko dobar odličan strelac a Panter Toni je imao strašnu tehniku sa visinom centra komotno je mogao biti prvi play,da mu nisu nabili kilažu bio bi sigurno najbolji igrač sveta mnogo bolji od recimo danas Dončiča ili lebrona bio je jedinstven igrač u svetu gde god bi igrao bio bi fenomenalan
(slaviša šmigič, 12. jul 2020 12:32)

"nemože, več, sečam, Ređi Miler, Dinčič..."
Bože sačuvaj...

panter pudlica

pre 3 godine

Uopšte mi se ne sviđa njegova sadašnja konstitucija. Trebao je ostati svoj. Ovo menja sve, ne samo njegovi gabaritnost i pojavu, već i kompletan način njegove igre. Mislim da je velika greška, ali ajde da vidimo...

slaviša šmigič

pre 3 godine

u odbrani nemože,da isprati ne zbog težine več zato što nema te urodjene eksplozivnosti nije je nikad imao ali je težinom i inteligencijom uradio odličan posao u napadu.Sečam se koliko su nabijanjem mase uništili Toni kukoča verovatno najboljeg igrača rame uz rame sa Jordanom recimo Ređi Miler nikad nije dozvolio da mu se nabije masa zbog toga je bio toliko dobar odličan strelac a Panter Toni je imao strašnu tehniku sa visinom centra komotno je mogao biti prvi play,da mu nisu nabili kilažu bio bi sigurno najbolji igrač sveta mnogo bolji od recimo danas Dončiča ili lebrona bio je jedinstven igrač u svetu gde god bi igrao bio bi fenomenalan

MilanC

pre 3 godine

Ja nesto nisam video da je Pau Gasol nabacio masu, a opet je dominirao pod reketom i to 20 godina. Nisam ni kod Tim Duncan-a video masu, pa eto cevek igrao do 40te uspesno.

Jokic poput njih dvojce je krakat, duge ruke mu donose skokove a ne masa. Iscacka je preko odbrambenog koji ga gradi. Sada ce biti jos brzi. Drugo, ako ga gledate, bully ball nije vs centra, vec vs krila i beka kada dodje do preuzimanja. Mislite da nece sa oduva bekove i krila sa ovom manjom kilazom?

Centri ga svakako cuvaju na 7m od kosa zbog suta. Sada mozda krene da ih pretrcava kada malo poskoce na fintu?

miki

pre 3 godine

Мислим да га после овог скидања килаже,чека посао у теретани.Набациће му Амери масу,то је сигурно.

Leonida

pre 3 godine

Jeste Jokić u napadu dobro koristio višak kilograma, ali je objektivno imao problem u odbrani kad nije uopšte mogao da isprati brze bekove tipa Lilarda. Mislim da u napadu neće imati problema, ima on razne načine da muči odbrane, dok bi odbrana trebala da deluje bolje. Jedino me brine da mu se šut nije pokvario, zna procenat da opadne kad se gube kilogrami ili nabacuju mišići kao Bogdan prošle godine npr.

XXL

pre 3 godine

Babu mu babinu kad se nismo porazboljevali i zarazili na derneku uz Halida Bešlića u Ravangradu onomad nećemo nikad. Sav Sombor se sjatio na kuvanje 'somborskog ribljeg kotlića' tj. paprikaša ... zato drž' se somborac i zadaj muke tamo amerima nek' nauče da igraju košarku ... i naravno samo opušteno nemoj da ih forsiraš ...

Ribolovac

pre 3 godine

Taj "višak" kilograma Jokara je fenomenalno nosio i donosio mu je pravagu u igri leđima i kod zagrađivanja, odnosno borbe za poziciju. Tek treba da vidimo šta će "novo telo" konkretno doprineti njegovoj igri.
Sigurno će se manje umarati i trošiti, ali tu Jokić, kako smo mogli da vidimo, i nije imao neki problem. Biće nešto pokretljiviji, brži i skočniji, ali to i nisu bila njegova oružja, niti će on u ovim parametrima imati neku prednost u odnosu na druge centre, naprotiv i dalje će debelo zaostajati za atletama, a neće više imati masu i snagu kojom je kompenzovao nedostatak atlecizma.
Naravno, ostaje mu glava. Glava, po kojoj se izdvaja, ne samo od centarske konkurencije, već i od velike većine svih drugih igrača. Nadam se da će mu ona pomoći da se što pre pronađe u "novom telu" i bude i dalje poseban dragulj ove prelepe igre.

Chitty Chitty Bang Bang

pre 3 godine

Samo da ne izgubi na igri !!!
(Pegone, 12. jul 2020 10:18)

Definitivno neće više moći da igra "bully ball" protiv drugih visokih igrača, niti će moći toliko efektivno da poentira nakon ofanzivnih skokova. To mu se sve baziralo na kombinaciji mase i snage.
Odbrana na postu takođe će biti problematična.

Ne kažem da sveukupno neće biti bolji igrač, ali će definitivno njegova igra trpeti u makar nekim aspektima. Ipak je bio u top 4 najsnažnija centra u ligi(bio je i jedan od najtežih takođe), i obilato je to koristio.

Ribolovac

pre 3 godine

Taj "višak" kilograma Jokara je fenomenalno nosio i donosio mu je pravagu u igri leđima i kod zagrađivanja, odnosno borbe za poziciju. Tek treba da vidimo šta će "novo telo" konkretno doprineti njegovoj igri.
Sigurno će se manje umarati i trošiti, ali tu Jokić, kako smo mogli da vidimo, i nije imao neki problem. Biće nešto pokretljiviji, brži i skočniji, ali to i nisu bila njegova oružja, niti će on u ovim parametrima imati neku prednost u odnosu na druge centre, naprotiv i dalje će debelo zaostajati za atletama, a neće više imati masu i snagu kojom je kompenzovao nedostatak atlecizma.
Naravno, ostaje mu glava. Glava, po kojoj se izdvaja, ne samo od centarske konkurencije, već i od velike većine svih drugih igrača. Nadam se da će mu ona pomoći da se što pre pronađe u "novom telu" i bude i dalje poseban dragulj ove prelepe igre.

Chitty Chitty Bang Bang

pre 3 godine

Samo da ne izgubi na igri !!!
(Pegone, 12. jul 2020 10:18)

Definitivno neće više moći da igra "bully ball" protiv drugih visokih igrača, niti će moći toliko efektivno da poentira nakon ofanzivnih skokova. To mu se sve baziralo na kombinaciji mase i snage.
Odbrana na postu takođe će biti problematična.

Ne kažem da sveukupno neće biti bolji igrač, ali će definitivno njegova igra trpeti u makar nekim aspektima. Ipak je bio u top 4 najsnažnija centra u ligi(bio je i jedan od najtežih takođe), i obilato je to koristio.

miki

pre 3 godine

Мислим да га после овог скидања килаже,чека посао у теретани.Набациће му Амери масу,то је сигурно.

XXL

pre 3 godine

Babu mu babinu kad se nismo porazboljevali i zarazili na derneku uz Halida Bešlića u Ravangradu onomad nećemo nikad. Sav Sombor se sjatio na kuvanje 'somborskog ribljeg kotlića' tj. paprikaša ... zato drž' se somborac i zadaj muke tamo amerima nek' nauče da igraju košarku ... i naravno samo opušteno nemoj da ih forsiraš ...

MilanC

pre 3 godine

Ja nesto nisam video da je Pau Gasol nabacio masu, a opet je dominirao pod reketom i to 20 godina. Nisam ni kod Tim Duncan-a video masu, pa eto cevek igrao do 40te uspesno.

Jokic poput njih dvojce je krakat, duge ruke mu donose skokove a ne masa. Iscacka je preko odbrambenog koji ga gradi. Sada ce biti jos brzi. Drugo, ako ga gledate, bully ball nije vs centra, vec vs krila i beka kada dodje do preuzimanja. Mislite da nece sa oduva bekove i krila sa ovom manjom kilazom?

Centri ga svakako cuvaju na 7m od kosa zbog suta. Sada mozda krene da ih pretrcava kada malo poskoce na fintu?

Sumadin

pre 3 godine

Mislim da je Jokić prvi gastarbajter koji je smršao u srbji a nije se ugojio.
(uroš, 12. jul 2020 10:03)

On je stigao u Srbiju mrsav, u usa je smrsao.

panter pudlica

pre 3 godine

u odbrani nemože,da isprati ne zbog težine več zato što nema te urodjene eksplozivnosti nije je nikad imao ali je težinom i inteligencijom uradio odličan posao u napadu.Sečam se koliko su nabijanjem mase uništili Toni kukoča verovatno najboljeg igrača rame uz rame sa Jordanom recimo Ređi Miler nikad nije dozvolio da mu se nabije masa zbog toga je bio toliko dobar odličan strelac a Panter Toni je imao strašnu tehniku sa visinom centra komotno je mogao biti prvi play,da mu nisu nabili kilažu bio bi sigurno najbolji igrač sveta mnogo bolji od recimo danas Dončiča ili lebrona bio je jedinstven igrač u svetu gde god bi igrao bio bi fenomenalan
(slaviša šmigič, 12. jul 2020 12:32)

"nemože, več, sečam, Ređi Miler, Dinčič..."
Bože sačuvaj...

BaneBl

pre 3 godine

Ima 25 godina tek, nek uci od najboljih kako sacuvati tijelo od povrijeda i starenja. Kazu da neki igraci trose milion dolara godisnje samo na tretmane i oporavak. Ako im to nakon 10 godina produzi karijeru za jednu godinu u plusu su..

znanje-imanje

pre 3 godine

@šmigič - komentar bi bio odličan da nije preteran. Kukoč jeste bio i izvrstan i unikatan. Uz onu konstituciju ipak nije imao super urođen šut. Nije mogao biti plej, kao previsok. Kao pretanak nije mogao da koristi prednost visine na postu itd. Malo si ga "dovršio" previše kao savršenog. I malo si za nedostizanje savršenstva i veličine previše optužio glupe Amere.
Ali da su u NBA često fascinantno, ono da-ne-veruješ glupi to stoji. Naročito sa bildanjem, i baš Tonija - besmisleno. Bio je bolji kada je došao nego kada se nabildovao. Uostalom i Miličić, obaška problem glave, je otišao sa nadprosečnom mehanikom za visinu, i nije mu trebalo nikakvo nabijanje mase. Oni su ga igrački i tehnički unazadili čak, a sve još pogoršali sa nepotrebnom masom.
Jokić je sada ugrozio sve, pre svega šut. Ali i mogućnosti uguravanja, a svejedno vidra na terenu biti neće. Ipak mislim da prosto nije bilo druge opcije, nije mogao ostati onakav. Od svih top (naročito visokih) igrača NBA on je zadnje 3 sezone ubedljivo, daleko najviše ukupno na terenu. Da je zadržao onu masu ortopedija bi uskoro počela sa povredama. Dakle ovo je mora(l)o da (se) uradi.

tocka

pre 3 godine

Pozitivno je sto ce dobiti na brzini, skocnosti i izdrzljivosti, nece lipsati u cetvrtoj cetvrtini. Na sut ne bi trebalo puno da utice, sta vise trebalo bi da se popravi jer ce moci brze da promeni kretanje, pa i da se namesti na bolju poziciju. Jedna stvar je kada trcis sa dzakom masti od dvadeset kila i treba da skocis i sutnes, a druga bez. Logicno je da ce laksi Jokic lakse i brze nalaziti poziciju za sut. To da misici unistavaju procente suta nije istina, onda bi i Dzordan i Bron bili ispodprosecni suteri.

Negativno je sto nece moci da ugurava, ali ce moci da obilazi. Medjutim nije on sad postao perce, i dalje ima snagu koju je imao, samo je izgubio salo.

Sve u svemu mislim da ovim mnogo vise dobija nego sto gubi. Nije on igrac kao Sekil koji je fizicko cudo, on igra na tehniku i glavu, ovo samo moze da mu pomogne.

Leonida

pre 3 godine

Jeste Jokić u napadu dobro koristio višak kilograma, ali je objektivno imao problem u odbrani kad nije uopšte mogao da isprati brze bekove tipa Lilarda. Mislim da u napadu neće imati problema, ima on razne načine da muči odbrane, dok bi odbrana trebala da deluje bolje. Jedino me brine da mu se šut nije pokvario, zna procenat da opadne kad se gube kilogrami ili nabacuju mišići kao Bogdan prošle godine npr.

M

pre 3 godine

Сви анализирате како ће се ово одразити на игру, 150 неких сценарија а нико да помене једну ставку: здрав. Ја сам био витак па сад гојазан, ем што сам у депресији, ем што ми је здравље нарушено.

Danilo Petrovic

pre 3 godine

"Sramota više sa nabijanjem straha kako smo svi zaraženi i rade direktan udar na našu decu da se vakcinišu sve rade parazitski,da unište našu slovensku civilizaciju i to rade tokom čitave njihove istorije prvo smo jih primili na planetu kao izbeglice sa drugih planeta a onda su počeli sve da uništavaju zbog neverovatnog ega isto ovo sad rade kinezi koji bi prodali guzicu radi materialnog a pritom nerazmišljaju pa uništavaju prirodu i sve životinje na planetu.Sramota kako je naša vlada sve prodala i od Srbije napravili smeče uostalom Beograd je trenutno najzagađeniji grad na svetu.Kosovo je uvek bilo bogato i plodno zemljište i postoji razlog zašto je bombardovano i žele,da nam ga otmu a ove naše glavonje nerazmišljaju o ničemu sem da napune đepove" Slaviša Šmigič

Odavno nismo imali ovde ovoliko kvalitetnog trola. Menadjeru, ti li si? Ili se radi jednostavno o prosečnom glasaču vladajuće stranke?

Cakani

pre 3 godine

(tocka, 12. jul 2020 14:22)

Snaga mu ič ne znači u borbi pod košem. Tu je bitna masa, i samo masa. Svi oni NBA centri su jaki kao crna zemlja, i jači od Jokića, ali ih je on svejedno unosio pod obruč MASOM.
Svi najsnažniji post igrači u istoriji košarke bili su jako masivni. Masa je bitna. Lebron ne bi bio sila kakva jeste da nema 120 kg. Činjenica.

123

pre 3 godine

Mislim da je Jokić prvi gastarbajter koji je smršao u srbji a nije se ugojio.
(uroš, 12. jul 2020 10:03)

Evo i ja izgubio 20kg za dva meseca.Pre se ljudi i predmeti odbijali od mene kada ih zakacim, sada se ja odbijam .

Iskreno mislim da ce mu sada biti teze za igru pod obrucem .

Mora teretana pod hitno i uporedo sa tim da dobije koju kilu.Sve ce to biti misici.

panter pudlica

pre 3 godine

Uopšte mi se ne sviđa njegova sadašnja konstitucija. Trebao je ostati svoj. Ovo menja sve, ne samo njegovi gabaritnost i pojavu, već i kompletan način njegove igre. Mislim da je velika greška, ali ajde da vidimo...

slaviša šmigič

pre 3 godine

Sramota više sa nabijanjem straha kako smo svi zaraženi i rade direktan udar na našu decu da se vakcinišu sve rade parazitski,da unište našu slovensku civilizaciju i to rade tokom čitave njihove istorije prvo smo jih primili na planetu kao izbeglice sa drugih planeta a onda su počeli sve da uništavaju zbog neverovatnog ega isto ovo sad rade kinezi koji bi prodali guzicu radi materialnog a pritom nerazmišljaju pa uništavaju prirodu i sve životinje na planetu.Sramota kako je naša vlada sve prodala i od Srbije napravili smeče uostalom Beograd je trenutno najzagađeniji grad na svetu.Kosovo je uvek bilo bogato i plodno zemljište i postoji razlog zašto je bombardovano i žele,da nam ga otmu a ove naše glavonje nerazmišljaju o ničemu sem da napune đepove

slaviša šmigič

pre 3 godine

u odbrani nemože,da isprati ne zbog težine več zato što nema te urodjene eksplozivnosti nije je nikad imao ali je težinom i inteligencijom uradio odličan posao u napadu.Sečam se koliko su nabijanjem mase uništili Toni kukoča verovatno najboljeg igrača rame uz rame sa Jordanom recimo Ređi Miler nikad nije dozvolio da mu se nabije masa zbog toga je bio toliko dobar odličan strelac a Panter Toni je imao strašnu tehniku sa visinom centra komotno je mogao biti prvi play,da mu nisu nabili kilažu bio bi sigurno najbolji igrač sveta mnogo bolji od recimo danas Dončiča ili lebrona bio je jedinstven igrač u svetu gde god bi igrao bio bi fenomenalan

kejt winslet

pre 3 godine

Nema on u plej offu teskog centra poentera kojeg treba da cuva. Njega ce svaka ekipa da napada kroz pikenrol i mismec. Zato mora da bude sto laksi i brzi.
U napadu mislim da uopste nije vise izgubio nego sto je dobio posle dijete.

slaviša šmigič

pre 3 godine

Sramota više sa nabijanjem straha kako smo svi zaraženi i rade direktan udar na našu decu da se vakcinišu sve rade parazitski,da unište našu slovensku civilizaciju i to rade tokom čitave njihove istorije prvo smo jih primili na planetu kao izbeglice sa drugih planeta a onda su počeli sve da uništavaju zbog neverovatnog ega isto ovo sad rade kinezi koji bi prodali guzicu radi materialnog a pritom nerazmišljaju pa uništavaju prirodu i sve životinje na planetu.Sramota kako je naša vlada sve prodala i od Srbije napravili smeče uostalom Beograd je trenutno najzagađeniji grad na svetu.Kosovo je uvek bilo bogato i plodno zemljište i postoji razlog zašto je bombardovano i žele,da nam ga otmu a ove naše glavonje nerazmišljaju o ničemu sem da napune đepove

slaviša šmigič

pre 3 godine

u odbrani nemože,da isprati ne zbog težine več zato što nema te urodjene eksplozivnosti nije je nikad imao ali je težinom i inteligencijom uradio odličan posao u napadu.Sečam se koliko su nabijanjem mase uništili Toni kukoča verovatno najboljeg igrača rame uz rame sa Jordanom recimo Ređi Miler nikad nije dozvolio da mu se nabije masa zbog toga je bio toliko dobar odličan strelac a Panter Toni je imao strašnu tehniku sa visinom centra komotno je mogao biti prvi play,da mu nisu nabili kilažu bio bi sigurno najbolji igrač sveta mnogo bolji od recimo danas Dončiča ili lebrona bio je jedinstven igrač u svetu gde god bi igrao bio bi fenomenalan

panter pudlica

pre 3 godine

Uopšte mi se ne sviđa njegova sadašnja konstitucija. Trebao je ostati svoj. Ovo menja sve, ne samo njegovi gabaritnost i pojavu, već i kompletan način njegove igre. Mislim da je velika greška, ali ajde da vidimo...

Chitty Chitty Bang Bang

pre 3 godine

Samo da ne izgubi na igri !!!
(Pegone, 12. jul 2020 10:18)

Definitivno neće više moći da igra "bully ball" protiv drugih visokih igrača, niti će moći toliko efektivno da poentira nakon ofanzivnih skokova. To mu se sve baziralo na kombinaciji mase i snage.
Odbrana na postu takođe će biti problematična.

Ne kažem da sveukupno neće biti bolji igrač, ali će definitivno njegova igra trpeti u makar nekim aspektima. Ipak je bio u top 4 najsnažnija centra u ligi(bio je i jedan od najtežih takođe), i obilato je to koristio.

Ribolovac

pre 3 godine

Taj "višak" kilograma Jokara je fenomenalno nosio i donosio mu je pravagu u igri leđima i kod zagrađivanja, odnosno borbe za poziciju. Tek treba da vidimo šta će "novo telo" konkretno doprineti njegovoj igri.
Sigurno će se manje umarati i trošiti, ali tu Jokić, kako smo mogli da vidimo, i nije imao neki problem. Biće nešto pokretljiviji, brži i skočniji, ali to i nisu bila njegova oružja, niti će on u ovim parametrima imati neku prednost u odnosu na druge centre, naprotiv i dalje će debelo zaostajati za atletama, a neće više imati masu i snagu kojom je kompenzovao nedostatak atlecizma.
Naravno, ostaje mu glava. Glava, po kojoj se izdvaja, ne samo od centarske konkurencije, već i od velike većine svih drugih igrača. Nadam se da će mu ona pomoći da se što pre pronađe u "novom telu" i bude i dalje poseban dragulj ove prelepe igre.

MilanC

pre 3 godine

Ja nesto nisam video da je Pau Gasol nabacio masu, a opet je dominirao pod reketom i to 20 godina. Nisam ni kod Tim Duncan-a video masu, pa eto cevek igrao do 40te uspesno.

Jokic poput njih dvojce je krakat, duge ruke mu donose skokove a ne masa. Iscacka je preko odbrambenog koji ga gradi. Sada ce biti jos brzi. Drugo, ako ga gledate, bully ball nije vs centra, vec vs krila i beka kada dodje do preuzimanja. Mislite da nece sa oduva bekove i krila sa ovom manjom kilazom?

Centri ga svakako cuvaju na 7m od kosa zbog suta. Sada mozda krene da ih pretrcava kada malo poskoce na fintu?

Danilo Petrovic

pre 3 godine

"Sramota više sa nabijanjem straha kako smo svi zaraženi i rade direktan udar na našu decu da se vakcinišu sve rade parazitski,da unište našu slovensku civilizaciju i to rade tokom čitave njihove istorije prvo smo jih primili na planetu kao izbeglice sa drugih planeta a onda su počeli sve da uništavaju zbog neverovatnog ega isto ovo sad rade kinezi koji bi prodali guzicu radi materialnog a pritom nerazmišljaju pa uništavaju prirodu i sve životinje na planetu.Sramota kako je naša vlada sve prodala i od Srbije napravili smeče uostalom Beograd je trenutno najzagađeniji grad na svetu.Kosovo je uvek bilo bogato i plodno zemljište i postoji razlog zašto je bombardovano i žele,da nam ga otmu a ove naše glavonje nerazmišljaju o ničemu sem da napune đepove" Slaviša Šmigič

Odavno nismo imali ovde ovoliko kvalitetnog trola. Menadjeru, ti li si? Ili se radi jednostavno o prosečnom glasaču vladajuće stranke?

Sumadin

pre 3 godine

Mislim da je Jokić prvi gastarbajter koji je smršao u srbji a nije se ugojio.
(uroš, 12. jul 2020 10:03)

On je stigao u Srbiju mrsav, u usa je smrsao.

XXL

pre 3 godine

Babu mu babinu kad se nismo porazboljevali i zarazili na derneku uz Halida Bešlića u Ravangradu onomad nećemo nikad. Sav Sombor se sjatio na kuvanje 'somborskog ribljeg kotlića' tj. paprikaša ... zato drž' se somborac i zadaj muke tamo amerima nek' nauče da igraju košarku ... i naravno samo opušteno nemoj da ih forsiraš ...

Leonida

pre 3 godine

Jeste Jokić u napadu dobro koristio višak kilograma, ali je objektivno imao problem u odbrani kad nije uopšte mogao da isprati brze bekove tipa Lilarda. Mislim da u napadu neće imati problema, ima on razne načine da muči odbrane, dok bi odbrana trebala da deluje bolje. Jedino me brine da mu se šut nije pokvario, zna procenat da opadne kad se gube kilogrami ili nabacuju mišići kao Bogdan prošle godine npr.

panter pudlica

pre 3 godine

u odbrani nemože,da isprati ne zbog težine več zato što nema te urodjene eksplozivnosti nije je nikad imao ali je težinom i inteligencijom uradio odličan posao u napadu.Sečam se koliko su nabijanjem mase uništili Toni kukoča verovatno najboljeg igrača rame uz rame sa Jordanom recimo Ređi Miler nikad nije dozvolio da mu se nabije masa zbog toga je bio toliko dobar odličan strelac a Panter Toni je imao strašnu tehniku sa visinom centra komotno je mogao biti prvi play,da mu nisu nabili kilažu bio bi sigurno najbolji igrač sveta mnogo bolji od recimo danas Dončiča ili lebrona bio je jedinstven igrač u svetu gde god bi igrao bio bi fenomenalan
(slaviša šmigič, 12. jul 2020 12:32)

"nemože, več, sečam, Ređi Miler, Dinčič..."
Bože sačuvaj...

Cakani

pre 3 godine

(tocka, 12. jul 2020 14:22)

Snaga mu ič ne znači u borbi pod košem. Tu je bitna masa, i samo masa. Svi oni NBA centri su jaki kao crna zemlja, i jači od Jokića, ali ih je on svejedno unosio pod obruč MASOM.
Svi najsnažniji post igrači u istoriji košarke bili su jako masivni. Masa je bitna. Lebron ne bi bio sila kakva jeste da nema 120 kg. Činjenica.

123

pre 3 godine

Mislim da je Jokić prvi gastarbajter koji je smršao u srbji a nije se ugojio.
(uroš, 12. jul 2020 10:03)

Evo i ja izgubio 20kg za dva meseca.Pre se ljudi i predmeti odbijali od mene kada ih zakacim, sada se ja odbijam .

Iskreno mislim da ce mu sada biti teze za igru pod obrucem .

Mora teretana pod hitno i uporedo sa tim da dobije koju kilu.Sve ce to biti misici.

tocka

pre 3 godine

Pozitivno je sto ce dobiti na brzini, skocnosti i izdrzljivosti, nece lipsati u cetvrtoj cetvrtini. Na sut ne bi trebalo puno da utice, sta vise trebalo bi da se popravi jer ce moci brze da promeni kretanje, pa i da se namesti na bolju poziciju. Jedna stvar je kada trcis sa dzakom masti od dvadeset kila i treba da skocis i sutnes, a druga bez. Logicno je da ce laksi Jokic lakse i brze nalaziti poziciju za sut. To da misici unistavaju procente suta nije istina, onda bi i Dzordan i Bron bili ispodprosecni suteri.

Negativno je sto nece moci da ugurava, ali ce moci da obilazi. Medjutim nije on sad postao perce, i dalje ima snagu koju je imao, samo je izgubio salo.

Sve u svemu mislim da ovim mnogo vise dobija nego sto gubi. Nije on igrac kao Sekil koji je fizicko cudo, on igra na tehniku i glavu, ovo samo moze da mu pomogne.

BaneBl

pre 3 godine

Ima 25 godina tek, nek uci od najboljih kako sacuvati tijelo od povrijeda i starenja. Kazu da neki igraci trose milion dolara godisnje samo na tretmane i oporavak. Ako im to nakon 10 godina produzi karijeru za jednu godinu u plusu su..

M

pre 3 godine

Сви анализирате како ће се ово одразити на игру, 150 неких сценарија а нико да помене једну ставку: здрав. Ја сам био витак па сад гојазан, ем што сам у депресији, ем што ми је здравље нарушено.

miki

pre 3 godine

Мислим да га после овог скидања килаже,чека посао у теретани.Набациће му Амери масу,то је сигурно.

kejt winslet

pre 3 godine

Nema on u plej offu teskog centra poentera kojeg treba da cuva. Njega ce svaka ekipa da napada kroz pikenrol i mismec. Zato mora da bude sto laksi i brzi.
U napadu mislim da uopste nije vise izgubio nego sto je dobio posle dijete.

znanje-imanje

pre 3 godine

@šmigič - komentar bi bio odličan da nije preteran. Kukoč jeste bio i izvrstan i unikatan. Uz onu konstituciju ipak nije imao super urođen šut. Nije mogao biti plej, kao previsok. Kao pretanak nije mogao da koristi prednost visine na postu itd. Malo si ga "dovršio" previše kao savršenog. I malo si za nedostizanje savršenstva i veličine previše optužio glupe Amere.
Ali da su u NBA često fascinantno, ono da-ne-veruješ glupi to stoji. Naročito sa bildanjem, i baš Tonija - besmisleno. Bio je bolji kada je došao nego kada se nabildovao. Uostalom i Miličić, obaška problem glave, je otišao sa nadprosečnom mehanikom za visinu, i nije mu trebalo nikakvo nabijanje mase. Oni su ga igrački i tehnički unazadili čak, a sve još pogoršali sa nepotrebnom masom.
Jokić je sada ugrozio sve, pre svega šut. Ali i mogućnosti uguravanja, a svejedno vidra na terenu biti neće. Ipak mislim da prosto nije bilo druge opcije, nije mogao ostati onakav. Od svih top (naročito visokih) igrača NBA on je zadnje 3 sezone ubedljivo, daleko najviše ukupno na terenu. Da je zadržao onu masu ortopedija bi uskoro počela sa povredama. Dakle ovo je mora(l)o da (se) uradi.