Subota, 11.07.2020.

20:12

"Finale Vimbldona najbolji meč u istoriji – bilo je bolno, žalim zbog Federera"

Švedska legenda tenisa Stefan Edberg se posle gotovo tačno godinu dana prisetio finala Vimbldona iz 2019. godine.

Izvor: SS

"Finale Vimbldona najbolji meè u istoriji – bilo je bolno, žalim zbog Federera" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

hehe

pre 3 godine

Kada se mec zavrsio, pisali ste 70%... Jedva cekam da vidim sledece godine koliki ce postotak biti...
(Jumko, 12. jul 2020 10:31)

Postotak!?
I onda neko kaze da ovaj trol nije Hrvat.
Ahahahahahahaaa....

Miloš

pre 3 godine

Bolji (kvalitetni) meč od prošlogodišnjeg finala je polufinale Wimbldona 2018 Djokovic-Nadal. To polufinale je sigurno bio kvalitetni meč od prošlogodišnjeg finala, a po meni najkvalitetni meč u istoriji tenisa je polufinale RG 2013 Nadal-Djokovic, ono je bio vrh tenisa, nema dalje. Znaci RG 2013, pa Wimbldon 2018, na trećem mjestu Wimbldon 2008, na četvrtom AO 2012, i na petom možda prošlogodišnje finale US Opena Nadal-Medvedev. Bilo je tu zaista još dosta nevjerovatnih mečeva, npr finale US Opena 2009, Federer-Del Potro, takodje i polufinale Wimbldona 2013 Djokovic-Del Potro. Al ono što su Nadal i Djokovic odigrali na RG 2013, to je vrh tenisa, nema dalje !

Razmisljanja jednog operisanog od zivota

pre 3 godine

@ "Legenda kaže da Mirka još uvek pije 3 prozaka dnevno..."
(Delije Čikago, 12. jul 2020 12:45)

A tebi je u tenisu najvaznije kako se oseca cija zena? Ne brukaj prave "delije" - ljubitelje PRAVE sportske borbe.

Cuj, Mirka kao deo teniskog meca!!!!!

Djido

pre 3 godine

Sta cu ja, kad si to.
(Djiko ljakse na kvadrat, 12. jul 2020 11:40)

Ko ti je taj Djiko!?
Nisi u stanju ni dve reči da napišeš bez slovne greške.

Najbolji, ali ne i najlepsi

pre 3 godine

@ "Dosadni ste više sa finalom Vimbldona 2019. Svaki drugi dan čitamo o tome."
(Mile, 12. jul 2020 10:35)

Mozda, ali imas mogucnost i pravo da ne citas.
A, sta bi rekao na to sto, evo, vec treci dan zaredom u Kanadi i na francuskom i na engleskom na TV prikazuju taj mec (Ne znam hocu li ga gledati, ali cu nastojati.)?

Meni je u dosadasnjim komentarima (strucnjaka) ovog meca strasno smetalo sto se govorilo da je Novak igrao lose. (Ne znam u kojem to sportu losiji protivnik pobedi?)
Novak je u ovom mecu pokazao SVE sto tenis "trazi": tehniku, taktiku, "glavu". Cinjenica je da ga je RF u drugom setu razvalio (6:1), ali se, onda, presabrao i...

Mislim da ovo jeste NAJBOLJI (ne i najlepsi) mec u FINALU nekog GS. Za najbolji i najlepsi mec uvek bih glasao za polufinale Wimbldona Djokovic - Nadal, a, mozda i RF-Anderson. Od tih meceva je "moglo da se rikne", ali, posto je 2019. finale, onda ima prednost.

Ovo finale (2019) je pokazalo i da je RF mentalno najslabiji kad je u pitanju "velika trojka". (Valjalo je Novaku da se ceo mec bori sa "izdajom" prvog servisa) On uvek na tom planu "strada" i od Novaka, i od Rafe.

sarajevo.ba

pre 3 godine

Kada sa 60 % svoje najbolje igre odigra tako finale , da pobedi Fedrera u njegovoj dnevnoj sobi, njegove botove dovede do ivice samoubistva, Mirku do suza, a jednog GS šampiona da tvrdi da je to najbolji tenis u istoriji, onda gde su Novakove granice ? Možda 23,24...Samo ovaj virus da ode u zaborav.
(ZeZ, 12. jul 2020 11:56)

Nolomanija i vjeciti procenti, bio je na 60% pa na 80%.A kad je 100% ?

ZeZ

pre 3 godine

Kada sa 60 % svoje najbolje igre odigra tako finale , da pobedi Fedrera u njegovoj dnevnoj sobi, njegove botove dovede do ivice samoubistva, Mirku do suza, a jednog GS šampiona da tvrdi da je to najbolji tenis u istoriji, onda gde su Novakove granice ? Možda 23,24...Samo ovaj virus da ode u zaborav.

zivelo srpstvo

pre 3 godine

@aa
Englezi?Haha.Jel to oni sto ih biju mestani na moru,jer se lepo ponasaju?
Tako nas svrbi,a inat i borbu za istinu cemo vecno terati.

Nebojša

pre 3 godine

Svaka čast Edbergu, pokazao je fer odnos i istakao ovaj meč iako je Federerov trener i Borgov sunarodnik. Treba podsetiti da za ATP ovaj meč nije bio najbolji ni i prošloj godini, već onaj u kome je Tim pobedio Đokovića na finalu mastersa u Londonu.
(Darko, 12. jul 2020 10:37)

ATP je odvojen od grenslem turnira taj meč sa Timom je po njima najbolji na ATP turu u toj godini (mastrsi atp 500 i 250) a ne najbolji uopšte to je bilo finale Wimbledona 2019.

Mile

pre 3 godine

Rekao je da dolazi u Beograd kako bi organizovao Adria tur. Adria tur je doživeo fijasko, a on se razboleo. I šta čeka? Ozdravio je, neka ide nazad kući u Monako!

Ljubo

pre 3 godine

Naravno da je bilo bolno a tek će da bude bolno kada vašega ljubimca pretekne u svim aspektima teniske igre.Zato mu sve ovo i radite,napadate ga bez povoda,sabotirali ste gotovo celu sezonu,samo da izađe iz forme,ali ja sam duboko uveren da će Srpskoga Sokola to još više motivisati da bude još jači i još bolji i da vam nanosi još više boli.

Sava

pre 3 godine

Novak na tom finalu nije igrao svoj najbolji tenis! Nekako se mučio, bio je mozda na svojih 70-80%! Zato je i imao lošiju statistiku od Federera. Ali ono što izdvaja šampiona kao što je Novak je to što je uspeo da dobije skoro sve najbitnije poene!! Kad god se lomilo Novak je bio najbolji! Zato ta statistika moze da prevari, ako neko ne odgleda meč, nego samo pogleda brojke. Meč od skoro 6 sati u finalu Australije sa Nadalom je po meni najbolji, ali bitno je da je Novak u oba finala izašao kao pobednik. Tu je i deo odgovora zašto ga zapadni mediji satanizuju. Novak im je svima pomrsio račune. Godinama su nam objašnjavali da su Federer i Nadal najveći ikada, najveće rivalstvo a na kraju će se pokazati da nisu bili najveći ni u svom vremenu jer ih je Novak prestigao. Naravno moćni i bogati sponzori moraju da opravdaju ogroman novac i zato se plasira prica o kulturi, gospodinu, manirima... Federer je na primer 2019 od sponzora dobio 100 miliona a od teniskih turnira 6 i tako bio najplaceniji sportista sveta. Preveliku mašineriju je uzdrmao Novak i zato im ne paše ali oni ne znaju da ga omalovazavanjem samo dodatno motivišu. Finale Vimbldona je najbolji primer kada su se svi urotili protiv njega a on se na kraju ipak svima smejao u facu sa peharom u ruci!

Jumko

pre 3 godine

@Maki Ukazuje tebi! A sto se ostatka planete Zemlje tice, finale Vimbldona 2008. je kavalitetnije od Ao 2012, a tamo "najboljeg u istoriji" nema!

Darko

pre 3 godine

Svaka čast Edbergu, pokazao je fer odnos i istakao ovaj meč iako je Federerov trener i Borgov sunarodnik. Treba podsetiti da za ATP ovaj meč nije bio najbolji ni i prošloj godini, već onaj u kome je Tim pobedio Đokovića na finalu mastersa u Londonu.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Živi dokaz da mo¿eš da odereš Pederera bez riterna,bez servisa,bez podrške....samo uz čistu snagu volje i upornosti. Doduše, recept je Rafin,ali ga je Novak nadgradio na božanstven način. Za Riplija je da je u tri tie-breka napravio 0 (nula) neiznudjenih grešaka.Edberže brate,jeste najbolji ikad, i meč i Nole.

marko

pre 3 godine

Kako lupetaju ljudi... Taj mec je Federer odigrao vrhunski, Novak se mucio ceo mec i nista nije pogadjao... I takav je pobedio Federera... Dakle Djokovic sa svojih 60 odsto je dobio federera koji je odigrao jedan od boljih meceva u zivotu.
Ako treba nekome nek se priseti opet pa pogleda mec.

Miro

pre 3 godine

Niko na terenu nije znao da Federer nece pobediti, niko sem Novaka.
Visko je to ingeniozno najavio recima: On zna da ce pobediti.
Bilo je nezaboravno.
Pet puta sam odjedao na Yotube.

Radenko

pre 3 godine

Najkvalitetniji po samoj igri nije
.sam nole je izjavio da je slabo igrao..medjutim sve ostalo je bilo..najepskiji..najzanimljiviji..najkontravezniji..a moguce i mec koji je odlucio nsjboljeg svih vremena

Maksa

pre 3 godine

Ono sto je meni fascinantno kod Novaka je to sto mu je mama iz Hrvatske tata i Cg a Novak za sebe tvrdi da je srbin. Ocigledno je nesto shvatio sto komentatorima iz ex-yu ovde na portalu jos nikako da dodje u pamet. Zato bih,ako dozvolite,posavetovao ove komentatore sto omalvazavaju Djokovica,da sutra odu u nadlezne intitucije,pocnu da istrazuju rodoslove svojih familija,ali obavezno i pakovanje maramica da ponesu jer kad dodju do istine bice okean suza..Ne ocekujem da posle toga dodjete ovde da se pokajniciki izvinjavate,jos manje ocekujem da priznate svoje poreklo ali eto uradite to da bi vam dusa postala manje zavidna i ljubomorna..Pozdrav za sve Srbe ex ju bilo koje da su veroispovesti ;)

Nebojša

pre 3 godine

Dobar meč super dramatičan ali meni lično su njihova prva dva finala iz 2014 i 2015 bila nešto kvalitetnija nisu bili toliko dramatični ali mislim da je nivo igre bio nešto viši nego u ovom iz 2019 odlično je i ono finale iz 2008 pa Australian open 2012 us open 2015 sve su to neverovatni mečevi i svako ima pravo da sam odabere onaj koji je za njega najbolji meni je najviše drago da je Novak većinu tih najboljih mečeva svih vremena dobio.

Maki

pre 3 godine

Meni je taj na drugom mestu. Glasam za AO 2012, jer sam tada zamalo infarkt dobila. Činjenica da je Nole glavni junak u svim epskim mečevima, ukazuje i na to ko je najbolji u istoriji tenisa!

necu sendvic

pre 3 godine

Pustite ljude da zaborave Nola. Ne cinite mu uslugu sto ih podsecate na njega jer on je sada za svakog normalnog Srbina simbol svega sto je lose u ovom narodu i sto nas je dovelo do ove situacije u kojoj smo.

Miki

pre 3 godine

Moje misljenje je da je Ferderer najveci teniser svih vremena. Uzimajuci u obzir stil igre,uticaj na igru,lakoca pobedjivanja,popularizacija,otmenost itd idt..on je jednostavno sinonim za tenis. Cak da nema Nadala i Djokovica u njegovoj eri i da nismo svedoci kako ga ova dvojica deru vec deceniju i kusur,rekao bih da je i najbolji svih vremena onako na oko. Ovako svako ko prati tenis i gleda objektivno na teniske rezultate,zna da je trenutno najbolji igrac svih vremena Nadal. Novak je drugi. Federer treci. Ja se nadam da ce Novak obici u narednih 5 godina Nadala ali nisam neki optimista. Prognoziram,na kraju karijera Nadal ce imati 22,Nole 21 a Federer ili 20 ili 21.

Jumko

pre 3 godine

Stef, kada osvojis u tenisu kao Zil Velikan Simon, smes da pominjes Djokovica! Do tada, samo Zilova rec ima tezinu! Je li to jasno? Hahahahaha...

Sima Strahota

pre 3 godine

Ne kaže se jučer nego juče i to ma šta se ti pozivaš je najveća farsa 20og veka u režiji Bila Klintona i Alije gde su pomenuta gospoda žrtvovali oko 5000 boraca, ne žena i dece...boraca. Kojih pritom nema oko 5 ili 6 hiljada a ne 200 hiljada koliko pokušava da se predstavi.
A što se tiče engleza i tebe draga disperzijo ovog naroda, savršeno me zabole... One će uvek da ostanu pokvareni, a ti sluga i podanik.

aa

pre 3 godine

XXL ..., i sad se pitaš zašto Englezi ne vole Srbe i Srbiju.., jučer si dobio pravi dokaz..., svi su zločin nazvali pravim imenom, osim onih u čije ime je i počinjen ..

maladapte

pre 3 godine

Једва је жваљо извалио да треба честитати Новаку што је победио, као на силу да му је неко из уста речи извадио! "Федерер је играо фантастично и заслужио је две меч лопте"?! Каква је ово констатација, ово као да не изговара професионални тенисер, а не шампион као што је Едберг. Мржња према Новаку их изобличава скроз, уништиће их на крају!

ekg

pre 3 godine

Iskreno, ipak ne. Bio je to neverovatan preokret ali mec je bio jako cudan, Djokovic ravnodusan tokom vecine meca...Najbolje Gs finale Djokovic- Nadal Ao 2012 ili Nadal - Federer 2008 WB.

ekg

pre 3 godine

Iskreno, ipak ne. Bio je to neverovatan preokret ali mec je bio jako cudan, Djokovic ravnodusan tokom vecine meca...Najbolje Gs finale Djokovic- Nadal Ao 2012 ili Nadal - Federer 2008 WB.

maladapte

pre 3 godine

Једва је жваљо извалио да треба честитати Новаку што је победио, као на силу да му је неко из уста речи извадио! "Федерер је играо фантастично и заслужио је две меч лопте"?! Каква је ово констатација, ово као да не изговара професионални тенисер, а не шампион као што је Едберг. Мржња према Новаку их изобличава скроз, уништиће их на крају!

marko

pre 3 godine

Kako lupetaju ljudi... Taj mec je Federer odigrao vrhunski, Novak se mucio ceo mec i nista nije pogadjao... I takav je pobedio Federera... Dakle Djokovic sa svojih 60 odsto je dobio federera koji je odigrao jedan od boljih meceva u zivotu.
Ako treba nekome nek se priseti opet pa pogleda mec.

Maki

pre 3 godine

Meni je taj na drugom mestu. Glasam za AO 2012, jer sam tada zamalo infarkt dobila. Činjenica da je Nole glavni junak u svim epskim mečevima, ukazuje i na to ko je najbolji u istoriji tenisa!

Radenko

pre 3 godine

Najkvalitetniji po samoj igri nije
.sam nole je izjavio da je slabo igrao..medjutim sve ostalo je bilo..najepskiji..najzanimljiviji..najkontravezniji..a moguce i mec koji je odlucio nsjboljeg svih vremena

Sima Strahota

pre 3 godine

Ne kaže se jučer nego juče i to ma šta se ti pozivaš je najveća farsa 20og veka u režiji Bila Klintona i Alije gde su pomenuta gospoda žrtvovali oko 5000 boraca, ne žena i dece...boraca. Kojih pritom nema oko 5 ili 6 hiljada a ne 200 hiljada koliko pokušava da se predstavi.
A što se tiče engleza i tebe draga disperzijo ovog naroda, savršeno me zabole... One će uvek da ostanu pokvareni, a ti sluga i podanik.

Miro

pre 3 godine

Niko na terenu nije znao da Federer nece pobediti, niko sem Novaka.
Visko je to ingeniozno najavio recima: On zna da ce pobediti.
Bilo je nezaboravno.
Pet puta sam odjedao na Yotube.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Živi dokaz da mo¿eš da odereš Pederera bez riterna,bez servisa,bez podrške....samo uz čistu snagu volje i upornosti. Doduše, recept je Rafin,ali ga je Novak nadgradio na božanstven način. Za Riplija je da je u tri tie-breka napravio 0 (nula) neiznudjenih grešaka.Edberže brate,jeste najbolji ikad, i meč i Nole.

Sava

pre 3 godine

Novak na tom finalu nije igrao svoj najbolji tenis! Nekako se mučio, bio je mozda na svojih 70-80%! Zato je i imao lošiju statistiku od Federera. Ali ono što izdvaja šampiona kao što je Novak je to što je uspeo da dobije skoro sve najbitnije poene!! Kad god se lomilo Novak je bio najbolji! Zato ta statistika moze da prevari, ako neko ne odgleda meč, nego samo pogleda brojke. Meč od skoro 6 sati u finalu Australije sa Nadalom je po meni najbolji, ali bitno je da je Novak u oba finala izašao kao pobednik. Tu je i deo odgovora zašto ga zapadni mediji satanizuju. Novak im je svima pomrsio račune. Godinama su nam objašnjavali da su Federer i Nadal najveći ikada, najveće rivalstvo a na kraju će se pokazati da nisu bili najveći ni u svom vremenu jer ih je Novak prestigao. Naravno moćni i bogati sponzori moraju da opravdaju ogroman novac i zato se plasira prica o kulturi, gospodinu, manirima... Federer je na primer 2019 od sponzora dobio 100 miliona a od teniskih turnira 6 i tako bio najplaceniji sportista sveta. Preveliku mašineriju je uzdrmao Novak i zato im ne paše ali oni ne znaju da ga omalovazavanjem samo dodatno motivišu. Finale Vimbldona je najbolji primer kada su se svi urotili protiv njega a on se na kraju ipak svima smejao u facu sa peharom u ruci!

ZeZ

pre 3 godine

Kada sa 60 % svoje najbolje igre odigra tako finale , da pobedi Fedrera u njegovoj dnevnoj sobi, njegove botove dovede do ivice samoubistva, Mirku do suza, a jednog GS šampiona da tvrdi da je to najbolji tenis u istoriji, onda gde su Novakove granice ? Možda 23,24...Samo ovaj virus da ode u zaborav.

Maksa

pre 3 godine

Ono sto je meni fascinantno kod Novaka je to sto mu je mama iz Hrvatske tata i Cg a Novak za sebe tvrdi da je srbin. Ocigledno je nesto shvatio sto komentatorima iz ex-yu ovde na portalu jos nikako da dodje u pamet. Zato bih,ako dozvolite,posavetovao ove komentatore sto omalvazavaju Djokovica,da sutra odu u nadlezne intitucije,pocnu da istrazuju rodoslove svojih familija,ali obavezno i pakovanje maramica da ponesu jer kad dodju do istine bice okean suza..Ne ocekujem da posle toga dodjete ovde da se pokajniciki izvinjavate,jos manje ocekujem da priznate svoje poreklo ali eto uradite to da bi vam dusa postala manje zavidna i ljubomorna..Pozdrav za sve Srbe ex ju bilo koje da su veroispovesti ;)

Nebojša

pre 3 godine

Svaka čast Edbergu, pokazao je fer odnos i istakao ovaj meč iako je Federerov trener i Borgov sunarodnik. Treba podsetiti da za ATP ovaj meč nije bio najbolji ni i prošloj godini, već onaj u kome je Tim pobedio Đokovića na finalu mastersa u Londonu.
(Darko, 12. jul 2020 10:37)

ATP je odvojen od grenslem turnira taj meč sa Timom je po njima najbolji na ATP turu u toj godini (mastrsi atp 500 i 250) a ne najbolji uopšte to je bilo finale Wimbledona 2019.

Najbolji, ali ne i najlepsi

pre 3 godine

@ "Dosadni ste više sa finalom Vimbldona 2019. Svaki drugi dan čitamo o tome."
(Mile, 12. jul 2020 10:35)

Mozda, ali imas mogucnost i pravo da ne citas.
A, sta bi rekao na to sto, evo, vec treci dan zaredom u Kanadi i na francuskom i na engleskom na TV prikazuju taj mec (Ne znam hocu li ga gledati, ali cu nastojati.)?

Meni je u dosadasnjim komentarima (strucnjaka) ovog meca strasno smetalo sto se govorilo da je Novak igrao lose. (Ne znam u kojem to sportu losiji protivnik pobedi?)
Novak je u ovom mecu pokazao SVE sto tenis "trazi": tehniku, taktiku, "glavu". Cinjenica je da ga je RF u drugom setu razvalio (6:1), ali se, onda, presabrao i...

Mislim da ovo jeste NAJBOLJI (ne i najlepsi) mec u FINALU nekog GS. Za najbolji i najlepsi mec uvek bih glasao za polufinale Wimbldona Djokovic - Nadal, a, mozda i RF-Anderson. Od tih meceva je "moglo da se rikne", ali, posto je 2019. finale, onda ima prednost.

Ovo finale (2019) je pokazalo i da je RF mentalno najslabiji kad je u pitanju "velika trojka". (Valjalo je Novaku da se ceo mec bori sa "izdajom" prvog servisa) On uvek na tom planu "strada" i od Novaka, i od Rafe.

Darko

pre 3 godine

Svaka čast Edbergu, pokazao je fer odnos i istakao ovaj meč iako je Federerov trener i Borgov sunarodnik. Treba podsetiti da za ATP ovaj meč nije bio najbolji ni i prošloj godini, već onaj u kome je Tim pobedio Đokovića na finalu mastersa u Londonu.

Razmisljanja jednog operisanog od zivota

pre 3 godine

@ "Legenda kaže da Mirka još uvek pije 3 prozaka dnevno..."
(Delije Čikago, 12. jul 2020 12:45)

A tebi je u tenisu najvaznije kako se oseca cija zena? Ne brukaj prave "delije" - ljubitelje PRAVE sportske borbe.

Cuj, Mirka kao deo teniskog meca!!!!!

Ljubo

pre 3 godine

Naravno da je bilo bolno a tek će da bude bolno kada vašega ljubimca pretekne u svim aspektima teniske igre.Zato mu sve ovo i radite,napadate ga bez povoda,sabotirali ste gotovo celu sezonu,samo da izađe iz forme,ali ja sam duboko uveren da će Srpskoga Sokola to još više motivisati da bude još jači i još bolji i da vam nanosi još više boli.

hehe

pre 3 godine

Kada se mec zavrsio, pisali ste 70%... Jedva cekam da vidim sledece godine koliki ce postotak biti...
(Jumko, 12. jul 2020 10:31)

Postotak!?
I onda neko kaze da ovaj trol nije Hrvat.
Ahahahahahahaaa....

aa

pre 3 godine

XXL ..., i sad se pitaš zašto Englezi ne vole Srbe i Srbiju.., jučer si dobio pravi dokaz..., svi su zločin nazvali pravim imenom, osim onih u čije ime je i počinjen ..

Nebojša

pre 3 godine

Dobar meč super dramatičan ali meni lično su njihova prva dva finala iz 2014 i 2015 bila nešto kvalitetnija nisu bili toliko dramatični ali mislim da je nivo igre bio nešto viši nego u ovom iz 2019 odlično je i ono finale iz 2008 pa Australian open 2012 us open 2015 sve su to neverovatni mečevi i svako ima pravo da sam odabere onaj koji je za njega najbolji meni je najviše drago da je Novak većinu tih najboljih mečeva svih vremena dobio.

zivelo srpstvo

pre 3 godine

@aa
Englezi?Haha.Jel to oni sto ih biju mestani na moru,jer se lepo ponasaju?
Tako nas svrbi,a inat i borbu za istinu cemo vecno terati.

necu sendvic

pre 3 godine

Pustite ljude da zaborave Nola. Ne cinite mu uslugu sto ih podsecate na njega jer on je sada za svakog normalnog Srbina simbol svega sto je lose u ovom narodu i sto nas je dovelo do ove situacije u kojoj smo.

Miloš

pre 3 godine

Bolji (kvalitetni) meč od prošlogodišnjeg finala je polufinale Wimbldona 2018 Djokovic-Nadal. To polufinale je sigurno bio kvalitetni meč od prošlogodišnjeg finala, a po meni najkvalitetni meč u istoriji tenisa je polufinale RG 2013 Nadal-Djokovic, ono je bio vrh tenisa, nema dalje. Znaci RG 2013, pa Wimbldon 2018, na trećem mjestu Wimbldon 2008, na četvrtom AO 2012, i na petom možda prošlogodišnje finale US Opena Nadal-Medvedev. Bilo je tu zaista još dosta nevjerovatnih mečeva, npr finale US Opena 2009, Federer-Del Potro, takodje i polufinale Wimbldona 2013 Djokovic-Del Potro. Al ono što su Nadal i Djokovic odigrali na RG 2013, to je vrh tenisa, nema dalje !

Miki

pre 3 godine

Moje misljenje je da je Ferderer najveci teniser svih vremena. Uzimajuci u obzir stil igre,uticaj na igru,lakoca pobedjivanja,popularizacija,otmenost itd idt..on je jednostavno sinonim za tenis. Cak da nema Nadala i Djokovica u njegovoj eri i da nismo svedoci kako ga ova dvojica deru vec deceniju i kusur,rekao bih da je i najbolji svih vremena onako na oko. Ovako svako ko prati tenis i gleda objektivno na teniske rezultate,zna da je trenutno najbolji igrac svih vremena Nadal. Novak je drugi. Federer treci. Ja se nadam da ce Novak obici u narednih 5 godina Nadala ali nisam neki optimista. Prognoziram,na kraju karijera Nadal ce imati 22,Nole 21 a Federer ili 20 ili 21.

Djido

pre 3 godine

Sta cu ja, kad si to.
(Djiko ljakse na kvadrat, 12. jul 2020 11:40)

Ko ti je taj Djiko!?
Nisi u stanju ni dve reči da napišeš bez slovne greške.

Jumko

pre 3 godine

Stef, kada osvojis u tenisu kao Zil Velikan Simon, smes da pominjes Djokovica! Do tada, samo Zilova rec ima tezinu! Je li to jasno? Hahahahaha...

sarajevo.ba

pre 3 godine

Kada sa 60 % svoje najbolje igre odigra tako finale , da pobedi Fedrera u njegovoj dnevnoj sobi, njegove botove dovede do ivice samoubistva, Mirku do suza, a jednog GS šampiona da tvrdi da je to najbolji tenis u istoriji, onda gde su Novakove granice ? Možda 23,24...Samo ovaj virus da ode u zaborav.
(ZeZ, 12. jul 2020 11:56)

Nolomanija i vjeciti procenti, bio je na 60% pa na 80%.A kad je 100% ?

Jumko

pre 3 godine

@Maki Ukazuje tebi! A sto se ostatka planete Zemlje tice, finale Vimbldona 2008. je kavalitetnije od Ao 2012, a tamo "najboljeg u istoriji" nema!

Mile

pre 3 godine

Rekao je da dolazi u Beograd kako bi organizovao Adria tur. Adria tur je doživeo fijasko, a on se razboleo. I šta čeka? Ozdravio je, neka ide nazad kući u Monako!

aa

pre 3 godine

XXL ..., i sad se pitaš zašto Englezi ne vole Srbe i Srbiju.., jučer si dobio pravi dokaz..., svi su zločin nazvali pravim imenom, osim onih u čije ime je i počinjen ..

necu sendvic

pre 3 godine

Pustite ljude da zaborave Nola. Ne cinite mu uslugu sto ih podsecate na njega jer on je sada za svakog normalnog Srbina simbol svega sto je lose u ovom narodu i sto nas je dovelo do ove situacije u kojoj smo.

Miki

pre 3 godine

Moje misljenje je da je Ferderer najveci teniser svih vremena. Uzimajuci u obzir stil igre,uticaj na igru,lakoca pobedjivanja,popularizacija,otmenost itd idt..on je jednostavno sinonim za tenis. Cak da nema Nadala i Djokovica u njegovoj eri i da nismo svedoci kako ga ova dvojica deru vec deceniju i kusur,rekao bih da je i najbolji svih vremena onako na oko. Ovako svako ko prati tenis i gleda objektivno na teniske rezultate,zna da je trenutno najbolji igrac svih vremena Nadal. Novak je drugi. Federer treci. Ja se nadam da ce Novak obici u narednih 5 godina Nadala ali nisam neki optimista. Prognoziram,na kraju karijera Nadal ce imati 22,Nole 21 a Federer ili 20 ili 21.

Mile

pre 3 godine

Rekao je da dolazi u Beograd kako bi organizovao Adria tur. Adria tur je doživeo fijasko, a on se razboleo. I šta čeka? Ozdravio je, neka ide nazad kući u Monako!

Jumko

pre 3 godine

Stef, kada osvojis u tenisu kao Zil Velikan Simon, smes da pominjes Djokovica! Do tada, samo Zilova rec ima tezinu! Je li to jasno? Hahahahaha...

maladapte

pre 3 godine

Једва је жваљо извалио да треба честитати Новаку што је победио, као на силу да му је неко из уста речи извадио! "Федерер је играо фантастично и заслужио је две меч лопте"?! Каква је ово констатација, ово као да не изговара професионални тенисер, а не шампион као што је Едберг. Мржња према Новаку их изобличава скроз, уништиће их на крају!

Jumko

pre 3 godine

@Maki Ukazuje tebi! A sto se ostatka planete Zemlje tice, finale Vimbldona 2008. je kavalitetnije od Ao 2012, a tamo "najboljeg u istoriji" nema!

sarajevo.ba

pre 3 godine

Kada sa 60 % svoje najbolje igre odigra tako finale , da pobedi Fedrera u njegovoj dnevnoj sobi, njegove botove dovede do ivice samoubistva, Mirku do suza, a jednog GS šampiona da tvrdi da je to najbolji tenis u istoriji, onda gde su Novakove granice ? Možda 23,24...Samo ovaj virus da ode u zaborav.
(ZeZ, 12. jul 2020 11:56)

Nolomanija i vjeciti procenti, bio je na 60% pa na 80%.A kad je 100% ?

ekg

pre 3 godine

Iskreno, ipak ne. Bio je to neverovatan preokret ali mec je bio jako cudan, Djokovic ravnodusan tokom vecine meca...Najbolje Gs finale Djokovic- Nadal Ao 2012 ili Nadal - Federer 2008 WB.

Maki

pre 3 godine

Meni je taj na drugom mestu. Glasam za AO 2012, jer sam tada zamalo infarkt dobila. Činjenica da je Nole glavni junak u svim epskim mečevima, ukazuje i na to ko je najbolji u istoriji tenisa!

marko

pre 3 godine

Kako lupetaju ljudi... Taj mec je Federer odigrao vrhunski, Novak se mucio ceo mec i nista nije pogadjao... I takav je pobedio Federera... Dakle Djokovic sa svojih 60 odsto je dobio federera koji je odigrao jedan od boljih meceva u zivotu.
Ako treba nekome nek se priseti opet pa pogleda mec.

Darko

pre 3 godine

Svaka čast Edbergu, pokazao je fer odnos i istakao ovaj meč iako je Federerov trener i Borgov sunarodnik. Treba podsetiti da za ATP ovaj meč nije bio najbolji ni i prošloj godini, već onaj u kome je Tim pobedio Đokovića na finalu mastersa u Londonu.

Maksa

pre 3 godine

Ono sto je meni fascinantno kod Novaka je to sto mu je mama iz Hrvatske tata i Cg a Novak za sebe tvrdi da je srbin. Ocigledno je nesto shvatio sto komentatorima iz ex-yu ovde na portalu jos nikako da dodje u pamet. Zato bih,ako dozvolite,posavetovao ove komentatore sto omalvazavaju Djokovica,da sutra odu u nadlezne intitucije,pocnu da istrazuju rodoslove svojih familija,ali obavezno i pakovanje maramica da ponesu jer kad dodju do istine bice okean suza..Ne ocekujem da posle toga dodjete ovde da se pokajniciki izvinjavate,jos manje ocekujem da priznate svoje poreklo ali eto uradite to da bi vam dusa postala manje zavidna i ljubomorna..Pozdrav za sve Srbe ex ju bilo koje da su veroispovesti ;)

Razmisljanja jednog operisanog od zivota

pre 3 godine

@ "Legenda kaže da Mirka još uvek pije 3 prozaka dnevno..."
(Delije Čikago, 12. jul 2020 12:45)

A tebi je u tenisu najvaznije kako se oseca cija zena? Ne brukaj prave "delije" - ljubitelje PRAVE sportske borbe.

Cuj, Mirka kao deo teniskog meca!!!!!

Sima Strahota

pre 3 godine

Ne kaže se jučer nego juče i to ma šta se ti pozivaš je najveća farsa 20og veka u režiji Bila Klintona i Alije gde su pomenuta gospoda žrtvovali oko 5000 boraca, ne žena i dece...boraca. Kojih pritom nema oko 5 ili 6 hiljada a ne 200 hiljada koliko pokušava da se predstavi.
A što se tiče engleza i tebe draga disperzijo ovog naroda, savršeno me zabole... One će uvek da ostanu pokvareni, a ti sluga i podanik.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Živi dokaz da mo¿eš da odereš Pederera bez riterna,bez servisa,bez podrške....samo uz čistu snagu volje i upornosti. Doduše, recept je Rafin,ali ga je Novak nadgradio na božanstven način. Za Riplija je da je u tri tie-breka napravio 0 (nula) neiznudjenih grešaka.Edberže brate,jeste najbolji ikad, i meč i Nole.

Miloš

pre 3 godine

Bolji (kvalitetni) meč od prošlogodišnjeg finala je polufinale Wimbldona 2018 Djokovic-Nadal. To polufinale je sigurno bio kvalitetni meč od prošlogodišnjeg finala, a po meni najkvalitetni meč u istoriji tenisa je polufinale RG 2013 Nadal-Djokovic, ono je bio vrh tenisa, nema dalje. Znaci RG 2013, pa Wimbldon 2018, na trećem mjestu Wimbldon 2008, na četvrtom AO 2012, i na petom možda prošlogodišnje finale US Opena Nadal-Medvedev. Bilo je tu zaista još dosta nevjerovatnih mečeva, npr finale US Opena 2009, Federer-Del Potro, takodje i polufinale Wimbldona 2013 Djokovic-Del Potro. Al ono što su Nadal i Djokovic odigrali na RG 2013, to je vrh tenisa, nema dalje !

Djido

pre 3 godine

Sta cu ja, kad si to.
(Djiko ljakse na kvadrat, 12. jul 2020 11:40)

Ko ti je taj Djiko!?
Nisi u stanju ni dve reči da napišeš bez slovne greške.

Nebojša

pre 3 godine

Dobar meč super dramatičan ali meni lično su njihova prva dva finala iz 2014 i 2015 bila nešto kvalitetnija nisu bili toliko dramatični ali mislim da je nivo igre bio nešto viši nego u ovom iz 2019 odlično je i ono finale iz 2008 pa Australian open 2012 us open 2015 sve su to neverovatni mečevi i svako ima pravo da sam odabere onaj koji je za njega najbolji meni je najviše drago da je Novak većinu tih najboljih mečeva svih vremena dobio.

Ljubo

pre 3 godine

Naravno da je bilo bolno a tek će da bude bolno kada vašega ljubimca pretekne u svim aspektima teniske igre.Zato mu sve ovo i radite,napadate ga bez povoda,sabotirali ste gotovo celu sezonu,samo da izađe iz forme,ali ja sam duboko uveren da će Srpskoga Sokola to još više motivisati da bude još jači i još bolji i da vam nanosi još više boli.

Radenko

pre 3 godine

Najkvalitetniji po samoj igri nije
.sam nole je izjavio da je slabo igrao..medjutim sve ostalo je bilo..najepskiji..najzanimljiviji..najkontravezniji..a moguce i mec koji je odlucio nsjboljeg svih vremena

Sava

pre 3 godine

Novak na tom finalu nije igrao svoj najbolji tenis! Nekako se mučio, bio je mozda na svojih 70-80%! Zato je i imao lošiju statistiku od Federera. Ali ono što izdvaja šampiona kao što je Novak je to što je uspeo da dobije skoro sve najbitnije poene!! Kad god se lomilo Novak je bio najbolji! Zato ta statistika moze da prevari, ako neko ne odgleda meč, nego samo pogleda brojke. Meč od skoro 6 sati u finalu Australije sa Nadalom je po meni najbolji, ali bitno je da je Novak u oba finala izašao kao pobednik. Tu je i deo odgovora zašto ga zapadni mediji satanizuju. Novak im je svima pomrsio račune. Godinama su nam objašnjavali da su Federer i Nadal najveći ikada, najveće rivalstvo a na kraju će se pokazati da nisu bili najveći ni u svom vremenu jer ih je Novak prestigao. Naravno moćni i bogati sponzori moraju da opravdaju ogroman novac i zato se plasira prica o kulturi, gospodinu, manirima... Federer je na primer 2019 od sponzora dobio 100 miliona a od teniskih turnira 6 i tako bio najplaceniji sportista sveta. Preveliku mašineriju je uzdrmao Novak i zato im ne paše ali oni ne znaju da ga omalovazavanjem samo dodatno motivišu. Finale Vimbldona je najbolji primer kada su se svi urotili protiv njega a on se na kraju ipak svima smejao u facu sa peharom u ruci!

zivelo srpstvo

pre 3 godine

@aa
Englezi?Haha.Jel to oni sto ih biju mestani na moru,jer se lepo ponasaju?
Tako nas svrbi,a inat i borbu za istinu cemo vecno terati.

ZeZ

pre 3 godine

Kada sa 60 % svoje najbolje igre odigra tako finale , da pobedi Fedrera u njegovoj dnevnoj sobi, njegove botove dovede do ivice samoubistva, Mirku do suza, a jednog GS šampiona da tvrdi da je to najbolji tenis u istoriji, onda gde su Novakove granice ? Možda 23,24...Samo ovaj virus da ode u zaborav.

Najbolji, ali ne i najlepsi

pre 3 godine

@ "Dosadni ste više sa finalom Vimbldona 2019. Svaki drugi dan čitamo o tome."
(Mile, 12. jul 2020 10:35)

Mozda, ali imas mogucnost i pravo da ne citas.
A, sta bi rekao na to sto, evo, vec treci dan zaredom u Kanadi i na francuskom i na engleskom na TV prikazuju taj mec (Ne znam hocu li ga gledati, ali cu nastojati.)?

Meni je u dosadasnjim komentarima (strucnjaka) ovog meca strasno smetalo sto se govorilo da je Novak igrao lose. (Ne znam u kojem to sportu losiji protivnik pobedi?)
Novak je u ovom mecu pokazao SVE sto tenis "trazi": tehniku, taktiku, "glavu". Cinjenica je da ga je RF u drugom setu razvalio (6:1), ali se, onda, presabrao i...

Mislim da ovo jeste NAJBOLJI (ne i najlepsi) mec u FINALU nekog GS. Za najbolji i najlepsi mec uvek bih glasao za polufinale Wimbldona Djokovic - Nadal, a, mozda i RF-Anderson. Od tih meceva je "moglo da se rikne", ali, posto je 2019. finale, onda ima prednost.

Ovo finale (2019) je pokazalo i da je RF mentalno najslabiji kad je u pitanju "velika trojka". (Valjalo je Novaku da se ceo mec bori sa "izdajom" prvog servisa) On uvek na tom planu "strada" i od Novaka, i od Rafe.

Nebojša

pre 3 godine

Svaka čast Edbergu, pokazao je fer odnos i istakao ovaj meč iako je Federerov trener i Borgov sunarodnik. Treba podsetiti da za ATP ovaj meč nije bio najbolji ni i prošloj godini, već onaj u kome je Tim pobedio Đokovića na finalu mastersa u Londonu.
(Darko, 12. jul 2020 10:37)

ATP je odvojen od grenslem turnira taj meč sa Timom je po njima najbolji na ATP turu u toj godini (mastrsi atp 500 i 250) a ne najbolji uopšte to je bilo finale Wimbledona 2019.

hehe

pre 3 godine

Kada se mec zavrsio, pisali ste 70%... Jedva cekam da vidim sledece godine koliki ce postotak biti...
(Jumko, 12. jul 2020 10:31)

Postotak!?
I onda neko kaze da ovaj trol nije Hrvat.
Ahahahahahahaaa....

Miro

pre 3 godine

Niko na terenu nije znao da Federer nece pobediti, niko sem Novaka.
Visko je to ingeniozno najavio recima: On zna da ce pobediti.
Bilo je nezaboravno.
Pet puta sam odjedao na Yotube.