Petak, 03.07.2020.

09:35

Ponoćni potres u Španiji – ljutiti Mesi napušta Barselonu?

Prestižni radio "Kadena ser" objavio je oko ponoći bombastičnu informaciju koju su preneli svi španski mediji.

Izvor: SS

Ponoæni potres u Španiji – ljutiti Mesi napušta Barselonu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

drago

pre 3 godine

De Jong se pokazao kao totalni promašaj. Barca je zadnje 2 sezone osvojila 2 titule sa 25 bodova prednosti, dovela De Jonga za jednu od rekordnih odšteta, najavljivali su ga kao novoga Xavija da bi ove sezone najvjerojatnije ostali bez titule. Pokazalo se da su usporedbe s Modricem totalna glupost.

hmm

pre 3 godine

(Ljubo, 3. jul 2020 18:57)

Jesil ti ikako video sta sam ja napisao? Lepo sam napisao da mu je dovoljan samo Nejmar umesto Grizmana. Ne treba mu ni Mbape, ni Haland, ni Sanco ni tih jedno 10 najboljih igraca koje si ti naveo. Znaci, dovoljni su sadasnji igraci i Nejmar umesto Grizmana i to je to. Barsa bi bez problema osvojila titulu. A Barselona bi svakako osvojila titulu i sa sadasnjim timom da Mesi nije bio ozljedjen u prvih 7 kola kada je Barsa zauzimala tek sesto mesto na tabeli. Tu je Barsa izgubila titulu. Zadnjih 10 godina Barselona je uvek imala fenomenalan start sezone u Primeri pa su posle sebi i mogli priustiti koji kiks. Ove sezone zbog ozljede Mesija su vec na startu prosuli dosta bodova i bas su zbog toga izgubili titulu.

Ljubo

pre 3 godine

Pa naravno da bi bila prva da dođe Neimar,M'bape,Haland,Sančo,i još jednu 10 najboljih igrača na svetu pa tako je najlakše uzeti titulu.I onda bi sve zasluge opet pripisali ovom malom bradati istetovirani naduvenku.Budi ti sada najbolji sa ovim timom,sada daj 70 golova i 50 asistencija ja ću odma potpisati da je on najbolji svih vremena.Ali on to nikada nit je bio nit će biti zato što on zna samo da igra kada ima još 10 najboljih igrača oko sebe a kada imaš 10 najboljih igrača oko sebe onda bi i Grizman što ga sada svi pljujte bio naj bolji golgeter jer mnogo bi teško bilo dati gol kada ti nameste loptu kao na tacni a ti samo treba da postaviš glavu ili nogu i sproveden loptu u prazan gol.

Hmm

pre 3 godine

(Ljubo, 3. jul 2020 15:59)

Za Barsu bi i bilo bolje da Mesija pitaju koga ce dovesti. Jer bi on doveo Nejmara umesto Grizmana, a Barsa bi sa njim bila ubedljivo prva i ti taj komentar sada ne bi ni napisao.

Da dodam

pre 3 godine

Ljubo, 3. jul 2020 15:59
Evo ga javio se jedan od kompleksasa.
Nisam znao da je Mesi unistio mnoga detinjstva kako sirom Srbije, tako i sveta. Ostali normalni ljubitelji fudbala uzivaju u Mesijevim igrama i fudbalu.

Ljubo

pre 3 godine

A što niko ne pita šta kažu ostali igrači,svi pitaju šta kaže ovaj mali bradati istetovirani ljigavac. Dali je on igrač ili je sve u klubu od predsednika do trenera.On treba da igra fudbal i da da sve od sebe na terenu a ako mu se ne sviđa politika kluba on može da ode u neki drugi klub.On bi da ga trenira Ferguson već odavno dobio kopačku u glavu i bio najuren iz kluba.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Sad kad bi otisao, isti oni diletanti koji godinama brabonjaju da se 'nije dokazao izvan barce', mada to nikad i nitko nije rekao za maldinia ili tottia, krenuli bi s pricom da je kukavica koji napusta brod koji tone.

Volio bih da messi javno, urbi et orbi, kaze sve. Da postavi ultimatum. I onda ode ako ga ne ispostuju. Pa u zadnjih skoro 20 godina jedini normalan trener koji je bio svjetska klasa i znao posao bio je pep. Apsolutno nesposobna uprava unistila je messieve najbolje igracke godine krivim odabirom trenera i nevidjeno katastrofalnom transfer politikom.

S jedne strane volio bih da messi ostane. A s druge... zamislimo da ode u englesku i poubija konkurenciju tamo i postavi rekorde, sta bi to bilo! :D

tonac

pre 3 godine

Barsa ponovo ima dva opsasna talenta u svom dvoristu. To su Fati i Puig. Zalog za buducnost. Ne vidim nikakvu potrebu za Nejmarom ili bilo kim u buducnosti jer ovaj mali ce biti paklen igrac po levoj strani. Tek mu je 17 god. Puig na sredini vec sa 20 god pokazuje izuzeznu zrelost osim odlicne tehnike i pregleda igre, ali i brzine. Dva igraca oko kojih bi trebali graditi buducnost. Moraju dobijati sto vise prilike i tako se razvijat. Od zlatne generacije Mesija , Xavia i Inieste, nisu imali ovakve talente. Ako i to uprskaju onda su stvarno debili.Mesi ostao ili ne, ne moze jos dugo ali ako bi mozda Xavi preuzeo klupu, moglo bi biti zanimljivo. Poslednji ples Mesija na Nou Campu. U svakom slucaju ova uprava bi trebala uskoro odstupit. Mnogo losih poteza su imali.

Shkomi

pre 3 godine

Realno i treba . Sa ovakvim timom ništa ne može da napravi . Mislim na klupu koje uopšte ni ne postoji...pored 3. ofanzivnih koji jesu možda i najbolji napadački trio na svetu plus odlični Dembele, sredini koja ima nekoliko odličnih igrača ali daleko od napada, odlične i odbrane (centralne) 3 igrača....Oni nemaju nikog baš na klupi. u napadu baš haos , samo onaj Danac, sredina ako npr. Rakitić, Vidal i De Jong igraju samo Artur dobar na klupi ... odbrana isto . Zna da sa samo 15.tak dobrih igrača i ostalim koji ni u Napulju, Olimpiku, Laciju, Valensiji itd ne bi igrali startnu postavu ne može osvojiti ništa .
Samo u Španiji Real i Atletiko imaju mnogo duži klupu, pa i još nekoliko klubova ima bolju klupu od barse . A l.sampiona tek...
Barselona sada može bukvalno osvojiti sve , ali i izgubiti od svakog. Zavisi od toga koliko je od ovih 15. tak igrača na raspolaganju

Bolesni skot

pre 3 godine

Kad pročitam da je Vidal "zalutao" u Barsu digne mi se kosa od "stručnjaka"... Čovek jedini gine na terenu, i u odbrani i u napadu...90 minuta, čak je i špic... dok se ostali šetkaju i dodaju izmedju sebe u nedogled! On je tip igrača poput Zedorfa, Davidsa, Kantea, Gatuza...

Mali Perica

pre 3 godine

Ništa čudno dođe Pjanić,kontrola igre Barcelone dolazi u njegove ruke,Mesi je svatio da nema više šta da radi u Barsi,bolje da traži novi klub.

floor

pre 3 godine

22 gola i 17 asistencija a nije igrao dva mjeseca zbog povrede, Kralj
(eli, 03. jul 2020 10:24)

A koja to dva meseca nije igrao?
Propustio je samo prva cetiri kola, to nisu dva meseca.

Rade

pre 3 godine

Voleo bih da ode već ovog leta kod Gvardiole u Siti. Da igra najisturenijeg igrača baš kao Barsi u doba Pepa i da poobara sve moguće rekorde u PL.

S(T)ipsa

pre 3 godine

Niko nije iznad kluba osilio se mališa , bira saigrače u reprezentaciji, smenjuje trenere i predsednike klubova.Sledećeg leta može samo u Argentinu da se vrati.

morty

pre 3 godine

@Kopernik Istina, po meni takodje ni ovu godinu ne treba da ostane, to je to, vidi se prezasicenost i covek nema vise tolerancije prema ostalim kantama, sto opravdavam. Vidal je po meni totalni promasaj za Barsu, lik nista ne pokazuje, verujem da ni sam ne zna kako je zavrsio u Barsi. Jedino sto bi dodao za Mesija, je da su i njega u velikoj meri afirmisali Xavi i Iniesta, kolimo god Mesi golova dao, misljenja sam da ne bi ni u pola bio igrac koji je danas da nije bilo ove dvojice navedenih. Samo naravno, uvek su se najvise uzdizali i cenili igraci koji postizu golove, sto je po meni donekle pogresno. U tim godinama, jos pod Gvardiolom (koji je doktor za sve trenere koji su kasnije dosli) svaki napad je kretao od dvojice igraca, koji po utakmici nisu imali 2 netacna pasa. Pregled igre na vrhuncu i same asistencije koje je Mesi od njih dobijao su ga napravile tim sto je danas. Vidi se razlika u poslednjih par sezona, Barsi fale takvi igraci, koji znaju da ga iskoriste i proigraju, a ne dodavanje Mesiju na pola pa ga pustis i ocekujes da ce sve sam da resi. Ne kazem da nije bilo takvih situacija al ipak to nikad rezultata dalo nije. Lik je jednostavno masina za golove i ako mu das igraca tipa De Brujne, resio si sve probleme.

Miki

pre 3 godine

Jos od 2016 barselona se raspada a messi je jedini krivac sto su osvajali trofeje(uz ter stegena i po nekog ko zabljesne u datom momentu). Od te 2016 katastrofalno gotovo sistemsko unistavanje barselone je pocelo. Olako su se pustili dobri igraci malkom artur alkaser i dovodili igraci koji apsolutno ne odgovaraju barsinom stilu igre(vidal paulinjo grizman). Doveden je sarlatan valverde koji je imo vise srece nego pameti. Glavni problem te 2016 se mogo naslutiti jos 2015 i one triple krune gde je MSN trojac pokazao da su najbolji trio svih vremena. Toliko su bili dobri da im vezni red nije ni trebo sto je tad i bio slucaj jer su rakitic i buskets najgori vezni duo u istoriji fudbala. Upropastili su kutinja doveli mlakonju dembelea koji nema pojma nista. Upropastili ekipu igro ko sta je stigo messi je jedini igrao fudbal i na kraju sva krivica na njega. Pike alba buskets rakitic njih treba isutirati iz kluba najodvratniji igraci koji su igrali za barsu. I posle svega ovoga svako normalan bi digo ruke od gomile indijanaca.

Jay

pre 3 godine

(4ever, 3. jul 2020 10:00)

Iako ne verujem da će Messi bilo gde iz Barce, ovaj mi scenario (posle ostanka u Barci) deluje najrealnije. To, opet, nije vezano samo za fudbalski aspekt, ima tu i biznisa i sponzorskih ugovora.
Prvo, znamo da je Lautaro Martinez već dve godine velika želja Barcelone, te je moguća trampa, uz Interovu doplatu.
Drugo, već neko vreme je javna tajna da Inter hoće da raskine ugovor sa kompanijom Nike, a Adidas to čeka iz prikrajka. Zna se ko je, još uvek, glavni promoter Adidasa kad je u pitanju fudbal. Možda je sve to deo dogovora, kao što je svojevremeno Nike pomogao da Ronaldo pređe 1997. godine iz Barcelone u Inter, a godinu dana nakon toga postao i sponzor Intera.
Što bi reko Srboljub Krstići u seriji Crni Gruja: "Može da bude, a ne mora da znači."

qpus

pre 3 godine

Voleo bih da ode već ovog leta kod Gvardiole u Siti. Da igra najisturenijeg igrača baš kao Barsi u doba Pepa i da poobara sve moguće rekorde u PL.
(Rade, 03. jul 2020 10:36)
Kada bi ga kojekakvi stoperi carltona, brajtona, norvica i kristal palasa prebijali i mesarili iz kolo u kolo, poobarao bi samo rekorde provedene na bolovanju.

4ever

pre 3 godine

Iako mi je nazamislivo da ga vidim bilo gde u Evropi osim barse, cak mislim da bi bila narusena malo citava ta njihova prica ako ode. Verovatno jedinstven odnos u svetu fudbala, ipao bi ga voleo videti bar jednu sezonu u Interu. Zna se da je navijac Intera. Zato dodji Leo i pokazi Ronaldu jos jednom da si kralj ove igre kao sto si mu pokazivao i u Spaniji. Da skinemo lopove sa vrha.

Dzoni

pre 3 godine

Preko 600 golova za barsu, tacnije 630 do sad. Preko 200 asistencija. 10 titula prvaka Spanije, 4 LS, 7 kupova, 2 triplete... 15 god lojalnosti, 15 god nestvarne karijere. Najbolji strelac i asistent el clasica u istoriji. Preko njegovih ledja su utabane neke od najvecih ponizenja Reala u istoriji njhihovih sudara. Navijaci Reala su bili u rupicama sedmicama posle mnogih derbija:). Ono provlacenje lopte kroz usi Kasiljasu i kucanje Canavara u stativu za 3-0, nezaboravno. Totalni fudbal na Bernabeu i dva gola i asistencija za cudesnih 6-2 :). Pa petarda za anale protiv Murinha i Ronalda, one dve carobne asistencije:). Pa evropski klasiko i onaj nezaboravni slalom na sred Bernabeu za finale LS:). Pa 4-0, 4-1 pa opet 3-0, pa 5-1... pa ono dizanje dresa pod oblake nakon pobednickog gola na bernabeu u 93 oj min:). Pa het trik sa 19 god! Koliko uzitka smao protiv Reala:)). A gde su cudesne partije protiv Bayerna 2009 pa 2015, pa poker Arsenalu u nokaut fazi, petarda Bayeru! Pa simultanke protiv Citya, PSG, Milana...dve cudesne partije protiv Uniteda u finalima.Pa maestealne partije protiv Chelsea , Spursa,onaj slobodnjak Liverpulu..ma neprovenjivo! Kao sto neko rece,ne postoji igrac u istoriji fudbala koji je tolioo doneo jednom klubu koliko je Mesi barsi.Neizmerno ti hvala za sve, za cudesnu fudbalsku zadovoljstinu, za sve titule, golove,cudesne slalome i asistencije.Hvala ti majstore sto si nam priustio sve to. Narednih 10 god barsa nista da ne osvoji, nema veze. Puno je srce:)

srbenda

pre 3 godine

@i dalje vam nije jasno
odeš iz jednog od najvećih klubova i jake lige u Juve koji i bez tebe sve osvaja, duple krune, igra LŠ skoro do kraja i sta napraviš: pokvaris ekipu, gube kupove, u LŠ ispadaju ranije, a ti kampujes u 16 i ne raduješ se kad tvoj saigrač da gol... nisi predriblao igraca 5 god.... sta li je tebi jasno prijatelju

Sandzak

pre 3 godine

25. Dries Mertens - 426 (238 golova i 188 asistencija u 688 utakmica)
24. Robin van Persi - 438 (322 golova i 116 asistencija u 694 utakmica)
23. Arjen Robben - 439 (246 golova i 193 asistencija u 703 utakmice)
22. Frank Lampard - 444 (276 golova i 168 asistencija u 874 utakmice)
21. Gonzalo Higuain - 449 (336 golova i 113 asistencija u 698 utakmica)
20. Dirk Kuyt - 461 (297 golova i 164 asistencija u 840 utakmica)
19. Edinson Cavani - 469 (389 golova i 80 asistencija u 668 utakmica)
18. David Villa - 473 (386 golova i 87 asistencija u 740 utakmica)
17. EDIN DZEKO - 475 (334 golova i 141 asistencija u 697 utakmica)
16. Thomas Muller - 475 (251 gol i 224 asistencije u 665 utakmica)
15. Didier Drigba - 483 (352 gola i 131 asistencija u 750 utakmica)
14. Miroslav Klose - 485 (324 gola i 161 asistencija u 767 utakmica)
13. Hulk - 485 (307 golova i 178 asistencija u 601 utakmici)
12. Neymar - 495 (305 golova i 190 asistencija u 501 utakmici)
11. Klass-Jan Huntelar - 497 (399 golova i 98 asistencija u 714 utakmica)
10. Karim Benzema - 513 (337 golova i 176 asistencija u 735 utakmica)
9. Samuel Eto'o - 524 (408 golova i 116 asistencija u 805 utakmica)
8. Wayne Ronney - 543 (364 golova i 179 asistencija u 864 utakmice)
7. Sergio Aguero - 545 (414 golova i 131 asistencija u 733 utakmice)
6. Thierry Henry - 559 (369 golova i 190 asistencija u 716 utakmica)
5. Robert Lewandowski - 600 (466 golova i 134 asistencije u 698 utakmica)
4. Luis Suarez - 714 (459 golova i 255 asistencija u 713 utakmica)
3. Zlatan Ibrahimović - 717 (521 gol u i 196 asistencija u 860 utakmica)
2. Cristiano Ronaldo - 985 (727 golova i 258 asistencija u 1004 utakmice)
1. Lionel MESSI - 1015 (700 golova i 315 asistencija u 861 utakmici)

optimus

pre 3 godine

On ce sl. godine imati 34 godine, nema telo za ovaj nivo igre. Barsa ce postati ekipa slabijeg kvaliteta, jer je politika kluba uzas. Jedno je definitivno, krece era Reala u Spaniji.

Maki

pre 3 godine

Koliko god da je dobar mesi ne moze nista da uradi u barseloni jer ocigledno da su glavni igraci bili cavi i inijesta bez njih barsa nije vise ono sto je bila
A da ne nabrajam tu pujol ronaldinjo eto itd itd kaki neymar kaki suares kaki bakraci...

aa

pre 3 godine

Dzoni..., šta mu to sve vrijedi.., dao bi sve titule i golove za samo jednu. , sa reprezentacijom Argentine .., ostaće upamćen kao najveći klupski fudbaler svih vremena ..

dzoni

pre 3 godine

Ono kad uporedis Ronalda sa Mesijem, a onda pogledas npr nesto ovako sto cu nakaciti i vidis koja je tu ustvari razlika u kvaliteti, talentu, razumevanju igre, kontroli lopte, viziji, tehnici...Prosto covek mora da bude bas dobro ogranicen ili slep da ne vidi tu razliku. 14-1 je u asistencijama izmedju njih dvojice a kad pogledate ovaj video bice vam jasno zasto je tolika razliika :) .Ovo je samo jedan deo, dakle nisu cak ni sve asistencije, protiv samo jednog kluba, protiv Reala..Ako je njima ovo radio, pa sta je radio drugima :) Ovde cak nisu ni njegovih 27 golova protiv Reala ! Cista magija, cista esencija fudbala u 6 min, zanemarite fudbalsku pristrasnost, samo se prepustite i uzivajte u istinskog fudbalskoj carolili ! Onim fanovima Reala sa slabijim srcem ne preporucujem gledanje videa ,oznaka je 18+ :)

https://www.youtube.com/watch?v=zMlJYZWu7gI&t=160s

g.m.

pre 3 godine

Malo , u stvari , malo vise je poceo da se ponasa kao "Akcionar" Barse ... Inace , trebao je da ode pre 5 godina gde bilo, ali nije jer se "Utoplio" I ne izlazimu se na "Zimu"... Nisam siguran da bih igde izgradio "Status" kao u Istoj...

CJC

pre 3 godine

Postao je i on preveliki teret za klub, ogromna plata, saradnja sa drugim zvezdama katastrofa i nekad su to mogli istrpeti dok je bilo trofeja, sad bas i ne moraju.
Ako postoji jedan klub gde ga vidim van Barselone to je Inter. Ne sumnjam da bi i on rado otisao tamo da obnovi staro rivalstvo sa Ronaldom.

Acko1213

pre 3 godine

Sad pravac u Torino, da stara dama priredi najveće uživanje u istoriji fudbala, stavljajući dva najveća poznavaoca ovog sporta današnjice u isti tim.

Мали Железник

pre 3 godine

Иста прича као и сваки пут кад се продужује уговор или барсином Наполеону нешто не одговара. Пре ће де променити тренер и цео тим него што ће он отићи.

Futre

pre 3 godine

Pa on će idućeg leta imati 34. Ludi su ako mu produže ugovor. Bolje odmah da ga prodaju i uzmu ozbiljnu lovu. Sve je to lepo, igrao je on fenomenalno za Barsu, doneo im je dosad nevidjenu slavu, ali nije bio sam, i Barsa je od njega napravila to što jeste. Ta medalja ima dve strane.

Kopernik

pre 3 godine

Unistili su barsu. Unistili su zadnje vrhunske godine Mesija. Nisu znali to eksploatisati. Ako je u jednom klubu kakav je barsa , golman bude uz Mesija najbolji igrac svih zadnjih sezona onda nesto debelo smrdi. Spiskali su preko 400 mil na 3 igraca trazeci levo krilo i ni jedan nije bio pravi. Coutinho to i nije, on je morao biti zamena za Iniestu, Dembele je nezreli precenjeni klinac, a Grizman def nije za tu poziciju. Levo krilo godinama odseceno, nema okomitosti, prodornosti. Nema nikakve opasnosti i protivnici se lako koncentrisu na desnu stranu. Sredina postala troma, spora i bezidejna. Nema igrracaa sa driblingom, ustvari to je sad mozda Artur ali i njega prodase. Odbrana odavno zasluzuje bolje stopere, kao i desnog beka ali ni to nisu uboli. Od ekipe koja je igrala najlepsi fudbal , koja je tako brzo mlela protivnika i ubijala u pojam, dobili smo ekipu koja igra najsmoreniji fudbal od svih vrhunskih klubova. Jer sve se svodi na jednog coveka. Promaseni transferi, promaseni treneri, i jos dosta toga internog ce ocigledo kumovati da Mesi ode pre nego sto bi trebao. Ali i ako sutra vec ode, ne bi ni najmanje zamerio, cak sta vise podrzao bi ga. Ono sto je on dao barsi, nije ni jedan igrac u istoriji fudbala dao jendnom klubu , zasluzio je trg , stadion po njemu ime da daju, prema tome apsolutno sam na njegovoj strani u sudaru s ovom upravom. Dosta ih je ustvari i trpio.

Вук Караџић

pre 3 godine

svako od nas voleo da vidi Mesija i CR7 u istom timu
Morate se složiti :D
(Paki, 03. jul 2020 09:40)

можда свако од вас. не од нас.

Nikola

pre 3 godine

Iskreno, mislim da do odlaska neće još doći, međutim, možda bi to bio ispravan način da se ponovo izgradi ekipa, nešto slično kao što je Real učinio.

Chiko

pre 3 godine

Izgleda da je krenulo od dresova, svi smo videli da je Hrvatska odlucila Argentinu od fudbala na SP, a oni našli da provociraju Messija sa stolnjak dezenom... Ma ne da je nisko...
Još da ode sad u Juventus pa gde bi bio kraj.

Acko1213

pre 3 godine

Sad pravac u Torino, da stara dama priredi najveće uživanje u istoriji fudbala, stavljajući dva najveća poznavaoca ovog sporta današnjice u isti tim.

Kopernik

pre 3 godine

Unistili su barsu. Unistili su zadnje vrhunske godine Mesija. Nisu znali to eksploatisati. Ako je u jednom klubu kakav je barsa , golman bude uz Mesija najbolji igrac svih zadnjih sezona onda nesto debelo smrdi. Spiskali su preko 400 mil na 3 igraca trazeci levo krilo i ni jedan nije bio pravi. Coutinho to i nije, on je morao biti zamena za Iniestu, Dembele je nezreli precenjeni klinac, a Grizman def nije za tu poziciju. Levo krilo godinama odseceno, nema okomitosti, prodornosti. Nema nikakve opasnosti i protivnici se lako koncentrisu na desnu stranu. Sredina postala troma, spora i bezidejna. Nema igrracaa sa driblingom, ustvari to je sad mozda Artur ali i njega prodase. Odbrana odavno zasluzuje bolje stopere, kao i desnog beka ali ni to nisu uboli. Od ekipe koja je igrala najlepsi fudbal , koja je tako brzo mlela protivnika i ubijala u pojam, dobili smo ekipu koja igra najsmoreniji fudbal od svih vrhunskih klubova. Jer sve se svodi na jednog coveka. Promaseni transferi, promaseni treneri, i jos dosta toga internog ce ocigledo kumovati da Mesi ode pre nego sto bi trebao. Ali i ako sutra vec ode, ne bi ni najmanje zamerio, cak sta vise podrzao bi ga. Ono sto je on dao barsi, nije ni jedan igrac u istoriji fudbala dao jendnom klubu , zasluzio je trg , stadion po njemu ime da daju, prema tome apsolutno sam na njegovoj strani u sudaru s ovom upravom. Dosta ih je ustvari i trpio.

Nikola

pre 3 godine

Iskreno, mislim da do odlaska neće još doći, međutim, možda bi to bio ispravan način da se ponovo izgradi ekipa, nešto slično kao što je Real učinio.

Futre

pre 3 godine

Pa on će idućeg leta imati 34. Ludi su ako mu produže ugovor. Bolje odmah da ga prodaju i uzmu ozbiljnu lovu. Sve je to lepo, igrao je on fenomenalno za Barsu, doneo im je dosad nevidjenu slavu, ali nije bio sam, i Barsa je od njega napravila to što jeste. Ta medalja ima dve strane.

Вук Караџић

pre 3 godine

svako od nas voleo da vidi Mesija i CR7 u istom timu
Morate se složiti :D
(Paki, 03. jul 2020 09:40)

можда свако од вас. не од нас.

qpus

pre 3 godine

Voleo bih da ode već ovog leta kod Gvardiole u Siti. Da igra najisturenijeg igrača baš kao Barsi u doba Pepa i da poobara sve moguće rekorde u PL.
(Rade, 03. jul 2020 10:36)
Kada bi ga kojekakvi stoperi carltona, brajtona, norvica i kristal palasa prebijali i mesarili iz kolo u kolo, poobarao bi samo rekorde provedene na bolovanju.

Dzoni

pre 3 godine

Preko 600 golova za barsu, tacnije 630 do sad. Preko 200 asistencija. 10 titula prvaka Spanije, 4 LS, 7 kupova, 2 triplete... 15 god lojalnosti, 15 god nestvarne karijere. Najbolji strelac i asistent el clasica u istoriji. Preko njegovih ledja su utabane neke od najvecih ponizenja Reala u istoriji njhihovih sudara. Navijaci Reala su bili u rupicama sedmicama posle mnogih derbija:). Ono provlacenje lopte kroz usi Kasiljasu i kucanje Canavara u stativu za 3-0, nezaboravno. Totalni fudbal na Bernabeu i dva gola i asistencija za cudesnih 6-2 :). Pa petarda za anale protiv Murinha i Ronalda, one dve carobne asistencije:). Pa evropski klasiko i onaj nezaboravni slalom na sred Bernabeu za finale LS:). Pa 4-0, 4-1 pa opet 3-0, pa 5-1... pa ono dizanje dresa pod oblake nakon pobednickog gola na bernabeu u 93 oj min:). Pa het trik sa 19 god! Koliko uzitka smao protiv Reala:)). A gde su cudesne partije protiv Bayerna 2009 pa 2015, pa poker Arsenalu u nokaut fazi, petarda Bayeru! Pa simultanke protiv Citya, PSG, Milana...dve cudesne partije protiv Uniteda u finalima.Pa maestealne partije protiv Chelsea , Spursa,onaj slobodnjak Liverpulu..ma neprovenjivo! Kao sto neko rece,ne postoji igrac u istoriji fudbala koji je tolioo doneo jednom klubu koliko je Mesi barsi.Neizmerno ti hvala za sve, za cudesnu fudbalsku zadovoljstinu, za sve titule, golove,cudesne slalome i asistencije.Hvala ti majstore sto si nam priustio sve to. Narednih 10 god barsa nista da ne osvoji, nema veze. Puno je srce:)

Мали Железник

pre 3 godine

Иста прича као и сваки пут кад се продужује уговор или барсином Наполеону нешто не одговара. Пре ће де променити тренер и цео тим него што ће он отићи.

Sandzak

pre 3 godine

25. Dries Mertens - 426 (238 golova i 188 asistencija u 688 utakmica)
24. Robin van Persi - 438 (322 golova i 116 asistencija u 694 utakmica)
23. Arjen Robben - 439 (246 golova i 193 asistencija u 703 utakmice)
22. Frank Lampard - 444 (276 golova i 168 asistencija u 874 utakmice)
21. Gonzalo Higuain - 449 (336 golova i 113 asistencija u 698 utakmica)
20. Dirk Kuyt - 461 (297 golova i 164 asistencija u 840 utakmica)
19. Edinson Cavani - 469 (389 golova i 80 asistencija u 668 utakmica)
18. David Villa - 473 (386 golova i 87 asistencija u 740 utakmica)
17. EDIN DZEKO - 475 (334 golova i 141 asistencija u 697 utakmica)
16. Thomas Muller - 475 (251 gol i 224 asistencije u 665 utakmica)
15. Didier Drigba - 483 (352 gola i 131 asistencija u 750 utakmica)
14. Miroslav Klose - 485 (324 gola i 161 asistencija u 767 utakmica)
13. Hulk - 485 (307 golova i 178 asistencija u 601 utakmici)
12. Neymar - 495 (305 golova i 190 asistencija u 501 utakmici)
11. Klass-Jan Huntelar - 497 (399 golova i 98 asistencija u 714 utakmica)
10. Karim Benzema - 513 (337 golova i 176 asistencija u 735 utakmica)
9. Samuel Eto'o - 524 (408 golova i 116 asistencija u 805 utakmica)
8. Wayne Ronney - 543 (364 golova i 179 asistencija u 864 utakmice)
7. Sergio Aguero - 545 (414 golova i 131 asistencija u 733 utakmice)
6. Thierry Henry - 559 (369 golova i 190 asistencija u 716 utakmica)
5. Robert Lewandowski - 600 (466 golova i 134 asistencije u 698 utakmica)
4. Luis Suarez - 714 (459 golova i 255 asistencija u 713 utakmica)
3. Zlatan Ibrahimović - 717 (521 gol u i 196 asistencija u 860 utakmica)
2. Cristiano Ronaldo - 985 (727 golova i 258 asistencija u 1004 utakmice)
1. Lionel MESSI - 1015 (700 golova i 315 asistencija u 861 utakmici)

S(T)ipsa

pre 3 godine

Niko nije iznad kluba osilio se mališa , bira saigrače u reprezentaciji, smenjuje trenere i predsednike klubova.Sledećeg leta može samo u Argentinu da se vrati.

CJC

pre 3 godine

Postao je i on preveliki teret za klub, ogromna plata, saradnja sa drugim zvezdama katastrofa i nekad su to mogli istrpeti dok je bilo trofeja, sad bas i ne moraju.
Ako postoji jedan klub gde ga vidim van Barselone to je Inter. Ne sumnjam da bi i on rado otisao tamo da obnovi staro rivalstvo sa Ronaldom.

srbenda

pre 3 godine

@i dalje vam nije jasno
odeš iz jednog od najvećih klubova i jake lige u Juve koji i bez tebe sve osvaja, duple krune, igra LŠ skoro do kraja i sta napraviš: pokvaris ekipu, gube kupove, u LŠ ispadaju ranije, a ti kampujes u 16 i ne raduješ se kad tvoj saigrač da gol... nisi predriblao igraca 5 god.... sta li je tebi jasno prijatelju

dzoni

pre 3 godine

Ono kad uporedis Ronalda sa Mesijem, a onda pogledas npr nesto ovako sto cu nakaciti i vidis koja je tu ustvari razlika u kvaliteti, talentu, razumevanju igre, kontroli lopte, viziji, tehnici...Prosto covek mora da bude bas dobro ogranicen ili slep da ne vidi tu razliku. 14-1 je u asistencijama izmedju njih dvojice a kad pogledate ovaj video bice vam jasno zasto je tolika razliika :) .Ovo je samo jedan deo, dakle nisu cak ni sve asistencije, protiv samo jednog kluba, protiv Reala..Ako je njima ovo radio, pa sta je radio drugima :) Ovde cak nisu ni njegovih 27 golova protiv Reala ! Cista magija, cista esencija fudbala u 6 min, zanemarite fudbalsku pristrasnost, samo se prepustite i uzivajte u istinskog fudbalskoj carolili ! Onim fanovima Reala sa slabijim srcem ne preporucujem gledanje videa ,oznaka je 18+ :)

https://www.youtube.com/watch?v=zMlJYZWu7gI&t=160s

Mali Perica

pre 3 godine

Ništa čudno dođe Pjanić,kontrola igre Barcelone dolazi u njegove ruke,Mesi je svatio da nema više šta da radi u Barsi,bolje da traži novi klub.

optimus

pre 3 godine

On ce sl. godine imati 34 godine, nema telo za ovaj nivo igre. Barsa ce postati ekipa slabijeg kvaliteta, jer je politika kluba uzas. Jedno je definitivno, krece era Reala u Spaniji.

floor

pre 3 godine

22 gola i 17 asistencija a nije igrao dva mjeseca zbog povrede, Kralj
(eli, 03. jul 2020 10:24)

A koja to dva meseca nije igrao?
Propustio je samo prva cetiri kola, to nisu dva meseca.

Maki

pre 3 godine

Koliko god da je dobar mesi ne moze nista da uradi u barseloni jer ocigledno da su glavni igraci bili cavi i inijesta bez njih barsa nije vise ono sto je bila
A da ne nabrajam tu pujol ronaldinjo eto itd itd kaki neymar kaki suares kaki bakraci...

Chiko

pre 3 godine

Izgleda da je krenulo od dresova, svi smo videli da je Hrvatska odlucila Argentinu od fudbala na SP, a oni našli da provociraju Messija sa stolnjak dezenom... Ma ne da je nisko...
Još da ode sad u Juventus pa gde bi bio kraj.

Bolesni skot

pre 3 godine

Kad pročitam da je Vidal "zalutao" u Barsu digne mi se kosa od "stručnjaka"... Čovek jedini gine na terenu, i u odbrani i u napadu...90 minuta, čak je i špic... dok se ostali šetkaju i dodaju izmedju sebe u nedogled! On je tip igrača poput Zedorfa, Davidsa, Kantea, Gatuza...

4ever

pre 3 godine

Iako mi je nazamislivo da ga vidim bilo gde u Evropi osim barse, cak mislim da bi bila narusena malo citava ta njihova prica ako ode. Verovatno jedinstven odnos u svetu fudbala, ipao bi ga voleo videti bar jednu sezonu u Interu. Zna se da je navijac Intera. Zato dodji Leo i pokazi Ronaldu jos jednom da si kralj ove igre kao sto si mu pokazivao i u Spaniji. Da skinemo lopove sa vrha.

aa

pre 3 godine

Dzoni..., šta mu to sve vrijedi.., dao bi sve titule i golove za samo jednu. , sa reprezentacijom Argentine .., ostaće upamćen kao najveći klupski fudbaler svih vremena ..

Rade

pre 3 godine

Voleo bih da ode već ovog leta kod Gvardiole u Siti. Da igra najisturenijeg igrača baš kao Barsi u doba Pepa i da poobara sve moguće rekorde u PL.

Miki

pre 3 godine

Jos od 2016 barselona se raspada a messi je jedini krivac sto su osvajali trofeje(uz ter stegena i po nekog ko zabljesne u datom momentu). Od te 2016 katastrofalno gotovo sistemsko unistavanje barselone je pocelo. Olako su se pustili dobri igraci malkom artur alkaser i dovodili igraci koji apsolutno ne odgovaraju barsinom stilu igre(vidal paulinjo grizman). Doveden je sarlatan valverde koji je imo vise srece nego pameti. Glavni problem te 2016 se mogo naslutiti jos 2015 i one triple krune gde je MSN trojac pokazao da su najbolji trio svih vremena. Toliko su bili dobri da im vezni red nije ni trebo sto je tad i bio slucaj jer su rakitic i buskets najgori vezni duo u istoriji fudbala. Upropastili su kutinja doveli mlakonju dembelea koji nema pojma nista. Upropastili ekipu igro ko sta je stigo messi je jedini igrao fudbal i na kraju sva krivica na njega. Pike alba buskets rakitic njih treba isutirati iz kluba najodvratniji igraci koji su igrali za barsu. I posle svega ovoga svako normalan bi digo ruke od gomile indijanaca.

Jay

pre 3 godine

(4ever, 3. jul 2020 10:00)

Iako ne verujem da će Messi bilo gde iz Barce, ovaj mi scenario (posle ostanka u Barci) deluje najrealnije. To, opet, nije vezano samo za fudbalski aspekt, ima tu i biznisa i sponzorskih ugovora.
Prvo, znamo da je Lautaro Martinez već dve godine velika želja Barcelone, te je moguća trampa, uz Interovu doplatu.
Drugo, već neko vreme je javna tajna da Inter hoće da raskine ugovor sa kompanijom Nike, a Adidas to čeka iz prikrajka. Zna se ko je, još uvek, glavni promoter Adidasa kad je u pitanju fudbal. Možda je sve to deo dogovora, kao što je svojevremeno Nike pomogao da Ronaldo pređe 1997. godine iz Barcelone u Inter, a godinu dana nakon toga postao i sponzor Intera.
Što bi reko Srboljub Krstići u seriji Crni Gruja: "Može da bude, a ne mora da znači."

g.m.

pre 3 godine

Malo , u stvari , malo vise je poceo da se ponasa kao "Akcionar" Barse ... Inace , trebao je da ode pre 5 godina gde bilo, ali nije jer se "Utoplio" I ne izlazimu se na "Zimu"... Nisam siguran da bih igde izgradio "Status" kao u Istoj...

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Sad kad bi otisao, isti oni diletanti koji godinama brabonjaju da se 'nije dokazao izvan barce', mada to nikad i nitko nije rekao za maldinia ili tottia, krenuli bi s pricom da je kukavica koji napusta brod koji tone.

Volio bih da messi javno, urbi et orbi, kaze sve. Da postavi ultimatum. I onda ode ako ga ne ispostuju. Pa u zadnjih skoro 20 godina jedini normalan trener koji je bio svjetska klasa i znao posao bio je pep. Apsolutno nesposobna uprava unistila je messieve najbolje igracke godine krivim odabirom trenera i nevidjeno katastrofalnom transfer politikom.

S jedne strane volio bih da messi ostane. A s druge... zamislimo da ode u englesku i poubija konkurenciju tamo i postavi rekorde, sta bi to bilo! :D

tonac

pre 3 godine

Barsa ponovo ima dva opsasna talenta u svom dvoristu. To su Fati i Puig. Zalog za buducnost. Ne vidim nikakvu potrebu za Nejmarom ili bilo kim u buducnosti jer ovaj mali ce biti paklen igrac po levoj strani. Tek mu je 17 god. Puig na sredini vec sa 20 god pokazuje izuzeznu zrelost osim odlicne tehnike i pregleda igre, ali i brzine. Dva igraca oko kojih bi trebali graditi buducnost. Moraju dobijati sto vise prilike i tako se razvijat. Od zlatne generacije Mesija , Xavia i Inieste, nisu imali ovakve talente. Ako i to uprskaju onda su stvarno debili.Mesi ostao ili ne, ne moze jos dugo ali ako bi mozda Xavi preuzeo klupu, moglo bi biti zanimljivo. Poslednji ples Mesija na Nou Campu. U svakom slucaju ova uprava bi trebala uskoro odstupit. Mnogo losih poteza su imali.

Ljubo

pre 3 godine

A što niko ne pita šta kažu ostali igrači,svi pitaju šta kaže ovaj mali bradati istetovirani ljigavac. Dali je on igrač ili je sve u klubu od predsednika do trenera.On treba da igra fudbal i da da sve od sebe na terenu a ako mu se ne sviđa politika kluba on može da ode u neki drugi klub.On bi da ga trenira Ferguson već odavno dobio kopačku u glavu i bio najuren iz kluba.

Da dodam

pre 3 godine

Ljubo, 3. jul 2020 15:59
Evo ga javio se jedan od kompleksasa.
Nisam znao da je Mesi unistio mnoga detinjstva kako sirom Srbije, tako i sveta. Ostali normalni ljubitelji fudbala uzivaju u Mesijevim igrama i fudbalu.

Hmm

pre 3 godine

(Ljubo, 3. jul 2020 15:59)

Za Barsu bi i bilo bolje da Mesija pitaju koga ce dovesti. Jer bi on doveo Nejmara umesto Grizmana, a Barsa bi sa njim bila ubedljivo prva i ti taj komentar sada ne bi ni napisao.

morty

pre 3 godine

@Kopernik Istina, po meni takodje ni ovu godinu ne treba da ostane, to je to, vidi se prezasicenost i covek nema vise tolerancije prema ostalim kantama, sto opravdavam. Vidal je po meni totalni promasaj za Barsu, lik nista ne pokazuje, verujem da ni sam ne zna kako je zavrsio u Barsi. Jedino sto bi dodao za Mesija, je da su i njega u velikoj meri afirmisali Xavi i Iniesta, kolimo god Mesi golova dao, misljenja sam da ne bi ni u pola bio igrac koji je danas da nije bilo ove dvojice navedenih. Samo naravno, uvek su se najvise uzdizali i cenili igraci koji postizu golove, sto je po meni donekle pogresno. U tim godinama, jos pod Gvardiolom (koji je doktor za sve trenere koji su kasnije dosli) svaki napad je kretao od dvojice igraca, koji po utakmici nisu imali 2 netacna pasa. Pregled igre na vrhuncu i same asistencije koje je Mesi od njih dobijao su ga napravile tim sto je danas. Vidi se razlika u poslednjih par sezona, Barsi fale takvi igraci, koji znaju da ga iskoriste i proigraju, a ne dodavanje Mesiju na pola pa ga pustis i ocekujes da ce sve sam da resi. Ne kazem da nije bilo takvih situacija al ipak to nikad rezultata dalo nije. Lik je jednostavno masina za golove i ako mu das igraca tipa De Brujne, resio si sve probleme.

Shkomi

pre 3 godine

Realno i treba . Sa ovakvim timom ništa ne može da napravi . Mislim na klupu koje uopšte ni ne postoji...pored 3. ofanzivnih koji jesu možda i najbolji napadački trio na svetu plus odlični Dembele, sredini koja ima nekoliko odličnih igrača ali daleko od napada, odlične i odbrane (centralne) 3 igrača....Oni nemaju nikog baš na klupi. u napadu baš haos , samo onaj Danac, sredina ako npr. Rakitić, Vidal i De Jong igraju samo Artur dobar na klupi ... odbrana isto . Zna da sa samo 15.tak dobrih igrača i ostalim koji ni u Napulju, Olimpiku, Laciju, Valensiji itd ne bi igrali startnu postavu ne može osvojiti ništa .
Samo u Španiji Real i Atletiko imaju mnogo duži klupu, pa i još nekoliko klubova ima bolju klupu od barse . A l.sampiona tek...
Barselona sada može bukvalno osvojiti sve , ali i izgubiti od svakog. Zavisi od toga koliko je od ovih 15. tak igrača na raspolaganju

hmm

pre 3 godine

(Ljubo, 3. jul 2020 18:57)

Jesil ti ikako video sta sam ja napisao? Lepo sam napisao da mu je dovoljan samo Nejmar umesto Grizmana. Ne treba mu ni Mbape, ni Haland, ni Sanco ni tih jedno 10 najboljih igraca koje si ti naveo. Znaci, dovoljni su sadasnji igraci i Nejmar umesto Grizmana i to je to. Barsa bi bez problema osvojila titulu. A Barselona bi svakako osvojila titulu i sa sadasnjim timom da Mesi nije bio ozljedjen u prvih 7 kola kada je Barsa zauzimala tek sesto mesto na tabeli. Tu je Barsa izgubila titulu. Zadnjih 10 godina Barselona je uvek imala fenomenalan start sezone u Primeri pa su posle sebi i mogli priustiti koji kiks. Ove sezone zbog ozljede Mesija su vec na startu prosuli dosta bodova i bas su zbog toga izgubili titulu.

Ljubo

pre 3 godine

Pa naravno da bi bila prva da dođe Neimar,M'bape,Haland,Sančo,i još jednu 10 najboljih igrača na svetu pa tako je najlakše uzeti titulu.I onda bi sve zasluge opet pripisali ovom malom bradati istetovirani naduvenku.Budi ti sada najbolji sa ovim timom,sada daj 70 golova i 50 asistencija ja ću odma potpisati da je on najbolji svih vremena.Ali on to nikada nit je bio nit će biti zato što on zna samo da igra kada ima još 10 najboljih igrača oko sebe a kada imaš 10 najboljih igrača oko sebe onda bi i Grizman što ga sada svi pljujte bio naj bolji golgeter jer mnogo bi teško bilo dati gol kada ti nameste loptu kao na tacni a ti samo treba da postaviš glavu ili nogu i sproveden loptu u prazan gol.

drago

pre 3 godine

De Jong se pokazao kao totalni promašaj. Barca je zadnje 2 sezone osvojila 2 titule sa 25 bodova prednosti, dovela De Jonga za jednu od rekordnih odšteta, najavljivali su ga kao novoga Xavija da bi ove sezone najvjerojatnije ostali bez titule. Pokazalo se da su usporedbe s Modricem totalna glupost.

Acko1213

pre 3 godine

Sad pravac u Torino, da stara dama priredi najveće uživanje u istoriji fudbala, stavljajući dva najveća poznavaoca ovog sporta današnjice u isti tim.

Вук Караџић

pre 3 godine

svako od nas voleo da vidi Mesija i CR7 u istom timu
Morate se složiti :D
(Paki, 03. jul 2020 09:40)

можда свако од вас. не од нас.

Dzoni

pre 3 godine

Preko 600 golova za barsu, tacnije 630 do sad. Preko 200 asistencija. 10 titula prvaka Spanije, 4 LS, 7 kupova, 2 triplete... 15 god lojalnosti, 15 god nestvarne karijere. Najbolji strelac i asistent el clasica u istoriji. Preko njegovih ledja su utabane neke od najvecih ponizenja Reala u istoriji njhihovih sudara. Navijaci Reala su bili u rupicama sedmicama posle mnogih derbija:). Ono provlacenje lopte kroz usi Kasiljasu i kucanje Canavara u stativu za 3-0, nezaboravno. Totalni fudbal na Bernabeu i dva gola i asistencija za cudesnih 6-2 :). Pa petarda za anale protiv Murinha i Ronalda, one dve carobne asistencije:). Pa evropski klasiko i onaj nezaboravni slalom na sred Bernabeu za finale LS:). Pa 4-0, 4-1 pa opet 3-0, pa 5-1... pa ono dizanje dresa pod oblake nakon pobednickog gola na bernabeu u 93 oj min:). Pa het trik sa 19 god! Koliko uzitka smao protiv Reala:)). A gde su cudesne partije protiv Bayerna 2009 pa 2015, pa poker Arsenalu u nokaut fazi, petarda Bayeru! Pa simultanke protiv Citya, PSG, Milana...dve cudesne partije protiv Uniteda u finalima.Pa maestealne partije protiv Chelsea , Spursa,onaj slobodnjak Liverpulu..ma neprovenjivo! Kao sto neko rece,ne postoji igrac u istoriji fudbala koji je tolioo doneo jednom klubu koliko je Mesi barsi.Neizmerno ti hvala za sve, za cudesnu fudbalsku zadovoljstinu, za sve titule, golove,cudesne slalome i asistencije.Hvala ti majstore sto si nam priustio sve to. Narednih 10 god barsa nista da ne osvoji, nema veze. Puno je srce:)

Maki

pre 3 godine

Koliko god da je dobar mesi ne moze nista da uradi u barseloni jer ocigledno da su glavni igraci bili cavi i inijesta bez njih barsa nije vise ono sto je bila
A da ne nabrajam tu pujol ronaldinjo eto itd itd kaki neymar kaki suares kaki bakraci...

S(T)ipsa

pre 3 godine

Niko nije iznad kluba osilio se mališa , bira saigrače u reprezentaciji, smenjuje trenere i predsednike klubova.Sledećeg leta može samo u Argentinu da se vrati.

qpus

pre 3 godine

Voleo bih da ode već ovog leta kod Gvardiole u Siti. Da igra najisturenijeg igrača baš kao Barsi u doba Pepa i da poobara sve moguće rekorde u PL.
(Rade, 03. jul 2020 10:36)
Kada bi ga kojekakvi stoperi carltona, brajtona, norvica i kristal palasa prebijali i mesarili iz kolo u kolo, poobarao bi samo rekorde provedene na bolovanju.

dzoni

pre 3 godine

Ono kad uporedis Ronalda sa Mesijem, a onda pogledas npr nesto ovako sto cu nakaciti i vidis koja je tu ustvari razlika u kvaliteti, talentu, razumevanju igre, kontroli lopte, viziji, tehnici...Prosto covek mora da bude bas dobro ogranicen ili slep da ne vidi tu razliku. 14-1 je u asistencijama izmedju njih dvojice a kad pogledate ovaj video bice vam jasno zasto je tolika razliika :) .Ovo je samo jedan deo, dakle nisu cak ni sve asistencije, protiv samo jednog kluba, protiv Reala..Ako je njima ovo radio, pa sta je radio drugima :) Ovde cak nisu ni njegovih 27 golova protiv Reala ! Cista magija, cista esencija fudbala u 6 min, zanemarite fudbalsku pristrasnost, samo se prepustite i uzivajte u istinskog fudbalskoj carolili ! Onim fanovima Reala sa slabijim srcem ne preporucujem gledanje videa ,oznaka je 18+ :)

https://www.youtube.com/watch?v=zMlJYZWu7gI&t=160s

Мали Железник

pre 3 godine

Иста прича као и сваки пут кад се продужује уговор или барсином Наполеону нешто не одговара. Пре ће де променити тренер и цео тим него што ће он отићи.

Futre

pre 3 godine

Pa on će idućeg leta imati 34. Ludi su ako mu produže ugovor. Bolje odmah da ga prodaju i uzmu ozbiljnu lovu. Sve je to lepo, igrao je on fenomenalno za Barsu, doneo im je dosad nevidjenu slavu, ali nije bio sam, i Barsa je od njega napravila to što jeste. Ta medalja ima dve strane.

CJC

pre 3 godine

Postao je i on preveliki teret za klub, ogromna plata, saradnja sa drugim zvezdama katastrofa i nekad su to mogli istrpeti dok je bilo trofeja, sad bas i ne moraju.
Ako postoji jedan klub gde ga vidim van Barselone to je Inter. Ne sumnjam da bi i on rado otisao tamo da obnovi staro rivalstvo sa Ronaldom.

Chiko

pre 3 godine

Izgleda da je krenulo od dresova, svi smo videli da je Hrvatska odlucila Argentinu od fudbala na SP, a oni našli da provociraju Messija sa stolnjak dezenom... Ma ne da je nisko...
Još da ode sad u Juventus pa gde bi bio kraj.

morty

pre 3 godine

@Kopernik Istina, po meni takodje ni ovu godinu ne treba da ostane, to je to, vidi se prezasicenost i covek nema vise tolerancije prema ostalim kantama, sto opravdavam. Vidal je po meni totalni promasaj za Barsu, lik nista ne pokazuje, verujem da ni sam ne zna kako je zavrsio u Barsi. Jedino sto bi dodao za Mesija, je da su i njega u velikoj meri afirmisali Xavi i Iniesta, kolimo god Mesi golova dao, misljenja sam da ne bi ni u pola bio igrac koji je danas da nije bilo ove dvojice navedenih. Samo naravno, uvek su se najvise uzdizali i cenili igraci koji postizu golove, sto je po meni donekle pogresno. U tim godinama, jos pod Gvardiolom (koji je doktor za sve trenere koji su kasnije dosli) svaki napad je kretao od dvojice igraca, koji po utakmici nisu imali 2 netacna pasa. Pregled igre na vrhuncu i same asistencije koje je Mesi od njih dobijao su ga napravile tim sto je danas. Vidi se razlika u poslednjih par sezona, Barsi fale takvi igraci, koji znaju da ga iskoriste i proigraju, a ne dodavanje Mesiju na pola pa ga pustis i ocekujes da ce sve sam da resi. Ne kazem da nije bilo takvih situacija al ipak to nikad rezultata dalo nije. Lik je jednostavno masina za golove i ako mu das igraca tipa De Brujne, resio si sve probleme.

Kopernik

pre 3 godine

Unistili su barsu. Unistili su zadnje vrhunske godine Mesija. Nisu znali to eksploatisati. Ako je u jednom klubu kakav je barsa , golman bude uz Mesija najbolji igrac svih zadnjih sezona onda nesto debelo smrdi. Spiskali su preko 400 mil na 3 igraca trazeci levo krilo i ni jedan nije bio pravi. Coutinho to i nije, on je morao biti zamena za Iniestu, Dembele je nezreli precenjeni klinac, a Grizman def nije za tu poziciju. Levo krilo godinama odseceno, nema okomitosti, prodornosti. Nema nikakve opasnosti i protivnici se lako koncentrisu na desnu stranu. Sredina postala troma, spora i bezidejna. Nema igrracaa sa driblingom, ustvari to je sad mozda Artur ali i njega prodase. Odbrana odavno zasluzuje bolje stopere, kao i desnog beka ali ni to nisu uboli. Od ekipe koja je igrala najlepsi fudbal , koja je tako brzo mlela protivnika i ubijala u pojam, dobili smo ekipu koja igra najsmoreniji fudbal od svih vrhunskih klubova. Jer sve se svodi na jednog coveka. Promaseni transferi, promaseni treneri, i jos dosta toga internog ce ocigledo kumovati da Mesi ode pre nego sto bi trebao. Ali i ako sutra vec ode, ne bi ni najmanje zamerio, cak sta vise podrzao bi ga. Ono sto je on dao barsi, nije ni jedan igrac u istoriji fudbala dao jendnom klubu , zasluzio je trg , stadion po njemu ime da daju, prema tome apsolutno sam na njegovoj strani u sudaru s ovom upravom. Dosta ih je ustvari i trpio.

Rade

pre 3 godine

Voleo bih da ode već ovog leta kod Gvardiole u Siti. Da igra najisturenijeg igrača baš kao Barsi u doba Pepa i da poobara sve moguće rekorde u PL.

Ljubo

pre 3 godine

A što niko ne pita šta kažu ostali igrači,svi pitaju šta kaže ovaj mali bradati istetovirani ljigavac. Dali je on igrač ili je sve u klubu od predsednika do trenera.On treba da igra fudbal i da da sve od sebe na terenu a ako mu se ne sviđa politika kluba on može da ode u neki drugi klub.On bi da ga trenira Ferguson već odavno dobio kopačku u glavu i bio najuren iz kluba.

Miki

pre 3 godine

Jos od 2016 barselona se raspada a messi je jedini krivac sto su osvajali trofeje(uz ter stegena i po nekog ko zabljesne u datom momentu). Od te 2016 katastrofalno gotovo sistemsko unistavanje barselone je pocelo. Olako su se pustili dobri igraci malkom artur alkaser i dovodili igraci koji apsolutno ne odgovaraju barsinom stilu igre(vidal paulinjo grizman). Doveden je sarlatan valverde koji je imo vise srece nego pameti. Glavni problem te 2016 se mogo naslutiti jos 2015 i one triple krune gde je MSN trojac pokazao da su najbolji trio svih vremena. Toliko su bili dobri da im vezni red nije ni trebo sto je tad i bio slucaj jer su rakitic i buskets najgori vezni duo u istoriji fudbala. Upropastili su kutinja doveli mlakonju dembelea koji nema pojma nista. Upropastili ekipu igro ko sta je stigo messi je jedini igrao fudbal i na kraju sva krivica na njega. Pike alba buskets rakitic njih treba isutirati iz kluba najodvratniji igraci koji su igrali za barsu. I posle svega ovoga svako normalan bi digo ruke od gomile indijanaca.

aa

pre 3 godine

Dzoni..., šta mu to sve vrijedi.., dao bi sve titule i golove za samo jednu. , sa reprezentacijom Argentine .., ostaće upamćen kao najveći klupski fudbaler svih vremena ..

Sandzak

pre 3 godine

25. Dries Mertens - 426 (238 golova i 188 asistencija u 688 utakmica)
24. Robin van Persi - 438 (322 golova i 116 asistencija u 694 utakmica)
23. Arjen Robben - 439 (246 golova i 193 asistencija u 703 utakmice)
22. Frank Lampard - 444 (276 golova i 168 asistencija u 874 utakmice)
21. Gonzalo Higuain - 449 (336 golova i 113 asistencija u 698 utakmica)
20. Dirk Kuyt - 461 (297 golova i 164 asistencija u 840 utakmica)
19. Edinson Cavani - 469 (389 golova i 80 asistencija u 668 utakmica)
18. David Villa - 473 (386 golova i 87 asistencija u 740 utakmica)
17. EDIN DZEKO - 475 (334 golova i 141 asistencija u 697 utakmica)
16. Thomas Muller - 475 (251 gol i 224 asistencije u 665 utakmica)
15. Didier Drigba - 483 (352 gola i 131 asistencija u 750 utakmica)
14. Miroslav Klose - 485 (324 gola i 161 asistencija u 767 utakmica)
13. Hulk - 485 (307 golova i 178 asistencija u 601 utakmici)
12. Neymar - 495 (305 golova i 190 asistencija u 501 utakmici)
11. Klass-Jan Huntelar - 497 (399 golova i 98 asistencija u 714 utakmica)
10. Karim Benzema - 513 (337 golova i 176 asistencija u 735 utakmica)
9. Samuel Eto'o - 524 (408 golova i 116 asistencija u 805 utakmica)
8. Wayne Ronney - 543 (364 golova i 179 asistencija u 864 utakmice)
7. Sergio Aguero - 545 (414 golova i 131 asistencija u 733 utakmice)
6. Thierry Henry - 559 (369 golova i 190 asistencija u 716 utakmica)
5. Robert Lewandowski - 600 (466 golova i 134 asistencije u 698 utakmica)
4. Luis Suarez - 714 (459 golova i 255 asistencija u 713 utakmica)
3. Zlatan Ibrahimović - 717 (521 gol u i 196 asistencija u 860 utakmica)
2. Cristiano Ronaldo - 985 (727 golova i 258 asistencija u 1004 utakmice)
1. Lionel MESSI - 1015 (700 golova i 315 asistencija u 861 utakmici)

4ever

pre 3 godine

Iako mi je nazamislivo da ga vidim bilo gde u Evropi osim barse, cak mislim da bi bila narusena malo citava ta njihova prica ako ode. Verovatno jedinstven odnos u svetu fudbala, ipao bi ga voleo videti bar jednu sezonu u Interu. Zna se da je navijac Intera. Zato dodji Leo i pokazi Ronaldu jos jednom da si kralj ove igre kao sto si mu pokazivao i u Spaniji. Da skinemo lopove sa vrha.

Ljubo

pre 3 godine

Pa naravno da bi bila prva da dođe Neimar,M'bape,Haland,Sančo,i još jednu 10 najboljih igrača na svetu pa tako je najlakše uzeti titulu.I onda bi sve zasluge opet pripisali ovom malom bradati istetovirani naduvenku.Budi ti sada najbolji sa ovim timom,sada daj 70 golova i 50 asistencija ja ću odma potpisati da je on najbolji svih vremena.Ali on to nikada nit je bio nit će biti zato što on zna samo da igra kada ima još 10 najboljih igrača oko sebe a kada imaš 10 najboljih igrača oko sebe onda bi i Grizman što ga sada svi pljujte bio naj bolji golgeter jer mnogo bi teško bilo dati gol kada ti nameste loptu kao na tacni a ti samo treba da postaviš glavu ili nogu i sproveden loptu u prazan gol.

g.m.

pre 3 godine

Malo , u stvari , malo vise je poceo da se ponasa kao "Akcionar" Barse ... Inace , trebao je da ode pre 5 godina gde bilo, ali nije jer se "Utoplio" I ne izlazimu se na "Zimu"... Nisam siguran da bih igde izgradio "Status" kao u Istoj...

srbenda

pre 3 godine

@i dalje vam nije jasno
odeš iz jednog od najvećih klubova i jake lige u Juve koji i bez tebe sve osvaja, duple krune, igra LŠ skoro do kraja i sta napraviš: pokvaris ekipu, gube kupove, u LŠ ispadaju ranije, a ti kampujes u 16 i ne raduješ se kad tvoj saigrač da gol... nisi predriblao igraca 5 god.... sta li je tebi jasno prijatelju

Mali Perica

pre 3 godine

Ništa čudno dođe Pjanić,kontrola igre Barcelone dolazi u njegove ruke,Mesi je svatio da nema više šta da radi u Barsi,bolje da traži novi klub.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Sad kad bi otisao, isti oni diletanti koji godinama brabonjaju da se 'nije dokazao izvan barce', mada to nikad i nitko nije rekao za maldinia ili tottia, krenuli bi s pricom da je kukavica koji napusta brod koji tone.

Volio bih da messi javno, urbi et orbi, kaze sve. Da postavi ultimatum. I onda ode ako ga ne ispostuju. Pa u zadnjih skoro 20 godina jedini normalan trener koji je bio svjetska klasa i znao posao bio je pep. Apsolutno nesposobna uprava unistila je messieve najbolje igracke godine krivim odabirom trenera i nevidjeno katastrofalnom transfer politikom.

S jedne strane volio bih da messi ostane. A s druge... zamislimo da ode u englesku i poubija konkurenciju tamo i postavi rekorde, sta bi to bilo! :D

optimus

pre 3 godine

On ce sl. godine imati 34 godine, nema telo za ovaj nivo igre. Barsa ce postati ekipa slabijeg kvaliteta, jer je politika kluba uzas. Jedno je definitivno, krece era Reala u Spaniji.

Nikola

pre 3 godine

Iskreno, mislim da do odlaska neće još doći, međutim, možda bi to bio ispravan način da se ponovo izgradi ekipa, nešto slično kao što je Real učinio.

floor

pre 3 godine

22 gola i 17 asistencija a nije igrao dva mjeseca zbog povrede, Kralj
(eli, 03. jul 2020 10:24)

A koja to dva meseca nije igrao?
Propustio je samo prva cetiri kola, to nisu dva meseca.

Shkomi

pre 3 godine

Realno i treba . Sa ovakvim timom ništa ne može da napravi . Mislim na klupu koje uopšte ni ne postoji...pored 3. ofanzivnih koji jesu možda i najbolji napadački trio na svetu plus odlični Dembele, sredini koja ima nekoliko odličnih igrača ali daleko od napada, odlične i odbrane (centralne) 3 igrača....Oni nemaju nikog baš na klupi. u napadu baš haos , samo onaj Danac, sredina ako npr. Rakitić, Vidal i De Jong igraju samo Artur dobar na klupi ... odbrana isto . Zna da sa samo 15.tak dobrih igrača i ostalim koji ni u Napulju, Olimpiku, Laciju, Valensiji itd ne bi igrali startnu postavu ne može osvojiti ništa .
Samo u Španiji Real i Atletiko imaju mnogo duži klupu, pa i još nekoliko klubova ima bolju klupu od barse . A l.sampiona tek...
Barselona sada može bukvalno osvojiti sve , ali i izgubiti od svakog. Zavisi od toga koliko je od ovih 15. tak igrača na raspolaganju

Bolesni skot

pre 3 godine

Kad pročitam da je Vidal "zalutao" u Barsu digne mi se kosa od "stručnjaka"... Čovek jedini gine na terenu, i u odbrani i u napadu...90 minuta, čak je i špic... dok se ostali šetkaju i dodaju izmedju sebe u nedogled! On je tip igrača poput Zedorfa, Davidsa, Kantea, Gatuza...

Jay

pre 3 godine

(4ever, 3. jul 2020 10:00)

Iako ne verujem da će Messi bilo gde iz Barce, ovaj mi scenario (posle ostanka u Barci) deluje najrealnije. To, opet, nije vezano samo za fudbalski aspekt, ima tu i biznisa i sponzorskih ugovora.
Prvo, znamo da je Lautaro Martinez već dve godine velika želja Barcelone, te je moguća trampa, uz Interovu doplatu.
Drugo, već neko vreme je javna tajna da Inter hoće da raskine ugovor sa kompanijom Nike, a Adidas to čeka iz prikrajka. Zna se ko je, još uvek, glavni promoter Adidasa kad je u pitanju fudbal. Možda je sve to deo dogovora, kao što je svojevremeno Nike pomogao da Ronaldo pređe 1997. godine iz Barcelone u Inter, a godinu dana nakon toga postao i sponzor Intera.
Što bi reko Srboljub Krstići u seriji Crni Gruja: "Može da bude, a ne mora da znači."

tonac

pre 3 godine

Barsa ponovo ima dva opsasna talenta u svom dvoristu. To su Fati i Puig. Zalog za buducnost. Ne vidim nikakvu potrebu za Nejmarom ili bilo kim u buducnosti jer ovaj mali ce biti paklen igrac po levoj strani. Tek mu je 17 god. Puig na sredini vec sa 20 god pokazuje izuzeznu zrelost osim odlicne tehnike i pregleda igre, ali i brzine. Dva igraca oko kojih bi trebali graditi buducnost. Moraju dobijati sto vise prilike i tako se razvijat. Od zlatne generacije Mesija , Xavia i Inieste, nisu imali ovakve talente. Ako i to uprskaju onda su stvarno debili.Mesi ostao ili ne, ne moze jos dugo ali ako bi mozda Xavi preuzeo klupu, moglo bi biti zanimljivo. Poslednji ples Mesija na Nou Campu. U svakom slucaju ova uprava bi trebala uskoro odstupit. Mnogo losih poteza su imali.

Hmm

pre 3 godine

(Ljubo, 3. jul 2020 15:59)

Za Barsu bi i bilo bolje da Mesija pitaju koga ce dovesti. Jer bi on doveo Nejmara umesto Grizmana, a Barsa bi sa njim bila ubedljivo prva i ti taj komentar sada ne bi ni napisao.

Da dodam

pre 3 godine

Ljubo, 3. jul 2020 15:59
Evo ga javio se jedan od kompleksasa.
Nisam znao da je Mesi unistio mnoga detinjstva kako sirom Srbije, tako i sveta. Ostali normalni ljubitelji fudbala uzivaju u Mesijevim igrama i fudbalu.

hmm

pre 3 godine

(Ljubo, 3. jul 2020 18:57)

Jesil ti ikako video sta sam ja napisao? Lepo sam napisao da mu je dovoljan samo Nejmar umesto Grizmana. Ne treba mu ni Mbape, ni Haland, ni Sanco ni tih jedno 10 najboljih igraca koje si ti naveo. Znaci, dovoljni su sadasnji igraci i Nejmar umesto Grizmana i to je to. Barsa bi bez problema osvojila titulu. A Barselona bi svakako osvojila titulu i sa sadasnjim timom da Mesi nije bio ozljedjen u prvih 7 kola kada je Barsa zauzimala tek sesto mesto na tabeli. Tu je Barsa izgubila titulu. Zadnjih 10 godina Barselona je uvek imala fenomenalan start sezone u Primeri pa su posle sebi i mogli priustiti koji kiks. Ove sezone zbog ozljede Mesija su vec na startu prosuli dosta bodova i bas su zbog toga izgubili titulu.

drago

pre 3 godine

De Jong se pokazao kao totalni promašaj. Barca je zadnje 2 sezone osvojila 2 titule sa 25 bodova prednosti, dovela De Jonga za jednu od rekordnih odšteta, najavljivali su ga kao novoga Xavija da bi ove sezone najvjerojatnije ostali bez titule. Pokazalo se da su usporedbe s Modricem totalna glupost.