Utorak, 30.06.2020.

09:30

"Teško je voleti nekoga ko osvaja sve do sada izmišljene trofeje"

Muzičar Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, stao je u odbranu Novaka Đokovića.

Izvor: MT

"Teško je voleti nekoga ko osvaja sve do sada izmišljene trofeje" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

Milan_PT

pre 3 godine

@Hahahaha, znaš vrlo dobro o čemu se radi i šta si pisao pre par dana na jednoj drugoj temi, ali se opet sa urođenom sklonošću praviš blesav. Završio sam s Tobom u vezi, definitivno. Sve najbolje...

Bosanac

pre 3 godine

@dimitrije

Ne zamaraj se sa likom koji se potpisuje "Zagor", znam ga ja, Sarajlija sa Dolac Malte, zasao u sestu deceniju a ljubitelj crtanih romana i naravno srbomrzac.

maconii

pre 3 godine

nele je u pravu da su komentari sa zapada prosto takvi da kao da su jedva docekali da se sve ovo desi i da udare po djokovicu i generalno balkanu,a niko od njih da pomene ideju turnira i da je humanitarnog karaktera...ali ono sto mi ovde treba realno da sagledamo je to da su pogresili oni koji su dozvolili da se turnir odrzi i organizatori turnira koji nisu ispostovali mere koje su postojale kao i za derbi,ali im je progledano kroz prste...i svakako moraju snositi odgovornost za svoje greske i biti kritikovani...i naravno takozvana struka koja se sada ogradjuje od svega...nole se javno pokajao,a nije jedini pogresio ovde

Hahahaha

pre 3 godine

Milan-PT
Nije mi problem da kazem izvini, ali ne znam zbog cega? Zato sto ti navodim primer necega? Ne znam kako drugacije da ti objasnim da kada je greska, onda je greska. Ako znas da postoji opasnost, a ti i pored svega to zanemaris, jer nije zakonom obavezno i imas slobodu da se ponasas kako hoces, onda je do tebe, ne do drugih. To sto se ti osecas uvredjeno, opet je do tebe, ne do mene. Tu ti zaista ne mogu pomoci.

@Deks

pre 3 godine

@Lex, evo nama još jednog kompleksaša, koji je zapalio u inostranstvo da moleriše, pa tamo iskusio iznenadno proviđenje i napad inteligencije :-)

Samir, Sarajevo

pre 3 godine

Jeste bas!
Mi se izmedju sebe puno volimo, posebno Srbi Albance, Hrvati Srbe, Bosnjaci Srbe i obrnuto...ali umjesto da se volimo, uvazavamo, grlimo, ljubimo, pomazemo, postujemo, gle cuda mi se svako malo, a od 90.-te neprestano, ratujemo, ubijamo, mrzimo, sporimo...a sve zato sto nas drugi zavadise! A mi bi u stvari da nije tog mrskog Zapada uzivali u medjusobnoj ljubavi...aha, bi kako ne bi...

Cudni Ljudi

pre 3 godine

Sve je to uredu braniti ga ali ako pogresi treba i kritikovati ...
I jos jedna stvar , Noleta napadaju ali isto tako napadaju i Kristijana Ronalda i Mesija a i mi stalno napadamo Federera.
Kad si na vrhu uvek ce te napadati. Izdrzi , priznao je gresku i idemo dalje....

dimitrije

pre 3 godine

(boss po trnju..., 30. jun 2020 14:17)
Odakle znas Neleta? Evo ja mogu ovde da se zakunem da sam se upoznao sa njim, kao i da sam bio dobar prijatelj sa rodjenim bratom jednog od clanova benda u rangu mozda i egal sa Neletom po zaslugama u Zabranjenom Pusenju, vise puta pozivan u stan na zurke itd. U Sarajevu sam studirao od 1989 itd! Znam to drustvo jako dobro i snagu njihovog duha. Mnogima u ovoj drzavi mozes reci bilo sta ali Neletu i VELIKOM NOVAKU DJOKOVICU....Samo NAKLON I RESPEKT!

boss po trnju...

pre 3 godine

(boss po trnju..., 30. jun 2020 12:16)
Procitao si na Wikipeidi da nema zavrsen fakultet hahaha je li tako? A koliko mu je ostalo do diplomskog? Ugred nista ne valja ni mjuzikl niti pesme, ama bas nista? Sta je u Parizu odrzati predstavu? Nista? Sta je Noletovih 17 GS i svi masteri 1000? Nista. Mrznja je jaka ali ima problem sto je ljubav jaca! I napravi razliku izmedju onog kad nekog ne smatras po svojoj volji i onu kad nekog mrzis! Tvoj problem je mrznja kao i vecini komentatora ovde! Ne daj mi Bože nista slicno u zivotu!
(dimitrije, 30. jun 2020 12:55)

Ne, nisam pročitao na wikipediji...to znam oduvek...kad wikipedija nije ni postojala...i nemam nikakav osećaj mržnje već jednostavno znam sve o tom čoveku...a ti nastavi da se pališ i uzdižeš u nebesa nekoga ko to apsolutno ne zaslužuje...mene zanima samo istina a ti očigledno više voliš da se ložiš nego da realno prihvatiš stvari onakve kakve jesu...samo nastavi...

mr

pre 3 godine

@blub,

Колико си ти времена утрошио, а све из неке твоје озлојеђености. Али ајд да ти одговрим по ставкама.
1) Ти си видовњак, или износиш своје жеље?
2) У овој епидемији видимо око 200 заражених дневно, да ли треба да те пдосећам катастрофе која је била у Италији, Шпанији, Британији, Швајцарској( о којој се мало прича а 3 пута горе него код нас) и да не идем даље. Реци нам молим те твој опис за ове нације.
3) Благо теби када имаш у глави кућно васпитање за целу нацију. Јел ти то мислиш да сви живимо у истој кући? Или можда мислиш да сви бацамо пластичне флаше? Оба понуђена одговора ће бити подједна ко генијална.
4) Видим да си љубитељ дрвећа, али ниси шумар. Стање наших шума није лоше због сечења, већ због потпуно других ствари, али да не губим време да ти објашњавам пошто ти имаш став.
5) Слично као по 3, јел ти мислиш да смо сви на власти? Можда мислиш да су сви људи на власти исти и да за све њих има без обзира на функцију? На страну што те обичан породични живот у Србији демнатује.
6) Јел опет мислиш да се сви понашамо исто?

Дакле, ваљда ти је јасно на основу мојих одговора колико је твој коментар једна чиста банална генерализација једног озлојеђеног човека. Написао си гомилу баналности и клишеа, а што не рећи и чистих дечјих глупости. Биће ми драго да си се ти негде тамо снашао, мада ће пре бити да ти је и тамо исто као што ти је било и овде, али ето мораш да ћутиш.

Goran

pre 3 godine

Nele je legenda ali ovaj put je omanuo. Djokovic i drustvo su napravili gresku. To treba priznati, izviniti se i nadati se da svi zarazeni prebrode virus. Zasto se trudimo da branimo Novaka samo zato sto je nas. Kad ti rodjeno dijete napravi glupost kritikujes ga i ukazes mu paznju na to. Zasto bi bilo zabranjeno kritikovati odraslog covjeka samo zato sto je rodjen na nasim prostorima i prebacuje lopticu preko mreze bolje od drugih???

blub

pre 3 godine

Nele je upao u istu zamku u koju je i Novak - bave se nečim što prevazilazi njihova znanja i profesiju kojom se bave. Ali to je kod Srba glavna karakteristika: "Svi sve znaju, bolje i od nobelovca u toj oblasti", ili ona klasična: "Čekaj, da ti ja objasnim...". Nole je najbolji svetski udarač
žute dlakave loptice, a Nele je bio odličan muzičar u sastavu Zabranjeno pušenje, a ni pisanje knjige mu nije bilo slabo. Ima neke ok poglede, ali upada u standardnu zamku svih Srba: "Svi su protiv nas". Evo da vam ja kažem, ovako iz inostranstva, bolnu istinu:
1) Sami ste sebi najveći neprijatelji, jer pre svega uništićete se sami zato što se ne razmnožavate dovoljno (preko 50.000 vam se smanjuje godišnje populacija i to znači da za maksimalno 150 godina nestaje cela nacija)
2) Nedisciplinovani ste potpuno i pre svega nevaspitani što se vidi u ovoj korona epidemiji.
3) Nemate osnovno kućno obrazovanje, bacate đubre gde stignete - eno i na Kopaoniku pod Pančićevim vrhom je nastaa deponija
4) Nemate nacionalnu svest, niti viziju šta želite da uradite sa državom i koje privredne grane da razvijate i pre svega nemate poštovanje do prirode jer sečete nekontrolisano drveća u nacionalnim parkovima.
5) Nemate viziju o zajedničkoj koristi i gledate samo da prigrabite za sebe dok ste na položaju, ili vlasti.
6) Trpate se u sve, iako niste apsolutno nimalo stručni za oblast u koju se trpate
(Lex, 30. jun 2020 10:03)

Lex, druze, a ciji si ti? Posto vidim da se obracas u drugom licu mnozine...
Gde god da si i koliko god bio u pravu za neke stvari, siguran sam da nisi tako kriticki nastrojen prema mestu na kom si (a ne verujem da si u Kazahstanu). Ta paradigma koju si stvorio sebi nije bas tako crno-bela, mada ne verujem da si razmisljao o tome, ti si samo autosovinista. Dodji, pomozi nam, Lexe, da sirimo naciju, sto si pobegao? Procitaj, Lexe, po koju istorijsku knjigu. Na 7.tacku je trebalo da stavis vas, koji se stide identiteta, kao jedan od razloga sto nestajemo. Na 8. tacku je trebalo da stavis ovo sto ti radis, a to je ono sto nas je dovelo ovde gde smo - nedostatak sloge i ujedinjenosti. Sve u svemu, Lexe, prijatan dan ti zelim i sve najbolje tebi i tvojima.

Zli Zo

pre 3 godine

Kako god da okrenes Top Lista je genijalna
i aktuelna i dan danas...
Svaka cast Neletu,Djuri,Zeni,Seji,Minki,Dinki i ostalima :)
Serija koja je perfektno prikazala nas humor koji ima dosta crnog humora.
Kad vec spominjete posmatrace kaze jedan Giletu dok igraju e da on to meni kaze u Belgiji za Flandriju znas sta bi mu uradio :)

Milan_PT

pre 3 godine

@Hahahaha, dok se ne izviniš za one gadosti i perverzne implikacije, za mene ne postojiš. A možda ni izvinjenje ne bude dovoljno...

The Rated R Superstar🤘

pre 3 godine

Muka mi je od ovih suplji floskula mrze nas zato sto smo Srbi, treba da nestemo bla,bla... Dacu primer jednog Nemanje Vidica taj decko kod Engleza sto kod navijaca, sto kod medija ima statua Boga njega otvorenoEnglezi u medijima krste kao jednog od najbolja 2/3 defanzivca u istoriji PL.. Toliko o tome koliko nas mrze, Novak je folirant van terena glumi gospodin, umnu glavu dok na terenu najveci prostak i primitivac, Tenis je uz Golf najveci gospodski sport, ali mi Srbi ne kapiramo, nama kultura i gospostina nije jaca strana generalno...

Hahahaha

pre 3 godine

Milan-PT
Opet dominiras😁😁😁 Konacno si se probudio iz zimskog sna. Preskocio si deo o vakcini, preskocio si vecinu napada. Branis ga time da je bilo dozvoljeno to sto je on uradio. Znas sta je isto dozvoljeno i ne postoji zakon za to? Na infektivnoj klinici, imas osobu koja je HIV+ i treba da joj izvadis krv. Ne postoji neki zakon po kom ti treba da nosis zastitnu opremu, vec samo pravilo, da zastitis sebe. Ti se oglusis o to pravilo i na sopstvenu odgovornost uradis to bez zastite. Zarazis se. Nije vazno da li si samo jednoj osobi vadio krv ili je bilo vise, mislim da je dovoljna jedna, ali...Sta si onda ti? Obrati paznju sta pise, ne pricam o Covid 19 i svemu ovome sto uvode i ukidaju. Pricam o nekoj normalnoj situaciji koja je bila do marta 2020.

Milke

pre 3 godine

BRAVO NELE LEGENDO, OD RECI DO RECI SVE JE TACNO, ALI TO MALOUMNI NIKADA NECE SHVATITI. DA PODSETIM, ANSTAJN JE REKAO: ,,SAMO SU DVE STVARI BESKONACNE....SVEMIR I LJUDSKA GLUBOST, ALI ZA SVEMIR NISAM SIGURAN". OVI O KOJIMA GOVORIM NI ANSTAJNA NECE RAZUMETI, NAZALOST.

boss po trnju...

pre 3 godine

Auuu koliko mrznje i prema Neletu i Novaku! Propali muzicar kazes? Covek svirao na svim mogucim kontinentima da ne pricam o bivsoj SFRJ. Uz njega nastupao Emir Kusturica, napravili dva sjajna mjuzikla koja su igrana po celom svetu. Napisao za sada dve knjige u milionskom tirazu. Uzgred covek ima zavrsen fakultet orijentalnih nauka stecen u Sarajevu na tamosnjem Filozofskom u vreme pravih akademskih studija. U Sarajevu tvorac jedne epohe zivota i slenga po kome je taj grad bio prepoznatliv u svetu a koji i dan danas tamo zivi. Ako vec pie nesto daj argument neki valjan a ne ovakve gluposti! Dobro nisi rekao i za Novaka da je nikakav teniser...
(dimitrije, 30. jun 2020 11:47)

Za tvoju informaciju studirao je ali nije završio fakultet...od muzičkog obrazovanja ima 3 razreda niže muzičke škole i to vanredno...a ako pod mjuziklom smatraš operu Dom za vešanje, igrana je u dva navrata u Parizu i jednom u Beogradu i na tome su radili mnogi muzičari i to je to...proveri pre nego što nekog dižeš u nebesa...

dimitrije

pre 3 godine

(boss po trnju..., 30. jun 2020 12:16)
Procitao si na Wikipeidi da nema zavrsen fakultet hahaha je li tako? A koliko mu je ostalo do diplomskog? Ugred nista ne valja ni mjuzikl niti pesme, ama bas nista? Sta je u Parizu odrzati predstavu? Nista? Sta je Noletovih 17 GS i svi masteri 1000? Nista. Mrznja je jaka ali ima problem sto je ljubav jaca! I napravi razliku izmedju onog kad nekog ne smatras po svojoj volji i onu kad nekog mrzis! Tvoj problem je mrznja kao i vecini komentatora ovde! Ne daj mi Bože nista slicno u zivotu!

Srpska posla

pre 3 godine

"Meni je jasno zašto ne vole Đokovića. Teško je voleti nekoga ko im u lice kaže šta misli, šta oseća i o čemu razmišlja, a pri tom osvaja sve do sada izmišljene trofeje. Još pride, dolazi iz naroda, koji je, po svakom planu “novih svetskih poredaka”, trebalo odavno da nestane. Stoga je jasno da se svaki Noletov poraz, pa makar i od virusa, za kojeg se ne zna ni odakle je došao ni kuda je krenuo, dočekuje kao trijumf."

Db je napravio ozbiljan posao devedesetih masovnim ispiranjem mozga Srbima. Još je veoma živa šizofrena priča da je ceo svet protiv nas jer smo mi jako bitni borbi pritiv novog svetskog poretka, a zapad nas ne voli zato što smo uspešni, iskreni, pošteni, sve što oni nisu. Istina je, medjutim, mnogo drugačija, niti smo mi bitni niti ikoga boli uvo za nas. A Novaka ne vole upravo zato što je neiskren. Organizacija Adrija tura je veoma ozbiljna mrlja u njegovoj karijeri, jer je lično on neodgovorno ugrozio zdravlje na hiljade ljudi.

Qanon

pre 3 godine

(Lex, 30. jun 2020 10:03)

Samo si zaboravio da napomeneš da kao pravoslavna zemlja trpimo terore vekovima.
Istina,nismo najuredniji, mismo najsložniji ali smo narod koji je napadan uvek od sila ili od istog naroda uz sile. Jesmo se malo srozali poslednjih godina, ali to ne znači da nema međunarodnih faktora, ucena, i pritisaka i dalje.
Da smo kao neki propustili sve, verovatno bi nam bilo bolje, možda da smo promenili veru, dali sve, bilo bi nam bolje, al zato ti sve vidiš iz inostranih zemalja bolje.

Zagor

pre 3 godine

Ko je ovaj? Izgleda da je onaj propali muzicar iz zabranjenog pusenja ako se ne varam. Samozvani dr,mr i cirkuzant. Zar njega jos iko smatra za ozbiljno. Propao skroz pa daj preko Nola da se malo cuje za njega.

Harry

pre 3 godine

Procitah sve komentare do sada (52 ukupno do sada) i moram da kazem da ima par ubitacno dobrih, a koji nisu oni koji Neleta u ovome sto je napisao podrzavaju. Svaka cas tim komentatorima... Em pismeni, em pametni.

Dragana

pre 3 godine

Rodžer Federer je osvojio više trofeja od Novaka pa ga svuda vole i to nema veze ni sa kakvim " novim svetskim poretkom". Da se više ne lažemo, da Novak nije imao podršku ATP organizacije i da je neko želeo da ga uništi kao što se ta teza uporno provlači, on nikada ne bi postigao to što je postigao. Njega je ATP uz Mareja video kao protivtežu Rodžeru i Rafi i stvaranju Velike četvorke
posle 2009 godine i od tada kreće njihova promocija, s tim što ni jedan ni drugi nisu uspeli da privuku publiku širom sveta kao što su oni, naravno više Federer nego Nadal. Druga je stvar što su Mareja povrede uništile i nije postigao ono što je relno mogao. Muka mi je više od ovakvih priča. Naravno da ima dosta ljudi koji prate tenis svih ovih godina i imaju dobro pamćenje a ne prate samo od kad se pojavio Novak. Što se Adria tura tiče, Novak sam zna zbog čega je ušao u celu tu priču, nije njega naterao ATP, ni engleska kraljica, ni novi svetski poredak da preuzme ogroman rizik kada se odlučio na organizaciju sa toliko ljudi i propratnih dogadjaja, plus zabava u noćnim klubovima.Da nije bilo tog snimka sa one žurke ne bi ni bilo toliko kritika i napada. Ne mogu da verujem da niko iz organizacije niti sam Novak nije makar jednom pomislio da bi neko mogao da bude zaražen i ugrozi celu turneju. I ne kritikuju samo njega,pogledajte Zvereva,zar njega ne kritikuju? Kritikuju ga naravno jer jedno priča a drugo radi. Budimo malo realni, nije toliko teško.

Nikola 4

pre 3 godine

Svaka cast za tekst! Najvise bih voleo kada bi Balkanci bili dovoljno pametni da se ujedine. Zajedno bismo predstavljali silu, a ovako rasparcani na delice nismo nista drugo do zapadnjacke igracke, od kojih nekada tek dobijemo po nesto na kasicicu. Pozdrav za sve dobronamerne ljude.
(gunner, 30. jun 2020 09:52)

Dok smo bili "sila" nismo imali ni to sto sada "na kasicicu" dobijamo od Zapada. Kad' ce Srbi da shvate da Jugoslavija nije bila nikakva sila, i da je prezivljavala zaduzujuci se bas kod tih zapadnjaka od kojih danas dobijamo crkavicu "na kasicicu".

dimitrije

pre 3 godine

Ko je ovaj? Izgleda da je onaj propali muzicar iz zabranjenog pusenja ako se ne varam. Samozvani dr,mr i cirkuzant. Zar njega jos iko smatra za ozbiljno. Propao skroz pa daj preko Nola da se malo cuje za njega.
(Zagor, 30. jun 2020 11:01)

Auuu koliko mrznje i prema Neletu i Novaku! Propali muzicar kazes? Covek svirao na svim mogucim kontinentima da ne pricam o bivsoj SFRJ. Uz njega nastupao Emir Kusturica, napravili dva sjajna mjuzikla koja su igrana po celom svetu. Napisao za sada dve knjige u milionskom tirazu. Uzgred covek ima zavrsen fakultet orijentalnih nauka stecen u Sarajevu na tamosnjem Filozofskom u vreme pravih akademskih studija. U Sarajevu tvorac jedne epohe zivota i slenga po kome je taj grad bio prepoznatliv u svetu a koji i dan danas tamo zivi. Ako vec pie nesto daj argument neki valjan a ne ovakve gluposti! Dobro nisi rekao i za Novaka da je nikakav teniser...

Milan_PT

pre 3 godine

Jel ima jos neki umetnik da odobrava skidanje odece i igranje u nocnom klubu u doba Korone. Jel ima neko od umetnika ko sme da kaze da je to bila nepromisljenost i greska. Jel ima neki umetnik koji dobro misli Djokovicu i spreman je da ga posavetuje da ne pravi gluposti i navlaci gnev sirom sveta? Ili svi umetnici imaju jedno isto misljenje da je super sakupiti 5000 ljudi u vreme pandemija.
(Sava, 30. jun 2020 09:32)

1) Skidanje majice je u beogradskom noćnom životu ponovo prisutno već 2 meseca. BBC 12/06 tekst prenesen i na B92: Korona virus i klabing u Beogradu: "Sve je prepušteno savesti vlasnika klubova i gostiju". Dakle, sve u skladu sa propisima vlasti koja je i htela takve scene u tim danima. Kao što se videlo, moda skidanja majica se proširila i u Napulj, Liverpul, svuda gde je Zverev nabasao, kao i hiljade plaža i lokala širom sveta.
2) Da je to bila greška i nepromišljenost rekao je i najveći umetnik odavde, Novak Đoković: B92 23/06 tekst :"Novak se pokajao"
"Duboko se izvinjavam svima kojima je turnir naneo štetu. Sve što smo organizatori i ja uredili u prethodnih mesec dana, uradili smo sa iskrenom namerama i čistim srcem. Verovali smo da je turnir ispunio sve zdravstvene protokole i da je naš region bio u dovoljno dobrom stanju da ujedini ljude iz filantropskih razloga. Pogrešili smo, bilo je prerano. Ne mogu da vam opišem koliko mi je žao zbog apsolutno svakog slučaja zaraze", izjavio je Đoković.
3) U Beogradu je bilo 1500-2000 ljudi, ne 5000...

Aussie

pre 3 godine

Bravo doktore za tekst. Kad pogledam ove drzave koje su se ridile iz raspada Jugoslavije ne znam da li da se smejem i da placem. Ne zna se koja je slabija ili jadnija. Jugoslavija je za sve njih bila pojam i to sa svim svojim manama kojih je naravno bilo.

Granota

pre 3 godine

I sva ta buka i halabuka, onih koji ga napadaju i oni koji ga brane, samo zato sto covek ne moze da izadje i kaze: jeste, pogresio sam, zao mi je. Prokleti srpski ponos... Uvek nas je kostao previse...

phrm

pre 3 godine

Bravo za izjavu, glupo je dodati bilo sta na ovako pametan i opsiran komentar obrazovanog, pametnog, dokazanog coveka.
Veliko bravo, da nas je vise ovakvih i da smo slozni bilo bi vise Novaka, ne u sferi tenisa nego u svim zivotnim.

Darvojo

pre 3 godine

Bravo, Nele, sve je tako. Zapad je izmislio ustaše, četnike i balije ne bi li izazvao međunacionalnu mržnju koja pre 90ih nikada nije postojala na ovim prostorima i koji poznat bio po tome da su ovde oduvek živeli jedni vrlo tolerantni i razumni ljudi koji kojima je najbitnije kakav si kao čovek, a ko je kakve nacije i vere za to ne daju pet para. Zlom Zapadu je i to bilo malo pa su nam podmetnuli nekakve velikodržavne zamisli tipa "Velika Srbija", i "svi Srbi u jednoj državi" i Memorandum SANU, pa izmišljotine da mi našu braću muslimane pogrdno nazivamo Turci itd... Naravno da ne vole Đokovića što osvaja sve redom dovoljno, dovoljno je videti mržnju celog sveta koju trpi Federer zbog njegovih 20GS, ne znam kako čovek izdržava...

Znalac

pre 3 godine

postovani Nele, tekst je sasvim lep i poucan, ali zelim nesto da sugerisem. Mani nas spajanja, srba i hrvata. Nema od toga nista, taj narod je patoloski poremecen i mrzi nas iz dna duse. Kroz citav 20 vek postoje pisana dokumenta o tome (posle IWW, posle IIWW, tokom 70tih, gomila video materijala o ustaskoj emigraciji, pa 90te i sve do danas). To je narod koji zeli svoju drzavu, i dobio ju je poslednji u evropi tek 95te Nisu oni sporni, vec mi! Pogresili smo posle IWW i za svo proteklo vreme nam se to obija o glavu, a platili smo strasno skupu cenu toga u Jasenovcu, Gradiski, Sajmistu, decijim logorima...Nema sa njima prijateljstva, samo dobrosusedstvo. Cast izuzecima(kojih ima puno), ali sa njima samo distanca. Ne zanosimo se u vezi tog naroda, i prestanimo ih spominjati. Najveca ce im kazna biti sto ubrzano nestaju, dok smo mi za nijansu bolji u tome. Toliko!

Rambo amadeus

pre 3 godine

Rambo je to odlicno rekao sta je bio cilj ovih nesretnih ratova?
Privatizacija svega pa u ruke hostaplera i korporacija koje gaze preko mrtvih samo da ostvare profit.
Zivim na zapadu od 95-te i ogromna vecina ne vidi razliku izmedju nas i hrvata ili bosanaca i ostalih cak stavise nemaju pojma ni geografski gdje smo

Svaka veca akcija i mjenjaje teritorije u ratu se moralo odobriti od strane ovih velikih kvazi demokrata i liberala.
I na kraju unisti svu domacu industriju i napravi od drzave jedan veliki shoping centar da oni fino prodaju sve zivo a zauzvrat uvozi jeftinu radnu snagu da radi najgore poslove za neku crkavicu.

Divan stari recept koji zapad odavno koristi a identican za sve bivse Evropske drzave u kojima je bio Komunizam

Zoks

pre 3 godine

Naravno da je zapad bio upleten u ex yu ratove...zavadi pa vladaj pa malo mehi pa malo milosu i sta na kraju?
Svi cemo zajedno pod njihovu cizmu ako vec i nismo
a ovaj skec je genijalan kao i vecina stvari koja je napravila top lista nadrealista

mila

pre 3 godine

koje gluposti. sta bi bilo da je kojim slucajem u pitanju neko iz Kazahstana, i da oni ovako umisljaju koliko su itni u svetu.
koliko bi oni bili bitni, toliko smo i mi....

bata gaja

pre 3 godine

Jer, šta bi se desilo na Balkanu, kada bi se njegovi narodi složili? Da li je “razvijenom svetu” potrebna takva jedna nova sila?

Manje paranoje, manje umišljene veličine. Ni u najsjajnijim vremenima nismo bili ni blizu kakve sile, a danas bi bili još dalje sve i da se ujedinimo.

Ne podizati već dovoljno podgrejanu histeriju sa sportskog na politički nivo.

Ostaviti više Novaka na miru i ne razvlačiti ga medijski, čak ni ovim podrškama. Umeće on sam da se sredi, uskoro treba ohladiti glavu i početi sa treninzima, mušterije čekaju u redu da ih ošiša najesen.

Vojvoda Bački

pre 3 godine

lepo je sve ovo sročio i objasnio gospodin Nele. Međutim, činjenica je da je ovaj Noletov potez preuranjen i naivan, morao je da računa da se sve ovo može dogoditi i da mu čekaju grešku na zapadu

Pobro

pre 3 godine

Dr Nele je nadaleko poznat po svom britkom jeziku i beskompromisnom stavu.Opozicionar u duši,svoje oštro novinarsko pero je poput najstrašnijeg biča uvek usmjeravao ka establišmentu.Pamtimo njegove kritički nastrojene tekstove protiv Koštunice,potom Tadića i na kraju Vučića koga je i sada,u zavijenoj formi,na stranicama "Kurira",bespoštedno napao,bez upozorenja.Jednostavno,takav je dr Nele.

Karakondzula

pre 3 godine

Nije narodu na balkanu neophodan spoljasnji uticaj da bi zaratili. Tamo se i ovako mrze svi medjusobno tako da uvek moze doci do rata.

jel' da?

pre 3 godine

Veoma je upadljivo da značajan broj javnih ličnosti pravi ozbiljnu zamenu teza oko epidemije i postupaka drugih javnih ličnosti u vezi sa epidemijim. Pošto je podršku sportosti dao kolega po tituli (DR Nele), da pojasnim: u svoja četiri zida i u svom ličnom okruženju, neka rade, govore i ponašaju se kako žele, to je njihov izbor i njihovo pravo. Javno, vrlo je prosto, nevaspitano, degutantno, rugati se u luce porodicama umrlih od infekcije koja je počela pre 6 meseci, kao i zdravstvenim radnicima koji za neuporedivo manje novca od njihovih prihoda moraju svakodnevno da se izlažu ozbiljnim rizicima, profesionalnim i ličnim, da ne govorim o stalnom pritisku javnosti. Dakle, sportista je s' pravom poštovan i obožavan nacionalni heroj u svom poslu, ali je pametno (a, deluje baš pametno) da drži jezik za zubima. Taj selektivni pristup u poštovanju preporuka u ovom trenutku je vrlo sebičan i neodgovoran, a poruka koju šalje vrlo primitivna, kao da živi u srednjem veku, kada je život običnih smrtnika vredeo šaku soli.

Miki

pre 3 godine

Koliko danas ce gospodin Jankovic dobiti novi ugovor sa gospodinom Okanovicem vodi šund kviz na Tv. Ovim pisanijem je to izborio. Teska su vremena treba se obezbediti.

laki

pre 3 godine

Postoje dve grupe ljudi trenutno koji cine masu. Jedna je iskompleksirana Novakovim uspesima i jedva je dočekala da ga oblati (i Novak je živ čovek zna i on da gresi ali namera mu je bila humana) i druga grupa ljudi koja je umislila da je inteligentna i da će ako stanu novaku u odbranu tako mu se i pribliziti a ustvari samo im pertle vire iz njegove zadnjice. Sve u svemu začin C.

Eugen

pre 3 godine

Kakve gluposti Nele sve ne napisa? Cudi me, on obicno pametno zbori. Cuj, neko sa strane je bio kriv za gradjanski rat 90-ih u Jugoslaviji, a ne separatisticke teznje Slovenaca, Hrvata jos od 1918 godine. Mozda su neki sa strane 90-ih potpomagali raspad Jugoslavije (na prvom mestu Nemacka i Austrija), ali sama teznja po raspadu zajednicke drzave je postojala vec unutra. Niko ne moze da te razdvoji od nekoga ako ti sa tim nekim zivis u slozi.

Druga Neletova glupost mu je vera u to da je Adria Tour mogla da pomiri Srbe i Hrvate, a da nekome to tamo negde ne bi odgovaralo posto bi na Balkanu mogla onda ponovo nastati neka velika „sila“ (ha ha ha ha) koja svetskim mocnicima ne bi odgovarala. Predlazem Neletu da ode u Zagreb da odrzi predavanja na temu mirenju Srba i Hrvata i stvaranju neke nove Jugoslavije, tj. neke nove „velike sile“ na brdovitom Balkanu. Mogao bi to isto i u Sarajevu da proba. Bas me interesuje da li bi sve to preziveo.
Naivan je Nele, malo i paranoican... Mislo sam da je mnogo pametniji. Knjige sam mu procitao sve i svaka mi se svidela. Mozda Nele nije samo kao i Nole (gle, Nele i Nole) rodjen za politiku pa malo lupa ako se upusti u to.

objektivno

pre 3 godine

Jedan od najtrofejnijih tenisera Rodžer Federer je svojim stilom igre ,za koji su teniseri iz ranijih epoha i teniski analitičari kazali da je najljepši u istoriji bijelog sporta,zatim ,svojim ponašanjem na teniskim terenima i van njih posto ubjedljivo naomiljeniji teniser publici širom svijeta čime demantuje Neletovu tvrdnju da je teško voljeti onog ko osvaja sve trofeje.Novak je organizovanjem "turnira" u jeku pandemija virusa želio da zadovolji svoj ego i da pokaže da on svemoguć ,a sada kad se desilo to što se desilo,treba da snosi posljedice.U poslednje vrijemea javljaju se mnogi da ga zaštite ,a ono što je najodvratnije od njih ,su njihove tvrdnje da svojim rezultatima smeta mnogima i što je srpske nacionalnosti ,što su čiste gluposti.Novak je vrhunski teniser ,ali je mnogim zbog ulizivanjem svim i svakom,svojim zabavljačkim uratcima koji su bezvezni ,ponašanjem na terenima i van njih antipatičan i da nije Srbin mnogi sadašnji njegovi navijači ne bi navijali za njega.

Nolo SGOAT

pre 3 godine

Kakav sirotinjski mentalitet, covece! Uvek je neko drugi kriv, a mamino zlato je najbolje. Jedno je sigurno, uporno i konzistentno, bez nedoumica, mi biramo pogresne strane i sagledavanje realnosti.

Lex

pre 3 godine

Nele je upao u istu zamku u koju je i Novak - bave se nečim što prevazilazi njihova znanja i profesiju kojom se bave. Ali to je kod Srba glavna karakteristika: "Svi sve znaju, bolje i od nobelovca u toj oblasti", ili ona klasična: "Čekaj, da ti ja objasnim...". Nole je najbolji svetski udarač
žute dlakave loptice, a Nele je bio odličan muzičar u sastavu Zabranjeno pušenje, a ni pisanje knjige mu nije bilo slabo. Ima neke ok poglede, ali upada u standardnu zamku svih Srba: "Svi su protiv nas". Evo da vam ja kažem, ovako iz inostranstva, bolnu istinu:
1) Sami ste sebi najveći neprijatelji, jer pre svega uništićete se sami zato što se ne razmnožavate dovoljno (preko 50.000 vam se smanjuje godišnje populacija i to znači da za maksimalno 150 godina nestaje cela nacija)
2) Nedisciplinovani ste potpuno i pre svega nevaspitani što se vidi u ovoj korona epidemiji.
3) Nemate osnovno kućno obrazovanje, bacate đubre gde stignete - eno i na Kopaoniku pod Pančićevim vrhom je nastaa deponija
4) Nemate nacionalnu svest, niti viziju šta želite da uradite sa državom i koje privredne grane da razvijate i pre svega nemate poštovanje do prirode jer sečete nekontrolisano drveća u nacionalnim parkovima.
5) Nemate viziju o zajedničkoj koristi i gledate samo da prigrabite za sebe dok ste na položaju, ili vlasti.
6) Trpate se u sve, iako niste apsolutno nimalo stručni za oblast u koju se trpate

keksplazma

pre 3 godine

ovaj skroz prolupao... bolje mu da se ne javlja, ispada pametniji... “Doktor” cega? mene bi bilo stid da se nazivam doktorom, pa makar iz “fola”,

boss po trnju...

pre 3 godine

Gomila gluposti kvazi-intelektualca koji pokušava da zaradi koji dinar na staru slavu, pokušavajući da svaku moguću situaciju pretvori u ličnu promociju ne bi li prodao nešto što nema nikakvu realnu vrednost poput svojih knjiga. Postao je tezgaroš koji se još uvek batrga u vremenu koje ga je odavno pregazilo...

gunner

pre 3 godine

Svaka cast za tekst! Najvise bih voleo kada bi Balkanci bili dovoljno pametni da se ujedine. Zajedno bismo predstavljali silu, a ovako rasparcani na delice nismo nista drugo do zapadnjacke igracke, od kojih nekada tek dobijemo po nesto na kasicicu. Pozdrav za sve dobronamerne ljude.

Sava

pre 3 godine

Jel ima jos neki umetnik da odobrava skidanje odece i igranje u nocnom klubu u doba Korone. Jel ima neko od umetnika ko sme da kaze da je to bila nepromisljenost i greska. Jel ima neki umetnik koji dobro misli Djokovicu i spreman je da ga posavetuje da ne pravi gluposti i navlaci gnev sirom sveta? Ili svi umetnici imaju jedno isto misljenje da je super sakupiti 5000 ljudi u vreme pandemija.

Bob Rock

pre 3 godine

Остало је још само да разједињена Европа дође на Мировну конференцију у Чајниче, па да Надреалисти све погоде...

Sale

pre 3 godine

Jos jedan "intelektualac" ranga Novaka. Naravno da mogu da obozavam tenisera Novaka Djokovica i naravno da mogu ne odobravati njegov pokusaj da pokaze svetu kako virus ne postoji.

Nije svaka kritika zlonamerna, moze se nekad i nauk izvuci, da ne poveruje covek

Pera

pre 3 godine

Novak je naš ponos, najbolji srpski sportista ikada, plemenit čovek, patriota, širokih shvatanja ... Međutim, ima jednu "manu", to je stalno prisutna težnja da spoprtom poveže sve ljude, bez obzira na naciju i veru ... To jednostavno u ovako surovom svetu ne prolazi. Ne prolazi ni ovde na Balkanu a o zapadu da ne pričamo.Ljudi čista srca i velike duše nisu jednostavno svuda dobrodošli u ovako postavljenom svetu sa drugačijim pravilima igre.

Opta

pre 3 godine

Niko Novaka Đokovića ne mrzi zato što osvaja trofeje, nego zato što pokazuje svoju neobrazovanost, gluposti neduhovitost, nešarmantnost... na svakom koraku.
Ljubitelj svih mogućih nenaučnih i necivilizovanih teorija, koje su opasne i vidimo posledice.

Kako voli teorije zavera, ugrozio je stotine hiljda ljudi, u skoro odrzanom turniru.

Nata

pre 3 godine

Bravo Majstore!! Pravi tekst, konacno neko da ga napise. Umesto da okrivljuju one koji su narucili, proizveli i rasprostranili ovaj virus, pametnjskovici sa Zapada smatraju da treba da okrivljuju Djokovica ! Ali i to je razumljivo posto bi tada trebalo da okrive sebe same....

Simke

pre 3 godine

Kakva hrabrost od Neleta da u zemlji Srbiji brani Novaka Djokovica a optuzi ceo svet i nesretnog Dimitrova da su sprečili iz ko zna kog razloga humane ljude Ivanisevica i Djokovica da zblize narode. Znaci OK je dok korona ubija sabijati ljude ko sardine a ko kaze da to nije bas pametno taj im ne misli dobro. I objasni covek da je razlog pocetka raspada Juge isti kao i " napad na turnir". Bravo Nenade Jankovic, kakav hrabar intervju! Ustao si u odbranu coveka kog brani 95% naroda, bas si junak. A svet? Ma sta nas briga sta oni kazu zar ne.

Uf

pre 3 godine

Ovo stvarno ide daleko... O cemu mi pricamo? Da je svet stavio Rodika isped Novaka, pa i da razumem ovakve stvari. Pricamo o Federeru i Rafi, uozbiljite se.

čika Žika

pre 3 godine

Nele ja sam mislio da smo mi namerno pustili derbi I adria tour da se igraju pred publikom da bi kolektivnim imunitetom pobedili koronu, ipak ispostavlja se da je Dr. Kon bio na odmoru I da je to glavni razlog. Zato se svetu povraca od Srbistana, Kyrgistana, Guzistana. Kontas? A ne zato sto imamo Novaka.

Znalac

pre 3 godine

postovani Nele, tekst je sasvim lep i poucan, ali zelim nesto da sugerisem. Mani nas spajanja, srba i hrvata. Nema od toga nista, taj narod je patoloski poremecen i mrzi nas iz dna duse. Kroz citav 20 vek postoje pisana dokumenta o tome (posle IWW, posle IIWW, tokom 70tih, gomila video materijala o ustaskoj emigraciji, pa 90te i sve do danas). To je narod koji zeli svoju drzavu, i dobio ju je poslednji u evropi tek 95te Nisu oni sporni, vec mi! Pogresili smo posle IWW i za svo proteklo vreme nam se to obija o glavu, a platili smo strasno skupu cenu toga u Jasenovcu, Gradiski, Sajmistu, decijim logorima...Nema sa njima prijateljstva, samo dobrosusedstvo. Cast izuzecima(kojih ima puno), ali sa njima samo distanca. Ne zanosimo se u vezi tog naroda, i prestanimo ih spominjati. Najveca ce im kazna biti sto ubrzano nestaju, dok smo mi za nijansu bolji u tome. Toliko!

Lex

pre 3 godine

Nele je upao u istu zamku u koju je i Novak - bave se nečim što prevazilazi njihova znanja i profesiju kojom se bave. Ali to je kod Srba glavna karakteristika: "Svi sve znaju, bolje i od nobelovca u toj oblasti", ili ona klasična: "Čekaj, da ti ja objasnim...". Nole je najbolji svetski udarač
žute dlakave loptice, a Nele je bio odličan muzičar u sastavu Zabranjeno pušenje, a ni pisanje knjige mu nije bilo slabo. Ima neke ok poglede, ali upada u standardnu zamku svih Srba: "Svi su protiv nas". Evo da vam ja kažem, ovako iz inostranstva, bolnu istinu:
1) Sami ste sebi najveći neprijatelji, jer pre svega uništićete se sami zato što se ne razmnožavate dovoljno (preko 50.000 vam se smanjuje godišnje populacija i to znači da za maksimalno 150 godina nestaje cela nacija)
2) Nedisciplinovani ste potpuno i pre svega nevaspitani što se vidi u ovoj korona epidemiji.
3) Nemate osnovno kućno obrazovanje, bacate đubre gde stignete - eno i na Kopaoniku pod Pančićevim vrhom je nastaa deponija
4) Nemate nacionalnu svest, niti viziju šta želite da uradite sa državom i koje privredne grane da razvijate i pre svega nemate poštovanje do prirode jer sečete nekontrolisano drveća u nacionalnim parkovima.
5) Nemate viziju o zajedničkoj koristi i gledate samo da prigrabite za sebe dok ste na položaju, ili vlasti.
6) Trpate se u sve, iako niste apsolutno nimalo stručni za oblast u koju se trpate

Bob Rock

pre 3 godine

Остало је још само да разједињена Европа дође на Мировну конференцију у Чајниче, па да Надреалисти све погоде...

Rambo amadeus

pre 3 godine

Rambo je to odlicno rekao sta je bio cilj ovih nesretnih ratova?
Privatizacija svega pa u ruke hostaplera i korporacija koje gaze preko mrtvih samo da ostvare profit.
Zivim na zapadu od 95-te i ogromna vecina ne vidi razliku izmedju nas i hrvata ili bosanaca i ostalih cak stavise nemaju pojma ni geografski gdje smo

Svaka veca akcija i mjenjaje teritorije u ratu se moralo odobriti od strane ovih velikih kvazi demokrata i liberala.
I na kraju unisti svu domacu industriju i napravi od drzave jedan veliki shoping centar da oni fino prodaju sve zivo a zauzvrat uvozi jeftinu radnu snagu da radi najgore poslove za neku crkavicu.

Divan stari recept koji zapad odavno koristi a identican za sve bivse Evropske drzave u kojima je bio Komunizam

Pera

pre 3 godine

Novak je naš ponos, najbolji srpski sportista ikada, plemenit čovek, patriota, širokih shvatanja ... Međutim, ima jednu "manu", to je stalno prisutna težnja da spoprtom poveže sve ljude, bez obzira na naciju i veru ... To jednostavno u ovako surovom svetu ne prolazi. Ne prolazi ni ovde na Balkanu a o zapadu da ne pričamo.Ljudi čista srca i velike duše nisu jednostavno svuda dobrodošli u ovako postavljenom svetu sa drugačijim pravilima igre.

dimitrije

pre 3 godine

Ko je ovaj? Izgleda da je onaj propali muzicar iz zabranjenog pusenja ako se ne varam. Samozvani dr,mr i cirkuzant. Zar njega jos iko smatra za ozbiljno. Propao skroz pa daj preko Nola da se malo cuje za njega.
(Zagor, 30. jun 2020 11:01)

Auuu koliko mrznje i prema Neletu i Novaku! Propali muzicar kazes? Covek svirao na svim mogucim kontinentima da ne pricam o bivsoj SFRJ. Uz njega nastupao Emir Kusturica, napravili dva sjajna mjuzikla koja su igrana po celom svetu. Napisao za sada dve knjige u milionskom tirazu. Uzgred covek ima zavrsen fakultet orijentalnih nauka stecen u Sarajevu na tamosnjem Filozofskom u vreme pravih akademskih studija. U Sarajevu tvorac jedne epohe zivota i slenga po kome je taj grad bio prepoznatliv u svetu a koji i dan danas tamo zivi. Ako vec pie nesto daj argument neki valjan a ne ovakve gluposti! Dobro nisi rekao i za Novaka da je nikakav teniser...

Opta

pre 3 godine

Niko Novaka Đokovića ne mrzi zato što osvaja trofeje, nego zato što pokazuje svoju neobrazovanost, gluposti neduhovitost, nešarmantnost... na svakom koraku.
Ljubitelj svih mogućih nenaučnih i necivilizovanih teorija, koje su opasne i vidimo posledice.

Kako voli teorije zavera, ugrozio je stotine hiljda ljudi, u skoro odrzanom turniru.

bata gaja

pre 3 godine

Jer, šta bi se desilo na Balkanu, kada bi se njegovi narodi složili? Da li je “razvijenom svetu” potrebna takva jedna nova sila?

Manje paranoje, manje umišljene veličine. Ni u najsjajnijim vremenima nismo bili ni blizu kakve sile, a danas bi bili još dalje sve i da se ujedinimo.

Ne podizati već dovoljno podgrejanu histeriju sa sportskog na politički nivo.

Ostaviti više Novaka na miru i ne razvlačiti ga medijski, čak ni ovim podrškama. Umeće on sam da se sredi, uskoro treba ohladiti glavu i početi sa treninzima, mušterije čekaju u redu da ih ošiša najesen.

jel' da?

pre 3 godine

Veoma je upadljivo da značajan broj javnih ličnosti pravi ozbiljnu zamenu teza oko epidemije i postupaka drugih javnih ličnosti u vezi sa epidemijim. Pošto je podršku sportosti dao kolega po tituli (DR Nele), da pojasnim: u svoja četiri zida i u svom ličnom okruženju, neka rade, govore i ponašaju se kako žele, to je njihov izbor i njihovo pravo. Javno, vrlo je prosto, nevaspitano, degutantno, rugati se u luce porodicama umrlih od infekcije koja je počela pre 6 meseci, kao i zdravstvenim radnicima koji za neuporedivo manje novca od njihovih prihoda moraju svakodnevno da se izlažu ozbiljnim rizicima, profesionalnim i ličnim, da ne govorim o stalnom pritisku javnosti. Dakle, sportista je s' pravom poštovan i obožavan nacionalni heroj u svom poslu, ali je pametno (a, deluje baš pametno) da drži jezik za zubima. Taj selektivni pristup u poštovanju preporuka u ovom trenutku je vrlo sebičan i neodgovoran, a poruka koju šalje vrlo primitivna, kao da živi u srednjem veku, kada je život običnih smrtnika vredeo šaku soli.

Granota

pre 3 godine

I sva ta buka i halabuka, onih koji ga napadaju i oni koji ga brane, samo zato sto covek ne moze da izadje i kaze: jeste, pogresio sam, zao mi je. Prokleti srpski ponos... Uvek nas je kostao previse...

Vojvoda Bački

pre 3 godine

lepo je sve ovo sročio i objasnio gospodin Nele. Međutim, činjenica je da je ovaj Noletov potez preuranjen i naivan, morao je da računa da se sve ovo može dogoditi i da mu čekaju grešku na zapadu

Sava

pre 3 godine

Jel ima jos neki umetnik da odobrava skidanje odece i igranje u nocnom klubu u doba Korone. Jel ima neko od umetnika ko sme da kaze da je to bila nepromisljenost i greska. Jel ima neki umetnik koji dobro misli Djokovicu i spreman je da ga posavetuje da ne pravi gluposti i navlaci gnev sirom sveta? Ili svi umetnici imaju jedno isto misljenje da je super sakupiti 5000 ljudi u vreme pandemija.

Simke

pre 3 godine

Kakva hrabrost od Neleta da u zemlji Srbiji brani Novaka Djokovica a optuzi ceo svet i nesretnog Dimitrova da su sprečili iz ko zna kog razloga humane ljude Ivanisevica i Djokovica da zblize narode. Znaci OK je dok korona ubija sabijati ljude ko sardine a ko kaze da to nije bas pametno taj im ne misli dobro. I objasni covek da je razlog pocetka raspada Juge isti kao i " napad na turnir". Bravo Nenade Jankovic, kakav hrabar intervju! Ustao si u odbranu coveka kog brani 95% naroda, bas si junak. A svet? Ma sta nas briga sta oni kazu zar ne.

keksplazma

pre 3 godine

ovaj skroz prolupao... bolje mu da se ne javlja, ispada pametniji... “Doktor” cega? mene bi bilo stid da se nazivam doktorom, pa makar iz “fola”,

boss po trnju...

pre 3 godine

Gomila gluposti kvazi-intelektualca koji pokušava da zaradi koji dinar na staru slavu, pokušavajući da svaku moguću situaciju pretvori u ličnu promociju ne bi li prodao nešto što nema nikakvu realnu vrednost poput svojih knjiga. Postao je tezgaroš koji se još uvek batrga u vremenu koje ga je odavno pregazilo...

blub

pre 3 godine

Nele je upao u istu zamku u koju je i Novak - bave se nečim što prevazilazi njihova znanja i profesiju kojom se bave. Ali to je kod Srba glavna karakteristika: "Svi sve znaju, bolje i od nobelovca u toj oblasti", ili ona klasična: "Čekaj, da ti ja objasnim...". Nole je najbolji svetski udarač
žute dlakave loptice, a Nele je bio odličan muzičar u sastavu Zabranjeno pušenje, a ni pisanje knjige mu nije bilo slabo. Ima neke ok poglede, ali upada u standardnu zamku svih Srba: "Svi su protiv nas". Evo da vam ja kažem, ovako iz inostranstva, bolnu istinu:
1) Sami ste sebi najveći neprijatelji, jer pre svega uništićete se sami zato što se ne razmnožavate dovoljno (preko 50.000 vam se smanjuje godišnje populacija i to znači da za maksimalno 150 godina nestaje cela nacija)
2) Nedisciplinovani ste potpuno i pre svega nevaspitani što se vidi u ovoj korona epidemiji.
3) Nemate osnovno kućno obrazovanje, bacate đubre gde stignete - eno i na Kopaoniku pod Pančićevim vrhom je nastaa deponija
4) Nemate nacionalnu svest, niti viziju šta želite da uradite sa državom i koje privredne grane da razvijate i pre svega nemate poštovanje do prirode jer sečete nekontrolisano drveća u nacionalnim parkovima.
5) Nemate viziju o zajedničkoj koristi i gledate samo da prigrabite za sebe dok ste na položaju, ili vlasti.
6) Trpate se u sve, iako niste apsolutno nimalo stručni za oblast u koju se trpate
(Lex, 30. jun 2020 10:03)

Lex, druze, a ciji si ti? Posto vidim da se obracas u drugom licu mnozine...
Gde god da si i koliko god bio u pravu za neke stvari, siguran sam da nisi tako kriticki nastrojen prema mestu na kom si (a ne verujem da si u Kazahstanu). Ta paradigma koju si stvorio sebi nije bas tako crno-bela, mada ne verujem da si razmisljao o tome, ti si samo autosovinista. Dodji, pomozi nam, Lexe, da sirimo naciju, sto si pobegao? Procitaj, Lexe, po koju istorijsku knjigu. Na 7.tacku je trebalo da stavis vas, koji se stide identiteta, kao jedan od razloga sto nestajemo. Na 8. tacku je trebalo da stavis ovo sto ti radis, a to je ono sto nas je dovelo ovde gde smo - nedostatak sloge i ujedinjenosti. Sve u svemu, Lexe, prijatan dan ti zelim i sve najbolje tebi i tvojima.

Darvojo

pre 3 godine

Bravo, Nele, sve je tako. Zapad je izmislio ustaše, četnike i balije ne bi li izazvao međunacionalnu mržnju koja pre 90ih nikada nije postojala na ovim prostorima i koji poznat bio po tome da su ovde oduvek živeli jedni vrlo tolerantni i razumni ljudi koji kojima je najbitnije kakav si kao čovek, a ko je kakve nacije i vere za to ne daju pet para. Zlom Zapadu je i to bilo malo pa su nam podmetnuli nekakve velikodržavne zamisli tipa "Velika Srbija", i "svi Srbi u jednoj državi" i Memorandum SANU, pa izmišljotine da mi našu braću muslimane pogrdno nazivamo Turci itd... Naravno da ne vole Đokovića što osvaja sve redom dovoljno, dovoljno je videti mržnju celog sveta koju trpi Federer zbog njegovih 20GS, ne znam kako čovek izdržava...

Milke

pre 3 godine

BRAVO NELE LEGENDO, OD RECI DO RECI SVE JE TACNO, ALI TO MALOUMNI NIKADA NECE SHVATITI. DA PODSETIM, ANSTAJN JE REKAO: ,,SAMO SU DVE STVARI BESKONACNE....SVEMIR I LJUDSKA GLUBOST, ALI ZA SVEMIR NISAM SIGURAN". OVI O KOJIMA GOVORIM NI ANSTAJNA NECE RAZUMETI, NAZALOST.

laki

pre 3 godine

Postoje dve grupe ljudi trenutno koji cine masu. Jedna je iskompleksirana Novakovim uspesima i jedva je dočekala da ga oblati (i Novak je živ čovek zna i on da gresi ali namera mu je bila humana) i druga grupa ljudi koja je umislila da je inteligentna i da će ako stanu novaku u odbranu tako mu se i pribliziti a ustvari samo im pertle vire iz njegove zadnjice. Sve u svemu začin C.

Nolo SGOAT

pre 3 godine

Kakav sirotinjski mentalitet, covece! Uvek je neko drugi kriv, a mamino zlato je najbolje. Jedno je sigurno, uporno i konzistentno, bez nedoumica, mi biramo pogresne strane i sagledavanje realnosti.

dimitrije

pre 3 godine

(boss po trnju..., 30. jun 2020 14:17)
Odakle znas Neleta? Evo ja mogu ovde da se zakunem da sam se upoznao sa njim, kao i da sam bio dobar prijatelj sa rodjenim bratom jednog od clanova benda u rangu mozda i egal sa Neletom po zaslugama u Zabranjenom Pusenju, vise puta pozivan u stan na zurke itd. U Sarajevu sam studirao od 1989 itd! Znam to drustvo jako dobro i snagu njihovog duha. Mnogima u ovoj drzavi mozes reci bilo sta ali Neletu i VELIKOM NOVAKU DJOKOVICU....Samo NAKLON I RESPEKT!

Zoks

pre 3 godine

Naravno da je zapad bio upleten u ex yu ratove...zavadi pa vladaj pa malo mehi pa malo milosu i sta na kraju?
Svi cemo zajedno pod njihovu cizmu ako vec i nismo
a ovaj skec je genijalan kao i vecina stvari koja je napravila top lista nadrealista

Sale

pre 3 godine

Jos jedan "intelektualac" ranga Novaka. Naravno da mogu da obozavam tenisera Novaka Djokovica i naravno da mogu ne odobravati njegov pokusaj da pokaze svetu kako virus ne postoji.

Nije svaka kritika zlonamerna, moze se nekad i nauk izvuci, da ne poveruje covek

objektivno

pre 3 godine

Jedan od najtrofejnijih tenisera Rodžer Federer je svojim stilom igre ,za koji su teniseri iz ranijih epoha i teniski analitičari kazali da je najljepši u istoriji bijelog sporta,zatim ,svojim ponašanjem na teniskim terenima i van njih posto ubjedljivo naomiljeniji teniser publici širom svijeta čime demantuje Neletovu tvrdnju da je teško voljeti onog ko osvaja sve trofeje.Novak je organizovanjem "turnira" u jeku pandemija virusa želio da zadovolji svoj ego i da pokaže da on svemoguć ,a sada kad se desilo to što se desilo,treba da snosi posljedice.U poslednje vrijemea javljaju se mnogi da ga zaštite ,a ono što je najodvratnije od njih ,su njihove tvrdnje da svojim rezultatima smeta mnogima i što je srpske nacionalnosti ,što su čiste gluposti.Novak je vrhunski teniser ,ali je mnogim zbog ulizivanjem svim i svakom,svojim zabavljačkim uratcima koji su bezvezni ,ponašanjem na terenima i van njih antipatičan i da nije Srbin mnogi sadašnji njegovi navijači ne bi navijali za njega.

čika Žika

pre 3 godine

Nele ja sam mislio da smo mi namerno pustili derbi I adria tour da se igraju pred publikom da bi kolektivnim imunitetom pobedili koronu, ipak ispostavlja se da je Dr. Kon bio na odmoru I da je to glavni razlog. Zato se svetu povraca od Srbistana, Kyrgistana, Guzistana. Kontas? A ne zato sto imamo Novaka.

phrm

pre 3 godine

Bravo za izjavu, glupo je dodati bilo sta na ovako pametan i opsiran komentar obrazovanog, pametnog, dokazanog coveka.
Veliko bravo, da nas je vise ovakvih i da smo slozni bilo bi vise Novaka, ne u sferi tenisa nego u svim zivotnim.

Eugen

pre 3 godine

Kakve gluposti Nele sve ne napisa? Cudi me, on obicno pametno zbori. Cuj, neko sa strane je bio kriv za gradjanski rat 90-ih u Jugoslaviji, a ne separatisticke teznje Slovenaca, Hrvata jos od 1918 godine. Mozda su neki sa strane 90-ih potpomagali raspad Jugoslavije (na prvom mestu Nemacka i Austrija), ali sama teznja po raspadu zajednicke drzave je postojala vec unutra. Niko ne moze da te razdvoji od nekoga ako ti sa tim nekim zivis u slozi.

Druga Neletova glupost mu je vera u to da je Adria Tour mogla da pomiri Srbe i Hrvate, a da nekome to tamo negde ne bi odgovaralo posto bi na Balkanu mogla onda ponovo nastati neka velika „sila“ (ha ha ha ha) koja svetskim mocnicima ne bi odgovarala. Predlazem Neletu da ode u Zagreb da odrzi predavanja na temu mirenju Srba i Hrvata i stvaranju neke nove Jugoslavije, tj. neke nove „velike sile“ na brdovitom Balkanu. Mogao bi to isto i u Sarajevu da proba. Bas me interesuje da li bi sve to preziveo.
Naivan je Nele, malo i paranoican... Mislo sam da je mnogo pametniji. Knjige sam mu procitao sve i svaka mi se svidela. Mozda Nele nije samo kao i Nole (gle, Nele i Nole) rodjen za politiku pa malo lupa ako se upusti u to.

Dragana

pre 3 godine

Rodžer Federer je osvojio više trofeja od Novaka pa ga svuda vole i to nema veze ni sa kakvim " novim svetskim poretkom". Da se više ne lažemo, da Novak nije imao podršku ATP organizacije i da je neko želeo da ga uništi kao što se ta teza uporno provlači, on nikada ne bi postigao to što je postigao. Njega je ATP uz Mareja video kao protivtežu Rodžeru i Rafi i stvaranju Velike četvorke
posle 2009 godine i od tada kreće njihova promocija, s tim što ni jedan ni drugi nisu uspeli da privuku publiku širom sveta kao što su oni, naravno više Federer nego Nadal. Druga je stvar što su Mareja povrede uništile i nije postigao ono što je relno mogao. Muka mi je više od ovakvih priča. Naravno da ima dosta ljudi koji prate tenis svih ovih godina i imaju dobro pamćenje a ne prate samo od kad se pojavio Novak. Što se Adria tura tiče, Novak sam zna zbog čega je ušao u celu tu priču, nije njega naterao ATP, ni engleska kraljica, ni novi svetski poredak da preuzme ogroman rizik kada se odlučio na organizaciju sa toliko ljudi i propratnih dogadjaja, plus zabava u noćnim klubovima.Da nije bilo tog snimka sa one žurke ne bi ni bilo toliko kritika i napada. Ne mogu da verujem da niko iz organizacije niti sam Novak nije makar jednom pomislio da bi neko mogao da bude zaražen i ugrozi celu turneju. I ne kritikuju samo njega,pogledajte Zvereva,zar njega ne kritikuju? Kritikuju ga naravno jer jedno priča a drugo radi. Budimo malo realni, nije toliko teško.

mila

pre 3 godine

koje gluposti. sta bi bilo da je kojim slucajem u pitanju neko iz Kazahstana, i da oni ovako umisljaju koliko su itni u svetu.
koliko bi oni bili bitni, toliko smo i mi....

Aussie

pre 3 godine

Bravo doktore za tekst. Kad pogledam ove drzave koje su se ridile iz raspada Jugoslavije ne znam da li da se smejem i da placem. Ne zna se koja je slabija ili jadnija. Jugoslavija je za sve njih bila pojam i to sa svim svojim manama kojih je naravno bilo.

Nata

pre 3 godine

Bravo Majstore!! Pravi tekst, konacno neko da ga napise. Umesto da okrivljuju one koji su narucili, proizveli i rasprostranili ovaj virus, pametnjskovici sa Zapada smatraju da treba da okrivljuju Djokovica ! Ali i to je razumljivo posto bi tada trebalo da okrive sebe same....

Miki

pre 3 godine

Koliko danas ce gospodin Jankovic dobiti novi ugovor sa gospodinom Okanovicem vodi šund kviz na Tv. Ovim pisanijem je to izborio. Teska su vremena treba se obezbediti.

Zagor

pre 3 godine

Ko je ovaj? Izgleda da je onaj propali muzicar iz zabranjenog pusenja ako se ne varam. Samozvani dr,mr i cirkuzant. Zar njega jos iko smatra za ozbiljno. Propao skroz pa daj preko Nola da se malo cuje za njega.

dimitrije

pre 3 godine

(boss po trnju..., 30. jun 2020 12:16)
Procitao si na Wikipeidi da nema zavrsen fakultet hahaha je li tako? A koliko mu je ostalo do diplomskog? Ugred nista ne valja ni mjuzikl niti pesme, ama bas nista? Sta je u Parizu odrzati predstavu? Nista? Sta je Noletovih 17 GS i svi masteri 1000? Nista. Mrznja je jaka ali ima problem sto je ljubav jaca! I napravi razliku izmedju onog kad nekog ne smatras po svojoj volji i onu kad nekog mrzis! Tvoj problem je mrznja kao i vecini komentatora ovde! Ne daj mi Bože nista slicno u zivotu!

Uf

pre 3 godine

Ovo stvarno ide daleko... O cemu mi pricamo? Da je svet stavio Rodika isped Novaka, pa i da razumem ovakve stvari. Pricamo o Federeru i Rafi, uozbiljite se.

Qanon

pre 3 godine

(Lex, 30. jun 2020 10:03)

Samo si zaboravio da napomeneš da kao pravoslavna zemlja trpimo terore vekovima.
Istina,nismo najuredniji, mismo najsložniji ali smo narod koji je napadan uvek od sila ili od istog naroda uz sile. Jesmo se malo srozali poslednjih godina, ali to ne znači da nema međunarodnih faktora, ucena, i pritisaka i dalje.
Da smo kao neki propustili sve, verovatno bi nam bilo bolje, možda da smo promenili veru, dali sve, bilo bi nam bolje, al zato ti sve vidiš iz inostranih zemalja bolje.

Karakondzula

pre 3 godine

Nije narodu na balkanu neophodan spoljasnji uticaj da bi zaratili. Tamo se i ovako mrze svi medjusobno tako da uvek moze doci do rata.

Nikola 4

pre 3 godine

Svaka cast za tekst! Najvise bih voleo kada bi Balkanci bili dovoljno pametni da se ujedine. Zajedno bismo predstavljali silu, a ovako rasparcani na delice nismo nista drugo do zapadnjacke igracke, od kojih nekada tek dobijemo po nesto na kasicicu. Pozdrav za sve dobronamerne ljude.
(gunner, 30. jun 2020 09:52)

Dok smo bili "sila" nismo imali ni to sto sada "na kasicicu" dobijamo od Zapada. Kad' ce Srbi da shvate da Jugoslavija nije bila nikakva sila, i da je prezivljavala zaduzujuci se bas kod tih zapadnjaka od kojih danas dobijamo crkavicu "na kasicicu".

Zli Zo

pre 3 godine

Kako god da okrenes Top Lista je genijalna
i aktuelna i dan danas...
Svaka cast Neletu,Djuri,Zeni,Seji,Minki,Dinki i ostalima :)
Serija koja je perfektno prikazala nas humor koji ima dosta crnog humora.
Kad vec spominjete posmatrace kaze jedan Giletu dok igraju e da on to meni kaze u Belgiji za Flandriju znas sta bi mu uradio :)

The Rated R Superstar🤘

pre 3 godine

Muka mi je od ovih suplji floskula mrze nas zato sto smo Srbi, treba da nestemo bla,bla... Dacu primer jednog Nemanje Vidica taj decko kod Engleza sto kod navijaca, sto kod medija ima statua Boga njega otvorenoEnglezi u medijima krste kao jednog od najbolja 2/3 defanzivca u istoriji PL.. Toliko o tome koliko nas mrze, Novak je folirant van terena glumi gospodin, umnu glavu dok na terenu najveci prostak i primitivac, Tenis je uz Golf najveci gospodski sport, ali mi Srbi ne kapiramo, nama kultura i gospostina nije jaca strana generalno...

gunner

pre 3 godine

Svaka cast za tekst! Najvise bih voleo kada bi Balkanci bili dovoljno pametni da se ujedine. Zajedno bismo predstavljali silu, a ovako rasparcani na delice nismo nista drugo do zapadnjacke igracke, od kojih nekada tek dobijemo po nesto na kasicicu. Pozdrav za sve dobronamerne ljude.

Srpska posla

pre 3 godine

"Meni je jasno zašto ne vole Đokovića. Teško je voleti nekoga ko im u lice kaže šta misli, šta oseća i o čemu razmišlja, a pri tom osvaja sve do sada izmišljene trofeje. Još pride, dolazi iz naroda, koji je, po svakom planu “novih svetskih poredaka”, trebalo odavno da nestane. Stoga je jasno da se svaki Noletov poraz, pa makar i od virusa, za kojeg se ne zna ni odakle je došao ni kuda je krenuo, dočekuje kao trijumf."

Db je napravio ozbiljan posao devedesetih masovnim ispiranjem mozga Srbima. Još je veoma živa šizofrena priča da je ceo svet protiv nas jer smo mi jako bitni borbi pritiv novog svetskog poretka, a zapad nas ne voli zato što smo uspešni, iskreni, pošteni, sve što oni nisu. Istina je, medjutim, mnogo drugačija, niti smo mi bitni niti ikoga boli uvo za nas. A Novaka ne vole upravo zato što je neiskren. Organizacija Adrija tura je veoma ozbiljna mrlja u njegovoj karijeri, jer je lično on neodgovorno ugrozio zdravlje na hiljade ljudi.

boss po trnju...

pre 3 godine

Auuu koliko mrznje i prema Neletu i Novaku! Propali muzicar kazes? Covek svirao na svim mogucim kontinentima da ne pricam o bivsoj SFRJ. Uz njega nastupao Emir Kusturica, napravili dva sjajna mjuzikla koja su igrana po celom svetu. Napisao za sada dve knjige u milionskom tirazu. Uzgred covek ima zavrsen fakultet orijentalnih nauka stecen u Sarajevu na tamosnjem Filozofskom u vreme pravih akademskih studija. U Sarajevu tvorac jedne epohe zivota i slenga po kome je taj grad bio prepoznatliv u svetu a koji i dan danas tamo zivi. Ako vec pie nesto daj argument neki valjan a ne ovakve gluposti! Dobro nisi rekao i za Novaka da je nikakav teniser...
(dimitrije, 30. jun 2020 11:47)

Za tvoju informaciju studirao je ali nije završio fakultet...od muzičkog obrazovanja ima 3 razreda niže muzičke škole i to vanredno...a ako pod mjuziklom smatraš operu Dom za vešanje, igrana je u dva navrata u Parizu i jednom u Beogradu i na tome su radili mnogi muzičari i to je to...proveri pre nego što nekog dižeš u nebesa...

Bosanac

pre 3 godine

@dimitrije

Ne zamaraj se sa likom koji se potpisuje "Zagor", znam ga ja, Sarajlija sa Dolac Malte, zasao u sestu deceniju a ljubitelj crtanih romana i naravno srbomrzac.

Harry

pre 3 godine

Procitah sve komentare do sada (52 ukupno do sada) i moram da kazem da ima par ubitacno dobrih, a koji nisu oni koji Neleta u ovome sto je napisao podrzavaju. Svaka cas tim komentatorima... Em pismeni, em pametni.

Milan_PT

pre 3 godine

Jel ima jos neki umetnik da odobrava skidanje odece i igranje u nocnom klubu u doba Korone. Jel ima neko od umetnika ko sme da kaze da je to bila nepromisljenost i greska. Jel ima neki umetnik koji dobro misli Djokovicu i spreman je da ga posavetuje da ne pravi gluposti i navlaci gnev sirom sveta? Ili svi umetnici imaju jedno isto misljenje da je super sakupiti 5000 ljudi u vreme pandemija.
(Sava, 30. jun 2020 09:32)

1) Skidanje majice je u beogradskom noćnom životu ponovo prisutno već 2 meseca. BBC 12/06 tekst prenesen i na B92: Korona virus i klabing u Beogradu: "Sve je prepušteno savesti vlasnika klubova i gostiju". Dakle, sve u skladu sa propisima vlasti koja je i htela takve scene u tim danima. Kao što se videlo, moda skidanja majica se proširila i u Napulj, Liverpul, svuda gde je Zverev nabasao, kao i hiljade plaža i lokala širom sveta.
2) Da je to bila greška i nepromišljenost rekao je i najveći umetnik odavde, Novak Đoković: B92 23/06 tekst :"Novak se pokajao"
"Duboko se izvinjavam svima kojima je turnir naneo štetu. Sve što smo organizatori i ja uredili u prethodnih mesec dana, uradili smo sa iskrenom namerama i čistim srcem. Verovali smo da je turnir ispunio sve zdravstvene protokole i da je naš region bio u dovoljno dobrom stanju da ujedini ljude iz filantropskih razloga. Pogrešili smo, bilo je prerano. Ne mogu da vam opišem koliko mi je žao zbog apsolutno svakog slučaja zaraze", izjavio je Đoković.
3) U Beogradu je bilo 1500-2000 ljudi, ne 5000...

Goran

pre 3 godine

Nele je legenda ali ovaj put je omanuo. Djokovic i drustvo su napravili gresku. To treba priznati, izviniti se i nadati se da svi zarazeni prebrode virus. Zasto se trudimo da branimo Novaka samo zato sto je nas. Kad ti rodjeno dijete napravi glupost kritikujes ga i ukazes mu paznju na to. Zasto bi bilo zabranjeno kritikovati odraslog covjeka samo zato sto je rodjen na nasim prostorima i prebacuje lopticu preko mreze bolje od drugih???

Samir, Sarajevo

pre 3 godine

Jeste bas!
Mi se izmedju sebe puno volimo, posebno Srbi Albance, Hrvati Srbe, Bosnjaci Srbe i obrnuto...ali umjesto da se volimo, uvazavamo, grlimo, ljubimo, pomazemo, postujemo, gle cuda mi se svako malo, a od 90.-te neprestano, ratujemo, ubijamo, mrzimo, sporimo...a sve zato sto nas drugi zavadise! A mi bi u stvari da nije tog mrskog Zapada uzivali u medjusobnoj ljubavi...aha, bi kako ne bi...

Cudni Ljudi

pre 3 godine

Sve je to uredu braniti ga ali ako pogresi treba i kritikovati ...
I jos jedna stvar , Noleta napadaju ali isto tako napadaju i Kristijana Ronalda i Mesija a i mi stalno napadamo Federera.
Kad si na vrhu uvek ce te napadati. Izdrzi , priznao je gresku i idemo dalje....

Pobro

pre 3 godine

Dr Nele je nadaleko poznat po svom britkom jeziku i beskompromisnom stavu.Opozicionar u duši,svoje oštro novinarsko pero je poput najstrašnijeg biča uvek usmjeravao ka establišmentu.Pamtimo njegove kritički nastrojene tekstove protiv Koštunice,potom Tadića i na kraju Vučića koga je i sada,u zavijenoj formi,na stranicama "Kurira",bespoštedno napao,bez upozorenja.Jednostavno,takav je dr Nele.

boss po trnju...

pre 3 godine

(boss po trnju..., 30. jun 2020 12:16)
Procitao si na Wikipeidi da nema zavrsen fakultet hahaha je li tako? A koliko mu je ostalo do diplomskog? Ugred nista ne valja ni mjuzikl niti pesme, ama bas nista? Sta je u Parizu odrzati predstavu? Nista? Sta je Noletovih 17 GS i svi masteri 1000? Nista. Mrznja je jaka ali ima problem sto je ljubav jaca! I napravi razliku izmedju onog kad nekog ne smatras po svojoj volji i onu kad nekog mrzis! Tvoj problem je mrznja kao i vecini komentatora ovde! Ne daj mi Bože nista slicno u zivotu!
(dimitrije, 30. jun 2020 12:55)

Ne, nisam pročitao na wikipediji...to znam oduvek...kad wikipedija nije ni postojala...i nemam nikakav osećaj mržnje već jednostavno znam sve o tom čoveku...a ti nastavi da se pališ i uzdižeš u nebesa nekoga ko to apsolutno ne zaslužuje...mene zanima samo istina a ti očigledno više voliš da se ložiš nego da realno prihvatiš stvari onakve kakve jesu...samo nastavi...

maconii

pre 3 godine

nele je u pravu da su komentari sa zapada prosto takvi da kao da su jedva docekali da se sve ovo desi i da udare po djokovicu i generalno balkanu,a niko od njih da pomene ideju turnira i da je humanitarnog karaktera...ali ono sto mi ovde treba realno da sagledamo je to da su pogresili oni koji su dozvolili da se turnir odrzi i organizatori turnira koji nisu ispostovali mere koje su postojale kao i za derbi,ali im je progledano kroz prste...i svakako moraju snositi odgovornost za svoje greske i biti kritikovani...i naravno takozvana struka koja se sada ogradjuje od svega...nole se javno pokajao,a nije jedini pogresio ovde

mr

pre 3 godine

@blub,

Колико си ти времена утрошио, а све из неке твоје озлојеђености. Али ајд да ти одговрим по ставкама.
1) Ти си видовњак, или износиш своје жеље?
2) У овој епидемији видимо око 200 заражених дневно, да ли треба да те пдосећам катастрофе која је била у Италији, Шпанији, Британији, Швајцарској( о којој се мало прича а 3 пута горе него код нас) и да не идем даље. Реци нам молим те твој опис за ове нације.
3) Благо теби када имаш у глави кућно васпитање за целу нацију. Јел ти то мислиш да сви живимо у истој кући? Или можда мислиш да сви бацамо пластичне флаше? Оба понуђена одговора ће бити подједна ко генијална.
4) Видим да си љубитељ дрвећа, али ниси шумар. Стање наших шума није лоше због сечења, већ због потпуно других ствари, али да не губим време да ти објашњавам пошто ти имаш став.
5) Слично као по 3, јел ти мислиш да смо сви на власти? Можда мислиш да су сви људи на власти исти и да за све њих има без обзира на функцију? На страну што те обичан породични живот у Србији демнатује.
6) Јел опет мислиш да се сви понашамо исто?

Дакле, ваљда ти је јасно на основу мојих одговора колико је твој коментар једна чиста банална генерализација једног озлојеђеног човека. Написао си гомилу баналности и клишеа, а што не рећи и чистих дечјих глупости. Биће ми драго да си се ти негде тамо снашао, мада ће пре бити да ти је и тамо исто као што ти је било и овде, али ето мораш да ћутиш.

@Deks

pre 3 godine

@Lex, evo nama još jednog kompleksaša, koji je zapalio u inostranstvo da moleriše, pa tamo iskusio iznenadno proviđenje i napad inteligencije :-)

Milan_PT

pre 3 godine

@Hahahaha, znaš vrlo dobro o čemu se radi i šta si pisao pre par dana na jednoj drugoj temi, ali se opet sa urođenom sklonošću praviš blesav. Završio sam s Tobom u vezi, definitivno. Sve najbolje...

Hahahaha

pre 3 godine

Milan-PT
Opet dominiras😁😁😁 Konacno si se probudio iz zimskog sna. Preskocio si deo o vakcini, preskocio si vecinu napada. Branis ga time da je bilo dozvoljeno to sto je on uradio. Znas sta je isto dozvoljeno i ne postoji zakon za to? Na infektivnoj klinici, imas osobu koja je HIV+ i treba da joj izvadis krv. Ne postoji neki zakon po kom ti treba da nosis zastitnu opremu, vec samo pravilo, da zastitis sebe. Ti se oglusis o to pravilo i na sopstvenu odgovornost uradis to bez zastite. Zarazis se. Nije vazno da li si samo jednoj osobi vadio krv ili je bilo vise, mislim da je dovoljna jedna, ali...Sta si onda ti? Obrati paznju sta pise, ne pricam o Covid 19 i svemu ovome sto uvode i ukidaju. Pricam o nekoj normalnoj situaciji koja je bila do marta 2020.

Milan_PT

pre 3 godine

@Hahahaha, dok se ne izviniš za one gadosti i perverzne implikacije, za mene ne postojiš. A možda ni izvinjenje ne bude dovoljno...

Hahahaha

pre 3 godine

Milan-PT
Nije mi problem da kazem izvini, ali ne znam zbog cega? Zato sto ti navodim primer necega? Ne znam kako drugacije da ti objasnim da kada je greska, onda je greska. Ako znas da postoji opasnost, a ti i pored svega to zanemaris, jer nije zakonom obavezno i imas slobodu da se ponasas kako hoces, onda je do tebe, ne do drugih. To sto se ti osecas uvredjeno, opet je do tebe, ne do mene. Tu ti zaista ne mogu pomoci.

Granota

pre 3 godine

I sva ta buka i halabuka, onih koji ga napadaju i oni koji ga brane, samo zato sto covek ne moze da izadje i kaze: jeste, pogresio sam, zao mi je. Prokleti srpski ponos... Uvek nas je kostao previse...

keksplazma

pre 3 godine

ovaj skroz prolupao... bolje mu da se ne javlja, ispada pametniji... “Doktor” cega? mene bi bilo stid da se nazivam doktorom, pa makar iz “fola”,

Opta

pre 3 godine

Niko Novaka Đokovića ne mrzi zato što osvaja trofeje, nego zato što pokazuje svoju neobrazovanost, gluposti neduhovitost, nešarmantnost... na svakom koraku.
Ljubitelj svih mogućih nenaučnih i necivilizovanih teorija, koje su opasne i vidimo posledice.

Kako voli teorije zavera, ugrozio je stotine hiljda ljudi, u skoro odrzanom turniru.

Zagor

pre 3 godine

Ko je ovaj? Izgleda da je onaj propali muzicar iz zabranjenog pusenja ako se ne varam. Samozvani dr,mr i cirkuzant. Zar njega jos iko smatra za ozbiljno. Propao skroz pa daj preko Nola da se malo cuje za njega.

objektivno

pre 3 godine

Jedan od najtrofejnijih tenisera Rodžer Federer je svojim stilom igre ,za koji su teniseri iz ranijih epoha i teniski analitičari kazali da je najljepši u istoriji bijelog sporta,zatim ,svojim ponašanjem na teniskim terenima i van njih posto ubjedljivo naomiljeniji teniser publici širom svijeta čime demantuje Neletovu tvrdnju da je teško voljeti onog ko osvaja sve trofeje.Novak je organizovanjem "turnira" u jeku pandemija virusa želio da zadovolji svoj ego i da pokaže da on svemoguć ,a sada kad se desilo to što se desilo,treba da snosi posljedice.U poslednje vrijemea javljaju se mnogi da ga zaštite ,a ono što je najodvratnije od njih ,su njihove tvrdnje da svojim rezultatima smeta mnogima i što je srpske nacionalnosti ,što su čiste gluposti.Novak je vrhunski teniser ,ali je mnogim zbog ulizivanjem svim i svakom,svojim zabavljačkim uratcima koji su bezvezni ,ponašanjem na terenima i van njih antipatičan i da nije Srbin mnogi sadašnji njegovi navijači ne bi navijali za njega.

Sava

pre 3 godine

Jel ima jos neki umetnik da odobrava skidanje odece i igranje u nocnom klubu u doba Korone. Jel ima neko od umetnika ko sme da kaze da je to bila nepromisljenost i greska. Jel ima neki umetnik koji dobro misli Djokovicu i spreman je da ga posavetuje da ne pravi gluposti i navlaci gnev sirom sveta? Ili svi umetnici imaju jedno isto misljenje da je super sakupiti 5000 ljudi u vreme pandemija.

Simke

pre 3 godine

Kakva hrabrost od Neleta da u zemlji Srbiji brani Novaka Djokovica a optuzi ceo svet i nesretnog Dimitrova da su sprečili iz ko zna kog razloga humane ljude Ivanisevica i Djokovica da zblize narode. Znaci OK je dok korona ubija sabijati ljude ko sardine a ko kaze da to nije bas pametno taj im ne misli dobro. I objasni covek da je razlog pocetka raspada Juge isti kao i " napad na turnir". Bravo Nenade Jankovic, kakav hrabar intervju! Ustao si u odbranu coveka kog brani 95% naroda, bas si junak. A svet? Ma sta nas briga sta oni kazu zar ne.

Lex

pre 3 godine

Nele je upao u istu zamku u koju je i Novak - bave se nečim što prevazilazi njihova znanja i profesiju kojom se bave. Ali to je kod Srba glavna karakteristika: "Svi sve znaju, bolje i od nobelovca u toj oblasti", ili ona klasična: "Čekaj, da ti ja objasnim...". Nole je najbolji svetski udarač
žute dlakave loptice, a Nele je bio odličan muzičar u sastavu Zabranjeno pušenje, a ni pisanje knjige mu nije bilo slabo. Ima neke ok poglede, ali upada u standardnu zamku svih Srba: "Svi su protiv nas". Evo da vam ja kažem, ovako iz inostranstva, bolnu istinu:
1) Sami ste sebi najveći neprijatelji, jer pre svega uništićete se sami zato što se ne razmnožavate dovoljno (preko 50.000 vam se smanjuje godišnje populacija i to znači da za maksimalno 150 godina nestaje cela nacija)
2) Nedisciplinovani ste potpuno i pre svega nevaspitani što se vidi u ovoj korona epidemiji.
3) Nemate osnovno kućno obrazovanje, bacate đubre gde stignete - eno i na Kopaoniku pod Pančićevim vrhom je nastaa deponija
4) Nemate nacionalnu svest, niti viziju šta želite da uradite sa državom i koje privredne grane da razvijate i pre svega nemate poštovanje do prirode jer sečete nekontrolisano drveća u nacionalnim parkovima.
5) Nemate viziju o zajedničkoj koristi i gledate samo da prigrabite za sebe dok ste na položaju, ili vlasti.
6) Trpate se u sve, iako niste apsolutno nimalo stručni za oblast u koju se trpate

laki

pre 3 godine

Postoje dve grupe ljudi trenutno koji cine masu. Jedna je iskompleksirana Novakovim uspesima i jedva je dočekala da ga oblati (i Novak je živ čovek zna i on da gresi ali namera mu je bila humana) i druga grupa ljudi koja je umislila da je inteligentna i da će ako stanu novaku u odbranu tako mu se i pribliziti a ustvari samo im pertle vire iz njegove zadnjice. Sve u svemu začin C.

Miki

pre 3 godine

Koliko danas ce gospodin Jankovic dobiti novi ugovor sa gospodinom Okanovicem vodi šund kviz na Tv. Ovim pisanijem je to izborio. Teska su vremena treba se obezbediti.

boss po trnju...

pre 3 godine

Gomila gluposti kvazi-intelektualca koji pokušava da zaradi koji dinar na staru slavu, pokušavajući da svaku moguću situaciju pretvori u ličnu promociju ne bi li prodao nešto što nema nikakvu realnu vrednost poput svojih knjiga. Postao je tezgaroš koji se još uvek batrga u vremenu koje ga je odavno pregazilo...

Dragana

pre 3 godine

Rodžer Federer je osvojio više trofeja od Novaka pa ga svuda vole i to nema veze ni sa kakvim " novim svetskim poretkom". Da se više ne lažemo, da Novak nije imao podršku ATP organizacije i da je neko želeo da ga uništi kao što se ta teza uporno provlači, on nikada ne bi postigao to što je postigao. Njega je ATP uz Mareja video kao protivtežu Rodžeru i Rafi i stvaranju Velike četvorke
posle 2009 godine i od tada kreće njihova promocija, s tim što ni jedan ni drugi nisu uspeli da privuku publiku širom sveta kao što su oni, naravno više Federer nego Nadal. Druga je stvar što su Mareja povrede uništile i nije postigao ono što je relno mogao. Muka mi je više od ovakvih priča. Naravno da ima dosta ljudi koji prate tenis svih ovih godina i imaju dobro pamćenje a ne prate samo od kad se pojavio Novak. Što se Adria tura tiče, Novak sam zna zbog čega je ušao u celu tu priču, nije njega naterao ATP, ni engleska kraljica, ni novi svetski poredak da preuzme ogroman rizik kada se odlučio na organizaciju sa toliko ljudi i propratnih dogadjaja, plus zabava u noćnim klubovima.Da nije bilo tog snimka sa one žurke ne bi ni bilo toliko kritika i napada. Ne mogu da verujem da niko iz organizacije niti sam Novak nije makar jednom pomislio da bi neko mogao da bude zaražen i ugrozi celu turneju. I ne kritikuju samo njega,pogledajte Zvereva,zar njega ne kritikuju? Kritikuju ga naravno jer jedno priča a drugo radi. Budimo malo realni, nije toliko teško.

jel' da?

pre 3 godine

Veoma je upadljivo da značajan broj javnih ličnosti pravi ozbiljnu zamenu teza oko epidemije i postupaka drugih javnih ličnosti u vezi sa epidemijim. Pošto je podršku sportosti dao kolega po tituli (DR Nele), da pojasnim: u svoja četiri zida i u svom ličnom okruženju, neka rade, govore i ponašaju se kako žele, to je njihov izbor i njihovo pravo. Javno, vrlo je prosto, nevaspitano, degutantno, rugati se u luce porodicama umrlih od infekcije koja je počela pre 6 meseci, kao i zdravstvenim radnicima koji za neuporedivo manje novca od njihovih prihoda moraju svakodnevno da se izlažu ozbiljnim rizicima, profesionalnim i ličnim, da ne govorim o stalnom pritisku javnosti. Dakle, sportista je s' pravom poštovan i obožavan nacionalni heroj u svom poslu, ali je pametno (a, deluje baš pametno) da drži jezik za zubima. Taj selektivni pristup u poštovanju preporuka u ovom trenutku je vrlo sebičan i neodgovoran, a poruka koju šalje vrlo primitivna, kao da živi u srednjem veku, kada je život običnih smrtnika vredeo šaku soli.

boss po trnju...

pre 3 godine

Auuu koliko mrznje i prema Neletu i Novaku! Propali muzicar kazes? Covek svirao na svim mogucim kontinentima da ne pricam o bivsoj SFRJ. Uz njega nastupao Emir Kusturica, napravili dva sjajna mjuzikla koja su igrana po celom svetu. Napisao za sada dve knjige u milionskom tirazu. Uzgred covek ima zavrsen fakultet orijentalnih nauka stecen u Sarajevu na tamosnjem Filozofskom u vreme pravih akademskih studija. U Sarajevu tvorac jedne epohe zivota i slenga po kome je taj grad bio prepoznatliv u svetu a koji i dan danas tamo zivi. Ako vec pie nesto daj argument neki valjan a ne ovakve gluposti! Dobro nisi rekao i za Novaka da je nikakav teniser...
(dimitrije, 30. jun 2020 11:47)

Za tvoju informaciju studirao je ali nije završio fakultet...od muzičkog obrazovanja ima 3 razreda niže muzičke škole i to vanredno...a ako pod mjuziklom smatraš operu Dom za vešanje, igrana je u dva navrata u Parizu i jednom u Beogradu i na tome su radili mnogi muzičari i to je to...proveri pre nego što nekog dižeš u nebesa...

Uf

pre 3 godine

Ovo stvarno ide daleko... O cemu mi pricamo? Da je svet stavio Rodika isped Novaka, pa i da razumem ovakve stvari. Pricamo o Federeru i Rafi, uozbiljite se.

The Rated R Superstar🤘

pre 3 godine

Muka mi je od ovih suplji floskula mrze nas zato sto smo Srbi, treba da nestemo bla,bla... Dacu primer jednog Nemanje Vidica taj decko kod Engleza sto kod navijaca, sto kod medija ima statua Boga njega otvorenoEnglezi u medijima krste kao jednog od najbolja 2/3 defanzivca u istoriji PL.. Toliko o tome koliko nas mrze, Novak je folirant van terena glumi gospodin, umnu glavu dok na terenu najveci prostak i primitivac, Tenis je uz Golf najveci gospodski sport, ali mi Srbi ne kapiramo, nama kultura i gospostina nije jaca strana generalno...

Goran

pre 3 godine

Nele je legenda ali ovaj put je omanuo. Djokovic i drustvo su napravili gresku. To treba priznati, izviniti se i nadati se da svi zarazeni prebrode virus. Zasto se trudimo da branimo Novaka samo zato sto je nas. Kad ti rodjeno dijete napravi glupost kritikujes ga i ukazes mu paznju na to. Zasto bi bilo zabranjeno kritikovati odraslog covjeka samo zato sto je rodjen na nasim prostorima i prebacuje lopticu preko mreze bolje od drugih???

čika Žika

pre 3 godine

Nele ja sam mislio da smo mi namerno pustili derbi I adria tour da se igraju pred publikom da bi kolektivnim imunitetom pobedili koronu, ipak ispostavlja se da je Dr. Kon bio na odmoru I da je to glavni razlog. Zato se svetu povraca od Srbistana, Kyrgistana, Guzistana. Kontas? A ne zato sto imamo Novaka.

Sale

pre 3 godine

Jos jedan "intelektualac" ranga Novaka. Naravno da mogu da obozavam tenisera Novaka Djokovica i naravno da mogu ne odobravati njegov pokusaj da pokaze svetu kako virus ne postoji.

Nije svaka kritika zlonamerna, moze se nekad i nauk izvuci, da ne poveruje covek

boss po trnju...

pre 3 godine

(boss po trnju..., 30. jun 2020 12:16)
Procitao si na Wikipeidi da nema zavrsen fakultet hahaha je li tako? A koliko mu je ostalo do diplomskog? Ugred nista ne valja ni mjuzikl niti pesme, ama bas nista? Sta je u Parizu odrzati predstavu? Nista? Sta je Noletovih 17 GS i svi masteri 1000? Nista. Mrznja je jaka ali ima problem sto je ljubav jaca! I napravi razliku izmedju onog kad nekog ne smatras po svojoj volji i onu kad nekog mrzis! Tvoj problem je mrznja kao i vecini komentatora ovde! Ne daj mi Bože nista slicno u zivotu!
(dimitrije, 30. jun 2020 12:55)

Ne, nisam pročitao na wikipediji...to znam oduvek...kad wikipedija nije ni postojala...i nemam nikakav osećaj mržnje već jednostavno znam sve o tom čoveku...a ti nastavi da se pališ i uzdižeš u nebesa nekoga ko to apsolutno ne zaslužuje...mene zanima samo istina a ti očigledno više voliš da se ložiš nego da realno prihvatiš stvari onakve kakve jesu...samo nastavi...

mila

pre 3 godine

koje gluposti. sta bi bilo da je kojim slucajem u pitanju neko iz Kazahstana, i da oni ovako umisljaju koliko su itni u svetu.
koliko bi oni bili bitni, toliko smo i mi....

Darvojo

pre 3 godine

Bravo, Nele, sve je tako. Zapad je izmislio ustaše, četnike i balije ne bi li izazvao međunacionalnu mržnju koja pre 90ih nikada nije postojala na ovim prostorima i koji poznat bio po tome da su ovde oduvek živeli jedni vrlo tolerantni i razumni ljudi koji kojima je najbitnije kakav si kao čovek, a ko je kakve nacije i vere za to ne daju pet para. Zlom Zapadu je i to bilo malo pa su nam podmetnuli nekakve velikodržavne zamisli tipa "Velika Srbija", i "svi Srbi u jednoj državi" i Memorandum SANU, pa izmišljotine da mi našu braću muslimane pogrdno nazivamo Turci itd... Naravno da ne vole Đokovića što osvaja sve redom dovoljno, dovoljno je videti mržnju celog sveta koju trpi Federer zbog njegovih 20GS, ne znam kako čovek izdržava...

Srpska posla

pre 3 godine

"Meni je jasno zašto ne vole Đokovića. Teško je voleti nekoga ko im u lice kaže šta misli, šta oseća i o čemu razmišlja, a pri tom osvaja sve do sada izmišljene trofeje. Još pride, dolazi iz naroda, koji je, po svakom planu “novih svetskih poredaka”, trebalo odavno da nestane. Stoga je jasno da se svaki Noletov poraz, pa makar i od virusa, za kojeg se ne zna ni odakle je došao ni kuda je krenuo, dočekuje kao trijumf."

Db je napravio ozbiljan posao devedesetih masovnim ispiranjem mozga Srbima. Još je veoma živa šizofrena priča da je ceo svet protiv nas jer smo mi jako bitni borbi pritiv novog svetskog poretka, a zapad nas ne voli zato što smo uspešni, iskreni, pošteni, sve što oni nisu. Istina je, medjutim, mnogo drugačija, niti smo mi bitni niti ikoga boli uvo za nas. A Novaka ne vole upravo zato što je neiskren. Organizacija Adrija tura je veoma ozbiljna mrlja u njegovoj karijeri, jer je lično on neodgovorno ugrozio zdravlje na hiljade ljudi.

Hahahaha

pre 3 godine

Milan-PT
Opet dominiras😁😁😁 Konacno si se probudio iz zimskog sna. Preskocio si deo o vakcini, preskocio si vecinu napada. Branis ga time da je bilo dozvoljeno to sto je on uradio. Znas sta je isto dozvoljeno i ne postoji zakon za to? Na infektivnoj klinici, imas osobu koja je HIV+ i treba da joj izvadis krv. Ne postoji neki zakon po kom ti treba da nosis zastitnu opremu, vec samo pravilo, da zastitis sebe. Ti se oglusis o to pravilo i na sopstvenu odgovornost uradis to bez zastite. Zarazis se. Nije vazno da li si samo jednoj osobi vadio krv ili je bilo vise, mislim da je dovoljna jedna, ali...Sta si onda ti? Obrati paznju sta pise, ne pricam o Covid 19 i svemu ovome sto uvode i ukidaju. Pricam o nekoj normalnoj situaciji koja je bila do marta 2020.

Eugen

pre 3 godine

Kakve gluposti Nele sve ne napisa? Cudi me, on obicno pametno zbori. Cuj, neko sa strane je bio kriv za gradjanski rat 90-ih u Jugoslaviji, a ne separatisticke teznje Slovenaca, Hrvata jos od 1918 godine. Mozda su neki sa strane 90-ih potpomagali raspad Jugoslavije (na prvom mestu Nemacka i Austrija), ali sama teznja po raspadu zajednicke drzave je postojala vec unutra. Niko ne moze da te razdvoji od nekoga ako ti sa tim nekim zivis u slozi.

Druga Neletova glupost mu je vera u to da je Adria Tour mogla da pomiri Srbe i Hrvate, a da nekome to tamo negde ne bi odgovaralo posto bi na Balkanu mogla onda ponovo nastati neka velika „sila“ (ha ha ha ha) koja svetskim mocnicima ne bi odgovarala. Predlazem Neletu da ode u Zagreb da odrzi predavanja na temu mirenju Srba i Hrvata i stvaranju neke nove Jugoslavije, tj. neke nove „velike sile“ na brdovitom Balkanu. Mogao bi to isto i u Sarajevu da proba. Bas me interesuje da li bi sve to preziveo.
Naivan je Nele, malo i paranoican... Mislo sam da je mnogo pametniji. Knjige sam mu procitao sve i svaka mi se svidela. Mozda Nele nije samo kao i Nole (gle, Nele i Nole) rodjen za politiku pa malo lupa ako se upusti u to.

Znalac

pre 3 godine

postovani Nele, tekst je sasvim lep i poucan, ali zelim nesto da sugerisem. Mani nas spajanja, srba i hrvata. Nema od toga nista, taj narod je patoloski poremecen i mrzi nas iz dna duse. Kroz citav 20 vek postoje pisana dokumenta o tome (posle IWW, posle IIWW, tokom 70tih, gomila video materijala o ustaskoj emigraciji, pa 90te i sve do danas). To je narod koji zeli svoju drzavu, i dobio ju je poslednji u evropi tek 95te Nisu oni sporni, vec mi! Pogresili smo posle IWW i za svo proteklo vreme nam se to obija o glavu, a platili smo strasno skupu cenu toga u Jasenovcu, Gradiski, Sajmistu, decijim logorima...Nema sa njima prijateljstva, samo dobrosusedstvo. Cast izuzecima(kojih ima puno), ali sa njima samo distanca. Ne zanosimo se u vezi tog naroda, i prestanimo ih spominjati. Najveca ce im kazna biti sto ubrzano nestaju, dok smo mi za nijansu bolji u tome. Toliko!

Nolo SGOAT

pre 3 godine

Kakav sirotinjski mentalitet, covece! Uvek je neko drugi kriv, a mamino zlato je najbolje. Jedno je sigurno, uporno i konzistentno, bez nedoumica, mi biramo pogresne strane i sagledavanje realnosti.

gunner

pre 3 godine

Svaka cast za tekst! Najvise bih voleo kada bi Balkanci bili dovoljno pametni da se ujedine. Zajedno bismo predstavljali silu, a ovako rasparcani na delice nismo nista drugo do zapadnjacke igracke, od kojih nekada tek dobijemo po nesto na kasicicu. Pozdrav za sve dobronamerne ljude.

Qanon

pre 3 godine

(Lex, 30. jun 2020 10:03)

Samo si zaboravio da napomeneš da kao pravoslavna zemlja trpimo terore vekovima.
Istina,nismo najuredniji, mismo najsložniji ali smo narod koji je napadan uvek od sila ili od istog naroda uz sile. Jesmo se malo srozali poslednjih godina, ali to ne znači da nema međunarodnih faktora, ucena, i pritisaka i dalje.
Da smo kao neki propustili sve, verovatno bi nam bilo bolje, možda da smo promenili veru, dali sve, bilo bi nam bolje, al zato ti sve vidiš iz inostranih zemalja bolje.

Nata

pre 3 godine

Bravo Majstore!! Pravi tekst, konacno neko da ga napise. Umesto da okrivljuju one koji su narucili, proizveli i rasprostranili ovaj virus, pametnjskovici sa Zapada smatraju da treba da okrivljuju Djokovica ! Ali i to je razumljivo posto bi tada trebalo da okrive sebe same....

Samir, Sarajevo

pre 3 godine

Jeste bas!
Mi se izmedju sebe puno volimo, posebno Srbi Albance, Hrvati Srbe, Bosnjaci Srbe i obrnuto...ali umjesto da se volimo, uvazavamo, grlimo, ljubimo, pomazemo, postujemo, gle cuda mi se svako malo, a od 90.-te neprestano, ratujemo, ubijamo, mrzimo, sporimo...a sve zato sto nas drugi zavadise! A mi bi u stvari da nije tog mrskog Zapada uzivali u medjusobnoj ljubavi...aha, bi kako ne bi...

Harry

pre 3 godine

Procitah sve komentare do sada (52 ukupno do sada) i moram da kazem da ima par ubitacno dobrih, a koji nisu oni koji Neleta u ovome sto je napisao podrzavaju. Svaka cas tim komentatorima... Em pismeni, em pametni.

dimitrije

pre 3 godine

Ko je ovaj? Izgleda da je onaj propali muzicar iz zabranjenog pusenja ako se ne varam. Samozvani dr,mr i cirkuzant. Zar njega jos iko smatra za ozbiljno. Propao skroz pa daj preko Nola da se malo cuje za njega.
(Zagor, 30. jun 2020 11:01)

Auuu koliko mrznje i prema Neletu i Novaku! Propali muzicar kazes? Covek svirao na svim mogucim kontinentima da ne pricam o bivsoj SFRJ. Uz njega nastupao Emir Kusturica, napravili dva sjajna mjuzikla koja su igrana po celom svetu. Napisao za sada dve knjige u milionskom tirazu. Uzgred covek ima zavrsen fakultet orijentalnih nauka stecen u Sarajevu na tamosnjem Filozofskom u vreme pravih akademskih studija. U Sarajevu tvorac jedne epohe zivota i slenga po kome je taj grad bio prepoznatliv u svetu a koji i dan danas tamo zivi. Ako vec pie nesto daj argument neki valjan a ne ovakve gluposti! Dobro nisi rekao i za Novaka da je nikakav teniser...

blub

pre 3 godine

Nele je upao u istu zamku u koju je i Novak - bave se nečim što prevazilazi njihova znanja i profesiju kojom se bave. Ali to je kod Srba glavna karakteristika: "Svi sve znaju, bolje i od nobelovca u toj oblasti", ili ona klasična: "Čekaj, da ti ja objasnim...". Nole je najbolji svetski udarač
žute dlakave loptice, a Nele je bio odličan muzičar u sastavu Zabranjeno pušenje, a ni pisanje knjige mu nije bilo slabo. Ima neke ok poglede, ali upada u standardnu zamku svih Srba: "Svi su protiv nas". Evo da vam ja kažem, ovako iz inostranstva, bolnu istinu:
1) Sami ste sebi najveći neprijatelji, jer pre svega uništićete se sami zato što se ne razmnožavate dovoljno (preko 50.000 vam se smanjuje godišnje populacija i to znači da za maksimalno 150 godina nestaje cela nacija)
2) Nedisciplinovani ste potpuno i pre svega nevaspitani što se vidi u ovoj korona epidemiji.
3) Nemate osnovno kućno obrazovanje, bacate đubre gde stignete - eno i na Kopaoniku pod Pančićevim vrhom je nastaa deponija
4) Nemate nacionalnu svest, niti viziju šta želite da uradite sa državom i koje privredne grane da razvijate i pre svega nemate poštovanje do prirode jer sečete nekontrolisano drveća u nacionalnim parkovima.
5) Nemate viziju o zajedničkoj koristi i gledate samo da prigrabite za sebe dok ste na položaju, ili vlasti.
6) Trpate se u sve, iako niste apsolutno nimalo stručni za oblast u koju se trpate
(Lex, 30. jun 2020 10:03)

Lex, druze, a ciji si ti? Posto vidim da se obracas u drugom licu mnozine...
Gde god da si i koliko god bio u pravu za neke stvari, siguran sam da nisi tako kriticki nastrojen prema mestu na kom si (a ne verujem da si u Kazahstanu). Ta paradigma koju si stvorio sebi nije bas tako crno-bela, mada ne verujem da si razmisljao o tome, ti si samo autosovinista. Dodji, pomozi nam, Lexe, da sirimo naciju, sto si pobegao? Procitaj, Lexe, po koju istorijsku knjigu. Na 7.tacku je trebalo da stavis vas, koji se stide identiteta, kao jedan od razloga sto nestajemo. Na 8. tacku je trebalo da stavis ovo sto ti radis, a to je ono sto nas je dovelo ovde gde smo - nedostatak sloge i ujedinjenosti. Sve u svemu, Lexe, prijatan dan ti zelim i sve najbolje tebi i tvojima.

bata gaja

pre 3 godine

Jer, šta bi se desilo na Balkanu, kada bi se njegovi narodi složili? Da li je “razvijenom svetu” potrebna takva jedna nova sila?

Manje paranoje, manje umišljene veličine. Ni u najsjajnijim vremenima nismo bili ni blizu kakve sile, a danas bi bili još dalje sve i da se ujedinimo.

Ne podizati već dovoljno podgrejanu histeriju sa sportskog na politički nivo.

Ostaviti više Novaka na miru i ne razvlačiti ga medijski, čak ni ovim podrškama. Umeće on sam da se sredi, uskoro treba ohladiti glavu i početi sa treninzima, mušterije čekaju u redu da ih ošiša najesen.

Pobro

pre 3 godine

Dr Nele je nadaleko poznat po svom britkom jeziku i beskompromisnom stavu.Opozicionar u duši,svoje oštro novinarsko pero je poput najstrašnijeg biča uvek usmjeravao ka establišmentu.Pamtimo njegove kritički nastrojene tekstove protiv Koštunice,potom Tadića i na kraju Vučića koga je i sada,u zavijenoj formi,na stranicama "Kurira",bespoštedno napao,bez upozorenja.Jednostavno,takav je dr Nele.

Milan_PT

pre 3 godine

Jel ima jos neki umetnik da odobrava skidanje odece i igranje u nocnom klubu u doba Korone. Jel ima neko od umetnika ko sme da kaze da je to bila nepromisljenost i greska. Jel ima neki umetnik koji dobro misli Djokovicu i spreman je da ga posavetuje da ne pravi gluposti i navlaci gnev sirom sveta? Ili svi umetnici imaju jedno isto misljenje da je super sakupiti 5000 ljudi u vreme pandemija.
(Sava, 30. jun 2020 09:32)

1) Skidanje majice je u beogradskom noćnom životu ponovo prisutno već 2 meseca. BBC 12/06 tekst prenesen i na B92: Korona virus i klabing u Beogradu: "Sve je prepušteno savesti vlasnika klubova i gostiju". Dakle, sve u skladu sa propisima vlasti koja je i htela takve scene u tim danima. Kao što se videlo, moda skidanja majica se proširila i u Napulj, Liverpul, svuda gde je Zverev nabasao, kao i hiljade plaža i lokala širom sveta.
2) Da je to bila greška i nepromišljenost rekao je i najveći umetnik odavde, Novak Đoković: B92 23/06 tekst :"Novak se pokajao"
"Duboko se izvinjavam svima kojima je turnir naneo štetu. Sve što smo organizatori i ja uredili u prethodnih mesec dana, uradili smo sa iskrenom namerama i čistim srcem. Verovali smo da je turnir ispunio sve zdravstvene protokole i da je naš region bio u dovoljno dobrom stanju da ujedini ljude iz filantropskih razloga. Pogrešili smo, bilo je prerano. Ne mogu da vam opišem koliko mi je žao zbog apsolutno svakog slučaja zaraze", izjavio je Đoković.
3) U Beogradu je bilo 1500-2000 ljudi, ne 5000...

Pera

pre 3 godine

Novak je naš ponos, najbolji srpski sportista ikada, plemenit čovek, patriota, širokih shvatanja ... Međutim, ima jednu "manu", to je stalno prisutna težnja da spoprtom poveže sve ljude, bez obzira na naciju i veru ... To jednostavno u ovako surovom svetu ne prolazi. Ne prolazi ni ovde na Balkanu a o zapadu da ne pričamo.Ljudi čista srca i velike duše nisu jednostavno svuda dobrodošli u ovako postavljenom svetu sa drugačijim pravilima igre.

phrm

pre 3 godine

Bravo za izjavu, glupo je dodati bilo sta na ovako pametan i opsiran komentar obrazovanog, pametnog, dokazanog coveka.
Veliko bravo, da nas je vise ovakvih i da smo slozni bilo bi vise Novaka, ne u sferi tenisa nego u svim zivotnim.

Aussie

pre 3 godine

Bravo doktore za tekst. Kad pogledam ove drzave koje su se ridile iz raspada Jugoslavije ne znam da li da se smejem i da placem. Ne zna se koja je slabija ili jadnija. Jugoslavija je za sve njih bila pojam i to sa svim svojim manama kojih je naravno bilo.

Zoks

pre 3 godine

Naravno da je zapad bio upleten u ex yu ratove...zavadi pa vladaj pa malo mehi pa malo milosu i sta na kraju?
Svi cemo zajedno pod njihovu cizmu ako vec i nismo
a ovaj skec je genijalan kao i vecina stvari koja je napravila top lista nadrealista

Vojvoda Bački

pre 3 godine

lepo je sve ovo sročio i objasnio gospodin Nele. Međutim, činjenica je da je ovaj Noletov potez preuranjen i naivan, morao je da računa da se sve ovo može dogoditi i da mu čekaju grešku na zapadu

Milke

pre 3 godine

BRAVO NELE LEGENDO, OD RECI DO RECI SVE JE TACNO, ALI TO MALOUMNI NIKADA NECE SHVATITI. DA PODSETIM, ANSTAJN JE REKAO: ,,SAMO SU DVE STVARI BESKONACNE....SVEMIR I LJUDSKA GLUBOST, ALI ZA SVEMIR NISAM SIGURAN". OVI O KOJIMA GOVORIM NI ANSTAJNA NECE RAZUMETI, NAZALOST.

Hahahaha

pre 3 godine

Milan-PT
Nije mi problem da kazem izvini, ali ne znam zbog cega? Zato sto ti navodim primer necega? Ne znam kako drugacije da ti objasnim da kada je greska, onda je greska. Ako znas da postoji opasnost, a ti i pored svega to zanemaris, jer nije zakonom obavezno i imas slobodu da se ponasas kako hoces, onda je do tebe, ne do drugih. To sto se ti osecas uvredjeno, opet je do tebe, ne do mene. Tu ti zaista ne mogu pomoci.

Nikola 4

pre 3 godine

Svaka cast za tekst! Najvise bih voleo kada bi Balkanci bili dovoljno pametni da se ujedine. Zajedno bismo predstavljali silu, a ovako rasparcani na delice nismo nista drugo do zapadnjacke igracke, od kojih nekada tek dobijemo po nesto na kasicicu. Pozdrav za sve dobronamerne ljude.
(gunner, 30. jun 2020 09:52)

Dok smo bili "sila" nismo imali ni to sto sada "na kasicicu" dobijamo od Zapada. Kad' ce Srbi da shvate da Jugoslavija nije bila nikakva sila, i da je prezivljavala zaduzujuci se bas kod tih zapadnjaka od kojih danas dobijamo crkavicu "na kasicicu".

Milan_PT

pre 3 godine

@Hahahaha, dok se ne izviniš za one gadosti i perverzne implikacije, za mene ne postojiš. A možda ni izvinjenje ne bude dovoljno...

Bob Rock

pre 3 godine

Остало је још само да разједињена Европа дође на Мировну конференцију у Чајниче, па да Надреалисти све погоде...

mr

pre 3 godine

@blub,

Колико си ти времена утрошио, а све из неке твоје озлојеђености. Али ајд да ти одговрим по ставкама.
1) Ти си видовњак, или износиш своје жеље?
2) У овој епидемији видимо око 200 заражених дневно, да ли треба да те пдосећам катастрофе која је била у Италији, Шпанији, Британији, Швајцарској( о којој се мало прича а 3 пута горе него код нас) и да не идем даље. Реци нам молим те твој опис за ове нације.
3) Благо теби када имаш у глави кућно васпитање за целу нацију. Јел ти то мислиш да сви живимо у истој кући? Или можда мислиш да сви бацамо пластичне флаше? Оба понуђена одговора ће бити подједна ко генијална.
4) Видим да си љубитељ дрвећа, али ниси шумар. Стање наших шума није лоше због сечења, већ због потпуно других ствари, али да не губим време да ти објашњавам пошто ти имаш став.
5) Слично као по 3, јел ти мислиш да смо сви на власти? Можда мислиш да су сви људи на власти исти и да за све њих има без обзира на функцију? На страну што те обичан породични живот у Србији демнатује.
6) Јел опет мислиш да се сви понашамо исто?

Дакле, ваљда ти је јасно на основу мојих одговора колико је твој коментар једна чиста банална генерализација једног озлојеђеног човека. Написао си гомилу баналности и клишеа, а што не рећи и чистих дечјих глупости. Биће ми драго да си се ти негде тамо снашао, мада ће пре бити да ти је и тамо исто као што ти је било и овде, али ето мораш да ћутиш.

dimitrije

pre 3 godine

(boss po trnju..., 30. jun 2020 14:17)
Odakle znas Neleta? Evo ja mogu ovde da se zakunem da sam se upoznao sa njim, kao i da sam bio dobar prijatelj sa rodjenim bratom jednog od clanova benda u rangu mozda i egal sa Neletom po zaslugama u Zabranjenom Pusenju, vise puta pozivan u stan na zurke itd. U Sarajevu sam studirao od 1989 itd! Znam to drustvo jako dobro i snagu njihovog duha. Mnogima u ovoj drzavi mozes reci bilo sta ali Neletu i VELIKOM NOVAKU DJOKOVICU....Samo NAKLON I RESPEKT!

Rambo amadeus

pre 3 godine

Rambo je to odlicno rekao sta je bio cilj ovih nesretnih ratova?
Privatizacija svega pa u ruke hostaplera i korporacija koje gaze preko mrtvih samo da ostvare profit.
Zivim na zapadu od 95-te i ogromna vecina ne vidi razliku izmedju nas i hrvata ili bosanaca i ostalih cak stavise nemaju pojma ni geografski gdje smo

Svaka veca akcija i mjenjaje teritorije u ratu se moralo odobriti od strane ovih velikih kvazi demokrata i liberala.
I na kraju unisti svu domacu industriju i napravi od drzave jedan veliki shoping centar da oni fino prodaju sve zivo a zauzvrat uvozi jeftinu radnu snagu da radi najgore poslove za neku crkavicu.

Divan stari recept koji zapad odavno koristi a identican za sve bivse Evropske drzave u kojima je bio Komunizam

dimitrije

pre 3 godine

(boss po trnju..., 30. jun 2020 12:16)
Procitao si na Wikipeidi da nema zavrsen fakultet hahaha je li tako? A koliko mu je ostalo do diplomskog? Ugred nista ne valja ni mjuzikl niti pesme, ama bas nista? Sta je u Parizu odrzati predstavu? Nista? Sta je Noletovih 17 GS i svi masteri 1000? Nista. Mrznja je jaka ali ima problem sto je ljubav jaca! I napravi razliku izmedju onog kad nekog ne smatras po svojoj volji i onu kad nekog mrzis! Tvoj problem je mrznja kao i vecini komentatora ovde! Ne daj mi Bože nista slicno u zivotu!

@Deks

pre 3 godine

@Lex, evo nama još jednog kompleksaša, koji je zapalio u inostranstvo da moleriše, pa tamo iskusio iznenadno proviđenje i napad inteligencije :-)

Karakondzula

pre 3 godine

Nije narodu na balkanu neophodan spoljasnji uticaj da bi zaratili. Tamo se i ovako mrze svi medjusobno tako da uvek moze doci do rata.

Cudni Ljudi

pre 3 godine

Sve je to uredu braniti ga ali ako pogresi treba i kritikovati ...
I jos jedna stvar , Noleta napadaju ali isto tako napadaju i Kristijana Ronalda i Mesija a i mi stalno napadamo Federera.
Kad si na vrhu uvek ce te napadati. Izdrzi , priznao je gresku i idemo dalje....

Zli Zo

pre 3 godine

Kako god da okrenes Top Lista je genijalna
i aktuelna i dan danas...
Svaka cast Neletu,Djuri,Zeni,Seji,Minki,Dinki i ostalima :)
Serija koja je perfektno prikazala nas humor koji ima dosta crnog humora.
Kad vec spominjete posmatrace kaze jedan Giletu dok igraju e da on to meni kaze u Belgiji za Flandriju znas sta bi mu uradio :)

Bosanac

pre 3 godine

@dimitrije

Ne zamaraj se sa likom koji se potpisuje "Zagor", znam ga ja, Sarajlija sa Dolac Malte, zasao u sestu deceniju a ljubitelj crtanih romana i naravno srbomrzac.

maconii

pre 3 godine

nele je u pravu da su komentari sa zapada prosto takvi da kao da su jedva docekali da se sve ovo desi i da udare po djokovicu i generalno balkanu,a niko od njih da pomene ideju turnira i da je humanitarnog karaktera...ali ono sto mi ovde treba realno da sagledamo je to da su pogresili oni koji su dozvolili da se turnir odrzi i organizatori turnira koji nisu ispostovali mere koje su postojale kao i za derbi,ali im je progledano kroz prste...i svakako moraju snositi odgovornost za svoje greske i biti kritikovani...i naravno takozvana struka koja se sada ogradjuje od svega...nole se javno pokajao,a nije jedini pogresio ovde

Milan_PT

pre 3 godine

@Hahahaha, znaš vrlo dobro o čemu se radi i šta si pisao pre par dana na jednoj drugoj temi, ali se opet sa urođenom sklonošću praviš blesav. Završio sam s Tobom u vezi, definitivno. Sve najbolje...