Četvrtak, 25.06.2020.

18:08

Preminuo Ilija Petković

Preminuo je Ilija Petković, nekadašnji selektor i fudbalski trener.

Izvor: MT

Preminuo Ilija Petkoviæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

174 Komentari

Sortiraj po:

SaleS

pre 3 godine

Meni najomiljeniji selektor, a nisam klinac, tako da je bilo mnogo njih. Na stranu to što je bio možda i najuspešniji...primiti samo jedan gol u kvalifikacijama je neverovatna stvar. Jedina mrlja u karijeri, je pozivanje sina, što je jedini razlog debakla na prvenstvu. Po njegovoj priči i gestikulacijama, načinu na koji se obraćao novinarima, se vidi da je bio dobar čovek. Petko, hvala za sve što si učinio za srpski fudbal! Počivaj u miru veliki čoveče!!

Botine svuda oko nas

pre 3 godine

njegova smrt nema veze sa Korona Virusom, ostavite coveka da pociva u miru, znam da bi dosta njih volelo da je to istina iz nekog neobjasnjivog razloga, ali na vasu zalost nije, covek je bio u teskom zdravstvenom stanju koje nema veze sa koronom a uz to mu je pukao i cir na zeludcu, koji kada pukne u njegovim godinama je jedna jako nezgodna stvar, moj deda je na primer isto umro od toga..

Ostin A

pre 3 godine

Pošto vidim da se većina medija oglašava o ovome i piše kako je umro od Korone, treba reći da je čoveku pre neki dan pukao čir i u jako lošem stanju je dovezen u bolnicu.U svakom slučaju nek mu je laka zemlja i pokoj duši.
(TopTop, 27. jun 2020 17:14)

Tvojom logikom niko ne umire ni od HIV virusa. Čovek može decenijama da živi sa HIVom, ali kad uz HIV dobije kamen u bubregu, grip ili nešto drugo, ne piše mu se dobro...

Don Kihot Balkanski

pre 3 godine

Dušane,

Moje mišljenje je da su u ovom slučaju većina minusa pritisnuti slučajno, jer je taj minus na desnoj ivici u aplikaciji mobilnih telefona. i kako skrolujemo sa desnim palcem slučajno se pritisne taj minus.

Vec sam par puta slao poruke redakciji da to promene i da stave plus i minus u centar ekrana a brojače odmah pored njih ... ali očiglednoto ili nije stiglo do njih ili neko misli da je ovako lepše i bolje....


Inace, saučešće porodici Gospodina Petkovića! Bio je gospodin kao i gospodin Antić, koga sam imao čast da upoznam. Stara škola.


Iako nije momenat, Hajde da iskoristim situaciju.... plus za promenu, a minus protiv promene pozicije plusa i minusa.

White trash

pre 3 godine

Igraj Petko na colove... Zbogom i hvala plava 10ko, bese nekad lepo na Omladinskom stadionu, ucio sam da hodam kad si bio kapiten

bojan

pre 3 godine

Pocivaj u miru legendo
Neka ti je laka crna zemlja
Nikada necu zaboraviti kvalifikacije, utakmicu sa Bosnom na Marakani, nije moglo da se udje na tribine.....
Toliko sam verovao u taj tim da sam stavio €50 da osvajamo prvenstvo....
Poslednji pozdrav gospodine.

X

pre 3 godine

On nije pozvao Ramba Petkovica u reprezentaciju. Da li mu je neko to zabranio, ili ne, tesko ce se saznati. RIP.
(g4, 27. jun 2020 21:00)

To onaj Rambo koji nije mogao da igra u italijanskom nizerazrednom klubu (Venecija)?

sajk

pre 3 godine

Пре пар година га сретох на источној трибини. Дошао сам, извадио новине и сео до југа где је било празно. Какву је харизму имао током тих квалификација. Селектор и величина. Срећан пут.

X

pre 3 godine

Video sam ga negde u gradu u nekom kafiću relativno skoro (manje od godinu dana). Izgledao je raspoloženo i srećno.
Zato me je baš zatekla ova vest i rastužila.
Neka počiva u miru! Saučešće porodici.

misa

pre 3 godine

Gospodine Petkovicu vi ste mnogo vise od svih koji su dali slobodu sebi da bilo sta komentarisu o vama.Vi ste zasluzili da pocivate u miru .Respekt !!!!!

evo ja da pokusam

pre 3 godine

Ima li neki psihijatar da mi objasni zasto neko udara minuse na izjave saucesca? Hvala.
(Dusan, 27. jun 2020 22:57)

Ti koje pominjes su bolesnici, a ovi sto izjavljuju saucesce putem komentara - e to je najblaze receno sociolosko psiholosko i kakav sve jos fenomen, eto da malo ublazim, nadam se da me kapiras.

laka ti noc Petko

pre 3 godine

Bio je veliki trener i motivator, nema sta. Kao sto se zna, u toku kvalifikacija za SP 2006 Srbija je primila jedan gol. Odbrambena cetvorka reprezentacije je "krstena" sa "FAB 4" u zapadnim medijima, po legendarnim Bitlsima. Nije bilo dobro na SP jer se Vidic povrijedio a Dragutinovic igrao rovit iz te "FAB 4" druzine. Mnogi zaboravljaju sta je Petko napravio od jedne ipak fudbalski skromne generacije gdje je jedino Vidic, na putu da se afirmise na najvisem nivou, bio igrac top klase. I takva reprezentacija je ostavila jednu Spaniju iza sebe u kvalifikacijama. Pamtim da je pred utakmicu sa Spancima u Beogradu citirao poruku baniteljima Beograda majora Gavrilovica iz Prvog Svjetskog Rata. Nakon toga su igraci odigrali u transu i uspjesno parirali Spancima. Ljudina. Neka mu je laka zemlja.

adje

pre 3 godine

kakva se laz siri medijima,rts najvise siri lazi,skoro je umro meni poznati doktor odnosno hirurg radan dzodic,bio je bolovao preko godinu dana od raka a rts javlja da je od corone virusa,prtkovic je imao problema s srcem i plucima a rts javlja da je preminuo od corone,pitam se zasto nijedan politicar,predsednik,ministar,premijer nije umro u svetu od corone...

Dragan

pre 3 godine

Imam dovoljno godina da ga pamtim pre svega kao odličnog fudbalera. Na žalost, na celoj planeti veoma retki su oni koji su bili odlični i igrači i treneri.

samo tako nastavite

pre 3 godine

Korona melje i dalje. Šta će biti u Oktobru... pitam se.
(Stef, 27. jun 2020 18:59)

zar moras ovako da komentarises kako te nije sramota. manite se vise te korone i prepiranja od cega je ko umro. umro je covek koga smo svi znali. umro je covek koji je bio gospodin kojih je u fudbalu u svetu jos malo ostalo.


saucesce porodici i nek vam je laka crna zemlja. pocivaj u miru

Aloha

pre 3 godine

Jos samo da shvatite da niko ne umire od korone vec zarazavanje ovim virusom dovodi do pogorsanja hronicne bolesti koja osoba ima. Tako da da, umreo je od cira ali da nije zarazen koronom jos bi bio ziv.
(Mare, 27. jun 2020 17:36)

Prvo, neka je gospodinu Iliji laka crna zemlja. Bio sam student i cele kvalifikacije sam ispratio na stadionu sa uzivanjem.

Drugo, Marko, nisi doktor i ne mozes to da tvrdis, niti ja tvrdim da nisi u pravu. Poenta je, da je bio sam kuci i izgubio mnogo krvi dok nisu dosli po njega i da je TO najveci faktor, tek onda cir i korona.

Molim komentare da na ovakvim vestima ne prosipaju pamet koju nemaju.

Vecna slava velikom gospodinu Iliji Petkovicu.

Djoksa

pre 3 godine

Neka mu je laka crna zemlja! Za mene će ostati najpoznatiji po izjavi posle poraza na EP od Holandije sa 6:1, da je trebao da igra sa devet defanzivnih fudbalera. Ako je u pitanju i srpski inat (u odnosu na novinarsko izveštavanje) mnogo je...

Branko

pre 3 godine

JOS JEDAN VELIKAN IZ NASEG SPORTA I ZIVOTA SE PRESELIO U VECNOST. NEKA TI JE VECNA SLAVA, POCIVAJ U MIRU I NEKA TE ANDJELI CUVAJU...LEGENDO! A porodici i familiji iskreno saucesce.
Branko-Teniser

vidim sve

pre 3 godine

Čuo sam da je bio dobar igrač, bio sam mali, ali se sećam u pola noći: Marić, Buljan, Hadzijabdić, Oblak, Katalinski, Bogićević, Petković, Karasi, Šurjak, Aćimović i Dzajić. Postava sa SP 1974. godine.
Kao trener nije mi se nešto dopao. Doduše osim Antića i B. Milutinovića mi nismo ni imali trenere.

Ronaldo9

pre 3 godine

Hvala na svemu.Hvala za neopisivu srecu i ponos sto smo primili samo jedan gol i bili ispred Spanije.Ja ga nikad nisam krivio za sina jer sam smatrao da je odlicnim igrama zasluzio da pozove koga god hoce na to mesto (zadnje nakon povrede Mirka Vucinica). Valjda da je pozvao mene ili komsiju nikome ne bi smetalo al svima je smetalo samo sto mu je sin,nije se ulazilo uopste u kvaliteta Dusana Petkovica.Znao sam da je igrao za Srbiju i Crnu Goru i pre i da bi se uklopio al bila je takva hajka kao da je zvao komsiju nekog od 57 godina sa dve leve noge.Pa su valjda ti sto su ga pljuvali bili srecni sto smo bili jedini sa igracem manje tamo.Na kraju jos i povrede Vidica i rukomet/odbojka sta li vec Dudica plus crveni Kezmana nakon jedno 23 sekunde i plus Grupa smrti ona Hajdi Klum kad je izvukla nas u grupu smrti presela mi njena lepota.Vise se nije dalo al svejedno hvala za sve dragi zemljace.Pocivaj u miru legendo!

веверица

pre 3 godine

у суштини био је господин. културан, елоквентан, стара школа. није био мафијаш, то је мој дубоки утисак, јер сам га сретао често како шета куче, као неки обичан дека. нема пиштољ, нема сатове од неколико хиљада евра, нема тамних стакала и сепареа.
имао је тај гаф са позивањем сина, што објективно није неки фактор само по себи, али је деловало ружно и дало страшну снагу свима који су бочно хтели да се мешају у рад током првенства или да потурају ногу.
све у свему позитиван човек и позитиван утицај на фудбал у србији.

STRUČNI KONSULTANT

pre 3 godine

Ja cu ga zauvek pamtiti po izjavi pred početak sp06-"ne mogu da vam obećam da ćemo postati prvaci sveta, ali mogu vam obećati i da nećemo". Znam sta je hteo da kaže, ali ispalo je legendarno smešno. Nek počiva u miru, ostavio je trag.

Razocarani Srbin

pre 3 godine

Neka mu je laka zemlja...samo mi je zao sto nije izasao i javno rekao ono sto se desilo pred SP...jer mnogo mladih ga samo po tome pamti, al daleko od toga da je sve ono desilo se njegovom zaslugom. Drugi je uzimao pare od igraca i sastavljao spisak ko ce da ide, a on nije mogao da se izvuce jer kako je govorio:" Sine, prosao bih ko Bata (Bulatovic)". Divan covek...do poslednjeg dana ostao skroman i normalan covek... Njegove nesvakidasnje price o Kninu, detinjstvu i mucenju kroz koje je prosao da bi kao klinac uspeo u svetu... Vecna mu slava, pokoj mu dusi...

Celalionac

pre 3 godine

Ja sam ga voleo...smatram da je izvukao maksimum u kvalifikacijama za Mundijal 2006...vreme je pokazalo kakvim su pritiscima izlozeni i on i selektori posle plasmana ...
Neka mu je vecna slava ,Hvala napunio si mi srce makar da povratim veru da ipak mozemo kada se ujedinimo ...sto smo se posle razjedinili to je vec nasa kob

Rocky

pre 3 godine

Zaista legenda. Čovek sa posebnom karijerom i čovek posebnog talenta i senzibiliteta.

Sa punim pravom se može reći za Iliju da je bio sportski radnik. Pravi pravcati.

Povaj u miru, legendo

Dejan

pre 3 godine

Ovo je dokaz da je predsednik napravio užasnu grešku I zbog izbora prvo davao 100 evra pa onda u kratkom razmaku skinuo sva ograničenja. Zna se da je narod neodgovoran i ponaša se idiotski ali vodja je tu bio I pošto on sve zna i donosi odluke I za lekare jer su izbori važniji od ljudskog zdravlja tu smo gde smo. On da ima I malo grižnge savesti trebalo bi da se obrati narodu i izvini I da otkaz. Našim lekarima da javno kažu zašto pristali na njegove pritiske.

Walldorf

pre 3 godine

Vreme neumitno prolazi.Sa sobom odvodi i male,obicne ljude ali i velikane.Ljude koji su u poslu kojim su se bavili,ostavili neizbrisiv trag.Pok.Ilija Petkovic je bio velicanstven igrac.Sa OFK-m je igrao UEFA klupska takmicenja.Secam se,sedamdesetih godina je OFK Beograd igrao dvomec protiv Atleko Madrida.Prepune tribine "Omladinskog stadiona",izvanredna igra tada najboljeg desnog krila Evrope i njegovih saigraca.Na golu Atletika je bio jedan cudesni golman,Reina,koji je Atletiko spasio debakla.Sta je taj covek branio tokom te utakmice,to se recima ne moze opisati.Eto,malo podsecanja na dane kada je,sada pokojni Ilija Petkovic,briljirao i bio velicanstven.Na zalost,ta ljudina vise nije sa nama.Ali ce njegovo velicanstveno igracko vreme,svima nama koji pamtimo malo duze,biti nezaboravljeno.Zelim da od srca,iz duse,njegovim najmilijima makar recima iskazem postovanje,utehu i iskreno saucesce.Pocivaj u miru,legendarni Ilija Petkovicu.Amin.

Balls of Steel

pre 3 godine

iskreno, nisam ga voleo kao selektora. Previse defanzivan fudbal i neke cudne odluke. Kao covek verujem da je bio dobar i posten. Neka mu je laka zemlja!

Sumadin

pre 3 godine

Pošto vidim da se većina medija oglašava o ovome i piše kako je umro od Korone, treba reći da je čoveku pre neki dan pukao čir i u jako lošem stanju je dovezen u bolnicu.U svakom slučaju nek mu je laka zemlja i pokoj duši.
(TopTop, 27. jun 2020 17:14)

Da li to znaci da je zbog cira primljen u bolnicu pa tamo dobio koronu?

Kontras

pre 3 godine

Nek te Bog primi u svoje Carstvo. Vidimo se u nekom boljem svetu.

Mislim da je mnogo voleo fudbal i bio dobar covek. Saucesce porodici.

Ante

pre 3 godine

Pošto vidim da se većina medija oglašava o ovome i piše kako je umro od Korone, treba reći da je čoveku pre neki dan pukao čir i u jako lošem stanju je dovezen u bolnicu.U svakom slučaju nek mu je laka zemlja i pokoj duši.
(TopTop, 27. jun 2020 17:14)


Prijatelju, neznam da li znaš, ali nitko nikad nije umro od side (AIDS).
AIDS jednostavno uništi imunitetssku odbranu organizma, i on se ne može obraniti ni od obične prehlade.
Iako znamo da je umro od prehlade, nitko od nas neće prehladu odrediti kao uzrok smrti, nego AIDS.
Tako i ovo. Nažalost, kome su pluća loša, i ko boluje od neke druge bolesti, su jako rizična skupina. Kod takvih osoba smrtnost je preko 60%..
U prosjeku do sad, na 20 zaraženih ide 1 mrtav. Previše...

Ivan Veljković

pre 3 godine

Tuga! Neka je večna slava i hvala velikom legendarnom asu našeg fudbala Iliji Petkoviću koji nas je nažalost napustio! Gospodine Ilijo Petkoviću neka ti je pokoj duši, nikada te nećemo zaboraviti! Neka te anđeli na nebu čuvaju!

Nikola

pre 3 godine

Rekoše da je stabilno, ali da je na respiratoru. Za svakog za koga su to rekli, počevši od Miodraga Lazića u Nišu pa na dalje, umro je.
Neka mu je laka crna zemlja. Počivaju u miru Ilija.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Živote sirovino, baš si zao nekad. Često.

Veliki fudbaler, selektor, velikan jednog lepšeg vremena. Gospodine Petkoviću, odmorite i počivajte u miru. Hvala za radosti!

johny

pre 3 godine

Kada se samo setim njegove debitantske utakmice za reprezentaciju Jugoslavije orotiv Francuske (5;0) kada je dao tri gola a France Footbal mu dao ocenu 11

johny

pre 3 godine

Jos samo da shvatite da niko ne umire od korone vec zarazavanje ovim virusom dovodi do pogorsanja hronicne bolesti koja osoba ima. Tako da da, umreo je od cira ali da nije zarazen koronom jos bi bio ziv.
(Mare, 27. jun 2020 17:36)

Od čira na želudcu čak i kada je perforacija 99,9% se ne umire. Bio je na respiratoru

Robot

pre 3 godine

Примили смо један гол у квалификацијама, а на првенству смо остали без више од пола одбране. Малер до малера. И онда он крив.

Поздрав, легендо!

Милорад

pre 3 godine

Надао сам се да ће се извући. Моје саучешће породици. Нека му Бог подари вечно рајско насеље.

Boro iz Pobede

pre 3 godine

(Tor, 27. jun 2020 17:24)

Čemu sluzi ovaj komentar? Zbog čega je omiljena disciplina pljuvanje sopstvenog naroda? Zbog čega su se Srbi ogrešili, bio do poslednjeg dana zaposlen u FSS kao „nešto stručno“. Malo li je ta plata pored penzije?

dnevna doza prosečnog bošnjaka

pre 3 godine

Počivaj u miru. Rasulo u reprezentaciji je dovelo do toga da i on pozove sina. Ne treba ga zbog toga osuđivati ,svi bi mi uradili to isto.

Dragivoje

pre 3 godine

Нека му је лака земља!
Диван Човек и фантастичан фудбалер и стручњак!
Штета!

Jack Sparrow

pre 3 godine

Posle Radomira Antica napustio nas je jos jedan veliki selektor. Iako je Ilija imao lose svetsko zbog raznih stvari,onakve kvalifikacije mu nikad necemo zaboraviti i danas bi dali bilo sta da mozemo da odigramo tako. Zao mi je samo sto nije docekao bolje vreme za svoj OFK Beograd. Pocivajte u miru.

DaniloVB

pre 3 godine

A sutra izveštaj "nula preminulih od korone". Hahahahaha
(E botovi botovi, svojoj deci i roditeljima ovo radite, 27. jun 2020 17:30)

Kad vidim smeh na komentar o necijoj smrti, onda su mi i botovi koje prozivas u imenu drazi od tebe i slicnima tebi.

Pocivaj u miru Ilija, hvala ti za kvalifikacije za SP i SP.

BRE!!!

pre 3 godine

Selektore, pocivaj u miru :(( Porodici saucesce. Hvala ti za SP 2006. i pored svega sto nas je zadesilo u tom periodu, bio si i ostao gospodin do kraja.

TopTop

pre 3 godine

Pošto vidim da se većina medija oglašava o ovome i piše kako je umro od Korone, treba reći da je čoveku pre neki dan pukao čir i u jako lošem stanju je dovezen u bolnicu.U svakom slučaju nek mu je laka zemlja i pokoj duši.

Gde ja živim

pre 3 godine

Tužna vest. Bilo je svega i svačega posle onog mučenog SP-a, navijači ko navijači, impulsivni smo šta da se radi, ali i treba priznati da je do takmičenja radio odličan posao. U svakom slučaju, veliki igrač (nisam gledao, ali sam čuo) i uvek je tužno kada neko ode. Pogotovo sada i na ovaj način.

Neka mu je laka zemlja. Saučešće porodici.

Acko

pre 3 godine

Covid je verovatno dobio u bolnici jer se obicno sve bakterije i virusi razmenjuju izmedju pacijenata jer ne postoje posebni boksevi sa distibuciom vazduha i klimatizacijom. Jednokrevetne sobe sa providnim staklima su potrebne da bi se sprecila tranzicija ovih oboljenja.

Goran Loznica

pre 3 godine

Bio je uvek staložen,odmeren,i član najbolje generacije OFK Beograda.Činio je fantastični triling napadača Petković-Skoblar-Santrač...Slava mu.

Mare

pre 3 godine

Neka mu je laka zemlja. A vi ste licemeri sto komentarisete ovde, kad god se pisalo o njemu, komentaro su uvek bili puni vredjanja i omalovazavanja preman njemu.Zvali ste ga i sestko , govorili sve najgore o njemu.A sada vam je kao zao zoveka kada je umro. Cenite coveka dok je ziv, a ne kad umre.

Cole

pre 3 godine

Ne, necu te zaliti jer si, siguran sam,
otisao na neko bolje mesto. Pa u to ime,
dacu sebi za pravo da se mali i nasalim.
Vecna ti slava "Sestko"!!!

Ser Kokeza od FSS-a

pre 3 godine

Gospodin Ilija Petković je jedan od retkih ljudi, pored Antića i Muslina, koji je shvatio da su naši fudbaleri zapravo obični manekeni i odlično postavio onu "da ne izgubimo" igru. Na SP-u su ga uništili "Savez" i novinari.

Počivajte u miru, veliki gospodine, i hvala na svemu.

Goran Loznica

pre 3 godine

Moje saučešće velikom treneru i velikom čoveku kojeg ćemo svi pamtiti po onim petardama i šestardama koje smo primali kada nas je on vodio.

Tor

pre 3 godine

Ogresili ste se o ovog coveka, losi, sprski, narodu. Al dobro, nije ni prvi ni hiljaditi, i to samo u ovom veku. Jednostavno smo ocajni i mali u svakom smislu. Neka pociva u miru sad

Romanticari te nikada nece zaboraviti

pre 3 godine

Skroman, vredan odan OFK Beogradu, reprezentaciji i Srbiji!Neka ti je vecna slava plavo-bela LEGENDO!

Dexter

pre 3 godine

Neka ti je laka crna zemlja Petko! I hvala za one kvalifikacije za SP 2006. u Nemackoj,za onaj samo jedan primljeni gol,bez obzira sta je bilo na posle na SP,hvala ti!

Mare

pre 3 godine

Pošto vidim da se većina medija oglašava o ovome i piše kako je umro od Korone, treba reći da je čoveku pre neki dan pukao čir i u jako lošem stanju je dovezen u bolnicu.U svakom slučaju nek mu je laka zemlja i pokoj duši.
(TopTop, 27. jun 2020 17:14)

Jos samo da shvatite da niko ne umire od korone vec zarazavanje ovim virusom dovodi do pogorsanja hronicne bolesti koja osoba ima. Tako da da, umreo je od cira ali da nije zarazen koronom jos bi bio ziv.

Leksa

pre 3 godine

Kakvi bre crni selektori. Ilija Petkovic je bio pre svega sjajan fudbaler, ubojito krilo i standardni reprezentativac one velike mocne fudbalske zemlje. A posto nije igrao za neki od klubova velike cetvorke, to je bilo jos duplo teze postati.
Laka ti crna zemlja Petko, veliki fudbalski romanticaru sa Karaburme.

FkCz

pre 3 godine

Jun 2015., drugar i ja, nakon košarkaškog derbija, trebamo naći poznanika, zbog prevoza, a on parkiran kod nekog restorana koji jeste u blizini Pionira ali nismo iz Bg-a, pa nismo baš znali za taj restoran. Nailazi selektor Petković sa dvojicom prijatelja. Upitasmo za restoran. Oni, posebno selektor, do tančina nam objašnjavaju. Proslavljeni sportista i stručnjak a najvažnije, čovek iz naroda. To sam zapamtio i uvek kada se povede priča o Iliji Petkoviću, o 2006. i SP u Nemačkoj, ipak prvo ljudima pomenem da je selektor veliki čovek. Večna slava!

Zvonimir

pre 3 godine

Jugoslavija je pobedila Francusku u Beogradu na stadionu Crvene Zvezde sa 5:1.Gledao sam utakmicu. Kako su samo Petko, Džaja i Kule igrali. Bila je to rapsodija od fudbala. Pozdrav

Dexter

pre 3 godine

Neka ti je laka crna zemlja Petko! I hvala za one kvalifikacije za SP 2006. u Nemackoj,za onaj samo jedan primljeni gol,bez obzira sta je bilo na posle na SP,hvala ti!

Jack Sparrow

pre 3 godine

Posle Radomira Antica napustio nas je jos jedan veliki selektor. Iako je Ilija imao lose svetsko zbog raznih stvari,onakve kvalifikacije mu nikad necemo zaboraviti i danas bi dali bilo sta da mozemo da odigramo tako. Zao mi je samo sto nije docekao bolje vreme za svoj OFK Beograd. Pocivajte u miru.

TopTop

pre 3 godine

Pošto vidim da se većina medija oglašava o ovome i piše kako je umro od Korone, treba reći da je čoveku pre neki dan pukao čir i u jako lošem stanju je dovezen u bolnicu.U svakom slučaju nek mu je laka zemlja i pokoj duši.

Goran Loznica

pre 3 godine

Bio je uvek staložen,odmeren,i član najbolje generacije OFK Beograda.Činio je fantastični triling napadača Petković-Skoblar-Santrač...Slava mu.

веверица

pre 3 godine

у суштини био је господин. културан, елоквентан, стара школа. није био мафијаш, то је мој дубоки утисак, јер сам га сретао често како шета куче, као неки обичан дека. нема пиштољ, нема сатове од неколико хиљада евра, нема тамних стакала и сепареа.
имао је тај гаф са позивањем сина, што објективно није неки фактор само по себи, али је деловало ружно и дало страшну снагу свима који су бочно хтели да се мешају у рад током првенства или да потурају ногу.
све у свему позитиван човек и позитиван утицај на фудбал у србији.

Tor

pre 3 godine

Ogresili ste se o ovog coveka, losi, sprski, narodu. Al dobro, nije ni prvi ni hiljaditi, i to samo u ovom veku. Jednostavno smo ocajni i mali u svakom smislu. Neka pociva u miru sad

Leksa

pre 3 godine

Kakvi bre crni selektori. Ilija Petkovic je bio pre svega sjajan fudbaler, ubojito krilo i standardni reprezentativac one velike mocne fudbalske zemlje. A posto nije igrao za neki od klubova velike cetvorke, to je bilo jos duplo teze postati.
Laka ti crna zemlja Petko, veliki fudbalski romanticaru sa Karaburme.

BRE!!!

pre 3 godine

Selektore, pocivaj u miru :(( Porodici saucesce. Hvala ti za SP 2006. i pored svega sto nas je zadesilo u tom periodu, bio si i ostao gospodin do kraja.

Zvonimir

pre 3 godine

Jugoslavija je pobedila Francusku u Beogradu na stadionu Crvene Zvezde sa 5:1.Gledao sam utakmicu. Kako su samo Petko, Džaja i Kule igrali. Bila je to rapsodija od fudbala. Pozdrav

Mare

pre 3 godine

Pošto vidim da se većina medija oglašava o ovome i piše kako je umro od Korone, treba reći da je čoveku pre neki dan pukao čir i u jako lošem stanju je dovezen u bolnicu.U svakom slučaju nek mu je laka zemlja i pokoj duši.
(TopTop, 27. jun 2020 17:14)

Jos samo da shvatite da niko ne umire od korone vec zarazavanje ovim virusom dovodi do pogorsanja hronicne bolesti koja osoba ima. Tako da da, umreo je od cira ali da nije zarazen koronom jos bi bio ziv.

Ser Kokeza od FSS-a

pre 3 godine

Gospodin Ilija Petković je jedan od retkih ljudi, pored Antića i Muslina, koji je shvatio da su naši fudbaleri zapravo obični manekeni i odlično postavio onu "da ne izgubimo" igru. Na SP-u su ga uništili "Savez" i novinari.

Počivajte u miru, veliki gospodine, i hvala na svemu.

Celalionac

pre 3 godine

Ja sam ga voleo...smatram da je izvukao maksimum u kvalifikacijama za Mundijal 2006...vreme je pokazalo kakvim su pritiscima izlozeni i on i selektori posle plasmana ...
Neka mu je vecna slava ,Hvala napunio si mi srce makar da povratim veru da ipak mozemo kada se ujedinimo ...sto smo se posle razjedinili to je vec nasa kob

Walldorf

pre 3 godine

Vreme neumitno prolazi.Sa sobom odvodi i male,obicne ljude ali i velikane.Ljude koji su u poslu kojim su se bavili,ostavili neizbrisiv trag.Pok.Ilija Petkovic je bio velicanstven igrac.Sa OFK-m je igrao UEFA klupska takmicenja.Secam se,sedamdesetih godina je OFK Beograd igrao dvomec protiv Atleko Madrida.Prepune tribine "Omladinskog stadiona",izvanredna igra tada najboljeg desnog krila Evrope i njegovih saigraca.Na golu Atletika je bio jedan cudesni golman,Reina,koji je Atletiko spasio debakla.Sta je taj covek branio tokom te utakmice,to se recima ne moze opisati.Eto,malo podsecanja na dane kada je,sada pokojni Ilija Petkovic,briljirao i bio velicanstven.Na zalost,ta ljudina vise nije sa nama.Ali ce njegovo velicanstveno igracko vreme,svima nama koji pamtimo malo duze,biti nezaboravljeno.Zelim da od srca,iz duse,njegovim najmilijima makar recima iskazem postovanje,utehu i iskreno saucesce.Pocivaj u miru,legendarni Ilija Petkovicu.Amin.

STRUČNI KONSULTANT

pre 3 godine

Ja cu ga zauvek pamtiti po izjavi pred početak sp06-"ne mogu da vam obećam da ćemo postati prvaci sveta, ali mogu vam obećati i da nećemo". Znam sta je hteo da kaže, ali ispalo je legendarno smešno. Nek počiva u miru, ostavio je trag.

Robot

pre 3 godine

Примили смо један гол у квалификацијама, а на првенству смо остали без више од пола одбране. Малер до малера. И онда он крив.

Поздрав, легендо!

FkCz

pre 3 godine

Jun 2015., drugar i ja, nakon košarkaškog derbija, trebamo naći poznanika, zbog prevoza, a on parkiran kod nekog restorana koji jeste u blizini Pionira ali nismo iz Bg-a, pa nismo baš znali za taj restoran. Nailazi selektor Petković sa dvojicom prijatelja. Upitasmo za restoran. Oni, posebno selektor, do tančina nam objašnjavaju. Proslavljeni sportista i stručnjak a najvažnije, čovek iz naroda. To sam zapamtio i uvek kada se povede priča o Iliji Petkoviću, o 2006. i SP u Nemačkoj, ipak prvo ljudima pomenem da je selektor veliki čovek. Večna slava!

Dragivoje

pre 3 godine

Нека му је лака земља!
Диван Човек и фантастичан фудбалер и стручњак!
Штета!

Dejan

pre 3 godine

Ovo je dokaz da je predsednik napravio užasnu grešku I zbog izbora prvo davao 100 evra pa onda u kratkom razmaku skinuo sva ograničenja. Zna se da je narod neodgovoran i ponaša se idiotski ali vodja je tu bio I pošto on sve zna i donosi odluke I za lekare jer su izbori važniji od ljudskog zdravlja tu smo gde smo. On da ima I malo grižnge savesti trebalo bi da se obrati narodu i izvini I da otkaz. Našim lekarima da javno kažu zašto pristali na njegove pritiske.

Rocky

pre 3 godine

Zaista legenda. Čovek sa posebnom karijerom i čovek posebnog talenta i senzibiliteta.

Sa punim pravom se može reći za Iliju da je bio sportski radnik. Pravi pravcati.

Povaj u miru, legendo

Razocarani Srbin

pre 3 godine

Neka mu je laka zemlja...samo mi je zao sto nije izasao i javno rekao ono sto se desilo pred SP...jer mnogo mladih ga samo po tome pamti, al daleko od toga da je sve ono desilo se njegovom zaslugom. Drugi je uzimao pare od igraca i sastavljao spisak ko ce da ide, a on nije mogao da se izvuce jer kako je govorio:" Sine, prosao bih ko Bata (Bulatovic)". Divan covek...do poslednjeg dana ostao skroman i normalan covek... Njegove nesvakidasnje price o Kninu, detinjstvu i mucenju kroz koje je prosao da bi kao klinac uspeo u svetu... Vecna mu slava, pokoj mu dusi...

Mare

pre 3 godine

Neka mu je laka zemlja. A vi ste licemeri sto komentarisete ovde, kad god se pisalo o njemu, komentaro su uvek bili puni vredjanja i omalovazavanja preman njemu.Zvali ste ga i sestko , govorili sve najgore o njemu.A sada vam je kao zao zoveka kada je umro. Cenite coveka dok je ziv, a ne kad umre.

johny

pre 3 godine

Jos samo da shvatite da niko ne umire od korone vec zarazavanje ovim virusom dovodi do pogorsanja hronicne bolesti koja osoba ima. Tako da da, umreo je od cira ali da nije zarazen koronom jos bi bio ziv.
(Mare, 27. jun 2020 17:36)

Od čira na želudcu čak i kada je perforacija 99,9% se ne umire. Bio je na respiratoru

Ronaldo9

pre 3 godine

Hvala na svemu.Hvala za neopisivu srecu i ponos sto smo primili samo jedan gol i bili ispred Spanije.Ja ga nikad nisam krivio za sina jer sam smatrao da je odlicnim igrama zasluzio da pozove koga god hoce na to mesto (zadnje nakon povrede Mirka Vucinica). Valjda da je pozvao mene ili komsiju nikome ne bi smetalo al svima je smetalo samo sto mu je sin,nije se ulazilo uopste u kvaliteta Dusana Petkovica.Znao sam da je igrao za Srbiju i Crnu Goru i pre i da bi se uklopio al bila je takva hajka kao da je zvao komsiju nekog od 57 godina sa dve leve noge.Pa su valjda ti sto su ga pljuvali bili srecni sto smo bili jedini sa igracem manje tamo.Na kraju jos i povrede Vidica i rukomet/odbojka sta li vec Dudica plus crveni Kezmana nakon jedno 23 sekunde i plus Grupa smrti ona Hajdi Klum kad je izvukla nas u grupu smrti presela mi njena lepota.Vise se nije dalo al svejedno hvala za sve dragi zemljace.Pocivaj u miru legendo!

Cole

pre 3 godine

Ne, necu te zaliti jer si, siguran sam,
otisao na neko bolje mesto. Pa u to ime,
dacu sebi za pravo da se mali i nasalim.
Vecna ti slava "Sestko"!!!

Nikola

pre 3 godine

Rekoše da je stabilno, ali da je na respiratoru. Za svakog za koga su to rekli, počevši od Miodraga Lazića u Nišu pa na dalje, umro je.
Neka mu je laka crna zemlja. Počivaju u miru Ilija.

samo tako nastavite

pre 3 godine

Korona melje i dalje. Šta će biti u Oktobru... pitam se.
(Stef, 27. jun 2020 18:59)

zar moras ovako da komentarises kako te nije sramota. manite se vise te korone i prepiranja od cega je ko umro. umro je covek koga smo svi znali. umro je covek koji je bio gospodin kojih je u fudbalu u svetu jos malo ostalo.


saucesce porodici i nek vam je laka crna zemlja. pocivaj u miru

Ante

pre 3 godine

Pošto vidim da se većina medija oglašava o ovome i piše kako je umro od Korone, treba reći da je čoveku pre neki dan pukao čir i u jako lošem stanju je dovezen u bolnicu.U svakom slučaju nek mu je laka zemlja i pokoj duši.
(TopTop, 27. jun 2020 17:14)


Prijatelju, neznam da li znaš, ali nitko nikad nije umro od side (AIDS).
AIDS jednostavno uništi imunitetssku odbranu organizma, i on se ne može obraniti ni od obične prehlade.
Iako znamo da je umro od prehlade, nitko od nas neće prehladu odrediti kao uzrok smrti, nego AIDS.
Tako i ovo. Nažalost, kome su pluća loša, i ko boluje od neke druge bolesti, su jako rizična skupina. Kod takvih osoba smrtnost je preko 60%..
U prosjeku do sad, na 20 zaraženih ide 1 mrtav. Previše...

Kontras

pre 3 godine

Nek te Bog primi u svoje Carstvo. Vidimo se u nekom boljem svetu.

Mislim da je mnogo voleo fudbal i bio dobar covek. Saucesce porodici.

Милорад

pre 3 godine

Надао сам се да ће се извући. Моје саучешће породици. Нека му Бог подари вечно рајско насеље.

Romanticari te nikada nece zaboraviti

pre 3 godine

Skroman, vredan odan OFK Beogradu, reprezentaciji i Srbiji!Neka ti je vecna slava plavo-bela LEGENDO!

johny

pre 3 godine

Kada se samo setim njegove debitantske utakmice za reprezentaciju Jugoslavije orotiv Francuske (5;0) kada je dao tri gola a France Footbal mu dao ocenu 11

dnevna doza prosečnog bošnjaka

pre 3 godine

Počivaj u miru. Rasulo u reprezentaciji je dovelo do toga da i on pozove sina. Ne treba ga zbog toga osuđivati ,svi bi mi uradili to isto.

Aloha

pre 3 godine

Jos samo da shvatite da niko ne umire od korone vec zarazavanje ovim virusom dovodi do pogorsanja hronicne bolesti koja osoba ima. Tako da da, umreo je od cira ali da nije zarazen koronom jos bi bio ziv.
(Mare, 27. jun 2020 17:36)

Prvo, neka je gospodinu Iliji laka crna zemlja. Bio sam student i cele kvalifikacije sam ispratio na stadionu sa uzivanjem.

Drugo, Marko, nisi doktor i ne mozes to da tvrdis, niti ja tvrdim da nisi u pravu. Poenta je, da je bio sam kuci i izgubio mnogo krvi dok nisu dosli po njega i da je TO najveci faktor, tek onda cir i korona.

Molim komentare da na ovakvim vestima ne prosipaju pamet koju nemaju.

Vecna slava velikom gospodinu Iliji Petkovicu.

DaniloVB

pre 3 godine

A sutra izveštaj "nula preminulih od korone". Hahahahaha
(E botovi botovi, svojoj deci i roditeljima ovo radite, 27. jun 2020 17:30)

Kad vidim smeh na komentar o necijoj smrti, onda su mi i botovi koje prozivas u imenu drazi od tebe i slicnima tebi.

Pocivaj u miru Ilija, hvala ti za kvalifikacije za SP i SP.

adje

pre 3 godine

kakva se laz siri medijima,rts najvise siri lazi,skoro je umro meni poznati doktor odnosno hirurg radan dzodic,bio je bolovao preko godinu dana od raka a rts javlja da je od corone virusa,prtkovic je imao problema s srcem i plucima a rts javlja da je preminuo od corone,pitam se zasto nijedan politicar,predsednik,ministar,premijer nije umro u svetu od corone...

Dragan

pre 3 godine

Imam dovoljno godina da ga pamtim pre svega kao odličnog fudbalera. Na žalost, na celoj planeti veoma retki su oni koji su bili odlični i igrači i treneri.

Balls of Steel

pre 3 godine

iskreno, nisam ga voleo kao selektora. Previse defanzivan fudbal i neke cudne odluke. Kao covek verujem da je bio dobar i posten. Neka mu je laka zemlja!

Gde ja živim

pre 3 godine

Tužna vest. Bilo je svega i svačega posle onog mučenog SP-a, navijači ko navijači, impulsivni smo šta da se radi, ali i treba priznati da je do takmičenja radio odličan posao. U svakom slučaju, veliki igrač (nisam gledao, ali sam čuo) i uvek je tužno kada neko ode. Pogotovo sada i na ovaj način.

Neka mu je laka zemlja. Saučešće porodici.

Ivan Veljković

pre 3 godine

Tuga! Neka je večna slava i hvala velikom legendarnom asu našeg fudbala Iliji Petkoviću koji nas je nažalost napustio! Gospodine Ilijo Petkoviću neka ti je pokoj duši, nikada te nećemo zaboraviti! Neka te anđeli na nebu čuvaju!

Branko

pre 3 godine

JOS JEDAN VELIKAN IZ NASEG SPORTA I ZIVOTA SE PRESELIO U VECNOST. NEKA TI JE VECNA SLAVA, POCIVAJ U MIRU I NEKA TE ANDJELI CUVAJU...LEGENDO! A porodici i familiji iskreno saucesce.
Branko-Teniser

Boro iz Pobede

pre 3 godine

(Tor, 27. jun 2020 17:24)

Čemu sluzi ovaj komentar? Zbog čega je omiljena disciplina pljuvanje sopstvenog naroda? Zbog čega su se Srbi ogrešili, bio do poslednjeg dana zaposlen u FSS kao „nešto stručno“. Malo li je ta plata pored penzije?

vidim sve

pre 3 godine

Čuo sam da je bio dobar igrač, bio sam mali, ali se sećam u pola noći: Marić, Buljan, Hadzijabdić, Oblak, Katalinski, Bogićević, Petković, Karasi, Šurjak, Aćimović i Dzajić. Postava sa SP 1974. godine.
Kao trener nije mi se nešto dopao. Doduše osim Antića i B. Milutinovića mi nismo ni imali trenere.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Živote sirovino, baš si zao nekad. Često.

Veliki fudbaler, selektor, velikan jednog lepšeg vremena. Gospodine Petkoviću, odmorite i počivajte u miru. Hvala za radosti!

Acko

pre 3 godine

Covid je verovatno dobio u bolnici jer se obicno sve bakterije i virusi razmenjuju izmedju pacijenata jer ne postoje posebni boksevi sa distibuciom vazduha i klimatizacijom. Jednokrevetne sobe sa providnim staklima su potrebne da bi se sprecila tranzicija ovih oboljenja.

Goran Loznica

pre 3 godine

Moje saučešće velikom treneru i velikom čoveku kojeg ćemo svi pamtiti po onim petardama i šestardama koje smo primali kada nas je on vodio.

Sumadin

pre 3 godine

Pošto vidim da se većina medija oglašava o ovome i piše kako je umro od Korone, treba reći da je čoveku pre neki dan pukao čir i u jako lošem stanju je dovezen u bolnicu.U svakom slučaju nek mu je laka zemlja i pokoj duši.
(TopTop, 27. jun 2020 17:14)

Da li to znaci da je zbog cira primljen u bolnicu pa tamo dobio koronu?

Don Kihot Balkanski

pre 3 godine

Dušane,

Moje mišljenje je da su u ovom slučaju većina minusa pritisnuti slučajno, jer je taj minus na desnoj ivici u aplikaciji mobilnih telefona. i kako skrolujemo sa desnim palcem slučajno se pritisne taj minus.

Vec sam par puta slao poruke redakciji da to promene i da stave plus i minus u centar ekrana a brojače odmah pored njih ... ali očiglednoto ili nije stiglo do njih ili neko misli da je ovako lepše i bolje....


Inace, saučešće porodici Gospodina Petkovića! Bio je gospodin kao i gospodin Antić, koga sam imao čast da upoznam. Stara škola.


Iako nije momenat, Hajde da iskoristim situaciju.... plus za promenu, a minus protiv promene pozicije plusa i minusa.

SaleS

pre 3 godine

Meni najomiljeniji selektor, a nisam klinac, tako da je bilo mnogo njih. Na stranu to što je bio možda i najuspešniji...primiti samo jedan gol u kvalifikacijama je neverovatna stvar. Jedina mrlja u karijeri, je pozivanje sina, što je jedini razlog debakla na prvenstvu. Po njegovoj priči i gestikulacijama, načinu na koji se obraćao novinarima, se vidi da je bio dobar čovek. Petko, hvala za sve što si učinio za srpski fudbal! Počivaj u miru veliki čoveče!!

sajk

pre 3 godine

Пре пар година га сретох на источној трибини. Дошао сам, извадио новине и сео до југа где је било празно. Какву је харизму имао током тих квалификација. Селектор и величина. Срећан пут.

laka ti noc Petko

pre 3 godine

Bio je veliki trener i motivator, nema sta. Kao sto se zna, u toku kvalifikacija za SP 2006 Srbija je primila jedan gol. Odbrambena cetvorka reprezentacije je "krstena" sa "FAB 4" u zapadnim medijima, po legendarnim Bitlsima. Nije bilo dobro na SP jer se Vidic povrijedio a Dragutinovic igrao rovit iz te "FAB 4" druzine. Mnogi zaboravljaju sta je Petko napravio od jedne ipak fudbalski skromne generacije gdje je jedino Vidic, na putu da se afirmise na najvisem nivou, bio igrac top klase. I takva reprezentacija je ostavila jednu Spaniju iza sebe u kvalifikacijama. Pamtim da je pred utakmicu sa Spancima u Beogradu citirao poruku baniteljima Beograda majora Gavrilovica iz Prvog Svjetskog Rata. Nakon toga su igraci odigrali u transu i uspjesno parirali Spancima. Ljudina. Neka mu je laka zemlja.

X

pre 3 godine

Video sam ga negde u gradu u nekom kafiću relativno skoro (manje od godinu dana). Izgledao je raspoloženo i srećno.
Zato me je baš zatekla ova vest i rastužila.
Neka počiva u miru! Saučešće porodici.

Djoksa

pre 3 godine

Neka mu je laka crna zemlja! Za mene će ostati najpoznatiji po izjavi posle poraza na EP od Holandije sa 6:1, da je trebao da igra sa devet defanzivnih fudbalera. Ako je u pitanju i srpski inat (u odnosu na novinarsko izveštavanje) mnogo je...

White trash

pre 3 godine

Igraj Petko na colove... Zbogom i hvala plava 10ko, bese nekad lepo na Omladinskom stadionu, ucio sam da hodam kad si bio kapiten

Ostin A

pre 3 godine

Pošto vidim da se većina medija oglašava o ovome i piše kako je umro od Korone, treba reći da je čoveku pre neki dan pukao čir i u jako lošem stanju je dovezen u bolnicu.U svakom slučaju nek mu je laka zemlja i pokoj duši.
(TopTop, 27. jun 2020 17:14)

Tvojom logikom niko ne umire ni od HIV virusa. Čovek može decenijama da živi sa HIVom, ali kad uz HIV dobije kamen u bubregu, grip ili nešto drugo, ne piše mu se dobro...

Botine svuda oko nas

pre 3 godine

njegova smrt nema veze sa Korona Virusom, ostavite coveka da pociva u miru, znam da bi dosta njih volelo da je to istina iz nekog neobjasnjivog razloga, ali na vasu zalost nije, covek je bio u teskom zdravstvenom stanju koje nema veze sa koronom a uz to mu je pukao i cir na zeludcu, koji kada pukne u njegovim godinama je jedna jako nezgodna stvar, moj deda je na primer isto umro od toga..

bojan

pre 3 godine

Pocivaj u miru legendo
Neka ti je laka crna zemlja
Nikada necu zaboraviti kvalifikacije, utakmicu sa Bosnom na Marakani, nije moglo da se udje na tribine.....
Toliko sam verovao u taj tim da sam stavio €50 da osvajamo prvenstvo....
Poslednji pozdrav gospodine.

X

pre 3 godine

On nije pozvao Ramba Petkovica u reprezentaciju. Da li mu je neko to zabranio, ili ne, tesko ce se saznati. RIP.
(g4, 27. jun 2020 21:00)

To onaj Rambo koji nije mogao da igra u italijanskom nizerazrednom klubu (Venecija)?

misa

pre 3 godine

Gospodine Petkovicu vi ste mnogo vise od svih koji su dali slobodu sebi da bilo sta komentarisu o vama.Vi ste zasluzili da pocivate u miru .Respekt !!!!!

evo ja da pokusam

pre 3 godine

Ima li neki psihijatar da mi objasni zasto neko udara minuse na izjave saucesca? Hvala.
(Dusan, 27. jun 2020 22:57)

Ti koje pominjes su bolesnici, a ovi sto izjavljuju saucesce putem komentara - e to je najblaze receno sociolosko psiholosko i kakav sve jos fenomen, eto da malo ublazim, nadam se da me kapiras.

Goran Loznica

pre 3 godine

Moje saučešće velikom treneru i velikom čoveku kojeg ćemo svi pamtiti po onim petardama i šestardama koje smo primali kada nas je on vodio.

TopTop

pre 3 godine

Pošto vidim da se većina medija oglašava o ovome i piše kako je umro od Korone, treba reći da je čoveku pre neki dan pukao čir i u jako lošem stanju je dovezen u bolnicu.U svakom slučaju nek mu je laka zemlja i pokoj duši.

Mare

pre 3 godine

Pošto vidim da se većina medija oglašava o ovome i piše kako je umro od Korone, treba reći da je čoveku pre neki dan pukao čir i u jako lošem stanju je dovezen u bolnicu.U svakom slučaju nek mu je laka zemlja i pokoj duši.
(TopTop, 27. jun 2020 17:14)

Jos samo da shvatite da niko ne umire od korone vec zarazavanje ovim virusom dovodi do pogorsanja hronicne bolesti koja osoba ima. Tako da da, umreo je od cira ali da nije zarazen koronom jos bi bio ziv.

dnevna doza prosečnog bošnjaka

pre 3 godine

Počivaj u miru. Rasulo u reprezentaciji je dovelo do toga da i on pozove sina. Ne treba ga zbog toga osuđivati ,svi bi mi uradili to isto.

Tor

pre 3 godine

Ogresili ste se o ovog coveka, losi, sprski, narodu. Al dobro, nije ni prvi ni hiljaditi, i to samo u ovom veku. Jednostavno smo ocajni i mali u svakom smislu. Neka pociva u miru sad

adje

pre 3 godine

kakva se laz siri medijima,rts najvise siri lazi,skoro je umro meni poznati doktor odnosno hirurg radan dzodic,bio je bolovao preko godinu dana od raka a rts javlja da je od corone virusa,prtkovic je imao problema s srcem i plucima a rts javlja da je preminuo od corone,pitam se zasto nijedan politicar,predsednik,ministar,premijer nije umro u svetu od corone...

Djoksa

pre 3 godine

Neka mu je laka crna zemlja! Za mene će ostati najpoznatiji po izjavi posle poraza na EP od Holandije sa 6:1, da je trebao da igra sa devet defanzivnih fudbalera. Ako je u pitanju i srpski inat (u odnosu na novinarsko izveštavanje) mnogo je...

Acko

pre 3 godine

Covid je verovatno dobio u bolnici jer se obicno sve bakterije i virusi razmenjuju izmedju pacijenata jer ne postoje posebni boksevi sa distibuciom vazduha i klimatizacijom. Jednokrevetne sobe sa providnim staklima su potrebne da bi se sprecila tranzicija ovih oboljenja.

Sumadin

pre 3 godine

Pošto vidim da se većina medija oglašava o ovome i piše kako je umro od Korone, treba reći da je čoveku pre neki dan pukao čir i u jako lošem stanju je dovezen u bolnicu.U svakom slučaju nek mu je laka zemlja i pokoj duši.
(TopTop, 27. jun 2020 17:14)

Da li to znaci da je zbog cira primljen u bolnicu pa tamo dobio koronu?

Goran Loznica

pre 3 godine

Bio je uvek staložen,odmeren,i član najbolje generacije OFK Beograda.Činio je fantastični triling napadača Petković-Skoblar-Santrač...Slava mu.

Balls of Steel

pre 3 godine

iskreno, nisam ga voleo kao selektora. Previse defanzivan fudbal i neke cudne odluke. Kao covek verujem da je bio dobar i posten. Neka mu je laka zemlja!

Cole

pre 3 godine

Ne, necu te zaliti jer si, siguran sam,
otisao na neko bolje mesto. Pa u to ime,
dacu sebi za pravo da se mali i nasalim.
Vecna ti slava "Sestko"!!!

Ante

pre 3 godine

Pošto vidim da se većina medija oglašava o ovome i piše kako je umro od Korone, treba reći da je čoveku pre neki dan pukao čir i u jako lošem stanju je dovezen u bolnicu.U svakom slučaju nek mu je laka zemlja i pokoj duši.
(TopTop, 27. jun 2020 17:14)


Prijatelju, neznam da li znaš, ali nitko nikad nije umro od side (AIDS).
AIDS jednostavno uništi imunitetssku odbranu organizma, i on se ne može obraniti ni od obične prehlade.
Iako znamo da je umro od prehlade, nitko od nas neće prehladu odrediti kao uzrok smrti, nego AIDS.
Tako i ovo. Nažalost, kome su pluća loša, i ko boluje od neke druge bolesti, su jako rizična skupina. Kod takvih osoba smrtnost je preko 60%..
U prosjeku do sad, na 20 zaraženih ide 1 mrtav. Previše...

Dejan

pre 3 godine

Ovo je dokaz da je predsednik napravio užasnu grešku I zbog izbora prvo davao 100 evra pa onda u kratkom razmaku skinuo sva ograničenja. Zna se da je narod neodgovoran i ponaša se idiotski ali vodja je tu bio I pošto on sve zna i donosi odluke I za lekare jer su izbori važniji od ljudskog zdravlja tu smo gde smo. On da ima I malo grižnge savesti trebalo bi da se obrati narodu i izvini I da otkaz. Našim lekarima da javno kažu zašto pristali na njegove pritiske.

johny

pre 3 godine

Jos samo da shvatite da niko ne umire od korone vec zarazavanje ovim virusom dovodi do pogorsanja hronicne bolesti koja osoba ima. Tako da da, umreo je od cira ali da nije zarazen koronom jos bi bio ziv.
(Mare, 27. jun 2020 17:36)

Od čira na želudcu čak i kada je perforacija 99,9% se ne umire. Bio je na respiratoru

samo tako nastavite

pre 3 godine

Korona melje i dalje. Šta će biti u Oktobru... pitam se.
(Stef, 27. jun 2020 18:59)

zar moras ovako da komentarises kako te nije sramota. manite se vise te korone i prepiranja od cega je ko umro. umro je covek koga smo svi znali. umro je covek koji je bio gospodin kojih je u fudbalu u svetu jos malo ostalo.


saucesce porodici i nek vam je laka crna zemlja. pocivaj u miru

X

pre 3 godine

On nije pozvao Ramba Petkovica u reprezentaciju. Da li mu je neko to zabranio, ili ne, tesko ce se saznati. RIP.
(g4, 27. jun 2020 21:00)

To onaj Rambo koji nije mogao da igra u italijanskom nizerazrednom klubu (Venecija)?

Ser Kokeza od FSS-a

pre 3 godine

Gospodin Ilija Petković je jedan od retkih ljudi, pored Antića i Muslina, koji je shvatio da su naši fudbaleri zapravo obični manekeni i odlično postavio onu "da ne izgubimo" igru. Na SP-u su ga uništili "Savez" i novinari.

Počivajte u miru, veliki gospodine, i hvala na svemu.

vidim sve

pre 3 godine

Čuo sam da je bio dobar igrač, bio sam mali, ali se sećam u pola noći: Marić, Buljan, Hadzijabdić, Oblak, Katalinski, Bogićević, Petković, Karasi, Šurjak, Aćimović i Dzajić. Postava sa SP 1974. godine.
Kao trener nije mi se nešto dopao. Doduše osim Antića i B. Milutinovića mi nismo ni imali trenere.

Dexter

pre 3 godine

Neka ti je laka crna zemlja Petko! I hvala za one kvalifikacije za SP 2006. u Nemackoj,za onaj samo jedan primljeni gol,bez obzira sta je bilo na posle na SP,hvala ti!

Jack Sparrow

pre 3 godine

Posle Radomira Antica napustio nas je jos jedan veliki selektor. Iako je Ilija imao lose svetsko zbog raznih stvari,onakve kvalifikacije mu nikad necemo zaboraviti i danas bi dali bilo sta da mozemo da odigramo tako. Zao mi je samo sto nije docekao bolje vreme za svoj OFK Beograd. Pocivajte u miru.

Aloha

pre 3 godine

Jos samo da shvatite da niko ne umire od korone vec zarazavanje ovim virusom dovodi do pogorsanja hronicne bolesti koja osoba ima. Tako da da, umreo je od cira ali da nije zarazen koronom jos bi bio ziv.
(Mare, 27. jun 2020 17:36)

Prvo, neka je gospodinu Iliji laka crna zemlja. Bio sam student i cele kvalifikacije sam ispratio na stadionu sa uzivanjem.

Drugo, Marko, nisi doktor i ne mozes to da tvrdis, niti ja tvrdim da nisi u pravu. Poenta je, da je bio sam kuci i izgubio mnogo krvi dok nisu dosli po njega i da je TO najveci faktor, tek onda cir i korona.

Molim komentare da na ovakvim vestima ne prosipaju pamet koju nemaju.

Vecna slava velikom gospodinu Iliji Petkovicu.

evo ja da pokusam

pre 3 godine

Ima li neki psihijatar da mi objasni zasto neko udara minuse na izjave saucesca? Hvala.
(Dusan, 27. jun 2020 22:57)

Ti koje pominjes su bolesnici, a ovi sto izjavljuju saucesce putem komentara - e to je najblaze receno sociolosko psiholosko i kakav sve jos fenomen, eto da malo ublazim, nadam se da me kapiras.

Zvonimir

pre 3 godine

Jugoslavija je pobedila Francusku u Beogradu na stadionu Crvene Zvezde sa 5:1.Gledao sam utakmicu. Kako su samo Petko, Džaja i Kule igrali. Bila je to rapsodija od fudbala. Pozdrav

DaniloVB

pre 3 godine

A sutra izveštaj "nula preminulih od korone". Hahahahaha
(E botovi botovi, svojoj deci i roditeljima ovo radite, 27. jun 2020 17:30)

Kad vidim smeh na komentar o necijoj smrti, onda su mi i botovi koje prozivas u imenu drazi od tebe i slicnima tebi.

Pocivaj u miru Ilija, hvala ti za kvalifikacije za SP i SP.

Ronaldo9

pre 3 godine

Hvala na svemu.Hvala za neopisivu srecu i ponos sto smo primili samo jedan gol i bili ispred Spanije.Ja ga nikad nisam krivio za sina jer sam smatrao da je odlicnim igrama zasluzio da pozove koga god hoce na to mesto (zadnje nakon povrede Mirka Vucinica). Valjda da je pozvao mene ili komsiju nikome ne bi smetalo al svima je smetalo samo sto mu je sin,nije se ulazilo uopste u kvaliteta Dusana Petkovica.Znao sam da je igrao za Srbiju i Crnu Goru i pre i da bi se uklopio al bila je takva hajka kao da je zvao komsiju nekog od 57 godina sa dve leve noge.Pa su valjda ti sto su ga pljuvali bili srecni sto smo bili jedini sa igracem manje tamo.Na kraju jos i povrede Vidica i rukomet/odbojka sta li vec Dudica plus crveni Kezmana nakon jedno 23 sekunde i plus Grupa smrti ona Hajdi Klum kad je izvukla nas u grupu smrti presela mi njena lepota.Vise se nije dalo al svejedno hvala za sve dragi zemljace.Pocivaj u miru legendo!

Mare

pre 3 godine

Neka mu je laka zemlja. A vi ste licemeri sto komentarisete ovde, kad god se pisalo o njemu, komentaro su uvek bili puni vredjanja i omalovazavanja preman njemu.Zvali ste ga i sestko , govorili sve najgore o njemu.A sada vam je kao zao zoveka kada je umro. Cenite coveka dok je ziv, a ne kad umre.

johny

pre 3 godine

Kada se samo setim njegove debitantske utakmice za reprezentaciju Jugoslavije orotiv Francuske (5;0) kada je dao tri gola a France Footbal mu dao ocenu 11

Boro iz Pobede

pre 3 godine

(Tor, 27. jun 2020 17:24)

Čemu sluzi ovaj komentar? Zbog čega je omiljena disciplina pljuvanje sopstvenog naroda? Zbog čega su se Srbi ogrešili, bio do poslednjeg dana zaposlen u FSS kao „nešto stručno“. Malo li je ta plata pored penzije?

Botine svuda oko nas

pre 3 godine

njegova smrt nema veze sa Korona Virusom, ostavite coveka da pociva u miru, znam da bi dosta njih volelo da je to istina iz nekog neobjasnjivog razloga, ali na vasu zalost nije, covek je bio u teskom zdravstvenom stanju koje nema veze sa koronom a uz to mu je pukao i cir na zeludcu, koji kada pukne u njegovim godinama je jedna jako nezgodna stvar, moj deda je na primer isto umro od toga..

Dragivoje

pre 3 godine

Нека му је лака земља!
Диван Човек и фантастичан фудбалер и стручњак!
Штета!

BRE!!!

pre 3 godine

Selektore, pocivaj u miru :(( Porodici saucesce. Hvala ti za SP 2006. i pored svega sto nas je zadesilo u tom periodu, bio si i ostao gospodin do kraja.

Leksa

pre 3 godine

Kakvi bre crni selektori. Ilija Petkovic je bio pre svega sjajan fudbaler, ubojito krilo i standardni reprezentativac one velike mocne fudbalske zemlje. A posto nije igrao za neki od klubova velike cetvorke, to je bilo jos duplo teze postati.
Laka ti crna zemlja Petko, veliki fudbalski romanticaru sa Karaburme.

Nikola

pre 3 godine

Rekoše da je stabilno, ali da je na respiratoru. Za svakog za koga su to rekli, počevši od Miodraga Lazića u Nišu pa na dalje, umro je.
Neka mu je laka crna zemlja. Počivaju u miru Ilija.

STRUČNI KONSULTANT

pre 3 godine

Ja cu ga zauvek pamtiti po izjavi pred početak sp06-"ne mogu da vam obećam da ćemo postati prvaci sveta, ali mogu vam obećati i da nećemo". Znam sta je hteo da kaže, ali ispalo je legendarno smešno. Nek počiva u miru, ostavio je trag.

Branko

pre 3 godine

JOS JEDAN VELIKAN IZ NASEG SPORTA I ZIVOTA SE PRESELIO U VECNOST. NEKA TI JE VECNA SLAVA, POCIVAJ U MIRU I NEKA TE ANDJELI CUVAJU...LEGENDO! A porodici i familiji iskreno saucesce.
Branko-Teniser

Robot

pre 3 godine

Примили смо један гол у квалификацијама, а на првенству смо остали без више од пола одбране. Малер до малера. И онда он крив.

Поздрав, легендо!

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Živote sirovino, baš si zao nekad. Često.

Veliki fudbaler, selektor, velikan jednog lepšeg vremena. Gospodine Petkoviću, odmorite i počivajte u miru. Hvala za radosti!

Милорад

pre 3 godine

Надао сам се да ће се извући. Моје саучешће породици. Нека му Бог подари вечно рајско насеље.

Razocarani Srbin

pre 3 godine

Neka mu je laka zemlja...samo mi je zao sto nije izasao i javno rekao ono sto se desilo pred SP...jer mnogo mladih ga samo po tome pamti, al daleko od toga da je sve ono desilo se njegovom zaslugom. Drugi je uzimao pare od igraca i sastavljao spisak ko ce da ide, a on nije mogao da se izvuce jer kako je govorio:" Sine, prosao bih ko Bata (Bulatovic)". Divan covek...do poslednjeg dana ostao skroman i normalan covek... Njegove nesvakidasnje price o Kninu, detinjstvu i mucenju kroz koje je prosao da bi kao klinac uspeo u svetu... Vecna mu slava, pokoj mu dusi...

Celalionac

pre 3 godine

Ja sam ga voleo...smatram da je izvukao maksimum u kvalifikacijama za Mundijal 2006...vreme je pokazalo kakvim su pritiscima izlozeni i on i selektori posle plasmana ...
Neka mu je vecna slava ,Hvala napunio si mi srce makar da povratim veru da ipak mozemo kada se ujedinimo ...sto smo se posle razjedinili to je vec nasa kob

веверица

pre 3 godine

у суштини био је господин. културан, елоквентан, стара школа. није био мафијаш, то је мој дубоки утисак, јер сам га сретао често како шета куче, као неки обичан дека. нема пиштољ, нема сатове од неколико хиљада евра, нема тамних стакала и сепареа.
имао је тај гаф са позивањем сина, што објективно није неки фактор само по себи, али је деловало ружно и дало страшну снагу свима који су бочно хтели да се мешају у рад током првенства или да потурају ногу.
све у свему позитиван човек и позитиван утицај на фудбал у србији.

Ostin A

pre 3 godine

Pošto vidim da se većina medija oglašava o ovome i piše kako je umro od Korone, treba reći da je čoveku pre neki dan pukao čir i u jako lošem stanju je dovezen u bolnicu.U svakom slučaju nek mu je laka zemlja i pokoj duši.
(TopTop, 27. jun 2020 17:14)

Tvojom logikom niko ne umire ni od HIV virusa. Čovek može decenijama da živi sa HIVom, ali kad uz HIV dobije kamen u bubregu, grip ili nešto drugo, ne piše mu se dobro...

FkCz

pre 3 godine

Jun 2015., drugar i ja, nakon košarkaškog derbija, trebamo naći poznanika, zbog prevoza, a on parkiran kod nekog restorana koji jeste u blizini Pionira ali nismo iz Bg-a, pa nismo baš znali za taj restoran. Nailazi selektor Petković sa dvojicom prijatelja. Upitasmo za restoran. Oni, posebno selektor, do tančina nam objašnjavaju. Proslavljeni sportista i stručnjak a najvažnije, čovek iz naroda. To sam zapamtio i uvek kada se povede priča o Iliji Petkoviću, o 2006. i SP u Nemačkoj, ipak prvo ljudima pomenem da je selektor veliki čovek. Večna slava!

Gde ja živim

pre 3 godine

Tužna vest. Bilo je svega i svačega posle onog mučenog SP-a, navijači ko navijači, impulsivni smo šta da se radi, ali i treba priznati da je do takmičenja radio odličan posao. U svakom slučaju, veliki igrač (nisam gledao, ali sam čuo) i uvek je tužno kada neko ode. Pogotovo sada i na ovaj način.

Neka mu je laka zemlja. Saučešće porodici.

Kontras

pre 3 godine

Nek te Bog primi u svoje Carstvo. Vidimo se u nekom boljem svetu.

Mislim da je mnogo voleo fudbal i bio dobar covek. Saucesce porodici.

Dragan

pre 3 godine

Imam dovoljno godina da ga pamtim pre svega kao odličnog fudbalera. Na žalost, na celoj planeti veoma retki su oni koji su bili odlični i igrači i treneri.

laka ti noc Petko

pre 3 godine

Bio je veliki trener i motivator, nema sta. Kao sto se zna, u toku kvalifikacija za SP 2006 Srbija je primila jedan gol. Odbrambena cetvorka reprezentacije je "krstena" sa "FAB 4" u zapadnim medijima, po legendarnim Bitlsima. Nije bilo dobro na SP jer se Vidic povrijedio a Dragutinovic igrao rovit iz te "FAB 4" druzine. Mnogi zaboravljaju sta je Petko napravio od jedne ipak fudbalski skromne generacije gdje je jedino Vidic, na putu da se afirmise na najvisem nivou, bio igrac top klase. I takva reprezentacija je ostavila jednu Spaniju iza sebe u kvalifikacijama. Pamtim da je pred utakmicu sa Spancima u Beogradu citirao poruku baniteljima Beograda majora Gavrilovica iz Prvog Svjetskog Rata. Nakon toga su igraci odigrali u transu i uspjesno parirali Spancima. Ljudina. Neka mu je laka zemlja.

Romanticari te nikada nece zaboraviti

pre 3 godine

Skroman, vredan odan OFK Beogradu, reprezentaciji i Srbiji!Neka ti je vecna slava plavo-bela LEGENDO!

Walldorf

pre 3 godine

Vreme neumitno prolazi.Sa sobom odvodi i male,obicne ljude ali i velikane.Ljude koji su u poslu kojim su se bavili,ostavili neizbrisiv trag.Pok.Ilija Petkovic je bio velicanstven igrac.Sa OFK-m je igrao UEFA klupska takmicenja.Secam se,sedamdesetih godina je OFK Beograd igrao dvomec protiv Atleko Madrida.Prepune tribine "Omladinskog stadiona",izvanredna igra tada najboljeg desnog krila Evrope i njegovih saigraca.Na golu Atletika je bio jedan cudesni golman,Reina,koji je Atletiko spasio debakla.Sta je taj covek branio tokom te utakmice,to se recima ne moze opisati.Eto,malo podsecanja na dane kada je,sada pokojni Ilija Petkovic,briljirao i bio velicanstven.Na zalost,ta ljudina vise nije sa nama.Ali ce njegovo velicanstveno igracko vreme,svima nama koji pamtimo malo duze,biti nezaboravljeno.Zelim da od srca,iz duse,njegovim najmilijima makar recima iskazem postovanje,utehu i iskreno saucesce.Pocivaj u miru,legendarni Ilija Petkovicu.Amin.

Ivan Veljković

pre 3 godine

Tuga! Neka je večna slava i hvala velikom legendarnom asu našeg fudbala Iliji Petkoviću koji nas je nažalost napustio! Gospodine Ilijo Petkoviću neka ti je pokoj duši, nikada te nećemo zaboraviti! Neka te anđeli na nebu čuvaju!

Rocky

pre 3 godine

Zaista legenda. Čovek sa posebnom karijerom i čovek posebnog talenta i senzibiliteta.

Sa punim pravom se može reći za Iliju da je bio sportski radnik. Pravi pravcati.

Povaj u miru, legendo

X

pre 3 godine

Video sam ga negde u gradu u nekom kafiću relativno skoro (manje od godinu dana). Izgledao je raspoloženo i srećno.
Zato me je baš zatekla ova vest i rastužila.
Neka počiva u miru! Saučešće porodici.

Don Kihot Balkanski

pre 3 godine

Dušane,

Moje mišljenje je da su u ovom slučaju većina minusa pritisnuti slučajno, jer je taj minus na desnoj ivici u aplikaciji mobilnih telefona. i kako skrolujemo sa desnim palcem slučajno se pritisne taj minus.

Vec sam par puta slao poruke redakciji da to promene i da stave plus i minus u centar ekrana a brojače odmah pored njih ... ali očiglednoto ili nije stiglo do njih ili neko misli da je ovako lepše i bolje....


Inace, saučešće porodici Gospodina Petkovića! Bio je gospodin kao i gospodin Antić, koga sam imao čast da upoznam. Stara škola.


Iako nije momenat, Hajde da iskoristim situaciju.... plus za promenu, a minus protiv promene pozicije plusa i minusa.

SaleS

pre 3 godine

Meni najomiljeniji selektor, a nisam klinac, tako da je bilo mnogo njih. Na stranu to što je bio možda i najuspešniji...primiti samo jedan gol u kvalifikacijama je neverovatna stvar. Jedina mrlja u karijeri, je pozivanje sina, što je jedini razlog debakla na prvenstvu. Po njegovoj priči i gestikulacijama, načinu na koji se obraćao novinarima, se vidi da je bio dobar čovek. Petko, hvala za sve što si učinio za srpski fudbal! Počivaj u miru veliki čoveče!!

misa

pre 3 godine

Gospodine Petkovicu vi ste mnogo vise od svih koji su dali slobodu sebi da bilo sta komentarisu o vama.Vi ste zasluzili da pocivate u miru .Respekt !!!!!

bojan

pre 3 godine

Pocivaj u miru legendo
Neka ti je laka crna zemlja
Nikada necu zaboraviti kvalifikacije, utakmicu sa Bosnom na Marakani, nije moglo da se udje na tribine.....
Toliko sam verovao u taj tim da sam stavio €50 da osvajamo prvenstvo....
Poslednji pozdrav gospodine.

White trash

pre 3 godine

Igraj Petko na colove... Zbogom i hvala plava 10ko, bese nekad lepo na Omladinskom stadionu, ucio sam da hodam kad si bio kapiten

sajk

pre 3 godine

Пре пар година га сретох на источној трибини. Дошао сам, извадио новине и сео до југа где је било празно. Какву је харизму имао током тих квалификација. Селектор и величина. Срећан пут.