Petak, 29.05.2020.

09:50

Bari

Crvena zvezda je 29. maja 1991. godine u Bariju osvojila Kup šampiona pobedivši Olimpik iz Marseja posle izvođenja penala 5:3 (0:0).

Izvor: B92

Bari IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Đ18

pre 3 godine

@rza
Prijatelju, da je ovo normalna zemlja i da mogu svi da imaju podjednake šanse a ne samo Partizan i Zvezda, to bi bilo u redu. I ono što treba da znaju i jedni i drugi je to da ako postoji jak Partizan biće i jaka Zvezda i obrnuto. Sve ostalo je trulo i podlo.

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Jedini klub s ovih prostora koji je bio šampion evrope i sveta, i to regularno! Titula Igokeapartizana u košarci je titula FIBA Lige šampiona, to je kao da je Zvezda osvojila Intertoto kup i rekla da je prvak evrope! Plus, ni to smešno takmičenje ne bi osvojili da je suđenje bilo regularno i da je Đorđeviću poništen koš NAKON zvuka sirene.
Živela Zvezda, neka se što pre ugasi partizan!
(zvezdale, 29. maj 2020 09:

Idi kod psihijatra, rade sad sve bolnice posle Korone. Leči se. Na vesti o danu kad ste osvojili KEŠ ti pominjes sampiona Evrolige iz 1992. godine i jos insinuiras kako je neko dao poen nakon kraja meca i kako je to fiba ls. To je decko Evroliga, edukuj se. Vi ste osvojili kup evropskih sampiona, ne ligu sampiona, edukuj se. Toliko!!!

Sezona 90/91

pre 3 godine

Istorijske okolnosti isle su na ruku Zvezdi? Nejaki Napoli? Ovde je u pitanju ili neznanje ili malicioznost. Ovo se cesto provlaci, da je Zvezda u nekoj slaboj konkurenciji osvojila trofej. Doduse za nejaki Napoli jos nisam cuo. To je najbolji tim Napolija svih vremena, prvak najjace lige u Evropi, sa jednim od dva najbolja fudbalera u istoriji. Pri tome, sezona 90/91 je jedina sezona Kupa sampiona u kojoj je igrao jedan od dvojice najboljih fudbalera u istoriji (Maradona). Dalje, u toj sezoni je igrao i Milan, verovatno najbolji tim ikada, mislim da je proglasen za najbolji u 20. veku (onaj iz sezone 89/90 sa neznatnim izmenama). Englezi su pali nakon Hejsela, Arsenal je prvi klub u Kupu sampiona nakon povratka, u sezoni 91/92 ispao u drugom kolu. Real jak kao zemlja, Bajern sa igracima koji su postali sampioni sveta u leto 90, Olipmik kao PSZ ili Siti danas, da ne pominjem ostale mine Spartak Moskva, Porto, itd. Dakle, u pitanju je jedna od najjacih sezona, ako ne i najjaca po starom sistemu.

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

(Smogovci, 29. maj 2020 11:31)


šta ćeš, njemu fudbal počinje od lukice tadićeve žrtvice.
premda, nikako da shvatim - kako ne kapiraju da modrić nije, čak, ni u njihovih, bar, 10 najboljih nogometaša.

severnjača

pre 3 godine

Prošlo je 29 godina a taj 29.05.91 se čini kao da je bio skoro! Još uvek pamtim tu utakmicu, navijače sa zastavama, penale i pehar u rukama Dike Stojanovića! Uspeh koji će teško da ponovi neki klub sa Istoka, bez obzira koliko para uložili u klub! Danas pojedini ruski klubovi vrede na stotine miliona evra ali samo Zvezda i Steaua su ispisali istoriju i postali besmrtni! Jedan od najsrećnijih trenutaka u mom životu! Velika je Zvezda, srećan nam Bari!

Milica navijacica Bajerna

pre 3 godine

Mene bi bilo sramota da moj tim predje 10 puta centar i sramnim bunkerom uzme pehar. Na drugom mestu po odvratnoj bunkeraskoj igri je Celzi protiv Bajerna. Cega se pametan stidi....

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

O odbijanju penala u Bariju kao profesionalcu ne bih...
Zasto je on 5.zvezda I po kom kriterijimu nije mi jasno..
(g.m., 29. maj 2020 10:12)





:)))))
baš te je pogodilo to što piksi nije šutirao penal, recimo - umesto amorosa!

izvini, ali na ovaj tvoj nevešt pokušaj, moraću još jednom:
:)))))

Qwerty

pre 3 godine

@Dan koji je jasno razgraničio velike šampione i ostale ....
(masterkg, 29. maj 2020 10:52)


Kao navijac Partizana svaki dan zahvaljujem bogu na tom razgranicenju izmedju nas i vas...naravno najmanje veze sa sportom ima,pozdrav.

One night in May

pre 3 godine

Kao navijac Partizana svaki dan zahvaljujem bogu na tom razgranicenju izmedju nas i vas...naravno najmanje veze sa sportom ima,pozdrav.
(Qwerty, 29. maj 2020 11:32)


Navijaci Partizana, naravno, najmanje veze sa sportom imaju...Pozdrav.

EUFORIJA

pre 3 godine

Penal je kukavički način da se postigne pogodak (reši pobednik)" - PELE
(Fauda, 29. maj 2020 10:49)

Znamo da ih je PELE namerno promasivao...

Toliko

pre 3 godine

Najveci uspeh nekog srpskog i jugoslovenskog kluba i najveca so na ranu jednog malog kluba stvorenog u Zagrebu,kasnije prebacenog u Bgd,zbog cega ce vecno patiti njegovi navijaci.

NoName

pre 3 godine

Poprilično objektivan tekst, uz jednu napomenu - taj kako kažete "osrednji" Napoli koji je osvojio titulu prvaka u Italiji je predvodio jedan Dijego Armando Maradona. Toliko su bili "osrednji".

Smogovci

pre 3 godine

g m
Ti si ovde zalutao. A da nemaš pojma pokazuje tvoja izjava "ništa spektakularno Piksi" .
Uzmi edukuj se malo i zapamti Dragan Stojković Piksi je bio NAJBOLJI IGRAČ SVETA 1990.god svako ko je iole pratio fudbal to zna i mogao je tada da uživa u majstorijama. Piksi je prodat za 5,5 miliona dolara(11 mil maraka) što je bio svetski rekord transfera u decembru 1989.god što takođe u tom vremenu potvrđuje neke stvari jer se tada kupovao igrač mnogo drugačije.

Takođe sudbina je tako htela da je mnogo više dao reprezentaciji nego klubovima, kada se povukao krenuo je pad jer nije bilo više tog profila koji je Piksi bio. Bio je Zmaj na terenu i retko talentovan igrač sa besprekornom tehnikom, jedan od najboljih koje je Jugoslavija i Svet video.

Istina

pre 3 godine

@Dan koji je jasno razgraničio velike šampione i ostale ....
(masterkg, 29. maj 2020 10:52)


Kao navijac Partizana svaki dan zahvaljujem bogu na tom razgranicenju izmedju nas i vas...naravno najmanje veze sa sportom ima,pozdrav.
(Qwerty, 29. maj 2020 11:32

Isto vazi i za mene,kao navijaca Zvezde,svakodnevno zahvaljujem bogu sto nisam imao dileme prilikom izbora kluba za koji cu navijati.Tu sramotu danas ne bih mogao da izdrzim i podnesem a ima veze i sa sportom i sa onim drugim,ljudskoscu.To sa one strane brda,ne postoji.

g.m.

pre 3 godine

@Smogovci... Drago mi je da STE odgovorili na moj komentar koji, ocigledno,niste razumali a kamoli prostudirali... Napisite D.S.P.ev C.V. pa ga procitajte I drugo Nadjite nacina da postavite pitanje (U principu vrlo povezano sa naslovom Bari) Ljupku Petrovicu Dvojicu igraca od cetiri pomenuta (Moj tip Binic I Belodedic) izbaci iz tima I vrati D.S.P. I bilo koga.. Postavka igre,ko bih sta radio I krajnji rezultat.. Ne Iznenadite se ako bih odgovor bio od trenera "Ne zelim Piksija nazad"... To koliko je ko placen ne mora da znaci da se Isplatio... To je pitanje za Marsej... Meni je odgovor gotovo poznat... To nisu Zvezdine Zvezde..

g.m.

pre 3 godine

Oslabljena odlaskom Piksija... netacno... 4 godine u Zvezdi ,2 prvenstva osvojena,nista spektakularno... Problematican karakter (Setite se odnosa istinskom Legendom pokojnim B Stankovicem),zato je prosao kako je prosao na zapadu u Marsaju I jos gore u Veroni...O odbijanju penala u Bariju kao profesionalcu ne bih... Dolazak Binica(Brzina),Belodedica, Juge I Mihe Kljuc... SVU cetvoricu bih indivindualno pre uzeo nego D.S.P. Zasto je on 5.zvezda I po kom kriterijimu nije mi jasno.. O Deji ne bih jer je on druga ,netaknuta,dokazana dimenzija..

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

neka je najboljem evropskom fudbalskom klubu istočno od minhena - srećan ovaj dan koji ga je učinio besmrtnim!

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

"Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...!"

Little Radoyica

pre 3 godine

Dokle bre ljudi više s ti Barijem!? Udaviste ga... Ja razumem da nema sportskih dešavanja, ali da li moramo stalno da čitamo na koju nogu je tog jutra ustao Prisinečki, da li je Dejo doručkovao jaje na oko i pod kojim uglom je lopti prišao Pančev... Aman više - dosta ako Boga znate... PS. nisam ni zvezdaš, ni partizanovac (mogu tek da mislim kako je njima!), uopšte srpski fudbal i ova liga (liga, ha, ha, ha) me zanima kao vodostaj Zambezija...

Aron

pre 3 godine

Sećam se toga kad sam bio klinac, to je za mene bila najlepša stvar na svetu. Ta ekipa bila je najjači sastav koji je ikada igrao na ovim prostorima i mislim da o tome treba da se napravi ili film ili serija. Ono što mene iskreno nervira je instrumentalizacija i zloupotreba ovog velikog događaja. To je počelo još 2009 - e kada su na čelu Zvezde došli Lukić i Vesic. Pošto nisu znalu kako će da vode klub na uspešan način oni su se odlučili za eksploataciju Barija. To je dovelo do nevidjenog apsurda kada je za šestu zvezdinu zvezdu proglašen ceo tim iz Barija. Time je bukvalno banalizovana institucija zvezdine zvezde kao i sam uspeh prvaka Evrope. Kasnije se to samo nastavilo da se zloupotrebljava da bi se skrenula pažnja sa pljačke kluba koja i dalje traje.

Kule

pre 3 godine

Skoro da se uopste ne slazem sa tekstom povodom igraca. Jeste da je Zvezda dovodila igrace,ali to je cinila i ranije,s tim da su ovi izgleda ucinili nesto vise nego prethodni.Pominjete Bracuna i Cvetkovica,realno osrednji igraci kojih je bila puna liga,ali idemo redom Marovic-Radinovic (prosecni igraci,ali su kao tandem bili jaki kao zemlja,i tuzno je sto to nisu bili i u reprezentaciji) Sabanadzovic odlican ali ih je bila puna liga, Najdoski,takodje,Prosinecki,on jeste bio klasa,ali je isto tako mogao da propadne da nije dosao u Zvezdu,Binic,on jeste odigrao fantasticno tih godina ali nikakvu karijeru nije napravio,Stosic,sto bi rekli,ko je to,i sada samo dolazimo do stvarno najboljih,Jugovic je dosao na insistiranje Petrovica,klinac,Pancev klasa,koju nazalost nije potvrdio, Dejo genije,koji je mogao da bira klub u kojem ce igrati ali je hteo Zvezdu,Mihajlovic dosao tek na polu sezoni,ali sta sam hteo reci,nisu to vec oformljeni igraci,vec su tu dosli da prave karijeru,a oni vec prve godine uzeli LS,sta hocu reci,Zvezda je mogla i od Grashopersa da ispadne,ali tu se videla jacina tog tima. Takodje tvrdim da je Piksi ostao,nista ne bi bilo od LS,i na kraju sto se nekako osporava,da nije bilo Ljupka,nista od ovoga ne bi bilo,jednostavno,covek je uklopio sve ove igrace u ludilo ekipu,koja je ginula na terenu za svaku loptu,to je bio kljuc. Da ne zaboravim Belodedic,verovatno covek koji je komandovao ovom ekipom na terenu. Pozdrav.

Trancer

pre 3 godine

Dan koji srecu kvari svakom navijacu partizana.Nabijeni su neverovatni kompleksi I dan danas se trude svim silama da omalovaze taj veliki rezultat to samo govori koliko im je krivo.

Rza

pre 3 godine

Prvi komentar najboolje opisuje sve Zvezdine navijače – važnija je mržnja i neuspeh Partizana nego ljubav prema Zvezdi i njene pobede.

Na to se svodi njihovo navijanje u fudbalu i košarci, tako se ponašaju i čelnici klubova. Važnije je da Partizan bude drugi i da ne dobije ono što želi, nego da Zvezda bude prva i dobije šta ona želi.

Vest o njihovoj tituli prvaka Evrope, a on umesto da kaže "obožavam ovaj dan jer smo tada postali sila", kaže "obožavam jer partizanovci plaču".

Videli smo to i sada kada je Evroliga odlučila. Nisu slavili što će oni igrati opet EL već što Partizan neće.

To pokazuje koliko su iskompleksirani i koliko ih boli sve što Partizan uradi.

Oni bi se ugasili da ne postoji Partizan.

Partizan je smisao njihovog postojanja.

Jumko

pre 3 godine

Ej, juce su na Areni sat i deset minuta analizirali svaki penal! Hahahaha, smejurija! Inace, da ne bude zabune, vise sam uvek preferirao Zvezdu, ali je urnebes sta rade!

Nikola

pre 3 godine

Zvezda!

Jednostavno, najveci klub u regionu i celoj istocnoj Evropi. Broj dva je Steaua (nije osvojila titulu klupskog prvaka sveta....

Ostali neka se poredjaju kako god zele.

One night in May

pre 3 godine

Prvi komentar najboolje opisuje sve Zvezdine navijače – važnija je mržnja i neuspeh Partizana nego ljubav prema Zvezdi i njene pobede.

Na to se svodi njihovo navijanje u fudbalu i košarci, tako se ponašaju i čelnici klubova. Važnije je da Partizan bude drugi i da ne dobije ono što želi, nego da Zvezda bude prva i dobije šta ona želi.

Vest o njihovoj tituli prvaka Evrope, a on umesto da kaže "obožavam ovaj dan jer smo tada postali sila", kaže "obožavam jer partizanovci plaču".

Videli smo to i sada kada je Evroliga odlučila. Nisu slavili što će oni igrati opet EL već što Partizan neće.

To pokazuje koliko su iskompleksirani i koliko ih boli sve što Partizan uradi.

Oni bi se ugasili da ne postoji Partizan.

Partizan je smisao njihovog postojanja.
(Rza, 29. maj 2020 10:04)



Pise navijac ciji je klub osnovan iskljucivo iz mrznje prema Zvezdi.
Pise navijac koga boli, jer se mi radujemo nasem uspehu - znas da takav sigurno navija za Partizan.
Svaki od rodjenja zadojen mrznjom prema nama.

Toma

pre 3 godine

Zao mi je sto mladi navijaci Zvezde NIKADA nece osetiti radost osvajanja lige sampiona. Oni se zadovoljavaju pobedama u kvalifikacijama protiv nekih timova C klase, i sada su na tribini u sluzbi svojih vodja, i rezima u drzavi!

zvezdale

pre 3 godine

Jedini klub s ovih prostora koji je bio šampion evrope i sveta, i to regularno! Titula Igokeapartizana u košarci je titula FIBA Lige šampiona, to je kao da je Zvezda osvojila Intertoto kup i rekla da je prvak evrope! Plus, ni to smešno takmičenje ne bi osvojili da je suđenje bilo regularno i da je Đorđeviću poništen koš NAKON zvuka sirene.
Živela Zvezda, neka se što pre ugasi partizan!

Blokoviii

pre 3 godine

Bukvalno kao ona scena u filmu onog lika koji čeka na stanici svoju ljubav 40 god i roka rakiju i pilule. E to su meni vatreni navijači Crvene Zvezde

Toma

pre 3 godine

Zao mi je sto mladi navijaci Zvezde NIKADA nece osetiti radost osvajanja lige sampiona. Oni se zadovoljavaju pobedama u kvalifikacijama protiv nekih timova C klase, i sada su na tribini u sluzbi svojih vodja, i rezima u drzavi!

Nikola

pre 3 godine

Zvezda!

Jednostavno, najveci klub u regionu i celoj istocnoj Evropi. Broj dva je Steaua (nije osvojila titulu klupskog prvaka sveta....

Ostali neka se poredjaju kako god zele.

Trancer

pre 3 godine

Dan koji srecu kvari svakom navijacu partizana.Nabijeni su neverovatni kompleksi I dan danas se trude svim silama da omalovaze taj veliki rezultat to samo govori koliko im je krivo.

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

neka je najboljem evropskom fudbalskom klubu istočno od minhena - srećan ovaj dan koji ga je učinio besmrtnim!

One night in May

pre 3 godine

Prvi komentar najboolje opisuje sve Zvezdine navijače – važnija je mržnja i neuspeh Partizana nego ljubav prema Zvezdi i njene pobede.

Na to se svodi njihovo navijanje u fudbalu i košarci, tako se ponašaju i čelnici klubova. Važnije je da Partizan bude drugi i da ne dobije ono što želi, nego da Zvezda bude prva i dobije šta ona želi.

Vest o njihovoj tituli prvaka Evrope, a on umesto da kaže "obožavam ovaj dan jer smo tada postali sila", kaže "obožavam jer partizanovci plaču".

Videli smo to i sada kada je Evroliga odlučila. Nisu slavili što će oni igrati opet EL već što Partizan neće.

To pokazuje koliko su iskompleksirani i koliko ih boli sve što Partizan uradi.

Oni bi se ugasili da ne postoji Partizan.

Partizan je smisao njihovog postojanja.
(Rza, 29. maj 2020 10:04)



Pise navijac ciji je klub osnovan iskljucivo iz mrznje prema Zvezdi.
Pise navijac koga boli, jer se mi radujemo nasem uspehu - znas da takav sigurno navija za Partizan.
Svaki od rodjenja zadojen mrznjom prema nama.

EUFORIJA

pre 3 godine

Penal je kukavički način da se postigne pogodak (reši pobednik)" - PELE
(Fauda, 29. maj 2020 10:49)

Znamo da ih je PELE namerno promasivao...

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

"Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...!"

Sezona 90/91

pre 3 godine

Istorijske okolnosti isle su na ruku Zvezdi? Nejaki Napoli? Ovde je u pitanju ili neznanje ili malicioznost. Ovo se cesto provlaci, da je Zvezda u nekoj slaboj konkurenciji osvojila trofej. Doduse za nejaki Napoli jos nisam cuo. To je najbolji tim Napolija svih vremena, prvak najjace lige u Evropi, sa jednim od dva najbolja fudbalera u istoriji. Pri tome, sezona 90/91 je jedina sezona Kupa sampiona u kojoj je igrao jedan od dvojice najboljih fudbalera u istoriji (Maradona). Dalje, u toj sezoni je igrao i Milan, verovatno najbolji tim ikada, mislim da je proglasen za najbolji u 20. veku (onaj iz sezone 89/90 sa neznatnim izmenama). Englezi su pali nakon Hejsela, Arsenal je prvi klub u Kupu sampiona nakon povratka, u sezoni 91/92 ispao u drugom kolu. Real jak kao zemlja, Bajern sa igracima koji su postali sampioni sveta u leto 90, Olipmik kao PSZ ili Siti danas, da ne pominjem ostale mine Spartak Moskva, Porto, itd. Dakle, u pitanju je jedna od najjacih sezona, ako ne i najjaca po starom sistemu.

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

O odbijanju penala u Bariju kao profesionalcu ne bih...
Zasto je on 5.zvezda I po kom kriterijimu nije mi jasno..
(g.m., 29. maj 2020 10:12)





:)))))
baš te je pogodilo to što piksi nije šutirao penal, recimo - umesto amorosa!

izvini, ali na ovaj tvoj nevešt pokušaj, moraću još jednom:
:)))))

Aron

pre 3 godine

Sećam se toga kad sam bio klinac, to je za mene bila najlepša stvar na svetu. Ta ekipa bila je najjači sastav koji je ikada igrao na ovim prostorima i mislim da o tome treba da se napravi ili film ili serija. Ono što mene iskreno nervira je instrumentalizacija i zloupotreba ovog velikog događaja. To je počelo još 2009 - e kada su na čelu Zvezde došli Lukić i Vesic. Pošto nisu znalu kako će da vode klub na uspešan način oni su se odlučili za eksploataciju Barija. To je dovelo do nevidjenog apsurda kada je za šestu zvezdinu zvezdu proglašen ceo tim iz Barija. Time je bukvalno banalizovana institucija zvezdine zvezde kao i sam uspeh prvaka Evrope. Kasnije se to samo nastavilo da se zloupotrebljava da bi se skrenula pažnja sa pljačke kluba koja i dalje traje.

severnjača

pre 3 godine

Prošlo je 29 godina a taj 29.05.91 se čini kao da je bio skoro! Još uvek pamtim tu utakmicu, navijače sa zastavama, penale i pehar u rukama Dike Stojanovića! Uspeh koji će teško da ponovi neki klub sa Istoka, bez obzira koliko para uložili u klub! Danas pojedini ruski klubovi vrede na stotine miliona evra ali samo Zvezda i Steaua su ispisali istoriju i postali besmrtni! Jedan od najsrećnijih trenutaka u mom životu! Velika je Zvezda, srećan nam Bari!

NoName

pre 3 godine

Poprilično objektivan tekst, uz jednu napomenu - taj kako kažete "osrednji" Napoli koji je osvojio titulu prvaka u Italiji je predvodio jedan Dijego Armando Maradona. Toliko su bili "osrednji".

zvezdale

pre 3 godine

Jedini klub s ovih prostora koji je bio šampion evrope i sveta, i to regularno! Titula Igokeapartizana u košarci je titula FIBA Lige šampiona, to je kao da je Zvezda osvojila Intertoto kup i rekla da je prvak evrope! Plus, ni to smešno takmičenje ne bi osvojili da je suđenje bilo regularno i da je Đorđeviću poništen koš NAKON zvuka sirene.
Živela Zvezda, neka se što pre ugasi partizan!

Toliko

pre 3 godine

Najveci uspeh nekog srpskog i jugoslovenskog kluba i najveca so na ranu jednog malog kluba stvorenog u Zagrebu,kasnije prebacenog u Bgd,zbog cega ce vecno patiti njegovi navijaci.

One night in May

pre 3 godine

Kao navijac Partizana svaki dan zahvaljujem bogu na tom razgranicenju izmedju nas i vas...naravno najmanje veze sa sportom ima,pozdrav.
(Qwerty, 29. maj 2020 11:32)


Navijaci Partizana, naravno, najmanje veze sa sportom imaju...Pozdrav.

Smogovci

pre 3 godine

g m
Ti si ovde zalutao. A da nemaš pojma pokazuje tvoja izjava "ništa spektakularno Piksi" .
Uzmi edukuj se malo i zapamti Dragan Stojković Piksi je bio NAJBOLJI IGRAČ SVETA 1990.god svako ko je iole pratio fudbal to zna i mogao je tada da uživa u majstorijama. Piksi je prodat za 5,5 miliona dolara(11 mil maraka) što je bio svetski rekord transfera u decembru 1989.god što takođe u tom vremenu potvrđuje neke stvari jer se tada kupovao igrač mnogo drugačije.

Takođe sudbina je tako htela da je mnogo više dao reprezentaciji nego klubovima, kada se povukao krenuo je pad jer nije bilo više tog profila koji je Piksi bio. Bio je Zmaj na terenu i retko talentovan igrač sa besprekornom tehnikom, jedan od najboljih koje je Jugoslavija i Svet video.

Kule

pre 3 godine

Skoro da se uopste ne slazem sa tekstom povodom igraca. Jeste da je Zvezda dovodila igrace,ali to je cinila i ranije,s tim da su ovi izgleda ucinili nesto vise nego prethodni.Pominjete Bracuna i Cvetkovica,realno osrednji igraci kojih je bila puna liga,ali idemo redom Marovic-Radinovic (prosecni igraci,ali su kao tandem bili jaki kao zemlja,i tuzno je sto to nisu bili i u reprezentaciji) Sabanadzovic odlican ali ih je bila puna liga, Najdoski,takodje,Prosinecki,on jeste bio klasa,ali je isto tako mogao da propadne da nije dosao u Zvezdu,Binic,on jeste odigrao fantasticno tih godina ali nikakvu karijeru nije napravio,Stosic,sto bi rekli,ko je to,i sada samo dolazimo do stvarno najboljih,Jugovic je dosao na insistiranje Petrovica,klinac,Pancev klasa,koju nazalost nije potvrdio, Dejo genije,koji je mogao da bira klub u kojem ce igrati ali je hteo Zvezdu,Mihajlovic dosao tek na polu sezoni,ali sta sam hteo reci,nisu to vec oformljeni igraci,vec su tu dosli da prave karijeru,a oni vec prve godine uzeli LS,sta hocu reci,Zvezda je mogla i od Grashopersa da ispadne,ali tu se videla jacina tog tima. Takodje tvrdim da je Piksi ostao,nista ne bi bilo od LS,i na kraju sto se nekako osporava,da nije bilo Ljupka,nista od ovoga ne bi bilo,jednostavno,covek je uklopio sve ove igrace u ludilo ekipu,koja je ginula na terenu za svaku loptu,to je bio kljuc. Da ne zaboravim Belodedic,verovatno covek koji je komandovao ovom ekipom na terenu. Pozdrav.

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

(Smogovci, 29. maj 2020 11:31)


šta ćeš, njemu fudbal počinje od lukice tadićeve žrtvice.
premda, nikako da shvatim - kako ne kapiraju da modrić nije, čak, ni u njihovih, bar, 10 najboljih nogometaša.

Istina

pre 3 godine

@Dan koji je jasno razgraničio velike šampione i ostale ....
(masterkg, 29. maj 2020 10:52)


Kao navijac Partizana svaki dan zahvaljujem bogu na tom razgranicenju izmedju nas i vas...naravno najmanje veze sa sportom ima,pozdrav.
(Qwerty, 29. maj 2020 11:32

Isto vazi i za mene,kao navijaca Zvezde,svakodnevno zahvaljujem bogu sto nisam imao dileme prilikom izbora kluba za koji cu navijati.Tu sramotu danas ne bih mogao da izdrzim i podnesem a ima veze i sa sportom i sa onim drugim,ljudskoscu.To sa one strane brda,ne postoji.

Blokoviii

pre 3 godine

Bukvalno kao ona scena u filmu onog lika koji čeka na stanici svoju ljubav 40 god i roka rakiju i pilule. E to su meni vatreni navijači Crvene Zvezde

Rza

pre 3 godine

Prvi komentar najboolje opisuje sve Zvezdine navijače – važnija je mržnja i neuspeh Partizana nego ljubav prema Zvezdi i njene pobede.

Na to se svodi njihovo navijanje u fudbalu i košarci, tako se ponašaju i čelnici klubova. Važnije je da Partizan bude drugi i da ne dobije ono što želi, nego da Zvezda bude prva i dobije šta ona želi.

Vest o njihovoj tituli prvaka Evrope, a on umesto da kaže "obožavam ovaj dan jer smo tada postali sila", kaže "obožavam jer partizanovci plaču".

Videli smo to i sada kada je Evroliga odlučila. Nisu slavili što će oni igrati opet EL već što Partizan neće.

To pokazuje koliko su iskompleksirani i koliko ih boli sve što Partizan uradi.

Oni bi se ugasili da ne postoji Partizan.

Partizan je smisao njihovog postojanja.

Jumko

pre 3 godine

Ej, juce su na Areni sat i deset minuta analizirali svaki penal! Hahahaha, smejurija! Inace, da ne bude zabune, vise sam uvek preferirao Zvezdu, ali je urnebes sta rade!

Qwerty

pre 3 godine

@Dan koji je jasno razgraničio velike šampione i ostale ....
(masterkg, 29. maj 2020 10:52)


Kao navijac Partizana svaki dan zahvaljujem bogu na tom razgranicenju izmedju nas i vas...naravno najmanje veze sa sportom ima,pozdrav.

g.m.

pre 3 godine

Oslabljena odlaskom Piksija... netacno... 4 godine u Zvezdi ,2 prvenstva osvojena,nista spektakularno... Problematican karakter (Setite se odnosa istinskom Legendom pokojnim B Stankovicem),zato je prosao kako je prosao na zapadu u Marsaju I jos gore u Veroni...O odbijanju penala u Bariju kao profesionalcu ne bih... Dolazak Binica(Brzina),Belodedica, Juge I Mihe Kljuc... SVU cetvoricu bih indivindualno pre uzeo nego D.S.P. Zasto je on 5.zvezda I po kom kriterijimu nije mi jasno.. O Deji ne bih jer je on druga ,netaknuta,dokazana dimenzija..

Little Radoyica

pre 3 godine

Dokle bre ljudi više s ti Barijem!? Udaviste ga... Ja razumem da nema sportskih dešavanja, ali da li moramo stalno da čitamo na koju nogu je tog jutra ustao Prisinečki, da li je Dejo doručkovao jaje na oko i pod kojim uglom je lopti prišao Pančev... Aman više - dosta ako Boga znate... PS. nisam ni zvezdaš, ni partizanovac (mogu tek da mislim kako je njima!), uopšte srpski fudbal i ova liga (liga, ha, ha, ha) me zanima kao vodostaj Zambezija...

Milica navijacica Bajerna

pre 3 godine

Mene bi bilo sramota da moj tim predje 10 puta centar i sramnim bunkerom uzme pehar. Na drugom mestu po odvratnoj bunkeraskoj igri je Celzi protiv Bajerna. Cega se pametan stidi....

g.m.

pre 3 godine

@Smogovci... Drago mi je da STE odgovorili na moj komentar koji, ocigledno,niste razumali a kamoli prostudirali... Napisite D.S.P.ev C.V. pa ga procitajte I drugo Nadjite nacina da postavite pitanje (U principu vrlo povezano sa naslovom Bari) Ljupku Petrovicu Dvojicu igraca od cetiri pomenuta (Moj tip Binic I Belodedic) izbaci iz tima I vrati D.S.P. I bilo koga.. Postavka igre,ko bih sta radio I krajnji rezultat.. Ne Iznenadite se ako bih odgovor bio od trenera "Ne zelim Piksija nazad"... To koliko je ko placen ne mora da znaci da se Isplatio... To je pitanje za Marsej... Meni je odgovor gotovo poznat... To nisu Zvezdine Zvezde..

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Jedini klub s ovih prostora koji je bio šampion evrope i sveta, i to regularno! Titula Igokeapartizana u košarci je titula FIBA Lige šampiona, to je kao da je Zvezda osvojila Intertoto kup i rekla da je prvak evrope! Plus, ni to smešno takmičenje ne bi osvojili da je suđenje bilo regularno i da je Đorđeviću poništen koš NAKON zvuka sirene.
Živela Zvezda, neka se što pre ugasi partizan!
(zvezdale, 29. maj 2020 09:

Idi kod psihijatra, rade sad sve bolnice posle Korone. Leči se. Na vesti o danu kad ste osvojili KEŠ ti pominjes sampiona Evrolige iz 1992. godine i jos insinuiras kako je neko dao poen nakon kraja meca i kako je to fiba ls. To je decko Evroliga, edukuj se. Vi ste osvojili kup evropskih sampiona, ne ligu sampiona, edukuj se. Toliko!!!

Đ18

pre 3 godine

@rza
Prijatelju, da je ovo normalna zemlja i da mogu svi da imaju podjednake šanse a ne samo Partizan i Zvezda, to bi bilo u redu. I ono što treba da znaju i jedni i drugi je to da ako postoji jak Partizan biće i jaka Zvezda i obrnuto. Sve ostalo je trulo i podlo.

Rza

pre 3 godine

Prvi komentar najboolje opisuje sve Zvezdine navijače – važnija je mržnja i neuspeh Partizana nego ljubav prema Zvezdi i njene pobede.

Na to se svodi njihovo navijanje u fudbalu i košarci, tako se ponašaju i čelnici klubova. Važnije je da Partizan bude drugi i da ne dobije ono što želi, nego da Zvezda bude prva i dobije šta ona želi.

Vest o njihovoj tituli prvaka Evrope, a on umesto da kaže "obožavam ovaj dan jer smo tada postali sila", kaže "obožavam jer partizanovci plaču".

Videli smo to i sada kada je Evroliga odlučila. Nisu slavili što će oni igrati opet EL već što Partizan neće.

To pokazuje koliko su iskompleksirani i koliko ih boli sve što Partizan uradi.

Oni bi se ugasili da ne postoji Partizan.

Partizan je smisao njihovog postojanja.

Blokoviii

pre 3 godine

Bukvalno kao ona scena u filmu onog lika koji čeka na stanici svoju ljubav 40 god i roka rakiju i pilule. E to su meni vatreni navijači Crvene Zvezde

zvezdale

pre 3 godine

Jedini klub s ovih prostora koji je bio šampion evrope i sveta, i to regularno! Titula Igokeapartizana u košarci je titula FIBA Lige šampiona, to je kao da je Zvezda osvojila Intertoto kup i rekla da je prvak evrope! Plus, ni to smešno takmičenje ne bi osvojili da je suđenje bilo regularno i da je Đorđeviću poništen koš NAKON zvuka sirene.
Živela Zvezda, neka se što pre ugasi partizan!

Jumko

pre 3 godine

Ej, juce su na Areni sat i deset minuta analizirali svaki penal! Hahahaha, smejurija! Inace, da ne bude zabune, vise sam uvek preferirao Zvezdu, ali je urnebes sta rade!

Milica navijacica Bajerna

pre 3 godine

Mene bi bilo sramota da moj tim predje 10 puta centar i sramnim bunkerom uzme pehar. Na drugom mestu po odvratnoj bunkeraskoj igri je Celzi protiv Bajerna. Cega se pametan stidi....

g.m.

pre 3 godine

Oslabljena odlaskom Piksija... netacno... 4 godine u Zvezdi ,2 prvenstva osvojena,nista spektakularno... Problematican karakter (Setite se odnosa istinskom Legendom pokojnim B Stankovicem),zato je prosao kako je prosao na zapadu u Marsaju I jos gore u Veroni...O odbijanju penala u Bariju kao profesionalcu ne bih... Dolazak Binica(Brzina),Belodedica, Juge I Mihe Kljuc... SVU cetvoricu bih indivindualno pre uzeo nego D.S.P. Zasto je on 5.zvezda I po kom kriterijimu nije mi jasno.. O Deji ne bih jer je on druga ,netaknuta,dokazana dimenzija..

Little Radoyica

pre 3 godine

Dokle bre ljudi više s ti Barijem!? Udaviste ga... Ja razumem da nema sportskih dešavanja, ali da li moramo stalno da čitamo na koju nogu je tog jutra ustao Prisinečki, da li je Dejo doručkovao jaje na oko i pod kojim uglom je lopti prišao Pančev... Aman više - dosta ako Boga znate... PS. nisam ni zvezdaš, ni partizanovac (mogu tek da mislim kako je njima!), uopšte srpski fudbal i ova liga (liga, ha, ha, ha) me zanima kao vodostaj Zambezija...

Qwerty

pre 3 godine

@Dan koji je jasno razgraničio velike šampione i ostale ....
(masterkg, 29. maj 2020 10:52)


Kao navijac Partizana svaki dan zahvaljujem bogu na tom razgranicenju izmedju nas i vas...naravno najmanje veze sa sportom ima,pozdrav.

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Jedini klub s ovih prostora koji je bio šampion evrope i sveta, i to regularno! Titula Igokeapartizana u košarci je titula FIBA Lige šampiona, to je kao da je Zvezda osvojila Intertoto kup i rekla da je prvak evrope! Plus, ni to smešno takmičenje ne bi osvojili da je suđenje bilo regularno i da je Đorđeviću poništen koš NAKON zvuka sirene.
Živela Zvezda, neka se što pre ugasi partizan!
(zvezdale, 29. maj 2020 09:

Idi kod psihijatra, rade sad sve bolnice posle Korone. Leči se. Na vesti o danu kad ste osvojili KEŠ ti pominjes sampiona Evrolige iz 1992. godine i jos insinuiras kako je neko dao poen nakon kraja meca i kako je to fiba ls. To je decko Evroliga, edukuj se. Vi ste osvojili kup evropskih sampiona, ne ligu sampiona, edukuj se. Toliko!!!

Toma

pre 3 godine

Zao mi je sto mladi navijaci Zvezde NIKADA nece osetiti radost osvajanja lige sampiona. Oni se zadovoljavaju pobedama u kvalifikacijama protiv nekih timova C klase, i sada su na tribini u sluzbi svojih vodja, i rezima u drzavi!

g.m.

pre 3 godine

@Smogovci... Drago mi je da STE odgovorili na moj komentar koji, ocigledno,niste razumali a kamoli prostudirali... Napisite D.S.P.ev C.V. pa ga procitajte I drugo Nadjite nacina da postavite pitanje (U principu vrlo povezano sa naslovom Bari) Ljupku Petrovicu Dvojicu igraca od cetiri pomenuta (Moj tip Binic I Belodedic) izbaci iz tima I vrati D.S.P. I bilo koga.. Postavka igre,ko bih sta radio I krajnji rezultat.. Ne Iznenadite se ako bih odgovor bio od trenera "Ne zelim Piksija nazad"... To koliko je ko placen ne mora da znaci da se Isplatio... To je pitanje za Marsej... Meni je odgovor gotovo poznat... To nisu Zvezdine Zvezde..

Nikola

pre 3 godine

Zvezda!

Jednostavno, najveci klub u regionu i celoj istocnoj Evropi. Broj dva je Steaua (nije osvojila titulu klupskog prvaka sveta....

Ostali neka se poredjaju kako god zele.

Kule

pre 3 godine

Skoro da se uopste ne slazem sa tekstom povodom igraca. Jeste da je Zvezda dovodila igrace,ali to je cinila i ranije,s tim da su ovi izgleda ucinili nesto vise nego prethodni.Pominjete Bracuna i Cvetkovica,realno osrednji igraci kojih je bila puna liga,ali idemo redom Marovic-Radinovic (prosecni igraci,ali su kao tandem bili jaki kao zemlja,i tuzno je sto to nisu bili i u reprezentaciji) Sabanadzovic odlican ali ih je bila puna liga, Najdoski,takodje,Prosinecki,on jeste bio klasa,ali je isto tako mogao da propadne da nije dosao u Zvezdu,Binic,on jeste odigrao fantasticno tih godina ali nikakvu karijeru nije napravio,Stosic,sto bi rekli,ko je to,i sada samo dolazimo do stvarno najboljih,Jugovic je dosao na insistiranje Petrovica,klinac,Pancev klasa,koju nazalost nije potvrdio, Dejo genije,koji je mogao da bira klub u kojem ce igrati ali je hteo Zvezdu,Mihajlovic dosao tek na polu sezoni,ali sta sam hteo reci,nisu to vec oformljeni igraci,vec su tu dosli da prave karijeru,a oni vec prve godine uzeli LS,sta hocu reci,Zvezda je mogla i od Grashopersa da ispadne,ali tu se videla jacina tog tima. Takodje tvrdim da je Piksi ostao,nista ne bi bilo od LS,i na kraju sto se nekako osporava,da nije bilo Ljupka,nista od ovoga ne bi bilo,jednostavno,covek je uklopio sve ove igrace u ludilo ekipu,koja je ginula na terenu za svaku loptu,to je bio kljuc. Da ne zaboravim Belodedic,verovatno covek koji je komandovao ovom ekipom na terenu. Pozdrav.

One night in May

pre 3 godine

Prvi komentar najboolje opisuje sve Zvezdine navijače – važnija je mržnja i neuspeh Partizana nego ljubav prema Zvezdi i njene pobede.

Na to se svodi njihovo navijanje u fudbalu i košarci, tako se ponašaju i čelnici klubova. Važnije je da Partizan bude drugi i da ne dobije ono što želi, nego da Zvezda bude prva i dobije šta ona želi.

Vest o njihovoj tituli prvaka Evrope, a on umesto da kaže "obožavam ovaj dan jer smo tada postali sila", kaže "obožavam jer partizanovci plaču".

Videli smo to i sada kada je Evroliga odlučila. Nisu slavili što će oni igrati opet EL već što Partizan neće.

To pokazuje koliko su iskompleksirani i koliko ih boli sve što Partizan uradi.

Oni bi se ugasili da ne postoji Partizan.

Partizan je smisao njihovog postojanja.
(Rza, 29. maj 2020 10:04)



Pise navijac ciji je klub osnovan iskljucivo iz mrznje prema Zvezdi.
Pise navijac koga boli, jer se mi radujemo nasem uspehu - znas da takav sigurno navija za Partizan.
Svaki od rodjenja zadojen mrznjom prema nama.

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

neka je najboljem evropskom fudbalskom klubu istočno od minhena - srećan ovaj dan koji ga je učinio besmrtnim!

Istina

pre 3 godine

@Dan koji je jasno razgraničio velike šampione i ostale ....
(masterkg, 29. maj 2020 10:52)


Kao navijac Partizana svaki dan zahvaljujem bogu na tom razgranicenju izmedju nas i vas...naravno najmanje veze sa sportom ima,pozdrav.
(Qwerty, 29. maj 2020 11:32

Isto vazi i za mene,kao navijaca Zvezde,svakodnevno zahvaljujem bogu sto nisam imao dileme prilikom izbora kluba za koji cu navijati.Tu sramotu danas ne bih mogao da izdrzim i podnesem a ima veze i sa sportom i sa onim drugim,ljudskoscu.To sa one strane brda,ne postoji.

Sezona 90/91

pre 3 godine

Istorijske okolnosti isle su na ruku Zvezdi? Nejaki Napoli? Ovde je u pitanju ili neznanje ili malicioznost. Ovo se cesto provlaci, da je Zvezda u nekoj slaboj konkurenciji osvojila trofej. Doduse za nejaki Napoli jos nisam cuo. To je najbolji tim Napolija svih vremena, prvak najjace lige u Evropi, sa jednim od dva najbolja fudbalera u istoriji. Pri tome, sezona 90/91 je jedina sezona Kupa sampiona u kojoj je igrao jedan od dvojice najboljih fudbalera u istoriji (Maradona). Dalje, u toj sezoni je igrao i Milan, verovatno najbolji tim ikada, mislim da je proglasen za najbolji u 20. veku (onaj iz sezone 89/90 sa neznatnim izmenama). Englezi su pali nakon Hejsela, Arsenal je prvi klub u Kupu sampiona nakon povratka, u sezoni 91/92 ispao u drugom kolu. Real jak kao zemlja, Bajern sa igracima koji su postali sampioni sveta u leto 90, Olipmik kao PSZ ili Siti danas, da ne pominjem ostale mine Spartak Moskva, Porto, itd. Dakle, u pitanju je jedna od najjacih sezona, ako ne i najjaca po starom sistemu.

Trancer

pre 3 godine

Dan koji srecu kvari svakom navijacu partizana.Nabijeni su neverovatni kompleksi I dan danas se trude svim silama da omalovaze taj veliki rezultat to samo govori koliko im je krivo.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

"Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...!"

One night in May

pre 3 godine

Kao navijac Partizana svaki dan zahvaljujem bogu na tom razgranicenju izmedju nas i vas...naravno najmanje veze sa sportom ima,pozdrav.
(Qwerty, 29. maj 2020 11:32)


Navijaci Partizana, naravno, najmanje veze sa sportom imaju...Pozdrav.

EUFORIJA

pre 3 godine

Penal je kukavički način da se postigne pogodak (reši pobednik)" - PELE
(Fauda, 29. maj 2020 10:49)

Znamo da ih je PELE namerno promasivao...

Toliko

pre 3 godine

Najveci uspeh nekog srpskog i jugoslovenskog kluba i najveca so na ranu jednog malog kluba stvorenog u Zagrebu,kasnije prebacenog u Bgd,zbog cega ce vecno patiti njegovi navijaci.

NoName

pre 3 godine

Poprilično objektivan tekst, uz jednu napomenu - taj kako kažete "osrednji" Napoli koji je osvojio titulu prvaka u Italiji je predvodio jedan Dijego Armando Maradona. Toliko su bili "osrednji".

Aron

pre 3 godine

Sećam se toga kad sam bio klinac, to je za mene bila najlepša stvar na svetu. Ta ekipa bila je najjači sastav koji je ikada igrao na ovim prostorima i mislim da o tome treba da se napravi ili film ili serija. Ono što mene iskreno nervira je instrumentalizacija i zloupotreba ovog velikog događaja. To je počelo još 2009 - e kada su na čelu Zvezde došli Lukić i Vesic. Pošto nisu znalu kako će da vode klub na uspešan način oni su se odlučili za eksploataciju Barija. To je dovelo do nevidjenog apsurda kada je za šestu zvezdinu zvezdu proglašen ceo tim iz Barija. Time je bukvalno banalizovana institucija zvezdine zvezde kao i sam uspeh prvaka Evrope. Kasnije se to samo nastavilo da se zloupotrebljava da bi se skrenula pažnja sa pljačke kluba koja i dalje traje.

Smogovci

pre 3 godine

g m
Ti si ovde zalutao. A da nemaš pojma pokazuje tvoja izjava "ništa spektakularno Piksi" .
Uzmi edukuj se malo i zapamti Dragan Stojković Piksi je bio NAJBOLJI IGRAČ SVETA 1990.god svako ko je iole pratio fudbal to zna i mogao je tada da uživa u majstorijama. Piksi je prodat za 5,5 miliona dolara(11 mil maraka) što je bio svetski rekord transfera u decembru 1989.god što takođe u tom vremenu potvrđuje neke stvari jer se tada kupovao igrač mnogo drugačije.

Takođe sudbina je tako htela da je mnogo više dao reprezentaciji nego klubovima, kada se povukao krenuo je pad jer nije bilo više tog profila koji je Piksi bio. Bio je Zmaj na terenu i retko talentovan igrač sa besprekornom tehnikom, jedan od najboljih koje je Jugoslavija i Svet video.

severnjača

pre 3 godine

Prošlo je 29 godina a taj 29.05.91 se čini kao da je bio skoro! Još uvek pamtim tu utakmicu, navijače sa zastavama, penale i pehar u rukama Dike Stojanovića! Uspeh koji će teško da ponovi neki klub sa Istoka, bez obzira koliko para uložili u klub! Danas pojedini ruski klubovi vrede na stotine miliona evra ali samo Zvezda i Steaua su ispisali istoriju i postali besmrtni! Jedan od najsrećnijih trenutaka u mom životu! Velika je Zvezda, srećan nam Bari!

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

O odbijanju penala u Bariju kao profesionalcu ne bih...
Zasto je on 5.zvezda I po kom kriterijimu nije mi jasno..
(g.m., 29. maj 2020 10:12)





:)))))
baš te je pogodilo to što piksi nije šutirao penal, recimo - umesto amorosa!

izvini, ali na ovaj tvoj nevešt pokušaj, moraću još jednom:
:)))))

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

(Smogovci, 29. maj 2020 11:31)


šta ćeš, njemu fudbal počinje od lukice tadićeve žrtvice.
premda, nikako da shvatim - kako ne kapiraju da modrić nije, čak, ni u njihovih, bar, 10 najboljih nogometaša.

Đ18

pre 3 godine

@rza
Prijatelju, da je ovo normalna zemlja i da mogu svi da imaju podjednake šanse a ne samo Partizan i Zvezda, to bi bilo u redu. I ono što treba da znaju i jedni i drugi je to da ako postoji jak Partizan biće i jaka Zvezda i obrnuto. Sve ostalo je trulo i podlo.