Utorak, 26.05.2020.

11:45

Prosinečki o penalu iz Barija: Krećem s centra, a beo kao kreč

Robert Prosinečki, proslavljeni hrvatski fudbaler, pričao je za zvaničan sajt FK Crvena zvezda o osvajanju titule šampiona Evrope sa klubom iz Ljutice Bogdana.

Izvor: PT

Prosineèki o penalu iz Barija: Kreæem s centra, a beo kao kreè IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Futre

pre 3 godine

Напишите и да је играо за ФК ХРВАТСКИ ДРАГОВОЉАЦ...
(Novo naselje fkv, 26. maj 2020 16:55)

Pa šta? Zašto je taj Dragovoljac gori od Obilića? Pri tom, taj Dragovoljac je tamo igrao epizodnu ulogu, a Obilić je ovde bio prvak, svi znamo kako. E, pa sad ti vidi ko je u većem problemu.

Vaske

pre 3 godine

Čast svima ali Pančev je bio najkonkretniji fudbaler te generacije.Bez njega i Belodedića se nije moglo.Ostali su ipak bili zamanljivi!
(Zoran Vujinović, 26. maj 2020 23:40

Ne bi se složio sa tim. Ok bil su i oni važne karike u timu, ali ništa Zvezda ne bi uradila bez Prosinečkog. On je izludeo švabe svojim umećem držanja lopte. Bio je sidro ekipe. Kada je trebalo stati na loptu to je radio maestralno.

Nottingham Forrest

pre 3 godine

А онда је промењен формат и сваки сан о титули источноевропских екипа о трофеју сведен на минимум. Сад без пара и то огромних нема ни маштања о титули. Тужно.
(маркеђани)

Nije problem format, jer je Zvezda '92. i sa takvim formatom igrajuci sve utakmice van Beograda bila u top 4 ekipe. Sustinski problem je Bosmanovo pravilo koje je tatalno obesmislilo klupski fudbal zasnovan na domacim igracima. Jos kad su posle uleteli Ameri, Rusi i Arapi sa parama, samo su zakucali ekser u kovceg evropskog, tj. svetskog fudbala. Danas se igraci kupuju i prodaju jos kao deca. Ko zna koliko je potencijalnih igracina unistilo karijeru jer su od 16. godine jurili za kintom, umesto da im se dozvoli da se igracki i ljudski razviju.

benić boro

pre 3 godine

Kao da je bog sastavljao tu generaciju da uzme taj kup šampiona kako se tad zvao.Pozada legenda i stub odbrane Belodedić koji je tada već imao osvojen kup šampiona sa Steauom,onda ispred Mihajlovic,Jugovic,Savicevic,pa najbrži tada igrač evrope Binić,pa Žuti ili Robi Prosinečki daju lopte kao na tacni majstoru ustvari velemajstoru Misteru Pančevu,kome treba milimetar prostora i on loptu ugura u gol.Nisam zaboravio ni Stojanovica,Radinovica,Sabanadzovica,Iliju Najdoskog,Marovica.Ma svi su odradili odlican posao opet kazem bog ih spoijo,žao mi sto nikad vise tako nesto necemo vidjeti iz ovih nasih krajeva,sve je teze napraviti neki dobar rezultat a posebno u klubskom fudbalu.

Zoran Vujinović

pre 3 godine

Čast svima ali Pančev je bio najkonkretniji fudbaler te generacije.Bez njega i Belodedića se nije moglo.Ostali su ipak bili zamanljivi!

Block

pre 3 godine

Brate Robi, mene i dan danas, kad gledam na snimku poslednji penal Panceva, uhvati neka trema i strah da ce da ga promasi. Ne mogu ni da zamislim sta je vama tada bilo glavi.
(Zola, 26. maj 2020 13:59)

Hahah, tacno, to je taj osecaj. Mnogo puta gledao i opet strah da ne promasi :)

Jeste finale bilo dosadno, ali je Zvezda celu sezonu odigrala maestralno.

Meni je licno Dejo i dalje bio najjaca karika ekipe (cak jedan od najboljih ikada u Evropi). Probijao odbranu, vukao na ledjima bar po dvojicu bekova, dribling uvek ka golu, neverovatno jak u duelu, otvarao prostor za ostatak tima. I onda cuvena njegova kontra u Minhenu da utisa bavarske navijace.

Robi je bio idealan da maltretira loptu, protivnicku odbranu i zivce zvezdinih navijaca. Imao lucidne pasove, atipican dribling, odlican sut iz daljine. Razvalio je golmane vise puta iz slobodnjaka kad nam nije islo iz igre (dok nismo otkrili Sinisu). Protivnik se onda otvori i onda krece zatrpavanje.

Da sad ne nabrajam znacaj manje atraktivnih igraca, Radinovica, Belodedica, Sabanadzovica, Najdoskog, Jugovica... Grehota je bilo koga preskociti

Na zalost nece se ponoviti, na srecu pa sam sve to gledao, doziveo i uzivao.

Hvala Robi!!!

pre 3 godine

LJUPKO PETROVIĆ ZA ZAGREBAČKI JUTARNJI LIST

U času kada je C. zvezda osvajala naslov europskog prvaka, Robert Prosinečki je bio najbolji europski igrač! Ni prije ni poslije nikad nije igrao tako dobro, kaže Petrović.


---

(Dragan-Borca, 26. maj 2020 15:28)

Dejan CZ

pre 3 godine

Nije mogao da prodje derbi a da malom komsiji ne utrpa gol...Kad god se derbi igrao oni bledi ko krec...
Robi clan zlatne Zvezdine generacije zauvek ispisao zlatne stranice njene istorije.Bilo je puno dobrih velikih igraca kroz istoriju svih klubova ali trofej i pehar namenjenom evropskom sampionu ostade za mnoge samo san...Od nekadasnje velike cetvorke JU fudbala ostao samo jedan velikan...Od cele istocne Evrope nasa Zvezda izdvoji se i postade kao sto je Bog Olimpa...Robi i generacija koja je predvodila Zvezdu do tog uspeha udjose zauvek u legendu i istoriju evropskog i svetskog fudbala...To vam je prica o Robiju to vam je prica o Crvenoj Zvezdi.

Bodibond stari

pre 3 godine

Samo dok gledam kako prilaze lopti da izvedu tih 5 penala nije mi dobro. Da sam kojim slucajem bio na mestu jednom od njih verovatno bih pri samo prilasku beloj tacki pao u nesvest. Bio bi to takav cirkus da bi me na nosilima iznosili sa stadiona, a verovatno bi se cela Evropa i stadion smejali. E takav je osecaj i dok gledam. Ko razume shvatice.

Back in Black

pre 3 godine

To je bilo vreme kada su nam idoli bili igraci iz naše lige.Gledali smo ih kao bogove.Poster u prirodnoj velicini Dejana Savicevica bio je dugo zalepljen na vratima moje sobe.

маркеђани

pre 3 godine

А онда је промењен формат и сваки сан о титули источноевропских екипа о трофеју сведен на минимум. Сад без пара и то огромних нема ни маштања о титули. Тужно.

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Zvezda je igrala fudbal buducnosti.Brz tehnicki perfektan.Gol u Minhenu je skolski primer kontranapada za udzbenike.Uz gol aut liniju loptu uzima Marovic,Prosinecki,Binic,Pancev-Gol=10sec
Prosinecki je bio igracina.Zvezda je bila vrhunski Klub sa pravim ljudima na celu.
Inace sam sve utakmice odgledao u BG a u Bariju vrhunac cele jedne mladosti i jedne drzave.Zatvorim oci i ponovo sam na stadionu Sveti Nikola...Nezaboravno

Petar

pre 3 godine

Imao sam 9 godina tada. Mi kod kuce za malo sto nismo umrli svi. Tada sam prvi put shvatio sta je to biti blizu smrti. Tresli smo se, srce je zastajalo. To je bilo nesto sto se nikada nece ponoviti kada je sport u pitanju. Kako smo samo srecni bili posle.

Centurion

pre 3 godine

"A niko ćelav?! Pa kakva su to bolesna vremena bila?!
Pogle ti tu ishranu čoveče tog vremena i taj život bez interneta i zračenja! SVIMA kosa izrasla čudovišnih razmera!"



Ja sam primetio nešto zanimljivije.
Niko nije imao bradu ni brkove.
Vrlo interesantno.

Dragan-Borca

pre 3 godine

Konstatacija@
Brate nemoj se sramotiti, Robi pre Deje?
Robi je bio doktor ali ne moze ni u istu recenicu sa Savicevicem.
Druga stvar sto se sad Dejo okrenuo malo pogotovo politicki ali igracki Savicevic je bukvalno bio '91 najbolji igrac sveta.
Kazes Dejo jednu odigra, pa 5 lose?
Koje su to nebuloze.
Aj sad pogledaj utakmicu u Minhenu kad je Robi izgubio loptu na sredini nepotrebnim driblingom i primili smo gol iz kontre.
A Dejo je sijao protiv skoro svih.
Od Milana '88, preko Kelna, Drezdena, Minhena, Tokija do iskljucenja itd, ubijao je Mancester u Superkupu ali su svi promasivali. Protiv Kelna Robi promasi stopostotnu i ispadnemo.
Savicevic je bio najbolji igrac 2 evropska sampiona, bio genije u Milanu dok je Robi igrao tek solidno u Realu i Barsi. Robi je bio tata ali je cesto i nepotrebno davio loptu i driblao previse u mestu, dok je Dejo driblao u prostor osvajajuci i imao je pravovremeniji pas.
Dejo i Pixi najveci, pa onda tek ostali.
To sto se Dejo sad nesto politicki okrenuo ne znaci da treba da prekrajamo istoriju, covek je bio bukvalno u jednom momentu najbolji igrac sveta, Robi to nikada nije bio.

starmo

pre 3 godine

Uvijek mi je bilo čudno zašto jedan od simbola tuđmanove diktature i kroacijine bahatosti ima toliko sljedbenika na hr ljevici. Sad sam skužio kolko je banalno, GAZDE GA VOLE.
Dobar igrač za manje ili više režimske klubove. U kroaciji je cvjetao, ego ko maksimir, ko pokuša uzet loptu psovka od žutog i žuti od suca.


Vidi se da si veliki poznavatelj Zutog a i nogometa opcenito. Iskoristi pravo da se branis sutnjom.

nikola

pre 3 godine

Slučajna titula do koje su došli spletom okolnosti, sad se lože da su u rangu Reala, Barse, Bajerna. Teška je dijagnoza zvezdizam, čak ni 5 od Totenhema, 6 od PSŽ i Bajerna ne može da izleči te iluzije da su favoriti za evo trofeje.

Dejan

pre 3 godine

Te 1991 imao sam 15 godina,Robi je dosao u Zvezdu 1987,od tada se secam svega,samim tim Robi je jedan od mojih prvih fudbalskih idola,iz tog razdoblja 1987-1991 imao sam puno omiljenih igraca,bili su to Robi,Dejo,Piksi,Darko,Belodedic,Mihajlovic pre svih,ali sto vise godine odmicu nekako mi je od svih njih iskocio bas Robi,gledajuci snimke tih legendarnih utakmica,gledajuci strast s kojom je igrao,pa u svakom potezu vidi se koliko je voleo da igra za Zvezdu,u svim izjavama oseti se koliko voli Zvezdu,dok je bio trener emocija s kojom je vodio tim bila je vidljiva svakome,kada je ni kriv ni duzan morao da ode opet se videla sva ta tuga,maltene kao da su mu ubili rod najrodjeniji,zbog svega toga Robi je za mene moj najdrazi igrac Crvene Zvezde svih vremena i kad god on da neku izjavu ili intervju natera mi suze u ocima.Robi vrati se kuci,ne moras da budes trener,ima i drugih funkcija,samo se ti nama vrati,Zvezda je tvoj dom i docekacemo te rasirenih ruku svi mi kojima je u srcu nasa Zvezda.

Aleksandar

pre 3 godine

Imam potrebu ovaj dogadjaj sa utakmice protiv Rada u Beogradu na Marakani napisem u uspomenu na Robija.Pomenuo je rolanje.To je tako radio da je to bila umetnost.Igrac Rada mu uklizava sa rasirenim nogama.Na zemlji je.Robi rola loptu medju njegove noge,zatim rola unazad van domasaja njegovih skupljenih nogu.Covek ne stize da skupi rasirene noge na zemlji.Na zapadu odusevljenje umetnikom.Robi,ziv i zdrav mi bio dugo godina.Jedan od najboljih igraca fudbala sa ovih nesrecnih Balkanskih prostora svih vremena.

Lekso

pre 3 godine

(Vatra, 26. maj 2020 13:35)
Skoro isto kod mene. Sećam se prenosa derbija na radiju, kao Partizanovacu uvek bi mi se pojavila knedla u grlu kad komentator kaže "loptu ima Prosinečki" ili "Prosinečki prima loptu u visini šesnaesterca..." Možda su Piksi i Dejo bili i bolji igrači iz te Zvezdine generacije, ali meni je najveći strah ulivao baš Prosinečki.

Gleamer

pre 3 godine

Ja sam grobar i ponosan sam na tu generaciju Zvezde. Oblije me sreća kada vidim ove mlade momke na fotografiji i čitam Robijev intervju. To što su uradili je velika stvar za ovaj narod. Bio bih srećniji da je Partizan osvojio ali šta je tu je. Mada ja ne pamtim to, tada nisam bio zreo ni za školu.
Jednom prilikom, u Japanu, bio sam na ručku sa likom iz Gambije, čovek je znao skoro ceo sastav tog tima Zvezde. Bio sam oduševljen i ponosan, ali sam mu ipak rekao da sam navijač Partizana ?. Sve u svemu, sport je mnogo lepa stvar, zbližava ljude. Nešto nam je dalo predispozicije i mentalitet da budemo uvek u vrhu kada se radi o mnogim sportovima i to treba ceniti, kao i uspehe svakog našeg tima ili pojedinca.
Srbija do Tokija ?

slaviša šmigič

pre 3 godine

Svaki penal težag pomeni psihički najteži su bili prvi penal i poslednji penal kad znaš,da imaš titulu ako pogodiš a možeš sve uprskati promašajem uostalom onaj gol primljen od strane Stojanoviča se stvarno kako kažu desi jednom u 100 i to posle vodstva 1-0 kroz noge po sredini gola i to po podu onda nastane panika znaš ako primiš stvar može biti godova uostalom taj gol je šokirao sve igrače i verovatno se uvukao strah a to nikad nije dobro onda još Marovič takoreči sam dodaje loptu na nogu za novi gol Bavaraca sreča,da se za ta 2.poklon gola Bajernu vratilo zvezdi tako,da su i oni napravili kiks,bila bi pomeni to največa nepravda,da je prošao Bajern onako nadigran usred Minhena.Od onolikih pehova zvezde poput ono sa kelnom jednom je morala sreča,da pogleda malo i zvezdu ta generacija je svima utrpala gol u gostima sečam se protiv glazgova kako ga metnuo Pančev uštopao loptu glavom i onako maestralno škarama od golmanovih prstiju u paučinu strašno kako se Pančev snalazio njegov dolazak je bio pun pogodak čovek je bio mašina za golove.

Aleksandar

pre 3 godine

Jos nesto.Pogledajte na net-u Robijev pass ka Dragisi Binicu u Minhenu.Takvih igraca je danas malo u svetu.Najbolji dugi pass na Balkanu su imali Robert Prosinecki i Zarkovac Milan Jankovic.

kakvi stubovi,takvo i srBstvo!

pre 3 godine

Jedan od nas,stubova...Sta hrvat!?!?pa kako kad mi nismo bili jugosloveni nego samo grobari?Eee ali kazu da mu je majka iz Cacka rodom...

sasa jokic

pre 3 godine

Nezaboravan dogadjaj u svakom smislu, bile su to lepe godine, Juga je pod Ante Markovicem bila i ekonomski jaka. Na stadionu haos, srenilo nikad vidjeno, Olimpiko ih navijaca vise, ali mi grlatiji. Utakmica tvrda, losa za gledanje. Burazer mi kaze; Uzasno igramo, samo se branimo. Ja mu kazem ako cu da biram da nam kao u Nemackoj ceo stadion skandira ROTEN SHTERN pa izgubimo, ili da nas “pljuju” ali da osvojimo, biram ovo drugo, i zato cemo da pobedimo! Kad je doslo do penala, mogao sam u let litara krvi da se kladim da osvajamo.

Кутловић

pre 3 godine

Стално се најежим кад се прича о тим пеналима. Роби легендо, хвала ти.

Needukovan

pre 3 godine

Hvala mom ocu sto me je pre 52 godine doveo na Marakanu i uveo u crveno belu porodicu. Imao sam 11 godina, sa 15 sam poceo sam da dolazim. I svedok sam pobeda nad Liverpuloom, Realom, Benfikom, Bajernom, Romom, Hertom, Arsenalom, Atletiko Madridom, Rendzersom... Gledao sam uzivo Pelea, Maradona, Ronalda (pravog) Necera, Brajtnera, Huga Sanćeza, Kamaca, Foksa, Van Bastena, Gulita, Rajkarda, Nejimara,Dzaju,Pižona,Coleta,Kuleta, Srbu, Elznera, Piksija, Dekija, Vidića, Robija, Deju, Mihu... Od mene HVALA!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zvezda prvak Evrope i Sveta, 26. maj 2020 13:41)

Ju juuuuuuu..citam komentar a kosa se samo dize! KAKVA IMENA!!! Dodao bih samo jos jedno - Fljamurtari!
A, da, oni su igrali na pasnjaku.
Sve ok, sva imena su tu! Hvala ti na ovom vremeplov-podsetniku koooooliko smo veliki, koga smo pobedjivali, koja imena su nam gostovala na Mari! Respect!

al, sta ja znam

pre 3 godine

Jasna, 26. maj 2020 13:09)

razumem te ja, bol i patnja je vecna
to je kao kada bi rekla da Brazil nije osvojio svetsko prvenstvo nego kup Zila Rime
format jeste drugaciji
ali je sve drugo isto pa cak i pehar
partizan nikada nije bio prvak srbije u fudbalu
sad se igra linglong super liga
to nije isto sto i jelen super liga
xaxaxxaaxaxaxaxa
boli i bolece
umalo da zaboravim da ni italija nije svetski prvak u fudbalu
ucestvovalo samo 24 ekipe, sto slazes se nije isto sad kad ima 32 ekipe
xaxaxaxaxaxa

Konstatacija

pre 3 godine

Moj najomiljeniji igrac iz tog perioda,sa Belodedicem...naravno,tu su i Pancev,Dejo,Miha i Juga ali jedan je Robi jer je svaku utakmicu igrao srcem i znanjem i na svakoj bio medju 3 najbolja igraca,bez oscilacija.Zato je on,po meni,pre Savicevica jer je Dejo jednu igrao fenomenalno,pa je u narednih 5-6 bio medju najslabijima,dok kod Robija to nije smelo i moglo da se desi...a tek ono rolaznje,pa laznjaci,slobodnjaci,pa zagorcima golovi sa autokomnde i odakle je i kako hteo.

Ćelav ko budista, siroma ko nudista, ali spreman ko džudista - 21. vek je!

pre 3 godine

A niko ćelav?! Pa kakva su to bolesna vremena bila?!

Pogle ti tu ishranu čoveče tog vremena i taj život bez interneta i zračenja! SVIMA kosa izrasla čudovišnih razmera!

Da ih dr. Kon vidi tačno bi svisno dušebrižan onako, da ne pričamo o ovim ćelavim nutricionistima i lajfkoučima i čudima ovog uzvišenog i modernog doba!

Zoran

pre 3 godine

Da pitam ove naučnike da li je Bugarska na Ballkanu? Ako jeste, onda je i Rumunija. Zašto? Zato što i ona izlazi na Crno more. A ste se tiče Prosineckog, prosto je. Fudbalski mag.

Bocko

pre 3 godine

Pamtim od Dzaje pre Bastije, posle Srbe Stamenkovica najomiljeniji igrac mi je bio Robi. Osim velikog majstorstva, uvek je bio fer i korektan prema svima oko sebe naravno i prema protivnicima . Sinonim za velikog igraca i pravog gospodina-Robert Prosinecki!

//,,

pre 3 godine

Žuti je Inijesta pre Inijeste, još sa mnogo boljom praćkom. Master klasa veznjaka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jako i do samog kraja,

Inijesta je drugi Robert Prosinecki.

d

pre 3 godine

Uvijek mi je bilo čudno zašto jedan od simbola tuđmanove diktature i kroacijine bahatosti ima toliko sljedbenika na hr ljevici. Sad sam skužio kolko je banalno, GAZDE GA VOLE.
Dobar igrač za manje ili više režimske klubove. U kroaciji je cvjetao, ego ko maksimir, ko pokuša uzet loptu psovka od žutog i žuti od suca.

Aleksander Čeferin

pre 3 godine

Crvena Zvezda je najveći i najtrofejniji sportski kolektiv na Balkanu ili na prostoru bivše Jugoslavije, kako god želite, a i na širem svjetskom tlu je prepoznat brand... Ako iko ima predispozicije za ponavljanje velikih uspjeha i dostizanje najvećih podviga, sa pomenutih prostora, to je upravo Crvena Zvezda. Srbija prolazi kroz proces revitalizacije, izgradnje modernih infrastruktura i podizanje životnog standarda. Onog trenutka kada fudbal kao najskuplji servis infrastrukturnog ulaganja dođe na red i kada se situacija po tom pitanju u svakom pogledu riješi na bolje, Crvena Zvezda će opet igrati bitnu ulogu u proljećnim završnicama evropskih liga pod pokrovitrljstvom UEFA-e. Kolektiv koji jednostavno ima takav i genotip i fenotip. Jer, ko je velik, sve mu je veliko! Srećno Zvezdo!

ispran je mozak

pre 3 godine

Ju juuuuuuu..citam komentar a kosa se samo dize! KAKVA IMENA!!! Dodao bih samo jos jedno - Fljamurtari!
A, da, oni su igrali na pasnjaku.
Sve ok, sva imena su tu! Hvala ti na ovom vremeplov-podsetniku koooooliko smo veliki, koga smo pobedjivali, koja imena su nam gostovala na Mari! Respect!
(Needukovan, 26. maj 2020 14:07)
Jedno ime vas večno progoni, ma koliko mislili da ste veliki. A niste.

Zoran

pre 3 godine

Da pitam ove naučnike da li je Bugarska na Ballkanu? Ako jeste, onda je i Rumunija. Zašto? Zato što i ona izlazi na Crno more. A ste se tiče Prosineckog, prosto je. Fudbalski mag.

Lole

pre 3 godine

Sa centra sam, beo kao kreč, krenuo ka šesnaestercu i neprestano u sebi ponavljao – Samo da ga dam, samo da ga dam.

Nisam bio ni rođen kada se igrala ova legendarna utakmica. Da li je Robert Prosinečki tada dobio nadimak Beli? Jer je prebledeo? I još me zanima ako neko zna šta je sa simbolom oporavka srpske ekonomije? Tako je Vučić nazvao Ikarbus kad mu je kačio mercedesovu zvezdu. Znam da su ih prošle godine prodali kinezima i da su dosad već trebali da haraju balkanom ali im se od tad gubi svaki trag? Neće valjda na tim hektarima pored auto puta da nikne nečiji hangar ili stambeni kompleks? Bilo kako bilo bila je to sjajna generacija Crvene Zvezde. Mada moj ćale kaže da smo sa Cvetkovićem, Mrkelom i Jankovićem imali još brži napad.

Алекса

pre 3 godine

Ма лако је Робију, он је побелео само за један пенал, ја сам био црвен и бео пре и после сваког....а о утакмици да не причам....тад нисмо имали кокице, што је ноктију било појело се до уласка Пиксија, онда сам кренуо да гризем прсте....

А кад је био Коло Коло, ћале није хтео да ме буди....

Sub013

pre 3 godine

Hvala ti legendo za sve i oprosti sto su te Lukic i njegove gorile onako oterali iz tvoje Zvezde, oni nisu Zvezda, oni su najsramniji period u istoriji Zvezde, nadsm se da ces se jednog dana vratiti da ispravimo nepravdu, vrata Marakane su za tebe uvek otvorena. Zauvek VELIKI ZUTI!

da

pre 3 godine

Taj tim (30 igrača iz Juge )je bio bolji nego bilo koji tim Reala i Barselone,samo što su bili tim u već raspaloj drzavi,da su bili u španiji,sigurno 3 svetska osvojena,par evropskih,i sigurno više od ajaksa i liverpula KEŠa.

jako i do samog kraja

pre 3 godine

Dovoljno je videti samo akciju kod prvog gola Zvezde u Minhenu, presečena lopta, doturena Robiju, i onda prijem i momentalan pas, tako elegentantno prefinjeno odmeren, pravo u prostor Biniću. Ostalo je sve viđeno.

Žuti je Inijesta pre Inijeste, još sa mnogo boljom praćkom. Master klasa veznjaka.

Lole

pre 3 godine

Sa centra sam, beo kao kreč, krenuo ka šesnaestercu i neprestano u sebi ponavljao – Samo da ga dam, samo da ga dam.

Nisam bio ni rođen kada se igrala ova legendarna utakmica. Da li je Robert Prosinečki tada dobio nadimak Beli? Jer je prebledeo? I još me zanima ako neko zna šta je sa simbolom oporavka srpske ekonomije? Tako je Vučić nazvao Ikarbus kad mu je kačio mercedesovu zvezdu. Znam da su ih prošle godine prodali kinezima i da su dosad već trebali da haraju balkanom ali im se od tad gubi svaki trag? Neće valjda na tim hektarima pored auto puta da nikne nečiji hangar ili stambeni kompleks? Bilo kako bilo bila je to sjajna generacija Crvene Zvezde. Mada moj ćale kaže da smo sa Cvetkovićem, Mrkelom i Jankovićem imali još brži napad.

Zvezda prvak Evrope i Sveta

pre 3 godine

Hvala mom ocu sto me je pre 52 godine doveo na Marakanu i uveo u crveno belu porodicu. Imao sam 11 godina, sa 15 sam poceo sam da dolazim. I svedok sam pobeda nad Liverpuloom, Realom, Benfikom, Bajernom, Romom, Hertom, Arsenalom, Atletiko Madridom, Rendzersom... Gledao sam uzivo Pelea, Maradona, Ronalda (pravog) Necera, Brajtnera, Huga Sanćeza, Kamaca, Foksa, Van Bastena, Gulita, Rajkarda, Nejimara,Dzaju,Pižona,Coleta,Kuleta, Srbu, Elznera, Piksija, Dekija, Vidića, Robija, Deju, Mihu... Od mene HVALA!

Pedja J7

pre 3 godine

Prvi put me cale vodio na Maru, 87-88 godine...
Ja klinac, 6-7 godina, prva slika kad smo usli, Robert Prosinecki, na centru zonglira bezbroj puta, zagrevanje u toku...
Ja ne verujem sta radi s loptom.
Pobedila tad zvezda neki hrvatski klub, da l Rijeku, ne secam se, uglavnom, ubedljivo 3-0 ili 4-1.
Uglavnom od tada, do danas, meni je pomisao na Zvezdu, plavi decko, sa plavom dugom kosom koji radi s njom sta hoce...
3-4 godine nakon toga, ja i cale placemo od srece...CRVENA ZVEZDA JE SAMPION EVROPE!!!!!
Hvala za sve Robi legendo, hvala za besmrtnost kluba!

Vatra

pre 3 godine

Meni naj omrazeniji u to vreme Prosinecki i Pancev, iako mi je to zema, bojao sam ga se kao djavo krsta. Kad je Pancev otisao da sutira penal za mene je utakmica bila gotova jer taj nije mogao da promasi.

Sad su mi svi gotivci i drago mi je sto su bili prvaci, kao da je moj Partizan bio prvak iako sam tada mrzeo zvezdu iz dna duse, narocito ovu dvojcu. Mrzeo saam i imena Robert i Darko, kakav Pancev, jel on iz Panceva ? Bio sam klinja, a sad mi je fudbalska kobra bas gotivac, naj veci iz te generacije. Ne znam ko je sutitao prvi penal al znam ko je sutirao poslednji, sto se mene tice nije morao ni da ga sutira, mogli su odma da proglase pobednika.

Zola

pre 3 godine

Brate Robi, mene i dan danas, kad gledam na snimku poslednji penal Panceva, uhvati neka trema i strah da ce da ga promasi. Ne mogu ni da zamislim sta je vama tada bilo glavi.

Ambalaza Rotira

pre 3 godine

Jeste, ta utakmica u Minhenu je bila neverovatna, verovatno najdrazi sprotski dogadjaj koji sam gledao. Onaj prvi zvezdin gol, jos uvek ga se secam, lopta presla teren sa bukvalno 10 dodira, svi se rastrcali, tacno znaju gde treba da idu - a Minhen totalni muk (jer Balkanci ne znaju da igraju fudbal). A Milojko se dere: "To je taj zvedin vihor..." Neponovljivo

Razocarani Srbin

pre 3 godine

Detinjstvo koga se secam proveo sam u vestima o ratu, inflaciji, politici...ipak ono sto takodje pamtim su uspesi nasih sportista...Navijac sam partizana ( nekada mnogo vise, sada onako poput ohladjenog vulkana, jer mnoge politicke i kriminalne igre uticase na to), ali uspeh koji je napravila tada CZ bio mi je skoro pa jednak partizanovoj tituli u kosarci...eto, tako sam se radovao. I ono sto mogu da kazem to je da nikada,ali nikada do sada nisam navijao protiv bilo kog kluba iz Srbije kada igraju u Evropi...a vala necu ni od sada,ako ostanem zdrave pameti... Naravno, kada je derbi, ne postoji nista sladje nego cackanje i podbadanje, prijatelja, bivsih cimera, rodbine... Ali ovo u sta se pretvorilo navijanje u Srbiji je jako tuzno... kriminal ga je uzeo pod svoje...komsija na komsiju nasrce nozem, a sve to jer im tako kazu vodje ( usput, iste te vodje menjaju navijacke tabore kao politicke partije i to je normalno)... i to je ono sto mi ne dozvoljava da vise odem na bilo koju utakmicu... Nadam se iskreno da ce biti jos uspeha nasih klubova i sportista u Evropi...jer pronese slavu ove zemlje vise nego i jedan politicar sto je ucinio...

kappa

pre 3 godine

Hvala ti za lepo detinstvo..Te 91' sam imao 11god, plakao kao kiša od sreće, prvo za gol u BG za 2:2 protiv Bajerna a zatim posle penala Pančeva!
Sada sa 40god. isto mislim kao Prosinečki, nikada se ponoviti neće takav rezultat!

Sub013

pre 3 godine

Hvala ti legendo za sve i oprosti sto su te Lukic i njegove gorile onako oterali iz tvoje Zvezde, oni nisu Zvezda, oni su najsramniji period u istoriji Zvezde, nadsm se da ces se jednog dana vratiti da ispravimo nepravdu, vrata Marakane su za tebe uvek otvorena. Zauvek VELIKI ZUTI!

Zola

pre 3 godine

Brate Robi, mene i dan danas, kad gledam na snimku poslednji penal Panceva, uhvati neka trema i strah da ce da ga promasi. Ne mogu ni da zamislim sta je vama tada bilo glavi.

jako i do samog kraja

pre 3 godine

Dovoljno je videti samo akciju kod prvog gola Zvezde u Minhenu, presečena lopta, doturena Robiju, i onda prijem i momentalan pas, tako elegentantno prefinjeno odmeren, pravo u prostor Biniću. Ostalo je sve viđeno.

Žuti je Inijesta pre Inijeste, još sa mnogo boljom praćkom. Master klasa veznjaka.

Zvezda prvak Evrope i Sveta

pre 3 godine

Hvala mom ocu sto me je pre 52 godine doveo na Marakanu i uveo u crveno belu porodicu. Imao sam 11 godina, sa 15 sam poceo sam da dolazim. I svedok sam pobeda nad Liverpuloom, Realom, Benfikom, Bajernom, Romom, Hertom, Arsenalom, Atletiko Madridom, Rendzersom... Gledao sam uzivo Pelea, Maradona, Ronalda (pravog) Necera, Brajtnera, Huga Sanćeza, Kamaca, Foksa, Van Bastena, Gulita, Rajkarda, Nejimara,Dzaju,Pižona,Coleta,Kuleta, Srbu, Elznera, Piksija, Dekija, Vidića, Robija, Deju, Mihu... Od mene HVALA!

Razocarani Srbin

pre 3 godine

Detinjstvo koga se secam proveo sam u vestima o ratu, inflaciji, politici...ipak ono sto takodje pamtim su uspesi nasih sportista...Navijac sam partizana ( nekada mnogo vise, sada onako poput ohladjenog vulkana, jer mnoge politicke i kriminalne igre uticase na to), ali uspeh koji je napravila tada CZ bio mi je skoro pa jednak partizanovoj tituli u kosarci...eto, tako sam se radovao. I ono sto mogu da kazem to je da nikada,ali nikada do sada nisam navijao protiv bilo kog kluba iz Srbije kada igraju u Evropi...a vala necu ni od sada,ako ostanem zdrave pameti... Naravno, kada je derbi, ne postoji nista sladje nego cackanje i podbadanje, prijatelja, bivsih cimera, rodbine... Ali ovo u sta se pretvorilo navijanje u Srbiji je jako tuzno... kriminal ga je uzeo pod svoje...komsija na komsiju nasrce nozem, a sve to jer im tako kazu vodje ( usput, iste te vodje menjaju navijacke tabore kao politicke partije i to je normalno)... i to je ono sto mi ne dozvoljava da vise odem na bilo koju utakmicu... Nadam se iskreno da ce biti jos uspeha nasih klubova i sportista u Evropi...jer pronese slavu ove zemlje vise nego i jedan politicar sto je ucinio...

Ambalaza Rotira

pre 3 godine

Jeste, ta utakmica u Minhenu je bila neverovatna, verovatno najdrazi sprotski dogadjaj koji sam gledao. Onaj prvi zvezdin gol, jos uvek ga se secam, lopta presla teren sa bukvalno 10 dodira, svi se rastrcali, tacno znaju gde treba da idu - a Minhen totalni muk (jer Balkanci ne znaju da igraju fudbal). A Milojko se dere: "To je taj zvedin vihor..." Neponovljivo

kappa

pre 3 godine

Hvala ti za lepo detinstvo..Te 91' sam imao 11god, plakao kao kiša od sreće, prvo za gol u BG za 2:2 protiv Bajerna a zatim posle penala Pančeva!
Sada sa 40god. isto mislim kao Prosinečki, nikada se ponoviti neće takav rezultat!

Pedja J7

pre 3 godine

Prvi put me cale vodio na Maru, 87-88 godine...
Ja klinac, 6-7 godina, prva slika kad smo usli, Robert Prosinecki, na centru zonglira bezbroj puta, zagrevanje u toku...
Ja ne verujem sta radi s loptom.
Pobedila tad zvezda neki hrvatski klub, da l Rijeku, ne secam se, uglavnom, ubedljivo 3-0 ili 4-1.
Uglavnom od tada, do danas, meni je pomisao na Zvezdu, plavi decko, sa plavom dugom kosom koji radi s njom sta hoce...
3-4 godine nakon toga, ja i cale placemo od srece...CRVENA ZVEZDA JE SAMPION EVROPE!!!!!
Hvala za sve Robi legendo, hvala za besmrtnost kluba!

Алекса

pre 3 godine

Ма лако је Робију, он је побелео само за један пенал, ја сам био црвен и бео пре и после сваког....а о утакмици да не причам....тад нисмо имали кокице, што је ноктију било појело се до уласка Пиксија, онда сам кренуо да гризем прсте....

А кад је био Коло Коло, ћале није хтео да ме буди....

da

pre 3 godine

Taj tim (30 igrača iz Juge )je bio bolji nego bilo koji tim Reala i Barselone,samo što su bili tim u već raspaloj drzavi,da su bili u španiji,sigurno 3 svetska osvojena,par evropskih,i sigurno više od ajaksa i liverpula KEŠa.

Bocko

pre 3 godine

Pamtim od Dzaje pre Bastije, posle Srbe Stamenkovica najomiljeniji igrac mi je bio Robi. Osim velikog majstorstva, uvek je bio fer i korektan prema svima oko sebe naravno i prema protivnicima . Sinonim za velikog igraca i pravog gospodina-Robert Prosinecki!

Gleamer

pre 3 godine

Ja sam grobar i ponosan sam na tu generaciju Zvezde. Oblije me sreća kada vidim ove mlade momke na fotografiji i čitam Robijev intervju. To što su uradili je velika stvar za ovaj narod. Bio bih srećniji da je Partizan osvojio ali šta je tu je. Mada ja ne pamtim to, tada nisam bio zreo ni za školu.
Jednom prilikom, u Japanu, bio sam na ručku sa likom iz Gambije, čovek je znao skoro ceo sastav tog tima Zvezde. Bio sam oduševljen i ponosan, ali sam mu ipak rekao da sam navijač Partizana ?. Sve u svemu, sport je mnogo lepa stvar, zbližava ljude. Nešto nam je dalo predispozicije i mentalitet da budemo uvek u vrhu kada se radi o mnogim sportovima i to treba ceniti, kao i uspehe svakog našeg tima ili pojedinca.
Srbija do Tokija ?

Aleksandar

pre 3 godine

Imam potrebu ovaj dogadjaj sa utakmice protiv Rada u Beogradu na Marakani napisem u uspomenu na Robija.Pomenuo je rolanje.To je tako radio da je to bila umetnost.Igrac Rada mu uklizava sa rasirenim nogama.Na zemlji je.Robi rola loptu medju njegove noge,zatim rola unazad van domasaja njegovih skupljenih nogu.Covek ne stize da skupi rasirene noge na zemlji.Na zapadu odusevljenje umetnikom.Robi,ziv i zdrav mi bio dugo godina.Jedan od najboljih igraca fudbala sa ovih nesrecnih Balkanskih prostora svih vremena.

Dejan

pre 3 godine

Te 1991 imao sam 15 godina,Robi je dosao u Zvezdu 1987,od tada se secam svega,samim tim Robi je jedan od mojih prvih fudbalskih idola,iz tog razdoblja 1987-1991 imao sam puno omiljenih igraca,bili su to Robi,Dejo,Piksi,Darko,Belodedic,Mihajlovic pre svih,ali sto vise godine odmicu nekako mi je od svih njih iskocio bas Robi,gledajuci snimke tih legendarnih utakmica,gledajuci strast s kojom je igrao,pa u svakom potezu vidi se koliko je voleo da igra za Zvezdu,u svim izjavama oseti se koliko voli Zvezdu,dok je bio trener emocija s kojom je vodio tim bila je vidljiva svakome,kada je ni kriv ni duzan morao da ode opet se videla sva ta tuga,maltene kao da su mu ubili rod najrodjeniji,zbog svega toga Robi je za mene moj najdrazi igrac Crvene Zvezde svih vremena i kad god on da neku izjavu ili intervju natera mi suze u ocima.Robi vrati se kuci,ne moras da budes trener,ima i drugih funkcija,samo se ti nama vrati,Zvezda je tvoj dom i docekacemo te rasirenih ruku svi mi kojima je u srcu nasa Zvezda.

Konstatacija

pre 3 godine

Moj najomiljeniji igrac iz tog perioda,sa Belodedicem...naravno,tu su i Pancev,Dejo,Miha i Juga ali jedan je Robi jer je svaku utakmicu igrao srcem i znanjem i na svakoj bio medju 3 najbolja igraca,bez oscilacija.Zato je on,po meni,pre Savicevica jer je Dejo jednu igrao fenomenalno,pa je u narednih 5-6 bio medju najslabijima,dok kod Robija to nije smelo i moglo da se desi...a tek ono rolaznje,pa laznjaci,slobodnjaci,pa zagorcima golovi sa autokomnde i odakle je i kako hteo.

Vatra

pre 3 godine

Meni naj omrazeniji u to vreme Prosinecki i Pancev, iako mi je to zema, bojao sam ga se kao djavo krsta. Kad je Pancev otisao da sutira penal za mene je utakmica bila gotova jer taj nije mogao da promasi.

Sad su mi svi gotivci i drago mi je sto su bili prvaci, kao da je moj Partizan bio prvak iako sam tada mrzeo zvezdu iz dna duse, narocito ovu dvojcu. Mrzeo saam i imena Robert i Darko, kakav Pancev, jel on iz Panceva ? Bio sam klinja, a sad mi je fudbalska kobra bas gotivac, naj veci iz te generacije. Ne znam ko je sutitao prvi penal al znam ko je sutirao poslednji, sto se mene tice nije morao ni da ga sutira, mogli su odma da proglase pobednika.

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Zvezda je igrala fudbal buducnosti.Brz tehnicki perfektan.Gol u Minhenu je skolski primer kontranapada za udzbenike.Uz gol aut liniju loptu uzima Marovic,Prosinecki,Binic,Pancev-Gol=10sec
Prosinecki je bio igracina.Zvezda je bila vrhunski Klub sa pravim ljudima na celu.
Inace sam sve utakmice odgledao u BG a u Bariju vrhunac cele jedne mladosti i jedne drzave.Zatvorim oci i ponovo sam na stadionu Sveti Nikola...Nezaboravno

//,,

pre 3 godine

Žuti je Inijesta pre Inijeste, još sa mnogo boljom praćkom. Master klasa veznjaka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jako i do samog kraja,

Inijesta je drugi Robert Prosinecki.

Lekso

pre 3 godine

(Vatra, 26. maj 2020 13:35)
Skoro isto kod mene. Sećam se prenosa derbija na radiju, kao Partizanovacu uvek bi mi se pojavila knedla u grlu kad komentator kaže "loptu ima Prosinečki" ili "Prosinečki prima loptu u visini šesnaesterca..." Možda su Piksi i Dejo bili i bolji igrači iz te Zvezdine generacije, ali meni je najveći strah ulivao baš Prosinečki.

Кутловић

pre 3 godine

Стално се најежим кад се прича о тим пеналима. Роби легендо, хвала ти.

Block

pre 3 godine

Brate Robi, mene i dan danas, kad gledam na snimku poslednji penal Panceva, uhvati neka trema i strah da ce da ga promasi. Ne mogu ni da zamislim sta je vama tada bilo glavi.
(Zola, 26. maj 2020 13:59)

Hahah, tacno, to je taj osecaj. Mnogo puta gledao i opet strah da ne promasi :)

Jeste finale bilo dosadno, ali je Zvezda celu sezonu odigrala maestralno.

Meni je licno Dejo i dalje bio najjaca karika ekipe (cak jedan od najboljih ikada u Evropi). Probijao odbranu, vukao na ledjima bar po dvojicu bekova, dribling uvek ka golu, neverovatno jak u duelu, otvarao prostor za ostatak tima. I onda cuvena njegova kontra u Minhenu da utisa bavarske navijace.

Robi je bio idealan da maltretira loptu, protivnicku odbranu i zivce zvezdinih navijaca. Imao lucidne pasove, atipican dribling, odlican sut iz daljine. Razvalio je golmane vise puta iz slobodnjaka kad nam nije islo iz igre (dok nismo otkrili Sinisu). Protivnik se onda otvori i onda krece zatrpavanje.

Da sad ne nabrajam znacaj manje atraktivnih igraca, Radinovica, Belodedica, Sabanadzovica, Najdoskog, Jugovica... Grehota je bilo koga preskociti

Na zalost nece se ponoviti, na srecu pa sam sve to gledao, doziveo i uzivao.

Hvala Robi!!!

Aleksander Čeferin

pre 3 godine

Crvena Zvezda je najveći i najtrofejniji sportski kolektiv na Balkanu ili na prostoru bivše Jugoslavije, kako god želite, a i na širem svjetskom tlu je prepoznat brand... Ako iko ima predispozicije za ponavljanje velikih uspjeha i dostizanje najvećih podviga, sa pomenutih prostora, to je upravo Crvena Zvezda. Srbija prolazi kroz proces revitalizacije, izgradnje modernih infrastruktura i podizanje životnog standarda. Onog trenutka kada fudbal kao najskuplji servis infrastrukturnog ulaganja dođe na red i kada se situacija po tom pitanju u svakom pogledu riješi na bolje, Crvena Zvezda će opet igrati bitnu ulogu u proljećnim završnicama evropskih liga pod pokrovitrljstvom UEFA-e. Kolektiv koji jednostavno ima takav i genotip i fenotip. Jer, ko je velik, sve mu je veliko! Srećno Zvezdo!

sasa jokic

pre 3 godine

Nezaboravan dogadjaj u svakom smislu, bile su to lepe godine, Juga je pod Ante Markovicem bila i ekonomski jaka. Na stadionu haos, srenilo nikad vidjeno, Olimpiko ih navijaca vise, ali mi grlatiji. Utakmica tvrda, losa za gledanje. Burazer mi kaze; Uzasno igramo, samo se branimo. Ja mu kazem ako cu da biram da nam kao u Nemackoj ceo stadion skandira ROTEN SHTERN pa izgubimo, ili da nas “pljuju” ali da osvojimo, biram ovo drugo, i zato cemo da pobedimo! Kad je doslo do penala, mogao sam u let litara krvi da se kladim da osvajamo.

Petar

pre 3 godine

Imao sam 9 godina tada. Mi kod kuce za malo sto nismo umrli svi. Tada sam prvi put shvatio sta je to biti blizu smrti. Tresli smo se, srce je zastajalo. To je bilo nesto sto se nikada nece ponoviti kada je sport u pitanju. Kako smo samo srecni bili posle.

Back in Black

pre 3 godine

To je bilo vreme kada su nam idoli bili igraci iz naše lige.Gledali smo ih kao bogove.Poster u prirodnoj velicini Dejana Savicevica bio je dugo zalepljen na vratima moje sobe.

Bodibond stari

pre 3 godine

Samo dok gledam kako prilaze lopti da izvedu tih 5 penala nije mi dobro. Da sam kojim slucajem bio na mestu jednom od njih verovatno bih pri samo prilasku beloj tacki pao u nesvest. Bio bi to takav cirkus da bi me na nosilima iznosili sa stadiona, a verovatno bi se cela Evropa i stadion smejali. E takav je osecaj i dok gledam. Ko razume shvatice.

маркеђани

pre 3 godine

А онда је промењен формат и сваки сан о титули источноевропских екипа о трофеју сведен на минимум. Сад без пара и то огромних нема ни маштања о титули. Тужно.

al, sta ja znam

pre 3 godine

Jasna, 26. maj 2020 13:09)

razumem te ja, bol i patnja je vecna
to je kao kada bi rekla da Brazil nije osvojio svetsko prvenstvo nego kup Zila Rime
format jeste drugaciji
ali je sve drugo isto pa cak i pehar
partizan nikada nije bio prvak srbije u fudbalu
sad se igra linglong super liga
to nije isto sto i jelen super liga
xaxaxxaaxaxaxaxa
boli i bolece
umalo da zaboravim da ni italija nije svetski prvak u fudbalu
ucestvovalo samo 24 ekipe, sto slazes se nije isto sad kad ima 32 ekipe
xaxaxaxaxaxa

Dragan-Borca

pre 3 godine

Konstatacija@
Brate nemoj se sramotiti, Robi pre Deje?
Robi je bio doktor ali ne moze ni u istu recenicu sa Savicevicem.
Druga stvar sto se sad Dejo okrenuo malo pogotovo politicki ali igracki Savicevic je bukvalno bio '91 najbolji igrac sveta.
Kazes Dejo jednu odigra, pa 5 lose?
Koje su to nebuloze.
Aj sad pogledaj utakmicu u Minhenu kad je Robi izgubio loptu na sredini nepotrebnim driblingom i primili smo gol iz kontre.
A Dejo je sijao protiv skoro svih.
Od Milana '88, preko Kelna, Drezdena, Minhena, Tokija do iskljucenja itd, ubijao je Mancester u Superkupu ali su svi promasivali. Protiv Kelna Robi promasi stopostotnu i ispadnemo.
Savicevic je bio najbolji igrac 2 evropska sampiona, bio genije u Milanu dok je Robi igrao tek solidno u Realu i Barsi. Robi je bio tata ali je cesto i nepotrebno davio loptu i driblao previse u mestu, dok je Dejo driblao u prostor osvajajuci i imao je pravovremeniji pas.
Dejo i Pixi najveci, pa onda tek ostali.
To sto se Dejo sad nesto politicki okrenuo ne znaci da treba da prekrajamo istoriju, covek je bio bukvalno u jednom momentu najbolji igrac sveta, Robi to nikada nije bio.

Aleksandar

pre 3 godine

Jos nesto.Pogledajte na net-u Robijev pass ka Dragisi Binicu u Minhenu.Takvih igraca je danas malo u svetu.Najbolji dugi pass na Balkanu su imali Robert Prosinecki i Zarkovac Milan Jankovic.

Zoran

pre 3 godine

Da pitam ove naučnike da li je Bugarska na Ballkanu? Ako jeste, onda je i Rumunija. Zašto? Zato što i ona izlazi na Crno more. A ste se tiče Prosineckog, prosto je. Fudbalski mag.

Needukovan

pre 3 godine

Hvala mom ocu sto me je pre 52 godine doveo na Marakanu i uveo u crveno belu porodicu. Imao sam 11 godina, sa 15 sam poceo sam da dolazim. I svedok sam pobeda nad Liverpuloom, Realom, Benfikom, Bajernom, Romom, Hertom, Arsenalom, Atletiko Madridom, Rendzersom... Gledao sam uzivo Pelea, Maradona, Ronalda (pravog) Necera, Brajtnera, Huga Sanćeza, Kamaca, Foksa, Van Bastena, Gulita, Rajkarda, Nejimara,Dzaju,Pižona,Coleta,Kuleta, Srbu, Elznera, Piksija, Dekija, Vidića, Robija, Deju, Mihu... Od mene HVALA!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zvezda prvak Evrope i Sveta, 26. maj 2020 13:41)

Ju juuuuuuu..citam komentar a kosa se samo dize! KAKVA IMENA!!! Dodao bih samo jos jedno - Fljamurtari!
A, da, oni su igrali na pasnjaku.
Sve ok, sva imena su tu! Hvala ti na ovom vremeplov-podsetniku koooooliko smo veliki, koga smo pobedjivali, koja imena su nam gostovala na Mari! Respect!

Ćelav ko budista, siroma ko nudista, ali spreman ko džudista - 21. vek je!

pre 3 godine

A niko ćelav?! Pa kakva su to bolesna vremena bila?!

Pogle ti tu ishranu čoveče tog vremena i taj život bez interneta i zračenja! SVIMA kosa izrasla čudovišnih razmera!

Da ih dr. Kon vidi tačno bi svisno dušebrižan onako, da ne pričamo o ovim ćelavim nutricionistima i lajfkoučima i čudima ovog uzvišenog i modernog doba!

slaviša šmigič

pre 3 godine

Svaki penal težag pomeni psihički najteži su bili prvi penal i poslednji penal kad znaš,da imaš titulu ako pogodiš a možeš sve uprskati promašajem uostalom onaj gol primljen od strane Stojanoviča se stvarno kako kažu desi jednom u 100 i to posle vodstva 1-0 kroz noge po sredini gola i to po podu onda nastane panika znaš ako primiš stvar može biti godova uostalom taj gol je šokirao sve igrače i verovatno se uvukao strah a to nikad nije dobro onda još Marovič takoreči sam dodaje loptu na nogu za novi gol Bavaraca sreča,da se za ta 2.poklon gola Bajernu vratilo zvezdi tako,da su i oni napravili kiks,bila bi pomeni to največa nepravda,da je prošao Bajern onako nadigran usred Minhena.Od onolikih pehova zvezde poput ono sa kelnom jednom je morala sreča,da pogleda malo i zvezdu ta generacija je svima utrpala gol u gostima sečam se protiv glazgova kako ga metnuo Pančev uštopao loptu glavom i onako maestralno škarama od golmanovih prstiju u paučinu strašno kako se Pančev snalazio njegov dolazak je bio pun pogodak čovek je bio mašina za golove.

Dejan CZ

pre 3 godine

Nije mogao da prodje derbi a da malom komsiji ne utrpa gol...Kad god se derbi igrao oni bledi ko krec...
Robi clan zlatne Zvezdine generacije zauvek ispisao zlatne stranice njene istorije.Bilo je puno dobrih velikih igraca kroz istoriju svih klubova ali trofej i pehar namenjenom evropskom sampionu ostade za mnoge samo san...Od nekadasnje velike cetvorke JU fudbala ostao samo jedan velikan...Od cele istocne Evrope nasa Zvezda izdvoji se i postade kao sto je Bog Olimpa...Robi i generacija koja je predvodila Zvezdu do tog uspeha udjose zauvek u legendu i istoriju evropskog i svetskog fudbala...To vam je prica o Robiju to vam je prica o Crvenoj Zvezdi.

Centurion

pre 3 godine

"A niko ćelav?! Pa kakva su to bolesna vremena bila?!
Pogle ti tu ishranu čoveče tog vremena i taj život bez interneta i zračenja! SVIMA kosa izrasla čudovišnih razmera!"



Ja sam primetio nešto zanimljivije.
Niko nije imao bradu ni brkove.
Vrlo interesantno.

Zoran

pre 3 godine

Da pitam ove naučnike da li je Bugarska na Ballkanu? Ako jeste, onda je i Rumunija. Zašto? Zato što i ona izlazi na Crno more. A ste se tiče Prosineckog, prosto je. Fudbalski mag.

starmo

pre 3 godine

Uvijek mi je bilo čudno zašto jedan od simbola tuđmanove diktature i kroacijine bahatosti ima toliko sljedbenika na hr ljevici. Sad sam skužio kolko je banalno, GAZDE GA VOLE.
Dobar igrač za manje ili više režimske klubove. U kroaciji je cvjetao, ego ko maksimir, ko pokuša uzet loptu psovka od žutog i žuti od suca.


Vidi se da si veliki poznavatelj Zutog a i nogometa opcenito. Iskoristi pravo da se branis sutnjom.

pre 3 godine

LJUPKO PETROVIĆ ZA ZAGREBAČKI JUTARNJI LIST

U času kada je C. zvezda osvajala naslov europskog prvaka, Robert Prosinečki je bio najbolji europski igrač! Ni prije ni poslije nikad nije igrao tako dobro, kaže Petrović.


---

(Dragan-Borca, 26. maj 2020 15:28)

kakvi stubovi,takvo i srBstvo!

pre 3 godine

Jedan od nas,stubova...Sta hrvat!?!?pa kako kad mi nismo bili jugosloveni nego samo grobari?Eee ali kazu da mu je majka iz Cacka rodom...

nikola

pre 3 godine

Slučajna titula do koje su došli spletom okolnosti, sad se lože da su u rangu Reala, Barse, Bajerna. Teška je dijagnoza zvezdizam, čak ni 5 od Totenhema, 6 od PSŽ i Bajerna ne može da izleči te iluzije da su favoriti za evo trofeje.

ispran je mozak

pre 3 godine

Ju juuuuuuu..citam komentar a kosa se samo dize! KAKVA IMENA!!! Dodao bih samo jos jedno - Fljamurtari!
A, da, oni su igrali na pasnjaku.
Sve ok, sva imena su tu! Hvala ti na ovom vremeplov-podsetniku koooooliko smo veliki, koga smo pobedjivali, koja imena su nam gostovala na Mari! Respect!
(Needukovan, 26. maj 2020 14:07)
Jedno ime vas večno progoni, ma koliko mislili da ste veliki. A niste.

Lole

pre 3 godine

Sa centra sam, beo kao kreč, krenuo ka šesnaestercu i neprestano u sebi ponavljao – Samo da ga dam, samo da ga dam.

Nisam bio ni rođen kada se igrala ova legendarna utakmica. Da li je Robert Prosinečki tada dobio nadimak Beli? Jer je prebledeo? I još me zanima ako neko zna šta je sa simbolom oporavka srpske ekonomije? Tako je Vučić nazvao Ikarbus kad mu je kačio mercedesovu zvezdu. Znam da su ih prošle godine prodali kinezima i da su dosad već trebali da haraju balkanom ali im se od tad gubi svaki trag? Neće valjda na tim hektarima pored auto puta da nikne nečiji hangar ili stambeni kompleks? Bilo kako bilo bila je to sjajna generacija Crvene Zvezde. Mada moj ćale kaže da smo sa Cvetkovićem, Mrkelom i Jankovićem imali još brži napad.

benić boro

pre 3 godine

Kao da je bog sastavljao tu generaciju da uzme taj kup šampiona kako se tad zvao.Pozada legenda i stub odbrane Belodedić koji je tada već imao osvojen kup šampiona sa Steauom,onda ispred Mihajlovic,Jugovic,Savicevic,pa najbrži tada igrač evrope Binić,pa Žuti ili Robi Prosinečki daju lopte kao na tacni majstoru ustvari velemajstoru Misteru Pančevu,kome treba milimetar prostora i on loptu ugura u gol.Nisam zaboravio ni Stojanovica,Radinovica,Sabanadzovica,Iliju Najdoskog,Marovica.Ma svi su odradili odlican posao opet kazem bog ih spoijo,žao mi sto nikad vise tako nesto necemo vidjeti iz ovih nasih krajeva,sve je teze napraviti neki dobar rezultat a posebno u klubskom fudbalu.

Nottingham Forrest

pre 3 godine

А онда је промењен формат и сваки сан о титули источноевропских екипа о трофеју сведен на минимум. Сад без пара и то огромних нема ни маштања о титули. Тужно.
(маркеђани)

Nije problem format, jer je Zvezda '92. i sa takvim formatom igrajuci sve utakmice van Beograda bila u top 4 ekipe. Sustinski problem je Bosmanovo pravilo koje je tatalno obesmislilo klupski fudbal zasnovan na domacim igracima. Jos kad su posle uleteli Ameri, Rusi i Arapi sa parama, samo su zakucali ekser u kovceg evropskog, tj. svetskog fudbala. Danas se igraci kupuju i prodaju jos kao deca. Ko zna koliko je potencijalnih igracina unistilo karijeru jer su od 16. godine jurili za kintom, umesto da im se dozvoli da se igracki i ljudski razviju.

Vaske

pre 3 godine

Čast svima ali Pančev je bio najkonkretniji fudbaler te generacije.Bez njega i Belodedića se nije moglo.Ostali su ipak bili zamanljivi!
(Zoran Vujinović, 26. maj 2020 23:40

Ne bi se složio sa tim. Ok bil su i oni važne karike u timu, ali ništa Zvezda ne bi uradila bez Prosinečkog. On je izludeo švabe svojim umećem držanja lopte. Bio je sidro ekipe. Kada je trebalo stati na loptu to je radio maestralno.

Lole

pre 3 godine

Sa centra sam, beo kao kreč, krenuo ka šesnaestercu i neprestano u sebi ponavljao – Samo da ga dam, samo da ga dam.

Nisam bio ni rođen kada se igrala ova legendarna utakmica. Da li je Robert Prosinečki tada dobio nadimak Beli? Jer je prebledeo? I još me zanima ako neko zna šta je sa simbolom oporavka srpske ekonomije? Tako je Vučić nazvao Ikarbus kad mu je kačio mercedesovu zvezdu. Znam da su ih prošle godine prodali kinezima i da su dosad već trebali da haraju balkanom ali im se od tad gubi svaki trag? Neće valjda na tim hektarima pored auto puta da nikne nečiji hangar ili stambeni kompleks? Bilo kako bilo bila je to sjajna generacija Crvene Zvezde. Mada moj ćale kaže da smo sa Cvetkovićem, Mrkelom i Jankovićem imali još brži napad.

d

pre 3 godine

Uvijek mi je bilo čudno zašto jedan od simbola tuđmanove diktature i kroacijine bahatosti ima toliko sljedbenika na hr ljevici. Sad sam skužio kolko je banalno, GAZDE GA VOLE.
Dobar igrač za manje ili više režimske klubove. U kroaciji je cvjetao, ego ko maksimir, ko pokuša uzet loptu psovka od žutog i žuti od suca.

Futre

pre 3 godine

Напишите и да је играо за ФК ХРВАТСКИ ДРАГОВОЉАЦ...
(Novo naselje fkv, 26. maj 2020 16:55)

Pa šta? Zašto je taj Dragovoljac gori od Obilića? Pri tom, taj Dragovoljac je tamo igrao epizodnu ulogu, a Obilić je ovde bio prvak, svi znamo kako. E, pa sad ti vidi ko je u većem problemu.

Zoran Vujinović

pre 3 godine

Čast svima ali Pančev je bio najkonkretniji fudbaler te generacije.Bez njega i Belodedića se nije moglo.Ostali su ipak bili zamanljivi!

nikola

pre 3 godine

Slučajna titula do koje su došli spletom okolnosti, sad se lože da su u rangu Reala, Barse, Bajerna. Teška je dijagnoza zvezdizam, čak ni 5 od Totenhema, 6 od PSŽ i Bajerna ne može da izleči te iluzije da su favoriti za evo trofeje.

d

pre 3 godine

Uvijek mi je bilo čudno zašto jedan od simbola tuđmanove diktature i kroacijine bahatosti ima toliko sljedbenika na hr ljevici. Sad sam skužio kolko je banalno, GAZDE GA VOLE.
Dobar igrač za manje ili više režimske klubove. U kroaciji je cvjetao, ego ko maksimir, ko pokuša uzet loptu psovka od žutog i žuti od suca.

Lole

pre 3 godine

Sa centra sam, beo kao kreč, krenuo ka šesnaestercu i neprestano u sebi ponavljao – Samo da ga dam, samo da ga dam.

Nisam bio ni rođen kada se igrala ova legendarna utakmica. Da li je Robert Prosinečki tada dobio nadimak Beli? Jer je prebledeo? I još me zanima ako neko zna šta je sa simbolom oporavka srpske ekonomije? Tako je Vučić nazvao Ikarbus kad mu je kačio mercedesovu zvezdu. Znam da su ih prošle godine prodali kinezima i da su dosad već trebali da haraju balkanom ali im se od tad gubi svaki trag? Neće valjda na tim hektarima pored auto puta da nikne nečiji hangar ili stambeni kompleks? Bilo kako bilo bila je to sjajna generacija Crvene Zvezde. Mada moj ćale kaže da smo sa Cvetkovićem, Mrkelom i Jankovićem imali još brži napad.

Lole

pre 3 godine

Sa centra sam, beo kao kreč, krenuo ka šesnaestercu i neprestano u sebi ponavljao – Samo da ga dam, samo da ga dam.

Nisam bio ni rođen kada se igrala ova legendarna utakmica. Da li je Robert Prosinečki tada dobio nadimak Beli? Jer je prebledeo? I još me zanima ako neko zna šta je sa simbolom oporavka srpske ekonomije? Tako je Vučić nazvao Ikarbus kad mu je kačio mercedesovu zvezdu. Znam da su ih prošle godine prodali kinezima i da su dosad već trebali da haraju balkanom ali im se od tad gubi svaki trag? Neće valjda na tim hektarima pored auto puta da nikne nečiji hangar ili stambeni kompleks? Bilo kako bilo bila je to sjajna generacija Crvene Zvezde. Mada moj ćale kaže da smo sa Cvetkovićem, Mrkelom i Jankovićem imali još brži napad.

Aleksander Čeferin

pre 3 godine

Crvena Zvezda je najveći i najtrofejniji sportski kolektiv na Balkanu ili na prostoru bivše Jugoslavije, kako god želite, a i na širem svjetskom tlu je prepoznat brand... Ako iko ima predispozicije za ponavljanje velikih uspjeha i dostizanje najvećih podviga, sa pomenutih prostora, to je upravo Crvena Zvezda. Srbija prolazi kroz proces revitalizacije, izgradnje modernih infrastruktura i podizanje životnog standarda. Onog trenutka kada fudbal kao najskuplji servis infrastrukturnog ulaganja dođe na red i kada se situacija po tom pitanju u svakom pogledu riješi na bolje, Crvena Zvezda će opet igrati bitnu ulogu u proljećnim završnicama evropskih liga pod pokrovitrljstvom UEFA-e. Kolektiv koji jednostavno ima takav i genotip i fenotip. Jer, ko je velik, sve mu je veliko! Srećno Zvezdo!

ispran je mozak

pre 3 godine

Ju juuuuuuu..citam komentar a kosa se samo dize! KAKVA IMENA!!! Dodao bih samo jos jedno - Fljamurtari!
A, da, oni su igrali na pasnjaku.
Sve ok, sva imena su tu! Hvala ti na ovom vremeplov-podsetniku koooooliko smo veliki, koga smo pobedjivali, koja imena su nam gostovala na Mari! Respect!
(Needukovan, 26. maj 2020 14:07)
Jedno ime vas večno progoni, ma koliko mislili da ste veliki. A niste.

Dragan-Borca

pre 3 godine

Konstatacija@
Brate nemoj se sramotiti, Robi pre Deje?
Robi je bio doktor ali ne moze ni u istu recenicu sa Savicevicem.
Druga stvar sto se sad Dejo okrenuo malo pogotovo politicki ali igracki Savicevic je bukvalno bio '91 najbolji igrac sveta.
Kazes Dejo jednu odigra, pa 5 lose?
Koje su to nebuloze.
Aj sad pogledaj utakmicu u Minhenu kad je Robi izgubio loptu na sredini nepotrebnim driblingom i primili smo gol iz kontre.
A Dejo je sijao protiv skoro svih.
Od Milana '88, preko Kelna, Drezdena, Minhena, Tokija do iskljucenja itd, ubijao je Mancester u Superkupu ali su svi promasivali. Protiv Kelna Robi promasi stopostotnu i ispadnemo.
Savicevic je bio najbolji igrac 2 evropska sampiona, bio genije u Milanu dok je Robi igrao tek solidno u Realu i Barsi. Robi je bio tata ali je cesto i nepotrebno davio loptu i driblao previse u mestu, dok je Dejo driblao u prostor osvajajuci i imao je pravovremeniji pas.
Dejo i Pixi najveci, pa onda tek ostali.
To sto se Dejo sad nesto politicki okrenuo ne znaci da treba da prekrajamo istoriju, covek je bio bukvalno u jednom momentu najbolji igrac sveta, Robi to nikada nije bio.

Zoran Vujinović

pre 3 godine

Čast svima ali Pančev je bio najkonkretniji fudbaler te generacije.Bez njega i Belodedića se nije moglo.Ostali su ipak bili zamanljivi!

Needukovan

pre 3 godine

Hvala mom ocu sto me je pre 52 godine doveo na Marakanu i uveo u crveno belu porodicu. Imao sam 11 godina, sa 15 sam poceo sam da dolazim. I svedok sam pobeda nad Liverpuloom, Realom, Benfikom, Bajernom, Romom, Hertom, Arsenalom, Atletiko Madridom, Rendzersom... Gledao sam uzivo Pelea, Maradona, Ronalda (pravog) Necera, Brajtnera, Huga Sanćeza, Kamaca, Foksa, Van Bastena, Gulita, Rajkarda, Nejimara,Dzaju,Pižona,Coleta,Kuleta, Srbu, Elznera, Piksija, Dekija, Vidića, Robija, Deju, Mihu... Od mene HVALA!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zvezda prvak Evrope i Sveta, 26. maj 2020 13:41)

Ju juuuuuuu..citam komentar a kosa se samo dize! KAKVA IMENA!!! Dodao bih samo jos jedno - Fljamurtari!
A, da, oni su igrali na pasnjaku.
Sve ok, sva imena su tu! Hvala ti na ovom vremeplov-podsetniku koooooliko smo veliki, koga smo pobedjivali, koja imena su nam gostovala na Mari! Respect!

Zoran

pre 3 godine

Da pitam ove naučnike da li je Bugarska na Ballkanu? Ako jeste, onda je i Rumunija. Zašto? Zato što i ona izlazi na Crno more. A ste se tiče Prosineckog, prosto je. Fudbalski mag.

Zvezda prvak Evrope i Sveta

pre 3 godine

Hvala mom ocu sto me je pre 52 godine doveo na Marakanu i uveo u crveno belu porodicu. Imao sam 11 godina, sa 15 sam poceo sam da dolazim. I svedok sam pobeda nad Liverpuloom, Realom, Benfikom, Bajernom, Romom, Hertom, Arsenalom, Atletiko Madridom, Rendzersom... Gledao sam uzivo Pelea, Maradona, Ronalda (pravog) Necera, Brajtnera, Huga Sanćeza, Kamaca, Foksa, Van Bastena, Gulita, Rajkarda, Nejimara,Dzaju,Pižona,Coleta,Kuleta, Srbu, Elznera, Piksija, Dekija, Vidića, Robija, Deju, Mihu... Od mene HVALA!

kakvi stubovi,takvo i srBstvo!

pre 3 godine

Jedan od nas,stubova...Sta hrvat!?!?pa kako kad mi nismo bili jugosloveni nego samo grobari?Eee ali kazu da mu je majka iz Cacka rodom...

Zoran

pre 3 godine

Da pitam ove naučnike da li je Bugarska na Ballkanu? Ako jeste, onda je i Rumunija. Zašto? Zato što i ona izlazi na Crno more. A ste se tiče Prosineckog, prosto je. Fudbalski mag.

Sub013

pre 3 godine

Hvala ti legendo za sve i oprosti sto su te Lukic i njegove gorile onako oterali iz tvoje Zvezde, oni nisu Zvezda, oni su najsramniji period u istoriji Zvezde, nadsm se da ces se jednog dana vratiti da ispravimo nepravdu, vrata Marakane su za tebe uvek otvorena. Zauvek VELIKI ZUTI!

Vatra

pre 3 godine

Meni naj omrazeniji u to vreme Prosinecki i Pancev, iako mi je to zema, bojao sam ga se kao djavo krsta. Kad je Pancev otisao da sutira penal za mene je utakmica bila gotova jer taj nije mogao da promasi.

Sad su mi svi gotivci i drago mi je sto su bili prvaci, kao da je moj Partizan bio prvak iako sam tada mrzeo zvezdu iz dna duse, narocito ovu dvojcu. Mrzeo saam i imena Robert i Darko, kakav Pancev, jel on iz Panceva ? Bio sam klinja, a sad mi je fudbalska kobra bas gotivac, naj veci iz te generacije. Ne znam ko je sutitao prvi penal al znam ko je sutirao poslednji, sto se mene tice nije morao ni da ga sutira, mogli su odma da proglase pobednika.

da

pre 3 godine

Taj tim (30 igrača iz Juge )je bio bolji nego bilo koji tim Reala i Barselone,samo što su bili tim u već raspaloj drzavi,da su bili u španiji,sigurno 3 svetska osvojena,par evropskih,i sigurno više od ajaksa i liverpula KEŠa.

al, sta ja znam

pre 3 godine

Jasna, 26. maj 2020 13:09)

razumem te ja, bol i patnja je vecna
to je kao kada bi rekla da Brazil nije osvojio svetsko prvenstvo nego kup Zila Rime
format jeste drugaciji
ali je sve drugo isto pa cak i pehar
partizan nikada nije bio prvak srbije u fudbalu
sad se igra linglong super liga
to nije isto sto i jelen super liga
xaxaxxaaxaxaxaxa
boli i bolece
umalo da zaboravim da ni italija nije svetski prvak u fudbalu
ucestvovalo samo 24 ekipe, sto slazes se nije isto sad kad ima 32 ekipe
xaxaxaxaxaxa

Konstatacija

pre 3 godine

Moj najomiljeniji igrac iz tog perioda,sa Belodedicem...naravno,tu su i Pancev,Dejo,Miha i Juga ali jedan je Robi jer je svaku utakmicu igrao srcem i znanjem i na svakoj bio medju 3 najbolja igraca,bez oscilacija.Zato je on,po meni,pre Savicevica jer je Dejo jednu igrao fenomenalno,pa je u narednih 5-6 bio medju najslabijima,dok kod Robija to nije smelo i moglo da se desi...a tek ono rolaznje,pa laznjaci,slobodnjaci,pa zagorcima golovi sa autokomnde i odakle je i kako hteo.

Алекса

pre 3 godine

Ма лако је Робију, он је побелео само за један пенал, ја сам био црвен и бео пре и после сваког....а о утакмици да не причам....тад нисмо имали кокице, што је ноктију било појело се до уласка Пиксија, онда сам кренуо да гризем прсте....

А кад је био Коло Коло, ћале није хтео да ме буди....

jako i do samog kraja

pre 3 godine

Dovoljno je videti samo akciju kod prvog gola Zvezde u Minhenu, presečena lopta, doturena Robiju, i onda prijem i momentalan pas, tako elegentantno prefinjeno odmeren, pravo u prostor Biniću. Ostalo je sve viđeno.

Žuti je Inijesta pre Inijeste, još sa mnogo boljom praćkom. Master klasa veznjaka.

Zola

pre 3 godine

Brate Robi, mene i dan danas, kad gledam na snimku poslednji penal Panceva, uhvati neka trema i strah da ce da ga promasi. Ne mogu ni da zamislim sta je vama tada bilo glavi.

Ćelav ko budista, siroma ko nudista, ali spreman ko džudista - 21. vek je!

pre 3 godine

A niko ćelav?! Pa kakva su to bolesna vremena bila?!

Pogle ti tu ishranu čoveče tog vremena i taj život bez interneta i zračenja! SVIMA kosa izrasla čudovišnih razmera!

Da ih dr. Kon vidi tačno bi svisno dušebrižan onako, da ne pričamo o ovim ćelavim nutricionistima i lajfkoučima i čudima ovog uzvišenog i modernog doba!

Dejan CZ

pre 3 godine

Nije mogao da prodje derbi a da malom komsiji ne utrpa gol...Kad god se derbi igrao oni bledi ko krec...
Robi clan zlatne Zvezdine generacije zauvek ispisao zlatne stranice njene istorije.Bilo je puno dobrih velikih igraca kroz istoriju svih klubova ali trofej i pehar namenjenom evropskom sampionu ostade za mnoge samo san...Od nekadasnje velike cetvorke JU fudbala ostao samo jedan velikan...Od cele istocne Evrope nasa Zvezda izdvoji se i postade kao sto je Bog Olimpa...Robi i generacija koja je predvodila Zvezdu do tog uspeha udjose zauvek u legendu i istoriju evropskog i svetskog fudbala...To vam je prica o Robiju to vam je prica o Crvenoj Zvezdi.

//,,

pre 3 godine

Žuti je Inijesta pre Inijeste, još sa mnogo boljom praćkom. Master klasa veznjaka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jako i do samog kraja,

Inijesta je drugi Robert Prosinecki.

slaviša šmigič

pre 3 godine

Svaki penal težag pomeni psihički najteži su bili prvi penal i poslednji penal kad znaš,da imaš titulu ako pogodiš a možeš sve uprskati promašajem uostalom onaj gol primljen od strane Stojanoviča se stvarno kako kažu desi jednom u 100 i to posle vodstva 1-0 kroz noge po sredini gola i to po podu onda nastane panika znaš ako primiš stvar može biti godova uostalom taj gol je šokirao sve igrače i verovatno se uvukao strah a to nikad nije dobro onda još Marovič takoreči sam dodaje loptu na nogu za novi gol Bavaraca sreča,da se za ta 2.poklon gola Bajernu vratilo zvezdi tako,da su i oni napravili kiks,bila bi pomeni to največa nepravda,da je prošao Bajern onako nadigran usred Minhena.Od onolikih pehova zvezde poput ono sa kelnom jednom je morala sreča,da pogleda malo i zvezdu ta generacija je svima utrpala gol u gostima sečam se protiv glazgova kako ga metnuo Pančev uštopao loptu glavom i onako maestralno škarama od golmanovih prstiju u paučinu strašno kako se Pančev snalazio njegov dolazak je bio pun pogodak čovek je bio mašina za golove.

starmo

pre 3 godine

Uvijek mi je bilo čudno zašto jedan od simbola tuđmanove diktature i kroacijine bahatosti ima toliko sljedbenika na hr ljevici. Sad sam skužio kolko je banalno, GAZDE GA VOLE.
Dobar igrač za manje ili više režimske klubove. U kroaciji je cvjetao, ego ko maksimir, ko pokuša uzet loptu psovka od žutog i žuti od suca.


Vidi se da si veliki poznavatelj Zutog a i nogometa opcenito. Iskoristi pravo da se branis sutnjom.

Gleamer

pre 3 godine

Ja sam grobar i ponosan sam na tu generaciju Zvezde. Oblije me sreća kada vidim ove mlade momke na fotografiji i čitam Robijev intervju. To što su uradili je velika stvar za ovaj narod. Bio bih srećniji da je Partizan osvojio ali šta je tu je. Mada ja ne pamtim to, tada nisam bio zreo ni za školu.
Jednom prilikom, u Japanu, bio sam na ručku sa likom iz Gambije, čovek je znao skoro ceo sastav tog tima Zvezde. Bio sam oduševljen i ponosan, ali sam mu ipak rekao da sam navijač Partizana ?. Sve u svemu, sport je mnogo lepa stvar, zbližava ljude. Nešto nam je dalo predispozicije i mentalitet da budemo uvek u vrhu kada se radi o mnogim sportovima i to treba ceniti, kao i uspehe svakog našeg tima ili pojedinca.
Srbija do Tokija ?

kappa

pre 3 godine

Hvala ti za lepo detinstvo..Te 91' sam imao 11god, plakao kao kiša od sreće, prvo za gol u BG za 2:2 protiv Bajerna a zatim posle penala Pančeva!
Sada sa 40god. isto mislim kao Prosinečki, nikada se ponoviti neće takav rezultat!

Pedja J7

pre 3 godine

Prvi put me cale vodio na Maru, 87-88 godine...
Ja klinac, 6-7 godina, prva slika kad smo usli, Robert Prosinecki, na centru zonglira bezbroj puta, zagrevanje u toku...
Ja ne verujem sta radi s loptom.
Pobedila tad zvezda neki hrvatski klub, da l Rijeku, ne secam se, uglavnom, ubedljivo 3-0 ili 4-1.
Uglavnom od tada, do danas, meni je pomisao na Zvezdu, plavi decko, sa plavom dugom kosom koji radi s njom sta hoce...
3-4 godine nakon toga, ja i cale placemo od srece...CRVENA ZVEZDA JE SAMPION EVROPE!!!!!
Hvala za sve Robi legendo, hvala za besmrtnost kluba!

Razocarani Srbin

pre 3 godine

Detinjstvo koga se secam proveo sam u vestima o ratu, inflaciji, politici...ipak ono sto takodje pamtim su uspesi nasih sportista...Navijac sam partizana ( nekada mnogo vise, sada onako poput ohladjenog vulkana, jer mnoge politicke i kriminalne igre uticase na to), ali uspeh koji je napravila tada CZ bio mi je skoro pa jednak partizanovoj tituli u kosarci...eto, tako sam se radovao. I ono sto mogu da kazem to je da nikada,ali nikada do sada nisam navijao protiv bilo kog kluba iz Srbije kada igraju u Evropi...a vala necu ni od sada,ako ostanem zdrave pameti... Naravno, kada je derbi, ne postoji nista sladje nego cackanje i podbadanje, prijatelja, bivsih cimera, rodbine... Ali ovo u sta se pretvorilo navijanje u Srbiji je jako tuzno... kriminal ga je uzeo pod svoje...komsija na komsiju nasrce nozem, a sve to jer im tako kazu vodje ( usput, iste te vodje menjaju navijacke tabore kao politicke partije i to je normalno)... i to je ono sto mi ne dozvoljava da vise odem na bilo koju utakmicu... Nadam se iskreno da ce biti jos uspeha nasih klubova i sportista u Evropi...jer pronese slavu ove zemlje vise nego i jedan politicar sto je ucinio...

Кутловић

pre 3 godine

Стално се најежим кад се прича о тим пеналима. Роби легендо, хвала ти.

Petar

pre 3 godine

Imao sam 9 godina tada. Mi kod kuce za malo sto nismo umrli svi. Tada sam prvi put shvatio sta je to biti blizu smrti. Tresli smo se, srce je zastajalo. To je bilo nesto sto se nikada nece ponoviti kada je sport u pitanju. Kako smo samo srecni bili posle.

pre 3 godine

LJUPKO PETROVIĆ ZA ZAGREBAČKI JUTARNJI LIST

U času kada je C. zvezda osvajala naslov europskog prvaka, Robert Prosinečki je bio najbolji europski igrač! Ni prije ni poslije nikad nije igrao tako dobro, kaže Petrović.


---

(Dragan-Borca, 26. maj 2020 15:28)

Aleksandar

pre 3 godine

Jos nesto.Pogledajte na net-u Robijev pass ka Dragisi Binicu u Minhenu.Takvih igraca je danas malo u svetu.Najbolji dugi pass na Balkanu su imali Robert Prosinecki i Zarkovac Milan Jankovic.

sasa jokic

pre 3 godine

Nezaboravan dogadjaj u svakom smislu, bile su to lepe godine, Juga je pod Ante Markovicem bila i ekonomski jaka. Na stadionu haos, srenilo nikad vidjeno, Olimpiko ih navijaca vise, ali mi grlatiji. Utakmica tvrda, losa za gledanje. Burazer mi kaze; Uzasno igramo, samo se branimo. Ja mu kazem ako cu da biram da nam kao u Nemackoj ceo stadion skandira ROTEN SHTERN pa izgubimo, ili da nas “pljuju” ali da osvojimo, biram ovo drugo, i zato cemo da pobedimo! Kad je doslo do penala, mogao sam u let litara krvi da se kladim da osvajamo.

маркеђани

pre 3 godine

А онда је промењен формат и сваки сан о титули источноевропских екипа о трофеју сведен на минимум. Сад без пара и то огромних нема ни маштања о титули. Тужно.

Back in Black

pre 3 godine

To je bilo vreme kada su nam idoli bili igraci iz naše lige.Gledali smo ih kao bogove.Poster u prirodnoj velicini Dejana Savicevica bio je dugo zalepljen na vratima moje sobe.

Ambalaza Rotira

pre 3 godine

Jeste, ta utakmica u Minhenu je bila neverovatna, verovatno najdrazi sprotski dogadjaj koji sam gledao. Onaj prvi zvezdin gol, jos uvek ga se secam, lopta presla teren sa bukvalno 10 dodira, svi se rastrcali, tacno znaju gde treba da idu - a Minhen totalni muk (jer Balkanci ne znaju da igraju fudbal). A Milojko se dere: "To je taj zvedin vihor..." Neponovljivo

Lekso

pre 3 godine

(Vatra, 26. maj 2020 13:35)
Skoro isto kod mene. Sećam se prenosa derbija na radiju, kao Partizanovacu uvek bi mi se pojavila knedla u grlu kad komentator kaže "loptu ima Prosinečki" ili "Prosinečki prima loptu u visini šesnaesterca..." Možda su Piksi i Dejo bili i bolji igrači iz te Zvezdine generacije, ali meni je najveći strah ulivao baš Prosinečki.

Aleksandar

pre 3 godine

Imam potrebu ovaj dogadjaj sa utakmice protiv Rada u Beogradu na Marakani napisem u uspomenu na Robija.Pomenuo je rolanje.To je tako radio da je to bila umetnost.Igrac Rada mu uklizava sa rasirenim nogama.Na zemlji je.Robi rola loptu medju njegove noge,zatim rola unazad van domasaja njegovih skupljenih nogu.Covek ne stize da skupi rasirene noge na zemlji.Na zapadu odusevljenje umetnikom.Robi,ziv i zdrav mi bio dugo godina.Jedan od najboljih igraca fudbala sa ovih nesrecnih Balkanskih prostora svih vremena.

Bodibond stari

pre 3 godine

Samo dok gledam kako prilaze lopti da izvedu tih 5 penala nije mi dobro. Da sam kojim slucajem bio na mestu jednom od njih verovatno bih pri samo prilasku beloj tacki pao u nesvest. Bio bi to takav cirkus da bi me na nosilima iznosili sa stadiona, a verovatno bi se cela Evropa i stadion smejali. E takav je osecaj i dok gledam. Ko razume shvatice.

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Zvezda je igrala fudbal buducnosti.Brz tehnicki perfektan.Gol u Minhenu je skolski primer kontranapada za udzbenike.Uz gol aut liniju loptu uzima Marovic,Prosinecki,Binic,Pancev-Gol=10sec
Prosinecki je bio igracina.Zvezda je bila vrhunski Klub sa pravim ljudima na celu.
Inace sam sve utakmice odgledao u BG a u Bariju vrhunac cele jedne mladosti i jedne drzave.Zatvorim oci i ponovo sam na stadionu Sveti Nikola...Nezaboravno

Centurion

pre 3 godine

"A niko ćelav?! Pa kakva su to bolesna vremena bila?!
Pogle ti tu ishranu čoveče tog vremena i taj život bez interneta i zračenja! SVIMA kosa izrasla čudovišnih razmera!"



Ja sam primetio nešto zanimljivije.
Niko nije imao bradu ni brkove.
Vrlo interesantno.

Block

pre 3 godine

Brate Robi, mene i dan danas, kad gledam na snimku poslednji penal Panceva, uhvati neka trema i strah da ce da ga promasi. Ne mogu ni da zamislim sta je vama tada bilo glavi.
(Zola, 26. maj 2020 13:59)

Hahah, tacno, to je taj osecaj. Mnogo puta gledao i opet strah da ne promasi :)

Jeste finale bilo dosadno, ali je Zvezda celu sezonu odigrala maestralno.

Meni je licno Dejo i dalje bio najjaca karika ekipe (cak jedan od najboljih ikada u Evropi). Probijao odbranu, vukao na ledjima bar po dvojicu bekova, dribling uvek ka golu, neverovatno jak u duelu, otvarao prostor za ostatak tima. I onda cuvena njegova kontra u Minhenu da utisa bavarske navijace.

Robi je bio idealan da maltretira loptu, protivnicku odbranu i zivce zvezdinih navijaca. Imao lucidne pasove, atipican dribling, odlican sut iz daljine. Razvalio je golmane vise puta iz slobodnjaka kad nam nije islo iz igre (dok nismo otkrili Sinisu). Protivnik se onda otvori i onda krece zatrpavanje.

Da sad ne nabrajam znacaj manje atraktivnih igraca, Radinovica, Belodedica, Sabanadzovica, Najdoskog, Jugovica... Grehota je bilo koga preskociti

Na zalost nece se ponoviti, na srecu pa sam sve to gledao, doziveo i uzivao.

Hvala Robi!!!

benić boro

pre 3 godine

Kao da je bog sastavljao tu generaciju da uzme taj kup šampiona kako se tad zvao.Pozada legenda i stub odbrane Belodedić koji je tada već imao osvojen kup šampiona sa Steauom,onda ispred Mihajlovic,Jugovic,Savicevic,pa najbrži tada igrač evrope Binić,pa Žuti ili Robi Prosinečki daju lopte kao na tacni majstoru ustvari velemajstoru Misteru Pančevu,kome treba milimetar prostora i on loptu ugura u gol.Nisam zaboravio ni Stojanovica,Radinovica,Sabanadzovica,Iliju Najdoskog,Marovica.Ma svi su odradili odlican posao opet kazem bog ih spoijo,žao mi sto nikad vise tako nesto necemo vidjeti iz ovih nasih krajeva,sve je teze napraviti neki dobar rezultat a posebno u klubskom fudbalu.

Vaske

pre 3 godine

Čast svima ali Pančev je bio najkonkretniji fudbaler te generacije.Bez njega i Belodedića se nije moglo.Ostali su ipak bili zamanljivi!
(Zoran Vujinović, 26. maj 2020 23:40

Ne bi se složio sa tim. Ok bil su i oni važne karike u timu, ali ništa Zvezda ne bi uradila bez Prosinečkog. On je izludeo švabe svojim umećem držanja lopte. Bio je sidro ekipe. Kada je trebalo stati na loptu to je radio maestralno.

Futre

pre 3 godine

Напишите и да је играо за ФК ХРВАТСКИ ДРАГОВОЉАЦ...
(Novo naselje fkv, 26. maj 2020 16:55)

Pa šta? Zašto je taj Dragovoljac gori od Obilića? Pri tom, taj Dragovoljac je tamo igrao epizodnu ulogu, a Obilić je ovde bio prvak, svi znamo kako. E, pa sad ti vidi ko je u većem problemu.

Bocko

pre 3 godine

Pamtim od Dzaje pre Bastije, posle Srbe Stamenkovica najomiljeniji igrac mi je bio Robi. Osim velikog majstorstva, uvek je bio fer i korektan prema svima oko sebe naravno i prema protivnicima . Sinonim za velikog igraca i pravog gospodina-Robert Prosinecki!

Dejan

pre 3 godine

Te 1991 imao sam 15 godina,Robi je dosao u Zvezdu 1987,od tada se secam svega,samim tim Robi je jedan od mojih prvih fudbalskih idola,iz tog razdoblja 1987-1991 imao sam puno omiljenih igraca,bili su to Robi,Dejo,Piksi,Darko,Belodedic,Mihajlovic pre svih,ali sto vise godine odmicu nekako mi je od svih njih iskocio bas Robi,gledajuci snimke tih legendarnih utakmica,gledajuci strast s kojom je igrao,pa u svakom potezu vidi se koliko je voleo da igra za Zvezdu,u svim izjavama oseti se koliko voli Zvezdu,dok je bio trener emocija s kojom je vodio tim bila je vidljiva svakome,kada je ni kriv ni duzan morao da ode opet se videla sva ta tuga,maltene kao da su mu ubili rod najrodjeniji,zbog svega toga Robi je za mene moj najdrazi igrac Crvene Zvezde svih vremena i kad god on da neku izjavu ili intervju natera mi suze u ocima.Robi vrati se kuci,ne moras da budes trener,ima i drugih funkcija,samo se ti nama vrati,Zvezda je tvoj dom i docekacemo te rasirenih ruku svi mi kojima je u srcu nasa Zvezda.

Nottingham Forrest

pre 3 godine

А онда је промењен формат и сваки сан о титули источноевропских екипа о трофеју сведен на минимум. Сад без пара и то огромних нема ни маштања о титули. Тужно.
(маркеђани)

Nije problem format, jer je Zvezda '92. i sa takvim formatom igrajuci sve utakmice van Beograda bila u top 4 ekipe. Sustinski problem je Bosmanovo pravilo koje je tatalno obesmislilo klupski fudbal zasnovan na domacim igracima. Jos kad su posle uleteli Ameri, Rusi i Arapi sa parama, samo su zakucali ekser u kovceg evropskog, tj. svetskog fudbala. Danas se igraci kupuju i prodaju jos kao deca. Ko zna koliko je potencijalnih igracina unistilo karijeru jer su od 16. godine jurili za kintom, umesto da im se dozvoli da se igracki i ljudski razviju.