Četvrtak, 23.04.2020.

09:00

Menjali su profesije i dobijali batine na splavovima – Zvezdini promašeni stranci

Izvor: Stefan Smuða

Menjali su profesije i dobijali batine na splavovima – Zvezdini promašeni stranci IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

laki21

pre 3 godine

Omar Tomas je jedan od najboljih stranaca koji je ikada igrao za Zvedzu. Čovek je bukvalno ginuo na terenu. Personifikacija "krvavih kolena".

nbc

pre 3 godine

Dobar tekst i dokaz kako je Zvezda bila urušavana od države. Zamislite u toj eri vladavine Partizana, treneri Zvezde su bili anonimusi jeftini Pešić i Zmago a država je sve uradila da im se podvale bivši NBA igrači. U to vrijeme za Partizan su igrali stranci koji su bili nepoznati uglavnom a iz Partizana su uglavnom odlazili kao vrlo traženi igrači.

Иду дани...

pre 3 godine

Видим да сви критикују аутора текста.Оправдано.Нећу да му стајем на муку...
Додаћу само још име Двајта Стјуарта,да оног центра што је дошао у пакету са Чарлсом Смитом.Нико га не памти јер је било давно али ја га се као дјечак сећам као великог промашаја.Није добацивао до обруча са слободних,преспор,лош скоксве то због тежине,(полу)хорог у таблу,очајан шут...Убрзо су га и отпустили.

smrt botovima

pre 3 godine

Zvezda je uvek dovodila formirane igrace i uglavnom NBA, kao sto radi i sada.
Partizan je dovodio nepoznate i formirao ih... Kao i sada(Mozli)
U tome je velika razlika. Kao i budzet.

Najiskrenije

pre 3 godine

Ne znam u kom smislu ce Omic ostati upampcen kao totalni fijasko!? Ja cu ga pamtiti po tome sto se muski borio na svakoj utakmici i po tome sto je igrao zaista dobro naspram pritiska koji mu je nametnut. Rajana Tompsona cu pamtiti kao solidnog igraca,koji je ocigledno samokritican i nije znao da se izbori sa pritiskom koji je samom sebi nabacio,iako je Dejo imao i previse strpljenja,ali nije mu se dalo,Lipovij po meni nije dobio pravu sansu,a na jednoj od njegovih prvih utakmica ,preko cele tribine je bila razvijena ruska zastava u znak podrske Rusima u borbi za Krim(ne osudjujem,samo konstatujem). Mekel je za mene najgori stranac koji je igrao za nas,ali me cudi kako Lesor tu nije nasao svoje mesto,taj covek je znao samo da zakuca i nista vise,Gagic je za njega ismislio inteligenciju.

John Smith

pre 3 godine

Ako je Omic promasaj sta je onda Lesor? Njega ste izostavili a covek apsolutno nista kosarkasko u sebi nema osim fizikalija. Coveka koga cele sezone nisu uspeli da nauce kako se brani pik igra. Najgori promasaj po meni je Lipovij.

mghc

pre 3 godine

Derik Braun, Enis i Samardžiski umesto Omića, Robertsa i Tomasa. Vilijams i Cirbes su bili katastrofalni kad su se vratili u Zvezdu, ali izvukao ih je prvi boravak. Sećam se i nekih bizarnih odlazaka usred sezone uprkos odličnim partijama, poput Šilba ili Morisa Bejlija (dao trojku za pobedu protiv Partizana koji je kasnije igrao na F4 Evrolige, a sutradan je dobio otkaz "jer nije opravdao poverenje").

GM

pre 3 godine

Neko ko je pisao ovaj tekst izgleda nije pratio kosarku bas najbolje...

Ono sto je Tomas bio za tu Zvezdu, je Kavai Lenard za Toronto prosle sezone.

Od odbrane do trojki.

A najjace je oko Robertsa... promasaj u Zvezdi, a pogodak kada je otisao...

sta reci

pre 3 godine

Interesuje me da li je gospodin novinar u zivotu gledao velikog majstora Omara Thomasa? I kako su Omic i Roberts promasaji?? Svako se danas u Srbiji naziva novinarom. Mene je sramota ovog clanka.

Dag

pre 3 godine

Vladimire, ocigledno si mlad. Prvog Amerikanca je doveo Partizan 1976 za tadasnji Kup sampiona. Zvao se Robert Bač Tejlor, igrao je na poziciji centra a godinu dana ranije draftovala ga je Filadelfija
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoran, 23. april 2020 16:16) # Link komentara

Prvi Amerikanac uopšte u eks ju košarci bio je Ričard Daglas u Zadru. Doveo ga je Krešo Ćosić koji je u SAD postao mormon pa je preko te veze došao iz Jute s koledža Brigem Jang. Belac, razume se 😀 Igrali su sa njim polufinale Kupa šampiona, a u domaćem prvenstvu nije smeo da igra pa ga se ljudi slabo i sećaju.

zoran

pre 3 godine

Vladimire, ocigledno si mlad. Prvog Amerikanca je doveo Partizan 1976 za tadasnji Kup sampiona. Zvao se Robert Bač Tejlor, igrao je na poziciji centra a godinu dana ranije draftovala ga je Filadelfija

Samo kazem

pre 3 godine

Na listi ima igrača koji su ostavili veći trag neko npr. Obina Ekezie i Skuni Pen, ali razlog njihovog odlaska nije bio (ne)kvalitet igara nego novac, tj. nedostatak istog.

Vladimir

pre 3 godine

KKCZ je u sezoni 1995/96 dovela dva tamnoputa igraca sa koledza, tek jedva da su punoletni bili, ali je KKCZ na nasim prostorima prva dovela Amerikance. Ne treba zaboraviti ni trenera sa koledza koji je pravio izmene svaka 2 minuta, njega je zamenio Zmago.

jako i do samog kraja

pre 3 godine

@galiot

Legenda kaže da ko brata Tundžija uvrsti na spisak promašaja, on dolazi na kućnu adresu i demonstrira izuzetne bokserske veštine.

Joj profesore velik si!

pre 3 godine

Gde je ovde smisao, raspravlja se o strancima od kojih neki nisu isplaćeni što je dovelo do zatvaranja i Vaskrsa pod drugim matičnim brojem.

Iznogud

pre 3 godine

Ne bih se slozii ta dobrim delom teksta. Omic i Tomas su igrali dosta dobro. Omica je preihvatio veci deo navijaca, samo nije najtvrdokornije jezgro a to su oni koji i ne trebaju sto bojkotuju Aba ligu godinama. Tomas u vreme igranja za Zvezdu je bio medju 3 najbolja igraca u timu. Tako da ste malo vise lupetali.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

@Marko

Derik Braun je došao praktično na rehabilitaciju, da proba da pokrene trula i dobrano načeta kolena. Nije igrao za neke veliki keš, samo se uželeo basketa i publike. Meni je bar ostavio pozitivan utisak, timski igrač, dobar lik skroz. U Milanu iz mesta dao 12 poena, nije pošteno potrčao, jer ni ne može. Šteta za surove fizikalije koje je izgubio. Završio je karijeru, nažalost.

Samaradžiski je bio skuplji od njega recimo.

John Terry

pre 3 godine

Napisali ste sramotan tekst. Prvo, Lorens Roberts, Omar Tomas i Alen Omic nisu nikakvi promasaji. Robertsa je uzeo Partizan upravo jer je video da je ovaj dobar igrac a i u Zvezdi je imao dobru sezonu. Omar Tomas je igrao fantasticno to kratko vreme sto je igrao. Alen Omic takodje odlican. To sto nisu produzili ugovore ne znaci da su losi. Roberts je otisao jer je Zvezda imala finansijske muke, Omar Tomas je i dosao samo zbog valjda pasosa, koji je bio laziran pa su ga suspendovali u Italiji, a onda je nasao bolji angazman (novcano), a Alena Omica su oterali fasisti iz tvrdog jezgra delija. Decko je srce dao za Zvezdu. Ne znam da li su vam falili igraci za lisu, mogli ste onog Fisbeka da ubacite, ili slicno. Ali ova trojica promasaji nisu, ni blizu.

GORAN

pre 3 godine

Lipovij...najgori pokusaj kosarkasa koji sam ikada video.
Branko Lazic je za njega Ray Allen licno sto se suterakih sposobnosti tice.A pored te falinke suta,nije posedovao niti jedan drugi kosarkaski kvalitet.
Najveci promasaj ubedljivo, Mirko Kovac i Lepojevic su za njega bili igracine.

Migepop

pre 3 godine

Adam Morison, najmekša ruka ikada. Sećam se utakmice kad je pohađao odakle god je šutnuo. Da je hteo, mogao je biti vrhunski igrač.

indukt

pre 3 godine

Omar Tomas promašaj? Pa vi niste gledali tog igrača, taj čovek je bukvalno radio sve na terenu, izuzetan doprinos dao u toj sezoni, gledao sam ga uživo u Kragujevcu u plej ofu, sjajan i komoletan basketaš... nije bio neki košgeter ali odbrana, blokovi, kretanje, sjajan na skoku, možda i najvažniji igrač te sezone...
Inače za osamnaestogodišnjeg igrača koga je Adam Morison pomenuo da ga je Pešić gađao loptom u grudi imam utisak da se radi o Nedoviću, poznata je 'ljubav' između Karija i Nedovića :)

Miro Split

pre 3 godine

najbolji stranci su robert prosinecki, refik sabanhadzovic, dejan savicevic, eljvir bolic, belodedic, sejad susic, safet susic, husret musemic, vladimir behara i dejan savicevic. srdacan pozdrav sa toplog splita, aj cao, idem na kupanje.

apk

pre 3 godine

Pa sad, Tomas i Omić u kakvim su timovima igrali, ne može mnogo da im se zameri. Lipovij je daleko najlošiji košarkaš koji je došao, ona utakmica 5 na 3 i Lipovij koji pravi zvezdi više štete nego koristi...
Tompsona nemojte gurati u isti koš sa Mekelom, jer je ipak bio dosta bolji. Mekel je iz postave ispao već početkom novembra, a Tompson je zapravo prošao prvu rundu Evrolige, učestvovao u pobedi protiv Reala i na kraju zamenjen za Kinsija koji je odigrao odlično do kraja.

nikoladzo187

pre 3 godine

Morison, Roberts i posebno Omar Tomas možda nisu najbolji stranci koje je Zvezda imala ali nazivati ih promašajima je skandalozno. Autor očigledno u životu nije šutnuo na koš.

Vucko

pre 3 godine

Kakav vam je ovo tekst?! Omar Tomas je bio najbolji igrac te sezone. Morison i Omic su bili medju nosiocima, Roberts takodje dobar, samo ga usporila povreda.

23Sudija

pre 3 godine

Morison promasaj? Na 8 utakmica imao 16 poena po mecu, bio najbolji skorer ABA lige i drugi po MVP skoru.
To sto je otisao jer nije dobijao plate ne znaci da je promasaj.
Takodje Omic je bio jedan od najboljih igraca Zvezde u zavrsnici te sezone, Zvezda je uzela prvenstvo a protiv Buducnosti su nesretno izgubuli u finalu ABA kad je Lesor promasio zicer za pobedu...

Багзи

pre 3 godine

Комшије имале скупље промашаје, ал све у свему нису лоши ни једни ни други, не може неко странца да натјера да игра ако је дошао само због пара.

Дуле је имао невјероватан њух за играча и знао је извлачити оно најбоље из њих те је имао најмање фијаско појачања, остали некад погоде некад промаше.

Boro

pre 3 godine

Tomas, Omic, Roberts nikako ne bi smeli da budu na ovoj listi, sasvim korektni igraci, sta je bilo van terena je nesto drugo. Licno meni je i Burks bio ok, mada je definitivno bio budala van terena. Ostalo je ok. Umesto ovih bih dodao nekada veliku nadu evropske kosarke Pavela Gromika, nista uradio nije a bio pod ugovorom par sezona, Eltona Brauna, Filipa Videnova, velika ocekivanja dobrog sutera ali slaba vajda, Predrag Samardziski je u Zvezdi imao jak ugovor a bio drvo, onaj Turcin Bajev valjda isto.

John Terry

pre 3 godine

Napisali ste sramotan tekst. Prvo, Lorens Roberts, Omar Tomas i Alen Omic nisu nikakvi promasaji. Robertsa je uzeo Partizan upravo jer je video da je ovaj dobar igrac a i u Zvezdi je imao dobru sezonu. Omar Tomas je igrao fantasticno to kratko vreme sto je igrao. Alen Omic takodje odlican. To sto nisu produzili ugovore ne znaci da su losi. Roberts je otisao jer je Zvezda imala finansijske muke, Omar Tomas je i dosao samo zbog valjda pasosa, koji je bio laziran pa su ga suspendovali u Italiji, a onda je nasao bolji angazman (novcano), a Alena Omica su oterali fasisti iz tvrdog jezgra delija. Decko je srce dao za Zvezdu. Ne znam da li su vam falili igraci za lisu, mogli ste onog Fisbeka da ubacite, ili slicno. Ali ova trojica promasaji nisu, ni blizu.

Vucko

pre 3 godine

Kakav vam je ovo tekst?! Omar Tomas je bio najbolji igrac te sezone. Morison i Omic su bili medju nosiocima, Roberts takodje dobar, samo ga usporila povreda.

23Sudija

pre 3 godine

Morison promasaj? Na 8 utakmica imao 16 poena po mecu, bio najbolji skorer ABA lige i drugi po MVP skoru.
To sto je otisao jer nije dobijao plate ne znaci da je promasaj.
Takodje Omic je bio jedan od najboljih igraca Zvezde u zavrsnici te sezone, Zvezda je uzela prvenstvo a protiv Buducnosti su nesretno izgubuli u finalu ABA kad je Lesor promasio zicer za pobedu...

indukt

pre 3 godine

Omar Tomas promašaj? Pa vi niste gledali tog igrača, taj čovek je bukvalno radio sve na terenu, izuzetan doprinos dao u toj sezoni, gledao sam ga uživo u Kragujevcu u plej ofu, sjajan i komoletan basketaš... nije bio neki košgeter ali odbrana, blokovi, kretanje, sjajan na skoku, možda i najvažniji igrač te sezone...
Inače za osamnaestogodišnjeg igrača koga je Adam Morison pomenuo da ga je Pešić gađao loptom u grudi imam utisak da se radi o Nedoviću, poznata je 'ljubav' između Karija i Nedovića :)

nikoladzo187

pre 3 godine

Morison, Roberts i posebno Omar Tomas možda nisu najbolji stranci koje je Zvezda imala ali nazivati ih promašajima je skandalozno. Autor očigledno u životu nije šutnuo na koš.

Iznogud

pre 3 godine

Ne bih se slozii ta dobrim delom teksta. Omic i Tomas su igrali dosta dobro. Omica je preihvatio veci deo navijaca, samo nije najtvrdokornije jezgro a to su oni koji i ne trebaju sto bojkotuju Aba ligu godinama. Tomas u vreme igranja za Zvezdu je bio medju 3 najbolja igraca u timu. Tako da ste malo vise lupetali.

Migepop

pre 3 godine

Adam Morison, najmekša ruka ikada. Sećam se utakmice kad je pohađao odakle god je šutnuo. Da je hteo, mogao je biti vrhunski igrač.

Boro

pre 3 godine

Tomas, Omic, Roberts nikako ne bi smeli da budu na ovoj listi, sasvim korektni igraci, sta je bilo van terena je nesto drugo. Licno meni je i Burks bio ok, mada je definitivno bio budala van terena. Ostalo je ok. Umesto ovih bih dodao nekada veliku nadu evropske kosarke Pavela Gromika, nista uradio nije a bio pod ugovorom par sezona, Eltona Brauna, Filipa Videnova, velika ocekivanja dobrog sutera ali slaba vajda, Predrag Samardziski je u Zvezdi imao jak ugovor a bio drvo, onaj Turcin Bajev valjda isto.

GORAN

pre 3 godine

Lipovij...najgori pokusaj kosarkasa koji sam ikada video.
Branko Lazic je za njega Ray Allen licno sto se suterakih sposobnosti tice.A pored te falinke suta,nije posedovao niti jedan drugi kosarkaski kvalitet.
Najveci promasaj ubedljivo, Mirko Kovac i Lepojevic su za njega bili igracine.

Багзи

pre 3 godine

Комшије имале скупље промашаје, ал све у свему нису лоши ни једни ни други, не може неко странца да натјера да игра ако је дошао само због пара.

Дуле је имао невјероватан њух за играча и знао је извлачити оно најбоље из њих те је имао најмање фијаско појачања, остали некад погоде некад промаше.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

@Marko

Derik Braun je došao praktično na rehabilitaciju, da proba da pokrene trula i dobrano načeta kolena. Nije igrao za neke veliki keš, samo se uželeo basketa i publike. Meni je bar ostavio pozitivan utisak, timski igrač, dobar lik skroz. U Milanu iz mesta dao 12 poena, nije pošteno potrčao, jer ni ne može. Šteta za surove fizikalije koje je izgubio. Završio je karijeru, nažalost.

Samaradžiski je bio skuplji od njega recimo.

jako i do samog kraja

pre 3 godine

@galiot

Legenda kaže da ko brata Tundžija uvrsti na spisak promašaja, on dolazi na kućnu adresu i demonstrira izuzetne bokserske veštine.

apk

pre 3 godine

Pa sad, Tomas i Omić u kakvim su timovima igrali, ne može mnogo da im se zameri. Lipovij je daleko najlošiji košarkaš koji je došao, ona utakmica 5 na 3 i Lipovij koji pravi zvezdi više štete nego koristi...
Tompsona nemojte gurati u isti koš sa Mekelom, jer je ipak bio dosta bolji. Mekel je iz postave ispao već početkom novembra, a Tompson je zapravo prošao prvu rundu Evrolige, učestvovao u pobedi protiv Reala i na kraju zamenjen za Kinsija koji je odigrao odlično do kraja.

sta reci

pre 3 godine

Interesuje me da li je gospodin novinar u zivotu gledao velikog majstora Omara Thomasa? I kako su Omic i Roberts promasaji?? Svako se danas u Srbiji naziva novinarom. Mene je sramota ovog clanka.

Samo kazem

pre 3 godine

Na listi ima igrača koji su ostavili veći trag neko npr. Obina Ekezie i Skuni Pen, ali razlog njihovog odlaska nije bio (ne)kvalitet igara nego novac, tj. nedostatak istog.

GM

pre 3 godine

Neko ko je pisao ovaj tekst izgleda nije pratio kosarku bas najbolje...

Ono sto je Tomas bio za tu Zvezdu, je Kavai Lenard za Toronto prosle sezone.

Od odbrane do trojki.

A najjace je oko Robertsa... promasaj u Zvezdi, a pogodak kada je otisao...

Miro Split

pre 3 godine

najbolji stranci su robert prosinecki, refik sabanhadzovic, dejan savicevic, eljvir bolic, belodedic, sejad susic, safet susic, husret musemic, vladimir behara i dejan savicevic. srdacan pozdrav sa toplog splita, aj cao, idem na kupanje.

Joj profesore velik si!

pre 3 godine

Gde je ovde smisao, raspravlja se o strancima od kojih neki nisu isplaćeni što je dovelo do zatvaranja i Vaskrsa pod drugim matičnim brojem.

Najiskrenije

pre 3 godine

Ne znam u kom smislu ce Omic ostati upampcen kao totalni fijasko!? Ja cu ga pamtiti po tome sto se muski borio na svakoj utakmici i po tome sto je igrao zaista dobro naspram pritiska koji mu je nametnut. Rajana Tompsona cu pamtiti kao solidnog igraca,koji je ocigledno samokritican i nije znao da se izbori sa pritiskom koji je samom sebi nabacio,iako je Dejo imao i previse strpljenja,ali nije mu se dalo,Lipovij po meni nije dobio pravu sansu,a na jednoj od njegovih prvih utakmica ,preko cele tribine je bila razvijena ruska zastava u znak podrske Rusima u borbi za Krim(ne osudjujem,samo konstatujem). Mekel je za mene najgori stranac koji je igrao za nas,ali me cudi kako Lesor tu nije nasao svoje mesto,taj covek je znao samo da zakuca i nista vise,Gagic je za njega ismislio inteligenciju.

zoran

pre 3 godine

Vladimire, ocigledno si mlad. Prvog Amerikanca je doveo Partizan 1976 za tadasnji Kup sampiona. Zvao se Robert Bač Tejlor, igrao je na poziciji centra a godinu dana ranije draftovala ga je Filadelfija

John Smith

pre 3 godine

Ako je Omic promasaj sta je onda Lesor? Njega ste izostavili a covek apsolutno nista kosarkasko u sebi nema osim fizikalija. Coveka koga cele sezone nisu uspeli da nauce kako se brani pik igra. Najgori promasaj po meni je Lipovij.

Иду дани...

pre 3 godine

Видим да сви критикују аутора текста.Оправдано.Нећу да му стајем на муку...
Додаћу само још име Двајта Стјуарта,да оног центра што је дошао у пакету са Чарлсом Смитом.Нико га не памти јер је било давно али ја га се као дјечак сећам као великог промашаја.Није добацивао до обруча са слободних,преспор,лош скоксве то због тежине,(полу)хорог у таблу,очајан шут...Убрзо су га и отпустили.

nbc

pre 3 godine

Dobar tekst i dokaz kako je Zvezda bila urušavana od države. Zamislite u toj eri vladavine Partizana, treneri Zvezde su bili anonimusi jeftini Pešić i Zmago a država je sve uradila da im se podvale bivši NBA igrači. U to vrijeme za Partizan su igrali stranci koji su bili nepoznati uglavnom a iz Partizana su uglavnom odlazili kao vrlo traženi igrači.

smrt botovima

pre 3 godine

Zvezda je uvek dovodila formirane igrace i uglavnom NBA, kao sto radi i sada.
Partizan je dovodio nepoznate i formirao ih... Kao i sada(Mozli)
U tome je velika razlika. Kao i budzet.

mghc

pre 3 godine

Derik Braun, Enis i Samardžiski umesto Omića, Robertsa i Tomasa. Vilijams i Cirbes su bili katastrofalni kad su se vratili u Zvezdu, ali izvukao ih je prvi boravak. Sećam se i nekih bizarnih odlazaka usred sezone uprkos odličnim partijama, poput Šilba ili Morisa Bejlija (dao trojku za pobedu protiv Partizana koji je kasnije igrao na F4 Evrolige, a sutradan je dobio otkaz "jer nije opravdao poverenje").

Dag

pre 3 godine

Vladimire, ocigledno si mlad. Prvog Amerikanca je doveo Partizan 1976 za tadasnji Kup sampiona. Zvao se Robert Bač Tejlor, igrao je na poziciji centra a godinu dana ranije draftovala ga je Filadelfija
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoran, 23. april 2020 16:16) # Link komentara

Prvi Amerikanac uopšte u eks ju košarci bio je Ričard Daglas u Zadru. Doveo ga je Krešo Ćosić koji je u SAD postao mormon pa je preko te veze došao iz Jute s koledža Brigem Jang. Belac, razume se 😀 Igrali su sa njim polufinale Kupa šampiona, a u domaćem prvenstvu nije smeo da igra pa ga se ljudi slabo i sećaju.

Vladimir

pre 3 godine

KKCZ je u sezoni 1995/96 dovela dva tamnoputa igraca sa koledza, tek jedva da su punoletni bili, ali je KKCZ na nasim prostorima prva dovela Amerikance. Ne treba zaboraviti ni trenera sa koledza koji je pravio izmene svaka 2 minuta, njega je zamenio Zmago.

laki21

pre 3 godine

Omar Tomas je jedan od najboljih stranaca koji je ikada igrao za Zvedzu. Čovek je bukvalno ginuo na terenu. Personifikacija "krvavih kolena".

Miro Split

pre 3 godine

najbolji stranci su robert prosinecki, refik sabanhadzovic, dejan savicevic, eljvir bolic, belodedic, sejad susic, safet susic, husret musemic, vladimir behara i dejan savicevic. srdacan pozdrav sa toplog splita, aj cao, idem na kupanje.

Vladimir

pre 3 godine

KKCZ je u sezoni 1995/96 dovela dva tamnoputa igraca sa koledza, tek jedva da su punoletni bili, ali je KKCZ na nasim prostorima prva dovela Amerikance. Ne treba zaboraviti ni trenera sa koledza koji je pravio izmene svaka 2 minuta, njega je zamenio Zmago.

Багзи

pre 3 godine

Комшије имале скупље промашаје, ал све у свему нису лоши ни једни ни други, не може неко странца да натјера да игра ако је дошао само због пара.

Дуле је имао невјероватан њух за играча и знао је извлачити оно најбоље из њих те је имао најмање фијаско појачања, остали некад погоде некад промаше.

Joj profesore velik si!

pre 3 godine

Gde je ovde smisao, raspravlja se o strancima od kojih neki nisu isplaćeni što je dovelo do zatvaranja i Vaskrsa pod drugim matičnim brojem.

smrt botovima

pre 3 godine

Zvezda je uvek dovodila formirane igrace i uglavnom NBA, kao sto radi i sada.
Partizan je dovodio nepoznate i formirao ih... Kao i sada(Mozli)
U tome je velika razlika. Kao i budzet.

nbc

pre 3 godine

Dobar tekst i dokaz kako je Zvezda bila urušavana od države. Zamislite u toj eri vladavine Partizana, treneri Zvezde su bili anonimusi jeftini Pešić i Zmago a država je sve uradila da im se podvale bivši NBA igrači. U to vrijeme za Partizan su igrali stranci koji su bili nepoznati uglavnom a iz Partizana su uglavnom odlazili kao vrlo traženi igrači.

John Terry

pre 3 godine

Napisali ste sramotan tekst. Prvo, Lorens Roberts, Omar Tomas i Alen Omic nisu nikakvi promasaji. Robertsa je uzeo Partizan upravo jer je video da je ovaj dobar igrac a i u Zvezdi je imao dobru sezonu. Omar Tomas je igrao fantasticno to kratko vreme sto je igrao. Alen Omic takodje odlican. To sto nisu produzili ugovore ne znaci da su losi. Roberts je otisao jer je Zvezda imala finansijske muke, Omar Tomas je i dosao samo zbog valjda pasosa, koji je bio laziran pa su ga suspendovali u Italiji, a onda je nasao bolji angazman (novcano), a Alena Omica su oterali fasisti iz tvrdog jezgra delija. Decko je srce dao za Zvezdu. Ne znam da li su vam falili igraci za lisu, mogli ste onog Fisbeka da ubacite, ili slicno. Ali ova trojica promasaji nisu, ni blizu.

Vucko

pre 3 godine

Kakav vam je ovo tekst?! Omar Tomas je bio najbolji igrac te sezone. Morison i Omic su bili medju nosiocima, Roberts takodje dobar, samo ga usporila povreda.

Iznogud

pre 3 godine

Ne bih se slozii ta dobrim delom teksta. Omic i Tomas su igrali dosta dobro. Omica je preihvatio veci deo navijaca, samo nije najtvrdokornije jezgro a to su oni koji i ne trebaju sto bojkotuju Aba ligu godinama. Tomas u vreme igranja za Zvezdu je bio medju 3 najbolja igraca u timu. Tako da ste malo vise lupetali.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

@Marko

Derik Braun je došao praktično na rehabilitaciju, da proba da pokrene trula i dobrano načeta kolena. Nije igrao za neke veliki keš, samo se uželeo basketa i publike. Meni je bar ostavio pozitivan utisak, timski igrač, dobar lik skroz. U Milanu iz mesta dao 12 poena, nije pošteno potrčao, jer ni ne može. Šteta za surove fizikalije koje je izgubio. Završio je karijeru, nažalost.

Samaradžiski je bio skuplji od njega recimo.

Samo kazem

pre 3 godine

Na listi ima igrača koji su ostavili veći trag neko npr. Obina Ekezie i Skuni Pen, ali razlog njihovog odlaska nije bio (ne)kvalitet igara nego novac, tj. nedostatak istog.

sta reci

pre 3 godine

Interesuje me da li je gospodin novinar u zivotu gledao velikog majstora Omara Thomasa? I kako su Omic i Roberts promasaji?? Svako se danas u Srbiji naziva novinarom. Mene je sramota ovog clanka.

GORAN

pre 3 godine

Lipovij...najgori pokusaj kosarkasa koji sam ikada video.
Branko Lazic je za njega Ray Allen licno sto se suterakih sposobnosti tice.A pored te falinke suta,nije posedovao niti jedan drugi kosarkaski kvalitet.
Najveci promasaj ubedljivo, Mirko Kovac i Lepojevic su za njega bili igracine.

23Sudija

pre 3 godine

Morison promasaj? Na 8 utakmica imao 16 poena po mecu, bio najbolji skorer ABA lige i drugi po MVP skoru.
To sto je otisao jer nije dobijao plate ne znaci da je promasaj.
Takodje Omic je bio jedan od najboljih igraca Zvezde u zavrsnici te sezone, Zvezda je uzela prvenstvo a protiv Buducnosti su nesretno izgubuli u finalu ABA kad je Lesor promasio zicer za pobedu...

indukt

pre 3 godine

Omar Tomas promašaj? Pa vi niste gledali tog igrača, taj čovek je bukvalno radio sve na terenu, izuzetan doprinos dao u toj sezoni, gledao sam ga uživo u Kragujevcu u plej ofu, sjajan i komoletan basketaš... nije bio neki košgeter ali odbrana, blokovi, kretanje, sjajan na skoku, možda i najvažniji igrač te sezone...
Inače za osamnaestogodišnjeg igrača koga je Adam Morison pomenuo da ga je Pešić gađao loptom u grudi imam utisak da se radi o Nedoviću, poznata je 'ljubav' između Karija i Nedovića :)

Migepop

pre 3 godine

Adam Morison, najmekša ruka ikada. Sećam se utakmice kad je pohađao odakle god je šutnuo. Da je hteo, mogao je biti vrhunski igrač.

mghc

pre 3 godine

Derik Braun, Enis i Samardžiski umesto Omića, Robertsa i Tomasa. Vilijams i Cirbes su bili katastrofalni kad su se vratili u Zvezdu, ali izvukao ih je prvi boravak. Sećam se i nekih bizarnih odlazaka usred sezone uprkos odličnim partijama, poput Šilba ili Morisa Bejlija (dao trojku za pobedu protiv Partizana koji je kasnije igrao na F4 Evrolige, a sutradan je dobio otkaz "jer nije opravdao poverenje").

nikoladzo187

pre 3 godine

Morison, Roberts i posebno Omar Tomas možda nisu najbolji stranci koje je Zvezda imala ali nazivati ih promašajima je skandalozno. Autor očigledno u životu nije šutnuo na koš.

GM

pre 3 godine

Neko ko je pisao ovaj tekst izgleda nije pratio kosarku bas najbolje...

Ono sto je Tomas bio za tu Zvezdu, je Kavai Lenard za Toronto prosle sezone.

Od odbrane do trojki.

A najjace je oko Robertsa... promasaj u Zvezdi, a pogodak kada je otisao...

Иду дани...

pre 3 godine

Видим да сви критикују аутора текста.Оправдано.Нећу да му стајем на муку...
Додаћу само још име Двајта Стјуарта,да оног центра што је дошао у пакету са Чарлсом Смитом.Нико га не памти јер је било давно али ја га се као дјечак сећам као великог промашаја.Није добацивао до обруча са слободних,преспор,лош скоксве то због тежине,(полу)хорог у таблу,очајан шут...Убрзо су га и отпустили.

apk

pre 3 godine

Pa sad, Tomas i Omić u kakvim su timovima igrali, ne može mnogo da im se zameri. Lipovij je daleko najlošiji košarkaš koji je došao, ona utakmica 5 na 3 i Lipovij koji pravi zvezdi više štete nego koristi...
Tompsona nemojte gurati u isti koš sa Mekelom, jer je ipak bio dosta bolji. Mekel je iz postave ispao već početkom novembra, a Tompson je zapravo prošao prvu rundu Evrolige, učestvovao u pobedi protiv Reala i na kraju zamenjen za Kinsija koji je odigrao odlično do kraja.

Boro

pre 3 godine

Tomas, Omic, Roberts nikako ne bi smeli da budu na ovoj listi, sasvim korektni igraci, sta je bilo van terena je nesto drugo. Licno meni je i Burks bio ok, mada je definitivno bio budala van terena. Ostalo je ok. Umesto ovih bih dodao nekada veliku nadu evropske kosarke Pavela Gromika, nista uradio nije a bio pod ugovorom par sezona, Eltona Brauna, Filipa Videnova, velika ocekivanja dobrog sutera ali slaba vajda, Predrag Samardziski je u Zvezdi imao jak ugovor a bio drvo, onaj Turcin Bajev valjda isto.

jako i do samog kraja

pre 3 godine

@galiot

Legenda kaže da ko brata Tundžija uvrsti na spisak promašaja, on dolazi na kućnu adresu i demonstrira izuzetne bokserske veštine.

zoran

pre 3 godine

Vladimire, ocigledno si mlad. Prvog Amerikanca je doveo Partizan 1976 za tadasnji Kup sampiona. Zvao se Robert Bač Tejlor, igrao je na poziciji centra a godinu dana ranije draftovala ga je Filadelfija

Dag

pre 3 godine

Vladimire, ocigledno si mlad. Prvog Amerikanca je doveo Partizan 1976 za tadasnji Kup sampiona. Zvao se Robert Bač Tejlor, igrao je na poziciji centra a godinu dana ranije draftovala ga je Filadelfija
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoran, 23. april 2020 16:16) # Link komentara

Prvi Amerikanac uopšte u eks ju košarci bio je Ričard Daglas u Zadru. Doveo ga je Krešo Ćosić koji je u SAD postao mormon pa je preko te veze došao iz Jute s koledža Brigem Jang. Belac, razume se 😀 Igrali su sa njim polufinale Kupa šampiona, a u domaćem prvenstvu nije smeo da igra pa ga se ljudi slabo i sećaju.

Najiskrenije

pre 3 godine

Ne znam u kom smislu ce Omic ostati upampcen kao totalni fijasko!? Ja cu ga pamtiti po tome sto se muski borio na svakoj utakmici i po tome sto je igrao zaista dobro naspram pritiska koji mu je nametnut. Rajana Tompsona cu pamtiti kao solidnog igraca,koji je ocigledno samokritican i nije znao da se izbori sa pritiskom koji je samom sebi nabacio,iako je Dejo imao i previse strpljenja,ali nije mu se dalo,Lipovij po meni nije dobio pravu sansu,a na jednoj od njegovih prvih utakmica ,preko cele tribine je bila razvijena ruska zastava u znak podrske Rusima u borbi za Krim(ne osudjujem,samo konstatujem). Mekel je za mene najgori stranac koji je igrao za nas,ali me cudi kako Lesor tu nije nasao svoje mesto,taj covek je znao samo da zakuca i nista vise,Gagic je za njega ismislio inteligenciju.

John Smith

pre 3 godine

Ako je Omic promasaj sta je onda Lesor? Njega ste izostavili a covek apsolutno nista kosarkasko u sebi nema osim fizikalija. Coveka koga cele sezone nisu uspeli da nauce kako se brani pik igra. Najgori promasaj po meni je Lipovij.

laki21

pre 3 godine

Omar Tomas je jedan od najboljih stranaca koji je ikada igrao za Zvedzu. Čovek je bukvalno ginuo na terenu. Personifikacija "krvavih kolena".